هستي نيوز،از آن سوي فيلتر جمهوري اسلامي خبر پراكني ميكند

-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد...
http://groups.google.com/group/hasti-news
------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۱, جمعه

Latest News from Koocheh for 08/12/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر ‌/ رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های خارجی، ارتش سوریه روز جمعه، 12 اوت، بر روی معترضان شهرهای درعا، دیرالزور و  ادلب، که از نماز جمعه بازمی‌گشتند، آتش گشوده است.

به گزارش تلویزیون العربیه، امروز تظاهرات اعتراضی در شهرهای حمص و لتکیا نیز برگزار شد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد بامداد امروز دو نفر از معترضان توسط نیروهای نظامی این کشور کشته شدند. و آخرین گزارش‌های رسیده از کشته شدن 20 تظاهرکننده خبر می‌دهند

رامی عبدالرحمان رییس دیده بان حقوق بشر سوریه با تایید این خبر گفته است که ارتش سوریه بامداد امروز با یورش به شهر «سقبا» در اطراف دمشق یک معترض را کشته است.

یکی از شاهدان عینی در تماسی با تلوزیون العربیه درباره شعار این هفته اعتراضات گفت: «رژیم بشار اسد حتا درصورتی که در برابر هر معترض یک تانک قرار دهد، باز هم به اعتراضات ادامه خواهیم داد.»

در همین حال، آمریکا با اعمال تحریم‌هایی بر یک بانک و یک شرکت کارگزار تلفن هم‌راه سوریه فشار بر این کشور را افزایش داده است.

از سوی دیگر هیلاری کلینتون نیز از چین و روسیه خواسته است برای فشار بیشتر بر دولت سوریه جهت توقف سرکوب ها با جامعه جهانی هم‌کاری کنند.

بیشتر بخوانید:

«چین، هند و روسیه باید سوریه را تحریم کنند»


 


خبر / رادیو کوچه

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، از مقام‌های این کشور خواسته تا در «بیان مطالب سیاسی درباره همسایگان ایران دقت» کنند.

آقای لاریجانی گفته است که برخی از مسوولان نباید بی‌جهت با به کار‌گیری برخی از کلمات و الفاظ روابط بین ایران و همسایگان یا سایر کشورهای اسلامی را تخریب کنند.

رییس مجلس به شخص خاصی اشاره نکرده اما خبرگزاری‌های داخلی ایران، گفته‌های سرلشگر حسن فیروزآبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح این کشور را منتشر کرده بودند که خطاب به الهام علی‌اف، رییس جمهوری آذربایجان درباره احتمال «عاقبت سیاهی» که در انتظار اوست، هشدار داده بود.

آقای فیروزآبادی گفته بود که «بعضی کشورهای همسایه و مسلمان که با هم روابط خوبی هم داریم متاسفانه ملاک‌های دوستی را حفظ نمی‌کنند و دست صهیونیست‌ها را بر کشور خود باز می‌گذارند و امروز بخش‌نامه می‌دهند که احکام الهی را در میان مردم مسلمان ممنوع کنند.»

به نظر می رسد که هشدار علی لاریجانی، رییس مجلس به «برخی از مسوولان» واکنشی به این موضوع بوده است.

آقای لاریجانی اخیرن برای تقویت روابط پارلمانی و سیاسی ایران با جمهوری آذربایجان، به این کشور سفر کرده بود.

به دنبال انتشار گفته‌های آقای فیروزآبادی، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، سفیر جمهوری اسلامی در باکو را احضار و اعتراض رسمی دولت جمهوری آذربایجان را نسبت به مواضع آقای فیروزآبادی به اطلاع سفیر ایران رسانده است.

لازم به اشاره است آقای فیروز‌آبادی حدود دو سال پیش هم درباره روابط جمهوری آذربایجان و اسراییل به مقام‌های آذری هشدار داده بود.

این مقام نظامی گفته بود که در صورت گشایش سفارت اسراییل در باکو، ایران با جمهوری آذربایجان «کاری نخواهد داشت.»

 بییشتر بخوانید:

«احضار سفیر ایران در جمهوری آذربایجان»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه، 11 اوت، محسن محققی، از اعضای نهضت آزادی برای گذراندن حکم حبس خود به زندان اوین منتقل شده است.

به گزارش میزان خبر، این عضو شورای مرکزی نهضت آزادی که به جرم اقدام علیه امنیت ملی توسط دادگاه انقلاب به چهار سال زندان محکوم شده بود، پس از تایید حکم دادگاه بدوی برای گذراندن دوران محکومیت خود روانه زندان اوین شد.

آقای محققی بعد از عاشورای ۱۳۸۸ توسط وزارت اطلاعات احضار و بازداشت شده بود و دو ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برده بود.

هم‌چنین او در سال ۱۳۸۰ هم‌راه با دیگر اعضای نهضت آزادی و نیروهای ملی مذهبی توسط اطلاعات سپاه بازداشت و مدتی را در بند ۵۹ سپاه گذراند. او در دادگاه‌های غیر‌علنی به دو سال و نیم زندان محکوم شد.

محسن محققی، مهندس برق و الکترونیک از انگلستان و یکی‌ از دامادهای مهدی بازرگان است.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

آیا این قرار ما بود؟ آیا قرار انقلابیون بر این بود که حکومت جمهوری اسلامی نظام روحانیت باشد و  روحانیون علاوه بر مسند ایدئولوژیک بر سکان اجرایی، قضایی و تمامی مناسب قابل و ناقابل رخنه کنند؟ آیا این قرار ما بود‌؟ آن‌چنان که به ما گفته‌اند نباید این‌گونه می‌شد، چرا و چگونه روند شکل‌گیری این اتفاق طی شد؟ آیا ما اغفال شدیم؟ آیا آن‌ها از اعتماد ایران‌یان به واسطه‌های خدای‌شان سواستفاده کردند؟

خمینی رهبر جمهوری اسلامی پیش از انقلاب می‌گفت:

‌«من چنین چیزی نگفته‌ام که روحانیون متکفل حکومت خواهند شد. روحانیون شغل‌شان چیز دیگری است.»

«من و سایر روحانیون در حکومت پستی را اشغال نمی‌کنیم، وظیفه روحانیون ارشاد دولت‌ها است.»

«روحانیون حق ندارند رییس‌جمهوری شوند»

«منظور از حکومت اسلامی این نیست که رهبران مذهبی خود حکومت را اداره کنند.»

اما پس از انقلاب این نقش هدایت به سرعت تغییر کرده به تمامیت نظام رسید، به آن‌جایی که در تصور انقلابیون نیز نمی‌گنجید، روندی که تاکنون به شدت ادامه دارد و آقای خمینی تمام قد از این تناقض کلامی‌اش دفاع کرد:

«آقایان بعضى‏شان می‌‏گویند: مسئله ولایت فقیه، اگر یک مسئله تشریفاتى باشد مضایقه نداریم، اما اگر بخواهد دخالت‏بکند در امور، نه، ما آن را قبول نداریم. اگر متوجه به لازم این معنا باشند، مرتد می‌ى‏شوند.»

آقایان بعضى‏شان می‌‏گویند: مسئله ولایت فقیه، اگر یک مسئله تشریفاتى باشد مضایقه نداریم، اما اگر بخواهد دخالت‏بکند در امور، نه، ما آن را قبول نداریم. اگر متوجه به لازم این معنا باشند، مرتد می‌ى‏شوند

«می‌گویند که روحانیون باید بروند سراغ کار خودشان و ملت را بگذارند و سیاست را بگذارند برای ما. شما در این 50 سال هیچ غلطی نکردید. شما را من می‌شناسم. نمی‌خواهم اسمتان را ببرم. سرجایتان بنشینید. آدم بشوید.»

«همه متصدیان روحانی که هستند الان در مقامات بالا، از بابت این است که می‌بینند که کسان دیگر نخواهند توانست اداره این کشور را آن‌طور بکنند که اسلام می‌خواهد. بدون آن‌ها نمی‌شود اداره کرد مملکت را. ما جواب خدا را چه بدهیم؟»

نآخر شما در ظرف چندین سال چه کار کردید براى این کشور که روحانیون را مى‏گویید نباید باشد؟ چه کردید؟ چه کار مثبتى شما کرده‏اید؟ جز حرف هیچى ندارید.»

«اگر اسلام را از دست شما گرفتند و آخوند را از ملت جدا کردند شما 4 نفر ملی هیچ‌کاری نمی‌توانید بکنید.»

«روحانیت نقش دارد، در حکومت هم نقش دارد. ما حالا بعد از مدت‏ها فهمیدیم‌که اطمینان به دیگران نیست.»

«در نجف و پاریس یک حرف‌هایی زدم که چنان‌چه اسلام پیروز شود، روحانیون می‌روند سراغ شغل‌های خودشان، لکن وقتی ما آمدیم و وارد معرکه شدیم دیدیم که اگر روحانیون را بگوییم همه بروید سراغ مساجدتان، این کشور به حلقوم آمریکا یا شوروی می‌رود… ما این طور نیست که هرجا یک کلمه‌ای گفتیم و دیدیم مصالح اسلام این‌جوری نیست، بگوییم سر اشتباه خود هستیم. ما دنبال مصالح هستیم. بنابراین مسئله نیست که آقایان به ما بگویند شما آن‌روز این‌جوری گفتید… هرچه می‌خواهند به ما بگویند. بگویند کشور ملایان، حکومت آخوندیسم. این هم یک حربه‌ای است که ما را از میدان به در کنند. ما نه، از میدان بیرون نمی‌رویم.»

«ما می‌خواهیم اسلام را پیاده کنیم. پس ممکن است دیروز من یک حرفی زده باشم و امروز حرف دیگری را و فردا حرف دیگری را. این معنا ندارد که من بگویم چون دیروز حرفی زده‌ام باید روی همان حرف باقی بمانم.»

جلال‌الدین فارسی در این مورد گفت:

«امام همین آمریکا را فریب داد با مصاحبه‌هایی که در پاریس کرد…آن را امام برای فریب آمریکا گفت… بله. ما خیلی چیزها را قبل از آن‌که عملی کنیم نباید به دشمن بگوییم.»

البته آقای خمینی گاهی هم هم‌کاران‌شان را مورد عتاب قرار داده و از آن‌ها می‌خواست که از خود ظرفیت بیش‌تری نشان دهند، او در جمع عده‌ای از طلاب در سال 63 گفت‌: «یک قصه هم قصه بعضی از علمای بلاد است که با دخالت‌های بی‌مورد خود در امور  دولت اسباب این می‌شوند که مردم از آن-ها کنار گیرند، این مطلب را بارها گفته‌ام که روحانیون باید وضعی ارشادی داشته باشند، نه این‌که بخواهند حکومت کنند، کاری نباید بکنیم که بگویند این‌ها دست‌شان به جایی نمی‌رسید ، حالا که رسید دیدید این طور شدند … دخالت ما باید نهی از منکر و امر به معروف باشد و الا به استان‌دار بگوییم تو باید این کار را بکنی و الا بگوییم از این‌جا برو؟، این اولن تضعیف دولت است و از آن گذشته موجب می‌شود که مردم از روحانیون متنفر شوند.»

ما دیدیم که روحانیت با تاسیس دولتی دینی در ایران، با رندی، امکان‌های جدیدی بر خود گشود و الزامن به خود فهمی و دگرفهمی از نوع دیگری دست یافت . طبعن موقعیت جدید نیازمند اصلاحات ریشه‌ای و فراگیر بود. آنان در سال‌های پیش از انقلاب، به تولید مفاهیمی پرداخته بودند که عمدتن خصلت نظری، فردی، آرمانی- دینی، ثابت محوری و اطلاق‌پذیری داشت، در حالی که الزامن شرایط جدید از آن‌ها واقع‌گرایی، جمع‌گرایی و توجه به جزییات و نسبت‌ها را مطالبه می‌کرد. گر چه حوزه علمیه قم در آستانه انقلاب اسلامی، تا حدودی سیاسی و از سنت سکوت‌گرای دهه‌های پیشین خارج شده بود اما تنها بخش‌هایی از حوزه در باب مسایل اجتماعی و سیاسی تامل کرده بودند.از سویی ورود آن‌ها به موقعیت جدید، متکی بر یک نظریه حمایت‌گر بود. نظریه ولایت فقیه، آنان را به نظریه‌ای سیاسی مسلح کرده و میزان مقاومت آنان در قبال ایدئولوژی‌های رقیب را بالا برده بود و از آن-جا که ولی فقیه خود هم روحانی و هم رهبر صاحب قدرت بود اسباب یکه‌تازی مقتدرانه را فراهم کرده و آنان را نسبت به حضوری فعال در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی تشویق می‌کرد، هم‌چنین نمی‌توان از تاثیر اقبالی که توده مومن به واسطه‌های دینی از روی اعتماد کامل داشتند، در بر کرسی نشستن-شان بی‌اعتنا گذشت. به هر روی آغاز جمهوری اسلامی ورود حوه علمیه قم را به عصری جدید سبب شد، عصری که تاکنون سابقه نداشت و روحانیت را به زمام‌داری رساند.

آن‌چه آشکار است، اینست که قرار ما با روحانیت این نبود، انقلابیون ناشی موجب شدند تا روحانیون با سواستفاده از نابلدی‌شان سال‌های بسیاری بر مسند قدرت تکیه زده و در نهایت تعجب این موقعیت را حق اجدادی‌شان بدانند، حقی که اکنون کوچک‌ترین تعرضی به آن حکم ارتداد را دارد.


 


خبر / رادیو کوچه

سازمان جهانی عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه، 11 اوت، از فعالانش در آمریکا خواسته است که برای آزادی آرش علایی، از پزشکان به‌نام ایرانی، به صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، نامه بنویسند.

آرش علایی، مدیر پیشین موسسه بین‌المللی آموزش و پژوهش در مرکز ملی آموزشی پژوهشی و درمانی سل و بیماری‌های ریوی در ایران، از حدود سه سال پیش به اتهام تلاش برای براندازی حکومت، زندانی بوده است.

عفو بین‌الملل در وبلاگ سایت آمریکای خود نوشته که «نامه‌های دست‌نویس» بر مقام‌های ایرانی اثر مطلوبی می‌گذارد و از طرف‌دارانش دعوت کرده که برای آزادی این پزشک، نامه‌های «مودبانه» به صادق لاریجانی ارسال کنند.

آرش علایی و برادرش کامیار علایی در زمینه مبارزه با بیماری ایدز و افزایش آگاهی عمومی فعالیت می‌کردند که در تابستان سال ۲۰۰۸ به اتهام تدارک «براندازی نرم» از سوی مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

کامیار علایی چند ماه پیش از زندان آزاد شد.

شورای بهداشت جهانی، مستقر در آمریکا، اخیرن با اعطای یک جایزه ویژه به این دو پزشک، از آرش و کامیار علایی به عنوان نماد مبارزه جهانی برای کمک به افراد حامل ویروس «اچ‌آی‌وی» ستود.

بیشتر بخوانید:

«جایزه بهداشت جهانی برای برادران علایی تعلق گرفت»


 


جمعی از فارغ التحصیلان و دانش‌جویان دانش‌گاه‌ شریف، با انتشار نامه‌ای خطاب به صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواستار آزادی امید کوکبی، دارای دکترای فیزیک فوتونیک و لیرز و علی‌اکبر محمدزاده، دبیر انجمن اسلامی دانش‌جویان که هم‌اکنون در زندان به‌سر می‌برند شده‌اند.

متن این دو نامه در پی آمده است:

جناب آقای آیت‌اله آملی لاریجانی

ریاست محترم قوه قضاییه

همان‌گونه که مستحضرید، دوست و همکلاسی ما، امید کوکبی، از دی‌ماه 1389 به مقاصد ناگفته‌ای که هنوز بر ما و خانواده ایشان پنهان مانده‌ است، در زندان اوین (که بیش از یک‌ماه آن در انقرادی بند 209 بوده است) گرفتار شده‌ است. آقای امید کوکبی ورودی 1379 رشته فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف است که پس از کسب مدرک کارشناسی‌ارشد، با عزیمت به بارسلونا در اسپانیا توانست دوره دکترای خویش را با تخصص فیزیک فوتونیک و لیرز با موفقیت سپری کند و موافقت استاد خود را برای دفاع نهایی در تابستان امسال اخذ کند. نظر به کیفیت بسیار بالا و آزمایش‌گاه‌های مجهز دانش‌گاه‌ تگزاس در حوزه تخصصی نور و لیرز و محتوای تحقیقاتی دوره دکترا در این دانش‌گاه‌، آقای امید کوکبی تصمیم گرفت با شرکت در دوره دکترای این دانش‌گاه‌ بر آموخته‌های خود در حوزه تخصصی‌اش بیافزاید. نگاهی گذرا به پیشینه علمی آقای امید کوکبی نشان می‌دهد وی تابه‌حال موفق به انتشار 7 مقاله تخصصی در مجلات دانش‌گاه‌ی فیزیک شده است و در 16 کنفرانس علمی ارایه داشته است. این پیشینه درخشان علمی آشکار می‌سازد که ایشان برای متخصصین رشته فیزیک فردی ناشناخته نیست و نفس زندان بی‌دلیل و طولانی‌مدت یک چهره علمی موفق نگرانی‌های عمیقی را در میان فیزیک‌دانان ایرانی در خصوص رشته و تخصص خودشان دامن زده است.‌

هم‌چنین به موجب آشنایی دور و نزدیکی که با ایشان داشته‌ایم و به گواهی دوستانمان، ایشان را فردی فرهیخته، تحصیل‌کرده و وطن‌دوست می‌شناسیم و بی‌گناهی ایشان از اتهامات بی‌اساس مطروحه برای ما واضح و مبرهن است. آقای امید کوکبی، مشابه بسیاری از ما، با بورسیه دانش‌گاه‌‌های خارج از کشور و با اطلاع وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران به تحصیل در دوره دکترا دانش‌گاه‌ تگزاس مشغول بوده است و اتهاماتی مانند کسب درآمد نامشروع به دلیل دریافت کمک هزینه تحصیلی و یا ارتباط با دولت متخاصم به دلیل حضور فعال در مجامع دانش‌گاه‌ی از اساس بی‌معنی و غیرحقوقی است. به‌موجب چنین قرینه‌ای و شواهد متعدد دیگر، خواهشمندیم در بررسی پرونده ایشان نظر کارشناسان آموزشی و دانش‌گاه‌ی مورد استناد قرار گیرد، تا شاهد ظلمی آشکار به یکی از نخبگان این مملکت نباشیم. طرح چنین اتهامات بی‌اساسی موجبات نگرانی عمیق جامعه علمی کشور را فراهم آورده است که پاسخگویی فوری دست‌گاه‌های زیربط را ضروری می‌کند.

در نهایت متذکر می‌شویم مطابق اصل سی‌ودوم قانون اساسی که تصریح می‌کند «حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه در اسرع وقت فراهم گردد» و اصل سی‌و‌پنجم قانون اساسی که حق اختیار وکیل را تضمین می‌کند، خواهشمندیم هرچه سریع‌تر دستور آزادی ایشان، دست‌رسی بدون قید و شرط متهم به وکیل انتخابی، تفهیم اتهام و تشکیل دادگاه در صورت نیاز و د‌ر‌نهایت بنابر اصل برائت قبل از دادگاه، امکان مراجعت قانونی ایشان به دانش‌گاه‌ تگزاس جهت ادامه تحصیل مهیا گردد. ما ادامه زندان خارج از قانون و قبل از دادگاه آقای امید کوکبی را نه یک مورد اتفاقی که نشانه‌ای از سو‌ظن و برخورد خشن دست‌گاه زیر نظر جناب‌عالی با نسل جوان نخبه ایرانی می‌دانیم.

فارغ التحصیلان، دانشجویان دانش‌گاه‌ شریف

امضا کنندگان

۱. آرش امیرخانی، دانشجوی دکترای مدیریت- دانش‌گاه‌ کنکوردیا، ورودی ۸۳ ام بی ای دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲. آرش حیدریان دهکردی، کارشناسی، ورودی ۷۵ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳. آرش هاشمی، دانشجوی دکترا، ورودی ۱۳۷۹ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴. آرمان اکبریان، دانشجوی دکترای یو بی سی، مدال طلای المپیاد جهانی فیزیک ۲۰۰۳، ورودی ۱۳۸۲ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵. آزاده تاج پور، فوق لیسانس هنرهای زیبا، دانش‌گاه‌ کلرمنت، ورودی ۱۳۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶. آزاده معظمی، کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعنتی شریف، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی متالورژی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷. آزاده یداللهی، دکترای دانش‌گاه‌ مانیتوبا، ورودی ۷۵ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸. ابوالفضل طاهری، کارشناسی ریاضی محض دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۵ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹. احسان ابراهیمی، دانشجوی دکتری اقتصاد دانش‌گاه‌ شیکاگو، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰. احسان درایتی، دانشجوی دکترای مدیریت- دانش‌گاه‌ کنکوردیا،، ورودی ۷۸ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱. احسان صعودی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ کالج کرک و موسسه ملی تیندال، ایرلند، ورودی ۷۷ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲. احسان کبیری رهنی، دانشجوی دکتری مکانیک مهندسی‌ دانش‌گاه‌ آریزونا، ورودی ۷۷ مهندسی‌ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳. احسان کرکوتی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ کارلتون، ورودی ۱۳۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴. احسان نوربخش، دانشجوی دکترا تگزاس – دالاس، ورودی ۱۳۷۹ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵. احمد رحمتی، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ رایس، ورودی ۷۹ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶. احمدعلی فرهودی، ورودی ۷۹ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷. احمد فرهادپور، کارشناسی ارشد سازه – صنعتی شریف، ورودی ۶۵ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸. احمد محصل، دانشجوی دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ آریزونا، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹. احمد مرشدیان، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۷۳ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰. اختای ایلغمی، دکترای دانش‌گاه‌ مریلند، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱. اردلان صدیقیان، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۸۰ مهندسی‌ شیمی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲. ارسلان کهنمویی پور، دکترای دانش‌گاه‌ تورنتو، استاد دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۶۵ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳. ارنواز دانش، کار شناسی‌ ارشد دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۵ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴. اسلام نوری، دکترا دانش‌گاه‌ خرونینگن، ورودی ۷۷ مهندسی‌ مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵. اشکان نیک سرشت، کارشناسی ارشد– دانش‌گاه‌ شیراز، ورودی ۱۳۸۱ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶. افشین جلیلی، کارشناسی ارشد مکانیک، دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷. البرز گرامی فرد، دانشجوی دکتری ام.ای.تی، ورودی ۷۷ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸. الناز سربر، کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۷ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹. الهام صحرائئ، دکترا دانش‌گاه‌ جرج واشنگتن، ورودی ۱۳۸۱ بیو مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۰. الهام هدایتی، کارشناسی ارشد شریف، ورودی ۸۳ MBA دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۱. الیاس پیرایش، دانشجوی فوق لیسانس مهندسی نفت، دانش‌گاه‌ تگزاس تک، ورودی ۸۵ مهندسی نفت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۲. امید ابراهیم پور، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ پلی تکنیک مونترال، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۳. امیر امین زاده، دکترای دانش‌گاه‌ کالیفرنیا سانتاباربارا، ورودی ۷۸ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۴. امیرحدادزاده، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی و علم مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۵. امیرحسین صدیقیان، کارشناسی ارشد مدیریت دانش‌گاه‌ یورک، ورودی ۸۵ مدیریت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۶. امیرحسین غلامی پور، دانشجوی دکتری علوم کامپیوتر, دانش‌گاه‌ کالیفرنیا-ارواین، ورودی ۸۰ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۷. امیر شاه مرادی، دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۸. امیر هدایتی، دانشجوی دکترا، دانش‌گاه‌ سیمون فریزر، کانادا، مدال نقره المپیاد کامپیوتر کشوری، ورودی ۸۴ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۹. امین ترابی، دانشجوی دکتری-دانش‌گاه‌ وسترن آنتاریو، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۰. امین جعفریان، دکترای دانش‌گاه‌ آستین تگزاس، مدال نقره المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۰۱، ورودی ۸۰ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۱. امین خیابانی، کارشناسی مهندسی مکانیک، ورودی ۵۴ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۲. ایمان حاجی رسولی ها، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ سایمن فریزر، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی‌ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۳. ایمان مرویان، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۸۳ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۴. بابک شالچی، دکترای دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۸۲ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۵. بابک شاه‌ منصوری، دانشجو – دانش‌گاه‌ مک گیل، ورودی ۱۳۸۲ MBA دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۶. بابک علیخانی، دانشجوی دکترای فیزیک، دارمشتادت، ورودی ۱۳۷۷ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۷. بابک فرزاد، دکتری، دانش‌گاه‌ تورنتو، مدال برنز المپیاد کامپیوتر جهانی ۱۳۷۴، ورودی ۷۴ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۸. بابک محمودی، دانشجو دکترای کویینز، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۹. باقر افشار، دکترای دانش‌گاه‌ برکلی، ورودی ۷۹ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۰. بشیر سجاد، دکترا از دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۷۶ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۱. بورگان نظامی نرج آباد، دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ آستین تگزاس، استادیار اقتصاد دانش‌گاه‌ رایس – مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری، ورودی ۱۳۷۶ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۲. بهاره میرزاحسین، دانشجوی دکتری ریاضی دانش‌گاه‌ مکگیل، ورودی ۱۳۸۱ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۳. بهداد اسفهبد، دانشجوی کارشناسی شریف، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ تورنتو، مدال طلا و نقره‌ی المپیاد جهانی کامپیوتر ۱۳۷۹ و ۱۳۷۸، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۴. بهزاد صمدی، دکترا، دانش‌گاه‌ کنکوردیا، مونترال، استادیار دانش‌گاه‌ صنعتی امیرکبیر، ورودی ۱۳۷۱ مهندسی برق – کنترل دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۵. بهمن غلامی، ارشد، دانش‌گاه‌ کبک، ورودی ۸۱ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۶. بهنام اسفهبد، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ استیونس، ورودی ۱۳۸۷ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۷. پدرام صفری، دکترای دانش‌گاه‌ کلمبیا، ورودی ۱۳۶۷ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۸. پرستو قراباغی، دانشجوی دکتری نورث ایسترن، ورودی ۱۳۸۲ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۹. پرنیان حقیقت، ورودی ۸۰ مهندسی‌ شیمی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۰. پرویز علیوند، دکترای اقتصاد، دانش‌گاه‌ تگزاس- آستین، ورودی ۷۶ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۱. پریسا موسوی، کارشناسی ارشد، دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۴ هوش مصنوعی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۲. پیام روغنیان، کارشناسی فیزیک، ورودی ۸۲ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۳. پیروز چوبک، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۷۹ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۴. پیمان خرسندی، فوق لیسانس، ورودی ۱۳۸۲ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۵. پیمان رزاقی، فوق دکتری دانش‌گاه‌ کالیفرنیا، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۶. ثمره صمدی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۷. جواد ابراهیمی بروجنی، دانشجوی دکتری، دانش‌گاه‌ پلی تکنیک لوزان سوئیس، ورودی ۷۸ ریاضی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۸. جواد بهسرشت، کارشناسی ارشد، دانش‌گاه‌ تگزاس در آستین، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۹. حامد ایزدپناه، دکترای دانش‌گاه‌ گرنوبل، ورودی ۷۹ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۰. حامد بخشیان، دانشجوی دکتری فیزیک، ورودی ۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۱. حامد سلیمی مقدم، کارشناسی ارشد مدیریت دانش‌گاه‌ ایالتی پنسیلوانیا، ورودی ۷۶ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۲. حامد قدوسی، دانش‌جوی دکترا، ورودی ۱۳۷۴ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۳. حامد هاشمی، لیسانس صنعتی شریف، برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۴. حسام الدین سعیدی، کارشناسی ارشد مدیریت شریف، ورودی ۸۰ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۵. حسین تجری، کارشناسی ارشد – داشنگاه صنعتی شریف، ورودی ۱۳۸۷ کامپیوتر – هوش مصنوعی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۶. حسین حدادی‌نیا، کارشناسی مهندسی صنایع، اشد MBA، ورودی ۸۵ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۷. حسین صفی اله، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ مک مستر کانادا، ورودی ۷۹ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۸. حسین فلکی، دانشجوی دکترای کامپیوتر دانش‌گاه‌ کالیفرنیا در لس آنجلس، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۹. حسین مختارزاده، دانشجوی دکترا ملبورن، ورودی ۸۱ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۰. حسین مسرت، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، مدال طلای المپیاد کشوری کامپیوتر ۱۳۷۳، ورودی ۱۳۷۴ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۱. حسین نجفی، دانشجوی کارشناسی ارشد شریف، ورودی ۷۹ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۲. حسین نمازی، دکتری ریاضی دانش‌گاه‌ ایالتی نیویورک، ورودی ۱۳۷۴ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۳. حسین نوریان، دانشجوی دکترای فاینانس – ویلفرید کانادا، ورودی ۷۴ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۴. حمید اوحدی، دکترای دانش‌گاه‌ امپریال کالج لندن، ورودی ۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۵. حمید خطیبی، دکترا EPFL، نفر اول دوره ۷۱، ورودی ۷۱ برق – الکترونیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۶. حمیدرضا دارابی، دانشجوی دکترای مهندسی سیستم ها، دانش‌گاه‌ صنعتی استیونز، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۷. حمیدرضا دارابی، دانشجوی دکترای مهندسی سیستم ها، دانش‌گاه‌ صنعتی استیونز، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۸. حمیدرضا کاویانی، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۸۴ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۹. حمید فروغی، فوق لیسانس مدیریت، دانش‌گاه‌ ضنعتی شریف، ورودی ۱۳۸۴ مدیریت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۰. دامون سودبخش، دکترا دانش‌گاه‌ جورج واشنگتن، ورودی ۷۶ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۱. رامین یاوری، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک دانش‌گاه‌ کلمسون، کارشناسی ارشد مدیریت، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی و علم مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۲. رضا ایمانی‌ آسرایی، دانشجوی دکترای مهندسی‌ مکانیک، دانش‌گاه‌ بث انگلستان، مدال طلای المپیاد کشوری فیزیک ۱۳۷۵، مدال برنز المپیاد کشوری انفورماتیک ۱۳۷۴، ورودی ۷۵ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۳. رضا نصیری محلاتی، دانشجوی دکتری برق، دانش‌گاه‌ استنفورد، ورودی ۱۳۸۳ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۴. رضا واعظی، دانشجو دکترا مدیریت اجرایی، دانش‌گاه‌ هوستون، ورودی ۷۹ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۵. روزبه گرامی، کارشناسی فیزیک شریف، دکترای فیزیک دانش‌گاه‌ کالیفرنیا، لس آنجلس، ورودی ۷۳ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۶. رویا رضاگاه، کارشناسی ارشد مهندسی برق، دانش‌گاه‌ امیرکبیر، ورودی ۷۷ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۷. رویا کریمیان، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ کرنل، ورودی ۷۵ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۸. رها اخوان، دکترای دانش‌گاه‌ کارولینای شمالی، ورودی ۷۵ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۹. زهرا احمدیان، دانشجوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ شریف، کارشناسی ریاضی شریف، ورودی ۸۳ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۰. زهرا اسکندری، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۱. زهرا شریف، دانشجوی مارکتینگ دانش‌گاه‌ کویینز، ورودی ۸۶ ام بی ای دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۲. زینب آذرمند، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی امیرکبیر، ورودی ۸۰ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۳. زینب ربیعی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ علامه طباطبایی، ورودی ۸۹ فلسفه غرب دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۴. ساره ابراهیمی، کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، ورودی ۷۷ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۵. ساغر حسینی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ کالیفرنیا در ارواین، ورودی ۸۳ هوا فضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۶. سالومه سیاوشی، دکترا-نورث ایسترن، ورودی ۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۷. سایه رجبی، دانشجوی دکترای موسسه پریمتر و دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۸۱ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۸. سپهر فدایی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ استنفورد، مدال طلای المپیاد جهانی شیمی، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی مکانیک و نفت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۹. ستاره سجادی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی انرژی، ورودی ۱۳۸۲ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۰. سعید صابری مدبر، کارشناس ارشد شریف، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۱. سعیده نادری، دانشجو دکتری دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۷۰ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۲. سعید هوشمندیار، فوق دکتری فیزیک ِپلاسما – Prairie View A&M University، ورودی ۷۴ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۳. سکینه ملازاده، دانشجوی کارشناسی، ورودی ۸۶ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۴. سمیه رحیمیان امام، دانشجو دکترای دانش‌گاه‌ ای‌ پی‌ اف ال، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۵. سهیل حساس یگانه، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۹ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۶. سید امیر پویا سیف زاده، دانشجوی دکترای استراتژی-دانش‌گاه‌ وسترن انتاریو کانادا، ورودی ۱۳۸۲ ام بی ای دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۷. سید امیر پویا سیف زاده، دانشجوی دکترای استراتژی-دانش‌گاه‌ وسترن انتاریو کانادا، ورودی ۸۲ MBA دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۸. سید امین سیدی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ کارنگی ملون، مدال نقره مسابقات المپیاد کامپیوتر اروپای مرکزی، مدال طلای المپیاد کامپیوتر کشوری، ورودی ۸۲ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۹. سید رضا یوسفی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ تگزاس، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۰. سید علی حجازی، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ کینگس لندن، ورودی ۷۸ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۱. سیدعلی طاهری، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۸ فلسفه علم دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۲. سید محمد رضا فقیه ایمانی، دانشجوی دکترای مهندسی برق در دانش‌گاه‌ میشیگان، مدال نقره مسابقات المپیاد فیزیک کشوری، ورودی ۸۲ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۳. سیدمحمدمهدی میرحسینی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت، ورودی ۸۴ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۴. سید محی الدین باطنی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ ام آی تی، ورودی ۸۲ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۵. سیده زهرا رضوی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق دانش‌گاه‌ تهران، فارغ التحصیل کارشناسی دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۲ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۶. سیمینه آقاجانیان، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۰ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۷. سینا جعفرپور، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ پرینستون، ورودی ۱۳۸۲ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۸. سینا خلیقیان، کارشناسی دانش‌گاه‌ شریف ، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۱۳۸۴ مهندسی هوافضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۹. سینا دامنگیر، دانشجوی دکترای بازاریابی دانش‌گاه‌ هیوستن، ورودی ۸۰ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۰. شادان کیوان، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ ایالتی نیویورک، ورودی ۱۳۴۷ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۱. شادی صابری، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ کارنگی ملن، ورودی ۸۰ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۲. شاهین گودرزی، دانشجوی کارشناسی، ورودی ۸۵ مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۳. شایسته مبین، مهندسی شیمی، ورودی ۷۴ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۴. شبنم اختری، دکترا، دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۷۷ ریاضی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۵. شبنم رسولیان، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۶. شورا متعبد، دانشجوی دکترای مدیریت دانش‌گاه‌ عالی علوم اقتصادی و مدیریت پاریس، ورودی ۸۰ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۷. شهاب تشرفی، دانشجوی دکتری – دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، ورودی ۸۴ مهندسی گامپیوتر – کارشناسی ارشد نرم افزار دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۸. شهاب جمالی، دکترای دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۹. شهریار مختاری شرقی، دکترا از دانش‌گاه‌ کلمبیا، ورودی ۱۳۶۸ ریاضی شریف، مدل برنز المپیاد جهانی ریاضی، ورودی ۱۳۶۸ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۰. شیماء نجفی نوبر، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ NUS، ورودی ۸۱ کارشناسی مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۱. طاهره روحی‌، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ صنعتی برلین، ورودی ۸۱ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۲. عاطفه مهاجری، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ مکگیل، ورودی ۱۳۷۹ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۳. عباس افشار، دکترای دانش‌گاه‌ مریلند، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۴. عبده جعفری، دانشجوی دکتری فیزیک دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۵. عطیه علاالدینی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ واشنگتون

۱۴۶. علی اکبر پورابراهیم، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۵ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۷. علی اکبر همایون، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ یوسی ال ای، ورودی ۸۱ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۸. علی امینی، دکترا دانش‌گاه‌ مینه سوتا، ورودی ۷۴ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۹. علی ایازی، دکترا از دانش‌گاه‌ یوسی‌ال‌ای، ورودی ۷۹ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۰. علی تاجر، دکتری دانش‌گاه‌ کلمبیا، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۱. علی خلیلی، دکتری دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۱۳۷۶ مهنسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۲. علیرضا رضوی، دکترای دانش‌گاه‌ مینسوتا، ورودی ۱۳۷۳ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۳. علیرضا صالحی گلسفیدی، دکترای دانش‌گاه‌ ییل، مدال نقرهٔ المپیاد جهانی‌ ریاضی‌ ۱۳۷۵، ورودی ۱۳۷۵ ریاضی‌ محض دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۴. علیرضا فرقانی، دکتری در مهندسی عمران دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۷۷ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۵. علیرضا مهدیان، دانشجوی دکترا، دانش‌گاه‌ کلرادو (بولدر)، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی‌ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۶. علی زواشکیانی، دکترا دانش‌گاه‌ تورنتو، دانشجوی نمونه سال ۷۸ کشور، ورودی ۷۵ صنایغ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۷. علی شوریده، دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ مینه سوتا، مدال نقره المپیاد ریاضی جهانی ۱۳۷۸، ۱۳۷۹، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۸. علی صدیقیان، دکتری دانش‌گاه‌ کلمبیا، استاد دانش‌گاه‌ شهری نیویورک، ورودی ۷۶ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۹. علی عبدی، دانشجوی دکترای انسان شناسی دانش‌گاه‌ ییل امریکا – فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مطالعات جنسیت دانش‌گاه‌ اروپای مرکزی مجارستان، ورودی ۸۳ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۰. علی‌ کلانتریان، دکترای دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۸ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۱. علی معصومی، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ کلمبیا، ورودی ۱۳۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۲. علی مقتدری، دانشجو دکترا- دانش‌گاه‌ ویسکانسین میلواکی، ورودی ۷۹ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۳. علی نسیمی، دکترا، تورونتو، ورودی ۷۹ شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۴. علی وکیل، دکترا دانش‌گاه‌ یو بی‌ سی‌، ورودی ۱۳۷۷ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۵. علی وکیلی، دکترای مهندسی برق – کلتک، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۶. غزال گشنیزجانی، دکترای فیزیک، دانش‌گاه‌ براون، ورودی ۷۴ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۷. غلامرضا حفاری، دکترا از دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، ورودی ۷۴ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۸. فائزه راعی، دکترای اقتصاد از دانش‌گاه‌ تگزاس آوستین، رتبه سوم کنکور سراسری، ورودی ۷۷ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۹. فاطمه ارباب، دانشجوی کارشناسی ارشد-دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۱۳۸۲ علوم ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۰. فاطمه اسدی، کارشناسی ارشد- دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۰ مهندسی هوافضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۱. فاطمه افتخاری، دکترای دانش‌گاه‌ ویکتوریا، ورودی ۱۳۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۲. فاطمه مشتری، مهندسی ضنایع دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۱ مهندسی ضنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۳. فرانک حیدریان، دانشجوی دکتری در دانش‌گاه‌ نایمخن هلند، ورودی ۷۸ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۴. فردین کریمی، دانشجوی کارشناسی ارشد- صنعتی شریف، ورودی ۸۴ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۵. فرزان پارسی نژاد، دکترا ی مهندسی مکانیک، ورودی ۱۳۷۱ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۶. فرشته قهاری، کارشناسی ارشد، ورودی ۸۳ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۷. فرنوش خداکرمی، دانشجوی دکترای بازاریابی، دانش‌گاه‌ کارولینای شمالی، ورودی ۸۲ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۸. فرهاد عامری، دکترا دانش‌گاه‌ میشیگان، استادیار دانش‌گاه‌ ایالتی تگزاس، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷۹. فرهاد مردانی، لیسانس، ورودی ۱۳۷۰ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۰. فرید طیاری، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ پنسیلوانیا ستیت، ورودی ۱۳۷۹ م شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۱. فرید فرخی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۲ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۲. فریدون هرمزدیاریی، دانشجوی دکترا، دانش‌گاه‌ سیمون فریزر، کانادا، ورودی ۱۳۷۸ مهندسی‌ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۳. کاوه خجسته، دکترای فیزیک دانش‌گاه‌ کالیفرنیای جنوبی، مدال نقره المپیاد فیزیک، ۱۳۷۵، ورودی ۱۳۷۵ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۴. کاوه مجلسی، دانشجوی دکترای اقتصاد-دانش‌گاه‌ تگزاس آستین، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۵. کسری نیکویه، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی‌ شیمی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۶. کوثر یوسفی، دانشجوی دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ تگزاس، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۷. کیارش امیری، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ رایس، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۸. کیوان وکیلی، دکترای مدیریت، دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۱۳۸۰ کارشناسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸۹. گلنوش بلورانی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ کنکوردیا، ورودی ۷۶ علوم و مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۰. لاله حق وردی، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ کلن، ورودی ۱۳۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۱. لاله سمیعی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، ورودی ۱۳۸۲ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۲. لیلا ضیأ، مدرک کارشناسی از دانش‌گاه‌ شریف، کارشناسی ارشد از دانش‌گاه‌ راتگرز، نیوجرسی و دانش‌گاه‌ استنفورد، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ استنفورد، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۳. لیلا فرهنگ، دانشجوی کارشناسی ارشد شریف، ورودی ۷۹ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۴. لیلی تفقدی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۵. لیلی خاتمی، دکترای ریاضی، دانش‌گاه‌ تهران، ورودی ۱۳۷۲ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۶. مانا تقدیری، دکترای دانش‌گاه‌ ام آی تی، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۷. متین باقرپور، دکترای دانش‌گاه‌ تربیت مدرس، محقق پسا دکترا در دانش‌گاه‌ Norwegian University of Science and Technology، ورودی ۱۳۷۴ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۸. مجاهد پارسی مود، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹۹. مجتبی شادمان راد، دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۰. مجتبی عراقی، دانشجوی دکتری مدیریت دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۱. مجید پورکاشانی، فوق لیسانس – دانش‌گاه‌ علم و صنعت ایران، ورودی ۷۸ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۲. مجید جان زمین، کارشناسی ارشد شریف، ورودی ۸۲ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۳. مجید غرقی، کارشناسی و کارشناسی ارشد شریف، دکترا واترلو، ورودی ۷۴ برق الکترونیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۴. محسن دادفرنیا، دکترای مهندسی مکانیک از دانش‌گاه‌ ایلینوی، ورودی ۱۳۷۱ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۵. محسن دانایی، دکترا دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۱۳۷۷ متالورژی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۶. محسن عربگل، دانشجوی کارشناسی مهندسی برق صنعتی شریف-دکترای دانش‌گاه‌ نیویورک، ورودی ۸۳ مهندسی برق/فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۷. محسن عمادی، فوق لیسانس فرهنگ دیجیتال از فنلاند، شاعر و مترجم، ورودی ۱۳۷۴ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۸. محمد بهمدی، کارشناسی، ورودی ۷۸ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰۹. محمد جعفر ترشیزی، لیسانس ،صنعتی شریف، ورودی ۱۳۵۲ مهندس متالورژی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۰. محمد حسین رحمتی، لیسانس مکانیک شریف – دانشجوی دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ تگزاس، ورودی ۱۳۸۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۱. محمد دانشور، کارشناس ارشد مهندسی صنایع، ورودی ۷۷ و ۸۱ شریف

۲۱۲. محمدرضا پورحقیقی، دانشجوی دکترا پلی تکنیک سوئیس، ورودی ۸۳ ارشد شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۳. محمد رفیعی فنود، دانشجوی دکتری Vrije Universiteit Amsterdam، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۴. محمد زمان فروتن، دانشجوی کارشناسی و ارشد صنعتی شریف، دکترای دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۱۳۷۹ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۵. محمد شاهرخ، دکترای دانش‌گاه‌ تگزاس ای اند ام، ورودی ۸۶ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۶. محمد شریف، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۷۹ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۷. محمدصدیق قمری، دکترا – دانش‌گاه‌ مکمستر، ورودی ۸۲ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۸. محمد عالم، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۱۳۸۳ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۹. محمد علی بخشیان، دکتری، دانش‌گاه‌ مک گیل کانادا، ورودی ۸۰ کارشناسی ارشد الکترونیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۰. محمد مشایخی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۸۱ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۱. محمد ملکیان، دکتری دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۱۳۷۸ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۲. محمد مهدی احمدی، دکتری الکترونیک دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۳. محمد مهدیان، دکترا از دانش‌گاه‌ ام‌آی‌تی، مدال طلا و نقره‌ی المپیادهای جهانی ریاضی و کامپیوتر، مححق ارشد مرکز تحقیقاتی یاهو، ورودی ۱۳۷۲ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۴. محمد مهدی جمشیدی، کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۲ آی تی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۵. محمد مهرمحمدی، دانشجوی دکتری, دانش‌گاه‌ تگزاس در آستین، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۶. محمدنوید ادهم، لیسانس شریف، ورودی ۸۳ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۷. محمود سعادت، کارشناسی ارشد مهندسی برق، دانش‌گاه‌ استنفورد، ورودی ۱۳۸۱ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۸. محمود صفری، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۷۹ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲۹. مرتضی بانکه ساز، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ رایس، ورودی ۸۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۰. مرتضی زادی مقدم، کارشناسی کامپیوتر شریف؛ دکترای کامپیوتر MIT، مدال طلای کامپیوتر ۱۳۸۱، ورودی ۱۳۸۲ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۱. مرتضی نزی، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۷ مهندسی هوافضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۲. مرجان هادی زاده هرندی، دانشچوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۵ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۳. مریم پهلوان پور، ورودی ۱۳۸۲ هوافضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۴. مریم جوزی، دکترای دانش‌گاه‌ براون، ورودی ۱۳۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۵. مریم سعیدی، دانشجوی دکتری اقتصاد، دانش‌گاه‌ مینه سوتا، ورودی ۱۳۷۹ مهنسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۶. مریم همتی، کارشناسی ارشد خواجه نصیر، ورودی ۷۶ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۷. مزدا احمدی، کارشناسی مهندسی‌ کامپیوتر، ورودی ۷۷ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۸. مزدک پاکزاد، کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۴ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳۹. مزدک تقی اسکویی، دکترا ، دانش‌گاه‌ جورج واشنگتن، مدل برنز المپیاد شیمی، سال ۱۳۷۷، ورودی ۱۳۷۸ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۰. مژده سجّادی، دانشجوی دکتری, دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۷۹ مهندسی‌ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۱. مژگان ترابی فرد، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۸۵ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۲. مسعود ارشدی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ کلورادو، ورودی ۸۳ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۳. مسعود نیک افروز، کارشناسیِ ارشد دانش‌گاه‌ تهران، ورودی ۷۷ مهندسی‌ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۴. مصطفى بشکار، دکتراى اقتصاد، وندربیلت، ورودی ١٣٨٠ کارشناسى ارشد صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۵. معصومه رودافشانی، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۷۶ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۶. معصومه فضلعلی، فوق لیسانس فیزیک صنعتی شریف، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۷. منا حبیبی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ انتاریو غربی، ورودی ۱۳۸۴ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۸. مونا زارعی، لیسانس، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴۹. مونا عبداله شاهی، دانشجوی کارشناسی ارشد کارگردانی انیمیشن دانششگاه هنر تهران، ورودی ۸۱ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۰. مهتاب قاضی زاده، ورودی ۸۰ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۱. مهدی حق شناس، دکترا دانش‌گاه‌ تگزاس، ورودی ۷۹ نفت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۲. مهدی خیامیان، فوق لیسانس کامپیوتر شریف، ورودی ۸۵ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۳. مهدی رضایی کلج، ورودی ۷۹ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۴. مهدی سراوانی، دانشجو دکتری موسسه پریمیتر، ورودی ۸۲ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۵. مهدى طهورى، دکتراى برق دانش‌گاه‌ استنفورد، استاد دانش‌گاه‌ کارلسروهه آلمان، ورودی ١٣٧۴ مهندسى کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۶. مهدی طیبات، دکترای مهندسی عمران، دانش‌گاه‌ کالیفرنیا – دیویس، استادیار دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۷. مهدی کیانی، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ ایالتی اکلاهما، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۸. مهدی مجبوری، دکترای دانش‌گاه‌ کالیفرنیای جنوبی، استاد کالج ببسن، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵۹. مهدی مرادی جلال، فوق لیسانس عمران دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۱۳۷۳ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۰. مهدی میرزامحمدی، کارشناسی شریف، ورودی ۱۳۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۱. مهدی نجف‌زاده، پسا دکترا، دانش‌گاه‌ هاروارد، ورودی ۷۱ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۲. مهدی همتی، دانشجوی دکترای کنترل، دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۵ مهندسی برق – کنترل دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۳. ‌مهدیه یوسفی، فوق شریف، ورودی ۸۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۴. مهران رفیعی، فوق لیسانس برق استرالیا، ورودی ۱۳۵۰ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۵. مهرداد ابوالبشری، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ کارولینای شمالی، ورودی ۷۴ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۶. مهرداد مهدوی، دکتری علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ میشیگان، ورودی ۸۳ مهندسی‌ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۷. مهرزاد صمدی، دکتری دانش‌گاه‌ میشیگان، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۸. مهشید غفارزادگان، کارشناسی/ دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶۹. میثم عمادی، دانشجوی دکترای فیزیک دانش‌گاه‌ سایمون فریزر کانادا، مدال نقره المپیاد ریاضی کشوری ۱۳۸۱، ورودی ۱۳۸۲ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۰. مینو طالبی آشوری، دکتری دانش‌گاه‌ فلوریدا مرکزی، ورودی ۸۱ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۱. نازگل مشتاقی، دانشجوی دکترا، ورودی ۸۲ MBA دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۲. ناهید عظیمی تفرشی، دکترای دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۳ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۳. ندا خنجری، دانشجوی دکترای مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ نورٍٍث وسترن، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۴. ندا زارع، فوق لیسانس- دانش‌گاه‌ مونترال، ورودی ۷۷ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۵. نرگس شریف رضویان، دکترای دانش‌گاه‌ کارنگی ملون، ورودی ۸۰ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۶. نسیم زین العابدینی ملک میان، دانشجوی دکترای کالج کرک (ایرلند)، ورودی ۱۳۸۳ معماری کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۷. نسیم عالم، دکتری دانش‌گاه‌ برکلی، ورودی ۱۳۷۲ مهنسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۸. نغمه کرباسی، مهندسی صنایع- صنعتی شریف، ورودی ۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷۹. نفیسه دادگستر، دکترا دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۸۰ مهندسی‌ شیمی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۰. نگار حریری، دکترای دانش‌گاه‌ دیپال، ورودی ۱۳۸۶ مهندسی فناوری اطلاعات دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۱. نوشا جعفری، کارشناسی- صنعتی شریف، ورودی ۷۴ مخابرات دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۲. نوید دیانتی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ میشیگان، ورودی ۱۳۸۱ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۳. نوید رفعتیان، کارشناسی، ورودی ۸۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۴. نوید غفارزادگان، دانشجوی دکتری مدیریت عمومی، دانش‌گاه‌ ایالتی نیویورک، ورودی ۷۵ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۵. نهال شرفی، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۶. نیما رضایی، دکتری دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی شیمی، طراحی فرایندهای نفتی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۷. نیما موسوی، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۸۵ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۸. وحید سرپوشان، فوق دکتری استنفورد، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸۹. وحید هاشمیان، دکترای علوم کامپیوتر، دانش‌گاه‌ واترلو، کانادا، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۰. هابیل زارع، دانشجوی کارشناسی ارشد شریف- دکترادانش‌گاه‌ یو-بی-سی کانادا، ورودی ۸۱ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۱. هادی زندوی، دانشجوی دکترای مکانیک – دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۲. هادی سلماسیان، دکترای ریاضی – دانش‌گاه‌ ییل، ورودی ۱۳۷۶ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۳. هادی کهولی، ارشد دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۷۸ مهندسی‌ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۴. هژیر رحمانداد، دکترای دانش‌گاه‌ ام آی تی، استادیار دانش‌گاه‌ ویرجینیا تک, مدال طلای المپیاد شیمی ۱۳۷۵، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۵. هومان حبیبی، دکترا پردازش سیگنال، دانش‌گاه‌ صنعتی آیندهوون، ورودی ۷۸ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۶. هیربد آسا، دکتری، ورودی ۱۳۷۶ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۷. یاسر کراچیان، دکترای فیزیک از دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۴ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۸. یاسمن دهقانی، دانشجوی دکترا مهندسی‌ صنایع دانش‌گاه‌ کالیفرنیای جنوبی، ورودی ۸۰ مهندسی‌ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹۹. یاسین سلیمی بنی، فارغ التحصیل MBA، دانش‌گاه‌ کیش، ورودی ۸۰ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۰۰. یوسف قیامی، دانشجوی دکترا، دانش‌گاه‌ سوتهمپتن، ورودی ۷۶ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

امضا کنندگان حامی

۳۰۱. آزاده بدخشانی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ آخن آلمان

۳۰۲. احسان توسلی، دانشجوی داروسازی، دانش‌گاه‌ ایلینویز

۳۰۳. ارش نراقی، دکترای دانشکاه کالیفرنیا، سانتاباربارا، استادیار دین و فلسفه – کالج موراوین

۳۰۴. امیر رضا عارف، دکتری، دانشکده پزشکی هاروارد

۳۰۵. بردیا محبتی، دانشجوی دکتری، دانش‌گاه‌ سیمون فریزر، کانادا

۳۰۶. بکتاش بقراطی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ مینه سوتا

۳۰۷. حسن شجاع نیا، دکترای مهندسی کامپیوتر، دانش‌گاه‌ تورنتو

۳۰۸. سارا شکرچیان، دکترای ریاضی از دانش‌گاه‌ ایالتی میشیگان

۳۰۹. سهراب زنده بودی، دکترا – مهندسی شیمی – دانش‌گاه‌ واترلو کانادا

۳۱۰. عطا انزلی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ رایس

۳۱۱. علی‌ شجاعی، دکترای آمار، دانش‌گاه‌ میشیگان، استادیار آمار زیستی‌، دانش‌گاه‌ واشنگتن سیاتل

۳۱۲. محبت احمدی، دکتر مهندسی نفت دانش‌گاه‌ آستین تگزاس، استاد یار دانش‌گاه‌ آلاسکا

۳۱۳. مهرداد مجذوبی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ رایس، هوستون، تگزاس

۳۱۴. میلاد افراسیابی، استاد مهمان دانش‌گاه‌ نیویورک

۳۱۵. مینا مهدیان، دکترای دندانپزشکی‌ دانش‌گاه‌ علوم پزشکی‌ شهید بهشتی‌

۳۱۶. ندا شهیدی، فوق لیسانس مهندسی‌ برق، دانش‌گاه‌ تگزاس

۳۱۷. نرگس معمارصادقى، دکتراى علوم کامپیوتر از دانش‌گاه‌ مریلند

۳۱۸. هادی کحال زاده، فوق لیسانس اقتصاد ، دانش‌گاه‌ آزاد اسلامی

۳۱۹. یاشار دارالشفاء، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ تهران، فعال سیاسی

 ………………………………………………………………………….

جناب آقای آیت‌اله آملی لاریجانی

ریاست محترم قوه قضاییه

این نامه به منظور ابراز نگرانی ما نسبت به وضعیت علی‌اکبر محمدزاده، دبیر انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، خدمت شما نوشته می‌شود. آقای علی‌اکبر محمدزاده دانش‌جوی ورودی 86 مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف در تاریخ 26 بهمن 1389 به هم‌راه پنج دانش‌جوی دیگر دانش‌گاه‌ شریف و به هنگام خروج از درب دانش‌گاه‌ بازداشت شدند. در حالی که دیگر دوستان شریفی‌مان با مساعدت قوه قضاییه و ضابطان قضایی از زندان رها شده اند، آقای محمدزاده هم اکنون در بند 350 زندان اوین به سر می‌برد و پنجاه و چهار روز را در سلول انفرادی بند 209 گذرانده است. ایشان با 22 سال سن یکی از جوان‌ترین بازداشت‌شدگان پس از انتخابات است.

تمامی کسانی که آقای محمدزاده را از نزدیک می‌شناسند به حسن شهرت، اخلاق مداری و قانون‌مندی ایشان معترف‌اند. حتا اگر ایشان از قانون تخطی کرده باشد نیز مسوولیت رسیدگی به تخلفات دانش‌جویان به خاطر اقداماتی که درون دانش‌گاه‌ انجام می‌دهند نهادهای داخل دانش‌گاه‌ی است. دخالت نهادهای خارج دانش‌گاه‌ در امور دانش‌جویی به نقض استقلال آن محیط آکادمیک می‌انجامد و تحصیل و پژوهش در یکی از بهترین دانش‌گاه‌ های کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

ما جمعی از فارغ التحصیلان دانش‌گاه‌ صنعتی شریف با تاکید بر اصول مصرح در قانون اساسی و آیین دادرسی، ادامه بازداشت آقای محمدزاده را غیرقانونی می‌دانیم، از حق برخورداری ایشان از وکیل انتخابی دفاع می‌کنیم و با توجه به فعالیت‌های درون دانش‌گاهی ایشان اتهامات وارده را بی‌اساس می‌دانیم. بدیهی است صدور هر حکمی به جز برائت برای آقای محمدزاده نتیجه‌ای جز افزایش بدگمانی ما به روندهای قضایی حاکم نخواهد داشت.

با سپاس

جمعی از فارغ التحصیلان دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

امضا کنندگان:

۱. آرش اسماعیلی، دکترای دانش‌گاه‌ نوادا، استادیار دانش‌گاه‌ کانکتیکت، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی‌ زلزله دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲. آرش خوش پرور، دانشجوی کارشناسی شریف، ورودی ۸۶ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳. آرش رییسی نژاد، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ FIU، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴. آرش فتاحی، لیسانس دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۲ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵. آزاده تاج پور، فوق لیسانس هنرهای زیبا، دانش‌گاه‌ کلرمنت، ورودی ۱۳۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶. آزاده معظمی، کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعنتی شریف، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی متالورژی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷. ابوالفضل توسلی، دکتری فیلم شناسی دانش‌گاه‌ یوهانس گوتنبرگ ماینز (آلمان)، ورودی ۱۳۵۱ ریاصی و علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸. ابوالفضل طاهری، کارشناسی ریاضی محض دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۵ علوم ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹. احسان ابراهیمی، دانشجوی دکتری اقتصاد دانش‌گاه‌ شیکاگو، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰. احسان کاظمی، دکترای برق مخابرات دانش‌گاه‌ ای پی اف ال، ورودی ۸۳ و ۸۷ مهندسی برق، مخابرات دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱. احسان کبیری رهنی، دانشجوی دکتری مکانیک مهندسی‌ دانش‌گاه‌ آریزونا، ورودی ۷۷ مهندسی‌ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲. احمدعلی فرهودی، کارشناسی ارشد، شریف، ورودی ۷۹ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳. احمد فرهادپور، کارشناسی ارشد سازه – صنعتی شریف، ورودی ۶۵ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴. احمد محصل، دانشجوی دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ آریزونا، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵. احمد مرشدیان، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۷۳ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶. اختای ایلغمی، دکترای دانش‌گاه‌ مریلند، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۷. اردلان توتچی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ تهران، ورودی ۸۳ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۸. ارسلان کهنمویی پور، دکترای دانش‌گاه‌ تورنتو، استاد دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۶۵ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۹. اسماعیل صفایی، کارشناسی ارشد، ورودی ۸۱ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۰. افشین جلیلی، کارشناسی ارشد مکانیک، دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱. الناز سربر، کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۷ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۲. الهام نظری، کارشناسی ارشد MBA دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۱۳۸۲ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۳. الهه برزگر، دانشجوی دکتری حرفه ای دانش‌گاه‌ آیندهوون، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۴. امیرحدادزاده، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی و علم مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۵. امیر قادرمرزی، دانشجوی دکترای ریاضی دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۸۰ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۶. امین ترابی، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ وسترن آنتاریو، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۷. امین خیابانی، کارشناسی مهندسی مکانیک، ورودی ۵۴ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۸. امین مهدوی، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۵ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۹. بابک شالچی، دکترای دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۸۲ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۰. بابک علیخانی، دانشجوی دکترای فیزیک، دارمشتادت، ورودی ۱۳۷۷ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۱. بابک فرزاد، دکتری، دانش‌گاه‌ تورنتو، مدال برنز المپیاد کامپیوتر جهانی ۱۳۷۴، ورودی ۷۴ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۲. بشیر سجاد، دکترا از دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۷۶ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۳. بورگان نظامی نرج آباد، دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ تگزاس آستین، استادیار اقتصاد دانش‌گاه‌ رایس- مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری ۱۳۷۵، ورودی ۱۳۷۶ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۴. بهار بهساز، ارشد، دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، ورودی ۸۴ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۵. بهار بهساز، ارشد، دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، ورودی ۸۴ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۶. بهداد اسفهبد، دانشجوی کارشناسی شریف، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ تورنتو، مدال طلا و نقره‌ی المپیاد جهانی کامپیوتر ۱۳۷۹ و ۱۳۷۸، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۷. بهزاد صمدی، دکترا، دانش‌گاه‌ کنکوردیا، مونترال، استادیار دانش‌گاه‌ صنعتی امیرکبیر، ورودی ۱۳۷۱ مهندسی برق – کنترل دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۸. بهزاد مهرداد، دانشجوی دکتری ریاضی دردانش‌گاه‌ نیویورک، مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی ۱۳۸۳، ورودی ۸۳ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۳۹. بهمن غلامی، ارشد، دانش‌گاه‌ کبک، ورودی ۸۱ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۰. بهناز چنگیزی، کارشناسی ارشد شریف، ورودی ۸۵ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۱. بهنام اسفهبد، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ استیونس، ورودی ۱۳۸۷ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۲. پیروز چوبک، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ آلبرتا، ورودی ۷۹ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۳. پیمان رزاقی، فوق دکتری دانش‌گاه‌ کالیفرنیا، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۴. تارا سپهری فر، ورودی ۸۴ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۵. حامد دهقان، کارشناسی، ورودی ۸۰ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۶. حسن جنت مکان امیری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۳ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۷. حسین حدادی‌نیا، ورودی ۸۵ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۸. حسین مسرت، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، مدال طلای المپیاد کشوری کامپیوتر ۱۳۷۳، ورودی ۱۳۷۴ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۴۹. حسین نمازی، دکترای دانش‌گاه‌ ایالتی نیویورک، ورودی ۱۳۷۴ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۰. حسین نوریان، دانشجوی دکترای فاینانس دانش‌گاه‌ ویلفرید واترلو، ورودی ۷۴ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۱. حمید بهجتی نجف آبادی، دکترا دانش‌گاه‌ تگزاس، ورودی ۱۳۸۴ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۲. رامین یاوری، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک دانش‌گاه‌ کلمسون، کارشناسی ارشد مدیریت، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی و علم مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۳. رضا ایمانی‌ آسرایی، دانشجوی دکترای مهندسی‌ مکانیک، دانش‌گاه‌ بث انگلستان، مدال طلای المپیاد کشوری فیزیک ۱۳۷۵، مدال برنز المپیاد کشوری انفورماتیک ۱۳۷۴، ورودی ۷۵ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۴. رویا رضاگاه، کارشناسی ارشد، دانش‌گاه‌ امیرکبیر، ورودی ۷۷ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۵. زهرا احمدیان، کارشناسی دانش‌گاه‌ شریف، دانشجوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۳ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۶. زینب آذرمند، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی امیرکبیر، ورودی ۸۰ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۷. سالومه سیاوشی، دکترا-نورث ایسترن، ورودی ۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۸. سایه رجبی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۸۱ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۵۹. سپهر فدایی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ استنفورد، مدال طلای المپیاد جهانی شیمی، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی مکانیک و نفت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۰. سعید کریمی، ورودی ۱۳۴۷ شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۱. سکینه ملازاده، دانشجوی کارشناسی، ورودی ۸۶ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۲. سمیه رحیمیان امام، دانشجو دکترای دانش‌گاه‌ ای‌ پی‌ اف ال، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۳. سهیل حساس یگانه، دانشجوی دکتری، دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۹ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۴. سیامک سهرابی، دانشجوی کارشناسی ارشد صنعتی شریف، ورودی ۸۳ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۵. سید ایمان مساوات، دانشجوی دکتری مهندسی برق، آیندهون، هلند، ورودی ۸۱ ارشد مهندسی برق، مخابرات رمز دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۶. سیدعلی طاهری، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۸ فلسفه علم دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۷. سیده طلیعه حسینی، کارشناسی-شریف، ورودی ۱۳۸۶ شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۸. سینا خلیلیان، کارشناسی دانش‌گاه‌ شریف ، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ کالگری، ورودی ۸۴ مهندسی هوافضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۶۹. سینا عسکری نژاد، فارغ التحصیل سراسری.کارشناسی شریف، ورودی ۱۳۸۵ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۰. شادان کیوان، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ ایالتی نیویورک، ورودی ۱۳۴۷ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۱. شایسته مبین، مهندسی شیمی، ورودی ۷۴ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۲. شبنم اختری، دکترا، دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۷۷ ریاضی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۳. شبنم رسولیان، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۱۳۸۰ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۴. شروین خاکپور، کارشناسی، دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۳ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۵. شهاب اویس قرن، دکترای مهندسی برق دانش‌گاه‌ واترلو کانادا، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۶. شهریار مختاری شرقی، دکترا از دانش‌گاه‌ کلمبیا، ورودی ۱۳۶۸ ریاضی شریف، مدل برنز المپیاد جهانی ریاضی، ورودی ۱۳۶۸ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۷. شیماء نجفی نوبر، دانشجوی دکتری دانش‌گاه‌ NUS، ورودی ۸۱ کارشناسی مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۸۱ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۸. عاطفه یوسفی، دانشجوی دکتری آلمان، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۷۹. عباس افشار، دکترای دانش‌گاه‌ مریلند، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۰. علی‌ پاک نیا، مهندسی‌ِ مکانیک دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۱۳۷۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۱. علی پاک نیا، مهندسی مکانیک، ورودی ۱۳۷۰ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۲. علیرضا شاه کرمی، مهندسی نفت، دکترای دانش‌گاه‌ وست ویرجینیا، ورودی ۸۴ مهندسی نفت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۳. علیرضا عبادی، فارغ التحصیل شریف، ورودی ۸۳ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۴. علیرضا فرقانی، دکتری در مهندسی عمران دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۷۷ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۵. علی زواشکیانی، دکترا دانش‌گاه‌ تورنتو، دانشجوی نمونه سال ۷۸ کشور، ورودی ۷۵ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۶. علی شوریده، دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ مینه سوتا، مدال نقره المپیاد ریاضی جهانی ۱۳۷۸، ۱۳۷۹، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۷. علی صدیقیان، دکتری دانش‌گاه‌ کلمبیا، استاد دانش‌گاه‌ شهری نیویورک، ورودی ۷۶ صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۸. علی عبدی، دانشجوی دکترای انسان شناسی دانش‌گاه‌ ییل امریکا – فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مطالعات جنسیت دانش‌گاه‌ اروپای مرکزی مجارستان، ورودی ۸۳ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۸۹. علی‌ کلانتریان، دکترای دانش‌گاه‌ تورنتو، ۷۸، ورودی ۷۸ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۰. علی مقتدری، دانشجو دکترا- دانش‌گاه‌ ویسکانسین- میلواکی، ورودی ۷۹ مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۱. علی منیری، لیسانس مکانیک – صنعتی شریف، ورودی ۱۳۷۵ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۲. علی‌ نسیمی، دکترا، دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۹ شیمی‌ دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۳. علی وکیل، دکترا دانش‌گاه‌ یو بی‌ سی‌، ورودی ۱۳۷۷ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۴. غزال کیهان فر، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۵ عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۵. غزل فیض، کارشناسی دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۵ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۶. غلامرضا حفاری، دکترا از دانش‌گاه‌ سایمون فریزر، ورودی ۷۴ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۷. فاطمه اسدی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۰ مهندسی هوافضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۸. فرشاد ادهمی، کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۱۳۷۲ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۹۹. فرهاد فرنود، کارشناسی مهندسی عمران، دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۳ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۰. فرهاد مردانی، لیسانس، ورودی ۱۳۷۰ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۱. فرید فرخی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۸۲ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۲. فریدون طاهری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ نیس، ورودی ۸۳ علوم ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۳. فریدون هرمزدیاریی، دانشجوی دکترا، دانش‌گاه‌ سیمون فریزر، کانادا، ورودی ۱۳۷۸ مهندسی‌ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۴. کاوه خجسته، دکترای فیزیک دانش‌گاه‌ کالیفرنیای جنوبی، مدال نقره المپیاد فیزیک، ۱۳۷۵، ورودی ۱۳۷۵ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۵. کاوه مجلسی، دانشجوی دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ تگزاس-آستین، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۶. کیوان صدری، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ هایدلبرگ، ورودی ۱۳۸۲ شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۷. کیوان وکیلی، دانشجوی دکترای مدیریت، دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۱۳۸۰ کارشناسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۸. گلنوش بلورانی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ کنکوردیا، ورودی ۷۶ علوم و مهندسی مواد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۰۹. لیلا ضیأ، مدرک کارشناسی از دانش‌گاه‌ شریف، کارشناسی ارشد از دانش‌گاه‌ راتگرز، نیوجرسی و دانش‌گاه‌ استنفورد، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ استنفورد، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۰. مجاهد پارسی مود، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۱. مجتبی شادمان راد، دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۲. مجتبی عراقی، دانشجوی دکتری مدیریت دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۳. مجتبی معززی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۳ مهندسی صنایع- فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۴. مجید ذوالفقاری، علوم کامپیوتر، مهندس مخابرات، سوند، ورودی ۵۳ سازه دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۵. مجید غرقی، کارشناسی و کارشناسی ارشد شریف، دکترا واترلو، ورودی ۷۴ برق الکترونیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۶. محسن دادفرنیا، دکترای مهندسی مکانیک از دانش‌گاه‌ ایلینوی، ورودی ۷۱ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۷. محسن عمادی، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ یواسکلای فنلاند، شاعر و مترجم، ورودی ۱۳۷۴ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۸. محمد جعفر ترشیزی، لیسانس مهندسی متالورژی، ورودی ۱۳۵۲ متالورژی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۱۹. محمد حسین رحمتی، دانشجوی دکترای اقتصاد دانش‌گاه‌ تگزاس، ورودی ۱۳۸۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۰. محمد دانشور، کارشناس ارشد مهندسی صنایع، ورودی ۷۷ و ۸۱ شریف

۱۲۱. محمد رفیعی فنود، دانشجوی دکتری Vrije Universiteit Amsterdam، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۲. محمد عالم، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۱۳۸۳ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۳. محمد فخارزاده، دکترا دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۷۹ مخابرات دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۴. محمد مهدی احمدی، دکتری الکترونیک دانش‌گاه‌ کلگری، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۵. محمد مهدیان، دکترا از دانش‌گاه‌ ام‌آی‌تی، مدال طلا و نقره‌ی المپیادهای جهانی ریاضی و کامپیوتر، مححق ارشد مرکز تحقیقاتی یاهو، ورودی ۱۳۷۲ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۶. محمود سعادت، کارشناسی ارشد مهندسی برق، دانش‌گاه‌ استنفورد، ورودی ۱۳۸۱ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۷. مختار بزرگ، دانشجوی دوره دکتری، انستیتو تکنولوژی فدرال سوییس ( لوزان)، ورودی ۱۳۸۳ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۸. مرجان هادی زاده هرندی، دانشچوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۸۵ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۲۹. مرضیه فرهنگ، دانشجوی دکترای فیزیک دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۸۰ physics دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۰. مریم جوزی، دکترای دانش‌گاه‌ براون، ورودی ۱۳۷۶ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۱. مریم سعیدی، دانشجوی دکتری اقتصاد، دانش‌گاه‌ مینه سوتا، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۲. مزدک تقی اسکویی، دکترا ، دانش‌گاه‌ جورج واشنگتن، مدل برنز المپیاد شیمی، سال ۱۳۷۷، ورودی ۱۳۷۸ مهندسی برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۳. مسعود نجیمی، کارشناسی ارشد مکانیک، ورودی ۸۱ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۴. مسعود نوروزی درآباد، دانشجوی دانشکاه صنعتی شریف، ورودی ۱۳۸۹ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۵. معصومه رودافشانی، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ واترلو، ورودی ۷۶ کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۶. مهدی طیبات، دکترای مهندسی عمران، دانش‌گاه‌ کالیفرنیا – دیویس، استادیار دانش‌گاه‌ بریتیش کلمبیا، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی عمران دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۷. مهدی مجبوری، دکترای دانش‌گاه‌ کالیفرنیای جنوبی، استاد کالج ببسن، ورودی ۱۳۷۶ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۸. مهدی نجف‌زاده، پسا دکترا، دانش‌گاه‌ هاروارد، ورودی ۷۱ مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۳۹. مهدیه آقازاده، فوق لیسانس ، دانش‌گاه‌ مین، ورودی ۸۳ مهندسی شیمی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۰. مهدی همتی، دانشجوی دکترای کنترل، دانش‌گاه‌ صنعتی شریف، ورودی ۷۵ مهندسی برق – کنترل دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۱. مهران رفیعی، فوق لیسانس برق استرالیا، ورودی ۱۳۵۰ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۲. مهرداد ابوالبشری، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ کارولینای شمالی، ورودی ۷۴ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۳. مهرداد قربانی، کارشناسی ارشد، دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۸ هوافضا دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۴. مهشاد سام نژاد، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۶ مهندسی نفت دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۵. ندا خنجری، دانشجوی دکترای مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ نورِث وسترن، ورودی ۱۳۷۹ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۶. ندا زارع، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ مونترال کانادا، ورودی ۷۷ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۷. نرگس معمارصادقى، دکتراى علوم کامپیوتر از دانش‌گاه‌ مریلند

۱۴۸. نسیم زین العابدینی ملک میان، دانشجوی دکترای کالج کرک (ایرلند)، ورودی ۱۳۸۳ معماری کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۴۹. نوشا جعفری، ورودی ۷۴ مخابرات دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۰. نوید رفعتیان، کارشناسی، ورودی ۸۰ مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۱. نوید غفارزادگان، دانشجوی دکتری مدیریت عمومی، دانش‌گاه‌ ایالتی نیویورک، ورودی ۷۵ مهندسی مکانیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۲. نهال شرفی، ورودی ۸۰ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۳. نیما دارابی، دانشجوی دکترا، دانش‌گاه‌ ان تی ان یو،‌نروژ، ورودی ۱۳۸۳ کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۴. وحید دباغ رضایی، کارشناسی ارشد صنعتی شریف، ورودی ۸۳ برق دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۵. وحید هاشمیان، دکترای علوم کامپیوتر، دانش‌گاه‌ واترلو، کانادا، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۶. هابیل زارع، دانشجوی کارشناسی ارشد شریف- دکترادانش‌گاه‌ یو-بی-سی کانادا، ورودی ۸۱ علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۷. هادی زندوی، دانشجوی دکترای مکانیک دانش‌گاه‌ تورنتو کانادا، ورودی ۸۰ مهندسی مکانیک ارشد دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۸. هادی سلماسیان، دکترای ریاضی دانش‌گاه‌ ییل، ورودی ۱۳۷۶ ریاضی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۵۹. هژیر رحمانداد، دکترای دانش‌گاه‌ ام آی تی، استادیار دانش‌گاه‌ ویرجینیا تک, مدال طلای المپیاد شیمی ۱۳۷۵، ورودی ۱۳۷۵ مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۱۶۰. یاسر کراچیان، دکترای فیزیک از دانش‌گاه‌ تورنتو، ورودی ۷۴ فیزیک دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

امضا کنندگان حامی

۱۶۱. آرزو پوراسماعیلی، دکترا, دانش‌گاه‌ علوم پزشکی تهران

۱۶۲. آرش ناجی، دانشجوی محروم از تحصیل دانش‌گاه‌ آزاد ۸۳

۱۶۳. آلما بهمن، کارشناسی دانش‌گاه‌ تهران

۱۶۴. آمادور نویدی، مهندسی مکانیک، دانش‌گاه‌ مرکزی فیلیپین

۱۶۵. آناهیتا ایروانی زاد، دانشجوی کارشناسی فیزیک دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۴

۱۶۶. احسان آذرنسب، دانشجو دکترا مخابرات، دانش‌گاه‌ یوتا

۱۶۷. احسان یزدی، کارشناسی ارشد امیرکبیر

۱۶۸. بهنوش گلچین فر، دانشجوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ علم و فرهنگ

۱۶۹. پوریا مجابی، کارشناسی ارشد از دانش‌گاه‌ کالیفرنیای جنوبی

۱۷۰. تلی داوودی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ براون

۱۷۱. جواد عظمائیان، مهندسی مکانیک ، رایرسون

۱۷۲. حدیث محمدزاده، کارشناسی دانش‌گاه‌ تهران

۱۷۳. حسن شجاع نیا، دکترای مهندسی کامپیوتر، دانش‌گاه‌ تورنتو

۱۷۴. حمیدرضا سهل آبادی، طبرستان چالوس-کاردانی کامپیوتر

۱۷۵. حمید عباسی، کارشناسی ارشد امیرکبیر

۱۷۶. دامون اسدی خوانساری، لیسانس ریاضیات و علوم کامپیوتر دانش‌گاه‌ آدلاید استرالیا

۱۷۷. دانیال جعفری، دکترای پزشکی علوم پزشکی ایران

۱۷۸. دکتر سیروس رزاقی پور، متخصص بیهوشی :دانش‌گاه‌ تهران ۱۳۵۲

۱۷۹. دلارام آکار، کارشناسی حقوق دانش‌گاه‌ آی ال اس هند

۱۸۰. ربابه نودهی، فوق دیپلم دانش‌گاه‌ علمی کاربردی

۱۸۱. رضا گلستانی، دکتری پزشکی دانش‌گاه‌ علوم پزشکی تهران دانشجوی دکتری پزشکی هسته ای دانش‌گاه‌ خرونینگن هلند

۱۸۲. رضا نبوی، مهندسی‌ برق دانش‌گاه‌ امیر کبیر

۱۸۳. زهرا شاطرزاده، دانشجو دکترا، دانش‌گاه‌ کالگری، کانادا

۱۸۴. زهرا شریف، داروسازی دانش‌گاه‌ تهران

۱۸۵. زهراکلانتر، کارشناسی ارشد عمران دانش‌گاه‌ مالایا

۱۸۶. زینب رسولی، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ مازندران

۱۸۷. ژاله محمدی، لیسانس کامپیوترنرم افزار

۱۸۸. ژوبین شعرباف، کارشناسی دانش‌گاه‌ آزاد

۱۸۹. سپیده شریف، دانشجوی کارشناسی شیمی دانش‌گاه‌ شریف، ورودی ۸۶

۱۹۰. سحر قاسمی، فوق لیسانس – کنکوردیا

۱۹۱. سعید ماستری فراهانی، دانشجوی کارشناسی فیزیک شریف، ورودی ۸۸

۱۹۲. سمیه هاشمی، مهندسی برق، دانش‌گاه‌ صنعتی امیرکبیر

۱۹۳. سوسن محمدی، لیسانس اقتصاد دانش‌گاه‌ علامه

۱۹۴. سهراب زنده بودی، دکترای مهندسی شیمی از دانش‌گاه‌ واترلو کانادا

۱۹۵. سید داوود موسوی، کارشناس ارشد روزنامه نگاری- هند، استاد مهمان دانش‌گاه‌ عثمانی هند

۱۹۶. سیده طاهره حاج سید جوادی، جامعه شناسی- دانش‌گاه‌ آزاد تهران شمال

۱۹۷. سینا سیفی، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ کلاوستال (آلمان)، رتبه ۶۴ کنکور ۸۳ (ورودی ۸۳ مهندسی صنایع شریف)

۱۹۸. شبنم وحیدپور، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ تربیت مدرس

۱۹۹. شکوفه شادابی، لیسانس حقوق. دانش‌گاه‌ BIHE، رتبه ی سوم مسابقات مقاله نویسی کنگره ی امریکا اسلامی با موضوع حقوق مدنی خاورمیانه

۲۰۰. عباس صراف، دانشجوی دکترا دانش‌گاه‌ کلگری

۲۰۱. عبدالصالح شاکر، لیسانس اراک

۲۰۲. علی تهرانی، دکترای سیستم ، دانش‌گاه‌ واترلو

۲۰۳. علیرضا مرتضوی، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ میشیگان غربی

۲۰۴. علی‌ شجاعی، دکترای آمار، دانش‌گاه‌ میشیگان، استادیار آمار زیستی‌، دانش‌گاه‌ واشنگتن سیاتل

۲۰۵. علی فتح اللهی، دانشجوی دکترای کامپیوتر، دانش‌گاه‌ اتاوا

۲۰۶. علی کاکاوند، کارشناسی دانش‌گاه‌ خواجه نصیرالدین طوسی

۲۰۷. فاطمه کلانتری، کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ تهران

۲۰۸. فاطمه لشگری، کارشناسی مهندسی کشاورزی دانش‌گاه‌ تهران

۲۰۹. فاطمه نادعلی زاده، کارشناسی دانش‌گاه‌ تهران

۲۱۰. فرزاد نوبخت فرین، دانشجوی کارشناسی دانش‌گاه‌ صنعتی شریف

۲۱۱. فرشته چالاک، کارشناسی ارشد، شهید بهشتی

۲۱۲. فیروز محمودی، فوق لیسانس – آزاد واحد تهران مرکزی

۲۱۳. گندم ایران زاده، فوق مهندسی‌ مکانیک از دانش‌گاه‌ پولی‌ تکنیک – هامبورگ – آلمان

۲۱۴. مجتبی صفری، فوق لیسانس – دانش‌گاه‌ منیتوبا، کانادا

۲۱۵. محسن احمدی پور، کارشناسی دانش‌گاه‌ خواجه نصیرالدین طوسی

۲۱۶. محمد بصیری، کاشناسی ارشد، دانش‌گاه‌ صنعتی دلفت

۲۱۷. محمد سجاد میرموسی، کارشناسی باهنر کرمان

۲۱۸. محمد محمدزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد دانش‌گاه‌ تهران

۲۱۹. محمود رضا زارع، کارشناسی نرم افزار- شهید بهشتی

۲۲۰. مریم وزیری پاشکم، دکترای دانش‌گاه‌ هاروارد

۲۲۱. مسعود مسجودی، دانشجوی دکترای ریاضی، دانش‌گاه‌ سایمون فریزر

۲۲۲. منوچهر شفائی، لیسانس دانش‌گاه‌ تهران

۲۲۳. مهرداد آقلریان، کارشناسی ارشد، دانش‌گاه‌ تبریز

۲۲۴. مهرنوش محمدیان، کارشناسی، دانش‌گاه‌ اصفهان

۲۲۵. مهواره احقری، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانش‌گاه‌ تورنتو

۲۲۶. میترا معرفت، لیسانس کامپیوتر از دانش‌گاه‌ تهران

۲۲۷. میترا یوسفی، دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانش‌گاه‌ آخن

۲۲۸. مینا اکرام نیا، دانشجوی کارشناسی فیزیک دانش‌گاه‌ شریف

۲۲۹. نرگس ولی بیگی، فوق لیسانس دانش‌گاه‌ مک مستر و واترلو

۲۳۰. هادی کحال زاده، فوق لیسانس اقتصاد

۲۳۱. هدی فرح پور، کارشناسی دانش‌گاه‌ تهران

۲۳۲. هدی محمدزاده، دانشجوی دکترای دانش‌گاه‌ تورنتو

۲۳۳. یوحنا نجدی، دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانش‌گاه‌ یو.اس.ام مالزی

 فایل پی‌دی‎اف نامه نخست را از این‌جا دانلود کنید.

 فایل پی‌دی‎اف نامه نخست را از این‌جا دانلود کنید.


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

‌سفر یک گروه از نظامیان «هند» به «تاجیکستان» موضوع استفاده از فرودگاه نظامی «عینی» را دیگر باره داغ کرده است. «کشین کومار ناهار» معاون رییس «ستاد نیروهای نظامی هوای هند» در صدر یک هیت نظامی به «دوشنبه»، پایتخت تاجیکستان آمده و در آن جا به سر می‌برد.

مسوولان «وزارت دفاع تاجیکستان» می‌گویند، «کشین کومار ناهار» با «شیرعلی خیرالایف» وزیر دفاع تاجیکستان گفت‌وگو کرده، مسایل گسترش هم‌کاری‌های نظامی، آموزش افسران تاجیک در دانش‌گاه‌های نظامی هند و برگزاری رزمایش‌های مشترک در زمینه مبارزه علیه تروریسم را بررسی کرده است. حالا حدود ۴۰ افسر تاجیک در دانش‌گاه‌های نظامی هند آموزش می‌بینند.

 ولی‌ مقامات وزارت دفاع تاجیکستان می‌گویند، که در گفت‌وگو «کشین کومار ناهار» و «شیر علی خیرالایف» موضوع استفاده از فرودگاه نظامی «عینی» بررسی نشده است. پیش‌تر از اینریا، مقامات وزارت امور خارجی تاجیکستان هم اظهار کرده بودند، که در جریان سفر گروه نظامیان هند موضوع استفاده از فردگاه نظامی «عینی» در نظر نیست.

فرودگاه نظامی عینی در ۲۵ کلومتری غرب پایتخت تاجیکستان جا گرفته، از دوره شوروی به میراث مانده است. گفته می‌شود، که در شوروی پیشن در آن‌جا کارگاه ترمیم چرخ‌بال‌ها فعالیت داشته است. اما در ایام درگیری‌های داخلی سال‌های نودم قرن گزشته میلادی در تاجیکستان تجهیزات فنی این فردگاه تخریب و تنها پس از سال ۲۰۰۰ میلادی با سرمایه ۷۰ ملیون دالری هند بازسازی شده است.

روسیه بیش از هر کشور دیگری تلاش دارد، تا این فرودگاه نظامی را با منفعت خود استفاده بکند. جانب «روسیه» بارها این مسئله را با جانب تاجیکستان در میان گذاشته است، ولی‌ تا‌کنون «موسکو» و «دوشنبه» در این باره به توافق نرسیده‌اند. «همراه خان ظریفی» وزیر امور خارجی تاجیکستان در آخرین نشست خبری خود در ماه جولای امسال گفت، که مذاکرات با «روسیه» بر سر پایگاه «عینی» از سال ۲۰۰۸ به این سو ادامه دارد.

ماه آگوست سال ۲۰۰۸ در جریان بازدید رییس جمهوری روسیه «دیمیتری میدویدیف» از تاجیکستان در باره استفاده مشترک فردگاه «عینی» سازش‌نامه امضا شده بود، ولی‌ بنابر موقع یگانه نداشتن جانب‌ها در این مسئله آن مورد عمل قرار نگرفت.

سیرگی نرشکین، رهبر دست‌گاه ریاست جمهوری روسیه هنگام سفرش به تاجیکستان در آغاز تابستان امسال با رییس جمهوری تاجیکستان «امام علی رحمان» نیز این موضوع را در میان گزاشته است. ولی‌ هم‌چنانی که جناب «نرشکین» گفت، طرف‌ها در حل این به نتیجه مشخصی دست نیافته‌اند.

همراه خان ظریفی وزیر امور خارجی تاجیکستان می‌گوید، تاجیکستان از حق خود نخواهد گذشت و پای‌گاه نظامی عینی را به صورت رایگان در اختیار هیج یک کشور دیگر قرار نخواهد داد. وی در صحبت با خبرنگاران گفته بود: «سرزمین تاجیکستان سرمایه پدر وزیر کارهای خارجی و یا وزیر دفاع تاجیکستان نیست. آن ارزش دارد. در مورد بی‌مزد استفاده بردن سرزمین تاجیکستان حاجت گپی نیست.»

با این حال در ظرف حدود یک سال آخر این دوم دیدار گروه نظامیان هند از تاجیکستان است. در ماه اکتبر سال گذشته جنرال «وجای کومار سینگه» فرمانده کل ارتش هند نیز به تاجیکستان آمده و با «شیر علی خیرالایف» وزیر دفاع این کشور روند اجرای برنامه‌های نظامی دوجانبه و دورنمای هم‌کاری‌های نظامی میان این دو کشور را مطرح کرده بود.


 


دکتر آویده مطمئن‌فر / رادیو کوچه

avideh@koochehmail.com

کم‌کاری تیرویید بیماری است که مشخصه آن تولید کم و غیرطبیعی هورمون تیرویید است. بسیاری از اختلالات به طور مستقیم یا غیرمستقیم از کم کاری تیرویید نتیجه می‌گیرد. از آن جا که هورمون‌های تیرویید رشد، توسعه، و بسیاری از فرایندهای سلولی را تحت تاثیر قرار می‌دهند، هورمون‌های تیرویید ناکافی پی آمدهای گستردهای برای بدن دارد. کم‌کاری تیرویید یک بیماری بسیار شایع است. تخمین زده می‌شود که سه تا پنج درصد از جمعیت به نوعی به کم کاری تیرویید مبتلا هستند. این عارضه در زنان نسبت به مردان شایع تر است و بروز آن با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد.

هورمون‌های تیرویید توسط غده تیرویید تولید می‌شوند. این غده در قسمت پایین گردن، زیر سیب آدم واقع شده است. این غده به دور نای به شکل یک پروانه، از دو بال که توسط بخش میانی متصل هستند تشکیل شده است.

غده تیرویید با استفاده از ید که بیش‌تر از طریق رژیم غذایی در غذاهایی مانند غذاهای دریایی، نان و نمک در دست‌رس است، هورمون‌های تیروییدی را تولید می‌کند. تیروکسینT4 که برای ۹۹ درصد و T3 ترییودتیرونین برای یک درصد از هورمون‌های تیرویید حاضر در خون به حساب می‌آیند، مهم‌ترین هورمون‌های تیرویید هستند. با این حال، هورمونی که از نظر بیولوژیک بیش‌ترین فعالیت را دارد T3 ترییودتیرونین است و حتا هنگامی که تیروکسین T4 از غده تیرویید در خون رها می‌شود مقدار زیادی از آن به T3 ترییودتیرونین تبدیل می‌شود و بر سوخت و ساز سلولی تاثیر می‌گذارد.

تیرویید خود توسط غده هیپوفیز، غده دیگری که در مغز قرارگرفته است تنظیم می‌شود. درعوض، بخشی از فعالیت‌های هیپوفیزاز طریق اثر فیدبک هورمون تیرویید بر غده هیپوفیز و توسط غده دیگری به نام هیپوتالاموس تنظیم می‌شود.

هیپوتالاموس، هورمونی به نام هورمون آزاد کننده تیروتروپین (TRH) ترشح می‌کند که سیگنالی به هیپوفیز می‌فرستد و آن را به انتشار هورمون محرک تیرویید (TSH) تحریک می‌کند. به نوبه خود، هورمون محرک تیرویید TSH نیز سیگنالی را به تیرویید می‌فرستد و آن را به انتشار هورمون‌های تیرویید تحریک می‌کند. اگر اختلالی در هر یک از این سطوح رخ دهد، اختلال تولید هورمون‌های تیرویید ممکن است به کمبود هورمون‌های تیرویید یعنی هیپوتیروییدیسم منجر شود.

تیروییدیت هاشیموتو، تیروییدیت لنفوسیتی که ممکن است پس از پرکاری تیرویید رخ دهد، تخریب تیرویید بوسیله ید رادیواکتیو یا جراحی، بیماری هیپوفیز یا هیپوتالاموس، داروها، اثرات کمبود شدید ید، از مهم‌ترین علل شایع کم‌کاری تیرویید در بزرگ‌سالان به شمار می‌روند

میزان تولید هورمون‌های تیرویید نیز توسط غده هیپوفیز، کنترل می‌شود. اگر مقدار کافی از هورمون تیرویید در خون برای عمل کرد طبیعی بدن درگردش باشد، TSH هورمون محرک تیرویید بیش‌تری  توسط غده هیپوفیز در تلاش برای تحریک بیش تر تولید هورمون‌های تیرویید آزاد می‌شود. در مقابل، هنگامی که مقدار بیش از حد هورمون تیرویید در گردش خون وجود دارد، سطح هورمون محرک تیرویید TSH توسط هیپوفیز برای کاهش تولید هورمون‌های تیرویید کاهش می‌یابد. در افراد مبتلا به کم‌کاری تیرویید، سطح هورمون‌های تیرویید در گردش خون به طور مداوم پایین است.

تیروییدیت هاشیموتو Hashimoto، تیروییدیت لنفوسیتی که ممکن است پس از پرکاری تیرویید رخ دهد، تخریب تیرویید بوسیله ید رادیواکتیو یا جراحی، بیماری هیپوفیز یا هیپوتالاموس، داروها، اثرات کمبود شدید ید، از مهم ترین علل شایع کم کاری تیرویید در بزرگ سالان به شمار می‌روند.

شایع‌ترین علت کم‌کاری تیرویید، بیماری ارثی تیروییدیت هاشیموتو است. این وضعیت به نام دکتر هاکارو هاشیموتو Dr. Hakaru Hashimoto که برای اولین بار آن را در سال ۱۹۱۲ توصیف کرد نام‌گذاری شده است. در این وضعیت، غده تیرویید معمولن بزرگ شده ـ وضعیتی که گواتر نامیده می‌شود ـ و توانایی آن برای ساخت هورمون‌های تیرویید کاهش یافته است. تیروییدیت هاشیموتو بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت تیرویید حمله می‌کند. اعتقاد بر این است که این وضعیت علت ژنتیک دارد. این به این معنی است که تمایل به توسعه تیروییدیت هاشیموتو می‌تواند در خانواده وجود داشته باشد. هاشیموتو پنج تا ۱۰ برابر در زنان شایع تر است. نمونه خون بیماران مبتلا به این بیماری افزایش آنتی بادی ها به آنزیم تیرویید پراکسیداز را آشکار می‌کند. از آنجا که بیماری‌های خود ایمنی ممکن است منشا مشترکی داشته باشند، این امری غیرمعمول نیست که یک بیمار مبتلا به تیروییدیت هاشیموتو، به یک یا چند بیماری‌های خودایمنی دیگر مانند دیابت و یا کم خونی خطرناک با کمبود ویتامین B12 نیز مبتلا باشد. هاشیموتو را می‌توان با تشخیص آنتی بادی ضد TPO در خون و یا با انجام اسکن تیرویید شناسایی کرد.

تیروییدیت لنفوسیتی، التهاب غده تیرویید است هنگامی که التهاب ناشی از حمله یک نوع خاص سلول‌های سفید خون موسوم به لنفوسیت باشد. این وضعیت به خصوص پس از حاملگی اتفاق می‌افتد و در واقع می‌تواند هشت درصد از زنان را بعد از زایمان تحت تاثیر قرار دهد. معمولن یک فاز هایپرتیروییدی که در آن مقادیر بیش از حد هورمون تیرویید از غده ملتهب ترشح می‌شود توسط فاز هیپوتیروییدی که می‌تواند شش ماه به طول انجامد ادامه پیدا می‌کند. اکثر زنان مبتلا در نهایت به عمل کرد طبیعی تیرویید باز می‌گردند، اگر چه امکان اینکه هیپوتیروییدی باقی بماند وجود دارد.

اگر به هر دلیلی غده هیپوفیز یا هیپوتالاموس قادر به سیگنال دادن به تیرویید و تحریک آن به تولید هورمون تیروییدی نباشند، سطح  تیروکسینT4 و T3 ترییودتیرونین در گردش خون ممکن است در نتیجه کاهش یابد، حتا اگر غده تیرویید خود به تنهایی عمل کرد طبیعی داشته باشد. اگر این نقص از بیماری هیپوفیز ایجاد شده باشد، بیماری کم کاری یا هیپوتیروییدی ثانویه نامیده می‌شود. اگر این نقص به علت بیماری هیپوتالاموس باشد، بیماری کم کاری یا هیپوتیروییدی ثالث نامیده می‌شود.

هیپوفیز می‌تواند پس از عمل جراحی مغز و یا با کاهش عرضه خون به منطقه هیپوفیز، آسیب ببیند. در این موارد، تولید هورمون محرک تیرویید TSH که توسط غده هیپوفیز ترشح می‌شود کافی نیست و سطح هورمون محرک تیرویید TSH در خون پایین است و هیپوتیروییدی نتیجه این خواهد بود که غده تیرویید دیگر توسط هورمون محرک تیرویید TSH هیپوفیز تحریک نمی‌شود. این شکل کم کاری تیرویید می‌تواند، بنابراین، از کم کاری تیرویید که توسط بیماری غده تیرویید ایجاد می‌شود متمایز باشد زیرا که در آن سطح هورمون محرک تیرویید TSH بالا نشان دهنده  تلاش غده هیپوفیز به تشویق غده تیرویید برای تولید هورمون تیروییدی است. معمولن، کم کاری تیرویید ناشی از آسیب غده هیپوفیز در ارتباط با کمبود هورمون‌های دیگر رخ می‌دهد، زیرا هیپوفیز تنظیم فرآیندهای دیگری از قبیل رشد، تولید مثل و عمل کرد غده آدرنال را نیز به عهده دارد.

داروهایی برای درمان پرکاری تیرویید استفاده می‌شود، در واقع ممکن است باعث کم کاری تیرویید شود. هم‌چنین داروهایی که حاوی مقدار زیادی ید هستند، می‌تواند باعث تغییر عمل کرد تیرویید و سطوح پایین هورمون تیرویید در خون شود.

علایم کم‌کاری تیرویید اغلب نامحسوس هستند، به این معنی که آن‌ها می‌توانند نشانه‌های بسیاری از شرایط دیگر به حساب بیایند و اغلب به افزایش سن نسبت داده می‌شوند. بیماران مبتلا به کم کاری تیرویید خفیف ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشند. علایم عمومن با پیشرفت بیماری بیش تر آشکار می‌شوند زیرا اکثریت این شکایت ها مربوط به کند شدن سوخت و ساز بدن است. خستگی، افسردگی، افزایش وزن متوسط، عدم تحمل سرما، خواب آلودگی بیش از حد، خشک شدن و ریزش مو، یبوست، گرفتگی عضلانی، خشکی پوست، افزایش سطح کلسترول، درد مبهم، تورم پاها، و کاهش تمرکز فکری از علایم کم کاری تیرویید به حساب می‌آیند. با پیشرفت این بیماری، ممکن است پف اطراف چشم، کاهش ضربان قلب، افت دمای بدن، و نارسایی قلبی بوجود بیاید. در عمیق‌ترین شکل آن، کم کاری شدید تیرویید ممکن است به کمای میکسدما myxedema منجر شود و زندگی را تهدید کند. با یک تشخیص مناسب، کم کاری تیرویید می‌تواند به راحتی و به طور کامل با جای‌گزینی هورمون تیرویید درمان شود. ولی کم کاری تیرویید درمان نشده می‌تواند به بزرگ شدن قلب یعنی کاردیومیوپاتی، بدتر شدن نارسایی قلبی، و تجمع مایع در اطراف ریه‌ها منجر شود.


 


دومین برنامه مشترک سه انجمن فرهنگی ایرانی در بروکسل، به نام‌های انجمن پرسپولیس ،انجمن رازی، فدراسیون اروپرس و هم‌چنین جمعی از مهاجران ایرانی در بلژیک بر‌گزار می‌شود. هدف از این برنامه پاسخ‌گویی به بخشی از سوالات مهاجران ایرانی در بلژیک است.

این برنامه با شرکت نادر وهابی، پژوهش‌گر و جامعه‌شناس در مراکز دانش‌گاهی پاریس و لیژ، برگزاری می‌شود.

برگزارکنندگان این برنامه با ارایه یک اطلاعیه‌ای اعلام کردند: «در دو مقطع زمانی سال‌های ۱۹۸۰ و ۲۰۰۰‌، شمار بسیاری از ایرانیان که از کشور خود به علت عدم فضای آزادی روی برگردانده بودند وارد بلژیک شدند تا در جست‌وجوی رستگاری اجتماعی زندگی خود را به نوع دیگری بسازند.»

در ادامه این اطلاعیه آمده است: «ایرانیان چگونه مهاجرت خود را در بلژیک سامان دادند؟ چگونه هر ایرانی جای‌گاه خود را در این کشور در برابر گسست زیستی و هویتیش متعین می‌کند؟ نادر وهابی در کتابی که به تازه‌گی تحت عنوان «مهاجرت ایرانی در بلژیک» منتشر کرده است، کوشیده تا به این پرسش‌ها پاسخ دهد.»

گرداننده این برنامه فیروزه نهاوندی استاد دانش‌گاه بروکسل است که در روز شنبه 10 سپتامبر 2011، ساعت 19 و 30 دقیقه در Av. Brugmann n° 144 1190 Bruxelles ‌برگزار می‌شود.

لازم به اشاره است سخن‌رانی به زبان فارسی بوده، هم زمان متن فرانسه آن بر روی پرده نمایش داده خواهد شد.

 فایل پی‌دی‌اف را از این‌جا دانلود کنید.


 


جمعه 21 مرداد 90 /  12 اوت 2011

اجرا: دامون

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

کوچه سلامتی- «تیرویید، یک پروانه عجیب»- آویده مطمئن‌فر

بخش اول خبرها

مجله جاماندگان- «آیا این قرار ما بود؟»- شراره سعیدی

روزنگاشت- «‌جشنی برای چپ‌دست‌ها»- محبوبه شعاع

بخش دوم خبرها

گزارش روز تاجیکستان- «هند، تاجیکستان و سرنوشت فرودگاه نظامی عینی»- کیومرث

پس‌کوچه تماشا- «نقاشی امضا‌شده هیتلر حراج می‌شود»- مجید بهشتی

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

بر اثر انفجار خط لوله گاز ایران در بامداد روز جمعه 12 اوت، ‌صدور گاز ایران به ترکیه قطع شده است.

به گزارش فارس، سخن‌گوی شرکت ملی گاز جمهوری اسلامی، در گفت‌و‌گویی اظهار داشت: «این خط در ۶۰ کیلومتری مرز بازرگان در خاک ترکیه منفجر شد که صادرات گاز ایران به محض اطلاع شرکت ملی گاز از این حادثه قطع شده است.»

مجید بوجار‌زاده اعلام کرد که شرکت بوتاش ترکیه برای بازسازی خط لوله آسیب دیده فرصتی دو تا سه روزه درخواست کرده است، اما ایران اعلام آمادگی کرده که می‌تواند خط را سریع‌تر تعمیر کند.

این خط لوله بارها هدف انفجارهایی بوده که به گروه مخالف جمهوری اسلامی و مسلح پ‌ک‌ک نسبت داده می‌شود.

در آخرین انفجاری که هفته گذشته در خاک ایران رخ داد صادرات گاز ایران به ترکیه برای چند روز قطع شد.

بیشتر بخوانید:

«انفجار در بزرگ‌ترین لوله انتقال نفت ایران در خوزستان»


 


خبر / رادیو کوچه

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه، 11 اوت، در یک مصاحبه تلویزیونی، از جامعه جهانی خواست جهت توقف کشتار در سوریه به دست عوامل بشار اسد، رییس جمهوری این کشور، فشارهای خود را افزایش دهند.

به گزارش الجزیره، هیلاری کلینتون، در این مصاحبه با تاکید بر این‌که باید جلوی کارهای بشار اسد در سوریه گرفته شود، از دو کشور چین و هند خواست تا حکومت سوریه را تحریم کنند و در عین حال از روسیه درخواست کرد تا از فروش سلاح نظامی به دمشق که برای چندین دهه است صورت می‌گیرد، امتناع ورزد.

هم‌زمان، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در حالی با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه درباره اوضاع سوریه به رایزنی پرداخته است که عملیات نیروهای بشار اسد علیه معترضان هم‌چنان ادامه دارد.

کاخ سفید روز پنج‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که باراک اوباما و رجب طیب اردوغان در گفت‌وگوی تلفنی خود، درباره این موضوع که «خون‌ریزی‌ها علیه مردم سوریه باید فورن متوقف شود» توافق کرده‌اند.

بنا بر گزارش‌های ارسالی از سوی فعالان حقوق بشر در سوریه، تا صبح روز جمعه 12 اوت، و در تازه‌ترین یورش یگان‌های ارتش این کشور به شهر القصیر، واقع در استان حمص، دست‌کم 19 تن کشته شده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است که خطوط تلفن و برق در شهر القصیر قطع شده است و نیروهای امنیتی دست به بازداشت‌های گسترده زده‌اند.

از سوی دیگر، ارتش سوریه کنترل شهر دیرالزور، در نزدیکی مرز عراق در شرق این کشور را هم در دست گرفته است.

در روزهای اخیر، ارتش در این شهر و همچنین در شهر حما، در مرکز این کشور عملیات گسترده‌ای را اجرا کرد که شمار زیادی کشته برجای گذاشته است.

این عملیات با انتقاد بین‌المللی مواجه شد و در نتیجه آن عربستان، کویت و بحرین سفرای خود را از سوریه فراخواندند.

بیشتر بخوانید:

«مسیر ما درست است، حق حاکمیت خط قرمز ماست»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در روز جمعه، 12 اوت، در حالی‌که رسیدگی به پرونده بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های اخیر بریتانیا ادامه داشته، این حوادث قربانی دیگری گرفته است.

پلیس لندن تایید کرد که ریچارد منینگتون باوز، شصت و هشت ساله، که شام‌گاه دوشنه در جریان اعتراض‌های اخیر در محله ایلینگ، غرب لندن، مضروب شده و به بیمارستان انتقال یافته بود، درگذشته است.

پلیس درگذشت این فرد را قتل عمد دانسته و با آغاز تحقیقات در این مورد، تصویری از فرد مظنون به قتل او را که توسط تلویزیون مدار بسته در محل حادثه ضبط شده انتشار داده است.

با مرگ این مرد، شمار کسانی که در ارتباط با حوادث هفته جاری در لندن جان خود را از دست داده‌اند به پنج تن می‌رسد.

یکی از این افراد یک مرد بیست و شش ساله است که جسد او که با شلیک یک گلوله از پای درآمده بود دوشنبه شب این هفته در منطقه کرویدون لندن پیدا شد.

همچنین، سه‌شنبه شب، سه مرد آسیایی تبار ساکن بیرمنگام هنگامی که مشغول نگهبانی بودند، در اثر برخورد یک اتومبیل با آنان کشته شدند و پلیس، راننده سی و دو ساله این اتومبیل را به ظن اقدام عمدی به قتل این سه نفر بازداشت کرده است.

بیشتر بخوانید:

«آماده گفت‌وگو با ایران درباره ناآرامی‌های بریتانیا هستیم»


 


خبر / رادیو کوچه

مخالفان معمر قذافی در تماسی با خبرگزاری‌های خارجی روز جمعه، 12 اوت اعلام کردند بخش‌های از بندر نفتی بریقه را به تصرف خود در آورده و نیروهای آن‌ها به سوی شهر زاویه، در غرب لیبی، پیش‌روی کرده‌اند.

به گزارش الجزیره، مخالفان تلاش می‌کنند که نیروهای خود را به طرابلس، پایتخت لیبی، برسانند.

یک سخن‌گوی آن‌ها اظهار داشت که نیروهای حامی سرهنگ معمر قذافی، رهبر لیبی، هم‌چنان بخش‌های غربی بریقه که تاسیسات نفتی در آن مستقر است را کنترل می‌کنند اما برخی محلات مسکونی به دست مخالفان افتاده است.

نیروهای مخالف هم‌چنین گفته‌اند به روستایی در ۲۵ کیلومتری شهر زاویه رسیده‌اند.

این شهر کم‌تر از ۵۰ کیلومتر با طرابلس فاصله دارد.

بیشتر بخوانید:

«کشته شدن ده‌ها غیرنظامی در حمله ناتو به غرب لیبی»


 


مجید بهشتی / رادیو کوچه

majid.b@koochehmail.com

«نقاشی امضا‌ شده هیتلر حراج می‌شود»

یک تابلوی نقاشی که سال 1939 هم‌زمان با آغاز جنگ جهانی دوم توسط «آدولف هیتلر» کشیده شده است، در آلمان به حراج می‌رسد.

به گزارش سایت خبری میل آنلاین، این تابلوی نقاشی توسط یک کلکسیونر که نامش فاش نشده است، در آلمان به حراج گذاشته خواهد شد.

این تابلو سال 1939، هم‌زمان با آغاز جنگ جهانی دوم، توسط «آدولف هیتلر» کشیده شده و امضا‌ این دیکتاتور نیز در گوشه سمت چپ آن به خوبی قابل رویت است.

کارشناسان این تابلو را 6 هزار پوند قیمت‌گذاری کرده‌اند و حدس می‌زنند که «هیتلر» پس از آن‌که آن را کشیده ژانویه همان سال برای همسر «هرمان ایسر»، یکی از متحدین قدیمی خود فرستاده تا از این طریق تولدش را تبریک بگوید.

……………………………………………….

«مراقب مامان باش»

تازه‌ترین رمان «کیونگ‌سوک شین» نویسنده اهل کره جنوبی پس از انتشار به زبان انگلیسی مورد توجه بسیاری از مخاطبان انگلیسی زبان قرار گرفت.

این نویسنده که به تازگی رمانش را با عنوان «مراقب مامان باش» منتشر و روانه بازار کرده با استقبال خوانندگان و مخاطبان ادبی روبه‌رو شده است

این نویسنده که به هم‌راه مترجم رمانش در نشستی ادبی برای نقد و بررسی کتاب «مراقب مامان باش» حاضر شده بود، درباره این اثر به مخاطبانش گفت: «اصرار داشتم تا در این رمان از واژه «مامان» استفاده کنم و این مسئله در ترجمه نیز رعایت شده است. زیرا همه شما قطعن می‌دانید که واژه «مامان» بسیار صمیمانه‌تر از واژه «مادر» است و ما وقتی از «مادر» استفاده می‌کنیم که در شرایطی می‌خواهیم نهایت احترام خود را به مادرمان نشان دهیم.»

این نویسنده در تازه‌ترین رمانش زندگی یک مادر و فرزند را به رشته تحریر در آورده است.

«کیونگ-سوک شین» که یکی از معدود نویسندگان کره‌ای فعال در عرصه بین‌المللی است تا امروز جوایز متعددی را در حوزه ادبیات درکشورش و کشور فرانسه از آن خود کرده است. رمان «مراقب مامان باش» اولین رمان این نویسنده است که به زبان انگلیسی ترجمه شده و با استقبال زیاد مخاطبان ادبی رو به رو شده است.

این رمان پس از انتشار به سرعت در فهرست پرفروش‌ترین رمان‌های ادبی نیویورک قرار گرفت و در مدت زمان کوتاهی به چاپ هشتم رسید.

«سوک شین» که در این رمان داستانی تخیلی از زندگی یک خانواده را به تصویر می‌کشد بر فداکاری‌ها و جانفشانی‌های مادری تمرکز دارد که برای نجات جان فرزندانش به هر اقدامی دست می‌زند.

……………………………………………….

«صد اثر،صد هنرمند» بیش از ۲۴۵ میلیون فروخت»

لیلی گلستان با اتمام نوزدهمین نمایش‌گاه «صد اثر، صد هنرمند» از فروش 245 میلیونی این مجموعه خبر داد.

مدیر گالری «گلستان» در همین رابطه اعلام کرد: «نوزدهمین نمایش‌گاه «صد اثر، صد هنرمند» ۱۴ مردادماه و در آخرین روز کاری خود توانست به فروش ۸۶ تابلو به قیمت ۲۴۵ میلیون تومان دست پیدا کند که در قیاس با سال‌های گذشته رقم بسیار قابل توجهی است.»

وی ادامه داد: «گران‌ترین اثر فروخته شده تابلویی از سهراب سپهری به قیمت ۱۱۵ میلیون تومان بود که هنوز نصب نشده به فروش رسید و ارزان‌ترین تابلو نیز به قیمت ۱۵۰ هزار تومان متعلق به یک هنرمند جوان بود.»

به گفته گلستان؛ در این دوره حدود ۱۵ تابلو از هنرمندان پیش‌کسوت به فروش رسید و مابقی آثار متعلق به جوانان بود.

وی ادامه داد: «امسال خیلی موفق بودم و هنوز متعجب هستم که در این برهه زمانی که رکود اقتصادی به شدت در بازار دیده می‌شود، چطور به این موفقیت دست یافته‌ایم.»

گلستان با اشاره به تشویق‌های بازدیدکنندگان برای ادامه این نمایش‌گاه عنوان کرد: «امسال با وسواس بیش‌تری در قیاس با دوره‌های قبل کیفیت کارها را بالا بردیم و چند مجموعه‌دار مهم نیز تابلوهای بسیاری با ارزشی در این نمایش‌گاه ارایه کردند که در استقبال علاقه‌مندان و کیفیت نمایش‌گاه تاثیر زیادی داشت و باعث شد بازدیدکنندگان برای ادامه این رویداد مرا تشویق کنند.»

این گالری‌دار تصریح کرد: «امسال برای اولین بار در انتخاب آثار، پنج هنرمند را رد کردیم. سه نفر از آن‌ها تا کیفیت مطلوب این نمایش‌گاه فاصله داشتند و دو نفر هم قیمت‌های بسیار بالایی گذاشته بودند و از آن کوتاه نیامدند که حاضر به پذیرش آثارشان نشدم، زیرا قیمت‌های این مجموعه کاملن منطقی انتخاب شده بود، یعنی پیش‌کسوت‌ها در حد خودشان گران بودند و قیمت آثار جوانان نیز در حد و اندازه خودشان منطقی بود.»

«گلستان» در پایان خاطر نشان کرد: «امسال ۸۰ درصد از بازدید‌کنندگان برای اولین بار به «صد اثر، صد هنرمند» آمده بودند و بخش عمده‌ای از آن‌ها را مردم عادی و علاقه‌مندان به هنر تشکیل دادند.»

……………………………………………….

«مسابقه عکاسی از سفره‌های افطار برگزار می‌شود»

 نگارخانه پردیسان به عنوان دبیرخانه مسابقه عکاسی سفره‌های افطار با عنوان «کمی نان‌، آب و عشق»، از ۱۰ تا ۳۰ مرداد آثار متقاضی شرکت در مسابقه را می‌پذیرد.

در مسابقه «کمی نان ، آب و عشق» که بدون محدودیت سن و تکنیک عکاسی برگزار می‌شود، از بین آثار رسیده به دبیرخانه که سفره‌های ساده و معنوی افطار را تصویر کرده‌اند، داوری شده و بهترین آثار در مراسم عید سعید فطر معرفی می‌شوند.

آثار برتر علاوه بر دریافت جوایز نفیس، در نگارخانه پردیسان در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.

نگارخانه پردیسان در میدان صادقیه، بلوار فردوس، بعد از چهارراه مخابرات، فرهنگ‌سرای فردوس واقع شده و از ساعت ۹ تا ۱۹ آماده پاسخ‌گویی به شهروندان است.

……………………………………………….

«ستاره اسکندری»‌: بعضی‌ها از توی خیابان، بوتیک و مهمانی بازیگر پیدا می‌کنند»

ستاره اسکندری بازی‌گر تاتر، تلویزیون و سینما مهمان برنامه هفت بود و از بازیگری در سینما و مسایل و مشکلات موجود در این حرفه سخن گفت.

وی عنوان کرد‌: «من از واسطه‌هایی حرف می‌زنم که از توی خیابان، بوتیک، مهمانی و جاهای دیگر بازی‌گر پیدا می‌کنند و به تهیه‌کننده یا کارگردان معرفی می‌کنند.»

البته کشف بازی‌گر معنا دارد، من در مورد کسانی حرف می‌زنم که وقتی به آن‌ها به عنوان افراد کشف شده می‌نگری، نکته خاصی پیدا نمی‌کنید که نشان‌دهنده یک کشف در حوزه بازی‌گری باشد.

او افزود: واسطه‌ها از دل سینما بیرون می‌آیند و کسی هم با آن‌ها برخوردی نمی‌کند.

او که وضعیت بازی‌گری در دهه ۶۰ و ۷۰ را در قیاس با سال‌های اخیر بهتر می‌دانست، ادامه داد: «من یادم هست که توی صف‌های طولانی می‌ایستادیم تا بتوانیم یک فیلم را ببینیم، آن هم فیلم‌های خوبی که بازی‌گرانی عمیق در آن‌ها بازی می‌کردند و اتفاقن در آن زمان چرخ سینما می‌چرخید.

او معتقد بود که «جامعه ما نسبت به ۲۰ سال گذشته تغییرات زیادی کرده و مسایل از عمق به سطح آمده و خیلی چیزها سطحی شده‌ است.»

او افزود: «یک سری اتفاقاتی افتاده که ریشه‌اش اقتصادی است و بر فرهنگ ما هم تاثیر گذاشته و می‌گذارد. سینما به عنوان یک رکن جدی و تاثیر گذار در حوزه فرهنگ به جای این که مردم ما را به عمق ببرد، انگار به وسیله‌ای تبدیل شده که همه چیز را بیاورد به سطح.»


 


خبر / رادیو کوچه

هم زمان با افزایش ارزش شاخص‌های عمده بازارهای بورس آمریکا و اروپا، مقام‌‌های اروپایی تدابیر تازه‌ای را برای مقابله با نوسانات جاری اتخاذ کرده‌اند.

در پایان معاملات روز پنج‌شنبه، 11 اوت، ارزش شاخص‌های «داو جونز» و «نزدک» بورس آمریکا، حدود چهار درصد افزایش داشت.

فوتسی لندن و دکس فرانکفورت نیز هر یک بیش از سه درصد افزایش یافتند.

سهام بانک فرانسوی سوسیته ژنرال هم پنج‌شنبه پس از یک سقوط کم‌سابقه در روز چهارشنبه، بیش از هشت درصد افزایش یافت.

چهارشنبه شایعه شده بود که این بانک ممکن است به کمک دولت نیاز داشته باشد اما وزارت دارایی فرانسه و مدیر عامل سوسیته ژنرال به سرعت این خبر را تکذیب کردند.

با این وجود، مبادلات جهانی هم‌چنان با نوسانات قابل ملاحظه‌ای مواجه است و نگرانی‌ها درباره آینده اقتصادی منطقه یورو ادامه دارد.

در این رابطه، خانم مرکل، صدراعظم آلمان و نیکولا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه، سه‌شنبه آینده برای گفت‌وگو درباره وضع اقتصادی منطقه یورو، دیدار خواهند کرد.

نهاد ناظر بر نظام مالی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده است که دولت‌های فرانسه، بلژیک، اسپانیا و ایتالیا تصمیم گرفته‌اند که رویه فروش استقراضی سهام شرکت‌ها و سایر اوراق بهادار را ممنوع کنند.

بیشتر بخوانید:

«سیر صعودی بازارهای جهانی در بورس‌های آسیا»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، در روزهای اخیر، حکم اخراج رسول بداقی، فعال فرهنگی، از آموزش و پرورش به خانواده و وکیل وی ابلاغ شده است.

به گزارش هرانا، این حکم که از سوی هیت بدوی استان تهران صادر شده است، توسط یکی از هم‌کاران وی به عبدالفتاح سلطانی وکیل رسول بداغی ابلاغ شده است.

آقای سلطانی با تهیه لایحه‌ای به این حکم اعتراض کرده و این لایحه اعتراضی به هیت تجدید‌نظر تخلفات اداری ارسال شده است.

در این حکم علت اخراج این عضو هیت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، غیبت، حضور در گردهمایی‌های اعتراضی فرهنگیان، فعالیت علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده است.

لازم به یادآوری است، رسول بداقی دبیر دبیرستان‌های اسلام شهر، دهم شهریور ۱۳۸۸ پس از احضار به اداره آموزش و پرورش اسلام شهر بازداشت شد. وی از سوی دادگاه بدوی به شش سال زندان و پنج سال محرومیت ازفعالیت‌های اجتماعی محکوم که در دادگاه تجدید نظرنیز عینن این حکم تایید شد.

هم اکنون این کنشگر مدنی نزدیک به دوسال است که در زندان رجایی شهر به‌سر می‌برد.

بیشتر بخوانید:

«انتقال رسول بداقی، معلم محبوس به بند عمومی»


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

سیزدهم آگوست برابر با بیست‌و‌دوم مرداد مصادف است با «روز جهانی چپ‌دست‌ها» که حدود سیزده‌درصد از جمعیت کره زمین را تشکیل می‌دهند. مشکلات چپ‌دست‌ها سبب شد در سال 1976 سازمان جهانی چپ دست‌ها توسط افراد چپ دست دنیا شکل بگیرد و این روز را روز جهانی چپ‌دست‌ها اعلام کنند.

علت چپ دست بودن هنوز هم به صورت یک راز است و هیچ جواب قطعی برای این سوال که چرا بعضی از افراد چپ دست هستند و بعضی راست دست، یافت نشده ‌است، ولی نظریه‌های زیادی در این رابطه وجود دارد. مثلن وجود ژن‌هایی خاص در افراد چپ دست یا موارد وراثتی و محیطی که در رشد جنین موثر است.

اکثر مردم فکر می‌کنند تنها کسانی که با دست چپ می‌نویسند یا غذا می‌خورند، چپ دست هستند. ولی این یک اشتباه است بسیاری از چپ دست‌ها به دلایلی مجبور شده‌اند که از دست راست برای انجام کارهای‌شان استفاده کنند و گاهی حتا خودشان هم نمی‌دانند که یک چپ دست محسوب می‌شوند.

از جمله نشانه‌های چپ‌دستی یا راست دستی را می‌توان بلند کردن دست در کلاس، پرتاب ‌توپ، مسواک زدن، شانه کردن، چکش زدن، آب دادن پای‌گیاه و دوختن نام برد. در رفتار افراد چپ دست و راست دست تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. در افراد راست دست بخش چپ مغز کار کنترل سرعت عمل و زبان را بر عهده دارد و سمت راست مغز مسئول کنترل احساسات است، ولی در افراد چپ دست این موضوع برعکس است.

در گذشته چپ‌دست‌ها با مشکلات زیادتری نسبت به امروزه مواجه بودند. در فرهنگ‌های قدیم به خصوص در اروپا چپ‌دستی را یک نوع نحوست می‌دانستند. مادران، کودکان چپ دست خود را مجبور می‌کردند که با دست راست کارهای‌شان را انجام دهند که این موضوع باعث ایجاد هیجانات اضافی و گاهی مشکلات روحی در کودکان می‌شد.

متاسفانه در ایران هم بعضی از خانواده‌ها با کودکان چپ دست‌شان درست رفتار نمی‌کنند و در مواردی مثل غذا خوردن و نوشتن بچه‌ها را مجبور به استفاده از دست راست می‌کنند. امروز چپ دستان خیلی کم‌تر با مشکلاتی از این قبیل مواجه هستند ولی هنوز هم مشکلات و کمبودهای زیادی دارند که بعضی از آن مشکلات، به علت وجود اکثریت راست دست‌ها در جهان به فراموشی سپرده شده است.

پس از مشکلات بسیاری که چپ‌دست‌ها با آن مواجع بودند در سیزدهم آگوست 1976 سازمان جهانی چپ دستان توسط خود افراد چپ‌دست دنیا شکل گرفت و این روز ‪ را «روز جهانی چپ‌دست‌ها» اعلام کردند.

و در سی سال گذشته تا این روز برای بالابردن سطح آگاهی عموم نسبت به موضوع چپ‌دستی در جهان استفاده شده است و در جهانی که راست دست‌ها در آن اکثریت چشم‌گیری دارند، چپ دست‌ها برای حفظ انجمن خود باش‌گاه‌ها و فروش‌گاه‌ها و حتا سایت‌های خاص را در اینترنت راه اندازی کردند.

از نکات جالب توجه در مورد چپ‌دست‌ها، چپ دست بودن 25درصد از کارکنان ناساست این در حالی است که تنها سیزده‌درصد مردم جهان را چپ‌دستان تشکیل می‌دهند با این وجود هنوز دلیلی علمی بر باهوش‌تر بودن چپ دستان یافت نشده است.

در نقاشی‌های به جا مانده از غارنشینان نیز دانش‌مندان دریافته‌اند که چپ دستی در آن زمان نیز رایج بوده و هم‌چنین این نقاشی‌ها از دقت و ظرافت بالاتری نسبت به آثاری که با دست راست کشیده شده‌اند برخوردار بوده است.

و اما هر ساله در این روز چپ دست‌ها در گوشه و کنار جهان در صورت امکان جشنی را برگزار می‌کنند. این جشن که گاهی جنبه گرد‌همایی به خود می‌گیرد با اعتراضاتی نسبت به تبعیضی که   به طور عمده  و سهون در تهیه  بسیاری  از  لوازم مورد نیاز  برای  چپ‌‌دستان  رایج است انجام می‌شود. از لوازمی که کارکردن با آن‌ها برای چپ‌دستان سخت هست می‌توان به قیچی‌، چاقو، ابزار باغبانی، دربازکن و سایر ابزار آشپزی اشاره کرد.

هم چنین باش‌گاه چپ‌دستان از «باراک اوباما»، «دیوید کامرون» و دیگران خواسته‌اند تا مناطق ویژه چپ‌دست‌ها در محیط‌های کاری ایجاد کنند و بازی‌هایی خاص این افراد طراحی کنند. سایت این باشگاه در این باره گفته است: چپ‌دست‌ها در سراسر جهان می‌توانند روز خود را جشن بگیرند و اطلاعات جامعه را نسبت به فواید و مضرات چپ دست بودن افزایش دهند.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

دانستنی‌ها

همشهری


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها، سه دانش‌جوی کرد اهل مهاباد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شده‌اند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، سه دانش‌جوی مهابادی به نام‌های سلیمان وحیدی‌نیا، علی نادری و ناصر آمان حدود یک ماه پیش از طرف نیروهای امنیتی در سردشت بازداشت و به زندان مهاباد مننتقل شدند.

گفته می‌شود اتهام این سه شهروند که مدتی از ایام بازداشت خود را در سردشت سپری کردند، «امنیتی» اعلام شده است.


 


رادیو کوچه

1989 میلادی: در بعد‌ازظهر چنین روزی رییس جمهوری وقت آمریکا امضای قرارداد پاریس و پایان جنگ این کشور با اسپانیا را اعلام داشت و به نیروهای مسلح این کشور اطلاع داد که پس از وصول اطلاعیه او، از جنگ دست بردارند.

 طبق قرارداد پاریس که دولت فرانسه شاهد امضای آن بود، دولت اسپانیا پذیرفت که از حاکمیت بر کوبا دست بردارد و پورتوریکو و چند جزیره دیگر را به آمریکا واگذار کند، طبق این قرارداد، هم‌چنین مقرر شد که از هر کشور پنج نماینده با حضور نماینده دولت فرانسه با هم برای آماده ساختن قرارداد نهایی صلح و جزییات کار مذاکره کنند که این مذاکرات دو ماه طول کشید. جنگ با اسپانیا، دولت واشنگتن را وارد باشگاه قدرت‌ها کرد و به قول مورخان آمریکایی از آن پس امپریالیست شده است.

1872 میلادی: زادروز «فریتز کرنکو» خاورشناس نامور آلمانی. وی پس از طی تحصیلات مقدماتی، راهی انگلیس شد و با فراگیری زبان‏های فارسی و عربی، به مطالعه کتاب‌های خطی و چاپی شرقی علاقه‏مند شد. او بسیاری از کتاب‏های خطی شرقی را که در گوشه و کنار کتاب‌خانه‏ها در شرف نابودی بود، تصحیح کرد و به چاپ رساند.

وی هم‏چنین سالیانی به تدریس زبان و ادبیات عربی در هندوستان و انگلیس مشغول شد و زبان‏های یونانی، لاتینی، فرانسوی و انگلیسی را فرا گرفت. مطالعات فراوان منابع اسلامی و نیز علاقه به مردم مشرق‏زمین به‏ویژه مسلمانان، باعث شد تا او مسلمان شود و نام خود را به محمدسالم کرنکو تغییر دهد. او حدود سی کتاب را منتشر ساخت که بیش‏تر آن‏ها تصحیح، تنظیم، ترجمه و چاپ متون قدیمی جهان اسلام بوده و در کنار آن، بیست مقاله را در مجلات مختلف به چاپ رساند. کرنکو سرانجام در هفتم ژوئن 1953 و در سن هشتادویک سالگی درگذشت.

1984 میلادی: پایان بازی‌های المپیک تابستانی که به طور رسمی، با نام «بازی‌های المپیاد بیست و سوم» شناخته می‌شود. این بازی‌ها از بیست‌و‌هشتم ژوئیه ۱۹۸۴ تا دوازدهم آگوست ۱۹۸۴ در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا و با حضور شش‌هزار وهفت‌صد ونودوهفت ورزشکار زن و مرد از صد‌و‌چهل کشور جهان و در بیست‌و‌سه رشته ورزشی برگزار شد. اتحاد جماهیر شوروی و برخی از متحدین آن به تلافی تحریم ایالات متحده آمریکا در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۸۰ مسکو از شرکت در این دوره از بازی‌ها امتناع کردند. اما جمهوری خلق چین برای اولین بار هیت ورزشی خود را عازم بازی‌های المپیک کرد.

1801 میلادی: «اوژن بورنوف» خاورشناس فرانسوی و کاشف رمز خط میخی در چنین روزی در پاریس متولد شد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه، در علم حقوق فارغ‏التحصیل شد و ضمن اشتغال به‏عنوان وکیل دعاوی، به زبان و ادبیات مشرق‏زمین و شگفتی‏های سرزمین هند، علاقه‏مند شد. از این‏رو به فراگیری زبان‏های سانسکریت و پالی همت گماشت و به کار مطالعه و تحقیق روی آورد.

او ضمن مطالعه در کتاب‌خانه ملی پاریس، به نسخه‏هایى از کتب مذهبی زرتشتیان برخورد کرد که پس از مطالعه آن، توانست عقایدی را که بر اثر مرور زمان حتی در بین زرتشتیان، منحرف شده بود دوباره برقرار کند. بورنوف در سال ۱۸۳۵ «تفسیر یسنا» را که یک متن مهم زرتشتی است، انتشار داد و به کمک زبان سانسکریت، آن را نوشت. وی با این کار علمی بزرگ، کلید و کشف رمز خواندن کتیبه‏های خطی میخی در زبان‏های ایران باستان را به دست دیگر دانش‌مندان داد.

بورنوف هم‏چنین پس از مطالعات فراوان، کتاب بودا و مذهب او را به‏ تنهایى و بدون کمک دیگران نگاشت و اثری بی‏مانند پدید آورد. او از دانش‌مندان بزرگ سانسکریت‏شناس بود و بر زبان‏های ایران باستان نیز تسلط داشت. بورنوف در دوران زندگی علمی خود، به عضویت مؤسسات علمی و انجمن‏های متعدد خاورشناسی درآمد و در دانش‏سرای عالی پاریس به تدریس پرداخت. وی سرانجام پانزده روز پس از انتخاب به‏عنوان سردبیر فرهنگ‌ستان کتیبه‏ها و ادبیات فرانسه، در بیست‌و‌هشتم می سال ۱۸۵۲ درگذشت.

330 پیش از میلاد: سال‌روز دفاع «آریوبرزن»، سردار ایرانی در برابر نیروهای یونانی. بر پایه یادداشت‌های روزانه «کالیستنس» (Callisthenes) مورخ رسمی اسکندر و محاسبات تقویمی، در این روز نیروهای این فاتح مقدونی در پیش‌روی به سوی «پرسپولیس» پایتخت آن زمان ایران، در یک منطقه کوهستانی صعب العبور با یک هنگ ارتش ایران به فرماندهی ژنرال آریو برزن رو به رو و متوقف شدند و این هنگ هزار تا هزارودویست نفری چندین روز مانع ادامه پیش‌روی ارتش انبوه اسکندر شده بود که مصر، بابل و شوش را قبلن تصرف و در سه جنگ، داریوش سوم را شکست و فراری داده بود. سرانجام این هنگ با محاصره کوه‌ها و حمله به افراد آن از ارتفاعات بالاتر از پای درآمد و فرمانده آن نیز برخاک افتاد.

———————————————

برخی روی‌دادهای دیگر

1942 میلادی: نبرد آمریکا و ژاپن معروف به «گوادال کانال» در جریان جنگ جهانی دوم و در چنین روزی به وقوع پیوست. جزیره آتش‏فشانی گوادال کانال در اقیانوس آرام جنوبی واقع شده است و در حقیقت بخشی از مجموعه جزایر سلیمان را تشکیل می‏دهد.

1358 خورشیدی: اعدام سرتیپ «عبداله وثیق». جرم وی مشارکت در کشتار متعرضین به دست‌گیری و بازداشت آیت‌اله خمینی در قم و انتقال او به تهران و سرکوبی خونین تظاهرات پانزده خرداد 1342 بود. وثیق در سال 1342 و در جریان تظاهرات پانزدهم خرداد این سال رییس پلیس شهر تهران بود.


 


خبر / رادیو کوچه

تیم فوتبال پرسپولیس هفته سوم مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران را در حالی با شکست مقابل شهرداری تبریز پشت سر گذاشت که بیش از 60 هزار تماشاگر در ورزش‌گاه آزادی تهران برای دیدن این مسابقه حضور داشتند.

به گزارش مهر، روز نخست از هفته سوم مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران شام‌گاه پنجشنبه با با پیروزی پرگل ملوان بندرانزلی مقابل مس سرچشمه کرمان و برتری تیم‌های ذوب آهن و تراکتورسازی به ترتیب مقابل سایپای البرز و شاهین بوشهر آغاز و با رویارویی تیم‌های پرسپولیس تهران و شهرداری تبریز به اتمام رسید.

در این دیدارهای، ملوان بندرانزلی 4 بر صفر مس سرچشمه کرمان را برد. سایپای البرز با یک گل مغلوب ذوب آهن اصفهان شد.

تراکتورسازی تبریز یک گل شاهین بوشهر را از پیش رو برداشت و به‌طور موقت صدرنشین شد.

و در پایان پرسپولیس تهران 2 بر یک از تیم شهرداری تبریز شکست خورد و در جای‌گاه 17 جدول قرار گرفت.

هفته سوم مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران روز جمعه با برگزاری پنج دیدار طبق برنامه زیر به اتمام می‌رسد:

فجرشهید سپاسی شیراز – داماش گیلان

سپاهان اصفهان – نفت آبادان

راه آهن شهرری – صبای قم، ساعت

فولاد خوزستان – نفت تهران

مس کرمان – استقلال تهران

بیشتر بخوانید:

«پیروزی تیم فوتبال استقلال در روز خوب رحمتی»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بازار امروز

Loading currency converter .. please wait

loading
currency converter
please wait
....

خبرهاي گذشته