هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۱۶, چهارشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 12/07/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



همزمان با عاشورای حسینی فضای امنیتی شدیدی بر تهران حاکم بود و در برخی از مناطق از روشن کردن شمع برای مراسم شام غریبان جلوگیری شد.

به گزارش رسیده به ندای سبز آزادی، نیروهای نظامی روز گذشته از نیاوران تا بهشت زهرا مستقر بودند. شاهدان از حضور انبوه این نیروها حتی در داخل محوطه امامزاده صالح خبر می دهند.

میدان تجریش و امامزاده صالح از اماکنی است که بطور سنتی انبوهی از عزاداران حسینی در آنجا تمرکز می کنند و هیاتهای عزاداری در حیاط این امامزاده به نوحه خوانی و سینه زنی می پردازند.

یکی از شاهدان عینی به ندای سبز آزادی گفت: ماموران زن با چادر و بی سیم در قسمتهای مختلف امامزاده صالح مستقر شده بودند. وی همچنین از استقرار دو مینی بوس از نیروهای انتظامی در بیرون از امامزاده صالح خبر داد.

بر اساس مشاهدات عینی از میدان تجریش ماموران امنیتی حتی در مراسم شام غریبان که همه ساله با روشن کردن شمع برگزار می شود نیز جلوگیری کردند.

گزارش دیگری از خیابان انقلاب و کارگر حاکی از حضور انبوه نیروهای امنیتی و لباس شخصی بود. این گزارش می افزاید نیروهای گارد و لباس شخصی ها علاوه بر حضور در خیابانهای اصلی در کوچه های فرعی هم مستقر شده بودند.

روز گذشته همچنین فیلم ها و گزارشهایی از حضور پررنگ نیروهای امنیتی در میدان هفت تیر و ولی عصر هم منتشر شده بود.

بنظر می رسد حضور انبوه نیروهای امنیتی و لباس شخصی از ترس برگزاری مراسم برای شهیدان کربلای 88 بوده باشد. شهیدانی که دو سال پیش همزمان با اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری توسط نیروهای امنیتی به شهادت رسیدند.

در این روز ماموران نیروی انتظامی با ماشین این نیرو از روی یکی از عزاداران حسینی رد شد و او را به شهادت رساند.

خواهر زاده میرحسین موسوی از رهبران در حصر جنبش سبز در این روز توسط یکی از لباس شخصی ها به شهادت رسید. هنوز هیچ گزارشی در خصوص رسیدگی به پرونده ضاربان ارائه نشده است.

 

 

 


 


آرش حسینی پژوه

شانزدهم آذر یکی از روزهای مهم و فراموش نشدنی تاریخ معاصر ایران است. قریب به شش دهه پیش، درپی تحولات سیاسی در ایران و در آستانه‌ی  سفر «نیکسون»، معاون وقت رئیس جمهور ایالات متحده به تهران، اعتراض دانشجویان با سرکوب خونین دولت کودتا مواجه شد؛ «سه قطره خون» به زمین چکید و از آن پس نام «دانشجو» بیش از پیش با تحولات سیاسی و اجتماعی ایران گره خورد. نقش پر رنگ دانشگاه در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی در سال ۵۷خود نمونه بارزی از حضور مهم دانشگاه در معادلات سیاسی ایران است.

 

اما با گذشت چند سال از انقلاب اسلامی، فقدان توسعه سیاسی و ساختار استبدادی و اقتدارگرای حاکمیت، این بار دانشجویان را در برابر نظمی قرار داد که خود در به ثمر نشستن آن نقش پررنگی ایفا کرده بودند. پای بندی دانشگاه به نگرش انتقادی و حق طلبی در کنار آرمانگرایی دانشجویان موجب شد تا بار دیگر دانشگاه مفهومی اعتراضی در سیاست ایران به خود بگیرد و برای تغییر و ایجاد تحول در نظم سیاسی و اجتماعی ایران، وارد عرصه سیاسی کشور شود. حضور فعالان دانشجویان در انتخابات دوم خرداد 76 و تحولات دوران اصلاحات، و بعدتر در انتخابات 22 خرداد 88 درهمین راستا قابل اشاره است.
 

جنبش دانشجویی در طول تاریخ حیات خود همواره نبض جامعه بوده و رخدادهایی که در دانشگاه شکل گرفته، نشان دهنده خواست های عمیق سیاسی و اجتماعی در متن جامعه بوده است، اما این چشم بینای جامعه هیچ گاه از سوی حاکمان وقت نه تنها مورد استقبال قرار نگرفته بلکه همواره تحت فشار و سرکوب حاکمان نیز بوده است.
 

این سخن خود یکی از موارد مورد اشاره «میرحسین موسوی»، در بیانیه ۱۶این رهبر همچنان در حصر و حبس جنبش سبز است. مهندس موسوی که به مناسبت ۱۶آذر این بیانیه را صادر کرده بود، به نقش دانشجویان در نشان دادن خواست های جامعه اشاره و از نادیده گرفته شدن دانشجویان از سوی حاکمان ابراز ناخرسندی کرده بود:«حرکت دانشجویی گواه بر واقعیت‌هایی بزرگتر از خویش است. ای کاش قدر آن را می‌دانستند، از پیش‌آگاهی‌هایی که درباره تحولات دور و نزدیک می‌دهد درس‌ می‌گرفتند و خود را با این تغییرات هماهنگ می‌کردند، خصوصا اینک که دانشجویان نه مستوره‌ای کوچک از مردم، که یکی از وسیع‌ترین و فعال‌ترین قشرها را تشکیل می‌دهند. درحال حاضر از هر بیست ایرانی یک نفر دانشجوست. متصدیان امور اگر پیش از این به نقش آنان به عنوان گواه فردا توجه کرده بودند اینک در چنین بحرانی قرار نداشتند.»
 

دانشگاه زیر پوتین سرکوب

جنبش دانشجویی در حالی که همواره در سالهای اخیر تاثیر به سزایی در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران داشته، در سال های اخیر مورد تاخت و تاز روزافزون اقتدارگرایان قرار گرفته است. چنان‌که دانشگاه ها پس از کودتای انتخاباتی سال ۸۸تحت بیشترین فشار و سرکوب ها قرار گرفتند. حمله به کوی دانشگاه، بازداشت و شکنجه دانشجویان، حضور تعداد زیادی از دانشجویان در زندان ها، صدها دانشجوی احضار شده به نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و کمیته های انضباطی و تعلیق شده، خود بهترین گواه برای این ادعاست.

دو سال و نیم پس از انتخابات نمایشی 88، همچنان شمار بسیاری از فعالان دانشجویی در زندان به سر می برند. و البته از یاد نبریم دانشجویانی را که در سرکوب های خونین پس از کودتای انتخاباتی، مظلومانه در خیابان و زندان و کهریزک جان باختند؛ از ندا آقاسلطان و امیر جوادی فر و اشکان سهرابی و مصطفی غنیان و ناصر ایران نژاد و محسن روح الامینی گرفته تا صانع ژاله و کیانوش آسا.

احکام پنج سال و شش سال و حتی ده  سال و پانزده سال زندان برای دانشجویان، اوج کم تحملی حاکمیت در برابر این نهاد مهم جامعه مدنی را نشان می‌دهد. این هجم از سرکوب و خفقان در دانشگاه ها خود نشان دهنده قدرت  شیر خفته ی جنبش دانشجویی در مقابل استبداد است، قدرتی که حاکمیت اقتدارگرا را وحشت زده کرده است.

امید کوکبی، بهاره هدایت، ضیا نبوی، مجید دری، مجید توکلی، مهدیه گلرو، آرش صادقی، علی اکبر محمد زاده، شبنم مدد زاده، عاطفه نبوی و ... تنها تعدادی از دانشجویان قربانی سرکوب و خشونت و محبوس در زندان اند. بر این فهرست باید اسامی کنشگران سیاسی ادوار تحکیم وحدت ازجمله احمدزیدآبادی، عبدالله مومنی، حسن اسدی زیدآبادی، علی ملیحی، و علی جمالی را نیز افزود. و بسیاری دیگر که به قید وثیقه آزادند یا در انتظار محاکمه و احضاری دیگر...

دانشجویان فعال البته همچنان احضار و بازداشت می شوند؛ چنان که در همین روزهای اخیر و در آذرماه، دانشجویان نه چندان اندکی احضار و بازداشت شده اند.

اگرچه پس از کودتای انتخاباتی سال ۸۸، بسیاری از فعالان نام آشنای جنبش دانشجویی بازداشت و روانه زندان ها شده اند؛ گروهی هم پس از سپری کردن دوران بازداشت خود یا درپی تهدید و احضار از کشور خارج شده اند، فعالان جوان تر نیز با کم‌ترین فعالیتی از سوی نیروهای امنیتی شناسایی و با احکام تعلیق و یا اخراج از دانشگاه روبرو ‌شده اند؛ و طبیعتا در چنین فضایی اعتراض‌های محسوس در دانشگاه‌های کشور نیز تا حدودی فروکش کرده، و سکون بر جنبش دانشجویی ایران حاکم شده است؛ اما... اما جنبش دانشجویی همچنان زنده است.

2dguejd.jpg

جنبش دانشجویی زنده است

جنبش دانشجویی همچنان زنده است، چنان‌که فعالان اش از داخل زندان پیام می دهند و گروه‌های مختلف دانشجویی همچنان به اعلام موضع همت گماشته اند.

مجید دری یکی از دانشجویانی است که از دو سال پیش در زندان و تبعید تحت فشار حاکمیت است. وی در متنی که به مناسبت ۱۶آذر ماه منتشر کرده، سکون را لایق دانشگاه و سکوت را در خور دانشجو نمی‌داند. او معتقد است: «آیا جز این است که شرایط را ما می سازیم!اگر شرایط جور باشد چه نیازی به تلاش است برای عوض کردن؟! حافظه تاریخی، نه، حافظه دیروزی به ما می گوید شرایط همیشه نامناسب بوده و هست. زمانی را سراغ دارید که شرایط بر وفق مرادمان بوده باشد؟ اگر بود پس چرا دانشگاه و دانشجو همیشه زیر هجمه سرکوب ها و تهدید ها می زید؟ و چرا این اندازه سعی در مهارش دارند؟»

بهاره هدایت، عضو ارشد ادوار تحکیم وحدت از اوین، شانزدهم آذر را گرامی می دارد و پیام می دهد که «چون روحِ بهاران آید از اقصای شهر / ‏مردها جوشد ز خاک‏ / ‏آنسان که از باران گیاه / و آنچه می باید کنون / صبرِ مردان و دلِ امیدواران بایدش».

جواد علیخانی، آرش صادقی، مصطفی نیلی، سید مهدی خدایی، و پیمان عارف ، پنج دانشجوی زندانی در بیانیه ای، «همراهی» خویش را با «مبارزات جنبش دانشجویی و کوششهای دموکراسی خواهانه و حقوق بشر طلبانه مردم ایران در خارج» ابراز داشته ، «ایستادگی» خویش را «بر سر مواضعی که بدان خاطر در زندان به سر می برند »،اعلام می کنند.

آنان در بیانیه خود، خطاب به دانشجویان تصریح می کنند: «مسئولیت خطیر شما در حفظ استقلال دانشگاه و پای فشاری بر آزادی آکادمیک برای نیل به جامعه ای آزاد می تواند نقشه های شوم تمامیت خواهان را نقش بر آب کند.و شما یاران دبستانی مان بدانید و باور کنید که شب از ستارگان می هراسد .»

همزمان، جمعی از دانشجویان سابق از زندان تبریز پیام می دهند که «ايجاد فضاي امن و آزاد براي دانشجويان منتقد را در روز دانشجو، بهترين راه براي شنيدن پيام دانشجويان ارزيابي كرده و آزادي زندانيان سياسي و رفع ممنوعيت هاي غيرقانوني براي فعاليت آزاد احزاب و مطبوعات را شروعي براي بازسازي اعتماد داخلي و نشان دادن تعهدپذيري بين المللي كشور مي دانيم.»

مستقل از تداوم تحرک و حیات سیاسی دانشجویان حتی در زندان استبداد، در آن سوی دیوارهای بلند اوین و رجایی شهر و دیگر زندان های کشور، دانشجویان همچنان اعلام حضور می کنند. چنان که دفتر تحکیم وحدت با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز دانشجو، ۱۶ تا ۲۳ آذر را به عنوان "هفته دانشجو" اعلام می کند و ضمن اشاره به «ناپایداری این دوره ی سیاه و ظلمانی تاریخ میهن مان»، بر تلاش مداوم دانشجویان جهت انداختن طرحی نو و آغاز راهی جدید تأکید می نماید و می افزاید: «دانشگاه فریادگر آزادی ست و ندای آزادی خواهی را پرشورتر از همیشه بر فراز تمامیت خواهی مستبدین این دیار سر خواهد داد.»

شورای دفاع از حق تحصیل نیز که برخی از اعضای آن در زندان بسر برده و برخی نیز با محرومیت های تحصیلی مواجه شده اند، در جدیدترین بیانیه خود با انتقاد از وضع موجود و اعتراض به اعمال فشار مضاعف بر فعالان دانشجویی ، خطاب به ایرانیان و آزادی خواهان در داخل و خارج کشور نوشته است: « دانشجویان محروم از تحصیل و به ویژه آنان را که در این روزها زندانی اند را فراموش نکنند.»

جمعی از دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت نیز با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز دانشجو، ضمن تاکید بر صبر و استقامت در راه رسیدن به آزادی، استقلال و پیشرفت، اعلام کرده اند: «ما دانشجویان یاد و خاطره ی همه شهدای راه آزادی را گرامی می داریم و ضمن تاکید بر آزادی همه زندانیان سیاسی و اهمیت همراهی و همدلی با خانواده ی این عزیزان، زنده نگه داشتن یاد و نام آنها را جزیی جدانشدنی از مبارزات آزادیخواهانه می دانیم.»

نویسندگان بیانیه تاکید می کنند: کودتای 28 مرداد 1332 هیچگاه باعث استحکام و اقتدار دستگاه حاکم نشد و بدون شک کودتای 22 خرداد 1388 نیز نخواهد شد.

 

سکون موقت و دوران گذار

اگر به سبب سرکوب و ارعاب و خشونت غیرانسانی حاکمیت اقتدارگرا، دانشجویان منتقد و معترض به وضع موجود، امکان تجمیع و کنش ندارند، فعالان جنبش دانشجویی این سکون را موقت و جنبش دانشجویی را در حال گذار می‌دانند.

 علی افشاری، از اعضای اسبق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در زمان اصلاحات معتقد است: «از انتخابات ۸۸به بعد شکل فعالیت و حضور سیاسی و اجتماعی جنبش دانشجویی دچار دگردیسی شده و تحولات کیفی و کمی پیدا می کند تا به سمت فعالیت غیررسمی ، غیرمتمرکز ، شبکه ای و پوشیده میل بکند. البته هنوز فعالان دانشجویی در دوره گذار و فترت بسر می برند و به نوعی می شود گفت دوره گذار بحرانی و طولانی شده است. آنها هنوز نتوانسته اند راهبردها و روش های متناسب با شرایط جدید را پیدا کرده و در فضای دانشجویی جا بیندازند.»

مهدی عربشاهی یکی دیگر از فعالان جنبش دانشجویی نیز به دوران گذار جنبش دانشجویی اشاره می‌کند و معتقد است:«جنبش دانشجویی بعد از سال ۸۸هنوز نتوانسته گفتمان خودش را شکل دهد و نتوانسته شکل سازمانی مطلوب خودش را پیدا کند. به نظر من این یک دوران گذار است که زیاد به طول نخواهد انجامید و قطعا نسل جدیدتری که وارد دانشگاه‌ها شده‌اند بر این مشکلات غلبه می‌کنند. من فکر می‌کنم که به زودی جنبش دانشجویی دوباره سر بلند خواهد کرد و این دوره‌ی رخوت و رکود نسبی را پشت سر خواهد گذاشت»

 

آینده برای جنبش دانشجویی

هرچند فضای کنونی  دانشگاه ها بس امنیتی است، اما فعالان دانشجویی به آینده این جنبش خوش بین هستند؛ آنان معتقدند این حجم از سرکوب و خفقان که در دانشگاه ها حاکم است خود نشان دهنده بلوغ دانشگاه و گسترده تاثیر گذاری این نهاد در جامعه ایرانی است. دانشجویان به واسطه نزدیکی خود با متن جامعه و با توجه به ویژگی های سنی و توان ارتباطی و برخورداری از آگاهی، از قدرت بالایی برای تاثیرگذاری برخوردارند. همین مسئله موجب می‌شود تا نهادهای امنیتی، با حساسیت بیشتری جنبش دانشجویی را تحت فشار قرار دهند.

در همین رابطه علی افشاری با اشاره به لزوم تلاش برای زنده نگاه داشتن فضا و تداوم مقاومتمی گوید: «در حال حاضر زنده نگاه داشتن فضا و تداوم مقاومت در برابر تهاجم استبداد دینی ضرورت دارد. اما پیش از آن حفظ عرصه عمومی در دانشگاه و حفظ موجودیت جنبش دانشجویی و نقادی در دانشگاه در اولویت است. در مقطع کنونی به دلیل فشارهای طاقت فرسا نباید انتظارات زیادی داشت. رویکرد حداقلی با تاکید بر بازسازی و تدوین راهبرد و شکل فعالیت تازه در داخل دانشگاه ها و جلب اعتماد بخش های مختلف دانشجویان می تواند کارساز باشد.»

حاکمان در جمهوری اسلامی، گمان می‌کنند با اعمال فشار، تعلیق، اخراج و بازداشت دانشجویان توانسته اند بر جو دانشگاه ها کنترل پیدا کنند؛ فعالان دانشجویی اما به آینده این جنبش بسیار امیدوارند؛ آنان معتقدند سکون فعلی آتش زیر خاکستری است که به زودی شعله ور خواهد شد.

این همان ملاحظه و ارزیابی مهمی است که دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در بیانیه اخیر خود مورد تاکید قرار داده اند: «جامعه­ی ما، در جوار یک انفجار بزرگ است. دیگ جوشانی است که به خاطر آزار از خروج پر سروصدای بخار آن، چوب کبریتی در سوپاپ آن فرو شده است. بی شک این بغض فروخفته و خشم پنهان در زیر پوست جامعه ی ایران روزی از جایی نامعلوم بیرون خواهد زد و آنچه مسلم است ویرانی خانه ی سست اقتدارگرایان و مستبدان حاکم بر ایران است. به امید آنکه آن روز، شادی و آزادی و آبادانی نصیب ملت و کشور شود.»

 

 


 


 

صفارهرندی در ادامه تهمت زنی به رهبران جنبش سبز مدعی شد که آنان از خط امام خمینی فاصله گرفته و تغییر نگاه داده اند.

مشاور فرمانده سپاه پاسداران که در  همایش بزرگ بصیرت عاشورائیان ایلام  سخن می گفت با اشاره به سوابق انقلابی میرحسین موسوی و مهدی کروبی ادعا کرد:

 چه اتفاقی می‌افتد که این افراد تبدیل به عناصری می‌شوند که از رجاله‌هایی که در خیابان‌ها تصاویر امام را پاره می‌کنند حمایت می‌کنند، این جز تغییر نگاه چه چیز دیگری است؟

 وزیر مستعفی دولت احمدی نژاد مدعی است که شیطان در پوست میرحسین موسوی وارد شده و او را وسوسه می کند.

 به گزارش مشرق، سردبیر سابق کیهان گفته است:بسیاری از افرادی که مسیر خود را عوض کردند گفتند در دوره امام این حرف‌ها خوب است اما اکنون آمریکا همه جا را گرفته است.

وی در ادامه این سخنان به گروه موسوم به انحرافی پرداخت و از اختلافاتش با رییس هیات دولت پرده برداشت و گفت:خداوند به داد آقای احمدی نژاد برسدای کاش احمدی‌نژاد هنوز به ما اعتماد داشت که می‌رفتیم و نگرانی های خودمان را به ایشان اعلام می‌کردیم.

صفار هرندی در توصیف تیم احمدی نژاد می گوید: یک باند است که به اقتضا عمل می‌کند. باندی که منفعت‌طلبانه در صحنه 10 جور برای شما پشتک می‌زند. 

این وزیر مستعفی کابینه احمدی نژاد پیش از این در اعتراض به عدم برکناری مشایی جلسه هیات دولت را ترک کرده بود. 


 


 

زهرا سلیمانی، خواهر داوود سلیمانی عضو دربند شورای مرکزی جبهه مشارکت اسلامی در یادداشتی برای برادرش نوشته است.

به گزارش کلمه در این یادداشت آمده است: داوودم، پس از سالهای مدیدی که از حماسه عاشورا می گذرد هنوز هم ندای آزادی و آزادگی از لا بلای غل و زنجیر به گوش می رسد. هنوز هم هستند مردان حسینی چون مثال شما که در پشت میله ی زندان قفل بر زبان دارند.

سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس ششم شورای اسلامی و معاون دانشجویی دانشگاه تهران در دوره اصلاحات بود.

وی در سال ۱۳۷۸ و در زمان حملهٔ لباس‌شخصی‌ها به کوی دانشگاه تهران نقش مؤثری در افشای جنایت‌های لباس‌شخصی‌ها و عوامل سرکوبگر نیروی انتظامی در حمله به کوی دانشگاه داشت.

او که در جریان انتخابات دهم ریاست جمهوری ایران قائم مقام ستاد انتخاباتی استان تهران میرحسین موسوی بود، روز ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت و به اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی، تبانی و اجتماع و تبلیغ علیه نظام» به ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت‌های حزبی و مطبوعاتی محکوم شد.

خواهر داوود سلیمانی این عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در یادداشت خود آورده است: شما حقیقت را از پشت میله های زندان فریاد می زنید و ما کام در دهان فرو بسته ایم و در حسینیه و مسجد و تکیه حسین حسین می کنیم.
 

متن کامل این یادداشت کوتاه  به شرح زیر است:
 

باز این چه شورش است که در خلق عالم است

باز…

باز نوای خروش عاشورای حسینی؛ از کوچه پس کوچه های این سرزمین به گوش میرسد. ندای هل من ناصر ینصرنی…

داوودم، پس از سالهای مدیدی که از حماسه عاشورا می گذرد هنوز هم ندای آزادی و آزادگی از لا بلای غل و زنجیر به گوش می رسد. هنوز هم هستند مردان حسینی چون مثال شما که در پشت میله ی زندان قفل بر زبان دارند.

وای بر ما که از قیام نینوا چه ها آموخته ایم….

داوودم؛ کرببلا به من آموخت تا بدانم؛ آزادگی و ایثار از آن شماهاست. شما آزاده اید و من و امثال من در بند هستیم.

شما حقیقت را از پشت میله های زندان فریاد می زنید و ما کام در دهان فرو بسته ایم و در حسینیه و مسجد و تکیه حسین حسین می کنیم….

و دوریم و دور تر می شویم از راه حسین

داوودم؛ تو را در بند می بینم و خود را در بند تو. پس چگونه رها شوم از کسی که به من حسینی بودن را آموخت و خود اسیر…..

ما نیز تشنگانیم و حسین (ع) می دانست که عباس ساقی تشنگان عالم عشق.

یا حسین رنگ مرا زرد مکن، محتاج مرا به خلق نامرد مکن


 


سفارت مجازی امریکا برای ایران راه اندازی شد.

این سفارتخانه که توسط وزارت خارجه امریکا اداره می شود در بیانیه معرفی وبسایت خود آورده است: این تارنما یک هیئت رسمی دیپلماتیک نیست، یا یک سفارت واقعی ایالات متحده را که به دولت ایران معرفی شده باشد نمایندگی نمی کند.

هیلاری کلینتون در صفحه اول این وبسایت در پیامی گفته است: این تارنما عرصه ای است برای ما تا به طور شفاف و بدون ترس با یکدیگر در مورد ایالات متحده، سیاستهای ما، فرهنگ ما و مردم ما  گفتگو کنیم. شما در اینجا می توانید اطلاعاتی را در مورد فرصتهای تحصیلی در ایالات متحده و یا دریافت روادید برای آمدن و دیدار از ما نیز بیابید.

مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به سفارت مجازی امریکا پیش از این گفته بود: وی در ارتباط با ابراز امیدواری کلینتون برای گشودن یک سفارت خانه مجازی در تهران از طریق اینترنت گفت: به نظر می رسد دولت آمریکا دچار یک سردرگمی عمیق در روابط بین المللی بخصوص با کشور قدرتمند و مستقلی همچون جمهوری اسلامی ایران شده است.


 


ندای سبز آزادی: سجاد خداکرمی از زندانیان سیاسی، پس از یک ماه بی خبری، در تماس با خانواده خود اعلام کرد که در زندان اوین به سر می برد.

سجاد خداکرمی فعال سیاسی و از اعضای فعال ستاد ملی جوانان اصلاح طلب، در ماه رمضان توسط نیروهای امنیتی و مقابل حسینیه ارشاد بازداشت شد.

بازداشت این فعال سیاسی زمانی صورت گرفت که او پس از شرکت در مراسم احیاء حسینیه ارشاد که با حضور چشمگیر شخصیت های اصلاح طلب و خانواده زندانیان سیاسی برگزار شد ، در حال خروج از حسینیه و حرکت به سمت منزل بود.

ظاهرا دلیل بازداشت آقای خداکرمی، صرفا به همراه داشتن نماد سبز رنگ بوده است.

در آن زمان، به گفته شاهدان عینی نیروهای انتظامی و لباس شخصی که از لحظات آغازین مراسم به طور چشمگیر در محوطه و اطراف حسینیه ارشاد حضور داشتند به صورت پراکنده اقدام به بازداشت تنی چند از شرکت کنندگان کردند. این در حالی بود که اکثریت افراد شرکت کننده در مراسم شب احیاء هیچگونه رفتار تحریک آمیزی از خود بروز نداده بودند و بدون شعار یا تحرک خاصی جمعیت در حال ترک محل بودند. در این شرایط یکی از نیروهای لباس شخصی به سجاد نزدیک شده و بدون ارائه حکم بازداشت، او را به داخل ون نیروی انتظامی هدایت کرد .

این فعال سیاسی پیش از این در بهمن ماه سال ۸۹ و با اتهاماتی چون " تبانی بر ضد امنیت کشور از طریق دعوت افراد برای تجمع ۲۵ بهمن " و تبلیغ علیه نظام بازداشت شده بود که و این رابطه مرداد ماه امسال شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه او را به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.


 


گونتر اوتینگر، مسئول امور انرژی اتحادیه اروپا گفته است که کشورهای اروپایی در مورد ضرورت چنین تحریمی اتفاق نظر دارند.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران، و اوتینگر، مسوول امور انرژی اتحادیه اروپا، هر دو در کنگره جهانی نفت در دوحه شرکت کرده اند.

رستم قاسمی، وزیر نفت می گوید که از تحریم احتمالی خرید نفت ایران توسط اتحادیه اروپا نگران نیست. 

به گزارش بی بی سی، سردار قاسمی در حاشیه این نشست گفت که کشورهای غربی از سال های اول پس از انقلاب ایران اعمال تحریم علیه ایران را آغاز کرده اند، اما تولید و صادرات نفت ایران در طول این سال ها ادامه داشته است.

او گفت که هر گونه توقف در صادرات نفت ایران می تواند بازار جهانی نفت را با مشکلات عمده ای مواجه کند.

به گفته آقای قاسمی، ایران از تحریم خرید نفتش توسط اروپا نگران نیست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، همزمان مسئول امور انرژی اتحادیه اروپا گفت که کشورهای عضو این اتحادیه "به اتفاق" عقیده دارند که تحریم نفتی ایران لازم است.

آقای اوتینگر افزود که چنین تحریمی می بایست به کشورهای بزرگ خارج از اتحادیه اروپا نیز گسترش یابد.

او گفت: "فکر می کنم تحریم خرید نفت ابزار مهمی است، اما باید همه کشورهای بزرگ دیگر، از جمله آمریکا و روسیه را هم به جمع تحریم کنندگان اضافه کنیم. هر چه تعداد کشورها بیشتر باشد، تأثیر آن بیشتر است".

این در حالی است که آمریکا بیش از سی سال است که از ایران نفت نمی خرد و روسیه هم دومین صادر کننده نفت جهان است. اما کشورهای اروپایی حدود یک پنجم نفت صادراتی ایران را می خرند.

چین، ژاپن، هند و کره جنوبی بزرگترین کشورهای خریدار نفت ایران در خارج از اتحادیه اروپا هستند.

 


 


ایالات متحده آمریکا و فرانسه اعلام کردند که سفرای خود را به سوریه باز می گردانند.

دولت آمریکا گفته است حضور سفیر در سوریه برای پیشبرد اهداف آمریکا ضروری است. سخنگوی وزارت خارجه فرانسه  نیز گفته است که این کشور، بیش از پیش در کنار مردم سوریه قرار دارد.

آمریکا در پی تشدید خشونت ها و حمله به سفارت آمریکا، در ۲۲ اکتبر گذشته، رابرت فورد، سفیر خود را فرا خوانده بود. اما آقای فورد امروز به سوریه باز می گردد.

سفیر آمریکا پیش از ترک سوریه به شهرهایی که شاهد تظاهرات گسترده علیه حکومت اسد بودند، سفر کرد که این اقدام با خشم رژیم سوریه مواجه شد.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز از بازگشت سفیر این کشور به سوریه خبر داده و در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفته است اریک شوالیه که ماه پیش به پاریس فراخوانده شده بود، به دمشق بازگشته است.

 


 


" ذخیره بنزین ۱۰۰ تومانی در کارتهای سوخت تا کمتر از سه ماه دیگر پایان می‌یابد. این موضوع علاوه بر کاهش تعداد نرخ‌های عرضه بنزین، خبر از دور دوم افزایش قیمت سوخت هم می‌دهد."

به گزارش ایسنا، ذخیره بنزین ۱۰۰ تومانی باقی مانده در کارتهای سوخت بنا به گفته علی‌رضا ضیغمی - مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، کمتر از ۱۲۵ میلیون لیتر است.
از سوی دیگر طبق اظهارات جایگاه‌داران، میانگین مصرف روزانه بنزین ۱۰۰ تومانی ۲.۵ درصد مصرف روزانه بنزین کل کشور (معادل ۱.۵ میلیون لیتر در روز) است. بر این اساس باید ذخیره بنزین ۱۰۰ تومانی در کارتهای سوخت تا کمتر سه ماه دیگر و حداکثر تا انتهای امسال پایان یابد.

با اتمام ذخیره بنزین ۱۰۰ تومانی به نظر کارشناسان افزایش قیمت بنزین قطعی خواهد بود.

محمدرضا فرزین، سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی، یکی از گزینه‌های اجرای فاز دوم این قانون را عرضه تک نرخی بنزین اعلام کرده است، هرچند ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور پیش از این اعلام کرده است هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین در سال جاری ندارد اما کارشناسان اقتصادی احتمال می‌دهند که دور دوم افزایش قیمت سوخت با اتمام بنزین ۱۰۰ تومانی و از ابتدای سال ۱۳۹۱ آغاز شود.

از سویی ایسنا نوشت:" برخی از نمایندگان مجلس تک نرخی کردن بنزین را خلاف قانون هدفمند کردن یارانه‌ها می‌دانند؛ چرا که از نظر آنها افزایش قیمت حامل‌های سوخت در ابتدای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها آن‌قدر زیاد بود که نیاز نیست تا سال ۱۳۹۱ قیمت‌ها افزایش یابد."

سید عماد حسینی ، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تصریح این که افزایش قیمت بنزین به ۴۰۰ تومان برای هر لیتر در ابتدای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نیز رقم بالایی بود، گفته است:" نمایندگان مجلس با تک نرخی شدن قیمت بنزین در فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها موافق نیستند، چرا که باید افزایش قیمت طی پنچ سال صورت گیرد."

به نظر می‌رسد با پایان یافتن ذخیر بنزین ۱۰۰ تومانی، این فرآورده با چهار نرخ‌ عرضه شود. این در حالیست که در حال حاضر بنزین در جایگاه‌ها با شش نرخ عرضه می‌شود.

در حال حاضر هر لیتر بنزین یارانه‌ای و سوپر یارانه‌ای به ترتیب ۱۰۰ و ۱۵۰ تومان، بنزین معمولی نیمه یارانه‌ای هر لیتر ۴۰۰ تومان، بنزین معمولی آزاد هر لیتر ۷۰۰ تومان و بنزین سوپر نیمه یارانه‌ای و آزاد به ترتیب هر لیتر ۵۰۰ و ۸۰۰ تومان عرضه می‌شود.


 


فروش سکه در بانک‌ها و اختلاف قیمت سکه در بازار و بانک مرکزی، دلالان را چنان به وجد آورده است که امکانی برای خرید سکه از سوی مردم عادی باقی نمانده است.

ایسنا نوشت:" با وجود اینکه اختلاف قیمت رسمی و بازار سکه به بحرانی‌ترین حد خود در سال‌های اخیر رسیده است بانک مرکزی به فکر دونوبته کردن حراج‌های بانک کارگشایی از فردا (چهارشنبه) افتاده است تا شاید بتواند بر حباب ۹۰ هزار تومانی سکه غلبه کند."

براساس این گزارش، در شرایطی که صف‌ها در جلوی شعب منتخب بانک ملی طولانی‌تر می‌شود و درگیری‌هایی در این صف‌ها ایجاد می کند که حضور نیروی انتظامی را بطلبد، بانک مرکزی سکه کمتری در اختیار این شعب قرار می‌دهد و متقاضیان واقعی سکه قادر به تهیه آن نمی‌شوند.

اوضاع در صف‌ تهیه سکه از بانک ملی با قیمت مصوب، اسف‌بار است و در روزهای گذشته، درگیری‌های جدی در پی داشته و با قلدری و زورگویی برخی دلالان که اقدام به استخدام زورگیران کرده‌اند، همراه بوده است.

با این حال و با وجود بحران چندروزه، بانک مرکزی که تا کنون از دو نوبته کردن حراج‌های بانک کارگشایی خودداری کرده بود در اطلاعیه‌ای از دونوبته شدن حراج‌ها از ۱۶ آذرماه و همچنین فروش شمش‌ طلا در این حراج خبر داده است.

این در حالی است که محمود بهمنی ـ رییس‌کل بانک مرکزی ـ در آبان‌ماه سال ۸۸ اعلام کرده بود که ذخایر طلای بانک مرکزی بسیار مناسب است و با همین ذخایر، پنج میلیون سکه برای شرایط خاص ضرب شده است.

از آن موقع تاکنون سکه در چند مقطع دچار بحران شده و تقاضا برای آن به شدت بالا رفته است و بانک مرکزی را مجبور به خرج کردن این سکه‌ها در چند مقطع کرده است.

فقط در یک مورد، سیدمحمود احمدی‌ ـ دبیرکل بانک مرکزی ـ گفته است از ابتدای سال جاری تا اواسط شهریورماه 1.7 میلیون قطعه سکه از سوی بانک مرکزی به بازار عرضه شده است و با احتساب سکه‌ها عرضه شده بانک مرکزی در یک سال و نیم قبل از سال ۹۰ به نظر می‌رسد، ذخایر پنج میلیونی سکه رو به پایان است، مگر آنکه بانک مرکزی اقدام به ضرب سکه‌های جدید کند که هنوز خبری در این باره اعلام نشده است.

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

Commodities
Crude Oil 71.55 +0.67%
Natural Gas 4.05 +2.56%
Gasoline 2.33 +1.22%
Heating Oil 2.32 +1.43%
Gold 3139.90 +0.67%
Silver 34.50 +0.99%
Copper 5.02 -
2025.04.03 end-of-day » Add to your site

خبرهاي گذشته