هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۳, یکشنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 09/25/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



غلامحسين غيب پرور، فرمانده سپاه فجر فارس، اعلام کرد که قرار است سازمان بسيج رسانه از روز يکشنبه، سوم مهر ماه، کار خود را با حضور بيش از ۷۰ نفر از اهالی رسانه و مسئولين در کنار مقبره هشتمين امام شيعيان در مشهد آغاز می کند.غلامحسین غیب پرور، فرمانده سپاه فجر فارس، اعلام کرد که قرار است سازمان بسیج رسانه از روز یکشنبه، سوم مهر ماه، کار خود را با حضور بیش از ۷۰ نفر از اهالی رسانه و مسئولین در کنار مقبره هشتمین امام شیعیان در مشهد آغاز می‌کند. محمدرضا نقدی، سازمان بسیج مستضعفین کشور، حدود چهار ماه قبل گفته بود که پیش نویس اساسنامه تشکیل بسیج رسانه تهیه و ویراستاری آن انجام شده است. پیشتر نیز خبرگزاری فارس روز ۲۸ اردیبهشت ماه از برگزاری جلسه هیئت موسس سازمان بسیج رسانه به ریاست رییس سازمان بسیج مستضعفین و با حضور مدیر مسئول‌های روزنامه‌های رسالت و جوان، مدیر عامل خبرگزاری فارس، چند تن از مسئولان اداری و بسیج رادیو و تلویزیون دولتی ایران و معاون روابط عمومی و تبلیغات سازمان بسیج مستضعفین خبر داده بود. به گزارش فارس، این نشست، کسانی را که قادر به عضویت در این سازمان دانسته بود که «مدیران، سردبیران، خبرنگاران، عکاسان و برنامه‌سازان ارزشی تمامی رسانه‌های خبری اعم از صدا و سیما، خبرگزاری‌ها، مطبوعات و سایت‌های خبری باشند.» در این میان‌، محمدرضا نقدی هدف از تشکیل بسیج رسانه را مقابله با تهاجم تبلیغاتی دشمنان دانسته و گفته بود: تشکیل بسیج رسانه از مطالبات خبرنگاران، مدیران مسئول، سردبیران و دست اندرکاران رسانه است. مرتضی کاظمیان، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی در پاریس، درباره عملکرد و هدف این سازمان به رادیو فردا می‌گوید: «سازمان دادن نیروهای وفادار به حکومت در حوزه رسانه می‌تواند نیروهای بالقوه‌ای را برای حاکمیت جهت نقش فعال‌تر در این حوزه ایجاد کند.» وی می‌افزاید: «این نیرو‌ها که از درآمد کلان نفتی کشور تغذیه می‌شوند و از حمایت نهادهای نظامی برای بازتولید پروژه‌های امنیتی حاکمیت برخوردارند، می‌دانند که رسانه‌ها ابزار مهمی در شکل گیری حرکت‌های اجتماعی در جامعه مدنی هستند.» بحث ایجاد سازمان بسیج رسانه در شرایطی مطرح می‌شود که در بیش از یک دهه گذشته، بسیاری از نشریه‌های مستقل توقیف و ده‌ها روزنامه نگار بازداشت و یا مجبور به ترک کشور شده‌اند و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران نیز پلمپ شده است.
 


برپایه اعلام وزارت بهداشت، تا اول تیرماه سال ۱۳۹۰ در مجموع ۲۳ هزار و ۱۲۵ نفر، افراد مبتلا به بیماری ایدز شناسایی شده‌اند. ۴۶.۵ درصد از مبتلایان به ویروس اچ آی وی در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال قرار داشته‌اند که بالاترین نسبت در میان گروه‌های سنی است.وزارت بهداشت آخرین گزارش از افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی در ایران را  منتشر کرد. برپایه اعلام وزارت بهداشت، تا  اول تیرماه سال ۱۳۹۰ در مجموع ۲۳ هزار و ۱۲۵ نفر  افزاد مبتلا به بیماری ایدز در کشور شناسایی شده‌اند. عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت در این باره گفته است: «از این آمار،  ۹۱.۵درصد را مردان و ۸.۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهند و تاکنون ۳۰۵۴ نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده و ۴۳۱۱ نفر از افراد مبتلا فوت کرده‌اند.» انگونه که رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت می‌گوید، ۴۶.۵ درصد از مبتلایان به ویروس اچ آی وی در گروه سنی ۳۴ تا ۲۵ سال قرار داشته‌اند که بالاترین نسبت در میان گروه‌های سنی است. رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت در ادامه گفته است: «علل ابتلا به اچ آی وی در بین کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تاکنون در کشور به ثبت رسیده‌اند به ترتیب، تزریق با وسایل مشترک در مصرف‌کنندگان مواد ( ۶۹.۸ درصد)، رابطه جنسی (۱۰ درصد)، دریافت خون و فرآورده‌های خونی  (۱.۱درصد) و انتقال از مادر به کودک ( ۰.۸ درصد) بوده است و راه انتقال در  (۳.۱۸)  درصد از این گروه نامشخص مانده است.» به گفته عباس صداقت، در مقایسه با سال ۱۳۸۹، اعتیاد تزریقی ۶۶.۴ درصد، برقراری روابط جنسی ۲۱.۱ درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک ۲.۵ را تشکیل داده است و در ۱۰ درصد از موارد شناسایی شده در این سال راه انتقال، نامشخص بوده و هیچ مورد جدید ابتلا از راه خون و فرآورده‌های خونی گزارش نشده است. در مرداد ماه امسال رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت گفته بود که موج نخست ایدز در کشور از سال ۶۵  آغاز شده بود و یکی دو دهه موج دوم  به طور  عمده این بیماری در میان معتادان تزریقی و  زندانیان شیوع یافت. وی با بیان اینکه موج سوم ایدز چند سالی است که در کشور آغاز شده، اظهار داشت در موج سوم اما «الگوی انتقال آن از تزریق به روابط جنسی محافظت نشده تغییر پیدا کرده و این امر بیشتر در زنان مشاهده می‌شود». به گفته این مقام وزارت بهداشت تخمین زده می‌شود  ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر در  کشور مبتلا به  اچ آی وی باشند اما از خود از این آلودگی خبر نداشته باشند. سال گذشته مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران، هشدار داده بود که حدود ۸۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور هستند و با افزایش رفتارهای پرخطر ممکن است در آینده ایران با آتشفشانی از بیماری ایدز روبرو شود. پیش از این مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، تصریح کرده بود که موج سوم انتقال ایدز از طریق تماس جنسی آغاز شده و اطلاع‌رسانی در این باره حیاتی است. وی با انتقاد از نحوه برخورد با این بیماری گفته بود گویا مسئولان بر این باورند بحث در مورد ایدز به ترویج بی‌بند و باری جنسی و تنش در جامعه منجر می‌شود اما لازم است آنها بدانند سکوت در مورد این بیماری و اطلاع‌رسانی نکردن عامل تنش و رشد این بیماری است. رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، به ویژه از  مسئولان آموزش و پروش و صدا و سیما به خاطر اطلاع‌رسانی ناقص در این باره گله کرده بود.
 


کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران روز یکشنبه  طرح یک فوریتی تحریم و تعقیب برخی مقامات آمریکایی را بررسی می کند. یک فوریت این طرح در مرداد ماه گذشته در مجلس ایران تصویب شده بود . در صورت تصویب نهایی  این طرح ، قوه قضائیه مکلف می شود مسولان امریکایی را  به دلیل ارتکاب جنایات بین المللی و جرایم علیه افراد و اتباع ایرانی تحت تعقیب قرار دهد
 


دومين دوره انتخابات مجلس اتحاديه امارات متحده عربی  روز شنبه در این کشور حاشیه خلیج فارس برگزار شد . در انتخابات مجلس اتحاديه امارات 450 نفر خود را نامزد حضور در رقابتهاي انتخاباتي كرده بودند. مجلس اتحاديه امارات كه جنبه مشورتي دارد ، داراي 40 عضو است كه 20 نفر از آنها توسط راي دهندگان  منتخب و 20 نماينده ديگر توسط امیران امارت هاي هفتگانه اين كشور منصوب مي شوند. دولت امارات حدود 130 هزار نفر از شهروندان اماراتي را براي حضور در پاي صندوق هاي راي گزينش كرده بود. اولين دوره انتخابات مجلس اتحاديه امارات در سال 2006 با حضور هفت هزار راي دهنده برگزار شده بود.
 


وزارت کشور افغانستان از کشته شدن چهار فرد که قصد حملات انتحاری داشتند ، خبر داده است . این چهار تن در ولایات" لوگر" و" فاریاب" کشته شدند . در ولایت لوگر دو حمله کننده انتحاری که قصد حمله به مقر امنیتی شهر " خوشی " این ولایت را داشتند ،از سوی پلیس شناسایی و کشته شدند. درشهر" قیصار" ولایت فاریاب نیز، دو حمله کننده انتحاری که سوار بر موتورسیکلت بودند از سوی پلیس هدف قرار گرفته و کشته شدند . در اثر انفجار بمب های حمل شده از سوی این افراد نیز، 5 پلیس زخمی شدند . مخالفان دولت افغانستان هفته گذشته در یک حمله انتحاری دیگر موفق شدند برهان الدین ربانی" رییس شورای عالی صلح افغانستان را به قتل برسانند .
 


نیروهای نظامی وابسته به انقلابیون لیبی، در ادامه نبرد با نیروهای طرفدار معمر قذافی، وارد خیابان های مرکزی شهر سرت شدند. بر اساس گزارش رویترز و شبکه تلویزیونی الجزیره، نبرد هم اکنون در وسط شهر "سرت" که زادگاه معمر قذافی است ادامه دارد .   هواپیماهای جنگی ناتو نیز در آسمان "سرت "در حال پرواز هستند و ستون های دود از مناطق مرکزی شهر دیده می شود .   شهر "سرت" در 400 کلیومتری طرابلس پایتخت لیبی، مهمترین منطقه ای است  که در اختیار نیروهای وفادار به معمر قذافی باقی مانده است .  
 


رییس مرکز پژوهش های مجلس ایران با انتقاد از نحوه آزاد شدن دو امریکایی گفت ظاهرا رئیس‌جمهور می‌خواهد نشان بدهد که قهرمان اصلی عرصه سیاست خارجی است حتی اگراین کار به قیمت خدشه زدن ‌به عزت و مصحلت کشور باشد. احمد توکلی همچنین با انتقاد از قوه قضاییه ایران آن ر ا دنباله روی محمود احمدی نژاد خوانده است . رییس مرکز پژوهش های مجلس ، محمود احمدی نژاد را به برخورد از موضع پایین با امریکا متهم کرد و ابراز امیدواری کرد  روزی که قرار باشد با آمریکا مذاکره یا معامله‌ای صورت گیرد ،کسانی سرکار باشند که دارایی های جمهوری اسلامی را ارزان نفروشند .
 


در حالی که اوباما از یک طرف آشکارا به اسرائیل فشار آورده بود که در مورد شهرک‌های یهودی‌نشین با فلسطینی‌ها به توافق دست یابد، پنهانی بمب‌های سنگر شکن به اسرائیل فروخته است؛ بمب‌هایی که می‌تواند در حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران به کار رود.در حالی که اوباما از یک طرف آشکارا به اسرائیل فشار آورده بود که در مورد شهرک‌های یهودی‌نشین با  فلسطینی‌ها به توافق دست یابد، پنهانی بمب‌های سنگر شکن به اسرائیل  فروخته است. اسرائیل سال‌ها در پی این گونه بمب‌ها بود. الی لیک در وب‌سایت دیلی بیست (متعلق به شرکت نیوزویک-دیلی بیست) در یک گزارش ویژه از صدور پنهانی اجازه فروش ویژه‌ای به ارتش اسرائیل خبر می‌دهد که شامل فروش ۵۵ بمب ضد پناهگاه معروف به «سنگر شکن» است. در گزارش اختصاصی که قرار است روز دوشنبه آینده درباره جزییات همکاری‌های میان دو کشور  در نیوزویک منتشر شود، مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی به این هفته نامه می‌گویند که بمب‌های جی‌بی‌یو ۲۸ سنگر شکن که می‌تواند به صورت بالقوه در عملیات احتمالی نظامی علیه مراکز هسته‌ای ایران به کار گرفته شود در سال ۲۰۰۹ تنها چندماه پس از آغاز ریاست جمهوری باراک اوباما به اسرائیل تحویل شده است.  بنا بر این گزارش فروش این سلاح‌ها به اسرائیل در حالی صورت گرفته است که اوباما در ظاهر خواستار توقف روند شهرسازی در مناطق مورد اختلاف با فلسطینی‌ها بود. اسرائیل نخستین بار در سال ۲۰۰۵ خواهان خرید این بمب‌ها بود اما در آن زمان دولت بوش با واگذاری این بمب‌ها به اسرائیل مخالفت کرد. پنتاگون با توجه به نگرانی‌های آن در مورد انتقال فناوری نظامی پیشرفته به چین هر گونه فعالیت مشترک میان ارتش آمریکا و اسرائیل را به حال تعلیق درآورده بود. برپایه این گزارش و به گفته مقام‌های آشنا به این مسایل سال ۲۰۰۷ بوش به اهود اولمرت نخست وزیر وقت اسرائیل اطلاع داد که دستور داده است تحویل این سلاح‌ها به اسرائیل در سال ۲۰۰۹ یا ۲۰۱۰ صورت گیرد. جیمز کارترایت از فرماندهان نیروی دریایی آمریکا که تا ماه اوت به عنوان معاون فرمانده ستاد مشترک خدمت کرده بود به هفته نامه نیوزویک گفته است فرماندهان نظامی با فروش این جنگ افزار به اسرائیل مخالفتی نکردند. کاترایت می‌گوید نگرانی این بود که «ایران با مساله چگونه رو به رو خواهد شد» و «اسرائیل با آن چگونه رو به رو خواهد شد» زیرا بیم آن می‌رفت که این برای اسرائیل به منزله چراغ سبزی برای حمله به تاسیسات پنهان هسته‌ای ایران تلقی شود. کارترایت می‌گوید: اگر بله بگوییم آیا این به منزله چراغ سبزی تلقی نخواهد شد، بدون اینکه واقعا قصد آن را داشتیم؟ یا  اینکه آیا این چراغ سبز، چراغ سبزی برای اسرائیل بود که کاری انجام دهد، یا پیامی به ایران که بگوید اینها(طرف‌های غیرایرانی) مذاکره را خیلی جدی نمی‌گیرند چون خودشان را دارند به سلاح‌های تازه مجهز می‌کنند. مقام‌های آمریکا و اسرائیل به نیوزویک گفتند که اسرائیل میان سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۹ مدل‌های اسرائیلی این سلاح را توسعه داده بود اما خرید آن از آمریکا ارزان‌تر تمام می‌شد. اوزی رابین، نخستین فرمانده سازمان دفاع موشکی اسرائیل میان سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۹ و مشاور کنونی تکنولوژی نظامی وزارت دفاع آمریکا می‌گوید مقام‌های آمریکا نگران چگونگی استفاده از بمب و محل استفاده از بمب بودند. وی می‌گوید چنین بمب‌هایی را می‌شد بر علیه مناطق شهری به کار گرفت زیرا حماس و حزب الله موشک‌های خود را در روستا‌ها و شهرک‌ها دفن می‌کنند. این گزارش می‌افزاید اما همکاری امنیتی اوباما و اسرائیل فرا‌تر از این بمب‌ها است. استیو راثمن نماینده جمهوریخواه که از اعضای کمیته مسئول بررسی بودجه نظامی آمریکا و بودجه کمک‌های خارجی است می‌گوید اوباما «به ارتش دستور داد درجه همکاری نظامی با اسرائیل را در همه زمینه‌ها افزایش دهند.»  دیلی بیست می‌افزاید در حالی که مقام‌های دولت اوباما آشکارا درباره همکاری‌های علنی با ارتش اسرائیل بار‌ها سخن گفته است، گزارش دوشنبه نیوزویک پرده از روی همکاری‌های پنهان میان دو کشور در منطقه حساس خاورمیانه برخواهد داشت.  این همکاری‌ها در روابط گهگاه سرد میان اوباما و بنیامین نتانیاهو اثرات مثبتی گذاشته و میزان محبوبیت رئیس جمهور را در میان شهروندان یهودی آمریکا افزایش داده است.
 


شمار کشته شدگان حمله صبح روز شنبه نظامیان به مردم معترض در صنعا پایتخت یمن ، به 40 تن رسید.   شبکه خبری العربیه ،پیش از این آمار کشته شدگان روز شنبه در یمن را ۱۸ نفر اعلام کرده بود.    این در حالی است که با توجه به زخمی شدن دهها تن دیگر طی این حمله امکان افزایش تلفات همچنان وجود دارد.   از آغاز نا آرامی های یمن ، کشته شدن ۴۰ نفر طی یک روز، رکوردی بی سابقه محسوب می شود. علی عبد الله صالح رییس جمهوری یمن روز پنجشنبه پس از سه ماه درمان، از عربستان به صنعا برگشت .
 


خبرگزاری سینمای ایران، وابسته به وزارت ارشاد جمهوری اسلامی از  ممنوع الخروج شدن  تورج اصلانی، فیلم بردارجوان سینمای ایران خبر داده است. این خبرگزاری آقای اصلانی را به همکاری غيرقانونی با فيلمهایی که درخارج از ایران ساخته می شوند، متهم کرده، گفته است که او برای مذاکره با يک تهيه کننده بين المللی عازم ترکيه بود، اما پیش از پرواز هواپیما ماموران او را پیاده کردند. شماری ازمستندسازان ایرانی نیز اخیرا به همکاری با تلویزیون بی بی سی  فارسی متهم و بازداشت شدند.
 


ايران با کشورهای همسايه خود حداقل ۲۸ ميدان نفت و گاز مشترک دارد. ميدان پارس جنوبی، بزرگترين ميدان نفتی گاز ايران که حاوی مقادير قابل توجهی نفت نيز می باشد با کشور قطر مشترک است. ايران با کشورهای همسايه خود حداقل ۲۸ ميدان نفت و گاز مشترک دارد. ميدان پارس جنوبی، بزرگترين ميدان نفتی گاز ايران که حاوی مقادير قابل توجهی نفت نيز می باشد با کشور قطر مشترک است. ناصر سودانی نائب رئيس کميسيون انرژی مجلس در ۱۲ تير طی مصاحبه ای با روزنامه «قدس» از برداشت ۹ برابری کشورهای همسايه از ميدانهای مشترک نفت و گاز خبر داد.   عبدالمحمد دلپريش مدير برنامه ريزی شرکت ملی نفت ايران نيز روز دوشنبه در گفتگو با خبرگزاری مهر گفته است که هم اکنون قطر از ميدان مشترک هيدروکربوری «پارس جنوبی» روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت توليد می کند، اما ايران حداقل تا دو سال آينده منتظر ساخت يک فروند کشتی اف.پی.اس.او (شناور فرآوری، توليد، ذخيره و تخليه نفت) توسط چين و فروش آن به ايران است، چرا که تکميل مراحل توسعه فاز اول لايه نفتی پارس جنوبی در گروی ساخت و تحويل اين کشتی است. خبرگزاری های ايران ۶ سپتامبر با عنوان «نروژ در پارس جنوبی نقره داغ شد» گزارش کردند که شرکت ملی نفت ايران با «کنار گذاشتن» يک شرکت نفتی نروژ، قراداد ۲۶۰ ميليون دلاری خريد کشتی «اف.پی.اس.او» را با يک شرکت چينی برای توسعه ميدان مشترک لايه نفتی پارس جنوبی امضا کرده است. پارس جنوبی، بعنوان بزرگترين ميدان گازی ايران با در اختيار داشتن نيمی از ذخاير ۳۳ تريليون متر مکعبی گاز، همچنين ذخاير عظيم نفتی را نيز در دل دارد. اين ميدان به ۲۹ فاز گازی تقسيم شده است که تاکنون ۸ فاز آن به بهره برداری رسيده، فازهای ۹ و ۱۰ بصورت ناقص راه اندازی شده است. قطر به عنوان شريک ايران در پارس جنوبی معادل ۱۷ فاز گازی پارس جنوبی را بهره برداری کرده است. قرارداد توسعه لايه نفتی ميدان گازی پارس جنوبی ميان شرکت ملی نفت ايران و شرکت توسعه پترو ايران به عنوان پيمانکار در اسفند ۱۳۸۳ و به مبلغ ۲۵۵ ميليون دلار امضا شده بود. ايران اميدوار است که دريافت کشتی اف.پی.اس.او از چين و تکميل پرژه در فاز نخست از ناحيه A اين ميدان (حداقل تا ۲ سال اينده) ۳۵ هزار بشکه (۸ درصد توليد کنونی قطر) نفت توليد کند.   ميادين نفتی ايران و عراق   ايران و عراق حداقل پنج ميدان مشترک نفتی دارند.  هم اکنون دولت بغداد توسعه اکثر ميادين مشترک نفتی با ايران همچون نفتخانه، بدره، مجنون، سندباد، فکه، اوقيراب، هويزه و بحر عمر را آغاز کرده است. عراق در نظر دارد تا هفت سال آينده توليد نفت خود را به ۱۲ ميليون بشکه در روز برساند. مسعود جباری، مدير هماهنگی و نظارت بر توليد نفت و گاز شرکت ملی نفت ايران ۱۲ شهريورماه اعلام اميدواری کرده بود که ايران و عراق با راه اندازی شرکتهای مشترک، ميادين نفتی مشتر ميان دو کشور را بهره برداری کنند. قبل از اين نيز،ايران از تشکيل شرکت های مشترک نفتی با کويت و عراق خبر داده بودند که هيچگاه از طرف عراق و کويت تاييد نشد. نهايتا، رستم قاسمی وزير نفت ايران روز دوشنبه در نشست اتاق بازرگانی ايران اذعان داشت که عراقی ها خواستار سرمايه گذاری ايران برای توسعه در ميادين مشترک و به منظور برداشت مساوی از اين ميادين هستند. بگفته وی، اگر ايران پول داشت که ميادين مشترک را توسعه دهد ديگر نياز به مشارکت با عراق نبود. آقای قاسمی تاکيد کرد که برای توسعه ميادين مشترک نفتی با عراق ظرفيت توليدی که در بخش ايرانی ديده شده است کمتر از بخش عراقی بوده و از اين رو بايد با سرمايه گذاری بيشتر توسعه اين ميادين با شتاب دنبال شود. عراق از ميدان های مشترک با ايران روزانه ۲۹۵ هزار بشکه نفت توليد می کند و با چندين شرکت معتبر بين المللی نفت قرارداد بسته است، درحالی که توليد ايران از اين ميادين ۱۳۰ هزار بشکه نفت است و شرکتهای معتبر بين المللی از انعقاد قرارداد با ايران تحت تحريم سرباز می زنند. طبق قانون بودجه هدفمندسازی يارانه ها، دولت احمدی نژاد بايد از درآمدهای ناشی از حذف يارانه ها (۵۴ ميليارد دلار)، بيست درصد (معادل ۱۱ ميليارد دلار) به بخش صنعت، منجمله توسعه ميادين نفت و گاز خرج کند، اما با گذشت نيمی از سال جاری شمسی، دولت احمدی نژاد روز پنج شنبه، ۲۲ سپتامبر، اختصاص ۱۱ ميليارد دلار مجموعا به بخش صنعت، مترو، توسعه ميادين نفت و گاز و ... را تصويب کرد.   «بودجه ای برای اکتشاف و توليد گاز در خزر نداريم»   کمبود بودجه ايران فقط منحصر به ميادين مشترک در مناطق جنوبی نيست.  اخيرا عماد حسينی سخنگوی کميسيون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت که پروژه های لرزه نگاری، اکتشاف و حفاری ايران در دريای خزر با مشکلات مالی مواجه شده است. بگفته وی، دامنه اين مشکلات مالی حتی به پيمانگاران و کارمندان پروژه ها نيز رسيده است.   وی اظهار ناراحتی کرده است که ايران تاکنون نتوانسته از دريای خزر نفت وگاز استخراج کند و گفته است که هنوز برای اين مشکل چاره ای انديشيده نشده است.   ايران می‌گويد که در آب‌های تحت مالکيت خود ۴۶ ساختار هيدروکربوری کشف کرده است، اما با توجه به اين که ايران فن‌آوری توليد نفت و گاز در آب‌هايی با عمق بالای هزار متر را ندارد و شرکت‌های خارجی نيز به خاطر تحريم‌های بين‌المللی ريسک همکاری با ايران را به جان نمی‌خرند، اقدامات ملموسی در جهت بهره‌برداری از منابع انرژی خزر نتوانسته انجام دهد. اين درحالی است که ترکمنستان برای اولين بار در سال ۲۰۱۱ از آبهای تحت مالکيتش در خزر موفق به توليد گاز و نفت شد و به اين ترتيب، ايران تنها کشور حاشيه خزر است که از منابع انرژی اين دريا بی بهره مانده است.  
 


بعد از تشديد بحران در روابط ترکيه و اسرائيل، اخراج سفير اسرائيل در ترکيه، تعليق همکاری های نظامی ميان دو کشور، اکنون حلوصی کليج، سفير ترکيه در جمهوری آذربايجان اعلام کرده است که اين کشور بايد در بحران آنکارا-تل اويو، در کنار ترکيه قرار بگيرد.  بعد از تشديد بحران در روابط ترکيه و اسرائيل، اخراج سفير اسرائيل در ترکيه، تعليق همکاری های نظامی ميان دو کشور، اکنون حلوصی کليج، سفير ترکيه در جمهوری آذربايجان اعلام کرده است که اين کشور بايد در بحران آنکارا-تل اويو، در کنار ترکيه قرار بگيرد. آقای کليج اذعان داشته است که ترکيه بخاطر (اشغال اراضی) آذربايجان ۱۸ سال است که مرزهای خود با ارمنستان را بسته است و اکنون نوبت آذربايجان است که در روابط با اسرائيل «نجديد نظر» کند. سفير ترکيه در آذربايجان در ادامه با اشاره به خط لوله نفتی «جيهان»، خاطر نشان کرده است که اسرائيل بايد خط لوله «باکو-تفليس-جيهان» را به ياد داشته باشد و مشکلات احتمالی را در نظر بگيرد. آقای کليج دقيقا اعلام نکرد که منظور وی از «مشکلات احتمالی» دقيقا چيست. طبق آمار رسمی، جمهوری آذربايجان ۲۰ درصد مايحتاج نفت اسرائيل را از طريق خط لوله «جيهان» تامين می کند. همچنين، به همان ميزان نفت قزاقستان از بندر آکتائو به باکو و توسط خط لوله باکو-تفليس-جيهان به ترکيه و از آنجا به اسرائيل حمل می شود.  از طرفی، حجم معاملات اسرائيل و جمهوری آذربايجان در سال گذشته بالغ بردو  ميليارد دلار ( دو برابر حجم معاملات تجاری ترکيه با آذربايجان) بوده است. اسرائيل يک  از کشورهای پيشرو در مدرنسازی ارتش آذربايجان، فروش تجهيزان مخابراتی و تسليحات نظامی پيشرفته به اين کشور است. اخيرا، شرکت نظامی «البيت» اسرائيل، سازنده هواپيماهای بدون سرنشين بسيار پيشرفته در آذربايجان دفتر نمايندگی باز کرده است. اين شرکت تاکنون هواپيمای بدون سرنشين به آذربايجان فروخته و قرار است دو کشور بصورت مشترک در خاک آذربايجان هواپيماهای بدون شرنشين توليد کنند. در واکنش به اظهارات آقای کليج، ميکائيل لاون لوتمدن، سفير اسرائيل در باکو اظهار داشته است که روابط کشورهای جهانی در چهارچوب منافع دوجانبه شکل می گيرد و منافع طرف ثالث نبايد بر روابط استراتژيک آذربايجان- اسرائيل تاثير بگذارد. آذربايجان هنوز موضع شفافی در قبال درخواست ترکيه نشان نداده است. ائلمان عبدالله اف رئيس دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه آذربايجان در گفتگو با راديو «آزادليق»، بخش آذربايجانی راديو اروپای آزاد/راديو آزادی تنها با اظهار «اميدواری برای حل بحران اسرائيل و ترکيه» موضع باکو در قبال اين مناقشه را اعلام نکرده است. با اينهمه، «علی حسن اف» رئيس بخش اجتماعی-سياسی نهاد رياست جمهوری آذربايجان روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که جمهوری آذربايجان دوست و برادر ترکيه است و سياستهای امروز ترکيه پاسخگوی دولتها و مردم ترک زبان می باشد. وی در ادامه گفت که دولت باکو حمايت های لازم را ترکيه کرده است و خواهد کرد. طبق اسناد «ويکی ليکس» الهام علی يف، رئيس جمهور آذربايجان از تنش ميان ترکيه و اسرائيل عميقا ناراحت است. کشمکش ميان دولت اردوغان و تنانياهو از زمان حمله کموندوهای اسرائيلی به کشتی حامل کمکهای انساندوستانه به نوار غزه شدت گرفته است.   کشتی «مرمره آبی» ترکيه خرداد ۱۳۸۹ با ۶۰۰ سرنشين مورد حمله قرار گرفت و ۹ سرنشين آن کشته شدند. دولت نتانياهو می گويد که حاضر به عذرخواهی نيست، اما ترکيه می گويد که اسرائيل برای حل بحران ديپلماتيک ميان دو کشور اولين قدمی که بايد بردارد، عذرخواهی رسمی از ترکيه است. سفير ترکيه و کاردار آن کشور از يکسال و نيم پيش اسرائيل را ترک کرده اند. دولت آنکارا دو هفته پيش سفير اسرائيل را از خاک خود اخراج کرد و سطح مناسبات دو کشور به پايينترين حد خود رسيد.  
 


ونزوئلا می گوید سفرمحمود احمدی نژاد به کاراکاس به علت بیماری هوگو چاوز به تاخیر افتاده است. قرار بود رئیس جمهوری اسلامی روز شنبه با رئیس جمهوری ونزوئلا دیدار کند، اما وزارت خارجه ونزوئلا گفته است که هوگو چاوز به علت بیماری سرطانش باید یک دوره دیگر شیمی درمانی کند، به همین علت این دیدار به زمان دیگری موکول شده است.
 


ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه نامزدی خود را در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشوراعلام کرد. دقایقی پیش از آن، دیمیتری مدودیف، رئیس جمهوری روسیه در کنگره حزب حاکم ِ«روسیه متحد»، پشینهاد کرده بود که پوتین نامزد این سمت شود . پوتین پس ازاعلام نامزدی خود، گفت که مدودیف را نخست وزیرخواهد کرد. ولادیمیر پوتین در سال 2008 میلادی، پس از دو دوره چهارساله ریاست جمهوری، مطابق قانون اساسی این کشوردیگر نتوانست خود را کاندیدای این سمت کند. با اصلاح قانون انتخابات، روسای جمهوری روسیه اکنون می توانند برای دو دوره شش ساله به این سمت برگزیده شوند.
 


اميرعلی حاجی زاده فرمانده نيروی هوافضای سپاه پاسداران می گويد سپر دفاع موشکی ناتو که در ترکيه نصب خواهد شد درمقابل موشک های بالستيک ايران کارآيی ندارد.   اميرعلی حاجی زاده فرمانده نيروی هوافضای سپاه پاسداران می گويد سپر دفاع موشکی ناتو که در ترکيه نصب خواهد شد درمقابل موشک های بالستيک ايران کارآيی ندارد.   حدود ۲۰ روز پيش ترکيه که يکی از اعضای پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) است، اعلام کرد با نصب سپر دفاع موشکی ناتو در خاک اين کشور موافق است. سپر دفاع موشکی قرار است از حريم کشورهای عضو ناتو دفاع کند. حال سوال اينجاست که تاچه حد اظهارات فرمانده نيروی هوافضای سپاه پاسداران درباره ناکارآمد بودن اين سامانه به واقعيت نزديک است؟   حسين آرين تحليلگر امورنظامی راديو فردا در واشينگتن به اين پرسش پاسخ داده است:  آقای حاجی زاده اطلاعات کافی در مورد آنچه که می تواند با سپر موشکی ناتو مقابله کند، نداده است. ولی آنچه که در ترکيه نصب خواهد شد، يک رادار هشدار دهنده است و از آن سيستم های رآداری نيست که سپاه پاسدارن بتواند به آسانی با آن مقابله کند و يا آن را ازبين ببرد. برای اينکه اين رادار جزو تجهيزات ناتو است و هر گونه مقابله با آن به معنای درگيری ايران با همه کشورهای عضو ناتوست، که ۲۸ عضو دارند. هدف از نصب اين رادار در واقع هشدار دادن است و من فکر نمی کنم که با تجهيزاتی که سپاه پاسداران و ارتش ايران دارند يا با موشکی که نيروی هوايی در مانور اخير خود به نمايش گذاشته است، بتوان با آن مقابله کرد و کارساز باشد. سرتيپ حاجی زاده در رژه نيروهای مسلح به مناسبت هفته دفاع مقدس از يک نوع خاصی موشک نام برده است به نام موشک «خليج فارس» و گفته است که آزمايش اين موشک هم با موفقيت انجام شده است. در مورد اين موشک خاص چه نظری داريد؟ ما اطلاعات دقيقی از اين موشک خليج فارس نداريم. ولی آن طور که گفته اند اين موشک ۳۰۰ کيلومتر برد دارد. يکی از اهداف ارتش و نيروی هوايی سپاه پاسداران ايران اين است که پدافند هوايی ايران را با توسعه موشک ها و رادارها غنی کنند. من فکر می کنم هدفشان بيشتر برای دفاع از حريم هوايی ايران باشد تا برای مقابله با موشکی که در ترکيه از سوی ناتو نصب خواهد شد. آقای وحيدی، وزير دفاع هم در مراسم رژه نيروهای مسلح در مورد سپر دفاع موشکی صحبت کرده و گفته است که غربی ها می گويند که هدف از نصب سپر دفاع موشکی، دفاع از اروپايی هاست. اين در حالی است که هيچ سند و مدرکی هم وجود ندارد که اروپايی ها از طرف کشورهای منطقه مورد تهديد باشند. او در ادامه افزوده است که هدف از اين کار، محدود سازی قدرت روسيه و ايران و دفاع از اسرائيل است . آقای آرين، چه شده است که بعد از مدتی سکوت، الان مقامات ايران نسبت به تصميم ناتو دارند واکنش نشان می دهند؟ مقامات ايران در وهله اول عکس العمل آنچنانی نشان ندادند. ولی اظهاراتی که بعدا کردند نشان داد که از کشور ترکيه خيلی دلخورند. در واقع آنچه که باعث نگرانی کشورهای غربی است، بر خلاف آنچه که مقام های ايرانی می گويند و پای روسيه را هم به ميان می کشند، همان موشک های بالستيک ايران است. برای اينکه ايران دارد برد موشک های بالستيک خود را به طور مداوم افزايش می دهد. «سجيل دو» آخرين موشک بالستيکی بوده است که ايران آزمايش کرده است. با توجه به نگرانی هايی که در غرب نسبت به برنامه هسته ای ايران وجود دارد و اين که ممکن است اين موشک ها در آينده به کلاهک های هسته ای مجهز شوند، برايشان نگران کننده است و به همين منظور هم با نصب اين سپر دفاعی، دارند از اقدامات و يا تهديدهايی که ايران ممکن است در آينده متوجه اروپا کند، پيشگيری می کنند. من فکر نمی کنم که اين نگرانی از جانب روسيه باشد. اگر ايران هم بخواهد پای روسيه را به ميان بکشاند، روس ها نگرانی آنچنانی ندارند و به نظر می رسد که با آمريکا به توافق رسيده اند بدين معنا که اين سيستم، تهديدی برای روسيه به شمار نخواهد آمد. هدف از برقراری و نصب اين رادار، هشدار دادن نسبت به موشک های بالستيکی است که از سوی ايران پرتاب خواهد شد. يعنی هدف نهايی اين است که قبل از اين هشدار و قبل از اينکه موشک های بالستيک ايران از مرحله پرتاب اوليه رد شوند، آنها را نابود کند.  
 


ماهواره از کار افتاده سازمان هوا فضای آمریکا، ناسا، هنگام سقوط، در برخورد با جوزمین متلاشی شد. احتمال داده می شود قطعاتی از این ماهواره در مناطقی از کانادا فرود آمده باشد. ناسا می کوشد محل های احتمالی فرود این قطعات را پیدا کند. ناسا از این ماهواره  5900 کیلوگرمی برای مدت 20 سال برای تحقیقات  درباره شرایط ماورای جوزمین استفاده می کرد.
 


ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر روسیه، روز شنبه پیشنهاد دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور این کشور را برای نامزد شدن در انتخابات ۲۰۱۲ ریاست‌جمهوری پذیرفت و پیشنهاد کرد که از آن زمان مدودف بر صندلی نخست‌وزیری روسیه تکیه زند.ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر روسیه، روز شنبه پیشنهاد دمیتری مدودف، رئیس جمهور این کشور را برای نامزد شدن در انتخابات ۲۰۱۲ ریاست‌جمهوری پذیرفت. آقای مدودف با معرفی کردن ولادیمیر پوتین به عنوان نامزد انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری روسیه، بازگشت پوتین به منصبی که پیش از این هشت سال برعهده داشت، را تقریباً تضمین کرده‌است. در همین حال به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، حزب «روسیه متحد» که ولادیمیر پوتین رهبری آن را برعهده دارد هم‌چنین پیشنهاد پوتین مبنی بر اینکه مدودف، رئیس‌جمهور کنونی، در آینده جانشین وی در منصب نخست‌وزیری شود را تصویب کرده‌است. ولادیمیر پوتین از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ به عنوان رئیس جمهور قدرت تقریباً مطلقه‌ای را در روسیه در دست داشت؛ امری که از سوی غرب به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفت و کشورهای غربی این روند را به عنوان فاصله گرفتن از دموکراسی در روسیه ارزیابی کردند. هم‌اینک با انجام تغییرات در قانون اساسی روسیه، مدت هر دوره ریاست‌جمهوری در این کشور از چهار سال به شش سال افزایش یافته‌است و این امر در صورت پیروزی ولادیمیر پوتین در دوره بعدی ریاست‌جمهوری قدرت بیشتری به دولت او خواهد بخشید. ولادیمیر پوتین در کنگره حزب «روسیه متحد» با اعلام پذیرش نامزدی ریاست‌جمهوری وعده داد تا افزایش سطح دستمزدها و حقوق بازنشستگی را دنبال کند و پول بیشتری را برای آموزش، بهداشت و مسکن اختصاص دهد. با وجود نارضایتی‌های فزاینده در میان مردم عادی روسیه نسبت به حزب «روسیه متحد»، این حزب هم‌چنان حضوری بسیار پرنفوذ در صحنه سیاسی روسیه دارد و توانسته دیگر احزاب این کشور را به حاشیه براند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد وجهه شخص ولادیمیر پوتین در میان روس‌ها هم‌چنان در سطح بالایی قرار دارد و هوادارانش او را فردی «قوی و قاطع» توصیف می‌کنند که کشور روسیه برای مقابله با فساد مالی، شورش‌های اسلام‌گرایانه و شکاف فزاینده طبقاتی به او نیاز دارد. انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه که تاریخ برگزاری آن هنوز اعلام نشده پس از انتخابات پارلمانی ۴ دسامبر روسیه خواهد بود. حزب «روسیه متحد» که هم‌اینک ۳۱۲ کرسی از ۴۵۰ کرسی پارلمان این کشور را در دست دارد می‌کوشد در انتخابات بعدی هم‌چنان تسلط خود بر این پارلمان را حفظ کند.
 


فوتبال، استعاره‌هايش را از جنگ يا هنر می‌گيرد. مربيان به فرماندهان نظامی يا کارگردانان سينما تشبيه می‌شوند؛ بازيکنان هم به سربازان يا نوازندگان ارکستر. پرسپوليس تهران اما در فصل قبل و فصل جديد بيش از هر زمان ديگری، خود استعاره‌ای است که می‌تواند برای گروهی ناهماهنگ در تئاتر يا پادگانی بی‌نظم به کار برود. فوتبال، استعاره‌هايش را از جنگ يا هنر می‌گيرد. مربيان به فرماندهان نظامی يا کارگردانان سينما تشبيه می‌شوند؛ بازيکنان هم به سربازان يا نوازندگان ارکستر.   پرسپوليس تهران اما در فصل قبل و فصل جديد بيش از هر زمان ديگری، خود استعاره‌ای است که می‌تواند برای گروهی ناهماهنگ در تئاتر يا پادگانی بی‌نظم به کار برود.   مدير سپاهی (عباس انصاری‌فرد) می‌رود و مدير بسيجی (کاشانی) می‌آيد. مدير پاسدار (رويانيان) نيز در پی آنها. نظاميان و شبه‌نظاميان در متن فوتبال ايران رژه می‌روند.   اوضاع استقلال هم فقط در جدول رده‌بندی بهتر از رقيبش است. شش سال قبل وقتی محمد علی‌آبادی اين باشگاه را به تور وزارت رفاه انداخت، مقداد نجف‌نژاد، نماينده گمنام مجلس شورای اسلامی مديرعاملش شد. در دوران نجف‌نژاد، استقلالی‌ها به خاطر تاخير در اعلام اسامی به کنفدراسيون فوتبال آسيا، حق حضور در ليگ قهرمانان آسيا را از دست داد. نجف‌نژاد حالا مجدداً به استقلال برگشته؛ اين بار در کسوت عضو هيئت مديره. مسکو دهه ۸۰، تهران ۲۰۱۱ در دهه ۸۰، خبرنگاری هلندی تيم ملی شوروی را «بازنده‌های مادرزاد» لقب داد. آنها با وجود رينات داسايف افسانه‌ای درون دروازه، ايگور بلانوف، اولگ پروتاسوف و الکس ميخائيلی چنکو، تمام بازی‌های مهم را می‌باختند و فاقد هر انگيزه‌ای برای پيروزی بودند.   در شوروی، دينامو مسکو باشگاه کا.گ.ب بود. زسکا مسکو باشگاه ارتش. تورپيدو مسکو متعلق به شرکت زيل بود و لکوموتيو مسکو هم زير نظر راه آهن اداره می‌شد. فقط اسپارتاک به جايی بند نبود و هواداری از اين تيم، نوعی نه گفتنِ خفيف به حکومت تلقی می‌شد. در لندن مثل استانبول، تيم‌ها متعلق به محله‌ها هستند. در بوئنوس آيرس، بوکا نماينده پايين شهر و ريورپلات سمبل بالاشهری هاست. در اسکاتلند؛ هواداران سلتيک و رنجرز به کاتوليک‌ها و پروتستان‌ها تقسيم می‌شوند. تقسيم‌بندی مذهبی باشگاه‌ها توسط در لبنان هم متداول است. يکايک شهرآوردهای مهم فوتبال جهان چنين مختصاتی دارند. دولتی و غيردولتی، نظامی و غيرنظامی، فقير و غنی و مؤلفه‌های ديگری که باشگاه‌ها را از همديگر متمايز می‌کند. ايران چطور؟ پرسپوليس را چگونه می‌توان از استقلال تفکيک کرد. اين دو نمايندگی سلايق، فرهنگ يا اقشار متفاوتی را بر عهده ندارند. هر دو تيم متعلق به دولت هستند. در يک شب صاحب مديرعامل می‌شوند و همزمان، هيئت مديره‌هايشان تغيير می‌کند. قبل از انقلاب می‌شد وجوه افتراق متعددی را برای اين دو تيم برشمرد، اما حالا از پرسپوليس و استقلال فقط دو رنگ قرمز و آبی به جا مانده. غير از داربی و چند بازی حساس ديگر مثل مسابقه با سپاهان و تراکتورسازی، اغلب هواداران سرخابی که روزگاری هيچ کدام از بازی‌ها را از دست نمی‌دادند، ديگر استاديوم نمی‌روند. هواداران در خانه می‌نشينند و معدود همراهی‌شان با پرسپوليس، ارسال پيامک به سؤال مسابقه برنامه ۹۰ است تا بيشمار بودن خودشان را اعلام کنند. پيش از داربی‌ها نيز بيشتر دعواهای هواداران پرسپوليس و استقلال خصوصاَ در دنيای مجازی، دعوا بر سر چند و چون خاطرات و شهرآوردهای قديمی بود تا ميراث امروز. جمهوری اسلامی و فوتبال  در دهه ۶۰ که حکومت همچنان فوتبال را متعلق به سرطلايی‌ها و پاطلايی‌های رژيم سابق می‌دانست، بازی وسط هفته پرسپوليس با دارايی هم ۹۰ هزار نفر را به ورزشگاه می‌کشاند. مردم از فرصت ابراز آن «نه خفيف» نمی‌گذشتند. امروز اما نگاه حکومت به فوتبال تغيير کرده. دولتمردان و نمايندگان مجلس شيفته تيم‌داری، نشستن در «وی ای پی» (VIP) ورزشگاه آزادی و گفت‌ؤگوی تلفنی با برنامه ۹۰ شده‌اند. آنها در ازای شهوتشان به ورزش، پاسخی جز شکست‌های خفت‌بار و ايضاً سکوهای سرد و خالی نمی‌يابند. تعجبی ندارد که در بازی پرسپوليس و استقلال، گزارشگر راديو - از سردبيران سابق خبرگزاری جمهوری اسلامی که در فدراسيون فوتبال هم شاغل است- در طول ۹۰ دقيقه اين تيم را «پيروزی» خطاب می‌کند. در شوروی، پرطرفدارترين تيم فوتبال، نوف باخور ازبکستان بود که ۳۰ هزار تماشاچی داشت. مثل بقيه تيم‌ها زير يوغ کمونيسم بودند. تيم خوبی نداشتند و مدعی نبودند اما تعدادشان زياد بود، زيرا از «نه خفيف» نمی‌گذشتند. امروز هم در فوتبال ايران، هواداران تيم‌های شهرستانی مثل تراکتورسازی، سپاهان، صنعت نفت يا شاهين، دست کم می‌توانند اسم شهرهای خود را فرياد بزنند. اين مستمسک اما به درد هوادار پرسپوليس نمی‌خورد. تيم «مردمی» و مديريت «ضد مردمی» حبيب کاشانی از معتمدان محمود احمدی‌نژاد و عضو شورای اسلامی شهر تهران است. پيشينه ورزشی حاج حبيب، مديريت بر «حراست فيزيکی!» سازمان تربيت بدنی بود. او ناگهان با شعارهای ارزشی-ورزشی بر پرسپوليس نازل شد. در طول تاريخ حدوداً ۵۰ ساله پرسپوليس، او تنها مديرعاملی است که بر پيشانی‌اش داغ زده تا نمازخوانی و ارزشی بودنش را يادآوری کند. اما از طرفی حتی به گواه رسانه‌های دولتی در تمام تاريخ پرسپوليس، اين تيم هرگز به اندازه دوران حبيب کاشانی حاشيه‌های ضد ورزشی نداشته. حرکت شنيع مدافع اين تيم در داخل هواپيما و پس از آن درگيری‌های متعدد و حاشيه‌هايی که توسط او در دوبی و تهران و تمرينات تيم تداوم داشت؛ محصول تمام عيار مديريت حاج حبيب بود. او تا روزی که رفت؛ دست از حمايت از بازيکنی که مطبوعات به او لقب ياغی داده‌اند بر نداشت.   در دوران مديريت حاج حبيب، بوقچی‌ها در داخل باشگاه با مشت به صورت سرمربی تيم کوبيدند. چنين اتفاقی اگر در دهه ۶۰ رخ می‌داد و بادمجانی روی صورت علی پروين کاشته می‌شد، می‌توانست پايتخت ايران را با آشوبی غيرقابل کنترل مواجه کند.   علی دايی نه مشکل است و نه راه حل پرسپوليس با هدايت حميد استيلی به استقلال باخت. مثل فصل قبل با هدايت دايی. قبل از آخرين شهرآوردی که دايی روی نيمکت پرسپوليس نشست، گفته بود باخت به ملوان ربطی به داربی ندارد. اما شکست او در داربی، خلاف اين قضيه را اثبات کرد. ۲۸ بازی و ۱۰ شکست، بدترين نتيجه در تاريخ پرسپوليس رقم خورد، آن هم با هدايت علی دايی.   علی دايی همان پاسخ مشهور در دوران سرمربيگری‌اش در تيم ملی را می‌داد و می گفت مگر من می‌توانستم بروم توی زمين و خودم گل بزنم؟ ماجراهای اخير پيرامون تيم پرسپوليس آشکارا نشان می‌دهد که به رغم برخی شعارها روی سکوی تماشاگران، مشکل اصلی پرسپوليس، بودن يا نبودن علی دايی نيست. گرچه همان اعتراضات نيز از نگاه علی کريمی در گفت‌وگو با دوربين برنامه ۹۰، اتفاقاتی است که توسط اطرافيان دايی سازماندهی شده بود.  دايی خودش حضور خود در خط حمله تيم ملی و پرسپوليس را پاسخ تمام مشکلات فوتبال ايران می‌داند. يعنی بزرگترين مشکل امروز فوتبال ايران از نگاه علی دايی، بازنشستگی اوست! اعتراضات او مبنی بر مداخله يک نهاد در برکناری‌اش، اظهاراتش مبنی بر اين که مرا نه فدراسيون آورد و نه فدراسيون برکنار کرد، نقدهای گاه و بیگاهش بر صداوسيما و کنايه‌های هر از گاه او به نابسامانی‌های ورزش، به ياری سايت‌های بی‌مبالات اجتماعی، چهره‌ای از او ارائه کرده که گويی در ورزش ايران، بيرق‌دار اعتراض به حکومت است. در طرف مقابل با اراده همين فعالان اينترنتی، از منتقدی مثل محمد مايلی‌کهن چهره‌ای ارائه شده است که گويی او نماد حکومت است. دست‌اندرکاران ورزش ايران می‌دانند که دوستان اطلاعاتی، انتظامی و نظامی علی دايی کمتر از مايلی کهن نبوده است. اين يک اتهام به دايی نيست. زيرا هر کسی که جايگاه شناخته شده‌ای در ورزش ايران دارد، (خصوصاً سرمربيان سرخابی و تيم ملی) خواسته يا ناخواسته دوستان و آشنايانی هم در نيروی انتظامی، دستگاه‌های امنيتی، دولت و حکومت دارد. دايی بسيار باهوش است. او می‌داند در پاسخ به انتقادات، چه زمانی بگويد: «ببخشيد، کجای دنيا اين جوريه؟» و در چه مواقعی بايد بگويد: «ببخشيد، اين جا ايرانه»! علی دايی که حتی از روی نيمکت باشگاه راه آهن ری و در کنفرانس‌های خبری اين تيم نيز به شدت پيگير استعفای حبيب کاشانی بود، حالا به هدف خود رسيده است. اما چه چيزی نصيب هواداران پرسپوليس شد؟ سردار پاسدار رويانيان. کسی که در اوج اعتراضات خيابانی به اعلام نتايج انتخابات خرداد ۸۸، معترضين را «عده‌ای آشغال» ناميده بود، مديرعامل مردمی‌ترين تيم ورزشی در ايران شد. حالا ديگر دايی معترض نيست. اما اعتراض و بهت‌زدگی هواداران پرسپوليس را می‌توان در وبلاگ‌ها و سايت‌های اجتماعی مشاهده کرد. اگر در دهه ۶۰ ورزشکاران وابسته به حکومت را به عنوان مدير ورزشی انتخاب می‌کردند، اگر در دهه ۷۰ از نظاميان بازنشسته با سوابق ورزشی در اين عرصه استفاده می‌شد، حالا نظاميان (و نه ارتشی‌ها) موجوديت فوتبال ايران را به طور کامل در اختيار دارند. سهم تماشاگران نيز فقط تشويق‌ها و هلهله آنها در ورزشگاه‌هاست؛ آن هم با کمترين امکانات رفاهی. پرسپوليس و استقلال اگرچه تيم‌های مردمی هستند؛ اما توسط عوامل نظامی و شبه‌نظامی تصرف شده‌اند. مسئله‌ای که بسياری از هواداران اين دو تيم را دچار تضاد در نگرش به تيم محبوبشان می‌کند. ............................................ ... دیدگاه های مطرح شده در این مطلب، الزاما بازتاب دیدگاه رادیو فردا نیست.
 


يک مهندس روس که در مراحل نهايی تکميل نيروگاه هسته ای بوشهر در اين تاسيسات مشغول به کار بوده، می گويد بی تجربگی نيروی کار، مديريت و نظارت ضعيف و لايه های متعدد بوروکراسی باعث شده که بخشی از تجهيزات فنی اين نيروگاه دچار اختلال شده و تکميل و بهره برداری از آن يک سال به تاخير بيافتد.  يک مهندس روس که در مراحل نهايی تکميل نيروگاه هسته ای بوشهر در اين تاسيسات مشغول به کار بوده، می گويد بی تجربگی نيروی کار، مديريت و نظارت ضعيف و لايه های متعدد بوروکراسی باعث شده که بخشی از تجهيزات فنی اين نيروگاه دچار اختلال شده و تکميل و بهره برداری از آن يک سال به تاخير بيافتد. يک کارشناس آمريکايی می گويد مشاهدات اين مهندس روس به نگرانی ها در مورد ايمنی تاسيسات بوشهر که اولين نيروگاه هسته ای خاورميانه است افزوده و اين مسئله يکی از عوامل مهم در تنش بين ايران و آمريکاست. الکساندر بولگارف، مهندس روس که در نيروگاه هسته ای بوشهر مشغول به کار بوده در مصاحبه ای با خبرگزاری فرانسه می گويد بی تجربگی ايران در مديريت و کاربری از اين نيروگاه باعث خواهد شد که نياز آن کشور به کمک روسيه حداقل تا پنج سال ديگر ادامه پيدا کند. الکساندر بولگارف که به تازگی پس از دو سال کار در نيروگاه بوشهر به محل زندگی خود بازگشته است اولين کارشناس مطلع از جزييات اين طرح است که با رسانه های بين المللی مصاحبه می کند. وی ماه گذشته در طول مصاحبه خود از جزييات مشکلات موجود برای راه اندازی اين نيروگاه پرده برداشت. الکساندر بولگارف در بخش ديگری از مصاحبه خود با خبرگزاری فرانسه می گويد که بی دقتی جوشکاران در تميز کردن بخش های زنگ زده بدنه ذخاير سوخت باعث شد که بعدها اين مواد در تجهيزات اصلی نيروگاه رسوب کنند. در مورد ديگری احتمالا به هنگام آزمايش يکی از پمپ های تخليه اضطراری نيروگاه بی دقتی صورت گرفته و اين وسايل از کار افتادند. در ماه اوت نيز به دليل نقض موجود در چرخ گردان يکی از توربين ها اين نيروگاه از کار افتاد. الکساندر بولگارف شيوع بدافزار «استاکس نت» در بخش کنترل نيروگاه بوشهر را تکذيب می کند. سال گذشته گزارشاتی منتشر شد حاکی از حمله سايبری به مراکز کنترل فعاليت های هسته ای توسط بدافزار «استاکس نت» و چنين گفته می شد که تحت تاثير آن حدود هزار سانتريفوژ از مجموعه ۹ هزار سانتريفوژ مستقر در مرکز هسته ای نطنز دچار اختلال شده اند. خبرگزاری فرانسه يادآوری می کند که دولت ايران مدعی است برنامه های هسته ای اين کشور اهداف غير نظامی دارند ولی دولت های غربی و به خصوص آمريکا می گويند در پوشش اين برنامه ها ايران ممکن است در پی توسعه سلاح هسته ای باشد. برخی از سياستمداران تندرو آمريکا، از جمله « جان بولتن» معاون وزير خارجه آمريکا در دوره رياست جمهوری جورج بوش معتقدند که ايران می تواند از سوخت هسته ای نيروگاه بوشهر برای اهداف تسليحاتی خود استفاده کند و به همين خاطر ايده حمله هوايی به اين نيروگاه را تبليغ می کردند. اما اکثر مقامات آمريکايی و کارشناسان هسته ای می گويند چنين حالتی بعيد است چون طبق قرارداد موجود بين ايران و روسيه سوخت مورد نياز اين نيروگاه توسط روسيه تامين شده و بازمانده آن نيز قرار است به روسيه بازگردانده شود. خبرگزاری فرانسه از قول « اولی هينونن » مسئول سابق بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی می نويسد که «نيروگاه بوشهر نمی تواند در يک برنامه هسته ای تسليحاتی نقشی داشته باشد.» کارشناسانی نظير وی بيشتر در مورد مراکز توليد اورانيوم مثل نظنز و فوردو و تاسيسات آب سنگين در حومه شهر اراک نگران هستند. «ديويد آلبرايت» از کارشناسان ارشد کنترل تسليحاتی می گويد مصاحبه بولگارف در مورد کاستی ها و ضعف های نيروگاه هسته ای بوشهر بر نگرانی موجود در مورد ايمنی اين تاسيسات می افزايد و ايرادهای ناشناخته در اين مرکز طی پنج تا ۱۰ سال آينده می تواند به يک فاجعه بزرگ بيانجامد. الکساندر بولگارف مهندس روسی که در نيروگاه هسته ای بوشهر مشغول به کار بوده در بخش ديگری از مصاحبه خود با خبرگزاری فرانسه می گويد يک پمپ خنک کننده اين نيروگاه که ساخت آلمان است و از عمر آن سی سال می گذرد در زمستان سال گذشته هنگام آزمايش دچار اختلال شد. در بررسی های بعدی معلوم شد که سه پمپ خنک کننده ديگر اين نيروگاه که از همين مدل هستند در حين کار ممکن است دچار اشکال مشابهی شوند. شرکت روسی طرف معامله با ايران که از وجود اين اشکالات و ضعف های فنی ايران به خوبی آگاه است موافقت کرده است که در زمينه هدايت فعاليت نيروگاه طی دو تا پنج سال اول همکاری خود را با ايران ادامه دهد. در همين حال ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه، با امضای قراردادهايی راه را برای احداث نيروگاه های هسته ای ساخت روسيه در کشورهايی مثل بنگلادش، ويتنام، ترکيه، ونزوئلا ، اردن و مصر هموار کرده است که آنها نيز همچون ايران در زمينه ساخت و بهره برداری از تاسيسات هسته ای هيچ تجربه ای ندارند.  
 


دیمیتری مدودیف، رئیس جمهوری و ولادیمیرپوتین، نخست وزیر روسیه، یکدیگر را نامزد سمت های دیگری در انتخابات سال آینده این کشور کردند. مدودیف و پوتین در کنگره حزب حاکم ِ«روسیه متحد» سخنرانی می کردند. ولادیمیر پوتین در سال 2008 میلادی، پس از دو دوره چهارساله ریاست جمهوری، مطابق قانون اساسی این کشور دیگر نمی توانست خود را نامزد این سمت کند و مدودیف را نامزد جانشینی خود کرد. او سپس نخست وزیر مدودیف شد. با اصلاح قانون انتخابات، روسای جمهوری روسیه اکنون می توانند برای دو دوره شش ساله به این سمت برگزیده شوند. پوتین اعلام کرد که خود را نامزد ریاست جمهوری می کند.
 


فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید «واقعيت اين است که اقتصاد ايران به نفت بالای صد دلار، معتاد شده است و همه چيز در جمهوری اسلامی به قيمت نفت، آنهم در اين سطح، وابسته شده است. از بودجه سالانه تا واردات انبوه گرفته تا يارانه های نقدی که به خانواده ها پرداخت می شود رابطه مستقيمی با قيمت نفت دارد. با توجه به رونق دراز مدت بازار جهانی نفت، مسئولان ارشد جمهوری اسلامی اصولا فراموش کرده اند که تاريخ نفت، تاريخ نوسان های شديد است.» فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید «واقعيت اين است که اقتصاد ايران به نفت بالای صد دلار، معتاد شده است و همه چيز در جمهوری اسلامی به قيمت نفت، آنهم در اين سطح، وابسته شده است.» تحلیلگر اقتصادی رادیو فردا می گوید قيمت نفت ديروز در بازار نيويورک شش درصد و در  بازار لندن چيزی حدود پنج درصد سقوط کرد. البته آسمان به زمين نيامده است. بازار جهانی نفت را می شود همچنان پررونق توصيف کرد. ولی با توجه به آنچه که در صحنه اقتصادی دنيا می گذرد، اين گونه تکانه ها در مورد قيمت نفت را نبايد بی اهميت تلقی کرد. تحولات بازار جهانی نفت ارتباط نزديکی به تحولات در مهم ترين کانون های اقتصادی دنيا دارد که همان طور که آگاهی داريد، اين کانون ها در وضعيت اقتصادی خوبی قرار ندارند. همين ديروز «پنجشنبه سياه» برای بازارهای اقتصادی جهان دوباره تکرار شد و شاخص های کل سهام هم در اروپا و هم در آمريکا به شدت سقوط کردند. سازمان های مهم اقتصادی مثل بانک جهانی و صندوق بين المللی پول و بانک فدرآل آمريکا نسبت به چشم اندازهای اقتصادی دنيا درکوتاه مدت بدبين هستند. در اروپا بحران بدهی های دولتی بيداد می کند. در آمريکا هم از رشد اقتصادی خبری نيست. ازآن سو از چين هم خبرهای خوشی به گوش نمی رسد و در بخش صنعتی اين کشور، نشانه های از نفس افتادگی ديده می شود. طبعا مجموعه اين عوامل قيمت نفت را هم کاهش می دهد. چون تقاضای نفت تابعی از فعاليت های اقتصادی در دنياست و اگر حرکت چرخ فعاليت اقتصادی در دنيا کند شود، طبيعتا به نفت کمتری هم احتياج هست و از رونق بازار اين کالا کاسته می شود. اگر کاهش قيمت نفت کماکان ادامه پيدا کند ، فکر می کنيد که امکان اين وجود دارد که کشورهای عضو اپک تصميم بگيرند که فروش نفت را پايين بياورند تا قيمت آن را بالا ببرند؟ درواقع سازمان اپک به عنوان يک کارتل همين نقش را بر عهده دارد و در برخی موارد هم به خوبی از انجام اين کار برمی آيد. ولی در شرايط فعلی و با توجه به اختلاف نظرهای سياسی شديد در درون اپک به خصوص بين ايران و عربستان سعودی، بعيد به نظر می رسد که اين کشور بتوانند بر سر پايين آوردن عرضه برای بالا بردن قيمت به توافق برسند. در صورت تغيير وضعيت در بازار جهانی نفت، جمهوری اسلامی ايران تا چه حد می تواند کاهش قيمت اين کالا را تحمل کند؟ بر پايه آمار سازمان اپک، قيمت هر بشکه نفت صادراتی ايران در ماه اگوست، نزديک به يکصد و پنج دلار بود. واقعيت اين است که اقتصاد ايران به نفت بالای صد دلار، معتاد شده است و همه چيز در جمهوری اسلامی به قيمت نفت، آنهم در اين سطح، وابسته شده است. از بودجه سالانه تا واردات انبوه گرفته تا يارانه های نقدی که به خانواده ها پرداخت می شود رابطه مستقيمی با قيمت نفت دارد. با توجه به رونق  دراز مدت بازار جهانی نفت ، مسئولان ارشد جمهوری اسلامی اصولا فراموش کرده اند که تاريخ نفت، تاريخ نوسان های شديد است. همين فراموشی باعث شده است که ايران بيشتر و بيشتر در اعتياد به نفت فرو رود و اين فراموشی  طبعا برای اقتصاد ايران خطرناک است.
 


حسین طنطاوی، رئیس شورای عالی نظامی حاکم برمصردر دادگاه رسیدگی به اتهام های حسنی مبارک در قاهره شهادت داد. حسین طنطاوی که در حکومت رئیس جمهوری سابق مصر، وزیر دفاع بود، دو هفته پیش به دادگاه  احضار شده بود، اما از رفتن خودداری کرد. در آن زمان اعلام شد که او به دلیل وضعیت امنیتی پیش آمده در نتیجه حمله عده ای به سفارت اسرائیل در قاهره، نتوانسته است در دادگاه حاضر شود. حسنی مبارک، همراه حبیب عدلی، وزیر سابق کشور و شش تن از مسئولان امنیتی به اتهام صدور دستور قتل معترضان محاکمه می شوند. متهمان اتهام ها را رد کرده اند.
 


در پی تسلیم درخواست عضویت کامل کشور مستقل فلسطین درسازمان ملل از سوی محمود عباس، این درخواست روز دوشنبه در شورای امنیت بررسی می شود. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز جمعه خواستار به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در چارچوب مرزهای 1967 و بیت المقدس شرقی بعنوان پایتخت آن شد. اکثریت اعضای مجمع عمومی از این درخواست حمایت کردند اما آمریکا و اسرائیل گفته اند که تشکیل کشورمستقل فلسطین، تنها از طریق مذاکرات مستقیم ممکن است. حماس از درخواست محمود عباس حمایت نکرده است و روز جمعه مانع از گردهم آیی طرفداران آن در نوار غزه  شد.
 


در پی سخنرانی‌های روز جمعه محمود عباس و بنیامین نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کمیسیون چهارجانبه صلح خاورمیانه با پیشنهاد برنامه تازه‌ای برای پیشبرد صلح، اسرائیل و فلسطینی‌ها را به بازگشت به میز مذاکرات فرا خواند.در پی سخنرانی‌های روز جمعه محمود عباس و بنیامین نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کمیسیون چهارجانبه صلح خاورمیانه با پیشنهاد برنامه تازه‌ای برای پیشبرد صلح، اسرائیل و فلسطینی‌ها را به بازگشت به میز مذاکرات فرا خواند. در سخنرانی‌های روز جمعه که از یک سو رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواهان پذیرش عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل و اعلام استقلال آن شد و از دیگر سو، نخست وزیر اسرائیل این امر را به نهایی شدن پیمان صلح موکول کرد. کمیسیون چهار جانبه صلح خاورمیانه، در پی پنج روز نشست در نیویورک، با ترسیم جدول زمانی، از طرفین این دیرپاترین نزاع سیاسی خاورمیانه، خواست که آنها در یک ماه بر سر دستور کار مذاکرات به توافق برسند و گفت‌وگوهای سیاسی را با هدف رسیدن به پیمان نهایی صلح، تا پایان سال ۲۰۱۲، آذر یا اوائل دی ۱۳۹۱، به پایان برده باشند. کمیسیون چهارجانبه خواست که در سه ماه اول در تماس‌های جدید، پیشنهادهای جامعی در خصوص مرزها و تدابیر امنیتی ارائه شود و در شش ماه «پیشرفت ملموس» به دست آید به گونه‌ای که مذاکرات صلح تا آخر سال ۲۰۱۲ به توافق پایانی صلح منجر گردد. این کمیسیون طرح‌های پیشین مانند «نقشه راه» را (که از سوی جرج بوش، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۰۲ ارائه شده بود) و نیز طرح صلح موسوم به «ابتکارعربی» را (که آن نیز در سال ۲۰۰۲ از سوی عربستان سعودی ارائه شد و در اتحادیه عرب به تصویب رسید) مورد یادآوری قرار داد و آنها را اساسی مناسب برای حل مقوله‌های جدی مورد اختلاف اسرائیل و فلسطین دانست. کمیسیون چهارجانبه قول داد که خود نیز دراین تکاپوهای سیاسی مهم از این پس نقشی بس «پویاتر» ایفا کند و برای بررسی میزان پیشرفت مذاکرات طرفین، نشست‌های منظم برگزار نماید. در همین حال، این کمیسیون در بیانیه خود به طور مشخص به مرزهای ژوئن سال ۱۹۶۷ اشاره نکرد و همچنین از درخواست اکید فلسطینی‌ها برای توقف ساخت‌وساز در یهودی‌نشین‌های شرق بیت‌المقدس (اورشلیم) یا کرانه باختری غافل شد؛ امری که می‌تواند موجب ناخشنودی دوباره فلسطینی‌ها شود. از دیگر سو نیز کمیسیون چهارجانبه به درخواست صریح و مؤکد دولت اسرائیل در این زمینه که فلسطینی‌ها باید اسرائیل را به عنوان یک کشور یهودی و کانونی برای یهودیان به رسمیت بشناسند، اشاره نکرده است؛ مسئله‌ای که اسرائیل را نیز ناخشنود خواهد کرد. بان گی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا، کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، در حالی که تونی بلر، نماینده ویژه کمیسیون چهارجانبه نیز در نیویورک بود، بیانیه شامگاه جمعه خود را در حالی منتشر کردند که ساعاتی پیش از آن، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و نخست‌وزیر اسرائیل در مجمع عمومی سخنرانی کرده بودند. محمود عباس در نطق خود، که مورد تحسین و کف زدن‌های پی درپی دیپلمات‌های جهانی قرار گرفت، در روزی که برای سرنوشت فلسطینی‌ها یک نقطه عطف تاریخی توصیف شد، تأکید کرد که با وجود تسلیم درخواست پذیرش کشور فلسطین به عنوان یک عضو کامل و مستقل، فلسطینی‌ها آماده بازگشت به مذاکرات با اسرائیل هستند. بنیامین نتانیاهو نیز در پاسخ به آقای عباس، گفت که حاضراست «در اورشلیم یا رام‌الله و حتی هم‌اکنون در سازمان ملل متحد مذاکرات با آقای عباس را از سر گیرد» و نیز تأکید کرد که فلسطینی‌ها خوب است که پس از رسیدن به پیمان نهایی صلح با اسرائیل، کشور مستقل خود را تشکیل دهند. اینها در حالی است که سفیر لبنان در سازمان ملل متحد که ریاست دوره‌ای شورای امنیت را در دست دارد، در پی ارائه رسمی درخواست تشکیلات فلسطینی برای پذیرش عضویت «کشور مستقل فلسطین»، اعلام کرد که درخواست کرده این امر از دوشنبه در دستور کار شورای امنیت قرار گیرد؛ در حالی که آمریکا احتمال وتو کردن این درخواست را عنوان کرده است. در این میان، در حالی که کرانه باختری شنبه، یک روز پس از سخنرانی مهم محمود عباس در سازمان ملل متحد، همچنان در حال و هوای جشن و پایکوبی است و فلسطینی‌ها منتظر مطرح شدن درخواست خود در شورای امنیت هستند، در غزه نیز گروه‌های زیادی از فلسطینی‌های ساکن این نواره محصور، با شنیدن سخنرانی محمود عباس از تلویزیون، به پایکوبی ساکنان کرانه باختری پیوستند و از اقدام سیاسی محمود عباس حمایت می‌کردند. با وجود این، دولت حماس در غزه، سخنرانی محمود عباس را «احساساتی، هیجانی و فاقد محتوای لازم» توصیف کرده است. اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه، در واکنش به سخنرانی عباس در سازمان ملل متحد، گفت که «نباید برای تحقق حقوق حقه فلسطین، به التماس افتاد و به کرامت ملتی رنج دیده لطمه زد بلکه باید از نقطه قوت اقدام کرد». در میانه وضعیت سیاسی جدید به وجود آمده، اسرائیل شنبه خبر داد که بر تدابیرامنیتی، نه تنها برای مقابله با ازسرگیری ناآرامی‌های احتمالی در کرانه باختری و غزه افزوده است، بلکه «گزارش‌های موثقی» دریافت کرده است مبنی بر اینکه نیروهای شبه نظامی حماس و یاران آنها در صحرای سینای در مصر درصدد انجام «عملیات تروریستی» تازه‌ای علیه جنوب اسرائیل هستند. بر این اساس اسرائیل بر شمار نیروهای خود در بخش مرزهای جنوبی‌اش با مصر نیز افزوده است.
 


بر اساس گزارش‌ها شان پـِن، بازیگر و کارگردان آمریکایی، با تلاش برای آزادی دو آمریکایی زندانی در ایران، از هوگو چاوز، خواسته بوده در این مسئله میانجی‌گری کند. گزارش دیگری حاکی است دیدار روز شنبه محمود احمدی‌نژاد با هوگو چاوز به تعویق افتاده‌است.به گفته یکی از منابع نزدیک به جریان آزادی دو آمریکایی زندانی در ایران، شان پـِن، بازیگر و کارگردان آمریکایی، در تلاش برای آزادی جاش فتال و شین باوئر سهیم بوده و با پرواز به ونزوئلا از رئیس‌جمهور آن کشور خواسته بوده تا در این مسئله میانجی‌گری کند. معاون وزیر خارجه ونزوئلا روز پنج‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفت که هوگو چاوز، رئیس‌جمهور ونزوئلا، «پس از آنکه از سوی دوستانی در محافل روشنفکری آمریکا در جریان وضعیت ناگوار این آمریکایی‌ها قرار گرفت» مسئله را با متحد خود محمود احمدی‌نژاد در میان گذاشت. در همین حال یکی از منابع نزدیک به جریان آزادی دو آمریکایی زندانی در ایران روز جمعه به رویترز گفت که منظور از «روشنفکر آمریکایی» که با هوگو چاوز در این خصوص تماس گرفته «شان پن» است. این منبع افزوده‌است: «پن بسیار پیگیر این قضیه بود و چند ماه پیش به کاراکاس پرواز کرد تا موضوع را با چاوز در میان بگذارد و پیگیری این قضیه را هم هم‌چنان ادامه داد.» بنا بر این گزارش، سخنگوی شان پن در ایالات متحده نیز این گفته‌ها را تأیید کرده‌است اما از ارائه جزئیات دیگری خودداری نموده‌است. در قضیه آزادی دو جوان آمریکایی به نام‌های جاش فتال و شین بائر که به اتهام ورود غیرقانونی و جاسوسی بيش از ۲۵ ماه را در زندان‌های ایران گذراندند و روز چهارشنبه با سپردن وثيقه از زندان اوين آزاد شدند نهادها، افراد و کشورهای مختلف ازجمله سازمان ملل، عراق و عمان میانجی‌گری کرده‌بودند. شان پن در سال‌های اخیر به مسائل ایران توجه داشته و ازجمله چندی پیش از هنرمندانی بود که طومار عفو بین‌الملل برای درخواست آزادی جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، دو سینماگر ایرانی، را امضا کرد. شان پن در خردادماه سال ۱۳۸۴ نیز به عنوان خبرنگار افتخاری روزنامه سانفرانسیسکو کرانیکل به ایران آمد و با حضور در مراسم رسمی نماز در دانشگاه تهران با هاشمی رفسنجانی نیز مصاحبه کرد. هوگو چاوز، رئیس‌جمهور سوسیالیست ونزوئلا در سال‌های گذشته شان پن را به خاطر نظرات مخالف وی علیه سیاست‌های آمریکا مورد ستایش قرار داده و در سال ۱۳۸۶ نیز شخصاً او را برای بازدید از مناطق مختلف ونزوئلا به سفر برده‌است . دیدار احمدی‌نژاد  و چاوز به تعویق افتاد به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر خارجه ونزوئلا روز جمعه خبر داد دیداری که قرار بود روز شنبه میان هوگو چاوز و محمود احمدی‌نژاد در کاراکاس صورت بگیرد به خاطر شرایط جسمانی رئیس‌جمهور ونزوئلا تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده‌است. نیکولاس مادورا به این خبرگزاری گفت: «پیش از اعلام تاریخ جدید ملاقات، منتظر خواهیم شد تا رئیس‌جمهور چاوز از چهار بار شیمی‌درمانی که داشته بهبود پیدا کند.» وی افزود که انتظار می‌رود این ملاقات «طی ماه‌های آینده» انجام شود. رؤسای جمهور ایران و ونزوئلا که هر دو با سیاست‌های ایالات متحده در مناطق خود مخالفت دارند در سال‌های اخیر روابط نزدیکی با یکدیگر داشته‌اند.
 


گروه چهارگانه صلح خاورمیانه، متشکل از آمریکا، روسیه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا ازاسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی خواسته است بی درنگ و بی قید وشرط مذاکرات مستقیم را آغاز کنند. وزیران خارجه آمریکا، روسیه، دبیر کل سازمان ملل و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه مشترکی خواستار آغاز مذاکرات مستقیم ظرف چهار هفته آینده، پیشرفت چشمگیر در مذاکرات طی شش ماه و رسیدن به توافق در ظرف یک سال شده اند. اسرائیل می گوید نکته مهم در این بیانیه آن است که تعیین تکلیف ِ شهرک ها در خطوط مرزی، پیش شرط مذاکرات تعیین نشده است. محمود عباس روز جمعه در سخنان خود در سازمان ملل، شهرک سازی ها را مانع اصلی برای از سرگیری مذاکرات خوانده بود.
 


یک روز پس از بازگشت علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن به صنعا، درگیری های تازه میان طرفداران و مخالفان او عده ای کشته و زخمی برجای گذاشت. به گفته منابع پزشکی در صنعا، درحمله بامداد امروز نظامیان هوادار صالح به  واحدهای ارتشی یاغی و معترضانی که در میدان اصلی صنعا اردو زده اند، حدود ۱۶ نظامی و غیر نظامی کشته شدند.  رئیس جمهوری یمن، دیروز پس از سه ماه معالجه در عربستان سعودی ناگهان به صنعا بازگشت. او خواستار آتش بس و مذاکره با مخالفان شد. آمریکا از صالح خواسته است قدرت را واگذار کند.
 


انتخابات ميان دوره ای بحرين برای پر کردن کرسی های نمايندگان مستعفی حزب مخالف از صبح امروز با تشديد تدابيرامنيتی آغاز شد. در پی اعتراض های زمستان گذشته در منامه، ۱۸ نماينده حزب وفاق، بزرگترين حزب شيعه در اعتراض به سرکوبی هوداران خود، ازمجلس استعفاء دادند. ۸۴ نفر، از جمله ۹ زن، خود را نامزد انتخابات مياندوره ای کرده اند. حزب وفاق و چند حزب ديگرمخالف دولت، انتخابات را تحريم کرده اند و کانديداها بعنوان مستقل نامزد شده اند.
 


محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران، در یک نشست خبری در نیویورک گفت که از ایده برقراری یک «خط ارتباطی بحران» بین مقامات ایران و ایالات متحده یا «از هر تدبیری که مانع از برخورد شود» استقبال می‌کند.محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران، در یک نشست خبری در نیویورک گفت که از ایده برقراری یک « خط ارتباطی بحران » بین مقامات ایران و ایالات متحده یا «از هر تدبیری که مانع از برخورد شود» استقبال می‌کند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، محمود احمدی‌نژاد که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده روز جمعه در چهارمین روز از این سفر در این نشست خبری افزود: «اما مهم این است که نیروهای بیگانه خلیج فارس را ترک کنند چون نیازی به حضور آنان نیست.» به گزارش خبرگزاری ایرنا وی در جمع خبرنگاران افزود: «اگر آمریکا، انگلیس و ناتو از خلیج فارس و دریای عمان خارج شوند، ایران به همراه کشورهای منطقه می‌توانند امنیت انرژی و منطقه را تأمین کنند.» مایک مالن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، به تازگی گفته‌است که فقدان هر گونه رابطه‌ای بین دو دولت ایران و آمریکا می‌تواند مشکل‌ساز باشد. وی با اشاره به وجود یک خط تماس تلفنی موسوم به «خط ارتباطی بحران» یا «تلفن قرمز» میان رهبران آمریکا و اتحاد شوروی در زمان جنگ سرد از نبود چنین خطی میان ایران و آمریکا اظهار نگرانی کرده‌است. طی سال گذشته مواردی از نزدیک شدن قایق‌های تندروی نظامی ایران و ناوهای آمریکایی به درگیری در خلیج فارس پیش آمده‌است و در مواردی هواپیماهای ایرانی نیز به ناوها و هواپیماهای آمریکایی نزدیک شده‌اند. در همین حال محمود احمدی‌نژاد، در جریان سفر چهارروزه خود به نیویورک با خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز مصاحبه‌ای داشت و در این مصاحبه گفت که برای ترمیم روابط میان ایران و آمریکا دیر نیست و فرصت بهبود روابط با آمریکا «هنوز به‌طور کامل از دست نرفته‌است.» «آمریکا با اساس تشکیل دولت فلسطین مخالفت نخواهد کرد» در بخش دیگری از مصاحبه محمود احمدی‌نژاد با آسوشیتدپرس، از وی درباره طرح تشکیل دولت فلسطین و واکنش ایران در صورت وتو شدن آن توسط ایالات متحده آمریکا سؤال کرد. رئیس جمهور ایران در پاسخ به این سؤال گفت: «البته تصور ما این است که دولت آمریکا با اساس تشکیل دولت فلسطین مخالفت نخواهد کرد ولی طبق معمول آن را در مسیر مذاکره و گفت‌وگوهای طولانی مدت خواهد انداخت تا برای صهیونیست‌ها امتیاز بگیرد.» وی بار دیگر از وجود حق وتو در سازمان ملل انتقاد کرد و افزود: «معتقدیم بالاخره دولت فلسطین تشکیل خواهد شد زیرا ملتی را که در طول تاریخ وجود داشته‌است، نمی‌توان از جریان تاریخی جهان حذف کرد.» محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی، روز جمعه در خواست رسمی خود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل را تقدیم بان گی‌مون، دبیرکل سازمان ملل کرد. بان گی‌مون، این درخواست را به اطلاع شورای امنیت می‌رساند و اعضای دایم و غیر دایم به آن رای می‌دهند و سپس در مجمع عمومی به رای گذاشته می‌شود. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه با حضور در سازمان ملل متحد و پس از آن در دیدار جداگانه با محمود عباس روشن‌تر از هر زمان دیگر تصریح کرد که ایالات متحده تلاش فلسطینی‌ها را در متوسل شدن به سازمان ملل متحد برای درخواست پذیرش عضویت کشور فلسطین وتو خواهد کرد . بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز ساعاتی پس از آنکه محمود عباس  درخواست عضویت  فلسطین در سازمان  ملل را مطرح کرد، با انتقاد شدید از این اقدام، خواستار آن شد که اسرائیل و فلسطینی‌ها با مذاکرات رو در رو  برای رسیدن به صلح تلاش کنند. «در انتخابات آینده ایران هیچ‌کس نمی‌تواند اراده خود را تحمیل کند» در ادامه این مصاحبه که ۶ نفر از خبرنگاران خبرگزاری آسوشیتدپرس شرکت داشتند، یکی از خبرنگاران آسوشیتدپرس از محمود احمدی‌نژاد درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران سؤال کرد. محمود احمدی‌نژاد در این باره گفت: «هر کسی را که مردم انتخاب کنند همان فرد رئیس جمهوری اسلامی ایران خواهد شد و هیچ کس نمی‌تواند اراده و تصمیم خود را بر ملت بزرگ ایران تحمیل کند.» رئیس جمهور ایران در همین سفر در نشست خبری روز جمعه خود نیز در این ارتباط گفت که «رئیس جمهوری جز یک خادم مردم، در کنار مردم و برای مردم نیست. این ترازی است که در تاریخ ایران تثبیت شد. رئیس جمهوری باید عاشق مردم باشد.» این اظهارات در حالی بیان می‌شود که میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد دیگر انتخابات دهم ریاست‌جمهوری ایران به روند آن انتخابات انتقاد دارند و صحت نتایج اعلام شده آن انتخابات را زیر سؤال برده‌اند و به خاطر این انتقادهای خود هم‌اکنون در حصر خانگی به‌سر می‌برند.
 


در حالی که علاقه‌مندان بسکتبال منتظر سومین قهرمانی ایران و رویارویی مجدد با چین در بازی پایانی بودند، این تیم با نتیجه ۸۸-۸۴ مغلوب اردن شد. به این ترتیب ایران نتوانست از عنوان قهرمانی‌‌اش دفاع کند و شانس حضور در المپیک را هم از دست داد.در حالی که علاقه‌مندان بسکتبال منتظر سومین قهرمانی ایران و رویارویی مجدد با چین در بازی پایانی بودند، این تیم با نتیجه ۸۸-۸۴ مغلوب اردن شد. تیم ملی بسکتبال ایران در مرحله یک چهارم پایانی جام ملت‌های آسیا مقابل اردن شکست خورد تا نتواند از عنوان قهرمانی‌‌اش دفاع کند و شانس حضور در المپیک را هم از دست بدهد. حامد حدادی و ۲۷ امتیازی که در این بازی کسب کرد نیز نتوانست مانع از سقوط ایران به جدول رقابت‌های پنجم تا هشتم آسیا شود. اردنی‌ها در همین رقابت‌ها با اختلاف ۳۳ گل به چین باختند و حتی مقابل ژاپن و فیلیپین نیز شکست خوردند تا با سه شکست، مقابل تیم بی‌شکست ایران قرار بگیرند. ایران که از سال ۲۰۰۷ به بعد دو دوره پیاپی حرف اول این رقابت‌ها را زده است، حالا جایی در جمع چهار تیم بر‌تر هم ندارد. کره جنوبی، چین، اردن و فیلیپین چهار تیمی هستند که یکی از آن‌ها ضمن تصاحب جام قهرمانی، جواز حضور در المپیک لندن را نیز کسب خواهد کرد. در بیست و ششمین دوره این رقابت‌ها ایران پس از سه پیروزی در مرحله مقدماتی وارد مرحله دوم شده و توانسته بود با پیروزی بر کره جنوبی و لبنان، با شش پیروزی متوالی به یک چهارم پایانی برسد. صدرنشینی ایران در گروه خودش باعث شد مطابق مقررات، مقابل ضعیف‌ترین تیم گروه مقابل یعنی اردن قرار بگیرد که تیم چهارم گروهش بود. ایران نیمه نخست را در سالن ووهان با نتیجه ۳۶ بر ۳۵ با پیروزی پشت سر گذاشت. کوار‌تر سوم نیز با برتری ایران به پایان رسید اما در اردوی ایران کمتر کسی اتفاقات ناگوار کوار‌تر آخر را پیش‌بینی می‌‌کرد. محمود محشون، رئیس فدراسیون بسکتبال ایران، می‌گوید اردن را دست کم گرفته بودیم. اما اردن در جام ویلیام جونز تنها با یک امتیاز اختلاف به ایران باخت و طبیعتاً حساسیت‌های این دیدار از قبل مشخص بود. در رقابت‌های ۲۰۱۱ غرب آسیا، ایران با اختلاف فقط یک شوت بر اردن غلبه کرد و این مسئله که بازیکنان ایران پس از تحمل آن همه مشقت مقابل اردن، آن‌ها را دست کم گرفته بودند، چندان قابل قبول به نظر نمی‌رسد. این بار هم ایران با نزول در دقایق پایانی مسابقه، با نتیجه ۳۱ بر ۲۲ در کوار‌تر چهارم مغلوب شد تا این تیم اردن باشد با سه شکستی که در این رقابت‌ها تجربه کرده بود، به نیمه نهایی برسد! اظهارنظر‌ها؛ پس از شکست غیرمترقبه واسلین ماتیچ، سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران، در نشست خبری پس از مسابقه ضمن معرفی اردن به عنوان مدعی کسب جام قهرمانی، با اشاره به عملکرد حریف گفت: آن‌ها برای هر تاکتیک دفاعی ما جوابی داشتند. عملکرد فوق‌العاده بازیکنان اردن اجازه نداد تا کارمان را بکنیم و در انت‌ها نیز شکست خوردیم. توماس آنتونی بالدوین، سرمربی اردن، نیز تأکید کرد که از‌‌ همان روز نخست که برای جام ملت‌ها آماده می‌شدیم برای رویارویی با ایران برنامه داشتیم و امروز نتیجه تلاش‌مان را گرفتیم. افشین رضاپور، کار‌شناس بسکتبال و تنها روزنامه‌نگار ایرانی حاضر در ووهان، پنج دلیل عمده را برای شکست ایران بیان کرد: «آسیب‌دیدگی صمد نیکخواه بهرامی کاپیتان تیم ملی، ترکیب تیم که توسط ماتیچ ارنج شد، عدم موفقیت در پرتاب‌ها، پرتاب‌های موفق اردن، و استفاده نادرست از ارسلان کاظمی.» مسئله مورد اشاره درباره ارسلان کاظمی، توسط رئیس فدراسیون ایران نیز بازگو شده است. کاظمی در شرایطی کمتر به بازی گرفته شد که اسلم دانک‌های دیدنی‌اش، مهم‌ترین جلوه از برتری ایران مقابل کره جنوبی در بازی قبلی بود. از طرفی دانشگاه او در آمریکا به سختی جواز حضورش در این تورنمنت را صادر کرد و به نظر می‌رسید واسلین ماتیچ بهتر از او استفاده کند. آخرین فرصت برای حضور در المپیک، تابستان سال ۲۰۱۲ و فقط چند هفته قبل از شروع رقابت‌های المپیک برگزار خواهد شد. در آزمون آخر که بین تیم‌های ناکام در رقابت‌های قاره‌ای انجام می‌گیرد، سه تیم دیگر می‌توانند مجوز رقابت‌های لندن را کسب کنند. اما از آسیا فقط نایب قهرمان و برنده مدال برنز می‌توانند به آن تورنمنت بروند. پس ایران عملاً هیچ بختی برای حضور در لندن ندارد. رویای سومین حضور در المپیک برای بسکتبال ایران نقش بر آب شد و حالا باید به المپیک ۲۰۱۴ بیاندیشد و مشخص نیست از نسل طلایی کنونی بسکتبال ایران، چند نفر در چهار سال آینده همچنان در اوج باشند و از طرفی آیا برای جایگزینی صمد نیکحواه بهرامی، مهدی کامرانی و حامد حدادی تا چه اندازه سازندگی شده است؟ ایران در المپیک‌های ۱۹۴۸ لندن و ۲۰۰۸ پکن سابقه حضور در رقابت‌ها را دارد.
 


 محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی می گوید دولت وی برای ساختن دیگر نیروگاه‌های هسته‌ای با روسیه درحال گفت و گوست. محمود احمدی نژاد درسخنانی که پس از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایراد می کرد افزود که ایران به نیروگاه دیگری با توانایی ۱۹۰۰۰ مگاوات انرژی نیازدارد. هرچند محمود احمدی نژاد دراین سخنان به مراتب دوستی وحسن همجواری بین ایران و روسیه تأکید کرد، اما درعین حال از شرکت‌ها و نهادهای دیگر هم دعوت کرد در طرح ساختن تأسیسات هسته ای جدید درایران سهیم شوند. نیروگاه اتمی بوشهر که با بودجه یک میلیارد دلاری توسط کمپانی روسی (اتم استروی اکسپورت) Atomstroyexport   به تازگی تحویل ایران داده شده، درحال حاضر قادراست هزار مگاوات انرژی تولید کند.
 


 سخنگوی ارتش اسرائیل می‌گوید دربرابر آنچه حمله ای قریب الوقوع توسط حماس خواند، نیروهای نظامی در مرز مصربه حال آماده باش کامل درآمده‌اند. سرهنگ (آویتال لِبوویچ) Avital Leibovich سخنگوی ارتش اسرائیل افزود برپایه اطلاعات دریافت شده نیروهای حماس و احتمالأ سایر گروه‌های فلسطینی درتلاشند به خاک اسرائیل رخنه کنند. وی همچنین گفت رقیبان محمود عباس حمله‌ای را تدارک دیده‌اند تا تلاش وی برای به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین را بی‌اثر کنند. ماه گذشته نیروهای مسلح حماس با عبور از مرز مصر واسرائیل هشت سرباز اسرائیلی را کشتند. در عملیات تلافی جویانه اسرائیل نیز شش نظامی مصری کشته شدند.
 


 نخست وزیر ترکیه روز جمعه گفت دربرابر سرکوبی شدید مخالفان در سوریه، آنکارا از ارسال اسلحه به این کشور جلوگیری می کند.   به گزارش خبرگزاری دولتی آناتولیا، رجب طیب اِردُغان اعلام کرد که ترکیه چندی پیش یک کشتی با پرچم سوریه را در دریای مرمره توقیف کرده است.   نخست وزیر ترکیه درباره زمان توقیف این کشتی و یا این که در آن سلاحی بدست آمده است یا نه چیزی نگفت. اما افزود مانند گذشته ترکیه هرگونه محموله نظامی از طریق هوا، زمین و دریا به مقصد سوریه را توقیف خواهد کرد.   ترکیه در مرداد ماه گذشته یک کشتی حامل اسلحه به سوریه را توقیف کرد. فروردین ماه گذشته نیز مقام‌های ترکیه محموله یک هواپیمای ایرانی به مقصد سوریه، که تحریم های سازمان ملل متحد را نقض می کرد، ضبط کردند.
 


 درجریان تظاهرا ت روزجمعه مخالفان حکومت درسوریه، نیروهای امنیتی به سوی تظاهرکنندگان آتش گشودند و ۱۱ نفر را کشتند.   پس از برگزاری نمازجمعه، مخالفان درشهرهای مختلف سوریه دست به تظاهرات زدند و با سردادن دادن شعار و بلند کردن پلاکارد از جهانیان خواستند دربرابر سرکوبی خونین توسط نیروهای بشاراسد از آنها حمایت کنند.   تظاهرکنندگان که در حومه جنوبی شهردمشق گرد آمده بودند، پلاکاردهایی حمل می کردند که بر روی آن ها نوشته شده بود «به سوریه که درآن خون می‌ریزد کمک کنید».
 


 یک منبع نزدیک به پرونده دو آمریکایی آزاد شده از زندان اوین روز جمعه اعلام کرد که شان پن بازیگر آمریکایی چند ماه پیش با سفر به ونزوئلا از هوگو چاوز رئیس جمهوری این کشور خواسته بود برای آزادی جاش فَتال و شین باوئر میانجیگری کند. به گزارش رویترز معاون وزیر امورخارجه ونزوئلا به این خبرگزاری گفته است که هوگوچاوز رئیس جمهوری ونزوئلا مورد جاش فَتال و شین باوئر را با همتای ایرانی خود محمود احمدی نژاد درمیان گذاشته است. این مقام ونزوئلایی افزود یکی از نهاد های روشنفکری آمریکایی از هوگو چاوز درخواست میانجیگری کرده بود. شان پن یکی از اعضای این نهاد چند ماه پیش به کاراکاس رفته و دراین باره با هوگوچاوز دیدار کرده بود. سخنگوی شان پن درگفت وگو با رویترز این خبررا تأیید کرد بدون آن که جزئیات بیشتری درباره آن ارائه دهد.
 


 محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی درخواست عضویت کامل کشور مستقل فلسطین، درسازمان ملل متحد را به بان گی مون دبیرکل این سازمان ارائه داد.   محمود عباس پس از دیدارش با دبیرکل سازمان ملل متحد طی سخنانی در مجمع عمومی این سازمان، خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ شد.   دولت اسرائیل درواکنش به سخنان محمود عباس، درخواست وی مبنی بر عضویت کامل فلسطین درسازمان ملل متحد را برای صلح خاورمیانه زیان بخش خواند.   هر چند بسیاری از شخصیت‌ها و مردم کوچه و بازار درجهان عرب در واکنش‌های خود این اقدام محمود عباس را عملی متهورانه توصیف کرده و آن را ستودند، اما درباره اثر مثبت این درخواستِ رئیس تشکیلاتِ خودگردان در روند صلح خاورمیانه تردید دارند.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته