هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۱۰, یکشنبه

Latest News from Koocheh for 10/02/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

 یادم می‌آد جوون‌تر که بودیم تو دوره دانش‌جویی یکی از سرگرمی‌هامون با یکی از دوستام این بود که بریم توی پارک‌ها یا جاهایی که پاتوق پیرمردها بود و باهاشون مثلن مصاحبه کنیم. خیلی برامون جالب بود. حال و هواشون، حرفاشون، تجربیاتشون، چهره‌شون و خلاصه دنیاشون.

همیشه مهر خاصی نسبت به مردان مسن داشتم  نمی‌دونم شاید به خاطر این بود که همیشه دوست داشتم پدربزرگ‌هام رو می‌دیدم یا هر دلیل دیگری اما به هر حال برام محترم بودند.

اما این سال‌‌ها فکر نکنم دیگه جوان هفده هیجده ساله‌ای پیدا بشه که خیلی دلش بخواد پای صحبت مسن‌ترها بشینه یا زمانی رو با اون‌ها بگذرونه. شاید دلیلش چیزی‌که اسمشو تفاوت بین نسل‌ها می‌گذاریم و این به سرعت تاختن اسب نسل امروزی است که فکر می‌کنه نسل‌های قبلی به گردپاش نمی‌رسند. هر چند که این اختلاف نسل‌ها حالا انگار اونقدر شدت پیدا کرده که شاید دو نسل با اختلاف ده سال هم به ندرت بتوانند با هم مشترکاتی بیابند و حضوری طولانی همراه با لذت و صبوری در کنار هم داشته باشند.

اما چی شد که به این‌جا رسیدم؟ کهنسالی و اختلاف نسل و پیرمردای مهربون و نسل جوان و …

دیروز (اول اکتبر) که روز جهانی سالمندان بود و البته انگار در تقویم ایرانی دیگر جایگاهی ندارد، به پیر شدن فکر می‌کردم؛ چیزی که یک زمانی خیلی  از آن می‌ترسیدم. نمی‌دونم شاید به تربیت ما، فرهنگ ما، شیوه زندگی ما و یا باورهای ما باز می‌گرده این ترس. با وجود آن‌که در فرهنگ ما برای کهن‌سالان و افرادی که به قولی چند پیراهن بیشتر پاره کردند همیشه جایگاه خاصی در نظر گرفته شده و تمامی افراد دانا «پیر» هستند و پند بزرگان همواره باید آویزه گوش باشد. و هرچندکه ریش سفیدی قانونی نانوشته در جامعه ماست اما شاید آن‌چنان که باید حرمت نگاه نمی‌داریم و ما نیز قوانین نانوشته‌ای در ذهن برای این ریش سپیدان صادر می‌کنیم.

برای مادر یا مادر بزرگی که پارا از مرز پنجاه فراتر می‌گذارد، پوشیدن لباس با رنگ‌های شاد و روشن نامناسب می‌شود و کمد لباس‌های آنان سرشار می‌شود از رنگ‌های خاکستری و قهوه‌ای و هرچه رنگ خنثا در دنیاست. برای خریدن یک هدیه ناخودآگاه به سراغ یکی از همین رنگ‌ها می‌رویم و انتظاز داریم آن‌ها را در یکی از این رنگ‌ها ببینیم آن‌چنان که مویشان را. انگار شادی برایشان تمام شده است، توگویی قدم گذاشتن به سال‌مندی یعنی پایان بهره‌وری و پایان بهره‌بردن از دنیا و هرچه در آن است. باید آواز نخواند و اگر خواند او را چه به آوازی شاد. از عشق و عاشقی که هیچ نگو آن وقت داستانش می‌شود قصه‌ی فیلم‌های کمدی و «خواستگاری»‌های آن‌چنانی! و بی‌احترامی‌های نسل جدید و بی توجهی به تجربه‌ها که «ای بابا این چیزها در زمان شما نبود و شما درک نمی کنید».

 زندگی را برای یک سال‌مند محصور می‌کنیم در یک خانه آرام با یک روزنامه، یک خوراکی خاص، گاهی پیاده‌روی روزانه یا گاهی نشستن در یک بوستان و گپ زدن با دوستان و کمی ظالمانه‌تر گذراندن سال‌های پایانی عمر در خانه‌های سال‌مندان

 زندگی را برای یک سال‌مند محصور می‌کنیم در یک خانه آرام با یک روزنامه، یک خوراکی خاص، گاهی پیاده‌روی روزانه یا گاهی نشستن در یک بوستان و گپ زدن با دوستان و کمی ظالمانه‌تر گذراندن سال‌های پایانی عمر در خانه‌های سال‌مندان.

و این چنین است که تمامی این تصورات چنان ترسی از کهن‌سالی در دل ما می اندازد که ناخودآگاه از آن گریزان می‌شویم. همین چند روز پیش دوستی می‌گفت: «دلم نمی‌خواد بیشتر از شصت سال عمر کنم چرا که فکر می‌کنم دیگه از اون زمان به بعد مزاحم دیگران هستم!»

     و این گروه که بخش قابل توجهی از جمعیت اطرافمان را دربر می‌گیرند، می‌شوند گروهی فراموش شده که نه در برنامه‌های دولت جایگاه چندانی دارند نه در بخش خصوصی به جز در زمینه بهره بردن از آنان به عنوان مشتریان خانه‌های سال مندان و مراکز درمانی،کسی در فکر آن‌هاست و نه در خانواده‌هایی که روزگاری کهن‌سالانشان را بر بالای سفره می‌نشاندند و شب‌ها بچه‌ها با لالایی و قصه‌های آن‌ها به خواب می‌رفتند.

نه از برنامه‌های تفریحی خاص و امکانات رفاهی و خدمات مناسب حال آن‌ها اثری ماندگار هست نه از آن روحیه‌ای که از این امکانات – در صورت ایجاد – بهره ببرد.

و ما با این ترس از کهن سال شدن بزرگ و بزرگ‌تر می‌شویم. بدون این که ببینیم و بهره ببریم از این که در بسیاری از کشورها و جوامع کهن‌سالان هم‌چنان نقشی کلیدی را ایفا می‌کنند. آنان با سپری‌کردن سال‌های کار و خدمت، پس از بازنشسته شدن، زمانی که دیگر مسوولیتی چندان در قبال فرزندان خود ندارند، تازه در پی تجربه‌های نو راهی سفر می‌شوند. می‌روند تا از ادامه‌ی زندگی در دوره‌ای دیگر از آن لذت ببرند و از امکانات ویژه‌ای که برایشان فراهم شده استفاده کنند. شادند و رنگ شادی دارند. کم‌تر از دغدغه نان و فرزندان در زندگی‌شان خبری هست. کار می‌کنند به قصد داشتن تحرک و به معنای نشان دادن توانمندی و عشق می‌ورزند چونان که عاشقی پیشه شان است …

     به هرروی باید دانست که رسیدن به سال‌مندی به معنای پایان تلاش و مفید بودن نیست. ورود به مرحله جدیدی از زندگی است که می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد.

بنابر تعریف سازمان بهداشت جهانی سال‌مندی عبور از مرز شصت‌سالگی است و برای تمام افرادی که جوانی و میان‌سالی را پشت سر گذاشته‌اند، این دوران تحقق پیدا می‌کند.

   امروزه با وجود افزایش امید به زندگی و کاهش سطح باروری و زاد و ولد، شمار سال‌مندان افزایش یافته است. براساس پیش‌بینی‌ها، در آینده نه چندان دور، در جهان از هر 5 نفر یک نفر سال‌مند خواهد بود و با این افزایش تعداد، مساله بهداشت، سلامت و تامین آسایش و رفاه این گروه در جامعه هر روز ابعاد تازه وگسترده‌ای پیدا می‌کند.

به گفته دبیرکل سازمان ملل متحد، در پیامی به مناسبت روز جهانی سال‌مند، در زمانی که جامعه بین‌المللی در حال آماده شدن برای یک توسعه پایدار و در پی شکل‌دادن به یک دستور کار برای توسعه در آینده است، این اهمیت دارد که نیازها و ضروریات سال‌مندان بخش بزرگ‌تری از این تصویر را در آینده در برگیرد. سال‌مندان از ضروریات اساسی توسعه و ثبات یک جامعه هستند و هر چه بیشتر باید از پتانسیل آنان بهره برد.

وی تاکید می‌کند در فضای کنونی جهان باید اطمینان حاصل کرد که ایجاد حمایت اجتماعی، دسترسی به بهداشت عمومی و توجه و مراقبت طولانی مدت نسبت به سال‌مندان از نظر دور نماند. او در این روز از تمامی دولت‌ها و جوامع می‌خواهد که فرصت‌های بیشتری را برای جمعیت سال‌خورده خود فراهم کنند.

   بنابر پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی، در سال2020 میلادی بیش از یک میلیارد نفر بالای 60 سال عمر در جهان زندگی می‌کنند و در ایران نیز این میزان تا سال 1400 به  9 تا 10 میلیون نفر یعنی بیش از 10 درصد جمعیت کشور افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر، بنا به گفته کارشناسان شیوع افسردگی از مهم‌ترین مشکلات این دوره از عمر است چنان‌که گفته شده نیمی از زنان سال‌مند ایرانی دچار افسردگی هستند.

این بیماری با نشانه‌هایی هم‌چون کم‌صحبتی، کندی حرکات، احساس غم و عدم تمایل به شرکت در جمع، لذت نبردن از زندگی، گوشه‌گیری، عدم توجه به بهداشت شخصی، فراموش کاری، حواس پرتی و گاهی فکر و اقدام به خودکشی خود را نشان می‌دهد. افسردگی می‌تواند از علایم آلزایمر نیز باشد.

 اما با توجه به بهداشت فردی، ورزش منظم، فعالیت‌های فکری، مورد احترام جامعه و خانواده واقع شدن و هم‌چنین حفظ نقش سال‌مند در ساختار خانواده می‌توان از بروز افسردگی پیش‌گیری کرد.

باید تلاش کرد تا با جوانی و میان‌سالی سلامت و شاداب دوران سال‌مندی دلپذیری را ترسیم کرد.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

برای تصویب عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد به رای مثبت 9 کشور از 15 کشور عضو در شورای امنیت نیاز است. رهبر خودخوانده جهان اسلام، طرح پذیرش کشور فلسطین به عضویت سازمان ملل را تن دادن به خواسته‌های اسراییل‌ خواند و آن را «پذیرش دولت اسراییل‌ در سرزمین فلسطین و تکرار رنج‌های ده‌ها ساله و پای‌مال کردن خون شهدا» معنا کرد. آیت‌اله خامنه‌ای هم‌چنین گفته است که هر طرح عملیاتی باید بر مبنای اصل «همه فلسطین برای همه مردم فلسطین» بنا شود و حتا یک وجب کم‌تر از آن قابل قبول نیست و این جملات به تنهایی معنای سال‌های بیش‌تری برای سهم نوزادانی است که باید در صف کشته‌شدگان بایستند، آیا حکومت مذهبی ایران روابطی متفاوت با حکومت گذشته این کشور در مورد مسئله فلسطین و اسراییل‌ داشته است؟ آیا ایرانیان هیچ‌گاه با فلسطین‌یان دوستی کرده‌اند؟ و از همه مهم‌تر آن‌که سهم حکومت روحانیون بر اساس مستندات تاریخی در لاینحل‌نمایی این مشکل چقدر است؟

روز 24 اردی‌بهشت سال‌روز اعلام موجودیت دولت اسراییل‌ است. در سال 1327 در حالی این حکومت موجودیت خود را اعلام داشت که قبلن از سوی بزرگ‌ترین مجمع کشورهای جهان یعنی سازمان ملل و با فشارهای آمریکا و انگلیس و گروه‌های صهیونیستی تلویحن به رسمیت شناخته شده بود. تشکیل دولتی یهودی فلسطینی مورد موافقت قرار گرفت که این امر اعتراض کشورهای مسلمان و عرب را بر‌انگیخت. میزان جمعیت یهودیان بین 10 تا 15 میلیون تخمین می‌زنند که عمدتن در آمریکا زندگی می‌کنند. علت ظهور و بروز مسئله یهودیت در اندیشه غرب، انزوا و عزلت یهودیان در جوامع اروپایی بود. به گونه‌ای که در طول تاریخ، یهودیان در عین حضور در جامعه اروپایی از حقوق مساوی با دیگر اروپاییان برخوردار نبودند. از سوی دیگر وقایعی هم‌چون پاک‌سازی نژادی یهودیان روسیه در قرن 19 و هم‌چنین در فرانسه قرن 19 بعد از واقعه «دریفرس» و بالاخره آزار یهودیان توسط نازی‌ها در آلمان، از عوامل ظهور یهودیت نوین در بین یهودیان بود. نباید فراموش کرد که قرن نوزدهم قرن قومیت‌گروی بود. و این اندیشه با رسوخ در قوم یهود نیز باعث ظهور گرایش خاصی از صهیونیسم شد که به آن «صهیونیسم سیاسی» می‌گویند و این گروه برای حل مسئله یهودیت فلسطین را به عنوان ارض موعود انتخاب کرد. ولی مسئله دیگری به نام فلسطین را ایجاد کرد.

روز 24 اردی‌بهشت سال‌روز اعلام موجودیت دولت اسراییل‌ است. در سال 1327 در حالی این حکومت موجودیت خود را اعلام داشت که قبلن از سوی بزرگ‌ترین مجمع کشورهای جهان یعنی سازمان ملل و با فشارهای آمریکا و انگلیس و گروه‌های صهیونیستی تلویحن به رسمیت شناخته شده بود

به هر روی نظریه تشکیل دولت یهود اولین بار توسط «تئودور هرتزل»، درکنفرانس بال سوئیس در سال 1897 و بعد از آن توسط «حییم وایزمن»، «مناخن بگین» و دیگران دنبال شد. اما آن‌چه که در تشکیل دولت اسراییل‌ نقش مهمی ایفا کرد شاید یهودآزاری در اروپا بود. در این‌که اروپاییان در آزار و شکنجه یهودیان دست داشته‌اند شکی نیست اما نباید تبلیغات مظلوم‌نمایانه گروه‌های صهیونیستی را در این‌باره نادیده گرفت. با ظهور هیتلر بر شدت آزار و شکنجه یهودیان در اروپا افزوده شد و کشتار یهودیان و سخن از کوره‌های آدم‌سوزی به میان آمد و کشته شدن 6 میلیون یهودی هلوکاست را تابوی جهان متمدن کرد. سرانجام در 8 آذر 1326 (29 نوامبر1947)، که روز پایانی مجمع عمومی بود، پیشنهاد تقسیم فلسطین به «دو دولت مستقل عرب و یهود، با اکثریت 33 رای موافق در مقابل 13 رای مخالف و ده رای ممتنع تصویب و نمایندگان دول عرب به صورت اعتراض از تالار مجلس خارج شدند.» بر پایه این قطع‌نامه قیمومت انگلیسی در فلسطین پایان می‌یافت و قوای انگلیس می‌بایست هرچه زودتر خاک فلسطین را ترک می‌کرد. یهودی‌ها بلافاصله دست به کار شدند تا زمینه‌های تاسیس یک دولت مستقل را فراهم کنند. آنان با فعالیت‌های گسترده خود و پشتیبانی‌های آمریکا، انگلیس و صهیونیست‌ها، امکانات و زمینه‌های لازم را فراهم کرده، سرانجام در 24 اردی‌بهشت 1327 تاسیس دولت اسراییل‌ را اعلام کردند. با این همه هنگامی که دولت اسراییل‌ تقاضای عضویت در سازمان ملل را نمود، کشورهای اسلامی  به استثنای ترکیه با آن مخالفت کردند ولی سرانجام سازمان ملل در 11 مه 1949 قطع‌نامه‌ای دایر برقبول عضویت اسراییل‌ را صادر کرد.

پس از تقسیم فلسطین به دو بخش یهودی و عربی در سال 1327، در ایران نیز تغییراتی در شرف تکوین بود. شاه قصد داشت تا بر دامنه قدرت خود در مقابل مجلس بیافزاید. در این زمان در ایران به علت تیراندازی به «محمد‌رضا پهلوی» در 15 بهمن 1327 که به برقراری حکومت نظامی منجر شد، بخشی از جناح‌های دولتی به تایید حکومت اسراییل‌ اظهار تمایل کردند. و این در زمانی بود که ایران با مشکلات عدیده‌ای از لحاظ اقتصادی و سیاسی رو‌به‌رو بود و در این راه به آمریکا به عنوان یک قدرت نوظهور چشم امید بسته بود. بنابراین حکام ایران راه نزدیکی بیش‌تر به آمریکا را در پیش گرفتند. شاید بتوان دلایل نزدیک ایران و اسراییل‌ به صورت دو متحد استراتژیک در منطقه را به دلایل مختلفی ربط داد اما می‌توان دلایلی چند را که نقش برجسته‌تری در این راه داشتند به این شکل بر‌شمرد: خروج دولت صهیونیستی از انزوای سیاسی در منطقه وهم پیمانی دو رژیم با غرب، ترس از کمونیسم و شوروی سابق، در محاصره قرار دادن کشورهای عرب توسط کشورهای غیر عربی مانند ایران و ترکیه، کنترل جریان آزاد انرژی از خلیج‌فارس و منافع سرشار اقتصادی که بیش‌تر به نفع اسراییل‌ بود.

اما نحوه برقراری روابط ایران با اسراییل‌ وضعیت بسیار عجیبی داشت، که در تاریخ ضبط شده است. «قاسم غنی» در نامه‌های خود به این مسئله اشاره کرده که این نامه‌ها توسط «سیروس غنی» به صورت کتابی در آمده است. در این میان «نصراله انتظام» نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد که در سال 1326 ریاست کمیسیون مخصوص فلسطین در سازمان ملل را بر عهده گرفته و به فلسطین هم سفر کرده بود، با گرفتن رشوه از یهودیان آمریکا به شناسایی حتا دوژور اسراییل‌ اظهار علاقه کرده بود. دکتر غنی در نامه‌ای که در 30 خرداد 1329 خورشیدی به «محمد‌علی جمال‌زاده» نوشته است‌: «به طور محرمانه به خودمان عرض می‌کنم شیاع تامی دارد که همین آقا نصراله انتظام پول هنگفتی از یهودیان گرفته که زمینه شناسایی دولت اسراییل از طرف ایران به عمل آید.»، کل رشوه چهارصد هزار دلار تخمین زده می‌شد. در این میان بخشی از آن به مبلغ دوازده هزار و چهارصد دلار به عنوان قسط نخست به شخص «محمد ساعد مراغه‌ای»، نخست وزیر وقت پرداخته شد. به هر روی هیت دولت ایران به ریاست ساعد مراغه‌ای در 14 اسفند 1328 (5 مارس 1950) شناسایی دوفاکتوی اسراییل‌ را رسمن تایید کرد و توسط نصراله انتظام سفیر ایران در سازمان ملل به اطلاع نماینده اسراییل‌ رسید. در سال 1330 خورشیدی «حسین علا» سفیر ایران در آمریکا در مراسم جشنی به مناسبت استقلال اسراییل‌ شرکت کرد. و کابینه «رزم‌آرا» قصد شناسایی دوژور اسراییل‌ را داشت که کابینه علا نیز با آن موافق بود. هنوز دو سال از شناسایی دوفاکتوی اسراییل‌ نگذشته بود که دکتر «محمد مصدق» روابط سیاسی ایران و اسراییل‌ را برهم زد. او که در راه بازگشت از آمریکا وارد مصر شده و مورد استقبال بی‌مانند مردم این کشور قرار گرفته بود، شناسایی دوفاکتو را پس گرفت و کنسول‌گری ایران را در اسراییل‌ منحل کرد. اعراب این تصمیم را به منظور باز پس‌گیری شناسایی دوفاکتو تلقی کردند، اما ظاهرن شناسایی دوفاکتو و مناسبات دو کشور در اواخر دهه 50 میلادی شکل آشکارتری به خود گرفت و در واقع می‌توان گفت اتحاد استراتژیک دو کشور براساس دکترین پیرامونی بن‌گوریون شکل گرفت و تا پایان حکومت پهلوی در سال 1357 ادامه داشت.


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

اکنون نوبت آن است که برگردیم به سینمای خودمان. برخی از منتقدین هم‌چون «امیر قادری» و «جواد طوسی» که از قضا از عاشقان سینه‌چاک «مسعود کیمیایی» هم هستند، همواره جشن‌واره‌های خارجی را متهم به فضا‌سازی بر علیه کارگردانان کهنه‌کار سینمای ایران می‌کنند. واقعیت اما چیز دیگری است. بسیاری از کارگردانان قدیمی ما سعی نکرده‌اند تا دانش و هنر خود را با مرور زمان ارتقا بدهند و هنوز سعی دارند تا از اعتبار گذشته‌شان نان بخورند، از همین روست که آثارشان روز به روز ضعیف‌تر و از شرایط حقیقی جامعه دورتر و بیگانه‌تر شده است.

گیریم که جشن‌واره‌های خارجی توطئه می‌کنند آیا مخاطبان بومی هم این‌گونه‌اند؟ هیچ‌گاه پرسیده‌اید که دلیل عدم اقبال عمومی از فیلم‌های «مسعود کیمیایی» چیست. همه می‌دانند وقتی فیلمی که بیش از بیست چهره و ستاره‌ی سینمایی را به کار گرفته و حرفه‌ای‌ترین عوامل سینمای ما را به استخدام درآورده و تازه به این‌ها هم راضی نبوده و با جمع کردن تمام بزرگان دوبله‌ی ایران فیلم را دوباره صداگذاری کرده و با به راه انداختن فرش قرمز و دزدین پوستر فیلم‌های خارجی تازه فقط پانصد میلیون تومان فروش کرده، به معنای یک شکست تمام عیار است، گرچه که دوستان با کمک وام‌ها و اعتبارات کم‌بهره، هر جور که هست سر و ته قضیه را هم می‌آورند. اما شما نگاهی به فیلم‌های کم‌ادعا و کم‌هزینه‌ی چون «بوتیک» ساخته‌ی «حمید‌ نعمت‌اله» که خود زمانی شاگرد «کیمیایی» بوده است، بیاندازید تا همه چیز برای‌تان روشن شود. این فیلم گزنده و انتقادی که از فضای تلخ و غم‌انگیزی هم برخوردار است با فروش بالای خود نشان از تفاوت آشکار سطح کارگردانان نسل تازه‌ی ما با گذشتگان دارد.

من بر این باورم که اتفاقن همین موج اتهام جشن‌واره‌ای بودن و در خدمت بیگانه بودن که بر بخش فراوانی از آثار ارزش‌مند سینمای وارد گردید، سبب توقیف بسیاری از فیلم‌های دیدنی سال‌های اخیر سینمای ما شده و در پایین آوردن سطح سلیقه‌ی تماشاگر داخلی موثر بوده است. نگارنده بر این باورست که در صورت اکران فیلم‌هایی چون «خواب ‌تلخ» ساخته «محسن ‌امیریوسفی» و «چند کیلو خرما برای مراسم‌ تدفین» از «سامان‌ سالور»، آن‌ها نیز می‌توانستند به فروش بالایی برسند، اما ببینید که همین تفکر چه بلایی بر سر این کارگردانان آورد و فیلم‌های بعدی‌شان از که ترس گرفتار آمدن به تیغ سانسور و تهمت سیاه‌نمایی دچار خود‌سانسوری و حرکت به سمت سینمای تجاری شدند، آثار بسیار ضعیفی از آب درآمده‌اند. دوستان عزیز باور کنید که مدیران جشن‌واره‌های مطرح سینمایی از سر بی‌کاری مترصد تخریب کارگردانانی چون «کیمیایی» نیستند و این خود این هنرمندانند که از زمان عقب مانده‌اند. مگر «عباس ‌کیارستمی» از همین نسل نبوده و نیست. آیا آثاری هم‌چون «خانه‌ی دوست کجاست» و «زیر درختان زیتون» که سرشار از زندگی و امید و شادمانی هستند، در جشن‌واره‌های جهانی خوش ندرخشیدند؟ همان‌طور که یک‌بار دیگر هم گفتم این جشن‌واره‌ها به دنبال نگاه تازه‌اند و صد البته که در این راه عده‌ای موفق به فریب آن‌ها هم بشوند اما مطمئن باشید که این حرکت در طولانی‌‌مدت جواب‌گو نخواهد بود. نمونه‌ی عینی آن هم عدم اقبال روزافزون به فیلم‌های «بهمن‌ قبادی» و حرکت به سمت توجه به آثار خلاقانه‌ای چون کارهای «اصغر فرهادی» است. تقدیر از فیلم‌های «فرهادی» برای سینمای داستان‌گو و نگاه منحصر‌به‌فرد او در سینماست نه صرف بیان حقایق اجتماعی ایران که در کارهایش به نمایش در می‌آید، گرچه که همواره در آثار «فرهادی» نگاهی واقع‌بینانه‌ و غیراغراق‌آمیزی به روابط موجود در ایران وجود داشته‌اند. «سنتوری» و «سگ‌کشی» هر دو فیلم‌های به تعبیر شما سیاهی بودند اما از سوی جشن‌واره‌ها اقبالی به آن‌ها نشد. یک فیلم ممکن است بر اساس سلیقه‌ی یک جشن‌واره مورد پسند قرار بگیرد یا نگیرد اما همان‌طور که گفتم این هم حق هر جشن‌واره‌ای‌ست، مانند فیلم «شیرین» «کیارستمی» که از سوی مدیران جشن‌واره‌ی «کن» مورد توجه قرار نگرفت اما او مانند «بیضایی» از این موضوع بر نیاشفت. «سگ‌کشی» ایرادهایی داشت که بخش فراوانی از آن به تدوین شیفته‌وار خود «بیضایی» بر‌می‌گشت که پس از سال‌ها دوری از سینما دلش نمی‌آمد تا حتا یک فریم از فیلمش را دور بریزد. یک فیلم ممکن است به جشن‌واره‌ها برود یا نرود، سیاه و منتقدانه باشد و یا سفید و خوش‌بینانه اما، جشن‌واره‌ای بودن دلیل بر بد، سفارشی و خائنانه بودن آن اثر نیست.

تولیدات سینمایی دیگر کشورهای جهان هم که در جشن‌واره‌ها مطرح می‌شوند و جایزه می‌گیرند، از نگاه انتقادی برخوردارند. کافی است که به فیلم‌های «جارموش»، «آلمادوار»، «کن‌لوچ» و بسیاری دیگر نگاهی بیاندازیم و ببینیم که در همه‌ی آن‌ها جامعه‌ی غربی و حتا نظام سرمایه‌داری به زیر سوال برده می‌شوند. حتا هنرمندی چون «وودی‌ آلن» که اصل جایزه‌ی اسکار را قبول نداشته و در مراسم اهدای آن هم شرکت نمی‌کند، بارها این جایزه را به خانه برده است. آقای «پرچی‌زاده» در بخش دیگری از نقدشان فرموده‌اند که: «-کاری با موضع‌گیری‌های سیاسی «حاتمی‌کیا» – چه در گذشته و چه در حال‌– ندارم، اما استعاره‌– یا به‌تر است بگویم مجاز‌– کنایه‌آمیزش درباره این فیلم‌سازان متاخر‌– گرچه شاید نه لزومن درباره شخص «کیارستمی»– چندان بی‌راه به نظر نمی‌رسد: این کارگردان‌ها محترم‌اند، از سینمای روز دنیا آگاهی نسبتن خوبی دارند، و فیلم‌های قابل تاملی می‌سازند، اما معمولن ایران را از ورای همان «عینک دودی» می‌بینند و به تصویر می‌کشند.» دوست عزیز اتفاقن این نظرات «ابراهیم‌ حاتمی‌کیا» و دوستانش از همان موضع و جای‌گاه سیاسی‌اش می‌آید و چیز تازه‌ای نیست. ایشان و هم‌فکران‌شان از موضع مدافعان نظام و سینمای کنترل‌شده‌اش سخن می‌گویند که اگر انتقادی هم هست آن را فقط حق خود و هم‌فکران‌شان می‌دانند و از بیان موضع خود هراسی هم ندارند. از همین موضع است که «شمقدری» می‌گوید: «ما قطعن جلوی فیلم‌هایی که سیاه‌نمایی باشد، می‌ایستیم و اگر فیلمی بدون اجازه ما در این جشن‌واره‌ها شرکت کرد، فیلم‌ساز را یک سال ممنوع‌الکار می‌کنیم و او را از امکانات دولتی محروم خواهیم کرد.» [1] به همین سبب است که «حاتمی‌کیا» این اجازه را دارد که بگوید فضا را از دود اگزوز «انصار حزب‌اله» تیره می‌بیند اما اگر دیگر هنرمندان چنین غباری را ببینند آن را به دودی بودن عینک‌شان نسبت می‌دهد. «حاتمی‌کیا» باید که نظرش هم‌گام با مسوولان فرهنگی باشد همان‌طور که در برابر فیلم‌های «درباره‌ی الی» و «جدایی نادر از سیمین» هم موضع گرفت، چون ایشان سند نقد از نظام را به نام خود و هم‌فکران‌شان زده‌اند [2] چرا که با ماموران وزارت‌اطلاعات هر دو در یک جبهه‌اند‌.  [3]با همین نگاه است که امروز جمعی از مستندسازان در زندانند چون نمایش سیاهی‌ها گناه است. بخوانید سخنان معاونت سینمایی ارشاد را در این زمینه که: «کار مستندساز این است که نقد کند، اما نباید حرفی که در داخل خانه می‌زنیم بیگانه نیز بشنود. همان فیلم‌ها نباید در شبکه‌های خارجی که در مسیر دیگری حرکت می‌کنند دیده شود. خصوصن شبکه‌هایی که در مسیر براندازی هستن، این یک حرکت مجرمانه است. متاسفانه بعضی‌ها گوش نکردند.»[4]

در پایان باید بگویم وقتی که می‌بینم فیلم‌هایی چون «شهر خدا»، «زندگی ‌سگی» و «زیبا» که همه فیلم‌های انتقادی و گزنده‌ای هستند، از سوی مسوولین فرهنگی و دلت‌مردان «برزیل»، «مکزیک» و «اسپانیا» نه تنها مورد مواخذه قرار نمی‌گیرند که بلکه بر عکس بر صدر نشسته و قدر هم می‌بینند، اما نمونه‌های مشابه وطنی آن‌ها به جیره‌خوار بودن و نوکری بیگانه متهم می‌شوند، نمی‌توانم افسوس نخورم و برای حال و روز هنر این مرز و بوم متاسف نباشم.

1- شمقدری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره‌ی مقررات جدید وزارت ارشاد برای ارسال فیلم‌های ایرانی به جشن‌واره‌های خارجی و ممنوعیت برخی از فیلم‌ها برای شرکت در این فستیوال‌ها

2- ابراهیم حاتمی‌کیا در سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی در اظهاراتی بیان داشت که: «همه شما موضع من را نسبت به مستندسازان می‌دانید و حتا موضع من نسبت به شبکه‌های خارجی، بی‌بی‌سی، حضورهای جشن‌واره‌ای و … مشخص است…. اگر آن‌ها به عمد به این کار ضد امنیت ملی تصمیم گرفته باشند باید تنبیه شوند…»

3- پس از توقیف فیلم به «رنگ ارغوان» به دستور «علی ‌یونسی»، «حاتمی‌کیا» طی نامه‌ای سرگشاده به وزیر اطلاعات نوشت: «برادرم، بدانید من و شما از یک قبیله‌ایم، اگرچه تلاش‌مان در دو ساحت مختلف قرار دارد. ما عیانیم و آشکار و شما به زعم من درسایه‌اید و ناپیدا.»

4- گفت‌وگو با فارس

———————–

بخش نخست


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، دست‌گاه قضایی جمهوری اسلامی با صدور احکامی، زویا حسنی و محمدعلی ولایتی، دو تن از فعالان ستاد میرحسین موسوی، از رهبران معترضان دولت جمهوری اسلامی را به حبس قابل تبدیل به جزایی نقدی محکوم کرده است.

محمد‌علی ولایتی بازنشسته وزارت کشور و از فعالان ستاد میر‌حسین موسوی به دو سال زندان محکوم شده است.

به گزارش کلمه، ولایتی معاونت امور استان‌های ستاد مردمی میر‌حسین موسوی را در انتخابات ۱۳۸۸ بر عهده داشت. او در تاریخ 89/11/8  یعنی پیش از ۲۲ بهمن دستگیر و دربند ۲۴۰ به مدت ۱۸ روز زندانی گردید و در تاریخ ۳/۱۲ /۸۹ با قید کفالت آزاد شد.

ولایتی در تاریخ 90/6/14  به دادگاه انقلاب شعبه ۲۸ به ریاست مقیسه احضار و اتهام تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی به وی تفهیم شد و در نهایت پس از دفاعیات، وی را به دو سال حبس محکوم کرد که ۲۰ روز فرصت دارد اعتراض کند.

قابل ذکر است ولایتی به مدت سی سال در پست‌هایی از جمله بخش‌داری فیروزکوه، معاونت اداری و مالی دانش‌کده وزارت اطلاعات، و دبیر پشتیبانی دانش‌گاه شاهد،، معاونت بازرسی وزارت کشور در ۸ سال دولت اصلاحات فعالیت داشت در حال حاضر دبیر اجرایی خانه احزاب و بازرسی آن است.

هم‌چنین زویا حسنی عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی و ستاد ۸۸ به یک سال حبس تعزیری قابل تبدیل به سه میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.

دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعال سیاسی سرانجام پس از سه بار قرار رسیدگی هفدهم شهریور ماه امسال در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار و در نهایت وی به یک سال حبس تعزیری قابل تبدیل به سه میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.

گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که زویا حسنی پس از انتخابات سه بار بازداشت شد و در مجموع مدت شصت روز را در بند انفرادی زندان اوین در بازداشت موقت گذراند.


 


مهشب تاجیک/ رادیو کوچه

چند صباحی است که بازار ترک تحصیل داغ است. همه هم دلایل این ترک تحصیل را افت تحصیلی می‌دانند. اما آیا این دلیل، دلیل موجهی است برای این‌که این همه دانش‌آموز ترک تحصیل کنند؟ و یا با اتلاف وقت و هزینه و بررسی‌های بی‌پایه و اساس می‌توان همه چیز را به گردن افت تحصیلی یک دانش‌آموز انداخت؟ این تنها یک معضل نیست که دانش‌آموزی در این برهه‌ی زمانی ترک تحصیل نماید بلکه درد بی‌درمانی است که گریبان جامعه را گرفته است. منظور از ترک تحصیل این است که دانش‌آموزی زودتر از موعد مقرر مدرسه را ترک می‌کند و یا به عبارتی قبل از اتمام یک دوره قادر به ادامه‌ی تحصیل نیست و به ناچار مدرسه را ترک می‌کند. ترک تحصیل به طور معمول به دنبال تکرار پایه‌ای و ناتوانی و عدم کارایی مدرسه و جامعه در حمایت کردن از این کودکان و نوجوانان می‌باشد. ترک تحصیل  تنها منجر به افزایش بی‌سوادی در جامعه نمی‌شود بلکه افراد بی‌سواد، بیش‌تر در معرض خطرات و آسیب‌های اجتماعی قرار دارند.

امروزه ترک تحصیل و افت تحصیلی در تمام کشور‌های جهان از عمده‌ترین مباحث و مسایل آموزش و پرورش و حتا مسولان نظام آموزشی است. نظام آموزشی ایران مانند بسیاری از کشور‌های در حال رشد از یک سلسله بیماری رنج می‌برد و این مسایل به طور عمده به عدم کارایی درست آموزش و پرورش و عدم برنامه‌ریزی برای دانش‌آموزان به عنوان سرمایه‌های انسانی برمی‌گردد و علی رغم تذکرات مکرر و اصرار بعضی از کارشناسان به ریشه‌یابی این معضل  تا به حال کار خاصی در زمینه‌ی بهبود شرایط انجام نگرفته است و هنوز این مشکل لاینحل باقی مانده است.

 عوامل زیادی در ترک تحصیل دانش‌آموزان دخیل است. از عوامل ریشه‌ای و بنیادی مانند فقر گرفته تا عوامل سطحی مانند مسایل کوچکی در مقطعی برای دانش‌آموزی پیش می‌آید. برترین عوامل مشترک در ترک تحصیل دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی به خصوص در مقطع متوسطه بیان‌گر این حقیقت است که فقر مالی و فقر انگیزشی بیش‌ترین نقش را داشته است و هم‌چنین محیط نامناسب خانه و مدرسه خشونت، تنبیه و تشویق معلم، سخت‌گیری‌های بیهوده که باعث می‌شود انگیزه تحصیلی شاگردان ضعیف شده زمینه‌های ترک تحصیل فراهم می‌شود.

عوامل زیادی در ترک تحصیل دانش‌آموزان دخیل است. از عوامل ریشه‌ای و بنیادی مانند فقر گرفته تا عوامل سطحی مانند مسایل کوچکی در مقطعی برای دانش‌آموزی پیش می‌آید

زمانی ترک تحصیل تنها به بنیه‌ی دانش‌آموز برمی‌گردد، یعنی مفاد و موارد درسی فراتر از هوش و استعداد اوست، او در درس‌ها کارایی لازم را ندارد و مورد تحقیر و سرزنش اولیا در خانواده و مدرسه واقع می‌شود و کم‌کم اعتماد به نفس خود را از دست داده و ترجیح می‌دهد توانایی‌های خود را خارج از مدرسه امتحان نماید، البته چه به‌تر می‌شد که اگر دانش‌آموزی از پس مباحث تئوریک سنگین برنیاید، او را با آموزش‌های درست وارد چرخه‌ای کرد که بتواند توانایی‌های خود را در آن‌جا پیدا کند. نه این‌که مجبور به ترک مدرسه شده و خود به دنبال راه حلی برای بروز توانایی‌هایش باشد.

زمانی‌که دانش‌آموزان انگیزه‌ای برای یادگیری ندارند، یعنی مانعی در راه انگیزش طبیعی آن‌ها وجود دارد، احساس می‌کنند که به‌ خوبی نمی‌توانند وظایف مربوط به مدرسه را انجام دهند و در نتیجه تلاش‌شان را متوقف می‌کنند، یا به اندازه کافی تلاش جدی از خود نشان نمی‌دهند. این قبیل دانش‌آموزان، به راحتی سرخورده می‌شوند و از آن‌جا که تلاش‌شان را متوقف می‌کنند یادگیری آن‌ها با موفقیت هم‌راه نمی‌شود، تجربه شور و هیجان ناشی از یادگیری مباحث جدید را کسب نمی‌کنند و معتقد می‌شوند همه موفقیت‌ها به شانس و تصادف یا اوضاع و احوال مربوط است و پشتکار در تحصیل نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت آینده وی باشد.

ترک تحصیل دانش‌آموزان با وضعیت اقتصادی جامعه و خانواده در ارتباط مستقیم است عواملی چون پایین بودن در‌آمد‌، مسکن نامناسب عدم سرپرستی و حضور پدر و مادر در خانواده، کثرت فرزندان و طبقه‌ی پایین شغلی والدین بر ترک تحصیل فرزندان تاثیر دارد. پس مسلم است که کیفیت آموزش و تربیت در رشد جسمانی و قوای دفاعی دانش‌آموز در خانواده‌هایی با سطح پایین اقتصادی و فرهنگی جامعه خانواده اثرات مستقیمی بر عدم پیش‌رفت فرزندان به جای می‌گذارد. مشکلات والدین در راه کوشش و تلاش برای معاش و گرفتاری‌های بی‌شمار آن‌ها در این رابطه به طور معمول والدین را از اوضاع و احوال فرزندان خود غافل می‌کند و در حقیقت رابطه‌ی صحیحی را لازمه یک زندگی سالم است مختل می‌سازد. اثرات این نوع زندگی در ظرف چند سال به اعماق نحیف افراد نفوذ می‌کند و موجب تخریب نیروهای بالقوه آنان می‌شود. وقتی فقر در خانواده‌ای باشد امکان بروز مشکلاتی در رفتار دانش‌آموزان وجود خواهد داشت‌. فقر باعث نقصان عقل و بر انگیختن خشم می‌شود. به خصوص که یک دانش‌آموز نوجوان یا جوان درک عمیقی از محیط پیرامون خود و تفاوت‌های آشکار خود با دیگران دارد.

سابقه‌ی خانوادگی از عواملی است که بر ترک تحصیل تاثیر زیادی دارد. والدین بر اساس درآمد محدودشان توانایی سرمایه‌گذاری درست برای فرزند دانش‌آموزشان را ندارند، گاهی یکی از والدین به عنوان سرپرست خانواده می‌میرد و نوجوانی که پشتوانه‌ی مالی اندکی برای ادامه تحصیل داشته حالا باید خود نقش سرپرست خانوار را اجرا کند، پس بنابراین مجبور است حتا اگر علاقه‌مند است درس و مدرسه را رها کرده و جذب بازار کار شود که با توجه به این‌که میزان کار و اندازه‌ی دست‌مزد مقوله‌ای سنگین و جداست‌، تعداد کمی از آن‌ها تحصیل را در کنار کار ادامه می‌دهند تا بتوانند به موفقیت دست پیدا کنند.

عوامل بسیاری در موفقیت تحصیلی جوانان و نوجوانان می‌توانند تاثیر‌گذار باشند. سلامت جسمی و روحی و بهداشتی‌، عوامل ارثی‌، ذهنی و هوشی‌، امکانات آموزشی‌، اعتماد به نفس و تلاش و پشتکار فردی، تاثیر هم‌سالان و اهمیت قائل شدن والدین به تحصیل فرزندان از این موارد می‌باشد. اما جامعه موظف است تا با نقصان هر یک از این موارد آن‌ها را پوشش دهد و با برنامه‌ریزی درست و بنیادی راه را برای سرمایه‌های انسانی کشور هموار کند تا بالاخره استعداد خود را در زمینه‌ای کشف نموده و به پرورش آن بپردازند. آن هم در کشوری مانند ایران که سرشار از منابع و سرمایه‌های خدادادی است.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

صدها تن از ز در اعتراض به حملات راکتی پاکستان و مداخله آن کشور در افغانستان دست به راه‌پیمایی زدند.

این راه‌پیمایی پس از حدود دو ساعت به گونه‌ی مسالمت‌آمیز پایان یافت، اما مظاهره‌کنندگان با سپردن قطعه‌نامه‌ی به دفتر سازمان ملل خواهان توقف مداخلات پاکستان در مسایل افغانستان شدند.

نجیب‌اله کابلی یک نماینده‌ی پیشین مجلس و رییس حزب مشارکت ملی افغانستان که این راه‌پیمایی از سوی حزب وی راه‌اندازی شده بود گفت، حملات راکتی پاکستان و ترور شخصیت‌های ملی افغانستان جنایت بشری است و سازمان ملل نباید در برابر آن سکوت کند.

راه‌پیمایان با خود بلاکارت‌های را حمل می‌کردند که در آن شعارهای برضد پاکستان نوشته شده بود.

این راه‌پیمایی در حالی صورت می‌گیرد که در روزهای اخیر روابط افغانستان با پاکستان به وخامت گراییده است.

وزارت داخله افغانستان استخبارات نظامی پاکستان را به حملات تروریستی و ترور شخصیت‌های مشهور این کشور متهم کرده است.

هم‌چنان روز گذشته ریاست امنیت ملی افغانستان اعلام کرد اسنادی را به دست آورده که نشان می‌دهد ترور استاد ربانی رییس شورای عالی صلح افغانستان در پاکستان طرح شده بود.

دولت افغانستان از پاکستان خواسته است تا در شناسایی عاملان طرح ترور ربانی با افغانستان هم‌کاری کند.

بیشتر بخوانید:

«ترور استاد ربانی در پاکستان طرح‌ریزی شده بود»


 


خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، یکم اکتبر، به وقت آمریکا، کاخ سفید اعلام کرده که تام دانیلون، مشاور امنیت ملی باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده با ملک عبداله، پادشاه عربستان سعودی دیدار و مذاکره کرده است.

این دیدار یک روز پس از کشته‌شدن انور العولقی، از رهبران گروه القاعده در شبه جزیره عربستان در یمن انجام می‌شود.

کاخ سفید می‌گوید که سفر یک روزه تام دانیلون به عربستان سعودی «مثبت و سازنده» بوده است و طرفین درباره مسایل سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقه گفت‌وگو کرده‌اند.

به گفته کاخ سفید، مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا و پادشاه عربستان در این نشست به ویژه بر پایان خشونت‌ها علیه معترضان سوری تاکید کرده‌اند.

 بیشتر بخوانید:

«هشدار به آمریکاییان در پی مرگ رهبر القاعده یمن»

«فشار بین‌المللی بر حکومت بشار اسد کافی نیست»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها، روز یک‌شنبه، 2 اکتبر، مسعود شفیعی، وکیل دو کوه‌نورد آمریکایی که در ایران زندانی بودند و اخیرن پس از آزادی‌ به کشورشان بازگشتند، اعلام کرد که ممنوع‌الخروج شده است.

بر اساس این گزارش، آقای شفیعی بامداد امروز قصد داشت برای دیدار با فرزندش به آمریکا برود، اما ماموران به دستور قوه قضاییه جمهوری اسلامی با ضبط‌ گذرنامه او در فرودگاه،‌ مانع سفر او شدند.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، مسعود شفیعی روز سه‌شنبه گفته بود که‌ ماموران امنیتی با در دست داشتن حکم بازداشت به خانه و محل کار  او رفتند و پس از بازرسی، ‌مدارک و پرونده‌های مربوط به جاش فتال و شین باوئر، موکلان آمریکایی‌اش را بردند.

این دو نفر پس از دوسال زندان اخیرن با پرداخت یک میلیون دلار وثیقه آزاد شدند. آقای شفعیی افزوده بود که روز سه‌شنبه  پس از چند ساعت بازجویی در زندان اوین درباره موکلان آمریکایی‌اش، گذرنامه او را پس و اجازه داده بودند‌ به خانه‌اش برود.

بیشتر بخوانید:

«دولتی که افراد بی‌گناه را زندانی کرده نمی‌توانیم ببخشیم»


 


یک‌شنبه 10 مهر 90 / 2 اکتبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات یک‌شنبه ایران

تمام رخ- «ایران طرح محمود عباس را وتو می‌کند؟»- آرش حسینی‌پژوه

بخش اول خبر‌ها

پس‌نشینی تند- «سینمای ما و جشن‌واره‌های خارجی» (بخش دوم)- اکبر ترشیزاد

مجله خبری کابل‌- آرین

روز‌نگاشت- «از لیلا تا جدایی نادر از سیمین»- محبوبه شعاع

بخش دوم خبرها

مجله جاماندگان- «سهم ما از جان آنان»- شراره سعیدی

دایره‌ی شکسته- «مدرسه‌ای که نمی‌رفتیم»- مه‌شب تاجیک

پرسه- «به بهانه یکم اکتبر، روز جهانی  سالمندان»- سیمین

بخش سوم خبرها


 


 آرش حسینی‌پژوه/ رادیو کوچه

طرح «محمود عباس» که به بان‌کی‌مون رییس سازمان ملل در اجلاس سازمان ملل داده شده بود، دو مخالف بزرگ داشت، اولی اسراییل و دومی آمریکا که تهدید کرده بود این طرح حتا در صورت تصویب از سوی آن‌ها وتو خواهد شد.

حال به تازگی باید کشور سومی را هم به آمریکا و اسراییل اضافه کرد، صحبت‌های «آیت‌اله‌ خامنه‌ای» در همایش «انتفاضه فلسطین» نام ایران را در کنار اسراییل و آمریکا قرار داد.

رهبر جمهوری اسلامی در همایشی که به ریاست «علی لاریجانی» صبح شنبه، نهم مهر ماه برگزار شد، با طرح محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین برای تشکیل کشور فلسطین و پذیرفته شدن رسمی این تشکیلات به عنوان یک کشور مخالفت کرد.

«آیت‌اله خامنه‌ای» گفت: «مدعای ما آزادی فلسطین است، نه آزادی بخشی از فلسطین. هر طرحی که بخواهد فلسطین را تقسیم کند، یکسره مردود است. طرح دو دولت که لباس حق به جانب پذیرش دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل را بر آن پوشانده‌اند، چیزی جز تن دادن به خواسته صهیونیست‌ها، یعنی پذیرش دولت صهیونیستی در سرزمین فلسطین نیست، سرنوشت فلسطین باید پس از بازگشت همه آوارگان فلسطینی در همه‌پرسی تعیین شود.»

اگر این سخنان از سوی «آیت‌اله خامنه‌ای» را در کنار توجیه «بنیامین نتانیاهو» برای مخالفت با این طرح قرار بدهیم، می‌توانیم به این نتیجه برسیم که مخالفت ایران با طرح ارایه شده از سوی محمود عباس می‌تواند گره کوری در راه تصویب این طرح در سازمان ملل باشد.

که اگر سخنان مقامات حماس به سخنان «آیت‌اله خامنه‌ای» بیش‌تر نزدیک شود، این مخالفت با طرح محمود عباس، می‌تواند از تهدید اوباما برای وتو کردن طرح محمود عباس پیشی بگیرد

طرح ارایه شده از سوی محمود عباس با توجیه نزدیکی ایران به گروه‌های مسلح فلسطینی از سوی اسراییل مورد مخالفت قرار گرفت، نتانیاهو، در سخنانی که در سازمان ملل بیان کرد، حماس را تهدیدی برای امنیت اسراییل خوانده و به حمایت‌های جمهوری اسلامی از حماس اشاره کرده بود.

«آیت‌اله خامنه‌ای» با تاکید دوباره‌اش بر ادامه مقاومت، و ادامه مبارزه سازمان‌های اسلامی هم‌چون حماس و جهاد اسلامی، بهانه و توجیه خوبی برای اسراییلی‌ها فراهم کرده است تا آن‌ها با بهانه کردن صحبت‌های رهبر جمهوری اسلامی، بر طبل ناامن بودن منطقه و عدم کار‌آیی تشکیلات خودگردان فلسطینی به ریاست «محمود عباس» بکوبند.

حال به نظر می‌رسد مخالفت «آیت‌اله خامنه‌ای» با طرح ارایه شده از سوی «محمود عباس»، اگر با حمایت سازمان‌های مسلح در فلسطین هم‌راه شود به افزایش تنش در میان فلسطینیان منجر شود و به اسراییل در متقاعد کردن کشورها برای عدم تصویب این طرح کمک کند.

حماس با آیت‌اله هماهنگ نبود

در همین رابطه و در سخن‌رانی دیگری که در «پنجمین اجلاس بین‌الملی حمایت از انتفاضه فلسطین» مطرح شد، «خالد مشعل» رییس دفتر سیاسی حماس، اقدام محمود عباس را اقدامی جسورانه خواند که باید ارج نهاده شود.

مشعل درباره طرح «محمود عباس» گفت: «این اقدام دست‌آوردی نمادین و معنوی در پی داشت که نمی‌توانیم آن را انکار کنیم، رژیم صهیونیستی و آمریکا در وضعیت انزوا قرار گرفتند، اجماع بین‌المللی خوبی شکل گرفته، و چهره زشت سیاست آمریکا و مواضع اسراییل نمایان شده است.»

البته «خالد مشعل» نیز در عین حال اقدام محمود عباس را نا‌کافی دانست و آن را محدود توصیف کرد، و خواستار آن شد که «ابتدا سرزمین‌های فلسطینی آزاد شود و پس از آن درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطین به شورای امنیت ارایه شود.»

اظهارات «خالد مشعل» در حالی که بر عکس «آیت‌اله خامنه‌ای» در ستایش طرح محمود عباس بود، اما در دیگر نکات مشترکات فراوانی داشت، مشترکاتی که سبب می‌شود اسراییل از وجود حماس و سیاست‌های آن‌ها اظهار نگرانی کند.

به نظر می‌رسد، صحبت‌های رهبر جمهوری اسلامی در هماهنگی کامل با رییس دفتر سیاسی حماس نبوده است، اما دور از انتظار نیست که با توجه به حمایت‌های چندین ساله ایران از حماس، نظر مقامات ارشد حماس به «آیت‌اله خامنه‌ای» نزدیک‌تر شود.

سخنانی که در این اجلاس مطرح شد، در شرایطی رخ می‌دهد که شورای امنیت سازمان ملل در حال بررسی درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در کنار اسراییل است؛ و این سخنان و شرح مخالفت‌ها با طرح ارایه شده از سوی محمود عباس، می‌تواند تاثیر فراوانی در تصمیم‌گیری شورای امنیت سازمان ملل بگذارد.

می‌توان مدعی شد که اگر سخنان مقامات حماس به سخنان «آیت‌اله خامنه‌ای» بیش‌تر نزدیک شود، این مخالفت با طرح محمود عباس، می‌تواند از تهدید اوباما برای وتو کردن طرح محمود عباس پیشی بگیرد، مخالفت علنی گروه‌های مسلح در فلسطین با طرح ارایه شده از سوی تشکیلات خود‌گردان فلسطین می‌تواند، طرح محمود عباس را پیش از تصمیم‌گیری شورای امنیت وتو کند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 2 اکتبر، سازمان صلیب سرخ جهانی، در گزارشی وضعیت معیشت و بهداشتی در شهر سرت لیبی، آخرین پای‌گاه هواداران سرهنگ قذافی را اسفبار توصیف کرده است.

درگیری‌های سنگین میان نیروهای دولت انتقالی لیبی و نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی، چندین روز است که در شهر سرت ادامه دارد.

یکی از مقام‌های صلیب سرخ که از بیمارستانی در شهر سرت بازدید کرده می‌گوید که بیماران و زخمی‌ها تنها به علت کمبود دارو و تجهیزات پزشکی جان می‌دهند.

این سخن‌گوی صلیب سرخ هم‌چنین گفته که در خلال بازدید از این بیمارستان، شاهد اصابت راکتی به این مرکز درمانی بوده است.

 بیشتر بخوانید:

«بخش‌های از شهر سرت به تصرف درآمد»


 


خبر / رادیو کوچه

انتخابات عمومی تونس که روز بیست و سوم ماه اکتبر در این کشور برگزار می‌شود از امروز یک‌شنبه، 2 اکتبر، رقابت‌های انتخاباتی آن آغاز شده است.

هشتاد و یک حزب سیاسی برای به دست آوردن کرسی‌های مجمع ملی قانون‌گذاری با یک‌دیگر رقابت می‌کنند تا قانون اساسی جدید این کشور را تدوین کنند.

این نخستین انتخابات پس از انقلاب ماه ژانویه در این کشور است.

تحلیل‌گران می‌گویند که تونس بعد از بیست سال حکومت زین‌العابدین بن‌علی، رییس جمهوری پیشین این کشور، در حال تجربه کردن دموکراسی است و تاثیرات آن بر کشورهای جهان عرب از نزدیک دنبال خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

«حکم زندان دادگاه تونس برای بن‌علی»


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

نهم مهرماه برابر است با زادروز «لیلا حاتمی» بازی‌گر سینما و تلویزیون ایران. او زاده سال 1351 است و اولین حضورش در سینما در نقش کودکی کمال‌الملک در فیلم «کمال الملک» به کارگردانی پدرش «علی حاتمی» بود و به یادماندنی‌ترین و مشهورترین نقش‌ لیلا حاتمی در فیلم «لیلا» به کارگردانی «داریوش مهرجویی» ‌است. او هم‌چنین توانسته برنده خرس نقره‌ای به‌ترین بازی‌گران زن از جشن‌واره فیلم برلین و سیمرغ بلورین به ترین بازی‌گر نقش اول زن برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» باشد.

«لیلا حاتمی» در نهم مهرماه سال ۱۳۵۱خورشیدی به دنیا آمد. پدرش «علی حاتمی» کارگردان سرشناس سینمای ایران و مادرش «زری خوشکام» هنرپیشه سینما بود. لیلا دیپلم خود را در رشته ریاضی فیزیک در تهران گرفت و برای ادامه تحصیل به لوزان سوئیس رفت و در دانش‌گاه پلی تکنیک در رشته برق شروع به تحصیل کرد.

تحصیل در این رشته را پس از دو سال نیمه کاره رها کرد و ادبیات فرانسه را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد اما به علت بیماری پدرش تحصیل را رها کرد و به ایران بازگشت و در سال ۱۳۷۸ با «علی مصفا» ازدواج کرد که حاصل این ازدواج  دو فرزند به نام‌های مانی و عسل است.

اولین حضور لیلا حاتمی در سینما در نقش کودکی کمال‌الملک در فیلم «کمال الملک» به کارگردانی پدرش بود. در سال ۱۳۷۰ در فیلم «دل‌شدگان» که آن هم ساخته علی حاتمی بود ایفای نقش کرد. پس از آن در ۱۳۷۵ برای اولین بار در یک کار سینمایی که کارگردان‌اش پدرش نبود یعنی فیلم «لیلا» به کارگردانی «داریوش مهرجویی» نقش یک زن نازا را ایفا کرد.

فیلم موفق دیگر او «آب و آتش» بود که در آن نقش یک زن روسپی را به خوبی اجرا کرد. او برای بازی درخشانش در فیلم «بی‌پولی» موفق به دریافت سیمرغ بلورین به‌ترین بازیگر نقش اول زن از جشن‌واره فیلم فجر شد. او هم‌چنین برای بازی در فیلم «پرسه در مه» نامزد دریافت تندیس از چهاردهمین جشن خانه سینما شد.

لیلا حاتمی در سال ۱۳۹۰ به هم‌راه «اصغر فرهادی» و چندی از بازی‌گران دیگر برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» به جشن‌واره فیلم برلین دعوت شد ولی به هر دلیلی که برخی آن را بازی در فیلم بعدیش «پله آخر» می‌دانند، در اختتامیه شرکت نکرد او در آن مراسم به هم‌راه «ساره بیات» و «سارینا فرهادی» برنده خرس نقره‌ای به‌ترین گروه بازی‌گران زن شد.

حاتمی در بهار سال 1390 در مراسم فرش قرمز فیلم «جرم» به کارگردانی «مسعود کیمیایی» به هم راه همسرش علی مصفا شرکت کرد و در تابستان همان سال به دنبال اکران فیلم «جدایی نادر از سیمین» به خارج از کشور سفر کرد و در افتتاحیه اکران فیلم هم راه با «اصغر فرهادی» حضور داشت.

لیلا حاتمی در بیش‌تر فیلم‌هایش نقش زنی از طبقات بالای اقتصادی یا فرهنگی جامعه، با روحیه خون‌سرد و شخصیت مستقل و محکم را بازی کرده ‌است. وی تا کنون بیش‌تر هم‌کاری را با داریوش مهرجویی داشته ‌است که در سه فیلم او به ترتیب: «لیلا»، «میکس» و «آسمان محبوب» بازی کرده ‌است که نقشش در فیلم لیلا به یادماندنی‌ترین نقش اوست.

و اما جوایز و افتخارات لیلا حاتمی، او که اکنون وارد سی‌‌ونهمین سال زندگی خود شده تاکنون توانسته برنده خرس نقره‌ای به‌ترین بازی‌گران زن از جشن‌واره فیلم برلین برای فیلم «جدایی نادر از سیمین»، برنده به‌ترین بازی‌گر جشن‌واره مونترال کانادا برای فیلم «ایست گاه متروک»، کاندید دریافت سیمرغ بلورین به‌ترین بازی‌گر نقش اول زن برای بازی در فیلم‌های «جدایی نادر از سیمین»، «چهل سالگی»، «سالاد فصل»، «ایستگاه متروک»، «شیدا»، «بی‌پولی»، کاندید تندیس زرین به‌ترین بازی‌گر نقش اول زن از چهاردهمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «پرسه در مه»، برنده دیپلم افتخار به‌ترین بازی‌گر نقش اول زن از پانزدهمین جشن‌واره فیلم فجر برای بازی در فیلم «لیلا»، کاندید تندیس زرین به‌ترین بازی‌گر نقش اول زن از ششمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «ارتفاع پست»، برنده تندیس زرین به‌ترین بازی‌گر نقش اول زن از پنجمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «آب و آتش»، به‌ترین بازی‌گر نقش اول زن سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم «آب و آتش» شود.

لیلا حاتمی در مراسم تقدیر از برگزیدگان جشن‌واره برلین جایزه‌ خود را به «فریماه فرجامی» تقدیم کرد. لیلا حاتمی روی سن رفت و گفت: منتظر بودم تا امسال(1389) در جشن‌واره فجر سیمرغی بگیرم و آن را تقدیم به کسی کنم که خیلی برایم عزیز بود. حالا می‌خواهم این جایزه را به زیبایی فریماه فرجامی در دهه‌ شصت تقدیم کنم.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

وبلاگ لیلا حاتمی


 


رادیو کوچه

جشن مهرگان- یکی از جشن‌های ایران باستان «جشن مهرگان» است که به عقیده برخی از ایران‌شناسان در روز دهم مهر ماه در ستایش و نیایش مهر یا میترا (ایزد روشنایی، پیمان، دوستی و محبت، و دین و آیین مهری) برگزار می‌شده است. برخی نیز شانزدهم مهر را روز جشن مهرگان اعلام کردند.

1187 میلادی- بر طبق برخی منابع تاریخی در پی ده سال جنگ، بالاخره «صلاح‌الدین ایوبی» سلطان مصر و سوریه بیت‌المقدس (اورشلیم) را از دست صلیبیون خارج کرد. «ریچارد شیردل» پادشاه انگلستان هم نتوانست بیت‌المقدس را پس بگیرد و در 1192 به اروپا بازگشت و جنگ‌های صلیبی تمام شد.

صلاح ایوبی یک «کرد» متولد تکریت (عراق امروز) و از افسران عمویش «شیرکوه» فرمان‌ده ارتش مصر بود که پس از او این سمت را برعهده گرفت و بعد از درگذشت سلطان مصر، خود را سلطان مصر و سوریه خواند و به جنگ صلیبیون اروپایی شتافت. بیت‌المقدس 88 سال در دست صلیبیون اروپایی بود.

1941 میلادی- حمله آلمان برای تصرف شهر مسکو آغاز شد. پس از حمله بزرگ و سراسری آلمان به شوروی در 22 ژوئن 1941، نیروهای آلمان به سرعت در داخل خاک شوروی پیش‌روی کردند و با این پیش‌روی‏ها، قوای آلمان در چنین روزهایی، به مسکو رسیدند. استالین در قسمت عمده نیروی خود را در این جبهه برای دفاع از مسکو متمرکز کرد و سرانجام با فرا رسیدن زمستان، مسکو از خطر سقوط نجات یافت. از این پس نیروهای آلمان، عقب‏نشینی کردند و اولین شکست بزرگ جنگ جهانی دوم برای آلمان به ثبت رسید.

«ژوکوف»، مارشال شوروی، آلمانی‌ها را تا شهر برلین دنبال کرد و نیروهای شوروی در آوریل 1945 به عمر رایش سوم پایان دادند.

1958 میلادی- «گینه» در 1849 مستعمره فرانسه شد و «گینه فرانسه» نام گرفت. حاکمیت استعمارگران فرانسوی تا سال‏های بعد از جنگ دوم جهانی ادامه یافت. «احمد سکوتوره» (Ahmed Seku Ture) حزب دموکرات گینه را تاسیس کرد و زمزمه‌های استقلال آغاز شد. در سال 1946‌ به خود مختاری در امور داخلی رسید اما در سپتامبر 1958 با انجام رفراندومی از عضویت در اتحادیه فرانسه خارج شد و در چنین روزی، به استقلال دست یافت.

جمهوری گینه کشوری است در شمال غربی آفریقا و پایتخت آن «کوناکری»(Conakry)  نام دارد.

  ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1300 خورشیدی- کلنل «محمدتقی‌خان پسیان» از نظامیان اواخر دوره‌ی قاجاریه در ایران، دهم مهر‌ماه در نزدیکی قوچان کشته شد.

1869 میلادی- زادروز «مهاتما گاندی»  (Mohandas Gandhi) رهبر انقلاب استقلال هندوستان و بنیادگذار جمهوری هند است.

1904 میلادی- «گرایام گرین» (Graham Greene) داستان‌نگار انگلیسی به دنیا آمد. او با نوشتن داستان «آمریکایی آرام» شهرت ضد آمریکایی به‌دست آورد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

راسخون

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 2 اکتبر، شورای نظامی مصر که کنترل و اداره این کشور را پس از برکناری رییس جمهوری پیشین مصر، حسنی مبارک، برعهده دارد، قبول کرده است که قانون جنجال برانگیز انتخابات را تغییر دهد.

گزارش رسانه‌های دولتی حاکی از آن است که این شورا یک ماده مناقشه برانگیز قانون اصلاحات مصر را اصلاح خواهد کرد.

منتقدان می‌گویند که این ماده از قانون انتخابات می‌تواند به حامیان حسنی مبارک، رییس جمهوری مخلوع مصر اجازه دهد تا به قدرت بازگردند.

با این همه جزییات بیش‌تری درباره نحوه تغییرات این قانون اعلام نشده است.

احزاب سیاسی از جمله گروه اسلام‌گرای اخوان‌المسلمین تهدید کرده‌اند که در صورت عدم تغییر این قانون، انتخابات آتی را تحریم خواهند کرد.

هزاران نفر طی تظاهراتی در قاهره خواهان بازگشت قدرت به غیرنظامیان شده‌اند.

قرار است که انتخابات پارلمانی از ماه آینده آغاز شده و ظرف چهار ماه تکمیل شود.

بیشتر بخوانید:

«تجمع مصری‌ها برای انتقال قدرت به دولت غیرنظامی»


 


خبر / سیروس زارع‌زاده / رادیو کوچه

 جمعی از ایرانیان مقیم ترکیه هم‌راه با تعدادی از شهروندان ترکیه در واکنش به اعتراضات در ایران در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه روز شنبه، یک اکتبر، در آنکارا پایخت ترکیه دست به تجمع اعتراضی زده‌اند.

این تجمع که با حضور جمعی از شهروندان ترکیه هم‌راه بود در«پارک قو» و در ساعت 12 ظهر آغاز شد و تا ساعت 2.30 بعدازظهر به طول انجامید.

پلیس ترکیه به جهت جلوگیری از شکل‌گیری تجمع برابر سفارت جمهوری اسلامی در آنکارا با معترضان و راه‌پیمایان درگیر شده که این امر نیز مورد اعتراض شرکت‌کنندگان در این تجمع قرار گرفت.

تجمع‌کنندگان بعد از پایان یافتن درگیری پلیس، خواستار رسیدگی به جان‌باختن ابراهیم جعفر‌زاده فعال مدنی آذربایجانی شدند که در یک حادثه رانندگی جان‌باخته است. در این تجمع از اعضای خانواده ابراهیم جعفرزاده نیز شرکت داشتند.

گفته می‌شود مراسم تشییع پیکر ابراهیم جعفرزاده و خانواده‌اش که در خوی  برگزار شده بود با برخورد نیروهای امنیتی و برخی افراد موسوم به لباس شخصی روبه‌رو و منجر به بازداشت چند نفر شرکت‌کنندگان در این مراسم شد.

‌هم‌زمان با این راه‌پیمایی در شهرهای اورمیه و تبریز نیز تظاهراتی شکل گرفت که آخرین اخبار از فضای امنیتی در این دو شهر حکایت دارد.

‌در جریان تجمع در آنکارا رسانه‌های ترک زبان نیز حضور داشتند و گزارش‌هایی تهیه کردند. در پایان با اهدا‌ یک دسته گل که با رنگ سیاه آمیخته شده بود‌، تجمع‌کنندگان با خانواده ابراهیم جعفر‌زاده، فعال مدنی، ابراز هم‌دردی کردند.

 بیتشر بخوانید:

«‌راه‌پیمایی اعتراضی برای خشک‌شدن دریاچه ارومیه در ترکیه»


 


بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های خارجی، روز شنبه، یکم اکتبر،  پلیس نیویورک صدها نفر از شرکت‌گنندگان در تجمع اعتراضی علیه بانک‌ها در این کشور را بازداشت کرده است.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت صدها معترض به وضعیت مالی در نیویورک»

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های خارجی، روز شنبه، یکم اکتبر،  پلیس نیویورک صدها نفر از شرکت‌گنندگان در تجمع اعتراضی علیه بانک‌ها در این کشور را بازداشت کرده است.

این تظاهرات توسط جنبشی موسوم به «اشغال وال استریت» برگزار شده بود.

پلیس می‌گوید که حدود 700 نفر را درجریان راه‌پیمایی بدون مجوز بر روی پل بروکلین نیویورک دستگیر کرده است.

اتهام این افراد مسدود کردن رفت و آمد خودروها ذکر شده است.

فعالان جنبش اشغال وال استریت، دو هفته است که در مقابل ناحیه مالی نیویورک تجمع کرده‌اند.

آن‌ها در اعتراض به نوع نگرش مادی شرکت‌های بزرگ و هم‌چنین آمار بالای بی‌کاری دست به این اعتراض زده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«افزایش شاخص سهام حوزه یورو»


 


خبر / رادیو کوچه

در پی کشته شدن انور العولقی، از رهبران ارشد القاعده در یمن، وزارت خارجه ایالات متحده، نسبت به احتمال افزایش حملات آن‌چه «ضد آمریکایی» خوانده، در سراسر جهان هشدار داده است.

وزارت خارجه آمریکا، روز شنبه یکم اکتبر اعلام کرد که هم‌زمان با کشته شدن آقای العولقی، ضریب هشدار علیه منافع آمریکا در سراسر جهان افزایش یافته و مرگ این رهبر القاعده ممکن است انگیزه‌ها برای انتقام‌جویی علیه آمریکایی‌ها را تقویت کند.

این هشدار وزارت خارجه آمریکا مشابه همان هشداری است که چند ماه پیش و پس از کشته شدن اسامه بن‌لادن، رهبر القاعده در ابیت‌آباد پاکستان، منتشر شد.

وزارت دفاع یمن، روز جمعه گذشته اعلام کرد که انور العولقی، که از او به عنوان یکی از رهبران شبکه القاعده یمن نام برده می‌شود، هدف یک حمله هوایی قرار گرفته و هم‌راه با تعدادی از هم‌راهان خود کشته شده است.

تشکیلات القاعده در یمن یکی از فعال‌ترین شاخه‌های این شبکه در منطقه محسوب می‌شود.

انور العولقی متولد ایالت نیومکزیکو، در هفت سالگی آمریکا را ترک کرده بود ولی در جوانی به این کشور بازگشت و از دانش‌گاه کلورادو مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی عمران دریافت کرد و سپس برای ادامه تحصیل به کالیفرنیا رفت.

او پیش آن که در سال ۲۰۰۲ میلادی برای همیشه آمریکا را ترک کند، وارد دوره دکترای دانش‌گاه جورج واشنگتن شد و امام جماعت مسجدی، واقع در ایالت ویرجینیا بود.

از وی در آن دوران، به عنوان یک روحانی جوان و میانه رو یاد می‌شد که با دیدگاه اسامه بن‌لادن، رهبر سابق شبکه القاعده، مخالف بود.

طی دو سال گذشته، حداقل ۲۰ تن از مقام‌های ارشد القاعده از جمله رهبر آن اسامه بن‌لادن توسط کماندوهای آمریکایی یا در بمباران هواپیماهای بدون سرنشین این کشور در پاکستان، سومالی یا یمن کشته شده‌اند.

این در حالی است که برخی از سیاست‌مداران آمریکایی می‌گویند آمریکا نباید بر «حذف فیزیکی رهبران القاعده» بدون دادن فرصت محاکمه به این افراد، تاکید کند.

هم‌زمان دولت یمن، که نیروهای نظامی‌اش در ترتیب دادن این حمله هوایی با آمریکا هم‌کاری کردند، از تکرار اظهارات کاخ سفید درباره کناره‌گیری علی عبداله صالح، انتقاد کرد.

دولت آمریکا اعلام کرده است که کشته شدن العولقی تاثیری بر روی‌کرد کاخ سفید مبنی بر محکومیت سرکوب مخالفان دولت در یمن ندارد و آمریکا هم‌چنان خواهان کنار رفتن علی عبداله صالح از سمت رئیس جمهوری یمن است.

بیشتر بخوانید:

«تا زمانی‌که رقیب‌ها در کشور باشند، استعفا نمی‌دهم»

«کشته شدن رهبر گروه القاعده در یمن»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

کیهان

1) فلسطین از نهر تا بحر است، تجزیه ممنوع

http://www.kayhannews.ir/900710/3.htm#other301

رهبر معظم انقلاب اسلامی روز شنبه در پنجمین اجلاس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین تاکید کردند که طرح دو دولت که لباس حق به جانب «پذیرش دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل» را بر آن پوشانده‌اند چیزی جز تن دادن به خواسته صهیونیست‌ها یعنی «پذیرش دولت صهیونیستی در سرزمین فلسطین» نیست.

2) مدیرعامل بانک سامان نیز برکنار شد

http://www.kayhannews.ir/900710/14.htm#other1400

به گزارش فارس، محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی دستور تغییر «ولی ضرابیه» مدیرعامل بانک سامان را صادر کرد.

خراسان

1) سلطانیه: آژانس قبول کرد که درباره «فردو» سوالی وجود ندارد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=7&day=10&id=1098698

علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی در این باره که آژانس درخواست‌هایی برای کسب اطلاعات در مورد تاسیسات غنی‌سازی فردو دارد، تصریح کرد: «آژانس قبول کرده که درباره فردو سوال خاص دیگری وجود ندارد و بازرسی‌ها در حال انجام است.» به گفته سلطانیه، ایران اطلاعات مربوط به سانتریفیوژهایی را که قرار است در فردو نصب شود به آژانس ارایه کرده است و آژانس هم پس از دریافت اطلاعات مربوطه، گفته‌های ما را تایید کرد.

2) صالحی: اعضای سازمان ملل باید افزایش یابد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=7&day=10&id=1098629

علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه که برای شرکت در شصت‌و‌ششمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، در جمع سفرا و نمایندگان دایم کشورهای عضو سازمان ملل متحد با اشاره به نیاز سازمان ملل متحد به اصلاحات متناسب با پیش‌رفت‌ها و تحولات جهانی، خاطرنشان کرد بر این اساس سازمان ملل باید به عنوان یک ارگان بین‌الدولی در نظر گرفته شود که از جانب تمام اعضای خود اداره می‌شود و سمبل آن مجمع عمومی این سازمان است. وزیر امور خارجه اضافه کرد: «در اصلاح ساختار شورای امنیت نیز، افزایش اعضای این شورا باید مدنظر قرار گیرد.»

اعتماد

1) پرونده‌های دولت روی میز قوه قضاییه

http://www.etemaad.ir/Released/90-07-10/150.htm

قوه قضاییه هنوز شعبه‌ای را برای رسیدگی به شکایت‌هایی که مجلس درباره تخلف‌های محرز شده رییس‌ جمهوری و کابینه برای‌شان فرستاده‌، انتخاب نکرده است. از خردادماه امسال تاکنون، پنج شکایت از رییس ‌جمهوری و کابینه درباره تخلف‌های محرز شده از مجلس به قوه قضاییه ارسال شده است و طبق قانون مجلس باید بدون نوبت در شعبه‌ای از قوه قضاییه مورد بررسی قرار بگیرد. دو مورد از این شکایات در صحن علنی مجلس با متخلف شناخته شدن وزرای کابینه یا رییس‌ جمهوری با رای اکثریت نمایندگان به قوه قضاییه رفته است و سه شکایت هم به صورت پرونده‌های قضایی مستقل از سوی کمیسیون اصل 90 مجلس به قوه قضاییه ارسال شده است.

2) تکذیب دیدار خصوصی مشایی با انتخابی‌فر

http://www.etemaad.ir/Released/90-07-10/204.htm

رییس مرکز ارتباطات، اطلاعات و تبلیغات دفتر رییس ‌جمهوری تاکید کرد که اسفندیار رحیم‌مشایی، مشاور و رییس دفتر رییس‌ جمهوری، در سفر به نیویورک با هیچ شخصی ملاقات خصوصی نداشته است. به گزارش ایرنا، محمد شیخان این مطلب را در واکنش به انتشار اخباری در برخی سایت‌ها مبنی بر ملاقات مشایی با کاملیا انتخابی‌فر، خبرنگار روزنامه‌ توقیف شده «زن» به مدیریت فائزه هاشمی که اکنون در خارج از کشور به سر می‌برد، بیان کرد.

جام جم

1) بانک مرکزی سکه را گران می‌فروشد

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100855617171

محاسباتی که با استفاده از فرمول رایج طلافروشان برای تبدیل بهای اونس جهانی طلا به هر گرم طلای نزدیک به 22‌عیار که در ساخت سکه‌های طلای رایج به کار می‌رود، انجام شده است، نشان می‌دهد بانک مرکزی در محاسبه قیمت پایه فروش سکه به مردم که به‌طور روزانه و از طریق بانک ملی صورت می‌گیرد، اقدام به گران‌فروشی می‌کند.

2) دستگیری عامل طراحی ترور ربانی

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100855609334

لطف‌اله مشعل، سخن‌گوی اداره امنیت ملی افغانستان از دستگیری طراح ترور برهان‌الدین ربانی، رییس شورای صلح این کشور و رییس جمهوری پیشین افغانستان خبر داد.

وزیران کشور و دفاع افغانستان و رییس اداره امنیت ملی این کشور هم دیروز با حضور در پارلمان افغانستان اعلام کردند: «پاکستان در ترور رییس شورای عالی صلح افغانستان دخالت داشته است.»

رسالت

1) در جلسات مجلس خبرگان شرکت نمی‌کنم

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=77522

سید علی‌محمد دستغیب، از روحانیون جنجالی حامی جریان فتنه، در نامه‌ای به رییس مجلس خبرگان اعلام کرد که از این پس در مجلس خبرگان حضور نخواهد یافت. محافل خبری این پیام او را به معنی «استعفا» دانسته‌اند. به گزارش جهان، وی خطاب به آیت‌‌اله مهدوی‌کنی نوشته است: «تکلیفی در حضور به مجلس خبرگان نمی‌بینم و مطالب حق را به وسیله بیانیه به سمع مردم شریف می‌رسانم.»

2) مدیرامور بین‌الملل شرکت ملی نفت: قیمت نفت ایران در آسیا افزایش یافت

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=77549

مدیرامور بین‌الملل شرکت ملی نفت با اشاره به افزایش قیمت نفت صادراتی ایران در بازار آسیایی، متوسط قیمت نفت ایران در سال‌جاری میلادی را 110 دلار اعلام کرد و گفت: «افزایش عرضه نفت عربستان، تاثیری در بازار و قیمت نفت ایران نداشته است.»

همشهری

‌1) احتمال برکناری 2 مقام دولتی

http://www.hamshahrionline.ir/news-147226.aspx

عضو کمیسیون اصل90 مجلس، با اعلام این‌که بررسی پرونده شکایت از 2مقام دولتی ادامه دارد، به خانه ملت گفت: «ممکن است نتیجه بررسی پرونده شکایت از بقایی و مشایی، منجر به تصمیم هیت رییسه کمیسیون مبنی بر، برکناری این دو مقام دولتی شود.» سید فاضل موسوی در این رابطه گفت: «مهلت یک هفته‌ای به رییس‌ جمهور‌ی برای عزل بقایی، از سوی کمیسیون اصل90 نبوده است.»

2) کاهش قیمت سکه و ارز تا پایان هفته

http://www.hamshahrionline.ir/news-147197.aspx

رییس‌کل بانک مرکزی در بازگشت از ماموریتش به واشینگتن برای شرکت در اجلاس صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی بدون هیچ واکنشی درباره عدم‌ بازگشت مدیرعامل مستعفی بانک ملی به کشور تلاش کرد تا نسبت به التهاب و حباب در بازار ارز و سکه سخن بگوید و وعده دهد که تا پایان هفته نرخ ارز و طلا را کاهش دهد.

محمود بهمنی گفت: «از امروز رأسن وارد مهار نرخ ارز شدم و ان‌شا‌‌اله تا پایان هفته افزایش نرخ‌های ارز و طلا را در هم خواهیم شکست.»


 


خبر / رادیو کوچه

درحالی که آیت‌اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، در سخن‌رانی شنبه، یکم اکتبر، با اقدام رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی در ارایه درخواست به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مرزهای سال 1967 مخالفت کرد، رییس دفتر سیاسی حماس، این اقدام را شجاع دانست و آن را ستود.

آیت‌اله خامنه‌ای و خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس در پنجمین اجلاس حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران سخن‌رانی می‌کردند.

به گزارش منابع خبری ایران، آیت‌اله خامنه‌ای در سخن‌رانی خود گفت: «مدعای ما آزادی فلسطین است، نه آزادی بخشی از فلسطین. هر طرحی که بخواهد فلسطین را تقسیم کند، یک‌سره مردود است. طرح دو دولت که لباس حق به‌جانب پذیرش دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل را بر آن پوشانده‌اند، چیزی جز تن دادن به خواسته صهیونیست‌ها، یعنی پذیرش دولت صهیونیستی در سرزمین فلسطین نیست.»

برپایه مصوبه‌های بین‌المللی کشور مستقل فلسطین باید در کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و بیت المقدس شرقی برپا شود. اما اسراییل در جنگ سال 1976 اقدام به اشغال این مناطق کرد. هم اکنون اسراییلی‌ها در غزه حضور ندارند اما هم‌چنان به حضور خود در کرانه باختری ادامه می‌دهند و اقدام به شهرک سازی در این منطقه می‌کنند.

مذاکرات دو طرف اسرابیلی و فلسطینی برای توافق بر سر تشکیل دولت مستقل فلسطین تا‌کنون به نتیجه‌ای نرسیده است. شهرک‌سازی‌های اسراییل در کرانه باختری رود اردن و آینده آوارگان فلسطینی در کشورهای مختلف، از موضوعات اصلی مورد اختلاف دو طرف است.

محمود عباس هفته گذشته درخواست به رسیمت شناختن کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارایه داد. آمریکا مخالف این اقدام است و سعی می‌کند آرای مخالف را بسیج کند.

 بیشتر بخوانید:

«با طرح کنونی پذیرش فلسطین در سازمان ملل مخالفم»


 


خبر / رادیو کوچه

در روز دوم از هفته نهم لیگ برتر فوتبال ایران روز شنبه، یکم اکتبر، تیم‌های استقلال تهران و مس سرچشمه کرمان برابر حریفان خود متحمل شکست شدند. این در حالی است که استقلال با این شکست صدر جدول را نیز از دست داد.

در نخستین بازی دو تیم ملوان و استقلال از ساعت 17:15 در ورزش‌گاه تختی انزلی و در حدود 3 هزار تماشاگر و زیر بارش شدید باران آغاز شد و با برتری 4 بر 2 ملوان خاتمه یافت.

با این پیروزی ملوان 10 امتیازی شد و به رده دهم رسید. استقلال نیز با شکست در بندرانزلی صدرنشینی را به تراکتورسازی داد و به رتبه دوم سقوط کرد.

در دیگر دیدار این روز دو تیم مس سرچشمه کرمان و شهرداری تبریز از ساعت 18 در ورزش‌گاه باهنر کرمان به مصاف هم رفتند.

مس سرچشمه در خانه خود دو بر یک شکست خورد و سه امتیاز را از دست داد.

با این برد شهرداری تبریز یازده امتیازی شد و مس سرچشمه 4 امتیازی و در رده هفدهم باقی بماند.

بیشتر بخوانید:

«صعود چهارپله‌ای پرسپولیس در لیگ فوتبال ایران»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته