هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۰, پنجشنبه

Latest News from Koocheh for 08/11/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

رییس دادگستری اصفهان گفته است که برای چهار نفر از متهمان حادثه تجاوز خمینی شهر اصفهان حکم اعدام صادر شده است.

به گزارش مهر، غلامرضا انصاری، روز پنج‌شنبه ۲۰ مرداد اعلام کرد‌: «متهمان ردیف اول تا چهارم در موضوع اتهامی زنای به عنف و اکراه، به اعدام به صورت دارآویختن در ملا عام در یکی از میادین اصلی خمینی شهر محکوم شدند.»

به گفته رییس دادگستری استان اصفهان برای متهمان پنجم تا هشتم نیز احکامی صادر شده، اما متهم ردیف نهم (باغ‌بان)، رای برائت گرفته است.

آقای انصاری با بیان این‌که پرونده متهمان برای رای نهایی به دیوان عالی ارسال شده گفت که رای صادره به تمامی شکات و متهمان ابلاغ شده است و متهمان ۲۰ روز فرصت دارند تا به حکم خود اعتراض کنند.

به گزارش رسانه‌های ایران، تعدادی از «اراذل و اوباش» روز دوم خرداد امسال در یکی از روستاهای نزدیک خمینی شهر‌ در استان اصفهان، با ورود به باغی که محل برگزاری یک مهمانی خصوصی بود، پس از حبس مردان حاضر در مهمانی در یک اتاق، به تعدادی از زنان و دختران تجاوز کردند.

بیشتر بخوانید:

«اعلام حکم متهمان تجاوز گروهی در خمینی‌شهر»


 


خبر / رادیو کوچه

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، باقر بهرامی، سفیر جمهوری اسلامی در باکو پایتخت این کشور را احضار کرده است.

به گزارس خبرگزاری آذری توران نیوز، دلیل احضار آقای بهرامی، ابلاغ اعتراض جمهوری آذربایجان درباره اظهارات سر‌لشگر حسن فیروزآبادی، رییس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی بوده است.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به الهام علی‌اف، رییس جمهوری آذربایجان درباره احتمال «عاقبت سیاهی» که در انتظار اوست، هشدار داده بود.

آقای فیروزآبادی گفته بود که «بعضی کشورهای همسایه و مسلمان که با هم روابط خوبی هم داریم متاسفانه ملاک‌های دوستی را حفظ نمی‌کنند و دست صهیونیست‌ها را بر کشور خود باز می‌گذارند و امروز بخش‌نامه می‌دهند که احکام الهی را در میان مردم مسلمان ممنوع کنند.»

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، اظهارات آقای فیروزآبادی را «افتراهای غیر‌مسوولانه مقام‌های ایرانی» عنوان کرده و آن را «بر خلاف تعهدات دو کشور» جمهوری آذربایجان و ایران خوانده است.


 


خبر / رادیو کوچه

سفارت بریتانیا در تهران روز پنج‌شنبه، 11 اوت، به انتقاد مقامات جمهوری اسلامی از نحوه رفتار دولت بریتانیا در جریان ناآرامی‌های اخیر پاسخ داده است.

جین ماریوت، کاردار سفارت بریتانیا در تهران، با ارسال نامه‌ای به رامین مهمانپرست، سخن‌گوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، نسبت به اظهارات وی درباره کشته شدن یک مرد سیاه‌پوست و هم‌چنین سخنان محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی در مورد نحوه برخورد پلیس بریتانیا با عاملان ناآرامی‌های اخیر آن کشور واکنش نشان داد.

ناآرامی‌های روزهای اخیر در بریتانیا پس از انتشار خبر کشته‌شدن مارک دوگان، جوان سیاه‌پوست در جریان بازداشت توسط ماموران پلیس در یکی از محله‌های لندن آغاز شد و سپس به چند شهر دیگر سرایت کرد.

خانم ماریوت در نامه خود اظهارات روز سه‌شنبه آقای مهمانپرست را یادآور شده که خواسته بود سازمان‌های مستقل حقوق بشر در مورد کشته شدن آقای دوگان تحقیق کنند و افزوده است که روز گذشته هم، محمود احمدی‌نژاد، از سازمان ملل خواست تا «رفتار بریتانیا در رابطه با آشوب‌های اخیر که در چند شهر بریتانیا روی داده است را محکوم کند.»

کاردار سفارت بریتانیا گفته است که در حال حاضر، کمیسیون مستقل شکایات پلیس تحقیقاتی را در مورد مرگ مارک دوگان آغاز کرده و افزوده است که این کمیسیون مستقل از دولت است اما دولت یافته‌های آن را مورد بررسی کامل قرار می‌دهد.

جین ماریوت با اظهار این نظر که «نیروی پلیس بریتانیا در میان بهترین نیروهای پلیس در جهان است» گفته است که ماموران پلیس برخوردی حرفه‌ای با تظاهرات داشته و در شرایط چالش‌انگیز، طبق بالاترین ضوابط حرفه‌ای عمل کرده‌اند.

کاردار سفارت بریتانیا افزوده است که در جریان ناآرامی‌های اخیر هم، رسانه‌های همگانی بریتانیا که از آزادی و استقلال کامل برای خبررسانی برخوردار هستند، تایید کرده‌اند که رفتار پلیس، حرفه‌ای و مسوولانه بوده است.

با این‌همه، خانم ماریوت گفته است که ممکن است مقامات ایرانی هم‌چنان در مورد این مسئله نگرانی‌هایی داشته باشند و ابراز آمادگی کرده است تا در صورت تمایل آقای مهمانپرست، یا زهره الهیان، رییس کمیسیون حقوق بشر مجلس، یا مقامات دیگر جمهوری اسلامی، با آنان ملاقات و درباره نگرانی‌هایی که ابراز داشته‌اند، گفت‌گو کند.

کاردار سفارت بریتانیا در ادامه نامه خود با اشاره‌ای تلویحی به خواست محمود احمدی‌نژاد برای واکنش شورای امنیت سازمان ملل نسبت به وقایع اخیر بریتانیا، گفته است که بریتانیا همواره پذیرای گزارش‌گران حقوق بشر سازمان ملل بوده است.

وی گفته است که دولت بریتانیا «طی سال های اخیر، تسهیلات لازم را برای دیدار تعدادی از این گزارش‌گران فراهم آورده و من از دولت ایران می‌خواهم که امکانات مشابهی را در اختیار احمد شهید، گزارش‌گر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.»

از زمان انتشار اخبار مربوط به ناآرامی‌های بریتانیا، شماری از مقامات و رسانه‌های جمهوری اسلامی این حوادث را نشانه اعتراضات مردمی علیه حکومت آن کشور دانسته و با کسانی که در این ناآرامی‌ها شرکت داشته‌اند ابراز هم‌دردی کرده‌اند.

روز گذشته آقای احمدی‌نژاد، کسانی را که در ناآرامی‌های اخیر شرکت داشته‌اند «اپوزیسیون» توصیف کرد و «ضرب و شتم و کشتار آن‌ها به دست پلیس انگلیس» را محکوم دانست.

 بیشتر بخوانید:

«پلیس به امکانات مقابله با آشوب مجهز می‌شود»


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

می‌گویند «آلنده» پس از دو بار شکست خوردن در انتخابات ریاست‌ جمهوری شیلی، در دور سوم تبلیغات انتخاباتی موفق شد. آلنده روش تبلیغاتی خانه به خانه را انتخاب کرده بود و آن‌قدر در روش خود مصمم بود و به حدی در مسافرت به شهرها و روستاهای کوچک تلاش می‌کرد که دست‌یاران خود را از شدت کار برای روستاییان و طبقات محروم خسته کرده بود. آلنده‌ی دوست‌داشتنی با روحیه شوخ‌طبعی و تلاش‌هایش بالاخره از سمت وزارت بهداشت به کرسی ریاست‌ جمهوری منتقل شد، اگرچه او که اسطوره‌ای‌ست در مقابل چهره مخوف «پینوشه»، در روزهای پایانی دولت‌اش کشور را از شدت گرسنگی در آستانه جنگ داخلی قرار داده بود، این روشی بود که «احمدی‌نژاد» برای بسط قدرت بی‌ثبات‌اش پس از ریاست‌ جمهوری در پیش گرفت.

طرح سفرهای استانی احمدی‌نژاد برنامه‌‌ای هدف‌مند بود که اولین بار در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری سیما مطرح شد. احمدی‌نژاد در آن برنامه که در روزهای مبارزات انتخاباتی روی آنتن سیما رفت یکی از معضلات کشور را مرکزنشینی روسای جمهوری قبلی عنوان کرد و همان زمان وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات، هر دو هفته یک‌بار به هم‌راه مدیران خود به یک استان سفر خواهد کرد تا مشکلات آن منطقه را بررسی و در همان استان نسبت به گره‌گشایی آن مشکلات اقدام شود. این وعده رییس دولت پس از پیروزی غیرمنتظره‌اش تحقق یافت و اتوبوس سفرهای استانی احمدی‌نژاد حرکت کرد، حرکتی که هنوز هم البته توقف نداشته و طبق وعده، دور چهارم آن پس از ماه رمضان شروع می‌شود. سفرهای استانی شاید آسان‌ترین راه برای آن‌هایی است که پوپولیسم را می‌پسندند. چه آن‌که اولین پوپولیست‌ها هم با شعار «به میان مردم برو» فعالیت‌شان را آغاز کردند، از سال‌های بسیاری دور تاکنون در میان عوام رفتن و بازی با احساسات تحقیر شده‌شان یکی از موثرترین راه‌کارهای پیروزی بوده، اگرچه دادن قول‌های بزرگ، بی‌پشتوانه و قهرمان بی‌عمل بودن اجازه نمی‌دهد تا رهبران توتالیتر عمری دراز و گسترده را تجربه کنند.

«الکساندر هرتسن»، روشن‌فکران روس را به حضور در جمع مردم تشویق کرده بود که: «پیش به سوی مردم، پیش به سوی مردم- آن‌جا جای شماست. از پشت نیمکت‌های خود برخیزید. نشان دهید که جنگ‌جویان مردم روسیه هستید.» اما گویی توصیه آن روز هرتسن، شنوندگان دیگری هم داشت، شنوندگانی در ساختار قدرت که از نزدیکی به مردم ابزاری برای بقای حکومت‌گری خویش ساختند و از سن‌پطرزبورگ فاصله گرفتند اما نسخه پوپولیسم روسی جواب نداد و پوپولیست‌های روس هم‌راهی مردم را با خویش ندیدند. «لویی بناپارت»، برادرزاده «ناپلئون بناپارت» هم وقتی با یک‌شبه‌کودتا قدرت مطلقه را در دست گرفت و جمهوری فرانسه را به امپراتوری تبدیل کرد،‌ راه شهرها و روستاها را در پیش گرفت تا در میان بدرقه مردم خسته از سیاست‌بازی، نوید برقراری نظم دهد. لویی بناپارت یک‌چندی هم‌راهی توده فرانسه را نیز با خود داشت اما این زاده پوپولیسم سرانجام خود مقهور پوپولیسم شد .

وقتی سفرهای استانی محمود احمدی‌نژاد آغاز شد، نخبگان سیاسی و روشن‌فکری از چنین مواجهه‌ای انتقاد کردند. اما او نه انتقاد نخبگان را به گوش می‌گرفت و نه تذکر مسوولان را در باب آسیب‌هایی که این سفرها به برنامه‌ریزی‌های اقتصادی می‌زند. احمدی‌نژاد هم این آموزه پوپولیسم را که «پوپولیست‌ها، ستایش‌گر مردم هستند، به ویژه تا جایی که ارزش‌های آنان با ارزش‌های مورد قبول نخبگان تفاوت فاحش داشته باشد» به خوبی به کار بست. به تمام استان‌ها سفر کرد. به میان مردم رفت و نامه‌های آنان را با دست خویش تحویل گرفت. با آنان با زبان خودشان سخن گفت. خواسته‌های منطقه‌ای و استانی مردم را شنید. از «پیچاندن گوش مدیران متخلف و ضدمردمی» خبر داد و قضاوت درباره منتقدان سفرهای استانی خویش را در سخن‌رانی‌های عمومی به مردم واگذار کرد. به هر استان و شهری که سفر کرد جامه آن شهر را برتن کرد و با زبان آن منطقه حتا چند جمله‌ای سخن گفت. او به‌ترین اجراکننده توصیه هرتسن «رفتن به میان مردم» بود، اما هرتسن روشن‌فکران و جوانان را به حضور در میان مردم تشویق می‌کرد، نه حکومت‌گران را، تجربه ثابت کرده که در میان مردم بودن پس از ناامیدی و گسترش توقع‌شان موجب بی‌اعتباری حاکمان می‌شود.

سفرهای استانی هیت دولت 18 آبان‌ماه 84 با سفر به استان «خراسان جنوبی» آغاز شد و دور دوم این مجموعه سفرها در 16 آبان ماه 86 باز هم با سفر به خراسان جنوبی و شهرستان «بیرجند» آغاز شد. در دور اول این سفرها، هدف رسیدگی و انجام اقدامات و پروژه‌هایی که ضروری‌تر به نظر می‌رسیدند بود و دور دوم با هدف رسیدگی به مسایل تخصصی و راهبردی استان‌ها آغاز شد. ره‌آورد دور اول سفرهای استانی هیت دولت تصویب حدود 6100 مصوبه عمرانی است و در دور دوم این مجموعه سفرها حضور در روستاها و رسیدگی به وضعیت مناطق روستایی به عنوان اولویت اول تعریف شد. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی دولت دهم یکی از دلایل حمایت بالای مردم از محمود احمدی‌نژاد را در انتخابات ریاست جمهوری سال 88، انجام همین سفرهای استانی به مناطق مختلف ایران در طی دوره اول ریاست جمهوری احمدی‌نژاد می‌داند، اگرچه آخرین سفر استانی‌اش به قم که با چرخبال انجام گرفت با کم‌لطفی کامل مردم در استقبال، نمی‌توان سفر استانی نامید.

سایت «الف» در یادداشتی از افول سرنوشت مسافر سفرهای استانی نوشت‌: «شواهد حاکی از آن است که رییس‌ جمهوری محترم پس از عزلت‌گزینی کذایی، سنت پرکاری پیشین را نیز ترک گفته است: توقف سفرهای استانی، حضور کم‌رنگ‌تر در ستاد هدف‌مندسازی یارانه‌ها، تفویض اختیار به اطرافیان در مورد برخی تصمیم‌های مهم، اکتفا کردن به افتتاح پروژه‌های ریز و درشت، سکوت الهام‌بخش درباره اخبار فسادهای مالی نزدیکان و غیره. این بروز و ظهورها آن‌قدر مشهود است که گاه مردم عادی نیز از کم‌تر به چشم آمدن رییس‌ جمهوری نسبت به گذشته سخن می‌گویند.»

«حمیدرضا کاتوزیان» در پاسخ به این پرسش که اصلی‌ترین انتقادهایی که از ابتدای تشکیل دولت نهم اصول‌گرایان به آن‌ها بی‌توجهی شد، چه بود؟، اظهار داشت: «اولین خصوصیتی که در دولت آقای احمدی‌نژاد می‌توان دید، که منجر به شرایط موجود شده این است که دولت ایشان برخوردش با موضوعات کارشناسی نبود و از خرد جمعی کم‌تر استفاده کرد. اگر هم چیزی به نام عقل جمعی در مجموعه دولت بوده، کسانی بودند که به عنوان مشاورین ایشان ایفای نقش کردند و تحلیل‌شان نسبت به موضوعات مختلف، سطحی و بی‌بنیه بوده است.»

وی نتیجه این وضعیت را تصمیم‌گیری‌ها و مصوبات غیرکارشناسی دانست و افزود: «گاهی اوقات بعد از پایان سفر‌های استانی دولت اعلام می‌کرد که ما در فلان سفر استانی در 4 ساعت 150 مصوبه داشتیم. حال از این موضوع بگذریم که برخی از این موارد تصویب شده، مصوبه نبوده است. مثل این‌که اجرای فلان پروژه مورد تاکید قرار گرفت. این‌که مصوبه نیست. ولی فرض کنیم همه موارد، مصوبه است. 150 مصوبه ظرف 4 ساعت می‌شود 240 دقیقه‌. شما ظرف 240 دقیقه، 150 مصوبه دارید. این حرف به این معنی است که برای هر مصوبه یک دقیقه و نیم زمان صرف شده است. خوب این موضوعات چقدر مطالعه پشتیبان داشته است؟ بالاخره هرمصوبه‌ای یک سابقه می‌خواهد و بعد باید این موضوع نقد شود.»

وی با بیان این‌که این چکش‌خوردن‌ها است که موجب می‌شود یک ایده خام به یک مصوبه شسته و رفته تبدیل شود، افزود: «یک مقدار برخوردها با مسایل بسیط و اجمالی بوده است.»

اکنون آن‌چه مشهود است، آن‌ست که تصمیم‌گیری‌ها و هم‌چنین پشتیبانی‌های صورت گرفته از دو دولت اخیر تا به آن حد عجولانه، احساسی و متقابل بوده که سررشته امور از دست عاملان نیز خارج شده و آش بیش از حد شور شده است.


 


بهنام / رادیو کوچه

behnam@koochehmail.com

«مستر بین و تصادف چهار میلیون دلاری»

بازی‌گر محبوب نقش «مستر بین» روز شنبه در یک تصادف ماشین، دچار سانحه شد و به بیمارستان منتقل شد. اما روز بعد از آن مرخص شده است.

«روان اتکینسون» بازی‌گر شناخته‌شده‌ی شخصیت کمدی «مستر بین»، با ماشین چهار میلیون دلاری‌اش تصادف کرد.

وی در ناحیه‌ی شانه دچار جراحت شده بود، اما کسانی که شاهد این حادثه بودند معتقدند که وی خیلی شانس آورده که زنده مانده است.

به گزارش تی‌وی ان. زد،‌ گفته می‌شود ماشین وی که بسیار گران‌قیمت و کمیاب است، اکنون حدود چهار میلیون دلار قیمت دارد. وی این خودرو را پس از موفقیت چشم‌گیر فیلم «مستر بین» به قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار خریداری کرد.

………………………………………………

«بازداشت علیرضا واحدی نیکبخت فوتبالیست ایران در پارتی»

ستاره سرشناس سال‌های نچندان دور فوتبال ایران که بارها به دلیل مسایل انضباطی با جریمه‌هایی روبه‌رو شده بود و بارها شانس حضور در تیم ملی و بازی در بهترین تیم‌های اروپایی را به دلیل همین از دست داده بود و سرانجامش در این سال‌ها به نیمکت‌نشینی در تیم‌های نیمه جدولی لیگ برتر تبدیل شده بود‌، پس از بازداشت در یک پارتی شبانه‌، به اوین منتقل شد.

«علیرضا واحدی نیکبخت» به دلیل این تخلف از باش‌گاهش هم اخراج شده و پس از سه روز بازداشت موقت در نیروی انتظامی با تکمیل پرونده‌اش به دادستانی تهران معرفی شد و از سوی دادستانی به زندان منتقل شد تا جلسه دادگاهش تشکیل شود.

هم‌چنین در این پارتی شبانه سه مربی و سه بازیکن سرشناس لیگ برتری‌، دو هنرپیشه و یک مجری معروف تلویزیون هم حضور داشته‌اند که پرونده آن‌ها در دست بررسی است و به‌زودی آن‌ها هم تحویل سیستم قضایی کشور می‌شوند.

کمیته تخلفات اخلاقی فدراسیون فوتبال پیش از این اعلام کرده بود با این متخلفان برخوردی سخت خواهد کرد.

………………………………………………

«درگذشت پسر آنتونی کویین هنگام دویدن»

روز یک‌شنبه، 7 اوت، «فرانچسکو کویین»، بازی‌گر سریال‌های پربیننده‌ی «24»، «CSI» و «NCIS» در سن 48 سالگی درگذشته است.

فرانچسکو کویین پسر «آنتونی کویین»، بازی‌گر برنده‌ جایزه‌ی اسکار، روز گذشته در سن 48 سالگی درگذشت.

کویین که با بازی در فیلم «جوخه» ساخته‌ی «الیور استون» کار حرفه‌ای خود را آغاز کرد، با پسرش در حال دویدن بود که درگذشت. وی که در رم به دنیا آمد، فرزند همسر دوم آنتونی کویین، ستاره‌ «زوربای یونانی»، است.

وی در سال 1988 به هم‌راه پدرش در فیلم «استرادیواری» به نقش‌آفرینی پرداخت.

به نوشته‌ی روزنامه‌ی «ایندیپندنت»، کویین علاوه بر بازی‌گری در حرفه‌ی صداپیشگی نیز فعالیت داشت.

………………………………………………

«جنیفر لوپز طلاق گرفت و قرارداد بست»

«جنیفر لوپز» با تمام درگیری‌هایی که برای جدایی از «مارک آنتونی» داشت با برنامه «امریکن آیدل» (American Idols) قرار امضا کرده است.

تولید‌کننده این برنامه روز چهارشنبه، 10 اوت، اعلام کرد که جنیفر لوپز برای سری 11 از این برنامه قراردادش را امروز امضا کرده است.

وی گفت از این‌که یک بار دیگر جنیفر لوپز را در این برنامه می‌بینم بسیار خوش‌حالم.

………………………………………………

«‌کیم کارداشیان برای گرفتن اجازه ازدواج به قبرستان رفت»

«کیم کارداشیان» پیش از فرارسیدن مراسم ازدواجش با «کریس همفریز» در روز 20 اوت، نامزدش را به قبرستان خانوادگی خود برد.

وی نامزدش را برای دیدار از قبر پدرش که در سال 2003 فوت کرده، با خود برده است.

نکته جالب هم‌راه شدن یک گروه فیلم‌برداری با کیم در قبرستان بوده است.

………………………………………………

«مهمان جرج کلونی شب در خانه جرج ماند»

رابطه «جرج کلونی» و «دایوا استیسی کیبلر» (Diva Stacy Keibler) به گفته برخی از یک رفاقت ساده عمیق‌تر است.

به نقل از منابع پاپاراتزی، روز یک‌شنبه که دایوا وارد منزل جرج در کالیفرنیا شد تا صبح روز بعد از منزل خارج نشده است.

این منابع اعلام کردند که علاقه دایوا و جرج بیش از یک دوستی ساده است و ممکن است ازدواجی در پیش باشد.


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، دو شهروند اهل پیرانشهر با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب تهران به زندان محکوم شده‌اند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، دو شهروند پیرانشهری به نام‌های حسن عبدالهی و علی مینایی که حدود ١٨ ماه پیش از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند توسط شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران هر کدام به بیست ماه حبس محکوم شدند.

اتهام این دو شهروند که هم اکنون در زندان رجایی شهر کرج دوران محکومیت خود را سپری می‌نماید هم‌کاری با گروه‌های مذهبی اعلام شده است.

لازم به یادآوری است که هفت فعال فرهنگی گیلان غرب واقع در استان کرمانشاه، به‌نام‌های فرهاد وکیل‌نیا (معلم)، مازیار محمدی (دانش‌جو)، مریم (مناره) امینی، جمال و عزیز خانی (شاعر)، نعیم نجفی (دانش‌جو) و سجاد جهانفر (پژوهش‌گر) توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت هفت فعال فرهنگی در گیلان غرب کرمانشاه»


 


اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه

همان‌طور که می‌دانید در همه جای دنیا سیاست‌گذاران و مدیران ورزشی به روش‌های گوناگون در پی جذب هر‌چه بیش‌تر تماشاگر و مخاطب برای مسابقات ورزشی هستند. حضور هر‌چه بیش‌تر تماشاچیان در ورزش‌گاه‌ها اقتصاد ورزش را قدرت‌مندتر کرده و به گسترش بیش‌تر آن در جامعه کمک می‌کند. در کشور ما ظاهرن ماجرا واژگونه است.

ما در بسیاری از رشته‌های ورزشی مخاطبان بالقوه‌ای داریم که برای جذب آن‌ها هیچ کاری نکرده‌ایم اما برای فراری و از دست دادن آن‌ها هر‌چه از دست‌مان برآید می‌کنیم. آخرین نمونه‌ی آن فاجعه‌ی بود که چند روز پیش در جریان برگزاری مسابقات کشتی «گیله‌ مردی» در «فومن» پیش‌آمد و سبب زخمی شدن نزدیک به صدنفر از هم‌وطنان گیلانی شد. مشکل هم جای‌گاه غیراستاندارد تماشاچیان بوده است. در کشور ما ورزش‌های محلی این‌چنینی که طرف‌داران فراوانی دارند کم نیستند، کشتی باچوخه‌ی خراسان ده‌ها سال است که از داشتن ورزش‌گاه محروم است و مسابقات آن هربار در هوای باز و با حضور نزدیک به صدهزار تماشاگر برگزار می‌شود، پتانسیلی که اگر در هرکجای دیگر دنیا بود از آن به خوبی بهره گرفته می‌شد، اما در ایران، چه بگوییم؟

—————-

بالاخره و پس از کش و قوس‌های فراوان مملکت وزیر ورزش خود را شناخت. به گمانم شرح زندگی «محمد عباسی» که مسوولیت ورزش ایران پس از این بر دوش ایشان است، به‌ترین متن طنزی است که می‌شود در این‌باره نوشت. او متولد سال ۱۳۳۷ در استان گلستان، عضو هیت‌ علمی دانش‌گاه آزاد‌اسلامی و مدت هفت سال نیز رییس دانش‌گاه آزاد قائمشهر بوده است. «عباسی» سابقه ریاست آموزش و پرورش استان گلستان و مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و گلستان و معاونت استان‌داری را در کارنامه خود دارد، وی هم‌چنین نماینده مردم گرگان در مجلس هفتم و نایب رییس کمسیون برنامه و بودجه و همین‌طور دو دوره وزیر تعاون جمهورى اسلامى ایران در دولت‌هاى نهم و دهم بوده است. اگر شما نشانی از ورزش در زندگی ایشان یافتید، بنده هم توانستم، عکس با شورت ورزشی پیش‌کش.

—————-

در روزهای اخیر مسوولان ورزش از بالارفتن تعداد ورزش‌کارهای دوپینگی در کشور خبر داده‌اند. اما خبر محرومیت ۹ ماهه «روح‌اله ‌عسگری» رکوردار دو ۱۱۰ متر با مانع ایران حاشیه‌هایی را به هم‌راه داشت که در نوع خودش بی‌نظیر بود. این دونده که بخت زیادی که برای کسب مدال داشت، از هم‌راهی تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی ژاپن خودداری کرد. اما «آشتیانی» سرپرست فدراسیون دو و میدانی در سخنانی فلسفی به خبرگزاری «ایسنا» گفت: «تا صدور حکم قطعی، «روح‌اله‌ عسگری» محروم نیست. البته خطایی که این ورزش‌کار مرتکب شده کوچک نیست و از سویی نمی‌‌توان بهانه‌ای را بابت هم‌راهی نکردن تیم‌ملی پذیرفت.»

خوب بیاید تا سخنان ایشان را تحلیل کنیم.  مسوول «فدراسیون» می‌گوید این ورزش‌کار خطای کوچکی را مرتکب نشده است، خوب اگر چنین است باید او را محروم کرد، اما گویا شرکت و کسب مدال در مسابقات برای جمهوری‌ اسلامی از بی‌قانونی مهم‌تر است چون همین فدراسیون دوباره تاکید می‌کند که نمی‌تواند بهانه‌ای را برای عدم هم‌راهی تیم‌ملی بپذیرد. جل‌‌الخالق، مدیر محترم کدام بهانه؟ ایشان دوپینگ کرده است، شما با دست پس می‌زنید و با پا پیش می‌کشید؟ آیا ورزش‌کار اجازه دارد خودسرانه درباره‌ی شرکت و یا عدم شرکت در مسابقات مهمی چون قهرمانی آسیا تصمیم بگیرد؟ در ثانی اگر فدراسیون دو و میدانی آسیا از این موضوع مطلع شد و این ورزش‌کار و تیم‌ملی دو و میدانی را با مجازات‌های سنگین جریمه کرد چه کسی پاسخ‌گوست؟ به هر حال بنا به گفته رییس فدراسیون گویا قرار است که شورایی متشکل از نمایندگان فدراسیون و مسوولان ورزش این پرونده‌ را بررسی کنند.

—————-

بالاخره کارهای فرهنگی مدیر عامل ارزشی باش‌گاه «استقلال‌ تهران» جناب «فتح‌اله‌زاده» نتیجه داد و این هفته تماشاگران استقلال با این شعار به استادیوم آمدند که «خدایا خدایا تا انقلاب مهدی از «فرهاد مجیدی» محافظت بفرما».

این‌طور که پیش می‌رود باید در روزهای آینده منتظر سردادن شعارهای دیگری هم‌چون «ای «فرهاد» آزاده، آماده‌ایم آماده»، «وای اگر «مجیدی» حکم جهادم دهد» و «خونی که در رگ ماست، هدیه به گل‌زن ماست» از سوی تماشاگران استقلالی باشیم. ظاهرن مدیر استقلال نتوانسته است به خوبی تماشاچیان را توجیه کند و این جور که بویش می‌آید اگر او نتواند کارش را درست انجام دهد، سربازان گم‌نام امام‌زمان با حضور در استادیوم این وظیفه را به عهده خواهند گرفت.

—————-

«مجید جلالی» در مصاحبه‌ای با رادیو آلمان حرف‌هایی زد که به احتمال زیاد دردسرهایی را برایش در پی خواهد داشت. او درباره‌ی شرایط تمرین تیم فوتبال «فولاد‌ خوزستان» در گرمای تابستان و ماه رمضان گفت که تمامی بازیکنان تیم ما آزاد هستند که درباره‌ی روزه‌گرفتن خودشان تصمیم بگیرند و ما به اعتقادات شخصی دیگران کاری نداریم. شک نکنید که تا چند روز دیگر «جلالی» با یکی از روزنامه‌ها و یا خبرگزاری‌ها گفت‌وگو خواهد کرد و احتمالن چنین خواهد گفت: «حرف‌های من درست منعکس نشده، اگر به صحبت‌های من دقت کنید می‌بینید من گفتم که بازی‌کنان تیم ما در روزه‌گرفتن آزاد هستند اما منظور من این نبود که آن‌ها در روزه‌خواری هم آزادند. بازی‌کنان ما با اختیار و آزادی کامل درباره‌ی اعتقادات‌شان، تصمیم گرفتند تا در هوای 50 درجه و مرطوب خوزستان همگی روزه بگیرند.»

—————-

خبر آخر آن‌که با خبر شدیم متاسفانه «بابک ‌معصومی» فوتسالیست و کاپیتان با‌اخلاق تیم‌ملی فوتسال ایران در اثر سکته‌ی‌مغزی در گذشته است. این اتفاق در حالی پیش آمد که او تازه توانسته بود با پشتکار و تلاش بر بیماری سرطان خون که دو سالی بود به آن گرفتار شده بود غلبه کند. یادش گرامی باد.


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، محمد ابراهیمی، از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، جهت بازجویی‌های جدید به سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ منتقل شده است.

به گزارش‌ هرانا، محمد ابراهیمی در ۲۲ آذر سال گذشته بازداشت و بیش از ۷ ماه را در سلول‌های انفرادی و چند نفره ۲۰۹ و ۲۴۰ گذرانده و به دلیل مشکلات ایجاد شده در طول بازداشت به مدت یک ماه به آسایش‌گاه روانی امین‌آباد منتقل شد.

اتهام این فعال سیاسی اطلاح‌طلب که از حامیان میرحسین موسوی نیز محسوب می‌شود، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور عنوان شده است.

هم چنین همسر آقای ابراهیمی نیز چندی پیش مورد بازجویی قرار گرفته و تهدید به بازداشت شده است.


 


مه‌شب ‌تاجیک/ رادیو کوچه

مومیایی به جسدی گفته می شود که پوست و گوشت خشک شده‌ی آن در اثر تماس عمدی یا تصادفی با مواد شیمیایی، سرمای فوق‌العاده زیاد‌، رطوبت بسیار پایین یا عدم وجود هوا حفظ شده است. به‌طور معمول اسم مومیایی که به میان می‌آید مصر باستان از اولین مکان‌هایی است که به ذهن متبادر می‌شود. اما آیا مصری‌ها مومیایی‌ها را به وجود آوردند؟ برای تمام مصریان باستان زندگی پس از مرگ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود و به خاطر همین موضوع بدن‌های‌شان را برای همیشه فسادناپذیر می‌کردند. آن‌ها جهان پس از مرگ را مانند همین جهان می‌پنداشتند و تصور می‌کردند باید از بدن‌شان در آن دنیا استفاده کرده و به این دلیل اجساد را مومیایی می‌کردند. مصری‌های باستان اعتقاد داشتند در جهان پس از مرگ بدن منزلی برای شخصی به اسم «کا» می‌شود و بدون آن شخص، فرد بی‌هویتی بدون بدن در جهان دیگری است که مدام سرگردان است.

اما در واقع جواب این سوال خیر می‌باشد اولین مومیایی‌ها، مومیایی‌های یخی بودند. حیوانات و انسان‌هایی که در یخ‌بندان‌های شدید گیر می‌افتادند و مرگ باعث می‌شد جسم‌شان میان انبوهی از یخ و برف بماند. مومیایی‌های دیگر مومیایی‌های خشک بودند. بیابان‌نشین‌هایی که در صحرا می‌مردند اجساد آن‌ها در زیر لایه‌های شن نابود نمی‌شد سالم می‌ماند و تبدیل به یک مومیایی می‌شد. و سپس مومیایی‌های مصری بودند که امعا احشای بدن مرده‌ی آن‌ها خالی و درون بدن‌شان با کاه پر می‌شد چیزی شبیه خشک کردن حیوانات امروزی و سپس لایه موم بر روی بدن کشیده می‌شد و بعد اجساد را زیر نور خورشید قرار می‌دادند تا موم خشک شود مانند مومیایی «توت‌عنخ آمون». انسان‌های دیگری هم بوده‌اند که جسدشان به شکل تصادفی تبدیل به یک مومیایی شده است. مومیایی مرد «تولوندی» در موزه «زیلبورگ» دانمارک. این مرد ابتدا خفه شده و بعد درون باتلاقی انداخته شده بود و جسد سالم او در سال 1950 توسط کارگران در نزدیکی «تولوند» واقع در شمال دانمارک یافت شد و به مومیایی جنازه باتلاق نیز معروف است .

از لحاظ تاریخی معمولی‌ترین روش مومیایی خشک کردن سریع است‌، زیرا باکتری‌ها و قارچ‌ها قادر نیستند در محیط فاقد آب زندگی کنند. جسد را می‌توان با گرمای خورشید، آتش، دود و یا مواد شیمیایی خشک مومیایی کرد‌. از آن‌جا که بیش‌تر باکتری‌ها و قارچ‌ها نمی‌توانند در دماهای انجماد بالا زندگی کنند‌، انجماد مداوم هم می‌تواند منجر به تشکیل مومیایی شود. قرار دادن بدن در محیط عاری از اکسیژن مثل باتلاقی از زغال سنگ نارس نیز ممکن است سبب تشکیل مومیایی شود. راه دیگر تشکیل یک مومیایی دفن کردن بدن در خاکی شامل مواد شیمیایی است که قارچ‌ها و باکتری‌ها را می‌کشد .

همان‌طور که گفته شد بعضی از مشهورترین مومیایی‌های جهان به صورت تصادفی و بدون دخالت انسان خلق شده‌اند. در توضیح این مطلب باید گفت، وقتی بدن در محیطی قرار می‌گیرد که فرآیند طبیعی فساد رخ نمی‌دهد، منجر به تشکیل چنین مومیایی‌هایی می‌شود.  یکی از نتایج وحشت‌انگیز فوران آتشفشان «وزو» در سال 79 بعد از میلاد تعدادی حفره بود که بر روی بازمانده‌های آتشفشانی حول و حوش پمپی پدیدار گشت و نشان از اجساد مومیایی مردم و حیواناتی داشت که بر اثر پیش‌روی آتشفشانی کشته شده و در همان‌جا مدفون شده بودند. آن‌ها قربانیان آتشفشان وزو هستند که قبل از سوختن و نابود شدن به صورت پیکره‌های محکم و جامدی درآمده‌اند و برای همیشه ماندگار شدند.

مومیایی کردن مصنوعی قبل از هر چیز علل مذهبی داشت. بسیاری از اقوام فقط هنگامی می‌توانستند ادامه‌ی حیات پس از مرگ را تصور کنند، که جسد شخص متوفا سالم نگه‌داری می‌شد‌. بنا بر این خویشاوندان و اقوام شخص مرده با مومیایی کردن او، وظیفه‌ی شرعی و دینی و مراقبت از مرده را به جا می‌آوردند‌، زیرا آن‌ها با آن روش ادامه‌ی حیات عزیزان خود را در قبر و یا در دنیای دیگر تضمین می‌کردند. در جایی که دلایل مذهبی یا یادبود ویژه‌ی مردگان نقشی در مومیایی کردن اجساد نداشت‌، در گذشتگان فقط به این دلیل مومیایی می‌شدند که امکان خاک‌سپاری فوری وجود نداشت‌. اغلب اتفاق می‌افتاد که شخصی در سرزمینی دور از وطن خود فوت می‌شد و باید از مسافت‌های دوری به گورستانی در وطن خود انتقال می‌یافت. مراسم خاک‌سپاری مرسوم و متداول هفته‌ها طول می‌کشید‌، ضمن آن‌که جسد در طول این مدت باید در معرض دید عموم قرار می‌گرفت.  چنین مراسم تشریفاتی به خاک‌سپاری درباره‌ی پاپ‌ها  بالاترین مقام مذهبی مسیحیان کاتولیک یا پادشاهان اسپانیا، فرانسه و انگلستان در دوران‌هایی طولانی، متداول و مرسوم بود‌. به هر حال می‌توان گفت که حداقل از قرن دوازدهم میلادی مومیایی کردن در اروپا نیز متداول شده است .

برای پوشاندن و حفاظت کامل جسد در برابر دنیای خارج‌، جسد باندپیچی شده را با لایه‌ای محافظ می‌پوشاندند. این لایه از موادی مانند گچ‌، گل‌، صمغ‌، موم و یا سریشم تشکیل شده بود‌. سپس تکه‌ای کاغذ یا قطعه‌ای فلز که جادوگران یا فال‌گیران در روی آن خط‌ها یا جدول‌هایی می‌کشیدند‌، یا حروف و کلماتی که می‌نوشتند را به روی مردگان قرار می‌دادند. وسایل و روش‌های مومیایی کردن در مکان‌های مختلف فرق می‌کرد. به‌طور مثال افراد ساکن «الوت» واقع در جنوب غربی آلاسکا با جدا کردن اندام‌ها و پرکردن منافذ بدن به وسیله‌ی علـــوفه خشک، شروع به مومیایی کردن اجساد می‌کردند. سپس جسد را در نهر آب قرار می‌دادند تا آب متحرک، چربی‌ها را در خود حل کند و از بدن بزداید، به‌طوری که تنها پوست و ماهیچه باقی بماند. سپس بدن را در یک حالت چمباتمه، در هوای آزاد قرار می‌دادند تا خشک شود. وقتی مومیایی خشک می‌شد او را در چندین لایـــه از چرم رطوبت‌ناپذیر و پارچه بافته شده می‌پیچیدند و در یک غار گرم، طوری قرار می‌دادند که یا به سقف آویزان باشد یا روی سکو قرار داده شده باشد تا به این ترتیب  از زمین مرطوب دور بماند. در «پاپوآی» گینه نو، اجساد را با روش دودی کردن، خشک می‌کردند و آن‌ها را با لایه‌‌هایی از گل رس محافظ می‌پوشاندند و سپس به داربستی که مشرف به روستاهای‌شان باشد متصل و محکم می کردند.

مومیایی‌های بسیار معروفی در سراسر جهان وجود دارد. یکی از آن‌ها «اوتزی» یا «مرد یخی» است که به روش طبیعی حدود سال 3300 قبل از میلاد مومیایی شده است، یعنی در واقع حدود 53 قرن پیش. مومیایی در سپتامبر سال 1991 در در یخ‌های کوه‌های آلپ در مرز میان ایتالیا و دره‌ی «اوتزتال» اتریش کشف شد. لقب مومیایی هم از اوتزتال جایی‌که در آن‌جا کشف شد، گرفته شده است. او قدیمی‌ترین مومیایی طبیعی انسانی اروپاست که اطلاعات بی‌سابقه‌ای از عصر مس در اروپا به دست باستان شناسان داد. دلیل مرگش هم به احتمال زیاد ضربه به سر بوده است. جسد و متعلقات آن در موزه باستان‌شناسی جنوب «تیرول» در «بولزانو» در شمال ایتالیا قرار دارد.

«جینجر» لقبی است که به بدن مومیایی شده مردی داده شده است که برخی اعتقاد دارند قدیمی‌ترین مومیایی مصری است. این مومیایی، موهای طلایی، انگشت‌ها و حتا ناخن‌هایش به‌طور کامل مومیایی شده است. جینجر در مصر پیدا شد و به دوره «پردیناستیک» آخر، حدود 3400  سال قبل از میلاد یا پیش از آن مربوط می‌شود. قبل از توسعه‌ی مومیایی، اجزای باقی‌مانده بدن آدمی ‌را درون قبرهای کم‌عمق در تماس مستقیم با گرما و شن‌های خشک قرار می‌دادند، این عمل باعث می‌شد آب بدن که هفتاد و پنج درصد وزن بدن را تشکیل می‌دهد کشیده شود. عدم وجود نم و رطوبت مانع نفوذ باکتری و فاسد شدن می‌شود و در نتیجه جسد سالم می‌ماند. باوجود این هنوز قطعی نیست که مومیایی شدن جینجر عملی دستی بوده یا طبیعی. اگرچه از زمان جینجر مرده‌ها را با مقداری از ظروف سفالی دفن می‌کردند احتمال دارد که این عمل مومیایی از سوی کسانی بوده که او را دفن کرده بودند و می‌خواستند بدنش را حفظ کنند. اکنون جینجر در موزه بریتانیا نگه‌داری می‌شود.

وقتی در فیلم‌های ترس‌ناک مومیایی‌ها نشان داده می‌شوند که زنده شده و دوباره برگشته‌اند، با قدرت‌های مافوق طبیعی بسیاری از ما فراموش می‌کنیم که این‌ها همان افرادی بودند که روزی مانند ما انسان‌هایی معمولی با یک زندگی مخصوص به خودشان بودند. شاید اگر یک روز از خودشان پرسیده شود بگویند که دوست نداشته‌اند بدن‌شان باقی بماند. ولی وجود آن‌ها جواب‌گوی بسیار از معماهایی است که بشر نمی‌تواند به پاسخ آن‌ها دست پیدا کند مگر دلیلی مانند یک مومیایی داشته باشد.


 


خبر / رادیو کوچه

شعبه ٧۶ دادگاه کیفری استان تهران، نشریه «رویش» را به یک سال تعطیلی بدل از حبس محکوم کرد و هم‌زمان هیت قضایی همین شعبه‌ به ریاست قاضی مدیرخراسانی، رسیدگی به پرونده‌های نشریات «جام‌جم» و «دنیای جوانان» را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش ایسنا، جلسه رسیدگی به پرونده مدیرمسوول نشریه «رویش»، دوازدهم تیر ماه در شعبه ٧۶ دادگاه کیفری استان تهران با حضور هیت قضایی و هیت منصفه مطبوعات برگزار شده بود، که پس از اتمام جلسه رسیدگی، هیت منصفه مطبوعات وارد شور شد و مدیرمسوول نشریه مذکور را مجرم ندانست،

اما پس از اعلام نظر هیت منصفه مطبوعات، هیت قضایی آن شعبه، رای به مجرم بودن نشریه داد و آن‌را در مورد اتهام انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی به یک سال تعطیلی بدل از حبس محکوم کرد.

هم‌زمان هیات قضیی شعبه‌ ٧۶، دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی مدیرخراسانی رسیدگی به پرونده‌های نشریات «جام‌جم» و «دنیای جوانان» را در دستور کار قرار داده و در ادامه رسیدگی به پرونده‌های مطبوعاتی، این شعبه روز بیست‌ و سوم مرداد ماه را برای رسیدگی به پرونده‌های این نشریات تعیین کرده است.

مدیر مسوول روزنامه «جام‌جم» به اتهام «افترا» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» و مدیر مسوول «دنیای جوانان» به اتهام «اقدام خلاف ماده ١٢ آیین‌نامه تاسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون‌های آگهی تبلیغات»، با شکایت مدعی‌العموم محاکمه خواهند شد.


 


پنج‌شنبه 20 مرداد 90‌/  11اوت 2011

اجرا: اعظم

استودیو: سیاوش

 تقویم ‌تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات پنج‌شنبه ایران

مجله جاماندگان- «افول بخت مسافر»- شراره سعیدی

بخش اول خبر‌ها

شاد و تندرست- «عکس یادگاری با شورت ورزشی»- اکبر ترشیزاد

دایره شکسته- «مردگان زنده‌رو»- مه‌شب تاجیک

بخش دوم خبرها

اقتصاد کوچه- «تغییر ماهیت دلارفروشان به خریداران دلار»- مهرآفرین بهرامی

مجله خبری کابل- آرین

پاپاراتزی- «بازداشت علیرضا نیکبخت فوتبالیست ایران در پارتی»- بهنام

خلاصه مطبوعات تاجیکستان- «کرسی‌های‌ بی‌صاحب، کی معاون نخست وزیر خواهد شد»- کیومرث

بخش سوم خبرها

 


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌ها، شام‌گاه چهارشنبه، 10 اوت، بر اثر یک حمله هوایی، آن عده از نیروهای طالبان که یک هلی‌کوپتر «شینوک» نیروهای ائتلاف در افغانستان را مورد هدف قرار داده بودند، کشته شده‌اند.

سقوط این هلی‌کوپتر باعث کشته شدن ۳۸ نفر از نیروهای افغان و آمریکایی شده بود.

ژنرال جان آلن، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان گفت که روز دوشنبه یک فروند جنگنده اف ۱۶، افرادی را که مسوول این حمله بودن را مورد هدف قرار داده و کشته است.

بیشتر بخوانید:

«کشته‌شدن بیش از سی سرباز آمریکایی و افغان»


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

«آزادگان»

این نشریه سیاسی می‌گوید، با درگذشت «اسداله غلام‌اف» معاون نخست وزیر تاجیکستان شماره کرسی‌های بی‌صاحب در حکومت این کشور افزوده است. آقای «غلام‌اف» که یکی از افراد نزدیک به رییس جمهوری تاجیکستان بود، در پی سفرش به محل ساختمان نیروگاه عظیم «راغون» درگذشته است. او چند سال اخیر معاون نخست وزیر تاجیکستان در امور انرژی و ساختمان‌ها بود. «آزادگان» می‌گوید، انتصاب افراد جدید به این وظیفه برای «امام علی رحمان» کار آسان نخواهد بود. زیرا به این منصب نفری باید تعیین بشود که به رییس جمهوری هم نزدیک باشد و هم صادق. این در حالی است، که کرسی کاتب «شورای امنیت»، یکی از کرسی‌های مهم در حکومت تاجیکستان سه‌ ماه به این سو صاحب ندارد. کاتب سابق شورای امنیت «امیرقل عظیم‌اف» در انتخابات میان‌دوره‌ا‌ی مجلس نمایندگان تاجیکستان اشتراک کرده، برنده شد و حالا عضو پارلمان است. دولت تاجیکستان بارها از کمبود کادرها صحبت کرده است. اخیرن خود رییس جمهوری تاجیکستان نیز از آن شکوه کرد که دیگر نمی‌داند به وظیفه‌های کلیدی حکومتش کی را انتخاب بکند. کارشناسان می‌گویند، کادرهای خوب و شایسته در کشور افزونند، ولی‌ به دلیل این‌که آن‌ها از محل برآمد رییس جمهوری نیستند، به کار پذیرفته نمی‌شوند.

«فرژ»

گفت‌وگو با کارگردان سرشناس تاجیک «برزو عبدالرزاق» را نشر کرده است. آقای «عبدالرزاق» که طول چهار سال آخر نمایش‌نامه‌هایش از طرف «وزارت فرهنگ» کشور بارها ممنوع شده است، در گفت‌وگوی خود از وضع تیاترها، کتاب و کتاب‌داری و هم نظام حاکم در تاجیکستان نگرانی کرده است. وی گفته که حالا نقش و جای‌گاه تیاتر در تاجیکستان از میان رفته است. «تیاتری که از ترس، از بی‌جرعتی کار نمی‌کند و یا اصلن حرفی‌ برای گفتن ندارد، آن تیاتر نیست» افزوده است «برزو عبدالرزاق». بنا به قول او امروز تیاتر در تاجیکستان وابسته حکومت شده است. یعنی‌ اگر حکومت هر صحنه را بپذیرد، نمایش داده خواهد شد و یا هر زمانی‌ که حکومت مبلغ بدهد، نمایش‌نامه‌ها روی صحنه خواهند آمد. آقای «عبدالرزاق» هم‌چنین در این گفت‌وگویش خبر داده است که او چندی پیش‌تر صحنه‌ای را با نام «مهاجران» در رابطه به وضع مهاجران کاری تاجیک در «روسیه» نوشت، ولی‌ آن از سوی وزارت فرهنگ رد شده است. وی می‌گوید، امروز سانسور در تاجیکستان از سال ۱۹۳۷ میلادی، زمان حکومت‌رانی «استالین» هم سخت‌تر است.

«چرخ گردون»

از فعال شدن جنگیان طالب در ولایت «بدخشان» افغانستان خبر داده است. این نشریه با تکیه به قول «شاه ولی‌اله ادیب» والی بدخشان افغانستان گفته است، طالبان با فعال شدن در این ولایت می‌خواهند به کشورهای آسیای مرکزی عبور بکنند. والی بدخشان افغانستان گفته است، ولی مقامات امنیتی افغانستان برای جلوگیری از این نقشه طالبان نیرو و سلاح کافی ندارند. «چرخ گردون»می‌نویسد، در پی خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان تندگرایی و تروریسم بیش‌تر شده به امنیت دولت‌های آسیای مرکزی هم تهدید خواهد کرد. این نشریه گفته است، کشورهای منطقه، به‌خصوص کشورهای که با افغانستان هم‌مرزند، باید از حالا به شرایط پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان آماده بشوند.

«امروز نیوز»

در شماره تازه خود به واکنش «سازمان هم‌کاری‌های اسلامی» در رابطه به قبول قانون مسوولیت والدین در تاجیکستان پرداخته است. این نشریه می‌نویسد، اخیرن سازمان هم‌کاری‌های اسلامی که تاجیکستان نیز از سال ۱۹۹۲ میلادی عضو آن می‌باشد، از قبول قانون مسوولیت والدین نگرانی کرده است. قانون مسوولیت والدین که با پیشنهاد رییس جمهوری تاجیکستان تهیه و از سوی پارلمان کشور به تصویب رسید، رفتن افراد تا ۱۸ ساله به عبادت‌گاه‌ها را ممنوع می‌کند. «فاتح آکی» سخن‌گوی سازمان هم‌کاری‌های اسلامی گفته است، هرچند این سازمان حق دخالت به کارهای تاجیکستان را ندارد، ولی‌ از مقام‌های تاجیک خواسته‌اند، تا این بند قانون را بازنگری بکند. بنا به گفته «آکی» «نماز یکی از پنج بنای اسلام است و این کار تاجیکستان با معیارهای اسلام راست نمی‌آید». دولت نظری مسوول دفتر مطبوعات وزارت امور خارجی تاجیکستان هم گفته است سازمان هم‌کاری‌های اسلامی با ارسال یک نامه از آن‌ها توضیح قبول یک چنین قانون را طلب کرده است. پیش از این «آیت‌اله لطف‌اله صافی گلپایگانی» فقیه و روحانی نزدیک به حکومت ایران هم از بند این قانون ابراز نگرانی و مقامات تاجیکستان را به اسلام‌ستیزی متهم کرده بود.


 


خبر / رادیو کوچه

کره شمالی گزارش تبادل آتش توپ‌خانه با کره جنوبی در روز چهارشنبه، 10 اوت، را رد کرده و گفته است که کره جنوبی صدای ساخت و ساز را با گلوله توپ اشتباه گرفته است.

یک مقام کره شمالی گفت که واکنش جنوب نامعقول است‌- و صداها ناشی از انفجارهای عادی در محل ساختمان‌سازی در یکی از استان‌های جنوبی بوده است.

روز چهارشنبه کره جنوبی گفت که پس از آتش توپ‌خانه کره شمالی در نزدیکی مرز دریایی مورد مناقشه میان دو کشور تیرهای اخطار شلیک کرده است.

لازم به اشاره است کره شمالی، روز پنج‌شنبه، 28 ژوئیه، در یک نشست خبری خواستار تغییر صلح موقت خود با کره جنوبی به صلح دایم و ایجاد پیمان صلح با آمریکا شد و آن را اولین قدم برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای خود خوانده است.

بیشتر بخوانید:

«بازگشت کره‌ى شمالى به مذاکرات هسته‌اى»


 


مهرآفرین بهرامی/ رادیو کوچه

در پی افزایش مجدد نرخ دلار و ایجاد شکاف 150 تومانی بین قیمت دلار دولتی و آزاد، عصر روز گذشته (چهارشنبه) در بازار، صرافان ترجیح می‌دادند که بیش‌تر خریدار دلار و ارزهای خارجی از مردم باشند تا فروشنده آن و با بهانه‌های واهی از فروش دلار به متقاضیان خودداری می‌کردند.

به گزارش خبرنگار رادیو کوچه از بازار ارز چهار‌راه استامبول تهران، صرافی‌ها عمدتن با بیان این‌که اکنون ارز نداریم، از فروش دلار خودداری می‌کردند و برخی نیز سقف فروش برای خود در نظر گرفته بودند و با اتکا به این‌که از 500 دلار بیش‌تر نمی‌توانیم بفروشیم، از ارایه خدمات به مشتریان سر باز می‌زدند و این در حالی است که با سقوط ارزش سهام در بازارهای مالی دنیا و افزایش قیمت طلا تا هر اونس بیش از 1600 دلار، پیش‌بینی می‌شود روند صعودی قیمت ارزهای خارجی در ایران تداوم یابد.

بر همین اساس، روز گذشته یکی از شلوغ‌ترین روزهای بازار ارز در این محدوده بوده است که با افزایش تقاضا از سوی مردم و کاهش تمایل به فروش صرافی‌ها توام شده بود. دست‌فروش‌های این محدوده نیز با اعلام نرخ‌های بالاتر برای فروش و قیمت‌های پایین‌تر برای خرید نسبت به مغازه‌ها، بخشی از نیاز بازار ارز را تامین می‌کردند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی نیز در روز گذشته (چهارشنبه) به منظور کنترل بازار، قیمت هر دلار بانکی را با اندکی کاهش  1056 تومان تعیین کرده بود اما نرخ دلار در بازار آزاد روند افزایشی خود را بی‌توجه به قیمت‌گذاری بانک مرکزی پیش گرفت و از 1178 تومان روز ماقبل خود با 22 تومان افزایش به 1200 تومان رسید و نرخ یورو نیز از 1504 تومان به 1515 در بانک مرکزی و از 1670 تومان به 1710 تومان در بازار آزاد افزایش یافت.

رونق دوباره مسکن می‌تواند از فشار بازار ارز کم کند

یک کارشناس مالی نیز در این باره به رادیو کوچه گفت: «با وجود ادعاهای رییس کل بانک مرکزی درباره کنترل بازار ارز با راه‌کار‌های متفاوت یا طی مدت زمان چند روزه و غیره، تعیین نرخ ارز از کنترل این نهاد خارج شده است و واقعیت این است که نمی‌توان با علم اقتصاد جنگید و تاثیر بازارهای جهانی را انکار کرد.»

وی ادامه داد: «بانک مرکزی حتا اگر مصمم به انجام این کار باشد نیز، قادر به اجرایی کردن آن نیست چون برخی ریشه‌ها و عوامل تعیین‌کننده قیمت به خارج از چارچوب‌های این سازمان بر می‌گردد و فعالان بازار آزاد و مردم نیز نسبت به این مسئله آگاهی پیدا کرده‌اند، به همین دلیل هم زمان با افزایش قیمت، میزان تقاضا نیز بالا می‌رود و فروش صرافی‌ها کاهش می‌یابد.»

این کارشناس مالی خاطر نشان کرد: «پیش‌بینی‌ها حاکی از ادامه روند افزایش قیمت ارزهای خارجی در بازار است؛ به همین دلیل دولت قصد دارد تا با ایجاد رونق دوباره در بازار مسکن و پرداخت وام‌های 50 و 80 میلیون تومانی توسط بانک‌های خصوصی، رونق دوباره‌ای به بخش مسکن دهد و بخشی از نقدینگی را به سایر بازارهای مالی بازگرداند تا از تراکم در بازار طلا و ارز بکاهد.»

کاهش نرخ سود بانکی عامل خرید ارز است

یکی از صرافان چارراه استامبول تهران نیز در این باره به رادیو کوچه گفت: «نرخ سود بانکی 11 درصدی  در سال جاری مهم‌ترین عامل خروج سپرده‌های مردم از بانک‌ها و هجوم به سمت خرید ارزهای خارجی بوده است و در هیچ مقطعی از بعد از انقلاب تا دو سال اخیر این قدر هجوم مردم عادی برای خرید ارزهای خارجی در بازار وجود نداشته است و این روند برای صرافانی که بیش از سی سال در این رشته فعالیت می‌کنند، شگفتی‌آور است.»

وی ادامه داد: «آخرین نرخ تورمی که از سوی مسوولان اعلام شد 14.5 درصد بود که فقط برای مراکز رسمی کاربرد داشت و مردم خود قادر به تشخیص این هستند که میزان تورم واقعی در کشور تا چه اندازه است و به همین دلیل سراغ بازار ارز‌های خارجی و سکه آمده‌اند و این‌که مسوولان بانک مرکزی با سخنان بچه‌‌گانه‌ای مثل وجود ریسک در این بازار و احتمال کاهش قیمت‌ها بخواهند از جذابیت این بازار برای مردم کم کنند، نمی‌تواند تاثیری بر آنان داشته باشد. همان‌طور که در روزهای اخیر هجوم مردم به بازار سکه و طلا بیش از قبل بوده است.»

این صراف خاطر نشان کرد: «روند افزایشی قیمت ارز و رشد تقاضا در این بخش طی روزهای آتی ادامه خواهد یافت و برخی از فعالان این بازار نیز تصمیم دارند در صورت تداوم روند افزایش قیمت، با محدودیت بسیار شدیدتری به عرضه ارزهای خارجی به ویژه دلار بپردازند تا میزان ذخیره ارزی‌شان با کاهش موجه نشود.»


 


رادیو کوچه

1921 میلادی- امروز زادروز «الکس هیلی» (alex haley) نویسنده سیاه‌پوست آمریکایی است که در نیویورک به دنیا آمد. او نویسنده قصه‌های تاریخی و روایت‌گر مطالبات سیاهان آمریکایی است.

وی یک بیوگرافر و نمایش‌نامه‌نگار بود که به صف نویسندگان داستان پیوست و داستان بسیار معروف و نافذ «ریشه‌ها» را نوشت. در این داستان  وی تا شش نسل خود را که به آفریقا و سپس به بردگی گرفته شدن ختم می‌شد به رشته تحریر کشید و باعث شد که مهاجران آمریکا به ویژه سیاهان در صدد شناختن نیاکان خود بر آیند و به ریشه خود توجه کنند.

1918 میلادی- نبرد «آمینز» (Amiens) پایان یافت. در میان نیروهای آلمان در این نبرد آثار شکست آشکار شد و این وضعیت شکست‌های دیگری را در پی داشت که به عقب‌نشینی نیروهای آلمانی در همه جبهه‌ها و ورود نیروهای متحدین به خاک آلمان و تسلیم این کشور ظرف 3 ماه منجر شد و جنگ جهانی اول نوامبر 1918 پایان یافت. دلایل عمده عقب‌نشینی آلمان در آگوست 1918 نداشتن نیروی ذخیره، تسلیم پی در پی نیروهای خسته و ناامید آلمانی و نیز تظاهرات چپ‌ها در برلین بود. 11 آگوست 1918، برای آلمان تنها 600 هزار نظامی باقی مانده بود.

1956 میلادی- «پال جکسون پولاک» (Paul Jackson Pollock) یک نقاش آمریکایی و از پیش‌گامان جنبش هیجان‌نمایی انتزاعی درگذشت.

وی نوجوانی را در کالیفرنیا گذراند و همان‌جا آموزش‌های مقدماتی هنر را فراگرفت‌. در سال‌های۱۹۳۳ ۱۹۳۱ در اتحادیه‌ی هنرآموزان نیویورک به تحصیل نقاشی و مجسمه‌سازی پرداخت. از ۱۹۳۷ به‌طور متناوب به روان‌کاوی «یونگ» روی آورد. جکسون پولاک اولین نقاشی بود که استفاده از قلمو را رها کرده و به‌طور مستقیم رنگ را بر روی اثر می‌پاشید .

این نقاش را با تابلو‌های نقاشی عجیبش می‌شناسند؛ تابلوهایی که در نگاه اول چیزی جز مخلوطی از رنگ‌های پاشیده شده به بوم نشان نمی‌دهند. اغلب منتقدان هم‌عصرش او را چیزی فراتر از یک نقاش عجیب که قلمو را با حرکت‌هایی تصادفی روی بوم می‌کشد، نمی‌دانستند.

پولاک با استفاده از شیوه‌ای نو (که بعدها با عنوان نقاشی «کنشی» معروف شد) آثاری درهم پیچیده و باطراوت را در سبک «هیجان‌نمایی انتزاعی» یا «اکپرسیونیسم انتزاعی» آفرید. این سبک آمیزه‌ای از هیجان اکسپرسیونیستی، نگاره‌های ساده بدوی و تجربه‌ای از نظم در غالب بی‌نظمی بود. هنرمندان این سبک بیش از آن‌که در سبک باهم شباهت داشته باشند، در نگرش و دیدگاه دارای وجه اشتراکند. همه می‌خواهند قیود و تکنیک‌های سنتی و دستوری را زیر پا بگذارند و ضوابط دیرینه زیبایی شناختی را لغو اعلام کنند، که نمونه بارز آن نقاشی‌های جکسون پولاک است.

1960 میلادی- جمهوری «چاد» (Chad)  کشوری در مرکز آفریقا که پایتخت آن «انجامنا»  (Ndjamena) است، در این روز از فرانسه اعلام استقلال کرد. کلمه «چاد» در زبان محلی به معنای «دریاچه» است وبرگرفته از وجود دریاچه حدود 20 هزار کیلومتر مربعی در این کشور.

در اواخر قرن هجدهم، برخی مبلغان مسیحی توانستند گروهی از مردم جنوب این کشور را به مسیحیت سوق دهند. کشور چاد از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم مورد حمله استعمارگران فرانسوی قرار گرفت و پس از تصرف کامل آن، به مستعمرات آفریقایی فرانسه ملحق شد. چاد در سال 1946 جزو ممالک متحده فرانسه شد و در سال 1958 خودمختاری گرفت و سرانجام در چنین روزی به استقلال کامل دست یافت.

———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1357 خورشیدی- موج اعتراض و تظاهرات ضد حکومت، ایران را فراگرفت که صحنه‌های گسترده و خشن آن در اصفهان، شیراز، قزوین و تبریز به چشم خورد. متعاقب این تظاهرات، در اصفهان حکومت نظامی برقرار و فرودگاه این شهر بسته شد و از ساعت هشت شب تا شش بامداد رفت‌وآمد در معابر عمومی و اجتماع بیش از سه نفر ممنوع شد. در تظاهرات اصفهان به هتل شاه عباس و ساختمان‌های دیگر از جمله چندین بانک آسیب وارد آمد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

صبح روز پنج‌شنبه، 11 اوت، بر اثر انفجار بمب در شهر پیشاور در پاکستان دست‌کم چهار نیروی پلیس و یک کودک کشته و 30 نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش الجزیره، مقامات پلیس، این بمب که از نوع کنترل از راه بوده است در ورودی دروازه لاهور در ولایت پیشاور منفجر شده است. پس از این انفجار، دو انتحارکننده زن نیز در نزدیکی این مکان بمب‌های خود را منفجر کرده که هر دو آن‌ها کشته و در این دو انفجار دست‌کم 30 نفر زخمی شدند.

پیشاور در نزدیکی مناطق فعالیت گروه‌های اسلام‌گرای تندرو در پاکستان واقع شده و بارها شاهد انفجارهایی بوده که بسیاری از آن‌ها نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.

بیشتر بخوانید:

«دست‌کم ۳۴ کشته در دو انفجار در پاکستان»


 


رادیو کوچه

مدیر روابط عمومی نمایش‌گاه بین‌المللی مشهد گفت: پاویون ایران در هشتادمین نمایش‌گاه بین‌المللی بازرگانی ازمیر- ترکیه برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری نمایش‌گاه‌های ایران، «سید جمال شوشتری» در خصوص جزییات برگزاری پاویون ایران در هشتادمین نمایش‌گاه بین‌المللی بازرگانی ازمیر- ترکیه اظهار داشت: ازمیر سومین شهر بزرگ ترکیه بعد از استانبول و آنکارا از لحاظ بزرگی و دارای موقعیت ممتاز بعنوان شهری تجاری، صنعتی و بندری است.

مدیر روابط عمومی نمایش‌گاه بین‌المللی مشهد در ادامه گفت: ازمیر همه ساله میزبان تعداد زیادی نمایش‌گاه و کنگره‌های مختلف صنعتی، تجاری و علمی است و هشتادمین نمایش‌گاه بین‌المللی IEF درحالی برگزار می‌شود که این شهر پرشتاب‌ترین شهر از نظر رشد و توسعه در ترکیه محسوب می‌گردد.

شوشتری مواد غذایی، تجهیزان و صنایع وابسته ساختمان و مصالح ساختمانی، بهداشت، سلامت و پزشکی کشاورزی را از جمله زمینه‌های فعالیت شرکت‌کنندگان در هشتادمین نمایش‌گاه بین‌المللی بازرگانی ازمیر عنوان کرد و افزود: «اتومبیل و صنایع وابسته، اثاثیه، دکوراسیون و لوازم خانگی، حمل و نقل، دوچرخه و موتورسیکلت، ماشین آلات و ابزارآلات کشاورزی و ساختمانی، تهویه مطبوع و صنایع مربوطه، موسسات مالی و بانک‌ها، انتشارات و کتاب از دیگر فعالیت‌های شرکت‌کنندگان در این نمایش‌گاه خواهد بود».

وی گفت: «شرکت‌کنندگان در این نمایش‌گاه آخرین دستاوردهای خود در زمینه‌های خدمات، محصولات و تکنولوژی شیمیایی و پتروشیمی ماشین آلات، گردشگری، کامپیوتر، IT، برق، الکترونیک و مخابرات را نیز به نمایش خواهند گذاشت.

گفتنی است : پاویون ایران در هشتادمین نمایش‌گاه بین‌المللی بازرگانی ازمیر-ترکیه از 8 الی 18 سپتامبر (17 الی 27 شهریور ) برگزار می‌شود و علاقه‌مندان حضور در این نمایش‌گاه می توانند با تلفن های 5005207-0511و 5017121-0511تماس بگیرند.


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) کشته شدن 4 نفر و دستگیری 1100 معترض در ناآرامی‌های انگلستان

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=20&id=997854

در پی استقرار حداقل ۱۶ هزار نیروی پلیس در لندن، آرامش به پایتخت انگلستان بازگشته است اما خشونت‌های پراکنده در چند شهر دیگر این کشور، هم‌چنان ادامه دارد. به گزارش بی‌بی‌سی‌، شهرهای منچستر، سالفورد، ولورهامپتون، ناتینگهام، لستر، بیرمنگام، هم‌چنان شاهد ناآرامی‌های پراکنده بوده و تعدادی از مغازه‌ها توسط مهاجمان به آتش کشیده یا غارت شده است.

نخست وزیر انگلستان روز گذشته برای دومین بار در جلسه شورای امنیت ملی این کشور شرکت کرد. از آغاز ناآرامی‌ها در انگلستان تاکنون بیش از ۱۱۰۰تن بازداشت شده‌اند. شمار بازداشت‌شدگان فقط در لندن ۷۶۸ تن است. علیه ۱۶۰ تن از آشوب‌گران، به دلیل تخریب اموال عمومی اعلام جرم شده است.

2) رییس جمهوری: سازمان ملل و شورای امنیت رفتارهای وحشیانه پلیس انگلیس را محکوم کنند

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=20&id=997861

دکتر محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری روز گذشته در حاشیه جلسه هیت دولت به وقایع لندن اشاره و رفتارهای وحشیانه دولت انگلیس را با مردم این کشور به شدت محکوم کرد. رییس جمهوری در همین راستا از شورای امنیت خواست رفتارهای وحشیانه پلیس یک عضو دایم خود را با مردم محکوم کند.

کیهان

1) وزیر کشور: انتخابات مجلس نهم با انسجام ملی و حضور حداکثری مردم برگزار می‌شود

http://www.kayhannews.ir/900520/2.htm#other206

وزیر کشور گفت: «پیش‌بینی ما این است که انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی باشکوه، با انسجام ملی و با حضور حداکثری مردم برگزار می‌شود.»

مصطفی محمد نجار روز گذشته در پایان جلسه هیت دولت در جمع خبرنگاران، برگزاری دوره‌های مختلف انتخابات در طول 32 سال گذشته را یادآور شد و افزود: «با تجربیات خوبی که از دوره‌های قبلی انتخابات کسب کرده‌‌ایم، تلاش خواهیم کرد انتخابات آتی مجلس به‌تر از تمام دوره‌های قبلی برگزار شود.»

2) پرداخت وام 100 میلیون تومانی برای ساخت مسکن

http://www.kayhannews.ir/900520/4.htm#other403

رییس کانون سراسری انبوه‌سازان از اجرایی شدن تسهیلات 50 و 100 میلیون تومانی برای ساخت مسکن اقشار مرفه در 6 ماهه دوم سال خبر داد و گفت: «به تازگی بانک ملی هم برای انعقاد چنین تفاهم‌نامه‌ای با انبوه‌سازان ابراز تمایل کرده است.»

جام جم 

1) کشته شدن ‌85 غیرنظامی در حملات ناتو در لیبی

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100851111781

دولت لیبی اعلام کرد: «در پی 3 بمباران هوایی در منطقه زلیتن از سوی نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) 85 نفر کشته شدند.» به گزارش ایسنا، موسی ابراهیم، سخن‌گوی دولت لیبی نیز اعلام کرد: «کشته شدگان شامل 33 کودک و 32 زن و 20 مرد بودند که همگی از اعضای 12 خانواده در این منطقه بوده‌اند.»

2) دیوید کامرون: جامعه انگلیس بیمار است

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100851111712

به گزارش رادیو بی.بی.سی، دیوید کامرون پس از شرکت در دومین نشست کمیته ویژه «کبرا» که فقط در شرایط اضطراری و با حضور اعضای هیت دولت و مقام‌های امنیتی در انگلیس برگزار می‌شود، گفت: «بخشی از جامعه بریتانیا بیمار است، اما دولت اجازه نخواهد داد فرهنگ ارعاب برخیابان‌های کشور حاکم شود.»

آفرینش

1) بروجردی در کنفرانس مطبوعاتی در قاهره: برای حفظ جان شهروندان ایران با تروریست‌های پژاک مقابله می‌کنیم

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=87005

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور در کنفرانس مطبوعاتی در قاهره به پرسش‌های خبرنگاران رسانه‌های مختلف پاسخ گفت. بروجردی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در مورد ناآرامی در مرزهای ایران و کردستان عراق اظهار داشت: «گروهک پژاک در این منطقه حضور دارد که یک گروهک تروریستی است و رهبر آن در آلمان ساکن است کشوری که ادعای مبارزه با تروریسم را دارد.»

وی افزود: «آلمان و بسیاری دیگر از کشورها ادعای مبارزه با تروریسم را سر می‌دهند اما خود از تروریسم حمایت می‌کنند. این در حالی است که ایرانیان بی‌گناه بسیاری به دست همین گروهک پژاک کشته می‌شوند. برای حفاظت از جان شهروندان ایرانی با جدیت با تروریست‌های پژاک مقابله می‌‌کنیم.»

 2) نامه‌ صالحی به دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=87016

به گزارش ایسنا، دکتر علی‌اکبر صالحی ـ وزیر امور خارجه کشورمان ـ با تقدیر از ابتکارات صورت گرفته توسط سازمان کنفرانس اسلامی از تشکیل نشست آتی این سازمان جهت هماهنگی به‌منظور انتقال کمک‌های انسان‌دوستانه کشورهای مسلمان به سومالی حمایت کرد. او در این نامه با بیان ضرورت اتخاذ اقدامی فوری و ارایه کمک‌های حیاتی، اقدامات و کمک‌های جمهوری اسلامی ایران برای مردم سومالی را به اطلاع دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی رساند.

رسالت

1) انقلاب اسلامی یک استثنا‌ در تاریخ است

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=71694

حدود دو هزار نفر از دانش‌جویان و نمایندگان تشکل‌های علمی‌– فرهنگی‌– سیاسی‌– انقلابی و صنفی دانش‌گاه‌های سراسر کشور عصر دیروز با حضرت آیت‌اله خامنه‌‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار صمیمی و پرنشاط با تشریح روند انحرافات انقلاب‌های جهان، به تبیین مفهوم ثبات و استقرار انقلاب اسلامی پرداختند و تاکید کردند: «انقلاب عظیم ملت ایران با اهداف مشخصی به‌وجود آمد و به عنوان یک استثنا‌ در تاریخ، هم‌چنان همان اهداف و ارزش‌ها را بدون انحراف پی‌گیری می‌کند.»

2) وزیر اطلاعات در گفت‌وگو با مهر: تلاش آمریکا برای ایجاد ناآرامی در ایران خنثا شد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=71684

وزیر اطلاعات اعلام کرد که تحرکات آمریکا برای ایجاد ناآرامی در ایران با ضربه زدن به مزدوران و جاسوسان آمریکایی که می‌خواستند با ایجاد شبکه‌های اجتماعی اقدام به این کار در کشور بکنند، خنثا شد. به گزارش خبرنگار مهر، حیدر مصلحی دیروز در حاشیه جلسه هیت دولت در رابطه با بحث گروهک پژاک و ضربه‌ای که اخیرن سپاه پاس‌داران به این گروهک تروریستی وارد کرد، گفت: «بحمدالله با اقدامات خوبی که سپاه پاس‌داران انقلاب اسلامی اخیرن در برخورد با این گروهک انجام داد موفقیت خوبی را به‌دست آورد.»

دنیای اقتصاد

1) دلار در مرز 1200 تومان

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=265285

روز گذشته قیمت‌ها در بازار ارز و طلا کماکان به حرکت صعودی خود ادامه داد. بانک مرکزی برای پر کردن قیمت‌های پیش‌تاخته سکه در بازار تهران، قیمت سکه دولتی را با 19 هزار و 760 تومان افزایش به 474 هزار و 240 تومان رساند. قیمت نیم‌سکه نیز با 10 هزار و 400 تومان افزایش به 237 هزار و 120 تومان رسید. در بازار ارز، دیروز دلار آمریکا با 15 تومان رشد قیمت به 1195 تومان رسید. البته در ساعات اولیه بازار برخی صرافان آن را به نرخ 1200 تومان فروختند. در عین حال، روز گذشته بانک مرکزی قیمت دلار مرجع را 17 ریال کاهش داد و به 10557 ریال رساند. هم‌چنین دیروز بازار ارز شاهد افزایش 35 تومانی قیمت یورو نیز بود که آن را به 1710 تومان رساند.

2) رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: اعتراض پارچه‌فروشان پی‌گیری می‌شود

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=265279

رییس اتحادیه بنکداران پارچه گفته است که به مجلس شورای اسلامی نامه نوشته و خواستار حل و فصل مسایل بازار پارچه‌فروشان شده است با این حال رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اعلام این‌که «نامه‌ای از اعتراض پارچه‌فروشان به مالیات بر ارزش افزوده دریافت نکرده‌ایم»، گفت: «اگر نامه اتحادیه پارچه‌فروشان به کمیسیون برسد، جلسات مشترک با حضور اتحادیه‌ها و انجمن پارچه‌فروشان و نیز رییس سازمان امور مالیاتی در حضور نمایندگان برگزار و در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد.»


 


خبر / رادیو کوچه

با افزایش هشدار‌ها و تهدیدات بین‌المللی علیه سوریه، نماینده این کشور در سازمان ملل، بشار جعفری، روز چهارشنبه، 10 اوت، اعلام کرد که حق حاکمیت در هر کشوری خط قرمز آن کشور محسوب می‌شود که نباید از آن گذشت.

به گزارش الجزیره، وی اظهار داشت: «ما اکنون تعهدات و وظایف خود را به خوبی می‌دانیم اما ما در مسیر درست قرار داشته و به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی‌دهیم.»

وی در نشست سازمان ملل از کشته شدن 500 نیروی ارتش و امنیتی سوریه گزارشی را ارایه کرده بود.

وی پس از بازگشت از نیویورک در جلسه‌ای هیت دولت با بشار اسد دیدار کرد و در آن به توضیح جزییات نشست وی در سازمان ملل پرداخت.

هم‌زمان مخالفان حکومت سوریه از کشته‌شدن دست‌کم 20 تن توسط ارتش این کشور در روز چهارشنبه، 10 اوت، خبر داده‌اند. این در حالی است که در در چند شهر این کشور، به خصوص شهر حمص، تعدادی نیز بازداشت شده‌اند.

براساس این گزارش‌ها، نظامیان سوری به منظور بازداشت معترضان، محله‌های مختلف شهر حمص را به محاصره درآورده بودند و کسانی را که در صدد فرار بودند هدف تیراندازی قرار می‌دادند.

پیش‌تر، ماموران دولتی گروهی از روزنامه‌نگاران را به شهر حما‌ بردند تا پس از یک هفته عملیات نظامی که گفته می‌شود ده‌ها کشته برجای گذاشته، شاهد خروج نیروهای ارتش از این شهر باشند.

بیشتر بخوانید:

«حملات ارتش سوریه به شهرهای نزدیک مرز ترکیه»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته