احمد داود اوغلو وزیر خارجه ترکیه، حکومت سوریه را به پایان دادن به برخورد خشونت بار علیه تظاهر کنندگان مخالف دولت فراخوانده است . آقای اوغلو می گوید عملیات ارتش سوریه علیه تظاهر کنندگان مخالف ، به رغم مذاکرات هفته گذشته وی با بشار اسد رییس جمهوری این کشور، شدت یافته است . داود اوغلو گفت " سربازان سوری باید از شهر ها خارج شوند و زندگی در شهر ها باید به حالت عادی برگردد ." وزیر خارجه ترکیه گفت" اگر عملیات ارتش علیه تظاهر کنندگان متوقف نشود، نمی شود گفت گام های بعدی که برداشته خواهد شد چه خواهد بود ." بر اساس گزارش منابع حقوق بشری ، تاکنون 1700 نفر در خشونت های چند ماهه سوریه کشته شده اند.
احمد شجاعی، رییس سازمان پزشکی قانونی می گوید آمار خودکشی در سال جاری در ایران نزدیک به پنج درصد افزایش داشته به طوری که می توان گفت هر روز، ١٠ تن در ایران دست به خودکشی می زنند.احمد شجاعی، رییس سازمان پزشکی قانونی می گوید آمار خودکشی در سال جاری در ایران نزدیک به پنج درصد افزایش داشته به طوری که می توان گفت هر روز، ١٠ تن در ایران دست به خودکشی می زنند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای شجاعی گفت: «از سه ماهه نخست سال جاری ۹۵۲ نفر در کشور خودکشی کردهاند که از اين ميان ۲۷۴ نفر زن و ۶۷۸ نفر مرد بودهاند.» وی افزود: «درسال ۸۸ سه هزار و ۱۲۲ مورد خودکشی و در سال ۸۹ سه هزار و ۶۴۹ مورد خودکشی به سازمان پزشکی قانونی گزارش شده و آمارخودکشی ۸۸ نسبت به سال ۸۹ حدود ۱۷ درصد بیشتر شده است.» احمد شجاعی در خصوص مرگ معتادان به مواد مخدر گفته است: « در سه ماهه نخست سال جاری ۹۴۷ نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادهاند.» عبدالرزاق برزگر، معاون سازمان پزشکی قانونی هم به خبرگزاری فارس گفته است: «سه هزار و ۶۵۶ معتاد طی سال گذشته جان خود را از دست داده اند که کاهش حدود سه و نیم درصدی را نشان می دهد.» آقای شجاعی همچنین در خصوص آمار تجاوز در کشور گفته است: «این سازمان فقط آمار معاینه ها را دارد ولی از آن جایی که نمی توان تمامی این موارد را تجاوز نامید، نیاز به تحقیق پژوهشی هست و نمی توان آماری معرفی کرد.» به گفته وی، «وی ممکن است فردی به دليل عدم تمکين مورد آزار همسر قرار گيرد و يا ممکن است فردی مورد تجاوز افراد غير قرار گيرد که نمیتوان اين دو را در يک دسته قرار داد و بايد کار پژوهشی در اين مورد صورت گيرد. از نظر علمی فردی که به زور و بدون رضايت مورد تجاوز جنسی قرار میگيرد در دسته تجاوز به عنف قرار میگيرد که تعيين دقيق آمار تجاوزات نياز به بررسی کامل دارد.» وی همچنین در مورد آمار مرتبط با کودک آزاری گفته که «هیچ آماری در مورد کودک آزاری وجود ندارد» چرا که «کودک پناهی ندارد و نمیتواند از والدين خود شکايت کند و خانوادهها نيز قطعا از خود شکايت نمیکنند.» وی با این حال گفته است: «رقم کودک آزاری آن چنان بزرگ نيست و مواردی که به پزشکی قانونی برای معاينه ارجاع داده شد مواردی است که رسانهای شده است.» رییس سازمان پزشکی قانونی همچنین گفته که «هیچ آماری از موارد اسیدپاشی در کشور وجود ندارد.» آقای شجاعی با اشاره به آمار قتل در کشور با سلاح سرد گفته است: « در سه ماهه نخست سال جاری ۲۳۲ تن بر اثر سلاح سرد جان خود را از دست دادهاند و در سه ماهه نخست سال جاری ۵۵۲ نفر بر اثر سوختگی جان خود را از دست دادهاند.»
یک ایرانی 38 ساله دردادگاهی در شیکاگو، به اتهام تلاش برای صدور غیر قانونی سلاح به ایران ، به 4 سال و 3 ماه زندان محکوم شد . بنابر گزارش رویترز ،" داود بنی عامری" ( Davoud Baniameri )، متهم به تلاش برای ارسال غیر قانونی بخش هایی از موشک به ایران است . از آقای بنی عامری به عنوان شهروند ایران نام برده شده، که به شکل قانونی در ایالت کالیفرنیای امریکا اقامت داشته است . این شهروند ایرانی درسال 2009 بازداشت شده بود . "پاتریک فیتزجرالد" دادستان کل امریکا گفته است" بنی عامری" امنیت ملی امریکا را به خطر انداخته است .
خبرگزاری فارس گزارش داده که" داود احمدينژاد" از نمايندگي ويژه رئيس جمهوری و دبيري كميته دائمي پدافند غيرعامل ایران، برکنار شده است . داود احمدی نژاد، برادر بزرگتر محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران است . داود احمدينژاد آبانماه سال 87 در حكمي از سوي محمود احمدينژاد به عنوان نماينده ويژه رئيس جمهوری و دبير كميته دائمي پدافند غيرعامل كشور منصوب شده بود. خبرگزاری فارس گفته است داود احمدی نژاد به دلیل انتقاد از جریان موسوم به انحرافی از کار برکنار شده است . محافل نزدیک به حکومت ایران از اصطلاح " جریان انحرافی " برای معرفی اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر محمود احمدی نژاد و اطرافیان وی استفاده می کنند .
یک خبرگزاری ایران روز دوشنبه گزارش داده است که داود احمدینژاد، برادر محمود احمدی نژاد، از نمايندگی ويژه رئيس جمهور و دبيری کميته دائمی پدافند غيرعامل کنار گذاشته شده است.یک خبرگزاری ایران روز دوشنبه گزارش داد که داود احمدینژاد از نمايندگی ويژه رئيس جمهور و دبيری کميته دائمی پدافند غيرعامل کنار گذاشته شده است. وی در آبان ماه سال ۸۷ به حکم برادر خود، محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، به عنوان نماينده ويژه رئيس جمهور و دبير کميته دائمی پدافند غيرعامل کشور منصوب شده بود. خبرگزاری فارس که این خبر را منتشر کرده است به دليل برکناری داود احمدی نژاد اشاره نکرده و فقط نوشته است که او طی روزهای اخير از اين سمت کنار گذاشته شد. تاکنون اين خبر از سوی دولت و يا رسانه های دولتی و نيز خود داود احمدی نژاد تاييد يا تکذيب نشده است. در اين ميان، وبسايت الف، متعلق به احمد توکلی، رييس مرکز پژوهش های مجلس، به نقل از يک وبسايت دیگر نوشت که يک مقام آگاه در کميته دائمی پدافند غيرعامل، برکناری داوود احمدینژاد از اين کميته را به دليل خروج اين دبيرخانه برای هماهنگی نيرو و انسجام داخلی بيشتر از نهاد رياست جمهوری و انتقال به ستاد کل نيروهای مسلح اعلام کرد. بر اساس اين گزارش، حضور داوود احمدینژاد باعث کندی کارها و توقف برخی از پروژههای پدافند غيرعامل بوده و برکناری اش از دبيرخانه دائمی پدافند غير عامل، هيچ ارتباطی به مواضع وی با جريان انحرافی نداشته است. با اين همه، در اين گزارش، به دليل برکناری داود احمدی نژاد از نمايندگی ويژه رئيس جمهور اشاره نشده است. اين در شرايطی است که به نوشته خبرگزاری فارس، داود احمدینژاد، برادر بزرگتر رييس جمهور، يکی از اولين و اصلیترين منتقدان جريان انحرافی است که افشاگریهای بسيار و انتقادهای شديدی عليه عناصر اين جريان داشته است. جريان انحرافی به نزديکان محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، مانند اسفنديار رحيم مشايی، حميد رضا بقايی و محمدرضا رحيمی گفته می شود. خبرگزاری فارس همچنين نوشته است که داود احمدینژاد اخيراً در مراسمی با حضور وزير، معاونان و مسئولان يکی از وزارتخانهها، با انتقاد از عملکرد جريان انحرافی، از آنچه مفاسد اقتصادی اين جريان ناميد، پرده برداشته و از تبعيت نکردن عناصر اين جريان از ولايت فقيه به شدت انتقاد کرده بود. پيشتر، روزنامههای روزگار و کيهان روز نهم خرداد ماه سال جاری خبر داده بودند که داود احمدینژاد در اظهاراتی عليه جريان انحرافی در دولت گفت که جريان انحرافی در دولت با هزينه ميلياردی قصد دارد دور آينده مجلس را قبضه کند. قرار است انتخابات مجلس در اسفند ماه سال جاری برگزار شود. داود احمدی نژاد پيش از اين نيز گفته بود که اسنادی کاملا سری در اختيار دارد که نشان می دهند جريان انحرافی در تلاش است تا حذف نظام ولايی را در اين مملکت پياده کند. داوود احمدی نژاد فساد سياسی و فساد اقتصادی را تنها دو سطح از فساد جريان انحرافی توصيف کرده و گفته بود که از مقولات ديگری از فساد در اين جريان نيز اطلاع دارد، اما انتشار اسناد آن را بايد آن را برای وقت ديگری گذاشت. وی در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس نيز گفت: بعضی از اعضای انجمن حجتيه که اکنون به «راه حقيقت» تغيير نام داده اند، جريان فتنه آينده را خلق می کنند. اين جريان در صدد است که کشور را دچار تزلزل کرده و با افراد مبتذل ارتباط برقرار کند.
احمد شجاعی رییس سازمان نظام پزشکی ایران گفته است، 274 نفر زن و 678 نفر مرد، در بهار امسال خودکشی کرده اند . این آمار نشان می دهد آمار خودکشی نسبت به پارسال در ایران افزایش یافته است . سال گذشته در سه ماهه اول سال، 870 نفر ، و در کل سال، 3122 نفر خودکشی کرده بودند . آین آمار جدای از 942 نفری است که سال گذشته در اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده بودند . ایسنا همچنین گزارش داده، در سه ماهه نخست سال جاری، ۲۳۲ نفر نیز دراثر حمله با سلاح سرد، جان خود را از دست دادهاند.
فرستاده دبیر کل سازمان ملل به لیبی، امروز دوشنبه برای مذاکره درباره آینده لیبی وارد تونس شد . عبد الله الخطیب که وزیر خارجه سابق اردن است قرار است به مذاکراتی بپیوندد که هم اکنون بین نمایندگان طرفین درگیر در لیبی در جریان است . منابع خبری نزدیک به سرویس های اطلاعاتی تونس گفته اند این مذاکرات در جزیره " جِربا " انجام شده است . این در حالی است که وزیر کشور لیبی روز دوشنبه به همراه خانواده اش این کشور را ترک کرد و وارد قاهره پایتخت مصر شد.
سی سال پيش در چنين روزهايی آی بی ام ۵۱۵۰ رونمايی شد. سی سال پيش در چنين روزهايی آی بی ام ۵۱۵۰ رونمايی شد. اين نخستين کامپيوتر ( رايانه) نبود و پيش از آن ديگران رقابت را در توليد آغاز کرده بودند. اما توفيق رايانه های شخصی آی بی ام به ويژه مدل ۵۱۵۰ چيزی بود که سرانجام سبب دگرگونی نگرش مردم نسبت به اين ابزار شد. آنچنان که هفته نامه تايم در سال ۱۹۸۳ کامپيوتر را به عنوان ماشين سال معرفی کرد. ۱۹۸۱: ای بی ام ۵۱۵۰ روز ۱۲ اوت ۱۹۸۱ آی بی ام ۵۱۵۰ را به بازار راهی می کند. گرچه اين دستگاه با دستگاه های امروز و حتی ديروز قابل مقايسه نيست، اين رايانه با پردازشگر اينتل ۸۰۸۸ با توان ۴.۷۷ مگاهرتس و ۸ تا ۱۶ بيت، با ۶۴ RAM که قابل تغيير به ۲۵۶ بود، گام مهمی در تکوين کامپيوترهای شخصی به شمار می رود. اين رايانه دارای يک يا دو محل برای ديسک نرم و نمايشگر يا مانيتور سياه و سفيد بود. بهای آن ميان ۱۵۶۵ تا ۶۰۰۰ دلار بود. که ميانگين آن با برابری پولی امروز به ۱۵۰۰۰ دلار می رسد. سازنده های ديگر دستگاه های تازه به بازار روانه می کنند. ۱۹۸۲: کومودور ۶۴ کومودور ۶۴ در ژانويه ۱۹۸۲ به بازار وارد شد و عنوان پرفروش ترين کامپيوتر را به خود اختصاص داد. بهای پايه اين رايانه ۵۹۵ دلار بود و کم کم در اثر محبوبيت آن، شرکت سازنده نوع ديگری از اين دستگاه ساخت با بهای کمتر نزديک ۴۰۰ دلار. از اين نسل ۱۷ ميليون دستگاه توليد و به فروش رفت. گرچه اين دستگاه يک رايانه به شمار می رفت بسياری آن را يک کامپيوتر بازيهای رايانه ای تلقی می کردند. بازی هايی مانند اخرین نینجا «The Last Ninja»در دوران خود به بازی های پرطرفدار رايانه ای بدل شدند. بيش از ۱۰ هزار برنامه کامپيوتری برای اين دستگاه نوشته شد. ۱۹۸۴: نخستين مکينتاش وارد بازار می شود در روز ۲۴ ژانويه ۱۹۸۴ نخستين دستگاه کامپيوتر مکينتاش رونمايی شد. ويژگی گرافيکی آن اين دستگاه را از ديگر رايانه های شخصی پيش از آن متمايز می کرد. مکينتاش ۱۲۸ که دو برنامه جالب با نام MacPaint و MacWrite را معرفی کرد. با معرفی اين رايانه چاپ و نشر دچار تحول شد. بهای دستگاه های مکينتاش نزديک به ۲۵۰۰ دلار بود. ۱۹۸۶: آی بی ام و نخستين نسل لپ تاپ شرکت آی بی ام نخستين لپ تاپ را با نام IBM PC Convertible به بازار گسيل می کند. اين رايانه دارای فلاپی ديسک ۳.۵ اينچ و با پردازشگر داس ۳.۱ بر روی اينتل ۴.۷۷ مگاهرتس ۸۰c۸۸ و کيف دستی به مبلغی نزديک به ۲۰۰۰ دلار به فروش می رفت. وزن دستگاه نزديک به ۷ کيلو بود. از ويژگی های اين دستگاه توانايی افزودن دستگاه های ديگر به اين رايانه بود مانند چاپگرهای گرمايشی، نمايشگر و «مودم» بود. ۱۹۸۷: پيکار آی بی ام و مکينتاش آی بی ام با توفانی که مکينتاش به پا کرده به مبارزه بر می خيزد و با معرفی آی بی ام پی اس ۲ که قابليت استفاده از نمايشگر رنگی داشت موفق می شود تا پايان آن سال نزديک به يک ميليون دستگاه بفروشد. در دوم آوريل همين سال آی بی ام رسما پايان عمر دستگاه های محبوب ۵۱۵۰ را اعلام می کند. ۱۹۹۰: استيو جابز و دستگاه های NeXTstation سال ۱۹۸۵ استيو جابز از شرکت اپل جدا می شود و شرکت NeXT را تاسيس می کند. اين شرکت در سالهای پايانی دهه ۸۰ و آغاز دهه ۹۰ يک سری رايانه به بازار معرفی می کند که در ساخت و پرداخت شبکه جهانی اينترنت نقش مهمی بازی می کند. شايد بشود گفت NeXTstation بهترين از اين گونه فرآورده ها بود. اين دستگاه در ميدان مصرف عمومی توفيقی به دست نياورد ولی با ادغام شرکت NeXT با اپل در سال ۱۹۹۶، نوآوری های آن به Mac OSX و PowerPC منتقل شد. ۱۹۹۳: اينتل، پنتيوم را معرفی می کند روز ۲۲ مارس ۱۹۹۳ شرکت اينتل چيپ پنتيوم را به بازار می فرستد. اين نخستين پردازشگر اينتل بود که برخلاف نسلهای پيشين آن با شماره مشخص نمی شد و نامی داشت. معرفی اين چيپ سريع بازار مصرف را به تکان واداشت. ۱۹۹۵: سلام بر ويندوز ۹۵! در روز ۲۴ اوت ۱۹۹۵ ويندوز چهار با نام ويندوز ۹۵ معرفی می شود. استفاده گرافيکی در اين ويندوز آن را برای کاربر ساده می کرد. همزمان کم کم فلاپی جای خود را به سی دی رام می دهد. ويندوز ۹۵ طی دو سال به يکی از موفق ترين برنامه عامل در رايانه های پی سی شد. ويندوزهای ۹۸، ۲۰۰۰، اکس پی و سرانجام کابوسی به نام ويستا در پشت سر توفيق ويندوز ۹۵ به بازار گسيل شدند. ۲۰۰۳: پردازشگرهای ۶۴ بيت بازار را قبضه می کنند شرکت AMD در اين سال Athlon ۶۴ را معرفی می کند. اين پردازشگر توسط آی بی ام و اپل به کار گرفته می شود. اين پردازشگر همچنين در بازيهای نينتندو ۶۴ و پلی استيشن ۲ نيز به کار گرفته می شود. اکنون: سال، سال تابلت است هنگامی که استيو جابز در سال ۲۰۱۰ آی پد را معرفی کرد، انقلابی در جهان رايانه پديد آورد. ماوس؟ خدا بيامرزدش! کيبورد؟ کی لازمش داره! دوره دوره لمس کردن صفحه حساس است. ميان سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ مصرف کنندگان نياز به دستگاه های کوچک مناسب برای سفر را حس می کردند. نگره های ما دگرگون شده اند. ما تنها به يک رايانه در خانه يا کار نياز نداشتيم. ما می خواستيم بتوانيم آن را با خودمان به اين سو آن سو بکشيم. اين نياز سبب به وجود آمدن رايانه های کوچک و باريک و سبک تر شد، مانند MacBook Air تابلت تازه نيست و در سالهای ۱۹۹۳ و ۲۰۰۱ نيز توسط اپل و مايکروسافت به بازار معرفی شده بود. و فکرش را بکنيد: تنها سی سال پيش آغاز شده است!
گوگل اعلام كرده كه شركت "موتورولا موبايليتي"Motorola Mobility ،يكي از سازندگان مطرح تلفن همراه را خریداری می کند. ارزش این معامله 12 و نیم میلیارد دلار اعلام شده است . خريد شركت موتورولا موبايليتي، گوگل را قادر ميسازد تا جايگاه خود را در بازار رقابتي تلفن های همراه ارتقاء بخشد. . شركت موتورولا سال گذشته به دو شركت مجزا تقسيم شد. يكي از اين شركتها "موتورولا موبايليتي" نام گرفت، که به توليد تلفن همراه ميپردازد . شركت ديگر با نام "موتورولا سولوشن" Motorola Solutions ، به توليد تجهيزات رادیویی برای پلیس و اسكنرهاي باركد ميپردازد.
غلامحسين محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاييه، روز دوشنبه گفته است: کيفرخواست پرونده ۴ نفر از متهمان دولتی که طی ماههای اخیر مطرح شده ، صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است.غلامحسين محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاييه، روز دوشنبه گفته است: کيفرخواست پرونده ۴ نفر از متهمان دولتی که طی ماههای اخیر مطرح شده، صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، غلامحسين محسنی اژه ای که روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران صحبت می کرد، اضافه کرده است:« پرونده ۲ نفر ديگر در شرف صدور کيفرخواست است و رسيدگی به بيشتر پروندههای ديگر در مرحله تحقيقات است.» غلامحسين محسنی اژه ای نامی از اين افراد نبرده ولی با اين حال در خصوص پرونده آن چه که «جريان انحرافی» خوانده می شود، گفت: «درباره جريان انحرافی نيز گفته ايم دستگاه قضايی هيچگاه فردی را به عنوان منحرف تعقيب نکرده و نمی کنيم. اگر به عنوان عمومی باشد، مدعی العموم تعقيب می کند، اگر سازمان های اطلاعاتی و امنيتی و ضابطان قضايی درخواست کنند، افراد متهم، بازداشت و در اختيار دستگاه قضايی قرار می گيرند.» اسفنديار رحيم مشايی، رييس دفتر محمود احمدینژاد، و حميد بقايی، معاون اجرايی و سرپرست نهاد رياست جمهوری ايران، طی ماههای اخير به شدت از سوی اصولگرايان حامی رهبر ايران مورد حمله قرار داشتهاند و از آنها به عنوان اعضای «جريان انحرافی» در دولت محمود احمدی نژاد ياد میشود. تعدادی از افراد نزديک به هيات دولت و آقای رحيم مشايی طی ماه های اخير بازداشت شده اند از جمله؛ محمد شريف ملک زاده معاون سابق وزير امور خارجه و دبير شورای عالی ايرانيان خارج از کشور، عليرضا مقيمی، مديرعامل منطقه آزاد تجاری ارس، علی اصغر پرهيزکار، مديرعامل منطقه آزاد اروند به همراه عباس اميری فر، امام جماعت نهاد رياست جمهوری بازداشت شدند که هم اکنون عباس اميری فر در بيرون از زندان به سر می برد. «ملک زاده در زندان به سر می برد» به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، غلامحسين محسنی اژاه ای همچنين درپاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص وضعيت پرونده محمد شريف ملکزاده خاطرنشان کرد: «وی در بازداشت به سر میبرد و پرونده در مرحله انجام تحقيقات است و هنوز به دادگاه ارسال نشده است.» وی همچنين در پاسخ به اين پرسش که آيا آقای ملکزاده يکی از آن دو نفری است که پروندهشان به دادگاه رفته است؟ گفت:«خير، اين دو نفر غير از آقای ملکزاده هستند. » محمد شريف ملکزاده از چهرههای نزديک به اسفنديار رحيممشايی است و انتصاب وی به عنوان معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه، دور تازهای از انتقادهای نمايندگان مجلس از عملکرد دولت را به دنبال داشت. اعتراض به اين انتصاب علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران، را تا آستانه استيضاح پيش برد، ولی در نهايت آقای ملک زاده از اين سمت استعفا کرد و دو روز بعداز استعفا در دوم تيرماه سال جاری بازداشت شد. هر چند رسانههای نزديک به حاميان آيتالله خامنهای، دليل بازداشت آقای ملکزاده را «اتهامات مالی و پروندههای فراوان اداری و مالی در قوه قضائيه» اعلام کردهاند، اما اين بازداشت ها به دنبال علنی شدن اختلافها بين رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدینژاد بر سر وزارت اطلاعات صورت گرفت.
گزارش ها حاکی است نيروهای نظامی و امنيتی سوريه به حضور سنگين خود در بندر لاذقيه ادامه داده و به گفته شاهدان عينی، «هر جنبده ای را که می بينند به رگبار می بندند.» آخرين گزارش ها حاکی از کشته شدن ۳۱ تن از شهروندان سوريه توسط نيروهای نظامی بشار اسد در سه روز گذشته در لاذقيه است.گزارش ها حاکی است نيروهای نظامی و امنيتی سوريه به حضور سنگين خود در بندر لاذقيه ادامه داده و به گفته شاهدان عينی، «هر جنبده ای را که می بينند به رگبار می بندند.» آخرين گزارش ها حاکی از کشته شدن ۳۱ تن از شهروندان سوريه توسط نيروهای نظامی بشار اسد در سه روز گذشته در لاذقيه است. به گزارش خبرگزاری رويترز، آتشبار سنگين روی شهر لاذقيه که از شنبه شروع شده هنوز ادامه دارد. يک شاهد عينی روز دوشنبه با نام مستعار به خبرگزاری رويترز گفت: «ماموران نظامی هر جنبنده ای که می بينند، به رگبار می بندند و نيروهای دريايی هم از راه دور به مناطق تجمع احتمالی مردم شليک می کنند.» لاذقيه پس از حماه و ديرالزور چندمين شهری است که به تسخير نيروهای نظامی و امنيتی بشار اسد درآمده و دستگيری و کشتار معترضان در اين شهر ادامه دارد. به گفته شاهدان عينی و ساکنان لاذقيه، تانک های نظامی در هر گونه محل احتمالی تجمع مردم جمع شده و هرکسی که قصد عبور و مرور داشته باشد توسط ماموران دستگير می شود. به گفته شاهدان عينی که طی گفت وگوی تلفنی با خبرنگاران رويترز صحبت کرده اند، محله های «الرمل الفلسطينی» (که ميزبان حضور پناهندگان فلسطينی است)، «صليبه»، «الاشرفيه» و «القنينه» زير حمله و آتشبار سنگين نيروهای ارتش است. شاهدان عينی همچنين می گويند: «مردم و ساکنان می خواهند از منطقه درگيری فرار کنند ولی تمامی راه ها به خارج از لاذقيه بسته است و شهر در محاصره است. بهترين راه برای فرار از حمله مسلحانه، انتقال از محله ای به محله ديگر درون شهر است که آن هم با خطر و تلفات زيادی همراه شده است.» يکی از گروه های مخالف بشار اسد در لاذقيه اعلام کرد سه تن در روز دوشنبه توسط نيروهای بشار اسد کشته شده اند که شمار کشته های سه روز گذشته در اين شهر را به ۳۱ تن رسانده است. به گزارش رويترز، در ميان کشته شدگان، جنازه يک دختر دو ساله هم ديده شده است. همچنين گزارش شده که جمعيت تظاهرکنندگان در گوشه و کنار شهر هنوز جمع می شوند و خواهان خروج نيروهای نظامی از لاذقيه هستند. خبرگزاری های دولتی سوريه در گزارش های خود حمله نظامی سنگين به لاذقيه را تاييد کرده و می گويند «برای خنثی کردن گروهک های تروريستی به اين شهر رفته اند و تا کنون دو سرباز پليس در اين درگيری ها کشته شده اند.» لاذقيه بر خلاف ديگر شهرهای سوريه که اکثريت سنی نشين دارد، ميزبان اکثريت علويان است که از همان خاندان بشار اسد به شمار می آيند. حافظ اسد در زمان گرفتن قدرت به علويان پيام داد که از کوهستان ها خارج شده و در ازای دريافت زمين ارزان، در لاذقيه سکونت اختيار کنند. به گزارش رويترز، بندر لاذقيه همچنين از شاهراه های اقتصادی اصلی برای حاکميت بشار اسد است و جمال اسد، عموی بشار اسد حاکميت اين بندر را در اختيار دارد و اعضای خاندان اسد و نزديکان آن ها، به نوعی همه کاره بندر هستند. گروه های مدافع حقوق بشر سوريه همچنين می گويند نيروهای بشار اسد روز دوشنبه به نزديکی شهر حمص حمله کرده و شماری از معترضان را دستگير کرده اند که شمار دستگيرشدگان را به ۱۲ هزار تن رسانده است. يکی از گروه های مخالف در سوريه در گفت وگو با رويترز گفته است: «بشار اسد دارد با آتش بازی می کند و با اين روند به زودی مردم به خيابان ها ريخته و با هر سلاحی که پيدا شود، به مخالفت با نظام حاکم دست می زنند. ما شاهد جنگ داخلی در تمامی نقاط سوريه هستيم ولی اين جنگ الان يک طرفه است. اميدواريم تا فشارهای بين المللی جواب دهد و تا زمانی که اين جنگ دو طرفه نشده و مردم به مقابله به مثل دست نزده اند، وضعيت متعادل شود و حاکميت پاسخگوی درخواست های مردم باشد.» اوسکار فرناندز تارانکو، معاون سياسی دبيرکل سازمان ملل در نيويورک هفته پيش در گزارشی اعلام کرد طبق آمار مستند وثبت شده، در جريان درگيری ها در سوريه در ماه جولای ۱۸۸ تن و تا تاريخ هشتم اوت (ماه جاری ميلادی) ۸۷ تن کشته شده اند. وی گفته شمار کشته شدگان غيرنظامی و شهروندان سوريه در جريان درگيری ها از ماه مارس تاکنون، از دو هزار تن فراتر رفته است. آلمان روز دوشنبه از کشورهای اتحاديه اروپا خواست تحريم های بيشتری روی دولت بشار اسد وضع کنند. همچنين آلمان از شورای امنيت خواسته اين هفته تشکيل جلسه داده و راه های توقف کشتار و خونريزی شهروندان سوريه را بررسی کنند.
غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل ایران، شایعات موجود درباره آزادی دو تبعه امریکایی بازداشت شده، در ماه رمضان را تایید نکرد. آقای اژه ای گفت ،"من در این رابطه خبری ندارم ، اما رسيدگي به پرونده به اتمام رسيده است و بهزودي حكم صادر ميشود." دادستان ایران گفته است" روز دوشنبه با قاضي رسيدگيكننده صحبت كرده و قاضی گفته است ، حكم این پرونده به زودي صادر ميشود. جاش فتال و شین باوئر، دو جوان آمریکایی دو سال پیش به همراه سارا شورد در نزدیکی مرز ایران دستگیر شدند و از آن زمان تا کنون به اتهام جاسوسی و ورود غیرقانونی به ایران در زندان هستند. سارا شورد سال گذشته با وثیقه 500 میلیون تومانی آزاد شد و به کشورش بازگشت.
«خسرو و شیرین» که بیش از ۸۰۰ سال ماجرای دلدادگیشان مثال جمع و نقل محافل بود، از این پس با تصمیم وزارت ارشاد دیگرنمیتوانند با یکدیگر به خلوت بروند، همدیگر را در آغوش بکشند و دست یکدیگر بفشارند.«خسرو و شیرین» که بیش از ۸۰۰ سال ماجرای دلدادگیشان مثال جمع و نقل محافل بود، از این پس با تصمیم وزارت ارشاد دیگر نمیتوانند با یکدیگر به خلوت بروند، همدیگر را در آغوش بکشند و دست یکدیگر بفشارند. فریبا نباتی، مدیر بخش فرهنگی انتشارات «پیدایش» که تا کنون هفت بار مثنوی «خسرو و شیرین» نظامی را به چاپ رسانده، میگوید زمانی که این انتشارات برای چاپ هشتم تصمیم بر تغییر قطع کتاب گرفت و برای این تغییر ظاهری، منظومه مزبور را جهت دریافت مجوز به وزارت ارشاد فرستاد، این وزارتخانه تجدید چاپ منظومه را به ایجاد چندین مورد اصلاحیه مشروط کرد. این اصلاحیهها مواردی نظیر تماس دست، در آغوش کشیدن، به خلوت رفتن، رقصیدن و عیش و مستی را شامل میشود؛ مواردی که به وفور در منظومهای که اساس آن عاشقانه است پیدا میشود. «خسرو و شیرین» دومین مثنوی از «خمسه» یا «پنج گنج» نظامی گنجوی است که قرن ششم هجری به رشته تحریر در آمده است؛ مثنوی که داستان مثلث عاشقانه خسرو و شیرین و فرهاد را در شش هزار و ۵۰۰ بیت نقل میکند. خانم نباتی در توضیح برخی از موارد متذکر شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله به حذف واژه «در آغوش کشیدن» در بخشی از این منظومه اشاره کرده است که شیرین پیکر خونین و بیجان خسرو را در آغوش میکشد. همچنین به گفته خانم نباتی، وزارت ارشاد گفته است که مصرع «چو مست از جام می نگذاشت باقی» که به مستی اشاره دارد، باید حذف شود. مدیر بخش فرهنگی انتشارات «پیدایش» در گفتوگو با مهر ضمن گله از ممیزیهای وزارت ارشاد، اشکالات وارد شده به این منظومه را «غیر اصولی» خوانده است. پیش از این نیز دیگر آثار نظامی گنجوی دچار ممیزی شده بود و وی تنها شاعر و ادیبی نیست که پشت سد سانسور وزارت ارشاد دولتهای نهم و دهم گرفتار آمده است. پیشتر فرج سرکوهی، منتقد و روزنامه نگار در گفتوگو با رادیو فردا به حذف بخشهایی از آثار شاعرانی چون سوزنی سمرقندی، خیام، مولوی، سعدی، عبید زاکانی، پروین اعتصامی، ایرج میرزا، و حتی لغتنامه دهخدا و فرهنگ معین از سوی وزارت ارشاد دولت محمود احمدینژاد اشاره کرده بود . در این میان برخی از شاعران علاوه بر اینکه از ممیزی و اصلاحیههای وزارت ارشاد بینصیب نماندهاند، نامشان نیز در معرض تهدید حذف شدن قرار گرفته است. نسخهای خطی از خسر و شیرین- منبع: ویکیپدیا در این بین میتوان به فروغ فرخزاد اشاره کرد که علاوه بر سانسور دیوانش از سوی وزارت ارشاد، نام وی نیز در کتابی که سال ۱۳۸۹ تحت عنوان «شعر شاعران ایران و جهان» در ایران به چاپ رسید، جای نگرفت. قانون سانسور در ایران شامل کليات مبهمی است و اشاره مشخصی به اصول اعمال ممیزی و موارد مشمول سانسور ندارد، با اين حال ناشران ايرانی موظفند نسخه اول کتاب را به اداره بررسی کتاب وزارت ارشاد ارسال و پس از اعمال اصلاحات درخواست شده از سوی این وزارتخانه، چند نسخه از کتاب چاپ شده را برای بازخوانی دوباره به ارشاد ارسال کنند. با این اوصاف و با توجه به مدت زمانی که صرف اعمال ممیزی وزارت ارشاد میشود، هنوز مشخص نیست که آیا این انتشارات تن به تیغ سانسور موارد عاشقانه این مثنوی عاشقانه خواهد داد و در صورت گردن نهادن به این خواسته، چاپ هشتم «خسرو و شیرین» در قطع و قطر جدید به چه زمانی موکول خواهد شد. کارنامه وزارت فرهنگ و ارشاد احمدینژاد گرچه سانسور دولتی کتاب مختص دولت احمدی نژاد نیست و از سال ۱۳۶۴ در ایران رواج دارد، اما روند اعمال سانسور از زمان تشکیل دولت محمود احمدینژاد سرعت گرفت. محمود احمدینژاد پس از تشکیل دولت نهم فرمان بازنگری تمامی کتابهایی را که در زمان دولت محمد خاتمی مجوز نشر گرفته بودند، صادر کرد و بازنگری خط به خط متون بر اساس نظرات و سلایق ممیز این بار با شدت بیشتری دنبال شد. در این مدت علاوه بر آثار نویسندگانی نظیر صادق هدایت، صادق چوبک، غلامحسین ساعدی، احمد کسروی و علی دشتی که پیش از این نیز مغضوب وزارت ارشاد بودند، فهرست بلند بالایی از برخی دیگر از کتابهای این نویسندگان و همچنین نویسندگان دیگر به این مجموعه افزوده شدند. علاوه بر نویسندگان ایرانی، رمانهای ترجمه شده بسیاری نیز در ایران پس از سانسور و حذفیات فراوان اجازه چاپ میگیرند. به طور معمول وزارت ارشاد به طور ویژه بر بازنگری و سانسور کتابهای حوزههای ادبی، هنری و نقد و تئوری تأکید دارد؛ مواردی که در مجموع حدود ۴۰ درصد از کتابهای چاپ شده در ایران را شامل میشود. اعمال این قوانین محدودکننده نویسندگانی نظیر محمود دولتآبادی را به گفته خودش دچار خود سانسوری نکرده است و بسیاری از مترجمان نیز علیرغم این قوانین همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند، اگرچه امکان دارد حاصل تلاششان سالها در انتظار گرفتن مجوز در وزارت ارشاد انبار شود. در این بین اما هستند مترجمانی که برای مصون ماندن از تیغ سانسور تصمیم میگیرند رمانها و آثاری را برای ترجمه در دست بگیرند که احتمال میدهند از اعمال ممیزی در امان باشند و از ترجمه دیگر آثار دل میکنند. در همین زمینه به عنوان مثال عباس پژمان، مترجم، روز دوشنبه، ۲۴ مردادماه در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفت: «دیگر به سراغ میلان کوندرا (نویسنده چکتبار) نخواهم رفت، به دلیل اینکه میدانم ترجمه آثار او بدون حذف بخشها و صفحات متعددی از کار در ایران مقدور نیست و من اصولا کارهایی را ترجمه میکنم که دچار سانسور و حذفیات نشوند.» در این بین هم هستند نویسندگان و مترجمان بسیاری که همواره به روند سانسور در ایران انتقاد کردهاند. از جمله مصطفی رحماندوست، شاعر، و نویسنده پیشتر در انتقاد از روند سانسور در ایران تأکید کرده بود که «نویسندگان دینی» هم از وضعیت ممیزی و سانسور کتاب ناراضیاند. وی که بارها از سوی اصولگرایان مورد ستایش قرار گرفته و پس از انقلاب مسئولیتهایی را در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و وزارت ارشاد بر عهده داشت سال ۱۳۸۹ در این زمینه گفته بود: «هرگونه ممیزی و بررسی کتابها پیش از چاپ، توهین به شعور مخاطب است. انسان صاحب عقل است و مسئول کار خود. کسی که اهل کتاب است میداند چه بخواند و چه نخواند و بر حسب تشخیص خود اگر ببیند متن کتابی بر خلاف واقعیت است میتواند آن را نخواند.»
درپی تجمع دانشجویان بسیجی در مقابل سفارت بریتانیا در تهران در روز یکشنبه، جین ماریوت، کاردار بریتانیا آنها را به گفتگو درباره حقوق بشر دعوت کرد. جین ماریوت با حمایت از حق تجمع کنندگان برای اعتراض مسالمت آمیز، از آنها دعوت کرده است تا برای گفتگو معقول با او ملاقات کنند. او تاکید تجمع کنندگان بر اجرای اعلامیه جهانی حقوق بشر، حق آزادی بیان و تجمعات در بریتانیا را، تحسین برانگیز خوانده و افزوده که مطمئن است تجمع کنندگان از دولت ایران نیز خواهندخواست تا حق اعتراض و تجمعات مسالمت آمیز در ایران را نیز برسمیت بشناسند. پس از آشو بهای اخیر در چند شهر بریتانیا، رسانه ها و سازمان دولتی در ایران بشدت از این افراد با عنوان «محرومان» دفاع و دولت بریتانیا را به سرکوبی آنها متهم می کنند.
نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه برای گفتگو درباره از سرگیری مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای پنج بعلاوه یک وارد تهران شد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، یکماه پیش از ارائه طرح گام به گام مسکو به آمریکا برای حل مشکل هسته ای ایران خبر داده بود که برپایه آن، در مقابل ِ هرپاسخ شفاف ایران به پرسش های آژانس بین المللی انرژی اتمی، تحریم های ایران هم گام به گام کاهش می یابد. حسین نقوی حسینی، ازاعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته است که ایران موافقت خود را با این طرح به اطلاع روسیه رسانده است.
به گزارش خبرگزاری های ایران، در پی شکایت دادستانی تهران از روزنامه دولتی ایران به دلیل چاپ ویژه نامه «خاتون»، این پرونده به دادگاه ارجاع شده است. دادستان تهران، علی اکبر جوانفکر، سرپرست این روزنامه را به «جریحه دار کردن عفت و اخلاق عمومی» متهم کرده است. آقای جوانفکر، با رد این اتهام، انتشار این ویژه نامه را «نخستین کار تحقیقی و علمی جامع درباره فلسفه حجاب و عفاف با استفاده از نظرات کارشناسان برای ایجاد فضای آزاداندیشی» توصیف کرده،گفته است که هدف نهایی او و همفکرانش، ترویج و تبیین فلسفه چادر بعنوان حجاب برتر است.
محاکمه 28 تن از افسران ارتش ترکیه، از جمله یکی از عالی رتبه ترین ژنرال های این کشور روز دوشنبه در دادگاهی در استانبول آغاز شد. این عده متهم به توطئه برای براندازی دولت اسلام گرای رجب طیب اردوغان، نخست وزیر هستند. متهمان با رد اتهام ها، محاکمات را نمایشی برای بی اعتبارکردن ارتش خوانده اند. دولت ترکیه می گوید این افسران نقشه کشیده بودند با ایجاد درگیری نظامی با یونان، اوضاع را مشوش کنند و دست به کودتا زنند.
وزیر کشور لیبی، ناصر المبروک عبدالله، همراه 9 تن از اعضای خانواده و بستگانش امروز، دوشنبه، وارد قاهره شد. مسئولان فرودگاه قاهره به خبرگزاری ها گفته اند که این افراد با ویزای توریستی در پروازی ویژه از تونس وارد قاهره شدند. این عده در حالی به مصر رفته اند که مخالفان قذافی درلیبی می گویند با تصرف چند شهر، جاده های اصلی منتهی به طرابلس را بسته اند. از سوی دیگر، معمر قذافی با رد ادعای مخالفان، صبح دوشنبه در پیامی صوتی از طرفداران خود خواست برای جنگ با ناتو و مخالفان آماده شوند.
چندین حلقه بمبگذاری در ۱۷ شهر عراق باعث کشته شدن دستکم ۶۶ نفر شد. این حملات در حالی روی داده است که عراق در ماه رمضان دورهای نسبتاً آرام را پشت سر میگذاشت.روز دوشنبه چندین بمبگذاری و تیراندازی در ۱۷ شهر عراق باعث کشته شدن دستکم ۶۶ نفر و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان عراقی شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ۴۰ تن از کشتهشدگان این روز مربوط به انفجار همزمان دو بمب در شهر کوت در جنوب عراق است و در جریان این دو انفجار ۶۵ نفر نیز زخمی شدند. بنا به گزارشها، روز دوشنبه دهها نقطه دیگر عراق نیز شاهد انفجار یا تیراندازی بودهاند و شبکه خبری سیانان شمار زخمیان این حملات را «۱۷۰ نفر» و خبرگزاری فرانسه این آمار را «۲۳۰ نفر» ذکر میکنند. این حملات پس از آن روی میدهد که عراق از اوایل ماه رمضان یک دوره نسبتاً آرام را پشت سر میگذاشت. انفجار بمب در روستای تواریج در نزدیکی کربلا که در یک خودرو جاسازی شدهبود و قرارگاه پلیس را هدف گرفتهبود دستکم ۸ کشته و ۲۰ زخمی بر جای گذاشت. سیانان گزارش میدهد که وزارت کشور عراق هماینک از نیروی انتظامی این کشور خواسته تا از پارک کردن وسائط نقلیه در خیابانهای بغداد و بسیاری دیگر از شهرها جلوگیری کند. دیگر حملات روز دوشنبه شامل انفجار چهار بمب در بغداد، دو بمبگذاری انتحاری در تکریت، و چندین حمله در کوت، نجف، کرکوک، بعقوبه، خان بنی سعد، هندیه، موصل و چندین شهر دیگر بود. هدف بیشتر این حملات، قرارگاههای پلیس و پادگانهای ارتش و خودروهای دولتی گزارش شدهاست. با وجودی که خشونتها در عراق در سالهای اخیر مجموعاً کاهش داشته اما ماههای اخیر روندی صعودی را در تشدید این خشونتها نشان میدهد. این تشدید خشونتها در حالی صورت میگیرد که در دولت عراق گفتوگوهایی برای تصمیمگیری در مورد ارائه درخواست به آمریکا جهت تمدید حضور نیروهای خود پس از مهلت یکم ژانویه ۲۰۱۲ در جریان است. واشنگتن و بغداد در سال ۲۰۰۸ توافق کردند که آمریکا تا پایان سال جاری میلادی، ۴۶ هزار نیروی باقیمانده خود را از خاک عراق خارج کند، اما کاخ سفید معتقد است که بغداد به حضور برخی از نیروهای آمریکایی در این کشور پس از مهلت تعیین شده، نیاز خواهد داشت.
دومین جلسه محاکمه حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر، همراه حبیب العدلی، وزیر کشور پیشین و علاء و جمال، دو پسر حسنی مبارک در دادگاهی در قاهره برگزار شد. قاضی دادگاه اعلام کرد که جلسه بعدی به پنجم سپتامبر، حدود سه هفته دیگر، موکول شده است، اما محاکمات، دیگر بطور زنده از شبکه های تلویزیونی پخش نخواهد شد. حسنی مبارک، وزیر سابق کشور و شش فرمانده پلیس متهم اند که دستور قتل معترضان به حکومت را در زمستان گذشته، صادر و اجرا کردند. اتهام های فساد مالی نیز به حسنی مبارک، دو پسر او و وزیر سابق کشور وارد شده است.
محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته است که نرخ تورم در تیرماه، کمتر از یک درصد افزایش داشته، در حالیکه این رقم در خرداد ماه ۱.۲ بوده است که نشان می دهد نرخ افزایش تورم در حال کاهش است. آقای بهمنی به آخرین نرخ تورم در ایران، اشاره نکرده است. خبرگزاری های ایران می گویند قرار بوده مرکز آمار ایران نرخ تورم را از خرداد ماه اعلام کند که تاکنون چنین نکرده است. براساس همین گزارش ها، نرخ غیر رسمی تورم در خرداد ماه ۱۵.۴ درصد بوده که با سخنان آقای بهمنی به معنای افزایش آن به ۱۶.۳ درصد در تیرماه است.
احمد داووداغلو، وزیر خارجه ترکیه خبر دستگیری فرد شماره دو «پ کا کا» توسط ایران را تکذیب کرد. خبر دستگیری مراد کاراییلان (قرهئیلان)، توسط ایران روز یکشنبه به نقل از علاءالدین بروجردی در خبرگزاریها منتشر و پس از آن نیز از سوی وی تکذیب شد.احمد داووداغلو، وزیر خارجه ترکیه خبر دستگیری فرد شماره دو «پ کا کا» توسط ایران را تکذیب کرد. خبر دستگیری مراد کاراییلان (قرهئیلان)، توسط ایران روز یکشنبه به نقل از علاءالدین بروجردی در خبرگزاریها منتشر و پس از آن نیز از سوی وی تکذیب شد. به گزارش خبرگزاری مهر، عیسی قنبری، معاون امنیتی انتظامی استاندار آذربایجان غربی روز دوشنبه خبر دستگیری نفر دوم حزب کارگران کردستان ترکیه، «پ.کا.کا» را تکذیب کرد و فرمانده قرارگاه «حمزه سیدالشهدای» این استان نیز این خبر را شایعه دانست. در عین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از رسانههای ترکیه نیز گزارش کرده است که احمد داووداغلو، وزیر امور خارجه ترکیه این خبر را تکذیب کرده و گفته است که هیچ نشانهای مبنی بر تأیید این خبر وجود ندارد. به گزارش خبرگزاریهای داخلی ایران، علاءالدین بروجردی در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس از دستگیری «فرد شماره دو پ.کا.کا» خبر داد و حملات جدید مرزی در غرب ایران را «عکسالعمل پژاک» در قبال این دستگیری دانست. اگرچه آقای بروجردی به نام فردی در این خصوص اشاره نکرد، رسانههای ترکیه از بعد از ظهر شنبه اخباری در خصوص دستگیری مراد کاراییلان (قرهئیلان)، معاون عبدالله اوجالان، رهبر پ.کا.کا، در کوهستان قندیل در شمال عراق توسط نیروهای امنیتی ایران منتشر کردند. ساعاتی پس از اظهارات رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس، آقای بروجردی خبر دستگیری فرد شمار دو پ.کا.کا را تکذیب کرد و گفت: «حرف من این بود که شنیدههای بنده درباره خبر دستگیری یکی دیگر از رهبران پ.کا.کا در حد خبرهای منتشر شده از رسانههای ترکیه است و صحت و سقم آن را باید از مراجع ذیصلاح مشخص کرد.» در عین حال روز یکشنبه مراد کاراییلان، از مخفیگاه خود در «مناطق مرزی ایران و عراق» در گفتوگو با شبکه «روژ تیوی»، این اخبار را اقدامی با هدف تضعیف روحیه پ.کا.کا دانست که از سوی ایران و ترکیه صورت میگیرد. روزنامه «تودِی زَمان»، چاپ ترکیه روز دوشنبه در همین خصوص تأکید کرد که آقای داووداغلو ساعات پایانی روز یکشنبه، از گفتوگوی تلفنی با علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران خبر داد و افزود که آقای صالحی خاطرنشان کرده که اطلاعاتی در مورد دستگیری آقای کاراییلان در دست نیست. به گفته این روزنامه، آقای داووداغلو توضیح داده است: «در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه ایران از وی خواستم اگر ایران در این خصوص اطلاعاتی دارد، با ما در میان بگذارد. او خبر دستگیری آقای کاراییلان را تأیید نکرد. اخبار منتشر شده صحت ندارند. حداقل، ایران این اخبار را تأیید نکرده است.» روزنامه «تودِی زمان» همچنین به نقل از وزیر امور خارجه ترکیه از گفتوگوی سفیر ترکیه در ایران با آقای بروجردی خبر داده و افزوده که آقای بروجردی گفته است که وی در مورد بازداشت آقای کاراییلان هیچ اظهار نظری نکرده است. حزب کارگران کردستان، از سال ۱۹۸۴ مبارزه مسلحانه علیه دولت ترکیه را آغاز کرد؛ این گروه از سوی فهرست گروههای ترویستی ترکیه، ایران و آمریکا قرار دارد.
محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران به خبرگزاری ایسنا گفته است که توانسته اند دو سوم مطالبات نفتی خود را از هند بگیرند و بقیه طلب ايران نيز در حال وصول است. وزیر دارایی هند روز جمعه گفته بود که اولین قسط بدهی آنها به ایران پرداخت شدهاست. مقام های جمهوری اسلامی و هند درباره واسطه پرداخت این مبالغ چیزی نگفته اند، اما شرکت های هندی اعلام کرده اند که این پرداخت ها از طریق «هالکبانکاسی» یا (بانک خلق) در ترکیه انجام می گیرد. بدهی های شرکت های هندی به ایران در ازای خرید نفت ، از ماه دسامبر گذشته به دلیل تحریم های بانکی ایران از سوی آمریکا، به پنج میلیارد دلار رسیده بود.
يک سال پيش علی اکبر صالحی در منصب رئيس سازمان انرژی اتمی ايران از بحرانی شدن قلب راکتور بوشهر و ورود اين مجموعه به مرحله توليد برق خبر داده بود. يک سال پيش علی اکبر صالحی در منصب رئيس سازمان انرژی اتمی ايران از بحرانی شدن قلب راکتور بوشهر و ورود اين مجموعه به مرحله توليد برق خبر داده بود. سال بعد از اعلام راه اندازی اولين کارخانه برق اتمی ايران، علی اکبر صالحی، اين بار در منصب وزير خارجه جمهوری اسلامی، به اميد گشودن گره های سياسی تکميل و راه اندازی راکتور بوشهر راهی مسکو ميشود. موانع سياسی راه اندازی راکتور بوشهر، علی رغم تحويل سوخت اتمی به ايران، همچنان مسير فعال شدن نهايی اين مجموعه را مسدود نگاه داشته اند، اگرچه مسئولان جمهوری اسلامی حتی از طرح موضوع نيز طفره رفته و دليل روشنی برای تاخير های مکرر تکميل آن ارائه نميکنند. محمود احمدی نژاد در تازه ترين اظهار نظر پيرامون راه اندازی راکتور بوشهر، طی گفتگويی با شبکه تلويزيونی انگليسی زبان روسيه، موسوم به " راشيا تو دی" ( روسيه امروز)، ضمن افشای مذاکره تلفنی با مدودوف و سئوال از وی پيرامون دلايل تاخير در راه اندازی راکتور بوشهر، از قول همتای روسی خود، منکر وجود اشکال خاص در اين راه شد. با اين وجود، رييس دولت ايران از اعلام زمان قطعی آغاز بهر برداری نهايی راکتور بوشهر خود داری ورزيد و بار ديگر اين موضوع را در گرو حدس و گمان و اعلام تاريخهای تقريبی و ابراز خوشبينی های تکراری همکاران خود گذاشت. احداث ۱۰ کارخانه برق گازی طی شانزده سال گذشته که روسيه عمليات بازسازی، تجهيز و راه اندازی راکتور بوشهر را عهده دار شده است، ايران قادر بود از راه ايجاد بيش از ده کارخانه برق گازی اضافی، و افزودن ۱۰ مگاوات بر ظرفيت توليد خود، ضمن تامين نياز های داخلی، به صدور برق به کشور های همسايه، مبادرت نمايد. زمان لازم برای ساختن و راه اندازی هر کارخانه برق گازی، مانند نيروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی سيکل ترکيبی زنجان، تنها ۳ سال و هزينه احداث آن بمراتب کمتر از هزينه احداث يک کارخانه برق اتمی با ظرفيت مشابه است. احداث هر کارخانه برق گازی در ايران به ايجاد صدها فرصت شغلی در داخل کشور کمک خواهد کرد. بسياری از قطعات مورد نياز کارخانه در داخل توليد ميشود. مديريت آن، بر خلاف راکتور اتمی، توسط نيروهای انسانی داخلی صورت ميگرد. ايران نيازمند واردات سوخت اتمی از خارج ( روسيه ) و تحمل هزينه سنگين دفع و دفن زباله های اتمی در خارج نخواهد بود. با اين وجود، احداث کارخانه برق اتمی در ايران می توانست، در قالب متنوع ساختن سبد توليد برق کشور و صرفه جويی در مصرف ذخاير سوخت فسيلی، مورد استفاده قرار گيرد، چنانچه، مشکلات ناشی از اجرای چنين طرحی، تحميل هزينه های سنگين امنيتی، سياسی و اقتصادی را غير قابل اجتناب نميساخت. بی توجه به وجود اين مشکلات، جمهوری اسلامی طی ۱۶ سال گذشته تکميل طرحی را دنبال کرده است، که در شرايطی متفاوت ميبايد ده سال پيش به نتيجه ميرسد. مشکلات سياسی در طول اين سال ها، و بخصوص از شش سال پيش که دولت کنونی تهران غنی سازی اورانيوم در نطنز را از سر گرفت و کشور را در مقابل جامعه جهانی قرار داد، ايران ضمن محروم ماندن از دست يابی به برق اتمی، هزينه هايی را تحمل کرده که تنها با خسارات جنگ هشت ساله با عراق قابل مقايسه است. در ظاهر، ساختن کارخانه برق اتمی بوشهر ناشی از داشتن اين انگيزه بود که مصرف نفت و گاز ايران را کاهش دهد. گذشته از نسبت اندک ظرفيت محدود اين کارخانه در مقايسه با توليد و مصرف کل برق ايران، که رقمی است در حدود ۱ تا ۱.۵ در صد، خساراتی که اين طرح تاکنون به اکتشاف و توليد نفت و گاز ايران وارد ساخته بمراتب از لطمه های جنگ ايران و عراق بيشتر بوده است. در سال جاری، مطابق محاسبات برنامه پنج ساله عمرانی، و هدفهای سند چشم انداز۲۰ ساله، ظرفيت توليد گاز طبيعی ايران ميبايد روزانه به ۸۰۰ ميليون متر مکعب و ظرفيت توليد نفت خام ايران به ۵.۲ ميليون بشکه در روز ميرسيد. به برکت سوء مديريت، اعمال تحريم ها شورای امنيت، و تنبيهات يکجانبه آمريکا و جامعه اروپا، ايران نه تنها از فرصت تبديل شدن به شريک انرژی اروپا و پيوستن به سازمان تجارت جهانی باز مانده، که در نتيجه مستقيم کاهش ظرفيت توليد نفت و گاز،سالانه مابين ۱۵۰ تا ۲۰۰ ميليارد دلار زيان ميبيند. توليد و صادرات ۳۰۰ ميليون متر مکعب گاز طبيعی بيشتر در روز، ميتوانست تمامی نياز های اروپا به واردات گاز طبيعی را تامين، و معادل درآمد های ايران از صادرات نفت خام، در آمد های ارزی تازه ايجاد کند. دو ميليون بشکه در روز صادرات اضافی نفت خام، نسبت به حجم صادرات کنونی، ميتوانست درآمد های صادراتی نفت خام ايران را که در حدود ۱۰۰ ميليارد دلار است، به ۲۰۰ ميليارد دلار افزايش دهد. در حال حاضر توليد گاز ايران به حدود ۵۰۰ ميليون متر مکعب در روز و توليد نفت خام ( بدون در نظر گرفتن حجم مايعات همراه گاز در عسلويه و توليد نفت خام مسجد سليمان که در خدمت بيع متقابل است) به حدود ۳ ميليون بشکه در روز رسيده است. مقايسه منطقی! زيان های ناشی از رکود در برنامه های اکتشاف و توليد نفت و گاز ايران، علاوه بر ضعف مديريت، مستقيما نتيجه تحريم هايی است که به دليل پيگيری هدفهای مشکوک برنامه توسعه اتمی عليه ايران تحميل شده اند. بخش عمده اين مشکلات، که طبيعت آنها سياسی است، دامنگير بخش غير نظامی برنامه توسعه اتمی ايران، منجمله تکميل و راه اندازی راکتور اتمی بوشهر نيز شده است. علی اکبر صالحی طی سفر هفته جاری خود به مسکو که با دعوت سرگئی لاوروف همتای روسی او صورت ميگيرد، ضمن تکرار مواضع گذشته ايران داير بر "علاقمندی به مذاکره با جامعه جهانی "، در اصل بدنبال از ميان برداشتن موانع سياسی راه اندازی راکتور بوشهر خواهد بود تا پيش بردن " مذاکرات گام به گام " پيشنهادی روسيه- هدفی که طی اقامت کوتاه نيکلای پتروشف، دبير شورای امنيت ملی روسيه در تهران نيز دنبال خواهد شد. احمدی نژاد در گفتگوی روز شنبه با شبکه تلويزيونی " روسيه امروز " تاکيد کرد : " راکتور بوشهر سمبل همکاری های ايران و روسيه است " . با توجه به طبيعت کنونی مناسبات تهران و مسکو و وضعيت جاری راکتور بوشهر، اين مقايسه عملگرايانه ترين بخش از اظهارات رييس دولت ايران در آن گفتگو بشمار ميرود.
یک رشته انفجار در شهرهای کوت،کرکوک، نجف،کربلا و تکریت در عراق دستکم ۶۰ کشته و دهها زخمی برجای گذاشت. بیشترین تعداد کشته و زخمی ها در دو انفجار همزمان در شهر کوت در استان واسط بود که دستکم ۴۰ نفر کشته و بیش از ۵۰ تن زخمی شدند. این انفجارها در ماه رمضان و درحالی رخ می دهد که قرار است تمامی نیروهای رزمی آمریکا تا پایان سال جاری میلادی، عراق را ترک کنند.
آن چه فدراسيون دو و ميدانی ايران از آن به عنوان «ديپلماسی بزرگ حاج آقا آشتيانی» ياد می کند، ايميلی تبليغاتی است که برای هر ۲۱۲ کشور موجود در جهان، Send to all شده است! «ديپلماسی ورزشی در دووميدانی به اوج خود میرسد، ابراز تمايل سباستين کو برای کمک به دوهای نيمه استقامت در ايران.» اين عبارت ها، عنوان خبری است که در سايت فدراسيون دو و ميدانی ايران منتشر شده است. خبری که حتی از نگاه خبرگزاری های دولتی، انعکاسش در رسانه های بين المللی می تواند اسباب تمسخر ورزش ايران را در پی داشته باشد. آن چه فدراسيون دو و ميدانی ايران از آن به عنوان «ديپلماسی بزرگ حاج آقا آشتيانی» ياد می کند، ايميلی تبليغاتی است که برای هر ۲۱۲ کشور موجود در جهان، Send to all شده است! سباستين کو اين روزها مهم ترين و پر مشغله ترين مدير ورزشی در سراسر جهان لقب گرفته و دسترسی به او برای مکالمه ای کوتاه، حتی برای روسای فدراسيون های جهانی نيز آسان نيست. او مدير اجرايی المپيک لندن است. يکی از اعجوبه های تاريخ ورزش که به پاس خدماتش در دوران قهرمانی و خلاقيت های پس از آن در عرصه مديريت، از سوی ملکه بريتانيا لقب لرد به او اعطا شده است. مردی که از موثرترين افراد برای اعطای ميزبانی المپيک ۲۰۱۲ به انگلستان ناميده می شود. در چنين شرايطی حضور سباستين کو در ايران برای کمک به دوندگان استقامت، همان اندازه محتمل است که ليونل مسی برای توپ زدن در ليگ دسته سوم فوتبال ايران اعلام آمادگی کند. جعل ايميل ساده و تبليغاتی سباستين کو از سوی فدراسيون دو و ميدانی، با واکنش انتقاد آميز کارشناسان و رسانه های خبری در ايران مواجه شده است. خبرگزاری ايسنا از اين اقدام، با عنوان رفتاری خطرناک و غير صادقانه با وارونه کردن حقايق ياد کرده است. آن هم فدراسيونی که پس از بازی های آسيايی گوانگجو، هر روز يکی از چهره ای شاخص مرد و زن در اين رشته با شديدترين لحن، به انتقاد از نابسامانی های پرشمار آن می پردازد. معرفی کامل سباستين کو و ماجرای ايميل ارسالی او به فدراسيون دو و ميدانی ايران در ادامه آمده است. لرد سباستين کو کيست؟ نام سباستين کو، در وهله نخست يادآور عصر طلايی دوندگان نيمه استقامت انگلستان در جهان است. يعنی حدفاصل نيمه دوم دهه ۷۰ ميلادی تا يک دهه بعد و پيش از قبضه کردن مواد نيمه استقامت از سوی دوندگان کنيايی يا اتيوپيايی. غير از سعيد اوئيتا از مراکش، بريتانيايی ها در ۱۵۰۰ متر رقیبی نمی شناختند. ديويد مورکرافت، استيو اووت، تايم مک کين، استيو کرام و مشهورترين دونده بين آن ها؛ سباستين کو. او نخستين بار در سال ۱۹۷۹ در زوريخ قهرمان جهان شد. اما با رکورد شخصی او در ۱۵۰۰ متر، هنوز هم می توان به راحتی قهرمان جهان و المپيک شد! سباستين کو دارنده دو مدال طلا و دو مدال نقره از المپيک های مسکو و لس آنجلس است. آخرين عنوان مهم او مدال طلای جهان و مدال طلای اروپا در سال ۱۹۸۶ است. او پس از خداحافظی از پيست های دو و ميدانی، عضويت در پارلمان انگلستان را تجربه کرد. از سال ۲۰۰۳ نيز نايب رئيس فدراسيون جهانی ووميدانی (IAAF) شد. در همان سال در تيم لندن برای ارائه پيشنهاد ميزبانی المپيک قرار گرفت و با ايده های او، انگلستان ميزبان سی امين دوره بازی های المپيک شد. او حالا به عنوان مدير اجرايی المپيک ۲۰۱۲ فعاليت می کند. ماجرای ايميل محبوبيت جهانی سباستين کو، او را در آستانه احراز سمت رياست اتحاديه بين المللی دو و ميدانی قرار داده است. لامينه دياک رييس ۷۷ ساله و سنگالی اين اتحاديه منتقدان زيادی دارد. او که خود قهرمان سابق پرش طول است، پس از مرگ پريمو نيبولو در سال ۱۹۹۹ تا به امروز، رئييس IAAF است. کنگره اتحاديه بينالمللی فدراسيون های دو و ميدانی سراسر جهان، دو هفته ديگر در کرهجنوبی و همزمان با سيزدهمين دوره رقابت های جهانی برگزار میشود. اين کنگره به خاطر انتخاباتی که در پيش دارد، از اهميت بسيار بالايی برخوردار است. سباستين کو در کنار يکی از اسطوره های تاريخ دو و ميدانی يعنی سرگئی بوبکا رکورد دار پرش با نيزه جهان، از اقبال فراوانی برای کسب رياست اتحاديه برخوردار هستند. سباستين کو برای اعلام رسمی نامزدی خود، به تمام کشورهای عضو ايميل فرستاده و از آن ها خواسته تا در انتخابات پيش رو به او رای بدهند. آن چه فدراسيون دو و ميدانی ايران از آن به عنوان «ديپلماسی بزرگ حاج آقا آشتيانی» ياد می کند، ايميلی است که برای هر ۲۱۲ کشور موجود در جهان Send to all شده است! خبرگزاری ايسنا با انتقاد از اين جعل خبری نوشته است: «ادامه اين روند خطرناک است. با همين وارونه جلوه دادن هاست که هر روز خبر جدا شدن يکی از استخوان خرد کردهها به گوش میرسد و اين مسئله بسيار تاسفآور است.»
رئیسکل بانک مرکزی ایران از وصول دو سوم مطالبات نفتی از هند خبر داد و تأکید کرد که در زمینه وصول بقیه مطالبات ایران از هند نیز مشکلی وجود ندارد. وی همچنین وجود مشکل در زمینه وصول بدهیها از چین و کره جنوبی را رد کرده است.رئیس کل بانک مرکزی ایران از وصول دو سوم مطالبات نفتی ایران از هند خبر داد و گفت که «بقیه مطالبات ایران از هند نیز در حال وصول است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.» به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، محمود بهمنی با اعلام این خبر، درباره تسویه بدهی هند به ایران با طلا به جای ارز گفت: «این صحبتها شده بود و اگر نیاز باشد حتماً این کار را میکنیم.» او درباره مباحثی که پیرامون بدهی چین و کرهجنوبی به ایران نیز مطرح شدهاست گفت: «ما در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.» وزیر دارایی هند روز جمعه گفته بود که کشورش توانسته است مسئله پرداخت بدهی واردات نفت خود از ایران را حل کند و اولین قسط از این بدهیها نیز به ایران پرداخت شدهاست. گرچه این مقام هندی شیوه پرداخت این بدهیها را «محرمانه» خوانده بود اما کمپانیهای هندی اعلام کردهاند که پرداختهای خود به ایران را از طریق «هالکبانکاسی» (بانک خلق) ترکیه انجام دادهاند . شرکتهای پالایشی هند به خاطر فشار تحریمهای بینالمللی علیه ایران، در زمینه پرداخت ارز به ایران با مشکل روبهرو هستند و در پی بحرانی که از ماه دسامبر آغاز شد بدهی این شرکتها به ایران به ۵ میلیارد دلار بالغ شد. پالایشگران هندی به رسانهها گفتند که در صورت عدم پرداخت این بدهیها ایران قصد داشت به احتمال زیاد صادرات نفت به هند را از اول ماه اوت متوقف کند. پیش از این، دشواریهایی که بر سر پرداخت این بدهیها به ایران به وجود آمد باعث توقف بخشی از صدور نفت از ایران به هند نیز شد و عربستان سعودی اعلام کرد که حاضر است در صورت قطع صادرات ایران، کمبود نفتی هند را تا حدی تأمین کند. مشکلات بر سر معاملات نفتی ایران و هند از زمانی آغاز شد که بانک مرکزی هند در اقدامی که به گفته رسانههای هند با فشارهای ایالات متحده برای تحریم بیشتر ایران مرتبط است، از دیماه سال گذشته، انجام دادوستد با ایران از طریق «اتحادیه پایاپای آسیایی» که واسطه معاملاتی بین ایران و هند است را برای شرکتهای هندی ممنوع اعلام کرد. هند پس از چین دومین واردکننده عمده نفت از ایران است و در حدود ۱۲ درصد از نیازهای نفتی خود را از ایران خریداری میکند.
مدیر یک انتشاراتی در تهران می گوید وزارت ارشاد جمهوی اسلامی دستور داده است بخش هایی از منظومه «خسرو و شیرین» اثر نظامی گنجوی حذف شود. فریبا نباتی، مدیر بخش فرهنگی انتشارات پیدایش به خبرگزاری مهر گفته است که منظومه «خسرو و شیرین» را که 831 سال از خلق آن می گذرد برای چاپ هشتم آماده کرده اند، اما مجبور شده اند تنها بخاطر تغییر قطع کتاب آن را برای دریافت مجوز انتشار به وزارت ارشاد بفرستند ولی مسئولان، کتاب را با اصلاحاتی برگردانده اند. از جمله این اصلاحات، حذف مصرع ِ «چو مست از جام می نگذاشت باقی»، و واژه ها و افعالی چون در آغوش کشیدن، به خلوت رفتن، آغوش، گرفتن دست و امثال آن است.
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات حسنی مبارک و دو فرزندش روز دوشنبه در قاهره آغاز شد و بار دیگر حسنی مبارک خوابیده بر روی برانکارد در دادگاه حضور پیدا کرد. کشتار معترضان و فساد مالی از جمله اتهامات متوجه مبارک و فرزندان اوست.دومین جلسه رسیدگی به اتهامات حسنی مبارک و دو فرزندش روز دوشنبه در قاهره آغاز شد و بار دیگر حسنی مبارک خوابیده بر روی برانکارد در دادگاه حضور پیدا کرد. کشتار معترضان و فساد مالی از جمله اتهامات متوجه مبارک و فرزندان اوست. به گزارش خبرگزاری رویترز، قرار بر این است که در این جلسه دادگاه محمد حسین طنطاوی، رئیس شورای عالی نیروهای مسلح، در جایگاه شهود حاضر شود و در خصوص اتهام صدور فرمان کشتار معترضان که متوجه حسنی مبارک است به توضیح بپردازد. این اتهام میتواند حکم اعدام برای آقای مبارک به همراه داشته باشد. این جلسه در حالی در دانشکده پلیس قاهره در حال برگزاری است که صدها پلیس ضد شورش اطراف ساختمان دادگاه را احاطه کردهاند و جماعتی از حامیان حسنی مبارک نیز در نزدیکی این ساختمان جمع شدهاند. حسنی مبارک ۸۳ ساله و دو فرزندش، علاءالدین و جمالالدین نخستین بار دوازدهم مردادماه در این دادگاه حاضر شدند و از جمله به نقش داشتن در کشتار معترضان و فساد مالی متهم شدند و هر سه تن این اتهامات را رد کردند. قرار بر این است آقای طنطاوی، که حال ریاست شورای عالی نیروهای مسلح مصر را برعهده دارد و در دولت مبارک نیز برای دو دهه وزیر دفاع مصر بود، در این جلسه حاضر شود و در مورد نقش مبارک در سرکوب معترضان توضیح دهد. به نوشته رویترز اظهارات آقای طنطاوی میتواند در صدور حکم دادگاه علیه حسنی مبارک ۸۳ ساله نقش تعیین کننده داشته باشد. یکی از وکلای مدافع این پرونده به خبرگزاری رویترز گفته است که بر اساس اظهارات آقای طنطاوی دادگاه مشخص میکند که آیا آقای مبارک فرمان گشودن آتش به روی معترضان را صادر کرده، یا اینکه حبیبالعدلی، وزیر کشور پیشین در این زمینه مستقل عمل کرده است. آقای عدلی تا این لحظه از بررسی پروندهاش، به اتهام فساد مالی به ۱۲ سال زندان محکوم شده است و قرار بر این است که جلسه بعدی رسیدگی به اتهامات وی و شش تن از معاونانش در تاریخ ۱۴ شهریورماه برگزار شود. در جریان ناآرامیهای ۱۸ روزه مصر که در نهایت به سقوط دولت حسنی مبارک انجامید، حدود ۸۵۰ تن کشته و بیش از شش هزار تن زخمی شدند. حسنی مبارک، که از ماه آوریل به خاطر مشکلات قلبی در بیمارستانی در شرمالشیخ بستری است، ۲۲ بهمن ماه و پس از ۳۰ سال حکومت بلامنازع و در پی اعتراضهای مردمی، از قدرت کناره گرفت.
به نظر می رسد دولت ایران زير سياست ظاهری ساماندهی مدارس مذهبی سنی سعی در تشديد سرکوب سنيان کشور دارد. اين کار از طريق به کار بستن مصوبات سال ۱۳۸۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می شود که از يک جمع ۴۱ نفره اصول گرايان در قم تشکيل شده که به وسيله آيت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی منصوب شده اند. محمود احمدی نژاد، رييس اين شورا است. گرچه تصميمات اتخاذ شده توسط آن می تواند سرآخر با تصميم آیت الله خامنه ای عوض شود. به نظر می رسد دولت ایران زير سياست ظاهری ساماندهی مدارس دينی سعی در تشديد سرکوب سنی های کشور دارد. اين کار از طريق به کار بستن مصوبات سال ۱۳۸۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می شود که از يک جمع ۴۱ نفره اصول گرايان در قم تشکيل شده که به وسيله آيت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی منصوب شده اند. محمود احمدی نژاد، رييس اين شورا است. گرچه تصميمات اتخاذ شده توسط آن می تواند در انتها با تصميم آیت الله خامنه ای عوض شود. در سال ۱۳۸۶ اين شورا مصوبه ای را با عنوان «قوانين شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ساماندهی مدارس دينی اهل سنت» که شامل ده ماده و چهار تبصره است به تصويب رساند. برپايه يکی از مواد اين مصوبه کليه مدارس اهل سنت بايد زير نظر اين شورا و با توجه به رهنمودهای نمايندگان آيت الله خامنه ای اداره شود. در تاريخ ۲۱ ژوئن حجت الاسلام عباس فرضی دبير اين شورا به خبرگزاری فارس گفت: ۹۸ درصد مدارس دينی اهل سنت در کشور ساماندهی و ثبت شده اند. هدف اين شورا دادن خدمات به روحانيون اهل سنت از راه ارزيابی مجدد قابليت های آنها و صدور مدارک لازم در اين زمينه و افزايش مقرری های آنها از سپتامبر امسال است. وی افزود بر پايه حکم آيت الله خامنه ای کليه مدارس دينی [اهل سنت] ضمن حفظ راه و رسم خود بايد به دانش روز مجهز شوند. ژ پيش از تشکيل شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس رهنمودهای خامنه ای دو مرکز اسلامی عالی در استان کردستان و گلستان به منظور هموار کردن راه «همکاری روحانيان سنی و نمايندگان رهبر» تشکيل شده بود. احترام در سخن، تبعيض در عمل اکثريت مردم استانهای بلوچستان و ترکمن سنی مذهب اند. اهل سنت نزديک به يک دهم جمعيت کل کشور را تشکيل می دهند. بيشتر آنها در استانهای آذربايجان غربی، کردستان، کرمانشاه، گلستان و سيستان و بلوچستان زندگی می کنند. آيا سخن آيت الله خامنه ای درباره وحدت شيعه و سنی تنها يک حرف است؟ قانون اساسی جمهوری اسلامی مسلمانان سنی را در رتبه بالاتر از ديگر اقليت های دينی در کشور قرار داده است. بر اساس ماده ۱۲ اين قانون ضرورت دارد ديگر مکاتب اسلام از «احترام کامل» برخوردار باشند و در پيروی از دستورهای دينی و مناسک قومی خود آزادی کامل داشته باشند. اما در عمل چنين نيست. مسلمانان سنی ايران از تبعيض های مختلف رنج می برند و نظام آنها را در کشور خود به حاشيه رانده است. اسلام شيعی دين حکومتی ايران است و مسلمانان شيعه قدرت را در اين کشور در دست دارند. تا امروز به سنی ها اجازه ساختن مسجد در شهرهای بزرگ مانند تهران داده نشده است و از سال ۱۳۵۷ تاکنون در ميان وزيران و معاونان دولت تنها نام يک سنی به چشم می خورد. طی يک مراسم رسمی در روز ۱۴ مردادماه در زاهدان مرکز استان سيستان و بلوچستان حجت الاسلام احمد براتی به رياست مجمع بررسی برنامه های درسی مدارس دينی اهل سنت در اين استان منصوب شد. آيت الله عباسعلی سليمانی نماينده رهبر در استان که اين مراسم را هدايت می کرد گفت طرح ساماندهی مدارس سنی اين مدارس را با ديگر مدارس دينی در کشور همراه و همگام خواهد ساخت. وی افزود: «برخی از مدارس و مدرسان اهل سنت با تفکر وهابيگری و آموزش های انحرافی خود طلبه ها را شستشوی مغزی می دهند. اگر يک مقدار افق فکر اين جوانان باز شود قطعا به چنين جنايات و اعمال وحشيانه دست نخواهند زد.» منظور وی اشاره به اقدامات تروريستی و بمبگذاری های انتحاری از جمله فعاليت های گروه شبه نظامی جندالله بود که سال گذشته اين استان را در نورديد. اهل سنت مخالف کنترل دولت اند تصميم رژيم مذهبی ايران برای ساماندهی مدارس سنی در اين استان سبب خشم بسياری از علما شده است. مولوی عبدالحميد امام جمعه زاهدان گفت: «ميثاق ما قانون اساسی است و ما نمی توانيم اداره مساجد و حوزه های خود به دولت بسپاريم. ما نمی توانيم [به دولت] در اين مورد اعتماد کنيم.» وی ضمن رد دخالت حکومت مذهبی در امور اهل سنت باورهای دينی را خط قرمزی برای شيعيان و سنيان خواند: «نظارت دولت را ما می پذيريم. ما اطاعت می کنيم از دولت. اطاعت می کنيم از مقام معظم رهبری. ولی مسايل مذهبی مان را نمی توانيم در اختيار شما بگذاريم. مسايل مذهبی تا آخر زمانی که جمهوری اسلامی است و بعد از جمهوری اسلامی در دست هيچ حکومتی ما مذهبمان را نمی گذاريم. ما را نه از زندان بترسانيد و نه از اعزاز بترسانيد و نه از مرگ ما هراسی داريم.» برخی کارشناسان بر اين باورند که تصميم برای ساماندهی مدارس سنی يکی از ابزارهای رژيم برای اعمال کنترل سياسی بر استان ناآرام سيستان و بلوچستان است. اين استان قربانی سه کوتاهی سياسی در وضعيت آن است: قومی ـ ملی، سنی ـ شيعی و مرکزی ـ حاشيه ای. بمبگذاری و حمله های شبه نظاميان سنی وضعيت را تنش آلود نگاه داشته است. عبدالستار دوشوکی تحليلگر در لندن می گويد رژيم ايران «در زبان نسبت به سنی های کشور بردباری نشان می دهد اما با ناديده گرفتن حملات به روحانيان مدارس دينی سنی و ممانعت از شرکت آنها در کنفرانس های جهانی خلاف گفته هايش عمل می کند.» دوشوکی در گفت و گو با راديو فردا می افزايد: «روند سرکوب و کنترل علمای سنی به منظور کنترل حوزه های اهل سنت اکنون چند سالی است که در جريان است. اين روند در ماههای اخير به اوج خود رسيده است. تحت فشار قرار دادن علما و جلوگيری از سفر آنها به خارج از کشور برای شرکت در کنفرانس های جهانی از جمله اين اقدامات است. اين اقدامات که به منظور تضعيف، تحت فشار قرار دادن و تبعيض عليه علمای سنی است متاسفانه راه را برای ظهور گروه های افراطی هموار خواهد ساخت. دعوت به وحدت آيت الله خامنه ای چندين بار بر لزوم وحدت در ميان شيعه و سنی داد سخن داده است و از همه دعوت کرده است که اختلافات فيمابين را کنار بگذارند زيرا اين اختلافات جلوی رسيدن به يک وحدت را می گيرد. در ماه مه ۲۰۰۹ رهبر خطاب به مردم سقز در استان کردستان بر ضرورت مبارزه با توطئه تفرقه افکنی ميان شيعه و سنی تاکيد کرد و به مسلمانان از هر گروه و فرقه هشدار داد و آنها را از توهين به مقدسات سنی و شيعه يا به گفته وی «خط قرمزی که نبايد دانسته يا از روی تعصب از آن عبور کرد»، برحذر داشت. روز سوم اکتبر ۲۰۱۰ خامنه ای فتوايی صادر کرد که در آن هتاکی به نمادهای مسلمانان سنی نهی شده بود. اقدامی که از سوی علمای سنی مورد استقبال قرار گرفت از جمله رييس دانشگاه مطالعات اسلامی الازهر در قاهره. با وجود سخنان خامنه ای در مورد وحدت ميان مسلمانان و برادری شيعه و سنی، روحانيان سنی که از خطوط ترسيم شده توسط حکومت شيعه پا فراتر می گذارند، تحت فشار قرار می گيرند و به عنوان وهابيان يا حاميان مکاتب افراطی اسلام نوع عربستان سعودی مورد سرزنش واقع می شوند. در تازه ترين نمايش قدرت توسط حکومت در زاهدان تظاهرات کنندگان شعار می دادند: مرگ بر وهابيون، مرگ بر مولوی [عبدالحميد] وهابی. مولوی عبدالحميد به تازگی با اشاره به تفاوت گفتار و کردار خامنه ای گفت: صحبت اين روزها بر سر وحدت ميان شيعه و سنی است. چيزی که متاسفانه رعايت نمی شود. ما از رهبر معظم [خامنه ای] انتظار داشتيم مانند پدری ميان شيعه و سنی رفتار کند تا تفاوتی ميان شيعه و سنی نباشد. ما انتظار داشتيم رهبر به نامه ها، شکايت ها و فريادهای تظلم خواهی ما پاسخ دهد.
رئیس بانک جهانی هشدار داد که در هفتههای اخیر اعتماد سرمایهگذاران نسبت به آینده اقتصادی بازارهای جهانی سلب شده و این امر اقتصاد جهانی را به «یک محدوده خطر جدید» وارد کردهاست.رئیس بانک جهانی هشدار داد که در هفتههای اخیر اعتماد سرمایهگذاران در چند کشور مهم نسبت به آینده اقتصادی بازارهای جهانی سلب شده و این امر اقتصاد جهانی را به «یک محدوده خطر جدید» وارد کردهاست. رابرت زلیک که روز یکشنبه در مراسمی در سیدنی استرالیا سخن میگفت افزود که رویدادهای اقتصادی تازه در ایالات متحده و اروپا باعث افزایش نگرانی سرمایهگذاران در کشورهای مختلف شدهاست؛ سرمایهگذارانی که خود از مدتها قبل با مسائلی مانند بدهیهای دولتی و بیکاری روبهرو هستند. رئیس بانک جهانی اظهار داشت: «به نظر من این رویدادها توأم با چند وضعیت شکننده دیگر، ما را وارد یک محدوده خطر جدید کردهاست، و من برای ابراز این کلمات دلایلی جدی دارم.» به گفته رابرت زلیک بحثهای دنبالهدار تعیین سقف بدهی در کنگره ایالات متحده در افت میزان اعتماد به بازارها نقش داشتهاست. رئیس بانک جهانی اما افزود: «ولی این طور نیست که ایالات متحده الان با خطری قریبالوقوع روبهرو باشد، بلکه مشکل جدیتر متوجه حوزه یورو است زیرا در آن منطقه جریان رسیدگی به بدهیهای دولتی و رسیدگی به شماری از اشکالات در رقابتپذیری اقتصادی با تعویق روبهرو است.» رابرت زلیک که پیش از این نماینده تجاری ایالات متحده در دولت جرج بوش بود از کشورها خواست تا بهجای «وصله پینه کردن» مشکلات، راهی برای «مسلط شدن» بر مسئله بدهیهای خود پیدا کنند. وی هشدار داد که بدون غلبه بر مشکل بدهیها، اقتصاد کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا نیز ممکن است به سراشیبی رکود بیفتد. در ماههای اخیر بهویژه اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور یونان با پیچیدگی زیادی مواجه شده و ۱۷ کشور حوزه یورو از آن بیم دارند که فروپاشی مالی یونان، پیامدهای وخیمی در دیگر کشورها به بار بیاورد. اقتصاد ایالات متحده نیز در ماههای اخیر با فراز و نشیبهایی روبهرو شده ولی اعلام کاهش نرخ بیکاری در این کشور که هماینک بالای ۹ درصد برآورد شده، روز پنجشنبه گذشته به آرامش بازارهای جهانی کمک کرد. در همین حال طی ماه جاری مؤسسه اعتبارسنجی مالی «استاندارد اند پورز» برای نخستین بار در تاریخ، اعتبار مالی ایالات متحده را یک رتبه تنزل داد، که این اقدام واکنش منفی کاخ سفید را دربر داشت.
دومین جلسه محاکمه حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر، در دادگاهی در قاهره آغاز شد. حسنی مبارک، 83 ساله، متهم است که در کشتار معترضان به حکومتش در زمستان گذشته، مشارکت داشته است. او به فساد مالی نیز متهم است. حبیب العدلی، وزیر سابق کشور و شش فرمانده پلیس نیز همراه آقای مبارک به اتهام های مشابه محاکمه می شوند. به جمال و علاء ، دو پسر حسنی مبارک نیز اتهام فساد مالی وارد شده است. حسنی مبارک باردیگر بروی برانکارد به دادگاه آورده شد و همراه دیگر متهمان در قفسی در دادگاه جای داده شده است.
نوواک جوکوویچ مرد شماره یک تنیس جهان با قهرمانی در راجرز کاپ، فاصلهاش را در ردهبندی برترینها با نادال و فدرر بیشتر کرد. اعجوبه تنیس صربستان پس از قهرمانی در ویمبلدون تا پیش از راجرز کاپ در هیچ مسابقهای حاضر نشده بود.نوواک جوکوویچ مرد شماره یک تنیس جهان با قهرمانی در راجرز کاپ، فاصلهاش را در ردهبندی برترینها با رافائل نادال و راجر فدرر بیشتر کرد. در رقابتهای دو میلیون و ۴۳۰ هزار دلاری مونترال و در همان دور دوم؛ رافائل نادال مرد شماره ۲ تنیس جهان از دور مسابقات کنار رفت. او همراه با جوکوویچ، فدرر و ماری سه عضو دیگر مربع برتر در ردهبندی جهانی، پس از ویمبلدون در هیچ مسابقهای حاضر نشده بود. نادال ۲-۱ مغلوب ایوان دودیچ کروات شد. او که ست اول را ۶-۱ به سود خود خاتمه داده بود؛ در دو ست بعدی با نتایج مشابه ۷ بر ۶ شکست خورد. در جریان این رقابتها راجر فدرر ۳۰ ساله شد اما جشن تولد پرشکوهی که کاناداییها برایش برپا کردند، به حذف زودهنگامش منجر شد. فدرر ابتدا بر پوسپیسیل کاندایی غلبه کرد اما در ادامه، مانند رقابتهای ویمبلدون به سونگا از فرانسه باخت. باخت در ویمبلدون در شرایطی رقم خورد که او برای اولین بار در زندگی اش در رقابتهای گرنداسلم، بازی ۲-۰ پیش افتاده را واگذار کرد. نابغه سوئیسی میگوید: «مراسم تولد یکی پس از دیگری از راه میرسند. اینها جزئی از زندگی است. من از اینکه دارم پیر میشوم راضی هستم. ضمن اینکه همواره ترجیح میدادم به جای اینکه ۲۰ساله باشم، ۳۰سال داشته باشم زیرا سن پختگی است.» دارنده ۱۶ عنوان قهرمانی از گرنداسلمها معتقد است اگرچه سنش بالا رفته ولی هنوز هم توانایی بردن رقابتهای مسترز را دارد و حس نمیکند که بدنش تحلیل رفته باشد و امروز حتی بیش از گذشته از رقابت کردن لذت میبرد. گرچه فدرر در سال ۲۰۱۱ فقط در تورنمنت دوحه به قهرمانی رسیده، اما او در گرنداسلم رولان گاروس به فینال رسید. فدرر تنها کسی است که امسال توانسته جوکوویچ را مغلوب کند. فدرر حالا مهیای حضور در یو اس اوپن میشود اما به هر حال تنیسبازهای کمی توانستهاند در ۳۰سالگی قهرمان رقابتهای بزرگ شوند. در ۲۰ سال اخیر غیر از پیتر کوردا؛ در این زمینه فقط میتوان از پیت سمپراس و آندره آغاسی نام برد. سمپراس در ۳۱ سالگی یو اس اوپن را برد و آغاسی هم در ۳۳ سالگی فاتح گرنداسلم استرالیا شد. گوران ایوانیسویچ نیز با ۲۹ سال و ۱۰ ماه، ویمبلدون را در سال ۲۰۰۱ برد. اما فدرر میگوید؛ من برای خودم طرح و برنامهای درازمدت دارم. از همین حالا دارم به رقابتهای المپیک لندن فکر میکنم. در واقع از امروز برنامه یک سال و نیم آیندهام را طراحی کردهام. کارنامه جوکوویچ در مونترال کارنامهای اعجابانگیز در سال ۲۰۱۱ برای مرد شماره یک تنیس جهان. نوواک جوکوویچ غیر از دو گرنداسلم ملبورن و ویمبلدون، از شش رقابت مسترز هزار امتیازی، در پنج تای آن به قهرمانی رسیده است. ایندین ولز، میامی، مادرید، رم و سرانجام مونترال. جالب آنکه در چهار فینال بر نادال پیروز شده است. این در حالی است که در مسترزهای ۱۰۰۰ امتیازی سال گذشته، او حتی به هیچ کدام از فینالها نیز نتوانست راه پیدا کند. اعجوبه تنیس صربستان پس از آنکه با قهرمانی در رقابتهای ویمبلدون به صدر جدول برترین تنیسبازان جهان رسید، تا رقابتهای راجرز کاپ در هیچ مسابقهای حاضر نشد. او در اولین مسابقهاش در کانادا ۲-۰ نیکولای داویدنکو از روسیه را از پیش رو برداشت. مارین سیلیچ از کرواسی دیگر رقیب مغلوب «جوکو» بود. گای مونفیس فرانسوی نیز در گام بعدی در برابر نوواک تسلیم شد. رقیب بعدی هم اهل فرانسه بود. جو ویلفرید سونگا که از کمند فدرر به سلامت گذر کرده بود، در دو ست پیاپی و با نتایج مشابه ۶-۴ و ۳-۰ (انصراف سونگا) به جوکوویچ باخت تا او را روانه فینال کند. مردی فیش از آمریکا با نتایج ۶-۳ و ۶-۴ به جوکوویچ باخت تا جام قهرمانی نصیب او شود. از مجموع رقابتهای مسترز ۱۰۰۰ در سال جاری فقط مسابقات سین سیناتی، شانگهای و پاریس باقی ماندهاند. جوکویچ حالا چشم به سومین گرنداسلم خود در سال ۲۰۱۱ دوخته. یعنی رقابتهای یو اس اوپن. جایی که هرگز طعم قهرمانیاش را نچشیده است. او دوبار در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ به فینال رسید. بار اول به فدرر باخت و سال گذشته هم مغلوب نادال شد. امروز اما نوواک جوکوویچ، به سختی ممکن است نتیجه را به رقبای سرشناس و با تجربهتر خودش واگذار کند.
سام خسروی فرد، کارشناس محیط زیست به رادیو فردا در مورد آب گیری سد خرسان سه و خطر نابودی آبشار آتشگاه می گوید «سدسازی می تواند خطرناک باشد. به عبارت دیگر ما بخشی از طبیعت و داشته های فرهنگی مان را ، خواسته و ناخواسته زیر آب می بریم و معتقد هم هستیم که کار بسیار ارزشمندی می کنیم.» با آب گيری سد خرسان سه بر روی رودخانه خرسان در منطقه سردشت لردگان در استان چهارمحال و بختياری، آبشار آتشگاه به طول دوکيلومتراست، همراه با روستای آتشگاه و ده روستای ديگر زير آب رفته و اکوسيستم اين منطقه که از مهم ترين تفرج گاه های جنوب ايران و جاذب صدها گردشگر است، نابود می شود .اين در حالی است که مجريان اين طرح می گويند سد خرسان سه موجب رونق منطقه شده و برای اهالی آن جا، اشتغال زايی می کند. رادیو فردا در گفت وگو با سام خسروی فرد کارشناس محيط زيست ابتدا از او می پرسد آب گيری چنين سدی آيا بيشتر برای آن منطقه و اهالی اش سود به همراه می دارد يا ضرر؟ نکته ای که در ارتباط با فعاليت های بزرگ عمرانی و صنعتی وجود دارد، اين است که در اين گونه موارد يک گزارشی به نام گزارش«ارزيابی محيط زيستی» يا «ارزيابی اثرات زيست محيطی» تهيه می شود. گفتوگوی مانیامنصور با سام خسروی فرد، کارشناس محيط زيست اين گزارش قرار است به طور کامل و جامع به تمام اثراتی که در طول ساخت و ساز و بعد از آن در يک منطقه ای رخ می دهد، بپردازد و پيش بينی کند که چه اتفاقی در آينده خواهد افتاد؟ نکته مهم در اين ارتباط اين است که تقريبا بخش مهمی از چنين گزارش هايی که به ارزيابی می پردازد در کشور ما شکل فرماليته و نمايشی دارد و طبيعتا چنين موضوعاتی بررسی نمی شود. چون اگر اين ارزيابی ها انجام می شد، شما سدها و سازه های مختلفی می بينيد که اثرات زيانباری بر محيط زيست باقی گذاشته است. اگر بخواهم نمونه ای ذکر کنم بايد سد سيوند را نام ببرم که ديديم که چه اعتراضاتی در ارتباط با آن شکل گرفت و بعد هم باعث خشک شدن تالاب بسيار مهم و ارزشمند بين المللی بختگان شد. حالا اگر واقعا اين سد جديد می تواند منفعتی برای مردم داشته باشد، جای بسی خوشحالی است، ولی تجربه های مشابه نشان داده است که هيچوقت کفه ترازو به سمت نکات مثبت و نقاط قوت سنگين نشده است. مسئله ديگری که در اين ميان مطرح شده است، مسئله يازده روستايی است که قرار است زمين های اين روستاها خريداری شود. اين سوال مطرح می شود که اين روستائيان بايد به کجا بروند؟ بسياری از آنها به حاشيه شهرها مهاجرت می کنند و مشکلات تازه تری ايجاد می شود. اما از طرفی، فرماندار آن منطقه گفته است که اين افراد می توانند در کارگاه های سد سازی مشغول به کار شوند. به نظر شما اين جا به جايی به طور کلی چه تبعاتی می تواند به همراه داشته باشد؟ درمورد اين که می توانند کار کنند و زمينه اشتغالزايی فراهم می شود بايد بگويم طبيعتا وقتی يک پروژه ای در جايی انجام می شود، با خودش يک سری امکانات هم فراهم می کند. اما اين مسئله بدين معنا نيست که هر کسی که از آنجا گذر کرد، می تواند در آنجا کار کند. چرا که هر نوع کاری نياز به يکسری آموزش های اوليه دارد. رودخانه خرسان که قرار است سد خرسان سه بر روی آن ساخته می شود ، يکی از اصلی ترين سرشاخه های رود کارون است. فکر نمی کنيد اين مسئله حيات رودخانه کارون را هم تهديد کند و اين رودخانه سرنوشتی مانند زاينده رود پيدا کند؟ جواب اين سوال شما را به نمونه های مشابهی ، از جمله سد سيوند که درکشور به بهره برداری رسيده است، ارجاع می دهم. می بينيم که اثرات زيانبار ساخت اين سدها و يا سدهای متعددی که بر روی درياچه اروميه ساخته شد را نمی توان انکار کرد. ما رقمی نزديک به ۶۰۰ سد در کشور داريم که به گفته رئيس سابق سازمان جنگل ها و مراتع، سالی يک دانه از اين سدها بايگانی می شود. بدين معنا که سالی يک سد از فعاليت کنار گذاشته می شود. اين مسئله نشانه مثبتی نيست. در سال های اخير در ايران با گسترش سدسازی مواجه شده ايم. آيا گسترش سدسازی در يک کشور باستانی مانند ايران ، خطری برای پژوهش های باستان شناسی و يا احتمالا برای مناطقی که احتمال وجود آثار باستانی در آنها هست، محسوب نمی شود؟ طبيعتا همين طور است برای اينکه بخشی از اطلاعات ما در مورد ميراث فرهنگی و حتی ميراث طبيعی هنوز هم کامل و شناخته شده نيست . يعنی ما در واقع هنوز هم اطلاعاتی درباره بسياری مسائل نداريم. حتی راجع به آنچه که اطلاع هم داريم، سدسازی می تواند خطرناک باشد. به عبارت ديگر ما بخشی از طبيعت و داشته های فرهنگی مان را ، خواسته و ناخواسته زير آب می بريم و معتقد هم هستيم که کار بسيار ارزشمندی می کنيم. اين در صورتی است که شما اگر ملاحظه کنيد می بيند که سدسازی يکی از فرسوده ترين و قديمی ترين روش های استفاده از نيروی برق- آبی است، به خصوص در کشور ما که ميزان تبخير به شدت بالاست. در واقع شما با سد سازی نقض غرض می کنيد، به معنای ديگر، آب را پشت سر ذخيره می کنيد و درياچه ای ايجاد می شود که ميزان تبخير آن درياچه به شدت بالاست. به جای اينکه شما آب را ذخيره کنيد و به زمين هايی هدايتشان کنيد که باعث شود آب در داخل سفره های زيرزمينی ماندگار شود و بتواند به موقع مورد استفاده قرار بگيرد.
گزارش هاحاکی است که نیروهای دولتی سوریه با حمایت تانکها به چند شهر در استان حُمص در مرکز سوریه حمله کرده اند. به گفته گروههای حقوق بشری سوریه، تانک ها وارد شهر حُله شده و سربازان به بازداشت افراد دست زده اند. در بندر لاذقیه نیز نیروهای دولتی با سلاح های سنگین به عملیات خود ادامه می دهند. روز یکشنبه قایق های توپدار محله هایی از این شهر را زیر آتش گرفتند. خطوط تلفن و اینترنت نیز در این محله ها قطع است. برپایه گزارش ها از روز شنبه دستکم 27 تن در لاذقیه کشته شده اند.
روزنامه جهان صنعت با اشاره به تداوم بيش از دو هفته ای اعتصاب پارجه فروشان بازار تهران، از « احتمال گسترش اعتصاب بازار پارچه به بازار پوشاک » خبر داده است. محمدرضا تابش دبير فراکسيون اصلاح طلبان در مجلس هشتم طی گفت و گويی با روزنامه اعتماد اعلام کرده که اصولگرايان بعد از چندين سال تسلط بر تمام قوای حکومتی و خطاهای بسيار از جمله « ايجاد شرايط بد اقتصادی » بايد « از مردم عذرخواهی کنند. » روزنامه های تهران امروز،کيهان، ابتکار،و شرق در گزارش ها و يادداشت هايی اهداف جريان انحرافی دولت از انتشار « ويژه نامه عليه حجاب » را ارزيابی کرده اند، و همزمان روزنامه روزگار از قول سرپرست سازمان بهزيستی خبر داده که اين سازمان « مجوز مهد کودک هايی که به کودکان آموزش رقص می دهند » را « باطل می کند» و در عوض «مهد کودک های قرآنی» راه اندازی خواهد کرد. روزنامه جهان صنعت با اشاره به تداوم بيش از دو هفته ای اعتصاب پارجه فروشان بازار تهران، از « ژاحتمال گسترش اعتصاب بازار پارچه به بازار پوشاک » خبر داده است. محمدرضا تابش دبير فراکسيون اصلاح طلبان در مجلس هشتم طی گفت و گويی با روزنامه اعتماد اعلام کرده که اصولگرايان بعد از چندين سال تسلط بر تمام قوای حکومتی و خطاهای بسيار از جمله « ايجاد شرايط بد اقتصادی » بايد « از مردم عذرخواهی کنند.» روزنامه های تهران امروز،کيهان، ابتکار،و شرق در گزارش ها و يادداشت هايی اهداف جريان انحرافی دولت از انتشار «ويژه نامه عليه حجاب» را ارزيابی کرده اند، و همزمان روزنامه روزگار از قول سرپرست سازمان بهزيستی خبر داده که اين سازمان «مجوز مهد کودک هايی که به کودکان آموزش رقص می دهند» را «باطل می کند» و در عوض « مهد کودک های قرآنی » راه اندازی خواهد کرد. «احتمال گسترش اعتصاب بازار پارچه به بازار پوشاک» روزنامه جهان صنعت از «احتمال کشيده شدن اعتصاب بازار پارچه به بازار پوشاک» خبر داده است. به گزارش اين روزنامه با تداوم اعتصاب پارچه فروشان بازار تهران در اعتراض به ماليات بر ارزش افزوده، « بنکداران پارچه از بنکداران پوشاک خواستند در صورت مواجهه با اجرای ماليات بر ارزش افزوده اعتصاب کنند و پشت يکديگر را خالی نکنند.» جهان صنعت با اشاره به اينکه « پارچه فروشان بيش از دو هفته است که دست به اعتصاب زدهاند» و «سازمان امور مالياتی هم اعلام کرده که کوتاه نخواهد آمد و قانون اجرا میشود» نوشته «قرار است مجلس برای حل اين مساله وارد معرکه شود» چرا که « اگر اين مشکل حل نشود، ممکن است دامنه اعتراضات و اعتصابات گستردهتر شود و به صنوف ديگر هم برسد.» به نوشته اين روزنامه اعتصابکنندگان بازار پارچه با تاکيد براينکه « بازار در رکود به سر میبرد و با اجرای ماليات بر ارزشافزوده مشتری قيد خريد را میزند » می گويندکه «اعتراض به اجرای ماليات بر ارزشافزوده تا نرسيدن به نتيجه موردنظر کرکرهها را بالا نخواهند داد.» روزنامه جهان صنعت همچنين اظهارات علی عسکری رييس سازمان امور مالياتی کشور که از اعتصابکنندگان بازار پارچه به عنوان « قاچاقچی » نام برده را يکی از عوامل شدت گرفتن اعتراض بازاريان اعلام کرده و نوشته پس از اظهارات علی عسکری « بازار باز که نشد هيچ، شلوغتر هم شد.» «اصولگرايان بايد از مردم عذرخواهی کنند» محمدرضا تابش نماينده اردکان يزد در مجلس شورای اسلامی و دبير فراکسيون اصلاح طلبان مجلس هشتم با اشاره به نقش جناح حاکم در ايجاد شرايط بد اقتصادی برای مردم ايران، به روزنامه اعتماد گفته که « اصولگرايان از مردم عذرخواهی کنند.» محمدرضا تابش با تاکيد براينکه جناح حاکم « بند ناف ۷۳ ميليون ايرانی را به دولت گره زدند.پ » و « تمام کشور را يارانه بگير کردند » گفته « اصولگرايان فرافکنی نکنند، از پاسخگويی شانه خالی نکنند و بيايند در اين دورانی که بر مسند قدرت بودند درباره کارهايی که اشتباه کردند خاضعانه از مردم عذرخواهی بکنند » چرا که « مسيپئوليت تمام وضع کنونی کشور بر عهده آنهاست »، و آن ها « ۸ سال است در کشور حاکم هستند و هر سه قوه را هم با افتخار در دست دارند، و ديگر نمیتوانند تقصير را به گردن ديگری بيندازند.» به نوشته روزنامه اعتماد، محمدرضا تابش همچنين گفته « واقعا نمیتوانيم افتخار کنيم که درآمد سرانه مردم سالانه شش هزار دلار است و بگوييم عالی است؛ در حالی که کشورهايی که منابع غنی خدادادی ندارند و گاز و نفتی به عنوان سرمايه ملی ندارند، مردمشان درآمدهای بالای ۱۵ هزار دلار تا ۳۵ هزار دلار را دارند، آن وقت مردم ما با چنين سرمايههايی در اين وضع اقتصادی گرفتار شدهاند.» افشای «فريبکاری» دولتی ها از سوی متحدان پيشين روزنامه های تهران امروز، شرق، و ابتکار از اوج گرفتن جدال درونی جناح حاکم و واکنش شديد مجلس به ويژه نامه جنجالی روزنامه دولت خبر داده اند. روزنامه تهران امروز گزارش داده که « يک روز بعد از انتشار ويژهنامه ای جنجالی در ارگان مکتوب دولت که حجاب و عفاف و مصداق برتر آن يعنی چادر را به چالش کشيده بود، واکنش ها به اين اقدام اوج گرفته » و « مجلسی ها دست جريان انحرافی را در پس اين اقدام دانستند و هشدار دادند که محمود احمدی نژاد بايد در برابر آن سکوت نکند.» به نوشته اين روزنامه، در اعتراض به انتشار ويژه نامه خاتون در روزنامه دولتی ايران، روز يک شنبه نمايندگان اصولگرای مجلس « برای طرح سوال از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کردند و همچنين برای صدور بيانيه ای مشترک امضا جمع کردند.» تهران امروزهمچنين اقدام اخير ارگان مطبوعاتی دولت، را تلاشی برای فريب مردم توصيف کرده، و از قول عليرضا زاکانی از اعضای مجلس هشتم، نوشته « عبور از مرزهای شرعی و موازين اجتماعی کاملاً برای گروه انحرافی قابل قبول است تا بتوانند عموم مردم جامعه را فريب دهند » و سرکردگان گروه انحرافی تلاش می کنند تا « عموم مردم جامعه را فريب دهند و با يک دوگانه فرهنگی و اجتماعی و فعال شدن در اين عرصه قشر خاصی از جامعه که فکر میکنند همراه آنان نيستند، همراه خود کنند » درحالی که « عناصر گروه انحرافی اعتقادی به رای و حضور واقعی مردم در عرصههای مختلف اجتماعی ندارند.» عليرضا زاکانی همچنين گفته « با نيم نگاهی به سوابق گروه انحرافی و عناصر حامی آن به راحتی در میيابيم که آن ها برای در قدرت ماندن اگر لازم باشد، هر کاری انجام میدهند » چنانکه « يک روز شعار فساد ستيزی در حوزه اقتصاد سر میدادند، در صورتی که برخی از آن ها امروز جزو مفسدان اقتصادی هستند.» به نوشته تهران امروز، عليرضا زاکانی تاکيد کرده که « جريان انحرافی دولت » امروز « شعار آزادی سر میدهد تا در قدرت بماند » اما « اگر دستشان باز باشد و اراده آن ها در کشور فراگير باشد، دست به هر سرکوبی میزنند و از تضييع حقوق هيچ کس باکی نخواهند داشت.» روزنامه شرق نيز در گزارشی با تيتر « جنجال خاتون در مجلس » نوشته « همانگونه که پيشبينی میشد ضميمه حجاب و عفاف روزنامه ايران واکنش نمايندگان را برانگيخت » و « روز يک شنبه سيدعلی بنايی، نورالله حيدری و سيدمصطفی طباطبايینژاد درخصوص توهين به حجاب » به محمود احمدی نژاد تذکر دادند. به نوشته اين روزنامه، علی مطهری نماينده مجلس هشتم در هيات نظارت بر مطبوعات نيز اعلام کرده که « هيات نظارت بر مطبوعات هم بحث توهين ويژهنامه روزنامه ايران به حجاب اسلامی را بررسی میکند.» شرق درعين حال خبر داده به رغم آنکه دادستانی تهران به خاطر انتشاره ويژه نامه خاتون عليه مدير روزنامه ايران اعلام جرم کرده اما از صبح يک شنبه و به درخواست مقام های دولت، ماموران يگان ويژه نيروی انتظامی برای محافظت از روزنامه ايران،ارگان رسمی دولت، در مقابل اين روزنامه مستقر شده اند. روزنامه ابتکار نيز خبر داده که مهدی کلهر مشاور پيشين احمدی نژاد که اظهاراتش در ويژه نامه اخير روزنامه دولت اعتراض بخشی از اصولگرايان را برانگيخته، ضمن دفاع از سخنانش، گفته« اين مصاحبه مربوط به دو سال پيش، زمان آقای اشتهاردی است و قرار بود اين مجله در آن زمان منتشر شود.» مهدی کلهر با بيان اينکه « من خود به حجاب چادر اعتقاد دارم » و « در آن مقاله، من بحث فقهی در مورد حجاب مطرح نکردهام »، گفته که اظهار نظرش درباره چادر « يک بحث تاريخی و زيباشناسانه درباره لباس و رنگها بوده است.» نعل وارونه کيهان؛پرسش از قوه قضائيه به جای انتقاد از احمدی نژاد روزنامه کيهان در گزارشی با تيتر « پادويی جريان انحرافی برای انگليس؛ حمله رضاخانی به حجاب با ۷۰ سال تأخير » نوشته « تازه ترين پروژه جريان انحرافی در اهانت به باورهای دينی مردم درباره مسئله حجاب موج گسترده ای از مطالبه برخورد با عوامل ميدانی و همچنين سناريونويسان پشت پرده اين جريان را در پی داشته است.» حسين شريعتمداری نماينده علی خامنه ای در کيهان نيز طی سرمقاله ای با تيتر « پادوهای اجاره ای » با تاکيد بر تفکيک محمود احمدی نژاد از « عوامل پشت پرده جريان انحرافی »، ادعا کرده که هدف جريان انحرافی دولت از انتشار ويژه نامه جنجالی روزنامه ايران، « انتخاباتی نيست » بلکه هدف آن ها « انحراف » افکار عمومی از يک موضوع مهم در ارتباط با « دشنمان خارجی » يا « اعترافات » برخی از بازداشت شدگان اين جريان است. اين روزنامه ادعا کرده که « جريان انحرافی » دولت اهداف ديگری چون « تفرقه افکنی و ايجاد شکاف در صف يکپارچه اصولگرايان »، « موازی کاری با هدف اخلال در اقتدار بين المللی و داخلی نظام اسلامی » و « حاشيه سازی با هدف تنش آفرينی » را دنبال می کند. نماينده علی خامنه ای در کيهان همچنين از اسفنديار رحيم مشايی رييس دفتر و پدر عروس محمود احمدی نژاد به عنوان « پادو » نامبرده، و با تاکيد براينکه « مشايی فقط يک پادوی دم دستی است »، نوشته جريان انحرافی دولت « تنها در قد و قواره و حد و اندازه پادوهای اجاره ای سرويس های اطلاعاتی بيگانه و در پيوند پنهان با جريان فتنه ۸۸ قابل ارزيابی است » و « بسيار حقيرتر و دم دستی تر از آن است که بتواند در مقابل اقتدار نظام اسلامی قدرت عرض اندام داشته باشد.» برخلاف اعضای مجلس هشتم که خواهان واکنش محمود احمدی نژاد درباره انتشار « ويژه نامه ای عليه حجاب در روزنامه دولت » شده اند ، کيهان با اين ادعا که جريان انحرافی « با نفوذ و لانه کردن در کنار رئيس جمهور به حيات انگلی خود ادامه می دهد »، از قوه قضائيه پرسيده که « آيا هرکس با هر انگيزه و هويتی خود را به رئيس جمهور نزديک کند می تواند از حاشيه امن برخوردار باشد؟! » اين روزنامه همچنين از قوه قضائيه پرسيده که « آيا دستگاه قضايی می تواند در قبال اين هنجارشکنی که آشکارا و بدون کمترين ترديدی در بستر پادويی برای بيگانگان صورت می پذيرد، بی تفاوت باشد؟ » و « براساس کدام منطق قانونی، شرعی، اخلاقی و يا ملی می توان به عده ای نظير گردانندگان روزنامه دولت اجازه داد که بيت المال مسلمين را برای مقابله با آموزه ها و باورهای دينی به نفع دشمنان بيرونی استفاده کنند.» « مجوز مهد کودک هايی که آموزش رقص می دهند، باطل می شود » روزنامه های روزگار و شرق از قول سرپرست سازمان بهزيستی خبر داده اند که « مجوز مهد کودک هايی که آموزش رقص میدهند، ابطال می شود. » به نوشته روزنامه روزگار احمد اسفندياری سرپرست سازمان بهزيستی کشور با تاکيد بر اينکه « به طور قاطع با مهدهايی که آموزشهای غيردينی و غيراخلاقی میدهند، برخورد شديد خواهد شد »، اعلام کرده که « مجوز مهد کودک هايی که آموزش "رقص" میدهند باطل خواهد شد.» سرپرست سازمان بهزيستی با اين ادعا که « آموزشهای غيراخلاقی در مراکز آموزشی کودکان خسارات زيادی را به جامعه وارد میکند » گفته که « موضوع عفاف در مهدهای کودک از جمله موضوعات مهمی است که بايد به طور ريشهای به آن دقت شود » و « سازمان بهزيستی به دنبال اجرای آموزشهای دينی در مهدهای کود است و در همين راستا با اساتيد دانشگاه و حوزه هم به جمعبندیهايی رسيده است.» روزنامه روزگار همچنين نوشته که احمد اسفندياری سرپرست سازمان بهزيستی از « فعال شدن مهدهای مساجد » خبر داده و گفته « اين مهدها میتوانند در پرورش کودکان موثر باشند و در همين راستا تلاش میشود مهدهای مساجد و قرآنی به زودی فعال شود.»
نیکلای پاتروشف، معاون رئیس جمهوری روسیه امروز، دوشنبه، در تهران با محمود احمدی نژاد دیدار و درباره ازسرگیری مذاکرات هسته ای با کشورهای پنج بعلاوه یک گفتگو می کند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، یکماه پیش از ارائه طرح گام به گام مسکو به آمریکا برای حل مشکل هسته ای ایران خبر داده بود که برپایه آن، در مقابل ِ هرپاسخ شفاف ایران به پرسش های آژانس بین المللی انرژی اتمی، تحریم های ایران هم گام به گام کاهش می یابد. حسین نقوی حسینی، ازاعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته است که ایران موافقت خود را با این طرح به اطلاع روسیه رسانده است.
دو انفجار همزمان در شهر کوت در استان واسط عراق دستکم ۳۴ کشته برجای گذاشت. بيش از ۵۰ تن نيز زخمی شده اند. به گفته مسئولان امنيتی، ابتدا خودرويی بمب گذاری شده و سپس بمبی ديگر در کنار خيايانی در مرکز شهر منفجر شدند. اين انفجارها در حالی رخ می دهد که قرار است تمامی نيروهای رزمی آمريکا تا پايان سال جاری ميلادی، عراق را ترک کنند.
محاکمه حسنی مبارک، رئيس جمهوری سابق مصر به اتهام فساد و قتل معترضان و مخالفانِ حکومتِ ۳۰ سالهی وی امروز، دوشنبه، در قاهره از سر گرفته میشود. حسنی مبارک، ۸۳ ساله، متهم است که در جريان اعتراضها در دی ماه و بهمن ماه گذشته در کشتارِ فعالانِ مخالفِ حکومتِ خود مشارکت داشته است. حبيب العدلی، وزير سابق کشور، و شش فرمانده پليس در اين مورد اتهامی، همراه با آقای مبارک محاکمه خواهند شد. جمال و علاء مبارک، دو پسر رئيس جمهوری سابق مصر، قرار است در اتهام فساد همراه با پدر خود محاکمه شوند.
حکومت سوريه علاوه بر استفاده از تانک، نيروهای نظامی و امنيتی و شبهنظاميان برای سرکوب اعتراضها در شهر بندری «لاذقيه»، روز يکشنبه با قايقهای توپدار اين شهر را هدف آتشباری خود قرار داد. ساکنان اين شهر و فعالان حقوقبشر میگويند در نتيجه اين حملات دستکم ۲۵ نفر، از جمله ۳ کودک جان خود را از دست دادند. فعالان حقوقبشر همچنين گزارش دادهاند که نيروهای امنيتی با سلاحهای ضد هوايی ساختمانهای مسکونی شهر لاذقيه را هدف قرار میدهند. اين همه در حالی است که خطوط تلفن و اينترنت نيز در برخی از محلهها قطع است. شهر لاذقيه مهمترين بندر سوريه است و بيش از ۶۵۰ هزار نفر جمعيت دارد.
رئيس نهادهای کمک رسانی سازمان ملل در پايان سفر سه روزهی خود به سومالی و کنيا، از کشورهای جهان خواست تلاشهای خود برای جان ميليونها نفر در شاخ آفريقا را تشديد کنند. والری آموس، معاون دبير کل در امور کمکهای بشردوستانه افزود که اگرچه شمار پناهجويان به مراکز امدادی در روزهای گذشته کاهش يافته، اما کودکانی که به اين مراکز آورده میشوند به سوء تغذيهی شديد دچار هستند. هر چند سومالی در منطقهی شاخ آفريقا با بدترين وضعيت در بحران کمبود مواد غذايی مواجه است، همسايگان اين کشور يعنی کنيا، اتيوپی و جيبوتی نيز در اين بحران با وضعيت وخيمی دست و پنجه نرم میکنند. بيش از ۱۲ ميليون نفر اکنون در شاخ آفريقا با کمبود شديد مواد غذايی روبرو بوده و نيازمند کمکهای بينالمللی هستند.
نيروهای مخالف معمر قذافی با در دست گرفتن جنوب شهر زاويه و قطع بزرگراه تونس به طرابلس، پايتخت، راه اصلی تدارکاتِ نيروهای وفادار به حاکم ليبی را مسدود کردند. مخالفان مدعی هستند که بيش از ۷۰ درصد شهر زاويه، در ۵۰ کيلومتری غرب طرابلس را در اختيار دارند، اما تکتيراندازان و برخی نيروهای نظامی وفادار به قذافی همچنان در مرکز شهر مستقر هستند. سخنگوی دولت لیبی جنگ شدید بین دو طرف در شهر زاویه را تأیید کرده است. معمر قذافی در يک پيام صوتی که صبح دوشنبه تلويزيون دولتی کشور آن را پخش کرد، از هوادارانِ خود خواست برای جنگ با نيروهای ناتو و مخالفان آماده شوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر