هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ خرداد ۱, شنبه

Latest News from Norooz for 05/22/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مهدی کروبی در نامه ای به آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با انتقاد شدید از شرایط حاکم بر قوه قضائیه و مجلس و دولت گفت: متاسفانه برخی نمایندگان مجلس به عنوان وکیل الدوله و نماینده نهادهای امنیتی و نظامی و "پیاده نظام چکمه پوشان" ایفای نقش میکنند.همچنین قوه قضائیه به عنوان ابزار حاکمیت و نهاد های امنیتی و نظامی تبدیل شده است و هیچ زمانی به اندازه اکنون نیروهای نظامی و امنیتی در دستگاه قضا حضور نداشته اند و از طرف دیگردستگاه قضا نهادی برای ایجاد ارعاب و بازداشت تبدیل شده است. رئیس دولت ایران با رفتارهای عجیب وغریب و منحصر به فرد و عطشی که برای سفر خارجی دارد موجب تحقیر ملت ایران در دنیا شده است.
کروبی در پاسخ به ۱۷۵نماینده مجلس که خواستار بازداشت وی و آقای موسوی شده بودند گفت:" "کسی که وارد این صحنه ها شد این تهدیدها برایش ارزش ندارد."ایشان همچنین در بخشی دیگر از نامه در خصوص برخورد با دراویش گفت: "بسیاری از دراویش را با تهمت و افتراء بازداشت و احکام سنگینی برایشان صادر می کنند."
مهدی کروبی همچنین رفتار سخیف برخی جریانات خاص با آثار و اندیشه های امام خمینی را محکوم و افزود:" آراء و اندیشه های امام خمینی بر اساس سلیقه و مصلحت خودشان مطرح میشود. چرا درباره فرمان هشت ماده ای امام یا تحمل نقد و انتقاد ایشان برای اداره حکومت حرفی نمیزنند؟"

به گزارش خبرنگار سحام نیوز، متن کامل این نامه بدین شرح است:

بسمه تعالی

حضرت آیت‌الله العظمی حاج سید عبدالکریم موسوی اردبیلی
با سلام و احترام
در روزگار سختی به سر می‌بریم و می‌دانم که حضرتعالی بهتر از من نسبت به شرایط آگاه هستید و بارها شنیده‌ام که با بیان مطالبی متفاوت نگرانی‌های خودتان را مطرح کرده‌اید. این روزها حتی بسیاری به‌عنوان مأمن و پناهگاه به منزل شما مراجعه کرده‌اند و از برخوردهایی که با عزیزانشان می‌شود با شما سخن گفته‌اند و البته می‌دانم که حضرتعالی نیز بسیار از این شرایط ناراحت شده و اقداماتی را برای پیگیری قضایا داشته‌اید. مطلع شده‌ام در این راستا دیدارهایی داشته‌اید و به گفت‌وگو برای حل قضایا پرداخته‌اید. با اطلاع از این شرایط تصمیم بر آن گرفتم تا از جایگاه یکی از دلسوزان این نظام و کشور با نگارش نامه‌ای نگرانی‌هایم را با شما در میان گذارم.

آنچه که موجب شد حضرتعالی مخاطب نامه اینجانب قرار گیرید، تلاش‌هایتان برای شکل‌گیری نظام در کنار بنیانگذار آن و نقش مهمتان در استقرار نظام به‌عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب، اولین دادستان کل کشور، ریاست قوه قضائیه و دیوان عالی کشور پس از شهید بهشتی و حضور در جایگاه امامت جمعه تهران برای سال‌های متمادی و مهم‌تر از همه وداع با قدرت برای رونق بخشیدن به حوزه‌های علمیه بوده است که همگی به‌خصوص قرار گرفتن در جایگاه مرجعیت ایجاب می‌کند که از یک طرف به عنوان وظیفه شرعی و از طرف دیگر احساس مسوولیت نسبت به نظامی که هم در استقرار و هم تثبیت آن نقش موثری داشته‌اید، برای عبور از فضای فعلی و نجات کشور از طریق انتقال واقعیت‌های جامعه به بزرگان نظام رسالت خویش را به‌منظور برون‌رفت از فضای فعلی ایفا نمایید، همچنانکه تاکنون نیز علیرغم همه محدودیت‌ها در این عرصه تلاش نموده‌اید.

جناب آقای موسوی اردبیلی؛ طبیعی است که هر کشوری همواره با فراز و نشیب‌هایی روبه‌رو است ولی شرایط حساسی که اکنون کشور ما در آن قرار گرفته است موجب شده است که یکی از استثنایی‌ترین وضعیت‌ها را در طول تاریخ با آن مواجه باشیم که بعنوان نمونه به مواردی از آن در عرصه‌های مختلف اشاره می‌نمایم.

۱- قانون اساسی بعنوان میثاق شهروندان و اداره‌کنندگان جامعه که باید سرلوحه و منشور محکمی برای اداره جامعه تلقی شود و روابط نهادهای حاکمیت با یکدیگر و همچنین حاکمیت با شهروندان را تنظیم نماید. بر همین اساس رئیس‌جمهور و نمایندگان در بدو تصدی خود سوگند یاد می‌نمایند که پاسدار و حافظ آن بوده و برای اجرای آن تلاش نمایند که امروزه به بوته فراموشی سپرده شده و صحبت از قانون اساسی به‌ویژه فصل مربوط به حقوق ملت در نظر حکومت‌گران به ذنب لایغفری تبدیل شده است. چه بسیار از نخبگان ملت به دلیل بحث از این اصول، آزادی آنها سلب و به زندان افتاده‌اند و یا حقوق آنها به نحوی محدود شده است که از خدمت به کشور در عرصه‌های مختلف به بهانه عدم صلاحیت محروم گردیده‌اند. متاسفانه اداره‌کنندگان کشور به جای توجه به قانون اساسی و برنامه‌ریزی براساس نظرات کارشناسی و تخصصی با تصمیمات خلق‌الساعه و استفاده از رمالی و جادوگری و به مسخره گرفتن مقدسات دینی که جز از آسیب دیدن بنیان‌های دینی و معنوی جامعه ارمغانی نداشته، بزرگ‌ترین هزینه را بر کشور، شهروندان و دین روا داشته‌اند.

۲- مهم‌ترین رهاورد انقلاب اسلامی ما خط بطلان کشیدن بر استبداد ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی و حاکمیت مردم بر سرنوشت اجتماعی خودشان بوده است که در اصلی‌ترین شعار انقلاب «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» متبلور بود. متاسفانه برخلاف آنچه که مشی عملی بنیانگذار نظام بود، یعنی حکومت بر قلوب مردم، با سلب بدیهی‌ترین آزادی‌های مشروع شهروندان و ایجاد جو امنیتی و پلیسی در جامعه، آرامش از جامعه سلب شده است به نحوی که شهروندان به‌خصوص قشر آگاه، نخبگان و دانشگاهی و بدون اغراق همه اقشار جامعه در بدترین وضعیت روحی و روانی و بدون امید به آینده خود و فرزندانشان گذران زندگی می‌نمایند.

متاسفانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به تعبیر حضرت امام (ره) می‌بایست در راس امور بوده و از انحراف کشور از مسیری که قانون اساسی ترسیم نموده جلوگیری نمایند، باتوجه به سازوکارهایی که در جهت فرمایشی شدن انتخابات توسط شورای نگهبان اعمال شده است، به جز گروه اندکی از نمایندگان اصلاح‌طلب و اصولگرای منصف که با درک واقعی از شرایط جامعه دلسوزانه نظرات خود را ابراز می‌نمایند، به‌عنوان وکیل ‌الدوله و نماینده نهادهای امنیتی و نظامی و پیاده‌نظام چکمه‌پوشان در ایجاد این فضا، خود نقش موثری را ایفا می‌نمایند. قوه‌قضائیه که باید به‌عنوان قوه‌ای مستقل براساس تصریح قانون اساسی پشتیبان حقوق و آزادی‌های مشروع شهروندان باشد و به صورت بیطرفانه براساس اصل بیطرفی دادرس به فصل خصومت پرداخته و در پرونده‌هایی که یک طرف آن حاکمیت است با حضور هیات منصفه و به صورت علنی به اتهامات سیاسی و مطبوعات رسیدگی نماید، که فلسفه آن این است که هیات منصفه که نمایندگی افکار عمومی را برعهده دارد درخصوص مجرمیت یا عدم مجرمیت و استحقاق تخفیف مجازات یا عدم استحقاق اظهارنظر نمایند، به عنوان ابزار حاکمیت و نهادهای نظامی و امنیتی تبدیل شده است. تا جایی که با کمال تاسف رئیس قوه‌قضائیه به عنوان قاضی القضات، وظیفه خود را دفاع تمام قد از دولت می‌داند و به آن افتخار می‌نماید، غافل از آنکه قانون اساسی تمامی شهروندان حتی شخص رهبر را در مقابل قانون مساوی اعلام کرده است. حال اگر رسالت قوه‌قضائیه دفاع تمام قد از دولت است، پس شهروندان این کشور که مورد ظلم و اجحاف حکومت واقع می‌شوند دعوای خود را باید به کجا ببرند.

جای تاسف است که در شرایط فعلی هیچ مرجع قضایی که پناهگاه مردم باشد وجود ندارد، گویی که دستگاه قضا تنها شکل نمادینی است که عنوانی از آن باقی مانده و قرار نیست که مسوولانه و بدون دخالت گرایش سیاسی به بررسی مسائل پس از انتخابات بپردازد. حضرتعالی که از آغاز انقلاب تا پایان دوران حضورتان در سمت‌های حکومتی در دستگاه قضایی حضور داشتید به خوبی می‌دانید که هیچ زمانی به اندازه اکنون نیروهای نظامی و امنیتی در دستگاه قضا حضور نداشته‌اند به طوری که اختیارات این قوه را محدود یا سلب کنند. هانطور که آگاه هستید در حوادث پس از انتخابات تعداد بسیاری از نیروهای انقلابی و شهروندان تنها به خاطر اعتراض به نتیجه انتخابات بازداشت شده و یا کشته و مجروح شدند و توسط نیروهای بسیج و لباس شخصی‌ها بسیاری از اموال مردم تخریب شد و البته این روند هنوز ادامه دارد و هر روز بسیاری از نیروها احضار و بازداشت می‌شوند.

به گفته برخی از کسانی که آزاد می‌شوند بازجوها می‌گویند که تعیین حکم در اختیار آنها و نهادهای دیگر است و قاضی و دستگاه قضایی در این باره تصمیم گیرنده نیست و اکنون به جای آنکه دستگاه قضایی تامین‌کننده امنیت مردم باشد به نهادی برای ایجاد ارعاب و بازداشت تبدیل شده است. شما شاهد وضعیت مطبوعات، دانشگاه‌ها، روحانیون و گروه‌های سیاسی و صنوف مختلف هستید که در خفقان و فشار قرار دارند. برخوردهایی با تعدادی از دراویش صوفی، شیعه اثنی عشری که جزو شهروندان ایران هستند و از حق زندگی در کشور برخوردارند، می‌شود و به آنها اجازه داده نمی‌شود که حتی مراسم‌های مذهبی‌شان را برگزار کنند و با تهمت و افترا بسیاری از آنها را بازداشت کرده و احکام سنگینی برایشان صادر می‌کنند. آخر این چه دستگاه قضایی است که به جای دفاع از مردم اعم از همه گروه‌ها و اقلیت‌های دینی، مذهبی و قومی به موازات دیگر نهادها، با آنها برخورد امنیتی و پلیسی می‌کند؟

۳- شما جزو نزدیک‌ترین یاران حضرت امام هستید و از نزدیک با آرا و اندیشه‌های ایشان آشنایید. همان‌طور که می‌دانید حضرت امام سرمایه‌‌ای هستند که با انگشت تدبیر و با جایگاه علمی و معنوی‌شان توانستند این انقلاب را به پیروزی برسانند، ایشان ۱۵ سال برای به ثمر رسیدن این انقلاب تلاش و مبارزه کرده و در حالی که از وطن دور بودند این نهضت را رهبری کردند. ۱۰ سال در درون این نظام حضور داشتند و اکنون ۲۱ سال از رحلت ایشان می‌گذرد. اما متاسفانه در طول این سال‌ها به جای آنکه از مواضع و اندیشه‌های ایشان به صورت جامع سخن گفته شود تا نسل جدید با اندیشه‌های وی آشنا گردند، متاسفانه از سوی جریانی خاص به صورت گزینشی و بدون توجه به شان نزول سخنان مواضع، آرا و اندیشه‌های امام خمینی براساس سلیقه و مصلحت خودشان مطرح می‌شود. مصیبت‌بارترین مساله‌ای که اخیرا مطرح شده است و برای اولین بار چنین روندی را شاهد بودیم، اینکه در روزهای اخیر دادستان محترم تهران برای توجیه اقدام تشکیلات قضایی در رابطه با اعدام ۵ نفر از شهروندان ایرانی و در پاسخ به مواضع کاندیداهای معترض انتخابات و به‌ویژه در رد سخنان نخست‌وزیر زمان امام به سال ۶۷ اشاره کرده و اعلام می‌کند که چرا آقای موسوی در آن زمان به اعدام‌هایی که با حکم حضرت امام صورت گرفت اعتراض نکردند. ایشان همان حرفی را می‌زند که دشمن می‌گوید. تاکنون کسی در این باره این گونه حرف نزده است، چرا که تاکنون هیچگاه ریز آن قضایا بررسی نشده و چرایی آن مشخص نیست و هنوز ماجرا در ابهام قرار دارد و معلوم نیست که تا چه اندازه امام در این ماجرا دخالت داشته‌اند و به نظر می‌رسد که ایشان برای توجیه عملکرد فعلی دستگاه قضایی در این شرایط چنین مسائلی را بیان می‌کند. اگرچه هدف اصلی وی از این صحبت‌ها تهدید متعرضین به روش حکومتداری آقایان است اما غافل از آنکه کسی که وارد این صحنه‌ها شده این تهدیدها برایش ارزشی ندارد و هراسی در ادامه مسیر و هدف به خود راه نمی‌دهد.

جای ‌شگفتی است که هیچ‌گاه از سوی این آقایان درباره بعد رحمانی، بخشش، قانون‌گرایی و دقت در حفظ حقوق شهروندی که امام نسبت به آن تاکید داشتند سخنی گفته نمی‌شود؟ چرا کسی درباره فرمان ۸ ماده‌ای حضرت امام که در آن شرایط تدوین شد حرفی نمی‌زند؟ حضرتعالی به خوبی در جریان برخوردی که حضرت امام با نگارنده نامه اهانت‌آمیز و تند نسبت به ایشان که از سوی یک پیرمرد روحانی نوشته شده بود، آگاهید. شما در آن زمان رئیس دیوان عالی کشور بودید. حتما یادتان هست که در همان زمان وقتی امام در جریان متن نامه قرار می‌گیرد به شما توصیه می‌کنند که مبادا با نویسنده نامه برخوردی شود و تاکید می‌کنند که حرمت نویسنده نگاه داشته شود. چرا هیچ‌گاه از این موضوع حرفی زده نمی‌شود که وقتی حضرت امام شنیدند که برای یکی از مسوولان شنود گذاشته‌اند به شدت ناراحت شدند و گفتند که باید فردی که این کار را انجام داده است را شلاق بزنند؛ چرا از این نمی‌گویند که امام می‌فرمود اگر کسی به صورت یک زندانی سیلی بزند باید مجازات شود؛ چرا از تاکیدی که امام برای رعایت حقوق شهروندان داشتند و تذکراتی که در این باره به مسوولان می‌دادند حرفی زده نمی‌شود. چرا از اینکه حضرت امام دستوری مبنی بر عزل یک قاضی به علت تخلفی که کرده بود دادند و حتی گفتند که او مجازات شود چیزی گفته نمی‌شود چرا از سعه صدر و تحمل نقد و انتقاد ایشان برای اداره حکومت سخنی نمی‌گویند.

چرا نمی‌گویند فردی که توسط دیگری شکنجه شده بود و مضروب بود وقتی که فرد شکنجه شده ضارب را دستگیر می‌کند و ضارب در اختیار اوست امام می‌فرمایند که تو گرچه توسط این شخص شکنجه شده‌ای ولی حق هیچگونه برخوردی با او نداری و او را باید به دستگاه قضایی بسپاری تا دستگاه قضا برای او حکم صادر کند.

بنابراین خوب است که اگر مواضع امام گفته می‌شود مواضع واقعی ایشان با ذکر زمان و شان نزول گفته شود تا شناخت واقعی نسبت به وی در اذهان جامعه نقش ببندد.

۴- یکی دیگر از مواردی که این روزها موجب تاثر جامعه شده است تخریب چهره‌های انقلابی و سرمایه‌های نظام است. کاملا مشهود است جریانی که اندیشه امام را برنمی‌تابد چنین با خشونت به یاران نزدیک حضرت امام می‌تازد و حتی بیت امام و چهره‌های بزرگ و انقلابی یورش می‌برند و تخریب می‌کنند. آیا پس از گذشت سی و یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ‌جمهوری اسلامی باید اینگونه از زحمات و تلاش‌ها و ایثارگری‌ها کسانی که خدمت کرده‌اند قدردانی کنند.

۵- در بخش مهم دیگر اداره امور متاسفانه وضع اقتصادی کشور به اندازه‌ای نابسامان است که قابل گفتن نیست. وضع بانک‌ها، رکود مالی، بیکاری، نابسامانی مدیریت اقتصادی، بی‌انضباطی مالی، گشاده‌دستی بی‌حد و حدود از جیب ملت، توقف پروژه‌های عمرانی در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش نفت، تورم و گرانی بیش از هر زمان دیگر برای همه مردم مشهود است و این موضوعی است که حتی متاسفانه دولتی که از بی‌آلایشی و سادگی سخن می‌گوید و آن را در بوق و کرنا می‌کند، هنوز نتوانسته ساده‌ترین گره‌های اقتصادی مردم را باز کند و هر روز تنها با طرح مسائلی چون وقوع زلزله، افزایش جمعیت و کوچ از تهران و تعطیلاتی نسنجیده و عجولانه که بارها اخبار ضد و نقضی درباره آن منعکس می‌شود به سرگرم کردن خود و مایه نگرانی برای مردم می‌شود. به نظر می‌رسد که عدم توفیق دولت در ساماندهی وضع اقتصادی مردم باعث می‌شود که آنها به روال همیشه شان در طول سال‌های گذشته انگشت اتهام به سوی مسوولان گذشته دراز کنند تا همه تقصیرات را بر گردن آنها بیاندازند و در همین شرایط وقتی گزارش‌های دیوان محاسبات منتشر می‌شود تاکید دارد که دولت فعلی تنها بیش از ۲ هزار تخلف مالی در بودجه سال ۸۵ دارد و برخی از ارقام مفقود است و در همین حال رئیس بازرسی کل کشور گزارش‌هایی نگران‌کننده و مهمی از مفاسد در درون دولت می‌دهد.

۶- نکته دیگری که برای مردم شنیدنی تلخ است رفتارهای غیردیپلماتیک رئیس دولت فعلی است؛ عرصه دیپلماتیک در دنیا آداب و رسوم خاصی خود را دارد و رئیس‌جمهور هر کشوری کانون غرور یک ملت است ولی رئیس دولت فعلی ایران با رفتارهای عجیب و غریب و منحصر به فرد موجب تحقیر ملت ایران در دنیا شده است. وی که عطش سفر خارجی دارد با سخنان خود و مکاتباتی که هیچ‌گاه به او پاسخ داده نمی‌شوند (تاسف‌بارتر آنکه برخی ملبسین به لباس روحانیت چنین نامه‌های سخیفی را با نامه‌های پیامبر در صدر اسلام تشبیه می‌نمایند) موجبات وهن کشور را در عرصه جهانی فراهم کرده است و برای جبران این ناکامی‌ها با کشف کشورهایی که جغرافیدانان هم برای پیدا کردن آن باید با ذره‌بین، آنها را در نقشه جهان پیدا کنند با حاتم‌بخشی‌هایی از جیب ملت تلاش می‌نماید که چنین در افکار عمومی القا نمایند که از متحدانی در دنیا برخوردارند. انعقاد قراردادهایی که برای سالیان متمادی کشور را متعهد به دولت‌های دیگری می نماید و سرمایه‌گذاری‌های ایران در کشورهایی که منافع چندانی برای کشور ندارد، غیرقابل توجیه و غیر منطقی است. براساس ضرب‌المثل قدیمی چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.

در پایان از خداوند برای حضرتعالی عافیت و سلامت آرزو نموده و امیدوارم که اقدامات حضرتعالی به هر نحو که مصلحت می‌دانید، سربلندی ملت بزرگ ایران آسایش، آرامش و امنیت کشور را به معنای واقعی در پی داشته باشد.

مهدی کروبی

۳۰/۰۲/۸۹


 


مهندس میرحسین موسوی سال گذشته و در چنین روز در سفر استانی به استان یزد در ادامه رقابت های انتخاباتی در سفر به اردکان و یزد در اجتماعات باشکوه مردم این استان به سخنرانی پرداخت . وی در این سخنرانی ها بازگشت به قانون را خواسته اصلی و منطقی مردم برشمرد .

میرحسین موسوی درجمع مردم یزد داشتن اقتصاد نیرومند را به معنی ایجاد دورنمای روشن برای جوانان دانست و یکی از مهمترین وظایف دولت‌ها را حمایت از تولید و اقتصاد ملی خواند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، موسوی گفت:« البته اینکه از مدیریت جهانی صحبت کنیم هم خوب است اما به شرطی که قدرت چنین چیزی را داشته باشیم و قطعا این قدرت از اقتصاد نیرومند بدست می‌آید.»

موسوی تجلی منافع ملی را در صحنه‌ اقتصاد دانست و با تاکید بر اینکه باید اقتصادی نیرومند داشته باشیم،تصریح کرد:« اگر اقتصاد ملی قدرتمندی نداشته باشیم و تورم و بیکاری را حل نکنیم، به تحقیر ما درسطح بین‌المللی می‌انجامد.»

موسوی با تاکید بر لزوم پیگیری جدی اهداف سند چشم‌انداز۲۰ ساله،گفت:« اگر در میدان مسابقه جهانی و منطقه‌ای نتوانیم یک اقتصاد ملی قوی داشته باشیم نخواهیم توانست در سالهای آتی دربرابر رقیب‌های قدرتمند کشور را حفظ کنیم.»

میرحسین موسوی همچنین لزوم بهره‌گیری از عقل جمعی و انجام مشورت در حل مشکلات را یادآور شد و در همین زمینه به شدت از انحلال شوراهای تصمیم‌گیری و سازمان مدیریت انتقاد کرد.

موسوی گفت:«خواسته منطقی ملت بازگشت به قانون و مسیر عقلانی است که امیدواریم در دولت بعد عملی شود.»

میرحسین موسوی در ادامه به شدت به انتقاد از سیاست‌های موجود در زمینه واردات محصولات کشاورزی و تورم ۲۵درصدی و آنچه « اقتصاد صدقه‌ای» می‌خواند پرداخت و این مشکلات را مانعی در راه تحقق استقلال اقتصادی دانست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بر لزوم توجه به «اشتغال دائم» تاکید کرد و در ادامه نقش مردم را در حمایت از اقتصاد ملی و وظیفه دولت را در لزوم داشتن جهت‌گیری روشن و بسترسازی یادآور شد.

میرحسین موسوی درادامه با بیان اینکه «اگر ایران را دوست داریم باید از تولید و کشاورزی ملی حمایت کنیم» به مطرح شدن بحث هویت ملی درسند چشم‌انداز۲۰ ساله اشاره کرد و این موضوع را نشان دهنده کلیدی بودن اصل درک و حفظ هویت ایرانی دانست و گفت:« بدون هویت ملی نمی‌توانیم سیاست‌های فرهنگی ، اقتصادی،‌ اجتماعی و سیاست خارجی درستی داشته باشیم.زمانی می‌توانیم دردنیا تاثیرگذار باشیم که ابتدا به هویت ایرانی مان بپردازیم.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با بیان این عقیده که در سیاست‌های فعلی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به اندازه کافی به موضوع هویت ایرانی توجه نشده گفت:« برای مثال حیات خلوت مان در آسیای میانه و قفقاز را فراموش می‌کنیم و در عوض سراغ ‌آمریکای لاتین می‌رویم. البته نمی‌گویم چرا به سمت آمریکای لاتین می‌رویم؟ اما اینکه دریک سال یک یا دو ملاقات با این کشورها داریم اما با همسایگان خود ارتباط کمتری داریم، جای سوال دارد.»

به گزارش خبرنگار ایسنا، موسوی پیش از این در شهرستان اردکان با خانواده مرحوم آیت‌الله روح‌الله خاتمی دیدار و با حضور بر سر مزار ایشان با قرائت فاتحه به مقام وی و شهدای استان یزد ادای احترام کرد.

وی همچنین در سخنان کوتاهی در مسجد گلزار شهدای اردکان، آیت‌الله خاتمی را فردی باتقوا،‌ فقیه و دلسوز توصیف کرد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد مردم با برخورد اندیشه‌ها آزادانه از عمق آگاهی خود استفاده کنند و در ۲۲ خرداد مطابق با تعقل‌شان آنچه مطابق با راه شهیدان است، انجام دهند.

میرحسین موسوی هم‌چنین درجمع مردم شهرستان میبد نیز درباره انتخابات صحبت کرد و به انتقاد از عملکرد صداوسیما در این زمینه پرداخت.

موسوی قانون‌گریزی، نرخ‌ بالای تورم و شفافیت نداشتن عملکرد دولت را از مشکلات دانست.

موسوی همچنین گفت که دولت‌ها موظفند از ‌صنعت و کشاورزی داخلی حمایت کنند.

منبع: تحول سبز


 


راي ما كجاست: در بزنگاه دهمين دوره از انتخابات رياست جمهوري ، مبنای تقسیمات کشوری سبک و سیاق دیگری پيدا كرد به طوري كه وزارت کشور و فرمانداری ها که برگزاری انتخابات را به عهده دارند؛ در تعيين مبنای توزیع صندوق های رای ، روستاهايي را كه خالي از سكنه بوده اند و يا وجود خارجي نداشتند ، نيز برشمرده و براي آنها صندوق هاي راي و تعرفه تعيين كرده بودند و این نکته که صندوق رای روستاهایی که دیگر وجود ندارند به وسیله چه کسانی پر می شوند ماجرایی است که باید در فرمانداری ها و وزارت کشور پاسخ آن را یافت.

محمود احمدي ن‍‍ژاد و حاميانش مدعي اند كه بخش عمده اي از آراي خود را در دهمين انتخابات رياست جمهوري از روستاها و شهرهاي كوچك كسب كرده اند. به طوري كه نتیجه پایانی دهمین انتخابات ریاست جمهوری كه روي سايت هاي خبري منتشر شد نيز حاكي از همين موضوع بود و آراي ماخوذه در روستاها و شهرهاي كوچك را بدين ترتيب اعلام كردند: محمود احمدی نژاد:60 درصد، میرحسین موسوی: 20 درصد ، محسن رضایی: 10 درصد، مهدی کروبی: 4 درصد و مابقي آرا باطله است.(1)

اما آيا واقعيت همان چيزي است كه حاميان احمدي ن‍ژاد و ستاد انتخابات كشور مطرح كرده اند؟ چند درصد از آراي روستاها به محمود احمدي نژاد واقعي است و چند درصد از روستاهاي اعلام شده از سوي وزارت كشور وجود خارجي دارند؟ از تعداد روستاهای کشور دو روایت متفاوت وجود دارد. روایت نخست مربوط به سازمان مدیریت و برنامه ریزی است که بر اساس سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۸۵ انجام می شود و روایت دوم به وزارت کشور و فرمانداری ها مربوط است که مبنای خود را آمار مربوط به سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۵۵ قرار می دهند.

در سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۵۵ تعداد روستاها در ایران بسیار بیشتر از زمان حاضر بود در حالی که در سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۸۵ دیگر نامی از این روستاهای خالی از سکنه یا ویران شده وجود ندارد.

با این حال وزارت کشور و فرمانداری ها که برگزاری انتخابات را به عهده دارند مبنای توزیع صندوق های رای را تعداد روستاهای موجود در سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۵۵ قرار می دهند که شمار آن ها از تعداد روستاهای کنونی بسیار بیشتر است.

برخی از شهرها نظیر تبریز، سنندج، خرم‌آباد و کرمانشاه بیش از ۵۰ واحد از روستاهای خود را از دست داده اند.

به عنوان مثال اگر نگاهی به تعداد روستاهای شهر تبریز در سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۵۵ بیندازید و آن را با سرشماری سال ۱۳۸۵ مقایسه کنید خواهید دید از آن زمان تا کنون ۶۰ روستا به طور کامل از بین رفته اند. با این حال هنگام برگزاری انتخابات در ایران مبنای توزیع و ساخت صندوق های رای بر اساس تعداد روستاها در سال ۱۳۵۵ انجام می شود. و این نکته که صندوق رای روستاهایی که دیگر وجود ندارند به وسیله چه کسانی پر می شوند ماجرایی است که باید در فرمانداری ها و وزارت کشور پاسخ آن را یافت.

جدای از ساخت صندوق رای برای روستاهایی که دیگر وجود ندارند ما در روستاها از آغاز همواره با پدیده‌ «علیا» و «سفلی» مواجه بوده‌ایم.

یعنی اگر به عنوان مثال دهی با نام امین آباد وجود داشته که بخشی از خانه های آن بر روی تپه ای و بخشی دیگر بر تپه ای دیگر بناشده بوده اند بر اساس موقعیت جغرافیایی تپه ها چنین روستایی به امین آباد سفلی و امین آباد علیا نام گذاری می شده اما هرگز به معنای دو روستای مجزا نبوده. با این حال در بزنگاه های انتخاباتی مبنای تقسیمات کشوری سبک و سیاق دیگری دارد و برگزاری کنندگان انتخابات برای چنین روستایی که تنها یک روستا به شمار می آید دو صندوق رای می سازند که البته تنها یکی از این صندوق ها به روستای مورد نظر ارسال می شود و صندوق دوم حسب دستور پر می شود.

در حال حاضر کشور ایران دارای ۲۰۰ شهر اصلی است و در صورتی که بر اساس آمار مورد استناد فرمانداری ها (نفوس مسکن ۱۳۵۵) هر یک از این شهرها فقط ۵۰ روستای اضافی داشته باشند ما با ۱۰ هزار روستای اضافی مواجه خواهیم بود که در حال حاضر وجود خارجی ندارند و اگر برای هر یک از این ۱۰ هزار روستا تنها ۴۰۰ نفر جمعیت تصور کنیم ۴ میلیون رای به دست خواهیم آورد.

سازمان مدیریت و برنامه ریزی تنها سازمانی بود که آمار دقیق و به روز تعداد روستاهای کشور را بر اساس سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۸۵ انجام داده بود اما اين سازمان توسط محمود احمدي نژاد منحل شد. (2)

نتايج يك نظرسنجی از روستاها: 42 درصد موسوی و 39 درصد احمدي نژاد

کارگروه ویژه ی روستای ستاد مرکزی مهندس موسوی در آخرين نظر سنجي خود از روستاها اعلام كرد كه نتايج نظرسنجي حاکی از از بالا رفتن آرا به نفع مهندس موسوی بوده است.

این نظرسنجی در سطح 23 استان و 300 شهرستان و از هرشهرستان 2 روستا در سراسر کشور به روش تكميل رسشنامه انجام شد و نشان داد كه در بین جمعیت هدف نظرسنجی 72 درصد قطعا در انتخابات شرکت می کنند و 4 درصد نیز تصمیمی برای شرکت در انتخابات ندارند..

70.5 درصد روستايياني كه در اين نظرسنجي شركت كرده بودند اعلام كردند كه شخص مورد نظرخود را انتخاب کردند و 29.5 درصد نیز هنوز تصمیمی در مورد شخص خاصی نگرفته اند.بر اساس يافته ها 42.85 درصد به مير حسين موسوی و 39.3 درصد به احمدی نژاد راي دادند و مهدي کروبی و محسن رضایی به ترتیب 7.4 درصد و 3.1 درصد از آرا را در این نظرسنجی داشتند.

انتخاب مردم بین موسوی و احمدی نژاد حاکی از رای 49.5 درصد به نفع آقای مهندس موسوی است و در افرادی که قطعا به آقای احمدی نژاد رای نمی دهند 26.3 درصد و کسانی که قطعا به آقای مهندس موسوی رای نمی دهند 7.3 درصد است.(3)

دولت نهم از زمان روی کار آمدن خود همواره با این پشتگرمی در اذهان مردم بر تداوم عمر خود تاکید کرده که در میان روستاییان آرای بسیاری دارد و روستاییان به رییس جمهوری علاقه زیادی دارند اما نتايج اين نظر سنجي علي و معتبر چيزي غير از اين موضوع را حكايت مي كند.

پي نوشت ها:

1-http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=51716

http://balatar.ir/?p=3745- 2

http://entekhabdahom.persianblog.ir... - 3


 


سایت خبری کلمه شامگاه دوشنبه در خبری اعلام کرد که احمد یزدانفر سرتیم محافظان میر حسین موسوی و مسئول دفتر وی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
در پی انتشار این خبر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که احمد یزدان فر، بازداشت نشده بلکه ماموریتش به پایان رسیده است، ستاد حفاظت انصار المهدی نیز که از زیر مجموعه های سپاه پاسداران است با صدور اطلاعیه ای خبر دستگیری سرپرست تیم حفاظتی مهندس موسوی را تکذیب کرد و با اشاره به نا کارآمدی وی عنوان کرد «سر تیم حفاظتی نامبرده طبق ضوابط جاری ماموریتش به اتمام رسیده و صرفا جا به جایی کاری صورت گرفته است».
از سوی دیگر حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در پاسخ به خبرنگاران از موضوع بازداشت یزدان فر ابراز بی اطلاعی کرد.
با کنار قراردادن گزینه های فوق یک سئوال بدیهی پیش می‎آید و آن اینکه اگر احمد یزدان فر بازداشت نشده است و به محل خدمت دیگری منتقل شده است، پس چگونه است که تا امروز کسی از حال وی بی خبر است و خانواده اش نیز از این تغییر و تحولات بی اطلاعند؟
اما به راستی محافظی که بیش از یک دههل در کنار میرحسین بوده کجاست؟
احمد یزدان فر پس از لغو ماموریتش که حفاظت از رهبر جنبش سبز بود به یکی از پادگانهای سپاه بدون اطلاع خانواده اش منتقل شده و در آنجا نگهداری می‎شود و وی حق ترک این پادگان را ندارد.

البته در حالی ستاد حفاظت انصار المهدی مدعی شده است که ماموریت یزدان فر به اتمام رسیده است و صرفا جا به جایی صورت گرفته است که تا به امروز این ستاد کسی را جایگزین احمد یزدان فر نکرده است و میر حسین موسوی هم اکنون بدون محافظ است.
به نظر میرسد محبوس کردن یزدان فر در یکی از پادگانهای سپاه به این دلیل باشد که وی را از تماس با میر حسین موسوی باز دارند و سخن از نا کارآمدی سر تیم محافظان مهندس موسوی این پرسش را به ذهن میرساند که این ناکارآمدی از چه سو بوده است؟ آیا این که وی به خوبی از مهندس موسوی حفاظت کرده است دلیل ناکارآمدی وی بوده است و یا ارتباط نزدیک وی با میر حسین دلیل ناکارآمدی یزدان فر برای کودتاچیانی که خواب آسیب رساندن به میرحسین را در سر دارند؟
به نظر میرسد دلیل اصلی برکناری وی برخلاف ادعاهای مقامات ستاد حفاظت، ارتباط نزدیک وی با میرحسین موسوی و موفقیت وی درحفاظت از جان وی بوده است.
گفتنی است احمد یزدان فر سالها محافظت از میر حسین موسوی را بر عهده داشته و از زمان نخست وزیری مهندس موسوی همراه وی بوده است.


 


عیسی سحرخیز در تماسی از زندان با خانواده خود از اعتصاب غذای جعفر پناهی اظهار نگرانی شدید کرده است.

مهدی سحرخیز در این رابطه می گوید : پدرم در تماس با خانواده خود پیامی را برای جعفر پناهی فرستاده است. مضمون این پیام بدین شرح است : "اعتصاب غذا را بشکن، تا بتوانی روزی آنچه در داخل زندان گذشت را به تصویر بکشی. اعتصاب غذا را بشکن تا شاهدی باشی گویا از آنچه بر این ملت راندند. نسل آینده تو را لازم دارند تا بدانند بعد از انتخابات چه بر سر مردم آورند، در زندان ها چه گذشت و مردان آزاده برای چه در زندان های جهل و زور و ستم مقاومت کردند، تا نسل آینده قدر آزادی را بداند و خون هایی که برای آن ریخته شد را فراموش نکند. آزادی به راویان هنرمندی همچون تو نیاز دارد، برای آزادی بمان و و اعتصابت را بشکن.‬"
مهدی سحر خیز در ادامه خیر از وضعیت روحی خوب عیسی سحرخیز خبر می دهد. و می افزاید که عیسی سحرخیز از جعفر پناهی خواسته است که اعتصاب غذای خود را بشکند تا همه بصورت دستجمعی اعتصاب کنند، تا بتوانند اتفاقات ناگواری را که در زندان ها انجام می شود را به گوش جهانیان برسانند.


 


پس از ملاقات حضوری خانواده نوری زاد با وی و اظهار نگرانی از وضعیت جسمانی ناشی از ضرب و شتم سه شنبه گذشته، دادستان تهران با محمد نوری زاد در زندان اوین ملاقات کرد.

این خبر را محمد نوری زاد طی یک تماس تلفنی به خانواده اش داد. خانواده نوری زاد به خبر نگار"کلمه" گفتند پس از ملاقات دادستان تهران، محمد نوری زاد به بند عمومی برگردانده شد. در همین حال این نویسنده آزاده به خانواده اش گفته است حال جسمی اش بعد از ضرب و شتم رو به بهبود است و از وضعیت مساعدتری برخوردار است اما وی تا زمان آزادی- تا زمان صدور حکم دادگاه تجدیدنظر- به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.

همسر آقای نوری زاد پس از ملاقات با وی گفته بود: وقتی در ملاقات کابینی آقای نوری زاد را دیدم، لازم نبود که حرفی بزند، سر و وضع آشفته او، خود گویای همه چیز بود. به قصد کشت او را کتک زده بودند، وقتی همسرم می خواست این واقعه غیر انسانی که باورش هنوز برای همه ما دشوار است را تعریف کند، هم او گریه می کرد و هم ما. گفته است دو شبانه روز است که در اعتراض به این رفتار خشونت آمیز لب به آب و غذا نزده است. اگر کسی امروز به داد او نرسد تا دو سه روز دیگر باید پیکر بی جان آقای نوری زاد را از اوین تحویل بگیریم.

اقدام دادستان تهران در رسیدگی به وضعیت نوری زاد برای جلوگیری از خودسری برخی نیروهای امنیتی حرکتی مثبت ارزیابی می شود.


 


نامه ای به صدرا ، پسر علیرضا بهشتی شیرازی ، مشاور میرحسین ، سردبیر روزنامه کلمه سبز

به نام آفریدگار اندیشه

صدرا جان سلام

به رسم نانوشته هر نامه ای ابتدا باید خودم را معرفی کنم . اما نیازی به معرفی نمی بینم . باید مرا بشناسی . یار دبستانی دیروز و فتنه گر امروز . جوانان آینده ی کشور چندین سال پیش و محارب حال . روزی چوب الف بر سرمان بود ، اینک چوب باتوم صدایمان را خفه می کند . باید یادمان بماند که همواره ساکت باشیم و هر چه دیدیم دم نزنیم .

پرسیدن از حال و احوالت هم که فایده ای ندارد . خوب می دانم چه اوضاع برآشفته ایست .

صدرا جان

اگر یادت باشد ، من نه اهل دروغم نه اهل دغل . بی ریای بی ریا . رک گویی مرام من است . پس رک و راست بگویم ، نمی خواستم این نامه را بنگارم که بگویند آن مرد دربند مشاور میرحسین است و نیازی به کمک ما ندارد و باید به فکر زندانیان گمنام باشیم ، حالا کاسه ی داغتر از آش شدی . از طرف پدرت هم نهی می شوم که چرا فروتنی که او پیشه کرده است را می شکنم . چرا قصد بزرگ کردن نام او را دارم . که صد البته به من نیازی نیست . بزرگ ، خود بزرگ است .

اما وقتی دوباره تصویر سیمای شاد و پرانرژی پدرت را در بالای نامه ای که برای دادستان در دفاع از نوری زاد نوشته بود مشاهده کردم ، دیگر دامنم از دست برفت . سکوت امانم را برید . نتوانستم خود را کنترل کنم . بغضی در گلویم نشست . نه توان ریختن اشکی ، نه نای فریاد آهی از سر درد . تنها یادی از خاطرات گذشته .

چه می توانم بکنم ؟ قلم بدست گرفتم . همان قلمی که پدر تو را ، راهی اوین کرد . همان قلم که خداوند زیبایی ها به آن قسم خورده است . "نون والقلم و مایسطرون" . تا هم از درد جانکاه خود بکاهم و هم امیدوار که شاید این نامه بدستت برسد و تو نیز بمانند من بغض فروخفته ی خود را بیرون بریزی . پس نوشتم :

نامه ای به رفیق بامرام روزگاری نه چندان دور ، صدرا

نمی دانم چطور شروع کنم . از چه بگویم . از آینده ای بگویم که خبری از آن نمی بینم ! از حالی بگویم که خودت بهتر می دانی ! با گذشته چطوری ؟

یادت می آید چه آرزوهایی را در خلوت فکر نوجوانی خود می پروراندیم . یادت می آید قصد کرده بودیم که آنقدر پیشرفت کنیم که کشور را از این رو به آن رو کنیم . ایرانی در خور ایرانی . ایران را دوباره به عرش تاریخ برسانیم و مردمش را در این گردون سرافراز . چه آرزوهایی داشتیم صدرا . یکی مهندس ، یکی دکتر . هر چه می شدیم مطمئن بودیم این خاک را نجات می دهیم .

اما چه شد ؟؟ چه بر سر آرزوهای زیبا و ساختمانهای بلند امال ما آمد ؟ چه شد که کشورمان در شبی سیاه و تاریکی مطلق فرورفت ؟ آن آینده ای که در رویا و بیداری در ذهنمان می پروراندیم به کجا رفت ؟

الان که برایت نامه می نویسم ، خاطرات مثل یک فیلم سینمایی از جلوی چشمم می گذرد و پدرت نقش اول این فیلم .

در تمام طول مدت رفاقتم با تو ، حتی یکبار نه از تو و نه از پدرت نشنیدم که بگوید پست و مقام سیاسی داشته است . در تمام این سالها ندیدم چشم به مادیات داشته باشد و نیک همه می دانند افکار او فراتر از این بود . ببین چه می نویسم . چیزی که عیان است ، چه حاجت به بیان است . چه نیازی به گفتن دارد .

تمام هم و غمش انتشاراتی بود به نام روزنه . روزنه ای سرشار از امید به فردا . روزنه ای برای پاکسازی فرهنگ کشور . روزنه ای برای اعتلا . روزنه ای به سوی نور .

بعد هم به یاری یار قدیمیش میرحسین آمد و سردبیر روزنامه کلمه سبز . در ابتدا کلمه بود ، چه خوش و خرم که سبز باشد . روزنامه ای که اگر توقیف نشده بود آینه ی تمام نمای جامعه می گشت و کاستی ها را نمایان و دو کلمه ی آزادی بیان را هجی می کرد . روزنامه ای که مطمئنم آینده ای روشن را نوید می داد ، به سوی ایران آباد و آزاد .

صدرا جان

می دانم با خودت فکر می کنی که پدرت شاید اشتباه کرد که دوباره قدم در وادی سیاست بی رحم این مرزوبوم نهاد . شاید باید کار فرهنگی را ادامه می داد . اما صدرا جان ، این بهایی است که ما برای آزادی می پردازیم . این امری است که ما برای رهایی از ظلم انجام می دهیم . شکنجه ، در حبس ماندن ، کتک خوردن ، کشته شدن . تمامی اینها برای اینست که یک روز روشن را در این خاک ببینیم . به یاد همان آرزوهای نوجوانی . در راستای اهدافمان .

چرا پدرت ؟ چه کسانی به این مقام والا می رسند که خود ، علایقشان و آزادیشان را در راه عقیده فدا کنند . در راه باورشان . اندکند کسانی که به این بزرگی می رسند . به این بزرگی که آزادی خود را در راه آزادی مردم بنهند .

صدرا جان

من و تو در زمانه ای زیست می کنیم که اوین به بزرگترین دانشگاه ایران تبدیل شده و دانشگاه محل جانیانی چماق بدست که جوانان مردم را لت و پار می کنند . بند ۲۰۹ و ۳۰۶ کلاس درس شده است و انفرادی خلوتگاه با خدا ، دانشکده هم پادگان گشته است و صدای عربده ی مزدوران از در و دیوار آن شنیده می شود .

صدرا جان

می دانم هیچگاه آرام کننده ی خوبی نبوده ام و همیشه غمی نیز بر دل غمدیدگان می افزودم . پس سخن کوتاه می کنم و تنها به یک جمله بسنده . به قطع آن می تواند مرهمی باشد بر زخمی که در قلبت نشسته .

الیس الله بکاف عبده : آیا خدا برای بنده اش کافی نیست ؟

الا بالذکر الله تطمئن القلوب : دل آرام گیرد با یاد خدا .

صبر و استقامت پیشه کن ، سعه صدر همچون نامت داشته باش ، که پیروزی از آن ماست .


 


معاون پارلمانی محمود احمدی نژاد معتقد است با توجه به ظرفیتی که اقتصاد ایران دارد، "می‌تواند پاسخگوی۱۵۰ میلیون نفر هم باشد، اما اکنون با این جمعیت ۷۵ میلیون نفری، هنوز با مشکل مواجهیم."

به گزارش آفتاب نیوز، حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی، ظهر دیروز پنج شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه، طی سخنرانی در همایشی که با موضوع "هدفمندکردن یارانه‌ها"، در سالن همایش‌های مدرسه علمیه مدرسه معصومیه قم برگزار شد، اظهار امیدواری کرد "با اجرای طرح هدفمندکردن بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم. "
وی بدون توضیح در مورد نحوه برطرف کردن مشکلات، کلید حل آنها را در اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها دانست و با بیان اینکه "وی با بیان این که نظام دیر وارد این بحث شده"، گفت: "اجرای این طرح موجب اجرای عدالت خواهد شد و تأخیر در اجرای عدالت هم جایز نیست ولی متأسفانه تاکنون در این زمینه کوتاهی کرده‌ایم. "
معاون پارلمانی احمدی نژاد با ذکر این نکته که "اسراف و حیف و میل بیت‌المال تاکنون در کشور ما بسیار زیاد بوده" گفت: "با هدفمندی یارانه‌ها می‌توان جلوی بسیاری از اسراف‌ها را گرفت. "

تاج الدینی سپس گفت: باید بدانیم که با توجه به ظرفیتی که اقتصاد ایران دارد، می‌تواند پاسخگوی نیاز ۱۵۰ میلیون نفر هم باشد، اما اکنون با توجه به جمعیت ۷۵ میلیون نفری هنوز با مشکل مواجهیم، اما امیدواریم که با اجرای طرح هدفمندکردن بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم.

وی با اشاره به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی پیرامون خصوصی سازی شرکت ها و زیرمجموعه های دولت، اظهار داشت: تا چند سال پیش ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی و تنها ۲۰ درصد آن خصوصی بود که امیدواریم در ریل‌گذاری جدیدی که برای اقتصاد کشور معرفی کرده‌ایم این آمار برعکس شود.

معاون رئیس دولت همچنین متذکر شد "نظام تا کنون در عرصه‌های مختلف موفق و تنها نقطه ضعیف مسائل اقتصادی بوده است." و تصریح کرد "با توجه به این که کالاهایی که در کشور ما مشمول یارانه قرار گرفته بسیار زیاد است و از طرفی با افزایش جمعیت روبه رو هستیم و علاوه‌بر تمامی این‌ها قاچاق گسترده کالا را شاهدیم اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها می‌تواند، یک ضرورت باشد. "

این مقام دولتی ادعا کرد "اگر هدفمندسازی یارانه‌ها صورت نپذیرد، طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته، در سال ۱۴۰۴ دیگر قادر به صادر کردن مواد سوختی از کشور نیستیم و هرچه داریم را باید برای تولید خود صرف کنیم. "

میرتاج‌الدینی شیوه‌های دریافت یارانه‌ها را به دو نوع آشکار و مستتر تقسیم کرد و گفت: آثار و تبعات یارانه غیر مستقیم که هم اکنون در کشور انجام می‌شود، افزایش مصرف، برخورداری بسیار بیشتر و ناعادلانه دهک‌های بالای جامعه از یارانه‌ها و ... است که باید با پرداخت یارانه‌ها به صورت مستقیم به مردم، از این مشکلات عبور کرد.

معاون پارلمانی احمدی نژاد افزود: پرداخت یارانه‌ها به صورت غیر مستقیم به مردم که تا کنون صورت می‌گرفت، فاقد فایده مستقیم به مردم بود.

وی یادآور شد: مردم باید بدانند که هدفمند کردن یارانه‌ها، به معنی حذف یارانه‌ها نیست، بلکه تغییر پرداخت یارانه‌ها از صورتی به صورت دیگر است.

معاون پارلمانی رییس دولت در پاسخ به سؤالی در مورد ایجاد تورم در اثر اجرای طرح هدفمندکردن یارانه‌ها، اظهار داشت: آن گونه نیست که با آزادسازی قیمت‌ها همه چیز گران شود و چه بسا این امر موجب اصلاح روش‌های تولید و متعاقب آن بالارفتن بهره‌وری شود که این امر در نهایت به نفع مردم خواهد بود.

این مقام ارشد دولت چندی پیش همزمان با اعلام "نامشخص بودنِ زمانِ اجرای طرح هدفمند كردن یارانه‌ها"، از "شارژ دوماهۀ یارانه‌های نقدی توسط دولت" خبر داده بود.


 


دادستان عمومی و انقلاب تهران، صبح روز پنج‌شنبه با تعدادی از زندانیان در زندان اوین دیدار کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران ، در این دیدار، عباس جعفری دولت‌آبادی، از نزدیک در جریان روند تحقیقات مربوط به این زندانیان قرار گرفت.

در این ملاقات برخی از زندانیان از جمله «جعفر پناهی» و «محمد نوری‌زاد» درخواست‌های خود را با وی در میان گذاشتند که دادستان در هر مورد دستور بررسی لازم را صادر کرد.

هم‌چنین در این دیدار با دستور دادستان اعضای خانواده پناهی با نامبرده ملاقات حضوری انجام دادند.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرانی عمومی و انقلاب تهران، محمد نوری‌زاد در بند عمومی زندان اوین به سر می برد و از سلامت جسمانی خوبی نیز برخوردار است.



 


با آغاز اجرای طرح سوختگیری بنزین آزاد با کارت هوشمند شخصی از فردا سهمیه ای معادل 500 لیتر به صورت ماهانه برای عرضه بنزین آزاد به خودروهای شخصی در نظر گرفته شد.

به گزارش مهر، طرح سوختگیری بنزین آزاد با کارت هوشمند شخصی از اول خرداد ماه در دو هزار و 800 جایگاه سراسر کشور آغاز می شود.

طراحی این سیستم به گونه ای انجام شده است که برای استفاده از بنزین آزاد -با نرخ 400 تومانی- ابتدا باید سهمیه بنزین یارانه ای کارتهای هوشمند سوخت به پایان برسد وپس از پایان این سهمیه بنزین یارانه ای امکان سوختگیری بنزین آزاد با کارت هوشمند شخصی فراهم خواهد شد.

همچنین پیشتر سهمیه ماهانه 500 لیتری بنزین آزاد به دارندگان خودروهای 1300 سی سی به بالای خارجی و 2000 سی سی به بالای داخلی که پیش‌از این از بنزین سهمیه‌ای برخوردار نبودند اختصاص داده شده بود که با اجرای این طرح جدید نیز سقف سهمیه ماهانه 500 لیتر بنزین آزاد برای خودروهای شخصی در نظر گرفته شده است.

در همین حال شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده است برای سهولت در سوختگیری خودروها و رفع مشکلات در مواقع اضطراری تا اطلاع ثانوی کارت هوشمند سوخت جایگاهداران فعال باقی خواهد ماند.

این طرح در فاز اول به صورت آزمایشی بر روی خودروهایی اجرا خواهد شد که سهمیه بنزین یارانه ای آنها به پایان رسیده باشد.
در صورت دستیابی به نتایج قابل قبول فاز دوم این طرح در خصوص خودرهای دارای سهمیه بنزین اجرا خواهد شد و با اجرایی شدن این پروژه شهروندان علاوه بر استفاده از بنزین سهمیه‌ای امکان استفاده از بنزین آزاد را نیز خواهند داشت.

در دو ماهه نخست سال جاری به طور متوسط روزانه بیش از 6 میلیون لیتر بنزین با قیمت نیمه یارانه ای 400 تومان به فروش رسیده است که عرضه بنزین آزاد در مقایسه با سال گذشته بیش از 6 برابر افزایش یافته است. در حال حاضر موجودی بنزین کارت هوشمند خودروها نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 600 میلیون لیتر کاهش یافته است.


 


اطلاعات رسیده از سازمان تأمین اجتماعی از نفوذ یک حزب سیاسی با مارک دانشجویی در این سازمان حکایت دارد!

حزب 72 تن ایران اسلامی که خود را تشکل و حزبی دانشجویی و طرفدار دولت می‌داند، در سازمان تأمین اجتاعی نفوذ کرده و حتی گفته می‌شود مهدی فتحی، دبیرکل این حزب سیاسی، به عنوان بازرس ویژه ذبیحی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، برگزیده شده است؛ البته گویا علاوه بر فتحی، یکی دیگر از اعضای حزب 72 تن ایران اسلامی نیز در دفتر مدیرعامل تأمین اجتماعی مشغول به کار است.

بنابر این گزارش، از سوی دیگر چندی پیش سازمان تأمین اجتماعی، همایشی با عنوان «هدفمند کردن یارانه‌ها، تحقق عدالت اجتماعی» را در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار کرد به طوری که اعضای این حزب سیاسی از گردانندگان اصلی این همایش بودند و حضور آنها در این همایش محسوس بود. همایشی که به طور طبیعی و ذاتی از وظایف وزارت رفاه است نه از وظایف سازمان تأمین اجتماعی!

این در حالی است که رئیس پیشین هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی و دبیر فعلی هیأت امنای این سازمان در برابر نفوذ این حزب سیاسی به سازمان تأمین اجتماعی سکوت اختیار کرده چرا که گفته می‌شود مدیرعامل تأمین اجتماعی و نورالدینی معاونت حقوقی و امور مجلس این سازمان حمایت گسترده‌ای از حزب 72 تن ایران اسلامی انجام می‌دهند به گونه‌ای که حتی صادق محصولی، وزیر رفاه و تأمین اجتماعی نیز نتوانسته است بر این‌گونه امور در سازمان تأمین اجتماعی نظارت و مدیریت داشته باشد.

اینها در حالی است که ذبیحی، مدیرعامل تأمین اجتماعی، مدعی است که در دولت‌های گذشته، احزاب سیاسی در این سازمان منافع داشته‌اند و میلیاردها تومان از منابع مالی تأمین اجتماعی سوءاستفاده کرده‌اند اما گویا تاریخ حداقل در این سازمان تکرار می‌شود و تأمین اجتماعی، همچنان مورد لطف احزاب سیاسی روز البته این بار با مارک دانشجویی آن در خدمت سازمان تأمین اجتماعی است.

البته گفتنی است که رئیس‌جمهور در سفر استانی خود به کهکیلویه و بویراحمد گفته بود، «هر کس که پارتی‌بازی کند از دولت احمدی‌نژاد نیست» حال باید دید واکنش رئیس‌جمهور نسبت به انتصاب‌های ذبیحی، مدیرعامل تأمین اجتماعی که از قضا رئیس امور استان‌های ستاد انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد نیز بوده است، چگونه خواهد بود؟!



 


اصلاحات دفتر رئیس جمهور تنها در حد جابجائی چند معاون باقی نماند و به نظر می رسد، تغییرات جدی تری در راه است.

به گزارش جهان روزنامه دولتی ایران و خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به زودی تحت مدیریت دفتر رئیس جمهور قرار می گیرد.

در حال حاضر روزنامه ایران و خبرگزاری ایرنا زیر مجموعه و تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارند.

اگر چه این دو مجموعه خبری پیش از این نیز، جزئی از ارشاد محسوب می شدند،اما وزیر ارشاد کمترین سهم را در مدیریت آن داشت و انتخاب و انتصاب روسای آن با هماهنگی رئیس جمهور و دفتر وی انجام می شد.این موضوع در انتصاب بهداد برای مدیر عاملی ایرنا بیشتر خودش را نشان داد.در آن زمان برخی رسانه ها نوشتند که بهداد به دلیل انتصابش از سوی رئیس جمهور در موضع بالاتری نسبت به وزیر وقت ارشاد قرار دارد.این برداشت ها در زمان معارفه وی از سوی وزیر ارشاد و عکس هائی که از آن جلسه منتشر شده بود،باور پذیر تر شد.



 


رئیس اداره آموزش همگانی نیروی انتظامی در آذربایجان شرقی گفت: ایران نسبت به جمعیت موجود در حال حاضر اولین مصرف کننده مواد مخدر در جهان است.

به گزارش خبرگزاری مهر،سرگرد محمد شیری فرای ظهر پنجشنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه عکس و کاریکاتور فقر، تبعیض و حقوق بشر افزود: با توجه به قرار گرفتن ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر و جمعیت جوان آن بیش از کشورهای دیگر در معرض آسیب قرار دارد.

وی اظهار داشت: اعتیاد یک آسیب و معضل اجتماعی است که علاوه بر توجه مسئولان نیازمند همت بیشتر جوانان برای نه گفتن به مواد مخدر نیز است.

شیری تصریح کرد: سالانه مافیای مواد مخدر در جهان به ایران پیشنهاد می کنند تا با دریافت مبالغی کلان اجازه سرازیر شدن مواد مخدر را به کشور صادر کنند که مسئولان کشور همواره با این تقاضا مخالفت و مبارزه کرده اند.

وی همچنین با اشاره به مبارزات نیروی انتظامی برای مقابله با مواد مخدر در کشور گفت: کشفیات ۹۳ درصدی و شهدای مبارزه با مواد مخدر یک افتخار برای نیروی انتظامی محسوب می شود.

دادستان عمومی و انقلاب آذربایجان شرقی نیز با اشاره به تاکید دین اسلام بر حقوق بشر گفت: علیرغم تلاش غربی ها برای منسوب کردن منشا حقوق بشر به خود، دین اسلام از همان ابتدا مصادیق این حقوق را داشت است.

موسی خلیل اللهی تصریح کرد: اصلی ترین منادی حقوق بشر در نیا دین اسلام است به طوری که بحث و بررسی علمی در همه حوزه ها از نظر این دین آزاد است.

وی خاطرنشان کرد: با مراجعه به احادیث و آیات قرآنی در می یابیم که از همان ابتدا مسائلی نظیر حقوق زنان، منع شکنجه و محکومیت فقر و تبعیض در دین اسلام تاکید شده است.

خلیل اللهی اظهار داشت: فقر دارای تبعات و آسیب های اجتماعی متعددی است که قرآن با تاکید بر ضرورت تقسیم عادلانه ثروت و ایجاد قسط و عدل در جامعه به آن پرداخته است.

وی همچنین با مفید خواندن برگزاری چنین نمایشگاهی در اطلاع رسانی و آگاه سازی در رابطه با آسیب های اجتماعی گفت: این آثار نشان دهنده توجه جوانان استان به مباحث فرهنگی و مسائل اجتماعی است.

گفتنی است نمایشگاه عکس و کاریکاتور فقر، تبعیض و حقوق بشر با همکاری کمیسیون حقوق بشر منطقه هشت تبریز ظهر امروز در فرهنگسرای خاقانی تبریز گشایش یافته و تا روز یکشنبه آماده بازدید علاقه مندان است.


 


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه محدودیت دسترسی به سرعت اینترنت در دانشگاهها، سازمانهای تجاری و بانکها وجود ندارد گفت: از نظر فنی این آمادگی وجود دارد تا سرعت اینترنت را برای کاربران خانگی ارتقاء دهیم اما سرعت فعلی مناسب است.

رضا تقی پور در پاسخ به مهر در مورد وضعیت فعلی سرعت اینترنت و محدودیت استفاده از اینترنت با سرعت بیش از ۱۲۸ کیلوبایت در ثانیه گفت: تعریفی که نهادهای فرهنگی از اینترنت برداشت کرده اند استفاده دانشگاهها، سازمانهای تجاری و بانکها از پهنای باند پرسرعت است اما زمانی که کاربردهای جدیدی بر روی این شبکه تعریف شوند امکان ارتقاء از نظر زیر ساختهای فنی نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه سرعت فعلی اینترنت برای کاربران خانگی مناسب است، ادامه داد: در صورت نیاز امکان زیر ساختی حذف این محدودیت وجود دارد و از نظر فنی نیز آمادگی افزایش سرعت اینترنت را داریم.

تقی پور با اشاره به عواملی که سبب افزایش سرعت اینترنت خواهد شد به مهر گفت: در حال توسعه ظرفیت بین المللی اینترنت هستیم و در ماه گذشته این ظرفیت به دو برابر رسیده است. همچنین ظرفیت داخلی هم به تدریج در استانها در حال توسعه است به نحوی که امروز در بعضی استانها مشکل ظرفیت نداریم.

وزیر ارتباطات پیش بینی کرد که در برنامه پنجم توسعه تابستان آینده این ظرفیت در همه استانها به طور کامل در اختیار تمام کاربران و متقاضیان قرار گیرد.


 


رئیس دفتر نهاد ریاست جمهوری با اعلام اینکه نباید در ایران بیکاری داشته باشیم، گفت: امروزه باید میلیون‌ها نفر از مردم دنیا در خدمت ملت ایران باشند و این اتفاق تا ۱۵ سال آینده روی می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار رحیم مشایی صبح پنج شنبه در نخستین همایش بزرگ اتحاد اصولگرایان در مسجد شکوهی ساری با اعلام اینکه آمریکایی‌ها در اداره کشور خود با چالش مواجه شدند، بیان داشت: دنیا زبانش به این نام باز شده است که تغییر سیاست‌های آمریکا دردی را دوا نمی‌کند.

رئیس نهاد ریاست جمهوری با اشار به اینکه سیاست تغییر آمریکا باید با رضایت ملت ایران باشد، اضافه کرد: امروز ملت ایران باید در جایگاه بالاتری زندگی کند.

رحیم مشایی با اشاره به سخنرانی رئیس جمهور ایران در سازمان ملل تصریح کرد: هر پنج سخنرانی احمدی‌نژاد در بزرگ‌ترین مجمع سیاسی جهان یک حرف و یک منطق داشت و آن ایستادگی در مقابل زورگویی‌های دنیا است.

وی با اشاره به اینکه سخنرانی رئیس جمهور ایران مهم‌تر از سخنرانی رئیس جمهور آمریکا بوده است، شناخت زمان و ضرورت مطالبات بشریت را از سوی احمدی‌نژاد یادآور شد و بیان داشت: انسان همیشه در خسران است و این خسرانها فرصتیهایی هستنند که از دست می‌روند.

مشایی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها باید منطقه را ترک کنند، اظهار داشت: آمریکایی‌ها هر روز منفورتر می‌شوند و ادامه سیاستهای فعلی آنها را منفورتر خواهد ساخت.

رئیس دفتر نهاد ریاست جمهوری از خاورمیانه به عنوان بهترین منطقه عالم یاد کرد و گفت: رژیم صهیونیستی که البته اکنون چیزی از آن باقی نمانده است، ایجاد شده که منافع قدرت‌های بزرگ چند ملیتی را تامین کند.

وی با اشاره به اینکه نباید در ایران بیکاری داشته باشیم، گفت: امروزه باید میلیون‌ها نفر از مردم دنیا در خدمت ملت ایران باشند و این اتفاق تا ۱۵ سال آینده روی می‌دهد.

رحیم مشایی با بیان اینکه ایران زنده است و پایدار می‌ماند، به مقاومت کشورمان در برابر زورگویی‌های عراق و همدستانشان اشاره کرد و افزود: به طور رسمی ۱۴ کشور دنیا در جنگ عراق را کمک کردند و ۴۰ کشور دنیا نیز به طور غیررسمی کمک صدام در جنگ با ایران بودند اما اکنون ایران همچنان مقاوم و پابرجاست.

رئیس دفتر نهاد ریاست جمهوری با اعلام خطر برای اهل ایمان به دلیل نداشتن آگاهی و معرفت تصریح کرد: اگر تحلیل درست از شرایط نداشته باشیم تحت تاثیر تحلیل دشمن، عمل می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام اینکه مازندران در طول تاریخ توانست پرچم عدالت‌خواهی و گرایش به فرهنگ علوی را بر افراشته کند، تصریح کرد: مازندران در بسیاری از زمینه‌ها گوی سبقت را از دیگر مناطق کشور ربوده است.

رحیم مشایی با برشمردن بخشی از فداکاری‌های مازندرانی‌ها در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: لشگر ۲۵ کربلای مازندران در خط شکنی دفاع مقدس پیشگام بوده است و خاطره رشادتهای رزمندگان مازندرانی همیشه در اذهان است.


 


احمد داود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه ای مطبوعاتی گفت: "ترکیه و برزیل به نمایندگی از غرب و طبق درخواست آمریکا قرارداد هسته‌‌ای را با ایران امضا کردند. "

به گزارش پایگاه تحلیلی – خبری ایران بالکان (ایربا) به نقل ازسایت اینترنتی زمان، وزیر خارجه ترکیه گفت: اگر جامعه جهانی، ترکیه را برای خودداری از استرداد اورانیوم ۱۲۰۰کیلوئی تحت فشار بگذارد، ترکیه بی درنگ اورانیوم امانتی درنزد خود را به ایران مسترد خواهد کرد؛ ترکیه از اعتماد ایران نسبت به خود سوء استفاده نمی کند.

داووداوغلو اضافه کرد: قرارداد هسته‌ای تهران با هدف توقف فعالیت غنی سازی ایران امضا نشده است، زیرا‌ هر‌ کشوری حق دارد به عنوان عضو NPT و تحت نظارت آژانس بین المللی اتمی در راستای اهداف صلح آمیز اورانیوم را غنی سازی کند؛ اگر برخی از کشورها بخواهند در بخش غنی سازی اورانیوم انحصار طلبانه رفتار کنند و این امر را تحت انحصار مطلق خود قرار دهند، در آن صورت غنی سازی اورانیوم به یک سلاح اقتصادی تبدیل خواهد شد.

او ادامه داد: برای مثال انرژی هسته ای یکی از نیازهای اساسی ترکیه درحال توسعه سریع است. زیرا ترکیه از لحاظ ذخایر هیدروکربوری کشور فقیری است و اگر کشوری بخواهد انحصارغنی سازی اورانیوم را در اختیار خود بگیرد، کشورهای دیگر و از جمله ترکیه را می تواند مورد تحریم قرار دهد. لذا ترکیه مخالف ایجاد انحصار غنی سازی اورانیوم در جهان است.

رئیس دیپلماسی ترکیه همچنین گفت: مسئله تحریم ایران باعث شد دولت ترکیه و وزارت نیرو تصمیم بگیرد که ترکیه با تاسیس نیروگاه اتمی، غنی سازی اورانیوم را آغاز و در این زمینه خود کفا شود؛ ما معتقدیم تشدید تحریم ایران به ضرر ترکیه خواهد بود. ترکیه نمی تواند نظاره گر تحریم همسایه خود باشد. به ترکیه ربطی ندارد که آیا ایران در ده سال آینده احتمالا" به تهدید هسته ای تبدیل خواهد شد یا نه.

این دیپلمات برجسته ترک در ادامه اظهار داشت: در شرایط حاضر ترکیه می خواهد از ردیف شانزدهمین قدرت اقتصادی جهان به ردیف دهم صعود کند. اگر تحریم ها علیه ایران از بین برود، حجم تجاری و اقتصادی ایران در پنج سال آینده به ۳۰ ویا ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید؛ چنانکه در سال ۱۹۹۱ با آغاز جنگ عراق، صادرات ۲٫۵ میلیارد دلاری ترکیه به عراق به صفر رسید. اکنون ما به فکر تجارت استان های مرزی ترکیه با ایران هستیم و می خواهیم راه زمینی ترکیه به آسیای میانه بازنگه داشته شود و انتقال گاز قطع نشود.

داووداغلو در عین حال تصریح کرد: اسراییل دارای سلاح های اتمی است که خارج از نظارت بین المللی قراردارد. این کشور خواهان تشدید تحریم علیه ایران است. ترکیه برای دستیابی به درآمد ملی یک تریلیون دلاری در دوسال آینده و برای دستیابی به درآمدهای دو تریلیون دلاری در ده سال آینده نیازمند تامین منابع انرژی به ‌خصوص انرژی هسته‌ای است؛ ما برای جبران دیرکرد دستیابی به انرژی هسته‌ای اقدامات سریعی را آغاز کرده است. برخی از کشورها می خواهند سازمان های جهانی برای انحصارات غنی سازی اورانیوم نظیر اوپک (نفت‌) را به وجود آورند. ترکیه نگران این اقدام بوده و با آن مقابله خواهد کرد. کشورهای عضو ‌‌سازمان ملل متحد حق دارند مسئولانه به تکنولوژی غنی سازی و بهره برداری از انرژی هسته ای دست یابند.

به گزارش ایربا، داود اوغلو همچنین با شرکت دربرنامه تلویزیون NTV به ‌سئوالات مخاطبان این برنامه درباره قرارداد هسته ای تهران پاسخ گفت.

او بار دیگر تاکید کرد که با امضای قرارداد هسته ای سه جانبه در تهران، همه خواسته‌های جامعه بین‌المللی و ۵+۱ برآورده شده است. البته ایران نگران بود که ازحقوق خود محروم شود و لذا ترکیه به دو طرف توصیه کرده که از بیان سخنان تحریک آمیزخودداری کنند. آنها نیز قول داده اند که به این توصیه عمل کنند. کمترین سستی در این روال باعث نابودی همه دستاوردها خواهد شد.

وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: اگر قرارداد تهران امضا نمی شد، درهفته جاری شدیدترین تحریم ها علیه ایران دردستور کار قرارمی گرفت ولی بعد از این اقدام باید کشورهای عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد محتاطانه تر عمل کنند. در روزهای آینده احتمال تحریم ایران وجود ندارد؛ بدون شک اصرار غرب بر تحریم ایران به ترکیه نیز خسارت وارد خواهد کرد و ترکیه با تحریم ها مقابله خواهد کرد. ایران و ترکیه همدیگر را به خوبی می شناسند ولی مذاکره با ایران بسیارسخت است.

وی افزود: قرارداد هسته ای تهران هم نگرانی های ایران را رفع کرده و هم سه خواسته غرب را برآورده کرده است. تکنولوژی هسته ای متعلق به همه بشریت است و به خصوص ترکیه به عنوان کشوری که از نفت و گاز محروم است، نیاز شدیدی به تکنولوژی هسته ای و انرژی هسته ای دارد. هدف تلاش ترکیه برای حل مسئله هسته ای ایران، محدود به پیشگیری از بحران ایران نیست بلکه با حل مسئله هسته‌ای ایران از جنگ های منطقه ای وحتی جنگ جهانی پیشگیری می شود.


 


آیدین خواجه ای فعال دانشجویی آذربایجانی و دانشجوی حقوق دانشگاه تبریز روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۸۹ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

خانواده خواجه ای می گویند این فعال دانشجویی آذربایجانی شب چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۸۹ چند ساعت پس از خروج از منزل پدری در کوی میرداماد تبریز، با خانواده تماس گرفته و خبر از بازداشت خود توسط مامورین اداره اطلاعات داده است.

خواجه ای پیش از این نیز در تابستان ۸۷ در رابطه با مدیریت وبلاگ جنبش دانشجویی آذربایجان(آذوح) بازداشت و به یکسال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی محکوم گردیده بود. این فعال دانشجویی آذربایجانی ۱۹ آبان ۸۸ پس از تحمل مدت حبس تعزیری از زندان آزاد شده بود.

بازداشت این فعال دانشجویی آذربایجانی در حالی صورت می گیرد که با نزدیک شدن به یک خرداد سالروز اعتراضات گسترده آذربایجانیها به کاریکاتور توهین آمیز چاپ شده در روزنامه دولتی ایران بازداشتها در منطقه آذربایجان سیر صعودی به خود گرفته و در روزهای گذشته رامین جباری، آیت مهرعلی بیگلو، مهندس حافظ سردارپور، نادر عزیزی، مهدی زینالی، علیرضا حسین زاده، رضا عبدی، حسین محمدی الوار ، مصطفی جمشیدی، مهناز کریمی و محمد فرجیان بازداشت شده اند.


 


رییس ستاد کل نیروهای مسلح یکی از علت های ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر را تنبیه صدام عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سرلشگر بسیجی حسن فیروز‌آبادی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به سخن امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه اگر سپاه نبود، کشور نبود گفت: در اوایل انقلاب امام خمینی دستور دادند که عده‌ای یک سازمان نظامی را طراحی کرده تا انقلاب بتواند تصمیمات نظامی گرفته و در مقابل دشمنان نظام بایستد.

رییس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه انقلاب اسلامی در سال ۵۸ توسط امام خمینی تثبیت شد، اظهار داشت: در سال ۵۸ حضرت امام خمینی هر آنچه که برای انقلاب اسلامی لازم بود را تاسیس کردند؛در اردیبهشت آن سال سپاه پاسداران را تشکیل داده و در خرداد ماه جهاد سازندگی را به راه انداختند و در ۵آذر بسیج مستضعفین را تشکیل داده و بعد هم مجلس خبرگان اول قانون اساسی کشور را نوشت.

وی ادامه داد: ظرف سال ۵۸ انقلاب اسلامی نوپا توسط امام خمینی تثبیت و این انقلاب بر روی پای خود ایستاد به همین دلیل زمانی که دشمنان داخلی و خارجی متوجه تثبیت انقلاب شدند اقدامات خود را علیه انقلاب شروع کردند.

سرلشگر فیروز‌آبادی اظهار داشت: در اوایل انقلاب حدود دو هزار نشریه ضد انقلابی در کشور توسط گروهک های سیاسی مخالف امام منتشر می‌شد و بسیاری از روزنامه‌های رسمی کشور نیز به دلیل اینکه وابسته به دولت موقت بودند علیه امام مطالبی را منتشر می‌کردند.

وی به بیان اقدامات گروهک‌های مخالف انقلاب اشاره کرد و گفت: در آن زمان سلطنت‌طلب‌ها و کمونیست‌ها کردستان را و مائونیست‌ها شهر آمل را به آتش کشیدند اما سپاه توانست که در مقابل همه آنها بایستد. آنها بعد کودتای آمریکایی نوژه را طراحی کرده و بعد در انتخابات ریاست جمهوری از بی‌تجربگی فعالان سیاسی استفاده کرده و بنی‌صدر را از صندوق‌ها خارج کردند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: بعد از تثبیت انقلاب در سال ۵۸ توسط امام خمینی یک هجمه قوی و همه‌جانبه علیه کشور آغاز شد و بنی‌صدر تلاش کرد با گذاشتن نخست‌وزیر، نظام جمهوری اسلامی را تضعیف کند اما مجلس انقلابی اجازه نداد که او نخست‌وزیر مورد نظر خود را بگذارد به همین دلیل بنی‌صدر مجبور شد شهید رجایی را به نخست‌وزیری منصوب کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: این بار دشمنان انقلاب بیکار ننشسته و به دلیل اینکه دیدند امام دولت مکتبی را در کشور تشکیل داده جنگ را بر ما تحمیل کردند و بنی‌صدر نیز به عنوان فرمانده جنگ برای سپاه کارشکنی کرده و به آنها اسلحه نمی‌داد و در تهران نیز علیه دولت صحبت کرده و با منافقین تشکیل جلسه داده و آنها را علیه امام و انقلاب تحریک می‌کرد.

فیروز‌آبادی تاکید کرد: نهضت، فکر و راه امام به عنوان اسلام ناب محمدی و مکتب علوی و زهرائی به راحتی مورد پذیرش قرار نمی‌گرفت به همین دلیل دشمنان تلاش می‌کردند این نهضت را خوابانده و متوقف کنند. بنی‌صدر نیز هم در دولت، هم درکشور و هم در جنگ بن‌بست و مشکلات ایجاد ‌می‌کرد.

فیروز‌آبادی ادامه داد: کارشکنی بنی‌صدر برای سپاه باعث شد که سپاه خرمشهر به فرماندهی شهید جهان‌آرا به خاطر نداشتن سلاح شکست خورده و صدام خرمشهر را تصرف کند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که در این زمان با بنی‌صدر چه کاری می‌بایستی انجام می‌شد، ادامه داد: قانون اساسی خبرگان اول این موضوع را پیش‌بینی کرده بود و به همین دلیل رای به عدم صلاحیت بنی‌صدر و امام وی را عزل کرد و فتح خرمشهر از همین جا شروع شد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: امام بنی‌صدر را از فرماندهی کل قوا عزل و وی با پوشیدن لباس زنانه به همراه منافقین از کشور فرار کرد. در آن زمان به دلیل اینکه ملت متحد شده و نفاق از بین رفته بود ارتش و سپاه با یکدیگر متحد شده و برای درآوردن زمین‌‌های اشغالی از چکمه‌های نیروهای بعثی طرح فتح‌المبین و بیت‌المقدس را ریخته و به سرعت و ظرف چند ماه تمام مناطق اشغالی از منطقه مهران تا جنوب خوزستان را آزاد کردند و تهدید از روی خوزستان و مناطق نفتی کشور برداشته شده و شرایط برای فتح خرمشهر مهیا شد.

سرلشگر فیروز‌آبادی با بیان اینکه قطعنامه الجزایر توافق میان ایران و عراق برای تعیین مرزهای آبی و خشکی دو کشور بود گفت: صدام در ابتدای جنگ قطعنامه الجزایر را پاره و بعد به ایران حمله کرد. در این قطعنامه مرز آبی دو کشور خطی در وسط اروندرود بود و صدام می‌خواست با این کار بتواند از روی این مرزها بگذرد.

وی هدف مرحله اول حمله صدام به کشور را فتح خرمشهر عنوان کرد و گفت: صدام معتقد بود با فتح خرمشهر دو طرف مرز آبی اروندرود در اختیار او قرار خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه عملیات بیت‌المقدس از ۶ و ۷ اردیبهشت با رمز یا امیرالمومنین آغاز شد، ادامه داد: عراقی‌ها زمانی که به خرمشهر رسیده بودند این شهر را خراب کرده و از آجر و سیمان خانه‌ها برای خود سنگر ساخته بودند و در شهر هر چه تیرآهن بود، در زمین خالی کرده بودند تا بال‌گرد‌ها نتوانند پشت آنها نیرو خالی کنند، همچنین نیروهای عراقی پشت شهر را مین‌گذاری کرده بودند اما رزمندگان اسلام با هوشمندی دقیق از مکانی وارد خرمشهر شدند که عراقی‌ها فکر آن را نمی‌کردند و در ساعت ۱۰ صبح سوم خرداد رزمندگان به مسجدجامع خرمشهر رسیده و پرچم ایران را بر گنبد آن برافراشتند.

وی ادامه داد: صدام در این عملیات چند هزار اسیر داده و غنائم بسیاری بر جای گذاشت و فرماندهان وی نیز مجبور شدند عقب‌نشینی کنند. ما نامه‌هایی در اختیار داریم که نشان می‌دهد صدام تصور می‌کرده که بعد از این عملیات رزمندگان اسلام بصره را نیز تصرف خواهند کرد به همین دلیل دستور حفظ این شهر را می‌دهد.

فیروز‌آبادی با بیان اینکه با فتح خرمشهر انقلاب اسلامی تثبیت شد، افزود: در این زمان متجاوز شکست خورده و خرمشهر به دست رزمندگان اسلام رسید و آلمان، فرانسه، آمریکا و شوروی هم که از هم‌پیمانان صدام بودند در مقابل ایران شکست خورده‌اند و هدف دوم آنها که فتح تهران و شکست انقلاب بود نیز خود به خود بر باد رفت.

رئیس ستاد کل‌نیروهای مسلح اظهار داشت: متحدان صدام، آمریکا، شورای امنیت و سازمان ملل دست پاچه دور هم جمع شده و برای اولین بار بعد از چهار سال از آغاز جنگ آتش‌بس اعلام کردند. اما امام فرمود ما آتش‌بس را به چند شرط می‌پذیریم؛ یک اینکه صدام از تمام سرزمین‌های اشغالی ایران بیرون رفته، دوم متجاوز معرفی شود چرا که تا این روز اعلام می‌کردند انقلاب اسلامی جنگ‌طلب است.

وی سومین شرط امام را پرداخت خسارت‌‌های ایران عنوان کرد و گفت: آنهایی که برای واسطه‌گری آمده بودند گویا شروط امام را متوجه نمی‌شدند آنها همواره اعلام می‌کردند که صدام خواهان آتش‌بس بوده اما ایران جنگ‌طلب است.

سرلشکر فیروزآبادی ادامه داد: از سوی دیگر آنها دست به دست هم برای تجهیز عراق می‌دادند. فرانسه موشک‌های خود، آلمان بمب شیمیایی و اردونی‌ها سلاح در اختیار صدام می‌گذاشتند و هر چند که صدام آتش‌بس می‌گفت اما می‌خواست این تجهیزات را دریافت کرده و مجدد حمله کند. در آن زمان همه می‌خواستند انقلاب اسلامی را نابود کنند چرا که این انقلاب چراغ راه ملت‌ها شده بود.

سرلشگر فیروز‌آبادی با بیان اینکه فتح خرمشهر باعث شد اقتدار رزمندگان اسلام و ایران را جهانیان بپذیرند، ادامه داد: همه افتخارات ما از جنگ است و اگر ما آتش‌بس را می‌پذیرفتیم پیروزی به دست نمی‌آوردیم چرا که هنوز زمین‌های ما در اختیار نیروهای عراق بود به همین دلیل آتش‌بس پایان جنگ نبود.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به ظلم ها وکشتارهای عراق علیه ملت ایران اظهارداشت: آیا کسی که این همه ظلم کرده نباید تنبیه شود؟به همین دلیل ادامه جنگ به خاطر تنبیه متجاوز بود و از همه مهم‌تر اینکه اگر جنگ ادامه نمی‌یافت و روحیه مقاومت و ایثار تداوم پیدا نمی‌کرد و صدام ذلیلانه شکست نمی‌خورد این بازدارندگی که ایران در برابر استکبار جهانی را بدست آورده دیگر وجود نداشت.

وی ادامه داد: تجهیزات جنگی، مهندسی دفاعی، تولید علم، پیشرفت دانش و پیروزی‌های سیاسی خط امام مربوط به مقاومت رزمندگان در برابر صدام و متحدان شرقی و غربی آن است. به همین دلیل پیروزی‌های ایران در عرصه سیاست مرهون آن شهادت‌ها، جان‌بازی‌ها، فداکاری‌های خانواده‌ شهدا و آزادگان است.

سرلشکر فیروزآبادی جنگ تحمیلی را سرمایه و ذخیره عظیمی برای بیمه کردن انقلاب عنوان کرد و گفت: زمانی که خرمشهر فتح و کشور تثبیت و اداره آن ادامه یافت دشمنان اعلام کردند که تا زمانی که امام زنده است نمی‌توانند کاری از پیش برند به همین دلیل همه طراح‌های خود را برای بعد از امام قرار دادند. امام با عزت به لقاءالله پیوست و ملت ایران کمتر از ظرف ۲۴ ساعت جانشین شایسته ایشان را تعیین کرده و ثبات انقلاب تضمین شد.

وی خاطر نشان کرد: اینکه برخی می‌گویند جنگ نرم از ۲۰ سال پیش شروع شده به تصمیم مجلس خبرگان برای انتخاب جایگزین امام بازمی‌گردد. آنها متوجه شدند که مقام معظم رهبری راه امام را ادامه خواهد داد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مایه اصلی جنگ نرم را نهضت آزادی معرفی کرد و ادامه داد: پایه‌گذار اصلی نهضت آزادی مرحوم بازرگان بود اما کسی که کارت سبز آمریکا را در دست داشت همواره از امام و نهضت ایشان ایراد گرفته و برخی از گروه‌ها و دانشجویان را به سمت آمریکا هدایت می‌کرد و افرادی هم که منافقانه یا به خاطر منافع خود نهضت امام را پذیرفته بودند به دنبال جایگزین کردن فکر دیگری به جای فکر امام بودند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: آنها در مرحله اول گفتند باید اصلاحاتی را انجام داد و به دنبال تغییرات در خط امام رفتند. آنها معیشت مردم را تغییر داده و فاصله طبقاتی را ایجاد کردند وزمانی که مردم متوجه این موضوع شده ، از این جریان روی برگرداندند. بعد یک جریان سیاسی به عنوان "مشارکت" به راه انداخته که برنامه آن از بین بردن فکر و نهضت امام بود و از سوی دیگر هم به آمریکایی‌ها سواری می‌دادند.

وی خاطر نشان کرد: مردم این امر را قبول نکرده و با هدایت رهبری در انتخابات به کسی رای دادند که راه امام، عدالت، مهرورزی و خدمت به مردم را معرفی می‌کرد. افرادی که فکر می‌کردند می‌توانند راه امام را تغییر دهند مایوس و عصبانی شده و به قصد انتقام‌جوئی برآمدند و همه اتفاقاتی که بعد از ۲۲ خرداد روی داد را مشاهده کردیم.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: این فتنه محصول فکری همه کسانی بود که از خط و فکر امام زاویه داشته یا دچار فساد سیاسی و اقتصادی شده بودند و دیگر در خط امام جایی برای مسئولیت آنها نمانده بود. آنها با یکدیگر متحد شده و گفتند باید احمدی‌نژاد حذف شده و هر کسی که می‌خواهد باشد جایگزین او شود.

وی خطاب به مردم گفت: مردم هوشیار باشید که فتنه‌گران سیاست خود را تعدیل کرده و می‌خواهند کار سیاسی انجام دهند اما مسیر آنها از خط امام جدا است.

سرلشکر فیروزآبادی در پایان گفت: مردم باید مانع ایجاد اغتشاش شده و مطمئن باشند که نیروهای مسلح، بسیجیان و حزب‌اللهی‌ها راه امام را ادامه خواهند داد.


 


مشاور رسانه‌ای محمود احمدی نژاد و مدیرعامل خبرگزاری رسمی دولت معتقد است "امروز جمهوری اسلامی، بخش مهمی از مهندسی افكار عمومی جهان را در ‌اختیار گرفته و بسیاری از مردم آزادی‌خواه و استقلال‌طلب دنیا به جان رئیس جمهوری ما قسم می‌خورند. "

به گزارش سامانه خبری آفتاب، علی‌اكبر جوانفكر بعد از ظهر پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه، در سومین جشنواره روابط‌ عمومی‌های برتر استان كرمانشاه که در تالار وحدت آن شهر و در جمع مدیران و مسئولان استان برگزار شد، ابتدائا گفت:
"امروز رئیس جمهوری كه منتخب مردم است با تواضع و فروتنی خود را نوكر و خادم مردم می‌داند و همه‌جا بر دستان پاک این ملت بوسه می‌زند و به آن هم افتخار می‌كند و خدا هم برای همین است كه او را نزد مردم عزیز كرده و این عزتی كه احمدی‌نژاد دارد محدود به ایران و مرزهای كشور نیست. "
جوانفكر همچنین ادعا كرد: امروز بسیاری از ملت‌ها و مردم آزادی‌خواه و استقلال‌طلب دنیا به جان رئیس جمهوری ما قسم می‌خورند و او را از صمیم دل دوست دارند و این محبت ملت‌ها محدود به آفریقا و آسیا هم نیست بلكه در همه‌جا مشاهده می‌شود و ما در برخی سفرهای خارجی نمونه‌های آن‌ را به كرات مشاهده می‌كنیم.

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا افزود: هركس متواضع بود اوج می‌گیرد و امروز شما هوشمندی، درایت، تدبیر و مدیریت رئیس جمهور را در صحنه‌های مختلف به وضوح مشاهده می‌كنید و آنان به غیرقابل پیش‌بینی بودن ما معترف هستند و برای همین هم باید از اصل غافلگیری در برابر دشمن استفاده كرد و میدان را از دشمن گرفت.

وی افزود: امروز جمهوری اسلامی بخش مهمی از مهندسی افكار عمومی دنیا را در ‌اختیار گرفته و دشمنان غافل‌گیرانه نظاره‌گر آن هستند.

مشاور رئیس دولت تاکید کرد: "باید مردم را از همه مسائل مطلع كرد و با آنها رو راست بود و در صورت بروز مشكل از خود همین مردم استمداد طلبید و مطمئن باشید مردم بهترین كمك‌كار دولتمردان خواهند بود. "

لازم به ذکر است جوانفکر به غیر از مشاور مطبوعاتی رئیس‌ دولت، عضو «شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشه‌های محمود احمدی‌نژاد» و همچنین مدیرعامل خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) می باشد.


 


روز شنبه ۱۵ ماه مِه «قانون بازی»، مجله اينترنتی برنار-هانری لوی اولين پيام جعفر پناهی را که توانسته بود از زندان اوين بيرون بفرستد، منتشر کرد. اين پيام سپس به وزير فرهنگ، فردريک ميتران فرستاده شد و وی نامه را از فراز پله‌های فستيوال کن خواند.

روز سه شبنه ۱۸ ماه مِه سال ۲۰۱۰ ساعت ۱۹، «قانون بازی» فرياد کمک‌خواهی دردناک پناهی را خطاب به فستيوال کن و فراتر از آن، خطاب به جهان منتشر کرد.

امروز ما تصميم گرفتيم فراخوانی بين‌المللی را شروع کنيم و هم‌اکنون اولين امضاکنندگانش را معرفی خواهيم کرد. باشد که در فرانسه و در تمام جهان همه آنانی که دستگيری خودسرانه هنرمندان به خشم شان می‌آورد و حتی فراتر از مورد خاص جعفرپناهی، هر زن و مردی که آرزوی دموکراسی در ايران را در دل دارد، به ما بپيوندد.

يکی از مهمترين سينماگران ايرانی، جعفر پناهی امروز در زندان بدنام و مخوف اوين حبس است. جعفر پناهی که اکنون ۸۰ روز است در زندان به سر می‌برد، توانست چند کلمه نامه‌اش را از زندان به بيرون بفرستد؛ پيامی که کمی بعد روی پايگاه اينترنتی «قانون بازی» قرار گرفت و روز شنبه آنانی را که در زمان خوانش نامه از فراز پله‌های کن حاضر بودند، آشفته کرد.

مقامات جمهوری اسلامی ايران با هدف قرار دادن جعفر پناهی، هنرمند با شهرت جهانی، ثابت می‌کنند که از اين به بعد برای تا تکميل سياست سرکوبشان در مقابل هيچ‌ چيز عقب‌نشينی نخواهند کرد.

جعفر پناهی، کارگردانی متعهد که با فيلم‌هايش به جامعه ايران می‌پرداخت، با وجود تهديدات حکومتی همواره در ايران ماند. تنها خطای وی حمايت از ميرحسين موسوی بود؛ کانديدايی که در آخرين انتخابات رياست جمهوری، خود حکومت ايران صلاحيتش را تاييد کرده بود. پناهی امروز از سوی حکومت ايران متهم به تهيه فيلمی عليه رژيم شده است؛ اتهامی که خود در نامه‌اش منکر می‌شود.

به همين سبب است که ما خواستار آزادی فوری و بی‌شرط اين فيلم‌ساز ايرانی هستيم.

پویا خبر

امضاکنندگان:

۱- رابرت ردفورد ۲- مايکل مور ۳- مارتين اسکورسيزی ۴- شيرين نشاط ۵- عباس بختياری ۶- شجاع آذری ۷- برتران توونيه ۸- ايزابل هوپر ۹- آنيس وَردا ۱۰- آموس گيتای ۱۱- جوزين بَلَسکو ۱۲- کلود لانزمن ۱۳- دنيل تامپسون ۱۴- امانوئل کَرِر ۱۵- برنار-هانری لوی ۱۶- عتيق رحيمی ۱۷- مرجان ساتراپی ۱۸- آرمين عارفی ۱۹- انوک اَمِه ۲۰- یَن موا ۲۱- بهمن قبادی ۲۲- پير ريچار ۲۳- زاويه گيانولی ۲۴- محسن مخملباف ۲۵- عبدالرحمان سيسوکو ۲۶- پاتريسو گوزمن ۲۷- پال توماس آندرسون ۲۸- جوئل و اتان کوئن ۲۹- فرانسيس فورد کاپولا ۳۰- جاناتان دمه ۳۱- رابرت دونيرو ۳۲- کورتيس هانسون ۳۳- جيم جارموش ۳۴- اَنگ لی ۳۵- ريچارد لينکلاتر ۳۶- تِرِنس مالک ۳۷- جيمز شاموس ۳۸- پال شريدر ۳۹- استيون سودربرگ ۴۰- استيون اسپيلبرگ ۴۱- اوليور استون ۴۲- فردريک وايزمن


 


مادران سه کوهنورد امریکایی شامگاه روز جمعه پس از ديدار با فرزندانشان تهران را ترک کرده اند.

مسعود شفيعی، وکيل سه کوهنورد آمريکايی زندانی در ايران، به راديو فردا گفت:«هم اکنون من به همراه مادران اين سه کوهنورد در حال حرکت به سمت فرودگاه هستيم و انها تهران را به مقصد کشورشان ترک می کنند».

مادران سه کوهنورد آمريکايی وارد ايران شدندبيشتر گزارش هايی درباره ديدار دوم اين مادران با فرزندانشان شين باور و جاشوا فتال ۲۷ ساله به همراه سارا شورد ۳۱ ساله در هتل استقلال در روز جمعه منتشر شده بود. اين مادران روز پنجشنبه نيز با فرزندانشان ديدار کرده بودند.
سيندی هيکی، مادر شين باور، پیش از ترک تهران در فرودگاه به خبرنگاران گفته است:«ما خواستار آزادی آنها شديم، ولی نمی دانيم چه چيزی اتفاق خواهد افتاد.»
سيندی هيکی خطاب به مقامات ايران گفته است «خواهش می کنم بگذاريد آنها بروند» .
وی افزوده است: آزادی اين سه نفر به مثابه اقدامی انساندوستانه از سوی ايران در جهان ارزيابی می شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نورا شورد و لورا فتال پيش از ترک تهران چيزی نگفته اند ولی به هنگام ترک ايران چهره های اين مادران افسرده به نظر می رسيد.
طبق اين گزارش مادران اين سه کوهنورد آمريکايی با هواپيمای امارات، تهران را ترک کرده اند.
در حالی که پيشتر شبکه تلويزيونی انگليسی زبان جمهوری اسلامی، پرس تی وی، گزارش داده بود که مادران اين سه کوهنورد، رواديد يک هفته اي دريافت کرده اند، اما سفر آنها بسيار کوتاه از آنچه بود که اين شبکه اعلام کرده بود.
اين مادران چهارشنبه وارد تهران شدند و قرار بود علاوه بر فرزندانشان با برخی مقامات ايران ديدار کنند.
در همين زمينه، مسعود شفيعی به راديو فردا گفته است:« اين خانواده ها سه برنامه اساسی داشتند، درجه اول ديدار با فرزندانشان، سپس می خواستند با وکيل انها، يعنی من ديدارکنند و اگر فرصت هم می شد تمايل داشتند با برخی از مقامات ايران برای حل پرونده فرزندانشان گفت وگو کنند».
آقای شفيعی اضافه کرده است:«منتها فرصت نشد و آنها دارند برمی گردند».
از سوی ديگر، به گزارش خبرگزاری فارس، خانواده های چند ايرانی آزاد شده توسط نيروهای آمريکايی در اربيل عراق، جمعه، با مادران سه جوان آمريکايی زندانی در ايران، در هتل استقلال تهران ديدار کردند.
براساس اين گزارش، مادران سه تبعه آمريکايی در اين ديدار با اين خانواده ها در فضايی «کاملا صميمی و آرام» به گفت وگو پرداختند.
همزمان با ديدار خانواده اين سه کوهنورد آمريکايی از ايران، سفير ايران در عراق روز جمعه گفته بود که دو ايرانی که مدت هفت سال در بازداشت نيروهای آمريکايی مستقر در عراق بودند آزاد شده‌اند.
آزادی اين دو ايرانی باعث طرح گمانه زنی هايی درباره آزادی احتمالی اين سه کوهنورد امريکايی از زندان شده بود.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به norooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به norooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته