هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۱۰, یکشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 10/02/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



هفتمین روز اعتصاب ۱۵۰۰ کارگر پتروشیمی بندر امام در حالی به پایان رسید که منابع غیر رسمی از دستگیری و انتقال سه تن از کارگران اعتصاب کننده به اداره اطلاعات این شهرستان، توسط ماموران امنیتی خبر می دهند.

وبسایت " اتحادیه آزاد کارگران ایران " روز شنبه در همین رابطه نوشت که سه نفر از کارگران این شرکت به نامهای « منصور عباسی، محمد باقر باقری و جاسم بدرانی » پس از احضار ماموران حراست، دستگیر شده اند. به نوشته این وب سایت دو نفر از افراد دستگیر شده نمایندگان کارگران اعتصابی بوده‌اند.

کارگران مجمتع پتروشیمی بندر امام پیش از این نیز در فروردین ماه سال جاری اعتصاب کرده بودند که این اعتصاب در پی  امضای توافقنامه‌ای از سوی نمایندگان مدیریت مجتمع پتروشیمی بندر امام و مقام‌های دولتی و نیز نمایندگان کارگران، شکسته شد.

بر اساس این توافقنامه، مدیریت مجتمع پتروشیمی بندر امام از کارگران، سه ماه مهلت گرفت تا مراحل اجرای مصوبه برچیده شدن شرکت‌های پیمانکاری و امضای قرارداد دسته جمعی را به انجام برساند، موضوعی که به گفته منابع خبری غیر رسمی تاکنون اجرا نشده است.

وبسایت اتحادیه آزاد کارگران ایران در ادامه می نویسد: « با ادامه اعتصاب کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام، مدیر عامل این شرکت دولتی در سخنانی در جمع مدیران شرکت‌های بزرگ پیمانکاری، کارگران اعتصابی را تهدید کرده است. »
 


 


ساعاتی پس از اظهار مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با طرح تشکیل دولت فلسطین در سازمان ملل، رئیس دفتر سیاسی جنبس حماس، اقدام محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در ارائه درخواست به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به شورای امنیت سازمان ملل متحد را، اقدامی شجاعانه خواند و گفت که باید به این اقدام احترام گذاشت.
خالد مشعل که در همایش دو روزه " حمایت از انتفاضه فلسطین " سخنرانی می‌کرد، اقدام رئیس تشکیلات خودگران فلسطین را « دستاوردی نمادین و معنوی » دانست که « نمی‌توان آن را انکار » کرد.

این عضو ارشد گروه حماس با تقدیر از اقدام محمود عباس گفت که با ارائه طرح  « اسرائیل و آمریکا در انزوا قرار گرفتند، اجماع بین المللی خوبی شکل گرفته، چهره زشت سیاست آمریکا و مواضع اسرائیل نمایان شده است.»

مشعل با این همه طرح تشکیل دولت مستقل فلسطین را طرحی محدود توصیف کرد و گفت :« ابتدا سرزمین‌های فلسطینی باید آزاد شوند و سپس درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطین به شورای امنیت ارائه شود.»

این سخنان در حالی از سوی رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران مطرح می‌شود که رهبر جمهوری اسلامی صبح امروز و در همین نشست، تلویحا مسئولان سازمان آزادیبخش فلسطین را به خیانت متهم کرد و اقدام رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی را مردود دانسته بود.

تشکیل کشور مستقل فلسطینی در کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و بیت المقدس شرقی در حالی هفته گذشته از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شد که آمریکا و اسرائیل به شدت با آن مخالفند.

بر اساس این درخواست دولت مستقل فلسطین در محدوده مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ اعراب و اسرائیل توسط کشورهای عضو سازمان ملل به رسمیت شناخته می شود.

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان امروز خود، گفته بود: «مدعای ما آزادی فلسطین است، نه آزادی بخشی از فلسطین. هر طرحی که بخواهد فلسطین را تقسیم کند، یکسره مردود است. طرح دو دولت که لباس حق به جانب پذیرش دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل را بر آن پوشانده‌اند، چیزی جز تن دادن به خواسته صهیونیست‌ها، یعنی پذیرش دولت صهیونیستی در سرزمین فلسطین نیست.»

در مقابل خالد مشعل طرح محمود عباس در ارائه در خواست به رسمیت شناختن کشور فلسطین به شورای امنیت را با وجود مخالفت آمریکا ستود و گفت: «پس از این اقدام چه؟ آیا در همین گام محدود متوقف شویم؟ بله برادر ابو مازن زیر بار فشارهای آمریکا نرفت و بر اقدام خود اصرار کرد. این جراتی ستودنی است که آن را ارج می‌نهیم‬.»


 


مهدی اورند

ده روز از آخرین و هفتمین سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل می گذرد. زمانی کافی تا گرد و خاکی که خروج دسته جمعی مخاطبان بی حوصله اش از محل سخنرانی برانگیخته بود، فرونشیند. هر چند این غبار تازگی نداشت و تازگی در حرف های رییس جمهوری اسلامی ایران هم نبود.

در شهریور ماه ۱۳۸۴ وقتی محمود احمدی‌نژاد برای نخستین سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل آماده می شد، این بخت را داشت تا با استفاده از موقعیت برنامه هسته ای ایران و وعده پیشنهادهای عملی و گشاینده در مسیر بررسی این پرونده توجه مخاطبان سخنرانی اش را به خود جلب کند اما در سال های بعد نتوانست حس کنجکاوی و اشتیاق جامعه جهانی را برای شنیدن سخنانش برانگیزد.  مخاطبان او عموما چند دقیقه ای بیشتر نشستن روی صندلی را تاب نیاورده اند و ترک محل سخنرانی به رویه ای در مقابل ایراد سخنرانی‌هایی تبدیل شد که رویه ای ثابت را دنبال می کرد.

صدای یک نوار ضبط شده در صحن خالی سازمان ملل

بررسی محتوای سخنرانی‌های هفت گانه محمود احمدی‌نژاد نشان می دهد که سخنران و گروه مشاوران او به تنها چیزی که قائل نبوده اند، بهره وری سفرهای پرهزینه و فرصت ممتاز حضور در جمع عالی ترین رهبران سیاسی دنیا بوده است. گویی این صدای یک نوار ضبط شده است که اهمیتی نمی دهد گوشی برای شنیدن هست با نه. با توجه به گزارش هایی که او از سفرهایش به نیویورک منتشر کرده است، به نظر می رسد رییس جمهور اسلامی ایران به توسعه میدان عمل و تدارک نقش آفرینی نظام جمهوری اسلامی در عرصه های مقدور نمی اندیشد، بلکه او با هزینه های سیاسی و اقتصادی سنگین بیشتر در تدارک یک فیلم تبلیغاتی با ارزش نمایش داخلی بوده است. دیدار احمدی‌نژاد با ایرانیان خارج از کشور، حضور در جمع نمازگزاران جمعه، درخواست بازدید از محل سابق برج های تجارت جهانی و برنامه هایی از این قبیل همواره در رسانه های رسمی جمهوری اسلامی بازتاب گسترده تری داشته است تا سخنرانی‌های او.

سخنرانی‌های محمود احمدی‌نژاد در طی ۶ سال و ۷ دوره، ۸ محور اصلی دارد. محورهایی که هربار زمان قابل توجهی را به آن ها اختصاص می دهد و تقریبا ۹۰ درصد حجم سخنرانی‌هایش را اشغال می کند. با توجه به اینکه بعضی محورهای سخنرانی او مرز بسیار باریکی با محورهای دیگر دارد و سخنران دائما در خلال صحبت هایش از این مرزها عبور می کند و باز به نقطه اول برمی گردد تفکیک محتوایی سخنان او کار آسانی نیست، اما با قدری چشم پوشی می توان نتایج آماری قابل اعتمادی به دست آورد که کار مطالعه و تحلیل سخنرانی‌های او را آسان تر می کند. این خطاپذیری به ویژه آنجا که او انتقادات خود را متوجه عملکرد شورای امنیت، امریکا و اسرائیل می کند محتمل تر است چرا که در نگاه او شورای امنیت ابزار دست دولت های امریکا و اسرائیل است و این نگاه در سخنرانی او بروز می کند؛ با این همه با استفاده از اشاره های مستقیم او به هر موضوع محورهای ثابت سخنرانی‌های به این ترتیب قابل تفکیک است: ۱- دعای آغازین؛ ۲- کلیاتی در ستایش اخلاق و عدالت؛ ۳- انتقاد از نظام سلطه جهانی؛ ۴- انتقاد از آمریکا؛ ۵- انتقاد از اسراییل، ۶-انتقاد از شورای امنیت؛ ۷- انتقاد از سازو کارهای سازمان ملل و ۸- برنامه هسته ای ایران. اگر چه او همواره با وعده پیشنهادهای بزرگ عازم نیویورک شده است اما چنانچه در ادامه خواهیم دید تنها در معدود سخنرانی‌هایی پیشنهاد مشخص ارائه کرده است و غالبا سخنان او بخش بسیار کوچکی نیز داشته است که موضوعات دیگری در آن طرح شده است. مقایسه آماری ای که در ادامه می آید متکی بر متن مکتوب سخنرانی‌های محمود احمدی‌نژاد است که پایگاه اینترنتی او منتشر کرده است.(۱)

نکته اصلی این بحث محورهای هشت‌گانه سخنرانی‌های احمدی‌نژاد است. این موضوع از این جهت قابل اهمیت است که بررسی آن نشان می دهد او در ۶ سال گذشته یک سخن را تکرار کرده و در تکرار آن حتی از عبارات مشابه استفاده کرده و جز تکرار سخنان کلی، طرحی برای بازنمایی توان خود و مجموعه حکومتی که به نمایندگی آن سخن می گوید، عرضه نکرده است.

درس اخلاق برای مستمعان منبرگریز

150239_469.jpg

در میان محورهای ذکر شده همواره ستایش اخلاق، عدالت، توضیح فلسفه حضور پیامبران الهی و دعوت حضار به یکتاپرستی و انتظار برای ظهور امام دوازدهم شیعیان و مسیح بیشترین حجم را به خود اختصاص داده است؛ کلیاتی در ستایش عدالت و اخلاق.

او در سخنرانی نخست خود ۲۷درصد، در سخنرانی دوم ۲۸درصد، در سخنرانی سوم ۳۲درصد، در سخنرانی چهارم ۶۲درصد، در سخنرانی پنجم ۵۴درصد، در سخنرانی ششم ۳۰درصد و درسخنرانی اخیر ۱۷درصد از کل زمان سخنرانی را صرف این موضوع کرده است.  به جرات می توان گفت محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل داعی اخلاقی‌ای ست که مستعمان با بی‌اخلاقی از پای منبرش بر می خیزند و به راه خود می روند. طرفه اینکه او در مهر ماه سال ۸۸ و در سفرش به امریکا برای توضیح آنچه مخالفان جمهوری اسلامی تقلب در انتخابات و کشتار و شکنجه وسیع معترضان به نتایج انتخابات عنوان می کردند، مورد پرسش رسانه ها قرار داشت و  به لغو کنفراس خبری از پیش تعیین شده‌ای مجبور شد(۲)، با این حال رکورد درس های اخلاقی‌اش را در ستایش عدالت و آزادی و مهرورزی شکست و تقریبا سخنان دیگرش را در حاشیه آن بیان کرد. نکته دیگر این که او به تکرار مکرراتی پرداخته است که در نظام آموزشی همه کشورها کم و بیش تدریس آن در مدارس ابتدایی اجباری است. نکته تازه ای در محتوای این درس های اخلاقی نیست و حتا در لفظ نیز سخنران طی ۶ سال پیاپی عبارات را عینا تکرار می کند.

طرح ادعاهای تاریخ گذشته و فرصت سوزی‌های تاریخی

محور دیگر مورد تاکید او انتقاد از چیزی است که او «نظام سلطه جهانی» می نامد. او در تمام سخنرانی‌هایش حمله را با اشاره به جنگ جهانی دوم آغاز می کند و با نقد نظام ارباب و رعیتی دنیا کلیاتی درباره روند رو به گسترش سلطه کشورهای پیروز جنگ بیان می کند. موضوعی که به دلیل عامیت آن کم و بیش نظریه ای پذیرفته شده و نتایج آن جبری است اما طرح مکرر آن از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل به شیوه ای که مباحث تاریخی ارائه می شود بهره ای نصیب سخنران و چند شنونده اش نمی کند. اما برای ورود به مضمون بعدی که انتقاد از امریکاست ظاهرا ضرورت دارد. در تمام سخنرانی‌های احمدی‌نژاد انتقاد از سیاست های امریکا با تشکیک در ماجرا ۱۱ سپتامبر آغاز می شود و با اعتراض به حمله نظامی به عراق و افغانستان پایان می پذیرد. موضوعی که امسال و پس از ۷ بار طرح آن در سازمان ملل تنها توجه القاعده را جلب کرده و به موضع گیری واداشته است. سپس او به موضع بعدی می پردازد و انتقاد از اسرائیل را با تشکیک در هلوکاست، آواره کردن یهودیان دنیا و اشغال فلسطین پیش می برد اما در هیچ موردی به موضوعات امروز و طرح هایی که روی میزهای سیاسی دنیا قرار دارد نمی پردازد. جز در یک مورد که خواهان مجازات مسببان حمله به نوار غزه می شود. تا آنجا که غفلت او درباره اتفاقات یک سال اخیر در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال افریقا در سخنرانی دو هفته پیش، که انتظار می رفت محمل جولان سیاسی ایران در منطقه باشد، انتقاد هواداران سابق او را در جمهوری اسلامی نیز برانگیخته است.(۳) حال آنکه انتقاد اصلی در سطحی بالاتر باید متوجه غفلت او از تلاش برای نقش پذیری جمهوری اسلامی در فضای رخدادهای امروز باشد.

این طور به نظر می رسد که محمود احمدی‌نژاد دغدغه ای برای حضور فعال جمهوری اسلامی در عرصه های روز دنیا که منافع و مخاطرات او با آن پیوسته است، ندارد. بر طبل اتفاقاتی می کوبد که از زمان رخداد آن به تعبیر او ۶۰ سال می گذرد. او با این کار امکان حضور و مداخله جمهوری اسلامی را در میدان آنچه روی خواهد داد، نفی می کند. از این منظر او در مقابل ترکیه قرار می‌گیرد که در سال های اخیر تلاش کرده است بازیگری و حتا مدیریت میدان های روز بین اللملی را، لااقل در منطقه خاورمیانه، در دست بگیرد. در واقع محمود احمدی‌نژاد با پرداختن به چنین موضوعاتی و نیز طرح ادعاهای کلان تاریخ گذشته فرصت حضور در موقعیت های امروز منطقه ای را واگذاشته است.

سیاحت به جای سیاست

اگر چه نخستین حضور محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل با وعده ارائه پیشنهادهای عملی درباره برون رفت از بن‌بست گفت و گوهای هسته ای همراه بود و پس از آن او پیش از هر سخنرانی تلاش کرده است تا با وعده سخنان تازه و پیشنهادهای تازه بین المللی وارد سالن اجلاس شود تا سخنرانی اخیر که با وعده پیشنهاد برای اصلاح مدیریت جهانی اما بررسی محتوایی سخنان او نشان می دهد که او عملا در غالب سخنانش طرح از پیش تعیین شده ای ندارد و آنجا که مشخصا به طرح پیشنهادی می پردازد این بخش به لحاظ حجمی چیزی در اندازه دعای آغازین سخنرانی‌های اوست. طرفه آنکه با کنار هم گذاشتن معدود پیشنهاد های مشخص او در ۷ دوره سخنرانی، تناقض هایی نمود می یابد که پیشنهادهای قبلی او را که البته مورد توجه و همراهی (ظاهرا ذینفعان) هم قرار نگرفته نقض می کند. به عنوان نمونه می توان به پیشنهاد او برای تغییر ساختار شورای امنیت در شصت و یکمین مجمع عمومی اشاره کرد. او در این مجمع پیشنهاد می هد: «از جنبش غیر متعهد ها، سازمان کنفرانس اسلامی و قاره امریکا هر کدام یک نماینده با امتیاز ویژه وتو به عنوان عضو دائم شورای امنیت انتخاب شوند تا تعادل حاصله مانع از اجحاف به ملت ها شود.» اما چهار سال بعد این پیشنهاد را فراموش می کند و در پیشنهاد تازه ای خواستار انحلال شورای امنیت و حق وتو می شود و اعلام می کند:« امتیاز وتو باید لغو شود و مجمع عمومی بالاترین رکن و دبیرکل، مستقل‌ترین فرد و تمام مواضع و اقدامات او با تائید مجمع عمومی و در جهت عدالت و رفع تبعیض باشد.» به عنوان یک نمونه این می تواند نشانه نداشتن طرح و برنامه مشخص برای سخنرانی رییس دولت در بین روسای عالی کشورهای عضو سازمان ملل تلقی شود.

به نظر می رسد سفرهای پرهزینه احمدی‌نژاد به نیویورک، که اخیرا گفته می شود بیشتر به تور سیاحتی خانوادگی او و همراهانش در دولت شباهت دارد، صرفه سیاسی برای جمهوری اسلامی و مردم ایران نداشته است.گویی مقصود سیاحت است و سیاست بهانه ای بیشتر نیست. هرچند نگاهی گذرا به نمودارها و مراجعه به متن سخنان او این موضوع را تا اندازه ای وامی نماید اما توضیح بیشتر دستاوردهای این سفرها مجالی گسترده تر می طلبد.

84.jpg

85.jpg

86.jpg

87.jpg

88.jpg

89.jpg

90.jpg

پانوشت ها:

    متن سخنان محمود احمدی‌نژاد در 7 دوره مجمع عمومی سازمان ملل را اینجا ببینید:

   دوره شصت و یکم    http://www.president.ir/fa/?ArtID=3646&term=%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9%20%...

    دوره شصت و دوم  http://www.president.ir/fa/?ArtID=11022&term=%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9%20...

    دوره شصت و سوم  http://www.president.ir/fa/?ArtID=19895&term=%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9%20...

     دوره شصت و چهارم   http://www.president.ir/fa/?ArtID=17912&term=%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9%20...

       دوره شصت و پنجم   http://www.president.ir/fa/?ArtID=24091&term=%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8...

       دوره شصت و ششم  http://www.president.ir/fa/?ArtID=30571&term=%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8...

    http://www.alarabiya.net/articles/2009/09/25/86095.html  و http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%81%D8%B1_%D9%85%D8%AD%D9%85%D9%88...

    به عنوان نمونه به انتقاد سایت نزدیک به احمد توکلی نگاه کنید  http://alef.ir/1388/content/view/118307/


 


یک نماینده مجلس از مهلت یک هفته ای احمدی نژاد برای عزل بقایی خبر داد و در عین حال گفت که احتمال دارد کمیسیون اصل نود مجلس حکم بر برکناری مشایی و بقایی دهد. با این حال مشخص نیست که مهلت یک هفته ای از سوی چه مقام یا نهادی به احمدی نژاد داده شده است.
سید فاضل موسوی عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی، با اعلام اینکه بررسی پرونده شکایت از دو مقام دولتی ادامه دارد، گفت: ممکن است نتیجه بررسی پرونده شکایت از بقایی و مشایی، منجر به تصمیم هیئت رئیسه کمیسیون مبنی بر، برکناری این دو مقام دولتی شود.

موسوی درگفت و گو با خانه ملت، دررابطه با بررسی پرونده شکایت از مشایی و بقایی درکمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی، گفت: بررسی پرونده شکایت از این دو مقام دولتی ادامه دارد.

وی با اعلام اینکه ممکن است نتیجه این بررسی، منجر به تصمیم هیئت رئیسه کمیسیون مبنی بر، برکناری این دو مقام دولتی شود، افزود: البته خبراخیر، مبنی برمهلت یک هفته‌ای به احمدی نژاد برای عزل بقایی، از سوی کمیسیون اصل نودم مجلس نبوده است.

یکی از منابع خبری هفته گذشته عنوان کرده بود که برای برکناری حمید بقایی از سمت‌هایش در پاستور - معاونت اجرایی و سرپرستی نهاد ریاست‌جمهوری - محمود احمدی‌نژاد یک هفته‌ مهلت دارد.


 


حکم برکناری آقای ضرابیه مدیرعامل بانک خصوصی سامان در حالی بر روی خروجی خبرگزاریهای ایران قرار گرفته است که روابط عمومی این بانک هرگونه دستورالعمل مبنی بر برکناری مدیرعامل این بانک توسط بهمنی مدیر بانک مرکزی را رد کرده است.

صبح امروز منابع خبری به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی اطلاعیه ای را منتشر کردند که بر اساس آن محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی دستور تغییر مدیرعامل بانک سامان را صادر کرده است.

در این اطلاعیه  بهمنی از هیئت مدیره بانک سامان خواسته است تا « با عنایت به خصوصی بودن بانک یاد شده، سریعا جانشین نامبرده تعیین و به بانک مرکزی جهت احراز صلاحیت معرفی شود. »

خبر مربوط به برکناری مدیرعامل بانک سامان در حالی منتشر می شود که تهدیدهای چند روز گذشته محسنی اژه ای، قاضی ویژه پرونده بزرگترین اختلاس تمام تاریخ ایران هم باعث نشد تا مدیرعامل مستعفی بانک ملی ایران، به کشور باز گردد.

عدم بازگشت این مدیر عالی رتبه نظام بانکی کشور از کانادا در شرایطی رخ می دهد که برخی منابع از خرید هشت آژانس مسافرتی توسط آقای خاوری در کانادا خبر می دهند. 

روز گذشته یک نماینده مجلس، وزیر اقتصاد را به تبانی در این پرونده متهم کرد.  

موسی الرضا ثروتی صبح دیروز در گفتگو با برخی رسانه های کشور با بیان اینکه اسناد جدیدی از ارتباط حسینی، وزیر اقتصاد با متهمان پرونده اختلاس بانکی به دست نمایندگان مجلس رسیده گفت: حسینی وقتی در مجلس حاضر شد تاکید کرد که هیچ دستوری برای واگذاری مجموعه فولاد اهواز به گروه امیر منصور آریا نداده اما اسنادی به دست نمایندگان رسید که حاکی از دستور وزیر برای مساعدت در واگذاری شرکت فولاد اهواز به این گروه است و زمانی که این سند به مجلس آمد نمایندگان مصمم شدند موضوع استیضاح را دنبال کنند.

روزنامه انگلیسی " گلوب اند میل " اخیراً در گزارشی عنوان کرده است  محمودرضا خاوری مدیرعامل بانک ملی که به دلیل شایعات مربوط به اختلاس بانکی از سمت خود کناره گیری کرده است، دارای خانه ای 3 میلیون دلاری در تورنتو است.
براساس این گزارش خانواده خاوری در کانادا اقامت دارند و اسناد مربوط به ثبت نشان می دهد که خاوری دارای خانه ای 3 میلیون دلاری در تورنتو است.

در صورت صحت خبر برکناری بانک سامان، آقای ضرابیه سومین مدیر عالی رتبه نظام بانکی کشور است که به سرنوشت مدیران دو بانک ملی و صادرات دچار می شود.


 


رسانه های نزدیک به احمدی نژاد، حسین شریعتمداری نماینده رهبری در روزنامه کیهان را به استثمار کارمندان این روزنامه قدیمی و اختلاس ۱۲ میلیارد تومانی متهم کرده اند.

در این باره سایت « دولت ما » وابسته به احمدی‌نژاد در گزارشی مدعی شده است که روزنامه کیهان ۱۲ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

این سایت در ادامه گزارش خود نوشته است که حسین شریعتمداری کارمندان موسسه  مطبوعاتی کیهان را «استثمار» می‌کند.

این سایت مدعی شده است که موسسه کیهان سالهاست با نپرداختن حق بیمه برخی کارکنان خود، به استثمار و بهره‌کشی غیرقانونی از آنان می‌پردازد به طوری که « برخی از کارکنان کیهان تا هفت سال بدون بیمه در این موسسه کار کرده‌اند و چون می‌دانند زور شریعتمداری زیاد است، صدایشان هم به جایی نرسیده است. »

حسین شریعمتداری از سرشناس ترین چهره های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی است که پس از اختلافات پیش آمده میان آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد بر سر استعفای وزیر اطلاعات، به انتقادات گسترده ای علیه دولت پرداخته است.

مدیر مسئول کیهان از سرشناس ترین هواداران محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 بود و بارها در مقالات و نوشته های خود در این روزنامه خواستار برخورد جدی حاکمیت با رهبران جنبش سبز ایران شده است.

برخی از معترضان و منتقدان نظام سیاسی حاکم بر ایران نظیر اکبر گنجی معتقدند که شریعتمداری روابط گسترده ای با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در ایران دارد و نقش او را در سرکوب و حتی حذف فیزیکی مخالفان و معترضان جمهوری اسلامی را غیر قابل تردید می دانند.

از سوی دیگر هواداران محمود احمدی نژاد معتقدند که « سیاست‌های غلط و غیرمردمی کیهان طی سال‌های گذشته » موجب شده که ضمن افت تیراژ شدید، درآمدهای آن نیز به شدت کاهش یابد.  


 


شعبه ۷۶ دادگاه كيفري استان تهران، الياس نادران، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي را به اتهام نشر اكاذيب و افترا علیه رحیمی معاون اول احمدی نژاد، مجرم شناخته و محکوم کرده است. 

رضا نادري، وكيل مدافع رحیمی به خبرگزاری ايسنا گفته است اين پرونده به دلیل اعتراض نادران به ديوان عالي كشور ارسال شده است.

الیاس نادران از سرشناس ترین چهره های اصولگرای منتقد دولت دهم شناخته می شود و پيش از اين بارها در اظهاراتي مدرك تحصيلي فوق‌ليسانس و دكتري رحیمی را نامعتبر خوانده است و در همین رابطه هفته گذشته نیز به طرح سئوال در این باره از کامران دانشجو وزیر علوم پرداخت.

نماینده مردم تهران در جریان سئوال هفه گذشته خود از وزیر علوم در صحن علنی مجلس گفته بود: « متاسفانه در بررسی​های من مشخص شد که برخی مسئولین دولتی مدارک معتبری ندارند و یا دانشگاه​های اخذ مدارکشان معتبر نیست سا به روش غیرمعمول مدرک گرفته​اند. »

رحیمی یکی از اصلی ترین چهره های نزدیک به محمود احمدی نژاد است و نام او به عنوان یکی از متهمان اصلی پرونده اختلاس معروف به « پرونده خیابان فاطمی » از سوی چهره های اصولگرایی نظیر احمد توکلی و الیاس نادران در رسانه های اصولگرای منتقد دولت مطرح شده است.

برخی از منابع خبری از دستور توقیف رسیدگی به اتهام اختلاس گسترده معاون اول احمدی نژاد در قوه قضاییه به دستور مستقیم رهبر جمهوری اسلامی خبر داده اند.

 علی مطهری یکی دیگر از چهره های اصولگرای منتقد دولت دهم در فروردین ماه سال گذشته در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره نقش محمدرضا رحیمی در پرونده خیابان فاطمی گفته بود «  قرائن نشان می دهد که اتهام رحیمی جدی است و آقای احمدی نژاد که منادی شعار عدالتخواهی است باید در برخورد با اتهامات رحیمی پیشقدم شود. »
 

 


 


وضعیت و محل نگهداری کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر بازداشت شده، همچنان نامعلوم است.
در تازه ترین تحول، سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن بازداشت کوهیار گودرزی و ابراز ناخرسندی از نامعلوم بودن محل نگهداری وی، نسبت به وضعیت این فعال حقوق بشر ابراز نگرانی کرده است.

این سازمان در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد اعلام کرده است که از زمان دستگیری کوهیار گودرزی در تاریخ نهم مردادماه، اعضای خانواده و وکیل وی نه قادر بوده‌اند از طریق مقامات ذیربط بازداشت وی را رسما تأیید کنند و نه توانسته‌اند از محل نگهداری وی آگاهی حاصل کنند.

کوهیار گودرزی نهم مرداد ماه به همراه بهنام گنجی بازداشت شده است ولی مسوولان تا کنون از تأیید بازداشت وی اجتناب کرده‌‌اند.

بهنام گنجی چند روز پس از  آزادی از زندان، به زندگی خود پایان داد.

عفو بین‌الملل همچنین با اشاره به بازداشت پروین مخترع، مادر کوهیار گودرزی که به نوشته این سازمان دهم مرداد در کرمان صورت گرفته، تأکید کرده است که خانم مخترع همچنان در زندان به سر می‌برد و به وکیل دسترسی ندارد.

عفو بین‌الملل ضمن محکوم کردن بازداشت کوهیار گودرزی و پروین مخترع خواستار تلاشی جمعی برای آزادی فوری و بی‌قید و شرط این دو نفر، از طریق ارسال نامه به دفتر رهبری جمهوری اسلامی، رئیس قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر و امور بین‌الملل قوۀ قضاییه شده است.


 


مخالفان بشار اسد امروز در استانبول ترکیه برای تعیین رهبری گروهها و احزاب مخالف دولت حاکم در سوریه تشکیل جلسه داده اند تا طی کنفرانسی دو روزه به رایزنی درباره آینده جنبش مردم این کشور بر علیه دستگاه حاکم بر سوریه بپردازند.  

این نشست دو روزه در شرایطی در ترکیه در جریان است که به گفته منابع خبری مخالفان دولت، در درگیریهای روز گذشته میان نیروهای دولتی و نظامیان متمرد که در استان های حَما و حُمص رخ داد، بیش از  بیست نفر، از جمله عده ای از سربازان متمرد کشته شده اند.

مخالفان بشار اسد، روز گذشته به پشتیبانی از سربازانی که به مردم پیوسته‌اند، جمعه این هفته (۸ مهر) را روز قیام عمومی اعلام کردند و با حضور گسترده خود به طرح شعار «سوری‌ها بپاخیزید در رستان قتل عام می‌شود»  پرداختند.

بحران مشروعیت نظام سیاسی حاکم بر سوریه بیش از  ۶ ماه است که با حضور گسترده مخالفان بشار اسد در این کشور جریان دارد.

مخالفان سوری با انتشار عکسها و فیلمهای فراوان از کشتار مردم بی دفاع مخالف دولت در این کشور در اینترنت خواستار توجه بیشتر مجامع جهانی به کشتار بی رحمانه مخالفان دولت بشار اسد شده اند.

برخی منابع خبری تعداد کشته شدگان در این کشور را بیش از سه هزار نفر اعلام کرده اند.

بشار اسد با وعده اصلاحات و سرکوب گسترده مخالفان سعی در کنترل بحران پیش آمده در سوریه را دارد. روشی که منابع غیررسمی آن را ناشی از حمایتهای پیدا و پنهان حکومت ایران از حزب بعث حاکم بر سوریه می دانند.

حمایتهای گسترده حکومت ایران در حالی از بشار اسد شدت گرفته است که بسیاری از کشورهای مسلمان و عرب زبان به شدت با سرکوب مردم در سوریه مخالفت کرده اند. در این میان ترکیه به دلیل همسایگی و مجاورت با این کشور نقش فعال تری در مخالفت با سرکوب گسترده مردم سوریه توسط رژیم اسد را بر عهده گرفته است.

بحران پیش آمده در سوریه روابط دو کشور ایران و ترکیه را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است. تا جائیکه اخیراً  رجب طیب اردوغان حکومت ایران را تنها عامل اصلی ادامه کشتار گسترده مخالفان در سوریه معرفی کرده است.


 


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه متاسفانه موضوع مميزي، به يك سوژ‌ه‌ي داغ خبري براي برخي از رسانه‌ها و مطبوعات قرار گرفته است گفت:" افزایش ممیزی تبلیغات رسانه‌ای منفی است که علیه اصل ممیزی افزایش یافته است."
به گزارش ایلنا سید محمد حسینی در مورد اعتراض ناشران نسبت به افزایش ممیزی گفت:" ما قبلا هم اعلام كرده‌ايم و بار ديگر نيز تاكيد مي‌كنم اگر ناشران و اهالي كتاب، نقد يا گلايه‌اي دارند، مستقيما به ما اعلام كنند تا به شكايت‌شان رسيدگي شود. ما قطعا رسيدگي خواهيم كرد و هرگز نسبت به اين موارد بي‌توجه نخواهيم بود."
به گفته وی هر اقدامي كه صورت مي‌گيرد، براساس آيين‌نامه‌ي شوراي انقلاب فرهنگي‌ست.
حسینی گفت:" متاسفانه موضوع مميزي، به يك سوژ‌ه‌ي داغ خبري براي برخي از رسانه‌ها و مطبوعات قرار گرفته و آن‌ها سعي مي‌كنند با برجسته كردن برخي از موارد، كليت اصل مميزي را زير سوال قرار دهند تا ديگر چيزي به‌عنوان مميز وجود نداشته باشد. درحالي‌كه مميزي، مصوبه‌ي شوراي انقلاب فرهنگي‌ست و ما مجري قانوني اين مصوبه هستيم. البته بجز اينكه خود اعمال مصوبه‌ي شوراي انقلاب فرهنگي را وظيفه‌ي خود مي‌دانيم، شخصا نيز بر ضرورت وجود مميزي پيش از نشر معتقدم؛ زيرا بدون نظارت قبل از چاپ نمي‌شود اجازه داد تا هر كتابي چاپ شده و در جامعه منتشر شود."
سخنان وزیر ارشاد درحالی‌ست که تعدادی از ناشران و مولفان  از برخورد سلیقه ای ممیزان و نیز عدم پاسخگویی مسئولان اداره کتاب درباره اصلاحیه ها یا توقیف کتاب هایشان گلایه می کنند.
مصطفی رحماندوست، شاعر و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان نیز سخنان بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت ارشاد را که به تازگی اعلام کرده "آثار کلاسیک ممیزی نمی شود" رد کرد و گفت: "من سند ممیزی کتاب مثنوی را دارم."
وی همچنین با انتقاد از ممیزی کتاب‌های بزرگسال به خبرگزاری مهر گفت:" در سال های پس از انقلاب جز مثنوی مولوی، برخی از مهم ترین آثار ادبیات کلاسیک ایران چون دیوان سوزنی سمرقندی، رباعیات خیام، کلیات سعدی، مجموعه آثار عبید زاکانی، ایرج میرزا، عارف و عشقی نیز با سانسور منتشر شده اند."
این در حالی‌ست که وزیر ارشاد سانسور آثار کلاسیک را رد کرد و گفت:" اغلب مناقشاتي كه در اين حوزه ازسوي برخي رسانه‌ها دامن زده شد، واقعيت نداشتند؛ ازجمله انتشار اين ادعاي دروغين كه وزارت ارشاد، آثار بزرگان شعر ايران، همچون خسرو و شيرين نظامي گنجوي را مميزي مي‌كند درحالي كه اين خبر از اساس كذب بود."
پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد در سال ۸۴، کتاب های متعددی پس از چند بار انتشار، غیرقابل چاپ اعلام شده‌اند و به همین دلیل انتقادهای نویسندگان، مترجمان و ناشران از وضعیت ممیزی کتاب در سال های اخیر افزایش یافته است .
 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته