هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۷, دوشنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 08/29/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



یک بمب گذارانتحاری شامگاه یکشنبه دست کم 20 نفر را در یک مسجد سنی بغداد به کشتن داد و 38 نفر را مجروح کرد.  یکی از نمایندگان مجلس عراق نیز در میان کشته شدگان است. به گفته مقامهای امنیتی، لحظاتی پس از نماز عصر در مسجد "ام القراء" که محل حضور بسیاری از رهبران سنی است، انفجاری شدید نمازگزاران را به خون کشید. با وجود آنکه خشونت ها و حملات انتحاری در عراق کاهش یافته اما حملات سنی های وابسته به القاعده و ستیزه جویان شیعه همچنان در گوشه وکنار این کشور، بسیاری از غیرنظامیان را به کام مرگ می کشاند.
 


وزارت نفت ایران از واگذاری هفت پالایشگاه به سازمان خصوصی سازی خبر داد. به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا "علیرضا ضیغمی" معاون وزیرنفت اعلام کرد به غیر از پالایشگاههای نفت آبادان و امام خمینی شازند که در اختیار دولت باقی می ماند، سایر پالایشگاهها در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرند. هفت پالایشگاهی که قرار است به بخش خصوصی واگذار شود عبارتند از: پالایشگاه نفت اصفهان، بندرعباس، تبریز، شیراز، کرمانشاه، لاوان و شهید تندگویان. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تاکید کرد که مهم ترین سیاست وزارت نفت در سال جاری، اجرای اصل 44 قانون اساسی است. یکی از سیاست های کلی اصل 44 گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظورتامین عدالت اجتماعی است.
 


پادشاه بحرین روز یکشنبه بازداشت شدگان تظاهرات یک ماهه این کشور را عفو کرد. "حمدبن عیسی آل خلیفه" کسانی که به او اهانت کرده اند را شامل این عفو دانست. پادشاه بحرین همچنین اعلام داشت پرونده افرادی که به علت شرکت در اعتراضها توسط دادگاه نظامی محاکمه شده اند، به دادگاههای عمومی ارجاع خواهد شد. وی افزود فرمان داده است تا مشکل کارمندان و دانشجویان معترض اخراجی نیز حل شود. در جریان تظاهرات ضد دولتی که چهار ماه پیش در مرکز منامه پایتخت بحرین برگزار شد و در حدود یک ماه بطول انجامید 24 نفر کشته شدند. چهارتن از کشته شدگان ماموران پلیس بودند.
 


در آستانه عیدفطر بیش از 1200 نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب مورد عفو و تخفیف مجازات قرارگرفتند. به گزارش خبرگزاری ایلنا، آیت الله آملی لاریجانی در نامه ای به رهبرجمهوری اسلامی، پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات 1218 نفر را ارایه کرده بود. آیت الله علی خامنه ای نیز با عفو و تخیف این محکومان موافقت کرده است. علاوه بر محکومان دادگاههای عمومی و انقلاب، افرادی هم که توسط سازمان تعزیزات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح محکوم شده اند، شامل این عفو و تخفیف مجازات شده اند.
 


علی اکبر صالحی، وزیرامورخارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه از تماس و کمک ایران به مخالفان مسلح در لیبی خبرداد و گفت که چندین محموله غذایی و دارویی هم پیشتر به بنغازی ارسال شده است. به گزارش جام جم آنلاین، آقای صالحی در گفت وگو با این روزنامه گفت: مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای عالی انتقالی لیبی به دلیل همراهی و كمک‌های ‌ایران، نامه‌ای تقدیرآمیز برای رییس‌جمهوری ارسال كرده است. جمهوری اسلامی در زمان دخالت نیروهای ناتو در لیبی برای اجرای طرح پرواز ممنوع و حمایت از مخالفان و جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، منتقد هرگونه دخالت در لیبی بود و دخالت در امور داخلی لیبی را محکوم کرده بود.
 


در پی آزاد شدن شماری از زندانیان سیاسی که شنبه شب آزاد شده بودند، روز یکشنبه چند زندانی سیاسی دیگر از زندان اوین آزاد شدند. به گزارش وبسایت کلمه،  آرش علایی، میلاد اسدی، مهدی وطن خواه، کیارش کامرانی، آرش ترابی، امید اسماعیل زاده، داود خادم موسوی، مجتبی هاشمی و فاطمه خرم جو از زندانیانی هستند که یکشنبه به خانه های خود بازگشته اند. عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران شنبه شب اعلام کرده بود که 100 زندانی سیاسی با عفورهبر جمهوری اسلامی از زندان آزاد می شوند. اما تا کنون در حدود نیمی از آنها آزاد شده اند. به گزارش کلمه برخی از زندانیان سیاسی آزاد شده، روزها و هفته های پایانی دوران محکومیت خود را میگذراندند و چندتن دیگر سابقه کیفری نداشته و نیمی از دوران محکومیت خود را گذرانده اند که براساس قوانین می توانستند از حق آزادی مشروط استفاده کنند.
 


اردشیر امیرارجمند سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز می‌گوید، دولتی که «بحران مشروعیت» دارد، آب دریاچه را هم امنیتی می‌بیند.در پی برخورد نیروهای امنیتی، با شهروندان ارومیه‌ای و تبریزی، که نسبت به «بی‌توجهی» مسئولان به دریاچه ارومیه اعتراض داشتند،  اردشیر امیر ارجمند سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز می‌گوید، دولتی که «بحران مشروعیت» دارد، آب دریاچه  را هم امنیتی می‌بیند.  سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید، در گفت‌وگو با کلمه سیاست‌های نظام در اداره کشور را به باد انتقاد گرفت و گفت نتیجه  این سیاست‌ها حتی به محیط زیست ایران هم کشیده شده است. روز  شنبه، شمار کثیری از مردم ارومیه و تبریز، به خیابان‌ها آمده و اعتراض خود را به نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه  اعلام کردند. این تجمع‌های مسالمت‌آمیز اما به کام دولتمردان خوش نیامد و ماموران امنیتی به استقبال این شهروندان معترض رفتند؛ برپایه گزارش‌های رسیده، ماموران در برخورد با معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرده و چندین نفر را نیز دستگیر کردند. اکنون مشاور ارشد میرحسین موسوی، چنین برخوردهایی را با تحولات سیاسی ایران پیوند زده و می‌گوید: «دولتی که دچار بحران مشروعیت است از همه چیز می‌ترسد. از شادی جوانان، از افطار کردن در پارک‌ها و همه چیز حتی آب دریاچه ارومیه را هم امنیتی می‌بیند.» اردشیر امیر ارجمند با بیان اینکه دریاچه ارومیه دومین دریاچه آب شور دنیا و بزرگترین دریاچه داخلی ایران و بزرگ‌ترین آبگیر دائمی آسیای غربی است، این دریاچه را «میراث طبیعی مردم ایران و هموطنان آذربایجانی» برشمرده است. مشاور میرحسین موسوی، نامزد محبوس ریاست جمهوری، در ادامه در انتقاد از دولتمردان، تصریح کرد: «آنها وظیفه خود را انجام نمی‌دهند چون با کار کار‌شناسی و مشکلات واقعی مردم کاری ندارند. فکر می‌کنند اگر به آب دریاچه دستور دهند خشک نشود امر آنها اطاعت می‌شود و دریاچه خشک نمی‌شود و اگر هم بشود حتما توطئه‌ای در کار است و وقتی مردم به صورت کاملا مسالمت‌آمیز دست به اعتراض می‌زنند تا از میراث طبیعی و محیط زیست خود حفاظت کنند، به شدید‌ترین وجه مورد سرکوب قرار می‌گیرند.» اردشیر امیرارجمند سپس سرکوب اعتراض مسالمت‌آمیز مردم ارومیه و تبریز را به شدت محکوم کرد و گفت شورای هماهنگی راه سبز امید«از مطالبات بر حق هموطنان آذربایجانی در این رابطه حمایت قاطعانه می‌کند و یادآور می‌شود که حفاظت از دریاچه ارومیه تنها مسئله مردم ارومیه و تبریز نیست بلکه مسئله‌ای ملی است و باید مورد حمایت همگانی قرار گیرد.» مشاور میرحسین موسوی در ادامه سیاست جمهوری اسلامی در  مورد اقوام ایرانی را  به باد انتقاد گرفته و تصریح کرد: «رویکرد و برخورد مقامات با مسئله قومیت‌ها و مطالبات بر حق آنها با منافع ملی کشور منافات دارد. بجای ایجاد همبستگی و رضایتمندی از طریق گفت‌وگو، تعامل و رعایت حقوق بشر و حقوق مصرح در قانون اساسی هموطنان آذربایجانی و دیگر اقوام در خصوص آموزش زبان مادری و غیره بحران‌آفرینی می‌کنند، متهم و سرکوب می‌کنند و دقیقا این نوع رفتار است که زمینه سو استفاده احتمالی از جانب افراد و جریانات ایزوله‌ای که جایگاه زیادی در بین مردم ندارند را فراهم می‌کند.»  سخنگوی شورای راه سبز امید افزود: «مردم غیور و فهیم آذری ما همیشه در عین پرچمدار بودن مبارزه برای آزادی و مقابله با استبداد، حافظ استقلال و تمامیت ارضی کشور بوده‌اند.»
 


بیش از 10 هزارتن از زندانیان طرابلس روز یکشنبه توسط نیروهای مخالف حکومت لیبی آزاد شدند. "احمدعمربنی" سخنگوی مخالفان با اعلام این خبر،  شمار بازداشت شدگان طی چندماه گذشته را بین 57 تا 60 هزارتن برآورد کرد. با این وجود هنوز روشن نیست که بقیه زندانیان در چه محلی نگهداری می شوند. وی در عین حال هرگونه گفت وگو با معمرقذافی یا پسرانش را رد کرد و تنها راه برخورد با به گفته وی این "حشره" را، محاکمه او دانست. بامداد یکشنبه سخنگوی معمرقذاقی از آمادگی او برای انتقال قدرت خبر داده و گفته بود که "سعدی قذافی" یکی از پسرانش را به عنوان طرف مذاکره معرفی کرده است. مخالفان حکومت لیبی هرگونه مذاکره با قذافی را رد کرده و خواهان تسلیم شدن او هستند.
 


"مسعود شفیعی" وکیل مدافع دو آمریکایی زندانی در ایران برای موکلانش تقاضای تجدیدنظر کرد. هفته گذشته دادگاهی در تهران "جاش فتال" و "شین باوئر" را به اتهام ورود غیرقانونی و جاسوسی به هشت سال زندان محکوم کرد. این دو آمریکایی دو سال پیش همراه یک زن جوان آمریکایی دیگر "سارا شورد" در منطقه مرزی کوهستانی ایران وعراق بازداشت شدند. سال گذشته سارا شورد با سپردن وثیقه ای 500 میلیون تومانی آزاد شد و به آمریکا بازگشت. این سه آمریکایی میگویند که قصد ورود به ایران را نداشتند و هنگام کوه پیمایی در منطقه کردستان عراق به علت عدم نشانه های مرزی، اشتباهاً چند قدمی وارد ایران شده بودند.
 


اردشیر امیر ارجمند، سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید، روز یکشنبه سرکوبی مردم ارومیه و تبریز را بشدت محکوم کرد و گفت این شورا از مطالبات هموطنان آذربایجانی در این رابطه حمایت می‌کند. اشاره آقای امیر ارجمند به جلوگیری نیروهای ضد شورش از تجمع معترضان به خشک شدن دریاچه ارومیه در روز شنبه بود. به نوشته وبسایت کلمه، دهها نفر در این ارتباط در شهر ارومیه بازداشت شده اند. آقای امیرارجمند تاکید کرد که حفاظت از دریاچه ارومیه تنها مسئله مردم ارومیه و تبریز نیست، بلکه مسئله ای است که باید مورد حمایت همگانی قرار گیرد. مشاور ارشد میر حسین موسوی همچنین از برخورد حکومت با مسئله قومیت‌ها و مطالبات بر حق آنها انتقاد کرد و آن را برخلاف منافع ملی کشور دانست.
 


انفجار یک بمب در نزدیکی مرز عراق، سه سرباز ترک را به کشتن داد و موجب زخمی شدن سه سرباز دیگر شد. این انفجار هنگامی رخ داد که روز یکشنبه چند خودروی ارتش ترکیه درحال عبور از منطقه "سِمدینلی" بودند. این منطقه در جنوب شرقی ترکیه و در استان "حکاری" قرار دارد  که اخیرا شاهد چند حمله مرگبار و بمب گذاری بوده است. در رویدادی دیگر نیروهای امنیتی ترکیه دو فرد مظنون به عضویت در پ کاکا (حزب کارگران کردستان ترکیه) را هنگام کارگذاشتن یک بمب کنار جاده ای از پای درآوردند. طی یک ماه گذشته بیش از 40 تن از ماموران امنیتی ترکیه در استان حکاری توسط افراد پ کاکا کشته شده اند.
 


علی اکبر صالحی از تماس و کمک ایران به شورشیان و مخالفان مسلح در لیبی خبرداد و گفت که چندین محموله غذایی و دارو هم پیشتر به بنغازی ارسال شده است.علی اکبر صالحی، وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه از تماس و کمک ایران به شورشیان و مخالفان مسلح در لیبی خبرداد و گفت که چندین محموله غذایی و دارو هم پیشتر به بنغازی ارسال شده است. به گزارش جام جم آنلاین، آقای صالحی در گفت وگو با این روزنامه گفت: «ما پیش از سرنگونی قذافی با بسیاری از گروه‌های معارض در لیبی ارتباط داشتیم و بیش از سه تا چهار محموله كمک‌های غذایی و دارویی را بدون سر و صدا به بنغازی فرستادیم.» آقای صالحی گفته است: «به همین دلیل مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای عالی انتقالی لیبی به دلیل همراهی و كمک‌های ‌ایران، نامه‌ای تقدیرآمیز برای رییس‌جمهور، قبل از سقوط قذافی ارسال كرد.» جمهوری اسلامی ایران در زمان دخالت نیروهای ناتو در لیبی برای اجرای طرح پرواز ممنوع و حمایت از مخالفان و جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، منتقد هرگونه دخالت در لیبی بود و دخالت در امور داخلی لیبی را محکوم کرده بود. علی اکبر صالحی در مورد سیاست های قبلی ایران در قبال لیبی گفته است: «انتظار نداشته باشید همه سیاست‌ها، طرح‌ها و رایزنی‌های خود را مستمرا در معرض سمع و دید دیگران قرار دهیم. باید زمان مناسب مطرح كردن اقدامات كاملا فراهم شود و بعد آن را اعلام كنیم.» وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفته است: «بسیاری از موضعگیری‌های دولتمردان آمریكایی و حتی برخی از كشورهای اسلامی در خصوص لیبی و مصر دچار تناقض و سردرگمی بوده است. ما هم می‌توانیم از این موضعگیری‌ها بكنیم، ممكن است این موضعگیری‌ها در رسانه‌ها هم صدا كند ولی در مجموع بیشتر جنبه نمایشی و تبلیغاتی دارد.» وی افزود: «ممكن است برخی این تناقضات را فراموش كنند، ولی این اظهارنظرها در حافظه رسانه‌ها و مطبوعات ضبط می‌شود و تناقض‌های آن همواره آشكار خواهد ماند.» وزارت امور خارجه ایران چند روز پیش و در بیانیه ای رسمی با تبریک پیروزی «مردم مسلمان لیبی» به عنوان «نماد دیگری از حرکت مردمی در منطقه» گفته است که «رجاء واثق دارد مردم استعمار ستیز لیبی با قاطعیت و حفظ همبستگی ملی، مانع از هر نوع دخالت بیگانگان بویژه استعمارگران دیروز و مدعیان امروز در رقم زدن سرنوشت خود خواهند شد.» وزارت خارجه ایران به طور مشخص به ماهیت «استعمارگران دیروز و مدعیان امروز» اشاره نکرده است ولی به نظر می رسد که اشاره آن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی باشد که در ماه های گذشته با پوشش هوایی لیبی و بمباران مواضع نیروهای قذافی، راه را برای پیشروی مخالفان مسلح وی به سمت طرابلس، پایتخت، را فراهم کرد. علی اکبر صالحی درباره عملکرد ایران در قبال تحولات لیبی به جام جم آنلاین گفته است: «من این اطمینان را به شما بدهم كه شاید هیچگاه مجموعه نظام در هیچ موضوعی مانند تحولات منطقه این‌قدر با انسجام و با جدیت لازم برخورد نكرده و وقت و انرژی در برگزاری جلسات مكرر نگذاشته باشد. نتیجه این مشاورت‌ها و رایزنی‌ها در بین مسوولان نظام منجر به ایجاد چارچوبی شد كه وزارت امور خارجه در آن چارچوب عمل می‌كند. بالاخره زمانی می‌رسد كه می‌توانیم راحت‌تر راجع به بسیاری از مسائل حرف بزنیم.» به رغم بیانیه‌های قبلی وزارت خارجه جمهوری اسلامی و مواضع و گفت‌وگوهای علی اکبر صالحی، جمهوری اسلامی ایران هنوز حاضر نشده تشکیلات مخالفان در لیبی را به رسمیت بشناسد.  ایران در هیچ یک از گروه‌های بین‌المللی مرتبط با لیبی از جمله «گروه تماس» حضور نداشته است. گفته‌های آقای صالحی در حالی مطرح شده که در روزهای اخیر، سایت‌های خبری و رسانه‌ها وزارت خارجه جمهوری اسلامی در قبال حوادث لیبی را زیر انتقاد گرفته‌اند. سایت آینده نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از «انفعال و سکوت در برابر حوادث لیبی» انتقاد کرده و نوشته بود: «تاكنون كه اكثر قریب به اتفاق كشورهای جهان نسبت به پیروزی انقلاب مردم لیبی اعلام موضع و حمایت كرده اند، وزارت خارجه حتی به رغم صدور بیانیه عملا سیاست سكوت را همچنان ادامه داده است.» این سایت خبر داده که «برخی از دوستان نزدیک احمدی نژاد مانند هوگو چاوز، رییس جمهور ونزوئلا، با ارسال پیامی گلایه خود را از دولت ایران مبنی بر سكوت در مورد لیبی بیان كرده و خواستار حمایت احمدی نژاد قذافی شده بودند، اما سیاست دولت مبنی بر سكوت كماكان ادامه یافته است.» سایت آینده از سفر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، به سومالی انتقاد کرده و خطاب به وی گفته است: «جناب صالحی، به جای سومالی به طرابلس برو تا سنگالی نشوی!» «سنگالی نشدن» وزیر امور خارجه اشاره‌ای است به برکناری منوچهر متکی، وزیر خارجه پیشین ایران، در زمان سفر وی به سنگال که به طور ناگهانی از سوی رییس جمهور ایران صورت گرفت.
 


سخنان روز جمعه محمود احمدی‌نژاد که تکرار نظرات شناخته‌شده او در زمینه نابودی کشور اسرائیل است، در حالی که هیچ واکنش تازه‌ای از سوی دولت اسرائیل را در پی نیاورد، با اعتراض تشکیلات خودگردان فلسطینی روبه‌رو شد.سخنان روز جمعه محمود احمدی‌نژاد که تکرار نظرات شناخته‌شده او در زمینه نابودی کشور اسرائیل است، در حالی که هیچ واکنش تازه‌ای از سوی دولت اسرائیل را در پی نیاورد، با اعتراض تشکیلات خودگردان فلسطینی روبه‌رو شد. حکومت خودگردان فلسطینی این اظهارات دوباره رئیس‌جمهور ایران در زمینه لزوم تعیین نابودی اسرائیل به عنوان هدف نهایی فلسطینی‌ها را، «کمک به راست‌گرایان اسرائیل» و «زدن ضربه بر هدف دیرینه  فلسطینی‌ها برای رسیدن به کشور مستقلی برای خود» توصیف کرده است. محمود احمدی‌نژاد چهارم شهریور، در آخرین نماز جمعه ماه رمضان و مراسم «روز قدس» در تهران، گفت که «به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطین نقطه نهایی و هدف نیست، بلکه گام اول و سکوی رو به جلو در جهت آزادسازی همه سرزمین فلسطین است». رئیس‌جمهور ایران افزود که «ملت فلسطین و مقاومت فلسطینی باید توجه داشته باشند که مبادا فقط به دولت ضعیف، کم اقتدار و کم اختیار، آن هم در یک بخش ناچیز از سرزمین فلسطین، بسنده کنند». محمود احمدی‌نژاد تلاش برای «آزادی کامل فلسطین» را یک «واجب دینی» نامید. تکرار نظرات رئیس‌جمهور ایران در مورد نابودی اسرائیل، این بار در آستانه مراجعه فلسطینی‌ها به سازمان ملل برای پذیرش عضویت فلسطین در مجمع عمومی این سازمان، از اهمیتی بیشتر برخوردار شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه و شبکه الجزیره از رام‌الله، نبیل ابوردینه، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری در تشکیلات خودگردان فلسطینی، این سخنان احمدی‌نژاد را، به مثابه وارد کردن ضربه بر آرمان فلسطینی‌ها ارزیابی کرد. آقای ابوردینه اظهار نظر کرد که این گفته‌های احمدی‌نژاد تأکید فلسطینی‌ها را بر پایبندی به وجود دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین در کنار یکدیگر مورد تردید قرار می‌دهد. آقای ابوردینه همچنین گفت که سخنان احمدی‌نژاد نه تنها به تحقق آرمان والای ملت فلسطین هیچ کمکی نمی‌کند بلکه در راستای هدف‌های راست‌گرایان افراطی اسرائیل است، و آنها با توسل این بهانه‌ها می‌توانند به گسترش یهودی‌نشین‌ها و گریز از تعهدات در قبال روند صلح ادامه دهند. وی یادآور شد که فلسطینی‌ها خواهان محو اسرائیل از نقشه جغرافیا نیستند بلکه می‌خواهند کشور فلسطین در مرزهای پیش از جنگ «شش روزه» سال ۱۹۶۷ (در جوار اسرائیل) بر پا شود. در پی سخنان احمدی نژاد، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل، شنبه گفته بود که متوسل شدن فلسطینی‌ها به سازمان ملل برای درخواست عضویت کشور مستقل، تلاش دیگری از سوی آنها برای نابودی و حذف کشور اسرائیل است. فلسطینی‌ها امیدوارند بیش از ۱۳۰ کشور از این درخواست حمایت کنند و بدین ترتیب، برگی نوین در دفتر تاریخ پر رنج فلسطینی‌ها گشوده شود. به گفته سلام فیاض، نخست‌وزیر تشکیلات فلسطینی، محمود عباس، رئیس این تشکیلات، در روز گشایش مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۹ شهریور، درخواست پذیرش عضویت کشور مستقل فلسطین را به بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل، ارائه خواهد داد. در آستانه درخواست فلسطینی‌ها از سازمان ملل، اختلاف نظرها میان تشکیلات خودگردان و جنبش حماس بر سر این اقدام، شدت گرفته است. در حالی که سران حماس در هفته‌های اخیر گفته‌اند که حمایت‌شان از این درخواست با این شرط است که این امر مقدمه نابودی اسرائیل و تشکیل کشور فلسطین «از رود [اردن] تا دریا [ی مدیترانه]»، ایران نیز که حامی اصلی حماس است، با سخنانی که احمدی‌نژاد جمعه بیان کرد، بر نظرات حماس در این زمینه تأکید نهاده است. حمله لفظی سیاسی نبیل ابوردینه به سخنان روز جمعه احمدی‌نژاد، تنها واکنش تند تشکیلات خودگردان فلسطینی به اظهارات سران ایران در خصوص مسائل مرتبط  با فلسطینی‌ها نیست. در گذشته نیز در مواردی سران سازمان آزادیبخش فلسطین، جنبش فتح و تشکیلات خودگردان فلسطینی از اظهارات احمدی‌نژاد و برخی دیگر از سران ایران، و حتی از برخی از دیدگاه‌های آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، به شدت شاکی شده و آنها را به زیان رساندن به هدف‌های فلسطینی‌ها متهم کرده‌اند.
 


مخالفان معمر قدافی که در حال پيشروی نظامی در اطراف طرابلس هستند، پيشنهاد معمر قذافی برای گفت‌وگو و تشکيل دولت انتقالی را رد کردند و گفتند به عمليات خود برای «شکار معمر قذافی» ادامه خواهند داد.مخالفان معمر قذافی ليبی که در حال پيشروی نظامی در اطراف طرابلس هستند، پيشنهاد معمر قذافی برای گفت‌وگو و تشکيل دولت انتقالی را رد کردند و گفتند به عمليات خود برای «شکار معمر قذافی» ادامه خواهند داد. به گزارش آسوشيتدپرس، مخالفان حاکميت ليبی روز يکشنبه توانستند «بن جواد» را به تصرف خود درآورند و طرفداران معمر قذافی را مجبور کردند پس از چند روز مقاومت، محل درگيری را ترک کرده و به سمت سرت، فرار کنند. مخالفان همچنين هشدار دادند که به سمت «سرت» که زادگاه قذافی است حرکت می‌کنند و اگر سران قبايل منطقه تسليم نشوند، با درگيری نظامی روبرو خواهند شد. مخالفان تا اين لحظه توانسته‌اند طرابلس را به تصرف کامل خود درآورند. محمد الرجالی سخنگوی مخالفان در شرق ليبی روز يکشنبه به آسوشيتدپرس گفت: «ما راهی شهر سرت هستيم و فقط از قبايل می‌خواهيم تسليم شده و در مقابل ورود ما مقاومت نکنند.» محمود شمام وزير اطلاعات تشکيلات مخالفان در بنغازی با رد پيشنهاد معمر قذافی به آسوشيتد پرس گفت: «بگذاريد يک چيز را کاملا مشخص و تصريح کنم: ما آنها (قذافی و همراهانش) را به رسميت نمی‌شناسيم. آنها برای ما به مثابه جنايتکاران فراری هستند. تنها کاری که ما می‌کنيم، اين است که خيلی زود آنها را دستگير خواهيم کرد.» وی افزود: «صحبت از تشکيل دولت انتقالی از سوی معمر قذافی، خواب خوشی است که ديکتاتوری (معمر قذافی)  و اطرافيانش دارند برای خود می‌بيننند و برای ما معنی ندارد.» در همين حال آثار کشتار نيروهای قذافی پيش از سقوط طرابلس به چشم می‌خورد. مخالفان هفته گذشته جسد ۵۰ تن از غيرنظاميانی که توسط «گردان خميس» که تحت نظر خميس، يکی از پسران قذافی است، کشته شده بودند را پيدا کردند. مبروک عبدالله از غيرنظاميانی که در اين کشتار جان سالم به در برده به آسوشيتدپرس گفت: «نيروهای دولتی حدود ۱۳۰ تن از مردم معترض را دستگير کرده و به نزديکی يک پايگاه نظامی انتقال دادند. با نزديک شدن نيروهای مخالفان و وقتی قصد فرار داشتيم، همه ما را به گلوله بستند.» شواهد حاکی است نيروهای وفادار به معمر قذافی پيش از ترک طرابلس، مخالفان و دستگير شدگان را به گلوله بسته و کشته‌اند. آمار ۲۰۰ تن از اين کشته‌ها از اجساد به دست آمده معلوم و مشخص شده است. گزارشگران همچنین از آزار و اذیت سربازان زخمی شده و هواداران معمر قذافی از سوی شورشیان خبر داده‌اند. پيشتر دفتر آسوشيتدپرس در نيويورک اعلام کرده بود فردی که در تماس تلفنی با اين خبرگزاری خود را موسی‌ ابراهيم، سخنگوی معمر قذافی معرفی کرده و صدايش همانند صدای موسی ابراهيم بوده، گفته است که رهبر پيشين ليبی، فرزند خود، سعدی قذافی را به عنوان طرف مذاکره با معترضان برای تشکيل دولت انتقالی منصوب کرده است. معمر قذافی پيشتر هرگونه مذاکره را رد کرده بود و گفته بود «تمامی مخالفان را مانند موش‌های صحرايی خواهد کشت.» محمد الفورتيه، فرمانده مخالفان مسلح در مصراته به خبرگزاری فرانسه گفته است که نيروهای مخالف روز يکشنبه  به سمت سرت به راه افتاده و در حال پيشروی به سمت  اين شهر هستند. شهر سِرت در فاصله ۴۵۰ کيلومتری شرقی طرابلس قرار دارد و ظن آن می‌رود که معمر قذافی و خانواده‌اش در آنجا حضور داشته باشند.
 


اصغر دلیلی مدیرعامل باشگاه ذوب آهن اصفهان چند روز پس از استعفا، به اتهام تخلفات مالی بازداشت شد. فرشته سموعی قائم مقام این باشگاه نیز با اتهامی بازداشت شده است. این دو نفر، سه شنبه هفته گذشته از سمتشان برکنار شده بودند.اصغر دلیلی مدیرعامل باشگاه ذوب آهن اصفهان چند روز پس از استعفا، به اتهام تخلفات مالی بازداشت شد.  برپایه گزارش‌های منتشر شده، فرشته سموعی قائم مقام این باشگاه نیز با اتهامی بازداشت شده است. این دو نفر، سه شنبه هفته گذشته از سمتشان برکنار شده بودند اما هیات مدیره باشگاه ذوب آهن علت کنار رفتنشان را استعفای شخصی عنوان کرده بود. رئیس کل دادگستری استان اصفهان، اتهام مدیرعامل و معاون سابق باشگاه ذوب آهن اصفهان را تصرف غیر قانونی یا خیانت در امانت عنوان کرد. اختلاف حساب ‌چهار و نیم میلیارد تومانی و خیانت در امانت در روند جذب سه بازیکنان «بی‌کیفیت»خارجی ذوب‌آهن، یعنی آرمد برناند، گابریل و جونیتی از جمله مواردی است که آنها مرتکب شده‌اند. ماجرای برخی همکاری‌های اصغر دلیلی با یکی از بانک‌ها بدون اطلاع هیات مدیره باشگاه نیز از جمله ابهامات پرونده کاری او محسوب می‌شود. دو ماه قبل از اینکه دلیلی بازداشت شود، در گفتگو با سایت باشگاه ذوب آهن از برنامه‌هایی نامشخص صحبت کرده بود که «تهیه نقشه استراتژی‌های انتخابی و ایجاد ساختار کارت امتیازی متوازن» فقط یکی از موارد مبهم آن بود. حالا در شرایطی که او دستگیر شده است؛ محمد علی عسگری به عنوان سرپرست باشگاه انتخاب شده. دلیلی چگونه مدیرعامل شد؟ باشگاه ذوب آهن اصفهان با مدیریت سعید آذری و با سرمربیگری منصور ابراهیم‌زاده به سطح اول فوتبال آسیا رسید. سعید آذری که قهرمان اسبق وزنه‌برداری هم هست، زمانی که با برکناری دسته جمعی اعضای هیات مدیره این باشگاه توسط سردار بابایی مدیرعامل کارخانه مواجه شد، ناگزیر از سمت خود کناره‌گیری کرد. آن هم زمانی که عنوان قهرمانی جام حذفی را کسب کرده و تیمش در بهترین شرایط قرار داشت. این استعفا که بی‌شباهت به برکناری نبود، در بحبوبحه فعالیت‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۸۸ رخ داد. گفته شد که آذری و اعضای هیات مدیره‌اش در ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی حضور یافته بودند و همین مسئله باعث دگرگونی ناگهانی در سطح مدیریت باشگاه شد. گرچه این مدیر موفق ورزشی، سیاسی بودن اینجاه جایی‌ها را تایید نکرد. بلافاصله اصغر دلیلی مسئولیت باشگاه را برعهده گرفت. اولین حضور او در رسانه‌ها، گفتگو با رادیو ورزش بود. دستپاچه شدن دلیلی مقابل سئوالات و اصطلاحات ساده فوتبالی، به بی‌اطلاعی  او از این رشته ورزشی تفسیر شد. صرف نظر از سئوال‌های فوتبالی، وقتی مجری برنامه از او خواست که پیشینه‌ای از خود ارائه کند، باز هم حرفی قابل توجهی نزد. حتی باشگاه ذوب آهن نیز نتوانست یک پیشینه ساده و مرسوم، مثل شغل قبلی یا عضویت در کانون‌های محلی را برای او بیابد و در سایت خود درج کند. رییس‌کارخانه ذوب‌آهن اما با تزریق پول قابل توجه و حمایت همه جانبه از دلیلی، تمام امکانات را در اختیار او قرارداد و برایش سنگ تمام گذاشت.   بعد از کناره‌گیری سردار بابابی از ریاست کارخانه، سردار براتی نیز اجازه داد دلیلی به کارش ادامه دهد و هیات مدیره، ترکیب خود را حفظ کند. دلیلی در فصل جدید، به هیچ وجه موافق تمدید قرارداد با منصور ابراهیم‌زاده سرمربی محبوب و موفق ذوب آهن نبود. حتی خبر قطع همکاری با او را روی سایت باشگاه قرار داد اما در ‌‌نهایت با فشار هواداران، ناگزیر به ادامه همکاری به او شد. صدور پیام تبریک خطاب به محمد عباسی اولین وزیر ورزش و امور جوانان در جمهوری اسلامی ایران، آخرین حرکتی بود که او در دوران مدیریتش انجام داد. وضعیت پرونده متهمان دو ماه قبل از بازداشت  اصغر دلیلی، او در یادداشتی که در سایت منتشر شد، سردار براتی مدیرعامل کارخانه ذوب آهن را «پدری دلسوز و مدبر و به مثابه کشتیبانی حاذق در اقیانوس بیکران» نامید. او همچنین از براتی به خاطر حمایت‌هایش «علیرغم همه هجمه‌های مغرضانه و غیر مغرضانه، حاشیه سازی‌های دوستان و دشمنان، فشارهای رسانه‌ای و غیر رسانه‌ای» تجلیل کرد. حالا غلامرضا انصاری رییس شورای قضایی استان اصفهان با تایید خبر دستگیری دلیلی می‌گوید: این پرونده دو روز است که به بازپرسی ارجاع شده و در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد. مجید طلایی رییس هیات مدیره باشگاه ذوب‌آهن این تخلفات را تایید یا تکذیب نکرد و گفت: «بنده تا چیزی را به چشم خودم کاملاً مستند نبینم قضاوت نمی‌کنم. زیرا پای حق و حقیقیت و آبرو و اعتبار اشخاص وسط است.» در مقطع کنونی نیز تحقیقات هیات مدیره باشگاه به موازات بازجویی‌های مقامات قضایی در حال انجام است. طلایی همچنین خبر دستگیر شدن گرامی‌زاد معاون امور مالی باشگاه را تکذیب کرد و گفت هیات مدیره جدید به تازگی کارش را شروع کرده و نسبت به وضعیت گذشته بررسی‌هایی خواهد داشت. رییس هیات مدیره باشگاه ذوب‌آهن تاکید کرد: «اگر حقی از بیت‌المال ضایع شده باشد از اعلام آن دریغ نخواهیم کرد. همگی برای حمایت از بیت‌المال ایستاده‌ایم.» تحولات در سطح مدیریت عامل باشگاه ذوب آهن بلافاصله پس از تغییر مدیرعامل دیگر باشگاه اصفهانی یعنی سپاهان اتفاق افتاد. گفته می‌شود محمدرضا ساکت از سپاهان به ذوب آهن خواهد آمد اما مجید طلایی می‌گوید این باشگاه، به هیچ وجه صحبتی با محمدرضا ساکت نداشته و بنای این کار را هم ندارد.
 


فاطمه کروبی، در گفت‌وگوی کوتاهی با وب‌سایت «سحام نیوز»، نزدیک به مهدی کروبی، گفته است که نیروهای امنیتی، همسرش را به آپارتمانی کوچک منتقل کرده‌اند و ماموران امنیتی نیز همراه با مهدی کروبی در‌‌ همان آپارتمان یک‌خوابه مستقر شده‌اند.فاطمه کروبی، در گفت‌وگوی کوتاهی با وب‌سایت «سحام نیوز»، نزدیک به مهدی کروبی، گفته است که نیروهای امنیتی، همسرش را به آپارتمانی کوچک منتقل کرده‌اند و ماموران امنیتی نیز همراه با مهدی کروبی در‌‌ همان آپارتمان یک‌خوابه مستقر شده‌اند. در گفت‌گو با مجتبی واحدی، که اینک در آمریکا به‌سر می‌برد، به رادیو فردا از انتقال مهدی کروبی و شرایط وی می‌گوید؟ مجتبی واحدی: اتفاق جدید این است که آقای کروبی را شب اول ماه رمضان به یک آپارتمان بسیار کوچکی که قبلا دفتر کار خانم کروبی در میدان هفت تیر بوده، برده‌اند. این ساختمان چهار طبقه است و در هر طبقه یک واحد آپارتمان دارد. سه واحد دیگر متعلق به افراد دیگری است که در آنجا سکونت دارند و این واحد بسیار کوچک هم دفتر کار خانم کروبی بوده که آقای کروبی را آنجا برده‌اند. در مصاحبه‌ای که خانم کروبی با وب سایت سحام نیوز داشت، گفته  است این خانه یک اتاق خوابه است و آقای کروبی را از همسرش نیز جدا کرده‌اند. بله، این واحد آپارتمان از نظر ساخت بیشتر دفتر کار است تا مسکونی، حداقل این واحد که متعلق به خانم کروبی بوده است. البته من باید توضیح بدهم که قرار بود آقای کروبی به جای دیگری منتقل شود و منزلی را هم آماده کرده بودند، اما به نظر می‌رسد عملا به خاطر اینکه آقای کروبی به یک زندانی انفرادی تبدیل شود ایشان را به آن واحد بسیار کوچک برده‌اند. اکنون حدود یک ماه از رمضان گذشته و چند روز قبل از آن هم خانم کروبی از منزل بیرون آمده بود تا جایی را آماده کند، پس حدود ۴۰ روز است که هیچ کس از آقای کروبی خبر ندارد.   به نظر شما چرا آقای کروبی را از همسرش جدا کرده‌اند و آیا به خانواده آقای کروبی چیزی درباره انتقال ایشان به جای جدید چیزی گفته‌اند؟ اینکه چرا ایشان را منتقل کرده‌اند، درخواست خود آقای کروبی بوده چون منزل ایشان در زمان انتخابات داشت بازسازی می‌شد بنابراین جایی را در خیابان نیاوران اجاره کرده بودند. آنها بعد از انتخابات به منزل خودشان برگشتند و آقای موسوی وقتی به دیدن آقای کروبی آمد گفت من آمده‌ام برای منزل جدید، ولی قبل از من دیگران آن را افتتاح کرده‌اند. منظور آقای موسوی حملاتی بود که اراذل و اوباش حکومتی در‌‌ همان مدت به منزل کرده بودند و خیلی از جاهای خانه خراب شده بود. آقای کروبی از ابتدا اصرار داشت شرایطی فراهم شود تا مالکین سه دانگ از آن مجتمع که چهار واحد می‌شود، در خانه‌هایشان مستقر شوند. اما حضور اراذل و اوباشی که هر شب آنجا شعار می‌دادند، حرف‌های رکیک می‌زدند و به خانه حمله می‌کردند، مانع حضور مالکین می‌شد. از زمانی که آقای کروبی به طور رسمی در خانه خودش زندانی شد و اراذل و اوباش حکومتی فعالیت جدیدشان این شد که زندانبان آقای کروبی باشند و جلوی منزل آرام شد، آقای کروبی درخواست کرد یا اجازه دهید صاحبان منازل بیایند یا ما از اینجا برویم. تا سه ماه با این امر موافقت نمی‌کردند و ما خبر داریم بار‌ها آقای کروبی اصرار کرده و حتی درگیر شده که اینجا متعلق به مردم است و باید بیایند در خانه‌های خود ساکن شوند. سه ماه پیش موافقت کردند که آقای کروبی از این خانه منتقل شود و به خانم کروبی گفتند جایی را فراهم کنید و ایشان با سختی زیاد منزلی را پیدا کرد، چون با هر کس برای خرید یا اجاره منزل مذاکره می‌کرد آقایان هم به نحوی با شخص مذاکره کرده و او را منصرف می‌کردند. تا اینکه خانم کروبی منزلی را در جماران پیدا کرد و تعمیراتی انجام شد و گفته بودند شب اول ماه رمضان آقای کروبی به آنجا منتقل می‌شود. چند روز قبل از ماه رمضان خانم کروبی بیرون آمد تا آن منزل را آماده کند و به آنجا منتقل شوند، ولی از آن موقع دیگر خانم کروبی را در منزلش راه ندادند و از زمانی که آقای کروبی را به آپارتمانی واقع در هفت تیر آورده‌اند که بسیار کوچک است و با ساختار غیر مسکونی، به این بهانه که دیگر جا نیست خانم کروبی را راه نداده‌اند و در واقع آقای کروبی در انفرادی به سر می‌برد. این از انفرادی بسیار بد‌تر است چون تعداد زیادی از ماموران اراذل و اوباش حکومتی هم در‌‌ همان واحد مسکونی مستقر هستند. به نظر شما این وضعیت تازه نشان دهنده چیست؟ اول از همه نشان‌دهنده دروغ بودن تمام ادعاهایی است که سایت‌های ناشی حکومتی از توبه نامه آقای کروبی نوشته‌اند. همین که سخت‌گیری را برای آقای کروبی بیشتر کرده‌اند به این معنی است که از مقاومت ایشان کلافه هستند و تصمیم گرفته‌اند فشار‌ها را زیاد کنند، از جمله جدا کردن ایشان از همسرش و حضور مستمر یک سری زندانبان در آپارتمان که خصلت‌هایشان مشخص است. آنها می‌خواهند آقای کروبی از اولین حقوق زندگی فردی هم برخوردار نباشد. یک زندانی بالاخره یک سری راحتی‌های برای خود دارد و بعضی اوقات تنها است، اما آقای کروبی یک لحظه هم تنها نیست ضمن اینکه این منزل بسیار کوچک است و تضییع حقوق ایشان هم ادامه دارد. مثلا همچنان آقای کروبی هواخوری ندارد، کتاب و روزنامه ندارد، به تلفن دسترسی ندارد و از حق ملاقات هم محروم است و الان ۴۰ روز است با هیچ کس ملاقات نکرده است.
 


علی احمد سعید اسبَر معروف به آدونیس، شاعر سوری، برنده‌ی مهمترین جایزه ادبی آلمان شد. آدونیس ۸۱ ساله، روز یکشنبه در شهر فرانفکفورت جایزه‌ گوته را دریافت کرد. آدونیس در جوانی، سوریه را به دلیل مشکلات سیاسی ترک کرد و هم اکنون در پاریس ساکن است اما همچنان آثارش را به عربی می نویسد. جایزه گوته، سه سال یکبار، در سالروز تولد این ادیب بزرگ آلمان، به کسانی اهدا می شود که روح آثار گوته را در کارهایشان به کار می برند. این جایزه ارزشی معادل پنجاه هزار یورو دارد.
 


یک روز پس از اعلام خبر «بازداشت انفرادی» مهدی کروبی در آپارتمانی «بسیار کوچک»، کمپین بین‌المللی حقوق بشر به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که مقامات امنیتی ایران قصد دارند آقای کروبی را برای اعترافات تلویزیونی آماده کنند.یک روز پس از آنکه فاطمه کروبی از «بازداشت انفرادی» مهدی کروبی در آپارتمانی «بسیار کوچک» خبر داد، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که مقامات امنیتی جمهوری اسلامی قصد دارند آقای کروبی را برای اعترافات تلویزیونی آماده کنند. این کمپین اعلام کرده است که از طریق یک منبع آگاه حکومتی مطلع شده که حکومت اقدام به استخدام «چند روانشناس» کرده تا آقای کروبی را برای حضور در تلویزیون آماده کنند. کمپین بین المللی حقوق بشر می گوید که منظور از روانشناس، «کارشناسان ورزیده نیروهای امنیتی» هستند که از طریق «شکنجه روانی» متهمان را دچار از هم گسیختگی روانی می‌کنند تا فرد بپذیرد جلوی دوربین حاضر شود. هادی قائمی، سخنگوی کمپین با تاکید بر این‌که در شش هفته گذشته «هیچ‌کس» از مهدی کروبی خبری نداشته است، شرایط بازداشت این رهبر مخالفان را «غیر قانونی و غیر قابل توجیه» خوانده و گفته است: «همگان باید بسیار نگران سلامتی و جان کروبی باشیم.» گزارش وحید پوراستاد در این زمینه را بشنوید: پیشتر فاطمه کروبی در گفت‌و‌گو با سایت «سحام نیوز»، پایگاه اطلاع‌رسانی مرتبط با مهدی کروبی، گفته بود که آقای کروبی «از اول ماه رمضان به یک خانه جدید منتقل شده و در بازداشت انفرادی به سر می‌برد». خانم کروبی خاطرنشان کرده که مهدی کروبی از ابتدای حبس تاکنون از کلیه حقوق اولیه زندانی ماندن حق هواخوری، ملاقات و داشتن روزنامه و کتاب محروم بوده و افزوده است که این امر می‌تواند به وضعیت جسمی آقای کروبی صدمه وارد کند. پس از فراخوان مشترک میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای برگزاری راهپیمایی مخالفان دولت در همدردی با مردم تونس و مصر در بهمن ماه ۸۹، این دو نفر به همراه همسرانشان در حصر خانگی قرار گرفتند. کمپین بین‌المللی حقوق بشر «علی خامنه‌ای و نزدیکترین اشخاص در بیت وی» را مسئول مستقیم حصر آقای موسوی و کروبی دانسته و خواستار آزادی سریع و بدون قید و شرط آن‌ها شده است. هادی قائمی در این خصوص گفته است: «قوه قضائیه ایران و شخص آقای صادق لاریجانی، نه تنها در برابر اقدامات مقامات امنیتی دست و پابسته و ناظر است، بلکه خود در ادامه و استمرار روند نقض حقوق قضایی مشارکت عامدانه و جدی دارد و این جز آن نیست که رهبر ایران خود بر چگونگی رفتار کنونی با مهدی کروبی و میرحسین موسوی مهر تایید زده باشد.» در آستانه ۲۵ مردادماه - همزمان با ششمین ماه حبس خانگی مهدی کروبی، میرحسین موسوی و همسران آنها - ده‌ها فعال سیاسی و مدنی و چندین تشکل حامی حقوق بشر و جنبش سبز، در نامه‌ای سرگشاده به نهادهای بین‌المللی، خواستار اقدام جهانی برای پایان دادن به حبس این چهره‌های شاخص جنبش اعتراضی ایران شده بودند.
 


خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه گزارش داد، مخافان در لیبی، پیشنهاد گفتگو با معمرقذافی را رد کرده‌اند. مخالفان همچنین اعلام کرده اند که شهر بن جواد را تصرف کرده و هواداران قذافی را به عقب رانده‌اند. مخالفان مسلح قذافی همچنین می‌گویند کنترل طرابلس را به طور کامل در دست گرفته و در حال پیشروی به سمت «سِرت»، زادگاه معمر قذافی، هستند؛ شهری که هنوز کنترل آن در دست نیروهای طرفدار قذافی است. پیشتر شبکه‌ خبری الجزیره، به نقل از دفتر آسوشیتدپرس در نیویورک اعلام کرده بود فردی که در تماس تلفنی با این خبرگزاری خود را موسی‌ ابراهیم، سخنگوی معمر قذافی معرفی کرده گفته که رهبر پیشین لیبی، فرزند خود، سعدی قذافی را به عنوان طرف مذاکره با معترشان منصوب کرده است.
 


بنا بر گزارش‌ها از نیویورک، تندباد آیرین، با رسیدن به نیویورک در شرق آمریکا، تبدیل به توفان حاره ای شد. تندباد آیرین در زمان رسیدن به نیویورک سرعتی معادل ۱۰۰ کیلومتر در ساعت داشت. این در حالیست که در برخی مناطق نیویورک که به اقیانوس نزدیکتر است، آب به داخل شهر و خیابان وارد شده است. توفان ضعيف شده ولی همچنان خطرناک «آيرين» که از روز شنبه سواحل شرقی آمريکا را در هم کوبيده تاکنون ۹ کشته برجای گذاشته است. برق دو ميليون خانوار از ساکنان منطقه شرق آمريکا نيز قطع شده است. سيستم حمل و نقل عمومی شامل خطوط اتوبوسرانی، مترو و کشتی های مسافربری در نیویورک تعطيل شده است و تمام فرودگاه های منطقه نيز بسته شده اند.
 


رئیس برکنار شده فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلوی جمهوری اسلامی که خود بانی اخراج یا کناره‌گیری شماری از پیشکسوتان این رشته‌های ورزشی بود، می‌گوید که برکناری‌اش غیر قانونی است و برای دفاع از حقوق خود شکایت خواهد کرد.«برکناری من غیرقانونی است؛ شکایت می‌کنم. مشغول کار بودم که گفتند فدراسیون را ترک کن و با برخورد بسیار زننده من را از محل کارم بیرون کردند. باید فاتحه ورزش را خواند. من تا آخرین لحظه از حق خود دفاع می‌‌کنم زیرا من اولین قربانی مبارزه با جریان انحرافی در ورزش هستم.» این‌ها بخشی از اعتراض شدیداللحن امیرحسین آیت‌اللهی رئیس برکنار شده فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلوی جمهوری اسلامی ایران است. آیت‌اللهی می‌گوید که برکناری‌اش غیر قانونی است و برای دفاع از حقوق خود شکایت خواهد کرد. هنوز حکم اخراج به دستش نرسیده بود که دقایقی قبل از ورود رئیس جدید؛ او را مانند یک مزاحم، از فدراسیون بیرون کردند. معتقد است که روحیه قهرمانان و پیشکسوتان این رشته ورزشی از شنیدن خبر اخراج او تضعیف شده. اما او طی ماه‌های اخیر، اغلب پیشکسوتان را از کار بی‌کار کرده و مشخص نیست مقصودش چه کسانی هستند! آیت‌اللهی می‌پرسد بر اساس کدام قانون مرا برکنار کرده‌اند؟ این همان سؤالی است که وقتی او پیشکسوتان را برکنار می‌کرد، بارها از او پرسیدند و پاسخی نداد. قهرمانانی مثل بهزادمهدی خبازان، خشایارحضرتی، محسن سمیع‌زاده، پیروز افتخار معنوی، حامد رضاخانی، برادران تیموری، برادران کرمی، نادرغفوری مدیرفنی تیم ملی واتر پلو، کامبیز رخشانی‌مهر مربی تیم ملی واترپلو، حمید شب‌انگیز رئیس کمیته فنی واترپلو، مسعود رضوانی، حامد آراسته، هومن آراسته، مجید غلامی، جواد پذیرفته، امید حدیقی رئیس کمیته شیرجه و بسیاری دیگر از چهره‌های صاحب نام این رشته ورشی، استعفا داده یا برکنار شده بودند. حالا غلامرضا جعفری وارد فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو شده تا فعالیت خود را به عنوان سرپرست موقت این فدراسیون آغاز کند. از ابتکارات آیت‌اللهی، گرفتن آگهی از مخابرات برای ارسال پیامک‌های تبلیغاتی با تیراژ انبوه بود. مثل این پیامک: «رئیس فدراسیون شنا هنگام سفر استان زنجان، مورد استقبال پرشور ده‌ها هزار نفر از علاقه‌مندانش قرار گرفت.» رئیس کمیته شیرجه این فدراسیون نیز در استعفانامه خود نوشته بود: طبق دستور جنابعالی به درج آگهی تبریک در روزنامه با عنوان «تبریک به عنوان مرد شجاع ورزش ایران» که از طرف خودتان به خودتان بود، اقدام کردم!   وزیری که تا دیروز، منجی ورزش بود! آیت‌اللهی امروز می‌گوید با این وزیر باید فاتحه ورزش ایران را خواند؛ او اما تا دیروز؛ حامی سرسخت محمد عباسی بود. اظهارات زیر، در سایت فدراسیون شنا موجود است: «داشتن تحصیلات و مدارج علمی عالیه و شش سال تجربه وزارتی از مهم‌ترین مزایای عباسی است. او به سرعت می‌تواند هدایت قافله ورزش را به عهده گیرد تا ورزش ایران هر چه زودتر سروسامان بگیرد. عملکرد یک ماهه در وزارت ورزش نیز نشان دهنده توانایی محمد عباسی است. زیرا در این مدت با آرامش و تدبیر کارها را پیش برد و آرامش؛ مهم‌ترین عامل برای پیشبرد کارها در ورزش است.» اما حالا انگار آرامش یک ماهه به پایان رسیده و او با ۱۸۰ درجه تغییر موضع می‌گوید: «آقای وزیر ورزش، این راهی که می‌روی به ترکستان است. من دست کسانی که مرا برکنار کرده‌اند را رو خواهم کرد. آقای عباسی! این جا وزارت تعاون نیست که بخواهی به مردم وام بدهی، این جا ورزش است. این کوچه سر می‌شکند دیوارش.» به این ترتیب، وزیری که از دیدگاه آیت‌اللهی تا دیروز منجی ورزش بود، حالا نابودکننده ورزش معرفی شده است. آیت‌اللهی قبلاً هم در مقاطع جداگانه، علی سعیدلو و حمید سجادی را بهترین گزینه‌ها برای وزارت ورزش دانسته بود و بلافاصله نظرش تغییر کرده بود. او حالا می گوید: «مرا به واسطه جریان انحرافی از پستم برکنار کردند. تمام کسانی که در مدت حضورم در فدراسیون جلوی کارهای خلاف آنها را گرفته بودم، دست به دست هم دادند تا مرا از فدراسیون بیرون کنند. کسانی که به عباسی خط می‌‌دهند، به خاطر این که حاضر نشدم باج بدهم جای من را غصب کردند.» او قصد دارد به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شکایت کند و در نامه‌ای سرگشاده حرف‌هایش را به محمود احمدی نژاد رئیس‌جمهور ایران ارائه کند. البته او می‌داند؛ رئیس‌جمهور در پاسخ به فردی که مدعی است علت برکناری‌اش مخالفت با اسفندیار رحیم مشایی بوده؛ چه واکنشی نشان خواهد داد. رئیس اخراجی فدراسیون شنا گفت: «من در مکاتبات خود اتفاقات رخ داده را به شورای بین‌المللی المپیک، فدراسیون جهانی و کنفدراسیون آسیایی اعلام کرده و تا آخرین لحظه نیز در تمامی مجامع بین‌المللی از حقوق شنا دفاع خواهم کرد.»
 


به گزارش خبرگزاری ایرنا، مجید جمالی فشی، متهم به ترور مسعود علی‌محمدی، دانشمند هسته‌ای، به اعدام محکوم شده‌است. غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه با اعلام این خبراتهام مجید جمالی فشی، اهل کنگاور و ۲۶ ساله، را محاربه و فساد فی الارض اعلام کرد. مسعود علی‌محمدی روز ۲۲ دی ماه هشتاد و هشت، در مقابل منزلش ترور شد.
 


گزارش‌ها از ترکیه حاکی از آن است که در انفجار بمبی کوچک در شهر کِمِر در سواحل آنتالیا ۶ نفر مجروح شده‌اند. گزارش شبکه خبری اِن تی وی ترکیه به هویت مجروحان اشاره ای نکرده و تنها گفته است که این بمب زیر شن و ماسه ی ساحل پنهان شده بود. فرمانداری آنتالیا با تایید خبر مجروح شدن جزییِِ ۶ نفر، می گوید هنوز دلیل انفجار مشخص نیست. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
 


بنا به تصمیم رهبر جمهوری اسلامی یکصد نفر از زندانیان امنیتی (به نظر مقامات قضایی و نظامی جمهوری اسلامی، زندانی سیاسی در ایران وجود خارجی ندارد) آزاد شده و می‌شوند. این حرکت با چه تحولات سیاسی دیگری در کشور همراه است؟ چرا اکنون این زندانیان مورد عفو مقام ولایت فقیه قرار می‌گیرند؟بنا به تصمیم رهبر جمهوری اسلامی یکصد نفر از زندانیان امنیتی (به نظر مقامات قضایی و نظامی جمهوری اسلامی، زندانی سیاسی در ایران وجود خارجی ندارد) آزاد شده و می‌شوند. این حرکت با چه تحولات سیاسی دیگری در کشور همراه است؟ چرا اکنون این زندانیان مورد عفو مقام ولایت فقیه قرار می‌گیرند؟ آیا این حرکت در تصمیم‌گیری‌های خامنه‌ای مسبوق به سابقه است؟ این اقدام علی خامنه‌ای در شرایط شکننده رژیم‌های دیکتاتوری در منطقه چگونه قابل تفسیر است؟ پرده ظاهراً آخر در رسانه‌های دولتی و شبه‌دولتی اعلام می‌کنند زندانیان آزاد شده ابراز ندامت و پشیمانی کرده‌اند (عباس جعفری دولت آبادی، فارس، ۵ شهریور ۱۳۹۰)، با سه هدف: ۱) اینکه آن‌ها به خاطر ندامت از عمل بر اساس حقوق مدنی و اساسی خود در منظر عمومی تحقیر شوند (که نمی‌شوند)، ۲) دیکتاتور و هوادارانش احساس خوبی داشته باشند که بخشنده و دل رحم بوده‌اند (مشخص نیست در نگاه کدام اقشار اجتماعی)، در حالی که بسیاری از زندانیان آزاد شده بخش عمده محکومیت خود را گذرانده و به زودی آزاد می‌شدند یا طبق قوانین می‌توانستند از آزادی مشروط برخوردار شوند، و ۳) اعلام اینکه طومار ماجرای انتخابات سال ۱۳۸۸ و جنبش سبز در هم پیچیده شده و پایان آن با آزادی زندانیان «فتنه» و پشیمانی آن‌ها سرفرازانه اعلام شود، در حالی که در دو سال گذشته صد‌ها بار مرگ جنبش سبز از سوی حکومت رسماً اعلام شده است. در این پرده از نمایش که کارگردان از ابتدا دستور بازداشت، محاکمه نمایشی و صدور احکام زندان از یک تا نه سال برای فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران و دانشجویان را داده بود خود، گویی چشمان همه تماشاگران بر اعمال وی بسته بوده، دستور آزادی آنان را می‌دهد تا هم به عنوان پیروز میدان و هم به عنوان ارحم‌الراحمین در برابر چشمان عموم رژه رود. بازگشت به دامان رهبر   همزمانی آزادی بخشی از زندانیان سیاسی با موج اعلام مواضع روحانیون جناح اصلاح‌طلب حکومتی پس از مدت‌ها سکوت کاملاً تصادفی است اما حکایت از دو نوع ذهنیت در کشور دارد. ذهنیت اصلاح‌طلبانی که رویای بازگشت به عصر طلایی امام (دوران قدرت بی‌حد و حصر آنان) را دارند متوجه است به بازگشت به قدرت به هر قیمت، در حالی که رهبر کشور از دو سال پیش تصمیم خود را برای حذف آنان از صحنه سیاسی گرفته است و مخالفان نیز اشتیاق چندانی برای بازگشت وفاداران خمینی به قدرت ندارند. روحانیون سابقاً حکومتی و ظاهراً منتقد وضعیت موجود نمی‌توانند تصوری غیر از نظام سیاسی موجود را داشته باشند و با انواع سخنان خواستار بازگشت به عرصه سیاسی در چارچوب همین نظام حقوقی و واقعی هستند. آن‌ها نمی‌خواهند فرصت انتخابات آینده را از دست دهند و برای زمینه‌سازی جهت مشارکت بیشتر در آن تلاش می‌کنند به نظام سیاسی و مبانی‌اش ابراز وفاداری کنند. پس از مواضع محمد خاتمی در باب بخشش از سوی دو طرف ماجرا، محمد موسوی خوئینی‌ها از انکار شعار جمهوری ایرانی و رد شعار علیه خامنه‌ای توسط اصلاح‌طلبان و هوادارانشان (خبر نت، ۲ شهریور ۱۳۹۰)، علی اکبر محتشمی‌پور از انکار شعار نه غزه، نه لبنان (با عنوان عکس‌العملی بودن آن در برابر خس و خاشاک نامیده شدن، کلمه، ۳ شهریور ۱۳۹۰) و موسوی لاری با اعلام التزام عملی به نظریات رهبر (الف به نقل از هفته نامه مثلث، ۵ شهریور ۱۳۹۰) سخن گفته‌اند. کسی قرار نیست تنور انتخابات را گرم کند خامنه‌ای بار‌ها از نگرانی جدی خود از حضور اصلاح‌طلبان در قدرت بالاخص در مذاکرات با غربی‌ها سخن گفته است. از این جهت حتی داغ کردن تنور انتخابات نمی‌تواند انگیزه کافی برای وی جهت باز کردن راه رقابت سیاسی برای آنان در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری فراهم کند. خامنه‌ای پس از تجربه انتخابات سال ۱۳۸۸ دیگر شور و شوق انتخاباتی پر شور را در سر نمی‌پرورد تا به واسطه آن بخشی از زندانیان سیاسی را آزاد کند. معمر و بشار پیش روی خامنه‌ای اما ذهنیت خامنه‌ای به گونه‌ای دیگر با شرایط سیاسی امروز درگیر است. سقوط طرابلس در مدتی کوتاه و سر به نیست شدن معمر قذافی که پایان رژیم وی را رقم زده است و نیز تداوم حرکت معترضان در سوریه تا حد نزدیکی ارجاع پرونده حکومت بشار به شورای امنیت علی خامنه‌ای را نگران کرده است، تا حدی که فتنه‌گران علیه حکومت خویش را آزاد می‌کند. سقوط مبارک و بن علی برای خامنه‌ای که تنها کابوسش ایالات متحده و تنها نظریه‌اش نظریه توطئه است و دوستان ایالات متحده و غرب را دشمن خود می‌داند نمی‌توانست تا این حد نگران کننده باشد. او اکنون به دو رهبر با شباهت بسیار زیاد به خود (فرا قانون، مادام‌العمر، نظارت‌ناپذیر، غیر پاسخگو و در عین حال در دوره‌هایی ضد امپریالیست و ضد غرب) می‌نگرد که یکی در حال احتضار و دیگری در سی سی یو بستری است. علی خامنه‌ای که در برابر مخالفانش هیچ خط قرمزی را عبور نکرده نگذاشته است و عفو مخالف در پرونده‌اش وجود ندارد یکباره بر اساس خواب‌نما شدن یکصد نفر از آن‌ها را آزاد نمی‌کند. تصاویر پخش شده از فتح باب العزیزیه و تونل‌های سی کیلومتری مجتمع قذافی توسط شورشیان باید خواب خوش را بر وی تلخ کرده باشد. این نخستین بار است که این تعداد زندانی سیاسی یکباره آن هم با عنوان عفو رهبری در ۲۲ سال گذشته آزاد می‌شوند. پیش از این روال جمهوری اسلامی بر آن بود که حتی اگر زندانیان سیاسی را آزاد می‌کرد آن‌ها را تحت عنوان مرخصی به خانه می‌فرستاد و بعد اصراری بر بازگشت آن‌ها صورت نمی‌گرفت تا هم فشار سیاسی بر روی حکومت کاهش یابد و هم شمشیر مدت باقی مانده زندان بر سر زندانی به مرخصی آمده باقی بماند تا وی به فعالیت گذشته باز نگردد. حتی بسیاری از زندانیان سیاسی که مدت محکومیت خویش را گذارنده‌اند با پرونده‌های تازه مواجه شده و زمان بیشتری را در زندان گذارنده‌اند. خامنه‌ای تنها مجرمان عادی را که خطری برای تخت وی نداشته‌اند عفو می‌کرده است. بازی دوگانه اما خامنه‌ای در عین بازی در پرده عفو، کاملاً به جدیت جرقه‌های اجتماعی ولو بسیار کوچک در بستن طومار حکومت‌ها وقوف دارد. او بهتر از هر کسی می‌داند که با جمع کوچکی از فرماندهان نظامی‌اش تنها مانده و کسانی که در حسینیه برای وی فریاد می‌کشند روزی دیگر می‌توانند برای رهبر دیگری که شیرهای نفت را در دست دارد همین فریاد‌ها را بکشند. او می‌داند که آتش اعتراضات در لیبی با اعتراض به تاخیر در ساختن واحدهای مسکونی، در تونس با خودکشی یک دستفروش و در مصر و سوریه با یک دعوت فیس‌بوکی شعله‌ور شد. به همین دلیل است که فعالان محیط زیست در آذربایجان با برخورد آهنین دستگاه‌های امنیتی مواجه شده‌اند یا دعوت‌کنندگان به یک آب بازی ساده در تهران و شهرستان‌ها به سرعت بازداشت شده و رسانه‌های حکومتی آن‌ها را به شدت محکوم می‌کنند. بشار اسد نیز در میانه جنبش یکباره تعدادی از زندانیان سیاسی را آزاد کرد اما این اقدام برای راضی کردن مخالفان بسیار دیر بود. علی خامنه‌ای اکنون پیش از افروخته شدن آتش اعتراض در کشور به آزادی بخش کوچکی از زندانیان سیاسی و عقیدتی می‌پردازد تا بعدا مجبور نشود همه آن‌ها را زمانی که حکومت وی متزلزل‌تر شده آزاد کند. --------------------------------------------------------------------------- * نظرات طرح شده در این مطلب الزاماً بازتاب دیدگاه‌های رادیو فردا نیست.
 


غلامحسين محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی ايران، روز یکشنبه اعلام کرد که برای مجيد جمالی فشی، متهم به ترور مسعود علی محمدی، «دانشمند هسته ای»، حکم اعدام صادر شده است.غلامحسين محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی ايران، می گويد که برای مجيد جمالی فشی، متهم به ترور مسعود علی محمدی، «دانشمند هسته ای»، حکم اعدام صادر شده است. آقای اژه ای به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، گفته است: «بنا به حکم دادگاه انقلاب اسلامی حکم اعدام تروريست مجيد جمالی فشی عامل ترور شهيد مسعود علی محمدی دانشمند هسته ای جمهوری اسلامی ايران به اتهام محاربه و فساد فی الارض صادر شد.» به گفته سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی، اين حکم روز يکشنبه - ششم شهريورماه ۱۳۹۰- صادر شده است. آقای اژه ای اشاره نکرده است که آيا اين حکم قابل تجديدنظر است و اينکه چه زمانی به اجرا در خواهد آمد. جلسه رسيدگی به اتهام مجيد جمالی فشی روز سه شنبه، اول شهريورماه، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی و به رياست قاضی صلواتی برگزار شد. آقای جمالی متهم شده است که روز ۲۲ دی ماه سال ۸۸ با انفجار بمب اقدام به ترور مسعود علی محمدی در مقابل منزلش کرده است. آقای علی محمدی، استاد فيزيک کوانتوم دانشگاه تهران، بود که رسانه های دولتی ايران از وی به عنوان «دانشمند هسته‌ای» و محقق ايرانی در پروژه سزامی نام می برند. اين متهم در جلسه دادگاه گفته بود تا «سه روز» پيش از ترور، نام فردی که بايد ترور می ‌کرده را نمی ‌دانسته، و افزوده بود: «موساد هر لحظه به من اين اطمينان را می ‌داد که علی‌ محمدی فردی است که برای بشريت مضر است و نبايد زنده باشد زيرا جان همه انسان‌ها را تهديد می‌کند.» علی جمالی فشی در اين دادگاه مدعی شد که پس از آقای علی ‌محمدی، قرار بوده «پنج نفر» ديگر را نيز ترور کند و افزوده است که آموزش‌هايی را در خصوص ترور «مجيد شهرياری» نيز فرا گرفته بود. در کیفرخواست دادستان، وی همچنين متهم شده که با دريافت ۱۲۰ هزار دلار از سازمان جاسوسی اسرائيل- موساد- به آن اطلاعات داده است. در دو سال گذشته چهار تن از افرادی که عموما در رشته فيزيک به کار و تحصيل اشتغال داشتند و برخی از آن‌ها با برنامه‌ اتمی ايران در ارتباط مستقيم بوده‌ اند، ترور شده ‌اند؛ مسعود علی‌محمدی، مجيد شهرياری، فريدون عباسی دوانی و داريوش رضايی‌نژاد. جمهوری اسلامی ايران دستگاه های اطلاعاتی اسرائيل را متهم کرده است که در برنامه ريزی و انجام اين ترورها دست داشته است.
 


اتحادیه عرب پس از نشست شنبه شب خود در قاهره، بر سر یک طرح پیشنهادی برای حل بحران سوریه به توافق رسید. اتحادیه عرب از بشار اسد خواست تا « پیش از آنکه دیر شود» به خشونت پایان دهد. نبیل العربی، دبیر کل این اتحادیه، قرار است با این طرح پیشنهادی راهی دمشق پایتخت سوریه شود. هنوز زمان سفر دبیر کل اتحادیه عرب به سوریه اعلام نشده است. خبرگزاری ایتارتاس نیز از سفر یک نماینده ارشد از روسیه به دمشق در روز دوشنبه خبر داد. روسیه می گوید با اقدامات آمریکا و اتحادیه اروپا برای افزایش تحریم‌ها مخالف است و در تلاش است تا با اقداماتی دیگر، به خشونت در سوریه پایان دهد.
 


گزارش شاهدان عینی و فعالان حقوق بشر در سوریه حاکی از آنست که شامگاه شنبه، در شمال‌شرقی دمشق درگیری مسلحانه ای بین نیروهای حکومتی و نیروهای جدا شده از ارتش درگرفته است. به گفته ساکنین این منطقه، پس از آنکه نیروهای امنیتی به سوی مردم آتش گشودند، عده‌ای از سربازان، با جدا شدن از نظامیان، و پیوستن به معترضین، وارد درگیری مسلحانه شدند. بنا بر گزارش فعالان حقوق بشری، در روز شنبه دو تن درجریان اعتراضات جان باخته اند. درهمین حال خبرگزاری آلمان به نقل از محمد رحال رییس کمیته‌های هماهنگی سوری می گوید که اعتراضات در سوریه مسلحانه خواهد شد. رحال در مصاحبه‌ای با روزنامه الشرق‌الوسط گفته است که شرایط آنطور نیست که بتوان با شیوه‌ی صلح آمیز به مبارزه ادامه داد.
 


خبرگزاری رسمی ترکیه به نقل از عبدالله گل، رئیس‌جمهوری این کشور می گوید که ترکیه اعتماد خود را به حکومت سوریه از دست داده است. عبدالله گل، این اظهارات را در واکنش به وعده‌های حکومت بشار اسد، درباره‌ی توقف خشونت‌ها علیه معترضان بیان کرد. آنکارا اگرچه در سالهای اخیر، روابط با دمشق را گسترش داده‌بود، اما با آغاز اعتراضات در سوریه، بارها از بشار اسد، رییس جمهوری آن کشور خواست، دست به اصلاحات بزند. سرکوبی شدید معترضان توسط حکومت سوریه، به کشته شدن بیش از ۱۶۰۰ غیر نظامی و صدها نیروی امنیتی و همچنین بازداشت هزاران نفر انجامیده است.
 


از شعار «... ایران قیامت می‌شه»، تا بی‌خبری محض در سکوت. از ۲۵ بهمن ۸۹ که همراه بود با آخرین پیام علنی موسوی و کروبی به عنوان رهبران معترضان، خبرساز‌ترین چهره‌های سیاسی ۸۸، در سکوتی تحمیلی فرو رفته‌اند. اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی در برنامه ساعت ششم رادیو فردا به پرسش‌هایی در این زمینه و نیز استراتژی آتی جنبش سبز پاسخ داده است.از شعار «... ایران قیامت می‌شه»، تا بی‌خبری محض در سکوت. از بیست و پنجم بهمن ماه ۸۹ که همراه بود با آخرین پیام علنی موسوی و کروبی به عنوان رهبران معترضان، خبرساز‌ترین چهره‌های سیاسی ۸۸ و خرداد پر حادثه‌اش، در سکوتی تحمیلی فرو رفته‌اند. پس از چند روز بی‌خبری از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و همسرانشان، دست آخر در اوایل اسفندماه با خبررسانی قطره چکانی رسانه‌های داخلی، خبر تأیید شد؛ خبری که قرار بود خط قرمز اپوزیسیون باشد: «سران مخالفان بازداشت شدند». از آن روز نیم سالی می‌گذرد و در این مدت، شاید بتوان به جرئت گفت که میزان خبرهایی که از این چهار نفر در رسانه‌های ایران منعکس شده، از بسیاری زندانیان سیاسی دیگر محدود‌تر بوده است؛ تلاش برای برگزاری تجمعات خیابانی چندان موفقیتی در پی نداشته، و گویا جنبش سبز از پتانسیل روزهای آغازینش فاصله گرفته است. در این فاصله، «شورای هماهنگی راه سبز امید» به نمایندگی از سران معترضان سر بلند کرده و از میان اعضای شورا که هیچگاه هویتشان فاش نشده، یک نام به عنوان مشاور ارشد میرحسین موسوی رسانه‌ای شده است: اردشیر امیر ارجمند، که چندی پیش ایران را به مقصد پاریس ترک کرده بود. بیانیه‌های «راه سبز امید» در تلاش است جای خالی بیانیه‌های موسوی و کروبی پر کند؛ و در خلأ کنشگری سیاسی، شماری از پرسش‌ها برای هواداران جنبش سبز بر جای مانده است. استراتژی چیست؟ آینده جنبش اعتراضی به کجا می‌رود؟ و شاید از همه ملموس‌تر، چرا هنوز شش ماه پس از بازداشت موسوی و کروبی، ایران «قیامت» نشده است؟ در این بخش برنامه هفتگی «ساعت ششم»، اردشیر امیرارجمند به مدت یک ساعت به طور زنده روی خط ارتباط تلفنی رادیوفردا بود، تا به پرسش‌های مشابه ما و مخاطبانمان پاسخ دهد. آنچه در زیر می‌آید، بخشی از این پرسش و پاسخ است. چه شد که ایران «قیامت» نشد؟؛ گفت‌وگو با مشاور ارشد میرحسین موسوی آقای امیرارجمند به شما سلام می‌کنم و متشکرم که دعوت مرا قبول کردید. بسم‌الله الرحمن الرحیم. خدمت شما و شنوندگان عزیز سلام عرض می‌کنم. خواستم از شما در ابتدا بپرسم که به نظر می‌رسید بازداشت آقایان موسوی و کروبی خط قرمز معترضان در ایران باشد. اما واقعیت این است که بعد از بازداشت این دو، عکس‌العمل عمده‌ای از طرف معترضان به چشم نخورد. شما این مسئله را چطور تعبیر می‌کنید؟ جنبش سبز از‌‌ همان روزهای آغازین خود نشان داد که جنبشی مسالمت‌آمیز است و برای تحقق اهدافش به دنبال راهکارهای یک مبارزه مسالمت‌آمیز است. این جنبش، راه‌حل‌های افراطی و اعمال خشونت را راه‌حل‌هایی مناسب برای آینده کشور و مناسب برای گذار ایران به یک جامعه دموکراتیک در شرایط کنونی تلقی نمی‌کند. به همین خاطر بود که رهبران جنبش در طول راهپیمایی‌های خیابانی با تمام وسعتی که داشت، بر این نکته پای می‌فشردند و به صورت مکرر بر این نکته تأکید می‌کردند که ما بایستی در سمت و سوی مبارزه مسالمت‌آمیز باقی بمانیم. به همین جهت است که باید این نکته را مورد توجه قرار داد که وقتی گفته می‌شود «خط قرمز معترضین و جنبش سبز»، باید ببینم این خط قرمز را چگونه تعبیر می‌کنیم؟ آیا می‌بایست منتظر بودیم که قیامی صورت بگیرد یا هواداران جنبش سبز دست به خشونت بزنند؟ به نظر می‌رسد که این امر مورد نظر رهبران و همراهان جنبش سبز نبوده است. طرف مقابل از کلیه امکانات امنیتی، اطلاعاتی و همچنین مطبوعاتی و رسانه‌ای و سایر امکانات اقتصادی، برای بستن فضای جامعه بهره بردند و امکان هر گونه تحرکی را از هوادارن جنبش سبز سلب کنند. در چنین شرایطی جنبش سبز می‌بایست راه‌حل‌های معقول و عاقلانه‌ای انتخاب می‌کرد،‌‌ همان طور که آقای مهندس موسوی بار‌ها تأکید کردند و در بیانیه شماره ۱۷ خودشان هم به صراحت گفتند که مردم خودشان این راه را انتخاب کردند، خودشان به خیابان‌ها آمدند و مسیر‌ها و ساعات گردهمایی و نوع شعار‌ها را هم خودشان تعیین کردند و ما هم همچنان به این راه پایبندیم و معتقدیم که جامعه بایستی با توجه به ظرفیت‌های خودش حرکت کند. آقای امیر ارجمند، همانطور که گفتید جنبش سبز یک حرکت خشونت پرهیز است، اما این سؤال کماکان باقی می‌ماند که چرا هیچ واکنشی از سوی معترضان مورد بازداشت رهبران معترضان دیده نشد؟ آیا این به خاطر نوع استراتژی و برخوردی بود که متولیان امور امنیتی و دولتی در جمهوری اسلامی در بازداشت آقایان موسوی و کروبی پیاده کردند؟ یا اینکه باید بگوییم مردم دیگر اهمیت کمتری به مسائل مربوط به جنبش سبز و رهبرانشان می‌دهند؟ قطعاً این طور نیست. به نظر من قطعاً هنوز هم برای مردم زندانی کردن رهبران جنبش دارای اهمیت بسیار است. آزادی آن‌ها یکی از خواسته‌های مردم است و هر زمانی هم که زمینه اظهار و بیان این درخواست فراهم شود، حتماً حضور خواهند داشت. پس یعنی شما این سکوت را نتیجه خشونتی می‌دانید که علیه معترضین اعمال شده است؟ صد در صد. خشونت بسیاری به کار رفته است. اگر منظورتان اعتراضات خیابانی به بازداشت‌هاست، بله. مشخصاً همین است. اگر حرکت‌های کمتری انجام می‌شود به علت خشونت‌های فوق‌العاده‌ای است که اعمال می‌شود. ولی همچنان اعتراض مردم به جای خود باقی است. مطالبه آزادی رهبران جنبش را دارند. با کوچک‌ترین گشایشی این درخواست را اعلام می‌کنند. ولی ما در همین برنامه پیام‌هایی از سوی شنوندگانمان دریافت کرده‌ایم که با نظر شما مخالفند و ضعف استراتژی آقایان موسوی و کروبی را عامل اصلی وضع فعلی می‌دانند. در پاسخ به چنین انتقادهایی چه می‌گویید؟ در یک مبارزه سیاسی هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف وجود دارد. هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که هر آنچه را که انجام داده است صرفاً نقاط قوت بوده است. این یک ادعای نادرستی است که مورد قبول هیچ کس واقع نمی‌شود. قطعاً در موضع‌گیری‌ها و در استراتژی‌های ما هم نقاط ضعفی وجود داشته است. حتما در عملکرد آقایان موسوی و کروبی هم چنین نقاط ضعفی وجود داشته است. این یک مسئله غیر قابل انکار است. اما نکته مهمی که نباید فراموش کنیم این است که آنچه که مهندس موسوی و آقای کروبی به دنبالش بودند، یک ایران آباد، آزاد و قانونمدار است. ایرانی مبتنی بر یک تفسیر رحمانی از اسلام، با رعایت حقوق بنیادین شهروندان و یک دولت کارآمدی که بتواند معیشت مردم را به خوبی تأمین کند و منافع کشور را در سطح بین المللی به بهترین وجهی تأمین کند. ایده رهبران جنبش این مواردی بود که عرض کردم. بحث مجادله و جدل، بحث انتقامجویی و مواردی از این قبیل مطرح نبوده است. انتقادات از همه نهاد‌ها و مقامات مسئول صورت گرفته و نقاط ضعف آن‌ها گوشزد شده است و من فکر نمی‌کنم که ضعفی در کشور وجود داشته و آن‌ها این ضعف را با یک دید سازنده بیان نکرده باشند. در ادامه همین بحث یکی از شنوندگان ما بر این باور است که عدم موضع‌گیری شفاف از سوی رهبران معترضان درباره برخی مسائل به چنین وضعیتی دامن زده است. مثلا اشاره کرده است، که آقای موسوی هرگز در قبال اعدام دسته جمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷ خورشیدی، موضعی اتخاذ نکرده است. پاسخ شما به این انتقاد چیست؟ در رابطه با مسئله اعدام‌ها به هر حال خود آقایان باید خارج از زندان باشند تا بتوانند به طور شفاف و شخصا در رابطه با آن‌ها توضیح بدهند. شما به عنوان مشاور ارشد آقای موسوی در مورد موضع ایشان در این رابطه اطلاع خاصی ندارید؟ البته آقای مهندس موسوی در این مورد یک بار توضیحاتی ارائه کرده‌اند که منتشر شده است. اما به طورکلی باید بدانیم که هر کار خلاف قانونی که بر خلاف موازین بشردوستانه صورت بگیرد، از موضع حق گرایی- که هم موضع آقای موسوی و هم موضع آقای کروبی بوده است- قابل تأیید نیست، این کار‌ها محکوم است و نباید سعی کنیم در موردشان توجیه کنیم. باید منتظر باشیم که این توضیحات را به صورت مشخص و معین خودشان بدهند. باید امیدوار باشیم که مهندس موسوی هم در یک فرصت مناسب نسبت به این مسئله و دیدگاه و نقطه نظرش توضیح دهد. آنچه که مهم و واضح است این است که ما باید از حق همه افراد به هر شکلی که هست دفاع کنیم. گاهی اوقات ممکن است با تفکرات کسانی که از حقشان دفاع می‌کنیم موافق نباشیم. گاهی اوقات حتی ممکن است که آنهایی که از حقشان دفاع می‌کنیم، مرتکب کارهای خلافی شده باشند که آن کار خلاف به قوت خودش باقی می‌ماند. ولی در ‌‌نهایت، دفاع از حقوق انسانی به عنوان یک اصل اساسی و همگانی برای همه است. به نظر من اینکه گفته می‌شود که اگر مواضع تند و رادیکالی در جریان جنبش سبز اتخاد می‌شد، این مواضع تند موجب می‌شد که وضعیت جنبش بهتر باشد و به نتایج مطلوب تری برسد، کاملا قابل مناقشه است. به اعتقاد من، باقی ماندن مطالبات نشان می‌دهد که جنبش هنوز هم کاملا زنده است و هر زمانی هم که طرف مقابل از میزان خشونت‌ها بکاهد و امکان بروز اعتراض مسالمت آمیز مردم را بدهد، در آن شرایط است که معلوم می‌شود که آیا جنبش هنوز هم زنده است یا نه. البته خوب این احتمال هم وجود دارد که اعمال خشونت تا قیام قیامت ادامه پیدا کند و ما نمود خارجی زنده بودن جنبش سبز را هم نبینیم! نمی‌شود ادامه پیدا کند! پس از نظر شما امکان‌پذیر نیست... آقای امیرارجمند، چند نفر از شنوندگان ما در ایمیل‌های جداگانه، سؤالات مشابهی پرسیده‌اند. اینکه نظرات آقایان موسوی و کروبی درباره «جدایی دین از سیاست» و «عدم نیازمندی به شخصی به عنوان ولی فقیه در نظام سیاسی ایران» چیست؟ اگر در مورد نقطه نظر آقای موسوی در این موارد اطلاعی دارید خواهش می‌کنم توضیح دهید؟ بنده از جانب افرادی که نیستند نمی‌توانم اظهار نظر کنم. آنچه که می‌توانم خدمت شما عرض کنم در مورد مواضعی بوده است که از سوی این افراد در این گونه موارد اتخاذ شده است. مواضع اتخاذ شده مبنا و مشی جنبش سبز است. مشی جنبش سبز مشخص کرده است که راهبرد‌ها و تحلیل‌ها چگونه است. آنچه که مورد نظر آقایان است، محدودیت قدرت است. آقایان موسوی و کروبی معتقدند که قدرت باید حتماً منشأ مردمی داشته باشد. این اعتقاد به اصل ولایت فقیه هم تسری پیدا می‌کند؟ بله. هر کسی که به هر نوعی می‌خواهد حکومت کند، باید قدرتش منشأ مردمی داشته باشد. یعنی شما این نکته را به طور مستقیم از سوی آقای موسوی می‌دانید که چنین باوری دارند؟ بله. این مسئله در منشور جنبش سبز هم هست. بار‌ها در بیانه‌های مهندس موسوی بر این نکته تاکید شده است که منشا قدرت، مردم است. در بیانیه‌های متعدد ایشان آمده است که قدرت باید محدود باشد و منشأ قدرت هم مردم است. به عبارت دیگر هیچ شخصی نه به نام خدا و نه به نام دین و نه به نام مذهب و نه به هیچ نام دیگری نمی‌تواند ادعای قدرت نامحدود کند. آنچه که مهم است این است که ما می‌بایستی قدرت محدودی داشته باشیم که منشا مردمی داشته باشد، برخواسته از مردم باشد و هر وقت مردم اراده کردند، بتوانند آن را تغییر دهند. یکی از انتقادهایی که برخی به آقایان موسوی و کروبی دارند این است که رهبری جنبش را به طور مستقیم به عهده نگرفتند، و در قامت یک رهبر تمام عیار ظاهرنشدند. البته برخی دیگر همین مسئله را جزو نقاط قوت جنبش سبز می‌دانستند، در این باره شما چه نظری دارید؟ در مورد رهبری جنبش دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد، برخی اعتقاد دارند که جنبش سبز نیاز به یک رهبری مشخص و متمرکز دارد و بر این نقطه نظر خودشان هم باقی می‌مانند و نمی‌شود آن‌ها را قانع کرد. اما آنچه که از ویژگی‌های خاص جنبش سبز است، این است که رهبری غیرمتمرکزی داشت وکارآمدی خودش را هم به اعتقاد من نشان داد با توجه به شرایط خاص جامعه ایران این رهبری غیر متمرکز کارآمدی خودش را نشان داد و به نظر من، خوب عمل کرد. آقای امیر ارجمند، مسئله رهبری ما را به مقوله «شورای هماهنگی راه سبز امید» می‌رساند که خودتان هم عضوش هستید. ممکن است بگویید که ساختار این شورا به چه شکل است و چند نفر عضو این شورا هستند؟ البته می‌دانم که شما ترجیح می‌دهید که از اعضای این شورا در رسانه‌ها نامی برده نشود. این شورا قبل از زندانی شدن همراهان اصلی جنبش تشکیل شد و شورایی است که باید بازتاب دهنده تفکرات اصلی و گرایش‌های جنبش سبز باشد و در کنار خود شورا، گروه‌های مشورتی وجود دارند از گرایش‌های مختلفی که با شورا همکاری می‌کنند و نقطه نظراتشان به طور مرتب در شورا مطرح می‌شود. شما بار‌ها با این سؤال مواجه شده‌اید که چرا از بقیه اعضای شورای هماهنگی راه سبز امید نامی برده نمی‌شود؟ تصور می‌کنید اگر اسمی از اعضای شورا برده نشود، کارکرد آن به شکلی که انتظار دارید خواهد بود؟ مردم می‌توانند به صدای تشکیلاتی گوش بدهند و اعتماد کنند که در آن فقط یک چهره را می‌شناسند؟ شرایط مطلوب این است که از اعضا شورا نام برده شود و مردم بتوانند اعضا آن را بشناسند که از چه گرایشاتی و چه گروه‌هایی هستند و فراگیری آن را درک کنند، این نقطه قوتی برای خود شورا هم می‌توانست باشد. اما متأسفانه مشکلاتی وجود دارد که آن مشکلات مانع تحقق این امر می‌شود. اعلام کردن اعضای شورا در شرایط فوق امنیتی داخل کشور امکان‌پذیر نیست و مشکلات عدیده‌ای را برای اعضای شورا ایجاد خواهد کرد. یعنی اعضای شورا داخل ایران هستند؟ بله. اعضای شورا در داخل ایران هستند. بار‌ها این را گفته‌ایم که این شورا، شورایی نیست که در خارج از ایران تشکیل شده باشد. پس یعنی فقط شما از تشکیلات راه سبز امید در خارج از ایران به سر می‌برید؟ بدنه اصلی شورا در داخل ایران است و بنده بیش از این نمی‌توانم چیزی خدمتتان عرض کنم. یعنی حتی نمی‌توانید بگویید که غیر از شما کس دیگری از این شورا هم در خارج از کشور وجود دارد یا خیر؟ نه. نمی‌توانم بگویم. به جهت اینکه ممکن است امنیت افراد به خطر بیافتد. تعدادی از پیام‌هایی که در برنامه از مخاطبانمان دریافت کرده این، مربوط به بافت عقیدتی اعضای شوراست؛ اینکه آیا از قشرهای سیاسی غیرمذهبی و سکولار هم کسی در شورای هماهنگی راه سبز امید وجود دارد؟ آنچه که می‌توانم خدمتتان عرض کنم این است که دیدگاه‌های افراد سکولاری که دین ستیز نیستند نیز قطعا و یقینا در شورا مطرح می‌شود. نه تنها عقاید و آرای آن‌ها که عقاید و آرای بسیاری از گروه‌های دیگر هم مطرح می‌شود. آقای امیرارجمند، مطرح شدن دیدگاه افراد در شورا با حضور افراد در شورا متفاوت است. می‌خواهم به طور شفاف از شما بپرسم: آیا فردی که خودش هم در عقاید سیاسی‌اش سکولار باشد، در شورا وجود دارد یا صرفاً آرا و عقاید چنین جناحی در شورا مطرح می‌شود؟ بنده خدمتتان عرض کنم از افرادی که دارای دیدگاه سکولار دین‌ستیز نیستند، قطعاً و یقیناً در شورا وجود دارند. از دیدگاه افراد دیگر هم در شورا استفاده می‌شود. آقای امیرارجمند استراتژی این شورا برای اعتراض چیست؟ تصور می‌کنم که این سؤال برای بسیاری افراد پیش آمده است. بعد از ۲۵ بهمن ماه، شورا روزهایی را به تناوب برای تجمع و اعتراض اعلام کرد، اما از آن سو با وجود فضای امنیتی در جاهایی تجمعات پراکنده و کوچکی شکل گرفت و در جاهای دیگر ناکام ماند. می‌شود در مورد استراتژی شورای هماهنگی راه سبز امید برای اعتراض، صحبت کنید؟ هدف اساسی ما تحقق حق تعیین سرنوشت مردم است. آنچه را که الان به دنبالش هستیم برگزاری انتخابات آزاد، سالم و منصفانه است و تنها راه خروج کشور از وضعیت کنونی را برگزاری انتخابات آزاد می‌دانیم. در این راستا البته اهداف دیگری مانند آزادی رهبران جنبش، آزادی زندانیان سیاسی، ازبین رفتن محدودیت‌ها برای فعالیت احزاب و روزنامه‌ها و شناسایی عوامل سرکوب نیز بخشی از برنامه‌های ماست. اما آنچه که الان بیش از هر چیزی مورد توجه است، برگزاری انتخابات آزاد است. اما اینکه ما برای رساندن اعتراضاتمان از چه کانال‌هایی می‌توانیم استفاده کنیم، قطعاً و یقیناً تجمعات، یکی از آنهاست که حق مردم است. لازم است در کنار تجمعات به راهکارهای دیگری هم توجه کنیم. برخی راهپیمایی را ما هماهنگ کردیم. مثلاً روز اول اسفند و بعد از زندانی کردن مهندس موسوی و کروبی که موفقیت‌آمیز بود و راهپیمایی سکوت روز ۲۲ خردادماه که راهپیمایی خوبی بود، اما این تنها راه حل نیست. باید توجه داشته باشیم که شورا با توجه به امکانات داخل کشور تصمیم می‌گیرد که آیا راهپیمایی صورت بگیرد یا راهپیمایی صورت نگیرد. به نظر می‌رسد که ما نباید دیدمان را فقط به راهپیمایی محدود کنیم و بگوییم که حالا که راهپیمایی نیست پس دیگر جنبش خوابیده است و اگر راهپیمایی کنیم جنبش زنده است. ارزیابی شخصی شما از میزان تأثیرگذاری جنبش سبز در معادلات فعلی سیاسی ایران چیست؟ این جنبش در حد کلان در ایران چه تأثیری داشته است؟ باید به نقاط قوت جنبش توجه کنیم. این جنبش باعث شده است که نقاط ضعف جامعه خودش را نشان بدهد. ما خواهان این نیستیم که کشور از بین برود یا متلاشی بشود. ما می‌گوییم کشور دارای نقاط ضعفی است. این نقاط ضعف باید نشان داده شود تا اینکه مملکت به سمت اصلاح پیش برود. الان نشان داده می‌شد که حکومت، مشروعیتش را کاملاً از دست داده است، کارآمدی اقتصادی ندارد، در صحنه بین‌المللی کاملاً تنهاست، در داخل امکان بسیج ندارد، در درون خودش دارای افتراق اساسی و عمده است، استفاده ابزاری از دین برایش محدود شده است و دارای بن بست عملی و تئوریک است. به هر حال عیان شدن همه این‌ها از راهاوردهای جنبش سبز است. اینکه همه مردم نسبت به این وضعیت آگاهی پیدا کرده‌اند و می‌دانند که وضعیت کشور چگونه است؟ از دستاوردهای جنبش سبز است. تا هنگامی هم که این آگاهی ایجاد نشود، نمی‌توان قدم به جلو برداشت. با گفتن اینکه وضعیت خوب و عالی است و هیچ اتفاقی در کشور نیافتاده است، نمی‌شود رشد کرد. الان وجود جنبش سبز به همت و رشادت جوانان ما، زندانیان و شهدای ما تحقق پیدا کرده و به هر حال این آگاهی در سطح جامعه ما به وجود آمده است و به اعتقاد من وضعیت، بسیار امید بخش است. ما باید ابتکارات جدید داشته باشیم. فقط در یک حرکت در جا نزنیم و باقی نمانیم. اما کاملاً طبیعی است که هواداران جنبش سبز، ارائه چنین ابتکاراتی را از شما و شورای هماهنگی سبز امید انتظار دارند. بله. ما هم داریم همین کار را انجام می‌دهیم. ببینید. جنبش دارای رهبری غیر متمرکز است و در حقیقت این شبکه‌های مختلف اجتماعی هستند که ابتکارات را ارائه می‌کنند. شورا وظیفه هماهنگی دارد. شورا هیچوقت ادعای رهبری ندارد بلکه آنچه را که انجام می‌دهد وظیفه هماهنگی است. ما سعی می‌کنیم تا حد امکان آنچه را که شبکه‌های اجتماعی به مردم عرضه می‌کنند را هماهنگ کنیم. در رابطه با کمپین آزادی مهندس موسوی و آقای کروبی، شورا سعی می‌کند که بیشترین میزان هماهنگی را در این مورد انجام دهد. باید حرکت از جانب شبکه‌های اجتماعی صورت بگیرد، ما هم به نوبه خودمان هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهیم اما باید در نظر بگیریم که مبنا، همچنان، شبکه‌های اجتماعی است.
 


در حالی که مخالفان مسلح در لیبی می‌گویند که به ۳۰ کیلومتری شهر «سِرت» رسیده‌اند، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از سخنگوی رهبر سابق لیبی گزارش داده که معمر قذافی خواستار مذاکره برای تشکیل دولت انتقالی است.در حالی که مخالفان مسلح حکومت لیبی می‌گویند که به ۳۰ کیلومتری شهر «سِرت»، زادگاه معمر قذافی رسیده‌اند، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از سخنگوی رهبر سابق لیبی گزارش داده که آقای قذافی خواستار مذاکره با مخالفان برای ایجاد تشکیل دولت انتقالی است. به گزارش شبکه‌ خبری الجزیره، دفتر آسوشیتدپرس در نیویورک اعلام کرده است فردی که در تماس تلفنی با این خبرگزاری خود را موسی‌ ابراهیم، سخنگوی معمر قذافی معرفی کرده و صدایش همانند صدای موسی ابراهیم بوده، گفته است که رهبر پیشین لیبی، فرزند خود، سعدی قذافی را به عنوان طرف مذاکره با معترضان برای تشکیل دولت انتقالی منصوب کرده است. به گفته خبرگزاری آسوشیتدپرس در این تماس تلفنی گفته شده است که آقای قذافی همچنان در لیبی به سر می‌برد. این گزارش در حالی منتشر شده که هفته گذشته معمر قذافی تأکید کرده بود تا آخرین لحظه با مخالفان مبارزه خواهد کرد و قبایل لیبی را به قیام مسلحانه دعوت کرده بود. با این‌حال چند روز پیش از این، شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز که می‌گوید از طریق پست الکترونیک با سعدی قذافی در ارتباط است، گزارش داده بود که آقای قذافی از طریق ایمیل تمایلش به مذاکره برای ایجاد آتش‌بس را ابراز کرده است. به گزارش سی ان ان، در این ایمیل سعدی قذافی تأکید کرده است که اگر آتش بس در طرابلس اعلام نشود، به زودی «دریای خون» به راه خواهد افتاد. این گزارش‌ها در حالی منتشر می‌شود که از دیگر سو مخالفان مسلح که می‌گویند کنترل طرابلس را به طور کامل در دست گرفته‌اند در حال پیشروی به سمت «سِرت»، زادگاه معمر قذافی، هستند؛ شهری که هنوز کنترل آن در دست نیروهای طرفدار قذافی است. محمد الفورتیه، فرمانده مخالفان مسلح در مصراته به خبرگزاری فرانسه گفته است که نیروهای مخالف روز یکشنبه کنترل شهر «بن‌جواد» را به دست گرفته و در حال حاضر نیز گروهی از مخالفان که از مصراته به سمت «سرت» در حرکت هستند، در ۳۰ کیلومتری غرب «سِرت» بوده و در حال پیشروی به سمت  این شهر هستند. شهر «سِرت» در فاصله ۴۵۰ کیلومتری شرقی طرابلس قرار دارد و ظن آن می‌رود که معمر قذافی و خانواده‌اش در آن‌جا حضور داشته باشند. دیده‌بان حقوق بشر: نیروهای قذافی احتمالا پیش از ترک طرابلس موجی از کشتار به راه انداخته‌اند مدیر بخش آفریقای شمالی سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرده است که به نظر می‌رسد نیروهای قذافی پیش از ترک طرابلس دست به کشتار زندانیان و شهروندان زده‌اند. سارا لی ویتسون در این بیانیه آورده است: «شواهدی که تا کنون موفق به جمع‌آوری آن‌ها شده‌ایم، قویا حاکی از آن است که نیروهای حکومتی قذافی در زمان سقوط طرابلس موجی از کشتار خودسرانه را به راه انداخته‌اند.» به گزارش این سازمان که مقر آن در نیویورک است، نیروهای حامی معمر قذافی «دستکم ۱۷ فرد بازداشتی» و «ده‌ها شهروند» را به قتل رسانده‌اند. خبرگزاری‌ها از کشف «بیش از ۵۰ جسد سوخته»‌ در جنوب طرابلس خبر داده‌اند. شبکه خبری بی‌بی‌سی گزارش کرده است که به گفته ساکنان منطقه «صلاح‌الدین»، این اجساد متعلق به شهروندانی است که سه شنبه هفته گذشته به فرمان خمیس قذافی، یکی از فرزندان معمر قذافی، به قتل رسیده‌اند. در عین حال آسوشیتدپرس گزارش کرده است که روز شنبه در بیمارستانی در طرابلس ده‌ها جسد متلاشی شده کشف شده است. خبرگزاری فرانسه از کشف ۸۰ جسد در این بیمارستان خبر می‌دهد و این در حالی است که گزارشگر بی‌بی‌سی در طرابلس می‌گوید که تعداد اجساد «بیش از ۲۰۰ تن» بوده است. هنوز دلیل مرگ این افراد مشخص نیست. برخی بر این باورند که این افراد به دلیل نبود کمک های پزشکی جان خود را از دست داده‌اند و برخی دیگر معمر قذافی را مسئول کشته شدن این افراد می‌دانند. خطر بحران انسانی در طرابلس در عین حال گزارش‌های دریافتی از لیبی حکایت از آن دارد که خطر بحران انسانی طرابلس را تهدید می‌کند. برپایه گزارش‌ها، آب، غذا، دارو و مواد سوختی در شهر کمیاب است و توده‌های زباله در سطح طرابلس تلنبار شده‌اند. در حال حاضر اصلی‌ترین منبع تأمین آب آشامیدنی طرابلس مسدود شده است. مخالفان می‌گویند به دلیل وجود گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر آلوده شدن آب آشامیدنی طرابلس به دست نیروهای حامی معمر قذافی تصمیم به چنین اقدامی گرفته شده است. قرار بر این است که یک کشتی حامل آب آشامیدنی و سوخت در چند روز آینده در بندر طرابلس کناره بگیرد. شورای ملی انتقالی لیبی همچنین گفته است که از روز یکشنبه «۳۰ هزار تن» بنزین در طرابلس توزیع خواهد شد و تا ۴۸ ساعت آینده نیز گاز برای مصارف خانگی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت. روز شنبه مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای انتقالی لیبی خواستار ارسال  کمک‌های بشردوستانه به طرابلس شد.
 


توفان ضعيف شده ولی همچنان خطرناک «آيرين» که از روز شنبه سواحل شرقی آمريکا را در هم کوبيده است روز يکشنبه به نيويورک رسيد و آن را به تعطيلی کشاند. اين توفان در شرق آمريکا تاکنون ۹ کشته برجای گذاشته است. برق دو ميليون نفر از سکنه منطقه شرق آمريکا نيز قطع شده است.توفان ضعيف شده ولی همچنان خطرناک «آيرين» که از روز شنبه سواحل شرقی آمريکا را در هم کوبيده است روز يکشنبه به نيويورک رسيد و آن را به تعطيلی کشاند. اين توفان در شرق آمريکا تاکنون ۹ کشته برجای گذاشته است. برق دو ميليون نفر از سکنه منطقه شرق آمريکا نيز قطع شده است. بر اساس گزارش های رسيده، توفان آيرين در اوايل روز يکشنبه نقاط مختلف نيويورک بويژه آسمانخراش های اين شهر را با شدت هر چه تمامتر مورد هدف قرار داد و اين نگرانی را بوجود آورد که منطقه وال استريت- مرکز مالی و تجاری نيويورک- را دچار سيل و آب گرفتگی کند. سرعت اين توفان در برخی نقاط ۱۲۸ کيلومتر بوده و در پايين ترين حد آن به ۸۰ کيلومتر رسيده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، نيويورک شبيه «شهر ارواح» شده است و حدود ۳۷۰ هزار نفر از سکنه مناطقی که احتمال وقوع سيلاب در آنها بيشتر است از جمله وال استريت تخليه شده اند. سيستم حمل و نقل عمومی شامل خطوط اتوبوسرانی، مترو و کشتی های مسافربری در اين شهر تعطيل شده است و تمام فرودگاه های منطقه نيز بسته شده اند. در حال حاضر هشت هزار پرواز لغو شده است و دو ميليون نفر بويژه از منطقه نيوجرسی به سایر نقاط آمریکا رفته اند. توفان آيرين علاوه بر نيويورک، به واشينگتن، فيلادلفيا، سواحل نيوجرسی و منطقه بوستون نيز رسيده است. اين توفان موجب شده که امواجی به ارتفاع دو متر در سواحل شرقی آمريکا ايجاد شود. مايکل بلومبرگ، شهردار نيويورک، در يک کنفرانس خبری به کسانی که شهر را تخليه نکرده اند گفت هر جايی که هستند از محل خود خارج نشوند. وی اظهار داشت: «طبيعت قوی تر از همه ماست.» مقام های نيويورک گفته اند که آسمانخراش های شهر با تهديد جدی روبرو نيستند ولی نسبت به قطع برق و در نتيجه از کار افتادن سيستم آبرسانی و آسانسورها هشدار داده اند. توفان آيرين ابتدا ساعت هشت صبح روز شنبه به وقت شرق آمريکا سواحل کارولينای شمالی را درهم کوبيد و ۹ کشته برجای گذاشت. اين افراد در اثر تصادف اتوموبيل، حملات قلبی و سقوط درختان در فلوريدا، ويرجينيا و کارولينای شمالی جان خود را از دست دادند. جوان ترين قربانی توفان آيرين تاکنون يک پسر ۱۱ ساله بوده که بر اثر افتادن درخت بر روی یک مجمتع آپارتمانی در نيوپورت ويرجينيا کشته شد. باراک اوباما، رييس جمهور آمريکا، تعطيلات تابستانی خود را نيمه تمام گذاشته و در آژانس فدرال مديريت امور اضطراری در واشینگتن حضور يافت و از نزديک در جريان عمليات آن قرار گرفت. وی گفته است که طوفان ۷۲ ساعت طول خواهد کشيد. گزارش ها حاکی است که نزديک به ۵۶ ميليون نفر در سواحل شرقی آمريکا زندگی می کنند و احتمالا خسارت ناشی از توفان آيرين به ۱۲ ميليارد دلار بالغ خواهد شد. توفان آيرين يادآور توفان مرگبار کاترينا است که در سال ۲۰۰۵ سواحل جنوبی آمريکا را در نورديد و خسارات فراوانی به منطقه عمدتا فقيرنشين نيواورلئان وارد کرد. وقوع چنین توفان هایی در شرق آمريکا معمولا پدیده ای نادر است و آخرين مورد عمده آن که نيويورک را درنورديد مربوط به توفان گلوريا در سال ۱۹۸۵ است. ارتش ايالات متحده آمريکا ۱۰۱ هزار نيروی گارد ملی و سه پادگان نظامی در سه ايالت کشور را به حال آماده باش در آورده است.
 


درپی بارندگی شدید و تخریب یک سد در شمال غربی نیجریه، جاری شدن سیل جان بیست نفر را گرفت. بر اثر این سیل همچنین هزاران نفر از مکان زندگی خود رانده شده‌اند. یک مقام نیجریه گفته است که شمارش دقیق افرادی که از خانه‌هایشان رانده شده‌اند، هنوز امکانپذیر نیست. اگرچه نیجریه هر سال شاهد بارندگی شدید و بروز سیل است، اما مقام های این کشور، بارش های سال جاری را بسیار جدی‌تر از سال‌های پیشین ارزیابی کرده‌اند.
 


به گزارش خبرگزاری‌های ایران، لایحه افزودن یک روز به تعطیلی عید فطر در ایران، روز یکشنبه با رای موافق ۱۴۳ نماینده مجلس شورای اسلامی تصویب شد. بنا بر این قانون، تعطیلی دو روزه عید فطر در ایران از امسال لازم الاجرا خواهد بود. خبرگزاری فارس، به نقل از محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی می گوید تعطیلات عید فطر روزهای اول و دوم ماه شوال خواهد بود و اگر روز دوم شوال مصادف با روز تعطيل رسمی باشد، دولت حق تعطيل كردن روز سوم را ندارد.
 


کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، به نقل از منبعی که نامش فاش نشده می گوید، نیروهای امنیتی در ایران در تلاشند تا مهدی کروبی از سران معترضان در ایران را برای اعترافات تلویزیونی آماده کنند. این منبع خبری به کمپین گفته است، مقام های امنیتی با فشار بر مهدی کروبی که در حصر خانگی به سر می برد، و استخدام چند روانشناس، می خواهند او را برای مصاحبه و اعتراف تلویزیونی آماده کنند. کمپین بین المللی حقوق بشر درایران با ابراز نگرانی از سلامتی مهدی کروبی و بی خبری از او، شرایط حصر او را ظالمانه و غیر قانونی خوانده است. مهدی کروبی، از نامزدهای ریاست جمهوری و رییس پیشین مجلس شورای اسلامی، از روز ۲۵ بهمن، همراه با میرحسین موسوی و همسرانشان در حصر خانگی به سر می برد.
 


روزنامه‌های جهان صنعت و تهران امروز خبر داده‌اند که اعتصاب بازار پارچه تهران با گذشت یک ماه همچنان ادامه دارد، و از روز شنبه «بازار مسگر‌ها، پوشاک و فرش‌فروش‌ها» نیز به این اعتصاب پیوسته‌اند. روزنامه اعتماد نیز از «آزادی نزدیک به ۶۰ نفر از زندانیان پس از انتخابات» خبر داده و آن را اقدامی از سوی جناح حاکم برای «گشایش فضای سیاسی» در آستانه برگزاری انتخابات مجلس نهم ارزیابی کرده است. روزنامه‌های جهان صنعت و تهران امروز خبر داده‌اند که اعتصاب بازار پارچه تهران با گذشت یک ماه همچنان ادامه دارد، و از روز شنبه «بازار مسگر‌ها، پوشاک و فرش‌فروش‌ها» نیز به این اعتصاب پیوسته‌اند. روزنامه اعتماد از «آزادی نزدیک به ۶۰ نفر از زندانیان پس از انتخابات» خبر داده و آن را اقدامی از سوی جناح حاکم برای «گشایش فضای سیاسی» در آستانه برگزاری انتخابات مجلس نهم ارزیابی کرده است. روزنامه‌های روزگار و مردمسالاری نیز اخباری درباره «افزایش ۲۰ درصدی اجاره خوابگاه‌های دانشجویی» و «تعطیلی ۵۰ درصد از دامداری‌های تهران» منتشر کرده‌اند. روزنامه شرق دولت فعلی را «دولت واردات» توصیف کرده، و گزارش داده که در ازای «۴۳۵میلیارد واردات کالا» طی ۲۷ سال پس از انقلاب، در دولت احمدی‌نژاد تنها طی ۶ سال «۳۲۳ میلیارد دلار کالا وارد کشور» شده است. گسترش اعتصاب یک ماهه بازار پارچه به بازار پوشاک و فرش‌فروش‌ها روزنامه‌های جهان صنعت و تهران امروز خبر داده‌اند با گذشت یک ماه از آغاز اعتصاب پارچه فروشان بازار تهران، اعتصاب همچنان ادامه دارد و از روز شنبه «بازار مسگر‌ها، پوشاک و فرش فروش‌ها» نیز به در اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده تعطیل شده است. روزنامه جهان صنعت طی گزارشی با اشاره به اینکه «نه پارچه فروشان کوتاه می‌آیند، نه مسئولان» نوشته درحالی که «مغازه بنکداران پارچه در بازار از دو روز مانده به ماه رمضان در اعتراض به اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده تعطیل است و این اعتراض همچنان ادامه دارد» از روز شنبه تعطیلی و اعتصاب پارچه‌فروشان از این راسته فرا‌تر رفت و «به بازار مسگر‌ها، پوشاک و فرش‌فروش‌ها رسید.» به نوشته این روزنامه وقتی چند هفته پیش «رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس سازمان مالیات اعتصاب‌کنندگان بازار در اجرای مالیات بر ارزش‌افزوده را توهم زده و قاچاقچی توصیف کردند، فکرش را هم نمی‌کردند که اعتصاب ادامه‌دار شود» اما اکنون اعتصاب پارچه فروشان در آستانه یک ماهگی قرار دارد و بخش‌های دیگری از بازار تهران نیز روز شنبه در اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده از سوی دولت، به این اعتصاب پیوسته‌اند. جهان صنعت همچنین نوشته «شواهد حاکی از آن است که بازاری‌ها دست از اعتصاب نخواهند کشید مگر با برآورده شدن خواسته‌شان چرا که به گفته آن‌ها اجرای مالیات بر ارزش‌افزوده در راستای حمایت از دولت و به ضرر مردم است از این رو اعتصاب ادامه دارد» و «آن‌ها حاضر به معامله با سازمان مالیاتی نیستند.» به نوشته این روزنامه «اعتصاب‌کنندگان می‌گویند اجرای مالیات بر ارزش‌افزوده منجر به رکود بازار می‌شود» اما رئیس سازمان مالیاتی در وزارت اقتصاد مدعی است که «معترضان به دلیل ترس از شفاف شدن درآمد‌ها حاضر به پرداخت مالیات نیستند.» محمدحسین رحیمی، نایب رئیس اتحادیه بنکداران پارچه تهران، درباره تهدید غلامرضا مصباحی مقدم عضو اصولگرای مجلس شورای اسلامی که گفته «در صورت بسته ماندن مغازه‌ها، پارچه‌فروشان با برخورد نیروی انتظامی مواجه‌می‌شوند» به روزنامه جهان صنعت گفته «اظهارنظر در این مورد در صلاحیت ما نیست» اما «بازار همچنان بسته است.» جهان صنعت همچنین خبر داده که «قرار است معترضان به اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده امروز جلو مجلس بروند تا خواسته‌شان را با نمایندگان خانه ملت در میان بگذارند. به گفته آن‌ها، اگر مجلس حاضر به همکاری نشود تجمع به ریاست‌جمهوری خواهد کشید.» روزنامه تهران امروز هم از «تعطیل بازار پارچه بدون تفاهم» خبر داده و از قول محمد صادق مشایخ رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران نوشته «پنجم شهریور ماه نیز بازار پارچه تعطیل بود.» رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران با تأکید بر اینکه «پارچه فروشان تمامی مالیات خود را به صورت توافقی تا تیر ماه پرداخت کرده‌اند»، به این روزنامه گفته «طبق تفاهمات صورت گرفته قرار بود جرایم مالیاتی بخشیده شود اما به دلیل عملی نشدن این تفاهم بازار پارچه همچنان تعطیل است.» آزادی شماری از زندانیان سیاسی پس از انتخابات روزنامه اعتماد از «آزادی ۶۰ نفر از زندانیان پس از انتخابات» خبر داده و نوشته «در آستانه عید سعید فطر ۶۰ نفر از محکومان حوادث بعد از انتخابات مورد بخشودگی قرار گرفتند.» به دنبال اظهارات روز شنبه عباس جعفری دولت آبادی درباره آزادی شماری از زندانیان پس از انتخابات با «عفو»؛ روزنامه اعتماد از قول «یک نماینده مجلس شورای اسلامی» که نامش را ذکر نکرده نوشته «متهمانی که مورد عفو واقع شده‌اند از جمله افرادی هستند که نیمی از دوران محکومیتشان را گذرانده‌اند» و «طی روزهای آینده اسامی عفو‌شدگان منتشر خواهد شد.» روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه «در حوادث بعد از انتخابات عده‌ای از فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران و دانشجویان بازداشت شدند و در تابستان۸۸ برخی از مشهور‌ترین چهره‌های سیاسی کشور مورد محاکمه قرار گرفتند» نوشته «برخی تحلیلگران سیاسی، مرخصی و آزادی زندانیان حوادث بعد از انتخابات نوید باز شدن فضای سیاسی کشور را می‌دهد.» این روزنامه با اشاره به اینکه چند روز پیش نیز «بعضی از چهره‌های سر‌شناس جبهه اصلاحات که در زندان اوین دوران حبس خود را می‌گذرانند به مرخصی چند روزه آمده بودند» نوشته که پیشتر «آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و حجت‌الاسلام محمد خاتمی روسای جمهور سابق کشور طی درخواست‌های جداگانه از مسئولان قضایی و تصمیم‌گیرندگان کشور خواسته بودند با آزادی زندانیان حوادث پس از انتخابات موافقت کنند تا شرایط کشور برای ادامه دادن فعالیت‌های سیاسی از سوی اصلاح‌طلبان و همچنین برگشت فضای آرامش به کشور فراهم شود.» اعتماد تأکید کرده که «آزادی تمامی زندانیان، اعطای مرخصی‌و همچنین کاهش محدودیت‌در ملاقات خانواده‌ها» از جمله «درخواست‌های حداقلی اصلاح‌طلبان از عقلای سیاسی کشور است.» اجاره خوابگاه‌های دانشجویی ۲۰ درصد گران‌تر شد روزنامه روزگار در شماره یک شنبه گزارش درباره «سخت‌تر شدن اسکان در خوابگاه‌های دانشجویی» منتشر کرده و خبر داده که اجاره خوابگاه «۲۰ درصد» گران‌تر شده است. به گزارش این روزنامه «بر اساس دستورالعمل جدید صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، اجاره بهای نیمسال تحصیلی ۹۰-۹۱ با ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته اعمال می‌شود» و «اجاره بهای خوابگاه‌های دانشجویی امسال از حداقل ۵۱ هزار و ۸۴۰ تومان برای اتاق‌های ۹ نفره شروع می‌شود و به ۱۹۴ هزار و ۴۰۰ تومان برای دانشجویان ترم‌های مازاد می‌رسد.» روزنامه روزگار یادآوری کرده «افزایش اجاره بهای خوابگاه‌های دانشجویی در دانشگاه‌های دولتی» پس از آن صورت می‌گیرد که «امسال ۷۵ دانشگاه دولتی در دفترچه انتخاب رشته عنوان کرده بودند هیچ تعهدی برای ارائه خوابگاه به دانشجویان ورودی جدید ندارند.» به نوشته این روزنامه «دانشگاه تهران نیز که چندی پیش ورود دانشجویان کار‌شناسی را به خوابگاه کوی این دانشگاه ممنوع اعلام کرد، اجازه ورود به دانشجویان مجاز را منوط به پرداخت اجاره بها در زمان مشخص دانسته»، و رئیس دانشگاه ارومیه نیز گفته «اگر دانشجویی تا سال گذشته برای هر ترم مبلغ ۱۵۰ هزار تومان بابت اجاره بهای خوابگاه خودگردان دانشگاه ارومیه پرداخت می‌کرد امسال این هزینه‌ها برای ورودی‌های جدید به ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان در هر ترم افزایش یافته است.» سعدالله نصیری عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به روزنامه روزگار گفته «اینکه بر اساس تأکیدات برنامه پنجم توسعه دانشجویان باید از لحاظ خدمات رفاهی مورد حمایت قرار بگیرند» و بر همین اساس مجلس «برای بهبود وضعیت رفاهی دانشجویان در سال ۸۸ بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی، در سال ۸۹ بودجه‌ای ۲۵۰ میلیارد تومانی و در سال ۹۰ نیز بودجه‌ای ۲۷۰ میلیارد تومانی در اختیار «صندوق رفاه دانشجویی» وزارت علوم قرار داده است. «دولت واردات؛ ۳۲۳ میلیارد دلار واردات طی ۶ سال» روزنامه شرق گزارش تحلیلی درباره میزان واردات طی ۳۳ سال پس از انقلاب در ایران منتشر کرده و نوشته درحالی که «طی ۲۷ سال نزدیک به ۴۳۵ میلیارد و ۵۳۰ میلیون دلار کالا وارد کشور شده»، طی دوره ۶ ساله دولت محمود احمدی‌نژاد «نزدیک به ۳۲۳ میلیارد و ۴۶۹ میلیون دلار کالا وارد کشور شده است.» به نوشته این روزنامه طی ۳۳ گذشته «در مقابل واردات ۷۵۹ میلیارد دلاری در ۳۳ سال گذشته معادل ۱۷۱ میلیارد دلار صادرات نیز برای اقتصاد ایران ثبت شده که کسری تجاری این دو عدد معادل ۵۸۸ میلیارد دلار می‌شود» اما اکنون و براساس «کارنامه مهر ۹۰» منتشر شده در «پایگاه اطلاع‌رسانی دولت» مقامات دولتی «اعتراف کرده‌اند» که طی «سال‌های ۸۷، ۸۸ و ۸۹ بیشترین کسری تجاری روی دست اقتصاد ایران مانده»، و به ترتیب «در سال ۸۷ کسری تجاری ۳۷ میلیارد و ۷۰۸ میلیون دلار، در سال ۸۸ کسری تجاری ۳۳ میلیارد و ۳۹۵ میلیون دلار و در سال ۸۹ کسری تجاری معادل ۳۸ میلیارد و ۳۷ میلیون دلار» بوده است. شرق همچنین نوشته «اینکه می‌گویند واردات کالا هم برای خود ماجرایی شده، خیلی هم بیراه نیست» و وقتی «به ارقام واردات نگاه می‌کنی تازه به این نتیجه می‌رسی که منتقدان تجارت خارجی ایران درست به هدف زده‌اند که سیاست‌های اقتصادی دولت را مورد انتقاد قرار می‌‌دهند.» «تعطیلی ۵۰ درصد از دامداری‌های تهران» روزنامه مردمسالاری تیتر یک شماره ۶ شهریور خود را به «تعطیلی ۵۰ درصد دامدارای‌های تهران» اختصاص داده و از قول رئیس انجمن صنفی گاوداران استان تهران خبر داده که «به دلیل سیاست‌هایی مبنی بر واردات بی‌رویه شیر خشک‌های خارجی و واردات قاچاق و رسمی گوشت‌های منجمد قرمز، صنعت دامپروری ضربه سنگینی خورده و اکنون از ۴ هزار و ۶۰۰ واحد دامی در استان تهران، ۲ هزار و ۱۸۰ واحد دامی فعال است و بقیه تعطیل شده‌اند.» احمد مقدسی با اشاره به اینکه «ایران طی سال‌های قبل صادر کننده گوساله و شیر خشک» بوده گفته که اکنون «با اتخاذ برخی تصمیم‌ها، تبدیل به وارد کننده شیر خشک و گوشت قرمز شده» و «این سیاست عامل نابودی سرمایه گذاری‌های این صنعت و از بین رفتن اشتغال شده، که البته گوش شنوایی هم نیست.» روزنامه مردمسالاری همزمان از قول رئیس هیات مدیره اتحادیه مرکزی دامداران «از افزایش یکباره قیمت علوفه» خبر داده؛ و نوشته «طی یک هفته قیمت هر کیلو جو با ۱۴۰ تومان افزایش به ۴۷۵ تومان رسیده، و هر کیلو ذرت با ۷۰ تومان افزایش به کیلویی ۵۵۰ تومان افزایش یافته است.» سیروس روستا رئیس هیات مدیره اتحادیه مرکزی دامداران اعلام کرده که «علوفه و خوراک دام بدون هیچگونه نظارتی طی یک هفته گران شد و دلالان یکباره به ثروت‌های میلیاردی رسیدند.» روزنامه تهران امروز نیز با تأکید براینکه «پس از دردسرساز شدن بدهی دولت به صنعت برق حال نوبت به صنایع لبنی رسیده است تا بدهی دولت آن‌ها را به نوعی زمین گیر کند» به نقل از محمدرضا فرزین دبیر «ستاد هدفمندی یارانه‌ها» نوشته که «پرداخت یارانه شیر در مرحله اجرا دچار به هم ریختگی شده است.» فریدون احمدی، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، نیز با اعلام اینکه «مطالبات سال ۸۹ صنایع لبنی در ردیف بودجه نیامده» به این روزنامه گفته «ما که نمی‌توانیم پول تولید کنیم، باید این اعتبار به ما واگذار شود تا ما بتوانیم پرداخت کنیم.»
 


ساعاتی پس از آنکه عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، در روز شنبه از مورد عفو قرار گرفتن ۱۰۰ زندانی خبر داد ۷۰ تن از آن‌ها تا ساعات پایانی شنبه از زندان آزاد شدند. سایت کلمه نیز روز یکشنبه از آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی خبر داد.ساعاتی پس از آنکه دادستان عمومی و انقلاب تهران در روز شنبه از مورد عفو قرار گرفتن ۱۰۰ زندانی خبر داد ۷۰ تن از آن‌ها تا ساعات پایانی شنبه از زندان آزاد شدند. سایت «کلمه» نیز روز یکشنبه از آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی خبر داد. این وب سایت خبری نزدیک به میرحسین موسوی تا این لحظه اسامی ۲۸ تن از کسانی را که از زندان آزاد شده‌اند منتشر کرده است: احسان عبده تبریزی، لاله حسن پور، زهرا جباری، کیوان فرزین، امیراصلانی، سورنا هاشمی، محسن غمین، محمد پور عبدالله، ارسلان ابدی و نازنین حسن‌نیا از جمله زندانیانی هستند که به نوشته کلمه شنبه شب از زندان آزاد شده‌اند. کلمه تأکید کرده است که دوران حبس تعدادی از این زندانیان در چند هفته آینده به پایان می‌رسید و تعدادی دیگر نیز نیمی از دوران محکومیت خود را گذرانده بودند و طبق قوانین ایران می‌توانستند از حق آزادی مشروط استفاده کنند. سوسن تبیانیان، اکرم حیدریان، سما شاملو، فاطمه درویش، علی بهزادیان نژاد، حمیدرضا نجومی، ابوالفضل قاسمی، کوروش قاسمی، آرتین غضنفری، غلامرضا آزادی، میثم رودکی، امیرحسین قنبری، امید شریفی دانا، بهنام انصاری، روح الله میرزاخانی، مسعود یزدچی، محسن مختاری و سجاد مرادی دیگر افرادی هستند که وبسایت کلمه از آزادی آن‌ها خبر داده است. عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، شنبه شب اعلام کرد که یکصد زندانی سیاسی که به اتهام «جرایم امنیتی» در زندان بودند، مشمول عفو آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شده‌اند و ۷۰ تن از آنان تا ساعات پایانی روز شنبه آزاد می‌شوند. خبرگزاری نیمه رسمی فارس به نقل از منبعی که نامش فاش نشده است گزارش کرده بود که برخی از این زندانیان در پی اعتراض‌های انتخابات ۱۳۸۸ دستگیر شده بودند. همچنین خبرگزاری مهر به نقل از آقای دولت آبادی نوشته است که اجرای حکم «۱۸» تن از متهمان به «جرایم امنیتی»  متوقف شده و «۱۲» زندانی دیگر نیز مشمول تخفیف در مجازات شده‌اند. هنوز اسامی افرادی که مشمول عفو و آزادی شده‌اند به طور کامل منتشر نشده است.
 


کميته ويژه سازمان ملل متحد که برای بررسی وضعيت انسانی سوريه به اين کشور سفر کرده بود، بر ضرورت حمايت از غير نظاميان در برابر خشونت به کار رفته از سوی نيروهای امنيتی و نظامی تاکيد کرد.کميته ويژه سازمان ملل متحد که برای بررسی وضعيت انسانی سوريه به اين کشور سفر کرده بود، بر ضرورت حمايت از غير نظاميان در برابر خشونت به کار رفته از سوی نيروهای امنيتی و نظامی تاکيد کرد. اين در حالی است که روسيه پيش نويس قطعنامه ای را به شورای امنيت ارائه داده که تنها از بشار اسد، رییس جمهور سوريه، می خواهد به اجرای اصلاحات سرعت بخشد، اما هيچ اشاره ای به تحريم های احتمالی ندارد. از زمان آغاز تظاهرات اعتراض آميز در سوريه که به پايان ماه پنجم خود نزديک می شود، اين اولين بار است که کميته ای از سازمان ملل متحد موفق می شود به سوريه سفر کند. اين کميته از چند شهر که شاهد تظاهرات اعتراض آميز بودند بازديد کرد در حالی که همواره نمايندگانی از دولت سوريه آن را همراهی می کرد. فرحان حق، سخنگوی رسمی دبيرکل سازمان ملل متحد، در کنفرانسی خبری اعلام کرد: «حضور دائم مسئولان دولتی باعث شد کميته نتواند به شکلی کامل و مستقل در خصوص وضعيت کشور تحقيق کند.» او افزود: «افرادی را که کميته توانست با آن ها ديدار کند از قلع و قمع شديد نيروهای امنيتی سخن گفتند.» فرحان حق از دمشق خواست به استفاده مفرط از خشونت در مقابله با غير نظاميان پايان دهد. انتظار می رود که اين کميته گزارش خود را به بان کی مون دبيرکل سازمان ملل متحد ارائه دهد. بان کی مون دوشنبه گذشته بشار اسد را به عمل نکردن به وعده خود مبنی بر پايان دادن به برخورد امنيتی با نظاهرات مسالمت آميز متهم کرد. بنا بر گزارش های گروه های حقوق بشری، سرکوب معترضان توسط نيروهای امنيتی تا کنون به کشته شدن بيش از دو هزار و ۲۰۰ نفر، زخمی شدن صدها نفر و دستگيری هزاران نفر ديگر انجاميده است. پيش نويس دو قطعنامه گزارش کميته ويژه سازمان ملل متحد مبنی بر نياز غير نظاميان سوريه به حمايت در حالی مطرح می شود که روسيه پيش نويسی را به شورای امنيت ارائه داده است که تنها از بشار اسد می خواهد به اجرای اصلاحات سرعت بخشد. اين پيش نويس هيچ اشاره ای به تحريم های احتمالی ندارد و در برابر پيش نويس ديگری که کشورهای اروپايی با پشتيبانی آمريکا ارائه داده اند مطرح شده است؛ پيش نويسی که مسکو به استفاده از حق وتو برای به تصويب نرسيدن آن تهديد کرده است. ويتالی چورکين نماینده دائم روسيه در سازمان ملل متحد اين پيش نويس را جمعه به شورای امنيت ارائه داد. اين پيش نويس همچنين از معترضان سوريه می خواهد با نظام حاکم وارد گفت و گو شوند. چورکين در کنفرانسی خبری که در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک آمريکا برگزار کرد گفت: «قرار است فرستاده ویژه ای روز دوشنبه به دمشق برود.» چورين تاکيد کرد که شورای امنيت بايد طرف های درگير را به مسير صحيح هدايت کند «نه اين که جانب معترضان را بگيرد همان گونه پيش نويس کشورهای اروپايی عمل می کند.» پيش نويس قطعنامه ارائه شده از سوی کشورهای اروپايی شامل تحريم کامل فروش اسلحه به سوريه و مسدود کردن دارايی های بشار اسد، ۲۳ شخصيت سوری ديگر و چهار سازمان می شود. اما نام بشار اسد و برادرش در ليست ۲۲ شخصيتی نيست که از به دست آوردن ويزای سفر به کشورهای اروپايی محروم می شوند. نمايندگان بريتانيا و آلمان در سازمان ملل متحد از گام روسيه برای صدور قطنامه ای عليه نظام حاکم بر سوريه استقبال کردند اما گفتند متن پيش نويس ارائه از مسکو بسيار ضعيف تر از بيانيه ای است که پيشتر شورای امنيت صادر کرد. اين بيانيه از دولت دمشق به دليل استفاده از زور در برابر معترضان انتقاد کرده است. روسيه يکی از مهمترين صادر کنندگان اسلحه به سوريه به شمار می رود و تصويب قطعنامه مورد نظر اروپا می تواند به روسيه ضرر مالی برساند. نمايندگان روسيه و چين جلسه پنجشنبه شورای امنيت را که برای بررسی پيش نويس اروپايی قطنامه عليه سوريه برگزار شده بود، ترک کردند. فشارهای اتحاديه عرب بيشتر می شود نماينده يکی از کشورهای عضو در اتحاديه عرب که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری رويترز گفت که کشورهای عضو اين اتحاديه فشار را بر بشار اسد افزايش خواهند داد و از او خواهند خواست به سرکوب خونين معترضان پايان دهد. اين ديپلمات عرب تاکيد کرد اوضاع سوريه يکی از دو محور اصلی مطرح شده در جلسه عادی وزیران امور خارجه اتحاديه عرب خواهد بود. بنا بر اين گزارش، در تماس ميان پايتخت های کشورهای عربی بر فشار بر نظام سوريه برای متوقف کردن کامل عمليات نظامی و بازگرداندن نظاميان به پايگاه های خود، توافق شده است. اين ديپلمات عرب خاطرنشان کرده است: «اتحاديه عرب پيامی روشن به رییس جمهور سوريه خواهد داد مبنی بر اين که سکوت عربی در مقابل آن چه که در اين کشور روی می دهد ديگر معقول نيست به ويژه آن که شورای امنيت به سوی تصويب تحريم های بيشتری عليه سوريه پيش می رود و شورای جهانی حقوق بشر نيز خشونت های سوريه را محکوم کرده است.» عربستان سعودی، کويت و بحرين پيشتر در واکنش به سرکوب معترضان در سوريه، سفرای خود را برای مشورت از دمشق فراخوانده بودند. ادامه تظاهرات و سرکوب ها اين تحولات در حالی صورت می گيرد که روز شنبه ده ها هزار نفر از معترضان سوری به خيابان ها آمدند و نيروهای امنيتی دست کم سه نفر از آنها را به ضرب گلوله کشتند. ديده بان حقوق بشر سوريه به نقل از شاهدان عينی گزارش داد که شامگاه جمعه و صبح شنبه، تظاهراتی در دمشق برگزار شد. اين تظاهرات بزرگترين اعتراض خيابانی در دمشق از زمان آغاز اعتراض های سوريه توصيف شده است. بنا بر اين گزارش، دو نفر از تظاهر کنندگان در شهر القصير و بندر لاذقيه  در پی شليک گلوله توسط نيروهای امنيتی که برای متفرق کردن تظاهر کنندگان شليک شد، کشته شدند. از سوي دیگر، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که نيروهای پليس و افراد لباس شخصی وابسته به نظام حاکم در ساعات اوليه پس از نماز صبح، نمازگزاران در مسجد الرفاعی در محله کفرسوسه دمشق را که قصد آمدن به خيابان را داشتند، مورد حمله قرار دادند. رامی عبد الرحمن، رییس ديده بان حقوق بشر سوريه، گفته است پس از آن که نيروهای امنيتی به سمت تشييع جنازه يکی از کشته شدگان تظاهرات روزهای گذشته در شهرک کفر رومه در استان شمالی ادلب آتش گشودند، اين تشيع جنازه به تظاهرات تبديل شد و دستکم ده نفر در جريان آن زخمی شدند. او افزود به جز مساله کشته شدگان، ده ها هزار نفر از آغاز اعتراض ها تا کنون دستگير شده اند که مکان نگهداری و سرنوشت بسياری از آن ها هنوز مشخص نشده است.
 


آنا هزاره، فعال مدنی هندی امروز(یکشنبه) پس از ۱۲  روز اعتصاب غذای خود را شکست. آقای هزاره اعتصاب غذایش را پس از آن پایان داد که پارلمان هند دیروز در واکنش به تقاضای او برای مبارزه با فساد اداری لایحه جدیدی را ارائه کرد. آنا هزاره ی ۷۴ ساله  دستاورد حاصل از اقدام خود را «درسی برای جهان» نامید. این فعال مدنی خواستار نظارت ملی بر عملکرد مقامهای دولتی از جمله نخست وزیر هند به منظور جلوگیری از بروز فساد اداری است.
 


جامعه جهانی بهائی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری جمهوری اسلامی، خواستار پایان «سیاست گذاری‌های ناعادلانه» در مورد ورود بهائیان به دانشگاه شد. در این نامه ضمن برشمردن موانع پیش روی بهائیانِ داوطلب تحصیل در مقاطع دانشگاهی در ایران، از تلاش های جمهوری اسلامی برای غیرقانونی اعلام کردن  فعالیت موسسه آموزش عالی بهائی در ایران انتقاد شده است. نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در خردادماه سال جاری شماری از مدیران و اساتید موسسه آموزش عالی بهائیان را بازداشت کردند.
 


توفان آیرین با عبور از سواحل اقیانوس اطلس در آمریکا با سرعت ۱۴۰  کیلومتر در ساعت در حال حرکت به سوی نیویورک است. بنا بر گزارشها دست کم ۷ تن در اثر وزش اين توفان در آمريکا جان خود را از دست داده اند. گستره توفان آيرين که منطقه ای به وسعت ۸۰۰ کيلومتر را در برمی گيرد موجب قطع گسترده برق و لغو هزاران پرواز در مناطقی از آمریکا و همچنین بسته شدن بخش عظیمی از سامانه حمل و نقل عمومی در شهر نیویورک شده است. توفان آیرین با وجود کاهش تدریجی قدرتش همچنان به طور بالقوه خطرناک محسوب می شود.
 


گزارش‌های دریافتی از لیبی حکایت از آن دارد که خطر بحران انسانی طرابلس، پایتخت این کشور، را تهدید می‌کند. برپایه گزارش‌ها، آب، غذا، دارو و مواد سوختی در شهر کمیاب است و توده‌های زباله در سطح طرابلس تلنبار شده است. همچنین کشف اجساد جدیدی از قربانیان درگیری‌های اخیر بر ابعاد بحران انسانی در این شهر افزوده است. مخالفان معمر قذافی حدود یک هفته قبل به طرابلس حمله کردند و اکنون کنترل بخش‌های زیادی از آن را در دست دارند.
 


اتحادیه عرب روز یکشنبه در نشستی فوق العاده در قاهره خواهان پایان خونریزی در سوریه شد و با انتشار بیانیه ای، از حکومت بشار اسد خواست که به تقاضاهای مردمش برای انجام اصلاحات سیاسی و اجتماعی ترتیب اثر دهد. کشورهای عضو اتحادیه عرب ضمن ابراز نگرانی جدی از کشتار در سوریه، برقراری ثبات در آن کشور راعامل تعیین کننده ای در آرامش خاورمیانه و جهان عرب دانستند. بر پایه بیانیه صادرشده از سوی اتحادیه عرب نبیل العربی، دبیر کل این اتحادیه، قصد دارد به زودی با سفر به سوریه به ارائه طرحی برای حل بحران سوریه بپردازد.
 


به گفته دادستان تهران، شماری از زندانیان با جرائم امنیتی با عفو آیت‌الله علی خامنه‌ای آزاد می‌شوند. به گزارش خبرگزاری فارس، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، روز شنبه بدون ذکر نام این زندانیان، گفته بود ۷۰ تن از این زندانیان تا شامگاه شنبه آزاد می‌شوند. اما وبسایت کلمه، نزدیک به مخالفان دولت ایران، نام برخی از این زندانیان را درج کرده و گفته است که آنان در رویدادهای پس از انتخابات سال ۸۸ دستگیر و زندانی شده بودند. به نوشته کلمه، تاکنون شماری از این افراد، از جمله احسان عبده تبریزی، محمد پورعبدالله، نازنین حسن‌نیا، ارسلان ابدی، لاله حسن پور و زهرا جباری آزاد شده‌اند.
 


پاکستان روز شنبه نسبت به ناامنی مرزهایش با افغانستان به کابل اعتراض کرد. گزارشها حاکيست که چند صد شبه نظامی روز شنبه با عبور از مرز افغانستان به ۳ مرکز ايست بازرسی در منطقه ای در نزديکی پيشاور پاکستان حمله کردند. به گفته مسئولان پاکستانی دست کم ۲۵ تن از مأموران امنيتی آن کشور و ۱۲ تن از شبه نظامیان در جريان اين حمله کشته شدند.
 


تظاهرات اعتراض آمیز جمعی از مردم ارومیه و تبریز در روز شنبه که در اعتراض به عملکرد دولت در قبال دریاچه ارومیه برگزار شد با برخورد نیروهای امنیتی روبرو شد. به گفته شاهدان عینی نیروهای امنیتی در این دو شهر به سوی معترضان گاز اشک‌آور شلیک کرده‌ و شماری از آنها را نیز دستگیر کرده اند. همزمان ۲۲  نماینده مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به هیأت رئیسه مجلس، خواستار رفع فوری مشکل دریاچه ارومیه شدند. پیش از این، مجلس به طرح دو فوریتی نجات دریاچه ارومیه رأی منفی داده بود.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته