هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ شهریور ۵, جمعه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 08/27/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



طالبان پاکستان با غیرقابل قبول خواندن حضور نیروهای امدادگر خارجی برای کمک به سیل‌زدگان آن کشور، از احتمال حمله به این نیروها سخن به میان آورده است. اعظم طارق، سخنگوی گروه طالبان، در گفتگوی روز پنجشنبه خود با خبرگزاری آسوشیتدپرس، مدعی شد که آمریکا و کشورهای دیگر در کمک به سیل‌زدگان پاکستان اهدافی غیر از امدادرسانی را دنبال می‌کنند. وی بدون اشاره به این اهداف گفت وقتی ما می‌گوییم موضوعی برایمان غیرقابل قبول است، مجاهدین خود نتیجه‌ی لازم را از این حرف می‌گیرند. در همین حال فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه‌ی آمریکا، در نشست خبری روز پنجشنبه‌ی خود اعلام کرد که کشورش تهدید حمله به نیروهای امدادی در پاکستان را جدی تلقی خواهد کرد.
 


حامد کَرزی از طرح آمریکا برای آغاز خروج نیروهای نظامی‌اش از خاکِ افغانستان از اوایل تابستان آینده، انتقاد کرد و گفت تا زمانی که طالبان و متحدانش در پاکستان مأمن و مأوایی دارند، جنگ با تروریسم توفیقی به دست نخواهد آورد. رئیس جمهوری افغانستان، این اظهارات را روز پنجشنبه پس از ملاقات با برخی از نمایندگان کنگره‌ی آمریکا در کابل بیان داشت. در بیانیه‌ای که دفتر آقای کرزَی در این باره صادر کرده آمده است: رئیس جمهوری افغانستان با تأکید بر پیشرفت‌های چشمگیر در بازسازی کشور پس از ده‌ها سال جنگ، به هیئت آمریکایی گفته است که آمریکا باید تلاش‌های خود در جبهه‌های دیگر، از جمله در پاکستان، را تشدید کند و مراکز ستیزه‌جویان طالبان را از بین ببرد.
 


جیمز جفری، سفیر جدید آمریکا در بغداد می گوید نفوذ ایران در عراق آنچنانکه تصور می شد نبوده است. او افزود که جمهوری اسلامی نتوانسته بر روند مذاکرات تشکیل دولت ائتلافی درعراق پس از انتخابات پارلمانی این کشور، تاثیر چندانی بگذارد. جیمز جفری گفت: برآورد خود او بدون آنکه آمار و ارقام دقیقی در دست داشته باشد این است که در حدود یک چهارم تلفات نظامیان ِ آمریکایی یا ربوده شدن آنها بی تردید رد پای گروههای حامی ایران را می توان دید و جمهوری اسلامی تلاش کرد از طریق این گروهها عراق را بی ثبات کند و محیطی خصمانه برای نیروهای خارجی پدید آورد اما هرچند هم که این اتفاقات و حشتناک بوده، ولی تاثیری درازمدت بر تحولات سیاسی و جامعه عراق نداشته است. سفیر آمریکا در بغداد گفت: عراقی ها نمی خواهند زیر یوغ هیچکس باشند، چه ایران، چه آمریکا یا هرکشور دیگری.
 


گزارش ها حاکی است پس از انفجاری که در خط لوله انتقال گاز طبيعی ايران به ترکيه روی داد، روسیه صادرات گاز را به ترکیه را دو برابر کرده است.گزارش ها حاکی است پس از انفجاری که در خط لوله انتقال گاز طبيعی ايران به ترکيه روی داد، نياز ترکيه از سوی روسيه تامين شده و حتی اين صادرات دو برابر شده است. شرکت گازپروم روسيه می گويد اين انفجار باعث شده ترکيه با خلاء تامين گاز روبرو شود از اين رو روسيه صادرات گاز خود به ترکيه را روزانه به ۳۷ ميليون متر مکعب رسانده است. خبرگزاری های روسيه به نقل از سرگئی کوپريانف، سخنگوی شرکت گازپروم می گويد البته اين درخواست بيشتر از سوی ترکيه، پس از انفجار در خط لوله حامل گاز طبيعی ايران در استانی در شرق ترکيه روی داد، مطرح شده است. آقای کوپريانف بدون اشاره به قطع جريان گاز ايران به ترکيه گفته افزايش درخواست نشان می دهد ترکيه به سرعت در حال گذار از دوران بحران اقتصادی است. رسانه های ترکيه در گزارش های خود  در روز چهارشنبه از قطع انتقال گاز خبر دادند و گفتند از سرگیری واردات گاز از ایران  شايد بيش از يک هفته زمان ببرد. يکی از رسانه های ايران هم از قطع گاز خبر داده ولی اشاره ای به انفجار نکرده و به نقل از يکی از مسئولان گفته که به دليل «برخی مشکلات فنی» انتقال گاز به ترکيه متوقف شده است. هنوز جزييات بيشتری از اين حادثه منتشر نشده اما يکی از خبرگزاری های ترکيه گفته که اين حمله، «اقدامی تروريستی» بوده است که از سوی حزب کارگران ترکيه، پ کا کا، انجام شده است. خط لوله ياد شده، حدود ۲۵۰۰ کيلومتر طول دارد که در حالت عادی و به طور متوسط، روزانه ۲۴ ميليون متر مکعب گاز ايران را به ترکيه انتقال می دهد.
 


در حالی که میلیون‌ها نفر از مردم پاکستان از سیلا‌ب‌های اخیر آسیب دیده‌اند، دولت این کشور روز پنجشنبه دستور داد تا پانصد هزار نفر در شهرهای مختلف خانه و کاشانه خود را تخلیه کنند.در حالی که میلیون‌ها نفر از مردم پاکستان از سیلا‌ب‌های اخیر آسیب دیده‌اند، دولت این کشور روز پنجشنبه دستور داد تا پانصد هزار نفر در شهرهای مختلف خانه و کاشانه خود را تخلیه کنند. بیشتر بخوانید: شیوع بیمارى‌هاى واگیر در میان قربانیان سیل در پاکستان درخواست سازمان ملل برای کمک جامعه جهانی به پاکستان در همین حال سازمان ملل متحد نیز در همین روز اطمینان داد که با وجود تهدید طالبان علیه امدادگران بین‌المللی، این سازمان به عملیات کمک‌رسانی در این کشور ادامه خواهد داد. باران‌های موسمی که به سیلا‌ب‌های گسترده در پاکستان منجر شده، تاکنون به مساحتی نزدیک به یک‌پنجم پاکستان آسیب وارد کرده است. از سوی دیگر، در حالی که مقام‌های آمریکایی نسبت به تهدید طالبان علیه نیروهای امدادی هشدار داده‌اند، جان هلمز، رئیس کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه تاکید کرد که عملیات امدادی این سازمان متوقف نخواهد شد. جان هلمز در مقر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: «ما از آنچه که باور داریم باید انجام دهیم، که همان کمک به مردم پاکستان است، عقب نخواهیم کشید.» رئیس کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد افزود: «این تهدیدها پیش از سیلا‌ب‌ها نیز وجود داشت.» با هرچه عمیق‌تر شدن بحران پاکستان، روستانشین‌های دلتای رود سند در جنوب پاکستان، با هر وسیطه نقلیه‌ای که در دسترس دارند، از این منطقه به سوی شمال در حرکت کرده‌اند؛ گروهی دیگر که خودرو در اختیار ندارند با پای پیاده و همراه با حیوانات خود منطقه را ترک کرده‌اند. در برخی مناطق، نیروهای امدادی با ماشین‌های راه‌سازی در تلاشند که با ایجاد خاکریز، مانع رسیدن سیلاب به مردم شوند؛ بسیاری مردم آسیب‌دیده پاکستان هم‌اکنون بدون سرپناه و با کمترین امکانات بهداشتی منتظر کمک هستند. سیلا‌ب‌ها اخیر، تاکنون به زندگی بیش از ۱۷ میلیون از شهروندان این کشور آسیب رسانده است؛ برپایه گزارش‌های منتشر شده، از میان آسیب‌دیدگان، ادامه زندگی هشت میلیون نفر از این آسیب‌دیدگان به طور مستقیم به کمک‌های امدادی بستگی دارد. دولت پاکستان مرگ ۱۶۰۰ نفر و زخمی شدن ۲۳۶۶ نفر دیگر را تایید کرده است؛ با این حال مقام‌های پاکستانی هشدار داده‌اند که خطر ابتلا به بیماری‌های واگیر، زندگی میلیون‌ها نفر در این کشور را تهدید می‌کند. ‌در همین حال سازمان ملل متحد اعلام کرده است که ۸۰۰ هزار نفر در مناطق سیل‌زده که ارتباطشان با اطراف قطع شده است، به شدت به کمک نیاز دارند؛ سازمان ملل متحد برای دسترسی به این مناطق خواستار هلی‌کوپترهای بیشتر شده است. ز سوی دیگر سازمان جهانی مهاجرت نیز گزارش داده است که چهار میلیون و پانصد هزار نفر از سیل‌زدگان در پاکستان نیاز مبرم به سرپناه دارند. در این میان، در واشینگتن، فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، نیز نسبت به تحرکات گروه طالبان علیه امدادرسانان خارجی هشدار داده است. فیلیپ کرولی گفت که واشینگتن  از حمله‌های احتمالی به امدادگران خارجی و همچنین وزرای پاکستانی اطلاعاتی به دست آورده است. سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده به طور مشخص از گروه «تحریک طالبان» در پاکستان به عنوان تهدید یاد کرد.
 


اولی هاينونن، رييس پيشين هيات بازرسان آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، گفته است: ایران در حال حاضر 3 تن اورانیوم غنی شده با غلظت پائین دارد که در صورت غنای بیشتر برای ساخت يکی یا دو بمب اتمی کافی است، اما منطقی به نظر نمی‌رسد که تهران بخواهد با چنين ذخيره‌ای وارد مرحله ساخت بمب اتمی شود. آقای هاينونن در مصاحبه با روزنامه لوموند فرانسه که روز پنجشنبه، ۴ شهريورماه منتشر شد، افزوده که با این حال این ذخيره اورانيوم غنی شده می‌تواند تهدیدی بشمار آید.
 


وزارت خارجه آمریکا هشدار داد که امدادگران خارجی که برای کمک به سیلزدگان پاکستان رفته اند، ممکن است هدف آسانی برای گروههای افراطی، چون طالبان باشند. فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که اطلاعاتی درباره «تهدید واقعی» که از جانب گروههای افراطی متوجه امدادگران خارجی است دریافت کرده اند. آقای کرولی افزود که با دولت پاکستان برای پیشگیری از چنین حملاتی از نزدیک همکاری می کنند و اینگونه تهدید ها بر عملیات کمک رسانی آمریکا تاثیری نخواهد داشت. او همچنین گفت که کمک آمریکا به سیلزدگان پاکستان به 200 میلیون دلار رسیده است.
 


شورای امنیت سازمان ملل تجاوز جمعی به زنان توسط شورشیان هوتو در جمهوری دمکراتیک کنگو را محکوم کرد. بان گی مون ، دبیر کل سازمان ملل، شورشیان هوتو را متهم کرد که از تجاوز جنسی بعنوان حربه ای جنگی استفاده می کنند. دبیر کل سازمان ملل از گزارش های مربوط به تجاوز این شورشیان به 170 زن، ابراز انزجار کرد. به گفته سازمان ملل، شورشیان هوتو که خود را «نیروی دمکراتیک آزادبیخش روندا » توصیف می کنند و متحدانشان از قبیله مای مای، در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو مرتکب این جرائم شده اند. هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا گفته است که واشنگتن با همکاری مقام های محلی و سازمان ملل، مجرمان را به سزای اعمالشان خواهند رساند.
 


«باشگاه ملی مطبوعات» که مقر آن در واشینگتن است، جایزه سالیانه «آزادی مطبوعات» خود را به کوهیار گودرزی، وبلاگ‌نویس و فعال حقوق بشر اعطا کرد.«باشگاه ملی مطبوعات» که مقر آن در واشینگتن است، جایزه سالیانه «آزادی مطبوعات» خود را به کوهیار گودرزی، وبلاگ‌نویس و فعال حقوق بشر اعطا کرد.   بیشتر بخوانید: تعدادی از فعالان جامعه مدنی در راه قم بازداشت شدند کوهیار گودرزی، وبلاگ‌نویس و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر ایران است که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد؛ وی یکی از ۱۷ زندانی سیاسی است که به تازگی در اعتراض به شرایط زندان دست به اعتصاب غذا زده بود. جایزه «آزادی مطبوعات جان اوبوچون» هر ساله به یک آمریکایی و یک غیر آمریکایی تعلق می‌گیرد در اطلاعیه «باشگاه ملی مطبوعات» آمده است  هیات مدیره این سازمان امسال کوهیار گودرزی، وبلاگ‌نویس ایرانی و چارلز دیویس استادیار مدرسه روزنامه‌گاری میسوری، را شایسته دریافت جایزه «آزادی مطبوعات جان اوبوچون» می‌داند.  بنا بر اطلاعیه «باشگاه ملی مطبوعات» چارلز  دیویس به خاطر تلاشش برای روشنگری در حوزه رسانه‌های ایالات متحده و اینکه چطور سیاستمداران خواهان پنهان ماندن از چشم رسانه‌ها هستند، موفق به دریافت این جایزه شده است. «باشگاه ملی مطبوعات» در بیانیه خود اعلام کرده است که برای این سازمان «مایه افتخار است که به سهم الهام‌بخش این دو در روزنامه‌نگاری اذعان کند.» آلن بیرگا، رئیس «باشگاه ملی مطبوعات» در این بیانیه تصریح کرده است: «در زمانه‌ای که شفافیت در دولت در ایالات متحده مورد تهدید است و حقوق گزارشگران خارجی پایمال می‌شود، دیویس و گودرزی اهمیت تلاش برای یک رسانه آزاد در ایالات متحده و خارج را  برای ما یادآور می‌شوند.» «باشگاه ملی مطبوعات» تاکید کرده است که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹، ایران، کشور چین را در داشتن روزنامه‌نگاران زندانی پشت سر گذاشته است. کمیته گزارشگران حقوق بشر در اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد، کوهیار گودرزی به محاربه، تبليغ عليه نظام و حضور در تجمع های غيرقانونی متهم شده است. اتهام محاربه در جمهوری اسلامی، مجازات مرگ را به همراه دارد؛ کوهیار گودرزی هیچگاه این اتهام را نپذیرفته است. کوهیار گودرزی،  روز  ۲۹ آذر سال ۱۳۸۸ هنگامی که عازم قم برای شرکت در مراسم بزرگداشت آیت‌الله منتظری بود، به همراه شیوا نظر آهاری، عضو دیگر کمیته گزارشگران حقوق بشر، بازداشت شد. اکبر گنجی،  روزنامه‌نگار ایرانی ، نیز جایزه آزادی مطبوعات «باشگاه ملی مطبوعات» را در سال ۲۰۰۶ دریافت کرده بود.
 


برخی گزارش ها حاکی است که پس از نزدیک به دوهفته از فراخواندن مصطفی تاج زاده به زندان اوین و بی خبری از او، آقای تاج زاده عصرپنج شنبه در تماس تلفنی کوتاهی از زندان اوین با همسرش، گفته است که حالش خوب است و با محمد نوری زاد ، روزنامه نگار و فیلمساز، هم سلول است. ساعاتی پیشتر، جبهه مشارکت ایران اسلامی، در بیانیه ای به آنچه بی قانونی در رفتار با زندانیان خوانده، اعتراض کرده بود. جبهه مشارکت این بیانیه را در ارتباط با بی اطلاعی از وضعیت مصطفی تاج زاده، معاون پیشین وزارت کشور جمهوری اسلامی و فعال سیاسی اصلاح طلب، و نیز محمد نوری زاد، نویسنده و فیلمساز، منتشر کرده بود.
 


گزارش ها حاکی است روز پنجشنبه دو هواپيمای مسافربری ايرانی که مقصد آنها آلمان و سوئد در اروپا اعلام شده است ، هر دو در ترکيه مجبور به فرود اضطراری شده اند.گزارش ها حاکی است دو هواپيمای مسافربری ايرانی که مقصد آنها آلمان و سوئد در اروپا بوده، هر دو در ترکيه  فرود اضطراری داشته اند. به گزارش واحد مرکزی خبر، يکی از اين دو هواپيما از نوع ايرباس ای - ۳۰۰ و حامل ۲۰۹ مسافر و ۱۸ خدمه متعلق به شرکت هوايی ماهان که از تهران عازم دوسلدورف در آلمان بود. این هواپیما پس از ورود به حريم هوايی ترکيه با برج مراقبت فرودگاه استانبول ارتباط برقرار و درخواست فرود اضطراری کرد. گزارش شده که هواپيمای ياد شده در ساعت ۱۰:۰۲ صبح روز پنجشنبه به وقت محلی و در حالی که از موتور سمت چپ آن آتش و دود بر می خاست موفق به فرود اضطراری شد. محمود حيدری، سرکنسول جمهوری اسلامی در استانبول ضمن تاييد اين خبر به واحد مرکزی خبر گفت:«هواپيمای ديگر از تهران عازم استکهلم در سوئد بود که به دليل بروز نقص فنی ساعت ۱۱:۳۰ به وقت محلی ناچار به فرود اضطراری در فرودگاه استانبول شد.»      بیشتر بخوانید: ۴۴ هواپیمای ایران‌ایر در تازه ‌ترین فهرست ممنوعیت پرواز اروپا بیشتر هواپیماهاى ایران‌ایر اجازه پرواز به اروپا را ندارند دفتر هوايی ايران اير گفته که شش ساعت پس از فرود اضطراری هواپيمای شرکت ايران اير که راهی استکهلم بود، مشکل برطرف شده و پرواز انجام شده است. هنوز گزارشی از حل مشکل فنی هواپيمای ماهان به مقصد دوسلدورف و انجام سفر آن منتشر نشده است. همايون ذرقانی، سردبير ماهنامه صنعت حمل و نقل در تهران به راديو فردا می گويد:« هر دو شرکت ايران اير و ماهان، مرکز بازبينی و کنترل هواپيمای ايرباس را دارند و می توانند کنترل های اوليه را انجام دهند. با اين حال هنوز برای قضاوت زود است و بايد منتظر گزارش های دقيق تر ماند.» هرچند گزارش ها حاکی است اين دو هواپيما به دليل نقص فنی مجبور به فرود اضطراری شده اند اما شايد ارتباط با ممنوعيت پروازها باشد که چندی پيش از سوی اتحاديه اروپا اعلام شد. کميسيون اروپا، که پيش از اين نيمی از ۶۷ هواپيمای ناوگان هوايی ايران‌اير را در فهرست سياه خود قرار داده بود، چندی پيش اعلام کرد که ۱۰ فروند هواپيمای ديگر اين شرکت نيز به اين فهرست افزوده شده‌اند. نهاد اجرايی اتحاديه اروپا اعلام کرده بود کميسيون اروپا فهرست هواپيماهايی که اجازه پرواز به کشورهای عضو اتحاديه اروپا را ندارند به‌روز کرده است و به موجب آن محدوديت‌های بيشتری برای شرکت هواپيمايی دولتی ايران، ايران‌اير، قائل شده است. اين بيانيه می‌افزايد اين تصميم به دنبال سفر اخير کميته امنيت پرواز اروپا به ايران و پس از انجام بازرسی‌ و برخی آزمايش‌های فنی و امنيتی اتخاذ شده است که به موجب آن تمامی اعضای کميته امنيت پرواز به اتفاق آرا، افزايش محدوديت پرواز برای ايران‌اير را تصويب کرده‌اند. بر اساس اعلام اتحاديه اروپا اين محدوديت با تحريم‌هايی که به تازگی عليه جمهوری اسلامی ايران وضع شده، ارتباطی ندارد. فهرست سياه هواپيماها به استناد فهرست جديد، تنها ۲۳ فروند هواپيما از ناوگان ۶۷ فروندی ايران‌اير مجاز به پرواز در مسيرهای اروپايی هستند که عبارتند از ۱۴ فروند هواپيمای ايرباس ۳۰۰، هشت فروند هواپيمای ايرباس ۳۱۰ و يک فروند هواپيمای بوئينگ ۷۳۷. به عبارتی ديگر، در حال حاضر ۴۴ فروند از هواپيماهای ايران‌اير در فهرست سياه کميسيون اتحاديه اروپا قرار دارند و اين در حالی است که در فروردين‌ماه امسال، تعداد هواپيماهای ايران اير در اين فهرست ۳۴ فروند بود. کميته امنيت پرواز کميسيون اروپا همچنين تصريح کرده است که شرکت هواپيمايی ايران‌اير تنها با استفاده از هواپيماهای مدرن و دارای استانداردهای جهانی اجازه پرواز به کشورهای عضو اتحاديه اروپا را خواهد داشت. در حال حاضر شرکت ايران‌اير به ۶۰ مسير خارجی که بيشتر در آسيا و اروپا هستند، پرواز دارد.
 


هزاران تن از کارکنان دولت در آفریقای جنوبی روز پنج شنبه به اعتصاب عمومی خود برای افزایش دستمزدها ادامه دادند. دولت پیشنهاد هفت درصد افزایش حقوق کارکنان را داده است اما اعتصاب کنندگان خواستار 6/8 درصد افزایش حقوق هستند. اعتصاب های جاری در بخش های مختلف دولتی از دو هفته پیش آغاز شده است. اعتصاب های مشابه ای در سال 2007 میلادی، یک ماه ادامه داشت.
 


 علی‌اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران می گويد: به روسيه پيشنهاد ايجاد کنسرسيومی برای توليد و تامين سوخت نيروگاه بوشهر و نيروگاه های ديگری را که ايران قصد دارد در آينده بسازد، داده اند. خبرگزاری دولتی ايرنا از قول آقای صالحی می گويد: ايران قصد ندارد سوخت تمام نيروگاه هايش را در داخل توليد کند و مايل است بخشی از کارها در روسيه و بخشی در ايران انجام شود. بر اساس قرارداد ساخت نيروگاه اتمی بوشهر، روسيه سوخت اتمی اين نيروگاه را تامين می کند و پسمانده های آن نيز بايد به روسيه باز گردانده شود. پيشنهاد مشارکت روسيه و کشورهای ديگر در کنسرسيومی برای توليد سوخت در داخل ايران قبلا هم از جانب جمهوری اسلامی مطرح شده بود.
 


روز دوشنبه وزیر دفاع ایران خط تولید دو شناور جدید را افتتاح کرد که به گفته وی در طراحى و ساخت ‌آنها از «پیشرفته‌ترین و جدیدترین فناورى‌ها» استفاده شده و قابلیت حمل و پرتاب موشک‌هاى تهاجمى را نیز دارند.روز دوشنبه وزیر دفاع  ایران خط تولید دو شناور جدید را افتتاح کرد که به گفته وی در طراحى و ساخت ‌آنها از «پیشرفته‌ترین و جدیدترین فناورى‌ها» استفاده شده و قابلیت حمل و پرتاب موشک‌هاى تهاجمى را نیز دارند.  حسين آرين، کارشناس نظامی راديو فردا، درباره قابليت‌های اين دو نوع قايق می‌گويد: حسين آرين: نيروی دريايی سپاه دو نوع شناور را به آب انداخته، آن گونه که وزير دفاع ايران گفته است. يکی شناور سراج۱ است  و ديگری نسل جديدی از شناور ذوالفقار مجهز به موشک کروز نصر يک است. ما اطلاع دقيقی در مورد موشک نصر يک نداريم. ولی به نظر می‌رسد که اين موشک بر پايه موشک C۷۰۴ چينی ساخته شده است. البته برخی از کارشناسان می‌گويند که اين از موشک TL۶ چينی الگو برداری شده است. به هر حال اين موشک بردش حدود ۳۵ کيلومتر است. اگر ما اين را در نظر بگيريم،  يک کروز کوتاه برد است. ـفرمانده نيروی دريايی سپاه گفته که حداکثر سرعت ناوهای آمريکايی ۳۱ گره دریایی است. اما شناورهای ايرانی حدوداً دو برابر اين سرعت را در اختيار دارند. آيا اين درست است؟ در حال حاضر من فکر نمی‌کنم که شناورهايی که سپاه پاسداران در اختيار دارد چنين سرعتی را داشته باشند. ولی ايران اکنون درحال الگوبرداری است و همينطور به فکر اينست که يک نوع از قايق‌های تندرو را به توليد انبوه برساند. اين مشابه قايقی است که در مسابقات قايقرانی دور جزاير بريتانيا شرکت کرده بود و با سرعت متوسط ۱۱۶ کيلومتر در ساعت در عرض ۲۷ ساعت دور جزيره بريتانيا را زد. اين قايق پس از چند بار دست به دست شدن از آفريقای جنوبی سر در آورد و ايران اين قايق را خريد. هم‌اکنون  در بندرعباس ایران سعی می‌کند که از اين الگوبرداری کند. چنانچه اين قايق ساخته شود و ايران بتواند اين را به سلاح‌های مختلف از جمله اژدر يا موشک مجهز کند، آنوقت شايد اين ادعا درست باشد. ولی تا آنجا که ما می‌دانيم و قايق‌هايی را که ايران در اختيار دارد و ناوچه‌هايی را که نيروی دريايی سپاه پاسداران در اختيار دارد، چنين سرعتی را ندارند. سرعتشان حدود ۳۰ تا ۳۵ گره دريايی است. ـ فرمانده نيروی دريايی سپاه همچنين در صحبت‌هايش گفته که ما در صحنه دفاع دريايی به قدرت بی نظيری رسيده‌ايم. به طور کلی استراتژی دفاعی نيروی دريايی سپاه پاسداران بر چه مبنايی است؟ اولاً اين نکته را بگويم که در رابطه با دفاع مرزهای آبی ايران، به طور کلی آب‌های ساحلی ايران تقسيم کار شده است. سپاه پاسداران مسئوليت خليج فارس را به عهده دارد و نيروی دريايی ارتش مسئوليت را در دريای عمان. ولی اينکه نيروی دريايی سپاه پاسداران بی‌نظير است، اين قابل بحث است. استراتژی سپاه بر پايه استفاده از قايق‌های تندرو و زيردريايی‌های کوچک به اسم ميجت که حدود ۱۲۰ تن وزن دارد، موشک های ساحل به دريا، مين‌گذاری، عمليات کماندويی پی ريزی شده است. در واقع سپاه پاسداران از شيوه جنگ‌های نامتقارن و غيرکلاسيک برای رويارويی با دشمن استفاده می‌کند. اين که ادعا می‌کند که از نظر قدرت يا از نظر دفاعی بی نظير است، من فکر می‌کنم اين قابل بحث باشد. ايران و نيروی دريايی سپاه پاسداران هنوز به آن درجه نرسيده که بتواند چنين ادعايی کند.
 


اولی هاينونن، معاون سابق مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، گفته است: ايران ذخيره کافی اورانيوم غنی شده برای ساخت يک یا دو بمب اتمی دارد، اما منطقی به نظر نمی رسد که تهران با چنين مقدار ذخيره ای بخواهد وارد مرحله ساخت بمب اتمی بشود.اولی هاينونن، رييس پيشين هيات بازرسان آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، گفته است: ايران ذخيره کافی اورانيوم غنی شده برای ساخت يکی دو بمب اتمی دارد، اما منطقی به نظر نمی‌رسد که تهران با چنين مقدار ذخيره‌ای بخواهد وارد مرحله ساخت بمب اتمی بشود. اولی هاينونن، که مسئول مستقيم بازرسی‌های هسته‌ای ايران و سوريه را برعهده داشت، در اظهارنظری درباره برنامه هسته‌ای ايران، که در روزنامه لوموند فرانسه  روز پنجشنبه، ۴ شهريورماه منتشر شد، گفته است: ذخيره اورانيوم غنی شده تهران می‌تواند به عنوان «يک تهديد» تلقی شود. بیشتر بخوانید: مذاکرات معاون آژانس در باره مطالعات نظامی - اتمی ایران اولی هاينون ۶۳ ساله مديريت امور پادمان‌های آژانس را نيز برعهده داشت، که وظيفه راستی آزمايی و نظارت بر برنامه‌های هسته‌ای را برعهده دارد تا هيچ کشوری برنامه اتمی غيرنظامی خود را به سوی کاربردهای نظامی هدايت نکند. اولی هاینونن اوایل ماه جاری میلادی به دلایل شخصی از سمت خود کناره گیری کرد . آقای هاينونن که شهروند فنلاند است، در زمان حضور در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی و پس از بازرسی‌های متعددش از تاسيسات هسته‌ای ايران، يکی از کارشناسان اصلی برنامه هسته‌ای ايران بود. رييس پيشين هيات بازرسی آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌اش با لوموند که روز پنجشنبه منتشر شد گفته است ايران در حال حاضر در حدود سه تن اورانيوم غنی شده با عيار پايين دارد، که از اين ميزان می‌توان به عنوان سوخت نيروگاه‌های هسته‌ای استفاده کرد و در صورت افزايش عيار آن، می‌تواند در ساخت بمب هسته‌ای به کار رود. اولی هاينون گفته است: «چنين ذخيره‌ای در تئوری برای ساخت يک و يا دو بمب اتمی کافی است، اما برای رسيدن به مرحله نهايی، وقتی (کشوری)اين مقدار ذخيره دارد، به هيچ وجه منطقی به نظر نمی‌رسد.» آقای هاينون در بخش ديگری از اين مصاحبه گفته است اين مقدار ذخيره اورانيوم حتی نمی‌تواند برای ايران اهرمی باشد تا از آن به سود خود در هر مذاکره‌ای استفاده کند. معاون سابق مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، با اشاره به ذخيره اورنيوم ايران گفت: اما اين می تواند يک «تهديد» تلقی شود. آقای هاينونن با اشاره به گمانه زنی آمريکا مبنی براين که ايران برای تبديل اوانيوم غنی شده  با عيار پايين به اورانيوم غنی شده با عيار بالا به يک سال زمان نياز دارد، گفت: اين برآورد بیراهی نيست. مقام‌های بلند پايه وزارت دفاع آمريکا در ماه آوريل گذشته به کنگره گفتند، ايران به احتمال زياد قادر خواهد بود تا يکسال ديگر اورانيوم غنی شده لازم را برای يک بمب هسته‌ای توليد کند اما برای سوار کردن، ازمايش و آماده کردن بمب اتمی جهت استفاده از آن، به سه تا پنج سال وقت لازم دارد. قدرت‌های بزرگ جهان اميدوارند تحريم های جديد سازمان ملل، و تحريم‌های يک جانبه امريکا و اتحاديه اروپا عليه ايران، تهران را به مذاکرات پرمحتوا و موثری برسر برنامه هسته ايش تشويق و ترغيب کند. آقای هاينونن شايد بيشتر برای گزارشی که در فوريه سال ۲۰۰۸ در مورد ايران به ديپلمات های کشورهای عضو آژانس ارائه کرد، معروف باشد. وی در اين گزارش به ارتباط بين برنامه غنی سازی اورانيوم، آزمايش مواد انفجاری و ايجاد تغييرات در موشک‌ها به گونه‌ای که برای حمل کلاهک اتمی مناسب شوند، اشاره کرده بود. اطلاعات ارائه شده توسط نهادهای امنيتی غرب درباره ارتباط برنامه غنی سازی ايران با برنامه موشکی ایران باعث افزایش  نگرانی‌ها در اين باره شد. ايران در واکنش به اين اطلاعات انها را ساختگی و تقلبی دانسته است و به سوالات آژانس در اين باره پاسخ نداد.
 


رئیس جمهوری اسرائیل از مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست که به «ایران سختگیری بیشتری نشان دهد» و موجب توقف برنامه‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران شود.شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل از یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته است که  به «ایران سختگیری بیشتری نشان دهد» و موجب توقف برنامه‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران شود. شیمون پرز چهارشنبه در دیدار با یوکیا آمانو، که به اسرائیل رفته بود، این دیدگاه را تکرار کرد که «برنامه‌های هسته ای ایران و ماهیت جمهوری اسلامی ایران یک تهدید حیاتی و کاملا جدی در منطقه، و خطری برای تمامی دنیاست». شیمون پرز مدعی شد که «اسرائیل و جهان در معرض تهدید حکومت غیرمسئول و خطرناک ایران قرار دارند و بعید نیست که ایران با دستیابی به سلاح هسته‌ای، در استفاده از آن تردید نکند». رئیس جمهوری اسرائیل مقطع کنونی را که محمود احمدی‌نژاد بر مسند ریاست جمهوری ایران تکیه زده، «در حالی که ایران در برنامه‌های هسته‌ای خود پیشرفت می‌کند و همچنان به تولید موشک‌های دور پروازتر نیز اقدام می‌کند»، بسیار حساس و هشدار دهنده توصیف کرد. رئیس جمهوری اسرائیل به آقای آمانو گفت که «احمدی نژاد معتقد است که باید اسرائیل را نابود کرد، در همان حال کشته شدن بیش از شش میلیون نفر یهودیان به دست هیتلر و حکومت نازیسم را انکار می‌کند»، و اضافه کرد که «چشم بستن بر این تهدیدها و خطرات، یک اشتباه بسیار سنگین خواهد بود». شیمون پرز گفت: «بیان چنین اظهاراتی از سوی مقام ارشد حکومت ایران، نظر به برنامه‌های دیگری که حکومت ایران همه توان خود را برای تحقق آن به کار گرفته، کاملا در جهان سیاست و جامعه بین‌المللی بی سابقه است». آقای پرز ابراز نظر کرد که «نمی‌توان بین ماهیت حکومت ایران با برنامه های اتمی آن تمایز قائل شد». رئیس جمهوری اسرائیل در این دیدار ابراز «خشنودی» کرد از اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دسامبر ۲۰۰۹ که یوکیا آمانو، دیپلمات  ژاپنی به ریاست این نهاد رسیده است، دیدگاه صریح‌تری در قبال برنامه‌های اتمی جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته است. اسرائیل همواره ناخشنود بود از اینکه به باور این کشور، آقای محمد البرادعی، دیپلمات مسلمان مصری در جریان دو دوره ریاستش بر آژانس، «لحن دوگانه» و غیرقاطع نسبت به طرح‌های هسته ای ایران اتخاذ می‌کرد. شیمون پرس به آقای آمانو گفت یک تغییر واقعی در دیدگاه‌ها و عملکرد آژانس (در قبال ایران) از زمان رسیدن شما به این پست حساس می‌شود و ما اکنون می‌توانیم در فضائی دوستانه، مذاکرات حرفه‌ای داشته باشیم. رئیس جمهوری اسرائیل به میهمان خود گفت که از سال ۱۹۴۸ ، پس از استقلال اسرائیل، در هجوم کشورهای عرب، اسرائیل هفت بار وارد جنگ‌های ناخواسته شده است، اما همواره به صلح نیز اعتقاد داشته «همانگونه که این کشور دوباره در روزهای آینده به میز مذاکرات با فلسطینی ها باز می‌گردد». نتانیاهو، آمانو را نپذیرفت آقای آمانو در حالی به دیدار رسمی سه روزه خود از اسرائیل پایان داد که نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، او را نپذیرفت. دفتر نخست وزیری اسرائیل با این استدلال که آقای نتانیاهو در یک سال اخیر بشدت پرکار بوده و در آستانه دور جدید مذاکرات صلح اسرائیلی – فلسطینی از هفته آینده باید به واشینگتن برود، درخواست مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برای ملاقات با نخست وزیر اسرائیل رد کرده بود. اما ناظران می گویند بی‌علاقگی آقای نتانیاهو برای ملاقات با آقای آمانو، تدبیری با هدف خودداری از پاسخگویی به درخواست‌هایی است که برای پیوستن اسرائیل به پیمان منع گسترش جنگ افزار هسته ای مطرح شده است. کنفرانس بازنگری ان پی تی در آخرین نشست خود در مجمع عمومی سازمان ملل خواهان شفافیت توان هسته‌ای اسرائیل شد، که آن فراخوانی، برای نخستین بار مورد حمایت دولت آمریکا نیز قرار گرفت. اما باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در دیدار ششم ژوئیه با نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید تاکید کرد که اسرائیل نیازهای امنیتی بسیار حساس و وضعیت پیچیده‌ای دارد و در طول تاریخ خود با بحران‌ها و خطرات جنگی زیادی روبروبوده است و لذا آمریکا بر اسرائیل در مورد (لزوم شفافیت) برنامه هسته‌ای این کشور فشار نخواهد آورد. علیرغم موافقت باراک اوباما بر «ادامه سیاست ابهام عمدی اسرائیل» ، آژانس بین المللی انرژی اتمی که نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد است، می‌خواهد دوباره در نشست پیش روی خود، مساله هسته‌ای اسرائیل را به بحث بگذارد. ایران و کشورهای عربی، و اصولا اعضای جنبش عدم تعهد (گروه «نم»)، بر لزوم پیوستن اسرائیل به ان پی تی تاکید کرده‌اند. اسرائیل از آغاز انعقاد پیمان منع گسترش جنگ افزار هسته‌ای، آگاهانه به آن نپیوست؛ رفتاری که هند و پاکستان نیز پس از رسیدن به توانائی اتمی نظامی، از آن تقلید کردند. اسرائیل  برای دهه‌ها  سیاست نه تایید و نه تکذیب، داشتن سلاح‌های هسته‌ای را  دنبال می‌کرد، تا اینکه اهود الومرت، نخست‌وزیر وقت اسرائیل در دسامبر سال ۲۰۰۶،  در مصاحبه با یک شبکه آلمانی  تایید کرد که اسرائیل دارای سلاح اتمی است؛ اهود اولمرت در این مصاحبه با اشاره به تهدیدهای ایران علیه اسرائیل گفته بود که دستیابی ایران به بمب اتم،  مانند آمریکا، فرانسه و اسرائیل و روسیه در یک سطح نخواهد بود؛ در آن هنگام اهود اولمرت با موجی از انتقادهای سیاستمداران اسرائیلی مواجه شد. مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در سفرش به اسرائیل، با شائول حور ، رئیس «کمیته انرژی اتمی اسرائیل» نیز دیدار کرد. «کمیته انرژی اسرائیل» در بیانیه ای که حمایت نخست وزیر اسرائیل نیز از آن اعلام شد، به آقای آمانو «گوشزد» کرد که رسیدگی به برنامه اتمی ایران باید در صدر دستور کار آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد و این نهاد «نباید پیرو تلاش‌های مغرضانه عواملی خاص باشد که می‌خواهند آژانس را به مسائل انحرافی دیگر مشغول کنند». مسئولان اسرائیلی آقای آمانو را که برای نخستین بار به این کشور سفر کرده بود، با هلیکوپتر بر فراز اسرائیل پرواز دادند تا در هم تنیدگی‌های پیچیده زندگی یهودیان و فلسطینی‌ها را برای او مجسم کنند. مسئولان اسرائیلی همچنین مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به دیدار از مؤسسه مطالعات و تحقیقات پزشکی اتمی در بیمارستان مشهور «هداسا» در غرب اورشلیم بردند. آقای آمانو در جمع خبرنگاران در این مؤسسه گفت «نمونه‌های تحسین برانگیزی از دستآوردهایی را که ثابت می کند که از اتم می توان در راه خدمت به بشریت استفاده کرد، در این مؤسسه مشاهده کردم» .
 


راديو فردا روزانه برنامه ای برای بازخوانی تاريخ سی ساله جمهوری اسلامی ايران ارايه می کند. امروز چهارم شهريور ماه اين برنامه اختصاص دارد به ترور مهدی عراقی از سران موتلفه در ۴ شهريور ۱۳۵۸توسط گروه فرقان و نيز بررسی نقش و جايگاه اين گروه در سال های اول انقلاب ۱۳۵۷ ايران. راديو فردا روزانه برنامه ای برای بازخوانی تاريخ سی ساله جمهوری اسلامی ايران ارايه می کند. امروز چهارم شهريور ماه اين برنامه اختصاص دارد به ترور مهدی عراقی از سران موتلفه در ۴ شهريور ۱۳۵۸توسط گروه فرقان و نيز بررسی نقش و جايگاه اين گروه در سال های اول انقلاب ۱۳۵۷ ايران. امروز چهارم شهريور مصادف با سالروز ترور مهدی عراقی از سران جمعيت موتلفه در سال ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان . توضيح بدهيد که اصولا گروه فرقان چگونه گروهی بود واز کجا و وارد عرصه سياست ايران شده بود؟ اولين نکته ای که بايد گفته شود اين است که اين ترور منتسب به گروه فرقان هست و در ۳۱ سال گذشته جز اظهار نظرهای رسمی جمهوری اسلامی و اعترافاتی که از اين گروه در تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد، اسناد مستقل ديگری درباره اهداف و نيات اين گروه و تشکيلات آن در دسترس نبوده است و به همين دليل ظهور و فعاليت اين گروه و حذف و سرکوب آن هنوز با ابهامات زيادی روبرو است. ولی طبق اعلام رسمی جمهوری اسلامی مقامات آن زمان جمهوری اسلامی،فرقان گروهی مسلح مخالف نظام جمهوری اسلامی ايران بود که با چند ترور مهم و کشتن برخی از شخصيت های کليدی جمهوری اسلامی وارد عرصه سياست ايران شد. از نظر جمهوری اسلامی اين گروه تعدادی جوان بودند که برداشت ها و تفسيرهای تندروانه ای از اسلام سياسی و قرآ ن داشتند و با تفسيری که از قرآن می کردند ، خود را فرقان يعنی جدا کننده بين حق و باطل می دانستند. رهبری اين گروه با چه کسی بود؟ رهبر گروه فرقان شخصی به نام اکبر گودرزی معرفی شد که قبل از انقلاب ۱۳۵۷ در حوزه علميه طلبه بود که در ۱۸ دی ۱۳۵۸ دستگير شد و در روز ۳ خرداد ۱۳۵۹ در ۲۴ سالگی تيرباران شد. اين گروه چه کسانی را ترور کردند؟ و با چه هدفی اين ترورها را انجام می دادند؟ از نظر جمهوری اسلامی گروه فرقان معتقد بودکه حکومت وقت جمهوری اسلامی يک حکومت منحرف از اسلام است و چون متفکرينی چون مرتضی مطهری و محمد مفتح نقش اصلی را در انحراف آن داشته اند بايد ترور ها متوجه چنين افرادی باشد . در همين چارچوب ۸ ترور به گروه فرقان منتسب هست.   ترور مرتضی مطهری که الان از وی به عنوان مهمترين متفکر جمهوری اسلامی ياد می شود در ارديبهشت ۵۸ ، ترور محمد مفتح ديگر روحانی معروف و نزديک به آيت الله خمینی در ۲۷ آذر ، ترور مهدی عراقی از سران موتلفه، از مدیران روزنامه کیهان و از غير روحانيون نزديک به محفل خصوصی آيت الله خمینی در چهارم شهريور ۵۸، ترورآِيت الله قاضی طباطبايی مهمترين روحانی حکومت در تبريز ،ترور تيمسار قره نی رييس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی و ترورحاجی تقی طرخانی از ديگر اعضای موتلفه و ترور شيخ قاسم اسلامی. البته در انتساب اين ترورها به گروه فرقان ، غير از روايت رسمی جمهوری اسلامی سند مستقل و معتبر ديگری ارائه نشده است. ترور اکبر هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۵۸ هم منتسب به گروه فرقان هست ؟ بله ولی هاشمی رفسنجانی از اين ترور جان سالم بدر برد. و بالاخره سرنوشت اين گروه چی شد؟ از حدود ۷۰ نفری که به روايت جمهوری اسلامی از اين گروه در يک خانه تيمی بازداشت شدند ، ۲۵ نفر از جمله اکبر گودرزی رهبر گروه اعدام شدند و بعد از آن هم ديگر خبری از اين گروه نشد ولی در ادبيات سياسی ايران واژه گروه فرقان از آن به بعد برای بد نام کردن رقبا و متهم کردن آنها به داشتن افکار و عقايد التقاطی استفاده می شد بعضی ها گفته اند که فرقان به مجاهدين خلق وابسته بودند؟ اين ديدگاه رو من فقط در سخنان محمد صادق مفتح ديدم که پسر محمد مفتح است وپدرش توسط گروه فرقان کشته شد . اين فرد مدعی است که اسناد همکاری فرقان و مجاهدين خلق در سفارت اشغال شده امريکا در تهران بدست آمده ولی سند محکمی برای اين ادعا ارائه نشده است . ضمن اينکه وی مدعی شده که انگليس برای لطمه زدن به انقلاب ايران درصدد ترور متفکرين انقلاب از طريق گروه فرقان بوده که برای اين هم سندی وجود ندارد .  سوال آخر شما اشاره کرديد به ابهاماتی که در باره گروه فرقان هست. شما فکر می کنيد چگونه می شود اين ابهام را برطرف کرد؟ به نظرم در درون جمهوری اسلامی آقايان محمد عطريان فر و سعيد حجاريان که اتفاق هر دو در جريان تحولات سال گذشته ايران بازداشت شدندو سپس آزاد شدند اطلاعات بيشتری در اين مورد دارند . آقای عطريان فر و حجاريان در آن موقع از مسولان اطلاعاتی و امنيتی کشور بودند و اگر اطلاعات بيشتری را در اين باره منتشر کنند به رفع ابهامات درباره فرقان کمک خواهند کرد.
 


وبسايت « پارلمان نيوز»، ارگان فراکسيون اقليت مجلس، گزارش داد که برکناری پرفسور يوسف ثبوتی از رياست دانشگاه تحصيلات تکميلی زنجان موجب اعتراض های گسترده‌ای در بين نخبگان و مردم آن شهر شده است. بر اساس اين گزارش، نمايندگان استان زنجان در مجلس نيز در نامه‌يی به وزير علوم، تحقيقات و فن آوری به شدت به اين تصميم اعتراض کردند و خواستار تجديد نظر در اين تصميم شدند. پرفسور ثبوتی که از فيزيکدانان سرشناس ايرانی، و مؤسس دانشگاه  تکميلی علوم پايه زنجان است، در سال ۱۳۸۰ به عنوان چهره ماندگار علمی ايران انتخاب شد. در اين ميان، مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت، با انتشار بيانيه يی، برکناری پروفسور يوسف ثبوتی از رياست مرکز تحصيلات تکميلی علوم‌پايه زنجان، را محکوم کرد. پروفسور ثبوتی در انتخابات رياست‌جمهوری سال گذشته از آقای کروبی حمايت کرده بود.
 


يکی از فرماندهان سپاه پاسداران روز پنجشنبه هشدار داد که در صورت تهديد ايران توسط دشمن، شعاع عمل نظام جمهوری اسلامی فقط به خاورميانه خلاصه نخواهد شد. به گزارش خبرگزاری « فارس»، رمضانعلی استادحسينی، فرمانده ارشد سپاه حضرت قائم آل‌محمد استان سمنان، گفت: اگر دشمن بکوشد تا منافع ما را تهديد کند، منافع خودش در سراسر دنيا مورد تهديد سربازان امام زمان (عج) قرار می‌گيرد. در اين ميان، رمضان شريف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران، گفت که رسانه‌های استکباری و برخی رسانه‌های منطقه با انتشار مصاحبه‌های مجازی با فرماندهان سپاه اقدام به جنگ روانی کرده اند. وی افزود که رسانه‌های استکباری به دنبال « ايران هراسی» در بين کشورهای منطقه هستند و در تلاشند تا افکار عمومی منطقه را عليه ايران بسيج کنند و چهره‌ای خشن و تهديد کننده از ايران و سپاه نشان دهند.
 


جبهه مشارکت، از احزاب اصلاح طلب ايران، در اطلاعيه يی به آنچه بی قانونی  با زندانيان ناميد، اعتراض کرد. جبهه مشارکت اين اطلاعيه را در ارتباط با بی اطلاعی از وضعيت مصطفی تاج زاده، معاون پيشين وزارت کشور جمهوری اسلامی و فعال سياسی اصلاح طلب، و نيز محمد نوری زاد، نويسنده و فيلمساز، منتشر کرده است. آقای تاج زاده حدود ۱۰ روز قبل و آقای نوری زاد يک هفته قبل به زندان اوين فراخوانده شدند و از آن هنگام تاکنون، از وضعيت آنان خبری در دست نيست.
 


خبرگزاری فرانسه گزارش داد که مقام های پاکستانی به حدود ۵۰۰ هزار نفر از مردم اين کشور دستور داده اند تا خانه و کاشانه خود را تخليه کنند. اين دستور پس از آن صادر شد که بارش باران های سيل آسا در ايالت سند در جنوب پاکستان باعث آب گرفتگی ده ها روستا در اين منطقه شده است. تاکنون بارش باران های شديد و جريان سيل در پاکستان در محدوده ای به وسعت کشور انگلستان، بخشی از بريتانيای کبير، زندگی بيش از ۱۷ ميليون نفر را تحت تاثير قرار داده است. در عين حال، تاکنون ۱۶۰۰ نفر در پی اين باران ها و سيل شديد کشته شده اند.
 


دو فروند هواپيمای مسافربری ايران صبح روز پنجشنبه ناگزير از فرود اضطراری در فرودگاه آتاتورک استانبول شدند. واحد مرکزی خبر جمهوری اسلامی، با اعلام اين مطلب از قول محمود حيدری، سرکنسول ايران در استانبول، گفت: يکی از اين دو هواپيما که از نوع « ايرباس آ-۳۰۰» و حامل ۲۰۹ مسافر و ۱۸ خدمه، که از تهران عازم دوسلدورف در آلمان بود، پس از ورود به حريم هوايی ترکيه، با برج مراقبت فرودگاه استانبول ارتباط برقرار کرد و خواستار فرود اضطراری شد. بر پايه همين گزارش، اين هواپيما در حدود ساعت ۱۰ صبح پنجشنبه به وقت محلی و در حالی که از موتور سمت چپ آن آتش و دود بر می خاست، موفق به فرود اضطراری در فرودگاه استانبول شد. سرکنسول ايران در استانبول در مورد هواپيمای ديگر، بدون اشاره به نوع آن گفت: اين هواپيما از تهران عازم استکهلم بود که به دليل بروز نقص فنی، در ساعت ۱۱.۳۰ دقيقه به وقت محلی ناچار به فرود اضطراری در فرودگاه استانبول شد. در ساليان گذشته، چندين هواپيمای مسافربری ايرانی دچار سانحه شده و شماری از مسافران و خدمه آن کشته شده اند.
 


روزنامه ايران، متعلق به دولت، گزارش داد که « سربازان سپاه بيت‌المقدس کردستان» در يک درگيری پنج تن از اعضای يکی از گروه های مخالف را به قتل رسانده اند. به گزارش روزنامه ايران، در اين درگيری که در منطقه مرزی ايران و عراق روی داد، دو عضو سپاه پاسداران نيز به قتل رسيده اند. اين روزنامه اشاره ای به زمان و مکان دقيق درگيری نکرد. چريک های حزب حيات آزاد کردستان، پژاک، از چند سال پيش با نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی در شمال غربی ايران درگير هستند.
 


تيم ملی بسکتبال ايران به عنوان قهرمان آسيا در حالی روانه پيکارهای قهرمانی جهان در استانبول ترکيه شد که در آستانه پرواز به وعده‌گاه بزرگان بسکتبال جهان با مصدوميت دو مهره کليدی متحمل ضربه سنگينی شد.تيم ملی بسکتبال ايران به عنوان قهرمان آسيا در حالی روانه پيکارهای قهرمانی جهان در استانبول ترکيه شد که در آستانه پرواز به وعده‌گاه بزرگان بسکتبال جهان با مصدوميت دو مهره کليدی متحمل ضربه سنگينی شد. ايران در گروه ب اين رقابت‌ها با تيم‌های نامدار آمريکا، اسلوونی، برزيل، کروآسی و تونس همآورد خواهد شد. ملی‌پوشان ايران در حالی به ميدان بزرگان بسکتبال جهان می‌روند که درست چند روز پيش از آغاز رقابت‌های جهانی کاپيتان صمد نيکخواه بهرامی به دليل مصدوميت پا از سفر بازماند. سايت فدراسيون بسکتبال ايران با تاييد اين خبر يادآور شد که مهاجم برجسته ايرانی يک ماه برای بايابی سلامتی‌اش از صحنه دور خواهد ماند. تيم ملی ايران به سرمربيگری واسلين ماييچ با اين بازيکنان رهسپار شانزدهمين دوره رقابت‌های جهانی بسکتبال شد: موسی نبی‌‌پور، آرن داوودی، جواد داوری، مهدی کامرانی، سامان ويسی، ايمان زندی، محمد حسن‌زاده، اوشين ساهاکيان، ارسلان کاظمی، اصغر کاردوست، سعيد داورپناه و حامد حدادی. علاوه بر صمد نيکخواه بهرامی، حامد آفاق هم به دليل مصدوميت مسابقات جهانی را از دست داد. رقابت‌های قهرمانی جهان از روز شنبه ششم شهريور (۲۸ اوت) در شهرهای استانبول، آنکارا، ايزمير و قيصريه آغاز خواهد شد و ايران در نخستین روز به ديدار برزيل می‌رود و سپس روز يکشنبه با کروآسی، روز دوشنبه با تونس، روز چهارشنبه با آمريکا و روز پنجشنبه با اسلوونی در استانبول پيکار خواهد کرد و روز سه شنبه استراحت دارد. رقابت‌های قهرمانی جهان روز بيستم شهريور (۱۲ سپتامبر) در استانبول به پايان می‌رسد. سايت فدراسيون بين‌المللی بسکتبال در تازه‌ترين گزارش از نبودن صمد نيکخواه و حامد آفاق در تيم ملی ايران نوشت: صمد سال پيش در چين با ميانگين ۱۸ امتياز، دستياری در ۴.۸ امتياز و ۴.۴ ريباند در هر مسابقه، رقابت‌های قهرمانی آسيا را پشت سرگذاشت. آفاق هم در هر مسابقه بر ايرانيان ميانگين ۱۴ امتياز در هر مسابقه را داشت تا ايران بتواند برای دومين بار پياپی مدال طلای آسيايی را به گردن بازيکنانش ببيند. خبرگزاری دانشجويان ايران در گفت‌و‌گويی با واسلين ماتيچ، سرمربی صرب، جانشين رايکو ترومن معروف او را بد شانس‌ترين مربی دنيا در آستانه رقابت‌های جهانی ناميده است. به گفته ماييچ او و بسکتبال ايران برای آماده شدن خوش شانس نبودند. ماييچ از ممنوع‌الخروج بودن پويا تاجيک به علت خدمت سربازی و به سربازی رفتن جواد داوری هم شکايت داشت. شايد فشار باعث مصدوميت آس بسکتبال ايران شد سرمربی تيم ملی بسکتبال گفت: «مسابقه‌های قهرمانی جهان يک موقعيت بسيار بزرگ است که همه بازيکنان دوست دارند برای تيم کشورشان بازی کنند اما مساله مهم اين است که ما در زمانی که بايد دور هم می‌بوديم و تمرين می ‌کرديم اين کار را انجام نداديم و تنها زمان بسيار کمی برای تمرين در اختيار داشتيم... فشار زيادی روی صمد و مهدی کامرانی وجود داشته است. چون جواد داوری و حامد آفاق را در اختيار نداشتيم، اين دو فشار زيادی را در طول بازی‌های تدارکاتی تحمل کردند. شايد يکی از دلايل مصدوميت زودهنگام صمد همين فشارها باشد.» در اين گفت‌وگو سرمربی تيم ملی به مسائلی از جمله مشکل رواديد اعتراف می کند و می‌گويد: «مساله اين است که ما نتوانستيم به خوبی آماده شويم. ما اولين تورنمنت را از دست داديم و همچنين به دليل مشکلات ويزا نتوانستيم به ليتوانی برويم.» مائيچ: بازی در برابر آمريکا يک چالش بزرگ است سرمربی تيم ملی بسکتبال ايران، بازی در برابر آمريکا را يک چالش بزرگ دانست و به ايسنا گفت: «من هم متعلق به کشوری هستم که از لحاظ سياسی با آمريکا در چالش است. اما ما قصد نداريم چون آمريکا قوی ‌تر است عرصه را خالی کنيم بلکه با استقامت بيشتری با آمريکا بازی خواهيم کرد... اين بازی ممکن است به نوعی سياسی باشد اما ما بدون توجه به اين مسائل سعی می‌کنيم بازی خود را انجام دهيم.» رنکينگ بسکتبال ايران واقعی نيست مائيچ اعتراف می‌کند که رتبه ۲۲ ايران در سطح بسکتبال جهان يک رتبه واقعی نيست، چون حدود ۱۶ يا ۱۷ تيم اروپايی (از نظر سطح بازی) بالاتر از ايران قرار دارند. بيشترين امتيازاتی که ايران برای رده جهانی به دست آورد به خاطر حضور در جام جهانی و المپيک بود. تعداد تيم‌های بسيار کمی می ‌ىتوانند در المپيک شرکت کنند و حضور ايران در المپيک موجب شد امتيازهای زيادی نصيب ايران شود و ايران بالاتر از بعضی کشورهای اروپايی قرار گيرد. صمد نيکخواه: بازی با آمريکا مثل يک ويترين است صمد نيکخواه بهرامی پس از دور ماندن از صحنه بازی جهانی اظهار کرد که آمريکا مهمترين حريف ايران است و بازی با آمريکا برای بازيکنان بعد تبليغاتی دارد و مانند ويترينی است که می‌توانند خودشان را نشان دهند. «همه می‌دانند که آمريکا نسبت به تيم‌های بسکتبال دنيا تافته جدا بافته است.» او به ايسنا گفت: «ناراحتم و دوست داشتم که بازی کنم. برای من رقابت‌های جهانی تمام شده است و به عنوان تماشاگر از بيرون بازی‌‌ها را نگاه می‌‌کنم. به عنوان طرفدار اميدوارم بازيکنان موفق شوند.» به گفته کاپيتان صمد گروهی که تيم ايران در آن رقابت‌ می کند گروه سختی است. تيم‌های اسلوونی و کرواسی جزو بهترين و با سابقه‌ترين تيم‌ها و کارخانه‌های بازيکن سازی اروپا هستند که بازيکنانشان در NBA و بهترين تيم‌های اروپايی بازی می ‌کنند. برزيل هم قهرمان آمريکای جنوبی است.
 


خبرگزاری « فارس» گزارش داد که اعضای کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی از انتصاب اسفنديار رحيم‌مشايی به نمايندگی رئيس جمهوری در امور خاورميانه، با توجه به چندشغله بودن او در دولت، انتقاد، و اعتراض کردند. اعضای کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس در جلسه روز چهارشنبه خود گفتند که صلاح نيست افراد چندشغله، به مشاغل حساس ديگر هم مشغول شوند. اسفنديار رحيم‌مشايی در حال حاضر به عنوان مشاور ارشد محمود احمدی‌نژاد، رئيس دفتر و رئيس نهاد رياست‌ جمهوری، رئيس گروه مشاوران جوان و قائم‌مقام رئيس ‌جمهوری در امور ايرانيان خارج از کشور مشغول به کار است. نمايندگی ويژه رئيس ‌جمهوری در امور نفت، رياست شورای هماهنگی مناطق آزاد و ويژه اقتصادی، رياست کميسيون فرهنگی دولت و نمايندگی ويژه رئيس جمهوری در امور خاورميانه از ديگر مسووليت های دولتی اسفنديار رحيم مشايی به شمار می رود.
 


خبرگزاری « ايسنا» روز پنجشنبه گزارش داد که جمعی از کارگران کارخانه مخابراتی راه دور ايران در شيراز، با تجمع در مقابل اين کارخانه، به برآورده نشدن خواست ‌های پيشين خود اعتراض کردند. بگزارش ايسنا، اين کارگران معترض که به شمار آنها اشاره يی نشده است، در تجمع خود با شعارهايی مثل « زندگی،‌ معيشت، حق مسلم ماست» و « حق و حقوق کارگر پرداخت بايد گردد»، خواستار رسيدگی مسئولان به درخواست‌های صنفی خود شدند. اشاره اين کارگران به عدم پرداخت ۱۵ ميليارد ريال بابت حقوق معوقه ۱۶ ماه گذشته شان بود که وزارت صنايع و معادن جمهوری اسلامی وعده پرداخت آن را چند ماه پيش داد، اما تاکنون اين وعده تحقق نيافته است. در ساليان اخير، کارگران بسياری از کارخانه ها در ايران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزايای خود دست به اعتصاب و تجمع زده اند.
 


خبرگزاری « يونهاپ» کره جنوبی گزارش داد که کيم جونگ ايل، رهبر کره شمالی، در حال ديدار از چين است. به گزارش يونهاپ، کيم جونگ اون، فرزند رهبر کره شمالی، پدر خود را در سفر به چين همراهی می کند. اين گزارش را مقام های رسمی چين و کره شمالی تاکنون تاييد يا تکذيب نکرده اند. با اين همه، خبرگزاری « آسوشيتدپرس» از قول دو آموزگار در مدرسه يی در شهر « جيلين»، نوشت که رهبر کره شمالی از آن مدرسه بازديد کرده است. سفر کنونی کيم جونگ ايل به چين، سه ماه پس از ديدار وی از اين کشور به شمار می رود. چين، حامی اصلی کره شمالی در عرصه ديپلماتيک و مالی به شمار می رود.  
 


وبسايت « دانشجو نيوز» گزارش داد که عابد توانچه، فعال دانشجويی چپ گرا، بازداشت و به زندان شهر اراک منتقل شده است. بر پايه اين گزارش، بازداشت آقای توانچه پس از آن صورت گرفت که وی از معرفی خود به دادگاه انقلاب در عرض يک سال گذشته خودداری کرده بود. دليل سر باز زدن عابد توانچه از معرفی خود به دادگاه انقلاب، اعتراض او و وکيل مدافعش، ناصر زرافشان، به تصميم اين دادگاه در عدم ارسال حکم يک سال زندان به دادگاه تجديدنظر بود. آقايان توانچه و زرافشان اين اقدام دادگاه انقلاب اراک را غير قانونی می دانند. اما پس از آنکه دادگاه انقلاب اراک، حکم به مصادره خانه پدری عابد توانچه داد، اين فعال دانشجويی خود را معرفی کرد.  
 


به گزارش خبرگزاری مهر، دولت جمهوری اسلامی در نظر دارد تا طرح جديدی را برای انتقال آب رودخانه کارون، اين بار به استان سيستان و بلوچستان، به اجرا در آورد. پیشتر قرار بود آب این رود به کرمان و اصفهان انتقال داده شود.به گزارش خبرگزاری مهر، دولت جمهوری اسلامی در نظر دارد تا طرح جديدی را برای انتقال آب رودخانه کارون، اين بار به استان سيستان و بلوچستان، به اجرا در آورد. طرح جديد پس از تصميم دولت محمود احمدی‌نژاد برای انتقال آب اين رودخانه و سرچشمه‌های آن به فلات مرکزی و استان‌های کرمان و اصفهان اعلام شده است. طرح‌های مذکور، به گفته وزارت نيرو، قرار است به منظور سيراب کردن زمين‌های کشاورزی استان‌های کرمان و اصفهان به اجرا درآيند. در همین حال، به گزارش خبرگزاری مهر، طرح‌های دولت برای انتقال آب رودخانه کارون به ديگر استان‌ها با «واکنش منفی مردم و نمايندگان استان خوزستان» روبه‌رو شده است که می‌گويند اين استان خود به آب نياز دارد و زمين‌های کشاورزی آن رو به خشکی است و بنابراين دليلی برای انتقال آب کارون، آن هم به صدها کيلومتر دورتر و با صرف ميلياردها ريال هزینه وجود ندارد. مخالفان اين طرح‌های دولت آقای احمدی‌نژاد اشاره کرده‌اند که در همین حال طرح آب‌رسانی «غدير» در استان خوزستان که قرار است اولين نياز مردم ۱۸ شهر جنوب استان، يعنی آب سالم و بهداشتی، را تامين کند به علت عدم تامين اعتبار با تاخير فراوان مواجه شده است. در اين خصوص، شريف حسينی، نماينده اهواز در مجلس شورای اسلامی، گفته است: «مردم مسير رودخانه کارون از آب غيربهداشتی استفاده می‌کنند.» از سوی ديگر، رضا فلاحی مقدم، عضو شورای شهر اهواز، به خبرگزاری مهر گفت که «شنيده است» دولت قصد دارد با تغيير اسم رودخانه کارون، آب آن را به استان سيستان و بلوچستان منتقل کند و بعد بگويد که آب از سرچشمه‌های زاگرس برداشت شده است. اشاره اين عضو شورای شهر اهواز به سخنان چند ماه پيش محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس جمهور، در استان کرمان بازمی‌گردد که گفت: «طرح انتقال آب مسير زاگرس برای برطرف کردن مشکلات پسته‌داران اجرا می‌شود.» اين در حالي است که بر اساس برخی گزارش‌ها، رودخانه کارون با کمبود آب مواجه شده است و همين موضوع موجب بروز مشکلاتی در کشاورزی استان خوزستان شده است، استانی که، به گفته مجيد ناصری‌نژاد، نماينده شادگان در مجلس، قطب کشاورزی ايران به حساب می‌آيد. او اضافه کرد: «هنوز حتی يک‌چهارم طرح موسوم به ۸۰۰ هزار هکتاری که از سال ۱۳۷۵ و به دنبال سفر رهبر انقلاب به استان خوزستان تصويب شد به مرحله اجرا نرسيده و تنها دليل آن، نبود اعتبار کافی برای رساندن آب مورد نياز برای سيراب کردن اين زمين‌هاست، ولی حالا چگونه دولت برای اجرای اين طرح ميلياردی و انتقال آب به صدها کيلومتر آن طرف‌تر اعتبار کافی دارد؟» طبق آخرين آمار موجود، در استان خوزستان يک ميليون و ۲۰۰ هزار هکتار زمين کشاورزی قابل کشت و زرع وجود دارد که در حال حاضر تنها در ۳۲۰ هزار هکتار از اين زمين‌ها کشاورزی انجام می‌شود. به باور برخی از کارشناسان کشاورزی، در نتيجه اجرای طرح‌های انتقال آب کارون به ديگر استان‌ها بايد در انتظار غيرقابل سکونت شدن شمار قابل توجهی از روستاهای مسير اين رودخانه و نيز افزايش نرخ بيکاری در استان خوزستان بود و اين موضوع در تناقض با سياست‌های اعلام‌شده دولت برای جلوگيری از مهاجرت مردم از روستاها به شهرهاست. بر اساس اين گزارش، ۱۸ نماينده استان خوزستان در مجلس چند اقدام را برای جلوگيری از انتقال آب کارون در پيش گرفته‌اند که از جمله می‌توان به تهديد به استيضاح وزير نيرو، استعفای دسته‌جمعی مجمع نمايندگان استان و رايزنی با مقام‌های ارشد نظام اشاره کرد. اين اقدامات پس از آن عنوان شده‌اند که محمود احمدی‌نژاد در سفر سوم خرداد‌ماه خود به خرمشهر به نمايندگان استان خوزستان اطمينان خاطر داده بود که طرحی برای برداشت آب از سرشاخه‌های کارون اجرا نخواهد شد. این در حالی است که اين گفته با طرح‌های اعلام‌شده دولت در تناقض آشکار قرار دارد.
 


مقام‌های امنیتی مکزیک می‌گویند بنا بر تحقیقات اولیه ۷۲ جسدی که در شمال شرقی این کشور یافت شده از آن مهاجرانی است که به دست باندهای قاچاق مواد مخدر مکزیک به قتل رسیده‌اند. مقام‌های امنیتی مکزیک می‌گویند بنا بر تحقیقات اولیه ۷۲ جسدی که در شمال شرقی این کشور یافت شده از آن مهاجرانی است که به دست باندهای قاچاق مواد مخدر مکزیک به قتل رسیده‌اند. مقام‌های مکزیک روز چهارشنبه گذشته اعلام کردند که نیروهای نظامی در ایالت تامائولیپاس، واقع در شمال شرقی مکزیک، با بندی از تبهکاران درگیر شده‌اند که در جریان این درگیری یک سرباز و سه تن از تبهکاران کشته شده‌اند. پس از این درگیری، نیروهای نظامی در مزرعه‌ای در آن حوالی ۷۲ جسد کشف کردند که بر زمین افتاده و با شلیک گلوله کشته شده بودند. مکزیک سال‌هاست با دو چالش مزمن و پرمخاطره دست و پنجه نرم می‌کند: قاچاق مواد مخدر و مهاجرانی که سودای گذشتن غیرقانونی از مرز و رفتن به آمریکا را در سر دارند. اما اکنون این دو مشکل در نقطه‌ای دورافتاده از شمال شرقی کشور در نقطه‌ای واحد نمود پیدا کرده و بیش از ۷۲ قربانی بر جای گذاشته است. در محل مذکور که در حومه شهر سن‌فرناندو قرار دارد جسد خون‌آلود ۵۸ مرد و ۱۴ زن بر زمین افتاده بود. به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، انگیزه این کشتار در مکزیک در حال بررسی است، اما مقامات مکزیکی اشاره کرده‌اند که قاچاقچیان مواد مخدر مکزیک چندی است اخاذی از مهاجران غیرقانونی و ربودن آنها را نیز به دیگر فعالیت‌های غیرقانونی خود افزوده‌اند. فرد تیرخورده‌ای که به پلیس مکزیک گفته است اهل اکوآدور و تنها بازمانده این درگیری است توضیح داده است که قربانیان از کشورهای برزیل، هندوراس، اکوآدور و ال‌سالوادور بوده و قصد رفتن به آمریکا را داشته‌اند. به گفته این فرد، تبهکاران مسلح آنها را به قصد اخاذی ربوده و سپس کشته‌اند. محل جنایت یعنی شهر سن‌فرناندو تنها ۱۶۰ کیلومتر با مرز آمریکا، مقصد نهایی قربانیان، فاصله دارد. بازمانده اکوآدوری جنایت سن‌فرناندو می‌گوید تبهکارانی که ۷۲ مهاجر را روز سه‌شنبه گذشته به قتل رسانده‌اند خود را وابسته به گروه «ستاس» معرفی می‌کردند. ستاس یکی از چندین کارتل بزرگ و خطرناک مکزیک است که بر بخشی از آن منطقه حکمرانی می‌کند و در جنگ مواد مخدری که در مکزیک در جریان است دخیل است، جنگی که از سال ۲۰۰۶ یعنی زمان به قدرت رسیدن رئیس جمهور فلیپه کالدرون تاکنون بیش از ۲۸ هزار کشته بر جای گذاشته است. سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی که حدود چهار ماه پیش منتشر شد اعلام کرد که سالانه ده‌ها هزار نفر از اهالی کشورهای منطقه به قصد مهاجرت غیرقانونی به آمریکا از خاک مکزیک عبور می‌کنند و در طول مسیر خود با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند که به یکی از وخیم‌ترین بحران‌های انسانی جهان تبدیل شده است. در ماه‌های اخیر گورهای دسته‌جمعی متعددی در مناطق مختلف مکزیک کشف شده است. در آخرین مورد پیش از این نیز حدود یک ماه پیش در ایالتی همسایه در مکزیک ۵۱ جسد در ۹ گور دسته‌جمعی کشف شد که تعدادی از آنها سوزانده شده بودند. اغلب این اجساد متعلق به مردانی بین ۲۰ تا ۵۰ سال بود.
 


رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز پنج‌شنبه از پیشنهاد جمهوری اسلامی به روسیه برای شرکت در تولید و تامین سوخت هسته‌ای «نیروگاه بوشهر و نیروگاه‌های آینده» خبر داد. به گفته علی‌اکبر صالحی، «مسکو در حال بررسی این پیشنهاد است». رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز پنج‌شنبه از پیشنهاد جمهوری اسلامی به روسیه برای شرکت در تولید و تامین سوخت هسته‌ای «نیروگاه بوشهر و نیروگاه‌های آینده» خبر داد. به گفته علی‌اکبر صالحی، «مسکو در حال بررسی این پیشنهاد است». ایران روز شنبه گذشته عملیات انتقال سوخت به ساختمان رآکتور بوشهر را پس از سه دهه تاخیر و تعلل آغاز کرد . این عملیات در حالی با حضور مقامات ایرانی و روسی آغاز شد که آمریکا و متحدانش از این واهمه دارند تهران به دنبال ساخت تسلیحات اتمی باشد. تهران همواره اتهام سودای ساخت تسلیحات اتمی را رد کرده، آن را مخالف اعتقادات مذهبی و اخلاقی خود شمرده و اعلام کرده است که تنها به دنبال تامین سوخت هسته‌ای نیروگاه‌ها برای تولید برق است. در همین زمینه خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، روز پنج‌شنبه از قول علی‌اکبر صالحی گفت: «به روسیه پیشنهاد ایجاد کنسرسیومی را داده‌ایم تا بخشی از کارها در روسیه و بخشی از کارها در ایران انجام شود.» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در عین حال تاکید کرده است که «ما قصد نداریم سوخت تمام نیروگاه‌های‌مان را در داخل تولید کنیم». طبق توافق کنونی بین ایران و روسیه بر اساس قرارداد ساخت نیروگاه اتمی بوشهر، روسیه مسئولیت تامین سوخت اتمی این نیروگاه را بر عهده دارد، سوختی که پس از مصرف در این مرکز هسته‌ای بازمانده آن به روسیه بازخواهد گشت. بر همین اساس وزارت خارجه آمریکا در واکنش به آغاز به کار نیروگاه بوشهر اعلام کرد که این مرکز را خطری در زمینه اشاعه سلاح‌های هسته‌ای تلقی نمی‌کند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با این حال در همان زمان گفت: «اما راه‌اندازی این نیروگاه بار دیگر نشان می‌هد که اگر نیات ایران صرفاً صلح‌آمیز است نیازی به ایجاد ظرفیت غنی‌سازی بومی ندارد.» از سوی دیگر رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز پنج‌شنبه از تولید حدود ۲۵ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در داخل ایران خبر داد. پیشتر علی‌اکبر صالحی در اوایل مردادماه گفته بود که اگر سوخت مورد نياز ايران تامين شود، «ضرورتی برای دنبال کردن غنی‌سازی ۲۰ درصدی نخواهد بود». سال گذشته آژانس بين‌المللی انرژی اتمی پيشنهاد مبادله سوخت اتمی با مشارکت روسيه و فرانسه را به ايران داد که بر اساس آن اورانيوم کمتر غنی‌شده ايران به روسيه رفته و پس از غنی‌سازی بيشتر، در فرانسه به ميله سوختی تبديل شده و به ايران بازگردانده شود. تهران در اردیبهشت سال جاری توافقی را با ترکيه و برزيل امضا کرد که بر اساس آن اورانيوم کمتر غنی‌شده ايران در ترکيه مبادله شود. غرب اين پيشنهاد را ناکافی دانست و گفت اين کار از نگرانی‌های غرب از برنامه اتمی جمهوری اسلامی نخواهد کاست. جمهوری اسلامی به دلیل سر باز زدن از توقف غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور تاکنون مشمول چهار دور تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل شده که این دور آخر که در خردادماه به تصویب رسید بیش از همه بر کشور فشار وارد کرده است.
 


مجله اقتصادى اين هفته را اختصاص داده ايم به گفت و گو با دكتر علينقى عاليخانى، وزير اقتصاد و دارايى ايران در دهه ۴۰ خورشيدى، كسى كه در زمان وزارتش اقتصاد ايران از شكوفايى بى سابقه اى برخوردار بود. در اين دهه رشد توليد ناخالص داخلى ايران سالانه حدود ۱۰ درصد شد، آن هم پيش از افزايش ناگهانى درآمدهاى نفتى ايران. فريدون خاوند، كارشناس اقتصادى و استاد دانشگاه در پاريس همراه ما در اين گفت و گو است.مجله اقتصادى اين هفته را اختصاص داده ايم به گفت و گو با دكتر علينقى عاليخانى، وزير اقتصاد ايران در دهه ۴۰ خورشيدى، كسى كه در زمان وزارتش اقتصاد ايران از شكوفايى بى سابقه اى برخوردار بود. در اين دهه رشد توليد ناخالص داخلى ايران سالانه حدود ۱۰ درصد شد، آن هم پيش از افزايش ناگهانى درآمدهاى نفتى ايران. فريدون خاوند، كارشناس اقتصادى و استاد دانشگاه در پاريس همراه ما در اين گفت و گو است. رادیو فردا: آقاى عاليخانى چطور شد يك تحصيل كرده اروپايى در آن زمان نامزد وزارت اقتصاد شد؟ علينقى عاليخانى: دليلش بيشتر شرايط پس از اصلاحات ارضى بود. براى اينكه شاه مى خواست يك چهره جديدى به حكومت خودش بدهد. از جمله اين كه بيايند و وزارت بازرگانى و وزارت صنايع را يكى بكنند. چطور جرات كرديد يك چنين مقامى را فوراً قبول كنيد؟ علت اصلى اش اين است كه به خودم اطمينان داشتم. آن موقع من شركت نفت كار مى كردم. ولى اصلاً در اتاق بازرگانى به عنوان مشاور اتاق كار مى كردم و از نزديك متوجه اشتباهاتى كه در چند سال پيش از آن از نقطه نظر سياست هاى اقتصادى، صنعتى و بازرگانى و غيره شده بود، آشنا بودم و كاملاً هم حس مى كردم كه اين سياست ها به يك صورتى مى بايست تغيير كند. ظاهراً اين اولين وزارت اقتصادى بود كه پس از ادغام اين دو وزارتخانه در ايران تاسيس شد و شما مسئوليت آن را به عهده گرفتيد. آن هم در زمانى كه اقتصاد ايران گفته مى شد در ركود كامل به سر مى برد. وضع خيلى بدى داشت. ولى به خاطر گشادبازى هايى كه دولت هاى قبلى كرده بودند، دولت هاى پيش از دكتر امينى، وضع موازنه پرداخت هاى ايران بسيار خطرناك شده بود. ارز به اندازه كافى براى تامين نيازمندى هاى كشور نداشتيم. بانك مركزى ناچار بود جيره بندى كند. بخش خصوصى به خاطر همين گرفتارى ها در ركود كامل به سر مى برد و فشارهاى تورمى كه داشت در اقتصاد ايران پيش مى آمد. فريدون خاوند: در مورد دهه ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۲ خورشيدى كه حتى از نظر بسيارى از صاحبنظران اقتصادى بعد از انقلاب اسلامى اين دهه يك دوره استثنايى در تاريخ اقتصادى ايران طى يك قرن گذشته است، مى خواستم بپرسم طى اين مدت ده سال چه نهادهايى و چه شخصيت هايى در سياست گذارى اقتصادى نقش عمده را بازى مى كردند؟ آيا سازمان برنامه بود، وزارت امور اقتصاد و دارايى بود، دربار بود، مجموعه اين عوامل بود؟ چه شد كه كشور توانست در اين مدت يك سياستى را به اجرا بگذارد كه به اين دوره يك پويايى اقتصادى خاصى بدهد؟ آقاى عاليخانى با اشاره به ركود اقتصادى شديد و نياز به پيدا كردن راه حلى براى حل مشكلات مى گويد با افزايش شمار كسانى كه تخصص در اقتصاد پيدا كرده بودند، نسل دومى داشت بالا مى آمد كه يك تغييرى در نيروى مديريت كشور ايجاد مى كرد: «همراه با اينها چند چيز واقعاً كمك كرد. يكى اينكه شاه در دهه چهل پشتيبان خيلى از رفرم هاى ضرورى بود. در داخل سازمان ادارى ايران مسئله مهم اين بود كه هماهنگى بين دستگاه هاى اقتصادى به وجود آمد. اين هم حادثه اى بود. براى اينكه سه دستگاهى كه در اين زمينه خيلى موثر بودند، سازمان برنامه بود، بانك مركزى بود و وزارت اقتصاد. وزارت دارايى متاسفانه در تمام اين دوران نقشى كه در خيلى از كشورها داشته، در ايران نداشت. يعنى با ابزارهاى پولى از سیاست های شما پشتيبانى نمى كرد؟ ابزارهاى پولى را بانك مركزى دنبالش مى رفت و انجام مى داد. اما به خصوص در زمينه ابزار مالياتى، وزارت دارايى كار خاصى انجام نمى داد. و وزير دارايى هم كه در كارش درخشان و موفق بود، دكتر جمشيد آموزگار، به خاطر كار نفتش بود كه در آنجا نقش بسيار درخشانى داشت. ولى خود وزارت دارايى به عنوان دستگاهى كه بتواند ماليات وصول كند و از اين ابزار مالياتى براى تنظيم اقتصاد كشور بشود استفاده كرد، نقشى نداشت.» دكتر عاليخانى سپس با اشاره به اصلاحاتى كه ايران در اين دهه انجام داد، مى گويد اين اصلاحات بيشتر جنبه داخلى داشت و نقش سازمان هاى جهانى مانند بانك جهانى و صندوق بين المللى پول و روابط ويژه با دولتى مانند آمريكا بيشتر تاييد كننده بود تا كمك و راهنما. «مداخله آمريكا در دهه ۱۳۳۰ بيشتر به خاطر اين بود كه با سازمان اصل چهار كمك مفصلى به اقتصاد آن روز ايران مى كردند. چه در زمان ملى شدن نفت و دولت دكتر مصدق و چه بعد از آن. در زمان دولت مصدق شايد اصل چهار بزگترين عامل نگهدارى وضع ارزى و روابط بين المللى ايران بود. بعداً اصل چهار ديگر تعطيل شد براى اينكه خودشان گفتند كه ايران ديگر احتياجى به كمك ندارد. از اين گذشته هم خود ما ديگر نيازى نمى ديديم.» فريدون خاوند: آيا مى توان از دكتر امينى به عنوان زمينه ساز اقتصاد ايران ياد كرد و براى او نقشى قائل شد در دستاوردهاى اين دهه؟ به اين صورت كه مطرح مى كنيد فكر نمى كنم نقشى داشت. نقش امينى بيشتر اين بود كه شروع كرد راستش را به مردم گفتن. كه وضع خراب است. دوم اينكه جلوى مداخلات شاه را بگيرد. كه خيلى در اين زمينه كار مهمى انجام داد. ولى خودش متاسفانه برنامه نداشت و نمى دانست به چه جهتى مى خواهد برود.» آقاى عاليخانى بر روحيه خوشبينانه اى كه در پيامد اصلاحات ارضى در جامعه ايجاد شد، تاكيد مى كند و در مورد تاثير رويدادهاى ۱۵ خرداد بر اقتصاد جامعه مى گويد: «در مورد ۱۵ خرداد مى توانم به تحقيق بگويم كه مورد قبول عامه مردم كشور چه در شهرها و روستاها نبود. در روستاها به تحقيق نبود. به خاطر اينكه كسانى كه برپا كننده ماجراى ۱۵ خرداد شدند، مخالف اصلاحات ارضى بودند. دهقانى كه مى ديد كه صاحب زمين خواهد شد و خودش زمين دارد، به هيچ وجه حاضر نبود كه از اينها پشتيبانى كند. بنابر اين مردم، جز عده اى از روحانيان و عده اى از مالكان خيلى بزرگ و بعضى از سران عشاير، كسى با اينها موافق نبود. به عنوان مثال پس از انقلاب يكى از اقداماتى كه فورى انجام دادند در منطقه خراسان آستان قدس رضوى املاك زيادى داشت، كه به صورت وقف در اختيار آستان قدس بود. اينها در رفرم ارضى به عنوان تبديل به احسن به صورت نقد پول را در بانك ريختند كه بتوانند سرمايه گذارى كنند. پس از انقلاب يكى از اولين كارهايى كه دولت پس از انقلاب بيرحمانه كرد، پس گرفتن اين زمينها از كشاورزان بود. البته براى دلخوشى آنها گفتند كه ما به شما زمين خواهيم داد.» فريدون خاوند معتقد است كه دولت در جذب همراهى سياسى بخش بزرگى از روشنفكران و نيروهاى زنده اجتماعى ايران به اصلاحات، كامياب نبود و اين زمينه ساز رويدادهاى دهه پنجاه و انقلاب اسلامى شد. دكتر عاليخانى ضمن اينكه معتقد است تا اندازه اى با اين تحليل موافق است مى گويد: «جريان را بايد تدريجى نگاه كرد. زمانى كه شاه اصلاحات را اعلام كرد، همين طبقه روشنفكر احساس مى كرد شايد يك روزنه اميدى باز شده. خيلى از روشنفكران احساس كردند كه چيزى عوض شده. اما اين وضع را نمى توان با چند سال بعد از آن مقايسه كرد. اميدى كه ايجاد شده بود به تدريج تبديل به ياس كامل شد.»
 


همسران هفت اصلاح‌طلبی که پیش از این علیه فرماندهان قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران اعلام «جرم کرده‌اند» در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه اعلام کردند که شکایت همسران خود را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری خواهند کرد. همسران هفت فعال اصلاح‌طلبی که پیش از این علیه فرماندهان قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران اعلام «جرم کرده‌اند» در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه اعلام کردند که شکایت همسران خود را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری خواهند کرد. همسران این هفت نفر در نامه‌ای که روز پنج‌شنبه، ۴ شهریور، در وب‌سایت خبری جنبش راه سبز، جرس، به چاپ رسیده است، ضمن اظهار این که شکایت‌نامه همسران‌شان به استناد «فایل صوتی اعترافات یکی از سرداران سپاه مبنی بر طراحی برنامه‌هایی جهت مخدوش نمودن نتیجه انتخابات» نوشته شده اعلام کردند که مسئولان با این حرکت «کاملا قانونی و منطقی که طبق اصل صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی حق هر شهروندی است» به «نامناسب‌ترین و سخیف‌ترین نوع» برخورد کردند. محسن امین‌زاده، بهزاد نبوی،‌ مصطفی تاج‌زاده، عبدالله رمضان‌زاده، فیض‌الله عرب‌سرخی، محسن صفایی فراهانی و محسن میردامادی روز ۱۷ مردادماه با استناد به اظهارات فردی موسوم به «سردار مشفق» از او و برخی از فرماندهان قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به دلیل دخالت‌های «غیرقانونی» در روند انتخابات اعلام جرم کردند. به دنبال این شکایت از فرماندهان سپاه، آقایان امین‌زاده، صفایی فراهانی و تاج‌زاده بار دیگر به زندان فراخوانده شدند. همسران این هفت فعال اصلاح‌طلب در این نامه آورده‌اند زمانی ‌که معترضین به نحوه اجرا و نتایج انتخابات برای ابراز اعتراض خود به خیابان‌ها آمدند مسئولان نظام گفتند که «چرا شاکیان مطالبات خود را کف خیابان‌ها تعقیب می‌کنند»، اما این بار نیز که این شکایت «نه در کف خیابان، بلکه کاملا حقوقی و از طریق مراجع قانونی ذی‌ربط» مطرح شد و فرصتی بود تا مسئولان نظام به جای «موضع‌گیری‌های کاملا جهت‌دار، صداقت گفته‌های خود را به نمایش بگذارند»، به جای پیگیری موارد مطروحه در شکایت مذکور، برخی شاکیان به زندان بازگردانده و برخی دیگر نیز تهدید به بازداشت دوباره شده‌اند.  امضاکنندگان این نامه در ادامه آورده‌اندکه برخورد مسئولان نظام با این هفت نفر و همچنین «عدم تکذیب سخنان سراسر کذب و افتراآمیز فردی موسوم به سردار مشفق از سوی مراجع مسئول و غیرمسئول» خود تأییدی است بر «حقانیت شکایت این هفت قربانی پرونده‌سازی‌های پس از انتخابات». همسران این هفت نفر که عبارتند از مهناز اصغرزاده، عفت خطیبی، هنگامه رضوی، مریم شربت‌دار قدس، سکینه کریم‌زاده، زهرا مجردی و فخر‌السادات محتشمی‌پور در پایان این نامه آورده‌اند که شکایت «به‌حق» همسران خود و «دیگر قربانیان» را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری خواهند کرد.
 


در آستانه سال تحصيلى جديد روزنامه كيهان در سرمقاله شماره پنج شنبه خود با حمله مجدد به دانشجويان و استادان منتقد و معترض ، آن ها را « پياده نظام دشمن » خوانده و خواهان محدوديت و برخورد بيشتر با دانشجويان و دانشگاهيان شده است.در آستانه سال تحصيلى جديد روزنامه كيهان در سرمقاله شماره پنج شنبه خود با حمله مجدد به دانشجويان و استادان منتقد و معترض ، آن ها را « پياده نظام دشمن » خوانده و خواهان محدوديت و برخورد بيشتر با دانشجويان و دانشگاهيان شده است. اين روزنامه با اشاره به اظهارات اخير آيت الله خامنه اى كه گفته «دشمن، شما دانشجويان را در دايره قرمز گذاشته، مشخص تان كرده» ادعا كرد كه «طرح به ميدان آوردن دانشگاهيان به عنوان پياده نظام دشمن جزو اهداف اصلى معاندان بوده و اين قبيل پروژه ها با هماهنگى سرويس هاى جاسوسى و امنيتى بيگانگان صورت مى پذيرد.» كيهان در ادامه «تشكل هاى منتقد و ناراضى دانشجويى» را «يكى از مسيرهاى نفوذ دشمن» معرفى كرده و همزمان نوشته که «نشريات دانشجويى نيز از جمله مواردى است كه زمينه قابل ملاحظه اى براى نفوذ دشمن دارد.» اين روزنامه كه زیر نظر نماينده منصوب آيت الله خامنه اى اداره مى شود همچنين «مسائل و مشكلات صنفى» دانشجويان و طرح «مسائل قومى و حتى مذهبى» مطرح شده از سوى دانشجويان را هم به دشمنان نسبت داده و البته اتهاماتى نيز به استادان دانشگاه وارد كرده و نوشته است: «نفوذ در ميان اساتيد دانشگاه، توجه به مسايل فرهنگى دانشجويان و استحاله فرهنگى و ترويج بى حجابى و اباحه گرى و نكاتى از اين دست نيز به طور قطع در دايره هدف دشمن قرار دارد.» اين روزنامه با وارد آوردن چنين اتهاماتى به دانشجويان و استادان دانشگاه، بر اعمال محدوديت ها و برخوردهاى بيشتر از سوى نهادهاى حكومتى تاكيد كرده و همزمان از گروه هاى وابسته به جناح حاكم در دانشگاه ها همچون بسيج دانشجويى كه از آن ها با عنوان «دانشجويان و اساتيد متعهد، انقلابى» نام برده خواسته است: «پس از دريافت نشان افسرى و فرماندهى جبهه مقابله با جنگ نرم» از سوى آيت الله خامنه اى بايد به «وظايف مهمى در قبال خنثى كردن توطئه هاى دشمن» در دانشگاه ها اقدام كنند. همزمان روزنامه ابتكار خبر داده كه «مراسم معارفه رئيس جديد مركز تحصيلات تكميلى علوم پايه زنجان و توديع رئيس سابق آن» به «درگيرى و زخمى شدن تعدادى» منجر شده است. به نوشته اين روزنامه، به دنبال بركنارى دكتر ثبوتى در دانشگاه زنجان اعتراضاتی در اين دانشگاه شكل گرفت و به مراسم توديع و معارفه هم كشيده شد و «دانشجويان معترض كه شمار آنها به ۳۰۰ نفر مى‌رسيد از نخستين ساعات مراسم با تجمع مقابل محل برگزارى مراسم توديع و معارفه و قفل كردن درهاى ورودى، اجاره ورود مسئولين را به اين محل ندادند.» به نوشته روزنامه ابتكار، با ورود استاندار زنجان به محل و بالا گرفتن تنش، دانشجويان معترض مانع از ورود استاندار زنجان به محل برگزارى اين مراسم شده اند و «محافظان و نيروى انتظامى وارد عمل شده اند. اين روزنامه شمار دانشجويان مجروح و بازداشت شده را اعلام نكرده است. بركنارى تعدادى از روساى دانشگاه ها كه به نوشته روزنامه ها تعداد آن ها بيش از ۲۰ تن اعلام شده و همزمان بركنارى، اخراج و بازنشستگى اجبارى برخى از مقام هاى دانشگاهى و استادان سرشناس تازه ترين اقدام دولت براى همسو كردن دانشگاه هاست كه اعتراضاتى را به دنبال داشته است. هشدار درباره افزايش فعاليت و گرايش به دين زرتشتى روزنامه جمهورى اسلامى با انتشارى خبرى كوتاه نسبت به افزايش فعاليت زرتشتيان و نيز گرايش جوانان به این دين كهن ايرانى هشدار داده است. اين روزنامه با اشاره به اينكه «در ادامه فعاليت مبلغين آيين زرتشت در سطح كشور، اخيراً تعدادى از مبلغين آئين مزبور با نام گروه هورمزد اقدام به طراحى و توزيع سالنامه‌اى كه جلد آن منقوش به عكس زرتشت است كرده‌اند» نوشته است: «در صفحات داخلى اين سالنامه جملاتى درخصوص مبانى فكرى آيين زرتشت ، معرفى حكماى اين آئين با محوريت "پندار نيك، گفتار نيك و كردار نيك" درج شده است.» روزنامه جمهورى اسلامى در عين حال محل فعاليت هاى تازه زرتشتيان را مناطق شمالى كشور توصيف كرده و نوشته كه سالنامه مورد نظرش هم «در محمودآباد و فريدون كنار در حال توزيع و انتشار است» و «به سالروز ميلاد زرتشت، اعياد، مناسبت‌ها تصاوير الهه‌ها و اسطوره‌هاى اين آيين و فلسفه وجودى آن ها پرداخته شده است.» در حالى كه دين زرتشتى علاوه بر آنكه دين كهن ايرانى است براساس قانون اساسى فعلى نيز از اديان رسمى كشور به شمار مى آيد روزنامه جمهورى اسلامى از آن به عنوان «آيين» نام برده و حتى آن را با مسلمانان «وهابى» در مناطق جنوبى كشور مقايسه كرده است. بحث بر سر حذف تعطیلی ها به دنبال تصويب يك فوريت طرحى در مجلس شوراى اسلامى براى «حذف تعطيلات ملى درقبال افزايش تعطيلات مذهبى» كه در صورت تصويب نهایی به دولت اجازه مى دهد «تعطيلات عيد فطر را به سه روز افزايش مى‌دهد و در ازاى آن، تعطيلى رسمى روزهاى ۱۵ خرداد و ۲۹ اسفند را لغو كند» روزنامه خراسان با انتشار يادداشتى از جناح حاكم بر كشور پرسيده كه «حذف تعطيلى ۱۵خرداد و ۲۹ اسفند با چه توجيهى » صورت مى گيرد. اين روزنامه با اشاره به اينكه «نكته حائز اهميت اين است كه طراحان پيشنهاد دادند كه روزهاى ۱۵ خرداد و ۲۹ اسفند روز ملى نفت از شمار تعطيلات حذف و به جاى آن دو روز به تعطيلات عيد فطر افزوده شود» نوشته است: «واقعيت اين است كه نگاه خوش بينانه به اين طرح اين است كه پيشنهاد كنندگان در انتخاب جايگزين بد سليقه بوده و درست انتخاب نكرده اند ولى از سوى ديگر انسان تعجب مى كند كه چرا در مجلس و خانه مردم طرح هايى پيشنهاد مى شود كه منجر به حذف تعطيلى ۱۵ خرداد و روز ملى شدن نفت مى شود.» روزنامه خراسان با تاكيد بر اينكه «مگر نه اين است كه ۱۵خرداد نقطه شروع انقلاب اسلامى» و آيت الله خمينى گفته که «روز ۱۵ خرداد را براى هميشه عزاى عمومى اعلام مى كنم» و يادآورى اينكه «۲۹ اسفند» «روز ملى نفت و روز مبارزه ملت عليه استعمار» است ، نوشته که «با چه توجيهى نماينده محترمى به خود اجازه مى دهد با ۱۵خرداد اين گونه برخورد كند.» این روزنامه نوشته است: «هم چنين اصرار ورزى براى حذف ۲۹ اسفند روز ملى شدن نفت در حالى مطرح مى شود كه چندى قبل نيز طرح حذف آن مطرح و با اشاره رهبرى آن طرح حذف شد.» اين روزنامه با طرح اين پرسش كه «در مجلسى كه صبغه اصولگرايى دارد، چگونه به اصول حمله مى شود و يك فوريت آن راى مى آورد» می نویسد: «بايد به آقايان گفت "اين تذهبون"، بالاخره وقتى حذف تعطيلى ۱۵ خرداد راى آورد، خيلى دور به نظر نمى رسد كه حذف تعطيلى ۲۲ بهمن در آينده راى بياورد.» كشته شدن دو عضو سپاه طى درگيرى در كردستان روزنامه هاى رسالت و آرمان خبر داده اند كه طى درگيرى در مناطق مرزى كردستان دست كم دو عضو سپاه پاسداران و نيز «پنج نفر از عوامل ضد انقلاب» كشته شده اند. روزنامه آرمان نوشته است: اين درگيرى كه سه‌ شنبه ‌شب در منطقه مرزى كردستان روى داده و طى آن پنج نفر كه اين روزنامه آن ها را «عوامل ضدانقلاب» ناميده و نيز دو پاسدار به اسامى بختيار امينى و عبدالرحمان كريمى از اعضاى « سپاه بيت‌المقدس كردستان» كشته شده اند. روزنامه رسالت نيز خبر برگزارى «تشييع جنازه دو عضو سپاه پاسداران» در سنندج را منتشر كرده و از قول فرمانده سپاه بيت المقدس كردستان نوشته كه «تاوان كشته شدن پاسداران را مى گيريم.» به نوشته اين روزنامه، سرتيپ پاسدار «الله نور نوراللهى» كه فرماندهى سپاه استانى كردستان را برعهده دارد در تشييع جنازه اين دو عضو سپاه اعضاى گروه هاى كرد مخالف جمهورى اسلامى را «حرام زاده» خوانده و گفته است: «حرام زادگان امروزه در گوشه هايى خود را پنهان مى كنند تا اينكه عزيزان ما را به رگبار بسته و آن ها را ترور كنند.» اين فرمانده سپاه همچنين گفته كه گروه هاى مخالف كرد و «اين افراد خود را كرد و مدافع كردستان و كردها مى دانند مگر خانواده هاى بختيار امينى و عبدالرحمان كريمى كرد و مدافع مكتب اسلام و قرآن نبودند.» هيچ يك از دو روزنامه رسالت و آرمان به اسم گروهى كه سه شنبه شب با سپاه پاسداران در مناطق مرزى كردستان درگيرى مسلحانه داشته ، اشاره اى نكرده اند. «دولت به جاى زورآباد، اختيارآباد بسازد» برخى از روزنامه هاى پنج شنبه ايران با انتشار عكس و اظهارات مهدى كلهر ، انتقاد مشاور رسانه اى احمدى نژاد از رييس دولت را مورد توجه قرار داده اند. روزنامه تهران امروز در همين خصوص از «پيش‌ بينى مهدى كلهر از سرنوشت طرح‌هاى دولت» و از جمله «شكست دو طرح مسكن مهر و كاهش جمعيت تهران» خبر داده است. اين روزنامه با يادآورى اينكه «در پنج سال اخير كم نبوده‌ اند دولتمردانى كه لب به انتقاد از سياست‌هاى دولت گشوده ‌اند و يا از برخى مناسبات و رفتارها گلايه نموده ‌اند» نوشته است: «ولى اغلب اين گلايه‌ها پس از رفتن از دولت بوده ‌است و يا در كابينه مطرح شده است ، همچنان‌كــه روزگارى دانش ‌جعفرى در مراسم توديع خويش افشاگرى كرد يا صفارهرندى كه اينك در دولت سمتى ندارد، منتقد دولت شده ولى روز چهارشنبه مهدى كلهر، مشاور رسانه‌اى محمود احمدى نژاد در گفت ‌و گويى رسانه‌اى تندترين انتقادها را عليه دولت دهم مطرح كرد» و از جمله اعلام كرد كه به رييس دولت گفته است چرا در مجمع عمومى سازمان ملل شركت مى‌كند ولى به مجمع تشخيص مصلحت نظام نمى‌رود. به نوشته اين روزنامه، مشاور احمدى نژاد همچنين «تلويحا از سازوكار اجرايى سفرهاى استانى و اجراى قانون هدفمندشدن يارانه‌ها انتقاد كرده» و گفت كه «از دولت خواست به جاى زورآباد، اختيارآباد بسازد.»
 


۵ برنده‌ی جايزه صلح نوبل، در نامه‌ای به رئيس جمهوری آمريکا خواستار سفر وی به هيروشيما شدند. در نامه‌ی اين افراد آمده است که اين سفر خواست رئيس جمهوری آمريکا برای ايجاد جهانی عاری از تسليحات هسته‌ای را تقويت خواهد کرد. ميخائيل گورباچف آخرين رئيس جمهوری شوروی سابق، لخ والسا رئيس جمهوری سابق لهستان ،‌ فردريک ويلم دی کلرک، رئيس جمهوری سابق آفريقای جنوبی، خوزه راموس هورتا، رئيس جمهوری تيمور شرقی و اسکار آريس سانچز، رئيس جمهوری سابق کاستاريکا، در نامه‌ی ارسالی خود به باراک اوباما، اعلام کردند تصميم وی برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای آنان را نسبت به وقوع اين مهم دلگرم کرده است. پنج برنده جايزه صلح نوبل با امضاء اين نامه از اوباما خواستند تا به آنها در ادای احترام به قربانيان بمباران اتمی بپيوندد و سخنران اصلی يازدهمين اجلاس جهانی برندگان صلح نوبل باشد. اين اجلاس قرار است آذرماه در هيروشيما برگزار شود.
 


ستيزه‌جويان طالبان ۹ مأمور پليس افغانستان را در شمال آن کشور به قتل رساندند. اين حمله روز پنجشنبه در ولايت قندوز، که از بخش‌های نسبتاً امن و آرام افغانستان است، روی داد. به گفته‌ی محمد عمر، والی قندوز، حمله‌ی نيروهای طالبان پيش از سحر روز پنجشنبه و در زمانی انجام شد که اين مأموران در خواب بودند. تنها يک مأمور پليس از اين مهلکه جان سالم بدر برد و به گفته‌ی مقام‌های محلی با جراحات وارده به بيمارستان منتقل شده است.
 


برخی از خانواده های قربانيان حملات ۱۱ سپتامبر به برج‌های مرکز تجارت جهانی، در حمايت از ساخت مسجد و مرکز مسلمانان در نزديکی محل اين حادثه در نيويورک، دست به تظاهرات زدند. تظاهرکنندگان که اعضاء ائتلافی متشکل از ۴۰ سازمان مدنی و مذهبی بودند، ضمن حمايت از طرح ساخت مرکز مسلمانان، آن را نشانی از احترام به حقوق بشر، آزادی مذهب و تنوع در عقايد و باورها دانستند. باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا نيز پيشتر با اين طرح موافقت کرده بود اما مخالفان سياسی وی می گويند ساخت مسجد در نزديکی محل حادثه‌ی ۱۱ سپتامبر نشان از بی‌احترامی به قربانيان اين حادثه دارد که در حمله‌ی يک گروه مدعی طرفداری از اسلام، کشته شدند.
 


شمار تلفات رشته بمب گذاری‌های روز چهارشنبه‌ی عراق که در شش استان آن کشور به وقوع پيوست، به دست‌کم ۶۰ کشته و بيش از ۲۵۰ زخمی رسيد. ژنرال استفان لانزا، سخنگوی ارتش آمريکا ضمن ابراز نگرانی از اين حملات گفت: «قطعاً اين حملات که از بصره تا کرکوک اتفاق افتاد، باعث نگرانی شديد ماست، و ما آن را بسيار جدی پی‌گيری خواهيم کرد. با اين همه به نظر ما مهمترين کاری که در حال حاضر بايد انجام شود، تشکيل دولت در عراق است». هر چند هيچ گروهی تاکنون مسئوليت اين حملات را بر عهده نگرفته است اما نوری المالکی، نخست وزير عراق، القاعده و بقايای رژيم بعث را مسئول اين بمب‌گذاری‌های انتحاری دانست.
 


همسران هفت تن از چهره‌های اصلاح‌طلب در نامه‌ای به صادق لاريجانی، خواستار رسيدگی به شکايت آنها از گروهی از فرماندهان سپاه پاسداران، شدند. آقايان نبوی، تاج زاده، عرب سرخی، ميردامادی، امين زاده، رمضان زاده و صفايی فراهانی در نيمه‌ی دوم مردادماه، با استناد به سخنان منتشر شده‌ی سردار مشفق، عليه آنچه دخالت سازمان يافته‌ی بخشی از فرماندهان قرارگاه ثارالله سپاه در انتخابات رياست جمهوری سال گذشته خواندند، شکايتی را تسليم قوّه‌ی قضائيه کردند. به گزارش پايگاه نوروز، وابسته به جبهه‌ی مشارکت، همسران اين افراد در نامه‌ی خود به رئيس قوّه‌ی قضائيه بر پی‌گيری شکايت آنها تأکيد کرده و نسبت به عواقب عدم رسيدگی به اين شکايت هشدار داده‌اند.
 


مقام‌های امنيتی مکزيک اعلام کردند اجساد ۷۲ نفر که در مزرعه‌ای در شمال شرقی آن کشور يافت شده، مربوط به مهاجرانی است که توسط باندهای تبهکارِ قاچاقچیِ مواد مخدر به قتل رسيده‌اند. سخنگوی شورای امنيت ملی مکزيک، آلِخاندرو پویِر، می‌گويد تحقيقات اوليه حاکی از آن است که کشته‌شدگان مهاجران غيرقانونی از کشورهای هندوراس، السالوادور، برزيل و اکوادور بودند و در تلاش برای رسيدن به آمريکا در دام قاچاقچيان افتادند. انگيزه قتل اين افراد هنوز روشن نشده، اما گروه‌های قاچاقچی مواد مخدر فعاليت‌های خود، در ماه‌های گذشته در مکزيک را افزايش داده‌ و به اخاذی و آدم‌ربايی از مهاجران روی آورده‌اند.
 


وزير دفاع جمهوری اسلامی از آمادگی تهران برای فروش تسليحات نظامی به لبنان در صورت درخواست آن کشور خبر داد. احمد وحيدی، روز چهارشنبه پس از نشست هيئت دولت، در اين باره گفت: «لبنان کشور دوست ماست و اگر درخواستی در اين خصوص ارايه شود ما آمادگی داريم به آن کشور کمک کنيم و با آن کشور تعامل تسليحاتی داشته باشيم». روز سه شنبه حسن نصرالله، رهبر گروه حزب الله از دولت لبنان خواسته بود تجهيزات مورد نياز ارتش آن کشور را از ايران تأمين کند.
 


حملات مرگبار در عراق دستکم ۵۶ کشته و حدود ۲۵۰ زخمی برجای گذاشت. اين حملات که بيشتر عليه نيروهای امنيتی انجام شده، يادآور خشونت های دوران اوج گيری ناآرامی های داخلی در عراق است حملات مرگبار در عراق دستکم ۵۶ کشته و حدود ۲۵۰ زخمی در پی داشت. اين حملات که بيشتر عليه نيروهای امنيتی انجام شده، يادآور  خشونت های دوران اوج گيری ناآرامی های داخلی در عراق  است. این حملات همزمان با خروج نيروهای آمريکايی از عراق  افزایش یافته است. حملات ياد شده در دو سال گذشته بی سابقه بوده و نيروهای پليس و نيروهای ارتش عراق را هدف گرفته است. نيروهای آمريکايی در حال خروج از عراق هستند و فقط ۵۰ هزار نيروی نظامی در اين کشور باقی می مانند که پايين ترين شمار نيروهای نظامی مريکايی در اين کشور، در هفت سال گذشته است. انفجارهای قوی در ساختمان های امنيتی که از مجموعه های امن به شمار می آيند، باعث خرابی های زياد شد و حتی بلوک های محافظ سيمانی که برای حفاظت نصب شده بود، تخريب شد. به گزارش آسوشيتد پرس، وزارت خارجه عراق اعلام کرد شورشيان و شبه نظاميان در تلاش هستند در حالی که دولت عراق هنوز تشکيل نشده، تا جايی که می توانند هرج و مرج داخلی ايجاد کنند. هوشيار زيباری، وزير خارجه عراق گفت:«شما در عراق با دولت از کار افتاده روبرو هستيد و يک خلاء سياسی و همزمان، نيروهای آمريکايی که در حال خروج هستند. در چنين فضايی، گروه های تروريستی شرايط را مساعد می بينند.» انفجارها و ناامنی ها، خشم و ناراحتی مردم را در پی داشت و معترضان، دولت و مقامات امنيتی را به ناکارآمدی در برابر شورشيان، متهم کردند. حدود ۲۶۵ نيروهای نظامی و امنيتی در سه ماه گذشته در عراق کشته شدند. در پنج ماه پيش از آن، اين آمار در حدود ۱۸۰ تن بود. در ماه اوت، ماه جاری ميلادی، به طور ميلادی هر روز پنج نيروهای انتظامی و نظامی در عراق کشته شدند. حملات عراق در ۱۴ شهر اين کشور روی داد و در برخی از شهرها، شورشيان به قصد در دست گيری کنترل امنيتی، نيروهای انتظای را هدف قرار دادند. مرگبارترين حمله در کوت در ۱۶۰ کيلومتری جنوب شرقی بغداد روی داد و يک بمبگذار انتحاری، خودروی بمبگذاری شده را به ديوار حائل امنيتی ايستگاه پليس کوبيد. ۱۹ تن کشته شدند که ۱۵ تن از آنها از نيروهای پليس بودند. ۹۰ تن هم زخمی و مجرو ح شدند. در شمال بغداد يک بمبگذار انتحاری هم يک خودروی بمبگذاری شده در يک پارکينگ پشت ايستگاه پليس منتشر کرد که باعث کشته شدن ۱۵ تن از جمله شش نيروی پليس شد. در شهر موصل هم شبه نظاميان يک ايستگاه بازرسی را به گلوله بستند که يک پليس کشته شد. حمله های ديگری هم در استان صلاح الدين روی داد. يک پليس در شهر تکريت، زادگاه صدام حسين به آسوشيتد پرس گفت که اين حمله ها، باعث می شود عراق به دوران ناامنی و بی ثباتی بازگردد. در تکريت هم بمب کنار جاده ای باعث کشته شدن يک پليس و زخمی شدن يک پليس ديگر شد. گزارش ها حاکی است نگرانی ها از بالاگرفتن ناامنی در عراق و امکان بروز ناامنی های بيشتر، جدی است.
 


مسعود ميرکاظمی، وزير نفت ايران روز سه شنبه گفته است برای مقابله با تحريم کشورهای غربی، جمهوری اسلامی تولید بنزین را به میزان ۲۰ ميليون ليتر افزایش می دهد و در آينده نزدیک واردات اين فرآورده نفتی متوقف خواهد شد.مسعود ميرکاظمی، وزير نفت ايران روز سه شنبه گفته است برای مقابله با تحريم کشورهای غربی، جمهوری اسلامی  تولید بنزین را  به میزان ۲۰ ميليون ليتر  در  روز افزایش می دهد و  در آينده نزدیک واردات اين فرآورده نفتی متوقف خواهد شد. شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون طی چهار قطعنامه تحريمی از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. بیشتر بخوانید: ر ئيس کل بانک مرکزی: برای مقابله با تحریم باید واردات را کاهش داد تحريم های سازمان ملل متحد شامل صنعت نفت و گاز ايران نمی شود، ولی آمريکا و اتحاديه اروپا تحريم های يک جانبه عليه  جمهوری اسلامی اعمال کرده اند که براساس انها شرکت هايی که بنزين و ديگر فراوردهای نفتی تصفيه شده را به ايران صادر کنند مورد تحريم قرار می گيرند.  در همین حال، مسعود ميرکاظمی، وزير نفت ايران، روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفته است:«به زودی به برخی از کشورهای غربی که قصد فشار وارد کردن به ايران در زمينه بنزين را دارند اعلام خواهيم کرد که کشورمان هر گونه بخواهد تصميم می گيرد». به گزارش مهر مسعود ميرکاظمی با اشاره به « بهره برداری از طرحهای جديد بنزين سازی » اضافه کرده است:« با تکميل و راه اندازی تعدادی از اين پروژه‌ها در مجموع روزانه ۲۰ ميليون ليتر به ظرفيت توليد بنزين کشور اضافه می شود.» به گزارش آسوشيتدپرس، ايران رتبه دوم ذخاير نفتی جهان را در اختيار دارد و کماکان به عنوان دومين توليد کننده نفت کشورهای عضو اوپک روزانه چهار ميليون و دويست هزار بشکه نفت توليد می کند که بخش مهمی از اين توليد برای تامين نيازهای داخلی مصرف می شود. طبق اين گزارش، ايران به دليل نداشتن ظرفيت پالايشگاهی فقط قادر به توليد روزانه ۴۴ ميليون ليتر بنزين است که اين رقم تقريبا دو سوم نيازهای اين کشور را تامين می کند. بنابراين ايران روزانه نيازمند ۲۰ ميليون ليتر بنزين است که اين ميزان را از طريق واردات تامين می کند. رييس جمهوری آمريکا  ماه گذشته قانونی را امضا کرد که به موجب آن شرکت‌های صادرکننده بنزين به ايران، هدف تحريم ايالات متحده قرار می‌گيرند؛ با اين حال حتی پيش از تصويب اين طرح، شماری از شرکت‌های عمده صادرکننده بنزين، صادرات خود به ايران را قطع کرده بودند. شرکت های شل، ويتول، لوک اويل و توتال از جمله کمپانی هايی هستند که در ماه های اخير فروش بنزين به ايران را متوقف کرده اند.
 


وزير نفت ایران اعلام کرد که به زودی با افزايش توليد بنزين، ايران از واردات بنزين بی نياز می شود. ايران يه دليل مناقشه هسته ای خود با فشارها و تحريم های روز افزون رو به رو است و در اين ميان، آمريکا نيزتحريمهای يک جانبه ای عليه منابع تامين سوخت ايران وضع کرده است. آمريکا و اتحاديه اروپا در اقدامی جدا از تحريم های سازمان ملل، جرايمی برای صدور بنزين و ساير فرآوردهای نفتی به ايران در نظر گرفته اند.  اما مسعود ميرکاظمی وزير نفت ايران در حاشيه جلسه هيات دولت در روز چهارشنبه گفت، تحريم ها بر صنعت نفت ايران تاثيری نگذاشته است. به گفته وی به زودی ۲۰ ميليون ليتر در روز به توليد بنزين در ايران افزوده می شود. ايران در حال حاضر در حدود دو سوم از نياز بنزين خود را در داخل کشور توليد می کند. ايران صاحب دومين ذخاير نفت جهان است و در حال حاضر روزانه چهار ميليون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز توليد می کند.
 


مادران سه کوهنورد امريکايی روز سه شنبه از رييس «سازمان کنفرانس اسلامی»، که مقر آن در سنگال است، خواستند تا ضمن تماس با مقام های ايرانی، آزدای فرزندانشان را تحقق بخشند.مادران سه کوهنورد امريکايی، در ایران در زندان به سر می برند،  روز سه شنبه از رييس «سازمان کنفرانس اسلامی»،  خواستند تا ضمن تماس با مقامهای ايرانی، به  آزدای فرزندانشان کمک کند. مادران سه کوهنورد آمريکايی با انتشار بيانيه ای در روز سه شنبه ازاينکه «عبداله ويد» رييس سازمان کنفرانس اسلامی موافقت کرده است تا برای ازدای فرزندانشان با مقامهای ايرانی تماس بگيرد ابراز امتنان و سپاس گزاری کردند. شين باور و جاشوا فتال ۲۷ ساله به همراه سارا شورد ۳۱ ساله در تاريخ ۳۱ ژوئيه سال ۲۰۰۹ ميلادی، بيش از يک سال پيش، در حاليکه مشغول کوهنوردی در منطقه مرزی کردستان عراق با ايران بودند توسط ماموران مرزی ايران دستگير شدند. نورا شورد، مادر سارا شورد، درباره این که چگونه بفکر تماس با رييس سازمان کنفرانس اسلامی افتادند، به رادیو فردا می گوید:«اکنون ماه مبارک رمضان است و ما فکر کرديم چه کسی مي تواند به ما در زمينه ازادی فرزندانمان بو يژه در جهان اسلام کمک کند؟ خلا صه با اين فکر با سفير سنگال در واشنگتن تماس گرفتيم وايشان اين پيشنهاد را داد.» نورا مي گويد:« هنوز از جزييات و چگونگی کمک اقای «عبداله ويد» رييس سازمان کنفرانس اسلامی در اين زمينه اگاه نيستيم ولی همين قدر که ايشان پذيرفته اند تا به اين موضوع بازتاب وسيعی داده شود ما بسيار سپاس- سگزاريم.» نورا شورد افزود:« هنگامي که ماجرای گرفتاری فرزندانمان را برای ايشان توضيح داديم ايشان بيدرنگ فوريت و اهميت اين موضوع را درک و قول همکاری داد.» خانم شورد  در پاسخ به این که  ايا پس از اولين واخرين ديدارتان با سارا، شين و جاش، تماس مستقيم ويا غير مستقيمی با انها داشته ايد ،  گفت:«ايکاش پاسخم بشما مثبت بود ولی متاسفانه اينطورنيست و از هنگاميکه از ايران بازگشتيم هيچ خبری ازانها نداريم، حتی از مقامهای ايرانی خواستيم که يک نسخه ازسوابق پزشگی سارا را در اختيار من بگذارند ولی تا بحال هيچ پاسخی نشنيده ايم.»  نورا  شورد در باره  امکان کمک گرفتن از افراد سرشناسی همچون جيمی کارتر و بيل کلينتون دو رييس جمهنور پيشين امريکا در اين زمينه  می گوید:« به نظر ميرسد چنين اقدامی منطقی باشد، ولی در يکی دومورد خاص کشور مقابل، کشوری بوده مثل کره شمالی بود که برای ازادی شهروندان امريکايی، تقاضا کرده بود يک فرستاده ويژه از واشنگتن به آنجا برود. ولی در مورد ما متاسفانه ايران تا بحال به اين موضع اشاره ای نکرده است.»  خانواده این سه کوهنورد می گویند فرزندانشان  از  سی ويکم ماه ژوئيه سال ۲۰۰۹ بدون اتهامی يا محاکمه ای در زندان اوين محبوس شده اند. پیشتر وزير اطلاعات جمهوری اسلامی اين سه کوهنورد آمريکايی را به همکاری با نهادهای اطلاعاتی آمریکا متهم کرده بود. سخنگوی وزارت خارجه آمريکا اين اتهام را رد کرده و گفته است چنین اتهامی صحت ندارد.
 


حيدر مصلحی، وزير اطلاعات ایران روز چهارشنبه گفت، سرويس امنيتی ايران برای دستگيری مهدی هاشمی رفسنجانی، فرزند رئيس تشخيص مصلحت نظام به اينترپل – پليس بين الملل – نيازی ندارد. مهدی هاشمی متهم است که در اعتراض های بعد از انتخابات رياست جمهوری دست داشته و در تابستان امسال اعلام شد که حکم بازداشتش به نيروی انتظامی و وزارت اطلاعات ابلاغ شده است. گفته می شود که آقای هاشمی اکنون در لندن پايتخت بريتانيا بسر می برد. پيش از اين روح الله حسينيان، از نمايندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی از مقامهای امنيتی خواسته بود که برای بازداشت مهدی هاشمی در خارج از کشور از پليس اينترپل کمک بگيرند. اما چنانکه خبرگزاری ايرنا گزارش داده، وزير اطلاعات ايران گفته است که ايران برای آنچه وی «برخورد با مهدی هاشمی» خوانده، راه ديگری دارد. آقای مصلحی در اين باره توضيح بيشتری نداد.
 


شيمون پرز، رئيس جمهوری اسرائيل روز چهارشنبه از مديرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست که در برخورد با برنامه هسته ای ايران، واکنش شديدتری نشان دهد. يوکيو آمانو که از ماه دسامبر سال گذشته به سمت مديرکلی آژانس بين المللی انرژی اتمی منصوب شده، برای نخستين بار به اسرائيل سفر کرده است. اسرائيل پيمان منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا نکرده و به همين دليل از اعضای آژانس بين المللی انرژی هسته ای نيست. اين کشور ايران را متهم می کند که به دنبال دستيابی به سلاح هسته ای است. همزمان اسرائيل تنها کشور خاورميانه است که گفته می شود به سلاح هسته ای دست پيدا کرده اما دولت اين کشور هيچ گاه اين موضوع را تاييد يا تکذيب نکرده است.
 


سازمان انرژی اتمی ايران اعلام کرد که در حال حاضر، اکتشاف و استخراج اروانيوم از اولويتهای ايران، بعد از راه اندازی نيروگاه بوشهر است. به گزارش خبرگزاری ايرنا، علی اکبر صالحی، رئيس آژانس انرژی اتمی ايران در حاشيه جلسه هيات دولت گفت در ايران برای کشف اورانيوم، تنها در يک سوم کشور جست و جو شده است. پيش از ايران برخی کارشناسان بين المللی اعلام کرده بودند که حجم اورانيوم در مخازن ايران بسيار اندک است. مقامهای ایران اين ادعا را تکذيب کرده بودند. همزمان به دليل پافشاری ايران بر غنی سازی اورانيوم، شورای امنيت سازمان ملل، تمامی کشورها را از فروش اورانيوم به ايران منع کرده است. غنی سازی اورانيوم کاربردی دوگانه دارد و می تواند هم برای مقاصد صلح آميز و هم برای ساخت سلاح هسته ای به کار رود.
 


نيکلا سرکوزی، رئيس جمهوری فرانسه به ايران هشدار داد اگر در رسيدن به «توافقی معتبر» بر سربرنامه هسته ای خود موفق نشود، قدرتهای جهانی مجبور خواهند شد برای حفاظت از کشورهای منطقه وارد عمل شوند. به گزارش خبرگزاری رويترز، آقای سرکوزی در نشست سالانه با سفرای اين کشور افزود: «اگر توافقی معتبر قابل دستيابی نباشد، انزوای ايران بيشتر خواهد شد.» رئيس جمهوری فرانسه گفت که سياست هسته ای ايران می تواند به «رقابت تسليحاتی» در منطقه دامن بزند و حتی سرانجام به درگيری نظامی بيانجامد. ايران می گويد که برای مذاکره با شش قدرت جهانی آماده است، اما اخيرا آيت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، مذاکره با آمريکا را به لغو تحريمها و تهديدهای نظامی مشروط کرد. نيکلا سرکوزی در سخنان روز چهارشنبه خود گفت تا زمانی که نيروگاه بوشهر در چارچوب قوانين بين المللی فعاليت می کند، فرانسه از آن استقبال می کند.
 


وزارت امور خارجه سوئد، در اعتراض به بسته شدن دفتر يک شرکت لوازم آرايش سوئدی در تهران و بازداشت کارکنان آن، سفير ايران را در استکهلم فراخواند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی وزارت خارجه سوئد گفت که در ديدار با رسول اسلامی، سفير ايران در اين کشور، اعتراض سوئد به حکم سنگسار سکينه محمدی آشتيانی نيز به اطلاع نماينده جمهوری اسلامی رسيده است. مقام های ايرانی روز شنبه، دفتر شرکت اوريفليم – Oriflame – را در تهران بستند و پنج کارمند آن را نيز بازداشت کردند. اين شرکت سوئدی، محصولات آرايشی به ايران وارد می کرد، اما مقام های قضايی ايران می گويند اين شرکت به اتهام دست داشتن در «کلاهبرداری های هرمی» بسته شده است. اين شرکت اعلام کرد که برای فروش محصولاتش در ايران، برای ۴۰ هزار نفر که عموما زنان هستند اين امکان را فراهم کرده است تا از طريق فروش محصولاتش، درآمد کسب کنند. همزمان خبرگزاری ايلنا به نقل از حيدر مصحلی وزير اطلاعات نوشت که احتمالا اين شرکت از حمايت يک سازمان جاسوسی نيز بهره مند بوده است.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته