هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۱۸, دوشنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 10/10/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



در جريان درگيری مسيحيان و نيروهای پليس مصر، حداقل ۲۳ نفر کشته و ۱۵۰ نفر زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری رويترز، درگيری هنگامی روی داد که پليس با صدها تن از مسيحيان در قاهره برخورد کرد. مسيحيان که با خود صليب و تصاويری از عیسی مسيح، پيامبر مسيحيان، حمل می کردند، تلاش کردند که در مقابل ساختمان تلويزيون مصر تجمع کنند. بر اساس اين گزارش، مسيحيان که به حمله اسلام گرايان افراطی به يک کليسا در استان اسوان مصر اعتراض داشتند، اقدام به پرتاب سنگ و  کوکتل مولوتف و آتش زدن خودروهای نيروهای پليس کردند. درگيری ميان مسيحيان و مسلمانان مصری از ماه فوريه سال جاری تاکنون افزايش يافته است. مسيحيان ۱۰ درصد از جمعيت ۸۰ ميليون نفری مصر را تشکيل می دهند.
 


انجمن مستندسازان سينمای ايران عصر يکشنبه در وبسایت خود اعلام کرد که ناصر صفاريان و محسن شهر نازدار آزاد شده اند. آقايان صفاريان و شهر نازدار روز ۲۷ شهريور سال جاری همراه با مجتبی ميرطهماسب، هادی آفريده و کتايون شهابی در تهران بازداشت شده بودند. بازداشت اين سينماگران و مستندسازان، پس از پخش يک فيلم مستند با عنوان «خط و نشان»  درباره زندگی سياسی رهبر جمهوری اسلامی از شبکه تلويزيونی بی‌بی سی فارسی، صورت گرفت. اين افراد متهم شده بودند که برای اين شبکه تلويزيونی کار می کرده اند؛ اتهامی که از سوی بی بی سی فارسی تکذيب شد. تاکنون خبر آزادی ناصر صفاريان و محسن شهر نازدار از سوی منابع رسمی تاييد نشده است.
 


يک مقام نيروی انتظامی روز يکشنبه اعلام کرد که کلاهبردار۳۵۵ ميليارد ريالی در اصفهان دستگير شده است. به گزارش واحد مرکزی خبر، رئيس پليس فتا (فضای توليد وتبادل اطلاعات) در نيروی انتظامی استان اصفهان گفت: يکی از مديران شرکت های راه سازی از يک فرد ناشناس، ای ميلی دريافت کرده بود که خود را سرمايه دار خارجی با ۷۳۶ ميليون دلار سرمايه برای مشارکت درراهسازی معرفی کرده بود. بر اساس اين گزارش، اين مدير شرکت راه سازی به حساب اين کلاهبردار ۳۲ ساله، پنج ميليارد ريال وجه نقد واريز، و۳۵۰ ميليارد ريال چک بانکی در وجه وی صادر کرده بود. رئيس پليس فتا فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت که پس از طرح شکايت، اين کلاهبردار اينترنتی در يکی از محله های اصفهان دستگير شد.
 


حسين ساجدی‌نيا، رئيس پليس تهران، روز يکشنبه اعلام کرد که طرح جمع‌آوری ماهواره‌ ها ادامه دارد و تعطيل شدنی نيست. اين مقام نيروی انتظامی گفت که پليس بر اساس قانون، اقدام به جمع آوری ديش‌ها از پشت‌بام‌ها می کند. حسين ساجدی‌نيا با انتقاد از کم کاری دستگاه های فرهنگی، مانند راديو و تلويزيون دولتی ايران، گفت که اين دستگاه ها بايد به گونه ای برنامه ريزی کنند تا مردم کمتر به سمت ماهواره بروند.
 


سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد که در پنج ماه نخست سال جاری حدود ۶۴۰ نفر به دليل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده اند. به گزارش خبرگزاری ايلنا، بر اساس اين آمار، روزانه بيش از چهار نفر در نتيجه حوادث ناشی از کار، جان خود را از دست می‌دهند. سقوط از بلندی، برخورد جسم سخت، برق گرفتگی، سوختگی و چاه گرفتگی از دلايل مرگ ناشی از حوادث ضمن کار به شمار می آيند.  
 


حسن صادقی، معاون دبير کل خانه کارگر، روز يکشنبه پيش نويس دولت برای تغيير قانون کار را به منزله حمايت از سرمايه داران و دولتمردان دانست. به گزارش خبرگزاری ايلنا، وی با يک طرفه خواندن تغييرات مورد نظر دولت در قانون کار گفت: پيش نويس قانون کار ضمن سلب حقوق انسانی کارگران، رابطه بين کارگر و کارفرما را قطع می کند. بسياری از تشکل های کارگری در هفته های اخير از پيش نويس قانون کار توسط دولت انتقاد کرده اند. معاون دبير کل خانه کارگر همچنين خواستار به رسميت شناخته شدن حق اعتصاب برای  کارگران ايران، بر اساس کنوانسيون های ۸۷ و ۹۸ سازمان بين المللی کار شد. در حال حاضر، حق اعتصاب در ايران برخلاف بسياری از کشورهای جهان وجود ندارد.
 


برپایه گزارش‌های منتشر شده، ایران از خروج نادر داوودی، که قصد داشت در جشنواره بیروت شرکت کند، جلوگیری کرده است. رایزنی فرهنگی ایران گفته است با تلاش سفارت جلوی پخش دو فیلم ایرانی در جشنواره بیروت گرفته شد.برپایه گزارش‌های منتشر شده، ایران از خروج نادر داوودی، که قصد داشت در جشنواره بیروت شرکت کند، جلوگیری کرده است.  به گزارش روزنامه دیلی استار، ایران، نادر داوودی را که  قصد داشت در جشنواره فیلم بیروت شرکت کند ممنوع الخروج کرده و اجازه نداده وی در این جشنواره که از روز دوشنبه آغاز می شود حضور یابد. داوودی، سازنده فیلم «سرخ،‌ سفید و سبز»  قرار بود مستند خود را که در سال ۲۰۱۰ در پی خشونت‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ ساخته بود در این جشنواره به نمایش بگذارد.  کولت نوفال رییس این جشنواره که امسال یازدهمین سال خود را آغاز می کند و قرار است از روز ۵ تا ۱۳ اکتبر ادامه داشته باشد، ضمن اعلام این خبر گفت: «مسوولان سانسور لبنان روز جمعه بعد از ظهر به ما گفتند فیلم نادر داودی را از برنامه های  خود حذف کنیم. در همین حال به ما خبر رسید که به او اجازه سفر داده نشده است.» نوفال همچنین افزود که فیلمساز  ایرانی ابراهیم سعیدی سازنده فیلم «ماندو» نیز به دلیل مسایلی که مانع سفر او شده است نخواهد توانست در جشنواره حضور یابد. وی جزییات بیشتری ارائه نداد. چهار ماه پیش نیز فیلم «روزهای سبز» حنا مخملباف پس از هشدار مقام‌های امنیتی لبنان از برنامه جشنواره حذف شد. فیلم حنا مخملباف نیز به خشونت‌ها، مسایل و پیامدهای پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست  جمهوری در ایران می پردازد. در همین زمینه محمد حسین رئیس‌زاده، رایزن فرهنگی ایران در لبنان، نیز به خبرگزاری فارس گفت: «بر اساس مذاکرات صورت گرفته با مقامات لبنانی فیلم‌های موهن ضدایرانی که یکی از آنان درباره فتنه ۸۸ است، پخش نخواهد شد.»  رایزن فرهنگی ایران گفت: «سفارت ایران با مسئولان مربوطه مذاکره کرده است و بر اساس روابط دو کشور و به علت اینکه این دو فیلم به سران ایران توهین کرده است و بر اساس قانون لبنان جلوی پخش آنها گرفته می‌شود.» وی افزود: «بر اساس قانون لبنان پخش فیلم‌هایی که به سران لبنان و کشورهای دیگر اسائه ادب کنند، ممنوع می‌شود و در همین راستا یک فیلم آمریکایی نیز در دو سه روز گذشته ممنوع شد.» وی با اشاره به چهار فیلم «سرخ و سفید و سبز»، «زندگی سگی»، «تهران را دوست دارم» و «قصه مطب زنانه» گفت: «از نظر ما این چهار فیلم خوب نیست اما فقط از پخش دو فیلم "سرخ و سفید و سبز" و "زندگی سگی" جلوگیری به عمل خواهد آمد چراکه دلیلی برای موهن بودن دو فیلم دیگر نداریم.»
 


سوريه روز يکشنبه ضمن غير قانونی خواندن شورای ملی که توسط مخالفان بشار اسد تشکيل شده است، به کشورهای جهان در مورد به رسميت شناختن آن هشدار داد. به گزارش خبرگزاری رويترز، تشکيل شورای ملی از سوی مخالفان بشار اسد با استقبال کشورهای غربی، از جمله آمريکا و فرانسه، مواجه شده است، اما آنها هنوز اين نهاد سياسی را به طور ديپلماتيک به رسميت نشناخته اند. وليد معلم، وزير خارجه سوريه، در يک کنفرانس خبری در دمشق گفت اين کشور عليه هر کشوری که اين شورا را به رسميت بشناسد، اقداماتی جدی انجام خواهد داد. وی اشاره ای به نوع اين اقدامات نکرد.
 


فاطمه قربان، يک مقام وزارت آموزش و پرورش، اعلام کرد که دوره تحصيلی دانش آموزان در مقطع دبستان در سال تحصيلی آينده به شش سال افزايش می يابد. به گزارش واحد مرکزی خبر، معاون آموزش ابتدايی وزير آموزش و پرورش همچنين گفت که با اجرايی شدن مصوبه مجلس، دوره تحصيلی راهنمايی به دوره متوسطه اول و دوره دبيرستان به متوسطه دوم تبديل می شود. بر اساس اين گزارش، دوره متوسطه اول و دوم هرکدام سه سال خواهد بود.
 


سعدالله نصيری قيداری، عضو فراکسيون دانشگاهيان مجلس، روز يکشنبه گفت که اين کميسيون به صورت جدی درباره مرگ يک دانشجوی دانشگاه امير کبير از مسئولان آموزشی کشور و اين دانشگاه توضيحات لازم را می خواهد. آمنه زنگنه دوشنبه گذشته در حال استفاده از حمام دانشگاه امير کبير بيهوش شد و در گذشت. به نوشته وبسايت خبرآنلاين، علت مرگ اين دختر دانشجو، استنشاق گاز متصاعد شده از اسيدی بود که مسئولان فنی دانشگاه امير کبير برای باز کردن گرفتگی لوله های فاضلاب در لوله ها ريخته بودند و اين موضوع به دانشجويان اعلام نشده بود.  مرگ خانم زنگنه اعتراض هايی را در دانشگاه امير کبير به دنبال داشته است و دانشجويان معترض خواستار استعفای رئيس و معاون دانشجويی اين مرکز تحصيلی شده اند. اما رئيس دانشگاه امير کبير گفته است که استعفا نخواهد داد.
 


حسين رحيمی، رئيس پليس راهنمايی و رانندگی نيروی انتظامی تهران، اعلام کرد که گشت تست الکل رانندگان از اواسط آبان ماه راه اندازی می شود. حسين رحيمی همچنين گفت که خودروهای تست الکل رانندگان خريداری و مجهز شده است و از رانندگان مشکوک به مصرف الکل در همان لحظه اول آزمايش گرفته می شود. وی در عين حال، با اشاره به آغاز تست اعتياد و سلامت از نيمه دوم شهريور ماه در تهران گفت: افرادی که در حين رانندگی از الکل و مواد مخدر استفاده کنند، علاوه بر جريمه ۲۰۰ هزار تومانی، به مدت ۶ ماه از رانندگی محروم می شوند و پرونده آنان به مراجع قضايی ارجاع داده خواهد شد.
 


 رمضان شريف٬ مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران، از سازماندهی ۲۱ هزار خبرنگار افتخاری در بدنه بسيج خبر داد و گفت که اين تعداد از خبرنگاران در زمينه‌‏های فرهنگی با سپاه و بسيج همکاری دارند. به گزارش خبرگزاری فارس، اين مقام سپاه پاسداران  همچنين گفت که اين نهاد، دوره‏‌های آموزشی لازم را برای خبرنگاران تشکيل خواهد داد و افزود: برای هر استان، ۳۰ تا ۳۵ سهميه ويژه خبرنگاران افتخاری برای حضور در دوره‏های آموزشی در نظر گرفته می‏شود. پيشتر نيز محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفان، از تشکيل سازمان بسيج رسانه در ايران خبر داده بود.
 


گزارش‌ها حاکی از آن است شماری از اسلامگرايان تونسی به دلیل پخش فيلم سينمايی پرسپوليس، به ساختمان تلويزيون حمله کردند که در پی آن پليس آنها را عقب نشانده و شماری از آنها را دستگير کرده است. گزارش‌ها حاکی از  آن است شماری از اسلامگرايان تونسی که از پخش فيلم سينمايی پرسپوليس ساخته مرجان ساتراپی به خشم آمده بودند، به ساختمان تلويزيون حمله کردند که در پی آن پليس آنها را عقب نشانده و شماری از آنها را دستگير کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، شبکه تلويزيونی «نسما» در تونس جمعه شب اقدام به پخش فيلم پرسپوليس کرد و در پی آن اسلامگرايان افراطی اعلام کردند به ساختمان اين تلويزيون حمله خواهند کرد.  سخنگوی وزارت کشور تونس به خبرگزاری فرانسه گفت ماموران پليس از ساختمان اين شبکه تلويزيونی حفاظت کرده و اجازه ندادند هيچ يک از اسلامگرايان افراطی به آن نزديک شوند. وی افزود که حدود ۵۰ تن از آنها هم دستگير شده اند. اسلامگرايان افراطی تونس می‌گويند از آن صحنه‌هايی که در فيلم پرسپوليس «خدا با يک دختر جوان حرف می‌زند» به خشم آمده و آن را «مصداق کفر» خوانده‌اند. سخنگوی وزارت کشور تونس همچنين گفته که در جريان آرام کردن معترضان اسلامگرای افراطی، چند تن زخمی شده‌اند اما به جزييات بيشتری اشاره نکرد. یکی از مديران شبکه تلويزيونی نسما به خبرگزاری فرانسه گفت: «جمعی در حدود ۳۰۰ تن به ساختمان حمله کرده و تلاش کردند آن را به آتش بکشند.» خبرگزاری رويترز در گزارشی اعلام کرد روز شنبه همچنين در بخش ديگری از تونس، جمعی از اسلامگرايان خشمگين با پرتاب سنگ و با چاقو، با نيروهای پليس درگير شدند. اين گزارش می‌گويد جمع معترضان در خارج از خوابگاه دانشجويی مرکزی تونس جمع شدند و از آن جا راهی محله «جبل الاحمر» شدند که در آن منطقه درگيری روی داده است. اسلامگرايان افراطی با تصميم دولت حاکم برای لغو  نقاب اجباری برای دختران در محوطه دانشگاه مخالف هستند و می‌خواهند دستور ملغی شود. حزب ميانه روی اسلامگرای «النهضه» حمله به ايستگاه تلويزيونی نسما را محکوم کرده و آن را «حادثه‌ای از سوی گروهی اقليت» خوانده و گفته که اين حادثه «نبايد به عنوان حرکت اسلامگرايان محسوب شود.» نظرسنجی‌ها حاکی است اين حزب در انتخابات ماه جاری ميلادی در تونس، بخت بيشتری برای پيروزی دارد. خبرنگار رويترز از تونس در گزارشی نوشته در حال حاضر مبارزه ميان دو گروه اصلی در تونس جريان دارد و يک طرف خواهان حاکميت و دخالت بيشتر اسلام در امور حکومتی هستند و گروه مقابل می‌گويد امور اسلامی و دينی بايد به مساجد وحوزه خصوصی مردم محدود شود. تونس نخستین کشوری بود که جرقه نارضايتی عمومی در آن زده شد و مردم اين کشور زيد العابدين بن علی و نظام حکومتی او را در حرکت اعتراضی به زيرکشيدند.
 


سرپرست تیم ملی فوتبال ایران هشدار داد که «هرگونه رفتار حساسیت‌برانگیز در بازی با بحرین، تبعات سنگینی برای فوتبال ایران در پی خواهد داشت.» این بازی سه‌شنبه در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.سرپرست تیم ملی فوتبال ایران هشدار داد که «هرگونه رفتار حساسیت‌برانگیز در بازی با بحرین، تبعات سنگینی برای فوتبال ایران در پی خواهد داشت.» بازی ایران و بحرین از مرحله اول رقابت‌های گروهی برای راهیابی به جام جهانی ۲۰۱۴ در منطقه آسیا، سه شنبه ۱۹ مهر، یازدهم اکتبر، در ورزشگاه آزادی و به قضاوت پیتر گرین از استرالیا برگزار خواهد شد. هر دو تیم بدون شکست هستند و از دو بازی قبلی خود ۴ امتیاز کسب کرده‌اند، اما ایران با تفاضل گل ۳+ صدرنشین است و بحرین با تفاضل ۲+ در رده دوم قرار دارد. در این گروه، قطر ۲ امتیاز دارد و اندونزی بدون امتیاز قعرنشین است. تیم پیروز مسابقه ایران و بحرین، در پایان رقابت‌های دور رفت، قهرمان گروه E خواهد شد. عباس ترابیان می‌گوید‌: «بی‌شک هر گونه شعار یا رفتار غیرورزشی حساسیت‌ برانگیز، تبعاتی چون جرایم مالی سنگین تا گرفتن میزبانی مسابقات از ایران را به دنبال خواهد داشت.» به گفته ترابیان ناظران این مسابقه، منتظر هرگونه رفتار خارج از چارچوب، قوانین و عرف ورزشی هستند تا گزارش‌ها و اعتراض‌هایشان را برای فیفا ارسال کنند. اشاره ترابیان به تبلیغات برخی سایت‌های غیر رسمی هوادار دولت است که خواستار اعتراض به حکومت بحرین، در متن این مسابقه شده‌اند. روزنامه کیهان نیز در ستون پیام‌های تلفنی خود نوشته است: «مسئولین سیاسی- ورزشی کشور با برنامه‌ریزی مدبرانه روز مسابقه فوتبال ایران با بحرین را به حمایت از مظلومین این کشور و محکومیت آل سعود خبیث تعطیل نمایند.»  گروهی از بسیجی‌ها، حتی محل قرار را نیز مشخص کرده‌اند. آ‌نها تصمیم گرفته‌اند دو ساعت قبل از شروع مسابقه، در مقابل درب شرقی استادیوم آزادی به هم بپیوندند. سایت «دولت ما» که خود را پایگاه خبری تحلیلی حامیان دولت اسلامی می‌نامد با صدور بیانیه‌ای، اقدام به فراخوان «جوانان حزب اللهی» برای حضور در ورزشگاه آزادی کرده است. این سایت مدعی شده است که «برخلاف تبلیغات برخی مرعوبان، این حضور به هیچ وجه منجر به محرومیت تیم ملی ایران نمی‌‏شود.» در اطلاعیه صادر شده نیز آمده است: «ناموس شیعیان امروز به دست رژیم جنایتکار آل سعود و آل خلیفه هتک حرمت شده و ما منتظر اعلام سازمان‌های دولتی هستیم، آیا صدای هَل مِن ناصر یَنصُرنی را نمی‌شنوید.» آنها اعلام کرده‌اند: «به ورزشگاه آزادی خواهیم رفت تا سکوت رسانه‌ای دنیا را بشکنیم، به امید آنکه در روز حشر شرمنده بانوی دو عالم نباشیم.» ماجراهای باشگاهی؛ نگرانی تیم ملی بر اساس مقررات صریح فدراسیون جهانی فوتبال، هر گونه استفاده سیاسی از فوتبال ممنوع است و مجازات‌های سنگینی را به دنبال دارد. در فصل اخیر لیگ قهرمانان آسیا، مسابقه تیم‌های ذوب آهن اصفهان و الشباب عربستان، به علت حضور کسانی که علیه «آل سعود» شعار می‌دادند، به جنجال کشیده شد. استیون کیم، ناظر AFC از این صحنه‌ها عکس گرفته و چند بار تصمیم داشت بازی را قطع کند، اما با خواهش  مقام‌های ایرانی که قول دادند به این ماجرا فیصله خواهند داد، از تصمیم خود منصرف شد. پس از پایان بازی نیز میان هواداران ذوب آهن اصفهان با گروهی از لباس شخصی‌ها که برای سر دادن شعارهای سیاسی به ورزشگاه آمده بودند، درگیری شدید فیزیکی روی داد. در بازی پرسپولیس با تیم الاتحاد عربستان هم عده‌ای با حضور در ورزشگاه‌ آزادی علیه «آل سعود» شعار دادند. در پی تهدید جدی ناظر کنفدراسیون آسیا، ماموران نیروی انتظامی در جریان این بازی با شعار دهندگان در استادیوم آزادی درگیر شده و آنها را از ورزشگاه اخراج کرد. این اقدام نیروی انتظامی با انتقاد شدید نمایندگان اصولگرای مجلس روبرو شده بود. در پی آن ماجرا بود که خبرگزاری فارس گزارش داد «دانشجویان دانشگاه‌های تهران» ضمن دعوت از مردم برای تماشای بازی استقلال-النصر، خواستار استفاده از این تریبون {مسابقه فوتبال} برای محکومیت «جنایات آل سعود در بحرین» شده‌اند. اما در جریان بازی تیم‌های استقلال با النصر، ماجرا برعکس شد و به رغم تبلیغات گسترده رسانه‌های نزدیک به دولت، علاقمندان فوتبال بار‌ها علیه لباس شخصی‌ها و بسیجی‌های حاضر در ورزشگاه شعار دادند. «فوتبال با سیاست نمی‌خواهیم» و دستور عتاب آلود به بسیجی‌ها برای خروج از ورزشگاه، شعارهایی بود که بار‌ها سر داده شد و حتی هنگام پخش زنده بازی از شبکه سوم سیما نیز قابل شنود بود. حرکت بسیجی‌ها در بازی پرسپولبس و الاتحاد که از سوی محمدتقی رهبر و حمید رسایی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی «خودجوش» نامیده شده بود، با شعارهای گسترده فوتبال دوستان در بازی استقلال با النصر، به سردی گرایید.
 


گزارش‌ها حاکی است حکم دادگاه پرونده مرضیه وفامهر، همسر ناصر تقوایی و بازیگر فیلم «تهران من، حراج» صادر شده و این بازیگر سینما در دادگاه بدوی به یک سال حبس تعزیری و ۹۰ ضربه شلاق محکوم شده است.گزارش‌ها حاکی است حکم دادگاه پرونده مرضیه وفامهر، همسر ناصر تقوایی و بازیگر فیلم «تهران من، حراج» صادر شده و این بازیگر سینما در دادگاه بدوی به یک سال حبس تعزیری و ۹۰ ضربه شلاق محکوم شده است. وکیل خانم وفامهر به این حکم اعتراض کرده و پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال شده است. مرضیه وفا‌ مهر حدود چند ماه است که در بازداشت به سر می‌برد و دلیل قطعی این بازداشت و یا اتهام‌های احتمالی آن اعلام نشده است. اما به گزارش سایت «کلمه» نقش آفرینی خانم وفا مهر در فیلم «تهران من، حراج» به کارگردانی گراناز موسوی و «پخش زیرزمینی» این فیلم در ایران علت بازداشت و احتمالا صدور این حکم بوده است. گراناز موسوی، کارگردان فیلم تهران من حراج که اکنون ساکن خارج از ایران است، گفته است که این فیلم گرچه در ایران اجازه پخش نگرفته ولی در سال ۲۰۰۸ با مجوز وزارت ارشاد ساخته شده است. فیلم «تهران من، حراج» که سال ۲۰۰۹ به عنوان بهترین فیلم مستقل استرالیا، جایزه «اینساید فیلم آواردز» را دریافت کرد، برخی از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی ایران را به تصویر می‌کشد و روایتی است از زندگی دوگانه جوان ایرانی در جامعه ایران. به نوشته سایت کلمه، عوامل مختلف این فیلم که در ایران حضور دارند تاکنون بارها احضار شده‌اند. ناصر تقوایی، فیلمساز معروف ایرانی همان زمان اعلام کرده بود که همه عوامل بازداشت شده فیلم «تهران من، حراج»، با قرار وثیقه آزاد شده‌اند اما همسرش، مرضیه وفامهر، در زندان قرچک ورامین نگهداری می‌شود. فیلم «تهران من، حراج» ساخته گراناز موسوی، فیلمساز ایرانی مقیم استرالیا است و تقوایی می‌گوید او این فیلم را به عنوان پایان نامه خود ساخته است. این فیلم دختر هنرمندی را به تصویر می‌کشد که در یک جشن با یک پسر جوان ایرانی که ساکن استرالیا است آشنا می‌شود و در تلاش است به اتفاق او از ایران برود. طی ماه‌های اخیر فشارها بر هنرمندان  افزایش یافته و تعدادی از مستندسازان و بازیگران بازداشت و ممنوع الخروج شده یا تحت فشارهای حقوقی و قضایی وادار به سکوت و انفعال شده‌اند. مرضیه وفا مهر، بازیگر و کارگردان مستند Crossed out (قلم زده)، در عرصه اجتماعی نیز فعال است. پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و سرکوب معترضان در ایران، فعالان جنبش زنان با انتشار بیانیه‌ای خواستار پایان یافتن «سرکوب زنان و مردان ایران» شدند که نام مرضیه وفا مهر نیز پای این بیانیه به چشم می‌خورد.
 


مرضیه وفامهر، بازیگر فیلم و همسرناصر تقوایی، فیلمساز معروف ایرانی، در دادگاه بدوی به یک سال حبس و 90 ضربه شلاق محکوم شده است.  به گزارش سایت کلمه، وکیل خانم وفامهر تقاضای تجدید نظرکرده است. مرضیه وفامهر، بخاطر بازی در فیلمی به نام «تهران ِمن حراج» در تیرماه گذشته، همراه چند تن از دست اندرکاران ساخت این فیلم بازداشت شد. سایر بازداشت شدگان با قرار وثیقه آزاد شدند. به گفته ناصر تقوایی، همسرش در زندان قرچک ورامین بسر می برد.
 


مقامات دادستانی روسیه در پنجمین سالگرد قتل «آنا پولیتکوفسکایا» روزنامه‌نگاری که به ضرب گلوله به قتل رسید اتهامات جدیدی را علیه افراد مظنون به شرکت در این قتل مطرح کرده ولی هنوز هم در مورد آمران این ترور سکوت را ترجیح داده‌اند.مقامات دادستانی روسیه در پنجمین سالگرد قتل «آنا پولیتکوفسکایا» روزنامه‌نگاری که به ضرب گلوله به قتل رسید اتهامات جدیدی را علیه افراد مظنون به شرکت در این قتل مطرح کرده ولی هنوز هم در مورد آمران این ترور سکوت را ترجیح داده‌اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس در مقاله‌ای یادآوری می‌کند که خانم آنا پولیتکوفسکایا یکی از منتقدان سرسخت سیاست‌های روسیه در جمهوری چچن روز هفتم اکتبر سال ۲۰۰۶ در آسانسور ساختمان مسکونی خود در شهر مسکو با شلیک گلوله به قتل رسید. این ترور توجه بسیاری را به خشونت رایج علیه روزنامه‌نگاران روس جلب کرد و بسیاری هنوز هم سوءظن دارند که دولت یا برخی نهادهای دولتی در این قتل مشارکت داشته‌اند. عالی‌ترین نهاد تحقیقات قضایی در روسیه روز جمعه اعلام کرد که فردی را به نام «لوم‌علی گایتوکایف» که چچن‌تبار است به جرم طراحی این ترور متهم کرده و اتهامات جدیدی را علیه «رستم محموداف» فرد مظنون به انجام ترور و چند متهم دیگر وارد کرده‌است. روزنامه «نووایا گازتا» که خانم «پولیتکوفسکایا» برای آن کار می‌کرد از بازداشت فرد مظنون به اجرای ترور و دیگر متهمان استقبال کرده‌است. اما ضمن انتقاد از کندی شدید روند این تحقیقات بیانیه روز جمعه کمیسیون تحقیق را یک گام نمایشی توصیف کرده‌است. «ایلیا» پسر خانم «پولیتکوفسکایا» نیز از مقامات مسئول را به خاطر ناتوانی در تشخیص هویت و بازداشت آمران این قتل به شدت انتقاد کرده‌است. ​​ آنا پولیتکوفسکایا ​​خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌افزاید که خانم «پولیتکوفسکایا» در روز تولد ولادیمیر پوتین و در دومین دوره ریاست‌جمهوری وی به قتل رسید. این موضوع سوظن و حدس و گمان‌ها در مورد احتمال دخالت دولت در این قتل به خاطر افشاگری‌های خانم «پولیتکوفسکایا» در مورد قتل عام غیرنظامیان در جنگ چچن را تشدید کرد. روزنامه «نووایا گازتا» در صفحه اول خود همراه با چاپ عکسی از خانم «پولیتکوفسکایا» نوشته‌است: «او به تنهایی قدرت مطلق حکومت را به چالش می‌کشید.» ولادیمیر پوتین پنج سال پیش و چند روز پس از قتل این روزنامه‌نگار گفت که مقالات وی تأثیر چندانی نداشت و قتل وی بیشتر از مقالاتش به روسیه ضربه زده‌است. اوایل هفته گذشته نیز سخنگوی ولادیمیر پوتین در یک مصاحبه تلویزیونی هرگونه دخالت مقامات ارشد دولت در این ترور را تکذیب کرد و گفت: «کسانی که این حادثه را به ولادیمیر پوتین ارتباط می‌دهند، دیوانه‌اند.» همکاران خانم «پولیتکوفسکایا» به مناسبت پنجمین سالگرد ترور وی یک صفحه فیس‌بوک برای انتشار خاطرات او راه‌اندازی کرده و در آن عکس‌ها، کتاب‌ها و موسیقی مورد علاقه وی را گنجانده‌اند. روند پرونده در سال ۲۰۰۹ دو برادر «رستم محموداف» و یک مأمور سابق پلیس مسکو به نام «سرگئی حاجی‌قربانف» به جرم مشارکت در این قتل محاکمه شدند ولی دادگاه آنها را تبرئه کرد. اما پس از آن دیوان عالی روسیه حکم تبرئه آنها را لغو کرد و پرونده را باری دیگر برای انجام تحقیقات به دادستانی سپرد. برادران «محموداف» و «گایتوگایف» بر این اساس بازداشت شدند. کمیسیون تحقیقات در مورد این قتل روز جمعه اعلام کرد که در موارد جدیدی علیه برادران «محموداف» و «حاجی‌قربانف» اعلام جرم کرده‌است. «حاجی‌قربانف» در بازداشت است ولی برادران «محموداف» آزاد هستند ولی به آنها اعلام شده که شهر محل زندگی خود را ترک نکنند. بیانیه روز جمعه این کمیسیون با این هدف منتشر شده که نشان دهد در مورد این پرونده پیشرفت‌هایی صورت گرفته‌است. خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول کمیسیون تحقیقات می‌نویسد که یک افسر ارشد سابق پلیس به نام «دیمیتری پاولوچنکف» نیز متهم شده که برای کمک به طراحی و اجرای این ترور رفت‌وآمدهای «آنا پولیتکوفسکایا» را زیر نظر داشته‌است. این فرد در ماه اوت امسال بازداشت شده‌است.
 


مدیر جشنواره بین المللی فیلم بیروت، از منع نمایش فیلمی مستند درباره خشونت های انتخابات ریاست جمهوری در ایران خبر داد. کولِت نوفال، به خبرگزاری ها گفته است که دولت لبنان به رهبری حزب الله، روز جمعه به آنها دستور داده بود که از نمایش فیلم مستند «قرمز، سفید و سبز»، ساخته نادر داوودی، کارگردان ایرانی خودداری کنند و  روز یکشنبه هم به آنها خبرداده شده است که به آقای داوودی اجازه سفر به لبنان داده نمی شود. فستیوال فیلم بیروت که از پنجم اکتبر آغاز شد تا سه روز دیگر ادامه دارد.
 


محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران می گويد رهبر جمهوری اسلامی محدوديتی برای سپاه در انجام ماموريتش قائل نيست. او در مراسم معرفی جانشین تازه نماينده ولی فقیه درسپاه، افزوده که سپاه «بازوی مسلح وغيرمسلح رهبری» است و باید درهمه عرصه ها آماده دفاع باشد. بر اساس گزارش سایت سپاه پاسداران، جانشین تازه نماینده ولی فقیه، حجت الاسلام عبدالله صادقی، از شاگردان آيت الله مصباح يزدی است که جایگزین مجتبی ذوالنور شده که برای نامزد شدن در انتخابات مجلس، استعفاء داده است.
 


علی اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه به مجلس رفت تا به پرسش مصطفی کواکبیان، نماینده سمنان درباره اقدام روسیه در لغو قرار داد فروش موشک های پیشرفته اس ۳۰۰ پاسخ دهد. نماینده سمنان، وزارت خارجه را به ضعف دیپلماسی متهم کرده، اما آقای صالحی در پاسخ گفت که اقداماتی برای جلوگیری از لغو قرار داد انجام داده اند که از جمله، شکایت به دادگاه بین المللی پاریس بوده است که دادگاه آن 18 مهر تشکیل می شود. او افزود که روس ها فکر می کردند می توانند با تحویل ندادن این موشک ها، مسائل خود را با آمریکا در ارتباط  با سپردفاعی، روابط هسته ای و تجاری حل کنند، اما چنین نشد. روسیه اعلام کرده که درچارجوب قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل، نمی تواند این موشک ها را به ایران بفروشد و پیش پرداخت دریافتی را پس داده است.
 


«ترک گوشه‌نشینی» حدیث نفس کوروش یغمایی است. خواننده‌ای که با وقوع انقلاب اسلامی ماندن را به ترک ایران ترجیح داد، آن هم در شرایطی که به گفته خودش سرنوشت موسیقی پاپ از همان ابتدا قابل پیش‌بینی بود.«ترک گوشه‌نشینی» حدیث نفس کوروش یغمایی است. خواننده‌ای که با وقوع انقلاب اسلامی ماندن را به ترک ایران ترجیح داد، آن هم در شرایطی که به گفته خودش سرنوشت موسیقی پاپ از همان ابتدا قابل پیش‌بینی بود. بنابراین صدا و تصویر کوروش یغمایی که ترکیبی از دوران گذشته بود و نزدیکی فرهنگی ایران و غرب را به ذهن متبادر می‌کرد، در هیاهوی فریادهای مردم انقلابی گم شد و برای هفده سال به محاق رفت. در اواسط دهه هفتاد خورشیدی وقتی فضای فرهنگی اندکی باز شد، کوروش یغمایی با آلبوم «سیب نقره‌ای» به صحنه موسیقی داخل ایران بازگشت، اما آن گونه که سعید دبیری، ترانه‌سرا، بر پای آخرین آلبوم داخلی‌اش «تفنگ دسته‌نقره» نوشت: «لباس همیشگی و زیبای کارهای اوایل انقلاب کوروش بر تن نت‌هایش ... نبود.» پس از گذشت ۹ سال در حالی که کوروش یغمایی و صدایش بار دیگر به محاق رفته، او با آلبوم «ترک گوشه‌نشینی»(۱) که حاوی ۳۰ ترانه از کارهای پیش از انقلاب خواننده است دوباره به صحنه بازگشته‌است ولی این بار نه در داخل ایران. او در پس‌زمینه این آلبوم دست به خودنگاری زده و از وضعیت و موقعیت یک ستاره موسیقی پاپ در سال‌های انقلابی پرده برداشته‌است. از «ونچرز» تا «رپچرز» ترک گوشه‌نشینی را یک کمپانی غربی به نام Now Again Records منتشر کرده‌است. این کمپانی کار گردآوری و انتشار نمونه‌های قدیمی و جدید موسیقی فانک و راک را در گوشه و کنار جهان برعهده دارد و آلبوم کوروش یغمایی هم به عنوان نمونه‌ای از موسیقی راک سایکدلیک (راک روان‌گردان)(۲) ایران در سال‌های پیش از انقلاب منتشر شده‌است. کوروش یغمایی در نوشتار ضمیمه آلبوم، خواننده را به سال‌های دور می‌برد. او تلاش کرده گوشه‌ای از زندگی شخصی و هنری خود را با تاریخ موسیقی مدرن ایران گره بزند. خواننده‌ای که در کودکی با آموختن ساز سنتی سنتور با موسیقی آشنا می‌شود و به واسطه پخش گسترده موسیقی غربی از صفحه‌فروشی‌ها و رادیوی آن زمان شیفته ساز گیتار و دل‌باخته گروه راک وِنچــِرز می‌شود؛ گروهی که در اواخر دهه سی خورشیدی موفق و تاثیرگذار در عرصه موسیقی راک ظاهر شد. کوروش یغمایی ​​ او در ادامه از تلاش‌های آلفرد ژان باپتیست لومر فرانسوی تا موسیقیدان‌های ارمنی و آشوری در کنار چهره‌هایی مانند جمشید شیبانی، بهرام سیر، روانبخش و آرتوش یاد می‌کند تا می‌رسد به نقش پیشتازانه ویگن که به نوشته او هوادارانش به اشتباه او را «سلطان جاز» خطاب می‌کردند حال آنکه در تهران آن سال‌ها هیچ گروه جازی فعال نبود. در دهه چهل خورشیدی است که گروه‌های جوان موسیقی نظیر «اعجوبه‌ها»، «تک‌خال‌ها»، «بلک کتز» و‌«گلدن‌رینگ» آغاز به فعالیت می‌کنند. آن‌ها بیشتر کارهای گروه‌های مطرح غربی را اجرا می‌کنند. به نوشته کوروش یغمایی  تنها استثنا در این میان گروه گلدن‌رینگ بود که جمشید زندی سرپرستی آن را برعهده داشت آن‌ها مدتی هم با عارف چند ترانه کار کردند که از آن میان «عشق تو نمی‌میرد» شهرت بسیاری پیدا کرد. گلدن‌رینگی‌ها می‌خواستند ملودی‌های ایرانی را با سازبندی موزیک راک تلفیق کنند. کوروش یغمایی هم با گروه خودش «رَپچرز» پا به میدان می‌گذارد. او به سبب دوستی با سیاوش قمیشی برای مدت کوتاهی هم با گروه «رِبــِلز» همکاری می‌کند. سیاوش قمیشی در آن زمان در گروه «ربلز» کیبورد می‌نواخت و بعدها هم به دعوت کوروش برای ترانه «پاییز» سروده مانی مطیعی پیانو نواخت. اما تهران زمانی کوروش را شناخت که او ترانه مشهورش «گل یخ» سروده مهدی اخوان لنگرودی را در شوی پرطرفدار فریدون فرخزاد، «میخک نقره‌ای»، اجرا کرد. آهنگی ملایم که صدای پیانویی خوش‌نوا خواننده را در پس‌زمینه همراهی می‌کند. حتا جالب است بدانید که کوروش یغمایی در همان سال‌ها ترانه «اولین بهانه» را با کلام حسین نجفیان برای اجرا به عارف می‌سپارد. او در این میان به برخی از رموز پنهان کارش می‌پردازد. آقای یغمایی می‌نویسد که یک روز به طور تصادفی ریل ترانه «گل یخ» را برعکس در دستگاه گذاشته و دیده  که حاصل  چقدر تاثیرگذار و زیبا است بنابر این از همین قضیه در ساخت آهنگ «در انتها» که کلام آن از رباعیات حکیم عمر خیام است، استفاده کرده‌است. یا وقتی که شورای موسیقی رادیو ترانه‌های «پاییز»، «در انتها» و «لیلا» براساس دوبیتی مشهور باباطاهر را رد می‌کند، تلاش و سماجت او باعث آشنایی‌اش با هرمز فرهت یکی از اعضای برجسته شورای موسیقی رادیو در آن زمان می‌شود. هرمز فرهت به گفته نویسنده از اجرای این سه ترانه تعریف می‌کند اما با اشاره به ترانه «لیلا» به کوروش یغمایی می‌گوید که اگر جای او بود تک‌نوازی سی‌تار ابتدای ترانه را حذف می‌کرد. کوروش یغمایی می‌گوید که در آن روز خجالت کشید تا به آقای فرهت بگوید که این صدا، صدای سی‌تار نیست بلکه او با عوض کردن کوک گیتارش، صدایی شبیه سی‌تار خلق کرده‌است. از این دست خاطرات در «ترک گوشه‌نشینی» بسیار به چشم می‌خورد. ممنوعه‌ها کوروش یغمایی و بسیاری از ستارگان موسیقی پاپ پیش از انقلاب با تغییر ساختار سیاسی و اجتماعی ایران شرایط تازه‌ای را تجربه می‌کنند. او در این نوشتار سال‌های پس از انقلاب اسلامی را با دوران حمله اعراب به ایران باستان در هنگام پادشاهی ساسانیان مقایسه می‌کند و می‌نویسد: «آن تفکر هنوز پس از گذشت هزاران سال باقی مانده‌است و این دلیل اصلی عقب‌ماندگی موسیقی در ایران در دو زمینه تئوری و عملی است.» کوروش یغمایی از هنگامهٔ انقلاب با عنوان دوره‌ای «تاریک و ترسناک» نام می‌برد، به نوشته خواننده «گل یخ» در آن روزها  تنها دفتر او و کمپانی موسیقی شبانه که عماد رام، خواننده و آهنگ‌ساز، آن را اداره می‌کرد همچنان باقی مانده بودند که هر دو مورد حمله «متعصبان مذهبی» قرار گرفتند که در آن دوران قدرت را در دست داشتند. در این گیرودار است که آلبوم «آرایش خورشید» که مجموعه‌ای است از ترانه‌های فولکلور ایرانی با تنظیم مدرن از انتشار بازمی‌ماند تا بیست و دو سال بعد که این آلبوم با حذف تعدادی از قطعات، مجوز انتشار دریافت می‌کند. کوروش یغمایی در ادامه، فهرستی از ممنوعه‌ها در زمینه موسیقی ارائه می‌دهد. ممنوعه‌هایی که با گذشت بیش از سی سال از انقلاب اسلامی، برخی همچنان پابرجا مانده‌اند. از این رو او می‌نویسد که آن‌ها هیچگاه خط قرمز مشخصی برای سانسور نداشته‌اند و به همین دلیل است که این گونه قوانین ایدئولوژیک همیشه و هنوز در حال تغییر هستند. به روایت راوی «ترک گوشه‌نشینی» در آن سال‌ها تک‌خوانی و همخوانی زنان با مردان ممنوع شد. استفاده از برخی سازهای غربی مانند باس، گیتار الکتریک، درام و سینتی‌سایزر در زمره ممنوعه‌ها قرار گرفت. این ممنوعیت‌ها به نوشته نویسنده تا آن جا پیش رفت که ریتم‌های شاد و پاپ، نغمه‌های فولکلوریک و حتی اشعار عاشقانه را هم در بر گرفت. به نوشته کوروش یغمایی انقلابیون تصور می‌کردند هر چیزی که با ایدئولوژی آن‌ها سازگاری ندارد و می‌تواند دلتنگی برای گذشته را زنده کند باید ممنوع شود. او همچنین به گوشه‌ای از رفتار‌های به گفته او «غیر منطقی» انقلابیون برای به انقیاد در آوردن موسیقی در سال‌های ابتدایی انقلاب اشاره می‌کند، که در این میان تلخ‌ترین رویداد، از بین بردن نوارهای مستر موسیقی در آرشیو رادیو تلویزیون ایران است اگر چه او می‌نویسد که ممکن است از برخی آثار نسخه‌های ناقصی همچنان به جا مانده باشد. باقی روایت کوروش یغمایی قصه کوچ اجباری هنرمندان موسیقی و همکاران اوست. آن‌هایی هم که می‌مانند دلایل خاص خود را دارند. برخی به نوشته نویسنده از برای «دلبستگی‌های ملی» ماندن را به رفتن ترجیح دادند. آن‌ها یا جذب کارهای دیگری شدند و یا مرگ در خاموشی و فراموشی سرنوشتشان را رقم زد. صدای کوروش یغمایی هم برای دومین بار بدون ارائه دلیل خاصی به خاموشی کشانده می‌شود. او در این باره می‌نویسد که انقلاب سی سال پیش رخ داد و من بیست و دو سال است که از این ممنوعیت رنج می‌برم، او سپس می‌پرسد اگر یک ستاره آمریکایی یا اروپایی بیست و دو سال اجازه نداشته باشد اجرا کند و یا آلبومی  ضبط کند چه اتفاقی برایش خواهد افتاد؟! چندی پیش روزنامه آمریکایی لس‌آنجلس تایمز با انتشار مطلبی درباره موسیقی راک در ایران پیش از انقلاب به نقش گوگوش و کوروش یغمایی پرداخته بود. «ترک گوشه‌نشینی» سرگذشت خواننده‌ای است که به نوشته این روزنامه تصویر او همراه با گیتار الکتریک برای ایرانی‌ها مشابه تصویر جیمی هندریکس برای بچه‌های غرب بود. پانویس (۱) نام انگلیسی این آلبوم در سوی دیگر جلد Back from the Brink (بازگشته از لبه پرتگاه) است. (۲) راک روان‌گردان (Psychedelic Rock) به سبکی از موسیقی راک‌اندرول گفته می‌شود که به بیان تجربیات روانی انسان‌ها نظیر غم، هراس، بیم و غیره از طریق یک تنظیم و سازبندی منحصر به فرد می‌پردازد. در این سبک آهنگ‌ساز از سبک‌های گوناگون موسیقی پاپ تحت تاثیر فرهنگ سایکدلیک استفاده می‌کند و از ترکیبی از سازهای الکترونیک، سازهای کوبه‌ای و سینتی‌سایزر سود می‌جوید. این سبک در اواسط دهه شصت میلادی در بین گروه‌های فولک‌راک و بلوزراک در ایالات متحده آمریکا و انگلیس پدیدار شد. از گروه‌های مشهور این سبک می‌توان به «بیتلز» و «پینک فلوید» اشاره کرد.
 


نیکلاء سرکوزی، رئیس جمهوری فرانسه امروز در برلین با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دیدارمی کند تا درباره مشکلات منطقه پولی یورو گفتگو کنند. وضعیت اعتباری و بدهی های یونان، تقویت بانک ها و جلوگیری از گسترش بحران بدهی ها به چند کشور دیگراروپایی از موضوع های عمده مذاکرات دو طرف خواهد بود. سرکوزی و مرکل در روزهای اخیر با روسای  صندوق بین المللی پول و بانک جهانی بطور جداگانه گفتگو کرده اند.
 


همسر پيمان عارف، فعال دانشجويی، به رادیو فردا گفت که حکم ۷۴ ضربه شلاق همسرش پیش از آزادی وی از زندان اوین در روز یکشنبه به اجرا در آمد و در مراسم شلاق زدن وی رییس دفتر دادستان تهران و بازجوهای او حضور داشته اند.همسر پيمان عارف، فعال دانشجويی، به رادیو فردا گفت که حکم ۷۴ ضربه شلاق همسرش پیش از آزادی وی از زندان اوین در روز یکشنبه به اجرا در آمد و در مراسم شلاق زدن وی رییس دفتر دادستان تهران و بازجوهای او حضور داشته اند. پيمان عارف از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به رياست قاضی پيرعباسی به تحمل دو سال و نيم زندان تعزيری ، ۷۴ ضربه شلاق و محروميت مادام العمر از هر گونه فعاليت مطبوعاتی و حضور در تشکل های سياسی محکوم شد. گزارش سايت های خبری ايران حاکی است که اين روزنامه نگار زندانی روز يکشنبه، ۱۷ مهرماه، از زندان اوين آزاد شد ولی صبح همين روز و پيش از آزادی، حکم ۷۴ ضربه شلاق او به اجرا در آمد. بر اساس اين گزارش ها، همسر و ساير نزديکان آقای عارف در حالی منتظر آزادی اش بودند که مسوولان وی را جهت اجرای حکم شلاق به محل اجرای احکام منتقل کرده بودند. آقای عارف به اتهام «توهين به رياست جمهوری» از سوی دادگاه انقلاب به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود. گفت و گوی بابک غفوری آذر با سمیرا جمشیدی، همسر پیمان عارف سميرا جمشيدی، همسر پيمان عارف، روز يکشنبه در گفت و گو با راديو فردا ضمن تاييد اجرای حکم شلاق پيمان عارف اظهار داشت: «متاسفانه با اينکه ما منتظر بوديم وی آزاد شود و مايه خوشحالی ما باشد، امروز که جلوی اوين بوديم گفتند که او را برای اجرای حکم برده اند.» وی افزود: «اول گفتند که حکم، حدّی است و تعزيری نيست. در حالی که وقتی پيمان بيرون آمد، پشت اش کبود شده بود و اصلا نمی توانست راه برود و الان وضعيت جسمی خوبی ندارد. مطمئنم تمام انتقام هايی که اين مدت می خواستند بگيرند، (گرفتند) چون در بازداشت های انفرادی چيزی شبيه اعتراف يا شکست نمی توانستند داشته باشند، خواستند انتقام بگيرند و به شکل حدی اجرا کردند و (پیمان) وضعيت جسمی مناسبی ندارد.» به گفته همسر پيمان عارف، «در مراسم اجرای حکم شلاق، بازجوها و رييس دفتر دادستان تهران حضور داشتند و با حالت خيلی توهين آميزی با ايشان برخورد می کردند». خانم جمشيدی می گويد که مادر پيمان عارف الان بيهوش است و اوضاع روحی خانواده اصلا مناسب نيست. پيمان عارف بار اول روز ۲۸ خردادماه سال ۱۳۸۸ بازداشت شد و به گفته سميرا جمشيدی، همسرش، مدت ۱۱ ماه در زندان اوين به سر برد. خانم جمشيدی به راديو فردا گفت: «آقای عارف پيش از انتخابات رياست جمهوری نامه ای به محمود احمدی نژاد با عنوان «می دانيد با دانشگاه ها چه کرديد؟» نوشت که هيچ کلمه توهين آميزی در آن نبود و انتقاد از اوضاع دانشگاه ها بود. به جز يکسال زندان به اتهام تبليغ عليه نظام و يکسال و نيم زندانی که از پرونده قبلی شان داشتند، حکم ۷۴ ضربه شلاق را برای وی نيز صادر کردند.»  همسر پيمان عارف افزود: «در حالی که در رسانه های خود نظام به اين رييس جمهور توهين می شود و از همه جا انتقادهای صد در صدی به وی وارد است، همسر من فقط انتقادهای خيلی محترمانه ای به او داشته است.» آقای عارف که عضو جبهه ملی ايران است ۲۱ بهمن ۱۳۸۹ و در آستانه راهپيمايی روز ۲۵ بهمن ماه همراه با شماری ديگر از فعالان سياسی بار دیگر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. خانم جمشيدی در نامه ای که به صادق لاريجانی، رييس قوه قضاييه، نوشت اعلام کرد که پيمان عارف به اتهام «موثر بودن در واقعه ۲۵ بهمن» بازداشت شده و پرسيد: «هنوز واقعه ‌ای رخ نداده و هنوز همسرم در آن نقشی نداشته که به اين اتهام بازداشت می شود.» پیمان عارف طی بازداشت دوم خود دست به اعتصاب غذا زد و به دلیل مشکلات جسمی بارها به بیمارستان منتقل شد.
 


دادستان اصفهان اعلام کرد که حکم اعدام متهمان پرونده تجاوز به عنف در خمینی شهر، روز چهارشنبه، ۲۰ مهرماه، به اجرا در می‌آید. چهارتن از متهمان پرونده خمینی شهر پیشتر به اعدام در ملاء عام محکوم شده‌ بودند.دادستان اصفهان اعلام کرد که حکم اعدام متهمان پرونده تجاوز به عنف در خمینی شهر، روز چهارشنبه، ۲۰ مهرماه، به اجرا در می‌آید. چهارتن از متهمان پرونده خمینی شهر پیشتر به اعدام در ملاء عام محکوم شده‌ بودند. به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا حبیبی، دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان، روز یکشنبه از تأیید حکم اعدام چهار تن از متهمان پرونده خمینی‌شهر در دیوان عالی کشور خبر داد و گفت این چهار متهم روز چهارشنبه در یکی از میادین اصلی خمینی شهر و در ملاء عام به دار آویخته می‌شوند. اوایل خردادماه امسال، چندین تن با ورود به یکی از باغ‌های اطراف خمینی‌شهر اصفهان، هشت مرد شرکت‌کننده در یک میهمانی خصوصی را حبس و با ربودن شش زن حاضر در این میهمانی و انتقال آنها به محلی دیگر به آنها تجاوز کردند. پس از آن اعلام شد که از میان ۱۵ متهم این پرونده ۹ نفر بازداشت شده و شش تن دیگر تحت تعقیب هستند. رئیس کل دادگستری اصفهان، ۲۰ مردادماه اعلام کرد که چهارتن از متهمان این پرونده به اعدام در ملاء عام محکوم شده‌اند و برای برخی دیگر از متهمان این پرونده نیز احکام سنگینی صادر شده است. دادستان اصفهان روز یکشنبه در خصوص حکم دیگر متهمان این پرونده اظهار کرد: «با توجه به این‌که هنوز تعدادی از متهمان این پرونده فراری هستند، اجرای حکم برای دیگر متهمان در حالت تعلیق قرار دارد و باید بررسی‌های بیشتری برای این متهمان صورت گیرد.» آقای حبیبی همچنین با اشاره بر بررسی این پرونده از سوی دیوان عالی کشور در «کمتر از ۴۵ روز»، خاطر نشان کرد که پرونده متهمان این پرونده به دلیل اهمیتی که داشت ظرف کوتاه‌ترین مدت زمان ممکن در دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار گرفت. تأکید دادستان اصفهان بر اهمیت این پرونده و تقدیر وی از سرعت عمل دیوان عالی در بررسی آن در حالی صورت گرفته که در چند هفته نخست، گزارشی در مورد این حادثه و پیگیری‌های قضایی و انتظامی در این خصوص منتشر نشد و در نهایت پس از اعتراض ساکنان خمینی‌شهر، رئیس قوه قضائیه برای دستگیری متهمان دستور ویژه صادر کرد .
 


مسئولان زندان اوین، پیمان عارف، فعال دانشجویی را در پایان دوره محکومیتش با زدن ۷۴ ضربه شلاق آزاد کردند. سمیرا جمشیدی همسر پیمان عارف به رادیو فردا گفت که دوره یک سال محکومیت شوهرش امروز به پایان رسید، اما مسئولان قبل از آزادی او، حکم ۷۴ ضربه شلاقش را اجرا کردند. پیمان عارف، از دانشجویان موسوم به ستاره دار و عضو سازمان دانش آموختگان جبهه ملی ایران، بیست ویکم بهمن ماه گذشته بازداشت شده بود.
 


غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی و و عضو کمیته وحدت اصول‌گرایان، این هفته در گفت‌وگویی مفصل با هفته‌نامه «شما»، ارگان حزب موتلفه، هشدارهایی به اصول‌گرایان داد که در صحنه انتخابات با هوشیاری عمل کنند. در گفت‌وگویی با علی افشاری، دبیر پیشین دفتر تحکیم وحدت، از وی خواسته‌ایم تا تحلیلی در مورد سخنان آقای حداد عادل ارائه دهد.غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی و و عضو کمیته وحدت اصول‌گرایان، این هفته در گفت‌وگویی مفصل با هفته‌نامه «شما»، ارگان حزب موتلفه، هشدارهایی به اصول‌گرایان داد که در صحنه انتخابات با هوشیاری عمل کنند. در گفت‌وگویی با علی افشاری، دبیر پیشین دفتر تحکیم وحدت، از وی خواسته‌ایم تا تحلیلی در مورد سخنان آقای حداد عادل ارائه دهد. مصاحبه شاهین بشیری با علی افشاری به بهانه مصاحبه حداد عادل در مورد انتخابات علی افشاری: مصاحبه آقای حداد با ارگان جمعیت موتلفه اسلامی حاوی چند نکته بود، یکی از نکات برجسته مصاحبه تاکید بر این بود که اگر اصول‌گرایان دچار تفرقه شوند، همان بلایی بر سرشان می‌آید که بر سر جریان اصلاح‌طلبان آمد و شکست می‌خورند. اما به زعم او رقیب جدی‌تر اصول‌گرایان، جریان آقای احمدی‌نژاد است و چیزی که تحت عنوان جریان انحرافی یاد می‌کند و آنها را رقیب قدرتری برای اصول‌گرایان می‌داند. آقای حداد عادل به خصوص از «جبهه پایداری» خواسته تا مواظب باشند عملکردشان باعث بروز اختلاف میان اصول‌گرایان و در نتیجه پیروزی (به گفته او) جریان فتنه نشوند. فکر می‌کنید «جبهه پایداری» نقش مهمی در جبهه اصول‌گرایان دارد؟ جبهه پایداری در اصل آن بخش افراطی‌تر و رادیکال نیروهای اصول‌گرا را نمایندگی می‌کند که بخش نیروهای جدید در نظام سیاسی بوده و با نیروهای قدیمی این جناح یعنی بخش سنتی یا بخش روحانی و بازاری آن متفاوت هستند. جبهه پایداری بیشتر نیروهای جوان‌تری هستند که در لایه‌های نظامی و امنیتی این جریان رشد کردند، به خصوص در ذیل حمایت‌های رهبری و بیشتر مدعی طرفداری دوآتشه از اوامر ولایت فقیه و رهبری هستند. این جریان نسخه تجدیدنظر شده «رایحه خوش خدمت» یا جریان سوم تیر و هواداران سابق احمدی‌نژاد هستند. البته باید این نکته را تذکر داد که این جناح در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری هم اگرچه قرار بود با نیروهای اصول‌گرا ائتلاف کند ولی این کار را انجام نداد و مستقلاً از احمدی‌نژاد حمایت کرد و منجر به پیروزی او شد. در انتخابات مجلس هفتم و هشتم هم این جریان یک خط مشی متمایز داشت. به نظر من برخلاف توصیه آقای حداد عادل، این شکاف طوری نیست که پر شود و جبهه پایداری همان‌طور که تاکنون نشان داده بیشتر تمایل دارد یک حرکت مستقل داشته باشد. البته به این معنا نیست که اگر لیستی برای انتخابات بدهند هیچ هم‌پوشانی با جریانات شناخته شده و قدیمی‌تر اصول‌گرایان نداشته باشد چون آنها خودشان را خارج از اصول‌گرایی تعریف نمی‌کنند. ولی در ذیل ائتلاف ۷+۸ جمع نمی‌شوند، اگرچه بخشی از این جریان به طور غیرمستقیم گفته‌اند باید یک نفر از آنها در جمع هیئت داوری یعنی هیئت ۷ نفره حضور داشته باشد و یک نفر هم سهمیه‌شان بیشتر شود یعنی جمع ۸ نفره. ولی تاکنون زعمای این جناح از جمله آقای مهدوی کنی و شیخ محمد یزدی پاسخ مثبتی نداده‌اند. شاید آن چیزی که مد نظر رهبری است از طریق جبهه پایداری بتواند تعادلی را ایجاد کند که در اصل در آرایش جدید قوا در درون حاکمیت منجر به تغییر سیاست‌های جاری در سالیان گذشته نشود. با این اوصاف فکر می‌کنید انتخابات مجلس با مشارکت گروه‌های مختلف به خصوص با حضور مردم برگزار شود؟ به نظر من خیر. البته برای قضاوت زود است، ولی انتخابات پیش رو انتخاباتی است رقابتی در درون گروه‌های حکومت که در آرایش نیروهای حاکمیت تاثیر خواهد داشت. ولی از منظر عمومی یعنی در بین مردم از نظر گسترش دموکراسی یا معیارهای حداقلی برای انتخابات آزاد، این فضا مزیتی ندارد. نه انتخابات گرمی خواهد بود و نه مشارکت مردم بالا خواهد بود و نه اصلا می‌توان نام انتخابات بر آن نهاد حتی با ملاک‌های حداقلی، ولی از منظر رقابت‌های درون حاکمیت و جنگ قدرت موجود، معنادار خواهد بود.
 


اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی می گوید عمده قتل ها در ایران، قتل های خانوادگی یا در نزاع  و لحظه ای است و از پیش تصمیم گرفته نشده است. او افزوده که در برخی مناطق، مانند خوزستان و لرستان، فامیل ها، خودشان دادگاه های خانوادگی تشکیل می دهند، حکم صادر و آن را اجرا می کنند. فرمانده نیروی انتظامی ایران همچنین گفته است که در مناطقی که خشکسالی و کمبود آب وجود دارد، نزاع بر سر آب، به قتل و جنایت منجر می شود.
 


دادستانی اصفهان اعلام کرده است که احکام اعدام چهار تن به جرم تجاوز به زنان در یک میهمانی در باغی در خمینی شهر، روز چهارشنبه در ملاء عام اجرا می شود. محمد رضا حبیبی دادستان اصفهان به خبرگزاری فارس گفته است که دیوانعالی کشور به علت اهمیت پرونده، در کوتاهترین زمان ممکن به آن رسیدگی و حکم اعدام این چهار نفر را تایید کرده است. او افزوده است که عده ای دیگر از متهمان هنوز فراری هستند. خرداد ماه گذشته عده ای به یک میهمانی خانوادگی در باغی در خمینی شهر اصفهان یورش بردند و به زنان تجاوز کردند. پس از انتشارگزارش هایی در اینباره و تجمات اعتراضی ساکنان شهر، مسئولان از رسیدگی سریع به پرونده سخن گفته بودند.
 


یک مرد ۶۷ ساله که پرونده‌اش از چهار سال پیش به اتهام تجاوز به ۳۷ زن و دختر جوان و هدایت یک «مرکز فساد» در جریان بود، روز شنبه در زندان مرکزی اصفهان اعدام شد. گزارش‌ها حاکی است که ۱۲۰ ساعت فیلم از صحنه‌های تجاوز این مرد به دست آمده است.یک مرد ۶۷ ساله که پرونده‌اش از چهار سال پیش به اتهام  تجاوز به ۳۷ زن و دختر جوان و هدایت یک «مرکز فساد» در جریان بود، روز شنبه در زندان مرکزی اصفهان اعدام شد. گزارش‌ها حاکی است که ۱۲۰ ساعت فیلم از صحنه‌های تجاوز این مرد به دست آمده است. به گزارش خبرگزاری فارس، «احمد- ب» که از وی با عنوان «روباه پیر» در رسانه‌ها یاد می‌شود، آذرماه سال ۸۵ و پس از مراجعه یک زن به قرارگاه امر به معروف و نهی از منکر اصفهان و شکایت از وی بازداشت شد. پس از آن ۳۶ زن دیگر نیز از وی شکایت کردند و همگی اعلام کردند که وی با اغفال زنان و دختران آنان را به منزل خود می‌کشانده و مورد تجاوز قرار می‌داده است. این گزارش حاکی است که ماموران حین بازجویی از احمد- ب و تفتیش محل جرم، ۱۲۰ ساعت فیلم از صحنه‌های تجاوز این مرد به دست آوردند و همچنین ۱۱ مرد دیگر را نیز به اتهام همدستی با وی دستگیر کردند. آن‌گونه که شاکیان پرونده اعلام کرده‌اند «روباه پیر» با شگردهای متفاوتی از جمله جا زدن خود به عنوان مامور امنیتی و انتظامی استفاده می‌کرده است. در برخی موارد نیز شاکیان گفته‌اند که این فرد ۶۷ ساله با شناسایی خانواده‌هایی که فرزند معلول داشتند، در نقش مامور بهزیستی خود را به زنان و دختران جوان نزدیک می‌کرده است و با بردن این افراد به محل اقامت خود، آنان را مورد تجاوز و تعرض قرار می‌داده است. بر اساس این گزارش، ماموران پلیس در جریان بازرسی متوجه شدند متهم که دارای دو همسر است، در خانه‌ای جداگانه که اتاق خواب اش به دوربین مدار بسته مجهز بوده، به زنان و دختران تجاوز می‌کرده و صحنه تعرض را نیز فیلمبرداری می‌کرده است. به گفته شاکیان پرونده، وی سپس با ارسال یک نسخه از فیلم به این زنان و دختران، تهدید می‌کرد اگر با مردانی که او می‌گوید رابطه برقرار نکنند، فیلم را تکثیر خواهد کرد. یکی از شاکیان پرونده گفته است که او به افراد زیادی بدهکار بود و قصد داشت به جای بدهی‌اش او را در اختیار دیگران قرار دهد. خبرگزاری فارس همچنین گزارش داده است که متهم در مواردی از دختران دبیرستان در حالی که با پسری صحبت می‌کردند یا قدم می‌زدند عکس می‌گرفت و سپس دانش‌آموزان را با این تهدید که عکس‌ها را در اختیار پدر آن‌ها قرار می‌دهد به خانه خود می‌کشاند و مورد تجاور قرار می‌داد. پس از بازداشت این فرد در سال ۸۵، متهم یک بار به اعدام محکوم شد که به نوشته فارس پس از اعتراض متهم به رای و ارسال آن به دیوان‌عالی برای تجدید‌نظر، شاکیان از پیگیری شکایت خود صرف‌نظر کردند و به همین سبب نیز دیوان عالی رای صادره را نقض کرد و پرونده را بار دیگر به دادگاه کیفری فرستاد. پس از آن «احمد- ب» برای بار دوم  به اعدام محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز مورد تایید قرار گرفت. متهم در نهایت بعداز ظهر شنبه در زندان مرکزی اصفهان به دار آویخته شد.
 


گزارش‌ها حاکی از برگزاری مسابقه اتومبیلرانی در محوطه تخت جمشید و در حریم درجه سه آن است. خبرگزاری مهر می‌گوید که در اثر برگزاری این مسابقه سه نفر از گردشگران مصدوم شده‌اند. در باره این گزارش گفت‌وگویی داریم با علی جلالی، روزنامه‌نگار حوزه گردشگری و میراث فرهنگی.برگزاری مسابقه اتومبیلرانی در محوطه تخت جمشید و در حریم درجه سه آن. خبرگزاری مهر می‌گوید که این اتفاق، ظهر روز جمعه روی داده‌است و در اثر آن سه نفر از گردشگران مصدوم شده‌اند. شاهدان عینی این حادثه به این خبرگزاری گفته‌اند که خط پایانی این مسابقه اتومبیلرانی رو به مجموعه تخت جمشید و در محل رفت و آمد گردشگران بوده و در جریان آن یک اتومبیل هم با عبور از نرده‌های بیرونی با دو زن و یک مرد گردشگر برخورد کرده و موجب آسیب دیدن شدید آنها شده‌است. گفت‌وگوی بابک غفوری آذر با علی جلالی، روزنامه‌نگار، در مورد رالی تخت جمشید علی جلالی، روزنامه‌نگار حوزه گردشگری و میراث فرهنگی درباره امکان برگزاری چنین رویدادهایی در حریم تاریخی تخت جمشید، با توجه به ثبت آن در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو به رادیو فردا می‌گوید: علی جلالی: در رابطه با حریم مراکز تاریخی یا جاهایی که مربوط به میراث فرهنگی می‌شود، چه در سطح بین‌المللی و چه در قوانین داخلی کشور، این حریم‌ها به سه دسته تقسیم شده‌اند. یکی از این حریم‌ها، حریم حفاظتی است، دوم حریم بستری و سوم حریم کاربردی است که اینها حریم‌هایی هستند که بایستی به خاطر حفظ آثار تاریخی و جلوگیری از فروریختن و آسیب دیدن کلی اثر و برای اینکه بازدیدکنندگان بتوانند در امنیت کامل از آن اثر تاریخی دیدن کنند، مراعات می‌شود. ولی اینکه می‌بینیم یک چنین اتفاق‌هایی در ایران می‌افتد، در هیچ کجای دنیا شما نمی‌توانید مقایسه کنید و نمی‌توانید مشاهده کنید چیزی شبیه به این که بیایند و در یک محوطه تاریخی مسابقه رالی خودرو برگزار کنند. اگر برگزاری مسابقه هنری در کنار یک مجموعه تاریخی برگزار شود، چندان عجیب نیست. ولی برگزاری مسابقه رالی، یعنی مسابقه‌ای که در آن خودروها با امکان تصادف و سر و صدا و آلودگی‌های صوتی و زیست محیطی تردد می‌کنند، در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد. خبرگزاری مهر در گزارشش از صدور مجوز برگزاری چنین مسابقه‌ای از سوی نهادهای مسئول انتقاد کرده، اما نگفته‌است که چه نهادی مسئول صدور مجوز برای این مسابقه بوده است. آقای جلالی در مورد نهادهایی که معمولا مسئول صدور این گونه رویدادها هستند، می‌گوید: در محدوده تخت جمشید، برگزاری چنین مسابقه‌ای که در آن خط پایان مشخص شده و محوطه‌ای در نظر گرفته شده که در آن یک رالی برگزار شود، دور از چشم فدراسیون و دور از چشم میراث فرهنگی نبوده‌است. چون این مسابقه در محدوده‌ای برگزار شده‌است که در آن تردد خودرو مجاز نبوده‌است. ظاهرا در خبرها آمده‌است که این مسابقه در حریم درجه سه یا در حریم بیرونی برگزار شده‌است. یعنی می‌شود گفت که احتمالا در حریم کاربردی برگزار شده‌است که البته شاید در حریم کاربردی مسئله فرق کند، ولی این مسئله چیزی نیست که حتی اگر بخواهیم مسئولین فدراسیون را مقصر ندانیم، ولی مسئولین میراث فرهنگی را مبرا بدانیم و مسئولین میراث فرهنگی باید حتما جوابگو باشند. برگزاری مسابقه رالی اتومبیلرانی در حریم مجموعه تخت جمشید در حالی روی می‌دهد که در چند سال اخیر، گزارش‌های مختلفی از احتمال تاثیر عوامل مختلف بر این مجموعه تاریخی منتشر شده‌است. علی جلالی می‌گوید که برگزاری مسابقات اتومبیلرانی نیز می‌تواند عامل مخربی برای تخت جمشید باشد: علی جلالی: شما در نظر بگیرید که به غیر از اینکه این مجموعه تاریخی وقتی در معرض آلودگی‌های صوتی و آلودگی‌های زیست محیطی قرار می‌گیرد، صدمه خواهد دید، به هر حال شما در برنامه‌هایی مثل رالی خودرو شاهد بروز تصادفات و احتمال بروز آتش‌سوزی و حوادث غیر مترقبه خواهید بود. به هر حال این قبیل مسابقات، برنامه‌های امنیتی و ایمنی خودشان را دارند و باید در حد کارشناسی برگزار شوند. کارشناسان مسئول باید در آن مسابقه حضور داشته باشند و بتوانند بر آن نظارت کنند. به هر حال این کاری است که هیچ نظارتی بر آن نبوده و کاملا کار غلط و اشتباهی بوده‌است که ممکن است آثار بدتری به دنبال داشته باشد. به غیر از اینکه ما بایستی نگران آثار تاریخی کشورمان باشیم، از سوی دیگر به هرحال باید نگران جان و سلامتی گردشگرانمان باشیم که آنهم بسیار مهم و باارزش است. گر چه فرقی نمی‌کند، چه گردشگران داخلی و چه خارجی، مسئولان بایستی پاسخگو باشند، ولی تصور کنید که این گردشگران، گردشگران خارجی می‌بودند، آن موقع مسئولان چه جوابی می‌خواستند به کشورهای میهمان و به اتباع خارجی بدهند که نتوانسته‌اند امنیتشان را تامین کنند؟ مسئولان سازمان میراث فرهنگی تا کنون درباره این حادثه ابراز نظری نکرده‌اند.
 


محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین ایران، می‌گوید اگر مجلس فعلی جایگاه خود را داشت و نمایندگان شجاع در اکثریت بودند، «این فساد نگران کننده» به اینجا نمی‌رسید. وی ابراز عقیده کرده که در «انقلاب اسلامی مردمی» انحراف پدید آمده است.محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین ایران، می‌گوید اگر مجلس فعلی جایگاه خود را داشت و نمایندگان شجاع در اکثریت بودند، «این فساد نگران کننده» به اینجا نمی‌رسید. محمد خاتمی در دیدار و گفت‌و‌گو با جمعی از جوانان اصلاح طلب کرمان با بیان اینکه در یک نظام مردم‌سالار، مجلس «بالاترین» جایگاه را دارد، گفت: مجلس کنونی «اگر جایگاه خود را داشت و می‌توانست محکم عمل کند و نمایندگان شجاع در اکثریت بودند این فساد نگران کننده به اینجاها نمی‌رسید». به نظر می رسد که اشاره محمد خاتمی به پرونده «بزرگترین اختلاس تاریخ ایران» باشد که در هفته های اخیر جنجال زیادی در کشور به پا کرده است. پرونده «اختلاس سه هزار ميليارد تومانی» به طور مشخص مربوط به اتهامات فردی به نام «مه آفريد امير خسروی» است، اما قوه قضاییه تایید کرده است که عوامل دولتی نیز در آن دست داشته‌اند. رییس قوه قضاییه پیشتر تأکید کرده بود که عنوان «اختلاس از ناحیه کارمندان دولتی» برای این پرونده صدق می‌کند. رییس جمهور پیشین با تاکید بر حق مجلس برای «تحقیق و تفحص در همه‌ جا و همه امور»، افزود: «پیشتر بعضی‌ها اشکال می‌کردند که مجلس حق تحقیق و تفحص در نهادهای تحت اشراف و نظارت رهبری را ندارد که ایشان اظهار داشتند که مجلس این حق را دارد.» انتقادهای محمد خاتمی از عملکرد نمایندگان مجلس در حالی مطرح شده است که اکثریت مجلس هشتم در اختیار اصولگرایان هوادار آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد است و اصلاح طلبان گروه اقلیت را تشکیل می دهند. انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی قرار است روز ۱۲ اسفندماه سال جاری برگزار شود. آقای خاتمی و عبدالله ‌نوری، وزیر کشور سابق ایران، به فاصله کمی پیش از این اظهارات، در دیدار با یکدیگر ، خواستار برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در ایران، آزادی زندانیان سیاسی و رسانه‌های مستقل شده بودند. رییس جمهور پیشین ایران در سخنرانی های مختلف خود خواستار آزادی زندانیان سیاسی، رفع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی، آزادی مطبوعات و فراهم کردن زمینه برگزاری انتخابات آزاد و به دور از دخالت نهادهای امنیتی به عنوان پیش شرط حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم شده است. آقای خاتمی در دیدار با جوانان اصلاح طلب کرمان بار دیگر بر «سلامت و آزادی» انتخابات و «فراهم آوردن زمینه حضور همگان و همه سلیقه‌ها و گرایش‌ها و بخش‌های جامعه» در انتخابات تاکید کرد. وی این شرایط را «حداقل شرایط یک انتخابات مطلوب» دانست و افزود اگر این شرایط فراهم شوند «همه می‌توانند و باید در انتخابات شرکت داشته باشند». رییس جمهور پیشین ایران با تاکید بر این‌که همواره باید برگزاری «انتخابات آزاد و سالم و مطلوب» را مطالبه کرد، گفت: «اگر انتخابات چنین باشد واقعا مردم‌سالاری تأمین شده است و مجلس مقتدر جلوی بسیاری از انحراف‌ها و فسادها را خواهد گرفت.» «یکی از عوامل مهم پیدایش فساد در جامعه عدم نظارت کم التفاتی به نهادهای نظارتی است» رییس جمهور پیشین ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به «فساد جاری در جامعه» از منحل شدن سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز ابراز تاسف کرد. وی با تاکید بر لزوم نظارت بر نهادهای اجرایی، گفت: «اگر نظارت درست نبود و هر کس به خصوص کسانی که قدرت دارند هر کاری خواستند کردند (ولو با حسن نیت) و ضوابط و مقررات به سادگی دور زده شد، شاهد فسادهای بزرگی خواهیم بود که نمونه آن را این روزها شاهدیم.» اگرچه آقای خاتمی از مورد خاصی نام نبرده است، ولی به نظر می‌رسد اشاره وی به پرونده «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» باشد. وی در ادامه سخنان خود گفت: «متاسفانه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را حذف کردند، در حالی که این سازمان قلب حکومت است و نبض مدیریت جامعه را در دست دارد، ایجاد کننده فکر و مدیریت درست و اجرا کننده آن است و ناظر بی‌طرف بر اجرای درست و هماهنگ برنامه‌ها و سیاست‌ها (است).» سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دوره نخست ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد منحل شد. «در انقلاب اسلامی مردمی انحراف پدید آمده است » محمد خاتمی در بخشی دیگر از سخنان خود وفاداری جریان اصلاحات به نظام جمهوری اسلامی را مورد تاکید قرار داد و گفت: «اصلاحات، نظام جمهوری اسلامی را حاصل انقلابی بزرگ می‌داند و به آن وفادار است. البته این نظام هم با حفظ هویت نیاز به نو شدن و اصلاح دائم دارد و نیز باید همواره هوشیار بود که انحرافی پیش نیاید یا اگر آمد آن را اصلاح کرد.» وی در ادامه با اشاره بر «نقش انقلاب اسلامی» در بیان و تایید «خواست تاریخی مردم» اظهار داشت که «با کمال تاسف شرایط فعلی جامعه، فضا را به گونه‌ای فراهم کرده که برخی راه حل مشکل را در از میان برخواستن نظام و جمهوری اسلامی می‌دانند». محمد خاتمی در توضیح گفت: «بخشی از جامعه به خصوص نخبگان و جوانان ما به سوی گونه‌ای نومیدی و سرخوردگی گراییده‌اند و نتیجه این سرخوردگی با کمال تاسف زمینه میدان‌داری و معنادار شدن حضور و اظهار نظر کسانی را فراهم آورده است که می‌پندارند راه حل مشکل، از میان برخاستن نظام و جمهوری اسلامی است؛ امری که مورد قبول دلسوزان انقلاب و کشور نیست.» به گفته آقای خاتمی «حادثه شگفت‌انگیزی مانند انقلاب اسلامی» زاده همسویی خواست تاریخی مردم ایران یعنی «آزادی‌خواهی، استقلال‌طلبی و پیشرفت‌جویی» با «هویت تاریخی... یعنی دینی که اکثریت جامعه به آن پای‌بند (هستند) و بقیه نیز به آن احترام می‌گذارند» است.
 


گروه چهارگانه صلح امروز راههای ترغیب فلسطینی ها و اسرائیل به از سرگیری مذاکرات مستقیم  صلح را در نشستی در بروکسل بررسی می کند. نمایندگان سازمان ملل، آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه، اعضای گروه چهارگانه، در این نشست حضور دارند. محمود عباس، رئیس تشیکلات خودگردان فلسطینی روز چهارشنبه  در بروکسل با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد. سخنگوی محمود عباس پس از آن دیدار از گروه چهارگانه و تونی بلر، نماینده دائم گروه، خواست تا همه توان خود را برای فشار به اسرائیل بکار برند تا شهرک سازی را متوقف کند. تشکیلات فلسطینی ضمن در خواست ِ به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در سازمان ملل، شرط مذاکره با اسرائیل را توقف شهرک سازی تعیین کرده است.
 


فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می گويد که رهبر جمهوری اسلامی ايران هيچ گونه محدوديتی برای سپاه در انجام ماموريت قائل نيست و سپاه «بازوی مسلح و غير مسلح رهبری» محسوب می شود.فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می گويد که رهبر جمهوری اسلامی ايران هيچ گونه محدوديتی برای سپاه در انجام ماموريت قائل نيست و سپاه «بازوی مسلح و غير مسلح رهبری» محسوب می شود. محمد علی (عزيز) جعفری در مراسم خداحافظی و معرفی جانشين پيشين و فعلی نماينده ولی فقيه در سپاه پاسداران گفت که «با توجه به گستردگی سپاه پاسداران و اتصال بسيج به آن و عرصه های مختلفی که انقلاب اسلامی با آن روبروست، سپاه ديگر بازوی مسلح و توانمند رهبری نبوده بلکه به عنوان بازوی غير مسلح ايشان نيز محسوب می شود.» به گفته وی، «ماموريت های سپاه محدود به عرصه نظامی، دفاعی و امنيتی نيست» و همان طور که رهبری «هيچگونه محدوديتی را برای سپاه در انجام ماموريت در ابعاد مختلف انقلاب اسلامی قائل نشده اند، سپاه نيز امروز خود را بايد در همه عرصه ها آماده دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن نگه دارد.» سپاه پاسداران از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، حوزه نفوذ خود را در نظام جمهوری اسلامی ايران به شدت گسترش داده و علاوه بر در اختيار گرفتن قراردادهای کلان نفتی و صنعتی، در حوزه های سياسی، فرهنگی و اجتماعی نيز به اعمال نظر می پردازد. محمدعلی جعفری روز جمعه نيز در گردهمايی «گردان های امام علی» گفته بود که ماهيت تهديدها عليه جمهوری اسلامی ايران در حال تغيير است و سپاه و بسيج  می بايست خود را با اين تغيير هماهنگ کرده و شناخت لازم از تهديدهايی که «آينده انقلاب» را به مخاطره می اندازند را به دست بياورند. وی تيرماه گذشته نيز با اظهار نظر درباره انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی اظهار عقيده کرده بود که تنها اصلاح طلبانی می توانند در انتخابات مجلس نهم شرکت کنند که از خطوط قرمز عبور نکرده باشند. آقای جعفری همچنين پيشتر گفته بود که مقابله با «جريان انحرافی» و دستگيری آنها به عهده سپاه گذاشته شده است. اين نهاد نظامی در عرصه مقابله با فعاليت های مخالفان دولت که از آن به عنوان «جنگ نرم» ياد می شود نيز فعال شده و ارتش سايبری را برای ايجاد اخلال در سايت های اينترنتی فارسی زبان و رديابی کاربران تشکيل داده است. فرمانده سپاه در بخش ديگری از سخنان خود در مراسم معارفه جانشين جديد نماينده ولی فقيه در سپاه خواستار «ارتقای شايستگی و معنويت درونی سپاه» شده و گفته است، اگر همه تلاش ها و منابع خود را بر اين موضوع متمرکز نکنيم «نمی توانيم نقش قابل قبولی را که سپاه در دفاع از انقلاب داشته و دارد حفظ کنيم.» گزارش پايگاه اينترنتی سپاه پاسداران، سپاه نيوز، حاکی است که در اين مراسم، «حجت الاسلام والمسلمين دکتر حاج عبدالله صادقی» به عنوان جانشين نماينده ولی فقيه در سپاه معرفی شده است. بر اساس اين گزارش، آقای صادقی از شاگردان آيت الله مصباح يزدی بوده و آثاری با عنوان «آسيب شناسی ارکان انقلاب اسلامی»، «راهبردهای جهاد اکبر» و «سيمای يهود در قرآن» را تاليف کرده است. وی پيش از اين، به مدت شش سال مسئوليت مرکز خدمات و واحد نخبگان حوزه علميه قم و مسئوليت گروه فرهنگی مرکز راهبردی سپاه را بر عهده داشته است. جانشين پيشين نماينده ولی فقيه در سپاه، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور بود که تيرماه گذشته برای شرکت در انتخابات استعفا داد.
 


چندین هفته‌است که موضوع اختلاس بانکی مهمترین خبر ایران است. این اختلاس با سوءاستفاده از اسناد اعتباری انجام گرفته‌است و بررسی ها نشان می‌دهد که اشکال اساسی در ساختار بانکی و سیستم بانکداری جمهوری اسلامی ایران است. در این میان به گفته کارشناسان، مسئولان نهادهای اقتصادی هنگامی که می‌بینند بسیاری از قوانین در کشور از طرف دولت، مجلس قوه قضاییه و رهبر جمهوری اسلامی ایران نادیده گرفته می‌شود، ترسی از تخلف از قانون ندارند.چندین هفته‌است که موضوع اختلاس بانکی مهمترین خبر ایران است. این  اختلاس با سوءاستفاده از ال‌سی یا اسناد اعتباری انجام گرفته‌است. ال‌سی مخفف دو کلمه «لتر آو کردیت» است. اسناد ال‌سی یا سند اعتباری وسیله‌ای است برای نقل و انتقال پولی یا تسریع در معاملات روزمره. جریان چگونگی اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در ایران این است که عده‌ای با دریافت اسناد اعتباری از بانک صادرات، این اسناد را در بانک‌های دیگر فروخته‌اند و وجه آن را نقد کرده و به جیب زده‌اند. این نوع معامله در حقیقت یک نوع خرید و فروش است. کسی که از یک بانک سند اعتباری می‌گیرد می‌تواند این سند را به دیگری یا به بانک بفروشد. البته هر بانک به هر کس چنین سند اعتباری نمی‌دهد. دریافت چنین سندی بستگی به اعتبار مالی شخص درخواست کننده دارد. اختلاسی که اکنون در ایران روی داده‌است این است که افرادی از یک شعبه بانک صادرات در خوزستان اسناد اعتباری با حجم بسیار بالا دریافت کرده‌اند و این اسناد را به دیگر بانک‌ها از جمله بانک ملی فروخته و پول آن را گرفته‌اند. مجله اقتصادی: اختلاس بزرگ، نرخ بیکاری، و دشواری‌های مالی اتحادیه اروپا تخلفی که انجام شده این است که خریدار و فروشنده این اسناد اعتباری یکی بوده‌اند. به این معنی که شرکت‌های مختلف متعلق به یک فرد معاملاتی با یکدیگر انجام می‌داده و در این معاملات از اسناد اعتباری صادر شده توسط بانک صادرات استفاده می‌کردند. این افراد برای دستیابی سریع به پول این اسناد اعتباری را پیش از سررسیدشان به قیمتی پایین‌تر به بانک‌ها می‌فروختند. تخلف شعبه بانک صادرات این است که اولا بدون کنترل اعتبار این افراد و بیش از اندازه مجاز این اسناد را صادر کرده‌است و ثانیا این که صدور این اسناد را در دفاتر خود ثبت نکرده‌است. تخلف بانک‌هایی هم که این اسناد را خریده‌اند این است که این بانک‌ها از بانک صادرکننده این اسناد استعلام نکرده‌اند که تا چه اندازه این اسناد پشتوانه لازم پولی را دارد.   سهل‌انگاری بانک مرکزی هم این بوده‌است که به عنوان نهاد نظارت‌کننده بر کار بانک‌ها به وظیفه خود درست عمل نکرده‌است. خرید و فروش این اسناد اعتباری در ۱۳۰ فقره انجام گرفته و به این مبلغ هنگفت سه هزار میلیارد تومان رسیده‌است. البته دریافت اسناد اعتباری با این مبلغ‌های سرسام‌آور بدون داشتن رابطه با مقام‌های عالی‌رتبه بانک‌ها تقریبا غیرممکن است. ال‌سی‌ها معمولا در معاملات بین‌المللی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و در نقل و انتقالات ارزی از اعتبار زیادی برخوردارند. در ایران اما ظاهرا از این اسناد در معاملات داخلی هم استفاده می‌شود. اکنون و پس از آشکار شدن این سوء استفاده همه مسئولان نظام و جریان‌های سیاسی وارد معرکه شده‌اند و هر کدام تلاش دارند به نحوی دلخواه از این موقعیت بهره‌برداری کنند. «چرا دیر باید کشف شود؟ » پس از دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی روز دوشنبه آقای خامنه‌ای هم وارد میدان شد و مانند آقای احمدی‌نژاد گفت عده‌ای می‌خواهند از این جریان سوء استفاده کنند: «خوشخبتانه مسئولین کشور در هر سه قوه هم با این حادثه و هم انشاالله با حوادث دیگر مبارزه می‌کنند و پیش‌گیری می‌کنند و باید هم بکنند. یک عده‌ای از این حوادث می‌خواهند استفاده کنند برای زدن تو سر مسئولین کشور.» محمود احمدی‌نژاد هم دو هفته پیش در اردبیل گفته بود عده‌ای می‌خواهند از این طریق دولت را تضعیف کنند: «چند ماه است یک عده‌ای تمام همت و توان خودشان را بسیج کرده‌اند برای ضربه زدن به دولت. ملت ایران هشیار باشید. این‌ها دارند رد گم می‌کنند. اینها به جای این که انگشت اشاره را به دست مختلفین واقعی، دزدان واقعی، فاسدهای واقعی بگیرند با متهم کردن دولت می‌خواهند آنها را فراری دهند. در این قضیه بانک هم همین طور است.» اتفاقا آقای خامنه‌ای هم روز دوشنبه از همین عده گمنام نام برد و از رسانه‌ها خواست خیلی شلوغ نکنند و مته به خشخاش نگذارند: «دیگر نباید خیلی کش بدهند قضیه را. بگذارید مسئولین کارشان را بکنند. دنبال کنند قضایا را. دیگر جنجال و هیاهو و همینطور هی ادامه دادن به خصوص که بعضی‌ها هم بخواهند در این بین استفاده‌های دیگری از این مسایل کنند که هیچ مصحلت نیست.» بسیاری از ناظران حوزه‌های ایران بر این باورند که منظور آقای خامنه‌ای مجلسیان و مخالفان احمدی‌نژادند که حال فرصت را مناسب می‌دانند تا به رقیب خود ضربه بزنند. ظاهرا آقای خامنه‌ای نمی‌خواهد حمله به دولت و شخص رئیس جمهوری از چارچوب و اندازه‌ای دلخواه فراتر رود و لجام‌گسیخته شود. در همین چارچوب هم احمد جنتی امام جمعه تهران و دبیر شورای نگهبان می‌خواهد که عجله در محکوم کردن نشود: «چرا این هم دیر باید کشف شود؟ اینها نقص‌هایی است که در سیستم بانکی ما هست. بی‌گناهی نباید متهم شود. جلوی شایعه‌سازی‌ها باید گرفته شود. نباید مجرمی تبرئه شود. نباید بی‌گناهی گرفتار شود و یا محکوم شود و یا احیاناً بازداشت‌های بی‌مورد و دستگیری‌های بی‌مورد داشته باشد.» جناح‌ها و عناصری از جبهه موسوم به اصول‌گرایان با حمله به اطرافیان محمود احمدی‌نژاد وی‌را تحت فشار قرار دادند و وانمود می‌کنند کسانی که در معرض اتهام سوءاستفاده و اختلاسند تماما از اطرافیان دولتند و همزمان تلاش دارند خود را از ماجرای اختلاس تبرئه کنند. در این میان بانک اقتصاد نوین، بانک انصار، بانک پارسیان، بانک پاسارگاد، بانک تاد، بانک دی، بانک سامان، بانک سرمایه، بانک سینا، بانک شهر و بانک کارآفرین در نامه‌ای به عنوان کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی به محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران خواستار اصلاح تصویر به گفته آنها مخدوش و نگران‌کننده‌ای که در نگاه جامعه از شبکه بانکی کشور پدید آمده‌است شدند. رؤسای این بانک‌ها از جمله اقدامات مجرمانه و کوتاهی کسانی که در این موضوع مستقیما و آگاهانه نقش داشته‌اند را قابل دفاع ندانسته و خواستار برخورد قانونی و شایسته با مجرمان واقعی در این موضوع شدند. از سوی دیگر خبرگزاری مهر با انتشار سه نامه متعلق به بانک صادرات که در تاریخ هجدهم مرداد ۸۸، سوم اسفند ۸۸ و هشتم تیرماه سال جاری نوشته شده و به امضای محمد جهرمی مدیرعامل بانک صادرات هم رسیده‌است می‌نویسد در این نامه‌ها مسئولان بانک خواستار اعطای تسهیلات به گروه ملی فولاد ایران تحت مالکیت امیرمنصور آریا شدند. همزمان با تهمت‌زنی جناح‌ها به یکدیگر نهادهای پولی و بانکی با برگزاری نشست‌هایی در تلاش‌اند با دستیابی به ریشه‌های اختلاس وقوع چنین اختلاس‌هایی را پیش‌گیری کنند. روز یک‌شنبه نشست ویژه طرح تحول بانکی با حضور وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک‌ها در وزارت اقتصاد تشکیل شد. گفته می‌شود در این نشست اکثر مدیران بانک‌ها و معاون بانک و بیمه، وزارت امور اقتصادی و دارایی حضور داشتند. در این نشست شمس‌الدین حسینی دلیل این گونه اختلاس‌ها را ضعف ساختار کنترل کننده خواند: «در کشور ما در سیستم‌های مالی ما سطح کنترل‌های داخلی ضعیف است اما کنترل‌های متقاطع هم ضعیف است.» به گفته محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی باید سقف ال‌سی‌ها محدود شود: «ال‌سی داخلی مثل خرید دین است. خیلی راحت. مثل این که شما ضمانت یا تضمین شخصی را خریدید. این را بخواهید بچسبانید بسیار سخت است و مشکل ایجاد می‌کند. اصلا ال‌سی داخلی از نظر بانکداری اسلامی ما بخواهیم تطبیقش دهیم و این را کنترل کنیم بسیار سخت است. شما یک سفته را خیلی راحت‌تر می‌توانید کنترل کنید ببینید واقعی است یا نه.» ولی‌الله سیف مدیرعامل بانک کارآفرین در این نشست گفت ال‌سی‌ها در ایران اصالت ندارند: «تفاوتش با ال‌سی خارجی دو تا بحث است. ال‌سی‌های خارجی اصیل‌اند به دلیل این که تکیه‌گاه قابل اتکا دارند. یکی بارنامه معتبر بین‌المللی است. ما در ال‌سی داخلی چنین چیزی به هیچ وجه نداریم. یکی هم جواز سبز گمرکی است.» به گفته محمد طالبی مدیرعامل بانک کشاورزی سیستم کنترل موجود تبانی‌ها و سوء استفاده‌های احتمالی را کشف نمی‌کنند: «در مورد کنترل‌های داخلی یک چیز وارداتی است. در تمام ادبیات مربوط به کنترل‌های داخلی ما یک جمله طلایی داریم. آن هم این است که کنترل‌های داخلی با همه مزیت‌هایی که دارد تبانی را کشف نمی‌کند. اگر سامانه‌ای مثل سامانه بانک مرکزی باشد احتمال این تبانی را خیلی می‌برد پایین.» کنترل‌های داخلی با همه مزیت‌هایی که دارد تبانی را کشف نمی‌کند. شمس‌الدین حسینی در جلسه روز یکشنبه حذف ال‌سی‌ها را در دنیای تجاری امروز منطقی ندانست اما گفت فرآیند آن و نظارت بر آن باید اصلاح و تکمیل شود. به گفته وی یکی از دلایل گرایش روی‌آوری به ال‌سی‌ها محدودتر شدن امکانات دستیابی به تسهیلات بانکی است: «یکی از دلایلی که ایشان به ال‌سی روی آورد این بود که کانال اخذ اعتبارات برایش سخت‌تر بود. این نکته مهمی است. یعنی به مراتب که از اسفندماه سال گذشته بهمن‌ماه سال گذشته با اقداماتی که بانک‌ها انجام دادند بانک مرکزی انجام داد سقف اعتباراتش را آوردند پایین این بایستی به فعالیت‌های خودش ادامه می‌داد و آمد بررسی کرد با ال‌سی در سطح متعارف و کمی ابتدا کار می‌کرد ولی دید ال‌سی یک ابزار مناسبی است که به قول آقای سیف آن تکیه‌گاه‌های مناسب را ندارد، به قول آقای هاشمی‌فام کنترل‌های داخلی مناسب را ندارد، به قول آقای طالبی سامانه اطلاعاتی مناسب هم ندارد و این کار را انجام داد.» به زبان دیگر اشکال اساسی در ساختار بانکی و سیستم بانکداری جمهوری اسلامی ایران است چون در نظامی که قرار بود اسلامی باشد و در آن بهره جایی نداشته باشد همه نقل و انتقالات بانکی و سیستم مبادلات پولی بر پایه ایمان به اسلام باشد اکنون نرخ بهره به طور رسمی ۱۲ درصد و در بازار غیررسمی گاهی به ۵۰ درصد هم می‌رسد. دوشنبه شب غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور و مامور رسیدگی به پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت مبلغ سه هزار میلیارد تومان اختلاس درست است. درباره اعمال نفوذ سیاسی در پیدایش این اختلاس‌ها آقای اژه‌ای گفت اعمال نفوذ شده اما معلوم نیست که این اعمال نفوذ به چه قصدی انجام شده‌است. آقای اژه‌ای گفت مشکل اساسی عدم اجرای قانون است: «مشکل اصلی در عدم اجرای قانون است. در عدم نظارت است. اینجا الان مردم بالاخره از بانک مرکزی، از بانک صادرات، از سیستم بانکی، از اقتصاد دارایی نمی‌گویند که بالاخره شما سه هزار میلیارد تومان به یک بانک ملی این گروه الان تعهد دارد و وثاق کافی هم ندارند.» به گفته کارشناسان مشکل در ایران این است که هیچکدام از مقام‌های دولتی و حکومتی از شخص رهبر جمهوری اسلامی و ماموران انتظامی و امنیتی گرفته تا بسیاری از کارمندان دولت به قانون احترام نمی‌گذارند. در زمینه اقتصادی هم مسئولان نهادهای اقتصادی هنگامی که می‌بینند بسیاری از قوانین در کشور از طرف دولت، مجلس و از طرف قوه قضائیه و از طرف رهبر جمهوری اسلامی ایران  نادیده گرفته می‌شود، ترسی از تخلف از قانون ندارند. اکنون گفته می‌شود که محمود رضا خاوری مدیرعامل پیشین بانک ملی یکی از متهمان اصلی پرونده اختلاس که به کانادا رفته‌است قصد بازگشت به ایران را ندارد. وی ظاهرا تابعیت کانادایی دارد و سال‌هاست در تورنتو کانادا دارای خانه و کاشانه است. آقای خاوری تا به حال خود را سرباز آقای خامنه‌ای می‌دانست و در مراسم تولد حضرت علی در خردادماه امسال گفت بانک ملی ایران در جهاد اقتصادی سرباز مقام معظم رهبری است و توانسته یار و یاور دولت و سرباز مقام معظم رهبری باشد. * چگونه می‌شود کاهش سه درصدی نرخ بیکاری را پذیرفت؟ رئیس مرکز آمار نرخ بیکاری در تابستان امسال را کمی بیش از ۱۱ درصد اعلام کرد. عادل آذر با اعلام نرخ بیکاری ۱۱٫۱ درصد گفت بیکاری در ایران رو به کاهش است. سال گذشته مرکز آمار ایران میزان بیکاری را بیش از ۱۴٫۵ درصد اعلام کرده بود. از فریدون خاوند، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در پاریس پرسیدم چگونه می‌شود کاهش سه درصدی نرخ بیکاری را پذیرفت؟ فریدون خاوند: دولت جمهوری اسلامی فرصت‌های شغلی ایجاد شده در سال ۱۳۸۹ را یک میلیون و ۶۰۰ هزار اعلام کرده و وعده داده بود که در سال ۱۳۹۰ دو میلیون و ۵۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد خواهد کرد و آقای شیخ‌الاسلامی وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی روز دوشنبه اعلام کرد در ایران طی شش ماه نخست سال ۱۳۹۰ یک میلیون فرصت تازه شغلی ایجاد شده و در همین حال عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران اعلام کرد که نرخ بیکاری که در بهار سال ۱۳۸۹  نزدیک به ۱۴٫۶ درصد بود به ۱۱ درصد تنزل پیدا کرده. این آمار با اعتراض شدید رسانه‌ها و  محافل کارشناسی جمهوری اسلامی روبه‌رو شده. کافی است نگاه کنیم به رسانه‌های ایران روز دوشنبه و همینطور صبح سه‌شنبه می‌بینیم که همه آمار دولتی در مورد بازار کار ایران را به شدت زیر پرسش برده‌اند و حتی به صورتی تمسخرآمیز نقل کرده‌اند و همینطور محافل کارشناسی ایران از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس پیش از این این گونه آمار را به شدت زیر پرسش برده بود. با تکیه بر یک واقعیت اساسی. آن هم این است که چطور ممکن است در کشوری که نرخ رشد اقتصادی آن حدود یک درصد است بتوان این همه شغل ایجاد کرد. بر اساس  داده‌های آماری بانک مرکزی در سه سال اول برنامه ۵ ساله چهارم با نرخ رشد ۶ درصدی در ایران فقط حدود ۷۵۰  هزار شغل یا ۷۶۰ هزار شغل ایجاد شده بود چطور امکان دارد که با نرخ رشد یک درصدی شمار فرصت‌های شغلی را در سال گذشته دو برابر کرده باشند و در سال جاری هم آن را برسانند به دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر و به همین علت است این آمار با انتقاد شدید محافل کارشناسی ایران روبه‌رو است. چرا دولت بر این آمارهایی که همه می‌ گویند غیرواقعی است پافشاری می‌کند؟ به خاطر تبلیغات رسمی دولت جمهوری اسلامی در مورد مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور آمارها باید جور بیایند. خود آقای احمدی‌نژاد حتی نرخ رشد ایران را چندی پیش ۱۰ درصد اعلام کرد. در مورد بسیاری دیگر از آمارها از صادرات غیرنفتی گرفته تا نرخ تورم و نرخ رشد مساله آماری به صورت جدی در کشور مطرح است و هیچگاه طی ۳۲ سال گذشته جمهوری اسلامی ایران دستگاه‌های آماری کشور تا این اندازه زیر پرسش نرفته بودند. چرا مخالفان دولت که به آمارهای دولتی خرده می‌گیرند آمارهای مبتنی بر پژوهش و بررسی‌های مستقل ارائه نمی‌دهند؟ مرکز پژوهش‌های مجلس در این زمینه گزارش‌هایی را منتشر کرده و مهمترین بخش این گزارش این است که بدون این که نرخ رشد بالا برود آمار بیکاری پایین نمی‌آید. وضعیت بیکاری در ایران در هر کشوری در دنیا بازار کار ارتباط تنگاتنگ دارد با رشد اقتصادی. اگر رشد اقتصادی پایین باشد در نتیجه آمار کار هم پایین می‌آید و نرخ بیکاری بالا می‌رود. در مورد ایران این مساله‌است که اصولا نرخ رشد اقتصادی ایران چقدر است. چون بانک مرکزی ایران از حدود سه سال پیش نرخ رشد را اعلام نکرده محافل کارشناسی داخلی این نرخ رشد را یک درصد و صندوق بین المللی پول بعد از تجدید نظر در آمار گذشته اش چیزی حدود ۳ درصد ارزیابی می‌کند. با نرخ رشد یک درصد یا ۳ درصد به هیچ وجه نمی‌شود نرخ بیکاری در ایران پایین آورد. ایران دست کم احتیاج به نرخ رشد‌های ۶ تا ۸ درصد دارد که بتواند سطح بیکاری را در سطح فعلی حفظ کند. به رغم انتقادها محمود احمدی‌نژاد شامگاه سه‌شنبه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت دستیابی به هدف ایجاد بیش از دو میلیون و نیم شغل در سال ۱۳۹۰ دور از تصور نیست. * اتحادیه اروپا در برزخی بسیار سخت در حالی که در آتن و دیگر شهرهای یونان اعتصاب‌های سراسری برگزار و در جریان است در بروکسل و دیگر پایتخت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا رهبران این کشورها گرم رایزنی برای برون‌رفت از بحران مالی و نجات یونان هستند. در آغاز قرار بود اتحادیه اروپا بخش دیگری از کمک‌های تصویب شده به مبلغ ۸ میلیارد یورو را در این هفته به یونان بپردازد اما با انتشار خبرهایی مبنی بر افزایش کسر بودجه یونان بر خلاف تعهدی که به اتحادیه اروپا داده بود پرداخت این مبلغ به عقب افتاده‌است. از سوی دیگر کاهش رتبه اعتبار مالی ایتالیا از سوی موسسه ارزیابی مودی بار دیگر به نگرانی‌های حاکم در اتحادیه اروپا دامن زد. واکنش بازارهای مالی پول و بورس در اروپا و در جهان به این خبر منفی بود و به تردید و دودلی در این بازارها نیز افزود. به هرحال اتحادیه اروپا در برزخی بسیار سخت دچار آمده‌است. از سویی دولت‌های آلمان و فرانسه که مهمترین بخش این کمک را به دوش دارند آگاهی دارند که ورشکستگی یونان می‌تواند پایان یورو و آغاز بحرانی مالی با پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی با خود داشته باشد، اما از سویی دیگر و به دلیل در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه و انتخابات ایالتی در آلمان دولت‌های این دو کشور از قبول تعهدهای مالی برای به دست آوردن دل شهروندان خود سر باز می‌زنند. در این میان وزیر دارایی یونان روز چهارشنبه گفت که یونان می‌تواند تا ماه نوامبر مقاومت کند و به عقب افتادن پرداخت کمک هشت میلیارد یورویی به یونان مشکلی برای این کشور برای انجام تعهدات خود پیش نمی‌آورد. پیش از این یونان گفته بود که چنانچه تا این هفته این کمک را دریافت نکند نمی‌تواند به تعهدات خود از جمله پرداخت حقوق کارکنان دولت عمل کند. روز سه شنبه ژان کلود یونکر از مسئولان امور مالی اتحادیه اروپا گفت کاری که تلاش داریم بکنیم این است که کارآیی چتر حمایتی اتحادیه اروپا را بالا ببریم و ابزاری به کار گیریم که از گذاشتن بار مالی مستقیم بر دوش مالیات‌دهندگان آلمانی جلوگیری شود. اکنون برخی نهادها و شخصیت‌های اروپایی در این باره رایزنی می‌کنند که آیا یک ورشکستگی مدیریت شده یونان کم‌هزینه‌تر است یا ادامه پرداخت کمک‌های مالی به این کشور. هانس کابیرکه استاد رشته اقتصاد در دانشگاه دونزبورگ آلمان به تلویزیون آلمان می‌گوید: «من فکر می‌کنم بدون گذشتن از بخشی از بدهی‌های یونان به بانک‌ها نمی‌توانیم از این بحران عبور کنیم. یعنی باید ۲۹ درصد از بدهی‌های یونان به بانک‌ها بخشیده شود. این کار البته برای بانک‌هایی که در یونان سرمایه گذاری کرده‌اند خطراتی در بر دارد ولی می‌شود با افزایش سرمایه و تزریق پول به این بانک‌ها کمک کرد. به هر حال این راه خیلی کم‌هزینه‌تر است از راهی که الان تصویب شده.» اما در حالی که اروپا با بحران یونان دست و پنجه نرم می‌کند و مقام‌های پولی و مالی آمریکا رهبران اتحادیه اروپا را به خاطر تردید در پاسخگویی سریع به این بحران سرزنش می‌کنند آمریکا شاهد شکل‌گیری یک جنبش سراسری علیه بحران‌های مالی و مسکن در این کشور است. اکنون ۱۹ روز است که صدها تن از شهروندان آمریکا در ایالت‌های مختلف با شعار وال استریت را اشغال کنید دست به اعتراض زده‌اند. اعتراض این شهروندان که تاکنون بازتاب زیادی در رسانه‌های آمریکا نداشته‌است با راه اندازی یک فرستنده تلویزیونی از سوی اعتراض‌کنندگان چرخشی دیگر پیدا کرده‌است. اعتراض‌کنندگان اعلام کردند که ده روز دیگر روز ۱۵ اکتبر را به عنوان روز جهانی اعتراض اعلام کردند و قرار است در شهرهای بزرگ جهان دست به راه‌پیمایی علیه بحران مالی و حاکمیت بخش کوچکی از ثروتمندان بر سرنوشت میلیون‌ها نفر بزنند.
 


وزارت خارجه ترکیه، قتل مشعل تمو، از رهبران کرد مخالف دولت در سوریه و حملات به چند تن از فعالان سرشناس دیگر را محکوم کرد.  در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است که هدف از حملات برنامه ریزی شده به فعالان سرشناس، از جمله رائد سیف، که روز جمعه در دمشق مورد ضرب و شتم قرار گرفت و زخمی شد،  سرکوبی اپوزیسیون در سوریه  است، اما ترکیه تاکید می کند که دولت سوریه باید متوجه باشد  که خشونت و سرکوبی معترضان، مسیر تاریخ را عوض نمی کند. چند مرد مسلح نقاب پوش روز جمعه به آپارتمان مشعل تمو درشهر قامیشلی در شمال سوریه یورش برده، او را با شلیگ گلوله کشتند. جنازه او دیروز با حضور دهها هزار تن تشییع شد. مخالفان بشار اسد نیز در لندن و وین در مقابل سفارتخانه های سوریه تظاهرات کردند و دربرلین، سفارت سوریه برای مدتی اشغال شد.
 


روزنامه اعتماد خبر داده عباس پالیزدار که در سال ۸۷ به افشاگری درباره فساد اقتصادی شماری از روحانیان بلندپایه حکومتی اقدام کرده بود، از محل سکونتش در تهران به مقصدی نامعلوم گریخته است. روزنامه‌های شرق، کیهان و رسالت از واکنش علی لاریجانی و محمدرضا باهنر دو عضو جناح حاکم به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی و نزدیکی او به اصلاح‌طلبان خبر داده‌اند.روزنامه اعتماد خبر داده عباس پالیزدار که در سال ۸۷ به افشاگری درباره فساد اقتصادی شماری از روحانیان بلندپایه حکومتی اقدام کرده بود، از محل سکونتش در تهران به مقصدی نامعلوم گریخته است. روزنامه‌های شرق، کیهان و رسالت از واکنش علی لاریجانی و محمدرضا باهنر دو عضو جناح حاکم به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی و نزدیکی او به اصلاح‌طلبان خبر داده‌اند. روزنامه تهران امروز از قول سخنگوی شورای نگهبان نوشته که «احیای نخست‌وزیری در صلاحیت مجلس نیست» و نیاز به «تغییر قانون اساسی» دارد، و روزنامه خراسان از «ابراز سرافکندگی قائم‌مقام وزیر کشور از فرآیند رو به افزایش آسیب‌های اجتماعی» گزارش داده‌است. روزنامه‌های جام جم و کیهان از «اعدام یک مرد ۶۷ ساله به اتهام تجاوز به ۳۷ زن و دختر» در اصفهان خبر داده‌اند. «عباس پالیزدار گریخت» روزنامه اعتماد طی خبری در صفحه نخست با تیتر «پالیزدار گریخت»، خبر داده عباس پالیزدار که در سال ۸۷ به افشاگری درباره فساد اقتصادی شماری از روحانیان بلندپایه حکومتی اقدام کرده بود، از محل سکونتش در تهران به مقصدی نامعلوم گریخته است. به گزارش این روزنامه، در روزهای اخیر و به دنبال تائید حکم زندان و احضار عباس پالیزدار به زندان، «نزدیکان پالیزدار اعلام کرده بودند که وی با دریافت حکم اوین دچار سکته قلبی شده و در بیمارستان بستری است، اما به گفته سایر متهمان این پرونده، پالیزدار فعلا از محل سکونتش در تهران گریخته است و تنها وکیل وی به دنبال گرفتن حکم تبرئه است.» عباس پالیزدار از وابستگان به جناح حاکم بوده که به عنوان تیم همکار از سوی فاطمه آجرلو و محمد دهقان دو نماینده حامی دولت به همکاری با «کمیته تحقیق و تفحص از قوه قضائیه» و بررسی پرونده‌های موجود در «سازمان بازرسی کشور» پرداخت، اما پس از آن که در سال ۸۷ طی چند سخنرانی به افشای مفاسد اقتصادی شماری از روحانیان بلندپایه حکومتی پرداخت، بازداشت شد. او پس از آزادی ادعا کرد که این سخنرانی‌ها را با تشویق مقامات دولتی و شخص محمود احمدی‌نژاد انجام داده اما پس از بازداشت مقام‌های دولتی هیچ حمایتی از او نکرده‌اند. به نوشته روزنامه اعتماد، عباس پالیزدار و نیز «جواد ترابی و سعید جلیلی به اتهام نسبت دادن فساد مالی به برخی از مقامات و شخصیت‌های روحانی، محکوم به دو تا ۵ سال حبس شده‌اند»، و همزمان از بازپرس پرونده و رئیس وقت دادسرای کارکنان دولت شکایت کرده و «حکم تعلیق قضایی این دو مقام مسئول در پرونده‌شان را دریافت کرده‌اند» اما «حکم حبس پالیزدار و دو همکار دیگرش اجرا شده‌است.» این روزنامه همچنین نوشته «وکلای عباس پالیزدار تاکید دارند که چون براساس رای دادگاه عالی قضات، اثبات شده بدون سند احکامی علیه پالیزدار و سایر همکارانش صادر شده‌است، لذا باید این احکام ملغی شود.» واکنش لاریجانی و باهنر به نزدیکی هاشمی رفسنجانی به اصلاح‌طلبان روزنامه‌های شرق، کیهان و رسالت از واکنش علی لاریجانی و محمدرضا باهنر دو عضو جناح حاکم به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی و نیز اصلاح‌طلبان درباره انتخابات آینده مجلس، خبر داده‌اند. روزنامه شرق گزارش داده که سخنان اخیر  هاشمی‌رفسنجانی درباره انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی، «واکنش علی لاریجانی، رئیس مجلس را برانگیخته» تا آنجا که علی لاریجانی روز شنبه طی سخنانی گفت که «دوم خردادی‌ها با عالیجناب سرخپوش چطور رفیق شدند.» این روزنامه با اشاره به اینکه «علی لاریجانی به صورتی مستقیم و غیرمستقیم از نزدیک شدن مواضع هاشمی و اصلاح‌طلبان به یکدیگر اظهار نارضایتی کرده» و  در «همایش فرهنگ‌یاران ترافیک» در حالی که از «مضرات تخریب چهره‌ها»  گفته «در دوره‌ای دوم خردادی‌ها یک‌مرتبه با درست کردن عالیجناب سرخپوش به تخریب پرداختند، پس چطور است اگر آن موقع، آن شخص عالیجناب سرخپوش بود، اکنون با او رفیق هستند.» روزنامه شرق یادآوری کرده که هاشمی رفسنجانی در سخنان اخیرش «با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس نهم» گفته بود که «می‌توان با فراهم کردن شرایط مد نظر فعالان سیاسی دلسوز نظام و گسترش آگاهی‌بخشی و نقد منصفانه، فضای مناسبی برای مردم و گروه‌ها برای حضور در انتخابات فراهم کرد.» روز شنبه نیز روزنامه‌های اعتماد، ابتکار، شرق، جمهوری اسلامی و مردمسالاری توجه ویژه‌ای به این اظهارات نشان داده و آن را «شروط هاشمی برای انتخابات» و برخی از این روزنامه‌ها آن را حمایت از شروط خاتمی و اصلاح طلبان برای پایان حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی و آزادی زندانیان سیاسی، پایان محدودیت‌ها و فضای امنیتی پس از انتخابات، و تضمین سازوکار برگزاری انتخابات آزاد، توصیف کرده بودند. روزنامه شرق نیز در شماره یک‌شنبه در اظهارات اخیر اکبر هاشمی رفسنجانی نوشته که «رئیس سابق مجلس خبرگان بار دیگر بر شروط اصلاح‌طلبان و آنچه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مبنی بر ملزومات شرکت در انتخابات، تاکید کرده» و به همین دلیل «نزدیکی برخی مواضع او با اصلاح‌طلبان و همراهی‌اش با برخی نظرات آنان به مذاق رقبا خوش نیامده‌است.» روزنامه کیهان وابسته به جناح حاکم واکنش علی لاریجانی را در صفحه نخست شماره یک‌شنبه به عنوان «پرسش لاریجانی از دوم خردادی‌ها» منتشر کرده، و نوشته «رئیس مجلس هشتم با کنایه به اصلاح‌طلبان گفت اگر آن شخص عالیجناب سرخ‌پوش بود چرا امروز با او رفیق هستید.» روزنامه رسالت، دیگر روزنامه وابسته به جناح حاکم، نیز تیتر یک شماره هفدهم مهر ماه را به اظهارات محمدرضا باهنر علیه اصلاح‌طلبان اختصاص داده و از قول وی نوشته «رقیب اصلی ما دوم خردادی‌ها هستند.» به نوشته این روزنامه، محمدرضا باهنر که نایب رئیس مجلس هشتم و «قائم‌مقام دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری» از تشکل‌های انتخاباتی جناح حاکم است، با تاکید براینکه «نباید جای جریان فساد انحرافی و فتنه با هم عوض شود» گفته « رقیب اصلی انتخابات آینده ما دوم خردادی‌ها هستند» و «البته بایستی با دقت جریان انحرافی» در دولت احمدی‌نژاد و «فاسد اقتصادی تعقیب و مراقبت و در صورت اثبات جرم دستشان بی‌رحمانه قطع گردد.» باهنر با ابراز نگرانی از اینکه انتخابات مجلس نهم «اولین انتخابات» بعد از اعتراضات سال ۸۸ خواهد بود، از رهبران اعتراضات پس از انتخابات ۸۸  به عنوان «سران وابسته و سبک‌سر فتنه» نامبرده، و با این ادعا که آن‌ها «در سال ۸۸ هزینه‌های سنگینی را به نظام وارد کردند» گفته «هنوز برخی خواب آن تلاش‌های مذبوحانه در سال ۸۸ را برای نظام می‌بینند» و «رقیب اصلی ما در انتخابات آینده فتنه‌گران، سران فتنه و کسانی هستند که منافع شخصی و گروهی خود را به منافع استکبار گره زدند و برای مخدوش کردن نظام تلاش کردند.» «سخنگوی شورای نگهبان: احیای نخست‌وزیری در صلاحیت مجلس نیست» روزنامه تهران امروز  تیتر یک خود را به واکنش سخنگوی شورای نگهبان در قبال «طرح احیای پست نخست‌وزیری» اختصاص داده و از قول عباسعلی کدخدایی نوشته «احیای نخست‌وزیری در صلاحیت مجلس نیست.» به گزارش این روزنامه، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در مورد «تصویب طرحی برای احیای پست نخست‌وزیری به جای ریاست‌جمهوری در مجلس شورای اسلامی» گفته‌است «من اطلاعی از این طرح ندارم؛ البته صحبت‌هایی در مجامع علمی مطرح می‌شود اما به هر حال این‌گونه موارد از جمله مواردی است که نیازمند تغییر قانون اساسی است و فکر نمی‌کنم که با مصوبه عادی مجلس بتوانیم اصلاحی در این جهت انجام دهیم.» تهران امروز یادآوری کرده که «عده‌ای از سیاستمداران» جناح حاکم «به این نتیجه رسیده‌اند که با توجه به وجود ولایت فقیه و نظارت مستمر شخص رهبری، دیگر احتیاجی به رئیس‌جمهور نیست و با این نگاه می‌توان نخست‌وزیری را احیا و ریاست‌جمهوری را حذف کرد.» این روزنامه نوشته که «حمیدرضا کاتوزیان از چهره‌های سیاسی جناح حاکم و عضو مجلس هشتم به صراحت از وجود «طرح احیای نخست‌وزیری و حذف ریاست جمهوری» در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی، خبر داده و چندی پیش فاش کرد که عده‌ای از سیاستمداران جناح حاکم در اندیشه اجرای چنین طرحی هستند. «ابراز سرافکندگی قائم مقام وزیر کشور از افزایش آسیب‌های اجتماعی» روزنامه خراسان از «ابراز سرافکندگی قائم مقام وزیر کشور از فرآیند رو به افزایش آسیب‌های اجتماعی» گزارش داده و نوشته «علیرضا افشار گفته طی سخنانی در جمع مقام‌های استان خراسان رضوی در مشهد گفته «باید سرمان پایین باشد وقتی می‌بینیم فرآیند آسیب‌های اجتماعی رو به افزایش است.» به نوشته این روزنامه، علی‌رضا افشار فرمانده اسبق بسیج  و قائم مقام فعلی وزیر کشور با اشاره به اینکه «آمار طلاق و مصرف مواد مخدر رو به افزایش است و معتادان از مصرف مواد مخدر سنتی به مصرف مواد مخدر صنعتی گرایش پیدا کرده‌اند» ادعا کرده که به جای آسیب‌های اجتماعی «همیشه سرقت از بانک‌ها و یا اختلاس‌های مالی برجسته می‌شود.» قائم مقام وزیر کشور در دولت احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه « «همه ما معتقد به پیش‌گیری هستیم ولی هیچ کدام عمل نمی‌کنیم» به شدت از ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی انتقاد کرده و گفته «ستاد مبارزه با مواد مخدر از صدر تا ذیل معتقد به پیش‌گیری هستند اما در عمل چقدر صرف پیش‌گیری می‌شود؟» و «بودجه پیش‌گیری در برابر بودجه ناجا «پنج دهم درصد» هم نمی‌شود»  ولی «دیوارهای آن چنانی در مرز با افغانستان و پاکستان کشیده می‌شود اما هر کجا که بخواهید مواد مخدر پیدا می‌شود.» علیرضا افشار  با اشاره  ضمنی به شکست «برخورد با بدحجابی»، گفته «تا زمانی که ترویج عفاف و حجاب نباشد مبارزه با بدحجابی بی‌فایده است.» به نوشته روزنامه خراسان، این مقام وزارت کشور همچنین گفته که محمود احمدی نژاد بعد از اجرای حذف یارانه‌ها و «طرح تحول اقتصادی» را مقدمه اجرای «طرح تحول اجتماعی» می‌داند، و «طرح تحول اجتماعی شامل همه آسیب‌های اجتماعی است و اگرچه در بخش‌های سطحی ممکن است آسیب‌ها در برخی استان‌ها متفاوت باشد اما طلاق، فرقه‌ها و عرفان‌های کاذب و... است.» «اعدام مرد ۶۷ ساله به اتهام تجاوز به ۳۷ زن در اصفهان» روزنامه‌های جام جم و کیهان از اعدام یک مرد ۶۷ ساله به اتهام تجاوز به ۳۷ زن و دختر در اصفهان خبر داده‌اند. به نوشته روزنامه جام جم «پیش از ظهر شنبه طناب دار در زندان مرکزی اصفهان به زندگی احمد مردی ۶۷ ساله پایان داد که ۳۷ زن و دختر را با ترفندهای مختلف به دام انداخته و به آن‌ها تجاوز کرده بود.» این روزنامه گزارش داده که محمدرضا حبیبی، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان در حاشیه مراسم اعدام گفته «۳۷ زن و دختر توسط این پیرمرد مورد تجاوز قرار گرفته‌اند و این حکم پس از ۴ سال بررسی پرونده در دادگستری اصفهان» اجرا شده‌است. دادستان اصفهان «پیرمرد ۶۷ ساله اعدام شده» را «احمد» معرفی کرده و با اشاره به اینکه «اولین شکایت علیه احمد در آذر سال ۸۵ در قرارگاه امر به معروف و نهی از منکر اصفهان مطرح شد»، گفته که «شعبه ۱۲۰ دادگاه عمومی اصفهان» و «شعبه دوم دادگاه کیفری استان اصفهان» در نهایت او را به اعدام محکوم کردند  اما «وی به رای صادره اعتراض کرد» و «در حالی که رسیدگی به پرونده ادامه داشت، شاکیان از پیگیری شکایت‌شان صرف‌نظر کردند، به همین دلیل دیوانعالی کشور رای صادره را نقض و پرونده را بار دیگر به دادگاه کیفری فرستاد» و «احمد برای دومین مرتبه محاکمه و باز هم به مرگ محکوم شد که این رای سرانجام به تایید دیوانعالی کشور رسید» و روز شنبه ۱۶ مهر ماه در زندان اصفهان اجرا شد. روزنامه کیهان نیز ضمن انتشار خبر اعدام این متهم که از او به عنوان «احمد ب.» نامبرده، نوشته که شخص اعدام شده در جریان تجاوز به زنان و «برای ترساندن طعمه‌هایش از عناوین جعلی مامور امنیتی و انتظامی استفاده می‌کرد.»
 


نیروهای دولت موقت لیبی می‌گویند که بخش‌هایی از مرکز شهر سِرت، پایگاه اصلی نیروهای وفادار به معمر قذافی،  را به تصرف خود درآورده‌اند. با این حال بنابر گزارش‌ها، نیروهای دولت موقت همچنان با مقاومت شدید نیروهای وفادار به قذافی روبه‌رو هستند. به گفته دولت موقت لیبی، آزادی این کشور زمانی اعلام خواهد شد که شهر سِرت به تصرف آنها درآید. همچنین بنابر برخی گزارش‌ها، مقام‌های ارشد ناتو بر این باورند که معمر قذافی دیگر فرماندهی مخالفان را در دست ندارد.
 


کارشناسان عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بررسی وضعیت آلودگی ناشی از انتشار رادیواکتیو امروز (یکشنبه) وارد شهر فوکوشیما در ژاپن شدند. به دنبال وقوع زمین لرزه و سونامی در ژاپن که حدود هفت ماه قبل رخ داد نیروگاه هسته ای فوکوشیما در شمال شرقی این کشور دچار آسیب جدی و شد و مواد رادیواکتیو از آن نشت کردند. مسئولان ژاپنی که تاکنون تلاش گسترده ای را برای رفع آلودگیهای ناشی از این حادثه کرده اند، از ثبات نسبی نیروگاه فوکوشیما خبر داده اند.
 


چندین هزار نفر از معترضان در آمریکا، در چارچوب حرکتی که به نام «وال استریت را تصرف کنید» شناخته می‌شود، روز شنبه در یکی از میدان‌های نیویورک تجمع کردند. تظاهرکنندگان که نسبت به شکاف طبقاتی و نیز مال‌اندوزی در آمریکا اعتراض دارند، در پارک «میدان واشنگتن» در شهر نیویورک تجمع کردند. در طول هفته گذشته پلیس آمریکا بارها به راهپیمایی‌های این معترضان حمله و شماری از تظاهرکنندگان را بازداشت کرده است. راهپیمایی دیروز از پارک زوکوتی، که اردوگاه آنان در طول ۲۲ روز گذشته بوده، شروع شد.
 


شورای عالی نظامی مصر دیروز (شنبه) قانون انتخاباتی این کشور را اصلاح کرد.  برپایه قانون جدید، احزاب اکنون می توانند برای کسب کرسی های مختص ِ نامزدهای مستقل، هم رقابت کنند.   به گزارش خبرگزاری رسمی مصر(منا) شورای عالی نظامی مصر در حالی تصمیم به حذف بند پنجم قانون انتخاباتی گرفت که پیشتر بر اساس آن، یک سوم کرسی‌های پارلمان متعلق به نامزدهای مستقل بود. این اقدام حکومت مصر پس از آن انجام گرفت که شماری از احزاب تهدید کرده بودند که انتخابات را تحریم خواهند کرد. اولین مرحله انتخابات پارلمانی مصر  ۲۸ نوامبر (هفتم آذرماه) برگزار می‌شود.  قرار است این انتخابات در سه مرحله انجام شود.
 


مردم لهستان امروز (یکشنبه) برای شرکت در انتخابات پارلمانی به پای صندوق‌های رأی می‌روند. بر پایه نظرسنجی‌های به عمل آمده، حزب میانه‌رو «سکوی شهروندی» به رهبری نخست وزیر فعلی لهستان، از بیشترین بخت در این انتخابات برخوردار است. حزب محافظه‌کار «قانون و عدالت»، به رهبری نخست وزیر پیشین لهستان، نیز رقیب اصلی حزب حاکم به شمار می‌رود.
 


یک فرمانده ارشد جمهوری اسلامی می‌گوید سامانه‌های پدافندی ایران به رادارهایی پيشرفته تجهیز شده‌اند که قادر است هواپيماهای بدون سرنشين را ردگیری کند. به گزارش ایرنا، سرتيپ فرزاد اسماعيلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوايی خاتم‌الانبيا، گفته است که ایران رادارهايی با فركانس‌ها و طول موج‌های متعدد برای كشف هواپيماهای بدون سرنشين در اختيار دارد. سال گذشته ایران ادعا کرد که دو هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین متعلق به آمریکا را که وارد حریم هواییش شده اند سرنگون کرده است ولی ارتش آمریکا این ادعا را رد کرد.
 


ورزشگاه محل برگزاری مسابقه پایانی فوتبال جام قهرمانی اروپا دیروز (شنبه) در شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین، رسما افتتاح شد. در مراسم گشایش این ورزشگاه ۶۰ هزار نفری شماری از هنرمندان، از جمله شکیرا، خواننده کلمبیایی، به اجرای برنامه پرداختند. مسابقات فوتبال جام قهرمانی اروپا سال آینده در دو کشور اوکراین و لهستان برگزار خواهد شد و مسابقه فینال آن روز اول ژوییه است.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته