هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۹, شنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 10/01/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه صدور احکام ۵ تا ۱۵ سال زندان برای ۲۰ پزشک در يمن را محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری رويترز، اين پزشکان در تظاهرات ضدحکومتی بحرين بازداشت شده‌اند، اما حکومت بحرين آنها را به دزدی و جرايمی ديگر متهم کرده است. شيعيان بحرين از حدود ۶ ماه پيش در اعتراض به تبعيض‌های فرقه‌ای در اين کشور دست به اعتراض زده و خواستار اصلاحاتی در آن کشور شده اند، اما حکومت سنی‌ مذهب بحرين با کمک عربستان سعودی و امارات متحدۀ عربی، اين اعتراض‌ها را سرکوب کردند. ناآرامی‌های بحرين تاکنون دست‌کم ۳۰ کشته و صدها زخمی برجای گذاشته است و بيش از هزار نفر از شيعيان نيز بازداشت شده‌اند.  
 


خبرگزاری رويترز به نقل از رسانه های مصری گزارش داد که شان پن، هنرپيشه معروف آمريکايی، روز جمعه به هزاران معترض مصری پيوست. معترضين  يک گردهمايی گسترده را با عنوان "اصلاح انقلاب" درميدان التحرير قاهره برگزار کرده بودند. تظاهر کنندگان  خواستارفشار بر شورای نظامی حاکم بر مصر برای  سرعت بخشيدن به روند انتقال قدرت به غير نظاميان و نيز لغو قوانين به جای مانده از دوران حسنی مبارک در مواجهه با مخالفان حکومت شدند. روزنامه الاهرام به نقل از شان پن نوشت که «جهان از انقلاب شجاعانه مصر با هدف کسب آزادی الهام گرفته است.» بر اساس گزارش ها، اين هنرپيشه آمريکايی همراه با يک هنرپيشه مشهور مصری با حمل يک پرچم مصر در اين گردهمايی شرکت کرده بود. به نوشته روزنامه الاهرام، شان پن همچنين گفت: روشن است که آزادی در يک شب به دست نمی آيد. هنوز مبارزه در پيش است و موضوعاتی مانند انتقال قدرت از نظاميان به مردم در دستور کار قرار دارد.  
 


ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز جمعه از خبر صدور حکم ۶ سال زندان برای محسن آرمين، نماينده سابق مجلس و سخنگوی سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی، انتقاد کرد. وی گفت: «ما ازخبر صدور ۶ سال زندان برای محسن آرمين به دليل استفاده از حق آزادی بيان و تجمع در ايران، عميقا نگران شده‌ايم.» وب‌سايت «کلمه» روز پنجشنبه گزارش داد که محسن آرمين به اتهام اجتماع عليه نظام و تضعيف نظام به شش سال حبس تعزيری محکوم شده است. آقای آرمين در سال گذشته بازداشت و پس از حدود ۷۰ روز بازداشت در بند دو الف سپاه به قيد وثيقه آزاد شده بود.  
 


هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، روز جمعه از آنچه سرکوب خشن اقليت‌های مذهبی و آزادی بيان در ايران ناميد، عميقا ابراز نگرانی کرد. خانم کلينتون در بيانيه ای که صادر کرد، گفت: «آمريکا نسبت به اخبار مربوط به اقدامات حکومت ايران در سرکوب مردم اين کشور نگران است.» وی رهبران جمهوری اسلامی ايران را به دورويی متهم کرد و گفت: «آنها ادعا می‌کنند که مدافع  آزادی و حقوق شهروندان خود و مردم منطقه هستند، ولی حکومت ايران همچنان به سرکوب همه مخالفان ادامه می دهد.» وزير امورخارجه آمريکا در بيانيه خود به ويژه نسبت به وضعيت يوسف ندرخانی، کشيش مسيحی که در رشت به اعدام محکوم شده است، ابراز نگرانی کرد.  
 


معاون وزير خارجه افغانستان گفت که مقام های افغان و ديپلمات های پاکستان، ايران، هند و ساير قدرت های اصلی در منطقه روز جمعه در پايتخت نروژ، ديدار و در مورد مسايل افغانستان تبادل نظر کرده اند. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، جاويد لودين به خبرنگاران گفت که همکاری کشورهای همسايه افغانستان برای حل منازعه در اين کشور ضروری است. نشست يک روزه اسلو با همکاری نروژ و ترکيه برگزار شد. در اين نشست، ديپلمات های آمريکا و ساير اعضای دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد نيز شرکت داشتند. قرار است شرکت کنندگان در اين نشست، دو هفته ديگر در کابل، پايتخت افغانستان، گرد هم آيند.  
 


«دست‌اندرکاران فستیوال کن»، «انجمن کارگردانان»، «انجمن نویسندگان، آهنگسازان و کارگردانان فرانسه»، «سینما تک» فرانسهضمن محکومیت بازداشت شش مستندساز و تهیه‌کننده ایرانی، خواستار آزادی آنها شدند.انجمن‌ها و دست‌اندرکاران سینمای فرانسه ضمن محکومیت بازداشت شش مستندساز و تهیه‌کننده ایرانی، خواستار آزادی آنها شدند. «دست‌اندرکاران فستیوال کن»، «انجمن کارگردانان»، «انجمن نویسندگان، آهنگسازان و کارگردانان فرانسه»، «سینما تک» فرانسه و شرکت پخش «کانیبال فیلم»، و  شرکت فروش «واید منیجمنت» از جمله انجمن‌ها و  شرکت‌هایی هستند که خواستار آزادی این شش نفر شده‌اند. بیش از یک هفته‌ است که مجتبی میرطهماسب، هادی آفریده، ناصر صفاریان، شهنام بازدار، محسن شهنازدار(همگی مستندساز) وکتایون شهابی(تهیه‌کننده)، به اتهام «جاسوسی و فروش فیلم به شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی» دستگیر و روانه زندان شده‌اند. این دستگیری‌های پس از آن صورت گرفت که شبکه فارسی بی بی سی فیلمی از زندگی آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران به روی آنتن برد؛  پخش این فیلم در حالی صورت گرفت که برپایه برخی گزارش‌ها بر روی این شبکه بار دیگر پارازیت فرستاده شد. پس از  نمایش این فیلم بود که حملات به شبکه بی بی سی در رسانه‌های  دولتی و نزدیک به حکومت علیه بی‌بی‌سی افزایش یافت و وزارت اطلاعات هم  از بازداشت  «افراد مرتبط» با  این شبکه سخن گفت. در همین زمینه غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه نیز درباره افراد بازداشت‌شده گفته بود  این افراد «به صورت غیرقانونی مطالبی را تهیه می‌کردند و در اختیار بی‌بی‌سی قرار می‌دادند»  و «با گزارش رسمی وزارت اطلاعات تحت تعقیب قرار گرفتند.» این در حالی است که صادق صبا، مدير بی بی سی فارسی در گفت‌و‌گو با راديو فردا، تاکيد کرده است بی بی سی فارسی هيچ همکار و خبرنگاری در ايران ندارد و به هيچ مستندساز و برنامه سازی در داخل ايران سفارش ساخت مستند و برنامه‌ای را پيشنهاد نکرده است.  اکنون در بیانیه‌ای که انجمن‌ها و دست‌اندرکاران سینمای فرانسه منتشر کرده‌اند، آنها همچنین نسبت به وضعیت همکاران ایرانی خود که در بازداشت هستند ابراز نگرانی کرده‌اند. پیش از این  کامنوش شهابی، خواهر کتایون شهابی ( تهیه‌کننده) در گفت‌وگوبا رادیو فردا گفته بود که مسئولان هنوز اجازه نداده‌اند که  کتایون شهابی با خانواده ملاقات داشته باشد. وی همچنین درباره نحوه دستگیری خواهرش به رادیو فردا گفت: «وقتی خواهرم در را باز می‌کند، اين افراد وارد خانه می‌شوند و می‌گويند که ازطرف وزارت اطلاعات آمد‌ه‌ايم و می‌خواهيم که منزل شما را تفتيش کنيم و مدرکی هم از طرف وزارت اطلاعات نشان می‌دهند. ..همه وسايل خواهرم نظير کامپيوتر و تعدادی فيلم و سی دی را با خودشان می‌برند و بعد ... به اتفاق خواهرم به دفتر او مراجعه می کنند و در آنجا دسته چک، پاسپورت، کليه مدارک و کامپيوتر او را جمع می کنند و بعد می‌گويند که ما حکم جلب شما را هم داريم. حکم بازداشت خواهرم را نشان می‌دهند و ايشان را با خودشان ظاهرا به اوين می برند.»  پیش از این خانه سینمای ایران، دست‌اندرکاران فستیوال ونکوور و فستیوال مانهایم-هایدلبرگ آلمان نیز خواستار آزادی این شش نفر شده بودند.
 


سازمان عفو بين الملل باانتشار بيانيه ای نسبت به آنچه ادامه بازداشت خودسرانه مير حسين موسوی و مهدی کروبی، رهبران معترضان در ايران، ناميد، اعتراض کرد. در اين بيانيه که روز پنجشنبه منتشر شد، آمده است که آقای موسوی و همسرش، زهرا رهنورد، و نيز آقای کروبی، از روز ۲۵ بهمن سال گذشته تاکنون در حصر خانگی به سر می برند. سازمان عفو بين الملل در بيانيه خود خواستار آزادی مير حسين موسوی و مهدی کروبی و همچنين زهرا رهنورد شده است.
 


وبسايت کلمه گزارش داد ۱۰۰ کارگر شرکت فلارک، مجری طرح لوله کشی قطره بارانی مزارع کشاورزی، در شهرستان کامياران، در اعتراض به دريافت نکردن ۵ ماه حقوق دست به اعتصاب زده اند. به گزارش کلمه، اعتصاب اين کارگران از روز چهارشنبه پيش آغاز شده است و آنان از ورود و خروج ماشين آلات و کارفرمايان به محل کار جلوگيری کرده و خواهان پرداخت حقوق معوقه خود شده اند. در ساليان اخير، کارگران شمار زيادی از کارخانه ها در ايران در اعتراض به دريافت نکردن حقوق خود دست به اعتصاب زده اند.  
 


وبسايت جرس، نزديک به اصلاح طلبان، گزارش داد که حميد موذنی، فعال سياسی و روزنامه نگار در بوشهر، توسط نيروهای اداره اطلاعات بوشهر بازداشت شده است. بر اساس اين گزارش، اتهام او مشخص نيست و به خانواده اش هم توضيحی نداده اند. آقای موذنی در تماسی کوتاه با خانواده اش از سلامتی خود خبر داده است. وی که روزنامه نگار و عضو شورای مرکزی شعبه بوشهر سازمان ادوار تحکيم وحدت است، از هواداران مهدی کروبی در انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ بود.
 


کاخ سفيد روز جمعه اعلام کرد که آمريکا اعتقاد دارد که علی عبدالله صالح، رييس جمهوری يمن، بايد به سرعت انتقال قدرت در اين کشور را آغاز کند و اين موضع با کشته شدن رهبر القاعده در يمن تغيير نکرده است. به گزارش خبرگزاری رويترز، يکی از سخنگويان کاخ سفيد گفت: همکاری با دولت يمن در قتل انور العولقی، رهبر القاعده در آن کشور مهم بود، اما آقای صالح بايد به قول خود مبنی بر انتقال قدرت عمل کند. سخنگوی کاخ سفيد همچنين خواستار آن شد که دولت يمن خشونت عليه مردم اين کشور را متوقف کند. اشاره وی به برخورد دولت يمن با تظاهرات مخالفان علی عبدالله صالح است که خواستار سرنگونی اش هستند.
 


سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز جمعه از خبر صدور حکم شش سال زندان برای محسن آرمين، نماينده مجلس ششم و سخنگوی مجاهدين انقلاب اسلامی، انتقاد کرده است و هیلاری کلینتون نیز از سرکوب خشن اعتقادات اقليت های مذهبی و آزادی بيان در ايران «عميقا» ابراز نگرانی کرده است.ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز جمعه از خبر صدور حکم شش سال زندان برای محسن آرمين، نماينده مجلس ششم و سخنگوی مجاهدين انقلاب اسلامی، انتقاد کرده است. ويکتوريا نولند گفته است: «ما ازخبر صدور شش سال زندان برای محسن آرمين نماينده سابق مجلس به دليل استفاده از حق آزادی بيان و تجمع در ايران، عميقا نگران شده‌ايم.» وب‌سايت «کلمه» روز پنجشنبه گزارش داد که محسن آرمين عضو ارشد و سخنگوی سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی به شش سال حبس تعزيری محکوم شده است. محسن آرمين در گفت و گو با کلمه گفته است که قاضی صلواتی رئيس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران اين رای را صادر کرده است و وی به «اجتماع عليه نظام و تضعيف نظام » متهم شده است. طبق اين گزارش محسن آرمين سال ۱۳۸۹ دستگير، و پس از حدود ۷۰ روز بازداشت در بند دو الف سپاه به قيد وثيقه آزاد شده بود. انتقاد از سرکوب آزادی ها در ايران در همين حال، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمريکا، نیز  روز جمعه در بيانيه ای از سرکوب خشن اعتقادات اقليت‌های مذهبی و آزادی بيان در ايران «عميقا» ابراز نگرانی کرده است. در بيانيه  هیلاری کلینتون آمده است: «آمريکا  عميقا نسبت به اخباری که درباره اقدامات حکومت ايران در سرکوب مردم اين کشور نگران است.» وی رهبران جمهوری اسلامی را به دورويی متهم کرده و گفته است: آنها ادعا می‌کنند که مدافع  آزادی و حقوق شهروندان خود و مردم منطقه هستند، ولی حکومت ايران همچنان به سرکوب همه مخالفان ادامه می دهد. وزیر امورخارجه آمريکا در اين بيانيه به ويژه نسبت به وضعيت يوسف ندرخانی، کشيش مسيحی که در شت به اعدام محکوم شده است، ابراز نگرانی کرده است. کاخ سفيد نيز روز پنجشنبه در خصوص پرونده يوسف ندرخانی هشدار داده و گفته بود اجرای حکم اين کيشی ايرانی بيانگر «بی اعتنايی کامل» رهبران جمهوری اسلامی به آزادی مذهب خواهد بود. يوسف ندرخانی در ۱۹ سالگی از اسلام به مسيحيت گرويد. وی به همراه همسرش  دو سال پيش  در رشت بازداشت شدند. يوسف ندرخانی در دادگاه بدوی به اتهام  «ترک دين » و «دعوت ساير مسلمانان به مسيحيت»، «ايجاد يک کليسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» به اعدام محکوم  شد. براساس قوانين شريعت اسلامی کسانی که از اسلام به دين ديگری بگروند به جرم ارتداد به اعدام محکوم می شوند. پس از تاييد حکم اعدام يوسف ندرخانی در دادگاه تجديد نظر، وی سال گذشته از دادگاه  ديوان عالی تقاضای تجديد نظر کرد. همسر  يوسف ندرخانی که در دادگاه بدوی به حبس ابد محکوم شده بود، با حکم دادگاه تجديد نظر آزاد شده است. طی روزهای اخير  موضع حکم اعدام يوسف ندرخانی، واکنش‌های بين‌المللی در پی داشته است. کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپايی، روز پنجشنبه خواستار آن شد که ايران به  تعهدات‌ خود احترام گذاشته و يوسف ندرخانی را آزاد کند و لهستان، رياست دوره‌ای اتحاديه ارويا را بر عهده دارد، نيز با احضار سفير ايران خواستار توقف حکم اعدام اين مسيحی ايرانی شد. ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا، و جان بينر، رييس مجلس نمانيدگان آمريکا، نيز خواستار آزادی  اين کشيش محکوم به اعدام در ایران شدند. انتقاد از سرکوب  اقليت‌های مذهبی هیلاری کلینتون در بيانيه روز جمعه خود تصريح کرده است: صدور حکم اعدام برای يوسف ندرخانی، نشانگر سرکوب و تهاجم «خشن  عليه پيروان» اقليت‌های مذهبی در جمهوری اسلامی ايران، از جمله زرتشتی‌ها، دراويش، و بهاييان است. وزیر امور خارجه آمريکا همچنين با انتقاد از اقدامات حکومت ايران در بازداشت روزنامه‌نگاران و سينماگران گفته است، حکومت جمهوری اسلامی می‌کوشد با ارسال پارازيت ماهوار‌ ای و  اختلال مستمر اينترنت دسترسی به اطلاعات را محدود کند. وزیر امور خارجه آمريکا گفته است: «ما همچنان از حکومت (ايران ) می‌خواهيم تا به حقوق بشر  و آزادی همه کسانی که در ايران زندگی می‌کنند، احترام بگذارد.» نيروهای امنيتی ايران ۱۰ روز پيش  شش سينماگر ايرانی را بازداشت کردند. براساس گزارش‌ها رسانه‌های خبری مجتبی ميرتهماسب، ناصر صفاريان، مهدی آفريده و محسن شهرنازدار،  سينماگر،  به همراه کتايون شهابی، تهيه‌کننده فيلم به اتهام به ارتباط با شبکه خبری «بی بی سی» بازداشت شده اند.
 


باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز جمعه از کشته شدن رهبر القاعده در يمن استقبال کرد و آن را مرحله برجسته و مهمی در مبارزه عليه اين گروه تروريستی دانست. به گزارش خبرگزاری ها، آقای اوباما گفت که قتل انور العولقی ثابت کرد که القاعده و متحدانش هيچ مکان امنی را نمی توانند پيدا کنند. مقام های يمنی روز جمعه اعلام کردند که انور العولقی، روحانی برجسته عضو گروه القاعده که در يمن به سر می برد، کشته شده است. انور العولقی متولد آمريکا بود و حملات هوايی پياپی آمريکا برای کشتن وی بارها ناکام مانده بود.
 


فعالان سوری روز جمعه گفتند که نيروهای امنيتی اين کشور ، چهار نفر از مخالفان حکومت بشار اسد را به قتل رسانده اند. خبرگزاری رويترز همچنين به نقل از اين فعالان نوشت که در شهر  رستن در استان حمص، ميان نيروهای دولتی و افراد مسلح و جداشدگان از  ارتش سوريه، درگيری مسلحانه رخ داده است. در همين حال، خبرگزاری دولتی سوريه، سانا، گزارش داد که هفت سرباز و پليس به دست «تروريست‌ها» کشته و  ۳۲ نفر ديگر زخمی شده‌اند. به گفته سازمان ملل متحد، در شش ماهی که از  ناآرامی‌ها در سوريه می‌گذرد، دست کم ۲۷۰۰  نفر کشته شده اند که حدود ۱۰۰ نفر از آنان کودک بوده اند. در اين ميان، دولت سوريه می‌گويد از زمان آغاز ناآرامی‌ها در اين کشور، بيش از ۷۰۰ پليس و سرباز به دست افراد مسلح که از سوی کشورهای خارجی حمايت می‌شوند، کشته شده‌اند.
 


نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، روز جمعه گفت که در روزهای آينده با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ديدار و درباره بحران مالی يونان مذاکره خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری رويترز، آقای سارکوزی بدون اشاره به زمان مشخص اين ديدار، حمايت از يونان را يک تعهد اخلاقی برای اروپا توصيف کرد. رييس جمهوری فرانسه با اعلام اينکه نخست وزير يونان به او در مورد اجرای تعهدات آتن به اتحاديه اروپا اطمينان خاطر داده است، گفت: شکست يونان به معنای شکست تمام اروپا خواهد بود. سخنان آقای سارکوزی پس از تصويب طرح تقويت صندوق کمک به خروج از بحران حوزه يورو در پارلمان آلمان ابراز شده است. سران منطقه يورو در تابستان سال جاری در مورد بسته دوم کمک های مالی به يونان به توافق رسيدند، اما پس از آنکه آتن نتوانست برنامه های رياضتی خود را به طور کامل اجرا کند، نگرانی از احتمال ورشکستگی اين کشور افزايش يافت.  
 


خبرگزاری رويترز روز جمعه گزارش داد که در پی انفجار بمب کارگذاشته شده در يک اتوموبيل در شهر شيعه نشين هيلا، حداقل ۱۸ نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند. بر اساس اين گزارش، اين انفجار در نزديکی يک مسجد و در زمانی روی داد که يک مراسم عزاداری به مناسبت مرگ يکی از سران عشاير محلی در هيلا برگزار شده بود. هيلا در ۱۰۰ کيلومتری جنوب شهر بغداد قرار دارد.  
 


شورای امنيت سازمان ملل متحد روز جمعه با صدور قطعنامه ای از اتحاديه آفريقا درخواست کرد تا شمار نيروهايش در کشور سومالی را به ۱۲ هزار نفر افزايش دهد. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، در حال حاضر، حدود ۹ هزار نيروی وابسته به اتحاديه آفريقا در سومالی مستقر هستند. شورای امنيت سازمان ملل متحد هدف از درخواست برای افزايش ۳ هزار نفری نيروهای اتحاديه آفريقا را افزايش امنيت در شهر موگاديشو، پايتخت سومالی، دانست. اين شورا همچنين از دولت انتقالی سومالی خواست تا در مدت يک سال آينده، انتخابات در آن کشور را برگزار کند.
 


رالف سومدیک و میشاییل هنکه دستیاران آلمانی حمید استیلی و پرویز مظلومی در تیم‌های پرسپولیس و استقلال هستند. انعقاد قرارداد این دو باشگاه با سومدیک و هنکه اگرچه بازتاب چشمگیری در رسانه‌های نزدیک به دو باشگاه داشت، اما پیشینه حضور مربیان آلمانی در ایران و کارنامه آنها چندان موفق نیست.رالف سومدیک و می‌شاییل هنکه دستیاران آلمانی حمید استیلی و پرویز مظلومی در تیم‌های پرسپولیس و استقلال هستند. انعقاد قرارداد این دو باشگاه با سومدیک و هنکه اگرچه بازتاب چشمگیری در رسانه‌های نزدیک به دو باشگاه داشت، اما پیشینه حضور مربیان آلمانی در ایران و کارنامه آنها چندان موفق نیست. حتی مربیان اسم و رسم‌دار آلمانی نیز یا ناکام شده‌اند یا در نیمه‌های راه به خاطر مشکلات متعدد، قرارداد خود را زیر پا گذاشته و از ایران رفته‌اند. برخی مربیان آلمانی نیز به دلیل بیکاری، بازنشستگی و نداشتن پیشنهاد کار در اروپا به ایران آمده‌اند. آیا صرف حضور یک مربی آلمانی در ایران، برای انتقال نظم، دیسیپلین، جنگندگی و سیستم و ساختار فوتبال آلمان به ایران کفایت می‌کند؟ مخالفان حضور مربیان آلمانی می‌گویند، آنها‌ با فرهنگ فوتبال ما سازگاری ندارند. نحوه برقراری ارتباط با ایرانیان را نمی‌دانند. آنها همچنین از دخالت دلالان صحبت می‌کنند. رسانه‌های ورزشی در ایران گزارش‌هایی از یک «سبزی فروش» در آلمان منتشر کردند که با یک مربی به ایران آمد و تا نشستن روی نیمکت یک تیم پر طرفدار نیز ارتقا پیدا کرد. اما موافقان حضور مربیان آلمانی می‌پرسند «فرهنگ فوتبال ما» یا «روحیات خاص ما ایرانیان» در ورزش فوتبال یعنی چه؟ مگر ژاپنی‌ها، کامرونی‌ها، کره‌ای‌ها یا خلیج فارسی‌ها فرهنگ متفاوتی ندارند؟ آیا حاشیه‌های تمام نشدنی بازیکنان ۵۰۰ میلیون تومانی یا بی‌انضباطی‌های بازیکنان را می‌توان به «روحیات خاص ایرانیان» ربط داد؟ تاریخچه حضور مربیان آلمانی در فوتبال ایران پزشکی که پس از معاینه چخوف نا‌امیدانه از اتاق بیمار محتضر بیرون رفت، در را که بست، فقط از اتاق خارج نشد، او از تاریخ هم بیرون رفت. دیگر هیچ جا نامی از او برده نشد و ردی از حضورش به جا نماند. اگر چخوف ساعتی بعد جان داد، طبیب را از‌‌ همان لحظه خروج از اتاق باید مرده دانست. به نظر می‌رسد غیر از یورگن گده، از نگاه هواداران فوتبال ایران، تقریباً بقیه مربیان آلمانی که طی۲۰ سال اخیر به ایران آمده‌اند، هنگام خروج، نه فقط از دیار ما که از گردونه فوتبال جهان هم بیرون افتاده‌اند. کم نیستند آلمانی‌های (اول گمنام و بعداً بدنام) در فوتبال ایران. هلموت کوزمل زمستان سال ۱۳۶۸ آمد. روزهای رکود ورزش ایران بود و در گزارشی که برنامه ورزش و مردم پخش کرد، مشخص بود که مردم هم دوست دارند یک مربی خارجی حتی بدون اسم و رسم روی نیمکت تیم ملی بنشیند. کوزمل ۲۰ روز ماند و به توافق نرسید. این به توافق نرسیدن، اتفاق بزرگی برای فوتبال ایران بود. زیرا علی پروین سرمربی تیم ملی شد و بازی‌های آسیایی پکن را فتح کرد که پس از انقلاب، اولین قهرمانی فوتبال ملی ایران بود. اما هانس دیتر اشمیت برخلاف کوزمل روی نیمکت پرسپولیس نشست. او ۸ سال پیش روی نیمکت پرسپولیس می‌نشست اما امروز هواداران پرسپولیس هیچ خاطره‌ای از او ندارند. از دوران سرمربیگری راینر سوبل نیز خاطره‌ای به جا نمانده جز ماجرای ستایش‌های او از علی پروین که در برنامه ۹۰ مشخص شد بخشی از آن اظهار ارادت‌ها، صرفاً لغزش در ترجمه توسط داماد علی پروین بوده است. ارنست میدن دروپ نیز مربی سر‌شناسی بود. سال‌ها سابقه در بوندس لیگا داشت. فرتوت و کهنسال هم نبود. اما او نیز که روی نیمکت تراکتور سازی نشست، موفق نبود. مثل برند کراوس در پگاه رشت و رولند کخ در استقلال. یکی از تلخ‌ترین خاطرات فوتبال ایران از مربیان آلمانی به آگون کوردس اختصاص دارد. در بازی تدارکاتی تیم ملی امید در ویتنام، علی کریمی ستاره ۲۰ ساله ایران با تورو کامیکاوا داور ژاپنی درگیر شد تا یک سال از بهترین دوران فوتبال خود را از حضور در تمام مسابقات محروم شود. کوردس نیز از یکی از پر مهره‌ترین تیم‌های امید در تاریخ فوتبال ایران جدا شود. کریمی اگر با آن تیم به المپیک سیدنی راه می‌یافت؛ شاید انتقال او به اروپا نیز ۵ سال زود‌تر صورت می‌گرفت. سرنوشت پییر لیت بارسکی غم انگیز‌تر از تمام آلمانی‌های اخراجی یا مستعفی در فوتبال ایران است. او بی‌خبر از ایران گریخت؛‌‌ همان کاری که در سال ۲۰۰۱ محمد مومنی و سهراب بختیاری‌زاده با ارزروم اسپور کرده بودند! حمید سجادی مدیرعامل باشگاه سایپا که می‌گفت سوابق اخلاقی و رفتاری لیت بارسکی را مطالعه کردم، در فاصله‌ای کوتاه عذر این مربی را به خاطر سوء رفتار و اخلاق غیرحرفه ای‌اش خواست! در این بین، ورنر لورانت حضور موفقی داشت و پایه‌هایی قهرمانی سایپا را گذاشت. اما حتی او نیز در میانه‌های راه، ناگهان از ایران رفت تا هدایت تیم به علی دایی سپرده شود. اریش روته مولر آنالیزور تیم ملی آلمان در دوران سرمربیگری کلینزمن نیز خودش اعتراف کرد که وقتی در تیم ملی دستیار علی دایی بود، به مشورت‌های او اهمیتی نمی‌داد و به همین خاطر نتوانسته در ایران تاثیر گذار باشد. فرید اشرفیان: نگاه آنها کوتاه مدت است فرید اشرفیان کار‌شناس فوتبال مقیم آلمان است. از نویسندگان هفته نامه معتبر کیکر که نامی آشنا در دنیای فوتبال است. او همچنین با شبکه‌های تلویزیونی از جمله ARD، اسکای اسپورت و ZDF همکاری می‌کند. اشرفیان همچنین مسئولیت اردوهای تدارکاتی باشگاه استقلال در سال‌های ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ را در آلمان بر عهده داشته است. او در جام جهانی فوتبال زنان به میزبانی آلمان نیز عضوی از کمیته برگزاری رقابت‌ها بود. اشرفیان یکی از مهم‌ترین نکات در ناکامی مربیان آلمانی در فوتبال ایران را عدم وجود قابلیت هماهنگی میان فرهنگ اجتماعی آلمان با اوضاع حاکم بر فوتبال ایران می‌داند. اشرفیان می‌گوید این دو وضعیت متناقض، هرگز با یکدیگر جوش نخواهند خورد و تفاهمی بین این دو رویه برقرار نخواهد شد. او حکمفرما بودن دیسیپلین مطلق و روحیه شکست‌ناپذیری و استقامت تا سرحد توان را مشخصه‌های اصلی فوتبال آلمان می‌داند. به اعتقاد فرید اشرفیان، بخشی از پروسه جذب مربیان آلمانی در ایران برای تزیین نیمکت و خودنمایی مدیران انجام می‌شود. او به مصاحبه‌های حبیب کاشانی و علی فتح الله‌زاده در آغاز فصل یازدهم اشاره می‌کند که با نوعی چشم و همچشمی، تاکید می‌کردند که می‌توانند مربی آلمانی بیاورند و چنین اقدامی را نوعی موفقیت می‌دانستند. شما پیشینه آلمانی‌ها در فوتبال ایران را چطور می‌بینید؟ فرید اشرفیان: راینر سوبل در دهه ۹۰ سرمربی کایزرسلاترن بود اما در ‌‌نهایت با دلخوری شدید از مترجم آلمانی پرسپولیس که داماد علی پروین است از این تیم جدا شد. رولند کخ هم در استقلال ناکام ماند. چنین وضعیتی تقریباً برای تمام مربیان آلمانی در فوتبال ایران تکرار شده است. چرا مربیان آلمانی با وجود ناکامی پیشینیان خود، باز هم از حضور در ایران استقبال می‌کنند؟ نخستین انگیزه پول است. پولی که شاید حتی بار مالیاتی هم برایشان در پی نداشته باشد. فقدان پیشنهاد در آلمان هم روی دیگر ماجراست. سومدیک را چقدر می‌شناسید؟ سومدیک دروازه‌بان اصلی بوخوم بود و فینال جام حذفی آلمان در سال ۱۹۸۸ را هم تجربه کرد. او ۱۴ سال گلری کرد و از سال ۹۵ تا ۹۹ کمک مربی و مربی دروازه‌بان‌ها در همین باشگاه بود. سومدیک از سال ۹۹ تا ۲۰۰۱ سرمربی بوخوم شد. بعد رفت آفریقا و هدایت تیم غنا را برعهده گرفت. در هامبورگ و دورتموند دستیار بود. سومدیک قبل از آمدن به ایران، ابتدا دستیار توماس دال در گنچلربیرلیگی بود و سپس جای او را در این تیم گرفت. میشاییل هنکه چطور؟ او از موفق‌ترین کمک مربیان تاریخ بوندس لیگاست و حتی لقبی هم در این خصوص دارد. وقتی در سال ۲۰۰۵ سرمربی لاترن شد و آنها سقوط کردند، دیگر هیچ وقت سرمربیگری نکرد. به عنوان دستیار هیتسفلد در دورتموند دو بار قهرمانی را تجربه کرد. در دوران اوتمار هیتسفلد در بایرن مونیخ نیز به عنوان دستیار، افتخارات متعددی کسب کرد. او ۹ سال در دورتموند دستیار بود و ۶ سال در بایرن. در دوران کلینزمن نیز در بایرن دستیار بود. در اف ث کلن هم دستیاری کرد. یک سال بیکار شد و سپس به ایران آمد. آیا این مربیان که پیشینه قابل اعتنایی هم دارند، می‌توانند تاثیری متناسب با وزن و اعتبار خود در فوتبال ایران به جا بگذارند؟  ببینید مهم‌ترین نکته اینجاست که مربیان آلمانی، به فوتبال ایران به عنوان یک پروسه دراز مدت نگاه نمی‌کنند. می‌دانند که ثباتی در فوتبال ایران وجو ندارند. آنها از تجربیات همدیگر در ایران آگاهی دارند. می‌دانند که در میانه‌های فصل ممکن است مدیر باشگاه و حتی نام باشگاه تغییر کند. به همین خاطر وقتی دعوت به کار می‌شوند، به چشم یک دوره کاری کوتاه مدت به ایران می‌نگرند و بر‌‌ همان اساس نیز برای تیم خود برنامه‌ریزی می‌کنند. در غیاب امکانات سخت افزاری استاندارد که حتی تیم‌های لیگ برتری را نیز آزار می‌دهد و با توجه به تفکر غالب در فوتبال ایران، من برقراری نظم آلمانی و نتیجه‌گیری آلمانی در فوتبال ایران را فعلاً غیرممکن می‌بینم.
 


در انفجار يک خودروی بمبگذاری شده در نزديکی مسجدی در شهر حله در جنوب بغداد ۱۷ کشته و ۴۱ زخمی برجای گذاشت. اين انفجار در پارکينگ مسجدی که مردم برای شرکت در مراسم سوگواری در آن حضور داشتند رخ داده است.در انفجار يک خودروی بمبگذاری شده در نزديکی مسجد شيعيان در شهر حله در جنوب بغداد  ۱۷ کشته برجای گذاشت. پليس عراق می گويد: اين انفجار  عصر روز جمعه در  پارکينگ مسجدی که مردم برای شرکت در مراسم سوگواری در آن حضور داشتند رخ داده است. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، ۴۱  نفر در اين انفجار  زخمی شده اند.شهر حله در شهر  ۹۵ کيلومتری جنوب بغداد قرار داده است.  روز پنجشنبه يک مهاجم انتحاری خودروی بمبگذاری شده ای در نزديکی بانکی در شهر کروک که نيروهای پليس برای دريافت حقوق خود روبروی آن به صف ايستاده بودند، منفجر کرد. اين حادثه به کشته شدن دو نفر و زخمی شدن دستکم ۶۰ نفر ديگر انجاميد.   به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس سرحت قادر ، سخنگوی پليس کرکوک گفت در اين انفجار يک غير نظامی و يک نيروی پليس کشته شدند و بيشتر زخمی ها هم از نيروهای پليس بودند. به گفته او سرهنگ سلام زنگنا از مسئولن امنيتی است که در اثر شدت جراحات، در بيمارستان کروک جان خود را از دست داد. صادق مروان از نيروهای پليس زخمی شده در انفجار که در بيمارستان بستری است، درباره انفجار گفت: «فرزندانم منتظرم هستند تا با حقوق به خانه برگردم و برای آن ها کيف مدرسه و لوازم التحرير بخرم اما به جای آن خبر ناراحت کننده ای درباره من دريافت خواهند کرد.» صادق که هنگام انفجار، در صف دريافت حقوق روبروی در اصلی بانک ايستاده بود افزود :«اين تروريست ها ميان نظاميان و افراد غير نظامی فرق نمی گذارند.» کرکوک ۲۹۰ کيلومتری شمال بغداد پايتخت عراق واقع است. اين شهر نفت خيز از سالها پيش محل تنش ميان اقوام کرد، عرب سنی مذهب و ترکمن ها بود که همگی خود را صاحب حق در شهر می دانند. معمولا مسولان امنيتی در سراسر عراق در معرض حملات گروه های شبه نظامی قرار می گيرند. اين گروه ها مسئولان نظامی را متهم به همکاری با آمريکا می کنند. افزايش حملات عليه نيروهای امنيتی عراق از سوی گروه های تندرو نشان از ادامه ضعف نيروهای عراقی در تامين کامل امنيت دارد. اين حملات در آستانه خروج نيروهای آمريکايی از عراق تا پايان سال جاری ميلادی صورت می گیرد. مسئولان عراقی پنجشبه از کشته شدن يک افسر پليس به دست موتور سواران مسلح در بغداد خبر دادند. پليس و منابع پزشکی همچنين خبر دادند که پنجشنبه يکی از کارمندان تلويزوين دولتی عراق در اثر جراحات وارده از شليک گلوله توسط افراد مسلح ناشناس، جان خود را از دست داد. اين کارمند چهارشنبه مورد حمله قرار گرفت. از سويی ديگر زياد الذرب نماينده پارلمان عراق به عنوان نامزد تصدی وزارت برق عراق به جای رعد شلال که چهارشنبه برای بازجويی در خصوص اتهام های متعلق به فساد در اين وزاتخانه بازداشت شده بود معرفی شد. الذرب گفت که بازجويی از فساد در وزارتخانه برق در سال ۲۰۰۷ صورت گرفت که در آن هنگام شلال در راس وزارتخانه قرار نداشت. شلال چهارشنبه به دليل بی توجهی به احضاريه صادره از سوی کميته «پاکی» دولت توسط پليس دستگير شده بود که ساعاتی پس از آن آزاد شد. شلال آوريل گذشته پس از متهم شدن به بی توجهی به قوانين و امضای قرار داد ۱.۷ ميلياد دلاری برای ساخت نيروگاه برق از سمت خود استعفا داد. شلال و الذريب هر دو از فراکسيون «العراقيه» هستند که عرب های سنی اکثريت را در آن در دست دارند.
 


عباس لسانی که به همراه چند تن دیگر از فعالان مدنی استان اردبيل روز ۱۸ شهريور در جريان اعتراضات به خشک شدن درياچه اروميه دستگير شده بود، طی تماسی کوتاه با خانواده خود گفته است که اعتصاب ۱۶ روزه خود را شکسته و اگر اتفاقی برايش رخ دهد، بخاطر اعتصاب غذا نيست. عباس لسانی که به همراه چند تن دیگر از فعالان مدنی استان اردبيل روز ۱۸ شهريور در جريان اعتراضات به خشک شدن درياچه اروميه دستگير شده بود، طی تماسی کوتاه با خانواده خود گفته است که اعتصاب ۱۶ روزه خود را شکسته و اگر اتفاقی برايش رخ دهد، بخاطر اعتصاب غذا نيست.   به غير از آقای لسانی، عسگر اکبرزاده، مسلم اکبرزاده، ابراهيم رشيدی، حسن کريم‌زاده، عيسی عزيزی، نصرت‌الله ولی‌زاده، رحيم غلامی، حميد قوتی، علی خيرجو، مهدی اصولی، علی بابايی و بابک جوانشير اسامی چند تن از فعالان آذربايجانی در استان اردبيل است که در تظاهرات پراکنده اردبيل در اعتراض به خشک شدن درياچه اروميه بازداشت شده اند، فعالينی که از وضعيت آنها خبری نيست و بگفته خانم رقيه عليزاده، همسر آقای لسانی حداقل يک تن از بازداشت شدگان اردبيل بنام عسگر اکبرزاده در اعتصاب غذا به سر می برد.   روز جمعه ۱٨ شهريور نيروهای امنيتی عباس لسانی، زندانی سياسی سابق از سال ۸۳ تا ۸۶ و فعال مدنی آذربايجانی در اردبيل، را بدون نشان دادن هر گونه حکم بازداشتی در منزلش دستگير و به وزارت اطلاعات اين شهر منتقل کردند. وی قبلا اعلام کرده بود که در صورت بازداشت شدن، دست به اعتصاب غذا خواهد زد.»   آقای لسانی قبلا در ۲۴ شهريور طی تماسی کوتاه با خانواده خود، خبرداده بود که اعتصاب غذا کرده است.   رقيه عليزاده همسر عباس لسانی در گفتگو با راديو فردا می گويد: «هيچ خبری از وضعيت جسمانی وی نداريم، چون در اطلاعات تحت بازداشت است. اما ساعت ۱۰ و نيم شب دوشنبه ۵ دقيقه تماس تلفنی داشت، گفت که حالش خراب شده و به زور اعتصابش را شکسته است.»   خانم عليزاده در ادامه می گويد که همسرش گفته است: « به دوستان بگوييد که اگر اتفاقی برايم افتاد، به خاطر اعتصاب غذا نيست.»   آقای لسانی توضيح نداده است که منظور وی از «اتفاق» چيست، اما همسر وی می گويد که حال آقای لسانی خراب بود و به او سروم وصل کرده بودند.   خانم عليزاده می گويد که همسرش از ۱۸ شهريور تا روز دوشنبه دراعتصاب غذا بوده و طی دو تماس کوتاه تلفنی اش، در مورد اتهاماتی که به وی زده می شود چيزی نگفته است، «اما از صدايش معلوم بود که بی حال است و اصلا نمی تواند صحبت کند.»   همسر لسانی در ادامه می گويد که دو بار به دادسرا مراجعه کرده و گفته اند که هر تصميمی وزارت اطلاعات گرفت، همان (تصميم نيز) اجرا می شود و هيچ توضيحی در مورد اتهامات وارده نداده اند.   خانم رقيه عليزاده در ادامه می گويد که با خانواده عسگر اکبرزاده که جزو دستگير شدگان اردبيل است نيز صحبت کرده و آنها گفته اند که آقای اکبرزاده طی تماسی که يک دقيقه هم طول نکشيده بود، به خانواده خود اطلاع داده که در اعتصاب غذا است. در مورد ديگر بازداشت شدگان هنوز هيچ تماسی با خانواده ها نبوده است.   در جريان اعتراضات به خشک شدن درياچه اروميه و عدم تصويب طرح دوفوريتی آبرسانی به اين درياچه، طبق  گزارش سازمان ديده بان حقوق بشر، ماموران امنيتی و انتظامی استانهای آذربايجان شرقی، غربی و اردبيل تاکنون صدها نفر را دستگير کرده اند.   طبق گزارش مدافعين حقوق بشر، تاکنون چندين فعال بازداشت شده، منجمله عبدالله صدوقی، مهدی حميدی شفيق، جمشيد زارعی، تقی سلحشور و مهندس وحيد شيخ بگلو نيز اعتصاب غذا کرده اند، اعتصاب آقای صدوقی  منجر به خونريزی معده وی شده و مجبور به شکستن اعتصاب غذا شده است، اما در مورد وضعيت ديگر اعتصاب کنندگان هنوز اطلاعی داده نمی شود. بگفته ناظران، بعد از شدت گرفتن اعتراضات به وضعيت درياچه اروميه، جو امنيتی در شهرهای آذربايجان شدت يافته است.   دستگيری ۷۰ نفر در مراسم دفن   طبق گزارشات سايت های مدافع حقوق بشر، روز سه شنبه بيش از شصت فعال آذربايجانی در حين مراسم تشييع جنازه ابراهيم جعفرزاده و مينا کهربايی در خوی دستگير شده اند.   به گزارش ارگان خبری انجمن دفاع از زندانيان سياسی آذربايجانی در ايران (آداپ) ماموران امنيتی روز سه شنبه با «حمله» به شرکت کنندگان مراسم تشييع جنازه ابراهيم جعفرزاده و همسرش مينا کهربايی -که هردو از فعالين شناخته شده آذربايجانی بودند- و فرزندشان آيلا که روز دوشنبه همگی در جريان تصادف در سه راهی خوی کشته شده بودند، ۶۰ تن از  شرکت کتنندگان مراسم ختم را بازداشت کردند.     بنا بر گزارشها، اکثريت بازداشت شدگان مراسم دفن بعد از ۱۰ ساعت آزاد شده اند، اما چندين فعال مدنی هنوز در بازداشت به سر می برند.  
 


مانا نيستانی، کارتونيست ايرانی، روزهای شنبه و يکشنبه هفته گذشته سخنران يک جشنواره بين المللی با موضوع ادبيات و آزادی بيان در نروژ بود. او که سرفصل «يک ديکتاتور در کاريکاتور» را برای سخنرانی خود برگزيده بود در دو روز، با نشان دادن کارتون هايش به شرکت کنندگان، درباره ی نقض حقوق بشر در ايران سخن گفت.مانا نيستانی، کارتونيست ايرانی، روزهای شنبه و يکشنبه  هفته  گذشته سخنران يک جشنواره  بين المللی با موضوع ادبيات و آزادی بيان در نروژ بود. او که سرفصل «يک ديکتاتور در کاريکاتور» را برای سخنرانی خود برگزيده بود در دو روز، با نشان دادن کارتون هايش به شرکت کنندگان، درباره ی نقض حقوق بشر در ايران سخن گفت. اين هنرمند که در دو سال اخير در بيشتر طرح هايش، خفقان و سرکوب در جامعه ی ايران را به تصوير کشيده است، با نشان دادن مجموعه ای از آثارش، گزارشی از روند فعاليت هنری خود در سال های اخير ارائه داد و با اشاره به تقلب گسترده در دوره ی دهم انتخابات رياست جمهوری ايران در ۲۲ خرداد ۸۸، درباره سرکوب روزنامه نگاران، فعالان سياسی، فعالان جنبش زنان، دانشجويان ومنتقدان سياست های جمهوری اسلامی سخن گفت. او با نشان دادن يکی از کارتون هايش از بی تفاوتی غرب و برخی از ايرانی های داخل و خارج کشور نسبت به نقض حقوق شهروندی در ايران، انتقاد کرد. اين کارتون که باعث شد شرکت کنندگان به تشويق اين هنرمند بپردازند، جمعی را در يک گالری نشان می دهد که به عکسی خيره شده اند که در نگاه دقيق تر، عکس نيست بلکه پنجره ای بدون شيشه است که روبه روی آن مأموری با با باتون دختری سبزپوش را تهديد می کند. يکی ديگر از کارتون های نيستانی، مردی فربه را نشان می دهد که کيفی در دست دارد و با نوک پنجه هايش از ميان خون های ريخته شده با احتياط می گذرد و مراقب است پايش را روی خون نگذارد. او اين اثر را نيز نشان داد و به عافيت طلبی و فرصت طلبی برخی از کشورها اشاره کرد که خون های ريخته شده بر کف خيابان ها را ديدند و به خاطر حفظ منافع خود سکوت کردند و البته گفت در ميان هموطنان ما نيز فرصت طلبانی هستند که همواره ظلم را می بينند اما منفعت به آنان حکم می کند سکوت کنند. او همچنين به مشکلات متعددی که کاريکاتوريست های ايرانی با آن روبه رويند اشاره کرد و گفت در جوامعی مثل ايران تنها سياست های سرکوب گرانه ی حکومت، انديشه و آزادی بيان هنرمند را محدود نمی کند بلکه برداشت های برخی مخاطبان نيز خط قرمزهای تازه ای را برای هنرمند ترسيم می کند که عبور از آن ها می تواند رابطه ی هنرمند و مخاطب را دچار بحران کند. نيستانی گفت تجربه های چند سال اخير او، به او آموخته اند در پردازش سوژه ها و استفاده از نشانه ها بايد احتياط بيشتری به خرج دهد تا پيام او با سوءتفاهم برداشت نشود. نيستانی با نشان دادن يکی از کارتون هايش، که در آن از کارشناس يکی از شبکه های تلويزيونی خارج از ايران انتقاد کرده بود، به مشکلاتی که پس از انتشار اين کارتون سر راه او قرار گرفت اشاره کرد و گفت برخی مخالفان، او را از عوامل حکومت خوانده بودند.   مانا نيستانی با نشان دادن کاريکاتوری ديگر، به اعدام نوجوانان زير ۱۸ سال در ايران اشاره و يادآوری کرد در هفته ی اخير نوجوانی ديگر در ايران اعدام شده است. نيستانی همچنين از آماده کردن کتابی خبر داد که به ماجرای بازداشت سه ماهه ی او در ايران و خروجش از کشور می پردازد. او در اين کتاب تلاش کرده است ضمن ارائه ی تصويری از فضای سرکوب گرانه در ايران، دغدغه های روحی خود را از آن چه به بهانه ی کاريکاتوری از او موجب کشتار و سرکوب بی رحمانه ی گروهی از هموطنانش شده بود نشان دهد. اين کارتونيست همچنين در بخشی ديگر درباره ی تکنيک کارهايش، اتفاق هايی که به او الهام می دهند و هنرمندانی که بر وی تأثيرگذار بوده اند صحبت کرد. او در طول سخنرانی اش بارها از سوی شرکت کنندگان نروژی تشويق شد و تحسين آن ها را برانگيخت. در اين جشنواره تی شرت های سياه رنگی که کارتونی از اين هنرمند روی آن چاپ شده بود برای فروش عرضه می شد. شرکت کنندگان پس از خريدن تی شرت، آن را به مانا نيستانی می دادند تا روی طرح خودش را امضا کند. درباره ی جشنواره شانزدهمين جشنواره ی بين المللی ادبيات و آزادی بيان استاوانگر که در استان روگالاند، جنوب غرب نروژ، برگزارشد در چهار روز، از ۲۱ تا ۲۵ سپتامبر، ميزبان ۶۰ شاعر، داستان نويس، روزنامه نگار، عکاس و فيلمساز با مليت های مختلف بود. همچنين در اين جشنواره بيش از ۱۰ فيلم با موضوع آزادی بيان به نمايش درآمد که نخستين فيلم، «موج سبز» ساخته ی «علی صمدی احدی» درباره ی جنبش سبز مردم ايران پس از انتخابات ۲۲ خرداد هشتاد و هشت بود. برای شرکت در برخی سخنرانی ها، از جمله سخنرانی مانا نيستانی، و تماشای فيلم ها بايد بليط ارائه می شد و هزينه ی بليط ها بين هفت تا بيست و پنج يورو بود. در بخش ديگری از اين جشنواره که ويژه ی کودکان بود بيش از پانزده نويسنده و هنرمند در حوزه ی کودک و نوجوان، برای اين گروه های سنی برنامه اجرا کردند. صفحه ی دوم بروشور اين جشنواره به کاريکاتوری از مانا نيستانی اختصاص داده شده بود.
 


  علی عبدالله صالح رييس جمهور يمن می گويد در برابر مخالفانش گامی به پس نخواهد رفت. آقای صالح  در عين حال افزوده است که  اگر مخالفانش رفتار خود را تغيير دهند می توانند در انتخابات رياست جمهوری شرکت کنند. رييس جمهور يمن در گفت و گويی با واشنگتن پست و تايم  درباره وقوع يک جنگ داخلی در يمن هشدار داد.   علی عبدالله صالح با اشاره ضمنی  به سرلشکرعلی محسن الاحمراز فرماندهان  بلند پايه ارتش يمن که به انقلابيون پيوسته است، هشدار داد  که اگرمخالفانش به قدرت برسند، يمن را به جنگ داخلی سوق خواهند داد.   رييس جمهور يمن برای پايان دادن به سرکوب مخالفان، برگزار يک انتخابات آزاد و انتقال مسالمت آميز قدرت پس از دو دهه ماندن درپست رياست جمهوری،  ازسوی مخالفان داخلی و مجامع بين المللی تحت فشار است.   علی عبدالله صالح پس اززخمی شدن در جريان نا آرامی های اين کشور در تيرماه گذشته به عربستان سفر کرد اما پس از سه ماه بار ديگر به اين کشور بحران زده باز گشته است.  
 


 فعالان مصری، روز جمعه، گردهمايی گسترده ای با عنوان"اصلاح انقلاب" درميدان تحرير قاهره برگزار کردند.   تظاهر کنندگان  خواستارفشار بر شورای نظامی حاکم بر مصر برای  سرعت بخشيدن به روند انتقال قدرت به غير نظاميان و نيز لغو قوانين به جای مانده از دوران حسنی مبارک در مواجهه با مخالفان حکومت شدند.   فعالان مصری انتظا ردارند هزاران نفر به  گردهمايی اعتراضی آنان بپيوندند. شورای نظامی حاکم بر مصر اعلام کرده است که انتخابات پارلمانی، در تاريخ ۲۸ نوامبر سال جاری ميلادی ، با سيستمی ترکيبی، شامل ليستهای فردی کانديداها ونيز تَسهيم ِ به نسبتِ کرسی ها ميان مناطق و اقوام برگزار خواهد شد. با اين حال بسياری از گروههای سياسی از اينکه اين سيستم انتخاباتی باعث بازگشت هواداران حسنی مبارک به قدرت شود نگرانند.  
 


 معاون نخست وزير کنيا، اوهورا کنياتا، با حضور دريک جلسه مقدماتی دادگاه بين المللی جنايی، اتهام هماهنگ سازی جنايتهای انتقام جويانۀ پس از انتخابات رياست جمهوری دراين کشوررا رد کرد.   در جريان ناآرامی های پس از انتخابات سال ۲۰۰۷ در کنيا، تنها در فاصله چند هفته، بيش از۱۲۰۰ تن به قتل رسيدند و ۶۰۰ هزار نفر از خانه های خود آواره شدند. اين خشونتها در ابتدا به صورت درگيری محدود ميان طرفداران دو نامزد رقيب (اودينگا و کيباکی) آغاز شد اما پس از مدت کوتاهی به چرخه ای از خشونت و خونريزی انجاميد.   آقای کنياتا، معاون نخست وزير و از حاميان کيباکی ، متهم به راه اندازی مجموعه ای از خشونتها از جمله قتل و تجاوزهای جنسی عليه حاميان اودينگا شده است.   اوهورا کنياتا که فرزند اولين رييس جمهور کشور کنيا پس از استقلال است، اميد دارد که در انتخابات رياست جمهوری سال بعد، به اين مقام برگزيده شود.  
 


جبهه مشارکت ایران اسلامی با انتشار بیانیه ای ضمن انتقاد از دولت محمود احمدی نژاد گفته است که رقم سه هزار میلیارد تومان اختلاس افشا شده «رقمی جزئی از تاراج منابع ملی است» و فساد گسترده در حاکمیت، به نابودی جمهوری اسلامی منجر می‌شود.جبهه مشارکت ایران اسلامی با انتشار بیانیه ای ضمن انتقاد از دولت محمود احمدی نژاد گفته است که رقم سه هزار میلیارد تومان اختلاس افشا شده «رقمی جزئی از تاراج منابع ملی است» و فساد گسترده در حاکمیت، به نابودی جمهوری اسلامی منجر می‌شود. در بیانیه جبهه مشارکت ضمن ابراز تاسف از اختلاس سه هزار میلیارد تومانی که به گفته این تشکل «گریبانگیر بخش‌های عمده‌ای از ارکان حاکمیت شده»، با اظهار این‌که «اراده‌ای محکم برای مبارزه با فساد در میان مسئولان نمی‌بیند» گفته است: «مسئولان ارشد کشور خواسته یا ندانسته چشم خود را بر حقایق اداره کشور بسته‌اند.» در این بیانیه آمده است که مسئولان کشور «در صدد هستند این فاجعه بی‌نظیر در تاریخ حیات ایران را به یک تخلف از قانون، یا سوء استفاده تقلیل دهند و بدون ریشه‌یابی و واکاوی علل و عوامل آن، تنها چند مسئول دون پایه بانکی را مجازات نموده و با صدور چند حکم اعدام و زندان برای عوامل دست چندم، قاطعیت خود را به اثبات برسانند.» قوه قضاییه جمهوری اسلامی تایید کرده است که در پرونده بزرگترین اختلاس تاریخ ایران، عوامل دولتی نیز دست داشته‌اند و صادق آملی لاریجانی، رییس این قوه تاکید کرده که عنوان «اختلاس از ناحیه کارمندان دولتی» برای این پرونده صدق می‌کند. جبهه مشارکت، همچنین گفته است که تنها در نتیجه بخشی از فسادهای مالی، «بیش از چهل هزار میلیارد تومان» از منابع بانکی کشور، در لیست بدهی‌های مشکوک‌الوصول قرار دارد که «رییس دیوان محاسبات سر رسید فقط ۱۶ هزار میلیارد تومان آن را برای شش ماهه اول سال ۹۰ اعلام کرده است.» این تشکل عمده اصلاح‌طلب خاطرنشان کرده است: اگرچه «از سال ۸۴ تا کنون که جریان اقتدارگرا، قوای اجرایی، قانون گذاری و قضاییه کشور را به صورت کامل و یکپارچه در اختیار گرفته است، بیش از تمامی یکصد سال گذشته، در‌آمد نفتی عاید کشور شده است»، ولی روز به روز بر فقر و بیکاری افزوده می‌شود. این تشکل با استناد به «گزارش منابع رسمی»، کل درآمد نفتی کشور از زمان آغاز استخراج نفت تاکنون را «نزدیک به یک هزار میلیارد دلار» اعلام کرده و گفته است که «بیش از پانصد میلیارد دلار» از این مبلغ در شش سال اخیر به دست آمده است. جبهه مشارکت در ادامه با تکیه بر  قوانین بودجه سنواتی، مجموع هزینه‌های مجاز توسط دولت را «چهارصد میلیارد دلار» دانست و افزود: «این بدان معناست که باید حدود یکصد میلیارد دلار در حال حاضر در حساب ذخیره ارزی کشور موجود باشد، اما با کمال وقاحت، دولت، بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی به روش‌های مختلف اعلام نموده‌اند که در این حساب هیچ پولی نیست.» در این بیانیه آمده است: «نتیجه انتخابات فرمایشی مجلس و کودتای انتخاباتی، حذف مهمترین نهاد نظارتی، یعنی مجلس و بر سر کار آمدن دولتی شده است که فارغ از هفت دولت و با پشتیبانی همه ارکان نظام، مهم‌ترین نهاد مدیریتی و برنامه‌ریزی را حذف و نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات را به صورت کامل از ایفای وظیفه باز داشته است» و لذا «در این شرایط باید انتظار هرگونه فسادی و در هر سطحی را داشت.» جبهه مشارکت ایران اسلامی در پایان ضمن ابراز نگرانی از نحوه اداره کشور و «حاکمیت فساد گسترده در لایه‌های درونی حاکمیت اقتدار» تاکید کرده است که ادامه این روند به «نابودی کشور و براندازی جمهوری اسلامی» می‌انجامد.
 


نيروهای وفادار به شورای ملی انتقالی ليبی ، فرودگاه شهر سرت، زادگاه معمر قذافی، رهبر فراری اين کشور را تصرف کردند.   اين نيروها به پاکسازی نشانه ها و سمبلهای به جای مانده از معمر قذافی بر ديوارهای ترمينال اين فرودگاه پرداختند.   با آنکه تا کنون محل اختفای رهبر فراری ليبی همچنان ناشناخته مانده است اما تعدادی ازاعضای خانواده اش موفق به گريز از کشور شده اند.   سعدی قذافی يکی از پسران سرهنگ قذافی که به پايتخت نيجر گريخته است  پس از چند ساعت دستگيری، در نهايت از سوی نخست وزير اين کشور غير قابل استرداد اعلام شد.   اين در حالی است که آژانس پليس بين الملل (اينترپل) برای دستگيری سعدی قذافی" اخطار قرمز" صادر کرده است.  او به اتهام سوء استفاده از طريق اعمال زور و ارعاب مسلحانه در زمانی که رياست فدراسيون فوتبال ليبی را عهده دار شده بود تحت تعقيب اينتر پل قرار دارد.  
 


 نخست وزير يونان به منظور دريافت بخش ديگری از وام اعطايی اتحاديه اروپا ، به ديدار رهبران اروپايی خواهد رفت.   جورج پاپاندرئو نخست وزير يونان پيش از ملاقات با نيکولا سرکوزی رييس جمهور فرانسه ، به ديدار هرمان وُن رومپای رييس شورای اروپا و ديگران که در ورشو گرد آمده اند شتافته است.   در همين حال بازرسان بين المللی نيز برای اينکه دريابند يونان می تواند وام ۸ بيليون يورويی اتحاديه اروپا را دريافت کند يا خير، در آتن به سر می برند.   تلاشهای نخست وزير يونان برای دريافت کمکهای اضطراری از کشورهای منطقه يورو در حالی صورت می گيرد که شهروندان خشمگين از رياضت های اقتصادی دولت ، نسخه هايی از برگه های مالياتی را در خيابانهای شهر تسالونيکی به آتش کشيدند.   با اين حال ژان کلود يانکر رييس گروه وزرای دارايی منطقه يورو، پيش بينی کرد که همه کشورهای اروپايی، اعطای بخش بعدی اقساط وام  به يونان تا اواسط ماه اکتبر را تاييد خواهند کرد.  
 


  وزارت دفاع يمن امروز-جمعه- اعلام کرد اَنور اَلعُولَقی، يک روحانی سرشناس نزديک به گروه تروريستی القاعده در اين کشور کشته شده است.   يک مقام دولتی يمن بدون ذکر جزييات بيشتر، به رسانه ها گفته است اين چهره برجسته گروه القاعده  که مليت آمريکايی – يمنی داشته، طی عملياتی بوسيله نيروهای يمن به دام افتاده است.   بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابعی از قبايل منطقه ای تاييد کرده اند که العولقی به همراه چهار تن ديگرازهمراهانش، با يک حمله هوايی در استان ماريب کشته شده است.   العولقی که يکی از مهمترين چهره ها در فهرستِ "تروريستهای بين المللی تحتِ تعقيب" بود ، مدتها تحت پيگرد نيروهای آمريکايی قرار داشت  و بارها از حملات اين نيروها جان سالم به در برده بود.  
 


جمعيت اخوان المسلمين مصر، قوی ترين گروه سياسی و اجتماعی اين کشور، با تشديد فشار برحاکميت جديد در قاهره تهديد کرده است که اگرحاکميت به شخصيت های مرتبط با نظام برافتاده مصر، امکان دهد که آن ها در انتخابات پيش روی کشور نامزد شوند، انتخابات را تحريم خواهد کرد. جمعيت اخوان المسلمين مصر، قوی ترين گروه سياسی و اجتماعی اين کشور، با تشديد فشار برحاکميت جديد در قاهره تهديد کرده است که اگرحاکميت به شخصيت های مرتبط  با نظام برافتاده مصر، امکان دهد که آن ها در انتخابات پيش روی کشور نامزد شوند، انتخابات را تحريم خواهد کرد.   اخوان المسلمين به حاکمان جديد قاهره هشدار داده است که تحريم انتخابات به مفهوم سلب مشروعيت از اين روند خواهد بود.   اخوان المسلمين اخطار کرده است که مبادا چهره های نظام حسنی مبارک بخواهند زير پوشش «نامزد مستقل» در انتخابات شرکت کنند. اخوان المسلمين و ۳۷ تشکل و حزب سياسی ديگر مصری خواهان آن شده اند که قانون انتخابات به گونه ای تغيير يابد که با جلوگيری از نامزد شدن چهره های حامی نظام پيشين، مانع از آن شود که انتخابات تحريم شود.   اخوان المسلمين در بيانيه منتشره در وبسايت خود، بر لزوم ايجاد فضايی که رقابت حقيقی را امکان پذير کند، تأکيد کرده است.   آغاز انتخابات مجلس مصر برای بيست و هشتم نوامبر تعيين شده است. ابتدا موعد بيست و يکم نوامبر درنظر گرفته شده بود اما شورای عالی نظامی مصر يک هفته تأخير را در اين موعد خبر داد.   قرار است دراين نخستين انتخاباتِ پس از کناره گيری محمد حسنی مبارک، اعضای مجلس شعب و سنا (مجلس شورا) برگزيده شوند. انتخابات در سه مرحله تعيين شده و قرار است که مارس (فروردين ۱۳۹۱) به پايان برسد.   در حالی که انتخابات مجلس نمايندگان برای دو ماه ديگر تعيين شده است، روند گزينش برای مجلس شورا (سنا) از بيست و نهم ژانويه آغاز می شود.   تازه ترين نظرسنجی که سه شنبه در مصر منتشر شد، نشان می دهد که جمعيت اخوان المسلمين می تواند در انتظار کسب ۳۵ درصد آرا رأی دهندگان باشند، که اين ميزان حمايت در مقايسه با انتخابات سال ۲۰۰۵ درمصر تغييرجدی را نشان نمی دهد.   شش سال پيش نيز اخوان المسلمين حدود ۳۵ درصد از کرسی ها را از آن خود کرده بود اما نامزدهايش با عنوان «مستقل» و بدون اعلام صريح وابستگی به اخوان المسلمين برای ورود به مجلس شعب تلاش کرده بودند.   همزمان با تهديد اخوان المسلمين و ۳۷ تشکل ديگر به تحريم انتخابات، معترضين مصری که موجب انقلاب بهمن ماه گذشته کشورشان شده اند، گفته اند که در روزهای آينده اعتراض ها را از سرخواهند گرفت. معترضان خواهان لغو کامل قوانين ناشی از «وضعيت فوق العاده» از زمان حکومت پيشين هستند  و برنامه زمانی و شفاف را برای انتقال درست و واقعی قدرت به شهروندان می طلبند.   شورای عالی نظامی وعده کرده است که «وضعيت فوق العاده» در نيمه بهار آينده لغو گردد درحالی که معترضين می گويند طبق يک حکم صادره پيشين، دوران اين قانون مارس گذشته به سرآمده بود و تنها از طريق همه پرسی بايد اين وضعيت را تمديد کرد.   حسنی مبارک با توسل به «تهديدهای امنيتی» وضعيت فوق العاده را سی سال پی درپی اِعمال کرده بود.   معترضان مصری بويژه «جنبش ششم آوريل» براين باورهستند که قوانين مصوبه در دوران کنونی، که حکومت انتقالی بر سرکار است، دارای «ابهامات» زيادی است و بويژه از شورای عالی نظامی کشور شاکی هستند.   معترضان می گويند که شورای عالی نظامی به رياست ژنرال محمد حسين الطنطاوی، کشور را به گونه ای اداره می کند که «گويی مملکت همچنان در حالت انقلاب است».   به باور معترضان، از ۲۲ بهمن گذشته که آخرين روز حکومت سی ساله حسنی مبارک بود تا کنون، تغييرجدی و مهمی در عملکرد و نحوه حاکميت مصر رخ نداده است و «در بر همان پاشنه می چرخد که بود». درزمينه همين اعتراض هاست که هفته گذشته معترضين تجمع هايی را برای «يادآوری» به سران مصر برگزار کردند و گروه جوانان «ششم آوريل» اعلام کرد که همين جمعه دوباره در ميدان التحرير دست به تظاهرات «ميليونی» خواهند زد.   يکی از خواسته های تازه معترضان، لزوم دادن حق رأی به مصری های مقيم خارج است که تا کنون از رأی دادن در انتخابات کشورشان منع بودند. اين ها درحالی است که رسانه های مصر خبردادند که ژنرال محمد حسين الطنطاوی  شنبه گذشته  هنگام ادای شهادت در دادگاه حسنی مبارک، به سود او سخن گفت و تأکيد کرد که آقای مبارک نه تنها  دستوری به قتل تظاهرکنندگان نداده بود بلکه از شخص او درمقام  وزيردفاع  و رييس ستاد کل ارتش آن زمان مصر خواست که درباره قتل ۸۴ تظاهرکننده تحقيق کند و گزارش بدهد.   ژنرال الطنطاوی به طرزی غير طبيعی در ساعات بسيار زود صبح شنبه به دادگاه رفت و شهادت داد؛ در آن ساعت هنوز بسياری از مردم و مخالفان آقای مبارک در خواب بودند و از حضور وی در دادگاه خبری نداشتند.  
 


۳۶۰ سینماگر و هنرمند ایرانی در نامه‌ای از شهردار تهران خواستند از تخریب دو مکان تاریخی «خانه اتحادیه» و خانه پدر پروین اعتصامی که مردادماه سال جاری از فهرست آثار ملی خارج شده‌اند، جلوگیری کند.۳۶۰  سینماگر و هنرمند ایرانی در نامه‌ای خطاب به شهردار تهران، از وی خواستند از تخریب دو مکان تاریخی «خانه اتحادیه» و خانه پدر پروین اعتصامی که مردادماه سال جاری از فهرست آثار ملی خارج شده‌اند، جلوگیری کند. به گزارش سایت‌های خبری ایران، در این نامه که به امضای هنرمندانی چون عزت‌الله انتظامی،‌ جعفر پناهی، منیژه حکمت، مهران مدیری، رخشان بنی‌اعتماد، گلاب آدینه، ناصر تقوایی، جمشید مشایخی، مرضیه برومند، علی نصیریان، رویا تیموریان و پرویز پرستویی رسیده، آمده است که بیم آن می‌رود این دو بنای تاریخی «با دریافت مجوز از شهرداری یا سازمان‌های دیگر»، تخریب شده و به شکل دیگری در‌ آیند. امضاءکنندگان این نامه که اشامی صابر ابر، نگار جواهریان، پوران درخشنده، داود رشیدی، بهاره رهنما، سروش صحت، منصور ضابطیان و بهروز افخمی نیز در میان آنها به چشم می‌خورد، خطاب به محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، با اشاره به ارزش این بناها و اقدامات شهرداری تهران در جهت «تعمیر و نوسازی بخشی از ساختمان‌های قدیمی» خیابان لاله‌زار، از وی درخواست کرده‌اند تا با مد نظر قرار دادن بند ۲۲ ماده ۵۵ قانون شهرداری، «نسبت به جلوگیری از تخریب این بخش ارزشمند میراث ملی» ایران اقدام نماید. بر اساس بند ۲۲ ماده ۵۵ قانون شهرداری، «تشریک مساعی با فرهنگ در حفظ ابنیه و آثار باستانی شهر و ساختمان‌های عمومی و مساجد و غیره» از جمله وظایف شهرداری‌ها بر شمرده شده است. خانه‌ی پدری پروین اعتصامی واقع در بافت تاریخی عودلاجان تهران درخواست هنرمندان از شهرداری برای جلوگیری از تخریب این دو بنای تاریخی در حالی صورت گرفته است که از اوایل سال ۱۳۸۹ تا کنون بیش از ۳۰ اثر تاریخی از فهرست آثار ثبت شده ملی خارج شده‌اند. در این میان، «خانه صداقت» واقع در محله منیریه تهران که به دوران قاجار تعلق داشت، اوایل مردادماه از فهرست آثار ملی خارج و چندی پس از آن توسط مالکان آن تخریب شد. سه بنای تاریخی خانه پدری پروین اعتصامی واقع در بافت تاریخی عودلاجان تهران، خانه «اتحادیه» (محل ساخت سریال دایی‌جان ناپلئون) در خیابان لاله‌زار و «سرای میخ‌چی» در شهر رشت نیز اواسط مرداد ماه به درخواست مالکان این سه مکان و با حکم دیوان عدالت اداری از این فهرست خارج شدند. همان زمان، مسعود علویان صدر، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نسبت به روند رو به رشد خروج آثار تاریخی از فهرست آثار ملی ابراز نگرانی کرد و گفت که مراتب به کمیسیون فرهنگی مجلس، هیات دولت و شورای نگهبان گزارش شده، اما هنوز پاسخی دریافت نشده است. وی در عین حال اجرای حکم صادر شده از سوی دیوان عدالت اداری را «یک قانون و لازم‌الاجرا» دانست و گفت: «میراث فرهنگی توان استقامت در ارتباط با بحث آرای دیوان را ندارد... شاید خواست و اراده ملی بتواند جلوی این قضیه بایستد و این تهدید مهم را از آثار تاریخی دفع کند.» علیرغم این موانع، با توجه به این‌که طبق اساسنامه سازمان میراث فرهنگی که سال ۱۳۶۶ تنظیم شده است این سازمان متولی حفظ میراث فرهنگی شناخته می‌شود، برخی بر این باورند که سازمان میراث فرهنگی با خریداری آثار تاریخی، می‌تواند از تخریب آن‌ها جلوگیری کند. با این‌حال دی‌ماه ۱۳۸۹ آقای علویان صدر در این خصوص گفت که «هیچ اثری را نمی‌خریم، مگر نفایس»؛ و حمید بقایی، رییس سازمان میراث فرهنگی هزینه خرید تمامی خانه‌های تاریخی را فراتر از بودجه تعلق گرفته به این امر دانست و گفت: «خرید خانه‌های تاریخی اصلا درست نیست و قرار نیست که مسئول میراث فرهنگی تنها دولت باشد.»
 


محمد رضا فاطمی استاد دانشگاه و عضو هيئت علمی دانشگاه علوم و تحقيقات ايران هشدار داده است که ساخت جزيره مصنوعی توسط ترکمنستان تهديدی جدی برای سيستم اکولوژيکی دريای خزر است.  محمد رضا فاطمی استاد دانشگاه و عضو هيئت علمی دانشگاه علوم و تحقيقات ايران هشدار داده است که  ساخت جزيره مصنوعی توسط ترکمنستان تهديدی جدی برای سيستم اکولوژيکی دريای خزر است. به گزارش خبرگزاری مهر، وی گفته است که ساخت جزيره مصنوعی در جنوب شرقی دريای خزر تهديدی جدی برای يکی از مهمترين زيستگاه های ماهيان خاوياری و فک خزری است و به اعتقاد وی سازه های اين جزيره ممکن است کل سيستم اکولوژيکی دريای خزر را بر هم بزند. ماجرای ساخت جزيره مصنوعی ترکمنستان در آب های ساحلی استراحتگاه «آوازا»ی ترکمنستان، از زمانی شروع شد که شرکت «وان اورد»(Van Oord) هلند در ماه اوت سال جاری در واکنش به مناقصه های اعلام شده توسط دولت ترکمنستان در رابطه با گسترش پروژه های توريستی، برای ساخت يک جزيره مصنوعی، اعلام آمادگی کرد. قرار است اين جزيره مصنوعی به شکل نشان ملی ترکمن ها (ستاره ۸ ضلعی) به همراه بناهای مجمل ساخته شود. شرکت «وان اورد» چهار سال است که در ترکمنستان فعاليت دارد و هم اکنون در حال عملياتی کردن قرارداد نصب و نگهداری راهنماهای شناور آبی (بويه های آبی) در طول کانال کشتی رانی منطقه توريستی «آوازا» است. به گزارش روزنامه رسمی «نئترال ترکمنستان»، دولت عشق آباد اخيرا در زمينه های ساخت مراکز توريستی، ورزشی، تفريحی و غيره دهها مناقصه بين المللی اعلام کرده است و طبق آمار رسمی، يک و نيم ميليارد دلار سرمايه جذب پروژه های توريستی شده است و گفته می شود که تکميل اين پروژه ها نياز به ۵ ميليارد دلار سرمايه گذاری دارد. دولت قربانقلی بردی محمداف در نظر دارد يک رودخانه مصنوعی قابل گشتيرانی، آکواريوم بزرگ دريايی، مرکز تفريحی برای اسکی بازان و يک «کازينو سيتی» (استراحتگاه رقص و موسيقی) نيز در راستای جذب توريست ايجاد کند. طبق ماده ۵۶ کنوانسيون ۱۹۸۲ حقوق درياها، هر کشوری حق دارد که در ابهای ساحلی خود جزيره مصنوعی ايجاد کند، کما اينکه امارات جزاير «نخل شکل» را در خليج فارس ايجاد کرده است. با اينهمه، مقامات ايران درباره جزاير مصنوعی امارات نيز هشدار داده اند. از هشدار رحيم صفوی مشاور ايت الله خامنه ای مبنی بر تلاش امارات برای نزديک کردن مرزهای خود به جزيره ابوموسی گرفته تا هشدارهايی در رابطه با تبعات زيست محيطی اين جزاير. در مورد درياچه خزر، با توجه به اينکه هنوز رژيم حقوی آن توسط پنج کشور ساحلی تعيين نشده است، جنبه حقوقی و زيست محيطی ساخت جزيره مصنوعی ترکمنستان در دريای خزر بغرنج تر شده است، خصوصا اينکه مرزهای آبی هر کشور با فاصله از سواحل خاکی آن تعيين می شود و با ساخت جزيره مصنوعی در چند مايلی ساحل، عملا مرزهای آبی ترکمنستان دگرگون خواهد شد.  رستم ممداف، مدير سابق دفتر رياست جمهوری آذربايجان و رئيس کنونی سازمان «خزر- جنبش بين المللی همکاريها برای آينده» در گفتگو با راديو فردا می گويد که نه از لحاظ حقوقی و نه از نظر زيست محيطی مشکلی برای ساخت جزاير مصنوعی در دريای خزر وجود ندارد و هيچ کنوانسيون بين المللی يا توافقنامه منطقه ای برای ممانعت از اقدام ترکمنستان موجود نيست. با اينهمه، حسن رحيميان دکترای اکولوژی آبزيان اخيرا در مصاحبه با خبرگزاری «ميراث فرهنگی» ايران گفته است که درباره طرح های جزيره سازی در حاشيه درياها مشکلاتی وجود دارد که بايد به آنها توجه کرد. نخست اينکه در رسوباتی که طی هزاران سال در بستر دريا جمع شده به هم خوردگی ايجاد می کنند؛ چرا که اجرای اين طرح ها باعث ورود مواد زائد بسياری به دريا از فلزات سنگين گرفته تا آلودگی های نفتی که طی هزاران سال در بستر دريا خوابيده اند می شود.   او در ادامه گفت: «موادی که برای خاکريزی و ساخت جزيره ها وارد محيط می شوند، کدورت آب را بالا برده و بسته به محلی که می سازند می توانند در جريان های آب های دريايی اختلال ايجاد کنند.» يکی از نگرانی های زيست محيطی ديگر پيرامون پروژه جزيره سازی ترکمنستان در دريای خزر، چگونگی دفع قاضلاب اين جزيره، همچنين تعبيه دستگاه های آب شيرين کنی است که بگفته کارشناسان، مشکل محيط زيستی فراوانی دارد.  
 


  تیم ملی والیبال  ایران ، در چارچوب رقابت های قهرمانی مردان آسیا با شکست سه بر یک تیم والیبال چین به مقام قهرمانی آسیا رسید. این مقام قهرمانی که با سرمربیگری خولیو ولاسکو  برای نخستین بار نصیب والیبال ایران شده است، پنجشنبه شب در سالن مجموعه آزادی تهران و با حضور هفده هزار تماشاگر، به دست آمد. تیم والیبال ایران در حالی موفق به  کسب  قهرمانی شانزدهمین دوره این بازیها شد که تیمهای چین ، کره جنوبی و استرالیا به ترتیب مقامهای دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادند. والیبال ایران، با ایستادن بر سکوی  قهرمانی آسیا ،علاوه بر کسب سهمیه المپیک ، آذر ماه امسال  نیز در بازیهای والیبال قهرمانی جهان که در ژاپن برگزار می شود ، حضور خواهد یافت.
 


جبهه مشارکت ايران اسلامی ، رقم سه هزار ميليارد تومان اختلاس افشا شده را تنها رقمی جزئی از تاراج وسيع منافع ملی ايران در نظام اسلامی خواند. اين تشکل عمده اصلاح طلب ، امروز –جمعه- با انتشار بيانيه ای، اعلام کرد که تنها درنتيجه  بخشی از اين فسادها، بيش از چهل هزار ميليارد تومان از منابع بانکی کشور، در ليست بدهی های مشکوک الوصول قرار دارد.   جبهه مشارکت با تاکيد براينکه روز به روز بر فقر و بيکاری ايرانيان افزوده می شود ، سطح گسترده فساد در نظام جمهوری اسلامی را بيش از هرچيز نتيجه فقدان اراده حاکميت برای مقابله با ارقام نجومی فساد در درون نظام اسلامی دانست.   جبهه مشارکت ايران اسلامی در پايان با ابراز نگرانی فراوان از روند اداره  کشور و حاکميت گسترده فساد در لايه های درونی حاکميت، ادامه قطعی اين روند را نابودی کشور و براندازی جمهوری اسلامی خوانده است.  
 


حکمت الدين احسان اوغلو، دبيرکل سازمان همکاری های اسلامی (سها) می گويد سازمان وی که در سال ۱۹۶۹ با عضويت ۵۷ کشور تشکيل شده است به طور جدی از درخواست فلسطينی ها برای عضويت در سازمان ملل پشتيبانی می کند.  حکمت الدين احسان اوغلو، دبيرکل سازمان همکاری های اسلامی (سها) می گويد سازمان وی که در سال ۱۹۶۹ با عضويت ۵۷ کشور تشکيل شده است به طور جدی از درخواست فلسطينی ها برای عضويت در سازمان ملل پشتيبانی می کند.   احسان اوغلو، استاد ترک که از سال ۲۰۰۵ در اين سمت است در گفت و گو با نيکلا کراتسف گزارشگر راديو اروپای آزاد/ راديو آزادی درنيويورک در پاسخ به پرسش وی درباره چشم انداز نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد می گويد: «علاوه بر اکثريت اعضای سازمان او، بيشتر مردم دنيا خواهان دستيابی فلسطينی ها به حقوق شان هستند. حقوقی که آنها شش دهه برای به دست آوردنش تلاش کرده اند. آنچه من مشتاقم ببينم اين است که حقوق اين مردم برای تاسيس کشور خود که سال ها از آنها مضايقه شده به آنها داده شود.»   او می گويد تاسيس چنين کشوری تضادی با منافع کسی به ويژه دولت اسرائيل ندارد و تاکيد می کند که «با تاسيس آن، دولتی بر پايه قانون و مردمسالاری مسووليت را بر عهده خواهد گرفت و ديگر جايی برای جنبش های تندرو نخواهد ماند يا  اين گروه ها به حاشيه رانده خواهند شد.»  وی می افزاید «چنين دولتی در پی اقدامات نظامی برعليه همسايگان خود برنخواهد آمد و امروز به دليل نبودن آن، مردم به صورت گروه های متفرق عمل می کنند. اين هم به سود اسرائيل  است هم به سود ايالات متحده.»   احسان اوغلو در پاسخ به پرسشی درباره وضعيت امروز مسلمانان روسيه می گويد «با پرسترويکا و نيز فروپاشی شوروی و کمونيزم، مسلمانان نيز مانند ديگر گروه ها خواهان دستيبابی به حقوق فرهنگی و دينی خود شدند. او سپس از رابطه نزديک خود با تارتارستان که به گفته او در عرض بيست سال کشوری مدرن و پيشرفته شده سخن می گويد و می افزايد چنين رابطه ای ميان باشقيرستان و سازمان او دارد شکل می گيرد.» وی در مورد اسلام هراسی در غرب می گويد «رشد اسلام هراسی  به گونه ای است که بسياری از جمله بيل کلينتون رييس جمهور پيشين آمريکا را به ياد يهودستيزی در دهه سوم سده بيستم می اندازد. همين رويداد اخير در نروژ را در نظر بگيريد.»   دبيرکل سازمان همکاری های اسلامی (سها) می افزاید «اين مرد جوان بيش از ۷۰ تن از هم ميهنان خود را به قتل رساند. وقتی مانيفست او را می خوانيم می بينيم که او يک فناتيک است. او اين کار را به نام يک مسيحی می کند. به نام يک اروپايی  و يک نروژی می کند. در مسيحيت جايی گفته نشده که برو و آدمها را بکش. فکر نمی کنم در ارزش های اروپايی هم بشود چيزی پيدا کرد که مردم را تشويق به کشتن کند. ما از ارزش ها سوء استفاده می کنيم،  آنها را تحريف می کنيم. اين مرد دست به کشتار نروژی ها زد.  می توانست مسلمانان را کشته باشد. ولی نروژی ها را کشت و در توجيه عمل خود گفت شما اعضای حزب کارگر با مهاجران مدارا می کنيد و من شما را می کشم. اين فقط نوک قله يخی است و بقيه پنهان است.»  
 


مقام های يمنی روز جمعه اعلام کردند که انور العولقی، روحانی برجسته عضو گروه القاعده که در يمن به سر می برد کشته شده است. یک مقام آمریکایی خبر کشته شدن این عضو القاعده را تایید کرده است.مقام های يمنی روز جمعه اعلام کردند که انور العولقی، روحانی برجسته عضو گروه القاعده که در يمن به سر می برد، کشته شده است. انور العولقی متولد آمريکا بود و حملات هوایی پياپی آمريکا برای کشتن وی بارها ناکام مانده بود. وزارت دفاع يمن در پيامک تلفنی که برای خبرنگاران فرستاده است، بدون اشاره به جزئيات گفته است: «انور العولقی تروريست همراه با چند هوادار اش کشته شده است.» به گزارش خبرگزاری رويترز، يک مقام وزارت دفاع يمن نيز گفته است: «العولقی که ساکن يمن بود در جريان حمله ای هوايی کشته شد و کسانی که همراه وی بوده اند نيز اعضای القاعده بودند.» هنوز مشخص نيست که اين حمله هوايی از سوی نيروهای نظامی يمنی صورت گرفته است يا آمريکا با هواپيماهای بدون سرنشين اقدام به اين عمليات کرده است. خبرگزاری فرانسه در اين زمينه به نقل از منابع قبيله ای در يمن گزارش داده که العولقی بر اثر حمله هوايی به دو خودرو حامل اعضای گروه القاعده در استان «ماريب» کشته شده است. اين استان مرکز تجمع اعضای القاعده در يمن به شمار می رود. يک منبع يمنی به اين خبرگزاری گفته که هواپيمای مهاجم احتمالا آمريکايی بوده است و در چند روز گذشته هواپيماهای تجسسی آمريکا به طور مرتبط بر فراز منطقه در پرواز بوده اند. در ماه مه گذشته، يک هواپيمای بدون سرنشين آمريکايی تلاش کرد تا العولقی را هدف قرار دهد ولی در انجام آن ناکام ماند. در همین حال، یک مقام آمریکایی روز جمعه تایید کرد که العولقی در یمن کشته شده است. این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است به خبرگزاری رویترز گفته که کشته شدن این روحانی عضو القاعده را تایید می کند. با این حال وی جزئیاتی در باره عملیات علیه العولقی نداد. واشينگتن این عضو القاعده را در فهرست «تروريست های بين المللی تحت تعقیب» قرار داده بود ولی مقام های يمنی تمايلی برای تعقيب او نشان نداده بودند. انور العولقی که به دو زبان انگليسی و عربی مسلط بود بارها خواستار عمليات عليه آمريکا شده بود و گفته می شود که نقش مهمی در استخدام نيرو از کشورهای غربی برای القاعده داشته است.
 


منابع خبری ایران گزارش داده اند محمودرضا خاوری، مدیرعامل بانک ملی که گفته بود به ایران بازخواهد گشت، به رغم حضور مسئولان این بانک در فرودگاه برای استقبال از او، به تهران نیامد.منابع خبری ایران گزارش داده اند مدیرعامل بانک ملی که چندی پیش ایران را ترک کرده و گفته بود روز جمعه به ایران بازخواهد گشت، به رغم حضور مسئولان این بانک در فرودگاه برای استقبال از وی، به تهران نیامد. همزمان مسوول اصلی نظارت بر سیستم بانکی ایران گفته است که از مقام خود استعفا نمی دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، قرار بود محمود رضا خاوری، مدیرعامل بانک ملی ایران، ساعت دو و ۴۰ دقیقه بامداد جمعه با پرواز «بریتیش ایرویز» به تهران باز‌گردد، اما این پرواز روز جمعه بدون آقای خاوری در تهران به زمین نشست. این در حالی است که برخی از مسئولان بانک ملی برای استقبال از محمودرضا خاوری، به فرودگاه امام خمینی رفته بودند. در پرونده بزرگترين اختلاس تاريخ ايران که رقم آن به سه هزار میلیارد تومان می رسد هشت بانک بزرگ دولتی و خصوصی به شکل مستقيم و غير مستقيم درگير بوده اند و بانک صادرات و ملی بیشترین زیان را در این زمینه متحمل شده اند. روز پنج شنبه سخنگوی قوه قضاییه گفته بود: «دو نامه به دست من رسيده است که در يکی از آنها ايشان (محمدرضا خاوری) استعفانامه‌اش را نوشته و در نامه ديگر گفته است که من به زودی به ايران برمی‌گردم و همکارانم را زيارت می‌کنم، البته بليط برگشت ايشان روز پنجشنبه است.» غلامحسین محسنی اژه‌ای با تاکید بر این‌که در صورت بازنگشتن آقای خاوری به کشور «تمام وصله‌ها و اتهامات» متوجه او می‌شود، تاکید کرده بود که به نفع مدیر پیشین بانک ملی است که به ایران باز‌گردد. مدیر عامل بانک ملی که هفته گذشته در لندن به سر می برد، در بیانیه ای اعلام کرد که از سمت خود استعفا داده است . به فاصله کمی از اعلام این خبر، محمد جهرمی، مدیرعامل پیشین بانک صادرات گفت که محمودرضا خاوری به کانادا گریخته است . پرونده «اختلاس سه هزار ميليارد تومانی» که زمزمه‌های آن مردادماه سال جاری به گوش رسید، مربوط به اتهامات فردی به نام «مه‌آفريد امير خسروی» صاحب مجموعه «گروه امير منصور آريا» است. بر اساس گزارش های منتشر شده، این فرد توانسته است از طريق روابط خاص خود با بانک صادرات و بانک ملی ايران به گشايش اسناد اعتباری به مبلغ صدها ميليارد تومان اقدام کند، بدون آن که تمام يا دست کم بخش عمده‌ای از وجه اين اعتبار نامه‌ها را پرداخته باشد. در پیوند با این اختلاس، کمیته منتخب دولت مدیر عامل‌های بانک‌ صادرات و سامان و همچنین یک عضو هیئت مدیره بانک ملی را از سمت‌های خود برکنار کرد . در حالی که پس از استعفا و برکناری چهار مقام بانکی، گزارش ها حاکی از استعفای قائم مقام بانک مرکزی بود، ولی مدیر روابط عمومی بانک مرکزی این خبر را تکذیب کرده است. خبرگزاری مهر روز جمعه گزارش داد: «قرار بر این است که حمید پورمحمدی، قائم مقام بانک مرکزی از سمت خود استعفا دهد. مهر تأکید کرده بود که به آقای پورمحمدی پیشنهاد شده است یا استعفا کند و یا از کار برکنار می‌شود که وی نیز پذیرفته است از سمت خود کناره بگیرد.» خبرگزاری مهر در این گزارش خاطرنشان کرد که آقای پورمحمدی به عنوان قائم مقام بانک مرکزی مسئولیت نظارت بر سیستم بانکی را برعهده دارد که عملکرد ضعیف این بخش منجر به ارائه پیشنهاد استعفای وی شده است. دقایقی پس از انتشار این خبر، مهر از قول رضا سراج، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، اعلام کرد که حمید پور‌محمدی قصد استعفا ندارد. آقای سراج به این خبرگزاری گفت: «حمید پورمحمدی، قائم مقام این بانک به بنده گفت که استعفا نخواهد کرد... به عنوان مدیر روابط عمومی بانک مرکزی تأکید می‌کنم که چنین چیزی نیست.» رییس قوه قضاییه که روز گذشته اعلام کرده بود عنوان «اختلاس از ناحیه کارمندان دولتی» برای این پرونده صدق می‌کند، تأکید کرده است که این قوه در برخورد با عاملین این اختلاس هیچ خط قرمزی نمی‌شناسد و  با تمامی عوامل متهم در این پرونده برخورد خواهد کرد. برخی از مقام های دولتی بويژه اسفنديار رحيم مشايی، رییس دفتر محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ايران، و حميد پورمحمدی، قائم مقام بانک مرکزی متهم شده اند که در پشت پرده اين اختلاس قرار دارند.
 


چندباری از زبان نمايندگان مجلس يا مسئولان دولتی اين خبر منتشر شده که مشکل بازار پارچه تهران حل و فصل شده و دولت با بازاريان پارچه توافق کرده است. اما واقعيت اين است که هيچ چيز تغيير نکرده و مشکل همچنان پابرجاست. فعالان صنف پارچه بازار تهران اعلام کردند قصد دارند روز شنبه پس از راهپيمايی در محوطه بازار، در مقابل ساختمان دارايی در ميدان ارگ تهران تجمع کنند و خواستار رسيدگی مسئولان به خواست هايشان شوند. چندباری از زبان نمايندگان مجلس يا مسئولان دولتی اين خبر منتشر شده که مشکل بازار پارچه تهران حل و فصل شده و دولت با بازاريان پارچه توافق کرده است. اما واقعيت اين است که هيچ چيز تغيير نکرده و مشکل همچنان پابرجاست. بر اساس آن چه سايت "کلمه" نزديک به ميرحسين موسوی گزارش کرده، فعالان صنف پارچه بازار تهران اعلام کردند قصد دارند روز شنبه پس از راهپيمايی در محوطه بازار، در مقابل ساختمان دارايی در ميدان ارگ تهران تجمع کنند و خواستار رسيدگی مسئولان به خواست هايشان شوند. به گفته معترضان آنها می خواهند صدای خود را به گوش مسئولان اين وزارت خانه به ويژه علی عسگری، معاون وزير و رئيس سازمان امور مالياتی برسانند. مهم ترين خواست بازاريان پارچه به تعويق افتادن قانون اجرای ماليات بر ارزش افزوده دراين صنف به مدت پنج سال است که البته تاکنون با مخالفت مسئولان دولتی مواجه شده است. به گزارش سايت کلمه در اطلاعيه ای که روز پنج شنبه در راسته پارچه فروشان بازار بزرگ تهران بر در و ديوار نصب شده، از شش هزار بازاری عضو صنف پارچه خواسته شده تا به صورت يک پارچه و متحد به اعتصاب بپيوندند و با تجمع در راسته بازار در روز شنبه پيگير مطالباتشان باشند. در بخشی از اين اطلاعيه تاکيد شده است صنف پارچه از جمله آسيب پذيرترين اصناف کشور است که در صورت عدم همکاری دولت و ارگان های مختلف، با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد. سايت کلمه با يکی از بازاريان صنف پارچه نيز گفت وگو کرده و اين پارچه فروش بازار بزرگ تهران تاکيد کرده اعضای اين صنف تا زمان رسيدن به مطالباتشان حاضر نخواهند شد مغازه های خود را باز کنند. در اين مدت حتی تلاش نمايندگانی همچون اسدالله بادامچيان از اعضای حزب موتلفه اسلامی که به طور سنتی خواستگاهشان از بازار بوده هم نتوانسته اعتصاب بازاريان پارچه را که بيش از دو ماه است ادامه دارد به پايان برساند. احمد علوی، استاد اقتصاد در سوئد، دليل اعتراض به پرداخت ماليات بر ارزش افزوده در ايران را که در سال های گذشته با اعتصاب بازاريان طلا و آهن فروشان همراه شد و حال به بازاريان پارچه رسيده، اين گونه توضيح می دهد: «پژوهش های بين المللی نشان می دهد آن جا که سرمايه اجتماعی يعنی اعتماد ميان مردم و حاکميت و نهادهای مدنی زياد می شود ميل به پرداخت ماليات هم افزايش می يابد و وقتی اعتماد عمومی از بين می رود مردم به شيوه های مختلف سعی می کنند ماليات ندهند. در واقع ماليات به گونه ای نماد افزايش سرمايه اعتماد عمومی است. اگر قرار باشد توافق پايداری بين دولت و بازاريان به وجود آيد، مشروط به وجود نهادهای مدنی فراگير و مشروع و قوی است که بازار را نمايندگی کند و همچنين دولتی که مشروع و کارآمد باشد، که ما فاقد اين دو هستيم.» تا اينجای کار دولتی ها در مواجهه با خواست بازاريان پارچه برای تاخير در اجرای قانون و آموزش دادن اين صنف، آنها را متهم به گريز مالياتی کرده و مدعی شدند چون بخش عمده ای از پارچه موجود در بازار ايران از طريق قاچاق و به طور غير رسمی وارد کشور می شود از همين رو بازاريان تمايلی به روشن شدن دفاتر و روابط تجاری خود ندارند. اما در مقابل بازاريان پارچه که هم دست بودن با قاچاقچيان را توهين به صنف خود تلقی می کنند مدعی هستند اين بازار غير نقدی است که داد و ستدهای مکرری با استفاده از چک های مدت دار در آن صورت می گيرد و اگر بخواهد در هر مرحله مالياتی چهار درصدی بر آن اعمال شود فعاليت در بازار پارچه ناممکن خواهد بود؛ توضيحاتی که در اين بيش از دو ماه دولتمردان را توجيه نکرده است.
 


وزارت امور خارجه آلمان با احضار کاردار جمهوری اسلامی ايران خواستار توقف حکم اعدام يوسف ندرخانی، کشيش ايرانی، به دليل امتناع وی از تغيير مذهب خود و بازگشت به اسلام شد.وزارت امور خارجه آلمان با احضار کاردار جمهوری اسلامی ايران خواستار توقف حکم اعدام يوسف ندرخانی، کشيش ايرانی، به دليل امتناع وی از تغيير مذهب خود و بازگشت به اسلام شد. وزارت امور خارجه آلمان روز پنجشنبه پس از احضار کاردار ايران در بيانيه ای گفته است: «در پيوند با موافقتنامه های مربوط به حقوق بشر، مجازات مرگ عليه يوسف ندرخانی بايد متوقف شود.» اين بيانيه می افزايد که به موجب معاهدات بين المللی، ايران بايد به حقوق اقليت ها و آزادی مذهبی احترام بگذارد. وزارت امور خارجه آلمان همچنين خواستار آزادی فوری يوسف ندرخانی شده است. يوسف ندرخانی کشيش ۳۰ ساله ايرانی که پيرو کليسای انجيلی است همراه با همسرش از دين اسلام به مسيحيت گرويده ‌اند و دو سال پيش در شهر رشت از سوی نيروهای امنيتی بازداشت شدند. دادگاه بدوی، يوسف ندرخانی را به «ترک دين» و «دعوت ساير مسلمانان به مسيحيت»، «ايجاد يک کليسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» متهم و در نهايت وی را به اعدام محکوم  کرد. همسر آقای ندرخانی که به حبس ابد محکوم شده بود، هم ‌اکنون در بيرون از زندان به سر می‌ برد. صدور حکم اعدام برای آقای ندرخانی اعتراض های گسترده بين المللی را به همراه داشته است و روز پنجشنبه، کاترين اشتون، مسئول امور سياست خارجی اتحاديه اروپا، از جمهوری اسلامی ايران خواست تا تعهدات بين ‌المللی‌ خود در زمينه حقوق بشر و از جمله آزادی مذهب يا عقيده را رعايت کرده و هر چه سريعتر اين کشيش را آزاد کند. همچنين لهستان که رياست دوره ای اتحاديه اروپا را بر عهده دارد با احضار سفير ايران،  ضمن محکوم کردند صدور حکم اعدام برای يوسف ندرخانی خواستار آزادی فوری وی شده است. پيش از اين مقام های آمريکايی و بريتانيايی نيز عليه حکم اعدام اين کشيش ايرانی موضعگيری کرده بودند. در همين حال محمد علی دادخواه، وکيل دادگستری روز پنجشنبه، در گفت ‌و گو با راديو فردا ابراز اميدواری کرد که موکلش، يوسف ندرخانی در دادگاه تجديد نظر عفو شود. آقای دادخواه گفت: « ۹۵ درصد احتمال دارد يوسف ندرخانی در دادگاه تجديدنظر عفو شود.»
 


حکومت بحرين ۱۳ پزشک و پرستار بحرينی را به  ۱۵ سال زندان محکوم کرد. این افراد در تظاهرات ضدحکومتی بازداشت شده‌اند اما حکومت بحرین آنها را به دزدى و جرائمى ديگر متهم کرده است. شيعيان بحرین در ماه مارس (حدود شش ماه پيش) در اعتراض به تبعیض‌های فرقه‌ای دست به اعتراض زدند و خواستار اصلاحاتی در آن کشور شدند اما حکومت سنی‌مذهب بحرین با كمک عربستان سعودى و امارات متحدۀ عربى این اعتراض‌ها را سركوب كردند. ناآرامى‌های بحرین تاکنون دست‌كم ۳۰ كشته و صدها زخمى برجای گذاشته و بيش از هزار نفر از شيعيان نیز بازداشت شده‌اند.
 


نشست رهبران كشورهاى اتحادیۀ اروپا و شش كشور شرق اروپا امروز در ورشو، پايتخت لهستان، برگزار می‌شود. هدف از این نشست تعمیق روابط و همکاری‌ها بین اتحادیۀ اروپا و این کشورها، شامل ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، گرجستان، مولداوی و اوکرایین، است. زندانیان سیاسی در بلاروس و محاکمۀ نخست وزیر سابق اوکرایین یولیا تیموشنکو نیز از جمله مواردی ست که در این نشست مطرح می‌شود.
 


همزمان با درخواست‌های بین‌المللی برای آزادی کشیش ایرانی محکوم به اعدام، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز از ایران خواست به  تعهداتش بین المللی‌اش پایبند باشد و یوسف نَدَرخانی را آزاد کند. لهستان نیز، که ریاست دوره‌ای اتحادیه ارویا را بر عهده دارد، روز پنج‌شنبه با احضار سفیر ایران خواستار توقف حکم اعدام این شهروند ایرانی شد. پیش از این ویلیام هیگ وزیر خارجۀ بریتانیا و همچنین جی کارنی سخنگوی کاخ سفید آمریکا ضمن محکوم کردن حکم اعدام این کشیش ایرانی خواستار آزادی وی شده بودند.
 


خبرگزاری آلمان به نقل از شورای ملی انتقالی لیبی گزارش کرده است که موسی ابراهیم، سخنگوی رژیم سرهنگ قذافی، در نزدیکی شهر سرت دستگیر شده است. هنوز جزئیات بیشتری در باره این خبر منتشر نشده اما بر پایه این گزارش، شورای ملی انتقالی لیبی گفته است موسی ابراهیم هنگام دستگیری، لباس زنانه بر تن داشته است. از سوی دیگر درگیری‌ها بین هواداران و مخالفان معمر قذافی همچنان در شهر سرت، زادگاه او، ادامه دارد و در تازه‌ترین تحول، نیروهای شورای ملی انتقالی بار دیگر فرودگاه این شهر را به تصرف خود در آوردند. سازمان‌های مدافع حقوق بشر نسبت به وضعیت ساکنان این شهر محاصره شده بشدت ابراز نگرانی کرده‌اند.
 


دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون تصمیم عربستان سعودی در اعطای حق رأی به زنان را «گامی مهم» توصیف کرد. ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، یکشنبۀ گذشته اعلام کرد که زنان این کشور از سال ۲۰۱۵ حق شرکت در انتخابات دارند. شماری از تحلیلگران این تصمیم عربستان را «پاسخی به تحولات منطقه» ارزیابی کرده‌اند اما می‌گویند در نظام پادشاهی محافظه‌کار فعلی، تغییرات گسترده امکان‌پذیر نیست.
 


دیوید پرکینز یکی از فرماندهان ارشد آمریکا در عراق می‌گوید عضوگیری القاعده در عراق به نحو چشمگیری کاهش یافته است.   ژنرال پرکینز که فرماندهی کل نیروهای آمریکایی در شمال عراق را برعهده دارد گفت القاعده در کسب منابع مالی و جذب نیروی انسانی از خارج دچار مشکل شده است.   به گفتۀ این فرمانده نظامی، القاعده با کمبود منابع مالی مواجه شده و از این رو، به سرقت، اخاذی و سایر اعمال خلافکارانه روی آورده است.   ژنرال پرکینز افزود القاعده در عراق هم اکنون بیش از آن که یک گروه تروریستی باشد تبدیل به یک گروه تبهکار شده است.
 


نشست شورای امنیت روز پنجشنبه پشت درهای بسته انجام شد ولی بار دیگر در دست یافتن به توافق در مورد تدوین قطعنامه‌ای علیه اقدامات سرکوبگرانۀ سوریه ناموفق ماند. کشورهای اروپایی با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای خواستار آن هستند که در صورت تداوم حکومت بشار اسد به سرپیچی از خواسته‌های سازمان ملل (از جمله توقف خشونت‌ها و احترام به حقوق بشر)، تحریم‌هایی جدید علیه این رژیم وضع شود؛ اما روسیه مخالف اِعمال تحریم است.
 


وزیر خارجۀ آمریکا، هیلاری کلینتون حمله به سفیر این کشور در سوریه را محکوم کرد.   سفیر آمریکا در دمشق رابرت فورد روز چهارشنبه هنگامی که برای دیدار با یک رهبر مخالف دولت وارد دفتر وی شد با پرتاب گوجه فرنگی از سوی هواداران بشار اسد مواجه شد. وزیر خارجۀ آمریکا این حمله را «مطلقا توجیه‌ناشدنی» خواند. خانم کلینتون گفت: «باید بگویم این حمله‌ای نابخشودنی است و آشکارا بخشی از ارعابی ست که نه فقط متوجه دیپلمات‌های آمریکایی، بلکه حتی دیگر دیپلمات‌ها و ناظرانی ست که در مورد رویدادهای سوریه پرسش‌هایی مطرح می‌کنند. چنین اقداماتی بازتاب دهنده نابردباری رژیم و حامیانش است؛ عمیقا باعث تأسف است که می‌بینیم رژیم اسد همچنان به خشونت علیه مردم خود ادامه می‌دهد».   در همین حال سفیر آمریکا در توضیح آنچه رخ داده است می‌گوید که پلیس سوریه با تعلل خود را به محل حادثه رسانده است. رابرت فورد پیش از این هم به دلیل خارج شدن از دمشق برای حمایت از معترضان، رژیم سوریه را خشمگین کرده بود.
 


پارلمان آلمان با اکثريت آرا کمک مالی به اقتصاد متزلزل و نامتعادل يونان را تصویب کرد. با اين حال، شماری از نمايندگان آلمانی همچنان با کمک مالی به کشورهای بحران زده مالی در اتحاديه اروپا مخالف هستند.   هرچند نمایندگان پارلمان آلمان لایحۀ کمک به یونان را با ۵۲۳ رای موافق و ۸۵ رای مخالف، تصويب کردند ولی مجلس اعلای آلمان هم بايد به اين لايحه رای دهد که قرار است روز جمعه رای گيری آن انجام شود.   به گزارش رويترز، يونان اين کمک مالی را در حالی دريافت می کند که آتن در موج اعتصاب و اعتراض به سر می برد. معترضان يونانی با اقدامات جديد دولت در کاهش کسری بودجه مخالف هستند.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته