هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۱۲, شنبه

Latest News from Koocheh for 09/03/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های حقوق بشری و به گفته‌ی شاهدان عینی، روز شنبه، 3 سپتامبر، درگیری‌هایی میان معترضان به خشک‌شدن دریاچه ارومیه با نیروهای امنیتی و افرادی موسوم به لباس شخصی در شهرهای تبریز و ارومیه صورت گرفته است.

به گزارش هرانا، ماموران امنیتی و پلیس ضد شورش در این دو شهر با تجمع معترضان برخورد کرده و عده‌ای از آن‌ها را بازداشت کرده‌اند.

چند شاهد عینی در تبریز و ارومیه هم در گفت‌وگویی با رسانه‌های خارجی اظهار داشته که شاهد درگیری میان دو طرف بوده‌اند.

تاکنون گزارشی از تعداد بازداشتی‌ها و یا مجروحان احتمالی این درگیری‌ها در دو شهر تبریز و ارومیه ارایه نشده است.

هم‌چنین بر اساس گزارشات شاهدان فضای امنیتی عصر امروز در شهر تهران نیز حاکم شده بود و در برخی میدان‌های اصلی شهر از جمله میدان بهارستان، خیابان‌های اطراف مجلس نیروهای انتظامی حضور داشته‌اند.

بیشتر بخوانید:

«‌راه‌پیمایی اعتراضی برای خشک‌شدن دریاچه ارومیه در ترکیه»


 


خبر/ رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، بهنام گنجی خیبری، دانش‌جوی 22 ساله دانش‌گاه علمی کاربردی تهران و از دوستان کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر، که به تازگی از زندان اوین آزاد شده بود، نیمه شب دهم شهریور به زندگی خود خاتمه داده است.

به گزارش جرس، بهنام گنجی از دوستان کوهیار گودرزی بود که در روز نهم مرداد هم‌راه کوهیار گودرزی و یکی دیگر از دوستانش در منزل شخصی‌اش در تهران توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده بود.

در حالی‌که بهنام گنجی و دیگر دوستش روز 17 مرداد از زندان آزاد شدند، کوهیار گودرزی هم‌چنان در بازداشت به سر می‌برد. صبح روز دهم مرداد نیز پروین مخترع، مادر کوهیار در شهر کرمان بازداشت شد.

بهنام گنجی در حالیکه سابقه هیچ فعالیت سیاسی نداشت به سلول انفرادی بند 240 زندان اوین منتقل شد و مورد بازجویی قرار گرفت.

گفته می‌شود به دلیل رفتار نامناسب مسولان زندان در زمان بازداشت منجر به وخیم شدن وضعیت روحی آقای گنجی شد و نیمه‌شب پنج‌شنبه 10 شهریور با خوردن قرص به زندگی خود خاتمه داد.

وی پس از یک هفته بازداشت در سلول انفرادی بند 240 و چندین روز بازداشت در یکی از سلول‌های جمعی بند 209 زندان اوین و بیش‌تر از 10 جلسه بازجویی توسط بازجویان وزارت اطلاعات با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد.

به گفته خانواده گنجی خیبری، «از زمانی که بهنام از بازداشت آزاد شده بود به شدت از فشارهای دوران بازداشتش متاثر شده و افسرده بود، به نحوی که همواره ترس از بازداشت داشت.»

بر اساس این گزارش، پیکر بهنام گنجی خیبری جهت تشییع و تدفین به زادگاهش مشهد منتقل شده است. قرار است وی یک‌شنبه صبح در بهشت جواد الائمه شهر مشهد تشییع و تدفین شود.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

در خرداد 84 «مهدی کروبی» با صدور میثاق نامه‌ای در 12 بند، التزام خویش را در رسیدن به اهداف مشخص شده در این بندها اعلام کرد و بر حق پی‌گیری شعارهای انتخاباتی توسط مردم تاکید نمود.

 مهدی کروبی در مصاحبه با روزنامه‌ی «نیپون کیزایی» در مورد دلایل کاندیدا شدن خود در جناح اصلاح‌طلبان گفت: «این‌جانب مصمم هستم که اصلاحات را با تمام قدرت ادامه دهم، اگر چه اصلاحات باید به‌‌طور تدریجی ادامه داشته باشد.»

 به گزارش خبرگزاری فارس وی با بیان این‌که این انتخابات سه قطبی خواهد بود، خاطر نشان کرد: «به نظر من در کمپ محافظه‌کاران آقای لاریجانی و آقای قالیباف خواهند ماند، ولی در کمپ اصلاح‌طلبان احتمال تغییرات کم است.»

این نامزد انتخابات در مورد حل مسئله‌ی هسته‌ای ایران اظهار داشت: «دولت من سعی خواهد کرد که با صداقت و شفاف‌سازی اعتماد کشورهای دوست مثل اروپا، ژاپن و روسیه را جلب کند. در مورد رابط با آمریکا هم من سعی خواهم کرد به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مذاکره کنم و آن‌ها را مطمئن سازم که ایران به دنبال سلاح اتمی نیست.»

 در پی درخواست صدا و سیما، کروبی برای مناظره‌ی تلویزیونی با هاشمی رفسنجانی اعلام آمادگی کرد.

مهدی کروبی نامزد نهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری ایران برقراری هرگونه رابطه‌ی ایران و آمریکا را به حسن نیت واشینگتن منوط دانست و گفت: «در صورتی که طرف دیگر از خود حسن نیت نشان دهد، سیاست دولت وی نیز بر گفت‌وگو و رفع تنش استوار خواهد بود.»

نامزد انتخابات ریاست‌ جمهوری، نظرسنجی‌های وزارت اطلاعات در خصوص کاندیداها را مفتضحانه خواند و گفت: «اگر همه‌ی گزارش‌های وزارت اطلاعات این‌طور باشد، باید برای این وزارت‌خانه عزا گرفت.»

 کروبی با اعلام این‌که از چند روز پیش احساس می‌کردم بخشی از سپاه، بسیج و مدیران دولتی تحرکاتی را علیه من انجام می‌دهند بلافاصله مودبانه به مسوولان رده بالای نیروهای مسلح و شخص رییس جمهوری تذکر دادم، اما گویا کارساز نشد.»

 وی مدعی شد با دخالت‌های بی‌جای عده‌ای در شهرهایی هم‌چون تهران، قم، مشهد و اصفهان آرای من به نفع یکی از کاندیداها جابه‌جا شد و در جهت دفاع از حقوق حقه‌ی مردم خواستار بررسی مجدد آرا در حوزه‌های یاد شده و برخی حوزه‌های دیگر هستم.

مهدی کروبی نامزد نهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری ایران برقراری هرگونه رابطه‌ی ایران و آمریکا را به حسن نیت واشینگتن منوط دانست و گفت: «در صورتی که طرف دیگر از خود حسن نیت نشان دهد، سیاست دولت وی نیز بر گفت‌وگو و رفع تنش استوار خواهد بود.»

او سپس نامه‌ا‌ی اعتراض‌آمیز به خاتمی نوشت. در قسمتی از این نامه آمده بود: «مسوولان اجرایی، نظامی و انتظامی در انتخابات بی‌طرف نیستند.»

 محتشمی‌پور نیز گفت: «تمام اقدام‌های شورای نگهبان قبل و بعد و در حین انتخابات، خلاف قانون است.»

 مهدی کروبی که 18 سال دبیرکلی مجمع روحانیون مبارز را بر عهده داشت، در خرداد 1384 با انتقاد شدید از رفتار برخی اعضای مجمع، از دبیرکلی و عضویت در این مجمع استعفا داد. کروبی گفت‌، با جدا شدن از مجمع حزبی فراگیرتر تشکیل می‌دهد.

 کروبی در نامه‌ی استعفا از مجمع، دلیل این مسئله را برخورد برخی اعضای مجمع و تلاش آن‌ها برای متلاشی کردن این تشکل و عدم هم‌راهی آن‌ها با کاندیداتوری وی عنوان کرده است.

 مجید انصاری عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون و ابطحی از اعضای مجمع پیش از این به شدت از کاندیداتوری کروبی و مخالفت وی با هاشمی رفسنجانی انتقاد کرده بودند. وی پیش از این از عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز استعفا داده بود.

چهار ماه پس از برگزاری انتخابات نهم ریاست جمهوری در سوم مهرماه 1384، مهدی کروبی به وعده‌ی تشکیل حزب‌اش عمل کرد و با انتخاب 52 عضو شورای مرکزی دبیرکلی حزب را برعهده گرفت.

هم‌چنین مجید انصاری عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: «بی‌توجهی به مسایل معیشتی در تبلیغات موجب شکست اصلاح‌طلبان شد. »

و یک عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز در گفت‌وگو با فارس گفت: «کسانی که دیدار تعدادی از سران این تشکل سیاسی با جمعی از کارگزارانی‌ها را اعلام نکرده یا تکذیب کردند، احتمالن صلاح ندانستند موضوع رسانه‌ای شود.»

 یک عضو دیگر روحانیون مبارز که نخواست نامش فاش شود نیز با تایید خبر دیدار سران این تشکل سیاسی با تعدادی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران، گفت که این دیدار غیر رسمی بوده و جنبه‌ی شخصی داشته است.

«عبدالواحد موسوی لاری»، عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: «مجمع روحانیون مبارز هنوز هیچ بحثی درباره‌ی حضور میرحسین‌موسوی انجام نداده، چون معتقد است کاندیدای اصلی اصلاح‌طلبان «سید محمد خاتمی» است.»

یک عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام گفت: «اعلام کاندیداتوری خاتمی در مجمع روحانیون نشانه‌ی درایت خاتمی بود که از موضع رسمی تشکیلاتی اعلام کاندیداتوری کرد، آن هم تشکیلاتی که سابقه‌ی آن برای تمام فعالان سیاسی و بخشی از مردم آشکار است. این حرکت خاتمی در راستای شفاف‌سازی مواضع وی بوده است.»

 «سعیداله بداشتی» نیز در این مورد گفت: «این‌که خاتمی نه در یک جریان بی‌نام و نشان و بی‌تابلو بلکه در مکانی مثل مجمع روحانیون مبارز اعلام کاندیداتوری کرد می‌تواند دارای این پیام باشد که خاتمی تنها چارچوب فکری، سیاسی مذهبی و تشکیلاتی مجمع روحانیون مبارزه را می‌پذیرد و نه هیچ تشکیلاتی دیگر را و به خاطر این موضع باید به او تبریک گفت.»

عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام خاطر نشان کرد: «این‌که خاتمی در جمع مجمع روحانیون مبارز اعلام کاندیداتوری کرد و نه حزب مشارکت نشان می‌دهد که وی به مجمع روحانیون مبارز، نسبت به حزب مشارکت اعتماد بیش‌تری دارد.»

 در 1 فروردین 1388 مجمع روحانیون مبارز در بیانیه‌ای نامزدهای باقی‌مانده را به نگاه جمع‌گرایانه و اعتماد به خرد جمعی دعوت کرد. در بیانیه‌ی مجمع روحانیون مبارز آمده است: با توجه به این‌که چهره‌های خدوم، با‌سابقه و شناخته شده‌ای هم‌چون حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی کروبی و جناب آقای مهندس میرحسین موسوی، نخست وزیر دوران دفاع مقدس، حضور خود را در صحنه‌ی انتخابات اعلام کرده‌اند، بر این باوریم که با حضور این عزیزان بزرگ‌وار رسیدن به خواسته‌ای اصلاح‌طلبانه و تحول‌خواهانه دور از دست‌رس نخواهد بود. شرط لازم این موضوع، توجه به حساسیت شرایط، نگاه جمع‌گرایانه و اعتماد به خردجمعی است که مطمئنن مورد عنایت آن دو بزرگ‌وار خواهد بود. در صورت لحاظ شدن این موارد، جذب و جلب افکار عمومی که کانون و محور هر موفقیت اجتماعی است، مقدور و رسیدن به پیروزی نهایی تضمین خواهد شد.


 


خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 3 سپتامبر، محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس شورای اسلامی به انتقاد از افراد «تندرو در میان اصول‌گرایان» پرداخت که قصد دارند رای‌دهندگان به میرحسین موسوی، از رهبران مخالفان در ایران، در انتخابات ریاست جمهوری دهم را «از صفحه روزگار محو کنند.»

به گزارش مهر، آقای باهنر در مصاحبه‌ای‌، افراد مورد انتقاد خود را «اقلیتی در میان اصول‌گرایان» دانست که به عقیده وی به گونه‌ای افراطی از محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی حمایت می‌کنند.

این اظهارات در شرایطی عنوان می شود که عده‌ای از نمایندگان حامی آقای احمدی‌نژاد، علی لاریجانی و محمدرضا باهنر، رییس و نایب رییس مجلس هشتم را به کارشکنی در مقابل دولت و حتا هم‌سویی با اصلاح‌طلبان متهم می‌کنند.

محمدرضا باهنر هم‌چنین با اشاره به کسانی که «فشار می‌آوردند که میرحسین موسوی و مهدی کروبی باید اعدام گردند» گفته است: «همین فشارها موجب شد تا آیت‌اله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه مجبور شود در مصاحبه‌ای عنوان کند که من به دنبال دستگیری سران فتنه هستم، اما مقامات عالی رتبه نظام به دنبال این نیستند.»

اشاره آقای باهنر به اظهارات آذر ماه گذشته صادق لاریجانی است که در پاسخ به تعدادی از نمایندگان مجلس که خواستار دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی شده بودند، گفت که آن‌ها را مجرم می‌داند، اما مصالح کلی حکومت را آیت‌اله خامنه‌ای تعیین می کند.

نایب رییس مجلس افزوده است: «ما از تمام راه‌هایی که وجود داشت به آن‌ها گفتیم که نظام صلاح نمی‌داند این افراد بازداشت شوند ولی آن‌ها در پاسخ به ما گفتند که اگر شما هم در مجلس علیه سران فتنه شعار دهید نظام مجبور به پذیرش حکم بازداشت خواهد شد.»

آقای باهنر با ذکر این‌که موافق نیست که اصول‌گرایان مجلس در مقابل نمایندگان اصلاح‌طلب شعار سر بدهند اظهار داشت‌: «برخی از افراد در همین مجلس وجود دارند که می‌گویند هرچه زودتر اصلاح‌طلبان از کلیت حکومت حذف شوند بهتر (است) و همین موضوع اختلاف جدی ما با افراد تندرو در میان اصول‌گرایان مجلس است.»

محمدرضا باهنر هم‌چنین با تاکید بر این‌که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته با وجود این‌که قاطعانه می‌دانسته که محسن رضایی رای نمی‌آورد، به او رای داده است، اظهار داشته که در هیچ زمانی مایل نبوده که میرحسین موسوی انتخاب شود، اما علاقه‌ای هم نداشته که محمود احمدی‌نژاد رای بیاورد.

آقای باهنر در عین حال با اشاره به آن گروه از طرف‌داران محمود احمدی‌نژاد که معتقدند «30 میلیون رای دارند» گفت: «عده‌ای معتقدند که از این 30 میلیون 25 میلیون آن بعد از دورکاری رییس جمهوری فروپاشیده است.»

منظور آقای باهنر از «دورکاری رییس جمهوری»، خانه‌نشینی ۱۱ روزه آقای احمدی‌نژاد در اردیبهشت ماه گذشته است که در پی مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با تغییر حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات توسط رییس جمهوری صورت گرفت.

نایب رییس مجلس شوری اسلامی در قسمت دیگری از مصاحبه خود، با اشاره به طرح سوال از رییس جمهوری اسلامی گفته است: «هر زمانی که ۷۳ نفر از نمایندگان مصمم شوند طرح سوال از رییس جمهوری را مطرح کنند ما یک روز هم معطل نمی‌کنیم. ممکن است به صورت مشورت به طراحان سوال بگوییم که این کار به مصلحت نیست، اما سوال در هیت رییسه مطرح خواهد شد.»

لازم به اشاره است طرح سوال از رییس جمهوری اسلامی، که علی مطهری نماینده اصول‌گرای تهران از طراحان اصلی آن است، در تیر ماه گذشته به امضای ۱۰۰ نماینده رسید و به هیت رییسه مجلس ارایه شد.

با این حال مدتی بعد، برخی نمایندگان مجلس نسبت از احتمال راضی نبودن رهبر جمهوری اسلامی از به جریان افتادن این طرح سخن گفته و از پس گرفته شدن تعدادی از امضاهای آن خبر دادند.

بیشتر بخوانید:

«انتخابات مجلس، چالشی برای امنیت کشور نشود»

«هم‌چنان بر مواضع خود ایستاده‌ام و تاکید می‌کنم»


 


خبر / رادیو کوچه

نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز شنبه، 3 سپتامبر، اعلام کرد که ادامه هم‌کاری ایران با آژانس منوط به واکنش مثبت آژانس و دیگر کشورها است.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر سلطانیه در گفت‌و‌گویی اظهار داشت: «همان‌طور که در گزارش به آن اشاره شده است، درباره نحوه پرداختن به سوالات آژانس باید بر اساس ملاحظات و معیارهای ایران عمل شود.»

به گفته آقای سلطانیه، در گزارش آقای آمانو گام‌های مثبتی نسبت به گزارش‌های قبلی برداشته شده است و ایران آمادگی رفع ابهامات آژانس را دارد.

نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم‌چنین گفت که ایران قطع‌نامه‌هایی را که مبنای حقوقی ندارند و قابل اجرا نیستند، نمی‌پذیرد.

او گفت که ایران به درج عباراتی در گزارش آقای آمانو مانند این‌که ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق نمی‌کند و یا پروتکل الحاقی را به اجرا در نمی‌آورد اعتراض دارد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۱۱ شهریور با انتشار گزارشی اعلام کرد که نگران آن است که ایران مخفیانه در حال کار بر روی اجزای یک برنامه سلاح اتمی باشد.

یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس در گزارش خود که در اختیار نمایندگان ۳۵ کشور عضو آژانس قرار گرفت، هم‌چنین نوشت که ایران در حال مستقر کردن تجهیزات غنی‌سازی اورانیوم در یک پناه‌گاه زیرزمینی است که با استفاده از آن می‌تواند اورانیوم را تا درجات بالاتری غنی کند.

هم‌زمان با سخنان آقای سلطانیه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از رییس آژانس انرژی اتمی خواست که با توجه به قدم‌های مثبت ایران در هم‌کاری با آژانس، از تکرار «مطالب خلاف واقع» خودداری کند.

علا‌الدین بروجردی گفت که «جمهوری اسلامی در راستای شفاف‌سازی، اجازه بازدید معاون مدیرکل آژانس از تاسیسات هسته‌ای کشور را داده است.»

بیشتر بخوانید:

«تلاش ایران برای تولید یک کلاهک هسته‌ای»


 


خبر ویژه / سیروس زارع‌زاده/ رادیو کوچه

بر اساس گزارش رسیده به رادیو کوچه، صبح روز‌ جمعه دوم  سپتامبر، تعدادی از ایرانیان مقیم ترکیه در آنکارا در حمایت از اعتراضات فعالان مدنی به خشک شدن دریاچه ارومیه دست به تظاهرات زده‌اند.

بر اساس این گزارش، حاضران از پارک «قو» تا سفارت جمهوری اسلامی در آنکارا راه‌پیمایی کردند. این افراد که به دعوت جمعی از ایرانیان حامی محیط زیست در آنکارا به منظور جلوگیری از یک مسئله زیست محیطی به پارک قو آمده بودند با در دست داشتن پلاکاردها و پوشیدن لباس‌هایی که نشان از خشک شدن دریاچه اورمیه  داشت، نسبت به این حادثه زیست محیطی در آذربایجان انتقاد و با سر دادن شعار اعتراض خود را اعلام کردند.

در این روز تعدادی از حاضران سخن‌رانی کردند و هم‌چنین رسانه‌های ترک زبان از ترکیه با تعدادی از تظاهرکنندگان مصاحبه و گزارش تهیه کردند.

لازم به اشاره است چندی پیش مجلس شورای اسلامی با طرح دو  فوریتی انتقال آب از رود ارس‌، به دریاچه ارومیه مخالفت کرد و این موضوع موجب آغاز اعتراضات در شهرهای شمال غربی ایران از جمله تبریز و ارومیه شد.

هم‌چنین در پی اعتراضات در این شهرها، نیروهای امنیتی چند تن از تظاهرکنندگان را بازداشت و به زندان مرکزی تبریز و ارومیه منتقل کردند.

بیشتر بخوانید:

 «اعتصاب غذای بازداشت‌شدگان مراسم افطاری در تبریز»


 


شهره شعشعانی/ رادیو کوچه

«هاینریش بل»  (Heinrich Böll) ( 21دسامبر1917- 16 جولای 1985) نویسنده‌ی آلمانی یکی از برجسته‌ترین داستان‌نویس‌های نسل بعد از جنگ دوم جهانی در این کشور است. بل در کلن آلمان و در خانواده‌ای صلح طلب و کاتولیک به دنیا آمد. تاثیر مذهب و مخالفت با حزب نازی میراثی بود که از خانواده به او رسید و به داستان‌هایش راه یافت. با این همه «بل» که موفق شده بود در 1930 از پیوستن به «حزب جوانان هیتلری» سرباز زند، بعدها به خدمت اجباری نیروی دفاعی آلمان (Wehrmacht) در آمد و از 1939 تا 1945 به رغم چندین جراحت به جبهه‌های مختلف اروپا اعزام شد تا بالاخره در بازپسین روزهای جنگ به اسارت نیروهای آمریکایی درآمد.

«بل» از سی سالگی به نویسنده‌ای تمام وقت بدل شد. نخستین کتاب او در 1949 و آخرین اثرش در 1985 پس از مرگ‌اش انتشار یافت. از دهه‌ی 1950 به بعد رساله‌ها و سخن‌رانی‌هایش به‌طور منظم چاپ می‌شد. او در مقاله‌هایش نقش وجدان اجتماعی دوران خود را بازی کرد. اصطلاحات مد‌ روز را به تمسخر می‌گرفت، از آزادی فردی و حق تعیین سرنوشت انسان‌ها دفاع می‌کرد، نسبت به خطرات ناشی از جنگ‌افزارهای هسته‌ای و قدرت خزنده‌ی سیستم‌های امنیتی دولتی هشدار می‌داد. «بل» نیز مانند «گراهام گرین» (Graham Greene) به مبحث عدم ایمان به خدا در عصر خود می‌پردازد و گرچه هم‌چون گرین در بعضی از آثارش تصویری شفقت‌آمیز از کشیش‌های نیک سرشت ارایه می‌دهد، با کلیسا برخوردی انتقادی دارد و در دهه‌ی آخر عمر به اتفاق همسرش از کلیسای کاتولیک خارج شد.

مهم‌ترین اثر بل «آبروی از دست رفته کاترینا بلوم» (The Lost Honour of Katharina Blum) در سال 1974، نقدی گزنده و جانانه از قدرت مهیب و مخرب نشریات عامیانه‌ی موسوم به زرد است. این اثر پس از رسوایی‌های اخیر مطبوعاتی در انگلستان و افشای شیوه‌های غیر‌قانونی کسب خبر توسط روزنامه‌های معروفی مثل «نیوز آو د ورلد» (News of the World ) و شبکه‌های وابسته‌ی آن که گریبان روزنامه‌نگاران و سیاست‌مداران انگلستان را گرفت، بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد و توجه خوانندگان تازه‌ای را به خود جلب کرد.

از دیگر آثار مهم هاینریش بل می‌توان از «عقاید یک دلقک»  (The Clown)و «سیمای زنی در میان جمع» (Group portrait with Lady) نام برد.

زبان بل در داستان‌هایش ساده و طنزآمیز است. او در سال 1972 دومین آلمانی بود که پس از «توماس مان» موفق به دریافت جایزه‌ی نوبل ادبی شد. بل هم‌چنین ریاست انجمن قلم آلمان غربی را به عهده داشت و بنیادی به نام او در آلمان تاسیس شده که همه ساله نویسنده‌هایی را از گوشه و کنار دنیا به این کشور دعوت و از آن‌ها برای مطالعه و آشنایی با فرهنگ و ادبیات این کشور در طوال اقامت‌شان پذیرایی می‌کند.

آثار «بل» پیش از مرگ‌اش به بیش از 30 زبان مختلف دنیا ترجمه شدند.

داستان «چهره‌ی غمگین من» توسط «تورج رهنما» به فارسی ترجمه شده است.

موسیقی متن:

B.A. Zimmermann; Kleine Suite

Robert Schumann; Liederkreis Op.39


 


اکبرترشیزاد/ رادیوکوچه

«آزتک‌ها»، یک تمدن نیمه‌آمریکایی در مکزیک بودند. آن‌ها، یک تمدن «مزوآمریکایی» را در مکزیک‌ مرکزی شامل می‌شدند که دارای اسطوره‌‌هایی بسیار غنی بود. «آزتکاتل» در لغت به معنی افرادی است که از «آزتلان» سرزمین افسانه‌ای «آزتک‌ها» می‌آمدند. «آزتک‌ها» خود را بیش‌تر «مکزیکا» صدا می‌کردند، که از آن امروزه نام کشور «مکزیک» مشتق شده‌ است. در سال ۱۸۱۰، طبیعت‌شناس پروسی «الکساندر فون ‌هولمبولدت» برای اولین بار لفظ مدرن «آزتک» را برای این تمدن و یا ملت، ابداع کرد.

پایتخت «آزتک‌ها» «تنوش‌ تیتلان» نام داشت و از سال ۱۳۲۵ تا ۱۵۲۱، دوازده نفر بر آن فرمان‌روایی کردند. پس از جنگ‌های خونین، در ۱۳ اوت ۱۵۲۱، آخرین حکم‌ران «آزتک‌ها» خود را تسلیم اسپانیایی‌ها کرد. اینان پرستش‌گاه‌ها، برج‌ها و خانه‌های بسیاری را با مصالح ‌سنگی ساخته بودند. در رشته‌ی ‌نجوم، حقوق و حکومت، پیش‌رفت کرده بودند. در بسیاری از هنرها و پیشه‌ها صاحب مهارت شده بودند. به موسیقی، رقص، نمایش‌نامه، و ادبیات علاقه‌مند بودند. گذشته از این‌ها «آزتک‌ها» چندین باغ گیاه‌شناسی یا گیاه‌پروری داشتند که اروپایی‌ها تا آن زمان با چنین چیزی آشنا نشده بودند. در سرزمین «آزتک‌ها» شبکه بزرگی برای آبیاری زمین‌های کشاورزی ایجاد شده بود و صنعت‌بافندگی، شکل گرفته بود. در میان این مردم، تاسیساتی مانند تیمارستان با پزشکان و جراحان متخصص وجود داشت. اینان تمدنی بس شگفت‌انگیز داشتند. در سال ۱۵۱۹ میلادی یک ملوان اسپانیایی به نام «ارناندو کورتز» هم‌راه با ارتشی کوچک، به «آزتک‌ها» حمله کرد. او پس از نبردهای سخت و خونین توانست قدرت و حکومت «آزتک‌ها» را سرنگون و نابود کند. آن‌گاه اسپانیایی‌ها «مکزیک» را جزیی از سرزمین امپراتوری «اسپانیا» به شمار آوردند. امروزه نیز بسیاری از سرخ‌پوستان ساکن مکزیک به زبان «آزتک» سخن می‌گویند. مکزیک امروزی و مکزیکی‌های معاصر از این‌که به «آزتک‌ها» تعلق دارند بر خود می‌بالند. آن‌ها توانسته‌اند بسیاری از شیوه‌های زندگی، آداب و رسوم «آزتک‌ها» را تا امروز حفظ کنند. برخی از واژه‌های «آزتک» نه فقط در میان مکزیکی‌ها یافت می‌شوند بلکه به زبان‌های بزرگ مانند زبان انگلیسی نیز راه یافته‌اند. از میان این واژه‌ها می‌توان به «شکلات» (chocolate)، گوجه‌فرنگی (tomato) ، کایوت (coyote) و درخت آوکادو ‌(avocado) اشاره کرد‌. بدین ترتیب، با آن‌که قدرت و حکومت امپراتوری «آزتک‌های» باستان در چهارصد و اندی سال پیش از این نابود شد، تاثیرشان در جنبه‌های گوناگون زندگی فرهنگی ملت «مکزیک» هم‌چنان زنده‌ است.

سران «آزتک» اشتهای سیری‌ناپذیری برای آدم‌خواری داشته‌اند. بر خلاف «مایاها» که قربانیان انسانی گاه به گاه و صرفن تحت مراسم آیینی داشته‌اند، «آزتک‌ها» به بر پا کردن «جشن‌خون» و سلاخی آیینی دسته‌جمعی و آدم‌خواری سیاه و گسترده شهره بوده‌اند. مشاهده کشته ‌شدن، و سلاخی آیینی صدها و بلکه هزاران نفر در یک شب، و تکرار مدام آن در سال، رعب و وحشتی فراگیر در سایر قبایل همسایه بر انگیخته بود. استاد دانش‌گاه هاروارد، «دیویدلندز» در کتاب خود «ثروت و فقر‌ملل» می‌نویسد که یکی از دلایل عمده‌ای که «آزتک‌ها» با ابعاد گسترده خون‌خواری و آدم‌خواری از مردم خویش، سال‌ها حکومت کردند، ایجاد جو وحشت بوده است.

اشتهای «آزتک‌ها» برای گوشت انسان آن‌چنان گسترش یافته، و تعداد مردم آن سرزمین به میزانی کم شده بوده است که سران «آزتک» را برای مذاکره جهت گرفتن «قربانی‌انسانی» به سراغ سایر قبایل می‌فرستاد. در این مذاکرت پشت پرده، سران بی‌کفایت قبایل همسایه «جنگ‌های تشریفاتی» در ابعاد کوچک ترتیب می‌داده‌اند و مردم نگون‌بخت و از همه جا بی‌خبر خود را به کام دشمن سرازیر می‌کردند. گرچه از این سنت، هنوز هم به عنوان نکوهیده‌ترین جنبه‌ی دین مردمان آمریکای میانی دوران باستان یاد می‌شود، اما قربانی‌انسانی بر اصلی بنیادین استوار بود. این اصل، پذیرش مسوولیت و نقش فعال انسان در حفظ توازن کاینات است.

قربانی‌ کردن انسان، یکی از جنبه‌های تاریخی فرهنگ «آزتک‌ها» بود، هرچند که محدوده و میزان انجام این عمل، توسط دانش‌مندان مورد بحث قرار دارد. «اسپانیایی‌هایی» که برای نخستین بار به اقوام «آزتک» برخورد کرده بودند، در نوشته‌های خود به روشنی گفته‌اند که قربانی‌کردن انسان به‌طور گسترده‌ای در «مزوآمریکا» متداول و مرسوم بوده ‌است. به عنوان مثال، اظهارات «برنال ‌دیاز» در فتح اسپانیای‌ جدید، مشتمل بر شرحیات و گفته‌های چند شاهد عینی است که از مراسم اعطای قربانی‌ انسانی، جان سالم به در برده‌اند و به چشم خود این وقایع را دیده‌اند. افزون بر این، تعدادی شرح با واسطه و دست دوم نیز، از انجام مراسم قربانی‌کردن انسان در دست است.

دانش‌مندان و پژوهش‌گران دوران مدرن، تفسیرهای متعدد و متنوعی در ارتباط با عمل «آزتک‌ها» در زمینه‌ی قربانی‌کردن انسان ارایه کرده‌اند و برای این عمل، هم اهمیت مذهبی و هم اهمیت اجتماعی، در نظر گرفته‌اند. به عنوان مثال، یک تئوری در این زمینه، که البته اعتبار چندانی ندارد بر این باور است که رژیم غذایی «مزوآمریایی‌ها»، فاقد پروتئین بوده و آدم‌خواری و تغذیه از گوشت قربانیان که در برخی از انواع قربانی‌کردن، صورت می‌پذیرفته‌، بخشی از رژیم غذایی لازم را برای «آزتک‌ها» فراهم می‌کرده‌ است. نظریات دیگری نیز وجود دارند که این عمل را به ویژه با عوامل اجتماعی و روانی، پیوند می‌دهند و یا این‌که آن را به عنوان یک نوع ابزارسیاسی در نظر می‌گیرند. با این وجود، اغلب پژوهش‌گران و محققین آگاه از مسایل مربوط به «مزوآمریکا»، این عمل را به عنوان بخشی از سنت‌ها و آداب و رسوم فرهنگی مربوط به مناسک و آیین اعطای قربانی تلقی می‌کنند، که در طی هزاره‌های طولانی در «مزوآمریکا» رواج داشته ‌است. گذشته از این‌ها، در تحقیقات و پژوهش‌های دانش‌گاهی مدرن، شماری از دانش‌مندان هستند که تمایل به خیالی خواندن و افسانه‌ای در نظر گرفتن موضوع قربانی‌کردن انسان دارند، حال آن‌که دیگرانی نیز وجود دارند که تمایلی عجیب دارند تا در این باره اغراق و مبالغه کنند.

تمدن «آزتک‌ها»، مجموعه‌ای از خدایان اساطیری گوناگون در یک سیستم مذهبی چند خدایی را در برمی‌گیرد که توسط آنان به رسمیت شناخته شده‌اند و بیش از یک‌صد مورد «ایزد» و «ایزدبانو» هستند. افزون بر این، بر اساس باورهای دینی و عقاید «آزتک‌ها»، اساطیر این قوم را می‌توان دربرگیرنده‌ی تعدادی از موجودات خارق‌العاده و فوق‌بشری نیز، تلقی کرد. مردمان «آمریکای ‌میانی» در عصر باستان، یک سلسله خصوصیات فرهنگی مشترک داشتند، تقویم‌های ۲۶۰ و ۳۶۵ روزه که یک دوره‌ی حدودن ۵۲ ساله را ثبت می‌کرد، نوشته‌های «هیروگلیف» مانند، کتاب‌های تاشونده و سالن‌های توپ بازی با فضاهای دایره شکل در وسط، از جمله‌ی این مشترکات بود. گرچه مردمان این ناحیه، فرهنگ و زبان متمایزی داشتند، اما طی هزاران سال زندگی در کنار یک‌دیگر و از ره‌گذر مهاجرت، داد و ستد، فتوحات و زیارت، تماس‌های گسترده‌ای با یک‌دیگر داشتند. از این رو شگفت نیست که اسطوره‌های «آزتک»، «مایا» و سایر اقوام آمریکای میانی دوران باستان، مضمون‌های مشترک متعددی با یک‌دیگر دارند.

اسطوره‌های «آمریکای‌ میانی»، تنها گزارش‌هایی مقدس از منشا جهان نیستند، بلکه حاوی درس‌هایی عمیق درباره‌ی رفتار مناسب‌اند. از جمله خصلت‌هایی که بارها به عنوان عامل ویرانی یا شکست ذکر شده‌اند، تکبر و آزمندی است. در اساطیر «آزتک»، آن‌که سرانجام به خورشید تبدیل می‌شود، «تکوسیس ‌تکاتل» مغرور و ثروت‌مند نیست، بلکه «نانا واتسین» فقیر و شجاع است. در اسطوره‌ای دیگر، قهرمانان دوقلو، پرنده‌ی هیولایی به نام «ووکوب ‌کاکیش» را، تنها به این دلیل می‌کشند که بیش از اندازه مغرور و لافزن بوده ‌است. تکبر و حرص و آز، یکی از نقطه ضعف‌های عمومی صاحب‌منصبان است و بخش مهم روایت‌های اسطوره‌ای برجای مانده از «آزتک‌ها»، حاوی الگوهایی برای سیر و سلوک پادشاهان است. اما اسطوره‌های «آزتک» و «مایا»، به مسایل گسترده‌تر و عمیق‌تری، از قبیل معنای‌هستی انسان نیز می‌پردازند.


 


خبر / رادیو کوچه

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز شنبه، 3 سپتامبر، اقدام اتحادیه اروپا در تحریم نفتی سوریه را محکوم کرده است.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز جمعه، توافق کردند که به خاطر سرکوب خشونت‌بار اعتراض‌های ضد‌دولتی در سوریه، تحریم‌ها علیه این کشور را سخت‌تر کنند.

این کشورها واردات نفت از سوریه را ممنوع کرده‌اند اما قراردادهای کنونی، تا ماه نوامبر معتبر خواهند بود.

اما آقای لاوروف گفت این اقدام، نتیجه مثبتی در پی نخواهد داشت و به تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای حل بحران سوریه ضربه می‌زند.

در تازه‌ترین دور خشونت‌ها در سوریه، فعالان در این کشور گفته‌اند که دست‌کم 20 تن در تظاهرات ضد دولتی روز جمعه کشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«دست‌کم بیست کشته در شهرهای سوریه»


 


شنبه  12 شهریور 90/ 3 سپتامبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

تقویم‌ تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات شنبه ایران

مجله جاماندگان- «انتخابات سه قطبی»- شراره سعیدی

بخش اول خبرها

دایره‌ی شکسته- «کوتوله‌های نیویورک‌ساز»- مه‌شب تاجیک

مجله خبری کابل- آرین

پس‌نشینی تند- «نگاهبانان «جشن‌خون»- اکبر ترشیزاد

بخش دوم خبرها

کرانه‌های سن- «جهان داستانی ماری داریوسک»- مصطفا خلجی

قصه‌های ما، از رویا تا واقعیت- «چهره‌ی غمگین من»- شهره شعشعانی

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 7 شهریور ماه، میلاد کریمی، فعال دانش‌جویی کرد پس از احضار و مراجعه به ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج بازداشت شده است.

به اطلاع گزارش هرانا، میلاد کریمی فعال داننش‌جویی کرد، دبیر فعلی انجمن اسلامی دانش‌گاه ازاد سنندج و نائب دبیر اتحادیه دموکراتیک دانش‌جویان کرد است که پس از مراجعه به ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

مراجع امنیتی، قضایی به خانواده این فعال دانش‌جویی اعلام کرده‌اند فرزندشان در روز، شنبه، 12 شهریور، از زندان آزاد خواهد شد.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

هشت عضو جدید مجلس نمایندگان افغانستان که تازه از سوی کمیسیون مستقل انتخابات برنده معرفی شده است، سوگند وفاداری یاد کردند.

مراسم حلف وفاداری این نمایندگان با تدابیر شدیدی امنیتی که از نیمه‌های شب گذشته در اطراف مجلس نمایندگان افغانستان گرفته شود برگزار شد.

هنگام سوگند یاد کردن این افراد، سربازان پلیس ضد‌شورش از ورود حدود هفتاد نماینده مجلس که با این تصمیم کمیسیون انتخابات افغانستان و حکومت مخالف‌اند جلوگیری کردند.

این هفتاد نماینده که ائتلافی تحت نام حمایت از قانون را تشکیل داده‌اند، حکومت را هشدار داده است که با این اقدام نظامی نمی‌تواند مجلس نمایندگان را در انحصار خود بگیرد.

هم‌چنان مجلس نمایندگان برای ساعت‌ها در محاصره پلیس قرار داشت، نمایندگان مجلس و خبرنگاران اجازه دخول و خروج را نداشتند.

در دروازه‌های ورودی مجلس نیز تصاویری از نمایندگان فعلی که توسط کمیسیون مستقل انتخابات حذف شده‌اند نیز نصب شده تا نیروهای امنیتی از ورود آنان جلوگیری کنند.

این در حالی‌ست که ده‌ها نامزد معترض که با این تصمیم کمیسیون مستقل انتخابات و ریاست جمهوری افغانستان مخالف‌اند هشدار داده‌اند که بعد از عید دست به راه‌پیمایی‌های گسترده‌ای خواهند زد.

بیشتر بخوانید:

«۹ نماینده مجلس صلب صلاحیت شده‌اند»


 


مه‌شب‌ تاجیک/ رادیو کوچه

انیمیشن جدید کمپانی سونی به نام «اسمورف» اکران شد. داستان فیلم در دهکده‌ای می‌گذرد که آدم‌هایی کوچولوی آبی رنگی به زندگی خود و آماده شدن برای یک فستیوال مشغول هستند. سرزمین به سرپرستی ریش سپیدی معروف به «پاپا» اداره می‌شود. جادوگر بدجنسی، البته نه خیلی بدجنس، بلکه جاه‌طلب درصدد است با به دست آوردن اسمورف‌ها به توانایی‌های بیش‌تر و نوعی جاودانگی دست پیدا کند. جادوگر، دهکده‌ی اسمورف‌ها را به راحتی پیدا می‌کند و طی تعقیب گریزها اتفاقاتی می‌افتد و به دنبال آن تعدادی از اسمورف‌ها که همگی از توانایی‌های بالایی هم برخوردار هستند، وارد شهر نیویورک می‌شوند، یکی از اسمورف‌ها  اتفاقن دست و پا چلفتی است و هم او باعث می‌شود تا مابقی به دردسر بیفتند. آن‌ها در نیویورک با زوج جوان و مهربانی که مشکلات خاص زندگی خود را دارند آشنا می‌شوند و به کمک آن‌ها سعی می‌کنند تا راهی برای بازگشت به دهکده‌شان پیدا کنند، جادوگر هم وارد نیویورک شده و اتفاقاتی به وسیله‌ی آن‌ها رقم می‌خورد، اتفاقاتی که بیش‌تر بر اساس عنصری به نام تصادف است. همه‌چیز به خاطر دست و پاچلفتی بودن اسمورف کوچولو در نیویورک هم به هم می‌ریزد و هیچ‌کس به او اعتماد نمی‌کند تا در نهایت در لحظه‌ی حساس فیلم او با اثبات توانایی‌های خود همه را شگفت‌زده کرده و باعث می‌شود تا همه بتوانند یک پایان خوش را تجربه کنند.

این داستان برای شما آشنا نیست، بارها و بارها این داستان را ندیدیم و نشنیدیم؟ به‌طور حتم چنین است. البته هدف از این پرسش این نیست که ایرادی به این داستان بگیریم، این نوع داستان‌ها و فراز و فرود مربوط به آن‌ها شاید در طول تاریخ داستان‌گویی بشریت بوده است، یعنی یک داستان کلاسیک، شروع، نقطه اوج، فرود و پایان. خوب مسئله این است که سینمای هالیوود با روایت این‌گونه داستان‌ها به کدام سمت و سو می‌رود؟ این نوع از فیلم‌ها و کارتون‌ها در شاید یک دهه‌ی اخیر به تولید انبوه رسیده است و سردمدار این مسئله در زمینه‌ی انیمیشن شرکت «پیکسار» بوده است. منتها انیمیشن‌های‌ شرکت پیکسار با قدرت و تفکری که پشت آن‌هاست و هم‌چنین جلوه‌های ویژه از یک‌طرف و نوع داستان‌گویی از طرف دیگر خود را از افتادن به ورطه‌ی گزافه‌گویی و خسته کننده بودن نجات داده است. شما شاید در انیمیشن‌های پیکسار هم بدانید که پایانی خوش‌تر از حتا آن‌چه شما منتظرش هستید، در حال وقوع است ولی بازهم این هیجان را دارید که داستان را دنبال کنید. ولی در انیمیشن‌ها و فیلم‌های کمپانی‌های دیگر اگر حتا شخصیت اول فیلم در حال سقوط از یک دره باشد شما خمیازه‌ی خود را می‌کشید و منتظر می‌مانید، زیرا مطمئن هستید که دستی می‌رسد و او را نجات می‌دهد.

مسئله دیگر نمایش و ترویج  فرهنگ آمریکایی به صورت نامحسوس و غیر‌مستقیم به سراسر جهان است، این‌که شما همان طریقی را طی کنید که این کشور خط‌مشی‌اش را صادر می‌نماید. حتا در مورد زیبایی‌های ظاهری و اندام. این فیلم‌ها به شدت سعی در ترویج این موضوع دارند که به همه ثابت کنند، آرمان‌شهری که همه به دنبال آن هستند آمریکا است. و این فرهنگ و نیویورک به عنوان بخشی از این تفکر به همه‌جا صادر می‌شود، کما این‌که کنش‌هایی تمام افراد حتا خیالات هم به این موضوع یک‌سان است، یعنی یک کلمه به آن اضافه یا از آن کم نمی‌شود. آن‌ها بعد از دیدن نیویورک کشور خود را، شهر خود را و یا دهکده‌ی خود را به همان شکل در می‌آورند. در تمام این بازنمایی‌ها مجسمه‌ی نماد آمریکا هم باید باشد بی‌کم و کاست.

این فیلم‌ها تمام نشانه‌های جنیست را نیز مصرف می‌کنند و مرگ آن را به گونه‌ای ناشایست رقم می‌زنند. زن زیبا، فریبنده و مهم‌تر از همه اغواگر. سطح شناخت و توقعات را بالا و پایین می‌کنند و جسیت را به‌طور صرف موضوعی زنانه محور می‌کنند با تعاریف واحدی از این جنیست. آن‌ها تماشاچیان را به منزله‌ی ابژه می‌انگارند و همه‌ی سعی خود را می‌کنند تا این ارتباط انسانی را با خاست‌گاه‌های واحدی برای او تعریف کنند. آن‌ها با حال و هوایی خیال‌بافانه کیفیت غیرواقعی یک کابوس در حال پراکنده شدن را تعدیل می‌کنند. افسارگسیختگی روایت و نابودی تفکرات غیررایج در جهانی بین واقعیت و رویا یا کابوس.

این مراسم آیینی هالیوود اما برای خود قواعدی نیز دارد که باید اجرا شود. این قواعد اعتبار خود را از حقیقت‌شان نمی‌گیرند، زیرا حقیقت نهفته در آن‌ها با این قواعد بازی هم‌خوانی ندارد. اما قوانین این فیلم‌ها باید رعایت شود زیرا نادیده انگاشتن قواعد به منزله‌ی بازی نکردن یا پذیرفتن شکست است. آن‌ها برای ما جهانی نمادین می‌سازند، درست مانند جهانی بدوی با آیین‌ها و مراسم‌شان و آرایش‌ها و مبادلات‌شان و آن را بی‌کم و کاست اجرا کرده و انتشار می‌دهند. مسئله‌ی دیگر اما وجود مخاطب در این مراسم است که این تولید انبوه و پراکندن در سطح، نشان از وجود تقاضا دارد. به عبارت دیگر بی‌کرانگی این دریای تقاضاست که این امکان را می‌دهد که تو بتوانی با تمام ایرادات و مشکلات کماکان استوار ادامه بدهی.


 


دامون روزبه / رادیو کوچه

damoon@koochehmail.com

روز شنبه، 3 سپتامبر، در منطقه تی‌تی ونگسا در کوالالامپور، پایتخت مالزی، مراسم «آب‌بازی» با حضور چند تن از ایرانیان ساکن در این کشور برگزار شد.

در این مراسم که صبح روز شنبه برگزار شد از کشورهای دیگر نیز افرادی حضور پیدا کرده بودند.

 


 


خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 3 سپتامبر، یوشی‌هیکو نودا، نخست وزیر جدید ژاپن، وعده داد که کشور را از مسیر ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای خارج کند. وی اضافه کرد با توجه به بحران هسته‌ای فوکوشیما، ساخت هرگونه نیروگاه جدید عملی «غیرواقع‌بینانه» است.

نخست‌وزیر ژاپن در نخستین سخن‌رانی خود ضمن تاکید بر این‌که مهم‌ترین ماموریت وی سرعت بخشیدن به بازسازی و بهبود وضعیت اقتصادی کشور است، افزود که باید بین رشد اقتصادی و انضباط پولی تعادل برقرار کرد.

آقای نودا ششمین نخست‌وزیر ژاپن در پنج سال گذشته است و روز جمعه به‌طور رسمی جانشین نائوتو کان شد. نخست وزیر پیشین ژاپن به دلیل مدیریت ضعیف‌اش در بحران حاصل از زمین‌لرزه و سونامی اسفند ماه گذشته مورد انتقاد قرار گرفت، و از سمت خود برکنار شد.

بیشتر بخوانید:

«رای اعتماد پارلمان به نخست وزیر جدید ژاپن»


 


مصطفا خلجی / رادیو کوچه

mostafa.k@koochehmail.com

«ماری داریوسک» (Marie Darrieussec) در رمان‌هایی که به چاپ رسانده، با خلاقیت و توانایی خود توانست به یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان نسل جدید فرانسه تبدیل شود. آثار او که اغلب فمینیستی و آمیخته با طنز اجتماعی‌ست طرف‌داران بسیاری در میان خوانندگان فرانسوی‌زبان و دیگر کشورها پیدا کرده است. در نظرسنجی‌ای که از دانش‌آموزان دبیرستانی در فرانسه در مورد نویسنده‌های محبوب‌شان گرفته شده، ماری داریوسک جزو پنج نویسنده اول انتخاب شده است.

ماری داریوسک از نویسندگان رئالیسم جادویی فرانسه، متولد سوم ژانویه سال 1969 است. وی که در دهکد‌ی کوچکی متولد شده، از اواخر دهه نود تا امروز بیش از 12 اثر منتشر کرده است.

این دانش‌آموز موفق اکول نرمال سوپریور فرانسه به جای ادامه مسیری که تحصیلات برای او ایجاد کرده بود خود راهی تازه در زندگی آفرید. راهی که او را به یکی از سرشناس‌ترین نویسندگان فرانسوی تبدیل کرد. به جای تن دادن به تکرار در زندگی روزمره، عشق خود را به داستان‌نویسی با به وجود آوردن یک سبک ادبی منحصر‌به‌فرد نشان داد.

او از روایت یک داستان به داستان دیگر می‌رفت. از «شوهر فانتوم» به «تنفس در زیر آب» و بعد «اقامت کوتاه با مردگان.»

او در سبک ویژه داستان‌نویسی خود با آمیختن گذشته و حال و آینده چشم‌اندازهای جدیدی به روی شخصیت‌های داستانی و در نهایت خوانندگان خود می‌گشاید.

ماری داریوسک با الهام از شیوه‌های رمان‌نویسی مدرن «جیمز جویس» و «ویرجینیا وولف» و با ابداع یک سبک داستان‌نویسی منحصر‌به‌خود ماجراهای زندگی روزمره را به شیوه‌ای تازه و مبدعانه روایت می‌کند. آثار او فمینیستی‌ست اما حتا در این ویژگی هم داریوسک مبدع بوده و برخلاف دیگر فمینیست‌ها از واقعیت‌ها و اجبارهای زندگی زنان به شیوه‌ای دیگر استفاده می‌کند آن‌چنان که خواننده به شک می‌افتد با نویسنده‌ای فمینیست و اثری فمینیستی روبه‌روست.

داریوسک از نویسندگان پیش‌رو رئالیسم جادویی فرانسه است. از میان آثار او که نام آن‌ها برای خوانندگان فارسی‌زبان آشناست می‌توان به عین حقیقت، اقامت کوتاه با مردگان و ابتذال اشاره کرد. اما تنها اثر او که تا امروز به فارسی برگردانده شده «تولدی دیگر» یا همان «تولد اشباح» است.

داریوسک در سال 2002 شاهد اتفاق خارق‌العاده‌ای در زندگی خود بود. اتفاقی که سبب‌ساز نوشتن اثر بعدی او شد. تولد نخستین فرزندش او را واداشت تا از تجربیات خود در این زمینه بهره برده و داستان بعدی خود را خلق کند. داستانی که «کودک» نام گرفت.

داستان «سفید» را در سال 2003 نوشت. داستان یک اکتشاف علمی در قطب جنوب و به‌وجود آمدن عشقی در آن میان. داریوسک از ماجرای این سفر اکتشافی بهره می‌برد تا این قصه عشق را روایت کند. او در این داستان از عناصر طبیعت هم به شکلی سمبلیک بهره می‌برد. از گرم و سرد شدن یخ‌های قطب جنوب، از تبدیل مواد جامد به مایع. هم این‌ها دست‌مایه‌هایی شده برای رساندن مفهوم اصلی نویسنده.

رمان دیگرش «کشور» که در سال 2005 منتشر شده است به گفته منتقدان داستان‌اش بیش‌ترین شباهت را با زندگی خود نویسنده دارد. در این رمان مفاهیمی چون وطن، خانواده، فامیل و مرزهای جغرافیایی مورد سوال قرار می‌گیرد.

اما همان‌طور که گفته شد فارسی‌زبانان با رمان «تولدی دیگر» بیش‌تر آشنا هستند. این رمان از آثار موفق‌ رئالیسم‌ جادویی‌ فرانسه‌ در سال‌های‌ اخیر به‌ شمار می‌رود. ماجرای آن مربوط به زنی‌‌ست که روی‌دادی‌ شگفت‌ را به‌ یاد می‌آورد. حادثه‌ای که ده‌ سال‌ پیش‌ برای‌ او پیش‌ آمده‌ است‌: شوهر زن‌ برای‌ خرید نان‌ از منزل‌ خارج‌ شده‌ اما به‌ جای‌ این‌که‌ خودش‌ برگردد روحش‌ بازگشته‌ است‌. رمان‌ با زبان‌ شاعرانه‌ و طنز لطیفی‌ روایت‌ می‌شود. مسایلی‌ که‌ در آثار اکثر نویسندگان زن دیده‌ می‌شود و غالبن رنگ‌ تند فمینیستی‌ دارد، در تولدی‌ دیگر به‌ شکلی دیگر روایت شده‌ است‌.

«راب کاسی»، نویسنده مجله «بوک‌سلر» در مورد آن می‌گوید: «تولدی دیگر، اثری‌ به‌ تمام‌ معنا نبوغ‌آمیز است‌، خیلی‌ ساده‌ بگویم‌، به‌ترین‌ رمانی‌ است‌ که‌ تا حالا برای‌ بوک‌سلر خوانده‌ام‌.»

داریوسک در این اثر به شیوه‌ای زنانه و با دقت، وسواس و ظرافت داستان خود را روایت می‌کند. او می‌گذارد که خواننده برداشت  شخصی خود را از اثر هم داشته باشد. او داستان را نوشته و خواننده را آزاد می‌گذارد تا هرجور می‌خواهد برداشت کند. در آثارش قضاوت نمی‌کند تنها به روایت می‌پردازد. با این‌که موضوع اصلی رمان‌های او مسایل و مشکلات زنانه است اما به خود اجازه نمی‌دهد که دیدگاه و نظرش را در داستان‌هایش غالب کند. هدف او به عنوان خالق اثرش یک چیز و صرفن نوشتن داستان‌اش است؛ هرچند انگیزه‌ی روایت او  مشکلات زنانه است اما نه تنها خود قضاوت نمی‌کند بلکه به خواننده‌هایش هم می‌آموزد که به زندگی بدون پیش‌داوری بنگرند.

ادبیات این نویسنده ادبیات زنانه است. از سویی داریوسک به خوبی از عهده خلق جهانی که روزی خود تجربه کرده به شیوه‌ای نو برمی‌آید. در واقع اگر یکی از عناصر دست‌یابی به سبک در خلق اثر ادبی را نگاه هنرمند به تجربیات و آموخته‌هایش از جهان پیرامونش بدانیم، ماری داریوسک به خوبی از عهده آن برآمده و در داستان‌هایش به خواننده تصویرهایی ارایه می‌دهد که خودش به تنهایی، آن‌ها را به طرزی متفاوت، نسبت به دیگر نویسندگان جهان، ساخته و پرداخته است.

در رمان تولدی دیگر نیز این نویسنده واقعیت‌های زندگی را آن‌چنان حقیقی و زنده جلوه می‌دهد که خواننده را به شک می‌اندازد که با یک رئالیسم جادویی روبه‌روست. از دیگر ویژگی‌های این اثر این است که نویسنده در این رمان به همه‌چیز چه اشیا و چه اشخاص به شکلی تازه و ویژه می‌نگرد. آدم‌ها و اشیا جوری آفریده شده‌اند که نویسنده می‌خواهد نه آن‌طور که در واقع وجود دارند. این از ویژگی‌های داستان‌نویسی داریوسک است که در همه آثارش به شکلی نمود دارد.

هرچند عده‌ای از منتقدان داریوسک را دچار ضعف اطناب در داستان‌نویسی می‌دانند اما اقبال خوانندگان به کتاب‌های او نشان می‌دهد که این اطناب خواننده را خسته نکرده است. او توانسته است جهان داستانی ویژه خود را خلق کند و در این کار هم بسیار موفق بوده است.

امروز او به واقع یکی از بزرگ‌ترین و مطرح‌ترین نویسندگان در میان نسل جوان فرانسه است.


 


خبر / رادیو کوچه

مخالفان بشار اسد، رییس جمهوری سوریه روز شنبه، 3 سپتامبر و بر اساس آخرین آمار اعلام کردند که نیروهای امنیتی این کشور روز گذشته دست‌کم 20 تظاهرکننده را کشته و تعدادی را نیز مجروح کرده‌اند. هم‌زمان اتحادیه اروپا بر افزایش فشار بر بشار اسد تاکید کرد.

به گزارش الجزیره، فعالان حقوق بشری در سوریه اعلام کردند که کشته‌های روز جمعه در پی متفرق کردن تظاهرکنندگان از تجمع کردن در میدان‌های اصلی دمشق، پایتخت سوریه و به خصوص دوما و اربین و دیگر شهر‌های این کشور توسط نیروهای ارتش و نظامی سوریه به وجود آمد.

آن‌ها هم‌چنین اعلام کردند که سه تن از کشته‌شدگان متعلق به استان حمص و سه تن دیگ مربوط به شهر شرقی دیرالزور است.

این در حالی است که تاکنون از تعداد مجروحان و هم‌چنین خسارت‌های احتمالی در پی حمله نظامی سوریه به شهرهای این کشور گزارشی ارایه نشده است

هم‌چنین برخی از تظاهرکنندگان خواهان اعزام نیروهای ناظر به سوریه شده‌اند.

دولت سوریه نیز گفته است که سه نفر از نیروهایش در جریان درگیری‌های روز جمعه کشته شده‌اند.

در همین حال نمایندگان کشورهای در اتحادیه اروپا در نشستی در روز جمعه از توافق بر تحریم صنایع نفت سوریه از طریق منع واردات به اروپا خبر داده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«کناره‌گیری مقام سوری در اعتراض به جنایات حکومت»


 


خبر / رادیو کوچه

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز جمعه، 2 سپتامبر، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که به «احتمال زیاد» ایران به‌عمد غیر‌نظامیان را در کردستان عراق مورد حمله قرار داده است.

در اعلامیه دیده‌بان حقوق بشر آمده است که بر اساس شواهد موجود، دو کشور ایران و ترکیه اقدامات لازم را برای به حداقل رساندن تلفات افراد غیرنظامی انجام نداده‌اند.

سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از اواخر تیر ماه با اجرای عملیات گسترده‌ای در شمال غرب این کشور، اعضای گروه شبه‌نظامی پژاک را هدف قرار داد.

حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه در این‌باره گفت: «با ادامه حرکت‌های نیروی زمینی سپاه شاهد از بین رفتن گروهک تروریستی پژاک خواهیم بود و منطقه را از حضور این عناصر مضر پاک‌سازی می‌کنیم.»

جو استرک، رییس بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید: «سال‌هاست که غیر‌نظامیان شمال عراق از این نوع حملات آسیب دیده‌اند، اما در حال حاضر وضعیت بسیار بد است.»

به گفته آقای استورک «صرف‌نظر از دلائل این دو کشور برای حملات نظامی، آنان باید به قوانین بشردوستانه احترام بگذارند.»

در اعلامیه دیده‌بان حقوق بشر به نقل از مقامات و ساکنان کردستان عراق آمده است که بسیاری از مناطقی که مورد حمله قرار گرفتند غیر‌نظامی هستند و گروه‌های نظامی در آن فعال نیستند.

حملات نیروهای ارتش ترکیه به مواضع پیکارجویان پ‌.کا.کا در شمال عراق از روز چهارشنبه ۲۴ مرداد آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

«۱۶۰ نفر از شبه‌نظامیان کرد کشته شدند»


 


رادیو کوچه

1189 میلادی- «ریچارد اول» در انگلستان تاج‌گذاری کرد و جانشین «هنری دوم» شد. او با وجود شجاعت و دلاوری بسیار در میدان نبرد برای تقویت حکومت‌اش در انگلستان هیچ کاری نکرد و در طول پادشاهی ده ساله‌اش کم‌تر از شش ماه را در انگلستان سپری کرد و در طول زندگی خود با ناکامی‌های فراوانی روبه‌رو شد.

ریچارد در سومین جنگ صلیبی شرکت داشت و یکی از سرداران صلیبیون برعلیه صلاح‌الدین ایوبی بود که به شکست انجامید و خزانه به جا مانده از هنری دوم را به کلی تهی کرد‌. در هنگام بازگشت به وطن در آلمان اسیر «لئوپولد پنجم»، دوک اتریش شد. پس از آزادی به جنگ علیه پادشاه فرانسه «فیلیپ دوم» دست زد که حاصلی در پی نداشت. سرانجام این پادشاه در جریان محاصره قلعه‌ای در فرانسه در اثر اصابت تیری زهرآلود کشته شد.

1875 میلادی- «فردیناند پورشه» (Ferdinand Porsche) طراح مشهور موتور خودرو و سازنده فولکس واگن در اتریش متولد شد.

وی پس از کسب دکترای مهندسی و ضمن تدریس به کار طراحی اتومبیل پرداخت و تا سال 1929 با کارخانه بنز آلمان هم‌کاری داشت و در این سال‌، خود کارخانه خود‌رو سازی تاسیس کرد‌. نخستین اتومبیلی را که طراحی کرد در سال 1900 ساخته شد.

از سال 1934‌، پورشه تصمیم به ساخت اتومبیلی گرفت که با هوا خنک شود و هزینه ساخت آن پایین باشد. وی مدل چنین اتومبیلی را تهیه و اواخر سال 1935 به «هیتلر» رهبر وقت آلمان ارایه کرد و با تصویب وی و کمک مالی دولت آلمانی به ساخت آن که «فولکس واگن به معنای خود‌رو مردم» نام گرفت اقدام کرد و این اتومبیل که با همه خود روهای موجود آن زمان فرق داشت و دارای سیلندرهای افقی بود و در سال 1936 ساخته شد.

جنگ جهانی دوم آغاز شد و پورشه برای کمک به تقویت بنیه دفاعی وطن خود دو نوع تانک را طراحی و سپس به ساخت موتور محرکه بمب‌های پرنده آلمان و موتور هواپیماهای نظامی کمک کرد‌. پورشه با استفاده از طرح فولکس واگن یک نوع جیپ نظامی هم ساخت.

فولکس واگن نوع قورباغه طرح او پس از جنگ محبوب‌ترین اتومبیل جهان شد و در دهه‌های 1960 و 1970 بیش از 15 میلیون دست‌گاه از آن به فروش رفت‌. پس از فوت پورشه پسرش دنباله کار او را گرفت و نوعی اتومبیل دونفره ساخت و آن را به نام پدرش «پورشه» نامید.

1939 میلادی- پس از تهاجم ارتش آلمان به لهستان و آغاز جنگ جهانی دوم، دولت‌های فرانسه، انگلستان و دو مهاجر‌نشین انگلیسی یعنی استرالیا و نیوزیلند و متعاقب آن‌ها کانادا، به آلمان اعلان جنگ دادند.

 پس از اعلام فرمان آماده‌باش و بسیج عمومی در انگلستان، اولتیماتومی به آلمان داده شد تا هر چه زودتر، عملیات نظامی خود را پایان دهد. اما هیتلر این اولتیماتوم را رد کرد و انگلستان و فرانسه در چنین روزی، به آلمان اعلان جنگ دادند. هیتلر تا آخرین لحظه فکر می‏کرد که انگلیس و فرانسه به خاطر لهستان وارد جنگ نخواهند شد. استالین نیز با همین خیال، در 23 اوت آن سال، بر سر لهستان با آلمان وارد معامله شد و پیمان عدم تجاوز را امضا کرد. به همین جهت، استالین برخلاف قول و قرارهایى که قبلن بین مسکو و برلین گذاشته شده بود، ارتش سرخ را هم‌گام با ارتش آلمان نازی درگیر جبهه لهستان نکرد. با این حال، انگلیس و فرانسه با وجود اعلان جنگ به آلمان، در جریان عملیات نظامی آلمان در لهستان و درگیری قسمت عمده نیروهای آلمان در این جبهه، دست به حمله به مواضع آلمانی‏ها نزدند و بیش‌تر به آرایش جنگی و تقویت خط دفاعی در طول مرز آلمان و فرانسه پرداختند. پس از این اعلان جنگ، آلمان به لندن حمله هوایی کرد و پس از چند ماه، فرانسه نیز در ژوئن 1940 به اشغال آلمان درآمد.

1971 میلادی- کشور «قطر» استقلال رسمی خود از بریتانیا را اعلام کرد.

از سال ۱۸۷۱ تا ۱۹۱۳ قطر در تصرف ترک‌های عثمانی بود. پیش از آن قطر برای سال‌های طولانی تحت حاکمیت حکومت ایران بوده و هر سال سه هزار روپیه برای حق ماهی‌گیری و صید مروارید، مالیات پرداخت می‌کرده ‌است. در ۲۹ ژوئیه ۱۹۱۳ قراردادی بین دولت بریتانیا و دولت عثمانی به امضا‌ رسید که به موجب یکی از بندهای آن دولت عثمانی از حاکمیت بر قطر صرف‌نظر کرد. با خروج نیروهای عثمانی دولت بریتانیا حکومت «شیخ عبداله بن جامع» حاکم قطر را به رسمیت شناخت و در سال ۱۹۱۶ قراردادی هم‌چون دیگر قراردادهای خود با شیوخ امارات خلیج پارس با این شیخ به امضا‌ رساند. از این تاریخ، این کشور تا زمان استقلال در سال ۱۹۷۱، تحت الحمایه انگلستان شد.

قطر کشوری در جنوب غربی قاره‌ی آسیا و در شرق شبه‌جزیره عربستان، در خاورمیانه و در بخش جنوبی خلیج فارس واقع شده و پایتخت آن، «دوحه» است. قطر مرز مشترک زمینی با عربستان سعودی، و مرز دریایی با کشورهای بحرین و امارات متحده عربی دارد.

1991 میلادی- «فرانک کاپرا» (Frank Capra) کارگردان سرشناس ایتالیایی-آمریکایی درگذشت. فرانک کاپرا سینماگری است که رویاهای زندگی آمریکایی را به به‌ترین شکل ممکن بر پرده نقره‌ای به تصویر کشید.

در سال ۱۹۲۶ برای اولین بار در مقام کارگردانی قرار گرفت و فیلم «ولگرد، ولگرد، ولگرد» را ساخت که با معرفی «جوان کرافورد» (Joan Crawford) هنرپیشه بزرگ سینمای کلاسیک هم‌راه بود. وی هم‌چنین دو فیلم دیگر به نام‌های «مرد قوی» و «زیرشلواری دراز» را در سال‌های 1926 و 1927 ساخت.

وی در سال ۱۹۳۴ با کمدی «در یک شب اتفاق افتاد» توانست جایزه اسکار را دریافت کند. در «آقای دیدز به شهر می‌رود» و «خرمن تصادفی» او باز هم تصویری ایده‌آلیست از جامعه آمریکا به نمایش ‌گذاشت و با «آقای اسمیت به واشینگتن می‌رود» یک بار دیگر اثری ستودنی را خلق کرد.

در دهه ۳۰ و هم‌چنین بردن سه اسکار کارگردانی برای فیلم‌های «در یک شب اتفاق افتاد»، «آقای دیدز به شهر می‌رود» و «نمی‌توانی این را با خودت ببری»، او نیز به جبهه‌های جنگ جهانی رفت تا فیلم‌های مستند از جنگ تهیه کند.

کاپرا را بیش‌تر با «چه زندگی محشری» می‌شناسند که او در سال ۱۹۴۶ آن را ساخت و اکنون با گذشت بیش از شصت سال از زمان ساخت‌اش به یکی از محبوب‌ترین فیلم‌ها نزد سینما‌دوستان آمریکایی و مردم جهان بدل شده است. «جیب‌بر شگفت‌انگیز» آخرین ساخته این کارگردان سینما است.

  ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

383 خورشیدی- زادروز «حکیم ناصرخسرو» از شاعران بزرگ و فیلسوفان برتر ایران است. او بر اغلب علوم عقلی و نقلی زمان خود از قبیل فلسفه یونانی و حساب و طب و موسیقی و نجوم و فلسفه و کلام تبحر داشت و در اشعار خویش به از احاطه داشتن خود بر این علوم تاکید کرده‌ است.

1294 خورشیدی- سال‌روز درگذشت «رییس‌علی دلواری»، او در دوره جنگ جهانی اول رهبر قیام در تنگستان و بوشهر علیه نیروهای «بریتانیا» بود.

1371 خورشیدی- «سید محمود حسابی»، فیزیک‌دان ایرانی، در چنین روزی در ژنو درگذشت.

1783 میلادی- «معاهده پاریس» در پاریس به امضا رسید و در ۱۴ ژانویه سال بعد از تصویب کنگره کنفدراسیون گذشت. مطابق این پیمان ایالات متحده به‌طور رسمی از استعمار انگلستان خارج شد، ولی تا زمان امضای پیمان در «کاخ ورسای» این کشور مشکلاتی از نظر استقلال داشت و پس از امضای آن گسترش به غرب و تشکیل حکومتی ملی را آغاز کرد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

راسخون

میهن بلاگ

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی اظهار داشت که رهبری مخالفان قذافی هفته آینده از شهر بنغازی به طرابلس، پایتخت لیبی منتقل می‌شود. آن‌ها در پایتخت خود را به عنوان دولت جدید لیبی معرفی خواهند کرد.

به گزارش الجزیره، آقای عبدالجلیل که به هنگام بازگشت از کنفرانس پاریس در فرودگاه بنغازی سخن می‌گفت، از تشکیل مجمعی از سران قبایل برای آشتی ملی در آینده خبر داد.

رهبری جدید لیبی اعلام کرده است که با سرنگونی حکومت معمر قذافی در صدد ایجاد نظم و استقرار صلح در طرابلس، پایتخت این کشور، است.

شورای ملی انتقالی می‌گوید جنگ‌جویان مخالف سرهنگ قذافی تشویق خواهند شد که به خانه‌های خود بازگردند و یا به‌طور رسمی به عضویت ارتش درآیند.

مصطفی عبدالجلیل، گفته است هیتی متشکل از چهره های سرشناس و رهبران قبائل برای آغاز روند آشتی ملی ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید:

«۱۵ میلیارد دلار از پول‌های لیبی آزاد شد»


 


خبر / رادیو کوچه

مقام‌های جمهوری اسلامی روز شنبه، 3 سپتامبر، از اقدام دولت ترکیه در اخراج سفیر اسراییل استقبال کرده‌اند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای ضمن استقبال از اخراج سفیر اسراییل در آنکارا تاکید کرده است که باید از اعمال نفوذ اسراییل در نتیجه تحقیقات مربوط به حمله سال گذشته این کشور به کاروان دریایی امدادی عازم غزه جلوگیری شود.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در این بیانیه آورده است: «رژیم صهیونیستی از همان ابتدا که قرار شد کمیسیون تحقیق تشکیل شود شرط و شروط فراوانی قائل شد تا بتواند در روند تحقیقات و نتیجه‌گیری گزارش اعمال نفوذ کند.»

در حمله سال گذشته اسراییل به کاروان دریایی کمک به غزه، ۹ تن از سرنشینان کشتی کشته شدند که هشت تن از آنان شهروندان ترکیه بودند و یکی از آنان تابعیت دوگانه آمریکا و ترکیه را داشت.

در همین حال بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل از ترکیه و اسراییل خواست به دلیل داشتن روابط طولانی و هم‌چنین مرز مشترک با سوریه اختلاف‌ها را کنار گذاشته و با مذاکره از این بحران خارج شوند.

بان کی مون این سخنان را بعدازظهر شنبه در استرالیا و پس از گفت‌وگو با نخست وزیر این کشور عنوان کرد.

وی تاکید کرد این دو کشور باید از طریق مذاکره راه‌حل‌های منطقی را پیش‌رو قرار داده و به پایان این اختلاف کمک کنند.

بیشتر بخوانید:

«سفیر اسراییل از آنکارا اخراج شد»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) واکنش وزارت خارجه به اظهارات تهدیدآمیز سارکوزی علیه ایران

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=12&id=1048341

نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه در اظهاراتی نسبت به این‌که برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران ممکن است به حمله نظامی پیش‌گیرانه علیه تاسیسات هسته‌ای کشورمان منجر شود، هشدار داد. رییس جمهوری فرانسه در عین حال عنوان نکرد که احتمال چنین حمله‌ای از سوی چه کشوری وجود دارد. در واکنش به این اظهارات، وزارت خارجه بر ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای و جنبه بازدارندگی فعالیت‌های دفاعی کشورمان تاکید و به اجتناب از بیان این‌گونه اظهارات که می‌تواند زمینه را برای بی‌ثبات کردن منطقه فراهم کند، توصیه کرد.

2) مدیر عامل شرکت ملی نفت: صادرات نفت ایران از ابتدای سال حدود 50 هزار بشکه در روز افزایش یافت

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=12&id=1048335

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفت: «از ابتدای سال جاری تاکنون میزان صادرات نفت ایران حدود 50 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.» به گزارش ایرنا، احمد قلعه بانی افزود‌: «با توجه به هدف‌مندی یارانه‌ها و کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی در کشور پیش‌بینی می‌شود میزان فروش نفت خام کشور در آینده افزایش بیش‌تری یابد.»

کیهان

1) دعوت عبدالجلیل از صالحی برای سفر به لیبی

http://www.kayhannews.ir/900612/2.htm#other205

رییس شورای انتقالی لیبی در تماسی تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان از صالحی برای سفر به این کشور دعوت کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان و مصطفی عبدالجلیل رییس شورای انتقالی لیبی طی تماس تلفنی به گفت‌وگو با یک‌دیگر پرداختند. در این گفت‌وگو دکتر صالحی ضمن تبریک پیروزی انقلاب مردم مسلمان لیبی، بر تعمیق و توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و لیبی تاکید نمود.

2) ترکیه در طرح سپر موشکی ناتو مشارکت می‌کند

http://www.kayhannews.ir/900612/16.htm#other1601

سخن‌گوی وزارت خارجه ترکیه تایید کرد که آنکارا در طرح سپر موشکی ناتو مشارکت می‌کند.

به گزارش ایرنا، سلجوق اونال سخن‌گوی وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که طرح مشارکت ترکیه در استراتژی جدید ناتو گنجانیده شده است. بر اساس استراتژی جدید ناتو، رادارهای آمریکا که در اختیار ناتو قرار می‌گیرد، در خاک ترکیه مستقر خواهد شد.

جام جم

1) ترکیه سفیر رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853101682

یک هیت سازمان ملل متحد که درباره حمله مرگ‌بار سال گذشته کماندوهای اسراییلی به کاروان دریایی امدادی عازم غزه تحقیق کرده است، در گزارش نهایی خود با لحنی مبهم و دوپهلو، محاصره دریایی غزه را مشروع دانست اما گفت اسراییل در آن واقعه بیش از اندازه شدید و غیرمنطقی عمل کرده است. به گزارش ایسنا، این گزارش در حال حاضر به صورت رسمی منتشر نشده بلکه تنها بخش‌هایی از آن در روزنامه نیویورک تایمز چاپ شده است. انتشار این گزارش یک بار دیگر تنش‌های بین ترکیه و رژیم صهیونیستی را دامن زد، به نحوی که روز گذشته ترکیه اعلام کرد با اخراج سفیر اسراییل قصد دارد روابط خود را تا سطح کاردار کاهش دهد.

2) انتخابات آینده باید پشتوانه امنیت کشور باشد

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853108955

رهبر انقلاب اسلامی در بخشی از خطبه‌های نماز عید سعید فطر با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال جاری، ذات انتخابات را توام با نوعی چالش خواندند و افزودند: «انتخابات، تجلی حضور مردم، مظهر مردم‌سالاری دینی و ذخیره و پشتوانه امنیت کشور است و باید مراقب بود که این پشتوانه بزرگ، به چالشی برای امنیت کشور تبدیل نشود.»

آفرینش

1) تحریم‌های اروپا به حوزه نفت سوریه رسید

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15472#88091

به گزارش فارس به نقل از بی بی سی، ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس گفت اتحادیه اروپا در سطحی رسمی با ممنوع کردن واردات نفت از سوریه به منظور افزایش فشار بر حکومت سوریه موافقت کرده‌اند. هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا از کشورهای اروپایی خواسته بود تا تحریم‌های خود را علیه سوریه تشدید کنند.

2) سرت پایتخت جدید لیبی است

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15472#88096

رهبر لیبی در دومین پیام خود با ادعای این‌که اکثریت مردم لیبی از وی حمایت می‌کنند اعلام کرد که سرت محل تولدش در حال حاضر پایتخت لیبی به شمار می‌آید. معمر قذافی، رهبر لیبی در دومین پیام خود که از طریق شبکه الرای دمشق منتشر شد، عنوان داشت: «از مردان و زنان لیبی می‌خواهم خود را برای جنگ طولانی که استعمارگران نمی‌توانند در آن وارد شوند، آماده کنند.»

رسالت

1) کاظم جلالی: امام موسی صدر براساس اطلاعات موثق زنده است

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=73935

سخن‌گوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری نسبت به شناسایی محل نگه‌داری امام موسی صدر از زنده بودن وی براساس آخرین اطلاعات دریافتی و موثق خبر داد.

2) سید احمد خاتمی به انقلابیون منطقه توصیه کرد: مراقب رهبرتراشی‌ها باشید

http://www.resalat-news.com/Fa/Default.aspx?code=73933

آیت‌اله خاتمی گفت: «انقلابیون منطقه به رهبری واحد صالح برسند و مراقب رهبر تراشی‌ها باشند.»

به گزارش ایسنا، آیت‌اله سیداحمد خاتمی در اولین همایش بیداری اسلامی با بیان این‌که دشمنان می‌خواهند این چراغ را خاموش کنند، افزود: «اما خداوند چیز دیگری می‌خواهد؛ چرا که در شرایطی که وزیر امور خارجه‌ آمریکا می‌گفت خاورمیانه‌ جدید در حال شکل‌گیری است و می‌خواست حاکم مستبد را در کشورهای خاورمیانه بگمارد و خود دهخدا باشد؛ خاورمیانه جدید با حاکمیت دین و حاکمیت اسلام در حال شکل‌گیری است.»

دنیای اقتصاد

1) روایت‌ صنعتی‌ها از استمهال بدهی

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=267778

یک ماه از ابلاغ بخش‌نامه استمهال بدهی و بخشودگی جرایم صنعت‌گران از سوی بانک مرکزی می‌گذرد، اما هم‌چنان روایت‌های متفاوتی از این بخش‌نامه و شیوه اجرایی آن از سوی صنعت‌گران ارایه می‌شود. عضو هیت‌مدیره انجمن مدیران صنایع می‌گوید: «با وجود ابلاغ، این مصوبه هنوز اجرایی نشده و صنعت‌گران پس از مراجعه به بانک‌ها با این جمله روبه‌رو می‌شوند که آیین‌نامه اجرایی استمهال بدهی از سوی بانک مرکزی به سیستم بانکی ابلاغ نشده است. »

2) خیز دوباره طلا در بازار جهانی

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=267765

روز گذشته بسیاری از خبرگزاری‌های معتبر دنیا از آماده‌باش قیمت طلا برای بیش‌ترین افزایش در سه هفته گذشته خبر دادند. به اعتقاد تحلیل‌گران بازار خیز مجدد طلا به‌دلیل گزارش ناامید‌کننده اشتغال در آمریکا رخ خواهد داد که مشخص کرد در ماه گذشته میلادی هیچ شغلی ایجاد نشده است. در حالی که پیش‌بینی می‌شد در ماه آگوست 65 هزار شغل جدید به اشتغال آمریکا اضافه شود، اما گزارش رسمی نشان داد در این ماه هیچ استخدامی صورت نگرفته است.

خیز مجدد طلا در بازار جهانی و با موضع‌گیری محمود بهمنی رییس‌کل بانک مرکزی در داخل روبه‌رو بود. او با اشاره به نوسانات نرخ‌ها گفت: «سکه بهار آزادی در داخل ارزان‌تر از قیمت جهانی عرضه نمی‌شود.»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش رسانه‌های حقوق بشری، بیست و نه تن از شهروندان تبریز که در سوم شهریور ماه در یک مراسم مذهبی بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل شده‌ بودند، دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

به گزارش هرانا، یک منبع آگاه که از اعلام نامش خودداری کرده است، اظهار داشت: «این بازداشت‌شدگان از دو روز پیش دست به اعتصاب غذا زده‌اند و در پی این اعتصاب عبداله صدوقی به بهداری زندان منتقل شد.»

وی در ادامه افزود: «حال عمومی این بازداشتی به دلیل بدرفتاری‌های صورت گرفته و ضعف جسمانی در اثر اعتصاب نامساعد است.»

او در ادامه خاطر نشان کرد: «بازداشت‌شدگان به‌دلیل بدرفتاری نیروهای امنیتی و بازداشت غیر‌قانونی ایشان دست به اعتصاب غذا زده‌اند.»

لازم به یادآوری‌ است، روز سوم شهریور ماه سال‌جاری حدود ۳۰ نفر از فعالان مدنی و سیاسی تبریز که در یک مراسم افطاری شرکت کرده بودند با ورود نیروهای امنیتی به منزل مصطفی عوض‌پور ضمن تفتیش و ضبط وسایل شخصی آن‌ها را بازداشت کردند.

بیشتر بخوانید:

 «مجروح شدن تعدادی از معترضان به خشک‌شدن دریاچه ارومیه»



 


خبر / رادیو کوچه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه، 2 سپتامبر، از «تلاش ایران برای تولید یک کلاهک هسته‌ای» ابراز نگرانی شدید کرده است.

به گزارش رویترز، در گزارش جدید آژانس آمده است که ایران در حال نصب تجهیزات غنی‌سازی اورانیوم در یک پناه‌گاه زیرزمینی در نزدیکی شهر قم است که با استفاده از آن می‌تواند اورانیوم را تا درجات بالاتری غنی کند.

این گزارش می‌افزاید که ایران غنی‌سازی اورانیوم را در سایت دیگری شروع کرده است که از تجهیزات و مدل‌های سانتریفیوژ پیچیده‌تری برخوردار است.

این در حالی است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که اواخر نوامبر آینده با شرکت کشورهای عضو نشستی را برگزار خوهد کرد تا در آن امکان ایجاد خاورمیانه‌ای خالی از سلاح هسته‌ای بررسی شود.

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون با صدور چند قطع‌نامه از ایران خواسته است که غنی‌سازی اورانیوم و فعالیت‌های مربوط به آن را متوقف کند.

بیشتر بخوانید:

«زمین، هوا و دریای ایران برای هر کشور متهاجم تبدیل به جهنم خواهد شد»

«ایران مراقب بلند پروازی‌های نظامی خود باشد»


 


خبر / رادیو کوچه

تیم ملی فوتبال ایران در نخستین بازی خود در مرحله گروهی رقابت‌های انتخابی جام جهانی 2014 برزیل، شام‌گاه جمعه، 2 سپتامبر، مقابل اندونزی 3 بر صفر به پیروزی رسیده است.

این دیدار در ورزش‌گاه آزادی تهران برگزار شد و تیم ایران در حالی با سه گل به برتری رسید که در نیمه نخست نتوانست دروازه مهمانش را باز کند.

اما در دقیقه ۵۳ ارسال دقیق خسرو حیدری با ضربه سر جواد نکونام، منجر به رقم خوردن گل اول ایران شد.

در دقیقه ۷۳ نیز آندرانیک تیموریان که تازه به زمین آمده بود، با ارسال ضربه ایست‌گاهی به روی دروازه اندونزی، نکونام را در موقعیت گل قرار داد تا گل دوم ایران نیز رقم بخورد.

و در لحظات پایانی بازی آندرانیک تیموریان در دقیقه ۸۹ با پاسی که از حسین ماهینی دریافت کرد، گل سوم ایران را به ثمر رساند.

بیشتر بخوانید:

«هم‌گروهی تیم فوتبال ایران با اندونزی، بحرین و قطر»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته