هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۳, یکشنبه

Latest News from Koocheh for 08/14/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

مقام‌های امنیتی در افغانستان روز یک‌شنبه، 14 اوت، از انفجار انتحاری در ساختمان ولایت پروان در شمال کابل توسط شش مهاجم خبر داد که منجر به کشته شدن دست‌کم بیست تن شده است.

این در حالی است که بصیر سالنگی، والی پروان در زمان حمله در ساختمان ولایت حضور داشت اما به او آسیبی نرسیده است.

سخن‌گوی وزارت داخله افغانستان اظهار داشت که نیروهای امنیتی با مهاجمان درگیر شده و در نتیجه این درگیری که یک ساعت ادامه داشت حدود ۳۵ تن مجروح شده‌اند.

مسوولان صحی می‌گویند، بیش‌تر قربانیان این حادثه غیرنظامیانی هستند که برای اجرای امور روز‌مره‌شان به ساختمان ولایت رفته بودند.

این حمله زمانی صورت گرفت که بصیر سالنگی والی پروان با شماری از مقامات افغان در داخل ساختمان ولایت در شهر چاریکار تشکیل جلسه داده بود.

بصیر سالنگی، والی پروان گفته است که شش مهاجم در این حمله سهم داشتند و یکی از آن‌ها بمب‌های را که به بدن خود بسته بود، در ورودی ساختمان ولایت منفجر کرد.

آقای سالنگی گفت که پنج مهاجم دیگر وارد محوطه ولایت شده و با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

در جریان درگیری پنج مهاجم دیگر نیز خود را منفجر کرده‌اند.

نیروی کمکی از کابل برای کمک به محافظان ولایت پروان اعزام شده است.

والی پروان گفت که در اثر درگیری، بخشی از ساختمان ولایت آتش گرفته است.

ولایت پروان از مناطق آرام در شمال کابل است که در سال‌های اخیر، شورشیان مسلح در آن نفوذ چندانی نداشته‌اند. اما اخیرن خشونت‌ها در بخش‌های از این ولایت نیز گسترش یافته است.

مقام‌های امنیتی می‌گویند هدف این حمله بصیر سالنگی والی پروان بوده است. بصیر سالنگی از فرماندهان ارشد جمعیت اسلامی و از افراد نزدیک به احمدشاه مسعود فرماده فقید مجاهدین است.


 


شراره سعیدی / رادیو کوچه

با آن‌که در 175 برنامه قبلی به اختصار از تاریخ‌چه ورود نام آخوند و مراحل پیش‌رفت این حرفه تاکنون گفتیم، اما به واسطه وجود انقلاب اسلامی به صورت آشکار مشخص نشد آیا این افراد موجب جاماندگی‌اند یا خود جامانده هستند؟ آن‌چه مشخص است نفود و تاثیر اندیشه‌های آقای خمینی و حامیانش  و ایجاد تحول در حوزه‌ها و تغییر نگاه طلاب جوان و تحریک حس ماجراجویی آنان بود، اتفاقی که موجب شد روحانیت کم‌خطر شیعه به این واسطه بسیاری از پنهانی‌هایش را در عمل به رخ بکشد، شاید هم اجباری تاریخی برای نمایش فاصله سخن تا عمل، انقلاب ایران فرصتی بود تا شیعیان نیز مانند دیگر مومنان سراسر تاریخ و ادیان گوناگون حکومت واسطه‌های خدا در زمین را تجربه کنند.

در یک نگاه تاریخی روحانیت شیعه ـ البته صرف نظر از استثناهایی نادر ـ با توجه به اعتقادات خویش مبنی بر غصب بودن حکومت در زمان غیبت مهدی موعود به مقوله اِعمال نفوذ بر اَعمال حکومتی به منظور حفظ دین و تامین مصالح مسلمین بسنده کرده و حداکثر مداخله ایشان در سیاست متوجه این امر بوده است که حکام و سلاطین وقت، مشروعیت حکومت و اقتدار خویش را منوط به کسب اجازه و رضایت ایشان می‌دانستند. در چنین شرایطی بدیهی است که مذهب به عنوان امر یا تجربه‌ای فردی و خصوصی مطرح شده و به استثنای مواردی خاص و در عین حال گزارش شده به خلوت افراد رانده شده است و حاصل این امر تقسیم روحانیت شیعه به سه دسته مدافعین و حتا حامیان قدرت حاکم، روحانیت منفعل در برابر مسایل و حوادث سیاسی و اجتماعی و حاکمیت و بالاخره روحانیت فعال و مبارز که گروه اخیر به دلیل آن‌که استثناهایی بر قاعده حاکم محسوب می‌گردیده‌اند عمدتن در امر تاثیرگذاری یا ناموفق و یا حداکثر از گونه‌ای تاثیرگذاری مقطعی بهره‌مند بوده‌اند. نکته جالب توجه آن‌که گذر زمان این دسته‌بندی را دست‌خوش تغییر نکرده بلکه به فراخور هر زمان نحوه یارگیری هر سه گروه متفاوت بوده است.

آقای خمینی به روحانیونی که در خدمت حکومت قرار می‌گیرند «آن‌چه اکنون امری واجب و الزامی‌ست» روحانی‌نما یا آخوند درباری گفته و هیچ‌گونه امیدی به اصلاح آنان نداشت

در تبیین دلایل چرایی حاکمیت این وضعیت بر حوزه‌های علمیه و قشر موسوم به روحانی با آن‌که به دلیل ضعف حکومت‌های ایرانی و علاقه‌مندی ایرانیان به مذهب می‌توانستند وقوع انقلاب دینی را چندین دهه پیش سامان‌دهی نمایند دلایل متعددی وجود دارد، ابتدا آن‌که بسیاری از آنان حکومت دینی در زمان غیبت را ناممکن و بی‌فایده می‌دانستند و غالبن تمامی همت‌شان بر فقه بود و پاسخ‌گویی به نیازها و مطالبات مردم در شرایط و زمانه‌های جدید مشکل آنان نبود. دسته دوم حوادثی هم‌چون مشروطه و ماجرای ملی‌شدن نفت، بدنامی سیاست و فعل سیاسی و متعارض معرفی شدن آن با قداست دینی، عینیت یافتن نظم حوزه‌ها در بی‌نظمی و عدم هماهنگی بین علما و مراجع و… اشاره نمود.

سخنان آقای خمینی و تفکیک استفاده شده توسط ایشان در مورد روحانیت زمان قبل از انقلاب این‌گونه بود که مفهوم آخوند درباری یا روحانی‌نما را جهت معرفی دسته اول و آخوند مقدس‌مآب و متحجر را جهت تبیین روی‌کرد دسته دوم در قبال مسایل سیاسی به کار می‌گرفت و بالاخره روحانیت فعال و سیاسی و مبارز و… را برای معرفی گونه سوم که در اقلیت بودند و خمینی نهایت اهتمام خویش را معطوف به بسیج آنان و باز تفسیر مسوولیت‌های آنان می‌نمود.

آقای خمینی به روحانیونی که در خدمت حکومت قرار می‌گیرند «آن‌چه اکنون امری واجب و الزامی‌ست» روحانی‌نما یا آخوند درباری گفته و هیچ‌گونه امیدی به اصلاح آنان نداشت و می‌گفت: «ما پیش از هرکاری لازم است تکلیف خود را با روحانی‌نماها که امروز خطرناک‌ترین دشمن برای اسلام و مسلمین محسوب می‌شوند و به دست آن‌ها نقشه‌های شوم دشمنان دیرینه اسلام و دست‌نشاندگان استعمار پیاده و اجرا می‌گردد روشن سازیم و دست آن‌ها را از حوزه‌های علمیه و مساجد و محافل اسلامی کوتاه بکنیم تا بتوانیم دست تجاوزکار استعمار و مخالفین اسلام و قرآن کریم را قطع کرده از استقلال و صیانت کشورهای اسلامی و ملت اسلام دفاع کنیم.»

دسته دوم که خیل عظیمی را در حوزه‌های علمیه در شرایط مورد بحث به خود اختصاص می‌داده‌اند یعنی متحجرین و مقدس‌مآبان، افرادی از روحانیت بوده‌اند که به لحاظ منش عقیدتی و سیاسی می‌توان ایشان را دنباله‌رو اندیشه و اعتقاد غصبی بودن حکومت در زمان غیبت معصوم و به لحاظ نگرش دنیایی عافیت‌طلب، مسوولیت‌گریز و تکلیف پرهیز و بالاخره از منظر نگاه به دین، اخباری‌گرایانی دانست که ضمن سلب هرگونه مسوولیت از خود، حفظ دین خدا و نگاه‌ها و اعتقادات مذهبی مردم را متوجه خداوند دانسته و سکون و سکوت و عافیت را در شرایط معمولی و توسل به تقیه را در شرایط خاص تهدیدگر اسلام و مصالح مسلمین، شعار و سرلوحه عمل‌کرد خود کرده بودند. به بیانی ایشان ضمن پذیرش اوضاع و تایید آن در مقابل هرگونه تغییری واکنش نشان می‌دادند و حتا آن را توجیه می‌کردند.

خمینی بعدها در مورد این افراد این‌گونه گفت: «در شروع مبارزات اسلامی اگر می‌خواستی بگویی شاه خائن است بلافاصله جواب می‌شنیدی که شاه شیعه است، عده‌ای مقدس‌نماهای واپس‌گرا همه‌چیز را حرام می‌دانستند و هیچ‌کس قدرت این را نداشت که در مقابل آن‌ها قد علم کند خون‌دلی که پدر پیرتان از این دسته متحجر خورده است هرگز از فشارها و سختی‌های دیگران نخورده است.»

این دسته عظیم از روحانیون استدلالاتی داشتند نظیر: ترویج نظر شاه سایه خداست، با گوشت و پوست نمی‌توان در مقابل توپ و تانک به میدان رفت، ما مکلف به مبارزه و جهاد نیستیم، جواب خون کشته‌شدگان را چه‌کسی خواهد داد، حکومت قبل از ظهور امام زمان باطل است… و بالاخره ایراد اتهاماتی چون تارک الصلواه بودن، کمونیست بودن، عامل انگلیس بودن آقای خمینی و انقلابیون و….

آیت‌اله موسوی اردبیلی درباره اندیشه روحانیون موسوم به متحجر و مقدس‌مآب و چگونگی معاشرت تاثیرگذار آنان بر طلاب چنین آورده است: «این‌ها معمولن با هر حادثه جدیدی مخالفند با انقلاب مخالفت می‌کنند، یک روز می‌گفتند گوجه فرنگی مال ارمنی‌هاست یک روز با برق مخالفت می‌کردند، می‌گفتند در این برق شیطان جریان دارد برای این‌که خود به خود چراغ بدون نفت روشن نیست، یک روزی با این کفش‌های گالش مخالفت می‌کردند و می‌گفتند نعلین به‌تر است، یک روز هم با لوله‌کشی مخالفت می‌کردند و می‌گفتند احکام آب قلیل از بین می‌رود شما لوله‌کشی کردید، همیشه حکم کر و جاری پیدا می‌کند… این‌ها یک دسته‌ای بودند و چون بعضی از این‌ها شاید هم مقدس بودند منظورم این است که یعنی اهل دعا، اهل زیارت و سر به زیرند یعنی وقتی که صحبت می‌کنند با لحنی آرام صحبت می‌کنند، بیش‌تر استغفرالله می‌گویند، بیش‌تر لااله‌الاالله می‌گویند و آه می‌کشند این جور چیزها می‌شود مقدس‌مآب و فکر او عمل دارد، آن عمل او جذبه دارد، فکر او مسموم است و خطرناک است. انسان هم اگر در کنار این‌ها قرار گرفت فریفته ظاهرشان می‌شود. زاهد که هست، عابد هم که هست، مالک زبانش هم که هست، تند هم که حرف نمی‌زند، عفو هم که دارد، ما کجا و دنیا کجا. اصلن دنیا را یک جور دیگر معنا می‌کند… .»

در یک نگاه کلی، جماعت اخیر را می‌توان به صفت اعتقاد به جدایی دین از سیاست از یک‌سو و اعتقاد به اخباری‌گری از دیگرسو متنصف دانست و حاصل چنین نگاهی آن بود که هر آن‌چه سیاست پلید ـ به زعم ایشان ـ را به سمت تطهیر و دینی‌شدن سوق می‌داد و یا هر حرکتی که به خارج ساختن دین از پیله فردگرایی آن منجر می‌شد، مورد مخالفت ایشان قرار می‌گرفت.

خلاصه این روحانیون که تمام مدت در حال واگویه‌های مذهبی بوده و نسبت به اوضاع اجتماعی سیاسی بی‌تفاوت بودند، اگر چه بسیاری از آنان پس از انقلاب و تغییر شرایط بر مناسب تکیه زدند، اما در کل انسان‌هایی بودند با تاثیر اندک بر جزییات خانواده‌های مذهبی و در صحنه اجتماع خطرناک ظاهر نمی‌شدند.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده، معاون ریاست ‌جمهوری روسیه قرار است در دیدار روز دوشنبه خود با محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، مسئله از سرگیری گفت‌‌و‌گوهای هسته‌‌ای که از ماه ژانویه متوقف شده را مطرح کند.

هم‌زمان یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی هم از «موافقت ایران با طرح گام‌به‌گام روسیه» خبر داده ‌است.

به گزارش رویترز، نیکولای پاتروشف، معاون امور شورای امنیت ریاست‌ جمهوری روسیه قرار است در زمینه طرح «گام‌به‌گام روسیه» برای از سرگیری گفت‌‌و‌گوهای هسته‌ای و لغو مرحله به مرحله تحریم‌های تهران با رییس جمهوری اسلامی مذاکره کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز چهاردهم ژوئیه در مورد روی‌کرد «گام‌به‌گام» مسکو با باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا گفت‌و‌گو کرد.

بر پایه این رویکرد، به ازای هر پاسخی که ایران به پرسش‌های مرتبط با شفاف‌سازی برنامه هسته‌ای خود بدهد، تحریم‌کنندگان ایران هم باید به همان نسبت تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را کاهش دهند.

روز شنبه، حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، از «اعلام موافقت ایران با طرح ‌گام روسیه» خبر داد و افزود که جمهوری اسلامی موافقت خود با طرح نام‌برده را به اطلاع مقامات روسیه رسانده ‌است.

وی اعلام کرد که موافقت خود با این طرح را به اطلاع مقام‌های روسیه رسانده‌ایم «ولی آن‌ها هنوز اقدامی عملی در این راستا انجام نداده‌اند.»

پس از اعلام «طرح گام‌به‌گام» وزیر امور خارجه روسیه، نمایندگان مجلس با آن مخالفت کردند، سپس محمود احمدی‌نژاد به آن واکنش منفی نشان داد، اما در نهایت علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، از آن استقبال کرد.

بیشتر بخوانید:

«استقبال آیپک از درخواست تحریم بانک مرکزی ایران»


 


اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه

سخنان، موضع‌گیری‌ها و تحرکات اطرافیان و یاران «احمدی‌نژاد» که بدون شک با اطلاع و هماهنگی او صورت می‌گیرد، نشان از برداشت و تحلیل خاص این طیف از چرایی و علت مخالفت بخش فراوانی از مردم با آن‌ها دارد. نشانه‌ها چنین می‌گویند که «احمدی‌نژاد» معترضان به خود و جریان اصول‌گرایی را در انتخابات گذشته به دو دسته کلی تقسیم می‌کند. طبقه‌ی نخست روشن‌فکران و دانش‌جویان و دوم عوام و یا همان توده‌های معترض. آن‌ها بر این باورند که مخالفت‌های روزنامه‌نگاران، کنش‌گران سیاسی و روشن‌فکران با دولت او هیچ‌گاه تمامی نداشته و نخواهد داشت، اما با یک نگاه واقع‌بینانه و پس از محکوم و زندانی شدن شمار فراوانی از آن‌ها و قطع ارتباط رسانه‌های آنان با مردم دریافته‌اند که از میزان نفوذ و تاثیرگذاری این طیف بر توده‌ها تا اندازه‌ی زیادی کاسته شده است.

در تحلیل «احمدی‌نژاد» خواسته‌های بخش فراوانی از مردم شامل نیازهای روزمره‌ای هم‌چون خورد و خوراک، تفریح و آزادی‌های اندک اجتماعی می‌شود. انتخابات مجلس و ریاست ‌جمهوری یکی پس از دیگری پیش روی «محمود احمدی‌نژاد» و گروه هم‌راه اوست. آن‌ها دو راه در پیش دارند. نخست آن‌که با تکرار و پافشاری بر شعارهای اصول‌گرایان سنتی به جنگ رقیبان خود بروند و در واقع وارد بازی‌های درون حکومتی شوند و دیگری این‌که سعی در جذب آرای منتقدین به وضع موجود را داشته باشند. راه اول از پیش محکوم به شکست است به این دلیل که «احمدی‌نژاد» به علت‌های مختلف دیگر گزینه‌ی مطلوب «علی ‌خامنه‌ای» نیست و خود او به‌تر از هر‌کس دیگری می‌داند که بدون حمایت‌های رهبری و متعاقب آن مراجع‌ تقلید، پیروزی در نبرد درونی خانواده‌ی اصول‌گرایان برایش ناممکن است چرا که رای 5 تا 10 درصدی طرف‌داران واقعی نظام دیگر به «احمدی‌نژاد» و یارانش نخواهد بود.

جریان «احمدی‌نژاد» و یارانش تنها راه باقی ماندن در هرم قدرت را جذب آرا و نظر منتقدین شرایط موجود می‌دانند. برای این‌ کار و با توجه به این‌که ارتباط مردم با رهبران مخالف، نظریه‌پردازان و روشن‌فکران را قطع شده می‌دانند و هم‌چنین جنس خواسته‌های عوام را با آن‌ها متفاوت، در سیاست‌های‌کلی‌ نظام و سیاست‌خارجی هم‌چنان بر شعارهای اصول‌گرایانه‌ی خود پافشاری می‌کنند و لزومی در عقب‌نشینی از آن‌ها نمی‌بینند چرا که این مسایل را اولویت توده‌ها نمی‌دانند. البته در مصاحبه با خبرگزاری‌های خارجی گاه به گاه و با زیرکی از زیر بار مسوولیت اعمالی هم‌چون زندانی‌کردن مخالفان حکومت شانه خالی می‌کنند. در جهت‌گیری‌های داخلی اما مواضع «احمدی‌نژاد» و یارانش یک سر متفاوت است. او از یک طرف از اصول‌گرایان سنتی و موضع‌گیری‌های‌شان علیه دولت انتقاد می‌کند و از سوی دیگر به‌وسیله‌ی رسانه‌هایی که در اختیار دارد سعی می‌کند نظرات فرهنگی‌اش را باز، لیبرال و در تضاد با تندرویان نشان دهد. او از هر فرصتی بهره می‌برد تا به وضوح و آشکارا به مردم بگوید که نوع برخوردهای خشن نیروی‌انتظامی با جوانان را نمی‌پذیرد، درباره‌ی حجاب سخت‌گیر نیست و در حوزه‌ی فرهنگ سیاست‌ مدارا را در پیش گرفته است.

در حوزه‌ی اقتصاد نیز «احمدی‌نژاد» به خوبی می‌داند که بخش فراوانی از مردم ما بیش‌تر، پیش پای خود را می‌بینند. تجربه‌ی سیاست‌های دوره‌ی سازندگی «هاشمی‌رفسنجانی» پیش چشمان اوست. واقعیت این است که برای توده‌های مردم آن‌قدر مهم نیست که چند طرح تولیدی و عمرانی به بهره‌برداری رسیده و یا خواهد رسید، آن‌ها بیش‌تر جیب خود را می‌بینند و «احمدی‌نژاد» با پرداخت نقدی یارانه‌ها انگشت روی همین نقطه‌ی حساس گذاشته است و در واقع برگ برنده در دستان اوست. اگر او بتواند این پرداخت را به‌طور منظم ادامه دهد، خواهد توانست حمایت قسمتی از افکار عمومی را هم‌چنان داشته باشد. واکنش تند اصول‌گرایان‌ سنتی، مراجع‌تقلید و فرمان‌دهان بسیج و سپاه به عمل‌کرد یاران «احمدی‌نژاد» در حوزه‌ی فرهنگ و رسانه نشان از درک آنان از خطر نفوذ این جریان دارد. چیزی که آخرین نمونه‌ی آن برخورد دادستانی با ویژه‌نامه‌ی «خاتون» روزنامه‌ی ایران است. بدون شک این جدال در ماه‌های آینده شدت بیش‌تری خواهد گرفت.


 


خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 13 اوت، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا درباره اوضاع سوریه گفت‌وگو کرده‌اند.

به گزارش سی‌ان‌ان، کاخ سفید طی بیانیه‌ای اعلام کرده که رهبران دو کشور بر «لزوم توقف فوری تمام خون‌ریزی‌ها و خشونت‌ها علیه مردم سوریه» تاکید کردند.

این در حالی است که آمریکا خواهان تحریم جهانی سوریه شده با این وجود، مقام‌های آمریکا به صراحت خواستار کناره‌گیری بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، نشده‌اند.

روز شنبه، باراک اوباما هم‌چنین با ملک عبداله، پادشاه عربستان سعودی، درباره اوضاع سوریه گفت‌وگو کرد.

این دو رهبر از دولت سوریه خواستند که فورن خشونت علیه شهروندان خود را متوقف کند.

کاخ سفید آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبران دو کشور در این گفت‌وگوی تلفنی در مورد وضع سوریه، عمیقن ابراز نگرانی کرده‌اند.

فعالان سوری می‌گویند که در ادامه حملات نیروهای امنیتی این کشور برای پراکنده کردن تظاهرکنندگان علیه حکومت بشار اسد، دست‌کم 9 تن کشته شده‌اند.

آن‌ها اعلام کردند که دو نفر در شهر لاذقیه در حمله تانک‌های ارتش به این شهر و چهار نفر هم بر اثر شکنجه ماموران دولتی کشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«چندین کشته در تیراندازی ارتش سوریه به سوی معترضان»


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 14 اوت، شعبه رسیدگی‌کننده به اتهامات فائزه هاشمی، فرزند آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با درخواست مهلت یک ماهه وی برای حضور در دادگاه موافقت کرده است.

به گزارش فارس، طبق اعلام قبلی قرار بود اولین جلسه محاکمه فائزه هاشمی صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شود اما از روز گذشته برخی منابع از لغو این جلسه به دلیل درخواست مهلت یک ماهه از سوی متهم پرونده خبر دادند.

صبح امروز، یک مقام مسوول در دادگاه انقلاب تهران در گفت‌وگویی با تایید این خبر اظهار داشت: «دادگاه با درخواست فائزه هاشمی موافقت کرده و رسیدگی به پرونده به زمان دیگری موکول شده است.»

فائزه هاشمی در جریان حوادث پس از انتخابات ٨٨، دو بار در تاریخ‌های ٣۰ خرداد ٨٨ و اول اسفند ٨٩ به دلیل «حضور در تجمعات غیرقانونی» دستگیر شده بود.

بیشتر بخوانید:

«رسیدگی به اتهامات فائزه هاشمی در دادگاه انقلاب»


 


خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 13 اوت، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران، علی‌اکبر جوانفکر سرپرست روزنامه ایران، منسوب به دولت جمهوری اسلامی، را به جریحه‌دار کردن عفت و اخلاق عمومی متهم و علیه وی اعلام جرم کرده ‌است.

دادستان تهران در بیانیه روز گذشته، خود نوشته که روزنامه دولت در ضمیمه مرداد ۱۳۹۰ تحت عنوان «خاتون یک» با «حمله به چادر و طرح حجاب و عفاف و ترویج اباحه‌‌گری در حوزه پوشش اسلامی»، مطالبی درج کرده که «جریحه‌دار کننده عفت و اخلاق عمومی» است.

این در حالی است که روزنامه ایران با صدور بیانیه‌ای از انتشار آن‌چه «ویژه‌نامه وزین و ارزش‌مند» خاتون خوانده، دفاع کرده و هدف این ویژه‌نامه رایگان را «تبیین نقش حجاب در حفظ عفت و پاک‌دامنی زن مسلمان ایران و تجلیل از مقام و منزلت وی» اعلام کرده است.

بنا بر بیانیه روابط عمومی روزنامه دولت، وب سایت‌های خبری «مدعی دفاع از جریان اصول‌گرایی» از جمله سایت رجانیوز بخشی از مطالب ویژه نامه مذکور و به ویژه اظهارات مهدی کلهر، مشاور رسانه‌ای پیشین محمود احمدی‌نژاد و علی‌اکبر جوانفکر درباره چادر مشکی و حجاب اسلامی را تحریف کرده‌اند.

این روزنامه به عنوان نمونه، با اشاره به انتقادات انجام شده علیه بخشی از اظهارات آقای کلهر مبنی بر این‌که «رنگ متکبرانه مشکی را ناصرالدین شاه از مجالس اشرافی عیاشی شبانه در اروپا به ایران آورد» نوشته است: «وی فقط رنگ مشکی را به جهت وارداتی بودن آن از فرانسه و انگلیس، یک امر اشرافی و متکبرانه توصیف کرده است و نه اصل چادر را که در آن زمان زنان ایرانی از چادرهای نقش‌دار و کاملن پوشیده استفاده می‌کردند.»

روزنامه دولت ایران گفته است که علیه سایت‌های «هتاک» شکایت خواهد کرد.

در مقابل، سایت رجا نیوز نیز روزنامه ایران را متهم کرده که به جای عذرخواهی از آن‌چه آن‌ها «افتضاح دینی» دانسته، به فرافکنی روی آورده است.

از سوی دیگر، مهدی طائب، رییس قرارگاه عمار و از چهره‌های اصول‌گرا، «پس‌مانده‌های جریان انحرافی» را متهم کرده است که از طریق روزنامه ایران به مقابله با چادر روی آورده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«پرونده فائزه هاشمی تکمیل است، از ذکر اتهام معذورم» (اخبار مربوط به روزنامه ایران)


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

شماری از نامزدان معترض انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان با صدها تن از هواداران‌شان امروز، یک‌شنبه، 14 اوت، در شهر کابل دست به راه‌پیمایی زدند.

این نامزدان با سر دادن شعارهای علیه کمیسیون انتخابات خواهان عملی شدن حکم دادگان اختصاصی شدند.

وحیداله طاهری یک نامزد معترض که در این راه‌پیمایی شرکت داشت گفت هدف از راه‌پیمایی آنان، تطبیق فیصله دادگاه اختصاصی و حکم رییس جمهوری می‌باشد.

به گفته وی تطبیق حکم دادگاه در کشورهای اسلامی حتمی می‌باشد و کمیسیون انتخابات مجبور است آن را بدون هیچ تغییر عملی کند.

از جانب دیگر نمایندگان مجلس پس از صدور حکم رییس جمهوری با آن مخالفت کرده و به رسم اعتراض در مقابل ساختمان مجلس خیمه برپا کرده و دست به تحصن زده‌اند.

نمایندگان مجلس هشدار می‌دهند هر تغییر در نتیجه انتخابات از سو دادگاه و کمیسیون انتخابات غیر‌قانونی بود و سبب راه‌پیمایی‌های گسترده مانند کشورهای عربی خواهد شد.

دادگاه اختصاصی که پس از انتخابات مجلس به فرمان رییس جمهوری کرزی ایجاد شد، پس از بررسی‌هایش بر سلب اعتماد 62 نماینده بر حال مجلس فیصله کرد.

 بیشتر بخوانید:

«نیازی به مداخله نهادهای بین المللی در افغانستان نیست»

«تصمیم دادگاه ویژه در مورد انتخابات غیر‌قانونی است»


 


مه‌شب ‌تاجیک/ رادیو کوچه

پیش‌رفت آدمی یک روند همیشگی است. ولی به کار بردن این لفظ در معنی مطلق صحیح نیست. زیرا همواره به هم‌راه این پیش‌رفت‌ها مسایل جدیدی مطرح می‌شود که زندگی را از جنبه‌های دیگر دشوار می‌سازد. یکی از جنبه‌های پیش‌رفت اختراعات و ساخت وسایل و ابزاری است که نیاز به آن‌ها با توجه به روند زندگی انسان حاصل می‌شود. انسان برای رفع نیازهای خود دست به ساخت وسایلی می‌زند که شاید اشرف این مخلوقات کامپیوتر باشد. کامپیوتر یکی از عجیب‌ترین ساخته‌های دست بشر تا به امروز است. شاید اگر هم بعدها ابداعات بزرگ‌تری صورت بگیرد نقش کامپیوتر در آن‌ها بی‌تاثیر نباشد.

تعریف جرم کامپیوتری به گونه‌ای است که متضمن استفاده از کامپیوتر به عنوان ابزار اصلی جرم می‌باشد که به‌طور معمول شامل موارد بسیار زیادی می‌شود. استفاده، دست‌رسی یا صدمه‌ی غیرمجاز به یک سیستم کامپیوتری، دریافت، کپی کردن، تغییر، حذف و یا تخریب غیرمجاز اطلاعات، نرم‌افزارها یا برنامه‌های کامپیوتری،  اختلال در سیستم‌ها و ممانعت غیرمجاز کاربران از دست‌یابی به خدمات مجاز کامپیوتری، وارد کردن غیرمجاز یک ویروس کامپیوتری به هر کامپیوتر یا سیستم و هم‌چنین استفاده غیرمجاز از نام شخصی دیگر در دامنه‌ی دنیای مجازی همه و همه جزو جرایم کامپیوتری محسوب می‌شود.

جرایم مربوط به کامپیوتر هم‌چنین به دنبال استفاده از کامپیوتر، برای ارتکاب جرم و یا استفاده از آن به عنوان یک منبع از مدارک مرتبط با جرم است. به‌طور کلی، این جرایم همان جرایم سنتی هستند که به وسیله‌ی تکنولوژی کامپیوتری تغییر شکل یافته‌اند. به‌طور مثال زمانی که  اسناد جعلی  را به وسیله‌ی کامپیوتر به وجود بیاوریم و یا هر جرم دیگری که  که در آن اسناد یا مدارک در یک کامپیوتر ذخیره می‌شود، مانند اسناد مربوط به توزیع مواد مخدر، یا اختلاس. این جرم‌ها می‌تواند دسته‌بندی‌های مختلفی نیز از نظر میزان یا سنگینی جرم داشته باشد. به‌طور مثال امروزه سو استفاده از شبکه تلفنی نیز جزو جرایم کامپیوتری محسوب می‌شود. به این شکل که بعضی از افراد سود‌جو با استفاده از تکنیک‌هایی وارد خطوط تلفنی می‌شوند و سپس می‌توانند مکالمات تلفنی خود را با هزینه‌های مشترکین دیگر انجام دهند. نوع دیگر سو استفاده از شبکه تلفنی، از طریق تجارت با شماره‌های کارت تلفن انجام می‌شود که از طریق کامپیوتر‌ مورد نفوذ قرار می‌گیرند و به اطلاعات کاربران دست‌رسی پیدا می‌کنند.

در گذشته، سواستفاده از صندوق‌های خودپرداز با استفاده از کارت بانک‌هایی که به سرقت می‌رفت صورت می‌گرفت ولی امروزه، با استفاده از سخت‌افزار و نرم‌افزار ویژه کامپیوتری، اطلاعات الکترونیکی غیر واقعی به صورت کد روی کارت‌های بانک ثبت شده و از حساب‌های دیگران پول برداشت می‌شود. هم‌چنین با استفاده از این کارت‌های اعتباری بیش‌تر معاملات از طریق اینترنت صورت می‌گیرد. به‌طور مثال پرداخت قبوض برق، آب، تلفن و هم‌چنین خرید کالا، شرکت در همایش‌های بین‌المللی. در این حالت مشتری می‌بایستی رمز کارت خود و دیگر جزییات را قید نماید. بدین صورت بعضی از افراد سود‌جو با فاش شدن رمز کارت اعتباری مشتریان  از آن‌ها سو استفاده می‌کنند.

بخش دیگر جرایم کامپیوتری ویروس‌ها یا برنامه‌های خود همانندساز و یا برنامه‌هایی هستند که با هدف آلوده کردن سیستم‌های دیگر نوشته می‌شوند که به‌طور معمول از طریق یک دیسکت و گاهی از طریق اینترنت یا شبکه‌های پست الکترونیک سرایت می‌کنند. بعضی ویروس‌ها ممکن است قادر به حمله به فایل‌های سیستم و ذوب کردن «بورد اصلی» یک کامپیوتر و یا پاک کردن تمام داده‌های «دیسک سخت» و از کارانداختن کامپیوتر باشند. عنکبوت‌های موتورهای جست‌وجو و پالس‌های الکترومغناطیس هم هستند که می‌توانند دیسک سخت یک کامپیوتر را ذوب کنند. گروهی دیگر از ویروس‌ها نیز به نام «بمب‌های منطقی» شناخته می‌شوند. آن‌ها به‌طور عمدی زیان‌بار شناخته می‌شوند اما مانند ویروس‌ها تکثیر نمی‌شوند. آن‌ها طوری طراحی شده‌اند که طی یک دوره‌ی زمانی در کامپیوتر غیرفعال باقی می‌مانند و سپس با سررسیدن تاریخی که برنامه‌ی آن‌ها مشخص شده است منفجر می‌شوند و صدماتی گاهی جبران‌ناپذیر به کامپیوتر می‌زنند.

نکته‌ی قابل تامل در خصوص جرایم اینترنتی این است که نمی‌توان آن‌ها را در محدوده‌ی مشخص و معینی پی‌گیری کرد. زیرا  ماهیت آن‌ها به گونه‌ای است که مانند هم نیستند و از جهانی متفاوت هستند. علاوه براین میزان صدمات آن‌ها به گونه‌هایی متفاوت است و مجرمین آن‌ها نیز در زمینه‌های مختلف با رده‌های سنی متفاوت هستند. کارهایی که در این زمینه انجام می‌شود این است که این مجرمین در نهایت، زندانی می‌شوند.

در این مسئله که دنیای جرایم اینترنتی بسیار گسترده است جای هیچ شکی نیست اما تجربه نشان داده است که وقتی از یک بانک سرقت می‌شود، مسوولان بانک به پلیس اطلاع می‌دهند، ولی هنگامی که اطلاعات ارزش‌مند تجاری از کامپیوترها به سرقت می‌رود، به ندرت قربانیان این جرایم مجریان قانون را از موضوع مطلع می‌کنند. این امر، دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد، زیرا مدیران این بانک‌ها تصور می‌کنند که کامپیوترهای‌شان از امنیت لازم برخوردار هستند، ولی چون چنین امنیتی ندارند، ممکن است به عدم اعتماد مشتری و زیان‌های رقابتی منجر شود و یا این تحقیق و بازرسی، تجارت آن‌ها را مختل سازد. با این حال، شرکتی که جرایم کامپیوتری را به مجریان قانون گزارش نمی‌دهد، ممکن است خود را در موقعیتی بسیار بدتر از آن‌چه تصور می‌کند بیابد. شرکتی که جرایم کامپیوتری را گزارش نمی‌کند، مجرم را در حمله‌ی دوباره آزاد می‌گذارد. اگر یک سارق کامپیوتری به شبکه نفوذ و شماره‌های کارت اعتباری را از پای‌گاه‌های اطلاعاتی سرقت کند و یا دارایی‌های معنوی ارزش‌مندی را برباید، ممکن است راه میان‌بر جدیدی به شبکه‌ی مورد دست‌برد ایجاد کرده باشد تا در صورتی که راه اصلی وی مسدود شود، از آن استفاده کند. عدم گزارش جرایم کامپیوتری، هم‌چنین انگیزه‌های جدیدی برای حملات مکرر ایجاد می‌کند.

مسئله‌ی دیگر این است که بیش‌تر مجرمان کامپیوتری جوانان نابغه‌ای هستند که توانایی‌های بسیار زیادی در زمینه‌های مختلف دارند، با دستگیری آن‌ها شاید بتوان از بهره‌ی هوشی آن‌ها در زمینه‌های مثمرثمری استفاده کرد تا این‌که در اثر تکرار جرایم با دستگیر شدن و محکومیت سال‌های بسیار زیادی از عمر خود را پشت میله‌های زندان بگذرانند.


 


یک‌شنبه 23 مرداد  90 /  14 اوت 2011

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات یک‌شنبه ایران

پس‌ نشینی تند- «اسیران نان و ناز»- اکبر ترشیزاد

بخش اول خبر‌ها

دایره شکسته- «دزدی در کامپیوتر شما»- مه‌شب تاجیک

مجله خبری کابل- آرین

روز‌نگاشت- «از حسن کچل تا جهان پهلوان تختی»- محبوبه

بخش دوم خبرها

مجله جاماندگان- «فرصت تاریخی نمایش حکومت شیعی»- شراره سعیدی

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

صبح روز یک‌شنبه، 14 اوت، درگیری‌های شدیدی بین نیروهای حامی سرهنگ معمر قذافی و مخالفان مسلح وی در شهر استراتژیک زاویه رخ داده است. این در حالی است که دولت لیبی ادعای مخالفان مبنی بر تصرف این شهر را رد کرده است.

این شهر، واقع در غرب لیبی، در مسیر طرابلس پایتخت قرار دارد و مخالفان در تلاشند با کنترل آن، برای حمله به پایتخت آماده شوند.

لازم به اشاره است مخالفان معمر قذافی در تماسی با خبرگزاری‌های خارجی روز جمعه، 12 اوت اعلام کردند بخش‌های از بندر نفتی بریقه را نیز به تصرف خود در آورده و نیروهای آن‌ها به سوی شهر زاویه، در غرب لیبی، پیش‌روی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«تصرف بخش‌هایی از بندر نفتی بریقه توسط مخالفان لیبی»


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

بیست‌و‌سوم مرداد برابر با زادروز «علی حاتمی» کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی. حاتمی اولین اثر سینمایی خودش را در سال ۱۳۴۸ با عنوان «حسن کچل» ساخت و آخرین فیلم نیمه‌تمامش با نام «جهان پهلوان تختی» بود که به علت مرگ ناشی از بیماری سرطان در پانزدهم آذر 1375 ناتمام ماند. وی حدود پانزده  فیلم بلند سینمایی و مجموعه تلویزیونی ساخت که فیلم‌های «طوقی»، «مادر» و «سوته‌دلان» و مجموعه تلویزیونی «مثنوی مولوی»، «سلطان صاحب‌قران» و «هزاردستان» از آن جمله‌اند.

«علی حاتمی» در بیست‌و‌سوم مرداد سال 1323  در خیابان شاهپور تهران، کوچه اردی‌بهشت، متولد شد. همان محله‌ای که رضا خوش‌نویس هزاردستان در زیر سه پایه و دا‎غ به عنوان نشانی محل سکونتش به مستنطق شش انگشتی می‌گفت.

مادر علی خانه‌دار بود و پدرش سمت صفحه‌آرا در یک چاپ‌خانه را داشت و او دومین فرزند خانواده بود. شوق نمایش‌نامه نویسی در نوجوانی پای او را به تماشا خانه‌های لاله‌زار باز کرد، در آن‌جا مسحور بازی هنرمندانه «جعفر توکل» شد و آرزو کرد روزی برسد که توکل در نمایشی به کارگردانی خود او بازی کند. این ایام مصادف بود با رسیدن شبکه برق تهران به محله شاهپور و پیچیدن طنین صدای رادیو در خانه آن‌ها‍‍.

 حاتمی خود گفته وقتی «نصرت‌اله محتشم» نویسنده و بازی‌گر حرفه‌ای تاتر، نمایش‌نامه رادیویی را در رادیو اجرا می‌کرد باعث می‌شد حساسیت و نیروی تخیل من به شدت بر انگیخته شود.

از همان ایام بود که حاتمی تصمیم گرفت روی مایه‌هایی از داستان‌های ملی و ایرانی کار کند. بنابراین شروع کرد به نوشتن. او هنگامی که در کلاس نهم تحصیل می‌کرد برای آموختن اصول اولیه نمایش‌نامه‌ نویسی به هنرستان هنرپیشگی می‌رود، اما از بد حادثه چند روز بعد هنرستان هنرپیشگی تعطیل میشود.

پس از آن اعلانی نظر او را جلب می‌کند که هنرستان آزاد هنرهای دراماتیک تاسیس شده است و حاتمی بی‌درنگ در رشته نمایش‌نامه نویسی ثبت نام می‌کند. سخت‌گیری «مهدی نامور» رییس هنرستان نسبت به نمایش‌نامه‌هایی که هنرجویان نوآموز می‌نوشتند تا در سالن هنرستان اجرا شود حاتمی را برآن می‌دارد که در فراگیری فنون و شگردهای نمایش‌نامه‌نویسی، به ویژه گفت‌وگو‌پردازی، حساسیت و کوشایی از خود نشان دهد.

زمانی که حاتمی به مرز بیست سالگی می‌رسد، در دی ماه ۱۳۴۳ به ابتکار هنرمندان و مسوولان هنرستان، دانش‌کده هنرهای دراماتیک نیز تاسیس می‌شود و او با قبولی در آزمون ورودی وارد این دانش‌کده می‌شود دانش‌کده‌ای که به زعم او فضای آموزشی مطلوبی داشت و میان استادان و دانش جویان آن هماهنگی سازنده‌ای برقرار بود.

حاتمی نخستین نمایش نامه‌اش را باعنوان «دیب»(دیو) نوشت و در اردی‌بهشت ماه ۱۳۴۴ در تالار دانش‌کده و با حضور کودکان موسسه آموزشی فرهنگ آرزو به اجرا در آورد. پس از آن نمایش‌نامه‌های «ساتن»، «قصه حریر»، «ماهی‌گیر»، «حسن کچل»، «چهل گیس» و «شهر آفتاب و مهتاب» را برای تاتر نوشت.

و اجرای این نمایش‌ها حاتمی را به عنوان یک نمایش‌نامه نویس صاحب سبک معروف کرد. او خود نقل کرده بود: چون نمایش‌نامه‌ها را آهنگین و ریتمیک می‌نوشتم بعضی‌ها شایع کرده بودند مادربزرگی دارم که مسن است و این نمایش‌نامه‌ها را می‌نویسد و به دلیل مسن بودن و امتناع از شهرت اسم خودش را پای نمایش‌نامه‌ها نمی‌گذارد، بنابراین من آن‌ها را امضا می‌کنم.

چند صباحی این حرف‌ها و شایعات در محافل هنری پشت سر حاتمی زده می‌شد تا این که سال ۱۳۴۵ به منظور رفع سوتفاهم نمایش مدرنی با عنوان «آدم و حوا» یا «برج زهر مار» می‌نویسد که تحولی در کار او محسوب می‌شود و همین نمایش موجب آشنایی او با مسئولان تلویزیون شد که در آن ایام در کار جذب افراد مستعد بودند.

نخستین فیلم‌نامه کاملی که علی حاتمی  ارایه می‌دهد «حماسه عشقی شب جمعه» (۱۳۴۶) نام داشت که «هژیر داریوش» کارگردان و فیلم شناس، آن را به صورت یک فیلم کوتاه در آورد. سال 1348 کیمیایی و مهرجویی و تقوایی فیلم‌های قیصر، گاو و آرامش را می‌سازند و حاتمی در تدارک ساختن حسن‌کچل. هدف مشترک این فیلم‌سازان دوری جستن از بازار فیلم‌ فارسی بود.

حسن کچل قبل از این که به فیلم درآید نمایش‌نامه آن توسط «داود رشیدی» با بازی «پرویز فنی زاده»، «اسماعیل داورفر»، «یداله شیر اندامی»، «عصمت صفوی» و «مهین شهابی» در فروردین ۱۳۴۸ در تالار بیست و پنج شهریور اجرا شد و بدین ترتیب علی حاتمی به‌صورت جدی وارد فعالیت‌های سینمایی شد.

و پس از آن حدود پانزده  فیلم بلند سینمایی و مجموعه تلویزیونی ساخت که فیلم‌های «طوقی»، «باباشمل»، «قلندر»، «خواستگار»، «ستارخان»، مجموعه تلویزیونی «مثنوی مولوی»، مجموعه تلویزیونی «سلطان صاحب‌قران»،  «سوته‌دلان»، «هزاردستان»، «حاجی واشنگتن»، «کمال‌الملک» «جعفر خان از فرنگ برگشته»، «مادر» و «دل‌شدگان»  از آن جمله‌اند.

و اما سرانجام علی حاتمی بعد از ماه‌ها مقاومت در مقابل بیماری سرطان که او را سخت نحیف و رنجور ساخته بود در پانزدهم آذر سال 1375 در تهران در گذشت و در بهشت‌زهرا به خاک سپرده شد.

آخرین فیلم علی حاتمی «جهان پهلوان تختی» نام داشت که یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های سینمایی او، بعد از مجموعه هزاردستان بود، او این فیلم را زمانی شروع به ساخت کرد که با بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد و در نهایت مرگش مهلت نداد فیلم را به پایان برساند و پس از مرگ او ادامه این فیلم به کارگردانی «بهروز افخمی» ادامه یافت و به سرانجام رسید.

حاتمی دو فیلم نود دقیقه‌ای نیز ساخته بود که این دو فیلم مبتنی بر هزاردستان با تدوین «واروژ کریم‌مسیحی» به نام‌های «کمیته مجازات» و «طهران، روزگار نو» ساخته شد که بعد از درگذشت او به نمایش در آمد. لازم به ذکر است «لیلا حاتمی»، «زری خوشکام» و «علی مصفا» هنرپیشه‌گان سینما، فرزند، همسر و داماد علی حاتمی هستند.

و اما در آخر  به حق باید علی حاتمی را پرشور‌ترین فیلم ساز وابسته به آداب و سنن ایرانی دانست فیلم سازی که با تیزبینی و هوشمندی خاصی توانسته حال و هوای زندگی، آداب و رسوم و باورهای ایرانیان را به تصویر بکشد و دیالوگ‌های فیلم‌های او بسیار درخشان و قابل توجه هستند و در سینمای ایران اگر بی‌نظیر نباشد حتمن کم نظیر هستند.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

بیوگرافی علی حاتمی

سایت شمعدانی

دیالوگ‌های ماندگار سینمای ایران


 


برمک بهداد/ عکس

این تصاویر مربوط به تجمع اعتراضی و تحصن یک خانواده‌ی کرمانشاهی متعلق به اقلیت مذهبی موسوم به «یارسان» است. در پی عدم دریافت پاسخ مثبت از اداره ی مهاجرت این افراد نزدیک به یک هفته است که در میدان «سرگلس توریم» و در قلب شهر استکهلم چادر زده‌ و در اعتصاب به‌سر می‌برند.

افراد یارسانی‌ها می‌گویند که رسانه‌های منسوب به دولت جمهوری اسلامی مدعی شده‌اند که یارسانی‌ شاخه‌ی از دین اسلام است در حالی که آگاهان این مذهب معتقدند که کیش آن‌ها بیش‌تر نشات گرفته از ایین زرتشتی است.

یکی از اعضای شاخه‌ی جوانان حزب چپ‌های سوئد با حضور در این تجمع پشتیبانی خود و حزبش را از خواسته‌های آنان اعلام کرد.

در ادامه کریم شاه‌محمدی هم با خواندن متنی به زبان سوئدی‌ در دفاع از این خواسته‌های مشروع تاکید کرد.

شایان ذکر است که کانال تلویزیونی «نوروز تی‌وی» هم  حضور فعالی در این آکسیون داشت.



 


خبر / رادیو کوچه

گروه شبه‌نظامی «پ‌.کا.کا»، حزب کارگران کردستان، روز شنبه، 13 اوت، طی بیانیه‌ای مسوولیت انفجار خط لوله گاز ایران – ترکیه را که روز پنج‌شنبه، روی داده است، به عهده گرفت.

 به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه «پ.کا.کا» در  بیانیه‌ای که در یک سایت خبری محلی منتشر  کرده، مدعی شده که «چریک‌های این گروه این خط لوله را در حوالی ساعت هشت شب پنج‌شنبه منفجر کرده‌اند.»

به گزارش ایرنا، در همین حال، مجید بوجارزاده ، سخن‌گوی شرکت ملی گاز ایران، روز جمعه،‌ گفت: «بروز انفجار در خط لوله گاز در خاک ترکیه موجب توقف صادرات شده است و ما برای ترمیم فوری آن اعلام آمادگی کرده‌ایم.»

بروز انفجار در خط لوله گاز ایران- ترکیه، در بامداد روز جمعه، باعث توقف صادرات گاز ایران به همسایه غربی خود شده است. این انفجار که در درون خاک ترکیه به وقوع پیوسته، دومین انفجار در این خط لوله در یک ماه گذشته است.

 به گفته جواد اوجی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، انفجار در خط لوله گاز ایران و ترکیه، در ساعت ۱:۱۰ بامداد روز جمعه در ۶۰ کیلومتری عمق خاک ترکیه رخ داده و به تاسیسات اندازه‌گیری گاز ایران در منطقه مرزی بازرگان نزدیک بوده است.

انفجار در خط لوله گاز ایران- ترکیه، سومین حادثه در خطوط لوله ایران در مرداد ماه امسال بوده است.

بیشتر بخوانید:

«انفجار در خط لوله گاز ایران به ترکیه»


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: دنیای اقتصاد

 سایت خبری جهان‌نیوز، وابسته به علیرضا زاکانی، نماینده اصول‌گرای مجلس نوشت: اسفندیار رحیم مشایی اخیرن در میان جمعی از طرف‌داران خود، اظهاراتی درباره تحلیل آرای انتخاباتی سال ۸۸ داشته است.

به گزارش جهان، مشایی در بخشی از سخنان خود تصریح کرد: وقتی به احمدی نژاد مراجعه می‌کنی که الان رکورد آرا را زده است، می‌بینی هم‌چنان ناراحت است. ناراحت چیست؟ ناراحت آن ۱۵ میلیون رای آن طرف است. از چه نظر؟ از نظر خودخواهی‌؟ نه. احمدی‌نژاد ۲ ناراحتی دارد. یکی این‌که عددی که آن طرف ایستاده خودش یک ملت است. این‌جا خودمانیم، این را اگر بیرون بگویم دوباره برای ما داستان درست می‌کنند. آقا اندازه یک ملت است. ۱۵ میلیون است.

۵ یا ۶ کشور را جمع کنیم ۱۵ میلیون نمی‌شود. این‌ها قدرت و اثر دارند. ضمن این‌که این‌هایی که رفتند به یک امیدی رفتند با آدم‌هایی که رفتند فرقی ندارند. ما هر چی می‌رویم جلوتر باید آزادی را بیش‌تر کنیم. نمی‌توانیم مردم را محدود بین ۲ گزینه کنیم. این نگرانی اول احمدی‌نژاد است.

وی افزود: «مسئله دوم این است که احمدی‌نژاد می‌گوید. من تلاش کردم در کشور مظهر چند چیز باشم، مثل عدالت و خدمت. شعار عدالت و خدمت دادم. تلاش کردم مظهر دین و ضد فساد باشم. علامت اعتماد به ملت باشم. من به مردم اعتماد کردم. من گفتم ملت پای این همه فشار می‌ایستد. چرا ۱۵ میلیون به احمدی‌نژاد رای ندادند؟ چرا به‌رغم این‌که چنین مظهری وجود داشته به او رای ندادند، خودش که کم نگذاشته است، خودش که تخلف جدی نداشته که پیش مردم شرمنده باشد. احمدی‌نژاد می‌گوید این ۱۵ میلیون را باید جذب کرد. این اسمش انفعال نیست.»

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: «اصول‌گرا و اصلاح‌طلب تقسیم‌بندی ما است. این‌ها پیش خدا هیچ ارزشی ندارند و این تقسیم‌بندی‌ها در آسمان وجود ندارد. نمی‌خواهم بگویم اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی یکی است. شما که اهل فن هستید، می‌فهمید چه می‌گویم. شیطان این طوری حساب نمی‌کند که من باید اصول‌گراها را منحرف کنم؛ چون اصلاح‌طلب‌ها خودشان منحرف هستند.»


 


رادیو کوچه

1777 میلادی- «هانس کریستین اورستد» (Hans Christian Ørsted) شیمی‌دان و فیزیک‌دان سرشناس دانمارکی قرن هجدهم و نوزدهم متولد شد. وی بیش‌تر به علت کشف آن‌که جریان الکتریکی میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند (یکی از مباحث مهم الکترومغناطیس)، مشهور شد.

اورستد علاقه خود به علوم را هنگامی که پسری جوان بود در داروخانه پدر خود، «سورن کریستن اورستد»، نشان داد. او و برادرش، بیش‌تر تحصیلات اولیه خود را به صورت خودآموز در منزل فرا گرفتند. آن‌ها در سال ۱۷۹۳ منزل را به قصد کپنهاگ ترک کردند تا در امتحان ورودی دانش‌گاه کپنهاگ شرکت کنند. برادرها در امتحان قبول شدند.

اورستد در ۱۸۲۵ برای اولین بار آلومینیوم را تولید کرد. پیش از او ترکیب آلومینویم و آهن توسط دانش‌مندی دیگر تولید شده بود اما این اورستد بود که برای اولین بار توانست آلومینیوم خالص را از کلرید آلومینیوم استخراج کند.

اسکناس‌های صد کرونی دانمارک از ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ به یادبود او با عکسش منتشر شدند.

1941 میلادی- مذاکرات سری مربوط به «منشور آتلانتیک» در کشتی نیروی دریایی آمریکا به نام «آگوستا» در سواحل «نیوفاندلند» انجام شد. منشور آتلانتیک نام بیانیه مشترکی است که «وینستون چرچیل» و «فرانکلین روزولت» در چنین روزی منتشر کردند. نام این منشور اشاره به اقیانوس اطلس (آتلانتیک) دارد.

آمریکا و بریتانیا در جریان جنگ (دوم) در پی گسترش سرزمینی نخواهند بود، در تغییر مرز کشورها خواسته‌های مردم آن کشورها در نظر گرفته خواهد شد، ملل جهان حق تعیین سرنوشت خود را دارند، از موانع تجاری بین کشورها کاسته خواهد شد، بعد از جنگ برای خلع سلاح عمومی کوشش خواهد شد، مردم جهان باید فارغ از احتیاج و ترس به سر برند، آزادی دست‌رسی به دریاها   و تشکیل مجمعی از ملل جهان، موضوع‌های اصلی این منشور هستند.

پس از انتشار، منشور آتلانتیک از سوی کنفرانس متفقین و با شرکت بلژیک، چکسلواکی، یونان، لوکزامبورگ، هلند، شوروی، ‌یوگسلاوی و نماینده «ژنرال دوگل» که دولت فرانسه آزاد را نمایندگی می‌کرد، به تصویب رسید.

1947 میلادی- دولت لندن به هند و پاکستان استقلال داد. آن دولت که بیش از یک قرن شبه قاره هند را در کنترل داشت 23 ژوئن 1947 تصمیم به تقسیم این شبه قاره به دو کشور هند و پاکستان گرفت و خطوط تقسیم را ترسیم و با این خطوط، پنجاب و بنگال هرکدام دو نیمه شدند. پاکستان چهاردهم آگوست را به عنوان روز استقلال برگزار می‌کند و هند پانزدهم آگوست. هند در سال 1950 نظام جمهوری اعلام کرد و از چارچوب امپراتوری لندن کاملن خارج شد و پاکستان 23 مارس 1956 (نوروز) یک جمهوری اسلامی شد. اختلاف نظر دو دولت برسر کشمیر که تاکنون منجر به سه جنگ شده است ادامه دارد. نخستین جنگ کشمیر در اکتبر 1947 با تعرض پشتون‌های پاکستان (پاتان‌ها) به منطقه کشمیر آغاز شد. اتمی شدن هند و پاکستان مسئله کشمیر را حساس‌تر کرده است. 28 میلیون از جمعیت پاکستان پاتان هستند و دولت آمریکا اینک در مناطق پشتون‌نشین پاکستان درگیر عملیات نظامی است. انگلیسی‌ها با ترسیم مرز مشترک هندوستان و افغانستان (خط دوراند) این پاتان‌ها را از افغانستان جدا کرده‌اند. ایرانیان باستان واژه‌های هند، هندی و هندوستان را برپایه رود سند ساخته‌اند که به اروپا منتقل و «ایندوس» و «ایندیا» شده‌اند.

کشور پاکستان در جنوب آسیا‌، بین ایران و افغانستان و هند و در ساحل دریای عمان قرار دارد‌. پایتخت آن «اسلام آباد» است.

1376 خورشیدی- «ناصر فرهنگ‌فر»، نوازنده‌ی ایرانی تنبک درگذشت. وی شاگرد «عبداله دوامی»، «نورعلی برومند»، «حسین تهرانی»، «سیدحسن و سید حسین میرخانی» بوده ‌است.

پدرش تار می‌نواخت و عمویش تنبک، حضور در این خانواده او را به موسیقی علاقه‌مند و با تنبک عمویش شروع به نواختن ضرب کرد تا این‌که علاقه‌اش به شعر و موسیقی از او چهره‌ای شاخص در موسیقی ایرانی ساخت. وی در خوش‌نویسی و خطاطی هم ماهر بود و نزد استادان «حسن و حسین میرخانی» تعلیم خطاطی دید.

در سال 42 با تاسیس «مرکز حفظ و اشاعه موسیقی»، آزمون تنبک داد و به عنوان مدرس و نوازنده تنبک به فعالیت پرداخت. در سال 54 عضو گروه «شیدا» شد و سپس با گروه «عارف» هم‌کاری کرد و با تاسیس کانون «چاوش» در آن حضور یافت. وی کنسرت‌های متعددی را با این گروه‌ها اجرا کرد که معروف‌ترین آن‌ها کنسرت «راست پنج‌گاه حافظیه شیراز»، ساخته «محمدرضا لطفی» با آواز «محمدرضا شجریان» است.

ناصر فرهنگ‌فر به دلیل تسلط بر ردیف‌های آوازی و اشراف بر ورزش باستانی و هنر زورخانه‌، بر ضرب‌نوازی زورخانه و هم‌چنین حماسه‌خوانی و هنگامه‌خوانی‌، تسلط و مهارت داشت.

———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1323 خورشیدی- «علی حاتمی» کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی متولد شد.

1945 میلادی- امروز برابر با پایان جنگ جهانی دوم در همه جبهه‌ها است. در این روز «هیروهیتو» امپراتور وقت ژاپن اعلامیه تسلیم بدون قید و شرط این کشور را امضا کرد و جنگ در خاور دور نیز پایان یافت. شرایط تسلیم ژاپن در کنفرانس «پوتسدام» به تصویب سران شوروی، آمریکا و انگلستان رسیده بود.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

فرودو

راسخون

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

مهدی خزعلی،وبلاگ‌نویس منتقد دولت، فرزند آیت‌اله ابوالقاسم خزعلی از اعضای مجلس خبرگان و از فعالان سیاسی معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، شام‌گاه شنبه، 13 اوت، از زندان اوین آزاد شد و به اعتصاب غذای خود پایان داده است.

به گزارش جرس، وی در بیست و ششمین روز از اعتصاب غذای خود با تامین قرار وثیقه از زندان آزاد شده است.

مهدی خزعلی که قرار بود روز سه‌شنبه به دادگاه برود، احتمالن زمان دادگاهش به تعویق خواهد افتاد.

گفتنی است روز یک‌شنبه ٢۶ تیرماه، بازجوی خزعلی با او تماس گرفته و از او دعوت کرده بود تا برای بازگرداندن بخشی از وسایلش به وزارت اطلاعات مراجعه کند. اما روز دوشنبه ٢٧ تیرماه، مهدی خزعلی به اتهامی که پیش‌تر به قید وثیقه از محکومیت آن آزاد شده بود، مجدد بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

مهدی خزعلی که در ۳۱ تیرماه سال گذشته با قید وثیقه بیست میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود، در ۲۱ مهر ۱۳۸۹، بار دیگر توسط پلیس امنیت احضار و سپس برای بازجویی به زندان اوین منتقل شد. اتهام او اقدام بر علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی عنوان شد. وی در ‌‌نهایت در روز شنبه ۲۳ آبان ۱۳۸۹ از زندان آزاد شد.

بیشتر بخوانید:

«انتقال مهدی خزعلی به بند ۳۵۰ اوین»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) استان‌دار کردستان: گروهک تروریستی پژاک به‌طور کامل از خاک ایران بیرون رانده شد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=23&id=1023981

علیرضا شهبازی، استان‌دار کردستان روز گذشته با بیان این‌که وضعیت امنیتی استان به ویژه در مناطق مرزی خوب است، اعلام کرد: «گروهک تروریستی پژاک به‌طور کامل از خاک ایران بیرون رانده شده است و تمام اقدامات آن‌ها زیر نظر قرار دارد.»

 پیش از این نیز حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات با اظهار این که با اقدامات خوب سپاه پاس‌داران انقلاب اسلامی، گروهک تروریستی پژاک در حال اضمحلال و از بین رفتن است، تصریح کرده بود: «حرکت خوب سپاه پاس‌داران وضعیت این گروهک را به سمت از هم پاشیدگی پیش می‌برد.»

2) صندوق بین‌المللی پول: نرخ رشد اقتصادی 3.2 درصدی ایران مستقل از دیدگاه مسوولان این کشور اعلام شده است

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=23&id=1023975

به گزارش خبرگزاری‌ها، روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرده بود: «گزارش ماه آوریل (فروردین) صندوق بین‌المللی پول که در آن نرخ رشد اقتصادی ایران صفر درصد اعلام شده بود، به نقل از منابع مستقل بوده و گزارش جدید این صندوق در ماه آگوست به نقل از منابع رسمی دولت این کشور بوده است.»

کیهان

1) جوانان انگلیس‌: تا آخر ایستاده‌ایم، سلطنت نمی‌خواهیم

http://www.kayhannews.ir/900523/16.htm#other1603

معترضان انگلیسی در پاسخ به تهدیدهای مقامات این کشور، ضمن تاکید بر ادامه مبارزه با دولت، خواستار سرنگونی نظام پادشاهی شدند.

به گزارش شبکه «سی ان ان» عربی، جوانان معترض انگلیسی که به مدد حضور گسترده نیروهای پلیس سرکوب، بازداشت و پراکنده شدند در صفحات اجتماعی خود تاکید کردند برای مبارزه با دولت دوباره به خیابان‌ها باز می‌گردند.

بر اساس این گزارش معترضان انگلیسی که به شدت از «دزد و اوباش» نامیده شدن خود از سوی نخست وزیر خشم‌گین هستند اعلام کردند: «لندن را آزاد خواهیم کرد؛ خانه به خانه، خیابان به خیابان، ما حکومت سلطنتی نمی‌خواهیم، الیزابت برو بیرون»

2) تعیین گزارش‌گر ویژه حقوق بشر برای انگلیس درخواست ایران از سازمان ملل

http://www.kayhannews.ir/900523/3.htm#other302

سکوت معنادار مجامع بین‌المللی در مقابل نقش آشکار و گسترده حقوق بشر در انگلیس، این بار جای هیچ توجیهی باقی نگذاشته است.

نمی‌توان پیش‌بینی کرد که زیر سایه سنگین نگاه‌های جهانیان، این کمیته‌های به ظاهر حقوق بشری تا چه زمانی می‌توانند سکوت خود را ادامه دهند؛ در هر حال سازمان ملل امروز نوک پیکان مطالبات مردم دنیاست تا با تعیین یک گزارش‌گر ویژه حقوق بشر، به خشونت‌های دولت انگلیس پایان دهد.

جام جم 

1) جلسه کارگروه حل مشکلات اصناف با حضور رییس جمهوری برگزار شد

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100851362841

پیرو درخواست‌های مطرح شده در همایش روز ملی اصناف در تاریخ اول تیر 1390 برای برگزاری جلساتی با محوریت بررسی و رفع مشکلات و مسایل اصناف کشور، دومین جلسه «کارگروه ویژه حل مشکلات اصناف» قبل از ظهر امروز به ریاست محمود احمدی‌نژاد تشکیل شد.

2) اعتراض دانش‌جویان و نمایندگان مجلس به خشونت پلیس انگلیس

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100851383795

سفارت انگلیس در تهران عصر امروز باز هم شاهد تجمع دانش‌جویان خواهد بود. آن‌چه باعث شده تا دانش‌جویان دانش‌گاه‌های تهران بخواهند در مقابل سفارت انگلیس تجمع کنند، اعتراض به خشونت پلیس علیه مردم انگلیس است که در روزهای اخیر در شهرهای مختلف این کشور رخ داده است.

دانش‌جویان هم‌چنین با ارسال دعوت‌نامه‌ای به جین مریوت، کاردار سفارت انگلیس در تهران، از وی خواستند تا در تجمع دانش‌جویان تهرانی حضور پیدا کرده و پاسخ‌گوی رفتار دولت انگلیس با مردم محروم و معترض و سرکوب شدید آن‌ها باشد.

آفرینش

1) دستگیری 6 سرهنگ ارتش ترکیه

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15323#87132

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، نه تن دیگر از متهمان پرونده طرح کودتای موسوم به «پتک»  از جمله شش سرهنگ و یک غیرنظامی پس از بازجویی توسط دادستان ویژه این پرونده با درخواست قرار بازداشت و زندانی شدن تا روز محاکمه به دادگاه معرفی شدند.

2) کارت هوشمند ملی تا ابتدای سال آینده جای‌گزین کارت ملی می‌شود

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=87174

مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: «کارت هوشمند ملی تا ابتدای سال آینده جای‌گزین کارت ملی می‌شود و اعتبار کارت‌های ملی تا آن زمان تمدید شده است.»

وی افزود: «این کارت‌ها علاوه بر اطلاعات هویت فردی افراد و امضای الکترونیکی آنان پرونده نظام سلامت، کیف پول الکترونیکی و امکان استفاده برای شرکت در انتخابات را دارا هستند.»

رسالت

1) درخواست مهلت یک ماهه فائزه هاشمی از دادگاه

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=71921

به گزارش فارس، طبق اعلام قبلی قرار بود اولین جلسه محاکمه فائزه هاشمی صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شود اما برخی منابع از درخواست استمهال یک ماهه فائزه هاشمی از دادگاه خبر دادند.‏

این در حالی است که یک منبع آگاه در دادگاه انقلاب مدعی شد تا ظهر دیروز درخواستی از سوی فائزه هاشمی به این منظور واصل نشده و اگر این اتفاق افتاده باشد در آخرین ساعات اداری رخ داده و فقط قاضی از آن مطلع است.‏

2) انگلیس برای سرکوب مردم دست به دامن آمریکا شد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=71953

به گزارش باش‌گاه خبرنگاران، کامرون نخست وزیر انگلیس که در جریان آشوب‌های اخیری که در هفته گذشته سراسر انگلیس را فراگرفته به شدت مورد انتقاد قرار گرفته، برای مهار این خیزش مردمی و سرکوب آن از «ویلیام براتون» رییس پلیس سابق نیویورک و کارشناس جرایم خیابانی آمریکا تقاضای کمک کرده است. «براتون» با تایید این خبر گفت: «من توسط دولت انگلیس استخدام شده‌ام تا در خصوص مسئله خشونت و شورش به آن‌ها مشورت بدهم و با استفاده از تجارب آمریکا توصیه‌هایی را به انگلیسی‌ها ارایه کنم.»

همشهری

1) القاعده در یمن بمب سمی می‌سازد

http://hamshahrionline.ir/news-143017.aspx

مقامات ضدتروریسم آمریکا از امکان استفاده القاعده یمن از نوعی سم مرگ‌بار برای ساختن بمب ابراز نگرانی کردند.

 به گفته منابع اطلاعاتی آمریکا، شاخه القاعده در یمن بیش از یک‌سال است که برای دست‌رسی به سم ریسین تلاش می‌کند

2) رییس بیمارستان شهدای تجریش برکنار شد

http://hamshahrionline.ir/news-142869.aspx

پس از گذشت 25 روز از قصور 26 بیمارستان در پذیرش علی خلیلی، روحانی امر به معروف که شام‌گاه شنبه 25 تیرماه مورد حمله اراذل و اوباش قرار گرفت وزیر بهداشت گفت: «دو رزیدنت بیمارستان‌های شهدای تجریش و طالقانی به یک‌سال توقف در تحصیل محکوم شدند، مسوول پذیرش در ستاد هدایت دانش‌گاه توبیخ و رییس بیمارستان شهدای تجریش نیز برکنار شد.»

جمعی از دوستان علی خلیلی، در همان روزها متن شکایتی را خطاب به دکتر امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت ارسال کردند. آن‌ها فهرستی از 26 بیمارستان را نیز به شکایت‌شان پیوست کردند؛ بیمارستان‌هایی که با دادن پاسخ‌های گوناگون از پذیرش مجروح سر باز زده بودند.

دنیای اقتصاد

1) معاون ارزی بانک مرکزی خبر داد، استراتژ‌ی‌های سه‌گانه در بازار دلار

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=265563

انتقال فروش ارز مسافرتی به فرودگاه‌ها و ممنوعیت آن در سطح شهر، افزایش حواله ارزی تا سقف 500 هزار دلار و ایجاد خطوط ری فاینانس، استراتژی‌های سه گانه بانک مرکزی برای کاهش شکاف ایجاد به‌وجود آمده میان نرخ ارز در بازار رسمی و آزاد اعلام شد. سیدکمال سیدعلی معاون ارزی بانک مرکزی روز گذشته برای اولین بار در این سمت مقابل خبرنگاران قرار گرفت تا در کنار تشریح سیاست‌های ارزی پاسخ‌گوی سوالات آنان باشد.

سیدعلی در ابتدای سخنان خود با اشاره به وظایف بانک مرکزی گفت: «تامین نیازهای واقعی ارز یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی است.» معاون ارزی بانک مرکزی اجرای سیاست یک‌سان‌سازی نرخ ارز از سال 81 تا 9 ماه گذشته را موفق دانست و در تبیین شکاف به‌وجود آمده کنونی در بازار رسمی و غیررسمی اظهار کرد: «دو نرخی شدن ارز متاثر از تحریم، توزیع نامناسب در کانال‌های توزیع برای پاسخ به نیازهای واقعی مردم است.»

2) ارزیابی آمار دولت از بی‌کاری

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=265594

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تحلیلی به بررسی سیاست‌های اشتغال‌زایی دولت پرداخته و با تاکید بر مشکلات پیش روی اقتصاد ایران در سال‌های اخیر، ایجاد یک میلیون و 600 هزار شغل در سال گذشته را «مورد تردید جدی» دانسته است؛ این گزارش، رشد اقتصاد ایران در سال‌های اخیر را مقایسه می‌کند و می‌نویسد: «نمی‌توان پذیرفت که با نرخ رشد حدود 6 درصد طی سال‌های اولیه برنامه چهارم سالانه حدود 765 هزار شغل ایجاد شده باشد، ولی با نرخ رشد یک درصد، یک میلیون و 600 هزار شغل ایجاد شده باشد. به بیان دیگر، با نرخ رشد در حدود یک هفتم دوره قبل، 2.2 برابر شغل ایجاد شود و از این منظر، ادعای ایجاد 1.6 میلیون فرصت شغلی در سال 1389 و برنامه برای ایجاد 2.5 میلیون فرصت شغلی در سال 1390 مورد تردید جدی قرار دارد.»

بازوی مطالعاتی قوه مقننه هم‌چنین ادعای بهبود وضعیت نیروی کار در شش سال اخیر را نادرست دانسته و با برشمردن محرک‌های اصلی اشتغال، یعنی رشد اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و افزایش سرمایه‌گذاری‌های مولد، تصریح می‌کند: «فقدان استراتژی و نقشه جامع سرمایه‌گذاری در امر هدایت سرمایه‌گذاران، منجر به رشد فعالیت‌های غیرمولد به اشکال گوناگون شده است.»


 


خبر / رادیو کوچه

یکی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس هشتم شورای اسلامی در تشریح جزییات نشست مشترک نمایندگان تهران و رییس قوه قضاییه، از گزارش صادق لاریجانی پیرامون رسیدگی به محاکمه رهبران جنبش مردمی ایران موسوم به جنبش سبز خبر داده است.

وی که میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «سران فتنه» خوانده است، اظهار داشت: «به درصد قابل توجهی از پرونده‌های سران فتنه رسیدگی و مختومه شده و رسیدگی به تعداد کمی از پرونده‌ها باقی مانده است که بعضن نیاز به برخی مسایل و زمان دارد.»

به گزارش باش‌گاه خبرنگاران، لاله افتخاری در تشریح جزییات دیدار گروهی از نمایندگان با رییس قوه قضاییه عنوان کرد: «با توجه به این‌که برخی از شهرستان‌ها مانند شمیرانات دادگستری مستقل ندارند، اصلاح ساختار اداری و تشکیلاتی دادگاه‌های تهران و دادگستری شهرستان‌های تهران، شمیرانات و اسلامشهر یکی از بحث‌های مطرح شده در این نشست بوده است.»

گفتنی است رهبران جنبش سبز، هم اکنون حدود شش ماه است که در حبس خانگی و عدم ارتباط با جهان خارج به سر می‌برند و طیف وسیعی از فعالان و حامیان جنبش نیز، کماکان در زندان و حبس قرار دارند و هنوز مشخص نیست منظور این نماینده اصول‌گرا و رییس دست‌گاه قضایی از «اختتام پرونده سران فتنه» چیست.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، هم‌چنین طرح عفاف و حجاب را یکی دیگر از بحث‌های مطرح شده در نشست با رییس قوه قضاییه ذکر کرد و اظهارداشت: «بی‌حجابی و یک‌سری رفتارها، جرم محسوب می‌شود و قوه قضاییه به عنوان یک اقدام مجرمانه با آن برخورد کند.»

بیشتر بخوانید:

«‌زشتی و شرمندگی می‌ماند برای مسوولینی که ظلم می‌کنند»


 


خبر / رادیو کوچه

رسیدگی به اتهامات فائزه هاشمی فرزند آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز یک‌شنبه ٢٣ مرداد ماه، در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی و با حضور غلامعلی ریاحی (وکیل) و هم‌چنین نماینده دادستان تهران برگزار می‌شود.

به گزارش فارس، فائزه هاشمی در جریان حوادث پس از انتخابات ٨٨، دو بار در تاریخ‌های ٣۰ خرداد ٨٨ و اول اسفند ٨٩ به دلیل «حضور در تجمعات غیرقانونی» دستگیر شده بود.

به گزارش رسانه‌های منسوب به دولت جمهوری اسلامی، هم‌چنین وی به دلیل برخی اظهارات که پس از از هتاکی‌های گروهی از افراد موسوم به لباس شخصی‌ها در محل دفن عبدالعظیم مبنی بر این‌که «مملکت توسط اراذل و اوباش اداره می‌شود» پاسخ‌گو خواهد بود.

در جلسه دادگاه نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست شکایت مدعی‌العموم را علیه فائزه هاشمی مطرح و سپس قاضی صلواتی به استناد کیفرخواست صادره اتهامات نام‌برده را به وی تفهیم خواهد کرد. متهمه نیز ضمن دفاع از خود به سوال‌های قاضی دادگاه در رابطه با اتهامات مطروحه پاسخ خواهد داد و غلامعلی ریاحی نیز به عنوان وکیل فائزه هاشمی از وی دفاع خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

«حکم پرونده اسیدپاشی به دلیل فنی اجرا نشد» (خبر مربوط به فائزه هاشمی)


 


نماینده اصولگرای تهران:

«رسیدگی قضایی به پرونده موسوی و کروبی»

خبر / رادیو کوچه

یکی از نمایندگان اصولگ‌رای مجلس هشتم شورای اسلامی در تشریح جزییات نشست مشترک نمایندگان تهران و رییس قوه قضائیه، از گزارش صادق لاریجانی پیرامون رسیدگی به محاکمه رهبران جنبش مردمی ایران موسوم به جنبش سبز خبر داده است.

وی که میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «سران فتنه» خوانده است، اظهار داشت: «به درصد قابل توجهی از پرونده‌های سران فتنه رسیدگی و مختومه شده و رسیدگی به تعداد کمی از پرونده‌ها باقی مانده است که بعضن نیاز به برخی مسایل و زمان دارد.»

به گزارش باشگاه خبرنگاران، لاله افتخاری در تشریح جزییات دیدار گروهی از نمایندگان با رییس قوه قضاییه عنوان کرد: «با توجه به این‌که برخی از شهرستان‌ها مانند شمیرانات دادگستری مستقل ندارند، اصلاح ساختار اداری و تشکیلاتی دادگاه‌های تهران و دادگستری شهرستان‌های تهران، شمیرانات و اسلامشهر یکی از بحث‌های مطرح شده در این نشست بوده است.»

گفتنی است رهبران جنبش سبز، هم اکنون حدود شش ماه است که در حبس خانگی و عدم ارتباط با جهان خارج به سر می‌برند و طیف وسیعی از فعالان و حامیان جنبش نیز، کماکان در زندان و حبس قرار دارند و هنوز مشخص نیست منظور این نماینده اصول‌گرا و رییس دست‌گاه قضایی از «اختتام پرونده سران فتنه» چیست.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، هم‌چنین طرح عفاف و حجاب را یکی دیگر از بحث‌های مطرح شده در نشست با رییس قوه قضاییه ذکر کرد و اظهارداشت: «بی‌حجابی و یک‌سری رفتارها، جرم محسوب می‌شود و قوه قضاییه به عنوان یک اقدام مجرمانه با آن برخورد کند.»

……………………………………………………….

روز یک‌شنبه 23 مرداد صورت می‌گیرد،

«رسیدگی به اتهامات فائزه هاشمی در دادگاه انقلاب»

خبر / رادیو کوچه

رسیدگی به اتهامات فائزه هاشمی فرزند آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز یک‌شنبه ٢٣ مرداد ماه، در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی و با حضور غلامعلی ریاحی (وکیل) و هم‌چنین نماینده دادستان تهران برگزار می‌شود.

به گزارش فارس، فائزه هاشمی در جریان اغتشاشات پس از انتخابات ٨٨، دو بار در تاریخ‌های ٣۰ خرداد ٨٨ و اول اسفند ٨٩ به دلیل «حضور در تجمعات غیرقانونی» دستگیر شده بود.،

به گزارش رسانه‌های منسوب به دولت جمهوری اسلامی، هم‌چنین وی به دلیل برخی اظهارات که پس از از هتاکی‌های گروهی از افراد موسوم به لباس شخصی‌ها در محل دفن عبدالعظیم مبنی بر این‌که «مملکت توسط اراذل و اوباش اداره می‌شود» پاسخ‌گو خواهد بود.

در جلسه دادگاه نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست شکایت مدعی‌العموم را علیه فائزه هاشمی مطرح و سپس قاضی صلواتی به استناد کیفرخواست صادره اتهامات نام‌برده را به وی تفهیم خواهد کرد. متهمه نیز ضمن دفاع از خود به سوال‌های قاضی دادگاه در رابطه با اتهامات مطروحه پاسخ خواهد داد و غلامعلی ریاحی نیز به عنوان وکیل فائزه هاشمی از وی دفاع خواهد کرد.

……………………………………………………….

با صدور یک بیانیه اعلام شد،

«گروه پ‌.کا.کا مسوول انفجار خط لوله گاز ایران – ترکیه»

خبر / رادیو کوچه

گروه شبه‌نظامی «پ‌.کا.کا»، حزب کارگران کردستان، روز شنبه، 13 اوت، طی بیانیه‌ای مسوولیت انفجار خط لوله گاز ایران – ترکیه را که روز پنج‌شنبه، روی داده است، به عهده گرفت.

 به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه «پ.کا.کا» در  بیانیه‌ای که در یک سایت خبری محلی منتشر  کرده، مدعی شده که «چریک‌های این گروه این خط لوله را در حوالی ساعت هشت شب پنج‌شنبه منفجر کرده‌اند.»

به گزارش ایرنا، در همین حال، مجید بوجارزاده ، سخن‌گوی شرکت ملی گاز ایران، روز جمعه،‌ گفت: «بروز انفجار در خط لوله گاز در خاک ترکیه موجب توقف صادرات شده است و ما برای ترمیم فوری آن اعلام آمادگی کرده‌ایم.»

بروز انفجار در خط لوله گاز ایران- ترکیه، در بامداد روز جمعه، باعث توقف صادرات گاز ایران به همسایه غربی خود شده است. این انفجار که در درون خاک ترکیه به وقوع پیوسته، دومین انفجار در این خط لوله در یک ماه گذشته است.

 به گفته جواد اوجی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، انفجار در خط لوله گاز ایران و ترکیه، در ساعت ۱:۱۰ بامداد روز جمعه در ۶۰ کیلومتری عمق خاک ترکیه رخ داده و به تاسیسات اندازه‌گیری گاز ایران در منطقه مرزی بازرگان نزدیک بوده است.

انفجار در خط لوله گاز ایران- ترکیه، سومین حادثه در خطوط لوله ایران در مرداد ماه امسال بوده است.

……………………………………………………….

شام‌گاه شنبه روی داد،

«مهدی خزعلی با قید وثیقه آزاد شد»

خبر / رادیو کوچه

مهدی خزعلی،وبلاگ‌نویس منتقد دولت، فرزند آیت‌اله ابوالقاسم خزعلی از اعضای مجلس خبرگان و از فعالان سیاسی معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، شام‌گاه شنبه، 13 اوت، از زندان اوین آزاد شد و به اعتصاب غذای خود پایان داده است.

به گزارش جرس، وی در بیست و ششمین روز از اعتصاب غذای خود با تامین قرار وثیقه از زندان آزاد شده است.

مهدی خزعلی که قرار بود روز سه‌شنبه به دادگاه برود، احتمالن زمان دادگاهش به تعویق خواهد افتاد.

گفتنی است روز یک‌شنبه ٢۶ تیرماه، بازجوی خزعلی با او تماس گرفته و از او دعوت کرده بود تا برای بازگرداندن بخشی از وسایلش به وزارت اطلاعات مراجعه کند. اما روز دوشنبه ٢٧ تیرماه، مهدی خزعلی به اتهامی که پیش‌تر به قید وثیقه از محکومیت آن آزاد شده بود، مجدد بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

مهدی خزعلی که در ۳۱ تیرماه سال گذشته با قید وثیقه بیست میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود، در ۲۱ مهر ۱۳۸۹، بار دیگر توسط پلیس امنیت احضار و سپس برای بازجویی به زندان اوین منتقل شد. اتهام او اقدام بر علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی عنوان شد. وی در ‌‌نهایت در روز شنبه ۲۳ آبان ۱۳۸۹ از زندان آزاد گشت.

……………………………………………………….

از روز یک‌شنبه آغاز شد،

«درگیری‌های شدید بر سر کنترل شهر زاویه لیبی»

خبر / رادیو کوچه

صبح روز یک‌شنبه، 14 اوت، درگیری‌های شدیدی بین نیروهای حامی سرهنگ معمر قذافی و مخالفان مسلح وی در شهر استراتژیک زاویه رخ داده است. این در حالی است که دولت لیبی ادعای مخالفان مبنی بر تصرف این شهر را رد کرده است.

این شهر، واقع در غرب لیبی، در مسیر طرابلس پایتخت قرار دارد و مخالفان در تلاشند با کنترل آن، برای حمله به پایتخت آماده شوند.

لازم به اشاره است مخالفان معمر قذافی در تماسی با خبرگزاری‌های خارجی روز جمعه، 12 اوت اعلام کردند بخش‌های از بندر نفتی بریقه را نیز به تصرف خود در آورده و نیروهای آن‌ها به سوی شهر زاویه، در غرب لیبی، پیش‌روی کرده‌اند.

……………………………………………………….

آمریکا خواستار تحریم جهانی سوریه است،

«رای‌زنی آمریکا با رهبران بریتانیا و عربستان درباره سوریه»

خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 13 اوت، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا درباره اوضاع سوریه گفتگو کرده‌اند.

به گزارش سی‌ان‌ان، کاخ سفید طی بیانیه‌ای اعلام کرده که رهبران دو کشور بر «لزوم توقف فوری تمام خون‌ریزی‌ها و خشونت‌ها علیه مردم سوریه» تاکید کردند.

این در حالی است که آمریکا خواهان تحریم جهانی سوریه شده با این وجود، مقام‌های آمریکا به صراحت خواستار کناره‌گیری بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، نشده‌اند.

روز شنبه، باراک اوباما هم‌چنین با ملک عبداله، پادشاه عربستان سعودی، درباره اوضاع سوریه گفت‌وگو کرد.

این دو رهبر از دولت سوریه خواستند که فورن خشونت علیه شهروندان خود را متوقف کند.

کاخ سفید آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبران دو کشور در این گفت‌وگوی تلفنی در مورد وضع سوریه، عمیقن ابراز نگرانی کرده‌اند.

فعالان سوری می‌گویند که در ادامه حملات نیروهای امنیتی این کشور برای پراکنده کردن تظاهرکنندگان علیه حکومت بشار اسد، دست‌کم 9 تن کشته شده‌اند.

آن‌ها اعلام کردند که دو نفر در شهر لاذقیه در حمله تانک‌های ارتش به این شهر و چهار نفر هم بر اثر شکنجه ماموران دولتی کشته شده‌اند.

……………………………………………………….

در پی درج مطالبی در خصوص حجاب،

«شکایت دادستان تهران از روزنامه دولتی ایران»

خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 13 اوت، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران، علی‌اکبر جوانفکر سرپرست روزنامه ایران، منسوب به دولت جمهوری اسلامی، را به جریحه‌دار کردن عفت و اخلاق عمومی متهم و علیه وی اعلام جرم کرده ‌است.

دادستان تهران در بیانیه روز گذشته، خود نوشته که روزنامه دولت در ضمیمه مرداد ۱۳۹۰ تحت عنوان «خاتون یک» با «حمله به چادر و طرح حجاب و عفاف و ترویج اباحه‌‌گری در حوزه پوشش اسلامی»، مطالبی درج کرده که «جریحه‌دار کننده عفت و اخلاق عمومی» است.

این در حالی است که روزنامه ایران با صدور بیانیه‌ای از انتشار آن‌چه «ویژه‌نامه وزین و ارزش‌مند» خاتون خوانده، دفاع کرده و هدف این ویژه‌نامه رایگان را «تبیین نقش حجاب در حفظ عفت و پاک‌دامنی زن مسلمان ایران و تجلیل از مقام و منزلت وی» اعلام کرده است.

بنا بر بیانیه روابط عمومی روزنامه دولت، وب سایت‌های خبری «مدعی دفاع از جریان اصول‌گرایی» از جمله سایت رجانیوز بخشی از مطالب ویژه نامه مذکور و به ویژه اظهارات مهدی کلهر، مشاور رسانه‌ای پیشین محمود احمدی نژاد و علی اکبر جوانفکر درباره چادر مشکی و حجاب اسلامی را تحریف کرده‌اند.

این روزنامه به عنوان نمونه، با اشاره به انتقادات انجام شده علیه بخشی از اظهارات آقای کلهر مبنی بر این‌که «رنگ متکبرانه مشکی را ناصرالدین شاه از مجالس اشرافی عیاشی شبانه در اروپا به ایران آورد» نوشته است: «وی فقط رنگ مشکی را به جهت وارداتی بودن آن از فرانسه و انگلیس، یک امر اشرافی و متکبرانه توصیف کرده است و نه اصل چادر را که در آن زمان زنان ایرانی از چادرهای نقش‌دار و کاملن پوشیده استفاده می‌کردند.»

روزنامه دولت ایران گفته است که علیه سایت‌های «هتاک» شکایت خواهد کرد.

در مقابل، سایت رجا نیوز نیز روزنامه ایران را متهم کرده که به جای عذرخواهی از آن‌چه آن‌ها «افتضاح دینی» دانسته، به فرافکنی روی آورده است.

از سوی دیگر، مهدی طائب، رییس قرارگاه عمار و از چهره‌های اصول‌گرا، «پس‌مانده‌های جریان انحرافی» را متهم کرده است که از طریق روزنامه ایران به مقابله با چادر روی آورده‌اند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته