هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۱۵, جمعه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 10/07/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



رئیس جمهوری ایالات متحده باراک اوباما پاکستان را به ارتباط با "اشخاص ناجور" در افغانستان متهم کرده و هشدار داده است برای حفظ روابط بلندمدت، اسلام آباد باید به نگرانیهای واشنگتن توجه کند. باراک اوباما در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید واشنگتن گفت : " تردیدی نیست که ارتباطاتی میان ارتش و سازمان اطلاعاتی پاکستان با افراد خاصی وجود دارد که موجب نگرانی است. " ماه گذشته دریادار مایک مالن که در آنزمان رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده بود شبکۀ حقانی در افغانستان را " بازوی واقعی سازمان اطلاعاتی پاکستان خواند."
 


یک کمیسیون دولتی پاکستان میگوید پزشکی که متهم شده یک برنامۀ واکسیناسیون را برای سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا جهت کمک به یافتن اسامه بن لادن اداره میکرده است باید به اتهام خیانت تحت محاکمه قرار گیرد. سازمان اطلاعاتی پاکستان از هنگام حملۀ ایالات متحده در اردیبهشت ماه گذشته که به کشته شدن بن لادن در پاکستان انجامید دکتر « شکیل افریدی » را در بازداشت نگه داشته است. مقامات ایالات متحده و پاکستان گفته اند اَفریدی یک برنامه واکسیناسیون را در شهر « ایبت آباد »، محل اختفای رهبر القاعده به منظور کسب نمونه ای از دی. ان. ای او اداره میکرد.
 


با گسترش تظاهرات علیه وال استریت در آمریکا رئیس جمهوری ایالات متحده، باراک اوباما این اعتراضات را بازتاب آزردگی عمومی نسبت به گرفتاریهای مالی خوانده است. باراک اوباما روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید واشنگتن گفت " فکر میکند مردم آزرده اند و معترضان صدای آزردگی فراگیرتری نسبت به چگونگی کارکرد نظام مالی ایالات متحده هستند. " اعتراضاتی که در نیویورک با نام جنبش « وال استریت را اشغال کنید » بر ضد نابرابری اقتصادی در ایالات متحده آغاز گشته به گزارش خبرگزاریها اینک به شهرهای دیگر آمریکا سرایت کرده است. وال استریت نام خیابانی است در نیویورک که محل بازارهای سهام، مراکز و موسسات مالی و اعتباری ایالات متحده است.
 


بدنبال کشته شدن سه سرباز در نزدیکی منطقۀ قره باغ علیا ارمنستان و جمهوری آذربایجان یکدیگر را به نقض مقررات آتش بس متهم کرده اند. باکو میگوید در این درگیری دو سربازش کشته شدند و ایروان میگوید یک سربازش را از دست داده و دو سربازش زخمی شده اند. در سالهای ۱۹۹۰ میلادی طی جنگی که حدود سی هزار کشته بر جای گذارد جدایی خواهان ارمنی تبار با پشتیبانی ایروان منطقۀ قره باغ علیا را تصرف کردند. بیشتر ساکنان منطقۀ قره باغ علیا که در خاک جمهوری آذربایجان و در نزدیکی مرز ارمنستان قرار دارد ارمنی تبارند.
 


دفتر حقوق بشر سازمان ملل میگوید آمار کشته شدگان اعتراضات سوریه به بیش از ۲۹۰۰ تن افزایش یافته است. سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل « روپرت کولویل » روز پنجشنبه گفت این آمار بر پایه فهرستی دقیق از اسامی کشته شدگان بدست آمده است. وی گفت این آمار ناپدیدشدگان را در بر نمیگیرد. اعتراضات در سوریه علیه حکومت بشار اسد رئیس جمهوری آن کشور که اسفندماه گذشته آغاز شد با سرکوبی شدید روبرو شده است. شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است روز جمعه کارنامه سوریه را بررسی کند.
 


بی. بی‌. سی بنگاه سخن پراکنی بریتانیا اعلام کرده است تا سال ۲۰۱۷ حدود دو هزار شغل خود را کاهش خواهد داد. این تصمیم که گسترده‌ترین تغییر و تحول در تاریخ بی. بی. سی به عنوان بزرگترین رسانه عمومی جهان توصیف شده در پی اقدامات ریاضتی دولت بریتانیا اعلام می شود. مدیرکل بی. بی. سی « مارک تامپسون » روز پنجشنبه گفت کاهش این مشاغل موجب صرفه جویی سالانه ۶۷۰ میلیون پاوند ظرف پنج سال خواهد شد. وی همچنین گفت که فعالیت هیچیک از شبکه‌های بی. بی. سی بطور کامل قطع نخواهد شد.
 


باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا، روز پنجشنبه، در خصوص «برخی ارتباطات» نيروهای نظامی و سرویس های اطلاعاتی پاکستان با عناصر افراطی هشدار داده است. باراک اوباما همچنین گفته است، افغانستان باثبات و مستقل تهدیدی برای پاکستان نیست.باراک اوباما، ریيس جمهور آمريکا، روز پنجشنبه، در خصوص «برخی ارتباطات» نيروهای نظامی و سازمان اطلاعات پاکستان با عناصر افراطی هشدار داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما که در يک کنفرانس خبری در کاخ سفيد صحبت می کرد، گفته است: رويکرد پاکستان در قبال تحولات آينده افغانستان اين است که به عنوان نيروی ضد طالبان معرفی نشود تا شايد آنها پس از خروج نيروهای ائتلاف بار ديگر در افغانستان قدرت را به دست بگيرند و در همين راستا با برخی از عوامل خرابکار در ارتباط است. رييس جمهور آمريکا اضافه کرده است: «ما تلاش کرده ايم تا پاکستان را متقاعد کنيم که افغانستان با ثبات به نفع منافع آنها است، و آنها نبايد از يک افغانستان مستقل و با ثبات احساس تهديد کنند.» باراک اوباما گفته است: «ترديدی نيست که برخی ارتباطات بين ارتش پاکستان و سرويس های اطلاعاتی و امنيتی با افراد مشخص وجود دارد که از نظر ما مساله ساز است.» دولت آمريکا طی هفته های اخير از  اسلام آباد خواسته است تا ارتباط خود با شبکه حقانی را قطع کند.  شبکه حقانی که گفته می شود با القاعده مرتبط است متهم است که حمله به سفارت آمريکا در کابل در ماه گذشته را انجام داده است. در اين حمله که ۲۰ ساعت طول کشيد،  ۲۵ نفر کشته شدند و گفته می شود که عامل آن، شبکه حقانی بوده است. پاکستان هر گونه ارتباط سرويس های اطلاعاتی خود با شبکه حقانی را انکار می کند. باراک اوباما همچنين گفته است: پاکستان «منافع امنيتی خود را از يک افغانستان مستقل در خطر می بيند. بخشی از این احساس خطر  به دلیل این است که پاکستان فکر می کنند افغانستان با هند متحد خواهد شد و پاکستان، هند را يک دشمن خطرناک می داند.» رييس جمهور آمريکا اضافه کرده است: «بخشی از کاری می خواهيم انجام بدهيم اين است که به پاکستان بقبولانيم که رويکرد مسالمت اميز در قبال هند به نفع همه خواهد بود.» باراک اوباما همچنين به برخی از مشکلات که پاکستان با آنها دست به گريبان است از جمله بی سوادی، فقر، فقدان توسعه و همچنين نهادهای مدنی اشاره کرد. رييس جمهور آمريکا اضافه کرده است: «در چنين فضايی، می بينيد که افراط گری رشد می کند و شبه نظاميان دولت و مردم پاکستان را تهديد می کنند.» باراک اوباما همچنين گفته است: «ترديدی نيست چنانچه که پاکستان منافع ما را مد نظر قرار ندهد، ما نيز از رابطه استراتژيک بلندمدت با اين کشور احساس راحتی نخواهيم کرد.» رييس جمهور امريکا تاکيد کرد، واشينگتن و اسلام آباد بر سر «طيف وسيعی از مسائل» با يکديگر همکاری داشته اند و موفقيت های اخير عليه نيروهای مرتبط با القاعده در منطقه بدون کمک پاکستان ممکن نبود.
 


معمر قذافی، رهبر سابق لیبی که مکان اختفای او هنوز مشخص نشده، در پیامی از مردم لیبی خواست «به طور گسترده و میلیونی به خیابان ها ریخته و اعتراض خود به تشکیلات دولت موقت را نشان دهند.»معمر قذافی، رهبر سابق لیبی که مکان اختفای او هنوز مشخص نشده، در پیامی از مردم لیبی خواست «به طور گسترده و میلیونی به خیابان ها ریخته و اعتراض خود به تشکیلات دولت موقت را نشان دهند.» به گزارش رویترز، معمر قذافی در پیامی صوتی که از شبکه تلویزیونی «الرای» مستقر در سوریه، پخش شد، اعلام کرد که «اوضاع لیبی این روزها غیرقابل باور است و باید مردم دست به کار شوند.» پیام معمر قذافی در حالی پخش شده که درگیری های سنگین نظامی در شهر «سرت» کماکان ادامه دارد و حامیان معمر قذافی در مقابل مخالفان مسلح و نیروهای طرفدار تشکیلات دولت موقت لیبی، مقاومت می کنند. به گزارش رویترز، تلویزیون الرای معمولا پایگاه اعلام اخبار مربوط به معمر قذافی و یا سخنگویان وی است. آخرین پیام معمر قذافی حدود سه هفته پیش از این شبکه پخش شد. این گزارش حاکی است کیفیت صدای پخش شده از معمر قذافی در روز پنجشنبه از این شبکه بسیار پایین بوده ولی معمرقذافی سعی کرده است که در پیام خود بگوید: «از تمامی مردم لیبی، مردان و زنان می خواهم که در تمامی شهرها به خیابان ها آمده و دست به اعتراض میلیونی بزنند.» معمر قذافی گفته است: «به طور صلح آمیز به خیابان ها بروید، شجاع باشید، برخیزید و به خیابان ها بروید و پرچم سبز ما را بر فراز آسمان بلند کنید.» اشاره آقای قذافی مربوط به پرچم قبلی لیبی است. تشکیلات موقت لیبی پرچم جدیدی طراحی کرده که این پرچم در جریان مجمع عمومی سازمان ملل و با حضور رییس تشکیلات دولت موقت لیبی به اهتزار درآمد. سازمان ملل متحد کرسی لیبی در این سازمان را به شورای انتقالی ملی لیبی واگذار کرده و با ابراز حمایت جدی از مخالفان معمر قذافی اعلام کرده است برخی تحریم‌ها که در زمان رهبری قذافی علیه لیبی اعمال شده را لغو یا اصلاح می‌کند. معمر قذافی گفته است: «از هیچ کس نترسید، شما همه مردم این کشور هستید. حق هم در کنار شماست و شما هستید که مردم واقعی این سرزمین هستید.» رهبر سابق لیبی همچنین مشروعیت تشکیلات انتقالی و موقت لیبی را زیر سوال برده و گفته است: «مشروعیت این تشکیلات از کجا آمده است؟ آیا مردم لیبی این ها را انتخاب کرده اند؟ آیا این ها منصوب مردم لیبی هستند؟» وی افزود: «به همه آن هایی که این تشکیلات را به رسمیت شناخته اند می گویم که آماده باشند که به زودی نیروهای غربی دولت انتقالی تشکیل داده و به جای آن ها منصوب خواهند کرد.» معمر قذافی از زمان ورود مخالفان به طرابلس مخفی شده و مکان اختفای او مشخص نیست. درگیری میان حامیان او با مخالفان در بنی ولید، سرت و سبها ادامه دارد اما هنوز هیچ اطلاع دقیق و تایید شده ای از مکان احتمالی معمر قذافی در دست نیست. ناصر المصیبی، از فرماندهان نیروهای مخالفان به خبرگزاری فرانسه گفته است: «روز پنجشنبه حملات گسترده ای به مرکز نیروهای وفادار به معمر قذافی انجام شد که در صورت موفقیت، این گروه و مواضع آن ها محاصره خواهند شد.»
 


در پی درگذشت « استیو جایز »، پیامهای ستایش آمیز برای خالق فرآورده‌های شرکت « اپل » از چهار گوشه جهان سرازیر گشته است. استیو جابز که شامگاه چهارشنبه در ۵۶ سالگی بر اثر سرطان لوزالمعده درگذشت عرصۀ کامپیوترهای شخصی، تکثیر موسیقی و تلفن‌های همراه را دگرگون ساخته بود. وی که در اواخر دهه هفتاد میلادی، در ۲۱ سالگی همراه « استیو وزنیاک » شرکت اپل را در کالیفرنیا بنیان گذارد به عنوان عامل اصلی ساخت فرآورده‌های الکترونیکی این شرکت چون کامپیوترِ  « مکینتاش » دستگاه پخش « آی پاد » و « آی فون » شناخته میشد که « اپل » را به یکی از ارزشمندترین شرکت‌های آمریکا ترقی داده است. رئیس جمهوری آمریکا، باراک اوباما در بیانیه‌ای استیو جابز را به عنوان یکی از « بزرگترین مبتکران » ایالات متحده ستوده است.
 


به گزارش بخش ترکمن زبان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، دادگاهی در ترکمنستان خبرنگار این رادیو را به اتهام «تشویق به خودکشی یکی از بستگان خود» به پنج سال زندان محکوم کرد.به گزارش بخش ترکمن زبان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، دادگاهی در ترکمنستان خبرنگار این رادیو را به اتهام «تشویق به خودکشی یکی از بستگان خود» به پنج سال زندان محکوم کرد. «دولت مراد یازقلی یف»، روز چهارم اکتبر به اتهام «تشویق یکی از بستگان خود به خودکشی» در دادگاه حضور یافت. خانواده وی می گویند اقدام دادگاه نوعی انتقام جویی از فعالیت های خبرنگاری دولت مراد است. سازمان گزارشگران بدون مرز در پاریس اعلام کرد این سازمان از خبر محکومیت یازقلی یف «متاسف و در حیرت» است. گزارشگران بدون مرز نوشت: «حکومت خودکامه در ترکمنستان همچنان به اقدامات خودسرانه خود ادامه می دهد.» یازقلی یف یکی از نخستین روزنامه نگاران در ترکمنستان بود که حادثه انفجارهای مرگبار در انبار مهمات ابادان نزدیک عشق آباد را در ماه جولای پوشش داده بود. رسانه های دولتی این حادثه را یک حادثه کوچک و ناچیز جلوه داده بودند. گزارشگران بدون مرز اتهام ها علیه این روزنامه نگار را «مسخره» خواند و اعلام کرد یازقلی یف به خاطر گزارشهای بی پرده و جستجوگرانه اش و نیز نوشته های وبلاگش تنبیه شده است.  استیون کورن، مدیر رادیو اروپای آزادی/رادیو آزادی پرونده اتهامی علیه یازقلی یف را «بی عدالتی» توصیف کرد و گفت: «این یک محاکمه ساختگی بود و حکم بی رحمانه نشان می دهد که مقام های ترکمنستان در برخورد با رسانه ها به قوانین و هنجارها احترامی قایل نیستند.» آقای کورن گفت: « رادیواروپای آزادی/رادیو آزادی ضمن اعتراض جدی به این حکم انتظار دارد که دیگر سازمان های بین المللی این اقدام را محکوم کنند.»
 


« مهرداد مشایخی » جامعه‌شناس، نویسنده، تحلیلگر و فعال سیاسی‌ و اجتماعی روز چهارشنبه در ۵۶ سالگی بر اثر بیماری سرطان در آمریکا درگذشت. وی که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران از حامیان معترضان به نتایج انتخابات بشمار میرفت در سال ۱۹۷۲ به آمریکا مهاجرت کرده بود و پس از اخذ کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد، دکترای جامعه شناسی را دریافت کرده بود. مهرداد مشایخی افزون بر تدریس در دانشگاه به نگارش مطالب و مقالات بسیاری به فارسی و انگلیسی اشتغال داشت که در نشریات مختلف انتشار یافته اند. به نوشته سایت دانشگاه « جرج‌ تاون » پژوهشهای مهرداد مشایخی پیرامون ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ بود و بیشتر بر مباحثی چون جنبش دانشجویی، اصلاحات، جامعه مدنی و مدرنیزاسیون، فرهنگ سیاسی و روابط سیاسی جاری متمرکز بود.
 


سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد که آمار کشته های غير نظامیان در جريان حمله و سرکوب خشونت بار معترضان از سوی ماموران امنيتی در سوريه از دو هزار و ۹۰۰ نفر فراتر رفته است.سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد که آمار کشته های غير نظامیان در جريان حمله و سرکوب خشونت بار معترضان از سوی ماموران امنيتی در سوريه از دو هزار و ۹۰۰ نفر فراتر رفته است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «روپرت کولويل»، سخنگوی کميساريای عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با اعلام اين آمار گفت: «آمار ياد شده با توجه به بررسی های دقيق و مستنداتی است که از سوی ما جمع آوری و تاييد شده است. اما بالاتر از آمار کشته شدگان، تعداد افرادی است که مفقود و يا ناپديد شده اند و آمار آن ها از سه هزار تن هم فراتر رفته و در حال حاضر بررسی وضعيت آن ها را در دستور کار قرار داده ايم.» آمار کشته شدگان شهروندان غير نظامی سوريه به دست نيروهای امنيتی و نظامی دولتی پيش از اين از سوی سازمان ملل حدود دو هزار و ۷۰۰ تن اعلام شده بود. دولت بشار اسد در سوريه می گويد که مشغول نبرد با «تروريست ها، گروه ها و دسته های نظامی است» و تا پايان يافتن ناآرامی ها، به عملیات خود ادامه خواهد داد. به گزارش رويترز، فعالان حقوق بشر سوريه می گويند، در جريان سرکوب ها در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه حدود ۱۶ تن کشته شده اند. سخنگوی کميساريای حقوق بشر سازمان ملل در مورد رد کردن آمار کشتار غير نظاميان از سوی دولت بشار اسد گفته است: «نام و مشخصات تمامی کشته شدگان که ما توانسته ايم آنها را تاييد کنيم موجود و قابل بررسی است.» آمار ياد شده در حالی اعلام می شود که قرار است روز جمعه شورای حقوق بشر سازمان ملل، پرونده وضعيت حقوق بشر در سوريه را بررسی کند. گزارش ها حاکی است حاکميت سوريه هنوز در رسانه های دولتی مشغول جشن گرفتن برای وتو شدن قطعنامه تحریم سوريه در شورای امنيت از سوی چين و روسيه است. به گزارش رويترز، مقامات رسمی سوريه در تلويزيون ظاهر شده و «اين پيروزی را نشانه شکست غرب ونقشه های آن ها» می خوانند. تلويزيون دولتی سوريه همچنين مشغول گزارش  بر روی پرونده «زينب الحسينی»  ۱۸ ساله است که پيشتر گفته شده بود پس از دستگيری، سر از گردنش جدا شده است. اين تلويزيون، دختری با همين نام را بر صفحه تلويزيون آورده و با او گفت وگو کرده است. ترکيه، آمريکا و اتحاديه اروپا خواهان توقف هرچه سريع تر اعمال خشونت عليه شهروندان سوريه شده اند. چين و روسيه، دو عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد، روز سه شنبه به پيش نويس قطعنامه تحريمی عليه حکومت بشار اسد رای مخالف داده و آن را وتو کردند. از پانزده کشور عضو شورای امنيت، ۹ کشور به متن پيشنهادی اين قطعنامه رأی مثبت دادند. آفريقای جنوبی، هند، برزيل و لبنان  به اين قطعنامه رای ممتنع دادند. روسيه، متحد ديرينه حکومت بشار اسد، که هم اکنون نيز سلاح به اين کشور ارسال می کند، با هرگونه قطعنامه عليه سوريه به طور جدی مخالف است. به گزارش  اينترفکس، گنادی گاتيولوف، معاون وزير خارجه روسيه، پيش از رای گيری در مخالفت با اين قطعنامه گفته بود: اين قطعنامه غير قابل قبول است چرا که در آن تحريم پيش بينی شده است، ولی از حکومت بشار اسد نخواسته است که گفت وگو با مخالفان را آغاز کند. طی چهارماه گذشته اعضای دايم و غير دائم شورای امنيت سازمان مل متحد بر سر صدور قطعنامه عليه حکومت بشار اسد در حال مذاکره و گفت وگو هستند. بريتانيا، فرانسه، آلمان و پرتقال  به همراه آمريکا از قطعنامه تحريمی عليه سوريه که شامل تحريم صدور اسلحه به اين کشور است،حمايت می کنند. در مقابل روسيه، چين، هند، آفريقای جنوبی و برزيل با قطعنامه تحريمی عليه سوريه مخالفند. اين کشورها می گويند، قطعنامه شورای امنيت عليه حکومت معمر قذافی و در خصوص محافظت از غير نظاميان در ليبی مورد سواستفاده ناتو قرا رگرفت و اکنون اين نگرانی وجود دارد اين قطعنامه عليه حکومت بشار اسد زمينه مداخله نظامی در سوريه را فراهم کند.
 


اکبر هاشمی رفسنجانی با اشاره به انتخابات مجلس نهم گفته است، می توان با «فراهم کردن شرايط مدنظر فعالان سياسی دلسوز نظام» زمينه حضور گروه های مختلف را در اين انتخابات فراهم کرد.اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت، با اشاره به انتخابات مجلس نهم در اسفندماه سال جاری گفته است، می توان با «فراهم کردن شرايط مدنظر فعالان سياسی دلسوز نظام»  زمينه حضور گروه های مختلف را در اين انتخابات فراهم کرد. به گزارش پايگاه اطلاع رسانی اکبر هاشمی رفسنجانی، وی روز چهارشنبه  در ديدار با  جمعی از جوانان فعال سياسی، فرهنگی و اجتماعی استان کرمان با اشاره به در پيش بودن انتخابات مجلس نهم، «مشارکت حداکثری و جلب اعتماد مردم را از شرايط يک انتخابات خوب» برشمرده است. آقای رفسنجانی گفته است: «می‌توان با فراهم نمودن شرايط مدنظر فعالان سياسی دلسوز نظام و گسترش آگاهی‌بخشی و نقد منصفانه، فضای مناسبی‌ برای مردم و گروهها برای حضور در انتخابات فراهم کرد.» پس از سرکوب اعتراضات به انتخابات رياست جمهوری درايران در سال ۱۳۸۸ و  حصر خانگی کانديداهای معترض به اين انتخابات،  فعالان سياسی مخالف دولت بارها بر فقدان شرايط لازم برای شرکت  در انتخابات تاکيد کرده اند. ميرحسين موسوی، از رهبران مخالف دولت ايران، در شهريورماه سال جاری در ديدار با فرزندانش، نسبت به وجود شرايط لازم برای شرکت در انتخابات مجلس ابراز نااميدی کرد. از سوی ديگر محمد خاتمی رييس جمهور پیشین ايران، طی ماه های اخير در سخنرانی های مختلف به انتقاد از وضعيت موجود سياسی در ايران پرداخته و برای حضور اصلاح طلبان در عرصه انتخابات آينده مجلس شورای اسلامی شرايطی را مطرح کرده است. وی خواستار آزادی ميرحسين موسوی و مهدی کروبی از حصر خانگی، آزادی زندانيان سياسی، تحقق شرايط انتخابات آزاد و سالم و آزادی مطبوعات شده است. در همين زمينه، محمد خاتمی در ديدار هفته جاری خود با عبدالله نوری، وزير  اسبق کشور، ضمن بررسی «راهکارهای خروج حاکميت از بحران مشروعيتی که در آن گرفتار است» تاکيد کردند:«عدم برگزاری انتخابات آزاد، عدم نظارت مستقيم و موثر مردم و نيز عدم حضور مطبوعات و رسانه های آزاد و مستقل باعث ايجاد فساد گسترده در ارکان حکومت شده که نمونه هايی از آن برای مردم هويدا گرديده است.» در حالی که هنوز مشخص نيست که آيا اصلاح طلبان در انتخابات آينده شرکت خواهند کرد يانه، گروه های اصولگرا نیز هنوز نتوانسته اند به فهرست واحدی برای شرکت در اين انتخابات دست يابند و دچار شکاف جدی شده اند. اظهارات محمد خاتمی و عبدالله نوری  واکنش تند اصولگرايان را در پی داشته است و روزنامه های تندروی کيهان و رسالت به اين دو رهبر اصلاح طلب حمله کردند. روزنامه رسالت روز چهارشنبه در این زمينه نوشته بود: «سر دادن شعار انتخابات آزاد به معنی آن است که تاکنون انتخابات آزادی در کشور برگزار نشده است، و مسئولان اصلاح‌طلب که خود در دوره‌های گوناگون با همين ساز و کار انتخاباتی به قدرت رسيده ‌اند حالا اين روند را انکار و تکذيب می‌کنند.» «بی تفاوت نبوده ام» به گزارش پايگاه اطلاع رسانی اکبر هاشمی رفسنجانی، وی همچنين  در پاسخ به درخواست حضور بيشتر در عرصه سياسی کشور، گفته است: «در هيچ زمانی نسبت به مسائل و مشکلات کشور بی‌تفاوت نبوده‌ام.» وی اضافه کرده است: «در مسائل پيش آمده در يکی دو سال گذشته همواره پيشنهادات و راهکارهای خود را خدمت دلسوزان نظام عنوان کرده‌ام و تا جايی که شرايط سياسی و فضای کشور نيز اجازه دهد به تلاش‌هايم در جهت رفع مشکلات ادامه خواهم داد.» اکبر هاشمی رفسنجانی در ۲۶ تيرماه ۱۳۸۸، يعنی يک ماه پس از انتخابات رياست جمهوری دهم، در خطبه های نماز جمعه تهران خواستار آزادی دستگير شدگان بعد از انتخابات و فراهم شدن فضابرای بيان ديدگاه های مختلف در راديو و تلويزيون دولتی ايران شده بود. اين اظهارات اکبرهاشمی رفسنجانی از سوی اصولگرايان حامی رهبر ايران به مثابه حمايت از معترضان ارزيابی شد. از آن زمان تاکنون اکبر هاشمی رفسنجانی مورد حملات گروه های تندوری اصولگرا قرار دارد.
 


تنها غایت مجازات اعدام پیش‌پا‌افتاده تلقی کردن فرهنگ کشتار و بی‌اهمیت شمردن کرامت انسانی است. از این رو مجازات اعدام به مثابه بربریتی است که همواره خود را پشت پرده گفتمان‌های دینی و سیاسی پنهان می‌کند.چند سالی است که تماشای مراسم اعدام در ملاء عام برای عده‌ای از هموطنان ایرانی تبدیل به تفریحی هولناک شده است. صحنه‌های دلخراش از مردان و زنانی که به دلایل گوناگون از طناب دار حلق‌آویز می‌شوند و حضور صد‌ها و گاهی هزاران ایرانی که برای تماشای جان دادن یک انسان ساعت ۴ بامداد در محل اعدام حاضر می‌شوند، این پرسش را در ذهن ایجاد می‌کند که جامعه ایرانی از دورانی که محکومان و معصومان را شمع‌آجین می‌کردند یا آنان را به دهانه توپ می‌بستند چه پیشرفت اخلاقی‌ای داشته است؟ آیا در جامعه‌ای که خود را از پیشرفته‌ترین جوامع خاورمیانه معرفی می‌کند معیار پیشرفت و ترقی داشتن رآکتور اتمی و دریافت القابی مثل دکتر و مهندس است؟ یا این که زمان آن فرارسیده که از خود بپرسیم: در جامعه‌ای که در آن خشونت به شکلی عریان و با وقاحت عرض اندام می‌کند و بسیاری با پذیرش یا سکوت در برابر آن به فرهنگ انتقام‌جویی مشروعیت می‌بخشند، چه جایی برای اخلاق مدنی باقی مانده است؟ مگر نه آن که سکوت در برابر مجازات اعدام نوعی عدم مسئولیت و تاٌیید و توجیه جنایتی است که نه بازدارنده قتل است و نه آموزش‌دهنده قاتلین. به عبارتی، تنها غایت مجازات اعدام پیش‌پا‌افتاده تلقی کردن فرهنگ کشتار و بی‌اهمیت شمردن کرامت انسانی است. از این رو مجازات اعدام به مثابه بربریتی است که همواره خود را پشت پرده گفتمان‌های دینی و سیاسی پنهان می‌کند. ولی حقیقت امر این است که طرفداران دینی و سیاسی مجازات اعدام در دفاع فلسفی و اخلاقی از آن عاجزند. زیرا امروزه چه کسی می‌تواند ادعای ایجاد امنیت و آموزش اخلاق مدنی به جوانان ایرانی را داشته باشد و همزمان فرهنگ کینه و انتقام را ترویج کند. در واقع به قول فرانسیس بیکن: «مرتد و ملحد آن کسی نیست که بر هیزم‌ها ایستاده و می‌سوزد، بلکه کسی است که آتش زیر هیزم را روشن می‌کند.» به عبارت دیگر، مجازات اعدام همچون جنایتی است که نام واقعی خود را به زبان نمی‌آورد. شاید به همین دلیل، تماشاچیان اعدام مثل مجریان آن ارج و ارزشی برای قانون و فردیت قائل نیستند، چون معتقد به نظام جنایتکاری هستند که عدالت را فقط بر چوبه دار معنی می‌کند. در حقیقت، هر دولتی که حکم اعدام را اعمال می‌کند سه هدف را در سر می‌پروراند: نخست تنبیه و مجازات مجرم، دوم حفظ جان شهروندان، و سوم دلسرد کردن و منصرف ساختن قاتلان آتی از دست زدن به قتل. ولی همان طوری که می‌بینیم تنها چیزی که ماشین اعدام در ایران مد نظر ندارد حقوق اولیه شهروندان، اشاعه قانون‌مداری و جلوگیری از لومپنیسم است. بالعکس دولت از مجازات اعدام به عنوان ماشین کشتار برای ایجاد رعب و وحشت در میان شهروندان ایران استفاده می‌کند و همراه با گسترش فضای ترس و ناامنی، فرهنگ خشنی را ترویج می‌کند که محور آن کشتن و کشته شدن است. به همین جهت حاکمیتی که قانون‌مداری و انتقام‌جویی را یکسان می‌پندارد و به نوجوانان خود می‌آموزد تا در سحرگاه به تماشای اعدام مجرمان بروند، از نظر اخلاقی در مقامی نیست که طناب دار را به گردن قاتل بیندازد. تا زمانی که جامعه ایران (نه فقط دولت ایران) قصاص و عدالت را یکسان می‌داند و مجازات اعدام را امری مهم‌تر و مطلوب‌تر از عدالت ترمیمی و آموزش خشونت‌پرهیزی می‌داند، سایه فرهنگ کینه و انتقام بر ساختار این جامعه باقی خواهد ماند. شاید آنهایی که فقط در فکر انتقام‌جویی و دادن درس خشونت به دیگران هستند باید لحظه‌ای به این موضوع بیندیشند که چه نوع جامعه‌ای را برای فرزندان و نوادگان خود به ارث خواهند گذاشت. چرا که به گفته آرتور کوستلر، «چوبه دار فقط ماشین کشتار نیست، بلکه کهنه‌ترین و زشت‌ترین نماد گرایشی در انسان است که در جهت نابودی اخلاقی خود گام برمی‌دارد.»
 


خوان کول، تحلیل‌گر روابط بین‌الملل، در مطلبی در وب‌سایت خود با عنوان «اینفورمد - کامنت» می‌نویسد که اعلام خبر همکاری ایران و چین در زمینه تولید انرژی خورشیدی و بادی را باید جدی گرفت.خوان کول، تحلیل‌گر روابط بین‌الملل، در مطلبی در وب‌سایت خود با عنوان «اینفورمد - کامنت» می‌نویسد که اعلام خبر همکاری ایران و چین در زمینه تولید انرژی خورشیدی و بادی را باید جدی گرفت. این نویسنده و استاد دانشگاه خاطرنشان می‌کند که مناطق مسطح و کویری ایران با تابش ممتد و شدید نور خورشید یکی از بهترین مناطق برای نصب صفحات تولید انرژی خورشیدی است. از سوی دیگر چین اکنون بزرگ‌ترین تولیدکننده اجزای الکترونیکی این صفحات در دنیاست و در تاش برای تولید انرژی بادی نیز در جهان مقام اول را دارد. در زمینه تولید انرژی بادی نکته مهم شرایط اقلیمی هر منطقه یا کشور است. برای مثال، مناطق جنوبی کشور آمریکا برای این سرمایه‌گذاری‌ها مناسب نیست، در صورتی که ایالت آیووا در آمریکا در حال حاضر ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را با اتکا به توربین‌های بادی تولید می‌کند. خوان کول می‌افزاید که از نظر شرایط اقلیمی مناسب برای تولید انرژی بادی، ایران یکی از بهترین موقعیت‌ها را دارد. شورای جهانی انرژی باد در بخشی از گزارش خود چنین می‌نویسد: «با وجود برخورداری از یکی از بهترین منابع باد در سطح منطقه، بازار تولید و بهره‌برداری از این نوع انرژی در ایران هنوز نتوانسته از تمام ظرفیت‌های موجود خود استفاده کند. سرزمین کوهستانی ایران محل وزش دائم جریان‌های باد در این بخش از جهان است. طبق تحقیقات اولیه سازمان انرژی‌های قابل بازیافت، وابسته به وزارت نیروی ایران، این مناطق قادر به تولید شش هزار و ۵۰۰ مگاوات انرژی برق هستند. بهترین مناطق برای تولید انرژی باد در ایران نیز در حاشیه دو رشته‌کوه بزرگ زاگرس و البرز قرار دارند.» خوان کول پس از این مقدمه‌چینی یادآوری می‌کند که با در نظر گرفتن یک چنین ظرفیت‌های نهفته عظیم در ایران، جمهوری اسلامی قاعدتا باید روی تولید انرژی خورشیدی و بادی تمرکز کرده و برنامه‌ خود برای تولید انرژی هسته‌ای را‌‌ رها کند. پس از وقوع فاجعه اخیر در نیروگاه هسته‌ای «فوکوشیما» در ژاپن ثابت شد که احداث نیروگاه هسته‌ای در مناطقی با وضعیت اقلیمی متغیر و پرخطر کار نادرستی است. نباید فراموش کرد که فلات قاره ایران نیز همچون ژاپن بسیار زلزله‌خیز است. آلمان از هم اکنون انرژی هسته‌ای را کنار گذاشته و بعید به نظر می‌رسد که ژاپن نیز در آینده نیروگاه هسته‌ای دیگری بسازد. از سوی دیگر نیروگاه‌های هسته‌ای زباله‌های بسیار خطرناکی تولید می‌کنند و تاکنون هیچ راه حل مناسبی برای این مشکل بزرگ پیدا نشده است. خوان کول در ادامه مطلب خود در وب‌سایت «اینفورمد - کامنت» می‌افزاید که ایران با اتکا به درآمد حاصل از فروش نفت و گاز طبیعی خود می‌تواند روی انرژی‌های قابل بازیافت سرمایه‌گذاری کند. مقامات حکومت ایران بار‌ها گفته‌اند که آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران علیه تولید و به کارگیری سلاح هسته‌ای فتوا صادر کرده است. در همین حال گفته می‌شود که رهبر ایران اعلام کرده است ایران به دلیل افزایش جمعیت به منابع انرژی دیگری غیر از نفت و گاز نیاز دارد. تداوم استخراج و فروش منابع نفت و گاز در آینده می‌تواند باعث اتمام این ذخایر و در نتیجه فقر کشور شود. تکیه به منابع انرژی دیگر برای تولید برق در عین حال که منابع نفت و گاز ایران را حفظ خواهد کرد می‌تواند باعث شود که از این مواد فقط برای مصارفی نظیر تولید مواد شیمیایی، کود یا پلاستیک و پتروشیمی استفاده شود که همگی از نظر ارزش صادراتی بهتر از نفت و گاز هستند. اگر ایران با تکیه بر کمک‌های فنی چین بتواند از انرژی‌های جایگزین استفاده کند، آن گاه استدلال رهبران ایران در مورد نیاز کشور به تولید انرژی هسته‌ای بی‌معنا خواهد بود. در آن صورت ایران دیگر به نیروگاه هسته‌ای نیازی نخواهد داشت و بنابراین تولید سوخت هسته‌ای نیز معنایی نخواهد داشت. استفاده از انرژی باد و خورشید به نسبت انرژی هسته‌ای مسیری مطمئن‌تر برای خودنمایی در عرصه انرژی و امنیت ایران است. در یک چنین حالتی ایران تهدیدی برای دیگران تلقی نخواهد شد و فکر بمباران توربین‌های بادی یا صفحات تولید انرژی خورشیدی ایران به فکر هیچ کس خطور نخواهد کرد! با حرکت به سوی تولید انواع انرژی‌های جایگزین و‌‌ رها کردن برنامه هسته‌ای، ایران می‌تواند به تحریم‌های بین‌المللی علیه خود نیز پایان داده و جایگاه خود را به عنوان یک عضو قابل احترام در جامعه بین‌الملل بازیابد. اگر کشوری مثل پرتغال می‌تواند ۴۵ درصد انرژی مورد نیاز خود را از منابع قابل بازیافت تولید کند مسلما ایران نیز قادر به انجام چنین کاری هست. خوان کول در پایان می‌نویسد آن طور که در میان مسلمانان رایج است سبز رنگ خاندان پیامبر اسلام است و اکنون وقت آن است که ایران به قداست و احترام ویژه این رنگ جنبه‌های مثبت دیگری بیفزاید.
 


آکادمی نوبل روز پنجشنبه به حدس و گمان‌های چند هفته اخیر درباره برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۱ پایان داد و این جایزه را به توماس ترانسترومر، شاعر برجسته سوئدی، اهدا کرد. آثار این شاعر به بیش از ۶۰ زبان ترجمه شده است.آکادمی نوبل روز پنجشنبه به حدس و گمان‌های چند هفته اخیر درباره برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۱۱ پایان داد و این جایزه معتبر ادبی را به توماس ترانسترومر، شاعر برجسته سوئدی، اهدا کرد. برنده جایزه ۱.۵ میلیون دلاری نوبل ادبیات ساعت یک بعد از ظهر روز پنجشنبه اعلام شد. در بیانیه آکادمی نوبل در این خصوص آمده است که جایزه نوبل ادبیات، معتربرترین جایزه ادبی جهان، به این دلیل به توماس ترانسترومر ۸۰ ساله اهدا شده است که وی، «با ایجاز و تصاویر گویای خود، واقعیت را به شکلی نو در دسترس ما قرار می‌دهد». ترانسترومر در ۱۵ آوريل سال ۱۹۳۱ در شهر استکهلم متولد شد. مادرش، هلمی، معلم مدرسه بود و پدرش، گوستا ترانسترومر، به کار روزنامه‌نگارب اشتغال داشت. گفت‌و‌گوی مانیا منصور با سهراب رحیمی، شاعر و مترجم، در مورد توماس ترانسترومر وی در سال ۱۹۵۰ پس از تمام کردن مدرسه دستور زبان لاتين، در حوزه‌های تاريخ ادبيات و شعر، تاريخ دين و روانشناسی در دانشگاه استکهلم مشغول تحصيل شد. پس از پايان تحصيلات در دانشگاه، در سال ۱۹۵۷ به عنوان دستيار در موسسه روان سنجی دانشگاه استهکلم مشغول به کار شد. وی همان سال با مونيکا بلاد ازدواج کرد. ترانسترومر بين سال های ۱۹۶۰ و ۱۹۶۶ به عنوان روانشناس در يک مرکز بازپروری جوانان به کار خود ادامه داد. وی در سال ۱۹۹۰ دچار سکته مغزی شد و تا حدود زيادی قدرت تکلم خود را از دست داد. با این‌حال همچنان به نوشتن ادامه داد. توماس ترانسترومر نخستین مجموعه شعر خود را با نام «۱۷ شعر» در سال ۱۹۵۶ و زمانی که در کالج مشغول به تحصیل بود منتشر کرد. وی تا کنون بیش از ۱۰ کتاب به زبان سوئدی منتشر کرده و آثار اش به بیش از ۶۰ زبان مختلف ترجمه شده است. کتاب «مجمع‌الجزایر رویا» از جمله آثار آقای ترانسترومر است که از سوی مرتضی ثقفیان به فارسی ترجمه شده و توسط نشر «دیگر» منتشر شده است. همچنین برخی از اشعار آقا ترانسترومر نیز با ترجمه سهراب رحیمی، شاعر و مترجم، در نشریات و روزنامه‌های متفاوت ایران منتشر شده‌اند. در حال حاضر نیز آقای رحیمی با همکاری آزیتا قهرمان در حال آماده‌سازی منتخبی از آثار توماس ترانسترومر برای انتشار در ایران است. به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، اشعار سورئال آقای ترانسترومر بر ارتباط دنیای درون با جهان خارج متمرکز است. در همین زمینه روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» نیز نوشته است: شاید سابقه تحصیل آقای ترانسترومر در رشته روانشناسی موجب شده است که وی علاقه وافری به بررسی دنیای درون انسان داشته باشد. این روزنامه می افزاید که آقای ترانسترومر از خلال اشعار ظریف و چندوجهی خود دنیای درون انسان و رابطه‌اش با طبیعت از طریق تأملات درونگرایانه را بررسی می‌کند. اگرچه توماس ترانسترومر هشتمین فرد اروپایی است که در ۱۰ سال گذشته، نوبل ادبیات را تصاحب می‌کند، ولی از آخرین باری که این جایزه ادبی به نام سوئد رقم خورده بود، ۳۷ سال می‌گذرد. سال ۱۹۷۴، اِیویند یونسون و هَری مارتینسون، دو نویسنده سوئدی، مشترکا جایزه نوبل ادبیات را دریافت کردند. آکادمی نوبل با اهدای این جایزه به آقای ترانسترومر، ادیبانی نظیر آدونیس سوری، هاروکی موراکامی ژاپنی و باب دیلن، شاعر و ترانه‌سرای آمریکایی را کنار گذاشت؛ افرادی که حدس و گمان‌های زیادی درباره شانس موفقیت آنها برای دریافت این جایزه در سال ۲۰۱۱ مطرح شده بود. آلفرد نوبل، مخترع سوئدی دینامیت، در سال ۱۸۹۵ در وصیت‌نامه خود شرایط برد این جایزه ادبی را این طور تعیین کرد که این جایزه باید «به کسی اهدا شود که در حوزه ادبیات برجسته‌ترین اثر را که به اثر آرمانی نزدیک باشد خلق کرده است». از سال ۱۹۰۱ یعنی شش سال پس از مرگ آلفرد نوبل تاکنون ۱۰۳ جایزه نوبل ادبیات به نویسندگانی از گوشه و کنار دنیا اهدا شده است. سال گذشته این جایزه نصیب ماریو بارگاس یوسا، نویسنده اهل پرو شد.
 


شمس الدين حسينی، وزير اقتصاد ايران، روز پنج شنبه از عدم بازگشت محمود رضا خاوری مدير عامل سابق بانک ملی به کشور انتقاد کرد و از او خواست به ايران برگردد. از زمان فاش شدن پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی، محمودرضا خاوری مدير عامل سابق بانک ملی در کشور کانادا به سر می برد. به نوشته رسانه های محلی کانادا، وی در حال حاضر ساکن شهر تورنتو است. به گزارش خبرگزاری مهر، وزير اقتصاد اين مهاجرت را «کاری اشتباه» خواند و گفت: «اين کار باعث شده اتهام های زيادی به سوی وی معطوف شود و انتظار می رود وی بازگشته و به مسئوليت خويش عمل کند و پاسخگو باشد.»
 


يوکيو آمانو رئيس آژانس بين المللی انرژی هسته ای، روز پنج شنبه از ايران خواست با اين آژانس، همکاری همه جانبه ای داشته باشد. به گزارش خبرگزاری آلمان، آقای آمانو که برای ديداری به اندونزی رفته است، در يک سخنرانی افزود که ايران از «همکاريهای ضروری» سر باز می زند. وی از ايران خواست  برای مطمئن کردن جامعه بين المللی از اهداف برنامه هسته ای خود، گامی به جلو بردارد. برنامه هسته ای ايران موجب شده تا شورای امنيت سازمان ملل، با صدور قطعنامه هايی، تحريمهای سختی  عليه ايران تصويب کند.
 


علی اکبر صالحی وزير امور خارجه ايران صدور احکام زندان برای مخالفان بحرينی را محکوم کرد. به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای صالحی گفت: « تشديد سرکوب معترضان و صدور احکام سنگين برای آنها راه به جايی نمی برد و دولت بحرين بايد اقدامات مناسبی برای پاسخ به مطالبات و خواسته های مردم انجام دهد.» وی همچنين با اشاره به ديدار خود با وزير امور خارجه بحرين در نيويورک گفت که نگرانی ايران را درباره برخورد حکومت بحرين با مخالفانش به همتای بحرينی خود منتقل کرده است. در هفته اخير محاکمه کسانی که در جريان اعتراضهای ماه فوريه بحرين بازداشت شدند برگزار شد و دهها نفر به حبسهايی از يک سال تا ۱۵ سال محکوم شدند. بحرين، مخالفانش را – که عموما شيعه هستند – به ارتباط با جمهوری اسلامی ايران متهم می کند.
 


در پی محاکمه چند ماه پیش جان ایوان دیمیانیوک، ملقب به «ایوان مخوف»، در دادگاهی آلمانی، اسرائیل و آلمان طرح مشترکی را برای تعقیب، دستگیری و محاکمه هزاران نفر از عوامل پنهان شده نازی‌ها به مرحله اجرا گذاشته‌اند.در پی محاکمه چند ماه پیش جان ایوان دیمیانیوک، ملقب به «ایوان مخوف»، در دادگاهی آلمانی، اسرائیل و آلمان طرح مشترکی را برای تعقیب، دستگیری و محاکمه هزاران نفر از عوامل پنهان شده نازی‌ها به مرحله اجرا گذاشته‌اند. در چارچوب این طرح حدود چهار هزار نفر از اعضای نازی در زمان حکومت هیتلری آلمان تحت تعقیب قرار خواهند گرفت، هرچند که به نظر می‌رسد اکثر آن‌ها دیگر زنده نباشند. به نوشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص و خبرگزاری آسوشیتدپرس، شش هفته پیش مقامات اسرائیلی و آلمانی در دیداری «مهم» عواقب و اثرات محاکمه اخیر جان ایوان دیمیانیوک بر روند بررسی‌های قضایی آتی در آلمان با هدف محاکمه سایر نازی‌ها را بررسی کردند. بنا بر این گزارش‌ها، این دیدار در نزدیکی شهر اشتوتگارت آلمان برگزار شده و در آن سران بنیاد سایمون ویزنتال از اسرائیل و وزارت مرکزی تحقیق درباره جنایات نازی‌ها از سوی دولت آلمان شرکت کرده‌اند. جان ایوان دیمیانیوک، نگاهبان اردوگاه سوبی‌بور در اوکراین، جایی که هزاران یهودی و دیگر مخالفان نازی‌ها در آن جان باختند، چند ماه پیش در ۹۱ سالگی در دادگاهی در شهر مونیخ محاکمه و به پنج سال زندان محکوم شد. محکومیت دیمیانیوک در حالی بود که شواهد کاملاً متقنی از جمله شهادت افراد بازمانده‌ از زمان جنگ جهانی در دست نبود که با چشم خود شاهد قتل به دست او بوده باشند. همچنین محکومیت این عضو نازی در حالی بود که دادگاهی اسرائیلی در دهه هشتاد میلادی در پی محاکمه‌ای بسیار طولانی دیمیانیوک را به دلیل «تردید» در هویت او، از اتهامات تبرئه و آزاد کرده بود. به دنبال حکم این دادگاه در اسرائیل او توانسته بود به محل زندگی خود در آمریکا بازگردد، جایی که ده‌ها سال پس از سقوط حکومت نازی‌ها در اروپا به آنجا گریخته و با هویتی جعلی زندگی کرده بود. اما تبرئه دیمیانیوک موجب نشد که دادگاه‌های سایر کشور‌ها از تعقیب او بازبمانند. برای صدور حکم محکومیت از سوی دادگاه مونیخ تنها کافی بود که ثابت شود دیمیانیوک در اردوگاه سوبی‌بور همکار نازی‌ها بوده است، جایی که به قتل‌گاه بیست و هشت هزار و شصت انسان تبدیل شد. به نوشته روزنامه هاآرتص، مقامات اسرائیلی و آلمانی در دیدار یک ماه و نیم اخیر خود هم‌نظر بودند که با استناد به سابقه قضایی دادگاه دیمیانیوک اکنون آلمان می‌تواند هزاران نازی دیگر را که تا پیش از این، خارج از محدوده پیگرد قضایی نهادهای ذی‌ربط آلمان محسوب می‌شدند، تعقیب، محاکمه و مجازات کند. سخن از ردگیری حدود چهار هزار نفری است که تنها در اردوگاه‌های مرگ در خدمت نازی‌های آلمان بوده‌اند. این لیست همکاران نازی‌ها در اردوگاه‌های کار اجباری را شامل نمی‌شود. اکثر این چهار هزار نفر را شهروندان آلمانی و اتریشی تشکیل می‌دهند، اما چند صد نفر نیز از همکاران نازی‌ها در اوکراین، لیتوانی و بخش‌های شرقی اروپا هستند و عده دیگری نیز تنها ریشه و تبار آلمانی دارند. در جنگ جهانی دوم، حدود دو میلیون نفر یهودی و غیریهودی در اردوگاه‌های مرگ از جمله در تربلینکا، بلزک، سوبی‌بور و خلمنو کشته شدند، رخدادی که بعدها با نام هولوکاست به بزرگ‌ترین قتل عام تاریخ بشریت معروف شد. مؤسسه «سایمون ویزنتال» که پس از پایان جنگ جهانی دوم از سوی شیمون ویزنتال، یک یهودی فرانسوی‌الاصل، برپا شد در ده‌ها سال فعالیت خود توانسته است صد‌ها نفر از نازی‌ها و همکاران آن‌ها را در سراسر جهان ردگیری کند. این مؤسسه اکنون می‌خواهد کمپینی را با نام «آخرین فرصت» از طریق اعطای جایزه نقدی به کسانی که نازی‌های تحت تعقیب را معرفی کنند به اجرا بگذارد.
 


يوکيو آمانو روز پنجشنبه بار ديگر از ايران به دليل عدم همکاری با اين آژانس درباره ماهيت برنامه هسته ای خود انتقاد کرد و گفت که ایران باید کاملا به تعهدات بين المللی خود برای ايجاد اطمينان در جامعه جهانی عمل کند.يوکيو آمانو، رييس آژانس بين المللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه بار ديگر از ايران به دليل عدم همکاری با اين آژانس درباره ماهيت برنامه هسته ای خود انتقاد کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران باید کاملا به تعهدات بين المللی خود برای ايجاد اطمينان در جامعه جهانی عمل کند. آقای آمانو که در اندونزی به سر می برد در يک سخنرانی گفت: «ايران همکاری لازم را با آژانس برای قادر ساختن اين نهاد در خصوص ابراز اطمينان از عدم فعاليت و مواد اتمی اعلام نشده از سوی تهران انجام نداده است.» وی از جمهوری اسلامی ايران خواست تا «گام های رو به جلو» را برای انجام کامل تعهدات بين المللی خود و ايجاد اطمينان درباره ماهيت صلح آميز فعاليت های هسته ای اش بردارد. تهران که از سوی کشورهای غربی به تلاش برای توليد سلاح هسته ای متهم شده، همواره گفته است که فعاليت های اتمی اش ماهيت صلح آميز دارد و قصد ندارد تا بمب هسته ای توليد کند. شورای امنيت سازمان ملل در واکنش به خودداری ايران از همکاری با آژانس بين المللی انرژی اتمی و راستی آزمايی فعاليت های هسته ای اش تا کنون چهار دور قطعنامه تحريمی عليه تهران تصويب کرده است. در همین حال، شبکه تلویزیونی «کانال ۱۰ اسرائیل» روز چهارشنبه اعلام کرد که ماهواره جاسوسی ساخت این کشور که به زودی در مدار زمین مستقر خواهد شد، فعالیت های هسته ای ایران را به دقت رصد خواهد کرد. بر اساس این گزارش، ماهواره یاد شده قادر است از ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری تصاویری با وضوح دو برابر بیشتر از قبل به زمین ارسال کند. این گزارش می افزاید: ماموریت اصلی این ماهواره، نظارت بر مناطق مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران و همچنین رصد کردن محموله‌های تسلیحاتی احتمالی از ایران به مقصد حزب‌ الله لبنان است. اسرائیل نگران است که ایران با دستیابی به سلاح هسته ای توازن قوا در منطقه خاورمیانه را برهم زند و تهدید کرده است که برای مقابله با ایران اتمی تمام گزینه ها از جمله اقدام نظامی روی میز قرار دارد. يوکيو آمانو در بخش ديگری از سخنرانی خود اظهار داشت که بازرسان آژانس در ماه جاری از سوريه بازديد خواهند کرد تا در زمينه رآکتور مشکوک به فعاليت هسته ای اين کشور که در جريان بمباران سال ۲۰۰۷ اسرائيل ويران شد به تحقيقات بپردازند. وی می گويد آژانس به اين نتيجه رسيده است که اين رآکتور احتمالا هسته ای بوده است. رييس آژانس اظهار داشت که سوريه بايد وجود اين رآکتور را گزارش می کرد و آژانس از اين کشور خواسته است تا مسائل مربوط به آن را حل و فصل کند. سوريه در واکنش به گزارش های مربوط به اين رآکتور گفته است که محل ياد شده يک پايگاه نظامی بوده و نه تاسيسات هسته ای.
 


نوسانات شدید در بازار ارز ایران محافل اقتصادی جمهوری اسلامی را سر در گم کرده است. اما با توجه به نقش بسیار مهم ارز در فعالیت‌های اقتصادی و زندگی روزمره ایرانی‌ها، ابهام و سردرگمی در این زمینه قربانی‌های زیادی دارد، به‌خصوص صاحبان بنگاه‌های خصوصی که مجبورند بخش بزرگی از انرژی خودشان را به مدیریت نوسان‌های ارزی اختصاص بدهند.نوسانات شدید در بازار ارز ایران محافل اقتصادی جمهوری اسلامی را سر در گم کرده است. نگاهی به بازار ارز ایران و تحولات آن در چند ماه اخیر موضوع گفت‌وگوی اقتصادی امروز رادیوفردا با فریدون خاوند، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در پاریس، است. رادیوفردا:‌ به رغم وعده‌های پی‌در‌پی محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، نوسان‌های نرخ ارز در ایران همچنان ادامه دارد. از این نوسان‌ها چه کسانی زیان می‌بینند و چه کسانی استفاده می‌برند؟ فریدون خاوند: آقای بهمنی طی چند ماه گذشته بار‌ها و بار‌ها وعده داده است که جلو تکان‌های بازار ارز را خواهد گرفت و اجازه نخواهد داد نرخ برابری پول ملی ایران در برابر ارز‌های بین‌المللی دچار نوسان‌های شدید بشود. گفت‌وگو با فریدون خاوند درباره نوسانات قیمت دلار در ایران اما این وعده‌ها تحقق پیدا نکرد و نرخ دلار طی چند روز گذشته از مرز ۱۳۰۰ تومان نیز گذشت، بعد تا ۱۲۰۵ تومان سقوط کرد و روز دوشنبه دوباره به محدوده ۱۲۵۰ تا ۱۲۶۰ تومان برگشت. نکته مهم دیگر این که بعد از سال‌ها، نظام دونرخی ارز در جمهوری اسلامی (نرخ رسمی بانک مرکزی از یک طرف و نرخ بازار آزاد از طرف دیگر) عملا تثبیت شده است. و اما این که چه کسانی از این نوسان‌های شدید ضرر می‌کنند، اقتصاد‌های نفتی، بیش از سایر اقتصاد‌ها، در گرو نوسان‌های ارزی هستند. بخش بزرگی از فعالیت‌های اقتصادی ایران به‌شدت از نوسانات ارزی تاثیر می‌پذیرد، از صادرات و واردات کالا گرفته تا مبادله خدمات و سرمایه با خارج. از طرف دیگر ارز در ایران وسیله پس‌انداز است و کم نیستند خانوار‌هایی که برای حفاظت از پس‌انداز‌های خود به سراغ ارز می‌روند و تصمیم‌گیری‌های‌شان در عرصه اقتصادی، به نوسانات نرخ دلار و یورو بستگی دارد. با توجه به نقش بسیار مهم ارز در فعالیت‌های اقتصادی و زندگی روزمره ایرانی‌ها، ابهام و سردرگمی در این زمینه قربانی‌های زیادی دارد، به‌خصوص صاحبان بنگاه‌های خصوصی که مجبورند بخش بزرگی از انرژی خودشان را به مدیریت نوسان‌های ارزی اختصاص بدهند. در عوض کسانی هم هستند که مثل گذشته از دونرخی شدن ارز استفاده می‌کنند. صحبت بر سر دلالان خرده‌پایی نیست که در میدان فردوسی تهران از راه گمانه‌زنی درباره ارز و خرید و فروش آن زندگی خود را تامین می‌کنند. بحث بر سر گروه‌های مافیایی است که در بهره‌برداری از نظام‌های دونرخی و چند نرخی ارز استادند. طی بیست سال نخست پس از انقلاب و به‌خصوص در دوران جنگ، فساد بسیار پردامنه‌ای پیرامون ارز شکل گرفت و بخشی از صاحب‌امتیازان نوظهور جمهوری اسلامی در رابطه با نوسانات ارزی به ثروت‌های نجومی دست پیدا کردند. فساد ناشی از نظام دونرخی و چند نرخی گذشته، هنوز از یاد‌ها نرفته است. نوسان‌های بازار ارز، که طی چند ماه گذشته شاهد آن هستیم، اصولا از چه عواملی نشات گرفته است؟ در محافل کار‌شناسی و اقتصادی تهران، برای توضیح این نوسان‌ها، دلایل مختلفی ارائه می‌شود. بعضی می‌گویند نرخ موجود ارز نیاز‌های بودجه دولت را تامین نمی‌کند، به‌خصوص با توجه به هزینه‌های گزافی که برای پرداخت یارانه‌های نقدی بر خزانه کشور تحمیل شده. و به همین دلیل بانک مرکزی عملا راه را برای افزایش نرخ دلار باز گذاشته تا ارز را گران‌تر بفروشد و درآمد‌های بیشتری به دست بیاورد. بر پایه یک نظریه دیگر، بانک مرکزی برخلاف عقیده‌ای رایج از امکانات لازم برای کنترل بازار ارز برخوردار نیست، از جمله به این دلیل که بعضی از خریداران نفت مثل هند (و بر پایه بعضی شایعات چین) در پرداخت پول نفت ایران با مشکل روبه‌رو هستند. با توجه به این مشکل، بانک مرکزی نمی‌تواند از راه عرضه ارز به مقدار کافی، قیمت آن را تثبیت کند. و بالاخره کسانی هم هستند که می‌گویند رئیس کل بانک مرکزی، با قبول حرف بخش مهمی از کار‌شناسان ایرانی، اعتقاد دارد که دیگر نمی‌توان قیمت ارز را به صورت مصنوعی در سطحی چنین پایین نگه داشت و به این نتیجه رسیده است که باید اجازه داد دلار تا حدود ۱۵۰۰ تومان بالا برود. ولی این افزایش، از دیدگاه او، باید به صورت تدریجی انجام بگیرد و، به همین سبب، بانک مرکزی از سیاست معروف به «شل‌کن، سفت‌کن» پیروی می‌کند. در این میان، محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی، هم نوسان‌های دلار را به «توطئه دشمنان» نسبت می‌دهد. او چهارشنبه در شهر همدان گفت که دلار آمریکا ۹۰۰ تومان هم نمی‌ارزد و هر چه بانک مرکزی ارز وارد بازار می‌کند بدخواهان آن را خریداری می‌کنند، چرا که، به گفته رئیس جمهور، می‌خواهند این آرامش را در فضای اقتصادی کشور بر هم بزنند. از میان نظریات مختلف درباره دلایل نوسان‌های نرخ ارز در ایران، کدام یک منطقی‌تر به نظر می‌رسد؟ به نظر من، هیچ یک. فکر می‌کنم که بانک مرکزی اصولا استراتژی مشخصی ندارد و روز به روز تصمیم می‌گیرد، و یا احتمالا گرایش‌ها و عقاید مختلفی در بانک مرکزی وجود دارند که با هم درگیرند و به صورت متناوب به اجرا گذاشته می‌شوند. شاید همین درگیری‌ها ریشه اصلی سرگردانی و بلاتکلیفی حاکم بر رفتار بانک مرکزی است. به هر حال استنباط بازار این است که بانک مرکزی نمی‌داند چه می‌خواهد.
 


آکادمی نوبل، روز پنج شنبه اعلام کرد که توماس ترانسترومر، شاعر برجسته سوئدی، برنده جايزه نوبل ادبيات سال ۲۰۱۱ ميلادی است. در بيانيه آکادمی نوبل آمده است که اين جايزه را به اين شاعر ۸۰ ساله داده است چرا که وی، «با ايجاز و تصاوير شفاف خود، واقعيت را به شکلی نو در دسترس ما قرار می دهد.» وی در سالهای اخير از سوی جامعه فرهنگی سوئد برای دريافت جايزه نوبل حمايت می شد. کتابهای شعر وی به بيش از ۵۰ زبان دنيا ترجمه شده است. در ايران نيز کتاب «مجمع الجزاير رويا» از جمله آثار اوست که به فارسی منتشر شده است.
 


به گفته مقامهای محلی، نيروهای طالبان روز پنج شنبه به روی يک اتوبوس در ولايت هلمند در جنوب افغانستان آتش گشودند و دو نفر را کشتند. به گزارش خبرگزاری فرانسه يکی از قربانيان، کودک است. ۱۶ نفر نيز در اين حمله مجروح شده اند. اين حمله در پی آن رخ داد که راننده اتوبوس حاضر نشد به درخواست شبه نظاميان تن بدهد و اتوبوس را متوقف کند. بر اساس آمارهای سازمان ملل، از ابتدای سال جاری ميلادی، هزار و ۴۶۲ شهروند غيرنظامی افغان در حملات طالبان جان خود را از دست داده اند.
 


فلسطينيان می گويند بار ديگر در آستانه فصل برداشت محصول، درختهای زيتون آنها توسط شهرک نشينان يهودی قطع شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، هانی اسماعيل رئيس شورای روستای عُصرا – Ousra – در کرانه باختری رود اردن، گفت که صبح روز پنج شنبه، ۱۵۰ درخت زيتون در اين روستا قطع شده است. کشت زيتون يکی از اصلی ترين منابع درآمد فلسطينيان است و ۴۵ درصد زمينهای متعلق به فلسطينيان به اين اين محصول اختصاص دارد. فلسطينيان هر سال در آستانه برداشت محصول می گويند که با حملات شهرک نشينان يهودی رو به رو هستند.
 


در آستانه دهمين سالگرد حمله نيروهای ائتلاف به افغانستان، صدها نفر در کابل در تظاهراتی خواستار خروج فوری نيروهای خارجی از اين کشور شدند. در پی حمله ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی، نيروهای بين المللی به رهبری آمريکا در روز هفتم اکتبر همان سال به افغانستان حمله کردند و رژيم طالبان را سرنگون کردند. در تظاهرات مسالمت آميز روز پنج شنبه در کابل، گروهی از شهروندان با در دست داشتن عکس کسانی که در جنگ کشته شده اند، عليه اشغال و نيروهای آمريکايی شعار دادند. اين تجمع به دعوت گروههای چپ گرای افغان برپا شد.
 


يک وکيل مدافع در بحرين گفت که در روز پنج شنبه، احکام زندان برای ۳۳ تن ديگر از کسانی که در جريان اعتراضهای ماه فوريه اين کشور دستگير شده اند، صادر شده است. محسن العلوی، به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت که اين افراد به احکام بين يک تا ۱۵ سال زندان محکوم شده اند. همزمان، فشارهای جامعه بين المللی موجب شد تا دادگاهی در بحرين دستور دهد تا در حکم ۲۰ تن از کارکنان يک بيمارستان بازنگری شود. بر اساس اين دستور، پزشکان و پرستاران در يک دادگاه مدنی محاکمه خواهند شد. دادگاههای يک هفته اخير بحرين که عموما برای محاکمه شعيان مخالف برگزار شده، از سوی برخی گروههای مدافع حقوق بشر با اعتراض رو به رو شده است.
 


به گفته شاهدان عينی، شب گذشته درگيريهای تازه ای ميان نيروهای دولتی و شبه نظاميان قبيله ای در شهر صنعا پايتخت يمن، رخ داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه اين درگيری ها به مدت دو ساعت در يکی از مناطق شمال صنعا ادامه يافته است. در اين درگيريها، نيروهای دولتی که در نزديکی وزارت کشور مستقر هستند به روی افراد مسلح قبيله شيخ صادق الاحمر، آتش گشودند. دفتر شيخ صادق الاحمر به خبرگزاری فرانسه گفته است که اين درگيری در پی حمله نيروهای وفادار به علی عبدالله صالح به خانه اين رئيس قبيله آغاز شده است. هنوز گزارشی از تلفات احتمالی اين درگيری منتشر نشده است.
 


نيروهای ناتو روز پنج شنبه اعلام کردند که به رغم سرنگونی معمر قذافی، عمليات نظامی ناتو در ليبی ادامه خواهد يافت. ژِرار لونگه، وزير دفاع فرانسه، که برای شرکت در روز پايانی اجلاس وزاری دفاع ناتو وارد بروکسل شده است، گفت عمليات ناتو تا نابودی کامل نيروهای هوادار قذافی ادامه خواهد داشت. به رغم اينکه شورشيان سابق ليبی در حال حاضر کنترل مناطق اصلی اين کشور را در دست دارند، اما هنوز هواداران قذافی در برخی مناطق، از مقاومت مسلحانه دست نکشيده اند. از ابتدای بهار امسال که حمله نيروهای ناتو به هواداران قذافی در ليبی آغاز شد، اين سازمان نظامی، نه هزار و ۳۰۰ حمله هوايی انجام داده است.
 


بعد از هفت ماه اعتراض مسالمت آميز در سوريه، گروهی از نظاميان سابق اين کشور، با تشکيل گروهی به نام «ارتش سوريه آزاد»، سازماندهی مخالفت مسلحانه با رژيم بشار اسد را آغاز کرده اند. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، رياض السد، فرمانده اين گروه، يک سرهنگ سابق نيروهای هوايی ارتش سوريه است که به تازگی به ترکيه گريخته است. وی در مصاحبه ای با آسوشيتدپرس مدعی شد که بيش از ۱۰ هزار نفر به «ارتش سوريه آزاد» پيوسته اند. وی از سربازان ارتش سوريه خواست تا برای سرنگونی بشار اسد به مخالفت مسلحانه روی بياورند.
 


مرگ استیو جابز موجی از اندوه و واکنش ها را در جهان برانگيخت و رهبران سياسی و اقتصادی، مديران شرکت های بزرگ و صاحبان صنايع با ستايش از خلاقيت های استيو جابز از فقدان وی ابراز تاسف کردند.استيو جابز، بنيانگذار شرکت عظيم اپل که با ابداعات و ابتکارهای خود انقلابی را در صنعت رایانه، موسیقی و تلفن های هوشمند بوجود آورد، روز چهارشنبه پس از دست و پنجه نرم کردن با يک بيماری نادر درگذشت. مرگ وی موجی از اندوه و واکنش ها را در جهان برانگيخت و رهبران سياسی و اقتصادی، مديران شرکت های بزرگ و صاحبان صنايع با ستايش از خلاقيت های استيو جابز از فقدان وی ابراز تاسف کردند. باراک اوباما، رييس جمهور آمريکا: من و ميشل با شنيدن خبر از دست دادن استيو جابز اندوهناک شديم. استيو در ميان بزرگترين مخترعان آمريکا جای دارد- شجاع برای متفاوت انديشيدن، توانا به تغيير دادن جهان و به آنچنان باهوش تا بتواند اين خواسته را جامه عمل بپوشاند. استيو جابز با خلق يکی از موفق ترين شرکت های روی زمين از يک پارکينگ، قوه مبتکرانه آمريکايی را به نمايش گذاشت. جهان فردی با بينش را از دست داد و چه تقديری از موفقيت استيو می توانست بهتر از اين باشد که بيشتر مردم جهان توسط دستگاهی که او اختراع کرده است از درگذشت استيو جابز باخبر شوند. بيل گيتس، رييس و بينانگذار شرکت مايکروسافت: استيو و من ۳۰ سال پيش با هم آشنا شديم و بيش از نيمی از عمرمان را همکار، رقيب و دوست بوده ايم. جهان به ندرت فردی را به خود ديده است که همانند جابز اثرگذار بوده باشد؛ تاثيراتی که برای چندين نسل باقی مانده است. برای کسانی که اين بخت را داشته اند تا با او کار کنند، اين يک افتخار بزرگ بوده است. من بی اندازه دلتنگ استيو خواهم بود. نيکلا سرکوزی، رييس جمهور فرانسه: توانايی او برای ايجاد انقلاب در همه بخش های اقتصادی با نيروی تخيل و فناوری، الهام بخش ميليون ها مهندس و کارآفرين در سراسر جهان بوده است. تلاش های او برای جذاب ساختن فناوری های نوين و ساده سازی آن به منظور بهره گيری از آنها در موفقيت های اقتصادی، صنعت رايانه در جهان، ارائه محصولات فرهنگی، ارتباطی و حتی دنيای سينما را دگرگون ساخت. مارک زاکربرگ، بنيانگذار فيس بوک: استيو، ممنون برای اينکه يک مرشد و دوست بوده ای. ممنون که به ما ياد دادی، با آنچه که ساخته ای می توان دنيا را تغيير داد. استفن الوپ، رييس شرکت نوکيا: جهان يک فرد تصويرپرداز را امروز از دست داد. علاقه استيو به ساده سازی و ظريف کاری، ميراثی را برای ما به جا گذاشت که نسل های بعدی را نيز تحت تاثير قرار می دهد. امروز، تاسف من و ديگر کارکنان نوکيا همراه دوستان و خانواده ای خواهد بود که وی در کنار خود داشته است. روپرت مورداک، رييس شرکت نيوزکورپوريشن: امروز ما يکی از با نفوذترين متفکران، مبتکران و کارآفرينان همه دوران ها را از دست داديم. استيو جابز به راحتی بزرگترين مدير نسل عصر خود به شمار می رفت. هاوارد استرينگر، رييس شرکت سونی: عصر ديجيتال يکی از ستاره های تاثيرگذار خود را از دست داد اما ابداعات و ابتکارات استيو برای روياپردازان و انديشه گران همه نسل ها الهام بخش است. مايکل دل، رييس شرکت دل: امروز جهان يکی از رهبران تصويرپرداز و يک شمايل افسانه ای دنيای صنعت را از دست داد و من يک دوست و بنيانگذار پيشرو را از دست دادم. ميراث استيو جابز در خاطر همه نسل ها خواهد ماند. جف بيزوس، رييس شرکت آمازون: استيو برای هر کسی يک آموزگار بود و امروز روزی اندوهناک برای کسانی است که به ابداع و استانداردهای بالا اهميت می دهند.
 


مهرداد مشایخی، جامعه‌شناس و فعال سیاسی‌ و اجتماعی که پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهور ایران از حامیان معترضین به نتایج انتخابات به شمار می‌رفت، روز چهارشنبه در آمریکا بر اثر ابتلا به سرطان از دنیا رفت.مهرداد مشایخی، جامعه‌شناس، نویسنده، تحلیلگر و فعال سیاسی‌ و اجتماعی که پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهور ایران از حامیان معترضین به نتایج انتخابات به شمار می‌رفت، روز چهارشنبه در آمریکا بر اثر ابتلا به سرطان از دنیا رفت. مهرداد مشایخی ۵۶ ساله که سال ۱۹۷۲ به آمریکا مهاجرت کرده بود، پس از اخذ کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد و پس از آن دریافت دکترای خود در رشته جامعه شناسی، تدریس در دانشگاه را آغاز کرد. وی علاوه بر سمت استادی دانشگاه، مطالب و مقالات بسیاری به فارسی و انگلیسی در نشریات مختلف به چاپ رسانده است. گفت‌وگوی مراد ویسی با حسن شریعتمداری از دوستان و همفکران مهرداد مشایخی در آلمان آقای مشایخی از سال ۱۹۸۶ تا زمان فوت به عنوان استادیار مهمان در گروه جامعه شناسی دانشگاه جرج‌‌تاون به تدریس مشغول بود و به تدریس مباحثی نظیر «جامعه شناسی سیاسی»، «جهانی‌شدن و تحول اجتماعی در جوامع در حال توسعه»، «جنبش‌های اجتماعی»، «جامعه‌شناسی دموکراسی و استبداد» و «سیاست و فرهنگ در ایران پس از انقلاب» می‌پرداخت. به نوشته وب سایت دانشگاه جرج‌ تاون، تمرکز مهرداد مشایخی در مطالعات خود، ایران پس از انقلاب اسلامی بود و وی بیشتر بر روی مباحثی نظیر جنبش دانشجویی، اصلاحات اسلامی، جامعه مدنی و مدرنیزاسیون، فرهنگ سیاسی و روابط سیاسی جاری تمرکز می‌کرد. پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و آغاز اعتراضات مردمی به نتایج آن، آقای مشایخی به حمایت از این جنبش اعتراضی پرداخت و نام وی پای بیانیه‌های متفاوتی که در این زمینه منتشر شده است به چشم می‌خورد. آقای مشایخی در تحصن و اعتصاب غذا که مردادماه ۸۸ در حمایت از معترضان ایرانی مقابل سازمان ملل در نیویورک برگزار شد شرکت داشت. وی در این تحصن از اهمیت «شناخت نسل جدید» ایران سخن گفت و با اشاره به این‌که نسل جدید ایران به دنبال پروژه‌ای «پسا اصلاحاتی» است، اظهار کرد : «آنچه در ایران امروز شاهدش هستیم تجربه‌ای از نسل سوم است. نسلی که نه به دنبال انقلاب کلاسیک است و نه پروژه‌ای مانند اصلاحات سال ۷۶ را قبول دارد... این حرکت نگاهی جهانی دارد، جهانی فکر می‌کند و جهانی عمل می‌‌کند... این حرکت نگاه غیر ایدئولوژیک و غیر آرمانگرا دارد. به دنبال یک آرمانشهر یوتوپیایی نیست.» این استاد جامعه شناسی که از وی مقالات متعددی در نشریات مختلف به چاپ رسیده، نویسنده کتاب «به سوی دموکراسی و جمهوری در ایران» است؛ کتابی که در سال ۲۰۰۷ به زبان فارسی منتشر شده است. در حوزه زبان انگلیسی نیز، آقای مشایخی یکی از ویراستاران کتاب «ایران: فرهنگ سیاسی در جمهوری اسلامی»است و همچنین یکی از مقالات وی با نام «فرهنگ بدگمانی: تحلیل روانشناختی فرهنگ سیاسی ایران» در کتاب «تفکر اسلامی معاصر» که سال ۲۰۰۶ از سوی انتشارات «بلَک وِل» به چاپ رسیده، به چشم می‌خورد.
 


باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا، در واکنش به مرگ «استيو جابز»، بنيانگذار شرکت اپل Apple، وی را يک «مخترع بزرگ آمريکايی» خواند که شهامت تغيير دنيا را داشت. استيو جابز، روز چهارشنبه به دليل بيماری سرطان، در سن ۵۶ سالگی درگذشت. مرگ او با پيامهای تسليت شخصيتهای برجسته سياسی، فرهنگی و علمی از چهارگوشه جهان همراه شده است. بيل گيتس، رقيب ديرين آقای جابز و بنيانگذار شرکت مايکروسافت، گفت که دنيا، به ندرت انسانهايی با ميزان تاثير گذاری استيو جابز به خود ديده است. مارک زوکربرگ، بنيانگذار فيس بوک نيز استيو جابز را «مرشد» خواند و گفت: «ممنون که به ما ياد دادی، با آنچه که ساخته ای می توان دنيا را تغيير داد.»
 


دولت آفريقای جنوبی روز پنج شنبه اعلام کرد، در قطعنامه شورای امنيت درباره سوريه، «هدفی پنهان» برای سرنگونی بشار اسد وجود داشت و به همين دليل، اين کشور به قطعنامه رای مثبت نداد. البته آفريقای جنوبی به اين قطعنامه رای منفی نيز نداد و نماينده اين کشور در زمان رای گيری، جلسه شورای امنيت را ترک کرد. در بيانيه وزارت امور خارجه آفريقای جنوبی آمده است که در قطعنامه پيشنهادی کشورهای غربی، «اقداماتی تنبيهی» برای رژيم سوريه پيش بينی شده بود. اين کشور به همراه روسيه و چين به جمع کشورهايی پيوسته است که می گويند از قطعنامه قبلی شورای امنيت درباره ليبی سوء استفاده شده و با شکل گيری شرايط مشابه برای سوريه، موافق نيستند. تصويب نشدن قطعنامه شورای امنيت برای سوريه با انتقاد ايالات متحده آمريکا رو به رو شد.
 


تيم ملی فوتبال ايران که مهيای بازی با بحرين می شود، در يک بازی دوستانه در ورزشگاه آزادی با نتيجه پر گل ۷-۰ مقابل تيم ملی فوتبال فلسطين به پيروزی رسيد. پيروزی پرگل مقابل فلسطين، بهترين برد تيم ملی ايران در چهار سال اخير محسوب می شود.تيم ملی فوتبال ايران که مهيای بازی با بحرين می شود، در يک بازی دوستانه در ورزشگاه آزادی با نتيجه پر گل ۷-۰ مقابل تيم ملی فوتبال فلسطين به پيروزی رسيد. گل‌های سفيدپوشان ايران را در اين بازی محمد قاضی، کريم انصاری فرد، جواد نکونام، جواد کاظميان ۲ بار، پژمان منتظری و پژمان نوری به ثمر رساندند. ديدار تيم های ايران و بحرين از مرحله اول رقابت‌های گروهی برای راهيابی به جام جهانی ۲۰۱۴ در منطقه آسيا، روز سه شنبه ۱۹ مهر، يازدهم اکتبر، در ورزشگاه آزادی و به قضاوت پيتر گرين از استراليا برگزار خواهد شد. پيروزی با هفت گل مقابل فلسطين، بهترين برد تيم ملی ايران در چهار سال اخير محسوب می شود. آخرين بار که تيم ملی در يک بازی بيش از شش گل زد، ۱۱ تير ۱۳۸۶ بود که ایران مقابل جامائيکا ۸-۱ پيروز شد. در آن بازی امير قلعه نوعی سرمربی ايران بود و بورا ميلوتينوويچ هدايت جامائيکا را برعهده داشت. کارلوس کی روش در مقابل فلسطين، غير از دروازه بان و چهار مدافع ثابت تيم ملی فوتبال ايران، از ۱۸ بازيکن ديگری که در اردو حاضر هستند استفاده کرد. با خروج نکونام و کريمی از زمين، بازوبند کاپيتانی به پژمان نوری رسيد و او نيز با يک شليک تماشايی از راه دور، زننده زيباترين گل ايران در اين مسابقه بود. فلسطينی ها در نيمه نخست، با سرسختی به دفاع پرداختند و با تمام توان، سد راه حملات گسترده و دامنه دار ايران شدند. در نيمه دوم اما با فروکش کردن قوای جسمانی فلسطينی ها و حضور بازيکنان تازه نفس در ترکيب ايران، گل های فراوانی درون دروازه اين تيم روييد. در آخرين دقيقه از نيمه نخست، گل اول ايران را محمد قاضی بازيکن تيم ذوب آهن اصفهان به ثمر رساند. او در سومين بازی ملی اش، اولين گل خود را ثبت کرد. قاضی در بازی مقابل ماداگاسکار برای اولين بار در يک بازی رسمی برای تيم ملی بازی کرده بود. دعوت ناگهانی جواد کاظميان به تيم ملی باعث انتقاداتی از کارلوس کی روش شد، اما کاظميان در يک نيمه بازی مقابل فلسطين بسيار پر تلاش و موثر ظاهر شد. کاظميان دو بار پنالتی گرفت و دو بار هم گلزنی کرد و دو موقعيت را هم از دست داد. يک ضربه پنالتی اش را نکونام آن را به گل تبديل کرد و دقايقی بعد خودش روی پرتاب اوت حاج صفی زننده دومين گل ملی اش بود. کاظميان در دقيقه ۸۸ نيز يک پنالتی ديگر گرفت و خودش آن را تبديل به گل کرد. جالب اين که فاصله بين اين گل ها با آخرين گل ملی او، چهار سال و ۳ ماه شده است! کاظميان آخرين بار در بازی مقابل مقدونيه در آبان ۸۸ در ترکيب تيم ملی قرار گرفته بود. او يکی از بازيکنان باسابقه تيم ملی است که ۱۱ سال پيش اولين بازی ملی اش را انجام داد و مقابل فلسطين، بازی های ملی او به عدد ۳۹ رسيد. تنوع در ترکيب تيم ملی ايران درخشش حسين ماهينی در سمت راست خط دفاعی ايران، از مهم ترين اتفاقات اين مسابقه بود که به باور کارشناسان فوتبال، ممکن است به نيمکت نشينی خسرو حيدری در برابر بحرين منجر شود. دروازه بان ايران در اين بازی عليرضا حقيقی بود که از دقيقه ۴۵ جای خود را به شهاب گردان داد. در مجموع، خطر چندانی روی دروازه ايران ايجاد نشد تا اين دو دروازه بان ذخيره، محکی جدی بخورند. پژمان منتظری، مازيار زارع، احسان حاج صفی، حسين ماهينی ترکيب ثابت ايران در خط دفاعی بودند که ۹۰ دقيقه بازی کردند. مازيار زارع در عمق خط دفاعی ايران عملکرد خوبی داشت. اين در حالی است که او هرگز در اين پست بازی نکرده بود. پژمان منتظری نيز چنان درخشيد که در پايان مسابقه به عنوان بازيکن برتر زمين معرفی شد. جواد نکونام (دقيقه ۶۴ محسن مسلمان)، آندرانيک تيموريان (دقيقه ۴۵ مجتبی جباری)، علی کريمی (دقيقه ۴۵ کريم انصاری‌ فرد)، محمد رضا خلعتبری (دقيقه ۴۵ پژمان نوری)، محمد قاضی( از دقيقه ۴۵ جواد کاظميان) و ميلاد ميداودی ( دقيقه ۴۵ غلامرضا رضايی) ديگر مردان کارلوس کی روش در اين بازی بودند. در روزی که نکونام چندان پر فروغ نبود، آندرانيک و خلعتبری بسيار دونده و موثر ظاهر شدند. شليک ميداودی از روی ضربه ايستگاهی نيز اگرچه به گل تبديل نشد اما از مهم ترين موقعيت های ايران در نيمه نخست بود. به اين ترتيب، مهدی رحمتی به اتفاق مهرداد پولادی، خسرو حيدری و سيدجلال حسينی، هادی عقيلی تنها بازيکنانی بودند که در اين بازی به ميدان نرفتند. شبير دروازه‌بان فلسطين در دقيقه ۸۹ با دريافت کارت زرد دوم از ميدان اخراج شد. پس از پايان این ديدار،  کی‌روش به شش بازيکن دستور داد که دور زمين بدوند. اين بازيکنان غلامرضا رضايی، پژمان نوری،‌ کريم انصاری فرد، محسن مسلمان، مجتبی جباری و جواد کاظميان بودند که زير نظر مک در‌موت از مربيان تيم ملی به بدنسازی پرداختند. همچنين مهرداد پولادی، هادی عقيلی، سيد جلال حسينی و خسرو حيدری پس از پايان بازی زير نظر اميد نمازی به انجام تمرينات سرعتی پرداختند. سرمربی تيم ملی صبح روز پس از بازی، همايشی با کليه سرمربيان ليگ برتری دارد که تعدادی از آن ها در ورزشگاه آزادی حاضر بودند و بازی را از نزديک تماشا کردند. کارلوس کی روش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران ​​ کی‌روش: کاری به سن بازيکن و رنگ باشگاه ندارم  سرمربی تيم ملی فوتبال ايران پس از پايان بازی گفت: پيروزی در هر مسابقه حتی بازی‌های تدارکاتی آسان به دست نمی‌آيد. بياييد همه از اين نتيجه لذت ببريم. هرچند به نکات مثبت و منفی تيم شناخت بيشتری پيدا کرديم و روی آن‌ها کار خواهيم کرد. کارلوس کی روش گفت از اين که بازيکنانش از ابتدا تا انتهای بازی، اين مسابقه را جدی گرفته بودند خوشحال است. کی‌روش در پاسخ به اين سوال که فکر نمی کنيد خط دفاع تيم اش هنوز محک جدی نخورده است گفت: تاکنون در عمرم مسابقه‌ای نديده‌ام که يکی از دو تيم نتواند توپ را از خط ميانی حريفش جلوتر ببرد. قطعاً در چنين بازی‌هايی آماده‌سازی نکات مثبت و منفی تيم، بيشتر پديدار می شود که بايد در تمرين‌ها روی آن‌ها کار کنيم. او در واکنش به سوال يکی از خبرنگاران مبنی بر تشويق علی دايی توسط تعدادی از هواداران گفت: خوب است که تماشاگران فوق‌العاده ايرانی، دايی را فراموش نمی‌کنند. دايی لياقت بهترين‌ها را دارد اما او ديگر نمی‌تواند برای ما بازی کند. فکر می ‌کنم اگر تماشاگران بازيکنان جوانی چون محمد قاضی، کريم انصاری فرد يا ميلاد ميداودی را تشويق کنند آن‌ها انگيزه بيشتری پيدا می‌کنند و می ‌توانند مثمر ثمرتر باشند. سرمربی تيم ملی در پاسخ به اين سوال که با توجه به بالا رفتن سن بازيکنان تيم ملی برای جام جهانی ۲۰۱۴ برزيل، نمی ‌خواهيد از بازيکنان جوان‌تر استفاده کنيد، گفت: ما در تيم ملی به سن بازيکنان و رنگ پيراهن باشگاه‌های شان کاری نداريم. هميشه سعی می‌کنيم بهترين نفرات دعوت شوند. کی روش که خود سابقه مربيگری در منچستر يونايتد را دارد گفت: در اين باره مثالی از منچستر می‌زنم که آکادمی ‌ها و امکانات فوق‌العاده‌ای برای استعداديابی و پرورش بازيکنان جوان دارد اما رايان گيگز ۳۷ ساله هنوز در اين تيم بازی می ‌کند. او گفت پس از ۳۲ سال تجربه کاری ام، بدانيد که يا سخت کار می ‌کنيد و نتيجه می ‌گيريد و يا به هيچ جا نمی‌رسيد. بايد در ابعاد مختلف فوتبال نظير توسعه زمين‌های خوب، آکادمی‌های مجهز، برگزاری بازی‌های بين‌المللی، ارتقای امکانات سخت‌افزاری متعدد و مسائل ديگر سرمايه‌گذاری قابل قبولی داشته باشيد و گرنه به جايی نمی‌رسيد.
 


به دنبال افزایش نا‌آرامی‌های روز یک‌شنبه در «ال عوامیه» واقع در ایالت شیعه‌نشین ال قطیف - شرق عربستان که طی آن ۲۴ زخمی از جمع معترضان و نیروهای امنیتی سعودی برجای ماند، مسئولان ریاض «کشوری خارجی» را به اخلال در امنیت عربستان متهم ساختند. بسیاری از ناظران، اتهام ریاض را متوجه تهران می‌دانند.به دنبال افزایش نا‌آرامی‌های روز یک‌شنبه در «ال عوامیه» واقع در ایالت شیعه‌نشین ال قطیف - شرق عربستان که طی آن ۲۴ زخمی از جمع معترضان و نیروهای امنیتی سعودی برجای ماند، مسئولان ریاض «کشوری خارجی» را به اخلال در امنیت عربستان متهم ساختند. بسیاری از ناظران، اتهام ریاض را متوجه تهران می‌دانند. بعد از سقوط رژیم صدام حسین در عراق، و از سال ۲۰۰۳ تاکنون، عربستان در جمع همسایگان ایران به صورت تنها مدعی جدی تهران، مسئولیت مقابله با افزایش نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه را عهده‌دار شده است. تا پیش از شکل گرفتن «بهار عربی» در ابتدای سال جاری مسیحی، و تغییر نظام‌های سیاسی تونس، مصر و لیبی، حکومت‌های تهران و ریاض رقابت تنگاتنگ خود را برای افزایش نفوذ در منطقه خلیج فارس در پوشش «مناسبات محترمانه کاری» پنهان می‌ساختند. با گسترش موج تغییرات سیاسی در کشور‌های مسلمان و رسیدن نا‌آرامی‌های داخلی به بحرین، که مداخله نظامی عربستان را در آن کشور به دنبال داشت، تنش‌های پنهان در مناسبات تهران و ریاض از پیش آشکار‌تر شد. افزایش تنش‌های داخلی در مناطق شرق عربستان را، که عموما شیعه‌نشین‌اند، می‌توان تا حدود زیادی به افزایش نگرانی‌های تهران در قبال وضعیت داخلی سوریه و کاهش امکان ادامه وضع موجود در دمشق نسبت داد. بیش از ۱۰ درصد از ۲۳ میلیون ساکنان بومی عربستان را شیعیان تشکیل می‌دهند. از ماه فوریه سال جاری مناطق شرق عربستان اعتراض‌های گروهی با رنگ فرقه‌ای را شاهد بوده است. در همین حال گفته می‌شود توفیق الامیر، یکی از رهبران شیعه در این منطقه، از حمایت تهران برخوردار است. خطوط قرمز دو کشور رقابت تهران و ریاض برای افزایش نفوذ در منطقه که پیش از انقلاب با برتری کامل ایران جریان داشت، بعد از انقلاب سال ۱۹۷۹ابعاد تازه‌ای یافت. با سقوط حکومت صدام، بسیاری از ناظران ایران را برنده بزرگ تغییرات سیاسی دهه نخستین قرن تازه در منطقه معرفی می‌کردند. شکل گرفتن «بهار عربی» که بیش و کم با تشدید رقابت در داخل نظام سیاسی حاکم بر ایران، و تضعیف خارق‌العاده دولت کنونی همزمان بود، نه تنها در صحنه عمل، که در افکار عمومی مردم منطقه نیز جایگاه گذشته ایران یا شائبه استحکام آن را تغییر داد. با این حال ایران به منظور دفاع‌پذیر‌تر ساختن حدود خود در منطقه، به ترسیم خطوط قرمزی مبادرت کرد که فراسوی آن‌ها بتواند دست‌کم اقدامات پیشگیرانه‌ای را تدارک ببیند. اکنون حفظ حکومت بشار اسد در سوریه، حتی مقدم بر دفاع از حزب‌الله در ترکیب سیاسی لبنان، پررنگ‌ترین خط قرمز جمهوری اسلامی ایران در منطقه محسوب می‌شود. متقابلاً، رقیب اصلی ایران در خلیج فارس، یعنی عربستان سعودی، نیز به ترسیم خطوط قرمزی در منطقه مبادرت کرده و این خطوط را «سپر دفاعی» اولیه خود تلقی می‌کند. از نظر عربستان، بحرین به دلیل آسیب‌پذیری محسوس‌تر نسبت به کویت، یمن و امارات، پررنگ‌ترین خط قرمز دفاعی حکومت ریاض در منطقه محسوب می‌شود. نحوه ایستادگی و دفاع تفاوت عمده در خطوط قرمز دو رقیب منطقه‌ای، آمادگی و ظرفیت‌های تهران و ریاض برای دفاع از حدود تعیین شده آن‌هاست. در حالی که عربستان مصمم و قادر به مداخله پیشگیرانه نظامی برای خاموش ساختن اعتراض‌های داخلی و خنثی ساختن «تحریکات خارجی» در بحرین است، مداخله ایران در سوریه به کمک‌های پنهانی و اعلام نشده در آن کشور محدود مانده است. در حالی که در مورد سوریه ایران تنها به تهدید زبانی علیه «تحریکات خارجی» یا اعزام اعلام نشده عوامل امنیتی خود به دمشق بسنده می‌کند، دولت سعودی به صورت آشکار و بدون نگرانی از اقدام تلافی‌جویانه تهران، ستون‌های نظامی خود را به بحرین گسیل می‌دارد. این دو نوع برخورد متفاوت دو کشور رقیب با خطوط قرمز برون‌مرزی تعیین شده آن‌ها، به روشنی موقعیت منطقه‌ای و حدود قابلیت‌های عملی دو کشور را تعیین و ترسیم می‌کنند. بی‌تردید، و علی‌رغم اظهارات تازه انتشار یافته از قول بشار اسد دایر بر این که «در صورت حمله ناتو به سوریه، ایران در کمتر از ۳ ساعت کشتی‌های جنگی آمریکا در خلیج فارس را مورد حمله قرار خواهد داد»، ایران تنها زمانی مبادرت به اقدام تلافی‌جویانه علیه نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه خواهد کرد که نظام سیاسی حاکم در تهران مورد تهدید مستقیم قرار گیرد، نه رژیم حاکم در دمشق. راه سوم با وجود خودداری از اقدام نظامی در برابر لشکرکشی ریاض به بحرین، یا نداشتن اراده لازم و یا قابلیت کافی برای مبادرت به حمله مستقیم علیه منافع و نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه، ایران متهم به تحریک پشت خطوط قرمز خارجی یا در داخل عربستان است. قرار گرفتن تبلیغاتی در کنار اعترض‌های داخلی بحرین و دادن رنگ شیعه و سنی به این اعتراض‌ها، و همچنین انعکاس نا‌آرامی‌های اخیر در شرق عربستان، که پرس تی‌وی، رسانه انگلیسی‌زبان جمهوری اسلامی، در روز ۵ اکتبر جاری از آن به عنوان «رسیدن موج انقلاب به عربستان» یاد کرد، راه سومی است که جمهوری اسلامی در جهت مقابله با افزایش نفوذ واقعی و حضور عملی عربستان در منطقه می‌تواند در پیش بگیرد. اگرچه پیمودن راه سوم برای جمهوری اسلامی کم‌هزینه‌تر از ایستادگی نظامی در برابر عربستان یا اقدام تلافی‌جویانه علیه آمریکا، بعد از حمله احتمالی ناتو به سوریه می‌نماید، در میان‌مدت ادامه این مسیر نیز متضمن پرداختن هزینه‌های خاص خود خواهد بود. نا‌آرام‌تر ساختن استان‌های مرزی ایران، در جنوب، شمال غربی و شرق کشور از جمله این هزینه‌هاست. در مقایسه با نا‌آرامی‌های استان قطیف در شرق عربستان، کردستان ایران طی ۸ ماه اخیر شاهد نا‌آرامی‌ها و تلفات بیشتری بوده است. در جهت تقویت بنیه نظامی و توان دفاعی نیز، عربستان به کمک منابع مالی گسترده، و یاری مستقیم آمریکا، ظرفیت و قابلیت‌های خود را، در مقایسه با ایران، با سرعت افزایش می‌دهد. در سال ۲۰۰۷ عربستان یک قرارداد دفاعی با ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار با آمریکا به امضا رساند. خرید کشتی‌های جنگی مجهز به سیستم دفاع موشکی، هلی‌کوپتر، وسایل گشت‌زنی ساحلی، تاسیسات بندری و آموزش نیرو‌های امنیتی در شمول این قرارداد قرار داشت. این قرارداد بزرگ، از ماه مارس سال جاری با افزودن خدمات آموزش نظامی و تجهیز ۳۵ تا ۴۰ هزار نیروی امنیتی تازه برای عربستان سعودی، توسط آمریکا تحت عنوان «تسهیلات نیرو‌های امنیتی» ابعاد تازه‌ای یافته است. نیروهای امنیتی تحت آموزش، علاوه بر بهبود قابلیت‌های دفاع خارجی، من‌جمله حضور در مناطق نا‌آرام جنوب خلیج فارس، ظرفیت مقابله با نا‌آرامی‌های داخلی عربستان را نیز افزایش خواهند داد. به این ترتیب، در میان‌مدت، تلاش‌هایی که ایران متهم به تدارک آن است، به جای بی‌ثبات‌تر ساختن عربستان و اقمار آن در منطقه، می‌تواند به بهبود ضریب دفاعی ریاض منجر شود.
 


سارا پیلین، از چهره‌های شناخته شده محافظه‌کار در آمریکا و نامزد معاونت ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه در انتخابات سال ۲۰۰۸، می گوید که در رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۲ آمریکا شرکت نمی‌کند.سارا پیلین، از چهره‌های شناخته شده محافظه‌کار در آمریکا و نامزد معاونت ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه در انتخابات سال ۲۰۰۸، اعلام کرد که در رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۲ آمریکا شرکت نمی‌کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سارا پیلین، فرماندار پیشین ایالت آلاسکا روز چهارشنبه در نامه‌ای خطاب به حامیان اش اعلام کرد که با این‌کار راه را برای انتخاب شدن یک جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آینده هموارتر می‌کند و تأکید کرد که این اقدام او بر فعالیت‌های انتخاباتی حزب جمهوریخواه تاثیر بهتری خواهد داشت. او در این نامه که در وب سایت شخصی‌اش منتشر شده آورده است که از این پس و در هفته‌های آینده در مسیر هماهنگ کردن استراتژی‌های لازم برای پیشروی حزب جمهوریخواه سهم خواهد داشت تا به گفته او، فرد دیگری «جایگزین» باراک اوباما شود و در عین حال حزب جمهوری‌خواه بتواند ضمن حفظ کردن اکثریت خود در مجلس نمایندگان، در آینده اکثریت مجلس سنای آمریکا را نیز از آن خود کند. خانم پیلین در حال حاضر از شخص خاصی حمایت نکرده و تنها تاکید کرده است که به طور حتم به دنبال حمایت از فردی خارج از حزب جمهوریخواه نخواهد رفت. وی در یک گفت‌و‌گوی رادیویی در این خصوص گفت که معتقد است وارد شدن یک «حزب سوم» به رقابت‌های کنونی میان جمهور‌یخواهان و دموکرات‌ها، «تنها انتخاب دوباره باراک اوباما را تضمین می‌کند». سارا پیلین ۴۷ ساله که در میان جنبش به شدت محافظه‌کار «چای» از محبوبیت بالایی برخوردار است، پس از آن که در رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۰۸ به عنوان معاون سناتور جان مک‌کین، نامزد حزب جمهوریخواه، انتخاب شد، نامش بر سر زبان‌ها افتاد. در جریان رقابت‌های مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری پیش روی آمریکا نیز، سارا پیلین که از منتقدین سرسخت باراک اوباما به شمار می‌رود، مصمم به شرکت در انتخابات بود و در همین زمینه نیز برای جلب رای به ایالت‌های مختلف آمریکا سفر کرده بود. با این‌حال و علیرغم نام و شهرت وی در میان جمهوریخواهان، خبرگزاری فرانسه تأکید می‌کند که ناظرین مستقل معتقد بودند که سارا پیلین قادر نخواهد بود با باراک اوباما رقابت کند. یک روز پیش از کنار کشیدن خانم پیلین از رقابت‌های انتخاباتی، کریس کریستی، فرماندار جمهوریخواه نیوجرسی، نیز اعلام کرد که قصد ندارد خود را برای ریاست جمهوری نامزد کند. با تغییر و تحولات اخیر در میان جمهوریخواهان، به نظر می‌رسد که در حال حاضر رقابت اصلی میان میت رامنی، فرماندار پیشین ماساچوست و ریک پری، فرماندار تگزاس باشد. انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا، آبان ماه سال ۱۳۹۱ برگزار خواهد شد.
 


روزنامه‌های اعتماد و شرق از قول محمدرضا خاتمی خبر داده‌اند که «در محافل اصلاح‌طلبان موضوع انتخابات مطرح نیست». «بازداشت سه روزنامه‌نگار و احضار مدیر مسئول اعتماد ملی» و همچنین «هشدار خانه سینما به مستندسازان» از اخبار منتشر شده در شماره پنج‌شنبه روزنامه‌های اعتماد و ابتکار است.روزنامه‌های اعتماد و شرق از قول محمدرضا خاتمی خبر داده‌اند که «در محافل اصلاح‌طلبان موضوع انتخابات مطرح نیست». «بازداشت سه روزنامه‌نگار و احضار مدیر مسئول اعتماد ملی» و همچنین «هشدار خانه سینما به مستندسازان» از اخبار منتشر شده در شماره پنج‌شنبه روزنامه‌های اعتماد و ابتکار است. روزنامه‌های خراسان و مردمسالاری در سرمقاله و یادداشت‌هایی به فرافکنی احمدی‌نژاد در اختلاس بزرگ واکنش نشان داده‌اند و تهران امروز تاکید کرده است که باید «دولت از مردم عذرخواهی کند». روزنامه آفرینش نیز گزارش داده است که «قیمت تخم مرغ از طلا گران‌تر شده» و پس از آن که هر عدد تخم مرغ از ۲۰۰ تومان یک‌شبه به ۳۰۰ تومان رسیده اکنون «در بازار زمزمه‌هایی مبنی بر افزایش قیمت تخم مرغ معمولی و بدون بسته‌بندی به ۴۰۰ تومان شنیده می‌شود». «در محافل اصلاح‌طلبان موضوع انتخابات مطرح نیست» روزنامه‌های اعتماد و شرق از قول محمدرضا خاتمی خبر داده‌اند که «اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت نخواهند کرد». روزنامه شرق با چاپ عکسی از محمدرضا خاتمی از «چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان و نایب ‌رئیس مجلس ششم» گزارش داده است که او در حاشیه مراسم ختم پدر حسن روحانی و در واکنش به سوالات متعدد و اصرار خبرنگاران درباره انتخابات گفته است که «اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت نخواهند کرد». به نوشته این روزنامه، محمدرضا خاتمی در این باره که شماری از اعضای جناح حاکم اعلام کرده‌اند که «اصلاح‌طلبان باید در قبال فتنه موضع‌گیری کنند و در غیر این صورت نمی‌توانند در انتخابات شرکت داشته باشند»، با اشاره به وقوع اختلاس سه هزار میلیارد تومانی گفته است که «در‌باره فتنه همه موضع‌گیری می‌کنند؛ اختلاس مملکت را برداشته است» و البته تاکید کرده است که «اگر مجلس ششم بود، چنین اختلاسی روی نمی‌داد». روزنامه اعتماد نیز در گزارشی از قول محمدرضا خاتمی نوشته است که «در محافل اصلاح‌طلبان موضوع انتخابات مطرح نیست». به نوشته این روزنامه، به دنبال دیدار محمد خاتمی و عبدالله نوری و «تاکید دو شخصیت ‌اصلاح‌طلب بر لزوم تحقق شرایط این طیف برای حضور در انتخابات، بار دیگر رسانه‌های منتسب به اردوگاه اصول‌گرایی اخباری مبنی بر تشکیل گروه ۷+۱ به عنوان سازوکار انتخاباتی اصلاح‌طلبان منتشر کردند و این‌بار از محمدرضا عارف به عنوان سرلیست انتخاباتی این جناح نام بردند»، اما محمدرضا خاتمی به روزنامه «اعتماد» گفته است که «از تشکیل چنین گروهی کاملا بی‌خبر است و چنین بحث‌هایی در محافل اصلاح‌طلبی اصلا وجود ندارد». روزنامه اعتماد همچنین از قول محمدرضا خاتمی نوشته است که «تا جایی که من می‌دانم تشکیل گروه ۷+۱ صحت ندارد و شخصیت‌های اصلاح‌طلب هم بار‌ها تاکید کرده‌اند تا تحقق شرایط‌شان در انتخابات شرکت نمی‌کنند. در محافل اصلاح‌طلبی نیز بحث‌های انتخاباتی اصلا وجود ندارد». به گزارش این روزنامه، محمدرضا خاتمی علاوه بر این اخبار منتشر شده در رسانه‌های جناح حاکم مبنی بر «انتخاب محمدرضا عارف به عنوان سرلیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان را رد کرده»، و اعلام کرده است که «همان‌طور که بار‌ها گفته‌ام شرایط برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مهیا نیست، مگر این که شرایط آقای خاتمی محقق شود و در آن صورت اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت خواهند کرد». روزنامه اعتماد یادآوری کرده است که «تحقق شرایطی مانند رفع حصر و حبس‌ها و همچنین برگزاری انتخابات آزاد برای شرکت در انتخابات، بار‌ها از سوی شخصیت‌ها و تاثیرگذاران اصلاح‌طلب» و از جمله محمد خاتمی رئیس جمهور دوره اصلاحات اعلام شده است. این روزنامه تاکید کرده است که به دنبال دیدار هفته جاری عبدالله نوری و سید محمد خاتمی و تاکید این دو چهره اصلاح‌طلب «بر تحقق شرایط اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات» طی روزهای اخیر «رسانه‌های منتسب به جریان اصول‌گرایی (جناح حاکم) سعی کردند تا با انتشار برخی شایعه‌ها درباره آغاز به کار ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان و برخی اخبار ناصحیح درباره این طیف، افکار عمومی را از مشکلات درون‌گروهی اصول‌گرایان دور کنند». واکنش به فرافکنی احمدی‌نژاد در اختلاس بزرگ؛ «دولت از مردم عذرخواهی کند» روزنامه‌های تهران امروز، مردمسالاری و خراسان به اظهارات دو روز اخیر محمود احمدی‌نژاد از جمله تلاش وی برای سلب مسئولیت از دولت در پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی واکنش نشان داده‌اند، و روزنامه تهران امروز به صراحت خواهان عذرخواهی احمدی‌نژاد و دولت وی در خصوص اختلاس سه هزار میلیارد تومانی شده است. روزنامه تهران امروز طی یادداشتی با تیتر «آقای رئیس‌جمهور این راهش نیست» که در صفحه نخست شماره پنج‌شنبه منتشر کرده نوشته است که محمود احمدی‌نژاد، در تازه‌ترین اظهارات تلویزیونی خود درباره اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی با این ادعا که «سیستم بانکی ما دست کسی نیست و دولت تسلط و قدرت مداخله در سیستم بانکی را ندارد»، «بار‌ها و بار‌ها بر نقش نداشتن دولت در امور بانکی سخن به میان آورده و به گونه‌ای اظهارنظر می‌کرد که گویی بانک‌ها در این مملکت خودمختار هستند». این روزنامه با تاکید بر این که «ناگفته پیداست که انتخاب رئیس کل بانک مرکزی هم بر عهده رئیس ‌جمهور است و البته انتخاب وزرا از جمله وزیر اقتصاد هم با پیشنهاد رئیس‌ جمهور و رای اعتماد مجلس است» و «باز هم ناگفته پیداست که رئیس‌جمهور می‌تواند مقامات یادشده را از مقام‌شان عزل کند و قانونا این حق به رئیس‌ جمهور داده شده است»، ادعاهای احمدی‌نژاد را رد کرده و نوشته است که «نتیجه این که بانک‌ها حتی بانک‌های خصوصی هم مستقیما تحت کنترل دولت هستند و اساسا بانک‌‌ها جزئی از سیستم اقتصادی دولت به شمار می‌آیند». تهران امروز از رئیس دولت خواسته است که به خاطر وقوع اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از مردم عذرخواهی کند، و نوشته است که «دولت به جای تلاش برای سلب مسئولیت از خود در اختلاس رخ داده، پذیرای مسئولیت قانونی خود باشد و ضمن عذرخواهی رسمی از مردم قول بدهد که به فکر شناسایی و خشکاندن ریشه‌های فساد است». روزنامه خراسان نیز طی سرمقاله شماره چهاردهم مهرماه درباره اظهارات تلویزیونی احمدی‌نژاد نوشته است که وی قصد «انداختن تقصیر مشکلات نظام بانکی از جمله فساد عظیم مالی و بانکی اخیر به گردن مخالفان خود داشته»، مخالفانی که به نوشته این روزنامه «ممکن است به حق و با استدلال‌های قابل دفاعی از اقدامات وی به ویژه در کاهش نرخ سود بانکی انتقاد کرده باشند». این روزنامه با طرح این پرسش که «نقش وزارت اقتصاد در انتصاب مدیران عامل بانک‌های ملی و صادرات چیست؟» نوشته است که «مگر جز این است که وزیر اقتصاد رئیس مجمع عمومی بانک ملی است و مدیرعامل بزرگ‌ترین بانک دولتی با امضای وزیر اقتصاد به این سمت منصوب می‌شود» و «در این میان وزیر اقتصاد به عنوان فرد منصوب رئیس جمهور درباره انتصاب آقای محمودرضا خاوری به سمت مدیرعاملی بانک ملی چه پاسخی دارد؟ انتصاب فردی که به گفته تعدادی از نمایندگان از سوی برخی نهادهای امنیتی فاقد صلاحیت عنوان شده بود. فردی که فارغ از میزان قصور یا تقصیر احتمالی در فساد اخیر، هم اکنون مشخص شده که تابعیت کشوری غیر از ایران را نیز داشته است؟» روزنامه خراسان پرسیده است که محمود احمدی‌نژاد «چرا در سخنان خود به بحث‌هایی که درباره نحوه انتصاب آقای خاوری مطرح شده است واکنشی نشان نداد؟ آیا انتصاب این فرد نیز تقصیر مخالفان رئیس جمهور است؟ آیا دولت در قبال نظارت بر بانک صادرات و انتصاب مدیرعامل آن مسئولیتی ندارد؟» این روزنامه در رد ادعاهای احمدی‌نژاد نوشته است که علاوه بر دولتی بودن بانک ملی و بانک مرکزی، حتی در بانک صادرات که احمدی‌نژاد آن را «بانک خصوصی شده» معرفی کرده نیز «معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد نماینده رسمی وزارت اقتصاد و دولت در هیئت مدیره بانک صادرات است، چرا که ۲۰ درصد سهام این بانک همچنان در اختیار دولت است» و «آیا دولت به اندازه ۲۰ درصد قصور و تقصیر احتمالی مسئولان بانک صادرات در وقوع فساد اخیر مسئولیت ندارد؟» سرمقاله‌نویس روزنامه مردمسالاری نیز طی سرمقاله‌ای با عنوان «واقعا هیچ خبری نیست؟» درباره اظهارات تلویزیونی محمود احمدی‌نژاد نوشته است که «به جرات می‌توانم بگویم هیچ نکته خاص و تازه‌ای نداشت. خیلی‌ها می‌گفتند حالا که رئیس دولت پس از اختلاس بزرگ قبول کرده رودررو با مردم سخن بگوید حتما بسیاری از ابهامات درباره بزرگ‌ترین و مهم‌ترین سوژه خبری این روزهای رسانه‌ها رفع می‌شود»، اما «بنده معتقدم این گفت‌وگو آن قدر حاوی مطالب تکراری بود که اگر برگزار هم نمی‌شد اتفاقی نمی‌افتاد» و «اگر صداوسیما از آرشیو خود یکی از گفت‌و‌گوهای قدیمی را پخش می‌کرد کمتر کسی متوجه آرشیوی بودن گفت‌و‌گو می‌شد». این روزنامه همچنین نوشته است که «سوالات مجری هم نبود، محتویات سخن رئیس دولت تغییری نمی‌کرد»، چنان که «وقتی این نشست به موضوع اختلاس رسید مجری بدون این که سوالی بپرسد محمود احمدی‌نژاد را برای گذر سریع از این مورد همراهی کرد» و «این در حالی است که اکنون انبوه سوالاتی وجود دارد که حداقل مطبوعات مستقل از رئیس دولت در این خصوص دارند»، اما احمدی‌نژاد در این گفت‌و‌گو با بیان این که «هیچ خبری نیست» تمام ابهامات را بی‌پاسخ گذاشت. سرمقاله‌نویس روزنامه مردمسالاری با تاکید بر این که «آقای احمدی‌نژاد! اگر خبری نیست آقای خاوری برای چه برنگشت؟» از رئیس دولت پرسیده است که «چرا حاضر نیست با «یک خبرنگار و مجری مستقل و آرام» مصاحبه کند؟»، «این استعفا‌ها و برکناری‌ها برای چه بود؟» و «چرا همفکران شما و حتی مدیران شما از تلاش برای جلب اعتماد مردم سخن می‌گویند؟»، «چرا از دستگاه‌های نظارتی انتقاد و مسئولان مهم مملکت را به طرح شکایت از آنان تهدید می‌کند؟» این روزنامه همچنین خطاب به محمود احمدی‌نژاد نوشته است که «آقای رئیس دولت! حتما می‌دانید که دستگاه قضایی اعتقاد دارد افراد پرنفوذی در این ماجرا (اختلاس) دست داشته‌اند. چرا سخنی در این ارتباط نگفتید تا متوجه باشیم که واقعا خبری نیست؟» بازداشت سه روزنامه‌نگار، احضار مدیر مسئول اعتماد ملی روزنامه اعتماد از بازداشت سه روزنامه‌نگار در تهران خبر داده، و نوشته است که «مهدی افشارنیک روزنامه‌نگار، علی اکرمی فعال رسانه‌ای و محمد حیدری روزنامه‌نگار دیروز در منازل‌شان بازداشت شدند و هنوز اطلاعی درباره دلایل دستگیری آن‌ها منتشر نشده است». به نوشته این روزنامه، «محمدجواد حق‌شناس، مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی» هم روز چهارشنبه برای رسیدگی به اتهامات روزنامه اعتماد ملی به دادگاه احضار شده است. هشدار «خانه سینما» به مستندسازان روزنامه ابتکار از هشدار «خانه سینما» به «مستندسازان» خبر داده و نوشته است که «محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما در نامه‌ای به رئیس انجمن مستندسازان، همکاری با شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور را غیرقانونی دانست». به نوشته این روزنامه، محمدمهدی عسگرپور در این نامه خطاب به محمدرضا مقدسیان رئیس انجمن مستندسازان نوشته است که «در پی رایزنی خانه سینما با مراجع فرهنگی و قضایی برای پیشگیری از تکرار واقعه ناگوار بازداشت همکاران مستندساز، به اطلاع می‌رساند مطابق اعلام این مراجع، امپراتوری رسانه‌ای دشمن در فرایند جنگ نرم با نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور در جهت تخریب ارزش‌های اعتقادی، ملی و فرهنگی کشور تلاش می‌کنند، و لذا همکاری با این شبکه‌ها غیرقانونی است و مصداق مواد ۶۱۰، ۵۰۰، ۴۹۹ ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی خواهد بود». مدیرعامل خانه ‌سینما تاکید کرده است که «هر گونه همکاری احتمالی با این شبکه‌ها قطع و محصولات ارائه شده به آن‌ها باز پس گرفته شود» و حتی اعلام کرده است که «در صورت عدم تمکین شبکه‌های مذکور خانه سینما به عنوان حامی جامعه هنری کشور پیگیری‌های حقوقی علیه این رسانه‌ها را در دستور کار قرار خواهد داد». به نوشته روزنامه ابتکار، مدیرعامل خانه سینما همچنین در نامه خود به بازداشت شماری از سینماگران و مستندسازان اشاره کرده و نوشته است که «همکاری تنی چند از هنرمندان با این شبکه‌ها که یقینا به دلیل عدم آشنایی با هویت واقعی آن‌ها و عدم اطلاع از موازین قانونی فوق بوده؛ خانه سینما کماکان تلاش‌های خود را در جهت رفع مشکل این عزیزان پیگیری خواهد کرد». ناصر صفاریان، مجتبی میرطهماسب، هادی آفریده، محسن شهرنازدار و کتایون شهابی از جمله سینماگران و مستندسازانی هستند که ۲۷ شهریور سال جاری در تهران بازداشت شدند. بازداشت این مستندسازان پس از پخش یک فیلم مستند با عنوان «خط و نشان» درباره زندگی سیاسی علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی از شبکه بی‌بی سی فارسی صورت گرفت. «قیمت تخم مرغ از طلا گران‌تر شد» روزنامه آفرینش با اعلام این که «قیمت تخم مرغ از طلا گران‌تر شده است» خبر داده است که «قیمت یک کارتن تخم مرغ ۷۵ هزار تومان است که با این رقم می‌توان حدود دو گرم طلای خام خریداری کرد». به نوشته این روزنامه، «طی روزهای اخیر قیمت تخم مرغ روند افزایشی به خود گرفت تا جایی که نرخ یک عدد تخم مرغ یک‌شبه از ۲۰۰ تومان به ۳۰۰ تومان رسید» و اکنون «در بازار زمزمه‌هایی مبنی بر افزایش قیمت تخم مرغ معمولی و بدون بسته‌بندی به ۴۰۰ تومان شنیده می‌شود» و اکنون «هر عدد تخم مرغ بسته‌بندی شده مارک‌دار به قیمت ۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد». آفرینش همچنین نوشته است که «صادق خلیلیان وزیر کشاورزی دلیل افزایش قیمت این محصول را سودجویی برخی افراد دانسته و معتقد است برخی از شرایط ایجاد شده در بازار، سوء استفاده کرده و سبب افزایش قیمت آن در بازار شده‌اند و شرایط تولید و واردات در این زمینه نقشی ندارد»، اما «مرغداران معتقدند مشکل افزایش قیمت تخم‌مرغ از بهمن‌ماه سال گذشته در پی شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان و نابودی ۲۸ میلیون قطعه مرغ تخم‌گذار ایجاد شده است».
 


هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه از عدم تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه حکومت سوریه انتقاد کرد و آن را در تناقض با مسئولیت این شورا توصیف کرد. خانم کلینتون گفت: «ما معتقدیم که شورای امنیت ملی روز سه شنبه به مسئولیت خود در قبال حمایت از صلح جهانی و امنیت غیرنظامیان عمل نکرد. قطعنامه ای که آن روز وتو شد، کمترین حد واکنش جامعه بین المللی نسبت به خشونتهای چندین ماهه رژیم بشار اسد علیه مردم سوریه محسوب می شد.» چین و روسیه که از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند روز  سه‌شنبه قطعنامه پیشنهادی اروپا علیه رژیم سوریه را وتو کردند. هیلاری کلینتون با اشاره به این دو کشور گفت که آنها باید در این باره به مردم سوریه توضیح بدهند. بنابر گزارش سازمان ملل، از آغاز اعتراض‌ها در سوریه ، بیش از  ۲۷۰۰  تن در جریان سرکوب‌ها کشته شده‌اند.
 


استيو جابز، از بنيانگذاران شرکت اپل، روز چهارشنبه در سن ۵۶ سالگی و پس از دست و پنجه نرم کردن با يک بيماری نادر درگذشت. باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، گفته است که جهان فردی با بینش را از دست داد.استيو جابز، يکی از بنيانگذاران شرکت رايانه‌ ای اپل، که اين کمپانی را به دومين شرکت با ارزش جهان تبديل کرده است روز چهارشنبه در سن ۵۶ سالگی و پس از دست و پنجه نرم کردن با يک بيماری نادر درگذشت. استيو جابز از مدت‌ها پيش به نوع نادری از سرطان لوزالمعده مبتلا شده بود و پس از عمل جراحی سال ۲۰۰۴ برای درمان اين بيماری، با عوارض مختلف آن روبرو بود. وی حدود چهل روز پيش، به خاطر بيماری از مديريت اين شرکت کناره‌گيری کرد و اعلام کرد که قادر نيست تا  به وظايف و انتظاراتی که از او می رود پاسخ گويد. شرکت اپل با صدور بيانيه ای با ستايش از تنها رييس خود از زمان تاسيس، وی را فردی خلاق توصيف کرده و گفته است که جهان «يک انسان فوق العاده را از دست داد.» در اين بيانيه آمده است: «آنهايی که اين سعادت را داشته اند تا با جابز کار کنند دوست و مرشد ستايش برانگيزی را از دست داده اند. استيو شرکتی را از خود بر جای گذاشته است که تنها خود او قادر به ساختن اش بوده و روح او همواره با اپل خواهد بود.» خانواده بنیانگذار شرکت اپل نيز در بيانيه ای گفته است که استيو جابز «امروز (چهارشنبه) با آرامش و در کنار خانواده اش درگذشت» و از «تمام کسانی که در يکسال گذشته با وی ابراز همدردی کرده و برای سلامتی او دعا کرده بودند» تشکر کرده است. در اين بيانيه آمده است که وب سايتی برای ادای احترام به استیو جابز راه اندازی خواهد شد. آقای جابز که مغز متفکر شرکت اپل محسوب می‌شد اين شرکت رايانه‌ای را درسال ۱۹۷۶ ميلادی ( ۳۵ سال قبل) همراه با فرد ديگری پايه‌ريزی کرد. شرکت اپل که توليدکننده محصولات پرطرفداری از جمله آی پاد و آی فون است در سال جاری ميلادی در کنار شرکت نفتی اکسان موبيل، به عنوان گرانقيمت‌ترين شرکت در جهان معرفی شده است. ​​ واکنش ها به مرگ جابز مرگ استيو جابز با واکنش گسترده ای از سوی سياستمداران، فعالان تجاری و مردم عادی آمريکا روبرو شده است. در سانفرانسيسکو، مردم نوشته هايی را مقابل پنجره يکی از فروشگاه های عمده اپل گذاشته اند. باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، گفته است: «جهان فردی با بینش را از دست داد و چه تقدیری از موفقیت استیو می توانست بهتر از آن باشد که بیشتر مردم جهان توسط دستگاهی که او اختراع کرده است از درگذشت استیو جابز باخبر شوند.» آقای اوباما گفت: «من و میشل با شنیدن خبر از دست دادن استیو جابز اندوهناک شدیم. استیو در میان بزرگترین مخترعان آمریکا جای دارد- شجاع برای متفاوت اندیشیدن، توانا برای تغییر دادن جهان و به اندازه ای باهوش که بتواند این خواسته را جامه عمل بپوشاند.» وی افزود: «استیو جابز با خلق یکی از موفق ترین شرکت های روی زمین از یک پارکینگ، نبوغ مبتکرانه آمریکایی را به نمایش گذاشت.» جری براون، فرماندار ايالت کاليفرنيا، محل استقرار شرکت اپل، نسبت به از دست دادن «يک کارآفرین کاليفرنيايی که کاملا می توانست استقلال و خلاقيت را با هم همراه کند» ابراز تاسف کرد. بيل گيتس، بنيانگذار شرکت مايکروسافت، که «به مدت سه دهه همکار، رقيب و دوست» استيو جابز بوده نيز گفته است: «جهان به ندرت فردی را به خود ديده است که همانند جابز اثرگذار بوده باشد؛ تاثيراتی که برای چندين نسل باقی مانده است. برای کسانی که اين بخت را داشته اند تا با او کار کنند، اين يک افتخار بزرگ بوده است. من بی اندازه دلتنگ استيو خواهم بود.» مارک زاکربرگ، بنيانگذار فيس بوک نيز استيو جابز را «مرشد» خود خواند و گفت: «ممنون که به ما ياد دادی، با آنچه که ساخته ای می توان دنيا را تغيير داد.» ​​ ابداع گر الهام بخش استيو جابز در سال ۱۹۵۵ در سانفرانسيسکو در خانواده ای جوان به دنيا آمد که وی را به فرزند خواندگی دادند. پاول و کلارا جابز که وی را به فرزندخواندگی پذيرفته بودند نام خانوادگی خود را بر وی گذاشتند و در سال ۱۹۶۰ به شهر کلارا ولی که بعدها به دره سيليکون معروف شد رفتند. وی در کوپرتينو بزرگ شد که هم اکنون محل استقرار شرکت و دفتر مرکزی اپل است.  استيو جابز به عنوان يک مبتکر الهام بخش شناخته شده است که دوران تازه ای را در ابداعات فناوری های پيشرفته، اختراع و بازاريابی نرم افزارهای کامپيوتری رقم زده است که به سرعت دنيای فناوری را از رايانه گرفته تا تلفن های هوشمند دچار تغيير و تحول کرده است. وی در سال ۱۹۷۶ همراه با استيو ووزنياک شرکت اپل را راه اندازی کرد و در سال ۱۹۸۴ رايانه های شخصی را وارد بازار کرد که موفقيت های زيادی را برای آن به همراه  داشت. استيو جابز در يک سخنرانی در ژوئن سال ۲۰۰۵ با يادآوری آن سال ها گفت: «ووز و من هنگامی که ۲۰ ساله بودم شرکت اپل را از گاراژ خانه والدينم راه اندازی کردیم. ما سخت کار می کرديم و ظرف ده سال شرکت اپل از گروهی دو نفره در يک گاراژ، به شرکتی دو ميليارد دلاری با چهار هزار کارمند تبديل شد. ما دقيقا يکسال قبل، بهترين اختراع خود يعنی مکينتاش را عرضه کرده بوديم و اين زمانی بود که من ۳۰ ساله شده بودم.» وی در سال ۱۹۸۵ به دلیل اختلاف با مدیران شرکت از اپل اخراج شد و تا زمان بازگشت به این شرکت در سال ۱۹۹۷ دو شرکت «Next»- سازنده رايانه - و استوديو فيلمسازی انیمیشن «پيکسار» را پایه گذاری کرد. جابز زمانی که به اپل بازگشت به عنوان مسوول تيم توليدات کار خود را آغاز کرد و به چهره اين شرکت در دنيای ارتباطات تبديل شد. وی در دوران کاری اش با ابتکارهای خود دنيای موسيقی و تلفن های هوشمند را تکان داد.
 


شش تن از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری مصر روز چهارشنبه در بیانیه‌ای خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در آن کشور شدند. این شش نفر که عمرو موسی، دبیر کل پیشین اتحادیه عرب، نیز یکی از آنان است خواستار برگزاری انتخابات و آغاز به کار رئیس جمهوری منتخب در ماه آوریل سال آینده میلادی ( شش ماه بعد) شده‌اند. شورای عالی نیروهای مسلح مصر که پس از سرنگونی حسنی مبارک، اداره حکومت این کشور را در دست گرفته، تاریخ دقیقی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعلام نکرده  و آن را موکول به زمانی پس از انتخابات پارلمانی دو ماه دیگر کرده است.
 


اسرائیل قصد دارد با پرتاب ماهواره‌ای جاسوسی به فضا، اقدامات ایران را با دقتی بیشتر رصد کند. شبکه تلویزیونی «کانال ۱۰ اسرائیل» روز چهارشنبه اعلام کرد که ماهواره جاسوسی ساخت این کشور، که بزودی در مدار زمین مستقر خواهد شد، قادر است از ارتفاع ۶۰۰  کیلومتری تصاویری با وضوح دو برابر بیشتر از قبل به زمین ارسال کند. بر پایه این گزارش، ماموریت اصلی این ماهواره، نظارت بر مناطق مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران و همچنین رصد کردن محموله‌های تسلیحاتی احتمالی از ایران به مقصد حزب‌الله لبنان است.
 


اتحاديه اروپا قصد دارد شماری دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران را به دلیل نقض حقوق بشر در فهرست تحریم‌های تازه خود قرار دهد. يک مقام اتحاديه اروپا به رويترز گفته است شورای سياست خارجی اتحاديه اروپا قرار است در نشست روز دوشنبه، ۲۹ مقام ديگر ايران را احتمالا به فهرست مسئولان ايرانی مورد تحريم خود اضافه کنند. از سوی دیگر بنابر همین گزارش، اعضای اتحادیه اروپا در باره تحريم بانک مرکزی سوريه نیز به طور اصولی به توافق رسیده‌اند و این تصمیم را روز دوشنبه به کميته امور خارجی اتحاديه ارائه خواهند کرد.
 


استیو جابز، یکی از بنیانگذاران شرکت رایانه‌ای اَپل، روز چهارشنبه در ۵۶  سالگی درگذشت. استیو جابز از مدت‌ها پیش به نوع نادری از سرطان لوزالمعده مبتلا شده بود و حدود چهل روز پیش، به خاطر بیماری از مدیریت این شرکت کناره‌گیری کرد. آقای جابز که مغز متفکر شرکت اپل محسوب می‌شد این شرکت رایانه‌ای را درسال ۱۹۷۶ ميلادی ( ۳۵ سال قبل) همراه با فرد دیگری پایه‌ریزی کرد. شرکت اپل که تولیدکننده محصولات پرطرفداری از جمله آی پاد و آی فون است در سال جاری میلادی در کنار شرکت نفتی اکسان موبیل (Exxon Mobil) ، به عنوان گرانقیمت‌ترین شرکت در آمریکا معرفی شده است.
 


سارا پیلین، فرماندار پیشین ایالت آلاسکا در آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد ندارد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشور شرکت کند. خانم پیلین در نامه‌ای خطاب به طرفدارانش اعلام کرد که از نامزدی حزب جمهوریخواه آمریکا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری صرف نظر کرده است. سارا پیلین در انتخابات سه سال قبل معاون جان مک کین، نامزد حزب جمهوریخواه، بود. انتخابات حزب جمهوریخواه برای تعیین کاندیدای ریاست جمهوری از اوایل سال آینده میلادی آغاز می‌شود.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته