خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای منسوب به مخالفان دولت جمهوری اسلامی، سه روزنامهنگار و فعال سیاسی به نامهای محمد حیدری، علی اکرمی و مهدی افشارنیک صبح روز چهارشنبه، 5 اکتبر، در تهران بازداشت شدهاند.
به گزارش کلمه علی اکرمی و مهدی افشار نیک، توسط نیروهای امنیتی به طور همزمان در منازل خود دستگیر شدند.
بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی منزل این دو روزنامهنگار را هم تفتیش کردهاند.
از راست به چپ: مهدی افشارنیک، محمد حیدری و علی اکرمی
علی اکرمی پیش از این نیز در سال ۸۲ به همراه برخی از اعضای نهضت آزادی بازداشت و حدود یک ماه را در زندان گذرانده بود.
همچنین مهدی افشارنیک، خبرنگار روزنامه اعتماد و از اعضای ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در زمان انتخابات بوده است.
تاکنون در مورد دلیل بازداشت و محل نگهداری این سه روزنامهنگار گزارشی منتشر نشده است.
خبر / رادیو کوچه
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز چهارشنبه، 5 اکتبر، اعلام کرد علارغم شکست طرح تحریم حکومت سوریه در شورای امنیت آنکارا به شکل یکجانبه این کشور را تحریم میکند.
طرح کشورهای اروپایی علیه حکومت سوریه که روز گذشته توسط چین و روسیه وتو شد یک پیروزی دیپلماتیک برای حکومت بشار اسد تشکیل داد و در عین حال سرکوب مخالفان در داخل این کشور ادامه دارد.
اردوغان که از آفریقای جنوبی دیدار میکند از شکست طرح تحریم سوریه به شدت انتقاد کرد و گفت: «وتو نمیتواند از تحریمها جلوگیری کند. مجبوریم تحریمهایی علیه سوریه اعمال کنیم.»
نخست وزیر ترکیه پیش از این نیز هنگام بازدید از اردوگاه آوارگان سوری در ترکیه اعلام کرده بود سوریه را تحریم میکند.
این اقدام نشانه تیرگی شدید روابط آنکارا و دمشق از زمان آغاز سرکوب خونبار مخالفان بشار اسد به شمار میآید.
اردوغان گفت: «رهبران سوریه احترام مردم خود را از دست میدهند. علارغم وعده اصلاحات رهبران سوریه اقدامات لازم را انجام نمیدهند.»
بیشتر بخوانید:
«قطعنامه علیه سوریه وتو شد»
خبر / رادیو کوچه
دولت افغانستان روز چهارشنبه، 5 اکتبر، اعلام کرده است که مقامات امنیتی این کشور طرح توطئه ترور حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان، را خنثا کردهاند. مقامات افغان میگویند که دستگاههای امنیتی این کشور شش نفر را دستگیر کردهاند.
گفته شده است که برخی از دستگیرشدگان دارای ارتباطاتی با شبکه حقانی بودهاند.
سخنگوی اداره امنیت ملی افغانستان گفته از بین این شش نفر، یکی کارمند ریاست جمهوری است و پنج تن دیگر عمدتن یا استادان دانشگاه طبی کابل و یا از دانشجویان این دانشگاه هستند.
گفته شده است که به کمک شبکه القاعده برای این افراد در یکی از بانکهای خصوصی افغانستان یک حساب بانکی باز شده بوده و و مبلع ۱۵۰ هزار دلار به این حساب ریخته شده بود.
اداره امنیت ملی میگوید که این افراد از سوی دو شورشی عرب و بنگلادشی در منطقه میرانشاه از مناطق قبایلی پاکستان آموزش دیده بودند.
تحقیقات اولیه مقامات افغان نشان داده که این افراد همچنین در نظر داشتند حملاتی را علیه شماری از مهمانخانههای مورد استفاده خارجیها و برخی دفاتر سازمانهای بینالمللی در کابل راهاندازی کنند.
اعلام این خبر ساعاتی پس از آن صورت گرفته است که نیروهای ناتو در افغانستان اعلام کردند شبکه حقانی روابط نزدیکی با سازمان جاسوسی پاکستان دارد و برای افغانستان و نیروهای خارجی و همچنین پاکستان خطری جدی است.
سراجالدین حقانی رهبر گروه حقانی چند روز پیش گفت که اتهام ارتباط با سازمان اطلاعاتی پاکستان، آیاسآی، تلاشی برای پنهان کردن ناکامی دولت افغانستان و جامعه جهانی و مغشوش کردن افکار عمومی است.
بیشتر بخوانید:
«سازمان ملل نباید در برابر پاکستان سکوت کند»
خبر / رادیو کوچه
روز چهارشنبه، 5 اکتبر، دو نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با اعتراض به منصوب کردن محمودرضا خاوری به ریاست بانک ملی ایران گفتند که او با «کوله باری از اطلاعات محرمانه و سری» در خارج از کشور به سر میبرد.
خاوری پس از افشای ماجرای اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی از نظام بانکی ایران، از کشور خارج شد و هم اینک در کانادا به سر میبرد.
متهم اصلی این پرونده فردی به نام مه آفرید امیر خسروی صاحب مجموعه «گروه امیرمنصور آریا» است که بر اساس گزارشهای منتشره، توانسته است از طریق روابط خاص خود با بانک صادرات و بانک ملی ایران به گشایش اسناد اعتباری به مبلغ صدها میلیارد تومان اقدام کند، بدون آن که تمام یا دستکم بخش عمدهای از وجه این اعتبار نامهها را پرداخته باشد.
به گزارش ایلنا، محمد دهقان عضو هیت رییسه مجلس گفت: «اگر قرار باشد در مورد انتصاب خاوری به مدیریت بانک ملی، ایرادی گرفته شود نباید به وزارت اطلاعات ایرادی وارد شود، چون از ابتدا وزارت اطلاعات صلاحیت وی را تایید نکرده بود.»
دهقان در رابطه با اختلاس اخیر و تابعیت دو گانه خاوری، اظهار داشت: «انتصاب خاوری به عنوان مدیر عامل بانک ملی به لحاظ حقوقی ایراد دارد، چرا که وزارت اطلاعات صلاحیت وی را تایید نکرده بود اما وزیر اقتصاد وی را به این سمت منصوب کرد. با وجود اینکه وزیر اقتصاد از تابعیت دوگانه خاوری خبر داشته، چه طور وی را بر این سمت منصوب کرده است.»
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز در این باره گفت: «از آنجایی که خاوری تابعیت دو گانهای داشته است، وزارت اطلاعات و وزیر اقتصاد باید در این خصوص پاسخگو باشند علاوه بر این اگر وزارت اطلاعات صلاحیت خاوری را تایید نکرده و وزیر اقتصاد با بیتوجهی به عدم تایید صلاحیت خاوری از سوی وزارت اطلاعات وی را منصوب کرده است، باید در این زمینه نیز پاسخگو باشد.»
او ادامه داد که «اکنون خاوری کوله باری از اطلاعات محرمانه و سری کشور را در اختیار دارد و در آن سوی مرزها نشسته و این طور به نظر میرسد که از ابتدا هیچ تعلق خاطری به ایران و مسوولیتش نداشته است، از این رو وزیر اقتصاد باید در این رابطه به مردم پاسخ دهد که با چه اطمینانی فردی که تابعیت کشور دیگری را داشته است به سمت به این مهمی منصوب کرده است.»
بیشتر بخوانید:
«من در اختلاس سههزار میلیاردی نقشی نداشتم»
ویدئوی ویژه/ رادیو کوچه
«وال استریت» نیویورک بیش از ۲ هفته است که شاهد تجمعکنندگان معترض به کمک مالی انبوه دولت به بانکها و شرکتهای بزرگ آمریکا است. این معترضان همچنین به وضعیت اقتصادی و سیاسی آمریکا، سیاستهای مالی شرکتهای سهامی بانکها و تسلط آنها بر سیاستمداران اعتراض دارند.
معترضان به گفته خودشان خواستار دفاع دولت از حقوق ۹۹ درصد مردم آمریکا در برابر یک درصد از طبقه مرفه و ثروتمند که بنگاههای اقتصادی را در دست دارند هستند.
این معترضان که شامل ائتلاف غیرمنسجمی از گروههای مختلف به نام «وال استریت را اشغال کنید» هستند از ۱۷ سپتامبر در پارکی که حالا نامش را گذشتهاند میدان آزادی در منطقه منهتن تجمع کردهاند و علاوه بر وضعیت بد اقتصادی آمریکا به مسایل دیگری همچون بیکاری و جنگهای عراق و افغانستان اعتراض دارند و میگویند شیوه اعتراضشان را از «بهار عربی» الهام گرفتهاند.
حدود ۷۰۰ نفر از معترضان روز شنبه هنگام راهپیمایی بر روی پل بروکلین نیویورک بازداشت شدند. پیشتر نیز پلیس حدود ۸۰ نفر از معترضان را در ۲۵ سپتامبر بازداشت کرده بود.
معترضان قرار است چهارشنبه پنجم اکتبر با حمایت اتحادیههای صنفی معلمان و کارکنان حمل و نقل در نیویورک راهپیمایی کنند و این در حالی است که دامنه اعتراضها به شهرهای دیگری همچون بوستون، شیکاگو و سان فرانسیسکو کشیده است و روز دوشنبه نیز تظاهراتی در شهر لسآنجلس برپا شده است.
Click here to view the embedded video.
مصطفا خلجی/ رادیو کوچه
mostafa.k@koochehmail.com
فردا، پنجشنبه ششم اکتبر 2011، قرار است برنده نوبل ادبیات مشخص شود. جایزهای که علاوه بر اعتبار و ارزش بالایش، حاشیههای فراوانی نیز دارد.
هر سال با نزدیک شدن به روز اعلام نام برنده جایزه نوبل ادبیات، رسانهها نام چندین نویسنده و شاعر جهانی را به عنوان نامزدهای احتمالی این جایزه اعلام میکنند و بازار گمانهزنیها داغ است.
چندین سال است که از «آدونیس» شاعر بزرگ عرب، به عنوان یکی از این نامزدها نام برده میشود. امسال نیز به دلیل وقوع «بهار عربی» نام این شاعر سوری بیش از گذشته به چشم میخورد؛ اما با این حال آکادمی نوبل همیشه علاقهمندانش را غافلگیر کرده است و هیچ تضمینی نیست که برنده نوبل از میان نامزدهایی باشد که اسامیشان در رسانهها آورده میشود.
اما «آدونیس» کیست و چرا شعر او اهمیت دارد؟
روز به روز آدونیس در جهان اعتبارش بیشتر میشود و جوایز بیشتری را نصیب خود میکند، به عنوان نمونه، به تازگی جایزه شعر «گوته»، یکی از معتبرترین جوایز شعر آلمان به این شاعر هشتاد ساله اهدا شده است.
«علی احمد سعید» معروف به «آدونیس»، در کولاک شبی از شبهای زمستان 1930 در روستای «قصابین» سوریه به دنیا آمد. پدرش روستایی ساده و فقیری بود که از رهگذر خواندن بسیار در زبان، شعر عربی و فقه و علوم دینی دانش فراوان اندوخته بود. گهگاه به مناسبتی شعر نیز میسرود. آدونیس قرآن و ادبیات عرب را از پدر آموخت. در دوازده سالگی سورههای بسیاری از قرآن را از بَر بود، و قصاید فراوانی از شاعران بزرگ کلاسیک عرب چون متنبی، ابونواس، ابوتمام و سید رضی را حفظ بود. آن زمان در مکتبخانهای درس میخواند که زیر درختان روستا در هوای باز برپا میشد.
با چنین زمینهای بعدها به مدرسه و دانشگاه راه یافت. در بیست و چهار سالگی لیسانس فلسفه گرفت. در این دوران با «حزب قومی اجتماعی سوری» مرتبط شد و فعالیتهای تند سیاسی را به شوریدهسری شاعرانه گره زد. در همین اثنا با خالده سعید شاعر و منتقد برجستهی عرب ازدواج کرد. دو سال پس از ازدواج، در پی تلاش برای تاسیس شاخهی چپ حزب «قومی اجتماعی سوری» از آن اخراج شد.
تجربهی یک سال زندان به خاطر فعالیتهای سیاسی و سرخوردگی از بازیهای حزبی، او را به لبنان کوچاند، کوچی که سببساز آشنایی و ارتباط با شاعر پرآوازه یوسف الخال و تاسیس مجلهی شعر شد و سهم بزرگی در نوگرایی شعر عربی پیدا کرد و بر ذهنیت بسیاری از شاعران عرب تاثیر گذاشت. البته همکاری آدونیس با مجله شعر سه سال بیشتر تداوم نیافت و او به نشر مجله مواقف روی آورد، با بیست و پنج سال تداوم انتشار و هفتاد و چهار شماره که کارنامهای در خور اعتناست.
در این سالها علاوه بر تدریس در دانشگاه لبنان، از دانشگاه «سن ژوزف» دکترا گرفت. از سال 1981 به عنوان استاد میهمان در دانشگاهها و پژوهشگاههای مختلف اروپا و آمریکا حضور پیدا کرد و اکنون بیش از بیست سال است که در فرانسه زندگی میکند.
شعرهای آدونیس به بسیاری از زبانهای جهان، از جمله فارسی ترجمه و منتشر شده است.
ادونیس در سال ۲۰۰۵ به ایران سفر کرد و خاطرات این سفر را دو سال بعد در سفرنامهای منتشر کرد.
وی از جنجالیترین شاعران عرب است. موافقان و مخالفان او بسیارند. اگر موافقان شعرش را سرشار از بنمایههای فلسفی، عرفانی و غنی از حضور اساطیر، و رنگارنگ از تجلیات گونهگون فرمی و زبانی میدانند و در یک کلام، او را پرچمدار شعر آوانگارد عرب در رویکرد مدرنیستیاش میخوانند، مخالفانش – نیز – شعرش را شعری سرد و تهی از حرارت عاطفی مییابند که از دخالت دانشهای مزاحم لبریز است و ساخت مصنوع آن شوری برنمیانگیزد و در چشماندازی عام، روگرفتی عربی از شعر غربی (فرانسوی) است.
به عنوان نمونه، «عبدالوهاب البیاتی»، شاعر بزرگ عراقی، دربارهی کتاب «مفرد بصیغة الجمع» با لحنی آکنده از هجو چنین گفته است: «نتوانستم آن را بخوانم، دو سطر از آن را خواندم و به گوشهای پرت کردم، زیرا نه شعر بود، نه نثر، نوع سومی بود، بیارزش و بیربط. نه در او تصویری، نه اندیشهای، نه تجربهای، نشان از آن داشت که نویسندهاش به بیماری صعبالعلاجی دچار آمده است.»
اما منتقدان آدونیس به منتقدان ادبی ختم نمیشوند. در عالم سیاست هم آدونیس منتقدانی دارد.
چندی پیش «آدونیس» در برابر اعتراض منتقدانش که میگفتند بزرگترین و جهانیترین شاعر زنده جهان عرب باید در برابر تحولات اخیر کشورهای عربی، به ویژه زادگاهاش، سوریه، از خود واکنشی نشان دهد، سکوت خود را شکست. اما شکست این سکوت برای انقلابیها و هواداران جنبشهای عربی چندان خوشایند نبود، زیرا آدونیس نه تنها به تجمید و ستایش از این جنبشها نپرداخت، بلکه تیغ تیز نقد را روانهی آنان کرد.
او گفت: «آنچه در جهان عرب میگذرد شورش است نه انقلاب و در هیچ تظاهراتی که از مسجد آغاز شود، شرکت نخواهم کرد.»
شعر «سلامی به بغداد» یکی از تازهترین و سیاسیترین شعرهای آدونیس است:
قهوه را کنار بگذار
و چیز دیگری بنوش
و گوش بسپار به آنچه اشغالگران میگویند:
با کمک آسمان
جنگی آشتیساز بر پا میکنیم
آب زندگی را از کرانههای هادسون و تایمز میبریم
تا در دجله و فرات جاری شود
———————————
برگرفته از منابع اینترنتی
خبر / رادیو کوچه
امید کوکبی، دانشجوی فیزیک در دانشگاه تگزاس آمریکا، به اتهام «ارتباط با دولتهای متخاصم» و «کسب درآمد نامشروع» روز سهشنبه در تهران محاکمه شد.
سعید خلیلی، وکیل آقای کوکبی، اتهامهای موکل خود را «غیرمنطقی و بیاساس» دانست و گفت که در جلسه دادگاه اجازه پیدا نکرده تا با وی گفتگو کند.
آقای کوکبی در نخستین جلسه محاکمه خود، تمام اتهامهای وارده را مردود دانسته و آنان را رد کرد.
امید کوکبی ۲۹ ساله، بهمن ماه سال ۸۹ به هنگام بازگشت به آمریکا برای ادامه تحصیل در فرودگاه بازداشت شد.
افشان برزگر/ رادیو کوچه
خدا رفتگان همه را بیامرزد. پدربزرگی داشتم که چند سال پیش فوت کرد، اما تا آخرین لحظات زندگیش، چیزی که نظر همه را به خودش جلب میکرد، سرزنده بودن این آدم بود. همیشه شاد بود و یک لبخند مسری روی لبهاش بود. اکثر اوقات با جوانها و نوههاش بود. با هم سینما و کوه و کافیشاپ میرفتیم. اما همیشه شکایت داشت، از اینکه چرا جوانهای امروزی اینقدر ناراحت و بیتفاوت هستند و اندازه سن خودشان انرژی ندارند.
شاید ریشه روحیه شاد و بانشاط پدربزرگ من و خیلی از قدیمیها در این بوده که دوران کودکی و مخصوصن جوانی خوبی را پشت سر گذاشتهاند و لااقل خیلی از تجربههایی را که باید در این سنین تجربه میکردند را بدون محدودیت و استرس و دغدغه تجربه کردند و با یادآوری آن خاطرات خوب که همیشه هم تعریف میکنند، دوران پیری لااقل طبیعی را پشت سر میگذارند.
اما نسل ما چه؟ قطعن وضع اقتصادی و امکاناتی که در حال حاضر در اختیار ما قرار دارد، نسبت به جوانان 40- 50 سال گذشته بهتر است، اما چرا آنها با وجود محدودیت امکانات به قول خودشان «دل خوش» داشتند و ما نداریم؟ چرا وقتی یه نفر شوخطبع است و سعی در خنداندن ما دارد، به او میگوییم «سرخوش». اصلن آخرین باری که از ته دل قهقهه زدید کی بود؟ یادتان میآید یا نه؟ آخرین باری که احساس خوشبختی واقعی کردید، چه؟
به قول بعضیها سوالهای سخت سخت نپرس. بله حق با شماست. اوضاع پیچیدهتره از این حرفهاست که فکر میکنید، اما آیا ما هم مثل پدربزرگ و مادربزرگهایمان خاطرات خوشی از جوانی خواهیم داشت که برای فرزندان و نوههایمان تعریف کنیم؟
جامعهشناسان و روانشناسان غیر از این اعتقاد دارند، آنها میگویند که جامعه خالی از شادی شده و این وضعیت باعث شده که سونامی پیری، جمعیت جوان کشور را غرق کند.
فقر شادی در ایران، موضوعی است که به هیچ وجه قابل انکار نیست، هرچند مسوولانی در کشور هستند که همیشه این موضوع را مانند صدها موضوع بدیهی دیگر انکار میکنند، اما در ردهبندیهای جهانی، نام ایران همیشه در انتهای لیست شادترین کشورهای دنیا قرار گرفته و حتا تاکنون به میانه جدول نیز نیامده است.
در این ردهبندی که فاکتورهای فراوانی همچون ثبات سیاسی، میزان خط فقر در جامعه، میزان بیکاری، پایین بودن آمار طلاق، وجود بیمه همگانی، وجود مدارس و دانشگاههای رایگان با کیفیت آموزشی مناسب، هویت اجتماعی مشخص برای جوانان، پایین بودن میزان جرم و جنایت و آلودگی محیط زیست و دهها مورد دیگر مورد بررسی قرار گرفته، ایران در بین 220 کشور دنیا در جایگاه 202 جای گرفته است.
در این جدول، دانمارکیها شادترین مردم جهان بودنند و بعد از آنها سوییسیها، اتریشیها و ایسلندیها قرار دارند. نکته جالب اینکه براساس نتایج نظرسنجی یک رسانه در انگلستان، 81 درصد از مردم انگلیس به جای افزایش ثروت، از دولت توقع دارند که زندگی شادتری برایشان فراهم کند.
چند روز پیش خبری منتشر شد، مبنی بر اینکه شهرداری تهران، لایحه «شهر دوستدار سالمند» را برای تصویب به شورای شهر تهران ارایه خواهد داد. در این خبر عنوان شده بود که 10 درصد از کل جمعیت تهران را سالمندان تشکیل میدهند. حال سوال اساسی این است که چرا تاکنون لایحه «شهر دوستدار جوانان» که 70 درصد از جمعیت تهران و کل کشور را تشکیل میدهند، توسط شهرداری تهران و سایر شهرهای کشور حتا به صورت نمادین ارایه نشده است؟
این بیتفاوتی نسبت به مسایل جوانان را میتوان در هر سطحی و عرصهای به وضوح مشاهده کرد، به طوری که دیگر هیچ تفاوتی میان لذتها و زحمتها نیست و زندگی اکثر جوانان، سراسر زحمتی است که روزانه از سوی حکومت به آنها تحمیل میشود و اگر اندک لذتی نیز برایشان مهیا شود، حاصل برنامهریزی و هزینهکرد شخصی است.
کارشناسان و جامعهشناسان بر این باورند که حاصل سیاستهای کنونی این شده که سبک زندگی جوانان تفاوت چندانی با سبک زندگی افراد سالمند نداشته باشد که این سبک زندگی، خود عاملی برای بروز سونامی پیری و کاهش احساس خوشبختی در بین جوانان کشور است.
اگر به ایران باستان بنگریم، زمانی که دین رسمی کشور «زردتشتی» بود، در هر ماه از سال حداقل یک روز جشنی برپا میشد که تعداد این جشنها در بعضی ماهها مانند دی، اسفند و فروردین به چندین روز هم میرسید و بنا به گواه تاریخ، مردم ایران زمین، مردمانی شاد بودند، اما چه شد که اکنون سهم ما از شادی به هیچ رسیده و بنابر آمارهای رسمی یک چهارم جمیت ایران حدود 18 میلیون نفر با انواع و اقسام بیماریهای روانی دست و پنجه نرم میکنند؟
آسیبشناسان عنوان میکنند که مصایبی که در طول تاریخ هم چون لشکرکشیها، تجاوزات و غارتهایی که بر ملت ایران رفته، در ایجاد روحیه غمزدگی ما موثر بوده است. البته به نظر می رسد که شرایط فعلی جامعه بسیار پیچیدهتر از این است که بخواهیم عامل اصلی غمزدگی جامعه را در جنگها و کارزارهای گذشته بدانیم.
مشکل اصلی و اساسی فعلی در این است که به دلیل وجود مشکلات مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، اساسن هیچ تعریفی از شادی در کشور وجود ندارد و برای ارایه تعریفی از این واژه دچار سردرگمی خواهیم شد. همچنین در حال حاضر دست یافتن و انجام اموری برای جوانان شادیآور است که اساسن جزو حقوق اولیه و ابتدایی هر انسان به شمار میرود، اما از آنجا که رسیدن به این خواستهها به دلیل شرایط کشور با موانع سخت و عدیدهای همراه است، جوانان هنگام یافتن شغل و یا فراهم کردن شرایط ازدواج، خود را در اوج قله خوشبختی تصور میکنند.
حال ریشه این غمزدگی و فقر شادی در کشور چیست؟ مگر نه اینکه در کشوری همچون هند که آمار فقر و بیکاری در آن بالاست، اما فرهنگ شادی در این کشور هنوز زنده است و مردم از کوچکترین فرصتی برای شادی کردن استفاده میکنند؟ آسیبشناسان بر این باورند که در ایران این سنتگرایان هستند که به نام دین و مذهب، شادی کردن را نوعی گناه میدانند و از جبهه خود نیز عقبنشینی نمیکنند.
سنتگرایان بر این باورند که هر تغییر میتواند بنیانهای اخلاقی و ارزشی جامعه را متزلزل کند، بنابراین در حال حاضر جامعه ایران بیش از آنچه که به فرهنگ اهمیت بدهد، به سنتها پایبند است، سنتهایی که اغلب آنها مانع از پویایی جامعه شده است و برآیند، آن شده که تمام عناصر فرهنگی موجود در جامعه کنونی ایران علیه شادی باشد.
در این شرایط هم غیرطبیعی نیست اگر حکومت، جوانان و نوجوانانی که با تفنگ آبپاش یکدیگر را خیس میکنند و یا در پارک «پردیسان»، «خز پارتی» برگزار میکنند را با عینک سوظن و به چشم اراذل و اوباش و فتنهگر ببیند و از آببازی آنها به عنوان «شبیخون فرهنگی» یاد کند.
در این هنگام هم که سیاستها و برنامهریزیها علیه شادی است، از در و دیوار شهرها غم و غصه میبارد، شلوغی، ترافیک، آلودگی هوا، آلودگی صوتی و حتا آلودگی بصری همچون استفاده از رنگهای تیره و سرد، اینها همه باعث میشود که مردم روز به روز، عصبیتر، غمگینتر و البته در نهایت آسیبپذیرتر شوند.
وجود چنین فضای مسمومی باعث شده که مهلکترین آسیب، یعنی بیانگیزگی و بیتفاوتی به سراغ بخش قابل توجهی از جوانان کشور بیاید که حاصل آن نیز در بدترین حالت خودکشی روزانه 11 نفر در کشور و در بهترین حالت مسافرت 5 هزار نفر در هر هفته به کشورهایی نظیر ترکیه، ارمنستان، امارات و مالزی است.
در این میان کارشناسان امر معتقدند که گسترش شادی در جامعه، آنقدر که آسیبها و بزههای اجتماعی حاصل از نبود آن برای جامعه هزینه دارند، هزینهبر نیست، چرا که میتوان با «مهندسی شادی» و رعایت قوانین حاکم بر جامعه، البته قوانین مکتوب نه تفسیرهای شخصی از قوانین، این کار را انجام دهیم.
برگزاری کنسرتهای موسیقی، ارایه اجازه به زنان برای ورود به استادیومهای ورزشی، راهاندازی کارناوالهای متنوع، توجه به مدگرایی، استفاده از رنگهای شاد و روشن و صدها و صدها مورد دیگر که هیچ یک با قوانین فعلی کشور در تناقض نیستند، میتواند به مرور زمان این خلا عمیق را پر کند.
اما به نظر میرسد، سنتگرایان همچنان بر مواضع نخنما شده خود تاکید دارند و هر نوع حرکتی که بوی شادی و نشاط را میهد در نطفه خفه کرده و با بدترین روشهای ممکن به مبارزه با آن اقدام میکنند.
در آخر دوباره این سوال را میپرسم، آیا جوانان امروز همچون پدربزرگها و مادربزرگهایشان خاطراتی خوش برای تعریف کردن برای کودکان و نوههایشان خواهند داشت؟ اصلن به سن پیری خواهند رسید؟ به نظر میرسد این نسل زودتر از آنچه تصور میشود، پیر شده. دختران و پسرانی که با وجود چهرههای بدون چین و چروک، دلهای پژمرده و پیر دارند.
خبر / رادیو کوچه
یک مقام سازمان ملل متحد میگوید که حدود ۳۲۰۰ نفر از ساکنان اردوگاه اشرف از کمیساریای عالی پناهندگان تقاضای پناهندگی کردهاند.
به گزارش بیبیسی، اندرو هارپر، از مقامهای سازمان ملل متحد در عراق گفته است که این دفتر با همکاری کمیساریای عالی پناهندگان در حال مذاکره با دولت عراق هستند تا محلی را در عراق برای مصاحبه جداگانه و خارج از اردوگاه اشرف با متقاضیان تعیین کنند.
او گفت سازمان ملل متحد دو شرط برای رسیدگی به تقاضای پناهندگی اعضای سازمان مجاهدین خلق دارد: «مصاحبه انفردای با هر متقاضی و انجام این مصاحبهها در خارج از قرارگاه اشرف.»
به نظر میآید که تقاضای اکثر ساکنان اشرف نشان از پذیرفتن شرطهای سازمان ملل متحد از سوی رهبران سازمان مجاهدین خلق دارد.
اندرو هارپر گفت که زمان رسیدگی به تقاضای این افراد به مذاکرات مقامهای سازمان ملل متحد با مقامهای عراقی برای فراهم کردن امکان مصاحبه با اعضای سازمان مجاهدین خلق بستگی دارد.
دولت عراق به اعضای این سازمان تا پایان سال جاری میلادی فرصت داده است که اردوگاه اشرف را ترک کنند.
بیشتر بخوانید:
«تاکید بر خروج مجاهدین خلق تا پایان سال جاری میلادی»
آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه
دادگاه اختصاصی مبارزه با مواد مخدر یک فرمانده پلیس افغانستان را به جرم قاچاق مواد مخدر به بیست سال زندان محکوم کرد.
این فرمانده پلیس متهم است که با چهار تن از همراهانش قصد داشتند هشت کیلوگرم هیروین را از شمال افغانستان به ترکمنستان قاچاق کنند.
مقامات دادگاه مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفته است که این تصمیم نهایی نبوده و متهمان میتوانند استینافخواهی کنند.
مقامات دادگاه میگویند این فرمانده پلیس شب هنگام زمانی که قصد داشت با موترهای پلیس مواد مخدر را قاچاق کنند از سوی سربازان امنیت ملی بازداشت شدند.
این در حالیست که وزارت داخله افغانستان چندی پیش اعلام کرد بر پایه پلان آنان در سال روان تمرکز آنان بر مراکز تولید و قاچاقبران بزرگ مواد مخدر میباشد.
خبر / رادیو کوچه
در روزهای اخیر، قاسم شعلهسعدی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، به اتهام توهین به رهبری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی مقیسه با صدور حکمی به دو سال حبس محکوم شده است.
به گزارش جرس، این محکومیت علاوه بر دو محکومیت پیشین وی در این دادگاه است.
آقای شعلهسعدی پیشتر به یک سال و نیم حبس به دلیل نامه سرگشادهای که چند سال پیش به آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نوشته بود و همچنین به یک سال حبس و ممنوعیت از تدریس و وکالت بابت مصاحبهها و تحلیلها در رسانهها محکوم شده بود.
محکومیت جدید وی بر اساس مصاحبههایی است که پیش از این برای آن محاکمه شده بود.
گفته میشود قاسم شعلهسعدی از نظر سلامت جسمی در وضعیت نامناسبی در زندان اوین بهسر میبرد.
بیشتر بخوانید:
«وضعیت وخیم جسمانی شعلهسعدی و قدیانی، از زندانیان سیاسی»
چهارشنبه 13مهر 90 / 5 اکتبر 2011
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات چهارشنبه ایران
زخم- «سونامی پیری، جوانان ایرانی را غرق کرد»- افشان برزگر
بخش اول خبرها
گزارش ادبی- «آیا نوبل به آدونیس میرسد؟»- مصطفا خالجی
بخش دوم خبرها
روز نگاشت- «آموزگاران برای برابری جنسیتی»- محبوبه شعاع
مجله خبری کابل- آرین
زیر باران- «همیشهی صدای یک نسل»- مارال
بخش سوم خبرها
محبوبه شعاع / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail.com
پنجم اکتبر برابر با سیزدهم مهر مصادف است با «روز جهانی معلم». این روز از سال ۱۹۹۴ میلادی از سوی سازمان ملل متحد «یونسکو» انتخاب شده است. در مصوبهای که از سوی یونسکو تصویب شده است، این روز به عنوان نمادی از تلاشهایی به شمار میرود که برای افزایش کیفیت آموزش و پرورش و همچنین کیفیت کار و زندگی معلمان کشورهای جهان به عمل میآید.
در چهل و چهارمین اجلاس وزرای آموزش و پرورش که در تاریخ سوم تا هشتم اکتبر سال 1994 در شهر «ژنو» برگزار شد، «فدریکو مایور» دبیرکل وقت سازمان ملل پیشنهاد کرد که مجمع روزی را به نام روز معلم اعلام کند. این پیشنهاد از سوی مجمع تصویب شد و روز پنجم اکتبر برابر با سیزدهم مهر «روز جهانی معلم» نامگذاری شد. در این اجلاس هفتاد وزیر، بیستو هفت معاون وزیر و سیوهشت ناظر از صدوسیوپنج کشور جهان حضور داشتند.
از ایران نیز هیاتی به ریاست «محمدعلی نجفی» در این اجلاس شرکت کرده بودند که به این پیشنهاد رای مثبت دادند. این روز در شرایطی در ایران برگزار شد که تشکلهای صنفی معلمان با انتشار بیانیههایی، بیتوجهی به خواستههای صنفی معلمان برای برخورداری از زندگی بهتر و آموزش بهتر در مدارس ناشی از کسر بودجه وزارت آموزش و پرورش را مورد انتقاد قرار دادند.
پس از انتخاب این روز از سال 1994 میلادی به بعد، همه ساله در چنین روزی با صدور اطلاعیه و چاپ پوستر و طرح شعارهای جذاب در مورد اهمیت کار معلمان جشن گرفته میشود و برگزاری مراسم در سطح ملی برعهده کشورها گذاشته شده است. طرح این پیشنهاد از سوی فدریکو مایور را میتوان چرخشی در دیدگاههای یونسکو نسبت به آموزش و پرورش دانست.
تا قبل از این اجلاس مشکلات آموزش و پرورش را ناشی از کمبود سرمایهگذاریهای فیزیکی میدانستند، اما با بحثهایی که در اجلاس چهل و چهار صورت گرفت این نظر تقویت شد که برای بالا بردن کیفیت آموزش باید کیفیت کار و زندگی معلمان ارتقا یابد و معلم از جایگاه اجتماعی مناسبی بر خوردار شود. توصیه یونسکو به کشورهای عضو ایجاد شرایط مناسب کار و زندگی برای معلمان و تقویت امید و اعتماد در میان آنها است.
براساس آمارهای یونسکو یک سوم از جمعیت شصت میلیونی معلمان جهان زیر خط فقر زندگی میکنند. سطح زندگی و رفاه معلمان در کشورهای در حال توسعه سال به سال کاهش مییابد و جاذبههای شغل معلمی برای جوانان جویای کار کمتر شده است.
در پنجم اکتبر هر سال، برابر با سیزدهم مهر، از سوی سازمان جهانی یونسکو، شعاری به مناسبت این روز انتخاب میشود که شعار امسال «آموزگاران برای برابری جنسیتی» است، که نشانهای است از مسئولیت معلمان برای مبارزه با هرگونه تبعیض. همان موضوعی که در ایران نیز، همواره چالش آفرین بوده است. برای نمونه، تفکیک جنسیتی خردسالان پیش دبستانی.
و اما در پایان قسمتی از بیانه کانون صنفی معلمان را به مناسبت روزجهانی معلم میخوانم که گفته شده: برای بالا بردن کیفیت آموزش و پرورش در کشورها لازم است که کیفیت کار و زندگی معلمان ارتقا یابد و معلمان از جایگاه مناسب برخوردار شوند. کشورهای پیشرفته جهان به نقش محوری معلمان جامعه درپیشرفت آ موزش عمومی به عنوان تنها عامل توسعه اجتماعی مینگرند و سرمایه گذاریهای عظیم و دراز مدتی روی آن انجام میدهند.
بدیهی است رفع مشکلات معیشتی این قشر از جامعه همانند دیگر کشورها و ارتقای این شغل به عنوان یکی از مشاغل بسیار بالای جامعه میتواند تا حدود زیادی افکار عمومی را نسبت به آینده مقام معلم در جامعه امیدوار سازد.
منبعها:
دویچه وله
کانون صنفی معلمان( طیف صنفی)
تقویم روزهای مهم
خبر / رادیو کوچه
صبح روز چهارشنبه، 5 اکتبر، در لیبی، نیروهای شورای انتقالی ملی این کشور در ادامه حمله به شهر سرت، با استفاده از تانک مرکز این شهر را هدف قرار دادهاند.
طرفداران سرهنگ قذافی طی هفتههای گذشته، در برابر حمله نیروهای دولت انتقالی، مقاومت سرسختانهای نشان دادهاند.
مردم سرت علیرغم پایان یافتن آتش بس دو روزه که فرصتی برای خروج از شهر ایجاد کرده بود، همچنان در حال فرار از سرت هستند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر میگویند که حمله نظامی به این شهر، زندگی و جان بسیاری از مردم را با خطر جدی مواجه کرده است.
بیشتر بخوانید:
«وضعیت زادگاه قذافی اسفبار است»
رادیو کوچه
1357 خورشیدی- در چنین روزی «آیتاله خمینی» از نجف به پاریس سفر کرد. پس از قیام پانزدهم خرداد، وی در سیزده آبان 1343 به ترکیه و بعد به عراق تبعید شد. پس از مذاکره وزرای خارجه دو کشور ایران و عراق به هنگام شرکت در اجلاس سالانه سازمان ملل، دولت عراق محدودیتهای بیشتری را نسبت به وی اعمال و پس از آن آقای خمینی قصد سفر به سوریه را داشت اما به دلیل تیرگی روابط عراق و سوریه وی خواست که از طریق کویت وارد سوریه شود اما مقامات کویتی هم از ورودش جلوگیری کردند. پس از آن به پاریس سفر کرد. وی در «نوفل لوشاتو»، به ادامه فعالیتهای سیاسی پرداخت.
1665 میلادی- دانشگاه «کیل» (Kiel) در آلمان تاسیس شد. بندر کیل که بعدن بزرگترین پایگاه دریایی آلمان در دریای بالتیک به شمار میآمد، در جریان جنگ جهانی دوم، توسط متفقین ویران شد.
این دانشگاه توسط «کریستیان آلبرت»٬ دوک هولشتین-گوتروپ» (Christian Albert, Duke of Holstein-Gottorp) بنیان نهاده شد. امروزه این دانشگاه در ۱۱۱ رشته تحصیلی قدیمیترین٬ بزرگترین و معتبرترین دانشگاه ایالت «اشلسویگ-هولشتاین» (Schleswig-Holstein) محسوب میشود.
1885 میلادی- «رابرت هاچینگز گدارد» (Robert H. Goddard) استاد و دانشمند آمریکایی پیشگام موشک سوخت مایع کنترل شونده زاده شد.
گدارد اولین موشک سوخت مایع را در مارس ۱۹۲۶ پرتاب کرد. بین سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۵ با پرتاب موشکهای مختلف به سرعت ۵۵۰ مایل بر ساعت دست یافت.
او ۲۱۴ اختراع به نام خود ثبت کرد، مرکز پرواز فضایی «گدارد» که در سال ۱۹۵۹ در مریلند تاسیس شد نیز به یاد او نامگذاری شده است. همچنین کتابخانهای در دانشگاه «کلارک» (Clarke) به نام کتابخانه «گدارد» و یکی از دهانههای ماه به نام دهانه «گدارد» نامگذاری شدهاند.
2000 میلادی- در جریان انقلاب پنجم اکتبر، «اسلوبودان میلوشویچ» رییس جمهوری وقت صربستان در میان تظاهرات و اعتراضها صدها هزار تن در «بلگراد»، مجبور به برکناری شد.
وی دولتمرد صرب و یوگسلاو بود. او از ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷ رییس جمهوری جمهوری صربستان و سپس از ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۲ رییس جمهوری جمهوری فدرال یوگسلاوی شد. نخست وزیر وقت یوگوسلاوی، میلوشویچ را پس از کنارهگیری از ریاست جمهوری متهم به فساد اداری کرد. وی در بازداشت خانگی به سر میبرد سپس او را به لاهه منتقل کردند. اتهام وارده به میلوشویچ جنایت جنگی بود. وی پیش از آنکه دادگاه لاهه درباره انتقال او به روسیه تصمیم بگیرد در ۱۱ مارس ۲۰۰۶ در زندان این دادگاه درگذشت.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
روز کارگر در بخشهایی از استرالیا و روز جهانی معلم.
1713 میلادی- «دنیس دیدرو» (Denis Diderot) فیلسوف، نویسنده و روشنفکر فرانسوی که دایرهالمعارف را برای گسترش آگاهیهای مردم تالیف کرد بهدنیا آمد.
1380 خورشیدی- «فریدون فروغی»، آهنگساز، نوازنده، شاعر و خواننده ایرانی درگذشت. او از خوانندگان مشهور موسیقی پاپ ایرانی است.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
راسخون
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
محمود احمدینژاد رییس جمهوری اسلامی، شامگاه سهشنبه، 4 اکتبر، در مصاحبهای تلویزیونی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی، اعلام کرد که اقدام ترکیه در نصب بخشی از سیستم سپر دفاع موشکی ناتو را نادرست میداند.
آقای احمدینژاد در یک مصاحبه زنده با انتقاد از ناتو از جمله به خاطر عملیات در لیبی گفت: «سپر دفاعی هم در همین راستاست تا اگر روزی علیه ایران اقدام کردند، موشکهای ما به سرزمینهای اشغالی (اسراییل) نرسد. ما به دوستان ترکیهای هم گفتیم که این کار درستی نبود. این در وهله اول به ضرر آنهاست.»
ترکیه شهریور ماه گذشته اعلام کرد که قصد نصب یک سیستم راداری هشداردهنده که بخشی از سامانه دفاع موشکی ناتو برای مقابله با تهدیدهای موشکی علیه اروپاست را دارد.
دولت ایران ابتدا در مورد این اقدام ترکیه سکوت کرد اما پس از آن مقامهای جمهوری اسلامی به انتقاد از آن پرداختند.
آمریکا و اروپا گفتهاند که چنین سیستمی را برای مقابله با تهدید گسترش موشکهای بالستیکی از جمله توسط کشورهایی مانند ایران میخواهند.
آقای احمدینژاد همچنین در مورد غنیسازی اورانیوم گفت: «من در مصاحبهای در آمریکا گفتم در صورتی که به ما سوخت ۲۰ درصدی بدهند تولید آن را متوقف میکنیم و این سخن را دلیل بر عقبنشینی دانستند درحالی که این همان حرف اول ما بود چون تولید این سوخت برای ما گران است، اگر سوخت بدهند ما دیگر لازم نداریم گرچه کارخانه ۲۰ درصد را راهاندازی کردهایم.»
کشورهای غربی در مورد تولید سوخت با غلظت ۲۰ درصد توسط ایران ابراز نگرانی کردهاند به خصوص که میگویند این فعالیتها درحال انتقال به یک مجتمع زیرزمینی به نام فردو در نزدیکی قم است.
او همچنین در مورد روابط با آمریکا گفت: «آنها به طور خاص یک موضوع را مطرح کردهاند مبنی بر اینکه در خلیج فارس یک خط تلفن مستقیم بین نیروهای نظامی برقرار باشد که ما گفتیم از هر اقدامی که مانع از برخورد باشد استقبال میکنیم اما راه اساسی این است که شما ناوهایتان را بیرون ببرید اگر نگران امنیت هستید؛ اصلن خلیج فارس از اول مشکلی نداشت. شما بیرون بروید در آن صورت زمینه هر نوع برخوردی از بین میرود.»
آقای احمدینژاد در این مصاحبه همچنین از جمله به ماجرای «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» اشاره کرد که در جریان آن، تعدادی از مسوولان دولتی به اهمال یا همکاری با متخلفان متهم شده و روسای تعدادی از بانکهای ایران برکنار شده یا استعفا دادهاند، پرداخت.
اما رییس جمهوری اسلامی از عملکرد دولت چنین دفاع کرد: «واقعیت این است که سیستم بانکی ما دست کسی نیست و دولت تسلط و قدرت مداخله در سیستم بانکی را ندارد.»
او اظهار امیدواری کرد که «اساس اصلاح نظام بانکی» به زودی شروع شود.
او همچنین هشدار داد که کسی نباید از این رسوایی برای «تسویه حساب» با او استفاده کند و گفت: «احمدینژاد چه نقشی دارد؟ من که فریاد زدم و شما نخواستید عمل کنید. چطور است که دولت را متهم میکنید؟ دولت چه نقشی دارد؟ چرا عناصر دولت را متهم میکنند؟»
بیشتر بخوانید:
«ایران توان حضور در آبهای نزدیک ما را ندارد»
«بهجای فضاسازی کاذب، به پرونده اختلاس رسیدگی کنید»
«لغو تحریم مسافرتی وزیر نفت ایران»
خبر / رادیو کوچه
سازمان بینالمللی اعتبارسنجی مودی، اعتبار اوراق قرضه صادر شده از سوی دولت ایتالیا را سه رتبه کاهش داده است.
به این ترتیب، اعتبار مالی ایتالیا از AA2 به A2 کاهش مییابد.
مودی طی بیانیهای اعلام کرد: «این تنزل رتبه نشاندهنده ریسکهای اقتصادی و مالی جاری در ایتالیا و منطقه یورو است.»
ایتالیا یکی از بدهکار ترین کشورهای اروپا و منطقه یورو است و برای کاهش کسری بودجه و بدهیهای ملی خود تلاش میکند.
موسسه اعتبار سنجی «استاندارد اند پورز» نیز اخیرن ارزش بدهی ملی ایتالیا را کاهش داده بود.
موسسه مودی گفت که علیرغم نیاز کم کنونی رم به استقراض و بدهی پایین بخش خصوصی در ایتالیا، احساسات حاکم بر بازار بر علیه یورو است.
این در حالی است که سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا گفت که انتظار این تصمیم میرفت.
انتظار میرود که این کاهش اعتبار بعدن در مورد بانکهای ایتالیایی نیز اعمال شود که فشار زیادی بر توانایی آنها برای استقراض وارد خواهد کرد.
مودی همچنین اخطارها درباره چشمانداز رشد ایتالیا را افزایش داد و به مشکلات ساختاری در داخل ناحیه یورو و همچنین سیر نزولی در اقتصاد جهان اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
«کمک ۲۲۱ میلیارد یوروی به یونان»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
خراسان
1) دستیابی ایران به توانمندی ایجاد اختلال در کار ماهوارههای جاسوسی و نظامی
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=7&day=13&id=1109593
امیرسرتیپ فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا روز گذشته در حاشیه مراسم آغاز بهرهبرداری از ۳ پروژه مهم در جنگ الکترونیک، از دستیابی ایران به توانمندی ایجاد اختلال در کار ماهوارههای نظامی و جاسوسی خبر داد. وی افزود: «وقتی ما میتوانیم ماهوارههای نظامی و جاسوسی دشمن را منحرف کنیم و به خطا بیندازیم یعنی توانستهایم به اوج فضا رخنه کنیم.»
2) رییس جمهوری: سکوت را برای منافع کشور ترجیح میدهم
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=7&day=13&id=1109560
رییس جمهوری اظهارداشت: «اینجا ایران است، جایی که چشم همه مستضعفان، مظلومان، آزادیخواهان و عدالتطلبان به آن است و دولت برای آنکه وجهه ایران اسلامی در دنیا تخریب نشود، در مقابل همه هجمهها سکوت میکند و کار و تلاش برای ساختن کشور را به پاسخگویی به فضاسازیها و تبلیغات ترجیح میدهد.»
اعتماد
1) بازجویی از «خاوری» در اهواز پیش از رفتن به لندن
http://www.etemaad.ir/Released/90-07-13/204.htm
به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنیاژهای که دوشنبه شب در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما شرکت کرده بود، درباره آخرین وضع محمدرضا خاوری که خود و خانوادهاش از چند سال پیش تابعیت مضاعف کانادایی دارند، افزود: «در زمینه فرار مدیرعامل بانک ملی از کشور باید گفت، وی در جلسهای در اهواز حضور یافت، از وی تحقیق شد و ممنوعالخروج نبوده است. بعد از روزی که از اهواز میآید به عنوان شرکت در اجلاسی عازم لندن میشود.»
2) حمام خون در سومالی
http://www.etemaad.ir/Released/90-07-13/144.htm
در حمله به مجموعه ساختمانهای دولتی در موگادیشو مرکز سومالی 65 نفر کشته و دهها تن زخمی شدند.
جام جم
1) سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: تابعیت مضاعف خلاف قانون اساسی
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100855866576
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ارتباط با موضوع خروج مدیرعامل پیشین بانک ملی تاکید کرد: «تابعیت دوگانه خلاف قانون اساسی کشور ماست و این که فردی از مسوولان تابعیت مضاعف داشته باشد توجیه قانونی ندارد.»
2) درخواست جدید اروپا برای افزایش واردات نفت از ایران
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100855877501
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به وضعیت مطلوب عرضه نفت به بازارهای صادراتی گفت: «کشورهای اروپایی همچنان خریدار نفت خام ایران هستند و حتا چند کشور غربی برای افزایش خرید از ایران ابراز تمایل کردهاند.»
کیهان
1) بشار اسد: به سوریه شلیک شود آمریکا در آتش منطقه خواهد سوخت
http://www.kayhannews.ir/900713/2.htm#other202
یک مقام بلندپایه عربی از قول بشار اسد گفت ایران، سوریه و حزباله در 6 ساعت تمام متحدان آمریکا را نابود میکنند.
یک مقام بلندپایه عربی ادعا کرد که جزییاتی جدید از دیدار «احمد داوود اوغلو» وزیرخارجه ترکیه با «بشار اسد» رییس جمهوری سوریه فاش کرده است که دو ماه پیش در دمشق برگزار شد.
دو پایگاه اینترنتی النخیل عراق و نسیج سوریه در گزارشهای جداگانهای نوشتند: این مسوول عربی تصریح کرد که بشار اسد با سخنان خود که در عین خونسردی بیان شد، هیت ترکیهای را غافلگیر کرد. اوغلو حامل پیامی از مجموعه توافقهای عربستان سعودی، آمریکا و ترکیه بود مبنی بر اینکه ممکن است آنچه در لیبی روی داد و ناتو حمله کرد، برای سوریه نیز روی بدهد.
بنابر این گزارش، اما بشار اسد با خونسردی به اوغلو گفت: «به نظر شما به عنوان یک دیپلمات، قدرتهای بینالمللی که دشمنیشان با سوریه آشکار است، چرا تجربه خود در لیبی را در سوریه تکرار نمیکنند» که داوود اوغلو پاسخی نمیدهد ولی اعلام میکند که «آیا اطلاعات و مطالبی هست که من به عنوان حامل پیام امت ترکیه از آن بیخبرم؟» که اسد در ادامه گفت: «قدرتهای بزرگ خیلی خوب میدانند که اگر به هر دلیلی اولین موشک به دمشق اصابت کند، شش ساعت بعد خاورمیانه به آتش کشیده شده و آشوب و آتش در نزدیک حوزههای نفتی خلیج (فارس) ایجاد خواهد شد و میتوانم تنگههای آبی جهانی را ببندم… فکر نکن مبالغه میکنم.»
2) صلاحالدین ربانی جانشین پدر شد
http://www.kayhannews.ir/900713/16.htm#other1602
به گزارش خبرگزاری فارس، سران حزب جمعیت اسلامی افغانستان دیروز طی نشستی، «صلاحالدین ربانی» را به عنوان رهبر این حزب تعیین کردند. صلاحالدین پیش از این سفیر افغانستان در ترکیه بود.
رسالت
1) تعداد امضاکنندگان استیضاح وزیر اقتصاد از مرز 70 نفر میگذرد
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=78020
حجتالاسلام و المسلمین سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران گفت: «با توجه به نگرانی و دغدغه مردم و نمایندگان درباره پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی اخیر و جمع آوری حدود 70 امضا، جهت استیضاح وزیر اقتصاد، احتمال افزایش تعداد این امضاها و عبور آنها از مرز 70 امضاء وجود دارد.»
2) اختلافی بین اصولگرایان پیش نخواهد آمد
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=77926
گمانهزنیها درباره ائتلاف نهایی اصولگرایان در انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی با حضور کلیه گروهها و طیفهای اصولگرا علیرغم تمام فتنهانگیزیها و تفرقهافکنیها در داخل و خارج از کشور روز به روز در حال تقویت شدن است. در همین خصوص روز گذشته علامه مصباح یزدی در پاسخ به یکی از خبرگزاریها گفت: «به حول و قوه الهی هیچ اختلاف نگرانکنندهای بین اصولگرایان پیش نخواهد آمد.»
دنیای اقتصاد
1) تعیین تکلیف دیه برای سال 90
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=272283
سرانجام پس از چهار ماه بحث و جدل، رییس قوه قضاییه نرخ دیه برای پنج ماه باقیمانده سال 90 را اعلام کرد: «67 میلیون و 500 هزار تومان برای ماههای غیرحرام و 90 میلیون تومان برای ماههای حرام.» ماجرای تعیین نرخ دیه در حالی با حکم دیروز آیتاله صادق آملی لاریجانی به پایان رسید، که او دلیل تعیین این نرخ را «اعلام شرکتهای بیمه مبنی بر نداشتن توان پرداخت دیه به نرخ روز» و «ملاحظه مصالح عمومی» عنوان کرد.
2) زمزمه دریافت مالیات ارزی از صرافیها
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=272237
یک منبع آگاه به دنیای اقتصاد گفت: «در جلسهای که میان مسوولان بانک مرکزی و صرافان تشکیل شده، اعلام شده است که از پاییز امسال بر معاملات ارزی در صرافیها 4 درصد مالیات بر ارزش افزوده اعمال شده و میزان افزوده شده از مردم دریافت میشود.»
خبر / رادیو کوچه
جایزه نوبل فیزیک سال جاری میلادی به سه محقق اعطا شده است که در دهه ۱۹۹۰ کشف کردند روند انبساط جهان در حال شتاب گرفتن است.
جایزه نقدی مرتبط، میان سائول پرلماتر و آدام ریس از آمریکا و برایان اشمیت از استرالیا تقسیم خواهد شد.
این سه نفر آنچه را ابرنواخترهای «نوع یک-آ» خوانده میشود بررسی کردند، و نتیجهگیری آنها این بود که اشیا دورتر از این نوع با سرعت بیشتری در مقایسه با نمونههای نزدیکتر، حرکت میکنند.
رصدهای آنها حاکی است که نه فقط جهان در حال انبساط است، بلکه انبساط آن به طور بیامانی سرعت میگیرد.
پروفسور پرلماتر از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، نیمی از جایزه ۱۰ میلیون کرونی (۹۴۰ هزار پوندی) را دریافت خواهد کرد، و پروفسور اشمیت از دانشگاه ملی استرالیا و پروفسور ریس از موسسه علوم تلسکوپ فضایی دانشگاه جانز هاپکینز نیم دیگر را دریافت خواهند کرد.
پروفسور اشمیت در جریان مراسم با کمیته نوبل صحبت کرد.
او گفت: «احساس زمانی را داشتم که بچههایم دنیا آمدند. پاهایم سست شد، هیجان وجودم را گرفت و حیرت کردم. نیم ساعت خیلی مهیجی بود.»
یافتههای این سه نفر اساس درک کنونی ما از کیهان را تشکیل میدهد، اما یک رشته سوالات دشوار نیز ایجاد میکند.
کیهان شناسان برای توضیح شتاب گرفتن انبساط جهان، نظریه وجود ماده تاریک را مطرح کردهاند. هرچند خواص و ماهیت این ماده همچنان مرموز است، این نظریه میگوید که ماده تاریک سه چهارم ماده موجود در جهان را تشکیل میدهد.
بیشتر بخوانید:
«برنده جایزه نوبل پزشکی پیش از دریافت جایزه درگذشت»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر