شراره سعیدی/ رادیو کوچه
گاهی انتخاب واژه تعریفی درست برای کسی یا کسانی مشکل است، ترسو؟ حزب باد؟ منفعتطلب؟ پررو؟ … یا تنها آخوند؟ میگویند رویداد 88 پروژهای بود که مرد خاکستری فتنه آن را طراحی کرد اما وقتی نتوانست آن را به سامان برساند، تکذیباش کرد، آنهم با انکار جانها و مالهای برباد رفته و هزاران آواره بیخانمان رهاشده در غربت، شاید هم تمامیاش فقط قسمت بود، قسمتی از روند تاریخی محتوم یک ملت- دولت خاورمیانهای، اما آنچه در یادها میماند واکنشهای کسانیست که در اوج بحران مهمانانشان را در دعوتگاه تنها رها کردند، تا رفیقان دیروز و رقیبان امروز به راحتی آنان را بدرند.
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز در مرداد ماه و پس از آنکه هدف اصلاحطلبان را «حفظ جمهوری اسلامی» عنوان کرد، با تاکید بر این موضع خود گفت که: «اصلاحطلبان نه تنها با شعار علیه رهبری مخالفند» بلکه آنان در چارچوب نظامی دست به کار سیاسی زدهاند که تمام اصول قانون اساسی آن و از جمله «اصول مربوط به رهبری، همگی یک کل منسجم را تشکیل میدهند و از یک اعتبار برخوردارند.»
محمد موسوی خوئینی که به عنوان یکی از چهرههای محوری جناح اصلاحطلب شناخته میشود، افزود که: «ما با شعار جمهوری ایرانی مخالفیم و هرگز از شعار جمهوری اسلامی در کنار استقلال و آزادی عقبنشینی نخواهیم کرد.»
او این مواضع را در پاسخ به پرسش یکی از خوانندگان وبسایت شخصی خود عنوان کرده است. این فرد که خود را «یکی از نیروهای اصلاحطلب معتقد به نظام جمهوری اسلامی و خط امام معرفی کرده» از موسوی خوئینی پرسیده که «گرچه حوادث بعد از انتخابات حوادث تلخی بود اما برخی رویدادها و اتفاقها از سوی جریان اصلاحات و یا بخشی از آن صورت گرفت که بعضن تلقی ایستادگی در برابر نظام از آن میشد. مانند شعار جمهوری ایرانی یا شعار علیه رهبری نظام. بخشی از این شعارها یا توسط عناصری طرح میشد که کینه دیرینه با نظام داشتند یا همان کسانی که عکس امام را به آتش کشیدند اما به اسم معترضان تمام کردند. سوال بنده این است چرا نیروهای اصلاحطلب خود را در مظان اتهام قرار میدهند. آیا راهی نبود و نیست که هرکس هزینه خود رو بدهد و مثلن آیتاله موسوی خوئینی پاسخگوی کارهای دیگری نباشد.»
موسوی خوئینی که همراه با مجمع روحانیون مبارز، اصلیترین تشکل روحانی حامی میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری بود میگوید که: «بدون تردید بنده و دوستان و هزاران مثل ما و نیز حداقل چهارده میلیون نفر مخالف شعار جمهوری ایرانی در برابر جمهوری اسلامی هستیم و نیز مخالف شعار علیه رهبری هستیم.»
او همچنین با انتقاد از افراد و جریاناتی که این شعارها و آتش زدن عکس آیتاله خمینی را «به پای جریان اصیل اصلاحطلب میگذارند»، خواستار ارایه فرصتی به خود و همفکرانش برای «تکذیب و دفاع» از خود شده است.
به گفته دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، «هنوز خون جوانان وطن که برای تاسیس جمهوری اسلامی کوچه و خیابان و در و دیوار شهر را رنگین ساخته، نخشکیده است، هنوز خیل عظیم بیش از نود درصد مردان و زنان، صف در صف در سراسر ایران با برگههای آری به جمهوری اسلامی شکوه و عظمت خود را به رخ دنیا میکشند.»
موسوی خوئینی با بیان اینکه: «هنوز امام خمینی فریاد میکند: جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» افزوده: «آنگاه کسی میتواند بر ما گمان برد و یا در ما طمع کند که از جمهوری اسلامی عقبنشینی کنیم و با جمهوری ایرانی و امثال آن مخالف نباشیم؟»
او تاکید کرده که: «آنچه ما میخواهیم حفظ جمهوری اسلامی با همه هویت و حقیقت آن است.»
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز همچنین در پاسخ به انتقاد برخی طیفهای جنبش سبز که اصلاحطلبان را به سازش با حکومت با هدف کسب قدرت متهم میکنند، گفته که این جریان «نه هوس مجلس دارند نه هوای ریاست.»
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز کمی قبل از این تاریخ نیز در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خوانندگان وبسایت خود گفته بود که: «هدف اصلاحطلبان حفظ جمهوری اسلامی است.»
مدیر مسوول روزنامه تعطیل شده «سلام» که رسانههای جناح حاکم در ایران از او به عنوان «مرد خاکستری فتنه» نام میبرند، گفته بود که اگر مردم با رضایت و حضور خود در مسیر تلاشهای اصلاحطلبان، «قدرت اجرایی و اداره کشور» را به این جریان بسپرند، آنها این مسئله را به عنوان «یک وظیفه» میپذیرند.
او در همان زمان نیز با رد اتهام قدرتطلبی اصلاحطلبان، یادآور شده بود که هدفاش از ارایه این نظر «توصیه به سازش برای به چنگ آوردن قدرت نیست» بلکه میخواهد بگوید «چرا باید امیدوار به نتیجه تلاشهای خود نباشیم.»
تعدادی از چهرههای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی، موسوی خوئینیها را از طراحان اصلی رویداد 88 میدانند.
محمد موسوی خوئینیها در دوران رهبری آقای خمینی از قدرتمندترین و بانفوذترین مسوولان حکومت جمهوری اسلامی و از گزینههای اصلی جناح موسوم به چپ خط امام برای رهبری پس از خمینی بود.
تعدادی از چهرههای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی، موسوی خوئینیها را از طراحان اصلی رویداد 88 میدانند.
به عنوان مثال، سرلشگر «عزیز جعفری» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شهریور 1388 گفته بود: «موسوی خوئینیها در بهمن 87 گفته است ما باید بیاییم و توان خود را بگذاریم و به هر قیمتی رهبری را از تخت پایین بکشیم، او باید بفهمد این مملکت اینطور نیست که ایشان هرطور که خواستند این نظام را به هر سمتی بکشند.»
«محمدحسین صفارهرندی» نیز چندی پیش به نقل از موسوی خوئینی گفته بود که: «ما زمان امام هم ولایت فقیه را قبول نداشتیم اما میترسیدیم که بگوییم.»
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز اما در پاسخ به این موارد، در وبسایت شخصی خود تایید کرده که به رهبری آیتاله خامنهای رای داده است و اتهامات وارد شده را رد کرد.
حمایت چند ماه گذشته برخی اعضای بلندپایه مجمع روحانیون مبارز از آیتاله خامنهای در حالی است که این رفتار واکنشهایی را در پی داشته است :
روزنامه «کیهان» که زیر نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، با انتقاد از موسوی خوئینی از او پرسید که: «چرا اعلام موضع علیه شعار انحرافی «جمهوری ایرانی» با دو سال تاخیر و پس از آنکه معلوم شد فتنه سبز به هیچ وجه زنده نمیشود، صورت میگیرد؟»
این روزنامه همچنین با اشاره به سوابق دبیرکل مجمع روحانیون مبارز نوشت: «موسوی خوئینی چنان از مخالفت اصلاحطلبان با شعارهای ساختارشکن سخن میگوید که گویا حوادث تلخ پس از سال 76 (به ویژه ماجرای تیرماه 78 که روزنامه فتنهگر آقای موسوی خوئینی- سلام- بانی آن بود) و نیز اتفاقات سال 88، در کره مریخ رخ داده و این اصلاحطلبان مریخ بودهاند که علیالدوام در نشریات و سخنرانیهای خود دم از ختم انقلاب، پایان جمهوری اسلامی، حذف ولایت و… میزدهاند. اینکه ادعا شود جان اصلاحطلبان از آتش زدن عکس امام آتش گرفت، وقاحت تام و منحصربهفردی میخواهد چه آن که اولین و آخرین حرمتشکنی از این دست نبود. مگر سال 1379 هنگامی که مهره کمخردی مانند اکبر گنجی در آلمان خیال آشفته مدعیان اصلاحطلبی را علیه حضرت امام بر زبان آورد، به آقای موسوی خوئینیها برخورد؟»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانه منسوب به دراویش گنابادی، وحید بنانی یکی از دراویش نعمتاللهی که در مورخه سیزدهم شهریورماه نود توسط ماموران امنیتی و انتظامی مورد اصابت گلوله قرار گرفت؛ پس از سه روز در روز سهشنبه 15 شهریورماه جان باخته است.
به گزارش سایت مجذوباننور، پیش از این گزارشها از وخیم بودن وضعیت جسمانی آقای بنایی خبر داده بودند.
همچنین پس از حدود 4 روز علارغم پیگیری وکلای دراویش سلسله نعمتاللهی گنابادی و خانوادههای بازداشتشدگان، از محل نگهداری امیر اسلامی، افشین کرمپور و غلامرضا شیرزادی وکلای دراویش گنابادی که جهت گفتوگو به دعوت فرمانداری شهرستان کوار به آنجا مراجعه کرده بودند و توسط مامورین امنیتی در آن محل بازداشت شدهاند و همچنین مدیران و دستاندرکاران سایت مجذوبان نور که در روز یکشنبه 13 شهریور در تهران توسط نیروهای امنیتی و افرادی موسوم به لباس شخصی بازداشت شدهاند هیچ اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است آقایان حمیدرضا مرادی سروستانی و امیر اسلامی در وضعیت نامناسب جسمانی بهسر میبرند و خانواده و وکلای ایشان در مورد سلامتی این دو نفر ابراز نگرانی کردهاند.
اصغر زارع، داوود مهراد، پژمان کاشفی، رحیم پور رستم، یداله پارسیان، کاظم حسینزاده، ایمان کرمی، سعید احمدی، عباس حقوردی، سعید کریمیان، علیاصغر سعدی، علیرضا سعدی، حجت ولیزاده، حمید پرهیزکار، جلیل خلیفه، حکمت نادری، نعمت کاظمینیا اسامی دراویشی است که در حادثه کوار توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به بازداشتگاه مرکزی زندان عادل آباد شیراز منتقل شدهاند.
لازم به ذکر است که محمدعلی اصغرسعدی از مجروحین حادثه کوار است که توسط نیروهای امنیتی مورد اصابت گلوله قرار گرفته و با وجود مجروحیت و وضع نامناسب جسمانی از بیمارستان رجایی شیراز به بازداشتگاه مرکزی زندان عادل آباد شیراز منتقل شده است.
بیشتر بخوانید:
«وضعیت وخیم جسمانی بنایی از دراویش شهرستان کوار»
خبر / رادیو کوچه
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز سهشنبه، 6 سپتامبر، در اجلاس مجلس خبرگان اظهار داشت که معترضان به نتایج انتخابات دو سال پیش ایران و گروهی از نزدیکان رییس جمهوری با هم ائتلاف کردهاند،
به گزارش ایسنا، وی در واکنش به این موضوع اطمینان داد که وزارت اطلاعات به این گروهها اجازه نخواهد داد که انتخابات آینده مجلس را به «انحراف» بکشانند.
آقای مصلحی گفت: «جریان فتنه و جریان انحرافی هر دو با ویژگیهای مشترک در راستای تقابل جدی با نظام و ولایت فقیه تحرکاتی دارند.»
وزیر اطلاعات عمده تحرکات این جریانات را «تلاش برای فصلالخطاب نبودن ولایت فقیه دانست» و به تلاش آنها برای تقسیم فرامین رهبر جمهوری اسلامی به حکومتی و غیرحکومتی اشاره کرد.
به گفته آقای مصلحی، این جریانات تنها راه «تغییر نظام» را در دست گرفتن کرسیهای ریاست جمهوری و مجلس میدانند و با شیوههای مختلف میخواهند نظر رایدهندگان را به خود جلب کنند.
آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در خطبههای نماز عید فطر در هفته گذشته با «چالشی» خواندن انتخابات در ایران در اشارهای تلویحی به اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش گفته بود: «دیدید، حس کردید، از نزدیک لمس کردید آن وقتی را که دشمن میخواهد از انتخابات علیه امنیت کشور سواستفاده کند.»
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه خواستار مراقبت در برابر تکرار حوادث بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری شده و گفته بود: «باید همه مراقب باشند، همه به هوش باشند، آحاد مردم، مسوولان گوناگون، منبرداران سیاسی، کسانی که میتوانند با مردم حرف بزنند، همه مراقب باشند، از انتخابات مانند یک نعمت الهی پاسداری کنند.»
آقای مصلحی در ادامه سخنان امروز خود در مجلس خبرگان گفت که عمده برنامههای آنچه وی «جریان فتنه و جریان انحرافی»، مقابله با سیاستهای رهبر جمهوری اسلامی، «تاکید بر ملیگرایی افراطی، تاکید بر شبه مدرنیسم و تاکید بر ناکارآمد بودن اسلام و روحانیت است.»
بیشتر بخوانید:
«تندروها میخواهند رایدهندگان به موسوی را محو کنند»
«حصر خانگی برخی چهرهها به نفع نظام است»
خبر / رادیو کوچه
احمد صدرحاجسیدجوادی عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران و وزیر دادگستری در دولت موقت پس از انقلاب اسلامی، در نامهای سرگشاده خطاب به آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار انحلال دادگاه انقلاب و آزادی زندانیان سیاسی شد.
به گزارش میزان، حاجسیدجوادی در این نامه نوشته است: «انقلابی در سال ۱۳۵۷ یعنی ۳۳ سال قبل به رهبری آقای خمینی واقع شد و تشکیلات خود را دارا بود؛ بعد از آن انقلاب دیگری واقع نگردید. امروز وجود موسساتی به نام دادگاههای انقلاب و صدور دستوراتی به نام آرا آن دادگاهها، یعنی همین موسسات چه صورت واقعی و قانونی دارد؟ و جز خلاف حقیقت (یعنی دروغی بزرگ) آیا حقیقت دیگری دارد؟ تعجب آور اینکه عدهای با دستورات این موسسات (دادگاه انقلاب) عمر گرانمایه خود را در زندان به سر میبرند.»
او در ادامه پیشنهاد داد که پرونده هر یک از زندانیان اوین را که به هر شعبهای از دیوان عالی کشور فرستاده شود تا آن چه «دروغ بودن اتهامی که به این زندانی نسبت دادهاند» نامید، اثبات شود.
عضو شورای مرکزی نهضت آزادی در ادامه خطاب به آیتاله خامنهای نوشت: «چون شما قانونن مسلط بر دستگاه سیاسی و قضایی کشور هستید به نظر من این دروغ را طبق دستور الهی قرآن که فرمود «کونوا مع الصادقین» منحل کنید؛ بگذارید این دروغ بزرگ از دامن ایران اسلامی پاک و محو گردد. نیز، عدهای را هم که به این مناسبت در زندان بهسر میبرند، آزاد نمایید که قطعن مورد خشنودی حضرت پرودگار و ائمه اطهار خواهد بود.»
در دادگاههای انقلاب به «جرایم امنیتی» رسیدگی میشود و طی سالهای گذشته منتقدان سیاسی نظام، روزنامهنگاران و شرکتکنندگان در تجمعهای اعتراضی در این دادگاه محاکمه و به حبس و تبعید محکوم شدهاند.
دادگاه انقلاب هم برخی از بازداشتشدگان را به اتهام «اقدام علیه امنیت و مبارزه با نظام» تخت عنوان محاربه به اعدام محکوم کرده است.
بیشتر بخوانید:
«تهدید به بازداشت خانواده صدرحاج سیدجوادی»
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
بعضی از عبارات، عبارات جادویی هستند، به طوریکه که گاهی کاربرد آنها و به دنبالش کارکرد آن، زندگی یکنفر را عوض میکند. حالا این کارکرد میتواند در جای درست و غلط واقع شود و خوشبختی یا بدبختی یکنفر را رقم بزند. گاهی اوقات البته این عبارات در نقش خود ظاهر میشوند و حکم مرگ و زندگی ندارند. فقط عبارتی است که تو بیان میکنی و در لحظه نقش خود را ایفا میکند. همین و بس. البته زمانهایی هم هست که این واژهها اشتباه جا میافتد و نه تنها نقش خود را ایفا نمیکند، بلکه نقش تو را هم به عنوان یک انسان به لجن میکشد. اگر هم به نقش و مقش کاری نداشته باشد، اعصابت را حتمن به فنا میدهد.
یکی از این عبارات «دوستت دارم» است. این عبارت گاهی تعدیل شدهی «عاشقت هستم» است. اما کارکردهایی گاهی یکسان و گاهی متفاوت دارد. دوستت دارم اما رایجتر و روی روالتر است. وقتی شما این عبارت را به کار میبرید حتمن دلیلی ندارد، که یکنفر را دیوانهوار دوست داشته باشید. ممکن است تنها به یک دوست معمولی خود این موضوع را بگویید، اما در میان قوم ما زیاد رواج ندارد که اینگونه واژهها رد و بدل شود، ممکن است در میان اقوام دیگر باشد، خداوند دانا است به این مسئله. وقتی این عبارت بیان میشود، ممکن است که کارکردهای متفاوت این واژه در نظر گرفته شود. گاهی وقتها واقعی است. یعنی شما دلتان پر از قلب و شکلات و خرسهای گندهی صورتی میشود و فکر میکنید، که چقدر خوب است که این آدم همهی عمر را کنار شما بگذراند، دیگر آماده میشوید بالای فیسبوکتان بزنید در ریلیشن شیپ (relationship) هستید و خلاصه خود را در شرایطی میبینید که به طرف مقابل عبارت جادویی «دوستت دارم» را بگویید. بگذریم که ما ایرانیها همیشه یا بیشتر اوقات زمان و مکان را اشتباه درک میکنیم و به طرف غلطی این را میگوییم و دو زندگی را که شامل خودمان و دیگری است به فنا میدهیم.
گاهی هم که اوقات زیادی را البته شامل حال ما میشود از این عبارت جادویی، برای کار کردن بر روی مغز طرف مقابل استفاده میکنیم که عبارت عامیانهترش «مخ زدن» است که بهطور عمومی، برای ما مقاصد سکسی پشت این قضیه خوابیده است. چون هنوز این فرهنگ در ما جا نیفتاده است که به طرف مقابل بگوییم من از تو خوشم میآید، بهطور مثال فقط برای اینکه یک ماهی را با هم بگذرانیم، از همدیگر لذت ببریم و چیز دیگری در میان نیست و چون حتمن متهم به هرزگی یا پوفیوزی میشویم پس این عبارت را به دروغ استفاده میکنیم تا به مقاصد نهایی خودمان که یا خداپسندانه است یا پلید دست پیدا کنیم. بهطور معمول هم یکی از طرفین خر است، حساب باز میکند و نمیگذارد قضیه خداپسندانه تمام شود و حتمن به پلیدی کشیده میشود. اما چه خوب است اگر ما استفادهی درست این واژه را بیاموزیم و شجاعت بیان آن را درست و اساسی داشته باشیم، به درک درستی از آن برسیم، و موقعی که واقعن باید و لازم است از آن استفاده کنیم. مثل دوست داشتنی که مادر و فرزند به هم میگویند و از بنیان به جاست حتا وقتی با هم قهرند. البته این واژه شقهای بسیاری دارد که در این مقال نمیگنجد، زیرا ما قومی هستیم که مانند رفتارمان به صنایع ادبی هم علاقهی وافر داریم مانند، جناس، کنایه، ایهام، تشبیه و منظورمان از واژهها و عباراتی که استفاده میکنیم. بهطور دقیق چیز دیگری است نه خود همان واژه یا عبارت.
عبارت دیگر واژهی گوشنواز و بیبدیل «متاسفم» است. چرا گوشنواز، خوب به دلیل اینکه ما قومی هستیم که به کل با این واژه بیگانهایم. چه بسا که بسیاری از جداییها، طلاقها و حتا قتلها با بیان این واژه اتفاق نمیافتاد و زندگیهایی به سیاهی و تباهی نمیرفت. اگر بخواهم بیشتر توضیح بدهم این است که ما از کودکی به شاخ بودن علاقهی بیشتری داریم و عبارت «کونلق» یا «کونلقش» را بیشتر میپسندیم تا «متاسفم». و رویهی خود را هم بر همین منوال میگذاریم. یعنی از کودکی وقتی به ما میگویند که در ازای کار اشتباهی که کردهای بگو که متاسفی یا برو داخل اتاقت و صد ساعت به کارهای زشتت فکر کن، میرویم داخل اتاق و عین صد ساعت را در اوج غصه و ناراحتی به شاخ بودن خودمان فکر میکنیم و این همینطور در دبستان و دبیرستان و محل و کار و زندگی ما هم ادامه پیدا میکند و میدان جنگ تدارک میبینیم، اساسی. البته ناگفته نماند که گاهی هم از این واژه استفاده میکنیم ولی همیشه آنقدر دیر است که در واقع خودمان را با استفادهاش سکهی یک پول سیاه میکنیم. مثل وقتی که زنمان با سه تا چمدان و بچه داخل ماشین نشسته و حکم طلاق در حال صادر شدن است. و خوب بهطور معمول میمیریم که بابت اشتباهاتمان متاسف باشیم.
اگر بخواهم بیشتر توضیح بدهم این است که ما از کودکی به شاخ بودن علاقهی بیشتری داریم و عبارت «کونلق» یا «کونلقش» را بیشتر میپسندیم تا «متاسفم»
اما این مقال مبحث دیگری هم دارد که نشان میدهد همیشه هم ما نیستیم که در کاربرد نا به جا و نادرست این واژهها اشتباه میکنیم. وقتی از مملکت خودت خارج میشوی میبینی که دوستت دارمهایشان صادقانهتر است و صرفن برای کشاندن طرف مقابل به اتاق خواب نیست. ولی متوجه نیستند که در شانزده سالگی گفتن و در هیجده سالگی به سرانجام رساندن و در بیست و چهار سالگی شش بچه داشتن هم زیاد کار درستی نیست و عمومن فکر کردن هم کار خوبی است. یا همین رویه را تا آخر عمر ادامه میدهند و مثل بز به زندگی خالی و بیانگیزه ادامه میدهند و یا جدا میشوند و صد بچه روی دست یکی میماند و این چرخهی احمقانه همینطور ادامه دارد. توجه شود که اینجا به بحث خوشبخت شدن و درست به کار بردن این واژه و اینکه در صدمین سالگرد ازدواج همدیگر را غافلگیر کردن نمیپردازد. این مقاله به کاربردهای اشتباه میپردازد.
بخش دیگر هم استفادهی ماشینی و ابزاری از واژهی «متاسفم» است. اگر این واژه تعریف نشده باشد و در فرهنگ یک قوم جا نیفتاده باشد که خوب بد است و ما حداقل نتایجاش را در بالا و پایین مملکت خود مشاهده میکنیم. ولی جا افتادن این واژه و قفل شدناش به زبان وقتی هم که تو واقعن بابت هیچچیز متاسف نیستی و تنها به تو گفتند هرجا کار گیر افتاد به جای اینکه با تمام وجود در حل آن کوشا باشی و درستش کنی مثل بز به طرف مقابل زل بزنی و بیست مرتبه این واژه را تکرار کنی هم بد است، شاید خیلی بدتر، چون اینطوری هردویتان را بز فرض کردی. اینجا با آدم کاری میکند که گاهی فکر میکنی چه بهتر بود که جای شنیدن دایم کلمهی لعنتی «متاسفم» طرف مقابل توضیح میداد یا حداقل توضیح نمیداد و تو میتوانستی مسئله را به شیوهی خودت حل و فصل کنی نه اینکه هی متاسفم تحویل بگیری و یک لبخند گل و گشاد که میدانی چه میزان حماقت و دروغ پشت آن نهفته است و مجبور باشی با شیوهی کاملن متمدن بگویی ایرادی ندارد. در حالیکه همهچیز سر تا پا ایراد است و راهحلی هم وجود ندارد.
آرین/ دفتر کابل/ رادیو کوچه
najib@koochehmail.com
«حامد کرزی» رییس جمهوری افغانستان در دومین اجلاس عمومی شورای عالی جوانان افغان از جوانان خواست تا به جز از تعلیم و آموزش به چیزی دیگری فکر نکنند.
آقای کرزی گفت: «امسال شماری از جوانان را از بودجه دولت افغانستان برای تحصیل به کشورهای خارجی فرستاده است.»
به گفته وی تا زمانی که افغانستان خودکفا نشود، نیازی نیست جوانان کشور به سوی سیاست و احزاب رو بیاورند.
آقای کرزی گفت: «جوانان زیادی از کشور فرار میکنند و جهت کار به کشورهای دیگر میروند چون جوانان به فردای خوب در کشورشان مطمئن نیستند و این فردای مطمئن را جوانان با آموختن علم و دانش میتوانند که به وجود بیاورند.»
«عبدالروف ابراهیمی» رییس مجلس نمایندگان افغانستان نیز گفت: «حوادث گذشته ضربه شدیدی بر پیکر جوانان وارد نموده و این حوادث باعث شده تا جوانان از تعلیم و آموزش به دور مانند.»
وی از نهادهای مختلف در کشور خواست تا زمینه آموزش و اشتغال بیشتر را برای جوانان فراهم سازند.
آقای ابراهیمی بر نشریات برخی از رسانههای افغانستان نیز انتقاد کرد و آن را برای جوانان و نسل جدید کشور منحرف کننده خواند.
این در حالیست که بیشتر جوانان افغان به دلیل بیسوادی و عدم بلدیت حرفه به کارهای شاقه مشغولاند و یا هم به کشورهای خارج مهاجرت میکنند.
کیومرث سجادی / رادیو کوچه
پارک علم و فنآوری سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفهای اداره میشود و هدف اصلی آن افزایش ثروت جامعه از طریق تشویق و ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در میان شرکتها و موسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت میکنند. برای دستیابی به این هدف، یک پارک علمی با ایجاد انگیزش و مدیریت جریان دانش و فنآوری در میان دانشگاهها، مراکز پژوهش و توسعه، شرکتهای خصوصی و بازار، ایجاد و رشد شرکتهای متکی بر نوآوری را از طریق مراکز رشد تسهیل میکند. پارکهای علمی همچنین خدماتی با ارزش افزودهی بالا و فضاهای کاری و تاسیسات مناسب و کیفی به موسسات مستقر در پارک ارایه مینمایند.
«پارک تکنولوژی» مالزی (Technology Park) نیز که در شهر «کوالالامپور» و منطقه «بوکیت جلیل» با مساحتی بالغ بر 750 هکتار واقع شده است سالهاست که محل استقرار بیش از 160 شرکت داخلی و خارجی در حوزه های ICT، بیوتکنولوژی و مهندسی است. این پارک با حجم معاملات 6.3 بیلیون رینگت و ایجاد 9000 فرصت شغلی برای متخصین در حوزههای مختلف توانسته است 1.2 درصد رشد تولید ناخالص ملی کشور مالزی را به خود اختصاص دهد.
این پارک که با هدف تبدیل شدن به اولین پارک تکنولوژی با زیرساختها و سرویسهای پیشرفته جهت سرعت بخشیدن به توسعه علم، تکنولوژی و نوآوری و رشد آنها در ارتباط با بازار راهاندازی شد در بخشهای مختلف تسهیلاتی را در اختیار شرکتهای مستقر در خود قرار میدهد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهد شد.
شرکتها میتوانند از فضاهای تحقیقاتی و آموزشی پارک بهره برده و یا سمینارها و کنفرانسهای خود را در اتاقهای کنفرانس پارک و قرارهای ملاقاتشان را در اتاقهایی که به همین منظور تعبیه شده است برگزار کنند. زیرساختهای شبکه و دسترسی به اینترنت پرسرعت نیز در سراسر پارک برای شرکتها فراهم است.
علاوه بر «خطوط اجارهای» (leased line) اینترنت، شبکههای فیبرنوری و امکاناتی اینچنین جهت دسترسی شرکتها به اینترنت پرسرعت، این مرکز مجهز به یک «دیتاسنتر» (Datacenter) است که شرکتها و بهخصوص شرکتهای «هاستینگ» (Hositng) میتوانند اقدام به اجاره «رک» (Rack) و نصب و راهاندازی سرورهای وب نمایند.
در سال 2003 یک کالج توسط وزارت آموزش عالی کشور مالزی در پارک تکنولوژی تاسیس شد که با توجه به امکانات عالی تحقیقاتی و مطالعاتی موجود در پارک در چهار رشتهی علوم پایه، مهندسی، تجارت و زبان و ارتباطات به تعلیم دانشجویان خود مشغول است. این کالج در رشتههای بیوتکنولوژی، مهندسی مکانیک و مدیریت تجاری تا مقطع لیسانس دانشجو میگیرد. این دانشجویان دو سال را در مالزی و کالج پارک فنآوری این کشور و دو سال را در دانشگاه پلیتکنیک آمریکا میگذرانند.
در کنار امکانات فراهم شده جهت رشد و توسعه شرکتهای عضو امکانات جانبی مانند بانک، رستوران و مکانهای ورزشی چون زمینهای بدمینتون، تنیس، فوتبال و استخر، سونا، اسکواش و غیره نیز به منظور رفاه و آسایش ساکنان این پارک در نظر گرفته شده است که میتوانند در کنار کار و فعالیت اقتصادی خود از آنها لذت ببرند.
Ardavan Roozbeh / Radio Koocheh
ardavan@koochehmail.com
Translated by Avideh Motmaen-Far
Because of the conflict between Nematollahi Dervishes and the advocates of a theology student in the city of Kavar, arrests of Nematollahi Dervishes were still going on in this city on Monday, September the fifth. This happens while two of the attorneys of Nematollahi Dervishes, “Ali Islami” and “Afshin Karampoor” along with “Qolamreza Shirzad”, a university assistant and some of his companions who went to this city to negotiate with the governor, had also been arrested.
According to “Farshid Yadollahi”, 40 of Nematollahi Dervishes and believers have been arrested on Sunday by the police and the security forces and transferred to prison.The clash began when, according to some Dervishes who live in Kavar, the theology student resident of this city, published statements against Dervishes inviting people to deal with the disciples believers.
This provocation caused a protest movement against Nematollahi Dervishes by some of the participants in the Friday prayer in this city who started throwing stones to dervishes places. The conflict led to violence and confrontation between Dervishes and other residents of this city. Upon the arrival of counter-insurgency forces throwing tear gas to the Dervishes homes, the clash took a more serious shape. On the other hand, some of the News sites in Iran mentioned on Friday that the conflict started with firearms.
But after the clashes it seems that the police and intelligence services have started to go to Dervishes place to arrest them. On Saturday, September 3, these forces went to arrest “Shahbaz Zareh” and “Amanolah Cheraghi” and because they were not home, they have arrested their fathers.
Also, on Sunday, in the early hours of the morning, they arrested “Abdolreza Arayesh”, another Dervish in this city. It was announced in the News that if other Dervishes by solidarity with their coreligionists come toward this town, they will be controlled by the disciplinary forces. Some reports even point out the arrest of more than twelve of these people upon their arrivals. According to a site supporting Dervishes, on Sunday, September 4, there has been a clash between Gonabadi Dervishes of Saevestan who wanted to come to Kavar and plainclothes security forces. In this clash, five Dervishes, Ebrahim Fazli, Asghar Karimi, MohammadAli Saidi, Vahid Banaii and another person have been targets of security forces gun shots.
I had a dialogue with Farshid Yadollahi, about the latest events in the city of Kavar and arrest of two of these Dervishes’ attorneys in Shiraz:
It has been a couple of days that news about clashes between Nematollahi Dervishes with some people have been heard. Please explain what happened in this city.
A young student in Theology in the city of Kavar has been provoking people and Basiji forces for a long time against the dervishes. On Friday, the Basiji forces and students in Theology consistently provocative took to the streets and ended up being violent and attacked the shops and homes of dervishes, so it led to the conflict. Dervishehs has a ceremony on Friday nights that they wanted to hold. The Governor of Kavar invited my colleagues, Mr. Islami, Mr. Karampoor and Mr. Shirzadi to talk about the security of the city with them but they were arrested once they arrived to the legate.
This afternoon also, when the assembly of Dervishes was held, a number of dervishes was arrested at the entrance and the dervishes who were coming into the city were shot at. Five of them were wounded and one of them is in a critical condition.
Some of the news agencies close to the government such as Tabnak and several other said that dervishes had opened fire on people. Do you confirm this news?
I am not in the region and I cannot confirm this but I have heard that the Plainclothes and Basijis were present in the clashes and shooting came from them.
Security forces, plainclothes and Basijis are everywhere and interrogate people as they want, they ask their ID, they photography people, they arrest people and it is not clear on whose name they take these measures.
Dervishes seek neither conflict nor chaos. They have been celebrating in this town for a long time and had no conflict with anyone. This is all these fossilized people against mysticism who with their irrational ideas have created the atmosphere of turmoil in this region. I have heard that 40 people have been arrested.
Do you have any idea of the number of Dervishes who live in Kavar?
I do not know the exact number but they are over 2,000.
Mr. Yadollahi! previously also in different cities we have witnessed clashes of this kind. Have Nematollahi Dervishes ever attempted by a clear and specific complaint to the judicial system to prevent these kind of nonlegal movements?
Dervishes have repeatedly denounced these problems to the officials of the regime. Even in a letter to the leadership, judicial officials, the interior ministry and the President, asking them to be treated accordingly to the Constitution as Iranian citizen but unfortunately it was the dervishes who were accused and no one considered their complaints.
As always, they provoke Dervishes and they create situations, they make dervishes look agitated on the contrary, and they make false news. But in reality, Dervishes have not done anything against anyone and just do their prayers and live as normal citizens.
Farsi
سهشنبه 15 شهریور 90/ 6 سپتامبر 2011
اجرا: اعظم
استودیو: سیاوش
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات سهشنبه ایران
گفتوگوی روز- «دریاچه ارومیه در انتظار رهایی از تشنگی»- اردوان روزبه
بخش اول خبرها
تکنو کوچه- «مالزی در راه پیشرفت»- کیومرث سجادی
گزارش روز کابل- «به جای سیاست به تعلیم و آموزش رو بیاورید»- آرین
تمام رخ- «راه سبز امید دو سال پس از تولد»- آرش حسینیپژوه
گفتوگو با کارگردان و بازیگر نمایش کمدی «فقط یک دقیقه»- فرشید آریان
بخش دوم خبرها
مجله جاماندگان- «آخوند یعنی آنها»- شراره سعیدی
دایرهی شکسته-«متاسفم، دوستت دارم»- مهشب تاجیک
پس نشینی تند- «مرده باد آزادی»- اکبر ترشیزاد
بخش سوم خبرها
اردوان روزبه / رادیو کوچه
ardavan@koochehmail.com
وقتی از سد سیوند و مقبره پادشاه هخامنشی، یا وقتی از تخریب تخت جمشید و فروریختن بقایای مانده از مدرسهای تاریخی در نیشابور و یا عبور قطار از بافت تاریخی میدان امام در اصفهان و یا حتا خشک شدن زاینده رود صحبت شد، انگار برای کسانی که در قبال آنها مسوول هستند همهچیز عادی شده بود. گویی حساسیتها در جایی دیگر بود و به نظر میرسد بحرانهای دیگری شاید در اولویت بررسی قرار داشت. یکی از بحرانهای زیست محیطی که در چند روز گذشته باز هم تبدیل به یک جریان سیاسی شد موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه بود.
اگر بخواهیم مروری بر خبرها داشته باشیم بیشک سابقه اعتراض به تغییر اکولوژی دریاچه ارومیه موضوع روزهای اخیر نبوده و بسیاری از فعالان طرفدار محیط زیست بارها اعتراض خود را به تغییر بیبازگشت شرایط این دریاچه که یکی از پدیدههای مورد علاقه طرفداران محیط زیست در جهان است، ابراز کردهاند.
اما با توجه به رویکرد دولت و سازمانهای وابسته در این حوزه، ارومیه مانند بسیاری از آثار ملی و زیست محیطی به دست فراموشی سپرده شده و خواسته و ناخواسته به تخریب آنها همت گذارده شده است.
در چند روز گذشته رودخانههای ورودی به این دریاچه توسط سدهایی که بر روی آنان پیشتر زده شده بود در عمل دیگر به این دریاچه وصل نبودند و این موجب خشک شدن نزدیک به نیمی از دریاچه شد و بحرانی که سالها پیشتر نیز بسیاری از فعالهای زیست محیطی از آن گفته بودند چهرهی واقعی خود را نشان داد. آری دریاچه ارومیه روی به خشک شدن نهاد.
در همین راستا بود که مردم ارومیه و تبریز با اعتراض به عدم توجه به خشک شدن این دریاچه وقتی به خیابانها آمدند باز هم رویکرد سیاسی کار را به خشونت و درگیری کشاند. این اعتراضها در روز شنبه به اوج خود رسید.
بنابر اظهار سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان نزدیک به پنجاه هزار نفر از مردم شهرهای ارومیه و تبریز در اعتراض به شرایط رخ داده برای دریاچه ارومیه در روز شنبه ۱۲ شهریور دست به تظاهرات زدهاند.
این تظاهرات با دخالت پلیس ضد شورش و شلیک تیر هوایی و گاز اشکآور تبدیل به صحنه درگیری شد که موجب مجروح شدن تعدادی افراد شده و حتا بنابر برخی گزارشهای تایید نشده حاکی از کشته شدن دو نفر از معترضها بوده که البته تاکنون نامی از آنها منتشر نشده است. گزارش میشود نیروهای انتظامی و امنیتی حتا تعدادی از مجروحان را از بیمارستان «مطهری» شهر ارومیه خارج کردهاند.
در شهر ارومیه نیز تعدادی از معترضها بازداشت شدهاند که تاکنون از وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست. در تبریز نیز شرایط به همین ترتیب بوده. اظهار میشود تعداد زیادی از معترضها به استانداری آذربایجان منتقل شدهاند و تعدادی نیز به مکانهای نامعلوم.
یکی از شاهدان عینی از تبریز اشاره میکند:
«قرار بود در تبریز در اعتراض به خشک شدن دریاچه ارومیه تجمعی شود که ماموران امنیتی به مردم حمله کردند و به خشونت کشیده شد. تجمع قرار بود ساعت 6 شروع شود که حدود ساعت 6:20 دقیقه شروع شد. در مقابل رودخانههایی که به دریاچه ارومیه میریخت سد زدند که باعث شد آب دریاچه کم شود.»
انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان همچنین طی اطلاعیهای با اشاره به خشونتهای رخ داده از سوی ماموران انتظامی و امنیتی خواستار آزادی بیش از یک صد نفر افراد بازداشت شده در شهرهای تبریز و ارومیه شده است. در شهر ارومیه مردم تا زمان تهیه این گزارش در بخشهایی از شهر تجمع پراکنده دارند و نیروی انتظامی از تجمع مردم و همچنین اعتراض جلوگیری میکند.
یکی از شهروندان ارومیهای وضعیت این شهر را در روز شنبه چنین توصیف میکند:
«به خاطر خشک شدن دریاچه مردم به خیابانها آمده بودند که درگیری و زدوخورد بود و گاز اشکآور زده بودند. مردم شعارهای مختلفی دادند و وسعت درگیری زیاد بود. اما ماموران تلاش میکنند (تا این اعتراضها را) سرکوب کنند.»
اما با توجه به تعداد زیاد ایرانیان ترک در اقصا نقاط کشور و حتا خارج از کشور دامنه اعتراضها به برخی شهرهای دیگر نیز رسیده است. در تهران اشاره میشود عوامل امنیتی و انتظامی در میدانهای شهر مستقر بودهاند و همچنین گروهی از معترضها در ترکیه و شهر آنکارا دست به تظاهرات زدهاند.
به خاطر خشک شدن دریاچه مردم به خیابانها آمده بودند که درگیری و زدوخورد بود و گاز اشکآور زده بودند
«یاشار حکاکپور» سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان در گفتوگویی به رادیو کوچه اظهار میکند:
«همانطور که در گزارشها آمده بود، هزاران تن از مردم شهرهای ارومیه و تبریز در روز شنبه 12 شهریور دست به تظارهات زدند که گستردگی این تظاهرات در ارومیه بیشتر بوده است. بر اساس گزارشهایی که داریم صدها نفر در این دو شهر بازداشت شدند و ما در حال جمعآوری اطلاعات از اسامی این دستگیر شدگان هستیم. گزارشهایی هم از تیراندازی به مردم در شهر ارومیه رسیده و بر طبق گفته شاهدان عینی صدای تیراندازی شنیده شده و گفته شده عده زیادی مجروح و به بیمارستانهای مختلفی از جمله بیمارستان «مطهری» منتقل شدند و زمانی که مجروحین در حال مداوا بودند مامورین امنیتی آنها را بازداشت کردند و به مکان نامعلومی بردند.
همچنین ما احتمال میدهیم تعدادی از تظاهرات کنندگان در این شهرها کشته شده باشند. ما یک مورد را توانستیم در تبریز رصد کنیم که در خیابان تربیت این شهر ماموران امنیتی با باتوم به تظاهرات کنندگان حمله کردند و در اثر ضربه به سر یکی از آنها جان خود را از دست داده است. و ماموران هم جسد او را از محل درگیری دور کردند و مشخص نیست جسد را کجا بردند.
در تبریز از باتوم، فیلم و پینت بال استفاده میشده اما در ارومیه شدت خشونتها بسیار بیشتر بوده و هزاران نیروی ضد شورش را از شهرهای دیگر ایران به تبریز آورده بودند که محل تجمع نیروی سرکوب ایران بوده است.
حدود ده هزار نفر در شهر تبریز و بیش از پنجاه هزار نفر در شهر ارومیه دست به تظاهرات زدند که با این تظاهرات مسالمتآمیز که با خواسته مدنی همراه بوده با خشونت رفتار شده است.»
از چه زمانی این درگیریها آغاز شد؟ به دلیل اینکه مسئله خشک شدن دریاچه ارومیه موضوع تازهای نیست اما چرا به تازگی این موضوع شکل پیدا کرده؟ آیا این اعتراض سیاسی است یا تنها مسئله محیط زیست است؟
«مسئله دریاچه ارومیه از چندین سال پیش مطرح بوده و فعالان آذربایجانی در شهرهای مختلف آذربایجان برای 13 فروردین سال 88، 89 و 90 تجمعاتی را سازمان داده و از مردم دعوت کرده بودند در کنار دریاچه ارومیه یا میادین اصلی شهرهای تبریز و ارومیه تجمع کنند که آن زمان هم توانستیم نام صدها بازداشتی را ثبت کنیم که عدهای از آنها حکم زندان داشتند و احکام زندان را کشیدند. از جمله آقای حسین نصیری.
اما مسئله دریاچه ارومیه تبعیض است و فعالان آذربایجان هم میگویند یک مسئله محیط زیستی ساده نیست بلکه گستردگی بیشتری دارد و قسمتی از تبعیضی است که در حق آذربایجانیها اعمال میشود. و اعتقاد دارند حکومت ایران به صورت عمدی محیط زیست آذربایجان را از بین میبرد تا مردم آذربایجان مجبور به کوچ از این منطقه شوند.»
در حالی که اعتراضها هنوز در شهرهای تبریز و ارومیه بهطور جسته و گریخته ادامه دارد روز دوشنبه پنجم سپتامبر اشاره میشود دولت برای جلوگیری از خشک شدن این دریاچه بودجهای معادل نهصد میلیون دلار برای انتقال آب رودخانههای ارس و کردستان به این دریاچه اختصاص داده است. رییس سازمان حفاظت محیط زیست آقای «محمدیزاده» روز دوشنبه اعلام کرده است این بودجه برای انتقال آب به دریاچه اختصاص یافته. لازم به توضیح است پیشتر مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح آبرسانی به دریاچه ارومیه را رد کرده بود.
فرشید آریان/ رادیو کوچه
نمایش «فقط یک دقیقه» نمایش کمدی است که از واقیعتهای زندگی گرفته شده و بدون اینکه بخواهد درس اخلاق بدهد حرف اول و آخرش این است که بگوید چرا روابط همه یکسویه و یکطرفه شده است؟ در قرن بیستویکم شرافت انسانها به کجا میرود؟ قول و قرار که در گذشته نه چندان دور فقط بر زبان جاری میشد و رسمیت داشت چرا امروزه روی نوشته در کاغذها هم معتبر نیست؟ چرا بیشتر زندگیهای مقدس زناشویی به یک قرارداد نامعتبر تبدیل شده؟ و چراهای دیگر.
ما در این نمایش به هیچکدام از این چراها پاسخ نمیدهیم. چرا که خود ما هم در قرن بیستویکم زندگی میکنیم. ما آنها را نشان میدهیم. به امید اینکه «فقط یک دقیقه» در کنار آنها بیاستیم و در آن تعمق کنیم.
کارگردان نمایش «فقط یک دقیقه»، داریوش رضوانی میگوید: «بیشتر افراد معتقدند که با دیدن چیزهای فکاهی و خندهدار میخندند. اما اینکه چه چیزی فکاهی و خندهدار است نیز از نظر افراد مختلف متفاوت است. به علاوه در مراحل مختلف زندگی، چیزهای خندهدار نیز متفاوت خواهد بود. اما هیچ حرف خندهدار و کمدی نیست که بیشتر آن واقعی نباشد و معمولن مطالبی بیشتر ما را به خنده میاندازد که ما در زندگی روزمره با آن سر و کار داریم.»
مصاحبه «فرشید آریان» با «سوسن فرخنیا» و «داریوش رضوانی» کارگردان، نمایشنامهنویس و بازیگر نمایش «فقط یک دقیقه» در پی آمده است:
هماکنون بایستی کلاه ژورنالیستی روی سر گذاشته و با شما مصاحبه کنم زیرا در این نمایش همراه با شما و سوسن فرخنیا روی صحنه میروم. آقای ر ضوانی لطفن از سابقه هنری خود برای ما بگویید.
من در سال 76 در ادراه تاتر استخدام شدم و بهطور حرفهای شروع به کار کردم. در سال 1380 از ایران خارج شده و به آمریکا رفتم. در آنجا دو نمایش به صحنه بردم «ارکیدهها در مهتاب» کاری از «کارلوس فونتس» و «ایوان مدائن» از «میرزاده عشقی» که اپرا بود و آن را به نمایش تبدیل کردم. چهار سال است که در لندن هستم. و حدود 10 سال است که روی این نمایش کار کردیم و البته داریم به همت سوسن فرخنیا و شما (فرشید آریان) بروی صحنه میبریم.
همانطور که میدانید کار کمدی کم است. چرا کار کمدی کردید؟ برنامه شما برای آینده چه خواهد بود؟
چرا حالا کمدی کار کردیم را نمیدانم ولی در خارج کشور لازم است کار تاتر کمدی بیشتر اجرا شود. من خوشحالم که خانم فرخنیا هم این کار را یک «تاتر کمدی» نامیدند و نه یک نمایش سبک و این کار را تایید کردند.
خانم فرخنیا لطفن اندکی از گذشته خود گفته و درباره این نمایش توضیحاتی بدهید.
هنرمندان خارج از کشور این شانس را دارند که آزادانه کار کنند به حمایت تماشاچیان نیاز دارند. من هنگامی که این نمایشنامه را خواندم گفتم که این یک تاتر کمدی است و خودم علاقه دارم که در تاتر کمدی کارم.
چرا دوست دارید کمدی کار کنید؟
نه تنها تاتر کمدی را دوست دارم بلکه نمایش سابقم به نام «کابوس تهمینه» که به کارگردانی خودم بود و در آن بازی هم کردم و به دو زبان پارسی و انگلیس اجر اشد، یک تراژدی مدرن بود ولی به نظر من یک هنرمند تاتر باید شانس این را داشته باشد که در هر گونه تاتری را کار کند. برای اینکه برای تاتر تراژدی ما مشکل جذب تماشاچی داریم. چون فرهنگ تاتر رفتن در خارج از کشور وجود ندارد و مردم بیشتر به کمدی علاقه دارند که البته سالی یکبار هم لازم است.
میگویند که از «لارنس الیویه» در حالی که برای دیدن یک تاتر لالهزاری میرفت پرسیدند: «شما، شکسپیرین، کجا میرین؟» و گفت: « این سالنها 2500 نفر گنجایش دارند که در آنها رقص، آواز و کمدی است. از این تعداد که به سالنهای تاتر میآیند شاید 200 نفر به سالنهای شکپیری من بیایند و آن را نگاه کنند.» من معتقدم هرچیزی که تماشاچی را به سالن تاتر بکشاند ارزش دارد. همین نمایش ساختمان درستی دارد و تماشاگر را به فکر وامیدارد و داستان جالبی دارد.
یک نکته دیگر هم بگویم که همه میگویند چرا همه این نمایشها راجع به مسایل زناشویی است. در صورتی که کسانی که این حرف را میزنند نمایشنامه نخواندهاند. 90 درصد نمایشنامههای کمدی جهانی درباره مسایل بین زن و شوهرها است.
از مصاحبه با شما لذت بردم ولی هماکنون بایستی کلاه مصاحبه کننده را برداشته و با شما برای تمرین تاتر روی صحنه بروم.
————————-
دستاندرکاران نمایش «فقط یک دقیقه»
نویسنده وکارگردان: داریوش رضوانی
بازیگران :سوسن فرخنیا، فرشید آریان، داریوش رضوانی
دستیار کارگردان: رضا سلمانپور
طراح دکور: بردیا نظیری
اجرا بروشور و پوستر: حسین امیری
با تشکر از: موسسه خیریه دوستان – مجله بهترین – گروه تاتر «سام»، آقایان فرامرز فروزان و منوچهر حسینپور و خانم مریم عباسی
در ضمن باید از آقای مسعود سمیعی که در طرح اولیه این نمایش سهم بسزایی داشتند و آقای ناصر مدنی نیز تشکر مخصوص داشته باشم.
—————–
«داریوش رضوانی» لیسانس هنری دارد و کار نمایش را از سن 9سالگی در شهرستان سمنان با نمایش «بهترین بابای دنیا» نوشته «غلامحسین ساعدی» آغاز کرد.
در دوران دبیرستان و دانشگاه کارهای زیادی روی صحنه برد از جمله «قیمت آهن چنده ؟» (برتولت برشت ) و «ماهی سیاه کوچولو». اما رسمن در سال 1378 وارد اداره تاتر شد و با استادان بهنام «علی رفیعی» و «محمود عزیزی»، «جمشید جهانزاده» و «رضا کیانیان» کار حرفهای خود را آغاز کرد.
در سریالها و فیلمهای سینمایی مختلفی بازی کرد و در سال 1380 از کشور خارج شد و به آمریکا رفت در آنجا دو نمایش به روی صحنه برد به نامهای «ارکیدهها در مهتاب» (کارلوس فوئنتس )و «ایوان مدائن» (میرزاده عشقی). در سال 2008 به لندن رفت و به تاسیس دو رسانه مشغول به کار شد. اول یک تلویزیون یک ساعته که هر شب به مدت یک سال برنامه زنده روی آنتن میفرستاد و بعد هم مجله «بهترین». این نمایش (فقط یک دقیقه) اولین کار تاتر او در انگلستان است.
«ﺳﻮﺳﻦ ﻓﺮخنیا» ﺑﺎزیگر و ﮐﺎرﮔﺮدانی است که ﺑﻴﺶ از ﭼﻬﻞ ﺳﺎل ﭘﻴﺸینهی ﺣﺮﻓﻪاﯼ در ﺗﺎﺗﺮ اﻳﺮان و اروﭘﺎ دارد. وی فارغالتحصیل ﺗﺎﺗﺮ از دانشکده هنرهای زﻳﺒﺎ دانشگاه ﺗﻬﺮان ﻓﻮقﻟﻴﺴﺎﻧﺲ ﺗﮑﻨﻴﮏ و زﻳﺒﺎﻳﯽﺷﻨﺎﺳﯽ از دانشگاه ﭘﺎرﻳﺲ دﻳﭙﻠﻢهنرهای ﻧﻤﺎﻳﺸﯽ از ﻣﺪرﺳﻪ ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻠﯽ ﻣﻴﻢ ژاﮎ ﻟﻮﮐﻮﮎ، ﭘﺎرﻳﺲ است. دﻳﭙﻠﻢ رﺗﺒﻪ ﺳﻪ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ از ﻣﺪرﺳﻪ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﻟﻨﺪن را دارا است. او ﻳﮑﯽ از ﭘﺎﻳﻪﮔﺬاران ﺗﺎﺗﺮ ﮐﻮدﮐﺎن در ﮐﺎﻧﻮن ﭘﺮورش ﻓﮑﺮﯼ ﮐﻮدﮐﺎن و ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن به همراه «دان ﻻﻓﻮن» اﺳﺖ. وی در ﮐﺎرﻧﺎﻣﻪاش ﺑﺎزﯼ در ﺗﻌﺪاد زﻳﺎدﯼ ﺗﻠﻪ ﺗﺎﺗﺮ و ﻓﻴﻠﻢ را ﺛﺒﺖ ﺷﺪﻩ دارد.
«فرشید آریان» شاعر، بازیگر، حقوقدان و محقق علوم اجتماعی و تاریخ است و گاهی برای سایت و رادیو کوچه کارهای ژورنالیستی میکند. وی در اسفند ماه سال چهل در خانوادهای ادیب به دنیا آمد از کودکی عاشق هنر و علم بود ولی زیاد طول نکشید که به هنر بزرگ تاتر دل بست .
اولین تاتر خود را در سن پنج سالگی در دبستان بازی کرد. سپس در تمامی سالها تحصیل به بازیگری پرداخت. وی در ادامه به یادگیری تاتر، فنبیان و دوبله در محضر اساتیدی چون، «ایرج سنجری» و «علیاصغر سنجری» پرداخت. او با سنجری که مسوول اتحادیه و سندیکای تاتر هم بود به فعالیت ادامه داد. با سنجری و گروه جوان تاتر و سپس با جوانان کانون پرورش فکری به آموزش بازیگری و ایفای نقش در دهها نمایش نامه پرداخت. در ابتدای تاسیس کانون پرورش فکری و کارگاه نمایش از اعضای جوان فعال آن بود و در یکی از اجراهای شهر قصه شرکت کرد. در اواخر ده هفتاد برای تحصیل به بریتانیا رفت. در مدت اقامت طولانی وی در بریتانیا و سوئد و در بازگشت دوباره به بریتانیا در کنار تحصیل جامعهشناسی، ادبیات انگیسی و حقوق به یادگیری هنرهای درماتیک پرداخت. و تا به حال در چندین تاتر و فیلم در انگلستان و اروپا بازی کرده است. او همینطور به زبان انگیلسی نیز ایفای نقش میکند. وی از سال گذشته با «قاضی ربیحاوی» همکاری میکند و در چند نمایش وی از جمله «قانون مذکر» و «سنگسار» همکاری و ایفای نقش کرده است. آخرین اجرای نمایش سنگسار در شش سپتامبر در مقر سازمان عفو بینالملل به روی صحنه رفت. او قصد دارد در کنار ادامه کار تاتر در تولیدات سینمایی و تلویزیونی هم شرکت کند.
خبر / رادیو کوچه
احمد قابل، پژوهشگر نواندیش دینی، روز دوشنبه، 5 سپتامبر، توسط یکی از همبندانش از زندان مشهد طی تماس تلفنی با خانواده آقای قابل از وخامت وضعیت جسمانی خود خبر داده است.
به گزارش جرس، همبند آقای قابل خبر داده است که شامگاه یکشنبه بر اثر وضعین وخیم جسمانی مسوولان زندان آقای قابل را در بهداری زندان بستری کردهاند.
بر اساس گزارش مذکور، مقامات قضایی قول دادهاند جهت پیگیری علت بیماری و درمان وی مساعدت داشته باشند ولی تاکنون اقدام عملی از سوی مقامات مسوول، جهت ترخیص این زندانی سیاسی، انجام نشده است.
این پژوهشگر و منتقد دولت، در شهریور ٨٩ و در پی اظهار نظر در مورد اعدامهای دسته جمعی و پنهانی در زندان وکیل آباد مشهد، بازداشت شد. از دیگر موارد اتهامی احمد قابل، سخنرانیهای وی در مشهد، نجفآباد و فریمان و همچنین مصاحبههای ایشان با رسانههای خبری و انتقاد از سیاستهای نظام را میتوان نام برد.
بیشتر بخوانید:
«انتقال احمد قابل به زندان وکیل آباد مشهد»
رادیو کوچه
1294 خورشیدی- معاون کنسولگری انگلستان در بوشهر مورد حمله قرار گرفت و به ضرب گلوله مجروح شد. گفته شده این حادثه که متعاقب تیراندازی دهم شهریور به کنسول انگلستان در اصفهان صورت گرفته بود باعث شد انگلیسیها حضور نظامی خود در ایران و در خوزستان را گسترش و همچنین به «مستوفی» نخست وزیر وقت اولتیماتوم دهند که استاندار فارس را عزل کند.
دولت لندن انجام چنین کارهایی را در ایران، طبق قرار داد «سنپترزبورگ» خواسته بود. به موجب آن موافقتنامه که در آگوست 1907 میان انگلستان و روسیه در سنپترزبورگ امضا شده بود، انگلیسیها جنوب و شرق ایران را در کنترل داشتند و به مرکزیت کرمان، برای خود یک نیروی نظامی به وجود آورده بودند.
1943 میلادی- «راجر واترز» (Roger Waters) گیتاریست، خواننده، ترانهنویس و آهنگساز انگلیسی سبک راک زاده شد. وی بین سالهای ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۵ با عضویت در گروه «پینک فلوید» به عنوان مدیر این گروه، نوازندهی گیتار بیس و یکی از خوانندگان اصلی شناخته شد. برخی از آلبومهای این گروه «نیمهی تاریک ماه»، «ای کاش اینجا بودی»، «حیوانات»، «دیوار» و «برش نهایی» نام دارند.
او شروع به ساخت آلبومهای نسبتن موفق استودیویی و کنسرت به صورت انفرادی کرد و یکی از بزرگترین کنسرتهای تاریخ به نام «دیوار برلین» را در سال ۱۹۹۰ برگزار کرد.
وی ترانههایی نیز برای فیلمهای «وقتی که باد میوزد»، «رفتار مضطربانه»، «قدرت ذهن»، «افسانه ۱۹۰۰»، «شغل ایتالیایی»، «روز، شب بخیر»، «قلاب و والها»، «اربابان شهر سگی»، «رفتگان» و «آخرین میمزی» نیز اجرا کرده است.
1965 میلادی- دومین جنگ هند و پاکستان بر سر «کشمیر» با حمله نیروهای هندی به منطقه لاهور آغاز شد. زد و خوردهای پراکنده دو کشور از ماه اوت آغاز شده بود. در جریان این جنگ، ایران به پاکستان کمک کرد و تعدادی هواپیمای نظامی ساخت آمریکا به آن کشور تحویل داد. در جریان این جنگ، «امیر عباس هویدا» نخست وزیر وقت نیز در صدر هیتی از پاکستان دیدن کرد.
پس از آنکه هندىها اعلام کردند بخشى از مهاجمان کشمیرى نظامیان پاکستانى هستند که لباس محلى پوشیدهاند، نیروى خود را در چند محور به حرکت درآورده و با در هم کوبیدن نیروهاى مرزبان و پراکنده پاکستانى وارد بخش کشمیر آزاد (تحت حاکمیت پاکستان) شدند و ظرف مدت کوتاهى به ۴۰ کیلومترى پاکستان رسیدند. ژنرال «ایوب خان» رهبر پاکستان در این زمان دستور بسیج قوا براى برخورد با نیروهاى هندى را داد.
در اول سپتامبر ۱۹۶۵ هزاران نیروى پاکستانى هند را تصرف کردند. هند از نیروى هوایى استفاده و با تجهیز قوا در نزدیکى لاهور پاکستان براى تسخیر این شهر اقدام کرد. این نیروها به پیروزى اولیه رسیده ولى در حوالى لاهور در پى شکست نیروى هوایى هند از پاکستان و از دست دادن پشتیبانى هوایى از یک طرف و مقابله موثر پاکستانىها، تن به توقف دادند.
جنگ دوم هند و پاکستان، با پادرمیانی شوروی پس از اینکه نیروهای چین با هدف حمایت از پاکستان در مرزهای هند تقویت شدند پایان یافت. نخستین جنگ دو کشور در سال 1947 انجام شده بود و سومین آن در سال 1971.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1522 میلادی- سفر ماژلان پس از مرگش پایان یافت. از پنج کشتی و 265 ملوان که ماژلان (Magellan) به منظور یافتن راه دریایی آسیا از غرب، بندر سویل اسپانیا را ترک کرده بودند، تنها یک کشتی با 17 ملوان به اسپانیا بازگشتند.
1808 میلادی- ششم سپتامبر زادروز «عبدالقادر جزایری» قهرمان ملی الجزایریها است. وی نه تنها یک رهبر سیاسی ـ نظامی، بلکه یک فیلسوف و اندیشمند بود. او سالها با فرانسه جنگید تا وطناش مستعمره نشود و در طول این جنگها، نوعی تازه از جنگهای غیرمنظم (گریلا وارفر) را ابتکار کرد. او با اسیران فرانسوی رفتاری جوانمردانه داشت و گاهی آنان را آزاد میکرد. علت شکست او پس از سالها مقاومت این بود که برخی از قبایل به وعده خود در جمعآوری داوطلب برای ادامه مبارزه وفا نکرده بودند.
1901 میلادی- هنگامی که «ویلیام مکینلی» (W. Mckinley) بیستوپنجمین رییس جمهوری آمریکا از یک نمایشگاه در شهر «بافالو» در ایالت نیویورک دیدن میکرد هدف گلوله یک آنارشیست 28 ساله قرار گرفت و هشت روز بعد درگذشت و معاون او «تئودور روزولت» بر جای وی نشست.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 6 سپتامبر، بر اساس گزارش یکی از منابع نظامی فرانسه از کشور آفریقایی نیجر حاکی از آن است که کاروانی از خودروهای «به شدت مسلح» لیبیایی از مرز لیبی عبور کرده و در شهر آگادز، در مرکز نیجر دیده شده است.
به گزارش الجزیره، این کاروان که شامل 200 تا 250 خودروی نظامی مسلح عازم پایتخت نیجر هستند و افراد مسلح قبیله توارگ که گفته میشود به عنوان مزدور مسلح در استخدام معمر قذافی بودهاند آنها را اسکورت میکنند.
این منبع فرانسوی اعلام کرد در صورتیکه مشخص شود که مقامات ارشد حکومت قذافی با این کاروان از لیبی خارج شده اند انتشار این خبر می تواند روحیه طرفداران آنان در داخل لیبی را به شدت تضعیف کند.
وی گفت احتمال دارد معمر قذافی و سیفالاسلام در این کاروان باشند و مسیر بعدی، سفر به بورکینافاسو باشد.
بیشتر بخوانید:
«پسران قذافی بنیولید را ترک کردهاند»
آرش حسینیپژوه / رادیو کوچه
دوشنبه چهاردهام شهریور ماه یکهزار و سیصدونود، «میرحسین موسوی» با صدور بیانیهای آغاز فعالیت «راه سبز امید» را اعلام کرد.
«میرحسین موسوی» آن روزها راهی که مردم ایران پیش و پس از انتخابات ریاست جمهوری سال هشتاد و هشت میرفتند را راه سبز امید نامگذاری کرد و تنها جاده رسیدن به خواستهای مردمی را تداوم و ادامه این راه دانست.
«میرحسین» در بیانیه یازدهام خود، شعار مشترک را سرمایه مهم این راه سبز دانست و در این مورد نوشته است: «ما زمانی موفق به برقراری ارتباط موثر با یکدیگر خواهیم شد که در شعاری مشترک همصدا شویم. شعاری دقیق و عمیق که قادر به تامین خواستههای ما باشد. بخش مهمی از توانمندیهایی که اینک در شبکههای اجتماعی ما ایجاد شده است مرهون آن است که شعار و آرمانی مشترک پیدا کردهایم.»
میرحسین موسوی در این بیانیه بر شبکه سازی توسط فعالین جنبش سبز تاکید فراوانی داشت و شبکهسازی را امری واجب برای ادامه راه میدانست و معتقد بود که باید خانههایمان را رو در روی یکدیگر بسازیم و به تعبیری خانههایمان را قبله خود قرار دهیم، موسوی درباره نحوه این شبکهسازیها میگوید: «جمعهای خویشاوندی، همسایگی، دوستی، جلسات قرآن، هیتهای مذهبی، کانونهای فرهنگی و ادبی، انجمنها، احزاب، جمعیتها، تشکلهای صنفی، نهادهای حرفهای، گروههایی که با هم ورزش میکنند یا در رویدادهای هنری حاضر میشوند، حلقه همکلاسیها، گروه فارغالتحصیلانی که هنوز دور هم جمع میشوند، همکارانی که با یکدیگر صمیمیت یافتهاند، و . . . ؛ هرکدام از ما در چندین نمونه از این زیرمجموعههای کوچک عضویت داریم این دستمایه اصلی گفتوگو و ارتباط میان هستههای جامعه ماست.»
راه سبز امید در لباس شورای هماهنگی
راه سبز امید که «میرحسین موسوی» آن را بنا نهاد، تا 25 بهمن ماه 89 به رهبری «میرحسین موسوی» و «مهدی کروبی» ادامه حیات میداد، اما پس از حصر رهبران جنبش سبز در این روز و قطع ارتباط آنها با دنیای خارج، راه سبز امید لباسی جدید به تن کرد و در قالب شورای هماهنگی راه سبز امید معرفی شد.
اعضای این شورا اعلام کردند که توسط رهبران جنبش سبز انتخاب شدهاند تا در روزگار حصر نمایندگان رهبران باشند.
در ابتدا به واسطه عدم اعلام اسامی این شورا، بسیاری «مجتبی واحدی» و «اردشیر امیرارجمند» را از اعضای این شورا میدانستند، تا روزی که مشخص شد «مجتبی واحدی» در ترکیب این شورا حضور ندارد و «اردشیر امیرارجمند» به عنوان سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید معرفی شد.
شورای هماهنگی از ابتدای آغاز فعالیت خود، مورد انتقاد بسیاری از فعالین جنبش سبز قرار گرفت، روشن نبودن ترکیب این شورا یکی از انتقادات اصلی پیرامون این شورا بود و همچنان نیز هست.
به مرور زمان و با موضعگیریهای مجتبی واحدی اختلافنظر وی با شورای هماهنگی عیانتر شد و انتقادها بیشتر و گاهی تندتر از گذشته بیان شد.
این شورا پس از حصر رهبران جنبش سبز، بیانیههای مختلفی را صادر کرد و در برخی از همین بیانیهها از مردم برای حضور در خیابانها دعوت به عمل آورد، اگر چه برخی از این فراخوانها تجمعاتی را در برخی از شهرهای ایران به وجود آورد اما هیچگاه نتوانست شورای هماهنگی راه سبز امید در به خیابان آوردن معترضان راه سبز امید را همچون میرحسین موسوی و مهدی کروبی هدایت کند.
در این رابطه میتوان به آخرین فراخوانی که از سوی این شورا صادر شد اشاره کرد، فراخوانی که با انتقادات فراوانی مواجه شد و در نهایت دعوت این شورا به سر دادن فریاد «الله اکبر» در شب روز قدس، مورد استقبال قرار نگرفت تا انتقادها به این شورا بیشتر شود و منتقدها به حلقههای نزدیکتر شورا نیز برسند.
امید در ادامه راه سبز
از نظر نگارنده امروز که دو سال از تولد راه سبز امید میگذرد، شاید زمان خوبی برای ارزیابی راهی باشد که در این دو سال طی شده است، راهی که بر تکثر خواستها و اشتراک در شعارها تاکید داشت و شبکهسازی و آگاهی بخشی را ابزار خود برای دست یافتن به خواستهای خود قرار داده بود.
پس از گذشت دو سال از این راه سبز میتوان این پرسش را مطرح کرد که آیا راه سبز امید توانسته است شعاری مشترک و خواستهایی متکثر را نمایندگی کند؟ و آیا برای شبکهسازی همتی داشته است و آیا از قدرت شبکههای مردمی که «میرحسین موسوی» از آنها نام برده بود توانسته در جهت رسیدن به خواستهایش استفاده کند؟ و آیا امر آگاهیرسانی در میان توده مردم به خوبی انجام شده است؟
طرح این پرسشها در روزهایی که راه سبز امید باید بر عقلانیت و صبر تکیه کند میتواند راهی سبزتر و آیندهای پرامیدتر را برای ایرانیان به ارمغان بیآورد، به هر روی این راه سبز هم از آنجا که راهیست ساخته شده به دست انسانها، به دور از اشتباه و خطا نبوده است و از آنجا که انسانها به سمت کمال حرکت میکنند، در آیندهای نه چندان دور باید برای ادامه حیات، خود را به کمال برساند.
به اعتقاد نگارنده آنچه که مشخص است راه سبز امید با تکیه بر خواستهای مردمی سبز بنا نهاده شده است و تا روزی که حامیان سبزاش به خواستهای متکثر خود دست نیابند ادامه خواهد داشت.
راه سبز امید راهیست به بلندای تاریخ و راهیست سبز که آینده در انتظاراش نشسته است.
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
خراسان
1) پیشنهاد جدید ایران به آژانس، نظارت کامل ۵ ساله در ازای رفع تحریمها
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=15&id=1051560
دکتر فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی از ارایه پیشنهادی جدید از سوی ایران به مدیرکل آژانس خبر داد و افزود: «به مدیرکل پیشنهاد کردم برای اطمینان از این که ایران مواد هستهای اظهار نشده ندارد، در یک دوره ۵ ساله نظارت کامل بر برنامه هستهای ایران را انجام دهد به شرط آن که تحریمها برداشته شود.»
رییس سازمان انرژی اتمی در گفتوگویی تفصیلی با ایسنا با اعلام این خبر افزود: «با برداشتن تحریمها و اجرای تکالیف متقابل میان طرفین، بدون اینکه به موضوع مطالعات ادعایی و ابعاد نظامی وارد شوند، آژانس میتواند فعالیتهای هستهای ایران را بهطور کامل تحت نظارت قرار دهد.»
وی درباره همکاری با آژانس نیز با بیان اینکه ناکارتس، معاون آمانو از تاسیسات هستهای ایران بازدید داشت نه بازرسی، افزود: «اگر آژانس نشان دهد تحت تاثیر فشار کشورهای متخاصم نیست، همکاری بیشتری با آژانس خواهیم داشت.»
2) واکنش وزیر دفاع و معاون وزیر خارجه به موافقت ترکیه با استقرار سپر موشکی ناتو
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=15&id=1051655
سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه مراسم چهلم شهید رضایینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درمورد اعلام ناتو برای راهاندازی سپر موشکی در ترکیه در روزهای آینده گفت: «ما حضور آمریکاییها و غربیها در کشورهای اسلامی را همواره یک عنصر مزاحم، مخل امنیت و آسیبزا بر کشورهای اسلامی میدانیم.» وی با بیان اینکه امروز خون ملت عراق و افغانستان و همچنین فلسطین و حتا مردم لیبی از چنگال و دستهای کشورهای غربی میریزد، تصریح کرد: «ما حضور آنها (غربیها) را در هیچ کشوری به خصوص کشورهای اسلامی به نفع این کشورها نمیدانیم.»
کیهان
1) رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی: برخی نمیخواهند عرضه نفت در بورس موفق باشد
http://www.kayhannews.ir/900615/4.htm#other403
سیدحمید حسینی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: «درباره اینکه عرضه نفت در بورس به نفع کشور هست یا نه یا اینکه عرضه در بورس ارزان فروشی یا به قیمت فروشی است تجربه همه کشورها نشان میدهد که اگر ما یک محیط رقابتی ایجاد کنیم و اجازه دهیم همه بازیگران در آن وارد شوند قطعن به نفع کشور است. یعنی هم به نفع شرکت ملی نفت به عنوان عرضه کننده است و هم به نفع شرکتهای ایرانی است که میتوانند وارد عرصه تجارت نفت خام شوند.
یکی از حلقههایی که در صنعت نفت ایران ملی نشده همین است که ما ایرانیها هنوز نتوانستهایم در تجارت نفت خام و فرآوردههای آن حضور داشته باشیم و عمدتن فروش نفت، بازرسی نفت، بیمههای نفت، معاملات کاغذی نفت و فاینانس نفت توسط خارجیها انجام میشود.»
2) کارشناس سوری از توطئه جدید غرب علیه دولت اسد پرده برداشت
http://www.kayhannews.ir/900615/16.htm#other1602
طالب ابراهیم در گفتوگو با شبکه خبری العالم با اشاره به شکست طرحهای دشمنان علیه سوریه اظهار داشت، سناریوی اول شبیه سناریوی مصر بود و به شکست انجامید زیرا ملت سوریه در مقابل آن ایستاد.
وی افزود: «سناریوی دیگر که وارد کردن گروههای مسلح برای از بین بردن حاکمیت دولت بود نیز به شکست انجامید و اکنون دشمن درصدد است با حمله به یگانهای ارتش و تخریب روحی و روانی آنها به اهداف خود برسد.»
جام جم
1) درماندگی پژاک
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853372234
گروهک تروریستی پژاک که در اثر عملیاتهای اخیر نیروی زمینی سپاه پاسداران در شمال غرب کشور تعداد زیادی از اعضای خود را از دست داده است دیروز از روی درماندگی درخواست آتشبس داد اما این درخواست از سوی سپاه پذیرفته نشد.
سخنگوی سپاه در عملیات شمال غرب با اشاره به درخواست آتشبس گروهک تروریستی پژاک گفت: «خواسته ما این است که آنها ابتدا مرزهای ما را ترک کنند و تا زمانیکه این اتفاق نیفتد، اعلام آتشبس مفهومی ندارد.»
2) مصوبه مهم دولت برای انتقال آب به دریاچه ارومیه
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853361414
معاون پارلمانی رییس جمهوری از بررسی طرحهای پیشنهادی نمایندگان مجلس در جلسه دیروز هیت دولت برای رفع مشکل دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: «انتقال آب از سرچشمههای رودخانه زاب و رودخانه ارس از جمله مواردی است که برای رفع مشکل دریاچه ارومیه در نظر گرفته شده است.»
آفرینش
1) شرایط مذاکره با غرب با توجه به پیشرفتهای هستهای ایران تغییر کرده است
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=88267
عباسی با بیان اینکه شرایط در مذاکرات با آژانس و دیگر کشورها با توجه به پیشرفتهای ایران در زمینه هستهای تغییر کرده است، گفت: «یک روز حرفشان این بود که ایران غنیسازی نداشته باشد، الان میگویند ماشینهای سانتریفیوژ را ثابت نگه دارید یا تولید سوخت تا غنای 20 درصد را متوقف کنید. درعین حال مرتب به دنبال آسیب زدن به تاسیسات هستهای ما از طریق ویروس یا فروش تجهیزات معیوب و غیره هستند. وقتی در این کارها هم موفق نشدند دوباره به سراغ آژانس رفتند که پرونده ایران را در آژانس پررنگ کند تا به این واسطه قطعنامهای دیگر علیه ایران صادر کنند. ما باید کارمان را به لحاظ تخصصی جلو ببریم و در آن بخشی که سازمان انرژی اتمی باید با بخش سیاسی کشور در بحث هستهای هماهنگ باشد، اقدام لازم را انجام میدهیم.»
2) وزرای اقتصاد و نیروتوافق کردند: افزایش 14 درصدی قیمت آب
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=88284
وزرای اقتصاد و نیرو بر سر افزایش بهطور متوسط 14 درصدی قیمت آب توافق کردند، براساس این توافق، قرار شد وزارت نیرو پیشنهاد اصلاح جدول تعرفه آب را به دبیرخانه ستاد هدفمندی یارانهها ارایه کند.
به گزارش مهر، موضوع افزایش قیمت آب در فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانهها یکی از موضوعاتی است که به تازگی مورد توافق شمسالدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی و مجید نامجو وزارت نیرو قرار گرفته است. بر این اساس، دو وزیر توافق کردهاند که در یک گام دیگر، قیمت هر مترمکعب آب افزایش یابد. البته این افزایش باید به تایید نهایی ستاد هدفمندی یارانهها برسد.
رسالت
1) آیتاله مهدوی کنی: اختلاف میان مسوولین راهبرد دشمن در انتخابات است
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=74391
رییس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه راهبرد دشمنان در انتخابات مجلس نهم اختلاف و درگیری میان مسوولان است، تاکید کرد: «توصیه من به اصولگرایان این است که با یکدیگر ائتلاف کنند.»
2) آزادی زندانیان نادم امنیتی نشانگر بزرگی و نقطه قوت نظام است
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=74407
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه در حال حاضرحالت یاس و ناکامی بر وابستگان جریان فتنه حاکم شده و آنها زمینهای برای تحرک علیه امنیت کشور ندارند، گفت: «نظام اسلامی با بزرگی و اعتقاد به ارزشهای اسلامی پس از پشیمانی این افراد، آنها را آزاد کرد و این دقیقن نشانگر نقطه قوت نظام است.»
دنیای اقتصاد
1) عبور سکه از مرز جهانی
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=268242
در حالی که قیمت طلا در اولین روز کاری معاملات این هفته بهطور متوسط 9 دلار افزایش یافت قیمت سکه در بازار داخلی با افزایش 12 هزار تومانی، به رکورد بیسابقه 575 هزار تومان رسید.
2) جدل پولی بین تیم اقتصادی
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=268254
همایش دیروز بانکداری بدون ربا محلی شد تا تیم اقتصادی دولت از جدلهای فکری درون سازمانی خود پرده بردارد. شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد که تا دیروز از بیان صریح موضع خود در خصوص نحوه تعیین نرخ سود تسهیلات پرهیز میکرد و در لفافه سخن میگفت، روز گذشته با صراحت هرچه تمام از نگرش سیاستگذاران پولی در خصوص نحوه تعیین نرخ سود انتقاد کرد. او تعیین نرخ سود بر مبنای تورم را افتادن در دام مارپیچ تورم و هزینه توصیف کرد و آن را چالشی دانست که بهجای برون رفت از آن تبدیل به قانون شده است.
خبر / رادیو کوچه
رییس دولت موقتی لیبی میگوید که دو نفر از پسران سرهنگ قذافی رهبر فراری لیبی تا روز شنبه در شهر بنیولید حضور داشتند اما اکنون آنجا را ترک کردهاند.
به گزارش الجزیره، مصطفی عبدالجلیل رییس شورای ملی انتقالی لیبی گفت که سیفالاسلام و معتصم قذافی از موانع تسلیم شدن این شهر بودهاند.
پیشتر شورشیان گفتند که مذاکرات برای تسلیم بنیولید شکست خورده و حمله به آنجا قریبالوقوع است.
اما آقای عبدالجلیل گفت که گفتوگوها تا ضرب الاجل روز شنبه ادامه خواهد یافت.
همزمان یک فرمانده ارشد مخالفان سرهنگ قذافی گفته است که خواهان عذرخواهی بریتانیا و آمریکا برای انتقال او به لیبی در سال 2004 است.
عبدالکریم بلهاج گفت او در عملیات مشترک سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و بریتانیا، پس از بازداشت در بانکوک تایلند به لیبی منتقل و در آنجا زندانی شد و مورد شکنجه قرار گرفت.
جزییات مروبط به پرونده آقای بلهاج در پیامهای ارسالی برای دولت قذافی توسط سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا وجود دارد.
در روزهای اخیر همچنین اسنادی از روابط میان دولت سرهنگ قذافی و چین کشف شده است.
اسناد کشف شده در طرابلس نشان میدهد که تولیدکنندگان سلاح در چین در ماه ژوئیه با مقامهای دولت قذافی که در پی خریداری سلاح و مهمات بودند دیدار کردند.
یک سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که نمایندگان آقای قذافی از پکن بازدید کرده بودند اما قراردادی امضا نشد و محمولهای ارسال نشد.
در همین حال گزارش میشود حال منصور دا ربیس امور امنیتی سرهنگ قذافی به کشور همسایه نیجر گریخته است.
بیشتر بخوانید:
«آمادگی نیروهای مخالف قذافی برای حمله به بنیولید»
خبر / رادیو کوچه
در واکنش به اظهارات فریدون عباسی، درباره امکان نظارت کامل آژانس بر فعالیتهای هستهای ایران در صورت لغو تحریمهای شورای امنیت، روز دوشنبه، 5 سپتامبر، سخنگوی کاترین اشتون گفت تهران باید به تعهدهای بینالمللی خود عمل کند.
به گزارش ایسنا، فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، گفته بود، اگر تحریمهای ایران لغو شود و آژانس در گزارشهایش به «مطالعات ادعایی» و دیگر فعالیتهای «اعلامنشده» اشاره نکند، آژانس میتواند برای یک دوره پنج ساله بر فعالیتهای هستهای ایران نظارت داشته باشد.
فریدون عباسی گفت: «با برداشتن تحریمها و اجرای تکالیف متقابل میان طرفین، بدون اینکه به موضوع مطالعات ادعایی و ابعاد نظامی وارد شوند آژانس میتواند فعالیتهای هستهای ایران را به طور کامل تحت نظارت قرار دهد.»
در واکنش به این اظهارات، مایکل مان، سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «علیرغم این اعلام امروز، ایران هنوز باید به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.»
مایکل مان با اشاره به گفتوگوهای بینتیجه مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و نمایندگان جمهوری اسلامی تاکید کرد که کاترین اشتون «پیشنهاد مشخصی» ارایه داده که هدف از آن اعتمادسازی درباره برنامه هستهای ایران است.
وی افزود ایران پیشنهاد کاترین اشتون را نپذیرفت تا بتوان گفتوگویی جدی در این باره انجام داد.
سخنگوی کاترین اشتون تصریح کرد: «هنگامی که اعتماد بازسازی شد، قعطنامههای کنونی شورای امنیت سازمان ملل ساز وکار لغو تحریمها را پیشبینی کرده است.»
کاترین اشتون که به نمایندگی از گروه 1+5 با ایران مذاکره داشته، از ایران خواسته بود با پذیرش قطعنامههای شورای امنیت به غنیسازی اورانیوم پایان دهد.
شورای امنیت سازمان ملل تاکنون چهار قطعنامه تحریمی علیه ایران به تصویب رسانده و این در حالی است که آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمهای مضاعفی هم علیه تهران وضع کردهاند.
بیشتر بخوانید:
«برق نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری وصل شد»
«ادامه همکاری ایران منوط به واکنش مثبت آژانس است»
خبر / رادیو کوچه
ماموران آتشنشانی در تگزاس برای مهار یک آتشسوزی که در منطقهای به طول ۲۶ کیلومتر در جریان است و ۵۰۰ خانه را سوزانده تلاش میکنند.
مقامهای محلی گفتند که آتشسوزی روز دوشنبه «به طور قابل توجهی گسترش یافته» و اکنون در ناحیهای به وسعت ده هزار هکتار در جریان است.
ریک پری فرماندار تگزاس گفت که محدوده زمانی ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده «حیاتی» خواهد بود. آقای پری از نامزدهای مرحله مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری در حزب جمهوریخواه است و این مبارزات را متوقف کرده است.
حدود ۲۵ آتشسوزی مختلف در تگزاس در جریان است.
آقای پری گفت که آتشسوزیهای اخیر در تگزاس بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مناطق طبیعی را سوزانده است و افزود: «این تقریبن به اندازه ایالت کانکتیکت است.»
او از مردم خواست به دستورهای تخلیه توجه کنند و اگر برق آنها قطع شده در خانه نمانند.
یک آتشسوزی در شرق تگزاس جان یک زن ۲۰ ساله و فرزند کوچک او را در روز یکشنبه پیش از اطفای حریق گرفت.
خبر / رادیو کوچه
ارتش پاکستان از بازداشت مردی که از رهبران ارشد القاعده در این کشور توصیف میکند و دو نفر از همدستان او خبر داده است.
به گزارش الجزیره، ارتش پاکستان در بیانیهای گفت که یونس الموریتانی عملیات بینالمللی برای این شبکه تروریستی را برنامهریزی و اجرا میکرد.
کاخ سفید از مقام های پاکستانی به خاطر این بازداشت تمجید کرد؛ اقدامی در نتیجه همکاری مشترک میان دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و پاکستان بود.
ارتش گفت که این مردان در حومه شهر کویته در جنوب غربی این کشور به دام افتادند، اما نگفت که دستگیری چه زمانی انجام شد.
در بیانیه ارتش پاکستان آمده است: «موریتانی شخصن از سوی اسامه بنلادن ماموریت داشت بر ضربه زدن به اهداف مهم از نظر اقتصادی در ایالات متحده آمریکا، اروپا و استرالیا تمرکز کند.»
از دو بازداشتی دیگر به عنوان عبدالغفار الشامی و مسارا الشامی نام برده شده است.
در این بیانیه آمده است: «این عملیات با یاری فنی سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا که سازمان اطلاعات داخلی (پاکستان) ارتباط نزدیک و تاریخی با آن دارد، برنامه ریزی و انجام شد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای موریتانی در فهرست بزرگترین فراریهای تروریستی سازمان تحقیقات پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) قرار ندارد. اما یک مقام اطلاعاتی غربی که از او نام برده نشد گفت: «اگر تایید شود، صید خوبی است.»
با این حال تحلیلگران میگویند که ممکن است مسایلی پیرامون تصدیق هویت او و موقعیتش در درون القاعده وجود داشته باشد و برخی میگویند که او به عنوان یک پیکارجو چهرهای شناخته شده در پاکستان نیست.
این گزارش یک هفته پس از آن منتشر میشود که مقامهای آمریکایی ادعا کردند یک عامل ارشد القاعده به نام عطیه عبدالرحمن را در حملهای با یک هواپیمای بدون سرنشین در نزدیکی مرز افغانستان در پاکستان کشتهاند. اما مقامهای پاکستانی گفتهاند که نتوانستهاند مرگ او را تایید کنند.
روابط میان پاکستان و آمریکا از زمان کشته شدن اسامه بنلادن توسط نیروهای ویژه آمریکایی در شهر ابیت آباد پاکستان در اوایل ماه مه تیره شده است.
دولت آمریکا اوایل ژوئیه اعلام کرد که قصد دارد پرداخت صدها میلیون دلار کمک نظامی به پاکستان را به حال تعلیق در آورد.
بیشتر بخوانید:
«کشتهشدن فرمانده عملیاتی القاعده در پاکستان»
خبر / رادیو کوچه
دور دوم از مرحله نخست گروهی رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل در منطقه آسیا، شامگاه سهشنبه 6 سپتامبر، در کشورهای مختلف این قاره برگزار میشود.
تیم ملی فوتبال ایران ساعت 21 به وقت تهران در دوحه به مصاف قطر خواهد رفت. ایران از نخستین بازی خود مقابل اندونزی ۳ امتیاز اندوخته است و در صدر جدول گروه پنجم قرار دارد.
قطر اما در بازی اول در ورزشگاه خالی از تماشاگر منامه، با تیم ملی بحرین به تساوی بدون گل رسید.
ایران و قطر تاکنون ۱۵ بار باهم بازی کردهاند که ایران ۱۰ بار و قطریها ۳ بار به پیروزی رسیدهاند.
بیشتر بخوانید:
«ایران با سه گل اندونزی را شکست داد»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر