هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۵, جمعه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 09/16/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



وزیر امور خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون روز پنج شنبه با ابراز اطمینان از آزادی دو کوهنورد زندانی در ایران، گفت که بر اساس پیام های رسیده از منابع مختلف، مطمئن است که تصمیم آزادی این کوهنوردان اجرا خواهد شد. به گفته خانوم کلینتون «تاخیر در اجرا کردن تصمیم ها در ایران غیرمعمول نیست». وزیر امورخارجه آمریکا همچنین گمانه زنی ها درباره وجود اختلاف میان حاکمان ایران در آزادی کوهنوردان امریکایی را رد کرد. محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران هفته گذشته از آزادی قریب الوقوع جاش فتال و شین بائر دو آمریکایی زندانی در ایران خبر داد اما به فاصله یک روز، قوه قضائیه در بیانیه ای اعلام کرد که تصمیم گیری در این باره تنها به این نهاد مربوط می شود.
 


نتایج اولیه انتخابات مجلس دانمارک از شکست حزب حاکم این کشور حکایت می کند. نتایج شمارش بیش از ۹۹ درصد آرا نشان می دهد که سوسیال دمکرات ها به رهبری خانوم هله تورنینگ اشمیت با اختلاف اندکی توانسته اند حزب حاکم راستگرای این کشور را شکست دهند. نخست وزیر دانمارک، لارس لوئک راسموسن بامداد جمعه شکست ائتلاف احزاب راستگرا در این کشور را تایید کرد. دولت راستگرای آقای راسموسن نزدیک به یک دهه قدرت را در دانمارک در دست داشت. هله تورینگ اشمیت با پیروزی در انتخابات روز پنج شنبه اولین نخست وزیر زن تاریخ دانمارک لقب می گیرد.
 


همزمان با دیدار تیم فوتبال بشیکتاش ترکیه با مکابی اسرائیل نزدیک به ۳۰۰ نفر از مخالفان اسرائیل در میدان مرکزی شهر استانبول دست به تجمع و تظاهرات زدند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، حاضران در این گردهمایی شعارهای تندی علیه اسرائیل سر داده و خواستار جلوگیری از سفر اتباع اسرائیل به ترکیه شدند. گزارش ها حاکی است که تماشاگران دیدار فوتبال هم در جریان بازی شعارهای سیاسی سردادند. این مسابقه که در چارچوب رقابت های جام یوفا برگزار می شد با نتیجه ۵ بر یک به سود تیم بشیکتاش به پایان رسید. روابط میان اسرائیل و ترکیه در ماه های اخیر به سردی گرائیده است.
 


 گزارش ها به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، از کشته شدن فرمانده عملیات القاعده در پاکستان خبر می دهند. بنا بر این گزارش ها، ابوحفص الشهری، در حملات هواپیماهای بی سرنشین در مناطق قبیله نشین پاکستان کشته شده است. زمان و مکان دقیق کشته شدن الشهری که گفته می شود، تبعه ی عربستان سعودی است، اعلام نشده است. در ماه گذشته میلادی نیز، یک مقام ارشد دیگر القاعده، کشته شده بود.
 


به گزارش واحد مرکزی خبر، علی اصغر ناصری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لیبی، به طرابلس بازگشت. بنا بر این گزارش، سفیر تهران، با آغاز تنش در لیبی، به تهران فراخوانده شده بود. در روزهای اخیر، علی اکبر صالحی، در گفتگویی تلفنی با مصطفی عبدالجلیل وعده داده بود که در آینده نزدیک، سفیر ایران به طرابلس بازخواهد گشت.
 


حدود ۱۴۰ نفر از فعالان و شخصيت های سياسی سوريه، پنجشنبه، در نشست خود در استانبول تشکيل «شورای ملی سوريه» را اعلام کردند. مخالفان رژیم سوریه هدف اين شورا را کمک به سرنگونی حکومت بشار اسد و تشکيل يک دولت موقت اعلام کردند.  حدود ۱۴۰ نفر از فعالان و شخصيت های سياسی سوريه، پنجشنبه، در نشست خود در استانبول تشکيل «شورای ملی سوريه» را اعلام کردند. مخالفان اسد می گویند دهها نفر از اعضای اين شورا داخل سوريه فعال هستند و به دلايل امنيتی نام فقط ۷۲ نفر از اعضای اين شورا اعلام شده است.   به گزارش الجزيره، مخالفان رژیم سوریه هدف اين شورا را کمک به سرنگونی حکومت بشار اسد در شش ماه آينده و تشکيل يک دولت موقت اعلام کردند.   به گزارش ديلی تلگراف، احمد رمضان، يکی از اعضای اين شورا گفت بزودی کانال تلويزيون برای مردم سوريه راه اندازی می شود.   اين شورا هنوز رئيس برای خود انتخاب نکرده است. اعضای این شورا گفتند که بزودی با نمایندگان کشورهای غربی، عربی،ترکیه و سازمان های بین المللی دیدار خواهند کرد. جلسات گروه بزرگی از مخالفان بشار اسد برای تشکيل يک ائتلاف فراگير دو ماه پيش در استانبول آغاز شد. يکی از برگزار کنندگان اين نشست ها در استانبول به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است تمام کسانی که به دموکراسی اعتقاد دارند می توانند در اين شورا شرکت کنند. برخی از گروه ها و شخصيت های مخالف بشار اسد از شرکت در اين جلسات و عضويت در شورا خودداری کرده اند. در همین حال بان گی مون، دبير کل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه از بشار اسد خواست به سرکوب پايان دهد. بان گی مون از آغاز اعتراضات به حکومت سوريه، در ۱۵ مارس،  بارها با رئيس جمهور اين کشور گفتگوی تلفنی داشته است. بشار اسد بارها قول داده که سرکوب معترضان را پايان داده و دست به اصلاحات سياسی زند. دبير کل سازمان ملل گفت بشار اسد به وعده هايش پايبند نبوده و شورای امنيت و اعضای سازمان ملل بايد در مورد وضعيت سوريه تصميم بگيرند. به گزارش رويترز،در روز چهارشنبه نيروهای امنيتی و نظامی سوريه راهی ادلب شده و در شهر حمص به سرکوب گسترده مردم پرداختند. به گفته شاهدان عينی، تانک های نظامی با همراهی نيروهای نظامی به ميان معترضان می رفت و مردم را هدف قرار می داد. به گفته فعالان حقوق بشر سوريه، روز چهارشنبه يک تن در حمص ودو تن ديگر در حماه به دست نيروهای نظامی سوريه کشته شده اند. سازمان ملل تخمين می زند که حدود ۲۶۰۰ غيرنظامی در اعتراضات شش ماه گذشته در سوريه کشته شده اند.  
 


نیکلا سرکوزی رییس جمهوری فرانسه و دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا، که در سفری مشترک به لیبی رفته اند، روز پنجشنبه خواستار آوردن معمر قذافی به دادگاه شدند. نیکلا سرکوزی در کنفرانس خبری مشترک با دیوید کامرون، گفت قذافی و مقام‌های حکومتش جنایاتی مرتکب شده اند که باید به خاطر آنها در مقابل قانون پاسخ دهند. او در عین حال از مردم لیبی خواست درگیر انتقام گیری نشوند. نخست‌وزیر بریتانیا نیز وعده داد که این کشور به مقام‌های حکومت تازه‌ی لیبی در جهت یافتن رهبر فراری آن کشور و همچنین خارج کردن سلاح های خطرناک از لیبی کمک خواهد کرد. رهبران فرانسه و بریتانیا روز پنجشنبه با مصطفی عبدالجلیل و محمود جبرئیل رهبران شورای انتقالی ملی لیبی در طرابلس دیدار کردند و سپس به بنغازی، مقر جنبش مخالفان مسلح لیبی رفتند.
 


به گزارش خبرگزاری فرانسه روز پنجنشبه، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از بازداشت عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری در ایران ابراز نگرانی کرده است. کاترین آشتون، بازداشت این فعال حقوق بشر در ایران را «فرسایش آزادی های سیاسی و مدنی» خواند. عبدالفتاح سلطانی هفته‌ی گذشته پس ازمراجعه به دادسرای انقلاب برای انجام کارهای اداری، توسط چهار مامور دستگیر و پس از تفتیش منزل و محل کارش، بازداشت شده است. کاترین آشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که این اتحادیه نگران وضعیت نسرین ستوده هم هست. به گفته ‌ی خانم اشتون مسئولین ایرانی هنوز به درخواستهایش درباره وضعیت خانم ستوده جوابی نداده اند. نسرین ستوده، وکیل دادگستری بیش از یکسال است که در زندان اوین به سر می برد و در روزهای اخیر حکم شش سال زندان او تائید شد.
 


مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان در استانبول با کسب مقام سومی از سوی تيم ايران به پايان رسيد. تيم ايران با کسب دو مدال طلا و يک برنز توانست سه سهميه المپيک لندن در وزنهای ۶۰ ،۶۶ و ۱۲۰ کيلوگرم را نيز به دست آورد. مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان در استانبول با کسب مقام سومی از سوی تيم ايران به پايان رسيد. تيم ايران با کسب دو مدال طلا و يک برنز توانست سه سهميه المپيک لندن در وزنهای ۶۰ ،۶۶ و ۱۲۰ کيلوگرم را نيز به دست آورد.   تيم ايران که در هفت وزن به اين رقابتها پای نهاده بود، در شرايطی به مقام سوم جهان رسيد که در دو وزن ۵۵ و ۹۶ کيلو گرم از فرستادن کشتی گيرانش به مصاف فرنگی کاران اسرائيلی خودداری کرد.   ايران ، با دخالت دادن مسايل سياسی در ورزش، در سه دهه گذشته ،بارها ورزشکاران خود را به بهانه بيماری، از رويارويی با ورزشکاران اسراييلی محروم کرده است.    به گزارش مهر، در رده بندی تيمی اين رقابت‌ها نيز تيم روسيه تنها با يک مدال طلا و ۴۱ امتياز قهرمان شد، ترکيه‌ با کسب يک مدال طلا و ۳۵ امتياز دوم شد، تيم ايران با ۲ مدال طلا و ۳۰ امتياز سوم شد و تيم های بلاروس، قزاقستان و بلغارستان به ترتيب با ۲۵، ۲۳ و ۲۱  امتياز چهارم تا ششم شدند.    به اين ترتيب تيم ايران نسبت به دور گذشته اين رقابت‌ها در مسکو که با کسب دو مدال طلا به مقام هشتم رسيده بود، پنج پله صعود کرد. ضمن اينکه تيم کشورمان بيشترين تعداد مدال طلا را بدست آورد و بشير باباجان‌زاده اولين مدال تاريخ سنگين وزن کشتی فرنگی ايران را در رقابت‌های جهانی بدست آورد.   رده بندی تيمی به صورت زير است : ۱- روسيه ۴۱ امتياز ۲- ترکيه ۳۵ امتياز ۳- ايران ۳۰ امتياز ۴- بلاروس ۲۵ امتياز ۵- قزاقستان ۲۳  امتياز ۶- بلغارستان ۲۱  امتياز ۷- آذربايجان ۲۱ امتياز ۸- کره جنوبی ۲۰ امتياز ۹- ارمنستان ۱۹ امتياز ۱۰- مجارستان ۱۹ امتياز  
 


بنا بر گزارش‌ها وزیر نفت کره شمالی روز پنجشنبه با رییس شرکت گازپروم، دیدار و درباره‌ی احداث یک خط لوله انتقال گاز گفتگو کرد. شرکت روسی گازپروم با انتشار اطلاعیه‌ای در‌این باره گفته است که دو طرف توافق کرده‌اند تا برای بررسی طرح احداث خط لوله، یک گروه کاری تشکیل دهند. روسیه مدتی است برای انتقال گاز به کره جنوبی از مسیر کره شمالی تلاش می‌کند. سئول به شدت در صدد خرید گاز از روسیه است، اما این مهم بدون موافقت پیونگ یانگ بسیار دشوار است چرا که طرفین احداث خط لوله بر بستر دریای زرد را بسیار پرهزینه می دانند.
 


رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه، روز پنجشنبه، گفت اسراییل دیگر نمی تواند آنگونه که می‌خواهد در دریای مدیترانه عمل کند. نخست وزیر ترکیه که در تونس به سر می‌برد، گفت نیروی دریایی کشورش، در شرق مدیترانه به گشت‌زنی ادامه داده و اقدامات اسرائیل را تحت نظر خواهد داشت. رجب طیب اردوغان از سال ۲۰۱۰ که اسرائیل، به قایق کمک رسانی به غزه حمله کرد، و در جریان این حمله ۹ سرنشین ترک این قایق کشته شدند، درگیر جنگ شدید لفظی با تل آویو شده است. نخست وزیر ترکیه همچنین در تونس، کشوری که آغازکننده‌ی جنبش های اخیر جهان عرب بود، گفت که اسلام و دمکراسی با یکدیگر در تضاد نیستند و یک مسلمان می تواند با موفقیت یک کشور را اداره کند.
 


 وزارت خارجه بلاروس، روز پنجشنبه، گزارش ها درباره‌ی کمک به ایران برای پیشبرد برنامه‌ی هسته‌ای‌ و دور زدن تحریم‌های سازمان ملل متحد را رد کرد. روز چهارشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از ديپلمات‌های غربی گزارش داده بود که بلاروس مظنون است که به ايران برای دور زدن تحريم‌های سازمان ملل کمک می‌کند. تحريم‌هایی که با هدف جلوگيری ازگسترش برنامه‌های هسته‌ای و موشک ‌های بالستيک تهران وضع شده است . وزارت خارجه بلاروس در واکنش به گزارش‌ها، این خبر را اشتباه خواند و اعلام کرد این کشور در راستای تحریم‌های سازمان ملل عمل می کند و هیچ‌گاه آنها را نقض نکرده است. کشورهای غربی پيشتر چند کشور ديگر از جمله چين، روسيه، سوريه، کره شمالی و ترکيه را متهم به نقض تحريم‌های سازمان ملل عليه تهران کرده‌اند .
 


بنا بر گزارش‌ها دستکم بیست نفر، بر اثر انفجار یک بمب در شمال غرب پاکستان کشته شدند. بر اثراین انفجار همچنین دستکم ۴۵ نفر مجروح شده‌اند. این انفجار در مراسم خاکسپاری رهبر یکی از قبایل منطقه، در نزدیکی مرز پاکستان با افغانستان رخ داد. هنوز هیچ شخص یا گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است. شمال غرب پاکستان، در ماههای اخیر، شاهد بروز خشونت‌هایی میان ستیزه جویان اسلامگرا و نیروهای امنیتی بوده است. ستیزه‌جویان اغلب رهبران قبایلی را هدف قرار می دهند که با نیروهای امنیتی همکاری می‌کنند.
 


کریستین لاگارد، رییس صندوق بین المللی پول، روز پنجشنبه نسبت به مرحله‌ای تازه و خطرناک، از بحران اقتصادی در کشورهای توسعه یافته هشدار داد. رییس صندوق بین المللی پول، این بحران تازه را نتیجه‌ی رهبری ضعیف سیاسی دانست. خانم لاگارد، خواستار اقدام موثر و جمعی کشورها برای مقابله با آهنگ کند رشد اقتصاد جهانی و همچنین بحران بدهی‌ها در اروپا شد. کریستین لاگارد که این سخنان را در واشنگتن بیان کرد، قرار است برای اولین بار در سمت ریاست صندوق بین المللی پول، هفته‌ی آینده، اجلاس سالانه این صندوق را رهبری کند.
 


آندرس فوخ راسموسن، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو)، گفت این پیمان نظامی اجازه نخواهد داد که منطقه‌ی بالکان یکباردیگر دستخوش ناآرامی و خشونت شود. سخنان دبیرکل ناتو، در پی بروز اختلافات مرزی، میان کوسوو و صربستان بیان شد. در ماه ژوئیه یک پلیس آلبانیایی تبار کوسوو، در منطقه مرزی با صربستان کشته شد، که این رویداد سرآغاز تنش میان دو کشورشد. دبیرکل ناتو، گفته است که جامعه بین‌المللی بنا بر ماموریتی که دارد، نظم و آرامش را در این منطقه حفظ خواهد کرد. کوسوو در سال ۲۰۰۸ میلادی به صورت یک جانبه اعلام استقلال کرد.
 


دیوید کامرون و نیکولا سارکوزی، رهبران بريتانيا و فرانسه، پنجشنبه، در سفری به طرابلس، حمايت قاطع خود را از رهبران جديد ليبی اعلام کردند. ديويد کامرون، نخست وزیر بریتانیا خطاب به قذافی و حاميانش گفت: تمام شد، تسليم شو!   رهبران بريتانيا و فرانسه، پنجشنبه، در سفری به طرابلس ، حمايت قاطع خود را از رهبران جديد ليبی اعلام کردند. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، و نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه، همراه مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای ملی انتقالی و محمود جبرئيل، نخست وزير موقت ليبی، در يک کنفرانس خبری مشترک شرکت کردند.   ديويد کامرون خطاب به قذافی و حاميانش گفت: «تمام شد! تسليم شو!»   به گزارش آسوشيتدپرس، در اين سفر يکروزه به ليبی ، ديويد کامرون و نيکلا سارکوزی، متعهد شدند که حملات ناتو عليه آخرين پايگا های قذافی ادامه خواهد يافت و ميلياردها دلار ديگر از اموال مسدود شده ليبی بزودی آزاد می شود.   هوادارن قذافی در سه جبهه در جنوب و مرکز ليبی عليه نيروهای انقلابی می جنگند.    ديويد کامرون گفت «هنوز بخش هايی از ليبی تحت کنترل نيروهای قذافی است.  وی افزود پيام به قذافی و هوادارنش که اسلحه به دست گرفته اند اين است تسليم شويد!» نخست وزیر بریتانیا افزود «مزدوران خارجی نیز باید به کشورشان بازگردند.»   نيکولا سارکوزی نيز گفت: «قذافی که مرتکب جنايت عليه بشريت شده بايد محاکمه شود ولی مردم ليبی بايد از انتقام جويی پرهيز کنند و در پی اتحاد باشند.»   آقای کامرون گفت: «بريتانيا پيش نويس قطعنامه ای  را روز جمعه به شورای امنيت سازمان ملل ارائه خواهد کرد تا تمامی اموال ليبی آزاد شده و در اختیار شورای ملی انتقالی لیبی قرار گیرد.»   يکی از سخنگويان کامرون که نخواست هويتش فاش شود به آسوشيتدپرس گفت پنج عضو دائم شورای امنيت از آزادسازی اموال ليبی حمايت می کنند.   سازمان ملل همچنين با درخواست بريتانيا برای آزدسازی فوری ۹۵۰ ميليون دلار برای پرداخت دستمزدهای کارکنان ليبيايی موافقت کرده است.   هواپيماهای ناتو همچنين به حملات خود عليه نيروهای قذافی ادامه داده و ۲۴ هدف را بمباران کردند.   به گزارش آسوشيتدپرس، اکثر اعضای شورای ملی انتقالی ليبی و کميته اجرايی آن ، نمايندگانی از شهرهای ليبی، و اعضای سابق رژيم قبلی ليبی هستند که از اصلاحات در حکومت قذافی نا اميد شدند و به مخالفان پيوستند. پليس بين‌الملل، اينترپل،  هفته گذشته اعلام کرد که برای دستگيری معمر قذافی، فرزندش سيف الاسلام و عبدالله السنوسی، رئيس سابق سازمان اطلاعاتی ليبی، حکم بازداشت «قرمز» صادر کرده‌است .  
 


حکم پنجاه ضربه شلاق سمیه توحیدلو، از فعالان ستاد میرحسین موسوی اجرا شد. سمیه توحیدلو ۳۳ ساله و دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی در دانشگاه تهران، در اولین روزهای پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز خرداد ۸۸ بازداشت و مدتی را در حبس سپری کرده بود.حکم پنجاه ضربه شلاق سمیه توحیدلو، از فعالان ستاد میرحسین موسوی اجرا شد. سمیه توحیدلو ۳۳ ساله و دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی در دانشگاه تهران، در اولین روزهای پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز خرداد ۸۸ بازداشت و مدتی را در حبس سپری کرده بود. او پس از اجرای حکمش در روز چهارشنبه، در وبلاگ خود نوشت که «خوشحال باش. قصدت تحقیر بود. اعتراف می‌کنم احساس تحقیرشدگی تمام وجودم را سوزاند. آنقدر که گمان نبرم که تکرار شدنی باشد. امروز تحقیر شدم. حتی غرورم شکست.» اجرای حکم شلاق سمیه توحیدلو: «تحقیر شدم و غرورم شکست» مسیح علی‌نژاد، خبرنگار سیاسی، که عموماً اخبار اعتراض‌های پس از دوم خرداد را دنبال می‌کند درباره اجرای این حکم معتقد است: «البته سمیه توحیدلو در یک پست جدید اعلام کرده است که حکم شلاقش به صورت "نمادین" اجرا شده است.» وی ادامه می‌دهد: «بر اساس خبری که به ما خبرنگار‌ها می‌رسد، ضربات این پنجاه ضربه شلاق آرام‌تر از حد قانونی‌اش بوده است، ولی این مسئله ذره‌ای از شنیع بودن اجرای حکم شلاق یک زن، یک چهره دانشگاهی که به هر حال بین فعالان حقوق زنان و فعالان اینترنتی، آنهم در آستانه انتخابات پیش رو، کم نمی‌کند. خصوصاً که این حکم توسط یک مرد اجرا شده است، در زندان اوین اجرا شده است و مراسمی بوده است برای تحقیر یک چهره فعال عرصه اعتراضی ایران.» سمیه توحیدلو که از فعالان ستاد میر حسین موسوی در انتخابات سال ۸۸  و از برنامه‌ریزان اصلی در برپایی زنجیره انسانی سبز از خیابان راه آهن تا تجریش بود. خانم توحید لو در روز ۲۴ خرداد سال ۸۸ در ساعت ۳ بامداد بازداشت و پس از ۷۰ روز آزاد شد. او در دادگاه انقلاب به یک سال حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده بود که در دادگاه تجدید نظر حکم یک سال حبس او نقض، اما حکم شلاق او همچنان باقی ماند. مهناز پراکند، وکیل دادگستری، درباره سابقه اجرای حکم شلاق نسبت به محکومین سیاسی و مدنی می‌گوید: «در مورد آقایان من زیاد مطمئن نیستم، ولی در مورد خانم‌ها، تا به حال نشنیده‌ام که چنین حکمی اجرا شده باشد. در ارتباط با اجرای این گونه احکام، عملکرد قوه قضائیه نشان داده است که نه تنها بر اجرای احکام، بلکه بر احضار‌ها، بازداشت‌ها و حتی صدور احکام بر علیه فعالان سیاسی، مدنی و حقوق بشری، در بیشتر موارد جنبه حقوقی ندارد و بر اساس تحلیل حاکمیت از شرایط جامعه و تکیه او بر شعار "النصر بالرعب" صورت می‌گیرد.» در این بین، صدیقه وسمقی، استاد دانشگاه هم اجرای حکم شلاق سمیه توحیدلو را به دلیل نگاه قشری و شبه طالبانی حاکمیت می‌داند. خانم وسمقی می‌گوید: «صرف نظر از اینکه خانم توحیدلو، شخصیتشان و موقعیتشان، ماهیت شلاق و استفاده از این روش‌های منسوخ و کهنه مجازات، تحت تأثیر همین تفسیر قشری و شبه طالبانی حاکمیت و فقهایی که در موضع قانونگذاری در ایران قرار دارند، هست. اما امروز که در جامعه ما جایگاه و موقعیت انسان، آنهم جایگاه یک خانم تحصیل کرده و فعالی مانند خانم توحیدلو، تغییر کرده، استفاده از آن روش‌ها و توجیه شرعی کردن این روش‌های تحقیرآمیز و ناپسند، می‌شود فقط از یک تفسیر شبه طالبانی انتظار می‌رود.» سمیه توحیدلو در پست جدیدی در فیس بوک خود نوشت که «اجرای حکمش درد و رد فیزیکی نداشته است و ناگفته‌های حکمش را زمانی بازگو می‌کند که اتفاقات، بر احساس و اخلاق سایه نیفکنده باشد» او همچنین در این پست نوشت: «من هم یکی از فرزندان کوچک ایران بزرگم، یکی مثل دیگران و نه بیشتر، شرمسار آنانی هستم که هزینه‌های بالا‌تر و بزرگتری داده‌اند.»
 


دیوید کامرون و نیکلا سارکوزی ، رهبران بریتانیا و فرانسه در سفری به طرابلس ، حمایت قاطع خود را از شورای ملی انتقالی لیبی اعلام کردند. در این سفر یکروزه به لیبی ، نخست وزیر بریتانیا از تدوین پیش نویس قطعنامه ای برای آزاد سازی تمامی دارائیهای لیبی خبر داد. آقای کامرون گفت این پیش نویس را روز جمعه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد. رهبران بریتانیا و فرانسه پس از دیدار با مصطفی عبدالجلیل ، رئیس شورای ملی انتقالی و محمود جبرئیل ، نخست وزیر موقت لیبی ، در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت کردند.
 


عده ای از فعالان سیاسی ، نمایندگان احزاب و شخصیتهای سیاسی سوریه در نشست خود در استانبول تشکیل شورای ملی برای هماهنگ ساختن فعالیتها علیه حکومت بشار اسد را اعلام کردند. بیش از ۱۳۰ نفر از نمایندگان گروههای سیاسی ، مذهبی و قومی در داخل و خا رج از سوریه عضو این شورا هستند. جلساتِ گروه بزرگی از مخالفان بشار اسد برای تشکیل یک ائتلاف فراگیر دو ماه پیش در استانبول آغاز شد . یکی از برگزار کنندگان این نشستها در استانبول به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است تمام کسانی که به دموکراسی اعتقاد دارند می توانند در این شورا شرکت کنند. برخی از گروهها و شخصیتهای مخالف بشار اسد از شرکت در این جلسات و عضویت در شورا خودداری کرده اند.
 


محمد ملکی ، نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب، ممنوع الخروج شد. حکم ممنوع الخروجی آقای ملکی در روز ۱۹ شهریور از طرف شعبه دوم دادیاری دادسرای تهران صادر شده است . آقای ملکی در ۳۲ سال اخیر چندین بار به زندان افتاده است. او در جدیدترین نامه سرگشاده اش خطاب به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در ایران ،فشارها و شنکجه هایی را که در طول دوران زندان تحمل کرده ، توضیح داده است.
 


سازمان دیدبان حقوق بشر برندگان جایزه « هلمن - همت » را اعلام کرد. از ۴۴ فعال حقوق بشر ، نویسنده، شاعر ، وبلاگ نویس و فعال مدنی که برنده جایزه «هلمن – همت» شده اند ، چهار نفر آنها ایرانی هستند. بهمن احمدی امویی ، روزنامه نگار زندانی ، کاوه کرمانشاهی، فعال حقوق بشر و امیر رشیدی ، فعال مدنی از جمله ایرانیانی هستند که این جایزه را دریافت می کنند. نفر چهارم از سازمان دیدبان حقوق بشر خواسته است بدلیل نگرانی از مجازات احتمالی نام او در فهرست برندگان جایزه « هلمن – همت » ذکر نشود. سازمان دیدبان حقوق بشر هر سال این جایزه را به کسانی اهدا می کند که بخاطر انتقاد از مقامات حکومتی و یا نوشتن گزارشها و مقالاتی بر خلاف نظر حکومت کشورشان ، مجازات می شوند.
 


ساعاتی پیش از آغاز تظاهرات ضد اسرائیلی در امان،پایتخت اردن، ساختمان سفارت اسرائیل تخلیه شد. گروهی از فعالان سیاسی اردن در فراخوانی از مردم آن کشور خواسته اند روز پنج شنبه ،  در راهپیمایی گسترده ای در مقابل سفارت اسرائیل شرکت کنند. هفته گذشته عده ای از جوانان مصری به سفارت اسرائیل در قاهره حمله کردند و سفیر آن کشور مجبور شد قاهره را ترک کند. مصر و اردن تنها کشور های عربی هستند که قرار داد صلح با اسرائیل امضا کرده اند. وزارت خارجه اسرائیل واکنشی نسبت به گزارشهای مربوط به تخلیه سفارت نشان نداده و تنها گفته است که خروج دیپلماتها از امان امری عادی است و هر پنجشنبه کارکنان سفارت برای گذراندن تعطیلات آخر هفته به اسرائیل می روند.
 


شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، در نامه‌ای به گزارشگر ویژه حقوق بشر، با تشریح برخوردهای دستگاه قضایی و امنیتی ایران با فعالان و مدافعان حقوق بشر، تصریح کرده است که در ایران مدافعان و فعالان حقوق بشر امنیت شغلی و جانی ندارند.شیرین عبادی، حقوقدان و برنده ایرانی جایزه صلح نوبل و بناینگذار کانون مدافعان حقوق بشر در نامه‌ای به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، با تشریح برخوردهای دستگاه قضایی و امنیتی ایران با فعالان و مدافعان حقوق بشر، تصریح کرده است که در ایران مدافعان و فعالان حقوق بشر امنیت شغلی و جانی ندارند. خانم عبادی در این نامه که روز چهارشنبه ۲۴ شهریور ماه تنظیم و ارسال شده است، با مرور نحوه بازداشت عبدالفتاح سلطانی و نیز حکم صادره برای محمد سیف‌زاده، هر دو از اعضای مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر به تشریح مواردی پرداخته در در یکی دو سال اخیر، منجر به برخورد قضایی با همکاران کانون مدافعان حقوق بشر و صدور احکام سنگین برای آنها شده است. گفت‌وگوی وحید پوراستاد با شیرین عبادی در مورد نامه وی به احمد شهید برنده ایرانی جایزه صلح نوبل در این نامه تصریح کرده است که « دادگاه‌های انقلاب در ایران طبق برخی احکام صادره، صراحتاً فعالیت‌های حقوق بشری را در ردیف جرایم سنگین تلقی نموده و مدافعان حقوق بشر را مورد مجازات قرار داده‌اند». این رویکرد قضایی از سوی بنیانگذار کانون مدافعان حقوق بشر «عدم امنیت جانی و شغلی مدافعان حقوق بشر در ایران» توصیف شده و از این رو خانم عبادی از گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران خواسته است تا از هر طریق ممکن نسبت به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کرده و توجه دولت جمهوری اسلامی را به رعایت و تضمین حقوق شهروندان خود جلب نموده و از کلیه امکانات بین‌المللی برای اصلاح وضعیت موجود استفاده نماید.» خانم عبادی در این زمینه به رادیو فردا نیز گفته است که «آقای احمد شهید وظیفه دارند که موارد نقض حقوق بشر در ایران را رصد کرده و گزارش دقیقی در این زمینه تهیه و به مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر ارائه کنند. آنچه من از ایشان خواسته‌ام این است که به وظایف قانونی خود عمل کنند زیرا این گزارش‌ها نهایتاً می‌تواند به سنگین شدن پرونده ایران در زمینه نقض حقوق بشر منجر شود.» تخلف بارز در بازداشت عبدالفتاح سلطانی بنیانگذار کانون مدافعان حقوق بشر در نامه خود به احمد شهید یادآور شده است که بر اساس متن احضاریه «جلب و معرفی آقای سلطانی به شعبه سوم بازپرسی بر عهده مأمورین امنیتی گذاشته شده است.» شیوه‌ای که به گفته خانم عبادی، «بر خلاف قوانین ایران» است. شیرین عبادی در این زمینه به رادیو فردا گفته است که «آقای سلطانی، وکیل دادگستری و عضو مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر است که پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۸۸ یک نوبت بازداشت شده بود و دو ماه در زندان سپری کرد و حکم تبرئه وی صادر شد و معلوم شد که ایشان را دو ماه بدون دلیل بازداشت کرده و در انفرادی نگاه داشته بودند. اما متأسفانه کار خاتمه نیافت. وی که این روند را در نامه به احمد شهید نیز تشریح کرده، ادامه داده است که «چند روز قبل هنگامی که آقای سلطانی برای مطالعه پرونده یکی از موکلانش به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بود، در ساختمان دادگاه انقلاب به وسیله مأموران امنیتی دستگیر می‌شوند و جالب‌تر اینکه قاضی پرونده کتباً نوشته بود که ایشان در معیت مأموران امنیتی باید دستگیر و به زندان منتقل شوند.» خانم عبادی می‌گوید که «این برای اولین بار است که یک قاضی مرتکب چنین تخلف بارز و آشکاری می‌شود و صراحتاً اجازه می‌دهد یک مأمور امنیتی به جای ضابط قضایی اقدام به دستگیری کند.» وضعیت دیگر همکاران کانون مدافعان حقوق بشر خانم عبادی همچنین در نامه به احمدشهید به موضوع بازداشت و حکم زندان محمد سیف‌زاده، دیگر عضو مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر نیز پرداخته است. وی در این زمینه به رادیو فردا می‌گوید: آقای سیف‌زاده نیز از مؤسسان کانون مدافعان حقوق بشر هستند که به اتهام شرکت در تأسیس کانون و نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی به ده سال حبس محکوم شده بودند که این میزان در مرحله تجدید نظر به دو سال تقلیل داده شد و ایشان متأسفانه در زندان هستند. خانم عبادی تصریح می‌کند که «کلیه فعالیت‌های آقای سیف‌زاده در راستای اقدامات قانونی جهت حفظ حقوق موکلانشان و در راه اشاعه حقوق بشر در ایران بوده است.» وی ادامه می‌دهد که «کلیه افرادی که چه در تأسیس و چه در مشارکت در سایر فعالیت‌ها از جمله شرکت در سخنرانی‌ها و شرکت در کمیته‌های امداد و کمک رسانی به خانواده زندانیان سیاسی و یا نوشته مقاله، به نحوی با کانون مدافعان حقوق بشر همکاری داشته یا به هر کیفیتی در ارتباط با کانون مدافعان حقوق بشر بوده‌اند، متأسفانه گرفتار دادگاه انقلاب شده‌اند و برای آنها پرونده کیفری صادر شده است.» رئیس کانون مدافعان حقوق بشر اشاره می‌کند که «برخی از همکاران کانون مانند نسرین ستوده در زندان هستند، برخی مانند نرگس محمدی و محمدعلی دادخواه منتظر قطعیت دادنامه و اجرای حکم هستند و برخی دیگر از همکاران کانون نیز در مرحله تفهیم اتهام قرار دارند.» خانم عبادی در نامه خود به گزارشگر ویژه حقوق بشر همچنین از «مهناز پراکند، عبدالرضا تاجیک، هادی اسماعیل‌زاده و مجید ‌پوراستاد و همچنین بهاره هدایت و شیوا نظرآهاری نام برده است. خانم عبادی به رادیو فردا می‌گوید که «اعتراض من این است که در حالتی که دولت ایران به کنوانسیون‌های حقوق بشر پیوسته و متعهد آن شده، و در حالتی که طبق قطعنامه سال ۱۹۹۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دولت‌ها وظیفه دارند از مدافعان حقوق بشر حمایت و آنها را در انجام وظایف‌شان یاری کنند، چگونه است که کلیه افرادی که با کانون مدافعان حقوق بشر به نوعی در ارتباط بوده‌اند، و یا به نحوی کارهای حقوق بشری می‌کرده‌اند، همه دچار مشکل شده‌اند.» شورای حقوق بشر سازمان ملل بهار امسال در یکی از نشست‌های خود موضوع انتصاب گزارشگر ویژه در امور ایران را تصویب کرد و با پذیرش شرایط سه‌گانه ایران در مورد «مرد بودن، مسلمان بودن، و غیر عرب بودن» گزارشگر انتصابی، احمد شهید، وزیر خارجه پیشین مالدیو را به عنوان گزارشگر ویژه ایران انتخاب کرد. مقام‌های ایران اما تا کنون اعلام کرده‌اند که موضوع انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر را نمی‌پذیرند و به احمد شهید اجازه ورود به ایران نخواهند داد.
 


بن اسکات، مشاور وزیر امور خارجه آمریکا در نوآوری و سیاست‌گذاری تکنولوژی‌های جدید، به پرسش‌های کاربران وب‌سایت رادیوفردا در مورد سیاست‌های ایالات متحده در زمینه مبارزه با سانسور رسانه‌ها و اینترنت در ایران، به‌ویژه طرح اینترنت در چمدان و میزان ایمنی آن و تلاش دولت آمریکا در این زمینه پاسخ گفته است.بن اسکات، مشاور وزیر امور خارجه آمریکا در نوآوری و  سیاست‌گذاری تکنولوژی‌های جدید، به پرسش‌های کاربران وب‌سایت رادیوفردا در مورد سیاست‌های ایالات متحده در زمینه مبارزه با سانسور رسانه‌ها و اینترنت در ایران، به‌ویژه طرح اینترنت در چمدان و میزان ایمنی آن و تلاش دولت آمریکا در این زمینه پاسخ گفته است. پرسش: در حال حاضر طرح «اینترنت در چمدان» در چه مرحله‌ای است و چه زمانی در ایران آغاز به کار می‌کند و در نتیجه برای ایرانیان قابل استفاده خواهد بود؟ این سیستم به چه شکلی کار می‌کند؟ با توجه به افزایش محدودیت‌ها و کنترل در ایران، این پروژه تا چه میزانی موفق می‌شود و در نتیجه کارایی خواهد داشت؟ آیا استفاده از این سیستم امن است؟ آیا ما امنیت خواهیم داشت یا حکومت می‌تواند به سادگی ما را ردیابی کند؟ این روش چه برتری‌هایی نسبت به سیستم اینترنت ماهواره‌ای دارد؟ و چرا دولت آمریکا در زمینه ارائه سیستم اینترنت ماهواره‌ای برای مردم در کشورهای دیکتاتوری سرمایه‌گذاری نمی‌کند؟ سیستم‌های مجانی اینترنت ماهواره‌ای قبلا مورد استفاده و آزمایش قرار گرفته و نتیجه آن مشخص است. چرا به جای سرمایه‌گذاری در این زمینه روی طرح‌هایی کار می‌شود که کارایی و موفقیت آن مشخص نیست؟ پاسخ: وزارت خارجه آمریکا مدافع فعال آزادی اینترنت در سراسر جهان است. روش برخورد ما با این موضوع متاثر از نیاز‌ها و حق مردمی است که با محدودیت یا خطر استفاده آزاد از اینترنت روبه‌رو هستند، این خطر‌ها می‌تواند سانسور، حملات هکر‌ها، بدافزار‌ها یا مسدود کردن کامل شبکه اینترنت باشد. پروژه‌هایی همچون «اینترنت در چمدان» نمایانگر یک نوع از طرح‌هایی است که کار‌شناسان و فعالان عرصه اینترنت به وزارت خارجه آمریکا معرفی کرده‌اند تا به این وسیله با گسترش خطر‌ها و محدودیت در کاربری از اینترنت مقابله شود. «اینترنت در چمدان» به شکلی طراحی شده که امکان برقراری ارتباط بین افراد را در شرایط اضطراری و زمانی که شبکه‌های عادی اینترنت مسدود شده یا خطرناک هستند فراهم کند. این فناوری به افراد امکان می‌دهد که شبکه کوچک و قابل اعتمادی را برای تماس از طریق تلفن‌های موبایل یا سخت‌افزارهای معمولی برای خود ایجاد کنند. این فناوری می‌تواند از طریق هر امکان تماسی خود را به شبکه بزرگ اینترنت متصل کند. این یک فناوری چند کاره است که به هنگام قطع یا خطرناک بودن استفاده از سایر شبکه‌ها می‌توان از آن استفاده کرد. سانسور اینترنت پرسش: با توجه به این مسئله، شما برای مبارزه با سانسور اینترنت در ایران چه طرح‌هایی دارید؟ آیا دولت آمریکا در نظر دارد که به کاربران ایرانی اینترنت نرم‌افزارهای فیلترشکن آمریکایی بدهد؟ آیا «کارزار علیه سانسور اینترنت در ایران» با پایان دوره کار این دولت آمریکا به پایان خواهد رسید یا دولت و رئیس جمهور بعدی نیز این کارزار را ادامه خواهند داد؟ آیا ایرانی‌ها می‌توانند مطمئن باشند که حمایت آمریکا از آزادی اینترنت در ایران دائمی خواهد بود؟ شما چه روش‌های غیرقابل ردیابی را برای افزایش پهنه (گستره) اتصال اینترنتی در ایران پیشنهاد می‌کنید؟ بر اساس دانش مهندسان آمریکایی و امکاناتی که در اختیار آنهاست، آیا امکان دارد که با استفاده از فناوری سایفون شبکه‌ای موازی و غیرمتعارفی را برای تماس با فیس‌بوک یا توییتر ابداع کرد؟ پاسخ:‌ من با «کارزار مقابله با مختل کردن امواج ماهواره‌ای» همکاری می‌کنم. ما تحقیقات وسیعی در مورد انواع روش‌های پخش پارازیت یا مسدود کردن مخابرات ماهواره‌ای انجام داده‌ایم و در حال حاضر یک ویدئوی آموزشی در این مورد را در دست تهیه داریم. به چه شکل می‌توانیم تجربیات و اطلاعات خود را در این زمینه به کار‌شناسان شما منتقل کنیم؟ نقش رهبری و پیشروی هیلاری کلینتون وزیر خارجه در زمینه دفاع از آزادی اینترنت، در حقیقت به این معیارهای بنیادی و تعهد آمریکا به دفاع از آزادی بیان و آزادی اجتماعات و تشکل برمی‌گردد که بخش مهمی از قانون اساسی و منشور اولیه‌ای است که نظام جمهوری بر آن پایه در آمریکا شکل گرفت. سیاستمداران و مردم آمریکا در مورد این معیار‌ها یکپارچه هستند و همین اصول خود را در دفاع ما از آزادی اینترنت در سراسر جهان منعکس می‌کند. مردم ایران و کل مردم جهان می‌توانند مطمئن باشند که این معیار‌ها و اصول و تعهد ما به آن‌ها هیچ گاه متزلزل نخواهد شد. برنامه‌ها و طرح‌ها برای کمک به ایرانیان تا بتوانند از حقوق و آزادی‌های خود در عرصه اینترنت نیز استفاده کنند در حقیقت بخشی از همین تعهد ماست. طرح «اینترنت در چمدان» فقط یکی از این برنامه‌هاست. مقابله با روش‌های گوناگون و فزاینده حکومت ایران در زمینه کنترل اینترنت مستلزم به کارگیری روش‌های گوناگونی است. وزارت خارجه آمریکا از طرح‌ها و فناوری‌های گوناگونی حمایت مالی می‌کند از جمله نرم‌افزارهای فیلترشکن به زبان فارسی، ابزار‌ها برای امنیت بیشتر در مکالمات با تلفن موبایل و فناوری‌هایی که به کاربران امکان می‌دهد به شکل امنی مطالب خود را روی شبکه اینترنت قرار داده یا از خود در برابر حملات سایبری حفاظت کنند. امروزه روش‌ها و فناوری‌های گوناگونی برای برقراری تماس بین کاربران اینترنت یا برقراری تماس با وب‌سایت‌های مورد نظر آن‌ها مثل فیس‌بوک و توییتر وجود دارد. دولت آمریکا مدافع فعال آزادی اینترنت است و ما به طور دائم با کار‌شناسان گوناگون در سراسر جهان در ارتباط هستیم و اطلاعات مربوط به فناوری‌های گوناگون از جمله ارتباطات و مخابره ماهواره‌ای را با آن‌ها در میان می‌گذاریم. پرسش: جی‌میل سابقاً در ظاهر ضریب امنیتی خوبی داشت، ولی اخیرا توسط هکرهای وابسته به حکومت ایران مورد حمله قرار گرفته، آیا دولت آمریکا با موسساتی مثل گوگل و یاهو برای بهبود ایمنی شبکه‌ای میل آن‌ها همکاری می‌کند؟ پاسخ: به عنوان بخشی از کارهای ما در زمینه دفاع از آزادی در عرصه اینترنت، وزارت خارجه آمریکا با سایر دولت‌ها، شرکت‌های اینترنتی، سازمان‌های ذی‌ربط و حتی افراد متخصص همکاری می‌کند تا بهترین فناوری و روش‌های لازم برای امنیت اینترنت را فراهم کند. پرسش: با توجه به تمام پیشرفت‌های تکنولوژیک اخیر چرا کانال‌های تلویزیونی یا رادیویی ماهواره‌ای نمی‌توانند به روشی برنامه‌های خود را پخش کنند که دریافت آن احتیاج به وسایل پیچیده‌ای نداشته باشد یا حداقل با یک آنتن ساده که مخاطبان خود بتوانند آن را سوار کنند بشود این برنامه‌ها را دریافت کرد؟ پاسخ: پخش برنامه از طریق ماهواره به ابزار و وسایل خاصی نیز دارد که برای دریافت علائم و امواج از ماهواره ساخته می‌شوند. این اصل فنی هیچ گاه تغییر نخواهد کرد. و میزان سهولت استفاده از دستگاه‌های دریافت امواج ماهواره‌ای، متناسب با شرکت تولیدکننده آن یا نوآوری تکنولوژی متفاوت است. پرسش: ‌ آیا بحران مالی در بانک‌ها و بازار سهام آمریکا محصول یک نوع حمله سایبری یا خرابکاری اینترنتی توسط چین یا اروپا و دسترسی غیرقانونی آن‌ها به اطلاعات بانک‌های آمریکایی نیست؟ پاسخ: خیر.
 


هوگو چاوز و محمود احمدی‌نژاد مدعی مبارزه با امپریالیسم آمریکا هستند، اما هر دو به دلیل بی‌اطلاعی از سیاست و جامعهٔ آمریکا گوش خود را به کسانی سپرده‌اند که سال‌ها عمر خود را در ایالات متحده گذرانده و در این کشور کار کرده و اکنون در سمت مشاور برنامه‌های تبلیغاتی به آن‌ها جهت می‌دهند.هوگو چاوز و محمود احمدی‌نژاد مدعی مبارزه با امپریالیسم آمریکا هستند، اما هر دو به دلیل بی‌اطلاعی از سیاست و جامعهٔ آمریکا گوش خود را به کسانی سپرده‌اند که سال‌ها عمر خود را در ایالات متحده گذرانده و در این کشور کار کرده و اکنون در سمت مشاور برنامه‌های تبلیغاتی به آن‌ها جهت می‌دهند. اِوا گالینجِر در ونزوئلا و حمید مولانا در ایران برنامه‌های تبلیغاتی ضد آمریکایی خود را در این سِمَت پیش می‌برند. این دو چه سوابقی دارند و چه نوع تبلیغاتی را علیه ایالات متحده هدایت می‌کنند؟ پیشینه و فعالیت اِوا گالینجر، ۳۷ ساله، و حمید مولانا، ۷۴ ساله، هر دو شهروند ایالات متحده هستند و سال‌ها در این کشور زندگی کرده‌اند، اما به ترتیب ریشهٔ ونزوئلایی و ایرانی دارند. گالینجر در دههٔ ۱۹۹۰ به ونزوئلا رفت تا ریشهٔ تاریخی خانوادهٔ خود را وارسی کند و مولانا در همین دهه با دعوت مقامات وزارت ارشاد دولت خاتمی برای مباحث ارتباطاتی به ایران دعوت شد. گالینجر بعدا به مقام ویراستاری روزنامهٔ دولتی کورِرو دِل اورینوکو رسید و مولانا نیز یاداشت‌نویس روزنامهٔ دولتی کیهان شد. هر دو، به دلیل نگاه و منشی که داشته‌اند، تا سِمَت مشاور رئیس دولت ارتقا یافته‌اند. بدین ترتیب هر دو به مهره‌هایی کلیدی در ماشین تبلیغاتی نظام‌های اقتدارگرای چاوز و خامنه‌ای-احمدی‌نژاد تبدیل شده‌اند. طراح دیپلماسی عمومی احمدی‌نژاد مولانا نیز در همهٔ سفرهای احمدی‌نژاد به نیویورک وی را همراهی کرده است. مولانا از برنامه‌های تبلیغاتی احمدی‌نژاد در نیویورک با عنوان دیپلماسی عمومی یاد می‌کند. (فردا نیوز، ۳۰ مهر ۱۳۸۸) وی مسئول گروهی است که راهبرد‌ها و تاکتیک‌های تبلیغاتی را بر اساس روش‌های رسانه‌ها در ایالات متحده تنظیم و پاسخ به پرسش‌های مقدر را برای وی تهیه می‌کند. به گفتهٔ وی، «بسته به زیرساخت‌ها، مذاق و سلیقه مخاطبین، اختیارات و محدودیت‌های مجریان رسانه‌هایی که درخواست گفت‌وگو با احمدی‌نژاد را داشتند، حدود ۳۰ سئوال کلیدی مثل بحث هولوکاست یا آمریکایی‌های گمشده در ایران در نظر گرفته شد که اتفاقا همان‌ها هم از سوی رسانه‌های ایالات متحده پرسیده شد.» (فردا نیوز، ۳۰ مهر ۱۳۸۹) در خدمت استبداد مولانا همانند بسیاری از تحصیل‌کردگان ایرانی عصر قاجار پس از بازگشت از فرنگ با رفتن به درگاه قدرت تلاش می‌کند ایده‌های خود را به منصهٔ ظهور برساند. وی احتمالا سال‌ها انتظار فردی مثل احمدی‌نژاد را می‌کشیده تا از این طریق قدرت ایالات متحده و رسانه‌های همگانی در این کشور را به چالش کشد. اما آموزش و تحقیق و نوشتن را برای این به چالش کشیدن کافی نمی‌دانسته و قدرت (بالاخص نوع تمامیت‌طلبانه و استبدادی) را برای میان‌بر زدن در تاریخ موثر‌تر می‌دانسته است. اگر احمدی‌نژاد برخلاف روسای جمهوری پیشین ایران هر سال به نیویورک سفر می‌کند به توصیهٔ کسانی مثل حمید مولانا است، چون وی می‌داند فضای رسانه‌ای نیویورک خریدار چهره‌ها و گفته‌ها و اعمال عجیب و غیرعادی و حتی دشمنان مردم است تا از این طریق بر شمار بینندگان برنامه‌های تلویزیونی افزوده شود. (حمید مولانا چندان میانهٔ خوشی با رادیو و مطبوعات ندارد و تبلیغات تلویزیونی را موثر‌تر می‌داند) اعلام آزادی گروگان‌های آمریکایی قبل از سفر احمدی‌نژاد به نیویورک (سارا شورد، سال گذشته و جاش فتال و شین باوئر امسال) دقیقا با هدف مورد توجه قرار گرفتن سفر احمدی‌نژاد و کسب دقایق بیشتری از شبکه‌های خبری و غیرخبری تلویزیونی در ایالات متحده برای وی صورت گرفته است. حتی اعلام این خبر در مصاحبهٔ احمدی‌نژاد با شبکهٔ ان‌بی‌سی پیش از آغاز سفر (بدون هماهنگی با قوهٔ قضاییه) مشخصا هدف تبلیغاتی داشته است. در این برنامه‌های تبلیغاتی اهمیتی ندارد که سه انسان بی‌گناه سال‌ها در زندان نگاه داشته شوند و احکام قوهٔ قضاییهٔ کشور به سخره گرفته شوند. مولانا در رهبران دشمن دموکراسی و آزادی در ایران گمشدهٔ خویش را یافته است: «رهبران جدیدی مثل هوگو چاوز در ونزوئلا، احمدی‌نژاد در ایران و سید حسن نصرالله در لبنان در حال رشد هستند.» (فردا نیوز، ۳۰ بهمن، ۱۳۸۹) هدف حکومت از استفاده از افرادی مثل مولانا با این گونه ایده‌ها درک فضای اجتماعی ایالات متحده و تلاش برای جذب مخالفان و منتقدان حکومت ایالات متحدهٔ آمریکاست. کسانی مثل مولانا هستند که ترکیب‌های خیالی مخاطبان را برای رئیس دولت مشخص می‌سازند: «در جریان دانشگاه کلمبیا در کنار حضور صهیونیست‌های مخالف احمدی‌نژاد، جمع کثیری از سیاه‌پوستان آمریکا، آمریکایی‌های ضد جنگ و مسلمانان این کشور و نسل دوم ایرانی‌های مقیم برای حمایت از رئیس جمهوری اسلامی ایران حضور یافته بودند.» (فردا نیوز، ۳۰ بهمن، ۱۳۸۹) استراتژیست‌ تبلیغاتی چاوز چاوز در سفر به ایران، لیبی و سوریه گالینجر را به همراه داشت و وی در دیدار با احمدی‌نژاد او را مردی «نجیب» لقب داد. او همچنین از دیکتاتور روسیهٔ سفید، الکساندر لوکاشنکو، قدردانی کرده است. هرگاه روابط ونزوئلا و آمریکا مطرح باشد گالینجر زبان دولت چاوز است. او مدام از توطئه‌های ایالات متحده برای کودتا در ونزوئلا سخن می‌گوید. (نیویورک تایمز، ۴ فوریهٔ ۲۰۱۱) او همچنین در فعالیت‌های رسانه‌ای‌اش برای مخالفان پرونده‌سازی می‌کند، درست کاری که روزنامهٔ کیهان در ایران انجام می‌دهد. مدافعان حقوق بشر و آزادی بیان و منتقدان حکومت چاوز از نگاه گالینجر همه عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی ایالات متحده‌اند. او به دلیل تابعیت آمریکایی و پیشینهٔ حقوقی‌اش از قانون دسترسی عام به اطلاعات در این کشور بهره می‌گیرد تا پرونده‌سازی‌هایش را با برخی اطلاعات واقعی صورت موجه ببخشد. او تا این حد در ونزوئلا نفوذ دارد که قانونی مشهور به قانون گالینجر در ونزوئلا به تصویب رسیده تا موسسات مدنی ونزوئلایی را از دریافت کمک خارجی ممنوع سازد، کاری که وزارت اطلاعات ایران بدون هیچ قانونی انجام داد و افراد را به این اتهام به دست قضات تابع خود می‌سپارد. جاه‌طلبی به هزینهٔ دیگران چرا کسانی که رشد علمی و شخصیتی خود را مرهون جامعهٔ باز ایالات متحده و رعایت قانون در این کشور هستند در خدمت دشمنان این کشور قرار گرفته‌اند و تنفر از این کشور را اشاعه می‌دهند؟ پاسخ روشن است. این گونه افراد در ایالات متحده حداکثر استاد دانشگاه یا وکیل دعاوی‌ می‌بودند و باید در دنیای پر از رقابت این کشور صبح تا شام تلاش کنند تا زندگی خود را بگذرانند یا مطرح باشند. برای بیان دیدگاه‌های انتقادی خویش نیز مجبور بودند سال‌ها روی کتابی کار کنند و آن را در چند هزار تیراژ به چاپ برسانند. همچنین باید با هزاران نفر مثل خود رقابت می‌کردند تا نوشته‌ای از آن‌ها در مجلات و رسانه‌ها انتشار یابد. اما قرار گرفتن در خدمت قدرت سیاسی استبدادی- در حالی که اکثر تحصیل‌کردگان ساکن آن کشور‌ها از دیکتاتور‌های‌شان فاصله می‌گیرند- آن‌ها را یک‌باره در جت‌های خصوصی روسای دولت‌ها در حال رفت و آمد میان کشور‌ها قرار می‌دهد. مولانا بدون خدمت به استبداد دینی نمی‌توانست ده‌ها میلیارد تومان زمین و بودجه برای راه‌اندازی بنیاد خود در تهران کسب کند و گالینجر بدون خدمت به استبداد چاوزی نمی‌توانست نظریه‌های توطئهٔ خود را در تیراژهای چند صد هزارتایی به چپ‌های آمریکای لاتین عرضه کند. تنفر از خویش همچنین نسلی از روشنفکران چپ در ایالات متحده به دلیل داشتن انتقاد از سیاست خارجی دولت ایالات متحده یا برخی انتقادات به روال ادارهٔ این کشور به نوعی تنفر از خویش (خویشتن آمریکایی) رسیده‌اند که موجب پرت کردن خود به دامان دیکتاتورهایی مثل احمدی‌نژاد، چاوز، کاسترو، موگابه و مانند آن‌ها به خاطر شعارهای توخالی ضد آمریکایی‌شان می‌شود. این روشنفکران به جای استفاده از آزادی و حاکمیت قانون و نهادهای مدنی در ایالات متحده برای پیشبرد دیدگاه‌های انتقادی خود، بدون توجه به بد‌تر بودن شرایط در کشورهای ظاهرا ضد آمریکایی، تنفر از برخی سیاست‌های دولتمردان آمریکایی را به تنفر از خود و مردمان بومی دیگر کشور‌ها بسط داده و در خدمت مستبد‌ترین سیاستمداران قرار گرفته‌اند. تفاوتی جدی میان رویکرد انتقادی و انتقام‌گیری از جامعه‌ای که فرد در آن رشد و نمو کرده وجود دارد.
 


روز چهارشنبه حکم ۵۰ ضربه شلاق ُسمیه توحیدلو، دانشجوی دکترای جامعه شناسی و از اعضای ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی اجرا شد. خانم توحید لو در ۲۴ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شد و بمدت ۷۰ روز در زندان بود. پس از آزادی از زندان ، دادگاه وی را به یکسال زندان و ۵۰ ضربه شلاق محکوم کرد. دردادگاه تجدید نظر حکم یکسال زندان او لغو شد ولی حکم ۵۰ ضربه شلاق روز گذشته به اجرا درآمد.
 


بدستور رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ، محسنی اژه ای ، دادستان کل کشور مسئول نظارت بر رسیدگی به پرونده اختلاس مالی سه هزار میلیارد تومانی شد. در حکمی که از سوی صادق لاریجانی ، رئیس قوه قضائیه صادر شده از دادستان کل کشور خواسته شده بر تمامی مراحل شناسایی و تحقیق از متهمان در هر رده و مقام نظارت کند و برای همه کسانی که اتهام آنان بر اساس تحقیقات بعمل آمده محرز است ،اشد مجازات را درخواست نماید . در بخش دیگری از این حکم تاکید شده است که کلیه دستگاههای مسئول اجرایی ، امنیتی و انتظامی باید با دستگاه قضایی همکاری کنند . اختلاس مالی سه هزار میلیارد تومانی از سیستم بانکی ایران ، بویژه بانک صادرات ، بزرگترین پرونده فساد مالی در تاریخ جمهوری اسلامی بشمار میرود.
 


نماینده رئیس جمهوری عراق در تهران از احتمال آزادی دو آمریکایی زندانی درایران در هفته آینده خبر داده است. به نوشته روزنامه شرق ،ناظم دباغ نماینده جلال طالبانی درتهران گفته است پس از تماس رئیس جمهوری عراق با مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی قرار است در روزهای نخست هفته آینده ، دو آمریکایی زندانی به سفارت سوئیس در تهران تحویل داده شوند. به گفته وکیل مدافع ِ « جاش فتال و شین باوئر» ، دو آمریکایی که به اتهام جاسوسی به هشت سال زندان محکوم شده اند، دادگاه تجدید نظر با قرار وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری برای آزادی این دو نفر موافقت کرده است. در همین حال قوه قضائیه اعلام کرده است که درحال بررسی درخواست آزادی دو آمریکایی زندانی بقید وثیقه است. قوه قضائیه تاکید کرده که اطلاع رسانی درباره این موضوع تنها از طرف این نهاد صورت خواهد گرفت.
 


علی اکبر هاشمی رفسنجانی ، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، می گوید « آزاد اندیشی در محیطهای علمی؛ اصلی اساسی برای پیشرفت و نشاط جامعه دانشگاهی است. » رفسنجانی دردیدار با اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد گفت : « متاسفانه برخی که خود علاقه مندند از امکانات عمومی کشور به نفع حزب، جناح و گروه خود استفاده کنند ، وضع دانشگاه آزاد را هم بهمین گونه می بینند.» او در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که : « در هیچ محیطی تحمیل کارساز نیست و در دانشگاه تحمیل عقیده از همه جا مخرب تر است.» سال گذشته بدستور آیت الله خامنه ای اساسنامه دانشگاه آزاد تغییر کرد . بر اساس تغییرات جدید، مصوبات هیات امنای دانشگاه آزاد باید به امضای رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ، که هم اکنون دردست محمود احمدی نژاد است ، برسد. عبدالله جاسبی، که از بدو تاسیس دانشگاه آزاد، ریاست بزرگترین دانشگاه خصوصی ایران را بر عهده دارد، قرار است بزودی جای خود را به شخص دیگری بسپارد.
 


شیرین عبادی ، برنده جایزه نوبل صلح و رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ، نسبت به عدم امنیت جانی و شغلی مدافعان حقوق بشر درایران هشدار داد. در نامه سرگشاده ای که از طرف خانم عبادی به احمد شهید ، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران ارسال شده ، به دستگیری عبدالفتاح سلطانی و دیگر اعضای کانون اشاره شده است. آقای سلطانی روز ۱۹ شهریور، در راهروی ساختمان دادگاه انقلاب توسط ماموران امنیتی دستگیر شد. خانم عبادی درنامه خود، این شیوه دستگیری و اجرای آن از طرف نیروهای امنیتی را غیر قانونی خوانده است. دراین نامه، با اشاره به دیگر موارد بازداشت ومحاکمۀ اعضای کانون مدافعان حقوق بشر، از احمد شهید درخواست شده از هر طریق ممکن، به نقض حقوق بشر درایران اعتراض کرده و از تمام امکانات خود برای اصلاح وضعیت موجود استفاده کند.
 


معاون پژوهشی وزارت علوم از اختصاص نیم تا سه درصد بودجه دستگاههای اجریی به پژوهش خبر داده و گفته است آئین نامه اجرایی آن ابلاغ شده است. محمد مهدی نژاد نوری در کمیسیون « شورای عالی ِ علوم، تحقیقات و فناوری» گفت: قرار شده است سه کمیسیون ِ این شورا تا آخر شهریور ماه فهرستی از اولویتهای خود را به شورا ارائه دهند. معاون وزارت علوم همچنین گفته است که نظام ملی نو آوری، تا پایان شهریور ماه آماده میشود و پس از تصویب در شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری ،سند نهایی مبانی نو آوری کشور را تعیین میکند.
 


فدراسیون فوتبال آسیا اسامی نامزدهای بهترین فوتبالیست سال ۲۰۱۱ را اعلام کرد. ایران و کره جنوبی هر یک با سه فوتبالیست ، ژاپن با دو فوتبالیست و دیگر کشورهای آسیایی با یک فوتبالیست در لیست ۱۵ نفره نامزدهای بهترین بازیکن فوتبال سال جای گرفته اند. از ایران هادی عقیلی ، فرهاد مجیدی و قاسم حدادی فر سه بازیکنی هستند که برای کسب عنوان بهترین فوتبالیست سال رقابت می کنند. بهترین بازیکن فوتبال آسیا روز ۲۳ نوامبر سال جاری طی مراسمی رسمی در شهر کوالالامپور ، پایتخت مالزی اعلام خواهد شد.
 


صادق لاریجانی، رئیس دستگاه قضایی ایران، در حکم ویژه‌ای غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور را به عنوان مسئول نظارت بر پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اخیر منصوب و از وی خواست تا پیگیر اشد مجازات برای متخلفین این پرونده باشد.صادق لاریجانی، رئیس دستگاه قضایی ایران، در حکم ویژه‌ای غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور را به عنوان مسئول نظارت بر پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اخیر منصوب و از وی خواست تا پیگیر درخواست اشد مجازات برای متخلفین این پرونده باشد. در حکم صادق لاریجانی با اشاره به تشکیل پرونده فساد مالی گسترده در استان خوزستان و روند تشکیل آن، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای به عنوان «چهره‌ای شناخته شده و مورد اعتماد دستگاه قضایی و نظام» معرفی شده و به وی مأموریت داده شده است تا «با نظارت دقیق و همه‌جانبه به کلیه مراحل رسیدگی به این پرونده» اقداماتی را «تا حصول نتیجه نهایی» پیگیری کند. از جمله این اقدامات «رسیدگی سریع، قاطع و همه‌جانبه به پرونده» و «شناسایی و تحقیق از کلیه متهمان در هر رده و مقام»، «درخواست اشد مجازات برای همه کسانی که اتهام آنان بر اساس تحقیقات به‌عمل آمده محرز است»، «ارجاع پرونده به یکی از قضات مجرب»، و جلوگیری «از دخالت افراد و مقامات غیرمسئول و برخورد شدید با متخلفان وفق موازین قانونی» است. رئیس قوه قضائیه همچنین از دستگاه‌های مسئول اعم از اجرایی، امنیتی و انتظامی خواسته است تا ضمن همکاری همه جانبه با دستگاه قضایی، متخلفان را تحت پیگرد قانونی قرار دهند. در این حکم همچنین بر «رعایت کلیه موازین شرعی و قانونی در رسیدگی به اتهامات متهمان و اجتناب از افشای نام آنان قبل از صدور حکم قطعی و نظارت دقیق بر عملکرد کلیه ضابطان در انجام وظایف قانونی» تأکید شده و خواسته شده است که با اطلاع‌رسانی «صحیح، دقیق و به‌موقع» از نشر شایعات در عین حال هرگونه بزرگنمایی اجتناب شود. همچنین رئیس دستگاه قضایی خواسته است که «همه مسئولان اجرایی خصوصاً مدیران بانک‌ها، به جای اظهارنظرهای غیرمسئولانه، به وظایف قانونی خود در حفظ اموال عمومی و نظارت بر عملکرد مدیران در رده‌های مختلف اقدام کنند.» آقای لاریجانی در پایان به مردم اطمینان داده که «دستگاه قضایی ذره‌ای از وظیفه ذاتی خویش در کشف جرم و تعقیب مجرمان خصوصاً مفسدان اقتصادی کوتاه نخواهد آمد و علی‌رغم همه کارشکنی‌ها از ناحیه صاحبان قدرت و ثروت به مبارزه بی‌امان با چپاولگران اموال عمومی ادامه خواهد داد.» اقدام رئیس قوه قضائیه در انتصاب نماینده ویژه برای رسیدگی به پرونده اختلاس سه میلیارد تومانی بانک صادرات در حالی است که نحوه برخورد دولت و اطلاع‌رسانی در مورد این پرونده با انتقادهای فراوانی روبه‌رو بوده است. از جمله به تارگی اکبر ترکان، از مقام‌های ارشد دولتی در کابینه‌های میرحسین موسوی، اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی، در گفت‌وگو با خبرآنلاین خواستار استعفای مسئولان بانکی شده و گفته بود که «دولتی که با ادعای مبارزه با فساد بر مسند نشسته است باید در مواجهه با چنین اختلاس بزرگی واکنش نشان دهد.» آقای ترکان افزوده بود که «زمانی به دلیل اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی در بانک صادرات مجرم را اعدام کردند و در چنین شرایطی مسئولان دولتی باید برای برگرداندن اعتماد مردم و جامعه تلاش کنند تا با محاکمه جدی اختلاس‌کنندگان آرامش را به بدنه جامعه باز گردانند.» این در حالی است که در دیگر سو محمود احمدی‌نژاد، که نام نزدیکانش در میان حامیان متهم اصلی این پرونده دیده می‌شود، روز گذشته در سخنان در اردبیل گفته بود که دولتش «پاک‌ترین دولت در طول تاریخ است» و افزوده بود که در مورد این پرونده «به احترام رهبری و ملت» ساکت است اما «این سکوت همیشگی نخواهد بود». وی در عین حال از قوه قضاییه خواسته بود که موضوع «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی بانک صادرات» را در دستور کار قرار داده و مشخص کند که چه کسانی پشت پرده سوء استفاده از این بانک حضور دارند. این واکنش پس از آن بود که در برخی از گزارش‌ها اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر و چهره نزدیک و مورد اعتماد محمود احمدی‌نژاد، به حمایت از مظنون اصلی این اختلاس بزرگ متهم شده بود. اکنون انتظار می‌رود با انتصاب غلامحسین محسنی اژه‌ای به عنوان ناظر ویژه این پرونده، روند این پرونده و نحوه اطلاع‌رسانی در مورد آن شتاب بیشتری به خود بگیرد. قاضی پرونده‌های جنجالی غلامحسین محسنی اژه‌ای که تا پیش از انتصاب به دادستانی کل کشور، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در دولت نهم بود، علاوه بر سوابق امنیتی در بسیاری از پرونده‌های جنجالی در جمهوری اسلامی نقش تعیین کننده و مؤثر داشته است. آقای اژه‌ای از قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی بود که به اعدام فاضل خداداد، متهم اصلی این پرونده منجر شد. وی همچنین در پرونده غلامحسین کرباسچی، شهردار وقت تهران، و نیز شهرداران نواحی مختلف تهران در سال ۷۶ قاضی دادگاه بود و در در زمان بررسی پرونده روزنامه‌های سلام و خرداد به مدیرمسئولی محمد موسوی خوئینی‌ها و عبدالله نوری که هر دو روحانی هستند، رئیس دادگاه ویژه روحانیت بود. هر دو پرونده در ‌‌نهایت به توقف انتشار این روزنامه‌ها و محکومیت‌های برای مدیران مسئول آن‌ها که زمانی از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی بودند منجر شد. وزیر پیشین اطلاعات جمهوری اسلامی، که دیرزمانی نماینده دادستانی در وزارت اطلاعات بود، همچنین در زمان توقیف گسترده مطبوعات در اردیبهشت سال ۷۹ ریاست دادسرای کارکنان دولت را برعهده داشت که پرونده‌های مطبوعات و فعالان مطبوعاتی در آن پیگیری می‌شد. صدور حکم نظارتی برای آقای محسنی اژه‌ای در حالی که وی روز سه‌شنبه در نشست مطبوعاتی خود در مورد روند پیگیری پرونده اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات گفته بود که هنوز کیفرخواستی برای متهمان صادر نشده است. آقای اژه‌ای ادامه داده بود که در ابتدای امر ۵ متهم در خصوص این پرونده دستگیر شدند که ۲ نفر از آن‌ها با قرار آزاد شدند و یکشنبه شب نیز ۵ نفر دیگر بازداشت شدند و ممکن است باز هم متهمان دیگری بازداشت شوند. به گفته وی شماری از بازرسان بانک صادرات شعبه اهواز نیز در رابطه با این پرونده دستگیر شده‌اند. آقای اژه‌ای در عین حال با اشاره به اینکه این پرونده ابعاد مختلفی دارد از عملکرد شورای پول و اعتبار که خود به عنوان دادستان کشور در آن عضو است، انتقاد کرده بود.
 


شبکه خبری سی‌ان‌ان در یکی از مطالب ویژه خود به مناسبت دهمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر از قول کار‌شناسان امور خاورمیانه و مقامات دولت ایران می‌نویسد که جمهوری اسلامی ایران، دشمن قدیمی آمریکا، در ۱۰ سالی که از کارزار بین‌المللی علیه تروریسم می‌گذرد موقعیت خود را در منطقه تحکیم کرده است.شبکه خبری سی‌ان‌ان در یکی از مطالب ویژه خود به مناسبت دهمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر از قول کار‌شناسان امور خاورمیانه و مقامات دولت ایران می‌نویسد که جمهوری اسلامی ایران، دشمن قدیمی آمریکا، در ۱۰ سالی که از کارزار بین‌المللی علیه تروریسم می‌گذرد موقعیت خود را در منطقه تحکیم کرده است. بخش زیادی از تحکیم موقعیت ایران در منطقه را باید مدیون استراتژی آمریکا پس از حوادث یازدهم سپتامبر دانست. در پی عملیات نظامی و دو جنگی که در منطقه روی داد عملا دو دشمن حکومت ایران در افغانستان و عراق یعنی رژیم طالبان و رژیم صدام حسین سرنگون شدند. حضور نظامی آمریکا در این دو کشور در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیز ادامه یافته است. رضا اصلان، نویسنده و پژوهشگر دینی، می‌گوید: «به نظر من هیچ شکی نیست که تاکنون حکومت ایران بزرگ‌ترین پیروز کارزار بین‌المللی علیه تروریسم بوده است.» کریم سجادپور، کار‌شناس مسائل خاورمیانه در مرکز پژوهشی کارنگی، نیز می‌گوید: «اقدامات و برخی از اشتباهات آمریکا پس از حملات یازده سپتامبر موقعیت ایران را در سطح جهان تقویت کرد.» قبل از یازدهم سپتامبر، از نگاه آمریکا، ایران کشوری خطرناک، ولی در مجموع منفعل و منزوی بود. جمهوری اسلامی که از زمان روی کار آمدن سودای صدور انقلاب اسلامی را در سر داشته است در بین دو همسایه خصم در محاصره قرار داشت: در غرب رژیم صدام حسین و در شرق حکومت طالبان. به فاصله دو سال پس از یازدهم سپتامبر عملیات نظامی به رهبری آمریکا هر دو رژیم را ساقط کرد. کریم سجادپور می‌گوید: «قبل از یازدهم سپتامبر دو رژیم حاکم بر افغانستان و عراق که هر یک به نوعی با ایران دشمن بودند عملا نفوذ و قدرت این کشور را محدود کرده و یک نوع تعادلی در منطقه حاکم بود.» رضا اصلان نیز می‌افزاید: «حال نه تنها این دو حکومت خصم ایران سرنگون شده‌اند، بلکه میزان نفوذ جمهوری اسلامی در افغانستان و عراق افزایش یافته است.» شبکه خبری سی‌ان‌ان در مطلب خود می‌افزاید که امروزه ایران بزرگ‌ترین شریک تجاری عراق است. طبق آمار دولت ایران حجم صادرات ایران به عراق طی سال ۲۰۱۰ حدود هفت میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال ۲۰۰۳ تقریبا ۲۵ برابر شده است. ایران مناسبات تجاری و اقتصادی خود را با افغانستان نیز گسترش داده است و بر اساس گفته‌های سفیر ایران در کابل حجم صادرات و مشارکت ایران در پروژه‌های اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۱۰ بالغ بر یک میلیارد دلار بوده است. همزمان با کاهش حضور نظامی آمریکا در افغانستان، دولت ایران مناسبات دیپلماتیک خود را با افغانستان گسترش داده است و مقامات ارشد حکومت ایران به کرات به کابل سفر می‌کنند. سال گذشته پس از انتشار گزارشی در «نیویورک تایمز» مبنی بر این که حکومت ایران به رئیس دفتر حامد کرزای و برخی از مقامات بلندپایه افغانستان پول هدیه داده است، حامد کرزای به این نکته اعتراف کرد و گفت: «در مقابل این کمک‌ها ایران خواستار مناسبات خوب و مسائل دیگری است.» رئیس جمهور افغانستان افزود: «ما از ایران به خاطر کمک‌هایش به افغانستان سپاسگذاریم و این کمک‌ها زیر نظر ما در زمینه‌هایی که لازم است مصرف می‌شود.» شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌افزاید ایران یکی از حامیان فعال و سرسخت حکوت عراق است که شیعیان در آن قدرت اصلی را در دست دارند. بسیاری از رهبران سیاسی و شخصیت‌های مذهبی شیعه دوران تبعید خود را در ایران گذرانده‌اند. کریم سجادپور می‌گوید: «به نظر من آمریکا پیش‌بینی نمی‌کرد که با جایگزین کردن حکومت صدام حسین با یک نظام سیاسی که شیعیان در آن رهبری را به دست گرفتند عملا زمینه را برای نفوذ گسترده ایران بر اکثریت جمعیت شیعه عراق فراهم می‌کند.» اما شاید نگران‌کننده‌ترین موضوع برای آمریکا ادعاهای مربوط به حمایت ایران از گروه‌های شیعه شورشی است که با هدف ضربه زدن به نظامیان آمریکا و افزایش هزینه تداوم حضور آن‌ها در عراق صورت می‌گیرد. رضا اصلان می‌گوید: «ایران واقعا از حضور دائمی نیروهای نظامی آمریکا در خاک کشورهای همسایه خود نگران است. این برای امنیت ملی ایران فاجعه‌بار خواهد بود. به همین خاطر جمهوری اسلامی به هر وسیله‌ای، حتی همکاری با القاعده یا بخش‌هایی از طالبان، می‌خواهد حضور نظامی آمریکا را در منطقه دشوار کند.» یک مقام ارشد حکومت ایران این اتهامات را رد می‌کند. وی که حاضر نشد نام خود را ذکر کند گفت: «حمایت از گروه‌های تروریستی در منطقه برای اهداف ایران منطقی نیست. برای ما وجود مرزهای ناامن غیرقابل قبول است. سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی و رشد منافع تجاری ما در کشورهای همسایه ایجاب می‌کند که ایران طرفدار منطقه عاری از تروریسم باشد.» شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌افزاید با این همه مقامات حکومت ایران اذعان دارند که میزان نفوذ این کشور در منطقه رو به افزایش بوده است. محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های خود همواره از ایران به عنوان «ابرقدرت» یاد می‌کند. با این همه مقامات دولت آمریکا معتقدند که جمهوری اسلامی نتوانسته است تا این حد از حوادث پس از یازدهم سپتامبر بهره‌برداری کند. به گفته آن‌ها، ایران با مشکلات داخلی فراوانی از جمله وجود یک جنبش سیاسی مخالف، جدال قدرت در میان جناح‌های حکومتی، اقتصادی بحرانی و بیکاری گسترده روبه‌رو است. رضا اصلان می‌گوید: «نکته عجیب این است که در طول سال‌هایی که قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران گسترش یافته سیاست داخلی این کشور بیش از هر دوره دیگری دستخوش بحران و اختلاف است.» علاوه بر این اعتراضات سیاسی ماه‌های اخیر در سوریه موقعیت رژیم بشار اسد متحد اصلی ایران در منطقه را به شدت تضعیف کرده است. از سوی دیگر با وجود قریب به ۱۰ سال هشدار از سوی آمریکا و اسرائیل به نظر نمی‌رسد که جمهوری اسلامی به مرز تولید سلاح‌های هسته‌ای کارآمد رسیده باشد. شبکه خبری سی‌ان‌ان در پایان می‌نویسد که با وجود تمامی مشکلات اما ایران توانسته است در اکثر تحولات منطقه نقشی فعال ایفا کند، چه به عنوان یک عامل مهم و چه به عنوان یک عامل مخرب. کریم سجادپور می‌گوید: «ده سال پس از حملات یازدهم سپتامبر ایران چه بخواهیم و چه نخواهیم به عامل کلیدی در ثبات منطقه خاورمیانه بدل شده است.» به نظر نمی‌رسد که دولت آمریکا بتواند چنین عاملی را نادیده بگیرد.
 


بر اساس گفته ديپلمات‌های غربی به رويترز، بلاروس مظنون است که به ايران برای دور زدن تحريم‌های سازمان ملل کمک می‌کند. تحريم‌هایی که با هدف جلوگيری از گسترش برنامه‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستيک تهران وضع شده است. بر اساس گفته ديپلمات‌های غربی به رويترز، بلاروس مظنون است که به ايران برای دور زدن تحريم‌های سازمان ملل کمک می‌کند. تحريم‌هایی که با هدف جلوگيری از گسترش برنامه‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستيک تهران وضع شده است.   بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، بلاروس آخرين کشوری است که متهم به نقض تحريم‌های سازمان ملل عليه ايران می‌شود. قدرت‌های غربی پيشتر چند کشور ديگر از جمله چين، روسيه، سوريه، کره شمالی و ترکيه را متهم به نقض تحريم‌های سازمان ملل عليه تهران کرده‌اند.   شورای امنيت سازمان ملل متحد برای نخستين بار در بهار ۸۵ قطعنامه تحريمی را در ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران صادر کرد و پیامد آن، شش قطعنامه، از جمله سه قطعنامه تحریمی دیگر نیز علیه جمهوری اسلامی صادر شدند.   در این میان يک ديپلمات غربی که نخواسته هويتش فاش شود به رويترز گفته است که بلاروس به صورت واسطه بين تهران و مسکو عمل می‌کند تا ايران به تکنولوژی روسی دست يابد.   اين ديپلمات غربی افزوده است که بلاروس نقشی کليدی برای تلاش ايران در جهت توسعه موشک‌های زمين به زمين و توانايی هسته‌ای اين کشور ايفا می‌کند.   اين ديپلمات افزوده است که بلاروس اهميت روزافزونی برای تهران پيدا کرده است، چرا که توانايی ايران برای دريافت کالا از چين، روسيه و دوبی به شدت کاهش يافته است.   ديپلمات يکی از کشورهايی که نظر انتقادی به برنامه هسته‌ای ايران دارد، نیز در گفت‌وگو با رویترز به تشریح يکی از مواردی پرداخته که بلاروس به صورت واسطه بين مسکو و تهران عمل می‌کند.   به گفته وی يک تاجر بلاروسی به نام يوری چارنيوسکی سعی کرده است برای شرکتش، «تی ام سرويسس» از يک کمپانی روسی به نام «اوپتولنيک»، یک فن‌آوری موشکلی خریده تا آن را در اختیار ايران قرار دهد.   آقای چارنیوسکی و شرکت «اوپتولینک»، این خبر را تکذیب کرده و گفته‌اند با ایران هیچ معامله‌ای نکرده‌اند.   در این ارتباط یوری کورکیشکو، مدیر «اوپتولینک» به رویترز گفته است که «تی ام سرویسس» توزیع‌کننده رسمی این شرکت در بلاروس است. ما اطلاعی از هر گونه رابطه بین این شرکت و ایران بی‌خبریم ولی در گذشته ایران و پاکستان به خرید محصولات ما ابراز علاقه کردند.   وی افزوده است که «ما با ایران کار نمی‌کنیم. درخواست‌هایی از ایران و پاکستان دریافت می‌کنیم ولی به آنها پاسخ نمی‌دهیم. [چرا که] احتیاجی به آنها نداریم.»   تاجر بلاروسی خواستار خرید «آی ام یو» ،واحد سنجش اینرسی، (IMU) بود که یک قطعه هدایت‌کننده و جهت‌یاب در هواپیما، فضاپیما و موشک‌های هدایت‌شونده دارد.   دیپلمات‌ها می‌گویند که نمایندگان گروه کارشناسان شورای امنیت به مینسک سفر کرده‌اند و آنها منتظرند تا ببینند مقامات بلاروس چه چیزی به این کارشناسان گفته‌اند. این نمایندگان قرار است این هفته مأموریت خود در بلاروس را به پایان برسانند. الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس که به دلیل سرکوب مخالفان، از سوی برخی از رسانه ها و مقامات غربی، لقب «آخرین دیکتاتور» اروپا را گرفته است، روابط نزدیکی با مقام‌های ایرانی دارد. بلاروس خود سال‌هاست با تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا روبه‌روست. وزارت خارجه بلاروس، روز پنجشنبه، گزارش ها درباره‌ی کمک به ایران برای پیشبرد برنامه‌ی هسته‌ای‌ و دور زدن تحریم‌های سازمان ملل متحد را رد کرد.    رویترز پیشتر نوشته بود که هیئت‌های نمایندگی روسیه و بلاروس در سازمان ملل متحد، واکنشی به این موضوع نشان نداده‌اند.   کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که در پوشش برنامه هسته‌ای خود قصد ساخت بمب اتمی را دارد ولی تهران همواره این اتهامات را رد کرده و برنامه هسته‌ای خود را صلح‌آمیز می‌خواند. شورای امنیت نیز تاکنون در چهار قطعنامه تحریمی خود از تهران خواسته تا غنی‌سازی را که کاربردی دوگانه در فعالیت‌های نظامی و غیرنظامی دارد، متوقف کند، ولی ایران سرپیچی از این خواسته، غنی‌سازی را خط قرمز خود می‌خواند.
 


برخی از محققان در عرصه اینترنت ادعا می‌کنند که انتقال دو مگابایت اطلاعات روی شبکه اینترنت از نظر مصرف انرژی برابر با سوزندان نیم کیلو ذغال سنگ است.وب‌سایت خبری و اجتماعی «مادر جونز» که با نگاهی انتقادی به اخبار سیاسی و مسائل اجتماعی می‌پردازد در مطلبی به اثرات استفاده بی‌ملاحظه از ابزارهای ارتباطی اینترنت روی محیط زیست پرداخته و تشریح می‌کند که انباشت اطلاعات در کامپیوترهای شخصی یا شبکه‌های ‌ای‌میل مثل سرویس ای‌میل گوگل به نام «جی‌میل» و شبکه‌های اجتماعی مثل «فیس‌بوک» باعث مصرف کردن انرژی بیشتر و در نتیجه لطمه زدن به محیط زیست و سیاره زمین می‌شود. نویسنده این مطلب به عادت رایج در میان بسیاری از مردم اشاره کرده که انواع و اقسام اطلاعات، عکس و ویدئوهای شخصی، سرگرم‌کننده و غیرضروری را در صفحه ‌ای‌میل یا صفحه فیس‌بوک خود ذخیره می‌کنند. برخی از محققان در عرصه اینترنت ادعا می‌کنند که انتقال دو مگابایت اطلاعات روی شبکه اینترنت از نظر مصرف انرژی برابر با سوزندان نیم کیلو ذغال سنگ است. برای مثال، اگر کسی ۲۴۰ گیگابایت اطلاعات را روی شبکه اینترنت ذخیره کرده باشد مثل این است که انرژی لازم برای روشن نگاه داشتن یک لامپ ۱۰۰ واتی را برای مدت ۲۰۰ سال مصرف کرده است. اما آیا این محاسبات درست است و ذخیره کردن اطلاعات روی شبکه اینترنت واقعا تا این حد انرژی می‌سوزاند؟ نویسنده این گزارش در وب‌سایت «مادر جونز» سپس توضیح می‌دهد که این نظریه درست نیست. این تحقیقات در سال ۱۹۹۹ توسط پژوهشگری به نام «مارک میلز» منتشر شد و ادعا می‌کرد که به عنوان مثال شبکه اینترنت هشت درصد از کل انرژی الکتریسیته را در آمریکا مصرف می‌کند. بعد‌ها معلوم شد که این پژوهشگر تحقیقات خود را به نیابت از سوی یک اتحادیه تولیدکنندگان ذغال سنگ تهیه کرده است که سابقا نیز در تحقیقات به اصطلاح علمی – تخصصی خود به شکل گستاخانه‌ای حقایق را به نفع فعالیت‌های اقتصادی خود جعل کرده‌اند. در این مورد از تحقیقات نیز هدف آن‌ها این بود که چنین وانمود کنند که شبکه اینترنت به انرژی عظیمی نیاز دارد و بنابراین آمریکا باید بر تولید برق خود بیفزاید. از این طریق آن‌ها می‌خواستند بر معاملات و سهم خود در بازار انرژی آمریکا بیفزایند. نویسنده وب‌سایت «مادر جونز» سپس به شواهد و آمارهای قابل اتکا در مورد میزان مصرف انرژی بر اثر فعالیت روی شبکه اینترنت پرداخته و به مطلبی که هفته پیش در روزنامه «نیویورک تایمز» منتشر شده اشاره می‌کند. در این گزارش شرکت اینترنتی گوگل اذعان کرده است که مراکز حفظ اطلاعات این شبکه حدی از انرژی را به طور دائم مصرف می‌کنند که می‌تواند برق ۲۰۰ هزار خانه را تامین کند. با این همه شرکت گوگل می‌گوید که فعالیت‌های هر کاربر یا مشترک این شبکه در طول سال انرژی بسیار ناچیزی مصرف می‌کند. اکثر کار‌شناسان معتقدند که کامپیوترهای شخصی و به‌خصوص انباشت اطلاعات در حافظه‌های آن‌ها بسیار بیشتر از شبکه‌های عمومی اینترنت برق مصرف می‌کنند. بنابراین باید گفت که استفاده از ابزارهای بهتر برای ذخیره‌سازی یا مرور دائم اطلاعات جمع‌آوری شده و حذف موارد غیرضروری در کامپیو‌تر و آرشیو شخصی بهترین راه کاهش مصرف انرژی در فعالیت‌های کامپیوتری است.
 


روزنامه‌های پنج‌شنبه ایران از «مرگ تدریجی تالاسمی‌ها» به دنبال جایگزینی یک دارو از سوی وزارت بهداشت، و اختصاص «۸۰۰ میلیارد تومان برای محرم‌سازی مدارس دخترانه» خبر داده‌اند. روزنامه‌ها همچنین واکنش احمدی‌نژاد به افشای اختلاس بزرگ را مورد توجه قرار داده و البته همزمان بر نقش مقام‌های دولتی در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی تاکید کرده، و آن را «نتیجه ‌فشار ‌جریان ‌انحرافی دولت به ‌مدیران ‌بانک‌ها‌» عنوان کرده‌اند.روزنامه‌های پنج‌شنبه ایران از «مرگ تدریجی تالاسمی‌ها» به دنبال جایگزینی یک دارو از سوی وزارت بهداشت، و اختصاص «۸۰۰ میلیارد تومان برای محرم‌سازی مدارس دخترانه» خبر داده‌اند. روزنامه‌ها همچنین واکنش احمدی‌نژاد به افشای اختلاس بزرگ را مورد توجه قرار داده و البته همزمان بر نقش مقام‌های دولتی در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی تاکید کرده، و آن را «نتیجه ‌فشار ‌جریان ‌انحرافی دولت به ‌مدیران ‌بانک‌ها‌» عنوان کرده‌اند. روزنامه‌ها همچنین از گفته‌های رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره «شبکه‌های اجتماعی» و «اینترنت چمدانی» خبر داده‌اند. «مرگ تدریجی تالاسمی‌ها» به دنبال جایگزینی یک دارو روزنامه تهران امروز از «مرگ تدریجی تالاسمی‌ها» خبر داده و نوشته است که اغلب موارد مرگ بیماران تلاسمی بر اثر جایگزین کردن داروی دسفوناک به جای داروی دسفرال از سوی وزارت بهداشت روی داده است. این روزنامه یادآوری کرده است که «دو سال پیش که داروی «دسفوناک» به یک‌باره بعد از ۳۰ سال جایگزین داروی «دسفرال» شد اعتراض‌های زیادی از سوی جامعه پزشکان و بیماران تالاسمی بلند شد» و «آنها این دارو را باعث اختلال در کبد، کلیه و قلب بیماران اعلام کردند، اما مسئولان وزارت بهداشت اعتقاد داشتند که بیمار به زودی با داروی تزریقی جدید که قرار است در دفع و جذب آهن به او کمک کند کنار می‌آید»، اما اکنون «با گذشت دو سال تنها تعداد شکایت بیماران تالاسمی درباره عوارض این دارو زیاد شده است». تهران امروز با تاکید بر این که «برخی از بیماران تالاسمی می‌گویند که این دارو به مرگ تالاسمی‌ها منجر می‌شود»، از قول احمد شیبانی رئیس سازمان دارو و غذای وزارت بهداشت نوشته است که «داروی دسفوناک» از «سال ۸۸ به میزانی بیش از نیاز داخلی وارد کشور شد و در آن زمان مطالعات بالینی برای بررسی کیفیت دارو صورت نگرفت» و حالا «وزارت بهداشت بعد از دو سال از ورود دسفوناک به کشور و مصرف آن توسط تالاسمی‌های سراسر کشور تصمیم گرفته تا مطالعات روی آن انجام دهد و در صورت مثبت بودن تاثیر آن به توزیع آن ادامه دهد». تهران امروز با اشاره به این که حتی پس از جایگزینی ناگهانی «داروی دسفوناک» با «داروی دسفرال» از سوی وزارت بهداشت، داروهای بیماران تالاسمی به اندازه کافی تامین نمی‌شود، تاکید کرده است که «اعضای انجمن تالاسمی ایران از مسئولان خواستند تا با توزیع منظم داروهای تالاسمی از مرگ تدریجی افراد مبتلا به تالاسمی جلوگیری کند». روزنامه تهران امروز از قول بیماران تالاسمی نوشته است که «متاسفانه در برگ فوت بیماران، علت فوت را بیماری تالاسمی می‌‌نویسند در صورتی که تالاسمی باعث مرگ هیچ‌ کس نمی‌شود، بلکه عدم مدیریت درست و کمبود داروی مفید باعث مرگ تدریجی بیماران تالاسمی می‌شود». واکنش احمدی‌نژاد به افشای اختلاس بزرگ؛ ‌قرار بود بی‌سروصدا پیگیری کنیم «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» برای ششمین روز متوالی در روز پنج‌شنبه نیز همچنان یکی از تیترهای صفحه نخست روزنامه‌های جام جم، کیهان، رسالت، تهران امروز، جمهوری اسلامی، دنیای اقتصاد و جهان صنعت را به خود اختصاص داده است. روزنامه شرق گزارش داده است که «یک روز پس از آن که سایت‌های خبری نامه رئیس دفتر رئیس‌ جمهوری در خصوص تسریع در واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان به گروه امیر منصور آریا، عامل اصلی اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی، را منتشر کردند، محمود احمدی‌نژاد در اردبیل دولت خود را پاک‌ترین دولت تاریخ خواند و از قوه قضاییه خواست عوامل ‌اختلاس سه ‌هزار میلیاردی را از هر جریان و گروهی که هستند، ‌شناسایی و به او معرفی کند». به نوشته شرق، احمدی‌نژاد در «پاسخ به منتقدان» و «درباره پرونده سه‌ هزار میلیارد تومانی» ادعا کرده است که «اختلاس‌گر را خودمان گرفتیم حالا متهم شده‌ایم». روزنامه جام جم نیز در تیتر یک شماره پنج‌شنبه گزارشی از «واکنش محمود احمدی‌نژاد به پرونده اختلاس» منتشر کرده، و از قول رئیس دولت نوشته است که «‌قرار شد بی‌سروصدا ‌اموال این افراد را شناسایی و مسدود کنیم؛ اما یکی خبر را زود‌تر داد و یک ‌باره دیدیم قلم‌های خبیث برای فراری دادن مجرمان پشت پرده شروع به متهم کردن خود دولت کردند». به نوشته این روزنامه، احمدی‌نژاد همچنین گفته است که «از رئیس ‌قوه قضاییه درخواست می‌کنم این موضوع را در دستور کار قرار داده و با تعیین عناصر مورد اطمینان مشخص کنند که چه کسانی پشت پرده سوء‌استفاده از این بانک حضور دارند و آنان را تحت هر عنوان و در هر لباسی که در دولت، مجلس یا بخش‌های دیگر حضور داشته باشند» دستگیر و مجازات کنند. روزنامه‌های رسالت و کیهان وابسته به جناح حاکم نیز از قول رئیس دولت نوشته‌اند که «قوه قضائیه متخلفان بانکی را مجازات کند.» روزنامه رسالت البته این را هم نوشته است که احمدی‌نژاد گفته «اشکالی ندارد کسی وام بگیرد و کارخانه بخرد». روزنامه تهران امروز نیز در تیتر یک شماره بیست و چهارم شهریور با اشاره به «اولین اظهارنظر» رئیس قوه مجریه درباره اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، نوشته است که «احمدی‌نژاد دولت خود را پاک‌ترین دولت» توصیف کرده و «از قوه قضائیه خواسته تا عوامل این فساد بزرگ را به او معرفی کنند». روزنامه ابتکار تهدید ضمنی احمدی‌نژاد در قبال افشای نقش مقام‌های دولتی در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی را مورد توجه قرار داده، و از قول وی نوشته است که «ما به احترام رهبری و مردم سکوت کرده‌ایم؛ اما بدخواهان بدانند سکوت عدالت همیشگی نخواهد بود». به نوشته روزنامه ابتکار، این اظهارات احمدی‌نژاد در حالی بیان شده که «برخی از اصول‌گرایان» به صراحت اعلام می‌کنند که «نزدیکان احمدی‌نژاد با اختلاس این مبلغ هنگفت از سیستم بانکی کشور قصد داشته‌اند آن ‌را برای انتخابات آینده مجلس خرج کنند»، و «مشخصاً از توصیه‌نامه‌هایی سخن می‌گویند که اسفندیار رحیم مشایی رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور برای متهم اصلی اختلاس، خطاب به مسئولان بانکی نوشته و خواستار همکاری آنان شده است». «اختلاس بزرگ، نتیجه‌ فشار ‌جریان ‌انحرافی دولت به ‌مدیران ‌بانک‌ها‌ست» همزمان با واکنش محمود احمدی‌نژاد به افشای نقش مقام‌های دولتی در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، روزنامه تهران امروز در شماره پنج‌شنبه طی چند گزارش، یادداشت و مصاحبه به بررسی ابعاد مختلف «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» و نقش مقام‌های دولتی در آن پرداخته است. از جمله حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی به روزنامه تهران امروز گفته است که «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» اخیر «نتیجه ‌فشار ‌جریان انحرافی به ‌مدیران ‌بانک‌ها‌ست». حمیدرضا فولادگر با تاکید بر وجود «ردپای سیاسی در اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی»، اعلام کرده است که علاوه بر این اختلاس، «جریان انحرافی دولت» با «دخالت در واگذاری ‌مدیریت شرکت‌های خودروسازی و صنعت‌گری، تأسیس برخی بانک‌های خصوصی و ارائه تسهیلات بانکی و وام‌های کلان برای پشتوانه حرکت سیاسی خود به ‌دنبال منابع اقتصادی است». رئیس کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی تاکید کرده است که «برخی مسئولان مجلس، دستگاه‌های اطلاعاتی، بازرسی و نظارتی از اقدامات اقتصادی و فعالیت‌ جریان انحرافی اطلاع ‌داشتند»، اما «علت حساس شدن دلسوزان نظام در یک سال اخیر به جریان انحرافی، انحراف فکری آنهاست». روزنامه تهران امروز همچنین نوشته است که در حالی که «چندان تعهدی نسبت به پاسخ‌گویی میان مقامات اقتصادی و بانکی کشور وجود ندارد»، اما در چند روز اخیر «فشار‌ها به مسئولان نظام بانکی» و از جمله «محمد جهرمی مدیرعامل فعلی بانک صادارات و وزیر سابق کار دولت احمدی‌نژاد» برای استعفا افزایش یافته است. روزنامه جهان صنعت طی سرمقاله‌ای با تیتر «لطفا این بار سکوت را بشکنید» نوشته است که «اختلاس سه میلیاردی با توجه به شرایط اقتصادی کشور به خودی خود تعجب‌برانگیز است، اما زمانی که رئیس‌جمهور در جمع مردم قرار می‌گیرد و رسما می‌گوید سکوتش در این‌باره مدت‌دار نخواهد بود و اگر از سوی وی تاکنون توضیحی داده نشده به خاطر مقام رهبری بوده است، شگفتی به وجود آمده چند برابر می‌شود». این روزنامه با یادآوری سکوت چند هفته‌ای احمدی‌نژاد در قبال اختلاس سه هزار میلیارد تومانی نوشته است که رئیس ‌دولت «حتما می‌داند که سکوت در چنین پرونده‌هایی جز افزایش ابهام و شایعه نتیجه دیگری در بر ندارد، بنابراین جا داشت به صحنه می‌آمد و برای مردم توضیح می‌داد که به کدام دلیل در دولت وی اختلاسی در این حجم و اندازه صورت گرفته است». این روزنامه همچنین با اشاره به تهدیدات مکرر و چندین ساله احمدی‌نژاد درباره «شکستن سکوت»، خطاب به وی نوشته است که «بد نیست رئیس دولت به این موضوع توجه کند که این بار اتفاقا باید به خاطر مقام رهبری واکنش نشان می‌داد، نه این که سکوت کند». جهان صنعت همچنین فرافکنی رئیس دولت در قبال اختلاس بزرگ را مورد انتقاد قرار داده و نوشته است که «احمدی‌نژاد به عنوان بالا‌ترین مقام اجرایی کشور مسئول‌ترین فرد در این رابطه به حساب می‌آید». روزنامه جمهوری اسلامی در تحلیل سیاسی هفته خود با تاکید بر این که «فضای این هفته به شدت تب‌دار مسائل مالی و اقتصادی بود» نوشته است که «سرانجام غده چرکین بی‌انضباطی‌های مالی سال‌های اخیر به شکل تخلفات گسترده، سر باز کرده و خود را نشان داد». این روزنامه از «نامشخص بودن وضعیت صندوق توسعه ملی و میلیارد‌ها دلاری از منابع نفت و گاز» و «ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات» به عنوان دو مورد از «ده‌ها مورد دیگر که هنوز رسانه‌ای نشده» یاد کرده است. روزنامه جمهوری اسلامی همزمان با واکنش احمدی‌نژاد به پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، «فهرست شرکت‌های دولتی واگذارشده به امیر منصور آریا» را منتشر کرده و نوشته است که «از ۳۰ اردیبهشت ۸۸ تا دوم خرداد ۸۹ مجموعاً بخشی یا کل سهام چهار شرکت دولتی توسط سازمان خصوصی‌سازی به مجموعه سرمایه‌گذاری منتسب به امیر منصور آریا، عامل اصلی اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی بانک صادرات واگذار شده است». به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی، «مجموع ارزش چهار شرکت واگذار شده به عامل اصلی اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی بیش از ۴۴۰ میلیارد تومان بوده» و «این واگذاری‌ها شامل ۹۶ درصد از سهام ماشین‌سازی لرستان، ۹۵ درصد از سهام گروه صنعتی فولاد ایران، ۹۵ درصد از سهام مهندسی خط و ابنیه فنی راه‌آهن (تراورس) و ۳۹.۵ درصد از سهام فولاد اکسین بوده است». «۸۰۰ میلیارد تومان برای محرم‌سازی مدارس دخترانه» روزنامه شرق خبر داده است که وزارت آموزش و پرورش «۸۰۰ میلیارد تومان» برای «هزینه محرم‌سازی مدارس دخترانه» اختصاص داده است. مرتضی رئیسی، رئیس سازمان نوسازی و معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش، به این روزنامه گفته است که «برآورد اولیه» وزارت آموزش و پرورش برای اجرای طرح محرم‌سازی مدارس دخترانه «رقمی حدود ۸۰۰‌ میلیارد تومان تا یک‌ هزار میلیارد تومان است». این مقام وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که در حال حاضر ۳۱ میلیارد تومان برای «محرم‌سازی مدارس دخترانه» تخصیص یافته، گفته است که «اگر قرار باشد تنها دیوار‌ها را بلند کنیم، شادابی به وجود نمی‌آید» و «ما معتقدیم با طراحی دقیق و معماری صحیح می‌توان مدارس دخترانه را به شکلی طراحی کرد که دختران دانش‌آموز همانند دانش‌آموزان پسر در مدارس آزادی عمل داشته باشند». مرتضی رئیسی «مدارس با حیاط مرکزی» را به عنوان معماری مورد نظر مقام‌های وزارت آموزش و پرورش برای مدارس دخترانه معرفی کرده و گفته است که در این معماری مخصوص مدارس دخترانه «حیاط مدرسه در وسط و اطراف آن کلاس‌های درس و آزمایشگاه قرار می‌گیرد، یعنی ساختمان مدارس به گونه‌ای است که ساختمان‌های اطراف به آن اشرافیتی ندارند». روزنامه شرق با اشاره به این که مقام‌های آموزش و پرورش در حالی از بودجه «۸۰۰ میلیارد تومانی برای محرم‌سازی» سخن می‌گویند که هم اکنون «۴۰ درصد مدارس کشور ناایمن هستند»، نوشته است که مقام‌های این وزارتخانه ادعا می‌کنند که «با ساخت دیوار‌های بلند و استتار دختران در حیاط‌های مرکزی می‌توانند شادی را به مدارس دخترانه تزریق کنند». نگرانی رئیس سازمان پدافند غیرعامل از «شبکه‌های اجتماعی» و «اینترنت چمدانی» روزنامه جمهوری اسلامی خبر داده است که رئیس سازمان پدافند غیرعامل روز چهارشنبه «شبکه‌های اجتماعی» را به «جاسوسی» متهم کرده، و گفته است که «باید جلو حرکات جاسوسی اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی را بگیریم». غلامرضا جلالی که «سرتیپ سپاه پاسداران» و در حال حاضر «رئیس سازمان پدافند غیرعامل» است با این ادعا که «دشمنان ما در تلاش‌اند با استفاده از فضای شبکه‌های اجتماعی، امنیت اجتماعی داخلی کشور را به هم بریزند» تاکید کرده است که «ما باید جلو برخی حرکات با هدف جاسوسی اطلاعات از شبکه اجتماعی را بگیریم». این عضو سپاه پاسداران با ابراز نگرانی از توسعه اینترنت و به ویژه نگرانی از «اینترنت چمدانی» گفته است که «باید قوانین شفاف و دقیقی را در زمینه دفاع سایبری وضع کنیم، چرا که اگر‌ دشمن بر روی خیلی از موضوعات تمرکز کند، می‌تواند موثر باشد». به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی، غلامرضا جلالی با اعلام این که «توسعه شبکه‌های اجتماعی مثبت با بسیج تمام ظرفیت‌های داخلی برای حضور در وب می‌تواند در این راستا موثر باشد» گفته است که برای مقابله با شبکه‌های اجتماعی از هشت ماه پیش «بسیج هم به این حوزه ورود پیدا کرده است».
 


پس از رد اظهارات محمود احمدی‌نژاد در مورد آزادی قریب الوقوع دو تبعه آمریکایی، روزنامه شرق به نقل از نماینده رئیس‌جمهور عراق نوشت که با وساطت جلال طالبانی، شین باوئر و جاش فتال اوائل هفته آینده به سفارت سوئیس تحویل می‌شوند.یک روز پس از آنکه قوه قضائیه ایران با رد اظهارات محمود احمدی‌نژاد در مورد آزادی زودهنگام دو تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران، از بررسی موضوع آزادی جاش فتال و شین باوئر در قبال وثیقه خبر داد، روزنامه شرق به نقل از نماینده رئیس جمهور عراق در تهران بار دیگر موضوع آزادی این دو را تأیید کرد. به نوشته شرق ناظم دباغ، نماینده جلال طالبانی در ایران با تأیید میانجیگری جلال طالبانی برای آزادی «شین بائر» و «جاش فتال» دو آمریکایی متهم به جاسوسی در ایران گفت که پس از تماس آقای طالبانی با مقام‌های عالی‌رتبه ایرانی، قرار است که در روزهای نخست هفته آینده، این دو آمریکایی، به سفارت سوئیس در تهران تحویل شوند. سفارت سوئیس از زمان قطع روابط دیپلماتیک ایران و ایالات متحده در سال ۱۳۵۸، حفاظت منافع آمریکا در تهران را بر عهده دارد. شین باوئر، جاش فتال و ساراد شورد سه شهروند آمریکایی در مرداد ماه سال ۸۸ در سفر به عراق، به هنگام گشت در ارتفاعات مرزی عراق و ایران، توسط نیروهای مرزبانی ایران بازداشت شدند و اندکی پس از انتقال آنها به تهران، مقام‌های قضایی و دولتی ایران هر سه نفر را به جاسوسی متهم کردند. در این میان در شهریور ماه ۸۹ سارا شورد، با وساطت سلطان‌نشین عمان که روابط نزدیکی با ایالات متحده و ایران دارد، پس از سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد و به کشورش بازگشت، اما تصمیم در مورد آزادی یا محکومیت دو شهروند آمریکایی دیگر، به برگزاری جلسه دادگاه آنها موکول شد. تا اینکه ماه گذشته پس از اتمام جلسات رسیدگی به اتهامات جاش فتال و شین باوئر، برای هر یک از آنها به اتهام ورود غیرقانونی به خاک ایران و جاسوسی به نفع ایالات متحده، حکم هشت سال زندان صادر شد. سرانجام در این هفته محمود احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی، شرایط نگهداری این دو جوان آمریکایی در ایران را «مانند هتل» توصیف کرد و وعده داد که آنها در دو روز آینده آزاد خواهند شد. وعده‌ای که بلافاصله با واکنش دستگاه قضایی روبه‌رو شد و روابط عمومی قوه قضائیه ضمن تکذیب خبر آزادی این دو شهروند آمریکایی، اعلام کرد که «درخواست وکلای مدافع این دو متهم در رابطه با صدور قرار وثیقه و آزادی آنان از سوی قاضی پرونده در دست بررسی است و اطلاع‌رسانی در این زمینه از سوی قوه قضائیه صورت خواهد گرفت و هرگونه اطلاع‌رسانی در این‌باره از ناحیه سایر افراد موجه نیست.» این چندمین بار است که وعده رئیس‌جمهور ایران در مورد آزادی این شهروندان آمریکایی با تکذیب قوه قضائیه روبه رو می‌شود. نخستین بار در بهمن ماه ۸۸ محمود احمدی‌نژاد در یک گفت‌وگوی تلویزیونی از احتمال مبادله سه شهروند آمریکایی با شهروندان زندانی ایران در آمریکا خبر داد. اما دستگاه قضایی اعلام کرد که چنین امری تا تشکیل دادگاه امکان‌پذیر نیست. در مورد آزادی سارا شورد هم این محمود احمدی‌نژاد بود که نخستین بار وعده آزادی این شهروند آمریکایی را داد اما دستگاه قضایی از زبان دادستان تهران این وعده را تکذیب کرد و تنها خود را صاحب صلاحیت اظهار نظر در مورد وضعیت این پرونده دانست. وساطت جلال طالبانی برای آزادی اتباع آمریکایی ناظم دباغ نماینده جلال طالبانی در تهران در گفت‌وگو با شرق به روند میانجیگری رئیس جمهور عراق در این پرونده نیز پرداخته است. به گفته آقای دباغ «پس از دریافت درخواست خانواده‌های دو آمریکایی»، رئیس‌جمهور عراق با مقام‌های عالی‌رتبه تماس گرفته و در این مورد رایزنی کرده است. ایران در زمان حکومت صدام حسین در عراق، پناهگاه بسیاری از مخالفان صدام به‌ویژه مخالفان شیعه و کرد حکومت وقت عراق بوده و از این رو دولت مرکزی عراق که توسط شیعیان هدایت می‌شود و نیز رئیس‌جمهور جلال طالبانی و همین طور مسعود بارزانی رئیس اقلیم خودمختار کردستان عراق، روابط نزدیکی با رهبران جمهوری اسلامی دارند. در این میان خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی نوشت که سلطان‌نشین عمان نیز روز چهارشنبه در راستای تلاش برای آزادی جاش فتال و شیت باوئر طرح تازه‌ای را برای مقام‌های تهران ارسال کرده که محتوای آن علنی نشده است. این موضوع را یک مقام رسمی عمان به شرط عدم افشای نام به دلیل حساسیت مذاکرات عنوان کرده است. میانجی‌گری عمان نقشی اساسی در آزادی سارا شورد در شهریور ماه ۸۸ داشت. نقشی ه مورد تقدیر مقام‌های آمریکایی قرار گرفت.
 


بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در پیامی به مناسبت روز بین المللی دموکراسی می گوید تحقق دموکراسی با ارادۀ مردم و حمایت فعال جوامع مدنی می تواند پدیدار شود. دبیر کل سازمان ملل در بخش دیگری از پیامش رویدادهای سال جاری در کشورهای خاورمیانه را در تاریخ دموکراسی قابل توجه خواند. ۱۵ سپتامبر برابر با ۲۴ شهریور ، روزی ست که سازمان ملل متحد به منظور پشتیبانی از جنبش‌های ضد استبدادی، آن را «روز جهانی دموکراسی» نامیده است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد هشتم نوامبر سال ۲۰۰۷ میلادی (حدود ۴ سال پیش) با نام‌گذاری پانزدهم سپتامبر (۲۴ شهریور) به عنوان روز جهانی دموکراسی موافقت کرد. اهداف اصلی این نامگذاری حمایت از جنبش‌های دموکراسی‌خواهی و تقویت کشورهایی عنوان شده است که به سوی دموکراسی گام برمی‌دارند.
 


نیکلا سرکوزی و دیوید کامرون رهبران فرانسه و بریتانیا امروز (پنجشنبه) از لیبی دیدار می کنند. اين دو رهبر، از بمباران هاى ناتو در ليبى كه سقوط رژيم سرهنگ قذافى را پس از ۴۲ سال تسريع كرد حمايت به عمل مى آوردند. رهبران فرانسه و بریتانیا در این سفر به شهرهای طرابلس و بنغازی خواهند رفت و با رهبران شورای ملی انتقالی لیبی دیدار می کنند.
 


مردم دانمارک امروز (پنجشنبه) برای انتخاب نمایندگان مجلس پای صندوق های رای می روند. بر اساس نظرسنجی ها ، در این انتخابات ، ائتلاف راست میانه به رهبری لارس لاک راسموسن ، نخست وزیر دانمارک با بیش از ده سال سابقه در رهبری این کشور، به چپگرایان میانه رو به رهبری خانم هله ثورنینگ اشمیت خواهد باخت. چنانچه حزب خانم ثورنینگ اشمیت در این انتخابات پیروز شود، وی نخستین بانویی خواهد بود که به مقام نخست وزیری دانمارک می رسد.
 


صندوق كودكان سازمان ملل – يونيسف – اعلام كرد در مقايسه با دهۀ ۹۰ ميلادى ميزان مرگ و مير كودكان زير ۵ سال كاهش يافته است. به گزارش يونيسف ، در دهۀ ۹۰ ميلادى حدود ۱۲ ميليون دختر و پسر زير ۵ سال تلف مى شدند ولى اكنون اين تعداد به ۷ ميليون و ششصد هزار كودك كاهش يافته است. این تازه ترین گزارش در مورد مرگ و میر کودکان است که با همکاری یونیسف و سازمان بهداشت جهانی منتشر می شود. بر اساس این گزارش کاهش مرگ و میر کودکان دلایل متعددی دارد که از آن جمله می توان به دسترسی آسانتر به خدمات درمانی و همچنین اقدامات پیشگیرانه ای همچون واکسن ها اشاره کرد. انتشار گزارش یونیسف و سازمان بهداشت جهانی در حالی صورت می گیرد که هفتۀ آینده قرار است رهبران جهان در نشست سالانۀ مجمع عمومی سازمان ملل برای بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل جامعۀ جهانی گرد هم آیند.
 


لئون پانتا وزیر دفاع ایالات متحدۀ آمریکا در هشداری به پاکستان گفت کشورش برای دفاع از نیروهای خود در خاک افغانستان که مورد حملۀ شبه نظامیانی از پاکستان واقع می شوند «هر کاری» انجام می دهد. اظهارات وزیر دفاع آمریکا پس از آن منتشر می شود که روز چهارشنبه شبه نظامیان با پرتاب راکت به سفارت آمریکا و مقر ناتو در افغانستان حمله کردند. در طول ساعات طولانى اين حمله ۱۶ نفر كشته شدند. رایان کراکر سفیر آمریکا در افغانستان شبکۀ حقانی را که متحد القاعده و طالبان به شمار می رود و در پاکستان مستقر است مسئول این حمله دانست.
 


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، روز چهارشنبه  در واکنش به کسانی که دولت وی را به اختلاس متهم می کنند، گفت این دولت «پاک ترين دولت در طول تاريخ است». احمدی نژاد ضمن آن که سکوت خود را به دلیل احترام به رهبر  و ملت  دانست افزود این سکوت هميشگی نخواهد بود. به گزارش ايسنا،خبرگزاری دانشجويان ايران، محمود احمدی نژاد همچنين از رييس قوه قضاييه خواسته است موضوع «اختلاس سه هزار ميليارد تومانی بانک صادرات» را در دستور کار قرار داده و مشخص کند که چه کسانی پشت پرده سوء استفاده از اين بانک حضور دارند. طی روز های اخير رسانه های منتقد دولت ، محمود احمدی نژاد و افراد نزديک به وی را به مشارکت در اين اختلاس متهم کرده اند.
 


در حالی که محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران از آزاد سازی دو شهروند آمریکایی خبر داده بود، قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد که این دو آزاد نشده‌اند و درخواست وکلای مدافع آنان مبنی بر صدور قرار وثیقه و آزادی «در دست بررسی است». آقای احمدی‌نژاد به آن کاری ،خبرنگار ان‌.بی‌.سی، در تهران گفته بود دو شهروند آمریکایی به خاطر مسائل بشردوستانه آزاد می شوند. محمود احمدی‌نژاد در این مصاحبه با شبکه آمريکايی ان.‌بی.‌سی که روز سه‌شنبه پخش شد ضمن درخواست از آمریکا برای آزادسازی زندانیان ایرانی شرايط زندان دو جوان آمريکايی در ايران را «مانند هتل» توصیف کرد. شين باوئر و جاش فتال، دو شهروند آمريکايی، حدود ۲۰ روز پيش در دادگاهی در تهران به  اتهام «جاسوسی و ورود غيرقانونی» به خاک ايران به هشت سال زندان محکوم شدند.
 


به گزارش بخش افغانستان رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی ، صبح چهارشنبه پس از ورود نیروهای ایرانی به خاک افغانستان درگیری هایی میان مرزبانان دو کشور رخ داد که تلفاتی در پی نداشت. به گفتۀ یکی از مقامات محلی ولایت نیمروز در جنوب غربی افغانستان ، مرزبانان ایرانی که وارد این منطقه شده بودند قصد ساخت یک قرارگاه در داخل خاک افغانستان را داشتند. عبدالجبار پردلی، از فرماندهان امنيتی ولايت نيمروز، در اين مورد گفت نیروهای ایرانی بعد از حمله نيم‌ساعته نيروهای افغان به خاک‌شان برگشتند. ایران تاکنون واکنشی به این خبر نشان نداده است. در سال‌های گذشته چندین بار تبادل آتش میان مرزبانان ایران و افغانستان صورت گرفته است.
 


علی اصغر حسينی، وکيل اسفنديار رحيم مشايی، مسئول دفتر محمود احمدی نژاد می گويد به جز شکايت از گفته های اخير منصور ارضی عليه موکلش، سال گذشته هم به دليل «توهين و افترا» از آقای ارضی شکايت شده ولی هنوز به هیچ یک از این شکایات رسيدگی نشده است. به گزارش خبرگزاری فارس، وکيل اسفنديار رحيم مشايی گفته که به نيابت از موکلش از ۱۰ تن شکايت کرده که در ميان اين ۱۰ تن، برخی از مقامات نظامی و قضايی هم وجود دارند. علی اصغر حسينی افزود قانونا نمی تواند قبل از صدور رای درباره پرونده‌ها، اسامی اشخاصی را که مورد شکایت قرار گرفته اند افشا کند. از ارديبهشت ماه گذشته اسفنديار رحيم مشايی از سوی چهره‌های مختلف اصولگرايان به شدت مورد حمله قرار گرفته است.
 


گلين ديويس، سفير آمريکا در آژانس بين المللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه ضمن رد نامه اخير سعيد جليلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ايران، به کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، برای از سرگيری مذاکره در باره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی افزود که هدف تهران از اين اقدام فضا سازی برای تغيير افکار عمومی به نفع خود است در حالی که تاکنون جمهوری اسلامی تعهدات بين المللی خود را نقض کرده است. به گزارش آسوشيتدپرس، سفير آمريکا در آژانس بين المللی انژری اتمی گفت در پيشنهاد اخير ايران برای مذاکره هيچ نشانه تازه ای دال بر اين که ايران می خواهد به تعهدات خود برای رفع نگرانی های بين المللی عمل کند، وجود ندارد. از سوی ديگر  يکی از سخنگويان کاترين اشتون نيز با تأييد دريافت نامه از سعيد جليلی در اين خصوص گفت که آن را با دقت بررسی می‌کنند. کاترين اشتون به نمايندگی از آمريکا، بريتانيا، فرانسه ، آلمان، روسيه و چين، گروه موسوم به ۱+۵، هدايت مذاکرات با ايران را برعهده دارد.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته