هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۴, دوشنبه

Latest News from Koocheh for 08/15/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

مهدی خزعلی، فعال سیاسی و وبلاگ‌نویس منتقد دولت، پس از آزادی از زندان و در گفت‌و‌گویی دلیل بازداشت خود را «توهین به مهدوی کنی» عنوان کرده و به وضعیت نامناسب بندهای زندان اوین پرداخته و می‌گوید: «به گوسفند هم ظلم می‌شود اگر در بند ۲۰۹ و ۲۴۰ نگه‌داری شود.»

لازم به اشاره است مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری است که جای‌گزین آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام شده بود.

به گزارش دویچه وله، مهدی خزعلی، فعال سیاسی که پس از ۲۶ روز اعتصاب غذا در زندان اوین، شام‌گاه شنبه ۱۳ اوت، آزاد شده طی گفت‌گویی جدید به رفتار «بچه گانه‌» ماموران وزارت اطلاعات اعتراض کرده و گفته است: «خیلی‌های دیگر هم گرفتار رفتار بچه‌گانه ماموران وزارت اطلاعات شده‌اند. الان با صراحت صحبت می‌کنم، چون هنگام دستگیری به آن‌ها تذکر دادم که تخلف می‌کنند. به آن‌ها گفتم کار شما آدم‌ربایی است و من آب‌روی شما را خواهم برد. پای شکایت خود هم ایستاده‌ام و آن‌ها به مجازات اعمالشان خواهم رساند.»

مهدی خزعلی، ۲۷ تیرماه، ساعت ۳ بعد از ظهر رو‌به‌روی ساختمان وزارت اطلاعات ایران بازداشت شده بود. بازداشت آقای خزعلی به استناد حکم جلبی صورت گرفت که ۵ روز قبل از دستگیری به ۶۰ میلیون تومان قرار وثیقه تبدیل و پرداخت شده بود.

بیشتر بخوانید:

«مهدی خزعلی با قید وثیقه آزاد شد»


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع: العربیه.نت

سایت اصول‌گرای «جوان آنلاین» وابسته به سپاه پاسداران، اهداف تیم محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری اسلامی را پس از به دست آوردن اکثریت در مجلس، «کاهش اختیارات رهبر»، «افزایش اختیارات رییس جمهوری» و «اصرار برای انجام رفراندوم برای تغییر قانون اساسی» عنوان کرد.

پس از اختلافات اخیر میان احمدی‌نژاد و آیت‌اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی بر سر حضور حیدر مصلحی در راس وزارت اطلاعات، شکاف در راس قدرت ایران افزایش یافته است. هوادران آیت‌اله خامنه‌ای نزدیکان احمدی‌نژاد را «جریان انحرافی‌» می‌نامند و سعی می‌کنند این گروه را از عرصه رقابت‌های سیاسی دور کنند.

سایت «جوان آنلاین» دوشنبه 15 اوت در مطلبی نوشت که تیم احمدی‌نژاد قصد دارد پس از به دست آوردن اکثریت در مجلس آینده، اختیارات رهبر جمهوری اسلامی را کاهش داده و قانون اساسی را تغییر دهد.

به انتخابات مجلس شورای اسلامی 7 ماه بیش‌تر نمانده است. رقابت‌های این انتخابات آغاز شده و صف‌بندی‌ها در حال روشن شدن است. به نظر می‌رسد نزدیکان احمدی‌نژاد در تلاش هستند لیستی جداگانه از دیگر اصول‌گرایان در این انتخابات ارایه دهند.

سایت وابسته به سپاه پاسدارن اهداف دیگر تیم احمدی‌نژاد پس از حضور در مجلس را افزایش اختیارات رییس‌جمهوری، الغای حاکمیت دوگانه و اصرار برای انجام رفراندوم عنوان کرده است.

این سایت به نقل از یکی از نزدیکان احمدی‌نژاد که از او نام نبرده نوشته است: «مگر می‌شود دو نفر با هم حکومت کنند و حکومت کردن با وجود دو نفر شدنی نیست.»

«جوان آنلاین» هم‌چنین ادعا کرده است که تیم احمدی‌نژاد با هم‌کاری اصلاح‌طلبان قصد دارد به اهداف خود برسد.

طی ماه‌های اخیر شماری از نزدیکان احمدی‌نژاد دستگیر شده‌اند. غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان کل ایران اتهام آن‌ها را «امنیتی»، «مالی» و «اخلاقی» اعلام کرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اثر انفجار یک بمب جاسازی‌شده در خودرو و یک بمب کنارجاده‌ای در شرق عراق، در روز دوشنبه، 15 اوت، دست‌کم 80 تن کشته و زخمی شده‌اند.

به گزارش الجزیره، به نقل از مسوولان یک بیمارستان در شهر الکوت، واقع در شرق عراق، بر اثر این دو انفجار هم‌زمان در این شهر، دست‌کم 34 تن کشته و 65 زخمی شده‌اند.

به گفته این مسوولان بیشتر کشته‌شدگان و مجروحان را زنان و کودکان شامل می‌شوند.

اما به نقل از یک مسوول امنیتی در این حادثه 30 تن کشته و 40 نفر مجروح شدند.

به گزارش پلیس، این انفجار ساعت 5 صبح روز دوشنبه به وقت محلی در مرکز شهر الکوت رخ داد.

شهر الکوت در فاصله 160 کیلومتری بغداد، پایتخت عراق، قرار دارد.

هم‌چنین در انفجار‌های دیگری در شهر جنوبی عراق، نجف، 19 تن کشته و 19 نفر دیگر زخمی شده‌اند.

از سویی دیگر بر اثر حملات انتحاری در استان دیاله، 13 تن کشته شده‌‌اند.

پس از این انفجار در دیاله، کلیه ساختمان‌های اداری و مرتبط با دولت، تخلیه شدند. مقام‌های امنیتی علت این کار را احتمال بروز انفجار‌های دیگر در این محل‌ها اعلام کردند.

مقام‌های پلیس در شهر شمالی کرکوک نیز گزارش‌هایی از کشته شدن یک تن و زخمی شدن 9 نفر بر اثر دو انفجار جداگانه خبر دادند. انفجار نخست بر اثر بمب‌جاسازی شده در یک خودرو و دومین انفجار بر اثر بمب‌جاسازشده در یک موتور سیکلت روی داده است.

دو انتحارکننده نیز پس از منفجر کردن خود در شهر شمالی تکریت در 150 کیلومتری شمال بغداد، و  در محل دفتر مبارزه با تروریسم عراق، باعث کشته شدن 3 نیروی پلیس و زخمی شدن 6 نفر دیگر شدند. هدف این افراد آزاد کردن اعضای القاعده از زندان این شهر اعلام شده است.

به گزارش مقام‌های امنیتی آخرین انفجار روز دوشنبه در شهر کربلا روی داد که منجر به کشته شدن 3 تن شده است. هدف انتحار کننده در این انفجار یک ایست‌گاه پلیس گزارش شد.

لازم به اشاره است بر اثر حملات انتحاری و بمب‌گذاری‌های در عراق در ماه ژوئیه 2011، دست‌کم 259 تن کشته شده‌اند.

این حمله انتحاری دو هفته پس از آن صورت گرفته است که رییس جمهوری عراق با مقام‌های آمریکا در خصوص آموزش نیروهای عراقی جهت تحویل گرفتن امنیت این کشور تا پایان سال 2011، گفت‌وگو کرده‌اند.

 بیشتر بخوانید:

«بیست‌وهشت کشته و زخمی در انفجار عراق»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌‌های خارجی، در روزهای اخیر، وزیر کشور لیبی و خانواده‌اش این کشور را ترک و به مصر سفر کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رسمی مصر، منا، روز دوشنبه، 15 اوت، مقام‌های مصری ورود، ناصر المبروک عبداله، وزیر کشور لیبی به مصر را تایید کرده‌اند.

هنوز مشخص نیست که ناصر مبارک عبداله به مصر پناهنده شده یا آن‌گونه که بر اساس گزارش‌ها خود او به مقام‌های مصری گفته، برای تعطیلات به این کشور رفته است.

در این حال مخالفان مسلح لیبی ‌می‌گویند که کنترل بخش عمده نقاط استراتژیک شهر زاویه را در دست گرفته‌اند.

این در حالی است که شهروندان زاویه می‌گویند نیروهای سرهنگ قذافی برای بازپس گرفتن این شهر، شروع به بمباران آن کرده‌اند.

پیش‌تر، رهبر لیبی در سخن‌رانی کوتاهی که صدای آن از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، از طرفدارانش خواست تا کشور را از دست خائنین و ناتو آزاد سازند.

بیشتر بخوانید:

«لیبی را از دست خائنان و ناتو آزاد کنید»


 


خبر / رادیو کوچه

پس از تجمع تعدادی از دانش‌جویان ایرانی در مقابل سفارت بریتانیا در تهران، جین ماریوت، کاردار سفارت بریتانیا روز یک‌شنبه ۲۳ مردادماه از سازمان‌های دانش‌جویی معترض دعوت کرد تا به منظور گفت‌وگو در زمینه حقوق بشر، با او ملاقات کنند.

ناآرامی‌ها در بریتانیا پس از انتشار خبر کشته شدن مارک دوگان، جوان سیاه‌پوست در جریان بازداشت توسط ماموران پلیس در یکی از محله‌های لندن آغاز شد و سپس به چند شهر دیگر سرایت کرد.

در حال حاضر، کمیسیون مستقل شکایات پلیس در بریتانیا تحقیقاتی را در مورد مرگ مارک دوگان آغاز کرده است.

این کمیسیون مستقل از دولت است اما دولت یافته‌های آن را مورد بررسی کامل قرار می دهد.

دعوت خانم ماریوت در پاسخ به نامه منتشر شده توسط فارس، رسانه‌‌ی منسوب به سپاه پاسداران، انجام شد که در آن سازمان‌های دانش‌جویی تقاضا کرد‌ه‌اند در تظاهراتی که در مقابل سفارت برگزار می‌کنند، ملاقاتی نیز داشته باشند.

جین ماریوت در این نامه با دعوت از سازمان‌های دانش‌جویی برای ملاقات اظهار داشت: «در حالی‌که از حق شما جهت برگزاری اعتراض مسالمت‌آمیز در خارج از سفارت بریتانیا کاملن حمایت و پشتیبانی می‌کنیم، گفت‌وگویی معقول به بهترین نحو نمی‌تواند در طی یک تظاهرات انجام شود.»

خانم ماریوت در نامه‌اش با قدردانی از این‌که دانش‌جویان تجمع کننده در مقابل سفارت بریتانیا در تهران بر اعلامیه جهانی حقوق بشر و کاربرد آن تمرکز داشتند، نوشته است: «با توجه به نگرانی‌های قابل تحسین شما در مورد حق آزادی بیان و حق آزادی اجتماعات، این‌جانب هم‌چنین اطمینان دارم که مقامات ذیربط را ترغیب خواهید کرد تا حقوق مشابه‌ای برای کلیه دیگر تظاهرات مسالمت‌آمیز در ایران قائل شوند.»

کاردار سفارت بریتانیا در تهران، روز پنج‌شنبه، ۲۰ مرداد (۱۱ اوت) نیز با ارسال نامه‌ای به رامین مهمانپرست، سخن‌گوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، نسبت به اظهارات وی درباره کشته شدن مارک دوگان و نیز سخنان محمود احمدی‌نژاد در مورد نحوه برخورد پلیس بریتانیا با عاملان ناآرامی‌های اخیر آن کشور واکنش نشان داده بود.

بیشتر بخوانید:

«تظاهرات در اعتراض به نا‌آرامی‌های بیرمنگام»

«آماده گفت‌وگو با ایران درباره ناآرامی‌های بریتانیا هستیم»


 


 شراره سعیدی/ رادیو کوچه

آقای خمینی با آن‌که یک فرد بود، شاید هم فردی مورد حمایت، اما آن‌چه از اندیشه‌های این شخص نشات گرفت موجب تحولی شد که کلیت نظام و جامعه امروزی ایران ماحصل آن‌ است. می‌توان او را مزدوری وابسته و دارای پشتیبانی نامید یا مردی برخاسته از درونیات گنگ و سرگردان روح جمعی ناآرام ایرانیان، به هر صورت او و تفکرات‌اش سرنوشت ما را تغییر داد.

این ما که می‌گوییم تمامی ایرانیان را شامل می‌شود با هر شغل و هر سمت و هر قومیتی … روحانیون نیز یکی از همان گروه‌هایی هستند که توسط تحقق آرمان‌های خمینی سرنوشتی متفاوت را تجربه کردند، شاید در نگاه اول این بحث بیهود و بی‌پاسخ به نظر برسد که روحانیت شیعه متضرر شده است یا منتفع، اما با آن‌که زمان مطمئنن پاسخ‌گوی این سوال خواهد بود، اما در هر صورت افرادی که عضو این دسته‌اند در شرایطی قرار گرفته و می‌گیرند که در بسیاری از اوقات در به وجود آمدن‌اش سهیم نبوده‌اند و در استمرارش نیز دخیل نیستند، اما سیبل کینه‌ورزی پنهانی هم‌وطنان‌شان قرار دارند و حتا حرمت اجدادشان نیز به سخره گرفته می‌شود.

گفتیم که روحانیت شیعه به خصوص قبل از انقلاب 57 عمومن به سه دسته کلی عافیت‌طلبان حکومتی، مقدس‌نماهای واپس‌گرا و تعداد اندکی مبارزان سیاسی که عمدتن شاگردان و اطرافیان آیت‌اله خمینی بودند دسته‌بندی می‌شدند.

آقای خمینی دسته آخر را در کانون توجهات خویش قرار داد و ضمن سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها کوشید تا روحانیتی باورمند به اسلام سیاسی تربیت کند و اهداف اسلامی مورد نظر خویش را در پیوند با اقدامات و فعالیت‌های ایشان محقق سازد.

خمینی از آن‌جا که از روحانیت دسته اول به دلیل هضم و جذب آن‌ها در حکومت به کلی قطع امید کرده بود، امر اصلاح حوزه‌ها و روحانیت را در صدر توجهات خویش قرار داد

خمینی از آن‌جا که از روحانیت دسته اول به دلیل هضم و جذب آن‌ها در حکومت به کلی قطع امید کرده بود، امر اصلاح حوزه‌ها و روحانیت را در صدر توجهات خویش قرار داد. او از سوی گروه دوم نیز نه تنها مورد پذیرش قرار نمی‌گرفت بلکه عقایدش تخریب نیز می‌شد. او کوشید تا از طرفی گروه سوم را فعال کند و از سویی جلب نظر گروه دوم را نیز بنماید و آنان را به تلفیق دیانت و سیاست مجاب نماید. او در کتاب  «کشف‌الاسرار»، در مورد گروه دوم می‌نویسد: «ما هرگز نمی‌گوییم که این طبقه یک سره خوب و مترقی‌اند و برای اصلاح آن‌ها نباید قدم برداشت این‌ها هم مثل سایر طبقات خوب و بد دارند و بدهای آن‌ها از همه بدها فساد و ضررشان بیش‌تر است چنان که خوب‌های آن‌ها از تمام طبقات نفع‌شان هم برای مردم و هم برای کشور و استقلال آن بیش‌تر و بالاتر است.»

آیت‌اله خمینی در شرایطی حرکت  خویش آغاز کرد که خود را به سطح اول روحانیت شیعه یعنی مرجعیت تقلید ارتقا داده بود چنان‌که «خلخالی» ضمن برشمردن نام 21 تن از بزرگان مرجع و روحانی آن زمان قم از خمینی در رتبه هشتم یاد می‌کند و دیگران نیز نام او را در شمار مراجع تقلید بعد از آیت‌اله «بروجردی» و در کنار آقایان «گلپایگانی»، «مرعشی نجفی»، «شریعت‌مداری» و «میلانی» (مشهد) ذکر می‌کنند. هم‌چنین به نظر می‌رسد تجربه ناکامی حرکت‌های روحانیتی که از مقوله طراز اول بودن در تاریخ معاصر بی‌بهره بودند، او را به این جمع‌بندی رسانده بود که بیش و پیش از هرکاری بایستی به تقویت بنیاد اجتماعی خود جهت اثرگذاری در سایرین به ویژه روحانیت بپردازد .

افزون بر این امر تجربه کودتای 28 مرداد و ماجرای کاشانی در صدر توجهات‌اش قرار داشت چرا که از نظر خمینی، کاشانی پیش از آن‌که ملزومات حرکت را در قالب تمرکز و تاکید بر نیرویی به لحاظ فکری هم‌سو با اهداف خویش سامان دهد وارد عرصه‌ای شده بود که خود را ناچار از ائتلاف با غیر یافته و در نهایت، نتیجه بازی را واگذار کرده بود. به هرحال در مقابل جو حاکم خمینی و هوادارانش کوشیدند تا حوزه‌های علمیه را متوجه ابعاد سیاسی دین بنماید و پیوند میان دیانت و سیاست را احیا‌ کند‌. او می‌گوید‌: «خیال می‌کنند که اسلام برنامه ندارد، بر علمای اسلام است که این مطلب را تصویب کنند که اسلام را، همه شئون اسلام را، همه فنون اسلام را، همه احکام اسلام را بنویسند بیان کنند عرضه بدارند. بر دنیا قوانین اسلام را در هر رشته‌ای که هست بنویسند منتشر کنند اگر موفق بشوند دست‌گاه فرستنده پیدا بکنند که به دنیا ابلاغ کنند اسلام را آن‌طور که هست معرفی کنند تا دنیا بفهمد که ما چه داریم و یا این‌که این را داریم این‌طور زندگی می‌کنیم. این مسوولیت بزرگی است که به دوش علمای اعلام اعلی‌الله کلمتهم به دوش آن‌هاست و شما آقایان، شما فضلای اعلام و علمای جوان هم مسوولیت دارید، آتیه اسلام به دوش شماست، مسوولیت الان هم مسوولیت بسیار سنگین است.»

چنان‌که ملاحظه شد در این برخورد، نگاه خمینی به علمای طراز اول و مسوولیت‌شان در برخورد با مسایل نگاه تولیدکنندگی و به طلاب جوان نگاه توزیع‌کنندگی اندیشه سیاسی اسلامی بود، امری که خود او پس از استدلال‌ها و بیان دلایل برای همانی دین و سیاست تا بدان‌جا پیش رفت که در سال 48 تئوری حکومت اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه را به شکلی جامع و مدون ارایه کرد و رواج و توزیع این اندیشه توسط شاگردان او به صورت عملیاتی انجام گرفت.

او در شرایط انفعال حوزه‌ها قضیه 13 خرداد 42، ماجرای 4 آبان 43 را به وجود آورد‌. او برای تهیج طلاب و روحانیون طراز اول چنین گفته بود: «اگر علمای ایران دسته‌جمعی اعتراض کنند همه‌شان را می‌گیرند؟ همه علمای ایران را می‌گیرند و اعدام می‌کنند یا تبعید می‌کنند؟ اگر از تمام مملکت ایران علمای ایران که اقلن صد و پنجاه هزار نفر معمم در ایران دارد و آن همه ملا و مرجع و حجت‌الاسلام و آیت‌اله دارد اگر این‌ها اعتراض کنند و این مهر سکوت را بردارند و این امضا‌ را که به سکوت آن‌ها امضا‌ محسوب می‌شود این مهر را بردارند سکوت را بردارند همه آن‌ها را از بین می‌برند؟»

در جایی دیگر، پس از ماجرای دستگیری اولش و ماجرای 15 خرداد گفت: «خمینی را اگر دار بزنند تفاهم نخواهد کرد با سرنیزه نمی‌شود اصلاحات کرد با نوشتن خمینی خائن به دیوارهای تهران که مملکت اصلاح نمی‌شود، دیدید غلط کردید، دیدید اشتباه کردید و… اگر از آزاد نمودن ما برنامه‌های دیگری دارند اگر خیال دیگری در سر دارند اگر می‌خواهند آشوب کنند، بسم‌الله.»

نظر به آن‌چه گذشت روشن می‌شود که در شرایط مورد بحث نگاه روحانیت به خمینی، نگاهی به مثابه رهبری عمل‌گرا، در صحنه و تولیدگر اندیشه و آرزوی محقق شده و مجموع در فردی بود که باور قدرت را برای شیعیان نوید می‌داد و در مقابل نگاه خمینی به روحانیت نگاهی به مثابه فعال، هوادار اسلام و بازوی عملیاتی حرکت تحقق اسلام در جامعه بود.

شاید در یک نگاه کلی به روحانیت قبل از انقلاب، آن‌ها افرادی به نظر آیند که باور به تجلی تخیلات مذهبی‌شان تنها علتی بود که آن‌ها را به پیروی از خمینی واداشت، رویاهایی که برای مومنان بدل به کابوس شد.


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 15 اوت، محمد یزدی، عضو شورای نگهبان جمهوری اسلامی قبول فصل‌‌الخطاب بودن سخنان آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را شرط حضور در نظام دانسته است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، وی با اشاره به نزدیکی به انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: «باید کسانی در مجلس، دولت و نظام حضور داشته باشند که بعد از خدا، پیغمبر، حاکمیت دین اسلام، قانون اساسی، ولایت فقیه، خط امام و رهبری، فصل‌الخطاب بودن سخنان رهبری را قبول داشته باشند.»

آقای یزدی هم‌چنین گفت: «ولایی بودن، قبول داشتن قانون اساسی، نظام اسلامی، حاکمیت دین خدا و سخنان امام و رهبری از اصول اولیه اصول‌گرایی است.»

این عضو شورای نگهبان هم‌چنین در اشاره‌ای به گروه‌های اصلاح‌طلب و اطرافیان محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، که اصول‌گرایان از آن‌ها به عنوان «جریان انحرافی» نام می‌برند گفت: «در درون اصلاح‌طلبان، سران فتنه ۸۸ در کنار و یا متن آن حضور دارند و فتنه بزرگ‌تری نیز در کنار دست‌گاه اجرایی کشور ظهور و بروز دارد و لیدری هم دارد.»

بیشتر بخوانید:

«تمایل رهبری به واحد بودن لیست اصول‌گرایان در انتخابات است»


 


خبر / رادیو کوچه

غول اینترنتی «گوگل» با خرید «موتورولا»، شرکت آمریکایی موبایل و تلفن، اولین گام مهم برای ورود به حوزه سخت افزار را برداشته است. گوگل برای خرید شرکت موتورولا مبلغ ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را به صورت یک‌جا پرداخت کرد.

موتورولا یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سازنده موبایل است که در ساخت گوشی‌های تلفن هم‌راه از سیستم عامل گوگل موسوم به آندروید استفاده می‌کند.

با این حال موتورولا در سال‌های اخیر از رقبایش نظیر اپل، سامسونگ و اچ‌تی‌سی عقب افتاده است.


 


خبر / رادیو کوچه

معمر قذافی، رهبر لیبی، در یک سخن‌رانی کوتاه که به صورت نوار صوتی از تلویزیون دولتی این کشور پخش شده، از طرف‌داران حکومت خواسته است تا خود را برای نبرد و رهایی این کشور از نیروهای ناتو و آن‌چه وی «خائنان به میهن» خوانده، آماده کنند.

سخن‌رانی رهبر لیبی در حالی پخش می‌شود که نیروهای مخالف از پیش‌روی در شهرهای زاویه و قریان، در غرب و جنوب طرابلس، پایتخت، خبر داده و آن‌ها را دارای اهمیت سوق‌الجیشی معرفی کرده‌اند.

پیش‌تر گزارش‌هایی از مذاکرات برخی مقامات دولتی با مخالفان در مورد فراهم کردن زمینه خروج آقای قذافی از کشور هم‌راه با خبر ورود دو هواپیمای متعلق به آفریقای جنوبی در فرودگاه طرابلس انتشار یافته بود هر چند این گزارش‌ها‌ تکذیب شده است.

بیشتر بخوانید:

«نبرد مخالفان قذافی در شهری در نزدیکی طرابلس»


 


اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه

یکی از دوستان ساکن جنوب‌شرق آسیا برایم تعریف می‌کرد که هر بار که یک زن و مرد توریست اروپایی را می‌بیند که هر کدام یک کوله‌پشتی بر دوششان و دست در دست هم در خیابان قدم می‌زنند، حسرت می‌خورد. او می‌گفت که جالب این‌جاست که بار کوله‌ها هم‌اندازه است و به قول معروف کسی جور دیگری را نمی‌کشد. وقتی به گفته‌های این آقا خوب دقت می‌کردم، می‌دیدم که یافتن ریشه‌های چنین نگاه غبن‌آمیزی به نوع روابط مرد و زن در برخی از کشورهای پیش‌رفته خیلی هم سخت نیست.

بنا بر تعریفی که در جوامع عمومن سنتی خاورمیانه از وظایف مرد و زن وجود دارد، مرد وجودی است محکم، مستقل، حکم‌فرما و کنترل‌گر که نقش نان‌آور خانواده بر گردن اوست. در این الگو مردان احساساتی به اندازه‌ی کافی مرد نیستند و در طرف مقابل زنانی که از آن‌ها رفتارهای مردانه سر می‌زند مورد سرزنش قرار می‌گیرند. مرد وظیفه دارد تا تمامی فشارهای اقتصادی را به تنهایی تحمل کند و بر مبنای یک الگوی غلط مردی که مشکلات کاری‌اش را به خانه بیاورد مورد سرزنش قرار می‌گیرد. تعریفی که از شخصیت یک زن در این الگو می‌شود آنان را موجوداتی نرم، ظریف و مهربان معرفی می‌کند که وظیفه‌ای به جز دادن سرویس جنسی به مردان و تزریق محبت به وجود آن‌ها بر دوششان نیست. شمار فراوانی از زنان در این جوامع نقش سنتی خود را پذیرفته‌اند و متاسفانه هنوز بخش قابل توجهی از تحصیل‌کردگان نیز عملن پای‌بند این تعاریفند. آنان حتا اگر کار هم می‌کنند، حاصل آن را نه به عنوان سهم برابر یک شریک در زندگی مشترک، بلکه به عنوان هزینه‌ی تفریحات زنانه خود به حساب می‌آورند.

همیشه و در نگاه غالب بازنده‌ی اصلی این شیوه‌ی سنتی زنان قلمداد شده‌اند اما واقعیت این است که ظلمی که بر مردان در این‌گونه روابط می‌رود همیشه از دید پنهان مانده است. زنان شرقی همیشه از حقوق مساوی دم زده‌اند اما فراموش کرده‌اند که تساوی به معنای تساوی در همه‌چیز است از کار و کسب درآمد گرفته تا نقش عاطفی در یک رابطه‌ی دو طرفه. اگر از مردان طبقه‌ی مرفه چشم بپوشیم که میزان اندکی از مردان جامعه را شامل می‌شوند، بیش‌تر مردان در زیر بار نقش تنها تامین‌کننده نیازهای مالی خانواده خم شده‌اند. به سبب تعریف و نگاه نادرست جامعه به ابراز و آشکار کردن احساسات مردان در الگوی سنتی، آنان به لحاظ عاطفی به شدت تحت فشار هستند که این موضوع بعدها خود را به‌صورت مشکلات روانی حادتر آشکار خواهد کرد.

اگر به نسل جوان جوامع ایرانی تازه مهاجرت کرده به غرب نگاهی داشته باشیم به راحتی می‌توانیم ببینیم که بخش فراوانی از پسرانی که سنین رشد و نوجوانی خود را در ایران گذرانده‌اند ترجیح می‌دهند تا دوست دخترهای‌شان را از جامعه‌ی میزبان برگزینند و نه از ایرانیان، چرا که بیش‌تر دختران ایرانی با همان الگوی سنتی مادران خود بزرگ شده‌اند و انتظارات‌شان از پسران نیز بر اساس همان تعاریف شکل گرفته است. جالب این‌جاست که وقتی پای صحبت این پسران می‌نشینید اولین خاطره‌ی جالب و تمجید خود از دختران غیرایرانی را عدم توقع و وابستگی مالی به دوست پسرهای‌شان می‌دانند. این نگاه را می‌شود به همه‌ی مردان و زنان ایرانی نیز گسترش داد. به همین سبب است که وقتی دوست من تقسیم مساوی وظایف میان زن و مرد اروپایی را حتا در حمل و نقل بارهای‌شان می‌بیند به شعف می‌آید. اگرچه که این فشارهای جسمانی در برابر میزان فشارهای روحی و روانی که از این نوع نگاه بر مردان وارد می‌شود چیز کوچکی است.

به هر روی برای رسیدن به یک جامعه‌ی سالم و برابر زنان باید بدانند که همان‌طور که باید انتظارات و ایده‌آل‌های مردان از زنان تغییر کند، آنان نیز باید خود را برای حضوری برابر در جامعه‌ی جدید آماده کنند. این برابری فقط به موضوعات دهان پرکنی مانند حق حضانت فرزند و یا کاندیدا شدن در انتخابات ریاست‌ جمهوری محدود نمی‌شود بلکه وظایف اجتماعی و عاطفی تازه‌تری را نیز در پیش روی آنان می‌گذارد. یادمان باشد که در عصر برابری دوره‌ی وابستگی نیز به پایان خواهد رسید، پس خودمان را برای چنان روزی آماده کنیم.


 


امیر و کاملیا‌/ رادیو کوچه

«هرودوت»‌ در زمینه‌ی‌ رسوم‌ و آداب‌ و قوانین‌ پارسی‌ها شرحی‌ نقل‌ کرده‌ است‌. به‌ موجب‌ نوشته‌های‌ وی‌ پارس‌ها نیز چون‌ امروز که‌ برپاکردن‌ جشن‌ تولد معمول‌ و مرسوم‌ است‌، در انجام‌ آن‌ اهتمامی‌ داشته‌ و هر سال‌‌روز تولد خود را جشن‌ می‌گرفته‌اند. در این‌ جشن‌ها که‌ اشراف‌ و طبقه‌ی‌ کارگر و کشاورز جملگی‌ به‌ حفظ‌ آن‌ می‌کوشیدند، فقرا و اغنیا هر‌کدام‌ مطابق‌ با فراخور حال‌شان‌ به‌ مدعوین‌ خوراک‌ و غذاهایی‌ می‌داده‌اند. آن‌چه‌ که‌ مدنظر می‌تواند قرار بگیرد، رواج‌ ذبح‌ شتر، اسب‌ و گاو است‌ و مصرف‌ گوشت‌ آن‌ها در مراسم‌ قربانی‌ و مراسم‌ معمولی‌، به‌ مصرف‌ می‌رسیده‌ است‌ و در جشن‌ها پس‌ از ذبح‌، حیوان‌ را یکپارچه‌ کباب‌ می‌کرده‌اند. پیش‌ خوراک‌ یا صرف‌ خوراک‌هایی‌ اشتها‌انگیز در ضمن‌ غذای‌ اصلی‌ و پس‌ از آن‌ نیز مرسوم‌ بوده‌ است‌. از رسومی‌ که‌ رعایت‌اش‌ بسیار شایسته‌ بود، این‌که‌ حق‌ نداشتند در منظر عام‌ و یا نزد کسی‌ باد گلو کنند.

در مورد علایق‌ خانوادگی‌ و حقوق‌ همسایگان‌ داخلی‌ و خارجی‌ بسیار دقت‌ دارند. به‌ جای‌ سلام‌ کردن‌، هرگاه‌ به‌ هنگام‌ برخورد یکی‌ از طبقه‌ای‌ پایین‌تر و دیگری‌ بالاتر باشد، گونه‌های‌ هم‌ را می‌بوسند و اگر یکی‌ از که‌تر مردان‌ با مه‌تری‌ برخورد کند، در برابر او زانو بر زمین‌ می‌زند و این‌ رسمی‌ است‌ که‌ هنوز در میان‌ جوامع‌ اشرافی‌ بسیاری‌ از کشورها باقی‌ است‌.

در روش‌ خانوادگی‌ نخست‌ برای‌ کسانی‌ احترام‌ بیش‌تری‌ قائلند که‌ از لحاظ‌ مناسبات‌ خویشی‌ نزدیک‌تر باشند، و هر‌چه‌ علایق‌ و روابط‌ خانوادگی‌ دورتر شود، آن‌ روابط‌ عمیق‌ مودت‌ که‌ خاست‌گاهی‌ از علایق‌ خانوادگی‌ آن‌ را به‌ وجود می‌آورد، سست‌تر می‌شود. هم‌چنین‌ است‌ چنین‌ روشی‌ در سیاست‌ دوستی‌ خارجی‌، چون‌ پارسیان‌ به‌ ملل‌ و اقوامی‌ که‌ نسبت‌ همسایگی‌ با آنان‌ دارند، دوستی‌ و روابطی‌ مودت‌آمیز بیش‌تر دارند و هر‌چه‌ نسبت‌ مکانی‌ میان‌ آنان‌ و اقوامی‌ دیگر بیش‌تر شود، مودت‌ و دوستی‌شان‌ سست‌تر و کم‌تر می‌شود.

آن‌چه‌ که‌ این‌ زمان‌ برای‌ ایرانیان‌ مسئله‌ای‌ مهم‌ شده‌ است‌ و درباره‌ی‌ آن‌ بسیار صحبت‌ و بحث‌  می‌شود و مخالفان‌ و موافقان‌ دارد، مسئله‌ی‌ اخذ تمدن‌ خارجی‌ است‌، و در صورتی‌ روشن‌تر تقلید از روش‌های‌ غربی‌ در شئون‌ مختلف‌ زندگی‌. هرودوت‌ در حدود بیست‌‌و‌پنج‌ قرن‌ پیش‌ این‌ مسئله‌ را تذکر داده‌ است‌ که‌ ایرانیان‌ در اخذ رسوم‌ و عادات‌ خارجیان‌ استعداد بسیار بیش‌تری‌ از ملل‌ دیگر دارند. چون‌ با مادها درآمیختند و لباس‌ مادی‌ را زیباتر و برازنده‌تر یافتند، روش‌ مادی‌ را در لباس‌ اخذ کردند. به‌ هنگام‌ برخورد با مصریان‌ استعمال‌ زره‌ مصری‌ را که‌ سپری‌ مطمئن‌ در کارزار به‌ شمار می‌رفت،‌ گرفتند.

پارس‌ها برآنند که‌ هیچ‌گاه‌ از آنان‌ کسی‌ مبادرت‌ به‌ قتل‌ پدر و مادرش‌ نکرده‌ است‌ و هرگاه‌ در صورت‌ ظاهر چنین‌ اتفاقی‌ میان‌ پارس‌ها رخ‌ داده‌ باشد، حاکی‌ از آن‌ است‌ که‌ یا از جانب‌ فرزند‌خوانده‌ چنین‌ اتفاق‌ و عملی‌ انجام‌ شده‌ و یا از جانب‌ اولاد حرام‌زاده‌، چون‌ هیچ‌گاه‌ کسی‌ پدر و مادر راستین‌ خود را به‌ قتل‌ نمی‌رساند

آن‌چه‌ که‌ نزد پارس‌ها وجه‌ اهمیت‌ و مقام‌ و احترام‌ به‌ شمار می‌رفت‌، شجاعت‌، تهور و دلاوری‌ بود، و پس‌ از آن‌ داشتن‌ فرزندانی‌ بسیار. شاه‌ در هر سالی‌ ضمن‌ تشریفاتی‌ هدایایی‌ به‌ آن‌ کسی‌ عطا می‌کرد که‌ دارای‌ فرزندانی‌ بیش‌تر بود، چون‌ پارس‌ها بر آن‌ عقیده‌ بودند که‌ هر‌چه‌ نفوس‌شان‌ زیادتی‌ گیرد، به‌ همان‌ نسبت‌ به‌ قدرت‌ و تسلط‌شان‌ افزوده‌ می‌شود. آنان‌ تحت‌ شرایطی‌ تربیتی‌ تا سن‌ بیست‌ سالگی‌ تنها سه‌ چیز به‌ فرزندان‌ خود می‌آموزند و آن‌ سه‌ چیز عبارت‌ است‌ از: «اسب‌سواری‌، تیراندازی‌، راست‌گویی‌«.

هرودوت‌ می‌گوید: «این‌ها رسومی‌ هستند بسیار شایسته‌ نزد پارسیان‌ که‌ من‌ آن‌ها را ستایش‌ و تمجید می‌کنم‌، هم‌چنین‌ رسوم‌ و عاداتی‌ دیگر دارند که‌ در زمره‌ی‌ قوانین‌ محسوب‌ می‌شوند. داشتن‌ قوانینی‌ که‌ به‌ مرگ‌ کسی‌ منجر شود، سخت‌ مورد تحریم‌ و احتیاط‌ می‌باشد. شاه شخصن‌ هیچ‌گاه‌ جهت‌ ارتکاب‌ یک‌ گناه‌ و بزه‌ کسی‌ را به‌ مرگ‌ محکوم‌ نمی‌کند. هم‌چنین‌ هیچ‌ فردی‌ از پارس‌ها حق‌ ندارد تنها به‌ موجب‌ یک‌ جرم‌ کسی‌ را به‌ گونه‌ای‌ مجازات‌ نماید که‌ جبران‌ناپذیر باشد. به‌ هنگام‌ کیفر و مجازات‌ لازم‌ است‌ تا با دقت‌ سنجشی‌ میان‌ اعمال‌ نیک‌ و بد مقصر به‌ عمل‌ آید، و هرگاه‌ اعمال‌ زشت‌ و ناپسند مجرم‌ زیاده‌ از کارهای‌ نیک‌ و پسندیده‌اش‌ بود، می‌تواند که‌ به‌ مجازات بزه‌کار اقدام‌ نماید، و در غیر این‌ صورت‌ مجرم‌ از امکانات‌ بسیاری‌ برخوردار شده‌ و بخشوده‌ می‌شود.

پارس‌ها برآنند که‌ هیچ‌گاه‌ از آنان‌ کسی‌ مبادرت‌ به‌ قتل‌ پدر و مادرش‌ نکرده‌ است‌ و هرگاه‌ در صورت‌ ظاهر چنین‌ اتفاقی‌ میان‌ پارس‌ها رخ‌ داده‌ باشد، حاکی‌ از آن‌ است‌ که‌ یا از جانب‌ فرزند‌خوانده‌ چنین‌ اتفاق‌ و عملی‌ انجام‌ شده‌ و یا از جانب‌ اولاد حرام‌زاده‌، چون‌ هیچ‌گاه‌ کسی‌ پدر و مادر راستین‌ خود را به‌ قتل‌ نمی‌رساند.

معمولن رسم‌ است‌ میان‌ پارس‌ها از آن‌چه‌ که‌ نهی‌ و منع‌ شده‌ است‌، حتا سخن‌ نیز نمی‌گویند. در نظر آنان‌ زشت‌ترین‌ کارها دروغ‌گویی‌ است‌، و پس‌ از آن‌ وام‌گرفتن‌ و در این‌ باره‌ استدلال‌ می‌کنند که‌ آدم‌ وامدار و قرض‌مند معمولن مجبور به‌ دروغ‌گویی‌ می‌شود. برای‌ آب‌ احترام‌ بسیاری‌ قائلند، در آب‌های‌ روانی‌ که‌ در شهر جریان‌ دارد و در هرگونه‌ مجاری‌ و در آب‌ ادرار نمی‌کنند، و حتا‌ دست‌ و صورت‌ خود را در مجاری‌ آب‌ نمی‌شویند و در آن‌ها آب‌ دهان‌ نمی‌افکنند و به‌ کسی‌ نیز اجازه‌ی‌ چنین‌ کاری‌ را نمی‌دهند. در این‌جا هرودوت‌ اضافه‌ می‌کند: برخلاف‌ ما، پارس‌ها در پاکیزه‌ نگاه‌داشتن‌ مجاری‌ و گذرگاه‌های‌ آب‌ اهتمای‌ بلیغ‌ ‌ می‌دارند.»

منبع

باورهای‌ ایرانیان‌ در زمان‌ هخامنشی‌ (به‌ روایت‌ استاد رضی‌)


 


خبر / رادیو کوچه

دادستان کل کشور و سخن‌گوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، 15 اوت، در خصوص آخرین وضعیت پرونده ویژه‌نامه «خاتون» در روزنامه ایران گفت: «کار فرهنگی باید به گونه‌ای باشد که در جهت تقویت مسایل فرهنگی گام بردارد.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای عصر دوشنبه، در هفدهمین جلسه سخن‌گوی قوه قضاییه اظهار داشت: «در ماده 6 قانون مطبوعات 12 بند از مواردی که رسانه‌ای حق انتشار آن را ندارند از جمله بیان اختلاف طبقاتی، توهین به موازین اسلامی و انتشار مواردی که موجب جریحه دارد شدن احساسات مردم می‌شود مشخص شده است. در گذشته اگر نشریه‌ای در این زمینه مرتکب تخلف می‌شد تنها مدیر مسوول آن تحت پی‌گرد قرار می‌گرفت این در حالی است که پس از اصلاح قانون مطبوعات و براساس تبصره ماده 9 علاوه بر مدیر مسوول نویسنده مطلب یا افراد مرتبط با جرم قابل تعقیب هستند.»

وی تصریح کرد: «هم‌چنین در ماده 4 قانون مطبوعات شرایط انتشار ضمیمه نیز مشخص شده است. در این زمینه اگر تخلفی صورت گیرد و موضوع شخصی باشد فرد شاکی می‌تواند اقدام به پیگیری پرونده کند در غیر این صورت اگر جرم جنبه عمومی داشته باشد داد ستان به عنوان نماینده مدعی‌العموم و هیئت نظارت بر مطبوعات موضوع را پیگیری می‌کند. البته باید دانست که اقدام هیئت نظارت بر مطبوعات و قوه قضاییه منافی هم نیست.»

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: «پرونده روزنامه ایران امروز در هیت نظارت مطرح شده و ضمن تذکر جدی به دادگاه ارسال می‌شود. در این مورد دادستان تهران و هیت نظارت بر مطبوعات وارد عمل شدند و بر این اساس فرد دیگری نمی‌تواند اقدام به توهین و تعرض کند.»

لازم به اشاره است روز شنبه، 13 اوت، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران، علی‌اکبر جوانفکر سرپرست روزنامه ایران، منسوب به دولت جمهوری اسلامی، را به جریحه‌دار کردن عفت و اخلاق عمومی متهم و علیه وی اعلام جرم کرده ‌است.

دادستان تهران در بیانیه روز گذشته، خود نوشته که روزنامه دولت در ضمیمه مرداد ۱۳۹۰ تحت عنوان «خاتون یک» با «حمله به چادر و طرح حجاب و عفاف و ترویج اباحه‌‌گری در حوزه پوشش اسلامی»، مطالبی درج کرده که «جریحه‌دار کننده عفت و اخلاق عمومی» است.

 

این در حالی است که روزنامه ایران با صدور بیانیه‌ای از انتشار آن‌چه «ویژه‌نامه وزین و ارزش‌مند» خاتون خوانده، دفاع کرده و هدف این ویژه‌نامه رایگان را «تبیین نقش حجاب در حفظ عفت و پاک‌دامنی زن مسلمان ایران و تجلیل از مقام و منزلت وی» اعلام کرده است.

بنا بر بیانیه روابط عمومی روزنامه دولت، وب سایت‌های خبری «مدعی دفاع از جریان اصول‌گرایی» از جمله سایت رجانیوز بخشی از مطالب ویژه نامه مذکور و به ویژه اظهارات مهدی کلهر، مشاور رسانه‌ای پیشین محمود احمدی‌نژاد و علی‌اکبر جوانفکر درباره چادر مشکی و حجاب اسلامی را تحریف کرده‌اند.

این روزنامه به عنوان نمونه، با اشاره به انتقادات انجام شده علیه بخشی از اظهارات آقای کلهر مبنی بر این‌که «رنگ متکبرانه مشکی را ناصرالدین شاه از مجالس اشرافی عیاشی شبانه در اروپا به ایران آورد» نوشته است: «وی فقط رنگ مشکی را به جهت وارداتی بودن آن از فرانسه و انگلیس، یک امر اشرافی و متکبرانه توصیف کرده است و نه اصل چادر را که در آن زمان زنان ایرانی از چادرهای نقش‌دار و کاملن پوشیده استفاده می‌کردند.»

روزنامه دولت ایران گفته است که علیه سایت‌های «هتاک» شکایت خواهد کرد.

در مقابل، سایت رجا نیوز نیز روزنامه ایران را متهم کرده که به جای عذرخواهی از آن‌چه آن‌ها «افتضاح دینی» دانسته، به فرافکنی روی آورده است.

از سوی دیگر، مهدی طائب، رییس قرارگاه عمار و از چهره‌های اصول‌گرا، «پس‌مانده‌های جریان انحرافی» را متهم کرده است که از طریق روزنامه ایران به مقابله با چادر روی آورده‌اند.

هم‌زمان با ادامه انتقاد از مطالب روزنامه ایران در مورد حجاب از جمله از سوی روزنامه کیهان، سرپرست این روزنامه خود را طرف‌دار چادر به عنوان مناسب‌ترین حجاب برای زنان دانسته است.

علی‌اکبر جوانفکر، سرپرست روزنامه ایران ضمن رد انتقاداتی که از محتوای ویژه‌نامه این روزنامه در مورد حجاب به عمل آمده، گفته است که او از «حجاب برتر» حمایت می‌کند.

 بیشتر بخوانید:

«شکایت دادستان تهران از روزنامه دولتی ایران»


 


خبر / رادیو کوچه

محاکمه حسنی مبارک، رییس جمهوری پیشین مصر در دادگاهی در قاهره، پایتخت این کشور، در روز دوشنبه، ۱۵ اوت، برگزار شد.

آقای مبارک در دومین جلسه محاکمه‌اش، همانند جلسه قبل، با برانکارد در دادگاه حاضر شد و دو پسرش، علا‌ و جمال هم که با اتهامات مشابهی روبه‌رو هستند، در کنارش در قفس مخصوص متهمان حضور یافتند.

در ابتدای جلسه محاکمه، قاضی دادگاه به سختی، نظم و آرامش را در جلسه برقرار کرد و بعد به بررسی مدارک ارایه‌شده به دادگاه پرداخت.

علا‌ و جمال، پسران حسنی مبارک، اتهاماتی را که علیه‌شان مطرح شده است، رد می‌کنند.

قاضی دادگاه جلسه بعدی محاکمه حسنی مبارک را به ماه سپتامبر موکول و اعلام کرده است که جلسه‌های بعدی دادگاه از تلویزیون پخش نخواهد شد.

از سویی دیگر صدها نفر از نیروهای پلیس ضدشورش در محوطه اطراف دادگاهی که حسنی مبارک را محاکمه می‌کرد، حضور داشتند.

تعدادی از حامیان حسنی مبارک هم دست به تجمع زده بودند و شعار می‌دادند که «او تا زمان مرگ، مصری است» و «حسنی مبارک، صدام نیست». آن‌ها با تظاهرکنندگان مخالف حسنی مبارک هم درگیری‌هایی داشتند.

پیش از آغاز محاکمه، یک هلی‌کوپتر نظامی که حامل حسنی مبارک بود، در منطقه فرود آمد.

قاضی احمد رافت، ریاست جلسه محاکمه حسنی مبارک را به عهده داشت.

بیش از ۱۰۰ وکیل و حقوقدان در این نشست حضور دارند و قاضی دادگاه بارها از آن‌ها خواست تا سر جایشان بنشینند.

او بعد از رسمیت یافتن جلسه، بررسی مدارک ارایه‌شده را آغاز کرد. بیش‌تر بحث‌ها در جلسه روز دوشنبه، ۱۵ اوت، به استدلال‌های حقوقی اختصاص یافت.

وکلای خانواده‌های تظاهرکنندگانی که در اعتراضات مصر کشته شده‌اند، خواهان دست‌رسی بیش‌تر به سوابق و مدارک مربوط به ارتباطات و مکاتبات آقای مبارک هستند.

این خانواده‌ها می‌خواهند بدانند که وقتی نیروهای پلیس سعی داشتند اعتراضات مصر را متوقف کنند، حسنی مبارک چه دستوراتی به زیردستانش داده است.

وکلای مدافع حسنی مبارک هم خواهان آن شده‌اند که محمد حسین طنطاوی برای شهادت در دادگاه احضار شود. آقای طنطاوی ریاست شورای عالی نظامیان مصر را به عهده دارد. این شورا بعد از برکناری حسنی مبارک، اداره مصر را در دست گرفت. در عین حال، آقای طنطاوی برای دو دهه وزیر دفاع دولت مبارک بوده است.

قاضی دادگاه درباره این که چه کسی باید برای شهادت در دادگاه حاضر شود، تصمیم‌گیری خواهد داد.

فرید الدیب، وکیل آقای مبارک، از قاضی دادگاه خواسته است تا یک هزار و ۶۰۰ شاهد را به دادگاه فرا بخواند. ناظران می‌گویند که به احتمال زیاد، قاضی دادگاه تعداد افرادی را که نامشان در این لیست ارایه شده است، کاهش خواهد داد.

بر اساس گزارش‌ها، وضعیت جسمی آقای مبارک در شرایط نامناسبی است و پزشکان در یک بیمارستان نظامی در نزدیکی قاهره، به طور مرتب وضعیت درمانی او را زیر نظر داشته‌اند.

در جریان جلسه پیشین دادگاه حسنی مبارک که روز سوم اوت برگزار شد، حدود سه هزار سرباز و نیروی پلیس برای برقراری آرامش به کار گرفته شدند.

روز یکشنبه، ۱۴ اوت، هم حبیب العدلی، وزیر کشور سابق مصر در دادگاه حاضر شد. او به کشتار نزدیک به ۸۵۰ تظاهرکننده در جریان اعتراضات مصر متهم است. جلسه بعدی دادگاه او روز پنجم سپتامبر برگزار می‌شود.

در عین حال، او هم اکنون به جرم پول‌شویی به ۱۲ سال زندان محکوم شده است.

همزمان با این تحولات در مصر، اسما‌ محفوظ، یکی از وبلاگ‌نویس‌های شناخته‌شده این کشور روز یک‌شنبه مورد بازجویی قرار گرفت.

او متهم شده است که در شبکه فیس‌بوک، ارتش و نظامیان مصر را بدنام کرده است.

خانم محفوظ که در جریان انقلاب مصر نقش مهمی داشت، متهم شده است که خواهان انجام حمله‌هایی علیه نهادهای نظامی و قضایی مصر شده است.

وکیل خانم محفوظ تمام این اتهامات را رد کرده است.

بیشتر بخوانید:

«برگزاری مجدد دادگاه مبارک، رییس جمهوری پیشین مصر»


 


خبر / رادیو کوچه

فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی اعلام کرد احتمال دارد نیروگاه بوشهر تا اواخر آبان یا آذرماه، با ظرفیت کامل راه‌اندازی‌ شود. وی در عین حال اظهار داشت ممکن است این نیروگاه با ۴۰ درصد ظرفیت از شهریور ماه راه‌اندازی‌ شود.

فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی در مورد زمان راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر گفت: «پیش‌بینی ما برای راه‌اندازی ۱۰۰درصدی و کامل نیروگاه اتمی بوشهر برای اواخر آبان یا آذر ماه سال جاری است ولی احتمال دارد نیروگاه با ۴۰ درصد توان خود از شهریور ماه سال جاری راه‌اندازی شود.»

به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، آقای عباسی روز یک‌شنبه گفت: «رسانه‌ها معمولن دنبال تاریخ دقیق برای راه‌اندازی نیروگاه هستند و من اعلام می‌کنم ما مطابق یک شرح فعالیت و برنامه زمان‌بندی پیش می‌رویم چون نیروگاه نیاز به راه‌اندازی در مراحل مختلف دارد و آزمایش‌های لازم باید انجام شود ما نمی‌بایست پرسنل متخصص خود را درگیر مسایل حاشیه‌ای در باره مثلن تاریخ دقیق راه‌اندازی نیروگاه کنیم تا آن‌ها در راه‌اندازی دچار استرس نشوند.»

پیش‌تر دو نماینده عضو کمیته بررسی وضعیت نیروگاه اتمی بوشهر در مجلس اعلام کرده بودند که وعده راه‌اندازی نهایی این نیروگاه تا پایان ماه رمضان ممکن نیست.

الکساندر سادونیکوف، سفیر روسیه در تهران، چند ماه پیش گفته بود که کسانی که نسبت به راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر بدبین هستند، به زودی مایوس خواهند شد. وی از راه‌اندازی این نیروگاه در آینده بسیار نزدیک خبر داده بود.

فریدون عباسی در مورد تعویق‌های مکرر راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر گفته است: «زمان‌بر بودن راه‌اندازی نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر بیان‌گر رعایت سطح بالای استانداردهای بین‌المللی و حساسیت خاص جمهور اسلامی ایران در این زمینه است.»

پس از فاجعه اتمی در پی زلزله در ژاپن، موج نگرانی از ایمنی نیروگاه اتمی در جهان افزایش یافته و آلمان و سوییس اعلام کردند طی یک برنامه زمان‌بندی شده، نیروی اتمی را کنار خواهند گذاشت.

پیشتر اعلام شده بود  این نیروگاه پیش از به پایان رسیدن سال ۲۰۱۰ به شبکه برق کشور متصل می‌شود.

بر اساس قراردادهای روسیه و ایران، کار ساخت نیروگاه اتمی بوشهر باید تا سال ۲۰۰۰ میلادی، یعنی ۱۱ سال پیش، به پایان می‌رسید.

بیشتر بخوانید:

«موافقت ایران با طرح گام‌به‌گام در برنامه هسته‌ای»

«نیروگاه بوشهر با فوکوشیما و چرنوبیل تفاوت دارد»


 


مهرآفرین بهرامی/ رادیو کوچه

اعتصاب صنف پارچه ‌فروشان بازار تهران در حالی در سکوت وارد هفته سوم خود می‌شود که تاکنون مذاکرات میان اتحادیه پارچه‌ فروشان و اداره امور مالیاتی به نتیجه نرسیده و ابهامات به جای خود باقی مانده است.

اعمال قانون چهار درصدی مالیات بر ارزش افزوده بر صنف پارچه فروشان، در حالی که عمده فروش آنان، از طریق چک‌های زمان‌بر و بیش از سه ماه از زمان فروش تا وصول آن است، مهم‌ترین علت این اعتصاب بوده است که در سکوت و صرفن در قالب یک اعتراض صنفی از طریق بازاریان در حال پی‌گیری است تا رنگ و بوی سیاسی به خود نگیرد و در عین حال درخواست پارچه فروشان مبنی بر عقب‌نشینی دولت از اجرای این طرح را محقق کند.

این اعتصاب که از دهم مرداد آغاز شد و کلیه صنف‌های تولید کنندگان و فروشندگان پارچه‌های جین، چادری، لباس کار، پارچه‌های پرده‌ای، پارچه‌های خارجی، پارچه‌های ملحفه‌ای را در بر گرفت تاکنون در سرا‌ها و پاساژ‌ها و حتا مغازه‌های متفرقه اطراف بازار ادامه یافته است و حتا رییس این اتحادیه نیز هنوز نتوانسته است زمینه لازم برای گفت‌وگو میان مدیران دولتی و صنف پارچه را ایجاد کند و این اعتراض هم‌چنان بی‌نتیجه ادامه یافته است.

قانون مالیات بدون مشاوره با صنف پارچه تصویب شده است

یکی از پارچه فروشان بازار تهران در این باره به رادیو کوچه گفت: «در شرایطی که قدرت خرید مردم کم شده است و میزان فروش برخی از زیر گروه‌های این صنف مانند لباس کار تا نصف کاهش یافته است و از طرف دیگر چک‌های پرداختی همین میزان فروش نیز، متناسب با حجم فروش طولانی‌تر از قبل شده است و حداقل 30 درصد از چک‌های خرید پارچه در زمانی طولانی‌تر از سه ماه وصول می‌شوند، قانون 4 درصد مالیات بر ارزش افزوده غیر قابل اجرا به نظر می‌رسد.»

وی ادامه داد: «نحوه اجرای این قانون نیز مبهم، کلی و متناسب با شرایط کلیه صنوف طراحی شده است و چون بدون انجام کار کارشناسی با هیت رییسه این اتحادیه برای اجرا در نظر گرفته شده است و برخی ریزه‌کاری‌ها و نحوه خرید و فروش‌های پارچه فروشان در آن دیده نشده است، در نتیجه اجرای آن به صورت یک فرم کلی برای کل بخش‌ها دشوار به نظر می‌رسد.»

این عضو اتحادیه پارچه فروشان خاطر نشان کرد: «شرایط کنونی فعالیت در بازار تهران به شدت شکننده شده است چون اعتماد بین خریدار و فروشنده از بین رفته است و با افزایش تعداد چک‌های برگشتی حتا از کسبه‌هایی که بیش از 40 سال سابقه فعالیت دارند، نمی‌توان از بازگشت پول جنس فروخته شده، مطمئن بود و وقتی به‌طور رندم از هر ده معامله یک چک آن برگشت بخورد، ضرر آن را باید از سود بقیه معاملات کسر کرد که به همین ترتیب حاشیه سود، بیش از پیش کاهش می‌یابد و اعمال هر‌گونه مالیات بیش‌تر به دشواری کار، اضافه می‌کند.»

وی تصریح کرد: «کلیه اعضای اتحادیه پارچه فروشان قصد دارند تا مشخص شدن نتیجه نهایی روش اعمال مالیات بر ارزش افزوده، بر عزم خود پافشاری کنند و در عین حال نیز مصمم هستند اهداف خود را به گونه‌ای پی‌گیری کنند تا از آن برداشت سیاسی صورت نگیرد.»

اجرای قانون مالیاتی به ضرر مصرف کننده تمام می‌شود

این در حالی است که رییس سازمان امور مالیاتی ایران پیش از این، اعتراض پارچه فروشان بر قانون مالیات بر ارزش افزوده را «بهانه‌جویی» و ترس از شفاف شدن معاملات اقتصادی آن‌ها توصیف کرده و گفته بود‌: «پارچه فروشان به جای اعتصاب، مذاکره کنند.» وی تصریح کرده بود؛ بر اساس قانون، صنف پارچه فروشان از مهرماه 88 در بخش بنک‌داران مانند سایر بنک‌داران مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده شده‌اند و سازمان مالیاتی مکرر درخواست آموزش و ثبت‌نام برای آنان را ارایه کرده است اما این صنف تاکنون برای اجرای این قانون به سازمان مالیاتی مراجعه نکرده‌اند و اکنون با این بهانه که صنف ما آموزش ندیده‌اند، از اجرای قانون ممانعت می‌کنند.

یک کارشناس اقتصادی نیز در این باره به رادیو کوچه می‌گوید: «مقاومت صنف طلافروشان در برابر مالیات بر ارزش افزوده و پافشاری دولت بر خواسته‌های مالیاتی خود نهایتن به ضرر خریداران سکه تمام شد و مقرر شد که هزینه مالیاتی را خریدار بدهد و اگر پافشاری صنف پارچه فروشان نیز به همین راه حل منتهی شود، اثرات تورمی بر مصرف کننده خواهد داشت چون دایره مصرف کنندگان پارچه و لباس شامل همه مردم می‌شود و گران شدن پارچه، به گرانی برش و دوخت نیز منتهی می‌شود و نهایتن قیمت تمام شده لباس را افزایش می‌دهد.»


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

دولت تاجیکستان از بزرگ‌ترین شرکت تولید آلومینیوم در این کشور، شرکت «تلکا» خواسته است، تا برای تبلیغ تاجیکستان در شبکه جهانی «یورو نیوز» قرارداد ببندد. این اقدام در راستای ۲۰ سالگی استقلال تاجیکستان، که روز ۹ سپتامبر سال جاری میلادی تجلیل خواهد شد، صورت می‌گیرد. «اگار ستاراف» سخن‌گوی شرکت «تلکا» می‌گوید، آن‌ها با شبکه جهانی «یورو نیوز» برای ۱۶ روز قرارداد امضا کرده‌اند، که هزینه آن بیش‌تر از ۱۲۰ هزار یورو بوده است.

وی گفت، هر یک نوار تبلغاتی ۳۰ ثانیه طول داشته طبیعت تاجیکستان، کوه‌های آسمان بوس، محصول دست هنرمندان، یادگاری‌های تاریخی و هم کارگاه‌های نو را که در طول ۲۰ سال استقلال کشور بنیاد شده‌اند، به نمایش می‌گذارد. هم‌چنان که آقای «ستاراف» سخن‌گوی شرکت «تلکا» گفت، هدف از این همه تلاش‌ها و خرج مبالغ برای معرفی تاجیکستان و هم جلب سرمایه خارجی به اقتصاد این کشور بوده است.

بنا به قول او هنوز هم در یاد اکثر خارجیان تاجیکستان به عنوان کشور جنگ‌زده و هم مکان اسلام‌گرایان تندرو باقی‌ مانده است. در حالی‌ که او می‌گوید، تاجیکستان یک کشور دموکراسی است و هم سیاست درهای باز در این جا حکم‌رانی می‌کند. «ما می‌خواهیم شرایط جهان‌گردی و طبیعت زیبا و ذخایر آبی و انرژی این کشور را نشان دهیم. می‌خواهیم نشان دهیم که در این‌جا صنعت بزرگ است و کارخانه های صنعتی فعالند. یعنی‌ می‌خواهم بگویم که این کشور چی قدر زیباست»، افزود آقای «ستاراف»

این در حالی است که مخالفان تبلغ تاجیکستان از طریق «یورو نیوز» از جانب‌دارانش به‌ مراتب بیش‌تر است. اکثر ساکنان تاجیکستان می‌گویند، دولت نباید در این لحظه برای مردمش مشکل ۱۲۰ هزار یورو را برای تبلغ بیهوده مصرف بکند. برخی‌ از کارشناسان نیز می‌گویند، با حلوا گفتن دهان شیرین نمی‌شود و با ۱۶ روز تبلغ در «یورو نیوز» دیدگاه خارجیان به تاجیکستان تغییر نخواهد کرد. بلکه به گفته آن‌ها دولت را ضرور است، که شرایط سرمایه‌گزاری در داخل کشور را فراهم بیاورد.

یک اقتصاددان تاجیک می‌گوید، مقام‌داران تاجیک بسیار مانع‌های صنعی اداری ایجاد می‌کنند که در آخر سرمایه‌گذار خارجی مجبور می‌شود که تاجیکستان را ترک بکند. وی می‌افزاید، یکی از این عامل‌های منفی رشوت‌خاری می‌باشد.


 


فابین پاتریگوت، (Fabien Patrigot) فیلم‌ساز فرانسوی-آلمانی، و از حامیان جوانان آزادی‌خواه ایران اقدام به انتشار ویدئوی کرده است. وی در این ویدئو تلاش کرده تا با زبان پارسی که از دوست ایرانی-کانادایی خود آموخته برای این فعالان راه آزادی در ایران پیامی را منتشر کند.

Click here to view the embedded video.


 


مجید بهشتی/ رادیو کوچه

majid.b@koochehmail.com

«مسعود ده‌نمکی»: «در تلاش هستم تا رسوایی یا اخراجی‌های 4 را به جشن‌واره فیلم فجر برسانم.»

مسعود ده‌نمکی کارگردان سینما، در گفت و‌گو‌یی اظهار داشت: «فیلم‌نامه فیلم جدیدم را برای دریافت پروانه ساخت به اداره کل نظارت و ارزش‌یابی معاونت سینمایی ارایه کرده‌ام که در صورت صدور، بعد از پایان ماه رمضان پیش‌تولید آن را آغاز خواهم کرد.»

وی تصریح کرد: «هنوز توافقی بر سر نام این فیلم نشده اما بین «رسوایی» و «اخراجی‌های 4» یکی را انتخاب خواهم کرد.»

کارگردان سری «اخراجی‌ها» درباره مضمون فیلم‌نامه جدیدش گفت: «با توجه به این‌که فیلم‌نامه مضمونی عرفانی- اجتماعی دارد، نسبت به سه فیلم قبلی تفاوت‌های زیادی خواهد داشت.» وی افزود: «تهیه‌کنندگی این فیلم را نیز مثل گذشته خود برعهده دارم.»

ده‌نمکی در پایان گفت: «هنوز برای حضور بازی‌گران سه فیلم قبلی در این فیلم تصمیم‌گیری نشده اما این امکان وجود دارد که تعدادی از این بازی‌گران در پروژه حضور داشته باشند.»

صدا و سیما مشکلی با «فاطمه معتمدآریا» ندارد

«سعید سعدی» گفت: «محدودیت‌های تصویری «فاطمه معتمدآریا» در مورد تیزرهای تبلیغاتی فیلم «این‌جا بدون من» در تلویزیون برطرف شده است و این بازی‌گر دیگر مشکلی در تلویزیون ندارد.»

تهیه‌کننده «این‌جا بدون من» در گفت‌و‌گو‌یی افزود: «طی صحبت‌هایی که با مسوولان صدا و سیما انجام دادیم مشکلات برطرف شده است و در حال حاضر «معتمدآریا» محدودیتی به لحاظ تصویری ندارد.»

وی در مورد حضور «فاطمه معتمدآریا» در مراسم اکران فیلم خاطرنشان کرد: «این بازی‌گر باسابقه روز پنج‌شنبه ساعت 20 در سینما آفریقا حاضر می‌شود و با مخاطبان «این‌جا بدون من» به تماشای فیلم می‌نشیند.»

«سعدی» در مورد حضور عوامل دیگر فیلم در این سینما تصریح کرد: «هنوز حضور عوامل دیگر قطعی نشده اما من و «بهرام توکلی» کارگردان فیلم هم احتمالن حضور خواهیم داشت.»

بنابراین گزارش، توزیع پوسترها و تیزرهای تبلیغاتی فیلم «این‌جا بدون من» در هفته‌های ابتدایی اکران با مشکلاتی هم‌راه بود به نحوی که نام و تصویرهای فاطمه معتمدآریا از برخی تیزر و تبلیغات فیلم حذف شد.

«این‌جا بدون من» اقتباسی از نمایش‌نامه «باغ‌وحش شیشه‌ای» نوشته «تنسی ویلیامز» است و قصه خانواده‌ای را روایت می‌کند که پای دخترشان مشکل دارد و تمام دغدغه این خانواده رفع مشکل اوست.

«پارسا پیروزفر»، «صابر ابر»، «فاطمه معتمد‌آریا»، «نگار جواهریان»، «احمد ساعتچیان»، «وحید نفر» در این فیلم ایفای نقش می‌کنند.

عوامل این فیلم عبارتند از: نویسنده و کارگردان «بهرام توکلی»، تهیه‌کننده «سعید سعدی»، مدیر فیلم‌برداری «حمید خضوعی ابیانه»، طراح چهره‌پرداز «سعید ملکان»، صدابردار «حسین بشاش»، طراح صحنه و لباس «آتوسا قلمفرسایی»، دست‌یار و برنامه‌ریز «علی ملاقلی‌پور»، عکاس «علی باقری»، منشی صحنه «پانته‌آ حسینی»، تدوین «بهرام دهقانی» و دست‌یار و برنامه‌ریز «مهدی سلیمانی».

آمار فروش رسمی فیلم‌های روی پرده اعلام شد

آمار فروش رسمی سینماهای تهران از سوی بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد. آمار فروش فیلم‌های روی پرده تا 14مرداد ماه در سینماهای تهران به شرح ذیل است:

فیلم سینمایی «شبانه روز» به کارگردانی «امید بنکدار» با 10 روز اکران در 19 سینما، 865 میلیون و 590 هزار ریال

فیلم سینمایی «ورود زنده‌ها ممنوع» به کارگردانی «جواد مزدآبادی» با 3 روز اکران در 15 سینما، 63 میلیون و 680 هزار ریال

فیلم سینمایی «پروانگی» به کارگردانی «قاسم جعفری»، با 3 روز اکران در 10 سینما، 11 میلیون و 980 هزار ریال

فیلم سینمایی «سوت پایان» به کارگردانی «نیکی کریمی»، با 3 روز اکران در 14 سینما، 159 میلیون و 785 هزار ریال

فیلم سینمایی «یوسف پیامبر» به کارگردانی «فرج‌اله سلحشور»، با 3 روز اکران در 5 سینما، 2 میلیون و 560 هزار ریال

فیلم سینمایی «سیزده 59» به کارگردانی «سامان سالور» با 35 روز اکران در 16 سینما، یک میلیارد و 753 میلیون و 917 هزار ریال

فیلم سینمایی «ورود آقایان ممنوع» به کارگردانی «رامبد جوان»، با 52 روز اکران در 29 سینما، 23 میلیارد و 488 میلیون و 900 هزار ریال

فیلم سینمایی «قصه پریا» به کارگردانی «فریدون جیرانی» با 49 روز اکران در 8 سینما، 3 میلیارد و 67 میلیون و 485 هزار ریال

فیلم سینمایی «آقا یوسف» به کارگردانی «علی رفیعی» با 24 روز اکران در 9 سینما، یک میلیارد و 311 میلیون و 581 هزار ریال

فیلم سینمایی «این‌جا بدون من» به کارگردانی «بهرام توکلی» با 24 روز اکران در 12 سینما، 3 میلیارد و 34 میلیون و 490 هزار ریال

اختصاص وام 30 میلیونی به پنج هزار نفر از خبرنگاران

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، «سیدمحمد حسینی» روز سه‌شنبه در آیین «بزرگ‌داشت هفدهم مرداد روز خبرنگار» در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه افزود: «‌خبرنگاران باید علاوه بر اطلاع‌رسانی درباره واقعیت‌های جامعه بتوانند وقایع آینده را نیز تا حدودی پیش‌بینی کنند و این موضوع جزو انتظارات جامعه است.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت‌: «خبرنگاران همانند آینه‌هایی هستند که مشکلات‌، مسایل و دیدگاه‌های مسوولان و مردم را منعکس می‌کنند.»

حسینی در ادامه سخنان خود به تسهیلات در نظر گرفته شده برای خبرنگاران که رییس جمهوری دستور آن را صادر کرده است اشاره کرد و گفت‌:‌ «در این زمینه برای پنج هزار نفر از خبرنگاران وام ساخت مسکن به مبلغ 30 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.» وی اضافه کرد: «تعداد خبرنگاران از رقم فعلی قابل افزایش خواهد بود.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم‌چنین از برداشته شدن محدودیت اعطای آگهی به روزنامه‌ها‌، تلاش در جهت اصلاح نرخ آگهی‌ها‌، پوشش بیمه تکمیلی برای خبرنگاران بدون محدودیت رسانه‌ای برای مواقع حوادث‌، د‌رمان و بیمه عمر حتا برای باشگاه خبرنگاران جوان با شرایط سهل و ساده را از دیگر تسهیلات در نظر گرفته شده برای خبرنگاران عنوان کرد.

حسینی اظهار داشت: «صندوقی برای بیمه خبرنگاران دایر شده که مانند گذشته و با عنایت رییس جمهوری اعتبارات آن تامین شده است تا دغدغه‌ای در این زمینه وجود نداشته باشد.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعلق سهام عدالت، ‌تلاش برای تقویت امنیت شغلی خبرنگاران‌،‌ تدوین نظام جامع و نوین رسانه‌ای که هم‌اکنون در کمیسیون لوایح قرار دارد از دیگر تسهیلاتی برشمرد که برای خبرنگاران در نظر گرفته شده است.

وی گفت: «با نهایی شدن نظام جامع رسانه‌ای‌، خبرگزاری‌ها و سایت‌‌ها و پای‌گاه‌های خبری موجود در جامعه مجازی نیز جزو مطبوعات به حساب خواهند آمد و اگر مشکلی در مراجع قانونی و قضایی برای آنان پیش آید در هیت نظارت بر مطبوعات رسیدگی خواهد شد.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این‌که امیدوار است این لایحه شهریور ماه نهایی شود تاکید کرد نظرات خبرنگاران و اصحاب رسانه می‌تواند در غنا بخشیدن این لایحه موثر و مهم باشد .

تحمل‌پذیری مسوولان در برابر خبرنگاران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیدگاه‌های مطرح شده توسط چند تن از روزنامه‌نگاران در این آیین در‌باره لزوم تقویت تحمل‌پذیری مسوولان در برابر خبرنگاران نیز اظهار داشت: «همان‌گونه که رییس جمهوری به همه وزیران توصیه کرده‌اند در برابر افکار عمومی روحیه پاسخ‌گویی‌، تحمل‌پذیری و شنیدن انتقاد را داشته باشند‌،‌ من بر این باورم که مسوولان نیز از چنین روحیه‌ای برخوردار هستند.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخت و زیان‌آور بودن حرفه خبرنگاری نیز ابراز امیدواری کرد، همه اقشار جامعه از جمله مسوولان و اصحاب رسانه‌، ‌واقع‌گرایی و واقع‌بینی را جای‌گزین مطلق‌انگاری کنند.

به نظر نگارنده این تسهیلات و امکانات که وزیر ارشاد اسلامی بر‌شمرده، قطعن متعلق به خبرنگاران و روزنامه‌نگاران فرمان‌بردار، مطیع و سر به زیری خواهد بود که از حقایق چشم‌پوشی کرده و همه‌چیز را با دید مثبت نگاه کنند.


 


خبر / رادیو کوچه

مخالفان مسلح معمر قذافی در نبرد برای به دست گرفتن کنترل شهر استراتژیک زاویه در نزدیکی طرابلس، پایتخت لیبی هستند. گزارش شده است که درگیری‌ها در شهر نفتی زاویه واقع در ۵۰ کیلومتری غرب طرابلس در جریان است.

از سوی دیگر،‌ یک سخن‌گوی حکومت سرهنگ معمر قذافی گفته است که این شهر هم‌چنان «تحت کنترل کامل» نیروهای دولتی هست.

اگر این شهر سقوط کند، طرابلس که هم اکنون تحت محاصره دریایی ناتو است، به‌طور زمینی نیز محاصره خواهد شد.

مخالفان سرهنگ قذافی روز یک‌شنبه پرچم قرمز، سبز و سیاه خود را بر فراز بازار مرکزی شهر زوایه افراشتند، اما صدای توپ و انفجار هم‌چنان شنیده می‌شود.

آن‌ها می‌گویند نیروهای حکومتی از ساختمان‌های بلند به‌سوی آن‌ها شلیک می‌کنند.

زاویه یکی از مسیرهای اصلی ارسال کمک به نیروهای معمر قذافی است.

بیش‌تر سوخت نیروهای وفادار به حکومت لیبی از پالایش‌گاه این شهر تامین می‌شود.

شهر زاویه اوایل سال برای مدت کوتاهی به‌دست مخالفان افتاد، اما تانک‌های سرهنگ قذافی آن‌ها را پس از تلفات فراوان بیرون کرد.

مخالفان در جنوب طرابلس نیز پیش‌روی‌هایی داشته‌اند.

موفقیت نظامی در غرب طرابلس برای مخالفان که در شهر شرقی بنغازی مستقر هستند، بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید:

«درگیری‌های شدید بر سر کنترل شهر زاویه لیبی»


 


منبع: جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران

عبدالکریم لاهیجی، نایب رییس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، امروز گفت: «حکومت ایران را باید وادار کرد تمام زندانیان عقیدتی و در گام اول زندانیان سیاسی زن را بی‌قید و شرط و فورن آزاد نماید، تمام قانون‌های تبعیض‌آمیز را ملغا کند و به کنوانسیون رفع تمام اشکال تبعیض علیه زنان بپیوندد. جامعه بین‌المللی باید پشتیبانی قاطع خود را از جنبش زنان در ایران و مبارزه آن برای استقرار آزادی‌های اساسی، حقوق برابر و احترام به حقوق بشر ابراز کند.»

چندین فعال حقوق زن و چند زن حرفه‌ای ایرانی به خاطر فعالیت‌های برحق یا انجام حرفه‌اشان در سه ماه گذشته دستگیر شده یا به روش‌های دیگر مورد آزار قرار گرفته‌اند.  بعضی از آن‌ها در حال حاضر با وثیقه آزاد هستند ولی در معرض خطر پی‌گرد ناعادلانه و ناروای قضایی و حکم زندان به سر می‌برند. بعضی دیگر هنوز در بازداشت خودسرانه مانده‌اند. نمونه‌های زیر تنها بعضی از این موارد را در بر می‌گیرند:

•‌مریم بیدگلی (دستگیری 7 مرداد 1390)؛ مرضیه وفامهر (بازداشت اواسط تیرماه 1390)؛ محبوبه کرمی (دستگیری 10 خرداد 90)؛ مریم بهرمن (بازداشت 10 خرداد 90)؛ لاله حسن پور (دستگیری 4 اردیبهشت 90)؛ [جزئیات بیشتر  جدول پیوست].

•‌مهناز محمدی (سینماگر مستندساز) در تاریخ 5 تیر 1390 بازداشت و در روز 5 مرداد با وثیقه آزاد شد.

•‌مریم مجد (عکاس ورزشی) در تاریخ 27 خرداد در هنگام سفر به آلمان برای عکاسی در جام جهانی فوتبال زنان بازداشت و در تاریخ 27 تیر 1390 با وثیقه آزاد شد.

•‌پگاه آهنگرانی (بازیگر سینما) پیش از سفر به آلمان برای نگارش وبلاگی در باره مسابقه های جام جهانی فوتبال زنان برای شبکه دویچه وله در تاریخ 17 تیر دستگیر و در 5 مرداد 1390 با وثیقه آزاد شد.

•‌نرگس محمدی (فعال حقوق بشر) در روز 7 تیر 1390 به اتهام های عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی مورد محاکمه قرار گرفت. او در تاریخ 20 خرداد 1389 در برابر چشمان فرزندان خردسال خود بازداشت و سپس در 10 تیر همان سال با وثیقه آزاد شده بود.

•‌زهرا یزدانی، روزنامه نگار، در تاریخ 31 خرداد بازداشت و در تاریخ 8 تیر 1390 آزاد شد.

•‌منصوره بهکیش (حامی مادران عزادار و فعال حقوق بشر) در تاریخ 22 خرداد در خیابان دستگیر و در تاریخ 18 تیر 1390 با وثیقه آزاد شد. او که شش عضو خانواده‌اش را در اعدام‌های دهه‌ی 1360 از دست داده، چندین بار در سال های گذشته بازداشت شده است.

•‌راحیل آشناگر، وبلاگ نگار و فعال حقوق زن، در تاریخ 10 خرداد در بندر انزلی بازداشت و در 16 خرداد 90 با وثیقه آزاد شد.

•‌فاطمه تمیمی (وکیل دادگستری) در تاریخ 27 اردیبهشت 90 بازداشت و در 1 خرداد 90 با وثیقه آزاد شد.

•‌هما دورتی پرواز، روزنامه‌نگار ایرانی‌تبار شبکه الجزیره، در تاریخ 9 اردیبهشت 1390 در هنگام ورود به دمشق ناپدید شد و مقامات سوری او را در 11 اردیبهشت به ایران تحویل دادند. وزیر خارجه ایران در 24 اردیبهشت از وضعیت وی ابراز بی‌اطلاعی ‌کرد؛ او دو روز بعد در تاریخ 26 اردیبهشت 1390 آزاد شد و ایران را ترک کرد.

•‌عسل اسماعیل‌زاده (فعال سیاسی) در 11 اردیبهشت 1390 بازداشت و 11 خرداد 90 با وثیقه آزاد شد.

اطلاعات پیشینه‌ای

ده‌ها زن زندانی عقیدتی و سیاسی در زندان به سر می‌برند. در پیوست این بیانیه نام و وضعیت 47 زن زندانی عقیدتی و سیاسی را ثبت کرده‌ایم. این فهرست که در آن نام فعالان حقوق زن، فعالان دانش‌جویی، فعالان سیاسی، زندانیان سیاسی پیشین، پیروان آیین بهایی، معترضان به حکومت، وبلاگ‌نگاران، وکیل حقوق بشری، بازیگر سینما و روزنامه‌نگار چشم می‌خورد، به هیچ وجه جامع و کامل نیست.

گروه‌های مستقل زنان در چند سال گذشته با آزار و سرکوب رو به افزایشی روبه‌رو بوده‌اند. بعضی از این گروه‌ها و جریان‌ها که هدف خشونت دولت‌مردان جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند عبارتند از:

-«کمپین تغییر برای برابری» (یک میلیون امضا) که علیه تبعیض‌های قانونی ضد زنان مبارزه می‌کند.

-«کمپین قانون بی‌سنگ‌سار» که برای الغای مجازات سنگ‌سار مبارزه می‌کرد و اکثر فعالان آن ناگزیر از ترک ایران شده‌اند.

-«مادران عزادار» زنانی هستند که فرزندانشان را در اعدام‌ها و کشتارهای سیاسی بیش از سه دهه اخیر از دست داده‌اند. از زمانی که آن‌ها اعتراض در سکوت را در سال 1388 در پارک لاله تهران شروع کردند، بارها مورد حمله و سرکوب نیروهای امنیتی قرار گرفته‌اند.

-«مادران صلح» زنانی هستند که علیه جنگ و دخالت نظامی در ایران فعالیت می‌کنند‌.

در سال‌های گذشته چندین زن در بازداشت یا به دست ماموران امنیتی کشته شده‌اند، مثل زهرا کاظمی (عکاس خبری که در اثر ضربه به سرش در حین بازداشت در زندان اوین تهران در سال 1382 درگذشت)، زهرا بنی یعقوب (پزشکی که به ادعای دولتمردان در حین بازداشت موقت در سال 1386 در همدان «خودکشی» کرد)، و هاله سحابی (عضو مادران صلح که در پی ضربه‌های ماموران امنیتی در حمله به تشییع جنازه پدرش در روز 11 خرداد 1390 در تهران درگذشت). به علاوه، بنا به گزارش‌ها تعدادی از زنان ـ و مردان ـ در پی بازداشت در اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری 1388 در زندان مورد تجاوز نیروهای امنیتی قرار گرفتند.‌ مجرمان تمام این جنایت‌ها از مجازات معاف هستند و دست‌گاه قضایی تاکنون هیچ یک از آن‌ها را به دست عدالت نسپرده است.

زنان ایران گرفتار قوانین به شدت تبعیض‌آمیزی هستند که آن‌ها را از اساسی‌ترین حقوق محروم ساخته است. مفاد بعضی از این قانون ها از این قرار است:

-زنان مکلف هستند به خواسته‌های جنسی مردان تمکین کنند؛

-آن‌ها از حق طلاق محروم هستند ولی شوهر دارای اختیار طلاق است؛

-اجازه شوهر برای سفر به خارج و کار در قانون الزامی است؛

-سهم فرزندان دختر از ارث نیمی از سهم فرزندان پسر است؛ زن تنها یک هشتم دارایی شوهر را به ارث می‌برد؛

-زنان مسلمان حق ندارند با مردان غیرمسلمان ازدواج کنند؛

-شهادت یک مرد برابر با شهادت دو زن است؛

-مردان از حق چند همسری برخوردار هستند؛

-زنان و مردان متهم به زنای محصنه با مجازات وحشیانه سنگ‌سار مجازات می‌شوند، اما اکثر قربانیان این مجازات زنان هستند چون حق چند همسری بعضن برای مردان مفری را فراهم می‌کند؛

-سن مسوولیت کیفری برای زنان 9 سال قمری (برابر با 7/8 سال شمسی) است.

جمهوری اسلامی یکی از 7 کشور عضو سازمان ملل است که «کنوانسیون رفع تمام اشکال تبعیض علیه زنان» را تصویب نکرده و به آن نپیوسته است.

حمله به فعالان زن و پای‌مال کردن حقوق زنان بخشی از سرکوب عمومی جنبش مردم برای دمکراسی و آزادی است که تعداد زیادی از فعالان و روزنامه‌نگاران زن را برای دوری از آزار و تعقیب به خارج از کشور رانده است.

ما تمام اعضای جامعه بین‌المللی را فرا می‌خوانیم تا به تاکید از حکومت ایران بخواهند:

•‌تمام زندانیان عقیدتی و سیاسی را فورن و بی‌قید و شرط آزاد نماید و به آزارِ فعالان حقوق زن و زنان حرفه‌ای پایان دهد؛ به عنوان گام نخست حکومت باید تمام زندانیان عقیدتی زن را آزاد کند و تمام اتهام‌های علیه ده‌ها فعال زن را که در انتظار دادگاه به سر می‌برند لغو نماید.

•‌به گزارش‌گر ویژه حقوق بشر در ایران و کارشناسان مستقل دیگر مثل کارشناسان سازمان نظارت بر زندان‌ها که مرکز آن در لیون فرانسه است اجازه بازدید از زندان‌های ایران و به ویژه زندان‌های زنان بدهد.

•‌به کنوانسیون رفع تمام اشکال تبعیض علیه زنان بپیوندد.

•‌به عنوان گام اول برای پیوستن به کنوانسیون، حکومت باید تمام قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان از جمله، و بدون قید محدودیت، قوانین مذکور در بالا را اصلاح یا ملغا کند.

•‌به تمام گروه‌های فعال در راه حقوق برابر زنان و الغای مجازات اعدام و مجازات های غیرانسانی مثل سنگ‌سار، عدالت، صلح … از جمله کمپین تغییر برای برابری، کمپین قانون بی‌سنگ‌سار، مادران عزادار، مادران صلح، وکلای مدافع زندانیان عقیدتی و سیاسی، گروه‌های دانش‌جویی و دیگران اجازه دهد آزادانه به فعالیت بپردازند.‌

جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران

پیوست: فهرست ناکامل عده‌ای از زندانیان سیاسی و عقیدتی زن:

1.روناک صفازاده‌ (نیز مشهور به صفارزاده) حکم:‌ 6 سال و 9 ماه، بازداشت: 1‌مهر 1384؛‌ سنندج‌‌‌ کمپین‌ تغییر برای برابری، فعال کرد

2.زینب جلالیان، حکم:‌‌ زیر حکم اعدام،‌ بازداشت: از سال 1386؛ سنندج‌ فعال سیاسی کرد

3.‌مهوش ثابت، حکم:‌‌ 20 سال، بازداشت: از 14 اسفند 1386؛ اوین/تهران، ‌پیرو آیین بهایی

4.فریبا کمال آبادی، حکم:‌20 سال، بازداشت: از 15 اردیبهشت 1387؛ اوین/تهران         پیرو آیین بهایی

5.معصومه کعبی، حکم: ‌4.5‌ سال، بازداشت: از 6 مهر 1387؛ زندان سپیدار اهواز ‌ فعال عربِ ایرانی؛ همسر او از فعالان حقوق اقلیت عرب زبان در خارج از ایران است، دولت سوریه او و فرزندش را در 19 شهریور 1387 به ایران تحویل داد

6.‌زینب بایزیدی، حکم:‌ 4 سال تبعید در زندان، بازداشت: از‌ 25 آبان 1387؛ زنجان کمپین‌ تغییر برای برابری

7.‌صهبا رضوانی، حکم:‌ 3 سال و 8 ماه، بازداشت: از 25 آذر 1387؛ اوین/تهران‌ پیرو آیین بهایی

8.‌کبری بنازاده امیرخیزی، حکم:‌ 5 سال زندان در تبعید، بازداشت: از27 دی 1387؛ فعلن اوین/ تهران‌ گویا به خاطر خویشاوندان فعال مخالف در خارج از ایران محکوم شده

9.‌عالیه اقدام دوست، حکم:‌ 3 سال، بازداشت: از ‌10 بهمن 1387؛ اوین/تهران‌ کمپین تغییر برای برابری

10.‌شبنم مددزاده، حکم: ‌5 سال زندان در تبعید، بازداشت: از‌ 2 اسفند 1387؛ فعلن اوین/تهران‌ فعال دانش‌جویی

11.‌نازیلا دشتی، حکم:‌ 3 سال، بازداشت: از‌ 6 خرداد 1388؛ اوین/تهران گویا به خاطر‌ خویشاوندان فعال مخالف در خارج از ایران محکوم شده

12.‌عاطفه نبوی، حکم:‌ 4 سال، بازداشت: از 25 خرداد 1388؛ اوین/تهران         فعال دانش‌جویی

13.‌فاطمه رهنما، حکم:‌ 10 سال تبعید در زندان، بازداشت: از 7 مرداد 1388؛ سپیدار اهواز‌ زندانی سیاسی دهه 1360؛ گویا به علت نسبت خانوادگی با آقای موسوی (نامزد انتخابات ریاست جمهوری 1388) زندانی شده است

14.‌معصومه یاوری،‌ حکم: ‌7 سال زندان در تبعید، بازداشت: از 27 شهریور 1388؛ فعلن اوین/تهران‌ معترض خیابانی

15.‌زهرا جباری، حکم:‌ 4 سال زندان در تبعید، بازداشت: از‌ 27 شهریور 1388؛ فعلن اوین/تهران‌ معترض خیابانی؛ گویا به خاطر خویشاوندان فعال مخالف در خارج از ایران محکوم شده

16.‌هنگامه شهیدی، حکم:‌ 6 سال، بازداشت: از 11 آذر 1388؛ اوین/تهران‌ روزنامه‌نگار

17.‌مهدیه گلرو، حکم:‌ 2 سال‌، بازداشت: از 11 آذر 1388؛ اوین/تهران‌ فعال دانش‌جویی

18.‌ریحانه حاج ابراهیم دباغ، حکم:‌15 سال زندان در تبعید، بازداشت: از‌ 6 دی 1388؛ فعلن اوین/تهران‌ متهم به ارسال فیلم‌های اعتراض‌های خیابانی به گروه‌های مخالف

19.‌مطهره بهرامی حقیقی، حکم:‌ 10 سال زندان در تبعید، بازداشت: از‌ 6 دی 1388؛ فعلن اوین/تهران‌ گویا به خاطر خویشاوندان فعال مخالف در خارج از ایران محکوم شده؛ شوهر و یک پسرش به اعدام محکوم شده‌اند

20.‌کفایت ملک محمدی، حکم:‌ 5 سال، بازداشت: از‌ 6 دی 1388؛ اوین/تهران‌ معترض خیابانی

21.‌فرح واضحان، حکم:‌17 سال زندان در تبعید، بازداشت: از‌ 8 دی 1388؛ فعلن اوین/تهران        معترض خیابانی

22.‌مریم اکبری منفرد، حکم:‌15 سال زندان در تبعید، بازداشت: از        10‌ دی 1388؛ فعلن اوین/تهران‌ متهم به محاربه

23.‌بهاره هدایت، حکم: ‌9.5 ‌سال، بازداشت: از‌ 10 دی 1388؛ اوین/تهران         کمپین تغییر برای برابری و فعال دانش‌جویی

24.‌فاطمه خرم‌جو،‌ حکم: ‌نامعلوم، بازداشت: از‌ 17 دی 1388؛ اوین/ تهران‌ متهم به اقدام علیه امنیت ملی

25.‌منیژه منزویان (نصراللهی)، حکم:‌ 3 سال و 4 ماه، بازداشت: از ‌ 8 اسفند 1388؛ اوین/تهران‌ پیرو آیین بهایی

26.‌رزیتا واثقی، حکم:‌ 5 سال، بازداشت: از‌ 24 اسفند 1388؛ وکیل آباد مشهد‌ پیرو آیین بهایی

27.‌سوسن تبیانیان، حکم:‌ 1.5 سال، بازداشت: از‌ 17 خرداد 1389؛ اوین/تهران‌ پیرو آیین بهایی

28.‌هانیه فرشی شتربان، حکم:‌ 7 سال، بازداشت: از‌ 27 تیر 1389؛ اوین/تهران‌ وبلاگ‌نگار؛ توهین به رهبری و مقدسات

29.‌لادن مستوفی ماب، حکم:‌ 5 سال، بازداشت: از‌ 27 تیر 1389؛ اوین/تهران‌ وبلاگ‌نگار؛ توهین به رهبری و مقدسات

30‌نسرین ستوده، حکم:‌ 11 سال زندان؛20 سال محرومیت از اشتغال به وکالت و سفر به خارج، بازداشت: از‌ 13 شهریور 1389؛ اوین/تهران‌ وکیل حقوق بشری

31.‌لیلا توسلی، حکم:‌ 2 سال، بازداشت: از‌ 14 آذر 1389؛ اوین/تهران‌ معترض خیابانی؛ دختر یکی از فعالان سیاسی

32.‌نازنین حسن نیا، حکم:‌ 1 سال، بازداشت: از‌ بهمن 1389؛ اوین/تهران‌ معترض خیابانی

33.‌زهرا رهنورد، وضعیت:‌ ناپدید شده‌ از‌ 9 اسفند 1390؛‌ همسر آقای موسوی (نامزد انتخابات ریاست جمهوری 1388)

34.‌فاطمه کروبی، وضعیت:‌ ناپدید شده ‌از 9 اسفند 1390؛ ‌همسر آقای کروبی (نامزد انتخابات ریاست جمهوری 1388)

35.‌لاله حسن‌پور، حکم:‌ 1 سال تعزیری، 4 سال تعلیقی، بازداشت: از‌‌ 3 اردی‌بهشت 1390؛ اوین/تهران‌ فعال حقوق بشر و حقوق زنان

36.‌طاهره پور رستم (سوداگری)، ‌بازداشت: از ‌11 اردی‌بهشت 1390؛ ‌زندانی سیاسی پیشین؛ دارای خویشاوند فعال مخالف در خارج از ایران

37.‌‌صدیقه مرادی، ‌بازداشت:‌ از 11 اردی‌بهشت 1390؛ زندانی سیاسی پیشین؛ دارای خویشاوند فعال مخالف در خارج از ایران

38.‌آریا حائری، بازداشت: 11 اردی‌بهشت 1390؛ محل حبس: نامعلوم‌ زندانی سیاسی پیشین؛ دارای خویشاوند فعال مخالف در خارج از ایران

39.‌فاطمه (حوری) ضیایی، بازداشت: 11 اردیبهشت 1390؛ محل حبس: ‌نامعلوم،‌زندانی‌‌ سیاسی پیشین؛ دارای خویشاوند فعال مخالف در خارج از ایران

40.‌اشرف علیخانی‌، حکم:‌ 3 سال، بازداشت: از‌ 3 خرداد 1390؛ اوین/تهران‌ وبلاگ‌نگار

41.‌محبوبه کرمی، حکم:‌ 3 سال، بازداشت: از‌‌ 10 خرداد 1390؛ اوین/تهران‌ کمپین تغییر برای برابری و فعال حقوق بشر

42.‌مریم بهرمن، بازداشت: از ‌10 خرداد 1390؛ شیراز ‌کمپین تغییر برای برابری

43.‌مرضیه وفامهر‌، بازداشت: از اواسط تیر 1390؛ زندان قرچک ورامین‌ بازیگر سینما و تئاتر و مستندساز؛ به خاطر ایفای نقش در یک فیلم مستند مجاز (تهران من، حراج) در سال 1387

44.‌مریم بیدگلی، حکم:‌ 6 ماه، بازداشت: از‌‌ 30 تیر 1390؛ قم‌ کمپین تغییر برای برابری

45.‌فاطمه درویش‌، وضعیت: نامعلوم،‌ اوین/تهران

46.‌شعله طائب وضعیت:‌ نامعلوم، اوین/تهران

47.‌مریم حاجیلویی وضعیت:نامعلوم، اوین/تهران

 فایل پی‌دی‌اف را از این‌جا دانلود کنید.

 فایل پی‌دی‌اف انگلیسی را از این‌جا دانلود کنید.


 


دوشنبه 24 مرداد  90‌/ 15 اوت 2011

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

 تقویم‌تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات دوشنبه ایران

مجله‌ی جا‌ماندگان- «خمینی رویای مومنان را کابوس کرد»- شراره سعیدی

بخش اول خبر‌ها

پس‌نشینی تند- «در زیر بار عاطفه»-  اکبر ترشیزاد

پارس‌نامه- «آداب‌ و رسوم‌ پارسیان‌«- امیر و کاملیا

مجله خبری کابل-  آرین

اقتصاد کوچه- «تداوم اعتصاب بی‌نتیجه پارچه‌ فروشان بازار»- مهرآفرین بهرامی

بخش دوم خبرها

پس کوچه تماشا- «رسوایی» ده‌نمکی»- مجید بهشتی

گزارش روز تاجیکستان- «صد‌و‌بیست هزار یورو برای معرفی تاجیکستان در یورو نیوز»- کیومرث

نامه‌ای سرگشاده از طرف برخی از اعضای عرفان حلقه- «محمدعلی طاهری را بشناس، تا دیر نشده بازگرد»

بخش سوم خبرها


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

آیساف اعلام کرد بر اساس اطلاعات استخباراتی رهبران طالبان افغانستان به این نتیجه رسیده‌اند که مبارزات‌شان نتیجه نمی‌دهد.

ژنرال کرستین جاکوبسن سخن‌گوی آیساف امروز در یک نشست خبری در کابل گفت، نشانه‌های وجود دارد که رهبران طالبان برای برگشت از پاکستان به افغانستان متردد شده‌اند.

به گفته وی رهبران طالبان به خاطر تلفات زیادی که در سال روان متقبل شده‌اند نگران‌اند که به افغانستان برگردند.

آقای جاکوبسن افزود آنان به فشار‌ها علیه طالبان در زمستان نیز ادامه خواهند داد، اما حملات آنان را نمی‌توانند نادیده بگیرد.

سخنگوی آیساف گفت به تناسب پیش‌بینی‌ها توانایی طالبان در هم شکسته و میزان حملات‌شان نیز نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

این در حالی‌ست که روز گذشته در یک حمله تهاجمی مخالفان دولت در ولایت شمالی پروان شش مهاجم و بیش از 20 تن دیگر کشته شدند.

بیشتر بخوانید:

«شش حمله انتحاری، ۲۰ کشته و ۳۵ زخمی در افغانستان»


 


خبر / رادیو کوچه

کشتار در سوریه با حمله ارتش و نیروهای دولتی این کشور به شهر ساحلی لاذقیه ادامه یافته است. قایق‌های جنگی ارتش سوریه از دریا و تانک‌ها از خشکی، شهر لاذقیه را هدف قرار گرفته‌اند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه روز یک‌شنبه، 15 اوت، در این حمله، دست‌کم ۲۵ تن از مردم شهر از جمله یک کودک دو ساله کشته شدند.

این حملات در چارچوب سرکوب اعتراض‌ها در سوریه صورت می‌گیرد.

شهر لاذقیه در روزهای گذشته شاهد اوج گیری تظاهرات اعتراض‌آمیز بود. پس از حمص، حماه، دیر الزور و ادلب، اکنون لاذقیه در مرکز عملیات نظامی ارتش و نیروهای امنیتی سورهی قرار گرفته است.

از ساعات اولیه صبح یک‌شنبه، نیروهای ارتش پیش روی خود را به سمت منطقه الرمل در جنوب لاذقیه آغاز کردند. به جز کشته‌ها، ده‌ها نفر به ضرب گلوله نیروهای امنیتی و ارتش زخمی شدند.

برپایه گزارش‌های منتشر شده، صد‌ها خانواده، فرار خود را از شهر آغاز کردند.

ببیشتر بخوانید:

«رای‌زنی آمریکا با رهبران بریتانیا و عربستان درباره سوریه»


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

حکومت استرالیا در نظر دارد برای بازگشایی اردوگاه مانس در گینه جدید یک هیتی را به آن کشور بفرستد.

جولیا گیلارد نخست وزیراسترالیا است گفت، در این مورد گفت‌وگوهایی را با روبیرت اونیل نخست وزیر و اعضای کابینه گینه جدید داشته است.‌

گفت‌وگو‌ها در مورد بازگشایی اردوگاه مانس در گینه جدید در حالی صورت می‌گیرد که دادگاه عالی استرالیا فرستادن پناه‌جویان را به مالیزی به تعویق انداخته است.

نخست وزیر استرالیا در بیانیه‌ی گفت: «ما متعهد به هم‌کاری و مشارکت با پاپوا گینه جدید برای بررسی و نحوه عملیات چنین یک مرکز هستیم و این که چگونه بتوانم فعالیت‌های مرزی را نیز گسترش دهیم. مقامات ما در حال حاضر در هم‌کاری با یک‌دیگر به بررسی این گزینه‌ها تلاش می‌کنند.»

پیتراونیل نخست وزیر گینه جدید گفته است پیشنهاد دولت استرالیا مبنی بر ایجاد دو باره اردوگاه پناه‌جویان مانس در جلسه‌ی پنج‌شنبه گذشته توسط کابینه این کشور تایید گردیده است.

وی افزود این مرکز توسط دولت استرالیا اداره و هزینه آن توسط این کشور پرداخت خواهد شد.

آقای اونیل گفت جزییات این قرارداد در مورد زمان معیین فرستادن پناه‌جویان به این اردوگاه تا هنوز مشخص نگردیده است و این بستگی به تصمیم دولت استرالیا دارد که چه زمانی پناه‌جویان را به این کشور بفرستد.

به گفته وی قاچاق انسان یک مشکل منطقه‌ی بوده و دولت پاپوا گینه جدید مسوولیت خاص خود را در مبارزه با این پدیده دارد.

وی گفت: «ما امضا‌کننده گان توافق‌نامه بالی هستیم که به اساس آن قاچاق انسان و پنا‌هنده‌گی یک مسئله‌ی منطقه ی مطرح گردیده است و دولت‌ها باید به آن احترام بگذارند چون این توافق‌نامه را ما در بالی امضا نموده‌ایم .


 


صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانش‌گاه تهران، در یادداشتی که روزنامه روزگار آن را منتشر کرد به حوادث اخیر انگلستان و سخنان مسوولان کشور پرداخته و ضمن این‌که این واکنش‌ها را کمدی‌– تراژیک می‌خواند این سوال را مطرح می‌کند که چگونه می‌شود میان واقعیت و برداشت و روایت مسوولان ما از واقعیت این‌قدر فاصله و تفاوت باشد؟

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:

واکنش برخی از مسوولان و مقامات و رسانه‌های حکومتی ایران به اغتشاشات و ناآرامی‌های هفته گذشته در انگلستان بیش از آن‌چه شگفت انگیز و تعجب‌آور باشد، کمدی-‌تراژیک است.

شگفت انگیز و تعجب آور است از جهت آن‌که ایشان باورش نمی‌شود در قرن بیست و یکم و با بودن این همه ابزار و امکانات ارتباطی از ماهواره و اینترنت گرفته تا مطبوعات، فیس‌بوک، توئیتر و شبکه‌های اجتماعی، این همه در در دیدن، درک و تشخیص واقعیت‌ها، مسوولان ما به خطا بروند و نتوانند بدیهیات و واقعیات مسلم و آشکار را در خصوص حوادث و روی‌دادهای انگلستان ببینند و به جای آن تصویر، تصورات و ذهنیات خود را جای‌گزین کنند.

انسان وقتی برخی از واکنش‌ها، قضاوت‌ها و ره‌نمودهای انگلستان را می‌شنود باورش نمی‌شود آنان در آن‌چه پیرامون حوادث آن کشور دارند می‌گویند جدی باشند و آن مطالب را از ته دل گفته و به آن باور داشته باشند. انسان بیش‌تر فکر می‌کند مسوولان ما دارند مزاح می‌کنند و می‌خواهند مسوولان انگلستان را دست بیندازند و از آنان انتقام بگیرند.

مسوولان ما حتا بدیهیات را هم در خصوص حوادث انگلستان نخواسته‌اند ببینند. در چهار پنج شبی که ناآرامی‌ها لندن، بیرمنگام، منچستر، لیورپول و سایر شهرهای بزرگ انگلستان را به لرزه درآورد، پلیس انگلستان حتا یک گلوله پلاستیکی هوایی هم شلیک نکرد

به زعم خودشان انتقام دخالت‌ها، قضاوت‌ها و اظهار نظرهای مقامات انگلیسی را پیرامون حوادث بعد از اعلام نتایج انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ و مسائل بعدی بگیرند. والا چگونه ممکن است مسوولان واقعن باور کرده باشند حوادث انگلستان آن‌گونه است که آنان دارند می‌بینند و می‌گویند.

چگونه می‌شود میان واقعیت و برداشت و روایت مسوولان ما از واقعیت این‌قدر فاصله و تفاوت باشد؟ چگونه می‌شود باور کرد مسوولان از ته دل و واقعا باور کرده باشند حوادث انگلستان به مثابه بن بست تمدن غرب است؟ چگونه می‌شود باور کرد مسوولی از ته دل خواستار دخالت شورای امنیت و سازمان ملل برای حل و فصل بحران به وجود آمده در انگلستان باشد؟ چگونه ممکن است مسوولی در ایران باور کرده باشد حکومت انگلستان دارد مردمش را سرکوب می‌کند و خواهان توقف سرکوب شده و به رهبران حکومت در انگلستان توصیه کند سعی کنید با مردم تان گفت‌و‌گو کنید؟به حکومت انگلستان بگوید چرا خواسته‌های معقول مردم و جوانان‌تان را نمی‌پذیرید و چرا با آنان مذاکره نمی‌کنید؟

فی الواقع فاصله یا شکاف میان واقعیت و درک مسوولان ما از واقعیت آن‌قدر زیاد است که انسان نمی‌داند در قبال روایت و واکنش مسوولان ما از حوادث انگلستان باید گریست یا خندید؟ انسان نمی‌داند اساسن از کجا شروع کند به توضیح دادن به مسوولان ایرانی که صورت مسئله این است نه آن‌که شما برای خودتان ساخته و پرداخته‌اید.

هیچ جنبه‌ای از حوادث و روی‌دادهای انگلستان نیست که انسان بگوید این جنبه‌اش را مسوولان ما درست درک کرده‌اند و درست دارند بازگو می‌کنند. آن‌قدر روایت مسوولان ما از حوادث انگلستان ایدئولوژیک زده، سیاسی و سیاست‌زده است که انسان برای یک لحظه تصور می‌کند دولتی‌های ما (اعم از مسوولان، مطبوعات حکومتی، صدا و سیما، ائمه جمعه و جماعات و … ) نه در خصوص انگلستان که در خصوص حوادث کشور دیگری دارند تجزیه و تحلیل و گزارش می‌دهند.

مسوولان ما حتا بدیهیات را هم در خصوص حوادث انگلستان نخواسته‌اند ببینند. در چهار پنج شبی که ناآرامی‌ها لندن، بیرمنگام، منچستر، لیورپول و سایر شهرهای بزرگ انگلستان را به لرزه درآورد، پلیس انگلستان حتا یک گلوله پلاستیکی هوایی هم شلیک نکرد و هم‌چنان حسب قانون، بدون اسلحه سعی در متفرق کردن جمعیت کرد. نه یک گلوله پلاستیکی، نه یک گاز اشک‌آور، نه یک شوکر، نه یک باتوم برقی، نه یک ضربه غیر‌برقی از ناحیه پلیس انگلستان به تظاهرات کنندگان و اغتشاش‌گران وارد نشد. چه رسد به آمدن ارتش و قوای مسلحه به خیابان‌ها.

شاید اگر مسوولان ایرانی آ‌ن‌قدر اصرار و تاکید نداشتند که از انگلستان انتقام بگیرند، اتفاقن درس‌های جالبی می‌توانستند از تجربه حوادث انگلستان بگیرند که شاید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین آن پذیرش واقعیت‌های سیاسی و اجتماعی جامعه از سوی مسوولان کشور انگلستان بود

اما مسوولان ایرانی به دولت انگلستان توصیه می‌کنند از خود خویشتن‌داری به خرج داده و مردمش را سرکوب نکند. شاید اگر مسوولان ایرانی اصراری بر گرفتن انتقام از دولت و مقامات انگلیسی نمی‌داشتند و می‌توانستند ببینند که مجلس در انگلستان چگونه وارد میدان شد و دولت، پلیس و … را فراخواند در قبال حوادث و روی‌داد‌های به وجود آمده از مسوولان توضیح خواست و آنان را مورد بازخواست قرار داد. می‌توانستند ببینند چگونه مسوولان و مقامات انگلستان مشکلات و مصائب به وجود آمده را بر گردن دشمنان خارجی‌، بنیاد سوروس، آمریکا، ایران اسلامی (به عنوان مخالف انگلستان)، القاعده، طالبان، مسلمانان رادیکال و سایر مخالفان انگلستان نینداختند و پذیرفتند که مشکل هر چه هست باز می‌گردد به جامعه خودشان. می‌توانستند ببینند که چگونه مسوولان و مقامات انگلیسی در رویارویی با حوادث و مشکلات به وجود آمده نه به دنبال تئوری‌های توطئه و فرضیه‌های دایی جان ناپلئونی رفتند و نه سعی کردند با ریختن مشکلات و مصائب بر گردن دیگران از نقش خود در پذیرش اوضاع و احوال به وجود آمده شانه خالی کنند.

شاید اگر مسوولان ایرانی آ‌ن‌قدر اصرار و تاکید نداشتند که از انگلستان انتقام بگیرند، اتفاقن درس‌های جالبی می‌توانستند از تجربه حوادث انگلستان بگیرند که شاید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین آن پذیرش واقعیت‌های سیاسی و اجتماعی جامعه از سوی مسوولان کشور انگلستان بود.

شاید بزرگ‌ترین درسی که می‌توانستند از حوادث انگلستان بگیرند مقایسه میان واکنش مقامات انگلیسی و سوری در قبال حوادث و ناآرامی‌های کشورشان بود.

اولین و مهم‌ترین واکنش مقامات انگلیسی در قبال حوادث و اغتشاشات آن بود که چرا این حوادث به وجود آمده‌اند؛ جامعه، مسوولان و متولیان کجا اشتباه کرده‌اند؛ ضعف‌ها و ندانم‌کاری‌هایشان چه بوده که برخی از جوانان‌شان دارند این‌گونه رفتار می‌کنند و بالاخره «چه باید کرد» و راه‌حل‌های بلند مدت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بحران به وجود آمده کدام است؟ اما مقامات سوری ماه‌هاست که شبانه‌روز دارند مردم‌شان را قتل عام می‌کنند، هزاران نفر را با شلیک زره پوش، تانک و مسلسل از پای درآورده‌اند، عالم و آدم از آمریکا، انگلستان، صهیونیسم، اروپا گرفته تا غرب، سازمان سیا، اینتلیجنت سرویس انگلستان، عربستان و … را متهم به دست داشتن در ناآرامی‌های کشورشان کرده‌اند، اما برخلاف مقامات انگلیسی نخواسته‌اند نکته ساده و بدیهی را بپذیرند که نقش و مسوولیت «خود ما»، سیاست‌ها و عمل‌کرد «خود ما» در قبال آن‌چه به وجود آمده است، چقدر است؟


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر‌های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته‌های این بخش دارید می‌توانید برای ما ارسال کنید.

منبع: عرفان حلقه

روی این صحبت با بازجوها، شکنجه‌گران‌، دست‌اندرکارن و کارشناسان پرونده استاد دکتر محمد علی طاهری است.

می‌دانیم که این نوشته را می‌خوانید، تک‌تک شما.

خوب دقت کنید که دقیقن چه کاری دارید انجام می‌دهید،

این اتمام حجتی است برای شما که بعدن نتوانید ادعا کنید که آگاهی نداشتید و تنها به وظیفه شغلی‌تان عمل می‌کردید.

شما بیش از سه ماه را صبح و شب با کسی گذراندید که گذراندن دقیقه‌ای با او، آرزوی خیلی از ماست.

شما این مدت مشغول اعتراف‌گیری و شکنجه دادن فردی بودید که اعتقاد داشت «عرفان حلقه» باید از ایران به گوش دنیا برسد، چرا که به این مردم و آب و خاک احساس دین می‌کند. او ماند و اثبات کرد که ما مردمی فهیم داریم، مردمی که حق را به درستی تشخیص می‌دهند.

تویی که به جسم او آسیب رساندی،

تویی که از او خواستی تا به چیزی که می‌خواهی و از بالا به تو امر شده، اعتراف کند،

تویی که سادگی و پاکی کودکانه او را ندیدی و وظیفه شغلیت را تمام و کمال به جا آوردی و به او آسیب رساندی،

می‌دانی یوم الحسرت چیست؟ می‌دانی روز جزا چیست؟ به معاد ایمان داری؟ می‌دانی عاقبت انسان‌هایی که بر حقیقت پرده می‌کشند چیست؟ راستی معنای کافر را می‌دانی؟؟ نه نه اشتباه نکن، کافر به معنای غیر‌مسلمان نیست. کافر یعنی پوشاننده حق، و اگر کوچک‌ترین حقی به دست تو پای‌مال شود، تو کافر هستی. وقتی از شکنجه استادمان خسته شدی، قرآن را باز کن و کمی بخوان و ببین خداوند در باره کفار چه می‌گوید…

چشمانت را باز کن، بدان مشغول چه کاری هستی. هم ما هم تو و هم‌کارانت، همه از اثرات فرادرمانی آگاه هستیم، و هر عقل سالمی می‌داند که این همه جایزه از کشورهای مختلف دنیا بی‌دلیل به یک نفر اهدا نمی‌گردد.

راستی ببینم، تا حالا اتصال گرفته‌ای؟ نه؟؟ یعنی بیش‌تر از سه ماه هر روز و هر شب رفتی و آمدی و پرسیدی و بحث کردی و تهدید کردی و توهین کردی و زدی و مجروح کردی وشکنجه کردی و عذاب دادی و… بدون این‌که اصلن ببینی طرف مقابلت چه می‌گوید؟ خب اشکالی ندارد، ولی بدان که خیلی از ما هم اولش کم شک نکردیم، ما هم که از اول این‌طور به حقانیت این آموزه‌ها قسم نمی‌خوردیم. زمان گذشت، اتصال گرفتیم، اتصال دادیم، نتیجه بخش بود، ایمان آوردیم ،یقین پیدا کردیم و حالا حاضریم هر کاری برای اشاعه آن بکنیم.

بیا با هم یک قراری بگذاریم: این‌بار که برای شکنجه تن خسته‌اش می‌روی از او بخواه که حلقه فرادرمانی را به تو تفویض کند و مطمئن باش که او هم با رحمانیت کامل، بدون آن‌که کینه‌ای از تو که این‌همه فشار بر او وارد کرده‌ای داشته باشد یا این‌همه نا‌حقی را برویت بیاورد این کار را خواهد کرد، سپس روی چند نفری فرادرمانی کار کن، ببین نتیجه می‌دهد یا نه. اگر نتیجه‌اش را دیدی و دعای مردمی که امراض لاعلاجشان را شفا دادی پشت سرت بود، آن وقت شاید یک ذره متوجه عشق ما به کسی که این مدت با دستانت آزارش داده‌ای بشوی، دستانی که می‌تواند در خدمت رفع آلام و رنج‌های بشر باشد به جای شکنجه‌ی انسانی والا.

بیا یکم خودمونی‌تر با هم صحبت کنیم، هردومون ایرانی هستیم و هر دومون مسلمان و برادر.

خوب دقت کن برادر که دنیا هرکی هرکی نیست، شاید توی جایی که الان داری زندگی می‌کنی بتونی به کسی که عمرشو وقف مردم کرده تا اونا سلامتی جسمی و ذهنی و روانی و … داشته باشن ظلم کنی، زور بگی و مجبورش کنی جملاتی رو که می‌خواهی، جلوی دوربین تکرار کنه، اما دنیایی که ما می‌شناسیم این طوری نیست، خدا داره، صاحب داره و اون حق کسایی که حق و نا حق می‌کنن رو می‌گذاره کف دستشون. ما هم دعا می‌کنیم که هرچی خیرته برات پیش بیاد. (ما به این کار می‌گیم طلب خیر که از طریق اون حق به حق‌دار می‌رسه) البته اینم بگم که ما در کنار این طلب خیر به «کار زمینی، قانون زمینی» هم اعتقاد داریم و این‌طور نیست که تا همیشه ساکت بنشینیم و به شما اجازه بدیم هر کاری دلتون می‌خواد با ایشون بکنید. ما درس صبر و رحمانیت را از این مرد بزرگ گرفتیم وفقط به دلیل شرح وظیفه ای که در هستی داریم فعلا صبر کردیم تا حجت بر همه شما تمام بشه ،شاید این فرصتی باشه برای شما که به خودتون بیایید.

راستی «حر بن یزید ریاحی» رو می‌شناسی؟ همون که لشکر امام حسین رو متوقف کرد، همون که بهشون آب نداد و اونا رو توی حصر قرار داد تا دشمن برسه، همون که در حق امام حسین بدی کرد، اما بعد در یک لحظه سرنوشت‌ساز تونست به تمام منفی‌های درونش غلبه کنه و به اسوه‌ی حق لبیک بگه ودر کنار امام حسین شهید شد و عاقبت به خیر شد. متوجه شدی؟ حر تونست! پس هنوز امیدوار باش. ولی حواست باشه که وقت می‌گذره و بعدن فرصت‌ها تبدیل می‌شن به حسرت‌ها…

این روزها می‌گذره، هم من می‌میرم، هم تو، هم استاد طاهری، هم همه کسانی که حرف این بنده خدا رو فهمیدند و هم کسانی که نفهمیدن. اما نسل‌های بعدی تو راهه، وقتی عیسی (ع) را بردن پای صلیب، کلن دوازده تا یار داشت که تازه یکی از همونا بهش خیانت کرد. اما بعدش چی شد؟؟ امروز چند میلیارد نفر تو دنیا بهش اعتقاد دارند؟ وقتی محمد (ص) رسالتشو بیان کرد همه گفتن دیوانه است‌، جن زده است‌، مجنونه و یک علی بود و یک خدیجه و دو سه نفر دیگه چقدر آزارشون دادن تو شعب ابی‌طالب و…ولی امروز چند میلیارد نفر بهش اعتقاد دارند؟ و همین‌طور بقیه مصلحین‌.

یک توصیه دوستانه هم برات دارم. بفهم داری چی کار می‌کنی، کلن می‌گم… یعنی دیمی‌کاری رو انجام نده، دستورگیر نباش، اول از صحت کاری که داری می‌کنی، در اعماق قلبت مطمئن شو و بعد با اطمینان حرکت کن…

در پناه حق


 


رادیو کوچه

1771 میلادی- «سر والتر اسکات» (Sir Walter Scott) رمان‌نویس، شاعر، تاریخ‌دان و زندگی‌نامه‌نویس اسکاتلندی زاده شد. او را اغلب ابداع‌کننده و یا پدر رمان تاریخی می‌دانند. چرا‌که وی قالبی را برای این سبک از ادبیات داستانی به‌کار بست که تا امروز از آن پیروی شده‌ است. اشعار و رمان‌های معروف به «ویورلی» (Waverley) او، به بازگویی وقایع مربوط به تاریخ کشورش می‌پردازند و سایر رمان‌های وی به بریتانیا و فرانسه‌ی دوران قرون وسطا برمی‌گردند که شخصیت‌های آن را شاهان، ملکه‌ها، افراد سیاسی، مزرعه‌داران، گدایان و راه‌زنان تشکیل می‌دهند.

اسکات از برجسته‌ترین چهره‌های رمانتیسیسم بریتانیا محسوب می‌شود که آثارش هنوز از استقبال بالایی برخوردار است. از آثار معروفش به «آیوانهو» (Ivanhoe)، «راب روی» (Rob Roy)، «بانوی دریاچه» (The Lady of The Lake) و «ویورلی» (Waverley) می‌توان اشاره کرد.

اسکات در سال 1805 با انتشار «ترانه آخرین خنیاگر» شهرتی جهانی یافت.

1914 میلادی- سرانجام پس از سال‌ها کانال «پاناما» که اقیانوس اطلس را به اقیانوس آرام متصل می‌کرد، افتتاح شد. نخستین کشتی که از این آب‌راهه ساخت بشر عبور کرد‌، کشتی «انکن» (Ancon) بود.

در اول ژانویه 1880‌ یک شرکت فرانسوی، حفر کانال پاناما را آغاز کرد و 11 سال بعد در سال 1891‌ در حالی که 33 کیلومتر از حفر کانال به پایان رسیده بود، به علت ورشکستگی، از ادامه حفاری باز ماند. در سال 1902‌ دولت آمریکا شرکت فرانسوی را خریداری کرد و در سال بعد، کار حفاری را آغاز کرد. در نهایت، کار حفاری کانال پاناما به طول بیش از 60 کیلومتر که دو اقیانوس اطلس و آرام را به هم متصل می‏کرد، در چنین روزی پایان پذیرفت و در این روز افتتاح شد.

1948 میلادی- شبه‏جزیره کره تا پایان جنگ جهانی دوم، یک کشور متحد را تشکیل می‏داد و در آخرین روزهای جنگ، نیروهای شوروی از شمال کره وارد این کشور شدند و نیمه شمالی کره را تصرف کردند. براین اساس، کره در مدار 38 درجه عرض جغرافیایى به دو قسمت تقسیم شد. در قسمت جنوبی این شبه‏جزیره، انتخاباتی برگزار شد و کشور جمهوری کره جنوبی در 15 اوت 1948 شکل گرفت. نظام این کشور جمهوری چند حزبی است.

کره جنوبی که با نام رسمی جمهوری کره نیز شناخته می‌شود، کشوری است در بخش جنوبی شبه‌جزیره کره در شرق آسیا و پایتخت آن شهر «سئول» است.

1975 میلادی- چهار سال پس از تاسیس کشور مستقل بنگلادش، در این کشور یک کودتای نظامی روی داد که ضمن آن «شیخ مجیب‌الرحمن» (Sheikh Mujibur Rahman) بنیادگذار بنگلادش و رییس این کشور که به پدر بنگلادش معروف شده است کشته شد و دولت تغییر یافت. در جریان این کودتا اعضای خانواده شیخ مجیب و کارکنان دفتر او، جز دو دخترش که در مسافرت اروپا بودند کشته شدند.

وی رهبر جدایی‌طلبان پاکستان شرقی بود که فعالیت‌های او به یک قیام مسلحانه در سال 1971 انجامید که دولت هند نیز نیرو برای کمک به قیام کنندگان فرستاد و دولت پاکستان در 17 دسامبر سال 1971 با قبول آتش‌بس از دعاوی خود در پاکستان شرقی صرف‌نظر کرد و این سرزمین به رهبری شیخ مجیب به نام «جمهوری بنگلادش» پایه‌گذاری شد.

در پی کودتای آگوست 1975 کودتای دیگری در سال 1977 روی داد که منجر به روی کارآمدن «ژنرال ضیا‌الرحمن» در بنگلادش شد. مدتی گذشت تا دمکراسی به بنگلادش بازگشت و «حصینه واجد» دختر شیخ مجیب نخست وزیر بنگلادش شد و هم‌چنان رهبر حزب «عوامی لیگ» است که نقش «حزب اقلیت» را ایفا‌ می‌کند.

1364 خورشیدی- در تابستان 1364، در حالی که تهدیدات عراق برای حمله مجدد به شهرها و مکان‌های غیرنظامی ادامه داشت، وزیر اطلاعات عراق تهدید کرد که عراق حملات خود علیه کشتی‌رانی در خلیج فارس را تشدید خواهد کرد، تا بدین وسیله ایران را وادار به نشستن بر سر میز مذاکره کند. هم‌چنین وزیر نفت عراق نیز گفته بود، عراق به نفت‌کش‏هایی که به بندرهای ایران نزدیک شوند حمله خواهد کرد زیرا این بندرها شاه‌رگ اقتصادی ایران است که ماشین جنگی این کشور را تغذیه می‏کنند. به دنبال این تهدیدات، عراق سرانجام در 24 مرداد 1364، پایانه‏های نفتی ایران در جزیره خارک را مورد حمله قرار داد که این اقدام عراق به منزله بنیان نهادن گسترش دامنه جنگ ارزیابی شد.

———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1769 میلادی- «ناپلئون بناپارت» در جزیره «کورسیکا» (Corsica) از پدر و مادری ایتالیایی‌تبار به‌دنیا آمد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

جمعی از مردم بیرمنگام، از شهرهای بریتانیا، که هفته گذشته شاهد ناآرامی بوده است، به منظور اعتراض به کشته شدن سه نفر در این منطقه در جریان این ناآرامی‌ها و تاکید بر پی‌گیری این حادثه در مرکز این شهر تجمع کرده و «تظاهرات صلح» برگزار کرده اند.

طارق جهان، پدر یکی از این سه نفر که هنگام نگهبانی از محله خود در برابر حمله احتمالی مهاجمان و غارت اموال در اثر برخورد یک اتومبیل با آنان کشته شدند در این تظاهرات حضور داشت و گفت که این سه تن در دفاع از جامعه خود جان داده‌اند.

سه نفر در ارتباط با کشته شدن آنان به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند و پلیس لندن هم از بازداشت یک جوان شانزده ساله و یک زن سی و یک ساله در ارتباط با کشته شدن یک مردم شصت ساله در جریان ناآرامی‌ها اخیر در یکی از محله‌های لندن خبر داده است.

بررسی عوامل بروز این نا آرامی ها و واکنش نسبت به آن آغاز شده و در حالی‌که برخی از منتقدان دولت، سیاست کاهش هزینه‌های اجتماعی را مسوول دانسته و این نا آرامی‌ها را نوعی اعتراض به این سیاست توصیف کرده‌اند، برخی دیگر این نظر را مردود دانسته‌اند.

به گفته آنان، اگرچه نا آرامی‌ها با یک تجمع اعتراضی به کشته شدن یک جوان در یکی از محله‌های لندن آغاز شد، اما در جریان حوادث بعدی، هیچ‌گونه اعتراض یا شعار سیاسی، اقتصادی و یا اجتماعی مطرح نشد و حتا محل‌هایی که هدف حمله قرار گرفت، مراکز و ساختمان های مشخصی نبود که نشان‌دهنده چنین اعتراضی باشد بلکه حملات عمدتن متوجه فروش‌گاه‌هایی بود که غارت شدند.

بیشتر بخوانید:

«کشته‌شدگان ناآرامی‌های بریتانیا به پنج تن رسید»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) سفر عضو شورای انتقالی لیبی به تهران

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=24&id=1027556

خبرگزاری مهر روز گذشته گزارش داد که برای نخستین بار پس از تحولات لیبی، عبدالمنعم الهونی، یکی از اعضای شورای انتقالی این کشور به تهران سفر و با مقام‌‌های کشورمان دیدار و گفت‌و‌گو کرده است. پیش از این، علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه از ارایه طرح مکتوب ایران برای حل و فصل بحران لیبی به برخی کشورها خبر داده بود.

2) وزیر اقتصاد: افزایش 10 درصدی تورم پس از هدف‌مندی حاصل تورم انتظاری است

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=24&id=1027620

شمس‌الدین حسینی به ایلنا گفت: «با اجرای هدف‌مند کردن یارانه‌ها، حدود 10 درصد نرخ تورم باافزایش مواجه شد و این میزان رشد کم‌تر از رقم 12 درصدی پیش‌بینی شده دولت بود.» وی تصریح کرد: «در برآوردهای اولیه دولت نرخ تورم ناشی از اجرای هدف‌مندسازی یارانه 10 تا 12 درصد و کاهش 2 درصدی نرخ رشد پیش‌بینی شده بود که بعد از 8 ماه از اجرای رشد نرخ تورم 3 درصد کم‌تر از برآورد دولت بوده است.»

کیهان

1) وحشت اروپا از سرایت شورش انگلیس

http://www.kayhannews.ir/900524/16.htm#other1603

هفته‌نامه اشپیگل نسبت به سرایت بحران انگلیس به سایر کشورهای اروپایی هشدار داد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از هفته نامه آلمانی «اشپیگل» سرخوردگی نسل جوان و افزایش شکاف میان فقیر و غنی در اروپا، می‌تواند ناآرامی‌های اخیر انگلیس را به دیگر کشورهای اروپایی منتقل کند.

براساس این گزارش، خشم، برآشفتگی و ناامیدی اکنون در سرتاسر اروپا وجود دارد و در صورت حل نشدن این مشکل، هیچ بعید نیست که کانون بعدی شورش، دیگر کشورهای اروپایی باشد.

«اشپیگل» با اعلام این‌که «سرخوردگی در میان ملل اروپا از درصد بالایی برخوردار است» نسبت به اظهارات دولت «کامرون» نخست وزیر انگلیس که معترضان را «مشتی تبهکار» خوانده بود انتقاد کرد.

2) دومین جلسه محاکمه مبارک امروز تشکیل می‌شود

http://www.kayhannews.ir/900524/16.htm#other1604

به گزارش خبرگزاری‌ها، دومین جلسه محاکمه «محمد حسنی مبارک» رییس جمهوری مخلوع مصر و دو فرزندش «جمال و علا‌مبارک» امروز در شرق قاهره با حضور وکلای مدافع متهمان برگزار می‌شود.

در این جلسه حسنی مبارک به اتهام صدور دستور قتل مخالفان خود به خصوص در جریان تظاهرات ژانویه 2010 که به کناره‌گیری وی از قدرت منجر شد محاکمه می‌شود و به برخی از سوالات رییس دادگاه پاسخ خواهد گفت.

جام جم 

1) مرحله اول نیروگاه بوشهر تا پایان ماه رمضان راه‌اندازی می‌شود

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100851470526

رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران گفت: «مرحله اول نیروگاه اتمی بوشهر با 40 درصد توان تا پایان ماه مبارک رمضان راه‌اندازی می‌شود.»

2) تجمع دانش‌جویان مقابل سفارت انگلیس

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100851468235

دانش‌جویان دانش‌گاه‌های تهران در اعتراض به سیاست‌های رژیم سلطنتی انگلستان از ساعت 18 دیروز در مقابل سفارت انگلیس در تهران تجمع کردند. به گزارش فارس، دانشجویان تجمع‌کننده پلاکاردهایی با مضامین «سقوط رژیم سلطنتی انگلیس کلید خورد»، «عروسی سلطنتی مساوی با ریاضت اقتصادی»، «حقوق بشر علیه بشر» و پلاکاردهایی به زبان‌های انگلیسی در دست داشتند. دانش‌جویان هم‌چنین با در دست داشتن پلاکاردهای بزرگی از تصاویر شهیدان علی‌محمدی، شهریاری و رضایی‌نژاد، به سیاست‌های غلط رژیم سلطنتی انگلیس اعتراض کردند.

آفرینش

1) ایران برای تامین امنیت شهروندان خود هیچ محدودیتی قائل نیست

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15333#87204

سخن‌گوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با اقدامات گروهک تروریستی پژاک در مرزهای کشور‌، گفت: «این عملیات تروریستی محکوم است و مسوولان امنیتی جمهوری اسلامی در رابطه با برقراری امنیت برای شهروندان خود هیچ محدودیتی را قائل نمی‌شود.»

2) رییس‌ جمهوری: ذهنیت‌های غلط گذشته در موضوع ایجاد اشتغال اصلاح شود

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15333#87194

رییس ‌جمهوری با بیان این‌که هدف‌گذاری ایجاد 2.5 میلیون شغل در سال 90 با برنامه‌ریزی و اقدامات کارشناسی انجام شده است، ‌گفت: «بر اساس ظرفیت‌های مادی، منابع مالی و ظرفیت‌های عظیم انسانی که در کشور بزرگ ایران وجود دارد این هدف قابل تحقق است.»

احمدی‌نژاد افزود: «عده‌ای هستند که به جای آن‌که دولت را در سازندگی کشور یاری کنند در گوشه‌ای نشسته و فقط به دنبال کشف اشکال و نقص هستند و آن‌قدر سقوط کرده‌اند که هیچ چیز جز کسب قدرت برای‌شان مهم نیست و برای این منظور نیز از هیچ تلاشی برای تخریب دولت کوتاهی نمی‌کنند.»

رسالت

1) آشوب در اسراییل سراسری شد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=72054

ده‌ها هزار نفر در فلسطین اشغالی شنبه شب و در ادامه اعتراضات خود، در چندین شهر تظاهرات کردند. به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه‌، بر اساس ارزیابی‌های پلیس رژیم صهیونیستی حدود هفتاد هزار نفر شنبه شب در سراسر فلسطین اشغالی تظاهرات کرده‌اند. پیش‌تر سران یک جنبش اعتراضی که فعالیت آن‌ها یک ماه است فلسطین اشغالی را تحت تاثیر قرار داده است از تظاهرکنندگان خواستند روز شنبه از تل آویو و بیت‌المقدس خارج شوند تا تظاهرات خود را در چندین شهر دیگر ادامه دهند. اسراییل از نیمه‌های ژوئیه با یک جنبش اعتراضی جدی روبه‌رو شده که خواستار کاهش هزینه‌های مسکن‌، تحصیل و مراقبت‌های بهداشتی است.

2) رییس جامعه مدرسین: اجازه نمی‌دهیم مراکز حساس نظام به دست نااهلان بیفتد

 http://www.resalat-news.com/Fa/?code=72102

آیت‌اله یزدی با بیان این‌که نباید به سادگی از کنار هشدارهای رهبری بگذریم، گفت: «چگونه می‌توانیم اجازه دهیم که مجلس و آینده نظام در اختیار کسانی که سخنان رهبری را  فصل‌الخطاب نمی‌دانند، قرار گیرد؟»

به گزارش خبر حوزه، آیت‌اله محمد یزدی، صبح دیروز در دیدار ستاد انسجام بسیج و مساجد استان قم در سخنانی درباره شرایط سیاسی روز و آشنایی با آن اظهار داشت:‌ «با نگاه به جامعه‌، شاهد حضور دو گروه اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان هستیم که دارای اقسام مختلفی در درون خود هستند.»

وی افزود: «در درون اصلاح‌طلبان سران فتنه 88 در کنار و یا متن آن حضور دارند و فتنه بزرگ‌تری نیز در کنار دست‌گاه اجرایی کشور ظهور و بروز دارد و لیدری هم دارد.»

دنیای اقتصاد

1) برگشت از مرز نیم میلیون

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=265707

قیمت سکه بهار آزادی در روز گذشته 10 هزار تومان کاهش یافت. این کاهش در شرایطی اتفاق افتاد که قیمت‌ها تا مرز نیم میلیون تومان پیش رفته بود و پیش‌بینی می‌شد از این مرز نیز عبور کند؛ اما هم‌زمان با کاهش قیمت و سپس تعطیلی بازارهای جهانی و اقدامات بانک مرکزی در تغییر قیمت سکه دولتی بهای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی به 475 هزار تومان رسید. سکه بانکی نیز تا 478 هزار تومان پایین آمد؛ اما با وجود این کاهش قیمت، سکه دولتی کماکان دو هزار تومان بالاتر از قیمت بازار است.

2) میرتاج‌الدینی: اگر مجلس تعطیلی عید فطر را افزایش ندهد، دولت اقدام می‌کند

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=265753

خبرگزاری فارس نوشت: محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی رییس‌ جمهوری در حاشیه جلسه دیروز هیت دولت در پاسخ به این‌که اگر افزایش تعطیلی عید فطر تا پایان ماه مبارک به تصویب مجلس نرسد، آیا دولت کاری را در این خصوص انجام خواهد داد، اظهار کرد: «اگر این لایحه تا پایان ماه رمضان به تصویب مجلس نرسد، دولت خود تدبیری برای آن می‌اندیشد.»


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه حسنی مبارک، رییس جمهوری پیشین مصر، برای دومین بار در جلسه دادگاه در قاهره شرکت خواهد کرد تا به اتهامات او رسیدگی شود.

به گزارش الجزیره، این در حالی است که در این جلسه اظهارات و شهادت ژنرال محمد حسین طنطاوی در خصوص اقدامات حسنی مبارک در 18 روز اعتراضات مردمی که منجر به کشته شدن دست‌کم 800 تن شده است، اثر گذار خواهد بود.

ژنرال طنطاوی برای دو دهه وزیر دفاع رییس جمهوری پیشین مصر و هم‌چنین سرپرست شورای نظامی‌ در این کشور بود

این شورا پس از خروج حسنی مبارک در تاریخ 11 فوریه، قدرت را در مصر به دست‌ گرفت.

این در حالی است که اگر با شهادت طنطاوی، حسنی مبارک مجرم شناخته شود به مرگ محکوم خواهد شد. او علاوه بر کشتار، به فساد مالی نیز متهم شده است.

از سویی دیگر در جلسه پیشین دادگاه آقای مبارک و فرزندانش کلیه اتهام‌های خود را رد کرده‌اند.

گفتنی است بر اساس گزارش‌ها، حسنی مبارک در شرایط جسمی بدی بسر می‌برد.

بیشتر بخوانید:

«مبارک کلیه اتهام‌های خود را رد کرد»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته