سلام،
شنبه 9 امرداد 89، 31 جولای 2010 میلادی
امروز در مورد شش موضوع صحبت می کنیم.
اعتراض خیابانی یکی از صدها تاکتیک
موضوع اول ادامه ی بحث ما در مورد سپاه و شیوه برخورد ما با آن است. من همینجا سوال یکی از دوستان را نیز مطرح می کنم که گفته بود ما برخلاف سال گذشته در خیابان ها حضور نداریم و گویی مردم سرد شده اند و پرسیده بود که با این وضع چه باید کرد. من فکر کردم که برای استراتژی ما در مرحله فعلی جنبش خوب است که چند دقیقه از فیلم "نگاه نخستین" را دوباره با هم مرور کنیم تا بعد به بحث خودمان برگردیم.
متن فیلم:
"بسیار خوب، چگونه اعتراضات را سازمان بدهیم؟
اعتراضات عمومی می تواند موثر باشد اما بخش کوچکی از مقاومت مدنی را شامل شده و تنها یکی از صدها تاکتیک است. بدون آمادگی لازم تجمع و راهپیمایی می تواند اشتباه باشد. برای پلیس سرکوب کردن تظاهرات کم تعداد بسیار ساده خواهد بود. چند صد و حتی چند هزار نفر در خیابان ها تهدیدی برای رژیم های اقتدارگرا نیستند اما تظاهرات خیابانی شما را در معرض خطر قرار می دهند. تا وقتی که نتوانید عده ی انبوهی از جمعیت را سازمان دهید اینگونه تظاهرات بی اثر بوده و شما را ساده جلوه می دهد.
اگر تظاهرات انبوه نکنیم پس چکار کنیم؟
تصمیم با شماست. انتخاب های شما تقریبا نامحدود است. بر سر اینکه چه باید؟ کی و چرا؟ گفت و گو، بحث و برنامه ریزی کنید. راهبرد خود را طرح ریزی کنید اعتصاب و تحریم ابزار نیرومندی هستند که تعداد زیادی از مردم می توانند در آن شرکت کنند بدون اینکه در معرض گاز اشک آور، ضرب و جرح یا بازداشت قرار بگیرند. تمام مردم می توانند در جنبش مشارکت داشته باشند. کودکان، زنان، مردان و بزرگسالان می توانند سهم خود را ادا کنند. در آفریقای جنوبی فعالان ضد تبعیض نژادی کسب و کار سفیدها را تحریم کردند به طوری که دهها هزار نفر از خرید از منطقه ی سفیدان پرهیز کردند. آنها قانونی را نشکسته و خود را در معرض آزار قرار ندادند ولی وقتی قدرت خرید خود را دریغ کردند، شاغلان سفید پوست به نارضایتی آنها توجه کرده و به صورت متحدین آنها برای تغییر درآمدند."
کاری که ما در یکسال گذشته در ایران کردیم البته این بوده که در بیشتر مواقع با حضور میلیونی قدرت جنبش را نشان داده ایم ودر واقع و بیش ازهر چیزی از حکومت مشروعیت زدایی کرده و در درونش شکاف ایجاد نموده ایم و با استفاده از روزهای تقویم رژیم تا زمانی که رژیم در روزهای تقویم خود نمی توانست دست به سرکوب بزند آن را بر سر آکسیون های باخت-باخت قرار داده و کار خودمان را پیش بردیم. از زمانیکه حکومت در واقع باخت دوم را انتخاب کرد و آبرو ریزی و مشروعیت زدایی خودش را به جان خریده و در عاشورا و 22 بهمن با وحشی گری به کشتار مردم و ضرب و جرح پرداخت ترجیح جنبش بر این قرار گرفت که بی جهت کسی را در معرض کشته شدن، دستگیری و زندان قرار ندهد و در فضاهایی همچون چهارشنبه سوری و تظاهرات پراکنده اعتراض خیابانی خود را نشان دهد اما جهتگیری جنبش به سمت انواع دیگر راههای مقاومت مدنی باشد. یعنی حرکت به سمت فرسایش هسته ی اصلی حکومت که سپاه است و استفاده از فضایی که در جنبش در سطح بین المللی ایجاد کرده است و سازمان دهی مردم در جهت اعتراضاتی که عدم همکاری را شامل شوند از جمله تحریم، اعتصاب و امثال آنها.
یکی از دوستان مقایسه کرده بود جنبش را با انقلاب اسلامی و حرکت مردم در خیابان ها که باید بگویم در انقلاب اسلامی کاملا در خاطر دارم که آقای خمینی به عنوان رهبر انقلاب بسیار به این نکته توجه داشت که مبادا مردمی که به خیابان ها آمده اند به خانه های خود بازگردند و جو احساسی که در انقلاب به وجود آمده بود فروکش کند و در نهایت ایشان سوار بر موجی که ایجاد شده بود و سرعت هم می گرفت انقلاب را تا پیروزی برد. اما مسیر انقلاب اسلامی هم از اعتصابات و فلج سازی حکومت گذشت و ثانیا فرق بسیار بزرگ جنبش سبز با انقلاب اسلامی این است که در جنبش سبز اصل بر گذار به دموکراسی است. جنبشی که در ایران در جریان است جنبشی است که در یک کلام گذار کشور به دموکراسی است و عقل و عقلانیت حرف اول را می زند و نه احساسات و هیجان و من صد در صد با مشی رهبران جنبش موافقم که هر چه بیشتر به عقل یکایک شرکت کنندگان در جنبش تکیه بشود، شعار "هر سرباز یک رهبر" معنی داشته باشد و به این ترتیب ما بتوانیم با تعقل گام به گام جلو برویم به جای اینکه در فضای احساسی و هیجانی حرکت کنیم که مشخص نیست عاقبت آن چه خواهد شد.
از مجموع این حرف ها این را می خواهم بگویم که جهت گیری جنبش در راستای تحریم و فلج کردن سپاه و شرکت های سپاه را به عنوان هسته ی اصلی قدرت هدف قرار دادن و در نتیجه ایجاد شکاف در دستگاه سرکوبگر حکومت استراتژی درستی است که روزهای آینده باز هم به این موضوع می پردازیم.
اعتصاب غذای زندانیان و پیامدها
نکته ی دوم اینکه پیمان کریمی آزاد از زندانیان اعتصاب غذا کننده راهی بیمارستان شده است. خانواده های 16 زندانی اعتصاب غذا کننده در نامه ای به دادستان تهران خواستار رسیدگی به وضع عزیزانشان شده اند و تهدید کرده اند که خانواده ها هم در بیرون از زندان برای همراهی با عزیزانشان به اعتصاب غذا خواهند پیوست.
مخالفت چین با تحریم های اروپا بر علیه ایران
وزارت خارجه ی چین در بیانیه ای اعتراض خود را به تحریم های اروپا اعلام کرده و جالب است که کیهان تیتر اول شماره ی امروز خود را به این اختصاص داده است که آسیا به تحریم های بین المللی نه گفته است! باید به کیهان گفت که اگر منفعت خود را نیز در نظر می گیرد بهتر است حرف نزند چرا که کیهان پیشتر همین حرف را در مورد سازمان ملل و بعد اروپا زده بود که دیدیم بر عکس شده و تحریم ها شدیدتر هم شد. به ویژه که سفر دو معاون خارجه و خزانه داری آمریکا به آسیا و چین در راه است و باید دید چه اتفاقی می افتد و آیا می توانند چین را به تحریم های بین المللی وصل کنند یا خیر.
ازسرگیری آزمون تافل
موسسه برگزار کننده ی آزمون تافل، ای. تی. اس، اعلام کرده است که از اداره ی اوفک در اداره ی خزانه داری آمریکا که مسوول تحریم ها است اجاز کسب کرده و بنابراین آزمون تافل دوباره در ایران برقرار خواهد شد و اصولا تحریم های آمریکا شامل مسایل فرهنگی، دارویی، بهداشتی و غذایی نمی شود.
لزوم پیروی مراجع از ولایت!
آقای مکارم شیرازی در استفتائی که از وی شده عنوان کرده است که بر مراجع لازم است که از دستورات ولایت فقیه پیشتیبانی کنند. به نظر من آقای مکارم و آقای نوری همدانی که من آنها را کاردستی خود حکومت می دانم این روزها به خدمت گرفته می شوند بلکه بتوانند مشروعیتی برای آقای خامنه ای کسب کنند، کاری که خود آقای خامنه ای نتوانست برای خودش انجام دهد و حتی مجبور شد فتوایی را هم که راجع به خود داده بود را از روی سایت اینترنتیش بردارد.
ادامه ی دعوای دولت با مترو
رییس بانک مرکزی در عدم تخصیص 2 میلیارد دلار به مترو بهانه تراشی کرده و مطرح کرده که به جای اینکار باید صندوق توسعه ی ملی باید ایجاد شود در حالی که هنوز اساسنامه ی این صندوق تصویب هم نشده است و طبق قانون این صندوق از سال 1390 باید شروع به کار کند. به نظر می رسد که مشکل دولت به غیر از پولی این است که با مترو و شهرداری تهران در ستیز بوده و این هم عاملی دیگری شده است تا از قوانین مصوب مجلس سرپیچی کند.
اندکی صبر سحر نزدیک است
تا فردا شاد، پیروز، موفق و سرافراز باشید.
به امید پیروزی ایران و ایرانی
--
__________ اگر پس از اشتراک ایمیل های گروه را دریافت نکردید __________
لطفآ اگر پس از اشتراک ایمیل های گروه را دریافت نکردید پوشه اسپم را نگاه کنید
واگر ایمیل های گروه آنجا بود ایمیل ها را از اسپم در بیاورید
Select the box to the left of the emails and
click "Not spam" button on the top.
کار دیگری هم که می توانید بکنید درست کردن فیلتر و استفاده از
Label
برای پیدا کردن ایمیل های گروه است
_______________________ اشتراک _______________________
برای مشترک شدن در این گروه آدرس زیر را درست همینطور که هست کپی کنید
واز ایمیل باکس خود به این آدرس ایمیل بفرستید
mohsen_sazegara+subscribe@googlegroups.com
پس از فرستادن ایمیل به آدرس بالا، برای تأیید اشتراک ایمیلی از طرف گروه
دریافت می کنید که باید لینکی را که در آن ایمیل هست کلیک کنید
____________________ لغو اشتراک _______________________
برای خارج کردن ایمیل خود از گروه از میل باکس خود به آدرس زیر ایمیل بزنید
mohsen_sazegara+unsubscribe@googlegroups.com
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر