روز یکشنبه در دهمین سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، شهرهای مختلف آمریکا میزبان مراسم و برنامه های مختلف در گرامیداشت یاد قربانیان این حملات خواهد بود. در برنامه اصلی قرار است باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده با حضور در محل اين حملات در شهرهای نيويورک، واشينگتن و ایالت پنسيلوانيا، نسبت به قربانيان اين حادثه ادای احترام کند. مراسم سالگرد حملات یازده سپتامبر و گرامیداشت قربانیان آن در حالی برگزار می شود که این روزها درپی انتشار خبرهایی درباره احتمال انجام اقدامات تروریستی، دولت ایالات متحده بر مراقبت های امنیتی اش افزوده است.
شمار قربانیان حادثه غرق شدن یک کشتی در تانزانیا به ۱۹۰ نفر رسید. این کشتی که گفته می شود بیش از ۸۰۰ نفر مسافر داشته، بامداد شنبه در آب های ساحلی مجمع الجزایر زنگبار واژگون شد. مقامات محلی پیشتر، شمار کشته شدگان این حادثه را ۱۶۳ نفر اعلام کرده بودند. یکی از سخنگویان دولت تانزانیا درباره دلایل این حادثه گفته است که کشتی بیش از ظرفیتش مسافر سوار کرده بود.
نوری المالکی نخست وزیر عراق، استعفای رئیس دفتر ضد فساد این کشور را پذیرفت. رحیم حسن العقیلی روز پنج شنبه استعفای خود را به دنبال فشار احزاب سیاسی مختلف به نخست وزیر عراق داده بود. آقای العقیلی که از ژانویه ۲۰۰۸ در این سمت بود، متهم است که چند پرونده فساد اداری در کشور را پیگیری نکرده است.
باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز شنبه دهم سپتامبر، گفت: آمريکا با گذشت ۱۰ سال از حملات يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ قويتر شده است و «القاعده»درمسير شکست قرار گرفته است.باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز شنبه دهم سپتامبر، گفت: آمريکا با گذشت ۱۰ سال از حملات يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ قويتر شده است و «القاعده»درمسير شکست قرار گرفته است. به گزارش خبرگزاری رويترز، باراک اوباما در آستانه دهمين سالگرد حملات يازدهم سپتامبر که درحدود سه هزار کشته برجای گذاشت، گفت که تلاش بی امان آمريکايی ها يک دهه پس از اين حملات باعث شده است تا آمريکا قويتر شود. باراک اوباما در برنامه راديويی هفتگی خودگفت:« با تشکر از تلاش های خستگی ناپذير نظاميان، نيروهای اطلاعاتی و کارشناسان امنيت داخلی، بدون ترديد بايد گفت: آمريکا قويتر شده است و القاعده درمسير شکست قرار گرفته است.» باراک اوباما همچنين گفت:«آری، ما با يک دشمن مصمم روبرو هستيم، و اشتباه نکنيد -- آنها تلاش خواهند کرد که دوباره به ما ضربه بزنند. ولی همانطور در اين آخر هفته بارديگر نشان داديم ، ما همچنان هوشيار هستيم.». رييس جمهوری آمريکا اضافه کرد:«در سراسر خاور ميانه و شمال آفريقا، نسل جديدی از شهروندان نشان دادند که آينده متعلق به کسانی است که می خواهند بسازند، نه انان که می خواهند ويران کنند.» قرار است باراک اوباما روز يکشنبه در دهمين سالگرد يازدهم سپتامبر از محل اين حملات در نيويورک، واشينگتن و پنسيلوانيا بازديد کرده و نسبت به قربانيان اين حادثه ادای احترام کند. اين در حالی است که در آستانه دهمين سالگرد رويداد تروريستی يازده سپتامبر ، انتشار گزارش هايی در خصوص احتمال حملاتی به نيويورک و واشينگتن باعث شده است تا تدابير امنيتی در اين دو شهر به شدت افزايش يابد. طی روزهای اخير رسانه های خبری آمريکا به نقل از منابع امنيتی اعلام کردند، براساس اطلاعاتی که از شنود نيروهای القاعده به دست آمده است اين گروه طرحی برای حملات تروريستی در سالگرد يازدهم سپتامبر در نيويورک و واشينگتن دارد. طبق اين گزارش ها اين طرح احتمالا شامل بمبگذاری در روز سالگرد اين حملات است. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، آژانس های اطلاعاتی آمريکا روز شنبه اعلام کرده اند، شواهد معتبری از اين که القاعده نيروهايی برای انجام عمليات، مقارن با سالگردحوادث يازدهم ، به آمریکااعزام کرده است به دست نياورده اند. ولی با اين حال مقامات می گويند وضعيت هشدار برای مقابله با هرگونه اقدام احتمالی پا برجا خواهد بود. در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی، نيروهای وابسته به سازمان القاعده چهار هواپيمای مسافربری را ربودند، دو هواپيما را به مرکز تجارت جهانی در نيويورک و يکی را به ساختمان پنتاگون، در حومه واشنگتن، کوبيدند. چهارمين هواپيما در ايالت پنسيلوانيا سقوط کرد. در اثر اين حملات حدود سه هزار تن کشته و شش هزار تن نيز زخمی شدند. اسامه بن لادن، که از او به عنوان طراح حملات يازدهم سپتامبر ياد میشود، چندی پيش توسط نيروهای آمريکايی در محل زندگیاش در پاکستان کشته شد.
"'مصطفي عبدالجليل" رييس شوراي ملی انتقالي ليبي روز شنبه وارد طرابلس پايتخت اين كشور شد.. اين نخستين حضور رييس شوراي ملی انتقالي ليبي در طرابلس ،پس از سقوط حکومت "معمر قذافي" در اين كشور است. . مصطفي عبدالجليل قبل از پرواز به سوي طرابلس به خبرنگاران گفت: "من به سوي طرابلس مي روم اما استقرار شوراي ملي انتقالي در طرابلس موقتي است". . وي تصريح كرد انتقال كامل مقر شوراي ملي انتقالي به پايتخت ليبي پس از پاكسازي كامل پایتخت از نيروهاي هوادار قذافي و آزاد سازي سایر شهرها صورت خواهد گرفت.
سانا ، خبرگزاری رسمی سوریه گزارش داد دبیر کل اتحادیه عرب با هر گونه مداخله خارجی در سوریه مخالفت کرده است. بر اساس گزارش "سانا" ،" نبیل العربی" که روز شنبه برای دیدار با بشار اسد رییس جمهوری سوریه وارد دمشق شد ، گفته است با اسد برای اصلاحات سریع تر در سوریه گفتگو کرده است . نبیل العربی ، قرار بود روز چهارشنبه عازم دمشق شود اما حکومت سوریه این سفر را سه روز به تعویق انداخت. کشورهای عضو اتحادیه عرب از حکومت بشار اسد خواسته اند تا اصلاحات سیاسی و اقتصادی را به محله اجرا در آورد. به گفته سازمان ملل متحد تاکنون دستکم 2200 تن در اعتراضات مردمی ، علیه حکومت بشار اسد در سوریه کشته شده اند که بیشتر آنها غیرنظامی بوده اند.
عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری و عضوهیات موسس کانون مدافعان حقوق بشرایران بازداشت شد . "مائده سلطانی" دختر آقای سلطانی در گفتگو با رادیو فردا گفت وی روز شنبه برای پی گیری پرونده یکی از موکلانش به دادسرای انقلاب رجوع کرد اما بازداشت شد . دختر عبدالفتاح سلطانی می گوید ماموران امنیتی ،دفتر و منزل آقای سلطانی را نیز بازرسی کرده اند و در جریان این بازرسی برخی اسناد و مدارک متعلق به آقای سلطا نی را با خود برده اند . این چهارمین بار است که عبدالفتاح سلطانی از سوی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت می شود .
همزمان با پایان ضر ب الاجل مخالفان به نیروهای طرفدار معمر قذافی در لیبی ، برای بر زمین گذاشتن سلاح و تسلیم ، گزارش ها از نبرد ی شدید بین طرفین برای کنترل شهر های" بنی ولید " حکایت دارد . "مصطفی عبدالجلیل" رییس شورای انتقالی لیبی روز شنبه از طرفداران قذافی خواست تا با بر زمین گذاشتن سلاح ، ورود مسالمت آمیز و بدون خونریزی مخالفان به شهرهای "سرت" و "بنی ولید" را آماده کنند . این در حالی است که معمر قذافی روز پنجشنبه در پیامی اعلام کرد که خبرهای خروج وی از کشور و رفتنش به نیجر صحت ندارد و او هنوز در لیبی بسر می برد .
مقامهای محلی ولایت لوگر در افغانستان می گویند اجساد شش تن از افرادی که هفتهء پیش در شهرستان" چرخ" این ولایت ربوده شده بودند، پیدا شده است . "عبدالخلیل کمال" فرماندار شهر" چرخ " به بخش افغان رادیو اروپای آزاد رادیو آزادی گفت : "" هفت تن که در حال همکاری خدماتی با نیروهای بین المللی حاضر در افعانستان بودند هفتهء گذشته از سوی طالبان ربوده شدند." سرنوشت نفر هفتم ربوده شده هنوز مشخص نشده است
مشاور امنیت ملی رییس جمهوری افغانستان می گوید واشنگتن و کابل در دو روز گذشته در حال نهایی کردن یک توافقنامه امنیتی بین دو کشور بوده اند . "رنگین فر سپنتا "گفته است این توافقنامه درباره استفاده امریکا از خاک افغانستان برای مبا رزه با تروریسم و نیز کمک به دمکراسی نوپای افغانستان است . به گفته آقای سپنتا هنوز طرفین بر سر برخی موارد این همکاری ها از جمله فرماندهی عملیات مشترک و نیز مدیریت بازداشتگاه هایی که شورشیان بازداشت شده در آنجا نگهداری خواهند شد ،به توافق نهایی نرسیده اند . آقای سپنتا گفته است افعانستان اجازه نخواهد داد از خاک این کشور برای حمله به کشورهای همسایه و یا کشور ثالث استفاده شود .
نبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب، روز شنبه در دمشق با بشار اسد، رييس جمهوری سوريه و ديگر مقامات بلندپايه اين کشور ديدار و مذاکره کرده است. در همین روز، شماری ديگری از معترضان به دست نيروهای امنيتی سوريه کشته شده اندنبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب، روز شنبه در دمشق با بشار اسد، رييس جمهوری سوريه و ديگر مقامات بلندپايه اين کشور ديدار و مذاکره کرده است. به گزارش «الجزيره» قرار بود که نبيل العربی در اين ديدار پيشنهادهايی در خصوص پايان دادن به خشونت و همچنين آغاز اصلاحات در سوريه به بشار اسد ارائه کند. خبرنگار الجزيره گفته است ، پيشنهاد نبيل العربی از رهبری سوريه برگزاری انتخابات پارلمانی تا پايان سال جاری ميلادی و همچنين برگزاری انتخابات رياست جمهوری در سال ۲۰۱۴ است. به گزارش خبرگزاری رسمی سوريه«سانا» نبيل العربی در ديدار با بشار اسد تاکيد کرده است که «اتحاديه عرب هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی سوريه را رد» می کند. وزيران امور خارجه اتحاديه عرب دو هفته پيش در بيانيه ای از حکومت بشار اسد خواسته بودند، تا پيش از آن که «دير شود» به ماهها خشونت و ناآرامی در سوريه پايان دهد. به گزارش رويترز، ابتدا قرار بود نبيل العربی روز چهارشنبه به دمشق سفر کند، اما مقامات سوريه اين سفر را به روز شنبه موکول کردند. هنوز جزييات بيشتری از مذاکرات نبيل العربی با بشار اسد و ديگر مقامات بلندپايه سوريه منتشر نشده است. گزارش های حاکی است که در روزی که نبيل العربی با بشار اسد ديدار کرد شماری ديگری از معترضان به دست نيروهای امنيتی سوريه کشته شده اند. «هيات عمومی انقلاب سوريه» اعلام کرده است در روز شنبه درتيراندازی نيروهای امنيتی ده نفر در شهر «حمص» کشته شدند. به گزارش الجزيره، فعالان سياسی سوری نيز گفته اند پنج نفر در شهر باب العمر در تيراندازی نيروهای امنيتی از پای در آمده اند. طبق اين گزارش يک کميته محلی نيز اعلام کرده است يک زن در شهر سراقب در استان ادلب نيز کشته شده است روز گذشته در جريان تظاهرات «جمعه حمايت بين المللی» ، معترضان در سوريه خواستار تلاش جامعه جهانی برای توقف سرکوب در اين کشور شدند. سازمان ملل متحد پيشتر اعلام کرده بود از زمان اغاز نا آرامی ها در سوريه دست کم دو هزار و ۲۰۰ نفر کشته شده اند. اين در حالی است که حکومت بشار اسد گروههای مسلح را عامل اصلی نا آرامی هادرسوريه می داند
به گفته منابع پزشکی در مصر، درگیری پلیس با تظاهر کنندگان و مهاجمان به سفارت اسرائیل در قاهره دست کم تا ظهر شنبه، سه کشته برجای گذاشت؛ و یک نفر نیز در جریان درگیری ها بر اثر سکته قلبی در گذشته است. خبرگزاری دولتی مصر، منا، تعداد زخمیهای این حادثه را بیش از ۸۰۰ تن عنوان کرده است که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس مصر بودند. آخرین گزارشها نیز حاکی از بازداشت ۱۹ معترض توسط پلیس است.
در چند هفته گذشته موضوع سوءاستفاده از گواهینامههای سرقت شده از شرکت «دیجینوتار» توسط جمهوری اسلامی و بهکارگیری آن برای جاسوسی از شهروندان ایرانی به عنوان یکی از بزرگترین تبهکاریهای سازمان یافته از زمان پیدایش اینترنت تا کنون مورد توجه کارشناسان امنیت و ارتباطات قرارگرفته است.در چند هفته گذشته موضوع سوءاستفاده از گواهینامههای سرقت شده از شرکت «دیجینوتار» توسط جمهوری اسلامی و بهکارگیری آن برای جاسوسی از شهروندان ایرانی به عنوان یکی از بزرگترین تبهکاریهای سازمان یافته از زمان پیدایش اینترنت تا کنون مورد توجه کارشناسان امنیت و ارتباطات قرارگرفته است. همانطور که در یادداشتهای قبلی و اشاره شد، دادستانی و نهادهای قانونی هلند به همراه کارشناسان امنیت سایبری موضوع سرقت گواهینامههای امنیتی را پیگیری میکنند. [بیشتر بخوانید: «متأسفانه، ایمیلهای شما خوانده شدهاند...» / عملیات «لاله سیاه» و جاسوسی اینترنتی از کاربران ایرانی ] این کارشناسان امنیتی، نتایج عملیات خود را در قالب ۳۰۰ هزار نشانی اینترنتی یا IP Address، که نشانگر نفوذ دولتی به پست الکترونیکی Gmail دهها هزار کاربر ایرانی میباشد برای اطلاع شرکت گوگل ارسال کردهاند. گوگل نیز به نوبه خود تلاش کرده تا آن دسته از کاربران ایرانی را که مرورگر اینترنتیشان توسط گواهینامههای سرقت شده دولتی فریفته شده، با ارسال پیام «لطفاً رمز عبور خود را تغییر دهید»، آگاه کند. اگر در هنگام ورود به پست الکترونیکی جیمیل خود پیام «لزوم تغییر رمز» را مشاهده میکنید، بهتر است موارد ذیل را به دقت دنبال نمایید: به خاطر داشته باشید قصد اصلی ترتیبدهندگان سرقت فوق، استیلای جو رعب و وحشت میان شهروندان و فعالان مدنی است. به جای واهمه سعی کنید تصویر واقعگرایانهای از آنچه رخ داده را برای خود و نزدیکانتان ترسیم کنید. اگر از گوگل پیام تغییر رمز دریافت کردهاید، امکان دسترسی دولتی به مکاتبات شما در شش هفته گذشته وجود داشته است. وجود این به معنای قطعیت ناامنی کامل اطلاعات شما نیست. کارشناسان دولت ایران توان انسانی و تکنیکی ذخیره، واکاوی، تجزیه و تحلیل اطلاعات در سطحی چنین گسترده را ندارد و بنابراین اجرای کمپین فوق در سطح فعلی تبلیغات متوقف خواهد شد اما رعایت احتیاط و کمینه کردن ریسک شرط لازم هر نوع فعالیت مدنی است. ۱. در فاصله زمانی ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۰ تا هفته نخست شهریور ماه، دولت ایران توان فنی نفوذ به جیمیل شما را داشته است. اگر در خلال مکاتبات اینترنتی، آرشیو نامهها، آرشیو اسناد و یا لیستهای تماس خود، اسنادی حساس و مشکلزا را مبادله کردهاید، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده موضوع احتمال نفوذ به جیمیل خود را جدی گرفته و با دوستانی که مخاطب مکاتبه و تبادل اطلاعات شما بودهاند در میان گذارید. اسناد و مبادلات حساس خود را همین امروز از بین ببرید. حافظه موقت مرورگر (Temporary memory) خود را پاک کنید و توسط نرمافزارهایی نظیر Ccleaner دوبارهنویسی کنید تا غیرقابل بازیافت مجدد شود. هارد دیسک کامپیوتر، دیسکهای جانبی قابل حمل و فلش دیسکهای خود را وارسی کنید تا دادهای حساس و مشکلزا روی آن قابل بازیافت نباشد. حافظه تلفن همراه و تلفن همراه هوشمند خود را بازبینی کنید. دادههای غیرضروری را پاک و با دادههای بیخطر بازنویسی کنید. منظور از بازنویسی این است که مثلاً تصاویر یا فیلم تظاهرات را پاک کرده و روی آن تصاویر و یا فیلم طولانی بیخطری کپی کنید. این عمل دادهها را غیرقابل بازیافت خواهد کرد. ۲. رمز عبور خود را همانطور که گوگل درخواست کرده همین امروز عوض کنید. هر لحظه تأخیر در تغییر رمز عبور فرصت دادن به کسانی است که در صدد ورود و بایگانی دادههای شما هستند. رمز عبور جدید را متفاوت از رمز عبور قبلی و ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک و اعداد و کاراکترهایی نظیر @ انتخاب کنید. بر ای تغییر پسورد از این لینک استفاده کنید. ۳. ایمیل یدکی خود را عوض کنید. ایمیل ثانویه یا یدکی، ایمیلی است که در صورت فراموشی، تغییر و یا سرقت رمز عبور، میتوانید آن را برای درخواست رمز عبور جدید مورد استفاده قرار دهید. اگر ایمیل یدکی موجود در جیمیل شما، ناشناس و یا ناامن است بلافاصله آن را پاک کرده و ایمیل جدیدی وارد نمایید. برای تغییر ایمیل یدکی از این لینک استفاده کنید. ۴. پیام کوتاه یا اساماس طریقه دیگری برای درخواست رمز عبور است که در حال حاضر با توجه به ناامن بودن شرکت مخابرات برای کاربران ایرانی فعال نیست. اگر ساکن کشوری غیر از ایران هستید و موقتاً به ایران سفر کردهاید تنظیمات شماره تلفن همراه خود را به دقت کنترل کنید، آیا شماره موجود در گوگل شماره شماست؟ در غیر این صورت بلافاصله شماره را حذف کنید. از این لینک برای تغییر شماره تلفن استفاده کنید. ۵. سؤالات امنیتی: در این قسمت گوگل سؤالاتی خصوصی را برای ارتقای امنیت اکانت شما طرح میکند. مانند نام دوست دوران کودکی، شماره پلاک اولین خودرو، نام آموزگار سالهای اول تحصیل و غیره. توجه داشته باشید که پاسخ به این سؤالها میبایست اولاً قابل به خاطر سپردن و ثانیاً فقط مورد اطلاع شخص شما باشد. برای اطمینان از امن بودن ایمیل خود، سؤال کنونی را حذف و با پرسش دیگری جایگزین کنید. برای تغییر سؤالات امنیتی از این لینک استفاده کنید. ۶. دسترسی برنامههای کاربردی نظیر Thunderbird و دیگر وسایل جانبی نظیر آیفون، گوشیهای آندروئید به اکانت جیمیل خود را از بین ببرید اینکار با مراجعه به لینک زیر ممکن است: برای حذف دسترسی برنامهها و دستگاههای جانبی به اکانت جیمیل از این لینک استفاده کنید. ۷. قسمت ارسال نامههای جیمیل خود به شخص ثالث را دقیقاً بازبینی کنید، آیا نامههای شما در حاضر برای شخص دیگری ارسال میشوند؟ در جیمیل با استفاده از گزینه Labels و Filters میتوان نامههای خاصی را، مثلاً نامههایی را که از سایت فیسبوک ارسال میشوند، حذف یا برای فرد ثالثی ارسال کرد، هر سه گزینه یعنی: Forward و Filters و Labels را به دقت کنترل کنید و مطمئن شوید فرد دیگری، بدون اطلاع شما در حال بازبینی نامههای شما نیست. از این لینک برای کنترل فیلترها و فوروارد کردن ایمیلها استفاده کنید. ۸. در جیمیل امکان به اشتراک گذاشتن ایمیلهای شما با همکارانتان وجود دارد، این امکان یعنی delegated account به دیگران اجازه میدهد ایمیلهای شما را مطالعه و پاسخ داده حتی پاک کنند. با این لینک زیر وضعیت اکانت خود را کنترل کنید. ۹. برای ارتباط با جیمیل از مرورگر کروم نسخه ۱۳ به بعد استفاده نمایید. هشدارهای مرورگر خود را با جدیت و حساسیت کامل دنبال کنید اگر مرورگر شما پیام زیر را صادر کرد به هیچ وجه با انتخاب گزینههایی نظیر ادامه و یا بیاعتنایی به اخطار امنیت خود را به خطر نیاندازید. ۱۰. آرشیوهای خود را خلوت کنید، آرشیو پست الکترونیکی، نامههای ارسال شده، لیست تماسها و غیره را بازبینی و موارد مشکلزا را پاک کنید. توجه داشته باشید پس از پاک کردن موارد حساس بایستی آنها را مجدداً از Trash یا سطل آشغال هم برای همیشه پاک کنید. آرشیو هرزنامههای یا Spam را نیز بازبینی و موارد غیرضروری را کاملاً پاک کنید. ۱۱. آرشیو چت جیمیل خود را پاک کرده و برای همیشه غیرفعال کنید. برای غیرفعال کردن آرشیو چت از این لینک استفاده کنید. ۱۲. گوگل همه رشتههای مورد جستجوی شما را ذخیره میکند. شاید ندانید که سالهاست تمام جستجوهای شما به تفکیک روز و ماه و ساعت ذخیره شده است. اولاً امکان ذخیره تاریخچه جستجو را با کلیک کردن روی گرینه Pause یا توقف غیرفعال کنید و ثانیاً همه آرشیو سالیان جستجوی خود را با Remove all از طریق این لینک پاک کنید. ******* ویدئوی آموزشی زیر میتواند شما را در تنظیم امنتر پست الکترونیکی Gmail راهنمایی کند. --------------------------------------------------------------------------- * نیما راشدان، کارشناس امنیت سایبری است.
در آستانه دهمین سالگرد حملات یازده سپتامبر به آمریکا و انتشار خبرهائی مبنی بر احتمال وجود تهدید های جدید برای نیویورک، شهردار این شهر از افزایش حضور نیروهای امنیتی در نقاط حساس خبر داد. مایکل بلومبرگ، در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت گرچه تهدیدی که از آن یاد میشود اثباتشده نیست اما منبع آن موثق است و نیروی پلیس این مسئله را جدی میگیرد و شهروندان نیز باید هرگونه فعالیت مشکوک را گزارش کنند. همچنین گزارشها حاکی از افزایش محسوس حضور پلیس در خیابانهای واشینگتن در روزهای اخیر است. با این وجود شهردار نیویورک از شهروندان خواست که احساس ناامنی نکرده و تغییری در روال عادی زندگی خود ندهند. او گفت که خود قصد دارد روز یازده سپتامبر با مترو در شهر رفتوآمد کند.
به نوشته وبسایت جرس ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ، روز جمعه از حضور خانواده محمد مختاری بر سر مزار او در سالگرد تولدش، جلوگیری کردند. محمد مختاری، دانشجوی 22 ساله درجریان نا آرامی های پس از انتخابات به ضرب گلوله کشته شد. اسماعیل مختاری پدر محمد به وبسایت جرس گفته است که ماموران از او خواسته بودند به بهشت زهرا نرود. برخورد امنیتی با خانواده های جان باختگان پس از انتخابات و جلوگیری از اجرای مراسم در بهشت زهرا پیش از این نیز چندین مورد مختلف رخ داده است.
امروز دبیرکل اتحادیه عرب وارد سوریه شد تا از بشار اسد رئیس جمهوری این کشور بخواهد به سرکوب خونین معترضان سوری پایان دهد. نبیل العربی پیشتر قرار بود روز چهارشنبه عازم دمشق شود اما حکومت سوریه این سفر را سه روز به تعویق انداخت. کشورهای عضو اتحادیه عرب از حکومت بشار اسد خواسته اند تا اصلاحات سیاسی و اقتصادی را به محله اجرا در آورد. همچنین رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز به بشار اسد هشدار داده است که سرکوب های خونین می تواند به از دست دادن قدرت بینجامد. بنا بر گزارش ها، روز جمعه دستکم پنج نفر در تظاهرات در سوریه کشته شدند. به گفته سازمان ملل متحد تاکنون دستکم 2200 تن در سوریه کشته شده اند که بیشتر آنها غیرنظامی بوده اند.
پیشنویس گزارش تازهای که قرار است در نشست هفته آینده آژانس ارائه شود حاکی از «نگرانی فزاینده» در باره «فعالیتهای مربوط به توسعه محموله هستهای برای استفاده در موشکها» از سوی ایران است.پیشنویس گزارش تازهای که قرار است در نشست هفته آینده آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای حکام این آژانس ارائه شود حاکی از «نگرانی فزاینده» در باره «فعالیتهای مربوط به توسعه محموله هستهای برای استفاده در موشکها» از سوی ایران است. خبرگزاری فرانسه با اعلام اینکه پیشنویس این گزارش را مرور کردهاست آن را «گزارشی تازه و حیاتی» توصیف کرد اما درباره جزئیات میزان «توسعه بار هستهای» و «کاربرد موشکی آن» در ایران توضیحی نداد. موضوع افزایش شک و تردیدها به مقاصد برنامه هستهای ایران و ایجاد «طرح عملیاتی» برای امنیت جهانی نیروگاههای هستهای دو موضوع اصلی دستور جلسه نشست دیدبان هستهای سازمان ملل که قرار است از دوشنبه تا جمعه آینده در وین اتریش برگزار شود. ایران ماه گذشته به بازرسان آژانس اجازه داد تا از چند محوطه هستهای بازدید کنند اما دیپلماتهای غربی این اقدام را «یک اقدام تبلیغاتی» نامیدهاند که «پاسخگوی نگرانیهایی که در چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ذکر شده نیست.» سایمون اسمیت، نماینده بریتانیا در سازمان ملل روز شنبه با اشاره به بازدید بازرسان از ایران به خبرگزاری فرانسه گفت: «شنیدهایم که سفیر ایران میگوید کشورش فصل جدیدی از همکاریها را با آژانس گشودهاست، و برای شما نباید جای تعجب داشتهباشد که از دید ما این بازدیدها را نمیشود به هیچ وجه گشایش یک فصل جدید توصیف کرد.» یک دیپلمات ارشد غربی که نخواسته نامش فاش شود نیز در این پیوند به خبرگزاری آلمان گفت: «اگر همه موارد را سبک و سنگین کنید به این نتیجه میرسید که ایران همواره در پیش پای آژانس سنگ انداختهاست تا بتواند مقررات شورای امنیت را زیر پا بگذارد و در همین اثنا هم اقدامات تبلیغاتی انجام میدهد.» هفته گذشته نیز مسئولان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشتند که «ایران با برنامهاش برای کسب توانایی جهت تولید مستقل کلیه تجهیزات و مواد هستهای لازم برای اداره برنامه هستهایاش پیش میرود.» شورای امنیت سازمان ملل در چهار نوبت تحریمهایی بر ایران به خاطر مخالفت تهران با تعلیق فعالیتهای غنیسازی اورانیوم اعمال کردهاست. اسرائیل نیز که یکی از متحدان مهم آمریکا در منطقه خاورمیانه به شمار میآید و گفته میشود دستکم ۲۰۰ بمب هستهای در اختیار دارد، برنامه هستهای ایران را تهدیدی برای خود ارزیابی میکند و حمله نظامی به مراکز هستهای ایران را منتفی ندانسته است. در مقابل ایران که همواره بر صلحآمیز بودن برنامه اتمیاش تأکید میکند، اعلام کرده است، از توان موشکی خود برای دفاع در مقابل حملات احتمالی استفاده خواهد کرد. در نشست هفته آینده آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین همچنین قرار است موضوعی هستهای در رابطه با سوریه مطرح شود. این موضوع مربوط است به یک محوطه بیابانی در سوریه که در سال ۲۰۰۷ از سوی اسرائیل بمباران شد و شورای امنیت میگوید که دولت سوریه به احتمال زیاد در این مکان «یک رآکتور مخفی» ایجاد کردهاست.
نيروی هوايی ارتش جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیه ای درباره سقوط هواپیمای آموزشی نظامی که در تبریز سقوط کرد، مهارت خلبان آن را قابل تقدير خوانده است. به گفته ارتش، خلبان پیش از سقوط، هواپیما را به نقطه ای غیرمسکونی هدایت کرده و سپس با چتر نجات بیرون پریده است. این حادثه خسارات جانی و مالی به دنبال نداشته است. نیروی هوائی جمهوری اسلامی در حال حاضر مشغول انجام یک رزمایش ده روزه هوایی در استان آذربایجان است.
ساعاتی پس از حمله مهاجمان مصری به سفارت اسرائیل در قاهره، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، این حمله را محکوم کرد. این در حالی است که سفیر اسرائیل و نزدیک به ۸۰ نفر از کارکنان سفارت اسرائیل در قاهره و وابستگان آنها تا صبح امروز شنبه از مصر خارج شدهاند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس بنیامین نتانیاهو حمله جمعه شب به سفارت اسرائیل را «حادثهای جدی» و «نقض آشکار معیارهای بینالمللی» توصیف کرده است. نخستوزیر اسرائیل تأکید کرده است که این واقعه «زخمی عمیق بر پیکر صلح مصر و اسرائیل وارد کرده است». به دنبال حضور معترضان در سفارت و تلاش پلیس برای بیرون راندن آنها درگیریهایی در خیابانهای اطراف رخ داد که در جریان آن دستکم سه تن تا ظهر روز شنبه کشته شدند و یک نفر دیگر نیز بر اثر سکته قلبی درگذشته است. خبرگزاری دولتی مصر، منا، تعداد زخمیهای این حادثه را بیش از ۸۰۰ تن عنوان کرده است. همچنین آخرین گزارشها حاکی از بازداشت ۱۹ معترض توسط نیروهای پلیس است.
ساعاتی پس از حمله جمعه شب مهاجمان به سفارت اسرائیل در قاهره، بنیامین نتانیاهو، این حمله را محکوم کرد. این در حالی است که سفیر اسرائیل و نزدیک به ۸۰ نفر از کارکنان سفارت اسرائیل و وابستگان آنها از مصر خارج شدهاند.ساعاتی پس از حمله جمعه شب مهاجمان مصری به سفارت اسرائیل در قاهره، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، این حمله را محکوم کرد. این در حالی است که سفیر اسرائیل و نزدیک به ۸۰ نفر از کارکنان سفارت اسرائیل در قاهره و وابستگان آنها از مصر خارج شدهاند. خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز شنبه از بیتالمقدس از قول یکی از مشاوران نخستوزیر اسرائیل گزارش داد که آقای نتانیاهو حمله جمعه شب به سفارت اسرائیل را «حادثهای جدی» و «نقض آشکار معیارهای بینالمللی» توصیف کرده است. نخستوزیر اسرائیل همچنین با سپاس از مقامهای مصری به خاطر تلاش آنها در نجات شش تن از کارکنان که داخل سفارت در چنگ مهاجمان بودند، تأکید کرده است که نفس این واقعه «زخمی عمیق بر پیکر صلح مصر و اسرائیل وارد کرده است». مهاجمان مصری جمعه شب با تخریب دیوارهای امنیتی سفارت اسرائیل در مصر، وارد ساختمان این سفارت شدند و بخشی از اسناد و مدارک آن را از پنجرهها به بیرون پرتاب کردند. بر اساس گزارشها، این حمله به دنبال برگزاری تجمع اعتراضی مقابل این سفارتخانه صورت گرفته و مهاجمان اقدام به پایین کشیدن پرچم اسرائیل و تخریب دیوارهای امنیتی سفارت اسرائیل کردهاند. همچنین به دنبال حضور معترضان در سفارت و اقدام پلیس برای بیرون راندن آنها درگیریهایی در خیابانهای اطراف رخ داد که به زخمی شدن صدها تن انجامید و بر اساس گزارش منابع پزشکی دستکم سه تن نیز تا ظهر روز شنبه جان خود را از دست دادهاند. گزارش آسوشیتدپرس از قاهره به نقل از خبرگزاری دولتی مصر، منا، تعداد زخمیهای برخورد شب گذشته نیروهای پلیس و معترضان را بیش از ۸۰۰ تن عنوان کرده که در میان آنها نزدیک به ۵۰ نیروی پلیس مصر نیز دیده میشوند. همچنین آخرین گزارشها حاکی از بازداشت ۱۹ معترض توسط نیروهای پلیس است. در این میان به دنبال حمله اخیر مهاجمان مصری به سفارت اسرائیل در قاهره، نزدیک به هشتاد تن از اتباع اسرائیلی که از کارکنان سفارت اسرائیل و وابستگان آنها بودهاند، قاهره به به مقصد اسرائیل ترک کردهاند. در میان این گروه از اتباع اسرائیلی اسحاق لوانون، سفیر اسرائیل و خانوادهاش دیده میشوند و این افراد با یک فروند هواپیمای نظامی قاهره را به مقصد تلآویو ترک کردهاند. به گفته یک مقام ارشد اسرائیلی که به خاطر حاسیست موضوع نخواسته نامش فاش شود، در گفتوگو با آسوشیتدپرس گفته است که هم اکنون تنها معاون سفیر اسرائیل در مصر حضور دارد و دیگر افراد نمایندگی اسرائیل در قاهره این کشور را ترک کردهاند. وی همچنین این حمله را «نقض معیارهای دیپلماسی» و همچنین «ضربهای به روابط مسالمتآمیز» دو کشور توصیف کرده است. حمله جمعه شب مهاجمان مصری به سفارت اسرائیل واکنش ایالات متحده را نیز در بر داشته است. باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، با محکومیت حمله به سفارت اسرائیل در قاهره، از دولت مصر خواسته است تا امنیت سفارتخانههای خارجی را تأمین کند. بر اساس بیانیهای که کاخ سفید در این زمینه منتشر کرده است، آقای اوباما به دنبال حمله به سفارت اسرائیل در قاهره، تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل گفتوگو کرده و در آن نگرانی شدیدش از این حادثه را ابراز کرده است. این چندمین حمله به سفارت اسرائیل در قاهره، از زمان سقوط دولت حسنی مبارک در مصر است. دولتی که از نزدیکترین متحدان اسرائیل در منطقه به شمار میرفت.
هجوم روز جمعه گروههای خشمگین به ساختمان سفارت اسرائیل در قاهره و بازگشت اجباری سفیر آن کشور به تلآویو، تازهترین رویداد خصمانه بین دو کشور همسایه پس از سقوط رژیم مبارک در مصر و روی کار آمدن دولت موقت نظامیان در قاهره به شمار میرود.هجوم روز جمعه گروههای خشمگین به ساختمان سفارت اسرائیل در قاهره و بازگشت اجباری سفیر آن کشور به تلآویو، تازهترین رویداد خصمانه بین دو کشور همسایه پس از سقوط رژیم مبارک در مصر و روی کار آمدن دولت موقت نظامیان در قاهره به شمار میرود. این در حالی است که چند روز پیش پنج مرزدار مصری در نتیجه شلیک سربازان اسرائیلی در منطقه سینا به قتل رسیده بودند. در روزهای منتهی به ماه اوت گذشته اسرائیل به تلافی حمله گروههای مسلح به شهر ایلات و کشته شدن ۱۷ اسرائیلی، اماکن نظامی و غیرنظامی را در غزه بمباران کرد و در نتیجه این اقدام دستکم ۱۵ نفر، منجمله پنج غیرنظامی که در جمع آنها سه کودک نیز بود جان خود را از دست دادند. در شرایط کنونی وضعیت امنیتی در منطقه سینا و مرزهای مشترک مصر و اسرائیل شکننده، و مناسبات دیپلماتیک تلآویو و قاهره با تنش و تشنج همراه است. ادامه وضعیت کنونی میتواند مسیر انتخابات آینده مصر را تحت تاثیر قرارداده و به تقویت گروههای اسلامگرا منجر شود. گروههای سیاسی تندرو در مصر لغو قرارداد کمپ دیوید، قطع مناسبات دیپلماتیک با تلآویو و اعمال کنترل کامل مصر بر صحرای سینا را خواستاراند. نیازهای متقابل مصر در ۳۰ سال گذشته ضمن تجربه روزهای دشوار در مناسبات با اسرائیل، به قرارداد کمپ دیوید و صلح با اسرائیل پایبند مانده و از نتایج مثبت آن نیز برخوردار شده است. توسعه صحرای سینا و تبدیل شرمالشیخ به یک مرکز تفریحی و مسافرتی نسبتا پیشرفته، با درآمدهای ارزی بیشتر از درآمد صادرات گاز، و همچنین دریافت کمک مالی مستقیم از آمریکا، که در سال به ۱.۵ تا دو میلیارد دلار بالغ میشود، از جمله نتایج پایبندی مصر به قرارداد کمپ دیوید و داشتن مناسبات عادی با اسرائیل است. اسرائیل نیز متقابلا به داشتن مناسبات کاری قابل دوام با مصر و استفاده از ظرفیتهای قاهره در جهت ادامه وضعیت موجود امنیتی در منطقه نیازمند است. در شرایطی که مناسبات اسرائیل با ترکیه در مسیری بسیار دشوار و توام با سردی قرار گرفته، نیاز به داشتن روابط عادی با مصر بیش از پیش در تلآویو احساس میشود. کنترل نوار غزه یا پیشگیری از تکرار اقدامات خشونتآمیز فلسطینیان در این منطقه، بدون پشتیبانی دولت مصر عملا غیرممکن به نظر میرسد. همدلی قبیلهای مصریها در صحرای سینا با فلسطینیان، و مهار تمایلات ضداسرائیلی آنها نیز تنها از عهده دولت مرکزی مصر ساخته است. در صورت روی کار آمدن یک دولت انتخابی در سوریه، وضعیت کنونی برای اسرائیل سختتر خواهد شد. از این جهات اسرائیل نیازمند مناسبات کاری با قاهره و پرداختن هزینههای آن است. آینده مناسبات نظام سیاسی آینده مصر در بهترین شرایط مدل کنونی ترکیه خواهد بود. سوریه نیز پس از رهایی از قید دیکتاتوری اسد و حزب بعث در همین مسیر قرار خواهد گرفت. از این لحاظ ابراز نگرانی در اسرائیل از رویارویی با یک گروه یا دولت افراطی اسلامی در قاهره یا دمشق بیاساس و تنها در جهت تقویت احساسات افراطی در داخل یا جلب حمایت بیشتر آمریکا صورت میگیرد. وضعیت کنونی در لیبی حاکی است که حتی در شرایط انتقالی نیز دولتهای جانشین رژیمهای ساقط شده، بیشتر متوجه اوضاع داخلی خود و بیعلاقه به تشدید تشنج در منطقه یا مرزهای همجواراند. در عین حال دولتهای انتخابی آینده در مصر، سوریه و اردن، بیشتر از پیش به داشتن مناسبات عادلانه در منطقه و دفاع از پیوندهای مذهبی و قومی علاقه نشان خواهند داد. از این لحاظ اسرائیل بیتردید به راحتی گذشته قادر به تحمیل منافع و انتظارات خود در منطقه نخواهد بود. موضع آمریکا اگرچه در اولین ساعات پس از هجوم روز جمعه مردم قاهره به سفارت اسرائیل، اوباما با مقامات دولت مصر تماس گرفت و خواستار دفاع دولت نظامی مصر از سفارت اسرائیل در قاهره شد، این اقدام به معنی ادامه برخورداری اسرائیل از چک سفید آمریکا در رویارویی با رویدادهای محلی نیست. در وضعیت موجود و علیرغم شدت گرفتن مشکلات داخلی اسرائیل که تظاهرات اعتراضی یک میلیونی چند روز قبل نشانهای از آن است، دست راستیها و افراطیون اسرائیل مایلاند که همچنان بر طبل عدم سازش کوفته و متصرفات جنگ ششروزه را غیر قابل استرداد خوانده و بیاعتنایی به قطعنامههای سازمان ملل را در جهت عقبنشینی به مرزهای پیش از جنگ، وظیفه دولتهای روز معرفی کنند. هنوز کادیما میتواند یا میخواهد که لیکود را به تعلل و نداشتن اراده لازم برای مقابله با مشکلات داخلی و تامین امنیت اسرائیل معرفی کند. ولی بیشک مردم اسرائیل و به تبع آنها دولتهای آینده تلآویو درمییابند که تنها شرط رسیدن به صلح پایدار با فلسطینیان و زندگی در آرامش با اعراب، پذیرفتن حقوق متقابل با همسایگان و تن دادن به انعطاف واقعی در پشت میز مذاکره با آنهاست. در غیر این صورت، حملات ماه ژوییه در شرمالشیخ، ماه اوت در ایلات و سپتامبر در قاهره شدت مییابند و ظرفیت مقاومت اسرائیل تحلیل خواهد رفت.
یک مقام بلند پایه اسرائیل حمله به سفارت این کشور در قاهره را «نقض معیارهای دیپلماسی» و همچنین «ضربه ای به روابط مسالمت آمیز» دو کشور نامید. این مقام اسرائیلی که نمی خواست نامش فاش شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که همه کارکنان سفارت به غیر از معاون سفیر، تا صبح روز شنبه، مصر را ترک کرده اند. خروج کارکنان سفارت از خاک مصر پس از آن صورت می گیرد که مهاجمان مصری با حمله به سفارت اسرائیل در شامگاه جمعه، به تخریب دیوارهای آن، و بیرون ریختن اسناد و مدارک از پنجره های سفارت پرداختند. به گفته این مقام اسرائیلی نیروهای ویژه ارتش مصر پس از مدتی موفق شدند سفارت اسرائیل را از چنگ مهاجمان خارج کرده، و شش اسرائیلی محبوس در ساختمان را نجات دهند.
در آستانه دهمین سالگرد رویداد تروریستی یازده سپتامبر و احتمال تهدیدهای جدید برای شهر نیویورک، شهردار نیویورک از افزایش حضور نیروهای امنیتی در نقاط حساس این شهر خبر داد.در آستانه دهمین سالگرد رویداد تروریستی یازده سپتامبر و احتمال تهدیدهای جدید برای شهر نیویورک، شهردار این شهر از افزایش حضور نیروهای امنیتی در نقاط حساس نیویورک خبر داد. مایکل بلومبرگ، در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت گرچه تهدیدی که از آن یاد میشود اثباتشده نیست اما منبع آن موثق است و نیروی پلیس این مسئله را جدی میگیرد و شهروندان نیز باید هرگونه فعالیت مشکوک را گزارش کنند. به گفته شهردار نیویورک، پلیس این شهر شمار مأموران خود را در اطراف تونلها و پلها افزایش داده و نیروی انتظامی تدابیری را اتخاذ کرده که به گفته آقای بلومبرگ «شهروندان برخی از آنها را میبینند و برخی دیگر را متوجه نمیشوند.» گزارشها حاکی است افزایش حضور پلیس در خیابانهای واشینگتن نیز در روزهای اخیر حس میشود. با این وجود شهردار نیویورک از شهروندان خواست که احساس ناامنی نکرده و تغییری در روال عادی زندگی خود ندهند و افزود که خود نیز قصد دارد روز یازده سپتامبر با مترو در شهر رفتوآمد کند. شبکه خبری سیانان روز شنبه خبر داد که یک شبکه جاسوسی آمریکایی مکالماتی از یک عامل القاعده در پاکستان شنود کرده که نشانگر وجود طرحی برای حملههای تروریستی در نیویورک و واشینگتن است. مقامهای سازمان اطلاعات آمریکایی گفتند که اطلاعات بهدست آمده حاکی است که این طرح شامل کارگذاری مواد منفجره در خودروها میشود و قرار است با دهمین سالگرد حملات یازده سپتامبر مقارن باشد. به گفته این مقامات، شنود مکالمات نشان میدهد که در این طرح دستکم سه نفر دست دارند که دو تن از آنها شهروند آمریکا هستند و ایمن الظواهری ، رهبر کنونی القاعده نیز به طریقی در این طرح دست دارد. این مقامها گفتند منبعی که این اطلاعات از آن دریافت شده پیش از این اطلاعات درست و دقیقی ارائه کردهاست اما هماینک این تنها منبعِ در دسترس است و شواهد معتبر دیگری برای وجود خطر حمله تروریستی در روز یکشنبه بهدست نیامدهاست. در همین حال «جان کارنی» سخنگوی دولت آمریکا نیز گفتهاست که بلندپایهترین مسئولان امنیتی آمریکا، باراک اوباما رئیس جمهوری این کشور را در جریان خبرهایی گذاشتهاند که بر پایه آنها، القاعده برای حملاتی تروریستی به امریکا، در دهمین سالگرد رویداد تاریخی ۱۱ سپتامبر برنامهریزی کردهاست. باراک اوباما به این مسئولان فرمان داده که تلاشهایشان را برای مقابله با چنین خطری دو چندان کنند. آقای اوباما قرار است روز یکشنبه در برنامه گرامیداشت یاد قربانیان حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ از نیویورک، شنکزویل در پنسیلوانیا، و پنتاگون بازدید کند. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده نیز در مورد تهدید احتمالی به خبرنگاران گفت: «این خطر را جدی گرفتهایم و مسئولان محلی، ایالتی و سراسری برای مقابله با آن، کلیه گامهای لازم را برداشته اند». خانم کلینتون اضافه کرد «دلیل علنی کردن این خطر این است که میلیونها نیویورکی و آمریکایی، هشیار و در حال آمادهباش به عنوان چشم و گوش به خدمت گرفته شوند.» وی نیز تأکید کرد که این خبرها هر چند موثق هستند اما تایید نشدهاند. در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی، عدهای وابسته به سازمان القاعده چهار هواپیمای مسافربری را ربودند، دو هواپیما را به مرکز تجارت جهانی در نیویورک و یکی را به ساختمان پنتاگون، در حومه واشنگتن، کوبیدند. چهارمین هواپیما در ایالت پنسیلوانیا سقوط کرد. در اثر این حملات حدود سه هزار تن کشته و شش هزار تن نیز زخمی شدند. اسامه بن لادن، که از او به عنوان طراح حملات یازدهم سپتامبر یاد میشود، چندی پیش توسط نیروهای آمریکایی در محل زندگیاش در پاکستان کشته شد.
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی به قلم خبرنگار خود در تهران به امکانات درمانی و هزینههای سنگین و غیرقابل پرداخت آن برای اکثریت مردم در ایران پرداخته است.روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی به قلم خبرنگار خود در تهران به امکانات درمانی و هزینههای سنگین و غیرقابل پرداخت آن برای اکثریت مردم در ایران پرداخته است. در مقدمه این گزارش یادآوری میشود که طی سه دهه گذشته شمار پزشکان عمومی و متخصص در ایران تقریبا ۱۰ برابر شده و اکنون به ۱۲۰ هزار نفر رسیده است. همزمان از دهه ۱۹۸۰ میلادی به این سو که سن متوسط مردم ایران بسیار پایین بود اکنون طبق آمارهای رسمی به ۷۲ سال رسیده است. اکثر پزشکان ایرانی فارغالتحصیل دانشگاههای داخل کشور هستند. محلههای شمال شهر تهران مملو از مطب و درمانگاههای خصوصی است که پزشکان متخصص انواع و اقسام خدمات پزشکی و به خصوص جراحیهای پلاستیک و زیبایی را به بهای گزاف به علاقهمندان و مشتریان خود ارائه میکنند. ولی به گفته کارشناسان دور از محلات مرفهنشین تهران و سایر شهرهای بزرگ، دسترسی به خدمات درمانی مناسب و تامین هزینههای آن برای اکثریت جمعیت ایران به مشکلی بزرگ بدل شده است. آمارهای مستقل و غیر دولتی حاکی از آن است که فقط در چند ماه اخیر هزینههای درمانی در ایران بین ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است. مسعود جوانبخت، از اعضای جامعه پزشکان ایران، ماه گذشته در مصاحبهای با خبرگزاری نیمهرسمی فارس گفت که فقط ۲۵ درصد از جمعیت ۷۵ میلیونی ایران قادر به پرداخت هزینههای سنگین بیمارستانها هستند. به گفته وی، حدود ۳۰ درصد از خانوارهای ایرانی در صورت ابتلا یکی از اعضای خانواده خود به یک بیماری جدی ناگزیر خواهند شد تمام دارایی و مایملک خود را صرف هزینههای بیمارستان کنند. خبرنگار روزنامه فایننشال تایمز از تهران مینویسد روی کاغذ حدود ۳۲ میلیون نفر از جمعیت ایران توسط صندوق خدمات اجتماعی دولت تحت پوشش قرار دارند و این نهاد به طور مستقیم برخی از بیمارستانهای کشور را اداره میکند. یک نهاد موازی دیگر نیز حدود ۲۳ میلیون نفر از مردم، عمدتا ساکن مناطق روستایی را تحت پوشش خود دارد. و بسیاری از نهادها و ادارات دولتی مثل نیروهای مسلح، بانکها و وزارتخانهها خدمات و بیمه درمانی خاص خود را دارند. اما سرویس و خدماتی که بیمارستانهای دولتی ارائه میدهند معمولا کیفیت بدی دارد و کارکنان بخش درمانی دولتی حقوق ناچیزی دریافت کرده و در نتیجه کار خود را جدی نمیگیرند. در یک چنین شرایطی ارزیابی میشود که حدود ۷۰ درصد از خدمات درمانی در ایران توسط بخش خصوصی تامین میشود. مسعود پزشکیان، از وزرای سابق بهداشت و درمان و عضو فعلی کمیسیون بهداشت مجلس، میگوید که یک عمل جراحی که مستلزم بستری کردن بیمار در بخش مراقبتهای ویژه باشد حدود ۶۰ میلیون ریال معادل تقریبا شش هزار دلار هزینه دارد. وی میافزاید: «یک چنین هزینهای برای بسیاری از حقوقبگیران یا اقشار کمدرآمد و بیکاران غیرقابل پرداخت است و آنها ناگزیرند تمام زندگی خود را برای تامین چنین هزینههایی بفروشند». فایننشال تایمز میافزاید که طبق مقررات بیماران باید بین ۶۰ تا ۶۵ درصد از هزینههای مداوا و بیمارستان را پرداخته و مابقی آن توسط موسسات بیمه دولتی تامین شود. طبق طرح پنجم توسعه پنج ساله ایران که سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ را شامل میشود سیستم و خدمات درمانی در این کشور باید عادلانهتر شود. دولت متعهد شده است که از سهم شهروندان در پرداخت هزینههای درمانی کاسته و آن را به ۳۰ درصد کاهش دهد. قرار است بخشی از این بودجه از محل حذف یا کاهش یارانهها تامین شود. اما صاحبنظران معتقدند که بهبود وضعیت بهداشت و درمان از اولویتهای دولت محمود احمدینژاد نیست. شهابالدین صدر، رئیس جامعه پزشکان و یکی از اعضای مهم مجلس ایران، دو ماه پیش گفت: «روش برخورد با مسئله بهداشت و درمان نادرست است. این مسئله به جای این که جزء پنج اولویت اصلی دولت باشد در اولویت پانزدهم قرار دارد. به بهداشت و درمان هیچ بودجهای اختصاص داده نمیشود». خبرنگار فایننشال تایمز در بخش پایانی گزارش خود میافزاید که بسیاری از بیمارستانهای دولتی در ایران از نظر مالی تحت فشار هستند. در ماه آوریل گزارشهای منتشر شده توسط رسانههای داخلی خشم شدیدی را در جامعه ایران برانگیخت. یک بیمارستان دولتی دو بیمار را به خاطر این که امکان پرداخت هزینههای درمانی را نداشتند در خیابان رها کرد. برخی دلیل این رفتار را سقوط اخلاقی در موسسات درمانی دولتی میدانند و برخی دیگر نداشتن بودجه و فشار مالی بر بیمارستانها را مسبب این وضعیت میدانند. امید سلیمی، پژوهشگر و گزارشگر امور درمانی، میگوید که بیمارستانهای دولتی تحت تاثیر عواملی نظیر قطع یارانهها و افزایش قیمت کالاهای اساسی، ادغام وزارت رفاه و خدمات اجتماعی در وزارت کار که اخیرا صورت گرفته است و مشکلات موجود در پرداخت مبالغ از سوی بیمه دچار درهمریختگی و آشفتگی مالی و اداری شدیدی هستند. البته برخی دیگر از کارشناسان ضمن اعتراف به وضعیت آشفته و فشار مالی بر بیمارستانها معتقدند که این مراکز درمانی با خطر ورشکستگی روبهرو نیستند.
روزنامههای شنبه ایران خبر دادهاند که رئیس سازمان بازرسی کل کشور در واکنش به «وعده احمدینژاد برای افزایش سه برابری یارانه نقدی» اعلام کرده که این وعده «غیرکارشناسی و غلط است».روزنامههای شنبه ایران خبر دادهاند که رئیس سازمان بازرسی کل کشور در واکنش به «وعده احمدینژاد برای افزایش سه برابری یارانه نقدی» اعلام کرده که این وعده «غیرکارشناسی و غلط است». «پیشنهاد انجام تغییراتی در انتخابات و عملکرد مجلس خبرگان»، «ابعاد تازه اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی از بانک صادارات»، «ارتکاب بیسابقهترین مفاسد اقتصادی از سوی مقامهای دولت احمدینژاد»، و همچنین «خداحافظی با سهمه ویژه بنزین از ابتدای مهرماه» از دیگر عناوین روزنامههای نوزدهم شهریور است. وعده احمدینژاد برای افزایش سه برابری یارانه نقدی «غیرکارشناسی و غلط است» روزنامههای شرق و جهان صنعت از قول رئیس سازمان بازرسی خبر دادهاند که «وعده احمدینژاد برای افزایش سه برابری یارانهها»، وعدهای «غیرکارشناسی و غلط است». روزنامه جهان صنعت درباره «واکنش پورمحمدی به وعده احمدینژاد» از قول رئیس سازمان بازرسی کل کشور نوشته است که «دولت منابع کافی برای پرداخت یارانهها ندارد» و وعده افزایش یارانهها «غیرکارشناسی، ناصحیح و بدون پشتوانه مالی» است. به نوشته این روزنامه، مصطفی پورمحمدی با اشاره به این که «مگر مقام رهبری در دیدار اخیر با هیئت دولت نفرمودند که وعده غیرعملی ندهید، ولی چرا باز هم وعده میدهید»؛ او همچنین گفته است که «من تعجب میکنم چرا این حرف زده شد، در حال حاضر تعهد تولیدکننده را نمیتوانیم بدهیم چه برسد به این که وعده بدهیم یارانهها افزایش مییابد». جهان صنعت نوشته است که رئیس سازمان بازرسی کل کشور از پیامد وعدههای غیرممکن به مردم ابراز نگرانی کرده و گفته است که «وقتی به مردم میگوییم، میخواهیم این پول را بدهیم برای آنها این تلقی ایجاد میشود که کارهای کارشناسی انجام شده و به زودی این پول پرداخت میشود»، اما «اعلام میکنیم حتی مبلغی که امروز به عنوان یارانهها پرداخت میشود منابع کافی نداشته و پرداختها خارج از مقیاس و معیار قانونی است». روزنامه شرق هم نوشته است که «هنوز بیشتر از سه روز» از وعده تازه محمود احمدینژاد در مورد «سه برابر کردن یارانهها» نمیگذرد که رئیس سازمان بازرسی کل کشور در «موضعی شفاف»، اظهارات احمدینژاد را «غیرکارشناسی، ناصحیح و بدون پشتوانه مالی» توصیف کرده است. به گزارش این روزنامه، مصطفی پورمحمدی «هرگونه تغییر صعودی در جریان پرداخت یارانهها را غیرممکن دانسته»، و اعلام کرده که «هدفمندسازی یارانهها بسیار مهم بود، اما مسیر دقیق و حساس است و روی ارتفاع حرکت میکند، اگر مراقب نباشیم یک پرتگاه کنارش است» و «این طور نیست که حتما به نتیجه مثبت منتهی خواهد شد». روزنامه شرق نوشته است که وعده محمود احمدینژاد درباره «افزایش سه برابری یارانهها» در حالی اعلام شده که «تا امروز اکثر کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس همواره با انتقاد از نحوه اجرای هدفمندسازی یارانهها سخن گفتهاند و فرایند تجهیز منابع برای پرداخت یارانهها را به چالش کشیدهاند». این روزنامه با مروری بر انتقادات کارشناسان اقتصادی و اظهارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی نوشته است که تاکنون در اقدامی خلاف قانون «بودجههای صنعت و معدن» و «بودجه پارسجنوبی خرج پرداخت یارانه نقدی شده»، و حتی رضا فاطمی امین، رئیس ستاد تحول صنایع، تایید کرده که دولت احمدینژاد «۸۵۰ میلیارد تومان از یارانه بخش صنعت» را هم از محل واگذاری کارخانه فولاد هرمزگان تامین کرده است. شرق همچنین تاکید کرده است که «ماجرای یارانهها به کلافی سردرگم برای اقتصاد ایران تبدیل شده است». «ابعاد تازه اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات» اظهارات مقامهای رسمی درباره «ابعاد تازه اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات» یکی از عناوین اصلی شماره شنبه روزنامههای اعتماد، تهران امروز، ابتکار، جمهوری اسلامی و کیهان را به خود اختصاص داده است. روزنامه اعتماد در گزارشی با تیتر «جهرمی از اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی میگوید»، نوشته است که «سرانجام مسئولان دولتی، نظارتی و قضایی کشور پس از گذشت یک ماه از انتشار خبر سوءاستفاده مالی بانک صادرات موسوم به «اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی» بخشی از جزئیات این پرونده را فاش کردند». به نوشته این روزنامه، محمد جهرمی مدیرعامل بانک صادرات در اقدامی «تعجببرانگیز» طی نشستی در روز تعطیل جمعه با خبرنگاران در برج سپهر، درباره «ابعاد ماجرای سوءاستفاده مالی از این بانک» سخن گفته و از جمله اعلام کرده که «گردش مالی» اختلاس اخیر «از طریق جعل اسناد بانک صادرات و اختلاس از دیگر بانکها به دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان میرسد» و «مبلغ پرداخت نشده آن به بانکها با ۱۰۵ سند جعلی به میزان یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است». اعتماد همچنین خبر داده است که محمد جهرمی وزیر کار پیشین در دولت احمدینژاد و مدیر عامل فعلی بانک صادرات با این ادعا که «این اختلاس از طریق جعل اسناد تضامنی بانک صادرات در خارج از شعبه صورت گرفته است و از این طریق نیز هیچ مبلغی از منابع بانک صادرات اختلاس نشده» گفته که این اختلاس علاوه بر بانک صادرات با «همکاری هفت بانک دیگر» انجام شده است. مدیرعامل بانک صادرات در عین حال خود را از اتهام دخالت در این اختلاس مبرا دانسته و گفته است که «اختلاس مربوطه از تیر سال ۸۸ حالت جدی به خود گرفته است اما من از آبان سال ۸۸ وارد بانک صادرات شدم، بنابراین این که این اختلاس را به بنده نسبت میدهند و انگشت اتهام به سوی مدیریت میگیرند منطقی نیست، همچنین این که موضوع را سیاسی کنیم نیز راه به جایی نخواهیم برد». روزنامه تهران امروز نیز در تیتر یک شماره شنبه نوشته است که «نکته پراهمیت در سخنان محمد جهرمی مربوط به سابقه پنجساله اختلاسکنندگان بود. او اذعان کرد که این گروه با این روش یعنی جعل اسناد از سال ۸۶ کار خود را آغاز کردهاند و حالا که رقم اختلاس به دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است، سیستم بانکی کشور آن هم به مدد پذیرهنویسی بانک الف (بانک آریا) به آن پی برده است». به گزارش تهران امروز، مدیرعامل بانک صادرات همچنین اعلام کرده است که گروهی که اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی را انجام داده دو سال پس از به قدرت رسیدن محمود احمدینژاد و «از سال ۸۶ اقدام به این کار میکردند و هر روز حجم این اختلاس افزایش پیدا کرده است»، چنان که «سال ۸۸ رقم اسناد جعلی ۸۰ میلیارد تومان، سال ۸۹ به رقم ۸۰۰ میلیارد تومان و در سال ۹۰ این رقم به دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است». روزنامه جمهوری اسلامی نیز در بخش دیگری از قول محمد جهرمی خبر داده است که «در جریان کشف سوء استفاده مالی ۶ نفر احضار و ۳ نفر دستگیر شدند، ضمن این که ۷ بانک درگیر این اختلاس هستند». این روزنامه همچنین نوشته است که «عناصر مربوطه با اختلاس مذکور توانستند از سازمان خصوصیسازی سهام شرکت خریداری، بانک تاسیس و پذیرهنویسی برای یک بانک جدید در عرض نیم ساعت با تبانی بانکهای دیگر را انجام دهند» و «اگر بانک مرکزی برای پذیرهنویسی بانک مربوطه مجوز داده است پاسخگوی مسئله نیز خود بانک مرکزی است». «ارتکاب بیسابقهترین مفاسد اقتصادی از سوی مقامهای دولت احمدینژاد» روزنامه کیهان هم با آشکار شدن ابعاد گسترده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از قول برخی اعضای مجلس نوشته است که «جریان انحرافی» دولت «به حاشیه امن مفسدان اقتصادی تبدیل شده است». این روزنامه که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی فعالیت میکند، در شماره شنبه از قول محمد دهقان یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نوشته است که «متأسفانه این دولت نیز با وجود تمام شعارهایی که در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی و عدالتخواهی داده، دچار این بلیه شده است» و «بیسابقهترین مفاسد اقتصادی در حال حاضر توسط برخی افراد قدرتمند درون این دولت صورت میگیرد». محمد دهقان همچنین به کیهان گفته است که «برخی افراد که منتسب به جریان انحرافی هستند شعارهای تند مبارزه با مفاسد را دادهاند، اما در عین حال بیشترین فساد در حوزه مربوط به خود آنها شکل میگیرد»، و درحالی که «ما هیچگاه فساد اقتصادی ۳ هزار میلیاردی نداشتهایم، اما امروز این نوع فساد بسیار پیچیده شده است و بنابراین برخورد با آنها نیز باید پیچیده باشد». همزمان روزنامه جمهوری اسلامی نیز در سرمقالهای با تیتر «مانعتراشی صاحبان قدرت» به استناد «اظهارات مسئولان بلندپایه دستگاه قضائی» و از جمله صادق لاریجانی رئیس این قوه از «مانعتراشی صاحبان قدرت و مسئولان اجرائی در کار قوه قضائیه» خبر داده و نوشته است که «بسیاری از همین صاحبان قدرت، خودشان از حامیان و حتی شرکای همان مفسدان اقتصادی هستند که تحت تعقیب قوه قضائیه قرار دارند ولی مسئولان قوه قضائیه در برخورد با آنها با مانع مواجه میشوند از جمله در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات است «تصریح شده شخص متخلف با همدستی بعضی از مسئولان رده بالای اجرائی مرتکب این فساد شده ولی تا امروز کسی به سراغ آن همدستان نرفته است». این روزنامه تاکید کرده است که «اگر مسئولان قوه قضائیه میخواهند این روند غیرقابل قبول ادامه نیابد و مانعتراشیهای صاحبان قدرت به پایان برسد و قضات بتوانند با استقلال کامل و براساس عدل اسلامی به وظایف قانونی خود عمل کنند، باید متهمان را در هر ردهای از قدرت که هستند تحت تعقیب قرار دهد و بدون ملاحظه با آنها برخورد قانونی کنند». پیشنهاد انجام تغییراتی در انتخابات و عملکرد مجلس خبرگان روزنامه خراسان در سرمقاله نوزدهم شهریور خواهان انجام تغییراتی در روند انتخابات و نیز تغییراتی عملکرد مجلس خبرگان رهبری شده است. محمدسعید احدیان در یادداشت سردبیر روزنامه خراسان با اشاره به این که «افکار عمومی مخصوصا جامعه دانشگاهی به اشتباه این گونه تصور میکند که مجلس خبرگان جز هنگام تعیین رهبر جایگاهی تشریفاتی دارد» نوشته است که مقصر این «اشتباه برداشت» مجلس خبرگان است، چرا که «خروجی رسانهای فعالیتهای مجلس خبرگان تنها به برگزاری اجلاسیههای آن محدود است و آن چه نیز از این اجلاسیه به افکار عمومی میرسد سخنرانی، مسئولین و خطیبان در اجلاسیه به همراه یک بیانیه پایانی است»، آن هم بیانیهای که «صرفا به تحلیلی از مسائل کشور و توصیههایی پیرامون آن دارد» و «بدیهی است که چنین اطلاعرسانی از اقدامات مجلس خبرگان، تصویری تشریفاتی از آن در ذهنها باقی میگذارد». سرمقالهنویس این روزنامه با اشاره به این که «ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی» بر پایه «وجود صلاحیتهای مهمی چون عدالت، تدبیر، شجاعت و.... بنا شده» و «اطمینان از استمرار این صلاحیتها برای دفاع تئوری و عملی» از ولایت فقیه «لازم است مجلس خبرگان در اطلاعرسانی از اجلاسیههای خود و در ادبیات بیانیههای پایانی خود اصلاحاتی ایجاد کند» و از جمله درباره «دستور جلسات گزارش کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری» اطلاعرسانی کند تا مردم احساس کنند که بر تداوم این صلاحیتها در مورد «مصداق فعلی ولی فقیه» نظارت دارند. روزنامه خراسان همچنین با اشاره به این که حتی روحانیانی چون آیتالله جوادی آملی نیز «شبهه دور» را در مورد مجلس خبرگان رهبری «منتفی نمیدانند»، پیشنهاد کرده که برای بر طرف کردن این شبهه، «مجلس خبرگان در اجلاسیه بعدی خود تدبیری بیندیشد و با تصمیمی شاید ساده که میتواند جایگزین کردن هیئتی به جای شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها باشد، ریشه این شبهه برای آینده کاملا از بین ببرد». روزنامه خراسان تاکید کرده است که در حال حاضر «شبهه دور» که ناشی از تائید صلاحیت کاندیدهای مجلس خبرگان از سوی شورای نگهبان منصوب ولی فقیه است «همچنان ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است». «خداحافظی با سهمیه ویژه بنزین از ابتدای مهرماه» روزنامه حمایت از «شناور شدن قیمت بنزین در استانهای مرزی» و «خداحافظی با سهمیه ویژه بنزین از ابتدای مهرماه» خبر داده و نوشته است که «اختصاص سهمیه بنزین ویژه مهر در دستور کار نیست». به نوشته این روزنامه، محمد رویانیان رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اعلام این که «برای مهرماه امسال هیچ گونه سهمیه اضافی بنزین تحت عنوان ویژه حمایتی به خودروها» اختصاص نخواهد یافت، ادعا کرده است که «یکی از دلایل عدم اختصاص سهمیه ویژه بنزین حمایتی افزایش حجم ترافیک در تهران و اکثر کلانشهرهای کشور است». روزنامه حمایت همچنین از قول رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور خبر داده است که «طرح شناورسازی قیمت بنزین و گازوئیل در مبادی مرزی هم در نیمه دوم سال جاری» به اجرا گذاشته میشود. این روزنامه یادآوری کرده است که «با اجرای طرح شناورسازی قیمت بنزین و گازوئیل» از این پس در استانها و مناطق مرزی «قیمت بنزین و گازوئیل متناسب با قیمت سوخت در کشور همسایه تعیین میشود» و «بر این اساس، قیمتها در مبادی مختلف مرزی متفاوت از یکدیگر خواهد بود». پیشتر جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز «با تشریح طرح جدید دولت برای شناورسازی سهمیه گازوئیل خودروها در مرزها از مذاکره وزارتخانههای نفت و راه برای کاهش احتمالی سهمیه برخی از خودروهای ترانزیتی» خبر داده بود. روزنامه حمایت نوشته است که مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرده که کاهش سهمیه گازوئیل خودروهای تراتزیتی که از مرزها خارج میشوند»، بخشی از طرح جدید دولت خواهد بود.
مهلت ضربالاجلی که مخالفان معمر قذافی برای تسلیم نیروهای هوادار قذافی در شهرهای سرت و بنیولید مقرر کردهبودند نیمهشب جمعه به پایان رسید و گزارشها حاکی است که مذاکرات میان دو جناح به نتیجهای نرسیدهاست.مهلت ضربالاجلی که مخالفان معمر قذافی برای تسلیم نیروهای هوادار قذافی در شهرهای سرت و بنیولید مقرر کردهبودند نیمهشب جمعه به پایان رسید و گزارشها حاکی است که مذاکرات میان دو جناح به نتیجهای نرسیدهاست. خبرگزاری فرانسه از آغاز درگیریهای شدید نظامی از بامداد جمعه در منطقه بنیولید در جنوب شرقی طرابلس، پایتخت لیبی، خبر میدهد و خبرنگاران میگویند که در مناطقی در ۶۰ کیلومتری جنوب مصراته نیز صدای شلیک توپخانه شنیده میشود. گزارشهای دیگر حاکی است که در بامداد شنبه صدای گذر هواپیماهای جنگی ناتو نیز بر فراز منطقه شنیده میشود. شورای انتقالی لیبی تا بامداد شنبه به نیروهای معمر قذافی مهلت داد تا سلاحهای خود را بر زمین گذاشته و تسلیم شوند، در غیر اینصورت با حمله نظامی روبهرو خواهند شد. همزمان ناتو اعلام کردهاست که ادامه عملیات این نیرو علیه هواداران قذافی همچنان ضروری است. نمایندگان شورای انتقالی لیبی که مذاکرات خود را تا شامگاه جمعه با وفاداران به معمر قذافی ادامه دادند، میگویند که از این گفتوگوها نتیجهای گرفته نشده و «اکنون نیاز به اقدام قاطع نظامی است.» برپایه گزارشها، نیروهای مسلح شورای انتقالی روز شنبه در ۳۰ کیلومتری بنیولید گرد هم آمده و آماده حمله به مواضع هواداران رهبر پیشین لیبی میشوند. این نیروها میگویند که درگیریهای پراکنده در نزدیکی بنیولید آغاز شده و در این منطقه گروههایی از هواداران قذافی از خود «مقاومت شدیدی» نشان میدهند. شمسالدین بن علی، از سخنگویان شورای انتقالی لیبی، به شبکه سیانان گفت که گزارشهایی دریافت کرده مبنی بر اینکه نیروهای قذافی در حال انتقال مخالفان زندانی به شهر قصر ابوهادی در ۱۰ کیلومتری شزق سرت هستند تا از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کنند. پلیس بینالملل، اینترپل، روز جمعه اعلام کرد که برای دستگیری معمر قذافی، رهبر فراری لیبی، فرزندش سیفالاسلام و عبدالله السنوسی، رئیس سابق سازمان اطلاعاتی لیبی، حکم بازداشت «قرمز» صادر کردهاست . حکم بازداشت «قرمز» اینترپل، به معنای بالاترین درجه از تحت تعقیب بودن این متهمان است و از این پس ۱۸۸ کشور عضو اینترپل موظفند که در صورت عبور این سه تن از مرزهایشان، آنها را دستگیر کنند. این برگههای بازداشت، در پی درخواست دادستان دادگاه بین المللی لاهه صادر شدهاند. این سه تن به «جنایت علیه بشریت» متهمند. معمر قذافی از روز ۲۱ ماه اوت و سقوط طرابلس -پایتخت لیبی- در مکانی نامعلوم مخفی شدهاست. در همین حال خبر میرسد که مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی، برای نخستین دیدار خود پس از تسخیر پایتخت به دست نیروهای مخالف قذافی، روز شنبه وارد طرابلس شد.
خبرگزاری ایرنا به نقل از روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی از سقوط یک هواپیمای آموزشی – نظامی در شهر تبریز خبر داد. به گزارش ایرنا علت سقوط این هواپیما نقص فني اعلام شده و خلبان توانسته با استفاده از چتر نجات از سانحه جان سالم به در برد. خبرگزاری فارس گزارش داده اين هواپيما در حاشيه شهر تبريز سقوط كرده و تلفات جاني نداشته است. سقوط این هواپیما در حالی گزارش شده که این روزها نیروی هوایی جمهوری اسلامی در حال برگزاری مانوری در استان آذربایجان است.
رئیس سازمان بازرسی کل ایران با تایید بازداشت افرادی از بخش دولتی و خصوصی در جریان پرونده اختلاس در بانک صادرات ایران، می گوید این پرونده بی سابقهترين پرونده تخلف مالی در کشور محسوب می شود. مصطفی پورمحمدی روز جمعه با انتقاد از بی انضباطی در سیستم بانکی ایران گفت با کسانی که بستر چنين سو استفادههاي بزرگي را فراهم کردند، برخورد می شود. همزمان، محمد جهرمی مديرعامل بانك صادرات ایران گفت که پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی مربوط به بانک صادرات نیست و به كل سيستم بانكي كشور مربوط ميشود.
دولت ترکيه روز جمعه اعلام کرد که استقرار سيستم های رادار و دفاع ضد موشکی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ،در خاک اين کشور به خاطر هدف گرفتن هيچ کشور خاصی نيست و تنها هدف آن دفاع از حريم کشورهای عضو ناتو است.دولت ترکيه روز جمعه اعلام کرد که استقرار سيستم های رادار و دفاع ضد موشکی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ، در خاک اين کشور به خاطر هدف گرفتن هيچ کشور خاصی نيست. به نظر می رسد که اين اظهارات پاسخی است به انتقادهای مقامات دولت ايران از استقرار اين تجهيزات در خاک ترکيه. سخنگوی وزارت خارجه ترکيه در کنفرانس خبری خود در روز جمعه گفت:«اين سيستم دفاع ضد موشکی عليه هيچ کشوری نيست. تنها هدف آن دفاع از حريم کشورهای عضو سازمان ناتو است.» وزارت امور خارجه ترکیه یازدهم شهریور اعلام کرد با استقرار سپردفاع موشکی سازمان ناتو در خاک خود موافقت کرد است. مقامات ایران از این اقدام ترکیه انتقاد کردند و سخنگوی وزارت امورخارجه ایران گفته بود: این سیستم هیچ کمکی «به ثبات و امنیت منطقه وحتی امنیت کشور میزبان نمی کند.» در همین زمینه، احمد وحیدی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ايران در مورد اعلام استقرار سپر موشکی در ترکیه در پانزدهم شهریور ماه گفته بود: «ما حضور آمريکايیها و غربیها در کشورهای اسلامی را همواره يک عنصر مزاحم، مخل امنيت و آسيبزا بر کشورهای اسلامی میدانيم.» وی افزود بود: «ما حضور آنها (غربیها) را در هيچ کشوری به خصوص کشورهای اسلامی به نفع اين کشورها نمیدانيم.» اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، اواخر آبانماه سال ۱۳۸۹ در اجلاسی در لیسبون، پایتخت پرتغال، بر سر نصب و استفاده از سامانه ضدموشکی اروپا برای مقابله با موشکهای بالیستیک ایران به موافقت رسیدند. از سوی دیگر اواخر تیرماه سال جاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ایران در گزارشی از سپر پدافند موشکی ناتو به عنوان «تهدیدی جدی برای جمهوری اسلامی ایران» یاد کرد. ترکیه و مساله کمک رسانی به غزه در همين حال طی رخداد جداگانه ای رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه در مصاحبه ای با شبکه خبری «الجزيره» گفت که در آينده کشتی های کمک رسانی ترکيه که به سوی غزه حرکت می کنند توسط کشتی های جنگی اسکورت خواهند شد. نخست وزير ترکيه افزود که دولت اين کشور اجازه نخواهد داد که اين کشتی های کمک رسانی مثل مورد سال گذشته توسط نيروهای اسراييلی مورد حمله قرار بگيرند. اين سخنان نخست وزير ترکيه در شرايطی ايراد می شود که مناسبات بين دو کشور ترکيه و اسراييل که از سال گذشته رو به تيرگی گذاشت در هفته های اخير رو به وخامت بيشتری بوده است. روز چهارشنبه دولت ترکيه سه ديپلمات ديگر اسراييل را از آنکارا اخراج کرد. خبرگزاری نيمه دولتی آناتولی روز سه شنبه اين هفته از قول رجب طيب اردوغان گزارش داد که وی دولت اسراييل را با « پسر بچه ای نونور» مقايسه کرده و گفته است که در آينده مجازات های ديگری در مورد اسراييل به اجرا درخواهد آمد. مقامات وزارت خارجه اسراييل به شبکه خبری « سی ان ان » گفته اند که در حال بررسی واکنش مناسب به سخنان اخير رهبران ترکيه هستند. وزير امنيت اسراييل روز جمعه در مصاحبه ای با راديو نيروهای مسلح اين کشور گفت :« ترکيه می گويد که اسراييل نمی تواند بر فراز قوانين بين المللی عمل کند. اما ترکيه بايد بفهمد که آن کشور نيز نمی تواند چنين حقی برای خود قايل شود.» بنيامين نتان ياهو نخست وزير اسراييل روز چهارشنبه لحن آشتی جويانه تری داشت و گفت :« تنش در روابط با ترکيه از سال گذشته به اين سو گزينه مطلوب ما نبوده و اکنون نيز ما چنين تمايلی نداريم.» دولت ترکيه هنوز هم تاکيد می کند که اسراييل به خاطر حمله به کاروان کشتی های کمک رسانی به نوار غزه در ماه مه سال گذشته که طی آن هشت شهروند ترکيه و يک آمريکايی ترک تبار کشته شدند بايد از ترکيه عذرخواهی کند. ترکيه هفته گذشته اعلام کرد که به اين خاطر مناسبات خود را در تمام زمينه ها با اسراييل کاهش داده و همکاری های نظامی خود را با آن کشور قطع خواهد کرد. دولت های ترکيه و اسراييل ماه ها در حال گفتگو برای حل تنش در روابط خود بودند. حتی انتشار نتايج هيئت تحقيق سازمان ملل متحد در مورد حمله به کاروان کشتی های کمک رسانی به غزه به همين خاطر به تاخير انداخته شد. ولی در نهايت دو کشور نتوانستند اختلافات خود را حل کنند.
فرمانده پلیس ایران می گوید افراد بازداشت شده مظنون به عضویت در شبکه القاعده، تحویل وزارت اطلاعات داده شده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران، با تایید بازداشت افرادی به اتهام عضویت در شبکه القاعده گفته که این افراد قصد عبور از استان کرمان را داشته اند. سه روز پیش فرمانده انتظامی استان كرمان از بازداشت پنج نفر از عوامل شبکه تروریستی القاعده در این استان خبر داده بود. بازداشت این افراد در حالی است که یک ماه پیش وزارت خزانهداری آمریکا، تهران را متهم به انجام معاملهای مخفیانه با القاعده و دادن اجازه فعالیت به یکی از عوامل سرشناس این گروه تروریستی در ایران کرده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر