بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، در واکنش به کشته شدن چهار شهروند اسرائيلی تعهد کرد که حمله کنندگان دستگير شوند و به مجازات برسند. ساعتی پيش از او محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی نيز کشتن چهار شهرک نشين اسرائيلی را در کرانه باختری رود اردن محکوم کرده بود. سازمان حماس مسئوليت اين حمله را که در آن دو مرد و دو زن اسرائيلی کشته شدند به عهده گرفته است. در بيانيه ای که توسط محمود عباس منتشر شد آمده است که وی هر گونه حمله را به غيرنظاميان، چه فلسطينی و چه اسرائيلی محکوم می کند. همزمان سامی ابوزهری، سخنگوی حماس نيز با انتشار بيانيه ای اين حمله را «واکنش طبيعی به جرايم اشغالگرانه» توصيف کرده است.
جرج ميچل، فرستاده ويژه آمريکا در امور خاورميانه، امکان دستيابی به صلح ميان اسرائيلی ها و فلسطينی ها را ظرف يک سال، «واقع بينانه» خواند. آقای ميچل روز سه شنبه در يک کنفرانس خبری و يک روز پيش از آغازمذاکرات صلح بين رهبران اسرائيل و فلسطينیها، اين مذاکرات را «دريچه فرصت» توصيف کرد و افزود: «ما معتقديم که اين مذاکرات می تواند ظرف يک سال به نتيجه برسد.» به گفته او آمريکا اين بار با «پشتکار و حوصله» تلاش خواهد کرد تا طرفين به توافق دست پيدا کنند. آقای ميچل همچنين با اشاره به آنچه دشواريهای صلح می خواند گفت: «به رغم اين دشواريها معتقديم که طرفين به اهميت اين زمان برای رسيدن به راه حل دو کشور مستقل واقفند.» هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل و محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی را به واشينگتن دعوت کرده تا مذاکرات صلح را از سر گيرند.
نيکلا سارکوزی رئيس جمهوری فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد که همچنان سياست اخراج مهاجران «روما» يا کولی ها را از اين کشور، با شدت دنبال خواهد کرد. تدابير امنيتی تازه فرانسه عليه مهاجران روما در فرانسه نه تنها انتقادات گسترده گروههای چپ گرا را در پی داشته بلکه با مخالفت فرانسوا فيون، نخست وزير و برنار کوشنر، وزير امور خارجه اين کشور نيز رو به رو شده است. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و برخی اعضای ارشد کليسای کاتوليک نيز پيشتر مخالفت خود را با اخراج اين گروه از مهاجران اعلام کرده بودند. مهاجران «روما» که در اروپا به کولی معروفند، يک اقليت نژادی اروپايی هستند که در کشورهای حوزه بالکان و مرکز اروپا سکونت دارند. سياستهای آقای سارکوزی بخشی از مجموعه اقداماتی هستند که به گفته او برای احيای مليت فرانسوی طرح ريزی شده اند و تا سال ۲۰۱۲ ادامه خواهد داشت. اما اين سياستها با مخالفتهای گسترده همراه شده است و چنانکه برخی خبرگزاری ها گزارش داده اند، برخی مقامهای ارشد کابينه سعی می کنند از اين سياستها دوری کنند.
باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا لحظاتی پيش رسما اعلام کرد که ماموريت نظامی اين کشور در عراق در روز سه شنبه به پايان رسيده است. حمله نظامی آمريکا به عراق که به سرنگونی رژيم صدام حسين منجر شد، هفت سال و ۱۶۵ روز پيش آغاز شد. رئيس جمهوری ايالات متحده در عين حال گفت که تعهد آمريکا به عراق پايان نيافته و از رهبران عراقی خواست که حکومتی فراگير را شکل دهند. آقای اوباما اين اظهارات را در سخنرانی تلويزيونی خود در کاخ سفيد از پشت همان ميزی بيان کرد که در سال ۲۰۰۳، جرج بوش رئيس جمهوری پيشين آمريکا به عراق اعلان جنگ داده بود. باراک اوباما که خطاب به ملت آمريکا سخن می گفت تاکيد کرد به وعده انتخاباتی خود که در جريان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۰۸ اعلام کرده بود، جامه عمل پوشانده است. در جريان جنگ عراق، ايالات متحده تقريبا يک تريليون يا هزار ميليارد دلار هزينه کرد و بيش از چهار هزار و ۴۰۰ سرباز آمريکايی و دستکم يکصدهزار شهروند عراقی در جريان درگيريها جان خود را از دست دادند.
يک کشاورز ونزوئلايی که در اعتراض به سياستهای دولت بارها دست به اعتصاب غذا زده بود، در بيمارستان ارتش اين کشور درگذشت. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، فرانکلين بريتو که از سال ۲۰۰۴ مخالفت خود را با سياستهای دولت هوگو چاوز آغاز کرد، در فاصله کوتاهی بعد از مرگش در روز دوشنبه به نماد مخالفت با دولت بدل شده است. خانواده اين کشاورز ونزوئلايی اعلام کردند که در جريان اعتصاب غذای وی، تمامی مبانی حقوق بشر توسط نيروهای نظامی زير پا گذاشته شده اند. اما مقام های اين کشور می گويند که تلاش کرده اند تا با بستری کردن او، جان او را نجات دهند و همزمان، مخالفان را به سوء استفاده از مرگ او متهم کردند. آقای بريتو در اعتراض به اصلاحات ارضی دولت هوگو چاوز و از دست دادن ۲۹۰ هکتار از زمين های کشاورزی خود دست به اعتصاب غذا زده بود.
محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی کشتن چهار شهرک نشين اسرائيلی را در کرانه باختری رود اردن محکوم کرد. آقای عباس که برای شرکت در دور تازه مذاکرات صلح به واشينگتن پايتخت آمريکا سفر کرده است گفت که اين حمله با قصد اخلال در مذاکرات صلح صورت گرفته است. سازمان حماس مسئوليت اين حمله را که در آن دو مرد و دو زن اسرائيلی کشته شدند به عهده گرفته است. اين در حالی است که مقامهای فلسطينی و اسرائيلی بعد از دو سال در روز دوم سپتامبر مذاکرات رو در رو را آغاز خواهند کرد. در بيانيه ای که توسط محمود عباس منتشر شد آمده است که وی هر گونه حمله را به غيرنظاميان، چه فلسطينی و چه اسرائيلی محکوم می کند. همزمان سامی ابوزهری، سخنگوی حماس نيز با انتشار بيانيه ای اين حمله را «واکنش طبيعی به جرايم اشغالگرانه» توصيف کرده است.
بر پایه گزارشها چهار اسرائیلی درشهرکی در نزدیکی کرانه باختری رود اردن، کشته شدند. سخنگوی پلیس اسرائیل اعلام کرد، روز سهشنبه یک خودرو با چهارسرنشین اسرائیلی در جاده ای در نزدیکی در شهرک « کریات اربع» مورد اصابت رگبار گلوله قرار گرفتند. ماموران امدادرسانی میگویند این چهار نفر که دو مرد و زن در حدود ۴۰ ساله و دو زن و مرد ۲۰ ساله بودند، بلافاصله جان باختند. بر پایه همین گزارش، یکی از زنها، باردار بوده است. گروه حماس مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته است. این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برای شرکت در در مذاکرات مستقیم صلح با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، عازم واشینگتن است.
در آستانه برگزارى گفت و گوهاى صلح میان اسرائیلىها و فلسطینىها در واشنگتن، چهار شهروند اسرائیلى در جریان حمله مسلحانهاى که گروه بنیادگراى حماس مسئولیت آن را بر عهده گرفته است، کشته شدند.در آستانه برگزارى گفت و گوهاى صلح میان اسرائیلىها و فلسطینىها در واشنگتن، چهار شهروند اسرائیلى در جریان حمله مسلحانهاى که گروه بنیادگراى حماس مسئولیت آن را بر عهده گرفته است، کشته شدند. به دنبال کشته شدن چهار شهروند اسرائیلى در جریان شلیک گلوله به خودروى آنها در کرانه باخترى رود اردن در روز سهشنبه، گروه اسلامگراى حماس مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است. ابو عبیده، سخنگوى شاخه نظامى حماس شامگاه روز سهشنبه به خبرگزارى آسوشیتدپرس گفته است، که گروه حماس مسئولیت این اقدام را برعهده مىگیرد. بر اساس اعلام ارتش اسرائیل یک مرد فلسطینى چندین گلوله به خودروى حامل دو مرد و دو زن اسرائیلى شلیک کرده و هر چهار نفر آنها را کشته است. این حمله در حالى روى داده است که تنها دو روز دیگر به زمان از سرگیرى گفت و گوهاى صلح میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین در واشنگتن باقى مانده است. پس از دو سال وقفه در روند صلح میان اعراب و اسرائیل، قرار است روز پنجشنبه یک بار دیگر اسرائیلىها و فلسطینىها به طور رو در رو در باره صلح گفت و گو کنند. در گذشته نیز گروههاى تندرو فلسطینى همواره در آستانه برگزارى گفت و گوهاى صلح تلاش کرده بودند با توسل به خشونت مانع به ثمر رسیدن این گفت و گوها شوند. اندکى پیش از آن که سازمان ستیزهجوى حماس، که از حمایت جمهورى اسلامى ایران برخوردار است، مسئولیت حمله به چهار شهروند اسرائیلى را بر عهده بگیرد، یکى از کارکنان سرویس امنیتى تشکیلات خودگردان فلسطینى به یک نشریه اسرائیلى گفته بود که سازمان تندروى حماس این حمله را انجام داده است. حماس پیشتر مخالفت خود را با از سرگیرى مذاکرات صلح میان فلسطینىها و اسرائیلىها اعلام کرده بود. پیش از حمله روز سهشنبه، مقامهاى اسرائیلى نسبت به احتمال تلاش گروههاى تندروى فلسطینى براى ناکام گذاردن گفت و گوهاى صلح از طریق حمله به اسرائیلىها اظهار نگرانى کرده بودند. در این میان محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینى از ایالات متحده آمریکا خواسته است، به عنوان میانجى گفت و گوهاى صلح، نقش فعالى ایفا کرده و در صورت به بنبست رسیدن گفت و گوها، پیشنهادهایى به منظور رفع اختلافنظرها ارائه دهد. به دعوت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، محمود عباس و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز پنجشنبه گفت و گوهاى مستقیم صلح را در واشنگتن از سر خواهند گرفت. رئیس جمهور آمریکا اظهار امیدوارى کرده است، این گفت و گوها در طول یک سال به امضاى یک قرار داد صلح منجر شود. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینى نیز زمان در نظر گرفته شده از سو اوباما را مناسب توصیف کرده و گفته است: « چنانچه حسن نیت وجود داشته باشد، این زمان زیاد هم هست.» با این حال نخست وزیر اسرائیل حاضر نیست، گفت و گوهاى انجام شده میان ایهود اولمرت، نخست وزیر پیشین اسرائیل و محمود عباس را که در سال ۲۰۰۸ متوقف شده بود، از همان جایی ادامه دهد، که این گفت و گوها بدان منتهی شده بود. از دیگر مسائل مورد اختلاف میان دو طرف مىتوان به آینده بیتالمقدس و شهرکسازى اسرائیل در کرانه باخترى اشاره کرد. محمود عباس خواستار تمدید ممنوعیت شهرکسازى شده و تهدید کرده است در غیر این صورت ادامه گفت و گوها براى طرف فلسطینى دشوار خواهد بود.
در حالیکه وزارت خارجه فرانسه میگوید، پاسخ اهانت رسانههای دولتی ایران را به همسر رئیسجمهوری فرانسه، از طریق مجاری دیپلماتیک داده است، روزنامه دولتی کیهان روز سهشنبه باز هم بر موضع خود تاکید کرد. روزنامه کیهان از کارلا برونی، بانوی اول فرانسه باز هم با عنوان « همسر فاسدالاخلاق» رئیسجمهوری فرانسه یاد کرده است. این روزنامه پیش از این، خانم برونی را با همین واژهها توصیف کرده بود که واکنش مجامع جهانی را به دنبال داشت. این روزنامه نسبت به این واکنشها، موضع گرفته و روز سهشنبه خانم برونی را به داشتن روابط نامشروع متهم کرد. این حملات به خانم برونی پس از آن صورت میگیرد که او صدور حکم سنگسار برای سکینه محمدی آشتیانی را محکوم کرده بود.
دو نويسنده فرانسوی روز سه شنبه به جمع ديگر روشنفکران فرانسوی پيوستند که با امضای نامه، خواهان توقف حکم اعدام ابراهيم حميدی، جوان هيجده ساله به اتهام همجنس گرايی شده اند. دو نويسنده فرانسوی روز سه شنبه به جمع ديگر روشنفکران فرانسوی پيوستند که با امضای نامه، خواهان توقف حکم اعدام ابراهيم حميدی، جوان هيجده ساله به اتهام همجنس گرايی شده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، فيليپ بسون و ژيل لروی، در نامه ای که در روزنامه لوموند منتشر شده، از حاميان جديد نامه ای هستند که به امضای شماری از چهره های روشنفکر فرانسه رسيده است. در اين نامه آمده است:« پس از سکينه محمدی آشتيانی که به مجازات سنگسار محکوم شده، ايران حالا مرد جوانی به اتهام همجنس گرايی به اعدام با چوبه دار محکوم شده است.» بیشتر بخوانید: ابراز نگرانی وزارت خارجه بریتانیا از وضعیت حقوق بشر در ایران کلینتون خواستار توقف اعدامهای قریبالوقوع در ایران شد سکينه محمدی آشتيانی ۴۳ ساله، از سوی دادگاهی در تبريز متهم به قتل شوهرش و زنای محصنه شده است. به دنبال افزايش فشارهای بين المللی، قوه قضاييه ايران می گويد که حکم سنگسار اين متهم مورد تجديد نظر قرار می گيرد و اين در حالی است که حکم اعدام خانم آشتيانی هنوز لغو نشده است. پرونده خانم آشتيانی واکنش های گسترده به همراه داشته و بريتانيا سنگسار را «مجازات قرون وسطايی» خوانده و آلمان و فرانسه هم خواهان لغو اين حکم شده اند. ابراهيم حميدی، جوانی تبریزی است که به اتهام «لواط» به اعدام محکوم شده است. فيليپ بسون و ژيل لروی در نامه خود نوشته اند که اتهامی که به ابراهيم حميدی زده شده نادرست است و شکايت کسانی که از آنها به عنوان «قربانيان پرونده» ياد شده، پس گرفته شده، ضمن اين که اين جوان، هيچ وکيل يا نماينده حقوقی در جريان دادگاهش نداشته است. اين دو نويسنده فرانسوی می گويند:«اگر دست به کار نشده و سازماندهی نکنيم، اين جوان به کام مرگ می رود. اتهام لواط در ايران مجازات های متفاوتی از شلاق زدن در ملاءعام گرفته تا اعدام را در پی دارد. سازمان عفو بينالملل می گويد ابراهيم حميدی دو سال پيش و زمانی که ۱۶ ساله بوده، در پی يک نزاع دسته جمعی به همراه سه نفر از دوستانش در حومه شهر تبريز دستگير میشود و به اتهام لواط با مردی که با وی در حال نزاع بودهاند، محاکمه میشود. به گزارش سازمان عفو بين الملل، سه روز پس از دستگيری ابراهيم حميدی به اين جرم اعتراف میکند اما بعد اعلام می کند که تحت شکنجه اعتراف کرده است. آنگونه که سازمان عفو بين الملل گزارش می دهد، به سه دوست ديگر او قول آزادی داده میشود به اين شرط که عليه ابراهيم حميدی شهادت دهند. در ابتدا هر چهار نفر به مرگ محکوم شده بودند اما در سومين دادگاه، سه متهم ديگر در حالی که ابراهيم حميدی به اتهام لواط به اعدام محکوم شد، تبرئه شدند. عفو بين الملل می گويد ابراهيم حميدی در نامهای که در تاريخ هفتم ژوئيه ٢٠١٠ ( حدود دو ماه پيش) نوشته، عنوان کرده که تحت فشار از جانب خانوادهاش مجبور به اعترافات نادرست عليه خودش شده است. ديوانعالی کشور حکم دادگاه استان آذربايجان شرقی را دو بار رد کرده و دستور بررسی مجدد پرونده را داده است اما به گزارش عفو بين الملل، دادگاه استانی گويا قصد دارد حکم اعدام را اجرا کند. محمد مصطفايی، وکيل دادگستری که در حال حاضر در نروژ پناهنده شده، در زمانی که در ايران بود، وکالت ابراهيم حميدی را برعهده داشت. آقای مصطفايی هم در نامه ای سرگشاده در مورد ابراهيم حميدی گفته بود که در ايران نوجوانانی در سنين زير ١٨ سال مرتکب جرم می شوند، اما حکمی که می گيرند برای افرادی است که به سن بلوغ رسيده اند. پيشتر وزارت خارجه بريتانيا هم در ديدار با سفير جمهوری اسلامی در لندن ، به موارد نقض حقوق بشر در ايران اعتراض کرده و مسئله ابراهيم حميدی را هم مطرح کرده بود.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا روز سهشنبه هشدار داد که ایالاتمتحده با « یک مبارزه بسیار دشوار» در افغانستان روبهروست. این در حالیاست که کشته شدن پنج سرباز آمریکایی در روز سهشنبه در افغانستان، شمار کشتهشدگان نیروهای آمریکایی در هفته جاری در این کشور را به ۲۲ نفر رسانده است. آقای اوباما بالا رفتن شمار تلفات اخیر در افغانستان را دلیل مبارزه با القاعده و طالبان اعلام کرد. از سال ۲۰۰۱ میلادی، دستکم یکهزار و ۲۶۷ نیروی نظامی آمریکایی در افغانستان کشته شدهاند. قرار است آقای اوباما، حدود ساعت چهارونیم بامداد چهارشنبه بهوقت ایران، پایان رسمی عملیات رزمی در عراق را اعلام کند.
دو نویسنده فرانسوی روز سهشنبه توماری را برای جلب حمایت از یک نوجوان ایرانی محکوم به اعدام آماده کردند. فیلیپ بسن Philippe Besson و ژیل لوروی Gilles Leroy ، برای ابراهیم حمیدی، نوجوان ۱۸ سالهای که به اتهام همجنسخواهی به اعدام محکوم شده ، به این وسیله درخواست تجدیدنظر کردهاند. این درخواست در روزنامه فرانسوی لوموند با امضای چند تن از روشنفکران و نویسندگان فرانسوی، با تاکید بر «بیگناهی» این نوجوان منتشر شده است. این دو نویسنده مطرح فرانسوی، در این نامه هشدار دادهاند که اگر کاری انجام نشود، این نوجوان به اتهامی که در ایران لواط خوانده میشود، در خطر اعدام قرار خواهد داشت. بر پایه برخی گزارشها، ابراهیم حمیدی، در نزاعی در تبریز شرکت داشته و متهم به تجاوز جنسی به طرف دیگر دعوا شده است.
منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، در مصاحبهای با نشریه آلمانی اشپیگل با اشاره به هفت مورد سنگساری که در پنج سال گذشته اجرا شده، گفت: اجرای حکم سنگسار در ایران « بسیار نادر» است. او در جواب به سوالی در مورد ۱۴ فرد دیگر که احتمال سنگسار آنها وجود دارد، گفت: «غرب نباید توسط کسانی که میخواهند ما را بدنام کنند گمراه شود.» آقای متکی بسیاری از گزارشها و خبرهای مربوط به سکینه محمدی آشتیانی، زن در آستانه سنگسار را کاملا غلط یا ضدونقیض خواند. آقای متکی در پاسخ به این سؤال که «آیا حاضر است برای جلوگیری از سنگسار خانم آشتیانی اعمال نفوذ کند؟» گفت: او قاضی نیست. وی افزود این پرونده هنوز نیاز به بازنگری بیشتر قانونی دارد و تصمیم نهایی هنوز گرفته نشدهاست.
نورى المالکى، نخست وزیر عراق ، روز سه شنبه خروج نیروهاى رزمى ارتش ایالات متحده آمریکا از عراق را به منزله حاکمیت دوباره این کشور بر سرنوشت خویش تلقى کرده است.در حالى که نورى المالکى، نخست وزیر عراق خروج نیروهاى رزمى ارتش ایالات متحده آمریکا از عراق را به منزله حاکمیت دوباره این کشور بر سرنوشت خویش تلقى کرده است، رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده گفته است که هنوز براى برگزارى «رژه پیروزى» براى جنگ در عراق خیلى زود است. به گزارش خبرگزارى رویترز، همزمان با پایان رسمى ماموریت رزمى ارتش ایالات متحده در عراق در روز ۳۱ اوت، نورى المالکى، نخست وزیر این کشور خروج نیروهاى رزمى ارتش آمریکا از عراق را به منزله استقلال دوباره این کشور دانسته است. بیشتر بخوانید: ایران خروج نیروهای آمریکایی از عراق را جدی ندانست آقاى مالکى روز سهشنبه در یک نطق تلویزیونى در این باره گفته است: « با خروج نیروهاى آمریکایى از عراق روابط ما با ایالات متحده وارد مرحله تازهاى شده و به رابطه میان دو شریک برابر و دو کشور مستقل تبدیل شده است.» روز پنجشنبه و پیش از رسیدن مهلت مقرر ۳۱ اوت، آخرین گروه از سربازان آمریکایى از عراق خارج شده بودند و هم اکنون تنها ۵۰ هزار سرباز آمریکایى در عراق باقى ماندهاند که وظیفه آنها آموزش نیروهاى ارتش و پلیس عراق و کمک به بازسازى این کشور است. باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا پس از رسیدن به مقام ریاست جمهورى وعده داده بود، به جنگ در عراق پایان داده و در همین چارچوب تا آخر ماه اوت سال جارى میلادى همه نیروهاى رزمى ایالات متحده را از عراق خارج کند. جرج بوش، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در سال ۲۰۰۳ با هدف «نابود کردن جنگافزارهاى کشتار جمعى عراق» به این کشور حمله کرده بود، جنگافزارهایى که هیچ گاه پیدا نشدند. از زمان آغاز جنگ در عراق تاکنون، حدود یک تریلیون دلار هزینه این جنگ شده و بیش از ۴۴۰۰ سرباز آمریکایى و همچنین بیش از ۱۰۰ هزار تن از شهروندان غیرنظامى عراق در این جنگ جان خود را از دست دادهاند. در این میان، شش لشکر باقى مانده ارتش آمریکا در عراق نیز قرار است تا پایان سال آینده میلادى از این کشور خارج شده و بدین ترتیب به حضور چند ساله ارتش آمریکا در عراق پایان دهند. از سوى دیگر همزمان با خروج نیروهاى رزمى ارتش آمریکا از عراق، رابرت گیتس وزیر دفاع ایالات متحده، گفته است که هنوز براى «برگزارى رژه به مناسبت پیروزى در جنگ عراق» خیلى زود است. وى در سخنانى در روز سهشنبه در این باره، با اشاره به وضعیت کنونى عراق گفته است: « انتخابات اخیر در این کشور هنوز به شکلگیرى یک دولت ائتلافى منجر نشده است، تنشهاى مذهبى بخشى از زندگى روزمره در عراق است و هر چند القاعده ضربات سنگینى را متحمل شده، اما هنوز از عراق خارج نشده است.» وزیر دفاع ایالات متحده همچنین افزوده است: « (براى همین) اکنون زمان برگزارى رژه پیروزى یا تبریک به خود نیست. ما هنوز باید کارهاى زیادى در عراق انجام دهیم و در آنجا مسئولیتهایى برعهده داریم.»
رييس انجمن ترويج تغذيه با شيرمادر میگوید چهار تا شش درصد کودکان در ایران مشکل حساسیت غذایی دارند. علیرضا مرندی، با تاکید بر اینکه پختن غذا نمیتواند از شدت حساسیت این کودکان به مواد غذایی کم کند، تاکید کرد، غذای اين كودكان بايد از مواد خالص تهيه شده و ضمن پختن با آب، با هيچ نوع ماده ديگری به جز شيرمادر مخلوط نشود. به گفته آقای مرندی، وزیر بهداشت پیشین ایران، اعلام کرد ۹۰ درصد از این حساسیت ِ کودکان مربوط به چندین ماده غذایی از جمله شیرگاو، تخممرغ و گندم است. به گفته این متخصص کودکان، علائم شايع حساسيت را میتوان در شرایط تنفسی، گوارشی و پوستی مشاهده کرد.
در آستانه برگزاری سومين دوره انتخابات مجلس نمايندگان و شورای شهر بحرين، هيات حاکمه که از اقليت سنی است و کنترل دربار ، دولت، و دو سازمان عمده اطلاعاتی را در اختيار دارد، فعالان سياسی شيعه را هدف هجومهای تازه قرار داده اند. تداوم اين حملات عليه شيعيان ميتواند نتايج ابتدايی حرکت بسوی توسعه حقوق سياسی و اجتماعی در بحرين را که از ده سال پيش آغاز شده تدريجا خنثی سازد.در آستانه برگزاری سومين دوره انتخابات مجلس نمايندگان و شورای شهر بحرين، هيات حاکمه که از اقليت سنی است و کنترل دربار ، دولت، و دو سازمان عمده اطلاعاتی را در اختيار دارد، فعالان سياسی شيعه را هدف هجومهای تازه قرار داده اند. تداوم اين حملات عليه شيعيان ميتواند نتايج ابتدايی حرکت بسوی توسعه حقوق سياسی و اجتماعی در بحرين را که از ده سال پيش آغاز شده تدريجا خنثی سازد. بحرين دارای يک مجلس نمايندگان و يک مجلس مشورتی (در نقش سنا) است که برای هر يک ۴۰ نماينده در نظر گرفته شده. نمايندگان مجلس اول از سوی رای دهندگان و نمايندگان مجلس دوم از سوی پادشاه ( امير ) بحرين انتخاب ميشوند. اولين دور انتخابات جزيره در سال ۲۰۰۲ و دور دوم آن در سال ۲۰۰۶ برگزار شد. نتايج انتخابات سال ۲۰۰۶ حاکی از موفقيت نسبی گروههای مذهبی بخصوص شيعيان جزيره بود. در آن تاريخ ۸۸ درصد از جمعيت نزديک به ۹۰۰.۰۰۰ نفری بحرين را مسلمانان تشکيل ميدادند و تعداد شيعيان دو برابر سنی ها بود. در انتخابات سال ۲۰۰۶ "جمعيت وفاق" شيعيان به رهبری شيخ علی سلمان با بدست آوردن ۱۸ کرسی ۴۵ در صد نمايندگان مجلس را از آن خود ساخت و از اين لحاظ به بزرگترين تشکل سياسی در مجلس تبديل شد. منتقدان تشکلهای سياسی مذهبی در مجلس معتقد اند که گروهها ياد شده، منجمله الوفاق، طی چهار سال گذشته بجای پرداختن به مسائل عمومی و اساسی مردم مانند آموزش و درمان بيشتر اوقات خود را صرف دفاع از منافع گروهی و فردی ساخته اند. تصويب طرح حقوق بازنشستگی مادام العمر برای نمايندگان و در نظر گرفتن ماهانه يک در صد ماليات بر درآمد کليه ساکنان جزيره و همچنين پيشگيری از اجرای قانون خانواده که ميتوانست به تامين آزادی های بيشتری برای زنان بيانجامد از جمله نکاتی است که از سوی غير مذهبی ها مورد انتقاد قرار گرفته است. اجرای قانون خانواده پس از مخالفت شيعيان با آن اينک تنها محدود به گروههای سنی است. در فاصله سال ۱۹۹۵ که جمعيت شيخ نشين در حدود ۶۰۰ هزار تن بود تاکنون که اين رقم به ۱.۲ ميليون رسيده، تعداد تختها در بيمارستانهای بحرين افزايش نيافته است. منتقدين وضع موجود که در هر حال دولت در ايجاد و ادامه آن دارای نقش بزرگتری از مجلس است، بجز بی توجهی نسبت به سرمايه گذاری بيشتر در امور درمان و آموزش، عدم ايجاد مشاغل ثابت تازه صنعتی و عدم افزايش اعتبارات آموزشی را نيز مطرح ميسازند. مسائل اصلی حاکميت علاوه بر گروههای سياسی منتصب به شيعيان و سنی ها که در گير رقابت های قبله ای و گرايشهای مذهبی بنظر ميرسند، حاکميت سياسی و اعضاء خانواده آل خليفه و مسئولان دربار و دولت نيز طی ده سال اخير درگير تقسيم قدرت و دارايی ها و سهم خواهی بيشتر بوده اند. قدرت کنونی در بحرين مابين حمد ابن عيسی امير بحرين و خليفه بن سلمان عموی او که عهده دار منصب نخست وزيری است تقسيم گرديده. سلمان ابن حمد ال خليفه ، فرزند شيخ عيسی، وليعهد بحرين است. او معتقد است که وليعهد ميبايد منصب نخست وزيری را عهده دار باشد ( شبيه روشی که در کويت مرسوم است) خليفه بن سلمان،نخست وزير، معتقد است که وليعهدی بحرين ميبايد به فرزندان او منتقل شود. منشاء اختلاف فاميلی مربوط به حادثه سال ۱۹۶۸ است که طی آن محمد ابن خليفه برادر خود را به قتل رساند. بعد از قتل، انگليسی ها قاتل را به هند تبعيد کرده و فرزند مقتول يعنی شيخ عيسی پدر حمد، امير کنونی را به حاکميت نشاندند. از زمان مرگ عيسی در ماه مارس ۱۹۹۹ و به قدرت رسيدن حمد امير کنونی که خود را شاه خوانده، رقابت تازه ای در خانواده آل خليفه و نزد نوه های او برای کسب قدرت و دارايی بيشتر آغاز شد. اينک نوه های محمد خواستار بازگرداندن وليعهدی به گروه خود هستند. در اين ميان علی بن خليفه که بعد از مرگ پدر منصب نخست وزيری بحرين به او تفويض خواهد شد، خواستار منصب وليعهدی نيز شده است. سلمان ابن حمد بن خليفه وليعهد بحرين که ميانه رو تر از ساير اعضاء خانواده حاکم بنظر ميرسد خواهان در اختيار گرفتن پست نخست وزيری در آينده است. علی رغم وجود همه اختلافهای درون فاميلی، مقابله با فعالان شيعه و ايستادگی در برابر مخالفان و معترضان خواستار اصلاحات، تنها عاملی است که پيرامون آن خانواده حاکمه دارای همبستگی و اشتراک نظر است. تغيير ترکيب جمعيت نکته قابل تامل در دمکراسی نوع بحرين که ظاهرا از نظر سياسی و اجتماعی بازتر از ساير امير نشين های حاشيه جنوبی خليج فارس است، موروثی بودن مقام نخست وزيری و سهم داشتن خانواده امير در تصاحب وزارت خانه ها و مشاغل عمده است، بطوريکه اعضاء خانواده حاکم بيش از ۸۰ در صد از ۲۵ وزارت خانه بحرين را شخصا در اختيار دارند. بجز پرداختن به اختلافات درونی، هيات حاکمه بحرين طی سالهای اخير سرکوب مخالفان و بخصوص مقابله با فعالان شيعه را نيز در دستور کار خود داشته است. در اجرای اين طرح، هيات حاکمه از حمايت پاره ای کشور های همسايه نيز برخوردار است. پس از انتخابات سال ۲۰۰۶ گزارشهايی حاکی از انتقال تعداد قابل ملاحظه ای اعراب سنی با مليت دوگانه به بحرين با هدف تاثير گذاری در نتيجه انتخابات بود. از آن تاريخ تاکنون طی برنامه ای مشخص، بيش از يکصد هزار نفر عرب سنی ( وهابی ) به تابعيت بحرين درآمده اند. ورود اين گروه نسبت اکثريت شيعيان بومی را تغيير داده و ظاهرا تعداد آنها را با سنی های دارای حق رای متعادل ساخته است. عربستان نسبت به بحرين دارای نگاه ارشديت و اقماری است. در نگاه سعودی ها کشيدن يک پل ۲۵ کيلومتری از بحرين به خاک عربستان اين پيوند ها را تقويت کرده است. از راه توسل به تغيير ترکيب جمعيت و همچنين هجوم سازمان يافته عليه فعالان شيعه، عوامل دست راستی در درون حاکميت بحرين انتظار دارند که از تکرار پيروزی شيعيان در انتخابات آينده مجلس و شورای شهر که قرار است بصورت همزمان روز ۲۳ ماه اکتبر برگزار شود پيشگيری بعمل آورند. دادستان کل بحرين بمنظور خاموش نگاه داشتن صدای معترضان روز گذشته دستور داد که رسانه های بحرينی از انتشار گزارش پيرامون وضعيت بازداشت شده گان شيعه خودداری کنند.
یک عضو حزب دموکرات کنگره آمریکا پس از دیدارش با رئیسجمهوری افغانستان اعلام کرد، او باید بیشتر تلاش کند که افغانستان پناهگاه امنی برای اعضای القاعده نشود. ریک لارسن، Rick Larsen در بازگشت به واشینگتن، با اشاره به آماده شدن نیروهای نظامی آمریکا برای خروج از افغانستان، از ماه ژوئیه آینده، نتیجه جلسهاش را با حامد کرزی « ناامیدکننده و آشفته» خواند. این عضو کنگره آمریکا، گفته است رئیسجمهوری افغانستان، به خاطر مشکلات کشورش، همه را به جُز خودش سرزنش میکند. دولت افغانستان تا کنون به سخنان آقای لارسن، واکنشی نشان نداده است.
يک گروه از پزشکان و دانشمندان سازمان فضانوردی آمريکا – ناسا – در روزهای آينده به شيلی خواهند رفت تا به تلاش های جاری برای حفظ سلامت ۳۳ معدنچی که در اعماق زمين گرفتار هستند کمک کنند.يک گروه از پزشکان و دانشمندان سازمان فضانوردی آمريکا – ناسا – در روزهای آينده به شيلی خواهند رفت تا به تلاش های جاری برای حفظ سلامت ۳۳ معدنچی که در اعماق زمين گرفتار هستند کمک کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه دولت شيلی از ناسا درخواست کرده تا برای کمک به اين معدنچيان که در اعماق معادن طلا و سرب در حومه شهر کوپياپو گرفتار هستند کارسناسان خود را اعزام کند. تجارب و دانش کارشناسان ناسا در زمينه حفظ سلامت روحی و جسمی فضانوردانی که مدتهای طولانی به سفرهای فضايی می روند می تواند به حفظ سلامت اين معدنچيان که ماهها د رعمق زمين خواهند بود کمک موثری بکند. مايکل دونکان معاون بخش بهداشت ناسا و يکی از اعضای گروه چهار نفره ای که به شيلی اعزام خواهند شد می گويد: «شرايطی که اکنون معدنچيان در آن قرار دارند ممکن است با شرايط جوی در فضا متفاوت باشد اما واکنش روحی و جسمی انسان در شرايط اضطراری کاملا يکسان است. برخی از تجارب و آموزه های ما در فعاليت های فضايی می تواند متناسب با شرايط خاص اين معدنچيان انطباق يابد. اين فرصتی است که تجارب خود را که در فضا آموخته ايم بر روی زمين به کار بگيريم.» اعضای گروه چهار نفره ای که از سوی ناسا اعزام خواهند شد علاوه بر مايکل دونکان يک کارشناس امور مهندسی ، يک روانشناس و يک پزشک ديگر را شامل می شود. خبرگزاری فرانسه می افزايد که طبق ارزيابی های مهندسی عمليات حفاری ايجاد يک تونل برای نجات اين معدنچيان ممکن است بين سه تا چهار ماه طول بکشد . اين ۳۳ معدنچی از روز پنجم ماه اوت به هنگام ريزش يکی از تونل های معدن در محل فعلی خود گرفتار شده اند. طبق تازه ترين گزارش ها تحت تاثير گرما و رطوبت اين تونل ها معدنچيان به مشکلات جسمی مثل درد در قسمتهای مختلف بدن و نوعی آلودگی و قارچ پوستی مبتلا شده اند. برخی از آنها نيز از حالت افسردگی روحی رنج می برند. مايکل دونکان يکی از اعضای گروه اعزامی ناسا عمليات امدادرسانی و کمک به معدنچيان را ستود . در حال حاضر از طريق حفره های باريک مربوط به وسايل حفاری مواد غذايی و وسايل مورد نياز اين معدنچيان برای آنها ارسال می شود. همچنين يک سيستم تماس راديويی بين محل معدنچيان با خارج از اين حفره ها برقرار شده تا اين افراد بتوانند با خانواده های خود در تماس بوده و روحيه و مقاومت خود را حفظ کنند. مايکل دونکان کارشناس پزشکی ناسا گفت:« به نظر می رسد که گروههای مسئول امداد در شيلی خيلی خوب و سازمانيافته هستند و امکانات فراوانی در اختيار دارند. تاکنون اقدامات فراوانی برای کمک به معدنچيان صورت گرفته و در حقيقت بايد گفت که خود معدنچيان نيز در اعماق اين تونل ها کارهای زيادی برای بهبود وضعيت خود انجام داده اند.
ناتو میگوید روز سهشنبه، پنج سرباز آمریکایی دیگر در افغانستان کشته شدند. از جمعه گذشته، دستکم ۲۲ سرباز آمریکایی در حملات مختلف در افغانستان کشته شدهاند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، آمار کشتهشدگان نیروهای خارجی در افغانستان در سال جاری به ۴۸۵ تن رسیده است. این آمار در سال گذشته میلادی، ۵۲۱ نفر بود. دبیرکل ناتو یک روز قبل از آخرین انفجار و کشتهشدن سربازان آمریکایی اظهار امیدواری کرده بود که کشورهای عضو ناتو در سال آینده، با سپردن امنیت افغانستان به دست نیروهای این کشور، موافقت کنند.
رشید علیاف، دانشمند فیزیک لیزر اهل جمهوری آذربایجان، که پس از یک ونیم سال حبس به اتهام جاسوسی اخیراً از زندان اوین ایران آزاد و به آذربایجان تحویل داده شد، در مصاحبه با رادیو فردا با ابراز تعجب از آنچه که «محاکمههای سرسری و نقض حقوق زندانیان» در ایران میخواند، میگوید که هنوز هم از روحیه، استقامت و جهانبینی هم سلولیهایش در بند ۲۰۹ زندان اوین شگفتزده است.رشید علیاف، دانشمند فیزیک لیزر اهل جمهوری آذربایجان، که پس از یک ونیم سال حبس به اتهام جاسوسی اخیراً از زندان اوین ایران آزاد و به آذربایجان تحویل داده شد، در مصاحبه با رادیو فردا با ابراز تعجب از آنچه که «محاکمههای سرسری و نقض حقوق زندانیان» در ایران میخواند، میگوید که هنوز هم از روحیه، استقامت و جهانبینی هم سلولیهایش در بند ۲۰۹ زندان اوین شگفتزده است. آقای علیاف میگوید که «همیشه نگران آینده آنها هستم، آنهایی که با وجود حکم اعدامی که داشتند، هنوز هم با دغدغهای عجیب بحث سیاسی میکردند، گو اینکه عزم به تغییر جامعه از وجودشان پاکشدنی نبود. نمونهاش همان فرهاد وکیلی چند روز قبل از اعدام دوتایی بحث سیاسی داغی داشتیم، از دوستش شنیدم که وقت اعدام خودش بند دار را به گردنش انداخته بود». آقای علیاف، چطور شد که در زمینه فیزیک لیزری با ایران همکاری کردید و ماجرا از کجا شروع شد؟ من تا سال ۲۰۰۶ که در دانشگاه باکو و آکادمی علوم به عنوان متخصص فیزیک لیرز فعالیت داشتم. شرکت اکترونیک سازان ایران دنبال یک متخصص لیزر بود و اسم من را به آنها داده بودند. به هر حال تماسها شروع شد و گفتند که برای تشریح نحوه همکاری و شرایط به تهران بروم. رفتم و یک ماه به عنوان آزمایشی کار کردم، نتایج مورد قبول واقع شد، قرارداد بستیم و کار را شروع کردم. در شرکت الکترونیک سازان کار شما چه بود و چی تولید میکردید؟ کار ما هنوز به مرحله تولید نرسیده بود. بعضی دستگاههای لیرز کهنه روسی بود که در اوایل کار آنها را تعمیر میکردیم و بعدها کار نوسازی و مدرنیزه کردن دستگاههای لیزری رو شروع کردیم. بعد از مدتی با پیشنهاد من یک آزمایشگاه راه انداختیم تا نمونههای آزمایشی بعضی قطعات دستگاههای لیزری رو خودمان تولید کنیم. کاربرد این دستگاههای لیزری چه بود؟ انواع مختلفی بود. لیزرهای تکنیکی، عادی و غیره. مثلاً یک نمونه از آنها برای برش فلزات کاربرد داشت. البته ایران تکنولوژی ساخت دستگاههای لیزری رو ندارد، ما دستگاههای کهنه را تعمیر میکردیم، بعضی از قطعات را از خارج میخریدند و در آزمایشگاه سرهم بندی میکردیم و از این قبیل. پس چطور شد فعالیتتان را قطع کردید، به باکو برگشتید و دوباره به ایران رفتید؟ من هیچ وقت فعالیتم را متوقف نکردم. بعضی از مشکلات مانند دستمزد بود که هر بار میگفتند افزایش میدهند و نکردند. بعد از اتمام قرارداد یک ساله، کار رو موقتاً رها کردم و برگشتم. بعد از مدتی دوباره از شرکت الکترونیک سازان زنگ زدند، مقداری پول هم پیش فرستادند که برگرد، من هم قبول کردم. شما در کنفرانس مطبوعاتی که بعد از آزادی از زندان اوین و برگشتن به باکو برگزار کردید، گفته بودید که ایران به شما پیشنهاد اقامت در ایران و همکاری در بعد نظامی را دادند. آیا این همکاری به غنیسازی اورانیوم با لیزر ربطی داشت یا اینکه دقیقاً در چه زمینهای پیشنهاد همکاری نظامی دادند؟ نه، ربطی به غنیسازی اورانیوم با تکنولوژی لیزری نداشت، با اینکه من با این فرایند هم آشنایی دقیقی دارم. واقعیت این هست که اصلاً من را دقیقاً توجیه نکردند که کدام زمینه نظامی و کار بر روی چه فنآوری را مد نظر آنهاست. همچنین به من نگفتند که این پیشنهاد سری است. از طرفی من کارشناس فوقالعاده با تجربهای نبودم که تکنولوژی مدرنی را بتوانم برای آنها به ارمغان آورم یا تولید کنم. ما این کار را از صفر شروع کرده بودیم. چیز جدیدی را تولید نمیکردیم، فقط دستگاههای سی سال قبل را تعمیر و با قطعات الکترونیکی جدید مدرنیزه میکردیم. من اصلاً به ذهنم هم نمیرسید که این فعالیت عادی و تکنولوژی ۳۰ سال قبل را به «اسرار دولتی و ملی» تبدیل کنند و من رو گرفتار حبس کنند. به من پیشنهاد کردند که خانوادهام را هم به ایران ببرم و ساکن آنجا شوم. گفتند خانه نیز تأمین میکنیم، به هر حال قبول نکردم. برگردیم به موضوع همکاری نظامی، من حدس میزنم شاید دستگاههای لیزری تعیین مسافت مد نظر آنها بود که کاربرد نظامی دارد. من دوباره تکرار میکنم که ایران فنآوری تولید لیزر ندارد. ما از تکنولوژی ۶۰ سال قبل شروع کرده بودیم و هنوز در اول راه بودیم. شاید اگر این راه را ادامه بدهند، تا ۱۰ سال آینده به برخی تولیدات دست بزنند، اما در شرایط حاضر نه. چطور شد که شما را دستگیر کردند؟ روند بازجویی، تفهیم اتهام و محاکمه چگونه بود؟ من وقتی با سیستم حقوقی ایران آشنا شدم، شوکه شدم. وقتی دیدم که بعد از یک سال و چهار ماه زندان، بدون دسترسی به وکیل حکم میدهند، آن هم حکم غیابی. سند بازجویی را تحریف و دستکاری میکنند. بازجو به من میگفت که شکل دستگاههایی که روی آن کار میکردم را بکشم. گفتم نمونههای آن در آزمایشگاه موجود است، میگفت نه شکلش را نقاشی کن. طرحی کشیدم که این شکلی است. در دادگاه همون ورق را سند کرده بودند، گویی اینکه من طرحها را دزدیدم و رسم کردم و میخواهم با خودم از کشور خارجش کنم. بالای اون طرحها هم بعداً نوشته بودند که «من اعتراف میکنم که این اسناد را میخواستم از کشور خارج کنم»، پایین ورق هم امضای من بود که وقتی شکل ظاهری اون دستگاهها را کشیدم، گفتند امضا کن. از این نیرنگ و فریب شوکه شدم. میگفتم که آزمایشگاهی که خودم ساختم و تکنولوژی که ۳۰ سال است با آن کار میکنم و خودم وارد ایران کردم را اصلاً چرا باید از ایران بدزدم و ببرم خارج؟ من از استرس دیوانه میشدم. ۵۰ روز در انفرادی بودم. پنج روز اعتصاب غذا کردم. هر روز آرزوی مرگ میکردم. هیچ سؤال جدی از من نمیپرسیدند. من قبر خودم را در انفرادی دیدم و تجربه کردم. بعد از انفرادی به کجا برده شدید و آیا زندانیان سیاسی ایران و وضعیت آنها را هم دید؟ بسیار اسفناک بود. خصوصاً زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ و ۲۰۹ که با آنها همسلولی هم بودم. حکم غیابی یک چیز عادی شده بود، حتی حکم اعدام غیابی هم داده میشد. یکی بود به اسم فرهاد وکیلی، کرد بود. با هم بحثهای سیاسی میکردیم. اتهامش همکاری با پژاک و ترور بود، اما باورم نمیشد. اولاً خیلی روشنفکر و باسواد بود، دوماً بیمار جسمی مادرزاد بود. همه جای بدنش یک ایرادی داشت. اما خیلی ژرفنگر و باسواد بود. عمیقاً به دموکراسی باور داشت و تحلیلهای بسیار قوی داشت. چطور میشود به چنین کسی تروریست گفت، کسی که حتی بضاعت و سلامتی برای چهار قدم راه رفتن حسابی هم نداشت. وکیلی را با پنج نفر چند ماه پیش اعدام کردند که یکی از آنها زن بود. یک سرباز به دوست وکیلی گفته بود که وکیلی اجازه نداده بود و با دست خودش طناب را به گردنش انداخته بود. دوستش هم به من تعریف کرد، شوکه شدم. همیشه نگران آینده هم سلولیهایم هستم، آنهایی که با وجود حکم اعدامی که داشتند، هنوز هم با دغدغهای عجیب بحث سیاسی میکردند، گو اینکه عزم به تغییر جامعه از وجودشان پاکشدنی نبود. نمونهاش همان فرهاد وکیلی چند روز قبل از اعدام دوتایی بحث سیاسی داغی داشتیم. آیا دوستانی هم در بند ۳۵۰ و ۲۰۹ پیدا کردید؟ خیلی . یکی علی زاهدی بود. حکم اعدام داشت. با سه نفر در ارتباط با حادثه تروریستی شیراز (انفجار) گرفته بودند. علی حیدر حیدری هم همراه اون دستگیر شده بود و ۱۵ سال حکم زندان داشت. یک مرد خیری هم بود که به همه کمک میکرد، اسمش رضا تقوی بود و ۷۳ سال داشت. در همه کارهای خیریه زندان پیش قدم بود. دو سال بود که پروسه بازجوییاش ادامه داشت. از آمریکا برگشته بود و اتهامش جاسوسی بود. یکی بود که تقریباً مرده متحرک بود. آنقدر [به او] آمپول زده بودند که فلج شده بود. اسمش علی محمدی بود، اتهامش جاسوسی به آمریکا بود. سه بار قصد خودکشی کرده بود. یک شهروند ترکیه به اسم متین اوزجان بود که هشت سال حکم حبس به خاطر جاسوسی گرفته بود. خیلیها بودند. سعید متینپور یکی از هم صحبتهای من بود، یکی از فعالان مدنی آذربایجان ایران، مهرههای کمرش بدجوری درد میکرد و ... الان که آزاد شدید، دلتان برای هم سلولیهای قدیمی تنگ میشود؟ خیلی نگران آینده آنها هستم. از حکومت ایران واقعاً استدعا دارم که به وضعیت حقوقی، حقوق قضایی زندانیان، پروسه محاکمه، تغذیه، سلامتی و از همه مهمتر به عدالت دقت بیشتری بکند. سه سال حکم اعدام داده شده و هنوز محکوم در زندان منتظر اعدام بود. این بلاتکلیفی استرس به جان همه میانداخت. طبق قانون متهم نباید بیش از یک ماه بدون حکم در زندان بماند، من خودم بیشتر از یک سال در زندان ماندم. برای منی که ۵۷ سالهام، یک سال برابر ۲۰ سال بود. در بند ۲۰۹ و ۳۵۰ هم شکنجه جسمی بود و هم روحی، خصوصاً بند ۳۵۰ که حتی غذا و میوه برای زندانیان نمیرسید و رطوبت تا مغز استخوانها میخزید. دکترها معالجه جدی نمیکردند. نامههای زندانیان به مقصد نمیرسید. محاکمههای سرسری و نقض حقوق زندانیان ... من یک توصیه دیگر هم به مأموان ایران دارم و آن اینکه با هیچ نیرویی نمیشود جلوی تکامل را گرفت. قوه قهریه جواب و نتیجه ندارد.
دوشنبه شب در برنامه زنده تلويزيونی ۹۰، ويژه فوتبال ايران، گفت و گو با علی کريمی اجازه پخش نيافت و عادل فردوسی پور مجری و تهيه کننده برنامه با شکايت از اين حرکت مسوولان سيمای جمهوری اسلامی، برنامه را هفت دقیقه زودتر از موعد مقرر به پایان رسید.دوشنبه شب در برنامه زنده تلويزيونی ۹۰، ويژه فوتبال ايران، گفت و گو با علی کريمی اجازه پخش نيافت و عادل فردوسی پور مجری و تهيه کننده برنامه با شکايت از اين حرکت مسوولان سيمای جمهوری اسلامی، برنامه را هفت دقیقه زودتر از موعد مقرر به پایان رسید. فردوسی پور با گلايه اين که گفته های علی کريمی در همه رسانه ها و همچنين بخش های مختلف سيما پخش شده اما اين گفت و گو در برنامه او اجازه پخش نيافته است به اين اشاره کرد که حتی به جای وقت اضافه، هفت دقيقه زودتر مجبور به قطع برنامه شده است. به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، عادل فردوسی پور گفت:«اين اتفاق هم خيلی دور از انتظار نيست. اميدوارم بتوانيم با برنامه ای کامل و صريح در خدمت شما باشيم.» مجری برنامه «۹۰» در طول برنامه اعلام کرد که گفت و گو با علی کريمی – کاپيتان پرهوادار و برکنار شده تيم ملی فوتبال ايران و بازيکن پرماجرای هفته های اخير تيم استيل آذين – از برنامه زنده او پخش خواهد شد. ايسنا می نويسد:«اما به طرز عجيبی اين گفتوگو پخش نشد.» در پايان فردوسی پور اظهار اميدواری کرد که برنامه «۹۰» بتواند برنامه های بعدی را صريح و کامل پخش کند. برنامه نود، به حاشيه ديدار سپاهان و استقلال، بررسی پرونده علی دايی در گفت وگو با احمد ابراهيمی (سرپرست تيم ملی در زمان سرمربيگری دايی) و گفت وگو با ميلاد ميداودی (مهاجم گلزن و انتخاب نشده برای تيم ملی از تيم استقلال) و علی فتحالله زاده (سرپرست باشگاه استقلال) پرداخت و در پايان بخش «دوربين نود» فردوسی پور اعلام کرد که گفت و گو با علی کريمی پس از بازی استيل آذين و تراکتورسازی را پخش می کند. فردوسی پور اعلام کرد که اين گفت و گو حتی در برنامه خبر ۲۰:۳۰ پخش شده است. علی کريمی در اين گفت و گو هرگونه عذرخواهی از سردار مصطفی آجورلو، مديرعامل باشگاه استيل آذين را رد کرده و تنها پس از صحبت با حسين هدايتی مالک باشگاه به تيم بازگشته است. آجورلو به دليل آشاميدن آب در جريان تمرين باشگاهی در ماه رمضان حکم به اخراج کريمی داد که با اعتراض گسترده ای رو به رو شد و هدايتی از اين تصميم حمايت نکرد تا کريمی به تيم بازگردد. يکی ازحاميان محکم کريمی، علی دايی بود که مساله اختلاف بين اين دو به خروج علی کريمی از تيم ملی در زمان سرمربيگری دايی انجاميد. کريمی با انتخاب افشين قطبی برای جانشينی دايی به تيم ملی بازگشت اما کش و قوس های اخير در تيم ملی بارديگر به اخراج کاپيتان تيم ملی و بی ميلی کريمی به بازی ملی منجر شد. برنامه در حالی قطع شد که قرار بود فردوسی پور با مهدی تاج، نايب رييس فدراسيون فوتبال بر سرقرارداد مورد بحث با دايی صحبت کند. انجام نگرفتن اين گفت و گوی تلفنی باعث شد تا مهدی تاج در سايت خبری فدراسيون فوتبال توضيحات خود را بدون پرسش از سوی کسی پاسخ دهد. برنامه «۹۰» در حالی نيمه کاره ماند که تاکنون در بحث های داغ، وقت اضافی نيز شامل اين برنامه پربيننده ويژه فوتبال ايران شده بود.
صدها نفر از هنرمندان، چهره های آکادميک و نويسندگان مهم اسرائيل طومارهايی را امضا کرده اند که تاکيد دارد آنها از اجرای برنامه های فرهنگی و هنری و ايراد سخنرانی در شهرک نشين های يهودی در سرزمين های فلسطينی خودداری می کنند. صدها نفر از هنرمندان، چهره های آکادميک و نويسندگان مهم اسرائيل طومارهايی را امضا کرده اند که تاکيد دارد آنها از اجرای برنامه های فرهنگی و هنری و ايراد سخنرانی در شهرک نشين های يهودی در سرزمين های فلسطينی خودداری می کنند. اين گام جديد هنرمندان اسرائيلی عليه شهرک نشين ها، روز يکشنبه اين هفته ابتدا با انتشار نامه حدود ۳۵ نفر از هنرمندان مهم تئاتر «کامری» اسرائيل آغاز شد. آنها در نامه خود تاکيد کرده بودند که اجرای نمايش در شهرک يهودی نشين «آريئل» در کرانه باختری را «برخلاف وجدان» می دانند و معتقدند که اين شهرک بروی سرزمين های فلسطينی برقرار شده و کسب درآمد از راه اجرای برنامه هنری در سرزمين غصبی را برای خود ناشايسته می دانند. درپی انتشار اين نامه، همان روز شمار بيشتری از هنرمندان تئاتر اسرائيل در بخش های ديگر دو گروه مهم تئاتری «کامری» و تئاتر «هبيما» به اين اعتراض پيوستند. «کامری» و «هبيما» گروههای مهم تئاتری اسرائيل با دهها سال پيشينه کار هستند و هر گروه صدها هنرمند را دربرمی گيرد. بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل يکشنبه در نشست دولت خود سريعا به اين اعتراض هنرمندان واکنش نشان داد و گفت «در چنين شرايطی دولت وی نيز حق خود می داند که از کمک های مالی به گروههای تئاتری خودداری کند». ميليون ها دلار از بودجه ساليانه دو گروه تئاتری «کامری» و «هبيما» از سوی وزارت فرهنگ و هنر اسرائيل تامين می شود. بودجه های کلانی که وزارت فرهنگ و هنر اسرائيل در طول سالها به اين گروههای تئاتری داده است، در مقاطعی که تئاترها با درآمد کم روبرو بوده اند، اين گروهها را سرپا نگاهداشته و زندگی هنرمندان تئاتر را تامين کرده است. دادن چنين بودجه هايی از سوی دولت اسرائيل در تمامی عرصه های علمی، فرهنگی و هنری اسرائيل يک امر رايج است و بخش بزرگی از بودجه ساليانه دولت را می بلعد. گيدئون صعر، وزير فرهنگ نيز پيرو نظرات نخست وزير اعلام کرده بود که قطع بودجه يا کاهش چشمگير بودجه هنرمندانی را که بخواهند شهرک نشين های کرانه باختری را تحريم کنند، مورد بررسی قرار داده است. درپی اين تدابير سريع دولت اسرائيل، برخی از هنرمندان اعلام کرده بودند که نه با طيب خاطر، بلکه بخاطر نياز مالی، امضای خود را از تومار تحريم پس می گيرند. اما روز دوشنبه هنگامی که سه نويسنده مشهور اسرائيل؛ عاموس عوز، الف. ب. يهوشواع و داويد گروسمن پای تومار را امضا کردند، بارديگر جبهه تحريم کنندگان تقويت شد. در پی آنها ۱۵۰ نفر از مدرسين و چهره های آکادميک اسرائيل با افزودن امضای خود نوشتند که از ايراد سخنرانی و مشارکت در برنامه های فرهنگی در شهرک «آريئل» و مناطق «اشغالی» ديگر خودداری می کنند. عاموس عوز، الف. ب. يهوشواع و داويد گروسمن، برندگان مهمترين جوايز ادبی اسرائيل و جهان بوده اند و هرسه نفر بارها نامزد جايزه نوبل ادبی بوده اند و آثارشان در رديف پرفروش ترين آثارادبی جهان است و نامشان وزنه ای سنگين در دنيای ادبيات محسوب می شود. داويد گروسمن که همانند دو نويسنده ديگر اسرائيل چپگراست، در تابستان ۲۰۰۶ هنگامی که پسر سرباز خود را در جنگ ارتش اسرائيل با حزب الله لبنان از دست داد، مبارزات خود را برای صلح گسترش داد و بعنوان يک پدر سرباز جان باخته، سخنانش مورد توجه بيشتر سياستمداران اسرائيل قرار گرفت. پسر گروسمن، آخرين سربازی بود که درآن جنگ، در ساعات پس از پذيرش قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنيت درمورد آتش بس دو جانبه، کشته شده بود. چهره های آکادميک اسرائيلی در نامه جداگانه ای نيز نوشته اند که «شهرک نشين های واقع در آن سوی خط سبز (خط تعيين شده سال ۱۹۴۸ ميلادی از سوی سازمان ملل) خاک اسرائيل نيستند و مناطق اشغالی محسوب شده و اقدام هنرمندان در تحريم اجرای برنامه های هنری در اين شهرک ها، گام شجاعانه ای است که مورد حمايت ما نيز قرار دارد». آکادميسين ها افزوده اند که «درصورت امضای پيمان نهايی صلح، اگر شهرک آريئل در محدوده اسرائيل قرار گيرد، موضع ما در قبال آن همانند ساير مناطق رسمی خاک کشور خواهد بود». پروفسور نيسيم کالدرون از دانشگاه بن گوريون می گويد «به مرحله حساسی رسيده ايم و بايد ميان وجدان با درآمد يکی را انتخاب کنيم، و گزينه هر انسان با وجدان، معلوم است». پروفسور يارون اذراخی از دانشگاه «عبری اورشليم» نيز می گويد که «وجدان اعضای علمی کشور با شهرکی که با زور نيروی نظامی بر پا شده باشد، کنار نخواهد آمد». حتی اگر دولت اسرائيل کمک مالی کلان خود به گروههای تئاتری مشارکت کننده در بايکوت شهرک نشين ها را هم قطع نکند، بسياری از مردم اسرائيل که هوادار احزاب راست هستند، با لغو عضويت ساليانه خود، به اين گروههای تئاتری هشدار داده اند. از يکشنبه صدها نفر از اسرائيلی ها در تماس با تئاترهای «هبيما» و «کامری» عضويت خود را برای مشاهده نمايش های اين گروهها لغو کرده اند. افزون بر آن، هريک از موسسات فرهنگی و هنری اسرائيل بخشی از بودجه خود را از راه کمک های مردمی از افراد دارا تامين می کند. راستگرايان با مراجعه به اهدا کنندگان مالی از آنها نيز خواسته اند که پول خود را به تئاتری های مشارکت کننده در بايکوت شهرک نشين ها هديه نکنند. در اين ميان، واکنش جالبی نيز از سوی تئاتر جديد فلسطينی کرانه باختری نسبت به گام هنرمندان چپگرای اسرائيل نشان داده شده است. مرکز جديد تئاتر فلسطينی ها در شهر «جنين» در کرانه باختری اعلام کرد اگر هنرمندان اسرائيلی برای درآمد خود با خطر روبرو باشند، مرکز تئاتر فلسطينی حاضر است به آنها فرصت اجرای برنامه در «جنين» بدهد. ذکريا زبيدی، رئيس مرکز جديد تئاتر فلسطينی ها در «جنين» گفت که دادن مجال برای اجرای برنامه هنری در تئاتر فلسطينی به هنرمندان اسرائيلی با اين شرط اين است که آنها ابتدا از استقلال کشور فلسطين صريحا حمايت کنند. آقای زبيدی سالها اسلحه به دست و با فرماندهی نيروهای مسلح جوان چريکی فتح با نيروهای ارتش اسرائيل می جنگيد اما بعدها اسلحه را کنار گذاشت و به تئاتر روی آورد. تئاتر جديد و مدرن «جنين» به رياست او اخيرا افتتاح شد.
وزارت خارجه فرانسه می گوید که پاسخ اهانت رسانه های دولتی ایران را به کارلا برونی، همسر رئیس جمهوری فرانسه، از طریق مجاری دیپلماتیک داده است. روزنامه کیهان در شماره روز سه شنبه خود، با لحنی اهانت آمیز به همسر رئیس جمهوری فرانسه تاخته و او را «روسپی»، «خانه خراب کن» و «زنا کاری» که مستحق مرگ است، توصیف کرده است. این حملات به خانم برونی پس از آن صورت می گیرد که او صدور حکم سنگسار برای سکینه محمدی آشتیانی را محکوم کرد و در نامه ای خطاب به خانم آشتیانی نوشت که رئیس جمهوری فرانسه، برای لغو این حکم تلاش می کند. سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت لحن رسانه های دولتی ایران « پذیرفتنی نیست». رامین میهمان پرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز توهین به مقام های رسمی کشورهای دیگر را « نادرست و برخلاف سیاست نظام جمهوری اسلامی» دانست.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ورود گروه وین به مذاکره با ایران را «راهی برای خروج از بنبست و حفظ آبروی غرب» ارزیابی کرد و از سرگیری مذاکرات در مورد مبادله سوخت را به نفع دو طرف خواند.علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، دوشنبهشب در گفتوگو با شبکه تلویزیونی العالم، ورود گروه وین به مذاکره با ایران را «راهی برای خروج از بنبست و حفظ آبروی غرب» ارزیابی کرد و از سرگیری مذاکرات در مورد مبادله سوخت را به نفع دو طرف خواند. آقای صالحی همچنین اعلام کرده است که ایران تاکنون ۲۵ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد تولید کرده و تا یک سال دیگر سوخت کامل مورد نیاز برای رآکتور تهران را تولید خواهد کرد. آقای صالحی در این گفتوگوی تلویزیونی که محتوای آن در خبرگزاریهای رسمی ایران نیز انعکاس یافته تأکید کرد که درباره مذاکرات آینده ایران با گروه وین «تا این لحظه هیچ پاسخ رسمی از آنها دریافت نکردهایم». وی در عین حال با اشاره به آمادگی غرب و ایران برای از سرگیری مذاکرات و خواست ایران برای انجام بدون پیششرط مذاکرات بر مبنای توافق تهران، تصریح کرد که ایران برای آغاز مذاکرات منتظر خواهد ماند، «اما این به آن معنا نیست که صرفاً منتظر بمانیم و کاری صورت ندهیم، بلکه همزمان به تولید سوخت در ایران ادامه خواهیم داد». موضوع مبادله سوخت اتمی پیشنهادی بود که سه کشور فرانسه، روسیه و آمریکا موسوم به گروه وین در مهرماه سال ۸۸ با هدف تأمین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران ارائه کردند و بر مبنای آن قرار بود ایران پس از ارسال ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم کمتر غنیشده خود به روسیه، و طی مراحل پالایش و تبدیل به میلههای سوخت در این کشور و فرانسه، نزدیک به ۱۲۰ کیلوگرم سوخت ۲۰ درصد دریافت کند. ایران ابتدا این پیشنهاد را به صورت اصولی پذیرفت، اما پس از هفتهها تعلل در ارائه پاسخ نهایی، شرایط تازهای را در مورد زمان، مکان و میزان مبادله طرح کرد که مورد پذیرش غرب واقع نشد. مقامهای تهران پس از آن اعلام کردند که برای تأمین سوخت رآکتور تهران رأساً وارد مرحله غنیسازی ۲۰ درصدی میشوند، امری که تنش بر سر برنامه اتمی ایران را تا مرز تصویب تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی بالا برد. اکنون مسئول فعالیتهای اتمی ایران ضمن تأکید بر حق تهران برای اقدام به غنیسازی ۲۰ درصدی میگوید ورود به غنیسازی ۲۰ درصدی به ایران تحمیل شده است. وی اشاره میکند که «ما ۲۰ سال پیش سوخت رآکتور تهران را بدون هیچ شرطی و با پرداخت پول دریافت کردیم، اما اکنون یک پرونده جعلی تحت عنوان موضوع هستهای به وجود آوردهاند - که ما آن را ساختگی و سیاسی میدانیم - و بر اساس آن شروط غیرقابل توجیه و غیرمنطقی را مطرح کردهاند و به همین دلیل مذاکرات تأمین سوخت متوقف شد». رآکتور تحقیقاتی تهران از سالها پیش برای تولید رادیوداروهای مورد نیاز بیماران خاص، بهویژه بیماران سرطانی، مورد استفاده قرار گرفته و تنها نمونه از چنین تأسیساتی در ایران است. اما آقای صالحی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی العالم متذکر شده است که ایران احتمالاً دست به کار ساخت رآکتور تحقیقاتی دیگری نظیر رآکتور تهران خواهد شد و توضیح داده است که طراحی این نیروگاه از چند ماه قبل آغاز شده، اما مکان آن هنوز مشخص نشده است. «پاسخ مثبت روسیه» به پیشنهاد تولید مشترک سوخت رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در این گفتوگوی تلویزیونی از پاسخ مثبت روسیه برای تولید مشترک سوخت هستهای توسط دو کشور خبر داده است. آقای صالحی در این زمینه گفته است که «توافقنامهای با روسها برای تضمین تأمین سوخت [نیروگاه] بوشهر برای ۱۰ سال داریم و علاوه بر این وارد مذاکرات مقدماتی و اصولی با روسها به منظور تولید سوخت به طور مشترک شدهایم، زیرا ما امکاناتی در ایران و روسها نیز امکانات گستردهای دارند». وی افزوده است که ایران درصدد است سوخت هستهای را زیر نظر روسها و تحت لیسانس روسیه تولید کند. به گفته مسئول سازمان انرژی اتمی ایران، در صورت توافق روسیه، ایران به غنیسازی و تولید میلههای سوخت ادامه خواهد داد به نحوی که ۷۰ درصد از سوخت مورد نیاز در خاک روسیه و ۳۰ درصد تحت نظارت روسیه در خاک ایران تولید شود. آقای صالحی میگوید تا این لحظه پاسخ روسیه به پیشنهاد ایران مثبت بوده است، اما هر گونه پاسخ جامع و کامل به مذاکرات آتی و مطالعه بیشتر نیازمند است. او همچنین ابراز امیدواری کرده است که «نشانههای مثبتی که از طرف روسها وجود دارد، منجر به امضای توافقنامه شود». وی همچنین از موافقت اصولی روسیه برای تأسیس شرکتی برای راهاندازی [نیروگاه] بوشهر خبر داده و افزوده است که تأسیس این شرکت از جمله «پیشنهادات زیادی» است که ایران به روسیه ارائه کرده است. «در احداث مراکز جدید غنیسازی عجله نداریم» مسئول اتمی ایران همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو به موضوع برنامهریزی ایران برای ایجاد ۱۰ مرکز جدید غنیسازی اشاره کرده و افزوده است که ۱۰ مکان [به این منظور] تعیین شده، اما این بدان معنا نیست که ما ساخت و ساز را در این ۱۰ مکان آغاز کنیم، زیرا این امر در رابطه با آینده است و «ما در احداث مکانهای جدید عجلهای نداریم». این گفتهها در حالی است که به دنبال تصمیم دولت جمهوری اسلامی برای تأسیس ۱۰ مرکز جدید غنیسازی، آقای صالحی در هفتههای پایانی سال ۸۸ گفته بود که «بنا به دستور رئیس جمهور» ممکن است سال ۸۹ کار ساخت دو سایت غنیسازی جدید آغاز شود که هر یک از این سایتها «به لحاظ قدرت تولید و نه وسعت مکان» در حد و اندازه سایت غنیسازی نطنز هستند و «در این دو سایت جدید بنا داریم از سانتریفیوژهای جدید استفاده کنیم». با این حال چند هفته بعد، در فروردین ۸۹، مسئول اتمی ایران این وعده را به این شکل تصحیح کرد که ایران در سال ۸۹ به دنبال طراحی یک سایت جدید هستهای است، اما مکان این سایت هنوز مشخص نشده است. گرچه آقای صالحی در گفتوگوی تلویزیونی خود به این موضوع هم اشاره کرده است که در عین حال ممکن است براساس دیدگاه رئیسجمهور و دستورات وی سال آینده ساخت یکی از این مکانها را آغاز کنیم یعنی ممکن است این کار صورت گیرد، اما «فرض اول این است که ما عجلهای در این باره نداریم». به گفته این مقام ارشد هستهای، «کار در تأسیسات فوردو [نیز] در جریان است و همه امور براساس برنامه پیش میرود». ایران در حال حاضر تنها یک مرکز غنىسازى فعال در نطنز دارد و آن طور که گفته میشود تأسیسات جدید غنیسازی فوردو در نزدیکى قم، تنها ظرفیت نصب سه هزار سانتریفیوژ را دارد. نیروگاه بوشهر، به عنوان تنها نیروگاه هستهای ایران، که به تازگی مرحله انتقال و بارگذاری سوخت آن آغاز شده است، قرار است در صورت بهرهبرداری کامل، یک هزار مگاوات برق به شبکه برق کشور وارد کند و ایران برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق، از طریق انرژی اتمی، ملزم به احداث چندین مرکز غنیسازی و نیروگاه دیگر است.
فرانسه روز سهشنبه به مطالب درج شده توسط روزنامه کیهان، که در آن همسر رئیس جمهور فرانسه «فاحشه» و «مستحق مرگ» نامیده شده واکنش نشان داد و این توهینها را «غیر قابل قبول» نامید.فرانسه روز سهشنبه به مطالب درج شده توسط روزنامه کیهان، که در آن همسر رئیسجمهور فرانسه «فاحشه» و «مستحق مرگ» نامیده شده واکنش نشان داد و این توهینها را «غیر قابل قبول» نامید. روزنامه کیهان روز سهشنبه نهم شهریور در ستون خبر ویژه خود نوشت که کارلا برونی، همسر رئیس جمهوری فرانسه که درخواست توقف حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی، زن ۴۳ ساله ایرانی، را دادهاست «خود نیز مستحق مرگ است». این روزنامه که مدیر مسئول آن، حسین شریعتمداری، از سوی آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی منصوب شدهاست، بار دیگر از همسر نیکولا سرکوزی با عنوان «فاحشه، فاسدالاخلاق و زن بدسابقه» یاد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، برنار والرو، سخنگوی وزرات خارجه فرانسه در واکنش به این اقدام کیهان اظهار داشت: «توهینهایی علیه چند شخصیت فرانسوی از جمله خانم کارلا برونی-سرکوزی که در روزنامه کیهان آمده و از سوی وبسایتهای ایرانی تکرار شده غیر قابل قبول است.» وی افزود: «ما در حال اعلام این پیام از راههای عادی دیپلماتیک هستیم.» ادامه استفاده روزنامه کیهان از عبارات یاد شده در باره «بانوی اول» فرانسه در حالی صورت میگیرد که «فاحشه» خواندن همسر رئیسجمهور فرانسه توسط این روزنامه در ششم شهریور، با واکنش وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی همراه بودهاست. روزنامه کیهان روز شنبه ششم شهریور در ستون خبر ویژه، در مطلبی تحت عنوان «فواحش هم وارد داد و قال حقوق بشر شدند»، به بهانه درخواست همسر رئیس جمهوری فرانسه برای توقف حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی، وی را «فاسدالاخلاق» خواند . به گزارش خبرگزاری ایرنا، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز سهشنبه در این زمینه به خبرنگاران گفت: «توهین به مقامات سایر کشورها و به کار بردن کلمات نادرست مورد تأیید نظام جمهوری اسلامی ایران نیست». وی با تأکید بر اینکه «باید از به کار بردن کلمات توهینآمیز اجتناب کرد» در باره انتقاد دولت ایران به مقامات سایر کشورها افزود: «ما اعتراض خود را در خصوص این رفتار به آنها (مقامات سایر کشورها) اعلام میکنیم و خواستار تجدید نظر در مورد آن میشویم اما معتقدیم که به کار بردن کلمات نادرست و توهینآمیز درست نیست». روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه، به شیرین عبادی نیز حمله کرده و در کنار آن کارلا برونی و ایزابل آجانی، هنرپیشه فرانسوی را فاسد خواندهاست. کیهان خانم برونی را متهم کرده است که زندگی نیکولا سرکوزی رئیسجمهور فرانسه را از هم پاشیده و با او ازدواج کردهاست. کیهان در خبر روز سهشنبه خود مینویسد: «غیرتی شدن ناگهانی این فاحشه ایتالیایی در قبال خبر کیهان در حالی است که وی قبل و بعد از ازدواج با سرکوزی دارای روابط نامشروع با افراد گوناگون بوده و خود نیز با ورود به زندگی سرکوزی و یک سال ارتباط پنهانی با وی، باعث پاشیدن خانواده رئیسجمهور فرانسه و طلاق گرفتن همسر دوم سرکوزی شدهاست.» به غیر از روزنامه کیهان، شبکه خبر در ایران نیز در وبسایت خود در مطلبی با حمله به خانم برونی نوشتهاست: «کارلا برونی همسر رئیس جمهوری فرانسه که فساد متعدد اخلاقی خود و شوهرش بارها رسانهای شدهاست با ارسال نامهای از سکینه آشتیانی حمایت کرد». توهین این دو رسانه نزدیک به دولت در ایران، در برخی رسانهها بازتاب داشته و روزنامه دیلی تگلراف هم در تیتری نوشتهاست: «ایران، کارلا برونی را فاحشه خواند». دستگاه قضایی جمهوری اسلامی میگوید سکینه محمدی آشتیانی که از سال ۱۳۸۴ در حبس به سر میبرد به سبب زنا به سنگسار محکوم شده و به جرم مشارکت در قتل همسر خود نیز باید ۱۰ سال در زندان به سر ببرد. به دنبال انتشار خبر حکم سنگسار خانم محمدیآشتیانی، جامعه جهانی به این حکم بهشدت اعتراض کرد و بریتانیا نیز با «قرون وسطایی» خواندن حکم سنگسار، خواستار لغو حکم سنگسار این متهم دربند شد که در نهایت و به دنبال بالا گرفتن اعتراضها، قاضی پرونده اجرای حکم سنگسار را به طور موقت متوقف کرد.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۱۵ شهریورماه، به همراه هیئتی به منظور شرکت در نشست تروئیکای جنبش عدم تعهد و دیدار با همتایان مصری و کوبایی خود، عازم قاهره خواهد شد. منوچهر متکی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۱۵ شهریورماه، به همراه هیئتی به منظور شرکت در نشست تروئیکای جنبش عدم تعهد و دیدار با همتایان مصری و کوبایی خود، عازم قاهره خواهد شد. رامین مهمانپرست، سخنگوی این وزارتخانه، روز سهشنبه، ۹ شهریور، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در این زمینه اعلام کرد که ایران به منظور مشورت در مورد «برنامههای آینده جنبش و تحرک بیشتر آن» با همتاهای مصری و کوبایی خود در قاهره دیدار خواهد کرد. این دیدار در حالی صورت خواهد گرفت که ایران در سال ۱۹۷۹ و پس از امضای پیمان صلح کمپ دیوید با اسرائیل به دست انور سادات، مناسبات خود با مصر را قطع کرد. جمهوری اسلامی ایران پس از مصر که در حال حاضر ریاست جنبش عدم تعهد را بر عهده دارد، ریاست این جنبش و میزبانی شانزدهمین نشست جنبش عدم تعهد را برعهده خواهد داشت و به همین دلیل منوچهر متکی برای مشورت با مصر، ریاست فعلی جنبش، و کوبا که پیش از مصر ریاست این جنبش را بر عهده داشت، عازم قاهره است. جنبش عدم تعهد به طور رسمی در سال ۱۹۶۱ میلادی و در بحبوحه جنگ سرد، با هدف ایجاد وحدت میان کشورهایی که وابستگی به غرب و شوروی نداشتند بنیان گذاشته شد. این جنبش در حال حاضر دارای ۱۱۸ عضو است. جنبش عدم تعهد به طور معمول هر سه سال یکبار ریاست جدیدی را تعیین و همچنین نشستی را نیز با حضور اعضای آن برگزار میکند. تاکنون ۱۵ نشست توسط این جنبش برگزار شده است که آخرین نشست به میزبانی مصر در ژوئیه سال ۲۰۰۹ در شرمالشیخ، در ساحل دریای سرخ، برگزار شد و در آن مسائلی نظیر بحران مالی و اقتصادی و سقوط بازار جهانی مورد بحث قرار گرفت. در پانزدهمین نشست جنبش عدم تعهد تنها منوچهر متکی به نمایندگی از جمهوری اسلامی حضور داشت و محمود احمدینژاد در این نشست شرکت نکرد . در همین نشست، ایران به عنوان ریاست بعدی اجلاس غیرمتعهدها انتخاب شد و قرار بر این است که شانزدهمین نشست جنبش عدم تعهد در سال ۲۰۱۲ در ایران برگزار شود.
شصت وهفتمین جشنواره بین المللی فیلم ونیز در ایتالیا، روز چهارشنبه با نمایش فیلم «قوی سیاه» Black Swan گشایش می یابد. داستان این فیلم با بازیگری »ناتالی پورتمن»، درباره رقابت دو رقصنده باله در نیویورک است. در روز اول جشنواره، فیلم «آکاردیون»، ساخته جعفر پناهی، فیملساز سرشناس ایرانی هم به نمایش در می آید. فستیوال فیلم ونیز از اول سپتامبر آغاز می شود و تا یازدهم سپتامبر که برنداگان جوایز معروفی می شوند، ادامه خواهد داشت. علاوه بر جشنواره ونیز، این روزها فصل دیگری از نمایش فیلم های ایرانی در دو جشنواره دیگر، یکی در شهر بن آلمان و دیگری در سانفرانسسکوی آمریکا آغاز شده است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا امروز به مناسبت پایان رسمی عملیات رزمی این کشور درعراق، سخنرانی می کند. اگرچه عملیات جنگی نظامیان آمریکا در عراق از امروز رسما پایان می گیرد، اما حدود 50 هزار نظامی آمریکایی برای آموزش ارتش عراق، کمک به آنها در پاسخ به چالش های امنیتی و بازسازی این کشور، باقی می مانند. قرار است این نیروها نیز بطور کامل تا پایان سال آینده میلادی عراق را ترک کنند.
نوری المالکی، نخست وزیرعراق گفت: با پایان رسمی ماموریت نیروی رزمی آمریکا، عراق بطور کامل بر سرنوشت خود حاکم می شود. آقای مالکی که بمناسبت خروج کامل نیروهای رزمی آمریکا از عراق در تلویزیون این کشور سخنرانی می کرد، افزود که نیروهای امنیتی عراق، خود توانایی برعهده گرفتن مسئولیت کامل برقراری امنیت را دارند. جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز بمناسبت امروز و ترغیب رهبران عراق به رسیدن به توافق بر سرتشکیل دولت ائتلافی، به بغداد رفته است.
تنها ساعاتی پیش از سخنرانی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، به مناسبت خروج نیروهای کشورش از عراق، وزارت خارجه امور جمهوری اسلامی اقدامات آمریکا در زمینه خروج نیروهای خود را جدی ندانست.تنها ساعاتی پیش از سخنرانی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، به مناسبت خروج نیروهای کشورش از عراق، وزارت خارجه جمهوری اسلامی اقدامات آمریکا در زمینه خروج نیروهای خود را جدی ندانست. آقای اوباما پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده وعده داد که نیروهای نظامی این کشور را جز ۵۰ هزار نفر تا آخر ماه اوت سال ۲۰۱۰ از عراق بیرون بکشد و اداره امنیت کشور را به خود مقامات عراقی بسپارد. سرانجام با گذشت بیش از هفت سال از حمله آمریکا به عراق، روز پنجشنبه گذشته، آخرین گروه از نیروهای رزمی ایالات متحده از این کشور خارج شد . به این ترتیب عملیات نیروهای آمریکایی از مأموریت جنگی به مأموریت پشتیبانی تغییر پیدا کرد. با خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق، هماکنون ایالات متحده ۵۶ هزار نیرو در عراق دارد که تا اول ماه سپتامبر، چهارشنبه ۱۰ شهریور، به ۵۰ هزار نفر کاهش پیدا میکند. در واکنش به این اقدام آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز سهشنبه ضمن آن که حضور نیروهای آمریکایی در منطقه را «به نفع ملتهای منطقه ندانست»، اقدام آمریکا در خروج نیروهای خود از عراق را توأم با «بزرگنمایی و تظاهر» توصیف کرد. رامین مهمانپرست در گفتوگو با خبرنگاران چنین اظهار نظر کرد که نیروهای آمریکایی قرار است «به بهانههای مختلف» و «به صورت گسترده» در عراق بمانند، اقدامی که او آن را غیرقابل قبول توصیف کرد. آقای مهمانپرست درباره ادامه حضور ۵۰ هزار نیروی آمریکایی در عراق گفت: «[این] نشاندهنده آن است که آنها اقدامات جدی در رابطه با خروج نیروهای خود از کشور عراق انجام ندادهاند.» گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران در حالی است که در سال ۲۰۰۷ که نقطه اوج حضور نیروهای آمریکایی در عراق بود، شمار این نیروها به حدود ۱۷۶ هزار نفر میرسید و اکنون بیش از نیمی از آنها خاک عراق را ترک کردهاند. از سوی دیگر مقامات و فرماندهان آمریکایی حاضر در عراق بارها جمهوری اسلامی را به دخالت در امور داخلی این کشور و دامن زدن به درگیریهای مذهبی متهم کردهاند. «دقت کافی در انتشار خبر صورت نگرفته است» سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سهشنبه همچنین درباره گفتههای جنجالی معاون محمود احمدینژاد در مورد اختلاف دیرینه دو کشور ترکیه و ارمنستان رسانههای خارجی را متهم کرد که در انتشار خبر دقت کافی نداشتهاند. هفته گذشته، در پی اظهارات حمید بقایی ، نماینده ویژه محمود احمدینژاد در امور آسیا، مبنی بر اطلاق «نسلکشی» به رویدادهای سال ۱۹۱۵ علیه ارامنه در دوران عثمانی، ترکیه خواستار توضیح رسمی مقامهای تهران شد. رامین مهمانپرست با تکرار گفتههای آقای بقایی در پاسخ به واکنش تند ترکیه گفت که «مطلبی که از طرف ایشان نقل شده درست نبوده و ایشان موضعگیری خاصی در این خصوص نداشتهاند». آقای مهمانپرست ضمن حلشده خواندن این مسئله، تأکید کرده است که در قبال کشتار ارامنه در آغاز قرن بیستم و رابطهاش با ترکیه «تغییری در موضع جمهوری اسلامی اتفاق نیفتاده است». «خبری دریافت نکردهایم» سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین در واکنش به ابراز نگرانی برخی از مقامات ایران از احتمال هجوم آوارگان پاکستانی به داخل مرزهای کشور گفت که وزارتخانه متبوعش در این باره گزارش و خبری دریافت نکرده است. على اردلان، سرپرست یک تیم اعزامى از سوى وزارت بهداشت ایران به مناطق سیلزده پاکستان، روز دوشنبه از احتمال هجوم سیلزدگان پاکستانى به سوى مرزهاى ایران ابراز نگرانى کرده بود . اما رامین مهمانپرست میگوید وزارت خارجه ایران در این باره خبری دریافت نکرده و «مقامات امنیتی وزارت کشور نیز این موضوع را تأیید نکردهاند». بر اساس اعلام دولت پاکستان، سیل در این کشور تاکنون باعث مرگ ۱۶۰۰ نفر و زخمى شدن ۲۳۶۶ نفر شده است. همچنین، به گفته مقامهاى پاکستانى، میلیونها نفر از سیلزدگان در این کشور با خطر گرسنگى و بیمارى روبهرو هستند.
هواپيمای مسافربری توپولف متعلق به شركت هواپيمایی كيش اير، پرواز مشهد – تهران، بعد از ظهر دوشنبه بدلیل ترکیدن لاستيكش نتوانست پرواز کند. مسئولان شرکت هواپیمایی کیش ایر به خبرگزاری های ایران گفته اند که لاستیک اين هواپيما چند دقيقه پس از برخاستن از باند فرودگاه مشهد، ترکید و آتش گرفت که خلبان مجبور به فرود اضطراری شد. به گفته او مسافران دو ساعت بعد با پرواز دیگری به تهران برده شدند. این چهارمین مورد در یک هفته گذشته است که هواپیماهای مسافربری متعلق به شرکت های ایرانی، هنگام برخاستن یا فرود در فرودگاههای ایران دچار چنین حوادثی می شوند.
مادر ندا آقا سلطان، دختر جوانی که در جریان تجمعات خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۸۸ به ضرب گلوله کشته شد، از مجامع بینالمللی درخواست کرد تا پیگیر ماجرای ندا بوده و «قاتل دخترش» را پیدا کنند.مادر ندا آقا سلطان، دختر جوانی که در جریان تجمعات خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۸۸ به ضرب گلوله کشته شد، از مجامع بینالمللی درخواست کرد تا پیگیر ماجرای ندا بوده و «قاتل دخترش» را پیدا کنند. هاجر رستمی، مادر ندا آقا سلطان، روز یکشنبه، ۷ شهریور در گفتوگو با کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران اعلام کرد که پیگیریهای خانواده آقا سلطان برای یافتن قاتل ندا به نتیجهای نرسیده است و از مجامع بینالمللی، از جمله دادگاه لاهه و سازمانهای حقوق بشری خواست تا او را در یافتن قاتل ندا یاری دهند. خانم رستمی در این گفتوگو از تعابیر متعدد صدا و سیما در مورد نحوه کشته شدن ندا و قاتل وی، گلایه کرد و گفت: «تا به حال سه بار فیلم درست کردند، هر بار حرف قبلی خودشان را نقض کردند، ولی تا آنجایی که من، که مادر ندا هستم، میدانم او برای تظاهرات بیرون رفته بود و به دست نیروهای خودشان کشته شده است، غیر از این چیز دیگری نمیتواند باشد». پس از منتشر شدن ویدئوی کشته شدن ندا آقا سلطان در فضای مجازی، تعابیر مختلفی در مورد نحوه کشته شدن ندا آقا سلطان و قاتل او منعکس شد. احمد خاتمی، خطیب جمعه موقت تهران در تاریخ ۵ تیرماه ۸۸ در خطبه نماز جمعه اعلام کرد که قتل ندا آقا سلطان کار اغتشاشگران بوده و گفت: «در اغتشاشات اخیر، یک خانم کشته شد، اوباما برایش اشک تمساح ریخت و غرب معرکه گرفت. هر عاقلی که فیلمش را ببیند متوجه میشود کار خود اغتشاشگران است... این خانم در کوچه خلوت بوده است. در کوچه خلوت که نمیکشند، دستگیر میکنند. معلوم است که اگر کار نظام بود، در خیابان برخورد میکرد. اغتشاشگران برنامهریزی کرده بودند که بعدا بهرهبرداری کنند». همچنین عزت الله ضرغامی، مدیر صدا و سیمای جمهوری اسلامی در ۱۲ تیرماه ۸۸ صحنه کشته شدن ندا آقا سلطان را «سناریو» و «ساختگی» خواند و صدا و سیمای جمهوری اسلامی در یکی از برنامههای خود در مورد ندا آقا سلطان، علت مرگ او را خودکشی اعلام کرد. خانم رستمی ضمن گلایه از اظهارات این مقامات، در مورد این فیلم گفت: «گفتند فیلم خودکشی ندا را ما نساختیم. گفتم بالاخره صدا و سیمای شما آن را پخش کرده است، چطور شما خبر نداشتید؟... وقتی به فیلم خودکشی ندا اعتراض کردم گفتند اعتراضت را در روزنامه مطرح کن، من پاسخ دادم که روزنامهای که دولت آن را درست میکند، من در این روزنامه چه بگویم؟». به تازگی نیز در آخرین مستندی که با نام «تقاطع» در مورد قتل ندا آقا سلطان از شبکه سه صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد و در آن افرادی نظیر یکی از دوستان ندا آقا سلطان و استاد موسیقی ندا که در زمان کشته شدن وی همراهش بود نیز حضور داشتند، اعلام شد که قاتل ندا یک زن است. خانم رستمی در این زمینه گفت: «گفتند ما میخواهیم یک فیلم درست کنیم، بگوییم ندا را چه کسی کشته که در آن فیلم، قاتل را هم یک خانم معرفی کردند... مگر ندا چه کار کرده بود که باید زنی او را بکشد؟ من که میدانم قاتل ندا چه کسی است، ولی خوب، دولتیها این را قبول نمیکنند». مادر ندا همچنین با اشاره به استدلالهای مقامات دولت جمهوری اسلامی مبنی بر مبرا کردن خود از دخالت در این حادثه گفت: «آنها میگویند شما که میدانید، دولت ندا را نکشته است، مرگ ندا مشکوک بوده... اینها دسیسه است برای بد جلوه دادن جمهوری اسلامی در دنیا... اما با ساختن این فیلمها آبروی خودشان را بیشتر بردند». وی در ادامه در خصوص پیشنهاد مأموران امنیتی برای ضبط مصاحبه تلویزیونی از خانواده آقا سلطان گفت: «به من گفتند دولت قاتل دختر شما نیست، به همین خاطر در تلویزیون یا هرجایی که میخواهید بیایید صحبت کنید. گفتم من قاتل ندا را می شناسم و به همین دلیل در صدا و سیمای شما هیچوقت نمیآیم... صدا و سیمایی که رئیسش آقای ضرغامی باشد که گفته است؛ ندا هنرپیشه بوده، فیلم بازی کرده و چشمهایش را آن حالت درآورده، من در چنین صدا و سیمایی نمیآیم». هاجر رستمی در مورد دلیل شکایت نکردنش در مقابل ساختن این فیلمها گفت: «وقتی در روز روشن ندا را زدند کشتند من شکایت کردم به هیچ جایی هم تا حالا نرسیدم بیایم در مورد فیلم شکایت کنم؟ به کی شکایت کنم؟» وی در ادامه با اشاره به اینکه مردم ایران و جهان این «دروغها» را باور نکرده اند افزود که در مقابل طرز برخورد مقامات مسئول، تنها به حمایت جهانی دلگرم است.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنور، معاون ِ نماينده ولی فقيه در سپاه پاسداران، یهودیان را بدترین دشمنان اسلام توصیف کرد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، مجتبی ذوالنور در مراسمی در دانشگاه قم گفت: يهوديان بدترين قوم نسبت به اسلام و ديگر اديان هستند و در قرآن نيز آمده است که يهود بدترين دشمن اسلام است. سخنان ذوالنور در حالی است که یهودیان از اقلیت های رسمی ایرانند. نماینده ولی فقیه در سپاه همچنین گفت: امروزه مقولهای که جهان اسلام را تهديد میکند صهيونيزم مسيحی است و افزود: امروزه ما در سرزمين ديگری با دشمن خود میجنگيم و خاکريز مقدم اسلام در فلسطين، سوريه، لبنان و برخی ديگر از کشورهای اسلامی است.
وزیر خارجه ایران، در مصاحبه با نشریه آلمانی اشپیگل گفت که تعداد هفت مورد سنگسار که «گفته میشود» در پنج سال گذشته در ایران اجرا شده نشان میدهد که اجرای این حکم در ایران «بسیار نادر» است.منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، روز دوشنبه در مصاحبهای با نشریه آلمانی اشپیگل گفت که تعداد هفت مورد سنگسار که «گفته میشود» در پنج سال گذشته در ایران اجرا شده نشان میدهد که اجرای این حکم در ایران «بسیار نادر» است. مصاحبهکننده نشریه اشپیگل در ادامه به «۱۴ فرد دیگر» که احتمال سنگسار آنها در آینده در ایران میرود اشاره کرد و ایران را از این نظر با کشور سومالی و افغانستان در زمان طالبان قابل مقایسه دانست. اما منوچهر متکی در پاسخ گفت که «غرب نباید توسط کسانی که میخواهند ما را بدنام کنند گمراه شود.» وی در ادامه گفت که «بسیاری از چیزهایی که در مورد اخیر (مورد سکینه محمدی آشتیانی) گزارش شده یا کاملاً غلط است یا ضد و نقیض است.» سکینه محمدی آشتیانی، مادر دو فرزند نوجوان، در سال ۱۳۸۴ به جرم مشارکت در قتل همسرش به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد، اما چندی پیش به اتهام «ارتباط نامشروع» به سنگسار محکوم شد. محکومیت این زن ۴۳ ساله به مجازات سنگسار با اعتراضهای گسترده دولتها و سازمانهای حقوق بشری و شخصیتهای جهانی روبهرو شدهاست. منوچهر متکی در ادامه مصاحبه خود با اشپیگل اظهار داشت که درخواست بینالمللی برای لغو حکم سنگسار خانم آشتیانی، «با حمایت افرادی صورت میگیرد که با کمک چند نفر سیاستمدار اروپایی و رسانهها مشغول یک بازی متقلبانه هستند.» مصاحبهکننده اشپیگل در این مصاحبه از وزیر خارجه ایران پرسید که «آیا شما به عنوان نماینده کشوری که به تاریخ فرهنگی ۲۵۰۰ ساله افتخار میکند این مسئله که در کشور شما افراد با زدن سنگ به قتل میرسند را خجالتآور نمیدانید؟» منوچهر متکی در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: «شما از کشوری میآیید که طی یک جنگ ظالمانه میلیونها نفر را کشت، و شما میخواهید با من در مورد حقوق بشر صحبت کنید؟» وزیر امور خارجه ایران در ادامه اظهار آمادگی کرد تا «در یک فضای دوستانه»، در مورد اصول قانونی کشورهای مختلف بحث و تبادل نظر کند. آقای متکی در پاسخ به این سؤال که «آیا شما حاضرید برای جلوگیری از سنگسار خانم آشتیانی اعمال نفوذ کنید؟» گفت: «من قاضی نیستم. در ضمن، این پرونده هنوز نیاز به بازنگری بیشتر قانونی دارد. تصمیم نهایی هنوز گرفته نشدهاست.» سازمانهای بینالمللی در آمارهای خود از اجرای ۱۵۰ حکم سنگسار در ۳۰ سال گذشته در ایران خبر میدهند . «در ایران اعدام سیاسی نداریم» وزیر خارجه ایران در پاسخ به این گفته مصاحبهکننده نشریه اشپیگل که «اعدام ۴۰۰ نفر طی سال گذشته در ایران، از جمله زندانیان سیاسی، نشاندهنده بیاعتنایی ایران به حقوق بشر است» اظهار داشت که «هیچکس در ایران به خاطر دلایل سیاسی اعدام نشده. شما هیچ مدرکی برای اثبات این مدعا ندارید.» سخنان منوچهر متکی در حالی بیان میشود که بنا به گزارش رسانههای داخلی ایران، دادگاههای انقلاب در دوره مرتبط با دهمین انتخابات ریاستجمهوری، برای زندانیان مختلف، احکام اعدام با اتهامهایی همچون «محاربه، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» صادر کردهاند. در اسفند ماه سال ۱۳۸۸ آرش رحمانیپور و محمدرضا علیزمانی، به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی، به دار آویخته شدند و در اردیبهشت ماه امسال نیز قوه قضائیه ایران پنج نفر را به اتهام محاربه به دار کشید؛ این اعدامها با واکنش گسترده بینالمللی مواجه شد. دادستان تهران همچنین گفتهاست که حکم سه «هوادار» سازمان مجاهدین خلق به نامهای محمدعلی صارمی، جعفر کاظمی و محمدعلی حاجآقایی، که به گفته وی ارتباطشان با سازمان مجاهدین خلق «آشکار و مسلم است»، تأیید شده است . برپایه آماری که از سوی سازمانهای بینالمللی ارائه شده ، ایران به نسبت جمعیت خود، دارای بالاترین میزان اعدام در میان کشورهای جهان است. «دخل و تصرف در همه انتخاباتها وجود دارد» آقای متکی در مورد مناقشات پیش آمده پس از انتخابات دهم ریاستجمهوری ایران نیز به اشپیگل گفت: «دخل و تصرف در نتایج انتخابات موضوعی است که در همه انتخاباتها وجود دارد.» وی در ادامه به عنوان نمونه به اختلاف نظر «در انتخابات ایالات متحده» اشاره کرد و افزود که اتهامهایی که به اپوزیسیون به انتخابات دهم ریاستجمهوری ایران زد «مورد بررسی قرار گرفت، رأیها بازشماری شدند و از آن موقع نتیجه به صورت قانونی الزامآور شدهاست.» این گفته وزیر خارجه ایران در حالی بیان میشود که سازمان عفو بينالملل پيشتر در گزارشی گفته بود هر سه نامزد انتخاباتی رقيب محمود احمدینژاد اعلام کردند که در انتخابات تقلب شده است و به شورای نگهبان در اين باره اعتراض کردند اما شورای نگهبان تنها بخشی از آرا را بازشماری کرد و به شمارش کل آرا تن نداد. مهدی کروبی، از رهبران مخالفان، به تازگی برای روشن شدن «تقلب» و «خیانت به رأی مردم» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، حاکمیت را به «مناظره» دعوت کردهاست. مصطفی تاجزاده، از اعضای برجسته حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب و از بازداشتشدگان رویدادهای پس از انتخابات در ایران نیز اعلام کرده است، آماده مناظره با کسانی که «نمایندگان اقتدارگراها و کودتاگران» نامید، درباره انجام تقلب در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری است.
مواد 22، 23 و 24 لایحه حمایت از خانواده، مربوط به ازدواج موقت، ازدواج مجدد و تعیین میزان مهریه پس از اعتراض های وسیع، به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بازگردانده شد. بررسی این لایحه از یکشنبه گذشته درصحن علنی مجلس آغاز شده است اما گنجاندن مواد مذکور در لایحه حمایت از خانواده با اعتراض های وسیع مدافعان حقوق زنان در ایران روبرو بوده است. علی لاریجانی ، رئیس مجلس روز یکشنبه این هفته با اعلام بازگشت این مواد به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: براساس تذاکرات و اخطارهای نمایندگان، و پس از مشورت با قوه قضائیه، این مواد برای رفع مشکلات شرعی و تکمیل آن به کمیسیون ارجاع داده می شود. در جلسه هفته گذشته مجلس، ثبت ازدواج موقت در صورت بارداری زوجه، که در ماده 22 در نظر گرفته شد رای نیاورد.
شهريور ماه امسال بيستمين سالگرد درگذشت «قلندرى» آزاده است كه با نگاهى تراژيك از سبك خراسانى نخستين قرن هاى زبان و شعر فارسى «به مازندران امروز» شعر نيمایی نقب زد، زبان كلاسيك شعر فارسى خراسانى را به دوران معاصر احضار كرد تا مرثيه شكست جزئى و تاريخى نسل خود را در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به فاجعه اى تراژيك، كلى و بشرى بركشد و موقعيت آدمى را به دوران اوج شعرى خود تصوير كند.شهريور ماه امسال بيستمين سالگرد درگذشت «قلندرى» آزاده است كه با نگاهى تراژيك از سبك خراسانى نخستين قرن هاى زبان و شعر فارسى «به مازندران امروز» شعر نيمایی نقب زد، زبان كلاسيك شعر فارسى خراسانى را به دوران معاصر احضار كرد تا مرثيه شكست جزئى و تاريخى نسل خود را در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به فاجعه اى تراژيك، كلى و بشرى بركشد و موقعيت آدمى را به دوران اوج شعرى خود تصوير كند. مهدى اخوان ثالث از نادر شاعرانى بود كه به دوران حيات خود به كلاسيك هاى شعر فارسى پيوست و چندان عمر كرد كه همذات پندارى و هم نفسى خود را با زمانه متحول وانهاد و شعر متعالى او به نازل ترين نمونه هاى شعر قدمایی سقوط كرد. بیشتر بخوانید: «زمستان»، سر تعظیمی در مقابل اخوان ثالث و دولت آبادی روايت شعرى پيروزى «كودتای ۲۸ مرداد» شعر در اوج اخوان، كه در سه مجموعه «زمستان»، «آخر شاهنامه» و «از اين اوستا آمده اند»، نه فقط از زيباترين نمونه هاى شعر زبان فارسى در همه اعصار، كه از بانفوذترين و ماندگارترين آثار هنرى و ادبى صد ساله اخير ايران است و شعر نازل او، همه آثارى كه از منظومه «شكار» به بعد منتشر كرد، جز يكى دو نمونه كه نشان از درخشش گذشته او دارند، پيش از مرگ شاعر و به دوران حيات او فراموش شدند. ماندگارى و ميرایی در ادبيات و هنر ماندگارى اثر هنرى و ادبى در زبان، فرهنگ و جامعه بيش از آن كه حاصل مباحث نظرى در باره برخورد اثر با زبان، فرم، ساختار و... باشد از چند بعدى بودن و امكان هاى تاويل پذيرى اثر به اعصار گوناگون و از تخيل، عاطفه، انديشه و نگاه درونى شده در اثر و اسلوب درونى كردن اين مولفه ها، از موقعيت اثر در برابر خود و متن فرهنگى خود و بيش از همه از تاثيرى حاصل مى شود كه اثر هنرى و ادبى بر فرهنگ، زبان، تاريخ و جامعه بر جاى مى نهد. آثار متعالى هنرى و ادبى با اثر گذارى بر زمانه و جامعه به عنصرى در فرهنگ و مولفه اى در خاطره فرهنگى و تاريخى بدل و به اعتبار عمق و سطح و بعد ماندگارى تاثير خود ماندگار مى شوند. بن مايه هاى عاطفى، تخيل و انديشه اثر هنرى و ادبى مى تواند با گذشت زمان معنا و مناسبت خود را وانهد اما آثارى كه به بركت غناى ساختارى و انديشه و تخيل خود چند بعدى و تاويل پذيرند با گذشت زمان و زمانه ابعاد ديگرى را از خود آشكار و تاويل ها و قرائت هاى تازه اى را از خود ممكن كرده و با دوران تازه معاصر مى شوند. شعر سعدى و اخوان از منظر اسلوب هایی كه شعر را به برخورد شاعر با زبان و برخورد شاعر با زبان را به بازى هاى زبانى تقليل مى دهند شعر نيست، آثار درخشان فردوسى، نظامى و اخوان از منظر برداشتى كه «روايت»، حتا روايت شعرى شده را در شعر برنمى تابد، شعر نيست و... اما تعريف شعر و سنجه هایی كه با آن شعر سنجيده مى شود و نيز اسلوب هاى زبانى، بينشى،عاطفى و ساختارى كه شعر با واسطه آن ها بر زمانه و جامعه اثر مى نهد، چون خود شعر، ثابت، مطلق، فراتاريخى و ازلى و ابدى نيستند و به هر عصر و دورانى، همپاى نيازها و استلزامات و تحولات زمانه، ديگرگون مى شوند. با اين همه برخى آثار، از جمله برخى شعرهاى اخوان از قيد تاريخ رها شده، به ماندگارى رسيده و از بند قالب ها و تعريف ها و سنجه هاى متحول و مشروط به زمان و زمانه آزاد مى شوند. از ارغنون تا بعد... مهدى اخوان ثالت حيات شعرى خود را با شعرهاى مجموعه «ارغنون» در قوالب قدمایی كهن، به دورانى آغاز كرد كه زمانه آن نگرش و بينش و آن عاطفه و حس و تخيل، كه بن مايه شعرهاى ارغنون و شعر قدمایی بودند، به سر رسيده بود. اخوان اما با فرهنگ چپ، كه در دهه سى خلاق ترين بستر ارتقاء فرهنگى بود، با بدايع و نوآورى هاى نيما و با فرهنگ زمان و زمانه همذات و همراه شد و در شعرهایی كه در سه مجموعه زمستان،آخر شاهنامه و از اين اوستا آمده است، در شعر نيمایی به اوجى رسيد كه كس تا كنون بدان نرسيده است. اما زمانه و فرهنگ در گره گاه تاريخى اواخر دهه چهل از فضاى شكست و مرثيه، كه نگاه تراژيك اخوان با آن همذات بود، برگذشت و با آغاز جنبش مبارزه مسلحانه به فضایی حماسى متحول شد. «م.اميد» نوميد، به رغم شاملو كه «بامداد» شده بود، با فضا، زبان و نگاه حماسى همذات پندارى نداشت. در فضاى حماسى اواخر دهه چهل و دهه پنجاه، مرثيه شكست به حديثى مكرر و نابهنگام بدل شد اما اخوان «چراغ سوخته» در نگاه تراژيك و در مرثيه «ميهن مرده خود» باقى ماند. شعر اخوان با منظومه «شكار» سقوط و در آثار بعدى او تا جایی نزول كرد كه به حضيض و فرود شعرهاى «ترا اى كهن بوم و بر دست دارم» رسيد. مجموعه شعرهاى اخوان از منظومه شكار به بعد هم در اسلوب و سبك و زبان و ساختار و هم در بينش و نگاه و عاطفه و تخيل جز گام هاى سريع شاعرى بزرگ به غيبت شعر نبود. اخوان پس از انقلاب نيز، جز يكى دو شعر درخشان در قالب نيمایی، از جمله شعرهاى «چاه» و «هيچيم و چيزى كم»، به نازل ترين نمونه هاى قوالب قدمایی و به اسلوب و نگاهى برگشت كه حتی با معيارهاى قدمایی، جز تفنن و شوخى و مطايبه هاى خصوصى نبود و گاه، چون برخى شعرهاى مجموعه «ترا اى كهن مرز و بوم دوست دارم» چندش آور بود. نثر اخوان اخوان نثرى زيبا داشت كه با لحن و با طنزى قدمایی تزئين مى شد. آثارى چون «بدعت ها و بدايع نيما» و «عطاء و لقاى نيما»، كه در توضيح بدايع و نوآورهاى نيما در شعر نوشت، به روزگار نگارش از درخشان ترين توضيح هاى فنى در باره وزن و قافيه و ديگر اسلوب هاى شكل بيرونى شعر نيما بودند اما مقايسه نوشته هاى اخوان با متون نظرى نيما، از جمله «ارزش احساسات»، نيز نشان مى دهد كه نگاه اخوان به بدايع و نوآورهاى نيما بر شكل بيرونى، به وزن و موسيقى و قافيه و.. در شعر نيما متمركز بود حال آن نيما بيش از شكل بيرونى به تحول در نگاه و بينش شاعرانه، به ساختار و شكل درونى شعر و به انقلاب در زبان شعر توجه داشت. دو تصوير در يك قاب در باره شعر اخوان، برخورد ناانسانى آقاى على خامنه اى با او و شعر «هيچيم و چيزى كم»، كه در پاسخ خطبه خامنه اى سرود، پيش از اين نوشته ام و مكرر نمى كنم.(كتاب شب دردمند آرزومندى،مجموعه نقد ادبى و نيز در دو يادداشت در وب سايت راديو فردا با عنوان هاى «توهم شاعرى و رهبرى» و «روايت شعرى ۲۸ مرداد). تصويرى كه در اين متن ها آمده است فرهنگ كشى رهبر كنونى جمهورى اسلامى و مناعت شاعرى را كه به گفته خود «بر سلطه بود نه با سلطه» در قابى واحد ثبت مى كنند. تصوير دوم قاب را رنگى تر مى كند. اخوان به مجله آدينه و به من محبت داشت. به هنگام مصاحبه براى مجله آدينه به او گفتم كه شعر او از اواخر دهه چهل با منظومه شكار مرد. پاسخى داد بدين مضمون كه پيش از مرگ كسان سنگ قبر نسازيد كه «بعضى ها در آخر عمر خانه چراغان مى كنند». مرادش ملك الشعراى بهار بود كه يكى از زيباترين شعرهاى خود را در اواخر عمر خود خلق كرد. چند ماه پس از انتشار مصاحبه، شعر زيباى «چاه» را براى چاپ در آدينه به من داد كه «كتيبه» دوم او و از آثار زيباى او است. چندى بعد شعر «هيچيم و چيزى كم» را نيز منتشر كرد. اخوان با اين دو اثر در اواخر عمر «خانه چراغان» كرد هر چند به عمر خود، و در جمهورى اسلامى نيز، روزان و شبان بسيارى را با «آب هاى اهلى وحشت» و «هول و كابوس» زيست. مهدى اخوان ثالث در سال ۱۳۰۷ در مشهد چشم به جهان گشود. در همان نوجوانى به يارى خلاقيت شعرى خود و تسلط بر اساليب قدمایی به محافل ادبى راه يافت. در هنرستان صنعتى مشهد درس خواند اما در سال ۱۳۲۶ به تهران رفت و معلمى پيشه كرد. در دهه سى، چند سالى عضو حزب توده بود و بعدتر از اين حزب جدا شد. چند بار به اتهامات سياسى و يك بار به اتهام ارتباط با «قصاب بانو» یی به زندان افتاد. چند سالى ويراستار راديو بود. پس از انقلاب به دستور على خامنه اى، رییس جمهور وقت، بدون حقوق و مزايا بازنشسته شد. سال هاى پايانى عمر را با تنگدستى اما آزادگى شاعرى سر كرد كه به گفته خود «بر سلطه بود نه با سلطه». پس از سفرى به اروپا در چهارم شهريور ماه ۱۳۶۹ درگذشت. از مهدى اخوان سه مجموعه زمستان،آخر شاهنامه و از اين اوستا ماند و منظومه شكار و مجموعه شعرهاى ارغنون، پائيز در زندان، عاشقانه ها و كبود، بهترين اميد، در حياط كوچك پائيز در زندان، دوزخ اما سرد، زندگى مى گويد اما باز بايد زيست و ترا اى كهن بوم و بر دوست دارم، در حيات شاعر و پيش از مرگ او مردند و فراموش شدند.
تیم ملی بسکتبال ایران در ادامه رقابتهای جهانی بسکتبال در استانبول با نتیجه ۷۱ بر ۵۸ از سد تونس گذشت و به نخستین پیروزی تاریخ در رقابتهای قهرمانی جهان دست یافت.تیم ملی بسکتبال ایران دوشنبه شب در ادامه رقابتهای جهانی بسکتبال در استانبول ترکیه با نتیجه ۷۱ بر ۵۸ از سد تونس گذشت و به نخستین پیروزی تاریخ در رقابتهای قهرمانی جهان دست یافت. تیم بسکتبال ایران که در گروه ب رقابتها حضور دارد، در دو مسابقه نخست خود به ترتیب از برزیل و کرواسی شکست خورده بود و مسابقه سوم در مقابل تونس را نیز به مانند دیگر رقابتهای گروه ب در تالار ایپکچی استانبول برگزار کرد. در بازی دوشنبهشب بهترین بازیکن میدان حامد حدادی، بازیکن ایرانی تیم ممفیس گریزلیز ان بی ای آمریکا بود که در مجموع این بازی ۲۳ امتیاز و ۱۳ ریباند را به نام خود کرد. برتری ایران بر تونس در دقیقه های پایانی به چهار امتیاز کاهش یافت، اما بار دیگر بسکتبالیستهای ایرانی حریف را تحت تأثیر قرار دادند و بر فاصله امتیازهای خود افزودند و به این ترتیب ایران در نخستین حضور در قهرمانی بسکتبال جهان بعد از دو شکست، به راحتی تونس را برد. هنگامی که حدادی نخستین پنج امتیاز نیمه دوم را به ثمر رساند، به نظر آمد که ایران به سوی یک پیروزی آسان حرکت کرده باشد. در پی آن ایران فصله را به ۲۴ امتیاز رساند که خودیابی تونسیها این فاصله را کاهش داد. اما ایران از بازگشت توفانی تونس سلامت جست. ایران در شش دقیقه پایانی به برتری ۵۲ بر ۲۸ رسیده بود. با اختلاف ۲۴ امتیاز از حرف خود پیش بود. تونس اما در سه دقیقه سه پایانی از کوارتر سوم اختلاف خود با ایران را به چهار امتیاز کاهش داد، اما تلاش بسکتبالیستهای ایرانی بازی را ۷۱ بر ۵۸ به سود ایران به پایان داد. اکنون تنها تیم بدون پیروزی در گروه ب تیم تونس است که تا کنون سه باخت پیاپی دارد. ایران با رسیدن به قهرمانی آسیا در سال ۲۰۰۷، پس از ۶۰ سال برای نخستین بار در المپیک ۲۰۰۸ هم حضور یافت. ایرانیان سال پیش نیز از عنوان قهرمانی خود در آسیا با موفقیت دفاع کردند تا به سهمیه حضور در رقابتهای قهرمانی جهان برسند. ماتیچ: وقتی برتری زیاد میشد، مشکل پیدا میکنیم واسلین ماتیچ، سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران در پایان گفت: «برای ما بسیار مهم است که به اینجا آمدیم و یک بازی را بردیم. ما در المپیک هم بازی کردیم ولی پیروزی نداشتیم. در برابر تونس ما بازی را خیلی خوب آغاز کردیم. ما وقتی به برتری امتیاز زیاد میرسیم مشکل داریم. اما ما با تقاضای «تایم اوت» و یک تغییر توانستیم به پیروزی برسیم. من مفتخر هستم و میدانم که مردم ایران نیز به این تیم افتخار میکنند.» نعیم ظیفالله از تیم تونس نیز گفت: «ما شروع بدی داشتیم اما در کوارتر سوم بازگشتی عالی نشان دادیم. با این حال با انرژی زیادی که صرف کردیم برای چهار دقیقه پایانی دیگر توانی برایمان باقی نماند.» در این گروه آمریکا در مسابقهای نفسگیر با یک پرتاب دو امتیازی برزیل را ۷۰ بر ۶۸ شکست داد. تیم اسلوونی نیز هم ۹۱ بر ۸۴ بر كرواسی پیروز شد تا ایران در آخرین مسابقه هم حریفی نیرومند در مقابل داشته باشد. ایران سهشنبه استراحت دارد تا چهارشنبه با تیم آمریکا بازی کند و در آخرین بازی به دیدار اسلوونی برود. در بازی ديگر دوشنبه شب استرالیا ۷۸ بر ۴۵ آلمان را در گروه آ و در شهر قیصریه شکست داد. در مسابقه دیگر این گروه صربستان ۱۱۲ بر ۶۹ اردن را مغلوب کرد و آرژانیتن ۹۱ بر ۷۰ بر آنگولا پیروز شد.
علی اکبر صالحی، رييس سازمان انرژی اتمی ايران می گويد تاکنون ۲۵کيلوگرم اورانيوم با غنای ۲۰درصد توليد کرده اند و ظرف يک سال، سوخت کامل مورد نياز راکتور تحقيقاتی تهران را توليد خواهند کرد. آقای صالحی همچنين گفت که ايران آماده است بدون پيش شرط و بر پايه بيانيه تهران با گروه وين، مرکب از آمريکا، فرانسه، روسيه و آژانس بين المللی انرژِی اتمی درباره تامين سوخت راکتور تهران گفتگو کند و درانتظار پاسخ آنهاست، اما در عين حال منتظر نخواهد ماند و خود به غنی سازی ادامه می دهد.
در هفته هاى اخير آيت الله خامنه اى، شمارى از روحانيون، دولتمردان و چهره هاى پرنفوذ جمهورى اسلامى در سخنرانى ها و گفته هايشان با رسانه هاى داخلى بر ضرورت اتحاد نيروهاى طرفدار نظام تاكيد كرده اند. ميهمان گفت و گوى ويژه اين هفته راديو فردا اكبر گنجى، روزنامه نگار منتقد و محقق است. آقای گنجی معتقد است وحدتى كه خامنه ای مى گويد به معناى تبعيت از «من» است و می افزاید برای رهبر جمهوری اسلامی، «محمود احمدى نژاد خطرى ندارد؛ اين هم فردى است مثل نقدى، مثل سعيد امامى، سعيد مرتضوى. از اينها استفاده اش را مى كند.»در هفته هاى اخير آيت الله خامنه اى، شمارى از روحانيون، دولتمردان و چهره هاى پرنفوذ جمهورى اسلامى در سخنرانى ها و گفته هايشان با رسانه هاى داخلى بر ضرورت اتحاد نيروهاى طرفدار نظام تاكيد كرده اند. روز يكشنبه گذشته آيت الله خامنه اى در ديدارى با دانشجويان از گسترده تر كردن دايره مخلصان نظام سخن گفت و با تاكيد بر اتحاد بر مبناى اصول گفت: «با هر كس به همان اندازه كه اصول را قبول دارد متصل و متحديم و هر كس اصول را قبول ندارد، طبعاً از اين دايره وحدت خارج است.» رهبر جمهوری اسلامی ایران پيش از آن هم بر جذب حداكثرى و دفع حداقلى با معيار و ميزان اصول و ارزش تاكيد كرده بود. در بحث افزايش قدرت دولت در كنترل دانشگاه آزاد كه به رو در رويى علنى مجلس و دولتيان تبديل شده بود، نيز آيت الله خامنه اى گفت که حفظ وحدت و همدلى و انسجام در جامعه و پرهيز از هرگونه اختلاف و شكاف نظر رهبرى در اين برهه حساس است. بیشتر بخوانید: آيت الله خامنه ای خواستار وحدت جناح های درون حاکميت شد رابطه رفسنجانی و خامنه ای؛ عشقی که نافرجام ماند؟ در نخستين نشست مشترك مجلس و دولت هم كه هفته پيش برگزار شد، محمود احمدى نژاد و على لاريجانى، روساى قواى مجريه و مقننه بر ضرورت افزايش همدلى دو قوه براى حل مشكلات كشور تاكيد كردند. اين در حالى است كه تا چندى پيش اختلافات تا به آن حد شديد بود كه آقاى لاريجانى چند مصوبه مجلس را شخصاً به مسئولان اجرايى دولت ابلاغ كرد و آقاى احمدى نژاد هم چند مصوبه مجلس را غيرقانونى و خلاف قانون اساسى خواند. اخيراً هم موضوع شركت محمود احمدى نژاد در جلسات مجمع تشخيص مصلحت نظام مطرح شده بود و گفته مى شود كه على رغم اينكه آيت الله خامنه اى از او خواسته است در اين جلسات شركت كند، آقاى احمدى نژاد به شركت در جلساتى كه به رياست هاشمى رفسنجانى برگزار مى شود، تمايل نشان نداده است. ميهمان گفت و گوى ويژه اين هفته راديو فردا اكبر گنجى، روزنامه نگار منتقد و محقق است كه درباره مسئله وحدت ميان اصول گرايان اظهار نظر مى كند. رادیو فردا: آقاى گنجى، موضع گيرى هاى رهبر جمهورى اسلامى براى فرونشاندن اختلافات درونى اصول گرايان در هفته هاى اخير و مسئله وحدت بر مبناى اصول كه آيت الله خامنه اى مطرح كرده به نظر شما در شرايط كنونى تا چه حد امكان پذير است؟ اكبر گنجى: اگر شما به وضعيت جمهورى اسلامى در اين سى و يك سال گذشته توجه كنيد، جنگ قدرت يكى از ويژگى هاى پايدار اين رژيم بوده است. آن طور نيست كه امروز با يك پديده شگرف مواجه باشيم. ما با چهار منبع ارزشمند كه با آن كمبود داريم مواجه ايم. اين منابع يكى ثروت، يكى قدرت، يكى منزلت و يكى معرفت است. همه انسانها به دنبال اين پديده هستند. منتها در عالم واقع با كسرى آنها مواجه هستيم و نابرابرى ايجاد مى شود در اينها و رقابت ها و جنگ ها پيرامون آنها صورت مى گيرد. در جمهورى اسلامى هم هميشه اين بوده. على رغم شعارهاى اخلاق، اصول گرايى، دين، معنويت و خدا و پيغمبر، هميشه اين نزاع و جنگ قدرت بوده. اگر در سه سال اول انقلاب توجه كنيد به جنگ هاى مسلحانه و بعد سال ۶۷ كه چند هزار اعدامى داشتيم از مخالفان، اين نزاع ها حتى در دوران آقاى خمينى هم وجود داشت. آقاى خمينى مهندس موسوى را تحميل كرد به آقاى خامنه اى. بعد از آن دوره هم كه آقاى خامنه اى آمده، اين درگيرى ها هميشه بوده. چه در دورانى كه آقاى هاشمى رفسنجانى رئيس جمهور شد و اينها به سرعت اصلاح طلبان را شروع كردند به زدن و بعد بين خودشان و هاشمى اختلاف پيش آمد و جناح راست به دو بخش شد كه از دل آنها كارگزاران سازندگى بيرون آمد و آخرهاى دولت هاشمى اين دعواها بالا گرفت و بعد اصلاح طلبان آمدند... دعواى با اصلاح طلبان و بعد هم آمدن احمدى نژاد و در اين دوران كه توانستند اصلاح طلبان را كامل حذف كنند، دعواهاى ميان چيزى كه اصول گرا خوانده مى شد بالا گرفت و اينها به گروه هاى مختلف تقسيم شدند. اين دعواها هم چيز ظاهرى نيست و عميق است به طور عمده بر سر قدرت و ثروت صورت مى گيرد. ولى فقيه هم سعى مى كند به نوعى وحدت ايجاد كند. منتها تفاوت اين ولى فقيه با ولى فقيه قبلى اين است كه آن يكى شخصيت كاريزماتيك داشت كه اين ندارد و آن يك مقدار سعى مى كرد خودش را بالاتر از اين نزاع ها قرار دهد و اين آقا خودش طرف نزاع ها است. الان هم جناح راست به هيچ وجه احمدى نژاد را قبول ندارد. آن چيزى كه باعث شده است اين آدم تا به حال بماند، دفاع بى چون و چراى آقاى خامنه اى است. شما مى بينيد كه از يك طرف آقاى خامنه اى اينها را دعوت به وحدت مى كند و از طرف ديگر با حمايتى كه از احمدى نژاد مى كند در واقع آنها را دارد به زور وادار به سكوت مى كند در مقابل احمدى نژاد. از اين لحاظ به نظر من وحدتى صورت نمى گيرد. شما موقتاً با سكوت چند روزه اى مواجه خواهيد شد ولى باز اين نزاع ها بالا خواهد گرفت. آقاى خامنه اى در ديدارى كه با عده اى از دانشجويان داشتند، تاكيد كردند بر اتحاد برمبناى اصول كه نقل از ايشان مى كنم: «بر اين مبنا با هر كسى به همان اندازه كه اصول را قبول دارد متصل و متحديم و هركس اصول را قبول ندارد طبعاً از اين دايره وحدت خارج است»، منظور از اين «اصول» چيست؟ اين اصول را آقاى خامنه اى در ۲۱ سال زمامدارى اش بارها گفته است. اين اصول را هميشه مى گويد. قانون اساسى، اصل ولايت فقيه، شخص ولى فقيه و امام. ولى عمده مطلب بر مى گردد به آن تفسيرى كه خود ايشان از اين چيزها مى دهد. درست است كه هميشه ايشان چهار موضوع قانون اساسى، اسلام، ولايت فقيه و امام را مى گويد، ولى موقعى كه ازشان بپرسيد كه اين چهارتا چيست... چون اصلاح طلبان هم خيلى هاى اين چهار اصل را قبول دارند... ولى ايشان مى گويد نه، آن تفسيرى كه من از اين اصول دارم. محمود احمدى نژاد خطرى براى آقاى خامنه اى ندارد. اين هم فردى است مثل نقدى، مثل سعيد امامى، سعيد مرتضوى. از اينها استفاده اش را مى كند در راه هايى كه مى خواهد و هر موقع خواست به راحتى مى گويد آقاى نقدى فعلاً شما يك مدت برويد كنار. لذا اينكه مى پرسيد تا كى احمدى نژاد... احمدى نژاد خطرى براى او محسوب نمى شود... احمدى نژاد اگر همين روال چارچوب جمهورى اسلامى حفظ شود، و ثبات خودش را داشته باشد، دو سال و نيم ديگر رياست جمهورى اش تمام مى شود و يك رئيس جمهور ديگر ايشان مى آورد داخل اينجا هم يك پستى در كنار به احمدى نژاد مى دهد. اکبر گنجی در واقع در نهايت امر وحدتى كه ايشان مى گويد وحدت به معناى تبعيت از «من» است. چنين وحدتى نمى تواند كاملاً شكل بگيرد. در موقعى كه آقاى خامنه اى احمدى نژاد را آورد، و احمدى نژاد شد رئيس جمهور، در واقع پيام آقاى خامنه اى به گروه هاى مخالف اين بود كه وضعيت جديد كه شما خودتان را سازگار مى كنيد، احمدى نژاد بخشى از وضعيت جديد است. حتى ايشان در رابطه با فردى مثل هاشمى رفسنجانى كه چهل پنجاه سال با هم رفيق بودند، اين كار را انجام داده و مى گويد آقا تو اگر مى خواهى بمانى ماندنت منوط به اين است كه بپذيرى وجود احمدى نژاد را. نمى توانى احمدى نژاد را حذف كنى با من هماهنگ باشى و در اين چارچوب بمانى. اين جزيى از فرايند جديد است. اين دعوا به راحتى تمام شدنى نيست. شما اشاره كرديد به آقاى رفسنجانى. چند هفته اى است كه بازهم مسئله حذف آقاى رفسنجانى حتى از مجلس خبرگان و مجمع تشخيص مصلحت نظام مطرح شده. در زمانى كه آقاى خامنه اى مطرح مى كند كه بايد همه جناح ها دور هم جمع شوند بر مبناى اصول، آيا به نظر شما ايشان موافق است كه در موقع زمانى آقاى رفسنجانى به هر نوعى كنار گذاشته شود؟ در واقع بازى را يك جورى تعريف كرده اند كه هاشمى رفسنجانى كه امروز در بى قدرت ترين وضعيت خودش در سى، سى و دو سال گذشته است. هيچ موقع هاشمى در قدرت سياسى جمهورى اسلامى به اندازه امروز فاقد قدرت و نمايشى نبوده. ولى همين ميزانش هم تحمل نمى شود. همين ميزان هم دارند به او پيام مى دهند كه بايد راه بيايى. فقط اين نيست كه شما هر روز بگوييد رهبرى را مى پذيرم و هر چه رهبرى گفت تابع هستم. اين رهبرى كه شما مى پذيريد همين رهبرى مى گويد محمود احمدى نژاد هم رئيس جمهور است و شما به عنوان رئيس جمهور بايد بپذيريد. با اين ساز و كار نمى توانيد مخالفت كنيد. لذا اگر نخواهيد بپذيريد اين را معلوم نيست ديگر بتوانيد رئيس مجلس خبرگان باشيد. ديگر نمى توانيد، معلوم نيست كه اصلاً توى مجمع تشخيص مصلحت بتوانى باشى و رئيس آنجا باشى. چون رئيس مجمع تشخيص مصلحت و اعضاى آن را خود آقاى خامنه اى تعيين مى كند. لذا اين آدم مى بيند كه كسى نيست. زير پايش شل شل است. اگر به صحبت هاى آقاى هاشمى رفسنجانى در يكى، دو ماه مانده به انتخابات رياست جمهورى ۲۲ خرداد ۸۸ تا به امروز نگاه كنيد، عنصر ثابتى كه در صحبت هاى آقاى هاشمى بوده، اين بوده كه مبناى وحدت شخص آقاى خامنه اى و فرمايشات ايشان است. آن چيزى كه در واقع هاشمى هميشه مى زند و انتقاد مى كند، محمود احمدى نژاد است و نه چيز ديگر. توى آن زاويه هم موفق نشده. يعنى همچنان آقاى خامنه اى دفاعش از احمدى نژاد سر جايش است و پشت اين آدم ايستاده و از حمايت مى كند و مى گويد كه شما ها بايد اين آدم را بپذيريد. تاحالا هم على الاصول آن آدم را پذيرفته اند. از طرف ديگر اصلاح طلبان هم در روزهاى اخير اين مسئله را مطرح كرده اند كه بايد به نوعى بنشينند با اصول گرايان و اختلاف ها را در سطحى حل كنند. به نظر شما آنها از چه زاويه اى به اين مسئله نگاه مى كنند؟ من نمى دانم اين حرفى كه بعضى افراد زده اند، اين حرف آيا حرف جنبش سبز است يا نه. من اولين نكته اى كه در آن ترديد دارم اين است. نكته دوم اين است كه فرض كنيم اصلاً اينها بخواهند چنين كارى كنند. مسئله اين است كه آقاى خامنه اى نمى پذيرد. آقاى خامنه اى تكليف را روشن كرده. به صراحت و بدون تعارف و ايما و اشاره. ايشان مى گويد كه آقا شما بايد بياييد به صراحت (در رابطه با به خصوص كسانى مانند رهبران جنبش سبز) بايد بگوييد اشتباه كرديم. بايد بياييد بگوييد كارى كه ما كرديم دروغ بوده. بايد بگوييد كارى كه كرديم خيانت بوده. بايد بياييد محكوم كنيد و مرزبندى كنيد با كسانى كه به نظر ايشان خائن اند و منافق و بيگانه و جريان اين فتنه اند. اين شرطى كه ايشان مى گذارد، پروژه بى حيثيت كردن اينهاست پروژه بدنام كردن اينهاست. اصلاً طرف مذاكره كه نمى خواهد با كسى بكند كه شما بتوانيد با او مذاكره كنيد. او يك چيزهايى را اعلام كرده و مى گويد شما بايد اين چيزها را بپذيريد. همين. تازه اين چيزها را هم بپذيريد كه اينها را وارد بازى نمى كند. لذا من گمان نمى كنم اصلاً چنين پروژه اى شكل بگيرد. شما اشاره كرديد باز هم، كه آقاى خامنه اى تا الان به هر قيمتى از احمدى نژاد پشتيبانى كرده. اين به نظر شما در آينده تا چه حد ادامه خواهد يافت. با وجود فشارهايى كه بر اثر تحريم ها به ايران وارد مى شود و از داخل دعواهايى كه بين آقاى لاريجانى و احمدى نژاد يا بقيه جناح ها هست، در بين اصول گرايان و حتى نمايندگان مجلس؟ من همچنان معتقدم كه رژيم ايران رژيم سلطانى است. قدرت اصلى، اختيارات اصلى دست رهبر است. اين نكته كه محمود احمدى نژاد را ايشان حمايت مى كند... خب محمود احمدى نژاد دو سال و نيم ديگر دوره اش تمام مى شود و مى رود. آقاى خامنه اى وقتى آمد بر خلاف آقاى خمينى چند تا چيز را تغيير داد. يكى اينكه هر مسئوليتى را زمان مند كرد. آقاى خمينى وقتى مسئوليت مى داد، زمان نمى داد. ايشان اين را زمانى كرد. گفت به مدت سه سال. بعد نظامى ها را توى احكام سه ساله اى كه داده بود، تند تند جابجا مى كرد. به خاطر اينكه نمى خواست كسى جاى پاى محكمى پيدا كند و تبديل به خطر شود. يكى از كارهايى كه اين آقاى خامنه اى در مدت بيست و يك سال زمامدارى كرد، اين بود كه در عرصه سياسى بسيارى از افرادى كه در دوره خمينى خيلى قدرتمند بودند، در دوره پيش از انقلاب چهره هاى فعال، زندانيان سياسى، همه اينها را گذاشت كنار و افرادى آورد كه هيچ سابقه ای ندارند. يكى اش همين احمدى نژاد است. آدم هايى را مى آورد كه نتوانند شاخ شوند در برابرش. آدم هایى مى آورد كه فاقد پيشينه هستند. جابجا كردن اين آدمها راحت است. لذا محمود احمدى نژاد خطرى براى آقاى خامنه اى ندارد. اين هم فردى است مثل نقدى، مثل سعيد امامى، سعيد مرتضوى. از اينها استفاده اش را مى كند در راه هايى كه مى خواهد و هر موقع خواست به راحتى مى گويد آقاى نقدى فعلاً شما يك مدت برويد كنار. لذا اينكه مى پرسيد تا كى احمدى نژاد... احمدى نژاد خطرى براى او محسوب نمى شود... احمدى نژاد اگر همين روال چارچوب جمهورى اسلامى حفظ شود، و ثبات خودش را داشته باشد، دو سال و نيم ديگر رياست جمهورى اش تمام مى شود و يك رئيس جمهور ديگر ايشان مى آورد داخل اينجا هم يك پستى در كنار به احمدى نژاد مى دهد. اگر هم احساس كند كه ممكن است خطرات چيزى باشد، ممكن است برخورد ديگرى كند. ولى على الاصول غير از سعيد امامى كه در يك موقعيت ويژه قرار گرفت و چاره اى جز كشتنش نداشتند، بقيه افراد را موقعى كه خيلى فضا عليه شان... يك مدت مى بردشان كنار و بعد در جاى ديگر يك پست ديگر به شان مى دهد. ولى على الاصول هيچ كدام اينها خطرى براى آن چارچوبى كه او هست نداشته و ندارند.
روزنامه ايران، ارگان رسمى دولت، مصاحبه مفصلى با وزير اطلاعات را منتشر كرده و از قول وى نوشته كه اين وزارتخانه «درگير نبردى چند وجهى شده» است.روزنامه ايران ، ارگان رسمى دولت، مصاحبه مفصلى با وزير اطلاعات را منتشر كرده و از قول وى نوشته كه اين وزارتخانه «درگير نبردى چند وجهى شده» است. حيدر مصلحى كه يك روز پيش نيز نيز رويكرد از «رويكردى تهاجمى» وزارت تحت امرش خبر داده بود، اين بار به روزنامه دولت گفته كه طى يك سال اخير برنامه هاى گسترده اى براى سركوب اعتراضات پس از انتخابات از سوى اين وزارت اطلاعات به اجرا گذاشته شده و با اغلب چهره هاى موثر در اعتراضات پس از انتخابات برخورد شده است. وزير اطلاعات دولت احمدى نژاد همچنين ادعا كرد كه «شبكههاى كليدى» معترضان پس از انتخابات را «شناسايى» كرده و به آنها «ضربه زديم.» وى گروهى كه به نام «ارتش سايبرى» فعاليت مى كند را حاصل «مجاهدتهاى خاموش همكارانش در وزارت اطلاعات» توصيف كرده و گفته از اين طريق شبكههايى كه معترضان تشكيل داده بودند و «به كف خيابان مى آمدند و اغتشاش مىكردند را به روشهاى مختلف دچار اضمحلال كرديم.» حيدر مصلحى در اين مصاحبه از خطر «فروپاشى اجتماعى» نيز سخن گفته و آن را هدف «دشمنان» توصيف كرده و همزمان اغلب حوزه هاى اجتماعى و فرهنگى كشور را به عنوان تهديد امنيتى عليه حكومت نام برده و ادعا كرده كه «در حوزه فرهنگ، ادب، هنر، تاريخ، صنعت، تجارت، سياست خارجى، دانشگاهها و مدارس دشمنان طرح دارند و برنامهريزى كردهاند.» وزير اطلاعات همچنين از «حمايت بى نظير» محمود احمدى نژاد از وزارت اطلاعات براى سركوب اعتراضات يك سال اخير ياد كرده و گفته اين وزارتخانه با «ولايت مدارى» و «خود ترميمى» در جريان اعتراضات سال ۸۸ كه وى آن را «فتنه ۸۸» خوانده، «خود را بازسازى نموده و با اقتدار كامل و با كمك ساير نهادها و سازمانهاى نظام فتنه را خنثى كرده است.» حيدر مصلحى كه پيشتر براى تائيد ادعاى احمد جنتى دبير شوراى نگهبان درباره «پرداخت يك ميليارد دلار به سران اعتراضات پس از انتخابات» مدعى شده بود كه «رقم پرداختى به سران فتنه بالاتر از يك ميليارد دلار است» اين بار به روزنامه دولتى ايران گفته كه كليه بودجه هایی كه آمريكا طى ۲۰ سال گذشته براى فعاليت هايش در ارتباط با ايران اختصاص داده «طى سالهاى ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۰ بالغ بر ۱۷ ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار است» جزو «كمك به سران فتنه» است. وزير اطلاعات جمهورى اسلامى درعين حال گفته كه اين پول طى ۲۰ سال گذشته در مواردى نظر «ترويج تفكر سكولاريسم» ، «ترويج تفكر فمينيسم» ، «تأمين هزينه دورههاى توانمندسازى مردم نهاد» ، «آموزش خبرنگاران افتخارى ايرانى» ، «تأمين هزينههاى نشريات الكترونیکی»، «حمایت از سازمانهاى غير دولتى، خبرنگاران و كسانى كه مروج حقوق بشر غربى مىباشند» ، «تأمين هزينه پروژههايى كه به نام ارتقاى جامعه مدنى و آزادى مطبوعات» ، «حمایت از فعال شدن رسانههاى مجازى و حقيقى عليه نظام» ، «حمايت از شمارى از اعضاى تشكلى معروف دانشجويى» ، «تأمين هزينههاى شبكهسازىهاى اجتماعى كه توسط شبكههاى ماهوارهاى ، دفاتر رسانههاى معروف غربى و يا از طريق فضاى مجازى» صرف شده است. وى حتى بازتاب وسيع خبر قتل ندا آقا سلطان در رسانه هاى دنيا ، كه روز ۳۰ خرداد يك روز پس از اظهارات تهديد آميز آيت الله خامنه اى در نماز جمعه تهران از سوى ماموران حكومتى كشته شد، را به عنوان «هزينه تبليغات وسيع رسانهاى عليه نظام در مورد قتل يك زن جوان» در فهرست ادعايى خود به عنوان «كمك مالى به سران فتنه» حساب كرده است. به نوشته روزنامه دولتى ايران، حيدر مصلحى همچنين از آغاز دور تازه فعاليت هاى اقتصادى وزارت اطلاعات براى «تسلط اطلاعاتى بر مراكز و كانونهاى اقتصادى مهم» خبر داده است. ناكامى حاميان دولت در مجلس براى تصويب لايحه خانواده روزنامه تهران امروز در تيتر نخست خود از «عبور موقت مجلس از ازدواج مجدد» و ناكامى حاميان دولت براى تصويب لايحه دولت در اين خصوص خبر داده و نوشته که «براى دومين بار مواد جنجالى لايحه خانواده از دستور كار خارج شد.» به نوشته اين روزنامه، «مواد ۲۲، ۲۳ و ۲۴ لايحه حمايت از خانواده با مشورت مجلس و قوه قضائيه براى بررسى بيشتر به كميسيون قضايى ارجاع شد» و «اين تصميم يك باره رئيس مجلس با مخالفت و تذكر برخى نمايندگان روبهرو شد اما على لاريجانى برخلاف نظر مجلس كه با ارجاع اين مواد به كميسيون قضايى مخالفت كرده بودند، با استفاده از اختيارات خود مواد جنجالى را به كميسيون ارجاع داد.» تهران امروز با اشاره به اينكه «بايد منتظر ماند و ديد سرانجام مواد ۲۲ تا ۲۴ به سرانجام دوسال گذشته گرفتار خواهد شد» می نویسد: «خبرها حاكى از موافقت كميسيون قضايى مجلس با مواد۲۲ تا ۲۴ است اما زنان ائتلاف اسلامى زنان كه مخالفان سرسخت اين مواد هستند، ارجاع اين مواد را به فال نيك مىگيرند و اميدوارند اكنون كه مجلس صداى آنان را شنيده است فرصت بيشترى براى بيان دلايل مخالفت خود داشته باشند.» اين روزنامه گزارشى كوتاه نيز از سابقه «لايحه حمايت از خانواده» كه دولت احمدى نژاد آن را از سال ۸۶ به مجلس هفتم و سپس به مجلس هشتم ارائه كرده و مخالفت فعالان حقوق زنان كه آن را لايحه ضد خانواده و تسهيل ازدواج مجدد براى مردان مى دانند، منتشر كرده است. بازداشت ۷۶۶ نفر طى مرحله دهم طرح امنيت اجتماعى روزنامه جمهورى اسلامى از قول فرمانده نيروى انتظامى استان تهران از بازداشت ۷۶۶ نفر طى مرحله دهم طراح امنيت اجتماعى خبر داده است. به نوشته اين روزنامه، عليرضا اكبرشاهى از بازداشت شدگان به عنوان «اراذل و اوباش» و «معتادان پرخطر» نام برده و گفته كه ۲۹ نفر نيز به اتهام «قاچاق مواد مخدر» در اين مرحله از طرح امنيت اجتماعى در شهرهاى استان تهران بازداشت شده اند. بخش اصلى «طرح امنيت اجتماعى» كه امسال چهارمين سال اجراى آن از سوى نيروى انتظامى است «برخورد با بدحجابى» است که از اوايل بهار سال ۸۶ آغاز شده و تاكنون ادامه دارد. اشتباه ۵۷ هزار ميليارد تومانى دولت عامل ايجاد بحران براى بانك ها دو روزنامه دنياى اقتصاد و جهان صنعت گزارش هايى درباره «اشتباه ۵۷ هزار ميليارد تومانى» دولت در محاسبه توان ارائه تسهيلات بانكى منتشر كرده و گزارش داده اند كه اين اشتباه دولت، بانك هاى ايران را با بحران رو به رو كرده است. به گزارش روزنامه دنياى اقتصاد، محمدرضا خباز، عضو كميسيون اقتصادى مجلس شوراى اسلامى روز دوشنبه با تاكيد بر اينكه «اشتباه محاسباتى در خصوص ميزان توان پرداخت تسهيلات اعطايى از سوى بانكها طى چند سال گذشته، موجب كاهش توان اعتبارى سيستم بانكى شده»، گفته است: «در شرايطى كه ظرفيت سيستم بانكى براى پرداخت تسهيلات ، ۲۳ هزار ميليارد تومان بود، مسئولان دولتى ميزان پرداخت تسهيلات را ۷۰ الى ۸۰ هزار ميليارد تومان برآورد كردند.» به گفته آقاى خباز، دولت محمود احمدى نژاد بر اساس همين اشتباه محاسبه بانك ها را وادار كرد كه در سال ۸۶ تا حد ۷۵ هزار ميليارد تومان وام و تسهيلات ارائه كنند اما «با توجه به عدم وصول بخشى از تسهيلات پرداختى، توان اعتبارى بانكها براى پرداخت تسهيلات جديد به شدت كاهش يافت» و «با فاصله شديدى كه بين عرضه و تقاضاى تسهيلات به وجود آمده» اكنون بانكها به روشهاى مختلف در پرداخت تسهيلات محدوديت ايجاد مىكنند. اين عضو كميسيون اقتصادى مجلس هشتم همچنين گفته كه دولت پس از انجام اشتباه ۵۷ هزار ميليارد تومانى از مجلس خواسته تا با برداشت ۱۵ هزار ميليارد تومان از حساب ذخيره ارزى آن را به «افزايش سرمايه بانك ها» اختصاص دهد، اما چون حاضر نيست موجودى حساب ذخيره ارزى را به نمايندگان اعلام كند ، مجلس نيز با درخواست دولت مخالفت كرده است. عضو سابق مجلس به سه ماه زندان محكوم شد روزنامه كيهان خبر داده على امامى راد نماينده سابق كوهدشت در مجلس شوراى اسلامى از سوى دادگاه انقلاب تهران به سه ماه زندان محكوم شده است. به نوشته اين روزنامه، «به حكم دادسراى عمومى و انقلاب ويژه كاركنان دولت على امامى راد به اتهام نشر اكاذيب و اهانت به رئيس دفتر نظارت و بازرسى انتخابات لرستان و تشويش اذهان عمومى از طريق نطق پيش از دستور در جلسه ۱۸ارديبهشت ماه سال ۸۷ مجلس شوراى اسلامى با شكايت دفتر حقوقى و قوانين شوراى نگهبان و رييس دفتر نظارت و بازرسى لرستان در شعبه ۷۶ كيفرى دادگسترى استان تهران مورد محاكمه قرار گرفت و دادگاه اظهارات امامى راد را از تريبون مجلس در راستاى وظايف نمايندگى تشخيص نداد و وى را به تحمل سه ماه حبس محكوم كرد.» روزنامه كيهان نوشته که «در مرحله تجديدنظر نيز ديوانعالى كشور حكم سه ماه زندان امامى راد را تاييد و قطعيت راى صادره را اعلام كرده است.» على امامى راد كه خود از نزديكان به جناح حاكم فعلى به شمار مى آيد در مجلس ششم از مخالفان اصلاحات بود و در مجلس هفتم نيز به عنوان يكى از راهيافتگان اصولگرا فعاليت مى كرد. وی در جريان انتخابات مجلس هشتم به دليل اختلافات داخلى «جناح اصولگرا» در استان لرستان از سوى شوراى نگهبان رد صلاحيت شد. آقای امامی راد در ۱۸ ارديبهشت ۸۷ طى نطق پيش از دستور شوراى نگهبان را به ايجاد «ملوك الطوائفى» از طريق راه اندازى دفاتر نظارتى در استان لرستان متهم كرده بود. تشديد فيلترينگ سايت هاى اينترنتى اين بار به بهانه «توهين به مقدسات» روزنامه جهان صنعت گزارش داده كه دبير كارگروه تعيين مصاديق محتواى مجرمانه دور تازه فيلترينگ سايتها «بر مبناى گزارشهاى مردمى» و البته به اتهام «توهين به مقدسات» را تائيد كرده است. عبدالصمد خرمآبادى كه همزمان معاون دادستان كل كشور و «دبير كارگروه تعيين مصاديق محتواى مجرمانه» است گفته است: اكثر سايتهايى كه در هفته هاى اخير فيلتر مىشوند «براساس گزارشهاى مردمى است» و «به طور معمول انواع گزارشها از سايتهايى كه " توهين به مقدسات دينى " و " خلاف مصالح مملكت " در اين گزارشها وجود دارد.» به گفته معاون دادستان كل كشور، اين گزارش ها از سوى وزارت ارشاد اسلامى و تحت عنوان «گزارش هاى مردمى» براى كميته فيلتريتنگ ارسال مى شود و در جلساتى با حضور ۱۲ عضو از جمله نمايندگان «وزارت ارتباطات، ارشاد، اطلاعات، دادگسترى، دادستانى و سازمان تبليغات اسلامى» درباره فيلتر كردن آن ها تصميم گرفته مى شود. مردادماه سال ۸۸ و پس از ابلاغ قانون جراينم رايانه از سوى محمود احمدى نژاد « كارگروه تعيين مصاديق مجرمانه » سايت ها و وبلاگ هاى به دبيرى دادستانى كل كشور جانشين « كميته تعيين مصاديق فيلترينگ » شد كه از اوايل دهه ۸۰ با حكم شوراى عالى انقلاب فرهنگى تشكيل و مامور برخورد و فيلتر سايت ها و وبلاگ ها بود. اهمال وزارت بهداشت ۱۴۰۰ بيماركليوى را با خطر مواجه كرد روزنامه رسالت خبر داده كه به دنبال اهمال وزارت بهداشت در خصوص واردات يك داروی ضرورى براى بيماران پيوند كليه «خطر پس زدن كليه ۱۴۰۰ بيمار كليوى را تهديد مى كند.» اين روزنامه نوشته است: «۱۴۰۰بيمار پيوند كليوى كه داروى راپامون مصرف مى كنند ، بيش از ۱۴ روز است كه به علت ناياب شدن اين دارو در خطر پس زدن كليه قراردارند.» به نوشته اين روزنامه، حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار بيمار پيوند كليه در سراسر كشور وجود دارند كه ۱۴۰۰ نفر از آن ها براى چلوگيرى از پس زدن پيوندشان مجبورند حداقل روزى دو عدد قرص راپامون مصرف كنند كه اكنون با «اهمال وزارت بهداشت» و «ناياب شدن» اين دارو در معرض خطر قرار گرفته اند.
گزارش ها حاکی از آنست که پس از آنکه بازرسان فرودگاه در آمریکا، وسایلی مشکوک را در چمدان های دو مسافر مشاهده کردند، ماموران فرودگاه آمستردام در هلند آنها را بازداشت کردند. گزارش رسانه های آمریکایی درباره ی محتویات چمدان های این افراد حاکی از آنست که پلیس گوشی های موبایل ِ متصل به بطری، چند چاقو و ساعت یافته است. مقام های آمریکایی پس از مشاهده این اشیاء، آنها را ممنوع یا خطرناک نپنداشتند و این دو مرد سوار بر هواپیما شدند، اما کمی بعد ماموران به این نتیجه رسیدند که شاید آنها برای انجام عملیات خود، سرگرم آزمایش های اولیه بوده اند. در نتیجه احمد محمد ناصر الصوفی و حزم الموریصی بنا به درخواست مقام های آمریکایی در فرودگاه آمستردام بازداشت شدند تا تحقیقات در این زمینه ادامه یابد.
آندرس فوخ راسموسن دبیر کل سازمان پیمان آتلانیک شمالی ( ناتو) می گوید که امیدوار است کشورهای عضو ناتو در نشست آینده ی خود برای تعیین مهلت زمانی برای تحویل مسئولیت های امنیتی به مقام های افغانستان به توافق برسند. دبیر کل ناتو در مصاحبه با یک شبکه ی تلویزیونی دانمارک در عین حال یادآور شده است که وضعیت امنیت در افغانستان بدون شک رضایت بخش نیست. آقای راسموسن افزوده است که امیدوار است در نشست ماه نوامبر در لیسبون، کشورهای عضو ناتو بر سر تحویل دادن تدریجی مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغان در سال ۲۰۱۱ به توافق برسند. رییس ناتو همچنین اعلام کرده است که از تشدید حملات بر مواضع طالبان در استان های هلمند و قندهار حمایت می کند چرا که معتقد است طالبان توانایی زورآزمایی نظامی با نیروهای ناتو را ندارد. سخنان دبیر کل ناتو در زمانی بیان می شود که آمار کشته شدگان در میان سربازان ناتو و نیروهای آمریکا در افغانستان رو به افزایش است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل روز دوشنبه گفت که وی معتقد است توافق نهایی برای صلح با فلسطینیان دست یافتنی است. نخست وزیر اسراییل روز دوشنبه در سخنرانی ای در تل آویو و در جمع اعضای حزب متبوعش لیکود، این اظهارات را بیان کرد. این سخنرانی در آستانه ی آغاز مذاکرات صلح بین اسراییلی ها و فلسطینیان ایراد شده است. این مذاکرات با میانجیگری آمریکا در واشنگتن برگزار می شود. هدف از آغاز دوباره ی مذاکرات دستیابی به توافق برای تشکیل یک کشور فلسطینی در کنار اسراییل است. رهبران اسراییلی و فلسطینی قرار است روز چهارشنبه و پیش از دیدار مستقیم خود در روز پنجشنبه، با باراک اوباما رییس جمهور آمریکا دیدار کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر