داماد آیت الله کاشانی می گوید روز 28 مرداد کاشانی به نخست وزیر کودتا اعتراض کرده که عزل و نصب هایش «خلاف وعده» بوده است. حسن گرامی داماد آیت الله در گفتگویی که تازه پس از مرگ او منتشرشده می گوید افراد متدین از سقوط مصدق ابراز رضایت می کردند چون به نظر آنها مصدق توده ای ها را سر کار آورده بود.
بخشهای برجسته این گفتگو را در باره همکاری پسر آیت الله با کودتاچیان و رابطه خود او با زاهدی در زیر برایتان انتخاب کرده ایم. حسن گرامی خود نیز ظاهرا مثل پسر آیت الله فکر می کرده چون 28 مرداد را به عنوان واقعه می شناسد و نه کودتا:
برخی مدعی شدند که آیتالله کاشانی نسبت به جریان 28 مرداد نظر مثبت داشت. شما چه دریافتی داشتید؟
ایشان واقعا از این جریان بیاطلاع بود. نامهای هم که برای دکتر مصدق نوشت معنایش این نبود که فردا کودتا میشود. نوشته بود کودتایی در شرف تکوین است. ممکن بود، 10 روز دیگر بشود، ممکن بود اصلاً انجام نشود. اتفاقاً نامه در این موقع داده شد و ایشان به طور کلی اطلاع نداشت، اما پیش آمد. اگر مردم در حمایت دکتر مصدق فعالیتی نداشتند، به خاطر این بود که همگی از ترس کمونیست شدن در خانههایشان مخفی شده بودند و همه از این مسأله وحشت داشتند.
واقعیت این است که مردم، به خصوص متدینین از وقوع 28 مرداد خوشحال بودند، چون معتقد بودند دکتر مصدق تودهایها را بر همه جا مسلط کرده است.
آنهایی که آن روزها بودند میدانند که بر در اغلب مغازهها که آن موقع بسته بودند، کاغذ قرمز گذاشته بودند که روی هر کدام از آنها تهدیدی بود. زنها که بیرون میآمدند، برایشان هزار جور ناراحتی ایجاد میکردند، برای اهل علم و روحانیون هم همینطور و به همین دلیل وحشت عجیبی همه را گرفته بود و همین مسائل هم باعث شد که کسی دفاعی نکرد. حتی خوشحال هم بودند که مصدق سرنگون شد.
واکنش آیتالله کاشانی چه بود؟
من به منزل که رسیدم پیغام دادند، دوستان تلفن زدند که همه ادارات را گرفتهاند و حالا جماعت رفتهاند که رادیو را بگیرند و افرادی دارند در آنجا سخنرانی میکنند و آقای مصطفی کاشانی هم جزو این افراد هستند که میخواهند بروند آنجا سخنرانی کنند. آقا به من گفتند فلانی! کار خودته. خودت را برسان به اداره رادیو و جلوی این دو را بگیر.
وقتی که رسیدم، دیدم مصطفی دارد برمیگردد. من به خانه برگشتم و مصطفی هم از اینکه در جریان 28 مرداد فعالیت داشته، خوش و خندان آمد! آقا پرسیدند: «کدام گوری بودی؟ اداره رادیو چه کار میکردی؟» مصطفی گفت: «من هم یکی از این مردم.» آقا گفتند:«تو خیلی غلط کردی. چه کسی به تو اجازه داد؟» مصطفی گفت: «آقا! من اگر نمیرفتم، مردم از کجا میفهمیدند که ما میخواهیم زاهدی سرکار بیاید؟» در اینجا مرحوم آقا فوقالعاده عصبانی شدند و به او دشنام دادند: «فلان فلان شده! تو از کجا به این نتیجه رسیدی که ما میخواهیم از زاهدی حمایت کنیم؟ در کجا خواستیم علیه دکتر مصدق اقدام کنیم که این بار دومش باشد؟ چرا با آبروی من بازی میکنی؟ بعضیها تصور میکنند ما امروز در این قصه نقش داشتیم».
فیالجمله معلوم شد که مصطفی بدون هماهنگی با مرحوم کاشانی رفته و با آنها قاطی شده بود.
بله، هیچ به آقا اطلاع نداده بود. در این جریانات گاهی اوقات اطرافیان کارهایی میکنند که لطمه میزنند، چون مردم هم که از اصل جریان اطلاع ندارند.
این هم از نکات مبهمی است که مکرر مطرح میکنند که آیتالله کاشانی از زاهدی حمایت میکرد، حال آنکه ایشان مخالف حکومت یک فرد نظامی بود.
ایشان رسماً در این زمینه اعلامیه داده بود. اگر به روزنامههای آن روزها مراجعه کنید، ملاحظه خواهید کرد که ایشان گفته بود: «من با زاهدی که هیچ، اساساً با نظامی مخالفم.» البته باید حساب این را هم بکنیم که زاهدی در زمان رضاشاه به مملکت خدمت کرده بود. در زمان محمدرضاشاه در برابر تودهایها مقاومت کرده بود و تودهایها از تنها کسی که وحشت داشتند و از او متنفر بودند، زاهدی بود.
درست عصر 28 مرداد و بعد از جریان رادیو، آقا تلفن زدند به زاهدی و با تندی گفتند: «همین بود وعدههایی که میدادی؟» همان عصر 28 مرداد به انتصابات زاهدی اعتراض کردند و زاهدی گفت: «آقا! من هنوز سر کار نیامدهام و اینها سر خود آمدهاند و در پستهایی نشستهاند.» از همان جا هم آقا، زاهدی را رها نکردند و هر روز به او هشدار میدادند که مبادا تخطی کنی، مبادا با انگلیسیها رابطه برقرار کنی. یک بار هم اعلامیه شدیداللحنی علیه زاهدی چاپ کردند.
متن کامل گفتگو را در جوان آنلاین بخوانید
استان خوزستان به خاطر صنعتی بودن و نخستین محل پیدایش نفت در کشور از اولین مناطق ایران به شمار می رود که با احداث سالنهای سینما به اکران فیلم میپرداخته است؛ اما امروزه شاهد از بین رفتن بسیاری از سالنهای سینما و محرومیت اکثر شهرستانهای آن هستیم.
خوزستان از اولین واردکنندگان صنعت سینما
چنانچه بخواهیم دقیقتر بررسی کنیم باید به 103 سال قبل در مسجد سلیمان برگردیم، جائی که انگلیسیها برای ایجاد مکانی تفریحی و فرار از گرما و آب و هوای خشک طبیعی اولین سینماها را برپا کردند. هرچند ماجرای اولین سینماها در شهرهایی همچون تبریز، آبادان و تهران نیز تکرار شده و اسناد کافی در دست نیست اما آنچه مسلم است استان خوزستان و به خصوص شهرهای مسجد سلیمان و آبادان و بعد از آن اهواز از پیشگامان راه اندازی و ساخت سینما در کشور به حساب میآیند.
سینماهای کشور در ابتدا تنها به یک سالن، پردهای سفید رنگ و دستگاه نمایش فیلم محدود میشدند اما به استناد عکسهای سیاه و سفید به جای مانده و روایات سینه به سنیه منتقل شده از آن دوران، سینما در خوزستان از رونق فوقالعاده بالایی برخوردار بوده است. همین امر باعث شده که قبل از سال 1356 بالغ بر 38 سینمای عمومی در خوزستان فعالیت کنند که باید به این سینماها، باشگاه های تفریحی صنعت نفت بالغ بر هشت سینمای مسقف و تابستانی (بدون سقف) در سطح خوزستان و سایر شرکت ها را اضافه کرد.
جنگ و تلویزیون موجب تخریب 90 درصدی سینما در خوزستان
با گسترش صنعت نفت و افزایش جمعیت در کمتر از 65 سال، آبادان با داشتن 13 سالن سینمای عمومی و بیش از 6 سینمای متعلق به شرکت نفت، دارای بیشترین سالنهای سینما در
استان خوزستان و به احتمال زیاد بین شهرهای ایران (بعد از تهران) شد.
اولین سالن سینمای آبادان که به طور منظم و مرتب در آن فیلم نمایش داده شد، سالن سینمای انگلیسیها در محل پتروشیمی فعلی آبادان بوده که بعدها با ساخته شدن سالن سینما تاج (نفت فعلی) این سالن را کارمندان ارشد انگلیسی به کارگران هندی تحویل دادند و این سینما به سینمای هندیها مشهور شد. اولین فیلمی نیز که در سینمای هندیها به نمایش درآمد فیلم سینمایی «میمون وحشی» بود.
به گفته معاون سینمایی حوزه هنری خوزستان تا قبل از سال 1356 حدود 38 سینمای عمومی در سطح استان فعالیت داشتهاند که آبادان با 14 سینما از بیشترین تعداد سینما در خوزستان برخوردار بوده است. همچنین اهواز با 9 سینما، خرمشهربا پنج سینما، دزفول، مسجد سلیمان، بهبهان و اندیمشک هرکدام با دو سینما و شهرهای شوشتر، رامهرمز و سوسنگرد نیز با یک سینما از شهرهای دارای سینما در خوزستان به شمار میرفتند.
در کنار ورود تلویزیون و آغاز جنگ ایران و عراق در سال 1359 به گونه ای حدود 90 درصد سینماهای موجود در شهرهای آبادان و خرمشهر که درصد بالایی از مجموع سینماهای استان را تشکیل می دادند زیر خمپارههای جنگ تخریب شدند.
17 شهرستان سینما ندارند
در حال حاضر در اهواز پنج سینمای عمومی و در شهرهای آبادان، خرمشهر، دزفول، شوشتر و رامهرمز نیز یک سینما فعالیت دارند اما بیشترین دغدغهای که در استان خوزستان در بخش سینماها وجود دارد این است که 17 شهرستان و تعداد قابل توجهی از شهرهای بزرگ استان که هنوز به شهرستان تبدیل نشدهاند فاقد سینما هستند که این موضوع این شهرستان را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است.
در برخی موارد پیش آمده که بعضی مدارس برای نمایش فیلم برای دانش آموزان خود اقدام به اعزام آنها به سایر شهرها و تحمل مسافتی حدود 150 کیلومتر میکنند که این مسأله به هیچ وجه خوشایند نیست.
پرویز فتاح، وزیر نیروی دولت نهم میگوید: «دولت باید در واگذاریها منطقی عمل کند و اینکه فقط آمار نشان دهد شرکتها را واگذار کرده است، دلیل بر عقلانیت نیست.»
رییس بنیاد تعاون سپاه معتقد است: «عملکرد دولت در پروسه واگذاریها با عقل اقتصادی جور درنمیآید. باید از دولت پرسید چرا سایپا را به سه برابر قیمت فروخت؟ چطور میشود که هم دولت فروشنده و هم شرکت وابسته به سایپا خریدار باشد؟»
وزیر نیروی دولت نهم میگوید: «قیمت پایه سهام سایپا 300 تومان بود ولی هر سهم را 840 تومان فروختند. دولت دلش خوش است که سایپا را به سه برابر فروخته اما چه کسی آن را خریده؟ خود دولت. ضمن اینکه باید ملاحظه کرد که به چه قیمت سایپا را خریده و آیا این خرید اقتصادی است؟»
وی با بیان این که «اگر خریداری پیدا شود که یک شرکت را به قیمت غیرمنطقی بخرد باید در عقل اقتصادی فروشنده هم شک کرد» ادامه میدهد: «سهام بیمه دانا را ملاحظه کنید، چند فروختهاند و آیا این منطقی است؟»
پرویز فتاح با اشاره به اینکه چند وقت پیش هم چند نیروگاه بابت رد دیون به برخی دستگاهها از جمله بنیاد شهید داده شده میگوید: «آنها از دولت طلب داشتهاند و بابت طلبشان، نیروگاه گرفتهاند. دولت به ما هم بدهکار است. البته ما هم گفتهایم که اگر دولت نمیتواند بدهی یادشده را به صورت نقدی بپردازد به ما جنس بدهد؛ مثلا نیروگاه.»
اگرچه او معتقد است نهادش محترمانه از معامله خودروسازان بیرون شده اما اگر بنیاد تعاون سپاه همراه با دیگر رقبا قیمت پیشنهادی خود را بالاتر میبرد اکنون این نهاد هم جزو خریداران سایپا بود و از قافله واگذاری به نهادهای شبهدولتی و نظامی عقب نمیماند و احتمالا این انتقادات نیز دیگر از جانب او مطرح نبود.
نحوه فروش شرکتهای دولتی به نهادهای شبهدولتی و نظامی برای کارشناسان نقاط کور بسیاری دارد و اتفاقا حضور بنیاد تعاون سپاه در برخی از واگذاریها، همواره یکی از همین نقاط کور بوده است.
منبع: جهان صنعت
پیشینه:
سازمان خصوصیسازی: در فروش سهام سایپا زورمان به شبهدولتیها نرسید
حراج نیروگاههای کشور برای پرداخت بدهی دولت
عضو شوراي عالي بورس: منابع لازم براي خريد بلوك سايپا از کجا آمدهاست؟
در حالی که رسانهها از تقدیر و تشکر مجلسیان از صدا و سیما به دلیل عدم پخش ربنای شجریان در رسانه ملی خبر داده بودند، روابط عمومی مجلس با انتشار توضیحاتی «برخی عبارات ناپسند منتسب به نمایندگان ملت که به عنوان تمجید از عدم پخش ربنای شجریان در صدا و سیما منتشر شده» را تکذیب کرد.
البته این اطلاعیه با توضیح این که نمایندگان مجلس کلام و یا عبارت ناصحیحی در اظهارات خود به کار نبردهاند، اصل «تمجید از عدم پخش ربنای شجریان» را تکذیب نکرده است.
رسانهها از یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نقل کرده بودند: «بعید میدانم که شجریان خاستگاه زیادی در میان عموم مردم متدین داشته باشد.»
وبسایت کلمه در گزارشی نوشته بود: «با اینکه بیشتر مردم از عدم پخش صدای شجریان گلایهمندند یکی از مجلسنشینان از حمایت و تقدیر کمیسیون فرهنگی مجلس از سیما به دلیل عدم پخش صدای شجریان خبرداده است.»
کلمه نوشته بود: «یکی از خبرگزاریهای حامی احمدینژاد که از بودجه سپاه تغذیه میشود، با نشر این خبر به نقل از یکی از نمایندگان مجلس مدعی شد که مردم متدین ربنای شجریان را دوست ندارند و چون شجریان از ملت خود جدا شده، دیگر صدای زیبایی هم نخواهد داشت.»
پیشتر خبرگزاری فارس به نقل از بهروز جعفری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نوشته بود: «کمیسیون فرهنگی در خصوص شجریان موضع گرفت و نظر اکثر اعضای کمیسیون این بود که از صدا و سیما باید به دلیل عدم پخش صدای شجریان حمایت کرد.»
وی با تاکید بر این که «باید از اقدام شایسته صدا و سیما در خصوص عدم پخش صدای شجریان تقدیر و تشکر شود» افزوده بود: «حرکات و مصاحبههایی که شجریان در ایام بعد از انتخابات انجام داد بر خلاف مصالح نظام بود.»
منبع: مهر، کلمه، فارس
پیشینه:
حميدرضا ترقي: پخش صدای شجریان از رسانهملی خواست دشمنان انقلاب است
نشانهی رمضان ایرانی همین «ربنا»ست
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، روز گذشته از مقامات جمهوری اسلامی خواست حکم شش سال زندان و ۵سال محرومیت بدرالسادات مفیدی را لغو کنند.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، رابرت ماهونی، نایب رئیس کمیته حفاظت از روزنامه نگاران گفته: «ما از محکومیت سنگین بدرالسادات مفیدی شوکه شدیم. صدور این حکم نمایانگر عزم تهران برای خاموش کردن نشریات منتقد و مستقل است.»
بدرالسادات مفیدی که دبیر سابق انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران است، دوازدهم مرداد ماه امسال به شش سال زندان و پنج سال محرومیت از فعالیتهای مطبوعاتی محکوم شد.
به گفته وکیل مدافع بدرالسادات مفیدی، وی به اتهام «اجتماع و تبانی جهت ارتكاب جرم» و «تبلیغ علیه نظام» محکوم شده است.
محمد شریف، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفته هیچ مبنای قانونی برای این اتهامات وجود ندارد.
وی با اشاره به این که مفیدی رئیس یک تشکل قانونی بوده که مجوز فعالیت داشته، گفته پرونده را به دادگاه تجدید نظر ارجاع میکند، اما «نمیتوان به حکم دادگاه تجدیدنظر چندان امیدوار بود.»
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران در سال 1376 توسط تعدادی از روزنامه نگاران برجسته ایرانی تاسیس، و در سال 1387 توسط مسئولین جمهوری اسلامی تعطیل شد.
طبق آخرین سرشمای جامع کمیته حفاظت از روزنامه نگاران در ابتدای ماه ژوئن، به غیر از بدرالسادات مفیدی 37 روزنامه نگار ایرانی در زندان به سر میبرند.
منبع: جرس
پیشینه:
بدرالسادات مفیدی به 6 سال حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از فعالیت مطبوعات محکوم شد
رنجنامه مادر بدرالسادات مفیدی به دادستان
روزنامه جهان صنعت در گزارشی نوشته: «ورود فرش ارزانقیمت چینی با برند ایرانی، رکود اقتصادی، افزایش قیمت مواد اولیه تولید فرش و... از عواملی است که موجب افت شدید فروش فرش دستباف در قم شده است.»
بر اساس آمار آنکتاد، تنها محصول فرهنگی ایران در سطح بازار جهانی صنعت فرش است که در این عرصه رتبه سوم دنیا را داراست ولی در سالهای اخیر نه از سوی دولت و نه از طرف نهادهای خصوصی به بافندگان بهایی داده نشده است.
هر بار که قیمت فرش دستباف ایران بر اثر بالارفتن قیمت مواد خام و دستمزدها افزایش یافته، رقبای خارجی در بازار فرصت جولان بیشتری پیدا کرده و جایگزین آن شدهاند. شاید از همین روست که رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف قم معتقد است کمبود نقدینگی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان فرش است.
در گزارش جهان صنعت آمده: «چندی پیش رییس سابق سازمان بازرگانی استان قم از افزایش میزان صادرات فرش دستباف قم خبر داد اما دستاندرکاران صنعت فرش میدانستند که از امسال صادرات فرش از گمرک قم انجام میشود و اعلام افزایش صادرات فرش قم، در واقع از گمرک بوده و نه رشد صادرات فرش.»
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش استان قم گفته: «شکی نیست که میزان تولید فرش در قم کاهش چشمگیری داشته و حتی به یک سوم رسیده است.»
به گفته ابوالفضل رجبیان سهم صادرات فرش دستباف در سال 1373 حدود یک چهارم صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل میداد، یعنی یک میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی ایران مربوط به صادرات فرش بوده اما در حال حاضر میزان صادرات فرش دستباف در خوشبینانهترین حالت کمتر از 500 میلیون دلار است که 10 درصد از این میزان متعلق به صادرات فرش قم است.
جهان صنعت نوشته: «چین از جمله کشورهایی بوده که با استفاده از برند ایران اقدام به تولید و صادرات فرشهایی با مشخصات ایران میکند و این مساله تهدیدی جدی برای میراث معنوی ایران است.»
منبع: جهان صنعت
اميرحسين علمالهدي، مدير پرديس سينمايي ملت و كارشناس اقتصادي سينما با بیان اینکه از سال 1369 كه سينماي ايران مخاطب 70 ميليوني داشت، سير نزولي مخاطبان آغاز شد، گفت: «براساس آمار هر ايراني هر پنج سال تنها يكبار به سينما ميرود و عادت سينما رفتن درحال فراموش شدن است.»
وی که این سخنان را در برنامه «هفت» در حضور چند نفر دیگر از فعالین حوزه سینما بیان میکرد گفت: «بايد اجازه بدهيم تا فيلمهاي خارجي در سينماها اكران شود زيرا سينماي ايران فقط با خود رقابت ميكند و به دليل آنكه پتانسيل توليد فيلم در ژانرهاي مختلف را ندارد، نميتواند تمام سليقههاي مردم را راضي كند.»
در ادامه سيدجمال ساداتيان تهيهكننده سينما، با اشاره به وضعيت فيلمهاي درحال اكران گفت: «امروز ازتماشاگران جدي سينما سلب اعتماد شده است و اگر قبول كنيم كه سينما دچار بحران مخاطب است، بايد وزارت ارشاد و صدا و سيما به آن كمك كنند.»
تهيهكننده به رنگ ارغوان، نبود تنوع در قصهها و مضمامين داستاني، كمبود سالن خوب و همچنين مديريت سينما را عوامل وضعیت بد امروز سینما ی ایران دانست و گفت: «سينماي امروز ايران مانند سينماي اروپا در بعداز جنگ جهاني دوم است.»
مسعود فراستي منتقد سینما در این برنامه با اشاره به فیلم «افراطیها» گفت: «وقتي مميزي سختي درباره فیلمهای اجتماعی وجود دارد؛ فيلم اجتماعي كه نقد جدي به جامعه داشته باشد ساخته نميشود بلكه فيلمهاي ضدژانر اجتماعي يعني كمديهاي سطحي ساخته ميشوند.»
پیش از این نیز اسماعیل براری، کارگردان سینما گفته بود: «به دلیل آزاد نبودن سوژه فیلمهای سینمایی طیف روشنفکر و نیمه روشنفکر که علاقهای به دیدن رابطه یک دختر پسر و سرنوشت آنان ندارند، از سینما دور شدند. سینمای ما رکگویی و بیان حقیقت را از دست داده است. هیچ مچگیری در فیلمها اتفاق نمیافتد و این سینمای بیخاصیت نیز جذابیتی برای تماشاگر روشنفکر و شبه روشنفکر ندارد.»
«در نتیجه حذف این نگاههاست که الان سخیفترین نوع فیلسازی رواج یافته است و فیلمها اغلب مانند جویدن آدامس میمانند.»
منبع: ایلنا
پیشینه خبر: «کاهش استقبال از سینما در نتیجه سوء مدیریت، تولید فیلمهای سخیف و عدم بیان حقیقت»
قیمتگذاری دولت بر کالاها و خدمات، مدتها است که در کشور ما رواج دارد، اما قبح این کار نادرست به قدری ریخته که مراکز مختلف تصمیمگیری در دولت بر سراینکه چه کسی باید متولیاین امر باشد، سر و دست میشکنند.
هفته پیش «کارگروه طرح تحول اقتصادی» مسوولیت قیمتگذاری همه کالاها و خدمات را به عهده گرفته و از بقیه دستگاههای دولتی در این خصوص سلب اختیار کرد. این خبر واکنش ریاست شورای رقابت را در پی داشت که مدعی شد وظیفه قیمتگذاری طبق قانون در حوزه اختیارات این شورا است. اما چگونه است که چنین شورایی که قاعدتا باید مروج رقابت باشد، آستینها را بالا زده تا متولی منحصر به فرد قیمتگذاری شود؟
این سیاستهای مداخلهجویانه همیشه با نوعی توجیه ایدئولوژیک عوامپسند پیش برده میشود: اگر دولت قیمتگذاری نکند عدهای سرمایهدار، تاجر و واسطه سودجو با افزایش قیمتها خون مردم را در شیشه میکنند.
اما یکی از بزرگترین دستاوردهای علم اقتصاد نشان دادن این واقعیت است که در شرایط بازار رقابتی، قیمتها کاهش یافته و کیفیت کالاها و خدمات افزایش مییابد. حتی در بازار انحصار کامل فروشنده، قیمتگذاری انحصارگر مستقل از تقاضای مصرفکنندگان نمیتواند صورت گیرد وگرنه سود انحصارگر حداکثر نخواهد شد. راه فائق آمدن بر شرایط انحصاری، آزادسازی و ایجاد رقابت است و نه قیمتگذاری دولتی که نتیجهای جز تشکیل بازارهای موازی و غیررسمی ندارد.
در سیره نبوی نیز هیچ موردی از تایید قیمتگذاری در بازار یافت نمیشود، اما بر عکس، روایات معتبر و متعددی حاکی از مخالفت صریح ایشان با هر گونه قیمتگذاری است. در سنت فقه اسلامی اجماع فقها بر این رای است که قاعده کلی عدم قیمتگذاری است و تنها در موارد استثنایی مانند احتکار میتوان قیمتگذاری کرد.
شاید بتوان گفت که کار از آنجا خراب شد که ما از سنتهای حسنه فرهنگ اسلامیخود غافل شدیم و در دام ایدئولوژیهای وارداتی چپگرایانه و پوپولیستی افتادیم.
موسی غنینژاد
مریم بهروزی، یکی از اعضای «ائتلاف اسلامی زنان»که متشکل از زنان اصولگرا و اصلاح طلب ایران است گفت: «اعضای این ائتلاف به طور قاطع و به اتفاق آرا، تقاضای حذف ماده مربوط به تعدد زوجات در لایحه خانواده را دارد.»
هفته آینده لایحه حمایت از خانوده در حالی در مجلس ایران به رای گذاشته می شود، که با وجود بعضی تغییرات، همچنان انتقاد هایی نسبت به بعضی مواد این لایحه وجود دارد.
دو سال پیش مجلس ایران به دلیل آنچه که «رفع نگرانی های موجود در جامعه» نامیده شد، این لایحه را از دستور کارش خارج کرد.
به موجب این لایحه، شرط موافقت همسر اول برای ازدواج مجدد مردان لغو و مجوز قضایی جایگزین آن میشود.
بر اساس ماده ۲۳لايحه حمايت از حقوق خانواده، «اختيار همسر دائم بعدی، منوط به اجازه دادگاه پس از احراز توانايی مالی مرد و تعهد اجراء عدالت بين همسران میباشد». در تبصره اين ماده آمده: «در صورت تعدد ازدواج چنانچه مهريه حال باشد و همسر اول آن را مطالبه نمايد، اجازه ثبت ازدواج مجدد منوط به پرداخت مهريه زن اول است.»
بر اساس ماده 25 این لایحه نیز وزارت امور اقتصادی و دارايی موظف است از «مهريههای بالاتر از حد متعارف و غيرمنطقی» با توجه به وضعيت زوجين و مسايل اقتصادی کشور متناسب با افزايش ميزان مهريه به صورت تصاعدی در هنگام ثبت ازدواج ماليات وصول کند.
ماده ۲۵و۲۳توسط دولت محمود احمدینژاد به لايحه افزوده شده که تاکنون اعتراض بسیاری از فعالان حقوق زنان را به همراه داشته است.
پیش از این نیز بیش از ۱۲۰۰قعال اجتماعی و زنان با انتشار فراخوانی به افزوده شدن دو ماده حذف شده به لایحه حمایت از خانواده در کمیسیون حقوقی مجلس اعتراض کردند.
منبع: بیبیسی
پیشینه خبر: لایحه حمایت از خانواده در دستور کار مجلس
فراخوان برای حذف مواد 23 و 25 از لایحه حمایت از خانواده
خبرگزاری فارس از تغییر مسئولان بسیج ۱۰ دانشکده دانشگاه تهران خبر داد. این خبرگزاری گزارش کرده که مسئولان جدید این ۱۰ پایگاه بسیج، با برگزاری انتخابات تعیین شدهاند.
دانشکده هنرهای زیبا، علوم اجتماعی، مدیریت، فنی، ادبیات، پردیس ابوریحان، علوم پایه، پزشکی، اقتصاد و فیزیک ۱۰ دانشکدهای هستند که مسئولان بسیج آنها تغییر کرده است.
در گزارش خبرگزاری فارس اشارهای به زمان و نحوه برگزاری انتخابات مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نشده است.
بسیج دانشجویی سالهاست که به عنوان بازوی سپاه و بسیج در دانشگاهها عمل میکند.
اعضای بسیج دانشجویی به طور معمول از نیروهای پایگاه بسیج محلات هستند که در دانشگاهها سیاستهای سپاه پاسداران را دنبال میکنند.
بسیج دانشجویی در یکسال گذشته از جمله نیروهایی بوده که در کنار لباس شخصیها وظیفه سرکوب اعتراضها در دانشگاهها را بر عهده داشته است.
منبع: فارس
شرکت نوکیا زیمنس شکایت عیسی و مهدی سحرخیز از این شرکت را رد کرد. آقای سحرخیز و فرزندش از این کمپانی فنلاندی به اتهام دست داشتن در نقض حقوق بشر در ایران شکایت کرده بودند.
عیسی سحرخیز در دادخواست خود، شرکت نوکیا را به خاطر فروش فنآوری کنترل ارتباطات تلفنی و اینترنتی به جمهوری اسلامی، به دست داشتن در نقض حقوق بشر در ایران متهم کرده بود.
شرکت نوکیا که مقر آن در فنلاند است در بیانیهای که برای شبکه خبری سیانان فرستاده، اعلام کرده است: «دعوی سحرخیز در جایی اشتباه، علیه طرف اشتباه و بر اساس فرضهای اشتباه اقامه شده است.»
این بیانیه میافزاید: «سحرخیز و پسرش دولت ایران را متهم به رفتار وحشیانه میکنند، ولی آنها این دولت را تحت پیگرد قانونی قرار ندادهاند. در عوض، به دنبال این هستند تا شبکه نوکیا زیمنس را به خاطر اعمال مقامهای ایرانی مقصر اعلام کنند.»
هادی قائمی، سخنگوی کمپین بینالمللی حقوق بشر نیز از دادخواست عیسی سحرخیز علیه نوکیا حمایت کرده است.
آقای قائمی در این مورد به خبرنگاران گفت است: «باید مطمئن شویم که شرکتهای بینالمللی زمینهساز جنایتهای حقوق بشری دولت ایران نشوند.»
شیرین عبادی در اسفندماه گذشته شرکت نوکیا زیمنس را به ارائه فنآوری کنترل مکالمات تلفنی به ایران و همکاری با جمهوری اسلامی در جریان «سرکوب و سانسور» اعتراضهای پس از انتخابات متهم کرده بود.
منبع: سیانان و رادیو فردا
پیشینه
نوکیا زیمنس شکایت عیسی سحرخیز را مورد بررسی قرار میدهد
شکایت عیسی سحرخیز از شرکت نوکیا به دلیل «فروش تجهیزات شنود به ایران»
روز گذشته عدهای ازطرفداران دولت پس از نماز جمعه شیراز با تجمع روبروی مسجد قبا محل سخنرانی آیتالله دستغیب و با سر دادن شعارهایی، مخالفت خود را با مواضع اخیر این مرجع اعلام کردند.
همچنین روز پنجشنبه عدهای موتور سوار که با کاسکت خود را پوشانده بودند با پاشیدن رنگ بر روی تابلوی دفتر این مرجع تقلید شیعه، آنجا را برای چندمین بار پس از انتخابات مورد بی احترامی و هتک حرمت قرار دادهاند.
آیتالله دستغیب از مراجع منتقد نظام است و همواره در یک سال اخیر انتقادات تند و صریحی را به ارکان اصلی نظام و دولت وارد داشته است.
وی اخیرا گفت: «ولیفقیه هم {باید به} قانون اساسی عمل کند نه اینکه ولی فقیه مسلّط بر قانون اساسی باشد.»
به گفته وی: «آن شخصی که مدام دم از مَن میزند و خود را همه کاره مردم میداند و میگوید باید همه از من پیروی کنند، یک همچین شخصی مصداق شجره خبیثه است.»
آیتالله خامنهای به تازگی در فتوایی پیروی از خود را واجب شرعی اعلام کرده است.
منبع: کلمه
پیشینه خبر: آیتالله دستغیب: کسی که میگوید همه از من پیروی کنند، شجره خبیثه است
علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی میگوید اعضای تیم مذاکره کننده هستهای در دولت محمد خاتمی جاسوس نبودهاند.
آقای صالحی گفته که «بنده از همان ابتدا در این پرونده {هستهای} بودهام و تا جایی که اطلاع دارم در تیم مذاکره کننده ما جاسوسی وجود نداشته است.»
وی درباره حسین موسویان که از سوی دولت محمود احمدینژاد به جاسوسی متهم شده بود، اظهار داشت: «در همان زمان که موسویان را دستگیر کردند با من تماس گرفتند و نظر من را پرسیدند که گفتم برای من سنگین است که چنین چیزی را قبول کنم.»
به گفته این مقام جمهوری اسلامی «جاسوسها یا به دنبال پول هستند یا مقام و یا ادامه تحصیل. موسویان در خانوادهای با وضع مالی خوب قرار دارد و دکترا هم دارد. چه دلیلی وجود دارد که او جاسوسی کند؟ البته او یک نقطه ضعف داشت و اینکه گاهی نمیتوانست جلوی بیان خود را بگیرد.»
حسین موسویان ۱۰ اردیبهشت سال ۱۳۸۶ بازداشت شد و پس از هشت روز بازداشت، نوزدهم همان ماه با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
بعدها سخنگوی قوه قضائیه از بیگناهی وی در خصوص اتهامات جاسوسی و ارائه اسناد نظام به بیگانگان توسط قاضی خبر داد.
منبع: آتینیوز
گروهی از لباس شخصیها در پایان مراسم ختم تقی موسوی درچهای عضو مجمع روحانیون مبارز به مجید انصاری و علیاکبر محتشمیپور حمله کردند.
به گزارش وبسایت امروز، مراسم ختم این عضو مجمع روحانیون مبارز بعد از ظهر دیروز (جمعه) در مصلای شهر ری برگزار شد.
در پایان این مراسم، هنگام خروج محتشمیپور و انصاری، عدهای لباس شخصی قصد برخورد فیزیکی با آنها را داشتند که با دخالت پلیس متفرق شدند.
علی اکبر محتشمیپور و مجید انصاری دو عضو بلندپایه مجمع روحانیون مبارز هستند که نتیجه انتخابات را نپذیرفته و وقایع پس از آن را محکوم کردهاند.
لباس شخصیها که گفته میشود از اعضای بسیج و سپاه هستند در یک سال گذشته بارها به مخالفان وضع موجود به خصوص مهدی کروبی حمله کردهاند.
تاکنون مسئولان قوه قضائیه و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی حاضر نشدهاند درباره این گروه که سلاح کمری و گاز اشکآور حمل میکنند توضیحی ارائه دهند و با اقدامات آنها برخورد کنند.
منبع: وبسایت امروز و تابناک
عبدالحسین روحالامینی پدر محسن روحالامینی میگوید برخی قضات در میان عاملان وقایع کهریزک هستند و هنوز به هزاران صفحه از این پرونده رسیدگی نشده است.
آقای روحالامینی افزوده که «در سازمان قضایی نیروهای مسلح و قوه قضائیه هزاران صفحه پرونده با جزئیات فراوان باقی مانده که به طور طبیعی باید به این پروندهها به صورت متمرکز رسیدگی شود.»
وی اظهار داشت: «به لحاظ انسانی افرادی که در این جنایت مسئولیت بالاتری داشتند، باید پاسخگو باشند. حداقل انتظار از مسئولان این فاجعه، قبول مسئولیت، استعفا و تنبیه مقصران است.»
روحالامینی در عین حال گفته که قرار است دادگاه دیگری برای رسیدگی به پرونده عاملان و آمرین و مقصران اصلی حادثه تشکیل شود.
وی افزود: «این برای ما و افکار عمومی پذیرفته نیست که در برخی موارد، در مدت یک یا دو ماه به همه جزئیات پرونده رسیدگی شود و باید در مراحل مختلف، پرونده واکاوی شده و مقصران اصلی به مردم و خانوادهها به قربانیان معرفی شوند.»
براساس گزارش مجلس، سعید مرتضوی دادستان وقت تهران، متهم ردیف اول پرونده کهریزک است که تاکنون به اتهامهای وی رسیدگی نشده است.
پدر محمد کامرانی و پدر امیر جوادیفر از دیگر قربانیان حوادث کهریزک نیز در گفتگوهای جداگانهای با هفتهنامه پنجره بر لزوم محاکمه آمران وقایع این بازداشتگاه تاکید کردهاند.
متن کامل این گفتگوها را بخوانید
بازداشتگاه کهریزک که زیرنظر پلیس اداره میشد مدتی محل نگهداری بازداشتشدگان به نتیجه انتخابات بود که بر اثر خشونتهای صورت گرفته در آن، دستکم چهار تن جان خود را از دست دادند.
این بازداشتگاه آنطور که رسانههای محافظهکار اعلام کردهاند به دستور آیتالله خامنهای بسته شد، اما مدتی بعد خبرهایی مبنی بر بازگشایی مجدد این بازداشتگاه با نام جدید سروش ۱۱۱ منتشر شد.
منبع: خبر آنلاین
پیشینه
دو تن از متهمان کهریزک به اعدام محکوم شدند
جزئیات حکم و هویت متهمان بازداشتگاه کهریزک منتشر شد
دولت آمریکا اعلام کرد با مقامهای هشت کشور از جمله شماری از همسایگان ایران برای اجرای تحریمها علیه تهران گفتگو کرده است.
برزیل، اکوادور، ژاپن، لبنان، کره جنوبی، بحرین، امارات متحده عربی و ترکیه هشت کشوری هستند که استوارت لوی، یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا با مقامهای آنها دیدار داشته است.
لیوی گفته که «هم زمان با افزایش فشارهای بینالمللی و انزوای اقتصادی ایران، این کشور تلاش خواهد کرد از راههای تازه به نظام مالی بینالمللی دسترسی پیدا کند.»
ایران تحریمهای بینالمللی را که هدفش تغییر موضع اتمی این کشور اعلام شده، بیفایده میداند.
وزارت خزانه داری آمریکا جمعه گذشته به شرکتها، بانکها و موسسههای مالی خارجی هشدار داد در صورت نقض این تحریمها، حق دسترسی به نظام بانکی ایالات متحده را نخواهند داشت یا دسترسی آنان به شدت محدود خواهد شد.
آمریکا و سایر کشورهای غربی جمهوری اسلامی ایران را متهم میکنند در پوشش یک برنامه هستهای غیرنظامی به دنبال ساخت جنگافزارهای هستهای است.
منبع: بیبیسی و رادیو فردا
پیشینه
تصویب تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران
فرماندهان سپاه در فهرست تحریم های تازه آمریکا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر