جنبش راه سبز - خبرنامه |
- فیلم مستند - انتخابات، فرصتی علیه دیکتاتوری
- ارسال یک میلیارد و ٣٧۵ میلیون پیامک در دو روز
- تفکر اصلاحی
- لغو ناگهانی سفر علی لاریجانی به چین و کره شمالی
- شرایط جسمی نگران کننده احمد قابل در زندان
- علی کریمی پیراهن اش را به اشکان سهرابی تقدیم کرد
- نماینده اصولگرای مجلس: شورای نگهبان کلاه سرش نرود
- مادراشکان ذهابیان: حال و روز پسرم نگران کننده است، می گویند مصاحبه هم نکنم
- محمدرضا باهنر: می توان رای دهندگان به میرحسین موسوی را از راهی که رفتند برگرداند
- استقبال ایران از اقدام ترکیه در اخراج سفیر اسرائیل و تعلیق قراردادهای نظامی
فیلم مستند - انتخابات، فرصتی علیه دیکتاتوری Posted: 03 Sep 2011 08:05 AM PDT |
ارسال یک میلیارد و ٣٧۵ میلیون پیامک در دو روز Posted: 03 Sep 2011 07:29 AM PDT به مناسبت عید فطر در ایران رخ داد جرس: مشترکان دو اپراتور موبایل کشور که بیش از 50 میلیون نفر تخمین زده می شوند در بازه زمانی 48 ساعته به مناسبت حلول ماه شوال بالغ بر یک میلیارد و 375 میلیون پیام کوتاه تبریک عید فطر ارسال کردند.
این درحالی است که مشترکان این دو اپراتور تا پیش از این و در 48 ساعت آغاز سال نو 1390 بیش از یک میلیارد و 66 میلیون و 500 هزار SMS تبریک نوروز ارسال کرده بودند که بیشترین تعداد پیامکهای ارسالی طی چند سال اخیر اعلام شده بود.
مشترکان شبکه موبایل ایرانسل در بازه زمانی 36 ساعته از ساعت 12 ظهر روز سه شنبه 8 شهریور تا ساعت 24 چهارشنبه نهم شهریور – عید فطر- بالغ بر 638 میلیون و 308 هزار و 288 پیام کوتاه ارسال کردند.
|
Posted: 03 Sep 2011 07:18 AM PDT محمدرضا رزاقی با نظرداشت این عبارت منطقیون که “یعرف الاشیاء باضدادها” و توجه این نکته که همواره در برابر واژه “اصلاح” کلمه “انقلاب” قرار دارد بد نیست برای تبیین منش اصلاحی و بررسی مبانی تفکر اصلاحی کمی در ابتدا از انقلاب سخن بگوییم و دلایل از رونق افتادن منش و روش انقلابی و رسیدن بشر به گفتمان اصلاحی را بجوییم.
بی تردید با نظر به انسان شناسی متفکرانی چون لاک، روسو و حتی مارکس که ذهن انسان را به مثابه لوحی سفید می پندارند و همه کژی و کاستیها را به بیرون، جامعه، تمدن و مخلص کلام حکومت نسبت می دهند به نوعی اقتدار گریزی، بر انداختن، مبارزه با عالم و آدم و خلاصه هماره به فکر طرحی نو در انداختن از ارکان فرهنگ سیاسی معاصر (نه چندان دور) محسوب می شود. این روحیه با پشتیبانی انسان شناختی که اجمالا به آن اشاره گردید همواره وهمه جا با آرمانگرایی و وعده حل مشکلات در پی بر اندازی حاکمیت سیاسی و زمامداران به قول خود فاسد ومستبد بود.
اگر انسان فی نفسه موجودی معصوم و پاک می باشد و اصالتا بی گناه است و حاکمیت بد است که جامعه را بد کرده پس باید قیام کرد و حکومت بد را به خوب و حاکم خوب را جایگزین حاکم بد نمود. ولی مشکل اینجاست که انقلابها غالبا در زمان خود یک پدیده کژ کارکرد به حساب می آیند. به این معنا که حصول اهدافی که معمولا در شروع یک انقلاب مطرح می شوند بلافاصله بعد از انقلاب دچار مشکل جدی می شود در بسیاری موارد به شرایطی مشابه گذشته، یا حتی سخت تر از آن، باز می گردد. (کافی است در این خصوص فی المثل به تاریخ انقلاب کبیر فرانسه بنگریم)
معمولا انقلابها دو شعار اصلی دارند، یکی آزادی و دیگری عدالت که در واقع از آن نوعی رفاه عمومی استنباط می شود. در همه انقلابها “با استثناء کم” وعده نخست یا همان آزادی به ضرورت شرائط انقلابی به فوریت پس گرفته می شود اما وعده دوم (عدالت یا رفاه عمومی) که وفای به آن دشوار است چراکه غالبا مبتنی بر نوعی آسیب شناسی قشری، غیر علمی و غیر واقع بینانه است . در هر حال غالبا انقلابها هرچند ممکن است در تاریخ یک ملت یا حتی بشر تاثیراتی عظیم بر جا یگذارند لکن نسبت به اهداف مستقیم واولیه خود معمولا پدیده هایی نا کامیاب هستند. با توجه به آنچه در باب انقلاب آمد ناگزیر در برابر انسان دو انتخاب باقی می ماند یا حفظ وضع موجود و محافظه کاری سخت کیش یا اصلاح طلبی( رفرمیسم) لذا اگر بگوییم اصلاح طلبی سنت جدید روشنفکری است به بیراهه نرفته ایم.
اما تفاوت انقلاب و اصلاح در چیست؟ شاید در نگاه نخست اینطور پنداشته شود که انقلاب تغیرات بنیادی همراه با خشونت است و اصلاح به معنی تغییرات جزئی، سطحی و روبنائی با پرهیز از مقاومت اما از دیدگاه نگارنده آنچه اصلاح را از انقلاب متمایز می سازد جزئی یا کلی بودن و استقامت داشتن یا نداشتن نیست. اصلاح در یک معنی فرقی با انقلاب نمی کند؛ هر دو تلاشی هستند برای عبور از وضع موجود به وضع مطلوب و دگرگونی اما عناصری در انقلاب وجود داند که اصلاح از انها به درستی اعراض می کندو همین این دو را فرسنگها از هم دور می کند.
نگاه انقلابی قشری و آسان گیر نسبت به تغییر انسان و اجتماع است و بر این باور است که با حذف اشخاص یا رژیم سیاسی بدیلی که بر جای آن می نشیند به یمن اخلاق و عقیده عموم مشکلات را به سرعت حل می کند، اما در نگاه اصلاحی این تصور که با تخریب نظم مستقر و یا رفتن اشخاص عموم مشکلات حل می شود گزافه است. دگرگونی در حرکت اصلاحی با محاسبه و مطالعه و چند جانبه گری همراه است و ناگزیر برق آسا و ویرانگر نیست. کنشگر اصلاح طلب، دونده دو ماراتن است بر خلاف انقلابیون که سرعتی می دوند. انسان اصلاح گر نسبی گراست . خود را قهرمان نمی داند . خود را حق مطلق معرفی نمی کند. این انسان زمینی است از عرش به فرش آمده و برای نظم مستقر هم درجاتی از حقانیت قائل است.
و آخر سخن اینکه اصلاح می تواند جدی و عمیق باشد و تفاوت آن با انقلاب یا سایر شیوه ها در برآورد عقلی و تجربی و نه رمانتیک علل مشکلات و راه حل های آنهاست و همه مشکلات و درد ها را به نظم مستقر و حل آنها را در گرو نفی رژیم سیاسی نمی بیند. *زندانی سیاسی تازه آزاد شده *منبع: کلمه
|
لغو ناگهانی سفر علی لاریجانی به چین و کره شمالی Posted: 03 Sep 2011 06:48 AM PDT جـــرس: یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از لغو ناگهانی سفر رئیس مجلس به چین و کره شمالی خبر داد.
هنوز دلیل اصلی لغو این دو سفر خارجی رئیس مجلس شورای اسلامی منتشر نشده است. |
شرایط جسمی نگران کننده احمد قابل در زندان Posted: 03 Sep 2011 07:35 AM PDT جرس: احمد قابل که از ناراحتی قلبی رنج می برد، وضعیت جسمی نگران کننده ای در زندان دارد.
بر اساس آخرین پست فیس بوک احمد قابل، وی که پیش از ماه مبارک رمضان برای اجرای حکم خود به زندان فراخوانده شد، از بیماری قلبی رنج می برد. مرضیه پاسدار پس از ملاقات با احمدقابل در زندان، با ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی احمد قابل گفته که حضور ایشان جهت ملاقات نیز به کمک همبندهای ایشان ممکن شده است و از مردم خواسته برای سلامتی او دعا کنند. احمد قابل در این ملاقات اظهار داشته که در هفته گذشته چند مرتبه تعادل جسمی خود را از دست داده است. به گفته ی همسر قابل پیگیری های لازم جهت مرخصی استعلاجی استاد قابل در حال انجام است.
وی برای دومین بار در شهريور 89 و در پی اظهار نظر در مورد اعدام های خودسرانه ، دسته جمعی و پنهانی در زندان وکیل آباد مشهد، بازداشت شد. از دیگر موارد اتهامی احمد قابل، سخنرانی های وی در مشهد، نجف آباد و فریمان و همچنین مصاحبه های ایشان با رسانه های خبری و انتقاد از سیاست های نظام را می توان نام برد.
|
علی کریمی پیراهن اش را به اشکان سهرابی تقدیم کرد Posted: 03 Sep 2011 06:31 AM PDT جرس: علی کریمی بازیکن برجسته فوتبال ایران پیراهن خود را به شهید جنبش سبز اهدا کرد. به گزارش منابع خبری جرس، علی کریمی، کاپیتان تیم فوتبال پرسپولیس تهران، و برجسته ترین بازیکن ده سال اخیر فوتبال ایران -به تعبیر فرهاد مجیدی، کاپیتان تیم فوتبال استقلال تهران- در اقدامی معنادار و جوانمردانه، پیراهن ورزشی خود را در که در جام باشگاه های اروپا بر تن داشته، به شهید جنبش سبز، اشکان سهرابی، و خانواده اش تقدیم کرده است. اشکان سهرابی، دانشجوی مهندسی در جریان اعتراضات خیابانی سال 88 در روز 30 خرداد هدف سه گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. علی کریمی و برخی دیگر از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران، در جریان اعتراض های پس از انتخابات، به شکل آشکار از جنبش سبز حمایت کردند. اوج این حمایت در بازی ایران و کره جنوبی بود؛ کریمی و چند ملی پوش دیگر مثل مهدی مهدویکیا از دستبند سبز به نشانه حمایت از جنبش سبز استفاده کرد.
حمایت کریمی از جنبش سبز چنان برای اهالی فوتبال معنادار بود که در روز قدس 88 و پس از اعتراض میلیونی سبزها، در بازی استقلال و استیل آذین که به دلیل همین اعتراضات با تاخیر پخش شد هنگامی که علی کریمی برای زدن ضربه کرنر به طرف دروازه استقلال پشت توپ قرار گرفت مورد تشویق شدید تماشاگران استقلال (تیم رقیب) قرار گرفت؛ تا جایی که کریمی با دست زدن متقابل از ابراز احساسات آنها تشکر کرد. علی کریمی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران، سابقه بازی در الاهلی امارات، القطر قطر، بایرن مونیخ و شالکه آلمان را در کارنامه دارد. |
نماینده اصولگرای مجلس: شورای نگهبان کلاه سرش نرود Posted: 03 Sep 2011 06:31 AM PDT جـــرس: همزمان با اعلام عدم پذیرش شروط و نمایندۀ جبهه پایداری توسط هیئت وحدت اصولگرایان، یک نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "ضرورتی ندارد جبهه پایداری انقلاب اسلامی اصلا وجود داشته باشد و به طور کلی فعالیتهای جبهه پایداری با وجود جبهه متحد اصولگرایی درست نیست"، تاکید کرد "شورای نگهبان حواسش هست و کاملا هوشیار است و با این حرف ها که اسم جبهه ای، اسلامی، یا پایداری است یا مقاومت و ... باشد، سرش کلاه نمی رود."
|
مادراشکان ذهابیان: حال و روز پسرم نگران کننده است، می گویند مصاحبه هم نکنم Posted: 03 Sep 2011 07:24 AM PDT مژگان مدرس علوم جرس: اشکان ذهابیان هم اکنون نیمی از دوران محکومیت خود را گذرانده و طبق قوانین سازمان زندان ها باید آزاد گردد اما باوجود وعده مسئولین مبنی بر آزادی اشکان، فشارها بر روی او و خانواده اش افزایش یافته و بنا به دلایلی نامعلوم با آزادی وی مخالفت می گردد.
گفتنی است در طی مدت سومین بازداشت اشکان ذهابیان بارها خانواده وی تهدید به عدم اطلاع رسانی در خصوص وضعیت فرزندشان شدند و مادر اشکان در اثر این فشارها یکبار به بیمارستان منتقل شد اما هیچگاه بعنوان یک مادر حاضر به سکوت نشد و تا آزادی فرزندش درد خود و اشکان را فریاد خواهد کرد. متن گفتگوی "جرس" با رقیه جعفریان مادر اشکان ذهابیان در پی می آید: خانم ذهابیان آیا امروز با اشکان ملاقات داشتید؟ بله، امروز من و پدرش توانستیم به مدت بیست دقیقه اشکان را ملاقات کنیم. بعد از آن همه فشار چه شد که با این ملاقات موافقت کردند؟ البته نمی خواستند ملاقات بدهند، بعد از پیگیری های ما وقتی وضعیت روحی ما را بعنوان یک پدر و مادر دیدند بالاخره موافقت کردند. آیا دوباره ملاقات هایتان به روال عادی است یا باز باید برای دیدن فرزندتان منتظر تماس آنها باشید؟ متاسفانه ما از این هم اطلاع نداریم. حالا امروز که اشکان را دیدیم و کمی از نگرانی در آمدیم اما دوباره باید مراجعه کنیم تا ببینیم همان هفته ای یکبار را می توانیم او را از پشت شیشه ببینیم یا نه؟ هنوز چیزی مشخص نیست. خودشان که می گفتند ما می توانیم این ملاقات را هم ندهیم اما لطف کردیم. حالا باید منتظر روز ملاقات باشیم و فردا پدرش می رود تا ببیند می تواند اشکان را دوباره ملاقات کند یا نه؟ من خودم که فردا نمی روم چون امروز که حال و روز اشکان را دیدم ناراحت شدم و تحمل ندارم فردا هم او را اینطور ببینم. اشکان هنوز در اعتصاب غذا بسر می برد؟ در این ملاقات نمی توانستیم حرفی غیر از احوالپرسی بزنیم و در اطرافمان بودند به همین خاطر نتوانستم از اعتصاب غذایش بپرسم اما با توجه به وضعیت نامناسب جسمانی و ضعف شدیدی که داشت شاید هنوز در اعتصاب غذا باشد و فکر می کنم اگر هم اعتصاب غذای خود را شکسته باشد به او فشار آورده اند. علت اعتصاب غذای اشکان چه بود؟ نسبت به شرایط نامناسب زندان و عدم دسترسی به "حق" آزادیش اعتراض داشت. ما و اشکان فکر می کردیم در ماه رمضان "آزاد" می شود بعد گفتیم روز عید فطر حتما آزاد می شود چون مدت زندانش را هم گذرانده بود که باز آزادش نکردند. دو هفته پیش زمانیکه با پدر اشکان گفتگو می کردم او بسیار خوش بین بود که اشکان آزاد شود و می گفت مسئولین قول آزادی اشکان را طی دو و سه روز داده اند و با توجه به اینکه اشکان حق استفاده از آزادی مشروط را دارد، چه شد که مسئولین به وعده خود عمل نکردند و این حق را از او سلب کرده اند؟ واقعا هیچ چیز نمی دانیم هیچ پاسخی هم به ما نمی دهند. حالا به چه دلیلی اشکان نمی تواند از این حق آزادی استفاده کند ما هم نمی دانیم! پدرش پیش خیلی ها رفت و به همه جا مراجعه کرد اما پاسخی نگرفت حالا در روزهای آینده باز به دادستانی مراجعه می کند تا ببینیم چه می شود؟ هنوز در سلول انفرادی نگهداری می شود؟ هنوز در انفرادی در محوطه قرنطینه نگهداری می شود. وضعیت جسمی و روحی او چطور بود؟ خوب هرکسی که از نظر روحی تحت فشار باشد و اعتصاب غذا هم باشد مسلم است که از نظر جسمی چه حال و روزی باید داشته باشد. آنچه که من امروز در ملاقات دیدم می توانم بگویم حال فرزندم اصلا خوب نبود و افت فشار داشت و رنگ و رویش پریده و زرد بود و از نظر جسمی وضعیت مناسبی نداشت. وقتی در آغوشش کشیدم و گریه کردم فقط گفت مادر گریه نکن، حال و رمق حرف زدن نداشت. از حال و روز خودتان قبل و بعد از ملاقات با اشکان برایمان بگویید؟ اگر بخواهم از ناراحتی ها و نگرانی هایم بگوییم که تمام شدنی نیست و نمی د انم از کجا بگویم در این مدت فقط زجر کشیدم. الان هر چه هم بخواهم بعنوان درد و رنج یک مادر بگویم به ما می گویند حق مصاحبه ندارید و نباید حرفی بزنید حتی حرف خوب هم می گویند نزنید و ساکت باشید. الان هم فقط به سوالات شما پاسخ می دهم و چیز خاصی نمی گویم. بخاطر همین زیاد نمی توانم حرف بزنیم فقط همین را بگویم که از دوری بچه ام در رنج و عذاب هستم و نمی توانم تحمل کنم که فرزندم در رنج و درد ببینم. همین که در یک سلول است و ناراحت است برایم غیر قابل تحمل است و وقتی می بینمش دلم کباب می شود. یک بچه خوب و سالم و از همه نظر نمونه چرا باید اینطور در رنج باشد و با این وضع و حال او را ببینم؟ شما درست می گویید ما بر طبق وظیفه ای که داریم با شما تماس می گیریم و شما ناچار هستید در خصوص نادیده گرفتن حقوق انسانی فرزند در بندتان و روشن ساختن افکار عمومی پاسخ دهید و با توجه به اینکه شاید بسیاری از مسئولین از این اتفاقات کم اطلاع باشند از این تریبون بعنوان یک مادر درد کشیده صحبتهایتان را مطرح کنید. من اصلا امید نداشتم که دیگر فرزندم را ببینم و از اینکه توانستم او را ببینم اگرچه نگران وضعیتش هستم اما باز خوشحالم که او را دیدم و بعد از این اتفاقات و حال ناگواری که داشت توانستم او را ببینم خدا را شکر می کنم. دو و سه روز تعطیل بود و هیچ خبری از فرزندم نداشتم و فکر می کردم به حالت اغماء افتاده و از اینکه سرپا دیدمش خوشحال شدم. اما خوب با وجود خوشحالی بعد از ملاقات نگرانی هایم افزایش پیدا کرد چون خیلی ضعیف و رنگ پریده بود. اشکان این دفعه خیلی تحت فشار بود و از نظر روحی و جسمی خیلی بهش فشار آمد. اما خوب انشالله بزودی آزاد شود و تمام نگرانی ها و ناراحتی هایم برطرف شود و امیدواریم مسئولان همانطور که وعده داده بودند اقدامی کنند تا اشکان به آغوش خانواده برگردد. |
محمدرضا باهنر: می توان رای دهندگان به میرحسین موسوی را از راهی که رفتند برگرداند Posted: 03 Sep 2011 05:54 AM PDT جـــرس: دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و نائب رئیس تشکل موسوم به «جبهه پیروان خط امام و رهبری» با بیان اینکه "در انتخابات سال ٨٨ به محسن رضایی رای دادم، با وجود آنکه قاطعانه میدانستم وی رای نمیآورد"، اظهار داشت "من هیچ علاقه ای نداشتم که محمود احمدینژاد هم رای بیاورد."
|
استقبال ایران از اقدام ترکیه در اخراج سفیر اسرائیل و تعلیق قراردادهای نظامی Posted: 03 Sep 2011 04:58 AM PDT جـــرس: در اولین واکنش رسمی نسبت به اقدام دولت ترکیه در اخراج سفیر اسرائیل از آن کشور و تعلیق قراردهای نظامی خود با اسرائیل، وزارت خارجه جمهوری اسلامی با صدور بیانیه ای، از این اقدام استقبال کرد.
به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با انتشار بیانیه ای ضمن استقبال از اخراج سفیر اسرائیل در آنکارا تاکید کرده است که باید از اعمال نفوذ اسرائیل در نتیجه تحقیقات مربوط به حمله سال گذشته اسرائیل به کاروان دریایی امدادی عازم غزه جلوگیری شود.
|
You are subscribed to email updates from جنبش راه سبز - همه گزارشها : متن خلاصه To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر