هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه

Latest News from Koocheh for 08/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

وب سایت ویکی لیکس که به دلیل انتشار اسناد محرمانه جنگ افغانستان هدف انتقادات شدید آمریکا قرار گرفته بود، روز یک‌شنبه اقدام به انتشار یک فایل رمزدار کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، نام این فایل که ۱.۴ گیگابایت حجم دارد «بیمه» است و بر روی صفحه روز نوشته‌های جنگ افغانستان قرار داده شده است.

این فایل را می‌توان دانلود کرد اما گشودن آن نیاز به وارد کردن کلمه رمز دارد.

برخی از ناظران اینترنت بر این باورند که هدف از قرار دادن این فایل بر روی وب سایت ویکی لیکس این است که در صورتی که مقام‌های آمریکایی اقدامی علیه این سایت و یا جولیان آسانژ، مدیر این وب‌سایت، انجام دهند محتوای این فایل در دست‌رس عموم قرار گیرد.

حجم این فایل در مقایسه با دیگر فایل‌هایی که در صفحه روزنوشته‌های جنگ افغانستان سایت ویکی لیکس قرار دارد به اندازه قابل توجهی بیش‌تر است.

به گزارش شبکه خبری دیجیتال ژورنال تنها چند ساعت پس از قرار گرفتن این فایل بر روی اینترنت هزاران نسخه از آن دانلود شده است.

در چند روز اخیر مقام‌های آمریکا به شدت از قرار گرفتن هزاران سند نظامی محرمانه مربوط به جنگ افغانستان در اختیار رسانه‌های بین‌المللی انتقاد کردند و ضمن «غیرمسوولانه» خواندن این اقدام، آن را خطری برای امنیت ملی این کشور توصیف کرده‌اند.

لازم به یادآوری است جولیان آسانژ، بنیان‌گذار سایت ویکی لیکس، گفته بود که ظاهرن این اسناد نشان‌دهنده ارتکاب جرایم جنگی است اما دادگاه باید در این مورد تصمیم بگیرد.

گفتنی است این موضوع تنها چند روز پس از انتشار بیش از ۹۰ هزار مدرک سری از اسناد و مدارک منتشر نشده ارتش آمریکا در مورد جنگ افغانستان انجام شده است.


 


فرورتیش / رادیو کوچه

lichar@koochehmail.com

خانواده‌ها و افراد هم مشکلاتشان با هم فرق دارد. مردم گاهی به مشکلات هم می‌خندند. یک اتفاق شاید برای شما چیز خاصی نباشد، اما می‌تواند برای فرد دیگری مشکلی باشد که زندگی را زهرمارش کرده…

همسرتان از آن طرف خانه جیغ می زند: سوسک…

شما توی حمام هستید و لخت و خیس در حالی که هنوز لیف توی دست‌تان است، مجبور شوید توی خونه دنبال سوسک بدوید و یادتان رفته که خواهر زن‌تان آنجاست و روی مبل نشسته…


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که طرح حمله‌ی نظامی به ایران آماده است و در صورت تجهیز ایران به سلاح اتمی به اجرا گذاشته خواهد شد، هر چند او بسیار نگران از نتایج غیرقابل پیش‌بینی چنین اقدامی است.

دریادار مایکل مولن رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیون آمریکایی ان‌بی‌سی اطمینان داد که نقشه‌ی حمله‌ی آمریکا به ایران آماده است، در صورتی که جمهوری اسلامی خود را به سلاح اتمی تجهیز کند. با این حال دریادار مولن نگرانی شدید خود را از نتایج چنین حمله‌ای پنهان نکرد.

او گفت‌: «اقدام نظامی علیه ایران می‌تواند نتایج ناخواسته‌ای در پی داشته باشد که غیرقابل پیش‌بینی در منطقه‌ای هستند که به طرز باورنکردنی بی‌ثبات است. با این حال، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا تصریح کرد که این کشور نمی‌تواند بگذارد که ایران به سلاح اتمی مجهز شود. او در ادامه افزود‌:‌ ‌«صادقانه می‌گویم‌: هر کدام از این دو گزینه – دستیابی ایران به سلاح اتمی یا حمله‌ی نظامی به این کشور- مرا بسیار نگران می‌کند.»

دریادار مایکل مولن در این حال ابراز «خوش‌بینی» کرد که تلاش‌های دیپلماتیک جامعه‌ی بین‌المللی و مجازات‌هایی که علیه ایران اعمال می‌شود مالن جمهوری اسلامی را به چشم‌پوشی از برنامه اتمی‌اش وادار سازند.

با وجود این، دریادار مایکل مولن بار دیگر تاکید کرد که گزینه‌های نظامی باصطلاح «روی میزند»، هر چند او امیدوار است که دولت آمریکا ناچار نشود از آن‌ها استفاده کند. رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا با اشاره به این گزینه‌ها آن‌ها را «مهم و شناخته‌شده» توصیف کرد.

هم‌زمان، معاون سیاسی سپاه پاسداران ایران، یداله جوانی صریحن تهدید کرد که در صورت حمله‌ی نظامی آمریکا یا اسراییل به ایران، این کشور امنیت کل منطقه‌ی خلیج فارس را به خطر خواهد انداخت.


 


یونیسف مفتخر است که برای بزرگ‌داشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر (۱۷-۱۰ مرداد ۱۳۸۹) به اتحاد جهانی برای ترویج تغذیه با شیر مادر پیوسته و به هم‌راه سازمان جهانی بهداشت و شرکای غیر‌دولتی خود این هفته را جشن می‌گیرد. شعار امسال این هفته جهانی «تغذیه با شیر مادر: ۱۰ اقدام دوستدار کودک» است که بر نقش اساسی تسهیلات بهداشتی در به‌کارگیری رویه‌های درست تغذیه با شیر مادر تاکید دارد.

هرساله  حدود ۸٫۸ میلیون کودک زیر پنج سال جان خود را، عمدتن به دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری از دست می‌دهند. بر اساس لانست‌ (یکی از معتبرترین مجلات پزشکی عمومی در جهان)، در میان تمامی مداخلات پیش‌گیرانه، تغذیه با شیر مادر در دو سال اول زندگی کودک بیش‌ترین تاثیر را در بقا کودک دارد. تغذیه با شیر مادر  می‌تواند از مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در کشورهای در حال توسعه بین ۱۲ تا ۱۵ درصد جلوگیری کند. تغذیه زود هنگام با شیر مادر (در اولین ساعات بعد از تولد) می‌تواند مرگ و میر نوزادان را تا ۲۰ درصد کاهش دهد .

میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در جهان هنوز در حدود ۳۷ درصد و  میزان تغذیه زود هنگام با شیر مادر ۳۹ درصد  است. با این حال، برخی از کشورها از جمله کشورهای کم‌تر توسعه یافته به ارزش تغذیه با شیر مادر پی برده‌اند و  اقدامات قابل توجهی را برای ترویج آن انجام داده‌اند. تلاش‌های موفق آنان نشان می‌دهد زمانی‌که کشورها تلاش‌های هماهنگی جهت حمایت از تغذیه با شیر مادر در سطوح محلی و ملی، و در تسهیلات بهداشتی و خانوارها انجام می‌دهند، پیش‌رفت حتا در محیط‌های سخت نیز امکان‌پذیر است.

زمانی‌که خانواده‌ها برای تغذیه با شیر مادر مصصم هستند، تسهیلات مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند و می‌بایست نقشی اساسی در ترویج تغذیه با شیر داشته باشند. خصوصن متخصصین مراقبت‌های بهداشتی این فرصت و مسوولیت را دارند تا اطلاعاتی را که بیمارانشان برای‌ تندرستی خود و فرزندانشان نیاز دارند در اختیارشان قرار دهند. این نکته برای مادران بسیار حائز اهمیت است که تصمیم بگیرند که چگونه، چه‌وقت و چه مدت نوزادانشان را با شیر خود تغذیه کنند.

در حال حاضر در سراسر جهان‌، بیش از یک چهارم تسهیلات مربوط به دوران بارداری‌، با ۱۰ توصیه و اقدام برای ترویج تغذیه با شیر مادر به عنوان روش‌های دوست‌دار کودک  تایید شده‌اند. امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، قصد دارد تا ۱۰ اقدام دوستدار کودک را به عنوان رویه‌ای استاندارد در تمامی تسهیلات اعمال کند و هم‌چنین مداخلات مربوط به تغذیه نوزادان را در نظام‌های بهداشتی در سطح ملی به شکل بهتری ادغام نماید.

امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر فرصتی را برای قانون‌گذاران، تامین‌کنندگان منابع مالی، شرکای اجرایی، کارکنان مراکز بهداشتی درمانی و عموم مردم فراهم می‌کند تا در تلاشی جهانی برای ترویج مزایای تغذیه با شیر مادر هم‌راه شوند، تا همه نوزادان در روزهای آغازین زندگی خود از این هدیه ارزشمند که برای رشد و نموشان ضروری است بهره‌مند شوند. من امیدوار هستم که شما نیز در این اقدام و تلاش هم‌راه شوید.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های رسیده امروز یک‌شنبه ضیا نبوی، مجید دری، علی ملیحی و غلام‌حسین عرشی از زندانیان سیاسی اوین که از چند روز پیش دست به اعتصاب غذا زده‌اند، به بهداری اوین اتقال یافته‌اند.

به گزارش کلمه، ضیا نبوی دانشجوی محروم از تحصیل و فعال دانشجویی ،علی ملیحی فعال دانشجویی و عضو ادوار تحکیم، مجید دری دانشجوی ستاره دار و غلامحسین عرشی از شهروندان معترض به نتایج انتخابات دیروز به خاطر وخامت وضعیت جسمی‌شان به بهداری زندان منتقل شدند. آن‌ها پس از دریافت خدمات اولیه پژشکی مجدد به سلول انفرادی بازگردانده شدند و به اعتصاب غذای خود ادامه دادند.

این چهار نفر که دچار ضعف شدید جسمانی شده و پزشکان به آن‌ها توصیه کرده‌اند اعتصاب غذای خود را بشکنند، هم چنان به هم‌راه دوازده نفر دیگر به اعتصاب خود ادامه داده‌اند.

هم‌چنین مجید توکلی، فعال دانشجویی هم وضعیت عمومی نامناسبی دارد اما حاضر نشده برای دریافت خدمات اولیه پزشکی به بیمارستان زندان اوین منتقل شود. حال وی و سایر زندانیان اعتصاب‌کننده از جمله بهمن احمدی امویی و عبداله مومنی نیز نامساعد گزارش شده و رو به وخامت می‌رود.

خانواده این زندانی‌های عقیدتی – سیاسی به شدت درباره سلامت آن‌ها اظهار نگرانی می‌کنند و خواهان ملاقات با عزیزان‌شان هستند.

پیش از این نیز پیمان کریمی آزاد، از بازداشت شدگان ۶ دی ماه (عاشورا) که به بیماری دیابت مبتلاست به بیمارستان منتقل شد. از وضعیت سلامتی وی که دچار بیهوشی شده بود خبری در دست نیست .اما شنیده‌ها حاکی است او هم چنان در بیمارستان بستری است.

۱۶ نفر از زندانیان‌ سیاسی از روز دوشنبه گذشته در اعتراض به رفتارهای نامناسب ماموران و مسولان زندان اوین و بند ۳۵۰ به سلول انفرادی منتقل شده و هم‌چنان در اعتصاب غذا به سر می‌برند‌. ماموران وزارت اطلاعات و مسوولان زندان اوین این زندانیان را که خواستار حقوق اولیه بودند، تهدید کرده‌اند که در اوین کهریزک دوم به پا خواهند کرد.


 


آراش و آوا / دفتر آمریکا / رادیو کوچه

arash.ava@koochehmail.com

«فاطمه واعظی» با نام هنری «پریسا» خواننده‌ای است که  زندگی نامه‌ی خود را این طور عنوان می‌کند:

بخش اول

در ۲۵ اسفند ۱۳۲۸ در شهسوار متولد شدم. صداى خوش از طرف پدر و پدربزرگ به من و خواهرها و برادرانم به ارث رسیده است. بزرگ‌ترین مشوق و حامى من در خانواده پدرم بود و در دوران تحصیل هر وقت برنامه‌اى بود که از من مى‌خواستند شرکت کنم، او نه تنها مخالفت نمى‌کرد، بلکه بسیار هم تشویق می‌کرد. با حمایت و تشویق‌هاى او بود که من در مسابقات هنرى مدارس شرکت می‌کردم.

آخرین بارى که در رشته آواز رتبه اول را در بین تمام دانش‌آموزان سراسر کشور کسب کردم، با استادم مرحوم «محمود کریمى» که از اعضاى هیت داوران بودند آشنا شدم. استاد کریمى مرا بسیار تشویق کردند و پیشنهاد کردند که براى آموزش موسیقى ایرانى (دستگاه‌ها و ردیف موسیقى سنتى) شاگرد ایشان شوم. بنابراین تحصیل موسیقى سنتى ایران را به طور جدى و مستمر در خدمت آن استاد بزرگوار آغاز کردم. هنوز دو سالى از آموزش من نگذشته بود، که ایشان براى آغاز کار حرفه‌اى، مرا به وزارت فرهنگ و هنر وقت معرفى کردند. ولى کار آموزش من زیر نظر مستقیم ایشان و تا سال‌ها پس از آغاز کار حرفه‌اى ادامه داشت.

هم‌کارى من با وزارت فرهنگ و هنر مدت پنج سال ادامه داشت، که در این مدت برنامه‌هایى در تلویزیون اجرا کردم و کنسرت‌هایى در تهران و بعضى شهرستان‌ها و نیز هم‌راه با گروه‌هاى مختلفی که در آن وزارت‌خانه فعال بودند، کنسرت‌هایى در خارج از کشور براى معرفى موسیقى سنتى ایران اجرا کردم. تصور می‌کنم این کنسرت‌ها بین سال‌هاى ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۲ بوده است.

در سال ۱۳۵۲ ازدواج کردم و درست دو ماه بعد از آن از طرف مرکز حفظ و اشاعه موسیقى سنتى ایران (وابسته به سازمان رادیو تلویزیون) که به ابتکار و مدیریت استاد دکتر «داریوش صفوت» پایه‌گذارى شده بود، به هم‌کارى دعوت شدم و هم‌راه با گروهى از موسیقی‌دانان مرکز، عازم سفرى به بلژیک و فرانسه براى اجراى کنسرت شدیم.

به این ترتیب هم‌کارى من با مرکز حفظ و اشاعه موسیقى آغاز شد و از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ که آخرین سال فعالیت حرفه‌اى من بود، به مدت پنچ سال ادامه داشت. در این دوران در محضر استاد «دوامى» نیز با سبک اجراى تصنیف‌هاى قدیمى و آواز سنتى آشنایى پیدا کردم.

مجموعه فعالیت‌هایى که در این دوران انجام شد عبارتند از شرکت در سه جشن هنر شیراز، اجراى چند برنامه در تلویزیون، دانشگاه تهران، باغ فردوس، تاتر شهر و اجراى کنسرت‌‌هاى متعدد در خارج از کشور

در اواسط سال ۱۳۵۷ جهت شرکت در «فستیوال موسیقى آسیا»۱ به دعوت «بنیاد ژاپن»۲ به کشور ژاپن سفر کردم که شرح مفصل آن در «آواهاى موسیقیایى آسیایى»۳ منتشر شده است.

در سال ۵۲ ازدواج کردم و فرزندانم سارا، لیلا و دارا به ترتیب در سال‌هاى ۵۳، ۵۸ و ۶۳ متولد شدند. اکنون دختر بزرگم ازدواج کرده و صاحب دو دختر است.

بعد از انقلاب، در سال‌هاى ۵۷ و ۵۸ و به هم ریختن وضعیت موسیقى ایران فعالیت موسیقى من به ناچار متوقف شد و با به دنیا آمدن فرزند دوم و سومم تمام توجه و وقت من صرف خانواده‌ام شد. در سال ۷۰ مرکز حفظ و اشاعه موسیقى سنتى دوباره از من دعوت کرد که در آن مرکز به خانم‌ها آواز ایرانى تعلیم بدهم. با توجه به این که خانم‌ها در هیچ کجا اجازه ابراز وجود در زمینه موسیقى و به خصوص در رشته آواز نداشتند، به نظر می‌رسید قدم مثبتى برداشته شده است. بنابراین، هم‌کارى با آن مرکز را بی‌فایده ندانستم و دعوت را پذیرفتم.

فکر مى‌کنم سه یا چهار سال با آن مرکز، که فضایش با فضاى قبلى بسیار متفاوت بود هم‌کارى کردم و شاگردان زیادى در این مدت با موسیقى دستگاهى ایران آشنا شدند. به هر حال هم‌کارى من با مرکز ادامه داشت، تا زمانى که براى اولین بار در سال ۱۹۹۵ میلادى با گروهى عازم سفر خارج از کشور شدیم و کنسرت‌هایى در اکثر کشورهاى اروپایى اجرا کردیم، که بسیار مورد استقبال هم‌وطنان عزیز مقیم خارج از کشور قرار گرفت.

هم‌کارى من با مرکز، پس از بازگشتم به ایران قطع شد و از آن پس به تعلیم خصوصى بانوان در منزل خودم ادامه دادم. از آن تاریخ (۱۹۹۵) تاکنون، سفرهاى خارج از کشور من براى شرکت در فستیوال‌هاى مختلف بین‌المللى و اجراى موسیقى سنتى ایرانى براى علاقه‌مندان خارج از کشور آغاز شد و ادامه یافت.

موسیقى همواره از نظر من هنرى والا و مقدس بوده است و هرگز میل نداشتم از آن به عنوان ابزارى براى‌ کسب منافع مادى‌ استفاده کنم، موسیقى براى من بهترین وسیله پرواز به عالم دیگر بود و هر زمان به توجه به مبدا و راز و نیاز با او نیاز داشتم، موسیقی را موثرترین ابزار مى‌یافتم

عالم مجردات، دنیاى لطافت‌ها و زیبایى‌هاست و تا روح از تعلقات دنیاى مادى آزاد نشود و شفاف و لطیف نشود، به آن زیبایى‌ها پى نخواهد برد. از دیدگاه من، موسیقى بهترین هنرى است که مى‌توان به کمک آن با عالم مجردات ارتباط بر قرار کرد.

علاقه من به موسیقى سنتى ایران، از دوران جوانى‌ام آغاز شد. از همان دوران متوجه کیفیت خاصى در این نوع موسیقى شدم، که آن کیفیت را در انواع دیگر موسیقى نمى‌یافتم. هنگامى که کار حرفه‌ایم را در اداره فرهنگ و هنر آغاز کردم، هجده یا نوزده سال بیش‌تر نداشتم. در مدت پنچ سالى که در این دوران فعالیت داشتم، صرفن به بعد ظاهرى موسیقى می‌پرداختم، ولى احساس مى‌کردم که این فعالیت به نیازهاى درونى من پاسخ نمى‌دهد. این سرگشتگى فلسفى و معنوى تا سال ۱۳۵۲ ادامه داشت.

بخش دوم

طبیعتن موسیقی‌دانى که به این ترتیب روح خودش را پرورش مى‌دهد، به توانایى‌هایى در زمینه موسیقى دست مى‌یابد، که از دسترس دیگران دور است و رنگ و بو و عطر و اثر موسیقى‌اش به کلى ‌با موسیقى دیگران متفاوت مى‌شود. این طرز تفکر، انگیزه متعالى شدن از طریق خودشناسى را، که همیشه در من بود، به شدت تقویت کرد و مرا بر آن داشت تا این رشته را با نهایت جدیت و عشق و علاقه تحصیل کنم.


 


سارا / واحد ترجمه / رادیو کوچه

لندن: هیت منصفه موضوع محققان «کلایمت گیت» را روشن کرد

سال گذشته پس از این‌که حدود ۱۰۰۰ ایمیل از گروه «کلایمت گیت» فاش شد، مسوولان نگران در رابطه با گرم شدن تدریجی زمین نشانه‌هایی از تبعیض و تحریف در این ایمیل‌ها یافتند. پس از تحقیق و بررسی در مورد این گروه، در نهایت صداقت و دقت دانشمندان بخش تحقیقات آب و هوای دانشگاه «آنجلیای» شرقی به اثبات رسید. این در حالی است که یک نشریه‌ی مستقل گفت که دانشمندان باید پذیرای نظرات خارجی‌ها و منتقدان باشند. این نشریه نتیجه گرفت که دانشمندان اطلاعات را دست‌کاری نکرده و سازمان ملل متحد را در مورد تغییرات آب و هوایی گمراه نکرده‌اند.

افغانستان: زمانی که فرماندهی در حال تغییر بود عملیات هم‌چنان ادامه داشت

در طی ۳ روز حمله‌ای که پلیس افغانستان و ارتش «ناتو» به استان «هلمند» داشتند، ۶۴ آشوب‌گر را کشتند و ۳۷۰۰۰ پوند ماده‌ی مخدر را توقیف کردند. هم‌زمان با به پایان رسیدن این عملیات در چهارم جولای، جنرال «دیوید پتریوس» (پس از جنرال استنلی مک‌کریستال) رسمن فرماندهی نیروهای «ناتو» را در طی مراسم نظامی در کابل به عهده گرفت. ماه ژوئن در تاریخ‌چه‌ی نیروهای موتلفه در جنگ افغانستان بیش‌ترین کشتار را داشته است.

اکوادور: زیر‌دریایی حامل مواد مخدر  توقیف شد


در دوم جولای، پلیس اکوادور بر اساس اطلاعات «سازمان کنترل مواد مخدر آمریکا»، یک زیردریایی به طول ۱۰۰ فوت و از جنس پشم‌شیشه را در یک اردوگاه جنگلی نزدیک به مرز کلمبیا توقیف کرد. این زیردریایی قابلیت حمل ۱۰ تن کوکایین را دارد و با این وزن ۶۵ فوت زیر آب فرو می‌رود. این زیردریایی از زیردریایی‌های قبلی که برای قاچاق مواد مخدر در دهه‌های قبل استفاده می‌شدند پیشرفته‌تر و مجهزتر است.

فینکس: قانون بحث‌ برانگیز

بیش از ۲ ماه پیش «جان برور» حکمران «آریزونا» قانون بحث بر‌انگیزی را در رابطه با مبارزه با مهاجرت غیر‌قانونی امضا کرد. دیوان عدالت آمریکا هم یک پرونده‌ی شکایت بر علیه «آریزونا» تشکیل داد و ادعا کرد که قانون وضع شده که اجرای آن از ۲۹ جولای است بر خلاف قانون اساسی است. بر اساس این شکایت قانون «آریزونا» غیر قابل دفاع است چرا که رسیدگی به مسایل مهاجرت و مهاجران به عهده‌ی حکومت متحده است.

گرجستان: هیلاری کلینتون در مورد ادامه‌ی ارتباطات به همسایه‌گان روسیه اطمینان داد

«هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه‌ی آمریکا، در طی سفر پنج روزه‌ی خود به قصد اطمینان دادن به همسایه‌گان روسیه متذکر شد که در جلسه‌ای که بین «باراک اوباما» و رییس‌جمهوری روسیه «دیمیتری مدودوف» برگزار شد، روابط آمریکا و مسکو دوباره شکل گرفت. ولی این روابط حکومت اوباما را مجبور به قطع روابط با کشورهای اتحادیه شوروی سابق نخواهد کرد. هیلاری کلینتون در طی توقف شش ساعته‌ی خود در گرجستان با رییس‌جمهوری «میخاییل ساکاشویلی» ملاقات کرد و گفت: «آمریکا می‌تواند هم‌زمان هم راه برود و هم آدامس بجود.»

هند: اعتراض به افزایش نرخ سوخت

خیابان‌های «ممبیی» (بمبیی سابق) که به طور معمول شلوغ هستند در پنجم جولای کاملن خلوت بودند. چرا که راننده تاکسی‌ها هم در اعتراض شرکت کرده‌بودند. این اعتراض که از صبح تا شب به طول انجامید، توسط گروه معترض به قانون افزایش نرخ سوخت سازماندهی شده‌ بود. اعتصاب در سرتاسر کشور باعث تعطیل شدن فرودگاه‌ها و بازارها شد. هندی‌ها اعتراض خود را به زیاد شدن قیمت گازوییل یعنی هر لیتر ۳٫۵ روپیه (معادل هر گالن ۳۰ سنت) نشان دادند. افزایش قیمت سوخت و کم کردن سوبسیدها قسمتی از تلاش دولت برای جبران کسر بودجه است. کمپانی‌های تولید سوخت بیش‌تر از ۱۱ بیلیون دلار در این سال مالی ضرر کردند.

لندن: تحقیق و بررسی درباره‌ی شکنجه

در ششم جولای نخست‌وزیر بریتانیا «دیوید کامرون» اعلام کرد که یک تحقیق و بررسی یک‌ساله در مورد سازمان‌های اطلاعات و ضد جاسوسی بریتانیا که سازمان «سیا» هم جزو آن‌ها است، انجام گرفته است. دلیل انجام این تحقیقات این است که این سازمان‌ها افراد مشکوک به هم‌کاری در تروریسم را شکنجه می‌کردند. «کامرون» که در ماه می به مقام نخست‌وزیری رسید در مبارزات انتخاباتی متعهد شده بود که به دادخواست‌های مربوط به سواستفاده از موردهای تروریستی رسیدگی کند. قبلن اتباع دستگیر شده تلاشی را برای تحقیق و رسیدگی به این امور شروع کرده بودند.

مکزیک: تهدید نتوانست جلوی رای‌دهندگان را بگیرد

مردم مکزیک در روز چهارم جولای، آواز استقلال خود را در حالی سر دادند که به سمت ستادهای انتخاباتی می‌رفتند تا در میان ترس و وحشتی که کارتل مواد مخدر ایجاد کرده بود به دولت‌مردان و رهبران رای دهند. خشونت و اغتشاش در روز رای‌گیری هم ادامه داشت و رای دهنده‌گان با جسد ۴ نفر که از پل آویزان شده‌بودند مواجه شدند. مردم به «پی آر آی (حزب انقلابی)» کمک کردند تا ۹ کرسی از ۱۲ کرسی حکومتی به آن‌ها تعلق گیرد. هر چند که اتحاد بین حزب جنبش ملی «فیلیپه کالدرون» و حزب چپ باعث شد که سه ایالتی که «پی آر آی» برای هشت دهه بر آن‌ها حکومت می‌کرد تحت کنترل آن‌ها درآید.

پاریس: دیکتاتور قبلی مجازات شد


«مانوئل آنتونیو نوریگا» فرمانده‌ی قبلی ارتش «پاناما» توسط دادگاه پاریس به هفت سال زندان مجازات شد. او از طریق کمپانی‌های کلمبیایی قاچاق مواد مخدر در دهه‌ی ۱۹۸۰، میلیون‌ها دلار از بانک‌های بین‌المللی به حساب‌هایش در بانک‌های فرانسه منتقل می‌کرد. «نوریگا» که در آوریل به پاریس تحویل داده شد، به جرم قاچاق مواد مخدر ۲۰ سال را در زندان فلوریدا سپری کرده‌ بود.

خلیج مکزیک: انتشار نفت هم‌چنان ادامه دارد

خطر انتشار مواد نفتی به ساحل خلیج مکزیک، دیگر یک تهدید خیالی نیست. شهروندان جنوب شرقی ساحل تگزاس و نواحی «نیو اورلیان» (شامل دریاچه‌ی «پانچارترین») در حالی که تعطیلات آخر هفته‌ی چهارم جولای را سپری می‌کردند با این خبر مواجه شدند که مواد نفتی که از ترکیدگی لوله‌های نفت خام کمپانی بریتانیا به آب‌های آن‌ها نشت کرده بود به شکل گلوله‌های سیاه جامد در پنج ایالت ناحیه‌ی خلیج یعنی «تگزاس»، «لوییزیانا»، «می‌سی سی‌پی»، «آلاباما» و «فلوریدا» منتشر شده است. چگونگی تشکیل این گلوله‌های نفتی جامد به این صورت است: ۱٫ زمانی که کشتی نفت‌کش سوراخ می‌شود و یا منفجر می‌شود، نفت وارد آب می شود. ۲٫ نفت به صورت لکه‌های سیاه در آب پخش می‌شود. ۳٫ نفت با آب مخلوط شده و به یک ماده‌ی سفت و چسب‌ناک تبدیل می‌شود. ۴٫ باد و آب آن‌ها را صیقل داده به شکل گلوله در می‌آورند و سپس تا صدها مایل در اطراف پراکنده می‌شوند..

ایران: آن‌چه در ایران ممنوع شد

بالاخره یک کشور توانست بلند کردن پشت مو را برای مردان قدغن کند. در تلاش برای جلوگیری از افزایش مدل‌های موی غیر‌معمول و عجیب و مبارزه با تهاجم فرهنگ غرب، وزیر فرهنگ ایران یک کاتالوگ رسمی از مدل‌های موی تایید شده‌ی دولت منتشر کرد. مدل موی «دم اسبی» و هم‌چنین استفاده‌ی بیش از حد از ژل و سیخ کردن موها نیز برای مردان ممنوع شد.


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

لیلا علی کرمی

مدرسه فمینیستی: چندی پیش معاون پژوهشی شورای فرهنگی‌ اجتماعی زنان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از نظریه تعدیل قانون حق طلاق و یا حتا واگذاری این حق به زنان سخن گفت. مریم احمدیه با تاکید بر این‌که مواردی مانند تعدیل حق طلاق و حضانت قانونی وجود دارد تصریح کرد: «البته اصلاح کلیه قوانین در این موارد در یک سال و دو سال امکان‌پذیر نیست بلکه به روند طولانی‌تری برای بررسی‌ نیاز دارد.»

در این مقاله قوانین مربوط به حق طلاق مورد بررسی قرار می‌گیرد تا دریابیم که آیا در قوانین و مقرارت مربوط به حق طلاق مراعات تساوی حقوق زن و مرد شده است یا خیر؟ و این‌که قانون‌گذار در تصحیح این قوانین چه مواردی را بایستی‌ در نظر داشته باشد.

ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مصوب ۱۳۱۴/۱/۲۰ مقرر می‌داشت:

مرد می‌‌تواند هر وقت بخواهد زن خود را طلاق دهد

برای تعدیل این ماده و رعایت تساوی حقوق زن و مرد در امر طلاق، قانون‌گذار در ماده ۸ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۴۶/۳/۲۵ اجرای صیغه طلاق را موکول به رسیدگی در دادگاه و صدور گواهی عدم امکان سازش نمود و در ماده ۱۱ مواردی را که زن یا شوهر بر حسب مورد می‌توانند از دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان‌سازش کنند را به شرح زیر برشمرد: محکومیت زن یا شوهر به مجازات پنج سال حبس یا بیش‌تر. ابتلا به هر گونه اعتیاد مضر – ازدواج مجدد زوج بدون رضایت زوجه- ترک زندگی خانوادگی توسط هر یک از زوجین- محکومیت هر یک از زوجین در اثر ارتکاب جرمی که مغایر حیثیت خانوادگی و شوون طرف دیگر باشد.

در سال ۱۳۵۳ برای انطباق هر چه بیش‌تر قوانین موجود با منافع زنان تغییراتی در قانون پیشین صورت گرفت و قانون نسبتن مترقی حمایت از خانواده در تاریخ ۱۳۵۳/۱۱/۱۵ تصویب شد. به موجب ماده ۸ این قانون درموارد زیر زن یا شوهر حسب مورد می‌توانستند از دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نمایند و دادگاه درصورت احراز آن موارد گواهی عدم امکان سازش صادر می‌کرد:

۱-توافق زوجین برای طلاق.

۲- استنکاف شوهر از دادن نفقه زن و عدم امکان الزام او به تادیه نفقه هم‌چنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را وفا نکند و اجبار او به ایفای هم ممکن نباشد.

۳- عدم تمکین زن از شوهر.

۴-سو رفتار و یا سو معاشرت هریک از زوجین به حدی که ادامه زندگی را برای طرف دیگر غیرقابل تحمل نماید.

۵-ابتلای هریک از زوجین به امراض صعب‌العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای طرف دیگر در مخاطره باشد.

۶ – جنون هر یک از زوجین در مواردی که فسخ نکاح ممکن نباشد.

۷ – عدم رعایت دستور دادگاه درمورد منع اشتغال به کار یا حرفه‌ای که منافی با مصالح خانوادگی یا حیثیات شوهر یا زن باشد.

۸- محکومیت زن یا شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیش‌تر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعن منتهی به پنج سال یا بیش‌تر حبس و بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.

۹- ابتلا به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی زناشویی را غیر ممکن سازد.

۱۰- هرگاه زوج همسر دیگری اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.

۱۱- هر یک از زوجین زندگی خانوادگی را ترک کند. تشخیص ترک زندگی خانوادگی با دادگاه است.

۱۲ – محکومیت قطعی هر یک از زوجین در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شوون طرف دیگر باشد. تشخیص این‌که جرمی مغایر با حیثیت و شوون خانوادگی است با توجه به وضع و موقع طرفین و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.

۱۳- درصورت عقیم بودن یکی از زوجین به تقاضای طرف دیگر هم‌چنین در صورتی که زوجین از جهت عوارض و خصوصیات جسمی نتوانند از یک‌دیگر صاحب اولاد شوند.

۱۴ – در مورد غایب مفقود الاثر با رعایت مقررات ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی. پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ قانون حمایت از خانواده ملغا شد و مجددن حق طلاق در اختیار مرد قرار گرفت. لذا به موجب ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد هر وقت می‌خواست می‌توانست زن خودش را طلاق دهد. تبصره ۲ لایحه قانونی دادگاه مدنی خاص مصوب سال ۱۳۵۸ موارد طلاق را همان می‌دانست که در قانون مدنی و احکام شرع مقرر گردیده ولی‌ در مواردی که شوهر به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی تقاضای طلاق می‌‌کرد دادگاه بدوا موضوع را به داوری ارجاع می‌کرد و در صورتی‌ که بین زوجین سازش حاصل نمی‌‌شد اجازه طلاق به زوج می‌داد. در مواردی که بین زوجین توافق شده بود مراجعه به دادگاه لازم نبود.

مقررات مربوط به طلاق در ۱۳۷۱/۸/۲۸ اصلاح گردید. به موجب ماده واحده زوجین که قصد جدایی و طلاق داشتند بایستی‌ به دادگاه مدنی خاص مراجعه و اقامه دعوا نمایند. اگر اختلاف از طرف دادگاه و حکمین حل نمی‌شد دادگاه مبادرت به صدور گواهی عدم‌امکان سازش می‌نمود. لذا مرد متقاضی طلاق بایستی‌ دعوی خود را در محاکم صالح مطرح می کرد.‌اما با توجه به آمرانه بودن ماده ۱۱۳۳ قضات دیگر وارد ماهیت دعوی نمی شدند و دلیل و مدرکی‌ از زوج جهت طلاق درخواست نمی‌کردند بلکه به طور شکلی‌ به موضوع رسیدگی کرده و پس از طی‌ مراحل شکلی‌ و وصول نظر داور حکم به گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق صادر می‌‌نمودند. با توجه به مشکلات عدیده ای که این قانون آمرانه به وجود آورده بود و دست مردان را برای طلاق باز می‌گذاشت قانون‌گذار در ۱۳۸۱/۸/۱۹ مبادرت به اصلاح قانون نمود. لذا ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی بدین شکل اصلاح گردید: «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» به موجب تبصره ماده فوق – زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

حذف لفظ آمرانه ماده فوق تغییری در وضعیت زنان به وجود نیاورد چرا که قانون شرایط خاصی‌ را برای مردان در نظر نگرفته و صرف تقدیم دادخواست طلاق و داشتن عذری موجه آن هم از نظر قاضی مرد برای طلاق کافی‌ است.اما نگاهی‌ به مواد ذکر شده در تبصره ماده ۱۱۳۳ نشان می‌‌دهد که تا چه اندازه اثبات دلائل طلاق برای زنان دشوار است. به طور مثال بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی- در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد زن می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق نماید در صورتی‌که برای محکمه ثابت شود که دوام زوجیت موجب عسر و حرج است می‌تواند برای جلوگیری از ضرر و حرج، زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورت میسر نشدن به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود. به موجب تبصره ماده فوق عسر و حرج عبارت است از به‌وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت هم‌راه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:

۱) ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

۲) اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.

در صورتی‌که زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک، مجددن به مصرف موارد مذکور روی آورده، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد

۳) محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیش‌تر.

۴) ضرب و شتم یا هرگونه سو استفاده مستمر زوج که عرفن با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

۵) ابتلای زوح به بیماری‌های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

نگاهی‌ به پرونده‌های موجود در دادگستری حاکی از آن است که زن متقاضی طلاق به سهولت نمی‌تواند طلاق بگیرد چرا که دادگاه مکلف به رسیدگی ماهوی به تقاضای اوست. زن باید تمام مدارک، ادله و شواهد خود را به دادگاه ارایه نماید و دادگاه آن‌ها را مورد برسی‌ قرار دهد. بنابراین زن در اثبات عسر و حرج مدعی است و باید تمام ارکان آن را در دادگاه ثابت کند. تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی مصادیق عسر و حرج را بر شمرده ولی‌ این مصادیق جنبه حصری ندارد. البته باز هم تشخیص هر یک از موارد بر عهده قاضی است. بارها در پرونده‌های مربوط به طلاق شاهد آن بوده‌ام که چه قدر اثبات اعتیاد شوهر دشوار است! چگونه باید ثابت کرد که زن مورد ضرب و شتم قرار گرفته؟

چرا که از نظر یک قاضی سیلی‌ زدن ضرب و شتم محسوب می‌شود و باعث عسر و حرج و از نظر قاضی دیگر نمک زندگی

لذا عدم تعادل دو ماده ۱۱۳۳ و ۱۱۳۰ قانون مدنی مانعی است جهت دست‌‌یابی زنان به برابری حقوقی در امر طلاق و هم‌چنین موجب سرگردانی و بلاتکلیفی زنانی است که به‌علت عسر و حرج تقاضای طلاق دارند ولیکن مشقت و دشواری‌های آنان از دید قاضی محترم عسر و حرج تلقی‌ نمی‌‌گردد. از دید جامعه شناسان یکی‌ از مهم‌ترین دلایل طلاق در جوامع در حال توسعه، تغییر باور‌های اجتماعی است، لذا علاوه بر اصلاح قوانین، در زمینه‌های اجتماعی نیز باید فرهنگ‌سازی عمیقی رخ دهد. این گفته نا‌آشنا نیست و از بسیاری از زنان شنیده‌ایم. شوهرم را صاحب‌ خانه و زندگی کرده‌ام و حال که موقعیتی به‌دست آورده هوو به سرم آورده است. من پس از ۳۰ سال زندگی‌ مشترک نه تنها از نظر جسمی‌ و روحی فرسوده شده‌ام، از نظر مالی‌ نیز آهی در بساط ندارم و نمی‌‌دانم چه کار باید کرد. جوانی‌ام که همه سرمایه‌ام بوده را به پایش ایثار کرده‌ام و اینک به من پشت کرده، گویی اضافه‌ام، می‌گوید یا بمان و با این وضع بساز یا طلاقت می‌دهم.»

عدم امنیت مالی‌ در زندگی‌ زناشویی و پس از آن یکی‌ از موارد مهمی‌ است که قانون‌گذار بایستی‌ در نظر بگیرد. زنان خانه‌دار که جز نفقه درآمدی ندارند، پس از طلاق با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو خواهند شد. مقرر داشتن بیمه تامین اجتماعی برای زنان خانه‌دار راه کاری است برای حمایت از زنانی که سال‌های سال خود را وقف شوهر و فرزندانشان کرده‌اند. بی‌ شک داشتن حقوق برابر در طلاق و پایان دادن به زندگی‌ مشترک لازمه برابری و حفظ تعادل در زندگی‌ مشترک است اما شرط کافی‌ نیست و بایستی‌ قوانین دیگر نیز اصلاح گردد. اصلاح قوانین مرتبط از جمله مهریه، نفقه، تقسیم دارایی حاصله پس از ازدواج نیز از جمله مواردی است که نبایستی از دید قانون‌گزار پوشیده بماند.


 


علی خردپیر / پاریس / رادیو کوچه

کافه کوچه فرصتی است برای گفتن از شما ؛ مجالی است برای هم‌نشینی‌هایی خاطره‌انگیز .‌

کافه کوچه امروز میزبان یکی از زنان ایرانی است‌. زنی که اگرچه سی و یک سال پیش زادگاه خویش را ترک گفت اما هنوز نگاهش به ایران دوخته است‌. سیما مرشاک عضو هیت مدیره انجمن «سدا» در شهر پاریس‌، چهار سال است که زندگی خود را وقف پناهندگان ایرانی کرده است‌. برایش مرد و زن‌، پیر و جوان‌، سیاسی و غیر‌سیاسی فرقی ندارد‌، برای او پناهنده مهم است‌. قهوه‌ای با او نوشیده‌ام در فرصتی کوتاه به اندازه‌ی مجالی که کافه کوچه مهیا ساخت و حالا میزبانی کافه کوچه با شماست .‌

شما سال ‌هاست که برای پناهندگان کار می‌کنید . می‌خواهم بدانم که کلمه پناهنده چه تصویری را در ذهن پدیدارمی‌کند ؟ تعریف شما از پناهنده چیست ؟

برای من‌، پناهنده کسی است که در جایی که بوده احساس راحتی نمی‌کرده و به هر دلیلی سفر کرده و احتیاج به حمایت دارد‌

حمایت از نظر من هم‌راه با تحقیر و کوچک شمردن نیست بلکه این حمایت وظیفه هر کسی است که اگر احساس آرامش دارد باید به این افراد به صورت فکری‌، روحی و مالی کمک‌رسانی کند‌. پناهنده در نظر من انسان ضعیفی نیست ؛ اتفاقن او قوی است که توانسه با زادگاه و گذشته و داشته‌هایش خداحافظی کند‌. این ضعفی است که من در رابطه با آنان در خودم احساس می‌کنم‌. از سویی دیگر احساس هم‌زبانی و هم‌دلی دارم به ویژه با پناهنده ایرانی‌؛ همین امر است که من به سوی آنان کشیده شده‌ام‌. وظیفه سختی برعهده گرفته‌ام اما یک خواهش و خواستن است که مرا به سوی پناهندگان می‌کشد . همیشه فکر می‌کنم که کمک‌هایم بستگی به خودشان دارند .

فرض کنیم‌، من الان در شیراز هستم و با شما تماس می‌گیرم و می‌گویم که می‌خواهم به فرانسه بیایم و تقاضای پناهندگی دهم‌. با توجه به مشکلاتی که بر سر این راه برای پناهندگان دیده‌اید‌، چه پاسخی برایم دارید‌؟

اول من می‌پرسم که چه‌طور مرا یافته‌اید.

این یک فرض است .

من بدون این‌که قضاوتی درباره‌اش داشته باشم‌، می‌پرسم که به چه دلیلی می‌خواهد چنین کاری کند‌. آیا برای کار می‌خواهد به فرانسه بیاید‌؟ می‌خواهم بدانم انگیزه این فرد برای پناهندگی چیست‌. اگر پنج سال پیش از من چنین سوالی می‌کردید پاسخ دیگری می‌دادم‌، چون نمی‌دانستم چه باید بگویم و چه کار باید انجام دهم. اما امروز این تجربه را دارم که بسیاری زندگی خود را رها کردند تا بهتر زندگی کنند اما با هزاران خطر از جمله خطر قاچاقچیان انسان‌، مواد مخدر‌، بی‌سرپناه ماندن در خیابان‌ها و غیره رو‌به‌رو شدند‌. برای همین است که می‌پرسم چرا می‌خواهید پناهنده شوید‌. اگر پاسخشان قانع کننده نباشد می‌گویم دو بار فکر کنید‌. چون من نمی‌توانم جای کسی تصمیم بگیرم‌. من هجده ساله بودم که بدون رضایت پدر و مادرم به فرانسه آمدم‌. اما در این روز‌ها ما می‌دانیم که پناهندگان برای چه به این‌جا خود را می‌رسانند و شرایط را می‌دانیم برای همین است که این سوال را نمی‌کنم و فقط می‌پرسم که چگونه می‌توانم به تو کمک کنم‌. من می‌توانم یک گوش شنوا و یک راهنما برای ارتباط گیری با سازمان‌های بین‌المللی باشم .

شما از بنیان‌گذاران انجن سدا هستید و ظاهرن این فعالیت را به واسطه انجمن پی گرفته‌اید‌. انگیزه تاسیس انجمن سدا چه بود‌؟ چه زمانی و با هم‌یاری چه تعداد ایرانی سدا آغاز به کار کرد‌؟

سال ۲۰۰۶ بود‌. روزی داشتم به رادیوی بین‌المللی فرانسه (rfi) گوش می‌کردم‌. آن‌جا صدای یک ایرانی به نام یاشار محتشم را شنیدم که داشت با پناهندگانی که در ایستگاه قطار شرقی پاریس بودند حرف می‌زد‌. آن زمان من این فرد را نمی‌شناختم و حتا نمی‌دانستم که این همه ایرانی و افغانی در پاریس و زیر سقف آسمان سرگردان است.

یعنی تا آن زمان نمی‌دانستید‌؟

هرگز‌. راستش را بگویم نمی‌دانستم که چنین وضعی برای پناهندگان وجود دارد. برای من پناهنده کسی بود که از دولت‌های خارجی تقاضای امکانات مالی و مکانی می‌کرد‌. شاید این تصورم بچه‌گانه بود و شاید هم نمی‌خواستم بدانم‌. چون کسی که نمی‌داند به این دلیل است که نمی‌خواهد بداند‌. وقتی برنامه رادیویی را شنیدم به آن‌جا رفتم و دیدم که تعدادی ایرانی برای کمک آمده‌اند‌. وضع اسف‌انگیزی بود‌. میانگین سنی پناه‌جویان ۱۸ تا ۲۶ ساله بود‌. شب‌ها ایستاده یا روی کارتن و زیر دو سه چادر می‌خوابیدند‌. باور نمی‌کردم‌. وقتی با آنان حرف زدم و دیدم که واقعن تنها هستند زندگی‌ام شکل دیگری گرفت.

از آن پس دید من به زندگی‌ام در پاریس دگرگون شد‌. آن روز با دیدن پناه‌جویان ایرانی می‌خواستم گریه کنم اما با خودم گفتم که برای حرکت نباید اشک ریخت و اساسن این افراد ترحم‌پذیر نیستند بلکه باید برایشان فکر چاره بود‌. از آن‌جا بود که پنج شش نفری جمع شدیم و ابتدا خودمان را نسبت به مسایل پناهندگان آگاه ساختیم‌. به سایت‌های مختلف اینترنتی سر زدیم و با سازمان‌ها و نهاد‌های گوناگون ارتباط گرفتیم‌. مکانی را تهیه کردیم تا به صورت هفتگی با آنان دیدار داشته باشیم‌. هیچ کمک دولتی دریافت نکردیم و دیدیم که  برای گرفتن کمک از سازمان‌های دولتی باید سازمان‌یافته‌تر عمل کنیم برای همین هم انجمن سدا را با پنج نفر عضو اصلی تاسیس کردیم‌. اکنون نیز پس از آقای «ضیا علومی»‌، خانم «لیلا صابر» از وکلای ایرانی – فرانسوی ریاست این انجمن را عهده‌دار است.

حالا که چهار سال از فعالیت انجمن سدا می‌گذرد توانسته‌اید از کمک‌های دولتی استفاده کنید‌؟

نه‌. این هم تقصیر خودماست‌. ما باید پرونده بودجه را پر کنیم اما نتوانستیم دور هم بنشینیم و این پرونده را پر کنیم‌. این هم شاید از ایراد کار ما ایرانی‌ها باشد‌. ما بسیار بیش‌تر از برخی انجمن‌هایی که بودجه دولتی می‌گیرند فعالیت کرده‌ایم اما هنوز اعلام نکرده‌ایم‌. ما هم می‌توانیم از بودجه دولتی استفاده کنیم و هم تصمیم برای آن گرفته‌ایم ولی تا این‌جای کار روی جیب خودمان حساب باز کرده بودیم‌. برخی از ایرانیان هم بدون سر و صدا کمک‌های زیادی کردند و آن اوایل گه‌گاه برخی از رادیو‌های ایرانی و فرانسوی صدای ما را پخش می‌کردند که تقاضای کمک داشتیم‌. هنوز هم تعدادی ایرانی به صورت خودجوش به ما کمک می‌کنند اما فعلن بودجه‌ای نداریم.

پس از حوادثی که سال گذشته خورشیدی در ایران روی داد‌، موجی از پناهندگان به سوی فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی روانه شد . انجن سدا در آن مقطع آمادگی خدمت و کمکرسانی به این جمع در فرانسه را داشت‌؟

یک‌سری از پناهدگان روزنامه‌نگار بودند که از کمک سازمان گزارش‌گران بدون مرز برخوردار شدند البته نه همه روزنامه‌نگاران بلکه آنانی که ویزا دریافت کرده بودند‌

ما سعی کردیم در هم‌کاری با سازمان گزارش‌گران بدون مرز و ریس بخش ایران یعنی آقای رضا معنی‌، تا جایی که امکان داشت یاری‌رسان باشیم‌. این کمک‌ها از تهیه جا و مکان تا تامین لباس و غذا و نیز اطلاع‌رسانی را شامل می‌شد‌.

به طور مسلم نداشتن بودجه کارمان را سخت می‌کرد اما در کارهایی مثل ترجمه‌، راهنمایی برای استفاده از خدمات درمانی و از این قبیل به باورم توانستیم هم‌کاری خوبی داشته باشیم‌. این همه اما کافی نیست چراکه هر روز به این موج افزوده می‌شود‌. امروز در ایران فشار بر مردم بیش‌تر شده است و مسئله زندان وجود دارد و جلوگیری از این‌که جوان‌ها خود را در آن مملکت بیان کنند‌. با تحریم‌ها و فشارهایی که بر روی ملت ایران بیش‌تر می‌شود ما با افزایش تقاضای پناهندگی ایرانیان رو‌به‌رو خواهیم بود.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته شنبه علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که نمایندگان مجلس از برخی وزرای دولت ناراضی هستند، اعلام کرد چنان‌چه روند عدم اجرای مصوبات مجلس توسط دولت ادامه یابد، مجلس از «ابزارهای نظارتی» خود استفاده خواهد کرد.

علی لاریجانی با بیان این که «چند مصوبه» مجلس اجرا نشده، گفته است مجلس در ابتدای مواجهه با عدم اجرای مصوباتش از طرق مختلف اقدام می‌کند و اگر این روند ادامه داشت، از ابزارهای نظارتی خود استفاده می‌کنند.

وی در عین حال با بیان این که «مسایل این‌چنینی بین قوا، باید از طریق تعامل و از مسیر قانونی پیگیری شود»، گفته است، هنوز زمان آن فرا نرسیده است که مجلس بخواهد از رییس دولت به دلیل عدم اجرای مصوبات سوال کند.

لازم به یادآوری است اختلاف‌ها میان مجلس شورای اسلامی و دولت محمود احمدی‌نژاد پس از آن بالا گرفته است که دولت از اجرای چند مصوبه مجلس از جمله «قانون اختصاص دو میلیارد دلار اعتبار براى قطار شهرى تهران» خودداری کرده است.


 


نجیب امیری / دفتر کابل / رادیو کوچه

فرماندهی نظامی مشترک افغان و ناتو جولای را ماه پر دست‌آورد خوانده است.

در حالی‌که رسانه‌های افغانستان جولای را ماه خونین برای سربازان آمریکایی عنوان کرده‌اند.

فرماندهی نظامی مشترک افغان و ناتو امروز یک‌شنبه با نشر گزارشی، مدعی شده که در جریان ماه جولای ۳۳۰ شورشی را دستگیر کرده و بیش از شصت شورشی دیگر را در جریان عملیات به قتل رسانده‌اند.

در این گزارش نگاشته شده که سی تن از سر‌گروپ‌های طالبان و گروه حقانی که با القاعده ارتباط دارد نیز دستگیر و یا کشته شده‌اند.

در ماه جولای ۶۶ سرباز آمریکایی در افغانستان کشته شده‌اند که از زمان حضور این نیروها در کشور تا حال بی‌سابقه است.

در حال حاضر ۱۴۵ هزار سرباز خارجی در افغانستان برای تامین امنیت با نیروهای داخلی این کشور هم‌کاری می‌کنند.


 


رادیو کوچه

بعداز ظهر روز گذشته شنبه تیم فوتبال استقلال تهران در هفته دوم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های ایران با واگذاری نتیجه برابر فولاد اولین شکست خود را در این مسابقات تجربه کرد.

این بازی که با حضور بیش از ۱۰ هزار تماشاگر در ورزشگاه آزادی برگزار شد در پایان به برتری دو بر یک تیم فولاد خوزستان به پایان رسید.

در دیگر دیدارهای روز گذشته تیم فوتبال استیل آذین با به ثمر رساندن سه گل مقابل پاس همدان به پیروزی رسید.

هم‌چنین تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان در کرمان با نتیجه دو بر یک مس را شکست داده است.

در ادامه هفته دوم  شش مسابقه طبق برنامه برگزار خواهد شد که در این دیدارها تراکتورسازی تبریز – راه آهن شهرری، پیکان قزوین – شاهین بوشهر، نفت تهران – شهرداری تبریز، سپاهان اصفهان – ملوان بندرانزلی، نفت آبادان – سایپا البرز و صبای قم – پرسپولیس تهران به مصاف هم خواهند رفت.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته شنبه به دنبال صدور حکم بختیار خوشنام، فعال دانشجویی، یک دانشجوی دیگر کرد به‌نام حامد امیدی پس از گذشت بیش از ۵ ماه از تاریخ بازداشت وی، به ۳ سال زندان و محرومیت از تحصیل محکوم شده است.

به گزارش هرانا، حامد امیدی دانشجوی رشته‌ی تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی که به اتهام فعالیت سیاسی و هم‌کاری با یکی از احزاب کردی بازداشت و مدت زیادی را در سلول‌های انفرادی زندان اوین به سر برده بود، به ۳ سال زندان و محرومیت از ادامه تحصیل محکوم شد.

بر اساس گزارش سایت‌های کردی، او در پی اعتراض به اعدام احسان فتاحیان از فعالان سیاسی کرد، روز ۲۱ بهمن ماه ۱۳۸۸ در حال بازگشت به دانشگاه تهران در ترمینال تکاب بازداشت و پس آن به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بوده است.

خبر صدور حکم در پی تماس تلفنی حامد امیدی با خانواده‌اش منتشر شده و هنوز اطلاعات کامل آن از سوی وکیل نام‌برده منتشر نشده است. حامد امیدی بیش از ۱۶۰ روز است که در بازداشت موقت به سر می برد.

لازم به یادآوری است از سوی دیگر هفته گذشته یکی از فعالان سابق دانشجویی به‌نام بختیار خوشنام به یک سال زندان و دو سال اقامت اجباری در سیرجان کرمان محکوم شد. اتهام این دانش‌آموخته علوم سیاسی فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان شده است.


 


محمد نوری خواننده پیش‌کسوت، چهره ماندگار ایران به دلیل بیماری و وخامت وضعیت جسمانی شنبه شب در بیمارستان درگذشت. محمد نوری از خوانندگان مطرح و پرمخاطب دهه چهل بوده است.

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

لولا داسیلوا رییس‌جمهوری برزیل، شام‌گاه شنبه ۹ مرداد، ‌در اظهار نظری خواستار آزادی سکینه محمدی آشتیانی، زن ایرانی محکوم به سنگ سار شده و اعلام کرده که برزیل آماده اعطای پناهندگی سیاسی به وی است.

رییس‌جمهوری برزیل در جریان یک نشست انتخاباتی درخواستش را خطاب به رهبر و رییس‌جمهوری ایران مطرح کرده است. او با بیان این‌که احترام زیادی برای قوانین داخلی کشور ایران قایل است، خواست تا به تکیه بر «روابط دوستانه مشترک دو کشور»، دولت ایران اجازه دهد تا این شهروند ایرانی به برزیل پناهنده شود.

لولا داسیلوا که پیامش از رادیوی این کشور پخش شد، تاکید کرد که «اگر این زن در آن‌جا مشکلاتی را برای جامعه ایرانی ایجاد می‌کند، ما در برزیل پذیرای او خواهیم بود».

گفتنی است فشارهای جامعه جهانی بر مقامات ایرانی در مورد حکم سکینه محمدی در حالی انجام می‌گیرد که محمد مصطفایی وکیل این متهم ناپدید شده و خانواده وی از سوی مقام‌های امنیتی تحت فشار شدید قرار گرفته‌اند.

سکینه محمدى آشتیانى که از سال ۱۳۸۴ در زندان به سر می‌برد متهم به زنای محصنه است.


 


مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه


 


یک‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۹- ۱ آگوست ۲۰۱۰

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا:  اعظم

note3استودیو: علی

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات یک‌شنبه ایران

note3روزنگاشت – «شیرمادر، تکامل فرزند» - محبوبه

note3 بخش اول اخبار

note3کافه کوچه – «پناهدگان زندگی‌ام را در پاریس عوض کردند» – علی خردپیر

note3آقای گجت – دامون

note3ماه جولای از نگاه تایم – «مروری بر خبرهای مهم جهان»

note3نغمه‌های ایرانی – «موسیقی دنیای لطافت‌ها و زیبایی‌ها است»( بخش اول) – آرش و آوا

note3 مجله‌ی خبری کابل – نجیب امیری

note3رادیو لیچار – «پنج مشکل بزرگ در زندگی زوج‌های ایرانی»- (قسمت ۶۹) – فرورتیش

note3بخش دوم اخبار

note3نغمه‌های ایرانی – «موسیقی دنیای لطافت‌ها و زیبایی‌ها است»( بخش دوم) – آرش و آوا

note3پرسه – «این سو، آن سو، چه خبر؟» -  سیمین

note3بخش سوم اخبار


 


خبر / رادیو کوچه

رامین مهمانپرست، سخن‌گوی وزارت خارجه ایران امروز یک‌شنبه در واکنش به بیانیه باراک اوباما گفت:«تخلف» سه آمریکایی زندانی در ایران محرز شده و این افراد باید در برابر قانون پاسخ‌گو باشند.

آقای مهمان‌پرست امروز، ده مرداد گفت: «این افراد به دلیل ورود غیر‌قانونی به خاک ایران بازداشت شده‌اند و سایر اتهام‌های احتمالی مانند اقدام یا نیت ضد امنیتی از سوی آن‌ها در حال بررسی است.»

این در حالی است که سخن‌گوی وزارت خارجه ایران هیچ اشاره‌ای به اتهام جاسوسی که توسط حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران به این افراد وارد شده، نکرده است.

باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، روز گذشته (‌سی و یکم جولای) طی بیانیه‌ای خواهان آزادی سه آمریکایی زندانی در ایران شد و گفت: «این سه آمریکایی هرگز برای دولت ایالات متحده کار نکرده‌اند.»

لازم به یادآوری است حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، اردیبهشت امسال گفته بود که مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد این افراد جاسوس هستند.

از سویی دیگر وکیل ایرانی این سه شهروند آمریکایی می‌گوید که آن‌ها هنوز به طور رسمی تفهیم اتهام نشده‌اند.

شین بائر، جاش فتال و سارا شورد ۳۱ جولای سال ۲۰۰۹ میلادی در مرز کردستان ایران و عراق به اتهام ورود به خاک ایران بازداشت شدند.


 


خبر / رادیو کوچه

روسیه از روز یک‌شنبه اول آگوست ۲۰۱۰ ، ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برای مدت یک ماه برعهده می‌گیرد.

به گزارش منابع خبری روسی روز شنبه  اعلام کردند که «ویتالی چورکین» نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل برنامه کار یک ماه آینده شورای امنیت را که باید مورد موافقت تمام اعضای این نهاد برسد، اعلام خواهد کرد.

در پیش‌نویس برنامه شورای امنیت در مدت یک‌ماه ریاست روسیه، فعالیت نیروهای صلح‌بان سازمان ملل در عراق و لبنان، وضعیت منطقه خاورمیانه و کوزوو قرار دارد.

منابع روسی خاطرنشان می کنند در یک ماه آینده در شورای امنیت در باره اوضاع سودان و مسئله دزدان دریایی سومالی نیز بحث خواهد شد.

گفتنی است شورای امنیت سازمان ملل دارای ۱۵ عضو است که پنج عضو آن شامل روسیه، آمریکا، انگلیس، چین و فرانسه اعضای دایمی و ۱۰ عضو دیگر نیز غیردایمی هستند و رییس شورای امنیت به‌نوبت از میان این کشورها انتخاب می‌شود.


 


محبوبه/ رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

امروز دهم مرداد برابر با یکم آگوست و مصادف با «روز جهانی شیر مادر» است. تغذیه با شیر مادر در ساعات نخست زندگی می‌تواند تا ۱۶ درصد از مرگ و میر نوزادان پیش‌گیری کند و از مرگ یک میلیون نوزاد در سال بکاهد. از۱۰ تا ۱۷ مردادماه نیز در ایران «هفته ترویج تغذیه با شیر مادر» نام‌گذاری شده است.

«شیر مادر در تکامل جسمی و روانی نوزاد نقش مهمی دارد.»

همه ساله اول آگوست که به ‌نام «روز جهانی شیر مادر» در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می‌شود. هدف از نام‌گذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است. پس از جنگ جهانی دوم استفاده از شیر خشک و غذاهای کودک بصورت گسترده جای‌گزین شیر مادر شد، این امر در کشورهای توسعه یافته رشد بیش‌تری داشت که باعث نگرانی جوامع جهانی شد.

بر این اساس در اول آگوست سال ۱۹۹۰ سازمان بهداشت جهانی با هم کاری یونیسف طی اجلاسی در شهر «فلورانس ایتالیا»، بیانیه‌ای را در تداوم، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر به امضا رساند. در این بیانیه بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر در شش ماه اول زندگی و تاثیر آن برتندرستی کودک و مادر تاکید شده است.

شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده اسـت. پزشکان نیز می‌گویند کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می‌کنند، برخوردارند.

خطر ابتلا به اسهال شدید و مرگ و میر ناشی از آن درکودکانی که درشش ماه اول زندگی از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند، ممکن است تا چندین برابر بیش‌تر از کودکانی باشد که فقط از شیرمادر تغذیه می‌کنند.

«ابن سینا» در کتاب قانون در مورداهمیت تغذیه با شیر مادر آورده است: «شیر مادر برای نوزاد از هر شیر دیگری بهتر است، زیرا بیش‌تر از هر غذای دیگری، به گوهر غذایی نوزاد که در زندگی جنینی به او می‌رسد شباهت دارد.»

شیر مادر به علت دارا بودن ماده ایمنی به نام «ایمونوگلوبین» تا حدود زیادی اسهال و استفراغ نوزاد را کاهش می‌دهد و نسبت به بعضی بیماری‌های دیگر ایجاد مصونیت می‌کند.

به ‌گفته پزشکان، شیرمادر نخستین واکسن نوزاد است، این ماده نه ‌تنها کامل‌ترین غذا برای نوزاد است، بلکه عامل مهمی در پیش‌گیری از عفونت و ضامن سلامتی جسمی و روانی شیرخوار است.

شیرمادر درجه حرارت مناسب داشته، از آلودگی عاری است و میزان ابتلا به آسم و آلرژی را در شیرخوار کاهش می‌دهد.

هم‌چنین سازمان جهانی یونیسف به این مناسبت نکاتی را در مورد تغذیه با شیر مادر  یادآوری کرده است:

۱:ظرف ۶ ماه اول زندگی، شیر مادر تنها ماده غذایی مورد نیاز نوزاد را تشکیل می‌دهد. طی این دوران و در شرایط عادی، نوزاد نیازی به هیچ‌گونه غذا و یا مایعات دیگر ندارد.

۲: نوزاد تازه متولد را باید در کنار مادر نگه‌داری و تغذیه با شیر مادر را ظرف یک ساعت اول تولد آغاز کرد.

۳: شیردهی مرتب موجب افزایش میزان شیر مادر می‌شود. تقریبن تمامی مادران قادر به شیردهی به فرزندان خود هستند.

۴: تغذیه با شیر مادر، از نوزادان در برابر بیماری‌های خطرناک محافظت می‌کند. تغذیه نوزاد از شیر مادر هم‌چنین باعث ایجاد رابطه نزدیک تر میان مادر و فرزند می‌شود.

۵: تغذیه نوزاد از طریق شیشه شیر ممکن است به بیماری و یا حتا مرگ نوزاد منجر شود. در صورت عدم امکان شیردهی، برای تغذیه نوزاد می‌بایست از یک فنجان تمیز برای تغذیه وی با شیر مادر یا جای‌گزین مناسب آن استفاده کرد.

۶: با گذشت ۶ ماه از تولد نوزاد، ضمن ادامه شیر‌دهی تا سن ۲ سالگی و بیش‌تر، باید از غذای تکمیلی نیز استفاده کرد.

۷: با شیر‌دهی مرتب به هنگام حضور در کنار نوزاد، زنان شاغل می‌توانند به شیردهی ادامه دهند.

۸: تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر درصورتی که عادت ماهانه مادر آغاز نشده باشد، نوزاد به‌طور مرتب از شیر مادر تغذیه کند و از نوشیدنی‌ها، سایر مواد غذایی و یا پستانک استفاده نکند، تا بیش از ۹۸ درصد مواقع از بارداری جلوگیری می‌کند.

۹: در صورت وجود عفونت با ویروس ایدز بدن مادر، خطر انتقال آن به کودک از طریق شیر مادر  وجود دارد. ارایه خدمات مشاوره‌ای پیرامون مزایا و معایب شیردهی و برخورداری این دسته از مادران از حمایت‌های لازم برای اجرای تصمیمات اتخاذ شده، ضروری است.

۱۰: دست‌رسی به محیطی حامی و مروج تغذیه با شیر مادر حق کلیه زنان است – محیطی به دور از فشارهای جامعه برای تغذیه نوزاد با مواد غذایی مصنوعی. از این رو، قواعد بین‌المللی استفاده از مواد غذایی جای‌گزین شیر مادر، از تبلیغ و ترویج این  مواد، شیشه شیر و پستانک، جلوگیری ‌می‌کند.

و در آخر امسال سازمان جهانی یونیسف شعار «با حمایت از مادران شیرده، همه برنده‌اند.» را به مناسبت این روز اعلام کرده است.


 


خبر /رادیوکوچه

صبح روز شنبه نهم مردادماه، پرویز ملک‌شاهی معلم و فرهنگی باسابقه واز درویش‌های سلسله نعمت‌اللهی گنابادی در شهرستان الشتر از توابع استان لرستان بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.

به گزارش سایت مجذوبان نور، ساعت ۱۱ صبح روز شنبه، اداره اطلاعات الشتر طی تماس تلفنی از آقای ملک‌شاهی خواسته است تا خود را به ستاد خبری اطلاعات معرفی کند که نام‌برده در پاسخ ماموران امنیتی اظهار می‌دارد به‌دلیل غیرقانونی بودن این‌گونه احضارها، به اداره اطلاعات مراجعه نخواهد کرد.

به گفته شاهدان عینی پس از یک ساعت، ماموران انتظامی و اطلاعاتی بدون مجوز قانونی وارد منزل آقای ملک‌شاهی شده و ضمن تفتیش و بازرسی و ضبط وسایل شخصی، وی را بازداشت و به محل نامعلومی منتقل کرده‌اند.

گفتنی است طی ما‌ه‌های اخیر درویش های گنابادی بارها مورد احضار غیرقانونی قرار گرفته‌اند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته شنبه رییس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رییس جمهوری قانون حضور بانک‌های خارجی در ایران را ابلاغ کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی قانون حضور بانک‌های خارجی در ایران را پس از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان به محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری ابلاغ کرده است.

در نامه لاریجانی به احمدی نژاد آمده است: «عطف به نامه شماره ۱۶۴۵۴۶‌/‌۴۳۳۴۸ و اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساس جمهوری اسلامی ایران، قانون الحاق یک تبصره به قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی که با عنوان لایحه تقدیم مجلس شده بود، با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان ابلاغ می‌شود.»

با ابلاغ این قانون، شرایط حضور بانک‌های خارجی در ایران تسهیل می‌شود.

براساس این قانون در تاسیس بانک مشترک ایرانی و خارجی سهم طرف خارجی از سقف‌های مندرج در ماده ۵ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مستثنی شده است.

هم‌چنین بر اساس قانون تسهیل شرایط حضور بانک‌های خارجی در ایران اشخاص حقوقی خارجی با حداقل ۵۱ درصد سهام ایرانی، ایرانی محسوب می‌شوند، دولت جمهوری اسلامی نیز تنها مجاز است با مشارکت خارجی اقدام به تاسیس بانک توسعه‌ای نماید.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته شنبه رودابه اکبری همسر جعفر کاظمی زندانی محکوم به اعدام حوادث بعد از انتخابات با نوشتن نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل بان‌کی مون برای نجات جان همسرش کمک خواست.

وی در این نامه به شرح اتفاقات و نحوه بازداشت و هم‌چنین بازجویی‌های جعفر کاظمی پرداخته است و عنوان کرده که حتا در دادگاه تجدیدنطر نیز تغییری در رای صادره ایجاد نشده است.

از سویی دیگر رودابه اکبری به طرز برخورد مسوولان زندان با زندانیان سیاسی و وضعیت بحرانی خانواده‌های این زندانی‌ها اشاره کرده است.

جعفر کاظمی، در تاریخ ۲۷ شهریور ماه سال گذشته بازداشت و به اعدام محکوم شده است. دادستان تهران روز گذشته (شنبه) از تایید حکم اعدام شش نفر از بازداشت‌شدگان پس از انتخابات خبر داد که نام جعفر کاظمی هم در میان آنان قرار داشت. به گفته دادستان تهران، این زندانی به هواداری از سازمان مجاهدین خلق متهم و در دادگاه به اعدام محکوم شده است.

متن نامه‌ی همسر جعفر کاظمی به دبیرکل سازمان ملل به شرح زیر است:

این‌جانب رودابه اکبری خانه‌دار و همسر زندانی سیاسی جعفر کاظمی،دارای ۲ فرزند می‌باشم.

همسرم را در تاریخ ۲۷ شهریور ماه ۱۳۸۸ در خیابان هفت حوض درشهر تهران ساعت ۶ صبح دستگیر کردند و به مدت ۲ هفته خبری از او نداشتم. وی ۳ روز تحت شکنجه بوده و ۷۴ روز در سلول انفرادی در شرایط بدی به سر برد.

اتهام وارده به همسرم هواداری و تبلیغ از سازمان مجاهدین و دیدار با فرزندمان در اشرف بوده است.

وضعیت او در داخل زندان به این نحو بوده که پس از ۳ روز شکنجه و ۳ ماه انفرادی ایشان را تحت فشار برای انجام مصاحبه تلویزیونی کردند و وقتی با مقاومت وی روبه‌رو شدند اقدام به شکنجه و ضرب شتم شدید نمودند به طوری که منجر به شکسته شدن ۳ دندان او گردید هم اکنون همسرم در شرایط جسمی و روحی نگران کننده‌ای به سر می‌برد.

بعد از دادگاه اول که حکم اعدام از سوی قاضی مقیسه‌ای صادر شد وکیل همسرم شفاها اعتراض نمودند که حکم صادره برای اتهام موجود که فقط تبلیغ علیه نظام بوده بسیار سنگین و غیر‌قانونی است که همان جا قاضی پرونده اعلام می‌دارد: «من تحت فشار مقامات بالا مجبور شدم چنین حکمی صادر نمایم.» طبق گفته وکیل همسرم لایحه تنظیم شده جهت دادگاه دوم که ۳ صفحه بوده و اختصاص به تبلیغ علیه نظام بود، اصلا در دادگاه اشاره‌ای به آن نگردید و درحد ۲ خط کوتاه حکم اول (اعدام) را تایید کردند. نام قاضی دوم برای دادگاه تجدید نظر (زرگر) می‌باشد.

بازجو به همسرم گفت که ما برای حفظ نظام احتیاج به چند قربانی داریم که یکی از قرعه‌ها به نام تو افتاده است. مجددن از همسرم می‌خواهند که مصاحبه برای درگیری روز عاشورا انجام بدهد که با مخالفت وی روبه‌رو می‌شوند، چرا که همسرم ۳ ماه قبل از عاشورا دستگیر شده بود. بازجویان او را تهدید می‌کنند در صورت عدم موافقت جهت انجام مصاحبه همسرو فرزندت را جلوی چشمانت تحت شکنجه قرار می‌دهیم وعلی‌رغم تهدید بازجویان مبنی بر این‌که همسرت را جلویت قطعه قطعه می‌کنیم ولی باز او در مقابل انجام هرگونه مصاحبه مقاومت می‌کند و درمقابل مقاومت همسرم به وی اعلام می‌کنند که اعدام وی لازم‌الاجرا و قطعی می‌باشد. بعد از ۷۴ روز که در بند ۲۰۹ در انفرادی بودند ایشان را یک هفته به جایی به نام سوییت و بعد از آن به بند ۳۵۰ منتقل می‌کنند.

مدت سه هفته علی‌رغم مراجعات مکرر من و فرزند کوچکم به زندان برای دیدار پدرش، هیچ ملاقاتی ندادند.

در کدام قانون و قاموس و در کدام کشور دیدار با فرزند جرم محسوب می‌شود؟ اگر دیدار با فرزند از نظر جمهوری اسلامی جرم است و گناهی است که حکمش اعدام باید باشد، بله همسر من گناه‌کار می‌باشد.

با توجه به وضعیت وخیم زندانیان سیاسی و با توجه به عدم رسیدگی به احکام ضد حقوق بشری و غیر‌قانونی و بی‌گناهی عموم زندانیان سیاسی، درخواست رسیدگی فوری و عملی در باب عدم اجرای احکام صادره اعدام را دارم.

شرایط بالا فقط خاص همسر من و خانواده ما نمی‌باشد بلکه همه خانواده‌های زندانیان سیاسی، در شرایط بد روحی هستند و خواهان اقدام عملی و فوری سازمان ملل متحد و کمیسر عالی حقوق بشر می‌باشند.

با تشکر رودابه اکبری

همسر زندانی سیاسی جعفر کاظمی

اردیبهشت ۱۳۸۹


 


مریم / رادیوکوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • 1331 خورشیدی – به دستور دکتر محمد مصدق نخست‌وزیر وقت، «اشرف پهلوی» خواهر دوقلوی محمدرضا پهلوی شاه وقت، ایران را ترک کرد و روانه اروپا شد. دکتر مصدق با مداخله بستگان و نزدیکان شاه در امور کشور مخالف بود. وی بارها در جلسات شورای وزیران و در مصاحبه‌های مطبوعاتی و سخن‌رانی‌های خود گفته بود که هیچ عاملی بیش از مداخله و اعمال نفوذ اصحاب نام و متنفذان در معاملات دولتی و انتصابات و اموری نظیر این‌ها مردم را عصبی و آماده عصیان نمی‌کند.
  • ۱۹۹۹ میلادی – امروز سال‌مرگ درگذشت «نیراد چودری» نویسنده بنگالی است که اول آگوست سال ۱۹۹۹ در یک‌صد و دو سالگی درگذشت و ده‌ها اثر از خود به جای گذارد. چودری که در دانشگاه کلکته، رشته تاریخ را تحصیل کرده بود، کار نویسندگی را از نوشتن مقاله و تفسیر خبر آغاز کرد. وی برای رادیو هند هم تفسیر می‌نوشت و خود وی این تفسیرها را می‌خواند.
  • ۵۲۷ میلادی – «ژوستی نیان» (ژوستینیانوس) امپراتور روم شد و ۳۸ سال حکومت کرد. وی و معاصر او خسرو انوشیروان آخرین حکم‌رانان دو امپرتوری روم و ایران بودند و مانند یک‌دیگر توجه خاص به ایجاد دادگاه‌های مختلف و وضع قانون‌های دادرسی داشتند. ژوستی‌نیان در طول حکومت ۳۸ ساله خود، در آفریقا و اسپانیا و غرب به فتوحات بزرگی نایل آمد ولی سه بار از ایرانی‌ها شکست نظامی خورد و اراضی وسیعی را از دست داد.
  • ۱۹۳۶ میلادی – هشتمین دور تازه «بازی‌های المپیک» در این روز در شهر برلین آغاز شد. برای انجام این دور مسابقه‌ها که در آن ورزش‌کارانی از ۵۲ ملت شرکت کرده بودند بزرگ‌ترین استادیوم آن زمان جهان ساخته شده بود. این استادیوم در طول دو سال آماده شده بود. هیتلر در مراسم آغاز این مسابقه‌ها شرکت کرده بود و ورزش‌کاران از برابر او رژه رفته بودند و ۳ هزار کبوتر پرواز داده شده بود. در مراسم گشایش این بازی‌ها یک‌صد هزار تن و به‌طور عمده آلمانی حضور یافته بودند و برای هیتلر سرود خوانده و کف زده بودند.
  • ۱۹۹۰ میلادی – دولت عراق به مذاکرات خود با کویت که به منظور حل مسئله نفت ناحیه مرزی انجام می‌شد پایان داد و از این مذاکرات خارج شد.
  • ۱۹۶۰ میلادی – شهر «اسلام‌آباد» در این روز پایتخت پاکستان اعلام شد.
  • ۱۳۶۸ خورشیدی – اولین خط کشتی‌رانی ایران در دریای خزر با حضور وزرای راه و ترابری، اقتصاد و دارایی، جهاد سازندگی و برخی مسوولان محلی در دهم مردادماه آغاز به‌کار کرد. با ایجاد این خط کشتی‌رانی در آب‏های خزر، قدرت صادرات و واردات کالا از طریق این آب‌راه مهم افزایش چشم‌گیری یافت. با شروع به‌کار این خط، ایران، مبادی ورودی خود را گسترش داد و با این خط، مسیر صادرات به اروپا در حدود چهارهزار کیلومتر کوتاه شد.
  • ۱۵۸۹ میلادی – «هانری دوناوار» معروف به هانری دوبوربون سلطنت خود را در فرانسه آغاز کرد. بدین ترتیب حکم‌رانی دوره سوم پادشاهان خاندان بوربون در فرانسه آغاز شد. هانری دوناوار پس از به قدرت رسیدن با عنوان هانری چهارم بر مسند قدرت نشست و مدت بیست و یک سال بر سر قدرت باقی ماند.

 


خبر /رادیوکوچه

صبح امروز یک‌شنبه فرمانده ارتش اعزامی هلند در افغانستان از پایان دادن به هم‌کاری با نیروهای ناتو و ائتلاف در این کشور خبر داده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، ژنرال «پیتر فان‌اهم» صبح امروز از خروج نیروهای ارتش هلند از استان اروزگان افغانستان خبر داده و عنوان کرد: «در این استان امنیت به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است و نیاز بیش‌تری به حضور ارتش هلند نیست.»

وی در ادامه افزود: «خروج نیروهای هلند از این استان به معنای ثبات کامل امنیت در این منطقه نیست بلکه باید برای حفظ وضعیت موجود نیروهای افغان تلاش خود را ادامه دهند.»

لازم به ذکر است از سال ۲۰۰۶ تا کنون ۱۹۵۰ نفر از نیروی ارتش هلند در افغانستان حضور داشته‌اند.

گفتنی است نیروهای خارجی از ۱۴۵۰۰۰ نفر تشکیل شده است که تحت فرمان ناتو و آمریکا برای مبارزه با گروه طالبان و ایجاد امنیت در این منطقه حضور دارند.


 


خبر / رادیو کوچه

در اثر انفجار معدنی روز گذشته شنبه در شمال چین پانزده نفر از کارکنان این معدن جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش شبکه خبری آسیا، این انفجار ساعت ۲:۴۰ بامداد روز گذشته در معدن زغال سنگ «لیئوگوی» در نزدیکی شهر «لینفن» در استان «شانکسی» در شمال چین رخ داده است.

گفتنی است که مقامات محلی برای کمک به افرادی که در اثر این انفجار احتمالن در معدن محبوس شده به محل حادثه اعزام شده‌اند.

قابل ذکر است که چین دارای بزرگ‌ترین منابع زغال سنگ است که برای تهیه ۷۰ درصد انرژی الکتریسیته خود از آن استفاده می‌کند.

در حالی که مقامات رسمی چین از کشته شدن دو هزار و ۶۳۱ کشته در اثر انفجار در معادن سال گذشته در این کشور خبر می‌دهند اما اتحادیه‌های مستقل کارگری این کشور معتقدند که رقم واقعی کشته‌شدگان بیش از این رقم است.


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

گزارشی از کوهیار گودرزی زندانی در اعتصاب غذای زندان اوین

رهانا:

کوهیار گودرزی، روزنامه‌نگار و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر طی روزهای گذشته پس از انتقال به سلول‌های انفرادی زندان اوین، دست به اعتصاب غذا زده است. کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشری که در آبان ماه سال گذشته با فشار نیروهای امنیتی از دانشگاه صنعتی شریف اخراج شد، در تاریخ ۲۹ آذرماه در حالی‌ که در اتوبوسی حامل جمعی از فعالان اجتماعی و خانواده‌های زندانیان سیاسی که برای شرکت در مراسم خاک‌سپاری مرحوم آیت‌اله منتظری عازم قم بود، حضور داشت، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

به گزارش خبرنگار رهانا، در ابتدای بازداشت، مسوولان زندان اوین از دریافت لباس، کتاب و وسایل مورد نیاز برای وی خودداری کردند و در برخی مواقع ملاقات‌های وی با خانواده را لغو کردند.

پرونده کوهیار گودرزی در تاریخ ۲۳ فروردین‌ماه با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شد. در تاریخ سیزدهم اردیبهشت‌ماه نیز خانواده کوهیار گودرزی از تعیین قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی برای وی خبر دادند اما در تاریخ ۲۴ اردیبهشت‌ماه گزارش شد که با وجود صدور قرار وثیقه برای وی از آزادی او جلوگیری کرده و گفته‌اند پرونده او در هیچ‌یک از شعب موجود نیست.

در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه کوهیار گودرزی به دلیل درگیری با رییس اندرزگاه ۳۵۰ زندان اوین به سلول انفرادی منتقل شد و در آن‌جا دست به اعتصاب غذا زد. این اعتصاب غذا پس از چند منجر به انتقال وی به به‌داری زندان اوین منتقل شد.

گودرزی تا تاریخ ۹ خرداد‌ماه در اعتصاب غذا به‌سر برد و در این تاریخ، پس از دست‌یابی به چهار خواسته‌اش، «رسیدگی به پرونده‌اش»، «رسیده‌گی به وضعیت مجید توکلی» فعال دانش‌جویی، «خروج از انفرادی و رسیده‌گی به شکایت‌اش از رییس بند ۳۵۰»، و «دست‌یابی به حق ملاقات و تماس تلفنی» اعتصاب غذای خشک خود را شکست و در تاریخ ۱۲ خرداد به دستور دادستان به بند عمومی زندان اوین انتقال یافت.

۱۲ خردادماه، تاریخ دادگاه کوهیار گودرزی در شعبه ۲۶ به قضاوت پیرعباسی بود و مینا جعفری، وکیل وی، اتهام‌های او را «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق هم‌کاری موثر با سایت کمیته گزارشگران حقوق‌بشر و جمع‌آوری و انتشار اخبار جهت‌دار علیه نظام و انتقال این اخبار به عناصر سازمان تروریستی مستقر در خارج از کشور و مصاحبه با رسانه‌‌های بیگانه و نیز انتشار مقاله در سایت‌‌ها» عنوان کرد.

وی در روز ۱۸ خرداد ماه به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد. در روزهای پایانی تیرماه مسوولان دادسرای انقلاب علی‌رغم تهیه وثیقه توسط خانواده‌ی کوهیار گودرزی و اعلام آمادگی برای تودیع آن، اعلام کردند «پرونده گودرزی به دادگاه تجدیدنظر ارسال شده و او پیش از اعلام حکم تجدیدنظر آزاد نخواهد شد.»

در این میان، ۱۶ نفر از زندانیان زندان اوین، از جمله کوهیار گودرزی، به خاطر اعتراض به رفتار نامناسب ماموران و مسوولان زندان و هم‌چنین شرایط نامناسب بند ۳۵۰ از جمله مانع‌تراشی در ملاقات زندانیان، از روز دوشنبه گذشته به سلول انفرادی منتقل شده‌اند و پس از انتقال به سلول انفرادی، اعتصاب غذای خود را آغاز کرده‌اند.

مسوولان زندان اوین از جمله صداقت نژاد رییس زندان، بزرگ‌نیا رییس بند ۳۵۰ و دادستان تهران تاکنون نسبت به اعتصاب غذای زندانیان سیاسی واکنشی نشان نداده اند. این در حالی است که پیمان کریمی‌آزاد به خاطر وخیم شدن وضعیت جسمانی‌اش، عصر امروز به بیمارستان منتقل شده است.

اصل ۳۹ قانون اساسی به صراحت می‌گوید: «هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده، به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است.» اما مسئولین قضایی و زندان اوین از اجرای این اصل خودداری می‌کنند


 


محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین‌ عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

ایران

http://www.iran-newspaper.com/

1) هشدار مسوول بخش مبارزه با شرکت‌های هرمی وزارت اطلاعات: «مردم در هیچ شرکت بازاریابی شبکه‌ای عضو نشوند.»

تاکنون هیچ‌گونه مجوزی جهت فعالیت بازاریابی شبکه‌ای برای متقاضیان صادر نشده و صرف ثبت‌نام شرکت‌ها، مجوزی برای فعالیت آن‌ها تلقی نمی‌شود.»

۲) افتتاح هزار کیلومتر راه و آزادراه در هفته دولت.

«بزرگ‌ترین پل قوسی ایران ساخته می‌شود.»

بهبهانی، وزیر راه: «با توجه به اجرای ۸ پروژه آزادراهی در کشور، مواردی هم‌چون آزادراه تهران – پردیس، خرم‌آباد – پل زال در شهریور و مهرماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسند.» در بخش آزادراهی حدود ۳۰۰ کیلومتر و در راه‌سازی نیز حدود ۷۰۰ کیلومتر پروژه در ایام هفته دولت آماده افتتاح خواهند بود.

جام جم

۱) رییس جمهوری، مسوول مستقیم برنامه‌ریزی و بودجه کشور است.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100881868180

معاونت حقوقی ریاست جمهوری با انتشار گزارشی به‌برخی شبهات درباره ضوابط اجرایی بودجه ۱۳۸۹ پاسخ داد. در این گزارش کارشناسی به شبهات حقوقی منتشره در رسانه‌ها درخصوص ضوابط اجرایی بودجه۱۳۸۹ و برخی موارد دیگر از جمله ادعای عدم ارسال مصوبات دولت به مجلس پاسخ داده شده است.

۲) خواننده جان مریم، «محمد نوری» به دیار باقی شتافت.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100881885395

استاد محمد نوری خواننده پیش‌کسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور به‌دلیل بیماری و وخامت وضعیت جسمانی شنبه شب در بیمارستان دار فانی را وداع گفت و جامعه موسیقی و هنری کشور را در ماتم فرو برد.

خراسان

۱) اولین قطار مترو ساخت ایران مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=10&id=186699

اولین قطار مترو، ساخت شرکت واگن‌سازی تهران دیروز به ناوگان درحال سرویس مترو اضافه شد. به گزارش خبرگزاری مهر، ‌این قطار از اولین قطارهای ساخت داخل است که از لحاظ قیمت بالغ بر ۴۲ درصد بهای آن از طریق سازندگان داخلی تامین شده.

۲) شناسایی محله‌های نا‌امن تهران برای اجرای عملیات گسترده مبارزه با اوباش.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=10&id=186651

فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری حدود ۸۰ تن از اراذل و اوباش طی عملیات چند روز گذشته خبر داد و گفت: محله‌های ناامن در حال شناسایی است و به‌زودی پس از جمع‌آوری اطلاعات مردمی طرح گسترده‌ای برای شناسایی و برخورد با اراذل و اوباش، سارقان به عنف و مواد فروشان خرد و کلان در پایتخت اجرا می‌شود.

کیهان

۱) سنای آمریکا: «VOA و رادیو فردا خاصیتی ندارند فقط پول می‌خورند.»

http://www.kayhannews.ir/890510/3.htm#other302

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در گزارشی، «شبکه‌های صدای آمریکا و رادیو فردا را به‌رغم هزینه‌های هنگفت آن‌ها، بی‌خاصیت و ناکارآمد دانست.»

به گزارش شرق، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در گزارشی با عنوان «پخش بین‌المللی رادیو و تلویزیون آمریکا، آیا کسی آن را می‌شنود؟» به‌بررسی عمل‌کرد رسانه‌های خارجی آمریکا در حوزه دیپلماسی عمومی در جهان پرداخته است.

۲) افغان‌ها سفارت آمریکا را سنگ‌باران کردند.

http://www.kayhannews.ir/890510/16.htm#other1603

مردم خشمگین افغان در واکنش به کشتار هم‌وطنان خود به دست نیروهای اشغال‌گر، با تظاهرات در خیابان‌های کابل، سفارت آمریکا را سنگ‌باران کردند. به گزارش خبرگزاری‌ها، مردم افغانستان که در پی افشای جنایات آمریکایی‌ها در کشورشان توسط پایگاه اینترنتی «ویکی لیکس» به‌شدت خشمگین هستند.

رسالت

۱) ۳۱ مرداد پاسخ عملی ایران به تحریم‌ها.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34432

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران از افتتاح پروژه‌های مهم دفاعی در روز ۳۱ مرداد خبر داد و آن را پاسخی عملی به تحریم‌های غرب خواند. به‌گزارش مهر، سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام کرد: «با توجه به نام‌گذاری ۳۱  مرداد به نام «روز صنعت دفاعی» و نقش راه‌بردی و منحصر به‌فرد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ‌تکوین و توسعه صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران‌، پاسخ عملی به تحریم‌های دشمنان ‌توسعه و پیشرفت ایران را در این  روز با افتتاح ده‌ها پروژه مهم و خیره‌کننده دفاعی خواهیم داد.»

۲) صادرات گاز ایران به ترکیه از سرگرفته شد.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34403

مدیر منطقه ۸  عملیات انتقال گاز ایران گفت: «صادرات گاز ایران به ترکیه که از ۳۰ تیر‌ماه به‌دلیل مشکلات در خطوط لوله آن کشور متوقف شده بود، از سر گرفته شد.» به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، ولی‌اله دینی اظهار داشت: «آغاز مجدد صادرات گاز به کشور ترکیه با اعلام آمادگی مقامات ذیربط آن کشور از ساعت ۱۱ دیروز با ۱۳ میلیون ‌متر‌مکعب آغاز و تا ۲۴ ساعت آینده این رقم به ۵٫۲۴ میلیون متر‌مکعب می‌رسد.

آفرینش

۱) غربی‌ها، با زورگویی و لجاجت به نتیجه نمی‌رسند.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=67351

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برخورد غربی‌ها با ایران را لجوجانه و غیراصولی خواند و اعلام کرد: «غربی‌ها، با زورگویی و لجاجت بر مواضع غیراصولی خود علیه ایران به نتیجه‌ای نخواهند رسید.»

۲) خزاعی: «ایران به کوچک‌ترین تعرضی پاسخ کوبنده می‌دهد.»

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=67353

سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرد: «اگر رژیم صهیونیستی کوچک‌ترین تعرضی به خاک ایران بکند با پاسخ کوبنده روبه‌رو خواهد شد.»

همشهری

۱) چین از تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه ایران انتقاد کرد.

http://www.hamshahrionline.ir/news-112693.aspx

سخن‌گوی وزارت خارجه چین مخالفت کشورش را با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه ایران اعلام کرد. به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، «جیانگ یو»، سخن‌گوی وزارت خارجه چین مخالفت کشورش را با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه ایران اعلام کرد و بار دیگر خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از طریق گفت‌و‌گو و دیپلماسی شد.

۲) روسیه ریاست شورای امنیت را برعهده می‌گیرد.

http://www.hamshahrionline.ir/news-112720.aspx

روسیه از روز یک‌شنبه اول اوت ۲۰۱۰‌، ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برای مدت یک‌ماه برعهده می‌گیرد، به گزارش ایرنا از مسکو، منابع خبری روسی روز شنبه  اعلام کردند که «ویتالی‌چورکین» نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل برنامه کار یک ماه آینده شورای امنیت را که باید مورد موافقت تمام اعضای این نهاد برسد، اعلام خواهد کرد.

دنیای اقتصاد

۱) تغییر سود سپرده به نفع اجاره‌بها

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217200

صاحب‌نظران مسایل پولی با اشاره به‌این‌که تغییر رفتار مالکان در بازار اجاره مسکن ریشه در سیاست اشتباه پولی دارد، خواستار تغییرات در بسته پولی به‌نفع مستاجران شدند. خبرها از بازار اجاره حاکی از آن است که گرایش‌ جدیدی در بین اکثر مالکان به وجود آمده است که بر مبنای آن در پیشنهادهای رهن و اجاره از سهم ودیعه (پول پیش) به‌شدت کاسته شده و مالکان تمایل دارند اجاره ماهانه را جای‌گزین پول پیش کنند. انعکاس این تغییر رفتار در بازار اجاره‌ بهای مسکن به صورت جو روانی افزایش اجاره بوده است.

۲) قدرت نیروی‌کار در چین رو به افزایش است.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217222

اقتصاد جهان از افزایش قدرت کارگران چینی نفع می‌برد. نیروی کار ارزان معجزه اقتصادی چین را شکل داد. کارگران بخش تولید چین در ازای بخش کوچکی از دست‌مزد رقبای آمریکایی یا آلمانی خود کار می‌کنند. موجی از جمعیت ۱۳۰ میلیون نفری مهاجران هم در شهرهای پر رونق چین مشغول به کارند که طی سال گذشته هر ماه به‌طور میانگین ۱،۳۴۸ یوآن به موطن خود بردند. این مبلغ معادل فقط ۱۹۷ دلار است، یعنی حدود یک دوازدهم میانگین دستمزد ماهانه در آمریکا، اما نسبت به سال پیش از آن ۱۷ درصد افزایش یافته است.


 


جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی بعد از چند روز بی‌خبری از عزیزان دربندشان‌، برای نشان دادن اعتراض و نگرانی از سلامتی این زندانیان‌، صبح روز شنبه مقابل دادستانی تهران تجمع کردند. خواسته این خانواده‌ها خاتمه دادن به رفتار نا‌مناسب با زندانیان سیاسی است.


 


مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • محی‌الدین: «تمامی سطوح مدیریتی حزب پیش‌رو باید در تغییرات شرکت کنند.»
  • استادان افغان، پروژه‌های آموزشی بین مالزی و استرالیا را تمجید کردند.
  • حزب دموکرات تی‌بون‌هوک را اخراج کرد.
  • یک پلیس در میان بازداشت‌شدگان مظنون به سرقت.
  • شورای توسعه منطقه اقتصادی سواحل شرقی مشوق جدیدی را برای طرح‌های منابع انسانی در بنتونگ ارایه داد.
  • امسال دولت خدمات بخش‌های فرعی را آزادانه‌تر می‌کند.
  • مرکز ورزشی  Miziدر سال جاری ۷ شعبه افتتاح می‌کند.
  • شرکت SPNB خانه‌های بیش‌تری با ارزش کم‌تر ۱۰۰،۰۰۰ رینگیت برای افراد طبقه متوسط به پایین می‌سازد.
  • به‌منظور جذب توریست بیش‌تر، نمایشگاه‌های محصولات غذایی افزایش میابند.
  • روسیه یکی از منتقدان اصلی دولت را دستگیر کرد.
  • یک ماده رنگی سمی در لباس‌های چینی پیدا شد.
  • پاکستان جلو فیلم‌های بالیوودی را در جشنواره عید فطر می‌گیرد.

روزنامه استار

  • طی شش ماهه نخست سال، بیش از ۹،۰۰۰ مالزیایی در انواع فساد اقتصادی به ارزش ۱۲٫۴ میلیارد رینگیت دست داشته‌اند.
  • با ورود آشواریا، بالیوود به شهر وارد شد.
  • با توجه به قانون جدید استخدام کارگران خارجی، دادگاه عالی از کارفرمایان خواست دقت بیش‌تری نشان دهند.
  • جرایم مربوط به تجاوزات جنسی در کشور رو به افزایش است و نیمی از قربانیان آن دختران کم‌تر از ۱۶ سال هستند.
  • وزارت توریسم، جشنواره St Anne را به‌عنوان یک واقعه ملی به ثبت می‌رساند.
  • جشن و شادی ۱۵،۰۰۰ نفره در زیر باران با خواننده آمریکایی کتی پری.
  • با فرو ریزش سقف کتاب خانه دبیرستان ۱۸۴ ساله در ملاکا، این مکان تعطیل شد.
  • سرازیر شدن دلار‌های خرید از فروشگاه‌ها در پایتخت، نشان‌دهنده پاسخی باور نکردنی به سه جشنواره فروش سال بوده است.
  • با به‌وقوع پیوستن پدیده LA Nina، خطر سیل و زمین لغزه در صباح داده شد.
  • اتحادیه چینی‌تباران پنانگ به‌دنبال بودجه فدرال برای کمک به منطقه.
  • مرکل به ۲۱ قربانی جشنواره عشق در آلمان ادای احترام کرد.
  • آتش‌سوزی جنگل‌ها در غرب روسیه ۲۸ قربانی گرفت.
  • آمریکا نگرانی خود را از درز اسرار بیش‌تر اعلام کرد.
  • در دو انفجار معدن در چین ۱۷ تن کشته و ۲۴ نفر دیگر زخمی شدند.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • محی‌الدین: «آموزش کلید یک‌پارچگی است.»
  • به‌خاطر کمبود منابع، احتمال تغییر قیمت لاستیک وجود دارد.
  • در هفته آینده نرخ برابر رینگیت در مقابل سایر ارز‌های خارجی تغییر می‌کند.

روزنامه مالایی میل

  • ریاست هیت مبارزه با فساد مالزی قول پی‌گیری هر نوع شکایتی را داد.
  • قیمت ۲۰ نوع ماده غذایی در ماه رمضان تحت کنترل قرار خواهد گرفت.
  • دبیر کل حرب دموکرات برای متجاوزین به کودکان پیشنهاد حکم اعدام داد.

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته