جمعی از معلمان حق التدریسی وزارت آموزش و پرورش صبح دیروز (یکشنبه) در اعتراض به نتایج آزمون استخدامی و رسمی نشدن خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع کنندگان نسبت به محدود بودن جذب نیروهای شرکتی و استخدام بیشتر حقالتدریسیها اعتراض داشتند و خواستار ادامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش بودند.
خبرگزاریهای داخلی به تعداد معترضان اشاره نکردهاند اما به گزارش خبرگزاری مهر، این عده که یک تا ده سال سابقه تدریس در آموزش و پرورش دارند، خواهان “ادامه همکاری” با وزارت آموزش و پرورش هستند.
این گزارش حاکیست که تجمع کنندگان در مورد محدود بودن جذب نیروهای شرکتی در آزمون استخدامی اعتراض دارند و میگویند که بیشترین پذیرش از بین حق التدریسان و آموزشیاران “نهضت سوادآموزی” بودهاست.
این برای چندمین بار است که این گروه از معلمان در اعتراض به شرایط شغلی خود در مقابل مجلس تجمع میکنند.
ندای سبز آزادی: در بخش اول مصاحبه کلمه با سید مصطفی تاج زاده که در دوران کوتاه مرخصی انجام شده بود به مقوله انتخابات پرداختیم. در بخش دوم این گفت و گوی سه بخشی نیز این بحث پی گرفته شده است. تاج زاده در این بخش به تقابل سیاست ورزی مدنی با سیاست ورزی نظامی پرداخته و انتخابات آزاد را اینگونه معنا کرده است که هرکسی که در چهارچوب قانون اساسی بخواهد فعالیت کند با هرگرایش و اعتقاد و اندیشه ای باید حق داشته باشد در انتخابات شرکت کند.
تاجزاده می گوید انتخابات آزاد به این معنی نیست که ما و دوستانمان تایید صلاحیت شویم و بتوانیم در انتخابات شرکت کنیم و دیگران نتوانند.
کلمه به همراهان و فعالان سبز اندیش پیشنهاد می کند گفت و گوی پیش رو را که سطر سطر آن حاوی نکات و ظرایف عمیقی از سوی این دانش آموخته ی با بصیرت علوم سیاسی است، مطالعه و در آن تدقیق کنند.
ما چگونه می توانیم به انتخابات آزاد برسیم و چه کار باید کرد؟
برای پیشبرد این هدف نخست باید بررسی کرد چه عواملی باعث موفقیت یا ناکامی یک راهبرد میشود. باید دید در یک جبهه یا جناح سیاسی چه میزان اتحاد یا تفرقه وجود دارد؟ هر چقدر اتحاد بیشتری وجود داشته باشد احتمال پیشبرد راهبرد نیز بیشتر است. دومین عنصر این است که درباره همین راهبرد آیا در جناح رقیب شاهد تفرقه هستیم یا اتحاد؟ به میزانی که آنان متحد عمل نمایند، میتوانند ما را ناکام کنند. سومین مساله این است که زمانی که شما در حکومت نیستید، نارضایتی و یا رضایت مردم نقش تعیین کنندهای در موفقیت یا شکست راهبرد شما دارد. چهارمین مساله این که در فرهنگ سیاسی ما چه نگاهی به مساله فوق وجود دارد؛ پذیرش یا عدم پذیرش؟ و پنجم اینکه شرایط منطقه و جهانی در مجموع به سود ما یا به سود رقیب است؟ به میزانی که فضا جنگی و نظامیتر شود، شرایط به نفع اقتدارگراها میشود و زمانیکه فضا به سمت دموکراسی و آزادیخواهی برود به سود اصلاحطلبان است. علاوه بر این پنج عنصر نکته مهمی که درباره یک راهبرد باید در نظر گرفت این است که با توجه به مجموع شرایط چقدر امکان تغییر به سود مردم و کشور وجود دارد؟ بر اساس عواملی که برشمردم اگر بخواهم درباره شرکت یا عدم شرکت در انتخابات مجلس نهم سخن بگویم (در قسمت اول مصاحبه توضیح دادم( شعار ما باید انتخابات یا آزاد یا رسوا باشد شعار اصلاحطلبان باید این باشد که ما در انتخابات آزاد شرکت میکنیم اما در انتصابات شرکت نمیکنیم. اگر قرار باشد رقابت جدی وجود نداشته باشد و مانند عربستان سعودی دویست، سیصد نفر را انتخاب کنند و بگویند که اینها نمایندگان مجلس هستند که در مجلس مشورتی ملک شرکت میکنند و دیدگاههایشان را مطرح میکنند، کما این که آقای لاریجانی گفتند اگر ما در مجلس موضوعی را تصویب کنیم و رهبری مخالفت کند مصوبه را بر میگردانیم، یعنی این مجلس محلی از اعراب ندارد و کافی است تا نمایندگان بدانند نظر رهبری چیست و آن را تصویب کنند.
آیا در حال حاضر راهبردها امکان اجرایی شدن دارند؟
علت اینکه ما تاکنون نمیتوانستیم به سمت عدم شرکت در انتخابات برویم، این بود که اختلاف زیادی در جبهه اصلاحطلبان وجود داشت و همیشه بخشهایی بودند که به هر دلیلی معتقد به شرکت در انتخابات بودند. این مساله باعث میشد ما نتوانیم نیرویمان را متمرکز کنیم و استراتژی واحدی برای عدم شرکت در انتخابات در پیش بگیریم. چرا که عدم شرکت در جایی ممکن است که یک جناح با تمامیت خود بتواند تصمیم بگیرد و به محض اینکه دو قسمت شود، شمشیر دو دم جناحی که با عدم شرکت میخواهد حکومت را مجبور کند تا به انتخابات آزاد تن دهد، بسیار کند میشود و رژیم از آن بخشی که میخواهد در انتخابات شرکت کند، استفاده میکند. به نظر من این نخستین انتخاباتی است که کل جبهه اصلاحات میتواند در آن شرکت نکند و هر کس نیز بخواهد شرکت کند با سؤال بزرگی از سوی جامعه مواجه خواهد شد. نخستین بار است که این جنبه از راهبرد ما میتواند با پاسخ مثبت همراه شود. مادامی که انتخابات آزاد نباشد ما در انتخابات شرکت نمیکنیم، البته در انتخابات آزاد حتماً شرکت میکنیم و مردم را نیز با میل و رغبت به حضور دعوت میکنیم. نکته بعدی در خصوص جناح رقیب است که در زمینههای گوناگون به طور گسترده به نزاع برخاستهاند و در حال افشاگری علیه یکدیگر هستند و اختلاف زیادی بین آنها دیده میشود. درباره این موضوع خاص نیز دو نگاه بین آنان وجود دارد. عدهای که تندروهای آن جناح محسوب میشوند، معتقدند نیازی به شرکت اصلاحطلبان در انتخابات نیست و عده دیگری که طیف وسیعتری هستند اعتقاد دارند اگر اصلاحطلبان در انتخابات شرکت نکنند با توجه به بدبینیهایی که در جامعه وجود دارد، انتخابات سرد برگزار میشود. ما در انتخابات پیش رو حداقل ۵۰ میلیون واجد شرایط داریم و با تبلیغاتی که در انتخابات گذشته کردند که حدود ۸۰ درصد مشارکت داشتند، اگر در انتخابات آتی ۵۰ درصد شرکت کنند، شکست بزرگی برای اقتدارگراهاست و بیانگر این است که ۳۰ درصد شرکت نکردهاند؛ علاوه بر آن ۲۰ درصدی که بخش خاموش جامعه بودند و در مجموع ۵۰ درصد شرکت نمیکنند. مسأله دیگر نارضایتی عمومی در جامعه است. با اجرای ناقص طرح هدفمندی یارانهها شاهدیم که هم تولید بسیار ضربه خورده و هم بیکاری گسترده شده و گرانی و تورم هم بیداد میکند. امیدی هم به آینده وجود ندارد که بتوانیم در کوتاه مدت گام جدی برداریم. بنابراین جامعه کاملاً با منتقدین جناح حاکم دولتی که اکثر این منتقدان اصلاحطلب هستند همراه است. چهارمین مسأله حمایت و پذیرش عمومی یک راهبرد است.
به نظر من در ۳۳ سال گذشته جز انتخابات شورای شهر دوم آن هم در شهرهای بزرگ مانند تهران ما شاهد نبودیم مادام که شرایط و ضوابط انتخابات آزاد فراهم نشود، مردم به طور جدی آمادگی داشته باشند که در انتخابات شرکت نکنند. بنابراین عدم شرکت یک پشتوانه عظیم مردمی هم دارد و به این شکل نیست که فقط در بین نخبگان باشد، عموم مردم نیز از آن استقبال میکنند. به خصوص اگر اصلاحطلبان شرکت نکنند، معنی آن تداوم وضع موجود است و هیچ انگیزه و جاذبهای ایجاد نمیکند. نکته پنجم مربوط به مسائل منطقهای است. این شرایط در مجموع به سود جنبش سبز و به ضرر اقتدارگرایان است. بالاخره داستان لیبی از یکسو و سوریه از سویی دیگر و در نهایت انتخاب نماینده ویژه گزارشگر شورای حقوق بشر در ایران، اقتدارگرایان را تحت فشار زیادی قرار داده که باید در این زمینه کار اساسی انجام دهند. بارها به دوستان گفتهام که تا قبل از بهار عربی منطقه، یکچشمی بودیم که در میان کشورهایی که نابینا بودند پادشاهی میکردیم. یعنی در اقیانوس دیکتاتورها ما و یکی دو کشور دیگر دموکراسی نصفه و نیمه داشتیم. اما با آغاز بهار عربی که مردم منطقه روشن شدند و چشمهایشان بینا شد، دیگر یکچشم نه تنها پادشاه نیست، بلکه تابلو است. اگر بخواهیم وضعیت مناسبی بین کشورهای عربی و مسلمان داشته باشیم، باید با شعار دموکراسی بیشتر و نه استبداد که جاذبهای هم ندارد وارد عمل شویم. تنها یک درصد مصریها خواهان تشکیل نظام مشابه ایران هستند. وضعیت منطقه در حال حاضر به نفع اصلاحطلبان است. عنصر دیگری که در کنار این پنج عنصر نقش تعیین کننده دارد، این است که آیا شرکت در انتخابات به ما امکان تحقق آرمانهایمان را میدهد؟ به باور من وضعیت کشور به گونهای است که هر جناحی در مجلس در انتخابات صد در صد غیر آزاد روی کار آید، امکان اصلاح به سود مردم را نخواهد داشت و پس از مدتی مردم به آنها پشت میکنند. در کنار این مسائل اتفاقی که با جنبش سبز رخ داده این است که حقوق اساسی و حقالناس تبدیل به اولویت جامعه شده است. یعنی جایگزین کاری که اقتدارگرایان میخواستند انجام دهند. آنان میخواستند حق دسترسی به اورانیوم را به حق اساسی مردم تبدیل و جایگزین حقوق اساسی آنان مانند حق آزادی اندیشه، قلم، مطبوعات، تجمعات، احزاب و… کنند و هرکس که با آن مخالفت کند را نیز نفی کنند. در حالی که رهبر فقید انقلاب میگفت حق اولی که همه منوط به آن است حق تعیین سرنوشت است و اگر این حق وجود داشته باشد میتوان از دیگر حقوق صحبت کرد. پیگیری حقوق مردم در دو سال گذشته سبب شده یکی از بزرگترین ضعفهایی که اصلاحطلبان داشتند از بین برود.
ما همیشه میگفتیم تا روز انتخابات فضای مناسبی داریم و پس از انتخابات هم در جامعه مدنی و هم در حکومت همه چیز به فراموشی سپرده میشود. جنبش سبز برای نخستین بار از مشروطه تاکنون یک انتخابات را ادامه داده و هنوز انتخابات سال ۸۸ برای مردم مسأله است و به دلیل گستردگی و عظمت جنبش از آن خارج نشدهایم. این مسأله باعث شده تا انتخابات آزاد تبدیل به یک خواست عمومی شود، درست مانند زمان شاه. حتی مطمئنم در انتخابات آینده بخشی از اصولگرایان از انتخابات آزاد سخن بگویند نه از انتخابات به تنهایی. در مورد منطقه صحبت میکنند، مانند عراق و فلسطین و … و از انتخابات آزاد سخن میگویند، اما به ایران که میرسند سخن از انتخابات زیر نظر نظارت استصوابی و نظامی میشود و آن را طراحی و اعمال میکنند. انتخابات آزاد برای نخستین بار تبدیل به خواست و مطالبه عمومی شده که باید قدر آن را دانست. اگر ما این فضا را از دست بدهیم و نتوانیم اقتدارگرایان را بین دو انتخابات آزاد و رسوا قرار دهیم، دیگر به این راحتی نمیتوانیم به انتخابات آزاد برسیم. ممکن است فضا بسیار رادیکال شود که مطالبات دیگری جایگزین انتخابات آزاد شود. مانند سالهای ۵۶ و ۵۷ که سرنگونی رژیم شاه اولویت بود نه برگزاری انتخابات آزاد. اگر بتوانیم سد نظارت نظامی- استصوابی را بشکنیم میتوانیم به انتخابات آزاد برسیم، اما اگر نتوانیم آن وقت باید انتخابات را رسوا کنیم تا نظارت نظامی- استصوابی برای همیشه برچیده شود و اتفاقاً همان طور که توضیح دادم ابزارهای لازم نیز در دست ماست. از این زاویه تأکید بر شروط آقای خاتمی اصولگرایان را در مقابل دو راهی قرار میدهد. اگر بپذیرند که یک پیروزی برای جنبش است و اگر رد کنند اصولگرایان در آزمون راستی آزمایی شکست فاحشی میخورند. چرا که ثابت میشود علیرغم ادعاها از ۲۵ میلیون رأی برخوردار نیستند. زیرا در همه جای دنیا اگر جناحی از ۵۰ درصد رأی واجدین شرایط برخوردار باشد هیچ جا باور نمیکنند که پرچمدار انتخابات آزاد نباشد، بنابراین اقلیت بودهاند. پس نه کسانی که شعار میدهند به هیچ عنوان و به هیچ روی نباید در انتخابات شرکت کرد درست میگویند و یک فرصت سیاسی را از دست میدهند و نه کسانی که به هر قیمتی میخواهند در انتخابات شرکت کنند که در واقع تأیید رفتار ستاد انتخابات کودتا و آقای جنتی است که هرکاری بکنید ما هیزم تنور انتخابات شما میشویم.
گفته می شود که ممکن است به دلیل شرایط انتخابات مجلس تا حدود ۶۰ درصد در انتخابات شرکت کنند نظر شما چیست؟
با توجه به شناختی که از مردم دارم مشارکت۶۰ درصدی را رقم خوشبینانهای میدانم، یعنی بعید میدانم این تعداد بدون حضور اصلاحطلبان در انتخابات شرکت کنند. ما باید بین دو استراتژی انتخاب کنیم و هرکدام از این دو راه را انتخاب کنیم با مجموعهای از فرصتها و تهدیدها مواجه خواهیم شد. اگر نگاهمان فقط به یک انتخابات باشد نمیتوانیم با یک انتخابات ثابت کنیم که آن رسوا و نامشروع است، اما اگر به شکل یک جریان به آن نگاه کنیم، بعد از چند انتخابات به نتیجه خواهیم رسید. الآن سالی یک انتخابات وجود دارد و حتی با تجمیع هر دو سال یک انتخابات داریم، باید دید این حرف که در هر شرایطی ۶۰ درصد مردم شرکت میکنند درست است یا نه که به نظر من خوشبینانه است و نهایتاً ۵۰ درصد شرکت میکنند و در شهرهای بزرگ نیز به شدت افت مشارکت وجود دارد و این مسأله خود را در سطح ملی نشان میدهد. بنابراین اگر بگوییم۵۰ درصد شرکت میکنند و در مقابل جریانی تحریم کرده، آنگاه کسانی که شرکت کردند بعد از یک سال میبینند اوضاع بهتر شده یا بدتر. اگر شرایط بهتر شده باشد میگویند کسانی که شرکت نکردند اشتباه کردهاند، اما اگر شرایط بدتر شده باشد موافق با تحریمیها میشوند. به طور مثال آقای احمدینژاد ادعا میکند که در یک انتخابات ۱۷ میلیون و در انتخابات بعدی ۲۴ میلیون رأی آورده. من گمان نمیکنم که اصلاحطلبان شرمنده باشند که از روز نخست به او رأی ندادند و اعلام کردند که کفایت لازم را ندارد. اتفاقاً امروز این اصولگرایان هستند که شرمنده انتخاب خود هستند. درست است که در کوتاه مدت خیلیها این را برنتافتند و ما به قیمت زندان رفتن تاوان آن را دادیم، چون چند سال زودتر از حضرات فهمیدیم که این روشها جواب نمیدهد، اما امروز سربلند هستیم. اصلاً فکرکنیم در انتخابات گذشته ۲۵ میلیون به آقای احمدینژاد رأی دادند، امروز کدام ۲۵ میلیون شرمنده هستند؟ در عرصه سیاست ما نباید تا روز انتخابات و یا یکی دو ماه بعد را در نظر گرفته و بر اساس آن موضع بگیریم. اگر این حرف به این معنی باشد که بنای ما بر عدم شرکت است مگر اینکه ضوابط و قواعد تغییر کند، حرف درستی است. اما اگر معنایش این باشد که ما چه شرکت کنیم و چه شرکت نکنیم ۶۰ درصد مردم شرکت میکنند، این یعنی جایزه دادن به متخلفین و متقلبین که شما هر کاری کنید و تا هر جایی بروید ما شرکت میکنیم که اصلاً درست نیست. اگر اقتدارگرایان مطمئن بودند که اصلاحطلبان چه شرکت کنند و چه شرکت نکنند ۶۰ درصد در انتخابات شرکت میکنند مطمئن باشید اصلاحطلبان محلی از اعراب نداشتند. به علاوه ترکیب آراء و اتفاقات انتخابات مسأله دوم است. اگر اصلاحطلبان شرکت نکنند اصولگرایان تقسیم بر دو میشوند و به جان هم خواهند افتاد و با توجه به اینکه هر دو خود را عین اسلام میدانند و مخالفان خود را به راحتی با یک حکم بینالغی، واجب التهمه و واجب الافترا میخوانند، به این ترتیب حتی اگر مردم شرکت کنند، اینان چنان جلوی هم خواهند ایستاد و افشاگری خواهند کرد که به این نتیجه میرسند که پیروزی در انتخابات مجلس به هیچ وجه مناسب نخواهد بود.
یعنی معتقد هستید اصول گراها این بار به چند دسته تقسیم می شوند؟
من با شناختی که از داخل زندان از حوادث پیدا کردهام، اتفاقاتی که بین اصولگراها رخ داده آنها را به سه دسته تقسیم کرده است. گروهی که از رهبری حمایت میکنند معتقدند در انتخاب آقای احمدینژاد اشتباه کردهاند؛ دوم کسانی که هنوز فکر میکنند آقای احمدینژاد میخواهد با مافیای قدرت و ثروت مبارزه کند و این بار به جای آقای هاشمی رفسنجانی، رهبری در مقابل احمدینژاد ایستاده و سوم کسانی که اعتقاد دارند هر دو طرف اشتباه میکنند و به نظر من این گروه سوم بیشتر از دو دسته دیگر هستند. بنابراین چنین موقعیتی میتواند برای اقتدارگرایان بحران مشروعیت به وجود آورد. پس از دوم خرداد ۷۶ یعنی در ۱۶ سال گذشته این نخستین بار است که بخش قابل توجهی از اصولگرایان به اصلاحطلبان روی آوردهاند. نه به این دلیل که گرایش آنان مانند اصلاحطلبان است و یا اگر اصلاحطلبان رأی آوردند آنان را با خود شریک کنند و سهمی بدهند، بلکه واقعاً نگران آینده کشور هستند و میگویند باید دولتی بر سر کار آید که بتواند کشور را به یک نقطه ثبات برساند. بنابراین تأکید میکنم ۶۰ درصد به هیچ وجه نمیتواند آمار درستی باشد. این مسأله نشانگر این است که مردم ما خوشبختانه خواهان مشارکت در انتخابات هستند نه برخوردهای قهری و اگر در چند انتخابات شرکت نکنیم، مطمئناً این وضعیت تغییر خواهد کرد.
چرا تا پیش از این و در انتخابات گذشته به این نتیجه نرسیدید که شرکت در انتخابات با این شرایط اشتباه است؟ یعنی درست است که هیچ انتخاباتی مانند ۸۸ نبود و همیشه میزان تقلب و دست کاری آراء کم بود اما به هرحال عده ایی هم بودند که همیشه می گفتند این شرایط درس انتخابات نیست و نباید شرکت کرد.
من جزو کسانی هستم که میگویم تا سال ۸۸ شرکت ما در انتخابات درست بود، هر چند که در نحوه شرکت مرتکب اشتباهات بزرگی شدیم. راهبردمان درست بود، اما اشتباهات تاکتیکی انجام دادیم. به طور مثال در مجلس هشتم در تهران باید لیست حداقلی معرفی میکردیم، نه سی نفر را لیست میدادیم و چهرههای ناشناخته را معرفی میکردیم. با این کار جناح مقابل را هم به اتحاد رساندیم، در حالی که اگر ۵ نفر از چهرههای اصلی خود را معرفی میکردیم، آنان به چند بخش تقسیم میشدند. نکته اصلی این است که اگر در انتخابات ۸۸ شرکت نمیکردیم، اکنون چیزی به نام جنبش سبز نداشتیم. مردم جز انتخابات ابزار دیگری ندارند، مردم در ۲۵ خرداد یکدیگر را دیدند و دو سه روز قبل از آن مشاهده کردند که در پای صندوقهای رأی چه اتفاقی افتاد. اگر حقوق بشر اکنون این قدر مهم شده، دلیلش جنبش سبز است. جنبشهایی که در ایران از مشروطه به بعد شکل گرفته همه پیرامون انتخابات شکل گرفتهاند، از ملی شدن نفت تا جنبش دوم خرداد و جنبش سبز. اکنون تظاهرات خیابانی را به شدت سرکوب میکنند و اجازه شکلگیری هیچ تشکلی را نمیدهند. پس مردم فقط میتوانند از ابزار انتخابات استفاده کنند و اقتدارگرایان نمیتوانند علیه این پدیده تعیین کننده حق تعیین سرنوشت اقدام کنند. بنابراین ما باید تلاش کنیم که این عنصر یعنی پدیده انتخابات را که سه مرحله است (نخست تا روز انتخابات و دوم، روز انتخابات و سوم حوادث پس از انتخابات است) هر سه را به سود منافع مردم جهت دهیم. فرض کنیم حق با کسانی است که میگویند از سال ۸۴ به بعد نباید در انتخابات شرکت میکردیم. خوب اکنون که همه به یک نتیجه واحد رسیدهایم و یک حرف میزنیم، همان نکته اول است که گفتم همه اصلاحطلبان به یک نتیجه واحد رسیدهاند و میگویند شرکت نمیکنیم. البته اصولگرایان اکنون دارند امتیاز میدهند که آن قدر کم است که نمیتواند جای انتخابات آزاد را بگیرد. به هر حال اکنون روزنامه شرق و اعتماد منتشر میشود و ممکن است که روزنامههای دیگری چون کارگزاران نیز منتشر شوند، انحلال احزاب متوقف شده و سعی میکنند بازداشتها را متوقف کنند و به زندانیان امتیازاتی دهند که جبران مافات شود. اما اینها کافی و تعیین کننده برای شرکت در یک انتخابات نیست. بهتر است اصل قضیه را که امروز همه به آن رسیدهایم، تقویت کنیم. اگر شرایط انتخابات آزاد را نپذیرفتند چطور اجماع تشکیل دهیم.
چطور می توان این بحث را گسترش و به جامعه تسری داد؟
ما شبکه اجتماعی گستردهای در داخل ایران داریم، اقتدار اطلاعرسانی اقتدارگرایان شکسته شده و حوادث منطقه در جهت آگاهی مردم صورت میگیرد. باید بگوییم در منطقه چه میگذرد. همه مردم منطقه خواهان انتخابات آزاد، احزاب آزاد، مطبوعات آزاد و … هستند. بعد از ۲۵ بهمن خیلی از سردمداران اعلام میکردند که ما به هیچ عنوان اجازه هیچ تجمعی را نمیدهیم، اما اکنون میگویند که تجمع اعتراضی حق مردم است. در دوران اصلاحات من به عنوان نماینده وزارت کشور در کمیسیون ماده ده احزاب با آقای موحدی ساوجی از مجلس نتوانستیم به اجماع برسیم که تجمع اعتراضآمیز حق مردم است و طرفداران دولت که همه امکانات را دارا هستند دیگر نیازی به تجمع ندارند. قانون اساسی این را برای کسی گذاشته که اگر اعتراضی دارد، فریادش را بزند و آخر هم نپذیرفت. این جنبش آن قدر در ایران و منطقه قوی بوده که به این جا رسیده. حتی رهبری نیز صحبت از این میکند که مسلمانان که مومناند و به جمهوری اسلامی اعتقاد دارند اما مخالف سیاستهای ایشان هستند نباید امنیتشان سلب شود، هر چند کافی نیست اما یک گام به پیش است. اگر نخواهیم در انتخابات شرکت کنیم باید بدانیم آلترناتیوش چیست؟ به نظر من در بعد خارجی سرنگونی نظام است که هزینههای بسیاری را بر ما تحمیل میکند و در بعد داخلی خشونت است که اگر در کشور ما یا هر کشور منطقه غلبه کند دیگر نمیتوان سرانجام آن را پیشبینی کرد؛ کما این که هیچ کس نمیتواند پیشبینی کند در عراق و افغانستان چه خواهد گذشت.
شما در بخش نخست نیز تاکید کردید بر انتخابات آزاد، تعریفی هم ارائه دادید اما دقیق تر این انتخابات آزاد به چه معنی است؟ یعنی همه طیف های فکری و دگر اندیشان می توانند شرکت کنند؟
درباره انتخابات آزاد در یک جمله هر کسی که در چارچوب قانون اساسی بخواهد فعالیت کند، با هرگرایش و اعتقاد و اندیشهای باید حق داشته باشد در انتخابات شرکت کند و نماینده مردم باشد، مگر اینکه رأی اکثریت را نیاورد. اگر از من بپرسند آیا سکولارها هم حق دارند، میگویم ترکیه به عنوان یک مدل درست، دموکراسی را با اسلام سازگار کرد و الگوی عملی ارائه داد. در ایران هم باید به رقابت با سکولارها بپردازیم. انتخابات آزاد به این معنا نیست که ما و دوستانمان تأیید صلاحیت شویم و بتوانیم در انتخابات شرکت کنیم. من همیشه گفتهام انتخابات دوم خرداد، انتخابات صد در صد آزاد نبود، اما نمره قابل قبولی داشت و حدود ۸۰ درصد واجدین شرکت کردند. بنابراین انتخابات آزاد یعنی این که صلاحیت هر کس که میخواهد در چارچوب قانون اساسی فعالیت کند رد نشود و هر کسی در انتخابات شرکت میکند حق دارد حزب، روزنامه، تجمع و امنیت کامل داشته باشد و بتواند از طرفداران خود دفاع کند و بعد هم بتواند برنامههای پیشنهادیاش را در امنیت کامل در مجلس پیش ببرد و طرفدارانش نیز امنیت داشته باشند. نه این که مانند انتخابات سال ۸۸ چند روز قبل از انتخابات حکم دستگیری ما صادر بشود. سپاه حکم ما را از آقای مرتضوی، متهم ردیف اول کهریزک گرفته بود، این اسمش انتخابات آزاد نیست. انتخابات آزاد با تمام مولفههای آن یعنی قبل از انتخابات امکانات عمومی به سود کسی بسیج نشود، بیتالمال به نفع یک فرد یا جریان هزینه نشود، صدا و سیما و کمیته امداد به نفع یک جناح بسیج نشوند و از سوی دیگر همه از امکانات عمومی به طور مساوی استفاده کنند تا انتخابات معنای آزاد پیدا کند. در روز برگزاری انتخابات همه کاندیداها بتوانند ناظران خود را سر صندوقهای رأی بفرستند. همیشه گفتهام برای آن که تضمین بدهیم انتخابات سالم برگزار میشود، باید در هیأتهای اجرایی و نظارت نماینده قرار دهیم تا آنها مطمئن شوند که اتفاقی نمیافتد. پس از انتخابات نیز امنیت کامل رقبا چه آنان که رأی آوردهاند و چه آنان که رأی نیاوردهاند و امکان اجرایی شدن برنامههای آنان فراهم شود. برای رسیدن به انتخابات آزاد حتماً آزادی زندانیان سیاسی نخستین شرط است و دوم این که امنیت تأمین شود و نظامیها به پادگانها برگردند. سیاستورزی مدنی جای سیاستورزی نظامی را بگیرد و هرگونه استالینیزم چه نوع روسی و چه نوع چینی و چه نوع استالینیزم فقهی را نفی کنیم و این امکان را فراهم کنیم که همه نیروها در انتخابات شرکت کنند. مشکل زمانی حل میشود که حقوق ملت همیشه حفظ شود نه فقط زمان انتخابات، بلکه به طور مستمر ادامه پیدا کند.
آیا تمامی مشکلات کشور با برگزاری انتخابات آزاد حل می شود و آیا می توان انتظار داشت خانواده شهدای جنبش سبز به برگزاری انتخابات آزاد تن دهند و از خون فرزندان خود بگذرند؟
مشکل زمانی حل می شود که حقوق ملت همیشه حفظ شود نه فقط در زمان انتخابات و این توجه به حقوق ملت باید به طور مستمر ادامه پیدا کند. اما زیباترین برخود را در سخنان مادر شهید سهراب اعرابی دیدم که گفت از خون فرزندم بگذرم به شرط آنکه زندانی ها آزاد شوند و انتخابات آزاد برگزار شود. در این باره دو نوع نگاه وجود دارد، نخست آنکه اگر از منظر انتقام جویی خون شهیدان نگاه کنیم جز از طرق قصاص کسانیکه در این حادثه ها شریک بودند راه دیگری را نمیشود انتخاب کرد و همواره باید خودمان را مدیون شهیدان بدانیم و قاتلان آنان را به سزای خود برسانیم. اما نگاه نوع دوم این است استقار ثبات سیاسی و در عین حال تاکید بر استقرار حقوق اساسی ملت و این راه بترین راه است. بارها به اقتدارگراها نیز گفته ایم که پاسداری از خون شهدای انقلاب و جنگ و ترور به این معنی نیست که اندیشه ای را در ایران حاکم کنیم و مردم را مجبور کنیم تا عینا آن را پیاده کنند. مطمئنا این شهیدان زمانی احساس رضایت می کنند که دموکراسی در ایران موفق شود نه انتقام گیری و فکر می کنم تجربه مشروطه تا کنون نیز نشان داده کینه توزی و انتقام گیری مشکل مارا حل نمی کند ما نمی توانیم فراموش کنیم اما می توانیم ببخشیم. می توانیم جامعه ایی بسازیم که در آن کسی نتواند با ماشین از روی انسانی رد شود و یا جوانان را از روی پل پرتاب کنند. ای کاش همه دست به دست دهیم و هم به اقتدارگراها و هم اصول گراها و هم براندازها بگوییم بس است اینکه می خواهید یک تفکر را حذف کنید و تفکر خود را مستقر سازید، خشونت بس است حقوق یکدیگر را به رسمیت بشناسیم.
پایان بخش دوم
محمدحسین خوربک
محمدحسین خوربک، عضو کمیته دانشجویی و دبیر کمیته اطلاع رسانی جبهه مشارکت نیمه فروردین امسال در پی احضار به زندان برای گذراندن یکسال محکومیت خود روانه زندان اوین شد.
وی پیش از این با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی صادره از سوی بازپرس شعبه ۳ دادسرای انقلاب آزاد شده بود.
محمدحسین خوربک از اسرای مراسم کمیل سبزی است که پنج شنبه ۳۰ مهر ماه ۸۸، برای آزادی شهاب طباطبایی، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در منزل او برگزار شده بود.
در این مراسم ماموران امنیتی با یورش به محل برگزاری مراسم، تمامی حاضران را بازداشت کرده بودند.
عیسی سحرخیز
عیسی سحرخیز، که در دوزادهم تیرماه دستگیر و به زندان اوین انتقال یافت به سه سال حبس تعزیری و محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم شد.
سحرخیز به اتهاماتی همچون توهین به رهبری، اقدام علیه امنیت ملی و اقدام تبلیغی علیه نظام متهم شده بود و هم اکنون در تبعید زندان رجایی شهر کرج به سر می برد.
دستگاه قضایی همچنین بعد از دو سال حبس، چندی پیش هم با صدور حکمی، این روزنامه نگارو فعال سیاسی زندانی را به اتهام فعالیتهای مطبوعاتی به دو سال حبس دیگر محکوم کرد.
مهدی سحرخیز، فرزند وی، در گفتگو با رادیو فردا ضمن تایید این خبر گفت این اتهام که به طور دقیق مشخص نشده و صرفا از آن با عنوان«جرم مطبوعاتی» یاد شده، فعلا در مرحله تجدید نظر است.
عضو زندانیِ شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات که در زندانهای اوین و گوهردشت و در شرایط بسیار سخن نگهداری می شود، از درد شدید و ازکارافتادگی نسبی پای راست در رنج بوده و همچنان بدون هیچ مرخصی در زندان رجاییشهر کرج در حبس است.
عیسی سحرخیز از چهرههای فعال سیاسی و مطبوعاتی در ایران است که در دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
در سال ۱۳۷۸ پس از اقدام قوهٔ قضائیه علیه او، عیسی سحرخیز از سمت مدیرکلی مطبوعات داخلی وزارت ارشاد استعفا داد. برخورد قوهٔ قضائیه به دلیل ارائهٔ مجوز انتشار به روزنامهٔ «زن» بود که در محاق توقیف قرار داشت. در همین رابطه او در سال ۱۳۸۲ محاکمه، و به یک سال محرومیت از اشتغال در مناصب دولتی محکوم شد. او همچنین مدیرمسوول روزنامهٔ توقیف شدهٔ «اخبار اقتصادی» و ماهنامهٔ توقیف شده «آفتاب» بوده است.
بابک داشاب
رجبعلی (بابک) داشاب، دانشجو و از بازداشت شدگان حوادث عاشورای سال ۸۸ است که به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است.
داشاب که در جلسه دوم محاکمه های رسانه ای دستگیرشدگان عاشورا توسط قاضی صلواتی محاکمه شد، در مرحله بدوی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد انجام جرایم علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به تحمل ۶ سال حبس محکوم شده بود. رایی که در مرحله تجدیدنظر به شعبه ۵۴ تجدیدنظر دادگاه انقلاب به ریاست قاضی موحد ارجاع و نهایتا حکمش به یک سال کاهش یافت.
داشاب در بند ۳۵۰ نگهداری می شود و دانش آموخته فلسفه غرب در مقطع کارشناسی از دانشگاه تبریز و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی است.
فرزند سه ساله داشاب به دلیل دوری از پدر بیمار شده است و هر روز سراغ پدرش را می گیرد. این در حالی است که حتی تلفن های بند ۳۵۰ زندان اوین، مکانی که داشاب و بسیاری دیگر از زندانیان حوادث پس از انتخابات در آن نگهداری می شود، از مدتها پیش قطع است و دادستان تهران اجازه ملاقات حضوری به خانواده ها و از جمله فرزندان کوچک زندانیان این بند نمی دهد.
عبدالله گل، رییسجمهور ترکیه در پیامی کتبی از دولت اسد خواسته است که هرچهزودتر به خواسته مجامع بینالمللی عمل کند و از خشونت علیه مردمش دست بردارد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این پیام آمده است: «خواستههای قانونی ملت برای برقراری دموکراسی باید هرچهزودتر و با جدیت هرچه بیشتر محقق شود و من اعتقاد دارم با این کار وضعیت کنونی سوریه به سرعت رو به بهبود خواهد رفت. دوست ندارم در حالتی تو را ببینم که به گذشته نگاه میکنی و پشیمان هستی، آنهم به این خاطر که دیر اقدام به اجرای تصمیمات لازم کردی.»
در ادامه این نامه که روز سهشنبه توسط وزیر خارجه ترکیه تسلیم رییسجمهوری سوریه شد، آمده است: «الان وقت آن رسیده که رهبری خود را با شجاعت نشان دهی و مسیر کشور را به سوی تغییر، رهبری کنی، به جای اینکه با توفان تغییر از جا کنده شوی.»
همچنین وزیر امور خارجه ترکیه با توجه به اظهارات اسد درباره شرایط سوریه از وی تقاضا میکند که به رسانههای ترکیه و دیگر کشورهای خارجی اجازه دهند تا وارد حما و دیگر شهرهای سوریه شده تا واقعیات را ببینند که این درخواست با پاسخ منفی اسد روبهرو میشود.
رییسجمهوری سوریه نیز پس از دیدار با وزیرخارجه ترکیه تاکید کرد: سوریه در پیگرد گروههای تروریستی تعلل نخواهد کرد. اسد در اظهارات صریح و بیپرده خطاب به اوغلو گفت: سوریه هرگز در پیگرد گروههای مسلح تروریست به دلیل حمایت از ثبات وطن و امنیت شهروندان مسامحه نخواهد کرد و البته ما به تکمیل روند اصلاحات فراگیر مصمم هستیم.
همزمان با انتشار این نامه باراک اوباما و رجبطیب اردوغان در گفتوگوی تلفنی درخصوص سوریه به رایزنی پرداختهاند. روزنامه حریت با مقالهای با عنوان «ترکیه برای دمشق زمان میخرد»، از ماوقع گفتوگوی اسد و احمد داووداوغلو جزییات بیشتری منتشر کرده است. به نوشته حریت، رجبطیب اردوغان در گفتوگوی تلفنی با باراک اوباما با تاکید بر صحبتهای داووداوغلو از ایالات متحده خواسته که فرصت دو هفتهای به دولت سوریه داده شود تا اصلاحات مورد نظر را پیاده کند.
نخستوزیر ترکیه در ادامه این گفتوگوی تلفنی گفته است که بشار اسد به ما قول داده، در زمان کوتاهی برای اصلاحات مورد نظر قدم بر خواهد برداشت. از سوی دیگر هیلاری کلیتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده بدون توجه به گفتوگوی تلفنی اوباما و اردوغان مدعی شد که بشار اسد مشروعیت رهبری را از دست داده و سوریه بدون او وضع بهتری خواهد داشت. این در حالی است که رییسجمهوری سوریه میگوید، در حال مبارزه با گروههای تروریست است و چنین اظهاراتی را دخالت آشکار در امور داخلی کشورش میداند.
همزمان با این تحولات نیز از داخل سوریه خبر میرسد که دولت سوریه مجوز اولین حزب غیربعث را صادر کرده است. این حزب با شعار «آزادی، عدالت و توسعه» در صحنه سیاسی سوریه حاضر شده است.
با این حال شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر در این هفته درباره وضعیت این کشور به رایزنی خواهد پرداخت. نماینده روسیه در سازمان ملل با بیفایده خواندن تحریمهای بیشتر در نشست آتی سازمان ملل، تنها راه برون رفت از این وضعیت را مذاکره با دولتمردان سوری دانسته است.
اخم کردهاند در راهروهای مجلس؛ وقتی میپرسی چه خبر؟ میگویند خبر هست اما به درد مردم نمیخورد. آرام آرام به همدیگر از اتفاقهای جدیدی که در حوزههای انتخابیهشان دیدهاند حرف میزنند؛ از وضع بد اقتصاد و معیشت گرفته تا… . اگر خبرنگاری بپرسد چرا کاری نمیکنید سری تکان میدهند و سکوت؛ کمی آن طرفتر اصولگرایان دوره میگیرند و با هم از آخرین سهم دادن و لیست انتخاباتی و حامیان فلانی و لابیهای فلان جریان برای مجلس بعد تعریف میکنند.
اگر سوال از وضع بد اقتصادی بپرسید احتمال اینکه واژه «سیاهنمایی» را بشنوید زیاد است، البته این روایت برای همگی صدق نمیکند اما اکثریت دارد.
محمدرضا تابش به عنوان رییس فراکسیون اصلاحطلبهای مجلس شاید بیش از دیگر نمایندگان اصلاحطلب با پرسشهای ارباب رجوع گرفته تا رسانههایی مواجه میشود که میپرسند برای مردم نمیخواهید کاری بکنید؟
«اعتماد» در گفتوگویی با تابش از او درباره وضع اصولگرایان و نگاهشان به مردم میپرسد و اینکه ملت در چنین روزهایی چه حقی دارند؟ میگوید اصولگرایی که سه قوه و تمام قدرت کشور را در اختیار دارد، باید بیاید جواب مردم را بدهد، مردم گول اصولگرایان را نمی خورند و گفت با درآمد سالانه شش هزار دلار خیلی وضعشان نسبت به مردم دنیا خوب است؛ چون میبینند و مقایسه میکنند و دست آخر حرفش این است که تنها یک راه جبران مانده پس از شش سال؛ «خاضعانه از مردم معذرت بخواهید»، هر چند خودش هم تردید دارد، با یک معذرت مشکلات مردم یکشبه رفع شود.
جامعهشناسان اعلام نگرانی می کنند که مردم وضع معیشتی خوبی ندارند. شما اصلاحطلبهایی هستید که به هر حال حتی اگر سرتان در قدرت نباشد، بدنهتان در جامعه ریشه دارد، نمیتوانید اصولگرایان را متوجه وضعیت واقعی مردم کنید؟
فکر میکنم بهترین توصیف برای اصولگرایان همین شعر باشد «ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند/ تا تو نانی به کف آری و به غفلت مخوری». مردم باهوشند، گرچه سکوت کردهاند اما ذهنیتشان این است که قدرت کشور در دست اصولگرایان است و لذا با تحت سیطره بودن هر سه قوه زیرنظر اصولگرایان این شعر در ذهنشان تجلی میشود.
اصولگرایان بهتر است کمی وقت بگذارند و به این موضوع فکر کنند که حداقل مردم توقعشان این است که وقتی حکومت یکدست در دست آقایان است باید وضع معیشتی ملت خوب باشد، حالا به سایر وضعیتها هم اگر کاری نداشته باشیم، اما متاسفانه وضعیت معیشتی هم خوب نیست. خب مردم هم حق دارند ناراحت باشند چرا که این نازلترین حقشان است که بپرسند اصولگرایان چرا پاسخگوی آنها نیستند؟ آن هم وقتی آقایان در راس قدرت هستند و هر سه قوه را در دست دارند چرا باید آنها هر روز، وضعشان بدتر شود؟
اصولگرایان هر نوع گلایه مردم از وضع اقتصادی را متهم به سیاهنمایی میکنند، مردم چطور باید به سیاسیون کنونی حاضر در قدرت ثابت کنند که از شرایط راضی نیستند؟
درست است که درباره وضع کلی کشور پیشرفتهای داشتیم اما این پیشرفتها را در مقیاس پیشرفتهای جهانی باید دید و سنجید. توقعات مردم را که نمیتوانیم مدام پایین بیاوریم.
باید به مردم حق بدهیم که همانند مردم سایر کشورها از مسوولان انتظار داشته باشند. واقعا نمیتوانیم افتخار کنیم که درآمد سرانه مردم سالانه شش هزار دلار است و بگوییم عالی است؛ در حالی که کشورهایی که منابع غنی خدادادی ندارند و گاز و نفتی به عنوان سرمایه ملی ندارند، مردمشان درآمدهای بالای ۱۵ هزار دلار تا ۳۵ هزار دلار را دارند، آن وقت مردم ما با چنین سرمایههایی در این وضع اقتصادی گرفتار شدهاند. به هر حال وسایل ارتباط جمعی زیاد شده و دیگر نمیتوان به مردم گفت همه دنیا شرایط خوبی ندارد و ما نسبت به دیگران در وضع خوبی زندگی میکنیم. آن دوران گذشته و مردم میبینند و خودشان قضاوت میکنند.
چطور باید به اصولگرایان ثابت کرد این موارد نیاز مردم است نه نقنقهای سیاسی رقبایشان؟
دیگر هر انسان منصفی میداند ما باید با این درآمدهای ملی هنگفتی که داریم در وضع معیشتی مردم معجزه و کولاک میکردیم. قرار بود قدرت اول منطقه شویم در حالی که با این سرمایههایمان میتوانستیم یکی از قدرتهای برتر دنیا هم باشیم اما متاسفانه هنوز قدرت برتر منطقه هم نیستیم. خیلی از کشورهایی که داعیهدار سرمایهداری جهانی هستند، در بسیاری از مواد اولیه محتاج ایران هستند از نفت و گاز گرفته تا فولاد و… . آنها چه کار کردند؟
برنامهریزی مشخص دارند، مدیر متخصص در راس کار است و در تمام سطوح آدمهای متخصص کار را در دست دارند. در تمام سطوح دموکراسی وجود دارد و مردم هر کاری را که حکومتگران انجام میدهند، رصد میکنند؛ نظارت بر حاکمانی که خودشان انتخاب میکنند و در هر جایی هم که خلاف میلشان رفتار میشود در پایان دوره این آزادی را دارند که دولت و هیات حاکم را تغییر دهند.
اصولگرایان میگویند پول نقد به مردم میدهند؛ توقعات مردم بالا رفته است؟
واقعا اینکه ملت پرایدی سوار شوند و حقوق ته ماهی داشته باشند که به معنی وضع خوب اقتصادی نیست. کشورهای همجوارمان را نگاه کنیم. کشورهای توسعه یافته را نگاه کنیم. بند ناف ۷۳ میلیون ایرانی را به دولت گره زدند. تمام کشور را یارانه بگیر کردند. کاش فقط پول هدفمند کردن یارانهها را به مردم میدادند، سهم تولید را هم آوردند و خلاف قانون دارند بین مردم پخش میکنند تا مردم را برای مدتی کوتاه در این شرایط بد اقتصادی راضی نگه دارند؟
این راضی نگه داشتن به چه قیمتی است؟ سر همین ماجرای هدفمند کردن یارانهها، ببینید چه طرح خوبی داشتیم و آنها با آن چه کار کردند؟ مثلا قرارمان این بود دست دولت از اقتصاد برچیده شود اما حالا ببینند چه کردند؟ یا نفت میفروشیم و پول آن را میآوریم به مردم میدهیم. مردم هم راضی نیستند که این طور با آنها رفتار شود، جلوی این رفتارها را باید گرفت.
هدفمندسازی امر خوبی بود اما به اهدافش پشت شد و نه از چابکسازی اقتصاد خبری شد نه از کاهش وابستگی اقتصادی به دولت؛ تولید و اقتصاد و… هیچ کدام محقق نشد. اگر این وضع بازار مالی امریکا و اروپا که خیلی خوشحالیم در این کشورها بد شده و در حال بدتر شدن هست به ایران هم تسری پیدا کند، نخستین پیامدش کاهش قیمت نفت است که همین الان هم خودش را نشان داده و در چنین شرایطی ما چطور میخواهیم ۷۳ میلیون را یارانهیی بدهیم که از قضا عادت هم کردهاند و توقعشان گرفتن پول نقد از دولت شده است.
رسانهها، سخنرانیها و مصاحبههای اصولگرایان همگی درباره قدرت و سهمشان از حاکمیت کنونی و… است؛ امیدی میتوان داشت که به فکر چنین مسائلی هم بیفتند؟
بیشتر وقت آقایان اصولگرا به منازعه و مناقشه میگذرد. مردم خودشان خوب میبینند چه خبر است. در موضوع کلان مدیریت دیگر لازم به توضیح نیست. مجلس و دولت که با هم نمیسازند؛ هرچند همهشان از یک جناح هستند.
این دعواهایشان با همدیگر عرصه را به مردم تنگ کرده است و مردم دیگر حوصله این دعواها را ندارند. ملت ولینعمت ما هستند و حتما توقع دارند که برایشان خدمت صورت بگیرد نه اینکه آقایان مسوول بر سر قدرت و اختیارات و وظایف این طور با هم نزاع داشته باشند.
راه گریزی از این گردنه برای مردم مانده است؟
اصولگرایان فرافکنی نکنند، از پاسخگویی شانه خالی نکنند و حتی با خودشان آنقدر صادق باشند که بیایند در این دورانی که بر مسند قدرت بودند درباره کارهایی که اشتباه کردند خاضعانه از مردم عذرخواهی بکنند. مردم ما مردم کریم و بزرگواری هستند. اصولگرایان اگر میخواهند در عرصه سیاسی همچنان بمانند، عذرخواهیهای زیادی به مردم بدهکارند.
عذرخواهی اگر انداختن تقصیر به گردن دیگری باشد برای مردم سودی دارد؟
بهتر است آقایان اصولگرا متوجه باشند که دیگر خیلی دیر شده و فرافکنیها فایدهیی ندارد. مسوولیت تمام وضع کنونی کشور بر عهده آنهاست. هشت سال است در کشور حاکم هستند و هر سه قوه را هم با افتخار در دست دارند؛ دیگر نمیتوانند تقصیر را به گردن دیگری بیندازند. حرکاتشان از حذف تبصره ۳ قانون توسعه برنامه چهارم را در خاطر داریم.
در دولت خاتمی گفتند که قیمتها باید ثابت باشد و خاطرمان هست که جلوی مصوبه مجلس ششم را گرفتند و حالا بعد از هشت سال بیایند به مردم جواب بدهند که چه کار کردند؟
فکر نمیکنید شما اصلاحطلبها هم این دو سال به خاطر برخی اتفاقها مراعات بیش از حد کردید و در برابر وضع کنونی مردم سکوت کردهاید؟ آیا به خاطر مردم نباید هشدارهای جدیتری به مسوولان میدادید؟
ببینید، چرا ما اصلاحطلبها کم حرف میزنیم؟ ما که به عنوان منتقد وضع موجود باید بیشتر از همه معترض باشیم. موضوع همین است که ما به عنوان منتقد سعی میکنیم حرفهای تخصصی بزنیم و انتقاد و اعتراضهایمان را از همین مجراهای باقی مانده قانونی اعلام کنیم.
دعوایی سر داشتن یا نداشتن قدرت نداریم؛ این روزها نگران وضعی هستیم که کشور را در بد شرایطی قرار میدهد. ما اقلیت مجلس سعی کردیم با اینکه منتقد بودیم با عقلانیت رفتار کنیم.
تند و تیز رفتار نکردیم با اینکه وضع کشور در برخی موارد خیلی بد است اما هیچوقت طوری حرف نزدیم که دل مردم را خالی کنیم؛ سعی کردیم با آنهایی که قدرت را در انحصار دارند مدارا کنیم. بارها هم به اصولگراها گفتیم اگر بر سر قدرت با هم دعوا دارند، اختلافهایشان را ببرند در مجامع خصوصی و محافل شخصیشان، چون واقعا نه مردم دوست دارند و نه علاقهمند هستند که بازی قدرت اصولگرایان و اختلافهای درونیشان را به تماشا بنشینند، وقتی اینقدر خودشان درگیری ذهنی و اقتصادی دارند.
این عقلانیت و متانتی که اصلاحطلبهای امروز دارند باید الگویی شود برای اصولگرایانی که امروز دغدغه اولشان ماندن در قدرت است تا خدمت به ملت؛ آنها باید این روزها از آغاز هدفمند کردن جوابگو باشند تا امروز.
قبول فصل الخطاب بودن سخنان رهبری به عنوان شرط جدید برای نامزدی نمایندگان مجلس مطرح شد.
به گزارش مرکز خبر حوزه، محمد یزدی رییس پیشین قوه ی قضاییه گفت: ولایی بودن، قبول داشتن قانون اساسی، نظام اسلامی، حاکمیت دین خدا و سخنان امام و رهبری از اصول اولیه اصولگرایی است.
وی با اشاره به نزدیکی ایام انتخابات مجلس، گفت: باید کسانی در مجلس، دولت و نظام حضور داشته باشند که بعد از خدا، پیغمبر، حاکمیت دین اسلام، قانون اساسی، ولایت فقیه، خط امام و رهبری، فصلالخطاب بودن سخنان رهبری را قبول داشته باشند.
محمد یزدی با بیان اینکه همه ما یعنی بسیج، سپاه، ارتش، روحانیون باید توجه داشته باشیم که نظام باید در اختیار اهلش باشد تصریح کرد که افرادی در نظام حضور داشته باشند که کلیات اصولگرایی را قبول داشته باشند.
جمعی از معلمان حق التدریسی وزارت آموزش و پرورش صبح دیروز (یکشنبه) در اعتراض به نتایج آزمون استخدامی و رسمی نشدن خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع کنندگان نسبت به محدود بودن جذب نیروهای شرکتی و استخدام بیشتر حقالتدریسیها اعتراض داشتند و خواستار ادامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش بودند.
خبرگزاریهای داخلی به تعداد معترضان اشاره نکردهاند اما به گزارش خبرگزاری مهر، این عده که یک تا ده سال سابقه تدریس در آموزش و پرورش دارند، خواهان “ادامه همکاری” با وزارت آموزش و پرورش هستند.
این گزارش حاکیست که تجمع کنندگان در مورد محدود بودن جذب نیروهای شرکتی در آزمون استخدامی اعتراض دارند و میگویند که بیشترین پذیرش از بین حق التدریسان و آموزشیاران “نهضت سوادآموزی” بودهاست.
این برای چندمین بار است که این گروه از معلمان در اعتراض به شرایط شغلی خود در مقابل مجلس تجمع میکنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر