هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۱۶, شنبه

جنبش راه سبز - خبرنامه

جنبش راه سبز - خبرنامه


شکرالله مسیح پور به قید وثیقه آزاد شد

Posted: 08 Oct 2011 11:10 AM PDT

جرس: شکرالله مسیح پور، پس از 225 روز بازداشت  در بازداشتگاه های 209 و 350، با قرار وثیقه آزاد شد .

به گزارش رسیده به جرس، دکتر شکرالله مسیح پور که به اتهام ارتباط با بیگانگان و گرایش به بهاییت از هفت ماه و نیم پیش در زندان اوین بازداشت بود، با سپردن وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شد.

 

 

گفتنی است دستگیری شکرالله مسیح پور،  دکترای مدیریت بازرگانی در اسفند 89 و با یورش شبانه بیش از 10 نفر از ماموران وزارت اطلاعات به منزل وی صورت گرفت؛ این بازداشت در حالی انجام شد که سیامک مسیح پور فرزند متهم نیز به عنوان زندانی عقیدتی، دوره محکومیت خودرادر بند 350 اوین می گذراند و پس از دستگیری پدرش مجددا مورد بازجویی قرار گرفت.

 

این زندانی 63 ساله حدود شش ماه در بند 209 اوین محبوس بود.

 

یک دیکتاتور دیگر می رود

Posted: 08 Oct 2011 11:10 AM PDT

علی عبدالله صالح: از قدرت کنار می روم
جرس: علی عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن گفته است که طی "روزهای آینده" از قدرت کناره‌گیری خواهد کرد. رهبر نظام اقتدارگرای یمن تاریخ دقیقی برای کناره‌گیری خود از قدرت ارائه نکرده، ولی  مدعی شده است: "من قدرت را رد می‌کنم و رد خواهم کرد."

 

به گزارش بی بی سی، حاکم خودکامه ی یمن تاکنون چند بار آمادگی خود را برای کناره‌گیری از قدرت اعلام کرده، اما هر بار در لحظه آخر از قبول استعفا سر باز زده است.

او ماه گذشته میلادی به طور غیرمنتظره‌ای از سفر درمانی خود به عربستان سعودی به یمن بازگشت.

 

کاخ ریاست جمهوری یمن در ماه ژوئن گذشته مورد حمله راکتی گروه‌های مسلح قرار گرفت که صالح به همراه چند تن از مقام‌های دولت یمن در جریان این حمله زخمی شدند.

رئیس جمهور یمن با موج اعتراض‌های مخالفان از یک سو و شورش نیروهای ناراضی ارتش از سوی دیگر مواجه است.

علی عبدالله صالح، تاکنون از امضای طرح پیشنهادی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که بر اساس آن به ازای تحویل قدرت به معاون خود از پی گیری قضایی مصون می‌ماند، سرباز زده است.

با وجود این معاون وزیر اطلاعات یمن به بی‌بی‌سی گفته است که  صالح دیگر تمایلی به ماندن بر مسند قدرت ندارد.

 

در سخنرانی جدید علی عبدالله صالح که از تلویریون دولتی یمن پخش شد، او تاریخ دقیقی برای کناره‌گیری خود از قدرت ارائه نکرد. او گفت: "من قدرت را رد می‌کنم و رد خواهم کرد و در روزهای آتی از قدرت کنار خواهم رفت."

 صالح همچنین گفت: "مردان شرافتمندی هستند، چه نظامی و چه غیر نظامی" که می‌توانند بر یمن حکومت کنند.

در این سخنرانی اشاره‌ای به طرح پیشنهادی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نشده است.

 

 صالح در نخستین گفت‌وگوی خود بعد از بازگشت به یمن در اواخر ماه سپتامبر گفت که اگر مخالفان او اجازه شرکت در انتخابات بعد از او را پیدا کنند، او از قدرت کنار نخواهد رفت.

از ابتدای سال جاری میلادی، مخالفان دولت یمن در منطقه ای در صنعا، پایتخت، که نام "میدان تغییر" را بر آن نهاده‌اند تجمع کرده‌اند و خواهان کناره‌گیری  صالح از قدرت هستند.
 

گزارش تصویری - دیدارجمعی از زندانیان آزاد شده اوین با خاتمی

Posted: 08 Oct 2011 10:12 AM PDT

 

 

 

بازداشت تعدادی از فعالان رسانه ای در شیراز

Posted: 08 Oct 2011 09:41 AM PDT

همرمان با دور جدید بازداشت روزنامه نگاران صورت گرفت

جرس: در ادامه موج جدید بازداشت فعالان رسانه ای و روزنامه نگاران، تعدادی از خبرنگاران و همکاران رسانه ای ایسنا در شیراز بازداشت شده اند.

 

به گزارش رسیده به جرس، فرزاد صدری، سعید نظری، علی نظام الملکی و هخامنش یونسی ازجمله خبرنگاران و همکاران ایسنا هستند که هفته گذشته توسط اداره اطلاعات شیراز دستگیر و به بازداشتگاه پلاک 100 شیراز منتقل شده اند.

 

تعداد بازداشت شدگان بیشتر از این گزارش شده؛ اما خانواده های این فعالان رسانه ای و کنشگران مدنی، به دلیل فشارهای امنیتی و تهدیدهای صورت گرفته علیه آنان و فرزندان بازداشت شده‌شان، مایل به اعلام این امر نیستند.

اسم برخی از بازداشت شدگان نیز پس از یک هفته سکوت خبری به دلیل همین فشارها و تهدیدها، مشخص و منتشر شده است.

 

پلاک 100 بازداشتگاه معروف اداره اطلاعات شیراز است که پس از انتخابات 88 همچون  بندهای 209  و 240 اوین ارجمله پرکارترین بازداشتگاه های نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بوده است.

 

بازداشت این فعالان رسانه ای در شیراز همزمان با دور جدیدی از فشار و بازداشت علیه فعالان مطبوعاتی و رسانه ای صورت می گیرد. محمد حیدری، مهدی افشارنیک، علی اکرمی و محسن حکیمی ازجمله روزنامه نگاران و فعالان حوطه رسانه هستند که سه روز پیش در تهران بازداشت شدند.

 

سرکوب خونین عزاداری کردهای معترض در سوریه

Posted: 08 Oct 2011 07:56 AM PDT

پنج مخالف دیگر بشار اسد کشته شدند

جـــرس: درحالیکه ده ها هزار نفر در شهر قامشلی در شمال شرقی سوریه در مراسم خاکسپاری مشعل تمو، فعال سیاسی کرد شرکت کرده بودند، نیروهای امنیتی این کشور به روی مردم آتش گشوده‌ و دست کم پنج عزادار را کشته و ده ها نفر را زخمی کرده اند.


خبرگزاری فرانسه اعلام کرده است این فعال سیاسی کرد که به تازگی از چند سال حبس آزاده شده، عضو شورای ملی بود که اخیرا توسط مخالفان دولت سوریه در ترکیه تشکیل شده و قصد داشتند شرایط تغییر و گذار به دموکراسی را فراهم نمایند.


سرویس جهانی بی بی سی گزارش داده است که شرکت کنندگان در مراسم خاکسپاری تمو، شعارهایی را علیه بشار اسد، رئیس جمهور سوریه سر داده و خواهان کناره گیری او شده بودند که ناگهان ماموران امنیتی و نظامیان حکومتی  به سمت مردم آتش گشوده و جمعیت را به خاک و خون کشیدند.


رسانه های دولتی سوریه مدعی شده اند تمو توسط "گروه های مسلح تروریستی" کشته شده، چون او مخالف دخالت خارجی در سوریه بود؛ اما بر اساس گزارش های بین المللی، کردها و فعالان سیاسی سوریه و حامیان آنها اعلام کرده اند که مرگ این فعال کرد، کار دولت سوریه بوده است.


رسانه ها گزارش داده اند که پسر  تمو و یک فعال سیاسی دیگر کرد در تیراندازی روز جمعه زخمی شده اند. تمو در نشست حزب کردی "آینده" شرکت کرده و از منتقدان جدی حکومت بشار اسد به شمار می رفت.


تلویزیون العربیه و شبکۀ الجزیره نیز گزارش داده اند که دقایقی پس از خبر ترور مشعل تمو شهرهای درعا، قامشلی، ریف دمشق، لاذقیه، حمص و مناطق کردنشین سوریه شاهد تظاهرات گسترده ای بود.

در شهرعامودا تظاهرکنندگان مجسمه حافظ اسد، پدر بشار اسد که در مرکز شهر نصب شده بود را پایین کشیده آن را شکستند.

بر اساس همین گزارش هزاران نفر در مقابل بیمارستان حسکه که جسد مشعل تمو به پآنجا منتقل شده، تجمع کرده و علیه حکومت بشار اسد شعار دادند.


همزمان، فرانسه، اتحادیه اروپا و آمریکا، طی بیانیه هایی جداگانه، کشته شدن مشعل تَمو را بشدت محکوم کردند و در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است که قتل مشعل تمو، یکی دیگر از موارد ترور فعالان سرشناس مخالف دولت سوریه بوده است و پذیرفتنی نیست. وزارت خارجه فرانسه نیز در بيانيه ای سرکوبی معترضان و قتل مشعل تمو را شوک آور خوانده است.

دولت آمریکا گفته است که کشته شدن این فعال کرد، نشانه می دهد که دولت بشار اسد، در حال سوق دادن سوریه در مسیر خطرناکی است.


کمیته هماهنگی انقلاب سوریه امروز اعلام کرد در تظاهرات روزجمعه (دیروز) دست کم ٢۳ تن در شهرهای مختلف به دست نیروهای دولتی کشته شدند.


تشکیل جلسه شورای مخالفان سوریه در مصر
بر اساس آخرین گزارش ها، شورای ملی سوریه، متشکل از مخالفان رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، امروز در قاهره به منظور انجام مذاکراتی جهت «جلب همبستگی مردم مصر» تشکیل جلسه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، به نقل از سخنگوی این شورا، شورا خود را "جایگزینی برای رژیم بشار اسد" می‌خواند و هدف خود را وحدت نیروهای مختلف مخالف دولت سوریه برای برکناری بشار اسد اعلام کرده است.


حملات خشونت بار به سفارت رژیم سوریه در وین

خبرگزاری فرانسه عصر شنبه هشتم اکتبر اعلام کرده است که در حمله شامگاه جمعۀ مخالفان رژیم بشار اسد به سفارت این کشور در وین، ۱۱ نفر دستگیر شدند.

بر اساس این گزارش، ده ها تن از جوانان مخالف و خشمگین سوری، با ورود به ساختمان سفارت سوریه در وین سعی در حمله به این سفارت‌خانه داشتند، در حالی که ده‌ها نفر در خارج از سفارت آنها را با شعار های خود تشویق می‌کردند.


تجمع دوباره دانشجویان پلی تکنیک در اعتراض به مرگ آمنه زنگنه

Posted: 08 Oct 2011 06:48 AM PDT

 جرس: در پی فراخوان فعالان دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برای تعطیلی کلاس های درس در روز شنبه، صبح امروز شمار زیادی از کلاس های درس در این دانشگاه تشکیل نشد و دانشجویان در صحن دانشگاه تجمع کردند.


به گزارش دانشجونیوز، امروز صبح، کلاس های دانشکده های پلیمر، مهندسی پزشکی، شیمی، کامپیوتر و عمران برگزار نشده و همچنین اکثر کلاس ها در دانشکده های معدن، ریاضی، مکانیک، برق، هوا و فضا نیز به تعطیلی کشانده شدند. لازم به ذکر است که کلاس های دروس عمومی و سرویس امروز صبح این دانشگاه نیز اکثرا برگزار نگردید.

دانشجویان معترض خواستار استعفای رهایی، ریاست انتصابی دانشگاه و محاکمه ی مسولین قتل آمنه زنگنه به ویژه دکتر آرزو، معاونت دانشجویی دانشگاه می باشند.
 

بر اساس این گزارش، هفته گذشته در حادثه ای دردناک، آمنه زنگنه، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده پلیمر دانشگاه پلی تکنیک تهران به دلیل بی کفایتی مسئولین دانشگاه در خوابگاه شهید مرادی بر اثر استنشاق گازهای سمی در حمام درگذشت. در همین راستا دانشجویان این دانشگاه در روزهای سه شنبه و چهارشنبه در صحن دانشگاه دست به تحصن زدند.

روز چهارشنبه مسئولین دانشگاه صنعتی امیرکبیر با صدور اطلاعیه ای از دانشجویان خواسته بودند که کلاس های درس را تعطیل نکرده و از برگزاری تجمع خودداری کنند.

خاتمی: انتخاباتی می خواهیم که همه در آن شرکت کنند

Posted: 08 Oct 2011 06:30 AM PDT

مجلس نیرومند جلوی دیکتاتوری و بی قانونی را می گیرد
جرس: کشور متعلق به همه است و انقلاب در انحصار یک گروه و جریان نیست. ما انتخابات درست و خوب می خواهیم که همه در آن شرکت کنند و فراهم آوردن زمینه حضور فراگیر مردم امنیت واقعی را تأمین می کند و حاصل آن هم مجلس نیرومند است که هم جلو بی قانونی و میل به دیکتاتوری را می گیرد و هم بهترین تضمین برای جلوگیری از فسادهای بزرگ و نیز برخورد جدی در صورت وقوع آن است.

 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سید محمد خاتمی ، رئیس جمهور اسبق در دیدار با جمعی از جوانان اصلاح طلب، با تاکید بر رای و نظر مردم گفت: اسلامی پسوند “جمهوری اسلامی” است که با جمهوری و جمهوریت سازگار باشد و اگر پدیده اسلامی ناسازگار با جمهوری مطرح و میدان دار می شود و رأی مردم بی ارزش و حداکثر زینتی به حساب می آید و … باید بدانیم که انحراف در انقلاب اسلامی مردم پدید آمده است و باید خواستار اصلاح آن بشویم.


وی تاکید کرد: کسی نباید حق مسلم مردم را برای رأی و انتخاب محدود کند و کشور متعلق به همه است و انقلاب در انحصار یک گروه و جریان نیست. ما انتخابات درست و خوب می خواهیم که همه در آن شرکت کنند و فراهم آوردن زمینه حضور فراگیر مردم امنیت واقعی را تأمین می کند و حاصل آن هم مجلس نیرومند است که هم جلوی بی قانونی و میل به دیکتاتوری را می گیرد و هم بهترین تضمین برای جلوگیری از فسادهای بزرگ و نیز برخورد جدی در صورت وقوع آن است.


سید محمد خاتمی در ادامه افزود: به نظرم هرکس که در چارچوب قانون اساسی رفتار می کند و عملاً ملتزم به آن است حق شرکت در انتخابات را دارد و حتی اگر نظراً نسبت به قانون اساسی و بعضی اصول آن ایراد داشته باشد، آنچه مهم است التزام عملی به قانون است. اگر انتخابات چنین باشد واقعا مردم سالاری تأمین شده است و مجلس مقتدر جلو بسیاری از انحراف ها و فسادها را خواهد گرفت.به نظرم هرکس که در چارچوب قانون اساسی رفتار می کند و عملاً ملتزم به آن است حق شرکت در انتخابات را دارد و حتی اگر نظراً نسبت به قانون اساسی و بعضی اصول آن ایراد داشته باشد، آنچه مهم است التزام عملی به قانون است. اگر انتخابات چنین باشد واقعا مردم سالاری تأمین شده است و مجلس مقتدر جلو بسیاری از انحراف ها و فسادها را خواهد گرفت.


جمعی از جوانان اصلاح طلب کرمان در دیدار با سید محمد خاتمی پرسشهای زیر را مطرح کردند:

1- گرچه درباره اصلاحات و اصلاح طلبی بحث هایی صورت گرفته و اصولی نیز پیشنهاد شده است ولی باز هم شاهد هستیم که کسانی ادعا می کنند که اصلاح طلبی و اصول آن مشخص نیست. آیا نباید در این زمینه بیشتر روشنگری و جامعه را آگاه کرد؟
2- یکی از شعارهای مطرح شده از سوی دولت اصلاحات توسعه همه جانبه و پایدار بود که بازهم نیاز به توضیح بیشتر دارد و پرسشی نیز هست که اگر هدفمند کردن یارانه ها در امر توسعه مهم است آیا در زمان اصلاحات نیز به این امر پرداخته شد؟
3- حاضران نظر خود را درباره انتخابات پیش رو و شرایط پیشنهاد شده نیز مطالبی را ابراز داشتند و افزودند که فارغ از انتخابات حضور در عرصه عمومی نیز از اهمیت برخوردار است و باید مورد توجه باشد.


پس از آن سید محمد خاتمی نیز مطالبی را به شرح زیر بیان داشت:


بسم الله الرحمن الرحیم

با اظهار خوشوقتی از حضور در جمع شما جوانان عزیز در خلال سخنان شما دو موضوع مطرح شد که به نحوی به هم مربوط اند و مناسب است که در این باب سخنی داشته باشیم و ضمن آن به بعض مطالب و پرسش های عزیزان نیز بپردازیم.
دو نکته ای که گفتید یکی درباره توسعه همه جانبه و پایدار بود که نه تنها از شعارهای اصلی دولت قبلی، بلکه محور برنامه های سوم و چهارم توسعه بود که در ضمن آن به مسأله یارانه ها نیز خواهم پرداخت.
نکته دوم در مورد اصلاحات و مبانی و تبیین آن بود.


در باب توسعه نکته بسیار مهم تعریف آن است که متأسفانه در این باب ابهام وجود دارد. گرچه به نظر من اصل مسأله روشن است، ولی جامعه ما نیازمند بحث های مبسوط و عالمانه در این باب بخصوص از سوی صاحب نظرانی است که هم جهان امروز و اندیشه ها و سرگذشت تاریخی ملت ها را می شناسند و در عین حال پای بند به مبانی دین و فرهنگ ملی خود هستند.
توسعه یک اصطلاح (و نیز یک فرایند) است که در غرب طرح و جاری شده است و نتایج ویژه ای داشته است و طبعاً مبتنی بر تئوری ها و مبانی فکری و روند اجتماعی جوامعی است که امروز توسعه یافته نامیده می شوند و باید بررسی شود که آیا آن شکل و روال توسعه تا چه حد برای جامعه ای چون جامعه ما که مبانی اعتقادی و هویت فرهنگی و شرایط اجتماعی و تاریخی خود را دارد ممکن یا مفید است؟ ولی اجمالاً تردیدی نیست که راه پیش روی ما چه بخواهیم و چه نخواهیم راه توسعه است، منتهی باید کوشید که این توسعه متناسب با هویت فرهنگی جامعه ما باشد.


و نیز تردیدی نیست که آنچه مطلوب است نه توسعه یک بعدی، بلکه توسعه همه جانبه و پایدار است. جامعه ما در مسیر پیشرفت و یافتن جایگاه مناسب خود در عرصه جهان امروز نیازمند رشد و توسعه علمی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است و این همه باید هم آهنگ و هم آغوش هم تحقق یابد، هرچند توسعه سیاسی در این میان از اهمیت ویژه ای برخودار است.
دولت ما دو برنامه نوشت و بخشی از برنامه دوم و تمامی برنامه سوم را اجرا کرد. یکی از کارهای ارزنده که از زمان جناب آقای مهندس میرحسین موسوی شروع شد و بعد در زمان جناب آقای هاشمی رفسنجانی به صورت گسترده و اساسی پیگیری شد اداره کشور طبق برنامه بود. برنامه های اول و دوم قبل از دولت ما تدوین و اجرا شد و طبیعی است که با بحث های فراوان تخصصی و علمی و نیز بهره گیری از تجربه پیشینیان برنامه سوم از آن دو برنامه قبلی کامل تر و برنامه چهارم خیلی کامل تر بود. گرچه هر فرآورده بشری طبعاً نقص ها و کمبودهای خود را دارد.


در هر دو برنامه سوم و چهارم، توسعه همه جانبه و پایدار مورد توجه بود و بخصوص در برنامه چهارم که برنامه دانایی محور نام گرفت.
در کنار آن سند چشم انداز تدوین و با طی مراحل خود تصویب شد تا نقشه راه باشد برای پیشرفت هایی که در این کشور ممکن و لازم است. ما برنامه سوم را با دستیابی به بالای 90 درصد اهداف آن اجرا کردیم و معتقیدم کشور آماده یک جهش بزرگ بود که به آسانی می توانست به اهداف چشم انداز برسد. حال باید پرسید که چرا برنامه چهارم که با منابع ارزی بسیار کمتر از آنچه در این سالها به دست آمده تنظیم شده بود و می توانست با گسترش دانایی، ایجاد ارتباط وثیق بین مراکز علمی و اجرایی و مدیریتی و نیز افزایش درآمد ملی و رشد اقتصادی بالای 8 درصد ما را به اهداف والای خود برساند اجرا نشد و چرا اگر این برنامه را قبول نداشتند یک برنامه قوی تر به جای آن نیاوردند؟
در همین جا درباره یارانه ها صحبت کنیم که الحق یارانه به صورتی که در کشور ما رایج بوده و هست از مشکلات بسیار مهم است و حتماً می بایست هدفمند شود و اصل کار هم مورد تأیید است و اگر سخنی هست درباره نحوه اجرای آن است که آیا رعایت همه جوانب شده و می شود یا نه؟


در دولت ما هم کاملاً مورد توجه بود. صرف نظر از اینکه بخصوص در برنامه چهارم توسعه به صورت علمی و البته واقع بینانه پیش بینی حل مشکل شده بود، به صورتی که تبعات ناگوار برای تولید و سرمایه گذاری و نیز معیشت مردم، بخصوص بخشهای کم درآمد و آسیب پذیر جامعه نداشته باشد. قبل از برنامه هم به طور ویژه در همان دولت اول اصلاحات طرح هدفمند کردن یارانه سوخت و انرژی تدوین و تصویب شد که متأسفانه مجلس پنجم آن را نپذیرفت، در طرح ساماندهی اقتصادی هم اصلاح ساختار اقتصادی از جمله یارانه ها را نیز مد نظر داشتیم و در کنار هر برنامه اصلاحی که ممکن بود فشاری روی بخش هایی از جامعه بیاورد یک برنامه جبرانی را در نظر گرفته بودیم و نیز بخصوص برای حل اساسی مشکل، تأسیس وزارت رفاه و تأمین اجتماعی را در دستور کار قرار دادیم و این وزارتخانه تأسیس شد که مهم ترین نقش را در تضمین زندگی مردم و تأمین عدالت در جامعه می تواند داشته باشد و امروز باید پرسید که وضع و حال تأمین اجتماعی بخصوص با درآمدهای هنگفتی که کشور از نفت داشته است چگونه است؟

اصلاحات و مبانی آن
اصلاحات امری است که در متن وجدان جامعه ما جایگاه ویژه خود را دارد و به نظرم راه درست تأمین مصالح کشور، ارزشهای اصیل انقلاب و پیشرفت همه جانبه براساس خواستهای ملت است، هرچند که به لحاظ بعضی مشکلات و نارواییهایی که پیش آمده لااقل در بخش هایی از جامعه این سؤال جدی پیش آمده است که آیا در وضعیت فعلی اصلاحات و اصلاح طلبی معنا دارد یا نه؟


همین سؤالی که در مورد انتخابات و شرکت یا عدم شرکت در آن کردید و اینکه بالاخره در این موقعیت و فضا چه می خواهیم بکنیم و چه پیش خواهد آمد نوعی نگرانی را نشان می دهد و حتی می توان گفت که بخشی از جامعه بخصوص نخبگان و جوانان ما به سوی گونه ای نومیدی و سرخوردگی گراییده اند و نتیجه این سرخوردگی با کمال تأسف زمینه میدان داری و معنادار شدن حضور و اظهار نظر کسانی را فراهم آورده است که می پندارند راه حل مشکل از میان برخاستن نظام و جمهوری اسلامی است، امری که مورد قبول دلسوزان انقلاب و کشور نیست.


به هر حال وقتی می گوییم اصلاح طلبی یعنی این کشور سرگذشتی داشته و در آن انقلاب بزرگی رخ داده است و دویست سال است که در این جامعه التهاب هایی وجود دارد و در طی این مدت یک خواست عمومی شکل گرفته که به حرکت و جنبش و تحول هم منجر شده است، نظیر مشروطیت، نهضت ملی و بالاخره از همه مهم تر انقلاب اسلامی.
و نیز هر حرکت و جنبشی اگر برآمده از خواست و اراده مردم نباشد یا به تحول اساسی منجر نمی شود یا اگر شد زمینه انحراف آن وجود دارد و پایدار هم نخواهد بود.

من مفصلاً در باب اصلاحات و مبانی و تبار و جهت آن صحبت کرده ام. علاوه بر جزوه ای که در واقع متضمن اصول موضوعه اصلاحات از نظر ما است چهار سخنرانی نیز در توضیح و تبیین اصلاحات کرده ام که توصیه می کنم بگیرید و مطالعه و درباره آن تبادل نظر کنید و در همین جا بگویم اصلاحات گرچه چارچوب و جهت مشخص و روشن دارد، ولی امری انعطاف پذیر است و به تناسب شرایط و زمان و مکان خود قابل اصلاح و تکمیل است.پ
آنچه بنده آن را باور دارم و کاملاً هم قابل اثبات است اینکه در این دو قرن در خلال حرکت ها و تحولات، خواستی در جامعه ما متبلور شده و تداوم یافته است که می توانیم آن را خواست تاریخی ملت ایران بدانیم و هر حرکت و جنبش و نهضتی اگر مبتنی بر این خواست نباشد یا به نتیجه مطلوب نمی رسد یا خیلی زود منحرف می شود یا از بین می رود.
سه مشکل اساسی که در تاریخ ما وجود داشته است و کم و بیش همه مردم ما متوجه آن بوده اند بعضی با تحلیل و خود آگاهانه، مثل متفکران و اهل نظر و بعضی بدون تحلیل ولی با فطرت خود آن را درک کرده اند عبارت بوده است از استبداد و وابستگی و عقب ماندگی.


در سطح ملی اجماع ناگفته ای پدید آمده است مبنی بر نفی وابستگی و استبداد و عقب ماندگی.
در جهت ایجابی و مثبت آن نیز تقاضای آزادی و ریشه آن حاکمیت بر سرنوشت و نیز استقلال خواهی و پیشرفت طلبی نیز شکل گرفته و در تاریخ ما متبلور شده است.
اگر جنبش ها و نهضت ها مبتنی بر این خواست باشند موفق اند و اگر نه عرض خود می برند و زحمت ملت می دارند.
اگر این خواست تاریخی یعنی آزادی خواهی، استقلال طلبی و پیشرفت جویی هم سو و هم آهنگ با هویت تاریخی شد یعنی آنچه ریشه فرهنگ و هویت ملی یعنی دینی که اکثریت جامعه به آن پای بند و بقیه نیز به آن احترام می گذارند باشد، حادثه شگفت انگیزی مانند انقلاب اسلامی رخ می دهد.


و مگر نه اینکه انقلاب اسلامی از موضع دین خواست تاریخی مردم را بیان و تأیید کرد و جامعه را به سوی تحقق آنها فراخواند؟
خیلی جالب است که امام از میان همه شکل های سنتی و غیرسنتی حکومت، "جمهوری اسلامی" را پیشنهاد کرد. و جمهوری اسلامی یعنی اینکه مردم ارباب اند و حکومت ناشی از اراده مردم و پاسخگو در برابر آن است و آزادی اندیشه و بیان و انتقاد از حاکمان و حتی اعتراض نه تنها حق بلکه یک وظیفه است.
و اسلامی یعنی در این نظام مردمی ارزشهای الهی نیز جایگاه مهم و محوری دارد. متأسفانه بعضی ارزش های الهی را در ظواهر صرف خلاصه می کنند و از محتوا غافل می مانند و در نتیجه روح دین در عرصه اجتماعی یعنی عدالت، اخلاق و احترام به کرامت انسان از جمله محتواهایی است که دین آن را می خواهد و به آن می خواند.
طبعاً اسلامی پسوند "جمهوری اسلامی" است که با جمهوری و جمهوریت سازگار باشد و اگر پدیده اسلامی ناسازگار با جمهوری مطرح و میدان دار می شود و رأی مردم بی ارزش و حداکثر زینتی به حساب می آید و ... باید بدانیم که انحراف در انقلاب اسلامی مردم پدید آمده است و باید خواستار اصلاح آن بشویم.


از سوی دیگر ما در این جامعه و تاریخ به سر می بریم و نمی توانیم جایگاه دین و دینداران را نادیده بیانگاریم، حتی اگر معتقد به مردم سالاری هستیم که هستیم باید بدانیم که از طریق دین است که می توان مردم سالاری را در جامعه مستقر کرد. البته در صورتی که دین را به گونه ای تفسیر و تحریف نکنیم که با مردم سالاری ناسازگار باشد. شاهد آن نیز اینکه حرکت هایی که با دین و فرهنگ و هویت تاریخی مردم بیگانه بودند ولو خواستار آزادی و استقلال هم بودند یا از بین رفتند یا متأسفانه با بریدن از مردم در خدمت دشمن مردم در آمدند.


اصلاحات، نظام جمهوری اسلامی را حاصل انقلابی بزرگ می داند و به آن وفادار است. البته این نظام هم با حفظ هویت نیاز به نو شدن و اصلاح دائم دارد و نیز باید همواره هوشیار بود که انحرافی پیش نیاید یا اگر آمد آن را اصلاح کرد.
طبعاً اصلاحات اگر باشد همواره باید با استبداد زدگی، عقب افتادگی و وابستگی به بیگانه مبارزه کند و اگر روی کار بیاید باید برای عملیاتی شدن خواستهای اصیل ملت و ارزشهای اصیل انقلابی برنامه ریزی کند.
قبلا عرض کردم که اداره جامعه براساس برنامه امر مبارکی بود که پیش از دولت اصلاحات مورد توجه قرار گرفت و در دولت اصلاحات تکمیل شد.
در اینجا نکته ای را عرض کنم. برنامه داشتن و با برنامه عمل کردن جز با وجود یک سازمان علمی، تخصصی، عملیاتی شایسته یعنی سازمان برنامه یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی ممکن نیست.


متأسفانه سازمان مدیریت و برنامه ریزی را حذف کردند، در حالی که این سازمان قلب حکومت است و نبض مدیریت جامعه را در دست دارد و ایجاد کننده فکر مدیریت درست و اجرا کننده آن است و ناظر بی طرف بر اجرای درست و هماهنگ برنامه ها و سیاست ها. حالا ممکن است این سازمان عیب هایی هم داشته باشد که باید آن را اصلاح و رفع کرد و الا جامعه و مدیریت آن دچار آشفتگی و انحراف می شود.
این سازمان ایجاد کننده تعادل در مدیریت و نیز اعمال نظارت است. و همین جا نیز بگویم که یکی از عوامل مهم پیدایش فساد در جامعه، بخصوص فسادی که ناشی از اشتباه یا کارکرد نادرست مدیریت کلان است عدم نظارت درست و کم التفاتی به نهادهای نظارتی در جامعه است. اگر نظارت درست نبود و هرکس بخصوص کسانی که قدرت دارند هر کاری که خواستند کردند (ولو با حسن نیت) و ضوابط و مقررات به سادگی دور زده شد شاهد فسادهای بزرگی خواهیم بود که نمونه آن را این روزها شاهدیم.
همچنین نباید نقش ممتاز مجلس را در جلوگیری از فساد و نیز بی قانونی هایی که منشاء بسیاری از فسادها است از یاد برد.
بنده معتقدم همین مجلس با همه احترامی که برای همه نمایندگان قائلیم اگر جایگاه خود را داشت و می توانست محکم عمل کند و نمایندگان شجاع در اکثریت بودند این فساد نگران کننده به اینجاها نمی رسید. مجلس حق دارد در همه امور دخالت و نظارت کند و این مسأله مهمی است. جایگاه مجلس در یک نظام مردم سالار به دلایل مختلف بالاترین جایگاه است.


مجلس تبلور افکار عمومی و منتشر شدن نمایندگی مردم در 290 نفر یا بیشتر است. مجلس واقعی بیش از دیگران از افکار و اراده عمومی نمایندگی می کند و تنها مرجع قانونگزاری است و حق تحقیق و تفحص در همه جا و همه امور را دارد.
پیش تر بعضی ها اشکال می کردند که مجلس حق تحقیق و تفحص در نهادهای تحت اشراف و نظارت رهبری را ندارد که ایشان اظهار داشتند که مجلس این حق را دارد.
اینکه ما بر انتخابات و سلامت و آزادی آن و نیز فراهم آوردن زمینه حضور همگان و همه سلیقه ها و گرایش ها و بخش های جامعه تأکید می کنیم به خاطر این است که اولاً این حق مردم است و کسی نباید آن را محدود کند. ثانیاً مجلس جایگاه بسیار مهمی دارد و باید بتواند از همه جامعه نمایندگی کند، نه یک گروه و جریان خاص.
بنده مطالبی و شرایطی را عرض کردم که به نظرم آنها حداقل شرایط یک انتخابات مطلوب است. طبعا اگر باشد همه می توانند و باید در انتخابات شرکت داشته باشند و امیدوارم چنین باشد.


کسی نباید حق مسلم مردم را برای رأی و انتخاب محدود کند و کشور متعلق به همه است و انقلاب در انحصار یک گروه و جریان نیست. ما انتخابات درست و خوب می خواهیم که همه در آن شرکت کنند و فراهم آوردن زمینه حضور فراگیر مردم امنیت واقعی را تأمین می کند و حاصل آن هم مجلس نیرومند است که هم جلو بی قانونی و میل به دیکتاتوری را می گیرد و هم بهترین تضمین برای جلوگیری از فسادهای بزرگ و نیز برخورد جدی در صورت وقوع آن است.
صحبت بر سر این نیست که من یا شما بیاییم به مجلس، صحبت از این است که شرایط حضور همه جریانها و گروهها فراهم شود و تعیین کننده رأی واقعی مردم باشد.
به نظرم هرکس که در چارچوب قانون اساسی رفتار می کند و عملاً ملتزم به آن است حق شرکت در انتخابات را دارد و حتی اگر نظراً نسبت به قانون اساسی و بعضی اصول آن ایراد داشته باشد، آنچه مهم است التزام عملی به قانون است. اگر انتخابات چنین باشد واقعا مردم سالاری تأمین شده است و مجلس مقتدر جلو بسیاری از انحراف ها و فسادها را خواهد گرفت.
این است که همواره ما به عنوان یک وظیفه انقلابی، دینی و ملی و در جهت دفاع از حق و حرمت مردم باید از انتخابات آزاد و سالم و مطلوب دم بزنیم و آن را مطالبه کنیم.

 

صعود مجدد دلار و طلا در بازار کشور

Posted: 08 Oct 2011 04:53 AM PDT

بر خلاف وعده های رئیس کل بانک مرکزی

جـــرس: در حالیکه رئیس کل بانک مرکزی برای چندمین بار طی ماههای اخیر، وعدۀ کاهش نرخ دلار و طلا در بازار کشور را داده بود، آخرین گزارش ها حاکی از سیر صعودی قیمت ارز و طلا در کشور و ورود دلار به مرز 1247 تومان و هر گرم طلای 18 عیار به 50 هزار تومان در ظهر شنبه شانزدهم مهر ماه بود.


محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی، شامگاه پنجشنبه در حاشیه جلسه استانی هیئت دولت در همدان، ادعا کرد که طبق برنامه‌ریزی ها، "نرخ دلار در کشور حدود 70 تومان باید کاهش داشته باشد."


به گزارش ایسنا، با وجود وعده رییس بانك مركزی نسبت به كاهش نرخ طلا و ارز تا پایان هفته گذشته، طلا و ارز كاهش قیمت را تا پایان هفته تاب نیاورده و در اواخر هفته سیر صعودی را طی كردند و امروز نیز قیمت دلار به هزار و 247 تومان و قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز به 50 هزار تومان رسید.


در حالی كه امروز در بازارهای جهانی قیمت طلا كاهش یافت اما سكه طرح قدیم در بازار آزاد 595 هزار تومان، سكه طرح جدید 570 هزار تومان، نیم سكه 269 هزار تومان، ربع سكه 145 هزار تومان و سكه یك گرمی 74 هزار تومان به فروش رفت.


بر این اساس هر مثقال طلای 17 عیار 214 هزار و 500 تومان، هر مثقال طلای 18 عیار 227 هزار و 200 تومان و هر گرم طلای 18 عیار 50 هزار تومان است.


همچنین هر دلار هزار و 247 تومان، هر یورو هزار و 675 تومان و هر پوند هزار و 970 تومان عرضه می‌شود. هر اونس طلا نیز هزار و 639 دلار و 50 سنت، هر اونس پلاتین هزار و 500 دلار و هر اونس نقره 31 دلار و 20 سنت است.


محاصره نیروهای حامی معمر قذافی در مرکز شهر سرت

Posted: 08 Oct 2011 04:39 AM PDT

لیبی در آستانۀ پایان مقاومت دیکتاتور
جـــرس: با گذشت حدود دو ماه از تصرف پایتخت و بخش عمدۀ لیبی توسط انقلابیون آن کشور و در حالیکه نیروهای وفادار به معمر قذافی در شهر «سرت»، زادگاه وی، آخرین سنگرهای مقاومت در برابر قوای انقلاب را حفظ کرده بودند، نیروهای دولت انتقالی، با پیشروی به مرکز آن شهر، به سالن کنفرانس رسیده و در چند قدمی سقوط کامل نیروهای حکومتِ پیشین قرار دارند.


خبرگزاری آلمان، شامگاه جمعه از ‌پیشروی مخالفان معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی، تا مناطق مرکزی شهر سرت خبر داده و نوشته بود: هواداران قذافی در مرکز کنفرانس شهر و منطقه اطراف آن به مقاومت ادامه می‌دهند و نیروهای وابسته به شورای انتقالی ملی لیبی در حال پیشروی به مرکز شهر سرت، زادگاه معمر قذافی هستند.


سرویس خبری بی بی سی نیز، ظهر شنبه طی گزارشی اعلام کرد که نیروهای دولت انتقالی به مرکز کنفرانس شهر رسیدند و ستون هایی از دود در آسمان دیده می شود. این نقطه اکنون به کانون درگیری ها تبدیل شده است و صدای آتش مداوم خمپاره و مسلسل به گوش می رسد.


به گفته پزشکان، در این درگیری ها دست کم ۱۲ نفر کشته و بیش از ۱۹۰ نفر مجروح شده اند.

 
همچنین، نیروهای دولت انقلابی، افراد وفادار به قذافی را در منطقه ای به وسعت دو یا سه کیلومتر مربع محاصره کرده اند.


گفتنی است نیروهای شورای انتقالی مخالف قذافی، در تهاجم روز جمعه خود، با استفاده از تانک و موشک انداز به سوی مرکز سرت پیشروی کردند.


بر اساس این گزارش، نیروهای وفادار به قذافی مقاومت سرسختانه ای دارند و یکی از فرماندهان شورای انتقالی گفته است هدف امروز نیروهای تحت فرمان او، تصرف دانشگاه سرت است.


سرت، زادگاه سرهنگ قذافی، از معدود نقاط باقی مانده در لیبی است که هواداران او در آن به مقابله با نیروهای مسلح دولت انتقالی می پردازند. نیروهای دولت انتقالی لیبی می گویند این، تهاجم نهایی آنها به شهر است.


نبرد شهر سرت حدود دو ماه پس از آن رخ می دهد که شورشیان سابق لیبی عملا کنترل تمام بخش های این کشور را در دست گرفتند و معمر قذافی، رهبر سابق لیبی را سرنگون کردند.


تحلیلگران بر این باورند كه كنترل سرت توسط نیروهای دولت جدید لیبی اهمیت سمبیلك زیادی دارد زیرا این امر به معنای كنترل بزرگترین مركز مقاومت گردان‌های قذافی بوده و به دولت موقت این امكان را می دهد كه فرایند انتخابات دموكراتیك را آغاز كند.


خبرگزاری آلمان شامگاه پنجشنبه ششم اکتبر اعلام کرده بود که معمر قذافی دیکتاتور لیبی از مخفی گاه خود با ارسال یک پیام ویویوئی، این بار مردم لیبی را به "نافرمانی مدنی" در برابر رهبری جدید این کشور فراخوانده است.


بر اساس این گزارش، پیام ویدئوئی قذافی از شبکه تلویزیونی الرای سوریه پخش شد، که تنها شبکه تلویزیونی است که همچنان پیام‌های قذافی و فرزند ارشد وی سیف الاسلام را پخش می‌کند.


با دستبند و زنجیر به بیمارستان نمی روم

Posted: 08 Oct 2011 05:39 AM PDT

مهدی محمودیان
جرس: ، به دستور دادستان بايد به پاهايم پابند زده شود و هر يك از دستانم را نيز به يك سرباز دستبند بزنند و به قول زندانبان تحت تدابير شديد امنيتي از زندان خارج شوم كه البته هرگز به اين رفتار غيرقانوني و غير انساني تن نخواهم داد.


مهدی محمودیان در نامه ای به دادستان تهران با اشاره به مظالمی که طی این دوسال بر وی رفته، از شدت بیماری اش نوشته و افزوده است: گويا در جمهوري اسلامي ديگر گوشي براي تظلم‌خواهي ملت ايران نيست.


به گزارش جرس، مهدی محمودیان که بخشی از ریه اش را در اثر عدم رسیدگی پزشکی درزندان از دست داده است، پس از ماهها نامه نگاری برای درمان، امروز به این دلیل که رییس بیمارستان می خواست بر دست و پای او زنجیر ببندد ازرفتن به بیمارستان خودداری کرد.


گفتني ا‌‌ست محموديان به دليل نگارش نامه به رهبري و توضيح شرايط وحشتناك زندان‌هاي ايران، تحت فشار قرار دارد و مرداني رييس جديد زندان رجايي‌شهر در توضيح دليل زدن پابند و دستبند به او براي اعزام به بيمارستان گفته است كه بايد اينگونه به بيمارستان بروي تا متوجه شرايط وخيم زندان شوي. 


پس از این اتفاق مهدی محمودیان در نامه ای به دادستان تهران به شرح وضعیت خود پرداخت و از بی عدالتی موجود انتقاد کرد.


متن کامل این نامه که در اختیار جرس قرار گرفت به شرح زیر است:



دادستان تهران

جناب آقاي جعفري دولت‌آبادي

همانطور كه پيش از اين شخصا به صورت حضوري و بارها به صورت كتبي به جنابعالي و معاونان و دستيارانتان گفته‌ و نوشته‌ام، بر اثر شكنجه‌هاي غير انساني دربند 209 وزارت اطلاعات، دچار عفونت ريه شده و بعد از انتقال به بند 350 اوين چندين بار دچار حملات تنفسي شده‌ام به‌گونه‌اي كه مسئولين بهداري زندان اوين درخواست اورژانسي اعزام به بيمارستان را به دفتر شما ارسال نموده‌اند و شما بعد از 7 ماه در مهرماه سال 89 اجازه اعزام به بيمارستان را صادر فرموديد كه ديگر نوشداروي بعد از مرگ سهراب بود. به گواهي پزشكي قانوني كه نزد شما است، قسمت‌هايي از حجم ريه‌ام را به خاطر عدم رسيدگي به موقع از دست داده‌ و بايد تا آخر عمر از اسپري براي تنفس استفاده كنم.


جناب آقاي دادستان

در بهمن سال 89 ده‌ها مرتبه و در مدت‌هاي طولاني دچار حملات عصبي و دچار بي‌هوشي و تشنج شده‌ام. تا كنون سه نفر از متخصصين بهداري زندان درخواست كردند تا براي "سي‌تي‌اسكن" مغز و انجام آزمايشات قلبي به بيمارستان خارج از زندان اعزام شوم كه اينبار نيز مدت 7 ماه به طول كشيد تا مجوز اعزام به بيمارستان را صادر كنيد. جالب اينجاست طي اين مدت نزديك به 5 مرتبه پزشك قانوني كرج به دستور شما بنده را مورد معاينه قرار دادند و هربار بر انجام فوري "سي‌تي‌اسكن" تاكيد كردند اما شما بعد از گذشت 7 ماه مجوز درمان در خارج از زندان را صادر كرديد.


آقاي دولت‌ابادي

افسوس كه امروز نيز پس از گذشت اين همه مدت به گفته مسئولين زندان، به دستور شما بايد به پاهايم پابند زده شود و هر يك از دستانم را نيز به يك سرباز دستبند بزنند و به قول زندانبان تحت تدابير شديد امنيتي از زندان خارج شوم كه البته هرگز به اين رفتار غيرقانوني و غير انساني تن نخواهم داد.


 آقاي دادستان

همه اينها درحالي‌ست كه بيش از دو سال از محكوميت خود را گذرانده‌ام و حتي يك دقيقه هم به مرخصي نرفته‌ام و در بيش از 20 ماه از اين مدت حتي از حق تماس تلفني نيز محروم بوده‌ام و به طور كاملا غيرقانوني و بدون هيچ حكم قضايي بيش از 18  ماه است كه به زندان رجايي‌شهر تبعيد شده‌ام.


آقاي دادستان

گفتن از ظلم و ستمي كه بر من و تمام دوستان در بندم رفته ديگر تكراري شده است و گويا در جمهوري اسلامي ديگر گوشي براي تظلم‌خواهي ملت ايران نيست كه اگر با ورودم به زندان اين ظلم‌ها را نمي‌ديدم، اگر اين فشارها و شكنجه‌ها را نمي‌كشيدم و لمس نمي كردم به راهي كه آمده‌ام شك مي كردم. جناب آقاي دادستان در انتها از خداوند مي‌خواهم همه ما را در حفظ امانت‌هاي مادي و معنوي كه مردم در دستانمان قرار داده‌اند ياري فرمايد و عقيده‌مان را از حب مقام و ثروت نجات دهد.


مهدي محموديان

زندان رجايي‌شهر



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته