محمود احمدی نژاد اعتراضات اخیر نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه را «برخی سر و صداهای بلند شده» توصیف کرد و با طبیعی دانستن خشک شدن این دریاچه، گفت: «دریاچه ارومیه هر ۵۰۰ سال با چنین شرایطی روبهرو میشود.» به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه در جریان سفر به استان اردبیل درباره بحران خشک شدن دریاچه ارومیه، گفت: «بر اساس ارزیابیها دریاچه ارومیه هر پانصد سال با چنین شرایطی روبهرو میشود به طوری که پانصد سال پیش نیز چنین وضعیتی داشته و بیش از سیصد میلیمتر کاهش بارندگی در این منطقه اتفاق افتاده بود.» آقای احمدی نژاد همچنین درباره طرح انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه گفت: «با منطقی یا غیرمنطقی بودن این انتقال کاری نداریم اما آنچه مهم است این که هنوز نتوانسته ایم از سهم برداشت شده خود از ارس درست استفاده کنیم.»
شورای امنیت سازمان ملل متحد، با تصویب قطعنامه ای، تحریم های وضع شده علیه دولت لیبی را لغو کرد. این تحریم ها ۶ ماه پیش به دنبال سرکوبی شدید مخالفان توسط حکومت معمر قذافی علیه صنعت نفت لیبی وضع شده بود. همزمان مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۱۴ رای موافق شورای ملی انتقالی لیبی را به عنوان نماینده مردم این کشور به رسمیت شناخت. با تصویب این قطعنامه ها، انتظار می رود مصطفی عبدالجلیل هفته آینده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نمایندگی از دولت لیبی شرکت کند.
فیلم «جدایی نادر از سیمین» روز جمعه ضمن انتخاب به عنوان نماینده سینمای ایران برای رقابت در بخش خارجی اسکار سال آینده، جوایز اصلی پانزدهمین جشن خانه سینمای ایران را به دست آورد. این فیلم تقدیر شده اصغر فرهادی جمعه شب توانست جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه غیراقتباسی و بهترین بازیگر مرد مکمل را دریافت کند. در این مراسم همچنین فیلم «اینجا بدون من» ساخته بهرام توکلی پنج جایزه به دست آورد از جمله جایزه بهترین بازیگر زن برای فاطمه معتمدآریا. روز جمعه همچنین بنیاد سینمایی فارابی اعلام کرد که کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای اسکار 2012، فیلم جدایی نادر از سیمین را به عنوان نماینده سینمای ایران انتخاب کرده است.
دولت برزیل روز جمعه با فاصله گرفتن از مواضع پیشین خود نسبت به اینکه برنامه هستهای ایران به طور کامل صلحجویانه باشد ابراز تردید کرد. برزیل پیش از این به قطعنامه شورای امنیت علیه ایران رای منفی داده بود.دولت برزیل روز جمعه با فاصله گرفتن از مواضع پیشین خود نسبت به اینکه برنامه هستهای ایران به طور کامل صلحجویانه باشد ابراز تردید کرد. آنتونیو پاتریوتا، وزیر خارجه برزیلف روز جمعه در مصاحبه با «یو او ال نیوز» با اشاره به سوء ظنهای مطرح شده علیه ایران، اظهار داشت نگرانیهای موجود بر پارهای از قرائن و شواهد استوار است. وزیر خارجه برزیل تصریح کرد: «نگرانیهایِ مبتنی بر قرائنی وجود دارد که برنامه توسعه انرژی هستهای ایران، ممکن است مختص به اهداف صلحآمیز نباشد و من معتقدم ضروری است که ایران نشان دهد که این برنامه تنها برای اهداف صلحآمیز است.» وزیر خارجه برزیل با این حال تاکید کرد که اعتمادسازی باید از راه «گفتوگو» صورت پذیرد. آنتونیو پاتریوتا اظهار داشت: «ما طرفدار رابطهای با ایران هستیم که بتوانیم در کاهش تنشها نقش داشته باشیم.» احتمال صلحآمیز نبودن بخشی از برنامه هستهای ایران از سوی برزیل در حالی بیان میشود که این کشور در سال ۱۳۸۹ به همراه ترکیه به شدت با تصویب قطعنامه تحریمی علیه تهران مخالف بود و به آن در شورای امنیت رای منفی داد. ترکیه و برزیل در سال ۱۳۸۹ تلاششان برای قانع کردن ایران به خارج ساختن اورانیوم غنیشده از کشور به موفقیت رسید اما از سوی قدرتهای جهانی با سردی با آن برخورد شد. سال ۸۹ با میانجیگری برزیل و ترکیه، تهران سرانجام پذیرفت که ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم غنیشده خود را برای مدت یک سال در خاک ترکیه به امانت بگذارد تا دربرابر آن، ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصدی برای رآکتور امیرآباد دریافت کند. در آن سال لوییز ایگناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری وقت برزیل به همراه رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه برای «تواقنامه تهران» به تهران آمدند. اما پس از عقیم ماندن «توافقنامه تهران» و تصویب قطعنامه دیگری علیه ایران، تهران تصمیم به ادامه غنیسازی اورانیوم تا سطح ۲۰ درصد گرفت. با این حال رئیس جمهوری کنونی برزیل، دیلما روسف، برخلاف داسیلوا، روابط محتاطانهتری با تهران در پیش گرفته است. امسال برزیل همچنین از مخالفت خود برای تعیین گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران دست برداشت.
"حسن رحيمي" ملي پوش وزن 55 كيلوگرم تیم ملی کشتی آزاد ایران، ضمن کسب مدال برنزمسابقات جهانی استانبول ، سهيمه المپيك 2012 لندن را نيز كسب کرد. رقابت هاي كشتي آزاد قهرماني جهان ،بعد از ظهر جمعه با برگزاري مسابقات وزن 55 كيلوگرم در شهر استانبول تركيه آغاز شد . در این پیکارها ، حسن رحیمی براي كسب مدال برنز به مصاف "نيكلاس سيمسون" از آمريكا رفت و با شکست دادن وی به مقام سومی این وزن دست یافت .
"انگلا مرکل" صدر اعظم آلمان در تماسی تلفنی با" ویکتور یانکوویچ" رییس جمهور اکراین با وی درباره وضعیت" یولیا تیموشنکو" گفتگو کرد . خانم تیموشنکونخست وزیر سابق اکراین از سوی سیستم قضایی این کشور به اتهام فساد مالی در انعقاد یک قرارداد گازی با روسیه ، بازداشت و در زندان بسر می برد. خانم مرکل به رییس جمهور اکراین گفته است که سیستم قضایی اکراین به عنوان ابزار فشاری علیه سیاستمداران مخالف از جمله خانم تیموشنکو بکار گرفته شده است . چندین دولت غربی دیگر نیز از روند دادگاه و محاکمه "یولیا تیموشنکو "انتقاد کرده اند. خانم مرکل در تماس تلفنی خود به رییس جمهور اکراین گفته است که همکاری اتحادیه اروپا با این کشور، به پایبندی حکومت اکراین به دمکراسی و حکومت قانون بستگی دارد .
انقلابیون لیبی از جهات مختلف وارد شهر "سرت" زادگاه معمر قذافی رهبر سرنگون شده لیبی شدند . تلویزیون الجزیره گزارش داد نیروهای قذافی که هنوزبخش هایی از "سرت" را در تصرف خود دارند ، مواضع انقلابیون را با موشک های کاتیوشا گلوله باران کردند . انقلابیون لیبی می گویند در پیشروی های خود بر فرودگاه "سرت" مسلط شده اند . در "بنی ولید" نیز بخش اعظم شهر به تصرف انقلابیون درآمده اما مقاومت نیروهای قذافی همچنان ادامه دارد . سرت در 450 کیلومتری شرق طرابلس و بنی ولید در150 کیلومتری جنوب شرقی پایتخت قرار دارد .
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی به شکلی رسمی اعلام کرد که هفته آینده به سازمان ملل متحد خواهد رفت و درخواست عضویت کامل فلسطین در این سازمان را مطرح میکند. محمود عباس تاکید کرد که این تصمیم بیبازگشت است.محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی به شکلی رسمی اعلام کرد که هفته آینده به سازمان ملل متحد خواهد رفت و درخواست عضویت کامل فلسطین در این سازمان را مطرح میکند؛ محمود عباس تاکید کرد که این تصمیم بیبازگشت است. این اقدام تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از شکست چندین دوره مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطینیها صورت میگیرد؛ مذاکراتی که هدف از آنها نیز تاسیس کشور مستقل فلسطینی است. عباس که جمعه در رام الله سخنرانی میکرد گفت: «تصمیم ما همان است که به همگان ابلاغ کردیم. ما به شورای امنیت خواهیم رفت.» او همچنین افزود: «در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، درخواست عضویت کامل فلسطین در این سازمان را به بان گی مون خواهم داد که تا او آن را به رئیس شورای امنیت برساند.» اسرائیل و ایالات متحده آمریکا مخالف این اقدام هستند و میگویند که مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین تنها از راه مذاکرات مستقم اسرائیلی- فلسطینی عبور میکند. برخی سیاستمداران آمریکایی نیز میگویند که در صورت عقب نشینی نکردن فلسطینیها از موضع خود، تلاش خواهند کرد تا کمک آمریکا به تشکیلات خودگران فلسطینی که سالانه به ۵۰۰ میلیون دلار میرسد، متوقف شود. محمود عباس تاکید کرد که رهبران فلسطینی هنوز در خصوص اقدامات بعدی در صورت رد درخواست آنها در شورای امنیت، تصمیمگیری نکردهاند. چنانچه آمریکا با درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی در شورای امنیت مخالفت کند، فلسطینیها این امکان را خواهند یافت که در خواست خود را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه دهند. مجمع عمومی این اختیار را ندارد که به فلسطینیها عضویت کامل را در سازمات ملل بدهد بلکه میتواند فلسطین را به عنوان کشوری غیر عضو در این سازمان، به رسمیت بشناسد. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت که قصد دارد کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ که شامل کرانه باختری، نوار غزه و بیت المقدس شرقی میشود، به رسمت شناخته شود و تاکید کرد این اقدام به فلسطینیها امکان بازگشت به مذاکره با اسرائیل را خواهد داد. تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای یاد شده، جزو مصوبات سازمان ملل متحد است. شهرک سازیهای اسرائیل در کرانه باختری رود اردن، اختلاف بر سر بیت المقدس و آینده آوارگان فلسطینی، عمده موارد اختلاف میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی است که باعث شکست مذاکرات میشود. عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل میتواند به این کشور امکان پیوستن به دیگر سازمانهای بینالمللی از جمله دادگاه بینالمللی جنایتهای جنگی را میدهد. گامی که به فلسطینیها امکان شکایت از اسرائیل به دلیل شهرک سازیهایش در کرانه باختری را میدهد. محمود عباس تاکید کرد که تحرکات مردمی برای حمایت از درخواست تشکیلات خودگران فلسطینی، باید مسالمتآمیز باشد. اسرائیل بیم دارد که تنش در سازمان ملل به درگیری در کرانه باختری بینجامد، از همین رو نیروهای نظامی اسرائیل در این منطقه در حال آمادهباش به سر میبرند. رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی همچنین تاکید کرد که هدف از دستیابی به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد «به انزوا کشاندن اسرائیل نیست بلکه هدف انزوای سیاستهای آن و انزوای اشغالگری است.» قرار است محمود عباس اول مهر آینده در مجموع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند.
استقلال برای سومین بار متوالی پرسپولیس را شکست داد و صدر جدول از هفتمین هفته در یازدهمین دوره لیگ برتر را نیز به خود اختصاص داد.در حین بازی و قبل از آن، تماشاگران استقلال علی دایی سرمربی سابق پرسپولیس را تشویق میکردند.استقلال برای سومین بار متوالی پرسپولیس را شکست داد و صدر جدول از هفتمین هفته در یازدهمین دوره لیگ برتر را نیز به خود اختصاص داد. دیدار تیمهای پرسپولیس و استقلال با حضور ۱۰۰ هزار هوادار در ورزشگاه آزادی برگزار شد و ۲-۰ به سود آبیپوشان به پایان رسید. در دقایق ابتدایی خطری روی دروازهها ایجاد نشد. میلاد میداودی در دقیقه ۳ صاحب ضربه ایستگاهی در پشت محوطه جریمه شد که شوت او از کنار دروازه میثاق معمارزاده به بیرون رفت. در دقیقه ۱۰ علی کریمی با حرکت پا به توپ وارد محوطه جریمه استقلال شد و غلامرضا رضایی را صاحب موقعیت کرد. اما او نتوانست استفاده کند. در ادامه این حرکت شوت مازیار زارع را رحمتی مهار کرد. در دقیقه ۱۳ بار دیگر علی کریمی با حرکت با به توپ وارد محوطه استقلال شد که توپ به کرنر رفت. اما فقط چند ثانیه بعد، فرهاد مجیدی روی پاس جباری گل اول استقلال را به ثمر رساند. با وجود این گل باز استقلالیها مسلط بر اتفاقات زمین بودند. در دقیقه ۱۹ شوت مجتبی جباری به تیر دروازه پرسپولیس اصابت کرد. پنج دقیقه بعد حمید علی عسگر در خط دفاعی مرتکب اشتباه شد که مجتبی جباری با شوت پشت محوطه، توپ را به تیرک افقی دروازه پرسپولیس زد. در دقیقه ۲۳ میلاد میداودی با پشت پا پاس عمقی به جاسم کرار داد و ضربه او به کرنر رفت. نیمه اول در نهایت با برتری استقلال به پایان رسید. نیمه دوم با حملات استقلال شروع شد. بعد از شوت سرکش جباری، ضربه میلاد میداودی هم به تیر دروازه پرسپولیس خورد. در ادامه بازی اما خطای پژمان منتظری روی علی کریمی باعث شد پرسپولیس صاحب ضربه پنالتی شود اما محمد نوری این توپ را به بیرون زد تا یک موقعیت طلایی برای تقسیم امتیازات از دست برود. در دقیقه ۸۱ با پاس آرش برهانی، مجتبی جباری برای بار دوم دروازه پرسپولیس را باز کرد و برتری تیم خود را تثبیت کرد. قضاوت این مسابقه بر عهده محسن ترکی بود. او به تیموریان، کیانوش رحمتی و خسرو حیدری از استقلال و به حسین بادامکی، غلامرضا رضایی، مازیار زارع و علیرضا نورمحمدی از پرسپولیس کارت زرد نشان داد. استقلال بدین ترتیب با هدایت مظلومی برای سومین بار متوالی توانست پرسپولیس را شکست دهد. استقلال با این پیروزی ۱۶ امتیازی و با تفاضل گل بهتر از صبا قم صدرنشین شد. پرسپولیس نیز با همان ۶ امتیاز در رده چهاردهم باقی ماند. جاسم کرار، میثم حسینی و آندرانیک تیموریان اولین بار بود که این دربی را تجربه میکردند. در حین بازی و قبل از آن، تماشاگران استقلال علی دایی سرمربی سابق پرسپولیس را تشویق میکردند. تماشاگران پرسپولیس نیز با همان شدت به تشویق امیر قلعه نویی میپرداختند. محسن ترکی، داور بازی به دلیل انداختن لیزر به چشمان رحمتی از سوی تماشاگران پرسپولیس با ناظر بازی صحبت کرد. استقلالیها هم هنگام زدن ضربه پنالی، لیزر را در چشمان نوری هافبک پرسپولیس انداختند. کارلوس کیروش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران با حضور در جایگاه ویژه بازی را تماشا میکرد. علیرضا محمد در اواسط نیمه دوم از ناحیه کتف آسیب دید که به دلیل حاد بودن مصدومیتش با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد. مهدی رحمتی در دقیقه ۶۵ دچار مصدومیت شد و با اشاره به نیمکت استقلال اعلام کرد که نمیتواند ادامه دهد، اما پس از مداوا به بازی بازگشت. حمید استیلی از این بازیکنان در شهرآورد تهران استفاده کرد. میثاق معمارزاده، ابراهیم شکوری، محمد نصرتی، رضا نورمحمدی، حمیدرضا علی عسگر، جواد کاظمیان (از نیمه دوم علیرضا محمد) غلامرضا رضایی، محمد نوری، حسین بادامکی (از دقیقه ۷۵ وحید هاشمیان)، مازیار زارع و علی کریمی. همچنین هادی نوروزی نیز به عنوان بازیکن جایگزین به میدان آمد. در تیم استقلال نیز مهدی رحمتی، حنیف عمرانزاده، میثم حسینی، کیانوش رحمتی، پژمان منتظری، خسرو حیدری، مجتبی جباری، آندرانیک تیموریان، میلاد میداودی (از دقیقه ۷۶ آرش برهانی)، جاسم کرار و فرهاد مجیدی (از دقیقه ۷۹ محسن یوسفی) بازی کردند. حاشیههای قبل از بازی * بیرون ورزشگاه آزادی بازار سیاه بلیت به وجود آمد. بلیت سه هزار تومانی را ۱۵ هزار تومان میفروختند. خبرگزاری فارس نوشته است که ماموران برخی از عوامل ایجاد بازار سیاه را شناسایی کردند. بلیت ۵ هزار تومانی که فروش آن از گیشهها پایان یافته بود در بازار سیاه با قیمت ۲۵ هزار تومان فروخته شد. تماشاگران پیش از بازی * هنگامی که طرفداران استقلال در سکوهای شماره ۱۳ مشغول تشویق تیم خود بودند به یکباره آنجا درگیری به وجود آمد. نیروی انتظامی وارد عمل شد و چند نفر را دستگیر کرد. * ۵ تماشاگر که از طبقه اول ورزشگاه اشیایی را به داخل زمین پرتاب میکردند، توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر شدند. *برخی هواداران به تغذیههای موجود در بیرون ورزشگاه معترض بودند و میگفتند امیدوارند مسموم نشوند زیرا ساندویچها بهداشتی نبودند. *جلوی درب ورودی غربی بازرسی «یگان سوم امام خمینی ناجا»، حضور داشت و نسبت به ورود هواداران به ورزشگاه حساسیت نشان میداد که به شدت با اعتراض فوتبالدوستان مواجه شده بودند. *درگیری چند تماشاگر تیم استقلال در زیر جایگاه خبرنگاران با هم باعث شد تا ماموران نیروی انتظامی آنها را دستگیر کنند. *درگیری تماشاگران دو تیم استقلال و پرسپولیس در طبقه دوم آنقدر زیاد شد که ماموران نیروی انتظامی مجبور شدند فاصله بین تماشاگران را زیاد کنند. سنگ اندازی بین هواداران دو تیم نیز بارها رخ داد. *یکی از تماشاگران استقلال که از خوزستان آمده بود با نواختن «نی انبان» شور خاصی در بین طرفداران این تیم ایجاد کرد. *تماشاگران استان کهکیلویه و بویر احمد با در دست داشتن طوماری وارد ورزشگاه آزادی شدند. آنها در این طومار خواستار رسیدگی به مشکلات ورزش استان محروم خود بودند. *تعدادی از نوجوانان با حضور در محوطه زمین به اجرای ورزش زورخانهای و پهلوانی پرداختند. * در پی درگیریهای قبل از بازی از سوی اورژانس ورزشگاه ۷ نفر به بیمارستانهای فیاض بخش، لقمان و امام خمینی منتقل شدند. * حدود ۳۰۰ موتور سوار نیروی انتظامی به دلیل اینکه ظرفیت ورزشگاه تکمیل بود، با حضور در درب غربی ورزشگاه از ورود تماشاگران جلوگیری میکردند. *درحالی که سفیر دانمارک در ایران قصد داشت برای تماشای این مسابقه وارد ورزشگاه شود، نتوانست به ورزشگاه بیاید و از حضور او ممانعت به عمل آمد. اما سفیر برزیل در ایران در ورزشگاه حضور داشت. *نماینده فدراسیون فوتبال با ماموران نیروی انتظامی به دلیل پخش سرود پرسپولیس درگیری لفظی پیدا کرد. به گزارش فارس نیوز، آنها معتقد بودند پخش این سرود باعث بهم خوردن جو شده. حاشیهها و اظهارات بعد از بازی *پس از پایان بازی بازیکنان استقلال به سمت تماشاگران خود رفتند و ضمن شیرجه زدن روی چمن به صورت دسته جمعی، برای آنها دست زدند. *فرهاد مجیدی کاپیتان تیم فوتبال استقلال تهران گفت: تیم ما بازیکنان بزرگ زیادی داشته است که ما انگشت کوچک آنها نیز نمیشویم. *هواداران پرسپولیس که از باخت این تیم مقابل استقلال ناراحت بودند، آتش روشن کردند که نیروی انتظامی به شدت با آنها برخورد کرد. *برخی هواداران پرسپولیس به دلیل ناراحتی از شکست، پس از پایان مسابقه به سمت زمین صندلی پرتاب کردند. *مجتبی جباری بازیکنان استقلال را به سمت هواداران این تیم فرستاد تا خوشحالی خود را با آنان تقسیم کنند. این ماجرا به نحوی رخ داد که برخی از بازیکنان پرسپولیس تحریک شده و علیه جباری واکنش منفی نشان دادند. *جواد کاظمیان گفت روز، روز استقلال بود. میتوانستیم جبران کنیم اما استقلالیها از موقعیتهای به دست آمده بهتر استفاده کردند و فقط میتوانم بگویم شرمنده هواداران شدیم. * مجتبی جباری به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شد. بازیساز استقلالیها گل دوم را به ثمر رساند و در نیمه اول با شوتی تماشایی تیرک افقی دروازه پرسپولیس را به لرزه درآورد. *پژمان منتظری گفت: بازی خوبی انجام دادیم و موقعیتهای بسیار خوبی هم داشتیم. میتوانستیم گلهای بیشتری بزنیم و باید ۴ بر صفر برنده میشدیم. *آندرانیک تیموریان در خصوص درگیری لفظیاش با مهدی رحمتی در جریان دربی گفت: من و مهدی در بازی مسابقه با هم شوخی داریم و مشکل خاصی بینمان نیست. تیموریان درباره رجزخوانی که قبل از دربی در خصوص علی کریمی انجام داده بود، گفت: من حرفی علیه کریمی نزدم، علی آقا الگوی من است. خیلی چیزها از او یاد گرفتم. *حمید استیلی سرمربی تیم پرسپولیس از هواداران و پیشکسوتان عذرخواهی کرد و گفت: برابر استقلال ۵۰ درصد خودمان هم نبودیم. او گفت علی کریمی پنالتیزن اول پرسپولیس است اما به دلیل اینکه در آن صحنه کریمی آسیب دیده بود نمیتوانست وارد زمین شود و پشت توپ قرار بگیرد. به همین دلیل نوری پنالتی را زد و متاسفانه به گل تبدیل نشد. از دست دادن پنالتی در دربی شرایط تیم را به هم میریزد. استیلی درباره قهر علیرضا حقیقی گفت: این موضوع صحت ندارد و اگر روزی بازیکنی از تیم پرسپولیس قهر کند دیگر برنخواهد گشت. *علی کریمی در پاسخ به این سؤال که از بازی در نوک حمله ناراحت بود، گفت: باید در پستی بازی کنم که برای تیمم مثمرثمر باشم نه اینکه فقط در زمین حضور داشته باشم. کاپیتان تیم پرسپولیس در ادامه گفت با این نتیجه شرمنده هواداران هستیم. هرچند عذرخواهی از آنها تکراری شده است. کریمی در خصوص فرهاد مجیدی هم گفت: مجیدی برای استقلال تمام سعی خود را کرد و گل هم زد. او بازیکن مؤثری برای استقلال است و یک وزنه به حساب میآید. من برای استقلال آرزوی موفقیت میکنم. *سرمربی استقلال گفت: امیدوارم برد مقابل پرسپولیس درنهایت به قهرمانی در لیگ برتر ختم شود. پرویز مظلومی گفت بازی خوبی را انجام دادیم، خوشحالم با انجام بازی خوب و برتر به این نتیجه رسیدیم. من پیش از بازی با قاطعیت گفته بودم در این بازی پیروز میشویم چرا که به بازیکنان خودم شناخت داشتم و این حرف را زدم که بعد از بازی با تراکتورسازی به بازیکنان روحیه بدهم. مظلومی عنوان کرد: در هر صورت ما راه طولانی در پیش داریم. امیدوارم این راه سرانجام به قهرمانی در لیگ برتر ختم شود. او در این باره که آیا بدون مجیدی هم این بازی را میبردید، گفت بله. شما شاهد بودید که در نیمه دوم فرهاد مجیدی را از زمین بیرون کشیدیم و پس از آن به گل دوم دست یافتیم. مظلومی گفت: پرسپولیسیها در این بازی با توپهای هوایی میخواستند هافبکهای ما را از بازی خارج کنند؛ اما راه نفوذ آنها را بستیم. این شکست چیزی از ارزشهای آنها کم نمیکند و باشناختی که از استیلی دارم او مربی باهوشی است و در آینده جبران خواهد کرد. کارشناسی داوری محمد فنایی گفت اگر چه ترکی قضاوت خوبی داشت اما میتوانست دو بازیکن پرسپولیس را با کارت قرمز جریمه کند. او همچنین گفت به نحوه انتخاب ترکی برای قضاوت این بازی کاری ندارم اما هرگونه که بود او به خوبی توانست این بازی حساس را قضاوت کند. انتخاب ترکی نه به عنوان اینکه چندین بار تجربه قضاوت دربی را دارد؛ بلکه به علت توانایی او صورت گرفت. این کارشناس داوری درباره کمک داوران بازی گفت: تنها مشکلی که منصوری در این دیدار داشت آفسایدی بود که در دقیقه ۳۷ برای حرکت مجیدی اعلام کرد. به نظرم میتوانست ادامه بازی را دستور دهد و کمی در پرچم زدن عجله کرد. کمک داور فینال جام جهانی ۱۹۹۴ در ادامه گفت: اگر بخواهیم به صورت کارشناسی نگاه کنیم کشیدن موی سر جاسم کرار از سوی بازیکن پرسپولیس حرکت زننده و غیر ورزشی بود که به نظرم اگر ترکی این صحنه را میدید کارت قرمز داشت. این نوع حرکات در بازی غیر ورزشی است و با جریمه اخراج روبه رو خواهد شد. فنایی ادامه داد: مازیار زارع نیز در دقایق پایانی تکل بسیار خطرناکی روی پای جاسم کرار زد که به دلیل کارت زرد اول این بازیکن میتوانست از زمین بازی اخراج شود. کارشناس داوری در خصوص پنالتی پرسپولیس گفت: صد در صد این خطا پنالتی بود زیرا پژمان منتظری با بیاحتیاطی روی علی کریمی خطا کرد و داور به درستی نقطه پنالتی را نشان داد.
رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز جمعه در" رام الله " گفت:" پیام آمال و آلام فلسطینی ها را به سازمان ملل خواهد برد" . محمود عباس ملقب به ابومازن گفت: برای استقلال به سازمان ملل متحد نخواهم رفت، بلکه برای عضویت کامل فلسطین به نیویورک می روم محمود عباس گفت : "126 کشور جهان به حق فلسطینی ها در تشکیل کشور فلسطینی اعتراف کرده اند ". آقای عباس گفت پس از اینکه حق ما در تشکیل کشور فلسطینی برسمیت شناخته شود برای مذاکرات جدید با اسراییل تلاش خواهیم کرد. محمود عباس هفته آینده با سفر به نیویورک به سازمان ملل می رود.
تیم فوتبال پرسپولیس تهران روز جمعه با نتیجه دو بر صفر مغلوب تیم استقلال شد. این بازی در چارچوب هفته هفتم لیگ برتر فوتبال ایران انجام شد. گل های تیم استقلال را فرهاد مجیدی و مجتبی جباری به ثمر رساندند. پرسپولیس در این بازی یک ضربه پنالتی را توسط محمد نوری از دست داد . استقلال با این پیروزی 16 امتیازی و صدر نشین لیگ شد .
روزنامه حریت چاپ استانبول از «هشدار» نخستوزیر ترکیه به ایران، در مورد حمایت از سرکوبهای خشونتبار معترضان در سوریه، خبر داده است . به نوشته این روزنامه، رجب طیب اردوغان گفته است: «نمیشود گفت با ایران تنش داشتهایم، اما به آنها هشدار دادیم که دولت بشار اسد دارد با تشویقهای شما بدعادت میشود". به نوشته روزنامه حریت، رجب طیب اردوغان همچنین گفته است که قصد دارد «هاکان فیدان»، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه، را برای بحث در مورد وضعیت سوریه به تهران بفرستد.. روزنامه «العربیه» چاپ دبی نیز گزارش داده است که نخستوزیر ترکیه قرار است در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل که هفته آینده در نیویورک برگزار میشود با محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران، دیدار کند..
پلیس پاکستان می گوید شمار کشته های انفجار درمنطقه" لوره دیر" در شمال غربی این کشور به 40 تن و تعداد مجروحان به 60 تن رسیده است. "سلیم مروات" رییس پلیس این منطقه گفت پس از مرگ برخی مجروحان ،در مجموع کشته شدن 40 تن تایید شده است. عامل این حمله تروریستی ،یک بمب گذار انتحاری بود که روز پنجشنبه خود را در مراسم تشییع جنازه یک رهبر قبیله ای منفجر کرد . یک سخنگوی "تحریک الطالبان " مسولیت این حمله را برعهده گرفته است. " تحریک الطالبان" ائتلافی از 12 گروه تندرو اسلامگرا در پاکستان است .
یکساعت پیش از بازی هواداران استقلال و پرسپولیس ۱۰۰ هزار نفر از طرفداران دو تیم وارد ورزشگاه آزادی شدند و در انتظار آغازبازی هستند. فروش بلیطها از ساعت پنج بامداد آغاز شد ولی هزاران نفر از طرفداران دو تیم بدلیل فروش رفتن تمام بلیطها نتوانستند به ورزشگاه وارد شوند. درگیریهای پراکنده ای بین هواداران دو تیم در ورزشگاه آزادی گزارش شده و عده ای هم زخمی شده اند. در بخشی از نمای بیرونی ورزشگاه، عکسهای بزرگی از ناصر حجازی نصب شده و َبنری هم با شعار« بزرگمرد ورزش ایران همیشه به یاد تیم » بچشم می خورد. ناصر حجازی ، یکی از معروفترین چهره های فوتبال ایران، سه ماه پیش در سن ۶۲ سالگی درگذشت.
روز جمعه دستکم ۱۵ نفراز مخالفان حکومت بشار اسد در تظاهرات ضد حکومتی در شهرهای مختلف سوریه کشته شدند. در شهرهای ُحمص ، َحما و َجبل الُزاویه بر اثر تیراندازی ماموران امنیتی به روی مردمی که بعد از نماز جمعه دست به راهپیمایی زده بودند، چندین نفر کشته و زخمی شدند. سازمان ملل تعداد کسانی را که از آغاز تظاهرات ضد حکومتی در سوریه کشته شده اند بیش از ۲۶۰۰ نفر برآورد کرده است.
شرکت خودرو سازی فولکس واگن آلمان در نظر دارد در پنج سال آینده بیش از ۸۵ میلیارد دلار در برنامه های تحقیقاتی و فن آوری سرمایه گذاری کند. بخش بزرگی از این سرمایه گذاری در مجتمع های صنعتی این شرکت در آلمان خواهد بود. فولکس واگن بزرگترین شرکت تولیدکننده خودرو در اروپا است و با این سرمایه گذاری عظیم می خواهد به بهترین سازنده خود رو در جهان تبدیل شود. این شرکت در عین حال اعلام کرده که همزمان بیش از ۱۴ میلیارد یورو در چین سرمایه گذاری خواهد کرد.
وزرای دارایی کشورهای عضو واحد پولی یورو تصمیم گرفتند پرداخت وامهای بیشتر به یونان را تا ماه آینده بتعویق بیندازند. در نشستی که از روز پنج شنبه در لهستان آغاز شده است وزرای دارائی ۱۷ کشور عضو واحد پولی یورو ، نمایندگان صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی اروپا و وزیر خزانه داری آمریکا شرکت کرده اند. دولت یونان تنها تا چند هفته دیگر قادر به پرداخت حقوق کارمندان و سایر هزینه های جاری کشوراست و در صورتیکه وامهای وعده داده شده به این کشور پرداخت نشود ، یونان به سوی ورشکستگی پیش خواهد رفت . نشست لهستان برای بررسی وضعیت بدهیهای کشور های عضو اتحادیه اروپا تشکیل شده است. اتحادیه اروپا تا کنون بیش از ۴۴۰ میلیارد دلار بودجه برای نجات کشورهای عضو مانند یونان و پرتغال اختصاص داده است.
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز جمعه وارد طرابلس ، پایتخت لیبی شد. آقای اردوغان قرار است با مصطفی عبدالجلیل ، رئیس شورای ملی انتقالی و محمود جبرئیل ، نخست وزیر موقت لیبی دیدار و گفتگو کند. پیش از سفر به لیبی ، آقای اردوغان در مصر و تونس با مقامات عالیرتبه این دو کشور درباره گسترش روابط دو جانبه اقتصادی و سیاسی گفتگو کرد. سفر اردوغان به سه کشوری که حکومتهای آنها در شش ماه اخیر تغییر کرده است ، برای اعلام حمایت ترکیه از حکومتهای جدید این کشورها انجام میشود. از سوی دیگر، نیروهای مسلح وابسته به شورای ملی انتقالی لیبی، روز جمعه حملات جدیدی را علیه مواضع هواداران معمر قذافی در شهرهای « بنی ولید و سرت » آغاز کردند.
دادگاه انقلاب تبریز، چهار فعال کارگری و دانشجویی را به اتهام های امنیتی به ۲۲ سال و شش ماه زندان محکوم کرد. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، شاهرخ زمانی، فعال کارگری، به ۱۱ سال زندان، محمد جراحی، فعال کارگری، به پنج سال زندان، نیما پوریعقوب، فعال دانشجویی، به پنج سال زندان، و ساسان واهبی وش، فعال دانشجویی، به شش ماه زندان محکوم شده اند. از جمله اتهام های این فعالان کارگری و دانشجویی، تشکیل گروه مخالف نظام و فعالیت تبلیغی علیه نظام بوده است. این فعالان کارگری و دانشجویی در خرداد سال جاری بازداشت شده بودند.
روزنامه حریت، چاپ استانبول، از «هشدار» نخستوزیر ترکیه به ایران در مورد حمایت جمهوری اسلامی از سرکوبهای خشونتبار معترضان در سوریه خبر میدهد. این مقام ترک هشدار داده است که تشویقها و حمایت ایران دولت بشار اسد را «بدعادت» میکند.روزنامه حریت چاپ استانبول از «هشدار» نخستوزیر ترکیه به ایران در مورد حمایت جمهوری اسلامی از سرکوبهای خشونتبار معترضان در سوریه خبر میدهد. به نوشته این روزنامه، رجب طیب اردوغان در این مورد گفته است: «نمیشود گفت با ایران تنش داشتهایم، اما به آنها هشدار دادیم که دولت بشار اسد دارد با تشویقهای شما بدعادت میشود.» تظاهرات اعتراضی در سوریه ماه پنجم خود را پشت سر میگذارد و از آغاز اعتراضهای ضد حکومتی در سوریه، دستکم ۲۲۰۰ نفر از معترضان به دست نیروهای دولتی کشته شدهاند. به نوشته روزنامه حریت، رجب طیب اردوغان همچنین گفته است که قصد دارد «هاکان فیدان»، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه، را برای بحث در مورد وضعیت سوریه به تهران بفرستد. روزنامه «العربیه» چاپ دبی نیز گزارش داده است که نخستوزیر ترکیه قرار است در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل که هفته آینده در نیویورک برگزار میشود با محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران، دیدار کند. آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، پیش از این اعتراضهای مردم سوریه علیه نظام حاکم بر این کشور را «حرکتی انحرافی» توصیف کرده و گفته بود که ایران از آن حمایت نمیکند. اما با خونینتر شدن سرکوب دولتی در سوریه محمود احمدینژاد به تازگی گفت که «انتخابات، آزادی و عدالت حق مردم سوریه است» و از همتای سوری خود بشار اسد خواست که با توقف سرکوب خشونتبار معترضان با آنها وارد گفتوگو شود. اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز هفته گذشته در بیانیه دهمین اجلاس دوره چهارم این مجلس تصمیم گرفتند نام سوریه را از بندی در این بیانیه که در آن «دخالت بیگانگان» در کشورهای بحرین و سوریه محکوم شده بود حذف کنند. «احتمال همکاری ترکیه و ایران علیه پ.کا.کا» نخستوزیر ترکیه که به کشورهای شمال آفریقا سفر کرده در تونس در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد همکاری ترکیه و ایران علیه حزب کارگران کردستان ترکیه،پ. کاک. کا.، گفت که «ممکن است در قندیل با یکدیگر وارد عمل شویم.» به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان در عین حال در پاسخ به پرسشی درخصوص روابط ترکیه با ایران گفت: «روابط خوبی داریم.» منطقه کوهستانی قندیل که مورد اشاره آقای اردوغان است در مناطق مرزی ایران، عراق و ترکیه قرار دارد و از سالها پیش محل استقرار افراد مسلح گروه پ.کا.کا بوده است. ترکیه اخیراً بار دیگر به بمبارانهای خود در این منطقه شدت بخشیده است. درگیریها میان ارتش ترکیه و پ.کا.کا از سال ۱۹۸۴ و زمانی آغاز شد که حزب کارگران کردستان تصمیم گرفت به نبرد مسلحانه روی آورد و طی این سالها، در این درگیریها ۴۵ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند که بیشتر آنها از شهروندان کرد ترکیه هستند. حزب حیات آزاد کردستان، پژاک، نیز که حزبی نزدیک به گروه پ.کا.کا است از همین مناطق عملیاتی را علیه نقاط مرزی ایران انجام میدهد که این اقدامها با واکنش نظامی ایران و بمباران کوهستان قندیل از سوی ایران روبهرو شدهاست. رجب طیب اردوغان، در هفته اخیر سفر چندروزه خود به مصر، تونس و لیبی را آغاز کرده است. هدف از این سفرهای رسمی گسترش مناسبات سیاسی–اقتصادی با سه کشوری اعلام شده است که حکومتهای آنها در ماههای اخیر به دست مردم سرنگون شده است.
محمود بهمنی ، رئیس کل بانک مرکزی ایران، از شناسایی تمام افراد مظنون به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و جلب دارائیهای آنان خبر داد. به گفته آقای بهمنی، محمود احمدی نژاد ، رئیس جمهوری اسلامی نیز در جریان مسائل پشت پرده این اختلاس قرار دارد. دو روز پیش، محمود احمدی نژاد در سفر استانی خود به اردبیل درباره بزرگترین اختلاس تاریخ جمهوری اسلامی گفت : « برخی در تلاش هستند پاكترين دولت تاريخ كشور را با جنگ رسانه اي، سياسي و با دروغ و تهمت متهم كنند كه البته دولت به احترام رهبري و ملت، در مقابل آنها سكوت كرده است.» برخی از اصولگرایان ِ مخالفت دولت ، اسفندیار رحیم مشائی و یاران اورا به دست داشتن در این اختلاس مالی متهم کرده اند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران، از آغاز رسمی فعالیت ستادهای انتخاباتی در روز ۱۵ مهر ماه خبر داد. صفر علی براتلو گفت : با توجه به تهمت تقلب که به انتخابات ریاست جمهوری زده شد، باید با مردم بیشتر از گذشته حرف زد و ساختار انتخابات را برای مردم تشریح کرد . در ماههای اخیر، جناحهای مختلف اصولگرایان و طرفداران آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد، ائتلافهای جدیدی برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی تشکیل داده اند ولی تا کنون احزاب و گروههای اصلاح طلب مواضع خود را برای شرکت در انتخابات یا تحریم آن اعلام نکرده اند.
در دنباله جنگ لفظی آنکارا و تلآویو، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز پنجشنبه در جریان دیدار از تونس به دولت اسرائیل هشدار داد که کشورش اجازه نخواهد داد اسرائیل «هر کاری که باب میلش بود» در منطقه مدیترانه بکند.رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز پنجشنبه در جریان دیدار از تونس به دولت اسرائیل هشدار داد که کشورش اجازه نخواهد داد اسرائیل «هر کاری که باب میلش بود» در منطقه مدیترانه بکند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این سخنان نخست وزیر ترکیه را باید تازهترین بخش از جنگ لفظی ترکیه و اسرائیل و بحران دیپلماتیک در روابط دو کشور تلقی کرد. نخست وزیر ترکیه در سفر دو روزه خود به تونس که به دیدار با نخست وزیر این کشور گذشت همچنین در سخنان خود از تلاش فلسطینیان برای تاسیس کشوری مستقل دفاع کرد. آقای اردوغان قبل از سفر به تونس از قاهره دیدار کرده و در آنجا از سوی اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب به گرمی مورد استقبال قرار گرفته بود. مناسبات دولتهای اسرائیل و ترکیه که سابقا بسیار گرم و دوستانه بود از زمان حمله کماندوهای اسرائیلی به یک کشتی ترکیه در ماه ژوئن سال ۲۰۱۰ که حامل کمک و فعالان طرفدار فلسطینیان به سوی نوار غزه بود به شدت تیره شد. در این حمله ۹ شهروند ترکیه و یک آمریکایی ترکتبار کشته و تعدادی نیز زخمی شدند. پس از این حادثه و به دنبال سر باز زدن اسرائیل از عذرخواهی رسمی، دولت ترکیه دو هفته پیش تمام همکاریهای نظامی خود با اسرائیل را قطع کرده و تعدادی از دیپلماتهای ارشد اسرائیل را از آنکارا اخراج کرد. رجب طیب اردوغان در سخنرانی هفته پیش خود اعلام کرده بود که از این پس کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه به سوی غزه توسط کشتیهای جنگی ترکیه اسکورت خواهند شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای اردوغان در بخشی از سخنرانی خود در تونس در این باره گفت: «اسرائیل نمیتواند در حوزه مدیترانه هر کاری که باب میلش بود بکند. ترکیه مصمم است که از آزادی تردد کشتیها در این منطقه دفاع کند، چون همه ما در حوزه دریای مدیترانه زندگی میکنیم.» دولت ترکیه همزمان با بحران سیاسی که کشورهای منطقه خاورمیانه را دربرگرفته است به شدت بر نفوذ خود در این منطقه افزوده است. همزمان بسیاری از اعراب از موضعگیریهای تند و سرسختانه رئیس دولت این کشور در برابر اسرائیل حمایت میکنند. آقای اردوغان در تونس گفت تا زمانی که دولت اسرائیل بابت حمله به کشتی ماوی مرمره که عازم نوار غزه بود عذرخواهی نکرده و به خانواده قربانیان این حمله غرامت پرداخت نکند مناسبات ترکیه با این کشور عادی نخواهد شد. خبرگزاری فرانسه در گزارش خود یادآوری میکند که دولت اسرائیل ضمن دفاع از این عملیات میگوید که کماندوهایش هنگام فرود روی عرشه این کشتی از سوی سرنشینان آن مورد حمله قرار گرفته و ناگزیر شدهاند از خود دفاع کنند. هفته گذشته دولت اسرائیل از مرگ تعدادی از سرنشینان این کشتی اظهار تاسف کرده و اعلام کرد زمان آن فرا رسیده است تا دو کشور مناسبات دوستانه خود را احیا کنند. بنا بر گزارش هیئت تحقیق سازمان ملل متحد در مورد این حادثه که نتایج آن اوایل ماه سپتامبر منتشر شد، محاصره نوار غزه از سوی اسرائیل حق مشروع این کشور است. خبرگزاری فرانسه میافزاید که دیدار آقای اردوغان از تونس به خاطر تجربه ویژه ترکیه در استقرار نظامی دموکراتیک در جامعهای مسلمان مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در حالی که گروههای دارای گرایش سکولار در عرصه سیاست تونس نگران احتمال به قدرت رسیدن اسلامگرایان و پیروزی آنها در انتخابات هستند، آقای اردوغان در تونس همچنین تاکید کرد که هیچ تضادی بین اسلام و دموکراسی وجود ندارد. او گفت: «۹۹ درصد از مردم ترکیه مسلمان هستند و این هیچ مشکلی ایجاد نکرد. ترکیه کشوری دموکراتیک و سکولار است و شما هم میتوانید اینجا در تونس همین کار را بکنید.»
روزنامه دولتی چین، «چاینا دیلی»، روز جمعه هشدار داد که اگر ایالات متحده درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کند تنشها در خاورمیانه اوج خواهد گرفت. ایالات متحده هشدار داده است که در صورت طرح این خواسته آن را وتو خواهد کرد.روزنامه دولتی چین، «چاینا دیلی»، روز جمعه هشدار داد که اگر ایالات متحده درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کند تنشها در خاورمیانه اوج خواهد گرفت. پیش از این اعلام شده بود که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، قصد دارد روز ۲۳ سپتامبر، اول مهر، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درخواست پذیرش عضویت کشور مستقل فلسطین را رسما به بان گیمون، دبیرکل سازمان ملل، ارائه دهد. اسرائیل و ایالات متحده با اعلام این که راهکار صحیح را برقراری مذاکرات میدانند، با این اقدام فلسطینیها مخالفت کردهاند. ایالات متحده همچنین هشدار داده است که در صورت طرح این خواسته در سازمان ملل آن را وتو خواهد کرد. اما روسیه و چین که هر دو نیز از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و برخوردار از حق وتو هستند از حمایت خود از این درخواست فلسطین سخن گفتهاند. روزنامه دولتی چین که بازتابدهنده مواضع پکن در امور سیاسی است روز جمعه در این باره نوشت: «اگر ایالات متحده بخواهد با افکار عمومی جهان دربیفتد و هفته آینده درخواست فلسطین در سازمان ملل را مسدود کند، این نه تنها به انزوای بیشتر اسرائیل خواهد انجامید، بلکه به تنشها در منطقه نیز بیش از پیش افزوده خواهد شد.» این روزنامه انگلیسیزبان افزود: «اکثریت جامعه بینالملل داشتن یک کشور مستقل را حق مسلم فلسطینیان میداند.» این سخنان در حالی است که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت که تعداد بیشتری از «طرفها در منطقه» در حال پذیرفتن این مسئله هستند که «بهترین راه برای فلسطینیان کنار گذاشتن تقاضای عضویت در سازمان ملل است». به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری مشترک با مقامهای استرالیایی در سانفرانسیسکو گفت: «باور قوی ما این است که راه صلح و زندگی کنار هم برای دو کشور از نیویورک نمیگذرد، بلکه از اورشلیم، بیتالمقدس، و رامالله میگذرد.» ایالات متحده در آستانه گشایش مجمع عمومی سازمان ملل هیئتهایی را به منطقه اعزام کرده تا از این اقدام فلسطینیها جلوگیری کند و خانم کلینتون روز پنجشنبه در این مورد افزود: «میزان موفقیت مجموع تلاشهایمان هنوز مشخص نیست.» وی در ادامه گفت: «اما به باور من در میان طرفهای منطقهای و حتی فرامنطقهای همه بیش از پیش پذیرفتهاند که پاسخ واقعی به همه این نگرانیهای مشترک چیزی جز مذاکره نیست.» وزیر خارجه ایالات متحده اضافه کرد: «اگر مسیر دیگری پیموده شود این نگرانیها حل و فصل نخواهد شد.» در این میان، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، پیش از این گفته است که فلسطینیها با وجود «تهدیدهای» آمریکا برای توقف کمک سالانه مالی، درخواست عضویت در سازمان ملل را به این سازمان تسلیم خواهند کرد.
سفر غیررسمی و سرزده دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا، و نیکلا سرکوزی، رئیسجمهور فرانسه، به طرابلس نشانه تثبیت دولت انتقالی و آغاز دوران حیات سیاسی تازه در لیبی و پایان عملی دوران دیکتاتوری ۴۱ ساله معمر قذافی در لیبی تلقی میشود.سفر غیررسمی و سرزده دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا، و نیکلا سرکوزی، رئیسجمهور فرانسه، به طرابلس نشانه تثبیت دولت انتقالی و آغاز دوران حیات سیاسی تازه در لیبی و پایان عملی دوران دیکتاتوری ۴۱ ساله معمر قذافی در لیبی تلقی میشود. انتظار میرود در فاصلهای کوتاه دولت انتقالی لیبی از بنغازی به طرابلس منتقل و پس از عادیسازی امور اداری و جریان یافتن خدمات عمومی، زمینه برگزاری انتخابات سراسری در آن کشور فراهم شود. دو کشور فرانسه و بریتانیا در اجرای قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنیت سازمان ملل و طرح منطقه ممنوعه پرواز برفراز لیبی، نقش اصلی را بر عهده گرفته و هواپیماهای این دو قدرت بزرگ اروپایی در قالب مأموریت محوله به ناتو، پس از پایان عملیات نیروی هوایی آمریکا، پروازهای نظامی برفراز لیبی را تا سقوط طرابلس و فرار قذافی از پایتخت آن کشور ادامه دادند. به رسمیت شناختن شورای انتقالی به عنوان دولت موقت لیبی، توسط دو کشور فرانسه و بریتانیا، پیش از سقوط طرابلس و فرار قذافی، مشروعیت یافتن انقلابیون به عنوان یک حکومت جانشین را تسهیل و در عین حال فرایند برکناری دیکتاتور سابق را سرعت بخشید. لغو تحریمها در وضعیت موجود فوریترین نگرانی حکومت انتقالی، عادی ساختن امور اداری، پرداخت حقوق جاری کارکنان و تأمین هزینههای عمومی دولت است. از این لحاظ بریتانیا یک روز قبل از آغاز سفر مشترک دو رهبر اروپایی به لیبی، با تدوین پیشنویس قطعنامهای در سازمان ملل، خواستار لغو تحریمهای سابق شورای امنیت علیه لیبی و آزاد ساختن داراییهای ان کشور شد. با وجود آزاد ساختن محدود پارهای از ذخایر خارجی دولت لیبی، داراییهای دو شرکت عمده دولتی نفت لیبی و همچنین بانک مرکزی آن کشور در سراسر جهان همچنان مسدود ماندهاند. انتظار میرود که از راه لغو سریع تحریمها، منابع یاد شده در اختیار حکومت انتقالی لیبی قرار گیرد. مشارکت در بازسازی بریتانیا و فرانسه انتظار دارند که بخش عمدهای از طرحهای مربوط به بازسازی صنایع نفت لیبی به شرکتهای بزرگ اروپایی مانند بیپی، شل و توتال واگذار شود. در عین حال کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا، فرانسه و آلمان از جمله بزرگترین واردکنند گان نفت خام لیبی محسوب میشوند. پالایشگاه بزرگ نفت لیبی نیز که در «زاویه»، پنجاه کیلومتری غرب طرابلس قرار دارد، در جریان جنگ صدمات فراوان دیده و نیازمند بازسازی است. لیبی با در اختیار داشتن بزرگترین ذخیره نفت خام مابین کشورهای آفریقایی، دارای ظرفیت بالقوه تولید مابین ۲.۵ تا ۳ میلیون بشکه نفت در روز است. در طرحی مشابه با طرح افزایش تولید نفت در عراق که پس از سقوط صدام به اجرا گذاشته شده، انتظار میرود لیبی نیز از راه افزایش ظرفیت تولید نفت، ضمن تأمین منابع مالی جدید برای بازسازی خرابیهای ناشی از جنگ شش ماهه، از راه عرضه نفت خام بیشتر به قاره قدیم، نقشی مؤثر در افزایش ضریب امنیت انرژی اروپا عهدهدار شود. علاوه بر بازسازی صنایع نفت، دو کشور بریتانیا و فرانسه که عمدهترین سازندگان و صادرکنند گان اروپایی تسلیحات محسوب میشوند، در ایجاد یک ارتش مدرن نیز دولت لیبی را همراهی خواهند کرد. نقش آمریکا پیش از انجام سفر روز پنجشنبه سرکوزی و کامرون به لیبی، جفری فلتمن، دیپلمات ارشد آمریکا در خاورمیانه، بالاترین مقام رسمی دولت اوباما بود که از لیبی بعد از سقوط قذافی بازدید میکرد. مسئولیت اصلی فلتمن در لیبی ارزیابی میزان نفوذ گروههای اسلام گرا در جمع حکومت انتقالی آن کشور اعلام شد. فلتمن در طرابلس اعلام کرد که واشنگتن در هم اکنون افرادی را برای کمک و مشاوره به دولت انتقالی لیبی معرفی کرده است. این نمایندگان در زمینه پیشگیری از اشاعه تسلیحات کشتار جمعی از جمله سلاحهای شیمیایی و میکربی و گاز خردل با حکومت تازه لیبی همکاری میکنند. انتظار میرود فلتمن در مورد سوابق و اسناد تلاشهای گذشته قذافی برای به دست آوردن بمب اتمی نیز مذاکراتی را با نمایندگان دولت انتقالی به عمل آورد. خارج شدن احتمالی سلاحهای سبک ضد هواپیما از جمله موشک شانه پرواز استینگر از لیبی، و تحویل این سلاحها به گروههای تروریستی، از جمله موارد نگرانی آمریکا است. تثبیت دولت انتقالی لیبی در طرابلس در حالی صورت میگیرد که دیکتاتور سابق آن کشور هنوز تسلیم و یا دستگیر نشده است. با این وجود قذافی در اختفا و در حال فرار خطر عمده امنیتی برای حکومت تازه در طرابلس و یا مانع جدی برای پیشگیری از ورود آن کشور به جرگه ممالک آزاد شده مسلمان محسوب نمیشود. دیدار روز جمعه رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، از لیبی در ادامه سفر امروز سرکوزی و کامرون، گام دیگری است در جهت تثبیت دولت انتقالی و مشروعیت یافتن بیشتر حکومت جانشین قذافی در طرابلس.
دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی ایران از افزایش ده درصدی قیمت محصولات لبنی در هفته آینده خبر داده است. رضا باکری به خبرگزاری کار ایران گفته است در جلسه ای که او در مرداد ماه با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و سازمان بازرگانی استان تهران داشت ، برای افزایش ده درصدی قیمت محصولات لبنی پس از ماه رمضان توافق حاصل شد. به گفته رضا باکری، پس از صدور و ابلاغ مجوز ِ افزایش قیمت در یکی دو روز آینده ، بهای محصولات لبنی بطور رسمی افزایش خواهد یافت.
بریتانیا پیش نویس قطعنامه ای را که برای آزاد سازی دارائیهای مسدود شده لیبی و لغو برخی از تحریمهای نظامی علیه آن کشور تدوین شده است ، به شورای امنیت سازمان ملل تسلیم کرد. گفته می شود این قعطنامۀ پیشنهادی، که پس از رایزنی با دیگر اعضای شورای امنیت تهیه شده، روز جمعه به رای گذاشته می شود. در این پیشنهاد، به مسائلی چون حقوق بشر، نقش زنان در تصمیم گیریهای سیاسی و حفاظت از مهاجرین آفریقائی تاکید شده است. در این پیشنهاد قطعنامه، همچنین تشکیل گروه ویژه ای از طرف سازمان ملل برای کمک به شورای ملی انتقالی لیبی و تدوین قانون اساسی جدید آن کشور در نظر گرفته شده است.
حسین همدانی، فرمانده سپاه تهران بزرگ، گفت که افراد «جریان انحرافی از چرخه ولایت خارج شدهاند» و بازماندگان جنگ ایران و عراق نباید بگذارند «که این جریان منحرف به اهداف پلید خود دست یابد.»حسین همدانی، فرمانده سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ، گفت که افراد «جریان انحرافی از چرخه ولایت خارج شدهاند» و بازماندگان جنگ ایران و عراق نباید بگذارند «که این جریان منحرف به اهداف پلید خود دست یابد.» « جریان انحرافی » عنوانی است که اصولگرایان حامی رهبر جمهوری اسلامی برای نزدیکان محمود احمدینژاد، رئیس جمهور، و به ویژه اسفندیار رحیم مشایی به کار میبرند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، این مقام ارشد نظامی روز پنجشنبه در مراسم یادواره کشتهشدگان جنگی در تهران افزود: «امروز وظیفه ما شناخت فریب و انحراف آنهاست زیرا اگر منافقین و جریان انحرافی آن دوران را شناختیم اکنون نیز میتوانیم این جریان انحرافی را که قد علم کرده که بسیار پیچیدهتر از آن دوران است را بشناسیم.» گفتوگوی وحید پوراستاد با مهدی مهدوی آزاد، روزنامهنگار ساکن آلمان درباره سخنان فرمانده سپاه فرمانده سپاه پاسداران تهران در ادامه سخنانش گفت: «جوانان ما مطلع باشند که درگیر جریان انحرافی نشوند زیرا آنها از چرخه ولایت خارج شدهاند و ما بازماندگان هشت سال دفاع مقدس نباید بگزاریم که این جریان منحرف به اهداف پلید خود دست یابد.» حسین همدانی پیش از این بارها نسبت به ادامه فعالیت معترضان در ایران ابراز نگرانی کرده و هشدار دادهاست. او همچنین از برنامههای «افزایش بصیرت بین بسیجیان برای مقابله با جریان انحرافی» خبر دادهاست. این مقام سپاه پاسداران تیرماه گذشته خواستار «سرمایهگذاری بیشتر روی مسائل امنیتی در تهران» شد و یک ماه پیش از آن اظهار داشت که «جریان فتنه از بین رفته است ولی این جریان ممکن است در ادامه حرکتش، وارد جریان انحرافی شود و از آن طریق عمل کند.» مقامهای جمهوری اسلامی ایران، معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری خرداد سال ۸۸ را «جریان فتنه» مینامند. حسین همدانی که یکی از ۳۲ مقام و مسئول ایرانی است که به دلیل نقض حقوق بشر در ایران مشمول تحریمهای اتحادیه اروپا شدهاست، از چندی پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ فرماندهی سپاه محمد رسولالله را بر عهده دارد. سپاه محمد رسولالله، امنیت تهران بزرگ را برعهده دارد و نقش اساسی در سرکوبهای خشونتبار سال ۸۸ داشتهاست. این سپاه همچنین اعتراضهای روز عاشورا در دی ماه ۸۸ و پس از آن را سرکوب کرد. حسین همدانی، روز بیستوسوم اردیبهشتماه امسال هشدار داد که «جریان فتنه در حال توطئه برای سال جاری است» و افزود که «در فتنه داخلی آسیبپذیریم.» در همین زمینه، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، نیز شهریورماه امسال گفت که دو جناحی که وی از آنها با عنوان «جریان فتنه» و «جریان انحرافی» یاد میکند «ائتلافی علنی و عمدتاً مخفی» انجام دادهاند و «بر ناکارآمد بودن اسلام تأکید دارند.» این گفتهها پس از آن بیان میشود که اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، گفتهبود: «فتنه در ایران برای همیشه خاموش شدهاست و فتنه سبز هیچ ظرفیت اجتماعی و مردمی در سطح کشور ندارد.»
صبح امروز، جمعه ، بیش از ۳۰ هزار نفر از هواداران استقلال و پرسپولیس برای تماشای هفتاد و یکمین بازی بین این دو تیم وارد ورزشگاه آزادی شدند. فروش بلیطها از ساعت پنج بامداد آغاز شده و هنوز هزاران نفر از طرفداران دو تیم در انتظار خرید بلیط و ورود به ورزشگاه هستند. تدابیر امنیتی در اطراف ورزشگاه شدید است و به گزارش خبرگزاری فارس در بازار سیاه، بلیطهای سه هزار تومانی تا ۱۵ هزار تومان بفروش میرسد. در بخشی از نمای بیرونی ورزشگاه، عکسهای بزرگی از ناصر حجازی نصب شده و َبنری هم با شعار« بزرگمرد ورزش ایران همیشه به یادتیم » بچشم می خورد. ناصر حجازی ، یکی از معروفترین چهره های فوتبال ایران ،سه ماه پیش در سن ۶۲ سالگی درگذشت.
پلیس چین نزدیک به ۲۲۰۰ نفر از اعضای باندهای مافیایی در ۱۱ منطقه آن کشور را دستگیر کرده است. بر پایه گزارشی که در روزنامه دولتی چین منتشر شده ،در عملیاتی که دو هفته پیش آغاز شد،پلیس تعداد زیادی از باندهای مافیایی را که در فساد مالی وراه انداختن قمارخانه های غیر قانونی دست داشتند ، متلاشی کرده است. سال گذشته نیز در عملیات مشابهی در چین بیش از ۱۵۰۰ باند مافیایی شناسایی و اعضای آن دستگیر شدند. یکسال پیش رئیس پلیس یکی از شهرهای بزرگ چین به اتهام دریافت رشوه، تجاوز به عنف و باج گیری به اعدام محکوم شده بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در بیانیهای ضمن تاکید دوباره بر «نگرانی عمیق» خود از وضعیت حقوق بشر در ایران با انتقاد از دستگیری عبدالفتاح سلطانی، وکیل و مدافع حقوق بشر، در تهران آن را بیانگر «زوال آزادیها» در ایران دانست.رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در بیانیهای ضمن تاکید دوباره بر «نگرانی عمیق» خود از وضعیت حقوق بشر در ایران از دستگیری عبدالفتاح سلطانی، وکیل و مدافع حقوق بشر، در تهران انتقاد کرد. کاترین اشتون با ابراز نگرانی عمیق از این اتفاق در بیانیه خود همچنین گفته است که بازداشت آقای سلطانی «زوال آزادیهای سیاسی و مدنی در ایران» را نشان میدهد. عبدالفتاح سلطانی، از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر در کنار شیرین عبادی و محمد سیفزاده، روز شنبه پس از این که برای رسیدگی به کار یکی از موکلان خود به دادگاه انقلاب در تهران رفته بود توسط «ماموران امنیتی» دستگیر شد. در حالی که این نخستین بار نیست که آقای سلطانی پس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ دستگیر میشود، نحوه دستگیری او و دخالت ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در کار دادگاه، آن هم به حکم قاضی، مورد اعتراض ویژه شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، قرار گرفته است. خانم عبادی در نامهای که به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای ایران، نوشته است، به این امر شدیدا اعتراض کرده و آن را «برخلاف قوانین ایران» دانسته است. خانم عبادی در نامه خود میگوید که «اولین بار است که یک قاضی مرتکب چنین تخلف بارز و آشکاری میشود و صراحتاً اجازه میدهد یک مأمور امنیتی به جای ضابط قضایی اقدام به دستگیری کند». کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی در اتحادیه اروپا، نیز با اعتراض به دستگیری عبدالفتاح سلطانی آن را «نشانه دشوارتر شدن هر روزه شرایط برای فعالان حقوق بشر» در ایران دانسته است. عبدالفتاح سلطانی تنها وکیلی نیست که به دنبال آغاز اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران در سال ۱۳۸۸ هدف حمله نیروهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی قرار گرفته و بارها بازداشت و زندانی شده است. در حالی که خانواده شیرین عبادی در غیاب خود او بارها مورد اذیت و آزار قرار گرفتهاند، محمد سیفزاده، دیگر بنیانگذار کانون مدافعان حقوق بشر، در زندان به سر میبرد و عبدالفتاح سلطانی وکالت یک وکیل دیگر یعنی نسرین ستوده را بر عهده داشته است که از سال گذشته در حبس به سر میبرد. در دو سال گذشته فشار بر وکلا در ایران آن قدر افزایش داشته است که اوایل ماه جاری کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران در بيانيهای از کانون بينالمللی وکلا و گزارشگر ويژۀ سازمان ملل متحد در حوزه استقلال قضات و وکلا، خواست از وکلای ايرانی که از سوی قوه قضائيه جمهوری اسلامی تحت فشار هستند دفاع کنند.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه گفت که روی وعده رئیس دولت ایران در مورد آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران «حساب میکند» و کشورش همچنان امیدوار است جاش فتال و شین باوئر آزاد شوند.هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه گفت که روی وعده رئیس دولت ایران در مورد آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران «حساب میکند» و کشورش همچنان امیدوار است جاش فتال و شین باوئر آزاد شوند. خانم کلینتون در یک نشست خبری در سانفرانسیسکو به خبرنگاران گفت: «ما همچنان امیدواری خود نسبت به آزادی دو آمریکایی جوان به عنوان یک اقدام بشردوستانه از سوی دولت ایران را حفظ کردهایم.» وی افزود ایالات متحده پیش از این نیز تأخیرهایی میان اعلامهای مقامات رسمی ایران و اجرای آنها مشاهده کرده است و در این مورد از چند منبع عمومی و خصوصی به مقامهای آمریکایی اطمینان داده شده است که این دو جوان آزاد میشوند. هیلاری کلینتون در ادامه گفت: «من روی این که دولت ایران به وعده رئیس این کشور عمل کند حساب میکنم و امیدوارم که به این امر سرعت بخشیده شود و بسیار زود شاهد آزادی آنها باشیم.» محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران، در آستانه سفرش به سازمان ملل در نیویورک، روز سهشنبه در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی انبیسی در آمریکا وعده داد که دو جوان آمریکایی که بیش از دو سال است در ایران زندانی هستند « دو روز دیگر » آزاد شوند. این شبکه از قول رئیس جمهور ایران گفت که آزادی دو محبوس آمریکایی «به دلایل بشردوستانه» انجام میشود. یک روز پس از آن که قوه قضائیه ایران با رد اظهارات محمود احمدینژاد در مورد آزادی زودهنگام دو تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران، از بررسی موضوع آزادی جاش فتال و شین باوئر در قبال وثیقه خبر داد، روزنامه شرق به نقل از نماینده رئیس جمهور عراق در تهران بار دیگر موضوع آزادی این دو را تأیید کرد . جاش فتال و شین باوئر بیش از دو سال پیش در مردادماه ۸۸ و بحبوحه اعتراضات به نتیجه انتخابات در ایران به همراه سارا شورد در منطقه مرزی ایران و عراق به اتهام عبور غیرقانونی از مرز بازداشت شدند و بعدها جاسوسی هم به اتهام آنها افزوده شد. مسعود شفیعی، وکیل ایرانی این دو جوان، در گفتوگو با رادیوفردا مبلغ وثیقه این زندانیان را هر یک ۵۰۰ میلیون تومان، حدود نیم میلیون دلار، اعلام کرد، مبلغی که سارا شورد، همراه این دو زندانی، برای آزادی از زندان پرداخت کرد.
فضاپیمای روسی سایوز، صبح روز جمعه با فرودآمدن در قزاقستان به سلامت به زمین بازگشت. این سفینه فضایی که حامل دو فضانورد روس و یک فضانورد آمریکایی بود، از ایستگاه فضایی بین المللی به زمین باز می گشت. مسافران این سفینه مدت ۱۶۴ روز را در فضا گذرانده بودند.
مقام های شورای ملی انتقالی می گویند نیروهای مخالف معمر قذافی، خطوط دفاعی شهر سرت را در هم شکسته اند اما همچنان با مقاومت سنگینی روبرو هستند. به گزارش خبرگزاری رویترز، مخالفان اواخر وقت پنج شنبه با ادامه مقاومت شدید نیروهای هوادار معمر قذافی، مجبور به عقب نشینی به مواضعی در حومه شهر سرت شده اند. در همین حال معمر قذافی در پیامی مکتوب به سازمان ملل خواستار توقف حملات مخالفان به شهر سرت و پایان محاصره این شهر شد. پیام قذافی را موسی ابراهیم سخنگوی دولت قذافی در گفت و گو با تلویزیون الرای قرائت کرد. شهر سرت از آخرین پایگاه های وفادار به معمر قذافی رهبر فراری لیبی محسوب می شود.
بان گی مون دبیر کل سازمان ملل از صربستان و کوسوو خواست تا از هر اقدامی که می تواند به تشدید تنش ها در منطقه منجر شود، خودداری کنند. بان گی مون این درخواست را در پایان نشست فوق العاده شبانه شورای امنیت که به درخواست روسیه و صربستان برگزار شده بود، ابراز کرد. همزمان گزارش ها از منطقه مرزی میان کوسوو و صربستان حاکی از آن است که نیروهای بین المللی حافظ صلح به رهبری ناتو در این مناطق مستقر شده اند. تنش ها در مناطق مرزی صربستان و کوسوو از دو ماه پیش و پس از کشته شدن یک پلیس آلبانیایی تبار کوسوو شدت گرفته است.
همزمان با اعلام رسمی تاریخ ارائه درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل متحد، آمریکا بار دیگر مقامات دولت خودگردان را به تامل در این تصمیم فراخواند. هیلاری کلینتون وزیرامورخارجه آمریکا روز پنج شنبه گفت که تلاش های اخیر مقامات فلسطینی، افق کوتاه مدتی را در نظر دارد و نمی تواند موفق باشد. آمریکا اعلام کرده که درخواست عضویت فلسطینی ها را وتو خواهد کرد. در همین حال ریاض مالکی وزیر امور خارجه دولت خودگردان روز پنج شنبه خبر داد که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز ۲۳ سپتامبر (اول مهر) درخواست عضویت را به سازمان ملل ارائه خواهد کرد. در روزهای اخیر دیپلمات های ارشد آمریکایی و اروپایی برای منصرف کردن مقامات فلسطینی ازارائه درخواست خود و نیزاز سرگیری گفت و گوهای صلح، راهی خاورمیانه شده اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر