این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
جنبش راه سبز
میرحسین موسوی در سخنان ۱۱ مرداد ۸۹ خود با جمعی از ایثارگران گفت: «ظلم و جور در هر شرایطی و هر دورهای بد است چه در دوران پهلوی و چه در دوران جمهوری اسلامی. ظلم در جمهوری اسلامی اتفاقن بدتر است چراکه به نام اسلام صورت میگیرد. آیا اسلام قبول میکند که از یک انسان هتک حرمت شود یا با فرو کردن سر یک زندانی در توالت از او اعتراف گرفته شود؟»
به گزارش خبرنگار جرس از تهران به نقل از منابع آگاه نام این زندانی سیاسی حمزه کرمی است. وی از فرماندهان سپاه در دوران دفاع بوده و آخرین سمتش در سپاه رییس ستاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان تهران بوده است. کرمی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۴، فرماندار ورامین و از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰، مدیرکل سیاسی دفتر رییسجمهوری در دولتهای اکبر هاشمیرفسنجانی و محمد خاتمی بوده است. وی در جریان انتخابات دوره نهم ریاستجمهوری، مسوول ستاد مطبوعاتی هاشمیرفسنجانی بود و در دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، مدیریت وبسایت جمهوریت را بر عهده داشت و در ستاد میرحسین موسوی فعالیت داشت.
مرا انواع شکنجه کردند از جمله بیش از بیست بار سرم را در کاسه توالت فرنگی پر از کثافت کردند و میخواستند که آنچه را آنها میگویند اعتراف کنم
حمزه کرمی در جریان حوادث بعد از انتخابات دستگیر شد. بیش از هفتاد روز در سلول انفرادی بوده و بدون وکیل در سوم شهریور ماه ۸۸ در دادگاه محاکمه شد. کرمی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به ۱۶ سال حبس و انفصال دایم از خدمات دولتی محکوم شد. وی با ارایه لایحه تجدید نظرخواهی، تمامی اعترافات خود را در بازجوییها و دادگاه اولیه تکذیب و اظهار کرده است که تمامی این اعترافات تحت فشارهای شدید از او اخذ شده و فاقد هرگونه ارزش حقوقی و اخلاقی است. شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران، حمزه کرمی را به ۱۱ سال حبس قطعی و انفصال دائی از خدمات دولتی محکوم کرد. حمزه کرمی رکورددار طولانیترین حکم در میان دستگیرشدگان پس از انتخابات است.
حمزه کرمی که در ۲۴ اریبهشت ماه ۸۹ با تودیع وثیقه سنگین دو میلیارد تومانی بهطور موقت از زندان اوین آزاد شده بود، ۲۹ اردیبهشت به اوین بازگردانده شد. ماموران امنیتی از وی خواسته بودند که علیه هاشمیرفسنجانی مصاحبه تلویزیونی کند اما وی این درخواست را رد کرد و بههمین دلیل با تمدید مرخصی پنج روزه وی موافقت نشد و به زندان بازگردانده شد.
کرمی در اوایل مرداد جاری در حالی که برای دومین بار به مرخصی پنج روزه آمده بود در اثر حمله قلبی در بخش سی سی یو بیمارستان طالقانی تهران بستری شد. دکتر هادی منافی وزیر اسبق بهداشت و درمان به نمایندگی از آیتاله هاشمیرفسنجانی رییس مجلس خبرگان صبح یکشنبه سوم مردادماه از وی عیادت کرد. یکی از بستگان وی اعلام کرد که وی در حالت نیمه هوشیار قرار دارد و پزشکان او را ممنوعالملاقات کردهاند.
حمزه کرمی که به خاطر شکنجههای زیاد دچار بیماریهای گوناگون شده گفته است: «مرا انواع شکنجه کردند از جمله بیش از بیست بار سرم را در کاسه توالت فرنگی پر از کثافت کردند و میخواستند که آنچه را آنها میگویند اعتراف کنم. هرگاه فریاد «یا زهرا» سر میدادم، به آن حضرت جسارت میکردند. وقتی میگفتم: «یا اله»، میگفتند: خدایت امروز ماییم که هرکاری بخواهیم با تو میکنیم.»
خبر / رادیو کوچه
در درگیری امروز سهشنبه میان نظامیان لبنانی و اسراییلی در مرز دو کشور دستکم پنج کشته و چند زخمی برجای گذاشته است.
سه نظامی لبنانی و یک افسر اسراییلی در این درگیری جان خود را از دست دادند و چهار نظامی لبنانی و دست کم یک نظامی اسراییلی نیز زخمی شدهاند.
به گزارش بیبیسی، عساف ابورحال، خبرنگار روزنامه لبنانی الاخبار تنها کشته غیرنظامی درگیری است، تنها مجروح غیرنظامی درگیری نیز علی شعیب، خبرنگار المنار، شبکه تلویزیونی حزباله لبنان است که جراحتهای سطحی برداشته است.
درگیری هنگامی آغاز شد که یگان مهندسی ارتش اسراییل در حال نصب دوربینهای مداربسته در نوار مرزی بود.
بنابر گزارشها، ارتش اسراییل از دو روز پیش از طریق نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد (یونیفیل) خواستار عبور نفرات مهندسیاش برای نصب دوربینهای مداربسته شده بود اما ارتش لبنان این درخواست را رد کرده بود.
با این حال، نفرات اسراییلی بدون توجه به مخالفت طرف لبنانی، امروز سه شنبه، سوم آگوست از طریق جرثقیل از بالای حصار مرزی عبور و نصب دوربینها را آغاز کردند.
اسراییلیها برای باز کردن میدان دید یکی از دوربینها قصد داشتند درختی را که در مسیر دید دوربین قرار گرفته بود قطع کنند که با مخالفت مردم محلی و نظامیان لبنانی مواجه شدند و درگیری آغاز شد.
ارتش لبنان اعلام کرده که بنابر دستوری که از فرماندهی ارتش داشته، اقدام اسراییلیها را تجاوز مرزی دانسته و بهسوی آنان آتش گشوده است.
نیروهای اندونزیایی پاسدار صلح سازمان ملل در محل حاضر شدند و کوشیدند طرفین را به آرامش فرا خوانند اما تلاششان بیفایده بود.
با اینکه تیراندازی پایان یافته اما فضای منطقه همچنان تنشآلود است و هلیکوپترها و هواپیماهای نظامی اسراییلی در آسمان جنوب لبنان به گشتزنی مشغولند.
این درگیری میان ارتشهای اسراییل و لبنان طی چهار سال اخیر بیسابقه است.
اسراییلیها لبنان را آغازکننده حمله قلمداد کردهاند و آویگدور لیبرمن وزیرخارجه اسراییل از سفیر این کشور در سازمان ملل خواسته است شکوایهای علیه لبنان تقدیم دبیرکل این سازمان کند.
در مقابل، رییس جمهور لبنان اقدام اسراییلیها را نقض قطعنامه آتش بس میان اسراییل و لبنان دانسته و قصد دارد از اسراییل به نوبه خود به سازمان ملل شکایت کند.
مصر و سوریه هم اسراییل را در این ماجرا مقصر دانسته و محکوم کردهاند.
درگیری امروز چهار روز پس از آن رخ داد که سران کشورهای عربستان سعودی و سوریه طی نشستی در بیروت اعلام کردند که در مقابل هرگونه تهدید خارجی علیه لبنان، در کنار این کشور خواهند بود.
از سویی دیگر حزباله لبنان هنوز در مورد درگیری امروز موضعی اتخاذ نکرده اما قرار است ساعت هشت و نیم امشب به وقت محلی سیدحسن نصراله دبیرکل حزباله برای هوادارانش که در استادیوم الرایه در حومه جنوبی بیروت گردخواهند آمد سخنرانی زنده تلویزیونی کند.
این سخنرانی از پیش برنامهریزی شده و قرار بود در آن، موضع حزباله در قبال دادگاه رسیدگی کننده به پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر لبنان و امکان احضار افرادی از حزباله به عنوان مظنون به این دادگاه مطرح شود.
اما انتظار می رود درگیری امروز باعث تغییر محور سخنرانی سیدحسن نصراله شود
آنچه در این بخش میآیدانتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است
جنبش راه سبز
زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر به اعتصاب کنندگان بند ۳۵۰
جرس: هشت تن از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت با انتشار بیانیهای ضمن اعلام حمایت از خواستههای بهحق اعتصابکنندگان بند ۳۵۰، از آنان درخواست کردند که هر چه سریعتر به اعتصاب غذای خویش پایان دهند.
در این بیانیه که در اختیار منابع خبری جرس قرار گرفت، آمده است: ما امضاکنندگان این بیانیه، زندانیان سبز در زندان رجاییشهر، در وهله نخست از مقامهای سیاسی، قضایی و مسوولان زندان اوین میخواهیم تا ضمن توجه به درخواستها، نیازها و مطالبات قانونی، شرعی و صنفی زندانیان بند ۳۵۰ اوین هر چه سریعتر نسبت به بازگرداندن آن دسته از زندانیان سیاسی که در سلول انفرادی نگهداری می شوند به بند عمومی اقدام کنند.
این بیانیه به امضای عیسا سحرخیز، مسعود باستانی، داوودسلیمانی، رسول بداغی، مهدی محمودیان، حشمتاله طبرزدی، رضا رفیعی فروشانی و منصور اسانلو رسیده است.
در حال حاضر تعدادی از زندانیان پس از انتخابات ریاستجمهوری سال پیش در زندان رجاییشهر بسر میبرند. امکانات رفاهی این زندان در حد بسیار پایینی است و از این زندان بهعنوان تبعیدگاه زندانیان سیاسی استفاده میشود.
به اعتصاب غذای خود پایان دهید، ایران آزاد به شما نیازمند است
متن کامل این نامه که در اختیار جرس قرار گرفت به این شرح است:
طی هفتهای که گذشت حوادث و رویدادهای ناگواری باعث شد تا دوستان و یاران ما در جنبش سبز اعم از فعالان سیاسی، روزنامهنگاران و دانشجویان در بند ۳۵۰ زندان اوین در اعتراض به شرایط نامناسب خود دست به اعتصاب غذا بزنند و پس از آن در پی اقدامات تنبیهی به سلولهای انفرادی منتقل شوند.
بدون شک بیتوجهی به شان و کرامت انسانی زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ و عدم رعایت قوانین موجبات نارضایتی زندانیان این بند شده است. قطع تماسهای تلفنی روزانه زندانیان با خانوادههایشان، اعمال محدودیت در ملاقات با آنان و سختگیریهای گستردهای که بر این زندانیان در طول دوران بازداشت اعمال شده است، از عوامل اصلی چنین اقداماتی است.
ما امضاکنندگان این بیانیه، زندانیان سبز در زندان رجاییشهر، در وهله نخست از مقامهای سیاسی، قضایی و مسوولان زندان اوین میخواهیم تا ضمن توجه به درخواستها، نیازها و مطالبات قانونی، شرعی و صنفی زندانیان بند ۳۵۰ اوین هر چه سریعتر نسبت به بازگرداندن آندسته از زندانیان سیاسی که در سلول انفرادی نگهداری میشوند به بند عمومی اقدام کنند.
از سوی دیگر خطاب به هم فکران و دوستان سبزاندیش خود که در حال اعتصاب غذا هستند اعلام می کنیم که به اعتقاد ما زندانیان سیاسی جنبش سبز در زندان رجاییشهر جنبش سبز دموکراسیخواهی، برای ساختن ایرانی آزاد به وجود نیروهایی توانمند و جوانان برومندی همچون شما نیاز دارد.
لذا ضمن حمایت از زندانیان بند ۳۵۰ و ابراز همدردی با خانوادههای دردمندشان که چند روز است نگران سلامتی عزیزانشان هستند از ایشان میخواهیم که هر چه سریعتر به اعتصاب غذای خویش پایان داده تا بیش از این موجبات صدمهدیدن جان و روح خود و تشدید نگرانی خانوادههای خود نشوند.
زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر
۱۲ مرداد ۱۳۸۹
حمید جعفری / رادیو کوچه
hamid@koochehmail.com
چونست حال بستان ای باد نوبهاری کز بلبلان برآمد فریاد بیقراری
ای گنج نوشدارو بر خستگان گذر کن مرهم به دست و ما را مجروح میگذاری
یا خلوتی برآور یا برقعی فروهل ور نه به شکل شیرین شور از جهان برآری
هر ساعت از لطیفی رویت عرق برآرد چون بر شکوفه آید باران نوبهاری
عودست زیر دامن یا گل در آستینت یا مشک در گریبان بنمای تا چه داری
گل نسبتی ندارد با روی دلفریبت تو در میان گلها چون گل میان خاری
وقتی کمند زلفت دیگر کمان ابرو این میکشد به زورم وان میکشد به زاری
ور قید میگشایی وحشی نمیگریزد دربند خوبرویان خوشتر که رستگاری
عمری دگر بباید بعد از وفات ما را کاین عمر صرف کردیم اندر امیدواری
ترسم نماز صوفی با صحبت خیالت باطل بود که صورت بر قبله مینگاری
هر درد را که بینی درمان و چارهای هست درمان درد سعدی با دوست سازگاری
«سعدی در قصههای کوتاه بالاترین و برترین اندیشه خود را بیان میکند و میدانیم مواردی باعث شده که در وجود سعدی این خلاقیت هنری به وجود آید. نخستین زمینهای که باعث قصهگویی سعدی میشود گلستان و بوستان است که ۹۰ درصد حکایات آن کوتاه است. سعدی به ندرت قصه بلند دارد. قصه کوتاه دو معنای معنوی و مفهومی دارد و قصهای است که تاثیر واحد را در مخاطب به وجود میآورد. در این قصههای کوتاه شخصیتها زیاد نیستند و یک تاثیر آنی را در ذهن خواننده میگذارد. قصههای کوتاه یک تاثیر و مفهوم واحد را در ذهن خواننده ایجاد میکند. قصههای کوتاه باید بیشتر از یک یا دو صفحه نباشد و هنگامی که شروع به خواندن داستان کوتاه میکنیم مانعی برای تمام شدن آن وجود نداشته باشد. نخستین بستری که باعث قصهگویی در سعدی شد تحصیلات ممتد وی در نظامیه بود. زمینه دوم قصهگویی ناب در آثار سعدی، بسترسازی فرهنگی است. سعدی از ۲۰ تا ۳۸ سالگی در نظامیه بغداد شب و روز درس خوانده است. نظامیه، ابعادی را برای سعدی میگشاید و با تعدادی از شخصیتهای مهم اسلام آشنا میشود. بغداد و نیشابور قلب فرهنگی جهان اسلام است و سعدی به بغداد مهاجرت میکند و با عبدالرحمن جوزی دیدار میکند. شخصیت دیگری که سعدی با وی آشنا میشود شیخ شهابالدین سهروردی صاحب کتاب «عوارف المعارف» است که اعتقاد دارد انسان باید به خود خوشبین نبوده و به دیگران بدبین نباشد. این مسئله نخستین مسئلهای است که سعدی در خود میپروراند. تالیف دو کتاب بوستان و گلستان بیشتر از ۱۵ ماه طول نکشیده و سعدی در یک سال و نیم گلستان و بوستان را به اتمام میرساند. ولی به روشنی نمایان است که برای پروراندن این قصههای کوتاه ۴۰ سال تجربه فرهنگی اندوخته است.»
آن چه بازگو شد، بخشی از سخنان دکتر «مهدی محبتی»، استاد دانشگاه بود که در یکی دیگر از درسگفتارهای دربارهی سعدی که به حکایات کوتاه سعدی اختصاص داشت بیان شد.
دکتر محبتی در ادامه این گونه بیان کرد که برای قصههای کوتاه سعدی چند شاخصه میتوان در نظر گرفت. یکی این که زبان این قصهها سادهنماست. اینکه میگویند زبان سعدی سهل و ممتنع است، در واقع اشارهای است به سادگی سخن او در فهم مطلب و دشواری آن در تقلید. در قصههای او به آرایههای ادبی بر نمیخوریم؛ اما شاعرانگی کلام در اوج است. صنعتهای ادبی چشمگیر نیست؛ با این همه به شدت گیرا است. به هر حال درست است که زبانی که سعدی به کار میگیرد، به ظاهر ساده است اما در درون خود پیچیدگیهایی دارد که تقلید از آن را دشوار میسازد.
در تحلیل زبانشناسی میگویند که پیچیدهترین و دشوارترین زبان، زبانی است که ساده باشد. شاعری که میتواند سادهترین زبان را برگزیند و سخنش رسا باشد، سختترین نوع زبانی را برگزیده است. سعدی این هنر را دارد که حتا در غزلیات و قصایدش هم از زبانی ساده استفاده کند. به همین دلیل است که تقلید و پیروی از او بسیار دشوار میشود. یک شاخصه هنر را این دانستهاند که اثری خلق کنیم که دیگران قادر به تقلید و تکرار آن نباشند. پس میتوان از این دید، سعدی را هنرمندی توانا و بی نظیر دانست.
حکایتی که در سعدی نامهی امروز می شنوید از باب دوم گلستان، در «اخلاق درویشان» انتخاب شده است.
عابدی را حکایت کنند که شبی ده من طعام بخوردی و تا سحر ختمی در نماز بکردی صاحب دلی شنید و گفت اگر نیم نانی بخوردی و بخفتی بسیار ازین فاضلتر بودی
اندرون از طعام خالیدار تا درو نور معرفت بینی
تهی از حکمتی به علت آن که پری از طعام تا بینی
موسیقیای که در سعدی نامهی امروز خواهید شنید از آلبوم دیار آشنا، به آهنگسازی و نوازندگی سه تار «انوش جهانشاهی» انتخاب شده بود. دیار آشنا ۱ و ۲ عناوین دو آلبوم موسیقی از انوش جهانشاهی هستند که به تازگی توسط شرکت فرهنگی و هنری «آوای باربد» منتشر شدهاند. این دو اثر که در غالب موسیقی تلفیقی (فیوژن) قرار دارند، مشتمل بر زیباترین ملودیهای مناطق آناتولی، آذربایجان، کردستان، مصر و اسپانیا هستند که برای اولینبار تنظیم شده و با سه تار و سازهای دیگری چون بمرود، آکوردئون، گیتار، ویولن، دودوک، نقاره، قاوال، دف، تمپو، بانگو و تامبورین به اجرا درآمدهاند.
فرورتیش / رادیو کوچه
lichar@koochehmail.com
گفته میشود رمز موفقیت شبکه فارسی وان در این است که این شبکه هر چیزی که در تلویزیون دولتی ایران پیدا نمیشود را برای مخاطبانش نمایش میدهد. ما هم تصمیم داریم برای افزایش مخاطبان برنامه «رادیو لیچار»، در اینجا چیزهایی را برایتان پخش کنیم که توی رادیوهای ایران پرداختن به آنها ممنوع است.
ماچ، بغل، بیکینی، دامن کوتاه، تاپ و حتا مرد لخت بدون پیراهن از ویژگیهای سریالهای این شبکه است، ولی چون ما رادیو هستیم و نمیتوانیم این چیزها را نشان بدهیم، در عوض، کار دیگری میکنیم. از این به بعد برنامه «لیچار وان» برایتان پخش میکنیم.
خبر / رادیو کوچه
صبح امروز سهشنبه، جواد لاری، زندانی سیاسی ۵۵ ساله از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «محاربه و فساد فیالارض» به اعدام محکوم شده است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، اتهام اولیه این زندانی سیاسی «اقدام علیه امنیت کشور» بوده که به تشخیص قاضی صلواتی محارب شناخته شده و به اعدام بدون امکان عفو محکوم شده است.
دادگاه این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۳ تیرماه گذشته برگزار شده بود.
گفتنی است جواد لاری که در دهه شصت نیز به مدت سه سال به اتهام ارتباط با یک سازمان مخالف جمهوری اسلامی در زندان بوده، در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۸ با ورود ماموران وزارت اطلاعات به محل کارش بازداشت شده است.
خبر / رادیو کوچه
صبح امروز برزو نوزری، دانشآموز ۱۷ ساله و از بازداشتشدگان روز عاشورا، از سوی دادگاه ویژه اطفال، به دو سال حبس تعلیقی به مدت سه سال محکوم شده است.
به گزارش هرانا، اتهامات این نوجوان در دادگاه، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی و تجمعات پس از انتخابات از جمله ۲۵ خرداد و روز عاشورا عنوان شده است. برزو نوزری، در تجمع روز عاشورا دستگیر و به کانون اصلاح و تربیت فرستاده شد. وی پس از گذشت یک ماه با تودیع وثیقه پنجاه میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد.
لازم به ذکر است در ابتدا پرونده این نوجوان به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد که قاضی این شعبه، پیرعباسی از دادگاه صلب صلاحیت کرد و پرونده را به دادگاه ویژه اطفال فرستاد.
خبر / رادیو کوچه
امروز سهشنبه، ۱۲ مردادماه هیت دولت ژاپن محتوای قطعنامه الزامآور شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت بینالمللی علیه برنامه اتمی جمهوری اسلامی را تصویب کرده و دستور اجرای مفاد آن را داده است.
یوشیتو سنگوکو، دبیر هیت دولت ژاپن، با اعلام این خبر افزود که وضع تحریمهای یکجانبه نیز در دستور کار دولت قرار دارد و مطالعاتی در این زمینه در جریان است.
آقای سنگوکو که در یک نشست خبری شرکت داشت گفت: «دولت به بررسی اقداماتی که لازم است کشور ما در این زمینه اجرا کند ادامه میدهد و انتظار داریم نتیجه این مطالعات هر چه زودتر، و احتمالن تا آخر ماه آگوست، اعلام شود.»
در ماه ژوئن (خردادماه) سال جاری، اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور وادار کردن جمهوری اسلامی به قبول خواست این شورا به خصوص توقف غنیسازی اورانیوم و همکاری گسترده و شفاف با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قطعنامهای شامل تحریمهای اقتصادی و مالی جدیدی را علیه ایران تصویب کردند.
در پی صدور قطعنامه تحریمهای اقتصادی و مالی علیه ایران توسط شورای امنیت، شماری از کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، کانادا، استرالیا و اعضای اتحادیه اروپا، تحریمهای اقتصادی و مالی جداگانهای را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشتهاند.
سیمین/ رادیو کوچه
simin@koochehmail.com
چندسال پیش شنیده بودم که دولت ایران در بهترین خیابان شهر لندن مالک زمینی است که همچنان بیاستفاده باقیمانده است. اما به تازگی این زمین و طرحی که برای آن ریخته شده مبدل به یک موضوع جنجالی شده است.
در خبرها آمده که طرح ساخت سفارتخانه جدید ایران در یکی از محلههای لندن اعتراض ساکنین این محل را در پی داشته است. محله «کنزینگتون» یکی از گرانترین محلههای شهر لندن و دنیاست و ساکنان آن معتقدند ساختمان مدرن سفارت جدید ایران با سبک بناهای دیگر این محله همخوانی ندارد. آنها از پرنس چارلز، ولیعهد بریتانیا درخواست کردهاند برای جلوگیری از اجرای این طرح به آنان کمک کند.
در این راستا گفت و گویی با دکتر «محسن آرمین دانشگر»، معمار ایرانی مقیم وین و طراح سفارتخانه جدید ایران درلندن انجام دادهام.
او معتقد است به هرحال ساختمان این سفارتخانه مربوط به ایران است و باید با فکر ساخته شود چراکه معرف کشور است و در ساخت آن باید تمامی المانهای ملی، فرهنگی و هنری در نظر گرفته شود چراکه این اثری ماندگار برای نسلهای بعد است و باید افتخارآمیز باشد.
این گفتو گو را میشنویم:
او میگوید که کار روی طرح ساخت این سفارتخانه از ۳ سال و نیم پیش آغازشده و در طراحی آن به تمامی المانهای معماری ایرانی و اسلامی توجه شدهاست.
هرچندکه وی به جزئیات بیشتری از طرح ساختمان اشاره نکرد اما میگوید یکی از اهداف مهم در این طرح این بوده که به ویژگیهای ایرانی و اسلامی توجه شود.
آرمین دانشگر، خود را معماری میداند که وظیفهاش به خصوص در پروژهایی که به وزارت خارجه یا ساختمان یک سفارت مربوط می شودف این است که از نشانههایی استفاده کند که در معماری ایرانی اهمیت دارد و یکی از دلایل پذیرفتن این طرح از سوی کارشناسان وزارت خارجه نیز همین بوده است.
او می افزاید: «از سوی دیگر سعی شده در کاری که انجام شده احترام به ساکنین این خیابان رعایت شود چراکه این یک خیابان معمولی نیست و یکی از گرانترین خیابانهای لندن و شاید دنیاست و برای ما مهم بود که خیلی حساس و مطمئن کار را انجام دهیم که باعث رضایت آنها هم باشد.»
او قضاوت راجع به این پروژه عظیم را منوط به شناخت بیشتر ی از این طرح در آینده میداند اما تاکید میکند که خیلی نکات در آن رعایت شده است.
وی یکی از هدفهای اصلی در طراحی این ساختمان را معرفی هنر اصیل ایرانی و اسلامی در لندن میداند و میگوید: «سعی کردیم به تصویر اشتباهی که متاسفانه به دلیل رسانههای غربی (در باره ایران) در غرب هست شکل جالبتری بدهیم و در محل تقاطع دو خیابان اصلی محلی را طراحی کردیم که هنرمندان جوان ایرانی بتوانند آثارشان را به نمایش بگذارند و این فرصتی باشد برای آنان تا با هنرمندان دیگر تعامل داشته باشند و این نکتهای مورد توجه بود که بتوان زیباییهای عظیم ایران واقعی و هنرمندان ناشناخته را به غربیها نشان داد.»
دکتر دانشگر، در زمینه ایرادهایی که مردم این محله به طرح گرفتند و احتمال پیروزی طرح میگوید: «چندماه پیش در شهرداری شهر از مردم دعوت کردیم و روسای کمیتههای مختلف آمدند و این طرح را دیدند اما متاسفانه اگر هر کاری میکردیم حتا طرح خانههای مجاور را کپی میکردیم و میگفتیم اینجا سفارتخانه است، مورد مخالفت واقع میشد چراکه سفارتخانه محلی است که در آن مراسم مختلف برگزار میشود، تظاهرات در مقابل آن برگزار می شود، پلیس باید هراز چندگاهی در آن منطقه حضور یابد و به دلیل مشکلاتی که بوجود می آید خیابان را ببندد و یا جشن و دیدارهای رسمی در آن وجود دارد و از آنجا که یک سفارتخانه، ساختمان حساسی است، برای آنان (ساکنان محل) دردسردار میشود و قیمت خانههای آنها پائین میآید. من فکر میکنم ما هر کاری کرده بودیم اینها حتمن مخالف بودند. در واقع مخالفت آنها با طرح نیست، مخالفت آنان با ایجاد سفارتخانه در این محل است.»
وی اشاره میکند: «در این محله حدود ۶ ملک سفارتخانهای یعنی مربوط به کشورهای دیگر یافتیم اما یک سفارتخانه جدید که اضافه شود مشکلات جدیدی برای ساکنان به همراه خواهد داشت و تصور من این است که اینها بیشتر با صورت مسئله مشکل دارند نه با پاسخی که وجود دارد.»
معمار سفارتخانه جدید ایران در لندن، این موضوع را که این سفارتخانه نام ایران را دارد و ممکن است این دلیلی برای مخالفت مردم محل برای ساخت آن باشد، تاکید میکند و میگوید: «متاسفانه این روزها با فشاری که غربیها بر ایران دارند و مواردی که در رابطه با ایران در خبرها هست نام ایران با ترس به مردم فروخته میشود. برای مثال در گزارش اخیر «ساندی تلگراف» در باره سفارت ایران، به حمله به سفارت ایران در سال ۱۹۸۰ و وقوع انفجار اشاره شده که در واقع با هدف ایجاد رعب و وحشت نسبت به ساخت سفارت ایران است.»
این معمار ایرانی مقیم اتریش که طراح اصلی این ساختمان است میگوید: «در مناطق قدیمی و محلههایی که تحت حفاظت میراث فرهنگی است باید برای هر طرح احترام به آن محله و قوانین و مقررات آن گذاشت. ما پیش از شروع به طراحی برای این کار تحقیق زیادی انجام دادیم. المانهای مهمی که در این محله وجود داشته انتخاب کردیم و براساس این المانها و پیشطراحیها، کار را آماده کردیم و طراحی را انجام دادیم.»
دکتر آرمین دانشگر در پایان با تاکید بر اینکه این کار براساس اعتقاداتی خاص طراحی شده، از تمام شنوندگان میخواهد که دعا کنند که این ساختمان ساخته شود.
لازم به ذکر است که هماکنون از زمینی که برای این ساختمان در نظر گرفته شده، به عنوان پارکینگ روباز استفاده میشود.
لینکهای مربوطه
نمایی از ساختمان در سایت طراح ساختمان
گزارش گاردین
گزارش بیبیسی
گزارش تلگراف
خبر / رادیو کوچه
صبح روز گذشته دوشنبه بیتا صمیمیزاد دانشجوی دانشگاه پلیتکنیک تهران و از فعالان دانشجویی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شده است.
این دانشجو در تیرماه سال ۸۸ نیز به مدت دو هفته بازداشت شده بود که با قرار وثیقه آزاد شد.
لازم به یادآوری است پیش از آن نیز بیتا صمیمیزاد در دیماه ۱۳۸۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و حدود ۵۰ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس بوده و با وثیقهی ۸۰ میلیون تومانی آزاد شده بوده است.
ریحانه/ پاریس/ رادیو کوچه
فقط ۲۰ درصد کارگران سبد کالای ویژه رمضان میگیرند
فعالان بازار کار میگویند: «هم اکنون حدود ۲۰ درصد واحدهای تولیدی و بنگاهها با تصمیم و اراده خود در زمانهای ویژهی سال مانند ماه مبارک رمضان برای نیروی کار تحت پوشش خود کمک غیرنقدی و سبد کالا در نظر میگیرند و مابقی کارگران از این حمایتها بینصیب هستند.»
این در حالی است که دولت سبد کالای ماه مبارک رمضان کارمندان را تعیین و توزیع آن را در بین عاملان توزیع در استانها آغاز کرده است که چنین حمایتی از کارگران در قانون کار وجود ندارد؛ هرچند کارگران نیز باید مانند کارمندان از سبد کالایی و حمایتهای غیرنقدی برخوردار شوند.
«ولیاله صالحی»، عضو شورای عالی کار در این زمینه و در گفتوگو با مهر، گفت: «اینکه در مقاطع ویژهای از سال توسط کارفرما سبد کالا و یا کمک غیرنقدی برای نیروی کار پیشبینی شود، بستگی به نظر کارگاه و وضعیت درآمدی آن دارد.
دولت طرح ارایه یک میلیون تومان به نوزادان را متوقف کند
با گذشت کمتر از یک هفته از اعلام خبر طرح اهدای یک میلیون تومان به هر نوزاد از سوی محمود احمدی نژاد، «احمد توکلی» نماینده مجلس شورای اسلامی، تصمیم دولت برای اعطای پول برای نوزادان را یک تصمیم اشتباه خوانده که هزینه یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی بر کشور تحمیل میکند.
این نماینده مجلس گفته است اعانه و پول دادن از محل درآمدهای نفت کار درستی نیست و این حرکت دولت کاملن غیرقانونی است.
احمد توکلی در گفتوگو با ایسنا گفت: «تصمیم دادن یک میلیون تومان به هر نوزاد متولد سال ۸۹ یک تصمیم استراتژیک و دارای آثار بسیار منفی برای حال و آینده کشور است و وقتی دولت میپذیرد که به متولدین سال ۸۹ نفری یک میلیون تومان بدهد معنایش این است که با توجه به اینکه متولدین سال ۸۸، یک میلیون و ۳۴۸ هزار نفر بودهاند حتا بدون در نظر گرفتن نرخ رشد جمعیت در سال ۸۹، دولت باید مبلغی حدود هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای این کار هزینه کند.»
احمد توکلی همچنین گفته است: «در قانون بودجه سال ۸۹ تحت عنوان برنامه تامین آتیه از محل فروش سهام، ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که با توجه به اینکه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است حتا اگر ۵۰۰ میلیارد تومان از محل فروش سهام تحقق پیدا کند -که خواهم گفت تحقق پیدا نمیکند- باز هم دولت کسری اعتبار دارد و معلوم نیست با وجود بدهیهای زیاد دولت به دستگاههای مختلف، این چه تصمیمی است؟»
مخالفت عراق با گشایش شعب دو بانک ایرانی در بغداد
مقامات عراقی میگویند که دولت این کشور به دلیل تحریمهای بینالمللی اقتصادی علیه ایران، تاکنون با درخواست دو بانک ایرانی مبنی بر گشایش شعبهای در بغداد موافقت نکرده است.
بر اساس این خبر دولت عراق با تاسیس دو بانک ایرانی کارآفرین و پارسیان در بغداد موافقت نکرد.
این در حالی است که پایگاه اطلاعرسانی دولت در تاریخ ۲۶ اسفندماه از موافقت بانک مرکزی عراق با درخواست افتتاح شعبه این بانکها در بغداد خبر داده بود.
بحران در قیمت گوشت قرمز و مرغ
بازار گوشت قرمز همچنان خبرساز است و در آستانه فرارسیدن ماه رمضان نگرانیها از این بازار با افزایش قیمت گوشت مرغ دو چندان شده است.
درشرایطی که برنامهریزان اقتصادی سعی در کاهش قیمت گوشت قرمز دارند، گوشت مرغ نیز با رشد قیمت مواجه شده است و بازار گوشت بازارهایی نظیر برنج و حبوبات و میوه را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.
کارشناسان معتقدند که باید در انتظار بحران بیش از پیش در این دو بازار و در آغاز ماه رمضان باشیم. به گزارش ایلنا، در حال حاضر قیمت گوشت قرمز در بازار بین ۱۶تا ۲۲ هزار تومان به ازای هر کیلو به فروش میرسد. گوشت مرغ نیز به ازای هر کیلو بین ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۶۰۰ تومان عرضه میشود.
وزیرکار: بیکاران حال کار کردن ندارند
وزیر کار بدون اشاره به عوامل اصلی بیکاری در کشور، در مورد دلایل افزایش بیکاری در کشور گفت: «بیکاران مهارت و حال کار کردن ندارند.»
«شیخالاسلامی»، وزیر کار و امور اجتماعی بدون اشاره به تعطیلی کارخانجات گفت: «در حال حاضر اغلب افراد بیکار یا حال کار کردن ندارند و یا مهارت انجام مشاغل مختلف را کسب نکردهاند.»
وی در عین حال ریشه اصلی مشکلات کشور را بیکاری دانست و گفت: «سایه سنگین آن در تمام ابعاد کشور سایه افکنده و همه را متاثر کرده است.»
۴۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر در برابر کمک ۴۰میلیون یورویی ایران به زیمبابوه
سفیر زیمبابوه در تهران از کمک ۴۰ میلیون یورویی ایران به کشورش برای هزینه در بخش انرژی خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری پان افریکن، «نیکولاس کیتی کیتی» سفیر زیمبابوه در تهران گفته است که ایران این مبلغ را برای بخش انرژی، بانکداری و پروژههای صنعتی در کشورش هزینه خواهد کرد.
خبر کمک مالی ایران به زیمبابوه در حالی منتشر میشود که رییس مرکز آمار ایران خبر داد که در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر زیر خط فقر زندگی میکنند.
رییس مرکز آمار ایران به خبرگزاری ایسنا گفت: «امروزه به دلیل مشکل بیکاری، تورم و نیز عدم کنترل نقدینگی با وجود منابع عظیمی که در کشور وجود دارد، بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت ما زیر خط فقر مطلق و بیش از ۳۰ میلیون نفر آنها زیر خط فقر نسبی بهسر میبرند.»
کمکهای مالی ایران به کشورهایی نظیر سوریه، فلسطین، ونزوئلا، افغانستان و عراق از زمان شکل گیری دولت محمود احمدینژاد تا کنون و به دنبال تنش در روابط سیاسی و دیپلماتیک ایران با دیگر کشورها رشد چشمگیری یافته است.
محمود احمدینژاد در این مدت سعی کرده تا با ارایه کمکهای مالی به این کشورها آنها را در منطقه و یا در برابر تنشهای سیاسی در روابط بینالمللی با خود همراه سازد اما با وجود ارایه کمکهای مالی فراوان تا کنون موفق به همراه کردن بسیاری ازکشورهای دریافت کننده کمک نشده است.
به گزارش سایت «آفتاب» در فروردین ۱۳۸۸ همزمان با سفر «منوچهر متکی»، وزیر امور خارجه دولت محمود احمدینژاد برای شرکت در کنفرانس بینالمللی پاکستان، ایران متعهد شد مبلغ ۳۳۰ میلیون دلار به پاکستان کمک کند.
«هانس روله» روزنامهنگار و رییس پیشین ستاد برنامهریزی وزارت دفاع آلمان در مقالهای که در آخرین روزهای سال ۱۳۸۷در روزنامه سوئیسی نویهتسورشه تسایتونگ منتشر کرد، مدعی شد که اسراییل میزان سرمایهگذاری ایران در برنامه اتمی سوریه را بین ۱ تا ۲ میلیارد دلار تخمین زدهاست.
از سوی دیگر بنا بر گزارش ایرنا در جریان سفر محمود احمدینژاد به عراق در اسفند۱۳۸۸ وام یک میلیارد دلاری با بازپرداخت ۴۰ سال برای خرید کالا و خدمات ایرانی به این کشور ارایه شد.
خبرگزاری فارس در اردیبهشت ماه سال گذشته در جریان سفر رییس دولت سریلانکا به ایران از ارایه وامی به ارزش یک میلیارد و نهصد میلیون دلار برای توسعه صنعت نفت و پروژههای عمرانی این کشور از سوی ایران خبر داد.
در خصوص لبنان به جهت کمکهای جمهوری اسلامی به حزباله نمیتوان آمار دقیقی از واریز پول ایران به لبنان به دست آورد. ولی چیزی که رسمن اعلام شده به گزارش فارس به این قرار است: «وام ۶۵ میلیون دلاری برای برقرسانی به مناطق روستایی آن کشور، کمک صد میلیون دلاری برای تکمیل جادهای درجنوب لبنان، کمک ۲۵ میلیون دلاری برای بازسازی جاده در لبنان راهاندازی ستاد کمک به بازسازی پس از جنگ در لبنان.
فارس در سال ۸۶ از کمک ۲۵۰ میلیون دلاری ایران به حماس خبر داد و جزییات ان را چنین ذکر کرد: یکصد میلیون دلار برای خرید انواع مایحتاج اساسی برای فلسطینیها، ۶۰ میلیون دلار برای پرداخت مستمری به یک صد هزار کارگر بیکار فلسطینی، ۴۵ میلیون دلار برای پرداخت حقوق کارمندان دولت فلسطینی و تعیین مستمری ماهیانه برای خانوادههای چند هزار زندانی امنیتی فلسطینی، ۲۰ میلیون دلار برای احداث خانههایی برای آن شمار از فلسطینیهایی که خانههایشان به دلیل شرکت یکی از اعضای خانواده در عملیات مسلحانه علیه اسراییل ویران شده، ۱۵ میلیون دلار برای تاسیس خانههای فرهنگی و احداث اداراتی که به امور ملی فلسطینیها رسیدگی کند، یک میلیون و هشتصد هزار دلار برای تعیین مستمری برای شماری از ماهیگیران فلسطینی در غزه. البته این تنها بخشی از کمکهای مالی ایران برای فلسطین است.
توافقنامه به ارزش یک میلیارد دلار برای سرمایهگذاری ایران در بولیوی، وام ۲۲۵ میلیون دلاری برای ساخت کارخانه سیمان در ونزوئلا، کمک ۷میلیون دلاری به جزیره صدوهفده هزار نفری سنت وینست در آمریکای مرکزی، پس از برقراری رابطه با ایران، ۱۰۰ میلیون دلار برای بازسازی افغانستان نیز از دیگر نمونههای کمکهای ایران به دیگر کشورها است در حالی که در حاضر نرخ بیکاری در کشور رو به افزایش است و با تعطیلی و ورشکستگی کارخانهها در ایران هر روز بر خیل بیکاران افزوده میشود.
نجیب امیری / دفتر کابل / رادیو کوچه
روز گذشته دوشنبه سارقان مسلح با کشتن شش محافظ نمایندهگی یک بانک خصوصی در افغانستان، سه صد هزار دلار را به سرقت بردند.
این رویداد شب گذشته در شهر مزار شریف مرکز استان بلخ در شمال افغانستان رخ داد.
مقامات امنیتی در بلخ میگویند، سارقان با کشتن شش نگهبان نمایندهگی کابل بانک، حدود سه صد هزار دلار را به سرقت بردهاند.
جنرال عبدالروف تاج، آمر امنیت فرماندهی پولیس بلخ گفته است که سارقان نخست محافظان این بانک را مسموم و سپس سر بریدهاند.
وی افزود تحقیقات آغاز شده است، اما تاکنون از سارقان هیچ سرنخی به دست نیامده است.
گفتنی است در سالهای اخیر بانکهای خصوصی در افغانستان رشد سریع داشته و کابل بانک نیز یکی از بانکهای موفق خصوصی محسوب میشود
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه اکبر هاشمیرفسنجانی، رییس مجلس خبرگان رهبری در دیدار با اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز با انتقاد از کسانی که به گفته وی با «تندرویها و افراطیگریهای» خود نظام را در «مهلکههای سخت» قرار میدهند، از رویدادهای پس از انتخابات نیز بهعنوان اتفاقات ناگوار زندگی خود یاد کرده است.
به گزارش ایلنا، آقای رفسنجانی که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خردادماه سال گذشته در نامهای سرگشاده خطاب به رهبر جمهوری اسلامی به شدت از محمود احمدینژاد انتقاد کرده بود، نخستین مقام عالیرتبه ایرانی بود که وضعیت پس از انتخابات در ایران را «بحرانی» نامیده بود.
گفتنی است وی در نخستین و آخرین خطبههاى نمازجمعه خود پس از انتخابات ریاست جمهورى در ایران در روز ۲۶ تیرماه سال گذشته خورشیدی، پیشنهادهایى نیز براى خروج از این بحران ارایه کرده بود که سخنان وى با واکنش تند حامیان دولت روبهرو شد.
با این همه رییس مجلس خبرگان رهبری در اظهارنظرهای بعدی خود نیز همچنان بر «راهکارهای ارایه شده خود در نماز جمعه تهران» اصرار ورزیده است.
خبر / رادیو کوچه
رامین مهمانپرست روز سهشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران از آمادگی برگزاری نشستی صریح و شفاف در حضور رسانهها با آقای اوباما، رییسجمهوری آمریکا خبر داد.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سهشنبه اظهار داشت به علت بهره مندی از منطقی قوی ایران میخواهد این منطق قوی را به اطلاع مردم دنیا نیز برساند.
وی تصریح کرد مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صورت موافقت رییسجمهوری آمریکا فرصت خوبی خواهد بود تا نشستی رو در رو، صریح و شفاف و در حضور رسانههای دنیا برگزار شود.
گفتنی است محمود احمدینژاد در اظهار نظری روز گذشته از هراس جورج بوش رییسجمهوری سابق آمریکا برای مذاکره با ایران خبر داده بود. وی در ادامه نیز خواستار مذاکره با اوباما شده است.
سهشنبه۱۲ مردادماه ۱۳۸۹- ۳ آگوست ۲۰۱۰
شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ – مریم
گزیدهی اخبار مطبوعات ایران
کوچهی مهتابی - «تفرقه بیافکن، حکومت کن» – اردوان طاهری
بخش اول اخبار
روزنگاشت – «ملکه خانهداری» - محبوبه
مجلهی اقتصادی – «وزیرکار: بیکاران حال کار کردن ندارند» – ریحانه
رادیو لیچار – «اگر فارسی وان با ماچ و بیکینی طرفدار پیدا کرد، ما هم میتوانیم» (قسمت ۷۰) – فرورتیش
بخش دوم اخبار
سعدی نامه – «حکایات کوتاه سعدی» – حمید جعفری
گفتوگوی روز – «سفارتخانهای به نام ایران» – سیمین
مجلهی خبری کابل – نجیب امیری
کافه کوچه – «بسیج دچار انحراف مسیر است» – علی خردپیر
بخش سوم اخبار
رادیو کوچه
روز شنبه تام منکهویتس فیلمنامهنویس فیلمهای جیمزباند از جمله «الماسها ابدیاند» و «زندگی کن و بگذار بمیرند» در ۶۸ سالگی از دنیا رفت.
به گزارش خبرآنلاین، منکهویتس پس از مدتها مبارزه با سرطان لوزالمعده در خانه خود درگذشت. او سه ماه پیش تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.
ریچارد دانر کارگردان فیلمنامههای «سوپرمن» ۱۹۷۸ و «سوپرمن ۲» ۱۹۸۰ در بیانیهای اعلام کرد «ساخت «سوپرمن» تنها با آمدن تام منکهویتس امکانپذیر شد. او منحصر به فرد بوده است.»
لازم به ذکر است کریستوفر برادر تاممنکهویتس تهیهکننده فیلم است و خواهرش الکساندرا، خواهرزادهاش جیسن و بسیاری از دیگر اعضای خانواده او در فیلم، تلویزیون یا رسانههای خبری فعال هستند.
مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه
مطلبهایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر میشود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که میتواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظرهای مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشتههای این بخش دارید میتوانید برای ما ارسال کنید.
مهدی خزعلی
من را خوب میشناسید، من هم شما را بهتر از خودتان میشناسم، شما رفیق گرمابه و گلستان پدرم بودید، از سوادتان نمیدانم، اما مطمئنم اگریک برگه سوالات آزمون نامزدهای خبرگان را پر کنید، نمره قبولی – حتا ناپلئونی – نخواهید آورد، اما از دینتان خوب میدانم.
از دوران قبل از انقلاب و زوزه شغالها بگذریم، از تضرع شما نزد ساواکیها که موجب خجلت و سرافکنندگی فرزندتان در زندان شده بود هم میگذریم، بگذارید از دوران شورای نگهبان که در خانهی سازمانی پشت شورا مشترک زندگی میکردیم یادی کنم، شما بودید و همسرتان، پیرزن و پیرمرد، یا به قول امروزهها مادام مسیو، ما بودیم و هفت سر عائله، سالن آفتابگیر جنوبی و اتاق بزرگ جنوبی آن – به قول فرنگیها مستر بدروم – در اختیار شما بود، قسمت کوچک زائده شمالی ( ال) سالن با تخته نوپان جدا شده بود و ما به عنوان پذیرایی از آن استفاده میکردیم. اتاقهای شمالی بالا هم در اختیار ما بود، در این زندگی مشترک از جیک و پیک هم خبر داشتیم.
من نوجوان بودم و اکثر آن سالها را در جبهه گذراندم، حسین ما که شهید شده بود و حسین شما هم در خانه تیمی نفاق کشته شده بود، اما علی و محمد شما در سنی بودند که میتوانستند فرمانده لشگر باشند، هر روز برای علی پستی دست و پا میکردید، یادم میآید که وزیر ارشاد از تحمیل شما مینالید، بعد استانداری خراسان را دست و پا کردید و آن فضاحت ببار آمد، در انتخابات نهم شما احمدینژادی شدید و احتیاطن علی آقا مسوول استانهای ستاد هاشمی شد، اما شگفت اینکه بعد از انتخابات خط عوض کرد و معاون وزیر کشور احمدینژاد شد، حالا هم که در کویت، اوضاعش کویت است، میبینید، این خط و خطبازی فقط برای پست و مقام و قدرت است. محمد درس نخوانده بود، او را راننده و محافظ مخصوص خود کرده بودید. بعضی روزها با محافظان اعضای شورا اختلاط میکردم، حرفهای آنها شنیدنی بود، به شما لقب حاجی بنزی داده بودند، از بس بنز بیتالمال از رده خارج کرده بودید، یک چروکی چیف و یک بنز سفید مدل بالا – آنروزها به بنز عقابی معروف بود – در اختیار شما بود، یک بنز سرمهای صفر کیلو متر هم از سازمان تبلیغات گرفته بودید که با یک راننده در اختیار سرکارعلیه بود که به خانباجیها سر بزند، آنروزها میگفتند شما و آقای صانعی انجمن اسلامی شورای نگهبان هستید. البته دبیر شورا حضرت آیتاله صافی گلپایگانی بود، که تحمل نکرد و شورا را به انجمن اسلامی آن سپرد، ظاهرن بعدها عضو دیگر انجمن هم شورشی شد، اما شما این انجمن یک نفره را ادامه داده و خواهید داد، امام زمان(عج) هم ظهور کنند، او را ممیزی خواهید کرد، خدا کند که صلاحیت حضرت را رد نکنید – که میکنید – نمیدانم از نظر شما ولی عصر حجهابنالحسن المهدی روحی له الفداه التزام عملی دارد یا نه، راستی دعوای مرغ و خروسها یادتان است؟
ما مدتها در خانهمان میخندیدیم، نیازی به مهران مدیری و برره نبود، اصلن مهران، برره را از الگوی آن سالهای شورای نگهبان دزدیده است و حق کپی رایت آن برای ما محفوظ است، من قفسی ساخته بودم در آن مرغ و خروس نگهداری میکردم، خروسی زیبا با سینهای ستبر و تاجی برازنده و چند مرغ کاکل زری، در طایفه مرغان تعدد زوجات حل شده است، اما خدا نکند پای خروسی به قلمرو خروسی باز شود، جنگ خروسها دیدنی است، اما برای خروس ضعیفتر تاجی نمیماند، یکروز صبح که برای دانه دادن مرغها رفته بودم، دیدم یک خروس و دو مرغ اضافه شده است، ظاهرن سرکار علیه از اطراف اصفهان آورده بودند، من که جنگ خروس داخل منزل را تجربه داشتم، از این تجاوز آشکار در روز روشن به حریم مرغان خود سخت آزرده شدم، خصوصن که خروسی هم در کار بود و ما هم غیرتی، اما آیین همسایهداری و شرط ادب مانع از ابراز احساسات درونی این نوجوان میشد، با ژستی سخاوتمندانه دانهها رابا مرغ همسایه غاصب به اشتراک گذاشتم، همان روز جنگ مغلوبه شد و خروس خوش قد و بالای من خروس شما را منکوب و زمام اختیار قفس را در دست گرفت، محرمانه فیالمجلس هر دو مرغ را به عقد دایم خروس خویش درآوردم و در عالم نوجوانی، انگار ارتفاعات بازی دراز یا شاخ شمیران را فتح کردهام بادی به غبغب انداخته و وارد خانه شدم، موقع صبحانه قصه را تعریف کردم و مادر و پدر قدری مرا نصیحت کردند.
حضرت عباسی والدین من حق بزرگی به گردن شما دارند، وگرنه همان چند سال از دست من دق کرده بودید، آخر سرکار علیه خروس زبان بسته را از قفس نجات و در باغ شورای نگهبان رها کرد، حال و روز مش جعفر باغبان دیدنی بود، خروس سرکار علیه گلهایش راخراب میکرد، یا پاله میداد و بذرش را تباه، از صحنههای دیدنی که از پشت درختان نظاره میکردیم و در عالم بچگی میخندیدیم، وقتی بود که سرکار علیه به مرغهایش – که به عقد فضولی خروس من درآمده بودند – غذا میداد، اول با تلاشی زایدالوصف مرغ و خروس مرا زیر جعبه میوه میکرد تا غذای مرغان او را نخورند و سپس دانه میریخت. حق داشت، من که این کار را نمیکردم به این دلیل بود که فکر میکردم نفقه مرغان او هم با خروس من است.
این خندهها دیری نپایید، بسوزد این حس هوو گری، آخرش این حسادت و رقابت بین الخروسین کار دست ما داد، سرکار علیه تحمل این هم ضرب و شتم خروس را نکرد، آخر تاج خروس بینوا از خون دلمه بسته بود، نمیدانم حکم اعدام خروس را از کدام فقیه عالیقدر گرفته بود، محارب بود یا معاند، یا به حکم قصاص، هر چه بود یکروز دیدیم خروس را سر بریدهاند و پشت در آشپزخانه ما قرار داده اند. باز به فضای جبهه و جنگ برگشتم، میخواستم انتقام خروس شهیدم را بگیرم که پدر مانع شد و مرا به صبرو – نه استقامتی در کار نبود – فقط صبر دعوت کرد. یکروز صبح که با لباس زیر خوابیده بودم، چشمان خود را باز کردم و سرکار علیه را بالای سر خود در اتاق مشغول تفحص یافتم، حیا کردم، خود را به خواب زده و چند غلطی در خواب زدم تا نگران از بیدار شدنم اتاق را ترک کند، شاید تعجب کنید که چرا این قصهها را میگویم، بعد میفهمید یکروز بیدار شدیم و دیدیم که تمام وسایل کمد فلزی انباری ما وسط انبار است و کمد نیست، دیدم کمد در محدوده نورگیر فیمابین – یا همان نقطه صفر مرزی – رفته است، با خود گفتم: «لابد کمد پا در آورده یا اجنه چنین کردهاند، پس حتمن جن کمد حقیقت دارد، با عجله رفتم و درب کمد را قفل کرده و کلید را برداشتم، خوب جنها را در کمد محبوس کرده بودم. منتظر ماندم تا صدای جنها در آید. بعد از ظهر صدای شیون و زاری از خانه همسایه میآمد، نکند جنی در کمد خفه شده باشد؟ این مجلس عزای اجنه است؟ نه، صدای سرکار علیه است، حاجی آقا را علیه من تحریک میکند. و عصر باز پدر گفت: «میدانم حق با توست، ورود به منزل ما و رفتن سر کمد انباری خصوصی و خالی کردن آن، همه خلاف و اشتباه، اما همسایه است، باید سوخت و ساخت، باز هم حاجی آقا برنده و کلید تسلیم شد. باز میگویید این قصهها برای چیست؟ صبر داشته باشید، من بچه آخوندم، آخرش یک راهی پیدا میکنم تا گریزی به صحرای کربلا بزنم.
من را خوب میشناسید، من هم شما را بهتر از خودتان میشناسم، شما رفیق گرمابه و گلستان پدرم بودید، از سوادتان نمیدانم، اما مطمئنم اگریک برگه سوالات آزمون نامزدهای خبرگان را پر کنید، نمره قبولی – حتا ناپلئونی – نخواهید آورد، اما از دینتان خوب میدانم.
بدتر از همه آن موقعی بود که من تنها مانده بودم و خانواده به حج مشرف شده بودند، خوب یک نوجوان دانش آموز تنها چه سرگرمی دارد، یک تلویزیون ۱۶ اینچ گروندیک تمام سرگرمی من بود، بعد از ظهر به خانه آمدم، در پذیرایی کوچکی که ذکرش رفت اثری از تلویزیون نبود، لابد دزد به شورای نگهبان زده است. سیم آنتن هم سرجای خود نبود، باز اطلاعات عملیات بازی درآورده – آخر من از دوم دبیرستان جبهه بودم – از پشت بام شروع کردم و سیم آنتن را دنبال کردم، سر سیم مستقیم به مستر بدروم مادام مسیو میرفت، آه از نهادم برآمد، سیم را با شدت کشیدم، بماند که چه شد و چه حکایت ناگفتنی بعدی پیش آمد، هر چه بود اینبار حاجی آقا رسمن و شخصن وارد کارزار شد، یادش بخیر، چهره حاجی آقا و پلیس خبر کردنش دیدنی بود. راستی حاجی آقا ؛ امضای مرا روی آن کاغذ پاره کوچک در حضور ماموران نیروی انتظامی حتمن درج در پرونده رد صلاحیت بفرمایید. من که حال کردم، شما را نمیدانم، به غیرت و شهامت کودکیام میبالم. در حال و هوای کودکی خوب درسی به حاجی آقا دادم، میدانید وقتی مرا برای مجلس رد صلاحیت کردند، هیچ چیزی در پرونده نبود، فقط آقای علیزاده از خجالت سرش را پایین انداخت و آقای کعبی گفت: «آقای جنتی از دست شما سخت عصبانی است، دل او را بدست آور» و من گفتم: «می دانم کجایش میسوزد» یادت میآید؟
بیست و هفت سال پیش بود، آنروز به پدر گفتم: «جنتی دین ندارد، به هیچ خدایی معتقد نیست، آخرت را باور ندارد» باید میدانستم که روزی برای صلاحیت من مینویسی: «عدم التزام عملی به ولایت فقیه و اسلام» (این هم گریز به صحرای کربلا) آنروز پدر میگفت: «نه، او یک عالم است، حرمتش را نگهدار و این حرفها را نزن» اما وقتی دید پس از آن همه جلسه با آیتاله راستی کاشانی، آیتاله طاهری خرمآبادی، شما، پدر و نمایندگان انجمن حجتیه و تنظیم و امضای صورتجلسه، در نماز جمعه قم آن مطالب خلاف واقع و دروغ را گفتید و دربازگشت از قم در برابر اعتراض معظمله فقط عذرخواهی کردید وکاغذی را از جیب درآوردید و گفتید، قبل از رفتن به نمازجمعه بچههای ….. این کاغذ را به من دادند و گفتند در نماز بگو و قول دادید که جبران کنید و هرگز نکردید، بر ایشان میزان دیانت و التزام عملی به اسلام شما آشکار شد، بار بعدی که برای معظمله دینمداری شما ثابت شد در ماجرای مرجعیت بود، و بعد هم که خروج ایشان از شورای نگهبان، حاجی آقا، برگذشتهها صلوات، این را برای درد دل ننوشتم، میخواستم از آن یک میلیارد مرحمتی حضرت اوباما، که با دست مبارک خادم الحرمین الشریفین الملک عبداله به سران فتنه دادهاند، سهمی هم برای ما در نظر بگیرید، ما که سر فتنه نیستیم، اما بهقدر ته کیسهای هم برای تهان فتنه ما را بس است، باور بفرمایید، پیامبر و اصحاب فقط سه سال در شعب ابیطالب بسر بردند، ما پنج سال است که در شعب ابیطالبیم، بسیار تحقیق کردهام، فقط شما این اسناد را دیدهاید و احتمالن ملک فهد – اشتباه نکردهام، ملک فهد بود یا ملک عبدالعزیز که هم سن و سال حضرتعالی بود – حتا از شخص ملک عبداله هم جویا شدم، اظهار بیاطلاعی میکرد. به حرمت همسایگی – که پیامبر آنقدر سفارش فرمود که اصحاب گمان کردند همسایه ارث میبرد – یا به آن نان و نمکی که مرغهای ما با هم خوردند، به خون خروس شهیدم، ما را بیخبر نگذارید.
۸۹/۵/۱۱
خبر / رادیو کوچه
در پی اعتصاب غذای یک هفتهای و انتقال به سلول انفرادی شانزده نفر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین، خانوادههای این زندانیان روز گذشته دوشنبه پس از ممانعت مسوولان از ملاقات آنها با زندانیانشان، اعتصاب غذای خود را آغاز کردهاند.
به گزارش کلمه، ماموران زندان اوین از ملاقات خانوادههای شانزده زندانی سیاسی که اعتصاب غذا کردهاند، با آنها جلوگیری کردند و به آنها گفتند زندانیان آن ها حق ملاقات ندارند و باید سالن ملاقات را ترک کنند. خانوادهها نیز در اعتراض به این نوع برخورد و عدم آگاهی از وضعیت فرزندانشان، دست به اعتصاب غذا زدند.
پروین مخترع، مادر کوهیار گودرزی یکی از اعتصاب کنندگان، با بیان این که پس از یک هفته هنوز موفق به دیدار یا صحبت کردن با فرزندش نشده است، اعلام کرد روز دوشنبه به همراه تعدادی از خانوادههای اعتصاب کنندگان به زندان اوین رفته، اما موفق به دیدار با فرزندان خود نشدند.
لازم به ذکر است شانزده زندانی اعتصابکننده ضمن گفتوگو با مسوولان زندان و تعدادی از ماموران اطلاعات در پاسخ به هشدار مسوولان زندان در خصوص انتقال به زندان رجایی شهر گفتهاند که همگی تا رسیدن به خواستههایشان آماده اعزام به زندان رجاییشهر و ادامه اعتصاب غذا هستند.
خبر / رادیو کوچه
توماس مایر هارتینگ، رییس کمیته نظارت کننده شورای امنیت در سازمان ملل روز گذشته دوشنبه اعلام کرد نام ده عضو طالبان و چهارده فرد مرتبط با گروه القاعده از فهرست تحریمهای این سازمان خط خورده است.
وی در ادامه افزود: «سازمان ملل متحد همچنین نام ۲۱ سازمان مرتبط با القاعده را از این فهرست خارج کرده است.» اما اسامی این سازمانها هنوز اعلام نشده است.
این در حالی است که خروج نام اعضای تحریم شده از فهرست سازمان ملل متحد، به موافقت همه پانزده عضو شورای امنیت نیاز دارد.
لازم به ذکر است تحریم این افراد شامل منع سفر خارجی و مسدود کردن حسابهای بانکی است.
به گزارش بیبیسی، ظاهر طنین سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد گفت: «نام اعضای طالبان پیشتر از فهرست تحریمها خارج شده بود و شامل افرادی مانند عبدالحکیم مجاهد نماینده سابق طالبان در سازمان ملل متحد، عبدالسلام ضعیف سفیر سابق طالبان در اسلامآباد و وکیل احمد متوکل وزیر خارجه طابق طالبان است.»
گفتنی است بازبینی فهرست تحریمشدگان سازمان ملل متحد که شامل ۴۸۸ نفر بوده از سال ۲۰۰۸ شروع شده است.
محبوبه / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail.com
سوم آگوست برابر با زادروز «مارتا استیوارت» آشپز آمریکایی است او متولد سال ۱۹۴۱ است و کسب و کارش در زمینه تدارک غذا بسیار سودآور بوده، اما در واقع او با کتابهایش به شهرت رسید. شهرت او با لقب «ملکه خانهداری» وی را به یک میلیاردر تبدیل کرد و در سال ۲۰۰۰، نام او در بین ۴۰۰ میلیاردر، قرار گرفت.
«کار من، زندگی من و زندگی من، کار من است. پس کار و زندگی من یعنی خانه، خانواده، باغ و هر آنچه که در حیات من وجود دارد.»
«مارتا استیوارت» در سوم آگوست سال ۱۹۴۱ در «نیوجرسی» به دنیا آمد. خانوادهاش در حالی که تنها سه سال بیشتر نداشت، به منطقهای در حومه شهر «نیویورک» نقل مکان کردند او بخش اعظم موفقیت کاری خود را مرهون دوران کودکیش میداند.
او به همراه مادرش که معلم مدرسه بود، آشپزی و خیاطی میکرد. پدر مارتا باغبان بود و اطلاعات زیادی در مورد کاشت گل و گیاه، طراحی باغها و هرس گلها و درختان، دراختیار او گذاشت.
با این وجود، او در تحصیلات دانشگاهی خود سراغ این حوزهها نرفت و به تحصیل در رشته «تاریخ» و همچنین «تاریخ معماری» در کالج «بارنارد» دانشگاه «کلمبیا» پرداخت. او برای تامین بخشی از هزینه تحصیلش، دوباره به کار مانکنی روی آورد زیرا او از سن ۱۳ سالگی به صورت نیمه وقت این کار را انجام میداد.
مارتا در سن ۱۹ سالگی و زمانی که هنوز در دانشگاه بود، با یک دانشجوی حقوق به نام «اندی استیوارت» ازدواج کرد.
وقتی در سال ۱۹۶۴ مارتا از دانشگاه فارغالتحصیل شد، مانکنی به حرفه تمام وقت او تبدیل شد و یک سال بعد که دخترش به دنیا آمد، مجبور شد این کار را رها کند. اما آنچه مسیر زندگی او را تغییر داد در سال ۱۹۶۷ رخ داد، یعنی زمانی که او به کمک پدر همسرش به «کارگزار بورس» تبدیل شد.
او در این حرفه جدید عالی عمل کرد و خیلی سریع درآمد او به ۱۰۰ هزار دلار رسید. اما زمان او را یاری نکرد. بحران نفت در اوایل دهه ۱۹۷۰، باعث یک رکود شدید اقتصادی در ایالات متحده شد و در سال ۱۹۷۳، مارتا و همسرش چمدانهایشان را بستند و به «وست پورت» نقل مکان کردند.
کار من، زندگی من و زندگی من، کار من است. پس کار و زندگی من یعنی خانه، خانواده، باغ و هر آنچه که در حیات من وجود دارد
مارتا همواره عادت به یک زندگی روستایی داشت. او به همراه همسرش خانهای روستایی را در وست پورت خریدند. اگرچه همسرش به نیویورک رفت و آمد داشت اما وی در همانجا ماند و کل دکوراسیون خانه و باغ جلوی آن را تغییر داد او در این خانه سبزی میکاشت و حتا به دامپروری میپرداخت حالا او از این خانه به عنوان پایگاه کسب و کارش استفاده میکند.
مارتا در این خانه علاقه زیادی به آشپزی پیدا کرد او استعدادش را در این حرفه پیدا کرد و به زودی به یک مربی آشپزی تبدیل شد. او یک مغازه کوچک فروش مواد غذایی در همانجا دایر کرد. وقتی که کسب و کارش توسعه یافت، غذا میپخت و آنها را طبق سفارش مشتریان در منزل آنها تحویل میداد.
او به تدریج تجربه خود را افزایش داد و نوشتن مقاله و مطالب آموزشی در نشریات مختلف را شروع کرد. او در سال ۱۹۸۲ کتاب معروفش به نام «سرگرمی» را به رشته تحریر درآورد که تاکنون بیش از ۵۰۰۰۰۰ نسخه از این کتاب در ۳۰ چاپ به فروش رسیده است. پس از موفقیت نخستین کتابش، چندین عنوان کتاب دیگر نیز منتشر کرد که درباره آشپزی، باغبانی، ازدواج، و تزیینات کریسمس بودند.
کاری که استیوارت زمانی در خانهاش انجام میداد برای او به یک کسب و کار بزرگ تبدیل شد و تا سال ۱۹۸۶ ارزش آن به یک میلیون دلار رسید و در سال ۱۹۸۷، استیوارت قراردادی پنج ساله به ارزش پنج میلیون دلار با شرکت فروشگاههای زنجیرهای منعقد کرد.
مجله زندگی «مارتا استیوارت» و برنامههای تلویزیونی پس از آن، با سخنرانیها و دورههای آموزشی متعدد او همراه شدند. در سال ۱۹۹۸، مجله «فورچون» از او به عنوان یکی از ۵۰ زن برتر آمریکا نام برد و در همان سال جایزه «امی» را به دلیل جنگهای تلویزیونی که اجرا کرده بود، دریافت کرد. شهرت او با لقب «ملکه خانهداری» وی را به یک میلیاردر تبدیل کرد. در سال ۲۰۰۰، نام او در بین ۴۰۰ میلیاردر قرار گرفت.
مارتا استیوارت که اکنون مجری معروف تلویزیونی در صفحهی شبکه اجتماعی «توییتر» که بیش از دو میلیون طرفدار دارد، از سفر پنج روزه خود به کوالالامپور در سال ۲۰۱۰ نوشته است.
به نقل از روزنامه «استار»، وی در صفحهی توییترش از احساسی که بعد از ایستادن روی سالن شیشهای «برجهای دوقلوی مالزی» داشته نوشته و عکسهایی از خود را در باغ پرندگان کوالالامپور منتشر کرده است.
منبعها:
نشریه میثاق مدیران
سایت دانستنی
استار
رادیو کوچه
مراسم قرعهکشی بیست و چهارمین دوره مسابقات فوتبال جامحذفی باشگاههای ایران در فصل ۹۰ – ۸۹ روز چهارشنبه ۱۳ مردادماه برگزار خواهد شد.
به گزارش مهر، قرعهکشی مسابقات فوتبال جامحذفی باشگاههای ایران بهنام جام آزادسازی خرمشهر در فصل جاری با حضور ۷۹ تیم شامل باشگاههای لیگ برتر، لیگ دسته اول و قهرمان استانها ساعت ۱۶ روز چهارشنبه سیزدهم مردادماه در محل روابط عمومی فدراسیون فوتبال برگزار میشود.
لازم به ذکر است طبق تقویم اعلامی سازمان لیگ فدراسیون فوتبال این مسابقات از روز جمعه شانزدهم مهرماه ۱۳۸۹ آغاز و چهارشنبه یازدهم خردادماه ۱۳۹۰ به پایان خواهد رسید.
خبر / رادیو کوچه
محمود احمدینژاد رییسجمهوری ایران روز گذشته دوشنبه با شرکت در همایش ایرانیان مقیم خارج با متهم کردن جورج بوش رییسجمهوری سابق آمریکا به واهمه داشتن از مناظره با وی اعلام کرد حاضر است با باراک اوباما مناظره کند.
وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز از بوش خواسته بود در یک مناظره تلوزیونی شرکت کند گفت: «زمانیکه آقای بوش بر سر کار بود، ما میگفتیم که آماده هستیم در برابر رسانهها با وی صحبت کنیم اما به من گفتند که او از این گفتوگو واهمه دارد، لذا پیشنهاد کردم که مشاورانش را هم به همراه بیاورد.»
محمود احمدینژاد در ادامه تصریح کرد: «ما حاضریم مرد و مردانه و رو در رو و در برابر رسانهها با آقای اوباما مسایل جهان را روی میز بگذاریم تا معلوم شود راه حل چه کسی بهتر است.»
احمدینژاد هدف از شرکت در مناظره با اوباما را رسیدن به راهحلهایی برای مدیریت جهان خوانده است.
لازم به ذکر است رییسجمهوری ایران که در همایش ایرانیان مقیم خارج سخن میگفت با متهم کردن اسراییل برای ترور وی اظهار داشت: «صهیونیستهای احمق، آدم اجیر کردهاند که مرا ترور کنند. اینهمه ملت ایران را ترور کردید به کجا رسیدهاید، امروز تک تک ملت ایران سیاوش، رستم، آرش و یک رزمنده دلاور هستند.»
خبر / رادیوکوچه
در تجمع روز یکشنبه در شهر تبریز با فراخوان طرفداران تیم تراکتورسازی و در اعتراض به آن چه که از سوی آنها «حمایت مراجع حکومتی از توهینهای نژادپرستانه طرفداران تیم پرسپولیس» در جریان مسابقه فوتبال تیمهای تراکتورسازی و پرسپولیس که روز سهشنبه ۵ مرداد ٨۹ در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شده، خوانده میشود، تعدادی از مردم دست به راهپیمایی زدند که به گفته شاهدان عینی با برخورد ماموران ضدشورش، نیروی انتظامی و لباس شخصی روبهرو شدهاند.
این در حالی است فدراسیون فوتبال ایران پس از پایان این بازی حکم به محرومیت تیم تراکتورسازی از حضور تماشاگران و جریمه نقدی این تیم آذربایجانی داده است.
در این تجمع که از میدان ساعت به سمت استانداری تبریز و حدفاصل خیابان فردوسی و اداره دارایی آغاز شده بود اعتراضکنندگان به سردادن شعار پرداختهاند.
از سویی دیگربه گفته همین شاهدان بازاریان بازار تبریز و خیابانهای اطراف بازار نیز همزمان با این تجمعات و به نشانه اعتراض و حمایت از تظاهرکنندگان مغازههای خود را علیرغم تهدید مقامات امنیتی تعطیل کردهاند.
گفته میشود در جریان تجمعات روز یکشنبه دستکم ۱۲ تن از شهروندان آذربایجانی توسط ماموران بازداشت شدهاند که در بین بازداشتشدگان محمد تاجدهی فعال مدنی آذربایجانی و اکبر یاوری از بازاریان پاساژ همت تبریز و سه تن دیگر از همکارانش حضور داشتهاند. از اسامی و سرنوشت بقیه بازداشتشدگان تاکنون اطلاعی در دست نیست.
گفتنی است مسابقات تیم فوتبال تراکتورسازی در ماههای گذشته به مکانی برای طرح خواستههای ملی و زبانی آذربایجانیها تبدیل شده است.
مریم / رادیوکوچه
maryam.m@koochehmail.com
- 1642 میلادی – جنگهای داخلی انگلستان در زمان شارل اول آغاز شد. نیروهای درگیر جنگ قوای شارل اول و طرفداران مجلس انگلیس بودند. این جنگها سه سال به طول انجامید و سرانجام با اعدام شارل اول پایان یافت.
- ۱۹۶۰ میلادی – کشور آفریقایی نیجر به استقلال رسید و عضو سازمان ملل متحد شد. نیجر از قرن هجدهم میلادی تحت سلطه فرانسه بود و در سال ۱۹۲۲ میلادی با تاسیس پایگاههای نظامی فرانسه در این سرزمین، مستعمره فرانسه شد. اما بتدریج مردم طغیان کردند و سرانجام در چنین روزی مردم نیجر استقلال کامل کشورشان را بازیافتند.
- ۸۳۷ میلادی – «بابک خرمدین» صاحب یک فرضیه اجتماعی تازه و عقیده مذهبی دیگر و رهبر یک جنبش انقلابی که در آذربایجان و مناطق شمالغربی ایران بر ضد خلافت عباسی بهپا خاسته بود و دردسر بزرگی برای خلیفه وقت ایجاد کرده بود، در حال فرار، در ارمنستان دستگیر شد.
- ۱۳۱۴ خورشیدی – تصمیم شورای وزیران (قوه مجریه) مبنی بر حذف عناوین اضافی از اسامی از جمله: خان، میرزا، سلطنه، دوله، سید و … در ایران به اجرا در آمد و ادارات در نوشتن نامهها و احکام، نشریات در مطالب خود و نیز مراکز صدور شناسنامه مکلف به اجرای آن شدند و در مکاتبات رسمی و نطقها نیز بهکار بردن القاب و عناوین جز «آقا» و «بانو» برای خطاب کردن ممنوع شد.
- ۱۹۰۰ میلادی – زادروز «ارنی پایل» روزنامهنگار آمریکایی در نیومکزیکو بهدنیا آمد و ۱۸ آوریل ۱۹۴۵ هنگام تهیه عکس و خبر از میدان جنگ در جزیرهای نزدیک به اوکیناوا هدف گلوله ژاپنیها قرار گرفت و کشته شد. وی پس از آغاز جنگ جهانی دوم، از تهیه خبرهای آسان شهری دست کشید و داوطلب پوشش اخبار و عکسهای جنگ از صحنه شده بود و کار خود را از جبهههای شمال آفریقا آغاز کرده بود.
- ۱۹۰۳ میلادی – نخستین سفر با اتومبیل از سانفرانسیسکو تا نیویورک ۵۱ روز طول کشید. دو مسافر این راه طولانی با یک اتومبیل پاکارد عرض آمریکا از اقیانوس آرام به اقیانوس اطلس را پیمودند در این روز دوسوم راه را طی کرده بودند. آنان که از راههای مالرو عبور میکردند نمیتوانستند در شبانهروز بیش از ۸۰ مایل طی کنند.
- ۱۹۸۰ میلادی – بازیهای تابستانی المپیک ۱۹۸۰ که در مسکو برگزار شده بود در این روز به پایان رسید. این بازیها دو هفته پیش از این گشایش یافته بود. بازیکنان آمریکا، ژاپن و آلمان این بازیها را بهدلیل اعزام نیرو از جانب شوروی به افغانستان تحریم کرده بودند. دولت شوروی اعلام کرده بود که به خواست دولت افغانستان نیرو به آن کشور اعزام داشته و مداخلهای در کار نبوده است.
- ۱۹۸۱ میلادی – ۱۳ هزار تن کارکنان ترافیک هوایی در آمریکا با هدف دریافت دستمزد بیشتر دست به اعتصاب زدند و به اخطار رونالد ریگن رییسجموری وقت آمریکا که به کار بازگردند توجه نکردند و در نتیجه همگی اخراج شدند.
خبر / رادیو کوچه
روز گذشته دوشنبه طی حکمی توسط دادگاه انقلاب، یاشار دارالشفا دبیر سابق تشکل اسلامی دانشجویان اصلاحطلب دانشگاه بینالمللی قزوین به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش جرس، این دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برنامهریزی دانشگاه تهران بر اساس حکم قاضی صلواتی، ریاست شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب با اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور از طریق شرکت عامدانه در آنچه که «اغتشاشات خیابانی» نامیده میشود، به تحمل پنج سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق «تهیه خوراک تبلیغاتی برای دشمنان انقلاب» به ۶ ماه و توهین به مقامات عالی نظام به استناد مادههای ۵۱۴ و ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی از طریق تنظیم و انتشار مقالات موهن به ۱۸ ماه حبس محکوم شد.
گفتنی است یاشار دارالشفا در جریان حوادث پس از دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری دو مرتبه در تاریخهای ۱۳ آبان ۱۳۸۸ به مدت ۲۰ روز و در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۸۸ به همراه مادر و برادرش در منزل بازداشت، و برای مدت ۳۲ روز در زندان اوین محبوس شده است.
خبر / رادیو کوچه
روز گذشته دوشنبه باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا که در جمع معلولان نظامی این کشور در شهر آتلانتا شرکت کرده بود از پایان عملیات رزمی ایالات متحده در عراق تا پایان ماه آگوست برابر با نهم شهریورماه خبر داده است.
وی اعلام کرد که خروج نیروهای نظامی از عراق به معنی پایان فعالیتهای آمریکا در این کشور نیست.
باراک اوباما در ادامه افزود: «عهد ما به عراق در حال عوض شدن از یک ماهیت نظامی به یک فعالیت غیرنظامی به رهبری دیپلماتهای ماست.»
این در حالی است که به نقل از رییسجمهوری آمریکا پنجاه تا ۶۵ هزار نظامی آمریکا در عراق باقی خواهند ماند تا به این کشور در آموزش ارتش آن و مبارزه با تروریسم کمک کنند.
بر اساس توافقنامه امضا شده در سال ۲۰۰۸، باقیمانده نظامیان آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۱ عراق را ترک خواهند کرد.
از سویی تحلیلگران میگویند با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات میان دورهای آمریکا در ماه نوامبر، باراک اوباما سعی دارد دستآوردهای دولت خود در عراق را به نمایش بگذارد.
لازم به ذکر است زمانیکه آقای اوباما به ریاستجمهوری رسید، ۱۴۴ هزار نظامی آمریکا در عراق مستقر بودهاند.
محمدرضا / رادیو کوچه
mohamadreza@koochehmail.com
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
ایران
http://www.iran-newspaper.com/
1) رییسجمهوری: «اگر آقای «اوباما» حریف گروههای فشار صهیونیست نیست حداقلش آن است که بیاید و جلوی تلویزیون بگوید اینها به او فشار میآورند. و ما مطمئن هستیم که ملت آمریکا در این صورت حساب آنها را میرسد ولی آنها آبروی ملت امریکا را خرج بدکاریهای خود میکنند، آمادهام در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شهریور بهصورت رودررو، کاملن آزاد و در حضور رسانهها با رییسجمهوری آمریکا گفتوگو کنم، صهیونیستها آدم اجیر کردند که مرا ترور کنند، این همه از ملت ایران ترور کردید، چه شد، تک تک ایرانیها یک رستم، سیاوش و یک رزمنده دلاورند.»
۲) عرضه کالا ۳۰ درصد زیر قیمت بازار.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای مصرف فرهنگیان کشور: «تعاونیهای تحت پوشش این اتحادیه مطابق سیاستهای تنظیم بازار وزارت بازرگانی وظیفه تامین و توزیع روغن، شکر، برنج، مرغ، گوشت و خرما را تقبل کردهاند.» برنج کیلویی ۵۶۰ تومان، شکر هر بسته ۹۰۰ گرمی ۸۰۰ تومان و روغن ۴٫۵ کیلویی به قیمت ۵۴۰۰ تومان ارایه میشود.
جام جم
۱) دفاع ایران دربرابر تهدید نامحدود است.
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100882050435
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید به اینکه ایران در کنار سوریه و همه کشورهای منطقه ایستاده و آماده دفاع از خود در مقابل هرگونه جنگ افروزی است، هشدار داد که هرگونه جنگ احتمالی در منطقه از جانب رژیم اسراییل و یا طرف دیگر محدود نخواهد بود. وی همچنین از سیگنالهای مثبت گروه وین برای مذاکره خبر داد.
۲) صیانت از اراضی و منابع ملی کشور.
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100882057854
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به ضرورت صیانت از اراضی و منابع ملی کشور گفت: «با اجرای دقیق قوانین و تقویت بخش نظارتی باید از منابع ملی کشور که متعلق به همه ایرانیان است صیانت نمود و مانع سو استفاده برخی سودجویان شد.»
کیهان
۱) وحشت و نگرانی در تلآویو، از انتقال اسرار نظامی اسراییل به تهران.
http://www.kayhannews.ir/890512/2.htm#other210
گزارشهای متعدد حکایت از آن دارد که بهتازگی، انتقال بی سروصدای اطلاعات نظامی به ایران به مهمترین دغدغه مقامهای رژیم غاصب صهیونیستی تبدیل شده است. از چند هفته قبل بهطور مرتب گزارشهایی دریافت میشد که دستگاه ضد اطلاعاتی اسراییل «نظامی و غیرنظامی» نخست به تکاپو افتاده است تا دریابد چرا نشتیهای اطلاعاتی از درون دستگاه اطلاعات ارتش (امان)، سرویس امنیت داخلی (شاباک) و سرویس اطلاعات خارجی (موساد) اینقدر زیاد شده و دایمن منابع ایرانی اخباری منتشر میکنند که قاعدتن نمیتواند منشایی جز دسترسی آنها به مطالب طبقهبندی شده درون سیستمهای نظامی و امنیتی اسراییل داشته باشد.
۲) مذاکرات جداگانه هیت آمریکایی با مالکی و علاوی در بغداد.
http://www.kayhannews.ir/890512/16.htm#other1606
یک هیت آمریکایی با هدف ایجاد شکاف میان شیعیان و نزدیک کردن مواضع «نوری مالکی» و «ایاد علاوی» با آنها بهطور جداگانه در بغداد دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، یک هیت بلندپایه آمریکایی متشکل از مسوولان و مشاوران امنیت ملی دولت آمریکا با هدف نزدیک کردن دیدگاههای مالکی و علاوی، دیروز در بغداد با آنها دیدار و گفتوگو کرد. در این جلسه «کریستوفر هیل» سفیر و «ریموند اودیرنو» فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق حضور داشتند.آمریکاییها مایل هستند علاوی نخست وزیر دولت جدید بشود و در مقابل آن، هر پست و یا امتیازی را که مالکی بخواهد، به او میدهند
تهران امروز
۱) پیشنهاد هاشمی برای وحدت داخلی.
http://www.tehrooz.com/
نمیخواهم دشمن فرصت ضربه زدن به نظام و انقلاب را به دست آورد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در تازهترین تحلیل خود درباره اوضاع کشور گفت: «افراط و تفریط در هر یک از دو بخش جمهورییت و اسلامیت نظام، ضربه جبرانناپذیری به نظام، انقلاب و آینده کشور خواهد زد.»
۲) اجرا نکردن قانون، نظام را تضعیف میکند.
http://www.tehrooz.com/1389/5/12/TehranEmrooz/338/Page/3/
رییس دیوان عدالت اداری گفت: «اگر قانونی لازمالاجرا شود و دولت بهآن عمل نکند، نظام قانونمندی تضعیف میشود.» «حجتالاسلاموالمسلمین محمدجعفر منتظری» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: «اگر قانونی تصویب، لازمالاجرا و ابلاغ شود و بعد دولت به آن عمل نکند، نظام قانونمندی در کشور تضعیف میشود، لذا شایسته است هر کجا که دولت امکان اجرا ندارد و یا شهرداریها مشکلاتی دارند، معضلات خود را با مجلس یا شوراهای اسلامی که مراجعی رسمی هستند و تصمیماتشان قانونی است، در میان بگذارند.»
رسالت
۱) اوباما: ۳۱ آگوست از عراق عقبنشینی میکنیم.
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34708
رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد که این کشور خود را برای عقبنشینی برنامه ریزی شده از عراق در ۳۱ آگوست آماده میکند. به گزارش فارس بهنقل از خبرگزاری فرانسه، «باراک اوباما» طی یک سخنرانی اعلام کرد که نظامیان این کشور بر اساس جدول برنامهریزی شده در ۳۱ آگوست از عراق عقب نشینی خواهند کرد.
۲) تهدیدات آمریکا عملی شود اثری از رژیم صهیونیستی باقی نمیماند.
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34698
نماینده اصفهان در مجلس گفت: «در صورتی که تهدیدات کنگره آمریکا در قبال ایران عملی شود اثری از رژیم اشغالگر قدس باقی نمیماند و منطقه برای همیشه از دست این نقطه فساد پاک میشود.»
خراسان
۱) توصیه رییس کمیته روابط خا رجی سنا به اوباما برای تعامل با ایران.
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=12&id=187827
در حالیکه این روزها برخی مقامها و رسانههای آمریکایی از ادبیاتی تهدیدآمیز علیه ایران استفاده و سعی کردهاند مواضع خود را موضع غالب و تنها موضع در قبال ایران در هیت حاکمه آمریکا جلوه دهند، «جان کری» رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در گفتوگویی با شبکه خبری «سی ان ان» از «باراک اوباما» خواست تلاشها برای آغاز گفتوگو با ایران را از سر بگیرد. رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در این زمینه تصریح کرد: «تعامل آمریکا با ایران میتواند راهی برای ورود ما نه تنها به مسئله هستهای این کشور، بلکه مسایل کل منطقه باشد.»
۲) احمدی مقدم: «روانگردانها در فهرست موادمخدر قرار گرفت.»
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=12&id=187807
با تاخیری طولانی نسبت به سایر کشورها موادمخدر صنعتی و روانگردانها از فهرست مواد دارویی غیرمجاز خارج و بهعنوان موادمخدر شناخته شد.
همشهری
۱) سقوط هواپیمای مسافربری روسیه در سیبری.
http://www.hamshahrionline.ir/news-112974.aspx
یک فروند هواپیمای مسافربری روسیه دوشنبه شب در منطقه سیبری این کشور سقوط کرد و منابع دولتی اعلام کردند: «در جریان این سانحه هوایی ۱۵ نفر سرنشین این هواپیما کشته شدند.» به گزارش ایرنا از مسکو ، وزارت موقعیتهای اضطراری روسیه اعلام کرد: «هواپیمای مسافربری «آنتونف ۲۴»در مسیر پرواز داخلی در منطقه «کراسنایاسک – ایکارکا» در شمال روسیه بههنگام فرود در فرودگاه شهر کراسنایاسک سقوط کرد و ۱۵ تن از سرنشینان این هواپیما کشته شدند.» این منبع افزود: «در این حادثه همچنین ۸ سرنشین دیگر هواپیما بهشدت زخمی و به مراکز درمانی در این منطقه منتقل شدهاند.»علت بروز این سانحه هوایی تاکنون اعلام نشده است.
۲) افشای اشتباهی نام ۳۸۰ جاسوس جمهوری چک.
http://www.hamshahrionline.ir/news-112965.aspx
دستگاههای دولتی جمهوری چک بر اثر یک اشتباه اسامی صدها نفر از ماموران اطلاعاتی این کشور را که در ماموریتهای خارج از کشور فعالیت داشتند، فاش کردند. به گزارش مهر بهنقل از روزنامه «استاندارد»، روزنامه «مالتا فرونتا دنس» در شماره دوشنبه خود ضمن انتشار این خبر نوشت: «با این اقدام جان این ماموران اطلاعاتی که جاسوسان دوران کمونیستی بوده و پس از سال ۱۹۸۹ به سیستم اطلاعاتی جدید این کشور پیوستهاند، به خطر افتاده است.»
دنیای اقتصاد
۱) اداره سنتی بازار در پایان راه.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217631
در همایش بزرگی که دیروز با محوریت موضوع «توسعه فروشگاههای زنجیرهای» و «نوسازی نظام توزیع» برگزار شد، «علی آقامحمدی» معاون نظارت و هماهنگی معاون اول رییسجمهوری با بیان اینکه باید نهضتی برای تغییر نظام توزیع شکل بگیرد، تصریح کرد که ایجاد و توسعه فروشگاههای زنجیرهای میتواند نقطه آغاز این نهضت باشد. در این همایش، رییس شورای اصناف با بیان اینکه ساختار بازار و صنوف ایران به صورت سنتی اداره میشود اظهار نظر کرد که حیات اداره سنتی بازار تا پنج سال دیگر پایان مییابد.
۲) روزهای خوش بازار سهام ادامه دارد.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217568
بورس در قله ۱۶ هزار واحدی
شاخص بورس اوراق بهادار از ۱۶ هزار واحد هم فراتر رفت تا تمام رکوردهای گذشته را کمرنگ کند. شاخص بورس دیروز پنجمین رشد ۲۰۰ واحدی خود را پشت سر گذاشت و با ۲۰۳ واحد افزایش به ۱۶ هزار و ۷۸ واحد رسید. بهاین ترتیب ارزش بورس تهران بعد از شکستن تمامی رکوردها برای اولین بار به ۷۶ هزار میلیارد تومان (۷۳میلیارد دلار) رسیده است، رقمی که بالاترین ارزش بورس در تاریخ ۴۳ ساله را نشان میدهد. تمامی نمادهای بزرگ دیروز تحت تاثیر جو مثبت این روزهای بورس تهران، شاخص را بالا کشیدند.
مهمترین عنوانهای رسانههای امروز مالزی:
خبرگزاری برناما
- از مردم خواسته شده تا در برابر فشارهای رقابتی و کاهش احتمالی سرمایهگذاری خارجی استوار باشند.
- وزیر توریسم: «در صورت برداشتن امکان صدور ویزا در حین ورود به کشور، از میزان گردشگران کم نخواهد شد.»
- مالزییاییها آخرین شرکتکنندگان مسابقات قرایت قرآن.
- Teng تنها بهعنوان عضوی از حزب دموکرات خواهد بود و نه سخنگوی ایالت سلانگور.
- سیاستهای نژادی، آینده سیاسی مالزی را رقم خواهد زد.
- حرکتها در زمینه محدودتر کردن زمینخواری دلیلی برای کاهش اینگونه زمینهسازیها است.
- شرکت برق از فنآوری مکانیابی برای برقکشی استفاده میکند.
- دولت اندونزی قول مساعدت در مورد زمینهای Sime Darby را داد.
- گروه CIMB با همکاری استراتژیک گروه PT Aprisma اندونزی، سعی در برقراری کانالهای تجاری بینالمللی را دارد.
- نرخ فروش سهام شرکت SIG Gases در عرض یک روز، ۲۴ برابر شد.
- عربستان سیستم پیامرسان Blackberry را متوقف کرد.
- شمار تلفات ریزش پل در هنان چین به ۵۱ نفر رسید.
- ۱۴ مرزبان دیگر در بنگلادش بهخاطر شورش و تمرد دستگیر شدند.
روزنامه استار
- Teng دستور کمیته انضباطی حزب دموکرات را اجرا نکرد.
- Liu در مورد استفاده نادرست از سربرگ نامهها به پلیس گزارشی را تسلیم کرد.
- دکتر ماهاتیر: «طرح یک مالزی واحد را بهطور کلی توضیح دهید.»
- کمیسیون انتخابات برای ثبت نام رایدهندگان در اینترنت با استقبال چندانی مواجه نشده است.
- دانشگاه انگلیسی Epsom تا سال ۲۰۱۲ شعبه خود را در مالزی افتتاح میکند.
- یک سندیکای ایرانی توزیع مواد مخدر دیگر در مونت کیارا متلاشی شد.
- کلیه رانندگان سرویسها مدارس شناسایی و ثبت هویت میشوند.
- دانشگاههای UTM و برونئی قرار داد همکاری دو جانبه امضا کردند.
- هر ساله ۳۶۰ مامور بهداشتی از خدمات اجتماعی استعفا میدهند.
- معاون نخست وزیر خواستار اقدام سریع برای دستگیر ۲۰ افغان متواری از فرودگاه شد.
- اوباما از بوش خواست تا در برابر جمهوریخواهان متعصب بایستد.
- سازمان ملل تجدید نظرات در لیست سیاه طالبان و القاعده را به پایان رساند.
- سارکوزی از رهبران پاکستان خواست مبارزه با ترور را شدت بخشند.
- روسیه پایان مهلت برای سلاحهای شیمایی را از یاد برده است.
- حداقل ۷ تن در یک سانحه هوایی در صربستان کشته شدند.
روزنامه نیو استریت تایمز
- دو موسسه از دانشگاه جانز هاپکیزن آمریکا روشهای تدریس و تحقیق خود را در مالزی پیاده میکنند.
- منطقه آزاد اقتصادی شمالی رونق بیشتری را تجربه خواهد کرد.
- چین تهدیدی برای اقتدار یافتن اقتصاد آمریکا است.
روزنامه مالایی میل
- دولت در پی عذر خواهی از همسر پادشاه.
- ۴ مرد نقابدار از یک پمپ بنزین از ایپاه ۲۰،۰۰۰ رینگیت را به سرقت بردند.
- دولت کداه در مورد فروش زمینهای مختص مالزیاییها به خارجیان مورد باز خواست قرار گرفت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر