خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای مخالف دولت جمهوری اسلامی، اشکان ذهابیان دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه فردوسی مشهد در دومین روز از اعتصاب غذای خود و در حالیکه در شرایط جسمی نامناسبی بهسر میبرد، به سلول انفرادی منتقل شده است.
به گزارش جرس، این عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت که در اعتراض به ادامه بازداشت غیرقانونی، وضعیت وخیم زندان و شرایط غیرانسانی نگهداریاش در زندان متی کلای بابل، از سحرگاه سهشنبه اعتصاب غذا کرده است، ساعت یک و نیم ظهر روز چهارشنبه در دومین روز اعتصاب غذایش وضعیتش وخیم گزارش شده و بدون رسیدگی پزشکی به سلول انفرادی زندان متی کلا منتقل شده است.
از سویی دیگر خانواده ذهابیان با مراجعه و تماس با مقامات محلی خواستار رسیدگی فوری پزشکی به فرزندشان شدهاند.
اشکان ذهابیان گفته است که به علت «غیرقانونی بودن ادامه بازداشتش و در اعتراض به بلاتکلیفی در پرونده جدیدش در دادگاه انقلاب بابل»، تنها در صورت «آزادی» اعتصابش را خواهد شکست.
گفتنی است اشکان ذهابیان دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به بازداشت غیرقانونی و وضعیت نامناسب در زندان بابل، اعتصاب غذای نامحدود کرده است.
بیشتر بخوانید:
«اعتصاب غذای نامحدود ذهابیان، فعال دانشجویی»
خبر / رادیو کوچه
روز پنجشنبه، 1 سپتامبر، معمر قذافی، رهبر متواری لیبی، در یک پیام تلویزیونی که از طریق یک شبکه سوریهای پخش میشد مجدد از حامیان خود خواست تا در برابر آنچه وی «هجوم بیگانگان» خوانده است مقاومت و ایستادگی کنند.
به گزارش الجزیره، این پیام تلویزیونی که از شبه سوریهای الرای پخش میشد، معمر قذافی به حامیان خود گفت در برابر خارجیهایی که قصد استعمار لیبی و منابع آن را دارند مقاومت و آنها را از سرزمینشان بیرون کنند.
از سویی دیگر مراد مدلسی، وزیر خارجه الجزایر ، یکی از دو همسایه غربی لیبی اعلام کرد در صورتی که شورای ملی انتقالی لیبی بتواند حکومتی تشکیل دهد که همه مناطق این کشور را نمایندگی کند، الجزایر آماده به رسمیت شناختن آن است.
به گزارش رادیو فرانسه 1، مدلسی ضمن تایید ورود چند تن از اعضای خانواده رهبر رژیم سابق لیبی به الجزایر، تاکید کرد کشور متبوعش به معمر قذافی پناهندگی نخواهد داد.
این در حالی است که روزنامه جزایری «الوطن» چاپ روز چهارشنبه نوشت «دولت الجزایر این احتمال که معمر قذافی برای حفظ جان خود به شاخه شمال آفریقای شبکه القاعده بپیوندد بسیار نگران است.»
گفتنی است که سه تن از فرزندان قذافی به نامهای هانیبال، محمد، عایشه، به همراه صفیه همسر دوم او پس از فتح طرابلس توسط انقلابیون به الجزایر پناه بردند.
همزمان در تحولی دیگر یکی از اعضای ارشد شورای ملی انتقالی لیبی اظهار داشت که به رهبران قبایل در شهر سرت یک هفته دیگر مهلت داده خواهد شد که این شهر را به صورت مسالمتآمیز تحویل شورا دهند.
شهر سرت آخرین پایگاه عمده نیروهای وفادار به معمر قذافی است.
مخالفان آقای قذافی پیشتر تا روز شنبه به این نیروها مهلت داده بودند که خود را تسلیم کنند.
اما عضو ارشد شورای ملی انتقالی گفت که رهبران قبایل سرت، با وجود اینکه متوجه شدهاند که مقاومت امکانپذیر نیست، هنوز نتوانستهاند نظامیان وفادار به قذافی را متقاعد کنند.
از سویی دیگر نشست بینالمللی «دوستان لیبی» برای بررسی آینده این کشور با میزبانی مشترک نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در پاریس، شامگاه پنجشنبه، آغاز میشود.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا و نمایندگان چین و روسیه از دیگر شرکتکنندگان در این نشست هستند.
بیشتر بخوانید:
«روسیه «شورای ملی انتقالی لیبی» را به رسمیت شناخت»
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
مجمع روحانیون مبارز برای انتخابات در مهرماه 78 مجلس ششم، ستادهای مستقل برپا میکند. مجمع روحانیون مبارز در آخرین جلسهی خود به اتفاق آرا تصمیم گرفت از موسوی خوئینیها و مهدی کروبی به عنوان مسوول ستادهای انتخاباتی تهران و شهرستانها بهره بگیرد.
جامعهی مدرسین حوزهی علمیهی قم در ابتکاری سعی نمود سلایق مختلف به خصوص دو طیف جامعهی روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مبارز و فضای همدلی بیشتر ایجاد کند. خبرهای منتشره حاکی از تکمیل لیست انتخاباتی مجمع روحانیون مبارز و وجود نام «عبداله نوری» در این لیست خودسرانه بود.
«رسول منتجبنیا» حضور «عبداله نوری» در فهرست نامزدهای مجلس ششم را منوط به تبرئهی وی در دادگاه ویژهی روحانیت دانست.
مجمع روحانیون مبارز با صدور اطلاعیهای دیدگاه این مجمع را نسبت به محکومیت «عبداله نوری» در دادگاه ویژهی روحانیت اعلام کرد. در این اطلاعیه ضمن تاکید بر این نکته که تمامی اظهارنظرهای «عبداله نوری» در دادگاه مورد قبول مجمع روحانیون مبارز نیست، محکومیت ایشان غیرمنصفانه و برخواسته از تمایلات جناحی دادگاه ویژهی روحانیت توصیف شد.
سه تشکل عمدهی روحانی کشور، جامعهی مدرسین حوزهی علمیهی قم، جامعهی روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مبارز تهران دومین نشست خود را تحت عنوان وحدت و وفاق در مدرسهی مطهری با حضور ائمهی جماعات و علمای سراسر کشور برگزار کردند.
پس از آن دبیر مجمع روحانیون مبارز گفت: «در مقابل هر جریانی که خط امام را زیر سوال ببرد میایستم.» مهدی کروبی هم افزود: «هرکس به چهار محور امام، حکومت اسلامی، انقلاب و رهبری اعتقاد داشته باشد از لحاظ سیاسی خودی محسوب میشود.»
دبیر مجمع روحانیون مبارز گفت: «کسانی که از اختلاف بین روحانیون خوشحال بودند اکنون از وحدت آنها نگرانند.»
پس از آغاز روند وحدت مهدی کروبی به رسم خطوط مورد ادعا پرداخت و گفت: «اگر کسی بخواهد ادعایی روی دوم خرداد داشته باشد مجمع روحانیون مبارز است که با جدیت وارد میدان شد و حتا فکر میکردیم حیثیت خودمان را هم روی این موضوع خواهیم گذاشت.» درخواست نامزدی «خاتمی» برای اولین بار متعلق به روحانیون مبارز بود.
«اسداله بیات»، یکی از اعضای مجمع روحانیون مبارز طی سخنانی در بیان اولویتهای این مجمع در مسجد مهدیهی زنجان گفت: «اگر قرار باشد بین پیروزی در پارلمان و انتخاب مجدد آقای خاتمی یکی را انتخاب کنیم پارلمان را انتخاب میکنیم.»
وی در مورد رای نیاوردن نامزدهای مجمع روحانیون مبارز در مجلس چهارم و پنجم گفت: «بعضی را خدا رد کرد و بعضی را مردم.»
در همینحال رحمانی نمایندهی مجمع روحانیون مبارز در ستاد اجرایی هماهنگی جبههی دوم خرداد از ورود «هاشمی رفسنجانی» به صحنهی انتخابات مجلس، استقبال کرد.
اینبار موسوی خوئینیها اظهارات جدیدی گفت، سخنانی که نگرش تازهای از مجمع روحانیون بود، او گفت: «اختیارات ولی فقیه مطلق است اما در تعارض با مواردی که مردم آن را جزو حقوق خود به شمار میآورند میتواند بخشی از حقوق خود را نادیده بگیرد … اگر احیانن ولی فقیه زمان ما یا هر زمان دیگر نخواهد انتخاباتی وجود داشته باشد به رغم آنکه اختیاراتش مطلق است به این دلیل که مردم آن را جزو حقوق مسلم و غیر قابل تغییر خود میدانند باید دندان روی جگر بگذارد و بخشی از حقوق خود را نادیده بگیرد.»
اما پس از آن مجمع روحانیون مبارز انتخابات 29 بهمن، را مدیون تدبیر رهبر بزرگوار و روشنبینی ملت دانست و دبیر مجمع روحانیون مبارز گفت: «برندگان انتخابات مغرور نشوند، ملت با هیچکس عقد اخوت نبستهاند… لیبرالها از همان ابتدا مخالف حاکمیت اسلام بودهاند.»
دبیر مجمع روحانیون مبارز افزود: «آزادی مطبوعات نباید به شکسته شدن قداست نهادهای نظام منجر شود» و پس از کنفرانس برلین مجمع روحانیون مبارز تهران با انتشار اطلاعیهای پیرامون موضوعات سیاسی روز اعلام کرد: «قبول و شرکت در کنفرانس برلین دور از خردبینی و مرعوب شدن برخی از شرکت کنندگان در مقابل ضد انقلاب، نشانهی خفت و مایهی نفرت ملت ایران است…و همچنین مجید انصاری گفت: «شرکتکنندگان در کنفرانس برلین بزرگترین ضربه را به جبههی دوم خرداد وارد کردند.»
در همین زمان «حجتالسلام موسوی درچهای»، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با اعلام عقیده و استراتژی مجمع روحانیون مبارز بر اساس حفظ آرامش در مملکت و محوریت تابعیت مردم از رهبری گفت: «یکی از روزنامههای عصر، چندی پیش به مجمع روحانیون مبارز ایراد گرفت که چرا در مقابل وقایع اخیر جامعه، سکوت میکند این مطلب روشنگر این است که اینها به دنبال آشوب هستند. در حالی که مجمع روحانیون مبارز برای حفظ انقلاب و آرامش مملکت، دندان روی جگر میگذارد و در مجلس ششم هم همین شیوه را برای پیشبرد اهداف امام، اجرای دقیق قانون در جامعه و ایجاد آزادی در حد قانون در پیش خواهد گرفت.»
در آغاز سال 79 حجتالاسلام اسداله بیات، عضو مجمع روحانیون مبارز، در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، گفت: «کسانی که بحث حکومتاسلامی را به جای جمهوریاسلامی مطرح میکنند، کسانی که با عنوان اسلام به تئوریزه کردن خشونت میپردازند، کسانی که سابقهی انقلابی ندارند و در دوران گذشته افتخارشان این بوده که همیشه در مقابل امام ایستادهاند، کسانی که مخالف مبارزه بودهاند و مثلن در سال 52 به مبارزه با اصل مبارزه کردن پرداخته بودند، آقایانی که در طول جنگ تحمیلی هر طلبهای که به جبهه میرفت و بر میگشت اینها میگفتند باید شهریهاش قطع شود، کسانی که با پول مردم به انگلستان و آمریکا و کانادا میروند بدون اینکه معلوم باشد این پول را از کجا آوردهاند، همین آقایان امروز میآیند میگویند تا وقتی آقای خاتمی رییس جمهوری و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی است نمیتواند به اصلاحات فرهنگی امیدوار بود.»
این عضو مجمع روحانیون مبارز، در ادامه، از اندیشههای امام، قانوناساسی و ولایت فقیه به عنوان محکمات انقلاب یاد کرد و افزود: «هرکس تحت هر عنوانی بخواهد از این محکمات خارج شود بهطور قطع مورد قبول ما و جبههی دوم خرداد نخواهد بود.»
«سید علیاکبر محتشمیپور»، نیز در مورد ابطال 700هزار رای مردم ظهار داشت: «باید همواره برای رای مردم ارزش قائل بوده و از آن پاسداری کنیم… اعتقادم بر این است که ابطال آرا بدون جهت صورت گرفته و این مسئله با قانون مغایرت دارد و باید منتخبین مردم به مجلس راه یابند.»
وی همچنین در بخش دیگر از سخنان خود، حذف «علیرضا رجایی» از رتبهی 28 و جایگزینی فرد دیگری به جای وی را کاری ناپسند دانست وگفت: «بنده با قرار گرفتن هاشمی در رتبهی بیستم و انتقال دو تن از نمایندگان منتخب مردم تهران به مرحلهی دوم مخالفم و معتقدم باید ملاک عمل رای اعلام شده در مراحل قبلی باشد، لذا چنانچه همان رای ملاک عمل قرار گیرد ما از شکایت خود صرفنظر میکنیم.»
بهنام / رادیو کوچه
behnam@koochehmail.com
«محمدرضاشریفینیا: من؟ رابطه؟ رز رضوی کیه؟»
«محمدرضا شریفینیا» بازیگر و کارگردان این روزها حال و روز خوشی ندارد. مدتی است شایعه شده او با بازیگر سینمای ایران «رز رضوی» ازدواج کرده و حتا ماه عسلشان را هم در مکه گذراندهاند.
محمدرضا شریفینیا در واکنش به این صحبتها چنین گفته: «چه خوب است خبرنگاران، همانگونه که برای گرفتن یک مصاحبه یا خبر کاری، بارها و بارها با هنرمندان تماس میگیرند و تا نرسیدن به مقصود دست از تلاش برنمیدارند، قبل از انتشار اخبار مربوط به زندگی خصوصی آدمها نیز همین سماجت را برای تایید خبر به کار گیرند تا باعث اشاعه اطلاعات غلط نشوند.»
وی ادامه داد: «سرک کشیدن در زندگی خصوصی مردم کار ناشایستی است اما انتشار خبر کذب گناهی نابخشودنیتر است. امیدوارم از این پس نسبت به انتشار اخبار نادرست از زندگی دیگران همانگونه رفتار کنید که مایل هستید با زندگی خودتان رفتار شود.»
البته قبل از این اتفاقات، چند وقت پیش وقتی محمدرضا شریفینیا به همراه دخترش ملیکا برای دیدن کنسرت یکی از گروههای مشهور پاپ به سالن برج میلاد رفته بودند، به دلایل نامعلومی از سوی مردم حاضر در مراسم به شدت هو شدند، بهطورى که با کمک مسوولان برگزارى کنسرت از یکى از درهاى اضطرارى سالن به سرعت خارج شدند.
…………………………………………………………
«خداحافظی مهناز افشار از سینما»
«مهناز افشار» بازیگر جوان ایرانی در گفتوگویی از خداحافظی از سینما خبر داد.
وی اعلام کرد اگر بخواهم از بازیگری خداحافظی کنم که خیلی هم نزدیک است، همیشگی خواهد بود. نمیتوانم دوباره برگردم و دوباره خداحافظی کنم. بازیگری برای من مثل مجسمهای است که در وجودم ساختمش فکر میکنم اگر بعد از اینکه آن را ساختم بهش دست بزنم کاملن خراب میشود.
عکاسی بلد نیستم و کارگردانی هم نمیتوانم بکنم. تدوین و فیلمبرداری نزدیکتر است به من. اما احتمال اینکه نویسنده شوم بیشتر است. مدتی است که نیمهشبها چهار خطی از ذهنم عبور میکند و یادداشت میکنم و حالا تصمیم گرفتهام دستنوشتههایم را به صورت کتاب چاپ کنم.
…………………………………………………………
«دزدی از خانه یک مرده»
وسایل منزل «ایمی واینهاوس»، خواننده جوان آمریکایی به سرقت رفت.
پدر ایمی واینهاوس که دخترش ماه گذشته به دلایل نامعلومی در سن 27 سالگی درگذشته بود اعلام کرد که در تاریخ 11 اوت وسایل منزل دخترش به سرقت رفته است.
وی گفت که خودش و افراد دیگری از جمله دوستان و اقوام به منزل وی دسترسی داشته اما نمیتواند کسی را به عنوان مظنون معرفی کند.
…………………………………………………………
«روز در جنگ با مخالفان شب در جنگ با همبستر»
یکی از فرزندان قذافی تنها کسی است که در لیبی حق دارد به کشتن دیگران افتخار کند. او طی دو هفته گذشته در دو نبرد «روزانه» و «شبانه» مشغول بوده است ؛ روزانه به نبرد با انقلابیون میپرداخت و شب را در کنار دوست دختر هلندی خود میگذراند؛ دختری بلوند با موهای طلایی چون پرتقال معروف طرابلس.
او کسی نیست جز «المعتصم» که این روزها مردم هلند را به خود مشغول کرده است. وی در 11 آگوست گذشته دختری را به طرابلس دعوت کرد که در سال 2004 در یکی از دیسکوهای ایتالیا دیده بود.
«تالیثا فون زون» در ویلایی بر ساحل طرابلس اقامت کرد و المعتصم هر شب پس از نبرد با انقلابیون او را آنجا ملاقات میکرد.
تالیثای 39 ساله ده سال جوانتر از سن واقعی خود نشان میدهد و طی دو هفته گذشته خانواده او بارها با وسایل ارتباط جمعی مصاحبه کردند بلکه خبری از او بیابند.
تالیثا در هلند یک مانکن شناخته شدهای است و عکس های او بارها بر روی جلد مجلههای بینالمللی معروف منتشر شده است.
او با این حال دنبال کسی بود که نیاز مادی وی را برای درمان پدر بیمارش جبران کند، بنابراین وقتی المعتصم وی را برای سفر به طرابلس دعوت کرد با وجود ناامنی و نبرد انقلابیون علیه قذافی پیشنهاد وی را پذیرفت.
این مانکن هلندی که پس از گسترش درگیریها در طرابلس به بیمارستانی پناه برد برخی از خاطرات خود با المعتصم را برای خبرنگار «دیلی تلگراف» شرح داد.
…………………………………………………………
«بازیگر سریال «لاست» بازداشت شد»
«متیو فاکس» بازیگر نقش «جک شپرد» در سریال «لاست» روز دوشنبه صبح به اتهام ضرب و شتم یک راننده زن اتوبوس بازداشت شد.
فاکس برای فیلمبرداری «من، الکس کراس» براساس رمانی از «جیمز پترسن» در کلیولند به سر میبرد.
او صبح دوشنبه قصد داشت سوار اتوبوسی شود که با مخالفت راننده مواجه میشود. اتوبوس کرایه شده و فاکس جز مسافران آن نبوده است.
هیتر بورمن 29 ساله راننده اتوبوس بود و اظهار کرد زمانی که فاکس میخواست به همراه دیگران سوار شود با او روبهرو میشود. بورمن، فاکس 45 ساله را به جا نمیآورد و چون متوجه بوده او جز سرنشینان اتوبوس نیست سه بار به او هشدار میدهد که سوار نشود.
او گفت: «به او توضیح دادم که کارش اشتباه است. هیچ چیزی نمیگفت. با دهان باز به من نگاه میکرد. بعد هم سوار شد و سعی کرد مرا از سر راه کنار بزند.»
بورمن به پلیس گفت فاکس با مشت به شکم و بدن او زده و بورمن هم از خودش دفاع کرده و مشتی به صورت فاکس زده که گفته میشود موجب شده لب بازیگر کمی پاره شود. او مدعی شد سه نفر به کمکاش آمدند و فاکس را نگه داشتهاند تا پلیس به صحنه برسد.
بورمن که تصور میکرد دستش شکسته به سرعت خودش را به بیمارستان رساند، اما آسیبی به دستش نرسیده بود.
به گزارش پلیس فاکس پس از دستگیری و انتقال به مقر پلیس با وساطت «یک دوست» آزاد شده و به هتل محل اقامت خود بازگشته است.
پلیس پس از رسیدن به محل درگیری از بورمن میپرسد آیا مرد را میشناسد و او پاسخ میدهد: «بله مردی که به من دست درازی کرد.»
بورمن که مادر سه فرزند است گفته است هرگز اتفاق مشابهی برای او رخ نداده و با تمام جدیت شکایتش را دنبال میکند. او گفت: «اصلن برایم مهم نیست که یک ستاره است، دست درازی برخلاف قانون است.»
تماس با هتل اقامت فاکس برای صحبت با او بینتیجه بوده است. فاکس که در «لاست» نقش جک شپرد را بازی کرد در حال حاضر با «براد پیت» در فیلم سینمایی «جنگ جهانی زد» همبازی شده است.
…………………………………………………………
«حاملگی بیانسه رکورد پیامهای برنامه نود فردوسیپور را شکست»
«بیانسه»، خواننده پاپ آمریکایی حاملگی خود را اعلام کرد.
وی که این خبر را با یک پیام بر روی صفحه توییتر خود عنوان کرده بود نوشت: «من میخواهم شما هم عشق را با آنچه در درون من در حال رشد کردن است احساس کنید.»
این پیام رکورد بازدید و نظر را با بیش از 8000 بازدید و نظر در هر ثانیه در توییتر شکسته است.
…………………………………………………………
«جاستین بیبر از مرگ رهایی یافت»
پلیس لوس آنجلس اعلام کرد که «جاستین بیبر» خواننده جوان آمریکایی روز چهارشنبه در شهر «استودیو» (Studio City) تصادف کرده است.
در این تصادف که یک راننده «هوندا سیویک» با «فراری» بیبر برخورد کرده است به جز خودروها به کسی آسیبی نرسیده است.
او در حال ضبط جدیدترین آلبوم خود برای کریسمس پیش رو است.
…………………………………………………………
«امتیاز فیلم سکسی کیم کارداشیان آخرش چند؟»
یک خریدار و دلال فیلمهای بازار آمریکا اعلام کرده است که میخواهد امتیاز فروش فیلم سکسی «کیم کارداشیان» مدل و بازیگر که در بازار است را خریداری کند.
وی اعلام کرده است که برای خرید این امتیاز حاضر است مبلغ 30 میلیون دلار را به شرکت ویوید (Vivid) صاحب امتیاز فعلی آن پرداخت کند.
این خبر در حالی منتشر شده است که کیم به همراه همسرش، «کریس همفریز» به تازگی از سفر ماه عسل خود از اروپا بازگشتهاند.
…………………………………………………………
خبر / رادیو کوچه
در روزهای اخیر، البرز نورانی، دانشجوی ورودی سال ۸۹ دانشگاه صنعتی شریف، رشته علوم کامپیوتر به دلیل آنچه «اعتقاد به دیانت بهایی» از سوی دانشگاه عنوان شده از دانشگاه شریف اخراج شده است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، دسترسی این دانشجو از تاریخ اول شهریور ۱۳۹۰ به سایت رسمی آموزش دانشگاه شریف «غیر مجاز» اعلام شد و در پی مراجعات وی به مسوولان دانشگاه به وی ابلاغ شد که «دستور اخراج وی از مقامات بالاتر» صادر شده است و وی برای پیگیری بیشتر باید به هسته گزینش دانشجو در وزارت علوم مراجعه کند.
گفته میشود در ادامه مراجعات این دانشجو به بخش گزینش وزارت علوم، آقای دکتر نوربخش مسوول این بخش، به صراحت علت اخراج وی را «اعتقاد به دیانت بهایی» عنوان کرده است.
این در حالی است که برادر البرز نورانی، سما نورانی دانشجوی اخراجی بهایی از دانشگاه سهند تبریز در رشته مهندسی پزشکی است که در حال سپری کردن حکم یک سال حبس تعزیری خود در بند ۳۵۰ زندان اوین است. سما نورانی در تاریخ ۱۱ اسفند ۸۸ به دلیل پیگیریهایش در ارتباط با دلایل اخراجش از دانشگاه و فعالیت در زمینه حق تحصیل بازداشت و به مدت ۵۶ روز در بند ۲ الف سپاه نگهداری شد.
بیشتر بخوانید:
«تایید حکم حبس نورانی دانشجوی بهایی»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارش رسانههای حقوق بشری، وضعیت هاشم شاهیننیا زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی بوشهر وخیم عنوان شده است.
به گزارش هرانا، این زندانی سیاسی در تبعید که به اتهام تجمع مقابل زندان اوین بازداشت و از سوی قاضی مقیسه به هفت سال حبس در تبعید محکوم شده است در اسفند ماه سال ۸۶ جهت تحمل حبس در تبعید به زندان مرکزی بوشهر منتقل شد.
لازم به یادآوری است، شاهیننیا در جریان برگزاری تجمع در برابر زندان اوین به همراه علیرضا شریعتپناه از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ در سال ۸۵ بازداشت و پس از یک سال به زندان بوشهر تبعید شد.
وی پیشتر نیز در سال ۷۸ به اتهام هواداری از یک گروه معاند نظام به تحمل ۳ سال زندان محکوم شده بود که با پایان یافتن دوران محکومیتش از زندان آزاد شد.
اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه
مهمترین خبر این هفته چیزی نیست به جز کسب نخستین مدال جهانی تاریخ دوومیدانی ایران توسط «احسان حدادی». این موفقیت «حدادی» البته با حاشیههایی همراه بود. نخست اینکه او با پیراهن سبزرنگ بر تن در مسابقات فینال ظاهر شد و پس از کسب مدال برنز بارها در برابر دوربینهای تلویزیونی با انگشتانش علامت «V» یعنی نشان پیروزی را به نمایش گذارد. این کارها به تنهایی برای دردسر درست شدن برای این قهرمان کافی بود اما «حدادی» پا را از اینها هم فراتر گذاشت و در وبسایت شخصیاش تاکید کرد که کسب چنین مدالهایی از سوی او و دیگر ورزشکاران این رشته هیچ ربطی به مدیران فدراسیون دومیدانی و کمیتهیملی المپیک نداشته و تنها نتیجهی تلاش شخصی این ورزشکاران است.
او گفته است که بدون مربی و حتا کوچکترین کمک از سوی فدراسیون به اینجا رسیده است. «حدادی» مسوولان را افرادی دانسته که فقط متخصص تخریب چهرههای جوان هستند و در ادامه گفته است: «خوشحال میشویم که چند ورزشکار صغر سنی به مسابقات قهرمانی جوانان آسیا میفرستیم و مدال میگیریم. آمار میدهیم که در مسابقات جایزه بزرگ آسیا فلان و بهمان کردیم، یا در مسابقات ارتشها فلان رکورد را جابهجا کردیم. واقعن که جای تاسف دارد»
او در پایان میگوید: «من همیشه ایران را دوست داشته و دارم اما این مسایل، آدم را دلزده میکند. با این شرایط شاید از ایران بروم و در یکی از کشورها تمرین کنم و فقط در مسابقات برای ایران پرتاب کنم.»
—————————————
خبر دیگر حضور «مریم طوسی» دیگر دوندهی کشورمان در مسابقات قهرمانی جهان در «کرهجنوبی» است. اگر تمرین با حجاب و لباسهای دستوپاگیر را که یکی از دردسرهای زنان ورزشکار این مرز و بوم است به تمامی مشکلات موجود در ورزش و دومیدانی اضافه کنیم خواهیم دید که کار امثال «طوسی» چقدر قابل احترام و ارزشمند است. او که دلخوشی از وضعیت ورزش و دومیدانی بانوان در کشور ندارد چندی پیش گفته بود: «کلی افراد با هزینههای گزاف بدون دلیل و فقط به عنوان مسوول و همراه با تیمها به مسابقات برون مرزی اعزام میشوند، اما به جای کمک و انگیزه دادن وقتی در مسابقات قهرمانی آسیا من از گروه خودم به عنوان نفر اول صعود کردم آنقدر خوشحال بودم که وقتی به طرف مسوولان بازگشتم انتظار دادن انگیزه یا اعتماد به نفس داشتم، اما یکی از آقایان دستاندرکار آمد جلو و به من گفت که چه دارویی خورده بودی؟ چیزی زده بودی؟ جالب اینجاست که همین آقا وقتی من در «ژاپن» به دلیل اینکه استارت خوبی نداشتم ناراحت بودم به جای اینکه به من روحیه بدهند تا با انگیزه بیشتری در فینال شرکت کنم، به طرف من آمد و گفت: «گند زدی با این استارتت، خانم.»
حال باید دید که واکنش مسوولان در قبال نتایجی که «طوسی» در مسابقات قهرمانی جهان خواهد گرفت چگونه خواهد بود. البته برای زنان ایرانی نفس حضور دخترانی چون «مریم طوسی» یک پیروزی و حرکت مثبت در راه رسیدن به اهداف برابریطلبانهشان به حساب میآید.
—————————————
هفتهی گذشته فدراسیون وزنهبرداری و وکلای آن با افتخار اعلام کردند که توانستهاند محرومیت مادامالعمر «سعیدعلی حسینی» وزنهبردار ایرانی را لغو کنند. آنچه که در ابتدای شنیدن این خبر در ذهن هر شنوندهای نقش میبست این بود که لابد «حسینی» خواهد توانست به زودی به صحنهی مسابقات بازگردد و دوران ورزشیاش را از سر بگیرد. اما همهی این شادی و شعف به این سبب است که محرومیت او از مادامالعمری به 12 سال کاهش یافته است. با این اوصاف خواهیم توانست وزنهزدن این ورزشکار را در کسوت تیم پیشکسوتان ایران در سن 38 سالگی ببینیم، البته اگر «حسینی» تا آن زمان به فعالیت ورزشی خود در این رشته ادامه بدهد. «حسین رضازاده» رییس فدراسیون وزنهبرداری سال پیش این اتفاق را دسیسهی دشمنان انقلاب اسلامی دانسته بود، گرچه که بسیاری خود او را مسوول این اتفاق دانسته و گفته بودند «رضازاده» دوست ندارد کسی به رکوردهای خودش نزدیک شود.
—————————————
آخرین خبر و جنجالیترین آن در هفتهی گذشته پیشنهاد کمیته آموزش فدراسیون فوتبال مبنی بر عدم اجازهی مربیگری مربیان بالای 65 سال در لیگ حرفهای فوتبال ایران بود. این تصمیم که در پی واکنشهای تند بسیاری از مربیان قدیمی و باتجربهی ایران و کارشناسان به سرعت از سوی فدراسیون فوتبال غیرقطعی اعلام شد، حاشیههای بسیاری را به همراه داشت. با این حساب بنده توصیه میکنم که در راستای گسترش روشهای مدیریتی مدیران جمهوری اسلامی برای ادارهی جهان که همیشه از دلمشغولیهای بزرگان نظام بوده است از مربیگری مربیانی چون «دلبوسکه»، «آراگونس» و در نهایت «آلکس فرگوسن» در فوتبال حرفهای جهان جلوگیری به عمل بیاید تا دنیا اوج عظمت تصمیمات مدیران انقلابی را دریابد.
خبر / رادیو کوچه
هشت فعال صنفی معلمان کردستان شامگاه چهارشنبه، 31 اوت، از زندان مرکزی سنندج آزاد و چهار تن دیگر به دادگاه انقلاب احضار شدهاند.
به گزارش هرانا، کمال فکوریان، علی قریشی، مصطفی سربازان، پرویز ناصحی، عزت نصرتی، صدیق صادقی، هیوا احمدی و رضا وکیلی راس ساعت هشت صبح روز گذشته در دادگاه انقلاب (شعبه چهارم بازپرسی) سنندج حاضر شدند.
احضار این فعالان جهت محاکمه در دادگاه صورت گرفته و اتهامات ایشان از سوی مبارکی قاضی دادگاه، اقدام علیه امنیت ملی، حمایت از خانواده زندانیان سیاسی و حمایت از معدومین و عضویت در انجمن صنفی معلمان کردستان اعلام شد که کلیه بازداشتشدگان اتهامات را رد کرده و صرفن عضویت خود در انجمن صنفی معلمان کردستان را تایید کردند.
پس از انجام محاکمه و انتظار در دادگاه ساعت ۱۳ افراد احضار شده بازداشت و به زندان مرکزی سنندج منتقل شدند که به دلیل عدم ترک محل از سوی همکاران و اعضای خانواده بازداشتشدگان و حضور سایر فعالان در محل، در نهایت حدود ساعت ۱۱ شب همان روز از زندان مرکزی آزاد شدند.
از سوی دیگر چهار تن دیگر از فعالان صنفی معلمان و از اعضای این انجمن به نامهای پیمان نودینیان، بها ملکی، رامین زندنیا و مختار اسدی به دادگاه انقلاب احضار شدند.
به گزارش کمپین بینالمللی حقوق بشر، همچنین یک فعال حقوق بشر در کردستان اظهار داشت که چهار نفر از فعالان ادبی و فرهنگی شهر گیلانغرب در استان کرمانشاه که بیش از یک ماه پیش توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بودند، طی دو روز اخیر با قرار وثیقه آزاد شدهاند و قرار بازداشت چهار نفر دیگرشان برای یک ماه دیگر تمدید شده است.
مریم امینی، نعیم نجفی، جمال خانی و سینا بیژنپور هر یک با قرار وثیقهی ۵۰ میلیون تومانی آزاد شدهاند. اتهام این افراد تبلیغ علیه نظام عنوان شده است. هر یک از آنها مدت یک ماه را در سلولهای انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه گذرانده و طی روزهای اخیر به بند قرنطینهی زندان «زنان» و «دیزلآباد» این شهر منتقل شده بودند.
سجاد جهانفرد، عزالدین حیدری، فرهاد وکیلینیا و مازیار محمدی چهار نفر دیگر از بازداشتشدگان هستند که قرار بازداشتشان برای یک ماه دیگر تمدید شده و همچنان در بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه به سر میبرند. هر چند خانواده این افراد ابراز امیدواری کردهاند که پس از تعطیلات عید فطر امکان آزادی فرزندانشان فراهم شود.
سجاد جهانفرد نویسنده و پژوهشگر کرد و صاحب چندین اثر ادبی از جمله، مجموعهی هفت جلدی «افسانههای سرزمین میدیا»، «نامنامهی مانیشت» و چند جلد کتاب کودک به زبان کردی کلهری است. دیگر بازداشتشدگان نیز از اعضای انجمن ادبی «بانان» و همکاران سایت فرهنگی «تاقوهسان» هستند.
بیشتر بخوانید:
«احضار شش فعال صنفی معلمان در کردستان به دادگاه»
«بازداشت هفت فعال فرهنگی در گیلان غرب کرمانشاه»
پنجشنبه 10 شهریور 90/ 1 سپتامبر 2011
اجرا: اعظم
استودیو: سیاوش
تقویم تاریخ
بخش اول خبرها
شاد و تندرست- «گند زدی با این استارتت، خانم»- اکبر ترشیزاد
دایرهی شکسته- «سفر به اعماق حرکات»- مهشب تاجیک
بخش دوم خبرها
تمام رخ- «رهبر در دایره منتقدین»- آرش حسینیپژوه
پاپاراتزی- «محمدرضاشریفینیا: من؟ رابطه؟ رز رضوی کیه؟»- بهنام
مجله جاماندگان- «محکمات جبهه دوم خرداد، امام، ولایت فقیه و قانون اساسی»- شراره سعیدی
بخش سوم خبرها
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
هنر «کابوکی» که ما آن را به صورت یک فرم هنری میشناسیم، حاصل سیصد سال فراز و نشیب در تاتر ژاپن است. دیگر اینکه این فراز و نشیبها فرم و شکل کابوکی را به فراخور هر زمانی تغییر داده است. قسمتی از آن بهطور کامل از بین رفته، قسمتی مانند گذشته اجرا میشود و قسمتی دیگر با زمان حال عوض میشود. شاید حتا امروز هنری به نام کابوکی با جدیدترین عوامل نمایشی همگام شده است.
این هنر از زمان ظهورش در قالب اصلی تاتر ژاپن بوده و هست. این تاتر ترکیبی است دراماتیک که تنوع و تمایز فاحش میان اجرای هنری از ویژگیهای آن است. کابوکی تاتر متنوعی است، بسیاری از هنرها مانند رقص، حرکات همگون، گرافیک، ادبیات و حتا هنرهای تجسمی را در خود گرد آورده است. حتا این هنر تا جایی پیش میرود که ممکن است هر جملهی ادا شده در این تاتر تمام این هنرها را در خود داشته باشد و یا نه ممکن است بخشبندی شده و هر بخشی یکی از این هنرها را به اجرا درآورد. خود لغت کابوکی از «کابوکو» مشتق شده که به معنی «تکیه دادن و یا غیرمعمول» بودن است. پس کابوکی میتواند به مفهوم «تاتر پیشرو» یا «تاتر عجیب» نیز باشد. اصطلاح کابوکی بهطور کلی به کسانی اشاره میکند که لباسهای عجیب میپوشند و با غرور در خیابان راه میروند.
پدایش کابوکی به سال ۱۶۰۳ برمیگردد، زمانی که یک «مایکو» زنی که به معبد «شینتویی» خدمت میکند به نام «اوکونی»، سبک جدیدی از رقص و نمایش را در شهر «کیوتو» اجرا کرد. در این نمایشها، زنان نقش زن و مرد را در نمایشنامههای کوتاهی درباره زندگی روزمره اجرا میکردند. این سبک به سرعت محبوب شد و حتا از اوکونی خواسته شد که در دربار امپراطور آن زمان، نمایش را اجرا کند. به دنبال این موفقیت، گروههای بازیگری مشابه به رقابت با اوکونی پرداختند و به این صورت، کابوکی تبدیل به نمایش و رقص دسته جمعی شد که توسط زنان به اجرا در میآمد. بعد از مدتی، به دلیل اینکه نمایش با امور غیراخلاقی همراه شد و باعث شد حتا بعضی کابوکی را با مفاهیم نادرست بشناسند، در سال ۱۶۲۹ زنان از اجرای کابوکی منع شدند. از آنجا که کابوکی نمایش محبوبی بود، از پسران جوان برای به عهده گرفتن نقش زنان استفاده شد. دلیل انتخاب آنها این بود که دارای عضلات و صدای ظریفتری نسبت به مردان بودند و جایگزین بهتری برای نقش زنان به حساب میآمدند. به همراه تغییر جنسیت بازیگران، تغییر دیگری نیز در نوع نمایش و رقصها پیش آمد و آن اضافه شدن هیجان و حتا خشونت به اجراها بود. اما این تغییر نیز به انحراف کشیده شد و به دلیل فساد اخلاقی که بین بازیگران و بعضی از مشتریان پیش آمد، در سال ۱۶۵۲ از حضور پسران جوان به عنوان بازیگر نیز جلوگیری به عمل آمد.
در تاتر کابوکی ژاپن، بازیگر گامهای خود را بهتدریج با صدایی اوجگیر و تصنعی همآوا میکند و با یک سری حالات و حرکات تصنعی که هر یک نماد منظور خاصی است، حرکت میکند و رقصگونه اجرا میشود. گفتوگوها نیز به سبک تاتری ساختگی است. نقطهی اوج بازیگر کابوکی ژاپن، زمانی است که تندیسگونه، ساکن، روی صحنه میماند و این ژستی است که هر نمود آن را سنت این نمایش تعیین و تجویز میکند. تاثیرات جنگ جهانی دوم، دوران سختی را برای تاتر کابوکی رقم زد. گذشته از خرابی و صدماتی که به بزرگترین شهرهای ژاپن وارد آمد، تمایل مردم برای پذیرش تفکرات و سبکهای متعلق به دوران گذشته، کم شده بود و کابوکی نیز از این موج جدید در امان نماند.
کابوکی عمیقترین احساسات را نه فقط به وسیلهی متن داستان، بلکه با به کارگیری شگردهای گوناگون اجرا میکند. کابوکی در حین اجرا که تماشاگر به نظاره نشسته است بهطور ناگهانی سبک و شیوهی اجرا را عوض کرده و روایت را به سمت دیگری پیش میبرد. بهطور مثال وقتی داستان یک عشق را روایت میکند، بهطور ناگهانی حرکات در صحنه عوض شده و به معرفی جزییات یک شخصیت میپردازد. گاهی آن وسط به طنزگویی پرداخته و حتا گاهی مواردی بهطور کامل بیمعنی را پیش میکشد و بین اصل نمایش و تماشاگر فاصلهگذاری میکند. در کابوکی پانتومیم جزیی از رقص مربوط شناخته نمیشود بلکه یکی از ارکان مربوط به نمایش است و تمام سیر بازی را حتا با حواشی تا نقطههای اوج در برمیگیرد و در آن تاثیر میگذارد. در واقع جدای از پانتومیم و رقص در کابوکی بهطور کلی حرکت نقش اساسی دارد و به نوعی تعریف کنندهی بخشی از این نمایش فاخر است. این حرکات برای فاخر کردن هر چه بیشتر نمایش و تاثیرگذاری آن انجام میشود. گاهی حتا این حرکات به وسیلهی عروسکها انجام شده و یا با ژستهایی که بازیگران میگیرند.
لباس در نمایشهای کابوکی اصل مهمی است. در ژاپن مردم طبقهی پایین مجبور بودند لباسهایی با رنگ تیره بپوشند و بدین وسیله از اشراف که لباسهایی فاخر با رنگهایی تند میپوشیدند مشخص میشدند. بازیگران هم لباسهای فاخر با رنگهای تند میپوشیدند که به نوعی تمایلات طبقهای را نشان میدادند که گاهی میل داشتند به جای مردم عادی بودند. کما اینکه مردم عادی هم تکههایی از پارچههای فاخر را به روی لباس خود میدوختند. همچنین رنگ هم نقش ویژهای در نمایش کابوکی دارد یعنی افراد خوب و شجاع بهطور عمومی به رنگ گچ سفید میکردند با لبهای سرخ و کوچک و افراد پست و شیطان صفت را به رنگهای قرمز تا سیاه در میآورند. و با درجات مختلف رنگ میزان این پلیدی را نشان میدادند. کابوکی به معنای دقیق کلمه از پز به پز و از هیجانی به هیجان دیگر در حرکت است. کابوکی تاتری است که تماشاچی ابتدا باید آداب و تجربهی احساسی آن را بپذیرد، سپس بعد از این تجربه به درک آن نایل میشود و احساس و موسیقی و ژستها مجموعهای برای او به وجود میآورند تا دنیای جذابی از داستانها را به گونهای نو تجربه کند.
رادیو کوچه
پنجشنبه – 10 شهریور ماه 1390 –1 سپتامبر2011
مهیار فرآورده
محمد قذافی میگفت: «مردم من بهمن عشق میورزند، حاضرند برای حمایت از من جان خود را فدا کنند»! حتمن میدانید که این روزها قذافی دربهدر شده و دیروز رسانههای جهان اعلام کردند همسر و سه فرزند او به الجزایر پناهنده شدند. خانواده شما به کدام کشور پناهنده خواهند شد و شما برای آینده خود چه فکری کردهاید؟ چین یا روسیه؟
اگر امروز الجزایر بهخانواده قذافی بهدلایل انساندوستانه پناهندهگی داد، روزی که شما و همدستانتان در موقعیت قذافی قرار گرفته و محبور به فرار از ایران شوید، بشار اسد اگر بهدست مردمش کشته نشده باشد، یا فراری شده و پلیس بینالمللی بهدنبال اوست، و یا در حبس بهسر میبرد و خود را آماده میکند تا در دادگاه پاسخگوی جنایات خود باشد. پس روی سوریه نمیتوانید حساب کنید. هرچند که سرکوبگران خود را به همراه میلیاردها دلار روانه آن کشور کردید تا بهکمک بشار بیایند.
طوفان آزادیخواهی که دو سال پیش از ایران شروع شد و انعکاس آنرا در خاورمیانه و کشورهای مسلمان شمال آفریقا شاهد هستیم، از راه سوریه دوباره بهایران باز خواهد گشت. این طوفان چیزی نیست که شما بتوانید با آزاد کردن چند ده نفر از صدها زندانی سیاسی به مصاف با آن بروید. این طوفان کرسی دیکتاتوری را در ایران از جای خواهد کند و با کلیه خدمهاش بهزبالهدان تاریخ خواهد فرستاد. نظامیان هم با چکمهها و تمام تجهیزات خود توانائیی ایستادگی در مقابل این طوفان را ندارند چنانکه در سوریه شاهد هستیم. چماق بسیجیان از کار خواهد افتاد و سعید تاجیکها خود پیش از شما فرار کردهاند!
شما حتمن به معجزه اعتقاد دارید، چون هر عقل سلیمی – بهخصوص اگر در کله مقام معظمی چون رهبرعالیقدر باشد – میفهمد عاقبت راهی که پیشه کردهاید به کجا خواهد انجامید. البته رهبر معظم متوجه خطر هستند و از همین روی کارگزاران ولایت را راهی کرهشمالی کردند تا هرچه زودتر ترتیب این بمب ناقابل داده شود و مقام ولایت بتواند در پناه بمب اتمی همچنان به وظایف والای الهی ادامه دهند. ولی باید توجه داشته باشید که بمب اتم ممکن است در مقابل دشمن خارجی کاربرد تبلیغاتی داشته باشد، اما برای مقابله با موج آزادیخواهی کاربرد ندارد!
اگر حدسم به چین و روسیه رفت، دلیلش ایناست که کارگزاران پیشین حکومت ولایت که به نظام پشت کرده و از ایران فرار کردند، هیچکدام در کشورهای اسلامی مسکن نگزیدند و جملگی به اروپا و آمریکا رهسپار شدند. البته همه میدانند که رهبر عظیمالشانی چون شما نه به آمریکا که دست آهنین را در دستکش مخملی میپیچد خواهد گریخت و نه به کشورهای غربی که سیودوسال با مظاهر آن دست و پنجه نرم کرده، فرار خواهد کرد.
با توجه به جنایاتی هم که رهبر معظم در مورد مردم ایران مرتکب شدند، انتظار نمیرود کشورهای اسلامی همچون اندونزی مقدم آنحضرت را گرامی بدارند. از عربستان سعودی و کشورهای سواحل خلیج پارس بگذریم که هیچکدام چشم دیدن رهبرعالیقدر را ندارند.
البته ممکن است سردار چاوز از شما استقبال کند، اما همانطور که مستحضر هستید طوفان آزادیخواهی به آمریکای جنوبی نیز کشیده شده و تظاهرات اخیر مردم شیلی بر علیه حکومت، آغاز آن است. از این نظر آمریکای جنوبی محل مطمئنی برای رهبر عالیقدر نمیتواند باشد. بنابراین برادر پوتین میماند و برادران کمونیست چین.
البته رهبر عظیمالشان باید در نظر داشه باشند که در پی طوفان آزادیخواهی و ظهور بهار عرب، قوانین سازمان ملل دستخوش تغییراتی شدهاند و جنایتکار را هر کجای دنیا که مخفی شده باشد دستگیر کرده و به دادگاه بینالمللی خواهند سپرد. قبلن نیز چنین کردهاند.
از این نظر بهتر است رهبر عالیقدر یکبار دیگر به آینده و عاقبت کار خود و خانواده خویش بیندیشند و خود را از اسارت زدوبند با نظامیان نجات دهند و اعلام انتخابات آزاد کنند که در آن صورت ممکن است از رحم و شفقت مردم برخوردار شوند. در غیر اینصورت تردیدی نداشته باشید که از دست قانون نمیتوانید فرار کنید! حتی اگر چنان مریض باشید که مجبور شوند همچون مبارک شما را با برانکار به جلسه دادگاه ببرند.
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای مسکو در روز پنجشنبه، 1 سپتامبر، دولت روسیه، «شورای ملی انتقالی لیبی» را به عنوان هیت حاکمه آن کشور به رسمیت شناخته است.
در بیانیهی وزارت خارجه روسیه که در این زمینه منتشر شده، آمده است: «فدراسیون روسیه، «شورای ملی انتقالی» را به عنوان مقام مسوول در کشور لیبی به رسمیت میشناسد.»
در این بیانیه، برنامهی «شورای ملی انتقالی» برای انجام اصلاحات در کشور، تدوین قانون اساسی جدید، برگزاری انتخاباتِ عمومی و تشکیل دولت جدید، مورد توجه و پشتیبانی قرار گرفته است.
این در حالی است که مسکو در طول ناآرامیهای لیبی، پیوسته از اقدام کشورهای غربی در حمله به نیروهای نظامی وفادار به قذافی انتقاد میکرد.
بیشتر بخوانید:
«سیفالاسلام فرزند قذافی قول مقاومت داد»
آرش حسینیپژوه/ رادیو کوچه
«آیتاله خامنهای» در دیدار با رییس و اعضای هیت دولت انتقادات بی سابقهای را متوجه دولت کرد، که نشان دهنده اوج گرفتن اختلافات و نارضایتی رهبر جمهوری اسلامی از دولتیان است.
در حالی این انتقادات بیسابقه از دولت دهم توسط رهبر جمهوری اسلامی صورت میگیرد که در ماههای گذشته روابط خوبی میان رییس دولت و رهبری وجود نداشته است. این انتقادات وقتی بیشتر قابل توجه است که توجه کنیم که در هفت دیدار گذشته هیت دولت با رهبر جمهوری اسلامی انتقاداتی با این شدت از دولت صورت نگرفته بود و همواره در این دیدارها عملکرد دولت مورد قبول رهبری و تایید آن بوده است.
«آیتاله خامنهای» در این دیدار پیرامون شعارزدگی تا اقتصاد و اختلافات قوا صحبت کرد و در تمامی این موارد انتقاداتی را به دولت «محمود احمدینژاد» وارد دانست.
به نظر میرسد این انتقادها در ادامه اختلافها و درگیریهای دولت و اصولگرایان باشد، مواضع «آیتاله خامنهای» در این دیدار به شدت نزدیک به منتقدان اصولگرای دولت بود، به طوری که حتا در برخی موارد انتقادات مشابهی بیان شد.
ناکار آمدیهای دولت از زبان رهبری
«آیتاله خامنهای» انتقادات خود را از شعارزدگی دولت و عمل نکردن و فاصله گرفتن از شعارها آغاز کرد، و سپس به انتقاد از وضعیت اقتصادی پرداخت و از نقدناپذیری دولت گفت و در انتها نیز به سراغ اختلافات دولت و سران قوا رفت.
رهبر جمهوری اسلامی وقتی به انتقاد دولت از دولتهای پیشین اشاره میکرد، گفت بد نیست دولت فعلی عملکرد خود را با حجم شعارهایی که داده است مقایسه کند. وی از شعارزدگی دولت انتقادهای گستردهای کرد و معتقد بود که شعارهای دولت و عمل نکردن به این شعارها اعتماد مردم را سلب میکند.
خامنهای بعد از انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور به واردات گستردهای که توسط دولت صورت میگیرد نیز انتقاد کرد و گفت «باید در سیاستهای واردات بازنگری جدی شود و از واردات بهویژه محصولات زراعی و باغی و واردات کالاهایی که در آن مزیت تولید داریم، پرهیز شود.»
«آیتاله خامنهای» در انتهای سخناناش، «اسفندیار رحیممشایی» را نیز مورد انتقاد خود قرار داد و با اشاره به اینکه اگر میخواهید از ایران حرف بزنید از ایران بعد از اسلام حرف بزنید، بدون اشاره مستقیم سخنان و سیاستگذاریهای رحیم مشایی پیرامون ایران را زیره سوال برد.
این انتقادات از سوی رهبر جمهوری اسلامی در حالی صورت گرفت که در چند ماه گذشته همواره انتقاداتی مشابه آنچه وی بیان کرد را منتقدین دولت عنوان کرده بودند و از سوی دولت به سیاهنمایی و دشمنی با دولت متهم شده بودند.
انتقادات و شکافها
انتقادات رهبر جمهوری اسلامی در حالی صورت میگیرد که این روزها اصولگرایان با انتقاداتی مشابه انتقادات رهبر جمهوری اسلامی، شمشیر را از رو برای دولت دهم بستهاند و با دولت و به گفته خود جریان انحرافی در حال مقابله هستند.
اوج این انتقادات منجر به بروز اختلافاتی در جبهه اصولگرایی شده است که میتوان از جمله به اختلافات گروه 8+7 و جبهه پایداری اشاره کرد. دو جریان مدعی اصولگرایی که این روزها درگیر اختلافات شدید هستند و به نظر نمیرسد به همین سادگی بتوانند برای اتحاد و ارایه لیست واحد در انتخابات مجلس به توافق برسند.
عملکرد دولت در چندین ماه گذشته، میتواند ما را به این نتیجه برساند که انتقادات رهبر جمهوری اسلامی نیز نمیتواند باعث تغییر در رفتار دولت دهم شود، و خواست رهبری برای مماشات با منتقدین و بر طرف کردن مشکلات نه تنها به حل اختلافها کمک نخواهد کرد، بلکه زور بازوی انتقاد اصولگرایان از دولت را نیز پرزورتر خواهد کرد.
به نظر میرسد، عدم حضور اصلاحطلبان در عرصه قدرت در ایران اصولگرایان را با مشکلات جدی مواجه کرده است، عنصری که در این سالها باعث میشد تا اصولگرایان هموراه از اختلاف خود سخن نگویند دیگر وجود ندارد و همین باعث شده است تا انتقاد و مبارزه سیاسی در میان اصولگرایان از عرصه رسانه به مجلس و از مجلس به قوه قضاییه و از قوه قضاییه اینبار به بیت رهبری کشیده شود.
عملکرد دولت در چندین ماه گذشته، میتواند ما را به این نتیجه برساند که انتقادات رهبر جمهوری اسلامی نیز نمیتواند باعث تغییر در رفتار دولت دهم شود، و خواست رهبری برای مماشات با منتقدین و بر طرف کردن مشکلات نه تنها به حل اختلافها کمک نخواهد کرد، بلکه زور بازوی انتقاد اصولگرایان از دولت را نیز پر زور تر خواهد کرد.
به نظر میرسد در روزهای آینده دولت با یک دو راهی بزرگ روبهرو شود، یا همچنان مثل گذشته در برابر اصولگرایان قد علم میکند و بدون توجه به انتقادات رهبر جمهوری اسلامی به عملکردش و نوع رفتارش ادامه میدهد و یا شاید برای کسب آرای کسانی که از دولت به واسطه این انتقادها ریزش کردهاند، کمی تا قمستی اطرافیان حاشیهساز خود را کمرنگتر جلوه دهد و آنها را به پشت پرده برنامهریزیهای دولت منتقل کند.
در هفتهها و روزهای مانده به انتخابات مجلس، یا باید شاهد تحولات و مهره چینیهای جدیدی از سوی دولت باشیم و یا اینکه نبرد تن به تن اصولگرایان برای رسیدن به کرسیهای مجلس را نظاره خواهیم کرد.
اردوان روزبه / ویدئو/ رادیو کوچه
براساس برنامه اعلام شده بنا بود در روزهای بیست و ششم، بیست و هفتم و بیست و هشتم ماه آگوست ۲۰۱۱ مراسم افطاری به همراه سخنرانی آقایان بازرگان، کدیور و سروش در شهر واشینگتن برگزار شود که این مراسم در روز بیست و هفتم به دلیل وقوع توفان برگزار نشد و سخنرانهای برنامه آقایان بازرگان وسروش بودند.
برگزاری مراسم افطاری نیز از استقبال بیش از ۱۵۰ نفر از مسلمانان ایرانی ساکن واشینگتن برخوردار بود.
همراه گزارشی از این مراسم با رادیو کوچه باشید.
Click here to view the embedded video.
خبر / رادیو کوچه
روز چهارشنبه، 31 اوت، به وقت آمریکا، ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای نظامی ناتو در افغانستان که از هفته دیگر ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، «سیآیای» را برعهده میگیرد، از ارتش ایالات متحده بازنشسته شده است.
ژنرال پترائوس سال گذشته سیاست افزایش سی هزار نفری نظامیان آمریکایی در افغانستان را فرماندهی کرد.
مقام های ارشد آمریکایی و نظامیان با سابقه این کشور در مراسمی که در پایگاه نظامی فورت میئر در ویرجینیا برگزار شد، از خدمات و سابقه برجسته ژنرال پترائوس قدردانی کردند.
دریاسالار مایکل مولن، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در این مراسم از آقای پترائوس از به عنوان فردی نام برد که در اجرای ماموریتهای غیرممکن از دیگران متمایز است.
دریاسالار مولن گفت: «ژنرال دیوید پترائوس حد عالی استاندارد فرماندهی در زمان جنگ در دوران جدید را در عمل تعریف کرده است.»
ژنرال پترائوس که به خاطر فرماندهی جنگ عراق در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به چهرهای بینالمللی تبدیل شد، از نامآورترین نظامیان این کشور در دوران حاضر است.
او ۳۷ سال در نیروی زمینی آمریکا خدمت کرده است.
بیشتر بخوانید:
«تغییرات در وزارت دفاع و سازمان اطلاعات مرکزی»
رادیو کوچه
1715 میلادی- «لویی چهاردهم» پادشاه فرانسه درگذشت. دوران سلطنت او بیش از هر پادشاه دیگر اروپا طول کشیده بود. او موفق شد که به حکومت فئودالها در فرانسه پایان دهد و قدرت را در پایتخت متمرکز سازد. از وقایع دوران سلطنت او امضای یک پیمان دوستی با ایران (در دولت صفویه) بود.
بدین ترتیب «لویى پانزدهم»، به پادشاهی رسید. وی نوه لویى چهاردهم بود و از پنج سالگی بر تخت سلطنت نشست. این دوره که مدت آن 59 سال بود، از اول سپتامبر 1715 آغاز شد و تا پایان حیات وی ادامه یافت. دوران سلطنت لویى پانزدهم را به دو دوره تقسیم میکنند: دوره نخست از سال 1715 آغاز شد. در این مقطع زمانی، نیابت سلطنت با «دوک اورلئان» بود که مدت 8 سال پایان عمر خود را در این سمت گذرانید. مرحله دوم از سال 1723 تا 1774 به طول انجامید. در این زمان، سواستفاده از قدرت مطلقه به عنوان میراث لویى چهاردهم و اسراف در اموال دولتی مشکلات فراوانی برجای گذاشت و اعتراض مردم و پارلمان را فراهم کرد. همچنین در بعد روابط خارجی، فرانسه در این دوران بسیاری از مستعمرات خود را از دست داد. با این حال دوره سلطنت طولانی لویی پانزدهم، همراه با حوادث داخلی و خارجی، مقدمات انقلاب کبیر فرانسه را فراهم کرد. لویی پانزدهم سرانجام در می 1774 درگذشت.
1875 میلادی- «ادگار رایس باروز» (Edgar Rice Burroughs) نویسندهی آمریکایی و خالق شخصیت مشهور «تارزان» در آمریکا زاده شد. نخستین کتاب او از این مجموعه «تارزان میمونها» نام داشت و پس از آن بیش از ۲۰ داستان دیگر بر اساس شخصیت تارزان نوشت که تاکنون دستمایهی ساخت فیلمهای بسیاری قرار گرفته است. باروز در عین حال نویسندهی داستانهای علمی-تخیلی نیز بود و از آن جمله میتوان به «خدایان مارس» اشاره کرد.
او پسر تاجری ثروتمند بود و نخستین داستاناش، «زیر اقمار مارس» نام داشت که در مجلهی ماجراجویی «آلاستوری» در ۱۹۱۱ به چاپ رسید. او در ۱۹۱۲ شخصیت تارزان، پسر نجیبزادهای انگلیسی که پس از گم شدنش در جنگلی در آفریقا در کودکی توسط میمونها بزرگ میشود را خلق کرد.
او در طول جنگ جهانی دوم به کار گزارشگری برای «لوسآنجلس تایمز» پرداخت و در سن ۶۶ سالگی مسنترین گزارشگر جنگی تا آن زمان بود. و سر انجام در مارس ۱۹۵۰ در کالیفرنیا درگذشت.
1923 میلادی- یکی از حوادث بزرگ طبیعی که در نیمه نخست قرن بیستم در ژاپن به وقوع پیوست حادثه زمین لرزهای بود که در چنین روزی در منطقه «کانتو» در شرق ژاپن اتفاق افتاد و گستردگی آن تا مناطقی از توکیو و یوکاهاما را در برگرفت. این زمین لرزه در ساعت ۱۱ و ۵۸ دقیقه صبح رخ داده است. شدت این زلزله ۷٫۹ ریشتر بوده است و تکانهای زمین بین ۴ تا ۱۰ دقیقه ادامه داشته است.
قدرت زلزله به حدی بوده است که در اثر آن مجسمهی بزرگ بودا در «کاماکورا» که به فاصلهی ۶۰ کیلومتری از مرکز زلزله قرار داشته با وزن ۹۳ تن چند متر جابهجا شدهاست. این حادثه کشته و مفقود شدگان بیشماری داشته است.
1939 میلادی- با حمله آلمان نازی به لهستان، جنگ جهانی دوم آغاز شد. نیمه اول جنگ، با پیروزی آلمان و متحدانش همراه بود ولی دو سال آخر جنگ، دوره افول و سقوط آلمان بود. هیتلر پیشوای آلمان نازی در فوریه 1938 با دردست گرفتن فرماندهی ارتش آلمان موقعیت خود را استحکام بخشید و به تدریج مقامات حساس مهم دولت را به نازیهای اطریشی واگذار کرد. در ماه مارس سال 1939 هیتلر به چکسلواکی حمله و سر تاسر این کشور را اشغال و پس از آن شروع به تهدید لهستان کرد. در اوت 1939 آلمان و اتحاد جماهیر شوروی سابق قرار داد عدم تجاوز به یکدیگر را به امضا رساندند. اما چند روز پس از آن یعنی در روز نخست سپتامبر قوای آلمانی ظرف چهار هفته لهستان را تصرف کردند. بهانه جنگ ظاهرن مقررات سنگین معاهده «ورسای» بود.
سرانجام با تسخیر آلمان توسط قوای متفق و بمباران اتمی ژاپن، این جنگ به پایان رسید. بسیاری از اثرات جنگ جهانی دوم چون افزایش قدرت دولتها، تلفات سنگین و نیز پیشرفت تکنولوژی، مانند جنگ جهانی اول بود. این جنگ سرانجام پس از نزدیک به شش سال در اوت 1945 به پایان رسید. از نتایج پایدار پس از جنگ جهانی دوم میتوان به ایجاد سازمان ملل و شروع جنگ سرد اشاره کرد.
1969 میلادی- سرهنگ «معمر قذافی» و گروهی از افسران ارتش لیبی، طی کودتایى «محمد ادریس سنوسی» (Muhammad Idris Senussi)، پادشاه 79 ساله لیبی را که در ترکیه مشغول معالجه بود از سلطنت خلع و در لیبی، جمهوری سوسیالیستی اعلام کردند. قذافی که رهبری کودتا را بر عهده داشت، در نخستین اقدام، پارلمان را منحل و بانکهای خارجی در لیبی را، ملی اعلام کرد.
وی پس از کودتا، سیستم حکومتی لیبی را بر اساس ترکیبی از سوسیالیسیم و اسلام طراحی کرده و خود رهبر لیبی شد. حکومت طولانی مدت سرهنگ قذافی از کودتای ۱۹۶۹ میلادی تا کنون، یکی از طولانیترین دورههای زمامداری در طول تاریخ را به وجود آورده است. وی در سال ۱۹۷۹ میلادی لقب نخست وزیر را کنار گذاشت و از آن پس «برادر رهبر» و یا «راهنمای انقلاب سوسیالیستی لیبی» نامیده شد.
پس از بمباران لیبی در سال ۱۹۸۶ میلادی و تحریمهای اقتصادی بر ضد این کشور از سوی سازمان ملل، تغییراتی در رفتار لیبی صورت گرفت که مجموعه این تغییر رفتارها منجر به برداشته شدن تحریمهای سازمان ملل متحد علیه لیبی در سال ۲۰۰۳ میلادی شد. لیبی در سال 1992 متهم شده بود که در ماجرای سرنگون شدن یک هواپیمای مسافربری آمریکا در اسکاتلند دخالت داشته است. به دنبال این مسئله دو نفر از ماموران دولت لیبی برای بازجویى و محاکمه به همین اتهام به آمریکا فراخوانده شدند. اما لیبی از تحویل ماموران خود به دولت آمریکا خودداری کرد و شورای امنیت نیز تحت فشارهای سیاسی ایالات متحده، تحریمهای اقتصادی شدیدی علیه لیبی وضع کرد.
در فوریه ۲۰۱۱ میلادی گروهی از معترضان سیاسی که از مخالفان و معترضان جدید تونس و مصر و دیگر بخشهای جهان عرب الهام گرفته بودند بر ضد دولت قذافی در لیبی بهپا خواستند و این موضوع بهسرعت به یک شورش عمومی مبدل شد.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1983 میلادی- نیروی هوایی شوروی یک هواپیمای مسافربر خطوط هوایی کرهجنوبی را که در مسیر خود از آمریکا به کره وارد قلمرو شوروی شده بود سرنگون کرد. در این رویداد 269 تن سرنشینان این هواپیما (پرواز 007) کشته شدند.
1870 میلادی- «ناپلئون سوم» پادشاه وقت فرانسه پس از اینکه نیروهایش در جنگ «سدان» (Battle of Sedan) از آلمانیها شکست خوردند، تسلیم «ویلهلم اول» شاه پروس شد. ویلهلم که ارتش او بعدها تا پاریس پیش رفتند در «ورسای» خود را امپراتور همه آلمانیها اعلام کرد و بهاین ترتیب، نقشه بیسمارک برای تامین وحدت آلمان با سه جنگ محدود عملی شد و رایش دوم پا بهعرصه وجود گذاشت.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
راسخون
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای مخالف دولت جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، 31 اوت، مهدی کروبی، از رهبران جنبش مردمی ایران موسوم به جنبش سبز، با خانواده خود دیدار کرده است.
به گزارش سحام نیوز، حسین کروبی فرزند مهدی کروبی پس از دیدار روز گذشته حال پدرش را خوب توصیف کرد.
او گفت: «نزدیک هفت ماه بود که پدرم را ندیده بودم، یعنی از همان روز نخست حصر خانگی. امروز به صورت ناگهانی از موافقت نیروهای امنیتی برای دیدار من و خانوادهام به همراه مادرم برای دیدار با پدر مطلع شدیم.»
او گفت که دیدار در ساختمانی که پدرش یک ماه قبل به آنجا منتقل شد انجام شده است.
حسین کروبی نوشت که حال روحی و جسمی پدرش خوب بوده و بر مواضع همیشگی خود تاکید کرده است.
مهدی کروبی پس از آنکه زمستان گذشته در بیانیه مشترکی با میرحسین موسوی خواستار شرکت مردم در تظاهراتی در روز ۲۵ بهمن برای اعلام همبستگی با جنبشهای مردمی خاورمیانه شد تحت بازداشت خانگی قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
«اولین گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل برای ایران آماده شد»
«مهدی کروبی به مکانی دیگر منتقل شد»
خبر / رادیو کوچه
روز چهارشنبه، 31 اوت، سیفالاسلام قذافی پسر معمر قذافی رهبر فراری لیبی، در پیامی قول داده است به نبرد با مخالفان ادامه دهد.
او در پیامی صوتی که از تلویزیون «الرای» پخش شد گفت که از حومه طرابلس صحبت میکند و حال پدرش خوب است.
او گفت: «مایلم به همه برادرانم در لیبی اطمینان خاطر دهم» و افزود که چهارشنبه بعد از ظهر در برخی محلههای طرابلس قدم زده است.
به گزارش الجزیره، این پیام دقایقی پس از آنکه سعدی، برادر سیف الاسلام، گفت که اجازه مذاکره با شورای انتقالی ملی را برای پایان نبردها در لیبی دریافت کرده است منتشر شد.
پیام سعدی قذافی توسط تلویزیون العربیه گزارش شد. او گفت پس از دریافت اجازه از پدرش برای مذاکره، با فرمانده شورای انتقالی ملی در طرابلس تماس گرفته است.
این در حالی است که رهبران موقتی لیبی میگویند علاقهای به مذاکره با هواداران سرهنگ قذافی ندارند.
شورای ملی انتقالی لیبی تا روز شنبه به نیروهای هوادار سرهنگ قذافی فرصت داده است تسلیم شوند.
فرماندهان نیروهای مخالف میگویند برای محاصره شهر سرت، زادگاه معمر قذافی و آخرین پایگاه او، آماده میشوند.
اما سیفالاسلام در پیام خود علیه هرگونه حملهای به سرت هشدار داد و گفت که 20 هزار فرد مسلح آماده دفاع از آن هستند.
پیامهای برادران قذافی در پی گزارشهایی که حاکی از بازداشت عبدلاتی عبیدی وزیر خارجه قذافی توسط مخالفان بود منتشر شد.
موقعیت آقای قذافی معلوم نیست. او پس از فتح طرابلس توسط مخالفان ناپدید شد.
بیشتر بخوانید:
«فرزند معمر قذافی در آستانه پیوستن به مخالفان»
خبر / رادیو کوچه
فردی که خود را عدنان بکور، دادستان شهر حما، معرفی کرده با انتشار ویدیویی در روز چهارشنبه، 31 اوت، اعلام کرد که در اعتراض به «جنایاتی که نیروهای حکومت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه علیه معترضان مرتکب شدهاند»، از سمت خود کنارهگیری میکند.
مقامهای سوری پیشتر گفته بودند که این مقام قضایی به همراه محافظ و رانندهاش ربوده شده است.
به گزارش الجزیره، عدنان بکور در پیام ویدیوی خود حکومت سوریه را به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم کرده و گفته است مدارکی دال بر اعدامهای دستهجمعی در زندان مرکزی حما و نیز شکنجه و دستگیریهای گسترده معترضان در دست دارد.
Click here to view the embedded video.
آقای بکور میگوید که نیروهای امنیتی سوریه در روز ۳۱ ژوئیه سال میلادی جاری دستکم ۷۲ نفر را در زندان مرکزی حما اعدام کردند.
او همچنین تعداد افراد بازداشت شده را حدود ۱۰ هزار نفر تخمین زد و افزود که حداقل ۳۲۰ نفر از زندانیها زیر شکنجه جان باختهاند.
پیش از این، سازمان عفو بینالملل اسامی ۸۸ نفری را که میگوید طی پنج ماه گذشته، در بازداشتگاههای سوریه جان خود را از دست دادهاند، منتشر کرده بود.
بیشتر بخوانید:
«حمایت مطلق ما از حکومت سوریه درست نبود»
خبر / رادیو کوچه
نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه، روز چهارشنبه، 31 اوت، هشدار داده است که اتهامات وارده بر ایران در خصوص بلند پروازیهای نظامی این کشور میتواند به حمله پیشگرانه علیه ایران منجر شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای سارکوزی اظهار داشت بلند پروازیهای ایران در زمینه تسلیحات اتمی و موشکهای بالستیک تهدیدی رو به افزایش است که میتواند به حملهای پیشگیرانه علیه تاسیسات ایرانی منجر شود.
بر اساس این گزارش آقای سارکوزی همچنین هشدار داده است که وقوع چنین حمله پیشگیرانهای ممکن است بحرانی عمده بهوجود آورد که فرانسه میخواهد از آن جلوگیری کند.
در آنچه که از آقای سارکوزی در این گزارش نقل شده، مشخص نیست اشاره او به حمله احتمالی از سوی چه کشوری است.
کشورهای غربی ایران را متهم به تلاش برای ساخت بمب اتمی میکنند.
اما ایران پیوسته بر صلح آمیز بودن برنامه هستهای خود تاکید داشته است.
بیشتر بخوانید:
«بعید است شورای امنیت بانک مرکزی ایران را تحریم کند»
«بازدید تیمی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران»
با درود به مخاطبان عزیز رادیو کوچه
پخش روزانه رادیو کوچه پس از چند ساعت تاخیر مجدد به راه افتاده است. به این دلیل رادیو کوچه از کلیه مخاطبان به دلیل بروز اخلال در پخش و هرگونه کوتاهی از این رسانه در این خصوص پوزش میطلبد.
این اختلال به دلیل تغییر سرور رادیو به سرور تازه و انتقال بیش از 5000 پادکست به سرور تازه پخش آنلاین برای ساعاتی با اختلال مواجه شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر