هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۱۶, چهارشنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 12/07/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه در ژنو با نمایندگان اپوزیسیون سوریه دیدار کرد و از آن ها خواست تحت هر شرایطی، حقوق اقلیت ها و گروه های مختلف در سوریه را حفظ و از آن حمایت کنند.هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه در ژنو با نمایندگان اپوزیسیون سوریه دیدار کرد و از آن ها خواست تحت هر شرایطی، حقوق اقلیت ها و گروه های مختلف در سوریه را حفظ و از آن حمایت کنند. به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم کلینتون در دیدار با شش تن از اعضای موسوم به شورای ملی سوریه گفت: «دموکراسی فقط کنار گذاشتن حاکمیت بشار اسد نیست. برای داشتن دموکراسی باید حاکمیت قانون و حفظ حقوق تمامی مردم و اقلیت ها و گروه های مختلف را به رسمیت شناخت و آن را اجرا کرد.» این گزارش حاکی است خانم کلینتون به نمایندگان اپوزیسیون سوریه گفته که مواضع خود در قبال آینده و گروه های مختلف را مشخص و اعلام کنند و همچنین به سمت مدارا و حقوق مساوی حرکت کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در میان مردم سوریه نوعی نگرانی حاکم شده که اگر نظام حکومتی حزب بعث و بشار اسد سرنگون شود، جنگ داخلی میان اقلیت ها در کشور شروع خواهد شد. هيلاری کلينتون يک بار پیشتر نیز در دوم آگوست گذشته با شماری از شخصيت های اپوزيسون سوريه در واشينگتن ديدار کرده بود. جفری فيلمتن معاون وزير امور خارجه آمريکا پيشتر گفته بود که جهان «در پی راه های مسالمت آميزی برای پايان دادن به کشتار وحشيانه در سوريه است.» او جمهوری اسلامی ايران را به «دست داشتن در کشتار مردم سوريه» کرده بود. ناوی پيلای مسئول کميساريای عالی حقوق بشر سازمان ملل، جمعه گذشته در آخرين گزارش خود اعلام کرد که شمار کشته شدگان در نا آرامی های هشت ماه و نيم سوريه، از مرز ۴ هزار نفر گذشت. با این حال، خشونت ها در سوريه  همچنان ادامه دارد. ديده بان حقوق بشر سوريه اعلام کرد تا ظهر روز سه شنبه، دستکم ۲۳ نفر تنها در حمص کشته شدند. حمص در معرض عمليات نظامی نيروهای امنيتی و ارتش قرار دارد. مقام های سوری می گويند که در حال مبارزه با گروه های مسلح تروريست هستند. معترضان سوری اما اين روايت را بهانه ای برای سرکوب اعتراض های مسالمت آميز می دانند. روز دوشنبه هم يکی از خونبارترين روزهای سوريه بود. شمار کشته شدگان در اين روز به دست نيروهای امنيتی به ۵۰ نفر رسيد. ديده بان حقوق بشر سوريه گزارش داده که ۳۴ نفر از اين افراد، از حمص ربوده شدند و پس از چند ساعت جنازه های آن ها در محله الزهراء اين شهر يافته شد. ۱۳ تن ديگر در همين شهر به ضرب گلوله نيروهای امنيتی در تظاهرات اين شهر کشته شدند. در شهر جنوبی درعا نيز ده ها تن از دنشجويان به اتهام اهانت به بشار اسد، دستگير شدند. برپايه طرح اتحاديه عرب، دولت سوريه متعهد شده بود که به حضور نيروهای مسلح دولتی در همه مناطق پايان دهد و تمام دستگير شدگان حوادث اخير را آزاد کند. از زمان اعلام پذيرش اين طرح از سوی دمشق در روز دوشنبه، همه روزه بر شمار کشته شدگان غير نظامی افزوده شده است. مساله ای که باعث شد اتحاديه عرب تحريم های اقتصادی سختی عليه نظام سوريه اعمال کند. از جمله اين تحريم ها، تعليق عضويت سوريه در اتحاديه عرب و تحريم بانک مرکزی اين کشور از سوی کشورهای عربی است.
 


بيش از ۲۳۱ نفر از فعالان مخالف جنگ در بيانيه ای حمله به سفارت بريتانيا در تهران را محکوم کرده و بر ضرورت فوری تنش زدايی در بحران هسته ای جمهوری اسلامی تاکيد کرده اند. بيش از ۲۳۱ نفر از فعالان مخالف جنگ در بيانيه ای حمله به سفارت بريتانيا  در تهران را محکوم کرده و بر ضرورت فوری تنش زدايی در بحران هسته ای جمهوری اسلامی تاکيد کرده اند. در اين بيانيه آمده است:« تنش‌آفرينی‌های بين‌المللی نظام جمهوری‌اسلامی وارد مرحله‌ای بسيار خطرناک شده است. حکومت نه تنها گام موثری در جهت رفع ابهامات روزافزون در مورد برنامه‌ هسته‌ای‌اش برنداشته، که به سياست‌های ماجراجويانه خود نيز افزوده است. حمله سازمان يافته به سفارت بريتانيا، انزوای بيشتر بين‌المللی و تشديد تحريم‌ها به عنوان پيامدهای آن، گام بلندی برای کشيدن مردم ايران به جنگی ناخواسته است.» در ادامه نويسندگان اين بيانيه گفته اند:« ما به عنوان فعالان مخالف جنگ، برای اين تنش‌آفرينی‌های روزافزون و آينده ميهن‌مان بيمناکيم و خروج از وضعيت خطرناک فعلی را ضروری می‌دانيم. نيروهايی که به حريم ديپلماتيک کشور بريتانيا تجاوز کرده‌‌اند،‌ سال‌هاست که به حريم شهروندی مردم ايران تجاوز می‌کنند.» نويسندگان بيانيه می گويند در صورتی که حکومت ايران  عاملان و مسسببان حمله به سفارت بريتانيا را مورد تعقيب قضايی قرار ندهد، خود «مسئول و شريک سازماندهی اين تهاجم خطرناک هستند.» روز سه شنبه هفته گذشته  تظاهرکنندگانی که رسانه دولتی ايران از آنها باعنوان «دانشجو» يا «دانشجويان بسيجی» يا می کنند،  به سفارت بريتانيا درخيابان فردوسی حمله کرده و  وارد ساختمان اين سفارتخانه شدند و ضمن پايين کشيدن پرچم اين کشور، خسارت هايی به ساختمان اين سفارتخانه وارد کردند. به دنبال اين حمله بريتانيا کليه کارکنان سفارت خود درتهران را خارج کرد و  سفارت ايران درلندن را تعطيل کرد. در بخشی ديگری از اين نامه تاکيد شده است:« ما ضمن تاکيد بر حق ملت ايران در استفاده صلح آميز از انرژی هسته ای ، با هر تلاشی برای دست يابی به قابليت توليد جنگ افزارهای هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی مخالف هستيم و آن را خلاف منافع و اولويت های ملی و صلح جهانی می‌دانيم.» علی افشاری، ،عبدالعلی بازرگان ،احمد باطبی ،حسين باقرزاده، نيره توحيدی ،فريدون خاوند، ،يوسف عزيزی بنی طرف، کاظم علمداری، مهرانگيز کار ،عباس معروفی و حسن يوسفی اشکوری از جمله امضا کنندگان اين  نامه هستند. نويسندگان اين نامه همچنين گفته اند:« ما جامعه جهانی و به خصوص کشور‌های غربی را نيز به خويشتن‌داری، رعايت حقوق مردم ايران و اجتناب از جنگ فرا می‌خوانيم. هرگونه اقدام نسنجيده، تهديد های تحريک کننده و حمله نظامی به تاسيسات هسته ای ،خسارات غيرقابل جبرانی را به آب و خاک ايران وارد می کند که تا سال ها آلودگی آن مردم ما را رنجور خواهد کرد و به ديدگاه مبتنی بر رابطه خصمانه با غرب دامن خواهد زد.» دراين نامه تصريح شده است: «در شرايطی که اقتدارگرايان حاکم با اين گونه اقدامها به سوی جنگ و مقابله با جهان و ويرانی ايران حرکت می کنند، تنها قدرت مردم است که می تواند از طريق مخالفت فعال با ماجراجويی هسته ای مانع حرکات و تصميمات لجام گسيخته حکومت شود.»
 


پليس روسيه اعلام کرد که بيش از ۴۰۰ تن از تظاهرکنندگان را در مسکو و سن پترزبورگ بازداشت کرده است. به گزارش خبرگزاری رويترز، صدها نفر در اين دو شهر برای دومين روز عليه حکومت ۱۲ ساله ولاديمير پوتين در روسيه؛ به عنوان رئيس جمهوری و نخست وزير، دست به تظاهرات زده بودند. تظاهرکنندگان به آنچه تقلب و دستکاری در انتخابات پارلمانی روسيه ناميدند، معترض بودند. بر اساس اين گزارش، پليس مانع از پيوستن بسياری از مخالفان به تظاهرات در مسکو شد و صدها تن از جوانان طرفدار آقای پوتين نيز به معترضان حمله کردند. بوريس نمتسوف، از رهبران مخالفان، از جمله کسانی بود که بازداشت و سپس آزاد شد. به نوشته رويترز، مخالفان گفته اند که به اعتراض خود ادامه خواهند داد.
 


سه دهه پس از حمله به سفارت آمريکا و تهران و قطع کامل روابط ديپلماتيک مستقيم ميان دو کشور، روز سه شنبه وزارت خارجه آمريکا سفارتخانه مجازی ايران را راه اندازی کرد. اين وبسايت به دو زبان فارسی و انگليسی است و برای انجام امور ايرانيان راه اندازی شده است. بیش از سه دهه پس از حمله به سفارت آمريکا و تهران و قطع کامل روابط ديپلماتيک مستقيم ميان دو کشور، روز سه شنبه وزارت خارجه آمريکا سفارتخانه مجازی ايران را راه اندازی کرد. اين وبسايت به دو زبان فارسی و انگليسی است و برای انجام امور ايرانيان راه اندازی شده است. در صفحه اول اين وبسايت، پيام ويدئويی هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا قرار گرفته که در آن گفته شده نبود سفارت آمريکا در تهران، مانعی برای گفت وگو ميان شهروندان ايران و آمريکا شده است. خانم کلينتون در پيام ويدئويی خود گفت: «با استفاده از فناوری روز، ارتباط امکان پذيراست و اين محيط برای گفت وگو ميان شهروندان ايران و آمريکا در امور سياست، فرهنگ و مردم ساخته شده است.» وزير خارجه آمريکا همچنين از امکانات اين وبسايت خبر داده و از بازديدکنندگان خواسته با از راه توييتر و يا فيس بوک، نظرات خود  در مورد اين وبسايت واين که چگونه می توان ارتباط بين مردم ايران و آمريکا را بيشتر و بهتر تسهيل کرد، نظر بدهند. وندی شرمن، معاون وزارت امور خارجه آمريکا در امور سياسی، روز سه شنبه به هنگام افتتاح و آغاز به کار اين سفارتخانه مجازی گفت:«ما می خواهيم به صورت مستقيم با مردم ايران ارتباط برقرار کنيم. ما می خواهيم همه مردم ايران به ويژه  جمعيت بزرگ جوانان درداخل ايران بدانند که ايالات متحده به مردم ايران و تمدن آنها عميقا احترام می گذارد.» وندی شرمن، گفت: «سفارت مجازی یاد شده، نه فقط امکان تبادل اطلاعات در مورد سیاست های آمریکا در مورد ایران است، که مکانی برای مطالب مرتبط با فرهنگ و جامعه آمریکاست. ضمن این که زمینه ای است برای معرفی و ارتباط بیشتر دیگر راه های ارتباطی ما به زبان فارسی در فیس بوک، توییتر و شبکه ما روی یوتیوب است.» خانم شرمن گفت: «متاسفانه نظام حاکم در ایران با آزادی بیان مردم چه در خیابان ها و چه در فضای مجازی مخالف است و حتی حصاری الکترونیک روی ارتباط های تلفنی و اینترنتی کشیده است. این یک تلاش دیگر از سوی ماست تا بتوانیم از این حصار رد شده و به طور مستقیم با مردم ایران ارتباط برقرار کنیم.» وی همچنین در مورد امکان فشارها از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران بر روی این وبسایت گفت : «ما فکر می کنیم توان فناوری آن را داریم که از این وبسایت حفاظت و حمایت کنیم و اگر هم اخلالی در کار آن پیش آمد، باز به تلاش های خود ادامه می دهیم تا بتوانیم اطلاعات را بی واسطه به مردم ایران برسانیم.» معاون وزیر خارجه آمریکا افزود: «ما خواهان افزایش دانشجوهایی هستیم که برای تحصیل به آمریکا می آیند و می خواهیم این اطمینان را حاصل کنیم که دانشجویان بیشتر و بیشتری از ایران به آمریکا می آیند.» در اين وبسايت، بخشی برای اطلاعات در مورد گرفتن رواديد و يا امکان تحصيل در ايالات متحده آمريکا گنجانده شده است. وزير خارجه آمريکا در سخنان خود گفت که فناوری روز اين اجازه را می دهد که گفت وگو و درک بيشتر و بالاتری نسبت به هم، داشته باشيم. دسترسی به این سفارت مجازی از آدرس های زیر امکان پذیر است: به زبان های انگلیسی در این آدرس ها: http://iran.usembassy.gov http://tehran.usembassy.gov و به زبان فارسی در این آدرس:                   http://persian.iran.usembassy.gov
 


دولت روسيه روز سه شنبه انتقاد آمريکا از نحوه برگزاری انتخابات پارلمانی آن کشور را غير قابل قبول خواند. به گزارش خبرگزاری ها، هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا، اين انتخابات را غير منصفانه ناميده و گفته بود: رای دهندگان روس شايسته يک تحقيق کامل درباره  تقلب و دست کاری در انتخابات هستند. وی اين مطلب را در نشست وزيران خارجه کشورهای عضو سازمان امنيت و همکاری اروپا در ويلنيوس، پايتخت ليتوانی، ابراز داشت. بر اساس نتايج انتخابات پارلمانی روسيه، حزب روسيه متحد ولاديمير پوتين، به رغم کاهش محبوبيت توانسته است که با کسب ۴۹.۵ درصد از آرا، اکثريت خود را در پارلمان حفظ کند. معترضان معتقد به تقلب و دست کاری در نتايج انتخابات پارلمانی هستند.
 


سفارت مجازی آمريکا در تهران روز سه شنبه آغاز به کار کرد. در سايت سفارت مجازی آمريکا با اشاره به تحولات در مناسبات ايران و آمريکا از سال ۱۳۵۸ تاکنون نوشته شده است که اين تارنما در غيبت روابط مستقيم دو کشور، می تواند به عنوان يک پل رابط ميان مردم آمريکا و ايران عمل کند. وزير خارجه آمريکا نيز در پيامی دليل راه اندازی اين سايت مجازی را «ايجاد پل  و ارتقاء تفاهم بهتر» بين آمريکا و ايران و مردم اين دو کشور دانست. هيلاری کلينتون همچنين گفت: «اين تارنما عرصه ای است برای ما تا به طور شفاف و بدون ترس با يکديگر در مورد ايالات متحده، سياست های ما، فرهنگ ما و مردم ما  گفت و گو کنيم.» آدرس سايت مجازی آمريکا در  تهران:   http://persian.iran.usembassy.gov/index.html
 


آمريکا روز سه شنبه خواستار برقراری حکومت قانون در سوريه شد. به گزارش خبرگزاری رويترز، هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا، که پس از ديدار با اعضای شورای ملی سوريه در ژنو سخن می گفت، افزود: مردم سوريه نه تنها بايد بشاراسد را کنار بگذارند، بلکه بايد به سوی ايجاد حکومتی بر پايه مدارا و آزادی و حقوق برابر برای شهروندان آن کشور پيش بروند. شهرهای مختلف سوريه از حدود ۹ ماه پيش صحنه تظاهرات مخالفان بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه، بوده است. سازمان ملل متحد تخمين زده است که بيش از چهار هزار نفر در اين ۹ ماه کشته شده اند.
 


کميسر انرژی اتحاديه اروپا روز سه شنبه گفت که در ميان کشورهای عضو اين اتحاديه بر سر تحريم صادرات نفتی ايران، اجماع نظر وجود دارد. به گزارش خبرگزاری رويترز، گونتر اوتينگر، در دوحه، پايخت قطر، با اعلام اين مطلب، از اعلام اين موضوع که اين تحريم چه زمانی به اجرا در خواهد آمد، خودداری کرد. اين مقام اتحاديه اروپا گفت که تصور می کند کشورهای ديگر، مانند آمريکا و روسيه نيز بايد به تحريم نفتی ايران بپيوندند.  
 


اتحاديه آزاد کارگران ايران خواستار آزادی رضا شهابی، عضو هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران، و ساير فعالان کارگر زندانی شد. آقای شهابی که روز ۲۲ خرداد سال گذشته توسط ماموران امنيتی در تهران بازداشت شد و تاکنون در زندان اوين زندانی بوده، از حدود دو هفته پيش در اعتراض به وضعيت نامشخص خود دست به اعتصاب غذا زده است. اين اعتصاب غذا در حالی ادامه دارد که به تشخيص پزشکان، رضا شهابی بايد تحت عمل جراحی قرار بگيرد، پس از آن شش ماه استراحت کند و در صورت بستری نشدن در بيمارستان، ممکن است طرف چپ بدن او فلج شود. از ديگر فعالان کارگر زندانی، بهنام ابراهيم زاده و علی نجاتی هستند.
 


قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه مواد مخدر اعلام کرد: تا پايان سال آينده، تمامی استان ها به مراکز درمان اجباری معتادان مجهز می‌شوند. به گزارش خبرگزاری مهر، طاها طاهری گفت که در حال حاضر، مراکز درمان اجباری معتادان در ۱۴ استان ايران فعال هستند. بر اساس آخرين آمار رسمی، حدود دو ميليون و ۲۰۰ هزار نفر معتاد در ايران وجود دارند.  
 


محمد حسين کروبی، فرزند ارشد مهدی کروبی، گفته است که ماموران امنيتی سرانجام اجازه داده اند پدرش برای گذراندن دوران حبس خانگی، به محل سکونت جديدی انتقال يابد که از امکانات بيشتری برخوردار است و اوضاع حصر مهدی کروبی بهتر شده ‌است.محمد حسين کروبی، فرزند ارشد مهدی کروبی، گفته است که ماموران امنيتی سرانجام اجازه داده اند پدرش برای گذراندن دوران حبس خانگی، به محل سکونت جديدی انتقال يابد که از امکانات بيشتری برخوردار است و اوضاع حصر مهدی کروبی بهتر شده ‌است. به گزارش وبسایت سحام نیوز، محمد حسين کروبی نوشته که ماموران امنيتی روز شنبه از طريق تلفن به مادرش  فاطمه کروبی خبر دادند که قرار است مهدی کروبی را  در خانه جديد ملاقات کنند و به همين دليل  وی توانسته است به مدت نيم ساعت با پدرش ملاقات کند. محمدحسين کروبی گفته است:« به سرعت خود را به خانه رساندم و امکان ديد و بازديد و گفت وگويی برای نيم ساعت مهيا شد. پدر را کمی بشاش‌تر و سلامت‌تر از قبل يافتم، مشخص بود که اوضاع حصر او به نسبت ماه‌هايی که در آپارتمانی کوچک به همراه ماموران امنيتی در شرايط سخت و دشواری به سر می‌برده، بهتر شده ‌است.» محمدحسين کروبی اضافه کرده است:« همچنانکه خودش نيز توضيح می‌داد اکنون بخشی از يک آپارتمان به صورت مستقل دراختيار اوست و ماموران امنيتی در طبقه ديگری مستقر شده‌اند. می‌گفت نزديک دو هفته است که روزنامه «جام‌جم» و «اطلاعات» را برای مطالعه دراختيارم می‌گذارند و برخلاف گذشته از امکان هواخوری و قدم زدن هر روز برخوردار شده ام.» مهدی کروبی و ميرحسين موسوی، دو نامزد معترض به نتايج انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ از بهمن سال گذشته در حصر به سر می برند. محمد حسين کروبی همچنين نوشته است که ماموران امنيتی روز شنبه اين فرصت را برای مهدی کروبی فراهم کردند تا بتواند  در قبرستان  «بهشت زهرا»ی تهران بر سر قبر  خواهرش که به تازگی درگذشته است، حاضر شود.  محمد حسين کروبی در ادامه اضافه کرده است:« آن چنان که پدر تعريف می‌کردند، در راه بازگشت، ماموران به ايشان خبر داده‌بودند که قصد دارند ايشان را به منزلی که خانواده به تازگی در جماران خريداری کرده‌اند ببرند و امکان بازديد ايشان از خانه تازه‌شان را فراهم آورند. اين چنين بود که با تماس مادرم ملاقات نيم ساعته ما انجام پذيرفت.» در آغاز  حصر مهدی کروبی، خانواده وی دليل حضور دايمی ماموران امنيتی در مجتمع آپارتمانی محل سکونت آنان و ايجاد مزاحمت برای ساير ساکنان اين مجتمع، خواستار آن شده بودند که مهدی کروبی به خانه مسکونی خود در جماران منتقل شود. به گفته اعضای خانواده مهدی کروبی، اما ماموران امنيتی وی را به محل آپارتمان «کوچکی» منتقل کرده و اجازه ندادند فاطمه کروبی همراه او بماند. از زمان حصر مهدی کروبی، ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد، همسر آقای موسوی، بسياری از روحانيون اصلاح طلب و شخصيت های سياسی فعال درايران به اقدام حکومت ايران اعتراض کردند. احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور ايران، نيز به ادامه اين حصر اعتراض کرده  و گفته است مهدی کروبی، ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد  «بدون تفهيم هر گونه اتهامی» در حبس به سر می برند.
 


رهبر جمهوری اسلامی در دو دهه‌ گذشته با پنج سياست، نهاد مرجعيت را دست آموز خويش ساخت. اقدام تازه‌ آیت الله خامنه ای برای موضوع شناسی با تاسيس مرکزی در قم (محمد محمدی گلپايگانی، روزنامه خراسان، ۲۹ آبان ۱۳۹۰) مرحله‌ی ديگری در اين فرايند است.رهبر جمهوری اسلامی در دو دهه‌ گذشته با پنج سياست، نهاد مرجعيت را دست آموز خويش ساخت: ۱) وابسته ساختن مدرسان و مراجع قم به رهبر جمهوری اسلامی از لحاظ اقتصادی، ۲) در دست گرفتن بخش عمده‌ی معيشت طلاب در دست خويش (بخش عمده‌ی شهريه، مسکن و بيمه درمانی)، ۳) حذف مراجع منتقد از چرخه‌ی تدريس و ارتباط با طلاب، ۴) ارعاب مراجع نيمه مستقل با اقداماتی مثل بازداشت نزديکان يا کنترل حساب‌های بانکی، و ۵) اعمال سانسور بر رساله‌ی عمليه. اقدام تازه‌ آیت الله خامنه ای برای موضوع شناسی با تاسيس مرکزی در قم (محمد محمدی گلپايگانی، روزنامه خراسان، ۲۹ آبان ۱۳۹۰) مرحله‌ی ديگری در اين فرايند است.    اين مرکز چه هدفی دارد و تاثيرات و پيامدهای کار آن چه خواهد بود؟ بر اساس کدام نگاه به ولايت چنين نقشی از سوی ولی فقيه ايفا می شود؟ آنها که از اين چنين ولايتی دفاع می کنند و قدرت را در دست دارند چه نگاهی به اقتدار و مرجعيت دينی دارند؟ آيا در شرايط حکومت نظاميان بر کشور، اصولا تقسيم کاری ميان ولايت و مرجعيت برقرار خواهد ماند؟ عطش صد ساله پس از دوران مشروطيت و عدم موفقيت روحانيون در دست گرفتن قدرت فائقه‌ی سياسی، و نيز تجربه‌ی ناموفق مديريت شاهان سلسله‌ی پهلوی در نگاه مراجع دينی، عطش روحانيون برای به دست گرفتن قدرت روز به روز بيشتر شد. تصور اکثر روحانيون شيعه آن بود که برای مقابله با چالش‌های دنيای معاصر به قدرت سياسی و اقتصادی نياز دارند و نه فعاليت نظری برای حل معضلات ناشی از تعارض دين با علم و اخلاق. با گسترش نفوذ اجتماعی روحانيت و شبکه‌ی آن در سراسر کشور اين هدف دسترس پذير تر به نظر می آمد. نظريه‌ی ولايت فقيه برای پاسخ به اين عطش تاريخی تنظيم و ارائه شد. آن بخشی که بيش از همه اين عطش را احساس می کردند با کمک روشنفکران دينی و با اتکا بر نظريه‌ی ولايت فقيه و اسلام سياسی ايدئولوژی اسلامگرايی ايرانی را بنيان نهادند و آن دسته از روحانيون که نقشی در تنظيم اين نظريه نداشتند يا حتی در شکل گيری جمهوری اسلامی سهمی نداشتند در حاشيه نشسته و از مواهب گوناگون حکومت دينی برخوردار شدند يا بعدا در دوران خامنه‌ای به عنوان انقلابی، مناصب و مزايا را به خود اختصاص دادند. ارتقای مرجعيت به ولايت پروژه‌ی اسلامگرايان در آغاز، ارتقای مرجعيت به عنوان بالا ترين مقام روحانی به ولايت بود. آيت الله خمينی در دامن اين پروژه رشد و نمو پيدا کرد. اما پس از به دست گرفتن قدرت، نه خمينی در قالب يک مرجع بر جامعه‌ی ايران حکومت کرد و نه پس از او وقع چندانی به نهاد مرجعيت گذاشته شد.     پيش از تاسيس جمهوری اسلامی نهاد مرجعيت به اداره‌ی حوزه‌های علوم دينی و تبليغ دين و اعزام امام جماعت به مساجد مشغول بود و ولايت نيز به پيامبر و ائمه‌ی شيعه تعلق داشت. اسلامگرايان ولايت قدسی را برای حکومت دنيوی نياز داشتند و آن را به امامت امت در همه‌ی زمان‌ها و مکان‌ها بسط دادند. مرجعيت نيز در اين پروژه به بخشی از ديوانسالاری حکومت دينی تقليل مقام و شان پيدا می کرد. مراجع و اعضای خانواده و نزديکانشان از مواهب حکومتی برخوردار شدند اما استقلال خود را باختند تا آن حد که در جلسات محرمانه و بر اساس يک اساسنامه‌ی منتشر نشده حتی رساله‌های آنها خوانده و سانسور می شود: "دو سال پيش کميسيونی به منظور نظارت بر رساله‌ها تشکيل شد و فعاليت اين کميسيون يک سال به صورت محرمانه انجام می‌شد... جلسات اين کميسيون هر ماه برگزار می‌شود و شخصيت‌های مقبول حوزه در اين کميسيون حضور دارد... در گذشته اگر مسأله رساله‌ها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پيگيری می‌شد اما اکنون اين وزارت‌خانه نظر کميسيون مذکور را اخذ می‌کند... تاکنون جلوی تعداد قابل توجهی از رساله‌ها که از نظر شرعی درست نبود چاپ شود گرفته شد و با چاپ رساله‌هايی نيز موافقت شد." (محمد يزدی  رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در اجلاسيه جامعه مدرسين با علمای بلاد در سالن قدس مدرسه عالی امام خمينی، مهر، ۶ اسفند ۱۳۸۹)   سقوط مرجعيت از ولايت در دوران آيت الله خمينی آن دسته از مراجع که کار سلطان را به سلطان وا می نهادند مشکلی نيز با حکومت نداشتند و می توانستند به درس و بحث، اعزام مبلغ و پيشنماز، و اعلام رويت هلال مشغول باشند و آنها که داعيه دار يا منتقد بودند يکی پس از ديگری حذف شدند يا به حاشيه رفتند. خمينی بر اين باور نبود که نهاد مرجعيت بايد کاملا در حکومت هضم و جذب شود و از اين حيث تلاشی برای رانت خوار کردن همه‌ی مراجع نکرد. اما آيت الله خامنه‌ای به دليل مشکل مشروعيت مذهبی مجبور بود از يک سو به مراجع نو ظهور پس از فوت اراکی امتيازات اقتصادی بدهد و از سوی ديگر آنها را از حيث مالی و بانکی تحت کنترل شديد قرار دهد تا مبادا روزی عليه وی اقدام کنند. بدين لحاظ عموم مراجع قم دارای سهمی در امور خوش بازده مثل شرکت‌های تجاری و واردات و صادرات و شرکت‌های توليدی شدند. هزينه‌ی اين امر برای اين روحانيون به رسميت شناختن قدرت مطلقه‌ی رهبری و برتر نشاندن فتوای وی بر فتوای خود حتی در امور عادی مرجعيت مثل رويت هلال ماه در آغاز و پايان ماه رمضان بود. در ولايت آيت الله خامنه‌ای، نهاد مرجعيت تقريبا در ديوانسالاری دينی حکومتی هضم و جذب شد و اقتدار اجتماعی برای آن جهت عرض اندام در برابر حکومت باقی نماند. مراجعی مثل منتظری و صانعی نيز با حصر خانگی يا حمله‌ی لباس شخصی‌ها به منازل آنها عملا توان ارتباط گسترده با مردم را از دست دادند. اين امر زمينه را برای نظاميان فراهم آورد که ديگر بدون دغدغه‌ی موی دماغ شدن روحانيون قم به اداره‌ی امور کشور تحت بيت رهبری بپردازند. پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ نيز آنها توانستند به تنها نيرويی که ولايت بر آنها تکيه دارد تبديل شوند. با درگذشت خامنه‌ای سپاهيان خود رهبری آينده را از ميان روحانيون جوانی که گوش به فرمان آنها باشند انتخاب خواهند کرد.     مرجعيت، پياده نظام ولايت نظريه‌ی ولايت فقيه، ولايت به آسمان رفته را به زمين آورد و روحانيت در نقش فرماندهی قرار گرفت. بر همين اساس انتظار تازه‌ای از فقيه در مقام حاکم شکل گرفت و به او عنوان "ولی" داده شد: " تنها با موعظه نمی‌توان نظام اسلامی را اداره کرد و مردم هم نبايد توقع داشته باشند رهبر تنها به موعظه بسنده کند. رهبر بايد فرمان بدهد... معنای ولی امر يعنی فرمانده، ولی امر با يک مرجع تقليد فرق می‌کند." (مهدوی کنی، تابناک، ۱۶ خرداد ۱۳۸۹) بدين ترتيب غير از موعظه، ولی فقيه بايد قدرت سياسی را نيز در دست داشته بشد و در صورت لزوم برای حفظ اين قدرت دستور تير مستقيم، اعدام، شکنجه و تجاوز بدهد تا منافع قشر حاکم را حفظ کند، کاری که از مراجع تقليد بر نمی آيد. ولی فقيه بايد برای معترضان نيز همانند اغتشاشگران مجازاتی در نظر بگيرد تا مخالفان نتوانند بدون هزينه به ابراز نظر بپردازند: "بالاخره يک کسی جرمی مرتکب شده و حرفی زده؛ بايد مسئوليت حرفش را بپذيرد. از حرفهايی که آقايان می ‌زنند، اين است که بين معترض و اغتشاشگر بايستی فاصله قائل شد. بله، معترض معنايش اين نيست که مسئول نيست؛ معترض هم مسئول است. بالاخره حرفی زده، اعتراضی کرده، بايد پايش بايستد و مسئوليت آن را قبول کند." (علی خامنه ای، هفته نامه ۹ دی، هفته اول آبان ۱۳۹۰) سنتگرايانی که نمی خواهند نهاد مرجعيت را يکسره کنار بگذارند تلاش کردند با فرض کارکرد فوق برای ولی فقيه جايی نيز برای مراجع باقی بگذارند. از نظر آنها، مراجع صرفا به تبليغ احکام می پردازند اما ولی با اتکا به زور آنها را بر مردم تحميل می کند. مراجع از مواهب حکومت دينی برخوردار می شوند و ولی فقيه با تمسک به قوای قهريه مواهب ناشی از اين حکومت را تداوم می بخشد. حتی چنين وضعيتی ايده‌ال يک حکومت نظامی- نفتی نيست که قرار است دستور تير و حذف مخالفان را در آن نماينده‌ی خدا بر روی زمين و نائب امام زمان صادر کند. در حکومت نظاميان تحت عنوان جمهوری اسلامی، مراجع بايد به عنوان پياده نظام ولايت احکامی را صادر کنند که ولی فقيه و دستگاه‌های دولتی از آنها انتظار دارند و دعاگوی رهبر باشند.   جمع کردن بساط منتقدان اين وضعيت تازه ادبيات خاص خود را شکل داده است. مراجع سنتی شيعه حداقل در دوران پهلوی دوم در پی پهن و جمع کردن "قضايا" نبودند و به تدريس و اداره‌ی مدارس و تقويت مساجد اشتغال داشتند. اما ولی فقيه در مقام فرمانده‌ی نيروهای مسلح و حافظ منافع قشر روحانيت بايد بساط ماموران خود را پهن و بساط مخالفان را جمع کند:  "وقتی دشمن به يک جريانی اميدوار می‌شود، معلوم است که آنها در مسير انحراف افتاده‌اند. بايد اين قضايا زودتر جمع می‌شد و اين اتهامات عليه نظام مطرح نمی‌شد تا دشمنان بيش از اين شاد نمی‌شدند." (مهدوی کنی، تابناک، ۱۶ خرداد ۱۳۸۹) تعبير "جمع کردن بساط" البته شامل همه‌ی اعمال نيروهای حکومتی از ضرب و شتم تا بازداشت و شکنجه تا کشتن مخالفان در خيابان می شود. نقشی که ولی فقيه در دوران بعد از انتخابات ۸۸ بازی کرد همين جمع کردن بساط بود و اکثر مراجع نيمه مستقل و حکومتی نيز سکوت يا از دولت و رهبر حمايت کردند. موضوع شناسی رهبری که بساط مخالفان را جمع و منافع ديوانسالاری دينی را تامين می کند به ازای آن انتظاراتی نيز دارد. تاسيس مرکز موضوع شناسی کار سنتی فقيه را که فقط شناخت و طرح و تبليغ احکام بود به سطحی بالاتر ارتقا می دهد. ولی فقيه تا کنون مدعی بوده که در حيطه‌ی مديريت جامعه به موضوع شناسی متخصصان رجوع کرده و از قدرت خويش برای اعمال حکم مربوطه استفاده می کند. امتياز وی بر ديگر فقها نيز فقط آن بود که اگر حکم ديگر فقها در تضاد با حکم وی قرار گيرد حکم وی اجرا می شود. همين موضوع تا حد زيادی اقتدار اجتماعی ديگر فقيهان را محدود می کرد. اما با وارد عمل شدن مرکز موضوع شناسی، پژوهشگران موضوع شناس (يا همان مشاوران رهبری) در همه‌ی موضوعات کشور دخالت کرده و ولايت فقيه را به جزئی ترين امور خصوصی مردم رسما و به طور نهادينه وارد می کنند. بدين ترتيب ولی فقيه با اتکا به نظرات موضوع شناسان منصوب (که ظاهرا به نحو جمعی تصميم گيری می کنند) و موضوعاتی که آنها به سفارش رهبر ساخته و پرداخته می کنند به صدور حکم می پردازد. اين امر در کنار بسط ديوانسلاری دينی- دولتی تحت نظر فقيه، نه تنها مراجع ديگر را در امور عبادی از رده خارج خواهد کرد مردم عادی باورمند را نيز در حوزه‌ی عبادات و معاملات (همه‌ی امور زندگی) رسما تحت دستورات ولی فقيه (به جای مراجع دينی) قرار خواهد داد. فقيهی که نه حکم وی قابل اجرا شدن است و نه مقلدان وی می توانند حتی در تشخيص موضوعات مختار باشند رابطه‌ی موثری با مقلدان نمی تواند داشته باشد. گردانندگان دستگاه رهبری بر اين باورند که "يکی از مسائلی که مجتهدين با آن درگير هستند اين است که مشخص نشده که فلان موضوع، آيا دارای بار فقهی است يا خير و جنبه‌های فقهی بسياری از مسائل نامشخص است." (محمد محمدی گلپايگانی، روزنامه خراسان، ۲۹ آبان ۱۳۹۰) در اين شرايط، ولی فقيهی که بار فقهی موضوعات را تعيين می کند برای آنها حکم نيز صادر خواهد کرد. او چون امکانات بيشتری برای تعيين موضوعات در اختيار دارد در صدور حکم نيز پيشتاز خواهد بود. اين امر يعنی پايان نوعی تقسيم کار ميان ولی فقيه و مراجع و به نوعی ناکارکرد شدن نهاد مرجعيت شيعه حتی در امور مذهبی و در نهايت تبديل مراجع موجود به مدرسان عادی فقه و اصول. نهادی برای گريز از مسئوليت تاکنون آيت الله خامنه ای برای پرهيز از تقابل با ديگر مراجع در موضوعات حساس (در عين احساس هميشگی ضعف علمی) مجبور به انتقال هزينه‌ی تصميمات خود به مقامات دولتی بوده است. اما گاه آنها به زبان آمده و هزينه را به خود وی منتقل کرده‌اند. محمود احمدی نژاد که هميشه متهم بود دستور حضور زنان در ورزشگاه ها را صادر کرده پس از شکراب شدن رابطه‌ی وی با آیت الله خامنه ای مسئوليت را به خود وی بازگرداند: "من با رهبری صحبت کردم، رهبری گفتند در دولتهای ديگر بخاطر اينکه سوء استفاده و بهره برداری سياسی ممکن بود بشود، اجازه ندادم ولی ايشان به بنده اجازه دادند. بعد چون فضا خراب شد، ايشان فرمودند موضوع را جمع کنيد چون فعلا مسأله اول مملکت اين نيست." (تابناک به نقل از جاد نيوز، ۱۵ آبان ۱۳۹۰) با تاسيس مرکز موضوع شناسی، ولی فقيه مجبور نخواهد بود در صدور احکامش پشت مقامات سياسی پنهان شود بلکه پشت سر ديوانسالاری دينی که خود ساخته و جهت می دهد پنهان خواهد شد. --------------------------------------------------------------------------------------------  دیدگاه های ارائه شده در این مقاله الزاما بازتاب دهنده دیدگاه های رادیو فردا نیست.
 


گونتر اوتینگر، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا روز سه شنبه گفت، نظری اجماعی در میان اعضای این اتحادیه شکل گرفته که نیاز است نفت ایران مورد تحریم قرار گیرد. وی گفت، هرچقدر این تحریم ها از سوی کشورهای دیگر حمایت شود، تاثیر آن بهتر خواهد بود.گونتر اوتینگر، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا روز سه شنبه گفت، نظری اجماعی در میان اعضای این اتحادیه شکل گرفته که نیاز است نفت ایران مورد تحریم قرار گیرد. وی از هرگونه جزییات دقیق تر در مورد نحوه برنامه های این اتحادیه در مورد اجرای چنین تحریمی، خودداری کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای اوتینگر که در دوحه به سر می برد گفت: «شکی نیست که چنین اجماعی شکل گرفته است. مسئله این است که تحریم های این چنینی باید با هماهنگی دیگر کشورها انجام شود و اگر ایالات متحده آمریکا و روسیه هم در آن همکاری داشته باشند، بهتر است. هر چقدر همکاری در این زمینه بیشتر باشد، نتیجه بهتری گرفته خواهد شد.» روزنامه وال استریت جورنال هم در گزارشی نوشته که مسئولان امور پالایش و تصفیه نفت اروپا هم در حال آمادگی های لازم برای قطع واردات نفت از ایران هستند. مقامات پالایش نفت اتحادیه اروپا می گویند برای چنین کاری ابتدا باید قدم های لازم برداشته شود و از این رو هر پالایشگاهی مشغول بررسی های لازم است. کمیسر انرژی اتحادیه اروپا همچنین گفت: «هرچند اجماع در میان کشورهای اروپایی وجود دارد، ولی با این حال تیم اتحادیه اروپا باید آن را به یک سیاست اجماعی بزرگتر تبدیل کرد و دیگر کشورهای بزرگ را هم در آن سهیم کند.» ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا هم که در حمایت از پیشنهاد فرانسه برای تحریم نفت ایران موضع گرفته بود، اعلام کرد اتحادیه اروپا به ایران نشان خواهد داد که در برابر رفتارهای تحریک آمیز، عقب نشینی نخواهد کرد. به نوشته وال استریت جورنال، کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا «هنوز در حال بررسی است» و اگر قرار باشد تحریم ها علیه ایران افزایش یابد، در جریان مذاکرات وزیران خارجه اتحادیه اروپا در ژانویه سال آینده میلادی، یک ماه دیگر، اعلام خواهد شد. رابرت آینهورن، مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه جمهوری اسلامی را یک «دولت منفور در سطح جهانی» خواند و از کره جنوبی و دیگر همپیمانان ایالات متحده خواست تا بر شدت تحریم‌های خود علیه ایران بیافزایند. مشاور وزیر خارجه آمریکا در حوزه منع گسترش سلاح‌های اتمی و کنترل اسلحه ، در سخنانی وضعیت هسته‌ای ایران را در ماه‌های اخیر «نگران‌کننده‌تر» از پیش خواند و تأکید کرد که کره جنوبی و همپیمانان آمریکا باید از خرید مواد پتروشیمی از تهران خودداری کنند. وزیر خارجه کره جنوبی تأیید کرده است که کشورش از خریداران مواد پتروشیمی ایران است. کره جنوبی ۱۰ درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران خریداری می‌کند. همچنین چین، هند، ژاپن و ترکیه از خریداران اصلی نفت ایران هستند. در میان کشورهای اروپایی، ایتالیا ، اسپانیا، آلمان و فرانسه از اصلی ترین خریداران نفت ایران به شمار می روند. ایران دومین تولیدکننده اوپک است و مشتریان اصلی‌اش در اروپا کشورهایی هستند که با بحران  شدید اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ بنا بر آماری که دولت آمریکا منتشر کرده،‌ ایتالیا، اسپانیا و یونان هرکدام نزدیک به ۱۳ درصد از نفت خام خود را از ایران وارد می‌کنند. نيکلا سرکوزی، رييس جمهور فرانسه ، پیشتر در نامه ای به  رهبران  آمريکا، بريتانيا، آلمان اتحاديه اروپا، کانادا، و ژاپن پيشنهاد خود برای تحريم های تازه را مطرح کرده بود. نيکلا سرکوزی گفته بود: «همزمان با اين که ايران برنامه هسته ای خود را به جلو برده از مذاکره سرباز می زند و مردم خود را به انزوا محکوم می کند، فرانسه از تحريم های تازه در ابعاد بی سابقه حمايت می کند تا از اين طريق ايران متقاعد شود که بايد مذاکره کند.» رييس جمهوری فرانسه گفته بود:«بنابراين فرانسه به اتحاديه اروپا و کشورهای عضو آن، ايالات متحده، ژاپن و کانادا و کشورهای ديگری که مايل (به همکاری هستند) پيشنهاد می کند تا فورا در خصوص مسدود کردن دارايی های بانک مرکزی ايران و توقف خريد نفت اين کشور تصميم بگيرند.»
 


خبرگزاری های روسیه روزسه شنبه از حرکت ناوهای جنگی این کشور به سوی دریای مدیترانه خبر دادند . ناو هواپیمابر" آدمیرال کوزنتسُف"  در این گروه رزمی قرار دارد که قرار است از بندر طارطوس  سوریه بازدید کند . مقامات دفاعی روسیه گفته اند که این بازدید از قبل برنامه ریزی شده و به تحولات اخیر سوریه مرتبط نیست . روسیه پیش از این اعلام کرده که با تحریم های بین المللی علیه سوریه مخالف است . مخالفان سوریه که در 10 ماه گذشته علیه حکومت بشار اسد دست به تظاهرات زده اند، خواهان برقراری منطقه پرواز ممنوع در سوریه هستند .
 


رامین جهانبگلو: خیزش‌های دموکراتیک اخیر در جهان عرب بار دیگر آشکار کرد که جامعه مدنی می‌تواند به ایجاد فضاهای مستقل مورد نیاز، بر اساس اندیشه معروف آیزایا برلین و تمایز میان آزادی‌های «منفی» و «مثبت» کمک کند. آن چه در اتحاد تونسی‌ها و مصری‌ها در مطالبات دموکراتیک‌شان وجود داشت، امروز مطالبات مردم عمان، بحرین، یمن، لیبی و ایران نیز هست، یعنی آزادی از مداخله و مبارزه علیه تمرکز و بی‌رحمی قدرت.بدون شک مهم‌ترین واقعه سال ۲۰۱۱ را می‌توان خیزش دموکراتیک در جهان عرب دانست. زمانی‌که مبارزان سیاسی اروپای شرقی در دهه ‌۱۹۸۰ مخالفت‌های خود را با رژیم‌های استبدادی کمونیست آغاز کردند، چشم‌اندازشان مفهوم جامعه مدنی بود. درکی که روشنفکران اروپای شرقی و فعالان مدنی از «جامعه مدنی» داشتند تنها مفهوم قرن هجدهمی، یعنی قانون و نظم نبود؛ بلکه مفهوم تشکل‌های افقی خودساخته و ایجاد نهاد‌ها و فضاهای دموکراتیک در عرصهٔ عمومی و جدا از دولت و سازمان‌های ایدئولوژیک نیز بود. خیزش‌های دموکراتیک اخیر در جهان عرب بار دیگر آشکار کرد که جامعه مدنی می‌تواند به ایجاد فضاهای مستقل مورد نیاز، بر اساس اندیشه معروف آیزایا برلین و تمایز میان آزادی‌های «منفی» و «مثبت» کمک کند. آن چه در اتحاد تونسی‌ها و مصری‌ها در مطالبات دموکراتیک‌شان وجود داشت، امروز مطالبات مردم عمان، بحرین، یمن، لیبی و ایران نیز هست، یعنی آزادی از مداخله و مبارزه علیه تمرکز و بی‌رحمی قدرت. برای آن گروه از مصری‌ها که در طول هفته‌ها در میدان تحریر گرد هم آمدند، آزادی به معنی پایان دادن به انباشتن قدرت توسط حسنی مبارک و رژیمش بود. به همین جهت همواره برای تمایل‌شان به حکومتی دموکراتیک و امن بر پایه جامعه مدنی مذاکره می‌کردند. گروه‌های متعلق به جامعه مدنی عرب که رهبری تظاهرات‌کنندگان را به‌ عهده داشتند، با وجود ناهمگونی‌های خود دشمن مشترکی را در رژیم‌های استبدادی و شخصی عرب تجسم کرده بودند. تظاهرکنندگان دموکراتیک، از تونس تا تهران، خواستار دولت‌هایی بودند که بر پایه پاسخ‌گویی به عموم و مشروعیت مردمی شکل گرفته باشند. هم‌اکنون، اگر نگاه دقیق‌تری به جمعیت جوانی که این خواست‌ها را مطرح می‌کنند بیندازیم آشکار می‌شود که آنها نسل «پسا ایدئولوژیک» را نمایندگی می‌کنند. برای این نسل‌های جوان عرب، انقلاب سال ۱۳۵۷ در ایران و حرکت‌های اسلامی بزرگ در دههٔ ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ جزئی از تاریخ است. به‌ هرحال، آن چه در شعار‌هایشان بیان می‌کند، عموما دموکراسی‌خواهی و نه لزوما سکولاریسم است. به این ترتیب، احیای دموکراتیک در جهان عرب لزوما از درون ایدئولوژی‌های سیاسی که در پی مدل‌های دولت‌مداری مبتنی بر «کمالیسم» یا «ناسیونالیسم عربی» در جامعه‌های‌شان باشند به وجود نیامده است، بلکه در جستجوی تعلق بیشتر به ارزش‌های مدنی هستند که کاملا با نیازهای پلورالیستی جامعه مدنی منطبق است. جالب است که در چنین ملت‌هایی با این همه ناهمگونی قومی، جامعه مدنی به افراد اجازه می‌دهد نه با هویت قومی، بلکه به عنوان فرد مشارکت کنند و خطوط دموکراتیک ظاهر شده نشانه یک تغییر جهت واقعی است. اما هنوز ساختارهای جامعه مدنی در برخی از کشورهای عربی (در منطقه خلیج فارس) آن قدر توانمند نیست که بتواند برخوردهای قومی و قبیله‌ای آینده را در خود حل کند. یک استراتژی جامعه مدنی، به تعریف دیگر، باید بپذیرد که هیجانات دموکراتیک برای حل نزاع‌های عمومی کافی نیست. هیجانات دموکراتیک نمی‌تواند تا زمانی‌ که جامعه مدنی به حد ضرورت قوی نشده دولت را از پایین تا بالا کنترل کند. در ساختارهای بنیانی جامعه مدنی، آزادی مطبوعات، سندیکا‌ها، جنبش‌های روشنفکری و دانشجویی، شرکت‌های خصوصی، بنگاه‌های انتشاراتی و غیره برای ایجاد یک جامعه دموکراتیک نوشته شده است. بسیاری از تحلیل‌گران نمی‌توانند تصورکنند که در آینده نزدیک چه مدل از نهادهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می‌تواند از درون بسیج‌های همگانی در کشورهای خاورمیانه و مغرب سر برآورد. ناامیدی در زمینهٔ جهان عرب «پسا-اسلامی» بر این ابهام استوار است. در اروپای غربی، قرن‌ها گذشت تا جامعه مدنی از سطوح پایین شکل گرفت، در حالی‌ که جامعه‌های عرب فورا به دموکراسی نیاز دارند. باید گفت که بدون جامعه مدنی، دموکراسی لنگ است. اما، بدون دموکراسی نیز جامعه مدنی کور خواهد بود. آن چه‌ به نظر مطمئن می‌رسد، به ‌هر حال این است که در چارچوب سیاسی جامعه‌های در حال غلیان جهان عرب، نسل جدیدی از بازیگران مدنی نقش بزرگی در نوشتن قوانین بازی به عهده دارند. بدون شک، این کار مستلزم گسستن از سیستم‌ها و رژیم‌های نامشروع و فاسد است. تمرکز بر ایجاد تغییرات اساسی همراه با حقوق شهروندان و نمایندگی سیاسی و پاسخ‌گویی نهادهای دولتی، تاییدکننده رفتارهای سیاسی جدیدی است که از جامعه‌های جهان عرب سرچشمه می‌گیرد. چنین فرهنگ سیاسی جدید، قلب و روح تغییرهایی است که شهروندان عرب در کشورهای خود و بدون خشونت یا مداخلهٔ خارجی آغاز کرده‌اند. هنوز زود است که تصور شود آینده خیزش‌های عربی چه خواهد شد، و ناآرامی‌های منطقه به ایجاد رژیم‌های دموکراتیک ختم خواهد شد یا نه. همچنین دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم چنین موج‌های دموکراسی‌خواهی در کشورهایی چون کویت، عربستان سعودی و اردن، همان گونه که در تونس و مصر اتفاق افتاد، روی دهد. به جز مصر و تونس، در کشورهایی چون عربستان سعودی چارچوب‌های جامعه مدنی قوی و توانایی بیرون کردن رهبران بدون وقوع جنگ‌های داخلی وجود ندارد. همچنین در تونس و مصر، ارتش خود را به‌عنوان میانجی میان رژیم و جامعه مدنی قرار داد و در ‌‌نهایت از جامعه مدنی حمایت کرد. به عبارتی ارتش در این دو کشور از منافع خود پیروی کرد، ولی از دستورات دیکتاتور‌ها سرپیچی کرد. همکاری و همدلی هرچند کوتاه میان ارتش و جامعه مدنی در تونس و مصر را هم باید به حساب خشونت‌پرهیزی فعالان مدنی در این دو کشور گذاشت. هرچند به نظر نمی‌رسد انتخابات آزاد و دموکراتیک به‌زودی در تمامی جهان عرب برگزار شود، وزش نسیم آزادی و دموکراسی بدون شک تحولی مثبت برای استحکام و پایداری جامعه‌های مدنی در خاورمیانه خواهد بود.
 


هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا، قرار است شامگاه سه شنبه با برخی چهره های اپوزيسيون سوريه ديدار و گفت و گو کند. اين در حالی است که اتحاديه عرب در حال بررسی پاسخ دولت سوريه به طرح اين اتحاديه است.هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا، قرار است شامگاه سه شنبه با برخی چهره های اپوزيسيون سوريه ديدار و گفت و گو کند. اين در حالی است که اتحاديه عرب در حال بررسی پاسخ دولت سوريه به طرح اين اتحاديه است. دولت سوريه اعلام کرده با طرح اتحاديه عرب برای اعزام ناظران به اين کشور به طور مشروط موافقت کرده است. اين تحولات  در حالی است که خشونت ها در سوريه به ويژه در شهر حمص  ادامه دارد و شمار  تلفات درحال افزايش است. ديدار کلينتون با مخالفان روزنامه المصری اليوم به نقل از يک مقام مسئول در وزارت امور خارجه آمريکا گزارش داد که قرار است شامگاه سه شنبه هيلاری کلينتون به هفت تن از چهره های برجسته اپوزيسون سوريه در ژنو پايتخت سوئيس ديدار و گفت و کند. برپايه اين گزارش، اين مقام آمريکايی جزئياتی از دستور جلسه ديدار و نام شخصيت های سوريه که با کلينتون ديدار خواهند کرد فاش نکرده است. اما شبکه خبری العربيه به نقل از منابع خود اعلام کرد که برهان غليون، رئيس شورای ملی معترضان سوريه، و ميثم المالح، از حقوق دادن برجسته سوری و از شخصيت های اپوزيسون، در ميان ديدار کنندگان با وزير امور خارجه آمريکا خواهند بود. هيلاری کلينتون يک بار  پیشتر نیز در دوم آگوست گذشته با شماری از شخصيت های اپوزيسون سوريه در واشينگتن ديدار کرده بود. جفری فيلمتن معاون وزير امور خارجه آمريکا پيشتر گفته بود که جهان «در پی راه های مسالمت آميزی برای پايان دادن به کشتار وحشيانه در سوريه است.» او جمهوری اسلامی ايران را به «دست داشتن در کشتار مردم سوريه» کرده بود. ناوی پيلای مسئول کميساريای عالی حقوق بشر سازمان ملل، جمعه گذشته در آخرين گزارش خود اعلام کرد که شمار کشته شدگان در نا آرامی های هشت ماه و نيم سوريه، از مرز ۴ هزار نفر گذشت. اتحاديه عرب و سوريه دوشنبه دولت سوريه اعلام کرد که به طرح اتحاديه عرب برای اعزام ناظران به اين کشور پاسخ مثبت داده است. برپايه اين اعلام دوشنبه وليد المعلم وزير امور خارجه سوريه نامه ای به دبير کل اتحاديه عرب فرستاد که به گفته خبرگزاری دولتی سوريه سانا، حاوی پاسخ مثبت دمشق به طرح اعزام ناظران است. برپايه اين گزارش «اين پاسخ برمبنای فهم سوری از طرح اتحاديه عرب است و بدين ترتيب، راه برای امضای طرح به منظور حفاظت از روابط عربی-عربی و تامين تماميت ارضی سوريه هموار شده است.» وليد المعلم در نامه خود به دبير کل اتحاديه عرب خواستار امضای طرح در دمشق و لغو فوری همه تحريم های سوريه از جمله تعليق عضويت سوريه در اين اتحاديه است. برپايه طرح اتحاديه عرب، ناظران قرار است به سوريه اعزام شوند تا بر حسن اجرای طرحی که پيشتر اين اتحاديه به منظور پايان دادن به بحران اين کشور ارائه داده بودند، نظارت کنند. حدود هشت ماه و نيم از آغاز بحران سوريه می گذرد. بحرانی که جوهره آن تظاهرات ضد دولتی با هدف سرنگونی نظام بشار اسد و در مقابل سرکوب خونين اين تظاهرات از سوی نيروهای دولتی است. برپايه طرح اتحاديه عرب، دولت سوريه متعهد شده بود که به حضور نيروهای مسلح دولتی در همه مناطق پايان دهد و تمام دستگير شدگان حوادث اخير را آزاد کند. از زمان پذيرش اين طرح از سوی دمشق، همه روزه بر شمار کشته شدگان غير نظامی افزوده شده است. مساله ای که باعث شد اتحاديه عرب تحريم های اقتصادی سختی عليه نظام سوريه اعمال کند. از جمله اين تحريم ها، تعليق عضويت سوريه در اتحاديه عرب و تحريم بانک مرکزی اين کشور از سوی کشورهای عربی است. هنوز سرنوشت پاسخ سوريه مشخص نيست. به گزارش خبرگزاری رويترز، نبيل العربی دبير کل اتحاديه عرب گفت وليد المعلم در نامه اش، شرط هايی برای پذرش طرح گذاشته. شرط هايی که به گفته العربی جديد هستند و از قبل مطرح نشده بودند. العربی اظهار داشت که تماس های خود را با وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحاديه عرب آغاز کرده تا به نامه وزير امور خارجه سوريه، پاسخی مناسب داده شود.  روزنامه الحيات نيز به نقل از منابع ديپلماتيک عربی گزارش داد که اتحاديه عرب شرط های دمشق را رد خواهد کرد. برپايه اين گزارش «برخی از وزرای عرب به نبيل العربی گفته اند که شرط های دمشق غير منطی است و اين اثبات می کند که دولت سوريه در پی خريد وقت است و در پی راه حل نيست.» از سويی روزنامه مصری الاهرام در سايت خود به نقل از يک ديپلمات بلند پايه عرب که خواسته نامش فاش نشود گزارش داده که گفته است شرط های دمشق قابل پذيرش نيست. در همين حال علی عبد الکريم سفير سوريه در بيروت از تماس هايی ميان اتحاديه عرب و وزارت امور خارجه سوريه خبر داد و گفت نشانه ايی مثبت از نزديک بودن دستيابی به توافق وجود دارد. ضرب الاجل اعلام شده از سوی اتحاديه عرب به نظام سوريه برای پذيرش طرح اعزام ناظران، شامگاه يکشنبه به پايان رسيد. نصر الله: اپوزيسيون سوريه آمريکايی اسرائيلی است حسن نصرالله، دبير کل حزب الله لبنان، در سخنرانی خود به مناسبت عاشورا، اپوزيسون سوريه را متهم به آمريکايی- اسرائيلی بودن کرد. نصر الله با اشاره به صحبت های برهان غليون، رئيس شورای ملی سوريه درباره روابط نظام آينده اين کشور با ايران، حزب الله و حماس گفت: «اين سخنان برای راضی کردن آمريکا و اسرائيل و همراستا با منافع آن ها است.» برهان غليون پيشتر در مصاحبه با روزنامه آمريکايی وال استريت ژورنال گفته بود چنانچه شورای ملی دولت آينده سوريه را تشکيل دهد، با جمهوری اسلامی ايران روابط ويژه ای نخواهد داشت و با حزب الله لبنان و حماس فلسطين هم قطع رابطه خواهد کرد. نظام بشار اسد، متحد جمهوری اسلامی در منطقه و همپيمان حزب الله لبنان و حماس است. تداوم خشونت در سوریه اين تحولات سياسی در حالی است که خشونت ها در سوريه  همچنان ادامه دارد. ديده بان حقوق بشر سوريه اعلام کرد تا ظهر روز سه شنبه، دستکم ۲۳ نفر تنها در حمص کشته شدند. حمص در معرض عمليات نظامی نيروهای امنيتی و ارتش قرار دارد. مقام های سوری می گويند که در حال مبارزه با گروه های مسلح تروريست هستند. معترضان سوری اما اين روايت را بهانه ای برای سرکوب اعتراض های مسالمت آميز می دانند. روز دوشنبه هم يکی از خونبارترين روزهای سوريه بود. شمار کشته شدگان در اين روز به دست نيروهای امنيتی به ۵۰ نفر رسيد. ديده بان حقوق بشر سوريه گزارش داده که ۳۴ نفر از اين افراد، از حمص ربوده شدند و پس از چند ساعت جنازه های آن ها در محله الزهراء اين شهر يافته شد. ۱۳ تن ديگر در همين شهر به ضرب گلوله نيروهای امنيتی در تظاهرات اين شهر کشته شدند. در شهر جنوبی درعا نيز ده ها تن از دنشجويان به اتهام اهانت به بشار اسد، دستگير شدند.
 


ستاره‌شناسان در سازمان هوا فضا‌ی آمریکا، ناسا، سیاره جدیدی را خارج از منظومه خورشیدی کشف کرده‌اند که اندازه آن تقریبا دو برابر و نیم کره زمین است و به سیاره ما شباهت‌های فراوان دارد.ستاره‌شناسان در سازمان هوا فضا‌ی آمریکا، ناسا، سیاره جدیدی را خارج از منظومه خورشیدی کشف کرده‌اند که اندازه آن تقریبا دو برابر و نیم کره زمین است و به سیاره ما شباهت‌های فراوان دارد. این سیاره که «کپلر ـ ۲۲بی» نام‌گذاری شده در محدوده‌ای از یک منظومه دیگر قرار دارد که شرایط جوی آن با محل کره زمین مشابه است و به همین خاطر ستاره‌شناسان احتمال می‌دهند که از نظر امکان وجود حیات این ستاره بهترین موردی باشد که تاکنون کشف شده است. این سیاره در مدار ستاره‌ای شبیه به خورشید می‌چرخد، دمای سطح آن حدود ۲۲ درجه و فاصله آن با کره زمین حدود ۶۰۰ سال نوری است. به نوشته روزنامه بریتانیایی گاردین، دانشمندان حدس می‌زنند که در سطح این سیاره خاک و آب وجود دارد و بنابراین معتقدند که شرایط زیست در آن می‌تواند به کره زمین شباهت فراوانی داشته باشد. با این همه هنوز مشخص نیست که مواد اصلی تشکیل‌دهنده این سیاره سنگ، مایعات یا گاز است. این سیاره توسط تلسکوپ بزرگ ناسا به نام «کپلر» رصد شده است که کار آن ردیابی و شناسایی سیاره‌های ناشناخته است. این اولین باری است که این تلسکوپ سیاره‌ای مشابه کره زمین را در منطقه‌ای که نه به شدت گرم و نه به شدت سرد است شناسایی می‌کند. ستاره‌شناسان ناسا قبلا نیز در دو مورد شناسایی سیاره‌هایی را در یک چنین بخش‌هایی از فضا اعلام کرده بودند، اما هیچ یک از این سیاره‌ها شرایط مشابه کره زمین را نداشتند. یک مورد از آنها در محدوده‌ای بسیار گرم واقع شده و مورد دیگر نیز از سوی دانشمندان دیگر مورد تردید قرار گرفته است. تلسکوپ «کپلر» تاکنون هزار جرم آسمانی را که حدس زده می‌شود سیاره‌هایی مشابه کره زمین باشند کشف کرده است. به این ترتیب شمار سیاره‌های شناسایی شده به نسبت قبل دو برابر شده است. اندازه ده مورد از این سیاره‌ها به کره زمین بسیار نزدیک است. یکی از دانشمندان ناسا که مسئولیت هدایت تلسکوپ «کپلر» را برعهده دارد روز گذشته در یک کنفرانس خبری در شهر واشینگتن، پایتخت ایالات متحده، گفت: «کشف این سیاره جدید گام بسیار مهمی در مسیر شناسایی سیاره‌های مشابه کره زمین است. ادامه فعالیت و کشفیات تلسکوپ کپلر اهمیت ماموریت علمی ناسا برای پاسخ‌گویی به سوالات حیاتی در مورد جایگاه ما در کل فضا را به خوبی نشان می‌دهد.» یکی دیگر از دانشمندان ناسا در مرکز ستاره‌شناسی ایالت کالیفرنیا که سرپرستی گروه مسئول کشف این سیاره جدید را برعهده داشته می‌گوید: «ما در ردیابی و شناسایی این سیاره خوش‌اقبال بودیم. درست سه روز پس از آغاز کار مجدد فضاپیمایی که تلسکوپ کپلر را حمل می‌کند این سیاره جدید رصد شد که همزمان با ایام تعطیلات سال ۲۰۱۰ میلادی بود.» روزنامه گاردین در پایان این گزارش یادآوری می‌کند که طی چند دهه اخیر بیش از هفتصد سیاره دیگر در خارج از منظومه خورشیدی کشف و موقعیت آنها ثبت شده است. تایید وجود و موقعیت چند هزار سیاره دیگری که تاکنون رصد شده‌اند منتظر ادامه ماموریت‌های فضاپیمایی است که تلسکوپ «کپلر» را حمل می‌کند. مجموعه این سیاره‌ها توسط سازمان ناسا در یک آلبوم بزرگ روی وب‌سایت این سازمان انتشار یافته است. در این اسناد علاوه بر موقعیت و فاصله این سیاره‌ها از کره زمین، می‌توان اطلاعات دقیقی را در مورد میزان شباهت آنها به سیاره ما به دست آورد، از جمله دمای سطح این سیارات و شرایط آنها برای رشد و تبلور حیات.
 


شيخ "صباح الاحمد آل صباح" امير کويت روز سه شنبه طی فرمانی پارلمان اين کشور را منحل کرد . بنابر گزارش رويترز ،امير کويت با وجود منحل کردن پارلمان ،زمان برگزاری انتخابات جديد را اعلام نکرده است . امير کويت پيش از اين استعفای دولت و نخست وزير را نيز پذيرفته بود و هفته گذشته شيخ "جابر" وزير دفاع اين کشور را به عنوان نخست وزير جديد معرفی کرده بود .
 


  شيخ محمد بن راشد  آل مکتوم، امير دوبی می گويد باور ندارد که ايران در مسير توليد بمب اتمی گام  بر می دارد  . نخست وزير امارات متحده عربی شامگاه دوشنبه در مصاحبه با شبکه تلويزيونی سی.ان.ان گفت:" حتی اگر ايران به بمب اتمی نيز دست يابد ،اين بمب هيچ فايده ای برای ايران نخواهد داشت". شيخ راشد گفت :"در صورتی که ايران به اسرائيل حمله کند، تنها يک روز بعد، شهرهای ايران منهدم خواهند شد". نخست وزير امارات در پاسخ به اين سوال که آيا ايران  بزرگ ترين خطر برای منطقه محسوب می شود؟ گفت: «ايران همسايه ماست؛ آنها مسلمان هستند و ما هزاران سال در جوار يکديگر زندگی کرده ايم."
 


نيروهای ويژه وزارت کشور روسيه  روز سه شنبه و در پی گسترش اعتراضات به نتايج انتخابات پارلمانی، در  خيابان های اصلی مسکو، پايتخت اين کشور، مستقر شدند . معترضان  که معتقد به تقلب و دست کاری در نتايج انتخابات پارلمانی هستند ، روز دوشنبه در خيابان های مسکو دست به تظاهرات زدند . در پی اين اعتراضات ، پليس و نيروهای امنيتی ، حدود سيصد تن را دستگير کردند . در انتخابات پارلمانی روز يکشنبه روسيه ، حزب حاکم « روسيه متحد » به رهبری ولاديمير پوتين، نخست وزير آن کشور، حدود ۵۰ درصد آرا را کسب کرد .
 


پارلمان اندونزی روز سه شنبه   به پيوستن بزرگترين کشور مسلمان جهان به "پيمان منع  جامع آزمايش های هسته ای" رای داد . بنابر گزارش رويترز ،"يوکيو آمانو" مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی ،اين تصميم پارلمان اندونزی را گامی مهم در اجرای قوانين بين المللی دانسته است . اندونزی يکصد و پنجاه و ششمين کشوری است که به پيمان منع جامع آزمايش های هسته ای می پيوندد .
 


یک «مقام آگاه نظامی» ایران می گوید که اقدامات هواپیماهای «متجاوز» محدود به مرزهای كشور نخواهد ماند و همزمان آمریکا از دسترسی تهران به اطلاعات محرمانه هواپیمای این کشور ابراز نگرانی کرد.یک «مقام آگاه نظامی» ایران می گوید که اقدامات عملياتی عليه هواپیماهای «متجاوز» محدود به مرزهای كشور نخواهد ماند و همزمان یک مقام نظامی آمریکا از دسترسی تهران به اطلاعات محرمانه هواپیمای جاسوسی این کشور که دو روز پیش توسط ایران سرنگون شد ابراز نگرانی کرد. رسانه های ایران روز یکشنبه اعلام کردند که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی موفق شدند تا يك فروند هواپيمای بدون سرنشين پيشرفته جاسوسی آمريكايی از نوع RQ170 را سرنگون کنند. یک فرمانده نظامی جمهوری اسلامی که خبرگزاری ایسنا از وی به عنوان «مقام آگاه نظامی» نام برده است، گفته که «اين هواپيما با اندك خسارتي سرنگون شد و در اختيار نيروهاي مسلح قرار گرفت.» وی که نامش فاش نشده است با اشاره به اینکه این هواپیما در مناطق مرزی شرقی ایران ساقط شده است، گفت: «نظر به وقوع تجاوز آشكار مرزی، اقدامات عملياتی و الكترونيكی نيروهای مسلح جمهوری اسلامی ايران عليه پرنده‌ های متجاوز، به مرزهای كشور محدود نخواهد ماند.» همچنين محمد گلپايگانی، رييس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ايران، روز سه شنبه در شهرکرد، سرنگون کردن هواپيمای آمريکايی را «کار بسيار بزرگی» خواند. در همین حال، خبرگزاری آسوشيتدپرس از يک مقام نظامی آمريکايی نقل و قول کرده که گفته است، «آنها نگران هستند ايران به اطلاعات محرمانه‌ای که توسط هواپيمای تجسسی بدون سرنشين ضبط شده است، دسترسی يابد.» اين مقام آمریکایی افزوده است که هواپيمای یاد شده، در روزهای گذشته در حال چرخ زنی در مرزهای غربی افغانستان بوده که در خاک ايران افتاده است. اطلاعات تازه درباره هواپیمای سرنگون شده تجسسی از سوی دیگر، روزنامه آمریکایی لوس آنجلس تايمز به نقل از يک مقام نظامی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است که اين هواپيما در حال انجام عمليات تجسسی برای سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا (سيا) بوده است. اين روزنامه می گويد که مشخص نيست عمليات این هواپیما در خاک ايران بوده يا اينکه به صورت اتفاقی وارد حريم هوايی ايران شده است. هواپيماهای تجسسی آر کيو ۱۷۰، نسل جديد هواپيماهای بدون سرنشين تجسسی هستند که قابليت شنود تلفن های همراه از ارتفاع زياد را دارند و همچنين می توانند بدون آنکه شناسايی شوند در کشور متخاصم به جمع آوری اطلاعات بپردازند. اين هواپيما با دستگاه های بسيار پيچيده ای که بر روی آن نصب شده است می تواند بوی آزمايشگاه‌های هسته‌ای زيرزمينی را شناسايی کند و همچنين از سيستم‌های عکسبرداری بسيار پيشرفته‌ای بهره می‌برد. روزنامه آمريکايی لوس‌آنجلس تايمز افزوده است: توانايی‌، قيمت، اندازه دقيق و حداکثر سرعت اين هواپيما تجسسی، توسط وزارت دفاع آمريکا فاش نشده است. اين روزنامه به نقل از برخی تحليلگران غربی می‌نويسد که ممکن است اطلاعات فيزيکی و يا اطلاعات جمع‌آوری شده توسط اين هواپيما، مورد استفاده ايران قرار نگيرد، اما آنها می‌توانند اين اطلاعات را در اختيار چين و روسيه، رقبای آمريکا، قرار دهند. اين در حالی است که برخی تحليلگران نظامی به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته اند که حتی اگر ايران به اجزايی از اين هواپيما دست پيدا کرده باشد، آن چنان اطلاعاتی به دست نخواهند آورد چرا که اين هواپيمای تجسسی از ارتفاع بسيار زيادی سقوط کرده و احتمالا اجزای آن بسيار آسيب ديده اند. اما جان کيربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفته است: هنگامی که این گونه هواپيماها، چه با سرنشين و چه بدون سرنشين، از دست بروند هميشه موجبات نگرانی را فراهم می آورد. خصوصا اينکه در جايی باشد که نيروهای آمريکايی به آن دسترسی ندارند.
 


تظاهرات گسترده در اعتراض به روند انتخابات پارلمانی روسیه باعث شد تا دولت این کشور روز سه‌شنبه برای مهار این اعتراضات حدود چهار هزار نیروی پلیس را به خیابان‌های مسکو بفرستد. در همین حال هیلاری کلینتون از این انتخابات انتقاد کرد.تظاهرات گسترده در اعتراض به روند انتخابات پارلمانی روسیه باعث شد تا دولت این کشور روز سه‌شنبه برای مهار این اعتراضات با اعزام نیروهای کمکی پلیس به خیابان‌های مسکو، شمار این نیروها را به حدود چهار هزار مأمور برساند. هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا نیز در همین روز بار دیگر از انتخابات پارلمانی روسیه انتقاد کرد. خبرنگاران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گزارش می‌دهند که در اعتراض‌های روز دوشنبه در شهر مسکو، تظاهرکنندگان شعارهایی بر ضد ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر روسیه سر دادند و در جریان این اعتراض‌ها در مسکو حدود ۳۰۰ نفر و در شهر سن‌پترزبورگ حدود ۱۰۰ نفر از سوی پلیس بازداشت شدند. این خبرنگاران، شمار تظاهرکنندگان روز سه‌شنبه در مسکو را بین پنج تا ده هزار نفر تخمین می‌زنند. نتایج انتخابات پارلمانی روسیه که روز دوشنبه اعلام شد نشان می‌دهد با وجود کاهش محبوبیت حزب پوتین، این حزب هم‌چنان توانسته است که با کسب ۴۹.۵ درصد از آرا، اکثریت خود را در پارلمان حفظ کند. اما به گزارش آسوشیتدپرس، شماری از سیاستمداران مخالف و ناظران انتخاباتی می‌گویند، حتی نتایج حدود ۵۰ درصد که برای حزب «روسیه متحد» اعلام شده «اغراق‌آمیز» است و این حزب را به «تقلب و تخلف» در انتخابات متهم کرده اند. سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) نیز می‌گوید که در انتخابات روز چهارم دسامبر روسیه، «رقابت سیاسی محدود بوده و این انتخابات منصفانه برگزار نشده‌ است.» واسیلی پانچنکوف، سخنگوی وزارت کشور روسیه به خبرگزاری ریانوستی روسیه گفت که نیروهای انتظامی «تنها یک هدف دارند و آن هم تأمین امنیت شهروندان است» و افزود: «نیروهای کمکی پلیس تا زمانی که شمارش آراء انتخابات پارلمانی ادامه دارد هم‌چنان در صحنه حضور خواهند داشت.» ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر روسیه، که حزب «روسیه متحد» او در انتخابات چهارم دسامبر ۷۷ کرسی را در پارلمان از دست داد روز سه‌شنبه گفت که قصد دارد در ترکیب کابینه دولت «تغییرات اساسی بدهد» و افزود که «اگر جامعه خواهان نوسازی است ما هم باید خود را با آن وفق بدهیم.» انتقاد آمریکا از روند انتخابات روسیه و واکنش مقام پارلمانی روس هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه بار دیگر از انتخابات پارلمانی روسیه انتقاد کرد و گفت: «رای‌دهندگان روس مستحق آن هستند که در مورد تقلب و تخلفات انتخاباتی تحقیقات کاملی صورت بگیرد.» وی در ادامه گفت: «در هر کجا که زندگی می‌کنید تفاوتی ندارد، شهروند یک کشور بودن یعنی این حق را دارید که از دولت خود پاسخ بطلبید.» در واکنش به این اظهارات وزیر خارجه آمریکا، کنستانتین کساچف، رییس کمیته امور خارجی پارلمان روسیه، به خبرگزاری ریا نووستی روسیه گفت: «این اظهارات یکی از سیاه‌ترین صفحات را در تاریخ معاصر روابط روسیه و ایالات متحده رقم می‌زند.» وی افزود: «این اظهارات به بهبود فضای روابط دو کشور کمکی نمی‌کند.» ولادیمیر پوتین از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ به عنوان رییس جمهور، قدرت تقریباً مطلقه‌ای را در روسیه در دست داشت؛ امری که از سوی غرب به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفت و کشورهای غربی این روند را به عنوان فاصله گرفتن از دموکراسی در روسیه ارزیابی کردند. ولادیمیر پوتین اخیرا به طور رسمی اعلام کرد که پیشنهاد دمیتری مدودف، رییس جمهور این کشور را برای نامزد شدن در انتخابات ۲۰۱۲ ریاست‌جمهوری پذیرفته و در این انتخابات شرکت می‌کند. در عین حال حزب «روسیه متحد» پیشنهاد پوتین مبنی بر اینکه ولادیمیر مدودیف در آینده جانشین وی در منصب نخست‌وزیری شود را تصویب کرده‌ است.
 


«خیابان سسامی» یا » Sesame Streetپربیننده‌ترین» شوی تلویزیونی کودکان که از سال ۱۹۶۰ به اعتبار توجه آن به مسائل اجتماعی جامعه آمریکا شهرت یافته به تازگی به افغانستان هم رسیده است.«خیابان سسامی» یا » Sesame Streetپربیننده‌ترین» شوی تلویزیونی کودکان که از سال ۱۹۶۰ به اعتبار توجه آن به مسائل اجتماعی جامعه آمریکا شهرت یافته به تازگی به افغانستان هم رسیده است. تهیه‌کنندگان این برنامه تلویزیونی امیدوارند که دوره تازه این شوی پنجاه ساله بتواند با کودکان افغانستان که با مسائل ترسناکی دست به گریبان هستند رابطه برقرار کند. تانیا فرزان، ‌ تهیه‌کننده این برنامه، از چالش‌هایی که بر سر راه تولید آن بود سخن می‌گوید. ​​ تهیه‌کنندگان برنامه نام «باغچه سیم‌سیم» را برای برگردان خیابان سسامی برگزیده‌اند. باغچه سیم‌سیم هم یادآور باغی خوش است و هم اصطلاحی معادل «بازشو کنجد». در این برنامه، عروسک‌های فرز و دوست‌داشتنی جیم هنسون در لوکیشن‌هایی در کابل در صحنه‌هایی حاضر می‌شوند. در همین حال باید یادآور شد که همه عروسک‌های این مجموعه نتوانسته‌اند مورد توجه مخاطبان افغان خود قرار گیرند. کاراکتر اصلی یعنی «مرغ گنده» نزد کودکان افغان با نام «شاه مرغان» شناخته می‌شود. به گفته تانیا فرزان، دیگر شخصیت‌ها یا حذف شدند یا تغییر شکل پیدا کردند. «مثلا کنت و امپایری که عاشق شمردن است مشکل بزرگی برای ما شده بود. او دراکولاست و بچه‌ها اینجا نمی‌فهمیدند چرا او دندان‌های نیش بلند دارد. مجبور شدیم حذفش کنیم. یا «اسکار بدخلق» که در یک سطل آشغال سبز خانه دارد‌ در یک صحنه با آواز می‌خواند که «من عاشق آشغال‌ام!»، خب ترجمه این آواز خیلی خوشایند نبود. من نمی‌خواستم به بچه‌ها بگویم که از زندگی کردن در آشغال خوش‌شان بیاید.» شوی ۲۶ قسمتی تازه باغچه سیم‌سیم بخش عروسکی تازه ندارد و بخش‌های قدیمی موجود دوبله شده است. سفارت ایالات متحده در کابل با همکاری کارگاه سسامی که یک سازمان غیرتجاری است مشترکا بودجه‌ای معادل یک میلیون دلار در اختیار این برنامه گذاشته‌اند. این شو روزهای پنج‌شنبه تا یک‌شنبه هر هفته عصر‌ها در افغانستان پخش خواهد شد. به این ترتیب باغچه سیم‌سیم هم به جرگه برگردان‌های بین‌المللی «خیابان سسامی» می‌پیوندد که هم اکنون به بیش از ۱۰۰ زبان در کشور‌هایی مانند مصر، اسرائیل، ‌ روسیه و منطقه خودمختار فلسطینی در معرض تماشای مخاطبان قرار دارد. حامیان این برنامه امیدوارند به کمک آن آموزش کودکان ۷ تا ۱۳ سال را در افغانستان گسترش دهند. رایان کراکر، سفیر آمریکا در افغانستان، می‌گوید که معلم‌ها در این کشور متوجه خواهند شد که «خیابان سسامی» چه قدر می‌تواند به آموزش کودکان کمک کند. اما همه با این خوش‌بینی به این مجموعه تلویزیونی نگاه نمی‌کنند. یک آموزگار در کابل ضمن اعتراض می‌گوید که «قبلا یک برنامه غربی‌مآبی بود که بچه‌های ما را با چیزهای منفی آشنا می‌کرد. حالا هم غرب می‌خواهد فکر بچه‌های ما را تصرف کند». با این همه تلویزیون طلوع در افغانستان به پخش برنامه‌های جنجال‌برانگیزی مانند شوهای ترکی و سریال‌های عامه‌پسند هندی شهرت دارد. با توجه به این که خانواده‌های سنتی در این کشور حتی حاضر نیستند دختران خود را به مدرسه بفرستند این که آیا اجازه خواهند داد بچه‌ها این برنامه را ببیند مسئله‌ای در خور درنگ است. دیگر این که کمتر از ۵۰ درصد جمعیت افغانستان دارای دستگاه تلویزیون است. اما فرزان خوش‌بین است و معتقد است این برنامه تازه راه خودش را میان مردم پیدا خواهد کرد. او معتقد است مردم دهان به دهان این برنامه را تبلیغ خواهند کرد: «البته که انتظار صد در صد غیرممکن است. به نظر من توی این برنامه یک چیزی هست که کافی است یک بچه آن را ببیند و بچه‌های دیگر از آن باخبر خواهند شد.»
 


در حالی که صنایع پتروشیمی ایران که در گزارش آذرماه اداره اطلاعات انرژی آمریکا به عنوان یکی از چالش‌های عمده دولت ایران برای پیشرفت و پیشبرد پروژه‌ها مطرح شده‌ است، از سوی دیگر بنا بر گزارش روز پنج‌شنبه خبرگزاری ایسنا، بدهکار‌ترین شرکت‌های ایران نیز اتفاقا در همین زمینه فعال‌اند.در حالی که صنایع پتروشیمی ایران که در گزارش آذرماه اداره اطلاعات انرژی آمریکا به عنوان یکی از چالش‌های عمده دولت ایران برای پیشرفت و پیشبرد پروژه‌ها مطرح شده‌ است، از سوی دیگر بنا بر گزارش روز پنج‌شنبه خبرگزاری ایسنا، بدهکار‌ترین شرکت‌های ایران نیز اتفاقا در همین زمینه فعال‌اند. اداره اطلاعات آمریکا در گزارش خود تاکید کرده است که با توجه به مشکلات مالی، پیشرفت بسیار اندکی در پیشبرد پروژه‌های ساخت پالایشگاه در ایران حاصل شده است. هم اکنون ۳۸ واحد پتروشیمی در ایران فعال هستند که، طبق گزارش وزارت صنایع و معادن ایران، ارزش صادرات تولیدات پتروشیمی ایران در سال گذشته (با ارزش کل فروش ۱۸ میلیارد دلاری) حدود ۱۱ و نیم میلیارد دلار بوده است، اما به هر حال درصد سهم پتروشیمی در تولید ناخالص داخلی ایران به عنوان دومین دارنده بزرگ گاز و سومین دارنده نفت جهان فقط یک و نیم درصد بوده است. هم اکنون ۹ پالایشگاه بنزین‌سازی نیز در ایران فعال هستند و ایران در نظر دارد ظرفیت تولید بنزین خود را با راه‌اندازی ۶ پالایشگاه دیگر از میزان یک و نیم میلیون بشکه به سه میلیون و دویست هزار بشکه در روز برساند. ایران اعلام کرده است که تا پایان سال جاری خورشیدی ظرفیت تولید بنزین خود را به ۷۰ میلیون لیتر در روز خواهد رساند. اکنون خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گزارش داده است که «نگاهی به ۲۱ شرکتی که به عنوان بدهکار‌ترین شرکت‌های کشور انتخاب شده‌اند، گویای آن است که حدود یک چهارم این شرکت‌ها به طور مستقیم در زمینه پتروشیمی فعال‌اند». به گزارش این خبرگزاری، براساس آخرین اطلاعات منتشر شده بر پایه آمار سال مالی ۱۳۸۸ (رتبه‌بندی ۳۰۰ شرکت بزرگ از سوی سازمان مدیریت صنعتی) پنج شرکت پتروشیمی جزء مجموعه بدهکار‌ترین شرکت‌های کشور هستند. اخیرا خبرگزاری‌های ایران گزارش کردند که پیشرفت ساخت بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی کشور به نام ستاره خلیج فارس، از ابتدای سال جاری بر روی ۴۰ درصد متوقف شده است. این پالایشگاه که ۵۵ میلیون لیتر فرآورده‌های اصلی مورد نیاز کشور را در صورت بهره‌برداری تامین می‌کند، در سه فاز تعریف شده که فاز نخست آن قرار است با ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین و ۶ میلیون لیتر نفت‌ گاز تا پایان سال ۹۱ به بهره‌برداری برسد. به گفته توفیق آذرمگین، مدیر عامل این پالایشگاه، تاکنون یک میلیارد دلار برای این پالایشگاه سرمایه‌گذاری شده است و برای تکمیل آن به یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار دیگر نیاز هست. تحریم و وابستگی صنایع پتروشیمی ایران ماه گذشته آمریکا، بریتانیا و کانادا در پی انتشار گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع کردند. بریتانیا تمامی روابط مالی و اعتباری خود با بانک‌های ایران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی را قطع کرد و آمریکا اعلام کرد که تحریم‌هایی علیه صنعت پتروشیمی ایران به اجرا گذاشته است. در همین حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، کره جنوبی که سال گذشته ۳۵۰ میلیون دلار واردات محصولات پتروشیمی از ایران داشته، هم اکنون طرح ممنوعیت واردات محصولات پتروشیمی ایران را در دست بررسی دارد. طبق گزارش وزارت صنایع ایران، میزان تولید کنونی محصولات پتروشیمی در مجتمع‌های تولیدی کشور در حدود ۴۲۹۵۲ هزار تن است که از این میزان ۱۵۰۳۳ هزار تن تحت لیسانس کشور آلمان است. کشور آلمان در واقع با سهم ۳۵ درصدی در تولید محصولات پتروشیمی مجتمع‌های تولیدی کشور بیشترین سهم را در این حوزه دارد. پس از آلمان، برتیانیا با ۱۸ درصد، فرانسه با ۱۲ درصد و هلند با ۱۱ درصد در رتبه‌‌های بعدی قرار دارند. با توجه به این آمار و ارقام، حوزه تکنولوژی در صنعت پتروشیمی ایران کاملا به کشورهای خارجی وابسته است. این گزارش می‌افزاید که بیش از نیمی از محصولات تولیدی کشور تا سال ۱۳۹۳ به این ۴ کشور وابسته خواهد بود، البته این آمار به جز طرح‌هایی هستند که در حال انتخاب لیسانسور هستند که قاعدتاً با توجه به پیشرو بودن این کشور‌ها در این حوزه، تکنولوژی مابقی تولیدات این صنعت در سال‌های آتی نیز که در حدود ۲۲ درصد است، توسط همین کشور‌ها باید تأمین شود.
 


شمار کشته های حمله انتحاری روز سه شنبه به يک تکيه شيعيان در کابل، به ۴۸ تن رسيد . بنابر گزارش رويترز،انفجار ديگری روز سه شنبه  در تکیۀ مذهبی شيعيان در شهر « مزار شريف » روی داد  که  شمار تلفات آن چهار تن گزارش شده است. انفجار سوم نيز در شهر قندهار در جنوب افغانستان رخ داد اما هنوز گزارشی از تلفات اين انفجار منتشر نشده است . اين حملات همزمان با برگزاری مراسم عزاداری شيعيان  در روز عاشورا رخ داده است .
 


وزير خارجه امريکا روز سه شنبه نحوه برگزاری انتخابات پارلمانی روسيه را مورد انتقاد قرار داد  و آن را غير منصفانه خواند . خانم کلينتون در جريان نشست وزرای خارجه سازمان امنيت و همکاری اروپا در "ويلنيوس"  پايتخت ليتوانی گفت :"رای دهندگان روس شايسته يک تحقيق کامل درباره  تقلب و دست کاری در انتخابات هستند ." "سرگئی لاورف"  وزير خارجه روسيه نيز در اين نشست حاضر بود اما ملاقاتی جداگانه بين وزرای خارجه امريکا و روسيه  برگزار نشد .
 


"حسن نصر الله" دبير کل  حزب الله برای نخستين بار در ۵ سال گذشته در يک مراسم عمومی در "ضاحيه" در جنوب بيروت حاضر شد و سخنرانی کرد . به گزارش آسوشيتدپرس ، دبير کل حزب الله دوشنبه شب و در مراسم عزاداری شيعيان به مناسبت ماه  محرم ، گفت:" حزب الله سلاح های خود را برای مبارزه عليه اسراييل حفظ خواهد کرد ." حسن نصر الله آخرين بار  در سال ۲۰۰۶ در يک مراسم عمومی حاضر شده بود  و پس از آن سخنرانی های خود را به صورت ويديو کنفرانس برگزار می کرد .
 


يک هفته پس از حمله به سفارت بريتانيا، گزارش ها حاکی است که مدارس خارجی در تهران بسته شده و عده ای از معلمان خارجی نیز از کشور خارج شده اند. وزير خارجه ايران نيز گفته که حمله به سفارت مورد تاييد ما نيست.يک هفته پس از حمله به سفارت بريتانيا در ايران، گزارش های رسيده حاکی است که مدارس خارجی در تهران بسته و عده ای از معلمان خارجی نیز از کشور خارج شده اند. وزير امور خارجه ايران نيز در تازه ترين موضعگيری خود گفته است که حمله به سفارت مورد تاييد ما نيست. به گزارش خبرگزاری رويترز، يکی از پيامدهای حمله به سفارت بريتانيا و مجتمع مسکونی باغ قلهک، بسته شدن تعدادی از مدارس بين المللی درتهران بود. بر اساس اين گزارش، مدرسه فرانسوی که در محوطه باغ قلهک در تهران قرار دارد در همان روز حمله بسته شد. به نوشته رويترز، دانش آموزان اين مدرسه هنگام حمله به سفارت در کلاس های درس بودند. مدرسه آلمانی هم که در نزديکی سفارت بريتانيا قرار دارد خسارت هايی ديده و شيشه های آن شکسته است. اما مديران مدرسه انگليسی ها دانش آموزان را در همان دقايق اوليه حمله به خانه های شان فرستادند و آسيبی به آنان نرسيده است. بر اساس گزارش های منتشره، اين سه مدرسه بين المللی در تهران همچنان تعطيل هستند و صدها دانش آموز خارجی و ايرانی در وسط  سال تحصيلی خانه نشين شده اند. رويترز می افزايد: گفته می شود بسياری از معلمان خارجی و خانواده های شان هم بعد از اين حمله، ايران را ترک کرده اند. مدرسه فرانسوی که بيش از ۲۵۰ دانش آموز دارد احتمالا هفته آينده کلاس های خود را از سر می گيرد ولی مدرسه انگليسی ها دستکم تا پايان سال جاری ميلادی بسته خواهد ماند. حمله به سفارت بريتانيا به بسته شدن کامل آن و خروج تمامی ديپلمات ها و کادر سفارت بريتانيا از ايران منجر شد. فرانسه نيز تعداد ديپلمات های خود در تهران را کاهش داده و شماری از کشورهای اروپايی سفرای خود در تهران را برای رايزنی احضار کرده اند. این حمله با واکنش های شدید بین المللی روبرو شد و شورای امنیت سازمان ملل آن را محکوم کرد. در واکنش به این حمله، بریتانیا سفارت خود را در تهران بست و از ایران خواست تا سفارتش در لندن را تعطیل کند . در همين حال، علی اکبر صالحی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی ايران که برای شرکت در نشست بن به آلمان سفر کرده است در ديدار با دبيرکل سازمان ملل، درباره حمله به سفارت بريتانيا گفته است که «اين مسئله قابل پيش بينی نبوده است.» وی همچنين در ديدار با همتای سوئدی خود اظهار داشت: «اين حمله قابل پيش‌ بينی نبوده و مورد تاييد هم نيست و تلاش داريم تا از اين گونه وقايع جلوگيری کنيم.» به گزارش خبرگزاری ايسنا، کارل بيلت، وزير امور خارجه سوئد، نيز در اين ديدار گفته است که حمله به سفارت بريتانيا، «موجب نگرانی شديد کشورهای اروپايی و ديپلمات‌های خارجی در تهران» شده است. در همين حال، خبرگزاری رويترز گزارش داده است که خروج اتباع خارجی از ايران گروهی از ساکنان تهران را نگران کرده است. يکی از ساکنان تهران به اين خبرگزاری گفته است که «خارجی های زيادی ايران را ترک می کنند و من نگران حمله نظامی هستم، ما هم مثل عراق خواهيم شد.»  يکی از کارمندان دولت هم گفته است: «به ما حمله خواهد شد، من اين را احساس می کنم، می خواهم پولم را از بانک بيرون بکشم تا در صورت حمله پول نقد دستمان باشد.» اين کارمند دولت  افزوده است که او و دوستان اش مواد غذايی در خانه های شان ذخيره کرده اند. نگرانی از حمله به تاسيات هسته ای ايران در چند ماه اخير و با اظهارات مقامات اسرائيلی شدت گرفته است ولی آمريکا و کشورهای غربی همچنان بر حل مسالمت آميز بحران هسته ای ايران تاکيد می کنند.
 


نخست وزير امارات متحده عربی و امیر دبی در مصاحبه ای، نگرانی ها از «ايران هسته ای» را رد کرد، ولی گفت: در صورتی که ايران به اسرائيل حمله کند، «تنها يک روز بعد، شهرهای ايران منهدم شده اند.»شيخ محمد بن رشيد آل مکتوم، نخست وزير امارات متحده عربی و امیر دبی در مصاحبه ای، نگرانی ها از «ايران هسته ای» را رد کرد، ولی گفت: در صورتی که ايران به اسرائيل حمله کند، «تنها يک روز بعد، شهرهای ايران منهدم شده اند.» نخست وزير امارات در مصاحبه با شبکه تلويزيونی سی.ان.ان که شامگاه دوشنبه پخش شد، گفت که باور ندارد ايران در مسير توليد بمب اتمی گام  بر می دارد و در غير اين صورت، بمب نيز هيچ فايده ای برای ايران نخواهد داشت. امیر دبی اظهار داشت: «ايران می تواند با بمب اتمی اش چه کار کند؟ آيا می تواند با آن اسرائيل را بمباران کند؟ چند فلسطينی کشته خواهند شد؟ شما اصلاً فکر می کنيد که اگر ايران به اسرائيل حمله کند، شهرهای ايران امن خواهند ماند؟ همه آنها يک روز بعد منهدم شده اند.» نخست وزير امارات متحده عربی در پاسخ به پرسش بانوی مصاحبه گر سی.ان.ان، در اين زمينه که «آيا ايران اکنون بيش از گذشته، بزرگ ترين خطر برای منطقه محسوب می شود؟» گفت: «ايران همسايه ماست؛ آنها مسلمان هستند و ما هزاران سال در جوار يکديگر زندگی کرده ايم.» آژانس بين المللی انرژی اتمی ماه گذشته گزارش جدیدی در باره ابعاد و ماهيت برنامه هسته ای ايران منتشر کرد که در آن بر هر چه نظامی تر شدن مسير برنامه هسته ای ایران تاکید شده است. انتشار این گزارش، نگرانی های آمریکا و همپيمانان آن در جهان را نسبت به نيات برنامه هسته ای ايران عميق تر کرده است و موجب برقراری تحريم های جدیدی از سوی شماری از قدرت های غربی عليه ايران شده است. به نظر می رسد که سخنان نخست وزير امارات با هدف آرام کردن جهانيان بيان شده است. در همين حال، يک مقام بلند پايه عربستان سعودی، روز دوشنبه ديدگاه متفاوتی نسبت به ايران بيان کرد. امير ترکی الفيصل، رييس پيشين سازمان اطلاعات عربستان سعودی (که همچنان شخصيتی مهم در ساختار و سياست گذاری کشورش محسوب می شود)، صريحاً گفت که با وضعيت ايجاد شده، عربستان نيز در انديشه پايه گذاری برنامه هسته ای خود با هدف رسيدن به توانايی اتمی نظامی است. امير ترکی الفيصل با بیان اینکه «تلاش های جهانی برای متقاعد کردن ايران و اسرائيل به خلع سلاح (هسته ای) ناکام شده است»، افزود: «عربستان نيز موظف است که از همه راهها، از جمله مجهز شدن به اين سلاح (بمب اتمی) از مردم خود دفاع کند.» سخنان نخست وزير امارات متحده عربی و مقام ارشد عربستان سعودی در حالی بيان شد که روزنامه بريتانيايی «ديلی تلگراف» روز دوشنبه به نقل از دستگاه های اطلاعاتی غربی، مدعی شد که به دستور سرلشگر پاسدار محمدعلی (عزيز) جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، نيروهای ايران به حالت آماده باش در آمده و سطح آمادگی نيروها به سطح آمادگی عملياتی ارتقاء يافته است. «ايران می تواند با بمب اتمی اش چه کار کند؟ آيا می تواند با آن اسرائيل را بمباران کند؟ چند فلسطينی کشته خواهند شد؟ شما اصلاً فکر می کنيد که اگر ايران به اسرائيل حمله کند، شهرهای ايران امن خواهند ماند؟ همه آنها يک روز بعد منهدم شده اند.» نخست وزیر امارات به نوشته «ديلی تلگراف»، ايران برای حمله احتمالی به هدف های خود آماده می شود؛ «چه نبردی آشکار چه مخفی،...و مردم تهران می گويند که خروج ديپلمات های اروپايی يکی از نشانه های نزديک شدن جنگ است...شهروندان نگران، برخی مايحتاج اساسی را برای روز مبادا، در خانه های خود انبار می کنند.» يکی از مقامات ارشد نظامی ايران نيز در روزهای اخير به رسانه های ايران گفت «ايران، شبِ حمله ای، فکر می کند.» به گزارش خبرگزاری مهر، امير دريادار غلامرضا بی غم، جانشين فرمانده نيروی دريايی ايران، هفته گذشته در مراسمی گفت: «تهديد در عالم سياست يک مسئله است و در عالم نظامی نيز يک عامل ديگر، ولی با وجود این، ما همواره تهديدات دشمن را جدی می گيريم و شبِ حمله ای فکر می کنيم.» در حالی که لئون پانه تا، وزير دفاع آمريکا، شامگاه آدينه گذشته در سخنرانی در انديشکده «سابان» برای صلح خاورميانه، از عواقب حمله يکجانبه اسرائيل به ايران، به ويژه بدون هماهنگی با آمريکا ابراز نگرانی کرد، دو روز بعد، نخست وزير اسرائيل، به آقای پانه تا پاسخ تلويحی ولی روشنی داد و فشارهای وارده از سوی آمريکا را رد کرد. بنيامين نتانياهو روز يکشنبه در آيين گراميداشت ياد دیويد بن گوريون، اولين نخست وزير اسرائيل پس از استقلال اين کشور، گفت: بن گوريون نيز زير فشار سنگين جهانی و غربی بود و همگان به او هشدار می دادند که بدون هماهنگی و با اطلاع دوستان اسرائيل، عمل نکند اما اگر بن گوريون به اين نصايح عمل کرده بود، ما امروز اينجا نبوديم. منظور نتانياهو در اعلام استقلال اسرائيل از سوی بن گوريون در ماه مه سال ۱۹۴۸ بود؛ در حالی که قطعنامه پذيرش تقسيم اين سرزمين به دو کشور اسرائيل و فلسطين از بيست و نهم نوامبر سال ۱۹۴۷ در سازمان ملل متحد پذيرفته شده بود، اما چون اعراب آن را نمی پذيرفتند استقلال اسرائيل و تشکيل کشور يهود نيز در پرده ابهام رفته بود. در حالی که تنها ساعات محدودی به ايام طولانی استيلای بريتانيا بر اين سرزمين باقی مانده بود و اختيارات بريتانيا در حال پايان گرفتن بود، بن گوريون بدون همراهی غرب، استقلال اسرائيل را در تل آويو اعلام کرد. ساعاتی بعد، اختيارات قيموميت بريتانيا پايان يافت و اسرائيل به استقلال رسيده بود اما فلسطينی ها و اعراب رها شده به حال خود، با هدف منهدم کردن اسرائيلِ نوپا، به سوی جنگ با اسرائيل رفتند. دراين وضعيت، بن گوريون نيز تصميمات خطيری برای دفاع از استقلال تازه اعلام شده، گرفت که بسياری از آنها موجب ناخشنودی آمريکا و بريتانيا بود. اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، نيز يک روز پس از سخنان همتای آمريکايی خود، در مصاحبه ای با شبکه دوم تلويزيون اسرائيل، تاکید کرد: اسرائيل يک کشور مستقل است و خود تصميم گيرنده سرنوشت خويش است. اهود باراک گفت که «اگر دست بروی دست بگذاريم تا ايران به بمب اتم رسيده و آخرين فرصت مقابله از بين رفته باشد، چه خواهد شد؟» در همين حال، آقای باراک، بر لزوم تحريم های فلج کننده تر عليه ايران در مقطع کنونی تاکید کرد. از ماه گذشته که آيت الله علی خامنه ای از دانشکده افسری سپاه پاسداران ايران؛ دانشکده امام علی، ديدار کرد، فرماندهان نظامی ايران از تغيير استراتژی نظامی ايران سخن گفته و تأکيد کردند که هر تهديدی را با تهديد پاسخ خواهند داد. در اين راستا، در کنار يک سری تهديدها به توانايی قطعی ايران در «ريشه کنی» اسرائيل، فرمانده بسيج ايران هفته گذشته در مصاحبه با برنامه «کنکاش» در شبکه جام جم گفت که ايران می تواند هم اسرائيل را منهدم کند و هم از توانايی حمله به خود آمريکا در کنار هدف قرار دادن پايگاه پنجم آمريکايی ها در بحرين و پايگاه هوايی آمريکا در قطر برخوردار است. به گفته او، در صورت حمله ايران به خود آمريکا نيز، آمريکا حتی نخواهد توانست کاری کند. وزير دفاع آمريکا در پاسخ تلويحی به اين تهديدات فرماندهان ايرانی، جمعه شب در واشينگتن گفت: اگر ايران کشتيرانی خليج فارس را مختل کند، با ارتش آمريکا روبرو خواهد شد زيرا «خليج فارس» خط قرمز آمريکاست. سخنان نخست وزير امارات و نيز رييس پيشين سازمان اطلاعات عربستان در باره برنامه هسته ای ايران، پس از مدت ها سکوت نسبی از سوی رهبران امير نشين های خليج فارس بيان شده است. در صدها سندی که ويکی ليکس در سال گذشته منتشر کرد، سخنان بسياری از سران اين امير نشين ها در حالی ثبت شده بود که در پشت درهای بسته و در ديدار با مقامات مختلف آمريکا، به اين کشور برای حمله نظامی به ايران التماس کرده اند؛ قوی ترين استدلال آنها که از جمله از سوی مقامات عربستان و امارات بيان شده بود اين است که «سرِ افعی را که در تهران نشسته است، بايد به سنگ کوبيد». نخست وزير اسرائيل همان زمان گفته بود که اين اسناد مطلب تازه ای را برای اسرائيل فاش نکرده و نگرانی امير نشين های حاشیه خلیج فارس از ايران، بسيار عميق و همدلی شان با اسرائيل روشن است. در همين حال، امارات متحده عربی در جنوب ايران همچنان از معاملات تجاری کلان با ايران سود می برد و به گزارش روزنامه «تايمز مالی»، مبادلات تجاری ايران و امارات، به ويژه با دوبی، هنوز چشمگير است. از حدود ده ميليارد دلار همکاری تجاری ايران- امارات، هفت ميليارد دلار آن برای انتقال کالا به سوی ايران از طريق بندر دوبی بوده است. ديويد کوهن، معاون وزارت خزانه داری آمريکا، هفته گذشته با سفر به امارات، برای پيوستن عملی تر اين کشور به تحريم ها عليه ايران با سران ابوظبی و دوبی گفت وگو کرد؛ آقای کوهن از جمله در نشست هايی با سران بانک های محلی  در ابوظبی که اکثراً در کنترل دولت هستند، نسبت به همکاری با ايران که به گفته او، از ديد سيستم بانکی آمريکا بزهکاری محسوب خواهد شد، اخطار داد و سپس به اسرائيل رفت. تيموتی گايتنر، وزير خزانه داری آمريکا يک روز پس از انتشار تازه ترين گزارش آژانس در يک کنفرانس خبری در کنار خانم کلينتون، وزيرخارجه، گفت: «وضعيتی ايجاد کرده ايم که هر بانک و شرکتی درجهان نسبت به معامله با ايران و بانک های آن عميقاً تأمل کند». دوبی که حدود سيصد هزار ايرانی در آن زندگی می کنند، در همه اين سال ها بندری مهم برای دور زدن تحريم های غربی عليه ايران بوده است.
 


دو انفجار که روز سه‌شنبه در اماکن مذهبی شیعه در افغانستان روی داد باعث کشته شدن بیش از ۵۰ تن و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر شد که در میان کشته‌شدگان اجساد کودکان نیز به چشم می‌خورد.دو انفجار که روز سه‌شنبه در اماکن مذهبی شیعه در افغانستان روی داد باعث کشته شدن بیش از ۵۰ تن و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر شد که در میان کشته‌شدگان اجساد کودکان نیز به چشم می‌خورد. یکی از این انفجارها به صورت انتحاری و در دروازه ورودی «زیارتگاه ابوالفضل» در مرکز شهر کابل در حالی رخ داد که جمعیتی حدود ۲۰۰ نفر برای برگزاری مراسم عاشورا در این مکان گرد آمده بودند. خبرگزاری آسوشیتدپرس شمار کشته‌شدگان در کابل را ۵۴ نفر ذکر می‌کند و صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله (کشور) افغانستان به بخش افغان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که «در این رویداد در کنار کشته شدن ده‌ها غیر نظامی، ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.» ​​ «کارگر رحمان‌اوغلی»، سخنگوی وزارت صحت عامه (بهداشت) افغانستان، نیز به رادیو آزادی گفته است که «این حمله بیش از ۵۰ کشته و زخمی بر جا گذاشته‌است.» سید کبیر امیری، از مقام‌های بیمارستان‌های کابل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که دست کم ۱۶ نفر در این انفجار کشته شده و بیش از صد تن دیگر نیز زخمی‌شده‌اند. بنا بر گزارش‌ها، پس از این انفجار گروهی از مردان و زنان در محل گرد آمده و علیه سازمان القاعده و گروه طالبان شعار سر دادند. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را برعهده نگرفته‌است و گروه طالبان روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای این انفجارها را محکوم کرد و آنها را کار «دشمن مهاجم» دانست. روز سه‌شنبه در انفجاری دیگر که در مراسم عاشورا در شهر مزار شریف در شمال افغانستان روی داد چهار نفر کشته شده و چهار تن دیگر نیز زخمی شدند. به گزارش آسوشیتدپرس، لال محمد احمدزَی، سخنگوی پلیس افغانستان، گفت: این انفجار بواسطه بمبی که در یک دوچرخه جاسازی شده‌بود در کنار یک دسته از عزاداران عاشورا روی داد. پلیس افغانستان هم‌چنین خبر داد که در این روز پنج تن بر اثر انفجار یک بمب جاسازی شده در دوچرخه در شهر قندهار در جنوب این کشور زخمی شده‌اند اما به گفته پلیس این انفجار با مسئله حمله به عزاداری‌های عاشورا ارتباطی نداشته است. ​​ با وجود آنکه حمله به مراسم عاشورا در کشورهای پاکستان و عراق پیش از این بارها اتفاق افتاده اما این گونه حملات در افغانستان سابقه ندارد. محمدباقر شیخ‌زاده، روحانی بلندپایه شیعه در کابل، به آسوشیتدپرس گفت که این نخستین بار در دهه‌های اخیر است که به شیعه‌ها در افغانستان حمله شده و  حمله مشابهی را به یاد نمی‌آورد. وی افزود که «مسلمانان هیچگاه این حملات را فراموش نخواهند کرد.» حملات روز سه‌شنبه یک روز پس از آن روی می‌دهد که حدود هزار نماینده از نزدیک به صد کشور جهان در شهر بن آلمان گرد هم آمدند تا در مورد آینده افغانستان بحث و گفت‌وگو کنند. پاکستان و گروه طالبان که از طرف‌های اصلی مسائل و درگیری‌ها در افغانستان هستند کنفرانس روز دوشنبه بن را تحریم کرده و در آن شرکت نکردند. هم‌اینک در حدود ۱۴۰ هزار نیروی نظامی بین‌المللی در افغانستان حضور دارند که این نیروها قصد دارند تا پایان سال ۲۰۱۴ با ترک افغانستان، کنترل امنیت این کشور را به نیروهای محلی واگذار کنند.
 


شهر قندهار در جنوب افغانستان ظهر روز سه شنبه شاهد انفجار یک بمب جا سازی شده در یک موتور سیکلت بود . بنابر گزارش رویترز ،این انفجار همزمان با برگزاری مراسم عزاداری شیعیان در روز عاشورا روی داد . درحمله ای انتحاری دیگری  به تکیۀ مذهبی شیعیان در کابل، پایتخت افغانستان دست کم 30 نفراز جمله چند کودک کشته شدند. انفجار دیگری روز سه شنبه  در تکیۀ مذهبی شیعیان در شهر « مزار شریف » روی داد و شمار تلفات آن چهار تن گزارش شده است.
 


"حسین زرینی" عضوکمیته ایثارگران ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی ، از سوی یک دادگاه بدوی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است . بنابر گزارش سایت کلمه ،"حسین زرینی" به اتهام  تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری  محکوم شده است. حسین زرینی، بیش از 19 ماه است که بدون مرخصی  در بند ۳۵۰ اوین بسر می برد .
 


دبیرکل سازمان ملل متحد از کشورهای جهان خواست تا به ساکنان اردوگاه اشرف که با خطر بسته شدن از سوی دولت عراق روبه‌رو است، پناه بدهند. عراق اعلام کرده که قصد دارد این اردوگاه را تا پایان سال جاری میلادی ببندد.دبیرکل سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی به شورای امنیت از کشورهای جهان خواست تا به ساکنان اردوگاه اشرف که با خطر بسته شدن از سوی دولت عراق روبه‌رو است، پناه بدهند. به گزارش خبرگزاری رویترز، بان گی‌مون، در آخرین گزارش خود به شورای امنیت با موضوع «مأموریت امدادی ملل متحد در عراق» نوشته‌است: «برای یافتن راه حلی ماندگار برای ساکنان این اردوگاه لازم است کشورهای ثالثی برای پذیرش ساکنان این اردوگاه اعلام آمادگی کنند.» دولت عراق اعلام کرده است که قصد دارد اردوگاه اشرف را که محل اسکان حدود سه هزار و ۴۰۰ عضو سازمان مجاهدین خلق است، تا پایان سال جاری میلادی تعطیل کند. دبیر کل سازمان ملل متحد هم‌چنین خبر داد که دیگر مقام‌های ارشد سازمان ملل «کشورهای عضو را ترغیب کرده‌اند تا ساکنان اردوگاه اشرف را بپذیرند.» شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است گزارش بان گی‌مون را در جلسه روز سه‌شنبه خود بررسی کند. ماه گذشته کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که قصد دارد از کشورهای عضو این اتحادیه بخواهد تا ساکنان اردوگاه اشرف را بپذیرند. آینده اردوگاه اشرف از سال ۲۰۰۹ که ایالات متحده اداره امور آن را به دولت عراق سپرد با بی‌ثباتی مواجه شده‌است. دولت عراق کمپ اشرف را تهدیدی برای امنیت خود به‌شمار می‌آورد و این اردوگاه روز ۱۹ فروردین سال جاری مورد حمله نیروهای عراقی قرار گرفت. به گفته سازمان ملل در اثر درگیری‌های شدید میان ساکنان این اردوگاه و نیروهای عراقی، ۳۴ تن جان خود را از دست دادند. سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که شهروندان ایرانی کمپ اشرف با بدرفتاری از سوی دولت عراق مواجه‌اند و این دولت از دسترسی مجروحان اردوگاه به مراقبت های پزشکی جلوگیری می‌کند. بان گی‌مون در گزارش روز دوشنبه خود با اشاره به این رویدادها نوشت: «سازمان ملل متحد هم‌چنان خواستار آن است که نیازهای انسانی ساکنان اردوگاه اشرف برآورده شود.» کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان، تلاش کرده تا مصاحبه‌هایی را با ساکنان اردوگاه اشرف ترتیب دهد تا بتواند مشخص کند کدامیک از آنها مشمول شروط دریافت پناهندگی می‌شوند اما دولت عراق اجازه انجام این مصاحبه‌ها را نداده‌است. بان گی‌مون در گزارش تازه خود خواستار همکاری دولت عراق و گردانندگان اردوگاه اشرف در این زمینه شد. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۹ سازمان مجاهدین خلق را از فهرست تروریستی خود خارج کرد اما این سازمان هنوز از سوی برخی کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا و ایران یک سازمان تروریستی به‌شمار می‌آید. ماه گذشته اعضای پارلمان اروپا از کاترین اشتون خواستند تا برای تمدید مهلت بسته شدن اردوگاه اشرف به دولت عراق فشار بیاورد. استروئَن  استیونسون، از نمایندگان بریتانیایی اتحادیه اروپا گفت که اعضای سازمان مجاهدین خلق در صورت بازگردانده شدن به ایران با خطر «شکنجه و اعدام» مواجه خواهند شد. سازمان مجاهدین خلق حدود ۱۲ سال پیش از پیروزی انقلاب ۵۷ و به منظور مبارزه مسلحانه با حکومت محمدرضا پهلوی، آخرین شاه ایران، تاسیس شد. به دنبال حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ و خلع سلاح مجاهدین، نیروهای آمریکایی ابتدا مسئولیت حفاظت از آنها را در اردوگاه اشرف برعهده گرفتند، اما با خروج تدریجی سربازان آمریکایی از شهرهای عراق، دولت بغداد مسئولیت اردوگاه اشرف را برعهده گرفت. دولت ایران از عراق خواسته‌است عده‌ای از کادر رهبری مجاهدین را برای محاکمه به ایران تحویل دهد. سازمان مجاهدین هم می‌گوید اعضا و هواداران این سازمان در صورت بازگشت به ایران با خطر دستگیری، محاکمه و اعدام روبه‌رو هستند.
 


خبرگزاریها گزارش میدهند در دو انفجار در تکیه‌های شیعیان در افغانستان دهها تن کشته شده اند. برپایه گزارش ها یکی از این انفجارها درحمله‌ای انتحاری به تکیۀ مذهبی شیعیان در کابل پایتخت افغانستان رخ داد که دراثر آن دستکم ۳۰ نفر از جمله چند کودک کشته شدند. انفجار دیگر در تکیۀ مذهبی شیعیان در شهر « مزار شریف » روی داد و شمار تلفات آن چهار تن گزارش شده است. حملات به تکیه‌های مذهبی شیعیان در افغانستان همزمان با مراسم روز عاشورا صورت گرفته است.
 


استراليا تحريم های خود بر ضد جمهوری اسلامی ايران را گسترش داد و اعلام کرد که حمله به سفارت بريتانيا در تهران و گزارش اخير آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای تهران از دلايل اتخاذ اين تصميم بوده است.استراليا روز سه شنبه تحريم های خود بر ضد جمهوری اسلامی ايران را گسترش داد و اعلام کرد که حمله به سفارت بريتانيا در تهران و گزارش اخير آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای تهران از دلايل اتخاذ اين تصميم بوده است. کوين راد، وزير امور خارجه استراليا، در بيانيه ای اعلام کرد که اقدام های جديد اين کشور شخصيت های حقيقی و شرکت های درگير در برنامه موشکی و فعاليت های هسته ای ايران را در بر می گيرد. وی اظهار داشت: بر اساس تحريم های جديد، همکاری تجاری ميان استراليا با بخش های مالی و نفتی ايران محدود خواهد شد. راد هفته گذشته حمله عليه سفارت بريتانيا در تهران و گزارش اخير آژانس درباره برنامه هسته ای ايران را دلايل کافی برای اعمال تحريم عليه جمهوری اسلامی عنوان کرده بود. وزير امور خارجه استراليا می گويد که ايران بايد به درخواست های شورای امنيت سازمان ملل و آژانس پاسخ مثبت دهد و به طور سازنده با جامعه بين المللی درباره برنامه هسته ايش همکاری کند. استراليا در مردادماه سال ۱۳۸۹ نيز مجموعه تحريم هايی که شامل محدوديت برای انجام معاملات در زمينه های نفت و گاز با ايران بود وضع کرد. اين کشور در خردادماه همان سال نيز تحريم های يکجانبه ای را بر بانک ملت،‌ شرکت خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی، و رستم قاسمی، فرمانده وقت قرارگاه خاتم ‌الانبيا سپاه پاسداران، تصويب کرد. استراليا همچنين تحريم های بين المللی در زمينه منع فروش تسليحات به ايران را به طور جدی اجرا کرده است و در سال ۱۳۸۸ يک کشتی حامل سلاح صادراتی کره شمالی به مقصد ايران را متوقف کرد. آژانس بين المللی انرژی اتمی در گزارش ماه نوامبر خود تصريح کرده است که ايران بر روی برنامه هايی که هدف آن می تواند توليد سلاح اتمی باشد کار کرده و خواستار همکاری تهران برای راستی آزمايی فعاليت های هسته ايش شد. ايران که با انتقادهای شديد بين المللی بر سر موضع سرسختانه هسته ای خود روبرو است ماه گذشته نيز هدف دور تازه تحریم های مالی و بانکی آمريکا، بريتانيا و کانادا قرار گرفت. هفته گذشته نيز، اتحاديه اروپا فهرست تازه ای از افراد و شرکت های تحت تحريم ايران را منتشر کرد که ۱۸۰ شخصيت حقيقی و حقوقی را در بر می گيرد. جمهوری اسلامی ايران تاکنون چهار بار از سوی شورای امنيت هدف تحریم قرار گرفته است و کشورهای غربی و آژانس بارها از تهران خواسته اند تا برنامه غنی سازی اورانيوم را به حال تعليق در آورد و ثابت کند که فعاليت های اتمی اش اهداف نظامی ندارد. ايران می گويد که اين فعاليت ها ماهيت صلح آميز دارند.
 


وزیر خارجه ایالات متحده قرار است دومین جلسۀ خود با اعضای اپوزیسیون سوریه را برگزار کند. دیدار هیلاری کلینتون با هفت عضو اپوزیسیون سوریه روز سه شنبه در ژنو انجام خواهد گرفت. وی قرار است در ژنو درباره حقوق بشر سخنرانی کند. سازمان ملل میگوید از هنگام آغاز اعتراضات علیه بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در اسفندماه گذشته تاکنون بیش از چهار هزار تن در آن کشور کشته شده اند. بگفته گروه « رصدخانه سوری برای حقوق بشر » که در لندن مستقر است شبه نظامیان طرفدار اسد روز دوشنبه دستکم ۳۴ تن را در محله‌های ضد رژیم شهر مرکزی « حُمص » ربودند و کشتند. سوریه گفته است قصد دارد بزودی طرح اتحادیۀ عرب برای پایان خشونتها در آن کشور را امضا کند.
 


رئیس جمهوری سابق ساحل عاج « لوران باگبو » در دیوان بین المللی کیفری حضور یافته است. باگبو هفته گذشته بخاطر اتهاماتی چون قتل و تجاوز توسط طرفدارانش، به هلند مسترد شد. قاضی گفت باگبو قرار است در ۱۸ ژوئن، ۲۸ خرداد دوباره در دادگاه حضور یابد تا روشن شود آیا وی به اتهام جنایت علیه بشریت تحت محاکمه قرار خواهد گرفت یا نه. بگفته دادستانها پس از آنکه باگبو شکست انتخاباتی خود را نپذیرفت خشونت هایی در ساحل عاج درگرفت که حدود سه هزار تن تلفات به بار آورد. « آلاسان اواتارا » رئیس جمهوری ساحل عاج آوریل گذشته با کمک نیروهای فرانسوی و سازمان ملل به قدرت رسید.
 


دبیرکل سازمان ملل « بان گی مون » از کشورها خواسته است ساکنان اردوگاه اشرف در عراق را بپذیرند. بغداد مصمم است اردوگاه اشرف، محل استقرار اعضای سازمان مجاهدین خلق در عراق را تا پایان سالجاری میلادی تعطیل کند. بان گی مون در تازه ترین گزارش خود به شورای امنیت در زمینه مأموریت همیاری سازمان ملل برای عراق نوشته است " بمنظور یافتن یک راه حل پایا برای ساکنان این اردوگاه، ضروری است که کشورهای بالقوۀ ثالث تمایل خود را برای پذیرش آنها نشان دهند. " دبیرکل سازمان ملل گفت وی و دیگر مقامات ارشد سازمان ملل کشورهای عضو را در این رابطه تشویق کرده اند.  شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز سه شنبه در جلسه ای گزارش بان گی مون را بررسی کند.
 


استرالیا با محدود کردن بازرگانی در حوزه های نفتی و مالی ایران تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را گسترش داده است. وزیر خارجۀ استرالیا « کوین راد » روز سه شنبه ضمن تأکید بر نگرانیهای « کانبرا » از فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی گفت اقدامات جدید استرالیا نهادها و افراد مرتبط با برنامه های هسته ای و موشکی ایران را هدف گرفته است. پیشتر بریتانیا، کانادا و ایالات متحده بدنبال گزارش دیدبان هسته ای سازمان ملل تحریم های تازه ای بر ایران اعمال کردند. در گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی آمده که ایران احتمالأ در زمینه تولید سلاح های هسته ای تحقیق میکند. تهران گزارش اخیر آژانس را بی اساس خوانده است.
 


سیّاره‌ای همانند زمین در مدار خورشیدی بفاصلۀ ششصد سال نوری از زمین کشف شده است. بگفته دانشمندان در سازمان فضایی آمریکا این سیاره که « کپلر ۲۲ ب » نامیده شده، کوچکترین سیاره در سامانه خورشیدی خود است و در بهترین موقعیت برای برخورداری از آب قراردارد. این سیاره که حدود دو برابر و نیم زمین است به وسیلۀ تلسکوپ فضایی «کپلر » ناسا کشف شده است که سه سال پیش به کار افتاد.
 


در پی اعتراضات به انتخابات اخیر روسیه در مسکو حدود سیصد تن دستگیر شده اند. بگفته ناظران بین المللی، انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در روسیه با تخلفاتی بسود حزب حاکم توأم بوده است. رسانه‌های روسی گفتند پلیس از راهپیمایی معترضان بسوی کمیسیون مرکزی انتخابات جلوگیری کرده است. گزارشها حاکی است در اعتراضات مشابهی در شهر « سن پترزبورگ » نیز یکصد تن دستگیر شده اند. در انتخابات روز یکشنبه، حزب حاکم « روسیه متحد » به رهبری ولادیمیر پوتین، نخست وزیر آن کشور، اندکی کمتر از پنجاه درصد آراء را کسب کرد که بسیار کمتر از رای آن حزب در انتخابات دوره گذشته در سال ۲۰۰۷ بود.
 


۱۵ کشور محدودۀ پولی یورو در معرض کاهش رتبۀ اعتباری خود قرار گرفته اند. سازمان اعتبارسنجی « استاندارد اند پورز » احتمال داده است این اقدام را بخاطر " تنشهای سیستماتیک " در محدودۀ یورو انجام دهد. این تصمیم، کشورهایی با بهترین رتبۀ اعتباری چون فرانسه و آلمان را در بر میگیرد. دو کشور محدودۀ یورو که به وضعیت اعتباری‌شان اشاره‌ای نشده، یکی قبرس است که وضعیتش در دست بررسی است و دیگری یونان است که پایین‌ترین رتبۀ اعتباری جهان را دارد. بگفته تحلیلگران اقتصادی کاهش احتمالی رتبۀ اعتباری کشورهای محدودۀ یورو ممکن است فشار بیشتری بر رهبران این کشورها بیاورد تا طی روزهای آینده راه حلی برای مشکلات بدهی خود پیدا کنند.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

Commodities
Crude Oil 62.40 +1.35%
Natural Gas 3.53 -0.85%
Gasoline 2.00 +1.89%
Heating Oil 2.07 +0.92%
Gold 3222.20 +2.08%
Silver 31.82 +3.62%
Copper 4.51 +4.14%
2025.04.14 end-of-day » Add to your site

خبرهاي گذشته