هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۱, سه‌شنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 08/23/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا وضعیت لیبی را سیال و نامعلوم خواند اما تاکید کرد که رژیم 42 ساله معمرقذافی به پایان خود رسیده است.  رییس جمهوری آمریکا گفت: "بیش از چهار دهه مردم لیبی زیر فرمان حاکم ستمگری زندگی کرده اند که منکر بسیاری از حقوق بنیادین و انسانی آنها بوده است. اکنون جشنی را که در خیابان های لیبی می بینیم نشانگر آنست که پیگیری برای بدست آوردن شاَن انسانی از هر دیکتاتوری قوی تر است." باراک اوباما افزود، پس از پنج ماه بمباران توسط  ناتو در چند روز اخیر وضعیت لیبی تغییر کرد اما به گفته وی هنوز عوامل رژیم قذافی تهدید محسوب می شوند. رییس جمهوری آمریکا همراه خانواده اش در ماساچوست در تعطیلات تابستانی بسر می برد.
 


معاون پارلمانی کمیسیون انرژی مجلس میگوید، ایران برای تامین سوخت مورد نیازش تا فروردین ماه، بنزین وارد می کند. ناصر سودانی روز دوشنبه اعلام داشت که برای بهبود کیفیت بنزین ِ تولید ایران، وزارت نفت تصمیم به واردات بنزین گرفته است. با وجود آنکه ایران بیش از 10 درصد از نفت خام جهان را در اختیار دارد و دومین تولید کننده نفتی اوپک محسوب می شود، قادر به تامین بنزین مورد نیازش نیست. تحریم های بین المللی برای متوقف ساختن برنامه اتمی جمهوری اسلامی و عدم ظرفیت پالایشگاههای ایران، از دلایل اصلی واردات بنزین است.
 


مخالفان در سوریه در واکنش به وعده های بشار اسد میگویند او پیشتر هم از این وعده ها داده و هیچ وقت آن را عملی نکرده است. مخالفان میگویند بشار اسد دیگر قابل اعتماد نیست و مشروعیت ندارد. در همین حال بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه گفت، بشار اسد ماه پیش هم وعده داده بود خشونت ها را متوقف کرده و اصلاحات اساسی را دنبال کند ولی هیچ گاه به حرفش عمل نکرد. تلویزیون دولتی سوریه روز دوشنبه گزارش داد طرحی برای حضور سیاسی همه گروه ها آماده شده تا به انحصار حزب بعث در حوزه سیاسی سوریه خاتمه دهد.     شاهدان عینی می گویند یکشنبه شب پس از پخش گفت وگوی تلویزیونی بشار اسد، هزاران تن به خیابان ها ریختند و فریاد «پس از قذافی نوبت توست» سردادند.
 


در حالی که نبرد در اطراف مقر معمر قذافی در باب العزيزیه در طرابلس ادامه دارد، مخالفان قذافی روز دوشنبه اعلام کردند که تلويزيون دولتی «الجمهوريه» را به کنترل خود در آوردند. در همين حال، تلويزيون العربيه گزارش داد که نبرد شدیدی بين مخالفان و نيروهای وفادار به قذافی در  «بوخمش» در ۱۷ کيلومتری مرز ليبی و تونس در جريان است. به گزارش رويترز، مخالفان معمر قذافی روز دوشنبه گفته‌اند که کنترل 95 درصد از طرابلس را در دست دارند  و تنها نبرد برای تصرف منطقه  کوچک «باب العزيزيه» مقر قذافی، در جريان است. پرچم  مخالفان معمر قذافی هم اکنون در بسياری از سفارتخانه های ليبی  برافراشته شده است.
 


به رغم این که در ساعات اولیه دوشنبه اعلام شد حماس و اسرائیل با آتش بس موافقت کرده اند، اما ساعاتی پس از آن، بار دیگر شلیک راکت از سوی غزه که تحت کنترل حماس است، به سوی اسرائیل از سرگرفته شد.گزارش ها حاکی است به رغم این که در ساعات اولیه دوشنبه اعلام شد حماس و اسرائیل با آتش بس موافقت کرده اند، اما ساعاتی پس از آن، بار دیگر شلیک راکت از سوی غزه که تحت کنترل حماس است، به سوی اسرائیل از سرگرفته شد. به گزارش رویترز، گروهی که این راکت ها را پرتاب کرده چند ساعت پس از آن اعلام کرد از اجرای آتش بس اطلاعی نداشته است. به گزارش آسوشیتد پرس، چند ساعت پس از اعلام آتش بس، دو موشک به سوی اسرائیل شلیک شد که تلفات جانی در پی نداشت و فقط به تخریب ساختمان منتهی شد. درگیری چهار روز گذشته از زمانی شروع شد که به یک اتوبوس در جنوب اسرائیل حمله شد و شبه نظامیان این اتوبوس را هدف حمله قرار دادند. متعاقب آن اسرائیل حملات هوایی خود به غزه را شروع کرد. در جریان درگیری های حماس و اسرائیل در نزدیکی مرز مصر، یک مصری کشته شد که با واکنش مردم مصر در قاهره همراه شد. به رغم این که اسرائیل از کشته شدن یک شهروند مصر عذرخواهی کرده، با این حال قاهره اعلام کرد عذرخواهی کافی نیست. به گزارش رویترز، اسرائیل و حماس تصمیم گرفتند به طور غیررسمی آتش بس اعلام کنند تا اوضاع امنیتی منطقه از تعادل خارج نشود. اسرائیل هنوز به موشک پرانی حماس پس از اعلام آتش بس، پاسخ نداده است. در جریان حملات هوایی چهار روز گذشته اسرائیل به غزه، ۱۵ فلسطینی کشته شدند. خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که یکی از رهبران گروه‌های مسلح فلسطینی و پنج شهروند، از جمله سه کودک جان باخته‌اند.علاوه بر این، ۵۰ فلسطینی نیز در اثر این حملات مجروح شده‌اند. حماس هم در پاسخ فقط روز یکشنبه حدود ۷۰ راکت به اسرائیل شلیک کرد که یک شهروند اسرائیلی کشته شده و شماری هم زخمی شدند. کمیته مقاومت فلسطین، از متحدان حماس که حمله به اسرائیل را به عهده گرفته بود، روز دوشنبه ابتدا اعلام کرد که آتش بس را پذیرفته ولی ساعاتی بعد آن را نقض کرده و دو راکت به سمت اسرائیل شلیک کرد. اسرائیل به طور رسمی مذاکرات آتش بس با حماس نداشته ولی شیمون پرز، رییس جمهوری اسرائیل که روز دوشنبه از مناطق آسیب دیده بازدید می کرد، گفت که اگر جریان حملات متوقف شود، ماهم آتش بس را اجرا می کنیم. دیدبان حقوق بشر هم روز دوشنبه از تشکیلات حماس که کنترل غزه را در اختیار گرفته اند، درخواست کرد به آزار و اذیت فعالان مدنی و اجتماعی پایان دهند. این گروه مدافع حقوق بشر گفت: «تشکیلات حماس باید دستگیری، اعتراف گرفتن و بازجویی از فعالان اجتماعی را متوقف کند و صدای جامعه مدنی را خاموش نکند.» دیدبان حقوق بشر در بیانیه خود اعلام کرد حماس جلوی برگزاری تظاهرات در حمایت از مردم سوریه را گرفته و هرکس که از آن ها انتقاد کند را به زندان می اندازد. هفته گذشته حماس اعلام کرد دانشجویانی که بورسیه از دانشگاه های آمریکایی گرفته باشند، اجازه خروج از غزه را نخواهند داشت. حماس همچنین سیاست جداسازی در پیش گرفته  مردان اجازه پیرایش موی زنان را ندارند. همچنین کشیدن سیگار و قلیان در ملاءعام برای زنان ممنوع اعلام شده است.
 


یکی از پسران معمرقذافی که در منزل مسکونی اش در بازداشت بود از دست مخالفان گریخت. به گزارش تلویزیون الجزیره، محمد با کمک نیروهای وفادار به پدرش موفق به فرار شد. محمد قذافی یکشنبه شب پس از یورش مخالفان مسلح به خانه اش، خود را تسلیم کرده بود. برپایه این گزارش افراد سرهنگ قذافی پس از درگیری با نیروهای مخالفان ِ محافظ منزل محمد،  موفق شدند او را فراری دهند. به رغم درخواست بسیاری از رهبران جهان از سرهنگ قذافی برای تسلیم خود و با وجود جستجوی مخالفان، هنوز از محل اختفای او اطلاعی بدست نیامده است.
 


در مسیر تقلید کامپیو‌تر از رفتار انسان یک گام دیگر به جلو برداشته شد. شرکت کامپیوتری آی‌بی‌ام اعلام کرد که یک چیپ کامپیوتری را طراحی کرده است که می‌تواند به تقلید از روش کار مغز انسان محیط اطراف خود را شناخته، به حوادثی که پیرامون آن روی می‌دهد واکنش نشان داده و اطلاعات پیچیده را تجزیه و تحلیل کند.در مسیر تقلید کامپیو‌تر از رفتار انسان یک گام دیگر به جلو برداشته شد. شرکت کامپیوتری آی‌بی‌ام اعلام کرد که یک چیپ کامپیوتری را طراحی کرده است که می‌تواند به تقلید از روش کار مغز انسان محیط اطراف خود را شناخته، به حوادثی که پیرامون آن روی می‌دهد واکنش نشان داده و اطلاعات پیچیده را تجزیه و تحلیل کند. به جای روش‌هایی که کامپیوتر‌ها طی ۵۰ سال اخیر از آن استفاده می‌کرده‌اند این چیپ جدید که سرآغاز روش تازه‌ای از کارکرد کامپیوترهاست از تجارب خود آموخته و فرضیه‌های خود را از این تجارب ثبت کرده و بر آن مبنا عمل می‌کنند.این نسل جدید کامپیو‌تر را «کامپیو‌تر کاگنیتیو» نامیده‌اند. شرکت آی‌بی‌ام می‌گوید این چیپ جدید که تاکنون دو نمونه تجربی از آن ساخته شده است به کامپیوتر‌ها امکان می‌دهد که به جای واکنش مکانیکی براساس اطلاعات و برنامه‌های ذخیره شده در آن‌ها، مسایل پیرامون و وظایف خود را با منطق تجزیه و تحلیل کنند. یکی از مسئولان این طرح تحقیقاتی گفت: «تصور کنید که یک چراغ راهنمایی به جای سبز و قرمز شدن طبق زمانبدی بتواند با استفاده از تحلیل صدا، تصویر و بوی محیط قبل از وقوع هر حادثه‌ای در چهارراه هشدار بدهد.  یا تصور کنید که سرویس عامل کاگنیتیو بتواند تمام اجزای کار با شبکه کامپیوتری، از لپ تاپ گرفته تا سرور‌ها و حتی دستگاه تلفن را به شیوه‌ای با هم مرتبط و اداره کند که نتیجه آن محیط کاری بهتر باشد.» به گزارش شبکه خبری سی ان ان یکی دیگر از پروژه‌های مربوط به استفاده از این چیپ جدید که در ذهن طراحان آی‌بی‌ام است خلق یک سیستم کامپیوتری برای نظارت بر تمامی منابع آب کره زمین است که با دقت در جزر و مد، درجه حرارت و فشار آب می‌تواند وقوع سونامی را هشدار دهد. به گفته طراحان آی‌بی‌ام کامپیوترهای امروزی مثل ماشین حساب هستند و هدف آن ساختن کامپیوترهای جدیدی است که بتواند مثل مغز انسان عمل کند. هدف نهایی این طرح تحقیقاتی گنجاندن اطلاعاتی معادل یک میلیون نئورون و ۱۰ میلیارد سیناپس در یک چیپ با ابعاد یک سانتی‌متر مربع است. کار‌شناسان آی‌بی‌ام می‌گویند که با استفاده از روش‌های فعلی برنامه ریزی هر کامپیوتری که بخواهد به سطح کارآمدی این پروژه نزدیک شود لاجرم باید بسیار بزرگ‌تر باشد و انرژی بسیار بیشتری نیز مصرف خواهد کرد. شرکت آی‌بی‌ام برای پیشبرد بخش دوم این تحقیقات گروه‌های را از دانشگاه‌های کلمبیا، کورنل، کالیفرنیا و ویسکونسین استخدام کرده است. بخش تحقیقات نظامی آمریکا نیز تاکنون حدود ۲۱ میلیون دلار بودجه در اختیار این تحقیقات قرار داده است.
 


رییس سازمان انرژی اتمی ایران از آغاز عملیات انتقال دستگاه های غنی سازی اورانیوم از نطنز به پناهگاه های زیرزمینی در فردوی قم خبر داد. به گزارش تلویزیون دولتی ایران، فریدون عباسی دوانی معاون رییس جمهوری اسلامی روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود، متخصصان سرگرم آماده سازی سایت فردو برای جا دادن سانتریفوژها هستند. دو ماه پیش مقام های جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند که قصد دارند تولید اورانیوم با غلظت بالا را به تاسیسات زیرزمینی فردو منتقل کنند. به رغم صدور چهار قعطنامه تحریمی سازمان ملل علیه ایران برای متوقف کردن غنی سازی اورانیوم، مقام های دولت تهران همچنان به برنامه اتمی خود ادامه داده اند.
 


شورای حقوق بشر سازمان ملل برای رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر در سوریه جلسه فوق العاده ای برگزار کرد. 24 عضو این شورا که شامل چند کشور عربی از جمله اردن، کویت، قطر و عربستان است، بعدازظهر دوشنبه درباره پیش نویس قطعنامه علیه سوریه به رایزنی پرداختند.  فعالان حقوق بشری سوریه میگویند بیش از دوهزارو 200 نفر در سرکوبی نیروهای امنیتی طی چهار ماه گذشته کشته شده اند. جلسه فوق العاده شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در حالی برگزار می شود که یک هیات بشردوستانه سازمان ملل به دمشق سفر کرده است.
 


مردان مسلح موتورسوار در جنوب غربی پاکستان، 19 تانکرنفت کش را به آتش کشیدند. این تانکرها، حامل سوخت برای نیروهای ناتو در افغانستان بودند. به گفته پلیس محلی، این تانکرها در نزدیکی مرز افغانستان در انتظار اسکورت پلیس بودند که با تیراندازی بیش از 12 مرد مسلح روبرو شدند. تاکنون فرد یا گروهی مسوولیت این حمله را برعهده نگرفته اما پیشتر عملیات مشابهی توسط افراد طالبان انجام شده تا رسیدن سوخت به نیروهای ناتو در افغانستان را مختل کند.
 


"جو بایدن" معاون رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه اصلاحات دموکراتیک مغولستان را ستود. آقای بایدن در سفرش به مغولستان، گذار این کشور بسوی دموکراسی را که چند دهه زیر یوغ شوروری بود، "قابل توجه" خواند. جوبایدن  تاکید کرد که آمریکا برای کمک به روند دموکراسی در مغولستان قویاً متعهد است. مغولستان دارای منابع زیرزمینی فراوانی است و برای توسعه بخش انرژی اش در جستجوی سرمایه گذاران خارجی است. جو بایدن پس از دیدارش از چین به سفری یک روزه به مغولستان رفت و قرار است روز سه شنبه به ژاپن برود.
 


دادگاهی در ترکیه روز دوشنبه حکم بازداشت یک ژنرال سه ستاره و دو سرهنگ را در پیوند با پرونده توطئه کودتا صادر کرد. به گزارش خبرگزاری رسمی ترکیه، دریاسالار "دنیز کورا"  و همچنین دو سرهنگ ارتش ساعاتی پس از صدور حکم، بازداشت شدند. این افسران متهم هستند که در طراحی کودتایی علیه دولت در سال 2003 میلادی (هشت سال پیش) نقش داشته اند. در حدود یک دهم از ژنرال های ارتش ترکیه به اتهام دست داشتن در این توطئه کودتا بازداشت و زندانی شده اند. مقامهای حزب عدالت و توسعه میگویند طراحی این کودتا کمی پس از آنکه این حزب در سال 2002 قدرت را بدست گرفت آغاز شد.
 


تیم فوتبال دانشجویان ژاپن در فینال رقابت‌های فوتبال از بیست و ششمین دوره بازی‌های یونیورسیاد، با برتری ۲-۰ مقابل انگلیس روی سکوی قهرمانی ایستاد. برزیل هم مدال برنز را نصیب خود کرد.سال رویایی ۲۰۱۱ برای فوتبال ژاپن، با قهرمانی در المپیاد دانشجویان جهان ادامه پیدا کرد. تیم فوتبال دانشجویان ژاپن در فینال رقابت‌های فوتبال از بیست و ششمین دوره بازی‌های یونیورسیاد، با برتری ۲-۰ مقابل انگلیس روی سکوی قهرمانی ایستاد. برزیل هم مدال برنز را نصیب خود کرد. این نتیجه در شرایطی رقم خورد که ژاپنی‌ها می‌توانستند گل‌های بیشتری به ثمر برسانند اما تیر دروازه انگلیس مانع از افزایش گل‌های این تیم شد. سال جاری میلادی برای فوتبال ژاپن در تمام رده‌های سنی، همراه با موفقیت و شگفت آفرینی بوده است. در جام ملت‌های آسیا به میزبانی قطر، این تیم ژاپن با عبور از کره جنوبی به فینال رسید و سپس با برتری مقابل استرالیا، پانزدهمین دوره این مسابقات را فتح کرد. آنها با سرمربیگری آلبرتو زاکه رونی از ایتالیا، برای چهارمین بار قهرمان جام ملت‌های آسیا شدند تا پرافتخار‌ترین تیم تاریخ جام نیز لقب بگیرند. تیم ملی فوتبال زنان ژاپن نیز در ششمین دوره از رقابت‌های جام جهانی فوتبال زنان به میزبانی آلمان، روی سکوی نخست ایستاد. در دیدار پایانی این رقابت‌ها که در فرانکفورت و با حضور ۴۹ هزار تماشاگر برگزار شد، ژاپن با شکست ۵ بر ۳ آمریکا توانست جام قهرمانی را نصیب خود کند. در پایان این رقابت‌ها، کفش طلایی نصیب هوماره ساوا از ژاپن شد که ۵ گل به ثمر رساند. توپ طلایی رقابت‌ها هم به هوماره ساوا از ژاپن رسید. چهاردهمین دوره جام جهانی فوتبال نوجوانان که به رده سنی زیر ۱۷ سال اختصاص دارد، به میزبانی مکزیک برگزار شد و آن رقابت‌ها نیز محل درخشش ژاپنی‌ها بود. در مرحله یک چهارم نهایی آن مسابقات؛ دیدار برزیل و ژاپن پرحادثه و نفسگیر بود. این بازی بیش از ۳۰ هزار تماشاگر داشت. ابتدا سلسائو با ۳ گل پیش افتاد. در ادامه اما ژاپنی‌ها ۲ گل را جبران کردند. اما دیگر فرصتی برای زدن گل تساوی نبود. تیم قدرتمند ژاپن برای راهیابی به این مرحله، ۶ گل وارد دروازه نیوزلند کرده بود. ژاپنی‌ها همچنین در آستانه صعود به بازی‌های المپیک لندن قرار دارند و در عرصه باشگاهی نیز مانند سال‌های اخیر، با حرفه‌ای‌ترین باشگاه‌ها از مدعیان کسب جام قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا هستند. در قیاس با این نتایج، فوتبال ایران در تمام رده‌های سنی ناکام بوده است. ایران نه در نوجوانان و نه در جوانان یا فوتبال زنان، موفق به صعود به جام جهانی نشد. در جام ملت‌های آسیا نیز ایران با ارائه یک بازی پر انتقاد به کره جنوبی باخت و از گردونه رقابت‌ها حذف شد. دانشجویان ژاپنی چگونه قهرمان شدند در رقابت‌های فوتبال یونیورسیاد که به میزبانی چین برگزار می‌شود؛ ۱۶ تیم در چهار گروه حضور داشتند. ژاپنی‌ها با سرمربیگری ماساکی اوهیرا در گروه آخر ابتدا مقابل غنا نماینده آفریقا به تساوی ۲-۲ رسیدند. آنها سپس در نمایشی طوفانی با نتیجه ۶-۱ از سد کانادا عبور کردند. برتری ۱-۰ مقابل انگلیس، رای به صدرنشینی ژاپن در رقابت‌های این گروه داد. برتری ۳-۲ مقابل چین میزبان رقابت‌ها، این تیم را روانه مرحله نیمه نهایی کرد تا مقابل روسیه‌ای قرار بگیرد که خود موفق به حذف اروگوئه شده بود. از طرفی برزیل هم با حذف ایتالیا پا به نیمه نهایی گذاشت تا مقابل انگلیس قرار بگیرد. در مرحله نیمه نهایی، ژاپنی‌ها نتیجه درخشان ۴-۱ را مقابل روسیه به جا گذاشتند و به فینال رسیدند. انگلیس هم در ضربات پنالتی بر برزیل غلبه کرد. این در حالی بود که برزیل درون دروازه از کاروالیو دروازه‌بان جنووا در فوتبال باشگاه‌های اسپانیا سود می‌برد. یکی از پنالتی‌های برزیل را خود کاروالیو تبدیل به گل کرد اما از ۵ پنالتی حریف؛ فقط یکی را دفع کرد تا تیمش از راهیابی به فینال باز بماند. برزیل با پیروزی مقابل روسیه به مدال برنز رسید و در دیدار نهایی نیز ژاپن با ۲ گل بر انگلیس غلبه کرد. نکته جالب این بود که پس از سوت پایان مسابقه، ژاپنی‌ها شادمانی خاصی بروز ندادند و گویی از قبل می‌دانستند که سال پر موفقیت فوتبال ملیشان را با قهرمانی در این تورنمنت، تداوم خواهند بخشید.
 


در جلسه اضطراری شورای حقوق بشر اعلام شد آمار کشتار سرکوب ها در سوریه از دو هزار و ۲۰۰ تن گذشته است و کشورهای عربی درخواست کردند، هیاتی برای بررسی اتهام ارتکاب به جنایت علیه بشریت در سوریه، تشکیل شود.هزاران تن از تظاهرکنندگان سوریه در حالی که صحبت های بشار اسد به طور زنده از تلویزیون دولتی این کشور پخش می شد، فریادهای «سرنوشت تو هم مانند معمر قذافی است» سردادند. کمیسر حقوق بشر سازمان ملل هم در جلسه ای اضطراری اعلام کرد آمار کشتار سرکوب ها در سوریه از دو هزار و ۲۰۰ تن گذشته است. به گزارش رویترز، روز دوشنبه در حالی که جلسه اضطراری شورای حقوق بشر در مورد سوریه در جریان است و یک تیم از سازمان ملل برای بررسی اوضاع وارد سوریه شده اند، نیروهای دولتی سه تن را به ضرب گلوله از پادرآوردند. خبرگزاری فرانسه هم گزارش داد یک تن در شهر حمص به دست نیروهای امنیتی کشته شده است. بشار اسد، رییس جمهوری سوریه در یک گفت وگو با شبکه تلویزیون دولتی سوریه گفت که «اصلاحاتی را برای اجرا در دستور کار گذاشته» ولی افزود که «هرگونه خشونت را اول پاسخ می دهیم و بعد به دنبال راه حل سیاسی خواهیم بود.» تلویزیون دولتی سوریه همچنین روز دوشنبه گزارش داد طرحی برای حضور سیاسی همه گروه ها آماده شده تا به انحصار حزب بعث در حوزه سیاسی سوریه خاتمه دهد.      به گزارش خبرگزاری فرانسه، مخالفان در سوریه در واکنش به وعده های بشار اسد گفتند: «بشار اسد پیشتر هم از این وعده و وعید ها داده و هیچ وقت آن را عملی نکرده است. او نه دیگر قابل اعتماد است و نه مشروعیت دارد. وقتی که به جای اصلاحات، نیروهایش مردم غیرنظامی را به گلوله می بندند، دیگر حرفش اعتبار ندارد و باید برود.» بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل هم روز دوشنبه گفت: «بشار اسد ماه پیش هم وعده داده بود خشونت ها را متوقف کرده و اصلاحات اساسی و درست را دنبال کند ولی هیچ گاه به حرفش عمل نکرد. الان هم سخت است بتوان باور کرد که وعده هایش را عمل کند.»      بشار اسد در جریان گفت وگو با تلویزیون دولتی سوریه شاهدان عینی می گویند پس از پخش گفت وگوی تلویزیونی بشار اسد، هزاران تن از مردم به خیابان ها ریختند و فریاد «پس از قذافی نوبت توست» سردادند. در جریان جلسه اضطراری کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، کشورهای عربی درخواست کردند هیاتی بین المللی برای بررسی نقض حقوق بشر در سوریه تشکیل شود. به گزارش آسوشیتد پرس، کویت به نمایندگی از کشورهای عربی این درخواست را مطرح کرده است. به گزارش رویترز، جمعی چند هزار نفری از مردم سوریه به استقبال تیم بررسی حقوق بشر سازمان ملل در شهر حمص رفتند که با دخالت نیروهای امنیتی روبرو شده و دستکم چهار تن کشته شدند. فعالان حقوق بشر سوریه می گویند درست است که دمشق اجازه حضور تیم حقوق بشر سازمان ملل را داده، ولی در بسیاری از شهرها مشغول پاک کردن مدارک و شواهد حمله های نظامی است. کویت به نمایندگی از کشورهای عربی در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل درخواست کرده کمیته ای بین المللی تشکیل شده و اتهام های نقض حقوق بشر، جنایت علیه بشریت و کشتار مردمی در سوریه را بررسی کند. نماینده عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل هم از این درخواست حمایت کرده است. نماینده دولت سوریه در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «دمشق در آینده نزدیک و پس از این که تحقیقات دولتی در مورد ناآرامی ها تمام شد، ممکن است اجازه تیم سازمان ملل را بدهد.» در جریان جلسه اضطراری کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل، «جنایت علیه بشریت» بیشترین و جدی ترین اتهامی است که علیه حاکمیت دمشق مطرح شده است. ناوی پیلای، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل درخواست کرد تمامی عملیات سرکوب غیرنظامیان در سوریه «در اسرع وقت  به طور کامل متوقف شود». وی افزود: «ابعاد کشتار و سرکوب خشونت بار شهروندان سوریه توسط حاکمیت این کشور بزرگ تر از این است و به مثابه جنایت علیه بشریت است.» خانم پیلای گفت: «این سرکوب های خشونت بار و شکنجه و دستگیری که در مقابل تظاهرات صلح آمیز و بدون خشونت مردم اجرا می شود، هنوز هم ادامه دارد و به رغم درخواست های جهانی، دولت دمشق هنوز آن را دنبال می کند.» شبکه تلویزیونی الجزیره هم در گزارشی تلویزیونی، مردم معترض سوریه را نشان داد که در خیابان ها به تظاهرات مشغول هستند و یکصدا، «سرنگونی نظام» را درخواست می کنند. آمریکا و اتحادیه اروپا هم پیشتر گفته بودند بشار اسد مقابل اراده مردم خود ایستاده و دیگر مشروعیت ندارد و از این رو باید از قدرت کناره گیری کند. اعتراض های مردمی در سوریه از پنج ماه پیش شروع شده و به رغم سرکوب گسترده نیروهای نظامی و امنیتی، کاهش نداشته است.
 


وبسايت «جرس»، نزديک به اصلاح طلبان، گزارش داد که نسرين ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشری، برای دومين هفته متوالی از ملاقات با خانواده اش خودداری کرد.وبسايت «جرس»، نزديک به اصلاح طلبان، گزارش داد که نسرين ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشری، برای دومين هفته متوالی از ملاقات با خانواده اش خودداری کرد. وی که در شهريور ماه سال گذشته بازداشت شد، در زندان اوين زندانی است. اقدام اعتراضی خانم ستوده پس از بازداشت چند ساعته اعضای خانواده او، بی احترامی به آنان و نيز محروميت از حق تلفن از ارديبهشت ماه تاکنون، صورت گرفته است. دو هفته پيش، همسر و فرزندان خانم ستوده به جرم همراه داشتن يک دفترچه، چند ساعت بازداشت شدند و خواهر اين زندانی سياسی نيز مورد ضرب و شتم ماموران قرار گرفت. رضا خندان، همسر نسرين ستوده، در گفت و گو با راديو فردا، با اشاره به ناراحتی و نگرانی وی از اين برخورد و تاثير آن بر فرزندانش می گويد:«همسرم همان لحظه اعتصاب غذای خشکی را آغاز کرد که در پی آزادی ما در ساعت ۵ عصر همان روز، به اعتصاب غذای خود پايان داد.» آقای خندان بااشاره به نامه همسرش به رييس قوه قضاييه و سرپرست دادسرای اوين می افزايد: او اعلام کرد که به دليل آنکه خانواده اش در زندان امنيت ندارند، ترجيح می دهد برای آسيب نرسيدن به فرزندانش، از انجام چنين ملاقات هايی خودداری کند. نسرين ستوده به اتهام اقدام عليه امنيت ملی و تبليغ عليه نظام از سوی دادگاه انقلاب به ۱۱ سال حبس تعزيری، ۲۰ سال ممنوعيت خروج از کشور و ۲۰ سال محروميت از وکالت محکوم شده است. رضا خندان می گويد:«خانم ستوده در آخرين صحبت خود با من گفت که هنوز حکم دادگاه تجديد نظر به او و وکلای مدافعش ابلاغ نشده است و مفهوم اين موضوع آن است که ممکن است دادگاه نظر به برائت داده باشد. به اين ترتيب، اينکه يک سال فشار مضاعف روی زندانی و خانواده اش وارد شده است در حالی که او هيچ جرمی نيز مرتکب نشده باشد، موضوعيت ندارد.» نسرين ستوده ضمن عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر، کمپين يک ميليون امضا برای تغيير قوانين تبعيض آميز عليه زنان و انجمن حمايت از کودکان، وکالت پرونده‌های بسياری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانیِ کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را برعهده داشته‌است. خانم ستوده در سال ۱۳۸۸ برنده جايزه حقوق بشر «سازمان حقوق بشر بين‌الملل» شد. او پيش از بازداشت، بارها به‌خاطر فعاليت‌های حقوقی‌اش مورد تهديد قرار گرفته بود و به وی هشدار داده بودند که از وکالت شيرين عبادی، برنده جايزه صلح نوبل و رييس کانون مدافعان حقوق بشر، دست بردارد.
 


در ميان مبارزان ليبيايی، حسام نجير يکی از افرادی است که بيش از آنکه نگران تهديد نيروهای وفادار به معمر قذافی باشد، نگران آن است که شورشيان، پس از در دست گرفتن کنترل شهر طرابلس، عليه يکديگر اسلحه به دست گيرند.در ميان مبارزان ليبيايی، حسام نجير يکی از افرادی است که بيش از آنکه نگران تهديد نيروهای وفادار به معمر قذافی باشد، نگران آن است که شورشيان، پس از در دست گرفتن کنترل شهر طرابلس، عليه يکديگر اسلحه به دست گيرند. نجير می گويد: «نخستين چيزی که افراد تيپ من انجام خواهند داد اين است که در سراسر شهر ايست های بازرسی ايجاد و تمامی شهروندان، از جمله شورشيان، را خلع سلاح کنند. در غير اين صورت شاهد راه افتادن حمام خون خواهيم بود.» اين مبارز ليبيايی تأکيد می کند: «همه گروه های شورشی خواهان کنترل طرابلس خواهند بود. [از اين رو] می بايست بلافاصله نظم برقرار شود.» به گزارش خبرگزاری رويترز، در حالی که پايان بازی در ليبی نزديک به نظر می رسد، گفته های حسام نجير اين پرسش اساسی را مطرح می کند که آيا چهره ای وجود دارد که بتواند پس از فروکش کردن شعله درگيری ها و در دست گرفتن امور کشور توسط مبارزان، رهبری ليبی را بر عهده گيرد و کشور را زير چتر اتحاد نگاه دارد. در حال حاضر پاسخ اين پرسش منفی است. کامران بخاری، مدير بخش خاورميانه استراتفور کامنتری، می گويد: «هيچ رهبر شورشی نيست که کليه گروه های حاضر بر سر او اجماع داشته باشند و مورد احترام همه باشد. مشکل ما بر سر همين مسئله است.» معمر قذافی شرکت توليد نفت ليبی را مانند يک رهبر فرقه ای هدايت می کرد. همين امر، و فقدان موسسات دولتی ناظر، انتقال قدرت و روند گذار را برای شورشيان بسيار آسان می کند که روحيه بالا، اما چارچوب رهبری سازمان يافته ای ندارند و گرفتار انشعاب ها و گروهبندی های قومی و قبيله ای نيز هستند. در واقع، در شرايط فعلی، رويکرد نا مناسب قذافی در مديريت شرکت نفت به نفع مخالفان تمام شده است. در عين حال، در ميان فرماندهان موجود، برجسته ترين رهبر شورشی مصطفی عبدالجليل است، که رياست شورای انتقالی قدرت را بر عهده دارد. شورای انتقالی قدرت ليبی متشکل از مخالفان قذافی مستقر در شهر بنغازی ، واقع در شرق آن کشور، است. اعضای شورای انتقالی ليبی طيف وسيعی از افراد مختلف با گرايش های گوناگون را در بر می گيرد: از وزاری پيشين دولت تا اعضای گروه های مخالف با سابقه دارای ايدئولوژی های مختلف، از اسلامگراها تا سکولارها و از سوسياليست ها تا بازرگانان. عبدالجليل، وزير پيشين دادگستری، که با لحنی آرام سخن می گويد، در يکی از اسناد ديپلماتيک دولت آمريکا که توسط ويکی ليکس منتشر شد به عنوان «يک تکنوکرات معقول» توصيف شده بود. اين رهبر متعادل ليبيايی معتقد به وفاق ملی که در سال های آخر دهه ششم زندگی اش است، به دليل نقشی که در اصلاحات قانون جنايی ليبی ايفا کرد، مورد تقدير سازمان ديده بان حقوق بشر قرار گرفته است. عبدالجليل در ماه فوريه سال جاری ميلادی، و پس از اوج گرفتن سرکوب مردم توسط دولت و در مخالفت با اعمال خشونت عليه معترضان، از مقام وزارت دادگستری استعفا داد. فتح طرابلس، و از بين رفتن هدف مشترک نبرد عليه قذافی، می تواند به قوت گرفتن انشعابات در ميان گروه های شورشی کمک کند. مشکلی که بر سر اجماع روی عبدالجليل وجود دارد، بدگمانی برخی شورشيان نسبت به اعضای پيشين حلقه اطراف معمر قذافی است. اين بخش از نيروهای شورشی به دنبال چهره هايی جديد، بدون هيچ گونه سابقه ارتباطی با رژيم قذافی هستند.   درس های عراق چالش موجود ميان نيروهای مخالف معمر قذافی و نيروهای طرفدار او، که به تازگی به صف شورشيان پيوستند، ممکن است تلاش ها برای انتخاب يک رهبر مناسب جنبش را با دشواری مواجه کند. شرايطی مشابه آنچه در ليبی در شرف وقوع است در عراق سال ۲۰۰۳، و در پی حمله آمريکا به آن کشور، در ميان مخالفان رژيم صدام حسين پيش آمد.  در آن زمان، تصفيه بی رويه  منسوبان حزب بعث و افسران ارتش يک خلأ قدرت جدی در عراق ايجاد کرد که تا سالها گروه های مختلفی از طرفداران سکولار صدام تا شاخه های القاعده در آن کشور را عليه حکومت وارد فاز مبارزه قهر آميز کرد. عاشور شميس، فعال معترض ساکن بريتانيا، می گويد: «نمی توانيد حکم صادر کنيد که هر کسی که با قذافی کار کرده نمی تواند با ما همکاری کند. اين امر به هيچ وجه انجام شدنی نيست.» چنين رويکردی تلاش برای بازگرداندن افراد توانمند برای انجام مسئوليت بسيار مهم راه اندازی دوباره صنعت نفت را دشوار می کند. احتمال دارد کسانی که به دنبال کنار گذاشتن کينه جويی ها به نفع بازسازی بخش انرژی کشور هستند به سراغ شکری غانم، مقام ارشد پيشين آن بخش، بروند. شکری غانم که تحصيلکرده غرب است، نخست وزير پيشين ليبی و از جمله گريختگان از حلقه اطرافيان قذافی است. غانم دارای کوله باری از دهه ها تجربه در بخش انرژی کشور است و افتخار آزادسازی اقتصاد ليبی و شتاب بخشيدن به روند سرمايه گذاری بين المللی در بخش نفت کشور را با خود دارد. بازگرداندن کسانی مانند غانم تا حد زيادی منوط به اين امر است که آيا شورشيان ليبيايی مايل هستند که تفاوت ها را به کنار نهاده و برروی يک چشم اندازمشترک برای آينده کشورشان هم پيمان شوند.       فرقه گرايی زير نقاب موفقيت های اخير، شورشيان ليبی دچار انشعابات و فرقه گرايی هستند. روستاهای بربرنشين و عرب نشين به يکديگر به چشم دشمن نگاه می کنند و شورشيان برای ناميدن خود به جای «شورشيان ليبی» از عناوينی مانند «مبارزان روستای فلان» استفاده می کنند. حسام نجير، مدام اين نکته را گوشزد می کند که تيپ او بهترين گروه برای در دست گرفتن کنترل طرابلس است «چون همه نفرات طرابلسی هستند.» فتح طرابلس، و از بين رفتن هدف مشترک نبرد عليه قذافی، می تواند به قوت گرفتن انشعابات در ميان گروه های شورشی کمک کند. نشانه ای از آنچه ممکن است در انتظار ليبی باشد را می توان در ماجرای قتل عبدالفتاح يونس، يک فرمانده نظامی شورشيان و از مقام های امنيتی پيشين حکومت قذافی، در ۲۸ ژوئيه يافت. اين قتل ترديدهايی را درباره ميزان قدرت و يکپارچگی شورای انتقال قدرت ليبی و توانايی اين شورا در پيشگيری از خونريزی برانگيخته است. در همين حال، تحولات نگران کننده ديگری نيز در حال شکل گيری است. برای مثال، شمار زيادی از شورشيان در کوهستانهای غرب ليبی با بلند کردن ريش های خود به سبک اسلامگرايان اين پيغام را به غرب می رسانند که احتمال آن وجود دارد که ترکيب حاکميت جديد در ليبی روابط چندان نزديکی با غرب برقرار نکند. اين احتمال نيز وجود دارد که شورشيان کوهستان های غربی کشور، به دليل نقش پر رنگی که در مبارزه عليه رژيم قذافی بر عهده داشتند، سهم بيشتری از حکومت آينده ليبی را مطالبه کنند. گروه ياد شده شورشيان از هم اکنون متهم کردن ديگر گروههای مبارز را آغاز کرده و شورشيان بنغازی را متهم می کند که «غير خودی» هستند و اغلب اسلحه و ديگر منابع را با تأخير به دست آنها می رساندند. با شرايط موجود، اعضای رهبری شورشيان بايد، در عين تلاش برای هدايت امور کشور، شيوه ای برای رفع تنش ها بين خود نيز بيابند.          کامران بخاری خاطرنشان می کند: «کشور داری برای شورشيان بسيار دشوارتر از همه فعاليت هايی خواهد بود که تا کنون انجام داده اند. يافتن اشخاصی که مورد تأييد همگان باشند چالش بزرگ پيش روی آنهاست.»
 


مخالفان قذافی بخش اعظم طرابلس پایتخت لیبی را تصرف کرده اند اما درگیری شدید در نقاطی از شهر ادامه دارد. رئیس شورای انتقالی لیبی در بنغازی، مصطفی عبدالجلیل از مخالفان خواست با رعایت نظم در طرابلس از هرنوع تعرض به شهروندان خودداری کنند. او افزود از آنجائیکه نقاطی هنوز در دست نیروهای دولتی است، از محل اختفای معمر قذافی خبر ندارد. او همچنین از جامعه بین المللی بخاطر کمک به مخالفان قدرانی کرد. مخالفان همچنین تایید کرده اند که سیف الاسلام،  یکی از پسران قذافی که نقش مهمی در جنگ داشته به اسارت آنها درآمده است. محمد قذافی پسر بزرگ معمرقذافی نیز همراه خانواده اش خود را تسلیم کرده است.
 


وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای گفته است که همه شواهد حاکی از رسیدن به نقطه عطفی در تحولات لیبی و تغییر موازنه قدرت به سود مخالفان است. در این بیانیه اضافه شده که و روسیه امیدوار است این تحول به خونریزی و رنج مردم لیبی پایان دهد.
 


در روزگاری که اهرام ثلاثه و فانوس دريايی اسکندريه و باغ‌های معلق بابِل عجايب دنيا تلقی می شدند چون ساخت چنين سازه‌هايی در آن دوران غير ممکن به نظر می آمد. اما امروز در عصر فن آوری و اطلاعات و ارتباطات عجايب ديگری بروز می نمايند که بيش از حيرتِ ناشی از تخيل و قدرت فنی بشر، تحير ناشی از بلاهت و نابخردی وی را بر می انگيزانند.در روزگاری که اهرام ثلاثه و فانوس دريايی اسکندريه و باغ‌های معلق بابِل عجايب دنيا تلقی می شدند چون ساخت چنين سازه‌هايی در آن دوران غير ممکن به نظر می آمد. اما امروز در عصر فن آوری و اطلاعات و ارتباطات عجايب ديگری بروز می نمايند که بيش از حيرتِ ناشی از تخيل و قدرت فنی بشر، تحير ناشی از بلاهت و نابخردی وی را بر می انگيزانند. امروز جای ناصر خسرو و ابن بطوطه و حاج سياح از يک سو و زکريای قزوينی و محمد بن محمود بن احمد طوسی از سوی ديگر خالی است که به اين موارد در سفرنامه‌ها يا کتب مربوط به عجايب المخلوقات و غرائب الموجودات اشاره کنند. ذيلا به پنج مورد از اين رخدادهای حيرت انگيز و جانکاه که در تابستان ۱۳۹۰ در برابر چشمان خوانندگان اخبار ايران قرار گرفته اشاره می کنم: ۲۰۵ حلقه‌ی سی دی و يک دستگاه رايانه‌ کامپيوتر و سی دی و فِلَش کارد و دی وی دی در دنيای امروز مثل نقل و نبات در خانه‌ها و محيط‌های کار پيدا می شوند. حتی کودکان هفت و هشت ساله ده ها کامپيوتر و تجهيزات مجهز به کامپيوتر (به شکل تلفن همراه، پی اس پی، ام پی ۳، ايکس باکس، نيتندو دی اس، آی پاد، وی، زون، پلی استيشن، آی پاد تاچ، آی پاد نانو، و شافل) را با خود حمل می کنند يا در اتاق خود دارند. بزرگ‌ ترها نيز در کنار کامپيوتر روميزی، دارای انواع لپ تاپ و نوت بوک و نت بوک، پداميتر (که تعداد قدمها را می شمرد)، انواع تلفن همراه، دوربين‌های عکاسی و فيلمبرداری، انواع محصولات اَپل برای گوش دادن به موسيقی، و وسايل پزشکی و ورزشی کامپيوتری هستند. مطمئنا در خانه‌های مقامات جمهوری اسلامی که مرتبا به کشورهای ديگر سفر می کنند همه‌ی اين ابزارها در دسترس اعضای خانواده هستند. در چنين دنيايی يک جوان خوزستانی به اتهام دعوت از ديگر جوانان برای داشتن يک روز خوش دستگير می شود و اين است گزارش پليس از بازرسی منزل وی و کشف آلات جرم: "ماموران پليس اطلاعات و امنيت عمومی در پی دريافت خبری مبنی بر راه اندازی يک شبکه اينترنتی توسط فردی به نام «دامون» تحت عنوان «گروه گردشگری اهواز گشت» موضوع را با انجام اقدامات اطلاعاتی و پليسی در دستور کار خود قرار دادند... مجرم اينترنتی ... با فراخوان يک هزار و پانصد نفر از جوانان و نوجوانان با ارسال پيامکی تحت عنوان «يک روز خوش داشته باشيم» توسط ماموران پليس شناسايی و ضمن هماهنگی با مقام قضايی در يک اقدام غافلگيرانه ... [به همراه] سه همدست ديگرش دستگير شد...ماموران پليس در بازرسی از منزل متهم ۲۰۵ حلقه سی دی، يک دستگاه رايانه با متعلقات کشف و تعدادی از افرادی که فراخوان شده بودند را شناسايی کردند." (سرهنگ علی حاتمی، رييس پليس اطلاعات و امنيت عمومی خوزستان، ايسنا، ۲۹ مرداد ۱۳۹۰) وقتی عبارات "۲۰۵ حلقه سی دی" (بسته‌های صد تايی سی دی را با حدود پنج دلار در حراجی‌ها می توان خريد) و "يک دستگاه رايانه با متعلقات" (دست دوم آن در حدود سی، چهل دلار است) از زبان پليس اطلاعات و امنيت عمومی شنيده می شود مخاطب را به ياد "...حلقه خشاب" يا "...مواد انفجاری و متعلقات" می اندازد که معمولا افراد انتظار شنيدن آنها را از زبان پليس دارند. وقتی رهبر کشور اعلان جنگ نرم کرد بايد منتظر اين عبارات حيرت انگيز می نشستيم.  تفنگ‌های آبی صهيونيستی پس از آب بازی جوانان تهرانی با تفنگ‌های آبی که صدها هزار عدد آن در دست بچه‌های کوچه و بازار در فصل تابستان است مقامات دولتی به بازداشت آب بازها پرداختند. رسانه‌های دولتی و شبه دولتی نيز آب بازی در پارک را توطئه‌ی شبکه‌های اجتماعی امريکايی- صهيونيستی معرفی کردند. بنا به گزارش اين رسانه‌ها "يکی از همراه دارندگان سلاح آب پاش در پاسخ به خبرنگار ما که اين تفنگ را به چه قيمت خريداری کردی، گفت: اين تفنگ را عده‌ای در اختيار ما قرار دادند تا در بوستان آب و آتش اهداف آنها را پياده کنيم." (فارس، ۱۴ مرداد ۱۳۹۰) برخی رسانه‌ها نيز آب بازی يا هندوانه خوری جوانان در ملا عام را هنجار شکنی و به سخره گرفتن هويت جامعه و دسيسه‌ی فرهنگی معرفی کردند. (الف، ۲۲ مرداد و ۲۵ مرداد ۱۳۹۰) بطری‌های آب در کنار دريا جوانان شهرستانی به علت فقدان دسترسی به تفنگ‌های آبی از بطری آب برای آب بازی استفاده می کنند. در يکی از اين گردهمايی‌ها در بندر عباس ۳۰ جوان بندری توسط پليس امنيت اخلاقی بازداشت می شوند (سرهنگ سعيد اميديان، معاون اجتماعی فرمانده انتظامی هرمزگان، مهر، ۱۶ مرداد ۱۳۹۰) و برای آن که اين بازداشت توجيه شرعی پيدا کند (با توجه به اين که مورد بی حجابی نيز در آنها مشاهده نشده) به جوانان اتهام زده شد که بطری‌هايشان برای روزه خواری بوده است. بازداشت تعدادی جوان به اتهام آب بازی در ساحل دريا يکی ديگر از عجايب روزگار ماست که در ديگر نقاط دنيا کمتر نظير آن پيدا می شود. جوانانی که فراخوان آب بازی در ديگر شهرهای کشور داده بودند نيز بازداشت شدند. (بازداشت عامل اصلی فراخوان آب بازی در اراک، مجنون نيوز، ۱۷ مرداد ۱۳۹۰) تعطيلی دريا تنها در ايران است که حکومت در ماه تابستان به مدت يک ماه استفاده از دريا را ممنوع می کند. تنها اسلامگرايان می توانند هزاران کيلومتر ساحل دريا را بر روی مردم گرما زده ببندند تا مگر احکام الهی با رفتن سر افراد به زير آب (که روزه را باطل می کند) نقض نشود. علت تعطيلی دريا امکان روزه خواری در سواحل اعلام شده است، درست همان طور که رستوران‌ها را در اين ماه تعطيل می کنند: "همچنان که برخی رستوران‌ها با حريم ويژه برای خدمات‌رسانی مسافران فعال هستند، طرح دريا نيز بايد حريم ماه مبارک رمضان را حفظ کند." (هادی ابراهيمی، معاون سياسی ـ امنيتی استاندار مازندران، جام جم، ۱ خرداد ۱۳۹۰) کوهنوردی با کوله ماموران انتظامی و بسيج علاوه بر دريا، کوه‌ها را نيز پيش از اين تعطيل کرده‌اند. اما در تابستان ۱۳۹۰ به جای تعطيلی کوه بنا بر اين بوده است که کوهنوردانِ کوه‌های اطراف تهران (دربند و درکه) را از همراه داشتن آب و غذا محروم کنند تا مبادا در بالای کوه و دور از چشم ماموران امر به معروف و نهی از منکر روزه خواری کنند. (جست و جوی پليس در کيف و کوله‌ی شهروندان برای پيدا کردن غذا، روزنامه‌ی روزگار، ۳۰ مرداد ۱۳۹۰) بدين ترتيب، ارتفاعات و کوه‌ها نيز فضای عمومی و ملک حکومت تلقی شده و افراد حق ندارند دور از چشم همه لبی به آب و غذا بزنند. حتی کسانی که ديندار باشند حق ندارند در کوه افطار کنند. جامعه‌ای که اسلامگرايان وعده‌ی بر ساختن آن را داده و می دهند از اين عجايب و غرائب بسيار داشته و بسيار خواهد داشت. عجايبی که ذکر شد يا موارد ديگر مثل پرداخت ديه بر اساس قيمت شتر در زندگی کسانی که شتر را ممکن است فقط در باغ وحش ببينند بيشتر شکل کمدی و طنز آلود در روزگار ما دارند اما بخش ديگری از اين عجايب يعنی سنگسار و قطع دست و پا و پرتاب کردن از کوه و فلک کردن وجه تراژيک و سوگناک دارند. اسلامگرايان با اجرای احکام مورد نظر خود، جامعه‌ی ايران را در دريايی از موقعيت‌های دردناک و مضحک غوطه ور ساخته‌اند.
 


سازمان عفو بین‌الملل روز دوشنبه ضمن اعتراض به محکومیت هشت ساله دو شهروند آمریکایی در ایران، نحوه محاکمه این دو را «پرنقص» خواند و خواستار آزادی فوری آن‌ها از زندان شد.سازمان عفو بین‌الملل، که مقرش در لندن است، روز دوشنبه ضمن اعتراض به محکومیت هشت ساله دو شهروند آمریکایی در ایران، نحوه محاکمه این دو را «پرنقص» خواند و خواستار آزادی فوری آن‌ها از زندان شد. در بیانیه عفو بین الملل آمده است که چگونگی برخورد با این پرونده از همان ابتدا نشان می‌دهد که این افراد برای چانه‌ زنی و کسب امتیاز از دولت آمریکا به گروگان گرفته شده‌اند و ملکوم اسمارت، مدير بخش خاورميانه این اعلام کرد که روند محاکمه این دو نفر به منزله «به استهزا گرفتن عدالت» است. وی تأکید کرد که شواهدی برای اثبات ادعای جاسوسی آن‌ها وجود ندارد. این سازمان با اظهار این‌که شین باوئر و جاش فتال بیش از دو سال است که در انتظار اجرای عدالت در ایران زندانی بوده‌اند، افزوده است که اکنون زمان آن رسیده که مقامات ایران فورا و «بدون تأخیر» آن‌ها را آزاد کنند. دادگاه انقلاب اسلامی به تازگی هر یک از این دو شهروند آمریکایی را به هشت سال زندان محکوم کرد. عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران ، نیز روز یکشنبه با تأیید محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی هشت‌ سال زندان ، «پنج سال» به اتهام جاسوسی و «سه سال» برای ورود غیرقانونی به خاک ایران، گفت اتهامات مزبور «در دادگاه انقلاب اثبات شده است». این در حالی است که مسعود شفیعی، وکیل آمریکایی‌‌ها در گفت‌و‌گو با رادیو فردا تأکید کرده است که «بحث جاسوسی اصولا موضوعیت ندارد». وی روز یکشنبه در این باره به رادیو فردا گفت: «جاسوس تعریف مشخص دارد. جاسوس کسی است که به اسناد سری دسترسی داشته باشد... و این اسناد را در اختیار دُوَل بیگانه بگذارد. اصولا موکلین من در پایگاه و جایگاهی نبودند که بتوانیم آن‌ها را مصداق جاسوسی بدانیم. من هم دلیلی در خصوص جاسوس بودن این‌ها در پرونده ندیده‌ام.» روز یکشنبه هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، از صدور چنین حکمی برای جاش فتال و شین باوئر ابراز تأسف کرد و گفت: «ما بر درخواست قبلی خود تأکید داریم و خواهان آزادی سریع این دو هستیم تا به خانه برگشته و به خانواده خود ملحق شوند.» همچنین خانواده‌های این دو شهروند آمریکایی نیز روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای بر بیگناهی جاش فتال و شین باوئر تأکید کرده و خواستار تجدید نظر در حکم و آزادی فوری آن‌ها شده‌اند. به گفته دادستان تهران متهمان «می‌توانند طبق قانون به رأی دادگاه اعتراض کنند». حکم صادره به روال سایر احکام محاکم جمهوری اسلامی، تا ۲۰ روز فرصت تجدید نظر خواهی خواهد داشت. مسعود شفیعی وکیل این سه نفر گفته است که درخواست تجدید نظر در این حکم را خواهد کرد.
 


شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز به دعوت دهها کشور از جمله، اردن، کویت، قطر و عربستان سعودی برای رسیدگی به اوضاع سوریه  در ژنو جلسه اضطراری تشکیل می دهد.  به گفته گروههای حقوق بشر، نیروهای دولتی سوریه تاکنون نزدیک به 2000 نفر را در جریان سرکوبی معترضان کشته اند. این نشست در حالی برگزارمی شود که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه روز یکشنبه در تلویزیون این کشور گفت قادر است اوضاع را کنترل کند. اوهمچنین وعده داد که پنج ماه دیگر انتخابات پارلمانی برگزار شود و کمیته بررسی چگونگی انجام اصلاحات شش ماه دیگر نتیجه کارش را اعلام کند.
 


رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از انتقال تعداد نامشخصی سانتریفیوژ از تأسیسات غنی‌سازی نظنز به تأسیسات جدید غنی‌سازی فردو خبر داده و از این امر به عنوان بخشی از روند آماده‌سازی تأسیسات فردو یاد کرده است.فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از انتقال تعداد نامشخصی سانتریفیوژ از تأسیسات غنی‌سازی نظنز به تأسیسات جدید غنی‌سازی اورانیوم ایران واقع در فردو در نزدیکی قم خبر داده و از انتقال این دستگاه‌ها به عنوان بخشی از روند آماده‌سازی تأسیسات غنی‌سازی فردو یاد کرده است. آقای عباسی که این موضوع را در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران بیان کرده به جزئیاتی در مورد تعداد و نوع سانتریفیوژهای در حال انتقا ل اشاره نکرده اما افزوده است که در روند این انتقال عجله‌ای در کاز نیست و «سعی می‌کنیم استانداردهای فنی لازم را رعایت کنیم.» سایت جدید غنی‌سازی ایران موسوم به فردو در نزدیکی قم قرار دارد و افشای ساخت آن در اواخر تابستان ۸۸، وقفه تازه‌ای را در مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی در پی داشت، چرا که ارزیابی غرب این بود که ایران با پنهان‌کاری در ساخت این تأسیسات جدید غنی‌سازی، تعهدات خود به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نقض کرده است. new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'فردو', interval: 6000, title: '', subject: 'آخرین خبرهای فردو در توئیتر', width: 250, height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' } }).render().start(); مقامات ایرانی اما  گفتند که بر اساس بخشی از تعهدات بین‌المللی‌اش، تنها شش ماه پیش از راه‌اندازی تأسیسات هسته‌ای جدید، ملزم به افشای آن برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند. افشای ساخت این تأسیسات جدید و به دنبال آن قطع مذاکراتی که به تأمین سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران مربوط بود ایران را بر آن داشت که رأساً غنی‌سازی ۲۰ درصد را در دستور کار قرار دهد و به این ترتیب تنش بر سر برنامه هسته‌ای ایران بار دیگر بالا گرفت. این تنش تا جایی پیش رفت که شورای امنیت در بهار ۸۹ برای چهارمین بار قطعنامه‌ای تحریمی علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساند تا شاید از طریق افرایش فشارها ایران را به شفاف‌سازی در مورد برنامه هسته‌ای خود و توقف غنی‌سازی اورانیوم متقاعد کند. خواست جامعه جهانی برای توقف غنی‌سازی اورانیوم، از آن روست که غنی‌سازی کاربردی دو گانه در مصارف نظامی و غیرنظامی دارد، و در این میان ایران از سوی آمریکا و متحدانش متهم است که در پوشش برنامه هسته‌ای خود، احتمالاً اهداف نظامی را دنبال می‌کند. ایران اما همواره بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تأکید دارد و این برنامه را معطوف به تولید انرژی برق و رادیو داروها توصیف می‌کند. در این میان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در مورد روند تولید سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران، گفته است که «سوخت راکتور تهران در حال تهیه شدن است و نمونه‌های اولیه سوخت و بحث‌های مکانیکی تمام شده و در حال نهایی کردن طراحی‌هامان هستیم.» وی اضافه کرده است که «ما تلاش خودمان را در تأمین رادیودارو برای بیماران صعب‌العلاج خواهیم کرد و در تأمین اینگونه داروها نباید وابسته به خارج باشیم.» به گفته آقای عباسی، رأکتور تهران در حال حاضر مشغول به کار است و در آن رادیودارو تهیه می‌شود و علاوه بر آن شتاب‌دهنده سیکلوترون کرج هم در حال تولید رادیوداروی جایگزین است.
 


به دنبال درگیری‌های تازه میان اسرائیل و فلسطینیان در نوار غزه که از روز پنجشنبه آغاز شد، اتحادیه عرب حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه را محکوم کرده و خواستار دخالت جامعه جهانی و سازمان ملل برای پایان دادن به درگیری‌ها شد.به دنبال درگیری‌های تازه میان اسرائیل و فلسطینیان در نوار غزه که از روز پنجشنبه آغاز شد، اتحادیه عرب حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه را محکوم کرده و خواستار دخالت جامعه جهانی و سازمان ملل برای پایان دادن به درگیری‌ها شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ۲۲ عضو اتحادیه عرب روز یکشنبه پس از جلسه‌ اضطراری پیرامون تنش‌‌های اخیر میان اسرائیل و فلسطینیان، در بیانیه‌ای حملات اسرائیل علیه نوار غزه را «از پیش برنامه‌ریزی شده» خواندند و از شورای امنیت سازمان ملل خواستند تا با به کار بستن اقدامات لازم، به این درگیری‌ها پایان دهد. دور تازه درگیری‌ها در نوار غزه پس از آن آغاز شد که روز پنجشنبه گذشته، نیروهای فلسطینی مستقر در نوار غزه، حملات راکتی را علیه خاک اسرائیل صورت دادند که به دنبال آن، جنگنده‌های نیروهای هوایی اسرائیل نیز مواضعی از گروه‌های مسلح فلسطینی را در غزه بمباران کردند . در جریان حملات هوایی اسرائیل، ۱۵ فلسطینی کشته شدند. خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که یکی از رهبران گروه‌های مسلح فلسطینی و پنج شهروند، از جمله سه کودک جان باخته‌اند. علاوه بر این، ۵۰ فلسطینی نیز در اثر این حملات مجروح شده‌اند. اتحادیه عرب در جلسه روز یکشنبه که در پی درخواست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، برگزار شد، ضمن اعلام حمایت از فلسطینیان، همچنین کشته شدن مأموران پلیس مصری به دست نیروهای اسرائیلی را محکوم کردند. تنش در مناسبات مصر و اسرائیل زمانی درگرفت که پنجشنبه گذشته در جریان حمله افراد مسلح به خودروهای اسرائیلی‌ها در جاده‌ای در شمال بندر ایلات، هشت اسرائیلی کشته شدند. به دنبال این درگیری، نیروهای اسرائیلی در جریان تعقیب شبه‌نظامیان فلسطینی در نزدیکی مرز مصر، پنج پلیس مصری را از پای در آوردند. به دنبال این واقعه، اسرائیل از کشته شدن نیروهای پلیس مصری پوزش خواست که در واکنش به این اظهارات، مصر عذرخواهی شفاهی اسرائیل را کافی ندانست . در حال حاضر و پس از پنج روز درگیری در نوار غزه، گزارش‌ها حاکی است که اسرائیل و گروه حماس که بر نوار غزه تسلط دارد، به طور «غیر رسمی» بر سر آتش‌بس به توافق رسیده‌اند.
 


در پی خبر احتمال نزدیک بودن پایان درگیری‌های شش‌ماهه لیبی، بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت. نفت لیبی از کیفیت بالایی برخوردار است و بیشتر بازار صادراتی آن، کشورهای اروپایی هستند.در پی خبر احتمال نزدیک بودن پایان درگیری‌های شش‌ماهه لیبی، بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، قیمت نفت خام برنت مربوط به ماه اکتبر، روز دوشنبه با بیش از ۳ دلار کاهش به حدود ۱۰۵ دلار در هر بشکه رسید و بهای نفت قابل فروش برای ماه سپتامبر نیز با ۲۵ سنت کاهش به حدود ۸۲ دلار تنزل کرد. خبرگزاری رویترز از کاهش دو دلاری قیمت نفت و فروش ۱۰۶ دلاری آن از روز دوشنبه خبر می‌دهد. مخالفان مسلح معمر قذافی از بامداد دوشنبه موفق شده‌اند تا بخش اعظم طرابلس، پایتخت این کشور، را تحت کنترل خود درآورند و بنا بر گزارش‌ها هم‌اینک نبردی سنگین در اطراف قرارگاه اصلی معمر قذافی در جریان است و تانک‌های دولتی بخش‌هایی از پایتخت را گلوله‌باران می‌کنند. لیبی پیش از آغاز جنگ داخلی ۱٫۶ میلیون بشکه نفت در روز صادر می‌کرد که این مقدار، در حدود دو درصد از بازار نفت جهان را به خود اختصاص می‌داد. لیبی اولین کشور مسلمان عضو اوپک است که در جریان «بهار عربی» تغییر احتمالی رژیم را تجربه می‌کند. نفت لیبی از کیفیت بالایی برخوردار است و بیشتر بازار صادراتی آن، کشورهای اروپایی هستند به طوری که ایتالیا یک‌چهارم از نفت وارداتی خود را از لیبی وارد می‌کرد. گزارش‌ها حاکی است بخشی از زیرساخت‌های صنعت نفت لیبی در جریان درگیری‌های ماه‌های اخیر آسیب دیده‌است و سرمایه‌گذاران هم‌اینک در حال بررسی مدت زمانی هستند که برای بازگشت تولیدات نفت لیبی به بازار نیاز خواهد بود. پیش از این در ماه فوریه سقوط ارزش دلار و ناآرامی‌ها در خاورمیانه باعث شده‌بود تا بهای نفت از مرز ۱۲۰ دلار در هر بشکه نیز فراتر برود که قیمت نفت از سه سال پیش تاکنون، تا این میزان افزایش نداشت. با وجود کاهش نگرانی‌ها از طولانی شدن قطع صادرات نفت لیبی که باعث افت قیمت نفت از روز دوشنبه شده‌است، کارشناسان نفتی به خبرگزاری رویترز گفتند که هم‌اینک نگرانی دیگری در راه است و آن احتمال قطع صادرات نفتی سوریه در آینده‌ای نزدیک است. کارشناسان می‌گویند این نگرانی می‌تواند باعث شود تا بهای نفت در محدوده‌های کنونی نوسان کند و از افت شدید قیمت نفت در آینده نزدیک جلوگیری شود. ایالات متحده از روز پنج‌شنبه تحریم‌هایی را علیه نفت سوریه وضع کرده‌است اما اتحادیه اروپا که از آسیب زدن به اقتصاد خود نگرانند موضوع تحریم نفت سوریه را با احتیاط بیشتری بررسی می‌کنند.
 


چند سال پيش سارا پالين، فرماندار ايالت آلاسکا و از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات رياست جمهوری آمريکا دسته گلی به آب داد و روسيه را بزرگترين خطر در سياست خارجی آمريکا توصيف کرد.چند سال پيش سارا پالين، فرماندار ايالت آلاسکا و از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات رياست جمهوری آمريکا دسته گلی به آب داد و روسيه را بزرگترين خطر در سياست خارجی آمريکا توصيف کرد.  امروز خانم ميشل باکمن از نامزدهای این حزب برای انتخابات رياست جمهوری نيز در مورد روسيه و آنچه که وی « خطر سرخ روی سر ما» می نامد دسته گلی به آب داده است. به نوشته رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی، خانم باکمن که پس از مناظره های تلويزيونی و نظر سنجی های هفته گذشته موقعيت فراوانی کسب کرده و از موقعيت خود بسيار مطمئن به نظر می رسيد، روز هجدهم ماه اوت در يک گفت و گوی راديويی که مجری آن طرفدار جمهوری خواهان است شرکت کرد. اين مصاحبه همزمان بود با بيستمين سالگرد کودتای ۱۹۹۱ در اتحاد شوروی که در نهايت به سقوط و فروپاشی اين رژيم منجر شد. در بخشی از اين مصاحبه از خانم باکمن سئوال شد که در جريان سفرها و کارزار تبليغاتی خود در نقاط مختلف آمريکا چه چيزهايی را تشخيص داده که برای رای دهندگان مهم اند. او طبق معمول با اين جملات جواب داد: «موضوع اصلی اشتغال و اقتصاد است. البته اين به آن معنا نيست که مردم مسائل مهمی مثل حفاظت و حرمت خانواده را فراموش کرده اند. مردم در اين موارد نيز نگران هستند.» اما پس از اين مقدمات تکراری، ميشل باکمن افزود: «هراسی در بين مردم وجود دارد گويا ايالات متحده در يک مسير سقوط بدون توقف قرار گرفته است. مردم از قدرت گيری چين، هند و اتحاد شوروی نگران اند.» او از «اتحاد شوروی» نام برد، کشوری که دقيقا بيست سال پيش فرو پاشيد و ديگر وجود ندارد. دسته گل يا گاف خانم باکمن به سرعت روی شبکه اينترنت پخش شد و توجه فراوانی به خود جلب کرده است. و جالب اين جاست که وب سايت رسمی وی متن اين مصاحبه را منتشر نکرده است. يکی از کاربران شبکه توئيتر در پيام خود نوشته بود: «همزمان با کودتايی که به سقوط اتحاد شوروی انجاميد از جانب خانم باکمن تولد اتحاد شوروی را تبريک می گوييم.» مشترک ديگری روی شبکه توئيتر نوشته است: «اميدوارم که ديوار برلين را نيز به زودی خراب کنند.» «راشا تودی» يکی از رسانه های روسی وابسته به دولت با انتشار يک کاريکاتور خانم باکمن را نشان می دهد که در مورد خطر اشغال آمريکا توسط استالين، هيتلر و تیمورلنگ هشدار می دهد.  خانم باکمن در مورد سياست و تاريخ آمريکا نيز دسته گل هايی به آب داده است. او در ماه مارس در سخنرانی خود در ايالت «نيوهمپشاير» گفت: اولين گلوله های جنگ استقلال آمريکا در اينجا شليک شده است. ولی تمام کتاب های تاريخ شهادت می دهند که شروع اين نبردها در ايالت «ماساچوست» بود. در ماه ژانويه نیز در يک سخنرانی مدعی شد که بنيانگذاران آمريکا به عنوان يک کشور و نظام سياسی مستقل همه در راه مبارزه با بردگی کوشيده اند. در حالی که حقيقت اين است که اکثر اين افراد خود از جمله برده داران بزرگ آن زمان بودند.
 


سازمان عفو بین الملل روند محاکمه دو آمریکایی درایران را مضحکه عدالت توصیف کرد و خواستار آزادی آنها شد. در بیانیه عفو بین الملل آمده است که چگونگی برخورد با این پرونده از همان ابتدا نشان می دهد که این افراد برای چانه زنی و کسب امتیاز از دولت آمریکا به گروگان گرفته شده اند و شواهدی برای اثبات ادعای جاسوسی آنها وجود ندارد. عفو بین الملل افزوده که شون بائر و جاش فتال بیش از دو سال است که در انتظار اجرای عدالت در ایران زندانی بوده اند، اکنون موقع آن رسیده که آزاد شوند.
 


ديپلمات های غربی می گويند که حکومت ايران به خاطر عدم حمايت جنبش حماس از رييس جمهور سوريه، از حجم کمک های خود به اين گروه کاسته و يا حتی به طور کلی اين کمک های مالی را متوقف کرده است.ديپلمات های غربی می گويند که حکومت ايران به خاطر عدم حمايت جنبش حماس از رييس جمهور سوريه، از حجم  کمک های خود به اين گروه کاسته و يا حتی به طور کلی اين کمک های مالی را متوقف کرده است. خبرگزاری رويترز می نويسد که جنبش حماس اخبار مربوط به مشکلات مالی اين گروه تحت تاثير بی ثباتی در اخذ ماليات در مناطق تحت کنترل خود و يا ناشی از کاهش کمک های مالی خارجی را تکذيب می کند. گروه حماس به خاطر به رسميت نشناختن حکومت اسراييل و ادامه فعاليت های خشونت آميز، از سوی غرب مورد تحريم قرار دارد. حکومت ايران همواره به اين گروه کمک مالی کرده است. هر چند رقم اين کمک مالی آشکار نيست ولی جمهوری اسلامی ارسال اين کمک ها را مخفی نمی کند. يک ديپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری رويترز گفت، گزارش های امنيتی نشان می دهند که حکومت ايران کمک های مالی خود را به حماس کاهش داده است.  برخی از منابع ديپلماتيک ديگر می گويند که حکومت ايران طی دو ماه گذشته کمک های خود را متوقف کرده است. ديپلمات ها می گويند دليل اين تصميم حکومت ايران عدم حمايت علنی جنبش حماس از حکومت بشار اسد است. با وجودی که بخش مهمی از رهبری و تشکيلات حماس در شهر دمشق قرار دارد ولی طی ماه های اخير اين گروه هيچ تظاهرات يا حرکتی را در حمايت از دولت بشار اسد برگزار نکرده است. خبرگزاری رويترز يادآوری می کند که جنبش حماس به احتمال فراوان از سوی گروه «اخوان المسلمين» نيز کمک دريافت می کند. به گفته ديپلمات های غربی، احتمالا گروه اخوان المسلمين در ماه های اخير بخش زيادی از منابع مالی خود را به جنبش های عربی اختصاص داده و بنابر اين نمی تواند همچون گذشته از حماس حمايت کند. جنبش حماس در ماه ژوئيه نتوانست حقوق بيش از ۴۰ هزار نفر از کارمندان ادارات و نهادهای امنيتی در نوار غزه را پرداخت کند. جنبش حماس وعده داده بود که اين حقوق های معوقه در ماه اوت پرداخت شوند ولی تاکنون هنوز همه کارمندان حقوق خود را دريافت نکرده اند. در سال ۲۰۱۰ جنبش حماس بودجه اداره مناطق فلسطينی در نوار غزه را حدود ۵۴۰ ميليون دلار اعلام کرده بود. طبق اين آمار حدود ۵۵ ميليون دلار از محل ماليات و اخذ تعرفه گمرکی از اجناس وارداتی دريافت می شود که به شکل غير قانونی از مرز مصر به نوار غزه قاچاق می شوند. صاحبنظران معتقدند که جنبش حماس بدون کمک های خارجی مالی از جمله کمک مالی، حکومت ايران قادر به اداره امور اين مناطق و پيشبرد فعاليت های گروه خود نيست.
 


برخی گزارش ها حاکی است که نسرین ستوده وکیل زندانی ِ مدافع حقوق بشر دراعتراض به رفتار مسئولان زندان، همچنان از ملاقات با خانواده اش خودداری می کند. برپایه گزارش ها، دادسرای  زندان اوین هفته گذشته اعضای خانواده و دو کودک خردسال خانم ستوده را که برای دیدن او رفته بودند برای چند ساعت بازداشت کردند.   نسرین ستوده به جرم اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام  به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد.
 


احتمال می‌رود که دادستان، اتهامات وارده علیه رئیس پیشین صندوق بین‌المللی پول را پس گرفته و آقای استراوس کان آزاد شود. دومینیک استراوس کان، قرار است روز سه شنبه در دادگاه نیویورک به اتهام تعرض جنسی، حضور یابد. منابع آگاه می‌گویند احتمال می‌رود که دادستان، اتهامات وارده علیه رئیس پیشین صندوق بین‌المللی پول را پس گرفته و آقای استراوس کان آزاد شود.  دومینیک استراوس کان، قرار است روز سه شنبه در دادگاه نیویورک به اتهام تعرض جنسی، حضور یابد. به گزارش آسوشیتدپرس، یک منبع آگاه روز یکشنبه اظهار کرد که سایروس وَنس، دادستان منهتن که به همراه تیمی مسئولیت بررسی این پرونده را بر عهده داشتند، نتوانسته‌اند شواهد موثقی مبنی بر وقوع «تعرض» جنسی علیه نافیستاو دیالو، شاکی این پرونده، بیابند و در عین حال می‌گویند از آن‌جایی که خانم دیالو سابقه دادن اطلاعات نادرست را داشته است، متقاعد کردن دادگاه به موثق انگاشتن گفته‌های خانم دیالو غیر ممکن است. کِنِت تامپسون، وکیل خانم دیالو روز یکشنبه در گفت‌و‌گو با روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرده است که دادستان منهتن از خانم دیالو خواسته‌ است تا روز دوشنبه به دفتر دادستانی مراجعه کند و به گفته وی احتمال می‌رود که دادستان پرونده در این جلسه کنار گذاشته شدن این پرونده را به اطلاع موکلش برساند. دومینیک استراوس کان ۶۲ ساله روز ۲۴ اردیبهشت ماه به اتهام تعرض و تلاش برای تجاوز به مستخدمه ۳۲ ساله هتل «سوفیتل» نیویورک بازداشت شد . قرار بر این است که دومینیک استراوس کان روز سه شنبه در دادگاه حاضر شود. اگرچه شواهد به دست آمده از سوئیتی که آقای استراوس کان در آن اقامت داشت، صورت گرفتن نزدیکی جنسی را تأیید می‌کند، موکلان آقای استراوس کان می‌گویند این نزدیکی با تمایل خانم  دیالو صورت گرفته و اجباری در کار نبوده است. به گزارش آسوشیتد پرس، دادستانی منهتن در این مدت در تلاش بوده‌اند تا در مورد این واقعه کسب اطلاع کنند و در این میان بارها شاکی پرونده را مورد پرس‌وجو قرار داده‌اند. در این خصوص دادستانی منهتن پیشتر اعلام کرده بود که نافیستاو دیالو که متولد گینه است، در جریان پرس‌و‌جو‌ها، در مواردی اطلاعات نادرستی به دادستانی داده است. از جمله این موارد ادعای تجاوز گروهی به خانم دیالو در گینه بوده که بعدها خانم دیالو تأکید کرد که این مطلب حقیقت نداشته، اما از آن‌جایی که وی سال ۲۰۰۳ بر اساس همین ادعا موفق به دریافت پناهندگی از آمریکا شده بود، مجبور به تکرار گفته‌های پیشین خود بود. در عین حال دادستان پرونده تأکید دارد که خانم دیالو چندی پیش در گفت‌و‌گوی تلفنی با یکی از دوستانش که در زندان است، به ثروت آقای استراوس کان اشاره کرده است؛ اظهاراتی که موکلان آقای استراوس کان بر اساس آن تأکید دارند که خانم دیالو به دنبال پول است. با این‌حال وکیل خانم دیالو نیز می‌گوید که موکلش با اشاره به ثروت آقای استراوس کان، قصد داشته بر نفوذ و قدرت وی اشاره کند. آقای استراوس کان از زمان بازداشت اجازه خروج از آمریکا را ندارد. وی در این مدت پنج روز را در بازداشت‌گاه به سر برده و پس از آن نیز بیش از یک‌ماه در بازداشت خانگی بود، اما در نهایت حکم بازداشت خانگی وی نیز لغو شد. بر پایه گزارش‌ها اگرچه در حال حاضر گذرنامه دومینیک استراوس کان در اختیار دادگاه است، در صورت تبرئه شدن وی از اتهامات در روز سه‌شنبه، گذرنامه آقای استراوس کان به وی بازگردانده خواهد شد و وی آزاد خواهد بود که به فرانسه بازگردد.
 


سخنگوی دادگاه بین المللی کیفری درلاهه اعلام کرد که در صدد تحویل گرفتن سیف الاسلام پسر معمر قذافی است که اکنون به اسارت مخالفان در آمده است. او افزود که در حال مذاکره با شور ای ملی انتقالی در لیبی هستند تا سیف الاسلام را به اتهام جنایت علیه بشریت به دادگاه کیفری تحویل دهند.
 


در ادامه واکنش های بین المللی به تازه ترین تحولات لیبی، وزارت خارجه چین بدون اعلام موضع صریح تنها گفت که به خواست مردم این کشور احترام می گذارد و امیدوار است که ثبات هرچه زودتر به لیبی بازگردد.   از سوی دیگر اتحادیه اروپا از معمر قذافی خواست تا با کناره گیری ، زمینه انتقال قدرت را بدون خونریزی بیشتر فراهم کند. سخنگوی اتحادیه اروپا با توصیف تحولات لیبی، با عنوان آغاز روند درازمدت گذار، گفت که این اتحادیه به دولت انتقالی برای انجام اصلاحات کمک خواهد کرد. همزمان، هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا، ناتو را متهم کرد که هدفش کنترل منابع نفت لیبی است.
 


در پی تصرف بخش هایی عمده از طرابلس پاتخت لیبی به دست مخالفان مسلح قذافی، درگیری شدید در مناطقی که همچنان در دست نیروهای دولتی است ادامه دارد. فرمانده نیروهای مخالفان درطرابلس در کنفرانسی خبری  از نیروهای دولتی خواست تسلیم شوند. او گفت که آنها خواستاربرقراری صلح اند. همزمان با اعلام پیشروی مخالفان، جمعیت زیادی در بنغازی به شادمانی پرداختند. از سوی دیگر، موسی ابراهیم سخنگوی قذافی ناتو را متهم کرد که با بمباران شهر 1300 تن را کشته و عده زیادی زخمی شده اند. ساعاتی قبل از پیشروی  مخالفان، قذافی در پیامی در تلویزیون این کشور از مردم خواسته بود تا به گفته او برای نجات پایتخت برخیزند. مخالفان تایید کرده اند که سیف الاسلام،  یکی از پسران قذافی که نقش مهمی در جنگ داشته به اسارت آنها در آمده است. محمد قذافی پسر بزرگ معمرقذافی نیز همراه خانواده اش خود را تسلیم مخالفان کرده است.  آندرس راسموسن، دبیرکل ناتو رژیم قذافی را در آستانه سقوط توصیف کرد و خواستار انتقال بدون خونریزی قدرت شد.
 


در پی تصرف بخش های عمده ای از طرابلس، پایتخت لیبی به دست مخالفان مسلح معمر قذافی، بریتانیا آنها را به حفظ نظم ترغیب کرد و از هرگونه انتقام جویی احتمالی برحذر داشت.  دولت بریتانیا همچنین باردیگر از قذافی خواست از قدرت کناره گیری کند. نیروهای دولتی در بخش هایی از پایتخت همچنان درمقابل مخالفان مسلح  مقاومت می کنند.
 


چهار ماه پس از آنکه جيمز کلاپر، مدير سازمان اطلاعات ملی آمريکا و مشاور ارشد امنيتی باراک اوباما، در مجلس سنای این کشور اظهار داشت که نيروی های برتر نظامی قذافی در دراز مدت شورشيان را شکست خواهند داد، طرابلس سقوط کرد. پيروزی نظامی ناتو در ليبی سه ماه زودتر از برآورد های اوليه صورت گرفت. اگرچه ماموريت ناتو در ليبی بر اساس قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنيت، محدود به دفاع از مردم غير نظامی تعريف شده بود، در عمل ماموريت ياد شده به تغيير رژيم در آن کشور انجاميد. با استقرار نيروهای شورشی در طرابلس اينک ماموريت ناتو در آن کشور عملا به اتمام رسيده و ليبی در ادامه «بهار عربی» به دو کشور تونس و مصر پيوسته است.چهار ماه پس از آنکه جيمز کلاپر، مدير سازمان اطلاعات ملی آمريکا و مشاور ارشد امنيتی باراک اوباما، در مجلس سنای این کشور اظهار داشت که نيروی های برتر نظامی قذافی در دراز مدت شورشيان را شکست خواهند داد، طرابلس سقوط کرد. پيروزی نظامی ناتو در ليبی سه ماه زودتر از برآورد های اوليه صورت گرفت. اگرچه ماموريت ناتو در ليبی بر اساس قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنيت، محدود به دفاع از مردم غير نظامی تعريف شده بود، در عمل ماموريت ياد شده به تغيير رژيم در آن کشور انجاميد. با استقرار نيروهای شورشی در طرابلس اينک ماموريت ناتو در آن کشور عملا به اتمام رسيده و ليبی در ادامه «بهار عربی» به دو کشور تونس و مصر پيوسته است. بسياری از ناظران منطقه، «بهار عربی» را سر فصل تغييرات عمده و گسترده سياسی در خاورميانه و شمال آفريقا عنوان می کنند. بر اساس تغييرات تازه سياسی، حکومت های سنتی و اقتدار گرای منطقه تدريجا جای خود را به نظام های انتخابی و پارلمانی می دهند. خاورميانه بزرگ طرح استقرار دمکراسی در منطقه، با هدف از ميان بردن بستر های پرورش تروريسم، بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ و زمان رييس جمهوری جورج دبليو بوش کليد خورد. کاهش بستر های رشد خشونت در کشورهای مسلمان، جانشين ساختن حکومت های اقتدارگرا و فاسد، با ساختارهای انتخابی، و پيوند دادن جوامع مسلمان با کشورهای غير مسلمان، بر اساس برابری و احترام متقابل، از جمله هدف های اجرای طرح تغيير در کشورهای مسلمان خاورميانه و شمال آفريقا است. پس از سقوط طالبان در کابل و تغيير رژيم صدام در بغداد، آمريکا طرح «خاورميانه بزرگ»  را عنوان ساخت. بر اساس طرح ياد شده، کشورهای خليج فارس، شامل ايران و عربستان، در خط مقدم تغييرات بعدی قرار گرفتند. رها ساختن بخش نظامی برنامه های اتمی ايران در سال ۲۰۰۳ و اعلام داوطلبانه توسعه آزادی های سياسی در عربستان، از جمله نتايج اوليه اعلام طرح «خاورميانه بزرگ» محسوب می شد. اين طرح تدريجا با زمين گير شدن نيروهای آمريکايی در عراق تعديل و ظاهرا به فراموشی سپرده شد. شروع تازه          بعد از راه يافتن باراک اوباما به کاخ سفيد، طرح استقرار دمکراسی در کشورهای مسلمان بر اساس الگوی ترکيه امروز، بار ديگر مورد توجه قرار گرفت و با سخنرانی تاريخی رييس جمهور آمريکا در قاهره در روز سوم ژوئن سال ۲۰۰۹ کليد خورد. اوباما در قاهره اعلام داشت : «من به اينجا آمده ام که آغاز تازه ای را در مناسبات آمريکا و کشورهای مسلمان نويد دهم.» يک سال و نيم بعد و در ژانويه سال جاری ديکتاتوری زين العابدين بن علی در تونس سقوط کرد و  حزب حاکم  بعد از چهل سال منحل و از قدرت کنار گذاشته شد. سه ماه بعد با سقوط حکومت مبارک در قاهره و اعلام انحلال حزب  حاکم  «دمکراتيک ملی»، بهار عربی  به مصر رسيد. ليبی و صادرات نفت آغاز شورش عليه ديکتاتوری ۴۲  ساله قذافی در بنغازی، سومين کشور مسلمان و از صادر کنندگان بزرگ نفت را در خط تغيير قرار داد. نگرانی عمده پيرامون تغييرات سياسی در ليبی، متوجه ظرفيت صدور نفت خام آن کشور به اروپا و احتمال اختلال در تامين نيازهای نفتی ايتاليا و فرانسه و تا حدودی آلمان بود. عليرغم نوسانات محدود بازار در ابتدای شکل گرفتن شورش داخلی در ليبی، قطع تدريجی صدور نفت خام آن کشور بدون ايجاد بحران جدی، جايگزين شد. ليبی اولين کشور مسلمان عضو اوپک است که در جريان «بهار عربی» تغيير رژيم و انتقال به دمکراسی را تجربه می کند. با سقوط حکومت قذافی در ليبی، نياز به تغيرات سياسی در مراکش و الجزاير  بيش از پيش احساس خواهد شد. پادشاه مراکش سه هفته قبل نويد داد که انتخابات آزاد پارلمانی در آن کشور برگزار خواهد شد. الجزاير با وجود بروز نا آرامی های پراکنده ماه های اخير، هنوز نسبتا آرام به نظر می رسد. موضع آمريکا بی شک بدون مداخله سياسی آمريکا، بن علی خود را مجبور به ترک تونس نمی ديد. حسنی مبارک نيز با فشار آشکار آمريکا، تنها ۱۲ ساعت بعد از ظاهر شدن در تلويزيون و دادن وعده اصلاحات مجبور به ترک قدرت شد. شورشيان ليبی بدون حمايت نظامی مستقيم آمريکا و ناتو امکان شکست نيروهای قذافی را به دست نمی آوردند. سقوط سه ديکتاتوری مسلمان و ظاهرا پايدار در منطقه مديترانه، بر خلاف تجربه الگوهای گذشته در افغانستان و عراق، با حداقل تخريب و کمترين هزينه صورت گرفت و چهره آمريکا را نيز نزد مسلمانان مخدوش تر از پيش نساخت. تغييرات سياسی محتمل در سوريه، يمن، بحرين، ايران و عربستان، طرح «خاورميانه بزرگ» را ضمن حفظ هدف های اوليه، با روش هايی متفاوت و هزينه ای کمتر، در آينده همچنان دنبال خواهد کرد. کاهش بستر های رشد خشونت در کشورهای مسلمان، جانشين ساختن حکومت های اقتدارگرا و فاسد، با ساختارهای انتخابی، و پيوند دادن جوامع مسلمان با کشورهای غير مسلمان، بر اساس برابری و احترام متقابل، از جمله هدف های اجرای طرح تغيير در کشورهای مسلمان خاورميانه و شمال آفريقا است. جيمز کلاپر در مورد سرعت اجرای الگوی (رسما اعلام نشده ) طرح ايجاد «خاورميانه بزرگ»  و تکميل سومين مرحله از بخش مديترانه ای آن در ليبی، ظاهرا دچار اشتباه محاسبه شده بود!
 


در پی انتشار گزارش هايی درباره اينکه آفريقای جنوبی هواپيمايی را برای خارج کردن قذافی به طرابلس فرستاده است، وزارت خارجه آفريقای جنوبی اين گزارش ها را تکذيب کرد.  وزارت خارجه آفريقای جنوبی همچنين با ابراز بی اطلاعی از محل اختفای قذافی، مذاکره اين کشور با او را برای انتقال قدرت در ليبی تکذيب و تاکيد کرده که مشکل بايد به دست مردم ليبی، از طريق مذاکره ميان مخالفان و دولت حل شود.
 


رئیس‌جمهور سوریه اعلام کرد که نا‌آرامی‌ها در کشورش بیشتر به سمت عملیات مسلحانه در حال پیشروی است. او در عین حال نسبت به اقدام نظامی خارجی علیه سوریه هشدار داد.بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، روز یکشنبه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت که نا‌آرامی‌ها در کشورش بیشتر به سمت عملیات مسلحانه در حال پیشروی است. او در عین حال تأکید کرد که همه اوضاع تحت کنترل است و نسبت به اقدام نظامی خارجی علیه سوریه هشدار داد. این گفته‌ها در حالی است که آقای اسد تحت فشارهای بین‌المللی برای کناره‌گیری از قدرت قرار گرفته است. این فشار‌ها پس از پنج ماه سرکوب اعتراض‌ها در سوریه اعمال می‌شود. اقداماتی که به گفته سازمان ملل متحد، در جریان آن بیش از دو هزار نفر کشته شده‌اند. آقای اسد که شامگاه یکشنبه ۳۰ شهریور ماه با تلویزیون دولتی سوریه گفت‌و‌گو می‌کرد، تأکید کرد که هر اقدام مسلحانه خارجی علیه سوریه تبعاتی بیش از آنکه مهاجمان گمان می‌کنند، در پی خواهد داشت. new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'سوریه', interval: 6000, title: '', subject: 'آخرین خبرهای سوریه در توئیتر', width: 250, height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' } }).render().start(); او در تشریح این موضوع گفت که در درجه اول به دلیل موقعیت جغرافیایی-سیاسی سوریه، در درجه دوم بی‌اطلاعی از بخش‌هایی از توان نظامی این کشور، مهاجمان نخواهند توانست نتایج اقدام نظامی علیه سوریه را تحمل کنند. سوریه که با اسرائیل، لبنان، عراق، ترکیه و اردن مرز مشترک دارد، به دلیل همپیمانی با جمهوری اسلامی ایران و نقشی که در لبنان ایفا می‌کند، از نفوذی منطقه‌ای برخوردار است. این کشور همچنین در بخش‌هایی از حاکمیت عراق نفوذ دارد و از گروه‌های مسلح حماس و جهاد اسلامی فلسطین پشتیبانی می‌کند. اظهارات بشار اسد در حالی است که تا کنون هیچ کشوری پیشنهاد اقدام نظامی علیه سوریه را ارائه نداده است. گرچه ایالات متحده و اتحادیه اروپا از اسد خواسته‌اند تا از قدرت کناره‌گیری کند. همچنین تحریم‌های جدیدی نیز از سوی این کشورها علیه سوریه اعمال شده که عمدتاً بخش‌های مالی و صنعت نفت این کشور را هدف گرفته است. بشار اسد در ادامه سخنان خود در تلویزیون دولتی سوریه گفت که سوریه نصیحت را از کشورهای دیگر می‌پذیرد اما به هیچ کس اجازه دخالت در امور داخلی خود را نخواهد داد. مقام‌های سوریه گروه‌های تروریستی مسلح را مسببان خشونت در این کشور معرفی می‌کنند. آن‌ها می‌گویند که از زمان آغاز اعتراض‌ها تا کنون دست کم ۵۰۰ نیروی پلیس و ارتش توسط نیروهای امنیتی کشته شده‌اند. روایتی که معترضان و مخالفان حکومت بشار اسد آن را رد می‌کنند. بشار اسد در ادامه همچنین گفت که «در خصوص مسائل امنیتی، اقدامات نظامی تروریست‌ها در هفته‌های اخیر به ویژه در روز جمعه در حال افزایش بود. اما ما می‌توانیم بر اوضاع مسلط باشیم و من نگران نیستم.» او همچین با حمایت از عملیات نظامی ارتش در شهرهای مختلف گفت: «اصلاحات و راه‌حل‌های سیاسی نیازمند امنیت است و برقراری امنیت از وضایف دولت است.» رئیس جمهور سوریه همچنین بار دیگر بر در راه بودن اصلاحاتی که پیشتر وعده آن را داده بود تأکید کرد. معترضان وعده‌های آقای اسد برای اصلاحات در سوریه را رد می‌کنند و می‌گویند که دولت بشار اسد در پی پیاده کردن اصلاحات جدی نیست، به این دلیل که همچنان تظاهرات مخالفان توسط نیروهای امنیتی سوریه سرکوب می‌شود. بشار اسد همچنین در زمینه اصلاح ماده هشتم قانون اساسی گفت که این ماده پایه نظام سیاسی سوریه است و هر گونه تعدیلی در این ماده به بازنگری قانون اساسی نیاز دارد. بر پایه ماده هشتم قانون اساسی سوریه، حزب بعث به عنوان حزب حاکم این کشور معرفی شده است. رئیس‌جمهور سوریه‌ای قصد خود برای تشکیل کمیته‌ای به منظور بازنگری قانون اساسی سوریه خبر داد. او در خصوص قانون جدید احزاب که چند هفته پیش آن را ابلاغ کرده بود، گفت که هفته آینده کمیته‌ای متشکل از وزیر کشور، یک قاضی و سه شخصیت مستقل برای پذیرش درخواست‌های تأسیس احزاب تشکیل خواهد شد. آقای اسد همچنین گفت که قانون اداره محلی در آینده‌ای نزدیک و پس از عید فطر صادر خواهد شد و تا ۴۵ روز پس از آن انتخابات محلی برگزار خواهد شد. بشار اسد زمان برگزاری انتخابات پارلمانی را ماه فوریه سال آینده اعلام کرد و گفت در این مدت احزاب تازه تأسیس می‌توانند به اندازه لازم فعالیت کنند تا با عنوان حزب در رقابت‌های انتخابات شرکت کنند. او در خصوص فشارهای غرب برای کناره‌گیری‌اش از قدرت اظهار داشت که غرب هیچ اصلاحی را نمی‌پذیرد و هیچ گامی را کافی نمی‌داند و تنها خواهان تسلیم شدن در برابر خود است. رئیس جمهور سوریه در این خصوص گفت: «از زمان جنگ عراق طرح‌هایی به ما رسید که [نشان می‌داد] می‌خواستند چه اماکنی در سوریه را هدف قرار دهند.» وی اضافه کرد که «در پرونده ترور رفیق حریری نخست‌وزیر سابق لبنان نیز می‌خواستند استقلال و حاکمیت ملی سوریه را از بین ببرند، اما حاکمیت ملی چیزی نیست که در برابر آن کوتاه بیایم.» بشار اسد درباره فشارهای اقتصادی در جریان بحران اخیر بر سوریه گفت که از دو ماه پیش وضعیت اقتصادی رو به بهبودی گذاشت. او تأکید کرد که جهان فقط غرب نیست و سوریه از این پس داد و ستادهای تجاری خود را به سمت شرق سوق خواهد داد. رئیس جمهور سوریه همچنین درباره مواضع ترکیه در خصوص بحران کشورش خاطرنشان کرد: «اگر این مواضع به خاطر ترس بر آینده سوریه باشد آن را ارج می‌نهیم، اگر به خاطر نگرانی از پیامدهای این نا‌آرامی‌ها بر خودشان باشد آن را درک می‌کنیم، اما اگر می‌خواهند ما را ارشاد کنند، آن را نمی‌پذیریم.» ترکیه بار‌ها سرکوب معترضان را محکوم کرد و خواستار توقف عملیات نظامی ارتش سوریه شد. این کشور همچنین به هزاران آواره سوری پناه داده است.
 


اتحادیه عرب روز یکشنبه در پایان جلسه‌ای اضطراری، حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه را محکوم کرد و خواستار دخالت سازمان ملل برای پایان دادن به درگیری‌ها شد. ۲۲ عضو اتحادیه عرب که روز یکشنبه در قاهره، پایتخت مصر، گرد آمده بودند، حملات اسرائیل علیه نوار غزه را «از پیش برنامه ریزی شده» خواندند و تخطی مرزی اسرائیل به مصر را که موجب کشته شدن پنج پلیس مصری شد، محکوم کردند.
 


کیم جونگ ایل، رهبر کره شمالی، همچنان سرگرم بازدید از روسیه است. از سفر کیم جونگ ایل، که روز شنبه با قطار زره‌پوش اختصاصی‌اش وارد شرق روسیه شد، اطلاعات چندانی منتشر نشده اما گفته می‌شود هدف از این سفر، گفت‌وگو با مقام‌های روسیه در باره موضوع انرژی است. انتظار می‌رود دیدار کیم جونگ ایل و دیمیتری مدودیف، رئیس جمهوری روسیه، سه‌شنبه یا چهارشنبه در شهر اولان اوده در سیبری صورت گیرد.
 


باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، لیبی را در آستانه «رهایی از چنگ یک ستمگر» توصیف کرد. آقای اوباما، در بیانیه‌ای که شب گذشته منتشر شد، گفت که جنگ مخالفان معمر قذافی با حکومت لیبی به نقطه حساسی رسیده است اما «آینده لیبی در دستان مردم آن کشور» است. رئیس جمهوری آمریکا خاطر نشان کرد که مطمئن‌ترین راه برای پایان یافتن کشتار در لیبی، کناره‌گیری معمر قذافی از قدرت است و آمریکا ضمن همکاری نزدیک با مخالفان حکومت لیبی، مصرانه از آنها می‌خواهد که به حقوق اولیه مردم احترام بگذارند.
 


دومینیک استراوس کان، رئیس پیشین صندوق بین‌المللی پول، که پیشتر به آزار جنسی متهم شده بود، احتمالا هفته جاری آزاد می‌شود. به گزارش روزنامه آمریکایی نیویوک پست به نقل از منابع نزدیک به دستگاه قضایی آمریکا، دادستان ناحیه منتهن نیویورک اتهام‌های مطرح شده علیه آقای استراوس کان را غیرقابل اثبات می‌داند. آقای استراوس کان بیش از سه ماه قبل به اتهام سوء استفاده جنسی و همچنین تلاش برای تجاوز جنسی به یکی از پیشخدمت‌های هتل محل اقامتش در نیویورک بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شد. بر پایه این گزارش، دادستان نیویورک قصد دارد روز سه‌شنبه اتهام‌های وارده علیه دومینیک استراوس کان را پس بگیرد.
 


به دنبال انتشار اخبار مربوط به تصرف بخش‌هایی از پایتخت لیبی به دست مخالفان معمر قذافی، قیمت نفت امروز (دوشنبه) در بازارهای جهانی دچار نوسان شد. قيمت نفت خام برنت دريای شمال برای تحويل در ماه اکتبر یک دلار و ۵۹ سنت کاهش داشت و به بشکه‌ای ۱۰۷ دلار رسید اما بهای نفت خام سبک، پايه بورس نيويورک، برای تحويل در ماه سپتامبر ۸۲ سنت افزايش یافت و به  ۸۳ دلار در هر بشکه رسيد.
 


محمد قذافی، پسر بزرگ رهبر لیبی، در گفت‌وگو با تلویزیون خبری الجزیره تایید کرد که در منزلش در طرابلس توسط مخالفان حکومتی در بازداشت خانگی قرار دارد. سیف الاسلام، یکی دیگر از پسران معمر قذافی، نیز در چند ساعت گذشته از سوی مخالفان دولتی بازداشت شد. گفت‌وگوی تلفنی محمد قذافی با شبکه تلویزیونی الجزیره پس از آنکه او از وقوع تیراندازی در داخل منزلش خبر داد قطع شد.
 


بر پایه آخرین گزارش‌های رسیده از لیبی، مخالفان معمر قذافی بخش‌های گسترده‌ای از طرابلس، پایتخت لیبی، را به تصرف خود درآورده‌اند. مخالفان اعلام کرده‌اند که بجز مجمتع مسکونی معمر قذافی کنترل دیگر بخش‌های طرابلس را در اختیار دارند. همزمان اعلام شده است که سیف الاسلام، یکی از پسران معمر قذافی، به دست نیروهای مخالف دستگیر شده است. این در حالی ست که موسی ابراهیم، سخنگوی دولت معمر قذافی، ضمن انتقاد از حملات ناتو، به عنوان عامل اصلی پیشروی مخالفان به سوی طرابلس، گفت که درگیری‌های ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۱۳۰۰ کشته برجای گذاشته است.
 


پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، رژیم معمر قذافی را رژیمی «در آستانه فروپاشی» توصیف کرد. آندِرس فو راسموسِن، دبیرکل نیروهای ناتو، در بیانیه‌ای ضمن اشاره به «رنج مردم لیبی در طول چهار دهه حکومت معمر قذافی»، شرایط حاضر را فرصتی دانست که مردم لیبی می‌توانند از آن برای آغازی تازه بهره بگیرند. در طول پنج ماه گذشته جنگنده‌های ناتو با انجام حدود ۲۰ هزار پرواز عملیاتی علیه مواضع نیروهای دولتی لیبی، به پشتیبانی از مخالفان معمر قذافی پرداختند.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته