هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۲۸, پنجشنبه

Latest News from 30Mail for 08/19/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



به گفته رخشان بنی‌اعتماد آنچه در مستند «حیاط خلوت خانه خورشید» به نمایش درآمده واقعیتی است كه هیچ كجا دیده نمی‌شود، همانطور كه بقیه تصاویر واقعی جامعه ایران نیز جایی برای بروز ندارند.

این كارگردان سینمای ایران پس از نمایش مستندش كه شامگاه 26 مرداد در خانه هنرمندان ایران برپا بود، گفت: «نه‌ تلویزیون به نمایش این تصاویر می‌پردازد و نه فضای سینمای مستند فرصتی برای دیده‌شدن دارد. بدین ترتیب واقعیات جامعه ما همیشه باید به شكل راز باقی بماند.»

بنی‌اعتماد تاکید کرد: «آنچه در این فیلم به تصویر كشیده‌ام بخش كوچكی از مشكلات و بلاهایی است كه بر سر زنان معتاد می‌آید.»

به گزارش ایسنا، نمایش این فیلم با استقبال گسترده مخاطبان و ازدحام جمعیت همراه بود که بنی‌اعتماد با ابراز خوشحالی از این که چنین جمعیتی برای دیدن یك فیلم مستند آمده‌، گفت: «همیشه فكر می‌كنم در برابر ناكارآمدی نهادهای دولتی اگر انرژی فردی عده‌ای مانند مسؤولان خانه خورشید نباشد، معلوم نیست چه بر سر ما بیاید.»

«خانه خورشید» به عنوان «مرکز گذری کاهش آسیب‌های اعتیاد زنان» در دروازه غار تهران قرار گرفته‌ و به‌ عنوان مکان امن گروهی از زنان آسیب‌پذیر اجتماعی تحت نظارت بهزیستی اداره می‌شود.

بنی‌اعتماد با اشاره به اینكه این مستند در قالب مجموعه‌ی ده قسمتی «تهران من»ساخته شده، توضیح داد: «تهران را می‌شد از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار داد. اما آنچه من در این فیلم به نمایش درآوردم ورای درد و رنج و تلخی، آسیب روزافزون زنان معتاد و عدم حمایت و كارآیی سازمانهای دولتی فعال در این زمینه بود.»

او در پاسخ به سوالی درباره فضای تلخ این فیلم گفت: «به شدت مخالفم كه تلخی این فیلم بیش از متن موقعیت آن یعنی زندگی زنانی كه در خیابانها می‌خوابند، كتك می‌خورند، مورد تجاوز قرار می‌گیرند و ‌تحقیر می‌شوند است. هر آنچه كه در این فیلم دیدیم اتفاقاتی است كه طی مدت ساخت رخ داده است.»

به گفته لیلی ارشد، از مسوولان خانه خورشید نیز آنچه در مستند «حیاط خلوت خانه خورشید» آمده، كاملا واقعی و بدون هیچ اغراقی بوده و تنها بخش كوچكی از مشكلات بسیار زنان معتاد را بیان می‌كند.

او در سخنان کوتاه خود از عدم همراهی و حمایت نهادهای مختلف دولتی از جمله ثبت احوال، بیمارستانها، نیروی انتظامی و ... گلایه كرد.

منبع: ایسنا


 


مهدی کروبی در یک گفتگوی اینترنتی با کنش‌گران سبز گفت:«اين حکومتی که امروزه مشاهده می‌کنيم نه بر پايه جمهوريت است نه بر پايه ديانت.»

او سه‌شنبه شب در این گفتگو که با هماهنگی مهدی خزعلی برگزار می‌شد تاکید کرد: «اين حکومت آن حکومتی نيست که رهبران وعده داده بودند. بايد جمهوريت نيرومندتر باشد.»

کروبی در پاسخ به این پرسش که «با يک حکومت سکولار موافقید یا با آنان که مي‌گويند سياست ما عين ديانت ماست» گفت: «شخصا طرفدار حکومتی دينی هستم که هم در آن رعايت مسايل دينی باشد هم ارکان نظام بر آرای مردم استوار باشد. اما ساير حکومت ها را نفی نمی‌کنم و مردم هرچه بخواهند خواهم پذيرفت. این‌که چه حکومتی باشد يا نباشد، به مردم مربوط است.»

او با بیان این‌که «اگر مجلس جدی و قوه قضاييه سالم داشتيم وضع ما اين نبود که قوه مجريه ادعا کند من قانون را اجرا نمی‌کنم و بچه‌هايمان از بی‌عدالتی در زندان‌ها بنالند و اعتصاب غذا کنند و شکنجه بشوند» گفت: «تصور کنيد که  انتخابات آزاد، مطبوعات آزاد و مجلس مستقل داشته باشيم. با اجرای همين قانون اساسی هم خواسته بسياری از مخالفان برآورده خواهد شد.»

کروبی در پاسخ به آقای خزعلی که معتقد بود اگر جنتی و تيم تشکيل دهنده او بخواهند اين قانون را بازنگری کنند هيچ ظرفيتی از دموکراسی در اين قانون نخواهد ماند، گفت: «ما ابتدا بايد قوای سه گانه مستقل، مطبوعات آزاد و آزادی بيان داشته باشيم، بعد به اين بازنگری و مسايل ديگر بپردازيم.»

او در پاسخ به این پرسش که چگونه باید حکومت را مجبور به رعایت قانون کرد، گفت: «با فشار افکار عمومی می‌توان حاکميت را مجبور به قانون‌مندی کرد. اين تجمعات و آگاه سازی‌ها نتيجه می‌دهد. برای هميشه که نمی‌شود با پول نفت زندگی کرد.»

کروبی با تاکید بر این‌که جنبش سبز متعلق به همه ایرانیان داخل و خارج کشور است، افزود: «تا الان مبارزات خوب برگزار شده. تا وقتی حرکات آرام و مدنی در جريان است، کمتر به آنان بهانه ابراز خشونت مي‌دهيم. اگر اجازه بدهند در راهپيمايی‌های آرام شرکت خواهيم کرد اما ديديد که به ما مجوز نميدهند.»

وی درباره ایجاد ارتباط بین رهبران جنبش و مردم نیز گلایه کرد: «ما تمام ارتباطات، روزنامه و ... را به وجود آورديم اما روزنامه توقيف شد و حتی مجله‌ای که برای يکی از نزديکان بود توقيف شد. دفاتر حزب از جمله دفتر شخصی من را هم از رمضان سال گذشته بسته‌اند.  رسما افرادی را می‌برند و تذکر می‌دهند چرا به ملاقات فلانی رفته‌ايد.»

کروبی درباره سازماندهی شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: «کميته‌ای از جانب من، آقای موسوی، امينی، الويری، مقدم و بهشتی تشکيل شد اما سه نفر از اين کميته ( آقايان امينی، الويری و بهشتی) دستگير شدند و به آنان گفتند شما حق نداريد چنين کاری بکنيد.»

 او با بیان این‌که علما همدردی می‌کنند و در رابطه با زندانيان ابراز محبت کرده‌اند تصریح کرد: «شما از علمای قم که زير فشار هستند، انتظار بيشتر نداشته باشيد.»

وی در پاسخ به پرسشی درباره مطلقه بودن ولايت فقيه نیز ابراز عقیده کرد: «در کنار ولايت فقيه بايد خبرگان نيرومند وجود داشته باشد. بايد انتخابات آزاد داشته باشيم. مجلس هم نياز داريم اما نه مجلسی که نامزدهای آن دستچين شده باشند. رييس جمهور می‌خواهيم اما نه رييس جمهوری که صندوق را جلو جلو برايش پر کنند.»

او در پایان با تاکید بر این که «در راهپيمايی روز قدس شرکت می‌کنيم» هشدار داد: «مواظب باشيد شعاری ندهيد که حکومت از آن سو استفاده کند. اين راهپيمايی هر ساله برگزار می‌شود و ما هم در آن حضور خواهيم داشت. اکنون نیز درحال برنامه‌ريزی با دوستان هستيم و نتيجه را اعلام خواهيم کرد.»

منبع: خبرنگاران سبز، مبارزان (فایل صوتی گفتگو)


 


يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: زنان معتاد به عنوان يك قشر آسيب ديده در معرض خطرات چندگانه، بيماري‌هاي مقاربتي، تجاوز جنسي، تن‌فروشي، بي‌خانماني و حتي مرگ قرار دارند.

سلمان قادري در نشست علمي ـ پژوهشي كه با عنوان "بررسي وضعيت رفتار پرخطر زنان تن فروش معتاد" در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد اظهار داشت: «گرايش زنان به اعتياد، پيامدهاي ناگواري را از نظر جسمي، خانوادگي و اجتماعي براي آنها در پي دارد که گرايش به سمت تن فروشي يکي از ابعاد آن است.»

وی ضمن اعلام اینکه روابط پرخطر جنسي از مهم‌ترين راه‌هاي انتقال ایدز در بسياري از کشورهاي آسيايي است، گفت: «از طرفي به نظر مي‌رسد، انتقال اچ آي وي از طريق تزريق کنترل شده اما موج سوم آن از طريق ارتباط جنسي در حال افزايش است.»

وی تصریح کرد: «بر اساس نتايج تحقيقات، سن زنان تن فروش معتاد پائين است، اغلب از خانواده‌هاي از هم گسيخته هستند، معمولا در خانواده‌هاي پرجمعيت زندگي کرده‌اند، بسياري از اين زنان در دوره کودکي از طرف پدر و ساير اعضاي خانواده مورد آزار قرار گرفته‌اند و بيشترين نوع آزار جسمي بوده است.»

این پژوهشگر حوزه اعتیاد در پایان ضمن تاکید بر نقش سازمانهای غیر دولتی به عنوان مهمترین منابع آموزش و پیشگیری، فراهم کردن زمينه اشتغال زنان معتاد، تقويت حمايت‌هاي بيمه‌اي و حمايت از سازمان‌هاي غيردولتي را از راه‌هاي کاهش مشکلات اين زنان دانست.

منبع: فارس و عصر‌ایران و ایسکانیوز

پیشینه:

٩٩ درصد موارد جدید ابتلا به ایدز در ایران از طریق جنسی است

موج سوم ايدز در راه مدارس و دانشگاه‌ها


 


گزارش خبری:

ميزان واردات قند و شكر در چهار ماهه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته بيش از 110 درصد رشد داشته است.

واردات بيش از 541هزار تن قندو شكر از نيشكر تصفيه نشده بدون مواد خوش‌بوكننده يا رنگ‌كننده به ارزش 216ميليون دلار حاكي از رشد 61درصدي در وزن و 110درصدي در ارزش اين واردات دارد.

آمار گمرك ايران نشان مي‌دهد در حالي كه قيمت متوسط هر كيلو قند و شكر وارد شده به ايران در چهار‌ماهه نخست سال گذشته حدود 300 تومان بود، در چهار ماهه امسال اين رقم به حدود 400 تومان رسيده است.

نابودی صنعت 112 ساله قند و شکر

رشد 110 درصدی واردات شکر در حالي انجام می‌گیرد كه سال گذشته بسياري از كارشناسان و مسئولان نسبت به روند واردات شكر ابراز نگراني کرده بودند. واردات شكر تا مرز 5/2 ميليون تن يعني 4 برابر نياز كشور، ضمن ايجاد يك ميليون و 350 هزار تن شكر مازاد بر مصرف و اشباع بازار موجب ناتواني كارخانه‌ها در فروش محصول، تعويق در پرداخت مطالبات كشاورزان وحقوق كارگران و همچنين كاهش 30 درصدي سطح زيركشت چغندرقند شده بود.

صنعت قند و شكر كشور كه در سال 85 با طول عمر 112 ساله خود تجربه بي‌سابقه‌اي را پشت سر مي‌گذاشت و به سمت خودکفائی پیش میرفت با واردات بی‌رویه شكر در سال گذشته و امسال با بحران كمبود نقدينگي و ورشكستگي روبه‌رو شده است. بدهی 85 میلیارد تومانی کارخانه نیشکر هفت تپه که به تعطیل شدن چرخه تولید و اخراج و تعلیق گسترده کارگران انجامیده، نمونه‌ بارز این روند است.

واردات بی‌رویه، بازار دلالان و دولتی که به بحران اعتقادی ندارد

عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس در این زمینه می‌گوید: «برخي از مسئولان فكر مي‌كنند با واردات مي‌توانند كمبود شكر را مرتفع و مكانيزم‌هاي قيمت را تنظيم كنند؛ در حاليكه آنها ناكارآمدي خود يا نداشتن برنامه‌اي دقيق براي غلبه بر مشكلات را با واردات مي‌پوشانند و شرايط را به نفع خود تغيير مي‌دهند.»

عباس رجايي در پاسخ به این سوال که با توجه به اشباع بازار چرا بازهم شاهد واردات هستیم می‌گوید: «بعضي از مسئولان تراز اول دولتي اعتقادي به وجود بحران ندارند و معتقدند درخصوص واردات شكر در كشور جو‌سازي‌ و فضاسازي مي‌شود.»

وی در ادامه به نقش دلالان اشاره می‌کند و می‌گوید: «شكر در دنيا جزو محصولاتي است كه براي بازار شكني به آن يارانه صادراتي مي‌پردازند كه موجب كاهش قيمت صادراتي اين محصول مي‌شود؛ روی همین اصل شكر وارداتي با نرخ بالاتری به فروش مي‌رسد و سود زيادي از این راه نصيب دلالان مي‌کند.»

آب و خاک مجانی در خانه و ما شکر از برزیل میخریم

کارشناسان معتقدند با ادامه روند کنونی ضمن اینکه دیگر کسی در زمینه شکر یا بازسازی کارخانه‌ها سرمایه‌گذاری نمیکند؛ بسياري از چغندركاران نیز سال آينده از چرخه توليد خارج مي‌شوند و احیای روند تولید شکر 4 تا 5 سال به طول خواهد انجامید.

با همه اینها مسئولین کشور همچنان به بهانه‌هائی همچون بالا بودن قیمت تولیدات کشاورزی بر واردات شکر اصرار دارند به‌طوري كه مهندس مفتح، معاون وزير بازرگاني مي‌گويد: «با وجود رايگان بودن زمين، آبياري تقريباً مجاني، سوخت و تراكتور يارانه‌اي باز هم شكر از كشوري همچون برزيل با هزاران كيلومتر فاصله با قيمت پايين‌تري از محصول داخلي وارد ایران مي‌شود.»

دولت کاسبکار، قند و شکر گران

دكترعالمي سعيد، استاد دانشگاه، بحران جاري  شكر را برآيند دخالت دولت در مكانيزم بازار ارزيابي مي‌كند و می‌گوید: «وقتي 4 برابر نياز كشور شكر وارد مي‌شود به معناي نوعي بازار شكني داخلي است كه معمولاً به قصد شکست کار و کاسبی رقیب انجام می‌گیرد. بنابراين به‌نظر مي‌رسد بين دولت و توليد‌كنندگان شكر رقابت به‌وجود آمده است و متأسفانه دولت‌هاي ما كاسب‌كارانه با مسایل برخورد مي‌كنند.»

کارشناسان معتقدند با عملی شدن طرح هدفمند‌کردن یارانه‌ها، قیمت شکر برای مصرف کننده تا 70درصد افزایش یابد؛ نرخی که قبل از اجرائی شدن این طرح هم به بالاترین رقم خود رسیده است. نرخ قند و شکر اکنون مرز هزار تومان را نیز رد کرده و این به معنای آن است که دولت آقای احمدی نژاد با شعار حمایت از مصرف کننده، نه تنها توفیقی در کاهش قیمت قند و شکر نداشته، بلکه صنعت 115 ساله قند و شکر ایران را نیز به ورطه نابودی کشانده است.

منابع: همشهری، ایلنا، فرارو و ایسنا


 


ماهنامه مدیریت ارتباطات در شماره مرداد ماه خود با حاجی کمیل، مدیر ارشد شبکه فارسی وان، که برای شرکت در یک نشست فرهنگی در تهران حضور داشته گفتگویی کرده که خبرآنلاین به تازگی متن کامل آن را منتشر کرده‌است. سی‌میل پیش‌تر بخشی از این مصاحبه را منتشر کرده‌بود (+) اما اکنون با انتشار متن کامل، نکات بیشتری از این مصاحبه گزینش شده‌است.

در این گفتگو مالک اصلی شبکه فارسی‌‌وان اتهاماتی که به این شبکه وارد می‌‌شود را رد کرده و از پیشنهاد مدیران این شبکه جنجالی ماهواره برای گفت‌وگو با صدا و سیما و مدیران جمهوری اسلامی ایران خبر داده‌است.

وی در این گفتگوی مفصل با تاکید بر مسلمان بودن مجموعه فارسی‌وان، اتهام همكاری با یهودی‌ها را «هتك حرمت خود دانسته» و گفته:«ما در ابتدای تأسیس مورد اتهام قرار گرفتیم كه وابسته به جمهوری اسلامی ایران هستیم، سپس مورد اتهام قرار گرفتیم كه وابسته به جنبش سبز هستیم و در این اواخر هم متهم می‌شویم كه وابسته به مجموعه‌ای از یهودی‌ها هستیم كه در واقع من همه اینها را شدیداً تكذیب می‌كنم.»

او همچنین با بیان این‌که «کلمبیایی‌ها خیلی از لحاظ  قیافه و شکل و موضوعاتی که با آنها درگیرند شبیه ایرانی‌ها هستند» گفته:«دلیل اینکه ما سریال‌های کلمبیایی، مکزیکی و کره ای را انتخاب می کنیم براساس شناختی است که از جامعه مخاطبان خود و از شرایط فرهنگی کشورها داریم.»

حاجی کمیل در پاسخ به سوالات مکرر ماهنامه مدیریت ارتباطات درباره نیت اصلی گردانندگان این شبکه تاکید کرده «ما به هیچ‌وجه قصد هیچ‌گونه تهاجمی را نداریم»

او در پاسخ به اتهام ترویج بی‌بند و باری اخلاقی در فارسی وان گفته: «چرا جنبه‌های آموزشی این سریال‌ها را نظر نمی‌گیریم؟ اگر رابطه یک زن شوهردار با شخص دومی در این سریال‌ها نشان داده می‌شود عوارض آن هم نشان داده می‌شود. چرا از آن عوارض پند نمی‌گیریم و می‌خواهیم قضاوت منفی داشته باشیم. قطعا این سوژه‌ها واین سریال‌ها چیزی نیست جز همان سوژه‌ها وسریال‌هایی که ممکن است با یک پوشش دیگر در صدا وسیمای ایران هم پخش شود.»

کمیل با اشاره به این‌که «ما حتی یک بوسیدن را ممنوع دانستیم و الفاظ و صحنه‌های رکیک را سانسور می‌کنیم» افزوده: «به اصطلاح رسانه‌های ایران، ما منحرف شدیم و منحرف‌كننده هستیم. لطفاً صداوسیما، وزارت محترم ارشاد و نهادهای فرهنگی بیایند ما را هدایت كنند. ما اعلام می‌كنیم این آمادگی را داریم كه با صداوسیما برنامه‌های مشترك تولید كنیم. ما این آمادگی را داریم كه مثلاً به جای «ویكتوریا» بیاییم سریال مولانا را بسازیم، از زندگی رودكی، سنایی و سایر مشاهیر بزرگ ایران مستندسازی و سریال‌سازی كنیم. این كار دو فایده دارد؛ اول اینكه ما هدایت می‌شویم و دوم اینكه ما ثابت می‌كنیم به هیچ گروه و سازمان خارجی وابسته نیستیم و یك مجموعه مستقل هستیم.»

مشاور ارشد و مدیر هماهنگی گروه رسانه‌ای موبی، در ادامه گفته: «از روزتاسیس تلویزیون احترام به مناسبت‌های مذهبی به عنوان یك اصل در كار ما وجود داشته است. ما برای اولین بار به عنوان یك شبكه‌ای كه از خارج ایران پخش می‌شود، در اذان «علیاً ولی‌الله» را گذاشتیم؛ آن‌ هم از قلب یك كشور عربی كه مجموعه‌ای از وهابیت هم در این كشورهای عربی فعال هستند.»

حاجی کمیل در خصوص ارتباط این شبکه ماهواره‌ای با مورداک نیز گفته: «اتفاقاً من مورداك را زمانی شناختم كه نامش را از طریق رسانه‌های ایران شنیدم. بعد متوجه شدم كه به عنوان بزرگترین امپراطور رسانه در دنیا مطرح است و اتهام بستن ما به مورداك مثل این می‌ماند كه فلان بقالی كوچك سر كوچه مال فلان رئیس‌جمهور است؛ در حقیقت یكی از بخش‌های شریكِ شریكِ شریكِ ما با فاكس‌نیوز (شبكه تلویزیونی آمریكایی متعلق به مورداك) شراكت دارد كه ربطی به ما ندارد. ما هرگونه رابطه مستقیم و غرض‌آلود را با مجموعه مورد اشاره شما تكذیب می‌كنیم.»

او راه‌اندازی فارسی دو تا فارسی شش با رویکردهای خبری و سیاسی را «به شدت» تکذیب و اعلام کرده: «شرکت رسانه‌ای موبی قصد ورود به سیاست را ندارد چون منافع ما در سیاست نیست.»

وی در پایان با بیان این که «ما با یک سرمایه سنگین دستمان را برای همکاری با ایران دراز کرده‌ایم» گفته: «سرمایه‌های ما بینندگان پنجاه وپنج میلیون نفری ما هستند که نه فقط بیننده شبکه فارسی وان که بیننده بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی ما در سرتاسر جهانند.»

متن کامل این مصاحبه را که در حاشیه همایش میراث مشترک مکتوب ایران وافغانستان برگزار شده می‌توانید اینجا بخوانید

پیشینه:

آیا جمهوری اسلامی از فارسی وان حمایت می کند؟

«موفقیت فارسی‌وان به خاطر سیاست‌گذاری‌های تلویزیون است»


 


ماموران امنیتی امروز در تماس با منزل نوری زاد به او گفتند سریعا خود را به زندان اوین معرفی کند.

در همین حال محمد نوری زاد عصر امروز در مطلب کوتاهی  که در سایت خود قرار داده است، نوشت: «نمی دانم مرا به کجا خواهند برد. انتظار پذیرایی ندارم. انتظار رفتار و برخورد خوب ندارم. ممکن است مرا بزنند. بدجوری. ممکن است مرا به ناسزا و فحش های ناموسی بگیرند. بدجوری.»

آقای نوری‌زاد در پایان مطلب خود نوشت: «ممکن است حتی مرا بقول بازجویم محارب تشخیص دهند و به دم تیغ بسپرند. هرچه را که پیش آیدبه آغوش می کشم. برای آینده‌ی مردمان سرزمینم. بدرود.»

چند روز قبل  محمد نوری‌زاد در پنجمین و به گفته خود او، آخرین نامه‌اش به رهبر جمهوری اسلامی نوشت که «مرگ، بی‌گمان سر خواهد رسید و ما را و شما را به کام خود فرو خواهد کشید، اما مردم بعد از مرگ شما شکایت‌های زیادی از خدا خواهند کرد.»

نوری‌زاد در آن نامه به شکایت‌هایی که از آیت‌الله خامنه‌ای از زبان مردم  نوشته بود اشاره کرده بود.

محمد نوری‌زاد در اولین مطلبش بعد از آزاد شدن نوشته بود «روزی که قرارشد به طور موقت از زندان آزاد شوم، به من گفتند: ننویس تا به زندان باز نگردی! و من گفتم: نوشتن برای من، مثل اکسیژن است برای شما.»

منبع: کلمه و وب‌سایت محمد نوری‌زاد

پیشینه:
آخرین نامه نوری‌زاد به خامنه‌ای: مردم بعد از مرگتان از شما شکایت می‌کنند


 


احمدی نژاد ديروز در جلسه كارگروه طرح تحول اقتصادي حضور يافت و دستور داد كه هر نوع قيمت‌گذاري كالا و خدمات از اين پس تنها بايد از طريق سازوكار هدفمند كردن يارانه‌ها انجام شود و اختيارات كليه دستگاه‌هاي اجرايي در اين زمينه لغو است.

دولت: احتکار و بالابردن قیمت‌ها عامل گرانیست

کارگروه ویژه جدید کنترل بازار با عضویت 7 عضو هیات دولت شامل وزیر بازرگانی (ريیس)، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنایع و معادن، وزیر دادگستری، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رييس‌جمهور، ريیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و ريیس صدا و سیما موافقت کرده است. هدف از تشکیل ستاد دائمی تامین کالا و نظارت، کنترل قیمت‌ها در آستانه طرح هدفمندکردن یارانه هاست.

دولت احمدی نژاد به بهانه اینکه برخی سوءاستفاده‌گران به دنبال احتکار و بالا بردن قیمت‌ها در آستانه هدفمندسازی یارانه‌ها هستند، دست به این اقدام زده است.

بازار: تورم چند رقمی نتیجه وعده‌ها و سوءمدیریت دولت است

این اقدام در شرایطی انجام می‌شود که پیش از این دبیر کل انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار در واکنش به اظهارات دولت در مورد گرانفروشی در بازار گفته بود: «امروز دولت خود با اعلام مکرر در مورد تامین کالاهای اساسی ارزان مسبب تورم است.»

وی همچنین به وعده‌های دولت برای عرضه کالاهای اساسی ارزان اشاره کرده و گفت: «دولت در مردم توقع ایجاد می‌کند اما به هنگام عرضه کالا های وعده داده شده، مردم با مقدار کم و کیفیت بسیار پایین مواجه می‌شوند و این خود عامل اصلی تورم‌های مقطعی می‌شود. مسئله‌ای که در اثر تبلیغ های مکرر دولت مبنی بر تامین کالاهای اساسی یارانه‌ای ایجاد شده است.»

احمد کریمی اصفهانی با اشاره به سوء مدیریت دولتی اعلام کرده بود که امروز ما در کالاهای اساسی تورم چند رقمی داریم و این مسائل ربطی به توزیع کننده ندارد؛ باید بپذیریم که عدم توانائی دولت در مدیریت قیمت‌ها باعث گرانی شده است.

وی در ادامه گفته است: «به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم با این گونه حرکتهای سیاسی چهره اصناف را در جامعه مخدوش کنند؛ زیرا اصناف عامل گرانی نیستند بلکه این سوء مدیریت و عدم توانائی دولت در کنترل قیمت‌هاست که موجب تورم چند رقمی شده است.»

منبع: دنیای اقتصاد

پیشینه:

بازار رو در روی دولت؛ «سوء مدیریت دولت باعث گرانی است، اصناف را متهم نکنید»

«80 درصد مردم به خاطر گرانی گوشت و مرغ نمیخورند»


 


احمد صدرحاج سیدجوادی، عضو شورای مركزی نهضت آزادی ایران و عضو سابق شورای انقلاب و وزیر سابق دادگستری در نامه‌ای سرگشاده به فعالان سیاسی خارج از کشور، خواستار کنار گذاشتن اختلافات و توجه به منافع ملی و ترجیح دادن اشتراکات بر افتراقات شد.

در این نامه خطاب به ایرانیان خارج از کشور آمده است: «فکر نکنید که ما در داخل کشور ایران از رنج‌ها و ناراحتی‌ها و سختی‌های شما در خارج از کشور، فارغ و بی‌خیال هستیم؛ نه واقعا چنین نیست. ما پیوسته فکر می‌کنیم که آن همه فشارها و سرگشتگی و دربدری‌ها، چندین برابر مسائلی است که در داخله تحمل می‌گردد.»

آقای سید جوادی افزوده است: «یک تفاوت آشکار و مستحسن میان ما و شما وجود دارد، و آن این‌که در داخله افرادی وجود دارند که مثلا" با برخی وجوه اجتماع و جنبش سبز موافق و همراه نیستند ولی با دیدن این هم‌بستگی و ایثار و همت والای جوانان و زنان و مردان حق‌طلب کشور، سکوت کرده و مخالفتی نه با جمع و نه با گروه خاص، لااقل به‌ظاهر، نداشته و ندارند.»

وی ادامه داده: «برخی از شما، از حمله و ایراد به داخل و به دیگر فعالان سیاسی وطن‌‌دوست و آزادی‌طلب و دموکراسی‌خواه در خارج، در بیانیه‌ها و مصاحبه‌ها و مکتوبات خود، کوتاهی نداشته و ندارند، و بر طبل افتراق می‌کوبند، و این بیت را به‌یاد می‌آورند که ز نیکی ندانم چه بد دیده‌اند/ بدی را به نیکی پسندیده‌اند و توجه ندارند که این امر موجب خوشحالی عده‌ای و ناراحتی عده‌ی زیاد دیگری می‌گردد.»

آقای سیدجوادی در پایان گفته است: «امید است که این امور ناصواب قطع گردد؛ و منافع جمع و ایران، جای مصالح و مقاصد فردی و گروهی را گیرد. البته انتقاد پذیرفتنی است.»

وی چند روز قبل نیز در نامه‌ای سرگشاده از رییس قوه قضاییه خواست که دادگاههای انقلاب را منحل و به جرایم محمود احمدی‌نژاد رسیدگی کند.

منبع: سحام نیوز

پیشینه
احمد حاج‌ سید جوادی: به جرایم احمدی‌نژاد رسیدگی کنید
 


 


میرحسین موسوی، روز گذشته با بیان این که «برای رزمندگان دفاع مقدس بحثی به عنوان تقابل ایران و اسلام وجود نداشت» گفت:«سر و صداهایی که این روزها در مورد نسبت اسلام و ایران بلند شده برای اهداف خاص سیاسی است.»

وی در دیدار با جمعی از آزادگان استان‌های کشور افزود: «در راهپیمایی‌های منجر به پیروزی انقلاب، زرتشتیان و مسیحیان و کلیمیان در میان صفوف مسلمانان اعم از شیعه و سنی بودند و در جبهه‌ها هم اقلیت‌ها حضور داشتند.»

میرحسین موسوی با بیان این که «کسانی مدعی مکتب ایران شده‌اند که سازمان میراث فرهنگی کشور را متلاشی کردند» تاکید کرد: «نه ایرانی که این‌ها به دنبال آن هستند موردقبول ماست و نه اسلامی که معرفی می‌کنند.»

موسوی پرسید: «کدام ایران باید به جهان معرفی شود و از کدام اسلام باید دفاع شود؟ ایرانی با بالاترین آلودگی به اعتیاد، بیکاری، دهان‌های دوخته، رسانه‌های خفه شده و حقوق بشر پایمال شده؟»

وی ادامه داد: «گفته نمی شود که با گسترش سلطه دروغ و ریا چه بر سر اسلام آمده. آیا این اسلامِ آن مرجع عالیقدری است که به دلیل حق‌گویی خانه اش ویران می‌شود یا اسلامی که به بهانه آن، افسانه‌سرایی، تهمت و دروغ توسط سران بالای امنیتی در جامعه پخش می شود و به خاطر حفظ خانه تارعنکبوتی اقتدارگرایان، سی سال گذشته انقلاب به زیر سوال می‌رود.»

نخست وزیر سال‌های جنگ با عراق افزود: «وقتی ۷چهره شاخص و با سابقه روشن ادعانامه‌ای بر علیه این افسانه سازی به قوه قضائیه تحویل می‌دهند خودشان به زندان اوین برگردانده می‌شوند. آیا در اسلام علی امکان دارد به جای متهمان، شاکیان را زندانی کنند؟»

موسوی با تایید این که ایران با مسائل و بحران‌های مختلف خارجی و داخلی روبروست، گفت : «یکی از راه‌های برون‌رفت از این بحران‌ها برچیدن دروغ از جامعه و متوقف کردن این موج‌سازی‌های کاذب است.»

وی تاکید کرد: «به جای طرح جنگ اسلامی-ایرانی باید به مردم گفته شود آیا حکومت حق ملت را در قانون اساسی قبول دارد یا نه و اگر قبول دارد چرا خلاف آن عمل می‌شود.»

میرحسین موسوی گفت: «مشکل موقعی حل می‌شود که زمینه انتخابات آزاد غیرگزینشی را فراهم آوریم و قوه قضاییه نشان دهد که از بازجوهای امنیتی فرمان نمی‌گیرد و مستقل است.»

او در پایان تایید کرد: «البته برگشت به مردم مشکلاتی هم دارد که شاید سخت‌ترین آن‌ها تن دادن به آرای مردم به جای آرای دولتیان باشد.»

منبع: کلمه

پیشینه:

تفسیر یک دقیقه‌ای: مشایی بمب خبری می سازد تا چیزی را پنهان کند


 


شب گذشته عبدالله مؤمنی، بهمن احمدی امويی و کيوان صميمی از زندانیان اعتصاب‌کننده پس از تحمل ۲۵ روز انفرادی به بند عمومی زندان اوین بازگردانده شدند. با وجود بازگشت همه زندانیان اعتصاب کننده به بند عمومی همچنان تلفن های بند 350 زندان اوین قطع است.

همچنین گزارش شده که کیوان صمیمی، روزنامه نگار دربند دیشب پس از انتقال به بند عمومی به اعتصاب غذایش پایان داد. صمیمی گفته بود که تا بازگشت همه زندانیان از سلول انفرادی به بند عمومی به اعتصاب غذایش ادامه می دهد .

چند روز قبل نیز سایر زندانیان اعتصاب کننده به خاطر درخواستهای مردم و رهبران جنبش سبزاز جمله میر حسین موسوی و کروبی که نگران سلامت شان بودند به اعتصاب غذای شان پایان داده بودند.

علی ملیحی، بهمن احمدی امویی، حسین نورانی‌نژاد، عبدالله مومنی، علی پرویز، حمیدرضا محمدی، کیوان صمیمی، جعفراقدامی، ضیا نبوی، ابراهیم (نادر) بابایی، کوهیار گودرزی، مجید دری، مجید توکلی، غلامحسین عرشی و محمدحسین سهراب‌‌راد از جمله زندانیان منتقل شده به سلول انفرادی بودند.

آنها پس از اعتراض به شرایط نامناسب بند ۳۵۰ و توهین ماموران زندان به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ منتقل شده بودند.

منبع: کلمه

پیشینه
بازگشت ۱۲ تن از زندانیان اعتصاب کننده به بند عمومی


 


آیت‌الله دستغیب از مراجع تقلید شیعه در درس تفسیر قرآن خود با انتقاد از حاکمیت گفته: «در جمهوری اسلامی بسياری از افراد صالح كه به خاطر نظام زندان‌ها كشيدند و شكنجه‌‏ها ديدند اکنون کنار گذاشته شده و به جای آنها افرادی جایگزین شده‌اند که دوست مى‏دارند دروغ بگويند يا خيانت كنند.»

آقای دستغیب افزوده: «اقتصاد را از بين بردند، مردم را از دين سرخورده كردند، جامعه را از علماى راستين جدا نمودند و هيچ بعيد نيست كه بعضشان در پشت پرده با اجانب ارتباط داشته باشند. جَهَنَّمَ يَصْلَوْنَها وَ بِئْسَ الْقَرارُ؛ نتيجه همه اين ظلم ها آتشى است كه ظالمان براى خود فراهم آورده‏اند.»

آیت‌الله دستغیب از مراجع منتقد دولت است که بارها از حکومت انتقاد کرده بود. او چند روز قبل نیز گفته بود: «آن شخصی که مدام دم از مَن می‌زند و خود را همه کاره مردم می‌داند و می‌گوید باید همه از من پیروی کنند، یک همچین شخصی مصداق شجره خبیثه است.»

وی افزوده بود که «شخص فقیه و ولی‌امر باید با تقوا و خدا ترس باشد و به دنبال هوای نفس و ریاست بر مردم نباشد و قصد و غرضی جز خدایتعالی نداشته باشد.»

آقای دستغیب در بخش دیگری از درس تفسیر قرآن خود گفته: «از ميوه‏هاى شجره خبيثه ظلم، ظلم به ديگران است كه شخص مبتلا به آن چه بسا نمازخوان و روزه‏گير و به ظاهر متشرع و عالم‏نما و يا حتى فقيه و مجتهد باشد اما بخاطر گرفتار شدن در ثروت و رياست، با توجيهات مختلف مرتكب هر خلافى مى‏شود و حق ديگران را ضايع مى‏سازد.»

او افزوده: «وقتى كه پول فراوان زير دست آدمى مى‏آيد و مريدان بى‏شمار اطرافش را مى‏گيرند و نيزه‏ها و چكمه‏ها گوش به فرمانش مى‏شوند، ديگر فرقى نمى‏كند علم دين خوانده باشد يا علم دنيا، ناگهان نفس طغيان مى‏كند و همه را مطيع خود می‌خواهد و هر كس را كه از طاعتش سر باز زند گردن مى‏زند!»

منبع: جرس

پیشینه
آیت‌الله دستغیب: کسی که می‌گوید همه از من پیروی کنند، شجره خبیثه است


 


در حالی که فعالان حقوق بشر نسبت به رای احتمالی دادگاه با توجه به اتهام سنگین محاربه علیه شیوا نظرآهاری ابراز نگرانی کرده‌اند، زهرا رهنورد با اعتراض به اتهامات دادگاه علیه وی نوشته است: همه ما زنان مثل شیوا هستیم، پس همه ما را مجازات کنید.

محمد شریف وکیل شیوا نظرآهاری گفته است که او به «محاربه، اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» متهم شده است. اتهام محاربه در قوانین جمهوری اسلامی، می‌تواند مجازات سنگین اعدام را در پی داشته باشد.

زهرا رهنورد در پیام خود نوشته: «برای شیوا نظرآهاری و دادگاه او و نتیجه دادگاهش نگرانیم، زیرا همه ما شیوا نظرآهاری هستیم. ما، نیمی از جمعیت ایران، ما زنان، همه شیوا نظرآهاری هستیم و هیچ یک از این اتهامات را قبول نداریم.»

او افزوده: «ما، نه براندازیم، نه محارب، نه تبانی‌کننده برای ارتکاب هیچ‌گونه جرمی و نه مبلغ علیه نظام جمهوری اسلامی‌. اما ما دانشجوی ستاره داریم، زیرا از حقوق بشر دفاع می‌کنیم، ما به معنای خاصی همه محاربیم، در ادبیات قرآنی با تعبیری سرشار از اخلاق و ایمان و اخلاص، محارب از حرب می آید و محراب نیز از همین ریشه حرب است. ما در محراب باور و اندیشه‌مان با کلکسیونی از شیطان‌ها مبارزه می‌کنیم.»

به گفته خانم رهنورد، «شیوا نظرآهاری اولین کسی بود که فضاحت زندان کهریزک را برملا کرد، آن هم در زمانی که هنوز فضاحت کودتای انتخاباتی اتفاق نیفتاده بود»

او افزوده: «برای او که مدافع حقوق بشر بود، فرقی نمی‌کرد که زندانی یک قدیس باشد یا یک مبارز، یا جانی‌… چرا که حقوق زندانی قاعده‌ای جهانی است و این مراحل بعدی است که شرافت زندانی سیاسی آبروی ملت است و همه در پی احقاق حق آن‌ها هستیم.»

زهرا رهنورد در پایان نوشته است: «امروز کینه‌های عمیقی که از برملا شدن فجایع زندان کهریزک بر پیشانی حاکمان پینه بسته، گریبانگیر شیوا و همه مدافعان حقوق بشر شده است. اما شیوا تنها نیست و آن اندیشه‌ای که همه حق‌طلبان را به هم نزدیک می‌کند، همه ما را‌، من و شیوا، بهاره هدایت و مهدیه گلرو ، عاطفه نبوی و .. را به هم پیوسته تا بر تحقق حقوق انسانی، آزادی و دمکراسی پافشاری کنیم».

شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر، عضو هیئت موسس، دبیر سابق و سخنگوی فعلی کمیته گزارشگران حقوق بشر و فعال دفاع از زندانیان سیاسی است که در روز 29 آذرماه 1388 زمانی که برای شرکت در مراسم درگذشت آیت‌الله منتظری راهی قم بود، به همراه شماری دیگر از فعالان حقوق بشر بازداشت شد و همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

اخیرا نیز شادی صدر فعال حقوق زنان، جایزه «زنان شجاع» وزارت خارجه آمریکا را به شیوا نظرآهاری تقدیم کرد.

منبع: کلمه، کمپین بین‌المللی فعالان حقوق بشر و مردمک


 


مقررات جدید دولت آمریکا برای اعمال قانون تحریم‌های فراگیر علیه جمهوری اسلامی که کنگره آمریکا تصویب کرده، تدوین شد.

این قانون، مجازات‌هایی را برای شرکت‌های خارجی که با نهادها و افراد ایرانی تحت تحریم‌های بین‌المللی و آمریکایی همکاری می‌کنند، پیش‌بینی کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هدف از تدوین این مقررات را جلوگیری از «سوء استفاده ایران از نظام مالی بین‌المللی» عنوان کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده است: «ایران برای فرار از تحریم‌ها در سال‌های گذشته، اطلاعات نادرست در اختیار بانک‌ها یا شرکت‌های خارجی می‌گذاشت تا مبدأ آن معاملات مشخص نباشد.»

به گفته این وزارتخانه، «اکنون قانون فراگیر آمریکا و مقررات منتشره، بانک‌ها و شرکت‌های خارجی را با افشای فریبکاری‌های ایران آگاه می‌کند.»

مقررات جدید، باز کردن حساب بانکی تازه یا حساب کارگزاری برای نهادها و افراد ایرانی تحت تحریم را ممنوع یا محدود می‌کند.

اگر مؤسسه مالی خارجی یا حتی فردی آمریکایی آگاهانه با نهادها و افراد ایرانی که در هر چهار قطعنامه شورای امنیت به آنها اشاره شده‌، همکاری کرده و یا به نمایندگی از طرف آنها عمل کند، طبق مقررات اجرایی قانون تحریم‌های آمریکا، مشمول تنبیهاتی شامل ۲۵۰ هزار دلار جریمه نقدی، تنبیهات کیفری تا یک میلیون دلار و ۲۰ سال زندان خواهد شد.

به گفته استوارت لوی، معاون خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و فساد مالی، انتشار این مقررات هشداری به بانک‌ها در سراسر جهان است که همکاری با جمهوری اسلامی برابر است با از دست دادن بازار مالی آمریکا.

منبع: صدای آمریکا


 


مهدی غضنفری وزير بازرگانی می‌گويد که «چيزی برای جلوگيری از واردات برنج‌های {آلوده} به اين وزارتخانه ابلاغ نشده است.»

آقای غضنفری در شرایطی این سخنان را ایراد می‌کند که احمد ناطق نوری نماینده مجلس گفته با واردکنندگان برنج‌های‌ آلوده برخورد خواهد شد.

نماینده نور و محمود آباد در مجلس همچنین گفته افزوده است: «واردات هشت نوع برنج آلوده از سوی وزارت بهداشت تخلف است.»

غضنفری در مورد ممنوعیت واردات برنج‌های آلوده اظهار داشته است: «هنوز نه از طرف موسسه استاندارد، نه از طرف وزارت بهداشت و نه از طرف وزارت جهاد کشاورزی که اجازه قانونی برای اعلام اين موضوع را دارند، چيزی کتبا گفته نشده است.»

در اواخر ارديبهشت ماه، مسئولان وزارت بهداشت ناظر بر برنج‌های وارداتی، ‌آلودگی اين برنج‌ها به فلزات سنگين را تاييد کرد.

بر اساس گزارش گمرک ايران، نزديک به يک و نيم ميليون تن برنج به ارزش يک ميليارد دلار در سال ۸۸ وارد ايران شده که در مقايسه با ميزان واردات برنج در سال قبل از آن رشدی ۳۴ درصدی داشته است و البته واردات برنج‌های آلوده همچنان ادامه دارد.

منبع: ایسنا و رادیو فردا


 




«کلمه» برتر از آن است که به حقوقِ بنیادینِ زناکاران در جامعه‌ی ایران بها دهد! دارالمؤمنین را چه به پشتیبانی از حقِ زنانِ معصیت‌کار! به‌راستی شأنِ گردانندگانِ آن بالاتر است از اینکه بخواهند اخبارِ مربوط به سکینه محمدیِ آشتیانی و دیگر محکومان به سنگسار را بازتاب دهند! حتی نامه‌ی دردناکِ دو فرزندِ او نیز بی‌ارزش‌تر از آن است که در تارنمایِ منسوب به رهبرانِ جنبش چاپ شود.

نظری که در پی می‌آید دوبار در آن سرا فریاد شد (1) اما در گُنگ‌فضایِ سانسورچیانِ «کلمه» همچون پژواکِ نعره‌های کابوس، جز سکوتی سوت و کور به‌همراه نداشت. به‌طبع لحنِ آن تا حدِ امکان با چاپ در تارنمایِ مذکور متناسب گردیده است، پاره‌ای بدیهیات در آن گنجانده شده است، واژگان همدلانه‌تر برگزیده شده‌اند (2) و به‌فرجام زهرِ رویکردِ دیرینِ من به اسلام و حتی رژیمِ اسلامی از آن گرفته شده است:

بار دوم است که این کامنت را ثبت می‌کنم و امیدوارم این‌بار آنرا منتشر کنید!
لطفاً این پیام را به خانمِ رهنورد برسانید:
بانوی گرامی!
آیا کسرِ شأنِ خود می‌دانید که با زبانی رسا و هشداری بلند درباره‌ی سرنوشتِ سکینه محمدیِ آشتیانی سخن بگویید؟
واهمه دارید از اینکه حاکمیت بگوید بانویِ سبزها از زنی زناکار پشتیبانی کرد؟
اما لابد تا کنون دانسته‌اید که حکومت در اعطای تهمت و دروغ به مخالفان و منتقدانش چنان سخاوتمند است که به هیچ بهانه‌ای در این مورد نیاز ندارد.
از آن گذشته آیا داوریِ یک ملتِ ستمدیده برای شما مهم‌تر است یا داوریِ یک حاکمیتِ ستمگر؟
شما در این باره هیچ نگفتید تا در گفتگویی با «روز» از شما بپرسند و شما سربسته هر نوع مجازاتی را محکوم کنید و در آخر هم خود را در راهِ آرمان‌های ملت برای چوبه‌ی دار آماده بدانید.
اما باور کنید نیازی به آن اعلامِ آمادگی نیست!
حتی باید گفت که نشانِ صدقِ آن آمادگی چیزی جز کنار گذاشتنِ ملاحظاتِ مذهبی، سیاسی و روزمره درباره‌ی جانِ زنی متهم به زنای مذموم در دینِ شما نیست.
باور کنید یک بیانیه‌ی کوتاه از سویِ شما برای پای چوبه‌ی دار نرفتنِ سکینه محمدی هزار بار صادقانه‌تر و ارزشمندتر است تا اعلامِ آمادگی برای پای چوبه‌ی دار رفتنِ خودتان!
او پنج سال در زندانِ ستمِ حاکمان اسیر بوده است. امروزه روز او را کتک می‌زنند و بر ضدِ خودش و وکیلش از او به‌زور اعتراف می‌گیرند.
اینهمه بیدادگری در موردِ این زنِ بی‌پناه را دیدن و هیچ نگفتن رواست؟
نامه‌ی استمدادخواهیِ فرزندانِ این زن، فریده و سجاد، را خوانده‌اید؟ آنان از شما می‌خواهند «کمک کنید این کابوس محقق نشود...» و شما هیچ نمی‌گویید.
آنهمه تلاشِ شما برای اینکه نشان دهید در رهبریِ نمادینِ جنبش، خواست‌های زنان جایگاهِ بلندی دارد چگونه با این سکوت و مصلحت‌اندیشی نسبت به سرنوشتِ این مادر جمع‌شدنی است؟
بیانیه بدهید و اعتراض کنید خانمِ رهنورد!
این روزها چشمانِ نگرانِ یک ملت هر گفتن و نگفتنِ شما عزیزان را با وسواسی تاریخی رصد می‌کند.

پی‌نوشت:
(1) نخستین‌بار صبحِ روزِ یکشنبه 24 مرداد در 
این بخش از سایت کلمه (که آنزمان در صدرِ عناوینِ بالایِ تارنما قرار داشت) و دومین‌بار عصرِ روزِ دوشنبه در این بخش (که اتفاقاً متنِ آن مربوط به سخنانِ رهنورد در دیدار با آزادگانِ جنگِ هشت ساله است) پُست شد اما هرگز منتشر نشد.
(2) این هم‌دِل‌نُمایی به‌ویژه در موردِ شخصِ رهنورد نیز مصداق می‌یابد. چرا که سخنانِ او جز یکی دو بیانیه و گفتگویِ چشمگیر، در بیش‌ترِ موارد چنگی به دل نمی‌زند و من با اینکه حضورِ سیاسی‌اش را در کنارِ میرحسین ارزشمند و تاثیرگزار می‌دانم اما از اساس او را هم‌پایِ موسوی نمی‌بینم.

مخلوق


 


بر اساس گزارش شاخص عملکردی محیط زیست (EPI) ایران در سال ۲۰۱۰ در بین ۱۶۳ کشور جهان با کسب ۶۰ امتیاز در مقام هفتاد و هشتم قرار گرفته است.

ایران در سال ۲۰۰۸ میلادی با امتیاز ۷۶.۹ در رتبه ۶۷ جهان قرار داشت.

در این تقسیم‌بندی ایسلند با امتیاز ۹۳.۵ و پس از آن به ترتیب سوئیس با امتیاز ۸۹.۱، کاستاریکا ۸۶.۴ و سوئد ۸۶ به ترتیب در مقام‌های اول تا چهارم قرار دارند.

در این رده‌بندی، ترکیه بالاتر از ایران و قرقیزستان پس از ایران قرار گرفته‌اند.

همچنین کمترین امتیاز در این شاخص به ترتیب متعلق به سیرالئون با ۳۲.۱، جمهوری آفریقای مرکزی با ۳۳.۳، موریتانی ۳۳.۷ و آنگولا ۳۶.۳ بوده است.

براساس این شاخص، رتبه ایران در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا پس از الجزایر، مراکش، سوریه، فلسطین، مصر و تونس در مقام هفتم قرار گرفته است که پس از آن نام لبنان، اردن، عربستان و کویت در این منطقه به چشم می‌خورد.

ایران در حالی در شاخص EPI امتیاز ۶۰ را دریافت کرده که میانگین این امتیاز در میان کشورهایی که از نظر درآمد با ایران هم‌گروه هستند ۶۳.۲ و در میان کشورهایی که از لحاظ جغرافیایی با ایران هم‌گروهند، ۵۴.۱۴ گزارش شده است.

منبع: ایسنا


 


براساس ارزیابی‌های معاون دبیرکل خانه کارگر، در حال حاضر نرخ بیکاری در ایران برخلاف آمار منتشر شده به بیش از ۱۷ درصد (معادل پنج میلیون نفر) افزایش پیدا کرده است.

حسن صادقی امروز چهارشنبه به خبرگزاری ایلنا گفته که مرکز آمار و وزارت کار سعی در انکار حقایق مربوط به اقتصاد ایران و پنهان کردن نرخ واقعی بیکاری دارند.

مرکز آمار ایران اخیرا نرخ بیکاری در ایران را سه و نیم میلیون نفر اعلام کرده است.

آقای صادقی افزوده است: «صرف نظر از اختلافی که میان کارشناسان اقتصادی در مورد آمار رسمی منتشر شده وجود دارد؛ مردم عوام کوچه و بازار نیز متوجه غیر واقعی بودن آمار منتشر شده در مورد نرخ بیکاری هستند.»

به گفته صادقی، تنها کافی است تا وضعیت شغلی افراد یک خانواده معمولی را با شرایط جامعه تعمیم دهیم تا واقعیت پنهان شده در مورد نرخ بیکاری آشکار شود.

وی افزود: «با تعمیم دادن این وضع به کل جامعه مشخص می‌شود که نه آمار منتشر شده مرکز آمار ایران و نه ادعای وزیر کار، هیچکدام در مورد بیکاری درست نیست.»

صادقی اظهار داشت: «وزارت کار باید به جای دستاویز قرار دادن آمار مقرری‌بگیران بیمه بیکاری واقعیت را شجاعانه بپذیرد و برای مهار آن اقدام کند.»

منبع: ایلنا

پیشینه
مهر: نرخ بیکاری در ۲۶ استان کشور افزایش یافته است
بالاترین رقم بیکاری در 5 سال اخیر


 


عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس از ارسال نامه ۱۸۳نماینده درباره اسفندیار رحیم‌مشایی به محمود احمدی‌نژاد خبر داد.

ولی اسماعیلی نماینده مجلس گفته که این نامه تا بعد‌ از ظهر روز گذشته ۱۸۳ امضا داشت و امروز چهارشنبه به دفتر ریاست جمهوری فرستاده خواهد شد.

آقای اسماعیلی افزوده که این نامه در صحن علنی مجلس قرائت نخواهد شد و پس از واکنش احمدی‌نژاد به آن، با وی جلسه‌ای حضوری برگزار می‌شود.

این نماینده مجلس اشاره‌ای به محتوای نامه نمایندگان مجلس نکرده است.

این نامه در پی آن تهیه شد که مذاکرات ۲۰نفر از نمایندگان مجلس با احمدی‌نژاد و حمایت وی از اسفندیار رحیم مشایی بدون نتیجه پایان یافت.

اظهارات تازه اسفندیار رحیم‌مشایی مسئول دفتر احمدی‌نژاد درباره ترویج «مکتب ایران» به جای «مکتب اسلام» خشم محافظه‌کاران را برانگیخته است.

مراجع تقلید، روحانیون، احزاب و شخصیت‌های محافظه‌کار طرفدار دولت از این گفته‌های رحیم‌مشایی به خشم آمده و خواستار برخورد احمدی‌نژاد با وی شده‌اند.

احمدی‌نژاد نیز در واکنش به این خواسته‌ها و اعتراض‌ها به طور تلویحی از گفته‌های رحیم‌مشایی دفاع کرده است.

اسفندیار رحیم‌مشایی روز گذشته در واکنش به درخواست‌ها مبنی بر سکوتش، گفته که نمی‌تواند سکوت کند و حق دارد درباره مسائلی که گمان می‌کند باید درباره آنها سخن بگوید، اظهارنظر کند.
منبع: ایلنا

پیشینه
توکلی: احمدی‌نژاد تکلیف خود را نسبت به رحیم مشایی روشن کند
رحیم‌مشایی: از فیروزآبادی شکایت می‌کنم


 


هیأت نظارت بر مطبوعات روزنامه آسیا را توقیف و دو نشریه «سپیدار» و «پرستو» را لغو مجوز کرد.

نشریات «سپیدار» و «پرستو» به دلیل انتشار عکس‌ها، تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی و عدم پای‌بندی به رسالت مطبوعاتی و به دلیل اصرار بر تخلفات یاد شده ‌ لغو مجوز شدند.

این دو نشریه، مشمول بندهای دو و ۱۰ ماده شش قانون مطبوعات شناخته شده و مجوز آنها به استناد تبصره دو ماده شش و تبصره ماده ۱۱ قانون مطبوعات لغو شده است.

روزنامه «آسیا» نیز به دلیل انتشار عکس‌ها و تصاویر خلاف عفت عمومی و استفاده ابزاری از تصاویر و تبلیغ و ترویج اسراف، توقیف شده است.

پرونده این روزنامه برای پیگیری‌‌ بیشتر به مرجع قضایی فرستاده شده است.

از زمان به قدرت رسیدن احمدی‌نژاد فشار بر مطبوعات بیشتر شده و روزنامه‌های زیادی توقیف شده‌اند.

منبع: ایلنا

پیشینه
روزنامه اصلاح‌طلب بهار توقیف شد
مخالفت رئیس مجتمع قضائی با رفع توقیف روزنامه اعتماد


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته