هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۳۰, شنبه

Latest News from Koocheh for 08/21/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

رییس جمهوری اندونزی روز گذشته جمعه خواستار مذاکرات فوری درباره مرزهای آبی مشترک این کشور با مالزی شده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا)، «سوسیلو بامبونگ یودهویونو» رییس جمهوری اندونزی در پی اتفافات اخیر در آب‌های مشترک این کشور و مالزی و به منظور جلوگیری از تکرار این گونه حوادث خواستار مذاکره فوری در این مورد شد.

در جلسه مشترکی که روز گذشته با حضور «مارتی ناتالیگاوا»  وزیر خارجه اندونزی و «فادل محمد» وزیر شیلات این کشور با رییس جمهوری این کشور برگزار شد وزیر شیلات اندونزی خاطر نشان کرد که وی با هم‌تای مالزیایی خود تماس گرفته و خواستار انجام مذاکره شده است.

وی در ادامه افزود مذاکرات در مورد مرزهای آبی اندونزی و مالزی از مدت‌های پیش به تعویق افتاده و نیاز است هرچه زودتر به این موضور رسیدگی شود.

گفتنی است روابط دو کشور اندونزی و مالزی پس از دستگیری ۳ ماهی‌گیر اندونزیایی توسط پلیس مالزی در روز ۱۳ آگوست سال جاری باعث ایجاد چالش‌هایی در روابط در کشور شده است.


 


علی/ رادیو کوچه

هر سال که ۲۸ مرداد می‌رسد، هر گروه و دسته‌ای به فراخور احوالات سیاسی‌اش قصه را تعریف می‌کند. نیروهای ملی‌ می‌گویند: کودتای انگلیسی – آمریکایی‌ ۲۸ مرداد و زنده‌باد دکتر مصدق. سلطنت‌طلب‌ها می‌گویند: «رستاخیز ملی ۲۸ مرداد و مرگ بر مصدق توده‌ای. توده‌ا‌ی‌‌ها (البته آن‌هایی که هنوز زنده‌اند و بر افکار خود پایدار‌اند) خود کم و بیش ساکت‌اند و چیزی برای گفتن ندارند.» مذهبی‌ها هم می‌گویند: «کودتای آمریکایی‌ ۲۸ مرداد و مصدق سکولار که اصلن مسلم (مسلمان) نبود و زنده باد آیت‌اله کاشانی».

باید اعتراف کنم تا به امروز ارتباط منطقی‌ این جمله آخر رو نفهمیدم، کودتا آمریکایی‌ بود، بر علیه دکتر مصدق بود، برای بازگشت شاه به سلطنت بود، آیت‌اله کاشانی‌ در روز کودتا در کنار شاه بود و فرزندش سید مصطفا کاشانی از دربار مدال افتخار گرفت، اما شعار حکومت اسلامی در طول این سی و یک سال پس از انقلاب مرگ برشاه و آمریکا و سکوت تامل‌برانگیز در برابر اقدامات دکتر مصدق بوده است و البته ساخت اتوبان و مدرسه به نام آیت‌اله کاشانی؟(خودتان پیدا کنید پرتقال فروش را)

به گمان من دکتر مصدق وکیل ورزیده‌ای بود که به واسطه تسلط‌اش بر حقوق بین‌الملل، توانست از قضیه طرح شکایت دولت بریتانیا علیه دولت ایران در شورای امنیت سازمان ملل و پرونده‌ی حقوقی شرکت نفت ایران و انگلیس علیه ایران در دادگاه بین‌المللی لاهه به بهترین شکل ممکن سر بلند بیرون آیند.

منطق تیم حقوقی ایران به رهبری دکتر مصدق چنان قوی بود که رییس بریتانیایی (اسکاتلندی) دادگاه قاضی «سر آرنولد مک نایر» نه تنها به نفع ایران رای صادر کرد، بلکه اعلام کرد اساسن دادگاه خود را فاقد صلاحیت برای رسیدگی به این قضیه می‌داند.

دکتر مصدق در آن سال‌های میانی دهه‌ی پنجاه میلادی کار بزرگی کرد که الهام‌بخش بسیاری از ملل جهان سوم شد. اما تصور می‌کنم (به دلیل تحصیلات حقوقی فرانسوی- سوییسی) تبحر ایشان در مسایل حقوقی فاصله قابل توجهی‌ با تسلط‌اش بر مسایل سیاست بین‌الملل داشت.

گفته می‌شود بعد از گره خوردن کار دولت ایران و بریتانیا در سازمان ملل و دادگاه لاهه، دولت دمکرات «هری ترومن» وارد میدان شد و دکتر مصدق را به واشنگتن دعوت کرد تا شاید میانجی حل مسئله باشد. در آن سال‌ها تصویر آمریکا نزد افکار ایرانیان تصویر مثبتی بود در ضمن این‌که آن‌ها شریک استراتژیک بریتانیایی‌ها نیز بودند.

بیش‌تر آن مذاکرات در بیمارستان نظامی حومه واشنگتن صورت گرفته است که دکتر مصدق برای معالجه در آن به سر می‌برده است. در طول مذاکرات دکتر مصدق چنان سر سختی از خود نشان می‌دهد که دیپلمات آمریکایی‌ مسوول مذاکره در یادداشت‌های خود می‌نویسد: «هرروز صبح که برای مذاکرات به بیمارستان می‌رفتیم، مصدق مذاکرات را از نقطه شروع روز قبل آغاز می‌کرد. در نهایت پیشنهاد شراکت پنجاه – پنجاه بی‌‌پی نیز‌ (که چیزی شبیه قرارداد نفتی‌ آمریکا و عربستان در آن زمان بود) با موافقت دکتر مصدق روبه‌رو نمی‌شود و مذاکرات بی‌‌نتیجه به پایان رسید.

در منطق ایرانی، این عمل ‌یک برخورد قهرمانانه است اما در دنیای سیاست بین‌الملل شاید چندان قابل دفاع نباشد. دنیایی که عرصه‌ی استفاده از بهترین گزینه موجود و کسب بیش‌ترین منافع ملی با کم‌ترین هزینه ممکن است.

در تاریخ ایران به نسبت‌ کم پیش آمده است که دولت‌های خارجی‌ حرکتی‌ را ایجاد کرده باشند اما بسیار اتفاق افتاده است که بر سر حرکت‌های تاریخی مردم سوار شده باشند و آن را در جهت منافع خویش به پیش برده باشند

فضای بین‌المللی دهه‌ی پنجاه به شدت متاثر از مفاهیم جنگ سرد بود. آن زمان به تازگی استالین مرده بود و هیت حاکمه‌ی شوروی مشغول درگیری‌های درونی خویش بود. در آمریکا روزهای آخر کار دولت دمکرات سپری می‌شد و «هری ترومن» جای خود را به قهرمان جنگ دوم جهانی و مبارزه با کمونیزم ژنرال آیزنهاور جمهوری‌خواه داد. در بریتانیا نیز دولت کارگری «ریچارد آتلی» جای خود را به چرچیل محافظه‌کار داده بود.

چرچیل با درک عمیقی که از چینش نیروهای بین‌المللی و نیروهای داخلی ایران داشت، استراتژی دولتش را تغییر داد و به جای این‌که مدام به آمریکای ‌ها گله کند که منافع نفتی دولت علیاحضرت ملکه به خطر افتاده است و ما نیاز به نفت رایگان ایران برای بازسازی خرابی‌‌های جنگ داریم، استراتژی جدیدش را بر این اساس قرار داد که اساسن دولت مصدق توانایی حفظ ایران در برابر ویروس رو به رشد کمونیسم را ندارد.

منطقی‌ که طرف‌های بسیار متفاوتی را با هم متحد کرد، از ژنرال آیزنهاور جمهوری‌خواه و سناتور مکارتی و شاه جوان و درباریان و گروه شعبان جعفری گرفته تا نیروهای مذهبی به رهبری مرحوم آیت‌اله بروجردی و آیت‌اله کاشانی و فلسفی و نواب صفوی.

کودتا با هم‌کاری همه‌ی این نیرو‌ها و در انفعال حزب توده (چرا که دستوری از سوی برادر بزرگ‌تر نرسیده بود) به پیروزی رسید و از اولین پیامد‌هایش تصفیه خونین افسران توده‌ا‌ی ارتش و اعدام مرحوم فاطمی بر روی برانکارد و محاکمه و زندان و تبعید دکتر مصدق برای مابقی عمر به قریه احمد‌آباد بود. دکتر مصدق در دادگاه نظامی هم از مهارت حقوقی خود بهره جست و صلاحیت دادگاه را به زیر سوال برد.

پس از کودتا شاه دوران جدیدی را در حکومت خویش آغاز کرد و دیگر اجازه نداد نخست‌وزیری مستقل بر سر کار بیاید تا دست و پای دربار را براساس قانون مشروطیت ببندد.

آیت‌اله کاشانی پیام تبریکی خطاب به شاه نوشت و بعد‌ها که دیکتاتوری شاه توسعه یافت، در سکوت و انزوا از دنیا رفت و پسرش سید مصطفا کاشانی نیز در یک حادثه رانندگی‌ در شمال ایران کشته شد. نواب صفوی و گروهش نیز پس از مدتی به جوخه تیرباران سپرده شدند.

بریتانیا مجبور شد جای خود را در عرصه سیاسی ایران به آمریکا بدهد و تن به کنسرسیوم بین‌المللی داد و به چهل درصد منافع نفت ایران اکتفا کند.

امروز که بیش از نیم قرن از آن جریانات می‌گذرد مدارک سری چندانی از آن روزگاران در دست نیست. اما تحلیل و کتاب و مقاله بسیار به چاپ رسیده که می‌توان به چند نتیجه‌گیری از آن جریانات کمک کند.

شاه با کمک آمریکا و انگلیس به سلطنت بازگشت و در طول بیست و پنج سال حکومتش مملکت را بسیار به پیش برد و ‌حتا در اوایل دهه‌ی هفتاد نفت را تقریبن ملی کرد، اما هیچ‌گاه لکه‌ی ننگ کودتای خارجی در حمایت از او که بر پیشانی‌اش بود، در ذهنیت ایرانیان پاک نشد و در بهمن پنجاه و هفت به زمین‌اش زد.

قسمت اعظمی از نهاد روحانیت مشخصن در هم‌کاری با کودتاچیان، منافع ملی‌ را فدای منافع صنفی خویش کرد و جای آیت‌اله کاشانی که شانس ماندگاری در ذهنیت تاریخی‌ ایرانیان به عنوان یک چهره ملی و تاریخی داشت، امروز تنها در تبلیغات رسمی حکومت اسلامی است.

باید اعتراف کنم تا به امروز ارتباط منطقی‌ این جمله آخر رو نفهمیدم، کودتا آمریکایی‌ بود، بر علیه دکتر مصدق بود، برای بازگشت شاه به سلطنت بود، آیت‌اله کاشانی‌ در روز کودتا در کنار شاه بود و فرزندش سید مصطفا کاشانی از دربار مدال افتخار گرفت

آمریکا بعد از کودتا دیگر در ذهن ایرانی‌‌ها مظهر قدرت طرف‌دار آزادی نبود و نفرت بر علیه آمریکا روز بروز افزایش یافت تا در سیزده آبان پنجاه و هشت سر‌ریز کرد و امروز ‌حتا با وجود عذرخواهی تلویحی «مادلین آلبرات» وزیر خارجه سابق آمریکا، ایرانی‌‌ها هنوز بابت کودتا آن‌ها را نبخشیده‌اند. انگلیس‌ها نیز با درک عمیقی که از روحیات ایرانی‌‌ها دارند هم‌چنان مشکلات خود را کم هزینه‌تر از دیگر شرکای غربی‌شان حل می‌کنند.

امروز مرحوم دکتر مصدق با اقداماتش تبدیل به قهرمانی برای همیشه در ذهن دمکراسی‌خواهان ایرانی‌ شده است که همین وجه کاریزماتیک امکان نقد دقیق و تکنیکی‌ از سیاست‌های او را چندان ممکن نساخته است تا چراغ راه آینده باشد.

در شرایط کنونی این نقد منصفانه و منطقی‌ از آن‌جا‌ اهمیت می‌یابد که حاکمیت فعلی سعی‌ در هم‌زاد پنداری پرونده‌ی هسته‌ای با پرونده‌ی نهضت ملی‌ دارد.

به گمان من هرچند مقایسه اقدامات دولت دکتر مصدق با دولت به‌شدت بی‌اخلاق، بی‌کفایت، دروغ‌پرداز و قانون‌گریز کنونی‌ قیاس مع‌الفارق است اما با این قیاس حداقل از یک جهت می‌توان درسی‌ تاریخی‌ برای امروز گرفت.

دکتر مجید تفرشی می‌گوید: «در تاریخ ایران به نسبت‌ کم پیش آمده است که دولت‌های خارجی‌ حرکتی‌ را ایجاد کرده باشند اما بسیار اتفاق افتاده است که بر سر حرکت‌های تاریخی مردم سوار شده باشند و آن را در جهت منافع خویش به پیش برده باشند.»

به گمان من دکتر مصدق به دلیل دید صرفن حقوقی‌اش به واقعیات سیاسی چینش قدرت‌های بین‌المللی آن‌ زمان و با عدم نرمش (که اولین شرط دیپلماسی است) در مذاکره با آمریکا و بریتانیا به جایی‌ نرسید و همین امر یکی‌ از مهم‌ترین دلایل بن‌بست امورات مملکت شد و به عوامل کودتا فرصت داد تا از آشفتگی فضای اقتصادی و سیاسی کشور برای اجرای طرح‌شان استفاده کنند.

امروز نیز از لحاظ حقوقی موضع ایران در پرونده‌ی هسته‌ای استحکام خوبی‌ دارد اما به دلیل فقدان یک دیپلماسی فعال و آگاه و پرستیژ سیاسی در عرصه بین‌المللی و عدم درک روابط حاکم بر مناسبات قدرت‌های این عرصه حاکمیت قادر به حصول به منافع‌اش نیست و عملن امورات مملکت موکول به حصول به یک آرمان دور از دسترس شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

دولت مالزی به‌منظور افزایش شرکت‌های توسعه‌ای چندرسانه‌ای، مراکز سایبری خود را افزایش می‌دهد.

به گزارش روزنامه «استار» مالزی، «بدلیشما غزالی» مدیر اجرایی شرکت توسعه چندرسانه‌ای مالزی گفت این شرکت در حال بررسی درخواست‌های مراکز سایبری در این کشور است.

وی در ادامه افزود در حال حاضر ۱۹ مرکز سایبری در مالزی وجود دارد که این تعداد توان پاسخ‌گویی به شرکت‌های چندرسانه‌ای رو به افزایش را ندارند و به همین منظور تا پایان سال جاری میلادی مراکز سایبری در این کشور توسعه می‌یابد.

وی در پایان افزود در حال حاضر ۲۶۰۰ شرکت زیر نظر شرکت توسعه چندرسانه‌ای مالزی فعالیت می‌کنند و درخواست شرکت‌های بین‌المللی نیز برای آغاز فعالیت خود در مالزی نیز رو به افزایش است و به همین دلیل این مرکز سعی دارد با افزایش مراکز سایبری خود بتواند حضور شرکت‌های بین‌المللی را در این کشور افزایش دهد.


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

منبع: روزآنلاین / ابراهیم نبوی

آقای احمدی‌نژاد!

محمود! مرا ببخش. پنج سال درباره تو اشتباه می‌کردم و تازه دارم پی می‌برم که چه اشتباهات عظیمی  کردم. من توبه می‌کنم. لطفن مرا ببخش. با همان بزرگی و رشادتی که در تو سراغ دارم، مرا ببخش و اجازه بده در رکاب، یا هر جای دیگری که خالی مانده بایستم و آویزان تو باشم. من نفهمیدم تو چه کار بزرگی کردی.

محمود جان! مرا ببخش. من بدون این‌که متوجه شده باشم، یک‌باره دیدم تو دقیقن همان کارهایی را داری می‌کنی که من سال‌ها آرزو داشتم یک کسی پیدا شود و بکند. من به‌عنوان یکی از دشمنان قسم خورده اسلام همواره آرزو داشتم روحانیت و مرجعیت و آخوندسالاری و حکومت دینی و تعصبات دینی از بین برود ولی خودم هرگز نتوانستم برای این مقصود کاری بکنم. ولی تو به تنهایی موفق شدی که مراجع را خانه‌نشین کنی، کاری که رضاشاه نتوانست بکند، تو موفق شدی ریشه روحانیت و آخوندها را تا ده متر زیر زمین بسوزانی تا جایی‌که هیچ روحانی جرات نکند حرف بزند، و این کاری بود که محمدرضا پهلوی هم جرات نکرده بود، بکند.

تو کاری کردی که در همین سال گذشته، همه آن‌هایی که در سال ۵۷ انقلاب کرده بودند، بروند زندان، همه آن‌ها که سفارت آمریکا را گرفته بودند، بیافتند انفرادی، همه آن‌ها که دانشگاه‌ها را تعطیل کرده بودند، بروند اوین، همه آنها که در جنگ به عنوان سردار و بسیجی شرکت کرده بودند، یا بروند زندان یا حسابی در خیابان کتک بخورند و بفهمند که دیگر چنین غلطی نباید بکنند

تو موفق شدی نه تنها تعصبات دینی را از بین ببری، بلکه کاری کردی که کلن مردم اعتقادات دینی‌شان را از دست بدهند و طبیعتن آدمی که اعتقاد نداشته باشد، تعصب هم ندارد و این کاری بزرگ بود، حتا حسنی‌مبارک و انورسادات هم نتوانسته بودند چنین کاری بکنند. تو توانستی ریشه دین و شیعه را از بیخ بزنی و کار ما را کم کنی. تو، توی باشکوه، توی بزرگ، توی عظیم، تو توانستی کاری بکنی که هیچ مسلمانی و هیچ روحانی جرات نکند از دین خدا دفاع کند، فقط چهار تا روحانی مانده‌اند مثل آقای خامنه‌ای و حمید رسایی و سالک و جنتی که همه‌شان را جمع بزنی دویست نفر هم نمی‌شوند، و الحمداله هیچ کدام‌شان سواد دینی ندارند تا با آن بتوانند دوباره مردم را مسلمان کنند.

محمود! تو همان کاری را کردی که مرحوم کسروی همیشه آرزویش را می‌کرد. تو اصل جنس بودی، نه فقط سناتوری، بلکه جنس درست و حسابی که یک لوله‌اش برای هزار نیازمند کافی است.

محمود جان! مرا ببخش. من سال‌ها آرزو می‌کردم ایران از شر این کشورهای اسلامی راحت شود، دوست داشتم ایران به آمریکا و اسراییل نزدیک شود و در سطح جهان افتخارات بزرگی نصیب ما شود. باور کن بارها تلاش کردم تا به نفع آمریکا و اسراییل کاری بکنم، یا علیه کشورهای اسلامی فعالیتی بکنم، اما فایده نداشت. اما تو، توی دیپلمات، توی استراتژیست، تو که همه چیز را از روز اول می‌دانستی، کاری کردی که نه تنها مردم ایران دست از کینه‌های‌شان علیه اسراییل بردارند، بلکه همه آن‌ها در خیابان داد می‌زدند نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران. این تو بودی که موفق شدی راه آمریکا را باز کنی. تا ده سال قبل، اگر خاتمی از بیست کیلومتری اسراییلی‌ها رد می شد، تکه بزرگش گوشش بود که احتمالن بعد از آن حادثه دیگر نمی شنید و اگر خاتمی با کسی مثل کلینتون احوالپرسی می کرد، کفن پوشان تمام تهران دودآلود را سفید می‌کردند، اما تو کاری کردی که از این پس هر رییس جمهوری اگر هر سال نیویورک نرود، انگار حج واجب انجام نداده باشد. تو کاری کردی که هیچ رییس جمهور ایرانی جراتش را نداشت. همین مهاجرانی یک بار در زندگی از «مذاکره مستقیم» حرف زد، تا ده سال هر روز سنگ به شیشه خانه‌اش می‌خورد و یا سقف خانه روی سرش خراب می‌شد، در حالی که تو در همین ماه گذشته حداقل بیست بار به التماس می‌کنی که من با تو باید مذاکره مستقیم بکنم و همان کفن‌پوشان برایت تکبیر فرستادند. حالا اگر تو با آمریکا توافق کنی، هم من به آرزوی قلبی همیشگی‌ام می‌رسم و هم حزب‌اله جشن تکلیف خودش را برگزار می کند، بدون اینکه نه جام زهر دستش بگیرد و بیخودی دچار عذاب وجدان شود. تو کاری کردی که تمام کشورهای اسلامی که ما همیشه از آن‌ها متنفر بودیم، با ایران دشمن خونی بشوند و تنها کشور اسلامی که با ما دوست مانده، همان ترکیه‌ای است که تنها کشور لائیک منطقه است. حالا می‌توانیم افسانه ایران و ترکیه و اسراییل را در مقابل کشورهای مسلمان و عرب تصور کنیم.

تو موفق شدی نه تنها تعصبات دینی را از بین ببری، بلکه کاری کردی که کلن مردم اعتقادات دینی‌شان را از دست بدهند و طبیعتن آدمی که اعتقاد نداشته باشد، تعصب هم ندارد

محمود جان! مرا ببخش. به‌خاطر این‌که سال‌ها بود که دلم می‌خواست که نه فقط انقلابیونی که انقلاب کردند و سفارت آمریکای عزیز را اشغال کردند و دانشگاه را تعطیل کردند و هشت سال جنگ راه انداختند، از جلوی چشمم محو شوند، بلکه می خواستم کاری بکنم که همه‌شان به غلط کردن بیافتند و دیگر هیچ انقلابی نکنند. نه اینکه فکر کنی فقط می‌خواستم آن‌ها سر جای‌شان بنشینند، دلم می خواست خودم هم مجازات بشوم. و تو کاری کردی که در همین سال گذشته، همه آن‌هایی که در سال ۵۷ انقلاب کرده بودند، بروند زندان، همه آن‌ها که سفارت آمریکا را گرفته بودند، بیافتند انفرادی، همه آن‌ها که دانشگاه‌ها را تعطیل کرده بودند، بروند اوین، همه آنها که در جنگ به عنوان سردار و بسیجی شرکت کرده بودند، یا بروند زندان یا حسابی در خیابان کتک بخورند و بفهمند که دیگر چنین غلطی نباید بکنند. محمود جان، نگو که من این‌همه کار برای جنبش دموکراسی ایران کردم و کسی قدر مرا ندانست. نه، اشتباه نکن، ما می فهمیم که تو چه خدمت بزرگی به ما کردی و آرزوهای ما را برآوردی. حالا ممکن است خودت عمدن این کارها را نکرده باشی و اصلن نفهمیده باشی که چه کارهای بزرگی کردی، اصلن مهم نیست. اگر یک دیوانه به آدم یک میلیارد تومان بدهد که از ارزش آن پول کم نمی‌شود. و تو میلیاردها ثروت و سرمایه تاریخی به ما دادی.

محمود جان عزیز! مرا ببخش. من و دوستانم را ببخش که قدر تو را ندانستیم و در این سال‌ها به تو بدوبی‌راه گفتیم. ای خاک بر سر ما، الهی جز جیگر بزنیم. تو در تمام این سال‌ها داشتی خودت را فدای این ملت می‌کردی و همه به تو می‌گفتند کوتوله دروغگو، ولی تو دراز راستگو بودی. و ما بودیم که نمی فهمیدیم. مموتی ! در همین پنج سال گذشته من و دوستانم و پسرخاله‌ها و دختر عموها و کلیه فامیل دور و نزدیک، که تا قبل از ظهور تو برای یک درس خواندن در فرانسه و آمریکا باید همه جای خود و خانواده را جر می‌دادند تا ده میلیون تومان پول جور کنند و به فرنگ بیایند و دانشمند بشوند، از برکت تو همه‌شان مجانی به اروپا و آمریکا آمدند و این جماعتی که انگلیسی را در حد «ایت ایز بلک برد» مثل خودت بلد بودند، حالا فرانسه و آلمانی و هلندی و انگلیسی و اسپانیایی و عربی و ترکی و همه زبان‌ها را مثل بلبل های خارجی حرف می‌زنند. هر کدام‌شان حالا دارند جراحی مغز و اعصاب و مهندسی سازه و کامپیوتر و نجوم می‌خوانند و حتا نقاش‌ها و فیلم‌سازها و نویسنده‌های‌مان هم دارند در بلاد کفر یاد می‌گیرند چیزی را که در ایران فکر می‌کردند بلدند.

محمود جان عزیز مرا ببخش. این تویی که کاری کردی هر زنی که تردید داشت حجاب خوب است یا بد، مطمئن شود که نباید حجاب بگذارد این تو بودی که با استفاده از عزیز دل ملت ایران، یعنی حضرت اسفندیار رحیم‌مشایی که اسفندیارش نشان از فردوسی و ایرانی‌گری دارد، رحیم‌اش نشانه مهربانی اسلامی است، مشا‌اش هم نشانه فلسفه عمیق است،حرف هایی بزند مثل همین توصیف «مکتب ایران» که در حقیقت بیان حرف هر ایرانی است که دلش می‌خواهد جمهوری اسلامی تون به تون بشود و به خاک سیاه بیافت

محمود جان عزیز! مرا ببخش. حالا می‌فهمم که در حقیقت این تو بودی که رهبر جنبش سبز بودی، نه میرحسین موسوی که تا بخواهد چیزش را به زبان بیاورد، تو یک ساعت و نیم راجع به ممه و لولو سخن‌رانی کردی. این تو بودی که ممه را ملی کردی، این تو بودی که به مردم فهماندی هر موجود اهلی و غیراهلی می‌تواند رییس‌جمهور شود و لازم نیست حتمن شعورش برسد. این تو بودی که ذخیره ارزی کشور را از بین بردی تا مردم مجبور شوند مثل اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها مثل بعضی اهلی‌ها کار کنند و کسی بی‌خودی از کمک دولت استفاده نکند. این تو بودی که میان مردم اتحاد ایجاد کردی و کاری کردی که هر کسی مواجب بگیر دولت نیست، مخالف حکومت بشود و آدم خیالش راحت بشود که بالاخره کی به کی است. باور کن هیچ چیز دیگر نمی‌توانست این همه میان مردم اعتماد و اتحاد ایجاد کند و ما باید برایت شعرها بگوییم، حیف که قدت بلند نیست که شعری در تشبیه قامتت به سرو بگویم، حیف که چشمانت همانند باسن خروس کوچک است و من نمی‌توانم از تیر چشمان تو شعری بسرایم، حیف، واقعن حیف.

محمود جان عزیز! مرا ببخش. این تویی که کاری کردی هر زنی که تردید داشت حجاب خوب است یا بد، مطمئن شود که نباید حجاب بگذارد. این تو بودی که با استفاده از عزیز دل ملت ایران، یعنی حضرت اسفندیار رحیم‌مشایی که اسفندیارش نشان از فردوسی و ایرانی‌گری دارد، رحیم‌اش نشانه مهربانی اسلامی است، مشا‌اش هم نشانه فلسفه عمیق است، حرف هایی بزند مثل همین توصیف «مکتب ایران» که در حقیقت بیان حرف هر ایرانی است که دلش می‌خواهد جمهوری اسلامی تون به تون بشود و به خاک سیاه بیافتد. با این مشاور و کلهر ما دیگر هیچ نیازی به کروبی و موسوی نداریم. اگر کلهر از سبزها دفاع کند و مشایی از ایرانی‌گری دیگر ما نیازی به کروبی و موسوی نداریم. اگر موسوی به جای این‌که چیزش را بگوید همان چیز را توی دهان کلهر بگذارد، مشکل ما حل است.

محمود جان عزیز! حالا دیگر دارد کار به پایان می رسد و امیدوارم این مرحله آخر را هم درست پشی بروی، روی من حساب کن. از کلهر و مشائی دفاع کن و توی دهن این رییس قوه مجریه و رییس قوه قضائیه بزن و بدان که آقای خامنه‌ای هیچ مشکلی با تو ندارد. تو اگر بتوانی با همین حرف‌هایی که درباره حجاب و مطبوعات می‌زنی، و کلهر و مشایی با این حرف‌هایی که درباره آزادی بیان و ایرانیت می‌زنند، درگیری را جدی بگیری، مجلس را ایکی ثانیه می‌شود منحل کرد، بعد می‌ماند رییس قوه قضاییه که او را هم باید برکنار کنیم. آخرش هم می‌ماند علی آقا که کار او از همه ساده‌تر است. علی آقا در این یک سال کسی را برای دفاع از خودش باقی نگذاشته، خیالت راحت باشد، او را هم می‌توانیم بگذاریم با جنتی و موسوی در موزه ایران باستان تا مردم نگاه‌شان کنند.

محمود جان! این‌ها که نوشتم نه طنز است نه شوخی. این‌ها را جدی بگیر. اصلن مهم نیست می‌فهمی چکار می‌کنی یا نه، رضاشاه وقتی کودتا کرد تا سه روز متوجه نبود که کودتا کرده. مهم نیست. برو که خودم دارمت. همین راه را محکم ادامه بده که هم خودت زودتر به نتیجه می‌رسی و جمهوری اسلامی را نابود می‌کنی و هم من زودتر می‌آیم آن‌جا و با هم می‌رویم ددر کلی خوش می‌گذرانیم.

رفیق نادیده‌ات

ابراهیم نبوی


 


اکبر ترشی‌زاد/ رادیو کوچه

در آثار ادبی و هنری هر کجا که سخن از روابط جنسی به میان آمده، همواره با این پرسش هم‌راه بوده است که آیا هنرمند یا نویسنده مجاز به بیان این‌گونه موضوعات در اثر خود است یا نه؟ پاسخ اما به سادگی پرسش نیست، چرا که در ابتدا می‌باید تعریفی روشن از دو مقوله‌ی اروتیسم و پورنوگرافی و تفاوت‌هایشان به دست داد و سپس به سراغ ارزش‌گذاری اخلاقی آن‌ها رفت.

اروتیسم و پورنوگرافی چیستند؟

در اساطیر یونانی اروس خدای عشق است که با اندامی زیبا و برهنه و با تاجی گل بر سر و با کمانی در دست تجسم شده که آماده است تا هر لحظه تیر ناپیدای عشق را به سوی خدایان و مردمان رها سازد، برابر اروس در ادبیات رومی واژه آمور است. امروزه از اروس ایزد عشق نه عشق افلاطونی و معنونی و روحانی و نه عشق جسمانی تعبیر می‌شود بلکه مراد ارزش دادن به زیبایی تن و خواهش تن است. و یا به بیان دیگر اروتیسم تصویر و تحلیل کردن زیبایی و رفتار جنسی است، نه نمایش خود رفتار جنسی چه این‌که رفتار جنسی لزومن و اغلب زیبا نیست. پورنوگرافی اما نمایش هم‌خوابگی و روابط جنسی است. در عین حال نکته‌ای که باید به آن توجه داشت تمایزی است که میان هنر اروتیک و پورنوگرافی وجود دارد، پورنوگرافی به عنوان تصویرگر صحنه‌های هم‌خوابگی به منظور برانگیختن میل جنسی، از هنر اروتیک که معنایی ورای آن‌چه تصویر به آن می‌پردازد مراد می‌کند، جدا است.

اروتیسم و پورنوگرافی هر کدام چه می خواهند؟

فلسفه جنسیت همواره با پرسش‌های اخلاق جنسی سر و کار داشته است و از همین رو شاخه‌ی بزرگی از اخلاق کاربردی را بنا می‌نهد. فلسفه هنجاری جنسیت، در واقع تلاش می‌کند تا آن‌چه را تجویزهای اخلاقی درباره نحوه کنش جنسی ما معین می‌سازند ریشه‌یابی کند. اروتیک بیش‌تر در ذهن و مغز اتفاق می‌افتد. در دنیای مصرف، اروتیک با صحنه‌های عمل جنسی و رابطه‌ی جنسی اشتباه می‌شود. در اروتیک هیجان جنسی و ارضای جنسی جای چندانی ندارد. نمود اروتیسم بر خلاف تصور عام‌، صرف برهنه بودن نیست. هنرمندانی که به اروتیسم می‌پردازند، جنسیت در انسان را تنها به عنوان یکی دیگر از جنبه‌های هستی او می‌دانند که بی‌خطر و هم‌چنین تاثیر‌گذار است. آن‌ها بر این باورند که جنسیت تا اندازه زیادی تحول‌برانگیز است و موجب رشد و تکامل ما می‌شود. جنسیت چنان‌چه با گرایش عقلانی هم‌راه شود سعادت و خوشی ما را به هم‌راه خواهد داشت. آن‌ها بیش از آن‌که از قدرت یک رابطه جنسی بترسند آن را تحسین می‌کنند که ما را به سوی صور گوناگون شادمانی هدایت می‌کند. گاهی نیز بحث بر سر تفاوت‌های رفتارهای جنسی در زنان و مردان و گوناگونی نوع نگاه هر کدام به دیگری است.

در سوی دیگر اما آنان که یک اثر پورنوگرافیک را خلق می‌کنند در پی نمایش مستقیم، بدون تخیل و حتا خشن یک رابطه‌ی جنسی‌اند. هدفشان ارضای آنی تمایلات جنسی و جواب‌گویی به رانش‌های جنسی است. در این‌جا دیگر بحثی از چرایی نیست چگونگی در میان است و بس. حرفی از تحلیل نیست تشویق است و عرضه یک کالا و تشویق به استفاده و فروش بیش‌تر. در واقع تفاوت عمدهی این دو نگاه به نحوه‌ی برخورد آن‌ها با تن آدمی برمی‌گردد، در هنر اروتیک با تن و بدن انسان به مانند یک شخص برخورد می‌شود و در پورنوگرافی هم‌چون شی و کالا.

آثار اروتیک

نویسندگان و هنرمندان بسیاری در حیطه دشوار تحلیل جنسیت و رفتارهای جنسی آثار بزرگ خلق کرده‌اند که در این‌جا تنها به ذکر چند نمونه در ادبیات و سینما بسنده می‌کنیم. در ادبیات معاصر جهان «میلان کوندرا»  (Milan kundera)نویسنده‌ی اهل چک یکی از برترین‌ها است.  کوندرا با شناخت عمیقی که در این زمینه دارد در اکثر آثارش به زیبایی آن‌را مطرح می‌نماید اما در برخی از آن‌ها این بحث با عمق بیش‌تری بررسی می‌شود که برای مثال می‌توان از «مهمانی‌خداحافظی»(The Farewell Waltz) ، «آهستگی» (Slowness) و «دونژوان» ( Don       Juan)نام برد. نویسنده‌ی دیگر، نویسنده‌ی بزرگ آمریکایی «ریموندکارور» (Raymond  Carver) است و یکی از شناخته شده‌ترین کارهای او مجموعه داستان‌های کوتاهی است با نام  «وقتی که از عشق حرف می‌زنیم از چه چیز صحبت می‌کنیم؟ (What we talk about when we talk about love?) .

در سینما یکی از کارگردانانی که بر خلاف اکثر هم‌کاران هم‌وطنش به جای پورنوگرافی در کارهایش به اروتیسم پرداخته است «وودی‌ آلن» (Woody Allen) کارگردان مستقل آمریکایی است. دو نمونه از مشهورترین فیلم‌های او در این زمینه «هر آن‌چه که در مورد سکس نمی‌دانیم…» (Everything you always wanted to know about sex) و «عشق و مرگ» Love and Death)  است. کارگردان نام آشنای دیگری که آثار ماندگاری در این وادی خلق کرده است، سینماگر فقید «کریستف کیشلوفسکی»  (Krysztof Kieslowski) است. از کارهای شناخته شده‌ی او می‌توان به مجموعه‌ی «ده‌فرمان»  (Ten Decalogue's) و سه‌گانه‌ی «سه‌رنگ»(Three colors: Blue, Red and White) اشاره کرد.

در ادبیات کلاسیک ایران اما وضع دیگر گونه است. به علت نوع نگاه مذهبی و سنتی جامعه ما به این موضوع،  ما یا متاسفانه در این وادی نمونه‌هایی نداریم و یا اگر هست در آن‌ها بیش‌تر به شرح سخیف روابط جنسی بسنده شده است تا تحلیل این موضوع. در ادبیات معاصر به جز چند مورد وضع چونان قبل است و تغییر چندانی نکرده است. از نمونه‌های نادر رمان‌های «رضاقاسمی» نویسنده، موسیقی‌دان و هنرمند بزرگ ایرانی مقیم فرانسه است. کتاب‌های او کوششی سترگ در راه کمک به گشودن این راه برای دیگر هنرمندان ایرانی است. از کتاب‌های او می‌توان به «هم‌نوایی‌ شبانه‌ی ‌ارکستر چوب‌ها»، «چاهبابل» و «وردی که بره‌ها می‌خوانند» اشاره کرد.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته جمعه چندین زن مقیم منطقه‌ی مسلمان‌نشین چچن گفته‌اند به دلیل آن‌که در ماه رمضان روسری بر سر نداشتند مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند.

به گزارش رویترز، چند تن از شاهدان عینی مدعی شده‌اند مردانی که لباس‌های سنتی مسلمانان را برتن داشتند از نخستین روزهای ماه رمضان با حضور در خیابان‌های گروزنی – پایتخت چچن- به صورت پیاده یا سوار بر اتومبیل به زنانی که روسری بر سر نداشتند هشدار می‌دادند که حجاب اسلامی را رعایت کنند.

این در حالی است که سخن‌گوی دولت مورد حمایت روسیه در چچن از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران، در اظهار نظری اعلام کرد که تهران آماده توقف غنی‌سازی با غلظت بالا و مذاکره با آمریکاست. وی ضمن اشاره به مسایل خاورمیانه گفت که ایران نگران آینده عراق در غیاب نیروهای آمریکایی نیست.

به گزارش روزنامه قطری الشرق، در پی افزایش تهدید به حمله نظامی علیه ایران در سایه راه‌اندازی نیروگاه هسته‌ای بوشهر، محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران، در مصاحبه‌ای روز شنبه خود منتشر شد، گفت که اگر اسراییل بخواهد به ایران حمله نظامی کند، آمریکا مانع آن خواهد شد.

وی در مورد پاسخ ایران به این حمله نظامی احتمالی گفت که ایران در بالاترین سطح از آمادگی قرار دارد و گزینه‌های پاسخ‌دهی آن، محدود به منطقه خاصی نمی‌شود بلکه «تمامی کره زمین» را در برمی‌گیرد.

در همین زمینه، جان بولتون، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، هفته‌گذشته خطاب به اسراییل گفته بود که این کشور تنها هشت روز برای حمله نظامی به ایران با هدف ممانعت از راه‌اندازی نیروگاه بوشهر فرصت دارد. آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز در پاسخ به این تهدیدها تاکید کرده بود که در صورت بروز حمله نظامی، پاسخ ایران مناطق زیادی در جهان را در برخواهد گرفت.

احمدی‌نژاد خطاب به اسراییل گفت که آن‌ها به طور قطع می‌دانند واکنش ایران به هرگونه عملیات نظامی چگونه خواهد بود، به خصوص اگر این اقدام از طرف اسراییل باشد؛ چون «اسراییل در حال زوال است».


 


شکوفه / دفتر ترکیه / رادیوکوچه

Shokufeh@radiokoocheh.com

شاید شما هم جزو آن دسته افرادی باشید که به داشتن اندام متناسب اهمیت می‌دهید و تا جایی که ممکن است سعی می‌کنید از مواد غذایی استفاده کنید که اگر لاغرتان نمی‌کند، لا‌اقل موجب چاقی هم نمی‌شود.

نوشابه‌های رژیمی از آن دسته مواد غذایی هستند که این روزها طرف‌داران زیادی پیدا کرده‌اند. استفاده‌ی تبلیغاتی از کلمه‌ی «رژیمی» و بطری‌های با مدل کمر باریک، باعث می‌شود که علاقه‌مندان به کمر باریک این نوشیدنی را از بین مدل‌‌ها و طعم‌های متفاوت و رنگارنگ انتخاب کنند.

نوشابه‌های رژیمی به جای قند معمولی، دارای قندهای (شیرین کننده) مصنوعی هستند که فاقد کالری می‌باشند. اخیرن یکی از تحقیقات نشان داده است که مصرف نوشابه‌های گازدار رژیمی نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شوند، بلکه افزایش وزن را نیز به دنبال خواهند داشت.

در نوشابه‌های رژیمی به جای شکر از شیرین کننده‌های مصنوعی عمدتن «آسپارتام» استفاده می‌کنند که خود این ماده، اشتهاآور است و می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه و کاهش حافظه شود. مصرف بیش از اندازه آسپارتام خالی از عارضه نیست. تومور مغزی، نقص عضو جنین و بروز حمله‌های صرع بعضی از این عوارض هستند.

مصرف مداوم نوشابه به علت بالا بودن اسید فسفریک آن باعث پوکی استخوان و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. هم‌چنین خوردن نوشابه باعث چاقی، افزایش وزن و تولید انسولین زیاد در بدن می‌شود که فرد را یک قدم برای ابتلا به دیابت نزدیک می‌کند. قند موجود در یک بطری نوشابه گازدار برابر با دو بسته شکلات است.

وقتی یک نوشابه می‌خورید، چه اتفاقی می‌افتد؟

۱۰ دقیقه بعد‌: ۱۰ قاشق چای‌خوری شکر وارد بدنتان می‌شود. می‌دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی‌شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می‌گیرد و شیرینی‌اش را خنثا می‌کند.

۲۰ دقیقه بعد‌: قند خونتان بالا می‌رود و منجر به ترشح ناگهانی و یک ‌جای انسولین می‌شود. کبدتان شروع می‌کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیش‌تر از این بالا نرود.

۴۰ دقیقه بعد‌: حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛ مردمک‌های‌ چشمتان گشاد می‌شود، فشار خونتان بالا می‌رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می‌کند. گیرنده‌های آدنوزین مغز حالا بلوک می‌شوند تا از احساس خواب‌آلودگی جلوگیری کنند.

۴۵ دقیقه بعد‌: ترشح دوپامین افزایش پیدا می‌کند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد می‌کنند، تحریک می‌شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هرویین منجر به ایجاد سرخوشی می‌شود.

۶۰ دقیقه بعد‌: اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی می‌چسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا می‌کند. میزان بالای قند خون و شیرین‌کننده‌های مصنوعی، دفع هرچه بیش‌تر کلسیم را از طریق ادرار باعث می‌شوند.

مدتی بعد‌: کافیین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می‌شود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می‌شود و به هم‌راه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت‌ها نیز از دست می‌رود.

مدتی بعدتر‌: کم‌کم آن غوغایی که در بدن‌تان ایجاد شده بود فروکش می‌کند و نوبت به افت قند می‌رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک‌پذیر می‌شوید یا خیلی کرخت و بی‌حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده‌اید؛ آبی که می‌شد به جای اسید و کافیین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدن‌تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافیین هم از بین می‌رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می‌کنید.

نوشابه‌‌خورترین ملت جهان کدامند‌؟

سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار در ایران ۴۲ لیتر است. با مقایسه این آمار با آمار دیگر کشورهای جهان به این نتیجه وحشتناک می‌رسیم که ما در سرانه مصرف نوشابه‌هاى گازدار مقام اول را در جهان پیدا کرده‌ایم. برای این که بیش‌تر تعجب کنید، بد نیست بدانید که‌:

میانگین مصرف نوشابه‌های گازدار در دنیا برای هر فرد ۱۰ لیتر است.

در بیست سال اخیر، مصرف نوشابه‌هاى گازدار در کشور، نزدیک به ۱۵ درصد رشد داشته است.

در طی همین بیست سال، مصرف شیر و لبنیات، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.

سرانه‌ مصرف لبنیات در ایران کم‌تر از یک سوم استان‌دار جهانی است.

طبق آمار، ۹۰ درصد کودکان ۲۴ ماهه تا ۱۲ ساله کشورمان، روزانه حداقل یک‌بار پفک و نوشابه مصرف کرده‌اند. ۲۵ درصد از کودکان ایرانى به نوعی با سو تغذیه دست‌ به ‌گریبانند.

منبع: مجله الکترونیکی روزانه


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

علی خردپیر

آیا هنوز هم از «محمد‌رضا شریفی‌نیا» گله‌ای است که در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد حاضر شد‌؟ آیا هنوز گله‌ای است از «پروانه معصومی» و «افسانه بایگان» که چادر و چاقچقور کرده نزد رهبر جمهوری اسلامی شرف‌یاب شدند و عرض ادبی داشتند و کمی هم عشوه‌ای هنرمندانه‌ی اسلامی چاشنی کار کردند‌؟ آیا هنوز هم گله‌ای است از «علی‌رضا افتخاری»، خواننده‌ی پیش از این محبوبی که احمدی‌نژاد را در آغوش گرفت و ابراز عشق کرد‌؟ آیا این همه گلایه باقی است وقتی «سید حسن خمینی» در مراسم افطاری سید علی‌ خامنه‌ای، در ردیف احمد جنتی و احمدی‌نژاد و فیروز‌آبادی می‌نشیند‌؟ آری این همه گلایه باقی است و گلایه‌ها هر روز انباشت می‌شو‌د، مگر آن روز که خون خلقی به جوش آید باز به تیر اله کرم‌ها که حداکثر برخوردشان لسانی است گرفتار آیند و هزار ندا و سهراب را تصویر سازند.

چهارشنبه ۲۷ مرداد است‌؛ سید حسن خمینی نوه‌ی آیت‌اله خمینی و فرزند حاج احمدی که به گفته احمد‌، فرزند محسن رضایی توسط وزارت اطلاعات و به دستور رهبری محرمانه معدوم شد‌، همان سید حسنی که امید اصلاح‌طلبان بود و  ۱۴ خرداد در مراسم پدربزرگش نگذاشتند سخن بگوید‌، به بارگاه رهبری شرف‌یاب می‌شود‌. این ۲۷ مرداد است که آب سرد بر سر هواداران جنبش سبز به رهبری موسوی و کروبی می ریزد‌. سید حسن خمینی هم آن کرد که محسن رضایی کرده بود.

رفتارهای متناقض و پیچیده‌ی سیاسیون ایران‌، از ۲۲ خرداد سال گذشته تاکنون حساسیت‌زا شده است‌. امروز بیش از هر زمان دیگری در دوران پس از انقلاب ۵۷‌، توده‌ها سیاسی‌اند و به سرنوشت جنبشی که زندانی‌ها و جان باخته‌ها داده است توجه دارند‌. حضور نوه‌ی آیت‌اله خمینی که به نزدیکی با اصلاح‌طلبان حکومتی شهره بود در مراسم افطاری بیت رهبری‌، تداعی‌گر رفتار متناقص علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی است‌. کسی که میان راست و چپ سی سال بازی کرده است‌. روزی در نمازجمعه حکومت را به تعقل و عدالت‌ورزی به نفع جنبش مردم فرا می‌خواند و روزی از صمیمت رابطه با رهبری که ۲۹ خرداد دستور بستن شمشیر‌ها را به کمر داده بود سخن می‌گوید‌؛ روزی در مشهد می‌گوید که اگر مردم ما را نخواهند باید برویم و روزی از پایبندی به نظام مقدس دم می‌زند‌؛ و در این میان مردم مانده‌اند که بالاخره هاشمی رفسنجانی را در کدام سوی معادلات باید بگذارند‌؟

«سیاوش» خطاب به سید‌حسن خمینی می‌گوید‌: «فکر کنم با این یک روزی که هیچی نخوردی، حسابی احوال زندانیان اعتصاب کننده اومده دستت، کیوان صمیمی بود به لطف تلاش شما اومده بند عمومی، عیسا سحرخیز هم که با جان فشانی‌های شما فقط یه کمی فلج شده، همه خوب خوبند، شما به افطاری در حضور معشوق برس که یه موقع عقب نیوفتی، چایی رو بزن تا سرد نشده. یکی دو تا بچه‌ها هم شیطونی کردن یه حبس کوچولوی بیست ساله بهشون خورده. بی‌خیال رفقا تو اوین و رجایی‌شهر فعلن کاخ مرمر و عشقه، جانی‌ها که هستند، حداد قاتل ببخشید عادل، جنتی، امامان جمعه و شنبه، بزرگان تشخیص مصلحت، پاسداران انقلاب، براداران ارزشی. شنیدم قبل از مجلس حاج منصور یه دم خونده همه فیض بردین و یه «اللهم فک کل اسیر» بلند هم قرائت کردین. یاد امام و شهدا کردین، پدر محسن روح‌الامینی هم هست، الحق باید کنار هم می‌نشستید، قاتل بابای شما و قاتل گل پسر اون، اگه همه خون‌خواه‌های دنیا مثل شما بودن که چی می‌شد. اما از همه که بگذریم، خاک بر سر من الدنگ احمق که ۱۴ خرداد دلم برات سوخت و در دفاع از تو چند خطی نوشتم اما به جدت قسم بهم بگو با سنگ پای قزوین نسبتی داری؟» (۱)

«استاده» می‌گوید‌: «یه بنده خدایی که از اول هم به طور مستقیم نگفته عضو جنبش سبزه رفته یه ضیافت که توش خامنه‌ای و احمدی‌نژاد هم بودن. جرم کرده؟ مگه خودش اومده بود گفته بود که من ره‌روی جنبش سبز مردم ایرانم که حالا بهش این طوری فحش می‌دین؟ حالا جالب اینه که توی اون ضیافته هاشمی هم بوده اما کسی به اون پیله نمی‌کنه که چرا رفتی. در صورتی که موضع آقا حسن خمینی در قبال جنبش سبز درست مثل هاشمیه.» (۲)

«پروشا» هم با زبان فردوسی با هم‌میهنانش سخن می‌گوید که‌: «به یزدان اگر ما خرد داشتیم‌، کجا این سرانجام  بد داشتیم‌.»

(۱)      http://greennpath.wordpress.com

(2)      http://www.estadeh.com/

(3)      http://proosha66.blogspot.com


 


خبر / رادیو کوچه

صبح امروز شنبه طی حکمی هادی حکیم‌شفایی، استاد زبان دانشگاه آزاد واحد بجنورد به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است.

به گزارش کلمه، شعبه دوم دادگاه انقلاب بجنورد، این استاد دانشگاه را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به دو سال حبس تعزیری، به اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس تعزیری و به جرم توهین به رهبری به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده است.

وی، در روز ۲۲ بهمن سال گذشته توسط ماموران اداره اطلاعات بجنورد بازداشت شد. او ۱۵ روز را در زندان انفرادی اطلاعات بجنورد و ۱۵ روز را در بند عمومی زندان این شهر گذرانده و در نهایت با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون ریالی آزاد شد.

گفته می‌شود هادی حکیم‌شفایی از معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دهم بوده که هم اکنون با فشار نهادهای امنیتی از تدریس در دانشگاه نیز منع شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

تیمور رضاییان، از بازداشت‌شدگان وقایع پس از انتخابات با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب در روزهای اخیر به سه‌سال حبس تعزیری و تبعید به زندان گوهردشت محکوم شده است.

به گزارش کمیته گزارش‌گران حقوق بشر، دادگاه این زندانی سیاسی، روز ۱۸ مردادماه بدون هماهنگی و ابلاغ تاریخ دادگاه به وکیل وی برگزار شده است.

گفتنی است تیمور رضاییان، از زندانیان سیاسی قدیمی است که در ۲۱ بهمن‌ماه سال گذشته و در جریان بازداشت‌های گسترده پیش از ۲۲ بهمن بازداشت شد و از آن تاریخ در زندان به سر می‌برد.


 



این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع:  سایت استاد افتخاری

خطاب به ضرغامی:

آقای مهندس ضرغامی عرضی دارم و می‌روم سر اصل مطلب، آقای دکتر کردان چه کرده بود که اول او را زبان‌زد خاص و عام کردند و نگفتند نوابغ شاگرد اول کلاس نبودند. بلکه آن‌ها به علومی دست یافته‌اند که خداوند آن‌را به نزدشان به ودیعه گذاشته است. اما آن مرد بزرگوار هرگز نتوانست در مقابل این همه ژاژخایی، کلامی به زبان بیاورد و از خود دفاع کند و بگویید چه زحماتی که متحمل نشده بود!! آخر امر هم رفت و راحت شد. اگر جواب بی‌حرمتی شبکه voa  داده می‌شد شاید این اتفاق نمی‌افتاد. شاید نه … اما قطعن آن روان‌شاد چنین توقعی داشت.

حال از زمانی که این بنده، رییس‌جمهوری را بوسیدم، نه خودم( که فدای مردم ایران) اما این بی‌حرمتی گریبان‌گیر خانواده‌ام نیز شده است. خودم هم حال خوبی ندارم… آقای ضرغامی کم‌ترین کاری که می‌توانستید انجام دهید چه بود جز دفاع کردن از هنرمندان کشور؟!

چرا باید بگذارید بنده که سی سال در خدمت مردم بودم این‌گونه مورد هجمه و حمله آن رسانه خارجی voa  قرار بگیرم؟! ای کاش جواب سنگ پراکنی‌های این رسانه خارجی را می‌دادید. مگر نه این‌که جواب رسانه را رسانه باید بدهد؟!

البته بنده تنها نیستم که مورد ژاژخایی این حرمت شکنان قرار می‌گیرم، آقای مهندس ضرغامی اگر بنده مورد ناسزاگویی مردمان کشور خودم قرار گیرم با جان دل می‌پذیرم اما نمی‌توانم تحمل کنم عده‌ای در خارج از کشور این‌گونه در رسانه با بنده چنین کنند و صدای قهقه خنده‌شان …. بنده به عنوان یک هنرمند کم‌ترین، خواستم از خودم دفاع کنم. چرا اجازه یک دفاع کوچک را به بنده ندادید؟!

در حال حاضر چنان بغض گلویم را گرفته که نمی‌دانم درد دلم را به چه کسی بگویم؟ اما به خدا می‌سپارم… در هر صورت خداحافظ شماها باشد.

علیرضا افتخاری


 


خبر / رادیو کوچه

رییس پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی صبح امروز شنبه اعلام کرد از اول ماه رمضان تعداد شش واحد صنفی متخلف پلمپ و هفت نفر که در ملاعام روزه‌خواری کرده دستگیر شده‌اند.

به گزارش مهر، سرهنگ رحمان ایمانی‌نژاد در ادامه افزود این تخلفات در راستای طرح کنترل و نظارت واحدهای صنفی از سوی پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی کشف شده است.

وی از شهروندان خواسته که آن‌چه وی «شئونات اسلامی» می‌خواند را رعایت کنند چرا که با افرادی‌ که در ملاعام این عمل را انجام دهند با قاطعیت برخورد خواهد شد.

رییس پلیس امنیت عمومی استان در ادامه تصریح کرد طرح کنترل و بازدید اصناف و کسبه استان به‌طور محسوس و نامحسوس از اول این ماه در حال اجرا است که در این راستا ماموران پلیس علاوه بر شناسایی و پلمپ شش واحد صنفی متخلف و دستگیری هفت نفر روزه‌خوار، به ۵۰ واحد صنفی نیز تذکر قانونی داده‌اند.

این مقام مسوول مدعی شده که این طرح تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت.

گفتنی است پیش از این نیز معاون فرمانده نیروی انتظامی نیز اعلام کرده است در صورت برخورد با رانندگان روزخوار خودروی آن‌ها متوقف خواهد شد.


 


خبر / رادیو کوچه

صبح امروز شنبه معاون وزیر خارجه روسیه خواستار برگزاری نشستی فوری به منظور بررسی طرح مبادله سوخت با ایران و بیانیه تهران شده است.

سرگئی ریابکف در مصاحبه با ایتارتاس با اعلام این مطلب در ادامه افزود نشست باید هر چه زودتر و در اولین فرصت ممکن برگزار شود. خود نشست اهمیت کمی دارد اما موضوعی که در این نشست بررسی می‌شود اهمیت بسیار بالایی دارد. باید این مذاکرات را هر چه سریع‌تر آغاز کنند.

معاون وزیر امور خارجه روسیه در ادامه از تصمیم مسکو برای دعوت از نمایندگان برزیل و ترکیه به عنوان کشورهای امضا کننده بیانیه تهران به این نشست خبر داده است.

گفتنی ا‌ست نخست وزیر ترکیه به هم‌راه رییس‌جمهوری برزیل در تاریخ ۱۷ می سال جاری میلادی با حضور در ایران بیانیه تهران را که در مورد طرح مبادله سوخت به منظور تامین نیاز راکتور تحقیقاتی تهران بود صادر کرده‌اند.


 


شنبه ۳۰ مردادماه ۱۳۸۹- ۲۱ آگوست ۲۰۱۰

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا:  اعظم

note3استودیو: مارال

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات ایران

note3میکروفن – «نوشابه‌های رژیمی اشتها‌آور هستند»- شکوفه

note3بخش اول اخبار

note3روزنگاشت – «مبتکر انقلاب مداوم» - مریم

note3سلایق غیر عادی من – «میوه‌ی ممنوعه» – اکبر ترشیزاد

note3مجله‌ی خبری کابل – نجیب امیری

note3کافه کوچه – «سیدحسن هم هاشمی شد» – علی خرد‌پیر

note3بخش دوم اخبار

note3به بهانه‌ی کودتای ۲۸ مرداد – «سیمای یک حقوق‌دان» – علی

note3مجله‌ی اقتصادی – «افزایش چند صد درصدی قیمت نان با حذف یارانه‌ها» - ریحانه

note3فرهنگستان – «ساختار معنایی مثنوی معنوی» - حمید جعفری

note3بخش سوم اخبار


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

منبع: مدرسه فمینیستی / مینو مرتاضی

پس از گذشت بیش از ۳۰ سال از انقلاب اسلامی و در پی بالا رفتن آمار طلاق و ابتلای جامعه به آسیب‌ها و مفاسد ناگوار ناشی از فروپاشی خانواده‌ها و سرگردانی روزافزون زنان مطلقه و کودکان طلاق در اغلب شهرها و روستاهای ما، بالاخره قوه قضاییه ناچار شد عنایتی به خانواده کند و اولین لایحه حمایت از خانواده را تدوین و تقدیم هیت دولت نهم کند. این لایحه در تیرماه ۱۳۶۸ در هیت دولت تصویب و برای تبدیل شدن به قانون برای مجلس ارسال شد. لایحه در راه رسیدن به مجلس بود که معلوم نشد کدام شیر پاک خورده‌ای در آن دست برد و اندک کیفیت حمایتی آن را ربود و به‌جای آن دو ماده مناقشه برانگیز ۲۳ و ۲۵ را قرار داد و لایحه را ناقص و ناکارآمدتر از آن که بود ساخت.

این چه قانون ظالمانه ای است که با استدلالات بی‌پایه می‌خواهید به زور به زنان و جامعه ایران تحمیل کنید

حالا سه سال است زن و مرد و پیر و جوان و روحانی و دانشگاهی، وزیر و وکیل و… این لایحه را نقد می‌کنند و هشدار می‌دهند که وجوه حمایتی این لایحه کیفیت لازم برای استحکام بخشیدن به کیان خانواده را ندارد و حتا به ضرب ۶ آیین‌نامه اجرایی هم نمی توان وجه حمایتی آن را افزون‌تر کرد! اما گوش شنوایی نیست. قرار است امروز ۲۷ مرداد ۱۳۸۹ این لایحه در صحن علنی مجلس مطرح و رای گیری و تصویب شود. خدا کند تصویب نشود و اگر شد، خدا کند شورای نگهبان آن را خلاق شرع و عدالت تلقی کند و مجوز قانون شدن به آن ندهد. در هر حال ما آن‌چه شرط بلاغ است را می‌گوییم و اعلام می‌داریم این لایحه می بایست با حضور کارشناسان و وکلا و مستشاران زن که سابقه حضور و کار طولانی مدت در دادگاه‌های خانواده را دارند بررسی گردد و به‌صورت شفاف با مردم در میان گذاشته شود و با کسب اعتماد مردم و اغلب آرای عمومی و خرد جمعی، درباره آن بحث و بررسی شود تا پس از تصویب از پشتیبانی مردمی برای اجرا برخوردار گردد. در غیر این صورت مانند بسیاری دیگر از قوانین تصویب شده، در لابه‌لای صفحات کتب قانون به صورت نقشی از حروف بدون محتوا جا خوش می‌کند و خاصیت رفع مشکلات خانواده را از دست خواهد داد.

دو ماده‌ای که دولت برخلاف قانون به لایحه پیشنهادی قوه قضاییه الحاق کرد مواد ۲۵ و ۲۳ بودند که ماده ۲۳ دال بر این بود که مردان برای «ازدواج مجدد» نیازی به «اجازه و آگاهی همسر اول خود» ندارند و تنها لازم است به دادگاه توانایی مالی خود را برای داشتن زن جدید اثبات کنند و ماده ۲۵ الحاقی دولت هم اصرار داشت که دولت بر مهریه (کی داده، کی گرفته) زنان مالیات ببندد.

ماده ۲۳ در تاریخ ۱۱/۱۰/۱۳۸۸ در کمیسیون قضایی مجلس با افزودن ده شرط به آن تصویب شد و به ماده ۲۴ تغییر کرد و برای رفتن به صحن علنی مجلس در صف انتظار قرار گرفت تا امروز که نوبت‌اش فرا رسیده است.

ماده ۲۴ لایحه اصلاح شده هم‌چنان تعدد زوجات را قانونی می‌کند و دست مردان را در ازدواج مجدد باز گذارده و این کار را تنها منوط به ۱۰ شرط می‌کند، شرط‌هایی مانند رضایت همسر اول، عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی، عدم تمکین زن از شوهر مطابق با حکم دادگاه، ابتلای زن به جنون یا امراض صعب‌العلاج، محکومیت قطعی زن در جرایم عمدی به مجازات یک سال زندان یا جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت، منجر به یک سال بازداشت گردد، ابتلای زن به هرگونه اعتیاد مضر به حال خانواده به تشخیص دادگاه، سو رفتار یا سو معاشرت زن به حدی که ادامه‌ی زندگی را برای مرد غیر قابل تحمل کند، ترک زندگی خانوادگی از طرف زن به مدت ۶ ماه، عقیم بودن زن و غایب شدن زن به مدت یک سال.

جالب است که این شروط هیچ ضمانت اجرایی در این لایحه نمی‌یابد یعنی هیچ مجازاتی برای مردی که این شروط را رعایت نکند درج نشده. و در مجموع آنچه مشخص است که با این ماده، تعدد زوجات رسما توسط قانون حمایت می شود و تک همسری نفی می شود، بدون این که مجازاتی هم برای فرد خاطی در نظر گرفته شود. و ماده ۲۵ الحاقی دولت هم مهریه زنان را به دو بخش مهریه متعارف و غیرمتعارف تقسیم می کند و مهریه های به قول آنان نامتعارف را از چرخه مجازات عدم پرداخت از سوی مردان خارج می کند یا بهتر بگوییم فقط مهریه‌های متعارف مورد حمایت قانونگذار و دولت قرار می گیرد و مهریه‌های نامتعارف از حمایت قانونی لازم برخوردار نمی‌شوند. معلوم نیست که این «متعارف بودن یا نبودن مهریه» با چه معیاری صورت می گیرد و چه کسی آن را تعیین می‌کند.

در روز تصویب این ماده، نماینده کمیسیون قضایی مجلس که آقایی به نام دهقان است طی مصاحبه ای با خبرنگاران از تصویب این ماده دفاع می کند و می‌گوید و از گفته خود دلشاد است که: «منظور ما از دفاع از حقوق زنان، فقط دفاع از حقوق زنان شوهرکرده نیست باید از حقوق زنان شوهر نکرده هم دفاع کرد و امکان ازدواج را برای آن ها میسر ساخت. قانونگزار باید نگاه همه جانبه داشته باشد و در هنگام تصویب قانون حقوق هر دو طرف! را در نظر بگیرد، هم زنی که همسر اول است و هم زنی که قرار است همسر دوم شود. زیرا دختری که نتوانسته به هر دلیلی شوهری اختیار کند دلیل ندارد تا آخر عمر بدون همسر و مجرد باقی بماند».

دو ماده‌ای که دولت برخلاف قانون به لایحه پیشنهادی قوه قضاییه الحاق کرد مواد ۲۵ و ۲۳ بودند که ماده ۲۳ دال بر این بود که مردان برای «ازدواج مجدد» نیازی به «اجازه و آگاهی همسر اول خود» ندارند و تنها لازم است به دادگاه توانایی مالی خود را برای داشتن زن جدید اثبات کنند

آقای دهقان چنان شتابی برای دفاع از ماده ۲۴ دارد که یادش می رود وظیفه ایشان دفاع از اصل رابطه زوجیت یکی برای یکی است. نه یکی برای چند تا و یا چند تا برای یکی!

به نظر ما اگر نمایندگان مجلس چنین استدلالی را در مورد تقسیم و توزیع زنان مجرد بین مردان زن دار و پولدار روا می دارند و این توزیع را عملی عادلانه تلقی می کنند پس می توان با چنین استدلالی لوایحی را در مورد تقسیم دارایی های افراد متمکن و یا بهتر بگوییم استفاده محرومین از دارایی های افراد متمکن هم به مجلس ارایه کرد تا قانون شود.

مثالی از واقعیت اجتماعی که در آن به سر می‌بریم :

به گفته رئیس مرکز آمار ایران در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر زیر خط فقر مطلق و ۳۰ میلیون نفر زیر خط فقر نسبی به سر می‌برند. رکود اقتصادی و تورم ۲۰ – ۲۶ درصدی باعث شده بازار کار ایران طی سال های اخیر به سمت غیررسمی شدن حرکت کند. ۵۰ درصد بازار کار ایران هم اکنون غیررسمی است و افراد شاغل در این بازار از هیچ‌گونه خدمات تامین اجتماعی چون بیمه و بازنشستگی، ازکار افتادگی و… برخوردار نیستند.

۸۰ درصد این افراد مطلقا فقیرند، یعنی کسانی هستند که روزانه کمتر از ۲۰۰۰ تومان معادل ۲ دلار درآمد دارند. آقای وزیر رفاه هم در مصاحبه ۲۳ مرداد ۱۳۸۹ گفته اند ۵٫۱ % از مردم شهری و ۱۱ درصد از مردم روستایی در ایران زیر خط مطلق فقر بسر می‌برند. یعنی چیزی حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر که اگر با آمار کسانی که زیر خط فقر شدید به سر می‌برند جمع شوند رقمی حدود همان ده میلیون نفر را می‌سازند.

با توجه به این‌که آمارهای رسمی معمولن از واقعیت امر پایین‌تر را نشان می‌دهند تا جامعه دچار پریشانی نشود و با توجه به این که مجلس و دولت برنامه‌ای مدون و اعلام شده برای فقرزدایی ندارند، و با توجه به استدلال‌های آقای دهقان به نقش حمایتی مجلس از حقوق محرومین می پردازیم و به جای کلمه زن شوهردار، کلمه مرد صاحب خانه را می‌گذاریم و چنین می‌شود: «منظور مجلس که فقط دفاع از حقوق مردان صاحب خانه نیست باید از حقوق مردان بی‌خانه هم دفاع کند، و امکان خانه دار شدن را برای آن ها میسر کند. قانون‌گزار هم باید نگاه همه جانبه داشته باشد و هنگام تصویب قانون حقوق هر دو طرف را در نظر بگیرد. هم کسی که خانه دارد و هم کسی که قرار است در این خانه شریک شود. زیرا مردی که نتوانسته به هر دلیلی خانه‌ای انحصاری برای خود داشته باشد دلیل ندارد تا آخر عمر بدون خانه و سرپناه باقی بماند…»

بنابراین خطاب به آقای دهقان می‌گویم که بیایید لایحه‌ای بدهید و ماده‌ای در آن بگذارید مشابه ماده ۲۴ لایحه حمایت خانواده. این‌بار بگویید بر اساس ماده ۲۴ لایحه حمایت از محرومین آقایان متمکن بیایند خانه ایشان را با آقایان محرومین نصف کنند وزرا و نمایندگان محترم در این کار خیر پیش‌قدم شوند و نصف خانه هایشان را قانونا به محرومین بدهند که به هر دلیل نتوانسته‌اند صاحب خانه شوند. ده شرط هم بگذارند: طرفی که قرار است در خانه ایشان شریک شود دیوانه نباشد، مرض صعب العلاج نداشته باشد، سو سابقه نداشته باشد، بدنام نباشد، نافرمان نباشد، ساکت باشد و صدایش در نیاید. عقیم باشد و زیادی زاد و ولد نکند، رفت و آمد نداشته باشد. بی اجازه‌ی صاحب اول خانه آب نخورد و قس علیهذا…

قطعا در این لایحه اصل بر این است که هر مرد یک خانه داشته باشد و اختیار کردن خانه دیگری، باید امری استثنایی باشد و فقط در مواردی انجام شود که آقای صاحب‌خانه رضایت کامل داشته باشد و به تشخیص دادگاه عدالت پرور مرد محروم دارای شروط ده‌گانه باشد، دادگاه هم به طور قطع و یقین و با در نظر گرفتن جمیع شرایط و وضعیت مرد صاحب اول خانه و وضعیت خانه و وضعیت مرد محرومی که می خواهد در خانه شریک شود، حکم عادلانه صادر خواهد کرد. چنین لوایح حمایتی و مواد قانونی را می توان در مورد خوراک و پوشاک و اتومبیل و موجودی حساب‌های بانکی و ویلای تفریحی هم ـ بنا بر استدلال عضو کمیسیون قضایی مجلس ـ ارایه نمود.

بعید می‌دانم هیج مرد صاحب خانه‌ای، چنین لایحه یا قانونی را عادلانه بپندارد و علیه آن موضع نگیرد. باز هم بعید می دانم مردی حاضر باشد حتا یک اطاق خانه اش را با مرد محرومی ـ به صرف این که محروم است و به هر دلیل نتوانسته برای خودش خانه ای پیدا کند ـ شریک شود. بعد چطور انتظار دارید که زنان در جسم و جان و عشق و عواطف و دارایی هایشان در زندگی شریک دیگر را به صرف این که آقایان می گویند محروم است بپیذیرند در حالی که هیچ آماری وجود ندارد که نشان دهد زنان لزوماَ از بی شوهری به سوی مردان زن دار متمایل شده اند.

با توجه به استدلال‌های آقای دهقان به نقش حمایتی مجلس از حقوق محرومین می پردازیم و به جای کلمه زن شوهردار، کلمه مرد صاحب خانه را می‌گذاریم

آقایان دولت‌مردان و مجلسیان

این چه قانون ظالمانه ای است که با استدلالات بی‌پایه می‌خواهید به زور به زنان و جامعه ایران تحمیل کنید. آیا این قانونی است که از دل قانون اساسی برآمده باشد که در آن صراحتاَ دولت را مکلف و موظف می کند تا کرامت انسانی زن را پاسداری کند و امکانات لازم برای رشد و بالندگی را برایش فراهم سازد؟ با توجه به این که در اسلام برخی احکام واجب و برخی مستحب اند ازدواج مجدد مردان زن‌دار نه واجب است نه مستحب و هیچ زنی در اسلام مجبور نیست با مرد زن‌دار ازدواج کند.

آقایان دولت‌مردان و مجلسیان باور بفرمایید پس از ۳۰ سال که از انقلاب اسلامی می گذرد، به قول خودتان در کمیسیون های ریز و درشت تخصصی تان لوایحی را تدوین و تصویب کرده اید که بسیار بسیار عقب‌تر از ماده ۱۶ و ۱۷ قانون لایحه حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۵۳ است. ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۵۳ می گوید هر گاه مرد همسر دوم اختیار کرد چه زن دایم باشد و چه موقت، حق طلاق برای زن اول محفوظ می ماند. زیرا با ازدواج دوم، زن اول به لحاظ تحقیری که روحن بر او وارد می‌شود در عسر و حرج قرار می گیرد. ماده دیگر هم می گوید در صورت ازدواج مجدد مرد، چه دایم و چه صیغه، باید مهریه زن اول را بدهد، حتا اگر آن زن طلاق نگرفته باشد.

آقایان هشدار می‌دهیم، این مصوبه کمیسیون قضایی از اعتبار حمایتی لازم برای خانواده برخوردار نیست. زن‌ها می‌توانند حق طلاق خویش را در صورت ازدواج مجدد مرد در شروط ضمن عقد خویش بگنجانند و از این طریق تن به ذلت چندهمسری مردانه ندهند. به این ترتیب چیزی از آمار طلاق کم نخواهد شد. هر قدر ظلم قانونی بیش‌تر شود، راه‌های انحرافی گریز از قانون و دور زدن آن بیش‌تر خواهد شد و مطمئنن این چیزی نیست که شما بخواهید و یا برای آن آمده باشید.


 


نجیب امیری / دفتر کابل / رادیو کوچه

جان کری رییس کمیته روابط بین‌المللی سنای آمریکا با حامد کرزی رییس‌جمهوری افغانستان روی مبارزه با فساد اداره و مبارزه با تروریزم گفت‌وگو کرد.

آقای کری که سه روز قبل نیز با رییس کرزی دیدار کرده بود، روز جمعه در یک سفر غیر مترقبه پس از سفر به پاکستان بار دیگر به افغانستان آمد.

این دیدار در پشت درهای بسته صورت گرفت، اما در پایان حامدکرزی گفت: وی با سناتور کری روی مبارزه با تروریزم، فساد اداری و  لغو فعالیت کمپنی‌های امنیتی صحبت کرده است.

آقای کرزی افزود خوش‌بختانه آقای کری در مورد لغو فعالیت کمپنی‌های امنیتی با وی توافق نظر داشته است.

حامد کرزی هفته گذشته طی فرمانی دستور داد تا چهارماه آینده فعالیت کمپنی‌های امنیتی در افغانستان متوقف شود.

پیش از این یک سخنگوی قصر سفید لغو کمپنی‌های امنیتی تا چهار ماه آینده را مشکل آفرین خوانده بود.

هم‌چنان سناتور جان‌کری گفت با رییس‌جمهوری کرزی صحبت‌های خوبی داشته و پیام‌هایی را به آمریکا انتقال خواهد داد.

سناتور کری از اقدامات مثبت و تلاش‌های که تا اکنون از سوی دولت افغانستان و رییس‌جمهوری کرزی انجام شده است، قدردانی کرد و بر تداوم تطبیق تعهدات مهم کنفرانس‌های کابل و لندن تاکید کرد.

وی اضافه کرد پس از شنیدن برنامه های رییس‌جمهوری کرزی در مورد مبارزه با فساد اداری خود را راحت احساس کرده است، زیرا اگر دولت افغانستان با فساد اداری مبارزه جدی نکند، مالیه دهنده‌گان آمریکا حاضر به هم‌کاری با چنین دولتی نخواهند بود.

این در حالی‌ست که جان کری سناتور دموکرات مجلس سنای آمریکا پیش از سفر به افغانستان گفته بود اگر دولت حامد کرزی با فساد اداری در کشورش مبارزه جدی نکند، آنان حاضر به هم‌کاری نیستند.


 


خبر / رادیو کوچه

صبح امروز شنبه نیروگاه اتمی بوشهر در ایران با تزریق و بارگذاری اورانیوم آغاز به کار کرد‌.

به گزارش الجزیره راکتور ۱ میلیارد دلاری بوشهر که در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری جنوب تهران واقع شده پس از حدود ۴۰ سال تاخیر در آماده سازی آن توسط روسیه از صبح امروز آغاز به کار کرد.

به گفته مقامات ایرانی پس از بارگذاری اورانیوم این راکتورقابلیت ایجاد و تولید برق ۱۰۰۰ مگاواتی را خواهد داشت و این روز را به عنوان روز جشن ملی اعلام کرده است‌.

به گفته این مقامات کار این راکتور از صبح امروز با رعایت کلیه قوانین ‌بین‌المللی و آژانس هسته‌ای شروع خواهد شد.


 


رادیو کوچه

گروهی از پژوهش‌گران در دانشگاه لستر بریتانیا می‌گویند که مصرف سبزیجات دارای برگ سبز مانند بروکلی و گل کلم ممکن است از خطر ابتلا به دیابت بکاهد.

به نقل از بی‌بی‌سی، بر اساس شش پژوهش این پژوهش‌گران در مورد مصرف سبزیجات، غذاهای حاوی اسفناج و کلم در جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت موثرتر هستند.

به نقل از نشریه پزشکی بریتانیا مصرف بیش از یک وعده غذای حاوی سبزیجات می‌تواند تا ۱۴ درصد از خطر ابتلا به دیابت نوع دوم بکاهد.

یافته‌های آن‌ها که بر روی ۲۲۰ هزار بزرگ‌سال بوده نشان می‌دهد که به‌طور کلی، مصرف میوه و سبزیجات، با کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم، که دیابت غیر وابسته به انسولین است، چندان رابطه‌ای ندارد اما در واقع حرکت به آن سمت است.

هم‌چنین این گروه تحقیقاتی محاسبه کرده‌اند که مصرف روزانه ۱۶۰ گرم از این‌گونه سبزیجات، احتمال دیابت را به میزان ۱۴ درصد کاهش می‌دهد.

این در حالی است که گزارش سازمان استاندارهای غذایی در بریتانیا نشان می‌دهد که طی سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ با وجود آن‌که مصرف میوه و سبزیجات در طی دهه پیش از آن، افزایش یافته است اما تنها یک‌سوم از زنان و مردان به توصیه مصرف ۵ نوع میوه و سبزی در طول روز عمل می‌کنند.


 


خبر / رادیو کوچه

پس از آغاز عملیات انتقال سوخت هسته‌ای به داخل ساختمان راکتور نیروگاه اتمی بوشهر،صبح امروز شنبه تفاهم‌نامه هم‌کاری‌های هسته‌ای بین ایران و روسیه به امضای روسای سازمان انرژی اتمی دو کشور رسیده است.

به گزارش ایرنا، این تفاهم‌نامه شامل گواهی بین کارفرما و پیمان‌کار برای اعلام نیروگاه بوشهر به عنوان نیروگاهی اتمی از زمان انتقال سوخت تا شروع مرحله راه‌اندازی است‌.

هم‌چنین تصمیم به بررسی برای تشکیل شرکتی مشترک برای هم‌کاری در زمینه نیروگاه‌های هسته‌ای از جمله بهره‌برداری مطمئن و امن از نیروگاه بوشهر و تفاهم درباره برخی اقداماتی که تا زمان راه‌اندازی کامل نیروگاه باید انجام شود از دیگر مفاد این تفاهم‌نامه است‌.

لازم به ذکر است گفته می‌شود نیروگاه اتمی بوشهر از جنبه‌های مختلف از جمله تلفیق دو سیستم فنی غربی و شرقی، در سطح جهان منحصر به فرد است.

گفتنی است صبح امروز کار بارگزاری و تزریق اورانیوم غنی‌شده به این نیروگاه آغاز شده است.


 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

بیست‌ویکم آگوست برابر است با سال‌روز کشته‌شدن «لئون تروتسکی» یار و هم‏رزم لنین و سیاست‏مدار مشهور شوروی سابق در مکزیک و مبتکر نظریه «انقلاب مداوم». او در نهم آوریل ۱۸۷۹ میلادی در روسیه به‌دنیا آمده بود.

لئون تروتسکی عامل اصلی پیروزی انقلاب بلشویکی روسیه، در اوکراین در جنوب‌غربی روسیه به دنیا آمد. وی در سال ۱۹۰۲ میلادی در لندن با لنین آشنا شد و پس از گرایش به مارکسیسم، در سایر مراحل اقدامات لنین، یار و هم‏رزم او بود. تروتسکی پس از پیروزی انقلاب کمونیستی به مدارج بالایى رسید و ارتش سرخ شوروی را ایجاد کرد.

او با سازمان‌دهی این ارتش، بالاترین نقش را در تثبیت پیروزی انقلاب روسیه پس از رهبری لنین بر عهده داشت. هدف وی از تشکیل ارتش سرخ شوروی که در آغاز، یک نیروی غیر منظم از داوطلبان بلشویک بود، ایجاد یک نیروی مستقل از ارتش تزاری برای مقابله با قیام احتمالی بعضی از فرماندهان و واحدهای ارتش تزاری در برابر رژیم جدید بود.

تروتسکی مبتکر نظریه «انقلاب مداوم» است و بر این اساس، معتقد به صدور انقلاب مارکسیستی شوروی به خارج از روسیه بود و تقویت حرکت‏های انقلابی را در سراسر جهان از طرف دولت شوروی ضروری می‏دانست. در این راستا، شهرت تروتسکی در تاریخ سیاسی شوروی سابق به خاطر اختلافات ایدئولوژیکی وی با استالین است.

پس از مرگ لنین، تروتسکی خواستار ادامه مشی لنین در جهانی‌کردن انقلاب کمونیستی بود ولی استالین به سوسیالیسم و کمونیسم برای یک کشور اعتقاد داشت. تروتسکی که عقایدش علیه استالین، بعدها موجب ظهور اندیشه تروتسکیسم در صحنه سیاسی جهان شد، رهبری جناح مخالف استالین را در درون حزب کمونیست پس از مرگ لنین بر عهده گرفت و طرف‌داران او از تندروترین مارکسیست‏ها به‌شمار می‏رفتند.

او سستی و رخوتی را که عارض نهضت کمونیسم شده بود به باد مذمت و انتقاد می‏گرفت و مخالفت با مسئله جهانی‌شدن کمونیسم را به منزله زیرپا نهادن اصول مارکس و لنین به‌شمار می‏آورد و آن را خیانت به انقلاب روسیه می‏دانست.

تروتسکی و استالین که هر دو از هم‌رزمان لنین و از مهم‏ترین چهره‏های انقلاب روسیه بودند، پس از مدتی چنان دشمن یک‏دیگر شدند که تروتسکیسم و استالینیسم، دو واژه کاملن متضاد شده بود. واژه‏هایى که یکی دم از ضرورت جهانی‌شدن قهری کمونیسم می‏زد و دیگری خواستار تقویت ارکان سوسیالیسم و کمونیسم در داخل مرزهای شوروی بود.

تروتسکی در سال ۱۹۲۷، قبل از اجرای برنامه ۵ ساله اقتصادی استالین، هم‌راه با ۷۵ نفر از اعضای موثر و بلندپایه حزب کمونیست، از کمیته مرکزی و سپس از عضویت در این حزب اخراج شد و به جمهوری قزاقستان تبعید شد.

تروتسکی در سال ۱۹۳۷ به رهبری شبکه توطئه علیه استالین متهم گشت و پس از محاکمه، به طور غیابی به مرگ محکوم شد.

تروتسکی در همین سال به مکزیک رفت. مردی جوان به‌نام مستعار آقای جکسون در مکزیک به دیدار لئون تروتسکی آمد که آخرین مهمان او بود. او به نظر مردی متشخص می‌آمد و برای همین کسی به او شک نکرد و او را بازرسی نکردند. او باتروتسکی مشغول گپ‌زدن بود که ناگهان صدای فریاد تروتسکی بلند شد.

وقتی محافظان به اتاق رفتند دیدند یخ‌شکنی در گردن تروتسکی بود و در دست جکسون چاقویی دیده می‌شد. تروتسکی پیش از مرگ گفت: «او را نکشید، باید همه چیز را اعتراف کند.»

معلوم شد که جکسون می‌خواسته بعد از ترور تروتسکی خودکشی کند. او یک تبعه اسپانیا به‌نام اصلی رامون مرکادر بود که به ۲۰ سال حبس محکوم شد. ژوزف استالین گفته بود: «من در ترور تروتسکی هیچ نقشی ندارم.» اما بعد از ۲۰ سال مرکادر به شوروی رفت و نشان لنین که بالاترین نشان شوروی بود را از استالین دریافت کرد.

تروتسکی کتاب‏ها، رساله‏ها و مقالات جدلی فراوانی نگاشته است که آثاری هم‏چون ادبیات و انقلاب و تاریخ انقلاب روسیه جملگی حاکی از ذکاوت فوق‏العاده اوست به‌طوری که دشمنانش نیز به این امر اعتراف دارند.

منابع:

ویکی‌پدیا

راسخون


 


رادیو کوچه

سی‌و‌نهمین دوره جشنواره سینمای نوی مونترال با نمایش فیلم «۵٫۱۰» ساخته دانیل گرو از سیزدهم اکتبر افتتاح می‌شود.

به گزارش مهر، به نقل از هالیوود ریپورتر فیلم «فرفری» ساخته دنیس کوته نیز برای مراسم اختتامیه جشنواره برگزیده شده است. این فیلم اخیرن در جشنواره لوکارنو برنده جایزه شده بود.

«گرو» که از کارگردانان کهنه کار تلویزیون ایالت فرانسوی زبان کبک است، اوایل امسال نخستین فیلم سینمایی خود با عنوان «هفت روز» را در جشنواره ساندنس به نمایش گذاشت.

سی و نهمین دوره جشنواره سینمای نوی مونترال از ۱۳ تا ۲۴ اکتبر در مرکز ایالت کبک برگزار می‌شود.


 


مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه


 


رادیو کوچه

در پایان رقابت‌های تکواندو اولین دوره المپیک نوجوانان در سیگاپور روز گذشته جمعه تیم دو نفره ایران با دو مدال طلا و نقره در مکان سوم جدول توزیع مدال‌ها ایستاد.

به گزارش مهر، در جریان رقابت‌های تکواند‌ ۹۹ ورزش‌کار جوان از ۶۶ کشور جهان به مدت ۵ روز در ۱۰ وزن بانوان و آقایان به رقابت پرداختند. از میان این ۶۶ کشور تنها نمانیدگان ۲۶ کشور موفق به کسب مدال شدند.

در جدول توزیع مدال‌ها  کره‌جنوبی با کسب ۳ مدال طلا در صدر ایستاد. تکواندوکاران چین با  ۲ مدال طلا جایگاه دوم را از آن خود کردند و تیم دو نفره ایران که توسط کاوه رضایی یک مدال طلا و محمد سلیمانی یک مدال نقره کسب کرد در جای سوم ایستاد.

روسیه همانند ایران با یک مدال طلا و یک  مدال نقره‌، انگلستان، اسراییل  و تایلند هم هر کدام با یک طلا در مکان‌های بعدی ایستادند.

گفتنی است نخستین دوره بازی‎‏های المپیک نوجوانان با حضور ۳۶۰۰ ورزشکار ۱۴ تا ۱۸ سال از ۲۰۴ کشور جهان در ۲۶ رشته ورزشی  از تاریخ ۲۴ مرداد ماه آغاز و ۴ شهریور ماه به پایان می‎رسد.


 


خبر / رادیو کوچه

شام‌گاه روز جمعه دولت آمریکا اعلام کرده که با مقام‌های هشت کشور از جمله شماری از همسایگان ایران برای اجرای تحریم‌ها علیه تهران گفت‌وگو کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، وزارت خزانه‌داری آمریکا جمعه تایید کرد که استوارت لیوی، مقام ارشد این وزارت‌خانه در امور تروریسم و اطلاعات مالی، با مقام‌های برزیل، اکوادور، ژاپن، لبنان، کره‌جنوبی، بحرین، امارات متحده عربی و ترکیه برای اجرای تحریم‌ها ملاقات کرده است.

استوارت لیوی اعلام کرده هم‌زمان با افزایش فشارهای بین‌المللی و انزوای اقتصادی ایران، این کشور تلاش خواهد کرد که از راه‌های تازه به نظام مالی بین‌المللی دست‌رسی پیدا کند.

ور در ادامه افزوده است که طی سه هفته گذشته، در دیدارهایی فشرده با مقام‌های کشورهای یادشده جزییات تحریم‌هایی که کنگره آمریکا در ماه ژوئن علیه ایران وضع کرد را به اطلاع آنان رسانده و خواهان اجرای کامل مجازات‌های مندرج در چهارمین قطع‌نامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران شده است.

این در حالی است که ایران تحریم‌های بین‌المللی را که هدفش تغییر موضع اتمی این کشور اعلام شده است، بی‌فایده می‌داند.

از سوی دیگر، خبرگزاری آناتولی ترکیه جمعه به نقل از منابع دیپلماتیک خود نوشت که هیت آمریکایی «دست خالی» ترکیه را ترک کرده است.

به گفته این خبرگزاری، مقام‌های دولت ترکیه به نمایندگان آمریکا گفته‌اند که خود را موظف به اجرای تحریمی به غیر از تحریم‌های شورای امنیت، نمی‌دانند.


 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • 1348 خورشیدی – «مسجدالاقصا» اولین قبله مسلمانان مورد تعرض ارتش اسراییل قرار گرفت. در قسمت جنوب‌شرقی در حدود دویست متر مربع از سقف مسجد کاملن منهدم و گنبد مسجد در پنج نقطه سوخت. هم‌چنین یک منبر مخصوص که هشتصد سال سابقه داشت نیز کاملن از بین رفت. این واقعه بازتاب تند و موج خروشانی در جهان اسلام به وجود آورد.
  • ۱۳۸۲ خورشیدی – آغاز هفته جهانی مسجد. به پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با تصویب وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در اجلاس تهران، هفته جهانی مسجد از سی‏ام مردادماه برابر با ۲۱ آگوست هم‌زمان با سال‌گرد آتش زدن مسجدالاقصا، برگزار می‏شود. در این اجلاس از کشورهای عضو خواسته شد با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صیانت از آن‌ها به‌عنوان اماکن مقدسه، در احیا و تجلیل از این روز تلاش کنند.
  • ۱۳۲۵ قمری – تصویب متمم قانون اساسی و تایید آن توسط «محمدعلی» شاه قاجار. چون ۵۱ فصلی که به‌نام قانون اساسی در دوران مظفرالدین شاه تنظیم شد، وافی به مقصود نبود و در این قانون از وظایف مردم نسبت به دولت و بالعکس سخنی نرفته بود، بنابراین برای نوشتن متمم قانون اساسی، کمیسیونی تشکیل و آن‏قانون در ۱۰۷ اصل تنظیم و برای امضا تقدیم شاه وقت شد.
  • ۱۵۱۴ میلادی – جنگ تاریخی «چالدران» روی داد. جنگ چالدران ازبزرگ‌ترین جنگ‌های تاریخ ایران و عثمانی است که در دشتی به همین نام نزدیک به تبریز و خوی، بین قوای ایران و عثمانی رخ داد. این جنگ میان سپاه شاه اسماعیل صفوی و قوای سلطان سلیم عثمانی روی داد و با وجود تلاش‌های ایرانیان به نفع عثمانی پایان یافت.
  • ۱۹۰۵ میلادی – «ژولیوس اوپِرت» خاورشناس معروف آلمانی و بنیان‏گذار علم آسورشناسی درگذشت. او تحصیلات مقدماتی و تکمیلی خود را در آلمان، سوییس و فرانسه گذراند و در رشته زبان‏شناسی و باستان‏شناسی به تحقیق و مطالعه پرداخت. اوپرت هم‏چنین زبان‏های فارسی، عربی، عبری و سانسکریت را آموخت. وی مقاله‏ای درباره سیستم صوتی زبان هخامنشی ارایه کرد که در آن، روش ادا کردن حروف صدادار در زبان قدیم را بیان کرد. مطالعه و ترجمه کتیبه‏های میخی زمان داریوش هخامنشی که به سه زبان هخامنشی، آشوری یا سامی و تورانی بود، از دیگر فعالیت‏های اوپرت به‌شمار می‏رود. پروفسور اوپرت بالغ بر هشتاد اثر از خود به یادگار گذاشت که در موضوع آسورشناسی، کتیبه و نیز زبان‏های باستانی، تاریخ نگاری و نژادشناسی بوده است. پروفسور ژولیوس اوپرت سرانجام در هشتاد سالگی در پاریس درگذشت.
  • ۴۴۱ میلادی – «یزدگرد دوم» شاه وقت ایران از سلسله ساسانی تصمیم گرفت که برای نزدیک بودن به شمال خاوری کشور و جلوگیری از ورود باقی‌مانده هون‌ها به فرارود (بخش شمال‌شرقی خراسان بزرگ‌تر)، پایتخت را از تیسفون به نیشابور منتقل کند.
  • ۱۹۵۹ میلادی – مجمع‌الجزایر «هاوایی» واقع در اقیانوس آرام که هزاران کیلومتر از خاک اصلی آمریکا فاصله دارد ایالت پنجاهم آن کشور شد.
  • ۱۸۷۸ میلادی – انجمن وکلای دادگستری آمریکا (a.b.a) تشکیل و در شهر نیویورک آغاز به‌کار کرد.

 


نسرین / رادیو کوچه

دریاچه قو یکی از مشهورترین و پرنمایش‌ترین باله‌های جهان است. پیوتر ایلیچ چایکوفسکی این باله را در سال ۱۸۷۶ میلادی نوشت و یک سال بعد در سال ۱۸۷۷ برای اولین‌بار اجرا شد. چایکوفسکی از آهنگ‌سازان برجسته باله است و نمایش‌های زیبای خفته (۱۸۸۹) و فندق‌شکن (۱۸۹۲) از دیگر کارهای اوست.

اختلاف‌های زیادی درباره ریشه داستان دریاچه قو وجود دارد. از دیرباز در هر دو فرهنگ غرب و شرق قو از نشانه‌های زیبایی و زنانگی بوده‌ است، بسیاری معتقدند این داستان در طول زمان و به تدریج تکامل یافته و سرانجام نمونه درخشانی از آن توسط چایکوفسکی عرضه شده‌ است.


 


محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

ایران

http://www.iran-newspaper.com/

1) قلب نیروگاه اتمی بوشهر از امروز به تپش می‌افتد.

آغاز عملیات سوخت‌گذاری در قلب رآکتور با حضور مقام‌های ایرانی و روسی.

سخن‌گوی سازمان انرژی اتمی: «در قالب این فرایند سوخت اصلی نیروگاه اتمی بوشهر امروز به استخر جنب قلب رآکتور منتقل می‌شود تا پس از گذشت حدود ۱۰ روز، ۱۶۳ مجتمع سوخت هسته‌ای که شامل ۸۲ تن سوخت اولیه می‌شود، وارد قلب رآکتور شود.» اواخر شهریور سوخت نیروگاه به‌طور کامل بارگذاری شده و در آبان ماه برق اتمی وارد شبکه سراسری خواهد شد.

۲) غرش موشک هوشمند «قیام یک» در آسمان.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام کرد: «موشک جدید «قیام یک» با موفقیت آزمایش شد.»

به گزارش خبرنگار سیاسی ایران، سردار سرتیپ «احمد وحیدی» در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران که در آستانه ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی ایراد شد، بیان داشت: این موشک با ویژگی‌های فنی و قدرت تاکتیکی جدید وارد میدان شده که بالک ندارد و جزو معدود موشک‌هایی است که از چنین توانمندی‌هایی برخوردار است.

جام جم

۱) جلوگیری از واردات کالاهای بی‌کیفیت.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100883607805

قایم مقام وزیر بازرگانی با بیان این‌که وزارت بازرگانی با جدیت مدیریت واردات را پی‌گیری می‌کند، اعلام کرد راه‌کارهای دستگاه‌ها برای جلوگیری از واردات کالاهای غیرکیفی و غیرضروری در جلسه آینده هیت وزیران بررسی می‌شود.

۲) ارتش مزدور در عراق مستقر می‌شود.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100883620520

آخرین واحدهای رزمی ارتش آمریکا خاک عراق را ترک کردند. حال دولت آمریکا تصمیم دارد تعداد نیروهای امنیتی خصوصی در عراق را به دو برابر افزایش دهد. وظیفه حفاظت از دیپلمات‌ها و امدادگران بر عهده این نیروها خواهد بود.

تهران امروز

۱) اوباما مسیحی است، باور کنید.

http://www.tehrooz.com/

34 درصد مردم ایالات متحده معتقد هستند که رییس‌جمهوری این کشور مسیحی است. این در حالی است که در مارس ۲۰۰۹ حدود ۴۸ درصد مردم معتقد بودند که اوباما مسیحی است. در نظرسنجی اخیر ۴۳ درصد نیز نسبت به مذهب اوباما ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند.

۲) کشورهای منطقه، فرصت سو‌استفاده به بیگانگان ندهند.

http://www.tehrooz.com/1389/5/30/TehranEmrooz/353/Page/3/

رییس‌جمهوری گفت: «کشورهای منطقه باید با دقت، حوصله و حکمت در کنار هم، روابط و مناسبات خود را هرچه بیش‌تر افزایش دهند تا فرصت هرگونه سواستفاده از بیگانگان سلب شود.» محمود احمدی‌نژاد در در دیدار با رییس شورای وزیران قطر با تاکید براین‌که جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی و استقلال کشورهای منطقه به‌خصوص در حوزه خلیج‌فارس دفاع می‌کند، خاطرنشان کرد: «اگر کسی بخواهد به کشورهای منطقه تعرض کند، ایران با تمام وجود در کنار کشورهای منطقه و برادران خود در حوزه خلیج‌فارس قرار خواهد گرفت.»

همشهری

۱) بازتاب گسترده فرمایش‌های رهبر معظم انقلاب در محافل داخلی.

http://www.hamshahrionline.ir/news-114322.aspx

جبهه‌بندی میان ملت ایران و جبهه استکبار که منجر به فشارهای بین‌المللی و به تعبیر رهبر معظم انقلاب مخالفت بنیانی نظام استکبار علیه ایران شده است از یک سو و اختلاف نظرهای اخیر داخلی بین سران قوا از سوی دیگر، بر طرح دوباره بحث جذب حداکثری و دفع حداقلی ضرورت بخشید.

۲) گرجستان از روسیه به سازمان ملل شکایت کرد.

http://www.hamshahrionline.ir/news-114306.aspx

گرجستان در شکایت نامه‌ای به سازمان ملل، روسیه را به عدم اجرای توافق‌نامه آتش‌بس متهم کرده است.

رسالت

۱) قادریم دشمن را در هر نقطه دل‌خواه هدف قرار دهیم.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=36620

سپاه پاسداران طی بیانیه‌ای ضمن تمسک به منویات و فرامین فرماندهی کل قوا تاکید کرد که آمادگی دارد هرگونه تهدید عملی و حماقت احتمالی دشمنان را با پاسخ قاطع و جدی پاسخ دهد.

۲) آمریکا نفرت مسلمانان جهان از خود را دامن نزند

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=36621

آیت اله مکارم شیرازی استاد حوزه علمیه قم گفت: این کشیش مسیحی که جامعه مسیحی را به آتش  زدن قرآن دعوت کرده است با این کار بر دشمنی مسلمانان جهان به خود دامن می‌زند.

آفرینش

۱) صدیقی: پاسخ ما به مذاکره با آمریکا خیر است.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=68457

امام جمعه موقت تهران با بیان این که سراغ کسانی که از نظام جدا شده‌اند برویم و ببینیم درد و مشکل آن‌ها کجاست، پیشنهاد داد، تا کارگروه هایی راه بیفتند و این مسایل را حل کنند.

۲) حمایت مسکو از هم‌کاری هسته‌ای با تهران.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=68447

وزیر امور خارجه روسیه با حمایت از هم‌کاری هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران ابراز عقیده کرد: «راه اندازی نیروگاه بوشهر هم‌چون لنگری است که ایران را در مسیر استفاده صلح آمیز از فناوری هسته‌ای نگاه می‌دارد.»

خراسان

۱) ایران اولین داروی گیاهی جهان را برای درمان روماتیسم تولید کرد.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=30&id=257192

محققان کشورمان برای اولین بار در جهان موفق شدند داروی ۱۰۰ درصد گیاهی درمان روماتیسم را تولید کنند. این دارو با آزمایش روی ۲۶۰ بیمار آثار موفقیت آمیز درمانی داشته است. این دارو با تایید وزارت بهداشت ظرف سه ماه آینده رونمایی می‌شود و می‌توان امیدوار بود که با ورود آن به بازار دارویی کشور، بیش از ۶ میلیون بیمار مبتلا به روماتیسم در کشور بتوانند برای درمان بیماری خود از آثار این دارو بهره‌مند شوند.

۲) وزارت خارجه تا پایان مرداد فهرست شرکت‌ها و کالاهای صهیونیستی را به مجلس ارایه می‌کند.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=30&id=257171

معاون پارلمانی رییس‌جمهوری با بیان این‌که قانون تحریم کالاهای صهیونیستی در مجلس تصویب شده است، گفت: «وزارت خارجه نخستین گزارش خود را درخصوص فهرست شرکت‌ها و کالاهای صهیونیستی آماده کرده است و به مجلس ارایه می‌کند.»

دنیای اقتصاد

۱) تدابیر ویژه برای مقابله با تحریم.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=220293

قانون محدودیت دولت در جلوگیری از واردات اصلاح می‌شود.

مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی از تدابیر ویژه دولت برای مقابله با تحریم‌‌ها خبر داده است و هم‌زمان خبرگزاری فارس هم با انتشار گزارشی نوشت که تغییر در سیاست‌های وارداتی از جمله اصلاح قانون محدودیت دولت در جلوگیری از واردات برای مقابله با تحریم‌ها در دستور کار دولت و مجلس قرار می‌گیرد.

۲) تفاهم‌نامه برای خدمات مسکن مهر.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=220272

دو وزارتخانه‌ای که مسوولیت مستقیم مسکن‌مهر و تامین خدمات زیربنایی به آن‌ها مربوط می‌شود، به‌تازگی تفاهم‌نامه‌ای با یک‌دیگر امضا کرده‌اند که به موجب آن قرار است مشکل آب، برق و فاضلاب واحدهای مسکونی در حال ساخت روی زمین‌های ۹۹ ساله برطرف شود.


 


خبر / رادیو کوچه

اسراییل و تشکیلات خودگردان فلسطینیان روز گذشته جمعه موافقت کرده‌اند که مذاکرات مستقیم صلح را دوم سپتامبر در واشنگتن آغاز کنند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه طی یک کنفرانس خبری در واشنگتن پایتخت ایالات متحده اعلام کرد که باراک اوباما از محمود عباس و بنیامین نتانیاهو دعوت کرده است که برای انجام مذاکرات رو در رو به واشنگتن سفر کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، جمعه ضمن اعلام موافقت با این درخواست، تاکید کرد که خواهان «گفت‌وگوهای جدی و فراگیر» است.

تشکیلات خودگران فلسطینیان، به رهبری محمود عباس، نیز حمایت خود را از مذاکره مستقیم اعلام کرده است.

خانم کلینتون گفت که باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، ملک عبداله پادشاه اردن و حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر، را نیز به واشنگتن دعوت کرده است.

این دو در روز دوم سپتامبر در وزارت امورخارجه آمریکا در حضور هیلاری کلینتون به‌طور رسمی گفت‌وگوها را آغاز خواهند کرد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته