هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۱۶, چهارشنبه

Latest News from Koocheh for 09/07/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



شراره سعیدی/ رادیو کوچه

«عبدالواحد موسوی لاری» عضو مجمع روحانیون مبارز و وزیر کشور دولت خاتمی در مصاحبه با هفته‌نامه «مثلث» نکات بسیار جالبی را در ابتدای شهریور ماه امسال مطرح کرده که می‌تواند برای جوانانی که دل‌بسته اصلاح‌طلبان و روحانیون هستند هشداری برای تفکر بیش‌تر باشد، او در این مصاحبه به صورت شفاف و صریح مواضع مشخص اصلاح‌طلبان را یادآوری نموده است، به گزیده‌ای از این سخنان توجه کنید:

«صراحتن عرض می‌کنم که به اعتقاد من، جریان روحانی رقیب ما – نمی‌خواهم از لفظ مقابل، مخالف و… استفاده کنم – چنین رفتاری را در عصر حضرت امام و بعد از امام همواره در پیش گرفته‌اند. این‌ها در عصر امام ضمن این‌که به ایشان ارادت داشتند اما این‌طور نبود که تمام نظرات امام را دربست بپذیرند. فی‌المثل امام از دولت آقای موسوی حمایت می‌کرد اما آن‌ها مخالفت می‌کردند. نامه‌های انتقادی برای امام می‌نوشتند و از ایشان به خاطر برخی کارها انتقاد می‌کردند… یا از جریانی که در مقابل امام می‌ایستادند، حمایت‌های صریح و روشن داشتند.

البته من هیچ‌گاه منتقد به آن رفتار نیستم، به دلیل این‌که آن‌ها مجموعه‌ای فکری بودند که امام خمینی را به عنوان رهبر نظام قبول داشتند اما ممکن بود با پاره‌ای از دیدگاه‌های ایشان هم‌راه نباشند و نسبت به آن‌ها انتقاداتی داشتند و انتقادات خود را نیز مطرح می‌کردند. از این نظر باید از آن‌ها تقدیر کرد که دیدگاه خود را به صورت صریح و روشن مطرح می‌کردند اما از این سوی ماجرا که آن‌ها بعد از رحلت حضرت امام – مثلن همان‌گونه که در عصر امام منتقد امام می‌شدند در این زمان رویه این چنینی در پیش نگرفتند و این‌گونه نکردند – دیدگاه‌های تشکل خود را با دیدگاه رهبری برابر بدانند و هر‌کسی که دیدگاه‌های آن‌ها را نپذیرد به مخالفت با رهبری متهم کنند، که نمی‌دانم چرا در آن زمان انتقاد از امام جایز بود، اما امروزه چنین نیست. من این را تفاوت دیروز و امروز آن‌ها می‌بینم. تغییر مواضع در زمان امام و بعد از ایشان، از طرف مقابل قصه دیده می‌شود، نه از طرف ما. ما در آن زمان «دوران حیات امام» و این زمان در چارچوب ولایت فقیه حرکت کرده و می‌کنیم. ما پذیرفته‌ایم که رهبری در راس هرم این نظام است، طبعن رهبری را پذیرفته‌ایم و این‌که با ایشان کار می‌کنیم یعنی التزام داریم، البته ممکن است در جایی هم انتقاد داشته باشیم که حتمن آن را مطرح می‌کنیم.»

موسوی لاری در پاسخ به این سوال که رهبر در نماز جمعه 29 خرداد 88 بر پرهیز از هرگونه اردوکشی خیابانی تاکید کردند اما مجمع روحانیون با وجود تاکید ایشان برای 30 خرداد بیانیه‌ای به منظور دعوت از مردم برای حضور در خیابان‌ها صادر کرد. این تناقض را چگونه حل می کنید، گفته است‌: «ما قبل از این نماز جمعه، یعنی در 28 خرداد تقاضای راهپیمایی را به وزارت کشور داده بودیم، اطلاعیه‌ای نداده بودیم. بعد از نماز جمعه 29 خرداد بیانیه دادیم و رفتارها را نقد کردیم اما دعوت به حضور در خیابان‌ها نداشتیم چرا که می‌خواستیم در چارچوب حرکت کنیم، گرچه اعتراض را حق خودمان می‌دانستیم. ما در 28 خرداد یعنی قبل از خطبه‌های نماز جمعه تقاضای رسمی به وزارت کشور ارایه کردیم اما وزارت کشور تا 30 خرداد پاسخ ما را نداد. زمانی هم که پاسخ داد ما از مردم خواستیم به خیابان‌ها نیایند. به هرحال ما یک جریان معترض بودیم ولی می‌خواستیم اعتراض‌مان را قانونی پی‌گیری کنیم و وقتی وزارت کشور جواب رد داد، گرچه این پاسخ را قبول نداشتیم اما به پی‌گیری اعتراضات‌مان از طریق قانونی وفادار مانده و اعلام کردیم راهپیمایی نداریم.»

او هم‌چنین در پاسخ به این سوال که شما به عنوان یک تشکل روحانی که می‌فرمایید معتقد به امام، ولایت و قانون‌اساسی هستید، وقتی رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که اردوکشی خیابانی نکنید، چند درصد احتمال می‌دادید که وزارت کشور به شما مجوز بدهد، پاسخ داد: «پاسخ فوری برای یک جمع که باید جلسه‌ای تشکیل و نظرات‌شان گرفته شود کمی دشوار است و زمان می‌برد، ثانین ما باید منتظر می‌ماندیم تا وزارت کشور پاسخ رسمی بدهد، احتمال می‌دادیم شاید برداشت وزارت کشور از فرمایشات رهبری این باشد که برگزاری راهپیمایی در چارچوب قوانین و با رعایت مسایل اشکالی ندارد.

مجمع روحانیون یک جریان اصلاح‌طلبی درون نظام است که تمام اهتمام خود را صرف سرافرازی و بالندگی نظام، حرکت در مدار ارزش‌هایی که بر اساس آن‌ها پایه‌ریزی و تا حدود زیادی در قانون اساسی متبلور و در رهنمودهای امام به خصوص در وصیت‌نامه سیاسی الهی ایشان منعکس شده، می‌کند. بنابراین ما یک جریان اصلاح‌طلب درون نظام هستیم و برای حفظ نظام تلاش می‌کنیم.

نسبت ما با جنبش سبز اصلاح‌طلبی است. قطعن با آن‌ها وجه اشتراک داریم. ممکن است وجه افتراق هم داشته باشیم. اما بنای ما بیان نقاط افتراق با گروه‌ها نیست، چرا که در مقطعی هستیم که نقاط اشتراک برای ما مهم است. ما دقیقن نقاط افتراق خود را هم با آن‌ها و هم با جریان متحجر داخلی روشن کردیم. یعنی از منظر ما، نقطه افتراق ما شکستن سقف نظام و خروج از آن است. ما همیشه گفته‌ایم که جریانی در داخل این نظام و زیر سقف جمهوری اسلامی هستیم. همین نقطه افتراق اصلی است با همه کسانی که اصل جمهوری اسلامی را نفی می‌کنند. حرف‌مان با جریان متحجر داخل نظام هم این بود که شما ناکارآمدی نظام را با بیانی دیگر مشابه سلطنت‌طلبان بیان می‌کنید. حرف ما با جریانی که انتخابات را زینتی می‌دانستند، مردم را نابالغ تلقی می‌کردند این است که این حرف شما همان حرف سلطنت‌طلبان است.

ما در تمام بیانیه‌های مجمع و مواضع اعضای آن، روی یک نکته تردید نکردیم و آن این‌که بگوییم یک جریان اصلاح‌طلب در درون این نظام هستیم و به رفتار مدیران اعتراض داریم، نه به اصل نظام. همین وجه افتراق ما با براندازهاست. تمام بیانیه‌های مجمع تاکید بر تثبیت اصل حاکمیت نظام، تایید اصل نظام، حرکت در چارچوب نظام و حرکت در چارچوب قانون اساسی است.

نظام ولایت فقیه یک سیستم است. این سیستم چارچوبی دارد که در راس آن ولی‌فقیه است و در قاعده این هرم نیز قوای سه گانه، نیروهای مسلح، آحاد مردم، نهادهای مدنی و… وجود دارند. وقتی ما از قانون اساسی حرف می‌زنیم، مگر می‌توانیم بگوییم قانون اساسی را قبول داریم اما اصل ولایت فقیه را قبول نداریم؟ ما وقتی بر اجرای قانون اساسی تاکید می‌کنیم، یعنی حتمن از ولایت فقیه دفاع می‌کنیم. ما وقتی می‌گوییم که اصلاح‌طلب درون این نظام هستیم، یعنی اصالت‌های این نظام را – که ولایت فقیه از جمله آن‌هاست – قبول داریم. اگر قبول نداشتیم در این چارچوب قرار نمی‌گرفتیم. در یک حرکت عمومی که خواسته مردم برقراری عدالت و آزادی مشروع و قانونی است و حق قانونی خود را مطالبه می‌کنند، ممکن است تعدادی هم به بیراهه بروند. من با این افراد که سنخیتی ندارم.

در زمان آقای خاتمی هم چنین اتفاقاتی «جریان انحرافی» رخ داد، یعنی جریانی که شاید اعتقاد چندانی به خط آقای خاتمی نداشته و به نام تندرو در جامعه شناخته می‌شدند، در کنار رییس جمهوری سابق قرار گرفتند و حتا بحث عبور از آقای خاتمی را هم مطرح کردند. شما چرا آن زمان نسبت به حضور چنین افرادی هشدار نمی‌دادید؟ مگر آقای گنجی در شورای نگهبان «مدیر داخلی شورای نگهبان» زیر نظر آقای جنتی کار نمی‌کرد؟ همه مردم می‌گفتند که آقای گنجی در تشکیلات شما مشکل دارد، اما آیا کسی حاضر شد صف خود را از او جدا کند؟ آیا امروز حاضرند صف خود را از عناصر پیرامونی آقای احمدی‌نژاد و رفتارهای‌شان به صورت عملی نه صرف رسانه‌ای جدا کنند؟ چرا فقط زبانی می‌گویند فلانی و فلانی نباشند اما اقدامی نمی‌کنند؟»


 


چهار‌شنبه  16 شهریور  90 / 7 سپتامبر 2011

 اجرا:  اعظم

 استودیو: دامون

تقویم تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات چهارشنبه ایران

گزارش ادبی- «در جست‌وجوی قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی تهران»- مصطفا خلجی

بخش اول خبرها

تمام رخ- «خفقان حتا در آستانه انتخابات»- آرش حسینی‌پژوه

مجله خبری تاجیکستان- «شکایت ازبکستان از تاجیکستان به سازمان ملل»-  کیومرث

روزنگاشت- «از فرخ بلسارا تا فردی مرکوری»- محبوبه شعاع

بخش دوم خبرها

زخم- «دوره ابتدایی 6 ساله شد»- افشان برزگر

بخش سوم خبرها

مجله جاماندگان- «ما پذیرفته‌ایم که رهبری در راس هرم این نظام است»- شراره سعیدی

بخش چهارم خبرها


 


 آرش حسینی‌پژوه / رادیو کوچه

جلسات هفتگی هیت نظارت بر مطبوعات روزهای دوشنبه برگزار می‌شود، در روزی معمولی برای مردمی که هر روز صبح نگاه‌شان به دکه‌های روزنامه فروشی‌هاست؛ اما این روز معمولی برای روزنامه خوان‌ها، روز خاصی برای روزنامه‌نویس‌‌هاست، روز دلهره و روزی که روزنامه‌نویس‌ها چشم انتظار پایان جلسه هیت نظارت می‌نشینند.

دوشنبه‌ها روز تولد بسیاری از روزنامه‌ها نیز هست، روزنامه‌های بسیاری در این روز پا به عرصه رسانه می‌گذارند و متولد می‌شوند، اما دوشنبه‌ها و هیت نظارت‌اش، هم‌چون جوامع اولیه میزان زاد و ولد در آن بسیار ولی ادامه حیات دشوار است، به همین دلیل این روز بیش از این‌که روز تولد روزنامه‌ها باشد، روز مرگ روزنامه‌هاست، نشریاتی که هریک چند ماهی و حتا چند روز و چند شماره‌ای مهمان دکه‌ها بودند و  بعد به مرگ دچار شده‌اند.

آن‌طور که از شواهد پیداست، درگیری‌ها و اختلاف نظر‌ها در درون حاکمیت به اندازه‌ای رسیده است که هر دو طرف نیازی در به میدان آمدن حریفی دیگر نمی‌بینند، و قصد دارند انتخابات پیش رو را تک طیفی برگزار کنند و سعی دارند انتخابات را به انتخاباتی برای انتخاب یکی از دو طیف اصول‌گرا تبدیل کنند

دوشنبه‌های توقیف و دلهره و بی‌کاری، در طول این سال‌ها دوشنبه‌های ادامه داری بوده است، آخرین دوشنبه توقیف که روزنامه‌نگاران تا به امروز دیده‌اند، همین دو روز پیش بود، ابتدا خبر توقیف شهروند امروز آمد و تنها دقایقی بعد از آن خبر توقیف روزنامه روزگار منتشر شد.

هیت نظارت بر مطبوعات هفته‌نامه «شهروند امروز» را به دلیل انتشار مطالبی خارج از حدود مقرر در ماده ۶ قانون مطبوعات توقیف و به دادگاه معرفی کرد، و روزگار نیز هرچند که توسط هیت نظارت توقیف نشده است، اما به حکم دادستانی تا دو ماه آینده که پرونده این روزنامه به دادگاه فرستاده می‌شود، مجوز انتشار ندارد.

مطبوعات به سمت انتخابات نمی‌روند

درحالی که همواره با نزدیک شدن به انتخابات شاهد باز شدن فضا و کم شدن محدودیت‌ها بوده‌ایم، این‌بار گویی قرار نیست، مطبوعات حتا در فضای انتخابات، آزاد‌تر فعالیت کنند، «شهروند امروز» و «روزگار» در حالی توقیف می‌شوند که تنها چند روز از آزادی یک‌صد زندانی سیاسی می‌گذرد، آزادی که برخی تحلیل‌ها را به سمت این برد که گویا تلاش‌هایی از سوی حاکمیت برای باز شدن فضا در حال انجام است.

«شهروند امروز» و «روزگار» دو نشریه مستقل و منتقد که در راه اصلاح‌طلبی قلم می‌زدند و منتقد سیاست‌های دولت بودند و برای انتخابات آزاد تلاش می‌کردند، این دو نشریه اصلاح‌طلب درحالی توقیف می‌شوند که درگیری‌های سیاسی در داخل حاکمیت به روزهای اوج خود نزدیک می‌شود.

به نظر می‌رسد، توقیف دو نشریه اصلاح‌طلب قصد دارد این پیام را مخابره کند که در انتخابات پیش رو فضایی برای اصلاح‌طلبان باز نخواهد شد، در تایید این استدلال می‎‌توان به ویژه‌نامه «خاتون» که از روزنامه دولتی ایران همین چند هفته پیش منتشر شد اشاره کرد، ویژه‌نامه‌ای که انتقاد‌ها و اعتراض‌های فراوانی را در پی‌داشت، اما تنها و تنها سهم‌اش از دوشنبه‌های توقیف، یک تذکر بود.

آن‌طور که از شواهد پیداست، درگیری‌ها و اختلاف نظر‌ها در درون حاکمیت به اندازه‌ای رسیده است که هر دو طرف نیازی در به میدان آمدن حریفی دیگر نمی‌بینند، و قصد دارند انتخابات پیش رو را تک طیفی برگزار کنند و سعی دارند انتخابات را به انتخاباتی برای انتخاب یکی از دو طیف اصول‌گرا تبدیل کنند.

البته در این میان می‌توان، نگاه دیگری نیز داشت، نشریات اصلاح‌طلب عمدتن پس از اعلام شروط حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو از سوی سید محمد خاتمی، از آن شروط حمایت کرده‌اند و در همین راستا هم قلم می‌زدند، این موضوع و عدم تمایل حاکمیت به تن دادن به شروط اصلاح‌طلبان و یا نگرانی بخش‌هایی از حاکمیت و دولت نسبت به امکان تحقق شروط اصلاح طلبان می‌تواند دلیل دیگری برای این توقیف‌ها باشد.

دلیل دیگری که می‌توان بر شمرد، پیش‌بینی روی‌کرد این نشریات در انتخابات پیش رو است، مخالفین شروط اصلاح‌طلبان، با آینده‌نگری شاید نگران روی‌کرد این نشریات در آستانه انتخابات بوده‌اند، مشخصن عدم تحقق شروط اصلاح‌طلبان، با عدم شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس هم‌راه می‌شود و این عدم شرکت تبدیل به روی‌کرد نشریات و رسانه‌های اصلاح طلب و گسترش این روی‌کرد توسط این نشریات در ماه‌های نزدیک به انتخابات می‌تواند یکی دیگر از دلایل توقیف این دو نشریه باشد.

آن‌چه که مشخص است، توقیف نشریات منتقد خاموش کردن صدای مردم منتقد و پایمال کردن حق مردمی است که نسبت به رویه‌های موجود نقد دارند و حتا مخالف‌اند، هم‌چنین پایمال کردن حقوق شهروندی آنان است، مشخصن اگر در حاکمیت اراده‌ای برای تحقق شروط اصلاح‌طلبان به‌وجود نیاید، در ماه‌های پیش رو، توقیف دیگر نشریات اصلاح‌طلب نیز دور از ذهن نیست.


 


خبر / رادیو کوچه

ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار ایرانی، روز دوشنبه، 5 سپتامبر به دادگاه انقلاب احضار شده است.

به گزارش کلمه، اتهام خانم بنی‌یعقوب «توهین به رییس جمهوری و مقامات» عنوان شده است.

این پنجمین بار است که ژیلا بنی‌یعقوب پس از وقایع انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، به دادگاه فراخوانده می‌شود.

این روزنامه‌نگار ۳۸ ساله ایرانی در سال ۱۳۸۸ برنده جایزه بین‌المللی شجاعت در روزنامه‌نگاری از بنیاد بین‌المللی رسانه‌های زن و هم‌چنین برنده «جایزه جهانی آزادی بیان» شد. وی هم‌چنین در سال ۱۳۸۹ جایزه ویژه «آزادی بیان» سازمان گزارش‌گران بدون مرز را از آن خود کرد.

ژیلا بنی یعقوب در ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ در جریان پیامدهای اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران به هم‌راه همسرش، بهمن احمدی‌امویی بازداشت شد که پس از شصت روز با وثیقه آزاد و در خرداد ۱۳۸۹ از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به یک‌سال حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت از شغل روزنامه‌نگاری محکوم شد.

بیشتر بخوانید:

«چهارمین دادگاه بنی‌یعقوب روزنامه‌نگار محبوس»


 


خبر / رادیو کوچه

میرحسین موسوی، از رهبران مخالفان دولت جمهوری اسلامی، در ملاقات با فرزندان خود ضمن اظهار نظر در باره مسایل ایران، در مورد انتخابات آینده مجلس گفته است: «با توجه به تداوم وضعیت فعلی نمی‌توان امیدی به انتخابات و شرکت در آن داشت.»

به گزارش کلمه، این نخستین دیدار آقای موسوی و همسرش، زهرا رهنورد، با هر سه دختر آنان از زمان آغاز حصر خانگی آنان بوده است.

براساس این گزارش، وضع جسمی آقای موسوی و خانم رهنورد خوب است. آن‌ها گزارش‌های مربوط به بیماری خود را تکذیب کرده‌اند.

دراین دیدار میرحسین موسوی و خانم زهرا رهنورد تاکید کردند که کلیه ارتباطات آن‌ها و نیز دست‌رسی به روزنامه، رادیو و حتا بعضن لوازم نوشتاری قطع شده است. موسوی و رهنورد تاکید داشتند که «این اقدامات تنها برای پاک کردن ذهن آن‌هاست در حالی که محال است با این گونه کارها ذهن ایشان نسبت به حقایق پاک شود.»

هم‌چنین آقای موسوی و خانم رهنورد گفتند: «تعداد زیادی از آثار هنریشان و نقاشی‌های ایشان و خانم رهنورد در روزهای ابتدایی حصر و در بازرسی‌ها از خانه توسط ماموران خارج شده و در جای نامعلومی نگه‌داری می‌شود.»

میرحسین موسوی، مهدی کروبی و همسرانشان حدود هفت ماه است که در حصر خانگی به سر می‌برند.

بیشتر بخوانید:

«۳۳ تن از زندانیان سیاسی خواستار آزادی کروبی و موسوی»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های داخلی ایران به نقل از منابع خبری سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، مجید کاویان، جانشین فرمانده کل نیروهای پژاک، روز شنبه، 3 سپتامبر، در حملات سپاه پاسداران به منطقه قندیل کشته شده است.

به گزارش سپاه نیوز، سایت اطلاع‌رسانی سپاه پاسداران، فرمانده کل گروه پژاک با انتشار بیانیه‌ای خبر کشته شدن مجید کاویان، جانشین فرماندهی کل نیروهای شرق کردستان، را تایید کرده و گفته است که او هنگام فرماندهی عملیات نظامی، در اثر اصابت ترکش توپ کشته شده است.

این در حالی است که در روزهای گذشته گروه پژاک پیشنهاد آتش‌بس را به دولت جمهوری اسلامی ارایه کرده بود که با واکنش منفی مقام‌های سپاه مواجه شد. سپاه پاسداران گفته بود که این پیشنهاد مفهومی ندارد و این گروه باید هرچه سریع‌تر مرزهای ایران را ترک کند.

در هفته‌های اخیر، نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان پژاک در مناطق مرزی ایران و عراق درگیر نیردهای سنگین بوده‌اند که تلفاتی را به هر دو طرف وارد کرده است.

بیشتر بخوانید:

«بیانیه پژاک در مورد آتش‌بس ‌بی‌مفهوم است»


 


خبر / رادیو کوچه

لئون پانتا، وزیر دفاع جدید آمریکا، روز سه‌شنبه، 6 سپتامبر، به وقت آمریکا در خصوص تغییر و تحولات سیاسی در منطقه خاور میانه و شمال آفریقا تصریح کرد: «انقلاب در ایران به نظر می‌رسد دیر یا زود به وقوع می‌پیوندد.»

وی افزود: «جنبشی که خواهان اصلاح و تغییر در ایران است از قیام در کشورهای تونس، مصر، لیبی و سوریه می‌آموزد.»

به گزارش رویترز، آقای پانتا که در برنامه تلویزیونی «چارلی رز» حضور داشت، گفت: «من فکر می‌کنم جنبشی که در ایران، پس از انتخابات ریاست جمهوری، آغاز شد همان دغدغه‌های کشورهای دیگر را دارد.»

وزیر دفاع آمریکا در مورد حمایت از معترضان در ایران گفت: «ما باید هر قدم لازم برای حمایت از آن‌ها را برداریم، ولی در همان حال کاری نکنیم که به ضرر آن‌ها تمام شود. ما هر موقعیت را مورد بررسی قرار می‌دهیم.»

آقای پانتا که سال‌ها رییس سازمان سیا بود گفت: «بهار عربی حتمن به ایران هم خواهد رسید.»

پیش‌تر آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بهار عربی را پایانی بر حکومت‌های تحت حمایت آمریکا دانسته و از آن با عنوان «بیداری اسلامی» تعبیر کرده بود.

آقای پانتا افزود: «ما عواملی را که موج تغییرات را در تونس و مصر به وجود آورد، بررسی کرده‌ایم. در بین این عوامل می‌شود از جوانانی که به آینده امیدی ندارند و شبکه‌های اجتماعی نام برد.»

به نوشته رویترز، هواداران جنبش سبز ایران به بهار عربی با رشک و ستایش نگاه می‌کنند، چرا که جنبش اعتراضی در برخی از کشورهای عربی موفق شد به خواسته‌هایش برسد، ولی در ایران، معترضان سرکوب شدند.

وزیر دفاع آمریکا در پایان گفت‌وگوی تلویزیونی خود گفت که «زمانی که مردم تصمیم بگیرند آن زمان سرنوشت‌ساز فرا رسیده است، تغییرات زیادی به وقوع خواهد پیوست.»

بیشتر بخوانید:

«بدون رضایت اکثریت مردم آینده روشنی نداریم»

«اعتراض‌ها در سوریه انحرافی اما در بحرین واقعی است»


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: همشهری

«می‌خواهم روح شوم و ببینم بابا و مامان راجع به من چه می‌گویند.» این آخرین جمله‌ای بود که محمد مهدی قبل از شروع بازی مرگ‌بارش به زبان آورد. او سه‌شنبه هفته گذشته وقتی خودش و برادر 6 ساله‌اش را در خانه تنها دید، تصمیم گرفت همانند سریال مورد علاقه‌اش تبدیل به یک روح شود و به مکان‌های مورد علاقه‌اش سر بزند، غافل از این‌که بازی او سرنوشت شومی به دنبال خواهد داشت. حالا 7 روز از حادثه‌ای که برای پسربچه 12 ساله گذشته می‌گذرد. 7 روزی که حاصل آن برای پدر و مادر محمدمهدی چیزی جز گریه و اندوه نبوده است. درست زمانی که خیلی از ما مشغول مسافرت و استراحت در تعطیلات عید فطر بودیم، اعضای خانواده «کوهی» پله‌های بیمارستان سوم شعبان را دوتا یکی می‌کردند به امید اینکه شاید از زبان پزشکی بشنوند: «پسرتان به زندگی برگشته است.» اما 7 روز گذشت و محمدمهدی نه‌تنها به هوش نیامد که بنا بر نظر قطعی پزشکان، دچار مرگ مغزی شد.

تقلید مرگ‌بار

«محمد مهدی علاقه زیادی به یکی از سریال‌های ماه رمضان داشت و جانش را هم سر تقلید از این سریال گذاشت.» این را پدر محمدمهدی می‌گوید. وی می‌افزاید: «پسرم بیش فعال بود و فیلم‌ها و سریال‌هایی را که می‌دید، تاثیر زیادی در او می‌گذاشت. دست آخر هم تقلید از یکی از همین سریال‌ها کار دستش داد و ما را داغدار کرد.»

ماجرا چه بود؟

بعد از ظهر سه‌شنبه گذشته، هیچ‌گاه از یاد پدر و مادر محمدمهدی نخواهد رفت. زمانی که او سر کار بود و وقتی همسرش برای خرید خانه را ترک کرد، بچه‌ها در خانه تنها ماندند. او توضیح می‌دهد: «محمدمهدی» و برادر 6 ساله‌اش مشغول بازی بودند که پسر بزرگم ناگهان تصمیم گرفت، به تقلید یکی از سریال‌های ماه رمضان تبدیل به روح شود. او به برادر کوچکش گفت که می‌خواهد وقتی روح شد، به محل کار من و نزد مادرش و همسایه‌ها برود و ببیند ما راجع به او و کارهایش چه می‌گوییم. برای همین به میله بارفیکسی که برای ورزش کردن بچه‌ها در خانه نصب کرده بودیم، یک روسری را قلاب کرد و سرش را داخل آن قرار داد و ناگهان حلق‌آویز شد. چند ثانیه بعد هم روی زمین افتاد و از هوش رفت.»

محمدمهدی درحالی بازی مرگبارش را شروع کرده بود که برادر کوچکش شاهد همه این ماجرا بود. پسربچه 6 ساله چند ساعت بعد وقتی محمدمهدی به بیمارستان منتقل می‌شد، درباره حادثه به پدرش می‌گوید: «من به داداش گفتم که این بازی را نکند اما خودش می‌خواست که روح شود. اولش که روسری را دور گردنش انداخت، داشت تاب می‌خورد اما یکدفعه چشم‌هایش را بست و روی زمین افتاد. من ترسیده بودم و گریه می‌کردم و همسایه‌ها پشت در جمع شده بودند اما مامان گفته بود که در را روی کسی باز نکنم. بعد یکی از همسایه‌ها شماره تلفن بابا را از پشت در از من گرفت و به او زنگ زد.» پدر محمدمهدی وقتی از ماجرا باخبر شد با عجله خودش را به خانه رساند. خیلی زود پسر بچه 12 ساله به بیمارستان سوم شعبان انتقال یافت و گرچه با انجام عملیات احیا‌، قلب او شروع به کار کرد اما مغزش از کار افتاده بود.

پدر داغ‌دار می‌گوید: «ساعت حدود 4:30 بعد از ظهر سه شنبه ببود که پسرم را به بیمارستان رساندم و او تا یکشنبه شب هفته جاری در آنجا بستری بود. در این مدت خیلی‌ها امیدوارمان کردند که او به زندگی برمی‌گردد اما دوشنبه، دکترش گفت که داروهایی که به او تزریق کرده‌اند جواب نداده و او دچار مرگ مغزی شده است. وقتی این خبر را به ما اعلام کردند، دنیا روی سرمان خراب شد. باورم نمی‌شد پسرم را به خاطر تقلید از یک سریال از دست داده باشم. پسری که هنوز هم صدای خنده‌ها و شیطنت‌هایش در گوشم می‌پیچد. با این حال او مرده بود و بهترین کار در آن لحظه‌ اهدای اعضای بدنش بود. به همین دلیل با اهدای اعضای او موافقت کردیم و پسرم برای انجام آزمایش‌های نهایی در خصوص مرگ مغزی شدن و عمل پیوند اعضا به بیمارستان مسیح دانشوری انتقال یافت.

او ادامه می‌دهد: «در همه جای دنیا وقتی سریالی تخیلی و آمیخته با خرافات از تلویزیون پخش می‌شود قبل از آن هشدار داده می‌شود که این سریال را مثلن بچه‌های 12 ساله و کم‌تر از آن تماشا نکنند اما متاسفانه در شب‌های ماه رمضان وقتی چنین سریالی از تلویزیون پخش می‌شد، هیچ هشداری به خانواده‌ها داده نمی‌شد و به همین دلیل قصد دارم از صدا و سیما و سازندگان این سریال شکایت کنم.»


 


مصطفا خلجی / رادیو کوچه

mostafa.k@koochehmail.com

این هفته خبرگزاری ایسنا گزارشی از قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی تهران منتشر کرد که در نوع خود جالب است.

خبرنگار این خبرگزاری برای تهیه‌ گزارشی از قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی‌ تهران به بازار بزرگ تهران رفته است، گشت‌وگذاری در محله‌های شلوغ «باب همایون» و «ناصرخسرو» و چهارراه «سیروس»:

ردپای قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی تهران را می‌توان از بازار پرپیچ و خم شلوغی گرفت که اکنون عنوان «بازار بزرگ تهران» را دارد. «تیمچه‌ی حاجب‌الدوله» راسته‌ای است نزدیک مسجد بازار که الان پر از مغازه‌های لوازم‌التحریرفروشی است. حدود صد سال پیش، مغازه‌هایی که اکنون پر از دفتر و خودکارند، مغازه‌های کتاب‌فروشی بوده‌اند که حالا دیگر از آن‌ها خبری نیست. برخی از کتاب‌فروشی‌ها به باب‌ همایون و ناصرخسرو رفته‌اند.

از مغازه‌داری قدیمی سراغ کتاب‌فروشی‌های حاجب‌الدوله را می‌گیرم. می‌گوید: «از کتاب‌فروشی‌های این راسته چیزی نمانده است. تنها کتاب‌فروشی بازار، مغازه‌ی آخوندی‌ها توی بازار سلطانی‌ است.»

از میان شلوغی بازاری که پر از جواهرات بدلی است، می‌گذرم و سریع چشمم کتاب‌فروشی‌ای را با عنوان «مکتبه ‌الاسلامیه» می‌یابد.

صاحب کنونی کتاب‌فروشی، حاج «مرتضی آخوندی» است که درباره‌ی کتاب‌فروشی‌اش می‌گوید: «این کتاب‌فروشی در سال 1327 توسط پدرم حاج شیخ محمد آخوندی تاسیس شده است. او که روحانی بود و اجتهادش را از آیت‌اله سیدحسن اصفهانی گرفته بود، از همان ابتدا کتاب‌های مذهبی می‌فروخت و اکنون نیز این کتاب‌فروشی محل عرضه‌ی کتاب‌های مذهبی است.»

او درباره‌ی قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی تهران نیز عنوان می‌کند: «کتاب‌فروشی اسلامیه در خیابان پانزده خرداد از کتاب‌فروشی ما قدیمی‌تر است.»

‌از میان شلوغی‌های بازار به خیابان پانزده خرداد نرسیده، به چهارراه سیروس می‌روم تا در بازار آهنگران، کتاب‌فروشی اسلامیه را پیدا کنم.

پیدا کردن کتاب‌فروشی اسلامیه کار سختی نیست. کتاب‌فروشی اسلامیه، مغازه‌ی متفاوتی است با در چوبی سفید و قدیمی که پر است از اطلاعیه‌هایی درباره‌ی کتاب‌ها و تابلویی قدیمی با عنوان «کتاب‌فروشی اسلامیه.»

وارد کتاب‌فروشی که می‌شوم، گویی رفته باشی به تاریخ، کتاب‌فروشی هنوز شکل‌ اولیه‌ی خودش را حفظ کرده است. قفسه‌های چوبی با کتاب‌های جلد چرمی نفیس. بوی چوب و کاغذ در هوا پیچیده است.

فروشنده‌ی مغازه می‌گوید، آقای «کتابچی» در چاپ‌خانه است. چاپ‌خانه‌ی اسلامیه را در کوچه‌ی کناری پیدا می‌کنم.

«سیدجلال کتابچی» که بعد از پدر و پدربزرگ‌اش، الان کتاب‌فروشی و چاپ‌خانه را اداره می‌کند، درباره‌ی پیشینه‌ی کتاب‌فروشی اسلامیه می‌گوید: «کتاب‌فروشی اسلامیه را پدربزرگم سیدمحمدعلی کتابچی در سال 1280 در تیمچه‌ی حاجب‌الدوله‌ی بازار راه انداخت، اما بعد از این‌که کتاب‌فروشی‌های تیمچه‌ی حاجب‌الدوله آن‌جا را ترک کردند، پدرم کتاب‌فروشی را در مکان وزارت دارایی سابق در ناصرخسرو،‌ راه انداخت. اما در زمان رضاشاه که می‌خواستند آن‌جا وزرات دارایی را تاسیس کنند، او کتاب‌فروشی را به باب همایون منتقل کرد. بعد از مدتی، پدرم سیداحمد کتابچی کتاب‌فروشی کنونی را در خیابان پانزده خرداد خریداری کرد و کتاب‌فروشی اسلامیه تا کنون در این‌جا پابرجاست. در ابتدا عنوان کتاب‌فروشی ما «کتاب‌فروشی علمی اسلامیه» بود؛ اما چون عمویم با پدرم شریک بود، بعد از جدا شدن‌شان از یک‌دیگر، عنوان «علمی اسلامیه» برای عمویم ماند و ما نیز «اسلامیه» را انتخاب کردیم. سال 1300 نیز در کنار کتاب‌فروشی، انتشارات اسلامیه را راه‌اندازی کردیم. کتاب‌ها اوایل از بمبئی و پاکستان وارد می‌شد؛ اما بعد با ظهور چاپ سنگی‌، قرآن و ادعیه را در چاپ‌خانه‌ی خودمان‌، منتشر می‌کردیم تا این‌که حالا کتاب‌ها با دست‌گاه‌های افست منتشر می‌شوند.»

از او می‌پرسم این درست است که کتاب‌فروشی شما قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی تهران است، می‌گوید: «قبل از پدربزرگم، کسان دیگری نیز کتاب‌فروشی داشتند. اما کتاب‌فروشی ما قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی‌ است که از آن زمان تا کنون به فعالیت خودش ادامه داده است.»

سیدجلال کتابچی درباره‌ی به‌ترین کتاب‌هایی که در طی این سال‌ها به چاپ رسانده است، می‌گوید: «تاکنون حدود 700 کتاب چاپ کرده‌ایم که به‌ترین آن‌ها به نظرم، کتاب «شرح اصول کافی» است؛ اما چاپ «وسائل الشیعه» در 20 جلد 700 صفحه‌ا‌یی نیز روزهای خاطره‌انگیزی برای‌مان داشت. اما یکی از کتاب‌هایی که 27 بار توسط تجدید ما چاپ شد، کتاب شش‌جلدی یکی از اساتید اهل فقه و استاد دانش‌گاه و زعیم مسجد امام خمینی، سیدحسن امامی، بود. مضمون کتاب دربرگیرنده‌ی حقوق مدنی و فقهی بود که هنوز در دانش‌گاه‌های حقوق و قضا تدریس می‌شود و جزو به‌ترین کتاب‌ها درباره‌ی قانون اسلامی و فقه مدنی است.»

او از به‌ترین خاطره‌ی خود از کتاب‌ و کتاب‌فروشی نیز یاد می‌کند و می‌گوید: «در زمان شاه کتابی را به نام «امام علی» نوشته‌ی «جورج جورداق» و با ترجمه‌ی «آیت‌اله شعرانی» چاپ کردیم که هم‌زمان با چاپ این کتاب، سیدصدرالدین بلاغی نیز ترجمه‌ای از این کتاب منتشر کرد و از آن‌جا که وی وابسته به جبهه‌ی ملی بود، در زمان شاه توسط تیمسار بختیار تحت تعقیب قرار گرفت و ساواک نسخه‌های چاپ‌شده‌ی او را ضبط کرد. از ترس این‌که کتابی را که ما نیز منتشر کرده بودیم، توقیف کنند، از میرزا عبداله سعید تهرانی معروف به چهل‌ستونی (مسجدی که ایشان درش نماز می‌خواندند، 40 ستون داشت) کمک گرفتیم. برادر بزرگم مرحوم سیداسماعیل خدمت حاج میرزا عبداله رفت و جریان را به او گفت، او نیز در تماسی تلفنی از بختیار خواست که او را ببیند و به وی گفت که من گفته‌ام این کتاب را سیداسماعیل منتشر کند و کتاب زیر نظر من ترجمه شده است و مطالبی برخلاف مسایل حکومتی ندارد؛ در نتیجه، بختیار هم دستور رفع توقیف کتاب را داد. میرزا عبداله هم تعریضی اول کتاب نوشت و هنوز امضای او را در اول کتاب داریم.»

سیدجلال کتابچی درباره‌ی کتاب‌فروشی‌های تیمچه‌ی حاجب‌الدوله می‌گوید: «این مکان حالا دیگر تجاری شده، کتاب‌فروشی‌ها به باب همایون رفته‌اند. من حاجب‌الدوله را یادم نمی‌آید؛ اما شاگرد پیری داشتیم که با پدربزرگم در تیمچه کار می‌کرد، او می‌گفت کتاب‌فروشی‌ها تا ظهر هیچ فروشی نمی‌کردند، دم ظهر می‌آمدند پیش پدربزرگم، او هم به شاگردش پولی می‌داد تا غذایی تهیه کند و بعد همگی با هم می‌خوردند.»

او درباره‌ی مخاطبان کنونی کتاب می‌گوید: «کتاب‌خوان‌ها حالا بیش‌تر از گذشته‌اند. شاید یکی از دلایل آن،‌ کم بودن جمعیت در آن زمان و بی‌سواد بودن بیش‌تر جمعیت تهران بود؛ چون آن وقت‌ها بیش‌تر طبقه‌ی روحانی مخاطب کتاب‌های کتاب‌فروشی اسلامیه بودند.»

گردانندگان این کتاب‌فروشی از روز اول خانواده‌ی کتابچی‌ها یا به قول نوشته‌ی بالای سردر انتشارات اسلامیه، اخوان کتابچی‌ها بوده‌اند؛ اما حالا سیدجلال کتابچی امیدوار است که با هم‌کاری برادر و برادرزاده‌هایش، هم‌چنان بتواند یکی از قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی‌های تهران را در آینده نیز به همین روش حفظ کند تا این ریشه‌ی فرهنگی قطع نشود.

الان هرکسی بورس کتاب را کتاب‌فروشی‌های راسته‌ی خیابان انقلاب می‌داند. اما برای یافتن قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی میدان انقلاب به سراغ قدیمی‌های این راسته رفتم. بعضی‌ها قدیمی‌تر از «نیل» و «علمی» و «طهوری» سراغ نداشتند. اما بعضی‌ها با اطمینان، «چهر» را قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی این خیابان شلوغ و پرطرف‌دار می‌دانستند.

«حسین فریور»، موسس این کتاب‌فروشی، تاسیس آن را مربوط به 1321 عنوان می‌کند و می‌گوید: «وقتی تازه ساختمان دانش‌کده‌ی طب از دانش‌گاه تهران را در انتهای باغ دانش‌گاه ساخته بودند، یعنی حدود سال 1321، مغازه‌ی خود را قدری جلوتر از مغازه‌ی کنونی باز کردیم، بعد از چند سال به خیابان فخررازی منتقل شدیم، و بالاخره روبه‌روی دانش‌گاه تهران مستقر شدیم و حالا حدود 50 سال است که در این‌جا فعالیت می‌کنیم. «چهر» مخفف «چاپ‌خانه‌ی هم‌راهان روزنامه» از همان زمان افتتاح بر روی کتاب‌فروشی نقش بست. اما از ابتدا کتاب‌های طب و پزشکی را منتشر می‌کردیم و حتا با پیشنهاد یکی از اساتید دانش‌گاه تهران برای اولین‌بار جزوه‌های دانش‌گاهیان را به صورت کتاب منتشر کردیم.»

گشت و گذار در پی یافتن قدیمی‌ترین کتاب‌فروشی تهران تمام شد؛ اما نوستالژی کتاب‌های جلدچرمی و بوی کاغذهای قدیمی و کاهی هم‌چنان پابرجاست.


 


افشان برزگر/رادیو کوچه

دو هفته دیگه ماه مهر، ماه مهربان، ماه مدرسه و درس و مشق و معلم شروع می‌شه. خیلی از دانش‌آموزان دل‌شان برای مدرسه تنگ شده و از این‌که دوباره مدرسه‌ها باز می‌شود، خوش‌حال هستند و خیلی‌های دیگر تمایل چندانی به رفتن سر کلاس و دیکته نوشتن و حل کردن مسئله ریاضی و فیزیک ندارند.

از طرف دیگه خیلی از پدر و مادرها و معلم‌ها خوش‌حال هستند از این‌که زندگی خودشان و بچه‌های‌شان نظم و ترتیب می‌گیرد و خیلی‌های دیگر هم به خاطر این‌که دوباره باید جمله معروف «بخون، بنویس» را روزی چندین بار تکرار کنند و پا به پای بچه‌ها درس بخوانند، ناراحت و کلافه‌اند.

امسال درس خیلی‌ها تموم می‌شود و بالاخره دیپلم می‌گیرند و خیلی‌های دیگر هم تازه استارت 12 سال درس خواندن را می‌زنند و می‌روند پیش دبستانی. برای بعضی‌ها هم جشن «شکوفه‌ها» می‌گیرند.

برنامه زخم تا شروع سال تحصیلی جدید هر هفته یک سری از خبرهای حوزه آموزش و پرورش را در قالب خبرهای کوتاه و به نقل از مسوولان ذی ربط اعلام می‌کند، تا شما دانش‌آموزان، معلمان و والدین محترم در جریان قرار بگیرید که در طول سال تحصیلی آینده، قرار است چه برنامه‌ها و سیاستی‌هایی در حوزه آموزش و پرورش و مدارس کشور اجرا شود.

دوره ابتدایی رسمن 6 ساله شد

اولین و مهم‌ترین خبر سال تحصیلی آینده 6 ساله شدن دوره ابتدایی است، به‌طوری که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از مهر امسال ساختار نظام آموزشی از 5-3-3-1 به 6-3-3 تغییر کرد.

«مهدی نوید ادهم»، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در این باره گفته: «با اجرای ساختار جدید، ساختار تحصیلی مدارس به سه مقطع شامل 6 سال دوره ابتدایی، سه سال دوره اول متوسطه و سه سال دوره دوم متوسطه تقسیم می‌شود.»

بر اساس سیستم جدید واژه مقطع «راهنمایی» از فرهنگ سیستم آموزش و پرورش حذف شده و زمان تحصیل برای دریافت دیپلم 12 سال است. هم‌چنین از سال آینده تحصیلی مقطع پیش دانش‌گاهی به صورت کامل برچیده می‌شود.

——————————————-

کلاس دومی‌ها از مهر ماه باید طناب بزنند

خبر بعدی مربوط به ورزش و زنگ ورزش در مدارس است. «کیومرث هاشمی»، رییس مرکز تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفته که آموزش طناب‌زنی در پایه دوم ابتدایی و ژیمناستیک در پایه چهارم ابتدایی اجباری می‌شود.

بر اساس اعلام هاشمی، تدریس رشته طناب‌زنی در پایه دوم ابتدایی در زنگ ورزش اجباری است و در طول یک سال تحصیلی ۱۰ مهارت پایه‌ای این رشته به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

وی درباره تدریس رشته ژیمناستیک هم گفته که شیوه‌نامه اجرایی این رشته برای پایه چهارم ابتدایی تدوین شده، ولی برای اجرایی شدن آن، باید اعتبارات مورد نیاز تامین شود.

گفتنی است که با اجباری شدن آموزش شنا در پایه سوم ابتدایی در سال تحصیلی گذشته، به گفته رییس مرکز تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، ۹۰۰ هزار دانش‌آموز گواهی آموزش شنا گرفته‌اند.

——————————————-

6.5 میلیون مترمربع فضای آموزشی تخریبی در کشور وجود دارد

معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش با اعلام این‌که 6.5 میلیون مترمربع فضای آموزشی تخریبی در کشور وجود دارد، گفته که یکی از اولویت‌های اصلی وزارت‌خانه در سال جاری، حذف مدارس تخریبی و هم‌چنین تخریب و بازسازی فضاهای آموزشی خشتی و گلی است.

«مرتضی رییسی» اعلام کرده که برای این کار سه هزار و 216 میلیارد تومان در اختیار آموزش و پرورش قرار می‌ گیرد.

وی در رابطه با خطرات وجود چنین کلاس‌هایی در کشور عنوان کرده که این فضاهای آموزشی مثل بمب ساعتی هستند، چرا که این فضاها اغلب در شهرهای پرجمعیت و در مناطق زلزله‌خیز قرار دارند.

——————————————-

حکم 17 هزار معلم حق‌التدریس از مهر صادر می‌شود

وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده که در ادامه اجرای قانون استخدام 60 هزار نفر از معلمان حق‌التدریس، حکم 17 هزار نفر از این معلمان از اول مهر ماه صادر می‌شود.

«حاجی‌بابایی» استفاده از نیروی حق‌التدریسی در آموزش و پرورش را ممنوع اعلام کرده و گفته: «بر اساس قانون هر‌کسی که این کار را انجام دهد، به اشد مجازات خواهد رسید؛ بنابراین اگر آموزش و پرورش نیازمند نیرو باشد تنها از طریق برگزاری آزمون استخدامی می‌تواند نیروهای خود را تامین کند.»

وی با تاکید بر این‌که نیروی انسانی در آموزش و پرورش باید سامان‌دهی شود، در عین حال اعلام کرده که اعتقادی به کاهش نیرو ندارد.

——————————————-

محتوای کتاب‌های تاریخ تغییر می‌کند

«عباس پرتوی مقدم»، کارشناس مسوول گروه تاریخ دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش گفته که در حال حاضر برنامه درسی تاریخ تنها به انباشت حافظه دانش‌آموزان از مجموعه‌ای از وقایع و رخ‌دادهای عمدتن سیاسی و نظامی می‌انجامد و کارکرد شناختی، نگرشی و مهارتی ناچیزی دارد و قادر نیست مولفه‌های هویت ملی را به دانش‌آموزان بشناساند و موجب تفکر و تعقل در آن‌ها شود.

پرتوی مقدم در ادامه عنوان کرده با این وجود، اجزای برنامه درسی تاریخ شامل روی‌کرد، اهداف، جدول هدف و محتوا و روش‌های آموزش، ارزیابی ‌شده که بر این اساس، کتاب تاریخ دوره متوسطه در حال حاضر در دست اصلاح و بررسی است.

وی گفته که با تصویب این اصلاحات در شورای عالی آموزش و پرورش، کتاب‌های درسی تاریخ تغییر می‌کند.

——————————————-

رشته‌های هنرستانی بر اساس علاقه دانش‌آموزان توسعه می‌یابد

«محمود حسینی»، معاون آموزش متوسطه سازمان آموزش و پرورش شهر تهران عنوان کرده که از این پس رشته‌های هنرستانی بر اساس علاقه دانش‌آموزان توسعه می‌یابد که این سنجش علاقه توسط نظرسنجی از دانش‌آموزان صورت می‌گیرد.

وی گفته در این راستا، فضاهای جدیدی با تبدیل سایر دوره‌هایی که مورد نیاز نیست، ایجاد می‌شود و خرید تجهیزات متناسب با توسعه رشته‌های مورد نیاز نیز صورت می‌گیرد.

حسینی عنوان کرده که در حال حاضر 36.5 درصد دانش‌آموزان دوم و سوم دوره متوسطه در هنرستان‌ها ادامه تحصیل می‌دهند.

——————————————-

در کشور مدرسه کپری نداریم

«مرتضی رییسی»، رییس سازمان نوسازی کشور از حذف مدارس کپری در کل کشور خبر داده و گفته که اگر در هر نقطه‌ای از کشور اعلام شود که کلاس یا مدرسه کپری وجود دارد، سازمان نوسازی آمادگی دارد تا اقدامات لازم برای حذف و جای‌گزینی کلاس استاندارد را انجام دهد.

به گفته رییسی در سال 85، یک هزار و 200 کلاس کپری در کشور وجود داشت که این رقم در سال جاری به صفر رسیده است.

وی البته عنوان کرده که در مقایسه با تعداد بالای کلاس‌های درس در کشور، وجود تنها چند کلاس کپری آمار زیادی نیست.

——————————————-

افزایش شهریه مدارس غیردولتی حداکثر 10 درصد است

«فرشته حشمتیان»، رییس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش گفته که از مهر امسال شهریه ثابت مقطع ابتدایی 350 هزار تومان، راهنمایی 450 هزار تومان و متوسطه 600 هزار تومان تعیین شده است.

وی با ابیان این‌که شهریه‌های جدید بر اساس شاخص‌های سه‌گانه و درجه بندی مدارس تعیین شده است، عنوان کرده که چنان چه واحد آموزشی غیردولتی تمامی امتیاز درجه‌بندی را کسب کند، می‌تواند شهریه سال تحصیلی 91-90 را تا سقف 10 درصد افزایش دهند.

وی با بیان این‌که مدارس غیردولتی حق دریافت هزینه‌های فوق‌برنامه در زمان ثبت نام را ندارند، گفته که هزینه‌های مربوط به برنامه‌های فوق‌برنامه با توافق بین اولیا و مدارس مشخص می‌شود و مدارس حق دریافت وجه اضافی در زمان ثبت نام را ندارند و با متخلفان به شدت برخورد می‌شود.


 


خبر / رادیو کوچه

به دنبال طرح اتهام شکنجه در چندین زندان افغانستان، یک مقام ناتو اظها‌ر داشت که انتقال افراد بازداشت شده به این زندان‌ها متوقف شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، یک گزارش سازمان ملل متحد که هنوز منتشر نشده سازمان‌های امنیتی افغانستان را متهم به شکنجه زندانیان کرده است.

این گزارش با تشریح چگونگی ضرب و جرح زندانیان در این زندان‌ها می‌گوید برخی حتا تحت شوک الکتریکی قرار گرفته‌اند.

ناتو گفته است تا زمانی‌که اتهام‌های مندرج در این گزارش تحت بررسی قرار دارد، انتقال زندانیان نیز متوقف می‌شود.

زندان هایی که در این گزارش به آن‌ها اشاره شده، زیر نظر پلیس و اداره امنیت ملی افغانستان قرار دارند.

یک مقام ناتو گفته است انتقال زندانیان به تعدادی از بازداشت‌گاه‌ها متوقف خواهد شد تا مشاهدات گزارش دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان مورد بررسی قرار گیرد.

مقام های نیروهای بین المللی تحت فرمان ناتو می‌گویند انتقال زندانیان به هفت ولایت از جمله خوست در جنوب شرقی، تخار در شمال، هرات در غرب و نیز زندان ضد تروریسم موسوم به «۱۲۴» متوقف می‌شود.

انتقال افراد به دو زندان در ترین کوت و کندوز که تحت نظر پلیس اداره می شوند نیز متوقف شده است.

در این گزارش شکنجه زندانیان اقدامی عادی و سیستماتیک توصیف شده است.

بیش‌تر این بازداشتی‌ها مظنون به ارتباط با شبه‌نظامیان هستند و بدون هیچ اتهامی نگه‌داری شدند.


 


خبر / رادیو کوچه

حسین چناریان، فرمانده نیرو انتظامی استان کرمان روز چهارشنبه، 7 سپتامبر، اعلام کرد‌: «پنج نفر از عوامل القاعده توسط نیروی انتظامی در کرمان دستگیر شدند.»

به گزارش فارس، فرمانده نیرو انتظامی استان کرمان هم‌چنین گفت: «این افراد خارجی بوده و اهل کشور همسایه غربی ایران هستند.»

آقای چناریان افزوده است: «این افراد قصد ورود مقادیر زیادی سلاح، مهمات و مواد منفجره به کشور را داشتند که دستگیر شدند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این افراد قصد انجام اقدامات خراب‌کارانه در کشور را داشتند که از این اقدام آن‌ها جلوگیری شد.»

این خبر در حالی منتشر شده است که روز گذشته نشریه فرانسوی فیگارو در یادداشتی نوشت اسامه بن‌لادن رهبر پیشین القاعده به نیروهای خود دستور داده بود از حمله به ایران و سوریه پرهبز کنند.

فیگارو در بخشی از این یادداشت با عنوان «ایران متحد مشروط القاعده» به نقل از محافظ بن‌لادن نوشته است: «اسامه بن‌لادن‌، بارها به هواداران خود تذکر داده بود که چند کشور نباید در معرض حملات القاعده قرار بگیرند.»

بنا بر این گزارش، کشورهایی که بن‌لادن از آن‌ها نام می‌برد، ایران و سوریه را شامل می‌شدند. بن‌لادن در توضیح بیش‌تر می‌گفت که این دو کشور محل عبور مجاهدین به سمت افغانستان هستند.


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

پنجم سپتامبر برابر با زادروز «فردی مرکوری» ترانه‌سرا و خواننده «گروه کوئین» بود. گروه کویین در اوایل سده بیست‌و یک به عنوان دومین گروه پیش‌تاز موسیقی پس از «بیتل‌ها» در هزار سال اخیر انتخاب شد. اما فردی که زاده سال 1946 میلادی بود در بیست‌و چهارم نوامبر سال 1991 در لندن زمانی که بیماری ایدز داشت در سن چهل و پنج سالگی درگذشت. فردی در سال‌های آخر عمرش، با وجود آگاهی از مرگ زودرس خویش، به‌یادماندنی‌ترین کارهایش را خلق کرد.

«فردی مرکوری» با نام اصلی «فرخ بلسارا» در پنجم سپتامبر 1946 میلادی از پدر و مادری زرتشتی که از پارسیان اهل «زنگبار» در کشور «تانزانیا» بودند به دنیا آمد. در ابتدا پدر و مادرش نام او را«فـرخ» گذاشتند اما خیلی زود به دلیل تلفظ مشکل این نام برای اطرافیانشان که تقریبن همگی انگلیسی زبان بودند نام او را به فردی تغییر دادند.

در آن زمان پدر فردی به عنوان تحویل‌دار دادگاه عالی، در استخدام دولت بریتانیا بود و یک سال بعد خانواده او به هندوستان مهاجرت کردند. موقعیت شغلی پدر او و مسافرت‌های پی‌در‌پی آن‌ها ایجاب می‌کرد که فردی به «مدرسه شبانه‌روزی سن‌پیتر» در بمبئی فرستاده شود و به همین دلیل او گاه تا دو سه سال والدینش را نمی‌دید و در همان‌جا بود که معلم‌هایش متوجه استعداد عجیب او در موسیقی شدند به گفته خودش او در دوران کودکی به موسیقی هندی گوش می‌داد و یکی از اولین تاثیرات خودش را از خواننده بالیوود «لاتا مانگشکار» گرفته بود.

علاقه فراوان فردی به هنر، به‌خصوص موسیقی موجب شد تا مدیر مدرسه از والدینش بخواهد تا در کلاس‌های موسیقی مدرسه نیز شرکت کند. فردی کلاس‌های پیانو را با جدیت و علاقه فراوان دنبال می‌کرد و در سال ۱۹۵۸ با دوستانش یک گروه موسیقی راک را تشکیل داد.

زنگبار تا ۱۹۶۴ مستعمره بریتانیا محسوب می‌شد اما در این سال استقلال خود را به دست آورد. گفته شده به همین دلیل، زندگی برای فردی و خانواده‌اش مشکل شد و آن‌ها با دست خالی و تنها با چند چمدان راهی اروپا شدند. آن‌ها در خانه‌ای محقر در لندن ساکن شدند و فردی در «کالج وست تایم» در غرب لندن مشغول تحصیل هنر شد و دیپلم هنر و طراحی گرافیک خود را از کالج هنر دریافت کرد. همین جا بود که فردی نام خانوادگی‌اش را از بولسارا به مرکوری تغییر داد. بعدها مرکوری از دانش گرافیک خود برای طراحی تاج گروه کووین نیز استفاده کرد.

دوستانش از وی در آن دوران به عنوان جوانی خجالتی و ساکت و مشتاق موسیقی یاد می‌کنند. فردی در سال ۱۹۶۹ «گروه ایبکس» را بنیان نهاد که بعدها به «رککیج» تغییر نام داد اما بعد از مدتی این گروه شکست خورد، فردی سپس به «گروه سور میلک سی» ملحق شد که این گروه هم  در اوایل سال ۱۹۷۰ از هم پاشیده شد.

مرکوری در آوریل ۱۹۷۰ به هم‌راه «برایان می» ‌گیتاریست و «راجر تیلر» درامر، و دوست دیگری به نام مایک گروز، گروه جدیدی را تشکیل دادند که مرکوری نام «کویین» را برای این گروه انتخاب کرد. اسم گروه پیش‌نهاد فردی بود و در روز شنبه بیست‌و‌هفتم  ژوئن ۱۹۷۰، به‌عنوان اولین روز اجرای زنده گروه کویین به تاریخ موسیقی پیوست.

در اوایل سده بیست‌و‌یک  گروه کویین به عنوان دومین گروه پیش‌تاز موسیقی پس از «بیتل‌ها» در هزار سال اخیر انتخاب شد هم‌چنین تک‌آهنگ «BOHEMIAN RHAPSODY» نیز به ‌عنوان آهنگ منتخب هزاره انتخاب گردید.

اما در مورد صدای او با آن‌که مرکوری دارای صدایی «باریتون» (صدای بین بم و زیر) بود اما هنگام خواندن از صدای «تنور» (زیرترین نوع صدای مردان) استفاده می‌کرد و این حالت تغییر صدا از وی خواننده‌ای متفاوت در اجراهای زنده گروه کویین ساخته بود. خواننده اسپانیایی «سوپرانو مونتسرات کاباله» که آلبومی مشترک با وی ضبط کرده‌ بود صدای فردی را متفاوت از صدای دیگران دانسته بود.

سرانجام در بیست‌و سوم نوامبر سال ۱۹۹۱، فردی با چاپ بیانیه‌ای اعلام کرد که مبتلا به بیماری «ایدز» است و درست یک روز پس از آن در بیست‌و چهارم نوامبر در ساعت هفت بعدازظهر، مبارزه وی با مرگ پایان یافت و او در سن چهل و پنج سالگی در لندن درگذشت. او در سال‌های آخر، با وجود آگاهی از مرگ زودرس خویش، به‌یادماندنی‌ترین کارهایش را خلق کرد. هم‌چنین گفته شده که هر چند فردی مرکوری دوست دختری بسیار صمیمی به نام «ماری آوستین» داشت، اما از دوجنس‌گرا بودن خود نیز آگاه بود. شمار آثار به‌فروش رفته وی در سراسر جهان صد و هشتاد میلیون نسخه است.

پس از مرگ فردی مرکوری سایر اعضای گروه آلبوم‌های انفرادی گوناگونی منتشر کردند ولی هرگز نتوانستند موفقیت‌های گذشته کویین را تکرار کنند و بدون خواننده اصلی خود، موقعیت سوپراستاری این گروه از بین رفت. در سال 2005 «پال راجرز» خواننده مشهور به‌هم‌راه  «براین می» و «راجر تیلور» تور کنسرت برگزار کردند و نام کویین را دوباره سر زبان‌ها آورند.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

مجله موسیقی


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش رسانه منسوب به دراویش گنابادی، امید بهروزی از وکلای پیشین دراویش نعمت‌اللهی گنابادی ساعت ۱۰ صبح روز سه‌شنبه، 16 شهریور‌ماه در فلکه گل سرخ شیراز توسط نیروهای امنیتی و افرادی موسوم به لباس شخصی بازداشت شده است.

به گزارش سایت مجذوبان نور‌، این بازداشت بدون ارایه حکم قانونی و قضایی انجام شده و و سیله‌ی نقلیه‌ی ایشان نیز توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است.

این در حالی است که تاکنون دلیل و یا دلایل بازداشت عنوان نشده است.

امید بهروزی وکیل دراویش گنابادی بوده است که در واقعه‌ی تخریب حسینیه‌ی قم پروانه وکالت وی توسط‌ قوه قضاییه باطل شد.

در ادامه این گزارش آمده است شهر سروستان در جو شدید امنیتی قرار دارد. این در حالی است که در تشییع پیکر وحید بنانی، که به دلیل اصابت گلوله جان باخته است، اتومبیل‌های یگان ویژه و چند اتوبوس حامل نیروهای امنیتی از شیراز عازم سروستان شده‌اند.

هم‌چنین نیروهای امنیتی هشدار داده در صورتی که افرادی به غیر از خانواده آقای بنانی در مراسم شرکت کنند با آن‌ها برخورد خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

«جان‌باختن بنانی، یکی از دراویش شهرستان کوار»


 


رادیو کوچه

1901 میلادی- شورش بوکسرها نسبت به امپراتوری چین خاتمه یافت. فرقه بوکسرها در حوالی سال‌های دهه 1770 میلادی در نواحی روستایی شان تونگ در جنوب شهر پکن تاسیس شده بود. این گروه شماری از دوره دید‌ه‌های ارتش چین بودند که بعدها گروه مستقلی را در این کشور تشکیل دادند‌.

چنین روزی دولت پکن (امپراتوری چین) قبول کرد که بابت قیام «مشت‌زنان چینی» بر ضد مداخلات خارجیان، 450 میلیون سکه نقره به کشورهای فاتح بپردازد، به علاوه اجازه دهد که انگلستان، آمریکا، فرانسه، ژاپن، روسیه، اتریش و ایتالیا در پکن و بنادر چین نیروی مسلح داشته باشند و امتیازات ارضی و تجاری آن‌ها محفوظ بماند.

1909 میلادی- «الیا کازان» (Elia Kazan) کارگردان سینما و تاتر‌ نویسنده‌٬ تهیه کننده و رمان‌نویس آمریکایی زاده شد. وی هم‌چنین موسس آموزش‌گاه «اکتورز استودیو نیویورک» است.

او که فرزند یک مهاجر یونانی بود پیش از این‌که به عرصه نویسندگی و کارگردانی وارد شود مدتی را به طراحی دکور پرداخت. در رشته نمایش از دانش‌گاه «ییل» فارغ‌التحصیل شد. الیا کازان نمایش‌هایی از «تنسی ویلیامز» و «آرتور میلر» را به فیلم تبدیل کرد و به خاطر فیلم‌هایش بسیار مورد تشویق منتقدان فیلم قرار گرفت‌.

در سال 1948 فیلم «توافق شرافت‌مندانه» را جلوی دوربین برد که تندیس اسکار به‌ترین فیلم را کسب کرد. فیلم «در بارانداز» که شش سال بعد با حضور «مارلون براندو» جلوی دوربین رفت‌‌، اسکارهای بسیاری را در کارنامه هنری‌اش ثبت کرد. وی سه بار جایزه اسکار، چهاربار جایزه گلدن گلوب و پنج بار جایزه تونی را تصاحب کرده هم‌چنین بارها نامزد و برنده جشن‌واره‌های جهانی نظیر جشن‌واره فیلم کن و جشن‌واره فیلم ونیز نیز شده‌ است.

«اتوبوسی به نام هوس» (۱۹۵۱)، «زنده باد زاپاتا» (۱۹۵۲)، «شرق بهشت» (۱۹۵۵) برخی دیگر از فیلم‌های مشهور او هستند.

1990 میلادی- «رینالدو آرناس» (Reinaldo Arenas) نمایش‌نامه‌نویس، نویسنده و شاعر کوبایی درگذشت.

در جوانی به هاوانا رفت و در کتاب‌خانه‌ی ملی هاوانا مشغول کار شد و شروع به نوشتن داستان کرد. اولین رمان او «آوازی از ته چاه» در ۱۹۶۵ برنده‌ی جایزه‌ی دوم اتحادیه‌ی نویسندگان کوبا شد.

رمان دومش «هذیان» در مکزیکوسیتی منتشر شد و برای او در خارج از کوبا شهرت به هم‌راه آورد. اما به دلیل هم‌جنس‌گرا بودن موقعیت مناسبی نزد حکومت کمونیستی کوبا نداشت و در ۱۹۸۰ پس از آن که مدتی به جرم فساد اخلاقی در زندان به‌سر برد، به آمریکا رفت و در نیویورک و میامی ساکن شد. در آمریکا به داستان‌نویسی و سخن‌رانی علیه فیدل کاسترو ادامه داد اما چند سال بعد در ۱۹۸۷ به بیماری ایدز مبتلا شد و سرانجام در چنین روزی ۱۹۹۰ در نیویورک خودکشی کرد.

بر اساس زندگی آرناس فیلم «وقتی شب فرو می‌افتد» به کارگردانی «جولیان اشنابل» (julian schnabel) ساخته شد. در این فیلم «خاویر باردم» در آن نقش آرناس را بازی کرد و جایزه بازی‌گری جشن‌واره‌ی ونیز را از آن خود کرد.

1352 خورشیدی- پیروزی شش بر صفر تیم فوتبال پرسپولیس در مقابل استقلال تهران در شهرآورد تهران در چنین روزی بود. شهرآورد تهران (شهرآورد سرخابی) نام داده‌ شده به شهرآورد فوتبال بین دو باش‌گاه تهرانی استقلال و پرسپولیس است. این بازی در تیر ۱۳۸۷ توسط مجله «وردساکر» به عنوان مهم‌ترین شهرآورد آسیا و بیست و دومین شهرآورد بزرگ جهان اعلام شد.

گل‌های تیم پرسپولیس  را «همایون بهزادی»، «ایرج سلیمانی» و «حسین کلانی» زدند.

پیشینه رقابت دربی سرخابی به رقابت دو باش‌گاه شاهین و تاج باز می‌گردد. هسته اول هواداران با باش‌گاه شاهین شکل گرفت و سپس باش‌گاه تاج هم هواداران خود را یافت. در آن شهرآورد شاهین سفیدپوش و تاج آبی پوش بود.

  ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1533 میلادی- «الیزابت اول» ملکه مقتدر انگلستان و پادشاه مقتدر بریتانیا در هفتم سپتامبر به‌دنیا آمد. وی دختر هنری هشتم بود و در ژانویه 1559 میلادی طی تشریفاتی در 26 سالگی تاج‏گذاری کرد.

1822 میلادی- برزیل هفتم سپتامبر سال 1822 از استعمار پرتغال اعلام استقلال کرد. از همین زمان هفتم سپتامبر روز ملی برزیل است.

1940 میلادی- بمباران شبانه لندن توسط نیروی هوایی آلمان (لوفت وافه) از هفتم سپتامبر آغاز شد و 57 شب متوالی طول کشید و تلفات و زیان‌های سنگین به بار آورد. این بمباران‌ها در تاریخ جنگ جهانی به «بلیتز» معروفند.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

دبیر کل اتحادیه عرب برنامه بازدید روز چهارشنبه از دمشق را به درخواست دولت سوریه عقب انداخته است. این در حالی است که یک مقام آگاه در این اتحادیه تاکید کرد که این بازدید تنها به تعویق افتاده و منتفی نشده است.

این منبع آگاه اضافه کرد: «این دیدار پس از توافق طرفین در زمان دیگر صورت خواهد گرفت.»

به گزارش الجزیره، انتظار می‌رفت نبیل العربی در این سفر نگرانی‌های اتحادیه عرب درباره سرکوب مخالفان در سوریه را منتقل کند و ۱۳ پیشنهاد برای اصلاحات جهت پایان دادن به خون‌ریزی‌ها بدهد.

این سند که ماه گذشته مورد توافق وزرای خارجه اتحادیه عرب قرار گرفت قرار بود شامل پیشنهاد برگزاری انتخابات ظرف سه سال و فشار بر بشار اسد رییس جمهوری سوریه برای تعهد نسبت به اصلاحاتی که در نطق‌هایش قول آن را داده است باشد.

اما سوریه ابتدا به این پیشنهادها واکنش منفی نشان داد و گفت شامل عباراتی غیرقابل قبول و جان‌بدارانه است.

رسانه‌های دولتی سوریه می‌گویند که قرار است تاریخ تازه‌ای برای بازدید آقای نبیل العربی تعیین شود.

بیشتر بخوانید:

«تعداد کشته‌شدگان سوریه به ۳۰۰۰ تن رسید»

«سفر دبیر کل اتحادیه عرب به سوریه»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) دستگیری ۵ عامل شبکه تروریستی القاعده در کرمان

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=16&id=1052550

فرمان‌ده انتظامی استان کرمان، گفت: «پنج نفر از عوامل سازمان تروریستی القاعده در این استان دستگیر شدند.» به گزارش ایرنا، سردار حسین چناریان روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: «این افراد قصد وارد کردن مقادیر زیادی سلاح، مهمات و مواد منفجره به داخل کشور را داشته‌اند.»

2) بررسی طرح نظارت بر صداوسیما در کمیسیون فرهنگی مجلس متوقف شد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=16&id=1052591

بررسی طرح یک فوریتی اداره و نظارت بر صداوسیما به دلیل اختلاف نظر بین نمایندگان در کمیسیون فرهنگی متوقف شده است. دراین باره جعفری عضو کمیسیون فرهنگی در گفت‌وگو با خراسان اظهار داشت: «با توجه به این‌که برخی از مواد این طرح با قانون اساسی مغایرت دارد بررسی این طرح متوقف و قرار شد پس از تعطیلات مجلس درباره آن تصمیم‌گیری شود.»

کیهان

1) رییس مجلس خبرگان: بیداری اسلامی در منطقه نتیجه رهبری آیت‌اله خامنه‌ای است

http://www.kayhannews.ir/900616/3.htm#other301

آیت‌اله محمدرضا مهدوی کنی با تاکید بر این‌که اصل اساسی نظام جمهوری اسلامی که امام آن را بنیان نهادند ولایت فقیه است گفت: «اصل ولایت مورد قبول همه فقهاست چرا که بدون آن نظام اسلامی برقرار نمی‌شود. حتا آن‌هایی که خارج از کشور هستند، اگر مسلمان و شیعه باشند، حتمن باید با ولایت ارتباط داشته باشند تا بتوانند زندگی مشروعی را دنبال کنند.»

آیت‌اله مهدوی کنی در ادامه سخنانش به تعیین رهبری آیت‌اله خامنه‌ای از سوی مجلس خبرگان پس از رحلت امام اشاره کرد و با تاکید بر این‌که حضرت آیت‌اله خامنه‌ای در طی 22 سال رهبری داهیانه خود نظام را با این همه مشکلات حفظ کرده‌اند، گفت: «چنین کاری، کار ساده‌ای نیست اما ایشان وارد گود شدند و با تمام مشکلات و دشمنان داخلی و خارجی انقلاب اسلامی را به جایی که اکنون قرار داریم، رسانده‌اند.»

وی خاطرنشان کرد: «بیداری اسلامی متاثر از رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و انقلاب اسلامی ایران است.»

2) رییس سازمان انرژی اتمی: ایران هم‌کاری بیش‌تر با آژانس را نمی‌پذیرد

http://www.kayhannews.ir/900616/14.htm#other1400

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: «ایران از گذشته تاکنون هم‌کاری کاملی با آژانس داشته است و تکلیف بیش‌تری را نمی‌پذیرد.»

فریدون عباسی دیروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که شما اعلام کرده‌اید در صورت لغو تحریم‌ها و وارد نشدن آژانس به بحث مطالعات ادعایی، ایران حاضر به هم‌کاری کامل با آژانس است، منظور شما از هم‌کاری کامل با آژانس چیست؟ گفت: «ما همیشه با آژانس از گذشته تاکنون هم‌کاری کامل داشته‌ایم و در حال حاضر این هم‌کاری‌های کامل ادامه دارد و بیش از حدی است که بعضن در استانداردهای آژانس وجود دارد و اطلاعات‌مان را در اختیار آژانس قرار داده‌ایم.»

جام جم

1) صالحی: وزیر انرژی روسیه به مراسم راه‌اندازی نیروگاه بوشهر می‌آید

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853458446

وزیر امور خارجه گفت: «مراسم بهره‌برداری مقدماتی نیروگاه اتمی بوشهر با حضور سرگئی اشماتکف وزیر انرژی روسیه، دوشنبه هفته آینده در محل این نیروگاه برگزار خواهد شد.»

2) وعده پایان عملیات ناتو در لیبی

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853444396

آندرس فوگ‌راسموسن، دبیر کل ناتو در جریان کنفرانس رسانه‌ای روز دوشنبه خود در کاخ اقامتی بروکسل اعلام کرد ماموریت ناتو در لیبی در حمایت از غیرنظامیان به طور قابل توجهی به موفقیت نزدیک‌تر شده است و به زودی پایان خواهد یافت.

آفرینش

1) وزیر اطلاعات: مسوولین نکات امنیتى را درسخنان خود رعایت کنند

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15508#88315

وزیر اطلاعات، از ائتلافات علنى و عمدتن مخفى جریان فتنه با جریان انحرافى خبر داد. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مصلحی که در دهمین اجلاس مجلس خبرگان سخن می‌گفت، در سخنانی تصریح کرد: «دشمنان در رویارویى با نظام، دو استراتژى را دنبال می‌کنند که استراتژى اول خودش دو شاخه دارد؛ تهاجم به ارزش‌ها هویت دینى و فرهنگ اسلامى و تحریم‏هاى اقتصادى و سیاسى.»

وى در ادامه از برخى اظهار نظرهاى کارشناسانه که در بعضى موارد حتا موجب از بین رفتن تلاش‌هاى صورت گرفته می‌‏شود، انتقاد کرد و خواستار این شد که مسوولین این نکات امنیتى را در سخنان و مصاحبه‌هاى خود رعایت کنند.

2) واکنش سپاه به درخواست آتش‌بس یک طرفه پژاک

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15508#88324

به گزارش ایسنا، در پی شدت عملیات‌های قرارگاه حمزه سیدالشهدا‌ علیه مقرهای اشرار و تروریست‌ها در منطقه شمال غرب کشور طی چند روز گذشته و اعلام آتش‌بس یک‌طرفه از سوی گروهک تروریستی پژاک در مورخ 14/6/90 نیروی زمینی سپاه در اطلاعیه‌ای تاکید کرد: «از آن‌جا که محتوای آتش بس یک‌طرفه اعلام شده توسط گروهک تروریستی پژاک روشن و مشخص نیست، ضروری است دولت اقلیم کردستان عراق که واسطه این اقدام بوده است، هر‌چه سریع‌تر نسبت به شفاف‌سازی منظور آتش‌بس اعلامی اقدام لازم را به عمل آورد.»

رسالت

1) جواد جهانگیرزاده: برانداز را در هیچ‌کجای جهان زندانی سیاسی نمی‌نامند

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=74533

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: «رفتار فتنه گران 88 خارج از چارچوب قانونی و بحث صرف سیاسی و در راستای براندازی بود و در هیچ جای جهان، برانداز را زندانی سیاسی نمی‌نامند.

2) اردوغان: روابط تجاری و نظامی با رژیم صهیونیستی به تعلیق در‌آمد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=74484

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از تعلیق کامل روابط نظامی و تجاری با اسراییل که از عذرخواهی به سبب کشتن نه تن از اتباع ترکیه در حمله‌ای به یک کشتی ترک خودداری می‌کند خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از آنکارا، اردوغان در سخنانی که در خبرگزاری آناتولی منتشر شد اعلام کرد: «ما روابط تجاری و نظامی و مناسبات در بخش صنایع دفاعی را کاملن به حال تعلیق در می‌آوریم.»

دنیای اقتصاد

1) دعوت به وحدت در اجلاس خبرگان

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=268497

افتتاحیه دهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری روز گذشته در حالی برگزار شد که این بار آیت‌اله  مهدوی کنی به جای آیت‌اله هاشمی رفسنجانی از ابتدا بر صندلی ریاست تکیه زده بود و همین امر موجب آن شد که عکاسان خبری هیجان خاصی برای عکاسی داشته باشند.

اما آیت‌اله مهدوی‌کنی در مراسم افتتاحیه دهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که «امام نظامی را بنیان گذارد که اصل آن مبتنی بر ولایت عامه فقیه است»، توضیح داد: «اگر نگوییم همه فقها، مشهور است که اکثریت فقها اصل ولایت عامه را قبول دارند و البته اصل ولایت نیز مورد قبول همه فقها است و بدون ولایت امکان ندارد نظام دینی آن هم از نوع شیعی برقرار شود.

2) رکوردشکنی هم‌زمان بورس و سکه

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=268461

 روز گذشته به‌طور هم‌زمان رکورد تاریخی شاخص بورس و قیمت سکه در بازارهای تهران شکسته شد؛ به این صورت که بازار سهام توانست رکورد تاریخی خود را که در فروردین‌ماه تجربه کرده بود، پس از پنج ماه بشکند و سکه طرح جدید نیز با بیش از 20 هزار تومان افزایش دیگر به مرز 600 هزار تومان برسد. در بازار سهام دیروز شاخص توانست به مدد رشد نمادهای بانکی 1.34 درصد رشد کرد و به عدد 26 هزار و 714 واحد برسد. به این ترتیب بورس با کسب بازدهی 5.9 درصدی طی 15 روز شهریورماه از ابتدای امسال تاکنون بازدهی 14.6 درصدی کسب کرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

صبح چهارشنبه، 7 سپتامبر، وقوع انفجار در نزدیکی یک مجتمع ادارات دولتی در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان، ده‌ها تن کشته و مجروح بر جای گذاشته است. بر اساس آخرین گزارش‌ها تعداد کشته‌شدگان 20 تن اعلام شده است.

به گزاشر الجزیره، به نقل از منابع پلیس محلی گفته‌اند که دو انفجار که یکی خودروی بمب‌گذاری شده و دیگر یک بمب‌گذار انتحاری بوده عاملان این حادثه بوده‌اند.

پلیس اعلام کرد ابتدا خودروی بمب‌گذاری شده در برابر ساختمان دولتی منفجر و سپس فرد انتحارکننده خود را وارد ساختمان کرده و در ورودی اقدام به منفجر کردن خود کرده است.

هر دو انفجار به فاصله 5 دقیق رخ داده است.

مقام‌های محلی علت این حادثه را به بازداشت نفر دوم القاعده پاکستان در هفته جاری مرتبط دانسته است.

شهر کویته در نزدیکی مرز پاکستان با افغانستان واقع شده و در گذشته هم شاهد بمب‌گذاری‌هایی بوده است که مقامات دولتی آن‌ها را به اسلام‌گرایان تندرو طالبان نسبت داده‌اند.

مناطق مرزی پاکستان با افغانستان محل تمرکز و فعالیت گروه‌های اسلام‌گرایی است که به گفته منابع اطلاعاتی غربی، با شبکه القاعده ارتباط دارند.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت یکی از اعضای ارشد القاعده در پاکستان»


 


خبر / رادیو کوچه

صبح چهارشنبه، 7 سپتامبر، بر اثر انفجاری در برابر ساختمان دادگاه عالی هند در دهلی، پایتخت این کشور، دست‌کم 11 تن کشته و 45 نفر مجروح شده‌اند. این انفجار پیش از باز شدن دادگاه روی داده است.

به گزارش الجزیره، منابع پلیس گفته‌اند که انفجار در محلی به وقوع پیوست که تحت نظارت امنیتی نیست و معمولن مراجعان برای ورود به دادگاه در آن اجتماع می‌کنند.

نخست وزیر هند که هم‌اکنون در بنگلادش به سر می‌برد این انفجارها را یک حادثه تروریستی خوانده است.

هنوز علت این انفجار مشخص نشده اما در ماه ژوئیه سال جاری، انفجار سه بمب در شهر بمبئی هند بیست نفر را کشت و مقامات محلی یک گروه تندرو موسوم به مجاهدین هند را مسوول این بمب‌گذاری معرفی کردند اما تا‌کنون کسی در این ارتباط بازداشت نشده است.

بیشتر بخوانید:

«بیش از یک‌صد کشته و مجروح در انفجار هند»


 


خبر / رادیو کوچه

33 تن از زندانیان سیاسی در زندان اوین به مناسبت دویستمین روز حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی به هم‌راه همسرانشان، بیانیه‌ای را از داخل زندان صادر کرده‌اند و خواستار پایان دادن به حصر خانگی رهبران معترضان در ایران شده‌اند.

به گزارش کلمه، در این بیانیه آمده است: «ما زندانیان سیاسی امضاکننده این بیانیه ضمن محکوم کردن بازداشت غیرقانونی رهبران جنبش سبز که بیش از هرچیز به عملیات آدم‌ربایی و گروگان‌گیری شباهت دارد، اعلام می‌داریم راهی که می‌تواند به خروج کشور از بحران فزاینده‌ی فعلی کمک کند و مانع از تحمیل هزینه‌های بیش‌تر به منافع ملی شود، پایان بخشیدن به حبس ظالمانه‌ی آقایان موسوی و کروبی است.»

این زندانیان در بیانیه خود گفته‌اند: «برای ملت ما به خوبی روشن است که موسوی و کروبی که هردو از بلندپایه‌ترین چهره‌های مدیران این نظام بوده‌اند؛ جرمشان تنها و تنها دفاع از رای مردم و اعتراض به کودتای انتخاباتی بوده که رسوایی آن امروز پیش از گذشته آشکار شده است.»

شماری از فعالان سیاسی از جمله عیسی سحرخیز، قاسم شعله‌سعدی، محمد سیف زاده، عبداله مومنی، بهزاد نبوی، حسن یونسی، مصطفی تاجزاده، محسن میردامادی، عبداله رمضان‌زاده، فیض‌اله عرب سرخی و علیرضا رجایی از جمله امضا‌کنندگان این بیانیه هستند.

در این بیانیه آمده است: «به راستی مقامات ارشد نظام، که دایم بر طبل قانون‌گرایی می‌کوبند و قانون را فصل‌الخطاب اعلام می‌کنند و با توسل به این شعار، برچسب اغتشاش و فتنه را بر تجمع‌های اعتراضی و مشروع میلیون‌ها شهروند معترض می‌زنند و خود زمینه‌ساز سرکوب خشونت‌آمیز مردم می‌شوند، چگونه بدون طی روند حقوقی و قانونی و انجام هیچ‌گونه محاکمه و صدور حکمی، حبس خانگی آقایان موسوی و کروبی را توجیه می‌کنند؟»

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخن‌گوی قوه قضاییه پیش‌تر برای نخستین بار به عنوان یک مقام رسمی، به حصر خانگی میرحسین موسوی و زهرا روهنور و مهدی کروبی واکنش نشان داده و گفت که «حصر خانگی آن‌ها به نفع خودشان و نظام است.»

زندانیان سیاسی در نامه خود گفته اند: «مسئولان امروز جمهوری اسلامی به طور یقین به خوبی واقف هستند که امواج دمکراسی‌خواهی در منطقه، که یکی از مبادی قطعی آن وقوع جنبش سبز در ایران است، با ماهیت فرامرزی آن در تدوام خود مرزهای کشور ما را نیز در خواهد نوردید.»

بنا به تصریح، صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه، بدون اعلام رضایت آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حبس میرحسین موسوی و مهدی کروبی امکان‌پذیر نبوده است.

بیشتر بخوانید:

«نمی‌گذاریم انتخابات مجلس به انحراف کشیده شود»

«حصر خانگی برخی چهره‌ها به نفع نظام است»


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

حدود ۸۰۰ هزار ساکن منطقه «سرخان‌دریا» ازبکستان که در نزدیکی مرز تاجیکستان به سر می‌برند، از بالای شرکت «آلومینیوم تاجیک» موسوم به «تلکا» به سازمان ملل شکایت برده‌اند. این گروه بزرگ ساکنان در نامه خود نوشته‌اند، که کارخانه آلومینیوم تاجیک وضع صحت آن‌ها را روز تا روز بدتر می‌کند.

این شکایت‌نامه ساکنان ولایت «سرخان‌دریا» توسط «جنبش فعالان زیست محیطی ازبکستان» به سازمان ملل ارایه شده است. فعالان زیست محیطی ازبکستان باور دارند، که کارخانه آلومینیوم تاجیک در یک سال ۱۲۰ تن هیدروژن فلوراید اخراج می‌کند، که به وضع صحت آدمان و هم محیط زیست خطربار بوده است.

در این نامه ساکنان «سرخاندریا» گفته‌اند به علت زهر پرتوهای کارخانه آلومینیوم تاجیک اکثر مادران فرزندان خود را نمی‌توانند سالم به دنیا آورند. هم‌چنین نزدیک ۴۰ درصد نوزادان ضعف جسمانی و روانی داشته‌اند. اما جانب تاجیکستان این شکایت را بی‌اساس می‌داند. سخن‌گوی شرکت آلومینیوم تاجیک گفته است چنین شکایت‌های ازبکستان در حالی‌ صدا می‌دهند که نمایندگان این کشور برای تشخیص دوجانبه شرکت «تلکا» راضی نشده‌اند. وی افزوده است، چنین دعواهای جانب ازبکستان که توسط ساکنانش صدا می‌دهند، بیش‌تر خصلت سیاسی دارند، تا آن‌که زیست محیطی.

«شکست تیم تاجیکستان از کوریا شمالی»

تیم منتخب تاجیکستان در دور دوم سبقت گروهی جام جهان ۲۰۱۴ در منطقه آسیا بازی را به تیم ملی کریای شمالی با حساب 0-1 باخت. این بازی پس از ظهر روز ۶ سپتامبر سال جاری میلادی در ورزش‌گاه «ینگگکدا» پایتخت کریای شمالی و با حضور ۲۷ هزار مخلصان فوتبال برگزار شد. در یک هفته آخر این دومین شکست تیم منتخب تاجیکستان است. در روز دوم سپتامبر سال جاری میلادی نیز منتخب فوتبال تاجیکستان با حساب 0-1 از دسته ملی ازبکستان شکست خورد‌. این بازی با اشتراک بیش‌تر از ۱۵ هزار تماشاگر در ورزش‌گاه شهر «ترسنزاده» نزدیک به پایتخت تاجیکستان برگزار شده بود. قرار است در آغاز ماه اکتبر تیم منتخب فوتبال تاجیکستان با دسته ملی «جاپان» در سفر بازی کند.


 


خبر / رادیو کوچه

دور دوم از مرحله نخست گروهی رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل در منطقه آسیا، شام‌گاه سه‌شنبه، 6 سپتامبر، در کشورهای مختلف این قاره برگزار شد.

در این رقابت‌ها تیم ملی فوتبال ایران با تساوی مقابل قطر در صدر جدول گروه پنجم باقی ماند.

ایران پس از پیروزی ۳-۰ مقابل اندونزی در تهران، در ورزش‌گاه السد دوحه مقابل قطر به تساوی ۱-۱ دست یافت.

در آغاز نیمه دوم، خسرو حیدری توپ را از روی نقطه کرنر ارسال کرد و هادی عقیلی مدافع پیش تاخته ایران که عضو تیم العربی قطر هم هست، گل نخست بازی را به ثمر رساند.

در دیگر بازی این گروه، بحرین با ۲ گل بر میزبان خود اندونزی غلبه کرد.

ایران با ۴ امتیاز و تفاضل گل مثبت ۳ در صدر گروه پنجم ماند و بحرین نیز با همین امتیاز اما تفاضل گل مثبت ۲ در رده دوم ایستاد.

قطر با ۲ امتیاز سوم است و اندونزی بدون امتیاز در رده آخر قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

«شانزدهیمن مصاف تیم ملی فوتبال ایران و قطر»


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

هفته‌نامه‌ی «شهروند امروز» نیز توقیف شد. یک تیر دیگر با آرامش تمام به بدن نحیف و در حال مرگ مطبوعات مستقل ایران شلیک شد. آن‌چه که دردناک‌تر از همه می‌نماید این است که تعطیلی «شهروند امروز» در حقیقت خفه‌کردن صدای بخشی از بدنه‌ی روشن‌فکری ایران است که اصرار دارد تا بگوید هنوز راهی برای گفت‌و‌گو با حکومت و امیدی برای یافتن گوش‌های شنوایی هست که انتقادات مشفقانه را برای درمان این سیستم بیمار بپذیرند.

با وجود عمر کوتاه این مجله، خط‌مشی و اصول کاری «شهروند امروز» چنان آشکار و شفاف بود که جای هیچ شک و شبهه‌ای در نیات دل‌سوزانه‌ی گردانندگان و نویسندگانش باقی نمی‌گذاشت. نگاهی گذرا به اسامی این دوستان از بالا تا پایین نشان می‌داد که با وجود اختلاف سلیقه‌های سیاسی و ایدئولوژیک آشکار در میان آن‌ها، همه در یک چیز با هم اتفاق نظر دارند و آن اعتقاد کامل به روش‌های اصلاح‌طلبانه برای ایجاد تغییرات گام به گام و اندک در جامعه بود. رعایت انصاف و شنیدن حرف‌ها و سخنان مخالفان و منتقدین جریان روشن‌فکری یکی دیگر از شیوه‌های منصفانه‌ای بود که مدیران این هفته‌نامه به آن پای‌بند بودند. در کنار هم قرارگرفتن نام‌هایی چون «علیرضا‌ علوی‌تبار»، «خشایار دیهیمی»، «محسن‌ آرمین»، «عباس‌ عبدی» و شمار دیگری از روشن‌فکران و نویسندگانی که دارای خاست‌گاه‌ها و گرایشات مختلف فکری و سیاسی هستند، نشان از عمق روح مدارایی داشت که بر این نشریه حاکم بود، چیزی که در کم‌تر مجله و یا روزنامه‌ای در سال‌های اخیر دیده شده است.

نگاه تحلیلی یکی دیگر از ویژگی‌های مثبتی بود که به مدد دیدگاه‌های «رضا خجسته‌رحیمی» بر «شهروند امروز» حاکم شده بود. این البته همواره ادعای بسیاری از نشریات ایرانی بوده است که مسایل را نه با نگاه غرض‌ورزانه که ناقدانه و علمی مورد کنکاش قرار می‌دهند اما در عمل کم‌تر چنین بوده است. در هر کدام از موضوعاتی که در پرونده‌های سری تازه‌ی انتشار «شهروند امروز» مورد بررسی قرار می‌گرفت، روح و نگاه نقادانه موج می‌زد و این موضوع و ویژگی «شهروند» خوانندگان نکته‌سنج را راضی نگاه می‌داشت. دیدگاه این نشریه و گردانندگان آن نسبت به آینده امیدوارانه و مثبت بود. آنان گمان می‌کردند که شرایط و عقلانیتی در سیستم و جناح حاکم حکومت به وجود آمده است که پس از دوسال تلاش دارد تا دوباره اندکی درها را بر روی نگاه‌های مخالف خود باز کند و دستی را که با فشار بر گوش‌هایش فشرده اندکی سست کند تا صداهای متفاوتی را هم بشنود، اما افسوس که تعطیلی «شهروند امروز» خط بطلانی بود بر تمام این خوش‌بینی‌ها.

نگارنده سخت بر این باور است که بازنده‌ی اصلی تعطیلی چنین نشریاتی تمامیت جمهوری ‌اسلامی و برنده‌ی اصلی آن نیروهای تندرویی هستند که با تمام وجود سعی می‌کنند تا نشان دهند که چنین ساختاری اصلاح‌پذیر نبوده و چاره‌ای جز سرنگونی حکومت در پیش روی منتقدین نظام نیست. جالب این‌جا است که در شماره آخر «شهروند امروز» و به بهانه‌ی آزادی جمعی از زندانیان سیاسی «عباس‌ عبدی» در نوشته‌ای با نام «فقط با بردباری نتیجه می‌گیریم» از حکومت خواسته بود که به چنین حرکاتی ادامه دهد و حتا فضا را برای مطبوعات مخالف و منتقد بازتر نیز بکند، او خوش‌بینانه انتظار داشت که حکومت از خود سعه‌ی صدر نشان دهد و گفته بود: «تداوم این راهی که آغاز شده بیش از آن ارزش‌مند است که به‌واسطه‌ی برخی احساسات متوقف شود. سرنوشت کشورهای منطقه پیش چشم ماست. اگر از آن‌ها عبرت نگیریم، در برابر نسل‌های بعدی این ملت مسوول خواهیم بود…» اما گویا که حکومت نمی‌خواهد از وقایع منطقه درس عبرت بگیرد و راهی را که به مقصد ترکستان در پیش گرفته است ادامه دهد تا به انتهایش برسد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته