هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۳۱, دوشنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 08/22/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



حيدر مصلحی، وزير اطلاعات ايران روز يکشنبه بر جاسوس بودن دو آمريکايی بازداشت شده تاکيد کرد.  به گزارش خبرگزاری ايرنا حيدر مصلحی در پاسخ به خبرنگاران گفت در بازجويی هايی که از آمريکايی های دستگير شده بعمل آمده، به خوبی روشن شد که آنها ماموريتی برای ورود به ايران داشته اند. خانواده های اين دو آمريکايی و همچنين واشينگتن، چنين اتهامی را رد کرده اند. وزير اطلاعات همچنين گفت احکام آنها از سوی دستگاه قضايی و بر اساس قوانين و ضوابط صادر شده و نمی توان در دستگاه قضا دخالت کرد. شين باوئر و جاش فتال هرکدام به ۸ سال زندان محکوم شده اند. به گفته رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارتخارجه ايران پرونده سارا شورد، ديگر متهم اين پرونده هنوز باز است.
 


يک کانال تلويزيونی دولتی ونزوئلا گزارش داده که هوگو چاوز، رييس جمهوری اين کشور به دنبال موافقت نمايندگان پارلمان است تا برای دور جديد درمان سرطان خود به کوبا بازگردد. اين کانال تلويزيونی همچنين اعلام کرد که قرار است روز دوشنبه نمايندگان پارلمان ونزوئلا به درخواست هوگو چاوز برای سفر به کوبا رسيدگی کنند. اين سومين دور شيمی درمانی هوگو چاوز در کوبا خواهد بود. هوگو چاوز در مقاله ای در يکی از روزنامه های ونزوئلا که روز شنبه منتشر شد نوشته که در حال آماده شدن برای دور جديد احتمالی شيمی درمانی است و بواسطه آن، موهايش خواهد ريخت. آقای چاوز از طرفدارانش در جمهوری دومينيکن که برای همدردی با او موهايشان را تراشيده اند تشکر کرد.
 


بشار اسد، رييس جمهوری سوريه روز يکشنبه در يک سخنرانی تلويزيونی گفت دولت او در خطر سقوط قرار ندارد و نيروهای امنيتی قادر به کنترل ناآرامی ها هستند. رييس جمهوری سوريه همچنين فراخوان آمريکا و کشورهای غربی برای ترک قدرت را بی ارزش خواند. او عليه هرگونه مداخله نظامی در اين کشور هشدار داد و گفت مداخله نظامی برای کشورها عواقب بدی خواهد داشت. بشار اسد همچنين در اين سخنرانی تلويزيونی بارها تکرار کرد که قصد دارد اصلاحاتی در سوريه انجام دهد و گفت که کميته ای برای اين کار تشکيل شده که ۶ ماه وقت لازم دارد تا اين اصلاحات را مطالعه کند. بشار اسد همچنين گفت در فوريه ۲۰۱۲، پنج ماه ديگر انتخابات پارلمانی در سوريه برگزار خواهد شد. در همين حال روز يکشنبه هياتی بشردوستانه هاز سوی سازمان ملل برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در برخورد حکومت سوريه با شهروندانش وارد اين کشور شد.
 


ستاد فرماندهی نيروهای سازمان آتلانتيک شمالی، ناتو در عمليات ليبی روز يکشنبه اعلام کرد چيزی به فروپاشی نظام حاکم در طرابلس باقی نمانده است. گزارش‌ها از ليبی حاکی است نيروهای مخالف در حال پيشروی به سمت پايتخت هستند.ستاد فرماندهی نيروهای سازمان آتلانتيک شمالی، ناتو در عمليات ليبی روز يکشنبه اعلام کرد چيزی به فروپاشی نظام حاکم در طرابلس باقی نمانده است. گزارش‌ها از ليبی حاکی است نيروهای مخالف در حال پيشروی به سمت پايتخت هستند. به گزارش رويترز، مخالفان دولت مرکزی در حالی که با روحيه به نظر می‌رسند، شعارهای «آزادی، آزادی» سر می‌دهند و می‌گويند چيزی ديگر به آزادی کامل آنها نمانده است. همچنين در مسير حرکت مخالفان، مردم در کنار جاده به خط شده و برای آنها هورا می‌کشند و آنها را تشويق می‌کنند. به گزارش شبکه جهانی بی بی سی، صدای تيراندازی از درون طرابلس به گوش می‌رسد و شماری از نواحی شهر با صدای شادی و هورا از حضور مخالفان در شهر استقبال کرده‌اند. نيروهای ناتو هم از مخالفان پشتيبانی هوايی می‌کنند. با اين حال گزارش‌ها حاکی است نبرد در پايتخت ليبی کار راحت و سريعی نخواهد بود و نظام حاکم در آخرين نقطه دفاع خود هنوز ممکن است قدرتمند وارد شود. به گفته يک مقام رسمی تشکيلات انتقالی ليبی، درگيری‌های روز شنبه حدود ۳۷۶ کشته و بيش از يک هزار زخمی برای هر دو طرف در پی داشته اشت. معمر قذافی در آخرين پيام خود گفته که به هيچ وجه از کشور خارج نمی‌شود و از طرفداران خود خواسته سلاح به دست گيرند و در مقابل «موش‌های صحرايی» بايستند. سيف‌الاسلام، پسر معمر قذافی، نيز در پيام صوتی که روز يکشنبه از تلويزيون دولتی ليبی پخش شد، تأکيد کرد که حکومت ليبی ميدان مبارزه را رها نخواهد کرد. وی با اظهار اين که حکومت ليبی تا هر زمان که لازم باشد به مبارزه خواهد پرداخت، گفت: «اين تصميم سيف‌الاسلام يا (معمر) قذافی نيست، بلکه تصميم مردم ليبی است.» سيف‌الاسلام با اين‌حال تأکيد کرد که در صورت تمايل مخالفان، دولت ليبی آماده است تا در مسير برقراری صلح گام بردارد. گزارش شاهدان عينی حاکی است مخالفان با فريادهای «الله اکبر» در حال آماده شدن برای ورود به پايتخت هستند. «محمد» يکی از مخالفان که راننده آمبولانس است و سه بار مجروحان و زخمی ها را از طرابلس به بيرون آورده، به خبرنگار رويترز گفت: «من بسيار خوشحالم، چرا که ما پيروز هستيم و ديگر هيچ چيز نمی تواند جلوی ما را بگيرد.» ناآرامی‌ها در ليبی از شش ماه پيش آغاز شده است. مخالفان خواهان برکناری معمر قذافی و پايان يافتن بيش از چهار دهه حکومت وی هستند و اين در حالی است که معمر قذافی می‌گويد که رهبر ليبی است و از قدرت کناره نخواهد گرفت.
 


مخالفان معمر قذافی کنترل يک پايگاه نظامی به نام «کيلومتر ۲۷» را در نزديکی طرابلس، پايتخت اين کشور در دست گرفتند. اين پايگاه نظامی در ۲۷ کيلومتری غرب طرابلس قرار دارد. صدها نفر از مخالفان، يکشنبه شب در اطراف طرابلس به جشن و پايکوبی پرداختند. اين مناطق بدون هيچگونه مقاومتی تسليم مخالفان شده است. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس مخالفان روز يکشنبه اعلام کردند که کنترل بخش هايی از طرابلس را هم در دست گرفته اند. مخالفان با استقبال غير نظاميان مواجه شده اند. در همين حال معمر قذافی، رهبر ليبی روز يکشنبه در يک فايل صوتی که از تلويزيون اين کشور پخش شد اعلام کرد که طرابلس را ترک نخواهد کرد و تا لحظه آخر در آن خواهد ماند. اين دومين پيام صوتی رهبر ليبی در ۲۴ ساعت گذشته است. او در اين پيام صوتی عصبانی به نظر می رسيد و از مردم پايتخت خواست مسلح شوند و از طرابلس دفاع کنند. يک سخنگوی مخالفان معمر قذافی گفت که عمليات موسوم به «پری دريايی» در طرابلس با هدف منزوی کردن رهبر ليبی و وادار ساختن او به تسليم يا خروج او در اين شهر در جريان است.
 


طبق دستورالعمل جديد آموزش و پرورش در دوره پيش دبستانی، اختلاط نوآموزان دختر و پسر ممنوع است. به گزارش خبرگزاری ايسنا فقط در مراکزی که تعداد نوآموزان به حد نصاب نرسد، با کسب مجوز از آموزش و پرورش منطقه، کلاس های مختلط تشکيل می شود. پيشتر دوره های پيش دبستانی مختلط بود و جداسازی دختران و پسران از دوره دبستان به بعد صورت می گرفت.
 


خبرگزاری آسوشيتدپرس گزارش داد مرد شماره دو ليبی پس از فرار از طرابلس، به ايتاليا گريخته است. اينياتزيو لاروسا*، وزير دفاع ايتاليا روز يکشنبه به خبرنگاران در سيسيل گفت که عبدالسلام جالود، وارد ايتاليا شده است. وزير دفاع ايتاليا اما نگفته که آقای جالود در ايتاليا خواهد ماند يا نه. مخالفان مسلح معمر قذافی می گويند عبدالسلام جالود پناهنده شده است. آقای جالود در کودتای سال ۱۹۶۹ به معمر قذافی کمک کرد تا قدرت را در دست گيرد. رسانه های ايتاليا گزارش داده اند که عبدالسلام جالود ابتدا به تونس فرار کرده و پس از آن روز شنبه وارد ايتاليا شده است. مقام های ايتاليايی هنوز درباره وضعيت آقای جالود نظری نداده اند.
 


هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا صدور حکم برای دو آمريکايی زندانی در ايران را نااميد کننده خواند. خانم کلينتون روز يکشنبه گفت آمريکا عميقا از اينکه مقام های قضايی ايران برای شين باوئر و جاش فتال حکم ۸ سال زندان صادر کرده اند، نااميد شده است. خانم کلينتون اعلام کرده که آمريکا به تلاش برای آزادی فوری آنها ادامه می دهد و اکنون زمان آن است که آنها نزد خانواده هايشان و به خانه بازگردند. در همين حال خانواده های جاش فتال و شين باوئر با صدور بيانيه ای خواستار آزادی فرزندانشان شده اند. آنها از مقام های ايران خواسته اند با نشان دادن رحم و شفقت، اجازه دهند تا اين دو بدون تاخير نزد خانواده هايشان بازگردند. پيشتر عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران محکوميت هر يک از اين دو امريکايی را به ۸ سال زندان به جرم ورود غير قانونی به ايران و جاسوسی تاييد کرده بود.
 


تیم والیبال دانشجویان ایران از المپیاد دانشجویان جهان موسوم به بازی‌های یونیور سیاد اخراج شد. بیست و ششمین دوره مسابقات یونیورسیاد دانشجویان در رشته‌های مختلف ورزشی به میزبانی چین در حال برگزاری است.تیم والیبال دانشجویان ایران از المپیاد دانشجویان جهان موسوم به بازی‌های یونیور سیاد اخراج شد. بیست و ششمین دوره مسابقات یونیورسیاد دانشجویان در رشته‌های مختلف ورزشی به میزبانی چین در حال برگزاری است. تیم ایران روز شنبه برای کسب رده نهم این رقابت‌ها باید مقابل تیم اسرائیل قرار می‌گرفت، اما در این دیدار حاضر نشد و با نتیجه ۳-۰ بازنده اعلام شد. مسئولان تیم ایران نیز در توجیهی بی‌سابقه به ناظر مسابقه اعلام کردند که فقط به دلیل حضور چند تن از بازیکنان در کلینیک پزشکی نتوانسته‌اند بازی کنند. این ماجرای پرحاشیه در شرایطی رخ داد که پیش از این هم در برخی رشته‌های ورزشی، ورزشکاران و داوران ایران که در دهکده بازی‌ها حضور دارند، به دلایل مختلف از جمله اهمال سرپرست‌ها و مسئولین، از رسیدن به محل مسابقه بازماندند و باعث تعجب حریفان خود شدند. همزمان با بیماری دسته جمعی در تیم والیبال و انصراف این تیم، صدا و سیما، اقدام تیم والیبال دانشجویان در حاضر نشدن مقابل اسراییل را اعلام همبستگی با مردم فلسطین عنوان کرد. خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران هم نوشت: «تیم والیبال دانشجویان کشورمان با ارج نهادن به اهداف و سیاست‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی مبنی بر به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی، از رویارویی با نماینده این کشور امتناع کرد.» رییس فدراسیون والیبال نیز بدون اشاره به بیماری دسته جمعی بازیکنان درباره این ماجرا گفت: «ما اصلاً کشوری به نام اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم.» محمدرضا داورزنی به سال گذشته و امتناع تیم نوجوانان والیبال ایران در تورنمنت ایتالیا از رویارویی با نماینده اسرائیل نیز اشاره کرد. طالب‌پور سرپرست کاروان ایران هم اعلام کرده است که «با کمال میل این محرومیت را می‌‌پذیریم، زیرا به مواضع سیاسی کشورمان اعتقاد داریم.» ایران در شرایطی که مهیای بازی با استرالیا و کسب عنوان یازدهمی می‌شد، مسئولین رقابت‌ها اعلام کردند که این تیم حق حضور در ادامه رقابت‌ها را ندارد. پس از اخراج تیم والیبال دانشجویان ایران از این رقابت‌ها، خطر حذف اخراج کل کاروان ایران نیز وجود داشت. اما سرپرست کاروان ایران طی مذاکراتی با رییس و دبیر کل فیزو خواهش کرد که کاروان ایران را اخراج نکنند. گرچه اخراج والیبالیست‌ها قطعی است. همچنین محرومیتی نیز اعمال خواهد شد که میزان آن فعلاً مشخص نیست. تیم والیبال ایران که با سرمربیگری حسین معدنی در این رقابت‌ها حضور دارد؛ در مرحله مقدماتی با دو برد مقابل عمان و ژاپن و دو باخت به کرواسی و روسیه، در رده سوم گروه سی قرار گرفت. جدول رده بندی مدال‌ها ایران تاکنون فقط یک مدال طلا در تکواندو کسب کرده است. کاروان ورزش دانشجویی ایران که در حقیقت متشکل از تیم‌های ملی حقیقی ایران است، با یک طلا، ۳ نقره و ۲ برنز در رده سی‌ام جدول رده بندی مدال‌ها قرار گرفته. چین میزبان قدرتمند بازی‌ها با ۵۹ مدال طلا، ۳۴ نقره و ۲۸ مدال برنز در صدر جدول رده بندی مدال‌ها قرار دارد. روسیه با ۳۳ مدال طلا و ژاپن با ۲۲ مدال طلا جدیترین تعقیب‌کنندگان میزبان هستند اما بختی برای رسیدن به صدر جدول ندارند. کره جنوبی، آمریکا، اوکراین و ایتالیا در رده‌های بعدی هستند. جامائیکا نیز به لطف دوندگان زن و مرد خود با ۶ مدال طلا در جایگاه هشتم قرار دارد. تایوان، تایلند، اندونزی، کره شمالی و هندوستان دیگر تیم‌های آسیایی هستند که همگی جایگاهی بالا‌تر از کاروان ایران دارند. وجه تمایز عدم رقابت والیبالیست‌های ایران با اسراییل در مقایسه با تمام نمونه‌های پیشین این است که این بار پیام تبریکی از جانب هیچ کدام از مقامات سیاسی جمهوری اسلامی ایران صادر نشده است.
 


درپی پوزشخواهی اسرائیل از مصر، که شنبه از سوی اهود باراک، وزیردفاع اسرائیل، بیان شد، مصر اعلام کرده است که این پوزشخواهی شفاهی را کافی نمی‌داند. در بیانیه جدید دولت مصر تهدید به بازگرداندن سفیر این کشور از اسرائیل تکرار نشده است.درپی پوزشخواهی اسرائیل از مصر، که شنبه از سوی اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، بیان شد، مصر اعلام کرده است که این پوزشخواهی شفاهی را کافی نمی‌داند. دولت مصر در بیانیهٔ شامگاه شنبه خود نوشت که سخنان اهود باراک برای انجام تحقیق مشترک درباره رخدادهای مرزی «مثبت» است اما «متناسب با ابعاد حادثه نیست». در همین حال، در بیانیه جدید دولت مصر تهدید به بازگرداندن سفیر این کشور از اسرائیل تکرار نشده است. بیانیه تازه مصر که آشکارا با لحن مسالمت‌جویانه‌تری نوشته شده است، افزود که «اسرائیل هم باید سهم خود را در دفاع از صلح ایفاء کند». روزنامه هاآرتص یکشنبه به نقل از یک مقام مصری بدون ذکرنام او نوشته است که مصرخواهان پوزشخواهی رسمی است، هرچند که در بیانیه شنبه دولت قاهره به این امر اشارهٔ صریحی نشده است. مصر جمعه از کشته شدن چند نیروی مرزی مصری درآتشباری‌های روز پنجشنبه گذشته، به سختی انتقاد کرده و تلویحاً تهدید به بازگرداندن سفیرخود از اسرائیل کرده بود. اهود باراک شنبه گفت، کشورش از کشته شدن نیروهای مصری متأسف، و آمادهٔ همکاری با مصر، برای انجام تحقیقات مشترک است، و افزود که «پیمان صلح اسرائیل و مصر اهمیت بسزایی دارد و در برقراری ثبات در خاورمیانه از ارزش استراتژیک برخوردار است». عاموس گیلعاد، رییس دایرهٔ «سیاسی- امنیتی» در وزارت دفاع اسرائیل شنبه به رادیوی کشورش گفت، پیمان صلح دوکشور «یک سرمایه استراتژیک است و طرفین بیشترین دیالوگ را برای حفظ این سرمایه راهبردی ادامه می‌دهند». از سوی دیگر، وزارت خارجه مصر شنبه کاردار اسرائیل در قاهره را احضار کرد. مصر از اسرائیل خواست که از «سخنان و رویکردهای شتابزده» در قبال مصر دوری کند. در هر حال، سفیر مصر در تل آویو نیز باقی مانده است. تنش در مناسبات مصر و اسرائیل زمانی درگرفت که پنجشنبه در جریان حمله تروریست‌های مسلح به خودروهای اسرائیلی‌ها در جاده‌ای در شمال بندر ایلات، هشت اسرائیلی کشته شدند. طی درگیری‌های مسلحانهٔ پس از این حملات نیز که میان نیروهای ارتش اسرائیل با تروریست‌های تحت تعقیب رخ داد، مرز مصر و اسرائیل ساعاتی شاهد آتشباری شد. از کشته شدن دو تا پنج نفر از نیروهای مرزبانی مصر سخن رفته است. چند صد نفر مصری در روزهای اخیر درقاهره، اسکندریه و نیز در چند شهر دیگر دست به تظاهرات زده و از سران کشورشان خواستند، سفیر اسرائیل را از قاهره اخراج کند و نمایندگی‌های سیاسی اسرائیل را تعطیل کند. در ادامهٔ تظاهرات مصری‌های خشمگین، آنها شنبه در کنار آتش زدن پرچم اسرائیل، پرچم‌های فلسطین و مصر را بر سر در سفارت اسرائیل نصب کردند و فشفشه آتش کردند. به گزارش روزنامه مصری الاهرام، نیروهای نظامی مصر از شنبه برحضور خود در اطراف سفارت اسرائیل در ساحل رود نیل افزوده‌اند. شورای عالی نظامی مصر، که پس از ساقط شدن نظام حسنی مبارک در اداره امور دراین کشور نقش مهمی دارد، فوریه گذشته یک روز پس از کناره گیری مبارک، تأکید کرده بود که حکومت نوین، پیمان صلح ۳۲ ساله با اسرائیل را محترم می‌شمارد. همزمان، اتحادیهٔ عرب یکشنبه برای بررسی وضعیت غزه، درقاهره، مقر اتحادیه، نشست اضطراری برگزار کرده است، و همزمان، محمود عباس، رییس تشکیلات خوگردان فلسطینی از شورای امنیت سازمان ملل نیز خواست برای رسیدگی به حملات اسرائیل به غزه جلسه فوق العاده تشکیل دهد. اتحادیهٔ عرب، حملات ارتش اسرائیل به غزه را که از پنجشنبه آغاز شد و درطول روزهای جمعه و شنبه ادامه یافته بود، بررسی می‌کند. دراین حملات هوایی، دبیر «کمیته‌های مقاومت مردمی»، یک تشکل مسلح همسو با حماس، و نیز چهارنفر از فرماندهان شاخه نظامی این کمیته‌ها، و همچنین شمار دیگری از فعالان تشکل‌های مسلح فلسطینی کشته شده‌اند. اما تعدادی غیرنظامی نیز درمیان کشته‌ها و مجروحین این حملات هوایی بودند. نخست وزیر اسرائیل شامگاه پنجشنبه گفت که افراد کشته شده درغزه درحمله تروریستی آن روز درجادهٔ ایلات علیه مردم اسرائیل شرکت داشته‌اند. اما حملات هوایی روزهای جمعه و شنبه اسرائیل واکنشی به ده‌ها مورد تهاجم راکتی از غزه به شهرهای جنوبی اسرائیل بود. ده‌ها نقطه اسرائیل درجنوب اسرائیل کماکان مورد حمله راکتی است؛  شامگاه شنبه با کشته شدن یک مرد ۳۷ ساله اسرائیلی در شهر بئرشبع و زخمی شدن شماری دیگر، بنظر می‌رسد که تنش کماکان ادامه یابد.
 


هیلاری کلینتون می‌گوید «ما عمیقا از اعلام این مطلب که دستگاه قضایی ایران شین باوئر و جاش فتال را به هشت سال زندان محکوم کرده، ناامید و مایوس شدیم.»هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه با توجه به اعلام رای دادگاه دو شهروند آمریکایی دربند در ایران گفت: «ما عمیقا از اعلام این مطلب که دستگاه قضایی ایران شین باوئر و جاش فتال را به هشت سال زندان محکوم کرده، ناامید و مایوس شدیم.» به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم کلینتون افزود: «ما بر درخواست قبلی خود تاکید داریم و خواهان آزادی سریع این دو هستیم تا به خانه برگشته و به خانواده خود ملحق شوند.» عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، روز یکشنبه با تأیید محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی به هشت سال زندان در ایران گفت که «اتهام ورود غیرقانونی و جاسوسی آنها در دادگاه انقلاب اثبات شده‌است.» وی افزود که رأی دادگاه صادر و به متهمان ابلاغ شد و «آنها می‌توانند طبق قانون به رأی دادگاه اعتراض کنند.» جاش فتال و شین باوئر بیش از دو سال پیش در مرداد ماه ۸۸ به همراه سارا شورد در منطقه مرزی ایران و عراق به اتهام عبور غیرقانونی از مرز بازداشت شدند و بعدها جاسوسی هم به اتهام آنها افزوده شد. سارا شورد سال گذشته با پادرمیانی عمان، به قید وثیقه آزاد شده و به آمریکا بازگشت ولی جاش فتل و شین باوئر در بند ماندند. دادستان تهران در مورد سارا شورد گفت که در مورد پرونده او جداگانه در دادگاه تصمیم‌گیری خواهد شد و پرونده همچنان مفتوح است. غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران،هم روز یکشنبه در پیوند با پرونده باوئر و فتال گفت که «با حکم صادره، این دو نفر به اتهام جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی آمریکا هر یک به پنج سال حبس محکوم شده‌اند.» وی هم‌چنین افزود که «این دو تبعه آمریکایی به اتهام ورود غیرمجاز به خاک جمهوری اسلامی ایران هر یک به سه سال حبس محکوم شدند.» واشینگتن همواره اتهام جاسوسی این سه شهروند آمریکایی را رد کرده است. خانم کلینتون در ادامه بیانیه خود گفت: «من و باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا به همراه تمامی مردم ایالات متحده، حمایت کامل و متحد خود را از شین، جاشوا و سارا و خانواده های آنها در این ایام سخت و دشوار اعلام می‌کنیم.» خبر محکومیت این دو شهروند آمریکایی در حالی اعلام شد که به تازگی وکیل آنها ابراز امیدواری کرده بود که موکلانش به زودی آزاد خواهند شد.
 


خشونت جاری و عریان از شهری به شهر دیگر ایران، خود را هر روز بیشتر نشان می‌دهد. روزنامه روزگار در صفحه حوادث روز شنبه خود عکسی از یک نوجوان با شلوار جین و کفش کتانی و البته پای قطع شده به چاپ رسانده بود که در کنار آن این تیتر به چشم می‌خورد: «در پی اختلافات خانوادگی در دهدشت کهگیلویه و بویراحمد، پای یک نوجوان را وسط شهر با ساطور قطع کردند.»خشونت جاری و عریان از شهری به شهر دیگر ایران، خود را هر روز بیشتر نشان می‌دهد. یک روز چاقوهای پی در پی یک خواستگار سمج در بدن یک دختر جوان، و روز دیگر کشته شدن یک زن توسط شوهرش در خیابان و در ملاء عام. اما این تمام اخبار تلخ خشونت در این روز‌ها نیست. روزنامه روزگار در صفحه حوادث روز شنبه خود عکسی از یک نوجوان با شلوار جین و کفش کتانی و البته پای قطع شده به چاپ رسانده بود که در کنار آن این تیتر به چشم می‌خورد: «در پی اختلافات خانوادگی در دهدشت کهگیلویه و بویراحمد، پای یک نوجوان را وسط شهر با ساطور قطع کردند.» چاپ این عکس‌ها همیشه در میان افراد رسانه‌ای محل اختلاف بوده است، برخی بر این باورند که چاپ تصاویری که خشونت بالایی را به نمایش می‌گذارد می‌تواند در ترویج خشونت کمک کند و برخی دیگر با این نظر مخالفند. امید معماریان، روزنامه نگار در آمریکا: «از نظر علم روزنامه‌نگاری مرزهای اینکه چه نوع عکس‌هایی و با چه حد از خشونت می‌تواند در روزنامه‌ها به چاپ برسد بحث پیچیده‌ای است و در بسیاری موارد نیز ناشفاف است. اما نمایش خشونت در روزنامه‌هایی که افراد در سنین مختلفی می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند، و نمایش خشونت زیاد در تصاویر، بر اساس علم روانشناسی روی روان کودکان و نوجوانان می‌تواند تاثیر منفی داشته باشد. همچنین گفته می‌شود که نمایش خشونت زیاد در مجلات و روزنامه‌ها می‌تواند حساسیت جامعه را نسبت به آن نوع خشونت از بین ببرد. به همین دلیل هم بسیاری از نشریات معتبر جهانی از چاپ عکس‌هایی که در آنها خشونت زیادی همچون قطع دست و پا و سوختگی به نمایش گذاشته شده، خودداری می‌کنند.» روزنامه روزگار در کنار این تصویر جنجال برانگیز، در شرح ماجرای مربوط به این عکس و این ماجرا نوشته است که سال گذشته در درگیری مسلحانه و طایفه‌ای در روستایی در نزدیکی شهر دهدشت، به پای یکی از افراد درگیر گلوله‌ای اثابت می‌کند.   این گلوله در پای فرد مجروح می‌ماند به دلیل عفونت، پای این فرد مجروح قطع می‌شود. دادگاه رای به پرداخت ۱۸ میلیون تومان دیه می‌دهد. اما شاکی اصرار بر قصاص دارد. اما چند روز پیش پای سامان ۱۶ ساله توسط چهار نفر از طایفه شاکی پرونده با ساطور و قمه قطع می‌شود. گفته می‌شود افرادی که این عمل را انجام داده‌اند، مدعی بوده‌اند که پدر سامان در هنگام درگیری گلوله را به پای فرد مجروح شلیک کرده است و چون دولت قصاص را انجام نداده است بنابر این آنها خودشان پای پسر مظنون را قطع کرده‌اند و این عمل را هم شرعی می‌دانند و هم قانونی. اما در باب انتشار این گونه خبر‌ها و تصاویر، جامعه‌شناسان چه می‌گویند؟ مهرداد درویش‌پور، جامعه‌شناس ساکن سوئد: «از یک سو این واقعیت روشن وجود دارد که نقشی که یک تصویر در انتقال احساس یا عمق یک فاجعه دارد، با کلام قابل قیاس نیست. به عنوان مثال وقتی که شما با یک تصویر پای قطع شده یک نوجوان را نشان می‌دهید که عمل قصاص را نشان داده است، میزان نفرتی که از عمل قصاص ایجاد می‌شود بسیار بسیار بالا‌تر از زمانی است که فقط راجع به آن خبری منتشر یا خوانده شود. طبیعتا از این نظر واکنش بسیار بالایی را به همراه خواهد داشت. اما از سوی دیگر و از منظر جامعه‌شناختی، همیشه به این نکته تاکید شده است که تکرار خشونت در عادی کردن آن خشونت‌ها نقش دارد. وقتی یک رسانه عمومی مانند روزنامه و یا تلویزیون خشن‌ترین تصاویر را یکسره منتشر می‌کند، عملا حق انتخاب بیننده برای اینکه بخواهد آن صحنه را ببیند یا نبیند را سلب کرده است و به همین دلیل هم من معتقدم باید به انتقادهایی که در این زمینه مطرح می‌شود توجه بیشتری کرد. بایستی مراقب بود تا در نشان دادن چنین تصاویری که می‌تواند در عادی ساختن خشونت و آزار روحی و روانی افراد جامعه نقش ایفا می‌کند، زیاده‌روی نشود.»   روزنامه روزگار در پایان گزارش خود بر این نکته تاکید می‌کند که انعکاس این خبر‌ها، مسئولان را حساس می‌کند تا نسبت به امنیت و زندگی مردم شهر، مسئولانه‌تر عمل نمایند.
 


 خبرگزاری فرانسه به نقل از يک مقام دولت منطقه خودگردان کردستان عراق گزارش داد که هواپيماهای نظامی ترکيه يک دهکده را شمال عراق بمباران کرده اند که در نتيجه آن، ۷ غيرنظامی کشته شده اند. حسن عبدالله به اين خبرگزاری گفت که کشته شدگان در روستای کورتک، شامل زندان و کودکان بوده اند. هواپيماهای نظامی ترکيه از پنج روز پيش تاکنون اقدام به حمله عليه نيروهای حزب کارگران کردستان، پ کا کا، و بمباران کردستان عراق کرده اند.
 


بر پايه يک پژ‌وهش تازه که در «European Respiratory» ، يک نشريه ويژه بيماری های تنفسی، منتشر شده است سگ های تربيت شده با شامه نيرومند قادر به تشخيص سرطان ريه در نخستين مراحل آن اند. پژوهشگران بيمارستان شيلرهوهه در آلمان برای نخستين بار کشف کردند که اين نوع سگها می توانند سرطان ريه را در حد قابل اطمينانی تشخيص دهند.بر پايه يک پژ‌وهش تازه که در «European Respiratory» ، يک نشريه ويژه بيماری های تنفسی، منتشر شده است سگ های تربيت شده با شامه نيرومند قادر به تشخيص سرطان ريه در نخستين مراحل آن اند. پژوهشگران بيمارستان شيلرهوهه در آلمان برای نخستين بار کشف کردند که اين نوع سگها می توانند سرطان ريه را در حد قابل اطمينانی تشخيص دهند. سرطان ريه که دومين گونه از سرطان غالب در زنان و مردان در اروپا است با رقمی نزديک به ۳۴۰ هزار نفر در سال بيشترين شمار مرگ و مير ناشی از سرطان را در جهان به خود اختصاص داده است. اين گونه سرطان در نخستين مراحل رشد نشانه هايی از خود بروز نمی دهد و رديابی آن در اين مرحله غالبا تصادفی است. از آنجا که روش های موجود روش های غير قابل اطمينان است، دانشمندان به بررسی نمونه های بازدم بيماران برای آزمايش های آينده پراختند. در اين روش، ترکيب های آلی فرار «volatile organic compounds» که با سرطان در پيوند است شناسايی می شود. گرچه چندين برنامه متفاوتی با فناوری های تازه مورد پژوهش و تکوين قرار گرفته است، ولی به کارگيری اين روش در محيط های کلينيکی هنوز آسان نيست زيرا بيماران پيش از انجام آزمايش نبايد چيزی بخورند و يا سيگار بکشند. از اين گذشته آزمايش نمونه های جمع آوری شده می تواند روندی کند و با ريسک بالای اشتباه و  تداخل باشد. از همين رو است که تاکنون هيچ مشخصه ای برای اين روش تدوين نشده است. در پژوهشی که به تازگی انجام شد برای تشخيص ترکيب های آلی فرار در بازدم بيماران دانشمندان از سگ استفاده کردند. با به کارگيری اين سگ های تربيت شده پژوهشگران مطالعه ای را بر روی ۲۲۰ شرکت کننده داوطلب انجام دادند که ترکيبی از بيماران مبتلا به سرطان ريه و مبتلايان بيماری های مزمن ريوی و افراد سالم  بود. پژوهشگران یکسری آزمايش هايی را برای ارزيابی اينکه آيا اين گونه سگ ها می توانند به گونه ای اطمينان بخش و حتی با وجود استفاده از سيگار، افراد بيمار را از افراد سالم تميز دهند، انجام دادند. در جريان اين آزمايش سگ ها توانستند ۷۱ مورد از ۱۰۰ مورد مبتلايان به سرطان ريه و ۳۷۲ مورد از افراد سالم در ميان ۴۰۰ فرد سالم را درست تشخيص دهند. سگها توانستند بيماران مبتلا به بيماری های مزمن ريوی را از بيماران مبتلا به سرطان و افرادی را که پيش از آزمايش سيگار کشيده بودند از هم تميز دهند. اين پژوهش نشان داد که سگ ها می توانند ميان بوی سيگار و يا دارو و خوراکی و بيماران مزمن ريوی و بيماران سرطانی تفاوت قائل شوند.   تورستن والز، نويسنده گزارش اين پژوهش در بيمارستان شيلرهوهه می گوید: «در نفس بيماران مبتلا به سرطان ريه موادی هست که با مواد موجود در نفس افراد سالم فرق دارد و شامه نيرومند اين سگ ها می تواند اين بيماری را در مرحله ابتدايی تشخيص دهد. نتايج به دست آمده تاييد می کند که در بيماران مبتلا به سرطان ريه يک شاخص معينی وجود دارد و اين گام بزرگی در آسيب شناسی بيماری سرطان ريه است. اما ضرورت دارد که ما  ترکيب های موجود در بازدم بيماران را دقيقا شناسايی کنيم. بدبختانه سگ ها نمی توانند بيوشيمی بوی سرطان را برای ما توضيح دهند!»
 


خانواده های شین بائر و جاش فتال، دو آمريکايی زندانی در ايران، از مقام های ايران خواستند تا با نشان دادن رحم و شفقت، اجازه دهند تا اين دو بدون هيچ تاخيری نزد خانواده هايشان بازگردند. پيشتر عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، محکوميت اين دو آمريکايی را به هشت سال زندان به جرم ورود غير مجاز و جاسوسی تاييد کرده بود. خانواده های اين دو آمريکايی افزوده اند: شین بائر و جاش فتال بيگناهند و هيچگاه تهديدی عليه جمهوری اسلامی ايران، حکومت آن و مردم ايران نبوده اند. در اين بيانيه همچنين اشاره شده که وزير امور خارجه ايران اخيرا ابراز اميدواری کرده بود که اين دو آمريکايی آزاد شوند.  همزمان،  هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، حکم  صادره برای جاش فتال  و شین بائر را  نااميد کننده خواند.  
 


به دنبال محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران به هشت سال حبس به اتهام جاسوسی و ورود غیرقانونی، وکیل ‌آن‌ها ضمن تأکید بر بیگناهی جاش فتال، شین باوئر و سارا شورد، می‌گوید «بحث جاسوسی اصلا موضوعیت ندارد».به دنبال محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران به هشت سال حبس به اتهام جاسوسی و ورود غیرقانونی، وکیل ‌آنها ضمن تأکید بر بیگناهی جاش فتال، شین باوئر و سارا شورد، می‌گوید «بحث جاسوسی اصلا موضوعیت ندارد». مسعود شفیعی روز یکشنبه در این خصوص به به رادیو فردا گفت: «بحث جاسوسی اصولا موضوعیت ندارد... جاسوس تعریف مشخص دارد. جاسوس کسی است که به اسناد سری دسترسی داشته باشد... و این اسناد را در اختیار دُوَل بیگانه بگذارد. اصولا موکلین من در پایگاه و جایگاهی نبودند که بتوانیم آن‌ها را مصداق جاسوسی بدانیم. من هم دلیلی در خصوص جاسوس بودن این‌ها در پرونده ندیده‌ام.» گفت‌و‌گوی آرش حسن‌نیا با مسعود شفیعی، وکیل سه شهروند آمریکایی وی همچنین در خصوص اتهام ورود غیرقانونی گفت که در این خصوص کمتر تقصیری را می‌توان متوجه موکلین وی کرد و توضیح داد: «مرزهای ما در آن منطقه مارک و نشانه و علامت خاصی ندارند و نمی‌شود تشخیص داد نقطه مرزی کجا است.» عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، روز یکشنبه با تأیید محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی به هشت سال زندان ، «پنج سال» به اتهام جاسوسی و «سه سال» برای ورود غیرقانونی به خاک ایران، گفت اتهامات مزبور «در دادگاه انقلاب اثبات شده است». دادستان تهران گفته است که متهمان «می‌توانند طبق قانون به رأی دادگاه اعتراض کنند». حکم صادره به روال سایر احکام محاکم جمهوری اسلامی، تا ۲۰ روز فرصت تجدید نظر خواهی خواهد داشت. مسعود شفیعی وکیل این سه نفر گفته است که از دادگاه درخواست تجدید نظر این حکم را خواهد کرد. خانواده‌های فتال و باوئر: جاش و شین را آزاد کنید به دنبال محکوم شدن جاش فتال و شین باوئر، خانواده این دو تن با انتشار بیانیه‌ای بر بیگناهی جاش فتال و شین باوئر تأکید کرده و خواستار تجدید نظر در حکم و  آزادی فوری آن‌ها شده‌اند. در این بیانیه آمده است: «از ۷۵۱ روز حبس شین (باوئر) و جاش (فتال)، دیروز و امروز سخت‌ترین روزهایی بوده که بر خانواده ما گذشته است. شین و جاش بیگناه هستند و هیچ‌گاه دست به هیچ‌گونه عمل تهدید‌آمیزی علیه جمهوری اسلامی، دولت و مردم ایران نزده‌اند.» این حکم در حالی صادر شده است که پیشتر علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرده بود که محاکمه این دو شهروند آمریکایی «به گونه‌ای پیش رود که در نهایت آزادی آن‌ها را به همراه داشته باشد». خانواده شین باوئر و جاش فتال با ابراز دلگرمی نسبت به اظهارات آقای صالحی، در این بیانیه آورده‌اند: «ما از مقامات ایران درخواست می‌کنیم تا ترحم به خرج داده و بگذارند این دو بدون تأخیر به خانه و نزد خانواده‌هایشان بازگردند.» جاش فتال و شین باوئر ۲۹ ساله بیش از دو سال پیش، در مرداد ماه ۸۸ به همراه سارا شورد در منطقه مرزی ایران و عراق به اتهام عبور غیرقانونی از مرز بازداشت شدند و بعدها مقام‌های جمهوری اسلامی اتهام جاسوسی را نیز برای این سه شهروند آمریکایی در نظر گرفتند. در این میان شهریور ماه گذشته، سارا شورد موفق شد با تبدیل قرار بازداشت وی به وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی ایران را به مقصد کشورش ترک کند، موضوعی که بر اساس گزارش‌ها با میانجی‌گری کشور عمان تحقق یافت. در حال حاضر به گفته آقای شفیعی پرونده سارا شورد از جاش فتال و شین‌ باوئر جدا شده و همچنان باز است.
 


مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با بررسی سياست های اشتغال زايی دولت اعلام کرد که وعده ايجاد ۲ ميليون و ۵۰۰ شغل در سال جاری، غير واقعی است. محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، و وزيران او بارها گفته اند که تا پايان سال جاری، ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار شغل ايجاد خواهد شد. مرکز پژوهش های مجلس در گزارش خود نوشته است که به طور خوشبينانه، سالانه ۸۴۳ هزار نفر استخدام خواهند شد. در اين گزارش همچنين سخنان دولت برای ايجاد يک ميليون و ۶۰۰ هزار شغل «ادعا» ناميده شده و آمده است که اين ادعا مورد ترديد جدی است.  
 


مقام های پاکستانی روز يکشنبه اعلام کردند که به دنبال يکسری حملات شبه نظاميان در منطقه قبيله نشين ايالت وزيرستان اين کشور، يک سرباز کشته و ۶ نفر ديگر زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، در يکی از اين حملات، شبه نظاميان در حمله به يک ايستگاه بازرسی در شهر لادها، يک سرباز را کشتند و يک نفر ديگر را زخمی کردند. همچنين بر اثر انفجار بمبی کنار جاده ای بر سر راه کاروانی نظامی در نزديکی ميران شاه، پنج سرباز زخمی شدند.
 


مرتضی رييسی، معاون عمرانی وزير آموزش‌ و پرورش ايران، روز يکشنبه با اشاره به طرح محرم‌سازی بيشتر مدارس دخترانه گفت که قرار است مدارسی با حياط مرکزی احداث شوند. به گزارش خبرگزاری ايسنا، مرتضی رئيسی افزود: با ايجاد اينگونه مدارس، ساختمان‌های اطراف نسبت به حياط مدارس مشرف نخواهند بود و دانش‌آموزان دختر می توانند محيط باز مدرسه استفاده بهينه داشته باشند.  
 


خبرگزاری فارس گزارش داد که بهای سکه يک بهار آزادی در بانک ملی به ۵۱۷ هزار تومان و در بازار به بيش از ۵۳۰ هزار تومان افزايش يافت. اين خبرگزاری، قيمت های روز يکشنبه سکه بهار آزادی را رکورد تازه ای در معاملات سکه دانست. در اين ميان، محمد کشتی آرای، رييس اتحاديه کشوری طلا و جواهر، در گفت و گو با خبرگزاری مهر، افزايش قيمت سکه در بازار داخلی را مطابق با نرخ طلا در بازارهای جهانی دانست و گفت که اين افزايش قيمت منطقی بوده است.
 


رييس هيات مديره اتحاديه مرکزی تعاونی های کشاورزی دامداران، در نامه‌ سرگشاده ای به محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، ضمن انتقاد از اجرا نشدن قوانين مصوب، خواستار کمک برای حل مشکلات دامداران ايرانی شد. به گزارش خبرگزاری فارس، سيروس روستا در اين نامه به مشکلاتی مانند اجرايی نشدن بسته‌های حمايتی دولت، قطع ناگهانی يارانه شير، نبود خريد تضمينی شير و افزايش هزينه های حمل و نقل اشاره کرد. رييس هيات مديره اتحاديه مرکزی تعاونی های کشاورزی دامداران در نامه خود مسئوليت خسارت وارد شده به بخش اشتغال و توليد را متوجه دولت دانست.
 


مخالفان معمر قذافی، رهبر ليبی، روز يکشنبه  گفتند  که کنترل بخش هايی از شهر طرابلس، پايتخت اين کشور، را در دست گرفته اند. به گزارش خبرگزاری ها، يک سخنگوی مخالفان قذافی گفت که عمليات موسوم به «پری دريايی» در طرابلس، با هدف منزوی کردن رهبر ليبی و واردار ساختن او به تسليم يا خروج از اين شهر در جريان است. اين سخنگوی مخالفان همچنين گفت که نيروهای مخالف قذافی با هماهنگی پيمان ناتو، عمليات خود را ادامه می دهند.  
 


شبه نظامیان فلسطینی در نوار غزه روز یکشنبه حداقل 12 راکت به سوی جنوب اسراییل پرتاب کردند. به گزارش خبرگزاری رویترز، این حملات راکتی پس از آن صورت گرفت که اسراییل تهدید کرد که به این حملات پاسخ خواهد داد. بر اساس این گزارش، راکت های شلیک شده در روز یکشنبه به یک مدرسه خالی در بیرشیبا و بندر اشکلون اصابت کرد، اما تاکنون گزارشی در مورد خسارت جانی منتشر نشده است. 
 


شبه‌نظامیان القاعده در عراق اعلام کرده‌اند که از اواسط ماه رمضان به خونخواهی بن‌لادن و سایر رهبران کشته شده القاعده، حملاتی را در این کشور ترتیب داده‌اند و تصمیم دارند تا پایان ماه رمضان تعداد این حملات را به یکصد حمله برسانند.شبه‌نظامیان القاعده در عراق اعلام کرده‌اند که از اواسط ماه رمضان به خونخواهی بن‌لادن و سایر رهبران کشته شده القاعده، حملاتی را در این کشور ترتیب داده‌اند و تصمیم دارند تا پایان ماه رمضان تعداد این حملات را به یکصد حمله برسانند. به گزارش آسوشیتد پرس، در بیانیه این گروه که روز جمعه، برابر با ۱۹ ماه رمضان، در وب‌سایت‌های مرتبط با القاعده منتشر شده، آمده است که این حملات از ۱۵ ماه رمضان،‌ روز دوشنبه، آغاز شده و دامنه آن «تمامی شهرها، مناطق روستایی و استان‌های عراق» را در بر خواهد گرفت. در این بیانیه آمده است که حملات مزبور شامل عملیات انتحاری، انفجار بمب‌های کنار جاده‌ای و تیراندازی توسط تک‌تیراندازان خواهد بود. این بیانیه در حالی منتشر شده که پانزدهم ماه رمضان ، چندین بمب‌گذاری و تیراندازی در ۱۷ شهر عراق باعث کشته شدن دست‌کم ۷۰ تن و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان عراقی شد که هدف بیشتر این حملات، قرارگاه‌های پلیس و پادگان‌های ارتش و خودروهای دولتی بود. القاعده صراحتاً مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته‌ است، اما باور بر این است که این گروه تروریستی انفجارهای روز دوشنبه را سازماندهی کرده است. این حمله خونبارترین حملات عراق در سال جاری میلادی به شمار می‌رود، اگرچه نزدیک به یک‌سال پیش، مقامات ایالات متحده و عراق اعلام کرده بودند که با کشته شدن دو تن از رهبران ارشد القاعده در عراق، ضربه شدیدی به این گروه زده است. تشدید خشونت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که در دولت عراق گفت‌وگوهایی برای تصمیم‌گیری در مورد ارائه درخواست به آمریکا جهت تمدید حضور نیروهای خود پس از مهلت یکم ژانویه ۲۰۱۲ در جریان است. واشنگتن و بغداد در سال ۲۰۰۸ توافق کردند که آمریکا تا پایان سال جاری میلادی، ۴۶ هزار نیروی باقیمانده خود را از خاک عراق خارج کند، اما کاخ سفید معتقد است که بغداد به حضور برخی از نیروهای آمریکایی در این کشور پس از مهلت تعیین شده، نیاز خواهد داشت. این تصمیم هنوز نهایی نشده و مذاکره بر سر این موضوع همچنان ادامه دارد.
 


عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، با تأیید محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی به ۸ سال زندان در ایران گفت که «اتهام ورود غیرقانونی و جاسوسی آنها در دادگاه انقلاب اثبات شده‌است» و پرونده سارا شورد نیز همچنان مفتوح خواهد بود.عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، با تأیید محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی به ۸ سال زندان در ایران گفت که «اتهام ورود غیرقانونی و جاسوسی آنها در دادگاه انقلاب اثبات شده‌است.» وی افزود که رأی دادگاه صادر و به متهمان ابلاغ شد و «آنها می‌توانند طبق قانون به رأی دادگاه اعتراض کنند.» به گزارش خبرگزاری مهر، دادستان تهران در مورد سارا شورد، شهروند دیگر آمریکایی که در ایران زندانی بود و سال گذشته به قید وثیقه آزاد شد گفت که در مورد پرونده او جداگانه در دادگاه تصمیم‌گیری خواهد شد و پرونده همچنان مفتوح است. به گزارش ایرنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، نیز روز یک‌شنبه در پیوند با پرونده باوئر و فتال گفت که «با حکم صادره، این دو نفر به اتهام جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی آمریکا هر یک به ۵ سال حبس محکوم شده‌اند.» وی هم‌چنین افزود که «این دو تبعه آمریکایی به اتهام ورود غیرمجاز به خاک جمهوری اسلامی ایران هر یک به ۳ سال حبس محکوم شدند.» جاش فتال و شین باوئر بیش از دو سال پیش در مرداد ماه ۸۸ به همراه سارا شورد در منطقه مرزی ایران و عراق به اتهام عبور غیرقانونی از مرز بازداشت شدند و بعدها جاسوسی هم به اتهام آنها افزوده شد. در واکنش به اخبار منتشر شده درباره محکومیت هشت ساله جاش فتال و شین باوئر در ایران، واشینگتن روز شنبه اعلام کرد در  تلاش است تا از طریق سفارت سوئیس اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کند. خبر محکومیت این دو شهروند آمریکایی در حالی اعلام شد که به تازگی وکیل آنها ابراز امیدواری کرده بود که موکلانش به زودی آزاد خواهند شد. آماده شدن پرونده «حداقل ۱۵ متهم مرتبط با شبکه جاسوسی اسرائیل» عباس جعفری دولت‌آبادی هم‌چنین از ارسال پرونده دیگری ظرف ۱۰ روز آینده به دادگاه خبر داد که به گفته او این پرونده «حداقل ۱۵ متهم مرتبط با شبکه جاسوسی اسرائیل دارد.» دادستان تهران افزود که «از این متهمان نیز تحقیقات بسیار گسترده‌ای صورت گرفته» و «این ۱۵ نفر از افراد فریب‌خورده هستند که برخی آموزش دیده‌اند و برخی نیز از طریق دیگران وارد شده‌اند.» به گفته وی این متهمان «با کسب اطلاعات پنهان از حوزه‌های مختلف دولتی فریب سازمان‌های جاسوسی را خورده و مرتکب جرم شده‌اند.» در همین زمینه، وزارت اطلاعات ایران در اواخر اردیبهشت سال جاری اعلام کرد که با شناسایی «شبکه پیچیده جاسوسی و خرابکاری وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا»، این شبکه را متلاشی و «تعداد ۳۰ نفر از جاسوسان آمریکا» را بازداشت کرده‌است. وزیر اطلاعات در خصوص حوزه فعالیت این تعداد از «جاسوسان» گفته بود: «اینها بیشتر قصد داشتند در بخش هسته‌ای، نفت و گاز، وزارت نیرو و به ویژه نرم‌افزارهای تشکیلات‌ها و ارگان‌ها کار کنند که موفق نشدند.» «عامل ترور فیزیکدان ایرانی ۱۲۰ هزار دلار گرفته‌بود» دادستان تهران هم‌چنین از برگزاری دادگاه «عامل ترور مسعود علی‌محمدی»، فیزیکدان ایرانی، در روز سه‌شنبه ـ اول شهریورماه ـ خبر داد و افزود که «متهم اصلی این پرونده علی جمالی فشی است که پس از انجام ترور دستگیر شد و تحقیقات مفصلی از وی صورت گرفت.» به گفته جعفری دولت‌آبادی «این متهم با سفر به اسرائیل و همچنین شرکت در دوره‌های موساد آموزش‌های زیادی دیده بود که بر اساس اظهارات خودش ۱۲۰ هزار دلار به وی پرداخته بودند.» طی دو سال گذشته سه تن از دانشمندان اتمی و فیزیک ایران هدف سوءقصد قرار گرفته‌اند که از میان آنها مسعود علی‌محمدی و مجید شهریاری جان باختند، اما فریدون عباسی دوانی که اکنون ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را بر عهده دارد، از سوءقصد جان سالم به در برد. وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی پیشتر اعلام کرده بود «شبکه‌ای از جاسوسان و تروریست‌های» وابسته به اسرائیل را منهدم کرده و عوامل اصلی ترور مسعود علی‌محمدی، دانشمند هسته‌ای، دستگیر شده‌اند. «ملک‌زاده در انفرادی نیست» جعفری دولت‌آبادی هم‌چنین در خصوص پرونده محمدشریف ملک‌زاده از چهره‌های نزدیک به اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، گفت که وی در انفرادی نیست و «تحقیقات از وی ادامه دارد و این پرونده از جمله پرونده‌هایی است که امیدواریم هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.» انتصاب محمد شریف ملک‌زاده به عنوان معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه، دور تازه‌ای از انتقادهای نمایندگان مجلس از عملکرد دولت را به دنبال داشت ولی در نهایت آقای ملک‌زاده از این سمت استعفا کرد  و دو روز بعداز استعفا در دوم تیرماه سال جاری بازداشت شد. هر چند رسانه‌های نزدیک به حامیان آیت‌الله خامنه‌ای، دلیل بازداشت آقای ملک‌زاده را «اتهامات مالی و پرونده‌های فراوان اداری و مالی در قوه قضائیه» اعلام کرده‌اند، اما این بازداشت‌ها به دنبال علنی شدن اختلاف‌ها بین رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدی‌نژاد بر سر وزارت اطلاعات صورت گرفت. «رسیدگی به پرونده خاتون با جدیت ادامه دارد» دادستان تهران در خصوص آخرین وضعیت پرونده ضمیمه روزنامه ایران نیز گفت: «همانطور که پیش از این اعلام شد دادستانی در این رابطه اعلام جرم کرده بود. تحقیقات آغاز شده و امیدواریم پس از تکمیل تحقیقات اتخاذ تصمیم شود. پرونده به جدیت ادامه دارد و از نظر ما نوبت دوم تحقیقات شروع شده و امیدواریم به زودی اعلام نظر شود.» روزنامه ایران که زیرمجموعه خبرگزاری ایرنا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است دو هفته پیش ویژه‌نامه‌ای با عنوان «خاتون» در ۲۵۸ صفحه منتشر کرد که در آن مقالات، مصاحبه‌ها و کاریکاتورهایی درباره وضعیت حجاب و چادر در ایران به چاپ رسانده بود. انتشار این روزنامه بویژه مصاحبه با مهدی کلهر، مشاور پیشین محمود احمدی‌نژاد، خشم محافظه‌کاران را برانگیخت و دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که پرونده این روزنامه به دادگاه رفته‌است. در این میان ۱۹۲ نماینده مجلس در بیانیه‌ای گفته‌اند که ویژه‌نامه روزنامه ایران «با نگاه لیبرالی به مسئله حجاب و عفاف، به درج مطالبی پرداخته که با فرهنگ اسلامی همخوانی ندارد.»
 


کميسيون مستقل انتخاباتی افغانستان روز يکشنبه اعلام کرد  صلاحيت۹ نماينده پارلمان اين کشور را رد کرده و اين عده بايد استعفا دهند. به گزارش خبرگزاری ها، اخراج اين نمايندگان در پی بحث های مربوط به تقلب در انتخابات سال گذشته  صورت گرفته است. پيشتر، يک دادگاه ويژه انتخاباتی در افغانستان، قانونی بودن انتخابات پارلمانی سال پيش را زير سئوال برده و ۶۲ نامزد پيروز را به تقلب برای جلب آرای بيشتر متهم کرده بود.
 


عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، روز يکشنبه محکوميت جاش فتال و شان بائر، دو آمريکايی متهم به جاسوسی، به هشت سال زندان را تاييد کرد. به گزارش خبرگزاری دولتی ايرنا، وی گفت: متهمان می توانند ظرف ۲۰ روز از زمان صدور رای، اعتراض خود را اعلام کنند. اين مقام قضايی جرائم اين دو آمريکايی را ورود غيرمجاز و جاسوسی اعلام کرد. دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنين درباره سارا شورد، يکی ديگر از متهمان آمريکايی، که شهريور ماه سال گذشته به قيد وثيقه ۵۰۰ ميليون تومانی آزاد شد و به کشورش بازگشت، گفت: او به طور غيابی محاکمه خواهد شد. آقايان فتال و بائر و خانم شورد مرداد ماه دو سال پيش در مرز عراق و ايران و به اتهام ورود غير قانونی بازداشت شدند.
 


خبرگزاری مهر گزارش داد که تيم واليبال دانشجويان ايران عصر شنبه از ادامه حضور در رقابت‌های واليبال يونيورسياد ۲۰۱۱ در شهر «شن ژن» چين محروم شد. بر اساس اين گزارش، دليل محروميت تيم واليبال دانشجويان ايران بازی نکردن در مقابل تيم واليبال اسراييل بوده است. قرار بود تيم ايران روز يکشنبه برای کسب جايگاه يازدهم اين مسابقات با تيم استراليا بازی کند. در اين ميان، مهدی طالب پور، سرپرست کاروان ايران در بيست و ششمين دوره رقابتهای يونيورسياد، بازی نکردن در مقابل تيم اسراييل را «کار سياسی بزرگی» دانست که به گفته او، بازتاب های بسيار ارزشمندی داشت.  
 


اهل تهران که باشی، حتما زير سايه های مطبوعش قدم زده ای و خاطره ها داری. از قديمی ترين خيابان تهران و از چنارهای معروفش. خيابان ولی عصر.اهل تهران که باشی، حتما زير سايه های مطبوعش قدم زده ای و خاطره ها داری. از قديمی ترين خيابان تهران و از چنارهای معروفش. خيابان ولی عصر. خيابانی که کارشناسان می گويند، طولانی ترين خيابان نه تنها تهران و ايران، بلکه خاورميانه است. به طول ۱۸ کيلومتر. خيابانی که از ميدان راه آهن در جنوب شهر تهران آغاز می شود و می رسد به ميدان تجريش در شمال اين ابرشهر. خيابان ولی عصر با نام سابق پهلوی، در اوايل حکومت رضا شاه و به دستور او در سال ۱۳۰۷ هجری خورشيدی ساخته شد و در سال ۱۳۱۸ که اين خيابان تا تجريش ادامه يافت، در دو طرفش به دستور رضاشاه، به فاصله کم، چنار کاشتند و در ميان هر دو چنار يک بوته گل سرخ. و از آن به بعد، چنار شد نشان تهران. آن طور که اسماعيل کهرم، کارشناس محيط زيست با راديو فردا می گويد، خارجی ها تهران را به نام «چنارستان» می شناختند. کاهش تعداد چنارهای خیابان ولی‌عصر تهران اسماعيل کهرم: خيابان ولی عصر در تهران يک شهرت منطقه ای و بين المللی دارد. به اين دليل که شاخه های چنارهای اين خيابان به هم رسيده اند و در هر موقع که شما به تهران تشريف بياوريد، در زير سايه آنها حرکت می کنيد. بنده به خاطر دارم زمانی را که هزاران هزار گنجشک از مزارع اطراف می آمدند و شب گذرانی را روی چنارهای ولی عصر به سر می کردند. در نظر داشته باشيد که خارجی ها به خاطر وجود همين چنارها به  تهران عزيز ما «چنارستان» می گفتند.» اما اگر اين روزها در اين خيابان طولانی تهران قدم بزنيد، با درخت هايی مواجه می شويد که يا خشک شده اند و يا بريده. روزنامه شرق در مقاله ای که تاريخ ۲۴ مرداد را بر خود دارد، می نويسد: هر دو روز يک چنار در خيابان ولی عصر خشک می شود. بر اساس آماری که روزنامه شرق می دهد، از سال ۱۳۱۷ که ۲۴ هزار اصله درخت در دو سوی خيابان ولی عصر کاشته شده، تعداد آنها در ۷۲ سال به ۱۱ هزار اصله درخت رسيده است. هر دو روز یک درخت چنار در تهران می میرد دليل يا دلايل اين کاهش را از زبان اسماعيل کهرم بشنوید: «دليل آن، اين ساختمان های بلند مرتبه ای است که در اطراف اين چنارها ساخته شده اند. فلسفه ايجاد و توليد مثل درخت چنار اين است که درست مانند يک مرد يا زن بالغی که دست کودکی را گرفته باشد، هميشه بايد پايين آن يک چنار جوان کاشته شود تا وقتی که آن چنار پير از بين رفت، آن چنار جوان جايش را پر کند. الان سطح خيابان ولی عصر را ما با سيمان آسفالت و سنگفرش کرده ايم. در نتيجه اجازه چنين اقدامی را نمی دهيم. مسئله ديگر اين است که سفره آب زير زمينی که ريشه اين چنارها در آن قرار گرفته اند، روز به روز در حال کاهش است. زيرا در تهران، گاه، در حدود ۵۰ درصد آب مصرفی روزانه از سفره آب زيرزمينی تامين می شود. ضمن اينکه توسط احداث تونل های زيرزمينی که برای مثلا احداث تونل مترو و يا ساير تونل های ديگر ساخته می شود ، دسترسی ريشه های اين درختان به سفره های آب زيرزمينی را قطع کرده ايم.» تعدد خانه ها، مجتمع های تجارتی، رستوران ها و مغازه ها دليل ديگری است که در گزارش روزنامه شرق برای مرگ چنارهای خيابان ولی عصر عنوان شده است. اين که مغازه داران برای ديده شدن تابلوی مغازه هايشان به صورت عمدی به تنه درخت سم تزريق می کنند تا خشک شود. عمليات عمرانی برای گازرسانی و آب و برق و تلفن، تخليه فاضلاب مراکز اداری و تجاری و مسکونی در جوی آب، گرمای تهران، خوردن ريشه های کهنسال چنار توسط موش های درشت داخل جوی و سم پاشی شهرداری برای نابودی موش ها از ديگر دلايل خشک شدن درختان چنار خيابان ولی عصر است که روزنامه شرق به آنها اشاره کرده است. اما آيا می شود اين چنارهای باقی مانده را حفظ کرد؟ اسماعيل کهرم معتقد است که تاکنون حرکت های مثبتی از سوی کارشناسان برخی از شهرداری ها انجام شده، اما بايد اقدام های ديگری هم صورت گيرد. کهرم: خوشبختانه حرکت های خوبی از سوی ان.جی. اوها انجام گرفته است. چندين جلسه از سوی متخصصان و مقامات شهرداری نواحی مختلف تهران  برای اينکه به داد چنارهای تهران و به خصوص چنارهای خيابان ولی عصر  برسند تشکيل شده است. بنده اگر مسئول بودم اولين کاری که می کردم اين بود که اين حلقه سيمان در خيابان ولی عصر را می شکستم. اين جوی های سيمانی امروزی را تبديل به همان جويبارهايی می کردم که کف آن از خاک بود تا مقداری از آب به سوی ريشه های درخت چنار نفوذ کند. سوم اينکه کاری می کردم که حتی المقدور ساخت و سازها در زير زمين به شکلی باشند که ريشه گياهان به منابع آب زيرزمينی متصل باشند و با قطع ارتباط ريشه ها به منابع آب زيرزمينی، رشدشان را متوقف نکنيم. به طور کلی بايستی نگاه شهرداری طوری متوجه چنارهای خيابان ولی عصر شود که اين باور نهاديه شود که اينها موجوداتی زنده هستند و سال های سال است که با ما همراه بوده اند و يکی از زيباترين خيابان های ايران و خاورميانه و به اعتقاد بنده، دنيا را تشکيل داده اند.» اگر روند خشک شدن درختان خيابان ولی عصر ادامه يابد، شايد تا چند سال آينده ديگر اثری از اين چنارهای کهنسال در اين شهر عظيم و شلوغ باقی نماند و تهران بشود شهری بی چنار و بی نشان.
 


خبرگزاری رويترز گزارش داد که پس از قيام مخالفان معمر قذافی، رهبر ليبی، در طرابلس، صدای تيراندازی و انفجار در اين شهر شنيده می شود. مخالفان معمر قذافی شنبه شب پس از تصرف دو شهر زاويه و زليتن، اعلام کرده بودند که عمليات آزاد سازی پايتخت ليبی را آغاز کرده اند. اين گزارش ها در شرايطی انتشار يافته اند که معمر قذافی شنبه شب با اعلام خبر سرکوبی مخالفان، آنها را موش خطاب کرد. در همين حال، عبدالسلام جلود، مرد شماره دو سابق ليبی، که به مخالفان قذافی پيوسته است در پيامی از قبيله رهبر ليبی و ساکنان طرابلس خواست به مخالفان بپيوندند. از سويی، فرانکو فراتينی، وزير خارجه ايتاليا، در مصاحبه با روزنامه ايل ماتينا، گفت که همه نشانه ها حاکيست که تراژدی ليبی رو به پايان می رود.
 


بمب گذاران انتحاری روز يکشنبه حداقل ۱۴ نفر را در جنوب يمن به قتل رساندند. به گزارش خبرگزاری رويترز، اين حملات انتحاری قبايلی را هدف قرار داده بود که در جنوب يمن، با ارتش همکاری می کنند. بر اساس اين گزارش، يکی از حملات انتحاری در منطقه قبايلی نشين الارکوب، و ديگری در منطقه مودياه، صورت گرفت .  
 


پس از آنکه چهره‌های اصلی مخالف بشار اسد، در استانبول به توافقاتی رسیدند، سازمان ملل نیز اعلام کرد که برای ارزیابی ابعاد بحران انسانی سوریه تیمی را به این کشور اعزام کرده‌است.پس از آنکه روز شنبه چهره‌های اصلی جناح‌های مخالف حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، در استانبول گرد هم آمده و به توافقاتی رسیدند، سازمان ملل نیز اعلام کرد که برای ارزیابی ابعاد بحران انسانی سوریه روز یکشنبه تیمی را به این کشور اعزام کرده‌است. در همین حال تلویزیون سوریه اعلام کرده‌است که بشار اسد قرار است روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی حاضر شده و در مورد «اوضاع کشور، ادامه روند اصلاحات، و پیامدهای فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا و غرب» ایراد سخن کند. آقای اسد از اواسط ماه مارس که شعله اعتراضات در سوریه علیه حکومت او زبانه کشیده تنها سه بار در رسانه‌ها حضور یافته که آخرین سخنرانی رسانه‌ای او مربوط به روز بیستم ژوئن گذشته بوده‌است. به گفته فعالان حقوق بشر، طی چهار ماه گذشته در سوریه ۱٬۸۶۰ معترض و ۴۲۲ نفر از مأموران امنیتی جان خود را از دست داده‌اند اما جلوگیری دولت سوریه از حضور رسانه‌ها و ناظران بین‌المللی در این کشور تأیید درستی این آمار را با دشواری روبه‌رو کرده‌است. هم‌اینک تیمی از سوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد که در ژنو سوئیس مستقر است به سوریه اعزام شده و به گزارش خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه بیشتر افراد این تیم به دمشق رسیده‌اند. هدف این تیم برآورد نیازمندی‌های بشردوستانه در مناطق مختلف سوریه است اما هنوز مشخص نیست که به کارشناسان این تیم اجازه ورود به مناطق بحران‌زده داده شود. نشست روز شنبه جناح‌های مختلف اپوزیسیون سوریه در استانبول از پشتیبانی بین‌المللی برخوردار بود و گزارش‌ها حاکی است که برخلاف نشست‌های پیشین که در آنها شکاف میان اسلامگرایان و لیبرال‌ها مانع از دستیابی اپوزیسیون به یک توافق فراگیر می‌شد، این بار وضعیت متفاوت بوده‌است. به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت‌کنندگان در این نشست می‌گویند که جناح‌های مختلف از داخل و خارج سوریه روز شنبه موفق شده‌اند بر سر ۱۲۰ نماینده شورای مخالفان به توافقی فراگیر برسند. به گفته احزاب داخل و خارج سوریه، این شورا قرار است در صورت سرنگونی دولت بشار اسد، به گذار این کشور از دوره انتقالی کمک کند. وائل میرزا، از دانشمندان سیاستمدار سوری که نقش مهمی در تهیه فهرست نامزدهای این شورا برعهده داشته‌است به رویترز گفت که این شورا «صدایی معتبر برای انقلاب دموکراتیک سوریه خواهد بود.» طی ماه جاری، فعالان جناح‌های مخالف بشار اسد با وزیر خارجه ایالات متحده در واشینگتن دیدار کردند و هیلاری کلینتون این فعالان را تشویق کرد تا برای دست یافتن به «یک الگوی یک‌پارچه برای سوریه» تلاش کنند. دولت بشار اسد از هم‌پیمانان جمهوری اسلامی ایران است و جان برنان، دستیار رئیس جمهور آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم، ماه گذشته گفت ایران و سوریه همچنان در صدر «دولت‌های حامی تروریسم» قرار دارند و واشینگتن از تمام ابزارهای سیاست خارجی خود برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا توسط این «رژیم‌ها و سازمان‌های تروریستی» استفاده می‌کند. در همین حال خبرگزاری مهر روز شنبه خبر داد که بنا به پیشنهاد علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه، و با تأیید رئیس‌جمهور، محمدرئوف شیبانی به عنوان سفیر جدید ایران در دمشق تعیین شده‌است. محمدرئوف شیبانی که پیش از انتصاب به عنوان سفیر ایران در دمشق، معاون خاورمیانه و مشترک‌المنافع وزارت امور خارجه بود، ماه گذشته به شدت به سفر رابرت فورد، سفیر آمریکا در سوریه، به شهر حماه، انتقاد کرده بود. وزارت خارجه سوریه نیز در واکنش به این سفر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که حضور بدون مجوز رابرت فورد سفیر آمریکا در شهر حماه «نشان از دخالت ایالات متحده در ناآرامی‌های سوریه و تلاش این کشور برای ادامه آشوب و بی‌ثباتی دارد.» اما سفارت آمریکا در بیانیه‌ای هدف از این سفر را دیدن اعتراض‌ها از نزدیک و اعلام همبستگی ایالات متحده با خواسته‌های تظاهرکنندگان مسالمت‌آمیز اعلام کرده بود.
 


۱۹ اوت ۱۹۹۱، گروهی از محافظه‌کاران حزب کمونيست در اتحاد شوروی در مخالفت با اصلاحات ميخائيل گورباچف دست به کودتا زدند. ۱۹ اوت ۱۹۹۱، گروهی از محافظه‌کاران حزب کمونيست در اتحاد شوروی در مخالفت با اصلاحات ميخائيل گورباچف دست به کودتا زدند. گرچه اين کودتا پس از سه روز با شکست روبرو شد اما نقطهٔ عطفی در تاريخ منطقه‌ای به وسعت يک ششم خشکی زمين به حساب می‌آيد که نهايتاً باعث سرنگونی حزب کمونيست و فروپاشی اتحاد شوروی شد. امروزه واکنش‌ها به رويدادهای بيست سال پيش بسيار متناقض است. در حالی‌که عدهٔ زيادی از از بين رفتن تشکيلاتی که هفتاد سال آن سرزمين را اداره می‌کرد، افسوس می‌خورند، عده‌ای ديگر از نسيم آزادی که در پی فروپاشی شوروی احساس شد، استقبال می‌کنند و تنها نگرانند که همهٔ آرمان‌های آن روزها به ثمر ننشسته‌ است. گزارش آنا رایسکایا در باره علل فروپاشی شوروی کودتای افراطی ها صبح روز ۱۹ اوت سال ۱۹۹۱، شهروندان اتحاد شوروی با اين خبر از خواب بيدار شدند که در کشورشان کودتا شده است. گروهی از افراطيون حزب کمونيست به پشتيبانی کا.گ.ب، بر آنچه «جلوگيری از اصلاحات مخرب برای بقا اتحاد شوروی» ناميدند، ميخائيل گورباچف را در استراحتگاهش در شهر کريمه حبس خانگی کردند تا از قدرت کناره گيری کند. اين اتفاق در آستانه روزی رخ داد که قرار بود اتحاد جماهير شوروی به اتحاديه کشورهای مستقل تبديل شود. مراسم امضای اين پيمان برای بيستم اوت در نظر گرفته شده بود. اکنون عده زيادی گورباچف را مقصر اصلی فروپاشی شوروی می دانند. اما خود وی معتقد است که اگر اين کودتا نبود، اتحاد شوروی حفظ می شد. گورباچف: من هميشه تکرار می کنم که می توانستيم اتحاد شوروی را حفظ کنيم. البته نه به شکل قديمی اش. زيرا بيش از حد فاسد شده بود. بايد آن را اصلاح می کرديم. وقت آن رسيده بود. قرار بود طرحی جديد را دنبال کنيم که هدف آن تشکيل اتحاديه کشورهای آزاد و مستقل بود و تنها بايد مسائلی چون دفاع، سياست خارجه و اقتصاد کلان از سوی مرکز اداره می شد. در آن صورت بقيه امور را به حکومت های اين جماهير واگذار می کرديم.» نوزدهم اوت ۱۹۹۱، بروس يلتسين نخستين رئيس جمهور منتخب روسيه و چند مقام ارشد ديگر در مقابل ساختمان پارلمان اين کشور، طرح کودتا را افشا کردند و با پشتيبانی جمع کثيری از مردم در مقابل پليس و ارتش دست به مقاومت زدند. ظهر روز بيستم اوت، حکم حمله به پارلمان از سوی دولت کودتا صادر شد. نيروهای ضد شورش، مجهز به تانک و هليکوپتر ، پارلمان را محاصره کردند. در ضد و خورد خيابانی که در پی اين عمليات روی داد، سه نفر کشته و عده ای نيز زخمی شدند. اما بخش عمده ارتش طرف مردم را گرفت و گورباچف به مسکو برگشت و حکم بازداشت کودتاچيان را صادر کرد. اما او عملا زمام قدرت را از دست داده بود. بيست و سوم اوت، بروس يلتسين در حضور وی، حکم انحلال حزب کمونيست را امضا کرد. ظرف چند ماه آينده، بيشتر جماهير شوروی با اعلام استقلال ، نقطه پايانی بر تاريخ اتحاد جماهير شوروی گذاشتند. امروزه، اکثر مردم شوروی بر اين باورند که آرمان های آن روزهای پر آشوب نقش بر آب شده است و نظرسنجی ها نشان می دهد که تنها ده درصد از مردم اين کشور، رويدادهای ۲۰ سال پيش را آغازگر روند دموکراسی در روسيه می دانند. اين در حالی است که بيش از ۵۰ درصد مردم از فروپاشی شوروی اظهار تاسف می کنند. ميخائيل گورباچف در تازه ترين مصاحبه اش دليل اين نااميدی را سر کار آمدن جناحی می داند که به آرمان های واقعی اين مردم خيانت کرده است. او معتقد است که تمايلات ديکتاتورمابانه کنونی عامل عقبگرد روسيه است. بوريس گريزلوف، يکی از رهبران مخالف دولت روسيه نيز در اين باره می گويد: مسئله اين است که اکنون وارثان کودتاچيان به قدرت رسيده اند و خسارات شکست سال ۱۹۹۱ را جبران می کنند. به همين دليل است که دولت سعی می کند که وقايع آن روزها را کم رنگ جلوه دهد. در آن روزها صدها هزار نفر از مردم که به خيابان ها سرازير شدند ، احساس می کردند که صاحب قدرتند و دولت تعيين می کنند. اين تفاوت بزرگی با احساس مردم امروزی دارد که اکثرا نااميدند و فکر می کنند که کاری از دستشان بر نمی آيد. اما در آن روزها ما با هم متحد و مطمئن بوديم که قادريم که حاکمان منفوری را که می خواستند ما را مجددا به سوی کمونيسم برگردانند را نابود کنيم. اين واقعيت آن روزها بود...» ليبرال ها و دموکرات های روس، به رغم مشکلات و پسرفتی که روند دمکراسی در روسيه ديده است، همچنان اوت سال ۱۹۹۱ را نقطه عطفی در تاريخ اين کشور می دانند که در نتيجه آن، کمونيسم با شکست روبرو و نطفه روسيه آزاد بسته شد.
 


در حالی که مخالفان مسلح حکومت لیبی می‌گویند وارد طرابلس شده‌اند، دولت قذافی با تأکید بر این‌که پایتخت همچنان در دست حکومت است، می‌گوید که نیروهای وفادار به قذافی از مبارزات خود دست نخواهند کشید.مخالفان مسلح معمر قذافی می‌گویند که روز شنبه نخستین حمله خود به سمت طرابلس را صورت داند و در حال حاضر کمتر از ۳۰ کیلومتر با طرابلس فاصله دارند. در عین حال گزارش‌ها حاکی است که روز شنبه صدای تیراندازی و انفجار در طرابلس به گوش می‌رسیده است. به گزارش آسوشیتد پرس، مخالفان معمر قذافی می‌گویند که حدود ۶۰۰ نیروی مسلح که از شهر زاویه به سمت طرابلس در حرکت بودند، فاصله‌شان با پایتخت به کمتر از ۳۰ کیلومتر رسیده و این در حالی است که آتش‌بازی شدید نیروهای حکومتی به شدت علیه آن‌ها در جریان است. مخالفان معمر قذافی اظهار کرده‌اند که از روز شنبه نخستین حملات خود به طرابلس را آغاز کرده‌اند و مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای انتقالی لیبی نیز به شبکه خبری الجزیره گفته است که این حمله با هماهنگی ناتو، متحدان عرب و فرماندهان حاضر در بنغازی صورت گرفته است. آسوشیتدپرس می‌افزاید که صدای تیراندازی و انفجار که از عصر شنبه به وضوح از هتلی در طرابلس که گزارشگران خارجی در آن اقامت دارند به گوش می‌رسیده است، روز یکشنبه دیگر شنیده نمی‌شود. فضل‌الله هارون، یکی از فرماندهان مخالفان معمر قذافی در بنغازی پیشتر به شبکه خبری الجزیره گفته بود که حملات مخالفان مسلح، در دو نقطه طرابلس، محله «تاجورا» و فرودگاه بین‌المللی «مَعیتیقه» در جریان است. یکی دیگر از نمایندگان شورای انتقالی لیبی نیز به آسوشیتد پرس گفته بود  که مخالفان مسلح تقریبا در تمامی مناطق طرابلس حضور دارند و به طور ویژه درگیری‌ها در محله‌های «تاجورا»، «سوق الجمعه» و «فَشلوم» به شدت در جریان است. این در حالی است که سخنگوی دولت لیبی در پیام تلویزیونی با اظهار این‌که در برخی مناطق طرابلس درگیری‌هایی صورت گرفته، تأکید کرده است که این ناآرامی‌ها سرکوب شده‌اند و پایتخت لیبی همچنان در کنترل حکومت است. سیف‌الاسلام، پسر معمر قذافی، نیز در پیام صوتی که روز یکشنبه از تلویزیون دولتی لیبی پخش شد، تأکید کرد که حکومت لیبی میدان مبارزه را رها نخواهد کرد. وی با اظهار این که حکومت لیبی تا هر زمان که لازم باشد به مبارزه خواهد پرداخت، گفت: «این تصمیم سیف‌الاسلام یا (معمر) قذافی نیست، بلکه تصمیم مردم لیبی است.» سیف‌الاسلام با این‌حال تأکید کرد که در صورت تمایل مخالفان، دولت لیبی آماده است تا در مسیر برقراری صلح گام بردارد. در عین حال معمر قذافی نیز در پیام صوتی که روز شنبه از شبکه تلویزیونی لیبی پخش شده بود، با محکوم کردن حملات مخالفان حکومت، آن‌ها را «حشراتی موذی» و «خائن» خطاب کرد که در صددند کشور را چند پاره کنند. وی در این پیام گفت: «مردم لیبی می‌خواستند رمضانی آرام داشته باشند... به جای آن مجبور شده‌اند (به کشورهای دیگر) پناهنده شوند. ما چه هستیم؟ فلسطینی؟» معمر قذافی همچنین تأکید کرد که نیروهای حکومتی شهر به شهر به دنبال مخالفان هستند. علیرغم این اظهارات و هشدارها مخالفان حکومت می‌گویند که حملاتشان به طرابلس ادامه‌ دارد و بر این باورند که حکومت لیبی به زودی سقوط خواهد کرد. روز شنبه هزاران تن در بنغازی با تجمع در میدان اصلی شهر، نزدیک بودن پایان حکومت معمر قذافی را جشن گرفتند. عبدالسلام جلود، از نزدیکان معمر قذافی که روز جمله جدایی خود از حکومت لیبی را اعلام کرد، از ایتالیا در گفت‌و‌گو با شبکه خبری الجزیره از مردم پایتخت خواست علیه «حاکم ستمگر» قیام کنند. وی که در به قدرت رسیدن معمر قذافی در سال ۱۹۶۹ نقش بسزایی داشت، خطالب به نیروهای وفادار به حکومت نیز تأکید کرد که عمر حکومت قذافی به پایان رسیده و از آن‌ها خواست تا به مردم بپیوندند. ناآرامی‌ها در لیبی از شش ماه پیش آغاز شده است. مخالفان خواهان برکناری معمر قذافی و پایان یافتن بیش از چهار دهه حکومت وی هستند و این در حالی است که معمر قذافی می‌گوید که رهبر لیبی است و از قدرت کناره نخواهد گرفت.
 


مطالعات جديدی که در مورد گسترش شديد طاعون طی سال های ميانی قرن چهاردهم در لندن و حومه آن انجام شده مدعی است که سرعت گسترش اين اپيدمی به حدی بوده است که موش ها نمی توانستند عامل آن باشند.مطالعات جديدی که در مورد گسترش شديد طاعون طی سال های ميانی قرن چهاردهم در لندن و حومه آن انجام شده مدعی است که سرعت گسترش اين اپيدمی به حدی بوده است که موش ها نمی توانستند عامل آن باشند. به نوشته روزنامه « گاردين»، يکی از باستان شناسان معروف بريتانيا به نام  بارنی اسلون و نويسنده کتابی با عنوان «طاعون سياه در لندن» می گويد تمام شواهد نشان می دهد که گسترش طاعون در فاصله سال های ۱۳۴۸ تا ۱۳۴۹ چنان با سرعت بوده که موش ها و يا شپش ها عامل آن نبوده اند. هر چند شکی در گسترش طاعون نيست ولی دقيقا نمی توان گفت که منشا گسترش آن حيوانات بوده اند. «بارنی اسلون» بيش از ده سال در مورد اين اپيدمی که به مرگ تعداد زيادی از اهالی لندن انجاميد تحقيق کرده است و سندی را کشف کرد که نشان می دهد دوره اصلی گسترش اين اپيدمی در فاصله ماه های پاييز و زمستان بوده است. سرعت مرگ مير و دامنه آن به حدی بود که هيچکس حتی اعيان و اشراف و دربار نيز از ابتلا به طاعون در امان نبودند. تعداد قبرهايی که هر هفته در قبرستان لندن حفر می شد برابر با ميزانی بوده که طی يک سال حفر می شد. به همين خاطر ثبت زمان مرگ يا دفن افراد در همان ايام مقدور نبوده و بسياری از اين اسامی و آمار در ماه های بعد که شهر آرام تر شده بود، ثبت شده اند. روزنامه «گاردين» براساس شواهد مندرج در اين کتاب جديد می نويسد، تحقيقات باستان شناسی نشان می دهد که در مورد طاعون سياه لندن، به نسبت اپيدمی های مشابه در دوران قرون وسطی اروپا، شمار بيشتری از اجساد قربانيان با حدی از رعايت سنت های مذهبی و حتی تعداد زيادی در تابوت دفن شده اند، که احتمالا دليل آن تا حدی هراس مردم از احتمال گسترش بيماری به ديگران بوده است. بارنی اسلون می افزايد که در آن زمان تفاوت چندانی بين نحوه برخورد و اخلاقيات فقرا و ثروتمندان وجود نداشته چون هر دو گروه در نزديکی يکديگر و در مناطق پر جمعيت شهر زندگی می کردند. به اعتقاد وی شيوع طاعون در سطح شهر از طريق انتقال آن توسط انسانها صورت گرفته است. وی می گويد تعدادی از اسکلت های موش های سياه در شهرهای قرن چهاردهم انگلستان کشف شده ولی تعداد آنها آن قدر زياد نيست که ثابت کند اين حيوانات ناقل بيماری طاعون بوده اند. به عنوان مثال در حاشيه رودخانه «تيمز» در لندن که معمولا محل جمع آوری و دفن زباله ها بوده است تعداد کمی از اسکلت موش های سياه يافت شده است. روزنامه «گاردين» در پايان می نويسد که بارنی اسلون، باستان شناس بريتانيايی، قصد دارد اکتشافات خود را در مناطق قديمی شهر لندن که اکنون محل ساختمان های بزرگ ومجلل اين شهر هستند ادامه دهد. به عنوان مثال او معتقد است که احتمالا ۲۰ هزار جسد از قربانيان طاعون سياه در قبرستانی که اکنون زير يکی از ساختمانها واقع شده قرار دارند. در عين حال او جستجو برای کشف اسکلت موش های سياه را که تا امروز متهم رديف اول گسترش طاعون قلمداد می شوند، ادامه خواهد داد.
 


دولت احمدی نژاد از زمانی که روی کار آمد منابعی نامحدود را در برابر خويش می ديده است که بايد بنشيند و خرج کند بدون آن که نيازی به کار و تلاش باشد يا استفاده کنندگان از اين منابع سهمی نيز به جامعه بپردازند. اين دولت با وعده‌هايی که می داده چنين القا می کرده است که اولا دول قبلی (به استثنای خود) همه فاسد و به دنبال منافع قشر کوچکی بوده‌اند، ثانيا اين دولت همان دولتی است که منتظران ظهور موعود و بر ساختن جامعه‌ی ايده‌ال به دنبال آن بوده‌اند و ثالثا (در صورت عدم تحقق وعده‌ها) «نمی گذارند دولت کار کند». با همين مفروضات، اين دولت مثل فرزندی که يک شبه صاحب صدها ميليارد دلار ثروت شده رفتار کرده است.دولت احمدی نژاد از زمانی که روی کار آمد منابعی نامحدود را در برابر خويش می ديده است که بايد بنشيند و خرج کند بدون آن که نيازی به کار و تلاش باشد يا استفاده کنندگان از اين منابع سهمی نيز به جامعه بپردازند. اين دولت با وعده‌هايی که می داده چنين القا می کرده است که اولا دول قبلی (به استثنای خود) همه فاسد و به دنبال منافع قشر کوچکی بوده‌اند، ثانيا اين دولت همان دولتی است که منتظران ظهور موعود و بر ساختن جامعه‌ی ايده‌ال به دنبال آن بوده‌اند و ثالثا (در صورت عدم تحقق وعده‌ها) «نمی گذارند دولت کار کند». با همين مفروضات، اين دولت مثل فرزندی که يک شبه صاحب صدها ميليارد دلار ثروت شده رفتار کرده است. نمايش دولتِ رفاه الگوی رفتاری دولت احمدی نژاد خرج کردن از منابع و دعوت به مصرف و فراغت و استراحت بدون کار و تلاش بوده است. هر گروه و قشر جامعه بر حسب دوری و نزديکی به حکومت از اين سياست برخوردار شده است. در حالی که جامعه‌ی ايران بيکاری و تورم دو رقمی را متحمل می شده و ايران از هر نظر در جمع کشورهای فقير جای می گرفته است، دولت نمايش دولت رفاه را اجرا می کرده است. ذيلا به مهم ترين تصميمات ناشی از اين سياست اشاره می کنم: کاهش بهره‌ی بانکی؛ با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد، نخست نرخ بهره‌ی بانک‌ها پايين کشيده شد تا دوستان و همپيمانان دولت تا می خواهند وام کم بهره بگيرند و در بازپرداخت آن نيز عجله‌ای نداشته باشند. از اين مجرا همپيمانان دولت به سرعت «بار خود را بستند». حذف تعرفه‌ها؛ تعرفه‌ی واردات کشاورزی و اتومبيل حذف شد تا وارد کنندگان اين محصولات هر چه می توانند در بازاری نامتعادل سود برند و البته سهم خود را نيز بعدا در انتخابات به آن باز گردانند. ديگر مهم نبود که صدها هزار کشاورز بيکار می شوند و سهم واردات مواد غذايی از ۳۵ درصد در سال ۱۳۸۴ به هفتاد و پنج درصد در سال ۱۳۸۹ می رسيد (شرق، ۶ مرداد ۱۳۹۰) يا درآمدهای نفتی صرف واردات چه نوع اتومبيل‌هايی می شد. سهام عدالت؛ توزيع سهام برخی از شرکت های دولتی و سود آن ميان اقشار جامعه يکی ديگر از ولخرجی‌هی دولت بود که نه اقشار فقير جامعه را به درستی در بر گرفت (نام سهام عدالت را «سهام ظلم» بگذاريد، محمد رضا خباز سخنگوی کميسيون اقتصادی مجلس، اعتدال، ۲۹ مرداد ۱۳۹۰) و نه به عدالت ميان مردم توزيع شد. در نهايت بخش نزديک تر به دولت (کارکنان آن) از اين سهام و سود آن برخوردار شدند. همچنين در آستانه‌ی انتخابات رياست جمهوری مبلغی به بخشی از اقشار جامعه تحت اين عنوان پرداخت شد. در نهايت منابع مربوط به اين سهام به يارانه‌ها منتقل شد. توزيع پول؛ کار عمده‌ی هيئت دولت در سفرهای استانی جمع آوری نامه‌های مردم و توزيع پول‌های اندک بوده است. تنها در دور اول سفرهای استانی دو ميليون و ۲۰۰ هزار نامه به کميته امداد داده شد و در همان زمان هم دولت حدوداً ۲۵۰ ميليارد تومان اعتبار برای رسيدگی و پاسخگويی به اين نامه ها اختصاص داد. (جهان نيوز، ۱۹ دی ۱۳۸۸) در مجموع دولت نهم در سفرهای استانی دور اول و دوم ۷ ميليون و ۲۰۰هزار نامه مردمی دريافت کرد. (کيهان، ۲۳ آبان ۱۲۸۷) به خاطر القای همين تصور از دولت است که به قول رئيس دولت در شش سال گذشته ۳۰ ميليون نفر به نهاد رياست جمهوری مراجعه کرده‌اند تا چند ده هزار تومانی از درامد نفت را به خود اختصاص دهند. (تابناک، ۲۰ مرداد ۱۳۹۰) فرار مغزها؛ دولت احمدی نژاد با دست و دلبازی نيروهای متخصص کشور را به حراج گذاشته است. اين دولت همه‌ی انگيزه‌ها و راه‌ها را برای فرار مغزها از کشور فراهم کرده است. آمار‌ها نشان می‌دهند که سالانه رقمی بالغ بر ۵۰ ميليارد دلار سرمايه‌ انسانی از ايران خارج می‌شود. (عليرضا سليمی، عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، خانه ملت، ۲۴ مرداد ۱۳۹۰) اعضای اين دولت از آغاز گفتند که تعبير فرار مغزها غلط است تا بار مسئوليت اين امر را از دوش خود بردارند. هديه‌ی يک ميليون تومانی نوزادان؛ علی رغم عدم تامين اعتبار اين طرح از سوی مجلس، دولت تا حدی که توانست يک ميليون تومان به حساب نوزادان واريز کرد. تشويق افراد به افزايش جمعيت تنها بهانه يا صورتی بود برای محتوايی ديگر. دولت احمدی نژاد دنبال بهانه می گشته است تا به جامعه پول‌های اندک تزريق کند، پولی که محبوبيت می آورد اما در ارتقای زندگی افراد نيز تاثير چندانی نخواهد داشت. اين پول‌های کوچک قرار است پول های بزرگ تری را که «از ما بهتران» کسب می کنند حلال کنند.   کاهش ساعت کار در ماه رمضان؛ کاهش ۲.۵ ساعت از کار اداری روزانه با توجيه «ايجاد زمينه لازم برای استفاده مطلوب کارکنان دولت از فضايل و معنويات ماه رمضان و به وجود آمدن فرصت مناسب برای خودسازی و بهره مندی از برکات عديده اين ماه نورانی اتخاذ شده است». (پايگاه اطلاع رسانی دولت، ۱۰ مرداد ۱۳۹۰) ۱۰۰۰ متر زمين برای همه؛ علی رغم مخالفت صريح خامنه‌ای با طرح باغشهرها (که احتمالا احمدی نژاد و مشاورانش آنها را در مناطق حاشيه‌ی شهری ايالات متحده مشاهده کرده‌اند)، احمدی نژاد مکررا وعده داده است که به هر ايرانی ۱۰۰۰ متر زمين می دهد تا خانه‌ی ويلايی بر روی آن بسازد.    کشور در تعطيلات؛ دولت از هر فرصتی برای افزايش تعطيلات استفاده کرده است: بين التعطيلات تا تعطيلات مذهبی. اکنون نوبت به قانونی کردن تعطيلی‌ها رسيده است تا مردم هر چه کمتر کار کنند. به تعطيلی عيد فطر قرار است يک روز اضافه شود (دولت لايحه ای در اين مورد تهيه کرده است، فارس، ۱۲ مرداد ۱۳۹۰؛ فوريت آن در مجلس تصويب شد، ۲۳ مرداد ۱۳۹۰؛ بدون لايحه نيز در سال‌های دولت احمدی نژاد، تعطيلات عيد فطر بيش از يک روز بوده است). همچنين دولت پس از تعطيل مدارس ابتدايی در روزهای پنج شنبه، بنا دارد اين روز را برای همه‌ی کارکنان دولت تعطيل اعلام کند (مجلس به فوريت آن رای نداد، الف، ۱۱ مرداد ۱۳۹۰). از نگاه دولتمردان، وقتی در کشوری با صادرات نفت و واردات همه چيز اداره می شود ديگر چه اهميتی دارد که مردم چند روز در هفته کار کنند؟ البته احمدی نژاد از اين جهت نيز از ولی فقيه پيروی نمی کند: «ما تعطيلی‏ های مان بسيار زياد است. علاوه بر آن هم عدّه‏ای با بی‏ توجّهی و بی‏ اعتنايی خود به کار، علم، تحصيل و به اشتغالات روزمرّه زندگی و کارهای اداری و سازندگی، بر اين تعطيلات اضافه هم می‏کنند.» (علی خامنه‌ای، ۱۶ فروردين ۱۳۸۱) وعده و وعيد دولت احمدی نژاد در کنار سرکوب مخالفان مرتبا وعده داده است، خواه توانسته باشد رهبر و مجلس و ديگر دستگاه‌ها را با خود همراه کند و خواه نتوانسته باشد. گردن کشی دولت و نقض قانون نيز تا حدی ناشی از همين وعده‌ها بوده است. وعده و وعيدهای دولت و بلند پروازی‌های آن در دوره‌ی دوم و در سال‌های پايانی آن نه تنها کمتر نشده بلکه شتاب گرفته است. تصور اين دولت از ابتدا آن بوده که منابع بی حد و حصری در کشور وجود دارد که حکومت مسئول توزيع آن است، البته به بخش کوچکی ميزانی بسيار زياد و به بخش بزرگی ميزانی بسيار اندک. خاصه خرجی در خارج دولت احمدی نژاد نه تنها در داخل مشغول خاصه خرجی بوده در خارج از کشور نيز به کشورهای (بالفعل و بالقوه) همپيمان کمک بلاعوض و وام داده است. ميزان دقيق اين کمک‌های خارجی مشخص نيست اما دولتی که خود را رقيب ايالات متحده می داند و مدعی مديريت جهانی است در کمک های خارجی نيز بايد به همان ترتيب بلند پروازانه عمل کرده باشد. دولت بوش در ايالات متحده معروف بود به «دولت کارت اعتباری»، به اين معنا که مثل افراد ولخرج و غير مسئول و غير آينده نگر خرج می کند. دولت احمدی نژاد پا در جای پای بوش و چِينی نهاده است و کمک‌های خرجی آن از آفريقا و امريکای لاتين تا خاورميانه و جنوب آسيا را تحت پوشش قرار می دهد. ورشکستگی و سر شکستگی دولت‌هايی که اعتبارات خود را نامحدود می دانند و همين طور خرج می کنند بدون آن که بر درآمدهای ملی بيفزايند در دراز مدت ملت را ورشکسته، توليد را سر شکسته و مصرف را سر به آسمان گذاشته رها می کنند. در شش سال اول دولت احمدی نژاد نه تنها بر ميزان توليد نفت کشور به عنوان منبع اصلی درآمد حکومت افزوده نشده بلکه از آن مرتبا کاسته شده است. همچنين دولت در به بهره برداری رساندن پروژه‌های جاری نفت و گاز ناتوان بوده است. در عين حال بر واردات کشور مرتبا اضافه شده است. سياست‌ خارجی دولت، سرمايه گذاری خارجی بالاخص در حوزه‌ی انرژی به عنوان مهم ترين منبع درآمد ملی را تقريبا منتفی کرده است. ----------------------------------------------------------------------- * یادداشت حاضر الزاما بازتاب دهنده دیدگاه های رادیو فردا نیست.
 


چند روز پس از آنکه اعضای کميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از قول رييس مرکز آمار ايران اعلام کردند که «نرخ تورم تيرماه از ۱۹.۶ درصد» هم عبور کرده است، روزنامه های تهران امروز، شرق و ابتکار خبر داده اند که به دستور محمود احمدی نژاد « نرخ تورم » هم « محرمانه » شده است.چند روز پس از آنکه اعضای کميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از قول رييس مرکز آمار ايران اعلام کردند که «نرخ تورم تيرماه از ۱۹.۶ درصد» هم عبور کرده است، روزنامه های تهران امروز، شرق و ابتکار خبر داده اند که به دستور محمود احمدی نژاد « نرخ تورم » هم « محرمانه » شده است. «جلوگيری از ادامه برگزاری مراسم شب های قدر در حسينيه ارشاد»، «صدور احکام سنگين زندان از سوی دادگاه انقلاب برای شين باوئر و جاش فتال دو آمريکايی زندانی در ايران»، «حمله مداح نزديک به خامنه ای به پدر عروس احمدی نژاد» و «احتمال انتشار دوباره روزنامه نشاط پس از ۱۲ سال توقيف» از ديگر عناوين روزنامه های ۳۰ مرداد ماه هستند. «نرخ تورم محرمانه شد» چند روز پس از آنکه نمايندگان عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از قول رييس مرکز آمار ايران اعلام کردند که نرخ تورم تيرماه از ۱۹.۶ درصد عبور کرده، روزنامه های تهران امروز ، شرق و ابتکار از  «محرمانه شدن نرخ تورم» خبر داده اند. روزنامه تهران امروز نوشته  است: موسی‌الرضا ثروتی، عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس به نقل از رئيس مرکز آمار ايران اعلام کرده که «قرار است نرخ تورم به صورت عمومی اعلام نشود» و البته تاکيد کرده که «مرکز آمار به دستور محمود احمدی نژاد از ارائه اطلاعات آماری منع شده است.» اين روزنامه ضمن اشاره به اينکه برخلاف قانون از دو ماه پيش تاکنون مقام های دولتی از «اعلام رسمی نرخ تورم» خودداری کرده اند، خبر داده که «تعدادی از نمايندگان در نامه‌ای به رئيس مجلس نسبت به عدم انتشار عمومی شاخص تورم توسط مرکز آمار اعتراض کرده اند.» تهران امروز همزمان طی ياداشتی با تيتر «واقعيت‌ها غيب نمی‌شوند» نوشته است: «خبر کوتاه اما شوک‌ آور است: شاخص تورم محرمانه شد»، و تاکيد کرده که «حتی اگر اين خبر، دروغ هم باشد، دروغ خطرناک و زشتی است.» اين روزنامه در توصيف ارزش آمارها نوشته است: «آمارها برای اقتصاد حکم ضربان نبض را برای بدن دارند. اقتصاد بدون آمار همان قدر علائم حياتی دارد که بدن بدون نبض» و «حال اگر قرار باشد در چنين وانفسايی علائم حياتی يک اقتصاد به کلی از دسترس دور شود و متخصصان توان دستيابی به آن را نداشته باشند، باهوش‌ترين و داناترين اقتصاددانان و مديران نيز نمی‌توانند ارزيابی درستی از وضعيت کشور و لاجرم پيشبرد برنامه‌های آينده داشته باشند.» اين روزنامه يادآوری کرده با مخفی و محرمانه کردن آمار «مهم نيست "کجا" می‌رويم، بلکه مهم اين است که فقط "می‌رويم"، و رفتن و "باری به هر جهت" زيستن سزاوار ملتی نيست که نخبگانش بخش عمده وقت و انرژی خود را صرف تهيه و تدوين راهبرد مهم و موثری همچون سند چشم‌انداز بيست ساله کرده‌اند» و رهبرش نيز همين هفته پيش گفته که «پيشرفت ملت ايران در گرو تحقق سند چشم‌انداز است.» تهران امروز هشدار داده و نوشته است: «آنانی که با هر نيتی آمارهايی همچون تورم را از دسترس آحاد جامعه و مخصوصا دانشمندان دور نگاه می‌دارند بدانند در مسير خطرناکی پيش می‌روند. مسيری که جز به از هم پاشيدن نظم فکری و تحليلی جامعه اقتصادی» منجر نخواهد شد و «اشتباه است اگر کسی تصور کند که با حذف آمارها و اعلام نکردن آن، واقعيت‌های اقتصادی از جامعه رخت برمی‌بندند و ديگر کسی به مسئولی انتقادی نخواهد کرد» چرا که «مردم آمارها و شاخص‌ها را بهتر از هر الگوی رياضی وقتی پای دخل مغازه ‌داری دست در جيب می‌کنند، تشخيص می‌دهند.» جلوگيری از ادامه برگزاری مراسم شب های قدر در حسينيه ارشاد روزنامه شرق از برگزاری يک شبه سخنرانی شب های قدر در حسينيه ارشاد  گزارش داده، و همزمان روزنامه اعتماد خبر داده که نهادهای حکومتی از ادامه برگزاری اين مراسم جلوگيری کرده اند. روزنامه شرق از «احيای شب‌های قدر در حسينيه‌ ارشاد» پس از دو سال خبر داده و نوشته که شب نخست اين مراسم در شب نوزدهم ماه رمضان با استقبال گسترده مواجه شده و طی آن مصطفی ملکيان و محمدعلی ايازی سخنرانی کرده اند. روزنامه اعتماد اما خبر داده که با ادامه «برگزاری مراسم حسينيه ارشاد  و همچنين «دارالزهرای» تهران با مخالفت نهادهای امنيتی جمهوری اسلامی مواجه شده است. به نوشته اين روزنامه، پس از سخنرانی مصطفی ملکيان و حجت‌الاسلام محمدعلی ايازی در مراسم شب نوزدهم ماه رمضان در حسينيه ارشاد تهران، «قرار بود در شب بيست و يکم حجت‌الاسلام عبدالرحيم سليمانی با موضوع "روح و بدن دين" و محمد مجتهد‌شبستری درباره "دين سالم و دين فاسد" سخنرانی کنند، و برای شب بيست و سوم نيز سخنرانی ناصر مهدوی با موضوع "مثنوی و ارزش تربيت اخلاقی" و حجت‌الاسلام مسعود اديب با موضوع "پيام دعوت و هدايت دينی" برنامه‌ريزی شده بود» اما غير از يک شب، از ادامه برگزاری اين مراسم جلوگيری شده است. اعتماد نام نهاد امنيتی که با برگزاری مراسم شب های قدر در حسينيه ارشاد مخالفت کرده را ذکر نکرده اما نوشته که «دليل مخالفت با برگزاری مراسم حسينيه ارشاد اعلام نشده» و «شنيده شده که از برگزاری مراسم شب های قدر در حسينيه دارالزهرا نيز ممانعت به عمل آمده است.» حسينيه دارالزهرای تهران از سوی علی اکبر محتشمی پور راه اندازی شده و در جريان اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ بقه يکی از مراکز برگزاری مراسم های مذهبی اصلاح طلبان تبديل شده بود اما نهادهای امنيتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی از ادامه فعاليت اين حسينيه نيز جلوگيری کرده بودند. صدور احکام سنگين زندان از سوی دادگاه انقلاب برای دو آمريکايی زندانی در ايران روزنامه ابتکار خبر داده که  سرانجام پس از گذشت حدود دو سال از بازداشت سه تبعه امريکايی و دو هفته پس از برگزاری دادگاه، احکام دادگاه دو  زندانی آمريکايی در تهران  هرکدام مجموعاً به هشت سال زندان محکوم شدند.» به نوشته اين روزنامه، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، «در ارتباط با ورود غيرمجاز به خاک جمهوری اسلامی ايران» شين باوئر و جاش فتال را تحمل ۳ سال زندان محکوم کرده و همچنين اين دو شهروند آمريکايی را «به اتهام جاسوسی به نفع سرويس اطلاعاتی آمريکا هر کدام به پنج سال حبس محکوم کرده است.» براساس قوانين قضايی جمهوری اسلامی، حکم صادره ظرف  ۲۰ روز قابل اعتراض در دادگاه تجديد نظر تهران است و «طبق اين حکم، پرونده متهم رديف سوم پرونده، يعنی سارا شورد که با وثيقه آزاد شده همچنان باز است.» روزنامه ابتکار درعين حال نوشته است: «قوه ‌قضاييه در حالی روز شنبه حکم قاضی دادگاه اين پرونده را منتشر کرد که حسن دانايی‌فر، سفير جمهوری اسلامی در بغداد، چند روز پيش گفته بود که دو آمريکايی بازداشت‌شده در ايران به‌زودی آزاد می‌شوند.» اين روزنامه البته يادآوری کرده که شين باوئر و جاش فتال در دادگاه اتهامات وارده را رد کرده و با تاکيد «بی‌گناهی» خود گفتند که «در کردستان عراق مشغول قدم‌زدن بوده‌اند و ناآگاهانه وارد مرز علامت‌گذاری نشده ايران شدند.» روزنامه ابتکار همچنين نوشته که «رسانه‌های آمريکا به‌طور وسيعی اين بازداشت‌ها را يک گروگان‌گيری سياسی خواندند و آن‌را با ماجرای گروگان‌گيری سفارت آمريکا در اوايل انقلاب مقايسه می کنند.» حمله مداح نزديک به خامنه ای به پدر عروس احمدی نژاد روزنامه های اعتماد و روزگار اظهارات منصور ارضی از مداحان نزديک به آيت الله خامنه ای «درباره حذف مشايی» را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته اند «هر‌کس مشايی را بکشد من پولش را می دهم.» روزنامه اعتماد در تيتر نخست شماره يکشنبه خبر داده که «منصور ارضی از مداحانی که سابقه حمايت از احمدی‌نژاد را در کارنامه خود دارد» طی سخنانی در مسجد ارک تهران به شدت به اسفنديار رحيم مشايی رييس دفتر و پدر عروس محمود احمدی نژاد حمله کرده و گفته است: «هر که او را بکشد من پولش را می‌دهم.» به نوشته اين روزنامه، منصور ارضی با اشاره به اينکه «همان کاری که شاه انجام داد اين ها هم می‌خواهند انجام دهند، پول جمع می‌کنند برای مقاصد خودشان» و «دارند برای دو سال ديگر برای رياست‌جمهوری کار می‌کنند تا رای اراذل و اوباش را جمع کنند» تاکيد کرده که آنها «اين آرزو را به گور می‌برند.» اعتماد همچنين از قول اين مداح وابسته به جناح حاکم نوشته است: «ببينيد چقدر پول خرج می‌کنند، خوف ندارند، ما به اين آقا می‌گوييم با رييس‌شان (احمدی نژاد) هم زياد حرف زديم، می‌گيم اين همه عمران و آبادی به قول شما انجام شده، اما يک صدم اين عمران و آبادی برای دين ما کار می‌کردی» و «اين انحراف می‌شه، صد در صد انحرافه، نتيجه‌اش اين می‌شود که دشمنان در داخل به ريش حزب‌الله می‌خندند» و  وزير ارشاد می گويد که «فرهنگ و ارشاد اسلامی لازم نيست‌‌ همان وزارت فرهنگ زمان طاغوت باشه.» روزنامه روزگار هم با تيتر «هر‌کس مشايی را بکشد من پولش را می دهم» نوشته که منصور ارضی علاوه بر اين طی سخنانی در مسجد ارک تهران گفته «آقا ( خامنه ای ) فرمود کارای خوبی داره می‌شه ولی بدانيد تورم از بين نرفته، گرانی از بين نرفته... رو فرهنگ کار نشده، برای مردم هم بگين چيکار کردين، بگين مردم بدونن، مردم با گرانی ساختند باز هم می‌سازند، اما با بی‌دينی نمی‌سازند، امان از خشم مردم، يهو می‌بينی از همه طرف می‌زنن خوب و بد رو می‌کشن.» به نوشته روزگار اين مداح وابسته به جناح حاکم با تهديد به کشتن اسفنديار رحيم مشايی، گفته است:  تو هم می‌دونی که اخلاق منو، فعلا قايمش کردن، پيداش کنن بچه‌ها می‌کشنش! فعلا تو هزاران حصار قرار گرفته اين يهودی امت! گفتم هر کی بکشتش پولشو من می‌دم! خداشاهده نه اينکه حالا مثلا بگم... چون اينا خطرناکن، اينا بيان روی کار نمی‌دونی با دين جوونا چه کار می‌کنن.» احتمال انتشار دوباره روزنامه نشاط پس از ۱۲ سال توقيف روزنامه شرق از قول صاحب امتياز روزنامه نشاط خبر داده که «اگر مشکلات مالی حل شود به زودی روزنامه نشاط منتشر خواهد شد.» به نوشته اين روزنامه، «پرونده روزنامه نشاط در سال ۷۸ با شکايت مدعی‌العموم، نيروی انتظامی و سه نفر از نمايندگان وقت مجلس به اتهامات توهين به مقدسات، تحريک مردم و دانشجويان به اغتشاش و اهانت به نمايندگان مجلس تشکيل شد» اما لطيف صفری صاحب‌ امتياز روزنامه نشاط  اکنون می گويد که «روزنامه نشاط از تمامی اتهامات تبرئه شد و دی ماه سال گذشته اين حکم را به ما ابلاغ کردند.» لطيف صفری همچنين درباره انتشار دوباره اين روزنامه گفته است:  منتظر هستيم تا امکانات انتشار روزنامه فراهم شود» و «طبق ماده ۵۹۷ بايد به وضعيت اين روزنامه رسيدگی شود و خسارت آن جبران شود.» صاحب امتياز روزنامه نشاط همچنين گفته است:  اگر بتوانيم وضعيت مالی روزنامه را تامين و مشکلات را برطرف کنيم روزنامه نشاط مجددا بر روی دکه خواهد رفت.»
 


پايگاه خبری «قانون» نوشت که گزارش تحقيق و تفحص مجلس از برنامه چهارم توسعه حاکی از آنست که نرخ بيکاری افراد بين ۲۵ تا ۲۹ سال بين سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ افزايش يافته است.پایگاه خبری «قانون» نوشت که گزارش تحقیق و تفحص مجلس از برنامه چهارم توسعه حاکی از آنست که نرخ بیکاری افراد بین ۲۵ تا ۲۹ سال بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ افزایش یافته است. به نوشته این وبسایت، گزارش تحقیق و تفحص از برنامه چهارم توسعه که در آذر ماه سال ۸۸ به تصویب مجلس رسید نهایی شده است و به زودی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت خواهد شد. در این گزارش، بدون ذکر نرخ بیکاری بین جوانان ۲۵ تا ۲۹ سال نوشته شده است که اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی سخت‌تر شده است؛ به گونه‌ای که نرخ بیکاری نیروی کار دارای آموزش عالی از ۱۰ و یک دهم درصد در سال ۱۳۸۵ به ۱۰ و هفت دهم درصد در سال ۱۳۸۷ افزایش یافته است. در این گزارش اشاره‌ای به نرخ بیکاری این بخش از جوانان، از سال ۱۳۸۸ تاکنون نشده است. پیشتر نیز مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در گزارشی در مرداد سال جاری با اشاره به «بالا بودن نرخ بیکاری و حجم بیکاران جوان» نوشته بود: براساس آخرین آمار، نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در سال ۱۳۸۸ به بیش از ۷ درصد رسید. احمد علوی، استاد دانشگاه و اقتصاددان در سوئد، در گفت‌و‌گو با رادیو فردا، به این پرسش که اینگونه آمار‌ها تا چه اندازه درست هستند، پاسخ می‌دهد: «تجربه ما در مورد آماری که حکومت عرضه می‌کند، این است که آمار مربوط به بازار کار، اشتغال، بیکاری و تورم همواره مخدوش بوده است و حتی جناح‌های مختلف حاکمیت در مورد آنها بحث داشته‌اند.» وی با حساس دانستن آمار مربوط به بیکاری می‌افزاید: «روش‌های اندازه‌گیری بیکاری در ایران چندان مطابق با استانداردهای بین‌المللی نیست. در کشورهای دیگر، استاندارد‌ها را به گونه‌ای تعریف می‌کنند که کسی شاغل است که بین ۳۰ تا ۴۰ ساعت در هفته کار می‌کند، اما در ایران، معیار هفت ساعت در هفته ملاک است.» آقای علوی همچنین اشاره می‌کند که به نظر اقتصاددانانی که در عرصه کار و اشتغال در کشورهای پیشرفته مطالعه و فعالیت دارند، مسئله اشتغال جوانان تنها یک تکلیف برای گذران زندگیشان نیست و اضافه می‌کند: «مسئله اشتغال جوانان یکی از حقوق آنها در این کشور‌ها است و باید از حق اشتغال برخوردار باشند تا بتوانند یک زندگی شایسته را تامین کنند. اما در ایران، این موضوع در نظر گرفته نمی‌شود و حق جوانان برای داشتن کار و یک زندگی معمولی به گونه‌ای مخدوش می‌شود.» در این میان، عباس وطن‌پرور، نماینده سابق کارفرمایان در اجلاس سازمان بین المللی کار، در فروردین سال جاری گفت: حداقل نرخ بیکاری ۲۵ درصد است و میزان بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز حداقل ۴۰ درصد است. حسن روحانی، رییس مرکز مطالعات مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز در بهمن سال گذشته گفته بود: بالای ۳۰ درصد از جوانان کشور بیکار هستند‏. این آمار در شرایطی ابراز شده‌اند که طبق قوانین ایران، اگر فردی، یک ساعت در هفته نیز کار کند، شاغل محسوب می‌شود. در این حال، پایگاه خبری قانون در بررسی گزارش تحقیق و تفحص مجلس از برنامه چهارم توسعه، نوشت که نرخ بیکاری روستایی در تمام سال‌های اجرای این برنامه، بیشتر از نرخ بیکاری مناطق شهری بوده است و زنان نسبت به مردان، از نرخ بیکاری بالا‌تر و نرخ مشارکت کمتری برخوردار بوده‌اند. این گزارش حاکیست که اشتغال در بخش بازار کار و سیاست‌های این بخش در بخش کشاورزی کاهش پیدا کرده است. در گزارش مجلس همچنین نوشته شده است: بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، دو میلیون و ۵۳۲ هزار شغل ایجاد شده که در حدود یک میلیون نفر کمتر از اهداف برنامه توسعه چهارم بوده است. با همه این آمار‌ها و سخنان که همراه با انتقادهای بسیاری از سیاست‌های دولت محمود احمدی‌نژاد بوده که حتی رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز از آن ابراز نارضایتی کرده است، محمود احمدی‌نژاد با دادن وعده ایجاد دو میلیون و ۵۰۰ هزار شغل در سال جاری گفته است که معضل بیکاری با ۵۸ هزار میلیارد تومان اعتبار حل خواهد شد و نرخ بیکاری در ایران به صفر خواهد رسید. در این خصوص، علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر، به خبرگزاری ایلنا گفت: اشتغال و چالش‌های آن، مشکلی نیست که فقط با پول حل شود.
 


اتحادیه عرب برای بررسی شرایط در نوار غزه پس از حملات هوایی اسرائیل امروز (یکشنبه) نشستی اضطراری در قاهره برگزار می‌کند. به گفته معاون اتحادیه عرب، نشست امروز به درخواست فلسطینیان و برای بررسی پیامدهای شرایط خطرناک فعلی برگزار می‌شود. دور تازه درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان از روز پنج‌شنبه و پس از حمله شبه نظامیان فلسطینی به یک شهر مرزی در اسرائیل آغاز شده است. در جریان این درگیری‌ها تاکنون ۱۴ فلسطينی و ۸ اسرائيلی کشته شده‌اند.
 


به گزارش رسانه‌های ایران محمدرضا رئوف شیبانی به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی در سوریه تعیین شده است. آخرین سِمت آقای رئوف شیبانی، که مدتی نیز سفیر ایران در بیروت بوده، معاونت خاورمیانه و کشورهای مشترک المنافع وزارت خارجه بود. سفیر پیشین ایران در سوریه احمد موسوی بود.
 


تیراندازی مردان مسلح به سوی پلیس مکزیک در روز شنبه مسابقه فوتبال میان دو تیم لیگ برتر آن کشور را ناتمام باقی گذاشت. وقوع تیراندازی در بیرون ورزشگاه و همزمان با برگزاری این مسابقه در شهر تورئون واقع در شمال مکزیک، موجب هراس بازیکنان و تماشاگران این مسابقه شد. بنا بر گزارش‌ها، یک افسر پلیس در این حادثه مجروح شد.
 


رهبران مخالفان حکومت سوریه برای رایزنی در باره شرایط انتقال قدرت پس از سقوط احتمالی بشار اسد روز شنبه در استانبول تشکیل جلسه دادند. همچنین در این گردهمایی اعضای شورایی انتخاب شدند که سخنگویی مخالفان حکومت سوریه در داخل و خارج از آن کشور را برعهده خواهد داشت. فشارهای بین‌المللی علیه بشار اسد در روزهای اخیر، و به ویژه پس از آن‌که آمریکا و اتحادیه اروپا علاوه بر وضع تحریم‌هایی جدید، به صراحت از او خواستند از قدرت کناره‌گیری کند، افزایش یافته است.
 


مخالفان مسلح معمر قذافی شب گذشته و ساعاتی پس از تصرف دو شهر زاویه و زلیتن در شرق و غرب پایتخت، اعلام کردند که با پیشروی به داخل طرابلس با نیروهای دولتی درگیر شده‌اند. بنابر گزارش‌ها، مناطقی از طرابلس در طول شب گذشته شاهد تبادل آتش بود و صدای انفجارها در شهر به گوش می‌رسید. با این حال سخنگوی دولت معمر قذافی گفته است نیروهای دولتی بر مخالفان غلبه کرده و درگیری‌ها در طرابلس پایان یافته است. در پی انتشار این اخبار، پیامی صوتی از معمر قذافی از تلویزیون لیبی پخش شد که او در آن، مخالفان را «موش» خواند و از سرکوب آنها ابراز خرسندی کرد.
 


دانشمندان آلمانی علت مرگ یکی از ملکه‌های مصر باستان را "مسمومیت ناخواسته" اعلام کردند. دانشمندان آلمانی پس از انجام پژوهش‌هایی بر روی محتویات یک بطری متعلق به ملکه هات شپسوت، که ۳۵۰۰ سال قبل می‌زیسته، علت مرگ او را مواد سمی موجود در پماد پوستی‌اش تشخیص دادند. به گفته محققان، این ملکه که در قرن پانزدهم قبل از میلاد در مصر فرمان می‌رانده مدتی طولانی از یک ضماد پوست استفاده می‌کرده است که حاوی مواد مضر بوده و ناخواسته به مرگ او انجامیده است.
 


سقوط یک فروند هواپیما در محدوده قطب شمال واقع در کانادا، به مرگ  ۱۲ تن و زخمی شدن ۳ تن ديگر انجاميد. به گفته مقام‌های پلیس کانادا، این هواپیما که از نوع بوئینگ  ۷۳۷ بوده بعدازظهر شنبه با ۱۵ سرنشين در منطقه نوناووت سقوط کرد. علت وقوع این سانحه هنوز اعلام نشده است.
 


کابینه مصر شب گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد ابراز تأسف اسرائیل در باره کشته شدن پنج پلیس مصری واکنشی مثبت اما ناکافی است. کابینه مصر همچنین در این بیانیه گفته است واکنش اسرائیل پاسخی مناسب برای خشم مردم مصر نیست. بنابر گزارش‌ها، شامگاه شنبه صدها تن از معترضان مصری با تجمع در برابر سفارت اسرائیل در قاهره، پرچم آن سفارت را به زیر آوردند. تنش در روابط دو کشور از روز پنج‌شنبه پس از آن آغاز شد که نیروهای اسرائیلی در جست‌وجوی شبه‌نظامیان فلسطینی، به سوی پنج مأمور پلیس مصری در مرز دو کشور شلیک کردند و آنها را کشتند.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته