هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ شهریور ۳۱, چهارشنبه

Latest News from Koocheh for 09/22/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



فرورتیش / رادیو کوچه

lichar@koochehmail.com

دفترچه خاطرات دخترم را پیدا کردم. بدجوری وسوسه شده‌ام. می‌دانم خیلی زشت است که یک پدر، نوشته‌های خصوصی دخترش را بخواند، اما نه!… فقط یک نگاه می‌اندازم. اصلن مثل فال حافظ، یک صفحه را باز می‌کنم. هر چی آمد، فقط همان را می‌خوانم…


 


روز چهارشنبه بر اثر انفجار یک بمب‌ در مراسم سان و رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد در غرب ایران تعدادی کشته و مجروح شده‌اند.

استان‌دار آذربایجان غربی انفجار بمب در این شهرستان را تایید کرده است.

Click here to view the embedded video.

وحید جلال‌زاده در ارومیه با بیان این‌که هنوز آمار رسمی و دقیقی از تعداد مجروحان و کشته‌شدگان این حادثه در دست نیست، اظهارداشت: «شمار کشته و زخمی‌های انفجار امروز مهاباد تا کنون ۱۱ کشته و ۵۸ زخمی است.»

بیشتر بخوانید:

«بیش از شصت کشته و زخمی در انفجار مهاباد»


 


محمدرضا / رادیوکوچه

mohamadreza@koochehmail.com

به گزارش ایلنا، افشین قطبی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران کنفرانس خبری را با جملاتی درباره آخرین وضعیت تیم ملی پس از دو بازی دوستانه مقابل چین و کره‌جنوبی و نیز در آستانه تورنمنت غرب آسیا این‌چنین آغاز کرد: «ما توانستیم دراین مدت خیلی چیزها را تغییر بدهیم. خیلی وقت بود که نتوانسته بودیم خارج از خانه چنین نتایجی بگیریم. سازمان‌دهی تیمی خیلی بهتر شده و من از این پیش‌رفت راضی هستم. با این‌حال هنوز مشکلات جزیی داریم که باید آن‌ها را برطرف کنیم. در بازی‌های دوستانه باید تیمی برای جام ملت‌ها بسازیم که ۹۰ دقیقه با سازمان‌دهی ظاهر شود و با برد از زمین بیرون بیاد. در تورنمنت غرب آسیا تیم‌هایی مثل بحرین، عراق و اردن بازی‌ها را جدی گرفته‌اند. ما تنها تیم غیرعربی هستیم. بازی‌ها برای ما جذابیت زیادی دارد و اجازه می‌دهد خودمان را محک بزنیم. در شرق آسیا خوب بوده‌ایم و باید در غرب هم خوب باشیم.

در بیرون زمین از نظر امکانات نیاز به تغییرات داریم. در غرب آسیا همه بازی‌ها در یک استادیوم برگزار می‌شود که منطقی نیست. نمی‌دانم چه کار می‌کنند. شاید مجبور شوند فینال را در زمین خاکی برگزار کنند. اگر یک تورنمنت بین‌المللی برگزار می‌شود، باید سطح برگزاری آن هم حرفه‌یی باشد. بازی‌کنان هر تیم فقط ۴۸ ساعت فرصت برای ریکاوری دارند که این سخت است و به کیفیت بازی‌ها لطمه می‌زند.

مسوولان باید به فکر کیفیت و پیش‌رفت بازی‌ها باشند. در غرب آسیا هم باید همین اتفاق بیافتد. پیروزی‌های تیم ملی پیروزی همه ایران است. مربیان و بازی‌کنان و هر کسی که در این فوتبال کار می‌کند، در این پیروزی هم سهیم است. تشکر می‌کنم از مردم ایران که ما را حمایت می‌کنند. افتخار می‌کنم که مربی تیم ملی ایران هستم.»

افشین قطبی در پاسخ به سوالی درباره خداحافظی فرهاد مجیدی، پیش از حضور در تمرینات تیم ملی گفت: «من احترام زیادی برای استقلال، کاپیتان و هوادارانش قایلم. خیلی چیزها در قلبم است که نمی‌توانم بگویم. فقط به تصمیم او احترام می‌گذارم. امیدوارم موفق باشد. دفتر مجیدی برای من بسته شده و من باید تیمم را برای جام ملت‌های آسیا بسازم.»

از قطبی پرسیده شد این درست است که می‌گویند مجیدی به‌دلیل اختلافش با علیرضا منصوریان، دست‌یار قطبی، از تیم ملی کنار رفته، و او پاسخ داد: «من فکر می‌کنم آن چیزی که به من مربوط می‌شود، درباره‌اش صحبت کردم. باید از خود مجیدی بپرسیم که چرا رفت. برای تمرکز و آرامش تیم ملی باید به بازی‌کنانی که هستند و به قهرمانی تیم ملی کمک می‌کنند، فکر کنیم.»

اما در ادامه این کنفرانس دلیل غیبت قطبی در نشست‌های کمیته فنی فدراسیون فوتبال مطرح شد که او چنین پاسخ داد: «من خیلی علاقه‌مند هستم و می‌دانم در آن‌جا کارهای خیلی بزرگ انجام می‌شود. من به‌خاطر اردوی تیم ملی کمی کار داشتم. منصوریان را هم به نمایندگی از خودم فرستادم.»

تیم ملی فوتبال ایران مجبور است بدون تعدادی از بازی‌کنان اصلی‌اش به بازی‌های غرب آسیا برود و این چیزی است که دست قطبی را تا حدودی خواهد بست: «این تورنمنت در تقویم فیفا قرار ندارد. به هیمن دلیل از نکونام و شجاعی نمی‌توانیم استفاده کنیم. تیم ذوب‌آهن در لیگ قهرمانان آسیا بازی می‌کند وما نمی‌توانیم بازی‌کنانشان را در اختیار داشته باشیم. ولی این فرصت را به جوانان می‌دهد که خودشان را نشان بدهند.»

از قطبی پرسیده شد آیا می‌داند همه انتظار دارند ایران قهرمان این تورنمنت شود و او در جواب گفت: «استرس از داخل خود ما است. ایمان داریم به این گروه و این تیم. و براین اساس به میدان می‌رویم. هدف من این است که با قهرمانی برگردیم. باید این روحیه و تفکر را ادامه دهیم و باید در سخت‌ترین شرایط و بهترین تیم‌های دنیا پیروز شویم. این تفکر خوب است. در بازی با چین شرایط زمین خیلی بد بود. ما به هم نگاه کردیم. گفتیم باید بازی را ببریم. این تیم پیروزی را یاد گرفته و تفکر بردن دارد.»

با توافق میان سرمربی تیم امید ایران و باش‌گاه سپاهان، قرار است مهدی رحمتی، دروازه‌بان تیم اصفهانی یکی از سه سهمیه بزرگ‌سال تیم زیر ۲۳ ساله‌های ایران در بازی‌های آسیایی گوانگ‌جو باشد.  قطبی درباره این تصمیم و استفاده بیش از اندازه از دروازه‌بان اصلی تیم ملی گفت: «قبول ندارم که فاصله بین گلرها کم است و رقابت زیاد.»

پیروانی هر تصمیم بگیرد احترام می‌گذارم. او به دنبال قهرمانی در بازی‌‌های آسیایی است. ما وظیفه داریم به او کمک کنیم تا تیم امید قهرمان شود. هر بازی‌کنی ممکن است مصدوم شود. ممکن است وقتی از تخت پایین می‌آیی مصدوم شوی. تفکر ما این است که تلاش کنیم تیم ملی در همه رده‌ها بهترین نتایج را بگیرد. باید تلاش کنیم تیم ملی را به جایگاه اصلی‌اش برگردانیم.»

آیا تیم ملی ایران با هدف قهرمان شدن به بازی‌های غرب آسیا می‌رود. قطبی با تاکید پاسخ مثبت می‌دهد: «من همیشه برای پیروزی برنامه‌ریزی می‌کنم. هدفم قهرمانی در همه تورنمنت‌ها است. بازی دوستانه و رسمی فرق نمی‌کند. نباید به خاطر چند برد در بازی دوستانه خودمان را گم کنیم. بلکه باید خودمان را تقویت کنیم که در بازی‌های رسمی هم به پیروزی برسیم و قهرمان شویم. در غرب آسیا هم به قهرمانی فکر می‌کنیم. این هم فرصت خوبی است که تیم را بسازیم و تقویت کنیم. همه هدف مسوولان هم همین است که تیم را از نظر امکانات تقویت کند که به هدفمان برسیم. نمی‌دانم قول قهرمانی که خبرنگاران مطرح می‌کنند از کجا آمده است. شاید من مقصر هستم که سال اول در پرسپولیس قول قهرمانی دادم و قهرمان هم شدیم. اما یک مربی همیشه نمی‌تواند قول بدهد. من نمی‌توانم، یک‌بار قول داده‌ام تا آخر عمر هم قول بدهم. این سوال دیگر قدیمی شده و بهتر است دنبال سوال‌های جدیدتر باشید. در فوتبال نمی‌شود همه چیز را پیش‌بینی کرد و بهتر است کسی قول ندهد.»

خبرنگاری از قطبی درباره سیستم تیم ملی پرسید: «شما همیشه با یک فوروارد بازی می‌کنید. بهتر نیست که با دو فوروارد یا بیش‌تر بازی کنید؟»

سرمربی تیم ملی در پاسخ گفت: «از زمانی که من به تیم ملی آمده‌ام ما همیشه با دو سیستم ۱-۳-۲-۴ و ۳-۳-۴ بازی کرده‌ایم. و همیشه تلاشمان این بوده که جلوی دروازه حریف تعدادمان زیاد باشد. در حقیقت ما با یک فوروارد بازی نمی‌کنیم و هافبک‌ها از کنار و وسط به دروازه حریف نزدیک می‌شوند. این یعنی این‌که ما همیشه با پنج نفر حمله می‌کنیم. ضمن این که ما سرعت چرخش توپ را در تیم ملی بیش‌تر کرده‌ایم و بازی‌کنان پاس‌های بیش‌تری به هم می‌دهند. زمانی هم که توپ را از دست می‌دهیم فضا را کم می‌کنیم تا بتوانیم بازی را کنترل کنیم. نتایجی را که هم اخیرن کسب کرده‌ایم به‌خاطر همین تفکرات بوده است.‌«

به قطبی یاداوری شد که سازمان تربیت‌بدنی و فدراسیون فوتبال انتظار دارند او تیم را در جام ملت‌های آسیا قهرمان کند و اگر این اتفاق نیافتد احتمالن قراردادش تمدید نخواد شد. سرمربی تیم ملی در این‌باره گفت: «‌من خواست شخصی‌ام از خودم قهرمانی در جام ملت‌ها است‌. لازم نیست که در قراردادم چیزی نوشته شود. من فقط به قهرمانی فکر می‌کنم.»

فدراسیون فوتبال همیشه به دلیل سفرهای قطبی مورد سوال قرار گرفته‌. برخی حتا او را مربی پروازی می‌نامند. چیزی که البته خودش حاضر نیست آن را بپذیرد و می‌گوید کاملن طبیعی است: «‌من کنار خیلی از مربیان بین‌المللی کار کرده‌ام و با آن‌ها دوست هستم. یک مربی ملی وظایف مختلفی دارد. او باید بازی‌های مختلف و بازی‌کنان مختلف را زیر نظر بگیرد. از طرفی حریفان تیمش را هم زیر نظر داشته باشد. در قرارداد من همه چیز به صورت حرفه‌یی ذکر شده است. من هر وقت که لازم باشد، به مسافرت می‌روم. گاهی هم ممکن است به خاطر کارهای شخصی‌ام هم به مسافرت بروم. در لیگ ایران هم بعضی از مربیان بعد از بازی به شهرستان‌ها می‌روند تا خانواده‌هایشان را ببینند. اگر شما اجازه بدهید من هم گاهی اوقات این‌کار را می‌کنم. من پروازی نیستم. اما سعی می‌کنم حداکثر وقتم را برای تیم ملی بگذارم تا تیمم نتیجه بگیرد.»

او درباره بازی‌های دوستانه تیم ملی در روزهای فیفا هم گفت: «ما دو روز فیفا را به خاطر بازی‌های لیگ از دست دادیم و به‌جای آن به تورنمنت غرب آسیا می‌رویم. چون قوانین می‌گوید که ما باید با تیم اصلیمان بازی کنیم. فقط ۱۷ نوامبر می‌ماند که با چند تیم خوب مذاکره کرده‌ایم که تا نهایی نشوند، نمی‌توانم اسمشان را بگویم.»

ایران سال گذشته در مرحله انتخابی جام‌جهانی در سئول با کره‌جنوبی مساوی کرد در حالی‌که برای صعود به پیروزی نیاز داشت اما کم‌تر از یک‌ماه گذشته در یک بازی دوستانه این تیم را در سئول شکست داد. از قطبی درباره تفاوت این دو بازی پرسیده شد و او گفت: «اگر بخواهم شوخی کنم، می‌گویم که تفاوت آن دو کره فقط یک گل بود. اما بازی ما از نظر روش متفاوت بود. ما برای بازی امسال فرصت بیش‌تری داشتیم و تیم هماهنگ‌تری ساخته بودیم. شما دیدید که همه بازی‌کنان با هم می‌رفتند و برمی‌گشتند. اگر این تیم پیش‌رفت کند و بین بازی‌کنان فاصله‌یی نیفتاد بهتر هم می‌شود.»

من تلاش می‌کنم که به همه جواب شفاف بدهم و اگر کاری غیر از این بوده، عذرخواهی می‌کنم ولی این را هم در نظر بگیرید که من باید طوری صحبت کنم که حاشیه‌های تیم ملی کم‌تر شود نگاه من به رسانه‌ها مثبت است ولی این حق را دارم که اگر انتقادی خوب بود‌ آن‌را بپذیرم و اگر خوب نبود، نپذیرم

شما با دعوت از مجیدی و می‌داوودی نشان دادید که به نظر رسانه‌ها احترام می‌گذراید و آن‌ها را به‌خاطر رسانه‌ها دعوت می‌کنید. قطبی در توضیح این جمله گفت: «من و کادر فنی با تیم ملی زندگی می‌کنیم و بامشورت هم‌دیگر بازی‌کنانی را برمی‌داریم که برای تیم مفید باشند. برایمان هم مهم این است که بازی‌کنان در شکل تیمی خوب باشند. ممکن است یک بازیکن عالی باشد، ولی بازی‌کنان پایین‌تر از او برای تیم ملی مفیدتر باشد. من آن زمان تشخیص دادم که می‌داوودی و مجیدی نباشند، اما در یک زمان دیگر تشخیص دادم که آن‌ها را دعوت کنم.»

خبرنگاری با کنایه به حرف‌های قطبی در کنفرانس خبری ماه گذشته یاداوری کرد و پرسید: «چه اتفاقی افتاد که آن‌ها یک هفته پیش گرسنه و تشنه تیم ملی نبودند اما یک هفته بعد گرسنه و تشنه تیم ملی شدند؟ قطبی جواب داد: «‌من قبول ندرام که فشار رسانه‌ها باعث دعوت آن‌ها به تیم ملی شد. بهتر است این دفتر را ببندیم. در تمام این مدت مشکلاتی مثل مصدومیت و مشکل پاسپورت و … اجازه نمی‌داد مجیدی را به تیم ملی دعوت کنم. ضمن این‌که شما هم بهتر است که به نظر کادر فنی برای انتخاب بازی‌کنان احترام بگذارید.»

با انتخاب قطبی به سرمربی‌گری تیم ملی قابل پیش‌بینی بود که بازی‌کنی چون شیث‌رضایی که در تیم پرسپولیس روزهای دشواری را برای قطبی رقم زده بود‌، جایی در تیم ملی نخواهد داشت، با این حال خبرنگاران ترجیح می‌دهند هم‌چنان از سرمربی تیم ملی درباره دعوت احتمالی از این بازیکن بپرسند: «من هیچ کینه‌یی‌ از او ندارم. برای کادر فنی اخلاق، نظم و عکس‌العمل در باخت و برد، عکس‌العمل روی نیمکت و سکو و رفتار و کردار بازی‌کنان بسیار مهم است. ما بر مبنای آن تصمیم می‌گیریم. مطمئن باشید اگر من بدانم شیث برای تیم ملی مفید است، او را دعوت می‌کنم. ولی این را هم بدانید بازی‌کنانی که در پست او هستند، بازی‌کنان خوبی هستند و دلیلی نمی‌بینم که بازیکنی در این پست عوض کنم.»

برای خبرنگارانی که به دنبال جملات جنجالی هستند، شاید پاسخ‌های قطبی راضی‌کننده به نظر نرسد. یک نفر به‌او یادآوری کرد که خیلی شفاف پاسخ نمی‌دهد و پرسید اگر این‌طور است چرا مصاحبه مطبوعاتی می‌گذارد؟ قطبی در پاسخ مودبانه گفت: «‌من تلاش می‌کنم که به همه جواب شفاف بدهم. و اگر کاری غیر از این بوده، عذرخواهی می‌کنم. ولی این را هم در نظر بگیرید که من باید طوری صحبت کنم که حاشیه‌های تیم ملی کم‌تر شود. نگاه من به رسانه‌ها مثبت است. ولی این حق را دارم که اگر انتقادی خوب بود‌ آن‌را بپذیرم و اگر خوب نبود، نپذیرم. شما آزادید هر چه می‌خواهید بنویسید. اما من اگر قرار باشد همه خواسته‌‌ها را اجرا کنم، نمی‌توانم مربی خوبی برای تیم ملی باشم.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌ها از منابع تایید نشده، فرزند شهید باکری روز چهارشنبه پس از درگیری با نیروهای لباس شخصی توسط آن‌ها بازداشت شده است.

به نقل از جرس، خانواده باکری و همت هنگامی که قصد ملاقات با مهدی کروبی را داشتند با اسپری گاز اشک‌آور مورد تعرض نیروهای لباس شخصی قرار گرفته و در جریان این حمله احسان باکری، پسر باکری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

به گفته برخی منابع، مهدی کروبی پس از تماس تلفنی صبح امروز با خانواده این شهدا و دل‌جویی از بابت اتفاق به وقوع پیوسته مقابل منزل میرحسین موسوی، از خانواده آن‌ها برای حضور در منزلش دعوت به عمل آورده بود.

نیروهای لباس شخصی هنگام مراجعت خانواده همت و باکری به منزل کروبی به آن‌ها تعرض و احسان باکری را بازداشت کردند.


 


آرش و آوا / دفتر آمریکا / رادیو کوچه

Arash.ava@koochehmail.com

«پروین اعتصامی»، شاعره‌ی نام‌دار معاصر ایران از گویندگان قدر اول زبان فارسی است که با تواناترین گویندگان مرد برابری کرده و به گواهی اساتید و سخن‌شناسان معاصر گوی‌سبقت را از آن‌ها ربوده است.

رمز توفیق این ارزش‌مند زن فرهنگ و ادب فارسی، علاوه‌ بر استعداد ذاتی، معجزه‌ی تربیت و توجه پدر نام‌ور او است که علی‌رغم محرومیت زن ایرانی از امکانات تحصیل و فقدان مدرسه‌های دخترانه، خود به تربیت او همت گماشت و دختر با‌استعداد و با سرمایه‌ی معنوی خود را به مقامی ‌که در خور‌ او بود رسانید.

بخش اول

پدر پروین، «میرزا‌ یوسف‌ اعتصامی» «اعتصام‌الملک» پسر «میرزا ابراهیم‌خان مستوفی» ملقب به اعتصام‌الملک از اهالی آشتیان بود که در جوانی به سمت استیفای آذربایجان به تبریز رفت و تا پایان عمر در همان شهر زیست.

یوسف اعتصام‌الملک در ۱۲۹۱، در تبریز به‌دنیا آمد. ادب عرب و فقه و اصول و منطق و کلام و حکمت قدیم و زبان‌های ترکی و فرانسه را در تبریز آموخت و در لغت عرب احاطه‌ی کامل یافت. هنوز بیست‌سال از عمرش نرفته بود که کتاب«قلائد الادب فی شرح اطواق الذهب» را که رساله‌ای بود در شرح یک‌صد مقام از مقامات «محمود‌بن عمر‌الزمخشری» در نصایح و حکم و مواعظ و مکارم اخلاق به زبان عربی نوشت که به‌زودی جزو کتاب‌های درسی مصری‌ها قرار گرفت. چندی بعد کتاب«ثوره الهند یا المراه الصابره» او نیز مورد تحسین ادبای ساحل نیل قرار گرفت .

بخش دوم

کتاب «تربیت نسوان» او که ترجمه «تحریر المراه» قاسم امین مصری بود به سال ۱۳۱۸‌، انتشار یافت که در ‌آن روزگار تعصب عام و بی‌خبری عموم از اهمیت پرورش بانوان در جامعه‌ی ایرانی رخ می‌نمود.

اعتصام‌الملک از پیش‌قدمان راستین تجدد ادبی در ایران و به‌حق از پیشوایان تحول نثر فارسی است. چه‌او با ترجمه‌ی شاه‌کارهای نویسندگان بزرگ جهان، در پرورش استعدادهای جوانان، نقش به‌سزایی داشت. او علاوه‌بر ترجمه‌ی بیش‌ از ۱۷ جلد کتاب در بهار ۱۳۲۸، مجموعه‌ی ادبی نفیس و پرارزشی به‌نام «بهار» منتشر کرد که طی انتشار ۲۴ شماره در دو نوبت توانست مطالب سودمند علمی، ادبی، اخلاقی، تاریخی، اقتصادی و فنون متنوع را به روشی نیکو و مطلوب عرضه کند.

«رخشنده اعتصامی» ‌مشهور به «پروین اعتصامی» ‌در روز ۲۵ اسفند سال ۱۲۸۵ در تبریز متولد شد و از ابتدا زیر نظر پدر به رشد پرداخت .در کودکی با پدر به‌ تهران آمد. ادبیات فارسی و ادبیات عرب را نزد وی فرا‌گرفت و از محضر ارباب فضل و دانش که در خانه‌ی پدرش گرد می‌آمدند، بهره‌ها یافت و همواره آن‌ها را از قریحه‌ی سرشار و استعداد خارق‌العاده‌ی خویش دچار حیرت می‌کرد. در هشت سالگی به شعر‌گفتن پرداخت و مخصوصن با به‌نظم کشیدن قطعات زیبا و لطیف که پدرش از کتب خارجی «فرنگی، ترکی‌ و عربی» ترجمه می‌کرد طبع‌آزمایی می‌کرد و به‌ پرورش ذوق می‌پرداخت.

در تیر ماه سال ۱۳۰۳، برابر با ماه ۱۹۲۴، دوره‌ی مدرسه‌ی دخترانه‌ی آمریکایی را که به ‌سرپرستی خانم «میس شولر» در ایران اداره می‌شد با موفقیت به‌پایان‌ رساند و در جشن فراغت از تحصیل خطابه‌ای با عنوان «زن و تاریخ» ایراد کرد.

او در این خطابه از ظلم مرد به شریک زندگی خویش که سهیم غم و شادی او است سخن می‌گفت. «میس شولر»، رییس مدرسه‌ی آمریکایی دختران خاطرات خود را از تحصیل و تدریس پروین در آن مدرسه چنین بیان می‌کند.

«پروین، اگر‌چه در همان اوان  تحصیل در مدرسه‌ی آمریکایی نیز معلومات فراوان داشت، اما تواضع ذاتیش به‌حدی بود که به فرا‌گرفتن مطلب و موضوع تازه‌ای که در دست‌رس خود می‌یافت شوق وافر اظهار می‌کرد.»

خانم سرور «مه‌کامه محصص» از دوستان نزدیک پروین که گویا بیش‌از دوازده سال با‌هم مراوده و مکاتبه داشتند او را پاک‌طینت، پاک‌عقیده، پاک‌دامن، خوش‌خو، خوش‌رفتار، در مقام دوستی متواضع و در طریق حقیقت و محبت پایدار توصیف می‌کند.

پروین در تمام سفرها با پدرش در داخل و خارج ایران، شرکت می‌کرد و با سیر و سیاحت به گسترش دید و اطلاعات و کسب تجارب تازه می‌پرداخت. این شاعر آزاده، پیشنهاد ورود به دربار را با بلند نظری نپذیرفت و مدال وزارت معارف ایران را رد‌ کرد. پروین در نوزده تیر ماه ۱۳۱۳ با پسر‌عموی خود ازدواج کرد و چهار ماه پس از عقد و ازدواج، به کرمانشاه و خانه شوهر رفت.

شوهر پروین از افسران شهربانی‌ و هنگام  وصلت با او رییس شهربانی در کرمانشاه بود. اخلاق نظامی ‌او با روح لطیف و آزاده‌ی پروین مغایرت داشت. او که در خانه‌ای سرشار از مظاهر معنوی و ادبی و به‌دور از هر‌گونه آلودگی پرورش یافته بود پس‌از ازدواج ناگهان به خانه‌ای وارد شد که یک‌دم از بساط عیش و نوش خالی نبود و طبیعی است هم‌گامی ‌این دو طبع مخالف نمی‌توانست دیری بپاید و سرانجام این ازدواج ناهم‌گون به جدایی کشید و پروین پس از دو ماه و نیم اقامت در خانه‌ی شوهر با گذشتن از کابین، طلاق گرفت.

با این همه او تلخی شکست را با خون‌سردی و متانت شگفت‌آوری تحمل کرد و تا پایان عمر از آن سخنی بر‌ زبان نیاورد و شکایتی نکرد.

بعد‌از آن واقعه‌ی تاثرانگیز، پروین مدتی در کتاب‌خانه‌ی دانش‌سرای عالی تهران سمت کتاب‌داری داشت و به‌کار سرودن اشعار ناب‌ خود نیز ادامه می‌داد. تا این‌که دست اجل او را در ۳۴ سالگی از جامعه‌ی ادبی گرفت در حالی که بعد‌از آن سال‌ها می‌توانست عالی‌ترین پدیده‌های ذوقی و فکری انسانی را به ادبیات پارسی به ارمغان بیاورد. به‌هرحال در شب ۱۶ فروردین سال ۱۳۲۰، از بیماری حصبه در تهران زندگی را بدرود گفت و پیکر او را به قم بردند و در جوار قبر پدر دانش‌مندش در مقبره‌ی خانوادگی به‌خاک سپردند.

در تهران و ولایات، ادبا و شعرا از زن و مرد اشعار و مقالاتی در جراید نشر و مجالس یادبودی برای او برپا کردند‌. در سال ۱۳۱۴ چاپ اول دیوان پروین اعتصامی، شاعره‌ی توانای ایران، به‌همت پدر ادیب و گران‌مایه‌اش انتشار یافت و دنیای فارسی‌زبان از ظهور بلبل داستان‌سرای دیگری در گل‌زار پر‌طراوت و صفای ادب فارسی آگاهی یافت و از غنچه‌ی معطر ذوق و طبع او محفوظ شد.

پروین برای سنگ مزار خود نیز قطعه‌ی اندوه‌باری سروده که هم‌اکنون بر لوح نماینده‌ی مرقدش حک شده است.

پروین اعتصامی ‌بی‌تردید بزرگ‌ترین شاعر زن ایرانی است که در طول تاریخ ادبیات پارسی ظهور پیدا کرده‌است اشعار وی پیش‌از آن‌که به‌صورت دیوان منتشر شود در مجلد دوم مجله‌ی بهار که به قلم پدرش مرحوم یوسف اعتصام‌الملک انتشار می‌یافت چاپ می‌شد

ویژگی سخن

او در قصایدش پیرو سبک متقدمان به‌ویژه «ناصرخسرو» است و اشعارش بیش‌تر شامل مضمون اخلاقی و عرفانی است. پروین موضوعات حکمتی و اخلاقی را با‌چنان زبان ساده و شیوایی بیان می‌دارد که خواننده را از هر طبقه تحت تاثیر قرار می‌دهد. او در قدرت کلام و چیره‌دستی بر صنایع و آداب سخن‌وری هم‌پایه‌ی گویندگان نام‌دار قرار داشته و در این میان به مناظره توجه خاص دارد و این شیوه‌ را که شیوه‌ی شاعران شمال و غرب ایران بود احیا می‌کند. پروین تحت‌تاثیر سعدی و حافظ بوده و اشعارش ترکیبی است از دو سبک خراسانی و سبک عراقی.

چاپ اول دیوان که آراسته به دیباچه‌ی پر مغز شاعر و استاد سخن‌شناس «ملک‌الشعرای بهار» و حاوی نتیجه‌ی بررسی و تحقیق او در تعیین ارزش ادبی و ویژگی‌های سخن پروین بود شامل بیش‌از یک‌صد و پنجاه قصیده و مثنوی در زمان شاعر و با قطعه‌ای در مقدمه از خود او تنظیم شده بود. پروین با اعتقاد راسخ به تاثیر پدر بزرگ‌وارش در پرورش طبعش، دیوان خود را به‌او تقدیم می‌کند.

قریحه سرشار و استعداد خارق‌العاده‌ی پروین در شعر هم‌واره موجب حیرت فاضلان و دانش‌مندانی بود که با پدرش معاشرت داشتند، به‌همین جهت برخی بر‌این گمان بودند که آن اشعار از او نیست.

پروین اعتصامی ‌بی‌تردید بزرگ‌ترین شاعر زن ایرانی است که در طول تاریخ ادبیات پارسی ظهور پیدا کرده‌است. اشعار وی پیش‌از آن‌که به‌صورت دیوان منتشر شود در مجلد دوم مجله‌ی بهار که به قلم پدرش مرحوم یوسف اعتصام‌الملک انتشار می‌یافت چاپ می‌شد «۱۳۰۲، ۱۳۰۰» دیوان اشعار پروین اعتصامی ‌که شامل ۶۵۰۰ بیت از قصیده و مثنوی و قطعه است تاکنون چندین‌بار به چاپ رسیده است.

مقدمه‌ی دیوان به‌قلم شادروان استاد «محمد‌تقی ملک‌الشعرای‌ بهار» است که پیرامون سبک اشعار پروین و ویژگی‌های اشعار او نوشته است.

سخن آخر

عمر پروین بسیار کوتاه بود، کم‌تر زنی از‌میان سخن‌گویان اقبالی هم‌چون پروین داشت که در دورانی این‌چنین کوتاه شهرتی فراگیر داشته باشد. پنجاه سال و اندی است که ‌از درگذشت این شاعره‌ی به‌نام می‌گذرد و همگان اشعار پروین را می‌خوانند و وی‌ را ستایش می‌کنند و بسیاری از ابیات آن به‌صورت ضرب‌المثل به‌زبان خاص و عام جاری گشته است.

شعر پروین شیوا، ساده‌ و دل‌نشین است. مضمون‌های متنوع پروین مانند باغ پرگیاهی است که به‌راستی روح را نوازش می‌دهد. اخلاق و همه‌ی تعابیر و مفاهیم زیبا و عادلانه‌ی آن چون ستاره‌ای تاب‌ناک بر دیوان پروین می‌درخشد چنان‌که استاد بهار در مورد اشعار وی می‌گوید: «پروین در قصاید خود پس از بیانات حکیمانه و عارفانه روح انسان را به سوی سعی و عمل امید، حیات، اغتنام وقت، کسب کمال، همت، اقدام نیک‌بختی و فضیلت سوق می‌دهد.»

وی این قطعه را برای سنگ مزار خود سروده است:

این‌که خاک سیه‌اش بالین است                                      اختر چرخ ادب پروین است

گر‌چه جز تلخی ز ایام ندید                                             هر‌چه خواهی سخنش شیرین است

صاحب آن‌همه گفتار امروز                                             سائل فاتحه و یاسین است

دوستان به که ز وی یاد کنند                                          دل بی‌دوست دلی غمگین است

خاک در دیده بسی جان فرساست                                 سنگ بر سینه بسی سنگین است

بیند این بستر و عبرت گیرد                                           هر که را چشم حقیقت‌بین است

هر‌که باشی و ز هر‌جا برسی                                         آخرین منزل هستی این است

آدمی‌ هر‌چه توان‌گر باشد                                              چون بدین نقطه رسید مسکین است

اندر آن‌جا که قضا حمله کند                                            چاره تسلیم و ادب تمکین است

زادن و کشتن و پنهان کردن                                             دهر را رسم و ره دیرین است

خرم آن‌کس که در‌این محنت‌گاه                            خاطری را سبب تسکین است

منبع: وب‌سایت «سیمرغ»


 


خبر / رادیو کوچه

بعد از گذشت سی روز از بازداشت امیر‌حسین شیروی، رییس سابق دانشگاه جندی‌شاپور دزفول و عضو هیت علمی دانشگاه، وی روز ٣۰ شهریور ماه از زندان آزاد شده است.

به گزارش جــرس، امیر‌حسین شیروی، هم‌چنین از فعالان سیاسی استان خوزستان و از مسوولان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بود، که سال گذشته نیز، یک هفته بعد از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و بعد از چندی آزاد شده بود.

این استاد دانشگاه بام‌داد یک‌شنبه ۳۱ مرداد‌ماه ۸۹ در منزلش در شهر دزفول، به دلایل نامعلومی بازداشت شد.

شیروی دارای دکترای مکانیک از کانادا بوده و چند دوره به عنوان استاد نمونه دانشگاه چمران انتخاب شده بود.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت رییس سابق دانشگاه جندی‌شاپور دزفول»


 


خبر / رادیو کوچه

نوشین احمدی خراسانی، پژوهش‌گر مسایل زنان و عضو کمپین یک میلیون امضا روز دوشنبه به دادسرای ویژه مستقر در زندان اوین احضار شده است.

وی روز دوشنبه احضاریه کتبی به منظور «ارایه پاره‌ای توضیحات ضروری» برای مراجعه به شعبه ۵ دادسرای اوین دریافت کرد. طبق این احضاریه روز گذشته به دادسرای اوین مراجعه کرد و از سوی بازپرس مربوطه موردبازجویی قرار گرفته است. سپس طبق تعهد از وی خواسته شده که برای ادامه بازجویی در حضور کارشنان پرونده روز بعد مجدد در محل دادسرای اوین حضور یابد.

روز چهارشنبه طبق احضاریه کتبی، به شعبه ۵ رجوع کرده و هنوز از او خبری دردست نیست.

نوشین احمدی خراسانی از فعالان جنبش زنان وسردبیر سایت مدرسه فمینیستی است که پیش از این به دلیل برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز به مناسبت سال‌گرد ۲۲ خرداد ۱۳۸۵ در میدان هفت تیر، محاکمه شد و در روز برگزاری دادگاه‌اش نیز در ۱۳ اسفند همان سال به هم‌راه ۳۲ تن دیگر از فعالان جنبش زنان بازداشت شد.


 


خبر / رادیو کوچه

صدراعظم آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که سرپیچی جمهوری اسلامی از مصوبات شورای امنیت تحریم‌های جدیدی را به‌دنبال خواهد داشت.

به گزارش دویچه‌وله، خانم مرکل اظهار داشت در صورت سرپیچی جمهوری اسلامی از درخواست‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و خودداری از بازگشت به میز مذاکرات، تحریم‌های جدیدی در انتظار ایران خواهد بود.

وی که در موسسه «لئو بک» در روز سه‌شنبه در نیویورک سخن می‌گفت، تصریح کرد که «ایران باید هر گونه شبهه و تردید درباره برنامه اتمی خود را از میان بردارد.»

صدراعظم آلمان بار دیگر رهبران جمهوری اسلامی را فراخواند که پیشنهاد گروه شش کشور را بپذیرند و مذاکرات هسته‌ای را از سر گیرند. گروه شش کشور شامل آلمان و پنج عضو دائم شورای امنیت است.


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه بر اثر انفجار یک بمب‌ در مراسم سان و رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد در غرب ایران تعدادی کشته و مجروح شده‌اند.

استان‌دار آذربایجان غربی انفجار بمب در این شهرستان را تایید کرده است.

وحید جلال‌زاده در ارومیه با بیان این‌که هنوز آمار رسمی و دقیقی از تعداد مجروحان و کشته‌شدگان این حادثه در دست نیست، اظهارداشت: «شمار کشته و زخمی‌های انفجار امروز مهاباد تا کنون ۱۱ کشته و ۵۸ زخمی است.»

جلال‌زاده با بیان این‌که مجروحان این حادثه به بیمارستان منتقل شده‌اند، خاطرنشان کرد: «امدادرسانی به مجروحان این حادثه ادامه دارد.»

به گفته استان‌دار آذربایجان غربی بیش‌ترین مجروحان و کشته‌شدگان این حادثه را بانوان تشکیل می‌دهند و نیروهای نظامی حاضر در مراسم نیز هیچ‌گونه آسیبی ندیده‌اند.

اخبار تکمیلی در آینده اعلام می‌شود.


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع : ایرانین دیپلماسی

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها با تشریح دو طرح مهم درباره گفت‌وگوی تمدن‌ها که اجرای آن به‌علت کمبود امکانات به محاق رفته، از حضور فعال خود در نشست‌های بین‌المللی خبر داد و گفت: «سفرهای زیادی دعوت دارم. به همه آن‌ها نمی‌توانم جواب بدهم، اما اگر بتوانم در نشست‌های مهم حتما شرکت خواهم کرد و اگر به هر دلیلی نتوانم بروم،از طریق مجازی یا پیام کتبی یا با معرفی نماینده حضور خواهم داشت.» سید محمد خاتمی‌ در گفت‌وگوی اختصاصی با دیپلماسی ایرانی که به مناسبت روز گفت‌وگوی تمدن‌ها انجام شد، به بیان چرایی و چگونگی طرح ایده خود و نیز تلاش‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر پرداخت و تاکید کرد: «در این یک سال متاسفانه به‌خاطر مسایلی که پیش آمد و می‌توانست نباشد و امیدوارم هر چه زودتر شاهد بهبود اوضاع باشیم، در اصل قضیه رکود ایجاد شد. ولی دست برنداشتیم و انتظار جهانی این است که فعال باشیم.»

رییس جمهور سابق کشورمان به پیشینه طرح برخورد تمدن‌ها اشاره کرد و گفت: «بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها را باید در متن خود بررسی کنیم که این موضوع در چه فضایی مطرح شد، چه ضرورتی طرح آن را ایجاب می‌کرد و اکنون در چه وضعیتی هستیم؟ آیا طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها تحولی در متن ایجاد کرده یا نه؟ قبل از فروپاشی شوروی، ریچارد نیکسون، رییس جمهور اسبق آمریکا کتابی نوشت و این پرسش را مطرح کرد که دشمن دنیای آزاد یا آمریکا کیست؟ او در آن کتاب به رقابت دیرینه میان اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا در جنگ سرد اشاره کرد. بطور کلی نظام سلطه همیشه به دشمن احتیاج دارد و خودش را در درگیری با دشمن تعریف می‌کند. نیکسون فرد هوشمندی بود، او بحثی اساسی مطرح کرد که دوران هیمنه و عظمت و قدرت اتحاد شوروی رو به پایان است و در آینده دشمن و رقیب ما اسلام است و غرب باید با توجه به این هماورد مهم مسایل خود را تعریف کند. اسلام در دنیا دارای خیزشی شده و مسلمانان با اتکا به هویت تاریخی خود تهدیدی برای تمدن،دنیا و منافع غرب هستند.»

وی افزود: «پس از آن هم ساموئل‌هانتینگتون، تحلیل‌گر نام‌دار آمریکایی که برای شورای روابط خارجی آمریکا کار می‌کرد و مطالبش نیز برای اولین بار در فارین پالیسی منتشر شد، مسئله جنگ تمدن‌ها را مطرح کرد مبنی بر اینکه در دهه‌های آینده برخورد میان فرهنگ‌ها و تمدن‌هاست و اثر معروف او به نام برخورد تمدن‌ها مطرح شد. برخی معتقدند برخورد تمدن‌ها نظریه است، برخی هم می‌گویند این موضوع استراتژی آینده دنیای غرب است که هویت و منافع خود را با این برخورد تعریف می‌کند.»

ماهیت گفت‌وگوی تمدن‌ها سیاسی نیست، اما آثار سیاسی دارد

رییس بنیاد باران تصریح کرد: «ایده برخورد تمدن‌ها برای هر کسی که به سرنوشت بشر می‌اندیشید، نگران کننده بود و طبعا برای ما که در جهان سوم، جنوب و شرق و نیز دنیای اسلام زندگی می‌کردیم مهم بود. البته منهای جنبه‌های ایدئولوژیک قضیه و اینکه من وابسته به دنیای اسلام هستم، ما در این منطقه در دنیا و متعلق به دنیای در حال توسعه یا محروم یا تحت سلطه هستیم و این دغدغه خاطر برای ما مهم بود که بخصوص با تجربه‌ای که از برخورد غرب با دنیای غیرغرب چه در چهره استعماری قدیم و چه در چهره استعماری جدید آن داشتیم، این برخورد چگونه خواهد بود.»

خاتمی‌ با اشاره به طرح موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها در دوره رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۶ گفت: «من در هنگامه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۷۵ این دغدغه خاطر را به عنوان یک پیشنهاد و یکی از رئوس برنامه‌های خودم مطرح کردم که می‌توان بجای جنگ تمدن‌ها، گفت‌وگوی تمدن‌ها را ارایه  کرد و در دوره مسوولیتم این مسئله یکی از مبانی دیپلماسی ما در دنیا بود. این ایده در سازمان ملل مطرح شد و سال ۲۰۰۱، سال گفت‌وگوی تمدن‌ها نام‌گذاری شد و خیلی هم مورد استقبال قرار گرفت. گرچه ماهیت گفت‌وگوی تمدن‌ها اولن و بالذات سیاسی نیست و عمیق‌تر از آن است، اما طبعن آثار سیاسی هم دارد.»

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، به بیان تفاوت‌های گفت‌وگو با مذاکره و مناظره پرداخت و گفت: «ما می‌توانیم سه گونه رابطه گفتاری و فکری با دیگران داشته باشیم؛ مذاکره(negotiation)، مناظره(debate) و گفت‌وگو(dialogue). منظور از negotiation، مذاکرات سیاسی است که حول منافع می‌چرخد و در آن صحبت از امتیازگیری است و اگر کسی قوی‌تر باشد امتیاز بیش‌تری می‌گیرد و اگر طرفین مساوی باشند، سعی می‌کنند امتیاز برد- برد داشته باشند. در  debateدو تفکر یا عقیده در مقابل هم قرار می‌گیرند و طی مناظره به اثبات حقانیت خود می‌پردازند، یا به صراحت درصدد ابطال طرف مقابل برمی‌آیند یا اگر این صراحت در کار نیست، هر طرفی می‌خواهد بگوید من حق هستم و این هم دلایل من است. مناظره اغلب در حوزه ادیان مطرح می‌شود. گفت و گو(dialogue) نه مذاکره است و نه مناظره؛ گفت‌وگو خودش حرکت است و باید بر پایه مشترکات برای رسیدن به تفاهم و تعارف(شناخت هم‌دیگر) آغاز شود، که در نتیجه منجر به هم‌کاری می‌شود.»

خاتمی‌ افزود: «اگر مذاکره و مناظره حول مسایل اختلافی است، دیالوگ باید بر پایه موضوعات مشترک باشد، هدف همان تعارف است و حاصل کار می‌تواند هم‌زیستی و صلح و بسیاری مسایل دیگر باشد که در درون آن هم مسایل سیاسی مطرح شود.»

شرایطی برای مذاکره با آمریکا داشتیم که تامین نشد

وی با ارایه این تعریف از گفت‌وگوی تمدن‌ها تصریح کرد: «بسیاری فکر می‌کردند این یک ژست سیاسی است که ما برای گفت‌وگو با آمریکا مطرح کردیم. من در دوره ریاست جمهوری به عنوان یک سیاست‌مدار و مسوول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ‌طبعن مسئله مذاکرات سیاسی را مورد توجه قرار می‌دادم. ما شرایطی برای مذاکره با آمریکا داشتیم که آن شرایط تامین نشده بود و نشد، ممکن است در مواردی کوتاهی از ما یا جایی هم مشکلات از سوی آمریکا بود، این مسئله دیگری است.»

خاتمی‌ استقبال جهانی از طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها را یاد آور شد و اظهار داشت آن چه پیش آمد فقط مسئله‌ای سیاسی نبود، در عرصه فکری و فرهنگی هم مسئله مورد قبول قرار گرفت

خاتمی‌ افزود:«گفت‌وگوی تمدن‌ها به وضعیت ناگواری که در حال وقوع بود توجه داشت، جنگ سیاسی میان دو قطب قدرت که تا جنبه زیادی بعد ایدئولوژیک هم داشت در حال تبدیل به جنگ فرهنگی و تمدنی بود. حاصل کار اینست که یک تمدن با همه آثارش باید بر دنیا غلبه کند و تمدن دیگر باید به عنوان دشمن از میان برود. این مسئله خطرناکی بود.»

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها ادامه داد:«یک زمانی از من پرسیدند پیشنهاد شما به آمریکا چیست؟ گفتم آمریکا باید این تلقی که برادر بزرگ غرب و اروپا است را کنار بگذارد و به عنوان برادر در کنار آن‌ها قرار گیرد و برخورد اربابی خود با جهان سوم را از فراموش کند و به عنوان قدرتی که امکانات وسیعی را از همه دنیا جمع کرده، این قدرت را در خدمت صلح و رشد و اعتلای آن‌ها قرار دهد و منافع خود را در تضاد با منافع آن‌ها تعریف نکند. در این صورت دنیا مسئله‌اش حل می‌شود.»

وجدان بشری گفت‌وگوی تمدن‌ها را پذیرفت

رییس جمهور سابق کشورمان به فضای بین‌المللی پس از فروپاشی شوروی اشاره کرد و گفت: «آمریکا احساس می‌کرد که پس از فروپاشی شوروی به عنوان برادر بزرگ غرب و نماینده ذی‌حق و شایسته کل تمدن و فرهنگ و اقتصاد غرب حرف می‌زند؛ رقیبش از صحنه بیرون رفته و بنابراین فکر می‌کرد یک متروپل باید در دنیا وجود داشته باشد که آن هم آمریکا است و اقمار دیگر باید کنار روند، حتا نسبت به اروپا هم‌چنین دیدگاهی داشت. دیدیم چنین نشد و پس از فروپاشی شوروی مسایل به‌صورت دیگری پیش آمد. برخوردهای آمریکا، برخوردهای دیگری شد و در مقابل مقاومت‌ها هم تغییر کرد و با کمال تاسف در آغاز هزاره سوم ما شاهد یک نوع درگیری بسیار سخت و سنگین بودیم.»

خاتمی‌ افزود:«از یک سو آمریکا با خشونت با کسانی که دشمن می‌پنداشت برخورد می‌کرد و از طرف دیگر ما تروریسم را در خشن‌ترین و بدترین چهره‌اش دیدیم. اختلافات در خاورمیانه و مناطق دیگر در جریان بود، در اروپا و در بالکان جنگ‌های عجیبی را تجربه کردیم که اگر نگوییم جنگ‌های دینی، بلکه جناح‌های دینی بودند که با هم برخورد می‌کردند و دنیا با وحشت عجیبی روبرو شده بود و احساس می‌شد که جنگ تمدن‌ها درگرفته است. در این شرایط وجدان بشری مسئله گفت‌وگوی تمدن‌ها را پذیرفت و بطلان جنگ تمدن‌ها از نظر تئوری معلوم شد. این حقیقت آشکار شد که تشدید اختلافات تمدنی در دنیا می‌تواند خساراتی به مراتب سنگین‌تر از اختلافات سیاسی که در دوران جنگ جهانی و جنگ سرد تجربه شد، ایجاد کند. گواه این مسئله اجماعی بود که در دنیا بر سر گفت‌وگوی تمدن‌ها ایجاد شد.»

مبتکر طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها با اشاره به مسایل مطرح شده در تاریخ سازمان ملل گفت: «هیچ امری در سازمان ملل نظیر گفت‌وگوی تمدن‌ها مورد اجماع و قبول قاطع قرار نگرفت و به اتفاق آرا و با حمایت جهان سوم و دنیای اسلام تصویب شد و سازمان ملل سال ۲۰۰۱ را سال گفت‌وگوی تمدن‌ها اعلام کرد. پس از آن دبیر کل وقت سازمان ملل نماینده ویژه‌ای را برای پیگیری موضوع  گفت‌وگوی تمدن‌ها انتخاب کرد. این فعالیت پس از پنج سال برای یک دوره پنج ساله دیگر هم تمدید شد و در مجموع سازمان ملل ده سال برای طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها تشکیلات خاص ایجاد کرد.»

خاتمی‌ استقبال جهانی از طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها را یاد آور شد و اظهار داشت: «آن‌چه پیش آمد فقط مسئله‌ای سیاسی نبود، در عرصه فکری و فرهنگی هم مسئله مورد قبول قرار گرفت. حرف‌های خوب همیشه حرف‌هایی نیست که شنیده می‌شود، خیلی حرف‌های خوب در تاریخ زده شده که یا در زمان خودشان دفن شده یا ممکن است قرن‌ها بعد تاثیر داشته باشد. ولی وقتی از حرفی استقبال می‌شود نشانه این‌ست که زمانه انتظار این حرف‌ها را داشته و گوش زمانه برای شنیدن این حرف شنوا بوده و فکر می‌کنم وقتی به متن حوادث و گذشته تاریخی و آینده نگاه کنیم، گفت‌وگوی تمدن‌ها این حالت را پیدا کرد و در سراسر دنیا موج ایجاد شد.»

وی گفت: «ده‌ها کرسی گفت‌وگوی تمدن‌ها در دانشگاه‌های معتبر دنیا ایجاد شد، سازمان‌هایی بوجود آمد، صدها کتاب نوشته شد، صدها سمینار و کنفرانس بین‌المللی برگزار شد که در بسیاری از آن‌ها یا خودم شرکت کردم یا نماینده فرستادم و یا پیام دادم. هزاران مقاله در این زمینه نوشته شد،صدها تز در دانشگاه‌های معتبر نوشته شد.»

ائتلاف تمدن‌ها جای گفت‌وگوی تمدن‌ها را نمی‌گیرد

خاتمی‌ سپس به طرح موضوع ائتلاف تمدن‌ها از سوی اسپانیا و ترکیه اشاره کرد و گفت: «آقایان زاپاترو و اردوغان، نخست وزیران اسپانیا و ترکیه ائتلاف تمدن‌ها را مطرح کردند. معنی آن این بود که از گفت‌وگوی تمدن‌ها گذشتیم و باید وارد مرحله عملی تحت عنوان ائتلاف تمدن‌ها شویم. به دنبال آن آقای کوفی عنان، دبیر کل سابق سازمان ملل در سال آخر مسوولیت خود، ۱۸ نفر را به عنوان اعضای گروه عالی‌رتبه انتخاب کرد که بنشینند و راجع به ائتلاف تمدن‌ها بحث کنند و قطع‌نامه بنویسند که من هم یکی از آ‌نها بودم که چهار یا پنج جلسه مهم تشکیل شد و اساسنامه‌ای هم نوشته شد. طبیعی است که ائتلاف تمدن‌ها متکی به دو دولت است، امکانات بیشتری دارد، دبیرخانه بسیار قوی ایجاد کردند، دبیر آن هم شخصیت جاافتاده و خوب و ارزنده دکتر سمپایو، رییس جمهور سابق پرتقال است.»

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها افزود: «من در دو اجلاس مهم ائتلاف تمدن‌ها در مایورکا و استانبول شرکت کردم، سومین جلسه در برزیل تشکیل شد که بخاطر بعضی مسایل نتوانستم شرکت کنم و پیام دادم. در حال حاضر ائتلاف تمدن‌ها فعال است ولی چنانچه در اجلاس آن گفتم این جای گفت‌وگوی تمدن‌ها را نمی‌گیرد. گفت‌وگوی تمدن‌ها یک حرکت فکری- فرهنگی است که باید ادامه پیدا کند و دل‌ها به هم نزدیک شود.»

خاتمی‌ هم‌چنین درباره نقشی که ترکیه در جهان اسلام و مسئله تقریب تمدن‌ها درصدد ایفای آن است، گفت: «ترکیه موفقیت‌های زیادی داشته و با رفراندومی‌ که برگزار کردند، با این‌که افراد متمایل به اسلام هستند ولی چهره دموکراتیک خود را حفظ کردند، اتحادیه اروپا با این وضعیت نسبت به وضعیت قبل که لائیک بودند بسیار سازگارتر است. عاقلانه رفتار می‌کنند. مایل هستند که محور و کانون باشند، بخصوص که در مقابل اسلام سیاسی که احیانا اصولگراتر و جدی‌تر است و گرچه منطقی هم هست و البته جریانات خشن و تند و افراطی که وجود دارد، می‌خواهند الگویی وجود داشته باشد که در عین حال هم با معیارهای امروزی سازگار باشد و هم بتواند برای گرایشات اسلامی‌ جذاب باشد و شاید به‌نظرشان رسیده باشد که ترکیه می‌تواند الگو باشد. بنظرم آقای اردوغان از این موقعیت خوب استفاده می‌کند و در حال حاضر هم در دنیا و جهان اسلام موقعیت خوبی دارند و ائتلاف تمدن‌های می‌تواند راهی و وسیله ای برای این سیاست باشد که ناموفق هم نیستند. گرچه هنوز گفت‌وگوی تمدن‌ها شکل نگرفته و تا رسیدن به ائتلاف تمدن‌ها خیلی وقت هست.»

مبتکر طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها تصریح کرد در این یک سال متاسفانه به‌خاطر مسایلی که پیش آمد و می‌توانست نباشد و امیدوارم هر چه زودتر شاهد بهبود اوضاع باشیم، در اصل قضیه رکود ایجاد شد ولی دست برنداشتیم و انتظار جهانی این است که فعال باشیم.

وی با بیان این‌که دوباره مسئله صلح مطرح شده است، گفت: «متاسفانه برخورد بین کسانی که نظریات خشن داشتند، طیفی از افراطیون، چه کسانی که قدرت را در بخشی از دنیا در دست داشتند، چه کسانی که با آن قدرت مبارزه می‌کردند، جنگی بسیار خشن و سخت را بوجود آورد. از یک طرف تروریسم گسترده و از سوی دیگر جنگ علیه تروریسم ایجاد شد. بعد از ۱۱ سپتامبر رییس جمهور آمریکا مسئله ائتلاف برای جنگ علیه تروریسم را مطرح کرد که من در مقابل آن در سال آخر دوره ریاست جمهوری مسئله ائتلاف صلح بر پایه عدالت را مطرح کردم که طبعا در آن هیاهوی بگیر و ببندها و اشغال افغانستان و عراق مسکوت ماند. من فکر می‌کنم دوباره مسئله صلح مسئله‌ای جدی شده است. چندین سمینار برگزار شده که بنده دعوت داشتم و دعوت دارم که مسئله صلح را در ادامه مسئله گفت‌وگوی تمدن‌ها مطرح کنم.»

حاضر نیستیم از کسی پول بگیریم

خاتمی‌ در ادامه گفت‌وگوی خود با  دیپلماسی ایرانی در تشریح اقدامات و برنامه‌های خود برای پیشبرد گفت‌وگوی تمدن‌ها اظهار داشت: «موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی تمدن‌ها در خارج از کشور تاسیس شده که دارای پشتوانه قوی معنوی است، البته از نظر امکانات مادی در حالت ضعف هستیم،‌ از این جهت که نخواستیم از برخی کمک‌هایی که در دنیا رایج است، استفاده کنیم. مثلا آقای ماندلا وقتی بنیادش را تاسیس کرد، آشکارا در در دنیا و از جمله منطقه اعلام کرد می‌خواهیم کارهای خیریه بکنیم، کارهای سیاسی ارزنده و حقوق بشری انجام دهیم و پول گرفت. از عربستان، کویت، امارات و از ایران در دوره ریاست جمهوری من کمک‌های مالی دریافت کرد. تشکیلات دیگر، روسای جمهور سابق، عده‌ای از افراد ثروتمند را جمع می‌کنند، پیشنهاد می‌کنند و خیلی آشکار پول می‌گیرند و کار انجام می‌دهند. ما این کار را نکردیم، گرچه مستقل بودیم و هستیم و اگر هم پول می‌گرفتیم تابع کسانی که پول می‌دادند نبودیم، ولی در عین حال به هیچ وجه حاضر نبودیم این‌طور کار را انجام بدهیم و رسمن بگوییم پول بریزید، حساب هم هست. ما حتی یک ریال از کسی نگرفتیم، برای این‌که نمی‌خواهیم استقلال‌مان از بین برود.»

وی درباره تاسیس تلویزیون گفت‌وگوی تمدن‌ها که دو سال قبل مطرح کرده بود نیز اظهار داشت طرح دیگر صدایی بود که گفت‌وگوی تمدن‌ها داشته باشد که مهم‌ترینش این بود که بتوانیم ایستگاه تلویزیونی بین‌المللی تاسیس کنیم، طرح آن هم آماده بود که در حوزه مسایل تمدنی، آثار و فعالیت‌هایی که هست انعکاس یابد، میزگردهایی که برگزار می‌شود، آثار هنری، فرهنگی و سینمایی که در زمینه گفت‌وگوی تمدن‌ها مثبت می‌دانستیم عرضه و تبادل شود

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها افزود: «با همین وضع خیلی ابتدایی، بصورت همکاری با بعضی موسسات مشابه بود که مشترکا کار کردیم که نمونه آن را دو سال پیش در تهران دیدیم که چه اجتماع عظیمی ‌برپا شده بود که کار مشترکی بود بین ما و موسسه آقای بوندویگ، نخست وزیر اسبق نروژ که موسسه خیریه خوبی دارد که همکاری کردیم و قبل از آن هم هم‌کاری‌هایی داشتیم. با موسسات و دانشگاه‌ها هم که دعوت می‌کردند،هم‌کاری‌هایی داریم.»

خاتمی‌ به دو طرحی که برای گفت‌وگوی تمدن‌ها در نظر داشت، اشاره کرد و گفت: «امکانات ما بسیار اندک است. ما دو طرح مهم داشتیم که به‌خاطر نداشتن امکانات نمی‌خواهیم بگویم بطور کلی منتفی است اما در محاق به‌سر می‌برد. یکی طرحی است که در دوران ریاست جمهوری ام می‌خواستم در ایران انجام دهم که یک یادمان گونه بسیار وسیعی در محوطه بزرگی با نمایندگان تمدن‌های مختلف و یا کشورهایی که صاحب تمدن بودند، داشته باشیم. بگوییم هر کدام بخشی را در اختیار بگیرند و با توجه به معیارهای تمدنی خودشان ساختمان و آثار داشته باشند. این طرح شبیه یک بنیاد یا سازمان تمدن‌هاست که نمایندگان تمدن‌ها در آن سرمایه‌گذاری کنند و حضور داشته باشند و یک سازمانی شکل گیرد که نشست‌ها، نمایش‌گاه‌ها و کتاب‌خانه‌ها در آن برگزار شود که این طرح اجرایی نشد. دلم می‌خواست که این طرح را در ایران یا در کشوری دیگر یا دفتر خودمان در اروپا اجرا کنیم که بالاخره امکانات اولیه آن از جمله چندین هکتار زمین را ما باید فراهم می‌کردیم. این طرح متوقف ماند، گرچه هنوز به کلی منتفی نیست.»

بودجه تلویزیون گفت‌وگوی تمدن‌ها چند میلیون دلار برآورد شد

وی درباره تاسیس تلویزیون گفت‌وگوی تمدن‌ها که دو سال قبل مطرح کرده بود نیز اظهار داشت: «طرح دیگر صدایی بود که گفت‌وگوی تمدن‌ها داشته باشد که مهم‌ترینش این بود که بتوانیم ایستگاه تلویزیونی بین‌المللی تاسیس کنیم، طرح آن هم آماده بود که در حوزه مسایل تمدنی، آثار و فعالیت‌هایی که هست انعکاس یابد، میزگردهایی که برگزار می‌شود، آثار هنری، فرهنگی و سینمایی که در زمینه گفت‌وگوی تمدن‌ها مثبت می‌دانستیم عرضه و تبادل شود. یک فرستنده صوتی و تصویری معتبر باشد که با دو زبان فارسی و انگلیسی شروع و سپس گسترش پیدا کند که طبعن این‌ها احتیاج به بودجه داشت و برآوردی هم شده بود. از نظر دیگران خیلی هم برآورد زیادی نبود، شاید با چند میلیون دلار می‌شد این کار را راه بیندازیم. اما همین چند میلیون دلار برای ما مهم بود.»

خاتمی‌ افزود: «طرح‌های آن هم وجود دارد. حتی به بعضی دوستان هنرمند برای لوگو و آرم موسیقی آن پیشنهاد کرده بودیم. آقای چکناوریان طرح خوبی با توجه به مبانی اسلام و مسیحیت و یهود و ایران در نظر داشت. کارهایی بود که البته به تعبیر آن مثل است که گفت می‌خواهم سوارکار خوبی شوم گفتند ابزارش را داری، گفت نعل را پیدا کردم، اسبش را باید پیدا کنم.»

در نشست‌های مهم شرکت می‌کنم

مبتکر طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها تصریح کرد: «در این یک سال متاسفانه به‌خاطر مسائلی که پیش آمد و می‌توانست نباشد و امیدوارم هر چه زودتر شاهد بهبود اوضاع باشیم، در اصل قضیه رکود ایجاد شد. ولی دست برنداشتیم و انتظار جهانی این است که فعال باشیم. در مدتی که کم‌تر فعال بودیم، خواست‌ها، توقعات و تقاضاها در دنیا و اعلام هم‌کاری اگر بیش‌تر از گذشته نباشد، کم‌تر نبوده است. امیدوارم بتوانیم به لطف خدا اگر زنده باشم این کار را ادامه دهم و انشااله که آثار خیری برای همه دنیا داشته باشد.»

خاتمی‌ افزود: «سفرهای زیادی دعوت دارم. به همه آن‌ها نمی‌توانم جواب بدهم، اما اگر بتوانم در نشست‌های مهم حتمن شرکت خواهم کرد و اگر به هر دلیلی نتوانم بروم، از طریق مجازی یا پیام کتبی یا با معرفی نماینده حضور خواهم داشت. در حال حاضر سه برنامه خاص مورد توجه من هست که اگر قطعی شد اعلام می‌شود.»


 


شیرین دهقان/ رادیوکوچه

روز نوزدهم سپتامبر میدان مرکزی شهر کوچک گیترزبرگ در ایالت مریلند

همه ساله در این روز مقابل درب اصلی تالار شهرداری در پارکی نه چندان بزرگ اهالی ایالت مریلند گرد هم آمده و به فروش کارهای دستی حیوانات اهلی یا تربیت شده به نمایش‌گزاردن ماشین‌های قدیمی فروش اسب‌های مسابقه و برگزاری هم زمان کنسرت و اجرای موسیقی توسط بندهای جاز و پاپ و اینترنشنال می‌پردازند.

امسال هم‌زمان با این فستیوال و در کنار تمامی این برنامه‌ها اداره مهاجرت آمریکا در ایالت مریلند تصمیم به برگزاری مراسم سوگند برای مهاجرین و شهروندانی را گرفت که طبق قانون اداره مهاجرت پس از ۵ سال اقامت دایم در ایالات متحده آمریکا طی مراسمی رسمن شهروند آمریکایی می‌شوند این مراسم با شرکت دبیر حوزه مرکزی اداره مهاجرت آمریکا فرمان‌دار مریلند سناتور ایالت مریلند و بسیاری از کارکنان شهرداری و اهالی شهر گیترزبرگ صورت گرفت عکس‌های فوق ثبت هم‌زمان این فستیوال با مراسم سوگند شهروندانی است که از ۱۵۰ نفر و شامل تمام ملیت‌های از گوشه و کنار دنیا بود.


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع : پی ریان

روسیه سیستم پدافند موشکی اس-۳۰۰ را به ایران تحویل نمی‌دهد چون این سیستم تحت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل است. این مطلب را «نیکلای ماکاروف» رییس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه به خبرنگاران اطلاع داد. ماکاروف گفت: «تصمیم گرفته شده است که سیستم اس-۳۰۰ به ایران تحویل داده نشود. این سیستم قطعن تحت تحریم است.» وی تاکید کرد که این تصمیم مقامات بود که پروسه تحویل متوقف شود و ما آن را اجرا می‌کنیم. رییس ستاد کل نیروهای مسلح به این سوال که آیا قرارداد مربوطه لغو شده است پاسخ مشخصی نداد. وی گفت: «باید ببینیم. این بستگی به عمل‌کرد ایران دارد.»

قابل ذکر است قرارداد عرضه سیستم‌های «اس-۳۰۰» به ایران در ماه دسامبر ۲۰۰۵ امضا شده بود، اما رسمن از آغاز تحقق این قرارداد اطلاعی داده نشده است. در ماه دسامبر ۲۰۰۸، خبرگزاری «ایرنا»  به نقل از «اسماعیل کوثری» معاون رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیتی مجلس ایران اطلاع داد که روسیه عرضه قطعات سیستم دفاع ضدهوایی «اس-۳۰۰» به ایران را آغاز کرده است. پس از آن سازمان فدرال هم‌کاری‌های فنی و نظامی روسیه رسمن اعلام کرد که خبر عرضه سیستم‌های ضدهوایی «اس-۳۰۰» به ایران صحت ندارد.

سیستم‌های اس-۳۰۰ ویژه دفاع از موسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاه‌های نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن هستند. این سیستم قادر به نابودسازی اهداف بالستیک بوده و از قابلیت حمله به اهداف زمینی نیز برخوردار است. تازه ترین مدل سیستم اس-۳۰۰ می‌تواند هواپیماهای دشمن را در فاصله ۱۵۰ کیلومتری و ارتفاع ۲۷ کیلومتری نابود کند. پیش‌تر روسیه به ایران مجموعه‌های ضدهوایی موشکی «تور-ام۱» را با برد ۱۲ کیلومتر و ارتفاع ۶ کیلومتر عرضه کرده بود.


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

منبع : آزادی قلم

۲۱ سپتامبر روز جهانی صلح نام‌گذاری شده است. به نظر من این‌که یک روز خاص را به‌عنوان روز صلح نام‌گذاری کرده‌اند، حرکت بسیار خوبی بوده که حداقل یک روز مردم جهان و در صدر آن‌ها سیاست‌مداران را به فکر بیاندازیم که ما نیازمند صلح هستیم. اما این‌که فکر کنم تنها در همین یک روز باید برای صلح، مقاله بنویسیم، سخنرانی و کنسرت برگزار کنیم، نمایش‌گاه ترتیب بدهیم و…چندان جالب نیست. ما باید تمام سال در فکر صلح باشیم و هر سال در یک روز مشخص دست‌آوردهایمان را بررسی کنیم و با مشورت، بتوانیم نقایصمان را برطرف کرده، هر سال گامی به جلو، در راستای صلح عمومی برداریم.

حلقه‌ی مفقوده‌ی صلح در زمان ما، گروه‌بندی‌ها و دسته‌بندی‌های سیاسی است که مردم جهان را با برچسب‌های گوناگون از هم جدا کرده و هر گروه را به کاری مشغول نموده‌اند. این‌قدر فکر و ذکر هر گروه تنها به خودش معطوف است که درد دیگران را از یاد برده است. سیاسی تنها در فکر سیاسیون است، کارگران تنها به فکر خودشان هستند، زنان به فکر خودشان و … این‌که هر گروهی به منافع گروهش باشد، بسیار خوب و نشانه تعهد اعضا به هم‌دیگر است. اما در ورای این تعهد گروهی، تعهد دیگر ما انسان‌ها زندگی در کنار یک‌دیگر با صلح و صفاست.

یکی دیگر از جمله مسایل مهمی که می‌‌تواند زمینه‌ساز صلح شود، مسایل اقتصادی است. اتفاقا در همین روز، اجلاس عمومی سازمان ملل به موضوع اقتصاد و معیشت مردم جهان مربوط بود و رهبران جهان در این مورد صحبت کردند و از دستاوردها و یا ایده هایشان گفتند. مسایل اقتصادی، از جمله مسایل مهمی است که می تواند هم به‌وجود آورنده صلح باشد، و هم صلح را با تهدید روبه‌رو کند. لازم است که کشورهای توسعه یافته و سرمایه داری، تنها به فکر منافع خود و پرکردن جیب‌هایشان نباشند و اگر واقعن به صلح می‌اندیشند، به کشورهای کم‌تر توسعه یافته هم کمک کنند که وضعیت خود را بهبود ببخشند.

هنگامی که وضعیت معیشت عادی نباشد، هنگامی که فقر در جامعه وجود داشته باشد، تعصب و دگم اندیشی، در آن جامعه ریشه می‌دواند. همین تعصب و تنفر کشورهای فقیر و مردمانش از کشورهای صنعتی و دولت‌مردانش است که باعث بروز حوادث تروریستی می شود. شاید بسیاری از شما با بنده مخالف باشید و دلایل این حملات را عقدتی بدانید. اما وقتی یک شخص مذهبی در فشار و تنگنای مالی قرار دارد، و یک گروه بنیادگرا او را حمایت مالی می‌کند، و صدالبته به او وعده‌های دل‌فریب از عالم غیب هم می‌دهد، همه این‌ها برای شخصی که به نان شب محتاج است، وسوسه برانگیز است. ضمن این‌که آن شخص قادر به مطالعه و کسب معلومات هم نیست تا بتواند پی به بی اعتباری بنیادگرایی ببرد، که همه این‌ها یکی از دلایلش فقر اقتصادی است و البته فقر فرهنگی است که دومی نیز بنوعی زاییده‌ی اولی است.

مخلص کلام، بعقیده نگارنده، صلح تنها نبود جنگ نیست. صلح، دوستی ملت‌ها با یک‌دیگر است. صلح، قدرت تحمل عقاید دیگران است. صلح، نداشتن تعصب است. به امید روز صلح، روزی که تا ابد ادامه داشته باشد.


 


خبر / رادیو کوچه

نظام حسن‌پور، زندانی سیاسی که اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد به علت آن‌چه دادگاه بر آن استناد کرده از شرکت‌کنندگان در تظاهرات عاشورا بوده، توسط ریاست شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب‌، قاضی مقیسه محکوم به شش سال حبس تعزیری شده است.

به گزارش کلمه، دادگاه بر اساس عکسی که از تظاهرات روز عاشورا به‌دست آورده این حکم را صادر کرده است.

منیژه محمدی، وکیل مدافع نظام حسن‌پور، از متهمان تظاهرات عاشورای تهران و از زندانیان گم‌نام حوادث پس از انتخابات که اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد نسبت به حکم صادر شده علیه وی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی اعتراض کرد و با ارایه لایحه تجدیدنظرخواهی به این دادگاه خواهان برائت وی در دادگاه تجدید‌نظر از اتهاماتی شد که به عقیده وی هیچ مدرک قانونی برای اثباتش وجود ندارد.

هم‌چنین وکیل حسن‌پور‌، اظهار داشت در هیچ جای پرونده موکلش گزارشی از شهادت ماموران مبنی بر حضور موکل در تظاهرات و حمله به آن‌ها نیامده است.

نظام حسن‌پور از اهالی کوه‌دشت لرستان است و در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد استان لرستان مشغول به تحصیل بود. وی با این اتهام مواجه شده است که به نیروهای پلیس در روز عاشورا حمله کرده است، او بارها در بازجویی‌ها و دادگاهش تاکید کرده که بی‌گناه است.


 


نجیب امیری / دفتر کابل / رادیو کوچه

از ۲۱ سپتامبر روز جهانی صلح با برگزاری جشن کاغذپران بازی (بادبادک بازی)، کنسرت، مسابقات ورزشی و آزاد ساختن کبوتران در افغانستان استقبال شد.

این برنامه از جانب بیش از بیست نهاد جامعه مدنی در یکی از تپه‌های شهر کابل ترتیب شده بود و در آن صدها مرد، زن، جوانان و کودکان اشتراک نموده بودند.

شماری از اشتراک‌کنندگان این جشن از طرف‌های درگیری در افغانستان خواستند تا برای صلح دایمی در کشور تلاش کنند.

محمدرحیم جامی یکی از هماهنگ‌کنندگان این برنامه گفت باید برای صلح سراسری در کشور ابتدا آتش بس اعلام شده و تلاش‌ها در این راستا بیش‌تر شود.

شماری از کودکان افغان نیز با سر دادن ترانه‌های برای صلح این روز را تجلیل کرده و آرزوی صلح دایمی را در کشورشان خواستند.

فرهاد دریا آوازخواهان مشهور پاپ افغانی و سفیر صلح سازمان ملل متحد در این روز به سلسله تلاش هایش برای صلح، به استان بلخ در شمال افغانستان رفت.

وی برنامه‌ی را تحت نام «زندگی زیباست» تعقیب می‌کند تا خواست و آرزوهای جوانان را در قالب تصنیف‌ها در آورده و پیام جوانان را به مسوولان دولت افغانستان برساند.

وی گفت کاروان صلح‌اش این بار برنامه اختصاصی با خانم‌ها دارند، زیرا تا هنوز هیچ زنی در افغانستان جنگ افروز نبوده است.

دولت افغانستان برای گفت‌و‌گو با طالبان تلاش‌های را روی دست گرفته است، اما گروه طالبان تا کنون هیچ چراغ سبزی برای آشتی و صلح نشان نداده‌اند.

این درحالیست که در این روز نیز درگیری در افغانستان متوقف نبود و شماری از شهروندان این کشور کشته و زخمی شدند.


 


خبر / رادیو کوچه

محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری اسلامی، روز گذشته سه‌شنبه در گفت‌وگو با دانشجویان و اساتید آمریکا که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شده بود د‌ر خصوص دشواری بازگشایی سفارت‌خانه‌های ایران و آمریکا در واشنگتن و تهران گفت‌: «احساس من این است که شرایط آسان است و باید دولت آمریکا به ملت ایران احترام بگذارد و شرایط برابر را برای ایجاد رابطه بپذیرد.»

به گزارش مهر، محمود احمدی‌نژاد اظهار داشت: «عده‌ای خودشان را مدیر جهان نامیده‌اند و خود را حاکم و مالک دنیا می‌دانند. اینان برای خود حق ویژه و بالاتری نسبت به سایر ملت‌ها قایل هستند و به حقوق ملت‌ها احترام نمی‌گذارند و به بهانه‌های گوناگون به جنگ و اشغال‌گری می‌پردازند. اگر این موضوع پذیرفته شود که آن‌ها مدیر جهان هستند باید مسوولیت وضع کنونی و مشکلات موجود جهان را هم بپذیرند.»

وی در پاسخ به سوال یکی از اساتید دانشگاه مبنی بر این‌که در چه شرایطی ایران و آمریکا می‌توانند سفارت‌های خود را تاسیس کنند، اظهار داشت: «امروز همگان چنین فکر می‌کنند که شرایط بسیار دشوار شده است اما احساس من این است که شرایط آسان است و باید دولت آمریکا به ملت ایران احترام بگذارد و شرایط برابر را برای ایجاد رابطه بپذیرد و این موضوع پایه همه ارتباطات اجتماعی است. در این صورت کلیت مسئله حل خواهد شد البته برخی موضوعات فرعی نیز وجود دارد که قابل بحث و گفت‌وگو است اما ارتباطی به روابط دوجانبه ندارد و روابط و هم‌کاری در شرایط برابر و احترام متقابل برقرار می‌شود.»

این در حالی است که برخی مقامات ارشد در جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا را تحت هر شرایطی محکوم کرده و بارها انتقاد خود را از سرانی که بر این امر تلاش کرده‌ را ابراز داشته‌اند.


 


چهار‌شنبه ۳۱  شهریور ۱۳۸۹- ۲۲ سپتامیر ۲۰۱۰

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا:  اعظم

note3استودیو: دامون

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات چهار‌شنبه ایران

note3پرسه  -«سفر به دنیای سکوت »-  سیمین

note3بخش اول اخبار

note3بزرگان ایران‌زمین – «شاعره‌ا‌ی از تبار روشنی‌ها» - (بخش اول) – آرش و آوا

note3سوت – «قطبی: نمی‌دانم قول قهرمانی از کجا آمده» - محمدرضا

note3روزنگاشت – «هنر سکوت در خلق بیپ» - محبوبه

note3بخش دوم اخبار

note3رادیو لیچار – «پدری که دفتر خاطرات دخترش را پیدا کرد» – (قسمت نود) فرورتیش

note3نام‌جو نام می‌جوید-  «از فروردین تا پیپ» – علی‌اصغر آدینه‌وند

note3شرکت فورد – «چگونگی تولید اتوموبیل و  کسب درآمد»

note3مجله‌ی‌خبری کابل – نجیب امیری

note3بزرگان ایران‌زمین – «شاعره‌ا‌ی از تبار روشنی‌ها» - (بخش دوم) – آرش و آوا

note3 بخش سوم اخبار


 


رادیو کوچه

بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط وزارت تجارت خارجی مالزی روز چهارشنبه اعلام کرد روابط تجاری این کشور با آمریکا در هفت ماهه اول سال جاری ۲۰ درصد رشد مثبت داشته است.

به گزارش خبرگزاری رسمی مالزی (برناما)، «مصطفی محمد» وزیر تجارت خارجی مالزی گفت به رغم مشکلات اقتصادی که در آمریکا وجود داشت روابط تجاری بین دو کشور توسعه چشم‌گیری داشته است.

وی افزود در سال گذشته صادارت به این کشور از وضعیت خوبی برخوردار نبود اما در سال  جاری این وضعیت روبه بهبود است.

وزیر تجارت خارجی مالزی در ادامه گفت به رغم مشکلاتی که وجود دارد آمریکا هم‌چنان اولین قدرت اقتصادی جهان و یکی از بزرگ‌ترین بازارهای محصولات مالزیایی است.

وی در پایان خاطر نشان کرد کشورهای اعضای آ.سه.آن با وجود این‌که برخی از کشورها در زمان فعلی از رشد مناسب اقتصادی برخوردار نیستند توانسته‌اند در اقتصاد رشد قابل توجهی به دست آورند.


 


مرتضا خسروی (هیچ) / رادیوکوچه


 


محبوبه / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

بیست‌و‌دوم سپتامبر برابر با سال‌روز درگذشت «مارسل مارسو» از نام‌دارترین هنرپیشه‌گان معاصر رشته «پانتومیم» است. او با خلق «بیپ» دلقک غمگینی که با ژاکتی راه‌دار و کلاه ابریشمی روی صحنه ظاهر شد و شهرت جهانی به دست آورد. مارسو زاده ۱۹۲۳ بود و در سال ۲۰۰۷ درگذشت.

«مارسل مارسو» با نام اصلی «مارسل مانگل» در هجدهم مارس سال ۱۹۲۳ میلادی در شهر «استراسبورگ فرانسه» در خانواده‌ای یهودی به دنیا آمد. پدرش در اواخر جنگ جهانی دوم در اردوگاه «آشویتس» از دنیا رفت و خودش به نهضت مقاومت به رهبری «شارل دوگل» پیوست و سپس در ارتش «ژنرال پاتون» جنگید.

بعد از جنگ تحت تاثیر بازیگری «چارلی چاپلین» به مدرسه بازیگری «شارل دولن» رفت و با خلق «بیپ» دلقک غمگینی که با ژاکتی راه‌دار و کلاه ابریشمی مچاله شده، روی صحنه ظاهر می‌شد، شهرت جهانی به‌دست آورد.

او در سراسر جهان نمایش‌های «پانتومیم» را با عنوان «هنر سکوت» برگزار کرد و نشان «لژیون دونور» را از دولت فرانسه دریافت کرد و در سال ۲۰۰۲ به‌عنوان سفیر حسن نیت سازمان ملل متحد برگزیده شد.

از بازی‌های معروف او فیلم «باربارلا» است که در کنار «جین فاندا»، نقش‌آفرینی کرده و از به یاد ماندنی‌ترین نقش‌های او، حضوری کوتاه و ناطق در نقش خودش در فیلم سینمایی «صامت» به کارگردانی «مل بروکس» که در این فیلم برخلاف همیشه تنها شخصیتی بود که با گفتن یک «نه» سکوت فیلم را درهم می‌شکست.

مارسو در طی چندین دهه توانسته بود مثالی بی‌نظیر برای هنر نمایش سکوت باشد و در سراسر جهان تماشاگران خود را به خنده و گریه وادارد. طرح‌های نمایشی کمدی یا تراژدی او در سطح جهانی محبوبیت داشت و هر تماشاگر، به شیوه خاص خود با او هم‌ذات پنداری می‌کرد.

او در جایی گفته است: «پانتومیم، مانند موسیقی، فاقد مرز و ملیت است. وقتی که خنده و اشک از ویژگی‌های انسانی باشند، پانتومیم برای هر فرهنگی قابل اجراست.»

به گفته مارسو، در پانتومیم حرکات بدن نمایان‌گر توانایی‌های بی‌بدیل روح در بیان هر چیزی است. به‌طور ‌مثال: «برای نشان دادن باد، باید به یک طوفان مبدل شوی و برای نشان دادن یک ماهی، باید خود را به دریا بیفکنی.»

وی بر روی صحنه تماشاگران خود را با حرکات استادانه و خاموش، چهره‌ای سفید، پیراهن راه راه و کلاه بلند و از شکل افتاده خود افسون می‌کرد. اما او در خارج از صحنه، بدون گریم گچی و لباس‌هایش، مرد فرانسوی باریک‌اندام و چابکی بود که طرز بیان شیوا و شرح و تفصیلات دل‌نشینش به اندازه مهارتش در پانتومیم جذاب و گیرا بود.

مارسو در سال ۱۳۵۲خورشیدی، سفری به ایران داشت و تعدادی از زیباترین قطعات خود به نقش «بیپ» را روی صحنه تالار رودکی اجرا کرد.

و اما سرانجام «مارسل مارسو» در بیست‌و‌دوم  سپتامبر  سال ۲۰۰۷ و در سن ۸۴ سالگی در شهر «کاهورس فرانسه» درگذشت. شهر نیویورک به پاس از او در تقویم خود، روز ۱۸ مارس را «روز مارسل مارسو» اعلام کرده است.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

آفتاب

نو‌آور


 


خبر / رادیو کوچه

وزیر انرژی آمریکا روز سه‌شنبه و یک روز پس از آن‌که یک مقام ایرانی خواستار از سرگیری فوری گفت‌وگوها درباره طرح مبادله سوخت هسته‌ای برای رفع نگرانی‌های غرب شد، اظهار داشت که شرایط مبادله سوخت اتمی با ایران از سال گذشته که این پیشنهاد مطرح شده تغییر کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، استیون چو عنوان کرد که واشنگتن در مورد مبادله سوخت همیشه به گفت‌وگوی دوباره با ایران علاقه دارد اما می‌خواهد مطمئن شود که ایران صادقانه وارد گفت‌وگو می‌شود.

دنیل پونمن معاون وزارت انرژی آمریکا نیز که در کنار آقای چو با خبرنگاران صحبت می‌کرد اظهار داشت مهم است بر گفت‌وگوهای وسیع‌تر میان ایران و اعضای دایم شورای امنیت و آلمان تمرکز شود و نه فقط بر مذاکرات مربوط به مبادله سوخت اتمی.

به نقل از سی‌ان‌ان، روسیه، آمریکا و فرانسه اکتبر سال گذشته میلادی در طرحی که مورد حمایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود به ایران پیشنهاد کردند که بخش اعظم ذخیره اورانیوم غنی‌شده با غلظت پایین خود را تحویل دهد تا به میله‌های سوختی مورد نیاز راکتور پژوهشی تهران تبدیل شود.

نمایندگان ایران ابتدا به طور اصولی با طرح موافقت کردند اما ایران گفت با جزییات آن مشکل دارد. این کشور ماه‌ها بعد به توافق مشابهی با ترکیه و برزیل رسید، اما غرب آن را رد کرده است.

علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران روز دوشنبه در سخنانی در کنفرانس عمومی آژانس در وین شکایت کرده بود که هیچ پیش‌رفتی در زمینه مبادله سوخت صورت نگرفته است.

او از آمریکا، فرانسه، روسیه و آژانس اتمی سازمان ملل خواست گفت‌وگو برای مبادله سوخت با ایران را بدون تاخیر از سر گیرند.


 


مریم / رادیوکوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • 337 میلادی – جنگ‌های ۱۳ ساله ایران و روم در دوران حکومت «شاپور دوم» (ذوالاکتاف) از دودمان ساسانیان ۲۲ سپتامبر آغاز شد که در تاریخ عمومی به جنگ‌های «دور اول» معروف‌اند. جنگ‌های دور دوم از سال ۳۵۹ آغاز شدند. در هر دو دور، ایرانیان پیروز شدند. در دور اول، که جنگ تا سال ۳۵۰ طول کشید، رومیان هرچه را که در شرق مدیترانه به‌دست آورده بودند از دست دادند و در دور دوم، امپراتورشان هم کشته شد.
  • ۱۳۵۹ خورشیدی – حمله نظامی عراق به ایران که از روزهای قبل از آن پیش‌بینی شده بود،  آغاز شد که پیامدش یک جنگ هشت ساله بود.
  • ۱۳۱۷ خورشیدی – «پرویز یاحقی» آهنگ‌ساز نام‌دار ایران که در شناسنامه‌اش «صدیقی‌پارسی» بود و ترجیح داده که پس از دایی هنرمندش به‌نام وی «یاحقی» خطاب شود ۳۱ شهریور به‌دنیا آمد. ده‌ها سال آهنگ ساخت و از ویولنیست‌های بزرگ جهان به‌شمار می‌رفت در عین حال روزگاری یک روزنامه‌نگار ماهر و زبردست بود و زمانی عنوان بهترین خبرنگار پارلمانی ایران را به‌دست آورده بود. درخشان‌ترین کار روزنامه‌نگاری پرویز، گزارش‌گری برنامه «درگوشه‌و‌کنار شهر» برای رادیو ایران درسال‌های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۳ بود که مبتکر و مدیر این برنامه «نوشیروان کیهانی‌زاده» بود.
  • ۱۷۹۱ میلادی – «مایکل فارادی» فیزیک‌دان و شیمی‌دان انگلیسی به‌دنیا آمد. وی قواعد موتورهای برق و چارج الکترو ستاتیک را به‌دست آورد.
  • ۱۹۴۸ میلادی – جمهوری دمکراتیک خلق کره‌شمالی که ۱۳ روز پیش از این اعلام استقلال کرده بود خود را حاکم همه شبه‌جزیره کره خواند و جمهوری کره‌جنوبی نیز که در شهر سئول اعلام رسمیت کرده بود به همین ترتیب اعلام کرد که حاکم بر همه کره است و دو دولت به این ترتیب تقسیم این شبه‌جزیره را رد کردند که نتیجه‌اش یک جنگ سه‌ساله بود که مسئله‌ای را هم حل نکرد و این مسئله هم‌چنان تا به امروز ادامه دارد.
  • ۱۸۲۲ میلادی – رموز خط «هیروگلیف» شناخته شد و با این کشف بزرگ نوشته‌های قدیم مصریان به‌طور کامل خوانده شد. رمزهای خط هیروگلیف را دو باستان‌شناس فرانسوی و انگلیسی کشف کردند و بدین ترتیب به ناشناخته‌های دنیای مصرباستان پی بردند. مصریان قدیم به‌منظور جاودانه سازی آثار، عبادات و مراسم دینی و نیز ثبت تاریخ وقایع مهم خود، آن‌ها را به خط هیروگلیف که خط مقدس آنان بود بر سنگ حک می‌کردند. به‌تدریج حروف این زبان به‌صورت رموزی درآمد که شناخت آن‌ها غیرممکن به‌نظر می‌رسید.
  • ۱۹۶۹ میلادی – در نیمه دوم قرن بیستم، پس از بروز یک سلسله روی‌دادهای سیاسی در جهان اسلام، سران کشورهای اسلامی به ضرورت ایجاد سازمانی پی‏بردند که بتواند بیش از ۶۰ کشور اسلامی را از تفرقه و اختلاف به وحدت و هم‌بستگی برساند. سرانجام با پیش‌گامی سران کشورهای عربستان، مراکش و ایران، در سال ۱۹۶۹ کنفرانسی از وزرای خارجه برخی از کشورهای اسلامی در قاهره تشکیل شد و راه‏کارهای موجود برای ایجاد سازمانی با معیارهای اسلامی را بررسی کرد. در پی این اجلاس، تصمیم گرفته شد که یک کمیته مقدماتی، طرح‏ها را ارایه و بررسی کند. اعضای این کمیته مقدماتی، نماینده‌های دولت‏های ایران، سومالی، مالزی، نیجر و مراکش بودند. سرانجام اولین کنفرانس سران کشورهای اسلامی از ۲۲ تا ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹م در رباط پایتخت مراکش تشکیل شد و این سازمان موجودیت خود را به‌طور رسمی اعلام کرد.

 


خبر / رادیو کوچه

عبدالرضا سودبخش عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران شب گذشته سه‌شنبه در مقابل مطب شخصی خود در بلوار کشاورز از طرف افراد ناشناس ترور و با ضرب گلوله کشته شده است.

به گزارش مهر، عبدالرضا سودبخش استاد بیماری‌های عفونی و عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مقارن ساعت ۲۱ دیشب در مقابل مطب شخصی خود از طرف راکبین موتور سوار ترور شد اما تاکنون هویت عاملان این حادثه مشخص نشده است.

وی در سال ۶۹ موفق به اخذ درجه تخصصی در رشته عفونی از دانشگاه علوم پزشکی تهران شد و به عنوان عضو هیت علمی و استادیار گروه عفونی در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی مشغول به کار شد.

در پی این حادثه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی نامه‌ای از فرمانده نیروی انتظامی خواستار شناسایی عاملان سوقصد به سودبخش شد.

گفتنی است ۲۲ دی ماه سال گذشته نیز، مسعود علی‌محمدی، استاد دانشگاه تهران در مقابل منزلش ترور شد. وی که پس از کشته شدن به سرعت از سوی مقامات جمهوری اسلامی عنوان «استاد هسته‌ای» گرفته تاکنون مقصران این واقعه شناسایی نشده‌اند و از کسی به عنوان عامل یا آمر این ترور نام برده نشده است.

بیشتر بخوانید:

«گفت‌گو با یک شاهدعینی درخصوص حادثه انفجار امروز»


 


رادیو کوچه

تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در رقابت‌های غرب آسیا شام‌گاه روز چهارشنبه عازم کشور اردن خواهد شد.

در نخستین تمرین تیم ملی فوتبال ایران که پس از نشست خبری روز گذشته افشین قطبی در کمپ تیم‌های ملی برگزار شد، ۱۹ بازیکن حاضر زیر نظر کادر فنی به مرور برنامه‌های تاکتیکی و سپس بازی تمرینی پرداختند.

هادی نوروزی و غلام‌رضا رضایی به علت مصدومیت و احسان حاج‌صفی برای پی‌گیری مشکل خروج از کشور، در تمرین دیروز غایب بودند و علی‌رضا حقیقی و محمد غلامی نیز به آب درمانی پرداختند‌.

تیم ملی فوتبال ایران که در رقابت‌های غرب آسیا با تیم‌های بحرین و عمان هم‌گروه است، روز دوم مهرماه در نخستین دیدار خود به مصاف بحرین خواهد رفت‌.


 


محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

جام جم

۱) دهه آینده دهه مدیریت مشترک جهان نام‌گذاری شود.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100886366291

رییس جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر سه‌شنبه به وقت نیویورک، با حضور در مقر سازمان ملل، در اجلاس توسعه هزاره سوم سخن‌رانی کرد. وی در سخنرانی خود پیشنهاد کرد: «دهه آینده دهه مدیریت مشترک جهان» نام‌گذاری شود.

۲) ایران نگران چالش‌های امنیتی نیست.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100886354192

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، «دکتر احمدی‌نژاد» در مصاحبه با تلویزیون روسیه تصریح کرد: «ملت ایران به دنبال حل مشکل ایران نیست بلکه رفع مشکلات جهان را پی‌گیری می‌کند، معتقدیم مشکلاتی که برای ایران ایجاد می‌شود، بخشی از مشکلاتی است که بر کل جهان تحمیل شده است و اگر عوامل این مشکلات شناسایی و بررسی شود، همه دنیا و بشریت از آن سود خواهند برد.»

ایران

http://www.iran-newspaper.com/

1) اوباما به دلیل انتخابات حق مردم فلسطین را ضایع نکند.

روزنامه نیوزیلندی «دامینیون پست» با اشاره به حضور موثر رییس‌جمهوری اسلامی ایران در نیویورک گزارش داد: «احمدی‌نژاد در قلب آمریکا، آینده جهان را متعلق به ایران دانست.» این روزنامه نوشت: «حضور احمدی‌نژاد در نیویورک و مصاحبه‌های او با خبرگزاری‌ها و شبکه‌های آمریکایی توجه بسیاری از رسانه‌های جهان را به خود جلب کرده است.» دامینیون پست افزود: «احمدی‌نژاد در سفر خود به نیویورک، با رسانه‌های آمریکایی گفت‌وگوهای متعددی را داشته که طی آن از مواضع کشورش در زمینه هسته‌ای دفاع و تاکید کرده که آمریکا باید ایران را به عنوان یک قدرت در دنیا بپذیرد.

۲) اشتیاق زیاد رسانه‌های آمریکایی برای مصاحبه با دکتر احمدی‌نژاد.

دستیار ارشد رییس‌جمهوری درباره روی‌کرد رسانه‌های آمریکایی به سفر دکتر احمدی‌نژاد نیز گفت: «آن‌ها بسیار مشتاق و پی‌گیر برای مصاحبه‌های مختلف هستند و الان هم در فهرستی که داریم تعداد زیادی برنامه‌ریزی برای انجام مصاحبه صورت گرفته است.» وی ادامه داد: «حضور آقای رییس جمهور یک حضور بسیار پررنگ است و همه رسانه‌ها بدان توجه دارند و صحبت‌های ایشان را پخش می‌کنند. تمرکز رسانه‌ها روی هیت ایرانی و در واقع شخص آقای رییس جمهور بسیار زیاد است.»

کیهان

۱) آسوشیتدپرس: «آمریکا دروغ می گوید، تحریم ایران بی‌اثر بوده است.»

http://www.kayhannews.ir/890631/2.htm#other203

یک خبرگزاری آمریکایی ادعاهای اخیر مقام‌های آمریکایی مبنی بر اثرگذاری تحریم‌ها بر ایران را رد کرد. آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت برخلاف ادعای دولت آمریکا در اثربخشی تحریم‌ها، این اقدام، برای وادارکردن ایران به کنارگذاشتن برنامه هسته‌ای‌اش کاملن ناتوان است.

۲) رییس‌جمهوری فهرست ۵۳ زن آمریکایی منتظر اعدام را اعلام کرد.

http://www.kayhannews.ir/890631/3.htm#other302

احمدی‌نژاد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «پی بی اس» آمریکا با اشاره به فهرست ۵۳ زن آمریکایی منتظر اعدام در این کشور گفت: «اسامی این افراد را منتشر کنید شاید در این‌جا هم کمپینی برای حمایت از آنان تشکیل شود.» وی خطاب به مجری این شبکه آمریکایی که مدام درباره پرونده «سکینه‌محمدی» (متهم به قتل شوهرش) می‌پرسید گفت: «در حال حاضر ۵۳ زن در آمریکا در انتظار اعدام هستند ولی هیچ حرفی درباره آن‌ها زده نمی‌شود.» رییس‌جمهوری افزود: «در برخی جاها از جمله کشورهایی که با آمریکا خیلی دوست و صمیمی هستند با شمشیر سر قطع می‌کنند و این در حالی است که خانم «کلینتون» موضع‌گیری نمی‌کند. به عنوان نمونه، تروریستی در مقابل ماموران مسلح آمریکا در عراق با شمشیر سر ۲۰ نفر را می‌برد اما خانم کلینتون چیزی نمی‌گوید و ناراحت نمی‌شود و وجدانش به درد نمی‌آید.»

همشهری

۱) درگیری در تجمع علیه «مبارک».

http://www.hamshahrionline.ir/news-116620.aspx

تجمع در قاهره باعث درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس شد. حدود ۳۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان در تظاهرات شعارهای ضددولتی سر داده، پرچم مصر را به اهتزاز درآورده و تصاویری از رییس‌جمهوری این کشور را به آتش کشیدند. خبرگزاری اتریش از قاهره گزارش داد، اعتراضات به تلاش احتمالی رییس جمهوری «حسنی مبارک» برای انتصاب پسرش، «جمال»، به‌عنوان جانشین بر می‌گشت.

۲) کنترل کیفیت هوای پاریس با بالنی که رنگ عوض می‌کند.

http://www.hamshahrionline.ir/news-116626.aspx

پاریسی‌ها برای فهمیدن میزان آلودگی هوا نیازی به گزارش‌های خسته کننده رادیویی یا تحلیل‌های علمی ندارند. تنها کافی است صبح‌ها نگاهی به آسمان بیاندازند تا با دیدن بالن بزرگی که در آسمان شهر شناور است همه چیز را دریابند.

رسالت

۱) افراد مورد نظر ما باید در ایران به قدرت برسند.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=40024

سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا، سرکردگان جریان فتنه را رهبران ایران نامید و عنوان کرد: «تا زمانی که رهبرانی در ایران هستند که خودشان را پاسخگو می‌دانند، آن‌ها باید در راس امور قرار بگیرند.به گزارش سرویس بین‌الملل شبکه ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه «فیلیپ کراولی» در توجیه اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا با آوردن عذر بدتر از گناه اعلام کرد: «دیدگاه کلینتون مبتنی بر تغییر رژیم در ایران نیست بلکه منظور تنها روی کار آمدن رهبرانی است که پاسخگو باشند.»

۲) «کروبی» از اتاق فکر خیانت‌کاران لندن‌نشین دستور می‌گیرد.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=40053

«محمدنبی حبیبی» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد نامه کروبی به مجلس خبرگان بیان داشت: «کروبی از اتاق فکر خیانت‌کاران لندن‌نشین دستور می‌گیرد، نظیر چنین نامه‌ای چندی پیش از همین اتاق توسط یکی از یاران «مهدی هاشمی» معدوم منتشر شد که پاسخ آن را نخبگان حوزه و دانشگاه دادند.»

تهران امروز

۱) یادواره‌ای برای سی‌امین سال‌گرد دفاع مقدس.

http://www.tehrooz.com/1389/6/31/TehranEmrooz/378/Page/10/?NewsID=46329

26 شهریور سال ۵۹ دیکتاتور بغداد با حضور در مجلس عراق و در برابر دوربین‌های تلویزیونی رسمن معاهده الجزایر را پاره کرد و به ارتش کشورش دستور داد تا ایران را اشغال کنند. ارتش عراق نیز یک هفته بعد در ۳۱ شهریور ۵۹ از زمین و هوا و دریا به خوزستان پاره‌تن ایران هجوم برد به این امید که سردار خام قادسیه ناهار را در تهران بخورد. اما این خواب آشفته برای ایران، که به تعبیر معاون نخست‌وزیر عراق باید به پنج قسمت تجزیه می‌شد، به کابوسی بدل شد و طراحانش را برای همیشه در خواب جهنمی فرو برد.

۲) قالیباف: «اگر قانون مترو اجرایی نشود، بدعت نادرستی خواهد بود.»

http://www.tehrooz.com/1389/6/31/TehranEmrooz/378/Page/18/?NewsID=46319

شورای شهر تهران روز گذشته مصوبه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن به شهرداری تهران اجازه داده شده برای اجرای پروژه‌ای توسعه خط و مجتمع‌های ایستگاهی مترو تا سقف هزار میلیارد تومان در سال ۸۹ اوراق مشارکت منتشر کند. مصوبه دیروز شورای شهر نشان می‌دهد حتا با عدم اجرای قانون اختصاص بودجه به مترو، شهرداری و شورای شهر تهران مصمم هستند تا قبل از پایان برنامه پنج ساله شهرداری، طرح جامع حمل و نقل عمومی را محقق و خطوط مترو را به ۲۱۷ کیلومتر گسترش دهند.

آفرینش

۱) رییس جمهوری: «آمریکا توان حمله به ایران را ندارد.»

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=69988

رییس‌جمهوری در آمریکا با اعلام این‌که درایران بالاترین آزادی وجود دارد به انتقاد از اظهارات مقامات این کشور درخصوص مسایل مختلف از جمله تهدید تهران به حمله نظامی پرداخت و اعلام کرد: «ایالات متحده توان حمله به ایران را ندارد.»

۲) رایزنی‌های متکی در نیویورک.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=12713#69989

«منوچهر متکی» وزیر امور خارجه که به منظور شرکت در اجلاس اهداف توسعه هزاره در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، با برخی مقامات شرکت کننده در این اجلاس دیدار و گفت‌وگو کرد. متکی با «یانگ جیه چی» وزیر خارجه چین، «شیخ‌عبداله بن‌زاید آل‌نهیان» وزیر خارجه امارات متحده عربی، «چوکه هواتگا» وزیر امور خارجه بولیوی، «برونو رودریگرز پاریا»  وزیر امور خارجه کوبا و هم‌چنین وزیر خارجه آفریقای مرکزی در خصوص گسترش مناسبات دو‌جانبه، مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل  نظر کرد.

خراسان

۱) نخستین محموله نسل سوم موشک فاتح۱۱۰ به نیروی هوافضای سپاه تحویل شد.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=6&day=31&id=404064

در آستانه هفته دفاع مقدس با حضور سردار سرتیپ پاسدار «احمد وحیدی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نخستین محموله نسل سوم موشک فاتح ۱۱۰ رسمن به نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحویل داده شد. به گفته وزیر دفاع، با به کارگیری این موشک‌ها توان و تحرک عملیاتی یگان موشکی نیروی هوا فضای سپاه پاسداران به نحو چشم‌گیری افزایش خواهدیافت.

فرهیختگان

۱) اوباما بگوید چه کسانی به او فشار می‌آورند.

http://www.farheekhtegan.ir/content/view/13246/56/

رییس‌جمهوری ایران با بیان این‌که امروز مسلمانان نیازمند وحدت هستند، گفت: «مسلمانان باید از اختلاف و کینه خودداری کنند. چرا که وجود هر نوع اختلاف به ضرر مسلمانان تمام خواهد شد.» رییس‌جمهوری ادامه داد: «برخی از دوستان وی می‌گویند که اوباما تحت فشار است و نمی‌تواند برنامه‌های خود را پیاده کند خوب این فشارها ممکن است برای هر کسی پیش بیاید ولی این انتظار وجود دارد که اقای اوباما بیاید و بگوید که چه کسی و کسانی به وی فشار می‌آورند. بگوید فلان حزب نمی‌گذارد من کار کنم و عاملان این فشارها را بگوید.»

۲) دولت‌ها تمایل چندانی برای نظارت ندارند.

http://www.farheekhtegan.ir/content/view/13238/31/

«پورمحمدی» با انتقاد از رفتار مدیران اجرایی بیان کرد: «در حال حاضر روابط سازمان بازرسی با دستگاه‌های اجرایی خوب است، اما متاسفانه روحیه مدیران روحیه نظارت‌پذیری نیست و این مساله از زمان دولت‌های «آقای ‌هاشمی‌رفسنجانی و آقای خاتمی و در زمان آقای احمدی‌نژاد» نیز باقی‌مانده و حل نشده است.

دنیای اقتصاد

۱) مالیات ارزش افزوده از ابتدای مهر بر معاملات مسکن.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=224768

رییس اتحادیه مشاوران املاک از توافق اتحادیه با سازمان امور مالیاتی کشور برای پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده توسط بنگاه‌های مسکن خبر داد که بر مبنای این توافق، از ابتدای پاییز امسال کلیه مشاوران املاک باید معادل سه درصد مبلغی را که تحت عنوان حق‌کمیسیون (پورسانت) از طرفین معامله دریافت می‌کنند، برای مالیات محاسبه و کنار بگذارند. این مالیات مستقیم از خریدار و فروشنده و هم‌چنین از مستاجر و مالک دریافت می‌شود.

۲) فهرست جدید از واردات ممنوعه.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=224762

به دنبال توافق‌های اخیر بین وزارتخانه‌های متولی واردات برای دسته‌بندی کالاهای وارداتی به سه دسته ضروری، زاید و مضر، برای جلوگیری از واردات دو دسته آخر به کشور، وزارت جهادکشاورزی فهرست ۸۰ ردیف تعرفه‌ای شامل ۳۲۳ قلم کالای وارداتی را به وزارت بازرگانی ارسال کرد تا از واردات این کالا‌ها به کشور جلوگیری شود.


 


خبر / رادیو کوچه

آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت و رییس مجلس خبرگان رهبری در ایران روز سه‌شنبه در دیدار با خانواده تعدادی از زندانیان سیاسی این کشور قول داده است که خواسته‌های آن‌ها را با رهبر جمهوری اسلامی در میان بگذارد.

سایت رسمی آیت‌اله هاشمی رفسنجانی گزارش داد که او به مدت سه ساعت و نیم با اعضای خانواده تعدادی از زندانیان سیاسی گفت‌و‌گو کرد و در پایان به آن‌ها اظهار داشت: «اگر بخواهم خواسته شما را به ماموران منتقل کنم، مطمئن نیستم جواب مساعد بگیرم و شاید نتیجه عکس بدهد».

با این حال او قول داد که خواسته‌های این خانواده‌ها را به آیت‌اله علی خامنه‌ای منتقل و پیگیری کند و افزود: «امیدوارم این کار بی‌نتیجه نباشد، مقام معظم رهبری در خصوص اعمال قانون و تسریع در رسیدگی و رعایت حقوق قانونی زندانیان سیاسی در زندان دستورات مناسبی صادر کرده بودند که می‌تواند بسیاری از مشکلات حاضر را رفع نماید».

از جمله خواسته‌های خانواده های دیدار کننده با آیت‌اله هاشمی رفسنجانی رسیدگی عادلانه به پرونده متهمان، رعایت حقوق آن‌ها در زندان و بررسی روند محاکمه‌های انجام شده توسط نهادهای مسوول بوده است.

اعضای خانواده محسن میردامادی، مصطفی تاج‌زاده، محمد نوری‌زاد، عبدالرضا تاجیک و تعداد دیگری از فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران و فعالان دانشجویی بازداشت شده در جریان حوادث پس از انتخابات سال گذشته ایران در این دیدار حضور داشتند.

بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات و اعضای خانواده‌های آن‌ها به‌طور معمول از نحوه بازداشت‌ها، فشارهای اعمال شده در جریان بازجویی‌ها، نوع اتهامات، اعترافات اجباری، نحوه محاکمه‌ها، شدت احکام صادر شده و شرایط زندان شکایت دارند.

گفته می‌شود برخی از آن‌ها گروهی از مسوولان نظامی و امنیتی را به «کودتای انتخاباتی» متهم می‌کنند و می‌گویند که تنها به دلیل شرکت در فعالیت های انتخاباتی و انتقاد از عمل‌کرد دولت بازداشت و زندانی شده‌اند.


 


آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت و رییس مجلس خبرگان رهبری در ایران روز سه‌شنبه در دیدار با خانواده تعدادی از زندانی‌های سیاسی این کشور قول داده است که خواسته‌های آن‌ها را با رهبر جمهوری اسلامی در میان بگذارد.

منبع : ایسنا


 


خبر / رادیو کوچه

محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۲۱ سپتامبر، ۳۰ شهریور ساعاتی پیش از سخن‌رانی‌اش در مقر سازمان ملل متحد گفت که در صورت حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، آمریکا با جنگی رو‌به‌رو خواهد شد که «حد و مرزی» نمی‌شناسد.

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، این اظهارات آقای احمدی‌نژاد، در جلسه مطبوعاتی با خبرنگاران و سردبیران رسانه‌های آمریکا و در پاسخ به سوالی درباره احتمال حمایت آمریکا از حمله هوایی اسراییل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران مطرح شد.

آقای احمدی‌نژاد که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده‌، در کنفرانس «اهداف توسعه هزاره» که با موضوع مبارزه با فقر و با حضور سران کشورهای جهان تشکیل شده بود از «مدیریت مشترک جهان» سخن گفته است.

وی در سخن‌رانی‌اش ریشه اکثر گرفتاری‌هایی که بشر امروز با آن مواجه است را مدیریت غیر‌دموکراتیک و ناعادلانه در جهان دانسته است.

محمود احمدی‌نژاد، هم‌چنین پیشنهاد داد که سازمان ملل متحد، دهه آینده میلادی را «دهه مدیریت مشترک جهان» نام‌گذاری کند.

بر‌خلاف سایر سران کشورهای جهان، در سخن‌رانی آقای احمدی‌نژاد، اثری از ارایه آمار و ارقام مربوط به وضعیت فقر و مبارزه با فقر نبوده است.

لازم به ذکر است کاهش فقر، بیماری، گرسنگی و نابرابری و کاهش نرخ مرگ و میر کودکان و بهبود سلامت مادران از اهداف این نشست بوده است.

بیشتر بخوانید:

«احترام به حقوق مدنی و سیاسی مردم ایران اهمیت دارد»


 


مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • دانشگاه Guelph کانادا میزبان ضیافت شام پادشاه مالزی.
  • حکم اعدام برای راننده تاکسی که یک دختر ۳ ساله را کشته بود.
  • توریسم مالزی به‌خاطر برنامه «مالزی خانه دوم من» در فرانکفوت طرف‌دار پیدا کرده است.
  • محی‌الدین خواستار درک عمیق‌تر و قدرشناسی از ارکان ملی مالزی شد.
  • ۶۰۰،۰۰۰ کاربر ۳G استفاده خود را به اینترنت با پهنای باند گسترده تغییر دادند.
  • شرکت‌های زیر بنایی هم‌چنان دارای بالاترین سود هستند.
  • دستور بورس مالزی برای تحقیق در مورد شرکت‌های تجاری و فن‌آوری.
  • شرکت نرم‌افزاری Citrix برای گسترده‌تر کردن هم‌کاری‌ها، مدیر آسیا و اقیانوسیه‌ای منصوب کرده است.
  • رونق تجاری کشاورزی در ۱۰ سال آینده.
  • در کره جنوبی ۱۰،۰۰۰ نفر بر اثر سیل بی‌خانمان ماندند.
  • احمدی نژاد در سازمان ملل گفت که نظام سرمایه داری در حال از بین‌رفتن است.
  • احزاب شیعه عراقی خواستار تعیین زمانی مشخص برای اعلام نام نخست‌وزیری شدند.
  • نشست بر سر برنامه کره‌شمالی در روز ۲۸ سپتامبر؛ چشم‌ها به بهتر شدن و موفقیت اوضاع دوخته شده است.

روزنامه استار

  • دادستان کل خواستار کاوش‌های بیش‌تر در پرونده قتل داتوک سوسیلاواتی شد.
  • دیدار اوباما به اندونزی نامشخص باقی ماند.
  • هفت پروژه برای سه برابر‌کردن درآمد‌های ملی.
  • مالزی تا سال ۲۰۲۰ تبدیل به پیش‌روی برای جذب دانش‌جوی بین‌المللی در جهان خواهد شد.
  • وزیر کار اندونزی گفت تا تامین نشدن امنیت کارگران، از اعزام آنان به مالزی جلوگیری می کنند.
  • توافق مالزی و برونئی بر سر اکتشاف نفت.
  • صنعت گردش‌گری درآمد خالص ملی را تا ده سال آینده به ۱۰۴ میلیارد رینگیت می رساند.
  • تصمیم گیری دولت برای احداث سیستم انتقال سریع مسافر از مالزی به سنگاپور.
  • معاون نخست وزیر: «نقش چینی تباران در اداره امور کشور هرگز به فراموشی سپرده نشده بلکه رشد پیدا کرده است.»
  • جناپالا، نامزد تصدی ریاست حزب مردم از حزب اخراج شد.
  • خوش بینی ایریشیا برای پرواز‌های کوالالامپور به توکیو.
  • نظر مساعد عمومی درباره طرح گسترش ایپاه.
  • امیدواری شیلی برای نجات سریع‌تر ۳۳ معدن چی.
  • سیل هند، دو میلیون نفر را بی خانمان و مزارع را نابود کرد.
  • القاعده شمال افریقا مسوولیت آدم ربایی‌های نیجر را بر عهده گرفت.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • در نقشه راه مالزی، سرمایه‌گذاری‌ها به ۱٫۳ تریلیون رینگیت می‌رسد.
  • شاخص CIMB در بورس تا ۱،۶۱۰ واحد بالا میرود.
  • آگاهی و بودجه مبارزه با سرطان در کشور افزایش میابد.

روزنامه مالایی میل

  • اعتراض پیمان‌کاران به درخواست‌های جدید دولت سلانگور.
  • رو شدن مدارک دیگر از سوی پلیس در پرونده قتل داتوک سوسیلاواتی.

 


محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۲۱ سپتامبر، ۳۰ شهریور ساعاتی پیش از سخن‌رانی‌اش در مقر سازمان ملل متحد گفت که در صورت حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، آمریکا با جنگی رو‌به‌رو خواهد شد که «حد و مرزی» نمی‌شناسد.

Click here to view the embedded video.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته