
وزارت کشور ترکیه اعلام کرد که طی نبرد دو هفته اخیر ارتش این کشور با شبهنظامیان «پ کا کا» ۱۱۵ شبه نظامی کرد کشته شدهاند. دولت ترکیه، سوریه را به حمایت از شبهنظامیان «پ کا کا» متهم میکند.وزارت کشور ترکیه اعلام کرد که طی نبرد دو هفته اخیر ارتش این کشور با شبهنظامیان «پ کا کا» ۱۱۵ شبه نظامی کرد کشته شدهاند. دولت ترکیه، سوریه را به حمایت از شبهنظامیان «پ کا کا» متهم میکند. به گفته ادریس نعیم شاهین وزیر کشور ترکیه، حمله هوایی به شبه نظامیان حزب کارگران کردستان «پ کا کا» در مرز استان هکاری با عراق از ۲۳ ژوئن آغاز شده است. تلویزیون «ان تی وی» ترکیه اخیرا گزارش داد که ۲۰۰۰ تن از نیروهای ارتش ترکیه برای مقابله با حملات نیروهای شبه نظامی «پ کا کا» به مرزهای ترکیه با عراق فرستاده شدهاند. در همین زمینه خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی ترکیه گزارش داده است که در جریان درگیریهای نیمه شب یکشنبه ارتش ترکیه با شبه نظامیان حزب کارگران کردستان «پ کا کا» در مرزهای جنوبی این کشور با عراق، هشت نظامی ترکیه و ۱۱ نفر از نیروهای «پ کا کا» کشته شدند. خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از منابع امنیتی که نخواستهاند نامی از آنها برده شود گزارش داده است که در حملات نیروهای «پ کا کا» به سه پاسگاه مرزی ترکیه با عراق در استان هکاری، علاوه بر کشته شدن ۱۹ نفر، ۱۶ نظامی ترکیه و ۶ غیرنظامی نیز زخمی شدهاند. به گزارش رویترز درگیریهای مسلحانه نیروهای نظامی ترکیه با «پ ک ک» در هفتههای گذشته شدت یافته است. در همین زمینه، رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه طی مصاحبهای در برنامه مشترک «اخبار اختصاصی روز» تلویزیون «ای تی وی» جمهوری آذربایجان با شبکه «خبر» ترکیه در روز یکشنبه اعلام داشته است که «دولت بشار اسد مستقیما از شورشیان پ کا کا حمایت میکند.» برخی از تحلیلگران ترکیه نسبت به عمیقتر شده تنشها با شاخه نظامی حزب کارگران کردستان هشدار دادهاند. نگرانی آنها از برخی کردهای شمالی سوریه است که با پسروی نیروهای نظامی بشار اسد از برخی مناطق کردنشین سوریه در مرز ترکیه، قصد پر کردن خلا نیروهای نظامی سوریه و در اختیار گرفتن کنترل این مناطق را دارند. در همین زمینه، رسانههای ترکیه، از جمله خبرگزاری رسمی ترکیه، آناتولی، در ۲۷ ماه ژوئن، گزارش دادند که با عقبنشینی ارتش سوریه از مناطق کردنشین و کنترل شبهنظامیان حزب کارگران کردستان بر این مناطق، دولت ترکیه نیروهای نظامی بیشتری به مناطق مرزی این کشور با سوریه گسیل داشته است. به تازگی احمد داوداوغلو، وزیر خارجه ترکیه، نیز هشدار داد که این کشور هرگز اجازه نخواهد داد که یک «ساختار تروریستی در منطقه» به وجود آید. رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز هشدار داده است که بشار اسد پنج ناحیه در نزدیکی مرزهای ترکیه را در اختیار «پ کا کا» قرار داده است. هم اکنون ۱۷ ماه از بحران سوریه میگذرد که، به گفته «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل، از مرحله اعتراضات مردمی به مرحله «جنگ داخلی» تبدیل شده و طی این مدت ۱۸ هزارنفر کشته شدهاند. منابع امنیتی ترکیه به خبرگزاری رویترز گفتهاند که شبهنظامیان «پ کا کا» به پاسگاههای مرزی ترکیه با عراق حمله کردهاند و در پاسخ به این حملات، نیروهای ارتش ترکیه حداقل چهار حمله هوایی با هلیکوپترهای به مواضع «پ کا کا» انجام دادهاند و درگیریهای نظامی در طی روز یکشنبه نیز ادامه داشته است.
در حالی که صدها تن از مقامها و مسئولان و امامان جمعه در سراسر ایران مردم را به «اقتصاد مقاومتی» دعوت میکنند، اکبر هاشمی رفسنجانی میگوید کشور نباید به این وضعیت میرسید. آیتالله خامنهای، در روزهای پنجم و هشتم مرداد ماه امسال با اذعان به این که اقتصاد ایران از سوی غربیها مورد هدف قرار گرفته، خواستار در پیش گرفتن «اقتصاد مقاومتی» در کشور و قطع وابستگی به نفت شد. به گزارش خبرگزاری فارس رئیس مجمع تشخیص نظام، در دیدار با شماری از نمایندگان پیشین و فعلی مجلس گفته است که با این همه درآمدهای نفتی نباید به این وضع میرسیدیم. وی افزود، برای برونرفت از این وضعیت به مجریان شایسته نیاز است.
تیراندازی در یک معبد سیک ها در شهر "اوک کریک" در ایالت ویسکانسین آمریکا هفت نفر را به کشتن داد. به گفته پلیس ویسکانسین، یکی از کشته شدگان فردی است که به دیگران تیراندازی کرده بود. پلیس محلی همچنین اعلام داشت که آنها تصور می کنند که تیرانداز دیگری در این حمله دست ندارد. بر پایه این گزارش به نقل از پلیس ویسکانسین، ساعت هفت صبح به وقت محلی، آنها توسط تلفن یکی از شاهدان در جریان تیراندازی قرار گرفته اند. مشخصات فرد تیرانداز و سایر جزییات هنوز منتشر نشده است. "اوک کریک" شهر کوچکی است در جنوب شرقی ایالت ویسکانسین که در حدود سی هزار نفر جمعیت دارد.
وزارت کشور ترکیه اعلام کرد درعملیات دو هفته گذشته ارتش ۱۱۵ کُرد شورشی در جنوب شرقی این کشورکشته شده اند. "ایدریس نعیم ساهین" سخنگوی وزارت کشور ترکیه افزود این عملیات در نزدیکی مرز عراق و شهرکردنشین کرمانجی با حمایت نیروی هوایی انجام شده است. بر پایه گزارشها روز یکشنبه شورشیان در اقدامی همزمان به سه پایگاه ارتش ترکیه در نزدیکی مرز عراق حمله کردند که به کشته شدن شش سرباز و ۱۴ شورشی انجامید.
در حالی که صدها تن از مقامها و مسئولان و امامان جمعه در سراسر ایران مردم را به «اقتصاد مقاومتی» مورد نظر آیتالله خامنهای دعوت میکنند، اکبر هاشمی رفسنجانی میگوید که کشور نباید به این وضعیت میرسید.در حالی که صدها تن از مقامها و مسئولان و امامان جمعه در سراسر ایران مردم را به «اقتصاد مقاومتی» مورد نظر آیتالله خامنهای دعوت میکنند، اکبر هاشمی رفسنجانی میگوید که کشور نباید به این وضعیت میرسید. آیتالله خامنهای، در روزهای پنجم و هشتم مرداد ماه امسال با اذعان به این که اقتصاد ایران از سوی غربیها مورد هدف قرار گرفته، خواستار در پیش گرفتن «اقتصاد مقاومتی» در کشور و قطع وابستگی به نفت شد. آیتالله خامنهای همچنین از اقدامهای دولت در کم کردن وابستگی به نفت تمجید کرد. اکنون اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص نظام، که بارها در سالهای اخیر نسبت به صدمه دیدن زیرساختهای اقتصادی کشور هشدار داده، در دیدار با شماری از نمایندگان پیشین و فعلی مجلس، و نیز روحانیون گفته است که با این همه درآمدهای نفتی نباید به این وضع میرسیدیم و و برای برونرفت از این وضعیت نیز به مجریان شایسته نیاز است. به گزارش فارس، اکبر هاشمی رفسنجانی با اشاره به اوضاع داخلی و بینالمللی ایران گفت: «مجموعهای از عملكردها و سیاستها امروز ما را به "اقتصاد مقاومتی" رسانده و لازم است كه این راهكار جدید ابتدا به درستی تعریف و سپس كارشناسانه و مدبرانه سیاستگذاری گردد و مجری مناسب و صالحی اجرای آن را به عهده بگیرد.» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «اجرای اقتصاد مقاومتی، مجریانی كاردان، صالح و لایق میخواهد و امیدواریم با فراهم شدن شرایط لازم، زمینه تحقق این امر به وجود آید.» اکبر هاشمی رفسنجانی اظهار داشت که میتوان از تجربه دوران جنگ و دوران پس جنگ برای اجرای «اقتصاد مقاومتی» استفاده کرد. هاشمی رفسنجانی سپس با اشاره به درآمدهای نفتی ایران، تاکید کرد که نباید کشور به نقطه کنونی میرسید. وی تصریح کرد: «ما نباید با درآمد سرشار نفتی سالیان گذشته به اینجا میرسیدیم، اما هم اكنون نیز اگر به درستی و مدبرانه عمل كنیم و روابط خود را با دنیا تلطیف و تنشزدایی را مبنای عمل قرار دهیم، میتوانیم با توان مدیران با تجربه كشور و دلسوزان نظام از برهه حساس كنونی به خوبی گذر كنیم.» هاشمی رفسنجانی در ادامه ایجاد همبستگی داخلی در برابر تهدید خارجی را منوط به فراهم کردن بستر مناسب برای شرکت گروههای مختلف سیاسی در انتخابات دانست و گفت مهمترین «مظهر حضور مردم» در اداره کشور «انتخابات» است. اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی درباره «برهه حساس» کنونی در حالی مطرح شده است که بسیاری از نمایندگان مجلس، کارشناسان، و شخصیتهای سیاسی از مدتها پیش نسبت به سیاستهای اقتصادی دولت هشدار داده بودند. از سوی دیگر حلقه تحریمهای کشورهای غربی علیه ایران را نیز هر چه تنگتر شده به طوری که ایران در فروش نفت خود و تامین ارز با مشکل مواجه شده است. به تازگی محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص نظام نیز با هشدار نسبت به اوضاع بینالمللی و اقتصادی کشور، گفته بود که پس از سوریه ممکن است کشور در معرض تهاجم خارجی قرار گیرد. فرمانده پیشین سپاه پاسداران همچنین تاکید کرده بود که آمریکا توان حمله به ایران را دارد و در صورت «غفلت» این حمله عملی میشود. محسن رضایی مانند هاشمی رفسنجانی در شبکه چهار سیما از وضعیت سیاست خارجی ایران انتقاد کرده بود و گفته بود باید بررسی شود که چرا روابط آمریکا و ایران و نیز مذاکرات هستهای به چنین نقطهای رسیده است.
حمید سوریان شامگاه یکشنبه در دیدار پایانی وزن ۵۵ کیلوگرم کشتی فرنگی المپیک ۲۰۱۲ لندن، با پیروزی بر روشن بایراموف از جمهوری آذربایجان به مدال طلا دست یافت. در این مسابقه که یکشنبه شب برگزار شد، حمید سوریان در دو تایم با نتیجه ۲ بر صفر و ۱ بر صفر به پیروزی رسید. پیش از دیدار پایانی، حميد سوريان در نيمهنهایی مقابل اریک نيلبوم از دانمارک قرار گرفت و در دو تايم مشابه ۳ بر صفر او را شكست داد. مدال حمید سوریان پس از ۴۰ سال برای نخستین بار کشتی فرنگی ایران را در المپیک صاحب مدال طلا کرد.
دادگاهی در اسپانیا روز یکشنبه دو مرد روسی مسلمان را به اتهام حمل مواد منفجره تفهیم اتهام کرد. این دو مرد همچنین متهم شده اند که وابسته به یک گروه تروریستی هستند. بر پایه گزارشها، دادگاه ملی در مادرید در بیانیه ای اعلام کرد با استناد به مدارک موجود "الدار مگومدوف" و "محمد انکاری آداموف" به یک گروه تروریستی چچن وابستگی دارند. این دو مرد و یک شهروند ترکیه بنام "چنگیز یالچین" هفته گذشته به اتهام حمل مواد منفجره بازداشت شده بودند.
وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرد در جریان «تبادل آتش» میان نیروهای گشت پلیس و افراد مسلح در منطقه شیعه نشین قطیف ، یکی از نیروهای پلیس و یک فرد مسلح کشته شدند. بدین ترتیب شمار کسانی که در جریان اعتراضهای اقلیت شیعه در عربستان سعودی طی ۱۰ ماه گذشته کشته شده اند، به ۱۱ نفر میرسد. خبرگزاری دولتی واس به نقل از منصور الترکی سخنگوی وزارت کشور عربستان سعودی گزارش داده است: «یکی از گشتهای نیروهای امنیتی که در یکی از چهار راهها در قطیف مستقر شده بود، در معرض شلیک آتش از سوی به گفته وی «آشوب طلبان مسلح موتور سوار» قرار گرفت. الترکی افزود یکی دیگر از نیروهای پلیس زخمی شده و هم اکنون در بیمارستان بستری است.
محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی، شامگاه شنبه با اعلام تک نرخی شدن ارز تا ۱۰ روز خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، محمود بهمنی در نشست افطاری با خبرنگاران گفته است که نرخ ارز جدید و تاریخ دقیق اعلام آن هنوز مشخص نیست اما در عین حال اعلام کرد تا ۱۰ روز آینده نرخ جدید مرجع ارز اعلام خواهد شد. وی با اظهار اینکه نباید «در شرایط تحریمی» ارز خود را از دست بدهیم افزود که «لزومی ندارد در این شرایط ما برای هر کالایی ارز بدهیم.» روز یکشنبه محمدمهدی راسخ، عضو نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، درباره تبعات افزایش نرخ ارز مرجع گفت که «این اقدام ممکن است روی قیمت کالاهای اساسی مانند دارو یا گوشت و مرغ تاثیر بگذارد.»
در حالی که انتشار گزارش ها درباره نزديک بودن زمان حمله نظامی اسرائیل به تاسيسات هسته ای ايران همچنان ادامه دارد، رییس مجلس ایران روز يکشنبه به این گزارش ها واکنش نشان داد و گفت که اسراییلی ها «حرف های گنده تر از دهان شان می زنند». اشاره تلويحی علی لاريجانی به گزارش هايی است که هفته گذشته در زمان حضور لئون پانه تا وزير دفاع آمريکا در سفر به اسرائيل، از سوی رسانه های اسرائيل مطرح شد. برخی مقام های فعلی و پيشين اسرائيل در آن هنگام در باره جدی بودن گزينه نظامی به عنوان مقابله با برنامه هسته ای ايران سخن گفته بودند. از جمله افراييم هلوی رييس اسبق موساد در مصاحبه با روزنامه نيويورک تايمز و رسانه های اسرائيلی تاکيد کرد که ۱۲ هفته آينده برای ايران، هم در ارتباط با پرونده هسته ای و هم در ارتباط با سرنوشت سوريه، مهم است.
حمید سوریان کشتی گیر وزن ۵۵ کیلوگرم فرنگی ایران قهرمان المپیک شد. سوریان پس از ۴۰ سال کشتی فرنگی ایران را در المپیک صاحب مدال کرد.حمید سوریان کشتیگیر وزن ۵۵ کیلوگرم فرنگی ایران قهرمان المپیک شد. در دیدار پایانی وزن ۵۵ کیلوگرم کشتی فرنگی المپیک ۲۰۱۲ لندن، حمید سوریان با پیروزی بر روشن بایراموف از جمهوری آذربایجان به مدال طلای این وزن رسید. در این مسابقه که یکشنبه شب در سالن آرنای لندن برگزار شد، حمید سوریان در دو تایم با نتیجه ۲ بر صفر و ۱ بر صفر به پیروزی رسید. پیش از دیدار پایانی، حميد سوريان در نيمهنهایی مقابل اریک نيلبوم از دانمارک قرار گرفت و در دو تايم مشابه ۳ بر صفر او را شكست داد. سوریان در دور اول این مسابقات با قرعه استراحت روبرو شد و در نخستین پیکارخود موفق شد کشتی گیر قرقیزستانی را از پیش رو بردارد. مدال برنز این وزن به کشتیگیران روس و مجار رسید. رحیم علی آبادی در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ تنها مدال نقره وزن ۴۸ کیلوگرم کشتی فرنگی را برای ایران به ارمغان آورد. مدال طلای حمید سوریان پس از ۴۰ سال بار دیگر کشتی فرنگی ایران را در المپیک صاحب مدال کرد.
هنری چینونزو، فوتبالیست نیجریاییتبار باشگاهی در رومانی، هنگام مسابقهای محلی دچار حملهی قلبی شد و درگذشت. این فوتبالیست ۲۱ ساله روز یکشنبه در نیمهی دوم مسابقهای دوستانه دچار حملهی قلبی شد و تلاشهای پزشکان برای نجات او بینتیجه ماند و وی پس از حدود ۴۵ دقیقه درگذشت.
یک روز پس از استیضاح و رأی به برکناری دو وزیر در پارلمان افغانستان، حامد کرزی روز یکشنبه گفت که این تصمیم را میپذیرد. با این حال رئیس جمهوری افغانستان از بسمالله محمدی و عبدالرحیم وَردَک، وزیران برکنار شدهی کشور و دفاع خواسته است تا تعیین جانشینهایشان٬ سرپرستی این وزارتخانهها را در دست داشته باشند. وُلِـسی جَرگه یا پارلمان افغانستان روز شنبه این دو وزیر را به دلایلی از جمله «شلیک موشک از خاک پاکستان به مناطق مرزی» و همچنین «افزایش ناامنیها در کشور» استیضاح کرد و به آنها رأی عدم اعتماد نداد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس میگوید دولت با بیمه نفتکشها توانسته تا حدود زیادی تحریمهای اعمال شده در این رابطه را دور بزند. در این ارتباط در گفتوگو با مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا، از او پرسیدهایم که آیا دور زدن تحریمهای بیمه نفتکشها برای ایران امکانپذیر است؟ناصر سودانی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس روز جمعه در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت که دولت با اختصاص اعتباراتی برای بیمه نفتکشها توانسته تا حدود زیادی تحریمهای اعمال شده در این رابطه را دور بزند. خبرگزاری رویترز هم حدود دو هفته پیش در گزارشی نوشته بود ایران راههایی برای دور زدن تحریمهای اروپا در رابطه با بیمه نفتکشهایش پیدا کردهاست. در این ارتباط در گفتوگو با مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا، از او پرسیدهایم که آیا دور زدن تحریمهای بیمه نفتکشها برای ایران امکانپذیر است؟ مهرداد عمادی: این تنها در زمانی ممکن است قابل اجرا باشد که ایران صندوقی تشکیل داده باشد و در آن صندوق، پساندازی به صورت ارز بینالمللی یا ین یا یورو یا فرانک سوئیس گذاشته باشد و میزان سرمایهای که برای هر نفتکش گذاشته باشد باید چیزی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای هر کدام از اینها باشد. مهمتر از همه اینکه این سرمایه یا صندوق باید در یک حساب بینالمللی گشوده شده باشد. الان ایران به سوئیفت وصل نیست و طرف اینها همیشه سندیکاهای بیمهگر بینالمللی هستند و تا جایی که من خبر دارم ایران تا این زمان نه عضو این سندیکای بینالمللی شدهاست و نه میزان سرمایه بیمه مهر و بیمه مرکزی به اندازهای است که بتواند بیش از چند نفتکش – حداکثر شش یا هفت نفتکش – را پوشش دهد. آخرین حساب ما این است که ایران بیش از ۴۵ نفتکش دارد. در نتیجه یک مقداری به نظر من ممکن است خوشبینی باشد که به اندازه تمام نفتکشهایی که در آب هستند بتوانیم در این صندوق پوشش بیمه ایجاد کنیم. چون در آن صورت دهها میلیارد دلار باید در آنجا سپرده داشته باشیم و شاید یکی از دلایلی هم که تا به حال به مبلغ اشاره نشده این بوده که ممکن است به اندازه کافی برای پوشش نفتکشها نباشد. همانطور که شما میگویید مبلغ دقیق گفته نشده ولی چند روز پیش شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که چند میلیارد دلار برای بیمه کردن نفتکشهای ایرانی اختصاص داده شدهاست. سوال من این است که اساسا با توجه به تحریمهای بانکی اعلام شده علیه ایران، چنین چیزی برای جمهوری اسلامی امکانپذیر هست؟ ایران میتواند سه جایگزین داشته باشد؛ یکی اینکه در بانک مرکزی ایران چنین صندوقی تشکیل شده باشد که جذابیت این مسئله بسیار کم خواهد بود که شرکتهایی که با ایران معامله میکنند اجازه بدهند که کشتیهایی که کار حمل نفت را انجام میدهند با یک چنین پوششی رفت و آمد کنند. چرا که اگر یک اتفاقی بیافتد اعلام خسارت کردن از کشتیرانی در حالی که پول بیمه در ایران ذخیره شدهاست و ایران هم وابسته به سیستم بینالمللی نیست و مسئله سوئیفت خارجی، دریافت این صدمه بیمه را به مقدار قابل توجهی پرهزینه میکند. یک گزینه دیگری هم هست که ایران بیاید و چنین پولی را در اختیار یک بانک چینی یا روسی بگذارد. این مسئله ممکن است مقداری جذابیت کار را بالاتر ببرد و ایجاد اعتماد کند تا با ما کار کنند ولی باز هم به شکل دیگری هزینه ما را بالا خواهد برد، چون این سپرده بسیار بالایی است که میگذاریم تا دراختیار یک کشور دیگر باشد. گزینه سوم این است که ایران یک کنسرسیوم داخلی و خارجی با شرکتهای بیمه منطقه تشکیل بدهد. من شنیدهام در حال حاضر روی این گزینه دارند کار میکنند که مثلا چند شرکت بیمه منطقه برای مثال یک شرکت بیمه امارات هم شریک باشند. البته در آن زمان باید پول اصلی را ایران تامین کند. هر کدام از این گزینهها را که نگاه کنید هم پرهزینه هستند و هم به باورم نمیگنجد که بتوانیم به اندازه کافی به اندازه ذخیره ارزی ایران پوشش مالی بگذاریم که مثلا برای ۴۰ نفتکشمان پول تامین کنیم و من تصور میکنم این مسئله با توجه به میزان ذخیره ارزی که در حال حاضر از داخل ایران گزارش میشود، دور از توان ماست. بارها مسئولان جمهوری اسلامی اعلام کردهاند که ما تحریمها را دور میزنیم. اگر با توجه به این موضوع و با توجه به آنچه که نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در مورد دور زدن تحریمها در ارتباط با بیمه نفتکشها اعلام کردهاست، به اتحادیه اروپا ثابت شود که ایران در حال چنین اقدامی است، احتمال دارد که این اتحادیه روشهای دیگری در این زمینه اتخاذ کند یا به فکر تحریمهای دیگری باشد؟ بدون تردید. تحریمهایی که الان اعلام شده و دارد مدیریت میشود دلایل ویژهای دارد که زیرپایه قانونی آن چه باشد. و هرگاه مشخص شود که تحریمشکنی میشود و شرکایی دارند در این چهارچوب با ایران همکاری میکنند، من بیتردید میتوانم بگویم که تحریمهای جدیدی جایگزین خواهند شد.
در حالی که انتشار گزارش ها درباره نزديک بودن زمان حمله نظامی اسرائیل به تاسيسات هسته ای ايران همچنان ادامه دارد، رییس مجلس ایران روز يکشنبه به این گزارش ها واکنش نشان داد و گفت که «صهيونيست ها حرف های گنده تر از دهان شان می زنند».در حالی که انتشار گزارش ها درباره نزديک بودن زمان حمله نظامی اسرائیل به تاسيسات هسته ای ايران همچنان ادامه دارد، رییس مجلس ایران روز يکشنبه به این گزارش ها واکنش نشان داد و گفت که «صهيونيست ها حرف های گنده تر از دهان شان می زنند». علی لاريجانی در سخنرانی پیش از دستور خود در مجلس با به اشاره به رخدادهای جاری در منطقه خاورمیانه گفت: «صهيونيست ها امروز گنده تر از دهان شان عليه ايران و حزب الله سخن گفتند اما ترس صهيونيست ها از لابه لای اين کلفت گويی هايشان قابل درک است». اشاره تلويحی آقای لاريجانی به گزارش هايی است که هفته گذشته در زمان حضور لئون پانه تا وزير دفاع آمريکا در سفر به اسرائيل، از سوی رسانه های اسرائيل و نيز از زبان مقام های فعلی و پيشين اسرائيل در مورد جدی بودن گزينه نظامی به عنوان مقابله با برنامه هسته ای ايران مطرح شد. مهم ترين هشدار در زمينه جدی بودن گزينه نظامی از سوی اسرائيل روز پنجشنبه از زبان افراييم هلوی رييس اسبق موساد در مصاحبه با روزنامه نيويورک تايمز و رسانه های اسرائيلی عنوان شد. آقای هلوی چند بار در اين مصاحبه ها و نيز پس از آن، تاکيد کرد که ۱۲ هفته آينده برای ايران، هم در ارتباط با پرونده هسته ای و هم در ارتباط با سرنوشت سوريه، مهم است. افراييم هلوی گفت: «اگر من يک ايرانی بودم، اين ۱۲ هفته را با حساسيت تلقی می کردم و بايد می دانستم که پناه بردن به زير چتر ادامه مذاکرات هسته ای با کشورهای ۱+۵، ايران را از حمله که به صورت بسيار جدی مطرح است، مصون نمی کند.» وی شامگاه شنبه نيز با حضور در يک برنامه سياسی شبکه دوم تلويزيون اسرائيل گفت که اقدام اسرائيل در حمله به ايران بدون همراهی با آمريکا «خطا» خواهد بود. ژنرال ذخيره اهرون ذئبی فرکش، رييس پيشين سازمان اطلاعات نظامی ارتش، نيز شامگاه جمعه در مصاحبه با يک شبکه تلويزيونی اسرائيل گفت: تا جايی که وی از افراد شنيده است، گزارش ها در مورد عملی شدن حمله به ايران، جدی است. اين در حالی است که روزنامه اسرائيلی هاآرتص در تيتر يک روز يکشنبه خود نوشته است که بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در نشستی درپشت درهای بسته از اينکه مقاماتی و عمدتاً بلندپايگان پيشين نظامی و امنيتی اسرائيل، آشکارا از او و اهود باراک وزير دفاع در مورد ايران انتقاد می کنند، ابراز خشم کرده است. هاآرتص افزود که نتانياهو در نشست ياد شده گفته است: «(در صورت ناکامی عمليات) تهديد می کنند که کميسيون تحقيق برپا خواهد شد؛ اگر چنين شود، من با پای خود به کميسيون می روم و می گويم که مسئول همه چيز، من و تنها من هستم.» «وای.نت» وب سايت روزنامه يديعوت آخرونوت نيز روز يکشنبه نوشت: نتانياهو شک کرده است که اظهارات در مورد حمله قريب الوقوع به تاسيسات هسته ای ايران و مذاکرات محرمانه ای که در اين باره صورت گرفته است، از سوی ژنرال بنی گانتس رييس ستاد کل ارتش اسرائيل، به رسانه ها و مقامات امنيتی پيشين درز کرده است. به نوشته «وای.نت»، شک نتانياهو به ژنرال گانتس يک اشتباه است و او با اين شک کردن خود، موجب تحقير وجهه ستاد کل ارتش شده و ژنرال ها را که می بايست در اين مرحله حساس با تصميمات نخست وزير همراهی کنند، ناراضی کرده است. اما تنها ژنرال شماره يک ارتش و مسئولان پيشين نظامی و اطلاعاتی اسرائيل نيستند که عليه تقويت احتمال رفتن اسرایيل به سوی جنگ با ايران موضع گرفته اند؛ داويد گروسمن يکی از پرآوازه ترين نويسندگان اسرائيل نيز روز جمعه در مقاله ای در روزنامه هاآرتص از مسئولان کنونی هم خواسته بود که آنها نيز مانند مقامات امنيتی پيشين، نظرات خود را در مورد سياست های نتانياهو در حمله به تاسيسات هسته ای ايران بيان کنند، و از مردم اسرائيل نيز خواست، در مورد رخدادی که می رود زندگی آنها و سرنوشت اسرائيل را برای هميشه دگرگون کند، تظاهرات کنند. «نقطه زنی» موشک ايرانی و بهبود توانايی های «پيکان» در همين حال، تنها يک روز پس از آنکه ايران از بهره برداری از نسل چهارم موشک «فاتح ۱۱۰» و رسيدن اين موشک برای نخستين بار به توانايی «نقطه زنی» خبر داد، به گزارش خبرگزاری های بين المللی، اسرائيل نيز توانايی های سيستم دفاع موشکی در برابر موشک های دوربرد را به ميزان قابل ملاحظه ای بهبود بخشيده است. سرتيپ احمد وحيدی وزير دفاع ايران روز شنبه گفته بود که برد موثر موشک «فاتح ۱۱۰» ۳۰۰ کيلومتر است و پس از اين دستاورد، ايران برای رسيدن ساير موشک های خود به توانايی «نقطه زنی» تلاش خواهد کرد. موشک های ايرانی شهاب - ۳ که از برد کافی برای رسيدن از ايران تا اسرائيل برخوردار است، قابليت «نقطه زنی» ندارد اما موشک های کوتاه برد «فاتح ۱۱۰» در اختيار حزب الله لبنان، همپيمان جمهوری اسلامی ايران است. حسن نصرالله در ماه های اخير گفته است که تمامی خاک اسرائيل در تيررس موشک های «مقاومت» است. حسن نصرالله در روزهای گذشته نيز از سران لبنان انتقاد کرد که «دست احسان» ايران برای تجهيز ارتش لبنان به تسليحات ايرانی را رد کرده اند. دونالد رامسفلد: اگر وزير اسرائيلی بودم، قصدم در مورد ايران را از آمريکا پنهان می کردم در اين ميان، دونالد رامسفلد وزير دفاع پیشین آمریکا روز شنبه در مصاحبه با شبکه «فاکس نيوز»، از حمله احتمالی اسرائيل به ايران به طور تلويحی حمایت کرد. آقای رامسفلد گفت:«اطلاعات اسرائيل در مورد ايران، عالی است...اين ادعاها که می گويد حمله به تاسيسات هسته ای ايران چندان مشکلی برای پيشبرد برنامه اتمی ايران بوجود نمی آورد، درست نيست...من مطمئن هستم که اسرائيلی ها به خوبی از همه سايت های هسته ای ايران با خبر هستند و به خوبی می دانند که بايد چکار کنند تا برنامه ايرانی متوقف شود و لذا نيازی نيست که همه سايت های اتمی را صد در صد، مانند کاری که در مورد سوريه و عراق کردند، ويران کنند.» آقای رامسفلدِ جمهوريخواه که دو بار در عمر خود، يکی در زمان دولت فورد جوان ترين وزير دفاع بود و در دولت جرج بوش سالمند ترين وزير دفاع آمريکا لقب گرفت، در مصاحبه با «فاکس نيوز» از «رخنه دادن عمدی گزارش ها از سوی دولت آمريکا در زمينه برنامه اسرائيل در ارتباط با ايران» به سختی انتقاد کرد و حتی گفت «اگر من در دولت اسرائيل بودم، قصد خود را به آگاهی دولت آمريکا نمی رساندم.» دونالد رامسفلد گفت «نخست وزير اسرائيل قريب به يقين در مورد ايران حق دارد.» حمايت های گرم اين شخصيت جمهوريخواه از نتانياهو در حالی است که در جريان سفر هفته گذشته لئون پانه تا وزير دفاع کنونی آمريکا به اسرائيل گفته شده بود که دولت باراک اوباما بار ديگر از نتانياهو و اهود باراک خواسته است که فعلاً از عملی کردن گزينه نظامی عليه تاسيسات هسته ای ايران خودداری کنند.
سخنگوی شورای شهر گرگان می گويد که دولت محمود احمدی نژاد برای ساخت «موزه دفاع مقدس» مجوز قطع درختان جنگل ناهارخوران را صادر کرده و تاکنون درختان زيادی قطع شده است.سخنگوی شورای شهر گرگان می گويد که دولت محمود احمدی نژاد برای ساخت «موزه دفاع مقدس» مجوز قطع درختان جنگل ناهارخوران حومه این شهر را صادر کرده و تاکنون درختان زيادی قطع شده است. پارک جنگلی ناهارخوران در منطقهای در جنوب شهر گرگان در استان گلستان واقع شده است که هر ساله ميزبان هزاران گردشگر و مسافر از سراسر ايران است. بر اساس گزارشی که خبرگزاری کار ايران، ايلنا، منتشر کرده است، سخنگوی شورای شهر گرگان گفته است که پروژه ساخت موزه دفاع مقدس در جنگل ناهارخوران ادامه دارد و متاسفانه درختان زيادی برای اين منظور قطع شده است. ذبيح الله ميقانی، اظهار داشت: «اداره کل منابع طبيعی استان گلستان می گويد که بنياد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گلستان برای اين اقدام مجوز دارد و مسوولان از تهران اين مجوزها را به آنها داده اند.» وی افزوده است: «اين افراد بايد ابتدا می ديدند که بنياد حفظ آثار در کدام منطقه می خواهد موزه بسازد. مسوولان نديده مجوز داده اند و اينها هم می گويند ما از هيات وزيران مجوز تخريب جنگل را گرفته ايم.» سخنگوی شورای شهر گرگان می گويد: «مسوولانی که مجوز اين اقدام را داده اند چه رييس جمهوری و چه وزرا بيايند و از نزديک شاهد قطع درختان و آسيب زدن به منابع طبيعی کشور باشند.» خبرگزاری ايلنا در گزارش ديگری گفته است که «بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گلستان» حدود ده هزار متر مربع زمين از ارتفاعات جنگل های طبيعی و بکر ناهارخوران گرگان را برای تاسيس موزه در اختيار گرفته است. بر اساس اين گزارش، تخريب اين بخش از جنگل که به «تپه نورالشهدا» معروف شده است اعتراض شورای شهر گرگان و مردم اين شهر را برانگيخته و حتی پيشنهاد زمين جايگزين توسط شورا در جای ديگر به آنان داده شده است. گزارش ياد شده می افزايد که رييس شورای شهر گرگان در نامه ای به علی اکبر ناطق نوری، رييس دفتر بازرسی ويژه رهبر جمهوری اسلامی ايران خواستار بررسی موضوع و جلوگيری از تخريب محيط زيست و منابع طبيعی شده است. به نظر می رسد به اين نامه ترتيب اثری داده نشده است چرا که بر اساس گزارش خبرگزاری ايلنا، ساخت و ساز در اين پارک جنگلی همچنان ادامه دارد. «بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس» استان گلستان در واکنش به انتقادها گفته است: «زمينی که اين پروژه در آنجا در حال ساخت است تنها شش هزار متر است نه ۱۰ هزار متر و مجوز آن در سال ۷۳ برای دفن شهدای گمنام به بنياد حفظ ارزشهای دفاع مقدس داده شده است.» بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، روز دوم خردادماه سال جاری نيز مصطفی سبطی، رييس شورای شهر گرگان، گفته بود که «بنده سکوت هيچ مسئولی در رابطه با اين موضوع را جايز نمی دانم و نماينده ولی فقيه و دادستان محترم به عنوان مدعی العموم بايد وارد شوند و برای اين مسئله چاره ای انديشه کنند.» قطع درختان پارک جنگلی ناهارخوران در حالی ادامه دارد که استان گلستان در سال های اخیر به دلیل نابودی جنگل و فرسایش خاک دچار سیل های متوالی بوده است و در جریان آن خسارات عظیمی به تاسیسات و اموال مردم وارد شده است.
همزمان با قرار گرفتن دوباره هوای تهران در وضعیت ناسالم، مجلس ایران روز یکشنبه جلسه ای غیرعلنی با موضوع ریزگردها برگزار کرد و در این جلسه اعلام شد که در بخشهایی از ایران «شدت غلظت گردوغبار گاهی به هزار برابر استاندارد رسیدهاست.»همزمان با قرار گرفتن دوباره هوای تهران در وضعیت ناسالم، مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه، ۱۵ مرداد، جلسه ای غیرعلنی با موضوع ریزگردها برگزار کرد و در این جلسه اعلام شد که در بخشهایی از ایران «شدت غلظت گردوغبار گاهی به هزار برابر استاندارد رسیدهاست.» به گزارش خبرگزاری مهر، در این جلسه چند نماینده از «عدم تصمیمگیری و مدیریت صحیح» دولت در این زمینه انتقاد کردند و شریف حسینی، نماینده اهواز، در این جلسه اظهار داشت که با وجود گذشت ۱۰ سال از بروز این مشکل «ما جز مصاحبه، حرف و گزارش هیچ کاری نکردهایم، یک کار خیلی بزرگ انجام دادهایم و آن این بود که نام گردوغبار را به ریزگَرد تبدیل کردیم.» نماینده اهواز ۹۰ درصد منشاء پدیده ریزگردها را در خارج از کشور دانست و علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، نیز گفت که «۷۰ درصد حجم این گردو غبارها از کشور عراق وارد میشود اما کار مهمی در این کشور در راستای مقابله با این امر صورت نگرفتهاست.» این سخن علی لاریجانی در حالی است که در همین جلسه به نوشته مهر، محمدجواد محمدیزاده، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، منشاء این گردوغبار را «صرفاً کشور عراق» عنوان کرد. علی لاریجانی در ادامه سخنانش توضیح بیشتری در مورد ریزگردها یا روند مقابله با آن نداد. در این جلسه اظهار شد که حدود ۲۳ استان ایران با مشکل ریزگردها درگیر هستند و محمدرضا تابش، رییس فراکسیون محیط زیست مجلس، خاطر نشان کرد که «شدت غلظت گردوغبار گاهی ۱۰۰۰ برابر استاندارد میشود و زندگی را بر بخشی از مردم مخصوصا استان خوزستان تیره و تار کردهاست.» وی افزود که «عدم تصمیمگیری و مدیریت صحیح، فشار به طبیعت خارج از توان و ظرفیت آن و مدیریت چند دهه گذشته باعث بروز این پدیده شدهاست و گردوغبار پدیدهای است که چند دهه طول کشیده تا امروز با آن مواجه شدهایم.» سالانه ۱۹ هزار بیمار بیشتر براثر ریزگردها، لغو ۶۴۰ پرواز به گزارش خبرگزاری مهر، شریف حسینی، نماینده اهواز، در این جلسه با بیان اینکه «پنج هزار نوع باکتری» در این گردوغبارها یافت شده گفت که «سالانه ۱۹ هزار بیمار بر اثر گردوغبار به تعداد بیماران اضافه میشود که ۵ هزار نفر آن در استان خوزستان هستند.» وی افزود که «در استان خوزستان ۶۴۰ پرواز لغو شدهاست؛ و همچنین شاهد تعطیلی مدارس و افت تحصیلی در استانهایی که در معرض گردوغبار هستند هستیم.» به گفته نماینده اهواز، در بخش منشا داخلی ریزگردها، «تخریب و آلودهسازی تالابهای کشور از جمله تالابهای شادگان و تخریب تالاب گاوخونی، انتقال بیرویه آب از سرچشمههای کارون و کرخه، خشک شدن دریاچه ارومیه از مواردی است که وضعیت فعلی را رقم زدهاست.» شریف حسینی که عضو هیات رییسه مجلس نیز هست افزود که «در سال ۱۳۸۷، مصوب شد که ۲۰۰ هزار هکتار در استان خوزستان مالچپاشی شود اما پس از گذشت چهار سال صرفا ۵۰ هزار هکتار مالچپاشی شدهاست اگر اینچنین قرار باشد مشکلات حل شود فکر میکنم ۵۰ سال لازم است تا این مشکل حل شود.» در بخش دیگری از این جلسه همچنین علیمحمد احمدی، نماینده دهلران، از لغو پروازها در ۲۰ فرودگاه کشور به خاطر پدیده ریزگردها خبر داد. «قول درختکاری در شورهزارهایی که در آن درخت نمیروید» به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این جلسه، سعید انصاری، نماینده آبادان با بیان اینکه «تحمل ۱۰ساله ریزگردها در این شهر و همچنین سایر شهرهای هممرز کشور با عراق برای مردم بدتر از هشت سال از جنگ تحمیلی است» در مورد شهرهای آبادان و خرمشهر گفت که «من به اطلاع رییسجمهور و معاونان ایشان میرسانم که مردم در حال مهاجرت به یزد، اصفهان و شیراز هستند.» نماینده آبادان افزود: «گفته میشود که میخواهند جنگل درست کنند و درخت بکارند این در حالی است که حد فاصل عراق و آبادان زمینهای شورهزاری است که در آن درخت سبز نمیشود.» محمدرضا تابش: در ۲۰-۳۰ سال اخیر بیتوجهی کردهایم به گزارش مهر، محمدرضا تابش، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، در این جلسه غیرعلنی درباره منشاء داخلی گرد وغبار به مورد مدیریت آبی دریاچه ارومیه و روند رو به خشکی آن اشاره کرد و گفت: «این پدیدهای نیست که امروز اتفاق افتاده باشد بلکه در طی ۲ - ۳ دهه گذشته اتفاق افتاده و ما به آن بی توجهی کردهایم.» وی افزود: «در حوزه دریاچه ارومیه تا کنون ۳۷ سد زده شدهاست که ۱۲ سد در حال احداث است و ۴۰ سد نیز در حال مطالعهاست یعنی در حوزه آبریز دریاچه ما ۹۰ سد در حال مطالعه و احداث داریم معلوم است که این حوزه آبریز، آبی که باید به دریاچه بریزد با وجود این سدها محدود شدهاست و این بلا امروز بر سر دریاچه ارومیه آمدهاست.» نماینده اردکان ادامه داد: «ما ۲۴ هزار و ۷۰۰ رودخانه غیر مجاز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه داریم که بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب از سفرههای زیرزمینی برداشت میکنیم.» مقابله با ریزگردها در اولویت عراقیها و سوریها نیست محمدجواد محمدیزاده، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در جلسه روز یکشنبه خاطرنشان کرد که حدود ۶٫۵ میلیون هکتار از بیابانهای کشورهای عراق، سوریه، و اردن کانون بحران ایجاد ریزگردها هستند. رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: «اگر این کشورها عزمی جدی در تحقق این طرح نداشته باشند ایران نمیتواند کاری از پیش ببرد، ما نیروهایشان را برای اجرای این طرح آموزش دادیم، شرکتهایی را برای کمک به این کشورها تجهیز کردیم، طرح هم ارائه دادیم اما گام جدی از سوی آنها برداشته نشدهاست.» محمدیزاده افزود: «با وجود اینکه با مقامات مختلف کشورهای منطقه در این رابطه رایزنیهایی انجام دادیم اما وضعیت امنیت در عراق اولویت اجرای این طرح را از بین برده و ناامنیها مانع از اقدام در این رابطه میشود. متاسفانه اکثریت کشورهای شامل این طرح دچار مشکلات ناامنی جدی هستند و اولویت اجرای طرح بیابانزدایی برای آنها از میان رفتهاست.» وی با اشاره به بخش مربوط به منشا داخلی ریزگردها گفت: «طرح وظایف ۱۴ دستگاه در مدیریت بیابانها مشخص شدهاست که اگر منابع آن تامین نشود، نمیتوانند کاری از پیش ببرند.» محمدجواد محمدیزاده بخشی از گزارش خود را در این باره به صورت محرمانه و پیش از آغاز جلسه علنی مجلس بیان کرد، و ادامه گزارش وی به جلسه علنی مجلس موکول شد.
تلويزيون العربيه روز يکشنبه ویدئویی پخش کرد که در آن مردی با لباس ارتش آزاد سوريه در کنار شماری افراد دیگر دیده میشود که ادعا شده است گروگانهای ایرانی ربوده شده در دمشق هستند. این مرد به زبان عربی توضیح میدهد که این ۴۸ گروگان افرادی «شبهنظامی و برخیشان عضو سپاه پاسداران هستند و با مأموريت شناسايی وارد دمشق شده بودند». وی سپس برخی مدارک را نشان می داد و میگوید که این مدارک کارت عضویت برخی از دستگیرشدگان در سپاه پاسداران است. مقامهای ایران و سوریه هنوز واکنشی به انتشار این ویدئو ابراز نکردهاند.
علیاکبر صالحی، وزیر خارجهی ایران، در تماس تلفنی با وزیران خارجهی ترکیه و قطر از آنها برای آزادی ایرانیهای ربوده شده در دمشق درخواست کمک کرده است. به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای صالحی در تماس با احمد داود اوغلو، «خواستار مداخلهی فوری آنكارا» شد و در گفتوگو با شیخ حَمَد بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر و وزیر خارجهی قطر، نیز از آن كشور خواست تا تمام تلاشهایش را برای آزادی زائران ربوده شده انجام دهد. به نوشتهی ایرنا، وزیر خارجهی قطر در این تماس تلفنی قول داده است «نهایت تلاش» خود را در این زمینه به كار گیرد.
حملهی انتحاری به مراسم خاکسپاری در جنوب یمن روز یکشنبه دستکم ۳۵ کشته و همین تعداد زخمی برجای گذاشت. بنابر گزارشها، قربانیان اغلب از قبایلی هستند که برای پیکار با القاعده به ارتش یمن کمک میکنند. در همین حال، گزارشها حکایت از آن دارد که حملهی هواپیماهای بدون سرنشین به یک خودرو در شرق یمن، پنج تن از اعضای القاعده کشته شدند.
در حالی که بازیهای المپیک لندن امروز (شنبه) وارد نهمین روز خود میشود، همهی نگاهها به مهمترین رویداد امروز، مسابقهی پایانی دوی صد متر مردان است. برندهی این مسابقه لقب «سریعترین مرد جهان» را به خود اختصاص میدهد. اوسین بولت، دوندهی جامائیکایی که در المپیک چهار سال پیش سه مدال طلا کسب کرد، بخت اول مسابقهی امروز به شمار میرود. وزنهبرداری دستهی سنگینوزن مردان، و مسابقهی پایانی تنیس مردان نیز از دیگر رویدادهای مهم امروز است.
تلويزيون العربيه روز يکشنبه با پخش فيلمی از شورشيان سوری که ۴۸ ايرانی را به گروگان گرفته اند از قول آنها گزارش داد که افراد به گروگان گرفته شده از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.تلويزيون العربيه روز يکشنبه با پخش فيلمی از شورشيان سوری که ۴۸ ايرانی را به گروگان گرفته اند از قول آنها گزارش داد که افراد به گروگان گرفته شده از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند. اين شبکه تلويزيونی در فيلم خود مردی را نشان داد که لباس ارتش آزاد سوريه را به تن داشته و می گوید که شورشيان «۴۸ شبيحه (شبه نظامی) ايرانی که برای ماموريت شناسايی وارد دمشق شده بودند را دستگير کرده اند.» وی برخی مدارک را نشان می داد که به گفته وی از افراد ربوده شده به دست آمده است، و اظهار داشت: «در جريان تحقيقات، ما متوجه شديم که برخی از اين افراد عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.» منابع دولتی ايران و سوريه روز شنبه از ربوده شدن «۴۸ زائر ايرانی» در حومه دمشق توسط «افراد مسلح» خبر دادند. به گفته عبد المجيد کامجو، کنسول ايران در سوريه، «گروههای مسلح ۴۸ زائر را که در حال حرکت به سمت فرودگاه بودند» ربوده اند. ادعای شورشيان سوريه مبنی بر عضويت افراد ربوده شده در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حالی مطرح می شود که مقام های جمهوری اسلامی اعلام کرده اند هيچ نيروی نظامی در اين کشور ندارند. در همين ارتباط، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران، روز شنبه اظهار داشت که «ايران هيچ نيروی نظامی در سوريه ندارد و دولت سوريه نيز چنين درخواستی از ما نداشته است.» در واکنش به ربوده شدن ۴۸ ايرانی که جمهوری اسلامی آنها را «زائر» معرفی کرده است، علی اکبر صالحی، وزير امور خارجه ایران، از مقام های ترکيه خواسته است تا برای آزادی اين افراد ميانجيگری کند. به گزارش خبرگزاری ايرنا، علیاکبر صالحی در تماس تلفنی با همتای ترکیهای خود احمد داوود اغلو «خواستار مداخله فوری آنکارا برای آزادی زائران ايرانی گروگان گرفته شده» در سوريه شد. ايران می گويد که اين افراد در حال رفتن به فرودگاه برای بازگشت به ايران بودند که در ۱۶ کيلومتری فرودگاه دمشق اتوبوس حامل آنها از سوی افراد مسلح ربوده شد. پيشتر خبرگزاری فارس گزارش داده بود که ايرانی های ربوده شده آزاد شده اند ولی اين خبر به فاصله کمی از انتشار آن تکذيب شد. ربوده شدن ۴۸ ايرانی بزرگترين اقدام در نوع خود است هر چند اين نخستين بار نيست که مسافران ايرانی در سوريه ربوده می شوند. در ژانويه سال جاری ميلادی نيز ۱۱ ايرانی زائر در مسير ترکيه به سوريه از سوی افراد مسلح ربوده شدند. دو نفر از اين افراد بعدها با ميانجيگری ترکيه آزاد شدند. در ماه دسامبر سال ۲۰۱۱ نيز هفت ايرانی که گفته می شد مهندس نيروگاه برق هستند به اسارت نيروهای شورشی در آمدند. ارتش آزاد سوريه مسووليت اين گروگانگيری را به عهده گرفت. چندی بعد چهار نفر از اين افراد آزاد شدند. ادامه نبرد در حلب در همين حال گزارش های رسيده از سوريه حاکی است که نبردهای سنگين در شهر حلب، ميان مخالفان مسلح حکومت بشار اسد و نيروهای دولتی همچنان ادامه دارد. بهگزارش خبرگزاریها، نيروهای نظامی سوريه، در حملات روز يکشنبه خود به شهر حلب، از توپخانه و هواپيماهای جنگنده استفاده کردند. از سوی ديگر، نيروهای دولتی سوريه ادعا می کنند که مخالفان مسلح را از مواضع شان در دمشق، پايتخت سوريه بهعقب راندهاند. گزارش ها حاکی است که نيروهای بشار اسد محله «تدامون» در حومه دمشق که محل استقرار نيروهای مخالف دولت سوريه است را به محاصره خود در آورده اند. همزمان صدای انفجارهای شديدی پايتخت سوريه را در روز شنبه به لرزه در آورد و دود غليظی از مناطق مختلف آن به آسمان بلند شد. يک شاهد عينی به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است که «ما صدای انفجارهای مهيبی را شنيديم و هلی کوپترها در آسمان در حال پرواز هستند.»
رییس کل بانک مرکزی ایران با اعلام تکنرخی شدن ارز تا ۱۰ روز آینده، از قطعی شدن تغییر نرخ ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی خبر داد. معاون وزیر صنعت نیز خبر داد که نرخ جدید ارز مرجع بین نرخ فعلی و نرخ بازار آزاد خواهد بود.محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی، شامگاه شنبه با اعلام تکنرخی شدن ارز تا ۱۰ روز آینده از قطعی شدن تغییر نرخ ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، محمود بهمنی در نشست افطاری با خبرنگاران گفته است که نرخ ارز جدید و تاریخ دقیق اعلام آن هنوز مشخص نیست اما در عین حال اعلام کرد تا ۱۰ روز آینده نرخ جدید مرجع ارز اعلام خواهد شد. وی یا اظهار اینکه نباید «در شرایط تحریمی» ارز خود را از دست بدهیم افزود که «لزومی ندارد در این شرایط ما برای هر کالایی ارز بدهیم.» رییس کل بانک مرکزی در این گفتوگو در مورد نرخ جدید ارز اطلاعاتی نداد اما خبرگزاری مهر گزارش میدهد که حمید صافدل معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با این خبرگزاری گفته که «نرخ جدید ارز نه ۱۲۲۶ تومان فعلی و نه نرخ بازار آزاد است بلکه نرخی بین این دو خواهد بود.» روزنامه «تهران امروز» نیز روز یکشنبه از گمانهزنیها در «محافل کارشناسی و اقتصادی» در مورد قرار گرفتن نرخ ارز جدید در محدودهای بین هر دلار ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان خبر میدهد. روز یکشنبه محمدمهدی راسخ، عضو نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، درباره تبعات افزایش نرخ ارز مرجع گفت که «این اقدام ممکن است روی قیمت کالاهای اساسی مانند دارو یا گوشت و مرغ تاثیر بگذارد.» به دنبال نوسان شدید قیمت ارز در بازار ایران که بهویژه از اواخر سال ۱۳۹۰ آغاز شد، بانک مرکزی بهمنماه سال گذشته، دلار را تکنرخی و قیمت آن را ۱۲۲۶ تومان اعلام کرد، اگرچه چندی بعد گفت که دلار میتواند در صرافیهای ایران با نرخ توافقی بازار ارز خرید و فروش شود. پس از آن در ۳۱ تیرماه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از آغاز رسمی سهنرخی شدن دلار در ایران خبر داد که این امر موج انتقادات از همه سو و بهویژه دولت را دربر داشت. نرخ های متفاوت ارز تا جایی پیش رفته است که اسدالله عسگراولادی، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین، روز چهارشنبه ۱۱ مرداد گفت که «سالها به دنبال تثبیت نرخ ارز در کشور بودیم اما هماکنون ارز ششنرخی به راحتی در بازار قابل خرید و فروش است.» وی تأکید کرد که این چندنرخی بودن ارز «کار را برای تجار و فعالان اقتصادی بسیار سخت کرده و قدرت برنامهریزی را از آنها گرفتهاست» و در همین زمینه مسئولان بخش تجارت غیرنفتی ایران نیز مرتباً هشدار دادهاند که چندگانگی نرخ ارز موجب نگرانی در صادرات کشور شده و «آینده صادرات غیرنفتی را با مشکلاتی مواجه کردهاست.» درپی بالا گرفتن مناقشه هستهای جمهوری اسلامی با غرب، قدرتهای غربی اخیراً بر دامنه تحریمهای خود علیه ایران افزودهاند که یکی از تأثیرات این فشار در حوزه ارز قابل مشاهده است و در همین راستا بانک مرکزی ناچار شد تا از روز هشتم مرداد ارز مسافرتی را برای ایرانیان به طور کامل قطع کند و ارزهای زیارتی به سه کشور عربی را نیز کاهش دهد. پس از اعلام این تصمیم، در روزهای اخیر قيمت دلار به طور مرتب در حال افزایش بوده است و در هفته اخیر قيمت دلار بار ديگر از مرز دو هزار تومان گذشت و قيمت سکه نيز به رقم ۷۵۰ هزار تومان رسيده است. یکی از راههایی که دولت ایران برای مقابله با اثرات تحریمها در پیش گرفته ذخیرهسازی کالاهای اساسی است و در همین زمینه محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی شامگاه شنبه گفت که پس از اعلام نرخ جدید ارز مرجع، تا مدتی مابهالتفاوت ارز ۱۲۲۶ تومانی به واردکنندگان برخی اقلام مانند گندم و جو داده خواهد شد تا «فرایند ذخیرهسازی ما کامل شود و آن وقت این ملاحظه را حذف میکنیم.»
روزنامه های شرق و آرمان در شماره روز يکشنبه خود اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره «لزوم تغيير قانون انتخابات» و احتمال «تغيير نظام رياستی به پارلمانی» را در شمار تيترهای اصلی صفحه يک منتشر کرده اند. روزنامه تهران امروز از افزايش گمانهزنیدرباره «قيمت جديد ارز مرجع» و احتمال افزايش قيمت دولتی هر دلار به ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان گزارش داده است. بيژن بيدآباد استاد سابق پژوهشکده بانکی اما به روزنامه اعتماد گفته که «نرخ واقعی ارز را نه دولت میتواند تعيين کند و نه مجلس» و «ارز بايد تکنرخی باشد و نرخ آن نيز توسط بازار آزاد تعيين شود.» روزنامه جام جم خبر داده که «قرص برنج طی چهار ماه نخست سال ۹۱» تنها در چهار استان ايران «۱۱۶ قربانی گرفته است.» روزنامه خراسان از قول محمدرضا آمولازاده، مديرکل بحران استانداری خوزستان، خبر داده که شمار کشته شدگان آتش سوزی عصر جمعه در مجتمع پتروشيمی ماهشهر تاکنون به «چهار نفر» رسيده و حال برخی از مصدومان نيز «وخيم» است. تاکيد سخنگوی شورای نگهبان بر «اصلاح قانون انتخابات» روزنامه های شرق و آرمان در شماره روز يکشنبه خود اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره «لزوم تغيير قانون انتخابات» و احتمال «تغيير نظام رياستی به پارلمانی» را در شمار تيترهای اصلی صفحه يک منتشر کرده اند. روزنامه شرق در تيتر يک از قول عباسعلی کدخدايی سخنگوی شورای نگهبان نوشته «قانون انتخابات بايد اصلاح شود و اين اصلاح نسبت به همه موارد وجود دارد» اما «اصلاح قانون انتخابات به معنای بروز تخلف در گذشته نيست.» به نوشته اين روزنامه، در نشست رسانه ای سخنگوی شورای نگهبان پس از تاکيد عباسعلی کدخدايی بر اصلاح قانون انتخابات «خبرنگاری پرسيد با توجه به اينکه اصلاح قانون انتخابات از سوی شورای نگهبان مطرح شده، برخی مدعی هستند که اين اقدام شبهه تخلفات انتخاباتی را افزايش می دهد» اما سخنگوی شورای نگهبان گفت که «اين موارد تجربه های بشری هستند و نيازمند ارتقای بيشتری هستند.اينکه مجلس يا هر نهاد قانونگذاری در اصلاح قانونی ورود کند به منزله تخلف در گذشته نبوده و نيست، و اين گمانه زنی های سياسی است که مبنايی ندارد.» روزنامه شرق با اشاره به اينکه « قانون انتخابات سابقه ۳۰ساله دارد و همين سابقه طولانی آن را به زعم برخی از چهره های سياسی و برخی از علمای ساکن قم همچون آيت الله يزدی نيازمند اصلاح و بازنگری کرده است»، و هرچند که طی اين سال ها «وصله پينه هايی به اين قانون اضافه شده» اما آن را «فارغ از اصلاح و بازنگری نساخته است.» اين روزنامه همچنين زمان طرح «اصلاح قانون انتخابات» را مورد توجه قرار داده و نوشته «حالا و کمتر از يکسال مانده به انتخابات رياست جمهوری يازدهم» بسياری از چهره های سياسی جناح حاکم و حتی سخنگوی شورای نگهبان تاکيد دارند که «قانون انتخابات نيازمند اصلاح است.» روزنامه آرمان نيز ضمن انتشار اظهارات سخنگوی شورای نگهبان نوشته که عباسعلی کدخدايی با اشاره به «تشکيل فراکسيون نظارم پارلمانی از سوی شماری از نمايندگان مجلس»، گفت «نظام پارلمانی، فراکسيون نمیخواهد» و «مطرح شدن اينگونه مباحث اشکالی ندارد ولی عملياتی شدن آن نيازمند مبانی قانونی است.» اين روزنامه يادآوری کرده که «تغيير نظام سياسی از رياست جمهوری به نخست وزيری» نخستين بار يک سال پيش از سوی علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی عنوان شد، نوشته که «در فاصله کمتر از چند روز پس از طرح تغيير نظام رياستی به پارلمانی، محمود احمدینژاد در گفتوگو با الجزيره انگليسی» به آن واکنش نشان داد و گفت «مقام رهبری در جمع دانشجويان و دانشگاهيان در برابر سوالی علمی پاسخ علمی مطرح کردند و هيچگونه مساله خاصی وجود ندارد و در قانون اساسی جايگاه و اختيارات همه مسئولان مشخص است.» روزنامه آرمان درعين حال نوشته که «در سال ۹۰ بحث تغيير نظام سياسی کشور خيلی زودتر از آنچه تصور میشد و با همان سرعتی که طرح شده بود، از مباحث سياسی کنار گذاشته شد» تاکيد کرده که «حساسيت انتخابات مجلس نهم و بهدنبال آن مراحل تشکيل اين مجلس باعث سکوت چند ماهه در اين زمينه شد» و «اکنون دوباره اين بحث در فضای سياسی مطرح شده است و با جدی شدن موضوع بار ديگر دولتیها شروع به انتقاد کردهاند.» گمانهزنیدرباره قيمت جديد ارز؛ هر دلار ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان روزنامه تهران امروز گزارش داده که «با تاييد رسمی تصميم دولت برای خداحافظی با دلار ۱۲۲۶ تومانی» گمانه زنی محافل کارشناسی و اقتصادی بر سر اينکه «نرخ ارز مرجع با چه مکانيسمی تعيين و دلار دولتی به چه قيمتی عرضه شود، بالا گرفته است.» اين روزنامه نوشته که روز شنبه «خبرگزاری ايسنا کليد اين موضوع را زد و طی گزارشی خبری-تحليلی نوشت که نرخ دلار مرجع حدود ۱۶۰۰ تومان خواهد بود» و همزمان «برخی کارشناسان هم قيمتی بالاتر ارائه دادند و حتی قيمت هايی مانند ۱۸۰۰ تومان را هم پيشنهاد کردند.» تهران امروز از قول «کارشناسان اقتصادی» نوشته است: «هر چقدر قيمت ارز مرجع به نرخ بازار آزاد نزديکتر باشد، امکان رانت جويی ارزی از بين خواهد رفت» و «دولت مجبور نيست برای پايين نگه داشتن مصنوعی نرخ ارز، ذخاير ارزی را به بازار عرضه کند.» به گزارش اين روزنامه، قيمت های ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ تومانی برای دلار از سوی کارشناسان «در شرايطی اعلام شده است که پيشتر معاون وزير صنعت گفته بود نرخ جديد ارز مرجع، رقمی بين قيمت فعلی دولتی و قيمت آزاد خواهد بود» و «اگر چنين خبری را ملاک قرار دهيم، آنگاه احتمال اينکه دلار جديد دولتی با قيمت ۱۶۰۰ تومان عرضه شود، محتمل تر است.» تهران امروز همچنين گزارش داده که شمس الدين حسينی وزير اقتصاد نيز روز شنبه «درباره افزايش قيمت دلار تا مرز دو هزار و ۲۰ تومان» گفت «با توجه به اينکه برخی از اولويتهای دهگانه که قبلا از ارز با قيمت مرجع استفاده و از طريق سيستم بانکی تغذيه میکردند، حذف شدند و در واقع ارز با قيمت مرجع به آنها تعلق نمیگيرد، تقاضا در بازار غيررسمی افزايش يافته است.» بيژن بيدآباد استاد سابق پژوهشکده بانکی اما به روزنامه اعتماد گفته است که «نرخ واقعی ارز را نه دولت میتواند تعيين کند و نه مجلس» و «ارز بايد تکنرخی باشد و نرخ آن نيز توسط بازار آزاد تعيين شود منتها بانک مرکزی نوسانات و تموجات آن را مديريت کند.» روزنامه اعتماد همچنين از قول اين استاد پيشين پژوهشکده بانکی نوشته «عدهای در اقتصاد کشور هستند که انتفاع ويژهای از نوسانات نرخ ارز میبرند»، آن ها «ارتباطات خيلی ويژهای دارند و در بازار قدرت بسياری پيدا کردهاند؛ به طوری که از تلاطمهای اقتصادی کشور سود میبرند» و «حتی بسيار ديده شده که وقتی شرايط کشور به سمت تثبيت اقتصادی پيش میرود، تحريکاتی از سوی آن ها از طريق فعاليتشان در بدنه کشور به وجود میآيد که ضربالمثل معروف "از آب گلآلود ماهی گرفتن" را تداعی میکند.» بيژن بيدآباد در گفت و گو با روزنامه اعتماد به «بررسی سه و نيم دهه سياستهای ارزی» پرداخته و درباره وضعيت فعلی اقتصاد ايران نيز گفته است: «زمانی که کارشناسان بهصورت دستوری و سياسی انتخاب میشوند و مديريت اقتصاد به دست دوستان سياسيون میافتد و نه به دست متخصصان کشور، بايد توقع داشته باشيم تمام افراد جامعه از مصيبتی که ندانمکاری افراد غيرمتخصص ايجاد میکند، صدمه ببينند.» به نوشته روزنامه اعتماد، اين استاد پيشين پژوهشکده بانکی با تاکيد بر اينکه «برای حل مشکلات ارزی و پولی کشور، کارشناسان متخصص بايد به تصميمگيریها راه يابند» گفته است که بايد «داستان فعاليت و همکاری پسرخالهها به انتها برسد» و «در اين صورت است که میتوان آتيه کشور را مثبت ارزيابی کرد.» قرص برنج طی چهار ماه نخست سال ۹۱ در چهار استان ۱۱۶ قربانی گرفت روزنامه جام جم خبر داده که «قرص برنج طی ۴ ماه نخست سال ۹۱» تنها در چهار استان ايران « ۱۱۶ قربانی گرفته است.» اين روزنامه نوشته است: «سازمان پزشکی قانونی کشور آمار چهار ماه نخست سال جاری را اعلام کرده است که بر اين اساس قرص برنج در اين مدت فقط در استانهای تهران، مازندران، گيلان و لرستان ۱۱۶ قربانی گرفته است.» جام جم تاکيد کرده که همه اين ۱۱۶ نفر قربانی قرص برنج بر اثر «خودکشی» جان باخته اند و نوشته که «خودکشی با قرص برنج هر سال هشدار داده میشود، خصوصا که در دو سال گذشته آمار تعداد کسانی که با قرص برنج خودکشی کردهاند، افزايش معنیداری پيدا کرده است.» به نوشته اين روزنامه «از ميان چهار استان تهران، مازندران، لرستان و گيلان، دو استانمازندران و لرستان بيشترين رشد مرگ را در مقايسه چهار ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته داشتهاند»، به طوری که «در چهار ماه نخست سال ۹۰ در مازندران پنج و در لرستان شش مرگ با قرص برنج رخ داده بود، اما در چهار ماه نخست سال ۹۱ در مازندران ۱۷ نفر و در لرستان ۱۹ نفر بر اثر استفاده از قرص برنج جان خود را از دست دادهاند.» جام جم همچنين نوشته که در گيلان هم طی چهار ماه نخست سال ۹۰ براساس آمار پزشکی قانونی ۲۱ مرگ ثبت شده بود، امسال ۳۳ نفر جان خود را بر اثر مصرف قرص برنج از دست دادهاند، و « تنها کاهش در استان تهران ديده میشود که در چهار ماه نخست سال گذشته ۶۶ و امسال در همين زمان ۴۷ نفر بر اثر استفاده از قرص برنج جان خود را از دست دادهاند.» اين روزنامه با تاکيد براينکه «کاملا مشخص است که روند مرگ با اين ماده سمی همچنان در حال افزايش است» نوشته که به رغم افزايش هشدار دهنده خودکشی با اين ماده سمی «قرص برنج براحتی در عطاریها و مراکز فروش سموم کشاورزی قابل دسترس است» و حتی در عطاری های شمال شرق تهران «قيمت يک بسته ده تايی از قرص برنج که تنها يک عددش برای مرگ فردی کافی است، ۳۰۰۰ تومان است.» جام جم يادآوری کرده وقتی ارديبهشت سالجاری اعلام شد که «خودکشی با قرص برنج طی سال ۹۰ رشدی معادل ۱۴ درصد داشته است»، ناصر نيکآيين معاون عمليات پليس پيشگيری نيروی انتظامی در جمع خبرنگاران «از برخورد قاطع پليس با فروشندگان اين نوع قرص خبر داد» اما با گذشت چند ماه هيچ اقدامی در اين باره صورت نگرفته و اين در حالی است که يک متخصص سمشناسی به اين روزنامه گفته «اگر بشود قرص برنج را از عطاریها جمعآوری کرد و در فروش آن نظارتهای لازم را داشت، میتوان آمار خودکشی با قرص برنج را در جامعه کاهش داد.» غلامعلی جعفری، متخصص سمشناسی نيز با تاکيد بر اينکه «در مسموميت با قرص برنج ۹۹ درصد بيماران جان خود را از دست میدهند» درباره «راههای پيشگيری از مرگ با قرص برنج» گفته است: «بهترين راه اين است که فردی که با قرص برنج خودکشی کرده، سريع به نزديکترين بيمارستان منتقل شود» و به چنين فردی «به هيچ عنوان نبايد مايعات و آب داد زيرا ماهيت اين قرص در معده ايجاد گاز است که اين گاز به ريهها راه يافته و در بين سلولها پخش میشود»، و در مقابل «دادن جوش شيرين يا پرمنگنات پتاسيم به فرد مسموم تنها راه پيش درمانی است.» شمار کشته شدگان آتش سوزی پتروشيمی ماهشهر به چهار نفر رسيد روزنامه خراسان از قول محمدرضا آمولازاده، مديرکل بحران استانداری خوزستان، خبر داده که در آتش سوزی مجتمع پتروشيمی ماهشهر که ساعت ۱۵ و ۲۰ دقيقه عصر جمعه آغاز شده بود تاکنون «۴ نفر کشته و ۱۴ نفر مصدوم» شده اند. مديرکل بحران استانداری خوزستان همچنين گفته که «کشتهشدگان و مصدومان از کارکنان مجتمع پتروشيمی ماهشهر بودهاند»، گفته است: «برخی مصدومان بلافاصله به بيمارستان طالقانی اهواز منتقل شدند و ۷ تن از مصدومان از طريق هواپيما راهی بيمارستانهای تهران شدهاند.» محمدرضا آمولازاده همچنين از احتمال افزايش شمار کشته شدگان آتش سوزی پتروشيمی ماهشهر خبر داده و گفته که «حال بيشتر مصدومان به دليل سوختگیهای عميق وخيم است.» به نوشته روزنامه خراسان، مديرکل بحران استانداری خوزستان دليل آتش سوزی عصر جمعه مجتمع پتروشيمی ماهشهر را «نشت گاز» اعلام کرده و گفته که «آتش اين حادثه حدود يکی، دو ساعت پس از اين اتفاق مهار شد.»
نبرد سنگین در شهر حلب، میان مخالفان مسلح حکومت بشار اسد و نیروهای دولتی همچنان ادامه دارد. بهگزارش خبرگزاریها، نیروهای نظامی سوریه، در حملههای روز یکشنبه به شهر حلب، از توپخانه و هواپیماهای جنگنده استفاده کردند. در همینحال، نیروهای دولتی سوریه ادعا میکنند که مخالفان مسلح را از مواضعشان در دمشق، پایتخت سوریه بهعقب راندهاند. نبردهای روز یکشنبه در شهرهای حلب و دمشق، در حالی ادامه دارد که روز شنبه اعلام شد افراد مسلح ۴۸ ایرانی را در نزدیکی دمشق ربوده و بهگروگان گرفتهاند.
کمیته اضطراری آلودگی هوای تهران میگوید هم اکنون شاخص کیفی هوای تهران در وضع ناسالم قرار دارد. بهگزارش واحد مرکزی خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی، کمیته اضطراری آلودگی هوای تهران، از شهروندان، بهویژه بیماران قلبی و عروقی و نیز سالمندان خواسته است که از تردد غیر ضروری در سطح شهر بپرهیزند. برپایه همین گزارش، اگر وجود ریزگردها در هوای تهران شدت پیدا کند، جلسه کمیته اضطراری آلودگی هوا در استانداری تهران تشکیل خواهد شد. پیشتر اعلام شده بود که بین هشت تا ده استان ایران در معرض آلودگی ریزگردها قرار گرفتهاند.
وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرد در جریان «تبادل آتش» میان نیروهای گشت پلیس و افراد مسلح در منطقه شیعه نشین قطیف در این کشور، یکی از نیروهای پلیس و یک فرد مسلح کشته شدند.وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرد در جریان «تبادل آتش» میان نیروهای گشت پلیس و افراد مسلح در منطقه شیعه نشین قطیف در این کشور، یکی از نیروهای پلیس و یک فرد مسلح کشته شدند. بدین ترتیب شمار کسانی که در جریان اعتراضهای اقلیت شیعه در عربستان سعودی طی ۱۰ ماه گذشته کشته میشوند، به ۱۱ نفر میرسد. خبرگزاری دولتی واس به نقل از منصور الترکی سخنگوی وزارت کشور عربستان سعودی گزارش داده است: «یکی از گشتهای نیروهای امنیتی که در یکی از چهار راهها در قطیف مستقر شده بود، در معرض شلیک آتش از سوی آشوب طلبان مسلح موتور سوار قرار گرفت.» الترکی افزود که افراد مسلح پس از تبادل آتش با نیروهای پلیس دستگیر شدند. او همچنین گفت که یکی دیگر از نیروهای پلیس زخمی شده و هم اکنون در بیمارستان بستری است. سخنگوی وزارت کشور عربستان سعودی خاطرنشان کرد که این حادثه ساعت ۱۱ شب جمعه به وقت محلی روی داد. بیشتر شیعیان عربستان سعودی در مناطق شرقی این کشور که نفت خیز است زندگی میکنند. آنها میگویند که در معرض محرومیت و تبعیض در اشتغال، آموزش و دیگر حقوق خود هستند. حکومت عربستان سعودی این سخنان را رد میکند. سال گذشته هنگامی که حکومت بحرین از عربستان سعودی خواست نیروهای نظامی خود را برای کمک به پایان دادن به اعتراضهای شیعیان خود اعزام کند، اعتراضها در قطیف آغاز شد. ماه گذشته نیز موجی از اعتراضها در عربستان سعودی آغاز شد که با کشته شدن سه تن از معترضان آرام گرفت. این اعتراضها پس از آن آغاز شد که نیروهای امنیتی عربستان سعودی شیخ نمر باقر النمر روحانی شیعه مخالف حکومت این کشور را دستگیر کردند. ۱۰ تن از کشته شدگان این دوره اعتراضها در جریان تظاهرات اعتراضآمیز سال گذشته در قطیف جان خود را از دست دادند. دولت عربستان سعودی میگوید که آنها در جریان تبادل آتش با نیروهای امنیتی کشته شدهاند. معترضان و فعالان با رد این ادعا میگویند که کشته شدگان در جریان سرکوب اعتراضهای مسالمت آمیز توسط نیروهای دولتی جان خود را از دست دادهاند. هشت ماه پیش وزارت کشور عربستان سعودی فهرستی از ۲۳ نام از ساکنان قطیف را منتشر کرد که میگوید این افراد با کشورهای خارجی ارتباط دارند و مسئول حملات صورت گرفته به نیروهای امنیتی هستند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران میگوید: «ایران هیچ نیروی نظامی در سوریه ندارد و دولت سوریه نیز چنین درخواستی از ما نداشته است». بهگزارش ایلنا، سرتیپ احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران که در نشست خبری برای اعلام آزمایش نسل چهارم موشک فاتح ۱۱۰ شرکت کرده بود، ضمن رد حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه، ابراز عقیده کرد که سوریه، خود ارتشی قوی دارد و از حمایتهای مردمی برخوردار است. این اظهار نظر در حالی بیان میشود که اوایل خردادماه، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران تایید کرد که جمهوری اسلامی ایران در سوریه، حضور فیزیکی و غیر فیزیکی دارد. کشورهای غربی در ماههای گذشته، بارها سپاه پاسداران ایران را متهم کردهاند که در سرکوبهای سوریه دخالت میکند. این اتهام از سوی شورای ملی سوریه، از گروههای اصلی مخالف دولت بشار اسد نیز مطرح شده است.
بمبگذاری انتحاری در شهری در جنوب یمن، ۲۰ کشته و ۲۰ زخمی برجای گذاشت. بهگفته فرماندار ایالت ابیان، در جنوب یمن، بمبگذار انتحاری به یک مراسم خاکسپاری حمله کرده است. برپایه گزارشها، هدف بمبگذار انتحاری، حمله علیه قبیلهای بوده است که به ارتش یمن در مبارزه با القاعده کمک میکنند. در همین حال، گزارشها از یمن حاکی از آن است که در حمله هواپیماهای بدون سرنشین به یک خودرو حامل اعضای القاعده در شرق یمن، پنج تن از اعضای این گروه کشته شدهاند.
احسان روزبهانی، بوکسور وزن ۸۱ کیلوگرم ایران، دومین مبارزه خود را نیز با پیروزی پشت سر گذاشت و به مرحله نیمهنهایی این وزن و به جمع هشت نفر پایانی راه یافت. احسان روزبهانی که در نخستین مبارزه، حریفی از کلمبیا را شکست داده بود، در دومین مسابقه خود، بامداد یکشنبه، مشتزن اهل ترکیه را از پیش رو برداشت. بوکسور وزن ۸۱ کیلوگرم ایران، اگر در مسابقه بعدی خود نیز بتواند به پیروزی برسد، دستکم به مدال برنز دست خواهد یافت. حریف بعدی احسان روزبهانی، بوکسوری از کشور قزاقستان است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر