خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 20 سپتامبر، سه ماه پس از درگذشت هاله سحابی، از فعالان حقوق مدنی در ایران، یک کمیسیون مجلس شورای اسلامی این موضوع را با حضور وزیر اطلاعات این کشور بررسی کرده است.
خانم سحابی در جریان حمله برخی افراد موسوم به لباس شخصی به مراسم تشیع پدرش، عزتاله سحابی، دچار حمله قلبی شد و جانباخت.
در جلسه مجلس، علی مطهری از حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات این کشور درباره علت مرگ خانم سحابی پرسیده است.
به گزارش ایسنا، وزیر اطلاعات در پاسخ آقای مطهری گفته است که مرگ خانم سحابی «به صورت طبیعی رخ داده و هاله سحابی پس از انتقال به بیمارستان جان باخته است.»
آقای مصلحی گفته است که وزارت اطلاعات به «مطلب خاصی» در زمینه مرگ خانم سحابی نرسیده است.
خانم سحابی در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به دو سال حبس محکوم شده بود، اما به دلیل مرگ پدرش با اجازه مرخصی از زندان بیرون آمده بود که در روز خاکسپاری آقای سحابی درگذشت.
نزدیکان خانم سحابی می گویند که او بر اثر ضربه مامورانی که در این مراسم حضور داشتند، درگذشته است.
مقامهای رسمی جمهوری اسلامی مرگ او را طبیعی و بر اثر سابقه بیماری قلبی، گرمای هوا و شوک ناشی از مرگ پدرش اعلام کردهاند.
بیشتر بخوانید:
«تحقیق درباره مرگ سحابی و صابر وظیفه دادستان است»
آرین/ دفتر کابل/ رادیو کوچه
najib@koochehmail.com
وزارت فواید عامه افغانستان اعلام کرد، پس از این به موترهای با توناژ بلند اجازه داده نمیشود در جادههای شاهراهها گشت و گذار کنند.
هدف از این برنامه مراقبت از جادههایی میباشد که در اثر رفت و برگشت موترهای با توناژ بلند تخریب شده است.
در سالهای اخیر برخی از جادهها در شاهراهها به دلیل عدم مراقبت درست، پایین بودن کیفیت مواد ساخت آن و انفجارات ماینهای کنار جاده تخریب شدهاند.
«عبدالقدوس حمیدی» وزیر فواید عامه افغانستان امروز در یک نشست خبری در کابل اعلام کرد در جلسه که روز گذشته میان نهادهای مختلف برگزار شده بود، قرار شد سر از امروز تدابیری تازه برای حفاظت از سرکها عملی شود.
وی افزود: «این تدابیر چهار مرحله دارد که در مرحله نخست آن به رانندگان توضیح داده میشود تا از اضافه باری خودداری کند و در مرحله دوم بار اضافیشان تخلیه میشود.»
به گفته آقای حمیدی در مرحله سوم وسایط این رانندگان برای یک ماه توقف داده میشود و اگر باز هم بیاعتنایی کردند به دادستانی معرفی میشوند.
وزیر فواید عامه افغانستان گفت: «از گذشتهها برنامههایی برای مواظبت از جادهها وجود داشت، اما نظر به عوامل مانند جنگ و عدم همکاری نهادهای محلی زیاد جدی گرفته نمیشد.»
از جانب دیگر در سالهای اخیر برخی از افراد زورمند نیز حاضر نمیشدند وسایطشان در دروازههای شاهراه بررسی شود.
آقای حمیدی افزود: «با این مشکلات مبارزه میکنند و در روزهای اخیر نیز در اثر برخورد محافظان این دروازهها با رانندگانی که وسایطشان را در دروازهها توقف نمیدادند، چندتن زخمی نیز شده است.»
وزیر فواید عامه افغانستان گفت: «21 دستگاه تعیین وزن این وسایط در تمام بندرها نصب شده و چهار دستگاه سایر نیز در مسیر شاهراهها موترهای باربری را مراقبت میکنند.»
یکی دیگر از چالشهای عمده در بندرها این است که کارمندان وزارت فواید عامه در عوض گرفتن پول و به وسایطی با توناژی بلند اجازه عبور را میدهند.
در این مورد وزیر فواید عامه افغانستان گفت: «با این کارمندان نیز برخورد جدی شده و برای مجازات به دادستانی معرفی میشوند و تا هنوز نیز شماری از آنان شناسایی و مجازات شدهاند.»
اردوان روزبه/ رادیو کوچه
«نوید خانجانی»، شهروند بهایی، یکی از فعالان مدنی و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر در ایران و بانی جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی است.
روز یکشنبه، 12 بهمن 89، با صدور حکمی از سوی شعبهی ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباسی، نوید خانجانی، به ۱۲سال حبس تعزیری و جریمه نقدی محکوم شده است.
محکومیت نوید خانجانی، فعال حقوق بشر پس از صدور در دادگاه بدوی از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز عینن تایید شد.
این حکم روز ۱۹ مرداد ماه به وکیل نامبرده، شیما قوشه، ابلاغ شد.
نوید خانجانی ۱۱ اسفند ماه سال گذشته در اصفهان بازداشت و پس از گذراندن ۶۵ روز حبس موقت در بند دو-الف سپاه زندان اوین، سیزدهم اریبهشت سال جاری با قرار وثیقهی ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. این فعال حقوق بشر ۲۵ روز نخست بازداشتش را در سلول انفرادی به سر برده بود.
وی پیش از این در ۲۹ آذرماه سال 89 به اتهام نشر اکاذیب، تشویش اذهان و تبلیغ علیه نظام به واسطهی انتشار اخبار و گزارشها و انجام مصاحبه با تلویزیون و رادیوهای بیگانه، عضویت در شورای مرکزی کمیته گزارشگران حقوق بشر و همچنین تشکیل گروه محرومین از تحصیل مورد محاکمه قرار گرفته بود.
حال در آخرین حکم صادره برای آقای خانجانی وی باید دوازدهسال از عمر خود را در زندان بگذراند. حکمی که حتا گفته میشود در مورد جرایم کیفری نیز یکی از بالاترین حد مجازات محسوب میشود.
در همین مورد گفتوگویی کردهام با «آنجلا نوبهار» سخنگوی جمعیت مبارره با تبعیض تحصیلی که در پی میآید:
ظاهرن در گردش پرونده نوید خانجانی 12 سال زندان برای او به اجرای احکام ابلاغ شده است. دلیل صدور 12 سال زندان برای آقای خانجانی چیست؟
نوید خانجانی به عنوان فعال حقوق بشر و دانشجوی محروم از تحصیل بهایی با اتهامات نشر اکاذیب، تشویش اذهان و تبلیغ علیه نظام، انجام مصاحبه با رادیو تلویزیونهای بیگانه، عضویت در کمیته گزارشگران حقوق بشر و همچنین تشکیل گروه محرومیت از تحصیل بازداشت شد و به همین دلیل به او 12 سال حکم تعزیری و 4 میلیون جریمه نقدی تعلق گرفت.
وی به حکم اعتراض کرد و در تجدید نظر نتیجه آن که 19 مرداد ماه صادر شده بود، حدود دوم شهریور ماه تایید حکم را به وکیل وی ابلاغ کردند که هیچ تغییری در حکم صورت نگرفت و هنوز همان باقی مانده است و به اجرای احکام فرستاده شده اما در وضعیت تعلیق است و برای وثیقهای که گذاشته شده قراری صادر نشده و احضاریه کتبی نیز برای او نیامده است. فکر میکنم چند هفته پیش یک اخطار تلفنی از ستاد خبری وزارت اطلاعات اصفهان دریافت کرده و علت آن هم شرکت در فعالیتهای محیط زیستی بوده است که چون اخطار غیرقانونی و تلفنی بوده فکر میکنم ایشان هم به وزارت اطلاعات مراجعه نکردهاند.
آقای خانجانی به چه علت محروم از تحصیل شدهاند؟
وی به خاطر اعتقاد به دیانت بهایی از تحصیل محروم شدند و فعالیتهای حقوق بشری هم که این روزها در ایران جرم سنگینی دارد، مزید بر علت شده است.
جز آقای خانجانی با دیگر دوستان هم برخورد شده است. آیا کس دیگری هم از این جمعیت به دادگاه احضار شده است؟
از این جمعیت به طور مشخص آقای «سما نورانی» هستند که ایشان هم خودشان دانشجوی اخراجی دانشگاه سهند تبریز هستند که در مهندسی پزشکی تحصیل میکردند. وقتی دلایل اخراجشان از دانشگاه را در دادگاه پیگیری میکردند، چون در زمینه حق تحصیل فعالیت میکردند در سال 88 ایشان را بازداشت کردند و 56 روز در حبس بودند و بعد هم یک سال برای وی حبس تعزیری بریده شد و الان هم مشغول سپری کردند حبسشان در بند 350 زندان اوین هستند و برادرش آقای «البرز نورانی» هم که دانشجوی دانشگاه شریف در رشته علوم کامپیوتر بودند، حدود سه هفته (در اوایل شهریور) گذشته به دلیل اعتقاداتشان به دیانت بهایی از دانشگاه اخراج شدند و وقتی پیگیری کردند به او گفتند که دستور اخراجش از مقامات بالا صادر و علت آن هم صراحتن اعتقاد به دیانت بهایی عنوان شده است.
جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی الزامن تنها در رابطه با محرومیت از تحصیل افراد متدین به بهاییت فعالیت میکند یا سایرین را هم شامل میشود؟
نه خیر فعالیت جمعیت در ارتباط با همه محرومین از تحصیل است. مثل دانشجویان اخراجی به هر دلیلی مانند دگراندیشی، فعالیت حقوق بشر و سیاسی، اعتقاد به دیانت بهایی و سایر ادیان. اعتقادات افراد مهم نیست، بلکه مهم این است به هر دلیلی این جوانها از تحصیل جدا شدند و باید صدایشان را برسانیم و حقشان را بگیریم تا آنها هم مانند سایر افراد در دانشگاهها شرکت کنند و از حقوق اولیه خود برخوردار شوند.
در مرحله اول که حکم آقای خانجانی صادر شد، به خاطر دارم میتینگها و اعتراضاتی در جاهای مختلف برگزار شد اما الان در مرحله اجرای احکام که به مراتب آقای خانجانی در وضعیت خطرناکتری قرار دارد، به نظر میرسد که بسیاری از فعالان حساسیت به خرج نمیدهند و دلیل خاصی در این موضوع میبینید؟
حقیقتن این سوال خود من هم هست. فکر میکنم در مرحله اول که حکم هم صادر شد، آنقدر در این موضوع حساسیت بود که اکثر خبرگزاریها حتا حاضر به کار کردن خبر نشدند و میگفتند دوازده سال حکم دروغ و شایعه است و اکثر رسانههای اصلاحطلب خبر را کار نکردند و بعد از صدور حکم خبر را منتشر کردند.
در همین راستا به عنوان یک فعال حقوق بشر امیدوارم که هیچ دلیل خاصی نداشته باشد. حجم زیاد اخبار بعضی وقتها باعث میشود که خبری مخفی بماند. فکر میکنم همه فعالین حقوق بشر برای حقوق بشر فعالیت میکنند و هیچ پسزمینه ذهنی دیگری باعث نمیشود که روی خبری کار کنند یا نه. در بین ما فعالین حقوق بشر بخش خودی و غیرخودی نخواهد بود.
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
از واقعیتهای جهان کنونی این است که صنعت و تکنولوژی پایه و بنای اقتصاد بیشتر کشورها را تشکیل داده است. پایهگذاری جامعهی امروز بدون صنعت در هیچ زمینهای امکانپذیر نیست. کشاورزی، بهداشت، مسکن همه و همه به تکنولوژیهای جدید وابسته است. در این زمینه و برای به سرانجام رساندن این تکنولوژیها مهارتهای انسانی به عنوان یک عامل کلیدی مطرح است. در واقع این نیروهای انسانی به عنوان مغزهای متفکر یک کشور شناخته میشوند. نیروهایی ماهر که شامل افراد مخترع، مکتشف و یا افراد دیگری هستند که از سطح دانش بالایی برخوردار میباشند. خروج این افراد از کشورشان و رفتن به کشورهای دیگر و استفاده از تواناییهای آنها در جاهای دیگر به پدیدهی «فرار مغزها» معروف است.
فرار مغزها در واقع رفتن سرمایه انسانی از یک کشور است. مهمترین سرمایهای که هر کشور میتواند در سایهی وجود آنها به بالاترین دستآوردها دست پیدا کند. در شکل سادهاش میتوان به مهاجرت انبوهی که طی این سالها از کشورهای جهان سوم به کشورهای دیگر رفتهاند اشاره نمود. فرار مغزها میتواند دلایل متعددی داشته باشد. مانند ناامنی سیاسی داخلی، فقدان فرصتهای لازم، و مشکلات شخصی که البته بهطور عمومی وضعیت سوم یعنی مشکلات شخصی دلیل کمرنگتری برای مهاجرت نیروهای انسانی است. و یکی از مسایل مهمی که در این زمینه موثر است و بسیار کم بدان پرداخته میشود مشکلات فرهنگی است که برای یک نخبه در کشور خودش ممکن است پیش بیاید. و مسئله دیگری که نباید فراموش شود این است که همزمان با جابه جایی سرمایه انسانی سرمایه مالی هم از یک کشور خارج میشود.
عبارت جذب نخبگان رابطه مقابل فرار مغزهاست. کشورهایی که نیروهای ماهر به آن سفر میکنند در واقع کشورهای جذب کنندهی نخبگان نامیده میشوند. کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و انگلیس. این کشورها به علت اینکه ثروت فراوان و فرصتهای کاری کافی دارند به جذب نخبگان میپردازند و با به وجود آوردن امکانهای شغلی و مالی و تحصیلی برای این نخبهها به روی آنان سرمایهگذاری کرده و در آتیه از آنها استفاده میکنند. یکی از مهمترین مسایلی که در رفتن مغرها از یک کشور اهمیت دارد این موضوع است که این کشورها زمانی این نیروهای متخصص را به خود جذب میکنند که آنها آمادهی بروز خلاقیتها و استفاده از خود هستند. بهطور مثال بیشتر افرادی که در سالهای گذشته از ایران خارج شدند برای گرفتن پی.اچ.دی به این کشورها مهاجرت کردند. و این فرد بالقوه فردی است که آماده است تا از تخصص او در ساخت و ساز بنای یک مملکت در هر زمینهای استفاده شود.
همانطور که اشاره شد مغزها تنها برای مقاصد مالی و مادی به کشورهای دیگر مهاجرت نمیکنند. هرگاه به تاریخ کشورهای در حال توسعه، نگریسته شود مشاهده میگردد که در بیشتر آنها احترام به آیین و فرهنگ و احساس «ریشه داشتن» به سرزمین آبا و اجدادی به طور گستردهای وجود دارد. آنچه مغزهای جهان سوم میخواهند، احترام به «شخصیت» آنها، نوعی احساس آرامش و اعتماد به نفس در محیط کار، و فراهم بودن زمینه برای نشان دادن خلاقیتهای خود است. این نکات از ویژگیهای مشترک مغزهای همهی کشورهای جهان سوم است.
از مهمترین دلایلی که باعث فرار مغزها میشود بیتوجهی به جایگاه علم و توانایی علمی است که یک فرد با تلاش و کوشش به دست آورده است. در کشوری مانند ایران در بیشتر موارد نخبگان زیر دست افراد بیلیاقت و بیکفایت مشغول به کار هستند، افرادی که خلاقیت در هر زمینهای برای آنها تعریف نشده است و همیشه برای نخبگان مانعی هستند در راستای تلاش آنها برای بهبود بخشیدن به اوضاع. مسئلهی دیگر بیتوجهی به رشد کیفی و تحقیق و پژوهش در دانشگاهها است. یکی از عواملی که دانشجویان بسیاری را به کشور آمریکا میکشاند، عامل امکانات تحصیلی ـ تحقیقی و اعطای کمکهای تحصیلی و رفاهی است. در سالهای اخیر، تعداد دانشگاههای داخل کشور بدون هیچگونه برنامهی مدونی و یا تناسب رشتهها با مشاغل، گسترش یافتهاند و توجه بیشتر، به ارزشهای کمی بوده است تا کیفی، به طوری که روشهای تدریس بسیاری از کلاسها سنتی و قدیمی است.
بعضی از صاحبان نظر پدیده «فرار مغزها» را مثبت ارزیابی میکنند، معتقدند که نباید حضور یک متفکر و نخبه علمی جهان سومی را در یک کشور پیشرفته، پدیدهی «فرار» تلقی کرد، چرا که فرار، بیانگر وجود محدودیت، حصر و زندان است، در حالی که امروزه مرزهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، شکسته شدهاند و در دهکدهی جهانی، ملیتها کمرنگ شدهاند و مرزها از بین رفتهاند بنابراین، فرار مغزها بیمعناست. به نظر میرسد که این دیدگاه، نوعی خوشبینی غیرعملی است، چرا که نبود امکانات برای نخبگان در جهان سوم در روزگار کنونی امری واضح و بدیهی است. و یا تعریف نبود مرز بیمعنی است وقتی که یک نخبهی ایرانی برای رد شدن از سدی به نام ویزا باید به هزاران ترفند دست بزند آن هم زمانی که بهطور مثال پذیرشی از بهترین دانشگاههای یک کشور پیشرفته دارد. و دیگر اینکه جای خالی نخبگان در کشورهای مبدا، به هر حال، با غیرنخبگان پر میشود و این، هزینههای زیاد مادی و غیرمادی را به جامعه تحمیل میکند. مانند وضعیت کنونی که ایران به آن دچار است. فرزندان نخبه هر روز بیشتر در فکر فرارند تا به جایی که جایگاه واقعی آنهاست برسند در حالیکه رییس جمهوری مملکت از پشت تریبونی میگوید که ما دست کسی را نمیبندیم هرکس مختار است به هر کجا که میخواهد برود و این جمله مصداق بارز ادارهی کترهای یک مملکت است.
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای خبری از افغانستان، روز سهشنبه، 20 سپتامبر، در اثر یک انفجار در کابل، برهانالدین ربانی، رییس شورای عالی صلح در افغانستان و رییس جمهوری پیشین این کشور کشته شده است.
به گزارش پلیس، بمب در خانه وی منفجر شده است. تاکنون هیچ گروهی مسوولیت این انفجار را برعهده نگرفته است.
گفته شده است که در هنگام وقوع این حادثه تعدادی دیگر از اعضای شورای عالی صلح افغانستان در منزل آقای ربانی بودهاند. معصوم استانکزی، از جمله اعضای شورای عالی صلح افغانستان است که در اثر این انفجار مجروح شده است.
منزل آقای ربانی در منطقه وزیر اکبر خان واقع است.
نیروهای امنیتی اطراف خانه آقای ربانی را محاصره کردهاند. همین گزارشها حاکی است که در اثر شدت انفجار آژیر خطر سفارت آمریکا در کابل هم که در نزدیکی محل حادثه واقع شده، به صدا درآمده است.
منطقه وزیر اکبر خان چند روز پیش هم هدف حملهای قرار گرفته بود که افراد طالبان مسوولیت آن حمله را به عهده گرفتند.
برهانالدین ربانی، رییس شورای عالی صلح در افغانستان، اوایل هفته جاری برای شرکت در اجلاس «بیداری اسلامیم به تهران سفر کرده و با پایان اجلاس، به کشورش بازگشته بود.
برهانالدین ربانی از مخالفان طالبان بود و پیشتر در سخنانی از طالبان به دلیل استفاده از «کودکان» در درگیریها بهشدت انتقاد کرده بود.
بیشتر بخوانید:
«پایان عملیات مسلحانه طالبان در کابل»
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
«باراک اوباما» برنامه کاهش کسر بودجه دولت آمریکا را اعلام کرد. این خبر به ظاهر خبر سادهای است اما در پس اقدامات «اوباما» حرکتی انقلابگونه در جریان است. شاید کسانی که 200 سال پیش در سمت چپ پارلمان فرانسه مینشستند و با مخالفت با سلسله مراتب سنتی قدرت، از اصلاحات عمیق در روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه سخن میراندند، گمان نمیبردند که سالها بعد «چپ» در ادبیات سیاسی معاصر غرب به معنی سوسیال – لیبرال یا سوسیالیست به کار رود. حالا درست در کشوری که مهد سرمایهداری در جهان بوده و بزرگترین کابوس شهروندانش ترس از هر چه واژهی منتسب به جریان چپ است، رییس جمهوریاش طرحی را به کنگرهی آمریکا برده که بر مبنای اصول اساسی و بنیادی همان تفکر پایهریزی شده است، حذف بیعدالتی اجتماعی.
گرچه که مرام و خطمشهای سیاسی و اجتماعی حزب دموکرات آمریکا تا اندازهی فراوانی با احزاب چپ نزدیکی دارد و در مواردی چون سقطجنین، نقش مذهب در سیاست و قوانین مهاجرت بسیار به نظریات آنها نزدیک میشود اما در اصلیترین و مهمترین بخش ماجرا یعنی اقتصاد همواره گرایشات راستگرایانه مبتنی بر نظام سرمایهداری را حفظ کرده است. البته این موضوع استثنائاتی نیز داشته است. «بیل کلینتون» در دههی نود با افزایش شدید مالیاتها موفق شد تا در پایان زمامداری خود ۱۳۰ میلیارد دلار مازاد بودجه بر جای بگذارد. او البته در عرصه مسایل اجتماعی نیز دست به اقدامات اساسی زد و از جمله از ورود همجنسگرایان به ارتش آمریکا حمایت کرد و با کمک همسرش، «هیلاری کلینتون» تلاش کرد تا قوانین بیمههای اجتماعی را به تصویب برساند.
حرکت فعلی «اوباما» اما شدیدتر از آن است که روحیهی محافظهکاران جمهوریخواه، توان پذیرش آن را داشته باشند. در بخشی از این طرح مالیاتهای سنگینتر بر روی طبقه مرفه و ثروتمند جامعه در نظر گرفته شده است. «باراک اوباما» تاکید کرده است که طبقه ثروتمند جامعه هم باید به صورت عادلانه در کاهش کسری بودجه دولت آمریکا حضور داشته باشد. او گفته است که این درست نیست که طبقه متوسط جامعه آمریکا، مالیات بیشتری از میلیونرها و میلیاردرها بدهند. با توجه به اینکه در حال حاضر نرخ مالیاتی که طبقه میلیونرها در ایالات متحده میپردازند به نسبت نرخ مالیاتی طبقه متوسط، پایینتر است، جمهوریخواهان طرح «اوباما» را نوعی جنگ طبقاتی به حساب آوردهاند و فشار بر ثروتمندان را سبب پایین آمدن میزان فرصتهای شغلی در آمریکا میدانند. در سوی دیگر «اوباما» هشدار داده هرگونه طرحی که از کنگرهی آمریکا بیرون بیاید و در آن هرگونه افزایش مالیات بر طبقه ثروتمند ذکر نشده باشد را وتو خواهد کرد.
با نزدیکی به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میتوان گفت که اقدامات «اوباما» برای کسب رای مجدد در دو جبهه صورت میگیرد، او در سیاست خارجی و در مواردی چون حمله به «لیبی» و عملیات ترور «بنلادن» سعی در راضی نگاه داشتن راستگرایان و میهنپرستان آمریکایی دارد و در سیاست اقتصادی خود در داخل، تاکید را بیشتر بر طبقات متوسط و رای آنها گذاشته است. حال باید دید که آیا این استراتژی نتیجهبخش خواهد بود و یا به اخراج دموکراتها از کاخسفید منجر خواهد شد. اتفاقی که اگر بیافتد برای نخستین بار پس از ریاست جمهوری «کارتر» خواهد بود که نماینده دموکراتها فقط در یک دورهی چهار ساله مقام ریاست جمهوری را در اختیار داشته است.
خبر / رادیو کوچه
ظهر روز دوشنبه 19 سپتامبر، سه تن از اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شدهاند.
به گزارش موکریان، سه تن از اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان که به دادگاه احضار شده بودند پس از مراجعه به دادگاه، دستگیر و به زندان منتقل شدند.
اسامی این افراد، پیمان نودینیان، رامین زندنیا و بها ملکی اعلام شده است.
گفته میشود تنی چند از فعالان فرهنگی این شهر در مقابل دادگاه حاضر و پیگیر وضعیت همکاران بازداشتی خود شدهاند.
تاکنون از اتهام یا اتهامات احتمالی این فعالان صنفی معلمان گزارشی منتشر نشده است.
بیشتر بخوانید:
«احضار و تمدید قرار بازداشت چند تن از فعالان کرد»
خبر / رادیو کوچه
در روزهای اخیر، شهناز رنجبر و فرهاد سنایی دو تن از شهروندان بهایی ساکن قائمشهر با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب این شهرستان به حبس و جریمه نقدی محکوم شدهاند.
به گزارش هرانا، دادگاه انقلاب قائمشهر فرهاد (شاهین) سنایی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم کرد و رای صادره را به دادگاه تجدید نظر استان مازندران ارجاع داد.
وی در بهمن ماه سال گذشته از سوی نیروهای امنیتی دستگیر و چندی را در زندان به سر برده بود.
همچنین شهناز رنجبر، دیگر شهروند بهایی ساکن شهرستان مذکور نیز که در خردادماه سال گذشته مدتی زندانی بود، به پرداخت ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شد.
Ardavan Roozbeh / Radio Koocheh
ardavan@koochehmail.com
Translated by Avideh Motmaen-Far
On Monday, September 12, the Human Rights Council met for its 18th session in Geneva, the European headquarters of the UN. On this three week meeting, Member States will examine different cases about human rights from different parts of the world.
On the first day of the three week meeting, High Commissioner Navi Pillay presented her report to the Council. Also on Monday panabout children’s participation in armed conflicts was held.
On the second day, the special rapporteur UNSR on international solidarity and workers group related to hiring of mercenaries reported to the Council.
The same afternoon, Human Rights Council held a panel discussion on promotion and protection of human rights in the context of peaceful protest including United Nations Deputy High Commissioner Kyung-wha Ka, and the representative of human rights societies federation pointed out the post-elections events in Iran. For more information about the events of the last meeting, I had an interview with “Hassan Nayeb Hashem”, human rights activist and one of the audience in the United Nations headquarters in Geneva and I asked him about the latest news from the Human Rights Council meeting:
Many thanks for being with us in the studios of Radio Koocheh. As you know, since Monday, September 12, the Human Rights Council met for its 18th session. Please explain what issues related to Iran will be examined?
Usually, the first week, the UNHCR and special rapporteurs present their reports. The second week, the major human rights issues are being investigated and the third week is usually the decision making week. Also issues related to Palestine, racial discrimination and the countries involved in this issue are considered in the third week.
The second week (next week), depending on how acute are the human rights issues in the world, many countries and non-governmental organizations will be referring to Iran. We also tried to organize lateral events in this week and those who are expert or human rights activist, direct or indirect victims of human rights violations in Iran are participating in these events and those who are in the human rights council, are trying to draw the attention to human rights violations in Iran.
Mr. Ahmad Shaheed will be present in this meeting. Have Iranian activists established any contact with him or any report will be given to him?
Mr. Ahmad Shaheed will go to New York and he will not be in this 18th session meetings of Human Rights Council. Normally, he has tried to have a conversation with Iranian officials to be able to go to Iran. He has also talked with many of human rights activists. When he and the Secretary General of the United Nations will be presenting their reports late this month to the General Assembly, these reports will be presented also early next month to the third committee of the General Assembly. The Assembly in recent years, has had only one report but this time, it has to examine two reports. Mr. Ben Ki Moon and Mr. Ahmad Shaheed, both will be presenting their reports. We expect the resolution of the General Assembly to be stronger than other years and to be welcomed in the world or more people vote for it.
But Mr. Ahmad Shaheed will present his detailed report to the UN Security Council meeting on human rights next March and has no report for this Council meeting.
Does this mean that Mr. Shaheed will present a report even though he is not allowed to go to Iran?
Yes. His commitment is to report to the international community and the Human Rights Council. According to the Act of the meeting that two former Human Rights Council had, the rapporteur has to submit a report to the General Assembly and the 19th Summit in March. He has given his word to the international community.
With regard to your presence in Geneva to follow what happens there, does it seem to you that Mr. Shaheed has become familiar with issues related to Iran so far?
Yes. He has been following Iran's issues before. And he remembers even the day that was a turning point in his life, the black Friday that Maldives had, and in the period of democracy in this country, he was thinking of someone who was in Mashhad. So before he becomes a known political celebrity as the foreign ministry in Maldives, he had had his contacts with Iran. Even before his candidacy was put forward, he has worked on these issues and is aware of Iran situation and is hopeful that as he comes from a Muslim country, he could have travelled to Iran. With information that Iranian human rights activists have given him on Iran's issues, he seems to be quite aware of the situation.
On the first day of the meeting, Ms Pillay has presented a report to the Council. Did she mention anything about Iran in her report?
Ms. Pillay’s report contrary to her report presented in the last meeting of the Council was very vague and she did not mention clearly Iran. At the moment, the issue in Somalia, generally the Arab world and specifically Syria are very important. But in a report that his deputy presented on the issue of freedom of peaceful assembly, there was mention of Iran and the aftermath of the elections of June 2009. Ms Pillay’s Deputy, some countries and non-governmental organizations related to freedom of peaceful assembly and the events in Iran after the elections.
فارسی
ویدئو / رادیو کوچه
روز شنبه، هفدهم سپتامبر، کنفرانسی با عنوان «به سوی خاورمیانه دموکراتیک» برای بررسی تاثیر انقلابهای عربی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بر جنبش اعتراضی مردمی ایران موسوم به جنبش سبز در واشنگتن برگزار شده است.
این کنفرانس که توسط «کمیته همبستگی باخواستهای دمکراتیک مردم ایران» در دانشگاه جورج واشینگتن با حضور شخصیتهای سیاسی، دانشگاهی و نمایندگانی از سازمان عفو بینالملل، چند سازمان حقوق بشری و سازمانهای مدنی ایرانی و عربی حضور داشتند با سخنرانی «جو استروک» نماینده سازمان دیدهبان حقوق بشر، «اکبر گنجی» فعال سیاسی و روزنامهنگار، «رضوان ضیاده» مدیر مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک سوریه، دکتر «دوجا مملوک» از کشور تونس، پرفسور «سحر محمد خمیس» مصری و «علی ابوزکوک» مدیر اجرایی خانه سیاست و بشر لیبی برگزار شد.
در این کنفرانس انقلابهای جهان عرب و تاثیر سقوط رهبران این کشورها بر ایران و جنبش اعتراضی مردم ایران بررسی شد. شرکتکنندگان در این همایش انقلابهای عربی در تونس، مصر، لیبی، یمن و سوریه را به شکل جداگانه بررسی کردند و نتایج مثبت و اشتباههای به وجود آمده در این جنبشهای مردمی و چگونگی استفاده از این تجارب در ایران و عدم تکرار اشتباههای گذشته را مورد بررسی قرار دادند.
علی ابوزاکوک مدیر مرکز حقوق بشر و توسعه سیاسی لیبی در این کنفراس تاکید کرد «حرکت انقلابی» ایرانیان پس از انتخابات تاثیر فراوانی بر بهار عربی گذاشت.
اکبر گنجی گفت: «وی خود از طرفداران سرسخت انقلاب بوده اما پس از پیروزی انقلاب، آیتاله خمینی نظام دیکتاتوری ولایت فقیه را به جای استبداد شاه جایگزین کرد. به گفته او بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران مردم را با شعار «تشکیل حکومت دینی» فریب داد و به مردم عرب هشدار داد به این اشتباه دچار نشوند.»
Click here to view the embedded video.
مریم مملوک از شخصیتهای آکادمیک تونسی در آمریکا نیز در این همایش گفت: «ملت ایران دوباره به پا خواهند خواست اما اینبار مانند لیبی، سوریه و مصر به حمایت جهانی احتیاج دارند.»
سحر محمد خمیس از فعالان سیاسی مصری نیز در مورد تجربه انقلاب مصر و چگونگی استفاده از آن در ایران برای ایجاد تغییر لازم در این کشور بدون دچار شدن در اشتباههای «انقلاب مصر» تاکید کرد. این پژوهشگر مصری تاکید کرد: «ایرانیان باید قدم بعدی پس از سرنگونی رژیم را بدانند و به مردم اجازه بدهند تا شکل نظام خود را با آزادی و آگاهی کامل انتخاب کند.»
او گفت: «نباید کاری کنیم که ملت از تغییر پشیمان شود و پس از سقوط رژیم دوباره شعار «آقای رییس مرا ببخش» سر دهد.»
رضوان زیاده مدیر مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک سوریه نیز پیشبینی کرد ایران از تغییرات به وجود آمده در جهان عرب به شکل گستردهای تاثیر خواهد یافت. وی از ایجاد تغییر در سوریه بر اساس اختلاف مذهبی هشدار داد و تاکید کرد این مسئله ممکن است به «جنگ داخلی» منجر شود.
آرش حسینی پژوه/ رادیو کوچه
«محمود احمدینژاد»، رییس دولت دهم روز دوشنبه بیست و هشتم شهریور ماه برای هشتمین بار راهی نیویورک شد، طبق گزارشهای منتشر شده در این سفر «اسفندیار رحیممشایی»، «حمید بقایی»، «مجتبی ثمره هاشمی» و «علی سعیدلو»، احمدینژاد را همراهی میکنند، احمدینژاد از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری در سال هشتاد و چهار هر ساله در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک سخنرانی داشته است.
خبرگزاری ایرنا در گزارش خود پیرامون سفر احمدینژاد علاوه بر دیدار وی با مقامات شرکت کننده در اجلاس، از دیدار احمدینژاد با اساتید و دانشجویان دانشگاه کلمبیا خبر داده است، این خبرگزاری جزییات بیشتری پیرامون این دیدار اعلام نکرده است، اما این دیدار در حالی صورت میگیرد که احمدینژاد در سال هشتاد و شش در دانشگاه کلمبیا سخنرانی داشت که در جریان آن با واکنش تند مخالفان دیدگاه او و منتقدان وضعیت حقوق بشر در ایران مواجه شد.
در این دیدار رییس دانشگاه طی سخنانی احمدینژاد را دیکتاتور حقیر خواند و دیدگاهها و سیاستهای دولت احمدینژاد را توهینی به ملت ایران دانست.
جریان انحرافی در نیویورک
در حالیکه در چند روز گذشته، رسانههای خبری ایران همراهی مشایی در این سفر را با تردید عنوان میکردند، احمدینژاد نه تنها مشایی بلکه حمید بقایی را نیز با خود به نیویورک برد.
احمدینژاد در حالی که در سالهای گذشته موفقیت چندانی در مقایسه با رییس جمهوری قبلی ایران در اجلاس سازمان ملل نداشته است، اما همواره سخنرانیهای او مورد حمایت رهبر جمهوری اسلامی قرار گرفته و با حمایتهای او سفرهای احمدینژاد همواره به جشنهای ملی تبدیل میشد.
البته سفر تازه رییس دولت ایران به نیویورک، از همین نظر دارای ابعاد جدیدی است، احمدینژاد در حالی راهی نیویورک میشود که دیگر سیاستهای او و عملکرد دولتاش مورد حمایت رهبر جمهوری اسلامی نیست و اختلافات عمیقی بین او و رهبر جمهوری اسلامی به وجود آمده است، سایه این اختلافها در این مراسم بالای سر احمدینژاد قرار خواهد داشت.
در همین حال حضور مشاور بیناللمل رهبر جمهوری اسلامی در مراسم بدرقه احمدینژاد نیز قابل توجه است. این درحالی ست که پیش از این همواره رییس دفتر «آیتاله خامنهای» در این مراسم حاضر میشد، و با توجه به ترکیب هیت همراهان رییس دولت میتوان حدس زد که «آیتاله خامنه ای» بر خلاف سفرهای پیشین در تعیین ترکیب این هیت نقشی نداشته است و مشخص نیست آیا وی در تهیه متن سخنرانی احمدینژاد نقش داشته و یا نداشته است.
احمدینژاد در نیویورک چه خواهد کرد
در خصوص سفر احمدینژاد به نیویورک کارشناسان نظرات مختلفی دارند، در همین رابطه «رسول نفیسی» معتقد است «احمدینژاد با اعلام آزادی دو زندانی بیگناه آمریکایی حسابی باز کرده و آن این بوده است که به طرف آمریکایی نشان دهد که حسن نیت دارد و وقتی که در آمریکا هست احتمالن به دنبال این خواهد بود که ملاقاتهایی به هر شکل داشته باشد تا یک مقداری حالا که در ایران موقعیتش به کلی سست شده شاید در خارج به خصوص در ایالات متحده بتواند متحدانی جستوجو کند و این را نشان دهد به جهان و به خصوص به واشینگتن که فردی که حسن نیت دارد ایشان است و فردی که میخواهد مسایل ایران را حل کند رییس جمهوری است و کسانی که مانع روابط می شوند از بیت (رهبری) الهام میگیرند و تا حدی هم درست است.»
و با توجه به ترکیب هیت همراهان رییس دولت میتوان حدس زد که آیتاله خامنهای بر خلاف سفرهای پیشین در تعیین ترکیب این هیت نقشی نداشته است و مشخص نیست آیا وی در تهیه متن سخنرانی احمدینژاد نقش داشته و یا نداشته است.
در همین رابطه «علیرضا حقیقی» با طرح این مسئله که دولت احمدینژاد در داخل کشور دچار ضعف است میگوید: «در مورد مسئله آزادی کوهنوردان، رسم بر این بوده است که هماهنگیهای لازم میان قوا انجام و بعدن تصمیمگیری شود، اما احمدینژاد بدون این هماهنگیها خودش سر خود وقتی خبرنگار ان بی سی را در تهران دعوت کرده بودند یک خبر اختصاصی داد به ان بی سی و ان بی سی هم یک گزارشی داد که در حقیقت یک معامله بود و اگر دقت کرده باشید تقریبن ان بی سی یک گزارش خوب برای احمدینژاد پخش کرد، احمدینژاد به قول شیرازیها در اینجا رندی میکند و بهطور مثال وقتی از او میپرسند که چرا موسوی و کروبی در زندانند میگوید به من ربطی ندارد دست قوه قضاییه است، در اصل احمدینژاد آنجایی که به اون ربط دارد را به گردن قوه قضاییه میاندازد و آنجایی که به او ربط ندارد ولی برای او امتیازآور است را به گردن خودش میاندازد و آزادی دو زندانی آمریکایی را خودش اعلام میکند.»
به نظر میرسد، سفر جدید محمود احمدینژاد به نیویورک تحت تاثیر اتفاقات سیاسی داخلی ایران قرار بگیرد، مشخصن احمدینژاد این بار برای اینکه با کول بار پر از این سفر باز گردند باید کار تازهای در نیویورک انجام دهد، کاری که پس از سخنرانی وی در سازمان ملل و سخنرانیها و مصاحبههای او در آمریکا میتوان، بیشتر پیرامون آن صحبت کرد.
سهشنبه 29 شهریور 90/ 20 سپتامبر 2011
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات سهشنبه ایران
تمام رخ- «سفر به نیویورک با محوریت جریان انحرافی»- آرش حسینیپژوه
بخش اول خبرها
تکنو کوچه- «ورود موفق سامسونگ به دنیای تبلتها»- کیومرث سجادی
گزارش روز کابل- «جلو ورود وسایط اضافهبار گرفته میشود»- آرین
گفتوگوی روز- «دوازده سال مجازات در پس میلههای زندان»- اردوان روزبه
بخش دوم خبرها
پس نشینی تند- «مالیات، مالیات و مالیات»- اکبر ترشیزاد
دایرهی شکسته- «آفت هجرت بر جان نخبگان»- مهشب تاجیک
بخش سوم خبرها
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 20 سپتامبر، بر اثر انفجاری در مرکز آنکارا، پایتخت ترکیه دستکم 2 تن کشته و 10 تن زخمی شدهاند. علت انفجار تاکنون مشخص نشده اما برخی گمانهزنیها از احتمال بمبگذاری یک خودرو خبر دادهاند.
مسوولان میگویند در حال تحقیق در اینباره هستند.
Click here to view the embedded video.
بنا بر اخبار منتشر شدە در رسانەهای ترکیە و بیانیە رسمی وزارت داخلی، اتوبوسی کە در خیابانی نزدیک ساختمان نخست دولتی قرار داشت، منفجر شدە است.
پلیس در خصوص احتمال بروز انفجاری دیگر هشدار داده است.
خبر / رادیو کوچه
خبرگزاریهای خارجی اعلام کرد نیروهای امنیتی از ساعتهای اولیه روز سهشنبه، 20 سپتامبر، به سمت تجمعکنندگان در میدان تغییر در پایتخت این کشور و همچنین مخالفان حکومت علی عبداله صالح در میدان «آزادی» در تعز آتش گشودند.
بر اساس این گزارش 3 تن در تعز و دو نفر در صنعا از جمله یک خبرنگار به دست نیروهای امنیتی کشته شدند.
نیروهای امنیتی طی دو روز گذشته 58 تن از مخالفان را به ضرب گلوله کشتند.
به گزارش العربیه، شب گذشته مناطق تجمع مخالفان شاهد آرامش نسبی بود اما نیروهای امنیتی از بامداد امروز سرکوب مسلحانه مخالفان را از سر گرفتند.
درگیریها در یکی از خیابان های صنعا که از روز یکشنبه به کنترل نیروهای جدا شده از ارتش درآمده بود به شدت ادامه دارد.
شاهدان عینی میگویند صدای تیراندازی سنگین و شلیک خمپاره مناطق مختلف صنعا را به لرزه درآورده است.
در همین حال دبیرکل شورای همکاری کشورهای خلیج پارس و نماینده سازمان ملل برای حل بحران جاری در این کشور وارد صنعا شدهاند اما گسترش درگیریها تلاشهای آنان را با مشکل مواجه ساخته است.
رهبران مخالفان اعلام کردهاند تا پیش از امضای طرح شورای همکاری با هیچکس گفتوگو نمیکنند.
بر اساس طرح شورای همکاری علی عبداله صالح از قدرت کنار میرود و راهکارهایی برای برگزاری انتخابات ارایه شده است.
این طرح پیشتر به امضای مخالفان درآمده بود اما علی عبداله صالح از امضای آن سر باز زد.
بیشتر بخوانید:
«دیدار پادشاه عربستان و رییس جمهوری یمن»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 20 سپتامبر، ملک عبداله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در ریاض، پایتخت این کشور با علی عبداله صالح رییس جمهوری یمن دیدار و تحولات جاری در یمن را بررسی کردهاند. همزمان فعالان حقوق بشر در یمن اعلام کردند که در دو روز گذشته 50 تن در یمن کشته شدند.
علی عبداله صالح در این دیدار از استقبال عربستان از وی و چند مقام بلندپایه این کشور که در پی یک انفجار زخمی شده بودند قدردانی کرد.
وی از موضع این کشور نسبت به بحران جاری در یمن و تلاش برای حفظ وحدت ملی بین مردم یمن تشکر کرد.
پادشاه سعودی نیز در این دیدار اظهار امیدواری کرد بحران جاری با همکاری همه مردم یمن حل شود و تاکید کرد سعودی از یمن یکپارچه و آرام حمایت میکند.
دو طرف سپس تحولات جاری در یمن را بررسی کردند.
علی عبداله صالح که در پی یک سوقصد هنگام حضور در مسجد ریاست جمهوری به شدت زخمی شده بود دوره نقاهت را در سعودی میگذراند.
مخالفان در یمن از ژانویه گذشته تاکنون به خیابانها آمده اند و خواستار کنارهگیری علی عبداله صالح هستند اما رییس جمهوری یمن میگوید تنها از راه قانونی انتخابات حاضر است از قدرت کنار برود.
علی عبداله صالح از 32 سال پیش تاکنون به عنوان رییس جمهوری در این کشور حکومت میکند.
بیشتر بخوانید:
«افزایش آمار تلفات ناآرامیهای یمن»
کیومرث سجادی / رادیو کوچه
امروز بدون وارد شدن به مقایسههای رقابتی با دیگر شرکتهای سازنده «تبلت پیسی» (Tablet PC) به معرفی گوشهای از امکانات و خواص این محصول هفت اینچی سامسونگ میپردازیم. بهنظر میرسد که شرکت سامسونگ که در سالهای اخیر حضور موفقی در بازار گوشیهای موبایل داشته است، اینبار نیز محصول قابل قبولی را ارایه داده است. گلکسیتب مدل GT-P1000 محصولی است که به بررسی آن میپردازیم.
برای برقراری تماس و مدیریت ارتبطات خود میتوانید بهراحتی افراد را دستهبندی کرده و به بررسی آخرین تماسها و پیغامهایتان بپردازید و در صورت داشتن سیمکارتهای نسل سوم میتوانید تماس ویدیویی برقرار نمایید. علاوه بر مشخصات فردی و تماس میتوانید با وارد کردن جیمیل فرد موردنظر از طریق گوگلتاک نیز مشغول چت کردن با دوستان خود شوید.
گلکسیتب نه تنها قابلیت اتصال به شبکههای بیسیم را داشته که میتواند خود نیز به عنوان یک Access Point عمل کرده تا دیگر دستگاهها به آن متصل شده و از اینترنت 3G آن استفاده کنند. امکان اتصال به شبکههای ویپیان که اینروزها در ایران برای فرار از فیلترینگ دولتی موجود محبوبیت زیادی پیدا کردهاند نیز فراهم است.
کاربران گلکسیتب بهراحتی میتوانند ایمیلهای جیمیل و یا یاهوی خود را چک کرده و یا با دوستان خود چت کنند. همچنین میتوانید به فیسبوک و یا توییتر خود وصل شده و آنها را به روزرسانی کرده و یا از آخرین اتفاقات مربوطه باخبر شوید. نکتهی جالبی که چند روز پیش با آن برخوردم هنگام نصب برنامه viber به پیشنهاد یکی از دوستان بود. این نرمافزار که امکان مکالمه رایگان با دیگر کاربران viber را فراهم میآورد پس از نصب همانند گوگل، یاهو و فیسبوک، کاملن با دیگر بخشهای تبلت هماهنگ شده و به همانند آنها به تبادل اطلاعات میپردازد. این موضوع در مورد هر نرمافزار مشابهی که برروی گلکسیتب نصب شود نیز صدق میکند.
اندروید بودن سیستمعامل یکی از مزایای این محصول میباشد که کاربران زیادی را بهخود جلب میکند. در خصوص کارآمدی و نرمافزارهای مفید و قابل نصب بسیاری که برای این سیستمعامل موجود است و همچنین محبوبیت فراوان اندروید در بین گوشیبازهای حرفهای جایی برای صحبت باقی نمانده است.
دسترسی به اطلاعات مربوط به هواشناسی، آخرین اخبار روز دنیا به راحتی هرچه تمامتر برای کاربر فراهم میشود. خواندن کتابهای الکترونیک و یا تماشای فیلمهایی با کیفیت HD در صفحهنمایش 7 اینچی 16 میلیون رنگ گلکسیتب نیز لذت خاص خود را دارد.
قیمت بهنسبت ارزان آن نسبت به تبلتهای دیگر، سیستمعامل اندروید و حافظه 16 و 32 گیگابایتی آن را میتوان از ویژگی بارز این محصول دانست اما میتوان از دوربین 3.1 مگاپیکسلی و کمبودهای کوچکی در بخش طراحی بهعنوان معایب این دستگاه یاد کرد.
شاید بسیاری از مزایایی یاد شده به خاطر سیستمعامل اندروید این محصول باشد اما بهشما توصیه میکنم در صورت تمایل به خرید تبلتپیسی حتمن گزینهی گلکسیتب را بهطور جدی مورد بررسی قراردهید. برای دوستانی که علاقهمند به داشتن یک تبلت با ابعاد بزرگتری هستند پیشنهاد میکنم گلکسیتب 10.1 که از اسمش پیداست یک صفحهنمایش 10.1 اینچی دارد را نیز مورد بررسی قرار دهند.
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارش منتشر شده در رسانه منسوب به دراویش نعمتالهی، تعدادی از دراویش گنابادی که طی فراخوانی جهت اعتراض به برخورد امنیتی با دراویش در شهرستان کوار برابر زندان اوین تجمع کرده بودند، توسط نیروهای امنیتی و انتظامی مقابل این زندان بازداشت شدند.
به گزارش سایت مجذوبان نور، صبح دوشنبه، 19 سپتامبر، دراویش گنابادی در اعتراض به بازداشتهای اخیر و جانباختن آقای بنانی، از دراویش کوار، از توابع شیراز اقدام به برگزاری تجمع در مقابل زندان اوین کردند که به دلیل جو شدید امنیتی و حضور نیروهای امنیتی و گارد ویژه این تجمع برگزار نشد.
مجید رشیدی، اسماعیل و بهزاد صنعتپرست، رضا قهرمانی، سعید رحمتپناه، نعمت کاظمینیا، مهرداد فریدنیا، قادر فرمودی، محمود تقیپور، مهدی و منوچهر مزبوری، محمد صادقی، تقی صابری، ابراهیم مختارخروجی، هادی شاهرضا، مهران نجار، علی بابایی، رامین اشکوه، مهدی رحمتی، آرش شلتوکی، نعمت کاظمی، تیمور همایونی و داوود مهراد اسامی دراویش بازداشت شده هستند.
بیشتر بخوانید:
«بازداشت چهار درویش گنابادی مقابل زندان اوین»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای حقوق بشری و به گفته یکی از همبندان فرانک فرید، فعال فرهنگی و شاعر تبریزی، به دلیل برخورد نیروهای امنیتی و مسوولان زندان، وی در وضعیت وخیم جسمانی بهسر میبرد.
به گزارش تا قانون خانواده برابر، یکی از همبندان خانم فرید که به تازگی از زندان آزاد شده است، میگوید: «روز اول بازداشت، خانم فرید چندین بار مورد ضرب و شتم قرار گرفت تا جایی که به علت وخامت حال وی به درخواست مامورین، اورژانس به محل بازداشت آمده و ساعتها زیر سرم قرار داشت.»
فرانک فرید روز ١٢ شهریور ١٣٩٠ در تبریز بازداشت شده و هم اکنون نیز علارغم آزادی همه زندانیان زن بازداشتی تجمعات اعتراضی به خشک شدن دریاچه اورومیه، همچنان در زندان به سر میبرد.
چندی پیش هم سازمان عفو بینالملل طی بیانیهای به وضعیت وخیم وی در زندان اشاره کرده و خواستار رسیدگی فوری به این فعال مدنی شد.
بیشتر بخوانید:
«بازداشت فرانک فرید، فعال حقوق زنان در تبریز»
«مشکل دریاچه ارومیه حلشدنی است»
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه، 19 سپتامبر، با رای دادگاه کیفری، عامل جانباختن روحاله داداشی، ورزشکار و از اعضای قویترین مردان ایران بامداد روز چهارشنبه 21 سپتامبر، در ملاعام اعدام میشود.
به گزارش ایسنا، روابط عمومی دادگستری استان البرز اعلام کرد که «پس از صدور رای دادگاه کیفری استان البرز مبنی بر قصاص عامل قتل روحاله داداشی، این حکم روز چهارشنبه هفتهی جاری اجرا خواهد شد.»
بر اساس این گزارش در اطلاعیه دادگستری البرز آمده است: «به موجب حکم شعبه ی اول دادگاه کیفری استان البرز و تایید و ابرام حکم صادره در شعبهی یازدهم دیوانعالی کشور و پس از تنفیذ حکم صادره از سوی رییس قوهی قضاییه در سحرگاه روز چهارشنبه 30 شهریور نسبت به اجرای حکم قصاص قاتل مرحوم روحاله داداشی در ملاعام اقدام خواهد شد».
لازم به اشاره است روحاله داداشی قویترین مرد ایران حدود ساعت 24 شنبه 25 تیرماه سال جاری در درگیری با سه جوان در خیابان پونه گلشهر کرج براثر ضربات چاقو جان باخت.
گفته میشود متهم اصلی که کمتر از 18 سال سن دارد، به قتل اعتراف کرده و سپس در دادگاه کیفری استان البرز به قصاص محکوم شد که این رای روز چهارشنبه در ملاعام به مرحله اجرا درخواهد آمد.
بیشتر بخوانید:
«حکم اعدام در ملاعام برای متهم به قتل قویترین مرد ایران»
رادیو کوچه
1899 میلادی- «لئو اشتراوس» (Leo Strauss) نظریهپرداز و مورخ فیلسوف سیاسی آلمانی و استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو متولد شد.
او در طول جنگ جهانی اول مدتی در ارتش آلمان خدمت کرد و پس از آن در دانشگاههای معتبر این کشور به تحصیل فلسفه، ریاضیات و علوم طبیعی پرداخت. در کلاس درس « ادموند هوسرل» (Edmund Husserl) و «مارتین هایدگر» (Martin Heidegger) حضور یافت و در موسسه مطالعات یهودی برلین مشغول به کار شد. با اوجگیری یهودیستیزی در آلمان به مخالفت با نازیسم برخاست و در ۱۹۳۲ کشور را ترک کرد و در ۱۹۴۴ شهروند آمریکا شد. از ۱۹۳۸ تا ۱۹۴۹در مدرسه جدید پژوهش اجتماعی تدریس کرد، استاد فلسفه سیاسی دانشگاه «شیکاگو» بود، در کالجهای «کلرمون» و «سن جان» تدریس کرد. اشتراوس بیش از هرچیز مورخ فلسفهی سیاسی است و انگیزه او در بررسی فلسفه کلاسیک بیشتر ناشی از درک خاصش از بحران مدرنیته است.
1979 میلادی- دولت امپراطوری آفریقای مرکزی با کودتا سرنگون شد. «بوکاسا» (Bokasa) دیکتاتور آفریقای مرکزی بود. در دوران تحصیل با شخصیت ناپلئون بناپارت آشنا شد. همچنین وی «ژنرال دوگل»، رهبر فرانسه را همانند پدر خود میدانست و مرگ او را به منزله یتیم شدن خود عنوان کرد. بوکاسا در سال 1965 در زمانی که فرماندهی کل قوای کشور آفریقای مرکزی را بر عهده داشت، با برکنار کردن پسر عمویش، «داکو»، در یک کودتا به قدرت رسید. سرانجام در چنین روزی زمانی که در لیبی به سر میبرد در یک کودتای نظامی از قدرت بر کنار شد و بار دیگر، داکو پسر عموی بوکاسا به قدرت رسید.
به گفته مورخان وی در طول 14 سال حکومت بر آفریقای مرکزی، جنایات و کشتارهای فراوانی انجام داد. گفته میشود بوکاسا حتا به آدمخواری نیز متهم شده بود، اما هیچگاه این اتهام را رد نکرد. بعدها در جریان محاکمه وی مشخص شد که او از گوشت بدن زندانیان خود تغذیه میکرده است.
1984 میلادی- بر اثر انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در کنار دیوار ساختمان تازه سفارت آمریکا در شمالشرقی شهر بیروت به ساختمان سفارت آسیب رسید و 40 تن کشته شدند. این رویداد یک انفجار انتحاری بود که 17 ماه پس از انفجار اول صورت گرفت. بیشتر مقتولان لبنانی و از مراجعان سفارت بودند. در این حادثه تنها دو آمریکایی کشته شدند. در پی انفجار اول، دولت آمریکا محل سفارت خود را از غرب بیروت به شمالشرق آن منتقل کرده بود. 23 اکتبر سال 1983 نیز ساختمان قرارگاه نیروهای ویژه آمریکا در بیروت بر اثر اصابت یک وانت حامل بمب ویران شده بود که ضمن آن صدها نفر از سربازان آمریکایی جان خود را از دست داده بودند.
1359 خورشیدی- «خانبابا مشار» از پایهگذاران کتابشناسی کتابهای چاپی فارسی درگذشت. وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی و متوسطه خود به خدمت وزارت دارایی درآمد. برجستهترین اثر او کتابی است که به فهرست مولفان کتابهای چاپی عربی و فارسی اختصاص دارد. فهرست کتابهای چاپی فارسی بیشتر باعث شهرت مشار است.
انجمن ایرانی فلسفه و علوم انسانی به مشار پیشنهاد کرد از دستنویسهایی که برای مولفین کتابهای چاپی و عربی گردآوری کرده بود، یک فهرست الفبایی از نام کتابهای چاپی فارسی تهیه کند. مشار این پیشنهاد را پذیرفت و حاصل کار خود را به رایگان در اختیار انجمن ایرانی فلسفه و علوم انسانی گذارد.
خانبابا مشار در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی درگذشت. اهمیت کار وی برای کتابشناسی ایران از آنرو است که وی پایه کتابشناسی کتابهای چاپی فارسی را نهاد، کاری که پیش از او کسی به آن اقدام نکرده بود. کتاب او، جامعترین کتابشناسی کتابهای چاپی فارسی تا زمان انتشار آنهاست.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1357 خورشیدی- هواپیمای حامل کمک به مناطق زلزلهزده طبس در شیراز سقوط کرد. اما در چنین روزی یک فروند هواپیمای سی 130 نیرویهوایی که بهمنظور حمل وسایل و خواربار مورد نیاز مردم زلزلهزده طبس از پایگاه شیراز عازم تهران بود، در فرودگاه دوشانتپه سقوط کرد و 9 نفر ارتشی در آن کشته شدند.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
راسخون
خبر / رادیو کوچه
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه، 19 سپتامبر، اظهار داشت که گزارش شکایت نمایندگان از رییسجمهوری اسلامی «در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.»
به گزارش خبرآنلاین، آقای لاریجانی در مصاحبهای همچنین در مورد طرح سوال از رییس جمهوری اسلامی اعلام کرد که نمایندگان امضاکننده این طرح «خودشان خواستهاند که ما فعلن دست نگه داریم.»
این در حالی است که طرح سوال از رییس جمهوری اسلامی، در تیرماه گذشته با امضای حدود ۱۰۰ نماینده تقدیم هیت رییسه مجلس شد؛ هرچند پس از آن برخی اعضای هیت رییسه طرح آن را خلاف مصلحت دانستند.
طبق اصل ۸۸ قانون اساسی، در صورتی که دستکم یک چهارم نمایندگان مجلس سوالی را در مورد یکی از وظایف رییس جمهوری مطرح کنند، وی موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال نمایندگان جواب دهد.
در خرداد ماه گذشته، برخی رسانهها از در دست بررسی بودن شکایت ۱۲ نفر از نمایندگان به هیت رییسه مجلس در زمینه ۵۰ مورد «تخلف دولت» از قانون اساسی خبر داده بودند.
بر اساس آییننامه داخلی قوه مقننه جمهوری اسلامی، هرگاه دستکم ۱۰ نفر از نمایندگان یا هرکدام از کمیسیونهای مجلس به هیت رییسه در مورد «عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رییسجمهوری یا وزیر یا مسوولان دستگاههای زیرمجموعه آنان» شکایت کنند، موضوع بلافاصله از طریق هیت رییسه جهت رسیدگی به کمیسیون مرتبط ارجاع میشود.
در صورتی که مجلس در مورد رییسجمهوری یا هر یک از وزیران، سه نوبت رای به وارد بودن گزارش بدهد، طرح استیضاح آنان در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید:
«تندروها میخواهند رایدهندگان به موسوی را محو کنند»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 20 سپتامبر، فعالان حقوق بشر در تماسی با خبرگزاریهای خارجی اعلام کردند که نیروهای امنیتی در یمن بیش از ۵۰ نفر را طی دو روز خشونتها علیه تظاهرکنندگان ضددولتی کشتهاند که این خونینترین درگیریها طی چند ماه گذشته توصیف میشود.
شاهدان در صنعا، پایتخت، میگویند تکتیراندازان از روی بام خانهها به سوی اردوگاه تظاهرکنندگان، شلیک کردند که باعث مرگ رهگذران از جمله یک کودک شد.
همچنین گزارش شده که نیروهای دولتی، سربازان هوادار تظاهرکنندگان را نیز هدف تیراندازی قرار دادند.
مخالفان علی عبداله صالح قول دادهاند که تا زمانی که آقای صالح از حکومت کنار نرود، به تظاهرات خود ادامه خواهند داد.
اکنون چندین ماه است که هزاران نفر از مخالفان آقای صالح، که در حال حاضر در عربستان سعودی به سر میبرد، در اعتراض به ریاست جمهوری او و با هدف برکناری او، دست به تظاهرات گستردهای در صنعا زدهاند.
آمریکا و اتحادیه اروپا از جمله اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل بودند که روز دوشنبه طی ملاقاتی در ژنو دولت یمن را به عدم خشونت علیه تظاهرکنندگان ترغیب کردند.
همزمان با تشدید خشونتها، فرستادگان سازمان ملل و شورای همکاری خلیج پارس وارد یمن شدند تا برای به جریان انداختن روند انتقال قدرت توسط آقای صالح بکوشند.
بیشتر بخوانید:
«۲۶ کشته در درگیری معترضان با نیروهای یمنی»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
خراسان
1) نیروهای امنیتی رژیم عبداله صالح 4۶ معترض یمنی را به خاک و خون کشیدند
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=29&id=1083038
در حمله روز گذشته نیروهای امنیتی یمن به تظاهرکنندگان 20 تن از جمله دو کودک کشته شدند. روز یکشنبه نیز 26 تن از معترضان یمنی به دست نیروهای امنیتی رژیم عبداله صالح به خاک و خون کشیده شدند. این در حالی است که حمایت آمریکا و رژیم آل سعود از دیکتاتور یمن ادامه دارد.
2) سفر رییس جمهوری به نیویورک برای شرکت در اجلاس سازمان ملل
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=29&id=1083028
به گزارش ایسنا، محمود احمدینژاد، صبح روز دوشنبه قبل از عزیمت به «نیویورک» در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران به تشریح اهداف سفر خود به «نیویورک»، «سودان»، «موریتانی» و «ونزوئلا» پرداخت و با اشاره به اهمیت سازمان ملل متحد، اظهار کرد: «همان طور که میدانید مجمع سازمان ملل متحد بالاترین مرجع تصمیمی در جهان است، البته ایده تشکیل سازمان ملل یک دستآورد تاریخی است و قرار بود این سازمان مرکزی باشد، برای همدلی ملتها و دولتها در فضای عادلانه و این که تمام ملتها و دولتها در مدیریت جهانی مشارکت کنند، ولی این ایده محقق نشده است و بخشهای اصلی سازمان ملل متحد در سیطره گروه اقلیتی قرار دارد.»
کیهان
1) 58 اتحادیه تجاری در انگلیس همکاری خود را با اسراییل قطع کردند
http://www.kayhannews.ir/900629/16.htm#other1609
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «جوئیش کرونیکل» چاپ لندن، کنگره اتحادیههای تجاری انگلیس که بیش از 58 اتحادیه تجاری در این کشور عضو آن هستند، در کنفرانس سالانه خود به قطع همکاری این اتحادیهها با سازمانهای اسراییلی از جمله اتحادیه تجاری اسراییل رای داد.
2) عرضه سکههای پارسیان ممنوع شد
http://www.kayhannews.ir/900629/4.htm#other401
یک مقام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد که عرضه و توزیع مصنوعات طلای خارجی و مصنوعات مدور ضرب شده مانند سکههای پارسیان که توسط غیر از بانک مرکزی ضرب شدهاند، ممنوع است.
آفرینش
1) دادستانها در برابر فضاسازیها و فشارها تسلیم نشوند
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=88961
دادستان کل کشور با اشاره به پروندههایی که از حساسیت خاصی برخوردارند از دادستانها خواست در برابر فضاسازیها و فشارها تسلیم نشوند.
2) احتمال سهمیهبندی CNG
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15629
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اشاره به احتمال سهمیه بندی CNG از مشارکت همزمان 5 دستگاه دولتی برای طراحی کارت هوشمند انرژی خبر داد و گفت: «زمانبندی آزادسازی فاز دوم قیمت حاملهای انرژی مشخص نیست.»
جام جم
1) مردم یمن خواستار دخالت جامعه جهانی شدند
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854572721
به دنبال کشته و زخمی شدن تعدادی دیگر از مردم مسلمان یمن توسط عوامل جنایتکار رژیم علی عبداله صالح، شورای ملی یمن از جامعه جهانی خواست برای پایان دادن به این جنایات دخالت کند. به گزارش فارس، شورای ملی یمن که متشکل از نیروهای انقلابی است، تازهترین جنایات رژیم علی عبداله صالح علیه مردم یمن را به شدت محکوم کرده و از جامعه جهانی نیز خواست آن را محکوم کنند. حمله روز یکشنبه نیروهای امنیتی یمن به معترضان، دستکم 26 کشته و بیش از 500 زخمی دربرداشت.
2) لاریجانی: فرافکنی در پرونده اختلاس پذیرفتنی نیست
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854582328
رییس مجلس درباره پرونده اختلاس 3000 میلیارد تومانی گفت: «در این پرونده حتمن همه کسانی که در آن دخالتی داشتهاند، باید مورد رسیدگی قرار گیرند و فرافکنی در پرونده اختلاس پذیرفتنی نیست.»
وی ادامه داد: «نظام جمهوری اسلامی ایران حتمن برای اینکه ایرادهای درونی خود را رفع کند، سیستمی دارد و نمایندگان مردم به عنوان حافظان حقوق ملت بر این موضوع نظارت خواهند کرد.»
اعتماد
1) پرونده هستهای ایران را مختومه اعلام کنید
http://www.etemaad.ir/Released/90-06-29/204.htm
رییس سازمان انرژی اتمی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواست که نسبت به تعهدش در مدالیته عمل کرده و پرونده هستهای ایران را در آژانس مختومه اعلام کند. فریدون عباسی در پنجاه و پنجمین کنفرانس عمومی آژانس با بیان این مطلب که تلاش چند قدرت هستهای این بود که آژانس، تحت نفوذ و کنترل آنها باشد تا فرصت کافی برای انجام آزمایشهای تجربی و آلودهکننده محیط زیست، را داشته باشند، گفت: «این اقدام موجب شد تا با کسب دادههای تجربی کافی، مقدمات سلطه نرمافزاری خود را فراهم سازند.»
2) ترافیک سفرهای نمایندگان ایران و روس
http://www.etemaad.ir/Released/90-06-29/204.htm
سفرهای پیدرپی، رایزنیهای پشت پرده و رودررو از نتایج شکوفایی دیپلماسی ایرانی و روسی در تابستان 90 است. پس از سفرهای اخیر مقامات روسیه به تهران و حضور وزیر امور خارجه ایران در مسکو، این بار نوبت سعید جلیلی است که به بهانه شرکت در نشست بینالمللی دبیران شورای امنیت کشورهای جهان، عازم شهر یکاترینبورگ روسیه شود.
رسالت
1) بان کی مون: تحریمهای سازمان ملل علیه ایران تاثیری نداشته است
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=76148
به گزارش باشگاه خبرنگاران بان کی مون در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگاران شبکه تی وی پنج فرانسه، رادیو بینالمللی فرانسه و روزنامه لوموند همچنین خواستار ادامه مذاکرات هستهای ایران شد. وی مدعی شد: «برنامه هستهای ایران همچنان مایه نگرانی جامعه بینالملل است و تحریمهای سازمان ملل متحد ظاهرن تاثیری نداشته است.»
2) رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: 900 میلیارد تومان از اختلاس بزرگ برگشت
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=76123
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اعلام جزییات نحوه درگیری پنج بانک با اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی اخیر، گفت: «فعلن 900 میلیارد تومان از این اختلاس به نظام بانکی برگشت داده شده است.»
همشهری
1) لاریجانی: دلیل عدم پرداخت 2 میلیارد دلار مترو از سوی دولت مشخص نیست
http://www.hamshahrionline.ir/news-146102.aspx
در نشست خبری 28 شهریور علی لاریجانی، رییس مجلس که پس از تعطیلات مجلس برگزار شد، خبرنگاری در خصوص عزم دولت برای اجرا شدن مصوبه مربوط به متروی تهران و دیگر کلانشهرها جویا شد که وی گفت: «در قانون بودجه امسال با تهیه یک ساز و کار جدید، 2 میلیارد تومان برای متروی تهران و شهرهای دیگر در نظر گرفته شد که این رقم در بودجه امسال باید از تیرماه پرداخت میشد که نشده است.» لاریجانی گفت که دلیل این عدم پرداخت از سوی دولت مشخص نیست.
2) دستور کار اوباما برای کاهش کسری بودجه آمریکا اعلام شد
http://www.hamshahrionline.ir/news-146109.aspx
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی، باراک اوباما در سخنانی در کاخ سفید که درباره کاهش کسری بودجه در اقتصاد امریکا بود گفت: «رونق اقتصادی ما وابسته به توانایی ما برای کاهش دادن بدهی گستردهای است که ما در یک دهه ی گذشته انباشته کردهایم، ما باید بدهیهای خود را به شیوهای کاهش دهیم تا به ما اجازه دهد به مسوولیتهای خود در قبال یکدیگر و در قبال آینده عمل کنیم.»
خبر / رادیو کوچه
محمود احمدینژاد رییس جمهوری اسلامی برای شرکت در شصت وششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه، 19 سپتامبر، وارد نیویورک، مقر سازمان ملل شده است.
به گزارش ایسنا، او در ابتدای ورود به این شهر به انتقاد از آمریکا پرداخت.
آقای احمدینژاد گفت که سازمان ملل متحد هم اکنون «در سیطره چند قدرت بزرگ» قرار دارد و افزود: «چرا برای حضور در سازمان ملل باید از آمریکا ویزا دریافت کرد؟ آمریکا باید مانند سایر اعضا باشد.»
همچنین احمدینژاد پیش از سفر در یک گفتوگوی خبری «اصلاح مدیریت جهان» را مهمترین برنامه سفر خود اعلام کرد.
آقای احمدینژاد از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ هر ساله در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک سخنرانی داشته و یک بار نیز برای شرکت در اجلاس بینالمللی خلع سلاح به این شهر سفر کرده است.
لازم به اشاره است اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر، و حمید بقایی، معاون رییس جمهوری در امور اجرایی، و وزیران خارجه، نیرو، صنعت و تجارت، و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی او را در این سفر همراهی میکنند.
بیشتر بخوانید:
«احمدینژاد همراه با مشایی عازم نیویورک شد»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر