هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۱۸, سه‌شنبه

Latest News from Koocheh for 08/09/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه

«آقازاده»، اصطلاحی است مربوط به فرهنگ‌سیاسی پس از انقلاب، برای اشاره به افرادی که به‌وسیله رانت و سواستفاده از نفوذ و قدرت پدران و یا اقوام نزدیک‌شان شروع به فعالیت‌های اقتصادی یا سیاسی‌ای می‌نمایند که از عهده سایرین خارج است و با زحمت نسبی کم‌تری، قدرت و ثروت هنگفتی را کسب می‌کنند. در دهه‌ی نخستین انقلاب و به سبب فراگیر بودن فضای انقلابی و جنگ بر زندگی عموم مردم از سویی و وجود اعتماد نسبی به پاک‌دامنی مسوولین نظام در جامعه، از سویی دیگر سبب شده بود که این فرهنگ رشد چندانی نیابد و اگر هم مواردی وجود داشت از دید منتقدین پنهان بماند. در حقیقت شیوع این روش برخورداری از مواهب بادآورده، هم‌زمان با پایان جنگ بود. با به راه افتادن شعار سازندگی و دعوت از دل‌سوزان نظام برای مشارکت در آن، خوان نعمتی گسترده شده بود که هر فردی را برای بهره‌گرفتن از آن وسوسه می‌کرد چه برسد به کسانی که امکان این کار برای‌شان بیش از دیگران فراهم بود.

در دولت‌موقت که رهبری آن بر عهده‌ی مهندس «مهدی ‌بازرگان» بود، تمامی مسوولیت‌ها بر عهده‌ی متخصصان و تحیصل‌کردگانی بود که البته همه‌ی آن‌ها از خانواده‌های مذهبی و با گرایش‌های دینی می‌آمدند. این افراد به‌طور غالب دانش‌آموختگان غرب بودند و نگاه‌شان به مذهب بیش‌تر دیدی احترام‌آمیز اما با گرایش‌ نسبی سکولار بود. با حذف این دولت افرادی جای‌گزین آن‌ها شدند که جنبه‌های مذهبی در وجودشان قوی‌تر بود و با وجود آن‌که رده‌های مسوولیتی نخست در دستان روحانیون قرار گرفته بود اما در عمل هنوز اداره‌ی کشور به دست افرادی بود که به نوعی از سیتم آموزشی غربی می‌آمدند و شماری از آن‌ها تحصیلات‌شان را در غرب نیمه‌کاره رها کرده بودند تا به صف انقلابیون بپیوندند. پس از جنگ و در دو دوره‌ی ریاست‌ جمهوری‌ «هاشمی‌رفسنجانی» این نیروها قدرت بیش‌تری یافتند. این خانواده‌ها که اکنون از موقعیت مالی خوبی برخوردار بودند و با تغییر ارزش‌های فرهنگ‌ زندگی‌ مستضعفانه و فقیرانه به زندگی باعزت و تجمل، دیگر اصراری بر پنهان کردن موقعیت و فعالیت‌های اقتصادی خود نمی‌دیدند، کم‌کم به فکر تداوم این شرایط افتادند و چه کسانی می‌توانستند از همه به‌تر حافظ این موقعیت باشند به جز فرزندان‌شان.

تمامی این آقازاده‌ها در دبیرستان‌های ویژه که برای پرورش و آماده‌سازی نخبگان حکومتی تاسیس شده بود تحصیل می‌کردند و پس از اتمام دوره‌ی دبیرستان بیش‌تر آنان با استفاده از بورس‌های تحصیلی برای ادامه‌ی تحصیل به دو مقصد «کانادا» و «انگلیس» فرستاده می‌شدند. انتخاب این دو کشور نیز اتفاقی نبود. «کانادا» کشوری بود که علاوه بر آن‌که از امکانات دانش‌گاهی و پژوهشی خوبی برخوردار بود، هیچ‌گاه دشمنی جدی و ستیز تندی با جمهوری‌اسلامی و رهبران آن نداشت و دارای روابط اقتصادی خوبی با نظام بود. «انگلیس» نیز هیچ‌گاه برای مذهبیون ایرانی کشور بیگانه‌ای به شمار نمی‌آمده است. آن‌جا همیشه و از دیرباز مقصد بسیاری از علمای دینی و مراجع برای درمان و استراحت بوده است و پس از انقلاب نیز به جز در دوره‌های کوتاه مدت، همواره روابط سیاسی و اقتصادی خود با ایران را در سطح قابل قبولی نگه داشته است.

در دوره‌ی ریاست‌ جمهوری «احمدی‌نژاد» مشکل آقازاده‌ها دو چندان شد. یکی این‌که مقابله و استفاده‌ی ابزاری او و طرف‌دارانش از موضوع آقازاده‌ها در تبلیغات ریاست‌ جمهوری باعث شده بود که حامیان رییس ‌جمهوری، خودشان دیگر نتوانند به راحتی از این رانت ویژه بهره‌ی لازم را ببرند. دیگری آن‌که به علت سخنان و مواضع تند «احمدی‌نژاد» در برابر غربی‌ها، دولت‌های غربی حداقل و در ظاهر هم که شده سعی می‌کردند که روی خوش به وابستگان این طیف از حاکمان جمهوری ‌اسلامی نشان ندهند. موضوع دیگر این بود که طبقه‌ی جدیدی که در نظام به قدرت رسیده بود دارای سوابق درخشان و یا نسبی علمی و دانش‌گاهی نبودند و از این رو به همان نسبت فرزندان با استعداد و توانایی هم نداشتند که بتوانند در دانش‌گاه‌های درجه‌ی نخست اروپا و آمریکا تحصیل کنند. پس مقصد آقازاده‌های‌نوین به اقتضای شرایط تغییر کرد.

کشورهای جنوب‌شرقی آسیا جای‌گاه و مقصد جدید آقازاده‌ها شد. کشورهایی هم‌چون «هند» و «اندونزی» و از همه مهم‌تر «مالزی» به‌ترین موقعیت ممکن را برای این افراد فراهم می‌کردند. در واقع با سکونت در کشوری مانند «مالزی» می‌شد با یک تیر به چند هدف نشانه رفت. نخست این‌که این کشور به‌ترین محل برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بوده و هست. چرا که به کشورهایی مانند «ژاپن»، «کره‌جنوبی» و «کره‌شمالی» نزدیک است و از این طریق می‌توان بسیاری از تجهیزات تکنولوژیکی و نظامی را ترانزیت کرد. مزیت بعدی وجود دانش‌گاه‌های است که اولن تحصیل در آن‌ها به دشواری درس خواندن در «هاروارد» و «آکسفورد» و «کمبریج» نیست و دیگر آن‌که با سواد زبان انگلیسی پایین هم می‌توان راه‌هایی برای ورود به آن‌ها پیدا کرد و مهم‌تر از همه این‌که عدم حضور خبرنگاران سمج و حساس در این کشورها می‌تواند به آقازاده‌ها اجازه دهد تا به آسانی و با خیال راحت به زندگی، تجارت و کمی هم تحصیل بپردازند. البته رشد میزان آگاهی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانش‌جویان ایرانی حاضر در این کشورها از هم‌اکنون زنگ خطر را برای آقازاده‌ها به صدا در آورده است و در آینده نه چندان دور دامان آن‌ها را خواهد گرفت. باید دید در سال‌های پیش رو هم‌چنان «مالزی» و کشورهایی مانند آن جای‌گاه امنی برای آقازاده‌ها باقی می‌ماند یا نه.


 


مه‌شب ‌تاجیک/ رادیو کوچه

بررسی واژه‌ای به نام نامادری که به یک زن اطلاق می‌شود، همیشه نه در فرهنگ ما که در بسیاری از فرهنگ‌ها باری منفی را با خود حمل می‌کرده است. حتمن همه‌ی ما قصه‌ی «هانسل و گرتل» را شنیده‌ایم و بسیاری در کودکی آرزو کرده‌ایم که ای کاش ما هم به خانه‌ای شکلاتی-وانیلی بربخوریم، حتا اگر اتفاقات ناگواری که برای هانسل و گرتل افتاد در پشت خانه‌ی شکلاتی منتظر ما باشد. خوب جدای از اصل قصه که توسط «برادران گریم» نوشته شده است در ویرایش‌ ابتدایی زنی که دایم به هیزم‌شکن اصرار می‌کرده است تا بچه‌ها را میان جنگل رها کند مادر اصلی بچه‌ها بوده است و به دلیل که این‌که این موضوع از نظر جامعه ناخوشایند بوده است که یک مادر بخواهد فرزندان خود را بکشد و یا به آن‌ها آسیب برساند، بنابراین آن را تغییر داده و نامادری را جای‌گزین مادر کردند.

به‌‌طور مسلم در همه‌ی جوامع افراد بیماری وجود دارند که در نقش پدر، مادر یا ناپدری و نامادری با عقده‌ها و حقارت‌ها به کودکان صدمه می‌زنند. چه‌بسا بارها دیدیم و شنیدم که چگونه والدین حقیقی به کودکان آسیب‌های سخت جسمی و روحی وارد کرده‌اند و حتا باعث مرگ فرزاندان‌شان شده‌اند. در بسیاری از موارد می‌شنویم که ورود فرد جدیدی به یک خانواده آن هم با نام نامادری به‌طور مسلم از طرف فرزندان غیرقابل قبول است. جانشینی برای جای‌گاه مادرشان و شخصی به عنوان همسر پدرشان، بچه‌ها به‌‌طور معمول با نامادری به عنوان دشمن خود در خانواده رفتار می‌کنند. با دشمن خود چه می‌کنند؟ از هر طریق و راهی سعی در آزار او دارند تا او را از حریم خانواده‌ی خود بیرون کنند، و به‌طور معمول بچه‌ها در این برهه‌ی زمانی و با ورود این زن رفتارشان به‌طور کامل و صد و هشتاد درجه تغییر می‌کند. دارای روحیه‌ی تهاجمی و پرخاش‌جو می‌شوند. همه‌ی افراد نسبت به نامادری یا ناپدری احساس بدی دارند و به‌خصوص اگر بچه‌ها کوچک باشند درک این موضوع برای‌شان بسیار سخت است .

واقعیت این است که این جملات گاهی درست است و هر دو طرف با موضعی تهاجمی به یک‌دیگر وارد یک رابطه‌ی جدید می‌شوند ولی این‌که آیا همیشه این صحبت‌ها مصداق پیدا می‌کند و همیشه به جنگ و جدل‌های بی‌پایان می‌انجامد یا خیر مسئله‌ای است که بسیاری از باورهای عمومی از قدیم تا به امروز به آن‌ها دامن زده است. یعنی حتا در یک بررسی مقایسه‌ای ما خواهیم دید داستان‌ها و اسطوره‌ها که نمونه‌ی آن‌ها کم هم نیستند نامادریان را افرادی خبیث، زشت‌خو و به‌طور مطلق به فکر فرزندان خود نشان می‌دهند که هیچ بویی از انسانیت نبرده‌اند. نمونه‌ی داستان هانسل و گرتل نمونه‌ی بسیاری خوبی بود که مادر واقعی بنا بر این دارد که فرزندان خود را از بین ببرد ولی بنا به مصلحت عمومی جامعه آن را در ویرایش‌های بعدی به نامادری تغییر می‌دهند، یعنی زنی شاید مظلوم که حتا عاشق مردی شده است و با او ازدواج کرده و تنها به دلیل این‌که جامعه از قبل به او انگ بدجنسی و بی‌رحمی را زده است در نقش زنی خبیث ظاهر می‌شود. واقعیت این است که ما گاهی حوصله‌ی فرزندان خود را هم نداریم و آن‌ها را مورد تندخویی و عصبانیت قرار می‌دهیم. ولی اگر زنی که نگه‌داری این بچه‌ها را به عهده دارد اعمالی از این دست مرتکب شود، جامعه با او بسیار تندتر و بی‌رحم‌تر برخورد خواهد کرد.

 به‌طور مسلم پدر، در خانواده و برای ورود نامادری نقشی اساسی دارد. او باید خود را برای شرایط جدید مهیا سازد، و آماده‌ی تغییر در روابط خود باشد. قبل از ورود زن جدید به خانه و شروع یک زندگی مشترک با هم بچه‌ها را آماده کند و به آن‌ها توضیح دهد که این زن جدید می‌تواند دوست خوبی برای همه باشد. امروز هم نگرش‌ها به خصوص در بچه‌ها به شدت تغییر کرده است و بسیاری از آن‌ها می‌توانند بپذیرند که یک زندگی مشترک ممکن است به دلایلی مانند مرگ یا جدایی والدین امکان‌پذیر نباشد. گاهی حتا ترجیح می‌دهند در محیطی آرام بدون یکی از آن‌ها زندگی کنند. پس بنابراین به‌تر است جامعه هم باورهای سخت و منسوخ خود را نسبت به نقشی که انسان‌ها ایفا می‌کنند به صورت کلیشه‌ای از ذهن به در کند و بداند که تعاریف از پیش تعیین شده می‌تواند آسیب‌های جدی و عمیق به روابطی بزند که در صورت برخورد درست می‌توانند بسیار سالم و انسانی باشند. یعنی درست همان‌طور که باید باشد روابطی که به‌طور صرف بر پایه‌ی انسانیت تعریف شده است نه حواشی آن.


 


آرین/ دفتر کابل/ رادیو کوچه

najib@koochehmail.com

کشاورزان در افغانستان می‌گویند به دلیل خشک‌سالی حاصلات للمی آنان متضرر شده است.

این کشاورزان می‌گویند اگر به روستانشینانی که تنها منبع عاید‌شان کشاورزی است کمک نشود، زمستان با کمبود مواد خوراکی مواجه خواهند شد.

«محمدرضا» یک کشاورز افغان گفت در سال روان نیمی از زراعت وی آسیب دیده و حتا درختان‌اش نیز خشک شده‌اند.

این کشاورزان که بیش‌تر دام‌دار می‌باشند نگران‌اند که در اثر کمبود علوفه حیوانات‌شان را نیز از دست بدهند.

کمبود مواد خوراکی در کشور بحث‌های داغی را در کابینه افغانستان نیز بر انگیخته است. اخیرن کابینه افغانستان در کنار تخصیص 20 میلیون دالر برای خرید گندم به وزارت زراعت و ترانسپورت وظیفه سپرد تا روند انتقال گندم کمکی از آن کشور را نیز آغاز کند.

چندی پیش «اس ام کرشنا» وزیرخارجه هند که به افغانستان آمده بود وعده داد که کشورش به دلیل خشک‌سالی یک صد هزار تن گندم به افغانستان کمک می‌کند.

در این حال «مجیداله قرار» سخن‌گوی وزارت زراعت افغانستان گفت خشک‌سالی سال روان یک و نیم میلیون تن از شهروندان افغان را متضرر کرده است.

به گفته وی وزارت زراعت از کابینه افغانستان خواسته است تا اجازه توضیح مواد خوراکی را از ذخیره گاه‌ها بدهد.

از جانب دیگر دولت افغانستان با سازمان‌های غذایی جهان و سازمان خوراکه و زراعت سازمان ملل روی یک گزارش کار می‌کنند تا با ارایه یک فراخوان خواهان کمک‌های عاجل به افغانستان شود.

آقای قرار در این مورد گفت قرار است این گزارش تا هفته آینده تکمیل شده و به جامعه جهانی ارایه شود.

افغانستان یکی از کشورهای زراعتی است با آب‌های فراوان، اما به دلیل عدم مدیریت آب، کشاورزان نمی‌توانند از این آب‌ها استفاده موثر کنند.

از جانب دیگر اداره حمایت از سرمایه‌گذاری در افغانستان می‌گوید در سال روان سرمایه‌گذاری بین‌المللی در بخش زراعت در افغانستان کاهش یافته است.

مقامات این اداره می‌گویند تلاش می‌کنند تا سرمایه‌گذاری را در بخش زراعت افزایش دهند.


 


خبر / رادیو کوچه

علارغم فشار کشورهای عربی و دیگر کشورها علیه رژیم سوریه برخورد نظامی با معترضان در شهرهای مختلف این کشور ادامه دارد و در تازه ترین تحولات روز دوشنبه، 8 اوت، 13 تن از مخالفان از جمله یک فعال حقوق بشری معروف به دست نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.

به گزارش العربیه، دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرده است 8 تن از معترضان از جمله معن‌العودات فعال حقوق بشری معروف در شهر درعا و هم‌چنین 5 نفر دیگر در دیرالزور کشته شدند.

درهمین حال بشاراسد رییس جمهوری سوریه علی حبیب وزیر دفاع را برکنار و داوود راجحه را به جای او منصوب کرد.

رامی عبدالرحمن مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه تاکید کرد معان العودات فعال حقوق بشری در درعا هنگام شرکت در تشییع جنازه یکی از کشته‌شدگان حوادت اخیر در این شهر مورد هدف نیروهای امنیتی قرار گرفت و دو تن دیگر از شرکت‌کنندگان نیز به هم‌راه او کشته شد.

عبدالرحمن افزود در دیر‌الزور یک دختر جوان 18 ساله به دست تک‌تیراندازان مستقر در پشت بام‌ها کشته شد.

او افزود یک زن و دو تن از فرزندان وی هنگام جست‌جو برای پیدا کردن یک مکان امن مورد هدف نیروهای دولتی قرار گرفتند و کشته شدند.

وی تاکید کرد یک زن دیگر نیز در محله الجوره در دیر الزورکشته شد.

بر اساس این گزارش نیروهای امنیتی پس از حمله با اسلحه سنگین علیه چند محله در دیرالزور به خانه‌های مردم این شهر یورش بردند و تعداد زیادی را بازداشت کردند.

در استان ادلب در شمال غرب این کشور نیز تانک‌ها و خودروهای زرهی که در شرق شهر معره النعمان متمرکز بودند به هم‌راه تعداد زیادی از نیروهای امنیتی به داخل شهر یورش بردند و ده‌ها تن از مخالفان را بازداشت کردند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده است حدود 20 تانک در شمال غرب شهر ‌سراقب ‌متمرکز شده‌اند و مردم این شهر که روزانه علیه رژیم تظاهرات اعتراضی برگزار می‌کنند نگران این هستند که این تانک‌ها برای انجام عملیات نظامی علیه معترضان وارد عمل شوند.

بیشتر بخوانید:

«کویت و بحرین سفرای خود را از دمشق فراخواندند»


 


سه‌شنبه 18 مرداد  90/  9 اوت 2011

اجرا: اعظم

استودیو: سیاوش

تقویم‌ تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات سه‌شنبه ایران

پس نشینی تند- «آقازاده‌ها در پرواز»- اکبر ترشیزاد

بخش اول خبرها

تکنو کوچه- «زندگی مدرن یا اینترنت‌زدگی؟»- کیومرث سجادی

گزارش روز کابل- «افزایش نگرانی از کمبود مواد خوراکی در افغانستان»- آرین

بخش دوم خبرها

روزنگاشت- «از موزه سلطنتی تا موزه ملی»- محبوبه شعاع

مجله خبری کابل- آرین

مجله جاماندگان- «فتح جدید رکوردهای خط فقر»- شراره سعیدی

دایره شکسته- «نامادری تصویری در مه»- مه‌شب تاجیک

بخش سوم خبرها


 


کیومرث سجادی/ رادیو کوچه

تا‌کنون حساب کرده‌اید که چند ساعت از شبانه‌روز خود را پای لپ تاپ و یا به‌تر بگویم اینترنت می‌گذرانید‌؟ سایت‌های خبری، فیس‌بوک، جست‌وجو در گوگل، چک‌کردن ایمیل، سایت‌های آموزشی، تفریحی و … هر‌کدام چه‌قدر وقت شما را در هر روز به خود اختصاص می‌دهند؟

سوال اساسی این است که آیا این گذران زمان در اینترنت و صرف وقت با تکنولوژی به نوعی اعتیاد محسوب می‌شود یا خیر؟ و اگر می‌شود آیا این اعتیاد امری منفی تلفی می‌گردد یا اقتضای زمانه است‌؟ روزگاری است که بسیاری از نیازهای اساسی خود را در شبکه‌ی جهانی اینترنت برطرف می‌کنیم. این وابستگی خوب یا بد به این راحتی‌ها گسستنی نیست.

  بچه‌های دیروز اگر سوالی برای‌شان پیش می‌آمد از پدر، مادر، برادر و خواهر بزرگ‌تر و یا معلم خود می‌پرسیدند. اما امروز حتا ممکن است یک کودک 10 ساله هم اولین گزینه‌اش گوگل باشد. در مراتب بالاتر آموزش‌های الکترونیک، دانش‌گاه‌های مجازی و سایت‌های آموزشی تا حدود زیادی جای‌گزین سیستم‌های سنتی به ظاهر هم‌چنان حاکم شده‌اند.

تحقیق بازار، انتخاب کالا و خرید اینترنتی جای‌گزین سیستم سنتی شده و امروز برای انتخاب به‌عنوان مثال یک گوشی موبایل دیگر روانه کوچه و بازار نمی‌شویم و با مراجعه به سایت‌های فروش موبایل به مقایسه دقیق گوشی‌های مختلف پرداخته و به‌تر از همیشه به‌ترین گزینه را انتخاب می‌کنیم. امروزه تجارت ‌الکترونیک درآمدهای چندبرابری را در مقایسه با تاجران سنتی به ارمغان آورده است.

 در مزایای یاد شده و دیگر خواص مشابه این دنیای جدید هیچ شک و شبهه‌ای برای هیچ‌کس نیست اما بحث اعتیاد و مشکلات آن وقتی داغ می‌شود که به بررسی و موشکافی روابط نوین ناشی از دنیای سایبری و ساختارهای جدید ارتباطی شکل‌گرفته بپردازیم. این روزها بیش‌تر از آن‌که صدای دوستان خود را بشنویم و یا آن‌ها را ملاقات کنیم از طریق ایمیل و یا چت با آن‌ها در ارتباط هستیم. ارتباط با آدم‌هایی که هرگز آن‌ها را ندیده‌ایم امری‌ست کاملن طبیعی و بدون کوچک‌ترین تردیدی بدیهی. بیش از دنیای حقیقی در فیس‌بوک حرف می‌زنیم، دوست می‌شویم و ارتباط برقرار می‌کنیم. برای همسر و یا فرزندان خود کامنت می‌گذاریم. اگر دوستی را چند روزی در فیس‌بوک نبینیم نگران احوالش می‌شویم و از طریق ایمیل جویای حالش می‌شویم. و بسیاری که در دنیای مجازی ما وجود ندارند را برای همیشه فراموش کرده‌ایم.

گستردگی و پیچیدگی روابط قابل مقایسه با گذشته نیست. سرعت و فراگیری اطلاع‌رسانی بیش از هر زمان دیگری است.  دست‌رسی به دنیایی از  اطلاعات در کسری از زمان به‌راحتی امکان‌پذیر است. بسیاری از مشاغل امروزی در ارتباط تنگاتنگ با اینترنت بوده و زندگی امروزی بدون اینترنت تقریبن غیر‌ممکن است.

 عده‌ای این افراط در استفاده از اینترنت و به‌نوعی زندگی در دنیای مجازی را نوعی اینترنت‌زدگی و اعتیاد به اینترنت دانسته و به دید یک معضل به‌دنبال راه‌حلی برای آن هستند. گروهی نیز این حق را برای خود قائل هستند که این سبک از زندگی را برگزیده و به‌عنوان زندگی مدرن و امروزی به آن نگاه می‌کنند. این افراد بر‌خلاف گروه اول روابط و زندگی مدرن را با همه‌ی خوبی‌ها و بدی‌هایش پذیرفته و از آن لذت می‌برند. این افراد نیز توان درک و پذیرش زندگی سنتی در قرن بیست‌ویکم را نداشته و افکار دیگری را در ذهن خود می‌پرورانند که منجر به انتخاب‌هایی غیر‌قابل درک توسط جامعه‌های سنتی‌تر می‌شوند.

 با همه‌ی خوبی‌ها و بدی‌هایش به نظر من دنیای امروز با اینترنت و فضای مجازی موجود بسیار سریع‌تر و غیرقابل مقایسه با گذشته به پیش می‌رود. ما بیش‌تر از سال‌های عمر خود زندگی می‌کنیم و آن‌چه در 50 سال زندگی به‌دست می‌آوریم گذشتگان ما در 100 سال نیز به‌دست نمی‌آوردند. به‌نظر نمی‌رسد مزایای پذیرش زندگی امروزی از مضرات آن و حرکت بر‌خلاف جریان آب کم‌تر باشد.

چند وقت پیش به شوخی به یکی از دوستان می‌گفتم که امروز یک بچه 15- 16 ساله با وجود اینترنت و گوگل فرق چندانی با یک علامه‌ی 50 ساله‌ی دیروز که تمام عمر خود را به گردآوری دانش و اطلاعات کرده است ندارد…


 


خبر / رادیو کوچه

در پی انتشار گزارش‌هایی در مورد اقدام دانش‌گاه علامه طباطبایی تهران در حذف تعدادی از رشته‌های علوم انسانی، رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفته است که سی کد رشته به دفترچه انتخاب رشته در دانش‌گاه علامه اضافه شده که از جمله شامل بازگشت چهارده کد رشته حذف شده است.

به گزارش مهر، در حالی‌که خبر حذف رشته‌های علوم انسانی باعث گمانه‌زنی در مورد احتمال تصمیم جمهوری اسلامی به محدود کردن تحصیل در این علوم شده بود، وزارت علوم هم پیش‌تر اطلاعیه‌ای شامل توضیحاتی در مورد خبر حذف رشته‌های علوم انسانی دانش‌گاه علامه طباطبایی انتشار داده بود.

دو سال پیش، آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنانی اظهار داشت که فراگیری بسیاری از علوم انسانی باعث تردید و تشکیک در اعتقادات دینی می‌شود و سپس شماری از مقامات ارشد ایران نیز به مخالفت با علوم انسانی پرداختند هر چند منتقدان حکومت گفتند که احتمالن نگرانی این افراد بیش‌تر از آشنایی دانش‌جویان و فارغ‌التحصیلان این علوم با دیدگاه‌های سیاسی متفاوت از نظام است.

 بیشتر بخوانید:

«حذف سیزده رشته علوم انسانی از دانش‌گاه علامه»


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 8 اوت، مجید نامجو، وزیر نیروی جمهوری اسلامی با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در ایران از بروز یک دهه خشک‌سالی در این کشور خبر داده‌است.

به گزارش سایت خبری وزارت نیرو، آقای نامجو گفته است که امسال با بارش میانگین ۱۸۴ میلی‌متر در ایران، حجم بارش‌ها ۲۴ درصد در مقایسه با دوره دراز مدت کاهش یافته‌ است.

هم‌زمان شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز با صدور اطلاعیه‌ای از مشترکان خود خواست که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، در روزهای اخیر و با افزایش محسوس دما در تهران، میزان مصرف آب شهروندان تهرانی به شدت افزایش یافته‌است.

بنابه این گزارش مصرف آب شرب تهران به میزان ۱۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه قبل بیش‌تر شده‌است که در صورت تداوم این روند «به طور قطع شهروندان تهرانی با مشکل قطع آب و کمبود آن مواجه خواهند شد».

درهمین حال رودخانه گیوی چایی در شهرستان کوثر استان اردبیل خشک شده‌ است.

رودخانه گیوی چایی یک هزار و ۲۰۰ هکتار از باغات و اراضی آبی این شهرستان را آب‌یاری می‌کرد و تعدادی از کشاورزان در پی خشک شدن این رودخانه اقدام به حفر چاه‌های عمیق کرده‌اند.

چندی پیش نیز ادامه خشک‌سالی و کاهش جریان آب رودخانه زاینده رود، باعث خشک شدن این رودخانه در محدوده اصفهان شده بود.

گفته می‌شود که وسعت و شدت خشک‌سالی در نقاطی از ایران به ویژه در بخش مرکزی در مقایسه با ماه گذشته افزایش یافته و اکنون در حدود ۷۶ درصد از مساحت این کشور، به ویژه در مراکز مرکزی، خشک‌سالی حاکم است.


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

دهم آگوست  برابر با روزی است که  «موزه لوور» در سال 1793 در شهر پاریس در کشور فرانسه افتتاح شد. موزه لوور از آن سال تا به امروز به عنوان یک موزه عمومی فعال است که بیش از سی و پنج هزار اثر هنری در هشت بخش مختلف این موزه نگه‌داری می‌شود. موزه لوور یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های جهان است. تابلوی «مونالیزا» اثر «لئوناردو داوینچی»، شاخص‌ترین اثر هنری در موزه لوور است.

«موزه لوور پاریس» بزرگ‌ترین و مشهور‌ترین موزه جهان است. ساختمان موزه یک کاخ سلطنتی قدیمی است. این کاخ سلطنتی متعلق به «فلیپ دوم» پادشاه فرانسه بوده است. سرسرا و تالار ساختمان بسیار بزرگ بوده به‌طوری که شاه و پسرش از آن و راه‌روی ورودی آن جهت اسب سواری استفاده می‌کردند گفته شده ساخت بنا و حیاط عظیم این کاخ بیش از سی‌صد سال به‌طول انجامید.

این بنا توسط پادشاهان فرانسه گسترش یافته است. دولت فرانسه آثار هنری با ارزش لوور را در بین دو جنگ جهانی اول و دوم مخفی و به شدت مراقبت کرده است. این مکان برای آن‌که در مواقع ضروری دوباره قابل استفاده باشد به صورت اسرار‌آمیز و نهان باقی مانده است.

 قسمت‌های زیادی از این بنا به سبک «رنسانس» فرانسه ساخته شده و درسال 1546 معماری با نام «پیرسکات» به دستور پادشاه «فرانسیس اول» مجموعه غربی لوور را ساخت. در قرن هفدهم نیز بخش اساتید و هنرمندان هلند و فنلاند به آن اضافه شد و در سال 1725 آکادمی نقاشی و مجسمه سازی فرانسه در یکی دیگر از این سالن‌های برپا شد.

در این کاخ به همین ترتیب تا قبل از انقلاب کبیر فرانسه از آثار باارزش هنری به عنوان موزه سلطنتی نگه‌داری می‌شد. اما پس از انقلاب کبیر، در سال ۱۷۸۹ موزه و آثار موجود به مردم فرانسه اهدا شد و در دهم آگوست سال ۱۷۹۳ با افتتاح رسمی تبدیل به «موزه ملی فرانسه» شد. در پشت این موزه باغ زیبایی به نام باغ تویلری وجود دارد و رو به روی باغ نیز «میدان کنکورد» قرار‌ گرفته است. این موزه  نزدیک خیابان معروف «شانز الیزه» است.

موزه لوور از سال ۱۷۹۳ میلادی، تا به امروز به عنوان «موزه عمومی» فعال بوده است. تمرکز موزه لوور روی هنر، تاریخ بشر و فرهنگ است و آثار بسیاری در این زمینه‌ها در این موزه جای گرفته‌اند که در واقع می‌توان گفت معروف‌ترین آثار هنری و تاریخی جهان در این موزه نگه‌داری می‌شود.

که از آن جمله می‌توان به «لوح حمورابی»، تابلوی «بانوی صخره‌ها»، «گاو بال‌دار آشوری»، لوح پیروزی «نارام سین»، «ظروف گلی آشوری»، «بز بال‌دار طلایی» دوره هخامنشی و تابلوی «مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی» اشاره کرد که این تابلو شاخص‌ترین اثر هنری در موزه لوور است.

در موزه لوور سنگ‌نگاره کمان‌داران، تزیینات مجلل و معروف از بخش مسکونی «کاخ آپادانا»، ساخته شده توسط «داریوش اول» در شوش را نمایش می‌دهد. این کتیبه از آجر سفالی براق ساخته شده است.

در موزه لوور بیش از سی و پنج هزار اثر هنری در هشت بخش مختلف این موزه نگه‌داری می‌شود. این موزه یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های جهان است. بنای مجلل هرمی شکل شیشه‌ای مشخصه ورودی این موزه است. بازدید کنندگان می‌توانند در آن آثار قدیمی و مجسمه‌های مربوط به دوران رنسانس تا نقاشی‌های مدرن را ببینند. سقف این بنا با موزاییک‌ها، نقاشی‌ها و حکاکی‌های زیبا تزیین شده است. بعضی سفالینه‌های موجوددر موزه قدمتی 5000 ساله دارند. در میان اتاق‌های آن نقاشی‌های بی‌نظیری از فرانسه دیده می‌شود. بعضی از این نقاشی‌ها آن‌قدر بزرگ‌اند که بر روی دیوار‌های یک خانه معمولی جا نمی‌گیرند. لوور در برگیرنده میراث ارزش‌مند هنر‌مندان از زمان «کاپتی‌ها» تا «ناپلئون بناپارت» و امروزه است.

جالب است بدانید موزه لوور به راهنما‌ی الکترونیکی مجهز است و در ازای اجاره یک گوشی شبیه موبایل‌، بیننده می‌تواند در موزه گردش کرده و اگر بخواهد در باره مجسمه‌، تابلو یا یک اثر تاریخی این موزه اطلاعاتی به دست آورد، تنها کافی است کد چهار رقمی کنار اثر را وارد دست‌گاه کرده و با انتخاب زبان، کلیه توضیحات لازم درباره آن را بشنود.

منبع‌ها:

ویکی پدیا فارسی و انگلیسی


 


«به بهانه‌ی روز خبرنگار»

مه‌سا

توی تقویم رسمی کشورم، امروز یعنی هفده اَمرداد‌ را روز‌ خبرنگار نام‌گذاری کرده‌اند.

تا آن‌جایی که من می‌دانم، اختصاص دادن یک روز از سال به شغلی خاص به نوعی یعنی تکریم آن شغل و تقدیر از تمام کسانی که به آن اشتغال دارند.

اما وقتی با خودم فکر می‌کنم به این نکته پی می‌برم که روز خبرنگار توی این روزهای ما به یک شوخی زشت می‌ماند.

روزهایی که تمام خبرنگاران آزاد اندیش یا خود در حبسند یا قلمشان دربند.

با همه‌ی این‌ها می‌خواهم این روز را فارغ از خطوط سیاه تایپ شده توی تقویم کوچکم به تو بزرگ سبز‌اندیش تبریک بگویم

به توکه شرف و غیرتت از قلمت تا همیشه جاریست

به تو که بزرگی و آزاده

دستانت را می‌بوسم

به امید آزادی تمام خبرنگاران دربند

 هفده امرداد یک هزار و سی‌صد و درد خورشیدی

…………………………………………………………….

«قلمی که همیشه آزاد می‌ماند»

بهنام / رادیو کوچه

امروز روز خبرنگار است، روزی که مهم نیست ایرانی باشد یا بین‌المللی.

مهم این است که روزی باشد در تقویم ما تا بهانه‌ای باشد برای گرامی‌داشت این شرافت‌مندان اهل قلم که بهای آن را می‌دانند

روزی است که باید به یاد بیاوریم همه آن بزرگانی که در این راه همیشه ایستادند.

همین دیروز بود که یک سرافراز همیشه ایستاده را به قفس بازگرداند احمد زیدآبادی. چه ایستاده رفت همانند قلمش.

زیاد داریم از این دست ایستاده‌های سرافراز که اینک حتا از موطن خود دور هستند و در آرزوی بازگشت تا قلم زنند آن‌چه را که دل می‌گوید

به احترام ایستادگی‌تان برمی‌خیزیم و کلاه از سرمان بر می‌داریم

روزتان فرخنده

دلتان گرم

قلمتان استوار

…………………………………………………………….

«خبرنگار روزت مبارک»

دامون / رادیو کوچه

یک روایت واقعی …

«صدای من را از منطقه جنگی می‌شنوید … هواپیماهای نیروی … تمام شهر را پوشانده‌اند … تانک‌های … هر لحظه به شهر نزدیک‌تر می‌شوند …»

یک خبر واقعی …

«گروه تروریستی … یک خبرنگار دیگر را کشتند. این گروه اعلام کردند بقیه خبرنگارهای اسیر را هم خواهند کشت.»

یک مشاهده واقعی

«این چیه؟ کارت خبرنگاری؟ سروان بگیرش! جاسوسه!»

خبرنگار روزت مبارک.

…………………………………………………………….

«انگار از خبرنگارا تو روزشون خبری نیست امسال؟»

سیمین / رادیو کوچه

یه روزی رفته بودم مصاحبه توی سالن انتظار دو تا بازدیدکننده محترم نشسته بودن و از من پرسیدن برای چی رفتم اون‌جا گفتم قراره مصاحبه کنم با یه لحن ترحم انگیز منزجرانه دل‌سوزانه توهین‌آمیز! گفتند اااااا اصلن به کلاستون نمیاد!!!

‌‌این روز را به تمامی خبرنگارا و روزنامه‌نگارا که همیشه با بیش‌ترین بی‌اعتمادی‌ها، توهین‌ها و محدودیت‌ها روبه‌رو هستند تبریک می‌گم… به تمام آن‌ها که تو حبس‌اند… اون‌ها که دارن طعم آزادشدنشون رو مزه‌مزه می‌کنن حتا موقتی… به اونا که منتظرن بیان سراغشون .. به اونا که بایکوت شدن و دلشون برای نوشتن پر می‌زنه .. به اونا که در بدر کشورای دیگه شدن حتا به اونا که این خبرنگاری به دردشون خورده و عاقبت به خیر شدن‌!

و یه نکته که با حذف این رشته تو دانش‌گاه‌ها دیگه خبرنگارا و روزنامه‌نگارا حکم کیمیا رو پیدا کردن!!!

شاید این نسل آخرین نسل باشد و البته قیمتی‌ترین!

‌‌روزتون مبارک باشه …


 


رادیو کوچه

روز جهانی گرامی‌داشت مردم بومی- همه ساله‌ نهم اوت به نام روز مردم بومی از سوی مردم کشور‌های مختلف جهان گرامی داشته می‌شود. نوع زندگی مردم بومی و آداب و رسوم آنان به عنوان بخشی از جامعه جهانی، همواره مورد توجه جامعه‌شناسان قرار داشته است‌. توجه جوامع بومی به منابع طبیعی به عنوان مهم‌ترین اهرم توسعه، باعث شده تا مجامع علمی جهان امروزه توجه بیش‌تری به دانش بومی نشان دهند.

 بر‌خی معتقدند نوع زندگی بومیان در واقع بازتابی از زندگی انسان‌های دوره‌های نخستین است که کم‌تر مورد هجوم آثار منفی شهر‌نشینی قرار گرفته است‌. انسان‌های شهری امروز با دل‌زدگی از آثار منفی این‌گونه زندگی سعی دارند به روستاها نقل مکان کنند و درواقع نوعی بازگشت به زندگی مردمان بومی داشته باشند.

480 پیش از میلاد- ارتش «خشایارشا» پادشاه «هخامنشی» ایران و پسر و جانشین «داریوش بزرگ» ارتش اسپارت را در تنگه «ترموپیل» (Thermopylae) واقع در شمال یونان در هم شکست. در این جنگ «لئونیداس» شاه اسپارت کشته و راه برای ارتش خشایارشا به سوی مرکز یونان و شهر آتن گشوده شد.

خشایارشا پادشاه هخامنشی که در جنگ حضور داشت با نیروهایش اسپارتی‌ها را در محاصره گرفته بود. او به لئونیداس پیشنهاد کرد که راه را برای عقب‌نشینی او و باقی‌مانده سربازانش باز می‌گذارد. اما براساس قانون اسپارت عقب‌نشینی از میدان جنگ ممنوع بود. به نوشته مورخان یونانی خشایارشا از سربازانش خواسته بود که یکی از اسپارتی‌ها را زنده دستگیر کنند تا خبر این شکست را به آتنی‌ها بدهد.

ارتش ایرانیان پس از عبور از تنگه ترموپیل شهر آتن را تصرف کرد. مقاومت لئونیداس در ترموپیل و تاخیر پیش‌روی ارتش ایران، به فرمان‌دهی کل یونانیان این فرصت را داد که آتن را از سکنه‌اش تخلیه کرده و آنان را به اماکن امن منتقل کند.

خشاریارشا در جریان همین لشکر‌کشی، در سرزمین یونان یک آب‌راه نسبتن طولانی ساخت تا کشتی‌ها مجبور نشوند شبه‌جزیره را دور بزنند. بقایای این آب‌راه کشف شد، و نشان می‌دهد که ایرانیان بیست و پنج قرن پیش در علم مهندسی تا چه حد پیش‌رفت داشتند.

«هرودوت» در تالیف 9 جلدی خود با عنوان «جنگ پارسیان» جزییات جنگ‌های ایرانیان از آغاز کار تا پایان لشکرکشی خشایارشا به یونان را شرح داده است.

1896 میلادی- «ژان ویلیام فریتز پیاژه» (Jean William Fritz Piaget) روان‌شناس، زیست‌شناس، منطق‌دان، و شناخت‌شناس سویسی متولد شد. او به خاطر کارهایش در روان‌شناسی رشد و شناخت‌شناسی شهرت یافته‌ است.

تحقیقات او چند نقطه عطف مهم در رشد ذهنی کودکان را مشخص کرده است. کارهای او هم‌چنین علاقه‌مندی فراوانی به روان‌شناسی شناخت و رشد به وجود آورده است. او این ایده که کودکان به گونه‌ای متفاوت از بزرگ‌سالان فکر می‌کنند را تقویت کرد.

پیاژه یافته‌های خود را درکتاب‌ها و مقالات متعددی شرح داده است. از آن جمله می‌توان به «زبان و تفکر کودک»، «قضاوت اخلاقی در کودک» و «روان‌شناسی هوش» اشاره کرد. در سال1967 با انتشار کتاب «زیست‌شناسی و شناخت پیوستگی» جنبه‌های زیستی و عقلی را ترسیم کرد. در سال 1970 در اثر مشهور «ساختی‌نگری» مسئله ساخت و پدید‌ایی را از دیدگاه تحولی و در چارچوب علوم مختلف مورد بررسی قرار داد.

ژان پیاژه در سن یازده سالگی کارش را به عنوان یک پژوهش‌گر آغاز کرد و در همان سال نیز مقاله کوتاهی درباره یک پرستوی سیاه و سفید که در باغ ملی دیده بود نوشت .او مطالعاتش در زمینه علوم طبیعی را ادامه داد و از دانش‌گاه «نوشاتل» سوییس، مدرک دکتری خود را در زیست‌شناسی در سن21 سالگی دریافت کرد و یک‌سال در موسسه‌ای که «آلفرد بینه» (Binet Alfred) تاسیس کرده بود به کار پرداخت.

 1902 میلادی- «ادوارد هفتم» با نام کامل «آلبرت ادوارد» (Albert Edward) به عنوان پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند، در این روز تاج‌گذاری کرد. او پسر ملکه «ویکتوریا» و پرنس «آلبرت» بود. در  ژانویه 1901 ملکه ویکتوریا پس از یک دوره سلطنت طولانی‌مدت درگذشت و آلبرت ادوارد با عنوان ادوارد هفتم بر تخت پادشاهی بریتانیا نشست. وی به پادشاهی محبوب بدل شد. دوران حکومت ادوارد هفتم با آرامش و رونق اقتصادی هم‌راه بود که این شرایط تا پیش از جنگ جهانی اول ادامه داشت.

 او نام ادوارد را از این جهت به‌جای آلبرت ادوارد برگزید که در تمام زندگیش با پدرش پرنس آلبرت مقایسه شده بود.

1962 میلادی- «هرمان هسه» (Hermann Hesse) ادیب، نویسنده و نقاش آلمانی – سوییسی درگذشت. وی برنده‌ی جایزه نوبل سال ۱۹۳۲ در ادبیات بود. به‌واسطه مادرش که فرزند یک استاد هندشناس بود با فرهنگ شرقی از جمله فلسفه هندوستان آشنا شد؛ به‏همین دلیل نیز رد فلسفه مشرق‏زمین در تمام آثار او به چشم می‌خورد.

رمان «زیر چرخ» از محوری‌ترین نوشته‌های این نویسنده است که در سال ۱۹۰۶‌ منتشر شد. این رمان منعکس‌کننده نشانه‌های موجود در مجموعه آثار اوست. او علاوه بر جایزه نوبل، هشت جایزه ادبی دیگر از جمله جایزه جهانی «گوته» را به دست آورده است.

او در جنگ جهانی دوم شرکت کرد و به بحران‌های روحی و بیماری‌های روانی شدیدی دچار شد و طعم فقر را چشید، اما به‌رغم همه این‏ها، بیش از ۲۵ رمان، مجموعه شعر و یا کتاب داستان کوتاه از خود به یادگار گذاشت. در ایران بیش‏تر از ۱۰ اثر از این نویسنده به ترجمه رسیده‌اند که از میان آن‏ها می‌توان به کتاب‌هایی چون «سیذارتا»، «بازی مهره شیشه‌ای»، «داستان دوست من»، «از عشق و جدایی»، «اگر جنگ ادامه یابد»، «سفر به سوی شرق» و «تیزهوش‌» اشاره کرد.

———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1945 میلادی- پس از آن‌که در ششم اوت اولین بمب هسته‏ای بر شهر هیروشیما فرو ریخت، در نهم آگوست نیز، دومین بمب هسته‏ای آمریکا، شهر ناکازاکی ژاپن را به کام مرگ و ویرانی کشاند.

1363 خورشیدی- «ابوالقاسم پاینده» مترجم و نویسنده ایرانی درگذشت.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

تفکر نو

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

دادگاهی در ترکیه دستور دستگیری 14 افسر ارتش، از جمله شش ژنرال و یک دریاسالار را صادر کرده است. اتهام آن‌ها راه‌اندازی یک مبارزه اینترنتی علیه دولت ترکیه توصیف شده است.

10 روز پیش، 4 فرمانده ارشد ارتش ترکیه در اعتراض به ادامه تحقیقات قضایی درباره صدها افسر وظیفه و افسر بازنشسته، از مقام‌های خود استعفا دادند.

دولت ترکیه که بلافاصله پس از این استعفای دسته‌جمعی، افراد برگزیده خود را جانشین این افسران کرد، می‌گوید که به تحقیقات درباره ادعاهای مبنی بر فعالیت‌های ضد دولتی در داخل ارتش، ادامه می‌دهد.

در فهرست کسانی که قرار است دستگیر شوند، نام افسرانی به چشم می‌خورد که تا چند سال پیش انتظار می‌رفت که به بالاترین مقام‌ها در نیروهای مسلح ترکیه نایل شوند.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، که دو ماه پیش برای سومین بار در انتخابات این کشور پیروز شد، اکنون در موقعیتی بسیار مستحکم قرار دارد و تصمیم دارد که ارتش را از کلیه افسرانی که گمان می‌رود علیه دولت فعالیت می‌کنند، پاک کند.

درحال حاضر دادگاه در حال بررسی پرونده نزدیک به ۲۰۰ افسر ارتش ترکیه است که گفته می شود طرح آن‌ها برای سرنگون کردن دولت آقای اردوغان، هشت سال پیش کشف شد.

حکم دستگیری‌های اخیر در رابطه با چند وبسایت ضد دولتی که گفته می شود توسط ارتش راه‌ اندازی شده، صادر شده است.

بیشتر بخوانید:

«حکم رییس جدید ستاد ارتش ترکیه صادر شد»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) نامه ۹۰ سناتور آمریکایی به اوباما برای تشدید تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=18&id=985099

به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، بیش از ۹۰ سناتور آمریکایی در نامه‌ای به باراک اوباما خواستار تحریم بانک مرکزی ایران شدند. به ادعای طرف‌داران تحریم بانک مرکزی ایران، در صورت اعمال این تحریم دریافت دلارهای حاصل از فروش نفت تقریبن برای ایران غیرممکن خواهد شد، اما وال استریت ژورنال عنوان کرد که مقام‌های آمریکایی به شدت نگران هم‌راهی نکردن سایر متحدان خود برای اعمال فشار بر بانک مرکزی ایران هستند.

2) عربستان و کویت سفرای خود را از دمشق فراخواندند

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=18&id=985066

هم‌زمان با گلوله باران شهر دیرالزور، در شرق سوریه برای دومین روز متوالی، فشارهای منطقه‌ای بر حکومت سوریه افزایش یافته است. روز گذشته کویت نیز پس از عربستان سعودی سفیر خود را از دمشق فراخواند. به گزارش بی بی سی شیخ محمد السالم الصباح، وزیر خارجه کویت با اعلام خبر فراخواندن سفیر این کشور از سوریه برای رایزنی گفت که وزرای خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس به زودی نشستی را برای بررسی اوضاع سوریه برگزار می‌کنند. پیش از این ملک عبداله، پادشاه عربستان سعودی نیز سفیر این کشور را برای مشورت از دمشق فراخوانده بود.

کیهان

1) بروکینگز: عربستان را دریابید سقوط آل سعود قطعی است

http://www.kayhannews.ir/900518/16.htm#other1606

یک موسسه مطالعاتی آمریکا با ارایه گزارش مفصلی به سردمداران کاخ سفید، در مورد آینده رژیم عربستان هشدار داد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، موسسه بروکینگز با اشاره به انقلاب ملت‌های عرب بر ضد حاکمان خود، درباره آینده خاندان سلطنتی آل سعود هشدار داد و چاره‌اندیشی برای نجات حامی مهم واشنگتن را در منطقه خاورمیانه خواستار شد.

2) تظاهرکنندگان اسراییلی: نتانیاهو را هم مثل مبارک در قفس محاکمه کنید

http://www.kayhannews.ir/900518/16.htm#other1608

تظاهرکنندگان اسراییلی در شهرهای تل آویو، قدس اشغالی، حیفا و دیگر شهرهای سرزمین اشغالی با سر دادن شعارهایی علیه بنیامین نتانیاهو خواستار قرار دادن وی در قفس همانند مبارک و محاکمه وی شدند.

جام جم 

1) گسترش دامنه آشوب و ناآرامی‌ها در لندن

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100850938882

به گزارش ایرنا، در جریان اعتراضات و ناآرامی‌های یک‌شنبه‌شب لندن حدود 120 نفر دستگیر و تعدادی نیز مجروح شدند. پلیس می‌گوید مناطق انفیلد، والتهام فارست، والتهام استوا و ایزلینگتون در شمال و شمال شرق لندن و منطقه بریکستون در جنوب لندن یک‌شنبه‌شب شاهد حمله جوانان معترض به پلیس، خودروها و مغازه‌ها بوده است.

2) ابهام بر سر سقوط یک بالگرد دیگر در افغانستان

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100850938907

به گزارش ایسنا، مقام‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، اعلام کردند: «یک بالگرد ناتو مجبور به فرود اضطراری شد اما در این حادثه هیچ فردی آسیب ندید. فرود اضطراری این بالگرد نیروهای بین‌المللی در استان پکتیا واقع در شرق افغانستان که با مناطق قبیله‌ای بی‌قانون پاکستان هم‌مرز است، رخ داد.»

آفرینش

1) عضو کمیته بررسی وضعیت نیروگاه بوشهر‌: ایران باز هم نیروگاه اتمی می‌سازد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=86894

عضو کمیته بررسی وضعیت نیروگاه اتمی بوشهر از ارسال گزارش این کمیته به هیت رییسه مجلس خبر داد و با انتقاد از تاخیر روس‌ها در راه‌اندازی این نیروگاه، آخرین قرار داد مکتوب با روس‌ها برای تحویل و بهره‌برداری از نیروگاه بوشهر را مربوط به دی‌ماه 89 خواند و گفت: «ایران برای ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید، برنامه‌ریزی دارد.»

2) درخواست بارزانی از نیروهای آمریکایی

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=86892

مشاور نخست وزیر عراق فاش کرد که مسعود بارزانی خواهان باقی ماندن بخشی از نیروهای آمریکایی در کردستان عراق است. به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط عادل برواری، مشاور نوری المالکی، نخست وزیر عراق در امور مسایل منطقه کردستان عراق فاش کرد که مسعود بارزانی، رییس این منطقه طرحی را پیشنهاد کرده است که به موجب آن بعد از خروج نیروهای آمریکایی تا پایان سال جاری میلادی بخشی از این نیروها در منطقه کردستان عراق باقی بمانند.

رسالت

1) حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی‌: کارکنان فعلی وزارت‌خانه‌های ادغامی‌ حفظ ‌‌می‌شوند‌

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=71365

معاون پارلمانی رییس‌ جمهوری درباره تکلیف نیروهای وزارت‌خانه‌های ادغامی، گفت که نیروهای این وزارت‌خانه‌ها حفظ شده و برخی از آن‌ها به وزارت‌خانه‌های دیگر منتقل می‌شوند.

2) محمد‌رضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین: مشارکت حداکثری مردم دغدغه اصول‌گرایان است

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=71359

باهنر با بیان این‌که مشارکت حداکثری دغدغه‌ اصول‌گرایان است، ‌گفت: «ما حضور حداکثری مردم را بر پیروزی حداکثری جناح خود ترجیح می‌دهیم که این حضور حداکثری نیز پارامترهای مختلفی هم‌چون میزان امیدواری و رضایت‌مندی مردم و هم‌چنین حضور کاندیداهای مختلف در عرصه انتخابات بستگی دارد.»

همشهری

1) جیره‌بندی آب در صورت عدم صرفه‌جویی

http://www.hamshahri.net/news-142588.aspx

طی روزهای اخیر و با ادامه افزایش محسوس دما در تهران، میزان مصرف آب شهروندان تهرانی به‌شدت افزایش یافته است. به گزارش وزارت نیرو، مصرف آب شرب شهروندان تهرانی به میزان 10درصد نسبت به مشابه سال قبل افزایش داشته است. درصورتی که افزایش دما و به‌دنبال آن روند مصرف در روزهای آتی به همین نحو ادامه داشته باشد به‌طور قطع شهروندان تهرانی با مشکل قطع آب و کمبود آن مواجه خواهند شد.

2) کشف میدان گازی 110 میلیارد دلاری در عسلویه

http://www.hamshahri.net/news-142587.aspx

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از کشف میدان گازی 133 میلیارد دلاری به نام «میدان مدار» در عسلویه خبر داد.

احمد قلعه‌بانی در یک نشست خبری با تشریح جزییات میدان گازی تازه کشف شده افزود: «ذخیره گاز درجای این میدان بالغ بر 495 میلیارد متر مکعب ذخیره گاز طبیعی و میعانات گازی آن 658 میلیون بشکه برآورد می‌شود که با احتساب هر بشکه نفت به ازای 80 دلار، ارزش ذخایر هیدروکربوری این میدان جدید گازی 133 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.»

دنیای اقتصاد

1) لایحه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها به مجلس می‌رود

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=264922

یک هفته پس از مخالفت مجلس با فوریت «طرح» تعطیلی پنج‌شنبه‌ها، یک مقام دولتی می‌گوید «لایحه» تعطیلی پنج‌شنبه‌ها هم‌زمان با لایحه افزایش تعطیلی عید فطر به مجلس فرستاده می‌شود. معاون حقوقی معاونت توسعه مدیریت رییس ‌جمهوری در حالی این خبر را اعلام کرده است که دولت به دنبال گرفتن تایید نهایی افزایش تعطیلی عید فطر تا پایان ماه رمضان امسال است و به همین دلیل بعید نیست سرانجام تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نیز ظرف سه هفته باقی‌مانده از این ماه تعیین تکلیف شود.

2) بانک مرکزی اعلام کرد، تاثیرگرد کردن قیمت‌ها با حذف صفرها بر تورم

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=264882

بانک مرکزی در گزارشی کارشناسی با بررسی آثار گرد شدن قیمت‌ها ناشی از اصلاح پولی بر تورم اعلام کرد: «در بدبینانه‌ترین حالت اثر این سیاست از محل گرد شدن قیمت‌ها یک دهم درصد خواهد بود.»


 


خبر / رادیو کوچه

وزارت دادگستری آمریکا، روز دوشنبه، 8 اوت، از بازداشت یک شهروند هلندی به اتهام توطئه‌چینی برای صادرات کالاهای ممنوعه به ایران خبر داده است.

بر اساس بیانیه صادر شده به وسیله این وزارت‌خانه، اولریک دیویس، 50 ساله، به هم‌راه هم‌دستان خود قصد ارسال قطعات یدکی هواپیما، مواد شیمیایی و کالاهای دیگری را به ایران داشته است.

آقای اولریک مدیر فروش یک شرکت حمل و نقل است.

او هنگامی که قصد داشت از آمریکا راهی هلند شود، در فرودگاه بازداشت شد.

بیشتر بخوانید:

«توقیف محموله سلاح از ایران به مقصد سوریه»

«شکایت شرکت‌های کشتی‌رانی از تحریم‌های اتحادیه اروپا»


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

صبح‌گاه روز یک‌شبنه یک قایق دیگر از پناه‌جویان که 50 پناه‌جو را حمل می‌کرد توسط مقامات استرالیایی در آب‌های این کشور متوقف شده است.

این پناه‌جویان نخست به جزیره کرسمس انتقال داده می‌شوند و از آن‌جا توسط هواپیما به مالیزی فرستاده خواهند شد.

این دوم قایق از پناه‌جویان از زمان امضا تفاهم‌نامه‌ی بین کشور مالیزی و استرالیا می‌باشد که بر اساس این قرارداد دولت استرالیا 800 پناه‌جو را به خاطر بررسی پرونده‌های پناهنده‌گی‌شان به مالیزی می‌فرستد.

این پناه‌جویان به جمع یک گروپ 54 پناه‌جوی ایرانی، عراقی و افغانی خواهند پیوست که در پنج‌شنبه گذشته به استرالیا رسیده‌اند و قرار است اولین گروپ از پناه‌جویان باشد که به مالیزی فرستاده خواهند شد.

 هم اکنون مقامات استرالیا مشغول فراهم‌آوری امکانات برای انتقال آن‌ها توسط هواپیما می‌باشند.

احزاب مخالف دولت استرالیا می‌گویند ادامه ورود قایق‌ها ثابت می‌کند قرار داد فرستادن پناه‌جویان به مالیزی‌ برای جلوگیری از پرداخت هزاران دلار به قاچاق‌چیان انسان به خاطر رسیدن به استرالیا موثر نبوده و به شکست مواجه شده است.

کریس بوون وزیر امور مهاجرت استرالیا با رد این ادعاها گفته است موثریت این تفاهم‌نامه وقتی روشن خواهد شد که فرستادن پناه‌جویان به مالیزی آغاز گردد.

وی گفته است: «به خاطر داشتن این تفاهم‌نامه به صورت موثر آن، قاچاق‌چیان انسان و پناه‌جویان باید آن را در وقت عملی شدن مشاهده نمایند.»

دولت استرالیا تصمیم دارد از  فرستادن جبری پناه‌جویان به مالیزی فرمی تهیه نموده و به خاطر اخطاریه به دیگران آن را به ویب سایت‌های انترنتی مانند یوتیوپ و فیس بوک بگذارد.


 


خبر / رادیو کوچه

در پی گسترش ناآرامی در محله‌های مختلف لندن، پلیس ضدشورش در بخش‌های مختلف این شهر مستقر شده است.

شام‌گاه دوشنبه، 8 اوت، آتش‌سوزی‌های پراکنده در چند نقطه شهر ادامه داشت. معترضان یک انبار بزرگ توزیع لوازم الکترونیک را به آتش کشیده‌اند.

پلیس برای کنترل آشوب‌ها ۱۷۰۰ مامور اضافی روانه خیابان‌های لندن کرده است.

آشوب و ناآرامی در لندن که در پی کشته شدن یک شهروند به دست پلیس آغاز شد، وارد سومین شب خود شده بود.

ناآرامی لندن دوشنبه به شهر بیرمنگام هم سرایت کرد.

تاکنون پلیس ۱۰۰ نفر را در این شهر بازداشت کرده است.

در لیورپول و بریستول هم ناآرامی‌هایی گزارش شده است.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا برای بررسی اوضاع سفر تابستانی خود به ایتالیا را نیمه تمام رها کرده است تا به لندن برگردد.

او سه‌شنبه، 9 اوت، با وزیر کشور و فرماندهان پلیس جلسه دارد.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت بیش از پنجاه معترض به عمل‌کرد پلیس بریتانیا»


 


خبر / رادیو کوچه

دیدارهای پایانی از هفته دوم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران با انجام ۴ مسابقه و با صدرنشینی سایپا به پایان رسید.

شام‌گاه دوشنبه، 8 اوت، استقلال تهران در ورزش‌گاه آزادی و در حضور ۷۰ هزار تماشاگر با یک گل از سد داماش گیلان گذشت.

در دیگر دیدارهایی هفته دوم صبا قم بدون گل برابر سپاهان متوقف شد.

نفت تهران ۳ بر 2 مس سرچشمه رو مغلوب کرد.

صنعت نفت آبادان با فجرسپاسی شیراز به تساوی یک بر یک رضایت دادند.

در جدول رده‌بندی، سایپا البرز، صبا قم، نفت تهران، استقلال، شاهین بوشهر و فولاد خوزستان ۴ امتیازی هستند و به دلیل تفاضل گل، در رده‌های اول تا ششم قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید:

«شکست پرسپولیس و برد تراکتورسازی در لیگ»


 


جهت رای‌زنی در مورد حوادث اخیر سوریه،

«کویت و بحرین سفرای خود را از دمشق فراخواندند»

خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 8 اوت، کویت و بحرین، دو کشور حاشیه خلیج پارس، در اعتراض به سرکوب معترضان در سوریه، سفرای خود را از دمشق فراخوانده‌اند.

شیخ محمد سالم الصباح وزیر خارجه کویت با بیان این‌که «حمام خون سوریه» قابل پذیرش نیست، افزود که سفیر این کشور در سوریه را برای رایزنی فراخوانده است.

شیخ خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین نیز با موضع‌گیری مشابه، خبر از احضار سفیر کشورش از سوریه داد.

روز گذشته عربستان سعودی نیز سفیر خود را از دمشق فراخوانده بود.

به گفته فعالان حقوق بشر در سوریه، از آغاز اعتراضات در این کشور، بیش از دو هزار نفر از معترضان توسط نیروهای سوری کشته شده‌اند.

…………………………………………………………

رهبر جمهوری اسلامی:

«تردیدی در اعتماد مردم به حکومت راه ندارد»

خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 8 اوت، آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با گروهی از مسوولان، تنزل اعتبار بین‌المللی ایران و از دست رفتن اعتماد مردم نسبت به حکومت را رد کرده و کسانی را که چنین دیدگاه‌هایی را ابراز می‌دارند هدف انتقاد قرار داده است.

به گزارش پای‌گاه اطلاع‌رسانی آیت‌اله خامنه‌ای، وی نظر کسانی را که کاهش اعتماد مردم به حکومت و تنزل اعتبار جهانی ایران را مطرح می‌کنند، مردود دانسته و بر عکس، از اعتماد بی‌نظیر مردم ایران به حکومت و تحکیم موقعیت این کشور در جهان سخن گفته است.

رهبر جمهوری اسلامی از «نگاه منفی مطلق» در میان برخی از مسوولان و نخبگان سیاسی گله کرده و آن را باعث بروز نومیدی دانست و گفت: «متاسفانه برخی مطبوعات نیز به دلیل برخی اغراض، فقط تیتر منفی می‌زنند که این روش، کار غلطی است.»

آیت‌اله خامنه‌ای با اظهار این نظر که باید نقاط قوت و ضعف هم‌راه با هم مطرح شود، گفت که نقاط قوت، نشانه ظرفیت‌های کشور و نقاط ضعف، نشان دهنده اولویت‌هاست و «توانایی غلبه بر تهدیدها» مهم‌ترین نقطه قوت حکومت جمهوری اسلامی است که ناشی از حمایت مردم از حکومت است.

وی گفت که یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی، اعتماد متقابل حکومت و مردم است و اظهار داشت: «اعتمادی که اکنون مردم ایران به نظام اسلامی دارند، در کم‌تر نظامی در دنیا وجود دارد» و حضور مردم در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و راه‌پیمایی سالانه روز قدس و ۲۲ بهمن را نشانه‌های چنین اعتمادی دانست و پیش‌بینی کرد که «امسال نیز با وجود هوای گرم، دنیا عظمت مردم ایران را در ماه رمضان و در روز قدس خواهد دید.»

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه سخنان خود، از «برخی سخنان و مطالب به ظاهر مصلحت‌جویانه که مدعی از دست رفتن اعتماد مردم به نظام هستند» ابراز تاسف کردو تاکید ورزید که «مردم، نظام اسلامی را دوست دارند و از آن دفاع می‌کنند.»

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، از «ارتقای جای‌گاه و اعتبار بین‌المللی» ایران به عنوان نقطه قوت دیگر حکومت نام برد و اظهار داشت: «نظام جمهوری اسلامی ایران امروز کشوری محترم، اثرگذار و متنفذ و دارای عزت بین‌المللی است و عزت و اعتبار جمهوری اسلامی ایران، امروز بیش از هر زمان دیگری است.»

وی در مقابل، آمریکا را «بی‌اعتبار‌ترین و منفور‌ترین کشور در منطقه و دنیای اسلام» توصیف کرد و گفت که اگر مردم اروپا هم بدانند که آمریکا و اسراییل عوامل واقعی مشکلات آنان هستند، محبوبیت آمریکا در میان اروپاییان هم کاهش می‌یابد و پیش‌بینی کرد که: «این اتفاق در آینده نه چندان دور، خواهد افتاد.»

آیت‌اله خامنه‌ای در ادامه سخنان خود این نظر را مطرح کرد که جمهوری اسلامی برای حفظ موقعیت بین‌المللی خود باید بر اصول خود پافشاری کند و از «تلاش برخی افراد برای خدشه‌دار نشان دادن اعتبار بین‌المللی جمهوری اسلامی» انتقاد کرد اما از شخص خاصی در این مورد نام نبرد.

وی در توضیح نظر خود گفت «در دوره‌ای، مسوولان کشور حتا مناقب مسوولان آمریکایی را ذکر کردند، اما رییس جمهوری سبک‌سر آمریکا بلافاصله جمهوری اسلامی ایران را محور شرارت نامید و در دوره‌ای دیگر، رابطه با یک دولت اروپایی به ظاهر خوب بود و آن دولت از ایران تجلیل می‌کرد اما در جریان داستان رستوران میکونوس، دادگاه تشکیل داد و کشورهای اروپایی سفرای خود را از تهران فرا خواندند و به خیال خود خواستند سیلی سختی بزنند» و با یادآوری واکنش خود در آن زمان گفت: «اما از همین حسینیه پاسخ خود را با سیلی سخت‌تری دریافت کردند.»

در ژانویه سال ۲۰۰۲ که محمد خاتمی ریاست جمهوری ایران را برعهده داشت، جورج بوش، رییس جمهوری وقت آمریکا، دولت‌های ایران، کره شمالی و عراق را حامی تروریسم و تشکیل‌دهنده محور شرارت نامید.

در سال ۱۹۹۲ و زمان ریاست جمهوری آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، شماری از مخالفان جمهوری اسلامی در رستوران میکونوس در آلمان که در آن زمان از بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران بود، به قتل رسیدند و بعد از آن، یک ایرانی و چند تبعه لبنانی به اتهام دست داشتن در این ماجرا محاکمه شدند و دادستانی آلمان، آیت‌اله خامنه‌ای، آیت‌اله هاشمی رفسنجانی و هم‌چنین علی‌اکبر ولایتی و علی فلاحیان (وزرای وقت خارجه و اطلاعات) را به داشتن ارتباط با واقعه میکونوس متهم کرد.

آیت‌اله خامنه‌ای در سخنان خود بار دیگر اعتراضات نسبت به نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را به توطئه خارجی نسبت داد و گفت: «آن‌ها فتنه سال ۸۸ را برای زمین زدن نظام جمهوری اسلامی، تقویت و یا تدارک کردند اما شرایط به گونه‌ای رقم خورد که اکنون نظام‌ها و دولت‌های وابسته به آمریکا در منطقه، یک به یک در حال زمین خوردن یا متزلزل شدن هستند.»

قبل از سخنان آیت‌اله خامنه‌ای، محمود احمدی‌نژاد در سخنانی اقدامات دولت خود طی شش سال را تشریح کرد و از آن به عنوان زمینه‌ساز تبدیل ایران «به قدرت اول منطقه و دست‌یابی به جای‌گاه شایسته بین‌المللی» یاد کرد.

لازم به اشاره است هم‌زمان آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی به مناسب روز خبرنگار در ایران، از گسترش پدیده «خبرسازی به جای خبرنگاری» در ایران ابراز نگرانی کرده و گفته است: «آنان‌که برای جبران اعتماد مردم به دروغ و خبرسازی روی آورده‌اند، باید بدانند علت روی‌گردانی مردم، همین روحیه دروغ و شایعه بوده است.»

…………………………………………………………

پس از سقوط حسنی مبارک،

«ورود نخستین هیت ایرانی به مصر»

خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 8 اوت، یک هیت ایرانی به ریاست علا‌الدین بروجردی رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی وارد قاهره شده است.

به گزارش ایسنا‌، این سفر با هدف بهبود روابط میان دو کشور صورت می‌گیرد که از سه دهه پیش و در پی انقلاب ۵۷، فاقد روابط کامل دیپلماتیک هستند.

انتظار می‌رود که علا‌الدین بروجردی، با برخی مقامات از جمله نبیل العربی،‌رییس اتحادیه عرب در این سفر دیدار کند.

…………………………………………………………

روز دوشنبه صورت گرفت،

«بازداشت یک هلندی در آمریکا به اتهام نقض تحریم‌های ایران»

خبر / رادیو کوچه

وزارت دادگستری آمریکا، روز دوشنبه، 8 اوت، از بازداشت یک شهروند هلندی به اتهام توطئه‌چینی برای صادرات کالاهای ممنوعه به ایران خبر داده است.

بر اساس بیانیه صادر شده به وسیله این وزارت‌خانه، اولریک دیویس، 50 ساله، به هم‌راه هم‌دستان خود قصد ارسال قطعات یدکی هواپیما، مواد شیمیایی و کالاهای دیگری را به ایران داشته است.

آقای اولریک مدیر فروش یک شرکت حمل و نقل است.

او هنگامی که قصد داشت از آمریکا راهی هلند شود، در فرودگاه بازداشت شد.

…………………………………………………………

پس از گذشت ده روز از استعفا،

«دستور بازداشت افسران ارتش ترکیه»

خبر / رادیو کوچه

دادگاهی در ترکیه دستور دستگیری 14 افسر ارتش، از جمله شش ژنرال و یک دریاسالار را صادر کرده است. اتهام آن‌ها راه‌اندازی یک مبارزه اینترنتی علیه دولت ترکیه توصیف شده است.

10 روز پیش، 4 فرمانده ارشد ارتش ترکیه در اعتراض به ادامه تحقیقات قضایی درباره صدها افسر وظیفه و افسر بازنشسته، از مقام‌های خود استعفا دادند.

دولت ترکیه که بلافاصله پس از این استعفای دسته‌جمعی، افراد برگزیده خود را جانشین این افسران کرد، می‌گوید که به تحقیقات درباره ادعاهای مبنی بر فعالیت‌های ضد دولتی در داخل ارتش، ادامه می‌دهد.

در فهرست کسانی که قرار است دستگیر شوند، نام افسرانی به چشم می‌خورد که تا چند سال پیش انتظار می‌رفت که به بالاترین مقام‌ها در نیروهای مسلح ترکیه نایل شوند.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، که دو ماه پیش برای سومین بار در انتخابات این کشور پیروز شد، اکنون در موقعیتی بسیار مستحکم قرار دارد و تصمیم دارد که ارتش را از کلیه افسرانی که گمان می‌رود علیه دولت فعالیت می‌کنند، پاک کند.

درحال حاضر دادگاه در حال بررسی پرونده نزدیک به ۲۰۰ افسر ارتش ترکیه است که گفته می شود طرح آن‌ها برای سرنگون کردن دولت آقای اردوغان، هشت سال پیش کشف شد.

حکم دستگیری‌های اخیر در رابطه با چند وبسایت ضد دولتی که گفته می شود توسط ارتش راه‌ اندازی شده، صادر شده است.

…………………………………………………………

آب در تهران قطع خواهد شد،

«خشک‌سالی در ایران به مرز هشدار رسید»

خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 8 اوت، مجید نامجو، وزیر نیروی جمهوری اسلامی با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در ایران از بروز یک دهه خشک‌سالی در این کشور خبر داده‌است.

به گزارش سایت خبری وزارت نیرو، آقای نامجو گفته است که امسال با بارش میانگین ۱۸۴ میلی‌متر در ایران، حجم بارش‌ها ۲۴ درصد در مقایسه با دوره دراز مدت کاهش یافته‌ است.

هم‌زمان شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز با صدور اطلاعیه‌ای از مشترکان خود خواست که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، در روزهای اخیر و با افزایش محسوس دما در تهران، میزان مصرف آب شهروندان تهرانی به شدت افزایش یافته‌است.

بنابه این گزارش مصرف آب شرب تهران به میزان ۱۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه قبل بیش‌تر شده‌است که در صورت تداوم این روند «به طور قطع شهروندان تهرانی با مشکل قطع آب و کمبود آن مواجه خواهند شد».

درهمین حال رودخانه گیوی چایی در شهرستان کوثر استان اردبیل خشک شده‌ است.

رودخانه گیوی چایی یک هزار و ۲۰۰ هکتار از باغات و اراضی آبی این شهرستان را آب‌یاری می‌کرد و تعدادی از کشاورزان در پی خشک شدن این رودخانه اقدام به حفر چاه‌های عمیق کرده‌اند.

چندی پیش نیز ادامه خشک‌سالی و کاهش جریان آب رودخانه زاینده رود، باعث خشک شدن این رودخانه در محدوده اصفهان شده بود.

گفته می‌شود که وسعت و شدت خشک‌سالی در نقاطی از ایران به ویژه در بخش مرکزی در مقایسه با ماه گذشته افزایش یافته و اکنون در حدود ۷۶ درصد از مساحت این کشور، به ویژه در مراکز مرکزی، خشک‌سالی حاکم است.

…………………………………………………………

در پی سومین شب آشوب در لندن،

«بازگشت نخست وزیر به لندن با گسترش ناآرامی‌های بریتانیا»

خبر / رادیو کوچه

در پی گسترش ناآرامی در محله‌های مختلف لندن، پلیس ضدشورش در بخش‌های مختلف این شهر مستقر شده است.

شام‌گاه دوشنبه، 8 اوت، آتش‌سوزی‌های پراکنده در چند نقطه شهر ادامه داشت. معترضان یک انبار بزرگ توزیع لوازم الکترونیک را به آتش کشیده‌اند.

پلیس برای کنترل آشوب‌ها ۱۷۰۰ مامور اضافی روانه خیابان‌های لندن کرده است.

آشوب و ناآرامی در لندن که در پی کشته شدن یک شهروند به دست پلیس آغاز شد، وارد سومین شب خود شده بود.

ناآرامی لندن دوشنبه به شهر بیرمنگام هم سرایت کرد.

تاکنون پلیس ۱۰۰ نفر را در این شهر بازداشت کرده است.

در لیورپول و بریستول هم ناآرامی‌هایی گزارش شده است.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا برای بررسی اوضاع سفر تابستانی خود به ایتالیا را نیمه تمام رها کرده است تا به لندن برگردد.

او سه‌شنبه، 9 اوت، با وزیر کشور و فرماندهان پلیس جلسه دارد.

…………………………………………………………

به اتهام عکاسی از تجمعات اعتراضی در ایران،

«یک سال حبس محکومیت ازرحیمی، عکاس هنری»

خبر / رادیو کوچه

آرش ازرحیمی، از عکاسان هنری استان مازندران و شهرستان بابلسر که در پی اعتراضات مردمی ششم دی ماه سال ۸۸ توسط ماموران نیروی انتظامی شهرستان بابل بازداشت شده بود، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

به گزارش گویا نیوز، آرش ازرحیمی بر اساس حکمی که پس از حدود یک سال دریافت کرد، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان بابل و بر اساس ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد.

قاضی مصداق اتهام عنوان شده علیه وی را نیز، عکاسی از «تجمعات غیر قانونی» برشمرده است.

گفتنی است که نام‌برده عضو انجمن عکاسی مامطیر، با سابقه حضور در چند نمایش‌گاه عکس خارجی و ده‌ها نمایش‌گاه داخل است.

…………………………………………………………

در حال دویدن با فرزندش رخ داد،،

« فرانچسکو کویین پسر آنتونی کویین درگذشت»

خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 7 اوت، فرانچسکو کویین، بازی‌گر سریال‌های پربیننده‌ی «24»، «CSI» و «NCIS» در سن 48 سالگی درگذشته است.

فرانچسکو کویین پسر آنتونی کویین، بازیگر برنده‌ جایزه‌ی اسکار، روز گذشته در سن 48 سالگی درگذشت.

کویین که با بازی در فیلم «جوخه» ساخته‌ی «الیور استون» کار حرفه‌ای خود را آغاز کرد، با پسرش در حال دویدن بود که درگذشت. وی که در رم به دنیا آمد، فرزند همسر دوم آنتونی کویین، ستاره‌ «زوربای یونانی»، است.

وی در سال 1988 به هم‌راه پدرش در فیلم «استرادیواری» به نقش‌آفرینی پرداخت.

به نوشته‌ی روزنامه‌ی ایندیپندنت، کویین علاوه بر بازی‌گری در حرفه‌ی صداپیشگی نیز فعالیت داشت.

…………………………………………………………

لیگ برتر فوتبال ایران،

«پیروزی تیم فوتبال استقلال در روز خوب رحمتی»

خبر / رادیو کوچه

دیدارهای پایانی از هفته دوم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران با انجام ۴ مسابقه و با صدرنشینی سایپا به پایان رسید.

شام‌گاه دوشنبه، 8 اوت، استقلال تهران در ورزش‌گاه آزادی و در حضور ۷۰ هزار تماشاگر با یک گل از سد داماش گیلان گذشت.

در دیگر دیدارهایی هفته دوم صبا قم بدون گل برابر سپاهان متوقف شد.

نفت تهران ۳ بر 2 مس سرچشمه رو مغلوب کرد.

صنعت نفت آبادان با فجرسپاسی شیراز به تساوی یک بر یک رضایت دادند.

در جدول رده‌بندی، سایپا البرز، صبا قم، نفت تهران، استقلال، شاهین بوشهر و فولاد خوزستان ۴ امتیازی هستند و به دلیل تفاضل گل، در رده‌های اول تا ششم قرار گرفته‌اند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته